Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.28. 15:35 Fabius

Zuglói cetlivadászok

Címkék: kampány fidesz jobbik zugló janicsák istván önkormányzati választás lmp papcsák ferenc várnai lászló zék

Javában zajlik a kampány, gőzerővel gyűjtik az ajánlócédulákat az önkormányzati helyekért aspirálók. Kommentelőink beszámolói alapján kiderült, ilyenkor a Bosnyák téren gyűlnek össze a jelöltek, itt kaphatnak a választópolgárok egy közös képet, kézfogást, jó szót a cekker és a lángos mellé. Kíváncsi lettem, kimentem szétnézni én is.

A zuhanyhíradó megbízhatónak bizonyult, a vásárcsarnok sarkánál kialakított kampányszigeten megfértek egymással az LMP, Fidesz, Jobbik aktivistái és jelöltjei is.
A polgármester-jelöltek a rossz idő ellenére személyes jelenlétükkel igyekeztek szimpatikussá tenni személyüket és képviselt pártjukat. Az LMP-s Várnai László, a Fideszes Papcsák Ferenc bárkivel szóba elegyedett, sőt, emberi módon egymással is szóba álltak.
Mellettük a Jobbikosok is osztották a Barikádot, ők is beszélgettek bárkivel, aki szimpatikusnak találta őket.
Sehol egy konfliktus, egy beszólogatás, az embernek olyan érzése volt, mintha egy szeletnyi Európa költözött volna a pillanat vagy a délelőtt erejéig Zugló közepére. Parolák és beszélgetések mindenkinek ízlés és szimpátia szerint, mi is rögtönöztünk egy mini blogtalit. De nem Magyarországon lennénk, ha ez tovább tartott volna egy pillanatnál.

Ha egy jelölt civilként reklámozza magát, akkor azt várná az egyszeri választópolgár, hogy sokkal közvetlenebb és rugalmasabb a pártoskodóknál. Pláne akkor, ha elolvassa a hangzatos választási üzenetet:

"Tiszta kéz, közvetlen kapcsolat, mosoly az emberek arcán. Itt élek, velem meg lehet beszélni a gondokat."

Ezért örül a naiv marha, mikor Janicsák Istvánt is feltűnni látja a parkolóban.Azt is leveszi, hogy itten' éppen kampányfilm forog, hisz a stáb kamerástól beveszi magát a csarnokba emberi oldalt mutatni a választók felé. Nyilván nem rondítunk bele a felvétel nagyszerűségébe, hanem kivárjuk amíg a jelölt odabent végez, és a vágóképek elkészülnek. Kint a csarnok előtt még elkapja egy kéretlen beszélgető, amit szintén dokumentálnak. Itt láttam elérkezettnek a pillanatot, hogy lőjek pár képet én is, ahogy tettem ezt a többi jelöltről is a mellékeltek szerint.

Na ez itt közelharc árán jött össze.

A kísérő stáb egyik tagja nekem ugrott, hogy höhőőő! Janicsákot nem fotózzuk apukám! Előbb mulatságos volt, hogy indoklásnak a mert csak, mert én nem engedem volt az indok. Magamban felröhögtem, hogy ezek szerint jogdíjas volna a jelölt úr fényességes arcképe? De aztán a bohóc felbosszantott a fenyegetőzésével, miszerint ő jogász, Janicsák meg éppen nem közszerepel hanem szigorúan maganemberkedik a kamerának pózolva. Ahha. Aztán az erőlködés érdekes fordulatot vett, mikor megemlítettem, hogy én meg blogger vagyok azon a blogon, ami a nyálával öl. Megítélésem szerint Janicsák éppen közszerepel közterületen, én meg lefotózom jól akkor is, ha ez neki nem tetszik. Hadonásszon nyugodtan a gépem előtt, legfeljebb megírom mit keres a képen a hadonásznyik tenyere. Így elkészülhetett ez a kép, belelógó tenyér nélkül:Jó az irány gyerekek. A ZÉK villámsebességgel bemutatta, mennyire igaz az itt élek, hozzám bármikor, istibizi de tényleg oda lehet jönni! Ha most, a smúzoljunk ezerrel bazmeg céduláért és szavazatért időszakban így álltok a választókhoz, mi lesz, ha tényleg megválasztanak? Kordon a Pétervárad utcában, fényképezőgép és fotózásra alkalmas mobiltelefonok gyűjtőhelyével?

Azt sikerült elérni, hogy a civilségetek röhej tárgya legyen. Azt is, hogy az embernek ne legyen kedve kimenni délután a Mogyoródi útra, és ne legyen kíváncsi rátok. Kíváncsi már csak arra vagyok, hogy ezzel a mentalitással mit reméltek? Ki fog jelölni, majd szavazni is a ZÉK jelöltjeire?

70 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr62254445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Janicsák mindenhol 2010.09.06. 12:11:21

Csak engem zavart, hogy kampány idején az X-Faktor szombati adásában (tehát egy nem politikával foglalkozó műsorban) hosszasan mutogattak egy polgármesterjelöltet? Jó, persze azt nem állítom, hogy ez egy megtervezett, fizetett kampány volt, inkább egy ...

Trackback: A Jobbik szerint az LMP szánalmas 2010.08.30. 14:29:03

Feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Dúró Dóra szerint szánalmasan magyarázkodik az LMP az ajánlószelvény-vásárlás és a feketén foglalkoztatás ügyében. A jobbikos képviselő emlékeztetett: az LMP…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztem minden rendben. Kicsit csapongok, nemtom mé ez jutott eszembe :-)

A ZÉK kék
A fű zöld
A mű vészből
Így lesz igazi :-)
Hát igen, belerondítottál a kissé hirtelen jött Zugló-imádat legújabb daliájának fellépésébe, mert ez neki az volt, szépen megtervezve, a Zizis időkből.

Sztár felfonul (vagy inkább hömpölyög), vaku, villanás, meleg kézfogás spontán, barack szemlézés a pájecon, és színpad.

Ő ugyanis nem kitelepült, mint a többi jelölt, hanem rá.
Anno az asszonykórusra, most meg a ZÉK-re.

Úgyhogy én is eltekintettem a délutáni haknitól, porckopásos térdemmel amúgy sem bírnám ropni vele ott fönn a zuglói magaslaton, pláne plére.

A Várnai-Papcsák közös fotóval nagy szerencséd volt, mivel máma tízpercecskékkel tisztelte meg csak jelenlétével a publikumot a Sokfunkciójú, szintén erőteljes Zugló-imádattól szenvedő Ferkó, a terep sietős elhagyásának okát illetően azonban csak tippelni tudok:

szaladt az okmányirodába bejelentkezni,

sürgősséggel berendelte a Vezír, megtanácskozni a gyakori Orbán-Lauder találkozók napvilágra kerültével követendő új nyomozati stratégiát Sukoró dolgában,

vagy - ami a legvalószínűbb - megkapja ugyanezen Szent kéztől a (nem veresegyházi) barackot a kis tüskeböki fejére a Várnaival való, általad dokumentált békés kvaterkázásért.
@rdos:

Találó versike...:-)

@sületlenke:

Jah, én már csak ilyen belerondítós vagyok :-)) De mit tehetnék, ha lenyűgözött ez a hihetetlen közvetlenség és spontaneitás, ami a Janicsák különítményből áradt?

Ne ródd fel Papcsáknak ez egyetlen dolgot aminek megfelel az elvárásaim közül :-)
Igenis elvárom, hogy a majdaniak legyenek bármilyen alá-fölé rendelt viszonyban Zugló közgyűlésében, szót értsenek egymással :-)

A kizárólag marakodni képes mocsári pitbull kommandóból elég volt. Tessenek kérem a kerület érdekében, normális hangnemben politizálni!
@sületlenke: "...a Zizis időkből"

Hát azért volt ismerős! Ez is valami hakni-polgármesterség lesz? De akkor miért nem Veresegyházásn indult?
:)
Azt ugye tudja mindenki, hogy anno az asszonykórus pénzét nyúlta le a Janicsák... most éppen azt a maradékot készül zsebretenni, amit még meghagyott (nem sokat) a két hét alatt befutott tökismeretlen doktor Weinek?
azt tudja vki hogy janicsáknak mi köze van zuglóhoz?
@Fabius: Humorérzék, még ilyen borongós szombaton is, Aranytollú Janicsák-vadászkám!

Nem ÉN, apró-pici sületlenke az 5.sz.önk.vk.-ból rovom fel a sukorói-zuglói Berepülőnek a Várnaival közös fotócskát..
Ő fogja, a Magasságos, akivel én egy blogocskán sem szerepelhetek.

Részemről azt is nagyon tudnám akceptálni, ha Várnai polgármestersége idején a Papcsák, mint a kerület egyik egyéni ov. képviselője, az előbbi polgármesteri fogadóóráján előzetes időpontot kérne, hogy egyeztessék a kerület érdekében az Ország Házában követendő stratégiát.

Sőt, ad abszurdum, akár Papcsák - addigra remélhetőleg szintén zuglói lakos - kisebbik csemetéje biciklizni is taníthatná a kis Várnait a patak partján.

Na, akkor lesz itt Nemzeti Egység, mélyen tisztelt Miniszterelnök Úr.
@sületlenke:

A mai humorérzék adagomat bedobtam a sínek mellé főbejárattal szemben :-D
Ott kallódik valahol, hátha valamelyik mogyoródi turnés hazafelé megtalálja.

A vázolt felállás nekem is tetszene. Ha nem így lesz, a konszenzuskészséget akkor is elvárom a mindenkoriaktól. Még egy ilyen költségvetési cirkuszt nem szeretnék magunknak.

@shwarcz:

Itt lakik 15 éve, üzemeltet egy szinkronstúdiót a kerületben, plusz a ZÉK. Lokálpatriótának tartja magát. Így.
2010-re kiderül talán, hogy a juhász, meg a jogász szakma között nagy eltérés van... Bocsánat, beszélek én itt hülyeségeket.
@lorantka_a_gall: nyilván gratu, csak ujjlumbágót kaptam :D
@kiraaaaa: A kérdés jogos, hiába célozgattam, a találkozó két hímneműje kissé faszarinak bizonyult (ahogy nálunk Szabolcsban a nem éppen nagyvonalú hasonszőrűeket nevezik), nem vették az adást, hogy reprezentálhatnának velem a csarnok állóbüféjében.
Na ja, Fabius jól van tartva otthon, kedvenc Ordnassacomnak meg sürgős és halaszthatatlan, ám hangsúlyozottan nem politikai elfoglaltsága adódott, csekélységem így aztán görögdinnyécskére fanyalodott otthon, kihasználandó a Lőrinc előtti utolsó lehetőségeket.
off: az Ordit Te is bírod ugye?Élőben is egyéniség, meg kell mondjam.
az asszony kórus? vagy a kóros asszony?
nem voltak kint? csak Janicsákra lehet szavazni?
Az asszonykórus az majd a képviselő testület lesz )..himeee...himeee...)
@sületlenke:

Szerintem leragadtunk a génörökítő képességed elemzésének részleteinél :-D

Ordi tényleg egyéniség. Bakker, én még élőben nem láttam embert, aki a megfelelő kérdésre több találatot ad, mint a gugli :-)) Egy komplett választási kiskáté van eldugva benne valahol mélyen.

@kodó tamás: Janicsákra is csak akkor, ha eldöntötte akarja-e az érdeklődésed ilyen formáját :-)
@kodó tamás: Mint érintett, Te is hiányoztál, emlegettelek is a fiúknak, ahogy ott ácsorogtunk, Kodóra várva...
Biztos valami sutyi volt szdsz-es, azok civilek manapság.
@sületlenke: pedig piac és lángos kézenfogva járnak az embernek főleg szombat de.
Ott tavasszal a kőleves volt nagy szám. Azt hiszem, a Jobbikosok csinálták.

Jöttél a piacról, ott volt egy irdatlan nagy kondér, beleszórtad amit beleszántál, a végén a szegények és a különféle pártok aktivistái megették.

Szerintem ötletes.
@Anti Anyag: múlt héten állítólag konflist hoztak, de erről sületlenke többet tudna mondani.
@sületlenke: @Fabius: látom jól kibeszéltek itt! :-D

@Fabius: az egyetemen az alkotmányjog a kedvenc tárgyam, a tanszéken voltam TDK-s sok évig, illetve járok azóta is órákra, így ragadnak dolgok az emberre. A választások meg mindig is érdekeltek. :-)

@sületlenke: hogy fellibbentsem a leplet: egy konferencia szervezőbizottságában vagyok és annak volt megbeszélése. ;-)
@Anti Anyag:

Az ötlet ok, a szándék is nemes, de...Izé, ha mindenki bedob valamit egy kondérba válogatás nélkül az - khm - nem annyira finom. Ismersz valakit aki evett belőle?

@Ordnassac: Én ezt mind tudom rólad :-) Viszont az tény, hogy a fejed káptalan, mert ennyi információ tárolása fizikailag lehetetlen kéne legyen egy helyen :-)
OFF:

Beindult a Fidesz zuglói kampányoldala.
@Fabius: Egy piacról kijöve nyilván élelmiszert dobnak bele, főleg úgy, hogy hárman is állnak ott.

Az íze nem tudom milyen volt, de annyira rossz nem lehetett, legfeljebb túl sok volt benne mondjuk a répa. Nem hiszem, hogy panaszkodtak a hajlékonyak, mert több nap is ott volt a kondér.
@Fabius: csak más a merevlemeze.

Én még mindig tartom az elképzelésem, hogy az önkormányzati választásokon a helyi érdek érvényesül.
@Anti Anyag: Én is láttam, nagy elmerülője vagyok a piacnak, vásárlás ürügyén órákat beszélgetek mindenkivel, kofákkal, hajlékonyakkal, ahogy titulálod őket, majd nagyjából üres szatyorral megyek haza.
És igen, jónak találtam az ötletet, és tényleg ették a rászorultak, még az aktivisták is, pártállástól függetlenül.
Múlt szombaton fehér konflis volt az attrakció a jobbikosoktól, igaz, akkor ott volt polg.mest. jelöltjük is,

a nevével, életrajzával, szomszédai, általános iskolai osztálytársai, gyermekkori betegségei összes adatával azonnali hatállyal kisegít Ordnassac barátunk, aki, mint látod, óramű pontossággal brékingel, amint megnyílik bármely párt, egyesület, baráti kör, nyugdíjas klub vagy cserkésztábor honlapja széles e hazában.

Jó éjt Nektek, léptem.
@Anti Anyag:

Nyilván nem úgy értettem, hogy minden szirszart beletettek. De például a mákos tarhonya nem finom akkor sem, ha sok. :-) Ha volt aki felügyelje, hogy egymással abszolút össze nem illő alapanyagok kerüljenek bele, akkor abszolút rendben van a dolog. Erre voltam kíváncsi. Ez lehetne rendszer, támogatnám akár bevásárlással is.

@kiraaaaa:

Én csak remélem, hogy itt valóban a helyi érdek fog. Ordi utalása Papcsák utolsó bekezdésére némileg ellentmond ennek. Arról nem beszélve, hogy Weinek is ejtőernyős volt.
Az igazi vicc itt az, hogy pont az a lobbicsoport lokálpatriótázik most, aki őt segítette a székbe legutóbb.
@Fabius: hm ezt komolyan mondod, hogy eddig te marakodást lááttál?
nem mondta neked még senki, hogy ez színház? szépen közösen biznicelnek a háttérbe a testületen meg anyázzák egymást
@dozen: miért lett volna ismeretlen...
viréág et. ismerte, és az pont elég volt...
@sületlenke: :-D

Mindenesetre Rátonyi leánya továbbra is kifejezetten csinos hölgyemény, azt meg kell hagyni.
@kodó tamás: pont ezért írta azt, amit, mert tudjuk rólad, te! ;-)
@Fabius: mondjuk a helyi érdek vidéken jobban érvényesülhetne, szerintem. A pártközpontból és Budapestről irányított lobbizás elcseszheti a közhangulatot pl. egy faluban.Annak meg mi értelem? Vagy teljesen érdektelen, mi a jó helyi lakosnak, csak az a lényeg, hogy térképen ki milyen színt tesz le,tisztára olyan érzésem van, mintha Honfoglalóznának a pártelit képviselői.
@kiraaaaa: ja terület foglalási stratégiai játék...
a cél, hogy a pártkasszát minél több "gazdál-kodó" egységről lehessen tölteni
@kodó tamás: Már éppen lezártam volna a gépet, mikor látom, hogy magyarázod, hogy Te is zuglói vagy. Mindenki mimóza itt máma'?

Persze, hogy tudom, hogy idevaló vagy, járkálok a Varánuszra. És gondolod, ha nem zuglói vagy, akkor veszem a bátorságot, és számon kérem rajtad, hogy itt vagy..?
Ez nem az én blogom, bár sokat rontom itt a légteret, mert itt érzem jól magam közéleti témában.
Na, lohadjunk le, kerülettársak, holnap szélvihar közelít. Én meg gondoltam holnap elmegyek anyámhoz ebédre, ha már ilyen gáláns blogtársaim voltak ma velem a Bosin.
@sületlenke: akkor viszont nagyon elérzékenyültem... :) ok ok
csak én mindig tamás kodó vagyok
@kodó tamás:

500 milláért tanácsokat venni ezek is tudtak. De az idei tavasz inkább az öldöklés és utódlás, mint a biznisz jegyében zajlott. Legalábbis a Fidesz frakció indoklása, miszerint azért nem szavazza meg a költségvetést, mert akkor mutogatnának rájuk, hogy együtt szavaznak a szocikkal...
Holott bevallottan befogadták már akkorra az összes módosító javaslatukat.

@kiraaaaa:

Vidéken teljesen másképp mennek a dolgok. Még az általam egykor lakott megyeszékhelyen is elképzelhetetlen volt ejtőernyős polgármester. Mindig az aktuális helyi erős ember lett a monster, aki jól-rosszul képviselte a helyieket. Igaz, szinte mindnek az volt a szokása, hogy első intézkedéseik egyikeként buszjáratot indítottak a lakóhelyük közvetlen közelébe :-))
Ki a tököm az a janicsár?
Janicsák Regina 6. választókörzet
névrokon? akkor mégis van asszonykóros
@Ordnassac: ne má. milyen véletlenek....
és az se ért semmihez? hm. valami szakma?
semi? hm... ok, akkor legyen politikus
@Ordnassac:

Hehe...és akkor még úriember vagyok, mert nem linkelem oda ez itt fent.

@kodó tamás: Majd a Rátonyi lányával nyomnak egy kisjány kórust :-)
@Ordnassac: na tessék, most látom, hogy választókörzetet írnak. Csak kár, hogy annak választókerület a neve. Emellett ugye szavazókör van (körzetadatokkal, azaz melyik utca melyik szavazókörhöz tartozik), de választókörzet, az nincs.
@Ordnassac: hm a kép nem szőke, de a szöveg igen...
a kerület minden négyzetméterét emberléptékűvé szeretném tenni...
életet lehelek bele...
qva jooo
jobb mint a kétfarkuak
én meg azt követtem eddig szórakozásnak
a bgf melyik is? nem a fehérvári fizetős?
@kodó tamás: Budapesti Gazdasági Főiskola (a volt PSZF, a volt Külker és a KVIF egyesítéséből alakult).

A fehérvári a Kodolányi János Főiskola.
@Ordnassac:

Ordi, én bizisten javasolni fogom minden jelölőszervezetnek, hogy lektoráltassák veled a szórólapjaikat és egyéb írott megjelenéseiket. Két egyszerű okból:

1: egyesével többet tudsz róluk, mint ők magukról.

2: helyesen és szakszerűen is meg tudsz egy ilyet írni.

:-D

Ilyenkor sajnálom, hogy nincsenek politikai ambícióim. Én lennék a legköltséghatékonyabb jelölt szerte az országban. Te vinnéd a választási irodámat egyedül, mert képes vagy rá, sületlenke meg nyomná a píárt :-)
Kösz, ez jó volt!
Civilek? Ne röhögtessenek már!
A Göndörhajú, metéltfarkú Janicsák (buta mint a segg, nem megy a szinkron studiója, és a az asszonykórus is unalmas)gondolta megélhetési politikus lesz....a zsidók között sok ilyen van...de azt nem értem, hogy miért nem akkor az LMP be ment?????hmm? ki tudja...Maszekol?:)
A kövér lánya is képviselő jelölt, A Janicsák Regina.....hmm. családi vállalkozás kerületi szinten...ilyen a zsidók!
Zugló beveszi a metélteket???? Meg is érdemli, na ezek fognak korrupt üzleteket kötni zsebre....benne van a vérükben mint a cigányokban a lopás:)

....és még ki vagytok akadva ha jobbik ezek ellen beszél??????
Janicsák kerület lesz Zugló????,...és mi van a másik kövér lányával a Janicsáknak? azt levágták már karácsonyra?:)
Hihetetlen, hogy az emberek többsége mennyire beleszarik az érdekeibe, ha az nem közvetlen.

4 éve Zugló egyetlen, ráadásul a strand mellett lévő melegvízű forrását lazán magánkézbe adták, nagy balhé is volt belőle, és az MSZP-SZDSZ e mellett még azt is megengedhette magának, hogy egy tök ismeretlen polgármesterjelöltet indítson.

Teljesen ledöbbentem, amikor Weinek ráadásul még nyert is.

Valahol meg is értem azt a rengeteg mutyit az országban, pofozni kell még itt jócskán a népet, el kell rabolni tőlük a helyi erőforrásokat, hogy ráeszméljen, helyi szinten igenis meghatározhatják mi történjen.

A cigánybűnözés ellen is a legjobb fegyver az önszerveződés. Figyelőszolgálat, (rengeteg ráérő nyugdíjas van) őrjáratok (rengeteg vállalkozó van, amelynek ideje nincs, de hajlandó ebbe némi pénzzel beszállni), elemzőpont, akik feldolgozzák, összesítik hasznosítják, illetve továbbadják az infót a rendőrségnek. (informatikus is van bőven).

E helyett mindenki imádkozik, nehogy az ő lakását rabolják ki és hat db. rendőrtől várják, hogy mindenütt ott legyen.
Érdekes a Janicsák plakátja: ha megnézitek, a rajta szereplő boldog fiatalok szint mind szőkék és kékszeműek ( biztos ilyen az atípusos zuglói) ráadásul
a plakát készítője úgy csinált tömeget,hogy ugyanazokat tette fel két-háromszor, vagy lehet hogy klónozták őket...
Eléggé lúzer dolog, vagy ők az összes támogató...
azt sajnalom, hogy nem lehet anti-szavazatot is leadni...
Az elmúlt három ciklus alatt kiderült (Kutalikné, Rátonyi, Weinek), hogy ebben a kerületben normális polgármester sose lesz. Mondjuk ekkora lélekszám mellett nem is nagyon valószínű. De a polgármester egy dolog, a december-januári ingatlanadó-botrány egyértelművé tette nekem, hogy a testület és az apparátus is kivétel nélkül gyengeelméjűekből áll. Igazából senkit sem lenne szabad újraválasztani a régiek közül, bár semmi illúzióm nincs, hogy az újak jobbak lesznek.

Húsz évig pártoltam a kétszintű közigazgatást Budapesten, de most januárban kiderült, hogy a Pétervárad utcai kártékony idiótákhoz hasonlóakból elég lenne csak fővárosi szinten párat megtartani; pokolba a képviseleti arányokkal.
@¿Qué tapas hay?:

Tavasszal kiderült, mégis van értelme a kétszintű közigazgatásnak. A Rákosi határút ha kizárólag a fővároson múlik, ma se lenne megnyitva. De a baszogatással elértük, hogy a kerületiek összekapták magukat és a tettek mezejére léptek. Az út megnyílt, és mi zuglóiak is azon járhatunk haza.

A tanulság annyi, hogy nekünk is jobban kell figyelni a minket érintő dolgokra, és bizony szólni kell, lehetőleg hangosan. Mert a választó szava azért felhallatszik, mondjanak bármit.
@Fabius: Ez kétségtelenül szép eredmény, de sajnos az én bizalmamat nem hozza vissza.

Az ingatlanadó-rendelet módosításával kapcsolatos szerencsétlenkedés olyan mértékben IJESZTŐ volt számomra, hogy egyszerűen nem hittem el, hogy ezt épeszű emberek követték el. Ha a polgármester, a testület és az apparátus ilyen mértékben képes volt a realitásoktól elszakadni, ilyen mértékben képtelen volt saját döntésük anyagi és emberi erőforrás-igényét, illetve az érintett lakosságot érintő következményeit felmérni; ez nekem azt jelezte, hogy a feladatukra tökéletesen alkalmatlanok és nincs bennem illúzió, hogy jobb képességű emberekkel lennének leválthatók.

Ha egy rendszer (ezesetben a meglévő önkormányzati struktúra) képes olyan szinten önérdekűen cinikussá válni, hogy saját választóinak tudatlanságból, vagy önös csoportérdekből csapdát állítson; és abba tízezernyi embert belehajszoljon - nos ott a személycserék sokat nem változtathatnak, hacsak nem töltjük föl a testületet és az apparátust Új-Zélandból importált kultúremberekkel.

Karthágónak pusztulnia kell - sajnos.
@¿Qué tapas hay?:

A tökéletes alkalmatlanságban egyetértünk. Ha a kerületi Fidesz frakciónak van pofája olyat nyilatkozni, hogy a költségvetést azért nem szavazza meg, mert akkor együtt szavaznának a szocikkal, és az szarul nézne ki...

Tették ezt közvetlenül azután, hogy a Weinek társaság a kétségbeeséstől hajtva az összes módosító javaslatukat befogadta.

Ha fontosabb a látszat, mint a kerületi közintézmények és beruházások működése, akkor ki kell állítani az obsitlevelüket jó gyorsan.
Sajnálom, hogy a Rátonyi nem indul, nem is tudom, megyek-e szavazni. Az jó fej szerintem, a többi elég gáz. Különösen ez a Janicsák. Bár az ő élete legalább azt példázza, hogyan lehet a nagyon kevésből kihozni a maximumot.
@Fabius: Köszönöm.

Azért az már szinte abszurd, kikből lesznek politikusok. Értem én, ez a méjnsztrím, hiszen 2. osztályú színészből lett az USA egyik legnagyobb elnöke Reagan.

Mivel úgy vélem, a demokrácia egyedüli célja a közpénzek és közvagyon átlátható és hatékony felhasználása, és működtetése, valamint az ezekkel történő időszaki elszámolás, ezért ehhez szerintem nem kell jó színészi - előadói képességekkel rendelkezni. Elég számolni tudni és elég becsületesnek lenni.

Ellenben az átveréshez kell előadóművészi rutin. Maradva Reagan-nél. Személyét az amik 60%-a kedvelte úgy, hogy közben a politikáját 60%-a elítélte. Ezért kellett reflektort szokott sómen elnöknek.

Egyébként zizilabort, Zuglót alig ismerem, na ezért is mertem bátran belekotyogni :-).
Ezt a hintalovat...nem vagyok zuglói, de ezt a hintalovat. Én az elmúlt évtizedekben egyetlen "emblematikus rokksztárt" se láttam közvetlenül "azemberek" között feszelegni. A színpadon ücsörögni és bértapsolni a szónokok mögött az csak díszlet. Kivétel ez alól a megboldogult Jeszy Öcsi, a Flipper, aki 2006-ban szinte minden este beszélgetett "azemberekkel" a Kossuth tér környékén. :)De nem is akart ilyen "izé" lenni,ellenben igencsak lázadt.
OFF:

Ma 7:40-től Janicsák lesz a Ma Reggelben!
@Ordnassac: Kösz az infot, bár nem volt pontos az előjelzésed, csúsztak a szépfiúval pár percecskét.
De legalább megtudtuk, hogy az enyhén viharvert mindenkitől független, nemhogy asszonykórus, de már a Zék is legfeljebb kampányának támogatója lehet, ha jól hallom.

A gulyást még főzhették az előbbiek, a Tocsik ügyhöz meg mi köze lehet az ő támogatóinak ugye.. Egy pár kondér gulyást azért főzethetett volna a Bosnyák környékére is, mielőtt remélhetőleg nem bírja összeszedni péntekig a cédulákat.
süti beállítások módosítása