Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.09. 04:16 Fabius

Feljelentő Feri igazsága

Egyszer volt, hol nem volt, a Dózsa György úton túl, de a Körvasútsoron innen dolgozott az ember, aki legutóbbi öndefiníciója alapján már csak ilyen "feljelentős típus." Tündérmeseország fővárosának Feritél kerületének vezetője nem szereti, ha ellenfelei és egy idő után választói sem a feltétlen rajongás hangján beszélnek áldásos tevékenységéről, ha nem bólogatnak minden marhaságára legalább olyan hevesen, mint nejlonkutya a rendszámán Slota címert hordó szobaterepjáró hátsó ablakában a Magyar Hírlap székház előtt. Ilyenkor körbejárja a mindösszes sajtóorgánumokat, és beperel mindenkit akit ér. 

De ezeknek a pereknek is vége lesz egyszer, végzéssel ahogy kell. Akkor is, ha elmennek a falig, mert a szimpla elutasító végzés ellen panasszal élnek, a panasz elutasítása után pedig a pótmagánvádat is bedobják. Mindezt természetesen nem az ügyvéd végzettségű Papacsák Ferenc, vagy az általa tulajdonolt Papcsák Ügyvédi Iroda költségére, hanem az önkormányzatéra. A zuglói önkormányzatnál a dr. Kovátsits László Ügyvédi Iroda havi 360 ezer + Áfáért az alábbi feladatokat látja el:

 "Az Önkormányzattal, illetve a polgármesterrel kapcsolatosan megjelenésre kerülő valótlan, sértő sajtó közleményekkel szembeni sajtó-helyreigazítási eljárások, polgári peres eljárások illetve büntető eljárások kezdeményezése. A polgármester teljes körű jogi képviselete, eljárással kapcsolatos iratok előkészítése, szerkesztése, beadása. Peren kívüli egyeztetéseken, bírósági tárgyalásokon való részvétel."

 Dr. Kovátsitsék jártak el az önkormányzat tanácsadói szerződéseinek összegét és tartalmát nyilvánosságra hozó Várnai László LMP-s önkormányzati képviselővel és a hvg.hu újságírójával, Csikász Brigittával szemben is. A tanácsadó rokonok, haverok, egykori zuglói polgármesterek dolgaival foglalkozó blogposztért Várnainak, az újságcikkért Csikász Brigittának feljelentés lett a jutalma, nekem csak a kapcsolati hálóval foglalkozó posztot kellett levenni. De a verdikt végül megszületett, (ide kattintva elolvasható a teljes, 2 oldal nettó tanulság, ajánlom) ami kimondja:

 

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2012. október hó 24' napján meghozta a következő

végzést:

 

A bíróság a rágalmazás vétsége miatt Várnai László és társa ellen indult büntetőügyben benyújtott vádindítványt   e l u t a s í t ja.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság dr. Papcsák Ferenc képviseletében eljáró dr. Kovátsis László feljelentései alapján nyomozást folytatott nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, majd a 2012' március 27. napján kelt 01020/1873-21/2011/bü. számú határozatával a nyomozást a Be. 199.§ (1) bekezdés a) pontja alapján megszüntette arra hivatkozással, hogy a nyomozás adatai alapján a cselekmény nem bűncselekmény.

 

papcsák.gif

 

Mit lehet erre mondani? Hogy perelgetés és feljelentés helyett a korrektséget kéne erőltetni inkább? Kérdezgessem, hogy ha nem beszélhetünk valamiről, akkor az nem lesz? Vagy dobjam fejbe polgármesterünket és országgyűlési képviselőnket az unásig ismételgetett közhellyel, hogyaszongya: Ferikém, ennyi idősen már tudni kéne, a népet, a választóidat leváltani nem tudod? 

 Minek?

 Ő legközelebb is elmondja majd ha módja lesz, hogy az ilyesmi csak az olyan "nyomorúságos személyeknek" probléma, mint én, akik a közpénzfelhasználás elég sajátos módja ellen szót emeltünk a Weinek éra alatt is, és a doduglópávelezést éppen annyira elutasítottuk, mint azt amit most ti csináltok. Nem titok, hogy se a pártodért se a személyedért nem rajongtam, de a módért ahogy az önkormányzatba beléptél kaptál tőlem is egy esélyt: hátha megteszed amit ígértél, és tényleg elszámoltatod azokat akiket el kell. De ez "valahogy" elmaradt, majd előjöttél a farbával: "Nem azért lettem polgármester, hogy az előző ciklus ügyeivel foglalkozzam(...) nem azért lettem polgármester, hogy elszámoltassak. 

 Sebaj Feri, most is legyints ahogy szoktál, mert aki téged kritizálni mert az mind hülye, névtelen és arctalan aljas rágalmazó. Azok is, akik miatt kiszaggattad adatlapod a faszbúkról a névvel vállalt kritikák hatására, meg én is, akivel volt "szerencséd" megismerkedni azon az ominózus cetligyűjtéses alkalommal, mikor az egy helyre gyűlt jelölteket kasztingoltuk és ti is ott tátikáztatok a Bosnyák sarkon, ahol a Janicsák stábot elküldtem a francba a vigyorgásotoktól kísérve. Pech, hogy arról is posztot írtam, így a bénakacsa takarózásodon röhög a fél kerület. Esetleg, ha eljártál volna közéleti fórumokra megismerni minket zuglóiakat, akkor is más lenne a képlet, de csak az üres székedet meg az árva névtábládat nézegettük kérdésekkel ostromlás helyett. 

 További pech, hogy a ciklusod végén nem te fogsz ítéletet mondani rólunk, hanem mi rólad. Nem csak írásban és szóban, hanem két egymást keresztező vonallal is. Eszedbe jut néha, mit műveltek a zuglóiak a pávelező Weinekkel? Igen? Akkor felsejlik előtted a jövő. 

 

 

503 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr544955303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Irány Kukutyin, zabot hegyezni! 2012.12.09. 15:56:27

Még hogy Hoffmann Rózsa bombázza porig a tudásalapú társadalmat? A kormány legvérmesebb oktatási reformjai is eltörpülnek attól a buldózertől, amely a szép újvilágban készül földbe gyalulni a klasszikus neveltetés még megmaradt gyümölcsfáit. A n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@épészmérnök: A lap menedzselése, gazdasági stabilitása sajnos bizonyos fokú megalkuvásokra kényszeríti a lapok irányítóit, áttételesen az újságírókat is. Egyrészt elvonja figyelmet a munka valódi tartalmáról, másrészt kénytelen eleget tenni elvárásoknak a hirdetéések megtartásáért, vagy megszerzéséért.
Ez a rész nem ismeretlen előttem, voltam egy ujonnan alakuló lap gazdasági vezetője, ahol az ujság bevételei messze elmaradtak a hirdetések árbevételétől, melyek nélkül be lehet zárni a kaput más lapoknál is. Költségigényes profil, észnél kell lenni, ha egy lap fenn akar maradni nemcsak irányultságában, hanem gazdaságilag is.
@GeoCracker: Oké, nem várnak el tőled egy termosz teát, ne félj. ;-)
Kösz, hogy leírtad az őszintét. Nem mártíralkat a férjem - bár velem él - , csak valamit tenni akar és ezt tudja. Nem is Gandhik, abból egy volt.

Elvállaltak valamit, noha pontosan tudják, mennyire közönyös a magyar társadalom, de úgy gondolják, ha ennek dacára mégis egy évig kibírták, talán még is van és lesz ennek jelentősége. Orvbűn ellen nem lehet pártsemlegesnek lenni, ez vicc.

Sőt képzeld, ezek, köztük a férjem is, ott voltak Papacsák szivatásán is, amikor pl. a szaros ingatlanmachinációja megbukott. Van egy mozgalmuk, a Tiszta Kezek és az részt akar venni ilyesmikben: ezeket elküldeni a halál faszára, már bocs. Ahogy sikerül, olyan módon.

Mindenre lehet legyinteni, hogy minek, úgyse lesz belőle semmi. Te írod a blogod és reméled, hogy valami hatást elindít. Ők ezt tudják csinálni, de gondolkoznak netes jelenléten is, csak ebben nem szakemberek, keresik a segítséget hozzá. Ők nem Stefi, hogy hipphopp azonnal legyen egy profi blogja Index-címlapon.

Tudják, hogy végtelenségig ez nem megy, de hogy Orvbűn arca ettől kimutatkozik egyre jobban és kezdi elveszteni a kontrollt, az jó.

Amúgy azért röhej, azoknak kell mentegetőzni - az én szájammal, mert ott nincs net - akik bármit, de tesznek. Betartva a törvényeket, mert minden lépésüket bejelentik, Navarro,a celeb, állandóan a rendőrséggel tárgyal, kiképezte magát munkajogásszá, szóval nem ad hoc körbehugyálás és trivialitás megy, mint anno (főleg napidíjért FideSS-pénztárból). Kínosan vigyáznak a tisztaságra, bérelik a mobilklotyót, szóval a Fabius-elgondolta demokrácia mentén csinálják ezt egy éve. Nix erőszak a részükről, csak velük szemben.

Celebek neked - értem e dehonesztáló ízt, ne félj - , másoknak olyan emberek, akik vállalták magukat és a véleményüket valamiért. Nem bánnám, ha Magyarországon még több ilyen celeb lenne.
@Fabius: Demokratikus jogod lehet megvédeni a választási eredményeid. Ám a demokratikus jogod feletti örömöd sem véd meg a flasztertől. Repül a nehéz kő jeligére.
Egyébként nem azt akartam sugallni, hogy azért fogok Orbánra szavazni, hogy nehogy megsértődjön s megint elállja az Erzsébet -hidat valamelyik csicskása. Pusztán jeleztem, hogy ez utóbbi alighanem be fog következni.
@Fabius: S mielőtt az előző félreérthető lenne. NEM fogok orbanániára szavazni.
@Knósszosz:

Van ami veszett fejsze nyele. De még így sem mindegy mi lesz a jelennel és a jövővel. Vannak előre mutató vélemények, egy ilyen:

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/12/09/nincs_korszakvaltas_atlathato_allam_nelkul?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201212

"A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam"

+1, erre szavazok. Ezért nem mindegy pl a szocik részéről kik folynak majd ebbe bele. Azt kell elérni, hogy az a vonal jusson ott is szóhoz, amelyik képes ezzel legalább nagyjából azonosulni. Ez meg nem az Atika kijelölte tárgyalóbrigád.
@Fabius: Ha már itt gasztrogorombaságokat vágtok egymás fejéhez, akkor én most közlöm veletek, hogy ma ebédre vajban pirosra sütött, tenyérnyi kardhalszeleteket fogyasztottunk, hozzá vajban párolt újburgonyát, zsenge zöldborsóval, sárgarépával, és sok-sok friss petrezselyemmel megbolondítva, és kissé lepirítva.

Uff!
@GeoCracker: nem egyszerű ebben igazságot tenni.
Nagyon nagy falat a nagyon kicsi, de nagyon jól megválasztott téglák alkalmatos sorrendű kihúzogatásával célszerű bontani. A Fidesz hatalma igen nagy fal.
Amikor az LMP akciózott valamit, azt mondtam, hurrá, tartsatok be nekik. Amikor utána azt láttam, hogy a hétköznapi emberek úgymond észre sem vették az egészet, elbizonytalanodtam: talán nem jó téglát, nem jó helyről, és ráadásul nem is tudtak kihúzni.
Én mindig a folytatást hiányoltam, az esemény utáni jelenlétet; mitt'omén, sajtpapíron az "itt voltunk, ezt tettük ezért, legközelebb rád is számítunk", aztán televágni vele a postaládákat, vagy valami ilyesmi. Így egy kicsit olyan, a kihagyások miatt, mint az állandó újrakezdés.
orbán takaroggy !
orbán takaroggy !
orbán takaroggy !
@Mariann19: Bruck Andrást, akit szoktam én is idézni, más is mert kurvajól ír és lát és láttat, több éve kirúgták, mert hangot adott Orvbűn iránti undorának. Egy szaros bulvárlaptól rúgta ki annak a mindig hatalomnak nyaló főnöke. Nincs megélhetése, nem is nagyon kap melót,csak az És-nek írhat néha.

Kepes András úgy sunnyogott el hajdani kollégái meleltt itt a Kunigundában, hogyépp csak biccentett egy kurtát. Oda se ment, hogy hellóka, na mizu. Gyáva szar. Neki már nem kenyérre kell a zsé, amiért bemegy a királyiba helyeskedni, míg Bruck nevel egy kissrácot. Na Bruck se mai csirke, korombeli. Szóval nem mindenkit rontott meg azért a kádári.

Van, aki alkalmas a befekvésre, van, aki nem.
@épészmérnök: nem írígyellek a mireltkardélre hányt haladért. Én ugyan nem eszem olyat, aminek nincs legalább két lába, a felső határ pedig a négy, de a párom szerint a friss swordfish és a kriptohal között ég és föld a különbség...
@épészmérnök: Kösz, de ez annyira magyarosch. Aki tesz valamit, az a hülye celeb, aki mártír. Valamiért mindig le lehet nézni a másikat. És akkor birkázunk itt.
@Légifarkas: asszem igazad van nagy falat(ot) illetően... és nem szabad megfeledkezni az otthagyott, kilenc évre bebetonozott taposóaknákról, az éra alatt vmilyen szinten kiépített egzisztenciális kötöttségekről sem. 2022-ben is az volt a baj, gogy ezeket a sunyi emberkéket humanitárius okokból nem rugták azonnal picsán. Ennek meg is lett az eredménye.
@a szív fészkei: Több mindent félreértesz abból amit írtam. "Celebek neked - értem e dehonesztáló ízt, ne félj - , "
Honnan teszettél érteni? Hogy én nem írtam az biztos. A celeb egyfajta szerep és szerepvállalás. Ha Te elítéled, azért ne engem okolj.
De, hogy ne tűnjön köntörfalnak. Lady Diana, vagy Whitney Houston bizony nagyon sok szempontból celeb-szereppel bírtak. De alig hizem, hogy bárki dehonesztálva említené őket.
Ettől persze Te még gondolhatod szt, hogy én azt gondolom....
@Légifarkas:

"Rezsimet dönteni az tud, aki képes megtörni a közönyt."

Ötcsillagos mondat.

Mégis vitatkozom. Nem a kijelentéseiddel, hanem a lekicsinyelt önmagaddal: benned már felébredt a felelősség érzése, és ennek hatására X idő alatt a kilencből nulla állást kilencből háromra változtattad a környezeteden belül.

Jó, hogy a világot megváltani nem akarod, még a végén elsietnéd. :-))

Ez mellesleg egy ilyen dolog. Az ember gondol vagy érez valamit, véleményt formál róla, és megpróbálja az átadni a környezetének. Ha körülötted lévők egyharmada megérti amit mondani akarsz az már kurva jó arány.
@épészmérnök: Így van,nagyon helyes.

De van itt egy másik aspektus is: én vállaltan hájpoltam olyant, aki szerintem színvonal és nincs nagyon róla tudomása a köznek, mert kiskedvenc és nem tömegigényt elégít ki. Annak mentem a rendezéseire, hírt adtam róla, mert jónak tartottam, megokoltam eléggé alaposan elemezve - nem nyali volt, hisz nem tudott adni érte semmit ugye.

A két lánya is remek színésznő. Arra büszke vagyok. De én nem is a NY Times-nál írtam. ;-)))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: mireliiiiiit????

Tegnap fogták ki a nagy Csendes-óceánbul!
@Knósszosz: Tapasztalom, hogy mi az ábar, mert vállalkozókkal vagyok körülvéve. Mennek tökre, megszűnnek, végelszámolás, felszámolás, mely azt jelenti, hogy szűkülnek a megbizások is a szakmában, már mint az enyémben is. Úgyhogy a jövőkép tekintetében nem vagy egyedül, bár tudom, hogy a más baja nem gyógyír a sebekre.
Be kell rendezkednünk egy csökkentett igényű életvitelre.
Azért legyél itt Te is ha tudsz, ez viszont egy igazi gyógyír lesz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: köszi :-)

@a szív fészkei: Igen, én azt tudom tenni. Néha a kirugással játszva, mert nem hírolvasásért, kommentelésért fizetnek. S igen, amikor a leírtak náhány gondolata visszaköszön máshol, hízik a májam. Bár néha jól esne, ha meemlítenék a forrást. Ha így vesszük, sokan élünk, bukunk névtelenül
S nekem még az az esélyem sincs, hogy amikor majd kirugnak a szektoriális különadóknak hála, és megfagyok majd a híd alatt, akkor bárki felém nézzen, amikor jő pirkadat.
@Fabius:
Alapvetően egyetértek avval a gondolattal, hogy:
"A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam"
23 nyomorult év szarakodásai után végre valóban el kellene jutni idáig, baszd meg!
Én is erre szavazok, Attika meg menjen a Fásy faszára vitézzy görcsnek, tán kiderül, hogy főzzny is tud, hízott fénybűl pörkűttet.
Annyapicsája...
@Fabius: Tudom, hihetetlen de a szros környezetem, már én is erősen átneveltem. A kezdő kérdés mindig az, neked ebben mi a jó? Persze tudom a választ előre, de sajnos önállóan ezt a kérdést vagy lusták, vagy buták önmaguknak feltenni. A zanyosom csendes féljobbos, kicsit antiszemita hozzáállása mára pl. elég erőteljesen megváltozott, annak ellenére, hogy hetente református templomban kapja az igét... igaz pedagógus...
@Légifarkas: "Így egy kicsit olyan, a kihagyások miatt, mint az állandó újrakezdés. "
S ebben éreztem a nagyobb hatást az ellenzék felaprózásában, mintsem a haladásban valami felé.
@Mariann19: Be kell rendezkednünk egy csökkentett igényű életvitelre.

És azok, -vannak jónéhányan-, akik már nm tudják lejjebb adni? Mit tegyenek? Javaslat?
@Mariann19: Tudod, az az igazság, hogy kurvajól esik nekik, ha valaki odamegy és mellettük van,akár egy félórára is. Érdekes figurák gyűjtőhelye ez végül: van egy stabil hajléktalanjuk, a Kálmán, és lehet mondani, na höhöhö, nagy dlog tőle, úgyis az utcán lenne.. DE ő ott van színjózanul, - mert ugye rendőrök bármikor szondáztathatnak, tehát nem reszkíroznak - és képviseli ezt, ergo tudatosan van utcán. Mondhatni kiáll valahol magáért. Van több volt katona és rendőr is.

Van két fiatal színész, akiknek nem biztos, hogy jót tesz az ottlétük, mert félnek a munkaadóik is a kulturkampf miatt - lásd Alföldi-cirkusz, Szegedi Szabadtéri Játékok-cirkusz - de ott vannak. Az a csaj, aki biceg azóta is, pedig a lába is a munkaeszköze, van olyan szerepe, ahol kötélen kéne másznia. Most nem fog egy darabig.

Ez is Magyarország, nem az értelmiség java tipródik ott, hanem mindenféle nép. Valamiért fontos nekik, hogy a királyból ne a fos hulljon.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Vicces kedvedben vagy, ez jó jel, hogy Nálad minden oké, még üvegszemmel is.
Zsóti gyerek etikai hozzáállás gyanánt az ügyet lezártnak tekinti. Ebben a kérdésben az a furcsa számomra, hogy erről ő dönt. Remek!
@GeoCracker: és megfagyok majd a híd alatt, akkor bárki felém nézzen, amikor jő pirkadat

ne aggódj. megmondá nagy tanítonk: senkit sem hagyunk az út mellett igaz a híd alattiakat nem említette:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A gazdasági aknazár sem lesz semmi. Erre írtam a blogon anno, hogy Bajnai sem ígérhet csodákat, csak szívást, és könnyeket. =vagy vmi ilyesmit.)
@épészmérnök:

Uhh, szerencse, hogy a zőccséggel "elrontottad" az egészet :-D

Legközelebb a zúzott foghagymával és finomra vágott oregánóval bekent halat süsd pirosra, fél liter tejszínből dobj össze egy besamelt, facsard bele két lime levét, összerottyantod, és az újburgonyával tálalt halakra öntöd ;-)

* aztán, ha szívatni akarsz persze ne habozz tudatni velünk milyen lett :-D :-D
@Mariann19: Zsóti gyerek etikai hozzáállás gyanánt az ügyet lezártnak tekinti. Ebben a kérdésben az a furcsa számomra, hogy erről ő dönt. Remek!
Én a Máltai Lovagredre gondoltam... úgy hírlik, elég háklisak az ilyen dolgokra...
És ne felejtsük, alanyi megélhetési politikusunk elég nagy adókedvezményt kaszál a lovagrendi tagság miatt...
@Mariann19:
Én itt vagyok minden nap.
Egy éve regisztráltam csak, de azóta nemigen hagyom ki a kitűnő társaságot a napjaimból. Néha le is vagyok szúrva, mert nem időre érek ki a kommentek olvasása miatt.
Igyekszem a megfelelő kompromisszumokkal kezelni a dolgot.
De ha "ilyen" démonokkal hoz össze a sors, nem tudok az órára figyelni.

Jó éjt, köszi mindent. Azért sietek, mert ha ezt a kiérdemesült IT-suszter meglátja, hát lesz nekem annyi...-:)))
Puszi!!!
@épészmérnök: Létod, ilyenkor mindgi védem a bulvárt, mert a Boprs és a Blikk is - ami eljut a zemberekhez - meg szokta írni a tényeket és szokta fingatni - főleg a tőkeerős Blikk, mert az fogy - Orvbűnéket. Ne nézd le a bulvárt, szarkanálissal keresi a pénzt, de ad olyat, amit máshol a Mariska néni nem kap meg, amiről csak itt olvashat. Perelték is a kormányt közérdekű adatokért, pl. mondaná meg, hány rokon kap jó állást?

Míg a Nők Lapja a legocsmányabbul fekszik Orvbűn alá és szopja. Most már a nem tudom hanyadik lapjuk nyal be csontig a királyinak, bemtuatva az összes ottani celebet valami hajdehujjogó stílusban. Lehozva az IMF-baromreklámot. Ómolnár meg a Bajnai-Gyurcsányreklámot.

Nem a bulvár a legalja,hanem ez: ahol minőségnek hazudott szerecsenmosdatás folyik.
@GeoCracker: Ez a törvény a sorvezető a szabályzat készítésénél ? Most nem olvasom el, mert későn van, csak megkérdezem, hogy erre kell adaptálni a lapoknak a sajátosságaikat?
@Knósszosz: A Wallistól - amit agyonlibásoznak a mocsokkampányukban - vagyonokért bérelt tévészékház előtt úttesten táboroznak.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
A Vezért is szívesen elküldeném egy zsákfaluba krumlit zsákolni közmunkában....
Túl a félszáz éven, és látva a hazai helyzetet nincsenek illuzióim.
A volt pálya-, és iskolatársak között jó néhányan bejártak már hasonló utat. Kinek az alkhol, kinek a kötél.
Nagy szívességet téve ezzel nyugdíjpénztárnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már nem érdekes, terhes, most már nem kell számolnod ezzel.
@Dr. simonmondja.: @Ringlósztár: A FIDESZ gyűlöletetek, vagy MSZP imádatotok elvakít titeket.
@Knósszosz:

"Attika meg menjen a Fásy faszára vitézzy görcsnek, tán kiderül, hogy főzzny is tud, hízott fénybűl pörkűttet."

Ahogy elnézem fénybűl is különbet főzünk mi itt :-)

Azt viszont tényleg jó lenne elérni, hogy a nagy összefogásban ezek a törekvések ne kerüljenek ezredik sorba a polcon. Ezért lenne üdvös tudatosítani, hogy a közösködés más választás nem lévén kényszer, de vannak feltételek.
@a szív fészkei: Bruck András neve ismerős, talán régebbről. Szivem! Azért mégis van valami felemelő, amikor ránézel a heterogén összetételű csapatra, mint szimpatizánsokra.
Hidd el, ha a hírekben gyakran írnának ezekről a kíváló emberekről, többen lennének ott.
@Mariann19: Ez a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) etikai kódexe, ami elvileg a társzervezetekkel közösen került kialakításra. Ilyen értelemben, mivel a médiákok vezetői is elvileg ez a gittrágócsapat, egyfajta általános lapelvként kellene működnie.
A gyakorlatot az mutatta, hogy az antiszemitizmus elleni délután kapcsán a MUOSZ, mint akkor írtam is, hallgatott.
Ettől függetlenül édemes elolvasni legalább nagyjából szerintem.
@Knósszosz: Aludj jól, holnap munkára!
@Fabius: kurva jó arány??? Katasztrófa! Nekem, aki megszoktam, hogy belekezdek valamibe, és megcsinálom, katasztrófa.
További katasztrófa, hogy ténykedésemért más területekről egyre többször jött vissza a fekete autós ijesztgetés, és egy ideje már senki nem jön ki velem cigizni. Nem, dehogy szoktak le. Kínos a téma, és én vagyok annyira genyó, hogy még ezen felül is kínosakat kérdezzek. Azt meg nem szereti senki.
@a szív fészkei:
A raktár utcába kell mennem a jövő héten, régi ügyfél. Onnan nincs messze a dolog. Szerinted nem lesz ciki, ha viszek teát? Másra nem igen futja.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Már miért lenne hihetetlen? Én speciel elhiszem, ha mondod.

Nálunk úgy van ez, hogy közéleti témák fölmerülésekor a - szerintem - helyes kérdések föltételével igyekszem őket a kérdésekre szerintük adható válaszok megkeresésével az önálló vélemény alkotására késztetni.
@Légifarkas: Tudod, az nézi, akinek nem jut más. És olyan sok van ma még itthon. Én se nézem dafke, mert nekem bejön x száz azzal a genyó UPC-vel.

De Mari nénjének Bivalybasznádon már nem. PEdig neki is joga lenne ahhoz, hogy ne hazudjanak, hamisítsanak neki minden lószart és ne obersovszkyfikusz bólogasson a hadúrnak meg a csicskáinak minden ökörségre engedelmesen. Hanem fingassa őket kemény kérdésekkel, hogy tudjon tájékozódni. Hacsak annyiban, hogy a nem-megszorítás mégis hogy hozhat ekkora nyomort?

Ezért vannak ma is kint négyen váltásban. Kettő melegszik a viszonylag fűtött sátorban, kettő megvalósítja a tömegdemonstrációt mászkálva az úttesten, mert különben feloszlathatják, ha legalább ennyien nincsenek. Rendőrség figyeli és kamerázza őket.
Ezért kell több ember,mint régen, amikor a járdán lehettek. Plusz kell pasi is, mert mégis 30 bazi nagy szekrény áll velük szemben és a nők félnek azért, ma mondták.

Ezt a célt: ne hazudjon a közszolgálat - tudod megérti ott a sok "eccerű": óvónőtől a hajlékonyig. Hogy ne legyen elfogadott ez a szemedbe pofátlanul rezzenéstelenül, következmények nélkül hazudozás amúgy horribilis összegekért, amiért a drága kollégáid is adóznak pl.. Szerintem ez felfogható hamar.
Új gerincet kapott egy ötéves kislány

index.hu/kulfold/2012/12/08/uj_gerincet_kapott_egy_oteves_kislany/

Itt, ahogy elnézem, némely helyeken se igény, se EÜ támogatás nem várható
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: a tisztogatás tisztogatást szül.
Egyszer kellene korrekt módon végrahajtani, mindenkit csak és kizárólag a szakmai munkája alapján megítélve meghagyni vagy kipicsázni, és akkor talán hagyományt lehetne teremteni belőle. Tőlem hívhatnák Poltnak a főügyészt, ha korrekten melózik, de ha nem melózik korrekten, nagy nyilvánosság előtt szaggatnám szét a kinevezési papírját, és személyesen hajítanám ki az ablakon.
Ezzel kapcsolatosan egy ismét csak kínos téma, ritkán is érintik: akik eldöntik, ki dolgozik korrekt módon, vajon maguk is korrekt döntést hoznak - vagy bosszút akarnak állni, törleszteni szeretnének?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Akik már nem tudják lejjebb adni? Vérmókus! A minap vásárlás közben hallottam egy beszélgetést, melyben egy hölgy arról beszélt, hogy paradicsom levest főz egy hétre, másra nem telik. Van ennél lejjebb? Élni kell.
A Máltai Lovagrend veszélyben Zsótinál? Nagy gond. Amennyiben elveszik, adókedvezmény oda, elő kell venni a ládafiából a megtakarításokat, hogy ne legyen adóelkerülő, finoman szólva. Ne félj te attól, hogy nem angolszövetből lesz az öltönye a jövőben is.
@GeoCracker: Értem, és köszi. Elolvasom, mert érdekel, hiszen dolgoztam is ezen a vonalon, nem idegen teljesen ez a téma.
@Mariann19: na de ennek a szentéletű köcsögnek mekkora blama lenne, ha kivágnák a rendből, mint érdemtelent... a dunának menne. Igaz a NOB is sunnyog a pajabá ügyében, pedig ott is van valami etikai kódex. Vagy csak az mTI hallgat titokzatossan?
@Légifarkas: hát ezaz. mer ugyi a B listázásnak elég szar utóíze van. Pedig valamit tenni kéne ezügyben is. Mondjuk a szájjerné, meg a polt az eléggé egyértelmű, mint a Médijatanács, az MFB, a PF is az... az akolmánybitóság is belefér különösebb vizsgálat nélkül...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ugyanez a sunnyogás lesz ezügyben is, mert ugye államférfiről van szó, és mégiscsak ciki ilyen hatalmasságot erkölcsi okokból egy visszavonással büntetni. Paja bánál azonos a szitu.
és dehát, ha már a témánál vagyunk a közszolgálati lózungia az összes kollaboránssal. arról vidijófelvétel is van. az mti úrcentrum tózse.
@Fabius:
Erről pofázik az úttörő, zt ugatom a haveroknak én is (itt van fogadókészség - 80 százalék ), de sajnos kurva nehéz egy bigott vallás ellen szemben pisálni, ezt tudod magad is. De azért az nekem jó jel ( és most nem a kincstári optimizmus dűl belőlem ), hogy a környezetemben lévő szavazók véleménye alapján, a Fidesz kezdhet vakaródzni.
Súlyosabb megfogalmazások is vannak, de ahhoz már túl optimistának kellene lennem, hogy azokat leírjam. Azért reménykedem bennük, de egyet biztosan nem akarok, erőszakot.
Hornnak könnyű volt, ő "csak" a nagy medvével állt szemben, nem a FIFA törpe minoritásával.

Azért a végeredmény csak a seggberugása lehet, különben Mikola próféta szavaival élve:
"itt húsz évre eldőlne minden"

Az isten ne adja elvtársak!
(trolloknak: ez Hofi idézet volt )
@Mariann19: Én írkálok ide - ami elég olvasott hely - Fabius engedélyével róluk és mindig személyes infót. Ettől többen vannak ott? Nem. Látod, le lettek celebezve, hogy ez csak feltűnősdi és kész.

Mindegy, amíg megy, csinálják. Őszintén, én ha nem tudnám mi ez és itt ennyit olvasnék róla, egyszer azért megnézném legalább, mielőtt ex cathedra elvetem az egészet. Bárkivel lehet ott beszélni, barátságosak és meg lehet vitatni mindent.

Nem volt mindig ilyen kutyabaszó hideg, és azért nem a világ vége, pláne kocsival. Utána lehet bevásárolni, van ott egy Aldi is. ;-DDD

Gábriel is a saját szemével láttam, mi ment ott.
@GeoCracker: Na látod, én meg attól hánytam, ami ott volt egy hete. Ahogy és amiért. Tényleg nagyon különbözően látjuk a dolgokat. A férjem ott is volt, és amit mesélt, engem igazolt.
@Knósszosz: Nagyon megköszönik, az mindig jól jön! ;-))
Egy kínai bűnszövetkezet Budapesten mossa a pénzét

index.hu/kulfold/2012/12/09/egy_kinai_bunszovetkezet_budapesten_mossa_a_penzet/

Most világosodtam meg, mit keresett Orbán Kínában. Keletre nyitott. Éa a 250kE letelepedési engedély és állampolgárság... ki van ez találva. Jönnek a sárgák...
@a szív fészkei: Speciel Orbán másnapi antiszemita kirohanásától inkább volt hányingerem, mint az antiszemitizmus elleni tömegtüntetéstől.
@a szív fészkei: "Látod, le lettek celebezve, hogy ez csak feltűnősdi és kész. "
Látom nagyon zavar Téged a szónak az az értelmezése, ami a saját előítéleteid rávetülése.
@Mariann19: És hogy néz ki angol öltönyben? Mint egy tahó surmó, mert az a lelkéből és ez átüt a Saville Road-i mestermunkán is.

Parileves finom, és tulképp sokféleképp lehet enni: igen borzasztó, hogy csak ere futja de meg kell tanulni kihozni belőle a legjobbat.
Nekem ma nagyon finomra sikerált a vargabélesem, ami nem egy bonyi és nem is drága annyira.
@a szív fészkei: nézd, én tudom, hogy igazad van, de ezeken a meccseken már túlvagyok velük. Az adó speciel egy rossz példa. Mindig is vonták (még többet is), de hogy mire költik, az teljességgel láthatatlan, csak annyi biztos, hogy nem az adózóra, és nem a környezetére. Szóval ez így nem motiváló tényező.
Ami eddig bejött, az a gyerekek sorsával való érvelés. Nem működött túl nagy százalékban ez sem, de pénzt nem ígérhetek, így aztán lefestettem nekik azt a jövőt, ahol a hűdeimádnivaló gyerekük egy agyonhajszolt, boldog- és kilátástalan, szolgalelkű atombuta senki. Kilencből három akkor moccant meg, amikor azt mondtam, az enyém nem lesz ilyen, de az övékért bizony ők lesznek a felelősek, nem Orbán, nem az IMF, de még csak nem is a gyerek.

A probléma (mert rövidtávon ez bizony probléma lesz) viszont ott kezdődik, hogy aki mostanában kezd szemet nyitni a világra, annak pl. Orbán olyan típusazonosan egyenlő Gyurcsánnyal, mint a sicc, azaz nem tesznek különbséget, nem súlyoznak. Hosszútávon ez nagyon jó alap lesz, ám tartok attól, hogy ebben a formájában kizárja, vagy komolyan megnehezíti a hosszú táv felé történő elmozdulást.
@GeoCracker: Tudod, nem véletlenül írtad pont ezt. Most nem rám süss előítéletességet ezzel kapcsolatban. Értem, hogy neked ez az egész nem szimpi, kész. De tudod remélem, más is olvassa ezt,és hátha őket érdekli, mi megy ott most.Szóval engedelmeddel, fogok erről még írni. Nem naponta, de ma évforduló volt és örültek a népek ott, hogy megcsinálták. Nem értelek, hogy örülj velük.

Orvbűntől mindig hányingerem van, de az agymosott droidcsapattól is, amelyik zászlót lengetett nagyszámban vasárnap, hájpolva Orvbűn kedvencét Magánantalt.

De ez a meccset múltkor lejátszottuk, azt hiszem... Akkor mindent leírtam. Ma is tartom. És pont Orvbűn mocskos kiszólása mutatta, hogy semmit nem bántak meg, porhintés volt az előző napi magánszánombánom.
@a szív fészkei:
Akkor azt fogok.
Amúgy is meg akartam már nézni, milyen ott vacogni a kapitális szar ellen, miközben itt a melegben okosítjuk magunkat.
Jó éjt anya, késő vanmáá...
@Légifarkas: Nem lehet könnyű helyzeted, azért is küldtem múltkor az Ady-verset. Igen csordanépek lelegelnek sok mindent, ami egy náluk kvalitásosabban kinyílik.

De nem neked kell visszatöpörödni hozzájuk. Mert ez Orvbűn célja a gyerekkel, mindenkivel. És Gyurcsány a millió hülyeségével nagyon nem ugyanaz, mint ez a sunyi viktátor.

Nem akart mindenható lenni - vagy legalábbis elfojtotta magában ezt a vágyat, így nem bontott le mindent ennek érdekében. A szocik sem, amikor a szadival nekik volt kétharmaduk.

Akármilyen tolvajbanda voltak, a kereteket tisztelték. És amíg nem lesz normálisan szabályozva a pártpénzelés, addig a kormányon lévő lopni is fognak.

Azért meghallgatni, hogy milyen pénzek úsznak el a semmi nézettséget nem produkáló köztévében, micsoda fizuk mennek el a nézők által be nem kapcsolt műsorokra-"sztárokra", talán áttöri a közönyt még felétek is. Mert abból sok mindent lehetne szanálni,építeni, létrehozni, támogatni az országban ebben a szörnyű helyzetben.

Nézd meg, a Vidi már közutálatnak örvend, elérte ez a hülye. Plusz ez a legsportszerűtlenebb klub, átvette a vezér tankaranka mentalitását, hogy mindenkit dózerolni és kész. Tévé dettó. És erre megy a pénz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mondjuk amit leírtam elég gyakran együtt jár, tehet maradhatsz ilyen, te problémád.
@Fabius: Ez így van, amit utolsóban írtál. De akkor ne nyafizzon, hogy jaj mi van itt??? Többet nem idézem Einsteint a gonoszságról, de ezt mondta Babits is a "vétkesek cinkos, aki néma"-val. Ezt mondta a német pap Niemöller is, ezt mondta Illyés"[..]"s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;"
@a szív fészkei: Természetesen nem véletlenül írtam azt, amit. Ellenben azt is megírtam, hogy abban az értelmében használtam, ami a valós jelentése, és nem X-faktoros. Te ezzel ellentétben a fejedbe vetted, hogy de igen és biztos úgy értettem. Nem érzem úgy, hogy magyarákodnom kelljen a Te véleményed miad :-) Ennyi.
Amúgy meg miért ne írnál róluk? S miért pont az én engedelmem kellene hozzá? Még azt sem mondanám, hogy nem érdekel. S még azt sem írtam azt hiszem, hogy nem szimpi, vagy nem érteném a céljaikat, vagy akár azt, hogy nem értenék egyet a célokkal.
Ha az a kérdés, hogy a jelen felállásban hatékonynak tartom-e, akkor személy szerint nem. Ha mégis elérnek valamit ettől, még remélem gratulálhatok majd nekik.
Ha az a kérdés, hogy személy szerint ezt a módját választottam volna-e a demonstrációnak, akkor szintén nem, de ez meg egyéni szoc probléma.
Ha az a kérdés, hogy x önként vállalt demonstációja során elvárhatja-e y, hogy a..n tartományban szolidárisak legyenek, akkor ez az elvárás megalapozatlan szerintem. S rémlik a vita ezen alakult ki kettőnk közt. Épészmérnöknek rémlik leírtam azt is, hogy miért (sajnos, vagy hálistennek van szerencsém a sajtót ismerhetni belülről). S eredendően szegény Mahatma is itt került szóba. Gandhi esetében nem rémik, hogy szolidaritást várt volna. Tette, amit tenni látott jónak.
De hagyjuk, mert nekem nem célom meggyőzni Téged, és fordítva sem most menni.
Nem is vagyok maximalista. Nekem elég ha olyan nyolcvan százalékban egyet értünk. A maradék huszban meg nem.
szadesz maszop szétlopta az országot:)
a fides megvédi a zembereket és a pénzükre is vigyáz

a zapostolok meg aprószentek úttyán:
dr selg*ci szent gabriella a nyugdíjak és a kiflivégek védőszentye
dr simlicska szent lajos a köz(gép)pénzek védőszentye
dr snitt szent pálesz a hejesírás és a sport védőszentye
dr semjén szent zsolt a madarak és a zerkölcs védőszentye
dr pintér szent sándor a bűnözők védőszentye
dr szíjártó szent péter a szavak védőszentye
dr lézer szent jános a gyorsközlekedés és az ofsórlovagok védőszentye
dr rogán szent antal a bulvárujságok védőszentye
dr varga szent mihály a csontvázak védőszentye
dr bakondi szent györgy a katasztrófák védőszentye
@épészmérnök: Kösz szépen. Most meghatottál. :-))Szrintem is komoly amit csinálnak,noha tudják, hogy ezekkel szemben valahol értelmetlen is. nem hülyék és nem szeretnek szarul lenni.

Én is hisztiztem már, hogy abba kéne hagyni, semmi tömeghatás, ne menjen már. Megígérte, hogy tényleg, látják ők is, de aztán hívták és maradt, mert ha nincs más módszer még, akkor ezt fent kell tartani.
És jó tudni, hogy mennyire felidegeli az egész Orvbűnt,mi pénzt baszik ki rá sajnos - te vagy a szakember, biztos meg tudod magyarázni miért nem emészti meg egykönnyen.
@a szív fészkei: egy olyan embernek, aki hipp-hopp érdeklődni kezd, millió kérdése van. Baromi nehéz úgy állást foglalni, úgy megvilágítani a helyzetet, hogy a.) én sem vagyok egy veszettül mindentudó ember, b.) ne lehessen azt rám sütni, hogy valamelyik oldal szekerét akarom tolni. Mert az első dolgon még javíthatok, de a másodikat semmiképp nem szeretném.
Azt szoktam nekik mondogatni: "Én kinyitom nektek az újságot, ha valamelyik betűvel gondotok van, fel is olvasom - de értelmeznetek és döntenetek, azt nektek kell."
@GeoCracker: Nézd, ha nem kéne állandóan ott járőrizniük, akkor nem lenne ennyire feszítő, hogy kell ember kitartani, amíg lehet. Mahatma mégsem mínusz 10-ekben demonstrált, ami pénzigényes is.

Nem a Navarroék mondták a sajtó szolidarításáról, amit, hanem én, xy 00 Gipsz Janka, aki ennek a céhnek a tagja vagyok. Kicsi, alig jegyzett tagja. De soha nem bántam, hogy nem egy sztárolt izé vagyok, aki ötször meggondolja, mit mondhat, írhat nagyon sokért - mert jó volt leírni bármit, amit gondoltam. Cenzúra nélkül.

DE mára olyan állapotban van az ország, hogy azért pár jól menőnek fel kéne emelnie a trottyos seggét és legalább egyszer odajönni mégis. Mert igaza van épészmérnöknek, sok szárad a sajtó lelkén azért, ami ma itt lehet.

Hát nem éltek vele, nem az én bajom, nem is a fagyoskodóké: ha látnád őket, röhögnek egész nap,tényleg van abban valami, amit írtak a csajok fentebb a bunjee jumping hatásról - én nem merném - a szabadság valahol nagyon drogos dolog. Hogy már nem félsz, az nagy érzés. Talán ez őrjíti a vezérhangyát. Nincs hatalma felettük a félelem által. Giccsnek olvashatod, de látom ezt az arcokon ott.

Irigylem is őket ezért.
@a szív fészkei: ha másnak nem, akkor annak legyen hangja, az durranjon nagyot, amikor abbahagyják. Mert egyszer úgyis abbahagyják. De ha eredmény nélkül (esélyes), akkor mindent bele, meg lehet köszönni mindenkinek, aki ott lehetett volna. Lesz, aki ezért megharagszik, és lesz, aki szégyelli majd magát - előbbiek menthetetlenek, utóbbikat talán megnyeri a jövő.
Életvédelmi berendezéseink "evolúciója" is a lelkiismeret-furdalással kezdődött...
@dr. Balta$ár: te Bubó, mennyit kell gondolkodni ahhoz, hogy egy ilyen kommentet összeránts? Vagy szunyókálásból ébredve, "bazmeg, de régóta nem írtam már be"? Isten bizony nem értem, mire alapozva akartál te részt venni az ország újjáépítésében, Matolcsy is kretén, de legalább változatosan az...
Holnap (azaz kedden) kemény menet lesz képviselőéknél. Szót ejtenek pl. a Btk-ról is, aszongya:

"A javaslat szerint titkos megfigyelést lehet folytatni az öt évig terjedő, vagy ennél súlyosabb büntetéssel szankcionálható szándékos bűncselekmények, a maffiabűncselekmények, a prostitúciós ügyek, a kábítószeres ügyek, az emberkereskedelem, a pedofil bűncselekmények, az embercsempészet, a vesztegetési ügyek gyanúsítottjai, de akár a környezetkárosítással és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítottak ellen is. Titokban megfigyelhetik továbbá a közjogi tisztséget betöltőket vagy nemzetközi diplomáciai védelmet élvezőket erőszakkal fenyegetőket, vagy a hivatalos személy elleni erőszakot elkövetőket is."

Amellett, hogy környezetkárosítást, meg a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését viszonylag gyorsan rá lehet fogni szinte bárkire (és ezzel máris megfigyelhetővé válik), felhívnám mondjuk Bubó és rodeo kartársak figyelmét arra, hogy már lámpavasazni se lehet majd úgy, mint régen.

Ez meg Fabiusnak:

"Egy támogatott módosító javaslat alapján a jogsértőnek ítélt tartalmat egy bírósági végrehajtó távolítaná el a szerverekről."

Mindenről mindig legyen biztonsági másolat másik szerveren vagy hordozható tárolón, nehogy akkor izzadjon le a bloggazda, amikor rákacsint a végrehajtó, hogy "ó, hát nem kitöröltem az összeset, bocsika..."

index.hu/belfold/2012/12/09/keddre_meglesz_a_jovo_evi_koltsegvetes/
@a szív fészkei: "Nem a Navarroék mondták a sajtó szolidarításáról, amit, hanem én, xy 00 Gipsz Janka, "
Én is így ártettem, ha visszaolvasol :-)
Nem olvasom giccsnek különben.

De alszom a világra egyet. Jó éjt.
@Légifarkas: te Bubó, mennyit kell gondolkodni ahhoz, hogy egy ilyen kommentet összeránts? Vagy szunyókálásból ébredve, "bazmeg, de régóta nem írtam már be"? Isten bizony nem értem, mire alapozva akartál te részt venni az ország újjáépítésében, Matolcsy is kretén, de legalább változatosan az...
+1 :)
uk muk fuk :S

mi a stájsz :D? plagizálunk, meg rmdsz...

az a baj 3 hónapja nem nagyon voltam hír közelben...de ma beleolvasgattam, rájöttem baj volt...
@Légifarkas:

akkor marad a lámpavas

brühühühü

ez ugyanaz -vagy rosszabb- mint ha anno a 25 kg zsírt nem szolgáltattad be akkor mindenféle következményei voltak...ha a disznó megdöglött leölése előtt akkor az ENSZ-nek kellett igazolnia, hogy...a tényállást de örökre gyanús maradtál

és mindenki rettegett mint a kocsonya

brühühühühü
@épészmérnök:

bármikor bárkit elárúlnak és nincs lelkiismeretfurdalásuk mert nincs lelkiismeretük...tudom mert vwelem is próbálkoztak ott mikor kiderűlt megoldottam az én módszeremmel és sohasem bántam meg a probléma is megszűnt

brühühühühü
és ez a lényeg

ha nincs baci nincs betegség sem
@a szív fészkei:

sorold amit még nem próbáltál

www.facebook.com/photo.php?fbid=523185301033648&set=a.189009754451206.46532.100000265497575&type=1&theater

az alsó sorban a jobbról a második az isteni finom és gyógyszer is nem csak táplálék...hasonlóan a középső nagy képen a jobb alsó sarokban lévő höz az is ...de végig kell zabálni a piacot elejétől a végéig

brühühühühü
@rodeo36: rácsosra leeresztett redőnyök mögött könyöklő, szomszédokat és utcanépet vizslató-hallgatózó öregasszonyok között nőttem fel. Anyám a torkukat szerette volna elvágni, én nekik, és bárhol meglapuló figyelőtársaiknak küldeném sok szeretettel a kedvenc sql lekérdezésemet:

"select finger from hand where id = 3"
@Légifarkas:

én ismerem ezt...egy pár héttel a kezdet után -hatalmas meglepetésre- bekopogtam az egyik éppen ügyeletben lévőhöz és megkérdeztem tőle, hogyha esetleg elfelejteném meg tudná nekem mondani mikor érkeztem haza múlt csütörtökön este és mi volt a kezemben és mit vacsoráztam...nézett mint hal a szatyorban...igaz, nem volt gond ha nyitva maradt a bejárati ajtóm vagy a kocsi a ház előtt soha semmi sem tűnt el és felesleges látogatóm sem volt

brühühühühü

ja ez nem Levédia
záró mondat a poszthoz:

Aki aprópénzre váltja a keresztény hitethozzászólások 3 hozzászólás
Aki aprópénzre váltja a keresztény hitet - Semjén Zsolt politikai pályája

Semjén Zsoltot egyenesen a teológiáról küldték a KDNP alapítói közé, pár évvel később pedig 35 évesen már az egyház jelöltje volt a párt élére. A miniszterelnök-helyettesnek a Fidesz sokáig túl szabadelvű volt, de aztán mégis Orbánnal kötött szövetséget. Portré.

hvg.hu/itthon/20121121_Semjen_Zsolt_portre
@Dr. simonmondja:
De hejába szorgoskodott, mert a nagy célt, amiért kapart, nem érte el: Schmitt lett az államfő, nem """"""
@rodeo36: Biztos egy csomó mindent még nem próbáltam. De nekem magyar gyomrom van, hisz ugye mikor találkozhattam ezekkel? Erősen felnőtt koromban, ha egyáltalán. pláne nem frissen, csak ideszállítva, ki tudja, mikor leszedve.

Úgyhogy egy csomó egzotikum megindító hatással van rám, tehát hanyagolnom kell, mások annyira nem ízlenek. A gránátalmát szeretem, van is otthon,meg kéne csinálni salinak. A mangó, avokadó elmegy néha, de nem veszek meg érte annyira,mint egy finom barackért vagy málnáért, pláne a germersdorfi cseresznyéért!

Minden gyümölcs gyógyszer a maga nemében,nem?
@Légifarkas: A legnagyobb környezetkárosítók ők maguk a létükkel. Figyelgessék hát őket.
@Fabius:
""A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam""

Gondoltatok arra, hogy (a) ennek sarokköve egy átlátható és számonkérhető (!) számviteli törvény és hogy (b) miért nincs ilyen?

A korrupciónak a piacgazdaság a melegágya. A "piac" nem istentől elrendelt valami, az létrejön, átalakul egymásba. Alapja a szerződéask rendszere. Kivel kötök üzletet? Akiben megbízom.Mi a legnagyob biztonság e téren? a KAPCSOLAT. Kipróbált, vagy megbízható kapcsolat által ajánlott. (Vagy más szempont, de ...) A termelési minden tényezője kereskedelmi úton (kacsolaton, szerződésen át) érhető el.
Mert ugye nem csak a közpénz területén van vesztegetés. (Mert a korrupció nem nevesített tényállás a BTK-ban, ha jól tudom. A vesztegetés igen.)

De hát ki akarná a rohattkommunisták kötelező ágazati számlarendjét? A kreativ tolvajbanda mellé kell a kreativ könyvelő. Összetartonek, mint narancs és a héja.
Haladni csak sarokkőről sarokkőre szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes.
süti beállítások módosítása