Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/26/minden-masodik-magyar-kozintezmeny-keptelen-megelni-a-neki-jaro-tamog... (2024.04.26. 09:26) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.02. 04:51 Fabius

Budai és a családon kívüli oligarchák

Címkék: fidesz budai gyula bnpi földpályázat

Kedves Főbírókúria asszony, szeretett pártcsaládtagom, drága Tündi!

Magam előtt látom rosszalló tekinteted, mikor feladóként megint az én nevemet olvasod. 

budai gyula3.jpg

Hidd el, igazán szégyellem, hogy ismét zaklatnom kell téged, de nincs más választásom. Újra perelnem kell az egyik szemét napilapot, és kihez máshoz fordulhatnék? Nehéz időkben az ember csak a családjára számíthat, mi pedig szinte testvérekké lettünk. Tejtestvérekké. Együtt szopjuk az állam csecsét amíg jön belőle valami, mondhatni bimbóikrek vagyunk az alomban. Úgyhogy jófigyejjé, mondom ezúttal mi van:

Azt kéne eldöntened Tündém, hogy ki nekem a rokonom. Úgy értem Ptk szerint, mert a pártcsaládból természetesen mindenki. Megkívánja ezt a helyzetem, mert bár egy katonai ügyész szívósságával válogattam össze előre tisztázott körülmények és jogállások szerint a rokonaimat, mégis kompromittáló helyzetbe kerültem. 

budai gyula1.jpg

Mára odáig jutottunk, hogy a gyanúsításért perrel fenyegetőztem, de Viktorunk arcán ügyem olvastán olyan kifejezést láttam megjelenni, mint amikor a Nándorfehérvári terem ablaka alá rajzolt hóangyalra zippzárt hugyozott Rogán Krumplija. Úgyhogy szaporán kéne a megfejtőkulcs a családi kapcsolataimhoz, mielőtt valamelyik blogterrorista összefüggést vél felfedezni a borsodi földpályázatokról készült, Ángyán jelentésben részletezett szerepemről. Miszerint azért nem szóltam a BNPI pályázat mutyijához egy büdös hangot sem, mert tudtam, nem ez a Mengyi kegyelt Kanyok gyerek lesz a legnagyobb nyertes, hisz a családunkból is van licitáló kicsit feljebb, a megye északi felén. Vedd észre, hogy tálcán kínálom neked a precedens értékű ítéletet:

Mondd ki, hogy a privát családom nem család, de a pártcsaládom család. Szegről végről mindenki rokon.

Tedd meg ezt értünk, a családodért! Hiszen vigyáznunk kell egymásra jóban, rosszban, amíg valami nerbaj végleg el nem választ. Tudod mennyire fontos nekünk a család - úgy értem a szó - visszavertük mellőle a belülit és az erőszakot, most meg hagynád, hogy legközelebb egyenesen családon belüli oligarchát kiáltson a semminek örülni nem tudó csőcselék? Hát baj az, ha dél-borsodban egy másik kiemelten szeretett testvérünk, Mészáros Lőrinc nyeri a 261 milliós közbeszerzést átereszépítésre? Igaz, hogy ő Séden csatornát épít 879 millióért, hulladéklerakókat rekultivál 4 helyen 1,5 milliárdért, Bátai zsilipet kivitelez 455 millióért, és ezzel letarolja a piacmaradékot amivel Lajos keresztapusék már nem bírnak, magyarázkodásba hajszolta Kedves Vezetőnket a parlamentben, de első a család! Ki fog ellentmondani Don Lajosnak? Én ugyan nem, ez nem az a család amit csak úgy megtagad az ember!

budai gyula2.jpg

Az eredményeket neked is értékelned kell, Tündém. Amikor szükséged volt rá mi, a frakciócsaládod egy emberként álltunk melletted, fogtuk kezed, az unortodox családmodelletek ellenére öleltünk keblünkre mindahányan, és fogadtunk tejtestvérünkké. Itt az idő, hogy kimutasd családunk iránti elkötelezettséged, és megtedd amit kíván tőled a nemzet!

De szaporán baszki, mert az utánam kifizetendő kártérítések külön tételt képeznek a költségvetésben, és kurvára utálnék Gyurcsány, Bajnai után a rohadék Népszabadságtól is elnézést kérni! Világos?!

Csókpuszi, Gyula

638 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr374814929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.02. 13:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Majd ha az oligarchia nokiásdobozból ugrik ki 2012.10.02. 12:22:02

Ángyán József nemrég terjedelmes interjút adott, amiben sok konkrétumot nem mondott, de szerintem eleget ahhoz, hogy kidurranjon egy lufi. A magyar sajtó ugyanis rámozdult a távozó államtitkár oligarchiázására, mert ezek létezése Orbánék új rendszeréve...

Trackback: Hűbérbirtok a láthatáron - Viktor királyod jól szolgáltad, megérdemled 2012.10.02. 12:10:34

Napról napra egyre több esetben jelenik meg a sajtóban, hogy az állami földpályázatok nyertesei hogy, hogy nem fideszes csinovnyikok, pártfunkcionáriusok, pártkatonák rokonai. Ez bizony nem hangzik túl szépen. Úgy tűnhet még a végén, hogy a szép és haz...

Trackback: Feszített türelmű medencézés 2012.10.02. 11:55:06

Nem, nem az udvarokon található, úszásra csak nyomokban emlékeztető mozdulatok kivitelezésére sarkalló, sznobista, lábgomba tenyésztő, hidropónikus ökoszisztéma tároló, merevfalú madáritatóról van szó. A megoldás roppant egyszerű, amikor unokaöcsém önk...

Trackback: Unortodox Kaszinó: Faites vos jeux! 2012.10.02. 11:49:42

A nyerőgépek betiltása nem a vakszerencsének, hanem mint mindig, most is a nemzet felemelkedését célzó gondosan átgondolt stratégiának, a szegényekért és az elesettekért küzdő kormányzatnak köszönhető. Miközben a balliberális média egymást túlkiabálva ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei:
Molnárt hamis váddal meg is vádolták.
Az emdéefest meg utolsó pillanatban visszaléptették.
Nem bíztak semmit a véletlenre a szemetek.
@n.i.era: Szia! Nem én mondom, hanem mások, de ez már csak így mozog, tehát hihető is lehet. Ami épp az elsődleges öt perces haszna, azt keresztül veri és slussz (lásd Töröcskei-Simicska azeri haszna miatt a baltás balhé).

Emberek röpülnek most emiatt a levesbe, családok mennek tönkre, nebich - ahogy a művelt zsidó mondja. ;-DD

Jól vagy?
@Dr. simonmondja.: Igen, Tóthnál meg indítottak egy Tóth József no name fideSSest a környékbeli banyák megtévesztésére. De anyámat se verték át, hehehe.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na, azért örülök, hogy az érdeklődésed a régi, tehát csak jól vagy, ugye?
Na most a Lendvai - túszként - kifejezésén komenistázik már a hatodik legalább.

Kikéri magának a fideszes - ezzel el is lesznek reggelig.

Andrássi út 60 meg ÁVÓ....
Szávay király volt. Vécsei fideszes Darth Vaderként recseg a mikrofonba. :)
@Dr. simonmondja.: ezt a hitvány előadást nézed?

miért nem jársz színházba? azok profi színészek...

ezek meg BŰNÖZŐK...
A forró gulyásleves is már hatodszor borul legalább a Lampert Mónikára,

pedig eddig csak a Fideszt itélték el választási csalásért egyedül...... milyen kár.
@a szív fészkei: úgy mint a bírák...UTÓLAG semmi értelme...

ennek már lőttek...
ezért volt a sietség, hogy előre ne tuggyák megfúrni a NER t...
@Dr. simonmondja.: Látod még azt is megéltük, hogy Dúró Dóra mondandója is tetszik. :)
Ja egyébként az elempések közül nekem Karácsony a legszimpatikusabb. :)
Érdeklődik az ellenzéki, hogy hol vannak a törvény beterjesztői...?

Hol a kádéenpé ?

Tényleg, hol az én Rétvári Bencuskám ?

Ki képvisel engem, jajjaj...
@dr. Balta$ár: "nem azért utájjuk, hanem azért mert a fides mafia megbízottya..."

Bizonyítsd. Ez így sima rágalmazás.

A többesszám pedig mióta jár neked? Király vagy?
Höjj, Lendvai anyót nem bírom, de most faszául tolja a vitát!
@Dr. simonmondja.: Ő nekem is de szerintem még Z. Kárpát is jól tolja a felszólalásokat.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): :-)))) A rosszalkodás jót tesz, kérdezd csak Bolit, szerintem ő ennek a nagydoktora.
@Fabius: Te is bekapcsolódtál az éjjel show-ba??? :)
@a szív fészkei: Érdekes dolog lenne, ha Kósa Lajost is megfúrná a foci csapatok rivalizálása során.Ekkor az látszana, hogy törvényeket is lehet hozni a privát kedvtelések miatt.
Azon lehet elgondolkodni, hogy - figyelve a mai napi médiát - mindenki csak találgat, hogy mi lehet a sürgősséggel meghozott döntés oka, vagy háttere.
Kérdés, nem az lenne az evidencia, hogy az állampolgárokat teljes körűen kell tájékoztatni, a döntéseket indokolni?
@Fabius: A hangja meg bontja a falat és az aszfaltot.
@Dr. simonmondja.: Ja és Apáti dumáit is bírom. Tetszik az ízes tájszólása is. :)
@Mariann19: Ezért, a tájékoztatás hiányáért jelentette fel ugye Schiffer, a jogtudor Gyurcsányt Sukoró miatt. Ugye? Most meg ez lehet simán óne zsanér, hogy adjak műveltségnek is...

El tudom képzelni, hogy mindent alárendel a heppjeinek.
@Fabius: és hogy tetszik a műsor??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Volnert már láttam éles bevetésen vitában is és nekem tetszett.
@Dr. simonmondja.: Bencus kéne? A FideSS már az ízléseket is tönkre teszi. :-DDDD
@Dr. simonmondja.: Nagyon jó benne, hogy végtelenül higgadt és nyugodt tud maradni. :)
@a szív fészkei: Jahát, ha még a hangja is bársonyos volna, akkor már Psota volna.
@épészmérnök: minden politikus bűnöző, tehát bűntársak...
Ilyen rendes ez a Demján, csak meg köll várni, míg meghal: burzsuj.blog.hu/2012/10/02/kozel_100_milliard_forintot_adomanyozna_el_a_magyar_milliardos

[..]"A halála után megmaradó vagyon 95 százalékát pedig jótékony célra fogja felajánlani. "Mindig is ez volt az életcélom, mert tudom, hogy korábban milyen sokat jelentett nekem is a segítség. Ezt nem most mondom először, a kollégáim és a családom a kezdetektől fogva tudják. A pénz a már említett célokat fogja szolgálni - szegény gyerekek oktatása, minőségi kultúra. Ez az én nagy dilemmám, a megoldáson még mindig töröm a fejem. Mindenki azt mondja, hogy majd egy kövér kurátor vesz aranyláncot a szeretőjének a pénzemből. De jó megoldás lehet, ha három egyházra bízom a pénzem, azok biztosan nem fogják ellopni. Pedig ateista vagyok, de meggyőződésem, hogy az egyházakra szükség van, mert az évezredes működésük alatt jól kidolgozták, hogy melyek a társadalmi morál legfontosabb építőkövei."
Szenteltvizet öntöttek Orbánra és Ficóra - fotók
A két kormányfő Pilisszentkereszten együtt adta át a szlovák központot

hvg.hu/nagyitas/20121002_Orban_Viktor_Robert_Fico_talalkozoja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egyszóval?

Szégyen.

Hogy ezen egyáltalán vitázni kell.
@a szív fészkei:

Ez az amiből megint nem lesz semmi. Elbukik ahogy az előző ilyen is elbukott.
Figyelemreméltó: balavanyblog.hvg.hu/2012/09/28/egyhazon-beluli-eroszak/

[..]"Nincs szörnyűbb, hidegebb és kíméletlenebb a vallásos embernél." Na ezt pláne egy Orvbűnben elviselni nem is lehet.
Schiffer ezúttal jogos:

Miért kell az aktivistákat regisztráltatni??
brék ing nyúúúz ! ARMAGEDDON ESZTERGOMBAN...

"...ezek mellett már eltörpül, hogy a képviselők tiszteletdíját sem tudja a város a következő időszakban kifizetni." :)))

még drmeggyesét se??? pedig ő nagy pénzmágus... ő emelte fel a várost, illetve annak rovására a fides mafiát...

tetenyi.blog.hu/2012/10/02/armageddon_esztergomban#title

@Fabius: szerintem álatorvosi lónak is jó... az összefogásra pl... hogy képviselők esetében ez lehetetlen... VISZONT az EGYÉNIBEN az egyetlen alternatíva... mindenhol FÜGGETLENT választani 10 pontos alapprogrammal... aztán majd pártosodnak egymás közt a parlamentben...

technikailag pedig alakítani kell egy "Pártfüggetlenek" pártyát...
@a szív fészkei: akkor fico ezért áll szóba a rossz ómenünkkell... még a BUKÁS t is kockáztatva...

azaz a közeljövőben rezesovát kiaggyuk + fico megbukik...

fontos látogatás volt... és persze csak a 1/2ázsiai nép érdekében
@Fabius: És most először nem vérszegény.

Iszik ez eleget ?
@Fabius: Ezt nem igazán értem pontosan. :)
szóval 2év alatt ficcó volt az 1etlen aki fogatta a fides mafia turulszülte főpásztorát...

ebből következik, hogy a közeljövőben:
-kiaggyuk rezesovát...
-fico megbukik (mint szakácsvili, musztafa, +a szír meg a többi)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aláírásgyűjtésnél a pártaktivistákat névvel és párttal/jelölő szervezet megnevezésével kell jelölni.

A jobbikos tanár, a szoci ápolónő és az ördögbotos okmányirodai munkatárs élvezni fogja ennek előnyeit.
@Dr. simonmondja.:

Formában van, és érdemi a felvetés nem is kicsit.
s ha már holnap van az esztergomi szent2/3 második szülinapja...

"VILÁGOT FORMÁLÓ NŐK

Október 3-án, szerdán 17 órakor a Városháza emeleti folyosóján nyílik meg a „Nők, akik formálják a világot” című fotótárlat, amelyet a Gödöllői Önkormányzat ajánlott fel Esztergomnak, s amit eredetileg a „Nők éve” rendezvénysorozatra készítettek.

Hogy hogyan kerül egy tárlaton egymás mellé Angelina Jolie, Lady Diana és Tétényi Éva fényképe?
A válasz egyszerűbb, mint gondolnák. Bármily meglepő is, mindhárom hölgynek köze van, volt Esztergomhoz. A Lady Diana Emléktársaság elnöke esztergomi, aki a házában tart fenn egy berendezett emlékszobát a hányatott sorsú hercegnő élete előtt tisztelegve. A mini-tárlatot 2011-ben Nagy-Britannia Magyarországra akkreditált nagykövete is elégedetten és mosolyogva nézte végig Tétényi Éva polgármesterrel. Angelina Jolie pedig személyesen is tiszteletét tette a városban, amikor tavaly egy hollywood-i filmet forgatott itt. Igaz, egy háborús filmet, mivel ennek a díszletnek felelt meg a belváros Lőrinc utcai szakasza és a Prímás szigetre átvezető híd. A szerda délután, a polgármesteri hivatal emeleti folyosóján megnyíló kiállítás virtuális résztvevőinek így több köze van Esztergomhoz, mint az elsőre tűnik. De Évától az uralkodókig számos neves tudós, művész, közéleti személyiség életútjával ismerkedhetünk meg, ha ellátogatunk Esztergomba a Városházára. A kiállítás ügyfélfogadási időben egy hónapig lesz megtekinthető, hétfőn és pénteken 9-től 17 óráig, péntekenként pedig 9-től délig.

Esztergom, 2012. október 2., Váczy-Hübschl István, sajtófőnök"
@Fabius: Közben hallom, hogy most már Szávay is előhozta ezt a mizériát. :)
ahol a 1/2ázsiai jár ott a diktátor +bukik, terjed a demokrácia...
a 1/2csuti turulszülötte jópásztor ofsóherbe kihorgya a demokráciát...
tehát "azer" van itthon abból is egyre kevesebb...
@a szív fészkei: nem lehetett tudni, mert aki tudta és mondta, az bérrettegő volt, és/vagy szadomazo madám.
@a szív fészkei:

Kölyöknek aranyos a víziló. Csak később fejlik a szokott pimasszá. :D
@aritus: Emlékszem, még a Tóta is azt írtam ,hogy hajrá, kétharmad, lássuk! Eszem megállt. Akkor veled együtt hárman tudtuk, hogy ez lesz???
@Fabius: Kit nem kell? Azért a Kubatov-lista tavaly kis petting volt ezek szerint.
@dr. Balta$ár: Rezesovának lesz szar, ha kiadják, mert náluk szigorúbbat kaphat, ott legalább két évvel többet ülhet..
@a szív fészkei: tévecc.... KIENGEDIK, NEMZETI HŐS lesz...

megpörkölt 4 magyari 1/2ázsiait... ősellenséget...
@dr. Balta$ár: Ő is magyar származású. Nem szeretik túlzottan Szlovákia-szerte, mert tudod, a beképzelt, nagyhatalmú oligarchákat azért sehol se csípik, csak törleszkednek hozzájuk a pénzükért.

Nagy hájp megy a Jobbiknak most, de folytatom a kis missziómat: vonul-e a Gárda ide és ezért? www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/agyonvertek-annyi-volt-a-bune-hogy-nem-furdott-meg-464356
@a szív fészkei: "Ezért, a tájékoztatás hiányáért jelentette fel ugye Schiffer, a jogtudor Gyurcsányt Sukoró miatt. Ugye? Most meg ez lehet simán óne zsanér, hogy adjak műveltségnek is..."

Tessék mán tudomásul venni, hogy a Sukoró-ügy nem Schiffer egyéni játéka volt, hanem az LMP ügye, amelyet Schiffer vitt végig.

Drága Szív, ez az érdekes törvény nincs egy napja, hogy egyáltalán szóba került. Szerinted mennyi idő kell ahhoz, hogy egyáltalán elolvassák, utánanézzenek, frakcióülést hívjanak össze, és közleményt adjanak ki?

A Sukoró-ügy lényege az volt, hogy Gyurcsány magához vonta a jogot, hogy kiiktassa a rendes ügymenetből a hatástanulmányokat! Ezzel a demokráciát gyengítette!

A feljelentés azért történt, mert a sürgősségi döntés szépen átlépi ezeket a pontokat, amelyek lehetőséget adnak az állampolgároknak a beleszólásra.

Ez neked snafu???
@a szív fészkei: akkor meg ellenkezőleg !

mint BŰNÖS trulfattyút FELLÓ GATYÁK !
@épészmérnök: Én egyfolytában beszólásokra emlékszem abban az ügyben. Beszólt pl. Fa Nándor és még millióan Velence környékéről ellene. Teli voltak vele az újságok. Még a Schiffer vitte LMP-feljelentés előtt.
@a szív fészkei: Kinek szólt be Fa Nándor, mikor, hol, és mit mondott?
Védik Kövér bajszát de nem kevésért: nol.hu/belfold/jo_eros_emberek_lesznek_a_parlamenti_orok
[..]"A egység jövőre 2,3 milliárdból gazdálkodhat, ami azt jelenti, hogy létszámarányosan másfélszer annyit, nagyjából hat és fél millió forintot költhetnek, mint egy átlagos megyei főkapitányság. Ennél drágábban csak a 850 fős Terrorelhárítási Központ működik, amely több mint tízmilliárdból gazdálkodhat; ennyiből két kisebb megye rendőrségét is működtetni lehetne." Petőfisen: kurvannyukat.
@épészmérnök: Amúgy az utolsó érintetlen pannon tűjon - by Lányi András - olyan bazi nagy és totál kihasználatlan szállodák épülhettek, hogy ihaj! Persze, az nem terheli a tavat, mert ember nem bírja a napi 50-60-ezres áraikat kifizetni, csak néha pár összetartásos vállalati tréningező. De ott állnak a parton, elfedik a páratlan kilátást, ez ellen ki tiltakozott?

Hogy a MÁV üdülő hatalmas komplexuma ott rohad a gárdonyi parton, az kit zavar? Randa, az útról elfedi a páratlan pannon látképet, semmi nincs benne csak az őr meg a kertjében a gyom.Gyönyörű látvány, ahogy a természet átveszi felette a hatalmat...
Drágáim, csak a jótékonykodást segíti a játékgép rapid törvény: hvg.hu/itthon/20121002_Demjan_ceget_segitve_tiltottak_be_Kadarek

Legyen még többet hagyományoznia,majd. ha nem pókerezi el addig. Fasza, összeér, aminek össze kell. Egymást szopják.
Ja lukra futottam, Demjánt Kádár segítette anno, de a mai törvény szinte szórul szóra át lett véve indoklásban, mindenben onnan a dicső múltból.

Demján viszont valóban nincs messze Orvbűn alkatrészeitől. Akkor meg Kádáréhoz volt közel, mikor ki a Főnök, azét fényezi. Érdekes de kifizetődő ízlése van.
dr halálcsóklya, a turulszülötte, avagy a dögkesejű újra lecsap... a 1/2csuti 1/ázsiai...

különleges érzéke van, az elmúlt 2évben ezek mellett ált ki:
-tavaly Hoszni Mubarak egyiptomi elnöknél UTOLSÓ volt (forradalom söpörte el)
-két napja Miheil Szaakasvili grúz államfő (a parlamenti választást bukta)
-Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök (a bukását népünnepéjek fogatták)
-szlovák/román magyar szervezetek választás előtti támogatása (mind bukott)
-Moammer Kadhafi (Líbia több mint negyven éven át teljhatalmú vezetője)-hoz DR Schmitt Pál ment a nevében... (elvitte az arab tavaszt a diktátor bukását)
-a szíriai ormányt kutyakiképzőkkel támogatta a jópásztorunk...

+tegnap meglátogatta ficót... ...
@a szív fészkei: ott játékgépek is vannak... kell az a híd...
Schiffer megint kemény:

A polgármesterek pofára begyűjtik az ajánlást a közalkalmazottaktól, az ellenzéki aktivistákat meg regisztrálni kell.
@dr. Balta$ár: Nem, Fico jött ide Pilisszentkeresztre. Lehet, hogy úgy nem éri a halál csókja még...
@a szív fészkei: hm... rmélem fickó még ojanabb...

hátha most a dögkesejű fia bukik... nagy temetés pezsgővel...
Bugyula is halál csókja: index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/02/husipar/

[..]"Államtitkárok a magyar húsért
Ilyen előzmények ismeretében, ha nem lenne kisebb bajuk is nagyobb, a hazai húsosok akár retteghetnének is, hogy Budai most az ő érdekükben kért. Legalábbis szeptember végén arról beszélt, hogy tárgyalásokkal elérték: a nagyobb kereskedelmi láncok hosszabb távú megrendelői szerződéseket kössenek a bajban lévő húsipari cégekkel. Hogy ezt milyen eszközökkel és kiknél tudták elérni, az egyelőre nem derült ki, de talán a dinnyekartell ügye után ezúttal óvatosabb „jelzések” és „kérések” mentek az áruházláncokhoz – bár kérdés az is, a húskombinátoknak elég segítséget jelentenek-e ezek a megrendelések.

Igaz, ők most sokkal nehezebb helyzetben vannak annál, mintsem hogy ne örülnének bármilyen segítségnek. A bajba került Gyulai Húskombinátot Lázár Jánossal mentetné meg a miniszterelnök, de a biztonság kedvéért a nemrég leállt Kapuvári Hússal együtt megkapták a kiemelt vállalati státuszt. Ez azonban, bár Budai Gyula agrárállamtitkár szerint a munkahelyek megőrzésre megoldást nyújt, valójában nem sokat jelent. Megvenni pedig nem fogja őket az állam, amely beavatkozására az uniós szabályok miatt egyébként is szűk mozgástér lenne.

A magyar húsipar ugyanis 2012 második felére az összeomlás szélére sodródott. A válságjelek már a 2008-as árrobbanás, majd hitelpiaci és világgazdasági krízis óta érezhetők az ágazatban – csak 2009 első felében több mint hetven húsipari vállalkozást számoltak fel –, a helyzet azóta lényegében folyamatosan romlik. A közelgő újabb élelmiszer-árrobbanás a még talpon maradt, vagy épp bedőlés szélén álló cégeket is elsodorhatja.

Márpedig a robbanásszerű élelmiszer-áremelkedés nemcsak a piaci szereplők, hanem az egyébként általában hivatalból optimista kormány szerint is elkerülhetetlen. Októbertől az agrártárca és a nemzetgazdasági minisztérium munkatársai tárcaközi bizottságban próbálják két-három hónap alatt kitalálni, milyen kormányzati lépésekkel lehet a drágulás útját állni, vagy azt legalábbis enyhíteni."
Apáti középméretű rágcsálóknak nevezte a fideszeseket. :)
Kőszegi képviselő szerint meg vannak gyalázva szegény fideszesek, sőt, le vannak patkányozva.

Skandallum.

Mert ők tisztességesek, bibi.
FEritél:[..]"A versenyhátrány egyik oka az, amiről a Gallicoop-vezér beszél – és amit kormányzati körökben is elismernek –: az, hogy a magyar termékeket túl magas adóteher sújtja. Ezért a piaci szereplők és a terméktanácsok visszatérő kérése az alapvető élelmiszerek áfájának a csökkentése. Ez a kérés azonban eddig lényegében süket fülekre talált kormányzati körökben.[..]Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért létrehozott szakmai szervezet, a Fórum felkérésére már készített egyébként egy hatástanulmányt az esetleges áfacsökkentés hatásairól az Ernst & Young. A tanulmány szerint az áfacsökkentés nemcsak az árakat mérsékelne, egyik célja az lenne, hogy megszüntesse az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatos áfacsalásokat.

Szerintük óvatos becslés, hogy évente 128 milliárd forintnyi bevételtől esik el az állam az ágazati csalások miatt. A legnagyobb csalások egyébként a zöldség és gyümölcsiparban vannak, itt évi ötvenmilliárd forint esik ki, míg a húsiparban csak 22 milliárd forint a feketegazdaság súlya."
@a szív fészkei: a tejjes húsipar nemzetbiztonsági kocázat !!!

meg kell szűntetni még ma éjjel...
reggel má nem is kell 5kor kelni disznót etetni !
@Fabius: A patkány az is. És a drága L`ecsó főszereplő Rémy minden bizonnyal kikérné magának Kőszegi & egyéb fideSSnyik képviselővel való összevetését. Én is a nevében.
@dr. Balta$ár: Akkor Stefi még többet szuronyozik itt majd!
@a szív fészkei: megjegyzem hogy az áfa csökkentést most tényleg lenyelnék a kereskedők... hiába vennék elő fletó áfa kommandóját...

igaz nagyon hosszútávon kiegyenesedik a dolog...
emlékezz a 20%-ra csökkentés idejére...

ÁFAKOMMANDÓ :)))) matricakommandó húskommandó elitkommandó
kikelet hadművelet, csillagszóró akció...
ez egy barácságos ország... mindenki normális...
@Fabius: Kőszegi nagyon kibukott Apáti patkányos hasonlatán. :))
TG beszólás a facebookon. :)

"A demokráciával szembeni legjobb érv, öt perc beszélgetés egy átlagos választópolgárral - mondta Churchill. És most már három órája hallgatni a választási eljárási törvényjavaslat színvonalas parlamenti vitáját?"
FElmentő sereg: www.borsonline.hu/20121002_partot_alapitott_a_pornokiralyno Hátha csinál egy fiókvállalatot itt is. :-DD

[..]"
Két évtizednyi szünet után ismét elmerül a politika zavaros vizében az erotika ­föl-­di helytartója, Staller Ilona. Cicciolina és barátja, Luca Di Carlo a múlt héten alapította meg a Democrazia, Natura, Amore (DNA) nevű pártot, amelynek zászlajára a természet, a börtönviseltek és a prostituáltak jogainak védelmét tűzték.

Alapítása után néhány nappal a párt már hatalmas népszerűségnek örvend, a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint napok alatt elérte a négyszázalékos támogatottságot. Ha még egy százaléknyi választót maguk mellé tudnak állítani, bejutnak a törvényhozásba."
süti beállítások módosítása