Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.25. 05:10 Fabius

Orbán: az Ambrus Attila Terv

Címkék: fidesz korrupció közpénz átlátszó.hu

A helyzet komoly, az ország fogoly! - mondja az átlátszó.hu, és a bemutatott kapcsolati érdekhálót elnézve nem járnak messze a valóságtól. Orbán Viktor mégsem hazudik mikor azt mondja, a kormánynak nincsenek oligarchái, mert valóban az oligarcháknak van kormánya. A Transparency International országjelentése szerint szintet lépett a korrupció Magyarországon, és ha csak a legutóbbi szédítő gyorsasággal kiírt és leosztott 700 milliós közbeszerzést vetjük össze a cuslági ügyeskedéssel, szabad szemmel is láthatjuk ezt mindannyian. A state capture-nak nevezett jelenség iskolapéldája a fejlesztési miniszterré tett Laciné, akit gondos gazdaként őriz államtitkára, a Nyerges fivér. Úgy tűnik a Füstbement Tervek sokasága mellett azért van egy hírhedt emberről elnevezett ami faszául működik:

orbán-ambrus-attila-terv1.gif

Az átlátszó.hu négy körre osztja a fogva tartókat: Simicskáék, Nyergesék, MFB-BÁV kör, Betonút csoport. Igaz emlegetik a mezőgazdasági vállalkozókat, a szolnoki Nyerges Zsolt miniszterét, Fazekas Sándort és államtitkárait, de szerintem ezen a vonalon több dolog van, ami a felsorolásból hiányzik. Aki olvasta a III. Ángyán-jelentést - aki még nem, az itt megteheti - az sejti miről beszélek: az érdekes arányban elosztott földekről, a haveroknak nyomott agrártámogatásokról, a gázszerelőhaverból csinált oligarcháról és az állami földből kiosztott Orbán Ráhel hozományról. Ragadjunk ki egy ábrát a sok közül Ángyán jelentéséből és nézegessük:

ScreenShot468.bmpAz ábráról azt kell tudni, hogy a nevesített pályázók a haverok, ez a kilenc csoport a fejér megyében szétosztott 5040 hektárból 4558-at elvitt, a helyi gazdáknak 24 felé osztották azt a kis maradékot. Ne felejtsük el, hogy a földdel együtt jár hektáronként 56911 forint SAPS támogatás, ami összeszorozva a 4558 hektárral elég szép kerek számot ad ki. A Darányi Tervben 300 milliárdot terveznek szétosztani, új sertésstratégia van annyi disznóra, amit fel se tudnánk dolgozni, és 5 éves program van hirdetve a magyar tarka szarvasmarhára is. Röpködnek a milliárdok, egymás sarkát tapossák érte a kenyerespajtások, mert nem csak Fejérben ilyen az elosztás aránya, hanem az országban mindenhol hasonló. Olyan biznisz ez, amiért habozás nélkül áldoznak be BNPI igazgatót, amiért Fazekas Sándor pislogás nélkül hazudik is akár, Budai Gyula meg a 'kartelleztem, oszt?' szállóigével tudja örökérvényű tenni.

Ha ehhez hozzávesszük a földtörvény egy darabkáját, miszerint nem csak úgy ész nélkül adjuk-vesszük a magántulajdonunkat - a törvények és a moratórium figyelembevételével, nyilván - hanem majd elballagunk a Helyi Budai Gyulák Hivatalába engedélyért, akkor máris megérkeztünk itt is a state capture helyzetbe, aminek köszönhetően nem csak az állam lesz fogoly, hanem akár te magad is a saját földeden.

A fentiek tükrében is érdekes Orbán mai freudi elszólása: "Ha a Jóisten megengedi, hogy még egy-két évig dolgozzunk Magyarországon" - mondta, a hívek pedig csak néztek csodálkozva, mint buziskodáson tanakodó jobbikos képviselők az új Dallasra: tényleg kell ehhez a Jóisten személyes engedélye?

A Dallason bambuláshoz nem tudom kell-e, - talán kaphatnak feloldozást a pucsító oroszlánosok, ha amúgy jók lesznek, - de Orbánnak kétségtelenül nem marad egyebe az imán a fohászon és engedélyért könyörgésen kívül, ha így haladnak.

631 komment · 9 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr614800994

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki lehet a Disznó? 2012.09.25. 12:51:35

Vajon mi lehet az összefüggés a Gripen ügy, a sertésállomány erőltetett növelése és az oktatási rendszer módszeres szétverése között? Ki lehet a Disznó, akinek alakja az egész szövevényes ügy mögött felsejleni látszik? Az Elvarázsolt Kastély újabb okny...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.09.25. 10:24:43

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Trackback: Kádár frizsider-szocializmusától Varga Miska frizsider-kapitalizmusáig 2012.09.25. 10:21:42

A frizsider-szocializmus kifejezés a gulyáskommunizmus szinonimája volt. Arra utaltak vele, hogy a keleti blokk legvidámabb barakkjában nem utolsósorban éppen azért volt az élet csupa móka és kacagás, mert nem csak annak jutott rétes estére, aki egysze...

Trackback: Kormány konkurencia 2012.09.25. 09:49:30

Szórakoztató képes erkölcstan

Trackback: Kormány konkurencia 2012.09.25. 09:49:21

Szórakoztató képes erkölcstan

Trackback: Kormány konkurencia 2012.09.25. 09:49:15

Szórakoztató képes erkölcstan

Trackback: Kormány konkurencia 2012.09.25. 09:48:46

Szórakoztató képes erkölcstan

Trackback: Butaság, erkölcstelenség, cinizmus 2012.09.25. 07:49:43

Ha három szóban kellene összefoglalni, hogy 2010-ben miért büntették a választópolgárok példátlan mértékben az MSZP-t és az SZDSZ-t akkor ez a három szó lenne az. És pontosan ugyanez lesz a Fidesz veszte is.                                             ...

Trackback: Butaság, erkölcstelenség, cinizmus 2012.09.25. 07:49:38

Ha három szóban kellene összefoglalni, hogy 2010-ben miért büntették a választópolgárok példátlan mértékben az MSZP-t és az SZDSZ-t akkor ez a három szó lenne az. És pontosan ugyanez lesz a Fidesz veszte is.                                             ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szépen összeszedted, rémes:((
Az utolsó bekezdésedet viszont nem a valóság, hanem a reményeid íratták veled.
Mi fenyegeti Orbánt, miért csak a fohász maradt neki?
Az csak nekünk maradt.
Nem lesz itt váltás 2014-ben, mitől lenne?
most mitaszongyak? elérkeztél végre arra a pontra ami a végső lecsapódása a zantall által kezdett és általa sohasem befejezett romboláshoz...így mindennek egyszerre kristálytiszta oka lett: azért bontották le és tették tönkre a korábbi éra minden eredményét -kérlek ne basztassatok annak (a korábbi éra) kritikáival mert akkor komolytalanokká váltok a szememben-

számszakilag ki lehet hozni -nagyon könnyedén- mit veszített az ország és mit nyertek az egyedek, nevezzük oligarcháknak őket bár szerintem olyan szarházi kisstílű szemetek, hogy pontosan ebbe buknak bele, egyetlen komoly kapitalista gazdálkodó sincs közöttük és és nem is képesek többre mint egy közepes és jól állami támogatott szoci téeszcsé elnök, már egy akkori Bábolna vagy egyéb komolyabb egység ezek számára magas mint a bolhának Eger vára és az is marad

az egész úgynevezett politikájukról is süt a kisstílüség és a senkiháziság a a kiazúraspájzban a kalbászok között

és ezzel be is fejeződött az egész ezeket el kell takarítani mint Héraklész tette amikor bevezette Augiász istállójába a folyót és a tengert...különben sohasem lesz semmi

egyébként számításaim szerint kurvára sietniük kell

a nyomorbán el is szólta magát add uram a még hátralévő két évet mert...

brühühühühühühühühü
vagy a nép vagy a gazdáid le fognak darálni macskaeledelnek
@aritus: @rodeo36:
Változás? Ugyan mitől?
A zátlag magyar,fel sem fogja mi történik körülötte.Amíg van Dallas,anyátok közt,y-faktor meg a tököm tudja miszarok,addig minden ok!Van miről beszélni,van miért izgulni,oszt pont.
Az ország?Ja,az a Marisé,törje magát Ő!
Ha már korrupció akkor témába vág:

hvg.hu/vilag/20120924_Magyar_kenopenzekrol_vallott_egy_tanu_a_v

Remélem legalább ezt a Gripen ügyet elrendezik velük. Jó hatással lenne a következő két év hangulatára a szégyenpadra ácskapcsozott Selmeczi szenátor látványa.
@rodeo36: miközben a kormány és így az ország néhány nagyúr kezére lett játszva, (ahogyan ez volt, csak akkor a Párturaké volt) a politikai berendezkedés sem változott.
Volt egy remény, egy hit abban, hogy jön a szabad világ, de nem jött. Helyette itt van nekünk a jól ismert, a megszokott, mást nem is ismert, ezért ellenállás nélkül restaurált, a Párt szeme mindent lát, a Párt ökle ott van mindenhol.
nol.hu/belfold/20120924-harom_napig_tanithatott
nol.hu/belfold/20120924-a_kirugas_lehetseges_hattere__indokai_es_mozgatorugoi
És hogy az oktatásnál maradjak, milyen az, amikor a Párt dönt mindenről, milyen agyament faszságok jönnek ebből, hogyan tesznek tönkre mindent, ami még él, és mozog:
hvg.hu/itthon/20120924_Hoffman_Rozsa_szetverne_a_kettannyelvu_is
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem lesz itt semmi, csak a szocik loptak, hát ezt se tudod?!
@aritus:
be kell vallanom, nekem ezek a dolgok az "átkosból" nem köszönnek vissza...én bárhová bármikor...bár lehet, hogy volt szelekció...

de mindenki érvényesült valahogy ha nem ezen hát egy másik helyen

ezek az iskola cikkek rettenetesen felizgattak borzalom de ez a szarháziság alkalmazása amit szabadjára engedtek mert ez is a rettegéshez kell, pofa be és súlyba

brühühühühühü

ha nem lesz változás akkor nem tudom elképzelni mi lesz
@rodeo36: újból felteszem a kérdést. Mitől lenne változás? Látsz itt szikrányi ellenállást, civilkurázsit, kiállást a jogtalanul megtiportak mellett?
Látsz itt erős, hiteles ellenzéki pártot?
A kormányzásukat a filozófus üggyel kezdték. Volt itt szolidaritás a meghurcoltakkal? Volt értelmiségi kiállás mellettük? Lett bocsánatkérés a bírósági itélet óta? Kárörvendés, haszonlesés, az övöltő kórusba beállás az volt. Meg nagy kuss. Azóta is.
A filózofus ügyben minden benne volt, amire ettől a kormánytól számítani lehetett.
Értelmiségellenesség,az ügyészség felhasználása a politikai leszámolásra a más nézeteket vallókkal szemben, antiszemitizmus,
fabius
ezeket a posztjaidat amolyan felvilágosító jelleggel -kommentárok, kommentek nélkül- sokszorosítani kellene, és beszórni a postaládákba a heti téma, idesüss meg mittomén milyen újságok közé. sok kisnyugdíjas elolvassa, aztán nekik van idejük online megbeszélni ezt, és felvilágosítani a többieket...
Egyetértek Secnirrel és aritus-szal: erről a köznép semmit sem tud.
Sőt, miként már a tegnapi posztnál is jeleztem, az Orbán-propaganda zseniálisan működik, még aki utalja őket, az is rewndszeresen beszop ott elültetett hazugságokat.
Sajnos nekünk kell a a Jóistenhez fordulnunk, semmi más reményünk: ateisták imához!
@aritus: Én a filozófus ügy kapcsán próbáltam normális hangnemben vitatkozni egy amúgy rendes, becsületes (a férjem volt főnöke volt, és ő nagyon szerette, munkáját nagyon jól csinálta) fideszessel. Nem sikerült. Őillanatok alatt ott tartottunk, hogy a) Hellerék biztos csaltak, loptak, hazudtak b)Hellerék rögtön kijátszották az antiszemita kártyát, mert azt mondták, hogy a zsidóságuk miatt támadják őket. Heller SOSE mondott ilyet, azt mondta, hogy a politikai nézetei miatt támadják ilyen nemtelen és aljas módon, c) a zsidóknak Jeruzsálem fontosabb, mint Magyarország. Tehát eljutottunk a szokásos horthysta toposzhoz, hogy aki "zsidó" az sose lehet igaz magyar. Ennél a pontnál feladtam a kultúrált vitatkozás, beszélgetés reményét.
És hangsúlyozom, ez az ember értelmes, becsületes, nem egy droid. De itt tart. Akkor miben reménykedünk? Ja, a média tv-t is védte ezerrel. Az érve az volt, hogy ezek rendes gyerekek. Én meg hisztizek, bérrettegek.
Még egy:
"Tisza a véderőtörvényt önkényesen elfogadtatta, a feldühödött ellenzéki képviselőket pedig karhatalommal kivezettette. Kovács Gyula, az elsők között kitiltott képviselők egyikre erre pár nappal később, június 7-én az újságírói karzatról leugorva „Van még itt egy ellenzéki!” felkiáltással revolvert rántott, és háromszor Tiszára lőtt. A golyók célt tévesztettek (nyomuk máig látszik a faburkolaton); a negyedik golyóval saját magát lőtte fejbe, de az öngyilkossági kísérletet csodával határos módon túlélte. A merénylőt az esküdtszék, „mélyebb öntudatzavarra” hivatkozva később felmentette.[4] (Ez volt Tisza István ellen az első merénylet a négyből.)"
Az első világháború előtt és alatt Tisza István neve sokak számára a dualizmus és a háborús politika jelképévé vált.[15] Emiatt négy merényletet követtek el ellene, amelyből az utolsó halálos kimenetelű volt. Fentebb már írtunk az első merényletről. A második merényletet egy kiábrándult huszártiszt kísérelte meg, amikor Tisza a frontról hazatérőben volt. A golyó nem talált.[16] A harmadik merénylet 1918. október 16-án történt, amikor Lékai János, a Galilei-kör és Korvin Ottó antimilitarista mozgalmának tagja[17] próbálta agyonlőni, de pisztolya csütörtököt mondott, így Tisza megmenekült. A merénylőt börtönbe zárták, de alig 15 nap múlva, az őszirózsás forradalom idején kiszabadították. Demény Pál visszaemlékezései szerint, Lékai Jánosnak a pisztolyt Demény (álnéven: Schirmeister) Ottó, maga Demény Pál és Mosolygó Antal szerezte a mátyásföldi felvonógyáros Friedrich Istvántól, aki tudta, hogy milyen célra kell a fegyver.[18]
A negyedik merénylet 1918. október 31-én történt. Ekkor az egyébként vértelen őszirózsás forradalom napján katonák lőtték agyon[19] Tiszát [20] otthonában, a Roheim-villában.[21] A Károlyi Mihály-kormány alatt az államrendőrség nyomozást indított a gyilkosság körülményeinek tisztázására és elkövetőinek felderítésére, de ez sikertelen maradt.[22][23]
@aritus: Ne legyél kishitű !! Majd a magyar független igazságszolgáltatás rárepül az ilyen csalafintaságokra, méghozzá HIVATALBÓL !!
A többi között ez is a törvényben rögzített kötelessége.
@aritus: "a zsidóknak Jeruzsálem fontosabb, mint Magyarország."
Dehát éppen a keresztényeknek fontosabb Jeruzsálem, mint Magyarország és még sok minden más. Mármint az Új Jeruzsálem:
www.youtube.com/watch?v=aeXytztnl6k
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"...Hozzátette: a magyaroknál öt embert kell megvesztegetni, összesen 180 millió schillinggel (átszámítva mintegy 91 milliárd forinttal), a cseheknél állítólag 20-an voltak benne a buliban, nekik 1,05 milliárd schillinget szánt, végül pedig az osztrákoknál 4 érintettnek 250 milliót javasolt. A gépekből végül Magyarország és Csehország lízingelt.

A Magyar Távirati iroda január 26-án azt írta, tudósítója betekinthetett a titkosítás alól feloldott Gripen-beszerzésekről szóló feljegyzésbe. A 2001. szeptember 10-i nemzetbiztonsági kabineti ülésen elhangzottak 11 éve titkosak, januárban is csak az emlékeztetőt tárták a nyilvánosság elé. A három oldalas iratban az áll - írta az MTI - hogy a Gripenek beszerzéséről szóló döntésnél mások mellett jelen volt Orbán Viktor akkori miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Szabó János akkori honvédelmi miniszter, Matolcsy György gazdasági miniszter és több államtitkár is, köztük Hende Csaba, mint az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára."
@Dr. simonmondja.:
Az a terv érdekelne, amelyikben Piktor és csapata ezt leüli. :)
Szigorított magánzárkában.
Anno 1 milliárd ungarische forintot rebesgettek, állítólag összesen annyi ment a svájci számlácskáikra.
Még jó, hogy a HAZA NEM ELADÓ!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

91 milliárd - forintra átszámítva.

Ebből lehetett 8 évig kampányolni és még a hozományra is maradt svájciban.
@Dr. simonmondja.:

Tévéket alapítani, baráti sajtót, baráti szakszervezetet, baráti oligarchákat, titkosszolgálatot,...

De nem félek, hogy kiderül. Tíz éve ül rajta a sajtó és ma se merte a Nol beleírni a gripen-cikkbe az Orbán kormányt.

Se az Orbán nevecskéjét.

Budapesti kormány és szocialisták - szerepelnek a megvesztegetési cikk szövegében.

Az Index még így se hozza le.
@aritus:
hát amit látok, az az, hogy az ország egy jelentős része olyan állapotokba kerül, mint 10 évvel ezelőtt Yemen falusi, sivatagi része, és még ugyanolyan hányad Elefántcsontpart halászainak szintjére...a többi meg afrikai gazdag szinten tovább élősködik amíg valami mennydörgős ménkü be nem vág

brühühühühühühü

de ezt Europa közepén a XXI. században?
Hagyjátok már ezt az Ángyán-ügyet! Tekintettel arra, hogy ezelőtt sokkal kevesebbért tülekedtek a gazdák traktorral a Vörös - akarom mondani a Kossuth-térre, meg zárták le az utakat félsávon, most meg sehol senki, akkor értelemszerűen arra tudok következtetni, hogy a gazdák számára ez így rendben van. Akkor meg a városi értelmiség ne hőbörögjön :))

Bartusnak abban igaza van, hogy ezt a bandát csak forradalommal lehet elzavarni, és minél később lesz, annál durvább lesz. De jó ez így, sőt, Magyarország többet érdemel. (Még legalább 4 év Jobbikot. Akkor talán-talán, ha fenékig üriti a keserű poharat, képes lesz a nép valami gondolkodásra hajazó tevékenységre. De az se 2014-ben lesz. )
@Dr. simonmondja.:

Ha 180 millió ATS 91 milliárd HUF, akkor 1 ATS = 505,55 HUF

Ez elég érdekes árfolyam.
@Ombudsmanyus:
Én nem láttam az eredeti vallomást, de egy ilyen 800 milliárdos Gripen ügyletnél nem tűnt túlzásnak a 91 milliárdos kenőpénz-arány.
Azert en kivancsi lennek arra, hogy mi lenne abbol, ha ezentul minden Orban felszolalasnal az ellenzek elkezdene rofogni.
A tegnapi főcímnél is alig voltak a kummintrollok, ennél a posztnál még kevesebben lesznek, így összeszedve kicsit esélytelen védeni a vezénylói brancsot, max. jön néhány agyatlan idióta zombi és az asztalra szarva mutatja meg a kuminista nívót.
@DarthVader:
Nem is hőbörög a városi értelmiség.
Elégedetten ül a babérjain.
A gazdák intézik az ügyeiket, ahogy nekik tetszik, ezért traktorozgattak a Városligetben, hogy így legyen.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve.
@DarthVader: Hát, ahogy mondani szokás, ahhoz hogy a pártállam elmúljon, meg kell várni, hogy a pártállami káderek és meggyőződésesek mind kihaljanak.

Ezek most 30-40 évesek.

Alapélményük a 2002-es Testnevelési főiskolán elhangzott Orbáni nemzethalál-vízió és az együttzokogás.

30-40 év múlva halnak ki.
Ez egész addig tart majd, amíg az emberek valóban nem jönnek rá, hogy a bűnözők mindig előnyben vannak. Ők ugyanis pont, hogy nem tartják be a szabályokat, míg ellenük be kell azokat tartani.
Ezt a csapatot a játékszabályok szerint nem lehet elzavarni.
Viszont a szabályok felrugásakor nagyon fog nekik fájni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: a poszt(ok) mindig üt(nek), de Orbán elzavarása hiú ábránd.
Kell még egy ciklus, hogy a lekopasztott országban felébredjen mindenki, és elzavarja az összes politikust a picsába.
Itt a következő kormányváltás véres lesz, de az nem 2014-ben jön.
a fides birkák hagy hujjanak... a mocsárba taszított passzív és aktív fides 1/2ázsiaiak... gebeggyen meg mind...

ez az ország pusztulásra érett... itt az idő...

nagyon nagyon szégyellem hogy magyarnak születtem...
essünk ezen túl gyorsan... pusztujjon a zország...
hajrá fides + hajrá magyarok !
@rodeo36:

"ha nem lesz változás akkor nem tudom elképzelni mi lesz "

Békesi szerint csőd, és Argentina. Az összes borzalmával együtt.
Én hiszek neki.
@orica: ehhez nagy ész nem kell... már 3 éve írtam... 2009dectől

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

az álamcsőd gyakorlatilag a 10% körüli kamattól VAN...
havi 100-110 milliárddal több jelenleg a kamatteher mint tavaj

mindenféle spirál gyorsul most...
nem sok van hátra ennek a hitvány országnak...
Jó írás, mint általában. És épp aktuális, hiszen ma reggel megint emiatt áll a bál.
www.origo.hu/itthon/20120925-a-palyaztato-rokona-kapta-a-foldeket.html
ekkora HITVÁNYSÁG (alkalmatlanság+gerinctelenség)

még SEHOL a VILÁGON nem volt SOHA hatalmon....

ennél még Castro vagy Hitler is jobb volt...
eleinte szerették a hazaájukat és közérdeknek vélték a céljaikat...
@ariel12: tejjesen másképp látom... a fides NEMCSAK náci !

FEUDÁLIS és komcsi is....

kb 500-600 évvel veti vissza az országot...
de mindenképp az ipari forradalom/dualizmus előtti időkig...

a társadalomban ijjen rombolást még a tatár török seregek sem...

de mindenekelőtt a poszttal összhangban: BŰNSZERVEZET !!!
@aritus:
"Értelmiségellenesség,az ügyészség felhasználása a politikai leszámolásra a más nézeteket vallókkal szemben, antiszemitizmus."

Az oktatási rendszer lebutítása, illetve elitistává, arisztokratikussá tétele, a hittan/"erkölcstan" (a papság kezében mindkettő!) kapcsán kezdtem el egy - számomra - furcsa szemszögből gondolni az itthoni folyamatokra:
Ha én Cion Bölcse lennék, és megszerezném a 2/3-ot Magyarországon, mit tennék a hatalmam bebetonozására? Valszeg tökugyanazt, amit orbán.
Amiből - azon kívül, hogy az antiszemitizmus bármely értelemben vett baromságát teszi nyilvánvalóvá - következik, hogy pár pillanat múlva a Jobbik "zsidókormányozni" fog.
Higgyük már el, orbán nem mond véletlenül dolgokat, nincs freudi elszólása. Ha ez az alak kirohan a katolikus pápához, majd istensegedelmezni kezd, akkor annak oka van.
Nekem ez beleillik a fenti folyamatba. Mindig ezt csinálja: a virtuális térfoglalás taktikáját követi.

Ami pedig az értelmiséget illeti: teszi amit tud. Erre alkalmas, többre nem. Felismerni, elemezni, verziót kidolgozni, célállapotot megfogalmazni: ez a maximum.

_Megcsinálni nem._

Egyre határozottabb véleményem kezd kialakulni arról, hogy az állam vezetésére is alkalmatlanok. A társadalmi méretű döntéshozatalra.
_Nem arra való._
Ez az! Telitalálat a cikk, imádom! Na erről nem ad hírt egy kormányzati média se az tuti, ezért nem nézem a hírTV-t, Echot TV-t, ezért nem olvasom Magyar Nemzetet, meg az összes többi elfogult honlapot(legfeljebb a hírklikk.hu-t nézem át metrón az okostelefonon).
Csak a blogokat olvasom, elsősorban ezt, köszi Varánusz!
@Secnir: A napi tévé szeméten leépülő nyugdíjas Fabius szintjét nem érti meg szerintem, de az ötlet jó.
1990-ben a "demokráciát" az oroszoktól (kivonulásuk) ajándékba kaptuk...

a komcsik itt maradtak különféle pártokban...

vértelen rencerváltás nincsen !!!
most ha demokráciát akartok meg kell dolgozni érte...
nem lesz elég papírra iksz... homlokora is kell...

de ezt majd jobban megbecsülitek...
@Secnir: @Бабаяга: semmi értelme... győzike népének ez túl cizellált nehezen emészhető szöveg...

egyébként is most is van lehetősége BÁRKINEK olvasni...

a netet MÉG nem korlátozzák... sem a határokat...
OFF

Talán Orbánmentesítő többet tud erről az ügyről?? :)

A Jobbik a legfőbb ügyészhez fordult egy hódmezővásárhelyi ingatlanügyben

szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/a-jobbik-a-legfobb-ugyeszhez-fordult-egy-hodmezovasarhelyi-ingatlanugyben.html

ON
"cuslági ügyeskedéssel"

Nem értem, hogyan lehet a mai tolvajok és Zuschlag között párhuzamot vonni? Zuschlag felelősségre vonása már 2007-ben (Gyurcsány alatt) elindult. A mostani tolvajokat nemhogy nem ítélik el, de még piedesztálra is emelik őket mondván, hogy legalább "mi" lopunk. Ez azért hatalmas különbség!
...jelenleg ez a nép puhány valljuk be.
89"-ben azt gondolta, hogy ölébe esett valami..szabadság vagy ilyen féle....de a történelem órákat valószínűleg az emberek elszabotáltak....különben kicsivel utána leesett volna.. hogy eddig a saját elitje mindig rabul ejtette a nemzet letéteményeseit .
Nem a külföld, nem az összeesküvő háttérhatalmak, hanem a semmiből jövő gátlástalan "éhesek"...18'-ban ezt akarta lerázni, 45'-ben is ezt akarta lerázni, 56'-ban is ezt akarta lerázni..majd 89'-ben azt gondolta,hogy semmi munka nélkül is megy ez.....és ma is ezt gondolja...végzetes tévedés.

Itt egy kis betekintés abba,hogy kik ellen is akar ez az ország összefogni:
hetivalasz.hu/itthon/amit-mondott-velemeny-54803/
Olyan "ideológiai alappal" rendelkeznek ami szerint BÁRMI megengedhető és jogossá tehető...sátáni ideológia.

Szíveskedjenek elolvasni Machiavelli: A Fejedelem c. munkáját mely alapvetése ennek a szellemi kurzusnak..csak most már a tömegkommunikáció idején részleteiben is "tökéletesre" csiszolt.....s ezekkel akar a nemzet szembe menni,@aritussal@kormányzóval??

Igen,@aritussal@kormányzóval..és azoké az elsődleges felelősség akik MÁR ÉRTIK....mostantól felelős vagy mit kezdesz vele...ugye az unokáidnak is elmeséled majd...úgy, ahogy volt...nem másként!!
SOK FIDESZES BANDITA ÉS OLIGARHA FOG ITT LÓGNI LÁMPAVASON HAMAROSAN.
2014 ES VÁLASZTÁS NEM LESZ.
DIKTATÚRA MEGDÖNTÉSE LESZ!!!!!!!! HEHEHEHEHE

A 4 milló sértett elindul a magyar "baltával":))))
Kedveseim!
HATALOM és PÉNZ, a mindenkori mozgatórugók (igaz, hogy csak néhány ezer éve).
Egy reklámszlogent idézek:
"Aki kimarad, lemarad!"
"Orbánnak kétségtelenül nem marad egyebe az imán a fohászon és engedélyért könyörgésen kívül, ha így haladnak."

Megint tévedsz. A fidesz az Ipsos szerint két hónap alatt 6%-ot erősödve most 40%-on áll. Tehát kb azóta, amióta a Közgép és a földmutyik a közbeszéd tárgyai lettek. Orbán levonta az egyetlen helyes következtetést: a népnek csipázza a dolgokat. Akkor meg?
@dr. Balta$ár:
"egyébként is most is van lehetősége BÁRKINEK olvasni...
a netet MÉG nem korlátozzák... sem a határokat... "

khm.
meg tudnád mondani, hogy
-hány embernek van ideje olvasni a netet?
-hány ember tud a varanus.- vastagbor.- orulunkvincent. blog.hu-ról?
-hány emberhez NEM jut el az internet?
-hány ember olvasna ilyeneket, mondjuk reggelente a HÉV/metró/vonat trión, amg egy órát utazik befelé?
@Secnir: "lehetősége BÁRKINEK"

kinek mi a fontos... én LEHETŐSÉGET írtam...
az hogy SZELLEMILEG TUNYÁK... az az ő bajuk...
félázsiai buta csürhe
@vitéz Thapóccay néma bárány: ezzel az a baj, hogy esetleg HA kaptak, akkor jó eséllyel mindkét oldal kapott esetleg... és akkor a véd- és dacszövetség lenyom mindent.
Nem ertitek ti ezt, akkoriban mikor a kerekasztal targyalasok voltak a regi komcsi generacio kert egy kis haladekot, tudtak nagyon jol, hogy igazi rendszervaltast forradalom nelkul es foleg ver nelkul nem lehet csinalni. Megkaptak a haladekot, idokozben komcsibol advedlettek gyartulajdonossa, foldbirtokossa, megelhetesi politikussa. Most amikor mar mindent elloptak es biztonsagba helyeztek nem banjak ha jon a forradalom, de ugy manipulaltak, hogy ne az o veruk hulljon, nezzetek meg mindegyiknek megvan a maga kis hatterorszaga kulfoldon, tudnak majd hova menekulni.
@poszt... szerintem sokkal jobb név lenne Ambrus terv hejett

Hadik András terv, vagy "álszent" nevén HUSZÁRCSÍNY...

"Berlin megsarcolása a történelem leghíresebb huszárcsínyeként ismert, ami a porosz királynak óriási szégyen volt, ellenségeinek pedig nevetség tárgyául szolgált."

hu.wikipedia.org/wiki/Hadik_Andr%C3%A1s

mégsem jo... ez egy nemzetközi katonai tejjesítmény volt... mégha kicsit "aljas" is... erre a hitvány fides nem képes... csak roki nyuggereket rabol ki útonállással...
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Remélem legalább ezt a Gripen ügyet elrendezik velük."

A Grippen vásárlás minden bizonnyal az első orbánrezsim ill. az emúthuszonkétév legnagyobb korrupciós ügye.
Viszont ha a szocik nem lettek volna benne, akkor boríthatták volna a bilit az emútnyócban, amitől viszont látványosan óvakodtak. Akkor még működött a 70-30.
eza zorbán annyira visszataszító basszátok meg, hogy a Hannibál Lekter éhen maradna tőle ..

inkább csak a nagyszemű babot zabálná magában
@ob.szerver:

Hogy orbán milyen következtetést vont le, az abból látszik, hogy nem meri megméretni magát a régi választási törvény feltételei szerint.

Csak saját szabályokkal mer nekifutni a szavazásnak.

Hogy közben milyen számokat irkálnak a Szonda Ipsosok, az meg a Szijjártó hivatal hatásköre.
@dr. Balta$ár: És tudod, hogy hol áll az ország az ÉRTŐ olvasást illetően? Azon bizonyos bányász béka ülepe alatt jóval.
Másrészt a mai fiatalok nagy részét egyáltalán nem érdekli a dolog, annyi a különbség a nyuggerek és köztük, hogy az ifjabbak a napi jóbarátokra izgulnak és nem a dallasra.
Az elmúlt szemeszterben egy olyan tárgyat tanítottam szocpedeseknek, ami lehetővé tette, hogy folyamatosan felhívjam a figyelmet a kormány hibáira. A nappalisok egyáltalán nem voltak rá vevők, a levelezősök (zömében negyvenesek) ellenben fogták a dolgot és remekül elbeszélgettünk. Kedvenc kérdésem forever: A kdnpések nem hallottak még arról, hogy mi a keresztény demokrácia és mi lenne a dolguk?
@ob.szerver: Na, ez lenne a bátor húzás a cuciktól és főleg Mesterházytól. Ő még a koránál fogva nem volt benne a buliban, tehát ha kellő szabadságot és hatalmat akar a pártjában, akkor meglépi most tuti, hogy hosszútávon csak nyerhet vele.
@Secnir: Valaki írta: győzike népe

Én kérdeznék: Ha választani lehet az informálódás és, vagy a győzike, barátok közt, x faktor, gigasztár valóvilág (haha) között, vajon hány ember fogja az informálódást választani? Azokon a helyeken meg megy az állami propaganda sokféle módon, nemhiába építettek, loptak médiabirodalmat, média hatalmat.

Szerintem az egyetlen, ami az eccerieket érdekli és nem kell hozzá irdatlan pénz az a fészbúk. És a törpecsatár ezt jól felismerte, mert rendszeresen parádézik is ott és most már a twitteren is erősítenek.

Nocsak, az ellenzéknek nem megy? Pedig ehhez nem kell pénz. Ja, hogy nincs ellenzék? Éljen.

Mit tegyek én ecceri, akinek ez nem tetszik? Elhúzhatok ugye? (MÉG)

Kéne valamilyen eszköz a barátokatnéző droidok (és elnézést, mert sok rendes ember van közöttük) szemének nyitására. De lehet, hogy nincsen ilyen eszköz és akkor ez marad?

Vagy megszoksz, vagy megszöksz?
@Secnir: A tömegben préselődve baromi nehéz olvasni, bár lehet, hogy csak felénk tömött már a busz, a HÉV a végállomáson is.
@rodeo36: Jó szóltál, testvérem. Uff.
@DR. INKVIZITOR: bár igaz amit írsz, de még is hogy' gondolod? Tapossalak el, csak hogy ne maradjak ki... vagy ha személytelen (nem tudod, hogy kivel tapostatlak) akkor rendbe van?
XXI- században élünk, ember...mond, hogy diktatúrát,despotizmust akarsz..és én nem tarok veled!
Egyébként pedig nem értelek...cinizmusnak,öniróniának lúzerszagú....pozitív elképzeléssel állj inkább elő....ne gyengíts,erősíts!
@leonito77: "Valaki írta: győzike népe"

én írtam, de nem pontos... kiegészítem: LAJCSI és győzike népe....

nem akarok senkit kirekeszteni...
A következö ábrából megérted, hogy miért tart ott ez a tróger ország, ahol tart. (Külföldi OFFSHORE számlákon elrejtett adózatlan privát MAGYAR pénzek, összesen 242 milliárd USA dollár - azaz 50.000 milliárd magyar forint). Klikk a képre:

image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg
A kovetkezo valasztasokon is a fidesz fog nyerni megpedig azert mert a droidjaik egysegesek, meg mindig, mig az ellensek tagozodott, es a bizonytalanok nem fognak, vagy nem tudnak donteni. Lesz a fidesz a parlamentben, meg 43 ellenzeki part kb mind eppen csak a bejutasi kuszobnel, es mivel soha semmiben nem fognak tudni megallapodni, nem fognak tudni egysegesen fellepni igy marad minden ahogy most van.
A kerdes nem az hogy ki fog gyozni 2014-ben, hanem az hogy mennyire lesz balhes a 2018-as valasztas es annak elokeszuletei. Mert hogy nem lesz bekes az tuti. 4 ev nem eleg a magyarnak hogy kitorolje a csipat a szemebol, 8 ev kell hozza, lasd Gyurcsany esetet.
- elverték (hová??? hol van a pénz???) a 3 ezer milliárdot
- másik ezer milliárdokat bénaságból nem hívnak le az EU-tól
- recesszióba nyomták az országot
- feudális korokat idézően kiskirályok és nagyurak karmában az ország, közpénzek mennek magánbankokba
- az infláció nő, az ÁFA nő, az adók nőnek
- a fiatalok, a dokik, az informatikusok, az ápolónők, a szakik, stb. menekülnek az országból
- osztogatják egymásnak a földeket
- korlátozni akarják az idegennyelv-oktatást
- miközben friss hír szerint újabb állami támogatást kap a fideszes agymosás zászlóshajója, a MN, hogy továbbra is szétmanipulálhassák nem létező háborúkkal és nem létező sikerekkel a nyomorultak fejét

a kurva anyátok rohadékok!
van kb 7m valaszto... ebbol soha nem valasztott kb 2m... most a regisztracio miatt max 3m ember fog valasztani... ebbol van 1.5m fidesz hivo, akit az sem tantoritana el ha OV a nyilt utcan gyerekeket es nyuggereket hanyna kardelre... az uj valasztasi rendszerben , ha tobb mint 3 part indul mar siman lehet 2/3-ot szerezni 30%-os eredmennyel... mindent ennek rendelnek ala... most is a partkasszaba megy a Simicska, Nyerges penzek jo resze... nem lesz TV reklam sporolasbol, de kozteri lesz ami meg Simicska kezen van...

de engem nem is erdekel , hogy mennyivel nyerik meg 14-ben. ez a szarkupac ugy is az O arcukra esik vissza... s majd eljon az a pont, ahol kaszaval zavarjak el Oket.. s az sem a baloldal lesz hanem a szelsojobb...
@orica:
mint máshol írtam nekem ugyanez: bár ma már a csőd igaz csak leplezik valami módon...Argentín méretekre felfutva...hát az lesz a nagy

brühühühühühü
Hoppácska! Nemt'om valaki összerakosgatta-e az elhullatott morzsákat?

"Ha a Jóisten megengedi, hogy még egy-két évig dolgozzunk Magyarországon"

index.hu/belfold/2012/09/24/hatarozathozatalok/
"A jogszabály szerint a miniszterelnök halála esetén a havi kormányfői illetményt – ami jelenleg nagyjából másfélmillió forint – az elhunyt nyugdíjaként vegyék figyelembe a hozzátartozói nyugellátás meghatározásakor."

Csak nem valami olyan baja van az orbánnak amivel lehet ki sem húzza 2 évig? Más ugye életbiztosítást szokott kötni, ő megszavaztatja B+!

Másrészt (valódi) forradalom esetén bekövetkezett elhunyáskor is jár az özvegyi nyugdíj?
@Munchausen: nagy részük pártró-pártra vándorol.Mindíg a legynagyobb pártban vannak. Mdf, mszp, fidesz.
@Бабаяга: "Na, ez lenne a bátor húzás a cuciktól és főleg Mesterházytól. Ő még a koránál fogva nem volt benne a buliban, tehát ha kellő szabadságot és hatalmat akar a pártjában, akkor meglépi most tuti, hogy hosszútávon csak nyerhet vele. "

mesterházy gyurcsány mellett iskolázódott, cuslag társaságában...
Tud (sok) mindenről és éppen csak hogy kimaradt(kihagyták, a politikában sok lépéssel előre tervezve...) az IM-et érintő botrányból.. a kartell pártja (fidesz)pedig nem bánja, hogy ez az ember vezeti az mszp-t....2 perc alatt kicsontozhatnák egymás viselt dolgait...puchokat, simicskákat, zuhmanokat és a körítést....ám a vezető szerepben addig maradhat míg biztonsági őrt játszik.
Marad az ál küzdelem..és a biztos? 2. hely...+ a felzaklatott nemzet!
@starboard: a fides mafiát választáson nem lehet legyőzni...

lámpavas
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:

"OFFSHORE számlákon elrejtett adózatlan privát MAGYAR pénzek, összesen 242 milliárd dollár"

Ez egy gyakran idézett, de annál nevetségesebb szám. Ugyan már, ki számolta össze és hogyan?

Magyarországról csak harmada annyi mint Oroszországból, csak egyharmaddal kevesebb mint Mexikóból és több mint Ukrajnából.

Teljesen komolytalan.
@kovi1970: a jóisten bármit megenged és nem pofázik vissza sem :-))) ezt jól kitalálta neki a diósgyőri esztergályos lelkész

:-DDDD nyihíííÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ :-DDDD
@kovi1970: Lehet, de gondolom nem rákos, mert azok fogyni szoktak...
@zipe moha: "Tud (sok) mindenről és éppen csak hogy kimaradt(kihagyták, a politikában sok lépéssel előre tervezve...) az IM-et érintő botrányból."

Biztos? Vagy csak a zembereket hagyták ki a zigazság megismeréséből...
@leonito77: Lehet neki olyan "kórja" van amitől hízik a máj és nő a pocak...
@aritus: De bírósággal azért nem tudták hitelesíttetni a szemétségüket. Eddig legalább. Mégsem Tutsek szelleme kísért (meg a jegyzője, Torgyán).
@kovi1970: Szerintem is piál. Akkor meg ugye zabál is...
@ob.szerver:

Ki számolta volna ki? Hát az "idegenszíű-libbant-kommancsok". Csak ők lehetnek a háttérben, és az őket az USA-ból pénzelők :))))

Amúgy pedig egy Excell tábla, oszt jó napot.
@aritus: Bocsáss meg, ez az ember nem értelmes. Lehet okos, tanult, valamiért magasra jutott, de nem értelmes és intelligens. A kettő gyakran nem függ össze.

Aki ugyanis nemcsak okos, az belátja, hogy mire megy ki itt minden. És kurvára nem kell zsidónak lennie ehhez. + Aki zsidózásba menekül - ha softosan is - az nem értelmes.
@leonito77: @kovi1970: lényeg hogy gebeggyen meg hamar!

akkor megussza a népharagot... a lámpavasat...
@kovi1970: "Tud (sok) mindenről és éppen csak hogy kimaradt(kihagyták, a politikában sok lépéssel előre tervezve...) az IM-et érintő botrányból."

Biztos? Vagy csak a zembereket hagyták ki a zigazság megismeréséből... "

...gondold végig,ha érdekelt vagy abban, hogy a közbizalmat helyre állítsd és birtokában is vagy azoknak a tényeknek és eszközöknek melyekkel ezt megteheted..miért nem teszed meg még sem?
A politikai osztály (és az értelmiségi elit) akkora bizalmi deficitet halmozott fel mindössze 22 év alatt, hogy rajtuk csak a világvége segíthet.Úgy látom, ők is ezt gondolják mert úgy játszanak mint akiknek már semmi sem számít...utánuk a vízözön!
Szemét aljas módon el lett cseszve ez az egész...pedig olyan egyszerű lett volna a történelemben végre először jól csinálni!!!
És nem csak a nemzet felé. a ma élők felé, de a következő generációk felé is el kell számolni a pusztításért...MINDANNYIUNKNAK ezért!
@leonito77: Mindenesetre azt tudjuk, hogy nem veti meg a kolbászt és persze a pálinkát.
"az a rendes iparos, aki mindig..."
@biohouse: Valamiért csak meg akarták merényelni, nem? www.hetek.hu/fokusz/200011/tisza_istvan_uzenete

[..]"Tisza István politikai hitvallása és ebből táplálkozó tettei már életében két
táborra osztották a közvéleményt. Egyesek rajongtak érte, mások szenvedélyesen gyűlölték.
Kálvinista neveltetése erős küldetéstudatot fejlesztett ki benne, miszerint a "Gondviselés
rendelése" szerint az ő feladata a nemzet fennmaradásának szolgálata. Ady egyenesen
így írt Tisza küldetéses meggyőződéséről: "Gróf Tisza István úgy jár-kél,
úgy szövi a jövő fátylát, mintha Attila és Árpád egyenesen őt bízták volna
meg, Csaba közvetítvén az üzenetet, a magyarság megtartásával. Tévedés, gróf úr,
szabad birtokot szerezni, lapot csinálni, sőt bankot és politikát is, de a magyarság
sorsát a kutya se bízta önre, ez csak csőd esetén történhetnék meg – szükségből."

A költő szavait félelmetesen pontosan igazolta az idő, amikor Tisza az első világháború
kitörésekor éppen a magyar miniszterelnöki székben ült.

A gróf nem szerette a budapesti progresszív értelmiséget, s különösen haragudott
Ady Endrére, akit a magyar kultúra pálmafáján élősködő levéltetűnek nevezett.
Ady sem fukarkodott a jelzőkkel, ha ellenfelét kellett minősítenie: egyik versében vén,
geszti bolondnak titulálta."

Na ez Orvbűn - a csúti bolond - nagy példaképe. Csak még nincs mai Adynk.
Néhány fejlett Nyugat-Európai demokráciát meg talán Kanadát leszámítva mindenhol bűnszövetkezetek vannak hatalmon. Az USA vezetése a világ legszofisztikáltabb bűnszervezete. Mo.-t az elmúlt legalább 60 évben kizárólag bűnözők irányították. Nincs kivétel. A jövőben sem lesz ez másként. Kár ezen rugózni. A világ már csak ilyen. Törvényszerű hogy a hatalom/pénzéhes szociopatákból lesznek vezetők, mert egy normális érzésű ember nem tudja felverekedni magát odáig.
Lehet itt forradalmi lőzungokat pufogtatni, de mégha sikerülne is leváltani ezt a kormányt, csak egy másik hasonló bűnbanda elött csinálnak helyet. Ez pont annyira törvényszerű mint a gravitáció. Kár kepeszteni. Az erősebb kutya baszik. a többi meg csak nézi.
@ob.szerver:

És küllönben is, tessék jó sokat MTV(A)-t, HírTV-t stb nézni, és minden olyanná válik, amilyennek mi magyarok MAGYARORSZÀGON szeretnénk.

Hiszen:
-a magyarok kvalitása világhírű,
-a magyar borok/kaják világhírűek,
-a magyarok munkabírása világhírű,
-a magyarok következetessége, emberbarátsága világhírű,
-a magyar feltatálók világhírűek és világmegváltóak,
-a magyar művészek világhírűek (Liszt, aki akár hármas állampolgár is lehetett volna, na meg a Kozsó),

tehát amit az előző sorok között nem találtál meg, az nincs. Nem is volt. Ámen.
@zipe moha: Várjál csak, ez az én szövegem!

Mindig azt mondom, hogy a 22 év alatt bizony oka van, hogy még egyik párt sem akart itt normális adórendszert, átlátható közpénzelköltést, ésatöbbi csinálni.
A kádár rendszer által kinevelt megalkuvást és középszerűséget kihasználva átdobták a magyar állampolgárokat a palánkon. Nem kicsit...
@Dr. simonmondja.: Mindenhol működik a tíz százalék approximatíve. Nálunk most cserélik a gázvezetéket - jó nagy pesti ház - , ott is ennyi a kenőpénz. Hogy ezt a csodacéget választotta a közösvizelő meg a számvizsgáló bizottság kb. ennyibe fáj. Hiába próbáltunk harcolni ellene, a többség boldogan fizeti a lakásonként 10 ezres felárat. És azt sem mondhatják, hogy nem tudták, mert ment a bruszt. Csak mindenki leszarja és kész.
@Dr. simonmondja.: A gazdák traktorozása pont úgy - esetleg a Grippen - pártpénzekből lett fizetve, akár a túrórudis forradalmi grillparty hat éve és a többi nagyon spontán megmozdulás.
@párnalárva:"Lehet itt forradalmi lőzungokat pufogtatni, de mégha sikerülne is leváltani ezt a kormányt, csak egy másik hasonló bűnbanda elött csinálnak helyet. Ez pont annyira törvényszerű mint a gravitáció. Kár kepeszteni. Az erősebb kutya baszik. a többi meg csak nézi."
...tehát akkor szerinted mi következik abból ami t állítottál..ezzel még adós vagy!
Valahol írta itt valaki hogy a hatalom és a pénz a mozgatórugó ezeknél... a társadalom esetében pedig a szabadság és az igazságosság értékének vágya a mozgató rugó....tehát szerinted megbaszódhat az erősebb kutyák által a szabadság és igazságosság eszménye a többi (mindannyian) meg csak nézzük....erre gondoltál?
@kovi1970: a 4. Köztársaságban (4K!)van a helyed..:)
Ez pontosan így van, ahogy varanus leírta. Csak egy a bökkenő: az ellen oldal ennél egy nagyságrenddel nagyobb pénzt adott kúrmányzása alatt a multiknak állami támogatásként. De az persze nem volt lopás, korrupció, az "versenyképesség növelés" volt - méghozzá teljesen legálisan.
@Secnir teljes egyetértésem. Nem minden ráérő nyugdíjas eszement vagy amnéziás. Ha máshol nem hát a családjában, a szomszédságában, az orvosi rendelőkben tudja terjeszteni ezeket az aljasságokat. A 62 éves nyugdíjas, de az idősebb sem nem lett hülye. Csak egy részük.
Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy ez a sok mocsokság napi téma legyen 2014 előtt.
@zipe moha: Szerintem arra gondolt, hogy fölösleges itt ugrálni, úgysem lesz jobb a helyzet. Magyarul a fidesz és a többi megélhetési "politikus" szekerét tolja...
@kovi1970: Bocs, helyesen:
"Szerintem arra gondolt" HELYETT "Szerintem azt akarja sugallni"
Egyébként a nyugdíjasoknak is van gyerekük, unokájuk akiknek az életét teszik tönkre napról napra. Ismerek olyat aki igazi fidesz hívő / habár a hite elkezdett halványulni, ami maga a csoda/, mégis azt mondta a gyerekének, ha normálisan akar élni minél hamarabb menjen el ebből az országból.
@kovi1970: értem én, csak szerettem volna Tőle hallani..:)
ui... az is lehet, hogy más a véleménye:))!
@Régi Péter: Már megint a régi nóta a "ki a nagyobb tolvaj?". A tolvaj az sajna tolvaj, mindegy mennyit lop...
@leonito77: A Facebookon nemcsak a csodacsatár parádézik. Millió mindent onnan kopizok be, elég kemény dolgokat. Hogy ki mire zoomol ott, melyik oldal kedvelője, az az ő dolga. Nekem érdekes módon, mindig megjelennek ilyesmik és adom is be.

Pl. ezt poldi.blog.hu/2012/09/24/verni_csak_pontosan_szepen is ott látom most.

Az hogy itt rendkívül sokan győzike népeznek - akit azért néztek, általa megerősödjenek a saját nagyszerűségük tudatában, nem követője, hanem kiröhögője lévén a nyomorultnak - meg mindent lenéznek, ami nem az ő magas műveltségük tárháza elég nagy félrevivés. Én szoktam vállaltan a Blikket, Borsot ideidézni, mint nagyon sokszor az egyetlent, ami eljutva a "nép" kezeibe mégis hírt ad mutyikról, szemétségekről, orvbűni aljasságokról.

Hányan olvastátok az ÉS-t? Kihez jut az el? Hányan olvassák a Blikket? Kikhez jut az el? Így, tetszik, vagy se finnyás ízlésünknek: össze kell tenni a kezünket, hogy ott még feldobnak érthető hangnemben témákat. Pl. www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujra-szet-akarjak-valasztani-gyurtat-es-edzojet-2110811

És a FB-on is fényképek, rajzok formájában egyelik Orvbűnt.Én is mindig elmesélem, ma miről vitáztunk itt, ezt más is meg tudja tenni a helyi kis közösségében.
Szerintem nem jó a terv elnevezése.

Ambrus sima bankrabló volt, a maga bőrére kockáztatott, nem a zemberek háta mögé bújva hazudozott, miközben visszaélve bizalmukkal söpörte befelé a kis kalapba a pénzüket.

Biztosan ismer valaki olyan rablót is, aki tehetetlen beteg, öreg emberektől rabolja el szerény vagyonkáját.

Na, Orbánék ilyenek.

Tisztelt Fabius, kérlek ne értékeld túl a jelenlegi hatalmat!
@párnalárva:

Az olaszoknál volt ilyen maffiahatalom, de ők háromhavonta kiszórták a kormányt

és ügyészek haltak meg, hogy fölszámolják valahogy a klánok hatalmát.

Úgyhogy kushadjál, fidesznyik, mert ez nem egy normális menete a dolgoknak.
@Secnir:
Ezeket a cikkeket nekünk kell sokszorosítanunk, mert helyettünk nem teszi meg senki.
Majd az unió lesöpri ezeket a színről és a korrupciót is a pecsába.Kár izgulni ennyire.
Plerdául - enedek Tibor nagyapjának legendás dumája volt ez - ez is bulvárszenya: www.borsonline.hu/20120925_uj_trukk_matolcsy_gyorgy_raijeszt_az_adozokra

[..]"A minisztérium lapunknak példaként ezeken kívül még az adóbírság növelését (ez az adóhiány kétszáz százaléka) és az adóregisztrációs eljárást (a kockázatos vállalkozások kiszűrése és adószámának gyors törlése) említette. Emellett növelnék a próbavásárlások számát. Hogy hogyan, az egyelőre kérdéses, mert eközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) százharmincmilliárdos büdzséjét tizenhétmilliárddal megkurtítanák.

Zara László adószakértő szerint nonszensz, amiről a gazdasági minisztérium beszél.

– A próbavásárlások némelyike – például a számla nélkül szerenádot adó zenészek megbüntetése – csak ront a NAV renoméján. Ha több adót akarnak, többet kell ellenőrizni a cégeket, ilyen egyszerű az egész. A tapasztalat pedig a következő: akiket megbüntettek, azok a bírság kifizetése után is megpróbálják eltitkolni az adójukat, csupán óvatosabban és más módszerekkel. Ennek legegyszerűbb változata, hogy az ismeretlen vásárlónak – köztük az ellenőrnek – számlát adnak – vélekedett a kormányzati elképzelésről a szakértő.

S hogy miért él mégis a NAV a riogatás eszközével? Lapunk kiszámolta, ha az NGM hatvanmilliárdos bevételre számít, akkor az 1 789 509 működő magyarországi vállalkozás mindegyikétől 3350 forintot kellene többletként kisajtolnia. Csakhogy ennek egyenkénti begyűjtése és az ezzel járó adminisztrációs költség vélhetően több lenne, mint maga a beszedett összeg." Ezt azért páran elolvassák és csak-csak elmerengenek rajta.
@Habakuk999: ezt mondom én is...

de kb a baltás gyilkos lelkivilága mérhető a fides erkölcshöz...

persze a fides rosszabb mert PÉNZÉRT gátlástalan és gerinctelen
@Dr. simonmondja.: Az olaszoknál van maffiahatalom, azt nem szűnt meg.
Vagy majd egyszer valamelyik nagy befektetőnek nem fog tetszeni hogy a forint ilyen harmat gyenge vagy hogy a sok szemetet nem tudják itt eladni mert megszűnt a belső fogyasztás,azt tesznek majd ellene hogy ez ne így legyen.Na meg a vissza nem fizetett devizahitelekről már ne is beszéljünk,hogy azt a békát hogy nyelik le külföldön.D
@Dr. Furia: :))))))) lexarják... amíg nem okoz nemzetközi feszülcséget... pár ez is necces persze...

de megrohadhacc az eutól... nekik vannak salyát nagy gongyaik...
pl az audi hány lóerős legyen... mi a fontosabb a fogyasztás/kényelem stb... az élet nagy problémái...
@starboard: Szélsőjobb ugyan miért zavarná el? Röhej, hogy ezt alternatívaként írjátok, mikor szövetségesek. Majd idejében vet nekik Orvbűn koncot és akkor kushadnak a lábánál.
@Dr. Furia: "tesznek majd ellene hogy ez ne így legyen"

bruhhahahhahhahahhahaha:)))) tesznek... tesznek rá...

gerinctelenségüknél csak az alkalmatlanságuk nagyobb...
no komment

Csak elment 90 milliárd minisztériumi vásárlásra

Elvileg beszerzési stop van, a minisztériumok mégis kilencvenmilliárdot költöttek két év alatt bútorra, autóra, utazásra, telefonra, ügyvédre és informatikai beszerzésekre. Az NFM volt a legbőkezűbb.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F09%2F25%2Fminiszteriumok%2F
@a szív fészkei: Szerintem tudod, hogy miről írtam, nem rólad nyilván...
Csak a Fidesz (-es oligarchák...)
Mint már ezerszer, továbbra is ezek a kérdéseim:

Az ellenzéki pártok eljuttatják ezeket a tényeket a választókhoz, akár szórólapon, neten, hirdetésben?
Van bárki is a Kossuth téren tüntetni?
Az eu pénzek elköltése felett van bármifajta korrekt kontroll az eu és a magyar állam részéről?

Ja hogy egyik sem. Akkor pedig faszt kell sírni, nem is érdemel mást ez az ország. A következő választást a romániai magyarokkal, zsíros parasztokkal, kibélelt egyházzal és a jobbikkal kiegészülve simán hozza a fityesz, azután meg csak pislog a sok hívő, hogy lett megint XVIII. század Magyarországon...
@Habakuk999: Rózsa Sándor. Amikor megbízták, hogy védje a falvakat és riogassa az ellent - cserébe nem basztatják előző kis mismásaiért - akkor nemes egyszerűséggel a rábízott gyenge (csak gyerekek, asszonyok, öregek lakta, mert a pasik katonáskodtak) falvakat rabolta ki.

Ez az idolja Semjénnek.
@kirsten: ez 40 felett is igaz! de miért nekem kell menni európa harmadik lexebb városából, ahol leéltem az éltetem?
@Dr. simonmondja.: Emlékszel a tavaszi iskolamészárlsára Szicíliában? Aznap, amikor egy főügyész és felesége mártírhalálának az évfodrulóját ünnepelték, valakik lelőttek iskolásokat, egy 16 év lány meg is halt. Tehát a maffia közel sincs felszámolva viszont elég egységben van a Vatikánnak.
baltás vittátor eredménye, és gerinctelensége, meg az összes seggnyalójáé:

Ramil Safarov hamarosan egyenruhát ölt
Az azeri baltás gyilkos nem adja fel katonai pályafutását. Vigyáznak rá, mint a hímes tojásra..

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F09%2F25%2Fsafarov_hamarosan_visszater_a_katonai_szolgalatba%2F
@a szív fészkei:
Tényleg ?

Szóval egy szicíliai falucskába járnak kinevezésükért kézcsókra a miniszterek, főügyészek és főbírók ?

Mert minálunk ez a módi mostmár, hogy a barbárok földje lettünk.
Fabius bocs!

Ezt is boncolgathatnád! Szerintem ebben is profi lennél!

Az Országos Örmény Önkormányzat és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös megemlékezést tart a tragikus körülmények között meggyilkolt Gurgen Makarian születésének évfordulóján.
Nem politikai eseményt kívánunk rendezni, hanem tiszteletünket szeretnénk kifejezni egy Magyarországon meggyilkolt katona emlékének.
Kérünk, hogy hozz magaddal egy szál gyertyát és virágot!

Ez a szarházi orbáni kormánynak a navrasiccsal és martonyival együtt eszébe nem jutott?
@leonito77: Nem rólam, bár engem nem zavar, ha innen is tájékozódok. És régen néztem Dallast is, most az szar uncsi lett sajna.

De ez nagyon klisézés, ez a győzikézés, nem biztos, hogy jó útra vezet. Itt se mindenki nagydoktor, feltételezem. A népet nem tudod leváltani, fel kell hozni magadhoz vagy kisnyúl. Primitív többség majdnem mindenhol létezik, én néztem Franciaországban háromszáz adót, hogy na, mivel kábítják őket: hát fájdalmasan szarok voltak azok is többségben.

Voltak még beszélgetés hoch intelligens műsorok, azt meg nem a olajbogyótermelők, és hasonlók bambulják.
@dr. Balta$ár: Bubó, ne szórakozz már velem.

Hogyan hasonlíthatod össze a baltással az erkölcsüket?

A baltás ellenséget ölt, ha nem is a hagyományos háborúsdi módon.

Ezek a sajátjaikat, akik bizalmat adtak nekik.

Nem is értem, Angyal miért nem hazaárulózik bőszen?

Mert amit ma művelnek Magyarországon kormányzás címszó alatt, ez szó szerint az.
@Habakuk999: éjjel lopakodva baltával feldarabolni...

szerintem kb ezt csinájják a saját országuk népével...
@dr. Balta$ár: A sajátjukkal, basszus.
Akiknek esküvel fogadták, hogy értük élnek.

Ne értsd félre, nem a baltást védem.

Csak tőle is van lejjebb.
@a szív fészkei: Én meg azt hittem, Berlusconira utalsz, mint maffiára.

Mindegy, a lényeg, hogy ott ügyészek-rendőrök vették föl a kesztyűt a maffia fölszámolásáért,
és nálunk meg csak az orbánkultuszt nyomják.

Eddig azt imádták benne, hogy nem hazudik, nem kúr el és nem lop,

most meg azt imádják, hogy milyen jól hazudik, elkúr és lop.

Micsoda népség...
Ha hegy, ha ég, ha föld, ha tó,
Bármi, ami mozdítható,
Vagy akár mozdíthatatlan,
Nyeli feneketlen katlan.

Sebaj! Minden múlik egyszer,
S jő az Égi Lélek Vegyszer,
Utolsó Ítélet Napja,
S ki most mit tett, visszakapja.

fradyendre.blogspot.hu/
;-)
Aztán ezt is érti a zutca zembere: www.borsonline.hu/20120925_botrany_a_rangadon_vizsgaljak_ki_szivarogtatott

A Videoton megpróbál a focipályán ugyanolyan gecimódra érvényesülni, ahogy pápája a politikában. Nem elnézést kérnek, nem szabályosan játszanak, az könnyű volna egy jó csapatnak, aminek csak a sport fontos! Fenyegetőznek, vádolnak, ököllel ütnek, mert hozni kell az eredményeket a rengeteg pénzért, hiszen a Vezér szomorú, ha kikapnak.

Náluk ez a gusztustalanság=foci - ezt még a legeccerűbb is felfogja, hogy valami elcsesződött, de nagyon. Csányi bácsi MLSZ-e kussol. Török imádomamagyarfocit Gábor társadalmi elnök is kussol erről.
@kovi1970: Fénykoromban még én is így gondoltam, de sajna a realitások talaján maradva: Ha az egyik tolvaj kilop a zsebemből 100 Ft-ot, azt mégiscsak jobban utálom, mint amelyik csak tízet lop ki.
Ha a megvesztegeteskor kapott penzbol partpenz lett az semmit sem jelent ugyanolyan lopas mintha zsebretettek volna, sot velemenyem szerint meg rosszabb is, mivel ez igy a demokracia torzitasat szolgalja.
Ilyenkor hol vannak a fideszes igazságbajnokai, élükön wmiki-vel? Szánalmasak vagytok srácok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem, komolyan érdekel.

Amikor a vizet és a földet kell védeni, nem szóban, hanem most, konkrétan tettekkel, hol a büdös francban vannak?

Erről pofáztak évekig.

Kérem szépen, itt a lehetőség tenni is valamit.
Fabius, te csak hallgass, mert vaj van a fejeden.
Fabius, te csak hallgass, mert vaj van a fejeden.
@Dr. Furia: "Majd az unió lesöpri ezeket a színről és a korrupciót is a pecsába.Kár izgulni ennyire.
".....már megint valaki más helyetted és helyettem,... ugye DR Furia!
Mikor ébredsz fel? Bár szerintem ébren vagy....csak szívesebben vennéd ha más kaparna Neked gesztenyét...abból Te sem fogsz sokat látni! Állj a sarkadra végre!Ne az enyémre, vagy arra az unióéra, ami szintén ezer sebből vérzik( mert véreztetik...)
@a szív fészkei: Számszerűségben biztosan nem értek veled egyet, mert:

Attól senki nem lesz sötét, mert dallast nézt, barátok köztet... az sem lesz alkesz, aki néha megiszik egy-két pohár bort.

De! Nálunk szerintem sokan csak és kizárólag ezeken a szennyen élnek. Innen informálódnak és nagyon beszűkült a világképük...

Nem tudom hányan vannak, de többen, mint akik nem... miből gondolom? Békemenet... vagy hogy lehet, hogy a zemberek nagy részét (vagyis túl sok embert) nem érdekli, hogy a fejére szarnak?

Ez nem lenézés részemről, de mondd el, próbáltál már ilyen emberrel vitatkozni? Mert én igen... (és nem győzikés, csak barátok köztes volt...) de nem lehet.

Aki a történtek után kimegy éljenezni vikinek? Ugyan már.

A hezet szar, de legalább reménytelen.
A kedves vezető így uralkodik alattvalóin,a fél-ázsiai népségen.Ez kellett,erre szavaztak és még nagyobb arányban szavaznak 2014-ben.A Kedves Vezető.
@Dr. simonmondja.: Nemcsak Berlusconi, hanem az elődjei is össze voltak fonódva: Andreottit konkrétan meg is vádolták ezzel. :Hogy vannak bátor bírák és ügyészek, nem jelenti azt, hgoy az egész államhatalmuk nem rohadt a velejéig Vatikánnal támogatva. Ezt ott élő írja, nem az ujjamból szopom. A Polip él és virul - viszont legalább csináltak erről sorozatot.

Ja ide mehet tiltakozni a Gárda testvérgyilok miatt: www.borsonline.hu/20120924_9_evvel_megussza_a_testvergyilkos

Hogy ellustultak, csak Pécsett tudtak balhézni???
@FIDES AGITÁTOR: most, hogy felhívták rá burkoltan a figyelmét, a temetésen bocsánatot kérhetne az egész néptől! tőlünk is, majd ismeretlen helyre költözőtt címzéssel jönnek vissza a konzultációs válasz levelek. :)
@vasgyuszi: agyrokkantak maradtak csak, lásd stefika, kánkán, már a többi összezuhant, és szineset ásít az otthoni, vagy a kumuni slozin
@Kara kán: Ennyi? Ennyit sikerült reflektálni a cikkre? Mi van aranyapa, beesett a villáskulcs a szellemi fogaskerekeid közé és csak ennyi tellett?

Szánalmas!

Nézegesd ezt a plakátot picit, nemsokára megint elő fog kerülni csak most magyarul lesz ráírva kicsit más szöveg!

m.blog.hu/ha/hadtorteneti/image/2012/j%C3%BAnius/tovarisi_konyec.jpg

Féreg
@leonito77: A békemenetet kintiekkel és pénzért töltötték fel. Az üzlet, ahogy 06 is az volt. Van egy 2,5 millás köménymagjuk, ezt se tagadja senki, bármikor bevethetőek...

De épp aritus írta, hogy a kedves, rendes exfőnökük, egy általuk nagyon értelmesnek tudott ember mondja fel automatice bármire a FideSS-rizsát zsidókról, meg mindenről, pont úgy, mint a győzikehájpos. Akkor mi a difi? Agymosott, agymosott.
@ob.szerver: Akik még hajlandóak kitölteni a konzultációs baromkodást is,gyaníthatóan törzsgárdisták,hálisten feleződtek,harmadolódtak,hehe.azóta a közvéleménykutatás óta volt még persze 1 baltásüzlet is,ami nem volt benne az eredményben,csak a jobbikos zsidó ügy meg az uniós pénzek elfogadása zászlóégetéssel kombinálva ami visszavitte a fideszhez a hívők 1 részét...
@leonito77: Írtam, hogy nem vitázok ilyennel, mert egyik barátnőnk mamája. És a saját lánya se tud vitázni vele, felhagyott a családi béke kedvéért, kerülik a politikát, ha együtt vannak. Agysérült az ilyen, kész, úgy is kell kezelni.

Nem őket kell meggyőzni, hanem a többi 8,5 millát.
@a szív fészkei:

Nem a velejéig rohadt, mert vannak, akik az életüket teszik rá, hogy tisztítsák.
És áll mögöttük népakarat.

Nálunk meg nincsenek ilyenek.

A miénk a velejéig rohadt.

Nálunk meghirdetheti a Keresztapa egyenes adásban a maffia hatalmát, és körbenyalják a talpát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gondolom hűtőgépeket is vettek,hogy Varga is megnyugodhasson...
@Dr. simonmondja.: Berlusconi kezében a média. Amikor itthon lemondatták mégiscsak Sliccet a népharag miatt, olasz barátnőnk azt írta, hogy irigyel, hogy van ennyi morális tartás itthon, mert ott nem is értenék, mi a baj????

Nem kell mindent legyalázni itthon se. Vannak bírok, akik Bugyulát ötvenedszer is pofára ejtik pl. Nem tudott ördögűzni eddig semmilyen perben, pedig biztos ki volt adva neki ukázban. Működik az Átlátszó.hu. Varánusz. Mindenki tudja, hogy a király tévé Orvbűné, és hazudik éjjel-nappal. Annyian is nézik, nézd az adatokat. A nagy garral beharangozott Marslakók megbukott, a többi színes-szagos szar is, csak az olimpiát nézték az emberek.

Szar a helyzet, de az olaszoké se szívvidító, most derültek ki pártok orgiái közpénzen pl.
nééé máán, a laca a kövér értelmeseket is tud mondani, azért a törvényi szövegezéssel vannak némi félelmeim, ismerve a vezénylói gondolkodást...

hvg.hu/itthon/20120925_Szalai_torveny_vedhetne_a_gyerekeket_az_i#
Megvolt ma már a bocialista kesergő?

Jaj debreceni stadijon,
jaj nehogy legyen már debreceni stadijon!
Fújja ki a szél a seggét a hajdúsági parasztnak a Salgó elemeken át,
Nehogy már stadijont kapjon megfázás ellen!

Bezzeg a nyócévünkben nem volt debreceni stadilyon,
Osztán milyen sok ótópályát is építettünk,
Most is építene inkább a Zorbán három kilóméter ótópályát,
Mint hogy egy debreceni stadilyont!

Vesszen a debreceni stadijon!
háj up, látom csatlakozol az agyatlan zombikhoz, jelesül kán, és stefika, jó társaságban vagy, megtaláltad a helyed ;)
@Squid:
Ne reménykedj, hogy drága időmet nagyon rátok pazarolom, te nímand!
Ezzel a fiúk még az unokáiknak is megszerzik a gazdagságot. Azon kellene már elgondolkodni, hogy 2014-ben, ha a fidesz veszt (még néhány gaztett, s vesztenek), persze ha lesz értelmes alternatíva---nem Bajnaik és Gyurcsányok----milyen módon lehet ezeket a szerződéseket jogszerűen felülvizsgálni.
Hákkor várjunk liberális szellemü bolsevik testvéreim áhítattal a patyolat tiszta Dataplexes-Hajdúbétes Kordonra, a Hazuggyúrtcsány embereire vagy csak úgy általában a kriptokomcsi Szekeres-Lendvai által vezetett maszop megújulásra!

Ja, és vesszen a debreceni stadijon!
@high up!: Ahahahhaha!! Ez minden amit reflektálni tudtál? A Debreceni stadion?

Szánalmas, nem gondolod? Ott van az átlátszó cikke ami A-tól Z-ig kibontja mi a baj és kik a felelősek érte!

Igen Orbán és társai tették/teszik ezt 9,5Millió emberrel! Vedd mellé a most robbanó Gripen ügyet ami szintén OV és a Fidesz sara.

Erre te azt tudod reagálni, hogy a "Debreceni Stadion"? Nem szar az a szorító kellemetlen érzés a gyomrodban, hogy ebből előbb utóbb baj lesz és te ezeket védted? A gerincgyököd/gerinced maradéka gondolom kétségbeesett jelzéseket küld az agyad felé, hogy itt tré lesz és ez néha átszűrődik a narancsködön, és ebből az impulzusból csak egy 8évezés és stadionozás telik?

Átlátszó vagy mint az ablaküveg kishaver!
@Kara kán: "Ne reménykedj, hogy drága időmet nagyon rátok pazarolom, te nímand!"

Oh ugyan már, hogyne szánnád... Ez a dolgod!

Esetleg megtehetnéd, hogy érdemben reflektálsz a cikkben és az átlátszó.hu-n leírtakra. Persze ez nehéz ugye mert azt a kezet kéne harapni ami enni ad!

De ne aggódj, lesz még itt még! A kanyarban már látszik a Gripen ügy szarosbilijének kiborulása Orbán & Co nevével fémjelezve, és az a kula aranypa igen nagyot fog csobbani az arcotokon!
@high up!:

Csak elment 90 milliárd minisztériumi vásárlásra

Elvileg beszerzési stop van, a minisztériumok mégis kilencvenmilliárdot költöttek két év alatt bútorra, autóra, utazásra, telefonra, ügyvédre és informatikai beszerzésekre. Az NFM volt a legbőkezűbb.

------------

A bírák nyugdíjazásáról faggatta Navracsicsot egy EP-küldöttség
Navracsics Tibor igazságügyi miniszterrel tárgyalt az EP ténymegállapító bizottságának küldöttsége, hogy a bírák nyugdíjazásáról és az egyházi bejegyzés szabályáról tegyen fel kérdéseket.
-------------

A pályáztató rokona kapott földeket
Két pályázaton is nyert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnökhelyettesének unokaöccse.

-------------

Rekordon az állami tartozások

Augusztusban már 62,6 milliárd forintra rúgott a költségvetés intézmények lejárt ki nem fizetett adóssága. A kifizetetlen számlaállomány fokozatosan emelkedik jól tükrözve a pénztelenséget a költségvetési rendszerben.
------------

ok, van mit hozzá tenned?
Aztán azt mondd már meg nekem agymosó Varangyusz, hogy a Fidesz oligarcháit miért Zuschlaggal veted össze, miért nem a MASZOP-SZADESZ OLIGARCHÁKKAL? Gyúrtcsánnyal, Libással, Kókával, Puchhal és a többi, csak egy cenzus keretében összeszámolható ballibsi bünszövetkezettel?
Félsz, hogy így a ballibsi olgarcháktól már nem is látszanának a Fidesz oligarchái?

Mi újság Dataplex fronton? Libásról megint kiderült valami kompromittáló?
@high up!: El vannak ítélve? Találtak rájuk Polt vérebei valamit? Mégy tárgyalásaig se jutottak kedvenceid.
Bugyulád ennyire hülye, hogy semmit nem tud összetákolni ellenük? Akkor????

Hogy te itt ugatérozol, attól még a helyzet nem változik.
Na, a kedvenc keleti szél kirobbantja a III.-at? velemenyvezer.blog.hu/2012/09/25/kina_kirobbanthatja_azsia_elso_sajat_vilaghaborujat Itt is volt cirkusz tegnap ezekért a lakatlan csücskökért.
@a szív fészkei: Ezt a fickót nem ismerem.
De én nem hinném, hogy egy átlátszónak vagy egy varánusznak jelentősége lenne.

Orbán egyetlen sáros ügye se került még vádemelési szakba se.

Mindössze a mondásairól volt vita.

A tetteibe sose merte senki a pennáját mártani.

És még azt a pert is megnyerte,
hogy Veres ne mondhassa azt,
hogy őviktorsága esetleg lopna, ha tehetné.
@párnalárva: nem a tény, hanem a mérték a kérdés. ausztria 1955-1985 között ugyanezt csinálta, de aztán Kreisky alatt csak beszüntették, az alkancellárt is börtönbe csukták. Szóval van azért egy mérték, amit betartanak. És egyébként pontosan erről szól a harc, hoyg az emberek egy bizonyos mértéknél többet csak nem tűrnek, és nem is kell tűrniük, egy ponton ezek a politikusbűnözők megrettennnek, és inkább mértéket tartanak. Most úgy tűnik, hogy Mo-n bőven a mérték, és az össze eddigi kormányok felett bűnöznek.
@Dr. simonmondja.:

Ja, és Berlusconi ellen folyamatos a vizsgálat.

Orbán és ágyastársai ellen ilyen sose volt.
@high up!: "Aztán azt mondd már meg nekem agymosó Varangyusz, hogy a Fidesz oligarcháit miért Zuschlaggal veted össze, miért nem a MASZOP-SZADESZ OLIGARCHÁKKAL? Gyúrtcsánnyal, Libással, Kókával, Puchhal és a többi, csak egy cenzus keretében összeszámolható ballibsi bünszövetkezettel?
Félsz, hogy így a ballibsi olgarcháktól már nem is látszanának a Fidesz oligarchái?

Mi újság Dataplex fronton? Libásról megint kiderült valami kompromittáló?"

Oh értem!!!

Tehát elismered, hogy az átlátszó.hu és Fabius cikke jogos a Fidesz Oligarchiáiról és tényleg ez a helyzet!!! Ez már haladás, mégiscsak szót értünk a végén!

Szerinted a szocik oligarchiáinak a léte felmenti a fidesz oligachákat bármi alól? Én azt mondom égjen/bukjon MINDKÉT BANDA!!

Szerinted a Fidesz miért nem boritja ki a szoci oligarcha bilit? Azért aranyapa, mert mindkét oldal eleget tud a másik bukásáról, és ha valaki köp akkor kiderül mindenkiről minden, a szarosbili borulása magával rántja a teljes politikai palettát.

Fel kéne ébredni!
@high up!: Szóval vannak a Fidesznek oligarchái? Nem voltál eligazításon, vagy csak összezavarodtál?
@Kara kán:

Összekeversz anyáddal, mint rendesen.
Kétszer mondasz mindent - ahogy Stefiként - mint rendesen.

Geciszar lehet úgy trollnak lenni, hogy egy normálisan működő rendszert se tudnak az ember alá tolni Kuminisztánban. Bukó van, Bélám.
@high up!: Tényleg, miért a Zuschlaggal, aki 20 millióért 8 évet ül ...?

Orbán nem ül.
@felcsutisuttyo:" SOK FIDESZES BANDITA ÉS OLIGARHA FOG ITT LÓGNI LÁMPAVASON HAMAROSAN.
2014 ES VÁLASZTÁS NEM LESZ.
DIKTATÚRA MEGDÖNTÉSE LESZ!!!!!!!! HEHEHEHEHE

A 4 milló sértett elindul a magyar "baltával":))))"

És hol van ebből a 4 millióból csak százezer tökös vidéki, amikor valóban tömegeknek kellene összejönni 'ügyekért" és csak néhány százan lézengünk?
Hányszor döngettetek fel traktorokkal az elmúltnyolcévben Hősök terére, Parlamenthez, tiltakoztatok számtalanszor útlezárással pitiáner ügyekért orbán első szavára!
Most az egész családotok mindennapi megélhetését rabolták el tőletek 20 évre, földönfutók vagytok, meddig nézitek a köldökötöket, kedves vidéki honfitársak?
Senki nem vár el baltás vérengzést, de szégyen, ahogy lapít az egész vidék és arra vár, hogy majd a pestiek kibrusztolják nekik is a tutit.
Tóth Imre másodszor gyalogolta végig a kétszáz kilométert az elvei melletti kiállásként, csatlakozott hozzá valaki közűletek ebben a nagy baltás lendületben?Elárulom, NEM. Pedig ez lett volna a legideálisabb alkalom.
@high up!: aztán 5-tel lejjebb még egyszer beírtad más szövegezésben.

1. a létező leggyengébb és legalpáribb viselkedés mások nevét megpróbálni kigúnyolni. létezik, csak kb. 8 szinttel lejjebb, mint ahol most ez a beszélgetés zajlik.
2. Zuschlagon 70 milliót kerestek, 50-et visszafizetett, tehát 20 milliÓ hiányzik. hagyón 150 milliÓt keresnek, de ennek jórészét a bíróság megint nem fogja tudni megítélni, az is lesz vagy pártízmillió, ha egyáltalán. Eddig bizonyítottan nincs egymilliárd, amit Zuschlag, Hagyó, de még Hunvalddal együtt is össze bírtak hozni.
3. Én ezt az összeget simán hajlandó vagyok 100-zal megszorozni. Az 100 milliárd forint mondjuk 4 év alatt, évente 25.
4. A FIDESZ 3000 milliÁRD forintot einstandolt, ennek felét leírta (ebben semmi mutyi), a másik felét, azaz 1500 milliárd forintot feléltek/felélnek. a felét már fel is élték, az 750 milliárd. ennek legalább 10%-át elvitték Simicskáék. az 75 milliárd forint egyetlen év alatt. és ez csak egyetlen tétel, az EUs pénzek tízmilliárdjai lenne a következő. bőven megvan az évi 100 milliárd forint elrakása FIDESZéknek évente.

És akkor mindennel elszámoltunk: a FIDESZ legalább 4-5-ször annyit lop, mint a szocik.
@high up!:

Ne hisztizz, töki.

Vagy tedd Orbánnál. A felállított rögtönítélő Budaigyula a vesztes perein kívül semmit felmutatni nem tud. Az elszámoltatás biznisz bedöglött, vagy mert ehhez is bénák vagytok, vagy mert nincs mit.

Kérdezd meg Orbántól melyik.
Megjöttek a patkányfejű HighUp, meg Karakán. Ezt már ők sem tudják magyarázni, úgyhogy csak arcoskodnak, meg elmútnyócéveznek. Másra már nem futja.
Gripen-üzlet: vizsgálatot kér Polttól a DK egy osztrák cikk alapján

A Demokratikus Koalíció (DK) azt várja az ügyészségtől, hogy indítson vizsgálatot a Gripen vadászgépek beszerzéséről szóló 2001-es döntéssel összefüggő korrupciógyanú miatt

hvg.hu/itthon/20120925_Gripenuzlet_vizsgalatot_ker_Polttol_a_DK_
@leonito77: "A hezet szar, de legalább reménytelen."
Annyira reménytelen, hogy a békésmegyei nagyközségben élő rokonaink írták, hogy a náluk a nyuggerek most éppen azért istenítik a csutit, mert A MOCSKOS IMF-TŐL MEGVÉDTE A NYUGDÍJUKAT! Bekajálták ennek a dögnek a jól irányzott hazugságát és nincs senki /nem személyre gondolok/ aki körberodeozná az országot és kis világosságot gyújtana az érszűkületes fejekben. Soroksárig még eljutnak a hírek, de tovább már csak egymást hülyítik az emberek.
@Spániel: "és nincs senki /nem személyre gondolok/ aki körberodeozná az országot és kis világosságot gyújtana az érszűkületes fejekben."

A walesi bárdok is inkább a máglyára mentek.
van még kérdés a technikáról, és a mődszerről amit alkalmaz a vezénylói brigád?

Antal Attila is rendőrségi nyomásra panaszkodott
2012.09.25. 10:56 - Index
|
Tumblr Email
Bocsánatot kért a BKV-per tárgyalásán Hagyó Miklóstól, Demszky Gábortól és Mesterházy Ernőtől Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója azért, mert rájuk vallott a rendőrségi kihallgatásokon a BKV-ügyben, értesült az Index. Antal szerint az előzetesben élet-halál között volt, és a rendőrök azt mondták, csak úgy engedik ki, ha beszél. Hozzátette: vallomását oldalanként faxolták át az ügyészségre, hogy leegyeztessék, megfelelő-e. A meghallgatás jelenleg is folytatódik a kecskeméti bíróság épületében.

index.hu/belfold/budapest/2012/09/25/antal_attila_is_rendorsegi_nyomasra_panaszkodott/
@Fabius: Még ez sem megy nekik, pedig, hogy beharangozták..
@Kara kán:
Aranyanyám... Stefiként is ez a mániád, ez a rohadt vágólap és a duplázás.
Nem zavar?
Kurva ciki, meg tök égő is... NEKED. :DD
@zipe moha:

"Valahol írta itt valaki hogy a hatalom és a pénz a mozgatórugó ezeknél... a társadalom esetében pedig a szabadság és az igazságosság értékének vágya a mozgató rugó".

A hatalom és pénz stimmel, de a többi szerintem nem, vagy nem egészen.

Hogy mi a társadalmi mozgató rugó?

A társadalom nagy részének elég, ha megvan a napi x üveg sör, a cigi, nézheti a Győzike/Barátok közt/X-faktor/stb. hulladékot, a gyereknek tud venni a Kínain cipőt, a többivel pedig nem foglalkozik.

Lássuk be, ez a "a magyar nép tehetséges és kreaív" szólam egy bazi nagy féligazság. A helyzet kiábrándító: míg tényleg vannak nagy koponyáink (igen kevesen), értelmes, gondolkodni tudó, idegen nyelvet beszélő honfitársaink (kevesen), a nagy többség bizony butuska, fogalma sincs arról, milyen is a világ, el van saját kis mikrokozmoszában. A sör-cigi-rtl klub koordináta tengelyek mentén számított függvényszerű prokarióta létében vegetál, eszébe sem jut, hogy esetleg elolvashatna egy könyvet, megtanulhatna 500-1000 angol alapszót és legalább a simple past/present/future/ igeidőket.
Bőven elégedett azzal, hogy "okosba" is keres egy kis pénzt ("adózzon a faszom!" felkiáltással, khm., pardon), s pont emiatt nem szól egy árva szót sem, mikor okosba szerel nála a gázszerelő, vízszerelő, stb...

Viszont reciprok indulattal anyázza a számára idegesítően gyenge (valóban az) állami és önkormányzati szolgáltatási színvonalat, vagy mondjuk az egészségügyi rendszert. Nem veszi észre, hogy pár éve a 300 Ft vizitdíj-szavazáson átverték, de azt simán benyeli, hogy egykulcsos adórendszer van (valójában kétkulcsos) és hogy ezzel a jól keresők jártak jól.
Nem látja az összefüggést, miszerint az állam és az önkormányzatok adóból tudnak csak szolgáltatni (most tekintsünk el a közpénzek nyúlásától), ergo ha ő nem fizet adót, akkor a gyereke 30+ fős óvodai csoportba kerül, így a gyerkőc készségeinek fejlődése nem kielégítő, ami negatív hatásában az iskolában és az életben erősen visszaköszön majd.

Fogalma sincs kis hazánk történelméről (rosszabb esetben Nagy-Magyarország matricát tesz Suzukija hátsó szélvédőjére, kvázi deklarálva ezzel, mennyire magyar), nem tud felsorolni 3 magyar királyt (Szent István és Hunyadi Mátyás még megy, oszt' jónapot), nem tudja, hogy az ÁFA %-a nem ugyanannyi fentről mint lentről és sorolhatnám;
egyszóval: éli panelproli, sufnijobbos, vagy mittudomén milyen kis életét és amíg komfortzónája jelentős mértékben nem szenved kárt, tojik a világra.
Ennek megfelelően kitűnő céltáblája a demagóg és populista lózungoknak, tökéletes alanya a politikai marketingnek, kiváló fregmentum, amire lehet alapozni, s amivel így választást lehet nyerni zéró elképzeléssel és végtelenbe tartó hatalomvággyal.

Szabadság és igazságosság? Szép, nemes dolgok ezek, de mindig az egyén érdekszintjén vizsgálandók: ha az egyén ezeket a fent boncolgatott kis mikrogalaxisában nem érzi veszélyben (értsd: van sör, van retekklub a plazma TV-n, ergo megvan a szabadsága, hogy igényeit kielégítse), akkor cseppet sem fogja érdekelni, hogy pl. mi is történt mondjuk a bírói kar nyugdíjaskorú tagjaival.
Egész egyszerűen nem látja az összefüggést saját kis élete hosszabbtávú(!) minősége és e között az egyébként arcpirító sztori között.

Tudom, sok értelmes, logikusan gondokodni képes honfitársunk van (elég, ha e blog kommentelőit veszem sorra, már látszik ez), így tisztelet a kivételeknek, de sajnos alapvetően igan nagy halmazt képeznek azok a polgártársak, akikről fentebb beszéltem.

Ezért tartunk itt.

Nem szeretnám az ő nyakukba varrni a felelősséget, de az kétségtelen, hogy igen komoly muníciós alapot adnak a politikai elitnek kisded játékaikhoz, ami persze az egész ország bőrére megy.
A politika állapota jól képezi le a társadalom állapotát. Amíg a társadalomban nincs meg a kellő erősségű igény az igazságosságra és a demokráciára (értsd: fejlődésre, hogy haladjunk közös dolgainkkal, s ne csak 4 érdekkör haladjék) addig itt nem lesz komoly változás - nincs kikényszerítő erő, ami hatna.

A dolog nem véletlen, egyszerű mgyarázata van:
Newton I., tehetlenségi mozgástörvénye:
"Zárt inerciarendszerben lévő test nyugalomban van vagy egyenes vonalú, egyenletes sebességű mozgást végez mindaddig, amíg más test vagy külső erő (mező) ezt meg nem változtatja."

Ahhoz, hogy ez a külső mező vagy test meglegyen a mozgásváltozáshoz (itt: jobb országvezetéshez, jobb demokráciához), a társadalomnak kellene kissé alakulnia, fejlődnie.
Ez hiányzik, ez a baj.
@a szív fészkei:

"Na ez Orvbűn - a csúti bolond - nagy példaképe. Csak még nincs mai Adynk."

Parti Nagy Lajos ?
@high up!:
kedves és korlátolt képességekkel rendelkező, egyszeri narancsdroidok, kis olvasni való, persze nem egyszer, többször és ha lehet értően:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ngm_elszall_a_hiany_oktoberben.532153.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akik korábban habzó szájjal szidták Gyurcsányt és a maszopot, éljenezték a fideszt a vezérükkel, most nem fognak ellenkezőleg fellépni. Inkább kussolnak, mert a szomszédjuk tudja róluk, hogy korábban mit rikácsoltak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Selmeczi szőke barbi Gabriella...
A Fidesz 2002.-ben ennek is köszönhette a vereségét. Nem kellett volna szembemennie az amerikai fegyverlobbival.
@is: Alpári vagy se, én Orvbűnt Orvbűnnek írom le, addig míg él és lélegzetet vesz.
@Squid: "mindkét oldal eleget tud a másik bukásáról, és ha valaki köp akkor kiderül mindenkiről minden, a szarosbili borulása magával rántja a teljes politikai palettát."

Szerintem ez itt a lényeg, ezért olyan bődületesen nagy a nem szavazók tábora.

Mindenki tudja, látja a környezetéből, hogy nem a pártállás számít hanem a zsiványság a trógerség.

Nem is lehet pártokra szavazni mert meg van mérgezve az egész rendszer.

Csak egyénekre lehet építeni.
@Fabius:
Most olvasom... Te is?? :))
Kánkános majom nem véletlenül volt gyanús elejétől fogva, hogy Stefiboci személyesen.
A stílusa is néha átcsap Stefibociba, az elemek és a sablonjai is stimmelnek. Amikor elfelejtkezik magáról a szerencsétlenje, átváltozik, kitör a "tehetség". :)
A mailjei alapján lehetne IP címet is zsákmányolni tőle... :))
Megpróbáljam?? :S
@Zébácsi: stílszerűen, csak ennyit tennék hozzá: lááájk

Sajnos nem tudok vitatkozni és jobb képet festeni a magyar valóságról, és ez nagyon nagy baj, és nem csak nekem...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: höhö, fene ezt az értő olvasást, meg a következtetéseket, neked is szemet szúrt ezen apró információs morzsa? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hümhüm, azért érdekes a vallomásnak az a része, amit úgy tett Antal, hogy előtte a büntethetetlenségére figyelmeztette a nyomozó:

Ekkor regél egy bizonyos Swietelsky nevű cégről, aki a 4 metró belsőépítési munkáira pályázott, az 5% visszaosztás után érthető módon sikerrel.

index.hu/assets/documents/belfold/budapest/mikileaks/antal_attila_a_swietelsky-re_vall.pdf

Ez a Swietelsky nevű cég ma a Közgép konzorciumtársa a szajoli vasútfelújításban, és saját bevallása szerint tízszeres áron dolgoznak nálunk, mint a horvátoknál. (237 millió/km vs 2,3 milliárd/km)
@Zébácsi: Sokban igazad van, e Mariannal beszéltük múltkor: olyan mértékű adóteher van az embereken, hogy mér a megélhetésük is veszélybe kerül, ha mindent takkra kifizetnek.

És kedvesem, nem az önkoris szolgáltatásokat látjak, amire a pénzük elmegy, hanem a high upa kedvencére, a stadionokra, fociakadémiákra, TEK-re és erre nem akarnának többet fizetni. Én az örnkormányzatnak évtizedek óta fizetek ingatlanadót, ezt.azt és mit kapok? Néha térköveznek tökfeleslegesen.

Adót amúgy a csovidinka vedelő hajlékony fizet. De kapaszkodj meg, a csodás, innovatív, fillérekért dolgozó mesteremberünk s svarcban csinálja ,mert 100 forintokból, amit kér, nem bírná kitermelni a terheit, akkor inkább bezárna. És mi se kérünk számlát tőle, hanem örülünk, hogy van és dolgozik és nem kell egy kis hibáért azonnal vargamisisen fogyasztanunk, tehát a régit eldobni. Ahogy igen, a gázostól, az autószerelőtől se kérünk, bár felajánlják, mert akkor nem bírnánk kifizetni. Ez van. Élünk a mgtakarításainkból, mert a korunk miatt nem kellünk sehová, és tudod nincs pénzünk ezt a pazarló államot tovább finanszírozni. Megszüntettük a cégünket, mert nem bírtuk, hogy abból élünk, hogy vasárnap zárva tartunk, ahogy a zsidó vicc mondja.

Le lehet köpni, de én meg leszarom, évtizedeig mindent befizettünk, eltartottunk vagy két könyvelőt, mára kifújtunk, kész-passz. És vannak így ügyvédek, egyéb magasan kvalifikáltak, kérdezd meg egy sztárügyvédnél hogyan fizetik a jelöltet pl?? Hányan kapnak ott is zsebbe?

Mert iszonyú elvonások vannak ezek a téren is (erre nyílt rálátásom, hát horror), ehhez olyan óradíjak kellenek, amit meg szintén alig bírnak megfizetni.
@Fabius: igen, alakul a kamorra hálózat képe, sok szép mozaik darab van még rejtve, de egyre több kerül a helyére. Egy rendszerszemléletű elemzéssel és egy kis gondolkodással, hihetetlen dolgok derülhetnének ki. Csak lenne valaki aki össze tudná fűzni, és megfelelően tálalni, nem elveszve a részletekben...
@Zébácsi: Igen szépen elintéztük magunkat a 20. század során. mert, hogy ami most van az bizony az elmúlt évtizedek terméke. ahogy az is, hogy ilyen van, mint amit a poszt ír. ez mind egy szép hosszú folyamat...kezdve a harmincas évektől egészen a Kádár rendszerig.
@xaverta: De ő - bár imádom és kurvajónak tartom - nem akkora tekintély itthon, mint Ady volt.
@Zébácsi:

Ugyanmár, seholse várják el az egyszeri jóskapistától, hogy naprakész a jogban és a politikában.

Erre tartják a tekintélyes értelmiséget, az egyetemi tanárokat, jogásztársadalmat, közgazdászokat és a sajtót.

De nálunk jóskapista elé odaállt az egész értelmiség
a teljes szakmai tekintélyével

-...magukfajta- magunkfajázni !

Rongyemberek a mi értelmiségi elitünk.

Mert ezt a maffiát ajánlották minden bajra megoldásnak.

És a határon túliakat, mint valami oltári szentséget.

Ennyi a híres magyar agykapacitás.

Ne fogjuk már ezt a melósokra.
Nyolc év kampány után adták csak be a derekukat.
@félázsiai 2llkedő: Kognitív disszonancia - az egész ország agyi sérült. 93 ezer nkm OPNI vagyunk.
@aranyhorcsog: Tudom. Nekem a sajátom tetszik, nem kell elterjednie, az én véleményem kifejezi és kész - amúgy elütésből lett...

De a gnóm, törpe, cigány, stb. az olyan tulajdonsága, amiről nem tehet. (hogy frusztrálja és emiatt is ilyen,az tény. De akkor is.)

Viszont hogy bűnöket követ el orvul a népe ellen az független a külsejétől, bármitől, azért csak ő a felelős, nem kenheti a jóistenre.
@Dr. simonmondja.: Az értelmiséget megvették dekára. Vagy kikezdik, mint Helleréket a származásuk miatt is, és akkor örül az ecceri.
Szégyelljétek magatokat, amiért mindig olyan udvariatlanok vagytok velem!
@Kara kán: nebasszámá' hogy én udvariatlan? Mindig előre engedem a nőket, hogy lássam a picsájukat.

Éé'rted.

www.napiszar.hu/Thumbnails/8938.w-800.h0.q100.jpg
@a szív fészkei:

Mennyibe került volna a fajelmélete meghirdetése után kivágni a balónét az eltéről, mint a taknyot ?

Semmibe.

Mert ezek a könyvégetők, ha hatalmat kapnak, úgyis kinyírják az iskolákat...

De nem szóltak egy szót se az egyetemek, hanem nyomták tovább a felcsúti csóvás embert.

Hát az meg majd jól alájukpörköl.

Mint minden bolond náci, csak ki kell várni.
@high up!:
"Hákkor várjunk liberális szellemü bolsevik testvéreim áhítattal a patyolat tiszta Dataplexes-Hajdúbétes Kordonra, a Hazuggyúrtcsány embereire vagy csak úgy általában a kriptokomcsi Szekeres-Lendvai által vezetett maszop megújulásra!
Ja, és vesszen a debreceni stadijon!"

Most kicsit brutális leszek, de, ez talán eljut még hozzád is, meggyőződéses jobbágyhoz. Mert hülyének lenni jogod van, egyébként, Simicska szellemi apád szerint is. Amúgy meg, a jobbágy szót a jobboldali agyatlan szinonímájaként használom. A múltban élsz, sajnos csak lélekben, mert mindenkinek jobb lenne, ha hőn szeretett vezéreddel, -orbán dzsugasvikivel - együtt a Horthy korban élnél. Csak úgy szólok, 2012-t írnak, az emút nyócév már elmúlt, ideje lenne frissítened a naptáradon.
Ha lenne információd, oszd már meg velünk is, miből lett zsugás viki milliárdos. Ha nincs, nézz utána, vagy fordulj hályogkovácshoz. A kis esély is esély.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezzel próbálkozik az átlátszó most. Szerintem nem az utolsó összefésülés volt ez, hanem az első.
@Kara kán: Ne te ne tarts előadást udvari etikettből...
@Dr. simonmondja.: Egyetemek? Gerinccel??? Hát nem olvastad, mit csinálnak a Radnóti - ELTE gyakorlós gimi - igazgatójával????
@a szív fészkei: Nincsenek itt Egyetemek. csak tanodák vannak. igazi autónómia nincsen
@a szív fészkei:

Nadeha ennyit ér

egy ELTE Jogi kar

, hogy

- magunkfajták-magukfajták...

és csattogtatja a protkóját Orbán tévéjéből elindulva az összes tévében évekig turnézva,

akkor miért az ecceri barátokköztnéző kislyány a hibás, hogy ide jutott ez az ország ?
@high up!: Ennyire be vagytok szarva Bajnaitól? :-))
TEssék, bele lehet ezáltal látni, miért Lászlóné, a csak füleiben nagy a miniszter: tenytar.blog.hu/2012/09/25/8_200_000_000_000_forint_unios_forras_elosztasa_kozpontositva

[..]"A kormányzat reformtörvényét talán ahhoz a történelmi legendához hasonlíthatjuk, amely szerint a segítséget kérő Mária Teréziának 1741-ben a nemesek csak az életüket és vérüket ajánlották fel, ám pénzüket nem. Az új szabályozás alapján megszűnnek a regionális fejlesztési tanácsok, s általános jogutódjaik a területükön működő megyei önkormányzatok lesznek. Így első látásra azt mondhatjuk, hogy a kormányzat korábbi ígéretét állva a megyéket a közszolgáltatások elvételéért egy nagyon fontos feladattal, a jelentős összegeket megmozgató területfejlesztéssel kárpótolta.

Ha alaposabban megvizsgáljuk a törvény rendelkezéseit, akkor észrevehető, hogy ez csak látszat. Az uniós szabályozásra figyelemmel ugyanis a megyékre, mint kisebb (NUTS 3. szintű) egységekre nem ruházhat át összregionális (NUTS 2. szintű) feladatot. Ezek ellátása továbbra is regionális keretekben, az adott régió megyei önkormányzat közgyűlési elnökeinek részvételével zajló regionális területfejlesztési konzultációs fórumokon kerül sor.

Egy másik, aprócskának tűnő változtatás azonban az, hogy a korábban a regionális fejlesztési tanácsok és központi hivatalok közös irányítása alatt álló, a tényleges elosztást felügyelő szervek a miniszter befolyása alá kerülnek, azaz a legalább részben regionális szinten felügyelt forráselosztást központosítják. Így gyakorlatilag minden fontosabb fejlesztési ügyben a döntést nem helyben, a részben helyi képviselőkből álló szinten, hanem a központban, Budapesten döntik el. Ezzel felértékelődhet a központi erőtérrel való jó kapcsolatok jelentősége, hiszen minden valamire való kérdésben a regionális ügynökségek budapesti kontroll alatt fognak dönteni. Ez valamennyi magyar állampolgár életére közvetlenül kihat.

Hab a tortán: a civil szféra befolyásának csökkentése

Míg korábban az Európai Unió által megkövetelt partnerség elvére figyelemmel a civil szervezetek tanácskozási joggal részt vehettek a fejlesztési tanácsok ülésein, addig az új rendszerben ez a joguk is csorbul - összhangban a rájuk vonatkozó szabályozás változásainak általános irányaival. Mivel a megyei önkormányzatok válnak felelőssé a területfejlesztési tervezésért, ezért a civil szervezetek csak egy konzultációs fórumot hozhatnak létre, amelynek a véleményét ismertetni kell a megyei közgyűlések képviselő-testületek ülésein a fejlesztési napirend tárgyalása során. Az érdemi vitában azonban már nem vehetnek részt.

Bár ez a változtatás fájó a civileknek, de eltörpül a regionális források központosítását megvalósító szervezeti változásokhoz képest."
@belekotty: Nem Bajnaitól vannak beszzarva, hanem attól, hogy elvesztik a hatalmat.
@Dr. simonmondja.: És azt kell mondjam, hogy - legalábbis, amíg a fiam odajárt 10 éve - a jogon nem volt komoly terepe a jobbikosoknak, Morvai Szentanyánk ellenére se. Hanem a BTK-n, töriszakon!! Annál inkább arattak.
@Dr. simonmondja.: Én is nézem. ;-DDD Közte meg a Charlie Sheen-es Két pasit röhögni.
Egyelőre ennyire vagyunk erőszakosak: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/534317_367236900017208_1443356890_n.jpg

Bár Fabius alkotásaival ölni is lehetne. Aztán,ha fokozódik a helyzet, i tudja???
Basszus!Ezek osztályokkal rosszabbak és pofátlanabbak,mint a szocik!2014-re ezek szétlopnak mindent.Van olyan érzésem,hogy rendesen fognak eladni földeket külföldieknek.
@a szív fészkei:

Igazad van, tudom, sarkosan fogalmaztam, árnyaltabb a kép.

De nézzük ezt körforgásában.

Ahogy kellene:

1. Adót fizetni nem ciki.
2. Adót fizetsz.
3. Állam ebbőlközfeladatot lát el, jól.
4. Te örülsz annak, hogy az állam/önkori jó szolgálktatást nyújt neked e beszedett adókból.
5. Nem halsz éhen csak azért, meert adót fizettél, ergo megélsz.

EREDMÉNY: öröm és boldogság, élhető ország, fejlődés

Hibás eset:

1. Minden alapeset szerint marad,
2. Kivéve, hogy az állam/önkori nem szolgáltat jól
3. Kivéve, hogy te nem élsz meg, pedig adózól 4. Megvan a társadalmi igény, arra, hogy legyen az államnak bevétele, de az elvárás is megvan, hogy hagyjon élni és szolgákltasson jól.

Eredmény: a kormány és önkori vezetők elzavarva (és soha többé nem is jöhetnek vissza), vagyis megvan az a civil kontroll, hogy a közpénzt nyúlók és rossz vezetők le legyenek váltva.

Normális politikai elit csak normális társadalomból képes létrejönni. A rendszer csak így tud működni: egyébként csak a káosz, hátra arc, szegénység és a jövőkép teljes hiánya marad.

@Penivaldes:
Móricz és Mikszáth megénekelte ezt.

@Dr. simonmondja.:
Nem a melósokra fogom. Köztük is van irtó sok értelmes, ez nem kérdés.
A festett kép ipmresszionista, a sör-cigi-tv kombó tetszés szerint helyettesíthető mással. A lényeg azon van, hogy az egyén nem lép túl ezen, csak az önös boldogsága érdekli, nincs semmi közös-civil elképzelése.
@a szív fészkei:

És én ezt teneked sose fogom elhinni.

Amelyik egyetem tévében mutogatja a Jogi karának díszét,

egy eszelős ribancot a fajelméletével,

az az egyetem ilyen.

Különben nem engednék, hogy ilyen legyen az egyetem arca.

A fiacskád meg csak mentegeti a diplomáját.
Kinek kő???? fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533690_434603989909717_1745457433_n.jpg

Csak akkor sok vétlen áldozat lenne, azt hiszem. Többen gyűjtenek egy éles szeműre, biztos kezűre - örmények előnyben - , ahogy hallom úton-útfélen.
@kifordított nagyanyó: Szerintem már fogalmazhatsz múlt időben. Esetleg még a bankbetétek jönnek, aztán függöny.
@Zébácsi: igen ez egy sokkal mélyebben lévő probléma mint elsőre hinnénk..
@Dr. simonmondja.: Nem mentegeti, bocs, kár támadni. Ott nem volt a nőnek bázisa: tudták a diákok miféle, nem hájpolták, kiröhögték. Elbocsátani mégsem ők tudják.

Aki vizsgázni kényszerült nála, az elviselte azt a félórát és kész. Ott amúgy nem adja elő így magát, kicsit skizo a lelkem - ahogy mesélik most odajárók.

Amikor a fiam ott tanult, akkor meg pláne nem volt még főszereplője nyilas szeánszoknak. Akkor még liberális nővédő volt ezerrel - aki azt mondta a vizsgáin, hogy veri az apja, az kapott négyest, aki abúzust mondott az ötöst tudástól függetlenül. (ez volt a szóbeszéd róla).

Nézd meg a Jobbik mikortól létezik. Az időtájt a gyerekem már külföldön tanult.

De melyik egyetemen nincs ilyen barom? A Makovecz épített szürke szarban székelő Pázmányban ott taníthatott - és Miskolcon is - az abortuszt tűzzel-vassal irtó Jobbágyi Gábor jogot. Szólt ott valaki ellene? Pázmány egyébként is, mit mondjak...

Megdolgozott a fiam diplomájáért, nem védi, hanem él vele tisztességesen. Morvaitól meg hány és jár tüntetni, ha teheti. Te szoktál?

Trefortban évtizedek óta színmiépes töritanár uszíthat.

Te hol tanultál? Ott nem voltak überhülyék? Én sajnos sokkal találkoztam és pár kivétele koponyával is hálisten. Az ELTE rektora beszari, ez a radnótis ügyben is kiderült, ezért kell azt is megszellőztetni.
Ezek a posztok annyira viccesek...mindenki csak sír bazmeg.jahh hogy nálatok nem számít az elmúlt 8 év elkurcsányozása?:DDD
Akkor mi a faszért foglalkoztok a Vikivel..a köv választások után úgysem lesz aktuális..nektek. Szopjon le mindenki aki OVikivel az élen meg az egész index hányadék...ha most az szdsz lenne kormányon akkor itt mantráznátok hogy óóóóóde jó meg hűha...sajnos ényleg a társadalomnak kellene kissé alakulnia...a kibaszott indexel az élen.
@a szív fészkei: a töriszakon mindig aratnak. a jobbikosok történészek általában
uggyan olyan párt kutyák vagytok bazmeg mind az egész fidesz slepp...Milla meg a faszom. legalja.hu @ 2012
@a szív fészkei: volt szerencsétlenségem a 90-es években néhány prominens narancsos vezér vonulását az ELTE-n szemlélni, ha annyit mondok rájuk, hogy úri gőggel és kevéllyel tolták arrébb a nem kis orcájukat, akkor enyhén fogalmaztam.
@eManuel: Butus vagy. Szerinted akinek most baja van az feltétlen szdsz.-es? (szedsz uramatyám, egy törpepárttól féltek?)
@Zébácsi: Azért Svédországban élni öröm, boldogság, fejlődés, tralalla. És a vezető rendezője, Ingmar Bergman , a sztárteniszezője, Björn Borg is megpróbált adót csalni vagy elmenekülni Monaco habjai közé. Itália örökös sztárja,Sophia Loren Franciaországba szökött a börtön elől, ami adócsalása miatt fenyegette. Otthon me élt egy percig se, Svájcba, Amerikába teszi át a székhelyét már mióta.

Szóval adót fizetni a kiba gazdagok is utálnak. Szávai Ágnes se itthon élt, hanem Monte Carloban valamiért. Akkor az, akinek "bajszán nem billeg morzsa" se már, hogy legyen öntudatos adófizető?
Éhenhaljon?

Az evát - kárhoztatták, utálták - de befizette majdnem mindenki: mi is - tehát egy kisebb, kiszámítható, elviselhető teher az vállalható. De ez, ami ma van, kinyúvaszt és nem dolgozhat mindenki agyon utált de korrekt és bejelentő multinál nagy pénzekért. A magyar vállalkozók 900 %-a nem jelent be téged - kérdezz meg egy sofőrt a Széles -féle bilikék buszokon, hogyan és mibul vergődnek kurvasok meló árán???
@eManuel: kihagytad a jobbikot, van még más is, vagy csak ennyi okosság tellett tőled is?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, ez valami kiválasztási rituálé lehet náluk: ha a pofád nem fér be a helyiségbe, fel vagy véve közénk. Mind frusztrált barmok, kompenzálnak a tahóságukkal.
@Penivaldes: Persze áthazudni a múltat, ez nemes feladatuk. Direkte mennek oda, ahogy hallottam.
nebazzz, már ők is, hát mivé lett ez a világ???

Az eddigi 11 év helyett idén ősztől elvben egy nulladik évfolyam, öt év általános iskola, három év középiskola és három év felső középiskola vár a tanulókra, de az átmenet fokozatos lesz, és két-három év alatt fejeződik be. A téma illetékes előadója a számítástechnikai ismereteket és az idegen nyelv oktatását emelte ki a fontos tantárgyak közül. Az összes iskolában informatikai hálózatot hoznak létre.

hvg.hu/vilag/20120925_eszak_korea_oktatas
@eManuel: Kibaszott Indexet mit olvasod itt ennyit? Ott a barrikád, az amerikai pénzen hőzöngő kuruc, dagonyázz ott. Ott nem sírnak vissza szadeszt, meg ilyesmit, megnyugodhatsz a tieid közt...
@eManuel: Hülye vagy. Az eszdéesz már a süllyesztőben. Esetleg téglagyár vagy más nicken?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elárulták Róóózsit?? Ők is??? Vááááááá. A szemetek!!!
@belekotty: Ez a szerelem. Még mindig siratja. De most legalább kisbetűkkel.
@Penivaldes: természetesen írhattam volna xy t is...ezzel csak azt akartam érzékeltetni(lehet elkúrtam nem picit..) hogy ha most minden úgy maradna ahogy van, és ami megtörtén az megtörtént, viszont aki az ellenzékben van az kormány párt lesz.....stb.. akkor ezeken a fostalicska index blogokon tized annyi okádás nem lenne...kizárólag befelé...szopkodás útján történne a kommunikáció.
ismét szavaztak a darancsok:

Kamatvágás: 6,5 százalékra csökkentették az alapkamatot
Csökkentette 25 bázisponttal, 6,50 százalékra a jegybanki alapkamat szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén.

-------------------

kiindulási állapot:

EUR/HUF -0,36% (283,16)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem tudom hogy mi az a jobbik...vagyis tudom hogy létezik...de leszarom őket. Bazári majmok náci beütéssel. kb. ennyi
a rocky-ban nem találkoztam pártokkal

de találkoztam Hobo-val

www.youtube.com/watch?v=b0_GaE6YLLA

nah?

www.hobo.hu/images/Image/2012_10_12.jpg
@eManuel: nézd. ha nem teszik, akkor ellehet menni:)
@eManuel: :O akkor rejtély számomra, hogy mit is akartál közölni, szerény képességeimmel, nem tudom felfogni a mondandód lényegét
Van ez a Balta utca a 22-ben.
Ideje lenne átnevezni Ramil Safarov utcára.

vidékieknek:
budapest.iranyitoszam.org/22-kerulet/balta-utca/

Jobban hangzi nem?
@a szív fészkei:
Nekem csak ezektől a blogoktól (tisztelet a kivételnek) van okádhatnékom. Tiszta szégyen hogy egyáltalán engedik ezeket a főoldalra.Saját magát égeti az index.
A válaszom pedig a kérdésedre/felvetésedre

Ezt kis szövegkörnyezetet nyugodtan felcserélheted a saját igényeidre. Jól érzed itt magad? te fasz...
ui.: a barikád meg a kuruc is bekaphatja...viszont fingom sincs mi az a barikád. Valami turbo magyar portál?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: valami olyat, hogy mi mind genyák vagyunk, és ha a szdsz tenné ugyanezt, akkor örvendeznénk..
@a szív fészkei:

Hogy az ELTE jogi kara kiteszi magáról a képet a tévék főműsoridejében, hogy
-a jog szerintük...

magunkfajták meg magukfajták kérdése...

az szerintem nem egy hülye tanár,

hanem az egész egyetem és minden más egyetem ügye.

Csak a Schmitt ügyhöz hasonlítható.

Rombol mindent.
Az emberek jogtudatától a jog tekintélyéig.
Még az ott kiadott jogi diplomákat is.
@eManuel: Ja persze, neked a tények, diagrammok, elemzések szart se érnek - Fabius fáradhat velük meg a többi indexes blog - , mi csak itt szórakozásból utálgatjuk a jó és nemes jelen kormányt szerinted. Remélem,majd rámennek a te javaidra is nemsoká,mert olyan kis éheskék és pofátlanok, amilyenek az előző kormányok eddig nem voltak.
@Dr. simonmondja.: Az ott kiadott jogi diplomákat már Orvbűnék erősen rombolták. Az, hogy valaki mihez kezd a sajtpapírral - ami nem is olcsó - már csak magán múlik.

És nem a papír teszi az embert.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
csak annyit hogy unalmas a sok pártkutya...enny1.
Mert ha most az ellenzék lenne a hatalmon akkor itt minden blogon naponta vernék ki az elvtársak a fórumokon hogy mennyire dübörgünk...és ezzel most nem azt akarom kommunikálni tudat alatt hogy Viktorék mennyire császárok...és csak azért ugatnak a kipu gyerekek mert elzárták a C$apokat....isten őrizz távol áll tőlem...csk most egy ilyen fos politikai szituban amikor nincs alternatíva a politikai porondon...ez az okádás az index részéről a lehető legrosszabb és a lehető legleépítőbb...de majd biztos a Milla meg a Kovács meg a Libajnai a Csopak Jásdival az élen megoldja...persze.
@Penivaldes:
ok basszus ezt könnyű volt lecsapni:))
1-0
@aritus: "miközben a kormány és így az ország néhány nagyúr kezére lett játszva, (ahogyan ez volt, csak akkor a Párturaké volt) a politikai berendezkedés sem változott. "

Ez, megbocsáss, egy naív és rosszindulatú összemosása a dolgoknak. A szocialista érában nem lehetett termelő magántulajdona senkinek, max. nyakatekert, és mai szemmel óvodás felállásban. Személyi tulajdonban lehetett egy lakáscélú ingatlan, és egy hétvégi ingatlan.
A nyaralást pártüdülőkben intézték, amelynek a luxusa ma egy háromcsillagos panziónál is kevesebb.

Nekik a rendszerváltáskor kapcsolati tőkéjük volt, továbbá bennfentes információkkal rendelkeztek, azt konvertálták működő tőkévé. Előtte szó nem lehetett ilyen harácsolásról, mint ma.

Más egyebekben gusztustalan egy szisztéma volt, de a tényekhez azért jobb ragaszkodni szerintem. Bár a mai világban ez retrográdnak számít, tudom.
@a szív fészkei:
ez emút nyóc évben hol voltak a diagrammok?:)
@eManuel: Undorodni jársz ide immár x perce? Te mazochista vagy, hogy ezzel baszod az idődet? Hülyébb vagy nálunk, akik ezt élvezzük, tehát legalább jól érezzük magunkat itt. Csinálj saját blogot és az neked mennyei lesz. Míg itt pöfögsz, össze is dobhatnád. Ne az index-hu-ra rakd fel, hanem valami nemzetközi izére, hogy sokan élvezhessék, ne légy irigy!
@a szív fészkei:
még jó hogy éhesek...mivel a cocik nem hagytak semmit. Alap.
@eManuel:

Szopjon le téged egy taliga aprómajom, kisfiam.

Rossz hír, hogy az elmútnyócévért a társadalom már kiosztotta ami jár Gyurcsánynak és a szociknak. De ugyanígy fogja kiosztani nektek is. Ezen a dehát most a mieink hadd lopjanak siránkozás nem segít.

Na, mehetsz vissza Orbán seggére betyárkörtének, kiskuminista.
@eManuel: Szervezz politikai alternatívát. Ki tart vissza? Ha olvastál itt a saját magad hisztijén még valamit, akkor pl. Tóta végig egyelte Gyurcsány az Indexen. Orrba-szájba. Ja, nem tudod, ki az a Tóta.

Akkor mit tudsz, azon túl, hogy én fasz vagyok? Komoly szellemi muníció, grat!
@a szív fészkei:
néha az ilyenekre is szükség van hogy kibillentsem a hozzád hasonlókat az illúzió kénköves bugyrából...de nyugi, majd a Milla megoldja. Lesz itt még nemulass....
jav: saját magad hisztijén túl, Gyurcsányt
@eManuel: Nekem vannak illúzióim, kisgyerek?? :-OOOO
@biohouse: "Sajnos nekünk kell a a Jóistenhez fordulnunk, semmi más reményünk: ateisták imához!"

Ez olyan jó magyaros fejlógatás.

Secnirnek van igaza: ki-ki sokszorosítsa Fabius posztjait, annyi példányban, amennyiben tudja, és dobálja be postaládákba.

A semminél ez sokkal-sokkal több!
@eManuel: nézd én örülök neked. csak ha valami nem tetszik, akkor nem megyek oda:)) azért hogy elkezdjek undorkodni azért nem kell sehová se menni.))
@eManuel: Ó, azért valami csámcsogtak az eeemúútnyóócban is. Nem hagytak a cocik semmit? Te is kaparsz két éve már és nem találtál semmit? Szegény, Némethné vagy-e? Vagy Varga-e, a csontbrigádból?
@eManuel: a Milla? aha vagyis mi itt mind Milla fanok vagyunk? mit nem mondasz? mennyi mindent tudsz, és milyen rosszul...
@Fabius:

nekünk is? mi a faszt vakerálsz...olvass vissza vizfejjani.
@épészmérnök: Igen, csak tudod, sem a papír, sem az áram nincs ingyen. Most épp kiköhögni az e havi megélnivalót, az is szép teljesítmény.

Soros meg kivonult innen Moldáviába, mondván, van itt bazi nagy szabadság, Ha szponzorálna, akkor oké, de nekem erre nincs pénzem.
@a szív fészkei:

"
a szív fészkei · noinapozo.blog.hu 2012.09.25. 14:08:33
@eManuel: Kibaszott Indexet mit olvasod itt ennyit? Ott a barrikád, az amerikai pénzen hőzöngő kuruc, dagonyázz ott. Ott nem sírnak vissza szadeszt, meg ilyesmit, megnyugodhatsz a tieid közt... "

Erre csak azt tudom írni hogy igen, FASZ!
Tóta? Csepp a tengerben...
@Penivaldes: Én sok mindenért tisztelem a Millát, mert valamit próbál. Mit kell ezen szégyellni? A legnagyobb tüntiket ők hozták össze.
@eManuel: Na akkor még hisztiériázz, téglagyár ma szabin van, ezek szerint te vagy a mai Caps Lock flelős. :-DDD Ne felejtsd el kétszázszor leírni, mi vagyok én.
@Penivaldes:
ha megtaláltad azt a mondatot ahol millla fanoknak tituláltam a blogot/téged stb..akkor copi pájszt pls.Addig lemegyek kenyérért...
@eManuel: Ó, tudod, kicsoda?? Nem nagyon emlékszem, hogy te oda jártál volna.

Na mindegy, pattogj még, ha neked úgy jó. Víz a forró platnin, majd elpárolog.
@a szív fészkei: ááááá én csak havonta 1* jövök fel kiadni a kraftot...de akkor minőségit. Mint a szex 40 felett.
@a szív fészkei:
ááááááá az már nagyon rég volt.akkor nem is voltam reggelve sehova.
@eManuel: drágaságom, eddig nekem ez jön le rólad:)) Jó vásárlást.
@eManuel:

Megtettem, faszkalap. Egész az aktivitásaidig. Azért címeztem, amit.
@Penivaldes:
A lényeg az volt abban hogy mindig amikor van valami "összefogás" az utcán...hogy elég a Viktorból...stb..mindig ezek az arcok jelennek meg mint alternatíva...és ez lejáratja a lehetőséget(is) hogy valami normális alakuljon.
kovács, milla,bauer,gyurcsány,a krisnások demsky kuncze meg a tibi bácsi...modhatom fantasztikus jövőkép.
@a szív fészkei: Én nem igazán. A Milla nem annyira hasznos, sőt inkább rossz, mert olyan igazi se füle se farka társaság. és erőtlen nagyon.
@eManuel: Látod ebben igazad van. Igen, sajnos az általad felsoroltak mindenhová oda osonnak, és ezzel az egész el van szúrva elég jól..
És igen, sokkal mélyebb változás kéne, és nem ezeket visszahozni.
@dr. Balta$ár: "nem pontos... kiegészítem: LAJCSI és győzike népe...."

Kiegészítem: Mága Zoltán népe...
@eManuel: nálam akkor tették be maguknak az ajtót, amikor Dopemant alter elnöknek választották. és most nem azért mert nem bírom Dopemant, de az bohóckodás volt.
Mindenkinek Szeretettel, magyarázat,miért is nem jár szavazni, aki egy cseppet is gondolkodni képes:

T. Köcsögmagyarválasztópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.
És?
Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.
Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.
Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!
Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi?

Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. -

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdje el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Kekeke…
Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A politikai elit.
Itt áll a mindenkori parlamenti "képviselők" névsora.
Mi volt az a normális, ami alakult, s azt megfúrták ezek?
télleg, most jut eszembe hogy a parlamentben vannak tanulatlan emberek is .. ezek a gombnyomogatók, akiknek megmondják hogy Pista bazzegh' tartózkodunk (bälga után)

azt ilyenek mér vannak ott?
@Penivaldes:
Uhrin Benedek is fellépett a szigeten...sajnos ezeket el kell viselni.
Akkor ezt logikusan levezetted. Köszönjük Emese!
@NYJetsTD: "Az ellenzéki pártok eljuttatják ezeket a tényeket a választókhoz, akár szórólapon, neten, hirdetésben?
Van bárki is a Kossuth téren tüntetni?
Az eu pénzek elköltése felett van bármifajta korrekt kontroll az eu és a magyar állam részéről?

Ja hogy egyik sem."

Nem vagy jól értesülve. Mindhárom kérdésedre "igen" a válasz, kivéve a magyar állami kontrollt.

A szórólapozást pedig tekintheted erkölcsi kötelességednek! Ne várj mindig másra!
én nem járok a kusút térre, olyan felénk nincsen

tán ha barackpálinkát osztogatnának, lehet odatolnám a pofám

de utálom pestet, büdös van .. gázszag
@eManuel: változatos a szókincsed visszanézve a hozzászólásaidat, nem tudom, csak félve kérdezem, ha normálisabban öntenéd az véleményed, lehet többen meghallgatnának?
Diszintegrátor Rájzing üzeni, hogy "két év múlva úgy győzünk, hogy visszamenőleg a lopás is adakozásnak fog számítani, és akinek nem tetszik, annak szétverjük a fejét, mert Gyurcsány is, izé má... meg ő is... hihihehehahaszmájli".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: vannak jó dolgok az írásaiban, csak elsőre nem annyira barátságos.
Megszólalt Simor, szűk többség szavazott a vágásra

Újra a négy külsős tag szavazataival lehetett meg a kamatvágás a monetáris tanácsban.

-------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/feladja_az_mnb_brusszel_is_beszolhat.532191.html
@Penivaldes: Mármint abban van igaza, hogy minden szar? Még a Sziget is? Ez tényleg sommás.
@bella _ciao: Abban van igaza, hogy az ősarcok mindenhová beteszik a pofájukat és minden értelmes alternatívát tönkrevágnak.
@épészmérnök: na ez baromság...

a kutya se ösmeri azt az (állítólag) VITÉZ buzi cigányt...
@Fabius: "Ezzel próbálkozik az átlátszó most. Szerintem nem az utolsó összefésülés volt ez, hanem az első."

Isten tartsa meg őket jó egészségben :-((((
@dr. Balta$ár: mekk kérdem kutyákat, farokfelnyújtással szoktak jelezni :-)

www.youtube.com/watch?v=rNdM8cFuOXg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Infláció incoming! Ügyesen elinflálják az államadósságot és az önkormányzatok valutahiteleit, a nép az istenadta nép meg felül a szopórollerre ahol a helye van!
hűűűbazzzz, emberek, ha egy bíró valamin ennyire kiakad, akkor itt nagy bajok vannak, és ismerve vezénylóékat, lehet nem sokáig lesz bíró:

"A helyszíni szemlén készített jegyzőkönyvet a bíró nullának nevezte, szerinte „egy kocsmai verekedésnél is” ennél részletesebb és ténygazdagabb jegyzőkönyvet kell készíteni. „Mit kezdjek vele? Dobjam ki? Mert ennyit ér." - mondta felháborodva."

hvg.hu/itthon/20120925_Romagyilkossagok_kiakadt_a_biro_a_rendoro
@Penivaldes: Ugyan már! Mondjál egy olyan alternatívát, amit hazavágtak. Én nem tudok.
@Squid: jaja, a szegény államok adópolitikája, Szent jobbkéz agyilag erre talán képes, kérdés, hogy mi marad az országból.
@Penivaldes: Hajjaj... Egy ideig el kellett viselnem őket...
Hallom ez a vén kéjenc kakar kán lebukott ahogy az ifjú parasztlány stefi harisnyájában parádézott.

amerikában tanulmányok sora foglalkozik azzal, hogy vén perverzek előszeretettel adják ki magukat a neten ifjú szűzleánynak.

ez a kara hogy bukott le? és még hány nikken nyomja a központból?
@bella _ciao:
"Mi volt az a normális, ami alakult, s azt megfúrták ezek? "

Mert ez aztán egy értelmes mondat.
ritka egy, újabb kérdés, meddig marad ez a bizottság is?

Jogosan zárták ki a Közgépet egy pályázatból
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasította a Marcalit elkerülő út építése kapcsán a Közgép és a Magyar Aszfalt Marcali MK 68 konzorciuma jogorvoslati kérelmét, jogosnak minősítette a konzorcium kizárását a versenyből - a határozat a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg.

hvg.hu/itthon/20120925_Jogosan_zartak_ki_a_Kozgepet_egy_palyazat
@bella _ciao: Bocs de egyelőre úgy tűnik, hogy aki nem akarja a nagy összeborulást az gonosz áruló, és lepkéket kerget. ami igaz is, a lepkés rész, csakhogy azzal amit jelenleg kínál az ellenzék kitötlhetjük a valagunk, mert hogy annyit ér...
hazavágják, ahogy a romlott hús a levest...azt nem megenni kell, hanem kiönteni. csakhogy ezt nem tudják sokan elképzelni sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

tudom de nem ez volt a cél...plussz 1 órát aludtam.
@sárkányfő: stílus, és szókincs, kicsit kiesett a szerepéből, és a többi meg megerősítést nyert Fabius által ;)
@Penivaldes: Az effektív bohóckodás is volt, mutatva, milyen súlya van Slicctől ennek az egésznek. 00. EGyébként Dopeman volt olyan bátor és szónokolt és nekelt - megyünk loopni, Orvbán Viktor és Simcsika megyünk loopni - akkor, amikor rengetegen lemondták félelemből a szereplését a január két évvel ezelőtt Millán. Nem kéne ezt lebecsülni a kis védett kuckókban. Ő kimondta arccal, elérhetően, névvel a parlament előtt, amit itt irogatunk névtelenül nagy bátran. Akkor, nem most. Nem kell őt lenézni.

Írtam már Peni, nem akadályoz meg se téged, se Manuelt senki - még egyelőre - párt, vagy egyéb formáció gründolásában. Te valahol egy kis békés helyen fikázol minket rendesen, de ugye nem nagyon tudok arról, hogy jöttél, tiltakoztál, effektív tettél valamit az évek során.

Én mentem, fizettem azért, hogy ott lehessek, hallgattam, fújoltam, mikor mit. Vidékiek is jöttek csak ezért fel saját pénzen. Kicsi, vicces, szar, de ellenlépés, amitől pl. januárban hátsó bejáratig futottak, tavaly októberben meg el is mardt a szeánszuk és tiltottakmindenféle rendezvényt, ahol tudtak levédve tőlünk a várost.

. Ha mindenki azt mondja, mint ti Manuellel, hogy senki, semmi nem jó, fúj, nem vegyülök velük, Milla pocsék, ez pocsék, az pocsék - akkor marad ez a borzalom és ezért ti ezzel tettetek.

Bauer nem csinált semmit, magánemberként ott volt pár megmozduláson, amihez joga van. Értelmes ember, ja mindjárt jönnek a körmös bauerezők, tudom. Ha fele ennyire lenne értelmes Mattolcsy, nem itt tartanánk.

Gyurcsány felhívta figyelmet a regizési anomáliákra egy sajátos módon, de ugrott rá a nemzetközi média. Ez is fontos most. Demszky sehol nincs, Kuncze műsort vezet és kész. Mi olyan szörnyű ebben?

Mi volt olyan szörnyű bennük? Működött - suskusokkal, lopásokkal, de működött - és fejlődött Budapest. Most van nektek Tarlós, ahoj Poplacsek! Akkor is jobban működött Budapest, amikor a drágalátos jobboldal sans gens szétbaszta és felégette éveken át.

Tarlós ki van téve ennek évek óta? Tajparasztok lamborgihnis traktormászkájának? Égő autóknak?

Unom ezt az eltartott ujjú hisztit Peni és a többiek, mert azt hogy nem, nem, nem, azt a hároméves dackorszakos is bírja nyafogni levegővétel nélkül. De hogy mit akar helyette??? Azt nem tudja. Csináljatok valamit - van két évetek rá, itt vagyunk szavazóbázisnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szegény mókár, addig sikítozott míg elkapta a rézfaszú bagoly

:-))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "ritka egy, újabb kérdés, meddig marad ez a bizottság is?

Jogosan zárták ki a Közgépet egy pályázatból
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasította a Marcalit elkerülő út építése kapcsán a Közgép és a Magyar Aszfalt Marcali MK 68 konzorciuma jogorvoslati kérelmét, jogosnak minősítette a konzorcium kizárását a versenyből - a határozat a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg. "

Majd Selmeczi Szenátorasszony odarohan ás elintézi, mint a tüntetést anno! ;D
@King of Shadows: Na csak nem vagy töris?:))
a fő gond, hogy történelmi tényekkel mennek szembe. Trianon kapcsán is. Hogy ki érte a hibás? a csigaevő franciák, Clemenceau menye? miatta lett volna ez az egész, mert Clemenceau nem tudta neki megbocsájtani, hogy állitólag a fia miatta lett öngyilkos. azt nem kell tudni nekik, hogy semmi ilyen nem volt. az igaz, hogy elváltak, de senki nem lett öngyi. sőt még a volt asszonyt sem rúgták ki. ezt jelzi, hogy Michnay Ida a Clemenceau kastélyban élt élete végéig. akkor a gonosz románok, a monarchiabeli politikussok?? és ezen elméznek, és nem látják a megoldást. és nem látják a valóságot.
@Penivaldes: Hozzátéve még Szívhez kiegészítésül, éppen az a helyzet látszik formálódni, hogy semmiféle összeborulás nem lesz. Mindenki megy a maga útján.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lehet kivenni a pénzt a párna alól, s vagy elkölteni vagy vinni kifelé az országból.

Milyen jó is lesz évek múlva ugyanannyi nominális pénzt fele értékben visszafizetni.
@a szív fészkei: Szív Mama! Lehet a Millában bízni, és abban látni a jövőt, de engedtessék már meg, hogy én ne abban lássam. a Millával a gondom, hogy megmaradt a bohóckodás szintjén. csak a bohóckodás szintjén, mert szó nincs arról, hogy holt komolyan kéne csinálni. kell a humor, csak van amit nem szabadna humorosan venni. Másrészről ne haragudj kedves Szív, de én nem hiszek továbbra sem abban, hogy az kell, amit jelenleg az általad soroltak nyújtanak. És tufdom, hogy ez baj neked, meg sokaknak.
és igen, kénytelen vagyok eltartani az ujjam, mert mind kormány, mind a másik oldalról egyelőre csak szörnyűt látok.
@Penivaldes: JA Slotát meg a magyar neje idegelte és miatta lett magyarfaló. Biztos vannak ilyen rezgések is a dologban, de Clémanceau ennél formátumosabb volt, azt hiszem.

Aki egyetemista, az támogassa a melójával a HaHa-t, ők próbáltak lépni a közgázos cirkusz idején. Ki akadályoz meg bárkit is a tevésben?

Lejárt arcokról volt tegnap szó, senki nem kéri Szanyit meg a barátait. De Gyurcsány, Demszky azért nem egyértelműen negatív figurák, ahogy Bajnai sem, hiszen számok mutatják, hogy többre jutottak az ország érdekében, mint a mai újundokak. Demszkyt halálra basztatták a horvát nyaralója miatt , Orvbűné meg egész megye és nem akkora a cirkusz, mint volt a Demszky háza körül.

Bizony, a nagyságrendek is fontosak, mert lehet hinni, hogy ártatlan mennybéli angyalok lesznek politikusok, csak nem itt a földön, hanem Utópiában. Minek szerzője nem is élte túl gyönyörű és nemes jellemét...

Várjuk a földi szenteket, addig legalább mindent ellophat nyugiban Orvbűn - mert egyet nem csinál rosszul: nem tossza el az idejét.
Jól mazsolázok, Kara Stefinkán elragadta az októberfaszt? Nagy az ínség agyamputált támogatókból, ha már eggyen többenvannak készültségben bérork-fronton a "ballib" netmédiában. Úgy látszik az még nem jutott eszükbe, hogy körmunkásokat alkalmazzanak. Az utóbbi idők színvonalát a négyelemisek is tudnák tartani.

Szóval a haverek kapnak fődet fegyvert paripát? Ki gondolta volna? Én álmomban sem... No de ébren...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Le is reagáltad az inflációs várakozásokkal.:)

Így az előző válaszom értelmét vesztette.:)

Egy irányba mozognak a gondolataink, kamatvágás ügyében mindenképpen.
@bella _ciao: nem az összejövéssel magával van/volt bajom sosem. szó nincs arról, hogy én valmai nagyképű egyénieskedést támogatnék. csak az egész hamís alapokon lett volna.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Tudom, hogy most nem érsz rá, intézed a klubügyeket, de pár szót szólhattál volta az eseményről, csak így magunk között.. Jól áll neked a csokornyakkendő, de fogynod kéne:
www.borsonline.hu/20120925_kopcos_ferfival_jott_ossze_a_gyonyoru_szineszno
@Penivaldes: De akkor kiszívem, csinálja valamit! Értelmes vagy, nagyon művelt, hihetetlenül olvasott, nem ismersz senkit a köreidből, akikkel el lehet kezdeni valamit?

A millások elkezdték. Lehet azt fejleszteni, nem kőbe vésett, amit csinálnak, de csinálnak valamit. nem tökély, nem profi, de talán az lesz - azért a millamédia kezd magára találni - de rengetegen félnek az arcukat adni ehhez. Keress társakat és induljatok! Én ahhoz tudok csatlakozni, ami már van.
@Spániel: Hát ezt írtam tegnap éjjel, de Peni megérti Charlize-kát.
@a szív fészkei: Aha, mert ha valakinek baja volt Demszkyvel, akkor az most imádja Tarlóst? ne legyél ennyire egyszerű Szív. te ennél értelmesebb vagy. a nagy bp fejlődésről meg inkább nem mondanék semmit...:DDD
@Penivaldes: szépeket és mézes mázos ideológiát a legegyszeribb is tud mondani, de a tettek beszélnek, és a következményeket láthatjuk, szeplőtelen ember nincs, és soha nem is lesz, hisz ember mindenki, bűnökkel, és hibákkal:

A munka és az innováció segíti leginkább a magyar gazdaság "meggyógyulását" - mondta Orbán Viktor az Egis üzemavatóján. Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. két új kutatási-fejlesztési célú beruházással bővítette budapesti gyártóbázisát, mindkét létesítményt Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel kedden.

hvg.hu/itthon/20120925_Orban_az_innovacio_gyogyithatja_meg_a_agy
@a szív fészkei: Látod ez egy érdekes kérdéskör mait az elején tárgyalsz:))
nem igazán menne. generációs gondok.)) a kortársaim velem együtt herótosak. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a tek ott volt? .. márhogy a zabszem ki ne essen nekije
@a szív fészkei: Valamit nagyon tudhat ez a duci pasas.
@Penivaldes: Nem imádja, de a színvonal és BP kivéreztetése azért jól látható.Itt élek, és éltem, Demszky alatt is. Nem szerettem D-t, kiégett, nagyképű fasz lett, de valami elkezdődött alatta, nem az a tahó proli senkiföldje maradt a városom, mint volt Kádár alatt sokszor.

Ezt azért eléggé aláaknázta Tarlós. Akire nem szavazott volna BP, ha Demszky megint elindul, jó ha tudjátok. úgy fejlődni, hogy mindent megakadályoznak, elvonnak, leállítanak, pedig kurvára nem lehet, pláne, ha 22 Fidesz-polgimester áll ellen mindennek, ami kicsit is élhetőbb várost varázsol...

Igen, Demszky inkább, mint Tarlós. Ja,lehetett volna még Slicc is tényleg. Az lett volna faszályos!
@Penivaldes: Voltam, de kib@sztak, mint a macskát - szerintem - érthető okok miatt. Ezért csak érettségim, meg nyelvvizsgám van. :)

Meg a zsidók, természetesen! Azok csinálták a Trianont, mert már több ezer éve el akarják pusztítani a magyarokat. :D Még véletlenül sem a germánok - és maguk a magyarok - akik az egész háborút okozták, neeem. Mindenki más... :D
@Spániel: ??????????? Szeretni és biztonságot adni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kedves Cirbi, az elején kissé tankönyv szagú voltál. én sem hiszek abban, hogy szeplőtelen emberek vannak a politikában. csakhogy itt nem bizonyítottak, és a baj ez.
@a szív fészkei: A minap egy kerekasztal beszélgetésen egy közgazdásznő azt fejtegette, hogy illúzió bármiféle szközzel az adózás kifehérítése, a fekete gazdaság letörése. Ennek okaként azt taglalta, hogy az állampolgárok a napi betevőért is kétségbeesetten küzdenek, a vállalkozások képtelenek az adóikat kitermelni, a fennmaradásukért folytatnak kétségbeesetten kisérleteket.Vagy adózik, vagy nem képes még a személyes vegetációra sem.
Tovább menve elmondta, hogy a nyugati államok többségében progresszív jövedelemadó létezik.Ebben az egyre romló gazdasági környezetben igenis a gazdagok, a tehetősek adóztatása az elvárható. Miután a fogyasztási tiőusú adók már olyan mértékűek hazánkban a teljes lakosságra kiterjesztve, hogy ezek már tovább teherként nem növelhetők, a közgazdásznő a vagyoni tipusú adók bevezetését látja indokoltnak. Ebben az adótipusban is progresszivitást vezetne be a vagyonérték nagyságától függően.
Tehát nem a tehetős, módos gazdagoknak kell az egykulcsos adóval minél nagyobb jövedelmet biztosítani, hanem ezt megvonva vagyonukat célszerű adóval terhelni, mivel teherbírásuk által képesek hozzájárulni a költségvetés bevételeihez.
@a szív fészkei: Tarlóssal van egy interjú az origon. kissé sértettnekm látszik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ööö, lenullázták a kutatás-fejlesztést is, vagy rosszul tévedek? Úgy látszik Széll Viktor újra támad. :S
@a szív fészkei: "Unom ezt az eltartott ujjú hisztit Peni és a többiek, mert azt hogy nem, nem, nem, azt a hároméves dackorszakos is bírja nyafogni levegővétel nélkül. De hogy mit akar helyette??? Azt nem tudja. Csináljatok valamit - van két évetek rá, itt vagyunk szavazóbázisnak."

De mennyire, hogy egyetértek! Mindenki tud valamit tenni, ott, ahol van! Nem tudhatod, melyik vízcsepp lesz az utolsó a pohárban!
@Mariann19: Nem szabad elfelejteni az adózás motivációját sem.

Ha az adózó látja, hogy az adójából és járulékából tisztességes ellátást, kórházat, utakat, korrekt államot és önkormányzatot kap, akkor megfordulhat a fejében, hogy esetleg én is hozzájárulhatnék a jóhoz.

Ha azt látja, az állam, az önkormányzat nem tartja be a törvényeket, ráadásul nagyon szűk kört támogatva ezáltal, - lásd mai MNB döntés mi, ha nem törvényszegés - , akkor beint és megkeresi az összes adóelkerülési módot.

Mert a nagyok is így csinálják, és megélni máshogyan nem lehet.
@King of Shadows: .)) látod.)) még nem is germánok, meg nem is a magyarok. az egész a xvi. században ment tönkre. amikor is megszünt a független magyar királyság, és soha többé nem egyesült független államként. erről volt egy cikk a hvg.-ben.
hvg.hu/velemeny/20120612_tulelni_trianont
@Penivaldes: köszi, na ilyet sem mondtak még rám, hogy tankönyv szagú, de elfogadom, igaz én kis túlzással, tapasztalatnak és némi bölcseletnek nevezném, amire pontosan rá is világítasz a korosztályos ütköző pontok emlegetésével, pedig éppen félúton vagyok közted és Szív között ;)
@épészmérnök: Hát én nagyon nem tudok mit tenni. tudom erre majd mondjátok, hogy ez hárítás. de eddig csak anyámnak próbálom magyarázni a dolgokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bocs de amit leírtál az tankönyvszagú bölcselkedés volt. ezt most nem gonoszságból írom, mert kedvellem a stílusod, de így van:))
@Penivaldes: "Látod ez egy érdekes kérdéskör mait az elején tárgyalsz:))
nem igazán menne. generációs gondok.)) a kortársaim velem együtt herótosak. :))"

Peni, ha azt mondanád, hogy féllábú vagy, ezért nem tudsz valamit megcsinálni, akkor felidézném a féllábú atlétákat és hegymászókat, akik még így is megcsinálták.

Herótos vagy? Hát döntsd el, hogy ezentúl nem leszek herótos! Ennyi az egész.

Lusta vagy, lusták vagytok, és/vagy gyávák. Ez az igazság. Fáj, mi?
@Habakuk999: @King of Shadows: de igen lenullázták, és de igen avatni tudni kell, és de igen egyre jár a gondolkodásunk inflációban is, és de igen, nem járhat más felé, hisz ezen gazdasági és társadalmi törvények is vannak annyira kőbevésettek, mint a gravitáció...
"A kormány ifjúságpolitikájának alapvető célja, hogy itthon tartsa a fiatalokat - jelentette ki az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kedden Egerben."

Ja, nem tanulhatnak majd idegennyelveket, meg jól be lesznek hívva kötelező árvíz- és cunamivédelemre.
@Bakter: túrórudival itthon lehet tartani őket...
Lám, a féllábúak ki tudnak állni magukért, meg a siketek, és más sérült emberek. És te, Penni? Ennyire sem vagy képes?

hvg.hu/itthon/20120924_tuntetes_kossuth_ter
na mizu a kormány (fides mafia) még nem jelentette be hogy a

pfúj IMF miatt nem lesz nyugdíjemelés és nem lesz ingyen utazás...

???

mikor akarlyák? halaggyunk... álamcsőd van (gyakorlatlag)
@épészmérnök: Oké, oké. viszont én egyedül bazi kevés vagyok ám. és főleg úgy, hogy a többieket az egész nem érdekli.
@Penivaldes: teszel, mert van akinek magyarázol, tehát ez kilőve, nem szoktam megsértődni a mások véleményétől, főleg ha igaz amit mondanak, ezt a kivagyiságot meghagyom másoknak, vannak ilyenek túl sokan is ;)
@a szív fészkei: +1

Fideszes polgármestereink a börtönnel fenyegető behívóikkal.

Meg ez a vén fing...meg a másik dr.fing.
@Bakter: É. Korreás linket láttad, kötelező 12 év oktatás, nyelvekkel és informatikával...
ehh, nem e lehetett volna igazit adni, mindenki jobban járt volna:

"A létesítményeket Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel kedden, aki egy hatalmas lombiknyi placebo gyógyszert kapott ajándékba a cégtől."

img6.hvg.hu/image.aspx?id=9e94bb7e-17d0-4058-9829-89035712abbb&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
De ők meg is oldották, hogy otthon tartsák a fiatalokat. Egy sem megy el, inkább felvonul és boldog. Van még mi tanulni a Keleti Nyitószélből.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csak ettől még nem fog megindulni a növekedés.

Mert az alapokkal van a baj.

Pedig el tudom képzelni, hogyan dörzsölik a kezüket, igen, megcsináltuk. Kamat csökkentve.
És? Akkor mi van? Semmi....
@nincs_itt: "Mindenkinek Szeretettel, magyarázat,miért is nem jár szavazni, aki egy cseppet is gondolkodni képes:"

Pont a fenti politikusunk = közszolgánk mondta meg a megoldást, a kommentedben. Idézem:

"Én ba...meg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rász...ratom a szavazólapra és azt adom be."

Mondjuk ez durva, de a megoldás valóban ez. El kell menni szavazni, és ha nincs kire szavazni, akkor mindre kell szavazni. Érvénytelenül kell szavazni. Nem az én ötletem, de jó. Aki még nem ismerné:

www.kibulizottorszag.net/

A választás ugyanis a jelöléskor dől el. Amíg a jelölés nem demokratikus, addig a választás sem lehet az.

Egyszer voltam közszolga. Majdnem 5 évig közös képviselő (társasházban). Ingyért, mint kiscserkész. Hát én az alatt az 5 év alatt nem tudtam mosolyogni. Ehhez képest minden közszolgánk a képembe vigyorog.

Hacsak nem a benzinpénz, meg a havi lé, a jatt = alkotmányos költségek miatt.

Ezen kell változtatni, hogy "fent és lent".

Amúgy hogy Fabius újabb remek írásához is szóljak, az bizony könnyen lehet, hogy azok az erők, akik ezt a csapatot a nyakunkba ültették, azok idő előtt lecserélik. Ugyanis a fityisz nem bohó, hanem jól láthatóan mohó. Túlságosan is mohó.
@nincs_itt: Mit finomkodsz itt kiscica ?

Nem politikai elit, meg szociál, meg liberális, demokra..faszomtudja,

hanem

...a magyar nemzeti elit -

úgyismint ...a Haza, aki sosincs ellenzékben.
"korhatári besorolások széles körű elterjesztését, amelyekkel már az interneten vagy a televíziók online megjelenő tartalmainak megtekintésekor is találkozhatnak az emberek"

bruhhahhahhahahhahhahahhahaahhaaa:)))))

a netes pornóra is tesz annamari karikát:))))))
ezt csak ugy tuggya megoldani hogy minden itthon forgalomba hozott monitort csak beégetett állandó karikával hozhatnak forgalomba:))))
mekkora barmok

ez a mérvű alkalmatlanság és fogalmatlanság SZÓRAKOZTATÓ

index.hu/tech/2012/09/25/online_gyermekvedelmi_torvenyt_javasol_az_nmhh/
@Penivaldes: Szerintem ez azért nem feltétlenül ilyen egyszerű. :) A kisebbségek akkor is betelepültek volna, ha a magyar állam független marad. Sőt, akkor még inkább, mert több értelme lett volna elhúzni a török területekről.

A szétesést is meg lehetett volna akadályozni, ha átalakítják föderációvá az egész államot. Például a horvátok is egyfolytában kérték, hogy emeljék be őket harmadik, egyenrangú alkotóelemnek, de arra sem voltak hajlandóak.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az inflációval szerintem arra játszanak, hogy megemeljék az exportbevételt, és majd abból kifizetik valahogy a bedőlni készülő Fideszes önkorik adósságát. Ja, hogy ez veszélyes játék? Ki hallott már veszélytelen forradalomról?
@Dr. simonmondja.:
Szeretném, ha ez nemzeti (politikai) eliTT lenne. Mert akkor legalább néhányan berúghatnánk az árukon. Félek nem sokan...
@dr. Balta$ár:
Mielőtt itt önmegvalósít ez az annamariska, előtte szüljön 3-4-5 gyereket...
Szabál, az szabál.
@Bakter: Elég nehéz elmenni, ha arcbalőnek a határon... Ráadásul ők nem is tudják, hogy mi van "kint", mert semmilyen információt nem enged be az államapparátus. Onnan tudom, hogy beszéltem már skype-on koreaiakkal. :)
@dr. Balta$ár:
Az égboltot is karikázni kéne. Tele van buja istenekről elnevezett fényes bigyókkal.
@King of Shadows: export, félve kérdezem, hogy miből, a döglődő cégekből a legkisebbtől a legnagyobbakig

-pesti közepes bankfiók, adóbevallási nap, a napi ügyfélforgalom negyede a korábbinak, azok jó része is magánember

-üzlet sor külső kerület központja, betérő vevő elvétve, még az étkezőben is alig lézengő emberek

és folytathatnánk a sort, ki ki a napi tapasztalatai alapján
@Dr. simonmondja.: @Bakter: :))))))

eleve a születéskor a baba nemi szerveire (sorolom: f@sz, pin@, nyelv, s*ggjuk, mell stb) piros 18-as karikát kéne tetoválni... és akkor nem lehetne kijáccani sehol... még a nudista strandon sem...
@King of Shadows:
Mit nem mondasz?! De megoldották, hogy nem mennek sehová a fiatalok, nem? Van mit tanulni tőlük? Igen! Ha ezek néha legalább tudományos csatornákat néznének, láthatnák, hogy Hőőőnekker milyen okos kis újításokkal apdételte folyamatosan kis kerítését a virágoskert mögött.
@King of Shadows: "A kisebbségek akkor is betelepültek volna, ha a magyar állam független marad."

A kisebbségek nem települtek, telepítették őket, a földbirtokosok, mindenekelőtt a katolikus egyház, a püspökségek. Így kerültek Magyarországra pl. a Dunakanyar és a Börzsöny német telepesei, mindvégig a váci püspök alattvalói voltak, ma is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nos ez a baj, hogy placebót etetnek vele mikor már az agyátültetés sem segítene rajta.!
@Dr. simonmondja.: mér hány gyereke van???? na ne má... még nem tette meg a női kötelességét???? hazaáruló keresztyény demokratya????

bár... baromira csúnya... randa...
de akkor is vannak humánus megoldások (lombik béjbi)
@Bakter: "Az égboltot is karikázni kéne. Tele van buja istenekről elnevezett fényes bigyókkal."

:-DDDDDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Valamennyi most is van, különben már rég bedőltünk volna, és a külker mérlegünk pozitív.

Hopp! A másik jobbiknyik hülyeségük meg az lehet, hogy a gyengülő forint miatt kevesebb élelmiszert fognak importálni, és akkor lehet majd parasztkodni. Legalábbis szerintük...
@dr. Balta$ár:
Egyse.
Miazhogy nem szép ...?

A gyerek az fideszéknél nem a szépségből születik,
...szórakozás az a gyerekcsinálás, azt gondolod ?

...hánemám - a haza mindenekelőtt.
@Dr. simonmondja.: majd valami fideskeresztyény megduglya...

én bottal sem piszkálnám... pfujjj...
nem vagyok én tojós tyúk... illetve inszeminátor...
@King of Shadows: Azért jöttek be, lettek betelepítve, mert a magyarság megfogyatkozott.
Másrészt szerintem így is úgy is szétesett volna, csak talán kevésbé lett volna brutális a szétesés. a monarchia és az esetleges triász. osztrák-horvát-magyar csak időlegesen tartotta volna össze. de szétesett volna.
@ariel12:
Persze, hogy sikertelen lenne a transzplant, mert agy helyett muskátlit kellene bele ültetni.
@dr. Balta$ár:
És az illen fideszes szinglihordát még ráeresztik a békésen pornózgató fiatal lelkekre...
@Penivaldes: "Azért jöttek be, lettek betelepítve, mert a magyarság megfogyatkozott."

Helyesbítek: nem a magyarság, hanem a jobbágyság fogyatkozott meg. A munkaerő.
"A monetáris tanács nem hallgat az MNB-stábra

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy komoly nézeteltérés van az MNB szakmai stábja és a monetáris tanács (külső) tagjai között."

Szakma SC - Unortodoxia: 0:1

A 26 percben Varga kiugratta Maltolcsyt, aki a bal alsó sarokba pottyantott.
@Bakter: Persze, nem véletlenül írtam én korábban is, hogy azt, amit a Fidesz elképzel, csak úgy lehet megvalósítani, ha az ország bezárkózik... :)

@épészmérnök: A germánokat igen (később nem is velük volt a baj), de a szerbek, és a románok nagy részét nem. Azok a törökök elől menekültek át a határon, főleg egy-egy levert lázadásuk után.

@Penivaldes: Nem is csak a horvátokra gondoltam, hanem a többiekre is. Mindegyik kapott volna egy autonóm államot a magyar állam területén belül, küldhetett volna képviselőket a parlamentbe, külön nekik fenntartott helyekkel, és lehetett volna saját parlamentjük is, ami azt a területet kormányozza.
@King of Shadows: időlegesen ment volna. ez a most már könnyű okosnak lenni kategória. másrészől akkor ez senkinek nem jutott eszébe, mert máshonnan nézték az egészet, akkor a nemzetállam volt a menő, csak hogy ez nem mindenhol működik..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezeket az sem fogja különösebben érdekelni, például Viktor is össze-vissza dumál. www.komment.hu/tartalom/20120925-velemeny-orban-viktor-adossagellenes-politikajarol.html

@Penivaldes: Jó, utólag mindig könnyebb. :) Egyébként a románok például nem feltétlenül akartak csatlakozni a Román Királysághoz, mert az ottani életszínvonal sokkal alacsonyabb volt. Viszont nemzetiségi jogokat akartak, amit nem kaptak meg. Aztán a regát gyakorlatilag megszállta őket, ők meg beletörődtek, hogy "úgy is jó lesz".
@a szív fészkei: @épészmérnök:

Nekimentetek Peninek, közben meg pont a lényeget nem veszitek észre:

Peni egy közélet iránt érdeklődő választó, akinek egyik régi alternatíva sem tetszik, és akihez egyik jelenlegi sem szól.

52% ilyen választó van ma Magyarországon.

Ez itt a probléma gyerekek. Ami azzal nem oldódik meg, ha lehordjátok, hogy háttehülyevagy. Kommentek sokaságán keresztül magyarázzátok miért hülyelustadisznó, ahelyett, hogy ti, regisztrációra, tüntetésre kész tőle aktívabbak arról igyekeznétek meggyőzni, miért lenne fontos számára is aktívabbnak lenni.

Akkor is, ha a Milláról azt gondolja amit én is: kéttucatnyi jó szervezőkészséggel megáldott, de tartalom nélküli ember, akik egy évben kétszer a két nemzeti ünnepen a legnagyobb ellenzéki tömeget tudja megmozgatni. De ettől még nem párt, és pláne nem alternatíva. Jelenleg.
OFF:
lázár szerint nem fenyegeti terrorveszély a magyarokat.
ok, rendben van (ez mti hír: mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=239705&lang=hun#239705 ).

"Lázár János [...] kitért arra is, hogy Orbán Viktor a közeljövőben Grúziába fog utazni, ahol 300 ezer örmény él. A politikus szerint majd a helyszínen kiderül, hogy az örmény közösség, hogyan reagál a magyar miniszterelnök látogatására."

ehhez hozzáveszem azt, hogy lázár megszavaztatta tegnap, hogy a "szolgálati ideje ALATT elhunyt miniszterelnök özvegye kapja meg az elhunyt teljes fizetését", akkor...
...öööö....
..lehet, a lázár nem is olyan hülye, mint a viktor?
@Bakter::))))))))

És a muskátlist fel kéne lőni valamelyik fényes bigyóra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ollé Angyal, de jó, hogy előkerültél...

Már délután emlegettelek, nem nagyon látom, hogyan véditek a jó drága anyaföldünket.

Felvilágosítanál róla?
@Habakuk999: Az egyik gond az, hogy az adóbefizetések által állami szolgáltatásokat várunk el, azonban ma már amennyiben ezeket igénybe vesszük, külön meg kell fizetnünk az adóterhelések ellenére.Lásd a hatósági eljárásokat, egészségügyet, oktatást, egyebeket.Tehát a közösségi szolgáltatások fizetőssé váltak. Ezt a kettős terhelést bírják nehezen az állampolgárok.
Az adózásunk mértékéről egy példa: 222.ooo.- bruttó bérből a levont adó és járulékok összege 77.454.-Ft, a munkáltató ezen kívül fizet a dolgozó után 63.270.- Ft-ot, tehát a bért terhelő adó és TB összesen 140.724.-Ft.A nettó jövedelem 144.546.- Ft. A nettó jövedelemből fizetjük a 27%-os Áfa-t 30.730.- Ft-ot, az nettó megmaradó 113.816.- Ft.
Tehát a bér adó, a járulékok és az Áfa összesen 171454.- Ft adóbevételt jelent egy 222.000.- bruttó jövedelem esetén.
Amennyiben ezeket a számokat értékeljük, egy kis vállalkozó valóban a fennmaradásáért küzd, mert 222.000.- bruttót is nehéz össze gründolni.
@Fabius: Igen, tessék szépen meggyőzni!
És igen senki sem szól hozzám. nem szólít meg senki sem a felhozatal közül. pedig én nem élvezem ezt.
@kifordított nagyanyó:

"Van olyan érzésem,hogy rendesen fognak eladni földeket külföldieknek. "

Ez egy lezongorazott eldontott teny. Most az Angyan miatt van egy kis zsivaly a foldugyek korul, de felev-ev mulva elul, es akkor majd mar csak egy salataba kell szepen viragnyelven megfogalmazott kis torvenykevel, elovasarlasi opciot adni a mostani foldnyerteseknek, hiszen megerdemlik orokk eletukben a foldet akartak turni.

Vagyis '14-re, mikor a nyaron lejar a termofold moratorium, ott lesz a sok mukormosbol, es sztarugyvedbol lett nagyparaszt a tobbszaz ha foldjevel, es sejtheted, hogy a holland, dan, kinai, arab ... vevo vajon a tobbszaz Jozsi bacsival es Mariska nenivel kezd el boltolni a sok apro zsebkendonyi, ossze sem fuggo teruletek erdekeben, vagy akar kisse dragabban, de egybefuggo nagy reszekre hajt majd?...

Figyelmezzel ram! Ezt meg jovo nyar tajekan le kell rendezniuk, mert aztan a foldugy megint kampanytema lesz. '14 utan ellenzekbol meg nem fognak tudni ilyen torvenyt elfogadtatni. En az akkori kormany helyeben meg a mostani szerzodeseket is felbontanam...
@Mariann19: Pontosan erre céloztam.

Ha a gyerekemtől elveszik a két-tannyelvű oskolát, s fizethetem a méregdrága nyelvtanárt, akkor elgondolkodom, miért is adózzak?

Ez igaz az összes állami szolgáltatásra.

Másrészt a legmagasabb áfa kulcsunk egyértelműen áfa csalásra ösztönöz.

Nem hiszem el, hogy egy átlagos olasz vagy francia, de talán egy holland jobban szeret tőlünk adót fizetni.

De az államaik nem buzdítják őket csalásra, ellentétben a miénkkel.
@Dr. simonmondja.: bocsánat, az "opusz" szerzője nem én vagyok, ez a "neten" forgó írások egyike...
Csak azért tettem ismét "közkinccsé", mivel az aktualitásából mit sem vesztett!
Lassan jubilálok,2014-ben lesz 20 éve, hogy nem vagyok képes választani , ebből a "felhozatalból"...
@Secnir:
„A politikus szerint majd a helyszínen kiderül, hogy az örmény közösség, hogyan reagál a magyar miniszterelnök látogatására."
www.youtube.com/watch?v=gGg1bZLBBvA – talán…?
Jó, ilyet én többet nem...
@King of Shadows: Most már egy feladatunk van, jó kapcsolatok kialakítása a szomszédokkal:)) velük kell a legjóban lenni.
@a szív fészkei:
"Széles -féle bilikék buszokon"

Igazan nem kekeckedni akarok, hiszen megemelem kalapom ismereteid elott, ezert is inkabb pontositanalak:

'99-ben eladta egy Irisbus nevu konzorciumnak, amelyben olasz reszrol az Iveco, franciarol pedig a Renault volt erdekelt. Illetve nem annyira.
Aminek meg is lett az eredmenye...
@simple observer 1.0: Ez reális forgatókönyv.

Teljesen reális, a franc egye meg.

Korábban nem voltam egy hazaárulókat óbégató típus, de mostanában majd mindennap eszembe jut ez a fogalom.
@Penivaldes: Az ... nehéz lesz, ha értelmes emberek is egy Jobbikra (EGY ... JOBBIKRA!) akarnak szavazni. :( Meg a Fidesz is hozza a formáját... :(
@rdos:
"Amúgy hogy Fabius újabb remek írásához is szóljak, az bizony könnyen lehet, hogy azok az erők, akik ezt a csapatot a nyakunkba ültették, azok idő előtt lecserélik. "

Nem tudjak. Ugyanis a maradek fidesz szavazok nagy tobbsege a Viktor iranti szerelme miatt tart ki a part mellett.

Marpedig a csodakat is a Messias csinalta szakmanyban nem pedig az apostolai...
@simple observer 1.0:
Ez (is) az átka szakmámnak, hogy sok emberrel hoz össze a jó/rossz sorsom.
Van egy régi ügyfelem, aki (hogy-hogy nem), pont ott tekeri a kormányt.
Nyolcvan papíron, nyolcvan zsebbe.
Nem tiltakozik, naná. 160 nem is olyan rossz, a mai hungarolatrinai valóságban.
Az, hogy hosszútávon ez hová vezet, az más kérdés. Meg az is, ezért mit kell keccsölnie.
Pici adaléknak szántam, a kommentedhez.
Széles egy szeméttartály, nem tudom ki óhajtja megcáfolni ezt a tényt.
Az Ikarusz-sztori, a békemenet - csak kettő - a többiről nem beszélve. De legalább magyar lop a magyartól, ahogyan az agyhalottak ezt tekintik az elsődleges preferenciának, ha lóvé talicskázásról esik szó.
Mert kedden voltaképpen a következő történt. Egy: a jegybank szakmai vezetését félreállították. Kettő: feladták az inflációs célt. Három: megszegték a jegybanktörvényt, amely elsődleges célnak az árstabilitást tekinti. Négy: extra adót vetettek ki a lakosságra a már így is felpörgetett inflációval, amit főleg a kormány adóemelései szítanak. Öt: beteljesítették Matolcsy György, Rogán Antal és Varga Mihály kívánalmát, hogy szálljon be a jegybank a gazdaság élénkítésébe. Hat: mivel a hatalomátvételt már álcázni sem lehet, hiteltelenné tették azt a kormányzati ígéretet, amellyel az Európai Uniót, a Nemzetközi Valutaalapot és az Európai Központi Bankot kábították, hogy óvják, garantálják a jegybanki függetlenséget. A kormány ismét átverte azokat, akiktől állítólag támogatást várnak. Mert ezt nem tudja a monetáris tanácsba delegált híveire kenni.

Nem vicces cikk a Nyüzsiből, viszont igaz.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120925_Farkas_Zoltan_Megis_kinek_a_jegybankja#rss
@Habakuk999: Es meg vagy 4-5 evig "zsebpenzt" is kap az EU-tol. Merthogy azonnal nem is adhatja el a foldet, mert akkor bizony a parasztok koncolnak oket fel,nem is a szoci-libsi (mai) ellenzek...
@épészmérnök:
"Secnirnek van igaza: ki-ki sokszorosítsa Fabius posztjait, annyi példányban, amennyiben tudja, és dobálja be postaládákba."

Azért megvárnám egy sajtójogász három értelmes mondatát, miként kezelődne egy papírvaránusz szép hazánkban.

Különös tekintettel Fabiusékra.
@simple observer 1.0: Nem félnek semmitől.

Elena és Nicolaj sem félt....

Nem olvasnak történelmet a barmok.
Az Aranytojást tojó tyúk meséjét sem ismerik.
Nicolau, azt hiszem így írta a nevét, bocs.
@Penivaldes: Ha hárman leszünk, az már tömeg lesz. :)

@Habakuk999: És mi lesz itt március végén, amikor lejár két "belsős" tag mandátuma. Aztán júliusban a harmadiké is...
@Knósszosz:
Elhiheted nem Szeles vedelmeben irtam a pontositast. Sot!

Arra akartam utalni, hogy a nagyvallalkozonak par ev is eleg volt arra, hogy ami penzt lehet kihordjon az Ikarusbol, majd odadobja a nyilvanvaloan ellenerdekelt vasarlonak.

Egy eleg reszletes, bar biztos van aprolekosabb anyag is:
www.szabadfold.hu/cikk?11266
@simple observer 1.0: @Habakuk999: "Ez reális forgatókönyv.

Teljesen reális, a franc egye meg.

Korábban nem voltam egy hazaárulókat óbégató típus, de mostanában majd mindennap eszembe jut ez a fogalom. "

Ez nem forgatókönyv, ez kész terv! Pénzük annyi van mint a szemét a Simicska stb féle háttérország felhízlalásából, a Gripen féle 10% kenőpénzből. Meg fogják venni a földet és eladják, efelől senkinek ne legyen kétsége!

Itt a szemünk előtt! Ezért kap még a Fidesz retyerutya huszadrendű rokona is földet! Minden kell nekik teljes State Capture Argentin mintára!

2012-ben az EU-ban a saját országunkban nézzük, hogy egy párszáz főt számláló banda megöli az ország jövőjét minden fronton!

Ez sokkal de sokkal durvább mint amit a szocik csináltak, pedig az a banda sem volt kispályás!
@King of Shadows: mi lenne, habzsi dőzsi, szerintük, nekünk meg szívás, deviza tartalékkal is játszódhatnak, nem csak az inflációval

hvg.hu/gazdasag/20120925_montanacs
Jéééé de cuki. :)

Die Presse: évekig tűrte az EU a görög büdzsé kozmetikázását

hvg.hu/gazdasag/20120925_gorog_budzse_kozmetikazas
@Habakuk999: Elveszik a kéttannyelvű oskolát." Egy cipőben járunk?
Ezek a gondok a középosztályra vonatkoznak. A felsőoktatásban való jövőbeni résztvétel egy család jövedelmének és mozgósítható eszközeinek a bevetését jelenti a nagyszülőket is beleértve.
A gond az, hogy az ujraelosztás mértéke túlméretezett, sommásan kijelenthető, hogy túl sok a szolidaritás jegyében odaitélt javadalmazás. Ez nemcsak nálunk gond, hanem világjelenség napjainkban.
Emiatt az elvárható állami feladatokra nincs forrás. Persze ez nem vigasz a középosztály részére, különösen akkor, ha a lecsúszás fenyegeti.
Tudom, hogy a 222.ooo.- Ft bruttó bér tömegeknek elérhetetlen álom, azonban ez az a határ, ameddig az adózás nem előnyös a munkavállalók tekintetében.
@Habakuk999:
"Elena és Nicolaj sem félt"

Nem valoszinu, hogy olyan sorsra jutnanak, hiszen Gyurcsany is felelem nelkul jarkal kozteruleten, es senki nem tor az eletere.

Pedig micsoda 4-5 hatovadaszat volt ellene....

Orban ellen meg ez a kis kozgepezes, oligarchazas, fold- es egyeb ilyen-olyan mutyi keves ahhoz, hogy eroszakra sarkalljon embereket.

Meg ugye mar Antall meg mondta kis orszag leven csak egy csocselekunk van, azt meg mar a jobboldal kisajatitotta, szoval abbol az iranybol vedve vannak.
@sörtelen: tegnap megtettük egy ismerősünkkel, aki rendszeresen bombáz különböző jobbos szellemi termékkel, hogy visszalinkeltük neki az alábbi posztot, mert nem akartam, hogy a Fabius által használt csúnya, ám jellemző szavak miatt kapásból fintorogjon.

michaelknight.blog.hu/2012/09/24/lehel_vezer_nemzeti_hutoprogram

Keményen a cikk lényegét megragadva a fing és balfasz szavakat volt képes felfogni, majd tájékoztatást nyújtott arról, hogy ő inkább Bogár László közgazdásznak hisz.

Ja és állítólag műszaki doktor.
@Penivaldes: Azok nem a gonoszok? :)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az csak a dolog egyik része. A másik meg az, hogy már most is hat évre választhatják az újakat.
@King of Shadows: az egy dolog, őket lehet duzzasztani, meg 1000 okossággal cselezgetni, hisz a minta adott, példák sokaságát tette meg a fityesz, csak ezzel a zuhanás gyorsul, és végleg meszelnek ennek a szerencsétlen országnak
íme:

Gyászszalag és tüntetés - leszámolásgyanús iskolabotrány Miskolcon

Megbízott igazgatóval kezdte az új tanévet a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, miután a Fidesz-KDNP többségű önkormányzat két kiírt pályázat után sem hirdetett győztest.

hvg.hu/itthon/20120925_40_ezer_alairas_kiborultak_Miskolcon_a_Fi
@simple observer 1.0: " '14 utan ellenzekbol meg nem fognak tudni ilyen torvenyt elfogadtatni. En az akkori kormany helyeben meg a mostani szerzodeseket is felbontanam..."

Bizonybizony! Az ellenzéki pártok kiadhatnának egy közös közleményt, hogy kormányra kerülésük esetén ezek a törvények semmisek lesznek. Ezzel elriaszthatják az érdeklődő külföldieket.
@simple observer 1.0: Nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Loptak, ami szerintem a kisebbik baj, tehetetlenek voltak, kormányzásra képtelenek, ( szerintem ez a nagyobb ), de nem alakítottak ki egy autokrata, beteges hűbéri rendszert.

Ők "csak" nem törődtek a társadalom felének nyomorával, és az ellenzéki orbán demokráciát letörő lépéseivel, orbánék viszont szándékosan , tudatosan visznek ki bennünket a szabad világból.

Az egyik balfasz, a másik diktátor.

Nem ugyanaz a pozíció.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az országnak már így is-úgy is annyi, mert kétharmad nélkül gyakorlatilag kormányozhatatlan lesz. :(
@Habakuk999: Nem mondod, hogy komolyan érdekel?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Angyal, kedves R2D2, hogy is van a földkérdés védelme?

Ne sunnyogd el!
@Habakuk999: ráfekszenek, és így nem tudják megszerezni..:)
bocs:D
@King of Shadows: tévedés, csak fel kell vállalni valakinek annak kimondását, és a végig vitelét is, hogy az egyéni képviselői indítványos alaptörvény-alkotmány-házszabály ellenes törvények semmisek, tehát olyanok mintha meg sem történt volna az elfogadásuk, főleg úgy, hogy rendszeresen szegelték a beadás és elfogadás után is őket.
@simple observer 1.0:
Elhiheted, én sem Széles védelmében írtam.
Talán ennyire már ismert itt a politikai megközelítésem bármely témához.
Széles egy gané, még akkor is ha Pataky benyal neki a patkóbélig csettintve nagyot a nyelvével, hogy ez aztán finomabb mint a Lajcsi szara volt.
@épészmérnök:
"Mindenki tud valamit tenni, ott, ahol van!"

Ha ez így lenne, akkor nem lehetett volna hat géppisztollyal százakat halálba terelni.

Egyébként, hányan írtuk alá az LMP listáját? (Mittudommár miért. Ott voltak a Millán, s bár nehezen viselem őket, de... ott voltak.) Pártszórólapra nem fogunk mozdulni. A Milla meg minden erejével a közömbösek köze akar lenne. Ami contradictio in subjecto.
@simple observer 1.0: Kedves "egyszerű megfigyelő"

Én az "erők" alatt nem a szavazókat értettem. Hanem azokat a háttér erőket, akik a háttérben vannak :-). Ebben az a vicc, hogy ha igaz, ez nem vicces :-(.

Kik ők? Hát ők. Azok. Tudod, akik nem látszanak. Mert a háttérben vannak.

Jut is eszembe a háttér erőkről. Az átkosban a szatelliták párt főtitkárai több időt töltöttek Szocsiban a Fekete-tenger parti kágébé üdülőben, mint "hazájukban". És tudod miért? Így egyszerűbb - olcsóbb volt őrizni a "nemzeti" pártfőtitktár eftársakat.

Azt mondod, nem igaz. Én meg azt mondom. Járj utána. Gúgli sem fog segíteni. Szerinted miért nem?

Ha ezt a kérdést megválaszolod, kezded érteni, mi van.

És sejteni, mi volt, mi van és mi lesz :-(.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem is mertem szerződni az elmúlt öt napban.

A balfaszok ezt nem veszik figyelembe, hogy napok, éves szinten hetek esnek ki a hozzám hasonló kicsik árbevételéből, mert próbálunk alkalmazkodni a baromságaikhoz.

És várjuk, mi a lótúrót találnak már ki megint.
@Penivaldes: Azért a fekete lajbi?

Hogy beolvadjanak a szántásba?
@Habakuk999: Na jó akkor ilyesmik:

Annak idején ők kérték, hogy a termőföld és a víz kapjon alkotmányos védelmet:

youtu.be/pHqt-Rop2O0

Ügyészséghez fordult a Jobbik a magyar termőföld védelmében

barikad.hu/uegyeszseghez_fordult_a_jobbik_a_magyar_termofoeld_vedelmeben-20120531

Felháborító földpályázat: a pályáztató unokaöccse kapta a földeket

barikad.hu/felhaborito_foldpalyazat_a_palyaztato_unokaoccse_kapta_a_foldeket-20120925

Tavaszi hadjárat a magyar termőföld megmentéséért

barikad.hu/tavaszi_hadjarat_a_magyar_termofoeld_megmenteseert-20120326

Aztán nem termőföld de pld. Lézer Janiék ellen. A Jobbik a legfőbb ügyészhez fordult egy hódmezővásárhelyi ingatlanügyben

szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/a-jobbik-a-legfobb-ugyeszhez-fordult-egy-hodmezovasarhelyi-ingatlanugyben.html

Nagy hirtelen ezek ugrottak be.:)
@Squid:
"Ez nem forgatókönyv, ez kész terv!"

Engedelmeddel javitanalak: vagyis ez nem CSAK terv, hanem forgatokonyv. Vagyis vagy megcsinaljak a 18 honap alatt, vagy ugrik a nagy uzlet!

Mert ugye mar most lathato, hogy a kovetkezo 7 eves ciklusban a mezogazdasag kevesebb tamogatast kap majd (ki tudja mennyi marad vegul) es azt evek alatt marhatjak fel. Es abban sem lehetnek biztosak, hogy az uj kormany, hogyan rendezi az ugyet, valamikeppen uj palyazatokat kiirva...

"Itt a szemünk előtt! Ezért kap még a Fidesz retyerutya huszadrendű rokona is földet! Minden kell nekik teljes State Capture Argentin mintára!"

Pontosan! Eppen Szeles peldaja mutatja latvanyosan, hogy nem akarnak ezek munkaval, vagy akarcsak alvallakozos megoldassal farmokat kiepiteni. Par evig berbaadjak helyi zsellereknek a foldet muvelesre, hogy amikor eljon az ido igazolhassak, hogy a foldjuk, mar miota elnyertek a palyazaton, (szinte) folyamatosan muveles alatt all. Vagyis (feltehetoen akkorra mar elfogadott) jogszeruen elnek majd elovasarlasi opciojukkal.

"2012-ben az EU-ban a saját országunkban nézzük, hogy egy párszáz főt számláló banda megöli az ország jövőjét minden fronton!"

Ezert lesz fontos az oknyomozo munka, mint a ma linkelt atlatszo.hu anyag. Hogy jobban lathassuk az osszefuggeseket.

"Ez sokkal de sokkal durvább mint amit a szocik csináltak, pedig az a banda sem volt kispályás! "

Ugyan! Azok csak szegyenlos ministransok, vagy kiscserkeszek voltak ezekhez kepest.
(Es altalaban ilyenkor szoktam kapni a fejemre, hogy szoci szimpatizans vagyok. Pedig ha tudnak...)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha semmisek, összeomlik az egész állam, mert az azt jelentené, hogy a jelenlegi intézmények nagy része nem is létezhetne.

@rdos: Már megint ezek az "erők". Ez a baj veletek. Már megint másokra mutogattok, és nem vagytok hajlandóak elfogadni azt, hogy magyarok csinálják azt, ami itt történik. Nem mindenféle "erők", hanem magyarok. És amíg egy kitalált ellenségre köpködtök, Zorbán azt csinálhat, amit akar. :S
@sörtelen:

Egyszerű:

1: Papír postaláda spamként nulla következmény.

2: Nyomtatott újságszerűségnél vonatkozna rá a médiatörvény.

De személyes véleményem szerint papír alapon sem olvasnák el tényleg többen, mint online. Postaládából leveleken kívül én is minden mást kukázok.
@Penivaldes: Azt hittem, hogy csak ketten. Egy mester, és egy tanítvány. Aztán rájöttem, hogy azok a jobboldaliak... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem nagyon látom azt a nagy tavaszi hadjáratotokat.

Pedig csavargok mindenfelé. Vagy álcázzátok magatokat?
Nem akartok fidesz vagy nyerges féle zászlókat égetni?
Esetleg vonulgatni a fejér megyei falvakban?

Valami konkrétum?
A Jobbiknak mintha a föld védelme lett volna az egyik alapvető választási programja, esetleg rosszul emlékszem?
@King of Shadows: ennél jobban összeomlik???
melyik jobb anarchia-polgárháború kontra visszavonás-irányított visszarendezés
@épészmérnök:
"Bizonybizony! Az ellenzéki pártok kiadhatnának egy közös közleményt, hogy kormányra kerülésük esetén ezek a törvények semmisek lesznek. Ezzel elriaszthatják az érdeklődő külföldieket."

Igy van. Sajnos koppintas gyanus, hiszen Viktorek ezt mar eljatszottak az egeszsegbiztositas temaban. De mivel akkor sikerrel tettek, most ellenuk kellene igy eljarni, es tudatositani bennuk, hogy foldugyben a kormukre lesz nezve!!!
@Habakuk999: Támogatom az ötleteid, de valahogy mindig van egy olyan érzésem veled kapcsolatban, hogy bármit csinálnak úgy sem lenne jó neked. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt mi vesszük nekik, ha demagógra fogom a figurát.
Viszont a Gripen téma megér több misét is.
Nem vesézve a korrupciós lehetőségeket amelyeket tálcán kínál a történet, csak annyit: Egy ilyen madár 25.000.000 USD.
Szerinted ebbe mi fér bele?
A senatorasszonyság vagyonnyilatkozata?
Nem állítok semmit, még majd elvisznek.
Ez nem Norvégia, ez 2012 Hungarolatrina, tehát óvatos vagyok.
E-osztályon ellátmány a hamburger sültkrumplival?
Azt is meg lehet úúúnni
brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tévedsz Angyal!

A zászlóégetést tényleg nem támogatnám, ugyanakkor a fellépést a hazai rablók ellen igen.

Főleg akkor, ha a földek hasznosításában szerepet biztosítotok a falusi nyomorban élőknek bőrszínre való tekintet nélkül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Visszarendezni nem kell, csak át kell alakítani egy kicsit. Például a médiahatóságot fel lehetne osztani a parlamenti arányok után is, és a kinevezési időtartam lehetne mondjuk öt év.
Az alaptörvény helyett meg új alkotmány kell.

@Penivaldes: A baloldali nem jó? :O
@Habakuk999: A hangsúlyt a _papírra_ tettem.

Amúgy igaz ami igaz, amit mi simán elfogadunk Fabiuséktól, azt a stílust sokan nem olvasnák el. Ezt egy viszonylag szűk kör olvassa. Akik egyébként nemigen beszélnének így saját nevük alatt (gondolom Fabiusék se).

És akkor a tartalomhoz való eljutás rögös útjáról még nem is beszéltünk. :)
@Habakuk999: Értem köszi. Akkor a zászlóégetés lefújva. :)

A hazai rablók elleni fellépést én is támogatom éppen ezért tettek ők is feljelentéseket több ügyben is, ahogy azt az előbb is linkeltem.
@sörtelen: nem gondolom, hogy csupán Fabius cikkeit kellene terjeszteni. Vannak fontos információk máshol is.
Fábiusz!
Te mit keresel Aucklandban?
@rdos: "Azt mondod, nem igaz. Én meg azt mondom. Járj utána. "

Apukám, aki állít az bizonyítson! Érdeklődve várom.
@sörtelen: Inkább legyen a stílus kevésbé választékos, mint valaki rezzenéstelen arccal aljas érdekeket képviselve az arcomba hazudjon.

Amúgy választékos itt a stílus, nincs ezzel semmi gond.

Aki fintorog, olvasson Bibliát vagy Vernét.

A példámat félreértetted, biztos voltam benne, hogy lényegi kritika helyett a sallangok és a hit kerül terítékre. Így is történt.

Nézd, a szamizdatnak nagy volt a jelentősége régen is, és sajnos úgy érzem a közeli jövőben is egyre fontosabb lesz.

Ne adja isten, de megérhetjük, hogy postaládákba Varánuszt dobálunk.

Amúgy én is kihajigálok mindent.
@Penivaldes: @King of Shadows
jobboldali pedál vs. baloldali pedál

egy pedállal qrva szar biciglizni, ahhoz hogy igazán jól guruljon a bringa mindkét pedálra szükség van ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez azért sovánka dolog Angyal.
Árulkodni a tanító bácsinál, hogy tanító bácsi lopni tetszett!!!

Hol a népnemzeti össztűz, hol maradnak az akciók?
Hol marad a magyar nép tájékoztatása?
@batka manó: Megy az pedál nélkül is. Főleg lefelé a lejtőn. :D
@Penivaldes:
Én speciel értelmes szórólapot (röpcsit) még egyet se kaptam. (Valami MIÉP-es rémlik a kezdetek kezdetén. El is tettem emlékbe.)
A pénztalicska politikai szennylapokból rendszeresen, sajna.
@Habakuk999:
"Loptak, ami szerintem a kisebbik baj"

Altalaban ezt minden orszagban elnezik, amig megy a szeker, es csaj bajban szoktak firtatni a politikusok felelosseget.

En nem is nagyon zaklatnam magam, ha ilyen-olyan modon kihasznaljak helyzeti elonyuket, csak akkor csinaljak jol, es tisztesseggel a munkajukat.

"tehetetlenek voltak, kormányzásra képtelenek, ( szerintem ez a nagyobb ), de nem alakítottak ki egy autokrata, beteges hűbéri rendszert."

En ugy latom, hogy a rendszervaltozas ota tukeppen ket valamire valo kormanyunk volt:

Horne; mely feltehetoen az egesz orszag szegyene, hogy a ven pufajkas kormanya tudott a legjobb lenni az elmult 2 evtizedben.

Gyurcsany 2. kormanya; ezek se voltak aztan hude-hude, de megiscsak probalkoztak. Esetukben sokkal inkabb a beszarisagot emelnem ki, mintsem a tehetetlenseget.

"Ők "csak" nem törődtek a társadalom felének nyomorával,"

Csak kerdezd meg Fabiust errol. Azzal szokott hasbaakasztani, hogy bezzeg Gyurcsany mar nem akart olyan donteseket meghozni, mint amiket Bajnai kesobb bevallalt. Nem azt mondom, hogy szocialis erzekenysege, vagy erosen fejlett altruizmusa okan, de bizonyara nem CSAK TISZTAN politikai okobol.

"és az ellenzéki orbán demokráciát letörő lépéseivel, orbánék viszont szándékosan , tudatosan visznek ki bennünket a szabad világból."

Bar ugy gondolom, megerdemeltunk volna egy tokosebb kormanypartot a szocik reszerol, de ha csak a 2006 szeptemberi "forradalmat" es annak nemzetkozi visszhangjat/utoeletet veszed, vagy ahogy epp minap is a Fidesz hogy megvezette a Neppartot az azeri elmarasztalasert...

Vagyis a megfelelo kormanyoldali valaszlepesre komoly reakcio erkezett volna az akkor meg javaban Sarko es Merkel altal terelgetett es a Neppart altal vezetett EU-bol.

Masreszt eleg komoly lepesnek tartom, hogy egy kormany meguzeni az oligarchanak, hogy a titkosszolgalat lehallgatta azt a beszelgeteset, ahol eppen egy part elnokenek megfigyeleserol beszelgetnek, es hogy hogyan lehetne lecserelni egyik spanjukkal....

"Az egyik balfasz, a másik diktátor."

Javareszt egyetertek.

"Nem ugyanaz a pozíció."

Szerintem sem igazan.
@Habakuk999: Nem gondúnám, hogy félreértettelek volna.
Kenyeres pajtásaim, Orbánék már két éve, amikor elkezdték farigcsálni a médiatörvényt, tudták, hogy a hiteles információ, és tisztességesen megindokolt vélemény a hatalom kulcskérdése. Ezért volt a médiatörvény az ámokfutás első lépése.

Kicsit későn, de azért érdemes felébredni, és törni az agyunkat, hogyan lehetne ezt a valójában vesztesnek tűnő helyzetet megfordítani.
@épészmérnök: Először is:
Szalaimariskát úgy fel rúgni, hogy a Hungarocontrol ne tudja detektálni.
Másodszor/vagy előtte a törpét.
Nem látok más alternatívát.
@épészmérnök: az összes diktatúra így kezdte/kezdi, ez után jön az ellenség képzés, szalámizás, elhallgattatás, megosztás, elfásítás, katatónia, bezárkózás, stb
A fidesz ügyészségének és média-haverjainak az utolsó hamis vádja is megdőlt.

Már a kurva nokiás dobozukról is kiderült, hogy kényszervallatással vették rá a tanut a poén bemondására.

Mind ...választási kirakatper volt

Ezek a poltos ügyészek csak egy kampánystáb voltak

a fidesz 2010-es választási csalásában.

Ez van, amikor egy ügyészség kompletten fideszes.
A kommunista diktatúra idején volt Amerika Hangja, és Szabad Európa Rádió, amelyeknek tekintélye volt az emberek előtt.

Most mi van? A Hír tévének van tekintélye...
@Dr. simonmondja.: A kiakadt bírót olvastad? Az sem semmi, érdekes tükre az "igazság" szolgálatnak...
@Kijelölt Felelős:
Te akartad! :))
Magadra vess!
Mail-ben ment...

A Spániel nevű kiskutyának üzenem, az nem én vagyok!
187 cm nem köpcös... :D
@sörtelen: Jóvannna.:)

Nem akartam stílust kritizálóként szerepelni.
@épészmérnök:
Hol van a Hír tévének tekintélye? :))
A hívőknél. Max. De nálam azt sem tudom, hol van a csatornák közt. Az ATV-vel együtt "csak úgy" van... Én egyiket sem nézem.
@sörtelen:
Szabad országban, szabad emberek azt csinálják, amit szabad! :))
@rdos:
"Kik ők? Hát ők. Azok. Tudod, akik nem látszanak. Mert a háttérben vannak. "

En alapvetoen nem hiszek a konteokban, de azert sokukat nem is zarnam ki, ugy mint a tobbseguket.

Am EZ esetben nem igen, tudok veled egyeterteni.

Egyreszt mert epp aszocik bizonyitjak a rendszervaltozas ota, az allando platformozasukkal, hogy ok bizony tobbnyire azt hittek, es aszerint is munkalkodtak, hogy ok iranyitjak az orszagot. Ezert volt nehez mar parton belul is sok temaban egyeterteniuk.
Es ennek is kovetkezmenye, hogy az idok soran milliardosokka lett nagyhalak egy jelentos resze epp Fidesz fele hajlott, mert ott fogadokeszsegre talaltak.

Masreszt ha vesszuk a Guldenburgokat, vagy mifene Bildenbergeket, akkor a Jarai, Soros, Suranyi... nevek nem igazan komoly hatter erore utalnak.
De ha meg komolyan is veszem a Bilderberges bandat, mint hatassal levo csoportot, akkor is konyorgom mit csinaltak egy prosperalo, jol mukodo USA-bol es Nyugat-Europabol?!?!

Szoval en nagyon nem tartanek toluk sem.

Ugyanakkor nem is ketlem, hogy bizonyos uzleti korok komoly befolyassal rendelkezhetnek, de ezen nem sirankozni kene, hanem tenne azert, hogy olyan pozicioba keruljunk...
@épészmérnök:
Nézd, ha ez számít valamit, osztom a véleményedetet.
De ezt a hírtévétekintélyét... nem köllött volna.
Értem én, de akkor is.
-:D
"Bár Orbán Viktor miniszterelnök a 2010-es gazdasági akciótervében beszerzési stopot rendelt el, és a tárcák kiadásainak felülvizsgálatát ígérte, a tiltás mindössze december végéig volt érvényben, a minisztériumok januártól újabb beszerzésekbe kezdhettek. Hogy ne boruljon a költségvetés, 2011 szeptemberében a kormány újabb takarékoskodást kért év végéig. Majd idén is, hogy a hiánycél tartható legyen, újabb moratóriumot hirdetett a kormány, ezúttal az újabb gépjárművek, bútorok, telefonon és informatikai eszközök beszerzésének szüneteltetését kérték.

Igaz, a tilalom alól vannak kivételek. Nem vonatkozik például az államháztartási körön kívüli gazdálkodó szervezetek és a fejezet vagyonkezelésében levő gazdasági társaságok beszerzéseire, valamint olyan eszközök beszerzésére, amelyeket a költségvetési szerv a hatályos számviteli szabályok előírásai alapján kis értékű tárgyi eszköznek minősít.

89 910 963 285 forint"

Istenem... aprópénz... Nem, majd szakadt A6-osokkal fognak járni, mi??? Hol éltek? :))
@Knósszosz:
Mi a helyzet szabadstílusú tzatziki harcos??? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azt még nem, de ez asszem kurvanagy botrány, hogy
városvezetőket életfogytiglanira megvádolnak maffiabűntettel

- egyetlen kényszervallatott hamistanuval...

Ez mindennek a teteje.

És mindezt egy rohadt nokiás dobozos poénért, amit a hülye Szijjártó pakolgathat, és

ami olyan jól ismételgethető orrvérzésig.
@simple observer 1.0:

Horn-Bokros kormányban egyetértünk.

Mondjuk, nekem meggyőződésem, hogy korábbi tevékenysége Németh Miklóssal együtt az országnak tíz év előnyt adott.
A németek háláját nekik köszönhetjük.

Gyurcsány kormányzásáról más a véleményem:
szerintem Orbániáda előszobája, ha nem olyan balfácán, akkor most nincs kétharmad.

A szociális érzékenységével sem értek egyet, simán nem foglalkozott a szegényekkel.

Azt viszont elismerem, elfogult vagyok Gyurcsánnyal szemben, én az ő vétkének tartom a 2/3 orbánt.
@Dr. simonmondja.: részlet a fentiből:

"A helyszíni szemlén készített jegyzőkönyvet a bíró nullának nevezte, szerinte „egy kocsmai verekedésnél is” ennél részletesebb és ténygazdagabb jegyzőkönyvet kell készíteni. „Mit kezdjek vele? Dobjam ki? Mert ennyit ér" – mondta felháborodva."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mi a helyzet? Bakker, nem jutottam fel az ITB röffenésre én sem... :((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már nem is tudom, hanyadik cigány házat lőtték-robbantották már,

amikor a sajtó még mindig a rendőrségi közleményeket cincálta,

mert a rendőrök mindenről azt mondták, hogy ezek csak a vidéki uzsorások,

és minden újság, blogger meg az egész tetves index és hirszerző csak az uzsorásokról értekezett hosszan, pedig már halottak voltak.

Akkor elegem volt már a hazudozásaikból, és a magam finom módján jeleztem, hogy az uzsorásmesét hová dughatják föl, és hogy ebbizony sorozatgyilkosság...

... na akkor pocsékul kifordultak magukból a fidesznyik trollok.

Régen volt, tán igaz se volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gondold el, kimentek egy faluszéli házhoz, ahol a család közé bedobott valaki egy molotov-koktélt, amire a rendőrök kimentek, és közölték a sajtóval,

hogyhát illenek ezek az uzsorások, ...felejtős...

Kicsit se volt gyanús a nyavalyás sajtónak, hogy ilyen gyorsan nyomoznak, bazmeg.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Valami csoda folytán nem akarta az igazságot az "árnyékolt" laptopom.
Akkor oldalba vágtam és bejött a postafiókom.

Bár ne tettem volna:(

Ez tényleg te vagyol?

Ha igen, akkor az azonnali elásást elkerülted, mert ez nem a CHT mellett gyepelő csóka!

Na, megyek keresek a képed után valami nyugtatót!
@Penivaldes:

"minden értelmes alternatívát tönkrevágnak."

Amit tönkre lehet vágni, az nem alternatíva. Valószínűleg nem életképesés, bármennyire értelmesnek tűnik.
A Milla nem alternatíva. Az egy lelkes buli. Helyenként esetlen, helyenként bumfurdi,de szerethető:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De a szélsőség már ebben a jegyzőkönyvbe belelátta, hogy akkor szegény gyanúsítottak ártatlanok!
@Kijelölt Felelős:
Bulivót na!!! :D
Ilyennek volt az egész csapat kimázolva. Állítólag én voltam a legrondább, de nekem könnyű volt!! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Háá, semmi különös, de köszi a megszólításot!!
Álmos a paraszt, ha hajnalban kelt.
Olvaslak benneteket nagy élvezettel, közben szaporodnak a kérdőjelek.
Na nem miattad vannak kérdőjelek, mer akik olvasásra méltóak, pont olyan lököttek mint Te. -:)))
Jóvanna, ez ugye nem sertésedésnek okának alaptya?
Pihi, aztán holnap is húzzuk az igát/igét.
Kaliníhta ke efharíszto polí!
(jó éjt és kösz!!)
@Dr. simonmondja.: lélegzetelállító, hogy mennyire érzéketlenek a magyarok többségükben! Az agyuk el van kocsonyásodva. Értem én, hogy ez Stockholm-szindróma, meg tanult tehetetlenség, magam is ilyeneket motyognék, ha kérdezne valaki, de mégis...
Semmi, de semmi szabad akarat, és efféle nincsen?
Tudom, ez amolyan nagypapás, karteziánus morgás, mert a szabadjára engedett ösztönök idejét éljük, de nem bírok napirendre térni felette.
@Knósszosz:
Altatásképp mindjárt küldök egy képet neked is... :DD

JÓ ÉJT!!
@épészmérnök:

Dühített mindig, ahogy zabálják a rendőrségi közleményeket.

Géppisztolyos lekaszált egy rendőrjárőrt egy balatoni kereszteződésben. 2-3 halott...

...rendőrség ott nyilatkozik, hogy

- buzibarátok, férfiszerelem, van ilyen, felejtsük...

Bazmeg, és beszopták.

Rá egy napra meglett a géppisztolyos főbelőve egy erdőszélen.

közlemény...

...öngyilkos lett a buzi a bánatában.

és ezt is beszopták.

És most is Pintér minden közleményét, mint a kacsa a nokedlit...
@Kijelölt Felelős: @Dr. simonmondja.: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Piktorunk gyárlátogatni volt. Ott is feltűnhetett, hogy szarul néz ki. Mindjárt dobtak neki pár bogyót... célzásképpen... SZEDNI KÉNE!!

www.portfolio.hu/img/upload/titleimages240/O/orbanegiscimlapkep120925.jpg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Gyáá heee!!!
Denevér a blogon-:))
Hun az evező, he?
Meg a gps?
Ja, értem. Ultranggal tájékozódsz a Mosoni dunán... OK!!! -:D:D
@Knósszosz:
Evezővel a vízen vóttak mások! (79 másik csapat...)
Mi éppen ivásban vóttunk! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt fel sem tételeztem vón' látva a képet.
Egy konszolidált, absztinens, teuton családapa nézett rám, aki csak olvasott a lyégermájszter káros hatásairól... ja! -:D
Tovább elemezvén a fotót, azt sem feltételezem, hogy egyáltalán ösmered-e a fogalmat, úgymint: Stella Artois, uram bocsá' Dortmunder Actien... etcetc...
@Kijelölt Felelős:
Szerintem mondták Piktornak, hogy a sárgákat nappal kell szednie, a pirosakat meg akkor szedje, amikor megemlítik előtte a hárombetűs szót, hogy IMF. Mert akkor beremeg a szája széle... :)
@Knósszosz:
Söröcske és "lyégermájszter" mértékkel volt, nem vagyok én olyan! Talán egész nap ittam 3 sört, meg 1 feles Jaegert, 1 feles pálinkát.
Mértékkel a lényeg... :)
@King of Shadows: Szerintem nem. Hogy miket nyilatkozik egy dolog, miket tesz, az a másik. Óbuda sem volt megelégedve vele, hallottam vele dolgozót őt jellemezni, hát akkor inkább a Demszky...

Egy tahó, pont jó Orvbűnnek. Ja, hogy őt is magasról leszarja és csicskáztatná - lásd Új Színház - és neki se ad nagyon zsét? De a fejére ülteti a rokon kisfiút alázásul? ... Szánalmas ez a figura ide.

Ez a véleményem, neked más, oké.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szerintem meg a "lepisilt lángésznek" senki se merje megmondani, mikor, mit nem vesz be!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Talán egész nap ittam 3 sört, meg 1 feles Jaegert, 1 feles pálinkát.
Mértékkel a lényeg... :) "

Napjában ötször kellett bevenned a gyógyszereket...:)
@Kijelölt Felelős:
Azt se mondjam, hogy bekap6ssa a sok majom narancsos? :((
Alakul. A postások is egyre többször mondanak véleményt. Igaz, ők is csak miután szétnéztek háromszor:

fn.hir24.hu/gazdasag/2012/09/20/ingyen-kell-kivinniuk-az-allami-dolgozoknak-a-magyar-nemzetet/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Elképzelem, hogy a Tisza túrán mivel itatnálak meg.
Tabletta helyett.
Felső Tiszán minden megállóhoz 5 km közelségben főzde csatlakozik!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én nem azt mondtam, hogy olyan vagy mint a wurlitzer-dijas Pálffypista, he!
Lehet élvezni egy jó piát pohárral, meg hordóval is.
Nahát! Én sem pirulában veszem magamhoz az alcsúti rettenetes cuvée-t, inkább Gere nedűit, ha már. De inkább sört, azt szeretem igazán. A rövid sem lyáccik, maximum Jaeger, de az is csak ritkán.
A kép jooó!!
Mosmá télleg jó éjt Boli!
(a mai nap fekete, olvastad Charlize-t???, brühühühü)
@Kijelölt Felelős:
Na, majd gyere el jövőre velünk... Ami ott lefolyt a Lajtán! :))
@biohouse: Én mint hívő ateista, - nem. hitetlen hívő - így jobb. Kis képzelőerővel látom az általad felvázolt jelenetet. Kovács lő és a megdermedt kormánypárti képviselők talán fellélegeznek, a gonosz itt múlik ki a szemük előtt. Kovács háromszor lő, a démonok azonban eltérítik a golyókat, mert annyira balfácán nem lehet az a Kovács, hogy ne tudjon azzal a vacakkal célozni, hiszen tudatában van, hogy ha nem sikerülm, neki vége, meg ha sikerül akkor is. De a negyedik golyót magának tartja fenn, és lő, de túléli. Az egész milyen drámai. És sosem tanulunk belőle!
A következtetés: Gonoszsággal a gonoszt nem lehet legyőzni. De nincsen olyan igazság sem a birtokunkban, amellyel ezeket legyőzhetnénk?
Gecibazmeg, az a kép, Viktor a pirulákkal! :DDD

Direkt csinálták, nekem senki ne mondja, hogy nem!

Ja és ÖTVEN!!! (50!) ÚJ MUNKAHELY!!!

:DDD

@Knósszosz:

Gyere, sírj a vállamon... :(((

Összeálltak egy fotóra, ne szopjatok már be mindent...
@Habakuk999: "Hol marad a magyar nép tájékoztatása?"

Arra gondolsz, hogy tele lehetne az M1,M2, Duna TV, TV2, RTL Klub és az ATV a jobbik előremutató földvédelmi javaslataival is??? Gondolom ezek a médiák mind tárgyilagosan akarják bemutatni ezen a téren is a jobbikot csak ők nem akarják. :)
@Mariann19: Nem tudományosan ezt mondom a magam paraszti eszével. És ezt élem, mert a nincsből nem tudok annyira jajdenagyon törvénytisztelő lenni, pláne , ha azok a törvények egy rablóbandáéi..

Aki pedig annyira nagy hangon veri a mellét a bazi sok adójára, az vegye figyelembe, hogy rúgnak ki bankárokat is alacsonyan szállva, rúgnak máshonnan is seperc alatt. Láttam ilyet, nem is az alja népnél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi ötven? A múltkor beadott mozgó piszoárusból lett ennyi?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Látszik a fején, hogy kezdi kapiskálni, hogy holnap kicsinálják a net mémgyárosai! :D
@szantoistvan: Pinochetet is többször megpróbálták lelőni, de nem sikerült.
Hiba lenne egyébként mártírt csinálni bárki politikusból, hiszen egy mártírt nem illik kritizálni, így szőnyeg alá lenne minden söpörve.

Eddig a hidegvérű elemzés. Most pedig az én indulataim: akárhogyan is gyűlölnék valakit (nem szokásom), vagy megvetek (ez előfordul), de a halálát nem kívánom senkinek.
@Habakuk999:
"Horn-Bokros kormányban egyetértünk.

Mondjuk, nekem meggyőződésem, hogy korábbi tevékenysége Németh Miklóssal együtt az országnak tíz év előnyt adott.
A németek háláját nekik köszönhetjük."

En sem igazan hiszek a "Horn a maganyos hos" sztoriban. Sajat szakallara a kormanyzat tudta nelkul, esetleg annak elleneben aligha nyitogathatta volna a hatart. Am ketsegtelen, hogy ugyesen hasznalta ki a lehetosegeit.

"Gyurcsány kormányzásáról más a véleményem:
szerintem Orbániáda előszobája, ha nem olyan balfácán, akkor most nincs kétharmad."

Nem erzem feladatomnak Gyurcsanynak a szuksegesnel komolyabb vedelmet. Vedje meg magat, amit amugy megtesz, most az IMF szerzodes urugyen ugyis remek alkalma nyilik. Ha nem tudja valamelyest javitani a megiteleset, akkor meg is erdemli...

Am azert 2 dolgot:
-Amit 2006-ban meg kellett volna tennie (azt hiszem ebben nincs vitank, hogy azokat meg is akarta) mar valojaban a rendszervaltozastol, '98-tol, vagy eppen 2002-tol huzodo ugyek, amire persze o is ratett a valasztas megnyerese erdekeben. Vagyis lett legyen az barmily nevu minielnok 2006-ban az gyanusan hasonlo helyzettel nezett volna szembe. Am meglatasom szerint eppen hogy a part maga szabotalta az intezkedesek meghozatalat, en ugyanis erre latom bizonyiteknak az oszodi beszedet.

Masreszt mind a part, mind az o szemelyes megiteleseben voltak szakaszok. A Tarkit es az Ipszoszt tudom korabbrol, hogy vannak elerheto tablazataik, es azokon is jol latszik, hogy a valasztas utan (meg a szeptemberi "forradalom" elott)rogton lejtore kerult mindket kategoria. A megszoritasokkal 2008-ra elertek egy minimumot, majd az ev vegere mindket mutato lathato, trendszeru emelkedesbe kezdett. (Csak mellesleg ezekkel jol korrelal a GDP novekedesi grafikon).

Amely trend megtort, hiszen megiscsak egy evszazados vilagvalsagot kapott a nyakaban, amikor meg a nemetek is hozzank hasonlo mertekben zuhantak (GDP), a mintaorszag irek meg ketszer akkorat...

De hogy ne csak "fenyezzem", mondok egy peldat is amit en egyik (s talan legnagyobb) hibajanak tartok, a balfacansaga helyett:

Ugy 2000-tol emlekszem meg-megjeleno cikkeire. Tehat mar akkortol gondolkodhatott komolyan, hogy politizalni akar. Vagyis azt varnam, hogy a szocikat fokozatosan figyeli, mi tortenik naluk, hol lehet neki helye....

AM megsem keszult fel igazan. Tukeppen semennyire. Mert azert az ideologiai hozzaallas egy dolog, de Medgyessy lemondasa es a Kiss Peter - GYurcsany
csorte mar idoben bizonyitotta, hogy nem volt felkeszulve. Par nap alatt kell kampanyt szervezni, megfuteni az elegedetlen, a dontesbol kihagyott videki 2.-3. vonalt, hogy tamogassak ot.

Es ami megszornyubb, hogy ezen 2006-ra sem valtoztatott!!! Ugy kezdte az uj ciklusat, hogy volt egy szuk gardaja, majd a szoci gorek, es a vele tobbnyire szembenallo platformok.

En nem ismerem GYurcsanyt, igy nem tudom megmondani, hogy egyszeruen a helyzet meg nem ertese (az oszodibol kiderul, hogy nem errol van szo), lustasag (fokent 2004 elott, utanna kormanyzati munkaja lefoglalhatja, de azert hatter epitesere kellett volna embert es idot keritenie), vagy valoban szemelyisegi jellemzoje (oszodi beszed alapjan nem szereti a frakciozast, van ki elhiszi, van ki nem...). Marpedig az, hogy a parton belul nem volt egy bazisa, amit mar csak meglehetosen keson hoztak letre a platformjukkal, alapvetoen meghatarozta a munkaja potencialis eredmenyet is.

"A szociális érzékenységével sem értek egyet, simán nem foglalkozott a szegényekkel."

Mar korabban reagaltam. A mostani kormanynal azert sokkal tobbet torodott veluk. Persze lehet tamadni balrol, mint Szanyi es oly sokan tettek, de szerintem az a fajta balossag is benne van, hogy ilyen helyzetben van az orszag.

"Azt viszont elismerem, elfogult vagyok Gyurcsánnyal szemben, én az ő vétkének tartom a 2/3 orbánt."

Ebben nyilvan nem ertunk egyet, de szived joga azt gondolni, amit akarsz.
@Fabius: Nm mentem neki, csak a nyafinak. Attól, hogy semmi és senki nem jó nagyon sokaknak, itt marad, ami van sőt/és rosszabbodik minden, még pofátlanabbá válnak. Nem tecc a politikusi felhozatal - ez van, nekem se, én régebben szívok, mint Peni - ilyet termelt ki ez a huszon "szabad" év. De akkor a fiatalok tegyenek valamit.

HaHa már létezik, egyetemisták indították az első 2000-es tüntit a sajtószabiért 10 decemberében a Szabadság téren - miért nem szerveződnek még jobban?
Megírta Peni: herótjuk van, unják. Most ha unják, ám senki nem jó nekik, aki zsizseg kicsit mégis - mégis ebből hogy lesz változás szerinted? A Földesnél, Radnótinál láthatja szülő-diák, hogyan bánnak el bármivel, ami szerintük útban van. ez nem elég pofon és ébresztő a tevésre?

Igen a tüntiken a korosztályom - az az ezerszer minden rossznak, hülyének elhordott nyuggerbanda van jelen leginkább. Milláson, máson is. Fiatalok lenézően röhögnek a neten kurkászva a képeket ezekről, hogy néémááá,jaj de ciki, csupa zombi, akik kiszabadultak a hűtőtepsikből. Ok, ez is egy vélemény - mindenki ilyen nagyképű pár évesen, aztán, hacsak James Dean-esen el nem száll, akkor hülye nyugger lesz maga is..

Ám ők a jobbikos masírkán túl hol vannak? A fiam jön ilyenekre, más ifjabbak is találhatók ott, de amúgy tényleg nem ez a jellemző korosztály. Most én vívjam ki a tisztább közéletet a többi Ratkó-babával? És közben hallgassuk, hogy minden nyugger hülye, az öregek, fúj, ellopják a jövőnket, mit akarnak még itt - különben is megyünk nyugatra, ki nem szarja le, mi lesz itt. Aki marad, az lúzer. És öntudatosan hordja ki a pizzát Londonban.

Még a Tiszta Kezeknél a Kunigundában akadnak lelkes és erre hajlandó huszon de inkább harmincasok hárman-négyen.

Máshol? Milla béna. Jó, az is lehet. De megy oda valaki segíteni nekik ötletekkel? FB-on ott vannak, lehet írni. De jó jézus a jégen, feltűnt két tüntijükön civilben kurva nagy kussban Bauer Tamás!!! Akkor köpünk az egészre, blöááá. Egy árva szót nem szólt, csak lélegzett a téren. De ott volt, fúj!! a Milla direkte nem is vegyül politikusokkal. A baltás tüntin megkérték a DK-t ne lengesse a zászlóját. De ezt se lehet soká csinálni, mert sok atomi izére bomolva - ami Orvbűn legnagyobb eredménye=no összefogás- itt nem jön el változás.

Ne Szanyi, Szekeres, Lendvai szerepeljenek, de nem igaz, hogy pl. a maszopban egy normális fiatal sincs. Nem tudom, októberben kik lesznek a programban. főleg, akik megengedhetik maguknak, hogy legyenek, mert rohadtul félnek az emberek.

Akkor vigyen oda pár kényes ízlésű ifjú számukra hiteles embert. Senkit nem ismernek?
@épészmérnök:
"hiszen egy mártírt nem illik kritizálni, így szőnyeg alá lenne minden söpörve."

Masreszt a martirok szimpatikusak is, legyenk elok vagy eppen holtak.

Reszben ennek is koszonheti (szerintem) Horn a '94-es jo szerepleset, es tukeppen a Fidesz-FKGP az onrobbantasoknak '98-at...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDD Mind tömjék belé!!! Placebo tudom, de... ;-)))
@Dr. simonmondja.:
"- buzibarátok, férfiszerelem, van ilyen, felejtsük..."

Szerencsetlen rendor meg hiaba szolgalatteljesites kozben halt meg, nem kap hosi elismerest, ami amugy jarna, ahogy hallom.

Csak semmi buzulas!!!

www.youtube.com/watch?v=7_6sBaLzjuI
@Penivaldes: Anyád mit lát? Ha már őt meggyőzöd, hogy nem Orvbűn a csoda stefisen értelmezve, sőt kártákony ártány, az már valami.

Én is mesélem annak, akit érek, mi van itt, miről fecsegünk, kirakok sok mindent a FB-ra, küldök el emailben ide, oda. Csak úgy bedobálni idegenekhez a Varánuszt szerintem nem jó, mert ennek van egy bukéja, egy stílusa, aki erre nem cuppan rá, az eleve elutasítja.

Kis lépések, igaza van épészmérnöknek. De ami volt a Kádár alatt egy komoly popba ágyazott ellenállási magatartás, az nincs. Ifjú új Bródyk, Baksák se léteznek, vagy nem kerülnek felszínre úgy és annyit, hogy hassanak. Hogy egy mai Ha én rózsa volnék összefogjon mindenkit.
@a szív fészkei: Eközben csúszik le a középosztály, mely a széles hátával az országot lenne képes fenntartani, mint a németeknél. Ami ezzel együtt jár, az az értelem lecsúszása is, hiszen akinek a gondolatai prózai, létfenntartási kérdések körül mozognak, annak már nincs energiája nemes ismeretek felé fordulni.
A legrosszabb érzés a bizonytalanság miatti szűkölő félelem.
Végig menve az utcákon, látva, hogy minden kiadó és eladó, jelzi, hogy egyelőre nincs kiút.Azt hiszem, mi már ezzel az emlékkel távozunk el az örök vadászmezőkre. Hátha ott jobb lesz, íme a javuló kilátások. Mindíg van remény...
@a szív fészkei: Szív, teljesen jól megírtad, amit gondolok.

Ez a Kis Generáció... :-(
@Mariann19: "Azt hiszem, mi már ezzel az emlékkel távozunk el az örök vadászmezőkre."

Na ne! Arról szó sem lehet!
@simple observer 1.0: Bocs, nem a buszokat gyártja ő, vagy micsoda, hanem a cége szállt be a BKV-t kiváltani, pl. a mi útvonalunkon. Őnála landol a haszon, a sofőröket meg hugyér-szarért veszi fel, adót csal velük, stb.
@a szív fészkei:
Meg annyit tennek hozza, hogy bizony a partok beagyazottsaga is nagyon hianyzik! A ket kisebb DK, es LMP nem is annyira fontos a kerdesben, de sokkal kenyesebb, hogy meg a viszonylag nagy MSZP is elvesztette a kapcsolatat a lakossaggal. Marpedig igenis az nagyon fontos.

Az anyam hazaban (emeletes haz) volt 1-2 megmondo ember (egyikuk csaladi vonalon erintett volt fideszes gyermeke korabbi szocik altali kirugasa okan), akik kavera is meghivtak a lakotarsakat es naphosszat, heteken-honapokon at gyurtak a tobbieket. Nem is meglepo, hogy az egesz epulet 2-3 ember kivetelevel a Fideszre, vagy epp a Jobbikra szavazott.

Mert bizony azt a fajta lassu, fokozatos, de kitarto meggyozest nem lehet kivaltani blogok posztjaival.
@a szív fészkei:
"Bocs, nem a buszokat gyártja ő, vagy micsoda, hanem a cége szállt be a BKV-t kiváltani, pl. a mi útvonalunkon. Őnála landol a haszon, a sofőröket meg hugyér-szarért veszi fel, adót csal velük, stb."

Ha meg a Szelesre reagaltal, akkor megleptel vele, mert errol nem tudtam. Azt olvastam, hogy van ilyen kivaltos otlet, de nem tudtam, hogy ez a fajta atallas mar folyik is.
Nyilas Viki gyógyszert kapott.
@simple observer 1.0: visszavonom egyébként, amit a "Kis Generációról" mondtam.

89-ben egyszerre három cserkészszövetség alakult. Az egyházak környékén, és gondolom, a jobboldali pártok is benne lehettek. A mai jobboldali és náci húszasok-harmincasok törzsgárdája a cserkészek és cserkész ifjúsági vezetők közül kerül ki. Ők a Magyar Sziget törzsgárdája is, és a Pázmányt, meg a történelem szakokat megszállták. Ez szerintem teljesen tudatos építkezés volt.

Van tehát egy öntudatos, szilárd ideológiával rendelkező, aktív jobb- és szélsőjobboldali fiatal réteg, amellyel szemben nem áll semmi hasonló, sem baloldali, sem liberális részről.

A baloldaliak gondolom, nem merték életben tartani az úttörőmozgalmat (ami nem baj), és a liberálisok meg semmilyen szervezeti étoszban nem hisznek, individualisták.

Az eredményt látjuk.

Holott nem törvényszerű, hogy a cserkészcsapatok vallásosak, és jobboldaliak legyenek. Léteznek a világban humanista, és baloldali ideológiájú szervezetek is. Ezeket meg kellett volna keresni, és dolgozni a gyerekekkel. Nevelni őket, mert másként nem megy.
@épészmérnök:
tudod nekem már akkor és előőtte is az volt a véleményem erről, hogy nem a bundabugyit kell csipkés tangára cserélni hanem jófajta cipőket felvenni amiben lehet keményen menetelni előre és nem tolatni a múltba bele...ezek a dolgok amik semmit -mai napig- meg nem oldanak rózyaszínű fing jöbn a szaross seggekből a korábbi piros helyett? de a bűz ugyanaz

dolgozni nem akartak csak szervezkedni és azok -mint az egyház és a feltörekvő új senkiházi pártocskák- akiknek létérdekük mindez persze támogatták közben más barom állatok -bocs állatok ezek annak sem jók- lebontották azt a mi működött és csináltak rablópandúrosat ahol munka nélkűl a máséból jól lehetett megélni mai napig...de meddig tart a kenyér amit 1986-ban sütöttek?

brühühühühühühü
@a szív fészkei:

drágám ezt -kérdezd fiadat- a spanyol nyelvben úgy híjják: "maricón" nem a buzi értelmében, hanem a nyavajgós fasztalan töketlen fiúkák akiknek semmi sem jó ami van de képtelenek mert sem fel nem tuggyák állítani sem súlyt nem tudnak rákötni hogy úgy láccon...a lánykák dettó a szájrüzs által összetartott ribik akik anyuból élnek de kritizálják a vén picsát hogy nem ad eleget és még él ahelye3tt hogy

hát dögöljenek meg a sok semm8irekellő a fityesz termékei a ZIX a rétváribencemaricón és a többi akiket már soroltam máshol

megérdemli az ország ez a felhozatal...libafosnak sem jók

a duródóra meg a többi kaparós piha

brühühühühühü
@rodeo36: Láttad már ezt a képet?? Nekem elég furcsa gondolataim támadtak amikor megláttam. :)

hvg.hu/nagyitas/20120925_ader_obama_hazaspar
@rodeo36: Krízis van. Nem csak gazdasági. Egy krízis alapjaiban rázhatja fel az embereket, és mindenképpen változásokat indít be. A szétesett elemekből valami mást lehet összerakni. Csak hát ezek az elemek is milyenek, lassan mind ki kellene cserélni.

Ha valaha pozitív változások lesznek Magyarországon, azok érzésem szerint csakis a most kitelepülő fiataloktól indulhatnak ki, majd amikor megszedik magukat, megunják az idegenben levést, és visszaköltöznek vállalkozni. Ha elegen lesznek, akkor a szétrohadt mocsárban tudhatnak valami újat építeni.

Sok esélyt azért ennek nem adok.
@Knósszosz: + 1 Én is ezt hallottam meg még aljasabbakat is. Undor, illik Orvbűnhöz.
@Mariann19: Ahol lakom apámnak hála, teszem hozzá - és az nem a város pereme a guanoval - is teli van eladó táblával. Pedig, ha ott se tudják a csicsát fenntartani, akkor már gáz van.

Mert az már nem is a középosztály problémája.
@épészmérnök: Hát mi mire mentünk a Naggyal? ;-DD A nagy csillagaink elfakultak, kihúnytak: Bódy Gábor ügynök volt és öngyi lett, Baksám drága megzakkant, a másnak drága Cseh Tamás alkesz lett és ebből kifolyólagosan halott, , mint pl. Bereményi Orvbűn kultúremberemár mióta vagy a Kossuth-díjért rázza Orvbűnt kezét: ez Hobo, Révész Sanyika. Jó színészek elvonulnak magánszáműzetésbe: Cserhalmi. Aki nem, az kapar szappanyos szerepért, hogy mgéljen vagy éhezik, mint Galkó...

Solt Ottília régen nem él és talán jobb is, mert abba halna bele, stb.

DE mi azért fiatalon valamit akartunk abban az undor megváltoztathatatlannak hittben is. Legalább picit lázadni hajjal, minivel, zenével, nem igazodással.
A kölykeink meg már mindenre immunisak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az a szomorú, hogy az idén, ebben az ágazatban kb. 200 dolgozót bocsájtottak el, 3 különböző cégtől, míg a negyediknél, ezen leépítések örömére drasztikusan csökkentették a munkabéreket. A mérleg -150 munkahely. És ez csak vigyorog.
"Kossuth-díjért rázza Orvbűnt kezét: ez Hobo, Révész Sanyika."

Nebazz - Hobo????
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a sorozat protokol fotó közben szerintem nem is tudták ki áll közéjük, ha a biztonságiak odaengedték akkor ők mosolyogtak

brühühühühühü

nekem nem mond semmit különösen a záder
@sörtelen: Kedves sörtelen fiam. Magam is érzem, ingoványos az állításom. Mit is állítottam?

"Ebben az a vicc, hogy ha igaz, ez nem vicces :-("

Már most ha bizonyságot, bizonyítékot szeretnél, csak nézz körbe :-(.
@King of Shadows: "Már megint ezek az "erők". Ez a baj veletek." Bocsi. Egyedül vagyok :-).

"Nem mindenféle "erők", hanem magyarok. És amíg egy kitalált ellenségre köpködtök, Zorbán azt csinálhat, amit akar. :S"

A tudatmódosító "szabad sajtó" az egyik legfontosabb hatalmi ág. Afelől kétségem sincs, hogy akik kizsigerelnek minket, azok magyar állampolgárok. Még azt is hihetik, hogy szabad akaratukból olyanok, hogy Fabiusnak az Ambrus Attila jut róla eszükbe. Joggal, bár a viszkis "praktizáló" korában korrekt úriember volt a politikumunkhoz képest :-(. Ahogy mondtam, tudom, hogy magyar állampolgárok. És azt tudni vélem, itt-ott tapasztalom, hogy nem értünk vannak. Akkor kiért?

Sajtó általi befolyásolás.
konteo.blogrepublik.eu/2012/08/28/robert-maxwell-halala/

A frissen megválasztott Obama első útja a gúglihoz vezetett. Biztos véletlen.

Nagy átverések folynak szerte e sártekén. Ezek közül az egyik legnagyobb, az idegháború volt (hidegháború). Mert hogy a komcsik állítólag összevesztek a győztes szövetséges hatalmakkal.

Amit most ajánlok, az biza nem fősodrat. Vagy igaz, vagy nem. De hogy sok mindent másképpen, sokszor logikusabban magyaráz, az számomra elgondolkodtató:

www.angelfire.com/realm3/hmult/IIvh/IIvhhern1.htm

Kiért is vannak tehát, ezek a "magyarok"? Kérdésemre kérdéssel felelek. Mikor ment el a kágébé Magyarországról? Azt nem tudni, mert hogy titkos.

Mikor is jött be a szíájé Magyarországra? Úgy 22. éve. Zavarta az amikat a szojvet múltú szolgálataink léte? Nem. Niné. Egy csapat ez, még mindig. Magát nemzetinek és jobboldalinak mondó befolyásoló mondta találóan?

Elmentek a tankok, bejöttek a bankok. Találó. Csak azt felejtette el mellé tenni a "sajtó általi befolyásolást" végző agitPRókátor, bár a tankok elmentek, de az eftársak maradtak :-(.
@simple observer 1.0: "Ugyanakkor nem is ketlem, hogy bizonyos uzleti korok komoly befolyassal rendelkezhetnek, de ezen nem sirankozni kene, hanem tenne azert, hogy olyan pozicioba keruljunk... "

Ebben teljesen egyet értünk. Bár az "üzleti körök" magyar hányada elég vicces megfogalmazás. Az eftársak soha sem értettek az üzlethez, csak a lopáshoz értettek és értenek a mai napig :-(.

A "pozíciónk" bár szűkül a kötelező regisztráció miatt, de adott. El kell menni választani. És ha nincs vállalható jelölt, akkor azt kell választani, hogy köszönjük eftársak. Elég volt! Ugyan menjetek már! Első linkem szólt erről az opcióról.
@a szív fészkei: Igen, ez igaz. Anyáink, apáink még lázadtak. mi már nem. Egyszer valaki azt mondta, hogy utoljára a nyolcvanas években lázadtak utoljára igazán. A mai fiatalok érdektelenek, mindent megkaptunk. nem ismerjük azt, hogy ezt meg ezt nem lehet, bárhová mehetünk. ez az egyik, a másik meg a csalódottság. az egészben, nem csak a pártokban. és ez a nagyobb gond. sőt ez valójában az elmúlt 2 évtized legnagyobb tragédiája.
@a szív fészkei: Anyám is kezd abba az 52 % politikai árvává válni. Mert mindig oda jutunk ki, hogy oké, oké ez nem jó, ők sem, na de akkor kit is?
@orica: Igen a Milla nem az, és szerintem lehet, hogy nekik nem is kéne azzá válni.
@batka manó: pedig valós sztori.:))
tesóm mesélte, hogy egyszer elment a kerékpáros szaküzletbe. na volt pár fura alak. az egyik fel volt háborodva, hogy defektes lett a gumija, pedig most vette. akkor volt egy öregnéni, akinek elmondása szerint a kerékpárjára dőlt a kerítés. meg volt egy pasi, aki kért egy jobboldali pedált. hiába mondták neki, hogy nem árulnak külön jobbos pedált....))
@rdos:
Most nem allok neki vegigolvasni a linket, de elmentettem, aztan egyszer, hatha ir ujdonsagot is...

Amugy az elejen, irja, hogy leszedi a keresztet a nyertesekrol a megalaztatasokert...

Hat sajnos a vesztesek javareszt megerdemeltek. Marmint az tudhato, hogy mindig a gyoztesek diktalnak, ez akkor is igy volt amikor az osztrak birodalom eppen jo passzban volt, vagy az angolok (es nem csak a gyoztes oldalon alltak).

Fritzek meg nezd meg, hogy neki mentek erobol a felvilagnak, lepofoztak oket. Majd bekevel nemi segitseggel a haboru utan, de kemeny munkaval vilaghatalomma nottek ki magukat, Europa kiralyaiva, lekorozve a franciakat es angolokat egyuttveve is.

Akkor megerte haboruzni?!?!
@simple observer 1.0: "Akkor megerte haboruzni?!"

Persze hogy nem. Elég nagy árat fizettünk érte, hogy ezt a bölcseletet megértsük. Az erőszak semmit sem old meg.
@épészmérnök: index.hu/belfold/2011/03/14/a_kossuth-_es_szechenyi_dijasok_nevsora/ Azzal a Blaskóval együtt vette át nagy meghatottsággal, ki anno nem fogadta el Gyurcsánytól, mint hősleg ellenálló. Nekem Hobo innentől nemhiteles - by the way eddig se volt az annyira.
@a szív fészkei: Miért nem hiteles? most nem akarod azt mondani ugye, hogy az aki a jelenlegi kormány alatt veszi át a díjat az hiteltelen, és rossz?
@Penivaldes: Árva vagyok magam is, hiszen hittem a liberális pártban, az ezt mély elkötelezett hitem megcsalta - bár nem annyira szörnyű és isten tudja milyen bűnökkel, amikkel itt folyton vádolják - és nincs nekem se senki akire isten igazából. De mivel felnőttem, már nem Andersen mesékben hiszek - azok amúgy is kurva szomorúak - így tudom, nincs bűntelen, hibátlan tökély ember, pláne ekkora hatalom& pénz közelében. Tehát a legkisebb rosszal is megelégszem már. Így szavaztam az LMP-re.

Most az a legfontosabb számomra és a hasonlóan gondolkodó, szintén árva csalán családom számára, hogy Orvbűn eltűnjön örökre, mert hihetetlen pöcegödröt csinált a hazámból.
Ehhez képest - és igen van ehhez, ahhoz képest fokozat - mindenki más gyengus ipari tanuló rombolásban.
Az az erő kell, amelyik a legkevesebb ront tovább, sőt - remélni se merem, de talán van ilyen célkitűzés is valahol - építeni akar európait, nyugatit, modernet, szabadat a romokon.
Mert maja daragaja rogyina ejszty v ruinah - ahogy a művelt orosz mondja, ha már haver és keleti szél.
@Penivaldes: Nem hiteles számomra kedvesem 1971 óta. Én láttam őt a kezdetekben, az első perceiben: ergo tudom, mit nyúlt le Baksától - nem nagyon mondja és köszöni meg neki azóta se - nem szimpi és kész. Hogy most Orvbűntől kellett neki a Kossuth-díj azok után, hogy ő aki állandóan a szabadságról nyarvékolt - mert hangja semmi - a sajtószabadság elleni támadótól veszi át mosolyogva, az hab az ő tortáján.
@rdos:
Nem Apukám, ezt állítottad:
"Az átkosban a szatelliták párt főtitkárai több időt töltöttek Szocsiban a Fekete-tenger parti kágébé üdülőben, mint "hazájukban"."

Szóval, az állítás bizonyítása:
@a szív fészkei: Khm, óbudai vagyok. :) Ha Demszky maradt volna, Budapestből is Esztergomot csinál a kormánypárt. Egyébként meg ilyen pozícióknál a személy lényegtelen. Te is tudnád úgy vezetni a fővárost, mint Tarlós, ha a Fidesz ugyanennyire együttműködne veled. Vagy bárki más is.

@rdos: Ahogy gondoltam. Ezek Jobbiknyik szövegek, csak most zsidózás nélkül. :D A fideszesek magukért csinálják, önálló elhatározásból, és nem az amcsikért, meg az ilyen-olyan "erőkért". Épp erre mondtam, hogy azok, akik ezeket nyomatják, nem hajlandóak elismerni, hogy nincsenek itt semmilyen "háttérhatalmak"...
@sörtelen: Kedves ideiglenesen elfogadott gyermekem! Zsigerből nem szoktam személyeskedésre, durva hangnemű kommentre válaszolni, mert amúgy is túl sok az indulat. Miután családtaggá akarsz válni, egy kísérletet még teszek veled. Stílusodon múlik esetleges kapcsolatunk.

Láttam egy filmet. A port.hu-n néztem meg utólag a film adatait:

port.hu/mult-kor/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=18367789&i_topic_id=1
2012-05-23
9:55MÚLT-KOR '25
Rendező: Lukin Ágnes
Forgatókönyvíró: Bartal Csaba
Operatőr: K. Nagy Lajos
Felelős szerkesztő: Bartal Csaba
Szerkesztő: Bartal Csaba

Megnézni újra, nekem sajnos nem sikerült. Apád öreg mán a multimédejához. A múlt-kor.hu-n megtaláltam ugyan az állítólag teljes interjú szöveget, azonban ez nem a teljes szöveg!

mult-kor.hu/20120526_kadar_tolmacsa__a_teljes_interju

Nádja eftársnő ebben a filmezett intejrúban mesélte, hogy a főtitkárok elég sokat voltak Szocsiban. Nem állítom, hogy valóban többet voltak, mint idehaza, mert ezt nem mondta. Úgyhogy nyertél. Igazad van, kissé túloztam.

Nagyobbik gond, hogy ebből a teljes szövegből nem csak a "szocsis" rész hiányzik!

Az is kimaradt, hogy miért szeretett janibá vonaton utazni. Mert nem lehetett telefonon elérni, és mert, ... most figyelj, remekül el lehetett dominózni (esetleg kártyázni?) a

"kísérő szojvet eftársakkal"!

Nádja eftársnő mindkét állításán elhültem. "Visszatekerhetős" tv-nk van, a reklámokat ugyanis nem szeressük, így természetesen mindkét részre visszatekertem, hogy hallucináltam-e? Fel is írtam, hanyadik percben "árulkodik", akarom mondani, szólja el magát az öreg kominternes Nádja eftársnő.

Kedves sörtelen gyermekem. Ha akarod, elhiszed, ha akarod nem. Ha én neked lennék, megkeresném a vágatlan filmet.
@King of Shadows: "háttérhatalmak" Meglehet, Neked van igazad.

Azon azért csak elfilózok néha hogy a pártállami (kollaboráns, azaz szojvet szolga) titkosszolgálati archívumainkban ugyan mi targatni való van, egy olyan 2/3-os, vagy III/III-os többségű, minden étkezésre "komenyistákat evő", állítólag (saját maga és a hazai sajtó, de a világsajtó szerint is!) jobboldali bolseVikinek?

Ha erre tudsz racionális magyarázatot, nagyon is érdekelne.
@rdos: Egyrészt a Fideszben vannak volt MSZMP-sek - magas pozíciókban is - másrészt meg volt KISZ-titkárok - köztük maga a pártelnök is - . Amíg nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy nem csak beléptek oda, és "vele is eggyel többen voltak", hanem tevékenykedtek is, addig minden ilyen állítás csak rosszindulatú feltételezés.

És a pártok alkalmazták a "belső elhárítás" embereit is, főleg egymás megfigyelésére, és az ilyesmi elleni védekezésre. Ha a személyeket már nyugdíjazták is, a szakmájukat megtaníthatták másoknak, és az utóbbiak jelenleg is azzal foglalkoznak.
@épészmérnök: Reményt adtál abban, hogy a az örök vadászmezőkhöz vezető utunk fináléja már dal, nóta és kacagás lesz. Lehet, hogy leértékelődött vagyoni állapotom a régi fényében fog tündökölni? Fohászkodom Manituhoz, bár ha így haladok, még egy csirkét sem tudok neki áldozatként bemutatni.
@a szív fészkei: Kérlek, ne haragudj, de lenyűgözött a 11.05-kor írt kommented, melyet a pártpreferencia váltásról írtál, remek!
Amit szláv nyelven írtál /nem is merem leírni melyik szláv nyelvről van szó/ még mindíg értem. Olyan orosz tanárunk volt általánosban, hogy a középiskolába ahová négyen mentünk tovább, négy évig semmit nem tanultunk, mégis ebből a nyelvből mind a négyen jelesek voltunk.Úgy féltünk ettől a tanártól, mint a tűztől.
@King of Shadows: Én más óbudaitól hallottam,elég nagy kerület vagytok. :-DDD Amúgy Demszky ellen meg mit meg tett ellenzékben, kormányon Orvbűn? Szervezett véres puccsot.
@Mariann19: Kösz, de miért haragudnék? mindig megtisztelsz, komolyan! :-))

Nekem gimiben volt olyan orosztanárnő, Stein Irénke, legyen ennyi emléke - akiért mindenkitől kigúnyolva és kiröhögve de - nagyon megtanultam és imádtam az oroszt. Sőt felvételiztem belőle, de mivel érvényben volt munkás-paraszt származásúak preferálása,én az É betűmmel nem nyertem kétszer se felvételt nappalira, mert azonos pontszámmal Fizikai dolgozó gyerekét: F-est vettek fel. Megmondták,kész.

Akkor maradtam levelezőn és nem oroszon.
Azóta elfelejtettem sajna. De az irodalmukat imádtam, bár lehet, hogy most nem lenne már türelmem hozzá.

Ez a v ruinah=romokban kifejezés megmaradt bennem a világháborús sztorikból.
Azért hihetetlen, hogy a kölcsönösen magasztalt tanáraink milyen alapokat voltak képesek nyújtani nekünk. A magyar tanárnőmnél az irodalom és a nyelvtan magától értetődő alap volt, a szóhasználatot és fogalmazást tartotta különlegesen fontosnak és verte belénk. Pl. a "muszáj" szót tiltotta, és mindenmagyartalan kifejezést javított.
Az orosz irodalomban emlékezetem szerint Dosztojevszkij kissé nehéznek tűnt. A klasszikusokon kívül néhány kortárs írótól is olvastam, főként a II. világháborút ábrázoló regényeket. Mostanában láttam a Filmbox Extra-n a Csendes Don-t amerikai filmfeldolgozásban.Teljesen képes volt az atmoszférát közvetíteni kíváló casting mellett.
Sajnálom, hogy a továbbtanulás ilyen igazságtalan körülmények mellett ment végbe Nálad. Megmutattad, hogy ennek ellenére hogyan lehet értékes ember valaki.
@rdos: My dear Apuka!
Mielőtt röviden reagálnék a tkp. kedves ideiglenes befogadó nyilatkozatodra, tekintsük az alábbit:
"most figyelj, remekül el lehetett dominózni (esetleg kártyázni?) a

"kísérő szojvet eftársakkal"!

Nádja eftársnő mindkét állításán elhültem."

Mitől hűltél el?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mire jó a photoshop- szépen eltünt a két hátsó megkötő a köpenyről,de azért látszik ,az eleje van hátúl.
kep.index.hu/1/0/336/3360/33609/3360920_7894199d6700435e905d919a5ba3251e_wm.jpg
@a szív fészkei: Persze, le is rohadt a főváros. :(
Most is keresztbe fekszenek, ha valami nem tetszik nekik. A főváros meg most is rohad, csak így lassabban...
@sörtelen: "Mitől hűltél el?"

Hát azon, hogy a kísérő "szojvet eftársak" azok biza kágébés? efeszbés? "testőrök" lehettek! Janibá mozgástere szó szerint igencsak szűk lehetett.

Szocsiba is ezért volt a díszes főtitkár kompánia együtt. Olcsóbb volt így vigyázni rájuk, szemelőtt voltak, ...
süti beállítások módosítása