Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.14. 03:12 Fabius

Melyik jobb: a hazudós miniszter vagy az igazmondó államtitkár?

Címkék: fidesz kartell mutyi budai gyula földpályázat

Sej, beütött a gebasz a Vidékrontási Minisztériumba. Habonyárpi szabadságon, a szájkosárszertár kulcsa a zsebében, Viktor meg mire visszajön a töltekezésből nem győz majd cellazárlatot kapni ha meglátja amit a félnótások műveltek. De addig is rákkenroll béjbi, nehogy visszafogjátok magatokat és elrontsátok a mulatságot. 

Neked, nyájas olvasó meg addig az a dolgod, hogy eldöntsd: melyik jobb? A hazudós miniszter vagy az igazmondó államtitkára? Fazekas Sándor tér-idő kontinuum miniszter a napokban bizonyította, fogalma nincs róla időnként hol van, mert állítása szerint ő október negyedikén a minisztériumban arról a BNPI pályázatról tárgyalt és döntött, ami október harmadikán a maffiacsaládok lobbi jóvoltából már aláírva vissza is lett vonva. Tegnap meg Budai Gyula oszkókutató államtitkár játszotta el azt, amit a fotelfenegyerekek szoktak másfél másodperccel a csicskalángos előtt: mivamiva', kartelleztem, oszt? Közöd? Mé' mit fogol' csinálni sukár gyerek? Vigyázzál bammeg mer' két hete rágóizomra gyúrok, oszt két harapással roppantom az extra vastag szezámmagos sósrudat is, héló! Na az ilyen hülye szokott szomszédja lenni a hurutos turhának és a kiköpött, eltaposott rágónak a helyi Videó presszó padlóján, és ez a sors vár erre a pökhendi mitugrászra is. 

De azért röhejessége mellett megvan ennek a dolognak a maga tanulsága is. Az csak az egyik fele az ügynek, hogy a nem volt taggyűlés mellett az aranyköpés szótár a "kartelleztem, oszt?" - kifejezéssel gazdagodott, a másik fele ékesen bemutatja mit gondolnak a kormánytagok az általuk hozott törvényekről, és azok betartásáról. Mert kartellezni pfújrossz, értem! - kivéve, ha, ugye, és erre még büszkék is vagyunk. 

budai-gyula-kartell.gif

"És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?” - teszi fel a kérdést Budai, és ha ennyire nem vágja a választ akkor segítsünk neki megkeresni: Tudod, pubi, azt tudja veled, a minisztériummal, a kormánnyal az egyszeri választópolgár csinálni, hogy elzavar benneteket a francba. De ne hidd, hogy ez ennyire sima ügy lesz, mert nem lesz. Ha egy kis esze van az emlegetett választópolgárnak, akkor olyan pártra szavaz, aki például téged odaültet az asztalka mellé, arcodba fordítja a lámpát, és fölteszi a megfelelő kérdéseket: kartelleztél, tényleg? Elszámoltatási biztos létedre tudtál a BNPI pályázat körüli mutyiról, és nem tettél semmit? Végignézted, hogy a BNPI pályázat esetében kiosztott 41 egységből 15-öt (36%) kaptak helyi gazdák, az 50 hektár fölötti 25 parcellákból mindössze hathoz juthattak. (24%) Ugye az Ángyán jelentésben tett megállapításokat azóta sem tudtátok, és ezért meg sem próbáltátok cáfolni.

Minden éremnek két oldala van, nézzük mi esik a budaigyulaizmus érmének másik oldalára, hogy kezeli kormányunk és a jog azokat a gazdákat, akiket Ángyán szerint is sérelem ért. Sinkó Tibor fiatal mezőségi gazda, aki nem szerette volna az érdeksérelmét ennyiben hagyni, és Budai Gyulával ellentétben megpróbálta a jog útját járni:

"A jogi csatározás elég nagy eredménytelenséget mutat. A BNPI-s pályázattal kapcsolatban megkerestem az illetékes Ügyészség Közérdekvédelmi Osztályát. Az Ügyészség felkérte magát a BNPI-t a pályázati eljárás felülvizsgálatára. Érdekes, hogy pont attól várt objektív vizsgálatot az ügyész, aki ellen panaszt tettem... Grédics Szilárd Úr rekord gyorsasággal kivizsgálta az ügyet, és a már megszokott szöveggel a pályázatot jogszerűnek minősítette, és a nyertes pályázók kvalitásait méltatta. Az ügyészség ezután lezárta az ügyet. Ez ellen én panasszal éltem, példaként említettem, hogy egy nyertes pályázó szerepel a NAV  a 90 napot meghaladó jelentős adótartozást felhalmozók listáján. Az Ügyész azt válaszolta erre, hogy a pályázó nullás adóigazolást nyújtott be, és nyilatkozott is arról, hogy nincs adótartozása. Ő ezt a nyilatkozatot tekinti perdöntőnek, a NAV-ot nem fogja megkeresni mert van nyilatkozat. Fellebbezésnek helye nincs.

Történt egy feljelentés az NNI-nél, mert egy nyertes pályázó, Bogárdi Ferenc, egy februári önkormányzati ülésen nyíltan beszélt Szabó Csabával történt lobbijáról a BNPI-s pályázatokkal kapcsolatban is. Bogárdi Úr Mezőnagymihály önkormányzati képviselője, Hagyaczki József üzlettársa, közösen tulajdonolták a szintén pályázati győztes Böllérudvar kft-t sok-sok éven át Hagyaczkival. Az NNI átrakta az ügyet a Heves Megyei Rendőrkapitányságra. A rendőrök példás gyorsasággal meghallgatták érveimet, aztán arra való hivatkozással hogy bárki szabadon beszélgethet a BNPI pályázatról az államtitkárral, az még nem veti fel a korrupció gyanúját, a rendőrség megtagadta a nyomozást. Így valószínűleg Szabó Csaba és Hagyaczki szerepét a pályázati eljárásban soha senki nem fogja már felderíteni."

 

Ha azt hiszed nyájas olvasó, hogy egy gazda pórul csak egyszer járhat, akkor elég messze jársz a földmutyi rögvalóságától. Sinkó Tibor a sikertelen BNPI pályázat után másik földre is pályázott, ott sem járt sokkal jobban:

 "Jelen pillanatban a „Csincse” pályázat érvénytelenítése ügyében van bent egy keresetem az illetékes törvényszéken. Röviden csak annyit foglalnék össze, hogy a pályázati kiírásban szereplő 90 napos ajánlattételi határidőn belül nem született döntés a pályázatok ügyében. Az NFA az ajánlat fenntartási idejének meghosszabbítására nem kért fel senkit, így nem is lehet az NFA-nál már érvényes pályázati anyag. Kértem a törvényszéket, hogy a kiírt pályázatokat nyilvánítsa érvénytelennek, kötelezze az NFA-t a pályázati biztosíték és a regisztrációs költségek visszatérítésére is. Az NFA semmiféle megkeresésemre nem reagál, leveleimre érdemi választ nem adnak. Ez önmagában is érdekes közigazgatási magatartás."

 Abszurdisztánban így megy ez. A kedvük szerint kartellező alternatív jogértelmezők az egyik oldalon, és a kigolyózott helyi gazdák a másikon. Olyan hülyeséggel, mint jogszabálykövetés minek bajlódni? Ha a haver rajta van a NAV adóslistáján mit számít? Jelentse ki, hogy tartozása nincs és nem kérdezi többet senki. Akkor se, ha nyilvánvalóan nem lehet az embernek nullás adóigazolása, mikor rajta van a NAV nyilvános adóslistáján.  Ezek után javaslom átírni az alaptörvény R cikk (2) pontját, ami most így szól:

"Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek."

 Mert a gyakorlat alapján így lenne helytálló:

 Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek. Kivéve Budai Gyulát, a kormány tagjait, a bevallott jogszabálysértést elnéző miniszterelnököt, Simicska Lajost és a haveri kör előre meg nem határozott, de rámutatással később azonosítható tagjait.

380 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr784711244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.14. 12:21:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Megvédi a dinnye árát, kereskedők zsebét tömi vele a kormány 2012.08.14. 08:05:13

Állambácsi után picsogtak a dinnyés gazdák – megkapták! Nem lesz 69 forintos akciós dinnye a boltokban, a nem várt extra bevétel viszont a multiknál marad. Azzal, hogy a kormány “megkérte” a kereskedőket, hogy ne adják 99 forintnál ol...

Trackback: Budai elvtárs, ez már az ítélet! 2012.08.14. 08:02:58

A hazai és az uniós jogszabályok megsértésével büszkélkedett Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök fórumán. Mely hazai jogszabályokat sért a megvalósult dinnyekartell és a tervezett alma- és egyéb kartellmegállapodás? Mely uniós jogszabályokat sért ...

Trackback: Budai elvtárs, ez már az ítélet! 2012.08.14. 08:02:09

A hazai és az uniós jogszabályok megsértésével büszkélkedett Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök fórumán. Mely hazai jogszabályokat sért a megvalósult dinnyekartell és a tervezett alma- és egyéb kartellmegállapodás? Mely uniós jogszabályokat sért ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: az én álláspontom az, hogy ez az opera végső, mindenek felett álló igazságokban gondolkodik, én pedig nem hiszek a végső, emberfeletti igazságokban, pontosabban, az ilyesmi szerintem nem létezik: igaza mindig a túlélőnek van. az emberek pedig csak emberek. az opera túláradó, parttalan monumentalitása tolakodó módon torzítja, vagyis torzítaná :) a tudati struktúrámat, hogy a gondolatvilágomtól és világképemtől merőben eltérő, ha számára nem is idegen tartalmakban olyan pozíciót vegyek fel, amely a darab, egy színpadi világ - legyen bármily grandiózus és emelkedett, mégiscsak - korlátolt axiómarendszerében nehézkessé tenné számomra az önkifejezést: mit is gondolok a világról, benne Magyarországról.
@Knósszosz: én az ország eladósításáról beszélek, az imf hitelekről és társairól

amik valószínűleg nem fejlesztésekre mentek, hanem arra hogy továbbra is annyi legyen a bkv amennyi, hogy ingyen legyen az oktatás és a többi

a politikusok eladósították az országot, a nép pedig örült annak hogy nem drágább minden

most pedig beledöglünk

persze az egyéni eladósodás is benne van azért ebben, hiszen az állam "megsegíti" az eladósodottakat...

a legdurvább viszont az hogy ez akkora tabu hogy kb az összes média alig meri említeni. nem véletlen, hiszen az értelmiség nagy része a fő felelős
JA, megvan a bűnbak: hülyemerkelnácik lehúznak minket, pedig vazze, de szárnyalnánk az új harmincéves háborúnkban! Lászlóné a markotásonynő, maga Kurázsi mama.[..]" A nemzetgazdasági tárca szerint Európa húz le minket, holott a német gazdaság a vártnál jobban teljesített."
@Pantagruel:

egy nagy filozófus gondolatait nem árt megérteni tanulmányozván

te magad vagy és kialakítod magadat valamint a véleményedet a tévedés jogával

ami a műben úgy jelenik meg, hogy egy történelmi korszak el kell tűnjön ahhoz, hogy tiszta lappal lehessen újraindúlni...mert minden egyéb próbálkozás a mű során befuccsolt és sok sok zsákutca után jön az áradó hullámzó Rajna amely elmos mindent jót és rosszat

mikor Brünnhilde itt azt énekli Ruhe ruhe ruhe az Siegfried és minden jó elhamvasztása és lángok meggyújtása előtti pillanat ahol önmaga is elhamvad

mit szólsz a Norma záróképéhez?
Már ilyen is van a FB-on: Erdélyiek a Jobbik és a gyűlöletimport ellen. Ők írták és tették fel ezt a képet:

"Mercédeszes „betyárok” ?
Ha az álszentség fájna..."

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/314415_423570207679701_1795570014_n.jpg
@endike:
Rendben, a BKV legyen amennyi.
Csak a Kálvin tér után ne égjen szénné a haverom, aki nem autózik, hanem békávézik. Tízezerért havonta, bérletes a hülye.
De van biztosítása, a zsugában benne van. Ha megdöglik az alagútban, majd kap a családja állami temetést. Az élők is, mert miért pofáznak?
Nem gondolod, hogy rohadt nagy szarban vagyunk?
@a szív fészkei:
Szív-em, nagyon jóindulatú vagy.
Lököd a költői kérdéseid, pedig pont tudod mi a helyzet.
Szórakoztató, nem phejj-oratív értelembe gondótam-:DD
@rodeo36: sztem ez az elhamvadós, kimosós (özönvizes?) kényszerpálya valójában kétségbeesés szülte kényszerképzet. Szarumán filozófiája.
@a szív fészkei:

Mi a célom?

A célom az, hogy nemzeti létünk sötét éjjelében világot gyújtsak s utat mutassak azoknak, akik eltévedtek a sötétben. Ha én nem harcolnék a blog.hu-n randalírozó balliberális hordák ellen, megszűnne minden remény, kialudna az értelem és tisztesség egyetlen, még pislákoló lángocskája is. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a belterjes Varánusz-közösség gerincét alkotó 10-15 embert nem lehet meggyőzni, mert nem gondolatoktól vezettetik magukat, hanem vérgőzös indulatoktól. Egyéni sértettségek, faji feszültségek, mérgező irigység, ellenszenv és egyéb sötét indulatok homályosítják el látásukat és döntéseiket. Te is ilyen vagy, öreglány. Olyan mélyen gyökerezik benned a fortyogó gyűlölet, hogy azt semmiféle általam ismert szellemi fegyver kiirtani nem képes. Mélyen sajnállak, mert pontosan ismerem mostani eltorzult szellemi-lelki állapotod keserűségét, én is voltam ebben a sötét állapotban, de minden erőmet összeszedve sikerült kijutnom a fényre.

Én már a fényben állok.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: szal te vagy a fáklya. Égsz mint Reichstag, most már fényességedben fellőheted magad az űrbe nordikus csillagként, oszt onnan világíthatsz pislákolva millió fényévnyi távolságról.
@rodeo36: na most jól kibabráltál velem, mert elkezdtem magamban összehasonlítani Az istenek alkonyát a Normával, holott egészen máshol / máson kéne járjon az eszem. asszem, ez a két zárókép nem ugyanarról szól. nekem - így hirtelen - másról szól a kettő. szal folyt. köv. (jók ezek a sztorik.) amúgy jobb aludni rá egyet, mielőtt nagyot mond a zember.
@Pantagruel:
kuncogok...Saruman = Alberich a Gyűrűk Ura és a Niebelung Tetralógia ugyanaz a mese csak a Tolkien "kicsit" átköltötte british-re és sekélyesebb sokkal több benne a mese elem míg az eredeti és a Wagner által megírt pragmatikus, Tolkien-nél az érzelmek dominálnak Wagner-nél a pragmatizmus: árulás, képmutatás, ravaszság gyűlölet szerelem a legutolsó csakis utódnemzés címén, anyagiak és társadalmi fejlődés (az ipari forradalom van a Siegfried II felvonásában amikor Wotan leszáll a mélybe Alberich-hel és az bemutatja neki a legújabb társadalmat ott a Marx ipari forradalma van zenében és szövegben a kizyákmányolás meztelen valóságában a rabszolgává vált proletár azaz a csak szaporodásra (PROLIFICARE) alkalmas eldobható társadalmi elem

ez ilyen rideg és a zene is ezt jeleníti

egyszer szánj rá 16 órát sok mindent meg fogsz ismerni amit most csak sejtesz

brühühühühühühü
@Pantagruel:
az én ismereteim szerint a Tetralógia és a Norma azonos emberi gondolatokat azonos helyzetekben de különféle történelmi közegben ábrázol

az oppression mindkettőben és a lázadás a hős ezellen majd a hős elbukása a Normában konzerválódik a régi az áldozat azaz a társadalmat forradalmasítani akaró pár halála nem hoz változást míg a Tetralógiában igen

Bellini Beethoven kedvenc zeneszerzője volt és az ő zenevilága sokkal előrébb mutató mint elsőre gondolnád

Wagner mai napig túl nem haladott zenei eszközeiben és mondandójában egyaránt

hasonlóan a Máthé Passió-hoz

hogy teljesen összekeverjelek

brühühühühühühü
@rodeo36: te, ezeket az infókat kenem-vágom, mert a Bartókon ugyanezeket a szövegeket évről-évre, akár többször is - Bayreuth, MET, egyéb közvetítések alkalmával - elmondják / felolvassák a kommentátorok, vmi novum?
Szív! Ekkora elismerést mostanság nem kaptál. A szellemi szurony és fokos csődöt mondott a nevelésedben. Stefike meghátrált, feladta a küzdelmet.
@Pantagruel:
én kiemelni akartam...a részletekben van a mondandó, remélem világos...ha ismered a részleteket!!!! nemcsak a fülszöveget akkor érdemes eszmét cserélni persze ha akarsz...

az ember az utóbbi 10000 évben nem sokat változott...igaz ma van lapos tv-je és okos telefonja de...

brühühühühühü
@endike: "hogy ingyen legyen az oktatás és a többi"

Na, kik is szerveztek tüntetést a tandíj ellen? Meg a vizitdíj ellen? Na? Na? Segítsek?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nono...bármikor kicsinálják a vállalkozásod, ha úri kedvük úgy tartja. Ne becsüld le a sértett gőgöt, pláne ha már elhiszi magáról, tud a vízen járni. Csak okosan.
@endike: az állami adossegites ocsát ér.
Viki maga intett be az oktatásnak
endresy.blogspot.hu/2012/08/orbanikus-kalandinterju.html?m=1
Bár ossze vissza beszélt.
A gazdaság romokban
endresy.blogspot.hu/2012/08/recessziodepi-2012.html?m=1
Más:
HIR Kilenc rendörfökapitànyt vàltott le a belügyminiszter, több bünügyi igazgatò is tàvozik szeptembertöl. wp.hu/dwap/wj?go=0yQfkwKV //origo
@Expatblog: ld. Az elözôt
Viki két mondaton belül mondott ellent önmagának.
@rodeo36: há még jó, hogy akarok :), érdekel a véleményed, meg eleve gondolatébresztő művekre hivatkozol, ugyanakkor nincs mindenre kész válaszom, nem mindent tisztáztam még magamban, és amit igen, azt is tovább lehet gondolni. néha meg már rég kihűlt levest kell felmelegítenem
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Nü, elérted, hogy csak szólok hozzád, azt hittem, megúszom.

Engem elemezgetsz, oké, de egy hamvas friss bimbó, egy sváb virágszál a kereszet erejét maga mögött tudván, akinek nordikus német ősei nyílegyenes utat hagytak a maguk hesseni életével és génjeivel, az mégis mitől keseredik úgy el, tévelyeg a bűzös mocsárban, mint én, a zsidó?

És Orvbán világított rád, min telihold, hogy azóta ennyire fényben élsz? Na engem pont ő borít setétbe és vigasztalanságba.
@keresztanya fabi(en): Menthetetlen vagyok, pedig ő is megpróbálta. Ez van. :-DD
@rodeo36: nem vagyok nagy operafan. De Tolkien sem tagadta, hogy vett at a regiektöl. Amennyire tudom. Amellett pl Wagner- t kedvelem, de nem utcazenetörténet. Rászánás kell hozzá. Nekem biztos.
@rodeo36: "az ember az utóbbi 10000 évben nem sokat változott...igaz ma van lapos tv-je és okos telefonja de..."
.. éppen olyan hordareflexek hajtják, mint amiko otthagyta mocsárszéli erdôket.
@GeoCracker:

pontosan...csak talán szofisztikáltabban tudja a másikat kínozni

brühühühühühü
@Fabius: "Nekem végül is mindegy, ha a Jobbikról az a kép marad meg, hogy az "Új Trianon" szajkózása mellett a pártkáder földosztásra egy szavuk nincs."

Az ilyen és ehhez hasonló feljelentések szerinted azt jelentik, hogy "egy szavuk sincs" a témában??? :)

www.jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/nyomoz%C3%A1s_indult_t%C3%B6bb_jobbikos_feljelent%C3%A9s_k%C3%B6vetkezt%C3%A9ben
Na valamiért másoknak is Lévai asszonyság várható tűpénze jutott eszébe Lázár ötletéről: www.femina.hu/hirhatter/extra_nyugdij_levai_aniko_michelle_obama
@GeoCracker:

nem véletlenűl van Wagner társaság meg a Bayreuth-i jegyek 10 évre előre el vannak adva

ha tudsz jól angolúl akkor ajánlom a
www.youtube.com/watch?v=07E5sLsJQe0

mind a 3 részt (még életében egyetemeken kezdték alkalmazni a módszert..)
OFF

Ezt igazán érdemes meghallgatni Jávor Pál tolmácsolásában. :)

youtu.be/-mPdNRr5ANk

ON
@GeoCracker: Kurvára nem változott az ember attól, hogy lapos a képernyője és a telefonja. Azok drága díszletek ugyanahhoz manapság, ami addig is jellemző volt rá, amikor szakócát használt. A hab, a púder az önös érdekek elemi parancsát teljesítő harcot elfedni a befegyelmező vallás lett: mondván, hogy x és y isteni származék, tehát több jár neki és másnak kuss.

Ma ugyanez van, csak mondjuk Orvbán már pl. nem Vénusztól származtatja magát, mint Aeneas. Valami más hülyeséget talál ki vakításra és tettei fedésére.

Az jó lenne, ha őt is még hordareflexek hajtanák, mert - ahogy sokszor írtam - Popper szerint az volt az aranykor: a hordakor. Ott nem legyőzni, hanem segíteni akarták egymást, ott a vezetés nem mások letiprása és netto kifosztása volt, hanem a legrátermettebb önkéntes vállalása a sokaság segítségére. Amiért csak sok meló de nem kézzel fogható kiváltság járt.

Ott a gyengéket nem kiröhögve hagyták megdögleni az útszélen - lásd a lázári mentalitás - , hanem előnyöket adtak nekik és kiálltak értük. Ott valóban élt a D`Artagnan-i eszme: egy mindenkiért, mindenki egyért.

De a tulajdonszerzéssel - földművelés elterjedésével - ez örökre felborult, eltorzult és soha vissza nem tért. Azóta a tulkép közgépes időket élünk.
@a szív fészkei:

Ez itt a lényeg, de Oroszi Babett gondosan elbújtatta a hazugságok paravánja mögé:

"...csak az az özvegy kaphatná meg - a korábbi miniszterelnökökön kívül -, akinek a férje a hivatali idő betöltése alatt hunyt el. Így például Lévai Anikó csak akkor lenne jogosult rá, ha Orbán Viktor a miniszterelnöksége alatt vesztené életét."

Oroszi Babett ismét rettenetes furfanggal és agyafúrtsággal manipulálja az irigységre és gyűlöletre fogékony, lezüllesztett, céltudatosan elbutított nőtömegeket. Az Oroszi Babett írásaiból áradó gyűlölet nagyjából egy szinten van Bartus László öklendezésivel. Undorító.
@Pantagruel: akkor nálad a labda...az általam említett műveket -többek között- partiturából is meg fejből is tudom

vannak művek amelyek az idők múlásával exponenciálisan emelik értéküket és vice versa

brühühühühühü

kezdheted mikor jónak látod
@a szív fészkei:

kedvenc kérdésem ugyanehhez: miért hívjuk -tudományosan- azt az időszakot őskommunizmusnak?

persze én ezt egy élő tv vitában a felcsútbasznádi kondásnak tenném fel aki miniszterelnöknek hiszi magát Levédiában és okat ömleng erről a tévedésről

brühühühühühühü
@rodeo36: Nem tudok németül, nem szeretem Wagnert, stb. - ezt már lemeccseltük, legyen az én bajom, vállalom. Egyet nem értek Rodeo: ha ez annyira világ teremtésének legigazibb mítosza, ahogy te véled, ha annyira az egy és osztatlan igazság, amit mindent leír, amit az ember valaha megélt a világban, amivel minden társadalmi mozgást, emberi vonást lehet modellezni, akkor hogy a frászban lehet az, hogy Hitler imádta, alkalmazta, követte és az lett a társadalmából, ami? A föld legborzasztóbb pár évének története, ami elképzelhetetlen szenvedést okozott?

Hogy értelmezhette ennyire félre, vagy helyesebben mondva, hogyan lehet egy ennyire - számodra - tiszta, érthető és nemes dolog ennyire mégis a legrosszabb szolgálatába állítható?

Hogyhogy nem rettentette el Hitlert a szüzsé - volt affinitása az ezotériához, tehát tudnia kellett volna, hogy miről szól, milyen sorsot szán neki, ha eltévelyedik - , hanem épp inspirálta a szörnyűségei kiélésére és megvalósítására? Ergo, nem lehet, hogy te többet látsz bele, mint ami benne van? Miért ez fogta meg Hitlert, miért nem a Iliász mondjuk?
@Pantagruel:

indításnak javaslom: mondd meg mivel végződik a Máthé Passió és miért
(a 3 utolsó tétel alapján)

és mit hallassz ki a nyitókórusból ugyanabban

most nincs brühühühühü
@rodeo36: jóvan, nálam a labda, de én most álláskereséssel vagyok elfoglalva :), pontosabban munkát keresek, na mind1, a lényeg, hogy ezt az izgalmas és érdekfeszítő társalgást elnapoltam, bár máskülönben okés
@rodeo36: jól van, majd kiguglizom, mit hallok ki.
@a szív fészkei: "Miért ez fogta meg Hitlert, miért nem a Iliász mondjuk? "
Mert örök emberi tulajdonság az, hogy bármiben képesek vagyunk meglátni a nekünk tetszőt, miközben könnyedén megfeledkezünk a dolgok számunkra unszimpatikus részéről.
A tiszta, értelmes, nemes gondolatok mindezeket csak alkotóiknak jelentik igazán; mindenki más már elvesz, kivesz, kiragad, hozzátesz, mellémagyaráz, beleképzel valamit. Mások gondolatait ugyanis lehet ismerni, de a tudati szabadság miatt képtelenség tökéletesen ugyanúgy átvenni, vagy gyakorlatba ültetni.
@a szív fészkei:
köszönöm eme szavaidat, a Tetralógia minden csak nem szép, az igaz, hogy ezotérikus, de alapvetően kegyetlenűl pragmatikus (teremtésről szó sincs benne és Wagner erről sehol sem ejt szót és a hiány alapvető nála)
kizárólag emberi motivációkról írt és zenélt (főleg a zene érdekes) és a maga nyers szókimondó őszinteségével és néha gyűlölettel az elmondott tárgy iránt mesél mint Homérosz, nem értékel, elbeszél: IME AZ EMBER (ECCE HOMO) Hitler a romantikát kapta ki belőle (egy mű végtelen és sok azaz végtelen féleképpen lehet kiemelni vagy szelektálni azt ami benne van) és a heroizmust amire akkor szüksége volt, azt nem mutatta fel, hogy a hősök, mind egyenként elhullanak és eredménytelenűl mert a céljuk mérgezett és hamis indíttatásuk van -mikor Mime baszogatja Siegfriedet, miután csődöt mond minden tudománya arra hogy a csodafegyvert a Notungot összekovácsolja és a gyereklegyény aki egyébként buta is ráadásúl, nekikezd és a kovácsolás adja magát és sikerűl, majd az új karddal kettébassza az üllőt és akkor a MIME beszarik mi lesz vele az álnok pénzsóvár undorító varangyosbéka képű törpébő engem orvbánodra emlékeztet)
ű
szóval ilyen

és akkor ez nem egy komplett magyarázat hanem éca arra, hogy ne higyjél felfútt legendáknak

Furtwaengler elvezényelte a vezérkarnak a Bethoven IX-et de nem fogadta el a Göbbels kezét a végén de attól az még Beethoven maradt és nem lehet Beethovent kisajátítani mert az is végtelen

emlékezz a Goulda Mozart játékára...

brühühühühühühü
Ezeknek elvételi teszt a pofátlansági mutató kilengetése: [..]"Az ügyről megkérdeztük Kecskés Gyula polgármestert, aki kérdésünkre elismerte a kirándulás tényét. Hozzátette: a forrást valóban a feladatalapú támogatás keretében nyerte el a helyi román nemzetiségi önkormányzat. Kérdésünkre, miszerint milyen feladatot láttak el a tengerparton, Kecskés Gyula - aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben lett a falu vezetője - szó szerint ezt válaszolta: "nem tudom, de biztosan volt valami feladat, hiszen a pénz a feladatalapú támogatásból jött". Kérdésünkre, hogy nem lát-e kivetnivalót a történtekben, a polgármester azt felelte: szerinte nem történt semmi különös, de ha az újságíró kutakodni akar az ügyben, akkor kutakodjon."
@a szív fészkei: Srefike azért jár ide, mert azt hiszi, hogy a hülyeségeivel behúzza a csőbe az ittenieket, és fölényesen vigyorog magában., mert kényszerképzetei vannak a saját csalafintaságairól. Mi meg rajta röhögünk!
Micsoda csata ez. Már a múltkor is írtam, hogy kell nekünk udvari bolond.
@Légifarkas: Igazad lehet, végülis akkor Vörösmarty kérdése, hogy “Ment-e a könyvek által a világ elébb?" olyan értelemben jogosan cinikus, hogy nem. Mert minden nemes gondolatot ki lehet forgatni és ki is forgattak. Lásd kereszténység, pl.
jav: felvételi teszt

@GeoCracker: Most nem találom ezt a videót, ahol erről beszél Popper két német tudós kutatása alapján. Ő azért nemvolt szemellenzős semmilyen irányban.
Mondjuk nem voltam ott, ahogy te sem. Az állatok viselkedése - elefántok, delfinek - alapján miért is ne lehetett volna valami hasonló az elején?
@Pantagruel: Te nem azt írtad múltkor, hogy mész ki Rodeohoz? Vagy legalábbis a könyékére?
@a szív fészkei:

még valami: a Rajna kincse (az első rész az "operalátogatók réme, nincs benne szünet nem lehet mutogatni a strasszokat) E-dúr kezdő akkordjai a végtelenből érkeznek és nem a semmiből azaz a teremtésről szó sincsen, egy végtelen Universumról van szó...és akkor Erda (a Föld) kiemelkedik és lányaival a Nornákkal a Sors képviselői vagy maguk a SORS fonják végtelen köteleiket ami az emberi történelem (kötélnek és csomóknak ábrázolja, képzeld) és csak folytatása van a sok kötélnek nincs kezdete

ez olyan foldonjáró, pragmatikus szemlélet amit nem mindenki mer megérteni vagy magáévá tenni

és egy kis brühühühühühü

Erda a Földanya Wotan anyja aki a főisten a Pantheon-ban de nem sérthetetlen (kis görög mitológia nem árt) és beszélgetni kezdenek mert Wotan idézte meg Erda-t...

aki megjósolja neki ott az első részben mi lesz a vége de csak Wotan érti mi még nem...
@a szív fészkei: Olvasom Rodeo-val váltott eszmecseréteket, a hangulatomhoz most jól illik.
Most fejeződött be a Savoyai Mafaldáról szóló film, annak hatása alatt vagyok.
Érdekes, hogy a témátok mennyire erről szól, és magam is azt az atmoszférát érzem át a film alapján.
@a szív fészkei: ja-ja de, a kettő nem zárja ki egymást :)
@GeoCracker:
indokold lécci

brühühühühühü
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Te beteg vagy, ami köztudott, de mégis tisztázzuk: ez Lázár János agymenése, nem Oroszi Babetté. Akkor ki az undorító? Ne mondd, hogy Antall özvegye ihlette a dolgot férje elvesztésének 20. évében! Miért nem előbb gondoskodtak róla?

Tehát ez csakis és kizárólag Lévairól szól, a franc és főleg Lázár tudja, miért oly fontos ez most. Senki nem lenne irigy Lévaira, ha megkapná, mert az végre azt jelentené, hogy tisztul a közélet a drága urától.
@Pantagruel: Na nagy csapat lesztek! :-DD Kár, hogy tucano épp eljön onnan.
@rodeo36: a kommunizmus egyfajta hierarchianélküliséget feltételez. Hierarchikus horsában mindenképp van egy elosztási hierarchia. Az eröforrásokhoz való hozzáférésben. De mert a hierarchiához az erödemo is hozzátartozik, az asszimetriák öngerjesztö modon erösödnek
Ld. Hajlam az egyéni felhalmozásra. Különösen, erõforráshiányos àllapotban. Márpedig õseink nem dözsöltek. Az öskommunizmusnak tehát sem szervezeti, sem környezetii feltétele nem volt szerintem.
A szoc.embertipus nem volt barlanglako :) szerintem.
@a szív fészkei: de igen, ment.
Lehetetlen nem észrevenni azt, hogy haladunk. Talán a felgyorsult világ tempója miatt érezzük ezt a haladást - pontosabban a jelenleg mászott lépcsőfokot - lassúnak, de még mindig haladunk, formálódik az én-tudat, a közösségszemlélet, a fizikai térhez való viszonyulásunk, meg még rengeteg egyéb. És az, hogy az információ megőrzésére, terjesztésére immár az írást használjuk szájhagyomány helyett, végtelenül sokat lendített a dolgokon. Vörösmarty is leírta azt a sort, pedig ha komolyan gondolja, hogy nem használtak a könyvek, akkor minimum kapálnia kellett volna helyette.
Tévutak persze vannak, és minél gyorsabb a változás, annál több és súlyosabb lehet, ám ez benne van a pakliban, mint ahogy a gyerek térde is csak onnantól lesz varas, amint elkezdett járni, de csak addig, amíg bringázni is meg nem tanul rendesen. Mi még épp, hogy elkezdtünk járni: egyesek kiforgatnak, kihasználnak nemes gondolatokat, mások hagyják, tűrik, de egyre kevesebben, és egyre rövidebb ideig. Egyszer majd felülhetünk a bringára is, de addig még meg kell tanulni, melyik lépés vagy mozdulat kerülendő, mert csak sebeket ejt.
@rodeo36: "Párkák -A görög Moirák Nüx apa nélkül született leányai, a sors istennői. Hárman voltak, Klóthó (,,a Fonó"), Lakheszisz (,,az Osztó") és Atroposz (,,a Megkerülhetetlen"). A sorsnak ezek az istennői szőtték fonták a végzet fonalát, Klóthó gombolyította a guzsalyról, Lakheszisz kimérte a hosszúságát, és Atroposz ollójával kíméletlenül elmetszette azt. Még az istenek akaratát is hatalmukban állt megváltoztatni, de olykor Zeusszal együttműködve ügyeltek a világmindenség rendjére. A felfogás szerint a Moirák minden egyes embernek sorsát már születésekor kijelölik."

Ezt így látták a mediterráneumban is, nemcsak a germán erdők Stefi-kedvelte mélyén. Ott se volt apjuk, csak anyjuk. hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCx Nézd, ez a felfogás szinte minden teremtésmítosz alapja. Ahogy elmeditálsz a német mitológián, elmeditálhatnál a görögön is. igaz, azt nem dallották meg ilymódon.

Abban is megvan minden, az ellentétek tökéletes összjátéka, az egyensúly jó és rossz között, az hogy milyen összetettségben látták és ábrázolták a sorsot/életet.
@a szív fészkei:
Csókolomok! És még az én hódolóm... :)))
Hallom, Stefke tehén, a'la fapunci, a fényben áll. Valaki nem akar neki szólni, hogy a síneken, az alagútban teszi? Ha nem, hát nem, csak úgy gondoltam, de ha nem...
Szóval ekkor elbaszarintott egy ország, ennyi pofátlan tolvaj és szemenszedett hazudozó jogász politikussal, korrupcióval és szervilis csőcselékkel nincs még egy.
Az ilyen Stefi féle jelmezes provokátorok kellenek amúgy. Bohóc nélkül a cirkusz is szánalmas lenne, ezt a hülyét is csak ezért tartja Fabius. (Apránként a fizetési listájára is feliratkozik?)
Bár gyanús, mert a múltkori "édes bogaram" megszólítással Fabiusnál már új húrokat pengetett, de nem kell nekünk mindent tudnunk! :D
@a szív fészkei:
Ja és olvasatlan barom is a tehenünk, csak a habony-művek által körbemail-ezett direktívák vannak meg neki... Pech. Legalább németül tudna a sváb jelmez mellett.
Basszus, legközelebb hülye biszex luvnyaként dobják már be oszlatni, akkor a ... "franciatudása" legalább nem kerül megkérdőjelezésre!
@Légifarkas: Nem az nyomtatott betű hatalmát kérdőjelezem meg, de ahogy írtad, a legszebb eszmék torzulhattak el, mert önkényesen lehetett és lehet mindent átértelmezni. ÉS ebben az értelemben pedig szerintem nem ment valahol mégsem előbbre semmi, mert látod a legszebb szó, a szabadság mára itthon a legocsmányabb szidalom lett a libsizéssel például. És ma 2012-őt írunk!

Ez a poszt is arról szól eredetileg, hogy a törvény betűjét, szellemét - noha már eleve kiherélték a saját céljaikra - még ezen felül is hogyan lehet röhögve áthágni. Szóval nem tudom, mi fog ezen alapvetően fordítani, mert roppant cinikusan kezeljük a szavakat azzal, hogy millió értelmet adunk nekik és aztán röhögve összekacsintunk a velünk hasonlókkal, hogy na ezt csak mi értjük így, míg a többi hülye, mi vagyunk helikopterek.

Lásd polgár, haza, stb. újundok értelmezése. Most nagyon visszafelé csúszunk ezzel: nem is bringáról lefelé, de már normálisan járni is elfelejtünk, nem? Jó, hogy te optimista vagy legalább!

Talán itt is egyértelműen kell fogalmazni, mert nagyon iszamos lett a közbeszéd. Látod, most itt egy újságírót vádol mindenki Stefikéje gonoszsággal, holott egy olyan törvényről ír, amit nem lehet másként értelmezni, mint ahogy a legtöbben értelmezzük.
@Légifarkas:
Hűűű... Ezt szépen leírtad. Mi nem szoktuk ennyire irodalmi stílusban kifejezni magunkat! De tényleg remek. Tetszik.
@rodeo36: persze a ntto megálllapitásra is igaz, h.szerintem. mert tévedhetek. Jō éjt.
@a szív fészkei: hát ja. bár ő nem böffentet semmit, ki tudja. mielőtt elteszem magam holnapra: asszem, három dolgot nem lehet hamisítani: az szakmai felkészültséget, az életbölcsességet és a tehetséget. ő meg elég jól adja Piszkos Fredet. bízom benne, hogy épp józan lesz, mire összekapom magam. ha megint lekötöm magam ide... bejött, amit az elmúlt pár évben csináltam, épp csak olyannyira röghöz köt, hogy utólag minden hasonló kijelentés, ami kicsúszik az ember száján, könnyelműségnek tűnik.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt azért mindenki, még a legelvakultabbja is észreveszi, hogy a fény a hathuszas mozdonyának lámpája, ami felé tart! :-DD Ha máskor nem, amikor csattannak.

De édes vagy, hogy szólsz neki!!

Nos, én az udvari bolondot nem tartom Stefi-szerűnek: az épp a királyt tartja kordában azzal, hogy kimond - viccek, tréfák között de azért merészen - a királynak néha nagyon nem tetsző dolgokat is. Stefi meg Orvbánt soha nem ekézi, hanem idealizálja, szentté avatja, ilyet udvari bohóc soha nem tesz. ő az egyetlen, aki ellenpofázhat és meg is teszi.

Stefi magát röhögteti ki pont a szervilizmusával. Nem a királyon röhög a saját szellemi fölénye magasából. az tett lenne. engem ekézni, az csak időpocsékolás, mert nagyon nem fogok már megváltozni. De érdekes, hogy a Zűrhajós, Stefi mind a nácik nagy csodálója és mindig engem vádolnak gyűlölettel. Tehát, ha mi vele szemben csak gyűlölködő banda vagyunk, akkor kizárólag ő a faji és egyéb agyrémjeit idehányvat ezek szerint a tömény szeretetet képviseli. By Goebbels, Hitler, Göring. Hát őt is így szeresse valaki!
FAsza: hvg.hu/itthon/20120813_klebersberg_elbocsatas_oktatas Ilyet csinálna Klébersberg? Senki nem tudja a neveket megvédeni ezektől?

Pintér is beindult: hvg.hu/itthon/20120814_belugyminiszterium_orfk_vezetocserek

Pedig csak két-három embert kéne végleg lecserélni,oszt normalizálódna a helyzetünk.
@a szív fészkei:
A "nagy barna" is emberi eredetű.
Viszont többre is tartom Stefinél! :)
publius.blog.hu/2012/08/14/budai_gyula_versus_gazdasagi_versenyhivatal

[..]"Tehát a kormánynak egy intézkedéssel sikerült megsértenie a világ legnagyobb kereskedelmi szervezetének szabályait, illetőleg az Európai Unió versenyjogát és alapelveit.

Persze felmerül a kérdés: mit tehet egy egyszerű GVH az ügyben? Rohangáljon az EU csak nyugodtan Strasbourgba, mondotta Budai Gyula – ott úgyis lassú az ügymenet, túlbürokratizált a rendszer, stb.

Az államtitkár ismét téved, nem is kicsit. Az Uniós csatlakozással ugyanis a GVH „tagja lett az Európai Bizottság Verseny Főigazgatóságából és a tagállami versenyhatóságokból álló Európai Versenyhálózatnak, s bekerült a közösségi versenyjog alkalmazói közé”. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az európai versenyjog érvényesítése a (nem starbourgi székhelyű) Európai Bizottság és a nemzeti versenyhatóságoknak (vagyis a GVH-nak) a hatáskörébe tartozik, akkor már válaszolhatunk Budai Gyula kérdésére: a GVH „azt teheti”, hogy kőkeményen megbírságolja a kormányt és a kartellező vállalatokat.

Vagyis az államtitkár nagyképű kijelentésének idegesítő hetykeségét még elfogadhatatlanabbá teszi, hogy végül a magyar államnak bírságot kell fizetnie a versenyjog megsértéséért. És ki fogja ezt fizetni? Mi, a magyar adófizetők, termelők és fogyasztók.

Akkor kit is támogatunk egész pontosan?"
@a szív fészkei:
Egyre komolyabb igény lesz AZOKRA a lapátokra! Komoly tanfolyamokat kell indítani, mert lesz kiket elásni.

Amúgy Stefkére is ez a teuton sors vár:

Középkorú anyuka gyermekeivel benyit a vegyesboltba:
- Jó napot!
- Jó napot! De szép gyerekek! Ikrek?
- Dehogy ikrek, az egyik 19, a másik 14, a harmadik 5 éves! Ennyire hasonlítanak?
- Nem, dehogy, csak nehéz elhinni, hogy magát 3x megdugták!
@a szív fészkei:
Ááááá, engem csak a válogatás érdekelne! :))
@a szív fészkei:
Mert már megint a bulvármédiát olvasod, ahelyett, hogy a "hoch deutsch" irodalom gyöngyszemein legeltetnéd a szemeidet!
Semmi igény a nordikus kultúrára? A Nibelungok neked smafu?? Niflheim meg sem említődik sehol?
Pedig azután Stefkének képben kéne lennie Audumbláról, evégre mégis csak a rokona!
Tudod... :DD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sajnos, tényleg szó szerint hidegen hagy a nordikusság.

Csak gondoltam, lásd, mivel csábítgat nemsoká a bűnös libsiségbe fulladt Pest... Csöcsökkel! Pedig ugye északi teheneket is lehetne idealizálni.
@a szív fészkei:
Na akkor búcsúvicc és mentem aluba.

Nyuszika füvezik a folyó partján, odamegy hozzá a vidra:
- Mit csinálsz, nyuszika?
- Füvezek, vidra!
- Megmutatod, hogy kell?
- Szívj egy jó nagyot, s vedd le.
Szippant egyet a vidra s kifújja.
- Nem úgy! Tartsd magadban, majd utána fújd ki!
Sehogy sem megy a vidrának.
- Na tudod mit, szívj egyet s merülj le a víz alá!
Lemerül a vidra, magában tartja a füstöt s átúszik a másik partra. Kiemelkedik a vízből, kifújja a füstöt, szuper, el van szállva.
Ott áll a viziló s látja hogy a vidra milyen jól érzi magát. Ő is akarja.
- Menj át a nyuszihoz, hogy tanítson meg téged is!
Átmegy a viziló, kiemelkedik a vízből.
A nyuszika megrémülve:
- Baszki vidra, fújd ki, fújd má ki!!!
@a szív fészkei:
A csöcsökért nem vagyok oda... :(
Én azokat a szép, alma forma tenyérbemászókat kedvelem!

Mert ugye van a
- pattanás
- cickó
- cici
- mell
- csöcs
- húúúúúúba.meg! :)
@a szív fészkei: kis hazánkban 1012-ben alighanem a "pogány" szó volt a legdurvább sértés, még akár halált is okozhatott, ha rásütötték valakire - pedig tíz évvel azelőtt még szinte mindenki az volt. Semmit sem jelentenek a dátumok, minden kornak megvan a maga mumusa.
Mint ahogy semmit sem jelent az, hogy valaki kisajátít, "újundokul" értelmez bizonyos fogalmakat. Elvette, használja, de nem az övé, nem is lehet az övé, csak ráhagyják. Még. Amíg tömegesen belső bizonyossággá nem válik az, hogy a szó csak a száj játéka, játékot márpedig komolyan nem veszünk.

"Szóval nem tudom, mi fog ezen alapvetően fordítani"
Az idő, a varasodó térd okozta fájdalom és szégyen, illetve ezek megunása. Mikor huszadszor esik pofára az ember gyereke, hajlamos visszaállni négykézlábra, de ez csak ideig-óráig működik, ugyanis nagyon jól tudja, hogy benne több van ennél, meg tudja csinálni. Ösztönösen kielemzi a mozdulatait, elhagyja a fölösleges vagy veszélyes elemeket, és szigorú önkontroll mellett talpra áll, és lép egyet, kettőt, ötöt, eleinte másba vagy másokba kapaszkodva, később önállóan. Figyeli az eredményt: ha magabiztosságát erősödni érzi, akkor jó, egyébként korrigál, ismétel. A legfontosabb az, hogy őszinte legyen önmagához, képes legyen akár szakítani is a korábbi beidegződéseivel anélkül, hogy ez megtörné a célhoz vezető úton. És egyszer csak oda sem figyelve közlekedhet csúszós parkettán, bolyhos szőnyegen, meg az elé kerülő kavicsokon keresztül is: hiába tűnt végtelen nagynak a környezet, és hiába kellett annak szabályai szerint játszani, a vége jellemzően győzelem.

Most egy másfajta játék zajlik, más környezetben, más szabályokkal és következményekkel, ráadásul látszólag nem is kötelező játszani, de aki feladja, az veszített. Tudom, látom, hogy sokan visszamentek négykézlábba, már-már a stabil hasonfekvésre törekedve, de aki úgy érzi, hogy ennél több van benne, az emelje fel a fejét, nézzen ki valami távoli célt magának, és ismételgesse: nincs az az Isten, hogy ne tudjak elmenni odáig. Aztán játsszon a mindent uraló gravitációval, használja ki és föl, hogy legyőzhesse.

A fordulatot bizonytalanul araszoló egyének indítják, és felszabadult tömeg fogja befejezni, egyszer majd. Ez nem optimizmus, hanem a fejlődés menete. Nem biztos, hogy mi ott lehetünk majd abban a tömegben (mert ki tudja, meddig tart a játszma), de elsőként induló, másokat járni tanító még bárki lehet - a mai világban meg már az is járhat, akinek lába sincs. Nem szabad feladni, sem pedig kapkodni.
@GeoCracker:
rossz, a túlélés és szaporulat egyetlen lehetséges megoldása az egyenlőség és annak mindenáron való megvalósítása azaz létérdek

ez lesz a végső társadalmi felállás is...addig sokan éhenhalnak és elhagyottan elpusztulnak...mint manapság

brühühühühühü

a barlang nagyon jó környezet volt arra
@a szív fészkei:
vigyázz a "teremtés"-sel még a görögöknél is...ott sem egyértelmű ott is voltak eredendően materialista filozófiák...
a végtelen szakasossága azaz a kötél vagy fonal állandó szövése és csomozása valamint a vágás "alárendelt" a végtelenségnek...azaz a fonal nem indúl hanem jön és megszakad vagy csomó/k keletkeznek rajta

ez azt is jelenti, hogy az egyed az individuum létét elismerik ezzel szemben a katlikokkal akik mindenki egy a szentháromságban azaz nincs individuum és ez a valóság tagadása míg a görög és sok más filozófia életszemlélet nem, hanem pont a valóság valós megismerése

azaz Heller/Lukács ismeretelmélet és matematika geometria szerepe az emberi életben onnan ered

brühühühühühü

olvasd át mégegyszer a görögökket is
@a szív fészkei:
és a hindú reinkarnáció folyamatossága és annak is kezdetnélkülisége...stb
@rodeo36: "egyenlőség és annak mindenáron való megvalósítása"

Negatív.
Tökéletesen egyforma testalkatú, képességű, viselkedésű, reakciójú stb., tehát minden külső és belső vonásban, igényben megegyező paraméterekkel bíró emberek esetében jogos az egyenlőség, mivel mindenki ugyanarra képes, és ugyanannyival beéri. Kérdés, hogy mennyire beszélhetünk ilyen esetben emberekről, mi különböztetné meg őket pl. a sorozatban gyártott, azonos típusú turmixgépektől.
Mindig lesznek okosabb, szorgalmasabb, tehetségesebb emberek, illetve ezek ellentétei. A maximális össztársadalmi teljesítmény (mellesleg ez a túlélés záloga) érdekében a társadalom hasznosabb tagjait jobban kell értékelni, mint a kevésbé hasznosakat, három dolog figyelembe vételével: az egyik a mérték, a másik a lehetőség, a harmadik pedig a cél.

A mértéket illetően két dolgot kell meghatározni. Az egyik a létszükségleti minimum: vízből, élelmiszerből, energiából alapértelmezésként annyi jár, amennyi a károsodásmentes önfenntartáshoz szükséges (persze abból kiindulva, hogy a készletek ezt lehetővé teszik). A munkaképtelen, vagy javíthatatlanul lusta, esetleg bűnöző egyének szintje ez. A másik meghatározandó dolog az elérhető maximum: lehetetlenné kell tenni azt, hogy egyesek ésszerűtlenül nagymennyiségű erőforrást birtokoljanak mások kárára. E két határvonal között pedig, ismét csak a készletek rendelkezésre állásának függvényében, úgy kell szétosztani a javakat, hogy mindenki, aki valami hasznosat tud hozzátenni a nagy közöshöz, munkájával arányos többletjuttatásban részesüljön. Az elosztás ezen formája épp annyira igazságos, mint amennyire az egyéni teljesítmények változatossága indokolja.

Lehetőségek tekintetében azt kell elérni, hogy a szintek közötti átjárhatóság mindenki előtt nyitva álljon, és kizárólag az egyén szorgalmán múljon, mennyire veszi igénybe. Kötelezően elsajátítandó alapokra helyezett nyitott oktatási rendszerre van szükség, hogy szabadideje terhére mindenki úgy és abba az irányba fejlődhessen, ahogy és amerre az neki a legjobban megfelel. Ennek lényege az, hogy az egyének a társadalom számára csak így hajthatnak maximális hasznot; annak megítélése, hogy a javak elosztásakor a zeneszerző vagy az atomtudós élvez magasabb prioritást, a harmadik pont függvénye.

Ez a harmadik pont, azaz a cél kijelölése, a legnehezebb, és egyben a legfontosabb. A mai szisztéma a pazarlást támogatja: kis közösségek egymással versengve előállítanak mindenfélét, amiből lesz egy nagy globálkatyvasz, a világ egy része éhezik / szomjazik / fázik, a másik része meg tonnaszám dobál ki felbontatlan kaját a szemétbe, ivóvízzel mos autót szennyvízhálózatba, és nyitott ablakkal élvezi a szabályozatlan távfűtés előnyeit. Mindez azért van, mert a célok inkább egyéni vágyakat jelentenek, közembertől a hatalmasságokig bezárólag mindenkinél.
Globális célok kijelölésének, ráadásul közösen elfogadott kijelölésének azonban van egy igen komoly akadálya: a profit. Mivel elvileg korlátlanul megszerezhető, túltermelést generál (majd a marketinges rátukmálja az emberekre), nemkívánatossá teszi az egyes pontot (nem fogadják el a felső limitet), és ugyanígy a kettes pontot is (mások lenyomásával törekvés a kiváltságos helyzet megőrzésére). Korlátlannak tekinthető pénzmennyiséggel hasonlóan korlátlan befolyáshoz, előnyökhöz lehet jutni, érthető, hogy az emberiség ragaszkodik ehhez a "vívmányhoz" - és valószínűleg mindaddig ragaszkodni is fog, míg egy tömegkatasztrófa át nem értékeli minden dolgok fontosságát. Azt követően már lehet közös cél, tervezett közös együttműködés, termelés, fejlesztés, elosztás - vagy, ha még akkor sem, akkor a túlélők is mennek a levesbe, és akkor lezárul az az amúgy is elég érthetetlenül kezdődött periódus, amit az emberiség korának nevezünk.

Ki tudja, lehet, hogy valahol, jó messziről szemlélve, mindezt kísérletnek hívják...
@rodeo36: a hordahierarchia is biztositja amit irsz
Ha késve reagálok bocs , de a neteléresem hiányos lesz estig
@Knósszosz: a Virág cukrászda zéárva volt. redőny, roló lehúzva.
ó igen, láttam egy szabadtéri próbát. Alföldi rendezte a színészeit. meg ott voltam az olimpikonök fofgadásán is. meg még sok helyen.
De szar lehet így élni, tesókáim, folyton csak gyűlölködve. Ez a varánusz szerintem életében földet még nem látott, semmivel nincs tisztában, csak összeollóz ezt-azt, egybegyúrja és kiszarja.

Ti meg nyaljátok.
@Hótt Kuzin: sztem tévedsz. a rendszeresség a nyugodt, kiegyensúlyozott, békés élet egyik záloga. gyerekkoromban anyu rendszeresen olvasott fel az Ezeregyéjszaka meséiből, én pedig egy idő után mindig ugyanazt a mesét akartam hallani, ragaszkodtam Szindbád valahányadik utazásához, és ha másik mesét hallottam, már nem is érdekelt annyira a szöveg. ahhoz, hogy a gyerekek jól aludjanak el, és szép álmaik legyenek, fontos, hogy mindig ugyanazt a történetet hallják ugyanúgy. jó így élni.
@Pantagruel: elhiszem. Talán az általad vázolt történet is oka annak, hogy valahogy elmulasztottál felnőni, és még mindig meséket nyalsz be.

Bár a Szindbád-történeteknek valahogy több küzök volt a valósághoz a Varánusz-sztoriknál. Még talán a Rúkh-madárnak is.
@endike: Endi, mivel kivetelesen kifejtetted az allaspontod, azert par dolog: az IMF nem ordogtol valo, bar ketsegkivul nem a legszimpatikusabb intezmeny.
De hitelezes nelkul a kapitalizmus nem mukodik. Olvasd el Szechenyi Istvan Hitel cimu munkajat, Marxtol a Toket, hogy legalabb a kapitalizmus ALAPJAIVAL tisztaba legyel...utana ostorozd a hitelbol fogyasztast finanszirozokat, es a hasonlo baromsagokat.
Ertelmiseg. Nos, melyik? Muszaki? Hogy lenne fejlodes mernokok nelkul? Human? Milyen sivar lenne az elet irok, koltok, filozofusok nelkul...es meg sorolhatnam.
A vilag arnyaltabb, mint gondolod, es ha nem egy tuszurasnyi lyukon nezed, mast is meg fogsz latni.
"és a haveri kör előre meg nem határozott, de rámutatással később azonosítható tagjait."

Ideértve Németh Péter elvtársat is. :)
@Hótt Kuzin: könnyen lehet, habár nem vettem magamra
@glaci ph 5.5 álompolgár: főleg az csalódik nagyot, amelyik elhiszi a vajákosnak, hogy a gyógyszer helyett jobb lesz az orbáncfű, oszt' mégse
süti beállítások módosítása