Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.30. 05:21 Fabius

Orbán kapitány jóárasítja a termőföldet

Címkék: fidesz oligarchák földtörvény

Kié lesz a magyar föld? Ez a téma tartja lázban a vidéket nem minden alap nélkül. Az NFA pályázatok tanulságait levonva, Ángyán jelentéseit átolvasva számukra is került: félni nem a szélsőjobboldali mitológiában megénekelt kétpólusú támadástól kell, amiben Kohn Simon kelet felől sékellel, Kurt Guldenbourg nyugatról euróval felfegyverkezve kivásárolja alólunk a földet, hanem elsősorban saját atyafiainktól. Akik egyenlőbbek az egyenlőségben, akiknél a Szolnok-Mosonmagyaróvár-Lepsény háromszög helyben lakásnak számít, és ahol műkörmösből lesznek a földművesek. 

Félázsiai Kánatyuska szerint ez mind jól van így, népe és egykori államtitkára csak kitalálja a sok problémát és visszaélést. Ráadásul már akkor is zajonganak, mikor a vőjelölt családjának osztják a jó magyar földet és a támogatásokat kifele. A büdös parasztjai! Ezért jöttek honfoglaló őseink félázsiából idáig, hogy már  hozománynak se lehessen állami földet adni? Hülyék, az alaptörvénybe is beírtuk: első a család, nehogymá' ilyen jogi szőrszálhasogatáson akadjunk fent. De, hogy a népe elkussoljon Vityu kán magához intette a gumicsizmaügyi főelőadót, hogy rittyentsen ezeknek a zselléreknek valami jó kis szöveget, amit ugyan nem értenek, de legalább elcsendesednek tőle. Az meg nekiállt körmölni, hogyaszongya: (olvasható méretért katt)

 

 

Mi következik ebből? Tegyük fel a példa kedvéért, hogy van nekem 100 hektár termőföldem Fejér megyében amit el akarok adni, és a szomszédom, Jóska Pista Béla meg akarja venni. Ez a Béla rendes parasztgyerek, minden támasztott kritériumnak megfelel, hogy termőföld tulajdonhoz jusson. Egy apró szépséghibája van, nem szereti "ezeket". Legutóbb is úgy bekattant, mint MTZ terepváltó egyesbe, és a falugyűlésen a drága kebelbarát Mészáros Lőrincet tisztségeit összevonva le pályagereblyéző csatornaparasztozta mérgében. Miután nem rokonom ő nekem, és nem is tulajdonostársam, így az adásvételi szerződéssel föl kell keresnünk a részletesebben ki nem fejtett "mezőgazdasági igazgatási szerv"-et, és áldást kell kérni a két magánszemély között magántulajdonról létrejött szerződésre, ugyanis enélkül a jogügylet semmis. Ez önmagában is cuki, felködlik valami magántulajdonhoz való jog még az orbáni alaptörvényből is, de ugorjunk: Kánatyuska kinevezési gyakorlatát ismerve kik ülhetnek bent a hivatalban? Bizony, a budaigyulák helyi megfelelői, mit gondoltál? Itt nemzeti park igazgató sem lehet olyan, aki nem érvénytelenít és von vissza érvényes földbérletpályázatot Mengyi Roland szóbeli utasítására azonnal. 

 Szóval ott állunk a hivatalban, ahol ez a Béla - bár rendes földműves - nem egy népszerű ember. Hivatalnok nertárs meglátja és aszongya: Béla! Maga ugyan becsatolta a bizonyító erejű iratokat amiket a törvény 25.§ (d) pontja előír, de nem írta alá sem a hátoldalán, se az élén, úgyhogy a szerződésüket nem áll módomban érvényesnek tekinteni. De jó hír, kedves Fabius úr, hogy amennyiben továbbra is el akarja adni az ingatlant, akkor éppen van itt kéznél két tiszta pedigrés nertárs, - még a nevük is nerkompatibilisen magyarosch, Nyerges és Mészáros - akik tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot önnek, és alig várják, hogy egymás tenyerének alapos megcsapkodása után megigyák önnel az áldomást. 

nyerges-mészáros.gif

Nem túl szép kilátások ezek, pedig éppen csak megkapartuk a földtörvény felszínét. Ebben az esetben nem vigasz az sem, hogy ezek is eltűnnek egyszer, mert minden kormánynak megvan/meglesz a maga klientúrája. Ez a törvény pedig így ahogy van alkalmas arra, hogy a hazai hivatalok szalonnamáriás jogalkalmazását lemásolva a nekik kedveseket hozza helyzetbe, és a termőföld árát a mindenkori kormány földoligarchái határozzák meg. Ezen nem sokat segít az sem, hogy a törvény elvileg kimondja, nem lehet a föld "túl olcsó" sem a jogügylet esetén. Mert ha az oligarcha földkartell teszi a vételi ajánlatok döntő többségét, ahogy ők vitték el a pályázati földterületek nagyobbik részét is, akkor a piac árait ők szabják. 

Nekik pedig Félázsiai kánunk még soha semmire nem mondott nemet, miért pont a számukra jóárasított földekre mondana?

480 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr294685867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lobbi vagy loppi? 2012.07.30. 11:41:42

A nyári hírek java eddig: oligarchiák, patikalobbi, dinnyekartell, gazdasági nacionalizmus. Megy a szokásos játék, mert a pénz ugyan áramlik mindenfajta politikába, de nekünk nagyvállalkozóink vannak, nektek tolvajaitok, a mieink csak lobbiznak, a tiei...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.30. 10:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Így rontotta Ángyán József jó hírnevét kamu hírekkel a kormány 2012.07.30. 09:23:31

Két helyreigazítást is közzétett az MTI amiért az egyposztos Napraforgóblogot idézve megsértette Ángyán József volt földművelési államtitkár jó hírnévhez való jogát. Az elsőt május 19-én, szombaton 21:08-kor, a másodikat pünkösd vasárnap 14:10-kor ...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.30. 09:19:30

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Viktor!

Gyere ide borsodba és mondd az apám arcába, hogy a családi földek esetleges eladását jóvá kell hagyatnia a pártbizottsággal. Megnézném ahogy megpróbálod. Azt is, hogy felépülsz e utána.
Törvény?
Törvény??
T Ö R V É N Y ????
Hol van az mán'!
hát igen
azt hittem, nincsen lejjebb. aztán olvasom, hogy a vőjelölt is kapott földet - mondom, kész.

ha erre nem nyílik ki a vérnarancsosok csipája, akkor semmire.
@Secnir: Nyugodj meg, nem nyílik. Tegnap troll támadás volt a blogon, olvashatatlanná vált a kommentfolyam. Mind Orbán seggébe voltak becsatlakozva, és csak arra az időre húzták ki onnan a fejüket, hogy Orbán nagyszerűségét zengjék, legyen szó akár a félázsiai származékok erő iránti természetes igényéről, a gazdaságról, a demokráciáról, helyesbítek, a demokratikus centralizmusról és a többi.
Hogyan is van ez? Aki megkettyinti az Orbán leányt, az egybôl földbirtokos lehet? :)) Végül is.... Fel, fel... a szent anyaföldért még ezt is bevállalják majd!
Egyébként kösz Fabius a posztot:))
Remélem a kommentekbe előkerül az is, hogy ez a földtörvény hogy teszi tönkre, teszi lehetetlenné pl a nagyüzemi állattenyésztést, és az arra épülő feldolgozó ipart.
A Mancsban, amit sajnos nem tudok linkelni, azzal a címmel jelent meg a tv tervezetről szóló cikk, hogy a "Földdel teszi egyenlővé", mármint a magyar mezőgazdaságot.
Mindenkinek ajánlom, akit érdekel ez a téma, hogy olvassa el!
@aritus: A Magyar Narancs 2012. júl. 19.-én megjelent XXIV. évfolyam 29.-i számában van a cikk.
Nem is értem, miért méltatlankodtok?

Mindenki =, de vannak =-bbek :-(. Orwell, Állatfarm.

A nertárs eftársaknak (ma) többet szabad.

Amit nem értettem sohasem a köztörvényes bolsevik rablások kapcsán, miért gondolták - gondolják az eftársak, hogy amit elloptak, az az övék maradhat?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Négy lánya van.
Tehát van választék.

Bár a Kövérnek is öt a kölke, meg az Ádernak, aztán jönnek a többi szapora fidesznyikek.

A pártbizottság meg majd megmondja, hogy ki kúrt a legjobban, aztán az kaphattya a nagyobb birtokokat.

De azért szép ez, hogy a lány apja fizet a kúrásért.

Lázár még aszonta, hogy a fiának gyűjti a stafírungot.

Mostakkor ki fizet- kinek, ha egy fidesznyik bedobja a kölkét a közösbe ?
@rdos: Azért gondolják, hogy övék maradhat, mert a 2002-es választások között szétosztották maguk közt a 12 nagy állami gazdaságot és senki se kérte azt számon.

Az övék maradhatott.

Mint minden, amit elloptak.
Csak egy idézet a cikkből:
" A tv.javaslat - egy később kidolgozandó szabályozásrendszerre hivatkozva (figyelitek, már ez is egy gyönyörű tankcsapda, ha akarom vemhes, ha akarom nem beletevése a tv.-be, fűzöm hozzá én) - elrendeli azt is, hogy az "egy érdekkörbe" tartozó területekről az állampolgárok akár egy egyszerű családi jogi változást (házasság, öröklés stb) követően is hivatalos nyilatkozatot tegyenek. Azaz a családtagok (meg az egymással üzleti kapcsolatba álló, a földeket adó-vevő agrárvállalkozások) kötelesek lesznek egymás közötti elszámolásaikat, birtokaik méretét, azok hozamait az ingatlan-nyilvántartó hatóságok előtt a legaparóbb részletekig - túllépve a személyes adatok védelmét biztosító jogszabályokon - feltárni. Mondják meg milyük van. Ha nem, jön a büntetés."

Jaj, de szeretjük a lsitákat, azokat a kubatov listákat!
Miért legyek én tisztességes? Számontartanak úgyis!
Miért ne legyek tisztességes! Számontartanak úgyis.
Bocs Jocó.
@aritus:
Dehogy is... A fennen említett "nem oligarchák" igen is szép nagy feldolgozóipart tudnak lètrehozni a birtokok mellett. Más nem, de hát nekik meg kell az olcsó munkaerô. Pártunk és Qrmányunk meg is tesz ezért mindent. Akinek nem tetszik mindez, az pedig el... Ja, hogy már többen hagyták el az országot az elmúlt 2 évben, mint '56ban? Nem kell kekeckedni ezen... lesz ez még rosszabb is... :(
Viktor, ideje lenne menni, a rablott holmit meg le lehet tenni!
@aritus:
Ez azt jelenti, hogy nincs törvény ugyan, de mindenki jelentse be a családi változásokat a
fidesz-földellenőrzésen.

Majd a fidesz jól összeszámolja a jobbágyait.
Minden lelket számontart.
@K.Tomoceusz: 1987-es? 1990-es? módszerváltáskor a minden oldali eftársak megállapodtak abban, hogy 5 éven túli gazdasági bűncselekmények (lopások) elévülnek (csótánynak momentana nem emlékszem hogy fittelina-e volt?).

Már most a fityiszes eftársak a fülkeforradalom után bevezették a visszamenőleges hatályú törvénykezést. Egyszerűen fogalmazva, az sem biztos, ami megtörtént.
@K.Tomoceusz:
Minden pöcsért megfizet az ország! Fel magyar vitézek...
@Secnir: Minden hétre jut egy ilyen "azt hittem, ennél nincs lejjebb, és de..." kijelentés, törvény, mismás, egyebek.
Az a baj, hogy mi beérjük ennyivel, hogy "de".
Két év alatt gyakorlatilag minden, de tényleg minden apránként fidesz-kézbre került, minden tv. lex-valaki/k.
@aritus: Amint kikerül a címlapra, egyből megjelennek. Attól kezdve én már nem is olvasom.
@rdos:
A gazdasági bűncselekmények 5 év alatt elévülnek, a Polt Péter meg 6-9 évre szokja kapni a mebízatását.

Hogy tuti legyen, ami biztos.

Úgyhogy mindenki nyugodhat megfele.
Ezek a földesurak még 100 év múlva is számolják a magyarokat a jobbágyhivatalban.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Kis butus!

Pont ez a lényeg!
Soha nem áll elénk.

Több ismerősöm "jelezte", hogy szeretne találkpzni vele, mert akkor jól megmondaná a véleményét...!
Hát tényleg.

A Polt Péter megbízatása azért 9 év, mert a fidesz-rezsim 4 év - plusz 5 év, amíg a rezsim tettei elévülnek.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha megtalálod, hogy melyik kultúrában fizet az apa a lánya töcsköléséért,
meg is lesz, hogy Orbán végülis melyik indo-ázsiai népcsoport kultúráját akarja bevezetni.

Végre megtudnánk, melyik keleti kultúra lesz itt az új módi.

Ez már nagyon fúrja az oldalamat.
@K.Tomoceusz: Hát pl. itt, félázsiában. Hozománynak hívják.
@kisa: A hozományt házasság után adják.

Ez a fidesznyik valami más népcsoport lesz.
Rosszindulatúak vagytok, szerintem csak le akarják húzni a gazdákat némi kenőpénzzel. Meg fogytán a hivatal, nincs hova tenni a kádergyerekeket. :D
@K.Tomoceusz: Jóvanna, kiterjesztették a töcskölésre is. És csak reménykedhetünk, hogy nem lesz visszamenőleges...
@K.Tomoceusz: ez mar nem evul el...

emlekezzunk, fleto allitolagos okirathamisitasa is 10 evig evulgetett, mire viktorek "megtalaltak" egy honappal az elevulesi ido utan:-D

ha cuslaggal szamolunk - 50 miller = 6 ev - akkor eletfogytrol beszelunk. namost az eletfogyt eg sosem evul el;-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Be kell íratni őket a TF-re, oszt addig is elvannak. Persze bejárni nem kell.
igaz, ettől még ott marad a probléma, hogy mi legyen velük azután,ha megkapták a diplomát meg doktorit.
Igazad van, kellenek a kormányhivatalok, szapora a frakció, meg hát az egykulcsos és a családi adózás is ösztönzi a (káder)gyerekvállalást.
Az új, de az eggyel korábbi földtörvény is pocsék. A hiba a tsztelenítéssel kezdődött. A dinnyés ügyben mondottakat fenntartom.
"Bár még az is lehet, hogy az új földtörvény tervezetével rímelve ezt követően engedély kell majd a dinnyetermesztéshez. Elvégre a minden földhöz személyes engedély rendszerétől ez sem lenne messze. Ha pedig a bankok mintájára megjelenik majd a tervelőírás, hogy hány új (dinnye)földbirtokos kell majd, az sem gond. A normatív földbirtoklást segíteni fogja az új törvénytervezet. Ha ugyanis, mondjuk, maximálják a személyenként birtokolható föld nagyságát, akkor nyitva az út a formális válóperek előtt. Kipróbált, jó út ez. A Kádár-rendszerben az ingatlanpiac már működött így egy ideig. Előre tehát a mezőgazdaság továbbaprózásának magyar polgári útján. Rákosi elvtárs ott vár az út végén a búzaföldön."
( endresy.blogspot.hu/2012/07/nemzetitokvizfejlet.html )
Apró bájos kiegészítés, hogy viktor veri magát és törvénykezik, hogy minél inkább magyar zöldséget és gyümölcsöt egyél, ne a külföldit. Ha pedig férges, akkor örülj neki, mert magyar, és már tuti hogy magyar...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
És a gazdáknak a látványosan tetszik.
Soha még ilyen elégedettek nem voltak, mint mostanság.

Békemenetet fognak szervezni, hogy megünnepeljék a napot, amikor az utolsó cserép földtől is végre megszabadítja üket a fidesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a magyar szóval akar mindent leplezni és a közmédia nagyon, de nagyon jól propagálja és hidd el, sok zembernek fogalma sincsen semmiről... mert eccerűek... amíg a napi kenyér, meg zsemle meg van, addig elég a sok hangzatos ígéret. Kipróbált módszer, működik.... a gazdasági sikersztorik sem neked szólnak, hanem nekik...
@GeoCracker: A patikatörvény nagyon hasonló utat járt be.
Először kiosztották maguknak a patikajogokat. Aztán a gaz gyurcsányék felszabadították a tulajdonlást.
Most ott tartunk, hogy a magyar patikusgazdának lehet csak patikája.

Ehhez a párt pénztára osztja ki a lóvét.
Úgyhogy majd ők megmondják, ki a magyar és ki nem.

Aztán majd számontartják a patikusokat, hogy nehogy elkanászodjanak.
@K.Tomoceusz: Ki is volt a magoszos főgazda az elmúltkétévet megelőző elmúltnyolcévben? Csak nem Jakab István, az országgyűlés jelenlegi egyik alelnöke????????
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Rosszindulatúak vagytok, szerintem csak le akarják húzni a gazdákat némi kenőpénzzel. "

nemnem.. az a szocikormanyzas, ami elni hagy de folyamatosan pumpol es fej.

a fidesz viszont elveszi, hogy az egesz neki mukodjon.
@kisa: Most is a Jakab gazda a főgazda.

Napokkal ezelőtt írt alá megállapodást vele az Orbán.

Átment a Jakab gazda a parlamenti irodájától két szobával arrébb levő Orbán dolgozószobába és jól megállapodott a főnökével.

Ez a korporatív kormányzás lényege.
Hogy minden érdekcsoport benn legyen a pártban, aztán az egyik fideszes jól megállapodik a másik fideszessel, hogy minden úgy jó, ahogy van.

Jók vagytok parasztok, dik mán, szevasztok.
Ez a mocskos duma amit hazánk esze a nap vezérünk stb. előad nagyon hasonlít a 40-50-es évek dumájára /Sztálin,Rákosi stb/. Már két éve építi ki a hatalmát hogy akkor se legyen zavarban ha esetleg elbukja 14-es választásokat!Lásd a tervezett választási törvény.Minden esetre azért látszik nem tanult a történelemből ha tanult volna tudná MINDEN diktátor előbb vagy utóbb elzavarásra kerül/magyarán jól seggbe lesz rúgva!/ és a bandája is!!
hajrá fidesz! innen szép nyerni!
mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=223269&lang=hun#223269

Választás-önkormányzati-időközi
Független jelölt nyert a balmazújvárosi önkormányzati képviselő-választáson

Balmazújváros, 2012. július 27., péntek (MTI) - Erdeiné Győri Csilla független jelölt szerzett mandátumot Balmazújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap - ismertette Veres Margit, a helyi választási iroda vezetője a választás előzetes eredményét az MTI-vel.

Az időközi megméretésen öten indultak: a választók három független jelöltre, továbbá a Fidesz, valamint a Jobbik jelöltjére szavazhattak.
A választásra jogosult 1877 állampolgár közül 413-an (22 százalék) adták le a voksukat.
A győztesre 142-en szavaztak, a Fidesz jelöltjére 97-en, a Jobbik jelöltjére 88-an voksoltak, a másik két független jelölt 69, illetve 16 szavazatot kapott - tájékoztatott Veres Margit.
A Hajdú-Bihar megyei Balmazújváros 5. számú egyéni választókerületében az időközi választást a korábbi képviselő halála miatt kellett kiírni.

btár \ bki \ bku

MTI 2012. július 29., vasárnap 21:21
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: de ezek annyira hülyék, hogy még a nekik kedveseknek is alapból szar tv-t csinálnak, bármennyire is igyekeznek rájuk szabni már magát a tv-t, és majd annak megvalósítását.
Szintén a Mancsból (mondom, hogy el kéne olvasni):
" Márpedig a Narancs fenit brüsszeli szakértője szerint a magyar földtv nem lehet semmiféle "szabadságharc" része. Hiszen a magyar mezőgazdaságban súlyos uniós források forognak. Az EU évente mintegy 350 milliárd forint értékben fizet ki közvetlenül, normatíva alapján járó támogatást, s nagyjából további 1000 milliárdot juttat a különböző vidékfejlesztési programokra a magyar gazdáknak és vállalkozásoknak. Van a kedvezményezettek között őstermelő és a hátországa révén húsipari üzemet fejlesztő gigacég egyaránt - e körbe tartozik Jóska bácsi is, meg az 50 milliós forgalmú kft.-jéből szűken megélő egykori főagronomus, meg Csányi Sándor, Simicska Lajos is. A beterjesztett tv-t ......több, mint 10 pontban találta a közösségi joggal ellentétesnek.
Ha az uniós bürokrácia érdemben megvizsgálja az új földtörvényt (és megfogja), akkor könnyen indítványt tehet majd arra, hogy a közösségi jog megsértése miatt fügesszék fel az agrártámogatást."

Persze majd a nekik kedveseknek megoldják okosba, hogy ők mindenképpen a nyertesei legyenek az új törvényi szabályozásnak. De biztos nehezebb lesz, mint eddig.
@K.Tomoceusz: Tééényleg. Milyen furi, hogy most nem jönnek traktorokkal a Hősök terére... Pedighát lenne miért.
@kisa: tudom, de volt még egy elviselhető arány. Tegnap viszont tényleg invázió volt, a mennyiség "minőségbe" csapott át. Csak azt nem értem, mi a francnak válaszolgatnak ezeknek. Ha nem reagálnának rájuk, lekopnának.
@K.Tomoceusz: :))) az a félázsia származék lelkük, hogy egyem a szivüket, az egyesül majd az erő által szervezett békemeneten.
@K.Tomoceusz:Tartok tőle, hogy nem a párt kassza adja hozzá a lóvét. Orbán már előadta, hogy ehhez (mármint, hogy a patikának csak patikus lehet a tulajdonosa, mert ez (nép)nemzeti érdek) meg kell teremteni a pénzügyi forrást. Magyarról magyarra fordítva ez a centrális erőtérben, a demokratikus centralizmusban azt jelenti, hogy a költségvetésből, az adó forintokból, mondjuk a nyugdíj címén beszedett adókból (ert átnevezték ugye járulékból adóra) fogják kistafirozni a baráti patikusokat.
@aritus: És képzeld ez a Jakab-gazda és a Viktor gazdatárgyalását - vizuálisan.

Viktor járja a pávatáncot, Jakab meg nézi.

Huhh.
@K.Tomoceusz:
Miért vonták volna őket felelősségre? Hogy a szocik disznóságai is napfényre kerüljenek? Szidjátok Gyurcsányt, pedig az öszödi beszéd már előre vetítette a számonkérést minkét oldalról. Hát ezért aztán meg is nyuvasztották, a liberálisokkal kéz a kézben. Mert mindenkinek a füléig csorgott volna a vaj. Már akik hozzáfértek a húsos fazékhoz.
@kisa: meg Budai Gyulus is valami tótumfaktum volt a magoszban, ő szervezte pl a traktoros "sztrájkot".
Hamarosan buknak,szokás szerint és akkor 24 év lesz az alap nem harmadolható.Plusz még 50 milliónként a 6 év...Czuslag is ennyit kénytelen leülni,akkor nekik miért ne?
@K.Tomoceusz: szerintem többet tett, mint nézte, csak a jóizlésem tart vissza attól, hogy leírjam mit csinált Jakab "gazda" (haha) Orbán pávatánca közben:))
Engem az a kijelentése aggaszt nagyon az utóbbi pár napban, miszerint kijelentette hogyha kell, akkor a gazdaság túlélése érdekében egy másik politikai rendszert kell bevezetni a demokrácia helyett. Természetesen nem azért hogy teljhatalma lehessen minden és mindenki felett, nem azért hogy ő lehessen a kiskirály és a mindenek felett álló, nem-nem dehogyis, csakis a mi érdekünkben. Véletlenül sem azért mert képtelen a diktatúrán és a kommunista/bolsevik rezsimen kívül más politikai rendszerben gondolkodni.
Rémisztő ez az egész, egy 2 éve tartó rémálom ami napról-napra csak rosszabb lesz.
Komment bújj elő.
off
Közben rájöttem, hogy a "feliratkozásnak" azonkívül, hogy megnehezíti a váasztáson való részvételt, még mi értelme van. Tegnap többen pedzegették, hogy a kubatov lista ponosítása végett is van szükség rá.
Na de hogyan? Aki regisztrált, de NEM küldte vissza a nemzeti inzultációkat, na az az "ellenség". És szépen meglesz névvel, címmel, személyi számmal, aláírva a járási hivatalokban, a jegyzőknél.
Mielőtt még itt a "művelt" és "tájékozott" hozzászólók nagyon belelovalnák magukat a mocskosorbánkommunistafasisztadiktatúra maszlagba, szólok, hogy olvasgassanak egy kicsit a következő szervezetről: SAFER (Société d'aménagement foncier et d'établissement rural).
Igazából ez az ötlet a francia példa másolása, csak jó esély van rá, hogy el fogják barmolni a megvalósítást. Pedig a franciák esetében remekül működik.
@aritus: Egészen pontosan azóta, hogy Orbán kétharmadot kapott,

azt alkotmányoz, amit csak akar.

Úgyhogy a fidesz pénze, az ország pénze és egyenként mindenkinek minden vagyona -.... Orbáné.

Teljesen fölösleges szétválasztani ezeket.

Oda törvénykezi a pénzünket, ahova akarja.

Ez a kétharmados lényege.

És még mindig nem tiszta mindenkinek...
@Secnir:
"A választásra jogosult 1877 állampolgár közül 413-an (22 százalék) adták le a voksukat."

22%-os részvétel? Kissé inaktívak (bizonytalanok, érdektelenek, stb) a választók!
\o/ ideje volt, és micsoda minőségi csere :D

Orbán Viktor szabadságra ment

Orbán Viktor miniszterelnök megkezdte nyári szabadságát hétfőn a Fejér megyei Felcsúton. A kormányfőt Semjén Zsolt helyettesíti.

hvg.hu/itthon/20120730_orban_viktor_szabadsagon
@Secnir: Te olyan naiv vagy. Már tudhatnád, hogy mindig van lejjebb, sőt egy idő után már a lejjebb, emelkedésnek tűnik. Amikor a lejjebb eléri a föld másik oldalát és kibukkan a talajból, az már emelkedés.
Kusza Száj ezen dolgozik fáradtságot és energiát nem kímélve, ezért is merültek le az akkumulátorai. Hogy sülnének ki teljesen a túlmerítés következményeként.
Kedveseim!
Arról se feledkezzünk meg, hogy a földek termőképességének megőrzése/növelése végett szükség van a talajerőpótlására is!
Amíg a piréz állampolgárságomat megkapom, addig - a bevált félázsiai módon - részt tudok venni a fejtrágyázásban.
Azért ez is érdekes, amikor saját szügyészséggel, saját bírósággal és saját beépített tanúval sem képesek olyan vádat emelni, ami megáll. Még a végén ezt a kártérítést is mi fizethetjük ki valamilyen különadó formájában.
@Muad\\\'Dib:
Elképesztő hogy mindenre van egy válaszotok ami legitimálja azt a rengeteg mocskos hazugságot és bűnt amit szeretett vezetőd elkövet nap mint nap.
Az ilyenek miatt nem jut egyről a kettőre ez az ország, húzzuk vissza azt aki egy kicsit is jobb valamiben mint a másik, nehogy már okosabb legyen az átlagnál.
Engem nem érdekel ha ennyire naiv és vak vagy, de legalább ne terjeszd.
@zsaruvér: Csak az nem mindegy, hogy előbb vagy utóbb...
@aritus: Meg is kapták érte a koncot...
@aritus: De mindössze 600 000 küldték vissza. Legalábbis ennyit mondanak, szerintem 3-400 000 lesz az. Ezek szerint a többi mind ellenség? Pedig orbán óta tudjuk, hogy a haza nem lehet ellenzékben...
@Muad\\\'Dib: én a SAFER-t sajnos csak titkosítási algoritmusok "családneveként" ismerem, guglizni nincs túl sok időm, így - ha neked belefér - pár mondatban összefoglalhatnád, mire gondoltál.
Ezek a megélhetési politikus férgek a 22 év alatt ellopták az ország gazdasági fejlődésének az esélyét. Most kezdenek ajvékolni, amikor itt a nyakunkon a moratórium lejárta 2014-ben?
Most jut eszükbe, hogy egy tőlünk nyugatabbra élő gazdálkodó akár gombokért felvásárolhatná a földjeinket, és még akkor is qrva sok pénzt kapna aki eladná? Legalábbis a magyar békasegge alatti életszínvonalhoz képest.
A jó qrva nénikéjüket ezeknek a hazaárulóknak! A saját kis életszínvonaluk érdekében beáldozták Magyarországot. Brüsszelből meg jól seggbe lesznek rúgva ha trükközni akarnak. Ezt nagyon jól tudják ezek a tetvek. Ezért vásárolnak föl inkább még ők gombokért a moratórium lejárta előtt. De ne legyenek illúzióitok! Ugyanúgy el fogják adni 2014 után a pénzes, nyugati gazdáknak mint a pinty ha megszűnnek az EU-s támogatások. Úgyhogy "ezeknek" ne adjatok el még 1 négyzetmétert SE...
@aritus:

"Aki regisztrált , de NEM küldte vissza a nemzeti inzultációkat, na az az ellenség"

Bazmeg, tényleg.

Nem néztem, hogy a VISSZAKÜLDENDő nemzetei inzultáción szerepelnek-e az adataim. Vonalkód vagy valami faszság, amivel beazonosítható vagyok? Az elsőnél tudom, hogy igen, de a mostanit nem nézetem. Tehát?
@Le_Penseur: valahol meg tudom érteni az otthon maradt 78 %-ot...
@Muad\\\'Dib: Csak a franciáknál nincs egy "vezető", mint nálunk, aki mindent erőből akar vinni, és az ország lakosságát gondolkodás nélkül félázsiaizza le, akkor mire számítasz tőle? Vagy hallottál Sárközytől, Hollandetól, vagy a korábbi francia elnököktől és miniszterelnököktől ilyen pejoratív, dehonesztáló megnyilatkozást az állampolgáraikról?
Vezér. Már bármit is teszel, te és a slepped nagyon szarul fogtok járni. Félázsiai értelemben, nem európai módon.
Jókai: Az új földesúr.
Utóhang:
""Én láttam egy este Haynau tábornagyot (a nyugalmazottat) magyar ruhában, széles szalagú darutollas túri süveggel a fején, a legkizárólagosabb magyar urak társaságában megjelenni. Még élnek többen, akik hallották tőle ezen erős mondást: wir Ungarn lassen unsere Rechte nicht confisciren!” Már akkor a nyugalmazott tábornagy magyarországi földbirtokos volt.""
Legalább a parasztok legközelebb meggondolják, kire szavazzanak!
Mondjuk így, hogy a szar és a fos között lehet választani....
Barátom már nem vesz magyar bort, mert minden hazai borász vagy fideszes, de inkább jobbikos. Úgy van vele, adják el a borukat a nertársainak.
@kotov:
Ha nem olvasod végig, amit írtam, akkor minek válaszolsz, pubi?
@Interlock:
"...A SAFER legfontosabb feladata az agrár-ingatlanok adásvételéhez kapcsolódó közvetítői tevékenység, emellett elősegítik az ingatlan reális vételárának megállapítását, a birtokösszevonásokat, fiatal gazdálkodók földhöz juttatását, a kisgazdaságok üzemterületének bővítését, valamint az állami beruházások megvalósításához szükséges területcserék lebonyolítását. Franciaországban az ingatlanok adásvétele közjegyzői ellenjegyzéshez kötött. Mezőgazdasági ingatlanok adásvétele esetén – jogszabályban meghatározott ingatlanméret felett – a közjegyzőnek a szerződés tervezetét előzetesen be kell mutatnia a területileg illetékes SAFER számára. A szervezetnek az adásvételi megállapodás-tervezet megküldését követő kéthónapos határidőn belül kell választ adnia, hogy jóváhagyja-e az adásvételt.
A társaság nyolc esetkörben hiúsíthatja meg az adásvételi szerződés megkötését úgy, hogy egyidejűleg élni kíván a törvényben biztosított elővásárlási jogával. A SAFER azonban nem hatóság, így az eladó a társasággal nem köteles a szerződést megkötni, az ügylettől jogában áll visszalépni.
Az elővásárlási jog gyakorlásának esetei:
1. Helyi fiatal gazdálkodók üzemalapításának előmozdítása.
2. Meglévő kisgazdaságok földterületének bővítése.
3. Mezőgazdasági üzemek méretének megőrzése, ha közérdekből területelvonásra került sor.
4. Családi művelés alatt álló üzemek támogatása.
5. Termőföld-spekuláció elleni fellépés, amennyiben irreálisan magas vagy alacsony a vételár.
6. Életképes farmok (tanyák) megőrzése, amennyiben a földterület, a gazdasági épületek és lakóház egysége megbomlana.
7. Erdősítési és erdővédelmi célok megvalósítása.
8. Környezet- és tájvédelmi beruházások kivitelezése állami, önkormányzati szervekkel együttműködésben.
E kéthónapos határidő alatt a SAFER felhívást tehet közzé a helyi gazdálkodók körében az eladásra kínált földrészlet megszerzésére. A jelentkezők közül választva a SAFER élhet vevőkijelölési jogával, azaz a törvényben biztosított elővételi jogát egy általa megnevezett személyre engedményezheti.
Az elővásárlási jog gyakorlása esetén a vételár nem feltétlenül egyezik meg azzal az árral, amiben az eladó és a vevő eredetileg megegyezett. Amennyiben az adott körzetre megállapított átlagártól jelentős (legalább 20–30%-os) mértékben eltér a vételi ár, azaz spekulációs célú birtokvásárlás feltételezhető, a SAFER a helyben szokásos piaci átlagáron jogosult a földterület megvételére. Az eladó fél a vételár-megállapításról szóló döntéssel szemben bírósághoz fordulhat, illetve jogosult elállni az adásvételtől..."
Az egyetlen mód, amivel a Fidesz 2014-ben leváltható az lenne, ha az összes többi párt (MSZP, Dk, Milla,stb., kivéve a Jobbikot, mert az a Fidesz természetes szövetségese) összefog, koaliciós pártot alapít és egy pártként indul a választáson. Miniszterelnök jelöltnek pedig Bajnait indítja.
Ha nem így lesz, akkor marad a Fidesz :(
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Ezért írtam a következőt: "...csak jó esély van rá, hogy el fogják barmolni a megvalósítást..."
@DR. INKVIZITOR: csak megjegyzem, h.a magyar mg. Ipari bázisát még Antallék szétverték jórészt.
@Muad\\\'Dib: s mint ebböl is látható, a francia mosell az ottani, évszázados termelési struktura túlélésén alapul. A hazai viszont nem a francia modellt követte már száz éve sem.
@GeoCracker: ja, és nem mellesleg a hazai fölstôke koncentrálódásnak is más, kevésbé piaci okai voltak. S maradtak.
@GeoCracker:
A francia modell pont arra jó, amire a legtöbb hasonló. Megakadályozni bürokratikus eszközökkel a külföldiek mezőgazdasági területhez jutását. Persze nálunk sajnos valószínűleg arra használnák, hogy a haver olcsóbban szerezzen földet. De ez a politikai elitünk hibája, és nem ok arra, hogy ne próbáljunk hasonló módszerekkel védekezni, mint nyugaton.
"A jelentkezők közül választva a SAFER élhet vevőkijelölési jogával, azaz a törvényben biztosított elővételi jogát egy általa megnevezett személyre engedményezheti"

A NER-ről magyarra:
Fabius írása pont erről szól.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: "Nem néztem, hogy a VISSZAKÜLDENDő nemzetei inzultáción szerepelnek-e az adataim. Vonalkód vagy valami faszság, amivel beazonosítható vagyok?"

igen

qr kod van rajta nevvel, cimmel...
@Muad\\\'Dib: Szerintem már el is barmolták. A föld nagyon értékes erőforrás, óvni kell. De most nem ez történik, hanem a normális gazdálkodási tevékenység ellehetetlenítése, a föld elértéktelenítése zajlik. (zajlott). Most pedig a pályázatokkal szépen helyzetbe hozták magukat. Bár a poszt nem erre lett kihegyezve, de az új földtörvényben a bérlő talán 15 év után elővásárlási jogot szerez. Most szépen ki lettek osztva földek havernak, komának, és mire észbe kap az ország, már ők a tulajdonosok.

Egyébként a francia szabályozás éppen azt a célt szolgálja, amit sokan hiányolnak a magyar szabályozásból. A földterületeket védi, nem a gazát, vagy a tulajdonost. A cél éppen az, hogy a művelt területek műveltek is maradjanak, és ne aprózódjanak el.
Egy ilyen, vagy hasonló szabályozásra nekünk is szükségünk lenne, de most éppen az történik, hogy a gazdasági társaságokat, amelyeknek legalább esélyük lenne hatékonyan működni kiszorítják. A földet eddig művelőket kiszorítják. És mindezt arra való hivatkozással, hogy nem kerülhet külföldi kézbe. De a moratórium csak arra szolgált, hogy senkinek már kedve se egyen szólni a pályázatok manipulálása kapcsán. Azt hitték fel sem fog tűnni senkinek, vagy ha mégis, a közvélemény azt hiszi, mindegy, mert úgysem áruba bocsájtható. Pedig hamarosan az lesz, most hogy a megfelelő emberek helyzetbe lettek hozva.
@Muad\\\'Dib: "A francia modell "

ami francia modell most helytallo lennne, az az 1789es. ugyanis eppen a burzsoazia kiepulese tortenik.
@Muad\\\'Dib:
"Az elővásárlási jog gyakorlásának esetei:
1. Helyi fiatal gazdálkodók üzemalapításának előmozdítása.
2. Meglévő kisgazdaságok földterületének bővítése.
3. Mezőgazdasági üzemek méretének megőrzése, ha közérdekből területelvonásra került sor.
4. Családi művelés alatt álló üzemek támogatása.
5. Termőföld-spekuláció elleni fellépés, amennyiben irreálisan magas vagy alacsony a vételár.
6. Életképes farmok (tanyák) megőrzése, amennyiben a földterület, a gazdasági épületek és lakóház egysége megbomlana.
7. Erdősítési és erdővédelmi célok megvalósítása.
8. Környezet- és tájvédelmi beruházások kivitelezése állami, önkormányzati szervekkel együttműködésben.
E kéthónapos határidő alatt a SAFER felhívást tehet közzé a helyi gazdálkodók körében az eladásra kínált földrészlet megszerzésére. A jelentkezők közül választva a SAFER élhet vevőkijelölési jogával, azaz a törvényben biztosított elővételi jogát egy általa megnevezett személyre engedményezheti.
Az elővásárlási jog gyakorlása esetén a vételár nem feltétlenül egyezik meg azzal az árral, amiben az eladó és a vevő eredetileg megegyezett. Amennyiben az adott körzetre megállapított átlagártól jelentős (legalább 20–30%-os) mértékben eltér a vételi ár, azaz spekulációs célú birtokvásárlás feltételezhető, a SAFER a helyben szokásos piaci átlagáron jogosult a földterület megvételére. Az eladó fél a vételár-megállapításról szóló döntéssel szemben bírósághoz fordulhat, illetve jogosult elállni az adásvételtől..."

Na ebben a felsorolásban azt is leírtad, hogy a Fidesz és a Bonsai Duce miért fog megakadályozni minden föld adásvételt. Egészen egyszerűen azért, mert már a pályázatoknál is a poszt elején vázolt haveri kör nyerte meg az eddig pályáztatott földterületeket. Van még kérdésed? Mert nekem már nincs. A haverek megnyerték a "földcsatát", övék a föld a helybeli emberek meg menjenek el jobbágynak az uraságok földjeire. Vagy szerinted a Bonsai Ducét érdekli a helyben lakók boldogulása? Felvilágosítalak, ha eddig nem esett volna le. A Bonsai Ducét egyetlen egy dolog érdekli, az ő és haveri körének meggazdagodása. Minden egyébre magasról tesz, és tenni is fog, míg a narancskomcsik mindent beszopnak amit ő a szájával beszél.
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Ebben a rohadt országban 20 éve az megy, hogy azért ne hozzunk semmilyen szabályozást, mert utolsó tolvajok a politikusaink. Ezért inkább adjuk oda az egész országot a spekulációs tőkének, mert akkor jól megmutattuk.
Nem lenne egyszerűbb szétkergetni a parlamentet?
Következmények:

-zsebszerződések.
-haveri gazdaságok egyszerűbb földhöz juttatása kenőpénzért.
-ármanipuláció kenőpénzért.

...ugyanis a nemoligarchák fogják a háttérből igazgatni a "SAFER" rendszert.

Ja, és ez mind borítékolható, mert ez Magyarország.

Nekünk vannak ám nagyon fasza törvényeink (felesleges újakat alkotni), csak éppen a "haverokkal" szemben valamiért nem alkalmuzzuk őket.

Tróger egy ország ez, mindig mondom.
@Muad\\\'Dib: " Ezért inkább adjuk oda az egész országot a spekulációs tőkének"

orbanek is spekulacios toke, csak eppen ok siman koztorvenyesek. azt nem valasztahtjuk meg, hogy a spekulacios toke befolyasa ala tartozzunk, avagy nem. azt tudjuk megvalasztani, hogy milyen tipusu specialis toke ala tartozzunk. a kinai allamkapitalizmus, az orosz olgarcharendszer, vagy a nyugati tipusu demokratikus elven mukodo kapitalizmusok mintaja valaszthato. orbanek jelenleg az orosz rendszert kovetik a sajat szervezett bunozoi csoportjuk kezere jatszva az eroforrasokat, de a kicsit kemenyebb es diktatorikusabb kinai fele kacsingatnak.

mi viszont a nyugat-europait preferaljuk.
@Muad\\\'Dib: A francia rendszer elsődleges célja nem a külföldiek földhöz jutásának megakadályozása, hanem a spekuláció, a földek feldarabolásának megakadályozása. Lehet külföldiként földhöz jutni ott, nyugodj meg. Amit a fidesz kormány tesz pedig pont ellentétes. A külföldiekkel való riogatást a gondolkodni képtelen droidoknak szánják. Pedig a moratórium menni fog. Csak addigra ők már beleülnek a készbe. És pont azt használták ki, hogy elhiszel nekik bármit, mert ők megvédenek a csúnya külföldtől.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ha valóban az orosz rendszert követnék, nem itt tartanánk. Ugyanis minden épkézláb felmérés szerint drasztikusan emelkedett az orosz életszínvonal, és gazdasági teljesítmény,amióta elzavarták a Jelcin féle alkoholista csürhét.
Sajnos messze vagyunk az orosz rendszertől, meg a kínaitól, meg a nyugatitól is. Semmit nem csinálunk, csak egy helyben topogunk, hogy pár száz tolvajnak, rokonaiknak és ismerőseiknek meglegyen a kellő pénze.
@Muad\\\'Dib: Már megbocsáss, de most éppen az általatok istenített narancskommunisták és eszement vezetőjük hoznak olyan törvényeket, amik a szájuk íze szerint betonozzák be a dolgokat. Korábban, míg ezeknek nem volt 2/3-uk, addig valahol konszenzusos alapon ment a törvénykezés. Azért voltak a 2/3-os törvények, hogy ne egy-egy eszement őrült igényei szerint készüljenek a törvények, ezért volt működőképes alkotmánybíróság, folytassam?
Most a narancsbolsevikok ugyanazt csinálják, amit az elődeik, csak nem kolhozosítanak, hanem a havereknek átjátszanak minden földet.
@Muad\\\'Dib: nem értek hozzá, de korrektnek tűnik - kár lenne elbarmolva összehozni, csak valamiért én is úgy érzem, ez esélyes :-(
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Biztos lehetsz benne, és a narancskomcsik is felírhatnak egy biztos ellenük szavazót a listájukba.
@Muad\\\'Dib: akkor ajanlom, hogy koltozz oda, ha annyira tetszik, mert itt igy, vagy ugy, de nyugati tipusu demokracia lesz.
Ez a nyomott árú föld csak azoknak jó, akik olcsón szeretnék felvásárolni, majd a utolsó-utáni-utáni-utáni EUs halasztás után végre felszabadítják az árát és soxorosáért eladhatják. Tehát ork bánnak és a haverjaiknak. A tulajdonosoknak semmi kép sem!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azért az is szükséges lenne, hogy létrejöjjön ez a koaliciós párt. Egyelőre nem látom nyomát.
@Muad\\\'Dib:

Az a baj, hogy a kibaszott országban egy bizonyos "kaszttól" nincsen tisztességes ember. Aki nem gyári munkás, az korrupt.

Nem csak a politikai szinteken működik ez így, hanem a legkisebb 300 lakosú falu önkormányzatánál is. Tudom, ugyanis az én falumban érdekes módon a polgármester szántói lesznek először belterületesítve.

Az új telkek kimérésekkor a prolik csak a szart kapják, vagy azt sem, mert az önkormányzat összes muftija/külsős haverok mindet felvásárolják befektetésnek, hogy aztán tizenöt év múlva tízszeres áron adják el. Erre is van törvényünk, de mindenki baszik rá, pedig faszán meg lehetne/kellene adóztatni mindet, úgy, hogy elmenjen a kedvük a spekulációtól más kárára. De persze hogy nem alkalmazza az önkormányzat a törvényt, hiszen saját magának/haveroknak nem akar rosszat. Bazmeg.

Vannak törvényeink, csak alkalmazni kellene őket. Megfelelően. A köz javát szolgálva. De nekünk magyaroknak csak és kizárólag az önös érdekek a fontosak. Mi képtelenek vagyunk közösségként gondolkozni.

Hát ezért tróger ez az ország.
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Igen, eddig sokkal jobb volt, lévén meg kellett egyezni több emberrel a lopásról. Megnyugtatlak, hogy az egész parlamentünk ilyen lmp, jobbi, maszop, fityesz egykutya...
@Muad\\\'Dib: egyebkent az orosz modellel annyi csak a gond, hogy az nem mas, mint az allami szintre emelt szervezett bunozes. es lehet, hogy az _atlag_ eletszinvonal emelkedett, de a vilagon keves helyen akkorak a tarsadalmi kulonbsegek, mint ott. es eppen ezert fel fog robbanni. mivel putyinek gengszterodszerekkel, kemeny kezzel uralkodnak, igy fognak elveszni is. egy darabig meg mukodik, aztan amikro felborul a latszolgaos egyensuly es az elegedetlenek elerik a kritikus tomeget es bent lesznek az eroszakszervezetekben is, akkor putyint siman tarkon fogjak loni.

orbannak is azert erne meg jobban demokratanak lenni, mert igy demokratikus modszerekkel lesz levaltva. minnel jobban kemenykedik, annal eroszakosabban es fajdalmasabban lesz levaltva.

ezen kivul itt nem lehet megcsinalni a gengszterallamot, mint a ruszkiknal, sem az allamkapitalizmust, mint kinaban. ugyanis tilos. nincs hozza joguk, hogy ilyet tegyenek.
@Fufo: en bizom benne, hogy mindenki szavaz akire gondol es majd az egybetereli oket...

ha nem, akkor meg ezt erdemeljuk. marmint erdemlik akik ittmaradnak meg ezek utan.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"...de a vilagon keves helyen akkorak a tarsadalmi kulonbsegek, mint ott..."
USA

Tudjuk, itt a nem etikus, de törvényes a módi. Egyébként nekem személy szerint semmivel sem lenne szimpatikusabb, ha finom módszerekkel lopnák szét az országot, ahogy a maszop-szadesz banda tette, kényesen ügyelve a törvényekre, és a finom lelkű demokratákra. Akkor a sok együgyű baromnak kellett vagy 6 év, míg észrevette, hogy mindenét ellopják. Így legalább gyorsabban megy...
@Muad\\\'Dib: nem. az usaban nem. a legnagyobb tarsadalmi kulonbsegek eppen a ket orbani mintaallamban, kinaban es oroszorszagban vannak.

nem vagyok benne biztos, hogy sokaig turom, hogy ennyire nyilvanvaloan az arcomba hazudozz:-)
Vajon ismét bevezetik majd az első éjszaka jogát?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: láttad @Le_Penseur: kommentjét? Ami itt megy, még mindig nem elég a magyarnak, úgy látszik.
Bocs, de mivel én dobtam be a tuzsurlamúros földszerzést nemrég, most juszt is offolok kicsit: ebbe a gennytengerből azért néha kicsillan vanalmi: sportgeza.hu/2012/london/cikkek/ilyen_aprosagokon_mult_szilagyi_aranya/
Nagyon-nagyon szimpi és jófej a srác, amellett, hogy mekkora tehetség.
@Interlock: hat ha nem eleg, akkor nem eleg.

csak akkor basszanak tovabb nelkulem, ahogy azt mondani szokas. en viszem az adomat, a szakertelmemet, a megtermelt gdpmet olyan orszagnak, amelyik megerdemli akkor:-)

nagyon egyszeru ez...

en egyelore azert vagyok itt, mert a szuleim erosen fuggnek a jovedelmemtol.

de igazabol penzt kuldeni is lehet...
es kezd a fidesz es csicskahada bepofatlankodni a komfort- es privatzonamba. aminek ket vegeredmenye lehet. a bekesebbik az orszag elhagyasa.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"orbannak is azert erne meg jobban demokratanak lenni, mert igy demokratikus modszerekkel lesz levaltva. minnel jobban kemenykedik, annal eroszakosabban es fajdalmasabban lesz levaltva"

Lehet, hogy a TEK jelenléte okozza, de kurva bátor a Vezér. Mindesetre nap mint nap provokálja a gondolkodni képes magyar embert.

Lesz össznépi "cérnaszakadás", ez biztos.
@vitéz Thapóccay néma bárány: A Viktornak annyi dolga van, tudod. Apukád és pár hasonló cipőben járó kollégája nem akarná őt meglátogatni e célból??? " A nyár heves, a kasza egyenes"-jelszóval.
@Muad\\\'Dib: Felteszem az egyenes kérdést. Neked, ami itt folyik, az tetszik? Jól érzed magad?
@aritus: Nézd, Kumin új seprőjének a szálai ők. Ez a dolga, hogy ilyen csimbókokat egybecsomizva idebasszon, azok meg sertepertélnek - mi a gond? Látjuk legalább, melyik téma, milyen ijedelmet generál a pártbizottságban. Szerintem kurvajó lakmuszpapírok.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Minen lakosra nem juthat TEK-es. És azoknak is van családjuk, aki szív. Líbiában sem védte meg Kadhafit még az Angyalok Serege sem. Pedig azok durvára kiképzett harci nőstények voltak! fn.hir24.hu/vilag/2011/02/22/ok_kadhafi_szuz_angyalai/
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: na igen..
a tek konkretan varosi gerillaharcra kikepzett kulonleges egyseg. nem terroristaelharitok. a kerdes az, hogy ha ugy alakul a helyzet, elegen lesznek-e egy osszeuropai hadero ellen. mivel ~800 forol beszelunk, hiaba a high-tech.
Ó, milyen gyönyörű magyar legény ez a Szilágyi Áron!

Nemes arcél, kifejező, parancsoló kék szemek, gyönyörű metszésű ajkak. Eme jellegzetességek alapján megállapítható, hogy alpinid és nordo-baltoid tulajdonságok keverednek benne.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

hirportal.sikerado.hu/images/kep/201203/szilagyi_aron.jpg
Ezeket alapból akasztani kéne de ha külföldieknek adják majd el a földet akkor méginkább.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: valahogy így. Én 2014-ig adtam haladékot magamnak, és az, hogy utána megyek, vagy maradok, az az irányon fog múlni. Tőlem király is lehet Orbán, vagy nyóckettedes győztes valaki más, nem érdekel - '14-ben megsaccolom, hogy mire felnő a gyerekem, mi várható az országtól, és ha nem tetszik a "látomás", lelécelek innen egy életre.
Nem ez lesz az első ország, amelyik eltűnik a süllyesztőben, bár nekem kétségkívül ez fog a legrosszabbul esni - de ha itt a tömeg fel akar oldódni a semmibe, hát hajrá.
@aritus: Ezt szerintem mármost tudják, feliratkozás nélkül. Pl. rólunk tuti, hogy tudnak biztosat - nem egy kis pimf kerületben - mert soha nem kapok narancsos propagandaanyagot. Innen is csókoltatom őket!!
@Muad\\\'Dib:
Ez is egy tipikus attitűd a részedről/részetekről, aki hozzád merészel szólni az vagy tudatlan, vagy nem olvasta végig amit írtál, vagy nincs képben semmilyen formában.
Ugyanúgy viselkedsz mint a gazdáid, gőgös, pökhendi, lenéző stílusban, nem hiába ők tartják a pórázodat.
Próbálj meg felnőni a 21. századhoz és ne a múltban keresd folyton az önigazolást a saját butaságaidra.
@kotov:
Gratulálok az olvasási készséghez. Nyilván elolvastad a következőket:
"...csak jó esély van rá, hogy el fogják barmolni a megvalósítást..."
"...Persze nálunk sajnos valószínűleg arra használnák, hogy a haver olcsóbban szerezzen földet..."
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Kisasszony!
Töltse le az összes kedvencét, montázsoljon belőlük háttérképet, vagy képernyővédőt, oszt' nézegesse 24/24, bugyicseréről ne tessen közben megfeledkezni. De ez itt kurva unalmas. Mit szól a földügyletekhez? Semmit. Mit szól a választási törvény módosításához? Semmit. Mit szól egyáltalán azon kívül, hogy olyan férfiakról ábrándozik, akik az Ön számára elérhetetlenek? Semmit. És ne mondja, hogy nem elérhetetlenek, mert akkor közös fényképeik lennének.
Elég. Érti? Elég. Magának igen nagy szerencséje van, hogy nem én vagyok a férje, mert már bizony asztalt törnék azon a buta fején, de minimum úgy felpofoznám, hogy minden ütés után a fal adja a másikat. És mielőtt visítva kikérné magának, hogyan mernék én megütni egy nőt, nos, lelkes híve vagyok a női egyenjogúsági mozgalomnak, és azt tartom, hogy a végleteken túl buta, és idegesítően értetlen nőket pont ugyanúgy pofán lehet verni, mint a hasonlóan satuhülye férfinépet. A szentségit má' neki, na.
@Interlock: "Nem ez lesz az első ország, amelyik eltűnik a süllyesztőben, bár nekem kétségkívül ez fog a legrosszabbul esni"

nekem is, de mivel meg kb 40 ev es en is eltunok a sullyesztoben, igy igazabol meg fogok tudni alkudni az esemennyel.

majd dobok egy viragot az orszag sirjara.
@kisa: de a korábbi inzultációkat kb 1 millán küldték vissza, tehát aki ezt a legutóbbit nem, arra személyesen rá lehet erősíteni, és szíves szóval kecsegtetni, hogy csak a fidesz.
Az a 600 ezer szerintem se kóser, egy hónap után volt majd 400 ezer, majd rá két napra már újabb 600 ezer, na ne.
Egyrészt a visszaküldési hajlandóság mindig az elején nagyobb, azaz, akinek szándékában volt visszaküldeni, az az elején visszaküldi. Minél több idő telt el, annál jobban csökken a válaszolási hajlandóság.
Másrészt, már javában benne voltunk a nyárba, július közepe volt, Budapest üres, sosincs dugó, szóval marha hihető, hogy hipp-hopp a semmiből pár nap alatt újabb 200 ezer válaszoló.
Harmadrészt, ki ellenőrzi ezt, hogy mennyi érkezett vissza? A tartalmukról nem is beszélve. Most csak a darabszámot értve.
@Interlock:

Néhány egészen apró szépséghibától eltekintve tökéletesen elégedett vagyok a második Orbán-kormány teljesítményével. Ha Orbán Viktor gigantikus nemzetépítő munkájából ki kellene emelnem a legfontosabb alkotóelemet, akkor az a népművelő, nemzettudatot erősítő, identitásformáló szándék lenne. A mi családunkban mindenki csodát várt Orbán Viktortól és ma, két évvel a választások után, elfogulatlanul megállapíthatjuk, hogy a csoda csakugyan bekövetkezett.
@zsaruvér: ezzel , nem is tudom miért késlekedtek eddig
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: A szociálisnál volt a vonalkód, tehát már abból van egy kubatov listájuk, hogy AZT ki nem küldte vissza. A mostaninál meg lehetett adni egy "meghatalmazást", hogy bármikor megtalálhatnak nagyon fontos szórólapokkal, információval, csak add meg a neved, címed, emiledet stb.
Tehát aki visszaküldte, de köszöni szépen nem kér belőlük, az is nyilván jegyezve van, de a többség nyilván megadott mindent (mert feltételezem, erre az inzultációra már leginkább tényleg csak a droidok válaszoltak), tehát vonalkód nélkül is megvan nekik az info, ami kell a kubatov lista frissen tartásához.
Az egész konzultációsdi a kubatov lista bővítése, pontosítása, aktualizálása miatt lett kitalálva. És jé, milyen szerencse, nem a fidesz pártkasszából kellett finanszírozni, az alsó hangon egyenként 1 milliárdba kerülő lista bővítést, hanem közpénzből. Okosak ezek a fiúk, csak gusztustalanok.
Egy múlt heti lapinterjúban Szőcs Géza, a volt kult. államtitkár, akit barátságuk alapján tett pozicióba, finoman fogalmazta meg az alábbiakat:
"annyit el kell mondanom: Orbánra olyan roppant teher nehezedik, hogy nem tudom, visszaengedi-e valaha a privát életbe. Mert ő ott már csak vendég.
Az állóképesség, a koncentrálókészség, amit bemutat, felzabálja a belső energiáit és ennek ára van.
Valószínűleg a privát életből vonja el a tartalékokat.
Ami pedig a barátságot illeti, én azokat az éveket várom, amikor mindketten kilépünk a politikai térből."
Hát Géza, mi is, ezerrel.
És remélem, a többi "barát" is vele együtt megy a picsába.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Meggyőződésem, hogy Te egy karikatúra vagy, most ennek ellenére tahótlanítlak :)
@Muad\\\'Dib:

Ez lefordítva a magyar viszonyokra még rosszabb, mint a mostani törvényjavaslat.

Képzeljük el, hogy a hazai SAFER az elővásárlási jogával élve kijelölheti a vételre jelentkező gazdák közül a számára megfelelőt, aki tehet piaci ártól 20-30%-ban eltérő ajánlatot.

De fasza lenne. Ha nem úgy működne a hazai gyakorlat ahogy működik, talán lenne benne ráció, de így nincs.
@Fabius:
Ebben egyetértek, csak épp az a kérdés, hogy akkor hogyan tovább? Ne csináljunk semmit, és reménykedjünk, hogy majd a spekulánsok megértőek lesznek, mert hülyék a politikusaink, és van már elég bajunk így is?
@Muad\\\'Dib:

Nem lenne egyszerűbb szakmai szervezetek kezébe tenni a döntést? Úgy értem nem látszólag, hanem tényleg. A BNPI pályázatok előtt volt egyeztetés a Mezőségi Gazdakörrel, készült ajánlás is, csak aztán a végeredményt meg lehet nézni. A szakmai szervezet ajánlása ellenére kapott földet az összes haver, műkörmös, és adótartozás listán 10 millió feletti tartozást görgető vállalkozó is.
@Muad\\\'Dib:
Ja és azért mert a francoktól jön, már jó is?
Egyébként az egész feliratkozósdinak, a vacillálók kizárása a célja. Hiszen így tényleg 20% dönthet és az átrajzolt választási térképek miatt, nem lehet nagy probléma a választásoknál.
CSak a fidesz, ez a mottó mindig is.
@Fabius:
A szakmai szervezetek remek ötlet, csak épp ott is felmerül a kérdés, hogy milyen szakmai szervezetről beszélünk. Valamilyen ellenőrzési jog nem véletlenül van a franciáknál is, a jó megoldás egy olyan szervezet lenne, ami állami felügyelettel, de szakmai delegáltakkal működik. Sajnos nálunk ebből is rögtön politikai botrány lenne, lévén minden szakmai társaság a saját strómanjait akarná beültetni, és egyből politikai okokat hozna fel, ha nem ő kerülne be.
@Muad\\\'Dib:

De, csináljunk. Basszuk ki a MAGOSZ-t a picsába, hozzunk létre egy országos szervezetet a regionális érdekvédelmi csoportosulásokból, és régiónként adjuk az ő kezükbe a döntést. Rendezzék le a helyi gazdák egymás között az ilyen ügyleteket.

De egy ilyen szabályozásba az oligarchalobbi belesápadna.
Kicsit Off.

Nem lesz nyugdíjreform, az egyéni számlák tervének is vége 2012. 7. 30. 05:00|Utolsó módosítás: 2012. 7. 30. 09:42|Gazdaság » Gazdaságpolitika

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nem-lesz-nyugdijreform-az-egyeni-szamlak-tervenek-is-vege-381579
@Muad\\\'Dib:

Nálunk az állami felügyelet csak annyit jelent, amit a BNPI pályázatoknál is jelentett: a későn ébredő haverok miatt visszavonatunk egy érvényes pályázatot, az új fordulóban meg magasról leszarjuk a helyi mezőgazdasági szervezet ajánlásait.

Így minek?
@K.Tomoceusz:
Pedig ez a Jakab főgazda naggyon kilóg a Szentfityesz Családból.
Történt egyszer, hogy ez az erkölcsi mintapéldány beteget jelentett otthon(valahol vidéken), kedves feleségének. Az meg lélekszakadva felrohant Pestre, és a szolgálati képviselői lakásban Jakabgazdát egy meztelen lehányzó hegyiben rajtakapta, amint épp családegyesítésen dolgozott.
hehe. De ezt mindenki ismeri, s annak idején Tótavé remekül(gyilkosan) megírta, de elveszett a linkem.
Helyette:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/20070802/titkarnojevel_kapta_rajta_jakab_istvant_a_felesege/
@Fabius:
Sajnos jelenleg valóban.
Viszont ideje lenne már mindenkinek megérteni, hogy azért, mert képtelenek vagyunk normális vezetőket választani, még nem kell automatikusan elutasítani mindent, ami állami. Borzalmas látni, hogy a legvadabb amerikai modell szerint gondolkodik itt a rengeteg ember, minimális államot követelve, miközben abszolút eltérő modell alakult ki Európában. A civil érdekképviselet, és a szakmai érdekképviselet lenne a megoldás, csak épp nálunk nem csak a fejétől bűzlik a hal. Amint megjelenik egy civil társaság, nem telik bele egy év, és már azon agyalnak, hogy is lehetne pártot alapítani és beülni a jóba...
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: ritkán hallom Szíjjártót beszélni, de ez most nagyon olyan volt :-) Mindenesetre köszönöm, legalább őszinte.
Néhány megjegyzésem azért lenne:
- népművelő: majd ha több, normálisan megfizetett tanár lesz, mint amennyi manikűrös
- nemzettudatot erősítő, identitásformáló: a nemzetnek az egyet nem értők is részei, sőt, ha valami előre vihet, az a kételkedés (vagy azért, mert egy korrekt indoklás rávilágít a kétkedő tévedésére, vagy azért, mert a másik fél, vagyis a kormány, elgondolkodik, és azt mondja: basszameg, tényleg...)
- szándék: jaa... olyanom nekem is van. De míg nekem ez tökéletesen elég, annak, akinek kétharmada van, még valamire szüksége lenne: hozzáértésre.

Ön téved, amikor azt mondja, elfogulatlan a véleménye: nem lehet az, hiszen komoly elvárásai voltak Orbánnal kapcsolatban (csodavárás, ugyebár), így Orbán tévedéseinek beismerése az Ön hitében végezne rombolást, márpedig Ön rendes hívőként ettől irtózik. Legyen tárgyilagos, és ismerje el (kimondani nem muszáj), hogy Ön az elfogulatlan véleményalkotásra Orbán tevékenységét illetően nem alkalmas.

Egyébként sokan, olyanok is bíztak az okosan használható felhatalmazás erejében, akik végül nem a Fideszre szavaztak, vagy akár nem is szavaztak. Jórészt tőlük lehet olvasni az "ezt már nem gondoltam volna" jellegű kommenteket, és hát vannak épp elegen, ahogy látom. Én azt tartom kisebbfajta csodának, hogy ennyivel beérik.

Mindenesetre, látja, tud maga rendesen is válaszolni, én az Ön helyében jó szokásként ragaszkodnék ehhez.
@aritus: Elrendelték a trollinváziót, mert Varánusz és ez a blog veszedelmes főellenség.
Pl. a HVG-n Tótát is tönkretették a bértrollnokokkal.
@Muad\\\'Dib:

Nem csak az államon van itt a hangsúly, nem a feltétlenül civil és szakmai szervezeteken, sokkal inkább a megfelelő embereken.

Ha megnézed, a civilszervezeteknél is megvan a milliárdok fölött bábáskodó hivatásos állami főcivil, a szakmaiaknál is van MAGOSZ.

Meg vannak az olyan emberek, mint Sárvári Attila Mezőségi Gazdakör titkár, aki a személyes pártszimpátiája mellett szarik a politikai szempontokra, szájal a szakmai szempontok háttérbe szorulása miatt, és habozás nélkül szembe megy Orbánékkal.

Na, az ilyen Sárvári Attilákat kéne egy szervezetbe összegyűjteni.
@Muad\\\'Dib: Dehogy amerikai modell.

Négy éve ilyenkor éppen a svájci modellt népszerűsítetted, mint a többi fidesznyik.

Megtudta boldog-boldogtalan, hogy az államnak semmi joga dönteni 300 forintról se, mert minden kérdésben meg kell kérdezni a népet.

Közvetlen demokrácia napi szavazással.
Svájci modell.

Mondjuk az emútnyolcévben tényleg évente volt valamiről országos szavazás.

De megmondtátok, fidesznyikek, hogy 2010-ben már csak egyszer kell elmenni szavazni és soha többet.

Hát, ez az egy igéretetek, amit be is tartotok.
@Muad\\\'Dib: ". Amint megjelenik egy civil társaság"

amint megjelenik az allam.
a civil tarsasagokkal semmi baj. eppenhogy a civil tarsasagoknak kellene szigoru felugyelet tartani egy igen minimalios allamot. ugyanis minnel nagyobb az allam, annal nagyobb a korrrupcio. egyszeruen az allam a korrupcio forrasa. es mindig is az volt es mindig is az lesz. azok akarnak nagy allamot, akik lopni akarnak. az adofizeto allapolgaroknak teher az allam. minnel nagyobb, annal jobban korlatozza a gazdasagot korrupt mivolta es tulzo igenyei miatt, valamint az allam hajlamos a szereptevesztesre es azt hiszi, barkinek is az eltartoja, ezzel szemben az allam csakis eltartott lehet. es az eltartott az huzza ossze magat olyan kicsire, amilyen kicsire csak tudja.
@rdos: nem is gondoltuk egy fel pillanatig sem, hogy lesz..:-)

ezert is tartottam en meg a manyupomat. orbanek meg menjenek az enyveskezu, barcabitrorlo, lotolvaj kurva anyjukba.
@K.Tomoceusz: lesznek meg valasztasok es bukni fog meg a fidesz. ha kell, nato-kontingens fogja letolni orban torkan a demokraciat. puskatussal.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Nem lesznek.
A NATO a jugókat is csak akkor mentette meg sajátmaguktól, amikor már tíz éve ölték az embereket.
Tíz év Orbániában, az szikes sivataggá tezsi ezt az országot.
Orbán papa sukorói hercegi kastélya lesz az egyetlen lakott hely.
Különben csak a szél fütyül.

Addigra a kutyát se fogja érdekelni, hogy mi van itt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ez nem teljesen igaz. Állam és állam között óriási különbségek vannak. Ráadásul az európai modell a gondoskodó szociális államon alapul, ami önmagában kizárja a minimális államot (ahogy nyugaton sem minimális az állam, ahogy az EU is egy bürokratikus óriás). Az a modell,ami tényleg minimális állammal számol (lásd: USA, ami mellékesen vicces, mert közben meg folyamatosan tapos a szabadságjogokba) egy hosszú folyamat során alakult így ki. Nem lehet egyik napról a másikra kihúzni a talajt az emberek alól, még, ha ez is az ideális út.
@K.Tomoceusz: sajna ennek nagyobb esélyt adok én is, mint a Sipi forgatókönyvnek...
@Fabius: Bocs az OFF-ért de megszületett a gyors és határozott döntés Csanád ügyében.

A Jobbik lemondásra szólítja fel Szegedi Csanádot

jobbik.hu/rovatok/ep-k%C3%A9pvisel%C5%91ink_h%C3%ADrei/a_jobbik_lemond%C3%A1sra_sz%C3%B3l%C3%ADtja_fel_szegedi_csan%C3%A1dot

"A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot - jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.

A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban. Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez.

Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen "Szegedi Csanád uniós pénzeket ajánlott fel az azóta elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt - mondta az ellenzéki pártvezető."

Úgy néz ki hozták az elvárhatót, amiről már te is beszéltél korábban.
@K.Tomoceusz:
Biztos valahol láttad, hogy én fideszes vagyok, csak mutasd meg nekem is, merre. Az nem titok, hogy jobbikos voltam a választások előtt (szerencsére időben láttam, hogy ők is csak pénzgyűjtésre mennek), de fityeszes, az nekem új.
@K.Tomoceusz: "A NATO a jugókat is csak akkor mentette meg sajátmaguktól, amikor már tíz éve ölték az embereket."

jugo nem volt nato tagallam, vallalt kotelezettsegekkel...

ha itt orbanek katonai puccsal - a tek felhasznalasaval - akarnanak diktaturat letrehozni, siman bevonulnanak. plane,hlgy a nato tagallamisagrol demokratikus nepszavazas dontott. es a nato nem az orszagot, hanem a demokratikus allamot vedi amelyikkel szerzodest kotott. arrol nem is beszelve, hogy orbant amugyis nagyon figyelik most, leven nato tagorszakgent a nato foellensegeivel - oroszok, kinaiak - kurvulgat a kis szopos. nem fogjak hagyni, hogy itt egyszercsak atugorjon a masik oldalra.
@Gábriel angyal:

Nagyon helyes, ebben az esetben ezt így kell. Kíváncsi leszek Szegedi mit lép.
@Fabius: Tartok tőle, hogy ragaszkodni fog a zsíros EP székhez.:(
vad családfa kutatás kezdődik a jobbikban és éppen ez lesz a vesztük.
@Fabius: @Gábriel angyal:
Ugyan már, az egész bohózat egy egyszerű belső hatalmi harc. Novák Elődke és körei, kontra Szegedi és bandája. Ha Szegedi el lesz takarítva, Vona lesz a következő célpont...
ezt megtehetnék batukánék is, érdekes lenne a párttag ősök véget nem érő felsorolása
@Muad\\\'Dib:

Én a magam részéről a hatalmi kakaskodásukat pont leszarom. A Szegedi ügyből lényegesnek egyedül azt tartom, hogy magyarországi párt kirúgja sorai közül azt, aki korrupciós ügybe keveredik.
@Muad\\\'Dib: Ezzel kapcsolatban egy elég érdekes cikk. :)

radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/07/zsidobotrany.html

"Ami mostanában zajlik a Jobbik körül, az egyáltalán nem szokatlan a pártokban. A kommunisták simán és szakszerűen felakasztgatták egymást. Gyurcsány ma is külön pártot vezet az ellen az MSZP ellen, amelynek a zászlója alatt korábban miniszterelnök volt. A Fidesz liberálisnak indult, Orbán egyenesen a Liberális Internacionálé alelnöke volt. Emlékszünk még Fodor Gáborra, aki alapító tag volt a Fideszben, majd egyenesen az SZDSZ-be hurcolkodott át? Vagy ott volt Wachsler Tamás. Az MDF-ben a Csurka-ügy, aztán a Kónya-féle MDNP, vagy a végén a cirkusz, amiben talán még ma is pereskednek saját magukkal. A Független Kisgazdapártról már nem is beszélve. Az ilyesmi tehát nem kivétel, nem specialitás, hanem valószínűleg szervesen hozzátartozik a pártkialakulás folyamatához."
Kicsit off, de nem igazán.
Érdemes elolvasni:
orulunkvincent.blog.hu/2012/07/30/magyar_bloggerek_kofaragok_es_balett-tancosok_allasfoglalasa#more4686487
Csatlakozom a kőfaragókhoz, belett-táncosokhoz, bloggerekhez.O:)))
Sem az Unió, sem a NATO nem fog itt lószart se' csinálni.
Az Unió azért nem, mert amíg dől hozzájuk az itt befektetett lóvé, addig mint emberkedjenek ?
A NATO meg azért nem, mert semmi dolguk velünk. Lehet, hogy vannak feléjük kötelezettségeink, de abból még ezidáig nem nagyon teljesítettünk semmit. Többször felszólítottak már bennünket nagyobb szerepvállalásra, de ezidáig még minden ilyesmit elcigánykodtunk. A NATO-ból azért nem hajítottak még ki bennünket, mert nincs rá jogi lehetőség a NATO alapokmányban !

Itt az Orbánék-féle rablótársaságtól csak úgy lehet megszabadulni, ha a népek az utcára mennek, mint 56-ban. Csak most ez a kis gennyes törpe nem fog tudni kihez fordulni segítségért. Akkor aztán elfújnak 2/3-ot, tákolmányt, oligarchákat, mindent. ár attól félek, hogy ha itt lenne esetleg egy valódi forradalom, vagy polgárháború, akkor pont Orbánc lenne az első, aki kiugrana külföldre, onnan ugatna visszafelé, megvárná, míg mindennek vége, aztán visszajönne és ugyanott folytatná, ahol abbahagyta.
Amúgy meg, mi magyarok gyáva szaralakok vagyunk még ahhoz is, hogy távolról bedobjuk a Miniszterelnöki Hivatal, vagy a Parlament ablakait. Nem hogy közösen, együtt felkelnénk ez ellen a rablóhadsereg, meg a tolvaj oligarchák ellen.
@Fabius:
Legalábbis azokat, akik vannak olyan bénák, hogy lebukjanak, vagy lebuktatják őket...
@Zus: hat akkor meg lelepunk es itt marad az orszag orbannak, a sleppjenek es a csicskainak, akik hajlandoak szolgalni neki.

es lesz egy orban sujtotta ovezet. fehermagyarorszag. beloungrija.

aztan majd korbealljuk es kirohogjuk. es azokat is, akik maradnak es hagyjak:-)
Nyert helyzetnek tekinti a fityesz a mostani állapotokat, igazolva, hogy jó úton járnak, semmi nem fog változni, semmi nem lesz átgondolva, az akku. töltése után friss erővel, megy tovább az őrület és a rombolás. Megeggyezés pedig még bizonytalanabb lesz minden téren, hát még az IMF/EU területeken, ebbe beleértendő a föld, bíróság, és egyéb demokratikus úri huncuttságokat is.

Újabb rekord: 280 forint alatt az euró
Pénteken elért idei csúcsához képest hétfőn tovább erősödött a forint, az euró jegyzése 280 forint alá csökkent.

hvg.hu/gazdasag/20120730_forint_arfolyam_euro
@Zus: akkoriban egyértelműen kijelentette a zeu, hogy nekünk magunknak kell kibrusztolni, tenni érte, ha valami nem teccik.
A békamenetre összetrombitált és összehordott tömeg sajnos meggyőző volt, hogy állnak még jócskán a törpe mögött. Ezért aztán szinte azt sugallták, tessenek forradalmat csinálni a "nép"-nek és saját kezűleg kizavarni jól felépített labirintusából ezt a hörcsögöt.
Csak beérik előbb-utóbb a fejekben a vetés...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: kár hogy mindenki aki akarna, nem tud elmenni, ezért vagy azért, és ezen okból, azon kevés ittragadt emberen fog még és még több droid élősködni, hogy meddig, ez kérdéses.
@Fabius: és meg is nyerted a fogadást. ;)

Hiába szólította fel rá az elnökség,
Szegedi nem adja vissza a
mandátumát
Hétfői hatállyal kilép a Jobbikból
Szegedi Csanád, de "valószínűleg"
nem adja vissza európai parlamenti
képviselői mandátumát, amire a
párt országos elnöksége
felszólította. Erről Szegedi Csanád
nyilatkozott az MTI-nek hétfőn.

kuruc.info/r/2/99356/
@Cirbolya_sentinel: mindenki a sajat szerencsejenek kovacsa....

van meg hatra cirka 500 nap. az alatt meg lehet tanulni egy nyelvet....
sot.. akar kettot is.
@Spániel: es ha valaki nem akarja ezekkel la szardarabokkal osszemocskolni a kezet?

egy csicska anyabaszo fideszes miatt szenvedjen a lelkiismeretem eletem vegeig, mert orban miatt kitaposom a belet? egy ilyen hulladek alfaj miatt erezzem szarul magam?

szopogassak a viktorukat ezek a nimandok nelkulem, aztan eljenek jol abbol amit a szajukba spriccel..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ők nem ilyen finnyásak, röhögve kitörlik velünk a seggüket naponta.
@Spániel: mert mint fentebb irtam, alantas, aljas emberek. onkentes untermensch, akik maguk valasztottak az alacsonyabbrenduseget.

en kulonbozni akarok toluk. es a tettek minositenek...

persze az mas kerdes, hogy mi lesz akkor amikor mar nincs lehetoseg el-, le-, vagy hatralepni...
@Muad\\\'Dib:
Amennyiben az orosz rendszert követnénk akkor a most regnáló NER társak már régen golyóval a szemük között rohadnának a föld mélyén.
@Gábriel angyal: Kezdődik a cicaharc a zsíros állásért. Ez viccesebb lesz, mint az mdf-bokros add vissza a babaruhám harca.
@Fabius:
Azért te sem gondolod komolyan, hogy azért rúgták ki mert korrupciógyanúba keveredett?
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "A csoda csakugyan bekövetkezett"Kérdésem:Milyen előjellel + ?, vagy - ?. Közgazdasági szabályok szerint is mindkét irány eredményt fejez ki, kérdés,hogy progresszió, vagy dekadens.
@Muad\\\'Dib: @Gábriel angyal:

Akár hogy is srácok, de a moslékosdézsa szagának ellenállni képtelen jobbikos képviselő elég nagy csalódás lesz a "majd mi nem leszünk olyanok" szólamban hívőknek. A párt tudja ezt csökkenteni valamelyest a kibaszás tényével és a visszahívás körüli hangoskodással, de a népszerűségvesztés így is kézzel fogható lesz.
@Fabius: Ne legyél már annyira naiv, hogy elhiszed, hogy a kirúgásának köze van a korrupcióhoz vagy a zsidóságához! Ez egy jól megkomponált belső harc újabb epizódja. A szokásos széljobb szétverdesi önmagát tünet megnyilvánulása. Ebből levezetni azt, hogy korrupcióellenesek lennének butaság lenne. De te nem vagy buta, ugye?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: én nem ilyen puskás-lövöldözős közelharcos forradalomra gondoltam. Mi kell még ahhoz, mikor lesz annyira tele legyen a töke a zembereknek, hogy a saját közegükben - igen, ébresztő vidéken is és tömegesen - buzduljanak már végre fel, ne csak a pesti pógárokra hagyatkozva várják a sültgalambot.
Gyurcsit hogy legyalulták ezek a kedves, jóaracú és jóillatú /Kossuth téri/ népek fél év alatt?
Ez EU-nak az volt sugallata, nyírjátok ki magatok, mi meg éppen másfelé nézünk.
a társadalmi különbségekhez egy csepp adalék:

Ázsia nélkül bajban lenne a luxusipar

A feltörekvő piacokon, de főleg Kínában a luxustermékek iránti fokozódó kereslet megdobta például a Louis Vuitton, a Dior, a Givenchy és a Fendi márkákat birtokló LVMH konszern, a Guccit tulajdonló PPR csoport és a L’Oréal eladásait és a nyereségét is az év első hat hónapjában.

hvg.hu/kkv/20120730_luxusipar_azsia

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: a nyelvkérdés a legkevesebb, én másra gondoltam, pl. amit te is említettél, az azért cseppet megnehezíti a helyzetet...
@sanyoka:

De, komolyan gondolom. Szegedi származása legfeljebb a szűken vett tagság egy részének gond. A korrupciója az összes jelenlegi és látens szimpatizánsnak az.
@Spániel: ma is kijelentené az EU, de a NATO is, ha lehet, még egyértelműbben.
És ez így jól is van. Ha beavatkoznának, senki le nem mossa róluk a gyarmatosítási szándékot, ami sem nekik nem hiányzik, sem pedig nekünk (itt kószáló idegen hadseregeknek következményei szoktak lenni).
Ez a mi évtizedek óta ellazáskodott, halogatott vizsgafeladatunk, és vagy fel tudunk nőni önerőből kultúráltabb országok szintjéig, vagy nem is érdemes foglalkozni velünk. Senki máson nem múlhat, és nem is fog múlni, csak rajtunk. Már aki itt marad.
@Fabius: hát igen, az ördög mindig a részletekben van elrejtve.
Pl. lehet-e bírósághoz fordulni, mint a francia példánál, ha nem tetszik a "mezőgazdasági igazgatási szerv" döntése? Pontosan milyen szervezeti rendszerbe lesz betagozódva ez az igazgatási szerv? Mitől lesz független, mi alá tartozik stb?
Pontosan mi alapján hozza majd meg a döntéseit, mert (idézve megint a Mancsból) "Igazából azt se tudjuk, ez a tv.javaslat afféle jogalkotási tréfa, vagy valamilyen messzebbre mutató startégiai harc része? - mondta a nemzetközi gazdaságjog elismert szakértője.
A fogalmazó úgy hajigált a szövegbe olyan fogalmakat pédául, mint "bevétel", "éves bevétel", "jövedelem", mint bolond pék a bitangtésztába a maradék lisztet - hogy ezeket közgazdasági, adózási, vagy valamilyen más értelemben használja-e, sehol nem derül ki. A szöveg családi gazdaságokról beszél, miközben ezen mást ért a családok védelméről tavaly elfogadott jogszabály, és mást az adózás rendjéről szóló szabályozás. Még saját fogalmi rendszerét sem tisztázza tehát, a polgári jogot pedig soha nem látott mértékben erőszakolja meg."

Ha tehát ennyire zavaros a törvényi alap, mi alapján, hogyan is dönthet majd az a biz. mezőgazdasági igazgatási szerv? És akkor most a legjobb indulattal közelítem meg a kérdést, mert felteszem, hogy törvényesen, szabályosan, nem pedig uram-bátyám alapon akar majd dönteni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Felőlem verdessék szét magukat, én nem fogom siratni őket :-)

Ettől függetlenül mégis azt gondolom, a Jobbiknak Szegeditől megszabadulni elsősorban az uniós pénzes korrupció miatt érdeke, emellett a belső hatalmi tolongás legfeljebb másodlagos.
Két cím az indexről, de biztos nincs közük egymáshoz: "280 forint alatt van az euro" közvetlenül alatta "Orbán megkezdte nyári szabadságát". Csak én vagyok ilyen gonosz, hogy ezt a két hírt összekapcsolom Esetleg más is így gondolkozik?
@Interlock: stimm, erről van szó, társadalom evolúció, vagy meglépjük a lépcsőket, vagy csááá, ennyi volt, és a többi néma csend
@Fabius: hisztike euképviselônôsködése se sokat ártott.
@Fabius: és szerinted a "jelenlegi és látens szimpatizánsok" zöme elgondolkodik majd azon, hogy színielőadást lát, vagy az igazságot? Nem hinném. Jó lesz nekik a kincstári magyarázat, lehet vele rázni a rongyot, "A Jobbik az egyetlen párt, amelyik..." fedőnévvel.
@Cirbolya_sentinel: Olyan vagy! A nemzetközi helyzet fokozódik, a kormányunk azon dolgozik, hogy Európa közepén teljesen ázsiaiakká váljunk, te meg elvárnád, hogy mindenféle csip-csup ügynökkérdésekkel foglalkozzanak? Mindenre nem lehet idejük. A vezényló akkumulátortöltésen van, nélküle pedig tudod jól, hogy még hangosat finganiuk sem szabad.
@aritus:

Bírósághoz fordulni mindig lehet. A "szerv" döntését meg lehet támadni, ami a hazai jogszolgáltatási gyakorlatot ismerve évekig elhúzódik. A példánál maradva lehet bizonygatni, hogy az üres hátoldal nem számít külön aláírandó oldalnak és satöbbi.

De a törvényszöveg ezen kívül is ezer sebből vérzik, alapjaiban szar. Itt feljebb kiveséztük Muaddal mi lehetne a megoldás, de az a jelenlegi állapotok mellett elképzelhetetlen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem dehogyis. A korrupció ellenesség, valamint a belső hatalmi harcok teljes hiánya kizárólag csak ballib pártok szerves velejárója. :))
@Fabius: valamint itt többen rámutattak, hogy a SAFER egyik feladata, hogy megakadályozza a föld túlságos felaprózását.

Ellenben a mi földtörvény tervezetünk:
"A kormányzat az úgynevezett földművesek, családi gazdaságok, kistermelők birtokrendszerét akarja támogatni (teszem hozzá, csak szavakban, de ez másik történet, nem a tv.tervezet)- a jelenleg a földek 67%-át használó versenyszféra arányát pedig drasztikusan csökkentené. Még akkor is, ha ebbe belerokkan a mai hazai árutermelő, versenyszerű körülmények között üzemelő nagygazdasági szektor - és jó néhány cégszerűen üzemelő családi gazdálkodás is. Az esztelenül korlátozó földjogi szabályozás miatt a banki pénz is menekülni kezd majd az amúgy is tőkeszegény ágazatból. Az üzemszabályozási felső határ (az a bizonyos 1200 hektár) ugyanis egy komolyabb beruházás - mondjuk egy ezerállatos szarvasmarhatelep - esetén fedezetelvonással lesz egyenlő, ha nincs saját takarmánytermő terület, nem lesz jövedelem, és nem lesz banki törlesztés sem. Az elképzelt új rend - miközben a kormány a családbarát kormányzásról öblöget - lényegében formális válóperek sorát generálhatja, mint egykor a Kádár-féle időkben volt divat egy engedélyezett nyaralóért, másik lakásért...
És ráadásul már készülnek a BELFÖLDI zsebszerződések is.
(Mancs)
@Interlock:

Kövezzetek meg érte, de mikor politikusi korrupcióról beszélünk a " bezzeg a Jobbik kibaszta a korrumpáló politikusát" szöveg nekem is megfelel.

A belharc magánügyük, rendezzék egymással és a szimpatizánsokkal, engem nem érdekel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Talán mondjál még egy ilyen csökött barmot, mint Viktorunk,
aki a nato és eu tagságot közel-keleti rendőrállamra cserélte föl.
Aztán majd megnézzük, mit csinált a NATO.

Szerintem semmitse csinál.

Nincsenek itt rakétasilói, mint a lengyeleknél, nincsenek rabjaik sem, nincs olajkészlet, nincs repülőgéptámaszpont.

Egyszerűen kiírjuk magunkat a világból. Leszünk egy szép kis fehér folt a térképen.

Enver Hodzsa csinált ilyet Albániával.

Pedig azoknak legalább tengerpartjuk volt.

Mi pedig leszünk egy hegyeken túli kis lapos sivatag, amit mindenki elfelejt.
Nézd csak, hogy Észak-Korea mennyire hiányzik a világnak.
Semennyire.
Hát minket is könnyebb kikerülni, mint szótérteni.
hvg.hu/gazdasag/20120730_nyugdijreform_nem_lesz
Kiflicsücsök hercegnő jól megvédte a MANYUP pénzeket. :(
@Fabius: Persze, ez kis korrupciós cucc pont jól jött nekik, különben szarban lennének. Valahogy úgy, mintha a plébánosról kiderülne, hogy ateista, meg még iszik is, oszt az ivás miatt rúgnák ki.
Ha nincs ez a kis korrupció, és lett volna egy kis eszük, akkor pártelnöknek választják, és akkor mondhatnák, hogy nem is igazak a vádak, ők nem is antiszemiták, hiszen...
@Interlock: akkor tehát vissza az origóhoz:
1. pont: Kibaszni sk. a törpét és tartozékait. Természetesen békés és demokratikus módszerekkel. Csak a fidesz által már használt módszerek szerint. Pl. nem dobjuk ki őket egyesével a székház ablakán, hanem felgyújtjuk azt.
@aritus:

Ezzel speciel nem értek egyet, és a tulajdonszerzéshez is csak érintőleges köze van.

A felaprózódás nem önmagában gond, mert úgy nem az. Az eszetlen támogatási rendszerrel és a szervezetlenséggel lesz gond belőle. Én az uniós támogatáson felül egy gazdát sem támogatnék egyénileg, hanem kizárólag a kistérségi társulásokat dotálnám. A dotációért cserébe elvárnám, hogy szervezzék meg a saját régiójukat az alábbiak szerint:

- Földtípusokra lebontva legyen meghatározva ki-miből-mennyit tud termeszteni úgy, hogy az piaci áron eladható marad. Ne legyen túltermelés, ne termeljenek olyat, ami nem vagy csak ráfizetéssel eladható.

- Válasszanak maguk közül/alkalmazzanak olyan menedzsmentet, amelyik képes a kistérség érdekeit képviseli felvásárlási ártárgyaláson.

- Lobbizzanak a szabályozás kidolgozásáért, ami pontosan meghatároz a kereskedelmi láncok számára egy ésszerű, elfogadható hazai beszerzésű termékarányt.

Magyarul legyenek az állami támogatással az egymással hatékony együttműködésre ösztönözve a marakodás és a mikrogazdaságok versengése helyett.

De ez már nem tartozik a tulajdonszerzési törvényhez.
@kisa:

Az ők nem is antiszemiták kártya ki lett játszva a származás kiderülése után. De ettől függetlenül ki nem ezért rúgják.
@Fabius: dehogy kövezlek meg, sőt: örömmel fogom az orra alá dörgölni mindenkinek, aki más pártok sáros embereit védené.
Arra próbáltam célozni, hogy a kézzelfogható népszerűségvesztésre én a helyedben nem innék előre - a központi intézkedés, és annak magyarázata is adott, innentől akinek eddig szimpatikus volt a Jobbik, annak ezután is az maradhat. Mindenki tudja, hogy megbotló emberek mindenhol akadnak.
@Spániel: szokás szerint muszáj megkérdeznem: és utána?
Pont azért gubbaszt mindenki csendben, mert senkinek nincs fingja se arról, mi lenne utána. Csak egy lsitánk van, tele ismert nevekkel, akik nyálcsorgatva várják Orbán bukását - de velük is csak többen vagyunk, előrébb nem.
@Fabius: Akkor erről lemaradtam... Bocsi
@Fabius:
Nem csoda, Tőled "tanulták".
Van itt nekik egy ágensük. Mondjuk, az meglep, hogy egyszeriben a becsület, a tisztesség grállovagjai lettek, de mit is tehetnének mást, ebben a szituban?
Nekem úgy tűnik, szárnyasunk jól közvetít.
@Interlock:
Ez?
"Én megelégszem egy alkalmi Orbán-ellenes koalícióval is, aminek a mandátuma kizárólag arra szól, hogy lerombolják a pártállamot, kidobálják az alaptörvényből az orbánista elemeket, leváltsák a rezsim kulcsembereit, visszavegyék az elhappolt közvagyonokat, kiszorítsák az oligarchákat a gazdaság kulcspozícióiból, helyreállítsák a politikai, gazdasági és kulturális esélyegyenlőség jogi kereteit.

Aztán ki lehet írni egy új választást, felbomolhat az Orbán-ellenes koalíció, mindenki kidolgozhatja a saját ideológiájának, preferenciáinak megfelelő választási programot, sőt nyugodtan egymás torkának is eshetnek."
Kettes írta a Vincenten, de sztem is vmi ilyesmi kell kezdetnek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A kurva anyját a Tarlósnak, és a BKK-s pincsikutyájáénak is. Mi a bánatos lópélónak tartjuk ezeket? Hogy Dávidkának évi 19+ milliós zsebpénzecskéje legyen,és legyen miből eltartania a barátját a kis köcsögnek?
@AKIsTUDATLAN: Ezt asszem az lmp-s Karácsony vetette föl, harsányan ki is lett röhögve...
@AKIsTUDATLAN: "Nekem úgy tűnik, szárnyasunk jól közvetít."

jaja
Fabius egesz beleesett a jobbikba:-)

az eszebe sem jut, hogy a korrupcios ugye csanadkanak siman el lett volna tusolva, ha nem lenne zsido..:-DDD

errol tudna mondjuk dr filo andras meselni, aki nem volt hajlando atvenni egy szar munkat , de mivel egy jobbikos ismerose csinalta - gondolom megfelelo visszaosztassal - filot kizartak;-))
@AKIsTUDATLAN:

Ha szárnyasunk vitte az üzenetet, és ennek hatására egy korrupt politikus számkivetetté válik, akkor ennyit megért.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Szerintem mellélőttél, mert nem ezt akarta mondani.

De kijavít, ha tévedtem.
@Interlock: igen, ez az én nagy kérdésem is, mert ezután az már nem megy, hogy bárki, csak ezek ne.
Hihető és keresztülvihető program, de az is csak akkor, ha beismerten vért pisálunk tőle.Persze nem a jelenlegi ellenzékre gondoltam. Szerintem érlelődik a dolog, csak még idejekorán van.
Itt már kolbászos kerítés lila álom sem lehet.
A félévkor benyújtott jövő évi! költségvetés már abban a pillanatban meghalt, ezért 2013-at kegyetlenül megszívjuk.
De hogy még a regisztrációs faszsággal a kezükbe is adjam magamat, azt már nem.
Pl. ez és ilyenek ellen is kellene - annak idején, ha tényleg kijön - egy bivalyerős, országos megmozdulás.
@Interlock:

A megbotló emberekkel igazad van. De. A Jobbik kommunikációjának két alappillére van:

1: mi nem lopunk
2: ki kell lépni az Unióból, mert a karvalytőke szolgái leszünk.

Szegedi egymaga megdöntötte mindkét dogmát. Szerintem a csalódás mérhető lesz.
@sanyoka: És most szerinted azok, akiknek lenyúlták a nyugdíj megtakarításait, és most még a képükbe is röhögnek, hogy lófaszt neked nem myugdíjszámlát azok mit fognak lépni?
Elárulom, kussolni fognak, ahelyett, hogy legalább egy kicsit kimennének autókat borogatni és orbántakaroggyozni, amint ugyanezek az emberek első hívásra szó nélkül kimentek Gyurcsány ellen tüntetni, és autókat égetni.
De sajnos az emberek butasága végtelen. Fel sem fogják, mit jelenthetett volna számukra a Manyup megtakarításuk, ha nyugdíjba mennének.
@Fabius: lehet, de en ezt mondom:-)

az nem eleg egy partrol, hogy kibassza akorrupt politikusait. ugye cuslagot is elvitte a jard, meghozza mszp kormanyzas alatt.

ugyhogy ez bizony edeskeves. plane annak fenyeben, hogy a jobbik es a demokracia szavak egyutt oxymoront alkotnak:-)

sose bizz meg a szeljobban. errol gyakorlatilag barmelyik europai allam tudna erdekes sztorikat meselni:-)
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Azt, már a közvilágítást is sajnáljuk, vagy a zsebesek, tolvajok, besurranók, rablók mind leadják a sápot nekik?! Képzelem micsoda élvezet lehet szürkületben hazamenni a város nem túl jó részein.
A másik meg, minden fel van túrva, szinte már nincs is útfelület kis túlzással amit nem túrtak fel. De nem hallom, hogy emiatt is anyáznának, pedig mindig elmondták hogy a jó édes anyját demszkynek, hogy mindent feltúr, télen meg hogy tele a város kátyúval. Most ez sincs. Pedig nem javult a kátyúhelyzet...
@Gábriel angyal: Pontosan, ehhez kell egy demokratikus minimum, aminek a jobbik híján van.
@Fabius: Nem érdekel ha hülyére vesznek?! Nem te papolsz mindig őszinte megújulásról, hogy a felszínes gesztusok szart sem érnek? Vagy ez csak az mszp-re korlátozódik, noha nem vagy elfogult velük szemben sem?! Most tényleg, komolyan? Akkor most azt is elhiszed, hogy nem antiszemiták? Mert ha azt hiszed, hogy korrupció ellenesek, akkor azt is, hogy nem antiszemiták. A végén még lesöprik az lmp-t a piedesztálról, a jobbik lesz nálad a korrupció elleni harc fáklyavivője, aki nem antiszemita és amúgy is kivágtak valakit aki korrupt.
@kisa:

A technikai koalíció ötletét valóban az LMP és Karácsony vetette föl. Körbe is lett anyázva érte minden oldalról:

- a ballerek anyázták mert számításban vette a Jobbikot is a baloldaliak mellett,

- a kiábrándult centralisták és konzlibek meg azért anyázták, mert bezzeg az LMP beleülne a szocik ölébe, SZDSZ 2, és így tovább.

Én ilyenre koalícióval nem számolnék.
www.origo.hu/techbazis/20120730-lekurvazza-a-fideszt-a-google.html

Egy icipici kérdés: vajon kinek jut eszébe kurvákra és gengszterekre keresgélni google-n?:D Vajon mely fidesz prominens szúrta ki?:D
@sanyoka:

3000 milliárd ellopásáért hány év jár? :(
@Fabius: Vajon miért nem lépnek fel juhász oszival szemben? Mikor kiderülnek a simlisségei, és ocsmány piti húzásai? Akkor azok már semmisek, el vannak felejtve, meg vannak bocsátva?!
Hogy lehet, hogy holmi eu-s pénzigérgetéses korrupció megtorlásának tapsolsz, míg ha szegényeket lopnak meg, használnak ki a szemed sem rebben?! Ilyen a te korrupció mércéd? Ha sok pénzt lopnak államtól és/vagy EU-tól az számít, ha pedig közmunkástól az nem?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Mert ha azt hiszed, hogy korrupció ellenesek, akkor azt is, hogy nem antiszemiták. "

Ez még tőled is kibaszott nagy marhaság :-D :-D

Azért az röhejes, hogy a Jobbik gyűlölete előbbre való a korrupció utálatánál. De ha ez számodra ekkora probléma van egy áthidaló javaslatom: szólj a szociknak, hogy kezdjék kibaszni maguk közül a korruptakat, cserébe leteszem a számonkérhető nagyesküt, hogy örömmel leszek a másik oldal szemében gyurcsánykommunista szocibérenc, aki ezt támogatni fogja.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Húgom is most pakolja fel a faszbúkra! :DDD

Megjegyzem, ez sértő a keményen, és szeretett kormányunknál lényegesen eredményesebben dolgozó magyar prostituáltakra nézve.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ha szabad így kifejeznem magam, a magyar kurvák matolcsyval ellentétben "látható sikereket" is képesek felmutatni.
@Fabius: Pedig szerintem más lehetőség nem nagyon van... Legalábbis én jelenleg nem látok olyan formációt, amelyik esélyes lenne. Sajnos.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Biztos bele akarsz menni kinek mekkora a korrupciós mércéje?

Mellesleg lett poszt akkor is, mikor Oszi Iránban baszta el a közpénzt értelmetlenül:

varanus.blog.hu/2011/09/05/oszi_mondja_irany_iran
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igazad van- ahogy a genszterizmust lehet másolni,máris Putyin a követendő példa. (ellenfél Szibériában rohad - megtette volna ezt is csak neki nem sikerált ez) És még nem lövetheti le annyira eccerűen, mint Putyin cár az átlátszó.hu újságíróit,akik kiszaszerolták elsőnek ezt a vőlegényi földosztást...

Amúgy meg a felszabadító Vörös Hadsereget lehet ázsiai hordázni.Továris konyecezni az itt kereskedelmet folytató ruszki cégeket...Csak az elnyomásban másolná Putyint,aki szarba se veszi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mondjuk én tegnap este vettem észre először, gondolom a vihar miatt, de tényleg érdekes volt, amikor este kimentem kutyát sétáltatni és kifejezetten sötét volt. Gondolom spórolni kell a városházán, mert kell a pénz az esedékes jutalmak kifizetésére. Ugyanezért nincsenek a kátyúzó gépek sem az utcákon.
Meg különben is minek kátyúzni, úgyis jön a tél, és megint felfagynak az utak. Ugyanezért a hó eltakarítás is el fog maradni. Minek, úgyis jön egyszer a tavasz és elolvad a hó.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "3000 milliárd ellopásáért hány év jár? :( "
Semennyi, egy golyó a szíve egy a fejbe.
@Fabius: Most tényleg azt szeretnéd, ha a belvillongásaikat így rendeznék le? Álmegtisztulással szórnák ki a feleslegessé és kényelmetlenné vált, felsült párttársakat? Ha neked ez a fajta harc kell, az a te dolgod. De inkább ne legyen cicaharc az mszp-n belül, mint így egyedeljék egymást. Veled ellentétben nem üres gesztusokat, kényelmetlenné váló párttárstól megszabadulást szeretnék látni, hanem valódi harcot a korrupció ellen. Így nem fogok tapsolni, mikor egy párt azt hazudozza, hogy a korrupció jegyében egyedeli a pártvezetést. Nekem magasabban van a léc.
@kisa:

Bajnai megjelenése valamilyen választható formában sok mindenre választ adna. Amíg ez mint lehetőség lóg a levegőben a technikai koalíció kizárt. Nézz rá a kommentekre és ítéld meg mekkora a reális lehetősége ennek.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Vagy megint elfelejtik, hogy télen van hó. :))) @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Meg nekik legalább sikerül ezt - azt felállítani.:)
@Fabius: És a jobbiknál van még, vagy már független? Vagy mert hozta gyöngyöspatát elsiklottak felette? Akkor most deklaráltan lopás ellenesek, vagy nem? Hogy is van ez? Az egyik lop, kiderül, marad. Másik veszteget, kiderül, kivágják. Az egyik hoz a pátrnak egy polgármesteri címet, a másik kudarcot vall borsodban.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Na ebben egyetértünk: nagyon szép és tehetséges,sőt valószínűleg igen okos fiú is.
Grat neki,és hajrá a többieknek!

Még az olasz nők is olvadoznak tőle,pedig hát az ő versenyőjzüket verte meg... ;-DDD
@Fabius: Meglepne ha mégis indulna. Volt alkalma személyesen is és testközelből is megtapasztalni a fideszes karaktergyilkosságot. A kérdés az, hogy bevállalja-e, hogy megpróbálják sárba rántani.
Mondom ezt úgy, hogy szeretném ha indulna és rá is szavaznék.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Neked olyan magasan van a léc, hogy a felsült párttársak akik miatt ott tartanak a szocik ahol, is átesnek fölötte és felmentést kapnak. Cicaharc tényleg ne legyen, a korruptak kibaszásának forradalma legyen. De nincs. Egy büdös hang se. Ha kéred a név és összeg szerinti listát ami alapján neki lehetne fogni, csak szólj.

Világosan elmondtam, hogy a Jobbik belharcát szarom le magasról. Egy korrupt politikus számkivetetté vált, ennek viszont örülök. Ha bárhol máshol is így lesz ez emszpétől elempén keresztül a fideszig, annak is fogok.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ja a rasszmániás dumád az gondolom ezt az Áront - "Áron
Nem: férfi
Név eredete: héber eredetű név
A név jelentése: Hegyi; ihletett, tisztánlátó, megvilágosodás
Névnapok: április 2., július 1." - izgatná a legkevésbé. :-DDD
@a szív fészkei: Nagyon jó pasi, szívdöglesztő, cuki.:D:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért tényleg vicces. :))))
@kotov: + 1 és azt sem értem,ha annyira hanyatlik a hüle szaros nyugat,hogy alig van pár éve,miért egy hanyatló vacak rendszert vesz át Orvbán - azt is pocsékra vágva,családra fazonírozva? Ha annyira minket követ Juróp meg mindenki, szinte utol se érnek, vajh mijajófrancért másoljuk a pimf, trianonos franciákat? Há némáááá....
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Fölösleges kátyúzni. Kétféle úthiba van: kátyú, és hupli. A huplit sikítóval vagy lézerkarddal levágod, megfordítva beleilleszted a megfelelő méretű kátyúba, kicsit letaposgálod, ennyi.

"Zárt rendszerben a huplik pozitív és a kátyúk negatív térfogatának összege állandó." (A Termodinamika Negyedik Főtétele.)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Oszi ellen zajlik a vizsgálat. Ha lesz jogerős végzés arról, hogy valóban szabálytalanul használták a Start program pénzeit, és a közmunkások magánterületen is dolgoztak, akkor majd lehet követelni Oszitól is a miújságot. De folyamatban lévő vizsgálaton mit követelsz? Hogy vizsgálják? Teszik. Legyen eredmény.
@AKIsTUDATLAN: Kettes azt nem vette figyelembe, hogy sem a helyzet, sem a rendelkezésünkre álló időkeret nem nagyon engedné meg azt, hogy Orbánék eltakarítása után egymásnak essenek a hős leváltók. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy rendszerbe integrált tervek nélkül, csak úgy hipp-hopp kettéfűrészeljük az orbáni rendszert, aztán várjuk, amíg "odafent" megegyeznek székekről, területek irányításáról, meg úgy általában a jövőnk arculatáról. Ahogy a szocik totális kiebrudalása sem oldott meg semmit, ugyanúgy nem kéne csodát várni attól sem, hogy kihullik a Fidesz kezéből a hatalom.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Engem nem lepne meg. A fideszes karaktergyilkosságon már túl vannak és 5-0-ra nyerték a persorozatot is miatta. Őszintén szólva nem tudom mire várnak még. A világon minden elhangzott már ami el tudott hangozni róluk.
@Fabius: " Egy korrupt politikus számkivetetté vált, ennek viszont örülök."

en annak orultem volna, ha rendorsegi feljelentes van es csanadkat elviszik a yardok. vadat emelnek ellene, majd elitelik. az ugyanis korrupcios ugy.

ez csak annyi, hogy kicsinaltak a zsidot:-)
@Interlock: Na megvédem Stefkót - először s utoljára! Azért mégis van olimpia,az egy nagy ünnepe világnak - tudod,akkor hallgattak a fegyverek is antikéknál.

Ennyi, hogy a nagy földszagú brühühühü közben lehessen kicsit örülni ennek a srácnak meg a többinek,akik tényleg és teljes szívvel,erővel,tehetséggel tudják,merik és teszik-nehogy már bűn legyen!

Végül is az is off, hogy te hová fogsz kivándorolni 14-ben, bocs.Magánügy,ahogy most Stefi képesalbuma. Megint ez a szigorkodás basszus:mi a bánatotlehet még iderakni erről a kurvanyád Orvbán Viktoron túl????? Tessék ötvenedszer is: keloid.blogter.hu/497659/tovabb_terjeszkedik_orbanek_uradalma
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez nagyon tetszett, közlekedésmérnökin tanítani kéne :-)
@Fabius: "Őszintén szólva nem tudom mire várnak még."

az osszefogasra. tudod, ez nem ugy lesz, hogy jon a bajnai oszt majd osszefogunk, hanem osszefogunk, oszt majd jon bajnai:-)

ez van

pitizni kell neki kicsit.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ja,mindent két év alatt tönkretett. Ennyire hamar ennyit rombolni kint és bent:unortodox fairy tale-s csoda.De ő az a fajta,aki megeszi a háromkívánságos aranyhalat,ha már kért tőle, nem dobja vissza.
@Fabius: Valamikor még délelőtt linkeltem be egy anyagot, érdemes elolvasni: egyenlito.blog.hu/2012/07/29/gondban_a_bkv-per_birai Ha a Poltféle szügyészség és a Handó Tünde által felügyelt bíróság sem képes fogást találni, akkor már mekkora lehet a baj.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nyugtass meg azért, hogy nem kell sajnálni Csancit, hanem lehet örülni is a közéletből kiszorulásának.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Csakhogy itt már nincs demokratikus állam, ezt már csak annak csúfolják.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Frászt. Vagy jön Bajnai és összefogunk mert értelme lesz, vagy nem és nem lesz összefogás az életben soha.
@Fabius: Álljon meg a gőzhenger, mert tévedésben tetszik leledzeni. Sose állítottam olyat, hogy a szocik ne lennének korruptak, vagy ne lenne szükségük arra, hogy tisztára mossák a nevüket.
De azért van különbség, hogy tisztulunk, vagy egyedelünk.
Te most pont egy teátrális gesztusnak tapsolsz, ami mögé odaképzeled azt, ami nincs. A jobbik meg úgy rendezni a belső hatalmi harcát, hogy megvezet téged. Te pedig hagyod magad megvezetni és hátradőlsz azzal, hogy így kell ezt csinálni. Mert pont azt mondják amit hallani akarsz.
Hát én nem fogok egy hazugságnak örülni, nem fogok tapsolni üres gesztusoknak. Nekem több kell ennél.
@a szív fészkei: "mi a bánatotlehet még iderakni erről a kurvanyád Orvbán Viktoron túl?"

Olvastad a Muad\\\'Dib kontra Fabius eszmecserét? Hát azt, baszki. Meg olyanokat. Hogy az olvasók kapisgálni kezdjenek számukra ismeretlen dolgokat, és ráérezzenek arra, mit kellene kierőszakolni egyes képviselőkből, vagy merre kell terelni a beszélgetés irányát, ha véletlenül személyesen találkoznak.
Szigorkodás...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ha itt össze tudnak fogni az emberek Bajnai nélkül, nem is lesz rá szükség...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Ezzel is úgy vagyok, mint Oszival. A nemhivatalos optimizmust - Németh Gábor és az egyenlítő nem független a szociktól, ez nem baj, csak mondom - nem tartom mérvadónak, ahogy nem tartom ezt a Jobbik esetében sem.

Legyen eredmény. Az is eredmény, ha kimondva nincs eredmény.

De azért a Hagyó ügyben meg lennék lepve, ha semmi nem lenne. Májki vagyonmentését elnézve még a mentelmi jog hatálya alatt legalábbis nem erre utal. Aztán majd kiderül.
@Fabius: Nem bizti, hogy kiszorult. Szerintem remekül ellesz a fidesz padsorai között. :))
@a szív fészkei: Most már baromira kéne az a rohadt korona a fejéről, mert már a nagybirtokos réteg stimt, már csak kutyabőr kell hozzá. Milyen nagybirtokos az, akinek egy icipici nemesi rangja sincs?!
@Fabius: ez megint egy igen demagog megkozelitese a dolgoknak a reszedrol.

nem azert, mert sajnalom csancit. egyaltalan nem sajnalom azt a fingszagu zsirosbodont. de ot sem lehet igy elintezni. senkit nem lehet igy elintezni. meg egy anyakuro, rohadtnaci jobbikost sem lehet igy elintezni.

erted...

tetszettek volna feljelenteni, szabalyosan vadat emelni, kivizsgaltatni, elitelteni, jogerosen.

tudod, ez a modja jogallamban a korrupcio elintezesenek.

igy most mi tortent? gyakorlatilag semmi.
gumicsont. es a jobbik tetszeleghet a szeplotlen szerepeben. holott ugyanugy megvannak akorrupcios ugyeik es csanci is el lett volna simitva, mint a tobbi ugy, ha nem lenne zsido. ennyi a kurva nagy igazsag. a jobbik a fidesz legbudosebb szara. mitol lenne kevesbe korrupt? mi tortent filoval?

szoval mielott hanyattesnenk neoncikaink gerincetol, gondolkozzunk mar kicsit...

mi a helyzet filo ugyevel?

hat a keszthelyi uggyel?
voks.nolblog.hu/archives/2010/03/03/Ha_a_Jobbik_bunozik_az_mas/

soha ne bizz nacikban. az egesz eszme hazugsagra, korrupciora, lopasra, gyilkossagra es rablasra epul.
@Fabius: sajna bajnai pont ma üzente, hogy eszébe nem jut visszatérni a magyar politikai életbe.( remélem csak altatásiból mondta )
@Interlock: uhumm...
jelenleg nem jut eszembe mas neve, aki moge fel tudnek sorakozni....

@Fabius: forditva ulsz a lovon imho...
ha nekem lenne egy olyan allasom, mint bajnainak, akkor jonnek, ha kernek. es ugy kernek, ahogy en szeretnem, hogy kerjenek.
az a baj, hogy meg mindig az ilyen hatalommanias faszokban gondolkodik mindenki, mint orban. az eszetekbe nem jut, hogy egy bajnai kaiberu tehetseges embernek ez amugy kurvara nem hianyzik. azt gondoljatok, hogy neki valami kejhompoly megmeritkezni abban a szarospitliben, ami ez az orszag jelenleg.

mondj mar egy okot kerlek, ami miatt bajnai, akit en egy pragmatikus profinak tartok a jelenlegi allasat feladva, a jelenlegi javadalmazasa toredekeert ide jonne szivatni magat egy "talan osszefognak es meglesz, talan nem" lutrira:-) egy okot mondj. egy racionalisat. egy ertheto, felfoghato okot.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): A hvg-ben volt egy cikk, a nyomtatottban, hogy az ügyészek próbálták nyomni prominens szocikat, hogy ugyan oldják már meg a főügyész úr nagy problémáját, cserébe elsétálhatnak...
@kisa: DE azért kényszerült korrupcióra, mert a származásával zsarolták, mint a legerősebb adu ásszal.

Azért - korrupt állat,takarodjék,persze - annak a korruptságnak az oka se semmi! Hogy ezzel ma itt 2012-ben egy pártban lehet ilyen cirkuszt generálni.

Szóval csodás, hogy a korrumpálási kedve miatt repül,de akkor repüljön ott mindenki,aki miatt ezt így el akarta tusolni!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Van egy rossz hírem: tisztulás egyelés nélkül nincs. Az nem úgy megy, hogy mindenki marad de megígéri: többet nem hagyom magam korrumpálni, kisdobos becsszó.

Leírom ezredszer mert még mindig nem világos: a Jobbik belső hatalmi harcát pont leszarom. Felőlem egyesével is felszalámizhatják egymást, az se érdekel. De a korrupt szarházit érezzék kötelezőnek odatolni a szeletelőgép alá.

Ha neked üres gesztusoknál több kell, miért nem kéred? Mert nem kéred. Pedig a szociktól üres gesztusokat sem kapsz, csak velezárpit.
@Fabius: Kétségtelen igazad van abban, az eddigi szabadon választott? miszterelnökeink közül Bajnai volt a legkisebb rossz (igaz, nem mi választottuk). Ami miatt nem tartom jó ötletnek Bajnai helyzetbe hozását, az nem az amit tett, hanem amit nem tett.

Módszerváltásunk óta változatlan vagy romló szinvonalú és egyre bürökratikusabbá váló pártállami struktúrák a mai napig léteznek és rendesen "koptatnak" minket. Ezen Bajnai sem változtatott, meg sem kísérelte, meg sem említette, mint kitörési irányt!

Ahogy a pártállami struktúrákról tudható volt, hogy nem értünk, egyszeri népek érdekében voltak (szojvet-orosz gyarmat voltunk, csak emlékeztetőül), úgy ezen struktúrák üzemeltetőiről is tudom hogy nem értünk vannak.

Erről mélyen hallgat minden un. pártunk. Egy módszerváltó politikusunkkal beszélgettem 1990-ben arról; miért nem lehet átvenni egy az egyben pl. a német jogrendet (nyilván fokozatosan, ütemezve és nem teljes körűen), a hazai dzsuva foltozgatása helyzett? A válasz csak hablaty volt, az amúgy értelmes embertől! Azóta megtudtam, ő is beszervezett jóeftárs volt. Egy eset, de tanulságos.
@Interlock: Mert kapisgálják ettől? Eddig a gazdák nem tudtak a francia rendszerről?Felnyalták az eu-s pénzeket,de fingjuk nem volt,mi van a környéken,az Eu-ban e tárgyban a földről,hogyan is zajlik máshol a dolog?

Miért nem? Most kapkodnak fűhöz-fához?Most hallani először az orvbáni megvédjük a földet hazugságokat? Ja,most mutatja ki a foga fehérjét,oké... Addig csak az ő szervezésükben lehetett volna traktorokkal feljönni szétbaszni a városomat. Most,amikor kihúzzák alóluk a megélhetést adó sarat maguk a fideszbárók,akkor itt lesz tájékoztatás Fabiusnál,amit mi Stefivel szétbaszunk?

Ómájgád. Azért,ha nekem földem lenne,kurvadrága gépeim lennének hitelre és meg akarnék élni rajta, biz utána néznék már jóval előbb is a stájsznak, hogy felkészült legyek az ilyen kis bravúrstiklikra,mikor lesújtnak rám...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Jól döntöttél, de azért ne örülj!

Aki egyszer megízlelte a büntetlen lopás örömét, gondosan számon tartja, hogy kinek milyen számlája, vagyona maradt.
@Fabius: Leírom ezredszer, inkább egy ismerten korrupt párt, mint az aki a afelettinek hazudja magát.
Nekem nem kell a jobbikos parasztvakítás, amit a hiszékeny ostobáknak korrupció elleni harc szent ütközetének adnak el- sikerrel.
Inkább ezer velezárpi, mint egy ilyen hazug gesztus. Ha egyedelnek, akkor tegyék azért, mert te hülye vagy, sokat lopsz, rontod a maradék renomét, pá.
Nem pedig, a bazd meg, nem hoztad az egységet borsodban, ráadásul hülye voltál és felvették és netre rakták ahogy megpróbálod megvenni ambrusékat, ahogy beszéltük?!
Kösz szépen, akkor inkább velezárpi, meg nokiás doboz, minthogy hülyének nézzenek és kifizessenek üres gesztusokkal. Így legalább el tudom dönteni, hogy így is kellenek, vagy keresek mást. Tudom, hogy változnak, vagy megjátszák magukat.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Bajnainak éppen úgy nem mindegy az ország sorsa ahogy neked vagy nekem sem. Azt az állást fölfüggesztette akkor is, mikor beleült a 2009-es fosfelhőbe önként.

Abban az egyben biztos lehetsz, ha színre lép az a saját döntése lesz, és nem kell előtte istenbizony hűségesküt tennie senkinek.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: én úgy vagyok a kormányfővel, mint a cégünk vezérigazgatójával: nem a termék trükkjeiben kiváló, hanem üzletvezetésben, stratégiában.
A kormányfőnek nem kell jó szakembernek lennie. Legyen jó manager, adja el magát mindenfelé; legyen jó HR-es, és tudja kiválasztani azokat, akikkel együtt lehet dolgozni, illetve akik megint csak ki tudják választani a nekik kellő embereket. Én azt nem tudom elképzelni, hogy Bajnai mögé sorakozzon fel mindenki, mert ő szakember, legfeljebb az első vonalban van a helye, de nem a kormány élén.
Oda olyan ember kell - meg fogsz lepődni - mint te :-) Köznyelven szólva: oda pofa kell.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ha neked inkább ezer velezárpi=Közgép és Simicska akkor én itt be is fejeztem. A korrupció legitimálóival nem tudok, és nem is akarok kezdeni semmit.
@Fabius:

Szinte hihetetlen, hogy ez a súlytalan ember - aki még a cégvezetők és menedzserek szürke, technokrata világában is sótlan, unalmas embernek számít - képes volt benneteket ennyire megbabonázni a sűrűn pislogó bocitekintetével. Bajnai kíméletlenül célorientált üzleti magatartása miatt többen felakasztották magukat. Emlékeztetni szeretnélek benneteket arra is, hogy Bajnai nem az ezüstfehér bárányfelhők széléről csöppent a magyar belpolitika színpadára. A szocliberális kormányok nemzetromboló tevékenységében nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterkánt élénken részt vett, tevékeny tagja volt Gyurcsány Ferenc legszűkebb körének.

Röviden összefoglalva: központi szerepet játszott az Elkúrásban.

És te ezt az embert tekinted a jövő zálogának?

Csalódtam benned, értelmesebbnek látszottál.
@Fabius:

Szinte hihetetlen, hogy ez a súlytalan ember - aki még a cégvezetők és menedzserek szürke, technokrata világában is sótlan, unalmas embernek számít - képes volt benneteket ennyire megbabonázni a sűrűn pislogó bocitekintetével. Bajnai kíméletlenül célorientált üzleti magatartása miatt többen felakasztották magukat. Emlékeztetni szeretnélek benneteket arra is, hogy Bajnai nem az ezüstfehér bárányfelhők széléről csöppent a magyar belpolitika színpadára. A szocliberális kormányok nemzetromboló tevékenységében nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterkánt élénken részt vett, tevékeny tagja volt Gyurcsány Ferenc legszűkebb körének.

Röviden összefoglalva: központi szerepet játszott az Elkúrásban.

És te ezt az embert tekinted a jövő zálogának?

Csalódtam benned, értelmesebbnek látszottál.
@rdos:

Egyrészt arról eszünk, ami az étlapon szerepel.

Bajnainak volt elég baja a gazdasággal az alatt az egy év alatt amíg regnált. De ő volt az egyetlen, aki a költségvetés kiadási oldalához is hozzá mert nyúlni, ez pedig a legelső lépés az állam struktúraváltásához. Ezt a jelenlegiek gondolati szinten sem merik meglépni. Nem szerepel egyik ma ismert párt programja közt sem. Éppen ennek hiányáért ekéztem pl az LMP-t és a 4K-t is.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Na ezért van igaza a Kedves Vezetőnek, félázsiai birkák vagyunk. Ő ezt ismerte fel és használja ki maximálisan. Nem is értem ezt a nagy felháborodást. Most az egyszer az igazat mondta. Kertész Ákost hasonló kijelentésért szétszaggatták és elüldözték ettől a tetűtől pedig simán mindenféle kukaborogatás és városégetés nélkül eltűrik. :(
@Fabius: Ó értem, te inkább azoknak, akik hülyére vesznek. Érthető. Hiszen azt hallod, amit hallani vélsz. Az én mondandómból is leszürted azt, hogy én legalizálnám a korrupciót. Mert azt akartad kiolvasni. A dolog magva, veleje nem érdekel, csak a felszínt karcolgatjuk. Elég az az átlag választónak, nem igaz?
De akkor miért is akarsz változást a belpolitikában?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
egy csoki ellopásáért 1 év börtön. 100 ezer Ft adó be nem fizetésért 3 év börtön és teljes vagyonelkobzás. 60 millióért 6 év fegyház (Cusi) 3000 milliárdért kitüntetés!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

Menj szépen játszani a Szilágyi Áron képpel. Gazdaságról beszélgetni felnőttekkel szoktam.
@Fabius: Igen, sikeres válságmenedzser volt, illetve valóban (pártállami idők szokványos fűnyíróelve mentén) kiadásban pár?, 10? %-ot elvont. Ezt már (meg zárolásokat pl.) utódja a viktorka is megtette :-). Akivel és elődjével, (szerencsére halványuló emlékű) ferkónkkal abban is közösek, hogy közéleti karrierjüket az átkosban a kicben kezdték a kicfijúk (hettyempitty, Hofitól megvan?).

Csak egy ötlet. Csináljuk mi az étlapot! @Interlock: beszélgető társ javasolt "president"-nek. Ha vállalod, Te is választható leszel, Te is az étlapon leszel. Tudom, ez már durva. Jól gondold meg. Amíg csak fecsegünk, locsogunk, a szolgálatok nagy ívben nem foglalkoznak velünk.

Ha alulról szerveződünk, szervezkedünk, pl. vezetéseddel, akkor már nagyon is figyelni fognak minket.

Ha programod hangsúlyos eleme lesz az oktatás, nevelés, kutatás, fejlesztés akkor segítek.
Ja, és abban tökéletesen igaza van @Interlock: -nak, a politikához nem kell szakértelem. Csak két dolog.

Szolgálni akarás, és tisztesség, avagy becsület.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem kellett leszűrni, leírtad magad. Idéztelek, de megteszem újra:

"inkább egy ismerten korrupt párt"

"Inkább ezer velezárpi"

"inkább velezárpi, meg nokiás doboz"

Ezen kívül azt gondolom ne az oktasson ki hülyérevevésből, akit hülyére vesznek a velezárpizással, és még örül is neki. A korrupciós szintről és annak elfogadásáról nem is beszélve.
@Fabius: Bajnai elvállalt egy feladatot, azt megcsinálta. Leszarta a népszerűségi mutatókat, azt, hogy amit csinál azt szeretjük vagy sem. Neki nem számított hogy az mszp szavazatot veszít vagy nyer.
De az lmp-nek, 4K-nak kellenek a szavazatok. Ehhez pedig nem mondhatja a választóinak, hogy elveszem ezt, lecsípem amazt, visszaveszek ebből, azt pedig növelem, és így lesz jó. Faképnél hagynák őket, ettől fél a fidesz is, a szocik is. Hogy szavazatot vesztenek.
Ezért nem egyszerű a döntés, pártosodni és nekiindulni és kompromisszumokat kötni és lebutulni, vagy csak 1 ciklust csinál végig. És az a 4 év megéri-e.
@Fabius: Látod ott az inkább szót? Mert igazad akkor lenne, ha az nem lenne ott. Így viszont felületes vagy.
Sajnálom, ha találva érzed magad, de kedvellek annyira, hogy ne hagyjam szó nélkül, ha valaki hülyének néz.
@Fabius: Olyan vagy, hát kell neked mindig leoltanod szegény kislányt, mikor kedveskedik?:P :))))))))
A válaszod lekezelő, fölényes-gúnyos hangneméből egyértelműen kiderül, hogy nem bírod elviselni a tényt, miszerint egy 24 éves vidéki lány – minden elképzelhető szinten és területen – képes megsemmisítő intellektuális csapást mérni rád. A hozzászólásomban felvetett kérdések háttérbe szorítása, a tartalom teljes félresöprése azt mutatja, hogy félsz tőlem.

És ez jó. Büszkeséggel és mélységes elégedettséggel tölt el, ha félnek tőlem.
@rdos:

Kevered szezont a fazonnal :-)

Viktor nem nyúlt a kiadási oldalhoz, a fűnyírózás a bevételi oldalról az egykulcsossal kieső bevétel kipótlásához átcsoportosítás volt. Ahogy ezt szolgálja az összes kivetett és megemelt adó is.

Én nem akarok politikus lenni. Élni és nem irányítani akarom az országot. De ha van/lesz olyan szerveződés amit támogatni érdemes tanáccsal szívesen segítek.
@Fabius:

A válaszod lekezelő, fölényes-gúnyos hangneméből egyértelműen kiderül, hogy nem bírod elviselni a tényt, miszerint egy 24 éves vidéki lány – minden elképzelhető szinten és területen – képes megsemmisítő intellektuális csapást mérni rád. A hozzászólásomban felvetett kérdések háttérbe szorítása, a tartalom teljes félresöprése azt mutatja, hogy félsz tőlem.

És ez jó. Büszkeséggel és mélységes elégedettséggel tölt el, ha félnek tőlem.
@Fabius: "Én nem akarok politikus lenni."

Kár. Vannak dolgok, amikben nem értünk egyet (pl. Bajnai), de ráférne a tvisztlelt házra a stílusod. De komolyan. Ahogy látom a közpénzek, a korrupció Neked is vesszőparipád (szerintem is a közpénz és közvagyon a lényeg).

Visszatérve kiadási oldal csökkentéséhez. Igen, ez az egyetlen járható út. Amúgy a pénzügyi helyzetünk korántsem annyira rossz. Megéri elolvasni, csak hogy az állami költségvetés nagyságrendjeit lássuk (egyszer már linkeltem varanus.blog.hu-ra).

jakabandor.blog.hu/2012/05/24/allamadossag_11
félni tőled? ez a mai legjobb stefike :D
zseniálisan nyomod a görbe tükör karaktert, mert ennyire messiasztikus örömködő önszántadból biztosan nem lehetsz ;)
@rdos: A T. Ház bedarálná Fabiust, kikészítené. Egy megkeseredett, álmait vesztett ember lenne belőle.
nincs itt baj kérem, minden nagyon szép, mindennel meg vagyunk elégedve, csak sírunk rívunk, de a kánaán már öles léptekkel közelít, és az igaz vezérünk már látja lelki szemei elött, csak mi vagyunk vakok erre a csodára...

Már 278 forint alatt jegyzik az eurót

Tovább erősödött késő délután a forint: az eurót délután negyed hétkor 277,62 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a délelőtti 280,45 forint után. Péntek délelőtt az eurót még 283,60 forinton jegyezték, majd péntek délután már a jegyzés már 281 forint közelébe csökkent.
ceterum censeo: tiszta kommunizmus, ezen nevelkedett Orsós (orbán ) Viktor , forradalmár mint Fidel Castro utána csalhatatlan despota. Ezekből az emberekből mind ez lesz ha nincs önkontrolljuk. Sztalinl-Caucescu- Kim ír szen-Pol- pot- Chavez- Castró-Kadhafi- Orbán-stb.Lehet találni rengeteg féleszűt. Az a szörnyű, hogy nem veszik észre hanem csak hajtogatják, hogy ez jó a zembereknek és igy helyes ahogy a csalhatatlan vezér kitalálja, csak a hatalomban maradjanak. IDIÓTÁK
Amikor valaki szólni mer hogy szedd már össze a kevés agyad akkor az ellenség és támadás és jön a harc meg a csaták. ma már annyi a különbség , hogy nem lövetheti le öket, de mindent megpróbál az elhallgattatásukra és a hatalom megtartására, de hát Lenin elvtárs is vissza dobta a labdát pedig le is lövethette volna a gyerekeket
@zmzm: "Lenin elvtárs is vissza dobta a labdát pedig le is lövethette volna a gyerekeket"

Az agitPRopos eftársak kitalált története ez.

Amúgy 6. leninről egy adalék. Az egyik legelső bolsevikot (köztörvényes bankrabló banda voltak a cári időkben) kérdezték halálos ágyán az 1960-as években; ki volt nagyobb gazember? Lenin, vagy sztálin? Gondolkodás nélkül vágta rá; lenin.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Egy megkeseredett, álmait vesztett ember lenne belőle. "

Meglehet. Ángyán Józseffel sem mindenben értek egyet, de biza több, az elveihez hű, becsületes ember kellene a parlamentbe. Annál sokkal több, mint amennyi nem ilyen.
Kedves Szív!
Ugyan nem tudom mi a kedvenc virágod, meg pontosan azt sem, hogy december avagy július. De boldog névnapot kívánok!
www.freyavirag.hu/files/images/nagykep36.jpg
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én erre nagyobb tételben nem fogadnék. Lényeges különbség van aközt, hogy az értetlenségével felbosszant egy ember akit kedvelek, és aközt, hogy bármelyik politikussal le kell állni szájkaratézni. Előbbi bosszant, utóbbi szórakoztat, nem kicsit.
Be vannak lassulva a fideszes PR-osok, agitproposok, már zengeni kellene a kórusnak, -az igen megcsináltuk, igen jól csináltuk, igen mi vagyunk a legjobbak
/azon mellékes körülményről, hogy ez per pill. a legkevésbé sem rajtuk múlt, szó se essen/

www.napi.hu/tozsdek-piacok/tovabb_olvadt_a_magyar_csodkockazat.526839.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Lepődj meg, de a 4K pl a kritikám után változtatott a programján. Ötletük még nincs honnan kéne az állam karcsúsításának nekifogni, de már nem zárják ki a lehetőséget eleve, mint a kezdet kezdetén.
@Cirbolya_sentinel: A helyzet az, hogy a HUF "minden másban mért" árfolyama az nagyban a kőolaj árától függ. Érdemes pár "időhosszt" lekérni.

stooq.com/q/?s=eurhuf&e&d=20120629&r=&r=usdhuf+cl.f
@rdos: Becsületes ember kellene, de Fabiusnak nem való. Ő még nagyon idealista, és könnyű összezúzni.
@Fabius: Amire nem vagy felkészülve, az a karaktergyilkosság, a hátbatámadások. Olyan mintha egy olyan bordélyba zárnának be, ahol hol a transzvesztik kaparják ki a szemed, hol a prostik gáncsolnak el, vagy mindketten a wc-be dugdossák a fejed, majd végül téged dobnak oda áldozatként a zsaruknak. Nem tisztességes embernek való a parlament, amíg orbánék ott vannak. :D
@rdos:

Ismerem a költségvetés nagyságrendjét, olvastam a költségvetési törvényt és a posztot is.

Csődben nem vagyunk, de ha így haladunk leszünk. A bevételeink ötletszerűek, esetlegesek, minden évben újratermeljük a 600 milliárdos hiányt az egykulcsossal, drágán finanszírozzuk magunkat és a kiadási oldalhoz nem nyúltunk Bajnai óta. A KT és az ÁSZ nem véletlenül mondta, hogy az adóbevételeink jelentős százaléka nincs alátámasztva. Egy részét a jelenlegi kilátások mellett is visszavonjuk - kincstár, MNB adóztatása - és helyette ötlet nincs miből kipótolni.

Magyarul billegünk, mint kecskeszar a deszkán.
@Fabius: Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy holnaptól nem bagózom. "Láncdohányos" kedvenc mondókája :-).

Ahogy korábban írtam, a jobbklikk választási programjának általam átnézett része rendben volt (víz, energia, közlekedés ha jól rémlik). Jót ígértek a jobbklikkes eftársak. Azóta mélyen hallgatnak róla :-(. Hát legfeljebb 4K is majd hallgat 4 évig.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ezen a nem vénnek való vidéken éppen lenne egy nem elhanyagolható előnyöm: én velük ellentétben nem ma kezdtem összeszedni azt, amivel riposztozni lehet, meg leoltani egy másodperc alatt. :-D

Egyébként is amit rám lehet varrni, az a notorikus sebességtúllépő bűnöző, de ezt én bevallom magamról, nem kell nyomozni :-D :-D
@Interlock:
Ez az alap, hogy a fideszt kitessékeljék a hatalomból, hogy kiegyezzen az ellenzék egy minimum programban. Ez lehet a fenti.
Hogy utána mi lesz, az a következő lépés.

Mert pl. ki gondolta volna, ki bízott volna akkoriban abban, hogy Bajnai kisdobos és kormánya ilyen jól fog működni, hogy majd ő lesz a messiás?

Na persze ebben benne volt az is, hogy ordító fityeszke hirtelen megijedt, mit is tudnának ők csinálni, ha hirtelen ölükbe hullna a hatalom? Elmebetegünket megnyugtatta Gyurcsány bukása, és az egész bagázs kárörvendő várakozó álláspontra helyezkedett, már csak színjátékból durrogtattak Bajnaiék idején.
Az MSZP úgyszintén sarokba volt szorítva, kénytelenek voltak Bajnaiékat támogatni.

És lőn csoda!
Most pedig pontosan egy hasonló/vagy az az ember kellene, aki pusztán problémamegoldó pragmatikus, a lázat nem növeli, nem "politikus".
Csak az a kérdés, ki lesz akkor a "nénike simogató"?

Meg az, hogy fog kimúlni a fityesz. Ahol ennyi pénz, ennyi sötét mocskos gazember koncentrálódik, meg a múltbeli viselt dolgaik/viselkedésük után nem reménykedhetünk abban, hogy majd simán lemondanak a hatalomról.
Mindnyájunknak az lenne a jó, ha simán menne.

De még akkor is, hány évbe telhet, milyen áldozatok árán sikerülhet a zsákutcából ismét kifarolni?
@Cirbolya_sentinel:

Amit az NGM felelt a GKI-nak, arra a legenyhébb kifejezés, hogy szánalmas.
@Fabius: Szerintem is ez az igazi baj. A kilátások hiánya.

Kicsit Off, de nem tudom kihagyni Bajnai kapcsán. Miszterelnöksége alatt szavazták meg, a választások előtti utolsó parlamenti napok egyikén az állampárti titkosszolgálati múltunk újabb 80 évre titkosítását. Fityisz, maszop koalícióban. Ha jól rémlik, Te is feszegetted a témát. Joggal.
@Fabius: "A KT és az ÁSZ nem véletlenül mondta, hogy az adóbevételeink jelentős százaléka nincs alátámasztva."

30%-a. Merem állítani, ilyen Afrikában sincs. Ha jól emlékszem, a kormány egyáltalán nem számolt utána annak sem, mi lesz a tranzakciós adó hatása a pénzügyi szférára és a hitelezésre, jórészt azért, mert halvány fogalmuk sincs róla.
Na ilyen meg már Mordorban sincs.
@Fabius: Gondolod, hogy versenyképes vagy? Túl egyenes, gerinces vagy te a politikához. :)))
@Fabius:

És a koktélcserkó a puding tetején: az NGM EGYSZERRE számol a MNB-re kivetett tranzakciós adó százmilliárdjával ÉS az IMF-hitel miatti olcsóbb adósságfinanszírozással! LOL
@rdos: Off
A múlttal való szembenézésre genetikailag képtelenek vagyunk.
On
@AKIsTUDATLAN: Nemhogy a hatalomról, de egy potyaebédről se tudnának lemondani.
Az Antall kormány bukása után is mind tovább folytatták a pártoskodást, pedig az kurvanagy bukás volt a végén.
Most meg, ugye világraszóló siker van.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már menni akartam. Amit Te itthon politikának nevezel, az szerintem így is megfogalmazható:

Bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett többrendbeli, köztörvényes lopás. A többit még nem is mondtam (tudat módosítás, butítás, egészségkárosítás).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Off. Úgy mindenképpen ha elrejtik előlünk, amit néznünk, olvasnunk kellene.

On.
@rdos: Off
Nemcsak az ügynök múltat, az átkos 40 évet, de a második vh-s szerepünket is.
On
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha már így felhoztad a régebbi múltat is, meg is kérdezem, Horthy Miklós miért nem lett háborús bűnös a 2. világégés után? A szövetségesek nem lacafacáztak, sokakat kevesebbért is megvádoltak, elítéltek.

Másképpen kérdezem. Mennyire volt Mo. független a két világháború között? Kit szolgált valójában a kormányzó?
@rdos:

Feszegettem bizony, a MISZOT-os múltat előszedtem ennek kapcsán. De azt gondolom ott is legkevésbé Bajnai volt érintett, és az a törvény jutalomkonc volt az aláírásuk miatt egy évig feszengő maszop frakciónak, és az ügynöklistától máig befosó fideszeseknek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Meggyőződésem, hogy a hatástanulmányok mellőzése mellett az uniós jogot sem ismerik. Ha ismernék ekkora kapitális baromságot nem csinálnának, és nem lenne kapkodás, mikor itt röhögünk rajta mennyire beszopatják vele magukat.
@rdos: Ha jól tudom tanuskodott, ezért engedték el ilyen olcsón. A németeket szolgálta, szívvel-léélekkel.
@rdos: a komcsik ma a legnagyobb ellenzói ezeknek a vicceknek TALÁN CSK NEM EGY KOMCSIT SÉRTETTEÜNK MEG
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jó estét!
Szerintem nem volt más választása, szívvel-lélekkel nem szolgálta őket, de piedesztálra sem emelném azért. Károlyi szerepe is kérdéses sokakban, de Ő sokkal inkább megérdemeli/melné azt, amit elvonnak most tőle.
Szerintem legalábbis..nem történész szemmel!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Versenyképes simán, alkalmas nem vagyok :-D

Képtelen lennék megkötni azokat a kompromisszumokat ami a politikus léthez nélkülözhetetlenek.
Gádorosi rokonaim (Alföld) azt mondják, álljon eléjük a törpe a termőföldek haversógori kiosztásának vízióival, egy emberként fogják kirúgni alóla a sámlit. Bajuszos Pista bátyám hozzá tette:
„Ha van spárga a nyakán, akkor van értelme”
Bölcs parasztember…

De nem csak a termőföldek vannak célkeresztben.
Ha már a gazdaságpolitika területén szakítottunk a nyugati világ által követett metodikával, akkor itt az ideje a paradigmaváltásnak a választójogi törvény kapcsán is. Félázsia (…) útja nem olyan TGV szerelvény, amely csak a lejtőn tud haladni háromszáz kilométeres sebességgel, nem-nem. Mi ezt tesszük az emelkedőn is. Persze mesterségesen visszafogott teljesítménnyel, mert még ellesik tőlünk Merkelék a titkot, amit aztán Francoise Hollande tevékeny közreműködésével a maguk szabadalmaként jegyeztetnek be, Kusza Szem meg megint hoppon marad. Szóval, bátran dobjuk sutba a kétségeinket, merjünk unortodoxok lenni ezen a területen is. A „fülkeforradalom” amúgy is rosszul cseng, a politikától megcsömörlött csalódott választók fülében, kell valami más, kell valami új. Turkáljunk picit a demokrácia hazájában, és vegyük elő az osztrakíszmosz intézményét, amit már is összekapcsolhatunk az előzetes regisztráció képtelen ötletével. 2014-ben csak az kap cserépdarabot, aki egy évvel azelőtt kifejezte abbéli óhaját, hogy majd karcolni akar rá valamit. Ha csak addig nem hozza úgy a gazdasági kényszer, hogy előbb lesz türannisz a Kárpát-medencében, mint szabad választás. Erre utaló megnyilvánulásokat hallottunk Don Vittorio-tól, és az elmúlt hónapok eseményeinek tükrében, kéretik ezt komolyan venni! Szerintem valóban komolyan gondolja.
Márpedig ennek aggodalmat kellene kiváltania a demokraták körében, mert mi is az a „más”, ami felválthatja a demokráciát? Az üzenet (majdnem) világos, ez már túlmegy azon a határon, ahol mérlegelésre van lehetőség.
A megoldás a mi kezünkben van, nem szabad a 2010-es hibát újból elkövetni. Menjen mindenki regisztrálni, akinek ezt egészségi-fizikai állapota lehetővé teszi, aztán persze 14-ben szavazni is.
Fabius ezerszer elmondta, hogy kérjük számon az ígéreteket. Igaza van, seggbe kell rúgni azokat, akik Szegedi Csanád módjára homlokon fosnak bennünket.

Szarházzy tetűkből olyan bőven el vagyunk látva, mint Kokó argentín pofonokkal. Nagytakarításra van szükség, azt meg elegánsan kell megoldani, nem szélsőséges módszerekkel.
Rajtunk múlik…
@Fabius: Látod, látod, valamiben egyetértünk.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Fogalmazzunk úgy, hogy bár nem volt olyan nyiltan fasiszta vagy náci, mint az általa kinevezett kormányfők, azért odatette magát rendesen, és amíg futott a szekér a sikeres németország mellett és nem került kellemetlen helyzetbe idehaza. De akkor mikor már nem futott a szekér, és magyarok haltak meg egy egyre inkább vesztes háborúban, na az már nem tetszett.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=572981&referer_id=friss#null

Nem azért, mert... Á dehogy. De azért lehet zsarolni mégis. És a titokszolgák csinálták különben is az egészet. Leginkább Csanci nagymamiját. Egyre jobb ez a kis magyar politikai bolhacirkusz-világszám, nem?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Oly uncsi az élet ALcsútdobozba rendelés és parlament nélkül... De hajrá, ezek mind nagyon jóárasított kurvák valóban.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Édes buszsofőrrel jöttem. Mindent szépen bemondott, aztán az egyik megállónál közölte, na itt lakik a 16-ban a vezérigazgatónk is. :-DDDDDDD
@Spániel: Ja, ja. Most nem kell hugyoznia senkinek Orvbán orra alá a Parlament előtt?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Ezt már százszor megbeszéltük, hogy nem a zemberek mentek ki, hanem a fityesz/maffiaháttér által felbérelt széljobber hőzöngők, a szurkolóhadsereg, a csőcselék.
A wikileaks is bebizonyította.

Azért nincs most hőzöngés sokkal nagyobb botrányokért sem.

Az pedig merő idealizmus, hogy majd a magyarember fellázad és elkergeti ezt a rablóbandériumot. Esetleg szabályos és teljesen törvényes választás esetén.
Az lesz? Nem! Választanak nekünk a határontúliak, a feliratkozók, segít nekik Káder választási törvénye.
Még két év van addig, ki tudhatja milyen nem várt bomba fog felrobbanni?

Azt viszont nagyon nagy bajnak tartom, hogy sokan, itt a blogon is, csakis a saját szemszögükből tudják látni a világot. Ebből lesz a Nagy Pofáraesés.
@Knósszosz: A demokrácia hívei...

A 2010-ben Orbánra voksolók nem a demokrácia hívei.
Egypártrendszert csináltak személyi kultusszal.
És vigyorognak, mint a jóllakott óvodások.

A többiek meg ezzel a 3 millióval meg a vezérükkel az országban - nem képesek demokráciát csinálni.

A KRESZ se működik ott, ahol jön szembe mindenen áttaposva egy páncélos hadtest és lő mindenkire.
@Fabius: Te tényleg naiv vagy. Szerintem pont fordítva van, hiszen ha a származása miatt nem szűkölt volna, minek akarta volna így megkenni a faszit? Más előnye mi lett ovlna, ha nem az, hogy kussol erről a legnagyobb szégyenről, ami a Jobbikban érheti az embert. Tudta, hogy bukovári minden sarzsija a pártban, ha zsidó felmenői vannak és az tényleg kiderül.

Mert akinek azok vannak, az nem való oda és pont.

Hisztike viszont épp azért vállra emelt szentanyájuk, mert köztudottan zsidó férj és Lauderba járó kölykei dacára látványosan és felvállaltan sértegeti őket, kvázi bennfentesként, amit imád Gábriel is, lásd Karsai-idézgetése. Mert az nagy pofon a hajdan vele egy platformon lévő libsiknek, - hiszik Jobbikék - hogy most őket magukfajtázza... Hisztikének ez a bája.

De másnál nincs eltűrve a géptérképen a kék ösvény. Nem véletlen, hogy CSanci balhéja előtt génvizsgálatokra járt a hülyébbje. Mert még az is tudja, hogy egy "rossz" ős és bukás van onnan. Vona miért mondja, hogy Csanci ügye titkosszolgálati machináció? A James Bondok nem a cégek legfájóbb pontjait pécézik ki gyengítésre?
@a szív fészkei: Szerintem a megkenés az pártvezetésben dőlt el. Kusst akartak borsodban, ha a pasi nem nyihog, akkor már rend és béke lenne a borsodi jobbikosok között. De elcseszték.
Dehogy uncsi, szerinted meddig fog a lábujjaival gombfocizni viktorka a balcsinál?! Egy ilyen kontroll-freak nem bírja ki. :)))
Csanádi: titkosszolgálat, ugyaaan. Inkább a kurucot irányító jobbikos és az ambrus környékén kellene keresgélni.
@aritus: Ó, ismertem én IRL párt, akik két gyerek dacára lakásért váltak és még hányan voltak. Nem baj, az is generál bevételt, hisz a válópert is megemelték eléggé.
@AKIsTUDATLAN:
Tegyél te is érte, hogy ne legyen pofára esés!
Ne csak itt kommentelj, menj tépni a szádat minden fórumra, én azt teszem. Nem vagyok etalon, nem azért mondom, dehogy. De folyamatosan regisztrálok ide-oda és elmondom ami nem tetszik.
Nem hatásos? Lehet. De amíg a demokrácia csírája létezik, az a minimum, hogy ezt meg tedd.
Ha elbukjuk, azt sok millióan fogjuk bukni, de én hiszek a ganaj eltakarításában.
Higgy te is, másként költözhetsz.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ja,miért nem ünnepli mindenki a maszopot? Zusit ők ítéltették el, úgy, hogy a javát vissza is fizette már. Akkor a Maszop a csúcs!!
@K.Tomoceusz:
Mondom: regisztrálj és menj eltakarítani a szennyet!
Vedd komolyan a demokráciát, addig amíg van!
Bassz oda, mert ha nem teszed, ők basznak oda neked.
"A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása."

mariablogja.wordpress.com/2012/07/27/paranoid-teveszmeket-feltetelez-orbannal-az-ex-fideszes-fodor-gabor/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ja, ez az a szint, mint Tito a láncos kutya. Egy szakmai anyagot így minősíteni! Majd kifogásolni, hogy mi mindennel nem számoltak, mi mindent nem vettek figyelembe, miközben MINDEN benne van az elemzésben, ami az MGM hiányol. lol.
@a szív fészkei: Inkább szállnának meg ők minket. :D
@K.Tomoceusz: nem te vagy simonmondja? Nagyon hasonlít a stílusod rá, és ő már egy ideje szőrén szálán eltünt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: félelmetes, és a fő baj, hogy itt mi néhányan, doktori nélkül is láttuk/látjuk ezt, és e csöpp tömeg még csak szólni képes, de nyarat hozni még nem elég, lásd lájk for @Knósszosz:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Török hozomány, hagyomány. 150 év lenyomata. De ott azért ez szofisztikáltabb volt: A szerájban mindenki tudta, hogy ajándékkal lehet mindent elérni. De aki adott, az kapott is, sőt volt aki el sem fogadt,a mert adnia kellett volna érte értékesebbet. Szóval egy bonyi koreográfia szerint ment a megvesztegetés, de ennek mindig is mély gyökerei voltak szultáni udvarnál.

A lényeg, hogy mindenki jól járjon, ha lehet, de a feletted lévő mindig kicsit jobban. Olajozottan folyt ez. Mi változott, hogy ki lettek innen verve?
@a szív fészkei:

Szerintem meg ti vagytok naivak, pontosabban elfogultak Szegedi zsidósága miatt. Pedig ez kurva egyszerű:

- Szegedi Csanád zsidóként politikai hasznot hajt, ő két lábon járó "mi nem vagyunk antiszemiták" zászlaja a Jobbiknak, megválasztják borsodi elnöknek, a morgolódóknak letolják ezt az ideológiát a torkán, lásd Vona belső körlevél a tagsághoz.

- Szegedi Csanádról kiderül, hogy a zsidóságát leleplező hangfelvételt uniós karvalytőkéből akarta eltussolni. A hangfelvétel kikerülésekor ő lesz a fekete pestis, hisz a két párt két dogmáját, a karvalytőke zászlóégetést és a mi nem lopunkot egyszerre nyírja ki. Ebben a pillanatban kibasszák a picsába.

Ha "csak zsidó" lett volna, még hős is lett volna, az antiszemiták dísz zsidója, nem egy párton kívülre kivágott takony. Nem bonyolult ez. Színtiszta politikai népszerűségbiznisz.

De ha ennyire nem értitek inkább nézem a vízilabdás csajokat :-))
@aritus: De. De ne szólj senkinek, mert ez csak egy kölcsönlaptop meg egy kölcsönnick. Amúgy szokásos nyári szünetet tartanék, ha tudnék.
@keresztanya fabi(en): :))) én bírtam nagyon a stílusát, és hiányoltam, hogy úgy eltünt.
@Fabius: És jól teljesítenek? ;-DD Mármint a csajszik?
Üdv mindenkinek! :-) A poszt megint jó, bár a kommentelők közül ma nagyon hiányzik Joooe, meg a Nahalat Tzadok! Ma nem jöttek? Pedig évek óta nem olvastam olyanokat mint amiket írtak a minap. Talán csak 2006 - 2007 környékén eltévedtek az éterben, és most találtak vissza a blogok világába...
Hogy is nevezte valamelyik szív fészkei-t? Hát az nagyon nagy volt :-))) "balosnáci?"

Bocs az offért, de a letöltött poszt és kommentjeit olvastam hazafelé a buszon meg a metrón, és már égtem a vágytól, hogy ... értitek... :-)) Na itt a net! kijött... :-)
@K.Tomoceusz:
Örülök, hogy megvagy. Nekem is feltűnt eltűnésed.
@Fabius: közbevetem, azért párt PR szempontbòl, a kettősség most jól kommunkálható a széljobb kömény magnak, és lássuk be, a gárda és a kirekesztés fújta ilyen naggyá a jobbklikket főleg, és nem a fekete pénzek ellenessége
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kéri már mikor megmondta - még a Gellérthegyen - , hogy félelmetesebbek ezek, mint a hajdani Kun Béla-fiúk. Fodor mit van meglepve???
@lbm: Nagyon kitüntettek ezzel. Megéri itt leisztolni, látod. :-DDDDDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én is megadom magam azonnal, ha átlépi a Lindt-hadtest a határt. Sőt, már előtte is.
Na, tessék gyorsan lezizzenni a zírásképemről.
Vizilabdáslányokat nem néz senki?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na jó! Nem félsz? Kifecsegtél egy olyan dolgot amelyet 400 évre titkosítottak... :-))
@a szív fészkei: én most chiliset vettem, még nem kóstoltam, csak nézegetem
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez ugyan belga csoki, de szeretettel küldöm a most fájón hiányzó fideszhíveknek: edibleanus.com/ Lehet gyakorolni rajta az élesbe nyaláshoz.
@a szív fészkei: amúgy sajnálom, hogy ilyen mocskok vannak... :-(
@aritus: Na akkor mi igazmagyar hazaleányok kis gyöngyös pártában, hófehér rokolyában keszkenővel és virágesővel fogadjuk őket. :-DDD
@lbm: Engem szórakoztatnak, komolyan. Jól mutatja, hol tartanak agyilag és erkölcsileg, ha ilyenek védik Orvbánt...
@aritus: A piac igénye, kérlek. Ha ezt veszik, ezt gyártják. Mocskos kapitalizmus.
@keresztanya fabi(en): Akkor már ketten jól jártok: te fogysz ezzel a nézegetéssel,a chilis meg nem.;-)))
@a szív fészkei: egyszer megnézném, mi lenne a reakció, ha az egyik fideszfan kommentjére rávágnám, igazad van pubi!... na most lehet, hogy hirtelen fel sem fognák mi van, és tovább győzködnének...
@AKIsTUDATLAN: Ezt tehetjük, de tenni kell!
Állj ki és küldd el a francba ezeket! Nem vagyok hülye, tudom, hogy leszarják. De nem ők a mérvadók, ezt majd meg is fogják tapasztalni. Az összerántott seggluk nem játszik többé, kiabálni kell!
@lbm: Biztos lehetsz benne, nekik ennél többre nem fussa-:)
@Fabius: nem örülnék, ha megugrana a dújvárosi mosoda nettó árbevétele
@a szív fészkei: nekem komolyan az jutott eszembe a dolgoról, hogy ez már annak a nagyszabású tervnek a része, mely ugye arról szól, hogy sok pozitív megnyilvánulás kell a google-re, hogy elnyomja a sok rosszat, ami ott megjelenik egye-egy rákeresésre. Lehet, hogy a blogokat is elárasztják kommentelőkkel akiknek ez a dolga? Hát akkor nagy vicc tárház lesz itt :-)
@Knósszosz: de mért nem mennek a napraforgó blogra? :-)
@a szív fészkei: Legalább is nem hízok és ezt nem kell eldugni, mert nem eszik meg előlem.

Ettem már limitált borsos, gyömbéres csokit, isteni fincsi volt. Nem Lindt, echte magyar
@a szív fészkei:

Én inkább rezignáltnak találtam Fodort, mint meglepettnek... meglepődni Török Gábor szokott! :D
Jó éjt! nem bírom tovább... minden nap 4 kor kelek, de muszáj benéznem minden nap ide :-) ma csak ennyire futotta :-)
@keresztanya fabi(en): Off, Kimi szekönd. Dejóvolt!!
On
@lbm: Én sem hagyom ki, jó éjt!
@Knósszosz: Hát még ha a csokinak elfogy a gumija!
@lbm: A Google-ra spec ma másért emlékezünk :-)
Kicsit off, de azért jellemző, hogy a politikaicélpontok között a fidesz és a kat.egyház van.
endresy.blogspot.hu/2012/07/kurvabomba.html

Egyfajta népléleki barométer, hogy a parkolócéggel vannak egy szinten
@keresztanya fabi(en): ma ettem egy tábla fehéret, egy sima tejet, most pedig felbontok egy egész mogyoróst.
@glaci ph 5.5 álompolgár: le is dolgoztad kalóriában, bocs kilózsulban?
@GeoCracker: @keresztanya fabi(en): ebben a hónapban a napi két tábla volt az átlag. néha hétvégén egy kis banános csoki az a gyengém, meg a csokiba mártott banánzselé
amikor a fiam kicsi volt, csokiért tudott vásárolni tőlem időt, és nem kellett lefeküdni
@keresztanya fabi(en): persze csak imádom a csokit, a fagyit minden édességet
@GeoCracker:

Még mindig tart, de már a reklámok is eltűntek, úgyhogy full első a fidesz. :DDD
@keresztanya fabi(en): Egy kolleganőmnek anno anyagcsereproblémája volt, és orvos írta elő neki, hogy hizzon. Ő evett sok csokit, napi két vacsit, meg ilyeneket.
@glaci ph 5.5 álompolgár: a csokis banánív jó is. Bár így mázsa felett jóval, a tiltólista részét kéne képezze.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valaki nagyon pikkelhet rájuk :-))
Ha nem is tudom ki a csempészbéla.... De a TEK már biztos nyomozza :-)
@GeoCracker: egy dobozzal levegővétel nélkül lenyomok belőle. nutellával a banán is faja
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Csokimaki! :))
Mi a rák volt ma? Lemaradtam valamiről? Tegnap 800 komment volt, ma meg még csak itt tartotok?? :)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Egyszer ettem sült banánt valami vanilia és csokikrémmel. Nagyon rosszul lettem tőle. Azóta a banánt nem keverem. Csak tisztán :-)) Esetleg aszalv.
@keresztanya fabi(en): Na most megen szarrá offolom, de azért is: lányom kapott olyan keserűcsokit - olyant én nem nagyon szeretek - ami almafán füstölt szalonna ízesítésű volt. Azt mondja, a végén lehetett érezni picit a szalonnát - az almafát azt már tényleg csak becsszóra elhitte belőle... :-DD

Én tejcsokiban utazok - köszvényhajlam miatt azzal is le kell állnom sajna - , de még van otthon narancsos keserű, az viszonylag ehető. Ám én gyógyászati céllal eszek csak ilyet, ha muszáj.
@GeoCracker: egy üveg nutellát egy jó film alatt el tudok kanalazgatni
@lbm: Persze, téríteniük, terelniük, sőt, általában szőnyegbombázni kell - de csak, ha címlap van - kötelékben letámadni minket (és gondolom, más kormányellenes helyet is) stb.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hülye vagy! :))
Pont ezért imádják a HÍVŐK!
A VEZÉRT, a Törpék közt a Legnagyobbat! Mélysége az, ami vonzza őket. Oszt mégis mindig van neki még lejjebb...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja, de tényleg mit várt az a szerencsétlen kétharmaddal ezektől???
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kapni öt kilósat is a kínainál. Egy szép, kiadós Tarr-film alatt - 8 óra - elfogyna, nem? ;-DD
@glaci ph 5.5 álompolgár: A nutellánál geilebb dolgot el nem bírok képzelni. Hogy lehet az megenni?

Ahelyett, hogy a Dunakavicsra gyúrnál, az hungarikum.
@a szív fészkei:
A csokiba én is bele tudnék fulladni... Nemrég a Sparban találtam magyar csokit, karammellel is van, kis szeletek, valami csoda...
www.stuhmer.eu/
www.stuhmer.eu/index.php?com=termek&par=36
A másik állandó remekmű, az Aldiban kapható német csokik, egy dobozkában 5 szelet... Nyammm... :)
@Fabius: Szegény Cseh. Most először ment ki a mamája drukkolni és ez van... :-(
@a szív fészkei: most láttam 29 euróért azt a bazi nagy nutkót belgiumban, de macerás a súlya miatt elhozni
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ó, ezt a virágost gyerekkoromban lehetett kapni! Meg híres a szaloncukra is.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kapni itthon, én láttam a Vígszínház környéki kínainál - nehogy cepeld!!! :-)))
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Mekkora? Nem fér be a púposba? Igazából félsz, hogy betömöd...
@a szív fészkei:
Most mi van? Telitalálat - a progi, akarom mondani a Google jól működik, korrekten hozza az eredményt! :))
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Hát apa az ilyen??? :))
Képzeld el, ha sört hoztál volna neki, akkor meg aztán...
Kicsit összebogozódtak, nem lesz könnyű a búcsú: Csanci[..]" Az EP-képviselő ugyancsak fontos szerepet játszik a Jobbik körüli gazdasági holdudvarban, hogy mást ne mondjunk, Vona Gáborral (illetve május óta már Vona feleségével) közös cége, a Magyar Hírek Kft. adja ki a Jobbik lapját, a Barikádot. Sőt, a kiadó cégjegyzésre jogosult képviselője a májusban benyújtott mérleg alapján nem más, mint maga Szegedi. Ha a hétfői elnökségi ülést követően még jobban elmérgesednek a dolgok, akkor biztosan sok nehéz percet tud szerezni lemondását követelő párttársainak. Például kellemetlen kérdéseket tehet fel: Írogatunk, Előd, írogatunk? De ki van addig a szerkesztőségben?" mandiner.blog.hu/2012/07/30/nehez_bucsu_novak_elod_zsido_baratjatol_szegedi_csanad
@a szív fészkei:
Hát már a Heti szörny is hazudik Gábrielnek?? :))
"Az ügy előzménye, hogy Novák Előd múlt keddi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról."

"Szegedi Csanád korábban pénteki hatállyal lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját."

Mert hát azért ha megfizetik mégiscsak ká... :)
Mint Morvai Hisztike. Akkor most majd nem ölelgeti legfeljebb...
@a szív fészkei:
A francba... én meg leszoktam a Mandinerről... érdemes pedig újra olvasni őket! :))
Csanád videójában lesz zsinagóga is? Ha már a gyökerek... :D
Hát elég nagy gyökér. Levesből is kilógna. A többi, a barátai is.
@a szív fészkei:
A végén majd Csanád "Jiddis Barikád" néven viszi tovább az oldalt... :DD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha megfizetik... Legalább járjon jól ebből. ;-DDD Szerintem nem fog rosszul, az tuti.

Mindenhol szeretik a megtért tékozlókat.
@a szív fészkei:

Mi szegény van Cseh Lacin? Az elégtelen felkészülés? Mondd, hogy igazságtalan vagyok de én ezt így látom. Kokó szindrómája van szerintem. Milyen kifogás ez a nem működött a karja? Műkézzel úszik és szarul lett programozva?

De Hosszú Katinka se jobb semmivel.
@a szív fészkei:
A rabbi ebben a korban is öööööö... hogyis mondjam, lerövidíti akár Csanádot, ha kéri? :))
Mert ahogy elnézem ezt a csókát, ha megéri neki, szerintem bevállalja.
Az is igaz, az EU képviselőség, a havi 12-15.000 €-ért nem fájhat annyira! :D
@Fabius: Elszálltak, azt mondod? Nem tudom megítélni, de több olimpia már nem nagyon van a srácban. Sajnálom na, nekem szimpi volt. Kovácsnál mindenképp.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha a tábori rabbit kérdik, akkor szerintem simán egy fejjel is megrövidíti. Egyébként amilyen szerencséje van, kb. 20 év múlva összefutok vele és még akkor is teli szájjal teliberöhögöm, nem is szólva mindenféle poénok eleresztéséről.
@GeoCracker: érett banánokat, amikor már vadúl illatoznak össze kell törni barna cukorral -minden banánhoz egy kávéskanál cukor- és vajban kisütni úgy, hogy rummal kevert tojásokkal leöntöd és összekvered, megsütöd és azonnal tálalod, tejszínhabbal...keverhetsz beledarabolt földi epret vagy málnát

jó étvégyat...ne reszelj rá csokoládét

brühühühühühü
@rodeo36: kicsit gejlnek tűnik így olvastamban. De lehet, hogy ez csak megtévedés :-)
@a szív fészkei:

El bizony. Lacin ez már a legutóbbi Vb-n is látszott. Fejben szétcsúszott és belenézett az életbe, mint Koko Chacon balhorgába. Csak neki ezt a víz adta. Nem mentség, de Phelps és Lochte is szétesett. Lochte mondjuk legalább egy aranyat csinált eddig, de a váltóval iszonyúan beégtek, a cápaember meg eddig nem csinált semmit. Bár a 400 vegyesen legalább döntőbe úszta magát.

Hiába no, cáparuha nélkül az élet nem habostorta.
@Fabius:

Hülyeséget beszélek, 200 pillangó az a 400 vegyes.
@rodeo36: én úgy nyomom, hogy sült sajtra sütök még egy kis banánt, majd bele a pao francesbe és garat mögé! Zseniális kaja.
@GeoCracker: banán kérdése, van a 8 alapfajta (persze lehet, hogy 9, de ezen vesszenek össze a biológusok, meg a gumicsizmások). Nagyon nem mindegy az érettségi állapot, nem is szólva az elkészítésről. Európában ugye friss nincs, tehát értelmezhetetlen a dolog.
@tucano: amit küldtem korábban abból kifelejtettem, hogy a cukrot karamellosítani kell a többi helyes...a tied az klassz lehet...magyaroknak meg kell tanulniuk hogyan érleljék meg a banánt anélkűl, hogy elrohadna...
@Fabius:
hát a Biczó meg a Cseh leégtek mint a pampafű...vezettek testhosszal...és mégis a Phelps lett az első...ezek meg érmet sem kaptak ennyire nem tudni koncentrálni?

bár a 2012 megmutatja, hogy a versenyzők is emberek...és pontosan emiatt kurvára sokra értékelem a résztvevőket
@tucano:
ez ugyanaz mint a perui krumplik van vagy 100 féle...de mindenképpen nagyon sok...és olyanok akik korábban nem ettek krumplit Peru-ban el kezdték imádni és mindenhez a megfelelő krumplit eszik...azok a hatalmas lédús ananászok nálatok is vannak, ugye? persze a maracujá az felejthetetlen...ti is csináljátok a malacpörköltet erőspaprikás karamell szószban?
@rodeo36: itt nem szabad malacot enni, mert nem ipari, hanem házi tenyésztésben vannak és szinte csak szemetet esznek, egyszerűen nincs gusztusom hozzájuk:(
Abacaxi persze minden mennyiségben, Hawaii után itt a legjobb a világon. Én azért is szeretem, mert megtanultam k. jó dolgokat csinálni belőle.
@zmzm: Az biza könnyen lehet. Sok nálunk az ex?komancs.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tanúskodás rendben van. Tudjuk, ki a tanú? Akiből majd a vádlott lesz.

Másképpen kérdezem. Az Osztrák-Magyar Monarchia nem szétesett, hanem szétverték. Nagyhatalmi, antant érdekből. Alig hihető, hogy a monarchia szétforgácsolását békésen szemlélték az angolszászok, a franciák. Mondjuk a Szarajevói merényletet is az antant szolgálatok csinálták.
@Fabius: "De azt gondolom ott is legkevésbé Bajnai volt érintett,..".

Hát bizony, amíg az archívumok meg nem nyílnak, addig csak vélekedünk, feltételezünk :-(.
@rdos: Oszd meg és uralkodj. Kinek volt jó, hogy hirtelen egy európai nagyhatalom atomjaira hullik, pont az, amely belső forrásból mind nyersanyagot, mind élelmet biztosítani tud egy háborúhoz? Az angoloknak és a franciáknak pont jól jött, hogy a belülről amúgy is rothadó monarchia szétessen. A kis antant népei hálásak voltak, és volt elég sérelmük, hogy a magyarok alá vágjanak. Nincs ebben semmi misztikum. Oszd meg és uralkodj. Ne legyen vetélytársad. Ha lent van, maradjon lent. Ez pont jól jött mind az angoloknak, mind a franciáknak.
süti beállítások módosítása