Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.05. 05:26 Fabius

Oszi mondja: irány Irán!

Címkék: irán jobbik gyöngyöspata

Gyöngyöspata sikertörténet is lehetne. A figyelem középpontjába került hevesi település az ország első kiemelt kistérsége, ahol beindult a közmunkaprogram, ahol a médiajelenlét - figyelem miatt mindenki igyekszik valami hasznosat is tenni. Az új polgármester megvívta első harcát a Nemzeti Együttműködőkkel, aminek hatására mögé állt a közvélemény, innen már csak elkúrni lehet - gondolhatnánk - de Juhász Oszkáréknak azért ez is sikerül.

A gyöngyöspatai képviselő testület Teheránba megy tanulmányútra - mondja Oszi - mert erősen hisz a jobbik-fétisben. Mi más reális oka lehet annak, hogy testületileg vonulnak ki a sivatagba zöldség és gyümölcsfeldolgozást, fűszernövény termesztést tanulmányozni?

Mielőtt elindultok azért legalább egyikőtök üssön fel egy atlaszt és/vagy a gugli műholdképes verzióját, hogy nektek is világos legyen: Irán nem kifejezetten az a zöldellő oázis, az a mezőgazdasági nagyhatalom, az a párját ritkító, rikító zöldterület a térképen.
Olajuk, földgázuk éppen annyi van, hogy egy erős esti sörözés után a homokba pisálva lehet olajkutat fakasztani a semmi közepén is, és bár lehet Gyöngyöspata a maga részéről bevállalna egy olajfinomítót, azért annyira nem olcsó a közmunkaerő sem, hogy ez a perzsáknak megérje. Acéltermékek gyártásában, vegyipari termékek előállításában is erősek, de ezen a téren is nulla kapacitással bír Gyöngyöspata. A keresleti oldalon ipari nyersanyagok és közszükségleti cikkek, élelmiszerek, technikai eszközök, katonai felszerelések szerepelnek, ahol labdába rúgni megint nincs esélye a patai önkormányzatnak.

Végiggondoltátok ti ezt?

Mit hozhatnátok még onnan? Kultúrát? Ja, tényleg, dívik ott is a plankinghoz hasonló népi játék, a lóging:Itt nem Zagyva Gyula módra kell feküdni rendőrtenyéren, hanem az nyer, aki tovább függeszkedik ádámcsutkával kapaszkodva. De esetleg tanulmányozhatjátok Irán legújabb vívmányát, a női polgárőr egyesületet. Ha tetszik meg lehet venni a licencét, és itthon árulni az arra fogékony önkormányzatoknak, mondjuk a feloszlatni szándékozott jelenlegi helyett.


Esetleg tanulmányozhattok néhány gépipari összeszerelő üzemet, egy barkácsda csak elférne valahol a környéken.Javaslom, hogy mindenképpen vigyetek magatokkal néhány okostelefont aktív roaming nettel. Egyrészt arrafelé a készülék és a cenzúra nélküli hozzáférés is kuriózum, - hátha visszajön az út ára legalább a bizniccel - másrészt önvédelmi fegyverként is ez válhat be leginkább, ha véletlenül bajba kerülnétek a hangsúlyos kereszténységetekkel ott a béke szigetén.Kedves Juhász Oszkár! Muszáj ezt? Tényleg nem lehet populista marhaságok nélkül csak úgy unalmasan és egyszerűen befektetőket keresni? Nem lehet, hogy a Jobbik legalább az ország legmédiaérzékenyebb településén megmutassa, minden baromság nélkül is képes elvezetni egy önkormányzatot, és élni a kapott lehetőséggel? Mondd csak: ha én ma úgy döntök, a vállalkozásomnak telephelyet nyitok Gyöngyöspatán, akkor hogy igazolom neked, hogy nem vagyok gyarmatosító? Elég, ha tiszta a pedigrém, nem vagyok se zsidó, se egyik kisebbség tagja, vagy kell ehhez valami egyéb dokumentum, mondjuk egy családfa visszamenőleg Szent Istvánig? Esetleg ha igazolom, hogy Khomeini ajatollah távoli rokon még a sumér időkből, az megfelel? Vagy istibizi meg kell esküdnöm a Magasban Repülő Turul szárnya alatt a Jobbik zászlóra, hogy épeszű ember vagyok, és a gyarmatosítás gondolatát is a legnagyobb marhaságnak tartom?

Tudod apukám a szomorú valóság az, hogy ma Magyarország tetszőlegesen kiválasztott bármelyik településén tárt karokkal fogadnak minden beruházni szándékozó, munkahelyteremtő, adófizető vállalkozást. Házi feladat, hogy megtippeld: száz ilyenből hányan választanak maguknak olyan települést, ahol szélesen mosolyogva kitárt karokkal várják őket, és hányan olyat, ahol a falu első emberének első kérdése: te mostan gyarmatosító vagy, büdös gyökér?

Ha sikerült megfejteni majd jelentkezz.


 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr83203236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oszi bácsi ! Irán az kelet ?
Inkább dél.
Dél-kelet.
Baráti.
Oszkár jó szemmel felfedezte a párhuzamot: Irán a másik ország, ahonnan néhány éven belül sikerül teljesen elüldözni a fiatal (<45) diplomásokat. Ha figyelmesen járna Pesten találkozhatna néhánnyal, és ha tudna angolul, akkor megtudhatná tőlük, hogy -elenyésző kivételtől eltekintve- egyik sem szándékozik hazatérni többet, de legalább is addig nem, ameddig a jelenlegi rezsim van uralmon.(Ami persze még mindig nem megoldás, tudva, hogy a jelen rezsim azért maradhat hatalmon, mert az elképesztő mennyiségű tanulatlan fanatikus életbentartja- ezek meg akkor is ottmaradnak.) A végére marad a 25%-nyi analfabéta, meg a 30% százaléknyi elemit végzett, meg a 20%-nyi öreg és eltartott, az utolsó meg lekapcsolja a villanyt. Aztán lehet jönni az atombombával, mert más érvük nem marad- ha lesz még, aki működésbehozza...
Ne'ba... Először azt hittem, hogy csak Fabius gonoszkodik, de látom, amin röhögünk, az a kis magyar valóság. Tényleg nincs még egy ilyen ország... Egyre gyanúsabb nekem ez a medence itt, csak nem véletlenül lettünk ide bezárva, ennyien? :)
Az a hazai széljobbon álló, magát kereszténynek(?) valló párt, amelyik szükségesnek tartotta az alkotmányban is rögzíteni hazánk és kultúránk keresztény gyökereit, "tanulmány útra" megy egy a világtól és pláne a nyugati (és keresztény) értékrendtől (egyáltalán szinte mindentől) elzárkózó, szélsőségesen iszlamista államba. ÉRTEM ÉN! Az iráni mindennapok borzalma és az állami erőszakhullámok, az azok elleni tüntetések, akasztások, az ottani keresztényüldözés senkit ne zavarjon. Az nem Oszi dolga... Ő nem azért megy oda! Miért is?

Tényleg Oszi! Ezek után a minimum, hogy akárcsak egy mozgalmasabb vasárnap délutáni felvonulástokon, a zászlótokat mindenképp vidd magaddal. Sőt, a kinti sajtótájékoztatón a háttérben legyen kiállítva, hogy a rajta lévő kereszt is jól látszódjon! Minimum! Vazze, harcos népünk győzni fog!

Ha ekkora ésszel és ennyi intelligenciával valaki erre vesztegeti az erőforrásait (most írhattam volna pénzt is), akkor nemhogy Gyöngyöspata polgármesterének nem szabadna lennie, de Teheránban utcaseprőnek sem.
(Egyébként ha a mezőgazdasági vonulat irányába, sőt felvevő piac felé érdeklődne valakinél ez az ecceri, falusi lélek, valaki szóljon majd neki, hogy van egy kultúrállam a szomszédban, amit Österreich-nek hívnak és hatalmas hagyományokkal rendelkezik mind a gyümölcstermesztés, mint a gyógynövények termelésében.)
Ezen még az sem változtat, hogy ez a szerencsétlen még szimpatikus is volt anno, bár a pártja nem igazán.
Tényleg ilyen sötétek ezek, bammeg! :))
Kotorásztam a megfelelő Khomeini idézet után és megtaláltam... erős egyezést mutat az elv a Jobbik (és mások) azon elméletével, hogy a romlott, nyugatias értékrenddel rendelkező nemzetietleneknek - származástól függetlenül- nincs helyük az itt épülő "Új" Magyarországon:
"They say there is a brain drain. Let these decayed brains flee. Do not mourn them, let them pursue their own definitions of being. Is every brain with - what you call - science in it honorable? Shall we sit and mourn the brains that escaped? Shall we worry about these brains fleeing to the US and the UK? Let these brains flee and be replaced by more appropriate brains. Now that they (the Islamic Republic) are filtering, you are sitting worried why they are executing? Why are you discussing these rotten brains of [these] lost people? Why are you questioning Islam? Are they fleeing? To hell with them. Let them flee. They were not scientific brains. All the better. Don't be concerned. They should escape. [Iran] is not a place for them to live any more. These fleeing brains are of no use to us. Let them flee. If you know that this is no place for you, you should flee too."
Egy kis pontosítás: Irán mezőgazdasága igenis jelentős - a térségben mindenképp. Az iráni GDP harmadik legnagyobb hányadát a mezőgazdaság teszi ki és Irán sokfelé exportál mezőgazdasági terméket. Pl. Magyarországra is szárított gyümölcsöt, pisztáciát, datolyát. A polcokon sok ilyet találhatunk, csak tessék megnézni a származási országot az ismert márkanevek mellett.

Az persze más kérdés, hogy Gyöngyöspata mit tud profitálni egy teljesen más klímában történő termesztésből. Nyilván semmit. Ez a tanulmány út inkább csak udvariasság és kapcsolatépítés.

A befektetőknek meg örülni kell, mindegy honnan jönnek. Még ilyen kicsiben is.
Mi a meglepő a gyöngyöspatai rokonkeresésben?
Ellenségem ellensége a barátom, ó milyen egyszerű lélek is, ez az "értelmes" ember :D
hogy stílusos legyek: aló salom....
@Cirbi: Ja elég szívmelengető és vágyott dolog lehet egy jobbikosnak, hogy Iránban államszinten utálják a zsidókat és melegeket (utóbbiakat fel is kötik webbulvar.hu/tart/rcikk/d/0/126179/1 ).

Mondjuk perzsaszőnyegeket megtanulhatnának szőni patán is, azzal már beljebb lennének.
Egyébként Nekem az a véleményem, hogy az egész gyöngyöspatai bagázs kiköltözhetne Iránba)
Ott nagyon jól ellennének.
:))
@maybach: Azért Oszi ott kínban lenne, hogy a zsebére is folyamatosan figyelnie kellene, meg a kormánykörnyezetben is csak olyanok a figurák - szóval nem lenne az élet ott olyan egyszerű...
Még véletlenül legazsizná Ahmenizsád-ot. Vagy lecigózná a dísszázadot. Kezében a Jobbik lobogójával. Azt hinnék, keresztes háborút jött indítani! :)
@Boli:
Nem olyan nagy a különbség.
Elvégre derék árja őseik vannak nekik is. Már ha igaz.
Oszinak ezek szerint csak ahhoz van elég esze, hogy a jobbikos közhelyszótárból idézzen. Ahhoz már nincs, hogy felmérje, ezzel a béna halandzsával maximum elriasztani tud bármilyen befektetőt a szkíta pólóbolosokon kívül.

De még abból sincs egy sem Gyöngyöspatán.

Amúgy az iráni párhuzam megfejtése: az Irán megnevezés is tiszta vérű árját jelent.
@Virág et.: Irán importjának nagyobb százaléka élelmiszer, mint amekkora az aszalt gyümölcs kivitele. Az öntözéses rendszert most fejlesztik a teraszos földműveléssel együtt.

Magyarul egy átlagos patai szőlőtulajdonos is magasan képzett az iránihoz képest. Ők járhatnának előadást tartani és nem fordítva.
Legalább az Oszi akar valamit.Ami a "lógingot " illeti,máris elkéstünk vele. Oszi máris többet tett,mint az elődje!
@tavirdasz:

Az nem baj, hogy Oszi tenni akar valamit. A gond, hogy ezzel szerintem rossz irányba indult.

Kíváncsivá tettél: Oszi mit tett máris ami több, mint az elődjéé?
Oszi tenni akar valamit". Ugyan már.
Ami történt Gyöngyöspatán az egy "felfújt" kreált esemény. Melynek a haszonélvezője a Jobbik. Az országban mindenhol élnek cigányok, mégsem gerjesztenek ekkora problémákat a cigány-magyar együttélésből.
Bűnözők mindkét oldalon vannak.)Sajnos. A magyar is végiglop egy egész utcát, ha éppen úgy tartja kedve.
Szánalom. igy röviden. tömören.
@márta)): No igen, szerintem is sok a fehér "cigány".
Tettek emberek - a tettei alapján ítélek meg mindenkit. Bennem lesz a hiba, de a szöveg, a vetítés nem érdekel! Csak az, hogy mit teszel le valaki. A többi csak púder. Ilyen Viktor és talpnyalói féle szarrágók éhen halnának nálunk... :)
"Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy olyan, a jobboldalhoz közel álló szakemberek nevezik „tankönyvszerűen megvalósíthatatlannak”, mint Chikán Attila, illetve bukottnak, mint Mellár Tamás.

Ezek a bírálatok jobbára általánosságában támadták a „Matolcsyzmus” egyes lépéseit, konkrét számokkal nem támasztották alá, hogy hol és mennyit számolt el a miniszter és stábja. A Ténytár számításai szerint a GDP 5 százalékának megfelelő kiigazítást kellene véghezvinnie a kormánynak 1 év alatt, ha a kijelölt utat kívánja követni a jövőben is. Ehhez olyan méretű megszorításra lenne szükség, amire még Bajnai Gordon sem vállalkozott."
Bakker... Viktor, az összes tükör visszaköpköd otthon???

tenytar.blog.hu/2011/09/05/soha_nem_latott_megszoritas_varhato?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_05&utm_campaign=index
@Boli:
A többi csak púder"

Ez egy nagyon jó komment. A tartalma olyan mintha én irtam volna, illetve ott vannak valahol a gondolataim, a véleményem.
:))))))
@Boli:

Mondja már nekem valaki, milyen kijelölt utat konkrétan?
Össze-vissza beszélés- törvényalkotás, a gazdasági növekedésnek híre sincsen. Életek dőlnek romba.
A társadalom egy hatalmas csoportjánál ekkora elégedettlenség, kilátástalanság (talán ez a jobb szó) soha sem volt tapasztalható.
Kialakulóban van valóban egy új rendszer, gazdag- és szegény réteg.
Komolyan mondom sokszor már úgy érzem, hogy nem tudom elviselni.
Csak az a probléma ha "elesek" soha többé nem tudom már "talpraállni.
@allegretto23: Tahótlanítok
Válasz erre
"allegretto23 2011.09.05. 07:50:34
Oszkár jó szemmel felfedezte a párhuzamot: Irán a másik ország, ahonnan néhány éven belül sikerül teljesen elüldözni a fiatal (<45) diplomásokat. Ha figyelmesen járna Pesten találkozhatna néhánnyal, és ha tudna angolul, akkor megtudhatná tőlük, hogy -elenyésző kivételtől eltekintve- egyik sem szándékozik hazatérni többet, de legalább is addig nem, ameddig a jelenlegi rezsim van uralmon.(Ami persze még mindig nem megoldás, tudva, hogy a jelen rezsim azért maradhat hatalmon, mert az elképesztő mennyiségű tanulatlan fanatikus életbentartja- ezek meg akkor is ottmaradnak.) A végére marad a 25%-nyi analfabéta, meg a 30% százaléknyi elemit végzett, meg a 20%-nyi öreg és eltartott, az utolsó meg lekapcsolja a villanyt. Aztán lehet jönni az atombombával, mert más érvük nem marad- ha lesz még, aki működésbehozza..."

Mexikóban vagy más Dél-Amerikai országban nem kellene rendszerváltás?
Dél-Afrikából, a demokráciából nem vándorolnak el szerinted a diplomások és a jó szakmunkások? Izraelből nem mennek inkább az USA-ba a tehetségesebb fiatalok?
Szerintem a kettőnek semmi köze nincs ehhez. Egy fejletlen országban lehet bármilyen rendszer, akkor is sz..rabbak a lehetőségek, mint egy fejlettebben. ha az MSzp lenne hatalmon, akkor is elvándorolnának.

www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ
orbány kormán bukása után lesz e demokrácia? mi lesz aztán... ez a fő kérdés

mozgovilag.com/?p=4782
az alábbi elérte azt a mélységet amit az ügyészség/rendőrség a nyugalmazott tűzoltó bűnösségéről hozott össze, mert a terrorista nyugger ott mert állni a tűzcsap mellett és psychológiailag ráhatva kinyitotta azt majd pazarolta a vizet, azt nem mondják hogy ingyen mosta fel az utcát és azzal megtakarított 400000HUF-ot a fővárosnak tehát a 400000-26500=373500 haszon aminek 20%-a jutalomként a tűzoltónak jár- ime: "akik támadják az országvédelmi költségvetést, nem értik a válság alatt újraformálódó világ legfontosabb kihívásait, így megfelelő válaszaik sincsenek a kialakulóban lévő helyzetre. Számukra az egyedül elfogadható terápia az államadósság és a lakossági hitelállomány növelése, valamint a megszorítások politikája. Ez a politika az elmúlt 20 évben megdőlt, csődközeli állapotba sodorta az országot. " hát ez már az OPNI
@a szív fészkei: hasonlítsuk össze a perzsák és a magyarok helyzetét? a perzsáknak ott volt a sah, nyugatbarát és olyan dolgokat oktrojáltak rájuk amit a művelt perzsák nem akartak és amit a művelt perzsák akartak volna azt a kedves nyugat nem adta, sahot elzavarták a halál faszára most van másik rendszer, retrográd de perzsább a perzsánál a művelt perzsának természetesen nem tetszik egyetlen dolgot kivéve, hogy továbbra sem akarja azt a "demokráciamaszlagotéscsatoltszart" lenyelni saját kultúrát és saját szabadságot akar, aki nem tudja kivárni az elvándorol benne van az össznépi világméretű emigrációban..

amagyarok nem bírták a Rákosi Pajtást és köreit és a SZER hatására meg belső mozgalomban -ez utóbbi nem volt erős- kirobbant 1956 és lett kádár rendszer ami magyarosch lett nem volt hajléktalan, munkanélküli, éhező és lassú egyenletes fejlődés jött amit nem tudtak elviselni a "demokráciák" a thatcherek és reagenek és elgorbacsovosították az egész izét majd adtak nekünk is "demokráciát" amibe 22 év alatt belegebedünk és most van a kicsúcsosodása a Galaxis Esze kitalálta mi kell neki és átveri...innen is mindenki aki tud elmegy mert egyetlen élete van és azt nem karja elpazarolni hülyeségekre harcra meg nincs kedve ott meg is lehet dögleni és annál már egy élő rabszolga is jobb mint egy döglött légy=hős
süti beállítások módosítása