Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.30. 05:21 Fabius

Orbán kapitány jóárasítja a termőföldet

Címkék: fidesz oligarchák földtörvény

Kié lesz a magyar föld? Ez a téma tartja lázban a vidéket nem minden alap nélkül. Az NFA pályázatok tanulságait levonva, Ángyán jelentéseit átolvasva számukra is került: félni nem a szélsőjobboldali mitológiában megénekelt kétpólusú támadástól kell, amiben Kohn Simon kelet felől sékellel, Kurt Guldenbourg nyugatról euróval felfegyverkezve kivásárolja alólunk a földet, hanem elsősorban saját atyafiainktól. Akik egyenlőbbek az egyenlőségben, akiknél a Szolnok-Mosonmagyaróvár-Lepsény háromszög helyben lakásnak számít, és ahol műkörmösből lesznek a földművesek. 

Félázsiai Kánatyuska szerint ez mind jól van így, népe és egykori államtitkára csak kitalálja a sok problémát és visszaélést. Ráadásul már akkor is zajonganak, mikor a vőjelölt családjának osztják a jó magyar földet és a támogatásokat kifele. A büdös parasztjai! Ezért jöttek honfoglaló őseink félázsiából idáig, hogy már  hozománynak se lehessen állami földet adni? Hülyék, az alaptörvénybe is beírtuk: első a család, nehogymá' ilyen jogi szőrszálhasogatáson akadjunk fent. De, hogy a népe elkussoljon Vityu kán magához intette a gumicsizmaügyi főelőadót, hogy rittyentsen ezeknek a zselléreknek valami jó kis szöveget, amit ugyan nem értenek, de legalább elcsendesednek tőle. Az meg nekiállt körmölni, hogyaszongya: (olvasható méretért katt)

 

 

Mi következik ebből? Tegyük fel a példa kedvéért, hogy van nekem 100 hektár termőföldem Fejér megyében amit el akarok adni, és a szomszédom, Jóska Pista Béla meg akarja venni. Ez a Béla rendes parasztgyerek, minden támasztott kritériumnak megfelel, hogy termőföld tulajdonhoz jusson. Egy apró szépséghibája van, nem szereti "ezeket". Legutóbb is úgy bekattant, mint MTZ terepváltó egyesbe, és a falugyűlésen a drága kebelbarát Mészáros Lőrincet tisztségeit összevonva le pályagereblyéző csatornaparasztozta mérgében. Miután nem rokonom ő nekem, és nem is tulajdonostársam, így az adásvételi szerződéssel föl kell keresnünk a részletesebben ki nem fejtett "mezőgazdasági igazgatási szerv"-et, és áldást kell kérni a két magánszemély között magántulajdonról létrejött szerződésre, ugyanis enélkül a jogügylet semmis. Ez önmagában is cuki, felködlik valami magántulajdonhoz való jog még az orbáni alaptörvényből is, de ugorjunk: Kánatyuska kinevezési gyakorlatát ismerve kik ülhetnek bent a hivatalban? Bizony, a budaigyulák helyi megfelelői, mit gondoltál? Itt nemzeti park igazgató sem lehet olyan, aki nem érvénytelenít és von vissza érvényes földbérletpályázatot Mengyi Roland szóbeli utasítására azonnal. 

 Szóval ott állunk a hivatalban, ahol ez a Béla - bár rendes földműves - nem egy népszerű ember. Hivatalnok nertárs meglátja és aszongya: Béla! Maga ugyan becsatolta a bizonyító erejű iratokat amiket a törvény 25.§ (d) pontja előír, de nem írta alá sem a hátoldalán, se az élén, úgyhogy a szerződésüket nem áll módomban érvényesnek tekinteni. De jó hír, kedves Fabius úr, hogy amennyiben továbbra is el akarja adni az ingatlant, akkor éppen van itt kéznél két tiszta pedigrés nertárs, - még a nevük is nerkompatibilisen magyarosch, Nyerges és Mészáros - akik tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot önnek, és alig várják, hogy egymás tenyerének alapos megcsapkodása után megigyák önnel az áldomást. 

nyerges-mészáros.gif

Nem túl szép kilátások ezek, pedig éppen csak megkapartuk a földtörvény felszínét. Ebben az esetben nem vigasz az sem, hogy ezek is eltűnnek egyszer, mert minden kormánynak megvan/meglesz a maga klientúrája. Ez a törvény pedig így ahogy van alkalmas arra, hogy a hazai hivatalok szalonnamáriás jogalkalmazását lemásolva a nekik kedveseket hozza helyzetbe, és a termőföld árát a mindenkori kormány földoligarchái határozzák meg. Ezen nem sokat segít az sem, hogy a törvény elvileg kimondja, nem lehet a föld "túl olcsó" sem a jogügylet esetén. Mert ha az oligarcha földkartell teszi a vételi ajánlatok döntő többségét, ahogy ők vitték el a pályázati földterületek nagyobbik részét is, akkor a piac árait ők szabják. 

Nekik pedig Félázsiai kánunk még soha semmire nem mondott nemet, miért pont a számukra jóárasított földekre mondana?

480 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr244685867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lobbi vagy loppi? 2012.07.30. 11:41:42

A nyári hírek java eddig: oligarchiák, patikalobbi, dinnyekartell, gazdasági nacionalizmus. Megy a szokásos játék, mert a pénz ugyan áramlik mindenfajta politikába, de nekünk nagyvállalkozóink vannak, nektek tolvajaitok, a mieink csak lobbiznak, a tiei...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.30. 10:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Így rontotta Ángyán József jó hírnevét kamu hírekkel a kormány 2012.07.30. 09:23:31

Két helyreigazítást is közzétett az MTI amiért az egyposztos Napraforgóblogot idézve megsértette Ángyán József volt földművelési államtitkár jó hírnévhez való jogát. Az elsőt május 19-én, szombaton 21:08-kor, a másodikat pünkösd vasárnap 14:10-kor ...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.30. 09:19:30

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@lbm: Nagyon kitüntettek ezzel. Megéri itt leisztolni, látod. :-DDDDDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én is megadom magam azonnal, ha átlépi a Lindt-hadtest a határt. Sőt, már előtte is.
Na, tessék gyorsan lezizzenni a zírásképemről.
Vizilabdáslányokat nem néz senki?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na jó! Nem félsz? Kifecsegtél egy olyan dolgot amelyet 400 évre titkosítottak... :-))
@a szív fészkei: én most chiliset vettem, még nem kóstoltam, csak nézegetem
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez ugyan belga csoki, de szeretettel küldöm a most fájón hiányzó fideszhíveknek: edibleanus.com/ Lehet gyakorolni rajta az élesbe nyaláshoz.
@a szív fészkei: amúgy sajnálom, hogy ilyen mocskok vannak... :-(
@aritus: Na akkor mi igazmagyar hazaleányok kis gyöngyös pártában, hófehér rokolyában keszkenővel és virágesővel fogadjuk őket. :-DDD
@lbm: Engem szórakoztatnak, komolyan. Jól mutatja, hol tartanak agyilag és erkölcsileg, ha ilyenek védik Orvbánt...
@aritus: A piac igénye, kérlek. Ha ezt veszik, ezt gyártják. Mocskos kapitalizmus.
@keresztanya fabi(en): Akkor már ketten jól jártok: te fogysz ezzel a nézegetéssel,a chilis meg nem.;-)))
@a szív fészkei: egyszer megnézném, mi lenne a reakció, ha az egyik fideszfan kommentjére rávágnám, igazad van pubi!... na most lehet, hogy hirtelen fel sem fognák mi van, és tovább győzködnének...
@AKIsTUDATLAN: Ezt tehetjük, de tenni kell!
Állj ki és küldd el a francba ezeket! Nem vagyok hülye, tudom, hogy leszarják. De nem ők a mérvadók, ezt majd meg is fogják tapasztalni. Az összerántott seggluk nem játszik többé, kiabálni kell!
@lbm: Biztos lehetsz benne, nekik ennél többre nem fussa-:)
@Fabius: nem örülnék, ha megugrana a dújvárosi mosoda nettó árbevétele
@a szív fészkei: nekem komolyan az jutott eszembe a dolgoról, hogy ez már annak a nagyszabású tervnek a része, mely ugye arról szól, hogy sok pozitív megnyilvánulás kell a google-re, hogy elnyomja a sok rosszat, ami ott megjelenik egye-egy rákeresésre. Lehet, hogy a blogokat is elárasztják kommentelőkkel akiknek ez a dolga? Hát akkor nagy vicc tárház lesz itt :-)
@Knósszosz: de mért nem mennek a napraforgó blogra? :-)
@a szív fészkei: Legalább is nem hízok és ezt nem kell eldugni, mert nem eszik meg előlem.

Ettem már limitált borsos, gyömbéres csokit, isteni fincsi volt. Nem Lindt, echte magyar
@a szív fészkei:

Én inkább rezignáltnak találtam Fodort, mint meglepettnek... meglepődni Török Gábor szokott! :D
Jó éjt! nem bírom tovább... minden nap 4 kor kelek, de muszáj benéznem minden nap ide :-) ma csak ennyire futotta :-)
@keresztanya fabi(en): Off, Kimi szekönd. Dejóvolt!!
On
@lbm: Én sem hagyom ki, jó éjt!
@Knósszosz: Hát még ha a csokinak elfogy a gumija!
@lbm: A Google-ra spec ma másért emlékezünk :-)
Kicsit off, de azért jellemző, hogy a politikaicélpontok között a fidesz és a kat.egyház van.
endresy.blogspot.hu/2012/07/kurvabomba.html

Egyfajta népléleki barométer, hogy a parkolócéggel vannak egy szinten
@keresztanya fabi(en): ma ettem egy tábla fehéret, egy sima tejet, most pedig felbontok egy egész mogyoróst.
@glaci ph 5.5 álompolgár: le is dolgoztad kalóriában, bocs kilózsulban?
@GeoCracker: @keresztanya fabi(en): ebben a hónapban a napi két tábla volt az átlag. néha hétvégén egy kis banános csoki az a gyengém, meg a csokiba mártott banánzselé
amikor a fiam kicsi volt, csokiért tudott vásárolni tőlem időt, és nem kellett lefeküdni
@keresztanya fabi(en): persze csak imádom a csokit, a fagyit minden édességet
@GeoCracker:

Még mindig tart, de már a reklámok is eltűntek, úgyhogy full első a fidesz. :DDD
@keresztanya fabi(en): Egy kolleganőmnek anno anyagcsereproblémája volt, és orvos írta elő neki, hogy hizzon. Ő evett sok csokit, napi két vacsit, meg ilyeneket.
@glaci ph 5.5 álompolgár: a csokis banánív jó is. Bár így mázsa felett jóval, a tiltólista részét kéne képezze.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valaki nagyon pikkelhet rájuk :-))
Ha nem is tudom ki a csempészbéla.... De a TEK már biztos nyomozza :-)
@GeoCracker: egy dobozzal levegővétel nélkül lenyomok belőle. nutellával a banán is faja
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Csokimaki! :))
Mi a rák volt ma? Lemaradtam valamiről? Tegnap 800 komment volt, ma meg még csak itt tartotok?? :)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Egyszer ettem sült banánt valami vanilia és csokikrémmel. Nagyon rosszul lettem tőle. Azóta a banánt nem keverem. Csak tisztán :-)) Esetleg aszalv.
@keresztanya fabi(en): Na most megen szarrá offolom, de azért is: lányom kapott olyan keserűcsokit - olyant én nem nagyon szeretek - ami almafán füstölt szalonna ízesítésű volt. Azt mondja, a végén lehetett érezni picit a szalonnát - az almafát azt már tényleg csak becsszóra elhitte belőle... :-DD

Én tejcsokiban utazok - köszvényhajlam miatt azzal is le kell állnom sajna - , de még van otthon narancsos keserű, az viszonylag ehető. Ám én gyógyászati céllal eszek csak ilyet, ha muszáj.
@GeoCracker: egy üveg nutellát egy jó film alatt el tudok kanalazgatni
@lbm: Persze, téríteniük, terelniük, sőt, általában szőnyegbombázni kell - de csak, ha címlap van - kötelékben letámadni minket (és gondolom, más kormányellenes helyet is) stb.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hülye vagy! :))
Pont ezért imádják a HÍVŐK!
A VEZÉRT, a Törpék közt a Legnagyobbat! Mélysége az, ami vonzza őket. Oszt mégis mindig van neki még lejjebb...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja, de tényleg mit várt az a szerencsétlen kétharmaddal ezektől???
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kapni öt kilósat is a kínainál. Egy szép, kiadós Tarr-film alatt - 8 óra - elfogyna, nem? ;-DD
@glaci ph 5.5 álompolgár: A nutellánál geilebb dolgot el nem bírok képzelni. Hogy lehet az megenni?

Ahelyett, hogy a Dunakavicsra gyúrnál, az hungarikum.
@a szív fészkei:
A csokiba én is bele tudnék fulladni... Nemrég a Sparban találtam magyar csokit, karammellel is van, kis szeletek, valami csoda...
www.stuhmer.eu/
www.stuhmer.eu/index.php?com=termek&par=36
A másik állandó remekmű, az Aldiban kapható német csokik, egy dobozkában 5 szelet... Nyammm... :)
@Fabius: Szegény Cseh. Most először ment ki a mamája drukkolni és ez van... :-(
@a szív fészkei: most láttam 29 euróért azt a bazi nagy nutkót belgiumban, de macerás a súlya miatt elhozni
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ó, ezt a virágost gyerekkoromban lehetett kapni! Meg híres a szaloncukra is.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kapni itthon, én láttam a Vígszínház környéki kínainál - nehogy cepeld!!! :-)))
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Mekkora? Nem fér be a púposba? Igazából félsz, hogy betömöd...
@a szív fészkei:
Most mi van? Telitalálat - a progi, akarom mondani a Google jól működik, korrekten hozza az eredményt! :))
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Hát apa az ilyen??? :))
Képzeld el, ha sört hoztál volna neki, akkor meg aztán...
Kicsit összebogozódtak, nem lesz könnyű a búcsú: Csanci[..]" Az EP-képviselő ugyancsak fontos szerepet játszik a Jobbik körüli gazdasági holdudvarban, hogy mást ne mondjunk, Vona Gáborral (illetve május óta már Vona feleségével) közös cége, a Magyar Hírek Kft. adja ki a Jobbik lapját, a Barikádot. Sőt, a kiadó cégjegyzésre jogosult képviselője a májusban benyújtott mérleg alapján nem más, mint maga Szegedi. Ha a hétfői elnökségi ülést követően még jobban elmérgesednek a dolgok, akkor biztosan sok nehéz percet tud szerezni lemondását követelő párttársainak. Például kellemetlen kérdéseket tehet fel: Írogatunk, Előd, írogatunk? De ki van addig a szerkesztőségben?" mandiner.blog.hu/2012/07/30/nehez_bucsu_novak_elod_zsido_baratjatol_szegedi_csanad
@a szív fészkei:
Hát már a Heti szörny is hazudik Gábrielnek?? :))
"Az ügy előzménye, hogy Novák Előd múlt keddi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról."

"Szegedi Csanád korábban pénteki hatállyal lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját."

Mert hát azért ha megfizetik mégiscsak ká... :)
Mint Morvai Hisztike. Akkor most majd nem ölelgeti legfeljebb...
@a szív fészkei:
A francba... én meg leszoktam a Mandinerről... érdemes pedig újra olvasni őket! :))
Csanád videójában lesz zsinagóga is? Ha már a gyökerek... :D
Hát elég nagy gyökér. Levesből is kilógna. A többi, a barátai is.
@a szív fészkei:
A végén majd Csanád "Jiddis Barikád" néven viszi tovább az oldalt... :DD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha megfizetik... Legalább járjon jól ebből. ;-DDD Szerintem nem fog rosszul, az tuti.

Mindenhol szeretik a megtért tékozlókat.
@a szív fészkei:

Mi szegény van Cseh Lacin? Az elégtelen felkészülés? Mondd, hogy igazságtalan vagyok de én ezt így látom. Kokó szindrómája van szerintem. Milyen kifogás ez a nem működött a karja? Műkézzel úszik és szarul lett programozva?

De Hosszú Katinka se jobb semmivel.
@a szív fészkei:
A rabbi ebben a korban is öööööö... hogyis mondjam, lerövidíti akár Csanádot, ha kéri? :))
Mert ahogy elnézem ezt a csókát, ha megéri neki, szerintem bevállalja.
Az is igaz, az EU képviselőség, a havi 12-15.000 €-ért nem fájhat annyira! :D
@Fabius: Elszálltak, azt mondod? Nem tudom megítélni, de több olimpia már nem nagyon van a srácban. Sajnálom na, nekem szimpi volt. Kovácsnál mindenképp.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha a tábori rabbit kérdik, akkor szerintem simán egy fejjel is megrövidíti. Egyébként amilyen szerencséje van, kb. 20 év múlva összefutok vele és még akkor is teli szájjal teliberöhögöm, nem is szólva mindenféle poénok eleresztéséről.
@GeoCracker: érett banánokat, amikor már vadúl illatoznak össze kell törni barna cukorral -minden banánhoz egy kávéskanál cukor- és vajban kisütni úgy, hogy rummal kevert tojásokkal leöntöd és összekvered, megsütöd és azonnal tálalod, tejszínhabbal...keverhetsz beledarabolt földi epret vagy málnát

jó étvégyat...ne reszelj rá csokoládét

brühühühühühü
@rodeo36: kicsit gejlnek tűnik így olvastamban. De lehet, hogy ez csak megtévedés :-)
@a szív fészkei:

El bizony. Lacin ez már a legutóbbi Vb-n is látszott. Fejben szétcsúszott és belenézett az életbe, mint Koko Chacon balhorgába. Csak neki ezt a víz adta. Nem mentség, de Phelps és Lochte is szétesett. Lochte mondjuk legalább egy aranyat csinált eddig, de a váltóval iszonyúan beégtek, a cápaember meg eddig nem csinált semmit. Bár a 400 vegyesen legalább döntőbe úszta magát.

Hiába no, cáparuha nélkül az élet nem habostorta.
@Fabius:

Hülyeséget beszélek, 200 pillangó az a 400 vegyes.
@rodeo36: én úgy nyomom, hogy sült sajtra sütök még egy kis banánt, majd bele a pao francesbe és garat mögé! Zseniális kaja.
@GeoCracker: banán kérdése, van a 8 alapfajta (persze lehet, hogy 9, de ezen vesszenek össze a biológusok, meg a gumicsizmások). Nagyon nem mindegy az érettségi állapot, nem is szólva az elkészítésről. Európában ugye friss nincs, tehát értelmezhetetlen a dolog.
@tucano: amit küldtem korábban abból kifelejtettem, hogy a cukrot karamellosítani kell a többi helyes...a tied az klassz lehet...magyaroknak meg kell tanulniuk hogyan érleljék meg a banánt anélkűl, hogy elrohadna...
@Fabius:
hát a Biczó meg a Cseh leégtek mint a pampafű...vezettek testhosszal...és mégis a Phelps lett az első...ezek meg érmet sem kaptak ennyire nem tudni koncentrálni?

bár a 2012 megmutatja, hogy a versenyzők is emberek...és pontosan emiatt kurvára sokra értékelem a résztvevőket
@tucano:
ez ugyanaz mint a perui krumplik van vagy 100 féle...de mindenképpen nagyon sok...és olyanok akik korábban nem ettek krumplit Peru-ban el kezdték imádni és mindenhez a megfelelő krumplit eszik...azok a hatalmas lédús ananászok nálatok is vannak, ugye? persze a maracujá az felejthetetlen...ti is csináljátok a malacpörköltet erőspaprikás karamell szószban?
@rodeo36: itt nem szabad malacot enni, mert nem ipari, hanem házi tenyésztésben vannak és szinte csak szemetet esznek, egyszerűen nincs gusztusom hozzájuk:(
Abacaxi persze minden mennyiségben, Hawaii után itt a legjobb a világon. Én azért is szeretem, mert megtanultam k. jó dolgokat csinálni belőle.
@zmzm: Az biza könnyen lehet. Sok nálunk az ex?komancs.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tanúskodás rendben van. Tudjuk, ki a tanú? Akiből majd a vádlott lesz.

Másképpen kérdezem. Az Osztrák-Magyar Monarchia nem szétesett, hanem szétverték. Nagyhatalmi, antant érdekből. Alig hihető, hogy a monarchia szétforgácsolását békésen szemlélték az angolszászok, a franciák. Mondjuk a Szarajevói merényletet is az antant szolgálatok csinálták.
@Fabius: "De azt gondolom ott is legkevésbé Bajnai volt érintett,..".

Hát bizony, amíg az archívumok meg nem nyílnak, addig csak vélekedünk, feltételezünk :-(.
@rdos: Oszd meg és uralkodj. Kinek volt jó, hogy hirtelen egy európai nagyhatalom atomjaira hullik, pont az, amely belső forrásból mind nyersanyagot, mind élelmet biztosítani tud egy háborúhoz? Az angoloknak és a franciáknak pont jól jött, hogy a belülről amúgy is rothadó monarchia szétessen. A kis antant népei hálásak voltak, és volt elég sérelmük, hogy a magyarok alá vágjanak. Nincs ebben semmi misztikum. Oszd meg és uralkodj. Ne legyen vetélytársad. Ha lent van, maradjon lent. Ez pont jól jött mind az angoloknak, mind a franciáknak.
süti beállítások módosítása