Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.30. 01:17 Fabius

Gyurcsány és a Csubakka védelem

Címkék: gyurcsány szakdolgozat dk

Fingom szagától bűzlik az utca,

kiszakadt belemnek az összes cucca,

rá lehetne könyökölni már,

olyan büdös, hogy szilárdan áll! 

(via)

 

A rohadt terroristák szétfingották a nullás lisztet, a palizáló dara meg lassan maga alá temeti az egyszervolt népellenséget is. Gyurcsány most bajban van, a magyarázatoknak se eleje, se közepe, se lényege, úgy látszik a sajtóterrorizmus végre a jobboldali közízlésnek is megfelelő célpontot talált. De lehet a hírtévés alakulat nem is palizálásra szakosodott terrorista sejt, majd megkérdezzük Morcos Bajuszt mit is kell gondolni aktuálisan ezekről a dolgokról. Mert lehet rosszul látom, de a hírportálok és a blogok éppen úgy mondják a magukét ahogy azt SkiccPali kisdoktorijakor is tették. 

Az én véleményem sajátos, nagyjából senkivel nem értek egyet. Először is olvasom sok helyen, hogy aki mostan a Ferit bánccsa az felveszi az Orbán nyújtotta fegyvert, és maga is részese a karaktergyilkosságnak. Frászt, gyerekek. Olyan nincs, hogy az egyiket ekézzük a másikat fölmentjük. Olyan van, hogy nem azonos súlycsoportba esik egy regnáló köztársasági elnök kisdoktorija az egyszervolt miniszterelnök szakdolgozatával, de amit felrovunk az egyiknek, azt rójuk fel a másiknak is. 

A történet egyébként maga a közröhej. A megvádolt Gyurcsánynak egyik szakdolgozata sincs meg. A 84-es eltűnt, a 90-es leselejteződött valahogy. A saját példányait meg szerinte nem elvárható, hogy megőrizze, mert végül is minek? Ha meglennének akkor tökegyszerűen közzé tehetné, ahogy Orbán, pont lenne az ügy végén, és nem kéne ezt a hol ezt mondom, hol azt muszájcsárdást táncikálni a nyilatkozatokkal.  De nincsenek meg. Sőt, címazonosság van az egykori sógora és az ő első szakdolgozatának esetében. Aminek hivatalos példánya szintén nincs meg.

Ha azt kérdezitek el tudom-e képzelni, hogy a pártvonalon aktív Gyurcsánynak kedveztek az egyetemen, akkor a válasz: simán. Azt simán elhiszem, hogy elfogadtak tőle bármit, és nem nézegette senki mit adott be és az esetleg honnan van. Volt és kész. Azt nem hiszem amit állít: az anyóséknál annyi volt a szakirodalom erről, hogy ő, akit se a szőlészet se a borászat nem érdekelt, egyszeriben megvilágosodott: apám, mitől ne írhatnék én a szőlészetről szakdogát? Azt sem hiszem amit a most előkerült sógor, Rozs Szabolcs bizonygatni igyekszik: ott ugyan nem volt szakirodalom, csak az ő szakdolgozatának munkapéldánya, amit az egykori kedvesanyós be is mutatott a Központi Hírgyárnak. Úgyhogy ez a gané lopott, és az senkinek föl nem tűnt. 

Se a kedves mama, se a lány, se senki észre nem vette, hogy Fletó naphosszat a nappaliban gubbaszt, és a Szabi gyerek szakdogáját másolja, vagy hogy hóna alatt a kicsent értékkel sorban áll valamelyik pártirodán a fénymásoló előtt. Bezony, mert akkoriban a xerox gépek nem voltak minden utcasarkon. Szerintem ez a mese a valóságban inkább úgy lehetett, hogy a sógi kölcsönözte a szakdolgozatát a húgi ígéretes karrier előtt álló férjének, az meg élt a lehetőséggel. Most, mikor az ég zeng meg ennek Szabolcsnak valahogy érdeke lett azt állítani, amit. Nekem ez az - adtam anyámnak egy példányt, hogy emlékezzen: a sok hamuba sült pogácsának diploma lett a vége - is büdös. Tegye fel a kezét aki hasonlóképpen jutalmazta a szülői erőfeszítést.

Az dicséretes, hogy a hírtévé munkatársak közzétették a Gyurcsány dolgozat bírálatát, a szépséghiba annyi, hogy a Szabolcs dolgozatét meg nem. Ha azonosságra hivatkozunk, és a bírálatokból építjük föl a tézis, akkor ennek is meg kéne történnie, pláne mikor egyetlen oldalról beszélünk. Mert ma ott tartunk, kedves kormánypárti sajtó, hogy még Gyurcsány rémtettein sem tudunk igazán borzongani, ha az Élő Gábor vezette mno.hu-n jelenik meg ilyen féloldalasan valami. Élő munkássága alapot ad arra, hogy minden hírben a kiretusált arcokat és megmásított tartalmat keressük.

Mi legyen ezzel a Fletóval? Monnyonle?

Gyurcsány manapság lassan csak a gyurcsányságáról tud lemondani. Szerintem pofozzák föl egymást azzal, akinek a fejéből kipattant a gondolat a DK-nál, hogy föl kell szólítani Orbánt: add ki a szakdogádat baszki! Esetleg egy tökönrúgást is megér, mert ekkora spindoktori mellényúlásra nem sokra emlékszem, pedig. Az Orbán dolgozattal semmi baj nincs, ez a viszontmese meg nagyjából olyan fájdalmas, mintha Csubakkának gyantáznának bikinivonalat. Talán nem véletlenül. Mert ami most jön/jöhet, annak legtöbb köze a Csubakka védelemhez lesz.

 

 

 

790 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr804480157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sitram autocuiseur 2012.09.25. 05:34:24

168 Ăłra • TĂŠma megtekintĂŠse - Kedves Feri !

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:43:13

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Trackback: Vezéráldozat: Gyurcsány 2012.04.30. 20:22:58

A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem ...

Trackback: 4K! - Hivatalosan is párt 2012.04.30. 19:40:26

A Negyedik Köztársaságot! mozgalom ezzel hivatalosan is a magyar pártpalettára lépett. A szombati kongresszuson döntöttek a tisztségviselők személyéről. Szerintem elkapkodták, valljuk be, a párttá válás legalább két nullával csökkenti a mozgósítható eg...

Trackback: Barter 2012.04.30. 16:43:57

Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban ...

Trackback: Gyurcsány diplomamunkája: mindkét oldalon elvakultság 2012.04.30. 13:28:37

Az egészben az a szomorú, hogy kérem ez az, ami a magyar megmondóemberek, újságírás, szellemi "elit" bizonyos hangos részéből jellemzően kijön. Elvakultság, zsigeri hozzáállás van ezerrel. Értelmes, racionális gondolkodás, pontos, precí...

Trackback: Plágiumbotrány: az egyiknek sikerül, a másiknak nem? 2012.04.30. 12:35:12

Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmuta...

Trackback: Plágiumbotrány: az egyiknek sikerül, a másiknak nem? 2012.04.30. 12:34:38

Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmuta...

Trackback: Plágiumbotrány: az egyiknek sikerül, a másiknak nem? 2012.04.30. 12:33:54

Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmuta...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.30. 11:03:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Ez az egyik korabbi hozzaszolasodban irt "miota levedtem" (marmint Orban szakdogajat) visszaforditas alapjan eleg gyanus is volt.
No offence
@netnepper: biztos szeretnéd, hogy idézzek a 2011. áprilisi Széll Kálmán tervből a konzervatív 3-4 és progresszív 4-6%-os GDP emelkedési pályáról? Lementettem pdf-ben, szóval ha gondolod nevethetünk együtt az unortodox gazdasági szabadságharc sajátos báján. :))
De azért gondolatébresztőnek egy dolog: Orbán (aki a népének soha nem hazudott) a 2011. november 10-én 1 héttel az IMF-fordulat előtt még ezt találta mondani a nem népe külföldieknek:
"The next information I would like to give you is that at the same time we’ve reduced the sovereign debt from 82 % which we had one and half years ago – 82 % of the GDP - to 73.5 point by the end of this year, approximately by 8 %."
A 73,5% és a 8% csökkenés az államadósságban egy ordas hazugság.
A forrás:
www.miniszterelnok.hu/in_english_article/speech_at_the_london_school_of_economics
Gondolkozni sem ártana néha.
@simple observer:

azaz van egy másolatom róla már egy két hónapja hahahaha

mit sírsz???
"Bár kétségtelenül akadnak különbségek (műfaj, pozíció stb.), ha a volt miniszterelnök valóban nem önálló munkát adott be, morális szempontból pontosan ugyanarról az esetről beszélhetünk."

torokgaborelemez.blog.hu/2012/04/30/453_plagium_2_0?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_30&utm_campaign=index

Részemről téma - pillanatnyilag- lezárva!
Jó éjt a maradóknak! És jó munkát május elsején, akinek akad még!
@rodeo36:
"USA football = rugby vagy american football a kedves balettjelmezekkel hosszúszárúselyembugyikban"
Ha nem baj ezt a megjegyzest viszont szemelyes sertesnek veszem. Igazan nem ertem, hogy az amerikaiak mit esznek az altaluk football-nak nevezett valamin, amiben a labdat joforman csak akkor erintik labbal, amikor a punter belebikaz egy nagyot specialis esetekben...
Az amerikai foci egy fantaziatlan, unalmas uzlet. Mert mara csak ez maradt belole. A legjobb csapatok is cirka 20 (!) meccset jatszanak egyidenyben.

Ezzel szemben a rugby a modernkori gladiatorok sportja. Mar azt kikerem magamnak, ha valaki a ket dolgot osszehasonlitja, nem hogy egyenlosegjelet tesz kozejuk. Evente vannak 6 nations es 4 nations meccsek, amelyek a top nemzetek osszecsapasai. Vagy eppen a francia liga, a Heineken kupa valamint a Super 15 meccseinek nezese ajanlott.
Bocsi de egy rugby fanbol es kikivankozott.
@simple observer:

mi volt gyanús? Sherlock?

van egy másolatom róla levédve, már két hónapja és mélyen beleolvastam

akkor mit fordítasz és hová?
@rodeo36: töredelmes vallomás: csak névről ismertem - azt hittem, ő vonaglik az utcán. De nem! Télleg fantasztikus!
@rodeo36: nekem ez már túl puccos, én az öreg Compay Segundot bírtam nagyon, meg Ibrahim Ferrert. A jó öreg 16 bites cédéjáccóba néha beteszem hallgatni. Nyugodjanak békében, a muzikalitásuk velünk marad. :)
@rodeo36:
"mit sírsz???"

Csak arra probaltam utalni, hogy irtad valahelyik nem tul regi hozzaszolasban, hogy a magyar dolgokkal mar kevesbbe vagy kapcsolatban. Erre irtam a peldat, hogy mi altalaban file-okat LEMENTunk, te viszont viccbol, vagy mert ezt a szot forditottad vissza angolbol, a LEVEDest hasznaltad. Ennyi. Semmi siras...
@simple observer:

bucika

én nézem mindet, kivéve az amerikai hattyú halálát kesztyűben és labda nélkűl...tehát félremagyarázol engem

a kedvencem az ausztrál DOWN UNDER és az Új Zeeland-i rugby meg a british...francia, olasz és akik beleférnek a francok is!!!

mi a bajod nem jött meg a menstruációd?

tanu'jj meg olvasni
@Knósszosz:

Hááát...mit tudom én mennyire lep meg engem az idézet valakitől, aki nemrég még Hugó elvtit éltető eposzokat írt. Mármint Csávez Hugót, ugye.
@simple observer:

hát a zsargont sem fogom már megtanulni, nem is érdekel, folytathatjuk angolul vagy más 7 nyelven ha akarod és akkor nem lesz ciki -:)))
@rodeo36: Igy vegezetul pedig hadd gratulaljak cizellalt stilusodhoz.
A stilus maga az ember...
@hackbard.celine:

hát, hogy mondjak is valamit: élőben, otthon hétvégén -santería- meghívtunk egy együttest akik csakis conga dobokkal voltak, és ahogy fogyott a rum úgy lett a ritmus élőbb és a dobok énekelni kezdtek...ezt nem lehet CD-n meg DVD-n bár megpróbálhatod...felejthetetlen

www.youtube.com/watch?v=FZEbLNbbdb8
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kéhlek alássan a programot a 4K írta. Vagyis név, aki felvállalná nincs. Mindenesetre jól sikerült, a tartalomjegyzéket sikerült a végére szerkeszteni. Miután mindent elolvastál - márha - pontokba szedve megismerheted, melyik oldalon miről szó.

Hallatlan profizmus ez én mondom.
@rodeo36:

K1:

www.mommo.hu/media/Gyilkos_kiutesek_a_K-1_tortenetebol

Megjegyzem a KO rajongóknak a videó kötelező darab :-)
@Fabius:
Az ugye vizilló?
Tshcavesz meg ojan vikillós, de ez nem baj. Van nekünk ez is-az is. Párosuljlyú patásokból, meg gumós zápfogúakból ki vagyunk tömve.
Sej, de szép az élet itten kárpályiába:)
Röff und múúúúú
@simple observer:

pontosabban...??? te hogyan cizellálsz? vésővel?
@Fabius:

Gondolom, világbékét szeretnének.
@simple observer:

mivel kezeled a hisztériádat?
@rodeo36: A kis öregeknél tudod mi jött át még a 16 biten is? Az atmoszféra. 60-70 év zenetudás ujjakba, hangszalagba, fúvósokba öntve. Ismerek itthon is elfelejtett 80 éves zseniket, valamit talán még lehet menteni az örökségükből.
B@sszameg a kutya, a végén még kiderül, hogy konzervatív és értékelvű vagyok?
Ezt is ellopták tőlünk a populisták.
@Fabius:

Nem tudom, nekem ez olyan kocsmainak tűnik... nem hiszem, hogy pl egy karatebajnokot csak így fültövön lehetne rúgni, mint ezek egymást... :D
@Fabius:

12 másodperc...után radír

meg kellett volna tanulnom annak idején...ez kimaradt...volt más...sok sok sok... én nem szökellek de ha odacsapok akkor??? szóval eredmény valószínű...visszamegyek megnézni

ezt pénzért csinálják...mercenario...római gladiátor ...van ennyi pénz?
@rodeo36:
Mar keso itt muzsikaval edeskedni, szineskedni. ;)

Ha nem tartanek a felreertestol akkor irnam a szerintem leginkabb idepasszolo szot a ciganykodast. Ugyanis gyerekkoromban amikor meg nagyanyam ciganykodassal "vadolt" nem volt annak pejorativ ertelme, es csupa szeretet volt a hangjaban.

Sajnalom, hogy rosszul sult el a felreertesunk , szerintem mindkettonke igaz ez, es remelhetoleg legkozelebb jobban alakul tarsalgasunk, esetleges vitank.

Most lepek, de addig is minden jot.
@hackbard.celine:

van helyette Csaba királyfi fingja és turul pörkölt meg Bocskay mentében vagy jöttében?

siess
@simple observer:

további jó félremagyarázást

kis asimptotikus
@rodeo36: meg Wass Albert Csukás István helyett a közoktatásban.
Maradok, a történelem süllyesztőjében hamarabb tűnnek el a magukat omnipotensnek képzelő parlamenti gombokat böködő senkik, mint az értelmes emberek.
Talán jó buli volt a kétharmad és még tart a mámor, de egyre keményebb lesz a kijózanodás.
@rodeo36:

Ha már Celia Cruz, asszem ettől többet semmi nem mond róla:

www.youtube.com/watch?v=3pPCzPxdtS4&feature=related
@keresztanya fabi(en):

Ez az xxxx a távozz sátán jele? :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Karatebajnokok nem annyira konymában :-)) Itt millió dolláros pénzdíjakról beszélünk. Amúgy van egy Galube Feitosa nevű pali, aki elég sokszor és elég hatékonyan eladja azt a rúgást:

www.youtube.com/watch?v=rQylRNuMXFI

Kocsmában ilyenek nem nagyon vannak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem, kérlek nekik máris izmusuk van: ők patriotizmust szeretnének. Ami önmagában nem lenne baj.
@rodeo36:

Tudom, azért linkeltem. Nézd az emberek, a papok arcát, az énekest, a tömeget. Semmi többet nem mond el rólad annál, hogy vesznek búcsút tőled azok aki szerettek.
@Fabius:

az ottani temetések mások én részt vettem néhányon, tudom
@rodeo36:

Én nem tudom, mert sose láttam. De van pár nagy kedvenc latin zenész - Celia Cruz, Yuri Buenaventura - akiknek a munkásságát és a sorsát igyekszem követni.
@hackbard.celine:

kérdés: hallottál e marimba zenekart!!! 3 marimba minimum élőben?

anélkűl ne hagyd el a Galaxist
Azért az meglep, hogy egy Bod Péter Ákos szintű gazdasági szakember mennyire nincs tisztában pl az EU joggal és ezzel kapcsolatos kérdésekkel.

Ha tudná nem mondana olyan hülyeséget, hogy a két új adó hosszan beépül az adórendszerünkbe. Mindkettőt úgy fogja elkaszálni Brüsszel, mint a szél. Az egyiket a SEPA miatt, a másikat az iparági különadóztatás szabályai miatt.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/30/bod_sokaig_fizetjuk_az_uj_adokat/
@Fabius: Diango, Julio Iglesias, Juan Gabriel, El Puma, a spanyol bolero-t élőben ott?

a habanai zeneakadémián, ahová bejártam, Bartók régi klasszikus volt és ott sok mindent megértettem...karmester barátom, jelenleg a Scala korrepetitora is...ott volt..együtt készültünk rá napokig... a nemzetközi zsűri előtt az államvizsgájára Beethoven Egmont-jával lépett fel

és egy koncert után kimentünk a Tropicana-ba salsa-t hallgatni
@Fabius:

sok mindent megértenél ha részt vettél volna a Kobayashi pesti ki mit tud-jain? meg látnád élőben mondjuk Nämi Jäervi-t a Chicago symphony élén Sibélius-t vagy Wagnert előadni
@Fabius:

ő mindenféle zeneszerzői kalandokba keveredik

de ő "csak a Pablito"

www.youtube.com/watch?v=cXOuquLuZ6s
@Fabius: elkaszálták a jelenleg jogellenes ágazati különadókat Brüsszelben? Nem. Tehát hosszan beépültek az adórendszerbe.
A következő kormányon majd leverik.
Hacsak... esetleg nem igazolható, hogy az állami negyedik mobil szolgáltatóval pl. a beszedett adót a telekom szektor fejlesztésére fordították.
A végtörlesztés tűnik védhetetlennek, de arra alkottak törvényt (ugyan az AB megsemmisítette), hogy különadókban beszedik. Abból még lehet bármi.
Vagy lesz helyette energia és közműadó.
@hackbard.celine:

Tévedsz, a telkomost elkaszálták, és ugyanazért fogják elkaszálni a mostanit is. A tranzakcióadó meg a SEPA egységes díjai miatt lesz perec, azt be KELL vezetni 2014-ig.

Így ezeknek az új adóknak max egy évük van.
@rodeo36:

De nem vettem részt :-)) Így sok dolog van amit nem értek. Már az is haladás, ha a kettőnk zenei ízlésében vannak közös pontok, mint Celia Cruz :-)
A szlovákok nem szaroznak: ingatlanadó 30 millió (100 ezer euro) fölötti lakásokra:

index.hu/gazdasag/vilag/2012/04/30/luxusado_johet_szlovakiaban/
@Fabius: @hackbard.celine: Szerintem igaz ez is-az is. Komolyan gondolják Orbánék, hogy ezt lehet játszani hosszú távon. Elmeszelik az EUban egyik adót, csinálnak helyette másikat. Az átfutási idő egy-másfél év. Ezt tervezik játszani ki tudja meddig. Tisztára mint az Eötvös bohóc.
@shinichi:

Szerintem nem gondolják komolyan, csak egyszerűen nincs már semmi ötlet ahonnan bevételhez lehetne jutni. Mondjuk a SEPA-t azt ráadásul kurvára be is nézték, azóta a felébredés utáni kapkodáson röhögök.

Egy évre terveznek max, aztán majd lesz valahogy a jövőkép.
@Fabius:

Takarodj már aludni! Te tényleg egy kibaszott denevér vagy...
@Fabius: a fidesz nem sz@rozik, az önkormányzatok 3%-ig forgalmi érték alapján vethetnek ki adót az ingatlan után.
Építményadó, kommunális adó tekintetében pl. a Pokorni vezette XII. ker. önkormányzat az elmúttnyócévben sem szerénykedett, még a garázsokra is találtak évről évre többszörös beszedni valót.
A vagyonadó és a központi kataszteri nyilvántartás büdös és felesleges lett volna (meg áltátható is), rá kell tolni a helyi erőkre az adó beszedést, az se a kormányra hullik vissza.
@Fabius: terveznek?
Még fel sem állt a Matolcsy-tervhatóság vízió, máris reménykedhetünk?
Valaki vázolja már fel nekem, hogy mi jött be az egy évvel ezelőtti Széll Kálmánnal alátámasztott konvergenciaprogramból?
Az idei első negyedéves hiány rekord (csak az előző év múlta alul), akkor mégis miről beszélünk?
Merjünk nagyot hazudni és ha sokan egyszerre mondjuk, akkor tuti bejön, mint a választásokon?
A reálgazdaság kicsit másképp működik.
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):

Nem denevér, vempájör má mondtam. Most indulok baranyába zsenge szűzjány vérért.
@Fabius: Figyelj, Sztálin temetésén 1300-an szörnyethaltak, mert a nagy bazi gyászukban agyontaposták egymást az emberek. Ulickaja félelmetesen írja le ezt. Kim Dzsong Il temetésén mit röhögtünk azon, ahogyan zokogtak rázkódva a késégbeeséstől a szerencsétlen agyonéhezetettt és tönrketett emberek...

Egy művész temetése lehet őszinte megrendülés és gyász helye - Hofién ott voltunk, az ilyen volt - , de látod, menyi vérnősző tetű is kap ilyen megrendülést... Amúgy van az a mondás, hogy amikor megszülettél, te sírtál és mindenki más boldogan nevetett, ha elmész, te nevess és mindenki más sírjon!
@hackbard.celine: nabasszameg kellett nekem Pokornizni és hegyvidékezni.
Van ennél lejjebb?
www.hegyvidek.hu/hirek/pokorni-zoltan
"A kuka használata rendkívül egyszerű. Három lépésből áll, az első és legfontosabb, hogy mindig legyen zsebünkben zacskó...
Második tennivaló, hogy hajoljunk le és a zacskónkkal szedjük fel a kutyapiszkot. Végül a harmadik lépés, hogy az összekötött zacskót vezessük végig a kuka csigavonalán és ejtsük be a lukon. Aki esetleg mégsem boldogulna, minden kuka mellett talál használati útmutatót, ami segít az igénybevételben.” – ismertette Pokorni Zoltán a kuka használatát."

Csigavonalban vezessük végig a zacskóba gyűjtött kutyakakeszt a Moholy-Nagy Egyetem dizájnja alapján? És erre még van útmutató is?
@hackbard.celine:

A helyi adók húzósak, és nem Puki Zozi a kivetési rekorder. Miskolcon van akik az eddigi 4-5 ezer forintos vízdíj helyett 14 ezret fizetnek havonta, kommunális adó címén.

Itt Papcsák kezére vertünk, a bölcsiadó ugrott, a kommunálist meg most finomítják az eredetiről.
@hackbard.celine:

"reálgazdaság"

Ne rémisztgesd őket ilyen idegenhangzatú kifejezésekkel. Ha nem tudnád itt nem ilyen van, hanem tervgazdaság, itt összefoglaltam kicsit mik is ezek:

varanus.blog.hu/2011/11/20/matolcsy_vissza_a_kadarizmusba

A most felálló Nagy Tervszövő Hivatal csak ráerősít ez eddigi tervekre tervszinten. A Széll 1.0 kérdésedre a válasz: a gyógyszerkassza vágását csinálták meg, és semmi mást.
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): "Nem érte virrasztok. Olvasok. Szépirodalmat."
Tisztelem-becsülöm Fabiust, de azért talán egy kissé elhamarkodott volna szépirodalomnak nevezni a blogját, nem?
@a szív fészkei:

Izé...ha nem baj én nem hasonlítanám Cruzt Sztálinhoz semmilyen szinten. Értem amit mondasz, de...nem, na.
@a szív fészkei:

Ehh...elbasztam a kámingautot :-))
@Fabius: Nem őt hasonlítom, hanem azt árnyalom, amit írtál: hogy nézzük meg, mit mutatnak az emberek a temetésen, az eligazít az érzelmek felől. Hát sajnos, még akkor is meg lehet vezetni őket.

Azért írtam, egy művészt valóban megsiratnak és ha igazi nagy volt, akkor ez a gyász évtizedekig, bármeddig eltart.
@hackbard.celine: Tanárembör - a vére nem válik balneológiai bálnazsírrá.
@a szív fészkei:

Látod én pl Hofit nem gyászolom. Géza él. Itt van velünk, a hangját, a poénjait és gesztusait idézik a hétköznapok.
Egyet nem értek: ezeket a részegeket miért engedik be az usziba???? És miért kell kihangsúlyoznia egy olimpiai bajnoknak, hogy a mamája szőke, kékszemű és elismert kitüntetett sebész? Ki az a 3-5 renitens viselekdni nem bíró barom, aki miatt plexizés lesz meg minden, de ők maradhatnak tahók ever for ever minden meccsen, odaengedve a nép közé őrjöngeni és verekedni??
@Fabius: Persze, hogy él, de amikor megtudtuk hogy meghalt és pláne azt is, hogyan, miért/ki miatt halt meg, az azért mély ütés volt. Én nem ismertem személyesen de elmentem a Farkasrétre nagyon sokadmagammal. És volt ott sírás - Kerényi rendezte a temetést és meg kell hagyni, szépen - amikor felcsendült az öreg vadászkutya dala.

Azóta élőbb, mint valaha. Ahogy Piaf is meg ezek a géniuszok mind.
@a szív fészkei:

"És végezetül a legfontosabb, amiről a történtek sajnos elterelték a figyelmet: Ezúton is gratulálok a Vasas vízilabdacsapatának az idei évhez, és kívánok sok sikert a final fourhoz!"

Ilyen egy saját sérelmein felülemelkedni tudó sportember.

Meglepődnék, ha az a 3-5 ember most nem kapná meg a magáét valamilyen formában, és itt nem feltétlenül a sallert értem.
@Fabius: Hogy ilyen egy sokszoros - mindenféle - bajnok sportoló, az evidens nekem. Az nem az, kik ezek a rendbontók, hogy ennyire hagyják őket dúlni?
@a szív fészkei:

Senkik. Szerintem úgy voltak vele, ahogy általában: amíg csak kiabálnak nem ártanak senkinek. Most már nem így lesznek abban nagyjából biztos vagyok.
@hackbard.celine: A politika, statisztika és persze a közgazdaságtan mind a hazugság tudománya.
Meglep, hogy valaki erre még ma is rácsodálkozik.
Orbán a 90-es évek elején egy eldugott tv-műsorban felgyűrt fehér ingujjban, kisebb hallgatóság előtt kijelentette, hogy egy politikus morálját nem szabad egy kalap alá venni a köznapi értelemben vett erkölcsi szabályokkal.
Azóta nálam végzett a csávó.
Pedig hol volt akkor még, hogy egyszer majd miniszterelnök lesz...
@Fabius: minden erőszakot utálok, legyen az ököllel, verbálisan, de K1 bejön: egy súlycsoportban művelik azt, amit sok nő kap otthon a visszavágás esélye nélkül... Miért is nincs külön trv-i fejezete a családon belüli erőszaknak?/néha egy "menyecske" is eltángálja urát,de az elenyésző. Kösz a videót. Növényit szerettem volna látni.
@Fabius: Remek, a pap külön szám volt. Én biza ilyet kívánnék. Nem vagyok leszbi, de azok a csípő, s egyéb mozdulatok is megérnek egy-egy misét.
@Fabius: nem szikével, kőbaltáva.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Karatebajnok be se másszon a ringbe, mert csúnyán vége lenne pár ms-en belül. De én mondjuk ki sem állhatom az ilyet, csak az mma, illetve vale tudo. Ahol nagykesztű van, az szerintem már kamu, bár minden elismerésem az izzadásért.
@Fabius: hihihihihihi. Jó szlopálást, hátha lehiggad - nem akarom elkurjantani, de mintha dörzsölődne, talán ragad rá valami vitakultúrában. Hát,ha nem akkor hozzál pár tucat orvosi piócát.... az talán hasznos lenne.
@a szív fészkei: Mert nem volt elég "törzsanyaga" az üres idő kitöltéséhez.
@anyósnyelv:

Növényi Norbi, amint 52 évesen MMA világbajnoki címet szerez:

www.youtube.com/watch?v=vdI9nlXRxEI
@Fabius: pár hete - még garázdálkodhattam a 8 gigámból,s Hofi-estet rendeztem magamnak. Nagyon élveztem. Többször is láttam élőben, s most is élőek a poénjai - sajnos.
@a szív fészkei: csont helyett itt a nyugdíjrendelet...., ti kiöregedett vadászebek ... kamatadó ... - istenem. Nagyon kedveltem.

www.youtube.com/watch?v=lKcwY3vtZAE&feature=results_video&playnext=1&list=PL4562BA8D91ED57B8
@netnepper: Hát ezt be is bizonyította.
@Fabius: Azannyát! Kinézetre csak egy nagy darab ember, odabújnivaló zsírpárnácskákkal, s nem kidolgozott - fényesre nyalt izomcsoportokkal - kívülről legalábbis - izmokkal. Erő az viszont van bőven... Emlékszem előtte nyilatkozott,hogy ütésképessége miatt nyerhet... Nyert,bár ellenfele is tisztességgel megküzdött. Köszike.
@netnepper: Már meg is tudlak cáfolni.
A nővéremnek nincs saját példánya, elszámolta, neki nem jutott. Kb 8 éve végzett, és eszébe se jutott, hogy legyen saját példánya, és ki a franc emlékszik arra, hogy hol van lementve. Ő számvitelből írta a szakdolgozatát, két konkrét cég összeolvadásából. Azóta nem dolgozik számviteli területen, és nem hinném, hogy fel tudná idézni a szakdoli tartalmát, nemhogy újra megvédeni. A fősuli valószínű le fogja az ő szakdogáját is selejtezni. Akkor most pl. vele mi legyen? Vegyük el tőle a diplomát csak azért mert nem tart igényt saját példányra és 20 év múlva max már csak a két cég nevére fog emlékezni?! Csak azért, hogy egyesek jobban érezzék magukat?!
Nekem megvan a szakdogám, valahol a szülői házban. Miután hazavittem szépen eltettem azóta se lett kinyitva. Minek olvasgassam?! Annak szintén 8 éve (ugyanabban az évben végeztünk) és bár én általánosabb témából írtam a franc se emlékszik már részletesen hogy mi volt benne. Mikor megírtam tudtam, pöpec voltam a témában, de 8 év telt el, a picsa se nézegeti a szakdoliját, hogy emlékezzen rá, már ne is haragudj.
Nem is akarok emlékezni rá, megcsináltam, megvédtem, lediplomáztam, csók a családnak.
Nem életszerű amit írsz, mert az élet nem így működik. Ennyi erővel veled is újra meg újra lehetne húzatni az érettségi tételeket, vagy szakmádhoz tartozó vizsgakérdéseket és ha 20+ év után nem vágod az összes apró elméletet akkor elvenni tőled a szakmát és megbüntetni, mert csalással szerezted.
Jó lenne ha ebből a szempontból is vizsgálnád a kérdést. Hogy ha 20 év múlva nem vágod a matek tételeket olyan szinten mint érettségin, akkor te vetted a bosnyákon a bizidet? Vagy a nyelvvizsga papírodat, ha nem tudod 5 évente letenni a nyelvvizsgát újra meg újra?
Megmondom őszintén, én nem is akarok fölösleges baromságokkal baszkólódni, csak azért, mert azok akiknek nincs diplomája a diplomásokról feltételezi, hogy csalással, lopással diplomáztak. Először bizonyítsd te be, hogy csaltak, vagy loptak, minden egyes esetben, ne pedig kollektív bűnösség alapján ítélj meg minden diplomást.
kistiger.freeblog.hu/archives/2012/04/30/Rozs_nem_OK/

Hm. Vajon miért kezd emlékeztetni az ügy a fogkiverős Horn Gyula ügyére?

Létezik az a pénz vajon, amiért az a Rozs Szabolcs megőrizte a munkapéldányt ? :)
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): te meg viharlámpával a farkadon kapálod a jó baranyai földet? vagy adod a közvilt a hídon? éjszakánként
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nézd, én csak bele akartam sz@rni egyet a ventillátorba, mert az azért eléggé tűrhetetlen, hogy sorra derülnek ki a diplomák körüli visszaélések és - főleg az intézmények oldaláról - nem látni a törekvést arra, hogy ezt visszaszorítsák. Nem állítom, hogy az általam felvázolt megoldás a tökéletes, de nyilván sokat lehetne rajta csiszolni. Emlékeztetnélek, hogy nem is olyan régen, kormányzati szinten merült fel a gondolat, hogy minden diplomát 5 évenként meg kelljen újítani/védeni...stb. Bocsika, de nem az én ötletem volt. Sem Neked, sem pedig a húgodnak, vagy másoknak nem kívánok semmi rosszat és tényleg gratulálok a jeles diplomádhoz!
Máskülönben, az enyém sem lett rosszabb, bár nagyon keményen meg kellett dolgoznom érte - három interoperatibilitásban működő programot írtam + cirka 150 oldal dokumentáció, egyéb diplomamunka kellék...stb. - és saját nyomtatott példányom nekem sincs. Az viszont biztos, hogy mind a mai napig az utolsó sorig meg tudnám védeni az akkori munkámat, pedig szintén nem ma volt.
Nem várom, hogy mindenki ennyire keményen tegye oda magát, de azt azért nem szeretem, ha van aki még dicsekszik is azzal, hogy mások írták a diplomamunkáját, vagy a kezébe nyomtak egyet azzal, védje meg azt. Ha ilyen eseteket én is ismerek, összességében hányan lehetnek akkor?
Igenis, javítani kell a felsőoktatás minőségét, a követelményeket emelni kell - beleértve az oktatókkal szemben támasztottakat is -, ki kell szűrni a visszaéléseket és helyre kell álltani a diploma és a diploma megszerzésének a rangját. Minden diplomásnak ez volna az érdeke, feltéve, ha ez utóbbit az illető egyáltalán felismeri.
Bocsi, ha hosszúra sikerült...:-).
A témát a magam részéről lezártam.
Én csak most jutottam idáig, hogy elolvassam visszamenőlegesen Fábius mitisírt.
Ez a kis megjegyzés tehát annyit ér, mint halottnak a csók. A hsz-eket sem olvastam, gondolom megírták(mindig megírják).
Hogy:
-ez a szőlészeti doga nem egyetemi, hanem a főiskolai.
-ki a bús faxomat érdekli Gy. szakdolgozata?
-az a marha, már ti. Gy. jobban tette volna, ha úgy viselkedik a kérdésben, mint fityesz a josiptotkayaibrahimstb... kérdésekben, vagyis hallgat, mint sz@r a fűben.
-nagyobb baja soha ne legyen a magyaroknak, mint ez.
-tegye mindenki a szívére a kezét, és gondoljon vissza az általa készített főiskolai szakdolgozatra.
uff.
Látom lecseng a buli, ami szerintem nem ér meg ennyi billentyű koptatást.
Pontos!:
Eddig itt voltak az unokáim ami jobb esemény mint Fecó ügye.Vagyis ilyenkor a gép az övék. Azt írtad a manus v hazudik v. Mindegy! Egyébként ötven felett van, tehát még a Kádári években végzett,De én is tudok jó pár esetről hogyan írták meg a szakdogát. Mindkét lányom egyetemet végzett. Erről ennyit. Ez meg teljesen nyilvánvaló volt,hogy most megy a visszavágó. Majd túl leszünk rajta.Bárcsak ez lenne a legnagyobb problémánk!!
Ferencünk már perrel fenyegetőzik, hogy hát ő aztán nem plagizált (jut eszembe, az azonos cím az ugye még nem plágium?), és ellene hajtóvadászat folyik, meg minden. Ferencünk nulla teljesítményre kapaszkodik parlamenti székébe foggal körömmel.

Kicsit off, de jól mutatja az ember és ember közötti minőségi különbséget;

"Mivel a jelenleg elfogadott üvegházhatás-elméletet cáfoló eredményeit a NASA nem engedte közölni, Miskolczi felmondott az amerikai űrhivatalnál."

Miskolci Ferenc nem akármilyen teljesítmény után inkább megy, ha elhallgattatni próbálják.

atlatszo.hu/2012/05/01/magyarleaks-nem-talalt-hibat-az-mta-a-miskolczi-fele-klimaelmeletben/
@rdos:
Nem plágium a cím, mert volt ahol volt 30-40 téma amit minden évfolyam lenyomott. Szóval ez a része még igaz is lehet, nem kizárt, hogy van 80 darab ugyan ilyen nevű szakdoli...
Viszont ku.va gyanús, már eleve olyan sebezhetőség, amit nem engedhet meg magának egy korrekt hétköznapi ember sem, nem egy politikus!
süti beállítások módosítása