Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.20. 05:04 Fabius

Matolcsy: vissza a kádárizmusba!

Címkék: gazdaság fidesz imf matolcsy györgy

„Egyszerű gondolkodás, egyszerűség, simplicity kell” - mondta Orbán Viktor jobbkeze, és ott helyben faékké alakult. Ezzel a mondattal és némi röhögéssel el is intézhetnénk FuraGyurka tegnapi hakniját, mert a valóságot képletesen fedi, de akkor megfosztanánk magunkat a matolcsysta világkép egyéb részleteinek kibontásától, ami hátborzongatóan izgalmas. Elsőre nem is tudtam eldönteni, hogy a Financial Timestól kapott sallertől szédül még mindig, vagy egyéb tudatmódosításra volt szüksége, mert ennyi baromságot elviselni máshogy már nem tud. Mindenesetre mondott a jómunkásember olyat, amitől még a Nemzeti Giccsmúzeumban is bebandzsított a Miska kancsó.

Egészen régről, az ősmagyaroktól indított: eleink három dologban voltak kiemelkedően jók: agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban. Honfoglaló őseink valóban kiválóan alkalmazták a lobotómiát, apró szépséghiba csak, hogy a jelek szerint a nem egészen sikeres beavatkozások túlélői is tovább örökítették a génállományukat, és ez meglátszik a ma beszélő fejein is. A nyereg alatt puhított hús csak mese, a hunok már a Kárpát medencébe indulás előtt is pörköltet főztek, csak akkor még kengnek hívták. Úgyhogy Árpádot és a többi vezért már itt várta készen a szakácskönyv, csak vissza kellett kérni Szvatopluktól. Ám ezt a vendéglátás dolgot szerintem rosszul tudja Gyurka, mert inkább a vendégségbe járás volt amit szerettek a magyarok. Ahol aztán kibújt belőlük az ingatlannepper, telket vettek lóért, ha volt aki beengedte őket, ha meg nem, akkor előre küldték a honfoglalás Orbán Viktorát, Botondot, aki buzogánnyal kopogtatott be a védelmi pénzért.

Hogy ennek az egésznek mi köze a mai magyar gazdaságpolitikához Matolcsy lobotómiáján kívül? Ezt csak ő tudja. Mert a következő képben már azt vázolta mennyit okosodtunk az ötvenes évek óta. Akkoriban még csak egyszerre egy tervünk volt, három majd ötéves, de most mindjárt egy időben van három: a Wekerle, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv. Igaz ezeket nem megvalósítjuk hanem összevonva továbbtervezzük, ebből lesz a negyedik Magyar Növekedési Terv, amit az ötödik Széll Kálmán Tervhez hasonlóan fogunk nem megvalósítani. De aki a tervdömping mellett nem látja, hogy itt három-négy-ötszörös tervgazdaság van, az hülye, mert a tervünk tervének megtervezése is az ütemterv tervének eltervezéshez képest tervezetten illeszkedik az alaptervbe, ami terv szerint valósul meg. Mi nem világos ezen?

Ezek után leszögezte: a válságot túlélni termeléssel kell, úgyhogy Magyarország termelni fog. Lesz itt iparosodás, bányászat és kis mezőgazdaság, mert termelni ezekkel lehet. Kicsit tényleg olyan ez, mint a boldogult ötvenes évek, ez a félbolond is kergeti a lázálmokat ezerrel. Lesz újra Acélváros, Dumaújváros meg Leninváros, akarom mondani Orbángrád?Újra nyitjuk a bányákat akkor is, ha a bányászható készletek lemerültek régen? Erőltetjük ismét az iparvárosokat, pedig a legnagyobb gyáraink éppen az eladhatatlan termékek miatt nem voltak rentábilisak a KGST mindent felszipkázó piacának összeomlása után?Termeljünk mindent bármi áron, mert a termelés ténye mindent megold önmagában? Mondd Gyuri, te szoktál néha másra is gondolni a kádárista nosztalgián kívül? Vagy ez annyira belétek ivódott már, hogy a főnököd is csak posztkádári modellben tudja elképzelni az oktatást is, hogy legyen elég szakmunkás a szocreál grandiózussággal megálmodott Új Iparosodási Forradalomhoz? A kétkezi munka nem szégyen, sőt, de neked éppen a fejeddel kellene munkát végezned. Amit 1: nem teszel, 2: a kicsit amit néha mégis, azt is szarul. Ennek a szerinted sikerreceptnek a levét már ittuk 40 hosszú évig garantált felvevőpiac mellett, és az egyetlen dolog ami rendszerváltásra nőtt az nem az életszínvonal, hanem az államadósság volt.

Ezek után nem túlzás kijelenteni, hogy az eddig végzett munkátok valóban nem látható siker. Mert a siker általában látszik, és nem kell "nemhitel-dehogykölcsön" védőhálóval biztosítani magunkat a pofára esés ellen.


 

147 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr143397351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A háború vége 2011.11.21. 00:26:50

Csapataink harcban álltak. A kormány a helyén van.Új szakasz kezdődött.Egyes szabotőr csoportok és külföldi diverzáns zavarkeltők megpróbálják hazánkat megalázni. Talán még az úgynevezett szabad választások kezdeményezését is megkísérlik.Az IMF elleni ...

Trackback: Matolcsy: A görény siker láthatatlan 2011.11.20. 09:19:27

 “Következik a magyar pénzügypolitika vezénylő tábornoka, aki egyenesen a lövészárkokból érkezett” - konferálták fel Matolcsy "Hájas Valag" György gazdasági minisztert szombat reggel a szar Wekerle Sándor "Csirkebaszó...

Trackback: Matolcsy: A görény siker láthatatlan 2011.11.20. 08:12:59

 “Következik a magyar pénzügypolitika vezénylő tábornoka, aki egyenesen a lövészárkokból érkezett” - konferálták fel Matolcsy "Hájas Valag" György gazdasági minisztert szombat reggel a szar Wekerle Sándor "Csirkebaszó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogy gyugyuról, az újabb és újabb hangzatos nevű terveiről miért ez jutott eszembe:

Egészen addig, amíg hagyjuk, hogy azok kínálják fel a megoldást, akik a problémát csinálták, addig nem lesz igazi kiút!

@felebarát: IMF elzavarása. Khmm. Hogyan mondjam?

Igencsak vicces, hogy a kínai eftársak az egész Eu-nak és így nekünk is CSAK akkor adnak kölcsön, ha a kölcsönt felvevők az állami kiadásokat mérséklik, a bürokráciát leépítik, ...

Pontosan azt mondják a kínai bankár eftársak, amit az IMF. És tudod miért mondják ugyanazt? Mert a kínai bankár eftársak szeretnék viszontlátni a pénzüket, azzal a szolíd kamattal megfejelve.

Az IMF ezen túl még szeretne valamit (kínai bankár eftársak nemtom ezt szeretnék-e?).

Az IMF azt szeretné, hogy ne viktátorok abszurdisztánban és bokasszák fekete Afrikában irányítsák (értsd, lopják el) a gazdaságot. Hanem polgári, tőkés mechanizmusok terjedjenek el, demokratikus kontrollal a közpénzek felett. Miért jó ez IMF-nek, végső soron az USA-nak?

Mert egy jól működő gazdasággal sokkal jobb üzleteket lehet kötni, mint egy banánköztársasággal. Egyszerű példa. Bár Eu és USA katonailag szövetségesek, gazdaságilag kő kemény versenytársak. Mégis az USA és Eu egymásnak legfontosabb, legnagyobb kereskedelmi partnerei.
@nu pagagyí:"nem kéne hülyeségre költeni. Alaptörvény asztalra, festménykarikatúrákra, hülyék tanácsaira. Inkább adósodjunk el"

Ezek a haveri kör honoráriumai, köszönet a hűségükért. És eladósodunk :)
az imf meg azért jött, vagy hivtuk, vagy teljesen mindegy:D
mert délután ötre be volt jelentve a leminősités
@felebarát: Aki hülyeségeket produkál az lehet hogy hülye is,de lehet hogy csak nem európában szocializálódott.Most majd helyre teszik alaposan az a gyanum.
@felebarát: Még egyszerűbben és általánosabban fogalmazva. Nem a kapitalizmus a rossz, és a bank, a tőzsde, a spekuláns sem az ördögtől való.

22. éve, a módszerváltásunk óta folyik a kapitalizmus, a még csírájában megmaradt polgári és a nemzeti értékek lejáratása. Hajdani bolsevikok mindenféle színűnek, szagúnak mondott pártokba kerültek, az agitPRopos eftársak elmentek újságírónak, vagy tábori lelkésznek.

Az 1944-45. óta tartó lopások, államosítások módszerváltásunkkor sem kerültek rendezésre. A részben korábban rabolt közvagyont eftársak 1987-től kezdve újra ellopták, elherdálták.

Közben oktatás helyett butítás folyt, nevelés helyett "valósítsd meg önmagad", egészségünk, egészségügyünk romokban, nyugdíjakat 2/3-os vagy (III/III-as? :-) többségű bolseViki ellopta, aki tud menekül az országból, ...

Rossz helyen keressük az ellenséget. Az ellenségünk saját politikumunk.
@rdos: 79 óta kapitalizmus van,,,olvass utána :D
@a szív fészkei: Herélt csődörrel támadni a kamatlábakra,Te azt feltételezed,hogy vezérünk csak kezdő lovagló,ejnye.
@rdos: Máshol már sikeresen megszabadultak a rendszerváltóktól,ideje már itt is.
@pirimogyoró: Amiket említesz azok csak aprópénzek,bár a Cuslág ügy is csak ennyiről szólt mégis évekig szórakoztattak vele mindnyájunkat sikeresen,ez a fidesz titka.Most meg leshetjük hová tünt 6 ezer milliárd alig másfél év alatt.
@laci0011: Igen, a cseheknek sikerült eddig tán a legjobban. Nálunk sajnos próbálkozás sincs.

@felebarát: Nehéz lesz így beszélgetni, hogy érveimre nem reagálsz. Egye penész, én reagálok tiédre.

Amit Bogár László mond, vélhetőleg igaz. Az évszámot elnézted, az ugyanis 1988. A lényeget is elkottyintotta Bogár László, csak NEM vetted észre.

"Eddig egy másik birodalmat szolgáltunk odaadóan, most pedig ezt fogjuk, van már benne gyakorlatunk, tette hozzá némi öniróniával."

A gond az, hogy bár beengedtük a kapitalizmust az országba (ez eddig nem gond) de az oroszokat ennek ellenére szolgáljuk azóta is! Nem hiszed? Járj utána pártállami közelmúltunknak. Nézd meg, mai politikumunkból ki volt sáros az átkosban! Ja, hogy titkos? Szerinted miért?

Meglehet, Te nem figyelsz az oroszokra. Ők nagyon is figyelnek ránk (is). Nekik van pl. országpropagandájuk.

hungarian.ruvr.ru/
@messi-asz: "ÉS A HAZA JÓKEDVRE DERÜL..."
Olcsóbban nem lehetne???
@a szív fészkei: "Vízözön elvtárs már itt van"

az a másik kétharmad? az ország a minusz kétharmad?

ez most is esélyes... sajnos... gazdasági gyarmatosítanak a szlovákok románok...

@tinca: az a pár milla a mi a szóvivők fizetését jelenti? az nem tétel...

amit ellopnak a maffia kormány "üzletemberei" na azok nagy tételek... de azt meg nem viccből teszik...
@felebarát: "az elképzelés jó lehetett volna... csak az időzítés..."

te hüje vagy? matolcsinéférje bedobj 5letnek: CSINÁLJUNK KŐBALTÁKAT !

az elképzelés jó... csak az időzítés rossz (3000évvel)

ha így érted így ok...
@messi-asz: :-D Ne feledd, van még pár eldugott indián törzs valahol az Amazonas mentén, ahol kurva kurrens cikk lehet a kőbalta.
Ugyan odautaztatni kicsit necces és kenterbe ver minden hasznot, de ezt már Torgyit se zavarta a chilei cseresznye-című bohózatánál.

A gazdasági realitások ellen kell harcolni _ mondák a nagyok most is nálunk, hát el lehet kezdeni. Még egy pár milliárd ide-vagy oda a narancsbuktába, kit érdekel? De fellendül a szakócaiparunk!!! Azzal agyműtünk aztán, méltón világhírünkhöz. Az egészségügyre amúgy se vár szebb jövő.
akkor most a lézer jános boldizsár vagy mi a szentsz*r szénája rosszul áll? nem hogy partinak nem lesz jó, de az uccára sem tud ki merészkedni... a zorbán/áder/stb gyerekek karrierje is ollan szépen elindult 1,5 éve...
@a szív fészkei: matolcsiné férje fogja csinálni az agyműtéteket??? ha aynnira rossz a hej zet!?
@messi-asz: Hát a hívek biztos bíznak benne. Próbálják meg,feküdjenek a szakócája alá - agyatlanabbak ennél nem lehetnek!

Én akkor inkább önkiszolgáló módon, - ha már minden orvost elüldöztek - még az is jobb, mint a fideszklinika.
@felebarát:

Engem szórakoztat, ha Bogár elvtársat (1978-89 MSZMP államigazgatás) az IMF visszahívásának napján maga alá gyűri egy 15 éves Nagy Titok.

:-D

Az elmúlt 15 évben 9 könyvet írt, I. Viktor Stratégiai Elemző Központjának vezetője volt, és ez a történet egyszer sem jutott eszébe eddig. Én azért megkérdezném Larosière-t, ő is pont erre emlékszik-e :-)

Mellesleg a hablaty egyetlen tanulsága, hogy a gyengülő és jelentőségét vesztő KGST piacon már nem voltunk képesek a álomipari termékeinket értékesíteni, és egyre több hitelre szorultunk már akkor is. Éppen erre céloztam a poszt végén, mert ElkúróGyuri szerint egy ilyen modell lenne az "új" sikerrecept.

A társasági törvényre meg negyven évet várt a magyar társadalom. Kádár egyetlen épeszű döntése volt, hogy nem gáncsolta el.
"Ha mi magunk gerjesztünk magunk körül válsághangulatot, akkor lesz is válság" - szögezte le Orbán Viktor, hozzáfűzve, hogy a kormány nem érti a válságnak a lényegét, és csupa olyan intézkedést jelentenek be rossz ütemben, amellyel csak súlyosbítják a helyzetet.
"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni" - jelentette ki a Fidesz elnöke. Mint mondta, a bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, egy jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság és megvédhető a forint is." - mint azt I. Viktor is megaszondta...
@a szív fészkei: "...Már biztos faragják valahol Orvbán lovasszobrát, ahol ágaskodó herélt csődöre hátán támad a kamatlábakra."
jó a kép, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a lovasszobroknak pontosan definiált jelentése van:
- ha a ló négy lábbal áll a földön, akkor az ábrázolt személy ágyban, párnák között hunyt el
- ha a ló egyik lábát emeli fel, akkor a személy csatában megsebesült, de túlélte
- ha a ló két lábra állva ágaskodik, akkor a személy a csatában halálos sebet kapott
ezek után, amennyiben elkészül sz a szobor, akkor orbán, (ill. az ő politikai pályafutása) az általa olyannyira kedvelt csaták egyikében halálos seb következtében végeztetett be.
és lőn...
@a szív fészkei: hát ha a szakállam titkár akkor ha kecskeszakállam van akkor

"kecske szakállam" titkár???

az mihez ért? ja...bocs, hát a kecskéhez!
@nandras01:
Viktorka most szépen lemegy négykézláb, annak az IMF nevű csődörnek... Gyuri haverja max. vazelinnak kenegeti! :)
@Fabius: most plagizáltam, doctorbogárhoz illik:

"Szijjártó, nem férfi
De nő se
Akár hogy is keresik nem elérhető
Programozzák a droidot, vagy csak nincs térerő?
Pedig az ország rá vár, hogy megmagyarázza:
"Nem szopunk, csak véletlenül fasz ment a szánkba"
@nandras01: Köszönöm, ez fontos infó - ennyire nem mélyedtem bele a dologba, de megjegyzem! :-)@Rodeo36: Ne bántsuk az állatokat hasonlítgatásokkal, hozzájuk rendeléssel, bár egy intelligens tekintetű kecske fényévekkel van ezek előtt!

De van a magyar bábművészetben egy Mekk Elek nevű alapfigura is, ó a híres Mekk mester, www.youtube.com/watch?v=8rld787yOfw aki mindenkinek mindenét elbassza seperc alatt rendkívül hatékony rizsákkal körítve munkálkodását, mert mindenhez értőnek gondolja és tukmálja magát.

Csak Matolcsyékat az Esti mese után nem lehet kikapcsolni (egyelőre még.)
nem a matolcsyval van a baj, hanem azzal, hogy nem borították rá az asztalt
hiába, szervilis egy nép vagyunk
@Boli: ezt nem kellett volna, nagyon vízuális típus vagyok...
Nem tudom mit szív ez a f@sz, de valami nagyon ütős anyag lehet. Azt azonban tudom, hogy mi mit szívunk. Amire ez a gyökér borzalmasan hasonlít.
@Boli:

Ha már pajzánkodtok.

A daliás IMF herceg lovagol az erdőben.
Egyszer csak eléje toppan 1 miniszterelnök, egy hollóval a vállán, és megszólítja:
- Szép legény, ha megmondod, milyen madár ez itt a vállamon, a magadévá tehetsz!
- Úgy látom, egy elefánt! - vágja rá ijedten a herceg.
- Hmm, határeset, elfogadom!
@Kijelölt Felelős:
Hollóval? Én Matolcsyval a vállán láttam...
A történet szerint a herceg idomított lova vette át a főszerepet innen, akit IMF-nek becéztek csak! :)
Állítólag ki volt éhezve és különben is, voltak bizonyos törleszteni valói... :DD
@Boli:
Nem szeretnék homo filmet nézni, de erre talán rászánnék egy percet!
@Kijelölt Felelős:
Én akkor sem néznem meg, ha fizetnének érte! A tudat elég... :DDDD
@Boli: 1 percet, hogy meggyőződjem róla, igaz...:)
De ha megbízható forrás beszámol róla, elég lenne.
Nomen est omen

Bogár a magyar kommunista igazságszolgáltatás állami ítéletvégrehajtója.

A népidemokrácia hírhedt hóhéra (a hóhér szó bajor-osztrák eredetű, "akasztó" jelentéssel) volt Bogár főhadnagy.[1] Hosszú éveken keresztül minden nap megjelent fekete ruhájában és fekete puha kalapjában a kivégző helyeken. Bogár egy nyilatkozata szerint a második világháborút követő első három esztendőben, csak ő egymaga több, mint háromezer embert akasztott fel.
@Qeatzkoatl: Megdolgoztak érte sokan, hogy ott végezzék! :)
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111120-nem-szamithatunk-kegyelemre-interju-szalay-berzeviczy-attila-egykori-tozsdeelnokkel.html

[...]"Egyértelműen újra kell gondolnia a teljes gazdaságpolitikáját, és aztán azt el kell tudni adni egy teljesen új, hiteles személlyel. Az euróválságtól függetlenül is Magyarország számtalan problémával néz szembe, melyek többségére nem, hogy nem talált megoldást a Matolcsy-féle gazdaságpolitika, de egyenesen elmélyítette azokat. Gyakorlatilag nincs növekedés, magas szinten stagnál a munkanélküliség, a gyengülő forint miatt nem csökken az államadósság, a hazai megtakarítások hiányában egyre nagyobb a külföldi finanszírozóktól való függőségünk, miközben azokat meg egyre határozottabban riasztjuk el.

Egyetlen olyan szerkezeti reformlépés sem történt, amely biztosítaná, hogy a megszorítások végével nem kezd a költségvetési hiány újratermelődni. Ehelyett rövid távú vagy ismeretlen célok érdekében feléltük a jövőnk egy fontos elemét a nyugdíjpénztárak államosításával, a devizahitel-törlesztési program már százmilliárd forinttal szűkíti a bankok tőkéjét és ezáltal a hitelezési képességüket, ennek ellenére nem, hogy nem sikerült számottevően csökkenteni a svájci frank okozta makrogazdasági kockázatainkat, de ennek köszönhetően az még drámaian növekedett is." Ha ezt szabadságahrcnak fordítjuk, ahogy az agynélküliek - ősmagyar műtétek két lábon járó példái - hirdetik, akkor találjanak sürgősen valami más szót a citált egyéb eseményekre.

Ahogy Örkény javasolta a bodoo.dj/?p=243 a magyar szó kellemessé átváltozásáról:..g"Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a “vanília” helyett, mely idegen szó, a “háború” megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:
Eper
Puncs
Háború
Csokoládé
Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni."
Már ott is vannak, a komenizmusban benne: www.blikk.hu/blikk_aktualis/ingyen-jar-a-busz-es-a-vonat-a-kepviseloknek-2072371

Isten mentsen, hogy valamiért a tényleges árat fizessék,még tisztába jönnének a mindennapi élettel!
@a szív fészkei:
Mert nekik jár! Sok minden eszembe jutna, mi mindent érdemelnének meg az ettársak! Csak hát...
@Boli: Szívemből kívánom, kapják is min dmeg!
@a szív fészkei: legyen csak nekik ingyen es kotelezo a vonat meg BKV...
legalabb megtudnak milyen is a bejaras ott...
meg nem mellesleg havi 200e - 400e -s koltseget lehetne sporolni
aki lemaradt volna az ánusz szájú matolcsinéférjéról...
(csak mert a cenzúra azóta kitakartatta...)

www.megaupload.com/?d=PM8BQT9Y
A röhej az, hogy a fidesz fanok máris becumizták ezt a szöveget, hogy a jó Orbán és Matolcsy meg akarta menteni az országot a karvalytőkétől, és a saját erőnkből növekedési pályára állítani, ezáltal kivívni a nemzeti függetlenséget, de a gaz bankárok és spekulánsok most védelmi pénzt kérnek.

És lássuk be, gyakorlatilag pár (csőd szélén álló) ellenzéki médián kívül (klubrádió, atv, népszabadság, népszava, és én ide sorolom még a HVG-t is) minden más ezt a nótát fujja. A vidéki népek meg a jómunkásemberek nemigen böngészik az interneten a gazdasági híreket.

Holott az az igazság, hogy ez az IIMF dolog most úgy volt, hogy azt a játékot játszották, hogy "ki rántja félre hamarabb a kormányt a szakadék előtt". Mikor a ft/euro már 317 volt, már akkor szólt az S&P, hogy figyelik az országot és ha hamarosan nem történik valami, akkor átkerülünk a bóvli kategóriába. Hát kérem az történt, hogy pénteken (nov.17) akarták a bóvli minősítést nyilvánosságra hozni, de kötelességük erről egy nappal korábban értesíteni az országot. Csütörtökön valamikor a koradélutáni vagy déli órákban megérkezett az értesítés, és abban a pillanatban bejelentették az IMF tárgyalásokat, úgy, hogy még az IMF meg a MNB em tudott róla. Ennyi történt.
Miután a cégekre lőcsölték a bérkompenzációt ami nem növeli a vásárlóerőt, a termékadót, az eddig kedvezményes juttatások utáni ehót, a megnövelt cégautóadót, a jövedéki adóval turbózott üzemanyagot és a kereskedőket tönkretevő áfaemelést, Matolcsy a vállalkozások felpörgését vízionálja. Hülye ez?
@nu pagagyí: kérdezd meg a Mandineren. Ott van pár vadbarom, akik szerint ez így tökéletes és különben is Gyurcsány miatt... Na, faékben legalább nincsen hiány! :)
csak a miheztartás végett:

Eddig nem jött kínai és arab segítség

Az [origo] információi szerint szinte biztos, hogy Szaúd-Arábia nem is fog magyar állampapírt vásárolni.

/lehet nem véletlen voltak olyan sokat mondó képek, az araboknál kuncsorgásnál :D /
a fides a kiráji média helyett kénytelen a hírcsárdában leközölni a bejelentéseit... ezt olvassa a nép...

hircsarda.blog.hu/2011/11/21/szamlaadasi_kotelezettseget_vezetnek_be_az_alvilagban
@SvenH.: Menne nekik a BKV.... Olyan teljes erővel.@Cirbi: De miért vennének? Mert megvillantotta Viktorcáratyuska a legendás lila dalra fakadt nyakiját nekik? Na und....
@Farkasokkal táncoló: Azért nem mindenki hülye a "lentebbi" régiókban sem. Csak a fanok cumizzák. Olyan meg - te tudod a legjobban ft - van hoch értelmiségiek között is: mondjak pl. valakit, aki c-betűvel kezdődő nicknéven hőzöng, mint politológus, ha politizálna valaki az ő standhelyén? Orvbánja ellen? ;-))

És nem a vaskohászok írják a bődületeket a szabadságharcokról, sorra megfizetve,hanem úgymond tanult "nadrágosok"... Figyeld a vicceket, azokból látszani fog, hogy mire becsülik ezt a barombandát.

Okt. 23-éűán eléggé úgymond egyszerű embereket láttam tüntetni; ismerek Kecskemétről minden ilyen alkalommal ezért felbumlizó asztalost, szóval ne nézzük le a népet szerintem. A megveszekedett hülyék bármilyen rétegben ott csápolnak, valami - gyakran forintosított - érdek mentén.
Ez jol sikerult iras. Csak annyit jegyeznek meg, hogy a szerzett testi karosodasok (beleertve lobotomiat is) nem oroklodnek, ugyhogy inkabb az lehet a megoldas, hogy a korabeli fejletlen diagnosztika es terapias modszerek miatt a szuletetten elmebetegebbjet koponyalekelessel probaltak feljavitani. Amelyik tulelte, az persze orokitette az elmebajat is.
@a szív fészkei: Ne bantsd szegeny Mekk Mestert! :) A vegere kiderult, hogy o megis tehetseges egy valamiben, ami hasznos is, de ezek...? Legfeljebb az elqrasban.
@Deathstick: Nekem csak eszembe jutott, mint a rendíthetetlen önbizalom és emlékezetkiesés - sose idézi fel az régi elbaszásait, csak megy és tankarankázik újra meg újra - aranyszobra.
Az egy édes kis tanulságos sorozat volt, ez meg a valóság rémálma.

A lobotómia persze, hogy nem örökölhető :-)), de adta magát ez a poén a marhanagy hivatkozási alapjukra. Akkori agysebészet, na ja. Hát olyan szinten is maradtak, mint 1000 éve az ottan és olyannal végzett agymachinációk. Csak ebbe akkor is, most is beledöglenek az alanyok. Mindig az, akin végzik, sosem az, aki.
Pici szentek maga felé nyúlkáló praclija , ja de miért nem csudálkozom???? www.femina.hu/hirhatter/valasztojogi_torveny_fidesz
@a szív fészkei: :))) Vagy a kisstilu szelhamose, aki mindig remenykedik, hogy eppen a kovetkezo probalkozasanal nem kapjak el/bukik le.
Erdekes egyebkent ez a lobotomia, mert igen regi (oskori-okori) koponyalekelt maradvanyok is elokerultek (nem lobotomia :D), melyeken a csontgyogyulasbol latszott, hogy a paciens nem is kevessel elte tul a beavatkozast (nem magyar vonatkozasu lelohelyek, persze). Kar, hogy a "mi vonatkozasaink" keptelenek lepest tartani a valtozasokkal.
húúúbazzz:

Matolcsy: Ez a siker!

A miniszter szerint a magyar gazdaságpolitika változatlan és sikeres. A fideszes képviselők
nem látnak irányváltást.

-------------

Matolcsy: nem ez volt az utolsó csata
2011. november 21. | 13:33

Nem meglepő módon az új IMF-megállapodás volt a fő téma a Parlament ma ülésének kezdetén és az ellenzéki kritikákra Matolcsy György reagált. A nemzetgazdasági miniszter minden erejével azon volt, hogy a mostani megállapodást megkülönböztesse a 2008-as őszi hitelcsomagtól, a kormány most egyetlen fillért sem szeretne lehívni. A tárcavezető közben hangsúlyozta, hogy sikeres volt az elmúlt másfél év magyar, nem klasszikus recepteket alkalmazó gazdaságpolitikája és lesznek még csaták a szabadságharcban.

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nem_ez_volt_az_utolso_csata.158709.html

-----------------------------

2011. november 21., hétfő 14:24 Diószegi József
Négymilliárdnál is több állami pént kap a Malév
Elképzelhető, hogy később további állami pénzekhez jut a nemzeti légitársaság.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/negymilliardnal_is_tobb_allami_pent_kap_a_malev.502473.html
Támad a zellen: www.vg.hu/penzugy/devizapiac/ujra-pofozzak-a-forintot-362757

[...]"A forint mai árfolyammozgása arra utal, hogy továbbra is a hazai deviza a legsérülékenyebb a régiós fizetőeszközök közül. "
Senki nem vevő a nagyotmondásra, ködevésre???? Botrány és kolonializáció a köbön.
Ezt a mondatot ne tegyétek el messzire:
"Ezért van szükség védőhálóra, ami védőháló, mert nem akarjuk lehívni a hiteleket"
@Kijelölt Felelős: melyik cikkben van?

az 1500 évvel ezelőtti agysebészek+gasztronómusokban?
[..]"Papandréu is megtapsolná

Amikor Papandréu lefújta a népszavazást, a világ vezetői tapsoltak neki [6].

Amikor Orbán fújta le az ő harcát, úgy sikerült egy alapvetően értelmes lépést megtenni, hogy annyit vesztett politikai hitelességéből, mintha pont ezzel vitte volna csődbe az országot. Nem az IMF-tárgyalások újrakezdése a vereség, hanem az, ami eddig történt.

Ahogy Orbán most kászálódik ki a villamos roncsai közül [7], egyetlen esélye maradt. Egy őszinte vagy legalább annak hangzó, szembenéző vagy legalább annak tűnő, önironikus vagy legalább egyszerűen vicces beszéd, ami valahogy úgy kezdődik: kedves barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, ugye senki sem vette tényleg komolyan, hogy van értelme annak, amit csinálunk? Ez nem ortodox politikai lépés lenne, de lehet, hogy még Papandréu is megtapsolná."

index.hu/velemeny/2011/11/21/aki_a_betonfallal_jatszott_batorsagprobat/
@messi-asz: A friss Index parlamenti közvetítésben.
De van benne sok poén, Fónagy is brillírozik.
@a szív fészkei:
Azért az említett vasutas karácsony mellett készülgetnek itt másra is.
Felmérést végeztek a közalkalmazottak és köztisztviselők között, hogy kinek van és mennyi ingatlan fedezettel biztosított deviza hitele.
Szóval a bankszövetség pedálozzon, mi is lépünk.
Ha muszáj lesz...
@Kijelölt Felelős: Ja épp ezt akartam kérdezni, hogy erre gondoltál?
Úgy látszik, a megyei önkormányzatok kastélyaihoz kellene egy kis fürdőcske is:

"A Heti Válasz úgy tudja: a fürdők állami tulajdonba vonásának lehetőségeit már vizsgálják a nemzet- gazdasági, illetve a fejlesztési minisztériumban."

hetivalasz.hu/uzlet/vizhaztartas-43203/
@a szív fészkei: igazából fogalmam sincs mire gondoltam, mert túl sok és hirtelen az információ, miket próbálnak rohamtempóban elérni.
Mintha a végjátékra készülnének.
(tudom: beleér a kezem a bilibe és majd akkor felébredek!)
ha sikerként el lehet adni magyaroknak az államcsődöt... akkor az már orwelli...

háború = béke
kudarc = siker

vagy tényleg: a "mi így szállunk le a biciGliről"

eszméletlen ország. és ezt a saját pártja meg is tapsolja, 270 képvi sellő...
Na ezért kaptak látszólag észbe a fijjjúk:

3 havi mélyponton volt a külföldiek állománya az IMF-bejelentéskor
2011. november 21. | 15:55

Múlt szerdáról csütörtökre 30 milliárddal 3779 milliárd forintra, háromhavi mélypontra, csökkent a külföldi befektetők magyar állampapír állománya, azaz éppen akkorra, amikor késő délután bejelentette a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/3_havi_melyponton_volt_a_kulfoldiek_allomanya_az_imf-bejelenteskor.158722.html
hehehehehiiihihi, a fődonn is beszólalt :D

Orbán is megszólalt IMF-ügyben
Magyarország egy osztállyal feljebb lépett az elmúlt másfél évben – mondta a miniszterelnök.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_is_megszolalt_imf-ugyben.502507.html
@Cirbi: próbáljátok mindezt a keserű bohózatot elhelyezni abban a helyzetben, hogy: egész észak amerika zuhanórepülésben van, a tőzsdék meg vannak kavarodva ezek kértek egy back-up hitelfedezetet amit valószínűleg meg is fognak kapni majd március táján de addig is élni kell...kik fogadnak el fedezetlen váltót? akik hazardíroznak, hogy szabad rablás lesz és bármit vihetnek...nincs semmi sem megoldva további problémát generál mindezzel és az ország ki van facsarva...mit lehet még facsarni rajta????
@a szív fészkei: Ezek kinevezték magukat uralkodó osztálynak. Csak akkor fognak eltakarodni, ha egyenként agyonverjük őket.
Lásd: választási törvénytervezet, előkészületek a legnagyobb ellenzéki párt betiltására, államegyházi státusz fabrikálása.
:DDDDDDDDDDDD
"Napirend előtt elsőként a gazdasági bizottság fideszes elnöke, Rogán Antal "aktuális gazdasági kérdések" címen szólal fel, nyilván azt magyarázza el, hogy hogyan lett az IMF-fel szembeni szabadságharcból megállapodás az IMF-fel újabb hitelekről, izé, biztosításról, akarjuk mondani védőhálóról."
index.hu/belfold/2011/11/21/az_elso_ules_a_gazdasagi_iranyvaltas_ota/
A videót gyengébb idegzetű olvasóinknak NEM AJÁNLJUK!!! :))))
Anyááááááám! Ezt faék Tonyót! Ez még szaporodni akar??? Neeeeeeeeee....
Kócos szemű barátunkat és mentálisan gyenge főnökét nem is említem!
Egy vicc ez, a kommunikációjuk meg röhej! De 1 bites droidok ZABÁLJÁK!!! :DDDDDDDDD
Hurrá, éljen a Párt! GYŐZTÜNK!!!! Idióták...
a jóóó qrva zannnnyátot ezeknek a fszfejeknek, és akkor még finom voltam....

Adóemelés az EU-s büntetésekre is?
Az alkotmányba építenék: ha elbukik egy törvény a nemzetközi bíróságon, a kártérítéshez új adó jöhet.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/adoemeles_az_eu-s_buntetesekre_is/
BÁNK
Oh, buzogj vér! csak buzogj!

...

BÁNK
Te Isten!

TIBORC
El kellene pirúlniok,
Midőn ezüst-arannyal varrt övek
Verődnek a lábszáraikra, mert
Véres verejtékünk gyümölcse az.
Lelkemre mondom, egy halotti fátyolt
Kötnének inkább a hasokra, - leg-
Alább csak úgy külsőkép is mutatnák
A gyászt azon szegény nyomorúltakért
Kiket kiállhatatlan sajtolásaikkal
A sírba döntenek -
A németeknél is röhögnek:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/orban_a_nap_pinokkioja/

Eredetiben:
"Erwischt ..."
"Rajtakapták..."
www.handelsblatt.com/panorama/pinocchio-des-tages/erwischt-/3728114.html#image
"A NAP PINOKKIÓJA" címmel... Gyönyörű! Ország image! Fizetni érte? Hülyék vagytok????
Gyönyörű illusztris társaságba, klubba lépett be Viktorka...
Én szégyenlem magam, hogy ezt a barmot "UNGARN"-nak nevezik! :(
Hírünk a nagyvilágban!
@Qeatzkoatl:
válaszom kezdete:
"PETUR
A hajnal érkezik, s még mind csak ily
Határozatlanúl? - Szorongatást
Okoz talán a jó szerencse? vagy
Csak összetett kezekkel várakoztok,
Hogy majd helyettünk fog dolgozni a sors? -
Hát nem ti voltatok, kik oly mohón
Kapátok érc-pohártokat, midőn
Vagy három órával ezelőtt ivék a
Magyar szabadság hosszú életére!?
Úgy, Úgy! hiszen, meg kellett volna azt
Gondolni, hogy csak akkor mernek a
Kis gyermekek mást fenyegetni, a-
Midőn hiszik, hogy azt nem tudja senki.
..."

mit s mire várandassz?
@Qeatzkoatl: PETUR
Hah! Ördög és pokol, biz' úgy
Kívántok itt világosíttatást, mint-
Ha a dolog csak engem érdekelne,
És bőrötökre tán építeni
Magamnak egy uralkodást akarnék.
SIMON
Mikhál, te szólj.
MIKHÁL (aki szundikált).
No mit? - csináljatok
Mit tetszik, és ahol közegyezéssel
Megállapodtok, ott megegyezek. (Ismét szundikál.)
SIMON
Hm! csalhatatlan a közegyezés?
BÉKÉTELENEK (dörmögve).
Kérdés!
PETUR
Tehát ti szűntelen csak
Visszhangi vagytok e szőrszálhasító
Fontolgatásinak? Mért jöttetek
Ide hát? vagy a pillantatnak közel-
Létébe' kívánnátok visszamászni?
Oh gyáva lelkek! mondom: a jövő
Éjjelre.
SIMON (homlokát dörgölve).
És olyan hamar.
BÉKÉTELENEK (nyughatatlansággal).
Hamar.
PETUR
Zárt néki, míg nekünk nem adja ő.
Tű asszonyok kezében, nem királyi
Pálcánk - le onnan édes asszonyom!
(A felette lévő képet ellöki.)
Egy olyan teremtés, akinek nem ez
Hazája, - cinteremjeinkben a-
Kinek lenyúgodott szülői nem
Tevék le csontjokat, - ki gyermeki
Játékainkban is nem osztozott volt:
Bennünket az vajjon szerethet-é?
BÉKÉTELENEK (elevenebben).
Nem, nem!
SIMON
De hátha mégis úgy lehetne?
PETUR
Hallgass Simon! - Nem érdemes talán
Az, ami játékon forog, hogy a
Kockák vetésén kissé karjaink
Fárasszuk?
@Rodeo36:
"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."
az egész fidesz ténykedését előreláthatta Einstein, aki egyszer azt mondta hallgatóinak:

"Mindent le kell egyszerűsíteni amennyire csak lehet - de nem jobban! (Albert Einstein)
@Qeatzkoatl:
"A királynét megölni; nem kell félnetek, jó lesz ha mindenki egyetért, én nem ellenzem."

mit tesz néhány vesszőcske?
a matolcsynéférjének stílusa: pont pont vesszőcske és ez egyúttal a fő politikai iránymutatás is orbánlandiában
@Qeatzkoatl:

"PETUR
Oh bán! (ez a derék asszony =GE) nagyon
Értett azon közönséges szokáshoz -
De engemet csak nem fog lépre csalni -
Jól tudta ő azon mindennapi
Fogást, miképp kelljen az alattvaló
Nagyoknak orrára az édes reménység
Üvegszemét nevetve tenni fel;
De úgy, hogy azt ők észre sem vegyék -
Az ollyanoknak, mint te vagy, nagyúr,
Ő rang, igéret és aranyhegyek
Zacskóba zárt szelével el tudá
Mázos kegyelmét osztogatni,
S a jó bolondok, hogy helyét találják,
Kiveték zsebekből ön vagyonjokat."
@vörös meteor: a mai -pár órás- hírek alapján egész Észak Amerika nagy zuhanásban van, tehát el van foglalva saját gondjával, másrészt elnökválasztás lesz ami Decemberben már indul tehát semmire sem marad kapacitás, a minősítők meg majd a fentiek árnyékában és annak vonulatai irányában ítélnek

a következő a cikkből:
"Addig pedig van ideje befejezni törvénykezési művét, és továbbfolytatni az államközpontú gazdaság kiépítését, amit a Rába felvásárlása és az iparosítási politikájának bejelentése előre jelez.

Orbán valószínűleg meg van győződve róla, hogy az eurózóna összeomlik, de legalábbis reménytelen helyzetben marad jó sokáig, és a világban akkora gondok lesznek, amelynek közepette senkit nem fog érdekelni, mi történik Magyarországon. Az EU illetékes szervei nem tudnak majd semmit Magyarországra kényszeríteni. Ez hatalmas politikai szabadságot biztosítana neki, „gazdasági vészhelyzetben”, megtámogatva a jövő évben érvénybe lépő közjogi rendszerrel gyakorlatilag bármit megtehet majd."

annyit kell észrevenni, hogy a törvénygyár nem áll le és mindent feltett arra, hogy az egész közigazgatást a saját kezébe vegye és utána szabad keze legyen bármire, kérdésem: mennyi az a "bármi"??? szerintem "00" az ország tönkretéve nincs honnan elvenni az olcsó forint nem hozott semmi eredményt sem pillanatnyilag sem közép és hosszú távon -kivéve a pénztőzsde magyar lovagjait a miniszterelnököt is beleértve- tehát arra játszik, hogy saját anyagi előnyeik megnövekedjenek és be legyenek betonozva de azzal nem számol nem lesz aki fizesse: vagy elmennek vagy nem fognak fizetni mert nem lesz miből ezért a szabályok változtatása:

a semmi megrendszabályozása
Kicsi huszár nagy palotából akar kinézni: nol.hu/kult/20111119-almodozok_kora

[..]"És itt lehetetlen nem számításba venni, hogy ha megszületik az új épület és a Galéria alárendelődik a Szépművészetinek, az egy eredménnyel mindenképp jár majd: hogy üres lesz a budavári palota Dunára néző szárnya. Nem véletlen, hogy Marosi Ernő professzor az Artportalnak adott nyilatkozatában fontosnak tartotta megjegyezni: „Az épület egyébként nem alkalmas múzeumnak – de kormányzati székhelynek sem.”

Egyszerűen nem lehet ugyanis más következtetést levonni abból a tényből, hogy már az előző Orbán-kormány is nagyravágyó terveket szövögetett a várbeli kultúrsziget visszahivatalosítására (lásd: Sándor-palota rekonstrukciója a kormányfő hivatala számára, tervek a Széchényi Könyvtár elköltöztetésére), s hogy a mostani is arrafelé sertepertél folyton. A Várkertbazár felújításáról hozott döntés önmagában is fontos jelzés, de különösen az, ha figyelembe vesszük: a nemzeti hírcentrum ezt már olyan látványtervekkel illusztrálta, amelyeken mellesleg a palota is régi köntösében, a millennium kori kupolájával és homlokzatával pompázott.

Ha innen nézzük az egyébként nehezen megmagyarázható döntések sorát, nem tudunk másra gondolni, mint hogy ott, a város fölött évtizedekre előre tekintve folyik az álmodozás. S aki hajlamos az ábrándozásra, az jól tudja, hogy a legszebb álom is puszta vágykép marad, ha nem teszünk – jóllehet kicsi, de – határozott lépéseket a valóra váltása érdekében."
Remélem, az első kinézés - Matolcsyé - sikerál, a másodiké, Galériát is Orvbán játszószobájává tenni, nem! A Nádorfehárvári terem már túl kicsi önnönségének??? Vazze. A francia akadémikus a PM riportját készítve is hanyatt esett, hogy ennek ez a csekélység a dolgozószobája.

Na erre mit szólna???
@Cirbi: "Adóemelés az EU-s büntetésekre is? "

Nem értem a problémád. A 2/3 mindenre, de annak az ellenkezőjére is feljogosít :-(.

Mi a közjogi akadálya annak, hogy az tákolmányban az Ohm törvényt (U=R*I) is megváltoztassák?

Semmi.

És mi az értelme?

Semmi.
@a szív fészkei: mint én a fentiekben és @erdős 00:02:39 -kor mondjuk: a semmi körüljárása amit ezek csinálnak...nem részletezem, a számok ezek nagy ellensége, az álmodozó nem ért közgázhoz, az lila nyakkendőben lila ködökön lebegve képzeleg...az index cikke érdekesen elemzi mintha ránk akarná oktrojálni: "...egy csendes zseni alkot, hagyjuk, értünk teszi..." hát ilyen a "királyi index" így érdemes olvasni amit írnak... miközben már leminősítették a Galaxis Eszét (GE a továbbiakban Quetzal ötleteként)
PETUR
Jó éjtszakát? igen -
Majd amidőn egy nemzetség kipusztul;
Vagy csontjaimmal a meráni gyermekek
Fognak tekézni, - akkor - - Most, fogok
Hallgatni - még ma néma lenni, mint egy
Carthusianus. (Ismét dörmög.) Ó mikép tekéntett
Le ránk! csak a merániakra néz.
Bámulja a harisnyát - a magyar
Csak hátul áll s sóhajt az ily hazánk
Nagyasszonyán. Haj! Istenemre leg-
Alább csak egy vidám tekéntetet
Mutatna hát, ha színből is: nem esne
Olyan nagyon szívére a magyarnak! -
Ő is meráni! - -
...
BÁNK
Hazánk külön-külön vidékein
Jajt s bánatot találtam; s itt ime
Ellenkezőt találok, s nem tudom,
Melyik tehet rémítőbbé - Köjön
Táján talála engem a serény
Követ. Petur, miért hivattatál
Te engem vissza? még pedig titokban!
...
PETUR
Ne erőszakoskodjál magadon! Tudom
Én jól, hogy elvesztette lelked egy
Részét arany nyugalmának. - Panasszát
Nem hallod elnyomattatott
Hazádnak és nem látod, mint potyog
Hazádfiának orcáján le könnye? -
Ez a merániaknak izzadoz;
Amaz merániaknak a hasát
Hizlalja vérverejtékével; ez
Bőrét siratja, mert merániak
Takargaták be abba testeket.
Román ugyancsak zendítő vala
Meg is fizette Zavichosztnál halállal;
De a szegény Miciszlavic Miciszláv
Mit véte, e meráni büszke asszony
Hogy tartományait kívánja el?
Bánk bán! barátim! a szülők Polyák-
Ország felé néznek kisírt szemekkel,
Mert tán fiuk Endrével ott veszett,
Azért, hogy egy ötesztendős gyerek
Nyerhesse a galíci tartományt.
Légy boldog, Endre! ha te királyi pálcád'
Kezébe adtad asszonyodnak, és
Jóságodat dicsérni hallván, úgy veszed
Incselkedését, mint jó pénzt - íme:
Alattvalóid így segítenek.
...

kérdésem és lesz e..."bármi"???
@Farkasokkal táncoló: "A vidéki népek meg a jómunkásemberek nemigen böngészik az interneten a gazdasági híreket."

Azt nem is kell neki, mert ha a pénztárcájukba néznek, külön hírek nélkül is látják mi a helyzet. Januártól meg különösen.
@messi-asz:

Azért kíváncsi lennék rá, az alvilág kinél fogja benyújtani a számlát.
@nu pagagyí: Hogy lehet agyonverni azt, akinek nincs agya?
@Rodeo36:
Más változatban:
A királyt megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem. Ellenzem.- mondta brutuska, és jól oldalba bökte cézárkát, majd maga ült a trónra.
süti beállítások módosítása