Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.07. 05:31 Fabius

Orbán oppardon korszaka jön

Címkék: gazdaság fidesz németország lázár jános

„Az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét” - mondta Berlinben Lázár János, és a felcsattanó kacagásban folytatta: "a kormány alábecsülte a nemzetközi erőtér jelentőségét és túl keveset konzultált az európai partnerekkel. " De majd most sasoljanak a németek meg egész Európa, olyan imázskampányba kezdünk a bizalom visszaszerzéséért, amiben leggyakrabban ismételt szavunk az oppardon lesz!Kérdés, hogy mennyire fog ez még érdekelni bárkit. Lázár szerint ismét meg kell nyerni a német üzleti szférát magunknak, mert a jelenlétük számunkra egyenesen "létkérdés". Ebben speciel igaza van, az tartozik más lapra, hogy mekkora hitele van még egy olyan kormánynak, akinek véleménye máról holnapra, és ekkora mértékben képes megváltozni? Miért higgyen a német befektető Lázár Jánosnak, ha a frakciója - és a kormánya - habozás nélkül szavazza meg a magántulajdon szentségét semmibe vevő törvényeket is? Miért higgyen Orbánnak a színeváltozásait követni képtelen Unió vagy Németország? Mikor pontosan tudják, hogy a reggeli nem az délelőtti talán és délutáni igen után simán lehet esti talán újra Viktorunknál.De legyünk konstruktívak, ha már géniuszaink eljutottak a Nagy Felismerésig, hogy a német gazdaság szereplői nélkül bizony felkopik az állunk. Nézzük meg melyik irányból volna célszerű elkezdeni a törleszkedést, a konstruktív magatartást. A leggazdagabb németek listáját Karl Albecht uralja évek óta, és a negyedik helyen is öccsének örökösei szerepelnek. Az Albrecht család 40 milliárd dolláros vagyona nagyjából másfélszer annyi, mint amekkora védőhálót/hitelt az IMF-től kérünk. Karl Albrecht úgy tizenkettedik a Forbes leggazdagabbjainak listáján, hogy mögötte a Google sikerember Larry Page huszonnegyedik, Soros György negyvenhatodik, és a faszbúk fiú Zuckerberg ötvenkettedik. Ez az ember (és öccsének örökösei) a válságadóval sarcolt Aldi hálózat feje. Szerintem nem magában a válságadót kivető kormányban lehetnek csalódottak, hanem a kivételezés fájhat: nem egyforma szabályok szerint sarcolják őket a legkedvencebb üzletlánc CBA-val. (2010. évi XCIV. törvény 5.§ a pont) De ide tartozik a 2009-ben még a német toplista negyedik helyén tanyázó Dieter Scwartz által tulajdonolt Lidl hálózat is ugyanezért. Tudom, rohaggyon meg az összes multi, éljenek a gój motorosok meg az ítéletidő kampány, csak akkor hogy is leszünk ezzel a bizalom visszaszerzéssel?

De van német befektető aki ennél is rosszabbul járt. A T. Csoport tulajdonos Deutsche Telekom nem úszta meg egyszerű válságadóztatással, pártunk és kormányunk az államosítás hevében mondott nekik einstandot is. A nemzeti mobilfizetési rendszer Láng Zsolt szerint megfogalmazott kivitelezése szimpla ügyfélkör és szolgáltatás lenyúlás, de ezúttal sem érték be kevéssel: a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat működtetését is elvették az eddig üzemeltető T-System csoporttól, ezek bukták a beruházást és nézhetik, ahogy a mindig mutyicégnek számító MVM frissen erre a célra alapított leánykája (NISZ Zrt) kieszi a sajtot a szájukból.

Mit tehetne a kormány? Először is megkérhetné Lázár Jánost, hogy a Deutsche Telekom tulajdonában lévő, egyik piacvezető hírportálról alkotott véleményét vizsgálja felül. Az Origó lehazugozása a tények puszta közlése után nem csak végtelenül szánalmas, hanem borzalmasan röhejes is. Ahogy az ideges tikkelést okozó, nyilvánosságra hozott Barroso levél utáni cirkusz is az volt. Az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét - mondta a Vásárhelyi Szupermacsó, és remélem komolyan gondolja akkor is, ha neki magának lesz olyan kínos, mintha Ákosnak kéne Uhrin Benedekkel duettet énekelni Viktor szülinapján, és az aktuális zuhanyfüggönyből fellépőruhát eszkábált Medveciki Ilonával ő táncolná rá a nyitótáncot.

Ezekkel lehetne kezdeni a rendbetételt, már ha valóban akarunk még a német gazdaságtól valamit. Ha tényleg lépünk akkor Orbán számára kilátás nyílhat Merkel válla fölött a naszádkorlátnál a jövőképre.

De ha az az elképzelés, hogy majd kis mismásolás után összeborulunk, hogyaszongya igyunk egy kupica házit, úgyis jövedéki adómentes, oszt' szarjunk a múltra és tekintsünk a jövőbe meg a bankszámlátokra bizakodva minden változtatás nélkül, az biztosan nem fog menni.
Link

386 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr594074192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelő elé 2012.02.07. 08:48:15

A Kedves Vezető ma tartja szokásos évértékelőjét. Kérdezhetném, hogy minek, hisz úgyis tudja mindenki mit fog mondani. Emútnyócévezik egy kicsit, elmondja milyen katasztrofális helyzetet örökölt, majd rátér arra, hogyan mentette meg az országot és végü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodálatias, még röhögni sem volt lehetőségem, mert mint az agysebész szíkéje belemetszett...

"na "az!!!" nem fog menni" és nincs is miről beszélni...

nothing personal just business as usual

azaz unortodoxiára forgatva: az bidesch lófasz a seggetekbe, a veszteségemet leverem rajtatok utána itthagylak benneteket máshol züldebb a gyep,

pusszantlak benneteket fiúk, "a ti Albitok"

bye vagy ahogy a zinglish aszongya báááj...
@Rodeo36: és mekkora ötlet ez az egész...

a következő két évben ebben a szellemben fognak égni, a választó memóriája 3 napig bir raktározódni...

eszement , de micsoda stratégia...majd a végén, mi megpróbáltuk, de ama gonosz németek...azok...
@prof...de nem dr felebarát: gondolod az égést mint egy Bunsen égő?

a választóknak ebben nincs szerepe... szerintem magukra maradnak és egyre kínosabb helyzetbe kerülnek...ha az említetteknek van "humorérzékük" akkor szépen zöldebb gyepet keresnek, van bőven
velemenyvezer.blog.hu/2012/02/07/malev_mit_veszitettunk_el_valojaban

érdekes felvetés...
lesz-e, mikor lesz...vagy csak a németek lufthansájának leszünk fiókja
@Rodeo36: hanem ezzel fedjék el az elmúlt kétévet...hogy a szépre emlékezzenek majd az emberek, ők mindent megpróbáltak...shalalala
@prof...de nem dr felebarát: nem és nem...érdektelenné silányul az egész kelekótya jaffás, turulos, lajbis darutollas és griffmadaras meg a csabakirályfi fingját osztogató idióták földje

a lézer berlini dumája rosszabb mintha nem mondott volna semmit hanem tettek volna egy egy gesztust a napi átlagban 5 új törvény sebességű gombnyomogató idiótáikkal és visszacsináltak volna néhány állatságot de a duma annyi mint a hideg fing és úgy is értékelik

szerintem kurvára únják már őket ezzel a kivagyi dumával és különösen a hódmezővásárhelyi akciójával kapcsolatban...csak nem képzeli, hogy nem tudják, hogy aljas parasztsuttyóval állnak szemben?
Ja!
A németek, direkte a feledékenységükről nevezetesek.Ezt, már az álruhában jobbágyait látogató király is anekdotákban terjesztette, a Malév,Fekete sereg szárnyán.
@prof...de nem dr felebarát: hogy a zemberek mire fognak és hogyan emlékezni azt a mostani hideg napok is befolyásolják meg sok minden más is...egy hónapi pénzhiány nem a vég de a hatodik amelyik elviszi mindenét annak aki dolgozik a semmiért annak nem lesz választása...

kapára kaszára
@prof...de nem dr felebarát: jegyezd meg: a német csak egy, ha nagyon fontos is, de honnan kapja -ha kapja- az energiát ami nekije nincs zéró érted zéró...tűzifa sem lesz nemsokára és a meddőhányókból kézzel kikapart szénmaradék és talpfák... és a környező baráti országok sakálok, arra várnak, hogy minden ami ide jött oda menjen tárt karokkal várják... lassú kínhalál az lesz 14 hónapig de lehet hogy a mai duma = értékelés alatt már rászarnak...március ídusa???
nem értem én eszt az alig álcázott defetizmust akkor, amikor dicső népünk végre egy emberként lerohanta a gaz fukuyamát.
@hacsaturján: és hol a feje? a nyakán? még mindíg? hahahahaha

dicső???népünk hahahahaha megdicsőült népünk...

néztem ma megint a A Tanu-t Bacsó 1969-ben látta mi lesz 2012-ben? úgy ülnek a poénok, hogy fáj és az Őze Lajos Virág elvtársa nahát az tipikusan jaffás
@Gábriel angyal: ha a gombnyomogató gittegylet nem volt benn maradéktalanul akkor minek tönkretenni ezt a szép épületet?

ez a repzaj elszállt végleg...hahahahaha
@Rodeo36:

te nem érted a szerves öszefüggéseket én pedig elfelejtettem balalajkázni, rozmár nem versenyez repülő hallal...stb. :)))
@hacsaturján: ugye a szar is szerves anyag?
@Rodeo36:

óóóó, ez elhangzott már a markotabödögei skála előadásán is 1934-ben, ahol a stüszi vadász szerepében yma sumacot/nyesztyerenkót/ a hülye toncsit az alvégről volt szerencsénk meghallgatni.
@hacsaturján: jó nagy füled lehet 1934-től-2012-ig ér és a Nagy C-től az ötvonalas g-ig terjedő hallásod...vagy már süket vagy?
@Rodeo36:

mint aszt már többször is említettem, rénszarvas pásztor vagyok.
@hacsaturján: eztet má'n tu'ttam...csak Yma Sumac-ot nem tu'ttam huá tönnyi...a Nyesztyerenkóval
oszko.hvg.hu/hvg/malev-ii-partdroidok-es-klonjaik-haboruja/

azért ez igy durva...most nincs, pedig már lehetne új légitársaság...
@Rodeo36:

míg azok ketten hátul, a reteráton matekoztak, addig a hülye toncsit elvitte a burg teather, utoljára a húsvét szigeteken látták beépített nagyfülüként.
@hacsaturján: és a rének jól vannak? :)))

hát azok a fülek nem akármik :)))
Oppardon korszak ?

Szóval olyan gömbölyű már a rencerük, hogy

ütésálló ?

www.youtube.com/watch?v=LnFSFlpcg5w&feature=related
a nolon megy a parázs vita a nat körül, ahol is van egy érdekes hozzászólás, hogy nem a nattal van alapvetően a baj, hanem a tanárképzéssel, mert nem kapnak mankókat...

"Én tanárképzésre jártam az ELTE-n, jártam Nahalkához is. Nagyon szimpatikus és inspiráló személyiség, okos.
VISZONT: Mégis hogy gondolják, hogy majd a helyi munkaközösségek fognak tanterveket írni? Tanultam a NAT-ot is az egyetemen, borzasztó idegesítő: általánosítások, üres lózungok vannak benne, abból aztán nem lehet tanítani, kb. mindent a tanárnak kell kitalálni. Manapság egy tanárnak 20-valahány órája van, és kb 35 gyerek ül egy osztályban. Minden órára készülni kell, dolgozatokat javítani. Emellett még dolgozzon ki egy tantervet? Nevetséges. Ráadásul úgy, hogy az ELTE-n, ahol a legnagyobb a pedagógusképzés, ehhez semmilyen segítséget nem adnak! Színvonaltalan az egész: olyan dolgokat tanítanak, amelyeknek aztán sose veszi hasznát az ember: kognitív pszichológiát pl.
Ilyen lózungokkal etettek minket is, mint ami itt a cikkben le van írva, ahelyett hogy munkafüzeteket, feladatsorokat, órai segédleteket, tantervvázlatokat gyártanának. Mindent csinálj meg egyedül magadnak - ez a hozzáállás.

Úgyhogy elméletben nagyon jól hangzanak ezek a dolgok, de a gyakorlatban nem lehet beváltani őket. Jó lenne, ha ezzel is foglalkozna egyszer a nol.hu, hogy milyen színvonalon folyik a tanárképzés Mo.-on. Hogy működik a gyakorlatban, amit annyira idealizálnak a pedagógia szakon tanító tanárok?"
@prof...de nem dr felebarát: ezen k.jót röhögtem: ezek szerint önállótlan, magatehetetlen tanárokat képzünk, akik felháborítónak találják és kikérik maguknak az önállóság, függetlenség és kreativitás gondolatát: „hogy képzelik?!” :D szánalmas
@Pantagruel: Tök jó lehet az önállóság gondolata a pedagógusnak...

...a háta mögött Hoffmann titkos záradékával

73 milliárdos megtakarítással, 633 iskola bezárásával, több mint tízezer tanár elbocsátásával .
Miután a kormány talán csak a Tonga szigetekkel nem rúgta össze a port, elfogyott körülötte a levegő. Egy lélekszámában és gazdasági, politikai erőben ilyen pici állam életképtelen szövetségesek nélkül. Kína és Oroszország láthatóan nem ölel keblére minket, vissza kell tehát valahogy hízelegni magunkat a korábbi szövetségeseinkhez.
„Az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét”

Szinte szó szerint ezt mondotta volt annak idején egy másik János, bizonyos Berecz.
"a következő két év a hibák kijavításának ideje lesz, így már heteken belül számos törvény módosul"

János, mivan? két hét alatt visszacsináltok mindent? Nem fog menni, mert némi hiány van a kasszákban...

"az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét, ha változik a helyzet."

János, nem! Az a gerinces politikus, aki kitart a véleménye mellett, akkor is, ha változik a helyzet! Aki pedig forog a helyzettel, az a szélkakas. aki pedig a megváltozott helyzet miatt rájön, hogy rossz utat követett és beismeri a hibáit, az a jó politikus.
Te a második vagy.

"János határozottan visszautasította azt a vádat, hogy Magyarországon diktatúra épül. Mint mondta, ez az igaztalan állítás „sértés valamennyi magyar számára”."

János, nem! Ezt majd a magyarok mondják meg, nem te!
amúgy, ha már azt mondod, hogy nem épül diktatúra, szeretném megkérdezni, mit tudsz a következő személyekről: Szima, Árok, Kónya, Majtényi? Tudod, akik kényelmetlenek voltak a számotokra?
@prof...de nem dr felebarát: Azt hiszem ihatunk rá hideg vízet. Mert minden egyes nappal távolabb kerülünk tőle. De igen, a fiúk ezt is megcsinálták. Maradt még a máv és a volán, a bkv. Fel a következőre!
@dr.dr. Secnir doktor: mindenáron megtartani a kurva nehezen megkaparintott -voksturizmus és egyéb miatt csalással- hatalmat, némi emberáldozat nem számít a hajléktalanoknak meg hát most mondta...ennyi éppen elég...csak nekik nem

mi a fasznak adjanak nekik még akármennyit? hogy azt is hazahordják? kurva anyjukat, adják vissza...
@Pantagruel:
Valóban szánalmas. Pont annyira, mint egy tanár munkabére...
@prof...de nem dr felebarát: Mindig mondom, hogy nem Hoffmann Rózsával van alapvetően a baj. Ő csak egy terméke a magyar pedagógusgyárnak. De ott van az összes szerencsétlen kontraszelektált balfasz... Velük aztán valamit kezdeni... Ez nagyon tipikus magyar tanárduma. Kösz, hogy behoztad. El is kedvetlenedtem.
dr zorbán cigánykodik? vagy magyar rázkodik? ne má... ez újság...

apropó nem volt ma se címlapos halálhír?... no nem baj, majd holnap...

mert: "döglött dakota lovon nem ül..."
az évértékelőt minek tarcsa meg? ha ugyse kell arra figyelni amit hazudik, csak amit tesz... a rohatt dakota
@dr. Bubó: Hát azért, mert meghívták. Felkérést kapott. Magától nem tolakodna oda, de kérést elutasítani nem volna hozzá illendő.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: jaaa a nép kérte meg... a bolse, akarom mondani a 2/3-os többség... :))) ja ja népakarat hogy hazuggyon... igaz
@Pantagruel: Az a helyzet, hogy az ALAPTANTERV azt a célt szolgálná, hogy meghatározza, mi az a tudásanyag (milyen szép szó..) amit lehetőleg mindenkinek a fejébe bele kell verni. Ezt nem lehet a pedagógusra bízni. Illetve lehet, csak abból érdekes dolgok sülnek ki.(Érdekes lenne, ha egy vallásos tanár elfelejtené valahogy tanitani az evoluciót pl.) A tanterven kivül persze lehet a tanárnak korlátlan szabadsága, ahol helye van az önállóságnak,de a tantervben foglaltakat tanitania kell.

A pedagógia is egy szakma. Bele lehet szólni kivülállóknak is, csak nem biztos, hogy érdemes.
Lézer Janinál hogy fér össze a konszolidációval az ERSTE elleni magánháborúja? Ezentúl konszolidáltan fog balhézni velük? :D
Lázárék eddig azért tartották jónak magukat, mert megcsinálták, mostantól azért, mert visszacsinálják.
Meg nem történtté nem tudják tenni. A hazai és európai lejáratódás végérvényes.
Na azért megnyugodtam, hogy a románoknál is sikerült megtalálni a megfelelő személyt a "szakértői" min. elnöki posztra. :)

Néhány "fontos" adat az önéletrajzából.

www.zf.ro/eveniment/video-cine-este-razvan-ungureanu-biografie-9211190

1992 és 1993 között például az Oxfordi Egyetemen volt a Zsidó és Héber Tanulmányok Központjának (Centre for Jewish and Hebrew Studies) hallgatója.

1996 és 1998 között a Soros Alapítvány által működtetett Nyitott Társadalom Intézet (Open Society Institute - OSI) tudományos tanácsának tagja Jászvásáron és Bukarestben.

1997-ben az oxfordi székhelyű Európai Egyesület a Zsidó Tanulmányokért (European Association for Jewish Studies – EAJS) nevű ernyőszervezet tagja, 1998-ban pedig az említett Zsidó és Héber Tanulmányok Központjának főmunkatársa.

Ungureanu 1998 és 1999 között Izraelben is folytatott tanulmányokat, ekkor a Felix Posen Ösztöndíj keretében a jeruzsálemi Universitatea Ebraica vendéghallgatója volt.

2004-ben a jászvásári Al. I. Cuza Egyetem Történelem Kar Judaisztikai Tanulmányi Központjának Igazgatója.
Régebben volt egy ellenzéki pártszerűség, ami komolyan felvetette a miniszterelnök anyagi felelősségét is a hülye döntésekért. Erről egy ideje nagy csend van, pedig inkább ki kellene terjeszteni a frakció vezetőkre és a kormány tagjaira is.

Pantagruel!
Ha az a szabadság, hogy nem kapnak segítséget, akkor igazad van.
ok ok álamcsőd ez biztos... de ki süllyesztette el a gyorsnaszádot????

a szlovákok?
"Slotáék Orbánnal is kampányolnak. A Szlovák Nemzeti Párt szerint süllyed a magyar miniszterelnök hajója, és ez nekik köszönhető."
index.hu/kulfold/2012/02/07/slotaek_orbannal_es_a_ciganyokkal_kampanyolnak/

vagy maguk dr zorbánék?
sorkoz.blog.hu/2012/02/07/iranyitott_allamcsod?
@dr. Bubó:

Most először tétje is lesz az értékelgetésnek:

a: meg kell tudni magyarázni az ortodox híveknek, hogy miért szarja pofán őket a 180 fokos fordulattal, és ennek ellenére miért kell őt szeretniük,

b: a koki-sallerosztó dumával nyilvánosan herén rúgja saját magát nagyjából az egész világ előtt.

Nem könnyű választás, már várom.
@dr. Bubó: na ne már, hogy mondhatsz ilyet arról a szent emberről, akinek egy időben a titulusa:

Az Ember Aki Soha Nem Hazudott

?

Felháborító, miket nem gondolsz erről a szentemberről!

>irónia<

A poszthoz: jól megfogtad, Fabius azt a dolgot, amitől a meztelencsiga egy nyílegyenes gerincoszlop Viktorhoz képest.

Bázz, lesül a képemről a bőr, hogy közel 20 év orosz-ellenes politika (és 98-02 között a teljes HU-RUS export-import tönkretétele!) után még volt pofája törleszkedni.

Azt hitte, elfelejtik majd?! Komolyan? De tényleg? Ő az a típusú kisfiú volt (EZZEL az apával?!), hogy ha ránézett nagy szemekkel a szüleire, minden meg volt bocsátva?! Vagymi??

A másik, amit felvetettél, a hitelesség kérdése. Ennyi pálfordulás után mégis ki hinne még nekik, pláne úgy, hogy ha ma Orbánné Anikó kitalálja otthon, hogy ezt vagy azt meg kellene csinálni, max egy hét múlva már kijön közlönyben...

A Malévról már nem is mondok semmit, láttátok a honlapját? MINDENT tönkretesznek. Elloptak 4 EZER milliárdot és mindenhova jut, de a nemzeti légitársaságnak nem jut 100.

Nemcsak emiatt, minden miatt mondom: ez egy hazaáruló, nemzetrontó, nemzetgyilkos kormány és minden szavamat alá tudom támasztani.

Kummára el kellene már kergetni őket...

Még egy gondolat: mit csináltok február 13-án délután? Szerintem én a Parlamentnél csatlakozom a Miskolcról menetelőkhöz.
Eljátszom a gondolattal, hogy én vagyok Fritz, aki egy 50 fős vállalkozást vezet Stuttgart mellett, vackot gyárt a Mercinek.
Kecskemétre is.
Spóroljuk meg a fuvarkts-t, telepítsünk le technológiát.
Olcsóbb a munkaerő, mint mondják. A kormány évente meghatározza, mennyivel kell emelnem a béreket. Főleg akkor, ha válság van, s amúgy is csak túl kellene élni valahogyan.
Nemhogy egy 5 éves tervet nem tudok készíteni, jövő évit sem az őszi össznépi ki tud többet az adókról és járulékokról szóló évenkénti vetélkedők miatt.
A társasági adó jó, nem sokat kell fizetnem.
A folyamatos számviteli változások kompenzálják is az előnyét.
A helyi adók érdekes kérdés, nem is értem, változnak öt percenként, reménykedem, hogy nem mindenütt 20 %-os polgármesterek ülnek.
Infrastruktúra autópályák környékén jó.
ÁFA 27% katasztófa.
Finanszírozás: a kormányfő büszke arra, hogy mi tudjuk a legdrágábban fölvenni a hiteleket, de mivel én vissza is szándékozom fizetni, inkább maradnék a német kamatoknál.
Átnézve a környező országok feltételrendszerét valamilyen karitatív okból ( gazdasági nincs ugyanis ) kifolyólag még mindig maradnék, megnézném, biztonságban van-e a befektetésem.
Lehet, olvasnék egy kis Lázárt, Selmecit, az ország gazdaságának vezetőit.
S úgy húznék innen északra, mint a vadlibák.

Sok-sok éves folyamatot sikerült tönkretenni. Egy stabil, alapjogokat betartó és betartató ország képét.
A törvényeket ugyanis az államnak is be kell tartani.

Lesz külföldi beruházás, mert fordult a kerék.
De ki fizeti az árát? Mert a kis- és közepesek be nem teszik a lábukat, az tuti.
Erről a hatalmas nagy békülékenységről egy ismeretségi körömben megesett eset esett le:

X alaposan megszívatta Z-t, összeveszés lett a következmény.
Majd pár év múlva X. eme szöveggel próbált közeledni: "Béküljünk ki, már nem haragszom réd."

A választ inkább nem idézném...
@Gábriel angyal:
Angyal, Te olyan gyorsan találsz mindenre linket.:)
A finneket hogy igázta le a zsidó karvalytőke?
Mondhatnék másokat is, csak ők rokonok, tudod.
@Fabius:
Megoldják.
Tegnap este már feltették a felszabadulás dicső harcosának írását. Komoly fegyvertény.:)

Arról pedig nem beszélt a vásárhelyi messiás, hogy egy jó politikusnak hány cm vastag bőr van a pofáján.

Valamelyik név nélküli fideszes már lelkendezett, olyan beszéd lesz, hogy csak úgy szakad majd be a forint.
Csak úgy érdekességképpen: a piacok már régen kiárazták a vezírt, majdnem mindegy, mit beszél, ha egyszer beállt a sorba.
@Habakuk999:

Fritz ma azt látja, hogy a magyar kormány esdekel neki: hozd ide a pénzed, teremts új munkahelyet, fizess adót és járulékot, indítsd be a gazdasági növekedést - vagy legalább segíts elkerülni a recessziót. Mi ezért cserébe:

- garantáljuk neked, hogy a havercégeinkhez képest aránytalanul megadóztatunk, leszarjuk a szabadkereskedelmi egyezményt, meg a piaci versenyhelyzetet.

- a saját pénzedből végzett beruházásaidat nézegetve egyszer csak rájövünk: nebassz, te ezen pénzt keresel. Ekkor közöljük, az infrastruktúrád az ügyfélköröddel együtt einstand, mert csak. Garantáltan lejáratunk, a néppel közöljük, hogy egy luxusprofitot termelő geci vagy, de az üzleti modelleden nem változtatunk mi sem, mert haszon nélkül nem biznisz a biznisz. - lásd e-pályamatrica kényelmi díj-

- a kiszámíthatatlan jogalkotással kiszámíthatóan jogbizonytalanságban tartunk.
Olyan ez a mi vityánk mint a Székely gyerek.
Verekedésből hazaérve, kérdi az apja miért olyan lila feje.
Összevekedtem édesapám.-és legalább te is adtál neki fiam? Hogy ne apám legalabb 100x vertem rá a kalapommal! Neki meg csak egyszer sikerült a szekerlőccsel.
@Dr. Kismac Ph.D: Az elmúlt 20 év összes kormányát elő kellene venni.

Fülke-forradalomról és ketrec-szabadságharcról :)

youtu.be/GdYkL5e4VEI
Huuu srácok erre a felvonulásra azt hiszem bátran elmehetnénk mindnyájan. :)

malevmegmentese.info/bekes-felvonulas.html
@Gábriel angyal: A finnek? Persze. Vagyunk ebben az országban néhányan, akik rokonságban vannak velük.
@Fabius: "Most először tétje is lesz az értékelgetésnek"

Emlékeim szerint ezek a performanszok mindig is kizárólag belföldre szóló politikai műsorok voltak, valódi visszakérdezés nélkül. Ebből következően önfényezés lesz + nem hajoltunk meg, sőt ők látták be. Példát mutattunk, követve vagyunk.
Egyébként pedig -- mivel a legutóbbi EP-s mutatvány jól sikerült végre -- egy dramaturgiailag szépen felépített, lendületesen előadott kettősbeszédet várok, a kényes témák mellőzésével és első pillanatra nem feltűnő önellent- és semmitmondásokkal.
@Habakuk999: Marhák:) Sajnálom, hogy nem süllyedtek el teljesen.
@Habakuk999:
Itt és most megkövetem a régi kurucok szellemiségét.

Ők tényleg elvekért, szabadságért harcoltak.

Jobb lenne valami más név erre a mostani vigéckedésre.
@Habakuk999: szlovák békaemberek támadása...

vagy a TEK koronázási előkészületei?
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiscsávó.

Ez a kislegény szorgos munkálkodással összehozott magának egy kiskertet, és elhatározta, hogy majd jól meg fogja azt művelni!
Sok remek ötlete volt, és nagyon szerette volna már azokat megvalósítani!

Majdnem mindenhez értett ugyan, de a biztonság kedvéért maga mellé vett egy segítőt is, akire a kertecske gazdaságának irányítását bízta. Hamar rájött, jól tette, mert egészen új elképzeléseket ismerhetett meg segítőjétől.

Elfogadta a tanácsait, és "majd én megmutatom, höjj! felkiáltással nekilátott a melónak.

Krumplit, hagymát, paradicsomot és különféle illatos virágokat ültetett, s várta, mikor indul el a kert fejlődése.

Egyszer csak látta, hogy a krumpli gumói nem a föld felett vannak.
Nem tetszett ez neki, de megkérdezte a segítőjét, rendben van-e ez így?
"Jajj, hát az úgy nem jó! Tennünk kell valamit!" - hangzott a válasz.
Nem kellett kétszer mondani, legényünk azonnal kiásta a kolompért és - ahogy kell! - a föld felé tette az alul lévő részt.

Tüsszögni kezdett erősen, és segítőjétől megtudta, hogy ez biza a virágok miatt van!
Nem volt rest, azonnal a föld alá ásta az összes orrfacsaró virágot, és már-már elégedetten dőlt volna hátra - ám észrevette, hogy a hagyma sem úgy néz ki, ahogy a piacon megszokta.

Képzeljétek, gyerekek, csak zöld levelei voltak, és semmi gömbölyűség nem látszott rajta!

Tudta, nincs ez így rendjén, kiásta hát a kezdetleges gumókat, és a felszínen hagyta azokat "Huhh, még épp időben! Majdnem megfulladtak a szegény hagymákok!" - gondolta.

Elégedetten indult volna karosszéke felé, hogy ilyen ügyesen megmentette a kertjében lévő növényeket, amikor valami zöldes gumós izéket vett észre ott, ahová a paradicsomot tette.
Ez szöget ütött a fejébe, mert tudta jól, annak pirosnak kellene lennie!
"Mi lehet itt a baj?" - töprengett. Aztán rájött, és azonmód tüzet rakott a paradicsomágyás mellett, hogy megpiruljanak az egészségtelenül zöld paradicsomkezdemények.

Nagyon elégedett volt magával és nyugovóra tért.

Másnap reggel szörnyű látványra ébredt: a növényei egytől egyik kezdtek elpusztulni!
Kétségbeesve nézte rommá lett kertjét - most aztán mitévő legyen?

Rájött a megoldásra: eszébe jutott, hogy előző nap a szomszédok közül többen hangos röhögéssel fogadták úttörő próbálkozásait, de ő átlátott a szitán!
Biztos nem bírták elviselni, hogy ez nekem jutott eszembe, és éjszaka irigységből feldúlták a kertemet! - gondolta.
Nagy harag töltötte el, és azonmód a gazda gyűlésre rohant, ahol levetett csizmájának sarkával püfölte az asztalt és jól leteremtette a többi gazdát!
Csak néztek rá, szótlanul.
Na, most jól megmondtam nekik az igazságot! - mondogatta magában hazafelé.

Hazaérve rossz hírrel fogadta a segítője: a növények többsége elpusztult, a néhány túlélő pedig - gyökér módon! - otthagyta a kertet.

Most mit tegyek? - gondolkozott a kiscsákó.
Egész nap törte a fejét, de semmit sem tudott kitalálni.
Hát őőőő, talán a többi gazdától kellene kérni... - vetette fel a segítő.
Sehogy sem tetszett ez az ötlet a legényünknek, de nem volt mit tenni, tényleg nem maradt más megoldás.

Másnap megint elment a többi gazdához, és jópofin vigyorgott, minden gazdasszony kezét lesmárolta, még új gumicsizmáját is felvette!
Szótlanul fogadták a gazdák, és amikor előadta a kérését, némi tanácskozás után úgy döntöttek, hogy "Rendben, adunk neked új terményeket a vetéshez, de ígérd meg, mostantól hallgatsz ránk!"

Hé, hát erről nem volt szó! - mérgedt fel magában a kislegény, de gyorsan le is hűtötte magát: Baszki, így nem fogsz kapni semmit, térj észhez!
Nehezen ment, de megígért mindent.

Megkapta, amit akart.

Vígan robogott hazafelé, és már újabb remek ötleteken törte a fejét.

Hazaérve először is rituálisan felmutatta a négy égtáj felé a középső ujját, minden irányba, amerre a szomszédai voltak.
Hogy eközben milyen szavakat használt, az túllépne a mesék által elfogadható kereteken és szóhasználaton, ezért ezt most nem idézzük.

Másnap újult erővel látott neki a munkának!

Megint előjöttek ugyanazok a problémák, de ő már rutinosan tudta, hogyan kell azokat orvosolni.

Kívül jöttek-mentek a gazdák, nem szóltak semmit, de valamennyien erősen csóválták a fejüket.
Irigykedjetek csak! - nevetett magában főhősünk.

Éjszakára nagy ravaszul figyelőket állított fel a kertjében, akik egyfolytában figyelTEK.

Majd megmutatom én nektek! Fogtok még csodálni és a tanácsaimért könyörögni! - evvel a gondolattal aludt el, boldog félmosollyal a szája szélén.

Reggel szörnyű látványra ébredt.

A kertben tágra nyílt szemekkel, éberen őrködtek a figyelők - ám megint pusztulófélben voltak a növények.

A kiscsákó hitetlenkedő szemmel nézett körül, duzzogó sértettségtől eltelve, ökölbe szorult kezekkel állt, és semmit sem értett...

Abszolút semmit sem értett.
én most feladom...

eltörlik az "j" és az "ly" írásmódot?

az egy dolog, hogy a 150-dik-et már így írják és nem 150.-nek...

hogy is van ez?

el lett baszva :D
Rövidített lényeg:
a bérem decemberben bruttó: 147000 HUF ebből a kézhez kaptam 103.505 HUF-ot.
NA MOST MOCSKOS ANYABASZÓ orbánimádó TETVES GECIK !!!
a bérem januárban bruttó: 147000 HUF ebből a kézhez kaptam 96.285 HUF-ot.

HOGY A TELEVERT RETKES KÚRVA ANYÁTOKBA VAN EZ orbanista RÜHES KUTYÁK ????
@orbánmentesítő: Úgy hogy téged sem hagytak az út szélén. :(
@dr. Bubó: A TEK most el van foglalva a Millenáris lezárásával. Nem érnek most rá Hummerrel rodeózni a Balaton jegén. :)
@Dr. csaknézek...: tanulság??? egy dakotát sose tanítasz meg semmire... semmire kell ő

a kert végében el kell hantolni...

döglött dakota lovon nem ül...

vagy: a halott dakota a jó dakota !
@Gábriel angyal: Miről ugatsz te beszélő szardarab ? A rezsim 5400 -al nőtt a fizum meg 7000-el csökkent, az ÁFA 27% !!!

SZÓVAL MIRŐL UGATSZ TE UTOLSÓ FÉREG ??????
@orbánmentesítő:

Nyugi. Angyal nem basztatni akart, cinizmus volt.

A céged nem tud adni valami bérkompenzációt?
@Gábriel angyal: Tényleg te szar ,hazudj már valamit arról hogy miért lett drágább a telefonálás, az internet, és televízió, az áram, a gáz, a víz és a csatornadíj.

Mennyit keresnek a hozzád hasonló gerinctelen pondrók azzal hogy blogokba öntik a béltartalmukat ?
@orbánmentesítő: Hát mert én vagyok a Viktor szarnáci alteregója. :)

De a viccet félretéve, ha a dühtől nem tudsz rendesen olvasni, picit nyugodj le és térj vissza később. :) Ha nem vetted volna észre ebben a kérdésben egy oldalon állunk.
@Fabius: Tévednék, ha azt állítanám hogy "angyal" narancsdroid? Ha igen akkor kérném törölni a bántó hozzászólásaimat.

A cégnél 15 ember dolgozott, 5-öt küldtek el, megszűnt az étkezési hozzá járulás is. Nem nagyon áll jól a cég szénája, a januári bevétel 43% jött csak be. Elképzelhető hogy márciusban be is fejezi a működését.
@orbánmentesítő: ehonapban eleg sokan fognak erre raebredni...talan nem keso
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Aszongya a Szily, hogy:

"Merőben szokatlan – és Orbán Viktor szempontjából talán nem a legszerencsésebb – az is, hogy papírforma szerint ez lesz az első olyan országértékelő, amiben alig-alig lesz téma a belpolitika. Orbánnak ez egyrészt azért nem kedvez, mert ő a szemtől szembe vívásban a legjobb. Másrészt mert még a leglojálisabb hívei sem állították soha, hogy a gazdaság lenne az erőssége."

Én meg egyetértek vele. Kénytelen a külpolitikával és a gazdasággal foglalkozni, ott meg szinte kizárólag buktatók vannak, komoly téttel és azonnali beárazással.
@Gábriel angyal: Amennyiben nem tartozol a narancsdroidok közé akkor BOCSÁNATOT KÉREK hogy ordenáré hangon beszéltem veled.

Sajnos nem fogok tudni lenyugodni :( Ezzel a bércsökkenéssel arra a szintre értem hogy rezsi+törlesztő+kaja, a tisztálkodási szereket már a szüleimmel kell megvetetnem azokra már nem jut.
www.noltv.hu/video/4149.html

Ehhez is kell arc, hogy valaki 8 év után vegye a bátorságot, és sétafikáljon egy frissítőt a borsodiakkal.
:D és vityátor még el sem kezdett beszélni, mi lesz akkor

Ők a bérkompenzáció nyertesei: örülhetnek a cégvezetők
Milliós osztalék mellett is jár az adókedvezmény.

penzcentrum.hu/adozas/ok_a_berkompenzacio_nyertesei_orulhetnek_a_cegvezetok.1031478.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@orbánmentesítő:

Tévedsz. Angyal széljobber, de ettől még mások nyomorán örvendeni nem szokott. Van néhány pont amiben közös nevezőn vagyunk. Orbánia gazdasága pont ilyen.
@orbánmentesítő: Ebből Kazinczy-díj lesz előbb-utóbb. :)
@orbánmentesítő:

A céghez: fasza :-( Lázárlandi a cég amúgy? Ha igen, célszerű lenne a Janikának megemlíteni, a 131 milliárdos bérkompenzációból csorgathatnának nektek is valamit.
@Le_Penseur: Inotai András: [..]"Figyelembe kell venni azt is, hogy a Magyarország rszesedése a világ gazdaságában 0,4%.Nem biztos, hogy jó ötlet a 0,4 százalékkal szembe menni a világ 99,6%-ával..."

www.hirekpecs.hu/?p=35756
@Fabius: Van egyáltalán valami erőssége? :(
@Fabius: Mindjárt írok, bővebben, lehet hogy közvetítem a cég kimúlását ... online csőd ...
nol.hu/gazdasag/graboplast_nekimegy_a_deutsche_banknak
Erről van valakinek információja?

Remélem, jogalapja is van.
Nagyon rossz lenne, ha csupán a szellem szabadult volna ki Lázár palackjából.
@DarthVader: a NAT része az evolúció oktatása - valami jobb példát keress, plíz.

@Dr. simonmondja.: @Cartman (ex Cartman): a képletbe behelyettesíthető a „titkos” Hoffmann-záradék, a szánalmas fizetés, az egyetem gyatra oktatási színvonala, ám mindez a hervasztó végeredményen nem változtat = a pedagógus-tanár alkalmasint annyit tud, mint az eminens diákja.

Ez a lehetőség eddig is fennállt, ha a tanár nem képezte tovább magát, most viszont úgy tűnik, ez az alaphelyzet, már amennyiben megengedjük, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le egy kommentárból.

Belső motiválatlanság, felkészületlenség vagy külső, nyomasztó, korlátozó körülmények eredménye, mindegy, a lényeg: hogy ilyen tanárok jutnak a jövő reménységeinek.

Egyébként a hozzászóló munkafüzeteket, feladatsorokat, órai segédleteket, tantervvázlatokat hiányolt, magasabb színvonalú felkészítő képzést és oktatást, nem magasabb fizetést, több tanári állást vagy bűbájos Rózsikát.
@Habakuk999:

Hatásvadász videó annyi szent. Nekem leginkább az a furcsa, hogy azok a szocik akik valóban munkahelyteremtő beruházásokat vittek a megyébe (Bosch, Shinva, Delco, Jabil stb,) nincsenek a menetben. Helyettük van Gúr Nándi meg Újhelyi parádé Varga Lászlóval erősítve.
@orbánmentesítő:

Nabazmeg...:-( Remélem csak eltúlzod!
@szerénységem: Hoffmann Rózsa Orvbán magyar női hangja. Hagyjátok már! Bélszellőztetést se mer végezni Orvbán parancsa nélkül.

Istenem, mennyi naiv ember! Matolcsy is kesztyűbáb, ez a nő is - szégyenük a szakmájuknak, de semmi közük az agymenéshez, csak végrehajtanak bármiylen agymenést, ahogy a felcsúti mindenhez(nem)
értő akarja.
@Habakuk999:

Simán lehet, hogy van jogalap és ezért fordultak bírósághoz. Itt a legfurább a miért vártak erre öt évet?

Ettől függetlenül ne tegyünk egyenlőségjelet egy elbaszott banki ügylet és Lázárland szabályos ügylet utáni fenyegetőzése közé.
@a szív fészkei:

"Hoffmann Rózsa Orvbán magyar női hangja. Hagyjátok már! Bélszellőztetést se mer végezni Orvbán parancsa nélkül. "

Ez igaz, de. A felvázolt keretet Raúzsika meg ez a Michl jóember színezte ki kedvére, ezért ne csökkentsük a felelősségüket. A színezésnek sokféle módja lett volna, olyan is, amiért nem anyázik ordítva mindenki, Pokornit is idevéve. A lelkesedésben túlnyalták a segget, és ezért bizony megoszlik a felelősség minimum.
@Fabius: Gúr Nándi és Újhelyi mint a szegények istápja. Csodálkozom, hogy nem repedt szét a kamera.:)
@orbánmentesítő: sajnálom... tényleg.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy nem lehet tudni a nevedből, hogy férfi vagy-e vagy nő, de olyanra már ne is gondolj, hogy - HORRIBILE DICTU! - ruhavásárlás, ne adj isten SZÓRAKOZÁS...??????

Ki ezekkel onnan, de gyorsan!
@Fabius:
Nem akarunk tények nélkül, pusztán érdekes. Négy évig egyeztettek?

A magyar cégek fizetési morálját kifelejtettük Fritz kollégát vonzó nemzeti sajátosságainkból.
A magyar államét is.
Ezt már néztétek?? :)

Nyílt levél Bauer Tamásnak, egykori SZDSZ-es tagtársamnak

hvg.hu/velemeny/20120207_bauer_gyurcsany_heindl

Nem kell bölcs vezér, ne várjuk a kormánybuktató messiást! Kellenének viszont végre olyan pártok, amelyeken belül a politizálók, miközben pártjuk sikere érdekében együttműködnek, ugyanakkor a nyilvánosság előtt is vitatkoznak egymással. Akár a pozíciókért való rivalizálás folyományaként, akár pusztán a demokratikus nyilvánosság alapeszméjének tisztelete miatt.
@Gábriel angyal:

Annyi biztos, hogy Kálival többre mentek volna. De Káli meg feketeseggű lett azóta, mióta sarokba állította és visszakozásra kényszerítette Drazsét a Pásztor Albert ügyben.

index.hu/belfold/msk0131/

Ezek sose tanulják meg, hogy gondolkodás képessége előrébb való a párthűségnél, és a párttal-kormánnyal szemben a választóiért kiálló embert nem hátra, hanem előre kell tolni.
@orbánmentesítő:
"Az MTI kérdésére Matolcsy György kifejtette, hogy egy vegyes bérszabályozási modellről van szó: a közszférában valóban központi bérszabályozás van, a versenyszektorban azonban nem, hiszen a kormány nem írja elő az ötszázalékos béremelést, csak kéri, a kérése mellé pedig ösztönzőket állít.

A tavalyi évet felidézve úgy fogalmazott: a kormány rendkívüli aggodalommal figyelte, milyen módon képes a magyar gazdaság ezt a “nem mindennapos gazdaságtörténeti fegyvertényt” végrehajtani, vagyis úgy áttérni az első évben az arányos, egykulcsos adórendszerre, hogy ennek nem lesznek vesztesei a munkavállalók között.

Az első év végül egyértelmű sikerrel járt – jelentette ki, majd emlékeztetett arra, hogy 2011-ben a személyijövedelemadó-rendszer módosítása a munkavállalói körben ötszázalékos reálkereset-növekedést hozott, a nettó bérek pedig mintegy kilenc százalékkal bővültek.

A részletekről szólva kifejtette: a gyermeket nem nevelő munkavállalók reálkeresete 0,7 százalékkal, az egygyermekeseké 4,1 százalékkal, a kétgyermekeseké 11,6 százalékkal, a három- és többgyermekeseké pedig több mint 18 százalékkal nőtt.

Mindez nem jelenti azt – hívta fel a figyelmet -, hogy ne lenne néhány száz olyan ember, akik esetében a vélt vagy valós veszteség tény. “Mindenesetre mi most egy olyan rendszert működtetünk, amely legalább a munkavállalók 95 százalékának (…) egyértelműen biztosítja, hogy az arányos, egykulcsos, 16 százalékos adórendszerre történő átállás révén nem járhatnak rosszabbul” – mondta."

Én is a néhány száz olyan ember közé tartozom, aki esetében a vélt vagy valós veszteség tény. :(
@Habakuk999:

Nem tudom mit csináltak ennyi ideig.

A magyar állam a legrosszabb adós. Ha ő tartozik neked akkor hazafias kötelességed nem élni a követeléssel, és korlátlan fizetési halasztást adni. Ezért nyilván a közbeszerzések ehhez a mentalitáshoz vannak árazva.

www.azenpenzem.hu/level
@Dr. csaknézek...: Én meg egy sorozatban hallottam...

- A régi szép idők... megcsaltuk egymást, lugot ittunk...

- Te megcsaltál, és lugot ittam !
@Habakuk999: Na csak ahhoz, hogy a Rózsadombon nincs munkanélküliség és mit tudnak bármiről is....
Jelentem,- noha én nem ott lakom - de van helyzet Budán is. Ha annyi idős vagy amennyi,pl. akkor baszhatod is a lovat,akár Budán is lakhatsz, négy nyelven is beszélhetsz, ha diplomás is lehetsz. Mert nem kellesz sehol.

Bizony sokan laknak Rózsadombon, Svábhegyen, Pasaréten, akik akkor költöztek oda, amikor még nem az egekben voltak az árak - oké, nem is hatszáz millásba, hanem kocka társasházakba - , ott ragadtak és még tudják tartani valahogy de már nincs sok esélyük. Tán csak annyi, ha van tartalékuk, azt felélni,amíg megy. Utána?

Még eladni se annyira könnyű az ilyen kégliket, hiába a lefrekventáltabb helyen épültek anno húsz-harminc éve de eléggé azon a jó magyar retardált színvonalon sajnos. Beléjük fektetni modern technológiát sok milla. Arra nem futja.
Múltkor írtam, hogy a volt barátaink kissvábhegyi, még viszonylag luxusnak vehető ingatlanját öt év után rohadt buktával sikerült elsózni - tehát továbblépni sem olyan perspektíva innen.

Persze össze nem akarom vetni az ottani BAZ és környékei helyzettel - ég és föld -, tudom és szörnyű is, csak jó lenne már ezzel a toposszal, hogy Budán minden kurva jó, gazdag és egyszerű,nagyszerű: más világban élnek az ottaniak- szakítani.

Az ország leggazdagabbjának számító XII. kerületben - ahová idehúzódott hálisten az összes genya Orvbántól Áderig, Kövérig, Pokorniig, Kókától Sliccig - 132 család él a legreménytelenebb helyzetben.

Szóval ilyen állapotok vannak még a top tetején is áldásos működésük nyomán is. Az meg, hogy erre is rárepülőznek PR szempontokból politikusok csak az csodálkozik, aki szintén valahol Utópiában él.

Értem, hogy ez gusztustalan, de ezzel szokta politikuskámék e legkevésbé törődni, azbeszt gyomruk van mindegyik oldalon. Most kurrensek a fotózkodások éhező-fázó nyomorgó népek oldalán, mert ma az a legerősebb üzenet, hogy hajde milyen jó ember vagyok én a bazi hidegben is! De olyat,- saját pénzből ínségkonyhát - azt csak a Nyugatinál a dél-koreai pap csinál!
@Gábriel angyal: neked az a bajod ezzel, hogy zsidó? És hogy ezt tanulta?

No most megvolt a napi betevő zsidózásod, biztos frankón elégedett vagy magaddal.
Az évértékelőn a zászlóerdő mögé visszatért a kék háttér. Balogh Zoltán segget nyalva épp felkonfol. Konszolidáció vagy harc, ők itt lesznek. Meg a békemeneten.
Orbi jön, ajvé :-)
Ábrahám Linkoln az első példa
@Fabius: na majd ird mán a lényeget...lécci...köszi..
Békemenetnek köszcsimöszcsi.
@Fabius: Az isten szent szerelmére, ha a bocbocitarkát énekelné egy óra hosszat, azt is párás szemmel megtapsolnák a csak kiválasztottakból álló klakkoló csapt! Mindegy mit, de a Vezér szól a sz ő szent szájával - akkor tapsvihar, áhítat, térdre imához! Még mindig racionalitást vártok a hívektől... Megáll az eszem, de tényleg!

Mond majd valamit Orvicsekbaba - a tegnap idézett balfasz nyálgép Borókai már előkészítette a terepet a puccs visszaverésről és hatalmas , pont külpolitikai Eu-parlamentben elért!! Orvbán-sikerről, nem emlékszel? - ezekről, meg hogy milyenheppiségbabaság itt az élet, cska az sír, aki lusta dolgozni, a békemenet is mutatta a hon mellettük áll, ezt kell csináln:, menni Eu mellett öntudatosan, mert megmutattuk nekik, mit a stájsz, azóta a tenyerünkből eszik a tiszta búzát,blabla... Na mibe, hogy ez a rizsa lesz? Ide nekem a Varánusz-díjat !! :-D
Popova a második.
Csak kell Putyin.
Ali lónak áll az húzzon, a harang az emberekért szól.

Gyászharang???
13 komány bukott, Viktor a hős nem.
@a szív fészkei:

"Ide nekem a Varánusz-díjat !! :-D "

Én egy életműdíjat szeretnék már neki adni, pályafutása befejezése alkalmából... :)
Hollandiában mér csak a széljobbal működnek. Amúgy az EU csődben van.
"aki lónak állt, az húzzon."

Én ezt a mondást ökrökkel ismerem...
2011 az álmok összedőlésének éve volt az Eu-ban.
Az EU olyan, mint az alkohol
tippek...hány perc után kerül elő az elmútnyócév és a malév is a cemét szocik tették tönkre...dolog?
Vörösiszap megmutatta mindenhonnan van felállás.
@Fabius: miért az felállt?...nem folyt?
Sokan fosnak az euróválságtól és a kormánytól. De félni csak a félelemtől kell.

Cuki.
@Fabius:

"Az EU olyan, mint az alkohol"

??

Akol?
Alig kohol?
Vagy más?

Netán a hanyatló nyugat ópiuma??
a szocik elmenekültek mint az olasz hajó kapitánya
Lévai Anikó szerint monnyon el mindent!!!!

TAPSVIHAR.
Huh, bocs de megkavart Slicc szelleme: szóval így hangzana Orvbán beszéde kb.

Megmutattuk az Eu-nak mi a magyar virtus&stájsz, ergo külpolitikai hatalmas sikert ért el Orvbán az Eu-parlamentben - amire én hatalmas benzines rongyégésként emlékszem - leverték a külföldi rinyálók és belföldi áskálódók puccskísérletét, minden a legnagyobb rendben van, hazánk viharosan gyarapodik (ha azt Orvbán&Companynak hívják, ez igaz is), tolakszik a külföldi tőke ide, hajléktalanok a lehető legboldogabbak a tüchtig kis szállásokon, a borsodi szegénymenet csak levegőzik egyet - és minek erről beszélni - ami gond esetleg mégis van, az különben is eemúúttnyóócév miatt, stb.

S lészen vastaps, könnyek szárítgatása, diadal!!!! Mint mindig évértekelésekor.
2010-ben mindenhol adósság, a devizahitelesek szarban hagyott adósrabszolgák voltak, a bankok barbárok.
@Fabius: Élőben megy ez, idézel? Mert én csak tippeltem.
52% adósságnál mi adnánk kölcsön az IMF-nek, és több Malévünk lenne. A szocik elbaszták.
@a szív fészkei: persze...atv, hirtv, fidesz online..lánchidradió
a progresszív adórendszer nem is volt az, bibi, úgyhogy mindenki vesztes volt lesz és leszoktat a becsületes munkáról.
Ma nincs tartalék sehol, a szocik mindent eltüntettek ami sűrűbb volt a levegőnél
manyup elcsórta a vagyonokat a jutalékokkal, a BKV-t is szétlopták.
@Fabius: ez most évértékelő...há mán két éve egy sincs itten...vagy tévedek?...vagy most ő a szocialista...
Mo. egy horribilis kifizetetlen számla. A szocik szerint az emberek fizessenek, de Viktorék kétharamados nemmel beintettek. Bankadó fasza de nem elegáns a végtörlesztés is ilyen.
Jaj e éd előtt nem nézem, mindennek van határa. Megyek bablevest főzni.
Eu ban új szelek fújnak, szerintem azt hiszi mi fújjuk,
Ónálló középosztályi életre vágyunk. A politikai vezetésnek a középosztály kezében kell maradni.

Az ország új alapokon áll, ezt nem lehet fölszedni, békemenet nem hagyja
Vajon, mit akar mondani valójában? Akar-e valamit egyáltalán?
fszm, 2-3 mondat és leurott az agyam, mint a riga lánc, ááááá, besokaltam, ennyi is elég volt ááááááááááá
@Fabius: Na kösz, inkább téged. Hörr tévé, brrr. Orvbán blöááá. Na ezek eléggé elvi alapok. :-D

Hány perc alatt lett emúttnyócévezés?
A hiteleket nem lehet eltörölni, de nyomasztani nem lehet a bankoknak. Devizahitelt nem lehet örökül hagyni. 160 ezer végtörlesztő megkönnyebbült.

Kósa, Papcsák most boldog.
adórendszert kicserélték, sokan utálják, de jutalmazza a munkát. kuss és ez a jó, világos?
felszćmolta az ad+srabszolgasćgot, senki nem mer felvenni hitelt...inkább nem vesznek fel hitelt
@szerénységem:
Nem akar mondani semmit. Egy őrsi gyűlésen az őrsvezető nem konkrétumokat mond, hanem könnyes szemmel örül, hogy milyen klassz őrsnek a vezetője.
magasabb kulccsal nem a gazdagokat adóztatná, mert azok offshoroznak mert gecik. ma az a lényeg, hogy megváltoztatjuk az ösztönzés irányát.

Irány az offsór, mi más?
Azért az bájos, amikor egy Orbán multimilliomosozik...
munkahely: start program, 160 ezer közmunkás, rulez.
"Kísérletet teszünk arra, hogy egyesítsük a középosztály és a leszakadó réteg érdekeit."

Ez sikerült.
Középosztály szinte nem létezik, egyesültek... :(
@Fabius: akkor meg se próbáljuk...és miylen jól tudja, hogy kel kibújni alóla...mizu az ájemeffel?
@Fabius: Én nem mentegetem, nálam kevesebben írtak róla kevesebb rosszat. Mert tudom, ki volt ő a nagy hányattatása idején, basszus!

DE Orvbán mondta, hogy aki Rózsit megkérdőjelezi, az őt kérdőjelezi meg. Pokorni meg néha feltámadna, de hát ez halottnak a homlokcsók. Egy Hegyvidéknyi koncot nem fog elvekért odadobni ugyebár. Túl jó falat és beleszokott a cicamica rég a jóba.

Gondolom, ez is ki van osztva, mint szerep: legyen már kis ellenszél is, ne mondhassák, hogy jajde diktatórikus bolseviktorpárt.

Ő is fújt be szelet az Eu-ba ja.Nem örültek neki, volt fintorgás.
szelíd ösztönzéssel visszaterelik a munkába a lógókat. 47 ezer kevés de 28 ezer még kevesebb.
ha csak egy része is hiányzik ténylegesen, de akkor mivel, hogyan lesz pótolva, mert a gazdaságnak hiánycikk nagyon, az biztos

Végtörlesztés: 160 ezren szálltak ki
A bankok az aktuális és a fix árfolyam közötti különbségen 300 milliárdot buktak.
@Fabius: Guinness-rekord! Székely, hottentotta, szingaléz vagy milyen viccek a menők?
@Habakuk999: EMÚTTNYÓCÉV?

LOL.

Valahol igazad van, de ne emúttnyócévezzünk már. Amikor a naridroid BAZ megyei ürge közli, hogy jaj, hát az emúttnyócévben bezzeg nem LEHETETT (wtf???) ilyen menetet szervezni...

Ja, mert a naridroidokkal teli naripárt arról híres, hogy segít a szegényeken, mi?

Ez maxi - LOL, már bocsi.
rátértünk már az évre?
diákok nem kapnak értelmes szakmát, ezért van átalakítás. munka közben ismerjék meg a szakmát.
@Fabius: Na mit írtam, hogy ezt fogja mondani?Csak a lusták szívnak...
felsőoktatás: asziszik a diploma érték, mindenkit átbasztak. a diplomások elmentek tőlünk, ezért röghöz kötünk.
mindenki bejut. legfeljebb diákhiteles lesz, mert küzdünk az eladósodás ellen.
saját példáján tanul...ő miylen gyakorlaton volt?...miről beszél , mint pap a szexről...
Juhújjjj!

Kiszámítható befektetői környezetről beszél... Vazzz....
ne támogassuk a külföldi tőkét, csak azokat akik a magyar embereket foglalkoztatnak.

Audi, Nokia, stb.
családok biztonsága: 2 éve még egyforma adót fizettek, ma már nem adóznak egy rész fizetés után.
Hümm, nehezen bírom.

Sokkal többet keresnek a gyermeket vállalók...
gyes-gyed kismamaák visszatérésének támogatása, ovi-bölcsi lesz ezer.
@Fabius: MI LESZ A BALNEOLÓGUSOKKAL?! ÉS HOL VAN SCHIFFER, AKIT AZ ALJASOK MEGBUKTATTAK? :-DD

(A schifferes nagybetű in memoriam J.László, akit fájón nélkülözök már mióta, az előző a fideszes munkaerő- és tanügyi helyzetre rálátás mián.)
@Fabius: ezért üvöltenek, azok akiknél már kirepültek a gyerekek, vagy akik élettársiban élnek
2 éve még foshattak a nyudíjasok, rezsi nem nő, 40 éves nők lehetnek nyugdíjasok
a középosztály-nyugdíjas szövetséges legyen, MOST!
No március elsejétől ismét büszke munkakereső leszek :)
A Hód-NET Kft 2012 február 29-én befejezi működését.
Az okok:
- az iskolák visszamondták a karbantartási szerződéseket,
- a pc alkatrész forgalom a tavalyi 30%.
- a pc szerviz ebben a hónapban még nem termelt bevételt, mivel még egyetlen pc-t laptopot sem hoztak be javítani.

UI: a helyi önkormányzat és önkormányzati cégek pc parkjának karbantartására kiírt pályázatot egy debreceni cég nyerte.
Höhö, elszólta magát:

"Magyarország új apjának..." (alapjának helyett) :)))
na mi történt 2011-ben?
2012: alaptörvény éve, büszkeség, államadósság plafon, nem lesz jövőeldobás!!!

Kicsit kitoltuk mi is 2015-ig, de attól még fasza lesz!
@orbánmentesítő: Így legalább nem kell aggódnom a csökkent fizum miatt :D
és van 3 hónapom munkát találni, biztosan sikerül :) Közmunkásra mindig szükség van.
Ma már nem lesz következmények nélküli ország. Minden lator rendőrkézen, juhé.
@Fabius: Te most komolyan a felcsúti bunkót hallgatod? Alacsony a vérnyomásod vagy mazochista lettél ? :D :D
Megfelezte a politikusok számát, végkielégítés einstand, állami bérezések közt mégsincs rend.
ez hülye...nem olvasta oszkó írását...hogy ők mondtak semmit...
Orbitól balra mindent eladnának, jobbra meg a hülyék és békétlenek vannak.
amúgy miről beszél...mindjárt elaszom...
a népi erőforrások teszik a csodát. mindenhol. linkolni értelemben.
mintha most olvasná előszőr, olyan szemöldökhúzásai vannak, maga is meglepődik az íráson
a jól végzett munka jutalma a mégtöbb munka.

a lengyelek és a litvánok haverok.
Ezt mondta a faszarcú felcsúti bunkó:
"Megfigyeltem hogy a jól végzett munka jutalma a még több munka"
Ez rakás szar még életében nem dolgozott ....

NEM KELLENE SZÁJBA BASZNI EGY DISZNÓSZAROS LAPÁTTAL ???
önértékelési zavarokban szenvedünk, de a büszkeség állandó.
@Fabius: legyelek meg litvánok ... MUHAHA :D :D

mennyit is fektetett be orbániában ez a két barát ? 20 forintot ?
Wayne Gretzky hasonlat a vége.
ööö...szóval miylen volt ez az év?...megint a szocik baszták el ezt is, mi van a mlaévval?...az ájemeffel...vissza
Az ováció hol marad? Viktor, Viktor....
@orbánmentesítő: a gesztusai tök jól...az a kéz tartás mikor lefelé lógatja és a hüvelyk plusz a mutató ujjal egy nullát mutat..zsír
@Fabius: a legnagyobb gáz hogy ez a "kormány" oda korcsolyázik ahol a korong volt.....és leállnak üvölteni a bíróval hogy komcsik ellopták a korongot .. szánalmas ez a focista..
"ne figyeljenek arra, amit mondok"
@orbánmentesítő:

De mondtak rólunk szépet :-D
Forint köszöni, nem mozdult.
Ugye, hogy megoldotta?
Nem mondott semmit a 180 fokról.:)
"
Lehet hó, eső, erős szél, de a Viktor még mindig tart..."
@orbánmentesítő:

Fasza. :-(

Lehet azt tudni melyik debreceni cég nyerte a pályázatot? Tök fura, hogy Debrecenből mindent ennyire megéri elvégezni. Mondjuk ti közelebb vagytok, de nekünk Zuglónak is vannak debreceni bedolgozó cégeink.

Már érdekelne a hogy, és a miért.
@Habakuk999:

Konkrétan semmit nem mondott. A szocik elkúrták és ők nem hibásak semmiben. Az aktokmány fasza, minek okés, haladunk ahogy a szájig érő szar engedi.
@Dr. Kismac Ph.D:
Hidd el, nem nyóccévezek.
Írhattam volna politikusi jellemzésből is kiindulva.
Egyszerűen pofátlanságnak tartom a pózolásokat, mindegy ki teszi.
@Fabius: lévai néni nem ezt mondta, azt mondta mondj el mindent...öööö
index...most :D ez milyen közvetités?...valami költségvetés dolog
jah ez már a szoci elemzés...
@prof...de nem dr felebarát:

Szerintem Lévai Anikó azt mondta mondj le mindenről, csak nem értette pontosan :-))
@Fabius: inkább ne mondott volna semmit...tudom megeröltető egy hazug embernek igazat mondani, bár megpróbálhatta volna...ezekután mit remél, itt maradnak az emberek...
@Fabius: rohattszocik, emúttnyócév, mivagyunkafaszák, és:

HIDD
MÁR
EL
HOGY
JÓL
JÁRTÁL
AKKOR
IS
HA
10K-val
KEVESEBB A
PÉNZED
MINT
MÚLT
HÓNAPBAN (és a rezsid ennyivel nőtt)
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉTEEEEEEEEM?????

Ha én mondom ezt, mint Orbáncviktor, HIGGYED EL!

Orbánmentesítő, érted? HIDD EL, HOGY JOBB MOST NEKED!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D

Egyébként sajnálom, hogy így jártál... :(
Jómagam hónapok óta keresek melót egy kurrens szakmával, sok megkereséssel, semmi konkrét ajánlattal. A szerencsém: még vannak tartalékaim.
@Habakuk999: ez igaz.

Én azt sajnálom, hogy pont MOST van ilyen kummahideg. Tuti, többen lennének a menetben...
Ne bazz. Itt ülök a HÉV-en és most látom csak, hogy lemradtam az ovi beszédről. Napokig nem tudok majd aludni és a lelkiismeretem is kínozni fog. :)
Én a hallgatóságot csodálom. Milyen emberek ezek? Tényleg el is hiszik, amit ez a hazug felolvas nekik? Mert nem, beszéd ez, csak felolvasás. Értéke egyenlő a nullával.
@pumukli 12: Többnyire olyan emberek, akik
- ostobák
- hívő fanatikusok
- nagyon megéri nekik ott ücsörögni

:-)
en nem eetem es bant, hogy szinte vert helyzetben sem tudunk igazat szolni...kivancsi lennek a pszichoanalizesere...Torok Gabor szerint az eddigi legjobban felepitett beszede volt
@orbánmentesítő: Sok sikert neked, találj minél előbb melót! Orvbán most értékeli magát csillagos ötösre. Neki valami laza közmunkát keresni Hodorkovszkij közelében.
@pumukli 12: Mit írtam fentebb? Ha a bocibocit danássza, attól is beszarnak a gyönyörtől. De a bociboci kevésbé hazug és álságos és röhejesebb a külföld előtt.
@prof...de nem dr felebarát: TG cseppet sem elfogult :D

vityának sikerült felolvasni a szöveget, amit más összehordott neki, mert érdemi és lényegi és aktuális, hozzáadott értékkel nem bírt, ez a kinyilatkoztatás
@szerénységem: Nálad a pont. Annyiért sokan lennék ott, Csurka halhatatlanjával élve, meg takonygerinc rulez.
@prof...de nem dr felebarát: mar mondta??? vagy csak ugy gondolod?

egyébként nem beszéd hanem felolvasás volt...
@a szív fészkei: pofa az van, nekik, nagy is, meg vastag is:

Munkával és kenyérrel várja a Fidesz
az éhségmenetet
Tállai András államtitkár Mezőkövesden fogadja
a menetet. Közben az LMP is csatlakozott.
@Dr. Kismac Ph.D: Tartalék, ez a fő.Orvbán is erre gyúr. :-D

Neked miért nem sikerül? Már amennyi ebből publikus persze és drukk neked is! Csak látom, hogy rohadt nehéz itt a fővárosban is, diplomával x nyelvismerettel, stb. stb. Persze nem a haveri körről beszélek, ott már a bölcsiből is milliárdos konglomerátumokat kapnak a Papmpers alá.
@dr. Bubó: TG? mar blogolta, majd este meghallgathatod a zegyenes beszedben... de nem a legjobb beszedje volt...valaki mar nedves bugyijat lobogtatta annyira jo volt neki

jah kapott plusz kethonapot a klub radio
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Én a pofájába vágnám a kenyerét. Tetűk. Mind rástartolnak: PR az isten!
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Töröktől hülyét kapok. Ez nem objektivitás, hogy a szart feldicséri és azt játssza, miszerint nem is biztos, hogy onnan, ahol én vagyok, az elefántcsonttornyocskámban nem is érezni a szagát. De a színe az gyönyörű mélybarna,lehet annak is örülni. A barna nagyon transzcendens szín, megbízhatóságot, biztonságot sugall, stb. stb.
@a szív fészkei: to:ro:k az egy po:cs...

de a blog kommentelői az jó társaság... (volt régebben)
@a szív fészkei: a vér nem válik vizzé, hirdetős-pr-os bagázs az egész fidesz, ennyit tudnak, se többet, se kevesebbet
göbbelsz elégedetten morzsolgat a szeme helyén, némi rögöt
@prof...de nem dr felebarát: mit blogolt? TG ? a skorpiós mesére gondolsz? nem értelek...
Hoppá!![..]"Az összes korábbi évértékelőkhöz képest nagyon erős biztonsági intézkedésekkel vették körül a Millenárist. A rendőrség a forgalmasabb utcák közül többek között lezárta a Kisrókus és a Lövőház utcát. Az utcasarkokon rendőrök irányítják a forgalmat, és már a Millenáris területére is csak ellenőrizés után lehet belépni. Szokatlan módon, az évértékelő helyszíne mellett lévő épület büféjét is lezárták, ahova majd csak a tűzszerészeti ellenőrzés után lehet belépni." (Index(

Na, tart az édes népétől??? Fééél??????
@dr. Bubó: orban beszedere ragalt roviden...hogy az egyik legjobban fellepotett beszede volt
@a szív fészkei: nem, ő nem olyan, ő egyedül mén homleszeket stírőlni, gonosz vagyol te nertelen te :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Tényleg rám tapintottál... a véknyamra. Tegnap mentem önkorihoz a személyimért - újabb 10 évig még jó vagyok, ha elállok addig, bár ez a hideg tartósít - és lehetett volna a Tákolmány Asztalához is fáradnom. Kezdtem meginogni, (mint az Eu már mióta), de aztán nem akartam botrányt ugye. Nem volt nálam kecsöp és kaszinótojás, de rajzolni szeretek, Overdose-t megörökítettem már egy rá jellemző módon.

Szóval tényleg fájón nertelen az életem, az a sivár savó. Különben ott csápolhatnék - szigorúan megmotozva (altáji belső üregekben is motoztak? Na legalább volt egy kis kéjérzet is ugye petting gyanánt).
Kb ennyi eszük van a gazdasághoz Orvbánéknak is, értékelje magát Nobel-díjasnak is: www.facebook.com/photo.php?fbid=238095792943418&set=a.111314868954845.25156.111299852289680&type=1&ref=nf Hummerek este rámennek brahiból a Balaton 15 cm-s jegére. Honnan a Hummer és a bátorság, mindkettő jó kérdés, nem?? Hát nem a sok ész bántotta ezeket hetüket se. Ahogy Orvbánnak se okoz álmatlan éjszakát, hogy mennyire hülye és erőszakosan dózerbéla.
Na ez a milliókért nagyon hülyéket megmondó már Töröknél is kiverte a biztosítékot? torokgaborelemez.blog.hu/2012/02/06/valasz_mraz_agoston_samuelnek Van, ami neki is sok/k/?
@Fabius: v.ö. Lázár: "a kormány alábecsülte a nemzetközi erőtér jelentőségét és túl keveset konzultált az európai partnerekkel." értsd: vagy túlbecsültük a 2/3-os győzelmünk jelentőségét, túl sokat képzeltünk Orbán szent jobbjáról és elmértük a farkunk, amit most, jobb híján, kergetünk
@Dr. Kismac Ph.D: 45000 forint megtakarításom van, ezt tettem félre aranytartaléknak. Tartok tőle hogy márciusban ez el fog olvadni.
Rendszergazda a szakmám, (pc javítás,szerelés, hálózatépítés, wifi, szerver üzemeltetés, linux win3k-win8k R2, munkaállomás karbantartás, alap szintű web oldal készítés, videó vágás.)
Legutóbb egy iskola keresett rendszergazdát,amiket felsoroltak miket kell tudni, megemeltem a kalapom.(2 idegen nyelv közép fokon,B-C jogsi,raktározás!!! ismeretek) Aztán az ajánlott béren,(170.000) meg bent ragadt a levegő.
Egy másik helyen (pc szerviz) be sem akartak jelenteni, úgy fizetett volna a faszi hogy a szervizdíj 5%-a az enyém. Vagyis ha napi 20000 volt a bevétel akkor kapok egy ezrest ....
@a szív fészkei:

Ha TG szerint ez volt Orbán legjobb beszéde akkor komolyan megártott neki valami.
Ez mi? www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/richter-eddig-6-onkologiai-szer-gyartasat-allitottak-le-368279

Nem a nép tudatosa kicsinálása? És ez magyar cég ugyebár: [..]"A magyar piacon a Richter szerint a tavaly meghozott kormányzati intézkedések okozhatják az említett forgalomcsökkenést. Ezek a lépések a negyedik negyedévben már éreztették hatásukat, de vannak még olyan intézkedések, melyeknek hatásait nem tudják becsülni.
Így kell emelnie a béreket a kormány elvárása alapján! Kalkulátorunk segít Önnek is!
"Ezek a lépések visszafordíthatatlan károkat okoznak a magyarországi cégek működésében, ami rendkívül negatív hatással van a gazdaságra. Az intézkedések egy része átgondolatlan, és hosszú távon rendkívül rossz megítélést okoz" - emelte ki Bogsch Erik.

A Richter elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az idei évre várt forgalomcsökkenéssel a társaság árbevétele a 2000-es szinte esik vissza a magyar piacon. Emellett a nyereségesség terén is rendkívül rossz a helyzet, amit jól jelez, hogy hat készítmény gyártását már felfüggesztették, és még jöhetnek további hasonló lépések." De nem akármilyen készítményt állítanak el: [..]"Az általa irányított társaság már 6 onkológiai és kardiológiai készítmény gyártását abbahagyta, ez a lépés munkahelyek megszűnéséhez vezet, és hosszú távon ellátási problémákat is okozhat."

Kurvajó a népegészségügy helyzete, itt olyan, hogy rák meg szívinfarktus ismeretlen fogalom, ja. Matolcsyékra ne legyen az.
jav: állítanak le! Ja és a közbeni reklámért bocs, nem törültem ki.
@orbánmentesítő:
levél ment. postaláda figyel. a th-s kezdetű :-)
@Fabius: A képeden Merkel asszonyság szépen tud magyarul káromkodni. Németül hogy van ez az idióma?? Hadd tanuljak.

Franciául merdre, azt még tudom. :-D
@dr. Bubó:
"de a blog kommentelői az jó társaság... (volt régebben)"
namennyéapicsába (de ne régebben, most!) ;)
'Orbán Viktor keddi beszéde nem évértékelő volt, hanem egy „hazugságbeszéd” - reagált a kormányfő szavaira Karácsony Gergely. Az LMP frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a miniszterelnök nem fogadta meg felesége a tanácsát, hogy mondjon el mindent. Szerinte a beszédből kimaradt a valóság „és ami benne maradt, az nem minden volt, hanem a semmi és azok a hazugságok, amelyek eddig is jellemezték az Orbán-kormány politikáját”. Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor úgy beszélt, mintha az elmúlt másfél évben „nemhogy miniszterelnöke nem lett volna Magyarországnak, hanem mintha nem is élt volna ebben az országban”.' (HVG)

lesz parlamenti évértékelő is?
@Fabius: nem a legjobb...csak a legjobban strukturált, felépített
Aki arrafelé lakik vigyázzon.:)

Vaddisznók garázdálkodnak a XII. kerületben

www.blikk.hu/blikk_aktualis/vaddisznok-garazdalkodnak-a-xii-keruletben-2079691
@Fabius: és ezt ma este Kálmán Olginak is ki fogja fejteni az "egyenes" beszédben.
@a szív fészkei:

A német nem káromkodós nép, így Merkel asszony csak ezt tudja, mert ezt hallja az EP-ben is :-D
@Fabius: igen a bazmeg a legelső szavak egyike a külföldiek körében :D
@prof...de nem dr felebarát: @Gábriel angyal:

Lófasz volt ez nem felépített beszéd. Tavaly még legalább egy épkézláb kigúnyolásra elég volt a tartalom:

varanus.blog.hu/2011/03/10/folytassa_kommunizmus

...de ez a mostani egy unott ásításon kívül a világon semmit ki nem váltott belőlem. Ahogy az álmosan pislogókat elnéztem, az ezerszer hallott faszságok belőlük sem.
@Fabius: ne velem vitatkozz, menj és mond meg töröknek
@prof...de nem dr felebarát:

Ha igazán röhögni akarsz egyszer próbálj meg cseheket tanítani a faszombazmegra :-)))
Olyat még nem láttál ami abból lesz :-D
@Fabius: letudja egy kurvával...oszt jó van
@prof...de nem dr felebarát:

Töröknek meghagyom a jogot, hogy azt gondolja amit akar. Veled se vitatkoztam, csak a saját megállapításomat közöltem.
A tv-n keresztül nem éreztem azt az euferikus megcsináltuk, együtt egyért hangulatot, mint régebben.
A pálinkás EU poén kifejezetten nem jött be, pedig várta a kirobbanó örömöt.
Lehet, rossz listából hívták a vendégeket.
@a szív fészkei: Nekem is ez jutott eszembe, vajon miért kell már napokkal kipucolni az egész környéket a tekes fiúknak. Hiszen nem az amerikai elnök jön, vagy a királynő vagy a pápa. Attól még, hogy ilyen biztosítás mellett jön, nem lesz fontosabb ember...
@Pantagruel:
"a pedagógus-tanár alkalmasint annyit tud, mint az eminens diákja"
Ez már csak azért sem igaz, mert a diákok is egyre hülyébbek... :)

"Ez a lehetőség eddig is fennállt, ha a tanár nem képezte tovább magát, most viszont úgy tűnik, ez az alaphelyzet, már amennyiben megengedjük, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le egy kommentárból..."
Erre, de a többire is igaz, hogy alapvetően fizetés kérdése az egész. A tanárok rendre max. abba a képzésbe ruháznak pénzt / időt, ami hoz valamicskét a konyhára. Ez jobb esetben pl. szakvizsga (ami teljesen értelmetlen, de legalább valamennyire a szakmáról szól), de méginkább olyan másoddiploma, szakképzés, stb., amivel majdan pályaelhagyó lehet, vagy szépen kiegészítheti a fizetését.

Anno az előző orbán-kormányé volt az a kétes dicsőség, hogy regnálásuk alatt reálértéken a legalacsonyabb volt a tanárok bére. Most, a második ciklusuk idején - úgy tűnik - ebben legalább valóban következetesek, hisz újra efelé tartunk. Csak most több a baszogatás. Meg is lehet majd néhány év múlva nézni az oktatást, minden szinten. Van még lejjebb...
www.piacesprofit.hu/gyorsan_megszerezheto_eu-s_palyazati_penzek_2012.html

Szabadságharcunkban ez elfelejtődött, a határidő kurvára ketyeg.

Tényleg váltás van, egy hét alatt ez a harmadik mail ebben a témában.
@orbánmentesítő:
Sajnálom.
Nem ez lesz az egyetlen cég, aki bedől.
Az Áfa visszaigénylésre alapból 75 napot kell várni, plusz a 30 napos kapcsolt vizsgálatok.

Draskovics csinált hasonlót.
@a szív fészkei: dráőgám, a boci-boci az egy nemesveretű gyermekdal amihez hasonlítod az meg egy tehénszarból felszálló sápadt fing
@a szív fészkei:

Köszi az együttérzést, hála az égnek vannak tartalékaim, de nem szeretném őket felélni érthető módon.

Igazából... nem tudom. Mármint hogy mi van. Én SAP-zom, vannak megkereséseim, de konkrétum nincs. Két projekt is úgy volt, hogy elindul, rákerültem, aztán mégse.

Szóval nem is tudom, mások hogy oldják meg, ha szeptember óta nem dolgozom, pedig azért az IT eléggé kurrens dolog, elég jól meg is fizetik, de így is nehéz.
@prof...de nem dr felebarát: Kösz, ezt kb. tudtam, de azt hittem van ennél rézangyalosabb is. :-)

Szerintem gondoltak valami durvábbra Orvbán ebbeli két évében.
tenytar.hu/hantameter/nem_volt_csodkozeli_helyzetben_malev

beszip..hogy meglepődhetett...kéne a pénz a csődre...jó...uh becsődölt, miért nem szólt senki...lehet egy kicsit skizofrén...vagy rossz a rövidtávú memóriája
mandinerblog...megjöttek...szemét szocik..ellloptak szétloptak a jövőt is eladták, de bezzeg most
@Dr. Kismac Ph.D: Neked is sok sikert ebben! Én ehhez nem értek, de ha kurrens szakmáknál ez van, akkor??? A férjem közgazda, szóval nem kohászként kéne csipkeverést tanulnia Ózdon, itt élünk a vízfej kellős közepén, aztán kész, ezzel együtt esély sincs már. A nyugdíja meg lebeg valahol, majd tán de semmi biztos nincs, csak hogy befogadták a papírjait, még 51-esként ezt kihasználta.

Mert másrészt ez a dátum már gyakorlatilag meló szempontjából "halálos ítélet". Járaival együtt. Na de ő nem a Járai ugye...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Mna fene, mégis lehet együtt menetelni a szocialistákkal?! WTF?! Hol van itt a megszokott lmp-s hőbörgés az elmúltnyolcévről, meg a szocik így-meg úgy, és nem működünk velük együtt, nem árulunk egy gyékényen mentalitással?!
Ami meg tállait illeti, gusztustalan állat az a faszi. Mekkora csőd ez a kormány, ha azt hiszi, hogy szarért húgyért, megalázó közmunkát odavágni már megoldás a munkahelyteremtésre. Persze, nyilván, ha ő is annyira szeretne havi 40-50k-t hazavinni közmunkáért, akkor lapátoljon ő havat.
Na kimaradt, hogy Járaival együtt járt az Orvbántól ezerszer elátkozott közgázra. Járai, matolcsy dúlhat vég nélkül hatalmas pénzekért. És akkor újra: na de ő, a zuram nem a Járai ugye.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Mégha havat lapátolnak, annak van értelme! De Gyöngyöspatán a fagyott talajt ásatják fel velük - képzelem, milyen fáintos eszközökkel - és azt betonoszlopoztatják körbe vagy hogy, ebben az éghajlatban.

A Hegyvidéken - Pokornia - közmunka=Pilisi Parkerdőben fát gallyazni ilyenkor. Bárkinek, akinek nyolc általánosnál többje van,annak is. Nem fáradnak differenciálással vagy ilyesmi annyira. Rablét.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: milyen munek van?

közösülési? azt basszák meg...ezek szakemberek és szakmunkát akarnak szakfizuért, mert ezek szak adót fizetnek

a lömpöpö már ragacsos? most tapadnak mert van mihez de ha nekik kellett volna valamit összebarkácsolni akkor még a bugyiguminál tartanánk meg a zsírpapírnál de hogy hogyan lesz belőle papírsárkány és hogyan eregetjük ahhoz már ötödik diploma kell a jogon, kizsdogdorival és desszertációval csokipuddingtejszínhabbal leborítva

a kurva anyjukat
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Most mondta a vezírünk, hogy a 47 k visszaadja a munka értékét. Mert sokkal több, mint a 28k.
@Rodeo36: Igen, a Bociboci az hungarikusm klasszikus kincs! Én kérek elnézést. De nem is azt mondta!!! A sápadt lepkefingot ragozta sikerré, ill. amit ő eregetett metánban az Eu és mindenki orra alá, azt tagadta el. Mint mindig legtöbbször, igazad van. :-))
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: FÉL AZ Ő ÉDES LEFIZETETT NÉPÉTŐL IS. Igen kiabálva lehet ezt mondani, mert ez már mindennek az alja.
@a szív fészkei:
ez tipikusch ideje a fametszésnek, szőlő metszésnek, az erdőkben is ilyen adjusztálják meg a fákat de ahhoz szakember kell tudni mit vág és mit soha...persze fideszéknél nem számít van annyi fasz szerte széjjel egy kettőt tévedésből lenyiszálnak még lóg tovább néhány...petyhüdten mert fel nem állna vér az nincs csak a paradicsomvalagukban hogy tovább tudjanak ülni a parlamenti homokozóban gombnyomogatás közben hogy nőnének oda örökre gyökerekkel és fingani is csak akkor tudjanak ha ütvefúróval kivésik a likat...ribanc egy banda persze a rosszfajtából
@Rodeo36:
"a kurva anyjukat"

Hát én csak ennyit értettem az egészből, de ezzel maximálisan egyetértek... :)
@Fabius: Írtam, nekik a TEK-esek okoztak tán kis pettingelős örömet duma előtt. Avval elvoltak.
@Habakuk999: dörvénybe kő' hoznyi, hogy parlamenti munek csak társadalmi munek alapon ingyen és bérmentve akinek nincs szakmája vagy egyéb bevétele kaphat segélyt vagy 47000-et elszámolásra, számla ellenében amiben kaja pia közlekedés nyista...utána dumcsizunk ki akar majd nyeríteni a jaffásoknak a többiek is a választókörzetük tartsa el mindegyiket 47000-ből közadakozásból és ha nem csinálja akkor el lehessen zavarni a halál faszára...akkor lenne kapaszkodás a kislapátért...nem mint lézer és a többi aki budapestiként 1.4 millás lakhatási támogatást vesz fel és ki is fizetik mert kijafasztérdekel nem az ő pénze
@Gábriel angyal: Sliccéket is zaklatják, olvastam. :-DD Adjanak nekik enni a vadgazdálkodók, oszt akkor nem lesznek éhesek, nem jönnek be a fagy miatt kaját keresni. Ja, jött már le vaddisznó a Melinda úton, szembetalálkozott a lányomékkal aztén mindenki ment a dolgára. Nagy dolog, ők voltak ott előbb, az ember települt rá az ő territóriumára.

Egy vadkannal megbeszélnék némi zrinyís emléktúrát. :-D

Nem kéne kiárulni az egész hegyet.
@Rodeo36: jah, így is lehet mondani, de a vége a lényeg :D úgy ahogy levette @Cartman (ex Cartman): ;)
Szerintem az a csuti tapló akiről a cikk indul, változtasson nevet.Mondjuk nokedli-ra.Ha ez megvalósulna, a nokedlinak nem ismervén az őseit, nyugodtan qrvaanyázhatnánk, és a valós ídös szüléje sem csuklana folyamatosan
@Rodeo36: Tegnap magyarázta valamelyik faszkalap, csak azért veszi fel a lakhatási támogatást, mert fel kell újítani a pesti kéglit.
Parlamenttől való távolság 30 km-en belül.
@a szív fészkei: hehe, nem csak az a Zrinyi volt a buliban, és tényleg hagyományozhatnának skiccnél, és vityánál ;)
@Cartman (ex Cartman): Rokon fia kinősült a boldogtalan, minket leigázni se akaró tunya Svájcba, ott is Zürichbe. A srác BKF-et végzett, majd egy nagyszámú női lapnál lett újságíró, több nyelven tud, mert gyerekkorában a szülei diplomataként járták a világot.

Most ezerrel kapar harminc valahány évesen tanárnak tanulva, hogy kapjon ott állást gimiben. Mert ott az jó állásnak számít.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Adok a drága kis malackának gugli-térképet, nehogy eltévedjen!
Büdös görény orbánviktor mikor mert utoljára az utca emberei elé lépni?
Március 15-én, de akkor is úgy, hogy többszáz diákot rakatott maga elé golyófogónak.
@Habakuk999: L`Oreál emberek: mert ők megérdemlik. Mert nekik jár. De mindegyik párttól van ilyen. www.femina.hu/hirhatter/lakhatasi_tamogatas_kepviselok_2012
@a szív fészkei: Minden okot keményen előállított. Meg aztán ugye fizu idő van, sokan szívesen átvennék vele, hogy ők hogy értékelik orbán elmúlt egy éves munkáját. Az nem szép szó lenne.
@Habakuk999:
naugye jobb helyeken a ZÁFÁT nem is számlázzák eleve egy fölösleges számszaki/számviteli tevékenység és az adóhivatal ellenőriz quarterly vagy yearly hahahaha

és hogy összehasonlítsd a hungárikummal:

NATIONAL MORTGAGE RATES
Term Posted
Rates* Best
Rates*
6 Months 4.45% 4.40%
1 Year 3.50% 2.75%
2 Years 3.55% 2.99%
3 Years 4.05% 2.89%
4 Years 4.80% 2.99%
5 Years 5.29% 3.29%
7 Years 6.35% 3.99%
10 Years 6.75% 4.45%
Variable Rate 2.90%
Prime Rate ** 3.00%
* last updated: Jan 17, 2012
Ez érdekes!

BKV vezérig: egy esetleges sztrájk nem jelent problémát, mert az új törvényi szabályozás csak 34.4 %-os leállást engedélyez.

El kell kezdeni Dickens-t (Dickens év van) olvasni, az ő idejében lehettek utoljára ilyen jogok.
@Habakuk999: Hihetetlen milyen érzéketlen, gonosz, cinikus szarháziakat sikerült a nyakunkra ültetni. Képtelen vagyok felfogni, hogy lehet valaki ekkora seggfej, szarházi, harácsoló, strici. Hogy finom legyek és nőies.
@Habakuk999: ez sem semmi:

Tüntettek a BKV-sok, márciusi sztrájk lehet
A lojalitásnak is van határa, a vezérigazgató szerint ha pisztolyt fognak a fejéhez, akkor se tud mit tenni
@Habakuk999: alapesetben minek van lakhatási támogatás? ha a hajléktalant kibasszák akkor ez meg béreljen albérletet a nyóckerben és járjon a 38-as villanyossal a nemzetiig (bocs már nem ott van csak a blaha lujzika) na addig és onnan akár be is sétálhat ha már a békamenetben akkorát gyalogoltak?
@Rodeo36:
Én föl nem veszek hitelt, próbálom átvészelni ezt az időszakot.
Nem is jutunk sehova.:(
@házelnök: mint anno Andropov elé a gyermekkórust, mégis kilőtték, ott vannak még céllövők hunniában már csak nyilazni tudnak de azt is fonnyadtan hahahahaha sohasem lesz cimlapos gyászhír ilyen módon, pedig hogy várom ...én is
@Rodeo36:
Egy másik azzal védekezett bele a kamerába, hogy ő legalább faszányosan bevallotta, bezzeg a többi bunkó mind ráíratta a közeli rokonságra.

Bassza meg egy parlamenti képviselő azért csal, mert a többi jobban csal.

És beállnak a munkát, kenyeret táblák alá.
@Habakuk999: in libsi places the bank offers line of credit 50000 USD or Cdn for 3.5% yearly for 5 to 10 years and it is just for a small business even a private person who has a good credit record and needs it for renovation and others to be tax free or 100% tax return on greening the house or apartment
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Gondolom, a hallgatósága fizuja függ tőle és emiatt stabilan nem lefelé megy.

Én is értékelem saját magam a beszéde alatt főtt csipetkés bablevesem: kurvajó, most nem azért... Ahogy autentikus forrás mondja a Micimackóban, ez tény, tény, tény, nemcsak kósza vélemény. Ja és megnézheti magát TEK nélkül is, aki mást mer mondani amúgy... :-DD
@Habakuk999:

azért ez legyen hashajtó a választó pó'gárnak!!!

képviselőt nem választunk addig, amíg nem tuggyuk ki is az és hogyan lehet kordában tartani...azaz 10 perc alatt egy lakógyűlési határozattal visszahívni és azonnal feljelenteni bűnvádra, kibaszni a közéletből életre szólóan vagy meghunyászkodnak vagy nem lesz semmilyen ren'cer...

tanulni tanulni tanulni mondta Lenin és milyen igaza van, a hülye ember a saját kárán tanul

most itt a lecke...szerintem a kandomblém műxik a minden bölcsesség istene csinálja és az rettenetes...

meg kell tanulnotok vagy elpusztultok vagy demokrácia és szabadság azaz libsiség vagy halál nem ad választást de nem sieti el...van ideje az örökkévalóság nektek ugye ez nem áll???? holnap jó lesz? döntsetek
@Habakuk999:

azt néznék meg amikor én sztrájkolok, először is nem kérek engedélyt, másodszor bejelentem, hogy most kezdődik és 100 % azután dumcsizunk a tekesek (töketlen egy ribanc banda) beülnek metrót meg buszot és villanyost vezetni meg jegyet kezelni az Örsön? na az lesz a móka és vidámság és lehet nekik beszólni, hogy görbe a nyakkendőd jozsi
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Mert harácsol és csak arra figyel. Ha érzékeny, empatikus lelke lenne, nem ő lenne Orvbán.
@Rodeo36: Na jó, de ne rajtunk vágjon nagyobbat a kandombléd! Ez életünk enélkül is lassan elviselhetetlen, az okot is ki lehetne már pöckölni valamelyik istennek!

Vagy hány halállal lennének elégedettek, hogy segítsenek? Tényleg kell a vér?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ehhez az időhöz (ami ki tudja, miért, de mindenkinek rögtön beugrik mostanában) fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/405489_276305492434759_146594382072538_705370_349915019_n.jpg

FB-ról van, hozzá a szöveg: "Ordinary people. The courage to say no.

The photo was taken in Hamburg in 1936, during the celebrations for the launch of a ship. In the crowed, one person refuses to raise his arm to give the Nazi salute. The man was August Landmesser. He had already been in trouble with the authorities, having been sentenced to two years hard labour for marrying a Jewish woman.
We know little else about August Landmesser, except that he had two children. By pure chance, one of his children recognized her father in this photo when it was published in a German newspaper in 1991. How proud she must have been in that moment."
@a szív fészkei: hagytam volna, hogy húzzák ki a 3 tonnás járgányaikat /nem elírás volt a súlya?/, ha ennyi eszük volt! Kivagyiság - minimum kivonulási és mentési ktg-et fizetni, személyzet bérével együtt!
@a szív fészkei:

vigyázz -az élet szép neked magyarázzam "A Néma Levente"- nem lesz egyetléen felesleges halál sem!!! csak a bűnös lesz félreállítva és hogy hová és hogyan azt menetközben az aki erről dönt tényleg eldönti...emlékezz én láttam, megjelent nekem aki megérdemelte akkor amikor már nem várta mert azt hitte sikerült neki és mit ad 'sten? ott hever egy maradék lény a tengerparton a nedves homokban a tarisznyarákok szaladgálnak ki s be belőle és furcsán néz az üres szemüregeivel...majd napokkal később megtudtam máshonnan, hogy: "tudd, megtaláltuk, már el is van hantolva"

nem kell félned senkinek sem kell félnie de aki a tekeket rakja maga köré az hiába teszi a tek teketlen ehhez.... ez a bölcsesség és az egészség főleg a mentális egészség leghatalmasabb ura vakító hófehérben, mint a téli hó!!!! öltözik, és nincs ellenfele és sohasem mondja meg, elég ha a"fia" kéri, hogy mi legyen a többire senki másnak nincs hatása... időt sem sejtet, de olyan gyors tud lenni mint a villám
@orbánmentesítő: szuper fizu, mit ne mondjak?! Jól tévedek, hogy Lézerországban laksz? Pfff, te szegény. Én már elmenekültem volna onnan. :)

Egy nyelvet jó, ha beszél az ember, kettőt (az anyanyelvén kívül) már kevesen, nekem is össze kellene szednem a hátsómat egy kis németre, de ANNYIRA türelmetlen vagyok magammal, holnapra már úgy szeretnék beszélni a választott másik nyelven, mint angolul... :D:D:D:D jó, tudom, nem lehet, de akkor is. :)
@Fabius: vagy pont jól fogalmazott, a többi sz@rt se ért! Ennek is minden mondatát kapásból lehet cáfolni.
@anyósnyelv: néha több Humwee-je válogatja, van olyan is amelyik úszékony....hagyni kell ezek a rohadtak olyan nagypofájúak, hadd mentsék ki saját magukat úszva, kúszva vagy Búvár Kund-ként a Humwee-k meg hát majd kihúzzák közröhej tárgyaként, a nagy szörnyek amikkel a gyalogoskat ugráltatják a zebrán elsűllyedtek és rozsdásodnak a pontyok között...hahahahaha... van biztosításuk? na az fizesse és emeljék meg a biztosításukat 10x-sére
@Dr. Kismac Ph.D: ha jól csinálod -mint én- akkor nyelvenként 6 hónap napi 14 óra élő beszéddel és tutorral

felsőfokú TOEFL vagy annak megfelelő én anno a Rigóban excellent-re vizsgáztam és megállta a helyét az eredeti országban is

"dolgozni dolgozni dolgozni": Rodeo36, hahahahahaha

hahahahahaha
@a szív fészkei: a kilátszó bőrfelületeket be kell kenni valami zsiradékkal a fölösleges párolgást megakadályozandó, a szemeket valami spec szemüveggel elzárni a szabad levegőtől mert fájni kezdenek és sok más baj is lehet, a végtagok vérkeringéséhez laza és meleg, száraz lábbeliket és kesztyűket használni, egy kupica életet ad -porto rico rum- de kettő halálos lehet!!!! és jól kell enni ilyenkor vannak a zsírosabb falatok ajánlva, emlékezz az eszkimók fókazsírt esznek...vigyázni kell mennyi hideg levegőt lélegzel be egy sálon át jobb...
@Rodeo36: h én ilyen rumot mostanában nem láttam, most meg fogok fagyni?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

hahahaha csinálj grogot: jamaicai vagy porto rico-i rum, vörösbor 1-1 dc, fahéj, barna cukor 1 ilvapálinka 1 dl összekeverni és felmelegíteni zárt edényben hogy ne párologjon és amikor tea meleg felhajtani egyben...ettől felizik benned amit sohasem gondoltál, hogy van neked hahahahahah
@Rodeo36: the grammar errors are made by the blog engine LOL
@Rodeo36: köszi, akkor holnap reggel munkába menet előtt kipróbálom.. ja, holnap után, mert akkor nem dolgozik a munkavédelmisünk
@Habakuk999: na azért egy ilyen százalékos leállás jó nagy galibát tudna okozni..
Hétfőn csak 20 percet késett a munkába járós helyközi buszunk és az is elég necces volt, mondjuk a sulisoknak nem, de 40-50-en munkába mentünk,jobb helyeken a késést le kell dolgozni. Nálunk percre ellenőrzik a benntartózkodást
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: úgy volna stílszerű, ha egy hatalmas transzparenssel fogadnák őket: „akinek nincs semmije, az annyit is ér”
@Dr. Kismac Ph.D: Nem dehogyis. Hová gondolsz? Ez egyenesen előny. :)
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

nálatok ez nincs? hírdetés HR Block ezek basszák át a zembert elsinkófálva az adómegtakarításaitokat hahahaha
hogy szól: sebészeti műtő, ürge a műtőasztalon és a consilium érkezik rémülten nézik mikor felemeli a sebész a lepedőt és figyeli a hátsóját, diagnózis: "taxpain" azaz painintheass...mindenki gondoljon amit akar
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: A Tóbiás értekezett Kálmán Olgával. Az utolsó mondata érdekes volt: Döntsék el az emberek, hogy kinek hisznek - a saját pénztárcájuknak, vagy az igen tisztelt felolvasónak.

Amúgy az a mai alakítása gyanúsan visszafogott volt, inni fogjuk még ennek a levét, ennek a nagy pálfordulásnak - kamatostul. Most amikor ekkora szarban van az ország, milyen szépen lehet kifelé és befelé is nyalni, már aki beveszi
Orbán páholyinas szerint 2010-ben még nem érte meg dolgozni, ma már igen. Ezért - állítása szerint - 206 ezer embert vissza is rendel dolgozni idén. Most már nincs egymilliós csodaszámokkal való dobálózás, eltűnt a nagy szavak lendülete. "Elmúlt 8 évezés" annál inkább van. 2010-ben még "hónapról hónapra élés" volt, de Orbán azt sugallja, hogy már nincs. Az adójóváírás kivezetésével? Költői kérdés. Orbán szerint az adósrabszolgaság is felszámolás alatt van, és ebben nagy szerepe van az általuk bevezetett végtörlesztési lehetőségnek. Igaz ugyan, hogy a végtörlesztés a tehetőseknek kedvezett, de a miniszterelnököt már évtizedek óta nem izgatja a valóság.

Cinikusan megjegyezte azt is, hogy a magyarok kiszolgáltatottságán jópáran meggazdagodtak. Azt viszont elfelejtette hozzátenni, hogy a népnyomorító rendszernek ő az egyik legnagyobb haszonélvezője. Agymosott, minden ostobaságra tapsoló közönsége könnyes szemmel nézte a páholyinas Orbán magánszámát.
A kormányfő magát politikai harcosként írta le. Saját dicshimnuszát is elzengte azzal, hogy felelevenítette az utóbbi idők nagy szembenállásait. Büszkén említette a bankadót, a válságadókat és a végtörlesztést, azt mutatva, hogy ő bizony szembeszállt a nemzetközi pénzvilággal és a multinacionális cégekkel. Több sebből vérzik ez a történet, hiszen tudjuk jól, hogy Soros György, a világ legfőbb pénzügyi spekulánsa fínanszírozta a páholyinas Orbán tanulmányait és fideszének építését a kezdetekkor. Egy kutya moroghat a gazdájára, de ha tényleg meg is harapja, akkor felmerülhet az eb elaltatása, de Itt ez nem állt fent soha. A "nagy harcos" legutóbb a Nemzetközi Valutaalap nagysága előtt borult le, és ma már tudjuk azt is, hogy az IMF követelni fogja a válságadók és a bankadó kivezetését. A végtörlesztés pedig - mint már említettük - a tehetőseknek szólt. Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy Orbán, a "politikai harcos" hősi mítosza pillanatok alatt ledőlt, ráadásul még életében.
@Gábriel angyal: Mikor volt politikai hős? És kinek?? Csepűrágó.
@Rodeo36: Tudom, kösz! Erről - tápláló, stb. - szól a bablevesem!! :-) Na meg nagyon nem is megyek sehová, ha nem muszáj.

De remélem túl éli az ország ezt. ( akire ráférne ki meditálás a fagyban, az meg sajna a legjobban fűtött helyen terpeszkedik.)
@Rodeo36: hát az adómegtakarításaink, meg amiket levonnak.. ahol dolgozom, ott 15 évvel ezelőtt 330 Ft-os órabért kaptak a munkások, tavaly 550-et. 15 évvel ezelőtt többet vittek haza tisztán.Haha, meg a mai szent beszéd.. aki többet dolgozik, az többet keres. Próbálnád azt mondani, hogy maradsz túlórázni, hogy többet keressél. 8 óra meló, aztán kuss haza, 3 havi munkaidő keret van, amit úgy osztanak, hogy ne legyen túlóra, inkább úgy szervezik, hogy ne legyen meg a kötelező munkaidő keret, mínusz óra és erre írnak szabadságot. És lehet hajtogatni a lepedőt, kinek milyen a hátulja. Mondjuk a Fritzeknél az működik, mert a magyar túlórázik és így többet is keres. Nálunk meg elküldenek 50 embert, hogy a minimálbért + az ajánlott emelést meg tudják oldani. Rablók.
Nagyon ott van: orulunkvincent.blog.hu/2012/02/07/fabry_a_heti_nonszenszben

Én nem olvasom el a Heti Nonszenszet (ez jó, Borókai tényleg stabilan nonszenszet nyom)), mert Fábry rég kiiratkozott belőlem, nézni és hallgatni se bírom; ami tehetsége volt, azt már erodálta rég. Parti Nagynak mindenesetre a lábkörméig se ér fel. De csak erőlködjék a vonalkódig a fikusznevelde királyiban Rákay számzsonglőr alatt . Megfizetik elég rendesen a csokibajuszát.

De milyen egy züllötten szétesett feje lett ennek a Sanyának? Fél évvel fiatalabb nálam. Köszönöm, istenem, hogy nem így nézek ki - pedig ne kerestem adásonként sok-sok-sok cincogó forintocskát a Vincentben leltározott művészetemmel. Ha élne még a nagyapám, jobbanfestene 100 akárhány évesen.
Mondjuk a létszámcsökkentéssel kapcsolatban a vezetés közölte, hogy most minden területi vezető gondolkodjon el azon, hogy kit útál a legjobban a beosztottjai közül. Szó szerint 2x elmondták. És gyurcsányisták.
@a szív fészkei: Szerintem a mi 108 évesünk is jobban néz ki. :)

youtu.be/bc7MYK4Ebww
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Volt barátnőmet - sok év után futottunk össze 2-án a tüntetésen - pár hónappal nyugdíj előtt rúgták ki jól menő hetilaptól (mondván: kell a büdzséhez az ő bére is, ami ott a legkisebb volt) igaziból Orvbán nem-hájpolás miatt. Meg egy szerkesztőt is ugyanezért. Mások maradhattak, mint Katiban a gyerek...

Eléggé ez a trend.
@a szív fészkei: híres embereknek előbb-utóbb szétzüllik a feje, eccerűen az életmódban kereshető ennek a titka, hogy miért is
@Gábriel angyal: Abszolút igazad van! Azért ez ritka mák, hogy ilyen állapotban van valaki ennyi idősen! Sajna nem ez az általános pláne nem a 108 év.

És akkor itt megragadjam az alkalmat, hogy röhögés céljából újra felhívjam a figyelmet, a svéd 100 évesről szóló könyvre, tüneményes!! Kultúrális agitkánkat olvasták. :-DD
@a szív fészkei: Tudod, csak az nem trendi, hogy a munkát kevesebb emberrel kell megoldanod, mert az elküldöttek bérét nem igazán osztják szét. Nálunk is lazán megoldhatná a cég a béremeléseket létszámcsökkentés nélkül, csak akkor a tulajdonosok kevesebbet lophatnak ki. Mert ez utóbbi kitűnően műxik, ráadásul olyan szinten, hogy mindenki látja, akinek a vérén élősködnek.
@a szív fészkei: ilyen esetben nem műxik a "védett kor"? Vagy találtak más indokot, mert amit írtál az nem jogszerű a munkaviszony megszüntetéséhez. Vagy rákényszerítették a közös megegyezésre? Mert nálunk ezt csinálják, ha valakinek nem tetszik a pofája. Csak előbb elindítanak egy irtóhadjáratot ellene, aztán már örül, ha szabadul.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ha meg előadja, hogy mit tud a cégről, esetleg megpendíti, hogy olyan információk birtokában van, aminek nem örülnének, ha kapun kívülre kerülne, egyszerűen megfenyegetik, hogy kicsinálják, mondjuk ne lepődjön meg, ha esetleg kiretusálják a pofáját.
@a szív fészkei: Huh, de sajnálom, főleg, hogy nem minimálbérből kell megfinanszíroznia.
Igazán megpróbálhatná minimum egy fél évig. De hát aki többet dolgozik, az többet is keres!!!
@a szív fészkei:

Ebben sok igazság van.

Normális országban ugyanis rang tanárnak, rendőrnek vagy ápolónak lenni, és nem sajnál le senki, mert szahar melót végzel és netán közalkalmazott vagy.

Nálunk?

Közröhej, ami megy, ez szép kis mödanszié itt a Kárpátok gyűrűjében némi túlzással lassan már stricik és kurvák gyülekezetére kezd hasonlítani - már bocsánat e szóhasználat miatt.

Szakács barátom (igaz séf) 250-300e Ft körül visz haza (félszürkén), míg tanár barátaimmal gyakran kerülöm az anyagi témákat, annyira megalázónak érzem bérüket és most már egyre komolyabbá váló szivatásukat.
Szeretek jókat enni, de nem hinném, hogy egy Stroganoff-bélszín vagy egy becsületes tökfőzelék feltéttel feltétlenül és ennyivel többet érne a Thalész-tétel, vagy mondjuk Kosztolányi Esti Kornél-korszakának okításánál.

ON:

Nem szabadna ezzel ennyit foglalkozni. Borítékolható volt, hogy Orbán ma nem mond semmi lényegeset, hanem valami ügyesbe hajló retorikával kipipálja a dolgot.
Én idő hiányában nem hallottam egyetlen szavát sem (csak a reakciókat olvastam el, azokból sem mindet), mert egész egyszerűen nem érdekel, amit mond - úgyis a híveinek beszél, én meg sose voltam az.

Engem egyedül az érdekel, amit tesz - ugyanis erre vonatkozó kijelentését hallottam (ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek) és úgy éreztem majd húsz év "távoli ismeretség" után, hogy megfogadom e tanácsot - mégiscsak ő a miniszterelnök.

Szóval, felőlem egy évértékelőn fecseghet bármit, nincs jelentősége.

Amit Barroso-nak mondott/írt, az se volt kerek, így ezek után a "hazabeszédjétől" sem várok túl sokat, így nem is érdekel. Komolyan.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Tudod, újságnál számlásnak kell lenne az embernek. Talán a titkárnők nem azok. Aztán így kirakhatták,pontosan nem tudom, nem merültünk bele, csak ennyit mondott.
@a szív fészkei:

Pedig érdekes lenne tudni, hogy kényszervállalkozóként - amikor szabadúszó vagy elvileg - mivel indokolnak egy ilyet.

Lehet tudni melyik lap? Vagy inkább ne firtassam?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

A közalkalmazotti bértábla úgy szégyen ahogy van. Éhbéren tartott közalkalmazottól várjuk, hogy versenyképes tudást adjon a gyerekeinknek, hogy empatikus legyen mikor betegek vagyunk, és villámgyorsan ügyintézzen a hivatalokban.

Közben meg milliárdokat költünk mindenféle válságmenedzserek jótanácsaira most is.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Pont ezt idézte a férjem is, mikor kezdtem mesélni: Ne ara figyeljenek, amit mondok.

Igen, ma befutott szakácsnak lenni - Gordon Ramsay, Jamie Oliver meg a többi példája nyomán - rang és gazdagság. Én ismerek nagyon zseniális főző srácot - most nem keres annyit, mint amikor a Fábry producerénél volt konyhavezető - de nem nyomorog ugye.

Tanár meg?? Kreatív meló a szakácsé és negyven fokban is ott kell a fazekak mellett, nincs estéje, nehéz és felelősségteljes, de valóban nem annyival fontosabb, ahogy a pénzben most lejön egy pedagóguséhoz képest... Akik közül a pocsék, az viszont nagyon tud rongálni, jobban mint egy kalicivírusos, utána nem kézmosott szakács a kajájával...

Amit most Hoffmannal végeztet el Orvbán, az a tényleg a teljes lefejezés, mert ha azokat is cselédsorba nyomja, akik tanítanak, akkor vége. És ez a célja. De én abban bízom, hogy ha Rákosi, Kádár alatt is nagyszerű tanárok voltak - engem is nagyon jók tanítottak - talán dacból is maradnak páran és nem engedik magukat lealázni.. Na persze nem lehet ezt elvárni.

Ha olvastad Ulickaja legújabb nagyregényét, az Imagot - nagyon illik ebbee a korba (Sztálin halálától a hetvenes évekig a SZU története moszkvai kissrácok életén át) - abban is van egy csodás irodalomtanár, osztályfőnök-figura, aki elindítja a főhősöket a legkeményebb sztálinizmusban az irodalom, az igazság meg ilyesmi - sokaknak felesleges hülyeség, de még többeknek az élet értelme - felé. Nagyon szép és kemény könyv - nekem pláne az életem, hisz itt is ugyanaz volt, csak tán finomabbra hangolva - tanulságos a mára nézve is.
@Fabius: Ahol a meleg szarig most épp Rogánéknak nyaltak be múlt pénteken. Báloztak, tévéznek - jól van dolga a szintén daliás főnöknek ott.
@Fabius: Avval indokolták, nem bírja el őt tartani a rendszer. Pénzügyileg!! Amikor a Blikk mellett a legjobban fogyó lapok. Iszony nagy pénzek forognak ott annak, aki paríroz. De már mikor 300 nettók voltak ott a bulvárhínáros fizuk!

Nézd meg, kik kapták idén - szombaton volt bál Medve anyó pofáraesésével, Kiszel Tünde (ilyen márkás a celebfelhozatal)lilahabcsókságával - a Story-csillagdíjat vagy mi frászt? Várkonyi Andrea a teljesen megszabályozott hírtévés felügyelte Tények bemondója, mint legkedveltebb médiaszemélyiség. A bulvár totál benyal, még a Blikk tartja magát ettől odébb némi tényfeltárással. Látod, odarohan Orvbán is spontán csövinézést fotóztatni, mert tudja, hogy ők kritikusok néha.
@a szív fészkei:

A büszke torgyánista nem alkuszik. Ne feledjük, ő 20%-ban majdnem miniszter lett :-))

www.origo.hu/itthon/20000408omolnar.html
@a szív fészkei:

Nálam az ilyen hacacáré nulla hírértékkel bír, pedig köztudottan hírfüggő vagyok :-)

De pont ezért emlékszem Ómolnár politikai előéletére, és pont ezért nem lepődök meg rajta.
@Fabius: Ja én se lepődök meg. A Legkisebb Kisgazdán. Majd lesz nemsokára megint színes-szagos csodás húsvéti öt oldalas családi riport... Most Rogánék reklámozták magukat Ómolnárnál kisbabával, kutyával - s tuti sikerhez mégdelfint is vehetnének, bár az szegény túl értelmes egy ilyen bagázshoz.
@a szív fészkei:

Frászt. Erről majd az "orbánmentesítők" beszélnek ahogy ma is: csökkent a fizetésem basszus - 1 óra múlva - megszűnik a cégem.

Végtelenül szomorú lesz ez basszus.
@a szív fészkei:

Az ilyen faszságok zavarnának a legkevésbé, ha amúgy minden rendben lenne. De ha a csak a kudarcot igyekszünk az emberarcúsággal takargatni akkor az nagyon más tészta.
@Fabius: Érdekes ám megnézni, kiket tol előre. Mert hogy a nép szavazza ezt meg a lapjaiban - hát khmmmm... Volt kiskedvenc ugye csillagostul a Maunika is. És ezekről mind elneveznek egy-egy csillagot is. Nagypályásnak akar a kis pufi látszani: vörös szőnyeg,drága hotelben puccparádé, aztán ott az a fő szám, hogy szanaszét varrt öregasszonyok esnek-kelnek a vadiúj Donald-kacsaszájukkal felnyalva a parkettot. Röhej, na. Magyarosch. A benyaligátorsága is.
@Fabius: Pedig erről szól, nem másról. Az a címe címlapon, piros háttér előtt hogyaszogngya: "Túl vajszívű apa vagyok" Rogán Antal

Na erre varrjon Hofi gombot. Ő mondta, hogy van ilyen a hatalomért: szopok, nyalok, gombot varrok...
@a szív fészkei:

Engem tényleg nem érdekel, hogy az egyik nulla jelentőségű senki mivel tünteti ki a másik nulla jelentőségű senkit :-)

A Rogán féle negyedórás hírverésen is csak röhögök. Ugye az már kiderült rólam, hogy volt pár alkalmam más környezetben is látni ezeket az arcokat. Asszem neked mutatta a Domonyban bulicsászár Vonát, ha jól emlékszem :-)
@a szív fészkei:

Hah, a szokásos alaposság. A Ryanair-nél még nem rendelhetőek a 3 ezres jegyek, majd 12-e után lesznek azok.

Amúgy aki velük repül figyeljen nagyon a részletekre és az apróbetűre: előszeretettel húznak le a legváltozatosabb indokokkal.
@Fabius: Fabius, érdemes lenne leadnod újraírva, úgy értem, az abszurd mondatokat sorrendben idézve... esetleg mellétéve egy korábbi nyilatkozatot vagy egy tényadatot... Az ellenzékből hiányolom amúgy, hogy nem elég erőteljesen bombáz sem tényekkel, sem a finesz önellentmondásaival - annyi van belőlük, ordítóan nyilvánvalóvá lehetne talán tenni dolgokat... Köszönöm az írást, amúgy, mint annyit... Nemrég még közéleti érdeklődésű, műtétből lábadozó Anyukámnak is olvastam őket, esti mese gyanánt.. Mondjuk aludni nem aludt el, mert nevettünk sokat... Jobb napokat Mindenkinek!!
@Fabius:

Éhbér?
Egy frászt, nem úgy van az, kérem!

Mert ugye 47 ezernél azért egy tanár többet keres és pont a minap tudhattuk meg minden közgazdászok legeredetibbjétől, hogy ma kis hazánkban már 47 ezerből is meg lehet élni.

???

*****

/El nem tudom mondani, mennyire tele van a púpom mindazzal, ami ebben a csóringer országban folyik./
@a szív fészkei:

Számtalan adósságom van az irodalom terén - így Ulickaja könyveivel szemben is -, ezért köszönöm a könyvtippet.

Nekem (óriási szerencsémre) szintén zseniális tanítóim, tanáraim voltak. Elsős tanítóimnak 78-ban még a siófoki és kiliti-i cigányok (akiknek volt egy híre) is előre köszöntek az utcán, akkora respektjük volt. Embert neveltek a putriból jövő koszos kis kölkökből is - olyan szívvel és pedagógiai érzékkel tették mindezt, amit nehéz szavakba önteni.

Ez végigkísért egészen a gimi végéig (a fősuli és az egyetem már más szitu), némelyik tanáromról csak a tisztelet legmagasabb fokán tudok szólni, annyira megkérdőjelezhetetlen emberi nagyságuk.

Ma is biztosan vannak ilyen tanárok, nem kétlem, és azt sem, hogy sokkal, de sokkal rosszabb és nehezebb a helyzetük, mint elődeiknek. A világ felgyorsult, se pénz, se posztó, társadalmi megbecsülésről régen nincs szó; ellenben belerúgni szinte mindegyik kormány belerúgott a pedagógusokba.

Zakatol a vonat, csak az a baj, hogy meredek a lejtő és az alján a sínpálya is véget ér.

Ebből óriási szívás lesz, he így marad minden, ahogy most van.
@whatsoever:

Nevetni fogsz - vagy épp sírni rajta - de a hablatyhalmaz egyetlen párhuzamba állítható tényállítást tartalmazott: csökkent az államadósság. Azt gyakorlatilag tíz percen belül megcáfolta számokkal az Index.

Mamádnak mielőbbi jobbulást kívánok!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Szívesen :-)), szeretem Ulickaját, amióta megismertem - mondjuk egymás után ne olvasd a könyveit, mert átemel részeket, szereplőket innen oda és vissza, akkor már nem annyira ütős - de hatalmas tudásanyaga van és nagyon szívvel írta ezt, az érződik. A dühe is.
Nehézen elviselhető (a sztori miatt), kemény, szomorú, hosszú de gyönyörű könyv. Megéri. Szovjet enciklopédia, hatalomgyakorlás Sztálin módra: manapság nekünk nagyon tanulságos.

Lesznek ilyen tanárok, azért Kádár alatt se volt rigófütty élni és őszintén igazat tanítani. Azt nem csípték akkor sem. Fentebb beadtam Vekerdi László Tanár Úr linkjét, ami elég jól megjeleníti azt a csodát, akit alig engedtek katedrához, de ott volt mégis. És mondta, mondta, mondta, kiabálta, ha este nyolckor engedték csak, akkor akkor. És a folyosón is álltak, hogy őt hallgathassák, hiába hitték a dékániban,hogy na senki oda nem megy olyankor már.
Kis madárcsontú vékonyka pici ember volt de nem félt senkitől. Mindenki tisztelte, annyi észt én még embernél egybe nem láttam. És a világ legokosabb "én kérek elnézést, hogy vagyok"-szerénységű valakije volt. Elbert János - akit megöltek 83-ban - szintén.

Biztos vannak, lesznek általánosban, gimiben is ilyenek. Az az ulickajás figura hadirokkant volt, utána is minden vegzatúrát kibírt, de a kölyköknek akkor is átadta az irodalom imádatát, ami végig tartotta bennük a lelket halálukig.

Hát most kell előjönnie a hivatástudatnak, ami hatalmas erő és gazdagság. Tudom, hogy nem adnak parizert érte a Matchban, de olyan emléket állít egy-egy pedagógusnak, hogy azzal politikus nem vetélkedhet. Résistance a katedrán - ennek is van feelingje.

Máig emlékszem arra a történelem tanárnőnkre, aki elmondta, hogy volt igazán a XX. században. Soha nem félt. Biztos nem vetette fel a pénz, de sose öregedett meg, mindig annyira friss maradt az arca.
@a szív fészkei:

"Biztos nem vetette fel a pénz, de sose öregedett meg, mindig annyira friss maradt az arca. "

Lélekben és gondolatban volt friss, tiszta - arca csak megjelenítette mindezt
Visszatérve a minapi poszthoz: Papcsák arca ugye megvan?

Én kérek elnézést - meg is érkeztünk, erről van itt szó kérem.

Ezért nem hallgatok Orbán-szerű-színű-szagú évértékelőket, ráadásul ezek nélkül is tudom, hogy 22 éve nem ilyen lovat akartam.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Igen, megvan a kép: azóta is szégyellem magam minden róka előtt. Most épp egy nagyon szép izlandi könyvet olvasok A macskarókát Sjontól. Tényleg nem szabad azokat a jószágokat ezekkel összefüggésbe hozni!

Orvbán arca is egy tanulmány. Életében nem volt egy fénylő igaz mosolya. Csak vicsor.
@a szív fészkei:

Vicsorbán. Vigyorbán. Mindegy, de nekem nem a személye, neve, arca a lényeg. Igazából engem ez (mint Papcsák rókaképűsége) különösebben nem hat- és nem ijeszt meg.

Egyedül amiatt figyelek egy kicsit rájuk (és az mszp-s, lmp-s, meg jobbikos díszpintyekre, mert rosszul polizitálnak (és emiatt haragszom is, nem kicsit, nagyon).

A meccsen sem tűnik fel a bíró, ha észrevétlen tud maradni - azaz hagyja a csapatokat játszani és csak akkor fúj, ha valóban volt szabálytalanság. De leginkább: nem a mecss 89. percében fúj be egy előző meccsen elkövetett szabálytalanságot.
És ugye, nem is vicsorog ehhez!

Ahogyan séf barátom mondaná:
Jóéjszakács!
@Fabius: Köszönöm szépen a jókívánságot.. :)

Jogos, hogy lófütty érdemi állítás nem volt...
Igazából nem is tőled, és tőletek, blogpublicistáktól várnám, hogy SOKKAL HATÉKONYABBAN mutassák meg a fidesz álságos és rettenetes mértékben etikátlan és szakmaiatlan színeváltozásait ... Az ellenzéktől, azt hiszem, az ő dolguk lenne.
Ütősen és mindenkinek átjövően, szinte stand-up stílben talán? "Szabadságharcos a forintárfolyam, a Zeuválság a hibás" - Orvbán 2011 -> <- "Az árfolyam a kormány hibája, monnyon le!" - Navra + Orvbán 2009 ... Nagy Bandó Hanyas vagy szerkezete talán.. és minden nap publikálni, facebook-on is... Kvázi szamizdatként. Vagy nem is kvázi.
Mert a net ír ilyeneket, de struktúrásis és mennyiségi eltérés van aközött, hol és hányan olvashatják, olvassák - vagy hallgatnak helyette slágerrádiót, vagy olvasnak metropolt (pfff..) vagy csak épp próbálnak nem éhendögleni... :(

Ellenzék! LMP különösen! Olvasod a Varanust? Akkor figyeljél már fel!!! És csinálj már valamit! Te vagy a megbízott, és a kompetens, és a hívatott (?) !!!!!!

Még összeülni is képtelenek... :(((((((

Amúgy az évértékelőben a középosztály definíciója (történelmi összefüggéseiben, és a fidesz fogalomelhasználó és pillanatnyi érdekek szerint a fogalmat kisajátító használata az egész kommunikációjuk és társadalmi etikájuk rendszerszintű példája, nem is példa hanem valóságos példázat és allegória..

De ezt, "mit ad Isten, akarom mondani, hogy-hogy nem elvtársak", Te remekül meg is írtad... :)

Hadd ajánljam Pupu remek írását is, ugyanerről ( aztán húzok dolgomra :( ) :

www.pupublogja.hu/2012/02/kozeposztaly-loszart-mama.html
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): :-) Mindenki olyan arcot középkorúan/idősen pláne, amilyent megérdemel. (ezt már elsütöttem Coco Chanel aranybecsűjeként Hegedűs Zsuzsa kapcsán.

Ezeknél pláne fontos, mert a verbális kommunikációjuk merő hazugság, csak a metakommunikációjukat érdemes figyelni. az meg mindent elárul. A vicsora, vigyora, szemvillanása, testtartása, beszédsebessége, stb. emiatt fontos. Amúgy letojnám én is. De ebből lehet mindent kiolvasni, ahogy a kádáriban is.
Mindenkinek megvan a maga sara, csak a sajátot nem veszik észre!!!!!
süti beállítások módosítása