Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.07. 05:31 Fabius

Orbán oppardon korszaka jön

Címkék: gazdaság fidesz németország lázár jános

„Az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét” - mondta Berlinben Lázár János, és a felcsattanó kacagásban folytatta: "a kormány alábecsülte a nemzetközi erőtér jelentőségét és túl keveset konzultált az európai partnerekkel. " De majd most sasoljanak a németek meg egész Európa, olyan imázskampányba kezdünk a bizalom visszaszerzéséért, amiben leggyakrabban ismételt szavunk az oppardon lesz!Kérdés, hogy mennyire fog ez még érdekelni bárkit. Lázár szerint ismét meg kell nyerni a német üzleti szférát magunknak, mert a jelenlétük számunkra egyenesen "létkérdés". Ebben speciel igaza van, az tartozik más lapra, hogy mekkora hitele van még egy olyan kormánynak, akinek véleménye máról holnapra, és ekkora mértékben képes megváltozni? Miért higgyen a német befektető Lázár Jánosnak, ha a frakciója - és a kormánya - habozás nélkül szavazza meg a magántulajdon szentségét semmibe vevő törvényeket is? Miért higgyen Orbánnak a színeváltozásait követni képtelen Unió vagy Németország? Mikor pontosan tudják, hogy a reggeli nem az délelőtti talán és délutáni igen után simán lehet esti talán újra Viktorunknál.De legyünk konstruktívak, ha már géniuszaink eljutottak a Nagy Felismerésig, hogy a német gazdaság szereplői nélkül bizony felkopik az állunk. Nézzük meg melyik irányból volna célszerű elkezdeni a törleszkedést, a konstruktív magatartást. A leggazdagabb németek listáját Karl Albecht uralja évek óta, és a negyedik helyen is öccsének örökösei szerepelnek. Az Albrecht család 40 milliárd dolláros vagyona nagyjából másfélszer annyi, mint amekkora védőhálót/hitelt az IMF-től kérünk. Karl Albrecht úgy tizenkettedik a Forbes leggazdagabbjainak listáján, hogy mögötte a Google sikerember Larry Page huszonnegyedik, Soros György negyvenhatodik, és a faszbúk fiú Zuckerberg ötvenkettedik. Ez az ember (és öccsének örökösei) a válságadóval sarcolt Aldi hálózat feje. Szerintem nem magában a válságadót kivető kormányban lehetnek csalódottak, hanem a kivételezés fájhat: nem egyforma szabályok szerint sarcolják őket a legkedvencebb üzletlánc CBA-val. (2010. évi XCIV. törvény 5.§ a pont) De ide tartozik a 2009-ben még a német toplista negyedik helyén tanyázó Dieter Scwartz által tulajdonolt Lidl hálózat is ugyanezért. Tudom, rohaggyon meg az összes multi, éljenek a gój motorosok meg az ítéletidő kampány, csak akkor hogy is leszünk ezzel a bizalom visszaszerzéssel?

De van német befektető aki ennél is rosszabbul járt. A T. Csoport tulajdonos Deutsche Telekom nem úszta meg egyszerű válságadóztatással, pártunk és kormányunk az államosítás hevében mondott nekik einstandot is. A nemzeti mobilfizetési rendszer Láng Zsolt szerint megfogalmazott kivitelezése szimpla ügyfélkör és szolgáltatás lenyúlás, de ezúttal sem érték be kevéssel: a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat működtetését is elvették az eddig üzemeltető T-System csoporttól, ezek bukták a beruházást és nézhetik, ahogy a mindig mutyicégnek számító MVM frissen erre a célra alapított leánykája (NISZ Zrt) kieszi a sajtot a szájukból.

Mit tehetne a kormány? Először is megkérhetné Lázár Jánost, hogy a Deutsche Telekom tulajdonában lévő, egyik piacvezető hírportálról alkotott véleményét vizsgálja felül. Az Origó lehazugozása a tények puszta közlése után nem csak végtelenül szánalmas, hanem borzalmasan röhejes is. Ahogy az ideges tikkelést okozó, nyilvánosságra hozott Barroso levél utáni cirkusz is az volt. Az a jó politikus, aki képes megváltoztatni a véleményét - mondta a Vásárhelyi Szupermacsó, és remélem komolyan gondolja akkor is, ha neki magának lesz olyan kínos, mintha Ákosnak kéne Uhrin Benedekkel duettet énekelni Viktor szülinapján, és az aktuális zuhanyfüggönyből fellépőruhát eszkábált Medveciki Ilonával ő táncolná rá a nyitótáncot.

Ezekkel lehetne kezdeni a rendbetételt, már ha valóban akarunk még a német gazdaságtól valamit. Ha tényleg lépünk akkor Orbán számára kilátás nyílhat Merkel válla fölött a naszádkorlátnál a jövőképre.

De ha az az elképzelés, hogy majd kis mismásolás után összeborulunk, hogyaszongya igyunk egy kupica házit, úgyis jövedéki adómentes, oszt' szarjunk a múltra és tekintsünk a jövőbe meg a bankszámlátokra bizakodva minden változtatás nélkül, az biztosan nem fog menni.
Link

386 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr24074192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelő elé 2012.02.07. 08:48:15

A Kedves Vezető ma tartja szokásos évértékelőjét. Kérdezhetném, hogy minek, hisz úgyis tudja mindenki mit fog mondani. Emútnyócévezik egy kicsit, elmondja milyen katasztrofális helyzetet örökölt, majd rátér arra, hogyan mentette meg az országot és végü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: milyen munek van?

közösülési? azt basszák meg...ezek szakemberek és szakmunkát akarnak szakfizuért, mert ezek szak adót fizetnek

a lömpöpö már ragacsos? most tapadnak mert van mihez de ha nekik kellett volna valamit összebarkácsolni akkor még a bugyiguminál tartanánk meg a zsírpapírnál de hogy hogyan lesz belőle papírsárkány és hogyan eregetjük ahhoz már ötödik diploma kell a jogon, kizsdogdorival és desszertációval csokipuddingtejszínhabbal leborítva

a kurva anyjukat
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Most mondta a vezírünk, hogy a 47 k visszaadja a munka értékét. Mert sokkal több, mint a 28k.
@Rodeo36: Igen, a Bociboci az hungarikusm klasszikus kincs! Én kérek elnézést. De nem is azt mondta!!! A sápadt lepkefingot ragozta sikerré, ill. amit ő eregetett metánban az Eu és mindenki orra alá, azt tagadta el. Mint mindig legtöbbször, igazad van. :-))
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: FÉL AZ Ő ÉDES LEFIZETETT NÉPÉTŐL IS. Igen kiabálva lehet ezt mondani, mert ez már mindennek az alja.
@a szív fészkei:
ez tipikusch ideje a fametszésnek, szőlő metszésnek, az erdőkben is ilyen adjusztálják meg a fákat de ahhoz szakember kell tudni mit vág és mit soha...persze fideszéknél nem számít van annyi fasz szerte széjjel egy kettőt tévedésből lenyiszálnak még lóg tovább néhány...petyhüdten mert fel nem állna vér az nincs csak a paradicsomvalagukban hogy tovább tudjanak ülni a parlamenti homokozóban gombnyomogatás közben hogy nőnének oda örökre gyökerekkel és fingani is csak akkor tudjanak ha ütvefúróval kivésik a likat...ribanc egy banda persze a rosszfajtából
@Rodeo36:
"a kurva anyjukat"

Hát én csak ennyit értettem az egészből, de ezzel maximálisan egyetértek... :)
@Fabius: Írtam, nekik a TEK-esek okoztak tán kis pettingelős örömet duma előtt. Avval elvoltak.
@Habakuk999: dörvénybe kő' hoznyi, hogy parlamenti munek csak társadalmi munek alapon ingyen és bérmentve akinek nincs szakmája vagy egyéb bevétele kaphat segélyt vagy 47000-et elszámolásra, számla ellenében amiben kaja pia közlekedés nyista...utána dumcsizunk ki akar majd nyeríteni a jaffásoknak a többiek is a választókörzetük tartsa el mindegyiket 47000-ből közadakozásból és ha nem csinálja akkor el lehessen zavarni a halál faszára...akkor lenne kapaszkodás a kislapátért...nem mint lézer és a többi aki budapestiként 1.4 millás lakhatási támogatást vesz fel és ki is fizetik mert kijafasztérdekel nem az ő pénze
@Gábriel angyal: Sliccéket is zaklatják, olvastam. :-DD Adjanak nekik enni a vadgazdálkodók, oszt akkor nem lesznek éhesek, nem jönnek be a fagy miatt kaját keresni. Ja, jött már le vaddisznó a Melinda úton, szembetalálkozott a lányomékkal aztén mindenki ment a dolgára. Nagy dolog, ők voltak ott előbb, az ember települt rá az ő territóriumára.

Egy vadkannal megbeszélnék némi zrinyís emléktúrát. :-D

Nem kéne kiárulni az egész hegyet.
@Rodeo36: jah, így is lehet mondani, de a vége a lényeg :D úgy ahogy levette @Cartman (ex Cartman): ;)
Szerintem az a csuti tapló akiről a cikk indul, változtasson nevet.Mondjuk nokedli-ra.Ha ez megvalósulna, a nokedlinak nem ismervén az őseit, nyugodtan qrvaanyázhatnánk, és a valós ídös szüléje sem csuklana folyamatosan
@Rodeo36: Tegnap magyarázta valamelyik faszkalap, csak azért veszi fel a lakhatási támogatást, mert fel kell újítani a pesti kéglit.
Parlamenttől való távolság 30 km-en belül.
@a szív fészkei: hehe, nem csak az a Zrinyi volt a buliban, és tényleg hagyományozhatnának skiccnél, és vityánál ;)
@Cartman (ex Cartman): Rokon fia kinősült a boldogtalan, minket leigázni se akaró tunya Svájcba, ott is Zürichbe. A srác BKF-et végzett, majd egy nagyszámú női lapnál lett újságíró, több nyelven tud, mert gyerekkorában a szülei diplomataként járták a világot.

Most ezerrel kapar harminc valahány évesen tanárnak tanulva, hogy kapjon ott állást gimiben. Mert ott az jó állásnak számít.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Adok a drága kis malackának gugli-térképet, nehogy eltévedjen!
Büdös görény orbánviktor mikor mert utoljára az utca emberei elé lépni?
Március 15-én, de akkor is úgy, hogy többszáz diákot rakatott maga elé golyófogónak.
@Habakuk999: L`Oreál emberek: mert ők megérdemlik. Mert nekik jár. De mindegyik párttól van ilyen. www.femina.hu/hirhatter/lakhatasi_tamogatas_kepviselok_2012
@a szív fészkei: Minden okot keményen előállított. Meg aztán ugye fizu idő van, sokan szívesen átvennék vele, hogy ők hogy értékelik orbán elmúlt egy éves munkáját. Az nem szép szó lenne.
@Habakuk999:
naugye jobb helyeken a ZÁFÁT nem is számlázzák eleve egy fölösleges számszaki/számviteli tevékenység és az adóhivatal ellenőriz quarterly vagy yearly hahahaha

és hogy összehasonlítsd a hungárikummal:

NATIONAL MORTGAGE RATES
Term Posted
Rates* Best
Rates*
6 Months 4.45% 4.40%
1 Year 3.50% 2.75%
2 Years 3.55% 2.99%
3 Years 4.05% 2.89%
4 Years 4.80% 2.99%
5 Years 5.29% 3.29%
7 Years 6.35% 3.99%
10 Years 6.75% 4.45%
Variable Rate 2.90%
Prime Rate ** 3.00%
* last updated: Jan 17, 2012
Ez érdekes!

BKV vezérig: egy esetleges sztrájk nem jelent problémát, mert az új törvényi szabályozás csak 34.4 %-os leállást engedélyez.

El kell kezdeni Dickens-t (Dickens év van) olvasni, az ő idejében lehettek utoljára ilyen jogok.
@Habakuk999: Hihetetlen milyen érzéketlen, gonosz, cinikus szarháziakat sikerült a nyakunkra ültetni. Képtelen vagyok felfogni, hogy lehet valaki ekkora seggfej, szarházi, harácsoló, strici. Hogy finom legyek és nőies.
@Habakuk999: ez sem semmi:

Tüntettek a BKV-sok, márciusi sztrájk lehet
A lojalitásnak is van határa, a vezérigazgató szerint ha pisztolyt fognak a fejéhez, akkor se tud mit tenni
@Habakuk999: alapesetben minek van lakhatási támogatás? ha a hajléktalant kibasszák akkor ez meg béreljen albérletet a nyóckerben és járjon a 38-as villanyossal a nemzetiig (bocs már nem ott van csak a blaha lujzika) na addig és onnan akár be is sétálhat ha már a békamenetben akkorát gyalogoltak?
@Rodeo36:
Én föl nem veszek hitelt, próbálom átvészelni ezt az időszakot.
Nem is jutunk sehova.:(
@házelnök: mint anno Andropov elé a gyermekkórust, mégis kilőtték, ott vannak még céllövők hunniában már csak nyilazni tudnak de azt is fonnyadtan hahahahaha sohasem lesz cimlapos gyászhír ilyen módon, pedig hogy várom ...én is
@Rodeo36:
Egy másik azzal védekezett bele a kamerába, hogy ő legalább faszányosan bevallotta, bezzeg a többi bunkó mind ráíratta a közeli rokonságra.

Bassza meg egy parlamenti képviselő azért csal, mert a többi jobban csal.

És beállnak a munkát, kenyeret táblák alá.
@Habakuk999: in libsi places the bank offers line of credit 50000 USD or Cdn for 3.5% yearly for 5 to 10 years and it is just for a small business even a private person who has a good credit record and needs it for renovation and others to be tax free or 100% tax return on greening the house or apartment
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Gondolom, a hallgatósága fizuja függ tőle és emiatt stabilan nem lefelé megy.

Én is értékelem saját magam a beszéde alatt főtt csipetkés bablevesem: kurvajó, most nem azért... Ahogy autentikus forrás mondja a Micimackóban, ez tény, tény, tény, nemcsak kósza vélemény. Ja és megnézheti magát TEK nélkül is, aki mást mer mondani amúgy... :-DD
@Habakuk999:

azért ez legyen hashajtó a választó pó'gárnak!!!

képviselőt nem választunk addig, amíg nem tuggyuk ki is az és hogyan lehet kordában tartani...azaz 10 perc alatt egy lakógyűlési határozattal visszahívni és azonnal feljelenteni bűnvádra, kibaszni a közéletből életre szólóan vagy meghunyászkodnak vagy nem lesz semmilyen ren'cer...

tanulni tanulni tanulni mondta Lenin és milyen igaza van, a hülye ember a saját kárán tanul

most itt a lecke...szerintem a kandomblém műxik a minden bölcsesség istene csinálja és az rettenetes...

meg kell tanulnotok vagy elpusztultok vagy demokrácia és szabadság azaz libsiség vagy halál nem ad választást de nem sieti el...van ideje az örökkévalóság nektek ugye ez nem áll???? holnap jó lesz? döntsetek
@Habakuk999:

azt néznék meg amikor én sztrájkolok, először is nem kérek engedélyt, másodszor bejelentem, hogy most kezdődik és 100 % azután dumcsizunk a tekesek (töketlen egy ribanc banda) beülnek metrót meg buszot és villanyost vezetni meg jegyet kezelni az Örsön? na az lesz a móka és vidámság és lehet nekik beszólni, hogy görbe a nyakkendőd jozsi
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Mert harácsol és csak arra figyel. Ha érzékeny, empatikus lelke lenne, nem ő lenne Orvbán.
@Rodeo36: Na jó, de ne rajtunk vágjon nagyobbat a kandombléd! Ez életünk enélkül is lassan elviselhetetlen, az okot is ki lehetne már pöckölni valamelyik istennek!

Vagy hány halállal lennének elégedettek, hogy segítsenek? Tényleg kell a vér?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ehhez az időhöz (ami ki tudja, miért, de mindenkinek rögtön beugrik mostanában) fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/405489_276305492434759_146594382072538_705370_349915019_n.jpg

FB-ról van, hozzá a szöveg: "Ordinary people. The courage to say no.

The photo was taken in Hamburg in 1936, during the celebrations for the launch of a ship. In the crowed, one person refuses to raise his arm to give the Nazi salute. The man was August Landmesser. He had already been in trouble with the authorities, having been sentenced to two years hard labour for marrying a Jewish woman.
We know little else about August Landmesser, except that he had two children. By pure chance, one of his children recognized her father in this photo when it was published in a German newspaper in 1991. How proud she must have been in that moment."
@a szív fészkei: hagytam volna, hogy húzzák ki a 3 tonnás járgányaikat /nem elírás volt a súlya?/, ha ennyi eszük volt! Kivagyiság - minimum kivonulási és mentési ktg-et fizetni, személyzet bérével együtt!
@a szív fészkei:

vigyázz -az élet szép neked magyarázzam "A Néma Levente"- nem lesz egyetléen felesleges halál sem!!! csak a bűnös lesz félreállítva és hogy hová és hogyan azt menetközben az aki erről dönt tényleg eldönti...emlékezz én láttam, megjelent nekem aki megérdemelte akkor amikor már nem várta mert azt hitte sikerült neki és mit ad 'sten? ott hever egy maradék lény a tengerparton a nedves homokban a tarisznyarákok szaladgálnak ki s be belőle és furcsán néz az üres szemüregeivel...majd napokkal később megtudtam máshonnan, hogy: "tudd, megtaláltuk, már el is van hantolva"

nem kell félned senkinek sem kell félnie de aki a tekeket rakja maga köré az hiába teszi a tek teketlen ehhez.... ez a bölcsesség és az egészség főleg a mentális egészség leghatalmasabb ura vakító hófehérben, mint a téli hó!!!! öltözik, és nincs ellenfele és sohasem mondja meg, elég ha a"fia" kéri, hogy mi legyen a többire senki másnak nincs hatása... időt sem sejtet, de olyan gyors tud lenni mint a villám
@orbánmentesítő: szuper fizu, mit ne mondjak?! Jól tévedek, hogy Lézerországban laksz? Pfff, te szegény. Én már elmenekültem volna onnan. :)

Egy nyelvet jó, ha beszél az ember, kettőt (az anyanyelvén kívül) már kevesen, nekem is össze kellene szednem a hátsómat egy kis németre, de ANNYIRA türelmetlen vagyok magammal, holnapra már úgy szeretnék beszélni a választott másik nyelven, mint angolul... :D:D:D:D jó, tudom, nem lehet, de akkor is. :)
@Fabius: vagy pont jól fogalmazott, a többi sz@rt se ért! Ennek is minden mondatát kapásból lehet cáfolni.
@anyósnyelv: néha több Humwee-je válogatja, van olyan is amelyik úszékony....hagyni kell ezek a rohadtak olyan nagypofájúak, hadd mentsék ki saját magukat úszva, kúszva vagy Búvár Kund-ként a Humwee-k meg hát majd kihúzzák közröhej tárgyaként, a nagy szörnyek amikkel a gyalogoskat ugráltatják a zebrán elsűllyedtek és rozsdásodnak a pontyok között...hahahahaha... van biztosításuk? na az fizesse és emeljék meg a biztosításukat 10x-sére
@Dr. Kismac Ph.D: ha jól csinálod -mint én- akkor nyelvenként 6 hónap napi 14 óra élő beszéddel és tutorral

felsőfokú TOEFL vagy annak megfelelő én anno a Rigóban excellent-re vizsgáztam és megállta a helyét az eredeti országban is

"dolgozni dolgozni dolgozni": Rodeo36, hahahahahaha

hahahahahaha
@a szív fészkei: a kilátszó bőrfelületeket be kell kenni valami zsiradékkal a fölösleges párolgást megakadályozandó, a szemeket valami spec szemüveggel elzárni a szabad levegőtől mert fájni kezdenek és sok más baj is lehet, a végtagok vérkeringéséhez laza és meleg, száraz lábbeliket és kesztyűket használni, egy kupica életet ad -porto rico rum- de kettő halálos lehet!!!! és jól kell enni ilyenkor vannak a zsírosabb falatok ajánlva, emlékezz az eszkimók fókazsírt esznek...vigyázni kell mennyi hideg levegőt lélegzel be egy sálon át jobb...
@Rodeo36: h én ilyen rumot mostanában nem láttam, most meg fogok fagyni?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

hahahaha csinálj grogot: jamaicai vagy porto rico-i rum, vörösbor 1-1 dc, fahéj, barna cukor 1 ilvapálinka 1 dl összekeverni és felmelegíteni zárt edényben hogy ne párologjon és amikor tea meleg felhajtani egyben...ettől felizik benned amit sohasem gondoltál, hogy van neked hahahahahah
@Rodeo36: the grammar errors are made by the blog engine LOL
@Rodeo36: köszi, akkor holnap reggel munkába menet előtt kipróbálom.. ja, holnap után, mert akkor nem dolgozik a munkavédelmisünk
@Habakuk999: na azért egy ilyen százalékos leállás jó nagy galibát tudna okozni..
Hétfőn csak 20 percet késett a munkába járós helyközi buszunk és az is elég necces volt, mondjuk a sulisoknak nem, de 40-50-en munkába mentünk,jobb helyeken a késést le kell dolgozni. Nálunk percre ellenőrzik a benntartózkodást
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: úgy volna stílszerű, ha egy hatalmas transzparenssel fogadnák őket: „akinek nincs semmije, az annyit is ér”
@Dr. Kismac Ph.D: Nem dehogyis. Hová gondolsz? Ez egyenesen előny. :)
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

nálatok ez nincs? hírdetés HR Block ezek basszák át a zembert elsinkófálva az adómegtakarításaitokat hahahaha
hogy szól: sebészeti műtő, ürge a műtőasztalon és a consilium érkezik rémülten nézik mikor felemeli a sebész a lepedőt és figyeli a hátsóját, diagnózis: "taxpain" azaz painintheass...mindenki gondoljon amit akar
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: A Tóbiás értekezett Kálmán Olgával. Az utolsó mondata érdekes volt: Döntsék el az emberek, hogy kinek hisznek - a saját pénztárcájuknak, vagy az igen tisztelt felolvasónak.

Amúgy az a mai alakítása gyanúsan visszafogott volt, inni fogjuk még ennek a levét, ennek a nagy pálfordulásnak - kamatostul. Most amikor ekkora szarban van az ország, milyen szépen lehet kifelé és befelé is nyalni, már aki beveszi
Orbán páholyinas szerint 2010-ben még nem érte meg dolgozni, ma már igen. Ezért - állítása szerint - 206 ezer embert vissza is rendel dolgozni idén. Most már nincs egymilliós csodaszámokkal való dobálózás, eltűnt a nagy szavak lendülete. "Elmúlt 8 évezés" annál inkább van. 2010-ben még "hónapról hónapra élés" volt, de Orbán azt sugallja, hogy már nincs. Az adójóváírás kivezetésével? Költői kérdés. Orbán szerint az adósrabszolgaság is felszámolás alatt van, és ebben nagy szerepe van az általuk bevezetett végtörlesztési lehetőségnek. Igaz ugyan, hogy a végtörlesztés a tehetőseknek kedvezett, de a miniszterelnököt már évtizedek óta nem izgatja a valóság.

Cinikusan megjegyezte azt is, hogy a magyarok kiszolgáltatottságán jópáran meggazdagodtak. Azt viszont elfelejtette hozzátenni, hogy a népnyomorító rendszernek ő az egyik legnagyobb haszonélvezője. Agymosott, minden ostobaságra tapsoló közönsége könnyes szemmel nézte a páholyinas Orbán magánszámát.
A kormányfő magát politikai harcosként írta le. Saját dicshimnuszát is elzengte azzal, hogy felelevenítette az utóbbi idők nagy szembenállásait. Büszkén említette a bankadót, a válságadókat és a végtörlesztést, azt mutatva, hogy ő bizony szembeszállt a nemzetközi pénzvilággal és a multinacionális cégekkel. Több sebből vérzik ez a történet, hiszen tudjuk jól, hogy Soros György, a világ legfőbb pénzügyi spekulánsa fínanszírozta a páholyinas Orbán tanulmányait és fideszének építését a kezdetekkor. Egy kutya moroghat a gazdájára, de ha tényleg meg is harapja, akkor felmerülhet az eb elaltatása, de Itt ez nem állt fent soha. A "nagy harcos" legutóbb a Nemzetközi Valutaalap nagysága előtt borult le, és ma már tudjuk azt is, hogy az IMF követelni fogja a válságadók és a bankadó kivezetését. A végtörlesztés pedig - mint már említettük - a tehetőseknek szólt. Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy Orbán, a "politikai harcos" hősi mítosza pillanatok alatt ledőlt, ráadásul még életében.
@Gábriel angyal: Mikor volt politikai hős? És kinek?? Csepűrágó.
@Rodeo36: Tudom, kösz! Erről - tápláló, stb. - szól a bablevesem!! :-) Na meg nagyon nem is megyek sehová, ha nem muszáj.

De remélem túl éli az ország ezt. ( akire ráférne ki meditálás a fagyban, az meg sajna a legjobban fűtött helyen terpeszkedik.)
@Rodeo36: hát az adómegtakarításaink, meg amiket levonnak.. ahol dolgozom, ott 15 évvel ezelőtt 330 Ft-os órabért kaptak a munkások, tavaly 550-et. 15 évvel ezelőtt többet vittek haza tisztán.Haha, meg a mai szent beszéd.. aki többet dolgozik, az többet keres. Próbálnád azt mondani, hogy maradsz túlórázni, hogy többet keressél. 8 óra meló, aztán kuss haza, 3 havi munkaidő keret van, amit úgy osztanak, hogy ne legyen túlóra, inkább úgy szervezik, hogy ne legyen meg a kötelező munkaidő keret, mínusz óra és erre írnak szabadságot. És lehet hajtogatni a lepedőt, kinek milyen a hátulja. Mondjuk a Fritzeknél az működik, mert a magyar túlórázik és így többet is keres. Nálunk meg elküldenek 50 embert, hogy a minimálbért + az ajánlott emelést meg tudják oldani. Rablók.
Nagyon ott van: orulunkvincent.blog.hu/2012/02/07/fabry_a_heti_nonszenszben

Én nem olvasom el a Heti Nonszenszet (ez jó, Borókai tényleg stabilan nonszenszet nyom)), mert Fábry rég kiiratkozott belőlem, nézni és hallgatni se bírom; ami tehetsége volt, azt már erodálta rég. Parti Nagynak mindenesetre a lábkörméig se ér fel. De csak erőlködjék a vonalkódig a fikusznevelde királyiban Rákay számzsonglőr alatt . Megfizetik elég rendesen a csokibajuszát.

De milyen egy züllötten szétesett feje lett ennek a Sanyának? Fél évvel fiatalabb nálam. Köszönöm, istenem, hogy nem így nézek ki - pedig ne kerestem adásonként sok-sok-sok cincogó forintocskát a Vincentben leltározott művészetemmel. Ha élne még a nagyapám, jobbanfestene 100 akárhány évesen.
Mondjuk a létszámcsökkentéssel kapcsolatban a vezetés közölte, hogy most minden területi vezető gondolkodjon el azon, hogy kit útál a legjobban a beosztottjai közül. Szó szerint 2x elmondták. És gyurcsányisták.
@a szív fészkei: Szerintem a mi 108 évesünk is jobban néz ki. :)

youtu.be/bc7MYK4Ebww
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Volt barátnőmet - sok év után futottunk össze 2-án a tüntetésen - pár hónappal nyugdíj előtt rúgták ki jól menő hetilaptól (mondván: kell a büdzséhez az ő bére is, ami ott a legkisebb volt) igaziból Orvbán nem-hájpolás miatt. Meg egy szerkesztőt is ugyanezért. Mások maradhattak, mint Katiban a gyerek...

Eléggé ez a trend.
@a szív fészkei: híres embereknek előbb-utóbb szétzüllik a feje, eccerűen az életmódban kereshető ennek a titka, hogy miért is
@Gábriel angyal: Abszolút igazad van! Azért ez ritka mák, hogy ilyen állapotban van valaki ennyi idősen! Sajna nem ez az általános pláne nem a 108 év.

És akkor itt megragadjam az alkalmat, hogy röhögés céljából újra felhívjam a figyelmet, a svéd 100 évesről szóló könyvre, tüneményes!! Kultúrális agitkánkat olvasták. :-DD
@a szív fészkei: Tudod, csak az nem trendi, hogy a munkát kevesebb emberrel kell megoldanod, mert az elküldöttek bérét nem igazán osztják szét. Nálunk is lazán megoldhatná a cég a béremeléseket létszámcsökkentés nélkül, csak akkor a tulajdonosok kevesebbet lophatnak ki. Mert ez utóbbi kitűnően műxik, ráadásul olyan szinten, hogy mindenki látja, akinek a vérén élősködnek.
@a szív fészkei: ilyen esetben nem műxik a "védett kor"? Vagy találtak más indokot, mert amit írtál az nem jogszerű a munkaviszony megszüntetéséhez. Vagy rákényszerítették a közös megegyezésre? Mert nálunk ezt csinálják, ha valakinek nem tetszik a pofája. Csak előbb elindítanak egy irtóhadjáratot ellene, aztán már örül, ha szabadul.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ha meg előadja, hogy mit tud a cégről, esetleg megpendíti, hogy olyan információk birtokában van, aminek nem örülnének, ha kapun kívülre kerülne, egyszerűen megfenyegetik, hogy kicsinálják, mondjuk ne lepődjön meg, ha esetleg kiretusálják a pofáját.
@a szív fészkei: Huh, de sajnálom, főleg, hogy nem minimálbérből kell megfinanszíroznia.
Igazán megpróbálhatná minimum egy fél évig. De hát aki többet dolgozik, az többet is keres!!!
@a szív fészkei:

Ebben sok igazság van.

Normális országban ugyanis rang tanárnak, rendőrnek vagy ápolónak lenni, és nem sajnál le senki, mert szahar melót végzel és netán közalkalmazott vagy.

Nálunk?

Közröhej, ami megy, ez szép kis mödanszié itt a Kárpátok gyűrűjében némi túlzással lassan már stricik és kurvák gyülekezetére kezd hasonlítani - már bocsánat e szóhasználat miatt.

Szakács barátom (igaz séf) 250-300e Ft körül visz haza (félszürkén), míg tanár barátaimmal gyakran kerülöm az anyagi témákat, annyira megalázónak érzem bérüket és most már egyre komolyabbá váló szivatásukat.
Szeretek jókat enni, de nem hinném, hogy egy Stroganoff-bélszín vagy egy becsületes tökfőzelék feltéttel feltétlenül és ennyivel többet érne a Thalész-tétel, vagy mondjuk Kosztolányi Esti Kornél-korszakának okításánál.

ON:

Nem szabadna ezzel ennyit foglalkozni. Borítékolható volt, hogy Orbán ma nem mond semmi lényegeset, hanem valami ügyesbe hajló retorikával kipipálja a dolgot.
Én idő hiányában nem hallottam egyetlen szavát sem (csak a reakciókat olvastam el, azokból sem mindet), mert egész egyszerűen nem érdekel, amit mond - úgyis a híveinek beszél, én meg sose voltam az.

Engem egyedül az érdekel, amit tesz - ugyanis erre vonatkozó kijelentését hallottam (ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek) és úgy éreztem majd húsz év "távoli ismeretség" után, hogy megfogadom e tanácsot - mégiscsak ő a miniszterelnök.

Szóval, felőlem egy évértékelőn fecseghet bármit, nincs jelentősége.

Amit Barroso-nak mondott/írt, az se volt kerek, így ezek után a "hazabeszédjétől" sem várok túl sokat, így nem is érdekel. Komolyan.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Tudod, újságnál számlásnak kell lenne az embernek. Talán a titkárnők nem azok. Aztán így kirakhatták,pontosan nem tudom, nem merültünk bele, csak ennyit mondott.
@a szív fészkei:

Pedig érdekes lenne tudni, hogy kényszervállalkozóként - amikor szabadúszó vagy elvileg - mivel indokolnak egy ilyet.

Lehet tudni melyik lap? Vagy inkább ne firtassam?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

A közalkalmazotti bértábla úgy szégyen ahogy van. Éhbéren tartott közalkalmazottól várjuk, hogy versenyképes tudást adjon a gyerekeinknek, hogy empatikus legyen mikor betegek vagyunk, és villámgyorsan ügyintézzen a hivatalokban.

Közben meg milliárdokat költünk mindenféle válságmenedzserek jótanácsaira most is.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Pont ezt idézte a férjem is, mikor kezdtem mesélni: Ne ara figyeljenek, amit mondok.

Igen, ma befutott szakácsnak lenni - Gordon Ramsay, Jamie Oliver meg a többi példája nyomán - rang és gazdagság. Én ismerek nagyon zseniális főző srácot - most nem keres annyit, mint amikor a Fábry producerénél volt konyhavezető - de nem nyomorog ugye.

Tanár meg?? Kreatív meló a szakácsé és negyven fokban is ott kell a fazekak mellett, nincs estéje, nehéz és felelősségteljes, de valóban nem annyival fontosabb, ahogy a pénzben most lejön egy pedagóguséhoz képest... Akik közül a pocsék, az viszont nagyon tud rongálni, jobban mint egy kalicivírusos, utána nem kézmosott szakács a kajájával...

Amit most Hoffmannal végeztet el Orvbán, az a tényleg a teljes lefejezés, mert ha azokat is cselédsorba nyomja, akik tanítanak, akkor vége. És ez a célja. De én abban bízom, hogy ha Rákosi, Kádár alatt is nagyszerű tanárok voltak - engem is nagyon jók tanítottak - talán dacból is maradnak páran és nem engedik magukat lealázni.. Na persze nem lehet ezt elvárni.

Ha olvastad Ulickaja legújabb nagyregényét, az Imagot - nagyon illik ebbee a korba (Sztálin halálától a hetvenes évekig a SZU története moszkvai kissrácok életén át) - abban is van egy csodás irodalomtanár, osztályfőnök-figura, aki elindítja a főhősöket a legkeményebb sztálinizmusban az irodalom, az igazság meg ilyesmi - sokaknak felesleges hülyeség, de még többeknek az élet értelme - felé. Nagyon szép és kemény könyv - nekem pláne az életem, hisz itt is ugyanaz volt, csak tán finomabbra hangolva - tanulságos a mára nézve is.
@Fabius: Ahol a meleg szarig most épp Rogánéknak nyaltak be múlt pénteken. Báloztak, tévéznek - jól van dolga a szintén daliás főnöknek ott.
@Fabius: Avval indokolták, nem bírja el őt tartani a rendszer. Pénzügyileg!! Amikor a Blikk mellett a legjobban fogyó lapok. Iszony nagy pénzek forognak ott annak, aki paríroz. De már mikor 300 nettók voltak ott a bulvárhínáros fizuk!

Nézd meg, kik kapták idén - szombaton volt bál Medve anyó pofáraesésével, Kiszel Tünde (ilyen márkás a celebfelhozatal)lilahabcsókságával - a Story-csillagdíjat vagy mi frászt? Várkonyi Andrea a teljesen megszabályozott hírtévés felügyelte Tények bemondója, mint legkedveltebb médiaszemélyiség. A bulvár totál benyal, még a Blikk tartja magát ettől odébb némi tényfeltárással. Látod, odarohan Orvbán is spontán csövinézést fotóztatni, mert tudja, hogy ők kritikusok néha.
@a szív fészkei:

A büszke torgyánista nem alkuszik. Ne feledjük, ő 20%-ban majdnem miniszter lett :-))

www.origo.hu/itthon/20000408omolnar.html
@a szív fészkei:

Nálam az ilyen hacacáré nulla hírértékkel bír, pedig köztudottan hírfüggő vagyok :-)

De pont ezért emlékszem Ómolnár politikai előéletére, és pont ezért nem lepődök meg rajta.
@Fabius: Ja én se lepődök meg. A Legkisebb Kisgazdán. Majd lesz nemsokára megint színes-szagos csodás húsvéti öt oldalas családi riport... Most Rogánék reklámozták magukat Ómolnárnál kisbabával, kutyával - s tuti sikerhez mégdelfint is vehetnének, bár az szegény túl értelmes egy ilyen bagázshoz.
@a szív fészkei:

Frászt. Erről majd az "orbánmentesítők" beszélnek ahogy ma is: csökkent a fizetésem basszus - 1 óra múlva - megszűnik a cégem.

Végtelenül szomorú lesz ez basszus.
@a szív fészkei:

Az ilyen faszságok zavarnának a legkevésbé, ha amúgy minden rendben lenne. De ha a csak a kudarcot igyekszünk az emberarcúsággal takargatni akkor az nagyon más tészta.
@Fabius: Érdekes ám megnézni, kiket tol előre. Mert hogy a nép szavazza ezt meg a lapjaiban - hát khmmmm... Volt kiskedvenc ugye csillagostul a Maunika is. És ezekről mind elneveznek egy-egy csillagot is. Nagypályásnak akar a kis pufi látszani: vörös szőnyeg,drága hotelben puccparádé, aztán ott az a fő szám, hogy szanaszét varrt öregasszonyok esnek-kelnek a vadiúj Donald-kacsaszájukkal felnyalva a parkettot. Röhej, na. Magyarosch. A benyaligátorsága is.
@Fabius: Pedig erről szól, nem másról. Az a címe címlapon, piros háttér előtt hogyaszogngya: "Túl vajszívű apa vagyok" Rogán Antal

Na erre varrjon Hofi gombot. Ő mondta, hogy van ilyen a hatalomért: szopok, nyalok, gombot varrok...
@a szív fészkei:

Engem tényleg nem érdekel, hogy az egyik nulla jelentőségű senki mivel tünteti ki a másik nulla jelentőségű senkit :-)

A Rogán féle negyedórás hírverésen is csak röhögök. Ugye az már kiderült rólam, hogy volt pár alkalmam más környezetben is látni ezeket az arcokat. Asszem neked mutatta a Domonyban bulicsászár Vonát, ha jól emlékszem :-)
@a szív fészkei:

Hah, a szokásos alaposság. A Ryanair-nél még nem rendelhetőek a 3 ezres jegyek, majd 12-e után lesznek azok.

Amúgy aki velük repül figyeljen nagyon a részletekre és az apróbetűre: előszeretettel húznak le a legváltozatosabb indokokkal.
@Fabius: Fabius, érdemes lenne leadnod újraírva, úgy értem, az abszurd mondatokat sorrendben idézve... esetleg mellétéve egy korábbi nyilatkozatot vagy egy tényadatot... Az ellenzékből hiányolom amúgy, hogy nem elég erőteljesen bombáz sem tényekkel, sem a finesz önellentmondásaival - annyi van belőlük, ordítóan nyilvánvalóvá lehetne talán tenni dolgokat... Köszönöm az írást, amúgy, mint annyit... Nemrég még közéleti érdeklődésű, műtétből lábadozó Anyukámnak is olvastam őket, esti mese gyanánt.. Mondjuk aludni nem aludt el, mert nevettünk sokat... Jobb napokat Mindenkinek!!
@Fabius:

Éhbér?
Egy frászt, nem úgy van az, kérem!

Mert ugye 47 ezernél azért egy tanár többet keres és pont a minap tudhattuk meg minden közgazdászok legeredetibbjétől, hogy ma kis hazánkban már 47 ezerből is meg lehet élni.

???

*****

/El nem tudom mondani, mennyire tele van a púpom mindazzal, ami ebben a csóringer országban folyik./
@a szív fészkei:

Számtalan adósságom van az irodalom terén - így Ulickaja könyveivel szemben is -, ezért köszönöm a könyvtippet.

Nekem (óriási szerencsémre) szintén zseniális tanítóim, tanáraim voltak. Elsős tanítóimnak 78-ban még a siófoki és kiliti-i cigányok (akiknek volt egy híre) is előre köszöntek az utcán, akkora respektjük volt. Embert neveltek a putriból jövő koszos kis kölkökből is - olyan szívvel és pedagógiai érzékkel tették mindezt, amit nehéz szavakba önteni.

Ez végigkísért egészen a gimi végéig (a fősuli és az egyetem már más szitu), némelyik tanáromról csak a tisztelet legmagasabb fokán tudok szólni, annyira megkérdőjelezhetetlen emberi nagyságuk.

Ma is biztosan vannak ilyen tanárok, nem kétlem, és azt sem, hogy sokkal, de sokkal rosszabb és nehezebb a helyzetük, mint elődeiknek. A világ felgyorsult, se pénz, se posztó, társadalmi megbecsülésről régen nincs szó; ellenben belerúgni szinte mindegyik kormány belerúgott a pedagógusokba.

Zakatol a vonat, csak az a baj, hogy meredek a lejtő és az alján a sínpálya is véget ér.

Ebből óriási szívás lesz, he így marad minden, ahogy most van.
@whatsoever:

Nevetni fogsz - vagy épp sírni rajta - de a hablatyhalmaz egyetlen párhuzamba állítható tényállítást tartalmazott: csökkent az államadósság. Azt gyakorlatilag tíz percen belül megcáfolta számokkal az Index.

Mamádnak mielőbbi jobbulást kívánok!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Szívesen :-)), szeretem Ulickaját, amióta megismertem - mondjuk egymás után ne olvasd a könyveit, mert átemel részeket, szereplőket innen oda és vissza, akkor már nem annyira ütős - de hatalmas tudásanyaga van és nagyon szívvel írta ezt, az érződik. A dühe is.
Nehézen elviselhető (a sztori miatt), kemény, szomorú, hosszú de gyönyörű könyv. Megéri. Szovjet enciklopédia, hatalomgyakorlás Sztálin módra: manapság nekünk nagyon tanulságos.

Lesznek ilyen tanárok, azért Kádár alatt se volt rigófütty élni és őszintén igazat tanítani. Azt nem csípték akkor sem. Fentebb beadtam Vekerdi László Tanár Úr linkjét, ami elég jól megjeleníti azt a csodát, akit alig engedtek katedrához, de ott volt mégis. És mondta, mondta, mondta, kiabálta, ha este nyolckor engedték csak, akkor akkor. És a folyosón is álltak, hogy őt hallgathassák, hiába hitték a dékániban,hogy na senki oda nem megy olyankor már.
Kis madárcsontú vékonyka pici ember volt de nem félt senkitől. Mindenki tisztelte, annyi észt én még embernél egybe nem láttam. És a világ legokosabb "én kérek elnézést, hogy vagyok"-szerénységű valakije volt. Elbert János - akit megöltek 83-ban - szintén.

Biztos vannak, lesznek általánosban, gimiben is ilyenek. Az az ulickajás figura hadirokkant volt, utána is minden vegzatúrát kibírt, de a kölyköknek akkor is átadta az irodalom imádatát, ami végig tartotta bennük a lelket halálukig.

Hát most kell előjönnie a hivatástudatnak, ami hatalmas erő és gazdagság. Tudom, hogy nem adnak parizert érte a Matchban, de olyan emléket állít egy-egy pedagógusnak, hogy azzal politikus nem vetélkedhet. Résistance a katedrán - ennek is van feelingje.

Máig emlékszem arra a történelem tanárnőnkre, aki elmondta, hogy volt igazán a XX. században. Soha nem félt. Biztos nem vetette fel a pénz, de sose öregedett meg, mindig annyira friss maradt az arca.
@a szív fészkei:

"Biztos nem vetette fel a pénz, de sose öregedett meg, mindig annyira friss maradt az arca. "

Lélekben és gondolatban volt friss, tiszta - arca csak megjelenítette mindezt
Visszatérve a minapi poszthoz: Papcsák arca ugye megvan?

Én kérek elnézést - meg is érkeztünk, erről van itt szó kérem.

Ezért nem hallgatok Orbán-szerű-színű-szagú évértékelőket, ráadásul ezek nélkül is tudom, hogy 22 éve nem ilyen lovat akartam.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Igen, megvan a kép: azóta is szégyellem magam minden róka előtt. Most épp egy nagyon szép izlandi könyvet olvasok A macskarókát Sjontól. Tényleg nem szabad azokat a jószágokat ezekkel összefüggésbe hozni!

Orvbán arca is egy tanulmány. Életében nem volt egy fénylő igaz mosolya. Csak vicsor.
@a szív fészkei:

Vicsorbán. Vigyorbán. Mindegy, de nekem nem a személye, neve, arca a lényeg. Igazából engem ez (mint Papcsák rókaképűsége) különösebben nem hat- és nem ijeszt meg.

Egyedül amiatt figyelek egy kicsit rájuk (és az mszp-s, lmp-s, meg jobbikos díszpintyekre, mert rosszul polizitálnak (és emiatt haragszom is, nem kicsit, nagyon).

A meccsen sem tűnik fel a bíró, ha észrevétlen tud maradni - azaz hagyja a csapatokat játszani és csak akkor fúj, ha valóban volt szabálytalanság. De leginkább: nem a mecss 89. percében fúj be egy előző meccsen elkövetett szabálytalanságot.
És ugye, nem is vicsorog ehhez!

Ahogyan séf barátom mondaná:
Jóéjszakács!
@Fabius: Köszönöm szépen a jókívánságot.. :)

Jogos, hogy lófütty érdemi állítás nem volt...
Igazából nem is tőled, és tőletek, blogpublicistáktól várnám, hogy SOKKAL HATÉKONYABBAN mutassák meg a fidesz álságos és rettenetes mértékben etikátlan és szakmaiatlan színeváltozásait ... Az ellenzéktől, azt hiszem, az ő dolguk lenne.
Ütősen és mindenkinek átjövően, szinte stand-up stílben talán? "Szabadságharcos a forintárfolyam, a Zeuválság a hibás" - Orvbán 2011 -> <- "Az árfolyam a kormány hibája, monnyon le!" - Navra + Orvbán 2009 ... Nagy Bandó Hanyas vagy szerkezete talán.. és minden nap publikálni, facebook-on is... Kvázi szamizdatként. Vagy nem is kvázi.
Mert a net ír ilyeneket, de struktúrásis és mennyiségi eltérés van aközött, hol és hányan olvashatják, olvassák - vagy hallgatnak helyette slágerrádiót, vagy olvasnak metropolt (pfff..) vagy csak épp próbálnak nem éhendögleni... :(

Ellenzék! LMP különösen! Olvasod a Varanust? Akkor figyeljél már fel!!! És csinálj már valamit! Te vagy a megbízott, és a kompetens, és a hívatott (?) !!!!!!

Még összeülni is képtelenek... :(((((((

Amúgy az évértékelőben a középosztály definíciója (történelmi összefüggéseiben, és a fidesz fogalomelhasználó és pillanatnyi érdekek szerint a fogalmat kisajátító használata az egész kommunikációjuk és társadalmi etikájuk rendszerszintű példája, nem is példa hanem valóságos példázat és allegória..

De ezt, "mit ad Isten, akarom mondani, hogy-hogy nem elvtársak", Te remekül meg is írtad... :)

Hadd ajánljam Pupu remek írását is, ugyanerről ( aztán húzok dolgomra :( ) :

www.pupublogja.hu/2012/02/kozeposztaly-loszart-mama.html
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): :-) Mindenki olyan arcot középkorúan/idősen pláne, amilyent megérdemel. (ezt már elsütöttem Coco Chanel aranybecsűjeként Hegedűs Zsuzsa kapcsán.

Ezeknél pláne fontos, mert a verbális kommunikációjuk merő hazugság, csak a metakommunikációjukat érdemes figyelni. az meg mindent elárul. A vicsora, vigyora, szemvillanása, testtartása, beszédsebessége, stb. emiatt fontos. Amúgy letojnám én is. De ebből lehet mindent kiolvasni, ahogy a kádáriban is.
Mindenkinek megvan a maga sara, csak a sajátot nem veszik észre!!!!!
süti beállítások módosítása