Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240501/novak-elod-mi-hazank-naci-karlendites-majalis Ennek a katonaságotimád... (2024.05.02. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.16. 05:51 Fabius

A nemzet fogjon össze Orbánnal! Minimum!

Címkék: fidesz martonyi jános nemzeti összefogási minimum

Most, hogy lassan szabadságharcos szívünket fedő keblünkig ér a csatornalé, kormányunk elkezdte a kilábalást erőltetni. Az speciel nem baj, hogy Martonyi János külügyminiszter jártában keltében nyilatkozik mindenhol, és állandósuló szokása a lehetőségek szerinti kiegyezésről beszélni. Inkább ő tegye, mint Kusza Szem, mert egyrészt a Szent Jobb beszédét elnyomja a hallgatóság harsány röhögése, másrészt meg a mérvadó emberek közül nemigen kíváncsi a sületlenségeire senki.

Martonyi azonban a külföldi lapturné után itthon is megszólalt a Népszabadságnak, és mondott egy érdekes dolgot. Szerinte kéne (nem egy támogató tömeg, de az is) egy "nemzeti összefogási minimum. " A NÖM annyit tenne, hogy mi magyarok fogjunk össze, és legalább a "legszélsőségesebb megállapításokat cáfoljuk meg." Mit lehet erre mondani? Tegyünk egy próbát legalább? Oké, tegyünk.

Azt mondja ez az Unió, hogy a törvényeink rakatszámra nincsenek összhangban az Alapjogi Chartával és az egyéb uniós szabályozással. Bajuk van pl az adatvédelmi törvénnyel, mert az A.C. 8. cikke azt mondja:

8. cikk

A személyes adatok védelme

(1) Mindenkinek joga van a rá vonatkozó személyes adatok védelméhez.

(2) Az ilyen adatokat csak tisztességesen és jóhiszeműen, meghatározott célokra, az érintett személy hozzájárulása alapján vagy valamilyen más, a törvényben rögzített jogos okból lehet kezelni. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a róla gyűjtött adatokat megismerje, és joga van azokat kijavíttatni.

(3) E szabályok tiszteletben tartását független hatóságnak kell ellenőriznie.

Az első ránézésre is kijelenthető, hogy az adatvédelmi törvényünk szerint létrehozott Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, - miután állami szerv, állami felügyelet alatt - minden, csak nem független hatóság. Bár a jogászparlamentnek nem világos, hogy ha az állam akarja megvédeni az adatainkat saját magától azon önfeledt kacagásban tör ki minden demokratikus állam, attól még így van.

Azt is mondja az Unió, hogy az új bírói kinevezési és nyugdíjazási gyakorlat sem felel meg a szabályoknak. Mert az A.C. 47. cikke szerint:

47. cikk

A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog

Mindenkinek, akinek az Unió joga által biztosított jogait és szabadságait megsértették, az e cikkben megállapított feltételek mellett joga van a bíróság előtti hatékony jogorvoslathoz.

Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez.

Azoknak, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, költségmentességet kell biztosítani, amennyiben az igazságszolgáltatás hatékony igénybevételéhez erre szükség van.

Remélem itt is világos mindenkinek azonnal, hogy Európa a kormánypárt alapító, egypárti alkotmányt író Szájer József feleségét nem tekinti függetlennek és pártatlannak, így a jogköreire tekintettel a bíróságot sem veszi annak.

Bajuk van a jegybanktörvénnyel, mert a jegybank függetlensége az általunk is aláírt EKSZ része. És ezt így folytathatnám pontról pontra a végtelenségig, de minek? Pártunk és kormányunk tökéletesen tisztában van ezekkel a dolgokkal (ha esetleg annyira hülyék vagytok, hogy ti nem, de télleg, akkor mondjatok le MOST! ) és a szabadságharc ezeknek az uniós szabályoknak és alapvető normáknak a kijátszásáért folyik. Csak Orbán szereptévesztésben van, ahogy mindig: nem támadott meg minket a rohattnyugat, sőt, inkább hálásak lehetünk a türelmükért, mert a pofátlanságot látva még mindig csak felszólítgatnak a változtatásokra, és nem borították ránk az asztalt.

Hallatlan pofátlanság és minősíthetetlen támadás, hogy az aláírt szerződéseink betartására kérnek(!) minket a pénzükért cserébe. Ránk kényszerítik ezek a mocskok amit önként, népszavazás után vállaltunk. A szuverenitás feladására köteleznek azzal, hogy elvárják, ne Orbán Viktorné Lévai Anikó barátnője legyen a főbíró. Jóisten, ki vagy a mennyekben, hogy éljük túl ezt a korlátozást?

Kedves Martonyi János!

Ezért kapaszkodjunk egymásba nemzetien, ezért alkossunk falanxot és induljunk csatába vállt vállnak vetve?

Mutassuk meg, hogy a magyarok mind egybitesek, akik egy törvényszöveg értelmezésére is képtelenek, de Orbánt követik bármilyen baromságba? Te ennyire hülyének nézel minket? Azt mondod: "Ha alapértékeket sértenénk, akkor ez megjelenne bizonyos jogszabályok sérelmében is. Ha erről tudomást szerzünk, akkor orvosoljuk őket." Aranyapa! Most szereztél tudomást mindjárt két pontról, lehet munkához látni. Ha a minisztériumi alkalmazottak nem bizonyulnak elegendőnek, hogy a többi vitás pontot felderítsék szóljál nyugodtan, abban szívesen segítek. Ingyen, mielőtt megkérdezed. De ha nem haragszol - meg ha haragszol is - a legfrissebb hárombetűs agymenéshez sem csatlakoznék.

Főleg nem, mert az indok amiért ezt tenni kéne leginkább az elgyurcsányosodásotokat mutatja. Gyönnek a nácik! - így a szólam - ha nem fogunk össze, és nem nézzük hülyének az Uniót, nem cáfoljuk a megjelenő kritikákat, akkor a szélsőjobbot erősítjük. Ezt az érvelést legutóbb a hasonló teljesítményt nyújtó szocialista kormánytól hallottam, akiknek letagadhatatlan szerepük van a Jobbik megerősödésében. Két éve még szerintetek is a katasztrofális kormányzás miatt erősödött meg a Jobbik, úgyhogy Martonyi érvelését a katasztrófa beismerésének és segélykiáltásnak vesszük. Csak nem halljuk meg. Mert a szemünkkel azt látjuk, hogy a Jobbik és fiókszervezetei inkább röhejesek, mint félelmetesek voltak a hétvégén, nem kellett túl nagy tábortüzet rakniuk, hogy mind köré tudjanak gyűlni. Arról nem beszélve, hogy időnként Vona Gábornak is megéri 20 perc alatt véleményt cserélni, magából hülyét csinálni csak azért, hogy a parlamentben a kedvetekben járjon. Ti meg tényleg velünk akartok összefogni a hűbéresetek ellen? Abból nem esztek.

Úgy néz ki srácok, az Orbán konyha takonypüréjét egyedül kell elfogyasztani. El kell vinni a balhét a béna kormányzásért, a gazdaság hazavágásáért, az IMF-től koldulásért, mert minket különösebben nem érdekel Orbán arcvesztése. Legfeljebb kipöcköljük az út közepéről, ha végleg elveszti valahol.

783 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr553552840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

\o/ egyszer mindenki meghülyül, éljen az agyamentek országa :-)
ki a felelős ? CSAK-A-FIDES ! CSAK-A-FIDES ! CSAK-A-FIDES !
a felhősschy helyett a vonatos vagy huzatos gabbantyút kellett vó'na kikű'denyi, hátha rendet vág ...na miben isch? aztat csakű'tuggya ...egy hónap híján két éve meresztik fonnyadt tökeiket és lottyadt valagukat a jogászok a parlamentben ledaráltak 200 törvényt, ha kel ha nem legalább legyen füstye hamá' lánggya nincsen...van egy csomó észlény kinevezve a doktorok doktorovics szófiánszkij alcsút meg álamfű és még van egy csomó ilyen a doktorok elölről doktorok hátulról egyik doktor sem ér egy fityinget sem és összesen egy rakás lószar...a kedves vezető kiment Cambridge-be de micsinyá't a kurva anyja tuggya mert csak papírt kapott róla bárkinek kiadják aki befizette a tandíjat és a Soros persze befizette helyette a surmónak nem vót csak sörre píze most meg kódúl mert kifogyott az államkassza ...nem kellene elcsaklizni tőle amije van annyival is kevesebb hiányozna
Martonyi, mint népvezér ?
Tanító ?

Saját külügyi teljesítményéről mit tud mondani ?

Hogy két éve a kutya se tette be ide a lábát ?

Hogy Mubarak volt az első és utolsó, aki fogadta Orbánt ?

Hogy koki-saller politikával kivezet minket minden nemzetközi kapcsolatból ?

Martonyi - te menjél vissza inkább privatizációs főbiztosnak.

Ott kevesebb kárt okoztál.
a Nemzeti Egyetértés Kormánya ORbán viktorral egyetértésben úgy döntött, hogy ezután nemcsak a segg és talpnyalónak, hanem mindenkinek egyet kell értenie Orbán Viktorral.
@Dr. simonmondja.: minél hamarabb zeng fel 9,1 millió torokból: a Dr. zorbán takaroggy ! (és minden politikust is el lehet zavarni) annál hamarabb fordulunk rá a nyugati európai útra...

sajnos pesszimista vagyok... a maygar paraszt nagyon buta és lusta, NEM GONDOLKODIK... így meg kell várni a zálamcsődöt és a vért...
kis Dr. hát itt a vége...
vagy dugó-nincs mártíriuszként magaddal rántod hazád?

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

amikor egy 9% os párt (fides) ráront nemzetére és elveszejti... gratula

lehet tippelni ma hova "emelik" a forintot?
szerintem felugrik 330-ra elég hűvös reggel van...
ugye mer óriási euróválság van... és az rontya a forintot

üdvözöljük a Dr. álamcsődört ! ki a felelős? CSAK-A-FIDES + 2 706 292-1
Látod látod milyen hülyék ezek az előző kormányok? A jobbik csak fletónak, bajnaiak és viktornak köszönheti, hogy megerősödött. :)
Viszont ha jön majd az új választás vagy megint egy szakértő esetleg libajnai kormányzás, egyből kiesnek még a parlamentből is.:)

Egyébként a jobbik nem Európából akar kilépni hanem csak ebből a jelenlegi bűnszövetkezetből. Ha jól tudom ők önálló és szuverén nemzetek Európáját akarják.

A most felerősödött Szegedi-Csanád húsosfazék szólamokkal kapcsolatban pedig ezt is érdemes lehet megfontolni. :)

"Az eurónak sincs szaga, más pénznek sincs ezt mi is nagyon jól tudjuk, és azoknak kár ilyenekkel előjönni, akiknek szellemi felmenői évezredek óta ennek a mondásnak az alapján tervezik meg mindennapjaikat. Talán ezért is kezdtek el pénzezni egyből az utódok, mert úgy látszik, náluk is ekörül forog minden. Ha csak azt vesszük, hogy a libsik azon húzták fel magukat, miszerint Szegedi Csanád saját munkahelye ellen tüntet, akkor kénytelenek vagyunk nyugtázni: az européer liberálisok elfogadhatatlannak tartanak mindennemű tiltakozást a munkáltató ellen, így a szakszervezeteknek, de még sajtószabadságos Nagy Navarrónak sem volt joga ahhoz, hogy éhségsztrájkolni méltóztasson. A liberálisok tehát kimondták: a munkáltatóval szembeni fellépés főbenjáró bűn egy demokráciában. Hogy most nem nyilasfasiztáztak ennek okán, biztos kimaradt a szokásos "szállóige"-sorozat a vélemény gyors közhírré tétele körüli kapkodásban."
Miért nem használod az idézőjeleket, te rohadék?
OK, hogy tőlem lopsz, és nem idézőjelezel, de legalább, ha jogszabályszövegeket raksz be, lássa az ember, hogy hol érnek véget, és hol kezdődik a te pöfögésed.
Jut eszembe. Tudna valaki küldeni egy olyan linket, ahol szépen utána lehet nézni igazi szakértő szemmel az EU-val kapcsolatos szaldónak. Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk vissza az EU-tól? Fabius vagy más EU fan szerintem erről két másodperc alatt tud majd linket adni.
@Kara kán: Használd esetleg a "Válasz erre" linket. Akkor pontosabban lehet tudni kit rohadékozol. :)
ez másféle képi világgal... színes ez is...

www.youtube.com/watch?v=aazVwvIbmao

hu van még újabb képi világgal is... ez már az EU szerepünket is mutassa... fődakota

www.youtube.com/watch?v=YayXKvwH9Co
ezt a háborút is elvesztettük ! a tél tábornok megint korán jött

totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/01/16/ket_katyu_kilometerkent/
@Gábriel angyal:
Hülyevagy?

Egy Fideszes NEM válaszol! Ő kijelent, és méltóztasson mindenki magára venni :D
Nagyon korán megtörtént az eligazítás a pártközpontban, mert Kara kán elég korán ideért. Erre régen nem volt példa, de valakinek úgy látszik itt is védenie kell a védhetetlent (jelen esetben a Martonyi külügyminiszter "úr" agymenéseit. Ha ez így megy tovább csak egy csomó kialvatlan, fáradt trolluk marad, akik a pihenés hiánya miatt még több baromságot hordanak majd össze a vezérük és sleppje "védelmében".
Kara kán szerintem menj és szólj a többieknek, hogy a Varánuszon már bántják a Bonsai Ducét és a Martonyit, és egyedül nem győzöd tartani a frontot. Biztosan jönnek segíteni.
@the_lonewolf: a tegnapin erőlködnek még, az van főoldalon ;) itt majd akkor küzdenek, ha becserélik ezt :D
Újabb tervet jelentenek be Orbánék
Ma hirdetik ki a Darányi-tervet. A rendezvényen Orbán is beszédet mond.
-
tervek mennyisége közelit a feriéhez, ott legalább a sikertelenség nagy része a vityáék miatt volt, itt most csak magukat szidhatják, persze nem nem fogják, de attól még szerencsétlenségük nagy része, tőlük ered

-
hvg.hu/gazdasag/20120116_daranyi_terv_bejelentes
@Cirbi: debilország debil kormánya...

elveszejtik a zországot ha ez a sok paraszt zombirka nem kezd el gondolkodni...
Tényleg össze kéne fogni!
Az összes idiótát.
Majd elküldeni őket egy krokodil farmra kajának.
Martonyi nem tagadja meg MSZMP-s múltját.
@Cirbi: Πΐςί χίχίχίχί
Zseniális és gonosz az illusztráció:)))
Egyébként meg igen.
@Cirbi: a tervezés tervezésének terveiről szóló tervek terveiből készült terv megtervezése a.1/xtz változat
@Rodeo36:
Πίεση
ezt akartad, nem? :)
@Secnir: így is lehet mondani :)
@Gábriel angyal:

valószínűleg pozitív az egyenlegünk. Vicces hogy ezt a hétvégén több helyen is megkérdezted, ha jól emlékszem kaptál linket. ha nem akkor fordulj a kúrmányhoz, erről csak tudnak valamit mondani. Hirtelen ezt találtam

www.vilaggazdasag.hu/kkv/nemzeti-fejlesztesi-terv/az-idei-eu-s-egyenleg-meg-kedvezobb-lehet-122095
@Cirbi: az milyen? be foguink itt mindent darányi?
@Secnir: vagy ahogy szeretném:

Βγείτε από την κόλαση
@Gábriel angyal:
"Látod látod milyen hülyék ezek az előző kormányok? A jobbik csak fletónak, bajnaiak és viktornak köszönheti, hogy megerősödött. :)"
Na osszuk szét rendesen: GYF 51%, OV 49%

"Egyébként a jobbik nem Európából akar kilépni hanem csak ebből a jelenlegi bűnszövetkezetből. Ha jól tudom ők önálló és szuverén nemzetek Európáját akarják."
"önálló és szuverén nemzetek Európája": Haha, tündérmese!

"Ha csak azt vesszük, hogy a libsik azon húzták fel magukat, miszerint Szegedi Csanád saját munkahelye ellen tüntet, akkor kénytelenek vagyunk nyugtázni: az européer liberálisok elfogadhatatlannak tartanak mindennemű tiltakozást a munkáltató ellen, így a szakszervezeteknek, de még sajtószabadságos Nagy Navarrónak sem volt joga ahhoz, hogy ..."
A szokásos csúsztatás, uis a Vona sürgette kilépés megfelelője, h a dolgozó felmond.

A szaros gatyát tisztára mosni ráolvasással nem lehet...
drbillsmitdr: κατούρημα poo γιατρό
@Cirbi: A terv zseniális, lényege: mindenki kukoricát termel, amit le is kell darálni, és az államcsőd után mindenkinek jár belőle egy "darányi".
@tinca: é sazorbán mitől lesz szuterén? mikor a szuteránia volt akkor azért sírtak, mert nem egyenrangúak...az lenne jó nekik, ha mint a szegedicsanád élvezi, hogy ottlehet és jobbsörtihat de azoknak a zombirkáknak akiknek a pénzéből csinálja kell mondani valamit miért van velük kibaszva hogy ne fájjon: azért kicsi és puha hogy ne fájjon ilyen má'csaka csanád amikor buzizik egy kicsit részegen
@tinca: nektek má' nem kő darányi le van a'mmá dará'va...nektek csak a körtekerészetiporrátörészetióbégatom marad
"az elmúlt két év hibáit nem Orbán Viktor követte el, mert a miniszterelnök nem közgazdász, meg lehet őt téveszteni gazdasági kérdésekben"

szerintem ebben is Dr. ZORBÁN A HIBÁS... a tanácsadókat ő válog atya meg

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120115-orban-viktor-gazdasagi-kerdesekben-megtevesztheto-interju-heim-peter-kozgazdasszal.html
@kunzoo: Én még eddig ezt nem kérdeztem sehol csak itt és most. :) Köszi a linket. Ez egyébként 2006-os. Frissebb adatokat hol lehet találni?? :)

Találtam egy korábbi cikket, amelynek egyik társ szerzője a jobbik jelenlegi frakcióvezető-helyettese Hegedűs. Korántsem egybites és én ezt támogatnám EU ügyben.

mno.hu/velemeny/kozepeuropa-ujraalkotasa-706301

"Nemzetek Európája: a konföderációs modell
Az Európai Unió jövője szempontjából a fő kérdés, hogy föderációként vagy konföderációként fog-e működni a jövőben. Abból a meggyőződésből indulunk ki, hogy jól működő, nemzetek feletti egységet csak közös történelmi és kulturális hagyományok hozhatnak létre. Amennyiben ezek hiányoznak, az egységesedés csak erőteljes bürokratikus kényszerrel mehet végbe. A centralizáció erősödése nekünk, magyaroknak amúgy sem sok jót tartogat, mivel ennek során elsősorban a külföldi döntéshozatali központokban, illetve ezek magyarországi lerakataiban dolgozók hatalmi helyzete javul, a nagyobb közösség helyzete – az erőforrástranszfer minimálizálása miatt – nem változik lényegesen. Ilyen körülmények között nem várható, hogy jelentős tömegek tudnak részeseivé válni az Európán belüli gazdasági és társadalmi áramlásoknak.
A centralizált EU alternatívája konföderális Európa lehet, amely jobban illeszkedik a közösségek és nemzetek hagyományaihoz, illetve gazdasági lehetőségeihez. A nagy európai konföderáción belül ugyanakkor működhetnének föderális alapon álló kisebb egységek is. Ilyen lehetne a német–francia–belga–holland–luxemburgi országcsoport, ami joggal tekinthető az EU „kemény magjának”. Ezekben az országokban a legerősebbek az egységesedési törekvések, amit Franciaország hatalmi ambíciója és Németország gazdasági ereje alapoz meg. Történelmileg és földrajzilag idesorolható lenne Nagy-Britannia és Írország is, de a nemzeti szuverenitásukat féltékenyen őrző britek aligha vágynak szoros integrációra a kontinenssel. Az írek ellenérzései szintén ismertek.
A dánok, svédek és finnek közötti északi együttműködés régi hagyományokra tekinthet vissza, ami alapja lehetne akár egy észak-európai föderációnak is. Szorosabb integrációra azonban nem sok hajlandóság mutatkozik ezekben a hagyományosan semlegesség- és függetlenségpárti országokban, ráadásul Norvégia nélkül csonka is lenne az egység. Szintén lenne létjogosultsága egy dél-európai integrációnak is (Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország, Ciprus és Málta részvételével), de ezen országokban a történelmi, kulturális és vallási tradíciók, illetve a gazdasági fejlettség tekintetében is komoly törésvonalak húzódnak. Dél-Európa egységesülése tehát lassabb folyamat eredménye lehet.
A föderációnak ugyanakkor komoly létjogosultsága lenne a kelet-közép-európai rendszerváltó országok között, a Baltikumtól Szlovéniáig (később Horvátországig). A szoros integrációt a közös történelmi múlt, a hasonló fejlettségi szint és a potenciális fejlődési pálya indokolhatja. Az így létrejövő Közép-európai Föderáció (amelyből fájdalmasan hiányozna egyelőre a történelmileg feltétlenül idetartozó Erdély, amelynek újraintegrálásáról távlatilag nem mondhatunk le) olyan fejlődési lehetőséget jelentene a térség országainak, amelyek meghaladnák a jelenlegi EU által nyújtottakat. A kilencvenes években ugyanis összenyitották térségünket a lényegesen fejlettebb európai piacokkal, amiből – erőteljes kiegyenlítő mechanizmusok nélkül – csak vesztesen jöhetünk ki. Ugyanakkor az egymás között fennálló, regionális gazdasági kapcsolatok sajnálatosan szegényesek maradtak. Ez az irányultság az általunk felvázolt modellben módosulna: szélesednének a régión belüli kapcsolatok (kölcsönösen előnyös, történelmileg kialakult munkamegosztás alapján), miközben a „kis” föderáció határai az EU többi része felé valódi gazdasági határok lennének, biztosítva akár a megfelelő mértékű piacvédelmet is. Ez egyben az euró bevezetésének elhalasztását is jelentené."

Érdemes elolvasni. Erről szerintem lehetne folytatni egy normális hangvételű eszmecserét.
Szerintetek? ;)
που οδηγεί στην δόξα του σημαντικού σχεδιασμού μας
@Gábriel angyal: ha turulokat és a tárogatót meg a skiccpajákat féltitek elveszejtendő egy valós integrációban akkor nem kellett volna belépni...az egész európai föderáció nem arra épül, hogy az idioszinkráziáját bárki is elveszítse de a közös jó kialakítása egy jobban szervezett gazdasággal, magasabb integrációval és pénzügyi szabályozással...a többi jobbikos baromság
अजीब बात है आप की भाषा का प्रयोग
@tinca: Ennél már csak az a nagyobb tündérmese, ha azt hiszed hogy az EU egyben fog maradni.:) Nem olvasod az erről szóló egyre több cikket és elemzést??

www.hirado.hu/Hirek/2011/11/30/16/Itt_a_vege_London_szerint_igy_fog_szetesni.aspx

www.stop.hu/kulfold/ha-az-euroovezet-szetesik-az-eu-sem-marad-fenn-jelenlegi-formajaban/934542/

Szóval a tündérmesékben inkább ti hisztek nem én. :) Ennek fényben abszolút nem kéne annyit rinyálni akár egy zászlóégetés végett sem.

"A szokásos csúsztatás, uis a Vona sürgette kilépés megfelelője, h a dolgozó felmond."

Akkor gondolom azzal is egyetértesz, hogy Nagy Navarró vagy bárki aki elégedetlen a munkáltatójával az előbb lépjen ki és mondjon fel. :)
@Rodeo36: Ne tőlem kérdezz, fogalmam sincs...
Egy biztos, aki úgy akar Európában élni, h közben a nemzeti szuterénből kukucskál fölfele, az... Na mi az?
@Rodeo36: Főleg, hogy amikor ezt leírták még meg sem alakult a jobbik. Egyértelmű. :)
@Rodeo36: Néha nehezen követlek ;-)
@pom pom: "...nem Orbán követte el":
static.168ora.hu/db/07/88/orban-d000127886c45155b2047.jpg

"Mit tehetttem volna, ilyenek a szakembereim!"
@Gábriel angyal: Amikor volt az Eu szavazás, bőszen küldözgettem haza az emaileket, hogy aki tud szavazzon nemmel. Akkoriban is kint dolgoztam, és igen lesújtó véleménnyel voltam az EU-ról. Számomra egyértelműnek tűnt, hogy kár lenne rövid ideje tartó függetlenségünket, ilyen hamar feladni, hiszen valójában ki se próbálhattuk mire vagyunk képesek. Akkor is szabadelvűnek vallottam magam most is. Sokkal jobb példának tartottam Svájc példáját. Persze nem összehasonlítható a helyzetünk. Most már nem szeretném, ha kilépnénk, és picsát csinálnánk a szánkból. Ha aláírtunk elfogadható szerződéseket, akkor bizony tartsuk be.
@tinca: ollan ártatlan és szent arca van... Szent (Dr.) Orbán...

biztos nem lopott és nem is tehet rólla... szegény áldozat...
@Gábriel angyal: Majd hozunk számokat, ha előbb az EU-ellenesek elmondják, hogy
- Hogyan kerülik ki a közvetlenül jelentkező államcsődöt;
- Hogyan, miből finanszírozza az önálló magyar államot. Merthogy abból lehet megbecsülni, hogy hány és milyen vállalkozás működhetne itt (feltéve, ha stabil a jogszabályi környezet)
@naiszen: ???? nem logikus? a kapitány nem hibás, csak a matrózok...

+a vihar, meg a tenger, meg minden más, CSAK Ő NEM
@pom pom: A matrózokat meg a szél fújta össze, mi? ;)
@lafatyolokft: Nem ártana elkezdeni az itt található okos embereknek is gondolkodni azon, hogy mit kellene tennünk ha szétesik az EU? Én nem sok jövőt jósolok már neki. Lásd a korábbi linkek, erről már elég sok cikk jelenik meg.

Ennek fényében szerintem a rinyálás helyett jobban járnánk az alternatívák felvázolásával.
@Gábriel angyal: az euroszkeptikusság az egy baromság és szemétség, a britek -szokás szerint- az előnyeit élvezni akarják de áldozni semmit az írek nem különben és a magyarok közül mindazok akik nem látnak tovább az orruknál és amely baromság ma a jobbikban csúcsosodik a jobbik is egy selejtes kinövés mint egy rákos góc...
@naiszen: Mondjuk, bármely kikötői kocsmában összeszednék ilyen csapatot.
@Gábriel angyal: "Ennél már csak az a nagyobb tündérmese, ha azt hiszed hogy az EU egyben fog maradni"
Ezer cikket hozzok mindenre és az ellenkezőjére. Nem ez számít. Én az olvasott tartalmakat úgy értelmezem, nem esik szét, te meg másképp, de a jobbikosok biztosan. Lelketek rajta.
Majd kiderül.

"rinyálni": csak annyira rinya ez, mint a tiéd.

"Akkor gondolom azzal is egyetértesz, hogy Nagy Navarró vagy bárki aki elégedetlen a munkáltatójával az előbb lépjen ki és mondjon fel. :)"
Nem. Vannak törvények, szabályok, azokat be kell tartani.
Lefordítom, h te is értsd: a TV-nél minden szakmai elvnek ellentmondva retusáltak felső parancsra. Az ő felelősségük eltusolása ellen tüntettek Navarróék, mivel más lehetőségük nem maradt.
A jobbfaszok milyen retus ellen tüntetnek? Ők azért tüntetnek, mert ki akarnak lépni a TV-ből, de úgy h mindenki más is lépjen ki velük együtt! Csak amíg ez nem történik meg, felveszik a fizut.

Ne erőlködj, nem megy ez neked.

Az analógiát meg nem érdemes folytatni, mert előbb-utóbb használhatatlanná válik.
@naiszen: a kapitány nem ért hozzá, mert buta és lusta... ezt meg tudjuk... alap emberi jog butának lenni (báj báj simlicska)

"Nincs nagyobb bűn, mint másokat vezetni, másoknak parancsolni, másokon uralkodni akarni - ahhoz való tulajdon és talentum nélkül." (Széchenyi István)
@tinca: hová akarsz követni? nem megyek sehová az Austral Open-t nézem...
@Gábriel angyal: NE haragudj, de totális aránytévesztésben vagy. A mindenkori magyar kormány és az országgyűlés tud reagálni/kezdeményezni az ügyben. A diplomáciai eszköztár itt legalább annyit jelent, mint egy "jó terv". Te diplomata/kormánytag vagy? Akkor szívesen végiggondolom veled a nagy B-tervet.
@Gábriel angyal: nem rinyálok. és máshogy látom az eu jövőjét.
@Qeatzkoatl:
कोई बात नहीं क्या, भले ही यह अच्छा तो लगता है
@Gábriel angyal: és hová esik szét? Europa a világ legrégebbi népközössége, volt má' neki mindenféle neve de egyben maradt, még ha holmi szigetek csak berúgni és részegeskedni járnak át...de véletlenül sem mondanák, hogy ők amerikánusok vagy netántán atlantidák...Karthago, Róma, Hellenikosz, Bizantium, Német Római Császárság, Ausztro_hungaro izé...a fercsijózsi-val meg a mariska terikével...sőt a KGST is európai :))))
@Rodeo36: Ha a helyszínen nézed, akkor oda :-)
@tinca: úszni tucc? vagy Vlagyivosztokig Transzszibériai expressz vagy egyszerűbben a MALÉV de azt nem lehet tu'nni hol száll meg...le/ vagy föl
@tinca: A te általad leírt tartalmat ugye én is értelmezhetem teljesen másképp mint te az EU szétesésről szólókat?

Ennek fényében - ha jól látom - az erőlködés neked is az erősséged, bár én nem fogom azt tanácsolni, hogy hagyj fel a véleményeddel. :)

Annál is inkább, mert nektek sokkal inkább nagy szellemi elődötök, Voltaire-t kell követni, aki ugyebár azt mondta:

"Semmiben sem egyezem meg veled, de az életemet adnám, hogy elmondhasd a véleményedet."

A "jobbfaszok" kiszólásod kapcsán pedig ez jut eszembe:

"Szív bőségéből szól a száj" :)
Európa nem érti a válságot

Úgy tűnik, a múlt heti tömeges leminősítésből Európa még mindig nem ocsúdott fel, és talán soha nem is fog. Az EU és tagállamai nem értik a válságot, így az arra adott válaszok sem jelenthetnek gyógyírt. Európa még mindig azoknak a hitelminősítőknek akar megfelelni, amelyeknek egyre inkább úgy látszik, nem lehet.

Van sapkád nincs sapkád?

A tömeges leminősítés indokolása ezúttal azonban merőben új. A korábbi döntéseket a különböző minősítő házak általában a költségvetési fegyelem lazaságával, az államadósságok szintjének tarthatatlanságával magyarázták, most pedig gyakorlatilag ennek ellenkezőjével. A Standard & Poor's közgazdászai szerint ugyanis az euróövezetben hiába igazítják ki folyamatos megszorításokkal a költségvetéseket, ha a növekedési kilátásokat pontosan ezek az intézkedések törik le.

A helyzet fonákságát jól jelzi, hogy a költségvetési fegyelem éppen a hitelminősítők (és természetesen a színfalak mögött szemérmesen megbújó IMF) egyik legfontosabb "ajánlata", vagyis követelése volt. A fegyelem - értsd: a jóléti és szociális kiadások megkurtítása - úgy tűnik most már nem elegendő, az S&P most már a korábbi indokolásával is szembe megy a további leminősítés érdekében.

Sajtóvélemények szerint a döntés mögött immár a valódi célpont az EFSF, vagyis az európai mentőalap. Amennyiben az EU ezen - gyakorlatilag utolsó - mentsvárát is negatív figyelés alá veszik, vagy épp magát is lejjebb sorolják, akkor immár az Euróövezet fölött is meg lehet kongatni a vészharangot.

Európa nem érti

Ezt azonban az európai vezetők nem látják, vagy nem akarják látni. Nem értik a válság lényegét, nem értik, hogy mindegy mit tesznek a hitelminősítőknek megfelelni akkor sem fognak tudni, ha minden követelésüket teljesítik. Angela Merkel például a fiskális fegyelem további szigorításának unalomig csépelt zsoltárán kívül nem tudott többet hozzá tenni a döntéshez.

Összefoglalva tehát, furcsa módon az S&P mostani indokolásával azonosulni lehet. Amíg Európa nem érti meg, hogy egyes-egyedül a gazdaságélénkítéssel és a versenyképesség növelésével lehet talpra állítani az öreg kontinens gazdaságát, addig kiszolgáltatott marad a spekuláns tőke mozgásának. Különösen akkor, ha a mindent lebénító államadósság európai szintű újratárgyalását, leépítését nem kezdik el. Ez Európa valódi érdeke, és nem a hitelminősítők döntéseihez való folytonos és most már egyre kínosabb ragaszkodás.
Na igen, már megint megszólalt valaki akinek a majd két éves működése során egyetlen érdeme volt, eddig legalább lapított mint szar a fűben.
Mert a külpolitikánk kincs ami nincs, legnagyobb sikerünk hogy Orbán elment haknizni közel-keleti diktátorokhoz meg kínai elvbarátainkhoz. Hát igen, a szemetet összefújja a keleti szél.
Nemzeti összefogás, hápersze' aki magyar velünk tart, ria-ria-hungária...mert az az igaz magyar aki az MSZMP-ből gyorsan a politikai turkálóból átöltözött polgári díszmagyarnak és a góré pucér seggét látva a nadrágja varrását dicséri...
@naiszen:
Csak abból megélnénk, hogy adóparadicsomot csinálnánk itt.
Idegyünne Ajrópa minden pénze.
@Gábriel angyal:

„Jut eszembe. Tudna valaki küldeni egy olyan linket, ahol szépen utána lehet nézni igazi szakértő szemmel az EU-val kapcsolatos szaldónak. Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk vissza az EU-tól?”

Ez azért jellemző. 2008-óta „harcoskodsz” itt és „megmondsz”, kijelentsz, hozzászólsz, lesajnálsz. Most jut eszedbe, hogy tárgyi ismereteknek is jó lenne utána nézni? Szerintem, ne erőltesd magad. Megzavarna csak. (Amúgy meglepődnél, ha megtudnád belépésünk óta a kohéziós alap és az egyéb címeken M.o.-ra került [ebbe kötelező beleszámolni az un. közvetlen kifizetéseket is] szaldó összegnek a nagyságrendjét.)
Érdekelne, te mit saccolsz, csak úgy kapásból?
@Cirbi: "A minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát." Nem emlékszem, hogy bárkit is megkérdeztek volna a témáról, de lehet, hogy csak én maradtam le róla. Egyébiránt a tervekkel tele van a padlás, a végrehajtás pedig olyan, amilyen.
ehh, várni lehet valaminek a végét, mint anno a rothadó nyugatnak, de az biztos, hogy alkalmazkodás és együttműködés nélkül egy ilyen jelentős országnak, mint a milyenk itt európa közepén, egyedül semmi esélye, és minden körülmény között a nyugathoz kell igazodnunk és nem a kelethez, kelet már megvolt 50 évig, köszönöm én ebből nem kérek
@Qeatzkoatl: Pld. azokra a kifizetésekre gondolsz amit a gazdáknak adtak, hogy számolják fel a saját termelésüket, hogy mondjuk a holland vagy francia termelőnek még kevesebb konkurenciája legyen?? :(

Netán esetleg arra, amelyet a magyar cukoripar "felvirágoztatására" fordíthattunk, melynek hatására a 12 cukorgyárunkból mára 1 db maradt az is osztrák tulajdonban?
@Silbermann: @lafatyolokft: úgy mellékesen, melyik társadalmi-gazdasági csoportot kérdezték meg mostanság bárakármiben???
Én nem tudok egyről sem, ukászok-kinyilatkoztatások azok voltak, na ez meg is határozta az eredményességét. Az az egy biztos, a magyar annál jobban ellenál mindennek, minél jobban erőlteti valaki a változtatást.
@Gábriel angyal: és még nagyon sokáig sorolhatnánk ezeket a dolgokat, az élelmiszeripartól egészen az űrkutatásig.
@Gábriel angyal: "A te általad leírt tartalmat ugye én is értelmezhetem teljesen másképp mint te az EU szétesésről szólókat?"
Kár ismét szalmabáb érveléssel próbálkozni.
Mint a szövegemben leírtam, te másként gondolod. Nem vontam kétségbe, h ezt megteheted-e, így hát az engedélyem sem kell hozzá :-)
@Cirbi: nem kérdeznek, csak kinyilatkoztatnak. ők látnak.mi nem.
@Gábriel angyal: És kishazánk hova tartozna? Azt nem írja az agytröszt.
@Dr.Zomboss: Ugyanoda mint eddig, Európa közepébe.:)
@Gábriel angyal: Van csöppnyi különbség a két ember munkaviszonya közt, ha nem tudnád, bár szerintem tisztában vagy ezzel,
@Gábriel angyal:

Tájékozód és ne vagdalkozz. Először strukturálisan próbáld átlátni. Nem mellesleg, a hazai ipar és mezőgazdaság kinyírása (bevallottan szándékos) mélyebb gyökerekkel bír.
@Dr.Zomboss: Sőt, az egyiküknek már nincs munkaviszonya.
@the_lonewolf:
Te meg miért nem használod a Válasz gombot, te sügér?
Különben megfejtettem a blog címét:
var-ánusz.
Érted!?

(Ha nem, akkor elmagyarázom: buzik csinálják. :-)
@lafatyolokft: ha komolyan (tucc?????) belegondolsz azt sem kötelezően ajánlották, csak sokaknak jól jött az a nagy összeg...mivel nem az ő cukorgyára, meg a nem az ő krumplitermése volt...más országokban miért nem történt ugyanez? a hozzánemértés és kapzsiság együtt képes azt csinálni mint amit mostanság a jaffás el'tárcsak csinyának...bele neki telibe
@Qeatzkoatl: OK igyekszem majd felnőni hozzád, de az általad is írt "mezőgazdaság kinyírásáról" ugye nem a csúnya egybites jobbiknácik tehetnek.
@Gábriel angyal:
nos, valoban, sok kerdesben igazad van, de ez nem az eu hibaja, hanem a mindenkori magyar parlamentben ulo "honatyake", akik 30 ezustert eladtak az orszagot - ertsd, olyan szabalyozast allitottak fel, ami nem az orszag, hanem a kulfoldi cegek erdekeit kepviseli.
nem az a megoldas, hogy a rabloktol (multi) egy erosebb rablo (kormany) elveszi az extraprofitot.
erdekes modon, ugyanezek a cegek pl. angliaban sokkal tisztessegesebbek. vajon miert?
es legyszives, fejtsd ki, hogy mi lesz, miutan kileptunk az uniobol?
Ez mind semmi!
Heim Péter, a Századvég Gazd.kut.ZRT elnöke az Origónak adott in terjújában egyenesen azt jelentette ki, hogy: az elmúlt 2 év hibáit nem OV követte el, mert a min.elnök nem közgazdász!!!! Sőt emiatt nagyonis meg lehet téveszteni gazdasági ügyekben.
Hát ennél aljasabb szerecsenmosdatást még nem láttam. Az aktív 20 év mire volt jó, ha az alapvető - bizonybizony az ortodox - gazdasági összefüggések sem ragadtak meg a fejében.
Sőt, az ország legnevesebb közgazdász professzorai
csápoltak naponta az ablaka alatt, hogy Viktor, ne tedd! Adtak jó tanácsokat is, mindhiába. Azzal a jobbkézzel valahogy jól lehetett segget törölni, ő azt mondta, amit a Vezér hallani akart. És így menetelünk a csőd felé.
Olvasom több helyen, hogy fogjunk össze és ezáltal majd jól kilábalunk. De azzal az emberrel én már egy percig sem akarok összefogni, aki - amikor már éppen sínen lettünk volna, ha presztizsből nem tér le a biztató útról - rövid idő alatt hazavágta gyerekeink jövőjét, létbizonytalanságot és óriási megélhetési gondokat rakott az ország nagyobbik felének a nyakába, amit legalább 6-8 évig nyögünk. Mert hogy ezek utántényleg olyan megszorításra kényszerülünk a saját hülyesége miatt, hogy belegebedünk. Mindezt azért, mert a min. elnök csak nézett őzike szemekkel az őt állandóan megvezető közgazdászokra. Ezek szerint fel sem fogta eddig, hogy mi történik az országgal gazdaságpolitikailag. És ez mindennél a legrosszabb. Ebből a trágyadombból hajlandó még az EU és IMF kirángatni bennünket, persze, csak ha mi is akarjuk.
Egyébként államcsőd: határok lezárása, minden állami kifizetés - közalkalmazott, köztisztviselő, nyugdíj, stb. - befagyasztása, import megszüntetése, ezáltal minden vállalkozás életképtelensége, bankbetétek - kül- és belföldi - befagyasztása. piacok teljes érdektelensége. Ezek csak az első lépések.
Azt mondta Gyurcsi, nem elég azt mondani,hogy Orbán takaroggy! De amikor olyan jól esik.
Azt felejti el a sok-sok EU fanyalgó, hogy amagyar törvényeket magyar parlament hozza, a csatlakozási tárgyaláson hazánkat nem az EU, hanem országunk politikusai képviselték, ás egyáltalán:

az agráriumunk leépülése a rendszerváltás hibáinak egyik legnagyobbika, semmi köze ennek az EU-hoz – mi magyarok vagyunk a hunyók, mi csesztük el. Magunknak köszönhetjük, hogy drágán termeljük a tejet, hogy drágább a magyar húskészítmény, mint a szlovák, hogy drágább a magyar alma, mint a süd-tiroli, és egyáltalán: nem vagyunk versenyképesek.

Nem Európa, hanem a magyar politikai, gazdasági elit tehet arról, hogy ott tartunk, ahol.

Tesség végre felfogni: minden csapat annyira tud focizni, amennyire a másik hagyja.

Saját ország- és nemzetérdekeinkért nekünk kellett volna jobban kiállni, és úgy EU taggá válni, olyan törvényeket hozni, hogy most ne sírjon a szánk.

Aki magyar politikusként az EU-tól kér számon bármit is, az tulajdonképpen az elmúlt 22 év magyar politikai elit felelősségét kéri számon tulajdonképpen Antalltól Gyurcsányon át Orbánig.

Csak szólok.
@Zébácsi: Van benne igazság de én összekapcsolnám a két bagázst.
@Kara kán:

"Különben megfejtettem a blog címét:
var-ánusz.
Érted!? "

Nagyon vicces és eredeti okfejtés. Bravo.

Te figyelj, a múltkor már leírtam neked, hogy mi a helyzet a másik álláspontjának meghallgatásával, megértésével és az arra való reakciókkal kapcsolatban - főként a stílust illetően.

Sajnálattal veszem tudomásul, hogy bár értelmes fickó vagy, annyira azért mégsem vagy az (pedig megadtam neked a sanszot), hogy bármit is magadévá tégy mindabból, ami egy kicsit segíthetne neked abban, hogy ne járasd le megad újfent (mások építő kritikai véleménye).

Ha arra gondolok, hogy sok hozzád hasonló embert ismerek, már értem, miért tart ez az ország ott, ahol.

És ezt most nem bántásdiból mondom, hidd el, hanem a magam keserűsége okán.
@Gábriel angyal:

"OK igyekszem majd felnőni hozzád,"

"Viszonylag" ritkán ragadnak el az indulataim. Sok, konkrétan a témához kapcsolódó feladatom volt az elmúlt időszakban (1999-től). Ezeket minden esetben függetlenül, az éppen aktuális hatalom kiszolgálása nélkül tudtam művelni. Nekem ez nagyon sok gigajoule-omba került. Ettől én nem vagyok "fent", de annyit ad, hogy van véleményem, s néha zavar, ha a tények ismerete nélkül falfirka szintű (alajoshüje) megmondásokkal szembesülök.
@Gábriel angyal: "mit kellene tennünk ha szétesik az EU?"

1 Pezsgőt bontunk.
2 Józanodunk.
3 Érdemeik elismerése mellett más, fontos beosztásba helyezzük Morvait és Szegedi Csanádot.
4 Folytassa...
@Kara kán: mint az jól láccik te még buzinak sem vagy jó...kis kappanka, vagy inkább öszvér? szegény patások, nem akartam űket bántanyi...te tetű
@Kara kán: És eddig tartott rájönni hogy ide csak a libsi csőbuzik írogatnak lelkesen?
Hínnye, nem lennék a helyedben, korpa közé keveredtél...gyorsan nézz a hátad mögé hátha már ott is vagyunk :DDD
@Gábriel angyal:

Kapcsold, persze, a hatás-ellenhatás Newton (Arisztotelész, Platón) óta alapvetés.

Ez a lényegen azonban nem változtat: Sajnos sok igazsága van Kertész Ákosnak.

Nagyon nem jó szívvel írtam le ezt....
@Pantagruel: mintha a nagy külső és belső akarat ellenére már 3500 éve egyben lenne? nincs hová szétesnie, mint láccik valami szilárd fundamentuma van nekije:
Gran Dío!
Custor sui sepolcrali marmi
Affilano il pugnal per trucidarmi.
Scettri! Dovizie! Onori! Bellezze!
Gioventù! Che siete voi?
Cimbe natanti sovra il mar degl´anni,
Cui l´onda batte d´incessante affani,
Finché giunte allo scoglio della tomba
Con voi nel nulla il nome vostro piomba!
Oh, de´verd´anni miei
Sogni e bugiarde larve,
Se troppo vi credei,
L´incanto ora disparve.
S´ora chiamato sono,
Al più sublime trono,
Ah, della virtû com´aquila
Sui vanni m´alzerò, ah,
E vincitor de´secoli
Il nome mio farò
Magyarul kommenteljetek már, az isten faszát!

Rohadt kommunisták.
@Dr. simonmondja.: ez úgy van, hogy vérig sértegeted, piszkálod a barátaidat, s csudálkozol, hogy egy idő után a kutya sem hív telefonon! Itt nagy mea culpa-t kéne tenni.... Nálunk már nemzetközi kapcsolatok építéséről-tartásáról nincs szó, mert a kutya sem áll velünk szóba, maximum pitizhetünk egyet kistacsi módjára,hátha a dog észre vesz bennünket, s nem lép át felettünk, s nem tojik egyet az orrunk alá megtiszteltetésül. /Még az is kegy,hogy még kapunk időpontot, ha elmászkálunk arra - persze nem meghívásra.... Elképzelhető lett volna,hogy akár magánemberként, akár államfőként Skicc-sicc elmegy USA-ba, még egy családi du-i félórára sem kap meghívást.....
Láttátok Gyrost az Egyenes Beszédben? Bazmeg, hogy süllyedhet egy ember idáig...
@Rodeo36: tudok komoly is lenni, csak nem szeretek, mert az élet rövid.
Tudom a válaszokat, a magyar ember éhes. Ha úgy kap pénzt, hogy nem kell érte dolgozni, bizony örül neki, ugyanúgy mint a szerb, litván, thai, belga. Egyértelmű hibának tartom eleve ilyen lehetőségeket, választásokat adni. Lásd vizit díjas, vagy tandíjas népszavazást. Nem szeretnék belegondolni, hogy mi lenne az EU bukásával, mert biztos vagyok benne, hogy a nagy gazdaságilag erős országok, magukkal törődnének, -teljesen érthető módon- mi pedig azt se tudnánk merre van az arra. Nagyon sokan most itthon, nagyon negatív hangulatba kerültek. Ez pedig mindenre kihat. Ami azért nem jó, mert nem jó. (Lali után szabadon.)
Ezért voltam az ominózus Eu-s népszavazáson a nem mellett. Mert nem értettem kicsivel több mint 10 év függetlenség után miért kell nekünk rögtön csatlakozni? Azt hittük itt lesz a Kánaán, és lásd csodát, mégsem.
@gyilkos fűegér:
te kis cívis:
Nagy Isten!
Márvány sírköveknek Őrzője
Melyeken a tőröket fenik, meggyilkolásomra.
Jogarok! Nagyság! Becsület! Szépség!
Ifjúság! Mik vagytok ti?
Uszadékfa az évek tengerén,
Amelynek hullámai csapkodják megállíthatatlanúl a (bűnös)vágyakat,
Végűl mindez összegyűl a sziklás partok sírjain
Neved dicsősége veled együtt a semmibe süllyed!
Oh, látván éveim
Álmait és gúnyos kísérteteit,
Hittem tévesen,
Jókedvem órája elenyészett.
S mikor álmaim hívtam:
A legragyogóbb trónra,
Ah, az erénynek mint a sas a
Szárnyain felemelkedek, ah,
És (ez erény) a századok győztesévé
Teszi nevem!

csak neked...hogy ...
@Rodeo36:

Ez honnan van, a Gyűrűk Urából? :DDD
@lafatyolokft: mitől is voltunk függetlenek?
@gyilkos fűegér: nem, de ha kitalálod kapsz egy piros pöttyös bögrét, ha nem akkor fűben maracc, előttem
@Rodeo36: "Uszadékfa az évek tengerén,
Amelynek hullámai csapkodják megállíthatatlanúl a (bűnös)vágyakat,
Végűl mindez összegyűl a sziklás partok sírjain
Neved dicsősége veled együtt a semmibe süllyed! "

Gyorsnaszád motívum...
@Rodeo36: na ne mondd, hogy nem érted mire célzok. Azt is írtam már, most már nagy picsaszájunk lenne ha kilépnénk, a gazdasági következményekről nem is beszélve. Nézd meg Svájcot, ami abszolút nem jó példa. De elég sok előnyük származik abból, hogy nem eu tagok. Azt mondanám, hogy elvesztettük az Észak-Balkán Svájca kitüntető címet. Nem eu szkeptikus vagyok, csak adhattunk volna magunknak több időt.
@Kara kán: Még mindig nem tudatosult benned,hogy itt Te vendég vagy, s a háziúr/asszony türelmén múlik, hogy mikor tesz lapátra! Szerencsére jó humora van. Nem vesz komolyan, de jó sok indulatot keltesz,s ez élénkíti a hozzászólókat - engem is: dugulj el!Nem Te osztod itt a lapokat, maximum felveheted, ami tetszik.....
@Spániel:
"De azzal az emberrel én már egy percig sem akarok összefogni"
Mindig fogsz ilyen ürügyet találni, hogy ne fogj össze.
@lafatyolokft: én meg ahogy Böske a házmesterné szokta volt aszondani: baszunk vagy árverezünk? semmit sem lehet félszívvel vagy a kurvát nem fizetik ki és a meleg sört a csapos képibe löttyentik -kivéve Zakopánét ahol forralva is isszák- de azért elkaptad a lényeget
@tinca: én humorosnak találom, engedelmeddel átviszem a nevessünk-be! köszi.
@Rodeo36:

Rákerestem, de csak a te HVG.hu-s kommentjeidet dobja ki... :DDD

Na, én sem olvashattam mindent...
@gyilkos fűegér: ezért csak kék bögre jár...és nem lejtős motívum :))))
@anyósnyelv:
"Szerencsére jó humora van. "
Olyannyira, hogy még lop is tőlem. Nagyon vicces. :-))
@Rodeo36: Ezt fejből? Később ugrok fejest az EU-szkeptikus szófolyamba. Remélem, megszületik itt a megváltó 9-es terv! Egyébként most úgy teszel, mintha nem tudnád, hogy Európa és az Európai Unió nem ua, vagy mi?

Sírni fog egy asszony,
esőként fog sírni,
a harcos halálán,
hősi viadalán.
Én megtettem dolgom,
munkálkodott lándzsám,
virrasztott fejszém is,
versem éberen szól.
@lafatyolokft: "Nézd meg Svájcot, ami abszolút nem jó példa. "

Akkor mi a fasznak nézzem??? :DDD
@gyilkos fűegér: súgok: ott kellene keresned ahová nem engedtek be Január 2-án...:))))
@Kara kán: Risorgimento te "kis" buta
@Rodeo36:

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine,
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.
@lafatyolokft: Pedig azt hittem te is nyitottál cukrászdát Bécsben. :)
@Pantagruel: I hate that submarine full of scratches and holes and very noisy, over all does not stand well the high waves of the ocean LOL
@Rodeo36:

Úristen, mi a faszt kommenteltem én be január 2-án???

Vagy általában mi van január másodikával? Kezdek megijedni.
@Kara kán: Azért, mert nem neked válaszoltam, hanem megpróbáltam megírni azt, hogy mivel már kora reggel kommentáltad a blogot, az azt jelenti, hogy korán véget ért az eligazítás a pártközpontotokban és ki lettetek küldve a frontra kommentelni, te sügér!
@Rodeo36:
Buta vagy, mert nem találod ki a gondolataim.

KI A SZERZŐ?????

Más:
Szegény András...
Tönkre tették ezek a cucclib gazfickók.

mno.hu/belfold/targyal-az-lmp-vajon-mire-jutnak-1043837
@gyilkos fűegér: én nem kommentről hanem bementről beszéltem és a Magyar Állami Operaházat értettem alatta :))))
@Kara kán: sajnálom, ha csak ez az egy mondat ütötte meg a szemed...
@Rodeo36: úgy gondoltam, hogy tökéletesen adekvát jelen helyzetünkkel - avagy ld. még @pom pom: hsz-át
@Pantagruel: ez csak sárga bögre görbe bögre járjad körbe körbe
@Kara kán:

Megismétlem. amit az előző blogbejegyzés végén írtam:

Ezek a cucclibek épp Midász király ellentétjei: minden, amihez érnek szarrá változik.
(c) Kara kán, 2012. Minden jog fenntartva, az utóközlés és a reprodukció joga is. A szomszédosak is!
@Rodeo36: szió! majdnem tökéletes! körtekerészeti...csak egy t maradt ki! Javulóban vagy! Kedves megegészségesedésedre a nyaktörőkben.... Tegnap máshol egy egyszerűbb szót éjjel ketten brusztoltak, s egyik sem tudta leírni - jót nevettem, nem ki- hanem, hogy hajnalban /van egy tippem náluk már délkörül, vagy este volt/ bakiznak. Jóindulattal javítottam! Azóta már szerintem aluszikálnak! Bár mintha egyik felébredt volna. Olvasok tovább.
@Pantagruel: narancssárga tengeralattjáró? vagy csak citrom? és már sűllyed is? asszociáltam a filmhez készűlt illusztrációt vagy az animációs változatot az igazán jellemző azért megkapod a piros pöttyös bögrét
@anyósnyelv: akkor csak neked:
elkáposztásíthatatlanságoskodásaitoknak
@Gábriel angyal:

Szerintem tegyél föl magadnak két kérdést:

1: a KGST működött?

2: a Jobbik együtt tudna működni olyan gyűlölt ellenségeinkkel, mint a szlovákok és a románok?
@Rodeo36: most tényleg? Nem minden tarka szarka tarkabarka, csak a tarkafarkú szarka farka tarkabarka! Mit sütsz kis szűcs..... édesek,s jó kis nyelvtörők,de miről is van szó? Gondolom nem a lengyel-magyar barátságról, mert ezzel szórakoztattuk egymást egy kiránduláson, ki tudja kimondani, amit ők nem, mi sem.... attól még megértettük egymást... Fiataloknál nem jelent akadályt!
Copyright? Beszarás, egy lopott cuccot akar levédetni. Vastag vala a bőr az ő orcáján.

"valami modern-kori anti-midász királyként amihez ér az arany helyett szarrá változik."

Here:webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jvHkscxMb9kJ:mindennapi.blog.hu/2011/10/13/magyarnak_lenni_a_legrosszabb+minden,+amihez+%C3%A9rnek+szarr%C3%A1+v%C3%A1ltozik.&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
@gyilkos fűegér: látom érted. ezért írtam tegnap volt edzőm szavait, miszerint a múltból nem élünk meg.
@Rodeo36: a tengeralattjárós hasonlatodhoz csak annyit, addig, jó míg nem halljuk a 7 short 1 long blast-ot.
@Gábriel angyal: Nem nyitottam, de még nyithatok.
@Kara kán: Victor Hugo/Piave/Giuseppe Verdi, a zandrást ne sajnáld amilyen hisztérika olyan komolytalan is...nem politikus, csepűrágó
@Gábriel angyal:

Nagy Navarrót példának hozni röhejes baromság :-)
Ők nem azért sztrájkolnak, hogy a munkahelye szűnjön meg, hanem a hiteles tájékoztatásért. Ami nem mellesleg a munkahelyének törvényi kötelessége lenne.

Ez nem menti Szegedit, aki úgy fújolja a moslékosdézsát, hogy a szájából kilóg az ezüst szedőkanál.
@Rodeo36: addig jó a gyorsnaszádon, míg meg nem szólal a 7 rövid 1 hosszú dudaszó.
@Gábriel angyal: nem nyitottam cukrászdát Bécsben, de még nyithatok.
@gyilkos fűegér: látom érted már mire gondolok :D
@Kara kán:
Nálad pofátlanabb, hazug és szarrágobb alakot maximum a kormányban lehet találni. Szemrebbenés nélkül behazudnád magadnak a fenti idézetet... Ecceri vagy, mint a faék!
@Qeatzkoatl: Pont eddig jutottam... Ez szegénykém olyan hülye, hogy még a Google-t sem ismeri. Csak nem SMPaca lehet, szeméjjessen? :))
A hülyeség és butaság egyik előnye, hogy a világról sokkal határozottabb elképzelései vannak...
@Gábriel angyal:

Abban, hogy szolgalelkű a magyar. Egyéni érdekei szerint kiszolgál bármit és bárkit - de gondolom, nem kell ragoznom, a történelem telis tele van példákkal.

Gondold csak végig. Sajnos, van valami Kertész Ákos szavaiban.
@anyósnyelv: ha ismernéd a nyelvet, de azért ideteszem, hátha: nyelvtörők, hogy röhögjél:

¿Usted no nada nada?
No, no traje traje.

2

Ñoño Yáñez come ñame en las mañanas con el niño.

3

Tengo un tío cajonero
que hace cajas y calajas
y cajitas y cajones.
Y al tirar de los cordones
salen cajas y calajas
y cajitas y cajones.

4

El vino vino, pero el vino no vino vino. El vino vino vinagre.
@pom pom: Egyetértek. Akár kacsahajó, akár vontató uszály, akár sokezer embert, akár sokszáz embert hordozó kompot vezető kapitányról van szó: első felelős a kapitány! Nem tudom meg fog-e állni - ő sem volt és már nem első helyzetben, helyzete magaslatán! Akkor miért is? Engem egyébként - részvétem mindenki családtagjának, de jobban érdekel, ami itt van.
@Rodeo36: Kevesebbet, mint szerettem volna, de jót röhögtem. Maradok Kosztolányinál.
@lafatyolokft: hányszor írod le? vagy a blogmotor heccelődik?
Basszus teljes jobbikos retorika megint! www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/orban-a-termofoldert-vivott-haboru-mar-elkezdodott-366711

ez az ember olyan, mint a mostani Titanic balfasz kapitánya? Dafke neki a sziklának, mert az alatt lennie kellett lenni még víznek! Nem volt, tudták ezer éve a toszkán halászok, azt a Giglio-szigeteket kerülni kell baszd meg, kis könnyű hajóval is! De nem, ez a féregnyúlvány vacsizás közben rávitette a 14 emeletes, 4000 emberrel zsúfolt monstrumot letérve az ekkora böhöncéknek ajánlott útvonalról. Aztán szart az egészre. nol.hu/lap/vilag/20120116-titanic_a_giglio-szigetnel

Sitten rohad rá a dizájnolt műanyaglakat, de orvbánra mikor? ezekért a kútmérgező rohadt dumáiért?
@Rodeo36:

Nem tudom, mire érted a későn? kérdést,

de ha arra, amire én gondolok, akkor a válaszom: nem, sosincs késő változtatni, más irányt szabni a dolgok folyásának. Az Eu csatlakozás már nem csinálható vissza és szerény véleményem szerint nem is szabadna ebben gondolkodni. Persze nyitni lehet kelet felé, szép kis piac, de a kettő megléte (EU és keleti piacok) nem kizárja, hanem inkább feltételezi egymást.

Nem szabad egy lábon állni, de leginkább nem szabadna kirúgni magunk alól a mankót.

Csak akarat kérdése minden.
@Dr. simonmondja.: Mubarak is bánja, mint a kutya, aki hetet kölykedzett. :-D Utána tényleg jött az Özönvíz elvtárs. Máshova is.
@Kara kán:

Holnaptól új világ lesz. Napi két poszt, az egyik állandó rovat lesz Kara kán szellemi termékei címmel, amolyan besztof az előző napi gyöngyszemekből. Úgyhogy kapd össze magad, táncolj, mulattass.
@Zébácsi: 23 évet nem lehet visszacsinálni, ez késő...változtatni lehet de 3 generáció ráment, te is
@gyilkos fűegér: kedves egérke, vigyázz, mert olyan enyhe tél volt eddig, s hótakaró sincs, hogy téli fülesbaglyaink nem jöttek be a városokba - vadásznak kinnt a maradék fűcsomók között kis egérkékre. "vicc volt", tegnap hallgattam a bagolyfigyelőt! 2 héte bejöttek, utána elmentek a fekete varjúk, tegnap már láttam párat. Lesd a baglyokat, s futás....
@anyósnyelv: "engedelmeddel"
Már elvesztettem a fonalat, h mit is, de természetesen megengedem :-)
@a szív fészkei: ez a gyors'naszád irányítójának tipikus esete: dafkezéégrósz...
"Orbán Viktor szerint máris háborút vív az ország földjei és vízbázisai védelmében, csak nem fegyverekkel, hanem leminősítésekkel támadnak minket. "

tessek

viktor szajabol a kurucinfo ultima ratioja:-DDD

ezek utan meg akarja magyarazni, hogy a jobbik nem a kiskurvaja:-)
@Qeatzkoatl:

Szerintem lassan kezdik megérteni a Jobbiknál, hogy ettől nagyobb öngólt nem nagyon lőhettek volna. És még csak olcsó sem volt felbuszoztatni az embereket. Teljes a siker.
@Kara kán: Ennyire tököt, mint te talán karácsony előtt lehet látni.... Próbálkozz vele.....
@Zébácsi: Van valami Ady szavaiban: "ADY ENDRE: HA VAN ISTEN

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szívű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig:
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.", akit Kertész csak prózában idézett. www.nyest.hu/hirek/mit-allitott-kertesz-akos

Petőfit:[..]"„Magyar vagyok. Mi mostan a magyar? Holt dicsőség halvány kísértete. (…) Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég, Szégyellenem kell, hogy magyar vagyok!”
@a szív fészkei: ami a legnagyobb hiba a hajó katasztrófában, hogy későn adták ki a parancsot az evakuációra, és későn kértek segítséget. Egy ilyen hajó nem pikk-pakk süllyed el. Tény, hogy a térképeken nincs rajta az összes homokpad, vagy zátony, de a kapitány felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Egyre emelkedni fog a hallottak száma sajnos. Kicsi esélyt látok arra, hogy a vízzáró ajtók mögött, bárkinek hosszútávú esélye lehet.
És ezt szépen le lehet írni a magyar valóságra is.
@tinca: volt egy jó beszólásod, s pont akkor hallgattam egy ov nyilatkozatot a D.Ig.tervről, s a kukorica, darálás, egydarányit kapunk is, s átvittem egy nevessünk-be topicba! Ma nálam ez vol a nyerő.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ugye??? Kiküldte a seggszájait, tesztelni a népet zászlógyújtással és rá két nappal mondja ő is.
Neki kéne két csendőrpofon a jobbikos rizsáiért. Abban nem tévedtek Gyurcsányék, hogy ez kettő ő+Vona össze vannak nőve mér régről, sőt, ő keltette ki ezt a sárkányveteményt. Csapásmérőnek, mellette európainak látszott egy ideig, de már a látszatra se ad.
@gyilkos fűegér:

"Láttátok Gyrost az Egyenes Beszédben? Bazmeg, hogy süllyedhet egy ember idáig..."

Nem bírtam meghallgatni. Már a látványától is elszáll az agyam. Eddig is nagyon tetű volt, de szóvivőként vérgeci lett.
@lafatyolokft: Állítólag messze beljebb vitte ezt döherséget, mint az ilyen óceánjárók vonala. Elég nagy az a sós lé, basszus, elfért volna. De nem, ő unortodxul kormányoz mert van ott lötty, ő tudja!! Mit neki, ha nincs??? A dőlésben a bátorok is sokakat megsebeztek, de ki nem szarja le? 100 éve lesz április 14-én, hogy elsüllyedt a Titanic. Hát szépen ünneplik meg.
@a szív fészkei: bocs kijjebb a partokohoz vitte, miközben beljebb kellett volna navigálnia - már keverem én is - de nem is hajóskapitány!!
@orica: Kíméljük magunkat, igazad van. Ez az ember olyan, mint a megbízói, akikről szerintem pontosan tudja, milyenek. És mégis szolgálja őket, blöááááááá.
@Zébácsi: Akit eltaláltak a szavai, azok hisztiznek. Én miért nem? Müller Péter írja, hogy amikor a nejével vitázik valamin és az asszony szavai nyomán úgy felcseszi az agyát az ideg, hogy rávágja a tokostul kiszakadó ajtót - na akkor legbelül tudja igazán, a nőnek 100%-ig igaza van!! Nem is győz szőnyeg alatt cilinderben odakullogni bocsikát kérni.
@Fabius: A román és a szlovák fasisztákkal gond nélkül.
@Rodeo36: Ez jó!
Mitől? Ahogy a SZU kiesett, mint mindenünket készségesen elnyelő megapiac, ami adta a fáin energiát óccón, hol is a nagy függetlenség? Merre a gazdasági csoda? Ha senki semmit nem hozott volna ide, mi lenne ma itt? Kedves Vezető szamársteakkel.
Fogjon össze orbánnal meg martonyival a lépfene meg a tbc.

Az angol véleményeket meg, főként, ha a City-ből jönnek el kell osztani kettővel. Az angol bankok nagyjából a Kajmán-szigetek európai kihelyezett telepei az offshore manipulációkat tekintve, plusz meg vannak rogyva a válságtól, aminek előidézésében ugyan olyan vastagon benne voltak, mint az amcsik. Azért lenne nekik jó egy esetleges Uniós szétesés, mert akkor tutira elkerülnék a re-regulációt és azt, hogy kiderüljön, még most is mennyi közpénzt lopnak a politikusok asszisztálásával. Így aztán, hogy e céljukat elérjék, hol a PM-ből csináltatnak világ bohócát (nemcsak orbán a hülye és oligarchák által zsebrevágható...), hol meg a valóságosnál sötétebb "elemzéseket" eregetnek, siettetvén az általuk kívánt folyamatot.
Azért az értelmesebb angolok tudják, hogy egy esetleges kilépéssel jókorát szívnának, pedig ők annyival vannak a béka segge felett, mint mi alatta.
@orica: Viszont nem egy hülye gyerek. Gondolom ezért is vagy még inkább kiaakadva rá. :)
@a szív fészkei: unortodoxia minden áron a gyorsnaszádon is:

2012. január 16., hétfő 12:56 (NAPI)
A kormány kész megszorítani - az egykulcsos szja marad
Az egykulcsos szja húzóereje igazán jövőre???? mutatkozik majd meg - véli az NGM stratégiai államtitkára, aki szerint komoly esély van a recesszióra.!!!!!!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_kormany_kesz_megszoritani_az_egykulcsos_szja_marad.507750.html
@Pantagruel: Varga Miklósnál nem ugyanaz. A vééééééén Európa Európán kívül vénség náluk.
hahó emberek, kicsit off, nem tudom, volt-e már (ha igen, akkor bocs)

index.hu/belfold/2012/01/16/orban_ne_kulfoldi_hulladekot_egyunk/

ti tudtátok, hogy a génjeinkben van a föld szeretete?...
@Cirbi: :-) @Deathstick: Nagyon kampányolnak Londonból az euró halálára, állítólag a németeknél ezt beszopták: sokan mindenüket fontba fektetik.
@Gábriel angyal: Meg még egy rossz hír. :)

youtu.be/et9svbkKRYs

Sebaj. Varánusz belehúz és lesz ez még így se. :)
@a szív fészkei: Pedig tök jó lenne megint német márka is. Lenne legalább még egy frankó menekülő valuta. :)
Én is off.

Találós kérdést tennék fel. A válasz, ütős.
Előzmények:
Az ország vagyonának (termőföld, ipar, mezőgazdaság, ingatlanok) 42-48%-át (a teljes, eredetileg állami, illetve közösségi tulajdonban lévő ingó- és ingatlan vagyonhoz viszonyítva) 1990-1994-ig az Antall kormány (Antall József, majd Boross közvetlen nyomására) privatizálták. Az ÁVÜ 1992-től hivatalosan (egyébként 1991-től is ezt a módszert követte) is felhagyott az értékhez köthető (a privatizálni kívánt vagyontárgy forgalmi értéke nem befolyásolta a privatizációs árakat).
Nos, ezt a módszert a kormányon lévő, illetve a jobboldalt képviselő szakemberek, szakpolitikusok nagyon határozottan elutasították. („A jövő elherdálása” címen hivatkoztak erre: Bod,Rabár, Latorcai..)

Mit gondoltok, ki verte ezt végig? Mit gondoltok, kinek a nevéhez kapcsolódik, az egyesek szerint több, mit százezer milliárdos lenyúlás?
@Qeatzkoatl:
Kánkánunk aranyköpéseit ma felárral fizethetik onnan, vagy ezekért levonnak tőle? :))
Mert vállveregetésre ne számítson, csak Fabius karolja fel (a bolondokat és a hülyéket máshol is tisztelik!), evégre ilyen ecceri embert támogatni kell, nagyon elesett... :D
@Qeatzkoatl:
MATOLCSY ELVTÁRS volt a fő privatizélős! :)
@Cirbi:

Cséfalvay államtitkárnak a versenyszférában egy ilyen nyilatkozatért holnap már nem kéne a munkába menéssel fáradnia.

Szegényke, még nem értesült róla, hogy már elindult a Nem Orbán a a hibás, hanem" kampány Heim Péter vezetésével.
@a szív fészkei: "Nagyon kampányolnak Londonból az euró halálára, állítólag a németeknél ezt beszopták: sokan mindenüket fontba fektetik."

Hát ez történik akkor, ha nincs összkontinentális vízió arról, hogy merre és meddig akarnánk haladni, meg milyen kondíciókkal. De legalább Mer-kozy-ék elmagyarázhatták volna világosan, egyértelműen a népeknek, milyen döntés mit von maga után. Már több értelem derengene a szemekben (nem nálunk!). De nem, inkább a fontolva haladás, mert akkor kicsit később váltják le őket... csak azt nem látják, hogy éppen így veszítenek el minden bizalmat.
Inkább okosodjatok Müller Péterrel. :)

youtu.be/zl2mqZtxLXE
@Gábriel angyal:

Akkor most arra kell büszkének lenni, hogy a Jobbik fej fej mellett küzd azzal a párttal, amit a társadalom szégyenpadra küldött a legutóbbi választáson, és a társadalmi támogatatlanság szimbólumává vált?

Értem. Ezt szerintem is fontos hangsúlyozni.
@a szív fészkei: "Nagyon kampányolnak Londonból az euró halálára, állítólag a németeknél ezt beszopták: sokan mindenüket fontba fektetik."

Hát ez történik akkor, ha nincs összkontinentális vízió arról, hogy merre és meddig akarnánk haladni, meg milyen kondíciókkal. De legalább Mer-kozy-ék elmagyarázhatták volna világosan, egyértelműen a népeknek, milyen döntés mit von maga után. Már több értelem derengene a szemekben (nem nálunk!). De nem, inkább a fontolva haladás, mert akkor kicsit később váltják le őket... csak azt nem látják, hogy éppen így veszítenek el minden bizalmat.
@Qeatzkoatl:

Ha írnánk egy listát a konkrét számokról, hogy Kusza Szem áldásos tevékenysége a privatizációtól kezdve a két év gazdasági miniszterségen át a mostani unortodoxiáig mekkora kárt okozott az országnak, akkor lenne a szám, hogy hirtelen föl sem tudnánk dolgozni.
@Rodeo36: hihihi, hahaha: átmész baglyocskába?
@a szív fészkei:

A hisztizést meghagyom másnak, én csupán azon kesergek, hogy 89-ben nem ilyen lovat akartam, nem ilyet képzeltem el.

Most meg bezzeg az EU a hibás. Aha, na persze, mi itt se voltunk 22 évig.

Az emberek meg elhiszik, hogy Berlin/Párizs/London az oka annak, hogy itt tart ez az ország...

Ahogy figyelem a nyilatkozatokat, egyre inkább látom, hogy a mantrát az unortodox matek/kamunikáció szerint bizony lehet hatványozni.

Aki kíváncsi a tutira, az meg a nyilatkozatok megértéséhez vegye elő a logarlécét - ha egyáltalán tudja szegény polgár, mire is való az.

Én sajnos tudom, de már nincs kedvem használni...
És persze mindent kétszer mondok, kétszer mondok....
@Rodeo36: Errefelé - hagyomány egy bizonyos hájbájöreg esete - mindig piros fehérpettyes labdákat dobott a nézők közé /akit tudott elvitt, akit vitt, elhagyta... hát nem mindig jön össze/.... hihihi
@Fabius: Látod látod és még ettől is hüledeznek állandóan szegény sárkányfűárusék. :)
@Zébácsi: Már én koromban is kellett egy idősebb úr /mondjuk vagy - nagyapa Don - másik -szív - tehát egy saját apu, vagy tanító, aki még ismerte, hogy lehet használni, s meg is tanította.... / Jelenleg egy sincs már nálam, mert idő helyett lopósok a családban elvitték, akik ráadásul használni sem tudták.... Magánügy.
@Fabius: A KSH adatait, ha jól emlékszem nemigen fogadták el az "elmúttnyocévben" - most igen! Ha 70e-rel nőtt /már nem is 40-el/ a foglalkoztatottság, s 0,2 %-kal a munkanélküliség - s ehhez nem rendeltek semmit hozzá? Hogyan is van ez? Megyek, míg van egy anannászkonzervre pénzem - az a mai menü - megfontolom.
@anyósnyelv:

Erősen assziszociatív voltam, bocsánat. Arra szerettem volna csak kilyukadni, hogy a zemberekkel mindent meg lehet (meg akarnak etetni) - már megint.

Szeretnék eccer végre hihető és nem hipertóniás tüneteket keltő híreket olvasni. Tiszta vizet a pohárba. Hagyják abba a zemberek hülyítését, ismerjék be, hogy elmatolcsizták, nem kicsit, nagyon - oszt menjenek, jó napot.
@anyósnyelv:

KSH adatot csak azóta veszünk figyelembe, mióta emberünk ül az élén, és habozás nélkül visszavonja akár az általa kibocsátott adatokat is, ha ezek számunkra nem elég kedvezőek :-))

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/29/visszavontak_a_munkanelkulisegi_adatokat/
@Boli: @Fabius:

Nekem az egész onnan ugrott be, hogy említésre került az európai élelmiszer termelési és feldolgozási koordináció. (Én nem azt állítom, hogy ezt számunkra optimálisan oldotta meg az EU.)

Az ötletgazda Kopátsy volt. Matolcsy, aki vallásos tiszteletet érzett/érez iránta magáévá tette az elképzelést és végre is hajtotta, gátlástalanul. (Kopátsy gondolatmeneteit csak krónikus agyvérszegénységben szenvedők tudták infarktus nélkül követni.)
A felsorolásból kimaradt, hogy stratégiai húzóágazatok, tokkal-vonóval kerültek külföldi, jobbára piacot vásárló és hazai kezekbe. (Neveket, példákat ti is tudtok, ám feltételezem nem mindent.)

Ezek azok a gyökerek, amelyből az elmúlt 21 év dúsan termő fája kisarjadt. Halkan jegyzem meg, az MDF-re szavaztam akkor.Életemben először és egyben ezidáig utoljára.
@orica:

Én nem gondoltam volna, hogy valaha valaki képes lesz felül (alul?) múlni Szógyártót, de amit tegnap előadott, az a trollizmus magasiskolája volt.
Mintha összemixelnéd várurat meg vidékit, azt hadd szóljon...

És tudtad, hogy ő is pontosan tudja, hogy te tudod, hogy ő tudja... de nyomta megállás nélkül, és konkrétumok nincsenek, a mi bankunk, nem is azt mondta a barózó...

Undorító volt.

(Mondjuk a "A pénztártagok döntöttek úgy, hogy lopjuk el a maradék pénzüket is" szösszenete óta a szememben megszűnt embernek lenni. Ezt talán még Putyin se vinné el szárazon, Kínában ennél kisebb stiklikért lincseltek meg polgármestert...)
Most hallom, hogy Orbán bejelentette, hogy M.o. "minden híresztelés ellenére mezőgazdasági ország".

Valóban. A GDP cca. 4%-a a mezőgazdaságból keletkezik.
@Qeatzkoatl:

Nekem a nemzet-kaja-Matolcsy szentháromságról általában az ugrik be, hogy ezt így együtt nagyon nem kéne emlegetni. Legutóbb mikor Matolcsy kapcsolatba került a vidékkel és az élelmiszerrel, akkor hazavágta a víziszárnyas piacot a felvásárlási árak letörésével ( 2000-02) aminek egyenes következménye lett pl a Hajdú-Bét ügy.

Ezért van bennem némi félelemérzet, mikor Viktorunk erről beszél megint.
@Zébácsi: Akkor Rodeo bevesz a klubba, a logarlécesek közé. Az már több, mint a Skicc-féle doktori!
@Fabius: Ezt is tönkre kell tennie. Mekk mester nem hátrálhat, mindenhez nem ért!!!
@gyilkos fűegér:

" Kínában ennél kisebb stiklikért lincseltek meg polgármestert"

Itthon pedig orbitális hibák után is tapsikol a nép - vagy csak ezt hiszi (hitetik el) a vezér?

Ténlyel, egyébként tapsikol? Merthogy, fideszes környezetemben egyre inkább csend van, míg 3-4 éve nagy volt a ricsaj.
Aki esetleg még nem ismerte :)

Hirdető neve: O. Viktor

Eladó egy HAZA-2012 rendszámú gépjármű.
Lassan két éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam. A fékeket kiiktattam. Gáz van, de csak ha tüntetnek.
A kormánnyal van egy kis gond, teljesen irányíthatatlan. Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá. Önfényező funkcióval rendelkezik.
A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre. Felkapcsolni lehet, leváltani nem. Az
ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek.
A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek.

Biztonsági berendezések: ABS,PPS,TEK,

Extrák:
– motortérben bordázott ékszíjjártó (erősen csúsztat),
– narancsillatú Wonderbaum,
– Lázerdetektor,
– belső tükrön egy kövér bolsi-balsi baba
– kalaptartón bólogató kutya(cserélhető Schmitt fejjel)
– Index, (zsebben)
– CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel-Messiás, Horváth Pista-Hej rugó, rugó,
Zorán-Kell ott fenn egy ország, Korda György- Visszatérek én
Egyéb extrák: voltak, de már mindent eladtam.
Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL.
Irányár: IMF hitelre devizakárosultaknak féláron!
Jelige: Ámokfutó

Ui.:Majd’ elfelejtettem a csomagtartóban van tízmillió utas, velük nem kell foglalkozni.
@Zébácsi: Az emberek végletesen elhülyítésére épült fel a Fidesz mára. Wermer hat még ma is haló poraiban. 12 éves retardált gyereknek néz minket a vezér,aszerint is bánik velünk. Akiknek ez jó, élvezik, hogy van okos apukájuk, aki mindent megmond és megcsócsálja a nem génkezelt szent magyar kaját, mielőtt a szájukba hányja.. Én meg ettől hányok.
@bólint:

Pardon, de a Skicc-féle doktorinál a fiam műszaki rajz házija is több.
Asszem...
@bólint:

Kommentjeidet olvasva te rossz nicket választottál... vagy szláv nyelvet tanulsz?

:-).
@gyilkos fűegér: Matolcsy Kínában már felakasztották volna. Ahogy É-Korában is valami ilyesmi történt, nem?
@Fabius:

Nekem a munkanélküli sógoromat egy tollvonással eltörölték! Az egyik pillanatban még ott állt a csávó és vadul orbánozott, aztán egy pukkanás, volt, nincs, a földön egy gemnasztyorka meg egy klottgatya, a söröskorsó meg csak úgy lehullt és szarrá tört, tiszta sör lett minden.

A húgom kisírta a szemét.

De a statisztika jobb lett.
@bólint:

Orbánnak éppen ez a szemléletmód a veszte. Ha felnőttnek tekintene, bevállalna egy elmatolcsyztuk bejelentést és elindulnának a jobboldal által is régóta javasolt iránya, sokkal kevésbé utálnám. És ezzel nem vagyok egyedül.
@Gábriel angyal:

Engem leginkább a kocsi "felfüggesztése" érdekelne....
@Zébácsi: A bolgár hatás végig söpör a hazán,ezzel azt mondod? Bolgár gyökerű feleség egyik oldalon, bolgár disszertáció a másikon... :-DD
@Fabius:

Pontosan. Ez a néhány mondatod a lényeg.
@a szív fészkei:

:-), nem rossz, nagyon jó gondolatok!

Én csak arra gondoltam, hogy - ismereteim szerint - a szlávoknál (talán pont a bolgároknál) a bólintás nemet jelent.
@Fabius: Én aztán utálom a matolcsy egész írmagját, mint mondtam zsenge munkáséveim tönkretevője a drága nagybátyó, de!!!

Tudod, tudjuk, hogy Matolcsy Kalapúr Orvbán mancsán. Semmi nem történt anélkül - hiába hazudozza ez a Heim mostantól valami új leköpöm magam és aláállok zuhanyozni-virtus keretében - hogy a Kedves Vezetnk ne akarta volna, sőt ne csak azt és ne csak ő akarta volna! Elorvbánoztuk a helyes kifejezés, nem?
@Fabius:

Teljes joggal. Benne mindig is megvolt a vidéki lét és a mezőgazdaság iránt érzett megvetés. (Eközben Budapesttől meg rettegett.)
Könnyű lenne elintézni a bolond lyukból, bolond szél fúj metaforával, ám nagyobb gondok vannak. Komolyan és nem bántó szándékkal úgy látom, hogy a realitás tudat megszűnt. Azok akik kritika nélkül bevállalják, mindaddig, mig (a visszaállított) OPNI-papírral nem rendelkeznek, cinkosok. (Hindenburg, mikor az SA masírozott a hivatala előtt, lelkesen integetett, mert az ő tudatában ez úgy képződött le, hogy most az első világháború győztes katonáinak visszatérését ünneplik.)
Igen nagy a baj. Be lehet fogni a szemünket, lehet azt mondani, hogy mindig volt valahogy, de lassan kicsúszik a szilárd talaj a lábunk alól és elröppen negyed évszázad.
@gyilkos fűegér:

A Nemzet Statisztikája áldozatokkal jár. Javaslom a miniszterelnökök statisztikájával vigasztalódást:

1 meghalt,

5 megbukott,

1 az fenti példát erősítő kivétel.
@gyilkos fűegér: Ezek szerint ő is egy volt fidesz szavazó?
@Zébácsi: Igen=nem. Érdekes lenne tudni, miért? Én egyszer voltam: érettségi után kivitt anyám Várnába - írtam a miniszoknyás afféromat a román-bolgár határon, ahol nem akartak beengedni, mert Todor Zsivkovot állítólag zavarta volna a látványom - olyan sokszor ez nem okozott gondot ez fejkörzési anomáliájuk. A tengerük nem tecc annyira, mint az Adria (az a gyönyörű színe!), a sopszka salátájuk zseniális, viszont a csevapcsicsijüktől két hétig tisztultam... És Neszebár csodálatosan szép.

De sok mást nem tudok róluk, mondjuk ez az én hibám. Ja meg ez a csalga-seggrázást,amit az Index írt.:-))) Azóta nem jártam arra.
@a szív fészkei:

"Elorvbánoztuk a helyes kifejezés, nem? "

Jogos észrevétel.

Nem látunk bele a kormány lapjaiba, abba, hogy ki is tulajdonképpen az értelmi szerző, de az biztos, hogy az a fokú szakmaiatlanság, ami itt unortodox gazdaságpolitika címszó alatt végigsöpört az elmúlt majd két évben, nem lehet diplomás közgazdász egzakt véleménye/sajátja.

Aki csak kicsit is odafigyelt, amikor a Marshall-keresztet (asszem ez az egyik első szemléltető ábra, ami a makro tankönyvekben van, kvázi szentírás) és más gazdasági nyalánkságok alaptéziseit oktatták, az ugyanis tudja, amit Chikán is említett: "tankönyvileg lehetetlen.

Szóval azt hiszem, nem szabad minden trutyit Matolcsí nyakába varrni.
@a szív fészkei:

Kalap Úr azt mondta amit Orbán hallani szeretett, és ez lett megvalósítva is.

Ez:

1: Kalap Úr hibája, hisz mondhatott volna kisebb hülyeséget.

2: Orbán hibája, mert a szépsége ellenére ez a szólam bizony ellentmondott a józan észnek is. Amihez nem kell közgazdásznak lenni.
Na kis elégtétel részemről - az állam én vagyok? - Bulgáriának Skicc miatt: Kampányolok Neszebarért. www.utazasok.com/neszebar_bulgaria.html
@Gábriel angyal:

Sosem szavazott a fideszre, de ez mindegy is, akár lehetett volna fidesz szavazó is. Viszont mostanában erősen inog a munkahelye, akárcsak nekem, csak neki van két óvodás gyereke meg egy tízmillás lakáshitele.

Felhívnám a Kedves Vezető figyelmét, ha ebből a fajtából tényleg százezrek fogják elveszíteni az állásukat 2012-ben, és erre van esély, akkor jobb, ha fut.
@Fabius: Ha kisebbet mond, akkor nem ő Kalap úr, hanem valaki másik közgazdapapírral rendelkező beszélő robotjuk. Biztos úgy volt vele - kiállhatatlan, beképzelt, gőgös ember,mesélte a férjem, valahonnan nagyon távolról ismeri - ha már hülyeséget szajkózni az életben maradás egyetlen esélye a Fidesz-lövészárkokban, neki csengjen érte a zsé.

Hát nem emberi lényként kezelem, csak jelzem, hogy a Heim-féle, "á Orvbánnak nem is ez volt a dolga,nem ez a szakmája, így nem tehet róla!-duma kurva káros és hazug!
@Fabius:

Miután a Földön valaha élt fajok 99,99%-a kipusztult, a Földön statisztikai értelemben nincs élet. (Ismeretlen paleontológus)

A rovarok jelenlegi fajszámát valahova 10 és 100 millió közé lőném be. (Ismeretlen entomológus)
@Qeatzkoatl:

A realitásérzék rég megszűnt ez tény. Ezt mutatja ez a legújabb terv meg a legfrissebb szólam is. Megint onnan mennek neki, hogy "megváltoztatjuk a vidéki ember szemléletét", és az általunk kívánt látomást tartjuk kívánatosnak: ne vásárolj, takarodj a kertbe kapálni!

A mezőgazdaságon éppen lenne mit helyretenni, lehetne fejleszteni, erősíteni. De nem így. Arról nem beszélve, hogy megint a fogyasztáscsökkenés irányába megyünk úgy, hogy a gazdaság felpörgését éppen ettől várjuk hiába. Ehhh...
@Qeatzkoatl: Magyar Gárda megalakulása a Várban??? Na, az is volt egy történelmi tett, nem észrevenni. Ott. Valakinek.

index.hu/belfold/garda0825/
@Fabius: Vissza az illyési világba, Rácegrespusztára, abban kurva magas horthysta nívóba?
@a szív fészkei:

Nem innen indult. Göntz beszéd, Kossuth tér. Emlékezz.
@Fabius: Hú, azzal nővel együtt dolgozott harmatos pályakezdő éveiben. Na kiállhatatlan , beképzelt perszónának jellemezte már akkortól. Ezek csak ilyenekben bíznak.
@Qeatzkoatl: Ja persze, de az Boros Hóbagoly biznice volt, nem?
@a szív fészkei:

Nem az a baj, hogy a csúti nem ért hozzá, hanem hogy az a négyszemű bohóc sem ért hozzá... de tényleg, ha valami ennyire nem megy, akkor adjuk el az országot a faszba... Charlize-nak veszünk valami szépet, a maradékot elosztjuk, aztán mindenki mehet, amerre lát.
@a szív fészkei: Mármint gyakran emlegetett férjem munkatársa volt az a káeshás Gabriella. Szeretik ezt a nevet helyzetbe hozni. :-DD
@gyilkos fűegér: Mit kap? Cuccot ne vegyél, ingyen pakolják rá a legnagyobb márkák igen megtisztelve a rongyikat, cipőket, ékszereket.
Valami ütőset kell kitalálnod!
@Fabius: Orbán Viktor nem kommunikációs szakember, nem hiszem, hogy a médiamenedzsment ballépései az ő számlájára írhatók. A miniszterelnök feladata nem az, hogy megmondja, milyen kommunikáció legyen, hanem az, hogy kijelölje, milyen társadalompolitikát folytat a kormány. Ő ezt elmondta, többször, világosan. A középosztályt akarja felemelni, helyzetbe hozni. A felelősök mindig azok, akik a kommunikációs tanácsokat adják, és így jelentősen befolyásolják, mit hogyan kommunikáljanak. Nem értek egyet azokkal, akik a felelősséget Orbán Viktorra lőcsölik.

MILYEN SÖTÉT, ALJAS JÁTSZMÁK HÚZÓDNAK MEG SCHIFFER LEMONDÁSA MÖGÖTT?
Na: "A szabadságharcos retorika képtelen leírni, ami most Magyarországon zajlik. A kormány nemcsak az unió írott szabályait hágta át, de az íratlanokat is. Operába sem tilos a törvény szerint mankiniben menni, aki megteszi, mégis érezni fogja a következményeket."
hvg.hu/velemeny/20120116_tallian_miklos_szabadsagharcos_retorika

És pontosan ez az, amit Orbán, Lázár, Trubadúr, Gyros makacsul nem hajlandó felfogni. Mondom: a dilettáns csak a mattból ért.
privatbankar.hu/makro/merkel-varjuk-ki-a-veget-mi-lesz-magyarorszaggal-243782

[..]"Az EU-Bizottság a következő napokban, héten dönti el, hogy indít-e kötelezettségszegési eljárást, ami Magyarország szavazati jogának megvonásával járhat. E bevezető után megkérdezi a kancellárt, hogy ez lenne-e a helyes, megfelelő intézkedés?

Merkel válasza szerint helyesnek találja a Bizottság vizsgálatát arról, hogy a magyar jogalkotás az alkotmány terén, de a jegybank függetlenségének kérdésében is megfelel-e az európai alapelveknek. És ezt a vizsgálatot szerinte teljes precizitással le is kell folytatni. De még nem éredmes arról spekulálni, hogy mi, mikor, és lesz-e egyáltalán. Fennálnak azok a lehetőségek, amelyeket Ön említett – mondja az újságírónak. De először várjuk ki a vizsgálatot – tette hozzá.

Tény az – folytatta Merkel -, hogy Magyarországnak, mint az Európai Unió tagjának természetesen be kell tartania a minket összetartó alapelveket, mint ahogy a többi tagállam is. Ehhez sajtószabadság tartozik, ehhez tartozik a jegybank függetlensége és ehhez tartozik a mindenkori alkotmánybíróság azon képessége is, hogy függetlenül dönthessen."

Ez azért egy elég egyszerű alapvetés,még nyolc általánossal is fogható lenne, ha nem hazudna goebbelsi propagandagépezetük éjjel-nappal valami tök mást.
@Fabius:

A hiba, a hatékony mezőgazdaság peremfeltételeinek ismerethiányában van. Nagy Imre mondta annó: "piros tetős tanyákat akarok látni", hitte, ez beindítja az élelmiszer ellátást. Azóta a mezőgazdaság is iparosodott. Itt csodálkozgatunk, hogy hogyan lehet, hogy az egész kontinensen mi állítjuk elő a legdrágábban a takarmányt (állattartás) és az élelmiszert. Amíg agyilag, rendszer szinten nem értik a mechanizmust maradnak hályogkovácsok.
Amíg nem értik meg, hogy a klímaváltozás miatt a szent földünk már nem a negyvenes és ötvenes évek termését biztosítja, hogy be kellene avatkozni a tranzit vizek hasznosításába, nincs miről beszélni.
Életükben nem vetettek és nem arattak. Nem tudják (vannak kivételes helyi adottságok persze), hogy egy néhány száz nöles területen a haszonérdekű termelés milyen kockázatokkal jár.
@Pantagruel: Miva???? Inkarnálódott benned J. László, aki úgy kiordíthatta magát szombaton egész nap Schiffer miatt, hogy eltűnt a betegágyban? :-DD
ilyen is van mikor jobbról itélik el a jobbikot

www.iksz.net/index.php?col=8&id=1953
@gyilkos fűegér: Vegyél, de biztos az a legdrágább? www.origo.hu/auto/20110512-a-vilag-legdragabb-autoja-lehet-az-uj-lamborghini-sesto-elemento.html Erre még pici várnod kell eléggé brutális, nekem nem tecc, de nemén vagyok a célszemély.

www.vezess.hu/hirek/vilag_legdragabb_autoja/32393/ Ez meg olyan muzeális ugye. www.vezess.hu/hirek/vilag_legdragabb_autoja/32393/

www.deluxe.hu/cikk/20070919/a_vilag_legdragabb_autoja_moszkvaban

De szerintem Ch-nak a királykék állna jól inkább.
A két utolsó akivel összefognék az orvbán és vona ! Húzzanak melegebb éghajlatra. Ezekkel szégyen közösködni, csak az elvakultak és a mélymagyarok teszik.
index.hu/belfold/2012/01/16/orban_ne_kulfoldi_hulladekot_egyunk/

ez hülye...vagyis jó elgondolás...de ő megengedheti magának...én nem...a magyar ételt...vagyis nem mindig egyszerű...
@Pantagruel:

Én pont megosztott felelősségről beszéltem.
@felebarát: Ez nem jobbra van a jobbiktól, hanem balra?? :)
@Gábriel angyal: de a középtől jobbra, vagy a közérttől

te meg itt ragadtál, mit szólsz a harmadik világháborúhoz :D
@Pantagruel: hm kicsit átírva, mennyien lennének itt pl így :D? a vicc kedvéért, egy kis álhír :D

MILYEN SÖTÉT, ALJAS JÁTSZMÁK HÚZÓDNAK MEG ORBÁN LEMONDÁSA MÖGÖTT?
@felebarát: Igazad van inkább megyek konzervet pakolgatni a házi bunkerbe. :)
@Qeatzkoatl:

Na, és ehhez vegyük hozzá, hogy a mezőgazdasági támogató rendszer is teljes marhaság. A szikesedő földeken elaprózódott egységeket támogatunk, a termelést nem szabályozzuk sehogy, cserébe a felhasználói árak támogatásával igyekszünk elkerülni, hogy a gazdaságon éhenhaljanak.
"Orbán Viktor szerint máris háborút vív az ország földjei és vízbázisai védelmében, csak nem fegyverekkel, hanem leminősítésekkel támadnak minket. A következő évek nyertese ígérete szerint a mezőgazdaság lesz."

fordítok:
amit eddig tönkretettünk, az még semmi! most a mezőgazdaság jön!
@Fabius: de a cukorgyárainkat tönkre tették...és amúgy is...monyon le...

tudtommal nem gazdaságos cukorrépát termeszteni nálunk...ezért csinálnak bioetanolt...
Vona beszélt Csanád fizujáról is. Fabius és szív fészkei tuti megnézik majd.:)

youtu.be/JIAdkNOhRP8
van egy Fabi(en) felhasználó is...ő csak poénra vette ezt a nevet...vagy vmi oka volt?
@Gábriel angyal:

Tévedsz. A témában legközelebb azt a videót leszek hajlandó megnézni, amiben Szegedi Csanád a mandátumról lemondását jelenti be. Addig a Jobbik mosakodása nem érdekel :-)
van egy Fabi(en) felhasználó is...ő csak poénra vette ezt a nevet...vagy vmi oka volt?
@felebarát:

Legalábbis a cukorkvótába belemenni, és a viszonylag jó lóvét felnyalni sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb volt. Mert azt elfelejti emlegetni mindenki, hogy a cukoriparról nem ingyen mondtunk le. Nagyon nem ingyen.
@Fabius: ez is egy aspektus, nem is kinyit nyomós...de én úgy tudom, hogy hihetetlenül vízigényes a cukorrépa, és nem éri meg termelni...mert több megy el a vízre...mert olyan a talaj...
@Secnir:

Látod, ekkora hátránnyal indul az aki vidéki oskolákat látogatott.
Őfelsége nem tudja, hogy M.o. a leginkább kontinentális éghajlatú ország Európában. Nem tudja, hogy az elmúlt 4 évben elveszítettük az édesvíz tartalékunk kb. 18%-át. (Ez annyi, mint a hetvenes-nyolcvanas évek eocén és timföld program miatt elveszített karsztvíz. (Kapolyi László keze munkája.)
Énekeljen inkább esődalokat.
@a szív fészkei: ja, becsípődött, már autóba se merek ülni, mi van, ha eszembe jut, és felröhögök
www.youtube.com/watch?v=P3NQYAoc2uY
@felebarát:

Ez a lényeg! A sok vizet sem szereti. Öt évenként egyszer volt a termés profitabilis.
"Miniszterelnök Úr , csak keményen, kitartani!!
Kérem az Istent , hogy ha tiszták a szándékai , minden ereje meglegyen, hogy atvigye az akaratunkat... Ön mögött állunk! De ha megvezet minket arra kérem az Istent büntesse meg érte, mert nagyon sokat várunk maguktól Es ha becsap minket nem igaz magyar ember, nem való közénk!
En magukra, magára szavaztam Es bízom önben , az itteni politikusok közül szinte az egyetlen akiben látom a képességet, hogy Magyarországot segítsen megújítani , ahogy azt 90 éve várjuk!!
Nehéz lesz, nem baj ,majd a gyerekem élvezi, de szabad legyen es büszke lehessen a hazajara !
De ez az ország tobb becsapast nem visel el , betelt a pohár !"

ez odabasz
@felebarát: És eredendően parasztok lakják... :-)))
Ez a csávó egy másik világban él. Na de nem baj, nemsokára vége.
@szerénységem: ma afszomtól akarjuk már megint megvédeni azt az átkozott termőföldet, be kéne inkább vetni...meg dolgozni rajta,...ez nem vár, hoyg védeni kéne...kuva drága a magyar termék...ezt próbálja meg ellensúlyozni...úgy hogy a termelőtől meg szaré huygé vásárolják fel
@felebarát:

Ezek mekkora faszok. :)))
Mondjuk, ha az Echóban Szaniszló rázendít, az se nagyon különbözik a Hírcsárdától...
@Fabius: Kösz, én is leszarom már a szómágiát burberrystől meg a többitől. Lépjen ki az a három vagy hány BX-ben euróban felül fizetettjük és kész, az tett!

Uncsi ez a gábrieli kampány, levehetne a szárnysuhogtatásából már. Kit akar itt megtéríteni? Kevés a kurucolvasó?
@felebarát: "En magukra, magára szavaztam Es bízom önben , az itteni politikusok közül szinte az egyetlen akiben látom a képességet, hogy Magyarországot segítsen megújítani , ahogy azt 90 éve várjuk!! "

Tata, akkor neked nem mindegy már arra a pár évre?
@a szív fészkei: miniszeterelnök úr oldalán vagyon irva a facsén...ama új földvédermi terv alá kommentbe
" Jól teszi aki adót csal! A kormány is ezt csinálja! Csak ezt nem úgy hivják,hanem "államadósság"!!! Ki tudja ezek a pénzek nem -e zsebre mennek!"

muhaha
a legjobb..az első tiz hozzászólás..ez kuva jó...de miből...ha nincs pénz, akkor a minőség az ultolsó...nem az árát kéne emelni, hanem a fizut....stb
@felebarát: ehhez hasonlóan mentegetik magukat azok is, akik igénybe veszik az uniós támogatást a szőlőtőkék (a saját szőlőjük!) kivágására.
Közben meg csak annyi van, hogy ha a melót le lehet cserélni pénzre, akkor sokan boldogan megteszik; sosem fogják megérteni, mit műveltek, mert amikor a pénz már elfogyott, akkorra tönkretette őket a nyugat...
@Interlock: helyette csinálunk bioetanolt, a cukorgyár működik, csak bioetanol gyárként..bár most emelték meg kuvára a bioetanol árát..szóval azt is tönkretesszük ühgyesen..pedig lehetett volna azt tankolni egy kis benyával vegyitve
@Secnir: ez a kondás mán megen megtalálta kié-mié kő' háborúzni..
"Viktor. Magyarország nem véletlenül lett leminősítve, hanem miattad!!! ezt nem kéne így kiforgatni. azt akarok enni amit akarok, és azt akarok tanulni amit akarok!!! ne azokat az embereket cse**gesd akikből a pénzed jön!!!! azokat a rétegeket cse***gesd, amik miatt MI a te drága néped, akikkel negyon törődsz...... SZENVEDÜNK. lehet hogy sz**rban van a mezőgazdaság, de miért is neveljek libát, hogy utána öngyilkos lehessek mert nem fizetik meg és éhen halok míg ti ott fent zabáljátok a libapörköltet!!!!!????? legjobb az lenne ha lemondanátok mind, és minden pénzeteket a mezőgazdaságba adnátok. akkor megjavulna....""

befejeztem....lehet menni csemegézni....egy varánuszi blognyi van ott...bár Schiffer problémát nem oldották meg
Nem a Vityának kicsi a fasza, hanem nekünk nagy! :)
ez az utolsó :D

"kell még 12 állami gazdaság?"

muhahahahaha
@felebarát:
"minden pénzeteket"...ide beszúrnám, hogy ebül szerzett.
@Fabius: De itt persze, hogy nem szegény, megvezetett gazda a hibás, aki jó pénzért nem termelt cukorrépát. Persze, hogy a gonosz multik, meg az eu a hibás. Hiszen olvashattad a kisnagyvezír szavait, minket most elfoglal az eu és a nagytőke, gondolom ez is a része volt.
@Fabius: Nem ezt nyomatja a propagandájuk. Hanem mást. Most ez a lázálom-rizsa Orvbántól - külföldi hulladékot enni nem szabad a magyar génes magyarnak - annyit ér el, hogy kint mindenki magukra veszik, és a magyar termékeket is viszont lehulladékozzák. Amíg a Lehelen a francia kurvajó camembert-t és dán kéksajtot meg olasz mozzarellát adnak sokkal olcsóbban, mint a magyar, addig azt fogom enni! Orvbán bekaphatttya, amit neki termelnek a kiskertekben szeretettel.
@Kara kán: hogy van a 12 gazdaság...működnek?...
@a szív fészkei: nem jutok ki a piacra...mert fordított életet élek...és mire kiérnék már bezár...így marad a bavásárlópiac...ahol meg ...hát...de ez van...hozzon jogszabályt egye be a termelőt az ilyen helyekre...az hogy 4-kor zár a piac...az emberek 5-ig dolgoznak...
@a szív fészkei: na elszálltam: kint mindenki magára veszi ill. a camembert-t, kéksajtot, mozzarellát sokkal olcsóbban adják
vagy nem kell az "a"

Igeragozás, huuu!! Kezd nekem is kihívás lenni a magyar nyelv. Betagozódok lassan így a NyERítésbe.
@felebarát: Lehel nyitva van szombat-vasárnap is, hétfőn van előbbi záróra és kifosztott standok.
@gyilkos fűegér: Neki már igen, de másnak se legyen jobb 90 évig még!
@a szív fészkei: lehet...de én akkor is dolgozom...vagy éppen pihenek...undoritó :D
@Kara kán:

Magyar jegesmedvébe magyar fókát!
@felebarát: Valamiért él még az a tévhit, persze jobbára azok körében, akik még a faluból/városból se tették ki a lábukat, hogy a magyar termékek a legjobbak a világon. Ez már a KGST-ben se nagyon volt így, de az EU-n belül pláne, nem bezsélve távolabbi tájakról. Ki az a hülye, aki szerint az itteni barack, körte, cseresznye jobb, mint a mediterrán vidékeken termő, ahonnak származnek jobbára a gyümölcseink? Ettek ezek már Törökországban bármit, olasz, spanyol gyümölcsöket? Ettek francia zöldségeket, jártak már egy provence-i piacon? Vagy csak elég átmenni Ausztriába, de lassan bárhova. Még mindig van olyan marha, aki szerint a magyar paradicsom (ami jobbára holland eredetű, koraérlelt, kőzetgyapoton vagy min termelt, ízetlen, kemény szar) jobb, mint az olasz???? Ahol egy átlagos vidéki bótban hatféle paradicsom van, mind friss, isteni ízű és az eladó ráadásul mindet ismeri, tudja, melyik, mire való.

Ez tipikusan a buta, belterjes ostoba magyar gondolkodás. Meg is érdemeljük, hogy a szart együk.

Természetesen Orbán és a Fidesz előző és mai kormánya se az értékes, minőségi termékeket előállítókat támogatja, hanem a nagyüzemben szart drágán termelő haverokat. Ahogy a korábbiak is.
Kárpát kenyér - iszonyat finom...650 kilója...
Erdélyi kovászos...450 kilója
Bajor magos 295
@szerénységem: amúgy...vannak tájegységekre jellemző gyümölcsök zöldségek, amik az adott helyen a legfinomabbak...
@felebarát:
Nem igaz.

A minőségi, friss magyar termék nem drágább, mint a tartósítószerrel teletömött, napokig vagy hetekig utazgató külföldi szar.

Ha az ember a gyógyszerekre költött pénzt is beleszámolja, akkor meg plámne.
@gyilkos fűegér: Na offnak ChT kollégájáról, aki szintén nagy tehetség, nagyon szeretem, drukkoljatok érte: www.life.hu/gyogyulj/20120116-elgazoltak-a-vilaghiru-szineszt-gene-hackmant.html

Szíriusziak már lecsaphatnának a sok kóklerre, aki velük riogat minket.
@Kara kán: nem? szerinted nem?...mutasd már hol nem ?...

most irtam le...

nyugati szar 300 alatt van a kenyér.. minőségi magyar német osztrák 400 felett
@Kara kán: meséld már nekem, most mi friss új zöldség meg gyümölcs van bhol, piacon vagy a hipermarketekben, ami nem kezelt...tél van ember...
hány százalékát adták el magyarosságnak már...atzaz termőföldjét?...
@gyilkos fűegér: "Ferry Lackner: Az angyalok fénye írásából: Metatron arkangyal – az angyalok királya A spirituális test őrzője A transzcendencia-elem őrzője Az isteni fény őrzője Vágyaink őrzője A koronacsakra őrzője Metatron arkangyal mindenek előtt fehér, arany és ibolyaszínben jelenik meg, de arannyal áttört halvány vörös fényben is megmutatkozhat. "

A csávó fejében kicsit összekeveredett az Ószövetség, a Szent korona-tan, meg a Transformers. :)
@gyilkos fűegér: te mit olvasol...te patkány..:D
@gyilkos fűegér:

Ettől kevésbé fáj az is, ha ütnek :-D

mazochista.
@Fabius: mondjátok már nekem, régen mit ettünk télen, úgy emlékszem, nem nagyon volt semmilyen zöldség meg gyümölcs, vártuk az első újhagymát.....hisz a téli földben nem nagyon terem meg semmi...
Nr1. én, Majfla vagyok - máshova!
@szerénységem: "Ez tipikusan a buta, belterjes ostoba magyar gondolkodás. Meg is érdemeljük, hogy a szart együk."

Kissé elragadtattad magad.

Jóformán az egész nagycsaládom azt a - tucatnyi féle - zöldséget eszi, amit maga (2 tagja) termel, köztük paradicsomot is (télidőn persze télire eltett lecsó formájában), és öt kontinens konyhájával összehasonlítva is fenséges ízekkel vagyunk gazdagabbak. Tudom, messziről jött ember, azt mond, amit akar.
@Pantagruel: jah pont ezt kérdeztem az előbb...hogy bmi ami most a piacon van, nem lehet magyar földből eredeztethető zöldség sem gyümölcs, hisz nem terem most semmi...ami meg el lett rakva, az meg kezelt...
@felebarát: te hol élsz? télen nekünk volt szőlőnk egészen február végéig a spájzban érett meg fellógatva, az összes gyümölcsöt eltettük befőttnek ami friss maradt mintha a fáról szedted volna és volt kb 300 liter paradicsomitalunk és savanyúságnak minden ami a kertben megterem, krumpli a veremben 5 mázsa ami tavaszig az újkrumpliig kitartott, hagyma és fokhagyma ott lógott a spájzban kötegszámra felfűzve szinte semmit sem kellett vennünk tejet meg kenyeret de a kenyeret is néha megsütöttük magunknak az sok munka ja és tojás frissen a tyúkok alól...mi kell még szerencsétlen városi csórikám mi kertvárosiak leszartuk a sirámaitokat
@Rodeo36: friss zöldség és gyümölcsről..te is azt irod, el volt téve befőttnek...illetve más formátumban...lekvárnak...kompótnak...persze...én a frissről beszélek...
@Pantagruel: ja és almánk, körténk és diónk ott volt a szekrénytetején friss volt következő érésig!!! és a lecsó meg a többiek ki a fasz akart banánt venni meg citromot, hecsedliben 5x annyi C vitamin van volt lekvárunk a cigányok hordták a nyersanyagot hordóban és abban megvettük és kifőztük...szerencsétlen felebarát és a többiek hol élnek?
@Rodeo36: kérdés volt te paraszt....
@Rodeo36: arról nem tehetek, ha értelmezési problémáid vannak...ha olvasni tudnál, akkor jobban járnánk...

mondom friss..most kiszedett a földből..egy kérdés volt, amit most a piacon megtalálsz te szerencsétlen, nés nem az ami a spejzodban lóg...most is termeled...vagy most ugyan azt a szart eszed, amit mi is...
@felebarát: sajnos a kérdésed is olyan, hogy arra csak ki kell röhögjelek, a Pantagruel írta már nektek, a jól konzervált gyümölcs zöldség megőrzi minden ízét és zamatát sőt a vitamin tartalmát is, olyan cseresznyénk, meg meggyünk volt, hogy ropogós volt mikor kitettük a befőttes üvegből és az összes zöldség savanyúságnak eltéve ropogósan zamatosan sohasem hiányzott a friss addig amíg meg nem termeltük februárban már metszettük a szőlőt és a fákat, hogy egészséges legyen és bőven teremjen...ha nem dolgozol vele éhenhalsz de ha igen akkor egész évben van mit enned és az csodálatos bemenni egy olyan spájzba ahol 8 polcsoron körbe körbe minden ami szem szájnak ingere a sódarok füstölve és a kolbász meg a sonka várva húsvétot ...hahahaha
@Rodeo36: hát igen, ez az. hecsedli, som, szeder... lehet méhészeted is :)
@Rodeo36: felfogtad a kérdést...most kimész a piacra...vennél paprikát...igen? tudtommal nem befőttes üveges paprikát adnak és nem kompótot, hanem friss almát , paprikát és stb...nem a spejzodban mi van, volt a kérdés..nálunk fél disznó is ott volt...darabokban...füstölve minden...
@felebarát: olyan csak a trópusokon van, hogy négyszer lehet betakarítani ha van folyamatosan víz, mert eső nem mindíg van, paraszt az egy dícséret te tahó...ha a földből akarod kirángatni akkor oda kell utaznod a Fülöp szigetekre vagy Californiába esteleg Argentinába ahol most nyár van és terem minden vagy Chile-be ahol van friss cseresznye amit úgy utáltok de az friss nem befőtt milyen hülyék is vagytok....tahó tahó
@Rodeo36: köszönöm..csak sikerült...hurrá...

tudod az egész onnan indult, vegyél magyar terméket, ne a gén kezelt nyugatit, állt orbán felkiáltásában...és végre eljutottunk oda, amit eddig is tudtunk, bmit is veszel most a piacon, biztos kezelt, vagy nem hazai

na menj akasz le egy kolbászt..jah ott most nincs...akkor menjél vegyél génkezeletet a piacon :D
@Kara kán: Mikor voltál utoljára piacon? Mert ott az a trend, hogy rárakják a címkét a kicsi, savanyú, ronda gyümölcsre, hogy magyar, ráraknak kb 30%-ot, oszt vedd meg.
Már előre kiráz a hideg, ha azt látom, hogy magyar, és többe kerül mint a többi. Meg sem kérdem magyar-e, mert akkor lehúznak és átvernek. Szóval a piacon az a trend, hogy amin rajta van hogy magyar, az drága és szar.
@felebarát: A piacunkon a mai napig öreg mamák és papák árulják a terményeiket. A zöldségboltokban és a nagy piacosoknál, már sokkal több a külföldi. Mint alfődi kölök, mondom hogy igazi magyar ződségöket bizony a tescoban kapsz, legalábbis nálunk. A gazdák aki nagyban termelik oda adják el, mert mindig biztos felvevő piacot jelent. Másik oldalról ott a paprika termelő ismerős, aki termálvízzel fűti a fóliát, teljesen bio terméket nevel, vegyszer nélkül, tetveket evő tetvekkel( hú ez jól hangzik). Ő arra panaszkodik, hogy a nagybanin kb a 2003-as áron tudja eladni, mert annyi a külföldi, ami nem mellékesen nem bio.
@felebarát: hagyjatok má' békén ezzel a zorbánnal...dunsztoljátok be vagy adjátok a kóborkutyáknak de ne dumáljatok róla annyit...rúgjátok ki vagy lőjétek le csak engem ne kínozzatok ezzel, hogy a zorbán meg a zorbán a kurva anyját bassza meg
@lafatyolokft: akkor, ezek után..azt eszem ami tetszik és szép...mert úgy sem tudod eldönteni ránézésre...bocs..én mint városi paraszt nem tudom...sajnálom..engem ide dobott le a gólya...

és termálvizesen olyan nagy mennyiségben tud gyártani...végülis az tök jó..hisz abból annyi van mint a rohadás...legalább egy értelmes felhasználás
@Rodeo36: neked könnyű, te nem vagy idehaza :D ott engem is leszarna :D
@Pantagruel: a disznóvágás már nem eu-s késsel.
Más.
I.Győzelem beszédében megint ketté választotta az országot. Vidékre meg mitoménmire. Én azt hallottam, hogy minden pesti egyszer vidéki volt. Olyan dolgokat pufogtatott, hogy a demagógia mérőm extrém magas értéken kiakadt.
Tragikomédia, hogy Orbán csak ezen az elbaszott parasztromantikán keresztül tud megközelíteni bármit. Fogjunk össze, mint apáink a téeszcsében, igázzuk le gonoszt együtt ha pofázik! De a fődet egyedül kapáljuk, oda nem köll összefogás mert a gazdaságos termeléstől fontosabb, hogy szuverénnek érezze magát a kapáló paraszt.

Orbán világában oda kell tömeg, ahol egy ember is sok, és oda nem kell, ahol a józan ész szerint tömegnek kéne lennie.
atv.hu/cikk/20120116_nem_kerdezhettek_schmittet_az_ujsagirok?source=hirkereso

Tehát plagizált, mint állat. Nem kérdezhetik újságírók, na ja. Ő érinthetetlen. Bár kinek lenne kedve bottal is megpiszkálni a tolvajt?
@felebarát: nem megyek ki a piacra, vagy ha igen akkor tejfölt meg tőrót és egyéb házi tejterméket veszek ha látom, hogy nem szólt közbe senki...egyébként minden van a spájzban...különleges savanyúságokat keresnék néha, meg fekete retket és hasonló dolgokat amik itthon nincsenek...
@felebarát: A város egyik legnagyobb parasztjával szoktam beszélni, és Ő ajánlja, hogy a tacskoban vegyem meg a magyar jelzésű árút, mert az az övék. Nade a gonosz multik.
A fóliás termálvizes, nagyon nagyban termel, de lassan a bezáráson gondolkozik, mert túl sok veszteséget termel,(elmondása szerint). Télre ajánlom még a diót, mézzel(lehetőleg eredetivel), aszalt gyümölcsöket, a krumpli a répa vagyis a gyökeres növények pedig nagyon szépen elállnak a veremben.
@lecsekkoltam: szomorú...kb ennyi...megyek vásárolok egy kis vmilyen nemzetiségű almát
@néma bárány: Arra a tetveket evő (hisz mindenkit beszippantott jobbszélről) tetű - ez jóó, loptam - nem gondol,h goy a víz locsolni, öntözni mennyibe fáj egy kiskertesnek? Hogy a vetőmag, a termény mennyibe fáj? Hogy ki fog vergődni állattartással csak saját célra ilyen járulékos költségek mellett? Megéri-e vagy ha óccóbb a tecs/osan, akkor csak oda?

Még a kertes, még a sok mindent maguk termelők is ezt teszik. majd ő from Cinege utca megmondja. Nála már be van vetve a Svábhegy mindenhol ripityommal? Megmondom: nem. de égig ér a parlagfű kurva sok helyen még ott is.
@felebarát: Én a chilei zöldalmát szeretem, azért bolondulok. Jonathánt utálom, sajnálom.
@néma bárány: Főleg úgy nevetséges, hogy életében nem dolgozott még. Nem mondom igazi elégedettséget ad amikor sok munka után megkóstolhatod a terményeidet.
A valóságban a legtöbb földön gépek dolgoznak, és az ember igényes munkákat román vendégmunkásokkal végeztetik. Például a mindennél és többet visszaprivatizáló, volt tsz elnök, majd kisgazda most fityeszes alpolgármester, 13,14,15 havi fizetéssel. És persze minden támogatásra jogosult, ha lehet akkor kétszer is.
@lafatyolokft: ezek után...mit tudsz tenni egy vásárcsarnokban mikor sétálsz, hoyg magyart vegyél...kb semmit...
@felebarát:

És végül zárjuk a napot a kártyavetés és auralátás Bunyós Pityujával, Alexander Mágussal:

"Csak és kizárólagosan beavatott eszközökkel dolgozom!! Országos szinten több Mágia tanfolyamot, is tartok. Tanítványaimnak például: Pénz-siker mágia, szerelmi kötés-oldás, rontás-átok levétel, távgyógyításokat, és fekhely kiméréssel foglalkozunk, és tanítok is. Ha bármi ezek közül megragadta a figyelmét, és úgy érzi, hogy már csak a szellem, és spirituális világ segíthet önnek, akkor forduljon hozzám bizalommal. Több éve a médiából is jól ismert, és több ezer embernek segítettem. Javaslatom az önnek, hogy engem már csak akkor hívjon, ha úgy érzi nincs tovább....HIVJON MOST!!!!!"

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=alexander%20m%C3%A1gus&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Falexander.astro24h.hu%2F&ei=uFIUT4y4OMWL4gS286T1Aw&usg=AFQjCNFkRvd8NCxF9SCozH9tDWfsSd8f1Q&cad=rja
@felebarát: nézd a világkereskedelem már régóta létezik a Föld-ön a négy évszak szépen eloszlik tehát mindenhol folyamatosan lehetne friss zöldség gyümölcs ez szállítás és csomagolás meg minőségellenőrzés kérdése...az átkosban a magyar konzervipar híres volt és bármit bárhol el tudott adni a minősége miatt és még sok minden mást is a mai ácsingózás meg baromkodás az a mai társadalom terméke, a világ bőségesen el tudja látni önmagát élelmiszerrel csak az elosztást kell megszervezni a tömegtermelés meg a többiek kiütése hozta létre a sok hülye ízetlen bűzetlen gyümölcsöt és zöldséget nincs rá szükség ...menj el Hababaná-ba és egyél ott a fáról mangót augusztusban olyat importból nem fogsz soha
@Rodeo36: Senki nem utálja a chilei cseresznát, csak Torgyi nem gondolt a sok, barnára füötsött haja alatti kevés eszével arra, hogy az nem magától gyün ide onnan. És utaztatni már nem akkor biznisz. Én cseriben a germersdorfit szeretem, - csodás - de ahány jó magyar gazda hagyja rajt rohadni a fán a Duna-kanyarban is; fáj a szívem a láttukra. Piacon meg aranyért mérik a szarabbját is már.

Férjem úgy szokott baracklekvárt befőzni, hogy végig megy bicajjal a sziget - Dunakanyarban - kertjei előtt és a frissen utcára lehullott barackot gyűjti be, mert az se kell senkinek. Se a fán, ami roskadozik alatta - telekre nem fér be persze :-DD - se alatta. Pedig a barack is mily drága már. Abból a senkiéből van egész spájznyi fincsi házilekvár. Na, ennyire genetikus a magyar földszeretete...

A Velencei-tónál a szomszéd térdig járt a szép almáiban, rá se bagózott, kuka. Akkor?
@Rodeo36: én ezt tudom...csak ilyenkor felbasz az, hogy vegyél maygart, mikor ez idő tájt nem terem nálunk ilyen..és máshonnan hozzák be...ezt max olyan nem tudja, aki sohasemhazudott...

azt fogom megvenni, ami izlik, ami jól néz ki és árban is megfelel...ha nem jött be megyek máshova, veszek mást...
Andzséla !! pfuj? ez a keleti náci dumál bele a kurucok dógába...

nincs egy dakota kuruc aki jol megdöngesse?
hogy járni se bírjon (a szája) (se)

www.youtube.com/watch?v=zfSjXswrmZ8

index.hu/kulfold/eu/2012/01/16/merkel_magyarorszagnak_termeszetesen_igazodnia_kell/
@gyilkos fűegér: Fizesd be rá az Orvbán-Matolcsy ikreket. Hátha, hátha...
@gyilkos fűegér: ehe...a nagy kókler és mesélő :D
@Kara kán: DOKTOR Skicc Pálnak írtad ezt?
@a szív fészkei: Az ilyeneket nem tudom megérteni,mármint az ott hagyott rárohasztott gyümölcsöt. Nagyon kevés energia ráfordítással nagyon finom pálinka főzhető belőle, ami köztudottan 17 fajta vitamint tartalmazz.
@a szív fészkei:

Akartam is kérdezni, hogy minek ennyit vacakolni ezzel a sok hülye zöldséggel amikor ott van a tesco... az oldalast meg amúgy is kenyérrel kell enni.
@felebarát: ‎"Microsoft-nál komolyan veszik a nemzeti igényeket, ezért 2012-től a 'Másolás és Beillesztés' funkciók a Schmitt+C illetve Schmitt+V billentyűkombinációkkal lesz elérhető..."
@a szív fészkei: és mit takar az eljárás?...mert az nem irják... milyen következményei vannak
@a szív fészkei:

Majd Gyros megmagyarázza, hogy az nem is egy lófasz ott a seggünkben.
@lafatyolokft: a faszomat érdekel a zeu a kerítésemen belül, én azt eszem amit akarok és úgy készítem el ahogy akarom...ha ződ disznót akarok akkor ződre festem és úgy hízlalom nem adom el senkinek menjenek anyjuk picsájába, a libámat is ha akarom megtömöm és akkora mája lesz, hogy nagyobb mint a liba és mit tudnak tenni? nyasgem a kacsám is olyan lesz hogy sárga lesz a zsírja és ropogós lesz a bőre amikor mesütöm a madárvédők meg menjenek a kisbalatonra szalonkát lesni meg nézzenek bele a sejhajomba...akora pert akasztanék a nyakukba jogtalan monopolizálás címén, hogy 5000 börtönre kellene őket ítélni...dehát a magyar behúzza fülit farkát és a zorbánt halgattya ahelyett, hogy dolgozna és kibaszná a picsába aki nem hagyja élni meg dolgozni hahahahah hülyék vagytok
@felebarát: Ezt írtam fentebb. Hallgatás beleegyezés - népi bölcsesség, nem lehet ellene apelláta.

Amúgy mi a fenének nem lehet azt enni tényleg, amit akar az embermn Ha thait, akkor thait, ha vérmagyart, akkor végmagyart!

Én nem vagyok úgy oda, mint Roedo a régi időkért: ződ baszottszar, vastaghéjú ehetetlen kubai förmedvényért, amit narancs címen kellett lenyomni a torkunkon "segítsük Castro apánkat"-mozgalommal. a banán is finom, mi miért ne ehetnénk, ha olyanunk van? Egy a föld, hát akkor? Nekem a chilei alma ízlik, másnak a kásás magyar, na és? Menjek büntibe?

Viszont a magyar paradicsomért, paprikáért ölök, azt nagyon szeretem. Újhagyma, retek, magyar friss eper, málna, barack! De itt is leszedik zölden a sárgát a szent magyari kezek is!

Én imádom a méregzöld héjú dinnyét, alig van, mert nem lehet jól szállítani, csak a tarkát. az nem ízlik úgy. A sajtokról írtam, ha olcsóbb és sokkal fincsibb a legtöbb francia, olasz, dán, német, akkor ki az, aki megparancsolja, hogy nem ehetem? Mert csak. Nyasgem. Az importáló, eladó is magyar ember és munkát végez, ő miért nem ekvivalensen védendő a magyar paraszttal, aki még támogatást is kap, minden eu-s paraszt?

Az a verseny, ha felzárkózik a szarabb a jobbhoz, nem lefelé kell tendálni.
@lafatyolokft: Őszintén, mi se értjük. Egész nyáron figyeltük - tavaly nagyon megbolondultak az alma-körtefák arrafelé - mennyi lesz rajta. Vajon mit csinálnak vele? Hát egy nagy semmit. Még ha kiárulják a hétvégi piacon, annak is több értelme lett volna.
@a szív fészkei: ezen még felakadtatok??? 1 év után is téma a maynup????

amikor már itt az új téma a bankszámlád államosítása???
ezt akkor nem fogod kiheverni 5év alatt se... edzzél rá!!!
Hogy a poszt témájához is kapcsolódjunk:

a részletesen felvázolt 3 törvényben holnap megindul a kötelezettségszegési eljárás.

Ennyire nem kéne bejönnie mindennek, kurvaélet!

www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_elinditja_az_eljarast_magyaroszag_ellen_brusszel.161465.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
jah csak bünti pénz fog járni érte...ennyi?...az nem sok
@Fabius: azt olvasgatom most, hogy a tv cikkely szerint, simán kaphatunk úgy fél év múlva valami büntit...összeg formájában...
@a szív fészkei: aranyoskám, én aztatat körmicéltem, hogy már századokkal ezelőtt meg volt ez a gond oldva, nem kell a melegvizet feltalálni...a kubai narancsot csak kifacsarják azt nem eszik mint gyümölcsöt, amit déligyümölcsből importálnak nem szabad megvenni mert zölden leszedik és nem kapja meg a szükséges napfényt hogy a zamata kialakuljon és valami szar lesz belőle még a banán is!!!! jobb ha tudod én a saját babánfámról szedtem banánt ...a többi zöldség gyümölcsre is giza ha nem tudják tárolni a szállításhoz nem érdemes mert szar másrészt sok helyen a nagyon nagyüzemi termelés génkezelt meg mindenféle barbatrükkös izével készűl és csak az nincs benne ami miatt megvesszük....a magyar alma mióta kásás?
" Vidéken sehol nincs piaci mennyiség, én kisfaluban lakom, keveset vagyok otthon, de 30 kilométeres körzetben nincs igazán nagy piac, nem is kell, mindenki megtermeli magának ami kell, és csak azt veszi, amit nem éri megtermelni. De sokszor azt is egymástól veszik az emberek. Szóval nem igazán hat meg Viktorka nyavajgása, mert addig ameddig a vidéki keményen megdolgozik a minőségi élelmiszerért, addig a városi ember fillérekért megveszi azt, és még így is drágálja, holott sokkal többet keres, mint a vidéki, sőt nagy általánosságban egy vidéki család él annyi pénzből amennyi pesten egy kereset, emellett magasabb a rezsi, többe kerül minden, és sokkal többet dolgoznak érte az emberek. Szóval a Budapestit nem sajnálom, de a vidékitől sem a minőségi élelmiszert, ha többszörösen megdolozik érte mint a nagyvárosi ember, de legalább az övé. A vidéki ember nem ismeri a piacit nincs rá szükség. Eladni meg miért adja el, ha úgysem fizetik meg. Azért dolgozza halálra magát, hogy a városi ember fillérekért megvegye, nincs értelme. Ez jól van így. Ha majd egyforma körülmények lesznek, akkor lehet hájpolnia Viktorkának, de amíg a vidéki szenved a városi meg lázad, mennyire drága nincs értelme."

ez is egy vélemény
@felebarát: tíz fillér is sok, amit azért kell kifizetnünk ( == megfizettetnek velünk), mert nincs egy kurva kormány, egy olyan vezetés ebben az országban, amelyik tudná, mit kéne csinálnia.
Tíz fillér is sok :-(
@felebarát:

A jegybanktörvény az EKSZ-t sérti, azért nem elégszenek meg egy ejnye-bajnye, fáradj a kasszához dologgal.
@Rodeo36: Na most ugyanazt mondod, mint a Jobbik. Mit szólnak bele? Hát ez nem kívánsághangverseny, hogy valamit betartok,ami nekem jó, valamit meg nem és kuss.

Azt nem tartom ördögtől valónak, hogy az állatokat nem kell feleslegesen kínozni és ha már véget kell miattunk vetni az életüknek, addig, míg vannak, legyenek jó körülmények közt, a haláluk meg legyen úgymond kegyes, felesleges szenvedés mentes. Ha ezt az Eu előírja, akkor részemről igenis oké, mert az állat se annyival alábbvaló nálunk!
Vannak hülyeségei az Eu-nak - az uborkagörbületre már maguk rájöttek, de hát akkor te is menj ki a tajgára Vonával, oszt csinálj, amit akarsz és kész! Vannak a klubtagságnak hátrányai is meg előnyei is. Ahogy minden társulásnak az életben.
@felebarát: Nem Orvbán otthoni malacperselyét törik fel a fizetésért, gondolhatod.

@pom pom: Kivettem már mikor. Majd megvárom, gondolhatod. Nem vagy már Dr.???
@Rodeo36: Angyalkám, nekem nincs banánfám, jobb, ha tudod. ;-)) Ahogy Tom Collinsom sem. Hát szar ügy. Viszont nagynéha megkívánom a banántot. Na??? Meghívsz, küldesz, vagy hogy legyen?
@Rodeo36: Nekem az, én szeretem a roppanósan keményhúsút. Nem ízlik és kész, csak a nyári savanykás, más magyar fajta nem.
@lafatyolokft: Igen, most látom, hogy azt mondja: "De nem lehet évekig tartó átmeneti állapotok között élni, az embereknek stabilitásra, kiszámíthatóságra van szükségük."

A rossz hír pedig, gondolom, az, hogy semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások. Ezt már több ezer éve tudjuk, minimum Hérakleitosz óta indokolni is tudja a művelt európai, Darwin óta meg meg már vitatni is nehéz és körülményes, de biztos vagyok benne, hogy Orbán megadja a népnek, amire a zembereknek szüksége van: a stabilitást és a kiszámíthatóságot - visszamenőleg is. :)
@a szív fészkei: bocs... nem bírom az aláírásokat... íny hüvej gyulladásom lett... így rövidebb a nevem... jaaa és eladtam a TG blogon, TG megveszi a Dr. em. a dísz szertációt emeltdílyas sms ben átküldtem neki... természetesen nyelvész doktoriról van szó... de mivel 4 emeltdíjast küldött ezért fülész-orrász-gégész-nyelvész doktori lett neki...

hivatalosan: Dr."a negyediken"... csak itt nem lehet felsőindexet tenni... de érted biztosan
@felebarát: Nabasz megint valami árvalányhajas. Ja a városi egy léha,céda semmi, csak a verítékével földet öntöző vidéki a zigazi. Hányok, na.

Olcsón veszem a 600 forintos cseresznyét, amikor a szent vidéki rajt rohasztja a fáján?? Az olcsó 600 kg-jáért, Ki írta ezt? Sose jöjjön városba, maradjon az akáclombosába örökkön-örökké..

Minek ez a barom felosztás és ítélkezés? Akit én ismerek vidékit, termel is, tecsózik is és rühelli Orvbán állatságait. Na.Hálisten nem mindenki hülye és hülyíthető ott se, máshol se.
@felebarát: Csak neked.

Ahogy titeket is frusztál, hogy sokszor feleslegesnek érzitek a szájtépést, ez most engem is kezd "picit" elérni.:)

Szóval tetszenek azok a cikkek, amelyben a libsik osztják az észt azzal kapcsolatban, hogy mondjuk milyen volt és lesz a jobbik. Természetesen az már senkit nem érdekel hogy ők maguk mit mondanak vagy nyilatkoznak erről vagy a tárgyalt EU témáról.

Pld ilyet ír a cikk:
"EU-ra próbálják kenni az ország csődjét, ahelyett, hogy azt próbálnák bizonyítani, hogy mi is Európa része vagyunk, még ha elrontottunk is néhány dolgot."

Soha sehol nem mondták, hogy nem vagyunk Európa része, sőt.
@a szív fészkei: a libatömést a libatenyésztő konkurrencia küldte ránk, röhögve csinálják de őket nem ellenőrzi senki mert ők az ellenőr hahahaha na ennyit erről...miért nem vághatom késsel a disznómat? nem mindegy neki mitől jut a 7-dik mennyországba -azaz az én gyomromba?- halálra kell simogatni? vagy hogy van ez és a hurkát mibe töltöm? menjenek a vágóhidakra és a csirkegyárakba ami ott van azt izéljék...amit én otthon tenyésztek azt magamnak tenyésztem és nem lógatom föl a CSIRKÉT SZÁRADNI EVÉS UTÁN HOGY NŐJÖN...vidám életet a sertéseknek a zember dögöljön meg éhen hajlék nélkül hát ezt amit a legjobban szeretek a csirkének altatódalokat kell zümmögni de nem túl hangosan nehogy a lelke megsérüljön de Lajos az mehet a híd alá megdögleni mert ő Lajos?
@a szív fészkei: én semmilyen más almát nem eszek meg csak ami harsog amikor harapom és citromos mangóíze van hahahahaha a banánért érte kell gyere mert nem lehet szállítani vagy ízetlenűl kapod a jólérett banánt össze kell törni villával barna cukrot rászórni nyaers tojást ráütni egy deci rumot és felkeverni vajban megsütni amikor karamellos tálalni tejszínhabbal
@a szív fészkei: sic transit gloria mundi dottore quí dottore quá dottore lá...la calunia
@Rodeo36: Ez is demagógia azért, ami írsz: mert a Lajos nagyon gyakran maga is tehet a sorsáról, míg az állat meg nekünk van kiszolgáltatva. Egy csirke nem lesz alkoholista és elvált, hogy a híd alatt végezze.

Tudom, hogy a franciák is libáznak, persze a híres fois gras. Tudom, mi megy a nagyüzemi termelésnél, szégyen is, de ugye azt mondják, ha nem így lenne, éhínség lenne. És ez is bazi nagy üzlet, mindenben van mocskosság sajnos.

Sajnos még az is, hogy nem bírok vega lenni, pedig így volna biztos tisztességes. Tehát, ha javítani akarnak az állatok élet- és halálminőségén, akkor az nekem kóserság-babaság.
Ehh, lemaradtam a tegnapelőtti/tegnapi busójárásról, mert netmentes helyen leledzettem. :(

De az lejött, hogy ritkán adódó szellemi (le?)épülési lehetőségből maradtam ki.

Fabius meg pör elé néz, mint szellemi lenyúlnok. :))
@Gábriel angyal: azt azért te sem mondhatod, hogy amikor EU-zászlót égetnek, akkor vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy azt Jobbikos képviselők tették... Az ilyen "bátor tettek" miatt épp Európa gondolhatja azt, hogy mi nem akarunk a része lenni.
Kíváncsi lennék a Jobbik reakciójára, ha Barózó Józsi Jobbik-zászlót égetne, mondván: kijafasztérdekel, az csak egy szervezet...
@Pantagruel: Ez mindenjhol igény és lehetőség kérdése. Magyarországon alacsonyak az igények, és kevés a lehetőség. A legtöbben nem termelnek, és a családjuk se. Kénytelenek azt enni, amit kapnak, és mivel ez így megy generációk óta, az igényszint sincs magasabban.

De ugyanez van a kínálati oldalon. menj ki a magyar piacok bármelyikére, és kérdezz bármit. Jó eséllyel az árusnak fogalma nincs, mit árul, mire lehet használni, illetve a sztenderd cuccot mondja fel.
Menj ki egy olasz vagy francia piacra, egyetemi előadást hallhatsz olyan termékekről, amit itthon jobbára nem is ismerünk.
@pom pom: azért doktor a negyediken az má'lövi, a' má' el tud kettőig számónyi?
@Gábriel angyal: Varga Miklós elénekelte az egyetlen slágerét az európát, majd jelezte, hogy ez nem az az Európa. Hányféle Európa van?

Szövetség jár szívással is, nemcsak mindig méznyalással kivevés nélkül.

Házas vagy? Akkor tudhatod nagyon is. Hogy az milyen kurvakemény dolog kibírni egy vadidegen ember őrülményeit cserébe azért, hogy tud édibédi cuncibogár is lenni és nem egyedül kelsz-fekeszl napszámra.

Ja, vannak csodás hangos szó nélküli házasságok is a dumákban meg ahol már annyira minden mindegy, hogy rá se szarnak egy balhé erejéig se a másikra.

Hát ez Európa nagyban: sokkal több ágyastárssal, ebből adódóan maróbb féltékenységgel, millióféle egyéni önző érdekkel, egymás egójának letiprásával. Ámde együtt, néha visszavéve az önzésből és a pillantnyi előnyből, együtt még mindig erősebbek, potensebbek, mint külön-külön.

Ezért kell némi regula és önmérséklés, legalább az együttélési minimumban megegyezés. A Jobbik olyan házastárs - isten mentsen tőle - , amelyik szemrebbenés nélkül felveszi hó elején a családi nagykasszából a nem kis zsét, de közben folyton hörög, pofázik, belerugdos a másikba, + anyázza, kurvázza mások előtt. Orvbán dettó. Nem csoda, ha hánynak tőle a többiek már.
@Rodeo36: a számolás az még hagyán... a bötű a gond...

"már megint betű tészta?"

a zökrök zökre... a doktorok doktora... Dr. smit halgat...

www.168ora.hu/itthon/palgium-89415.html
@a szív fészkei: te nem tudtad, hogy a növénynek is van fájdalom érzete meg le4lke és csakrája is ott lebeg...úgyhogy evéskor nagyon gondold meg :))))) cserebogár pattogatva az egy csemege, nem kóstoltad? az legalább káros és jó írtani
@Deathstick:
Ó, Istenem, hogy lennék csaholó kiskutya is ezért... :))
A rágcsáló mit böffent erre? :D
@Rodeo36: De hallottam, sőt szerintem is így van. Miért is ne lehetne valamilyen érzete, ha élőlény? mgírta robert Burns is.
ÁRPA JANKÓ
JOHN BAYLERCORN

Fogadta három keleti
nép nagy király-ura:
Árpa Jankónak - eskü rá! -
halált kell halnia.

Eke kivágta, a kapa
rája rögöt huzott,
s hirdette új, nagy eskü, hogy
Árpa Jankó halott.

De jött a szép derűs tavasz
s hulltak langy záporok,
és Árpa Jankó talpra állt
s féltek a gyilkosok.

Jöttek a hő nyár napjai,
s nőtt Jankó ereje:
fejét dárda-kör védte, hogy
ne bántsa senki se.

S jött szeliden az édes ősz,
s ő sápadt, gyenge lett,
rogyó szára, csüggedt feje
mutatta, hogy beteg.

Egyre fakóbb lett, öregebb
s fájóbb tekintetű;
s ellenségeiből kitört
a rejtett, régi düh.

Térde alatt levágta nagy
és éles fegyverök;
és vitték, megkötve, kocsin,
mint egy gonosztevőt.

Hanyatt fektették; s rá, nehéz
furkókkal! s újra rá!
Akasztották szelek elé,
s forgatták föl s alá.

S töltöttek gödröt peremig
folyók vizeivel,
s beledobták: ússzék, ha tud,
ha nem, merűljön el!

Teregették a szérüre
s úgy kínozták tovább,
és amint életjelt adott,
lökték idébb-odább.

Bősz láng aszalta, perzselő,
a csontja velejét;
s két kő közt porrá zúzta egy
molnár, a fő-pribék.

Csapolták szivéből a vért
s itták köröskörűl,
és mennél többet, a szivük
annál jobban derűlt.

Árpa Jankó nagy és nemes
vitéz volt, büszke hős;
vérét ha csak kóstolod is,
bátor leszel s erős.

Bút-bajt feledtet az a vér
és örömöt növel:
dalol az özvegy tőle, bár
szemét könny tölti el.

Árpa Jankót éltesse hát
mindnyájunk pohara:
dús fiai ne tűnjenek
skót földünkről soha!

Szabó Lőrinc

Cserebogarat még nem eszem egyelőre. Szokás kérdése, és nem így szocializálódtam. A vietnami piacon meg nyílt színen forgatják a a macskát grillen. Arra se vágynék.

@pom pom: De dacosan hallgat!
@a szív fészkei: az öregök szerint a ha nem késsel szúrják mög a disznyót, hanem lélövik akko nem lösz olyan jó íze a vérnek.
Az eu-s szabálytól függetlenül a legtöbben, még késsel szúrják a malacot, és ez így van jól.A Nagymamám mindig is tömte a libát, igaz kézzel, és az úgy volt jó.
Amit én a kicsi pici agyammal felfogtam I. Győzelem elkapott mondataiból, hogy a vidéknek meg kell felelni a magyaroknak, mint nyugodt táj, finom kaja, ami minőségi. Ki a fene él vidéken, a kunok punok? Mondom, hogy kiütötte a demagógiamérőmet, pedig igen magas. Szépen bio zöldséggel igenis ellátható lenne az ország. A fentebb említett paprikás gazda vegyszer nélküli technológiával sokkal termelékenyebb mint a hagyományos gazdálkodás, és nem mellékesen fenntartható. A vágóhidakról annyit, hogy decemberben beszéltem egy húsossal aki már Romániába járt ki marháért, mert itthon már nem volt.
Az ilyen marha jól hangzó tervekből az marad ki mindig, hogy igenis el kellene indulni a fenntartható, vegyszer nélküli mezőgazdaság irányába.
Tetű egyen tetűt!
@Interlock: Szerintem nem kell ezt a zászlóégetés dolgot túlmisztifikálni. Egyszerűen egy erős üzenetet akartak küldeni, amivel a médiában jobban át tudnak menni. Kb. olyasmi mint az elempések odaláncolós akciója.

Nézd meg ezt a videót, ebben erről is szót ejt az illetékes.

youtu.be/JIAdkNOhRP8
Kedves Gyerekek! Skicc Rémusz bácsi meséjéig már csak kettő azaz 2-őt kell aludnotok! www.nepszava.hu/articles/article.php?id=511337

Utána gyönyörű könnyes-szép történetet hallhattok valamiről, e a nachtkasztlija lábát adó Bibliájára esküszik Skicc Rémusz bácsi, hogy az színigaz lesz.
@a szív fészkei: érdemes megnézni a bét forgalmát is.
6754 millió, ha jól emlékszem egy pár éve ennek többszöröse volt.
@Boli: :-D
Nem szólt még semmit, de ha neked tetszett, felteszem, neki se lesz rossz kedve tőle...
@a szív fészkei:
A macsot grillen... Hát, ha már a digóknak is bejött, akkor? A magyar kulináris élvezek közt is van pár olyan, ami láttán lehet, hogy mégis csak a macs!
Most pl. ha felajánlasz egy németnek egy sültet, vagy egy pacalt, melyiket kéri szerinted? :)
@Gábriel angyal: na na ne bagatellizáljuk az égetést. Kilyukadhatunk oda, hogy hideg volt, és fázott a kezük lábuk, de olyan országok közé kerültünk a zászlóégetési listán, ahova nem szívesen tartozok.
@lafatyolokft: Mert a halálfélelem cukrosítja vagy mi? Én ezt a kínai levágott kutyák esetében hallottam.

Árasszák el a gazdák biozöldséggel és gyümölccsel a hazát, én nem állok ellen, de ne legyen horrorárú. Viszont legyen finom. Ennyi az elvárásom.
@a szív fészkei: Akkor mint a jó családoknál kérdezzük meg ismét a házasfeleket, hogy akarják -e tovább a kapcsolatot? Tartok tőle, hogy válás lenne belőle és ettől rinyálnak az itteni gyarmatkiszolgáló iparosok is.
szép számok, mintha láttam volna őket valahol

2012. január 16., hétfő 18:01 Papp Zsolt
Ezért szállt el az államadósság 2011-ben
Az év végén a központi költségvetés adóssága, vagyis az államadósság 20955,5 milliárd forint volt, ami 914,5 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbi összegnél - ez minden idők legmagasabb éves záróállománya.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_szallt_el_az_allamadossag_2011-ben.507802.html

a táblázat meg sokkoló
@lafatyolokft: Zászlót égetni kurvakemény mocsokság. A zászló magát az illető államot, szerveztet jeleníti meg. Erős szimbólum. Tehát ők az Eu-t égették, ne relativizáljon már a szárnyas! Izraelnél is a zsidókat égetnék, ha tehetnék, de sajna rájuk egy ideje kilövési moratórium van, hát megteszi a zászló. Gyűlöletkampánynak elég egyelőre.

Égetni, taposni ilyet egyenlő az illető ország, szervezet, cég akármi megsemmisítésének totális vágyával. És nem hülyék az Eu-ban, hogy ne ezt ne így érezzék.
@Boli: Én se ettem még életemben pacalt, bevallom töredelmesen. Valahogy nem fogott meg az ötlet eddig.
@a szív fészkei: biztos van rá valami igen komoly, pálinka ihlette magyarázatuk. :D
A bio zöldségek termelésének olcsóbbnak kellene lennie. Ezért szeretném, ha végre olyan programok jelennének meg, ahol azt erőltetik, hogyan lehetne kiváltani, hogy gázzal fűtsünk, hogyan lehetne elérni, hogy egyre többen állítsák elő saját maguknak a felhasználandó áramot, energiát. Ha nem lépünk ebbe az irányba, addig az olaj, és gáz árral nagyon "befolyásolhatók" maradunk.
A bionak pedig jobb az íze.
@Gábriel angyal: "rinyálnak, gyarmatkiszolgálók, erős figyelem felhívó akció" szép szavak, azt hiszem, nem kell túlságosan elemeznie senkinek ;)
@Deathstick:

Drága barátom, hát lehetett egy másodpercig is kérdés, hogy ki a legszebb a vidéken? :)
@Gábriel angyal: Ja, mert ti 2500-an most kurucot játszotok? Aztán szegény pici Vona mehet Bécsbe Burberry sálért vízumkényszert kivíva, majd esetleg három év múlva, ha befogadják ott egyáltalán?

Te hol vagy gyarmati sorban? Melyik szörnyű igázós cég alkalmaz bejelentve, stb.? Mert jó magyari vállalkozások ezt nem nagyon teszik meg.

Szavazzunk, ötmilliárd ilyen faszkodásra tényleg nem sok a mai csődközeli helyzetben. És tuti, hogy ti győznétek???
@lafatyolokft: Szerintem sem kell elbagatelizálni főleg az okait.

A gazdasági kormányzás bevezetése, a költségvetési unió tervezett megvalósítása, az Európai bíróság jogkörének kiterjesztése, Magyarország vonatkozásában az Európai Bizottság elfogadhatatlan fenyegetései azt jelzik, hogy az unió döntéshozói eltökéltek annak a szuperállamnak a megteremtésében, amelyik hazánk gyarmati helyzetét konzerválná.

Az EU csak egy fedőszerve a cionista hatalomnak, semmi köze Európához, különösen pedig az európai szellemiséghez, kultúrához. Ideológiai alapjai eltávolodnak az ősi értékektől, célja a magzatgyilkosság és a természetellenes fajtalankodás védelme és az európai népek genetikai lerontása, adósrabszolgaságba kényszerítése.

A cél elérése érdekében minden vagyonából kiforgatja a nemzeteket és minden tulajdonától megfosztja a polgárokat. Hazánk esetében egy közepesen fejlett ipari, és magasan fejlett mezőgazdasági országból egy iparilag teljesen lerombolt, a mezőgazdaság vonatkozásában totálisan kiszolgáltatott, gazdaságilag kifosztott, reménytelenül eladósított országot csináltak 20 év alatt. Nyilván a hazánkban tevékenykedő ötödik hadoszlopuk segítségével. Ezzel szemben a Jobbik zászlóégetése megfelelő válasz? Semmiség, bár szimbolikus tettként méltányolandó.
@a szív fészkei:
Akkor lehet, hogy csak ketten vagyunk? :))
Egy jó kis kolbász, szalámi, sonka, hurka, mind jöhet. De a pacal... Na azt nem nekem találták ki. Aszon kívül bármi! No, meg egy kis pálinka hozzá! :)
@Fabius: "a részletesen felvázolt 3 törvényben holnap megindul a kötelezettségszegési eljárás."

Szerencsére kormányunk bölcsen Alaptörvénybe illesztette a megoldást! Megnyugtató.
@lafatyolokft: A férjem foglalkozott az energiatakarékos építkezéssel, ő speciel a növénytakarót(borostyán) ráengedte volna a falakra hőszigetelésnek és levegőtisztításnak. De lakótelepi méretekben. Senki nem szponzorálta nem lehet magánerőből - a keszthelyi egyetemi koleszt befuttathattuk volna, nyertek is rá Eu!!-s pénzt, aztán lefújták, hogy még se nem kell...

Vannak ilyen ökoházas konferenciák és annyi. Elvannak magukban.
@Gábriel angyal: ezt az orbitális fszságot honnan másoltad, vagy saját kútfő, mert akkor nem kell kommentálnom,
Amúgy meg:

"Megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentése – közölte Fazekas Géza szóvivő hétfőn az MTI-vel. Nehéz helyzetben van a főügyészség, hiszen korábban már egy hasonló ügy kapcsán a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség kijelentette: az a személy, aki közterületen felgyújt egy zászlót, nem követ el garázdaságot, mert magatartása nem minősül erőszakosnak, kihívóan közösségellenesnek, illetve riadalom, megbotránkoztatás kiváltására sem alkalmas."
@Gábriel angyal:

Imádom, hogy megint copyzol. Megértem én, nehéz a nyelv, Isten nyelve. Próbálj meg rajzolni.

Innen copyztad:

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=49022

Életedben valaha (a bölcsi is számít) volt egyetlen önálló gondolatod?
@Gábriel angyal: Cionista hatalom, na csak kibújt a szög a zsákból. azt, Franciaország, Németország is mennyire cionisták általi sorvadásban élnek! Látszik rajtuk, tényleg. Luxemburg ki se látszik a zsidók alól - annak a külügyére nagyon beszólt már mikor Orvbánnak.

Anyád borogasson drágám!
@Cirbi: Lelked rajta. Én sem szoktam az összes faszságot itt kommentálni.:)
@Gábriel angyal:
Hűűű, bammeg...
"Az EU csak egy fedőszerve a cionista hatalomnak, semmi köze Európához, különösen pedig az európai szellemiséghez, kultúrához. Ideológiai alapjai eltávolodnak az ősi értékektől, célja a magzatgyilkosság és a természetellenes fajtalankodás védelme és az európai népek genetikai lerontása, adósrabszolgaságba kényszerítése."
Na én itt befejeztem! Ez még viccnek is rossz! Te beteg vagy! Bezzeg a náczikok, azok milyen szép derék rendes (bár pl. a Szaljosán nevezetű Szálasi féle "vérmagyar" örmény paraszt alapján azért nagy fogadásokat erre ne köss) emberek is vótak, mi! Ijjnye! Na elmész ám te a búsba!
Mint MAGYAR én szégyellem magam, hogy ilyen szart le mertél írni ide! Komolytalan vagy!
Még jó, hogy Fabius kitett ide egy "gombot"! :)
Kurva nagy a türelme neki veletek, máshol csak alja népnek hívják ezt!
@Cirbi: Most már saját maga rakja össze a puzzlet. A zászló lángja megvilágosította.

@Gábriel angyal: Ja itt egyelőre Orvbán fosztogat de nagyon.
@Gábriel angyal: Komoly kérdésem van.
Amikor tüntetni fogunk,mondjuk március 15.-én, és ott leszel Te és a barátaid, és mi mondjuk Szív fészkei, Bárány, Fábius, Boli, és még egy-ketten innen. Akkor Te minket is hazaárulónak fogsz tartani, Fogod üvölteni a komcsik haza!-rigmust? Amikor a társaid felénk köpnek, vagy rúgnak te is ezt teszed? Ha zsidóznak, vagy gyarmatosítónak neveznek, te is ezt teszed? Vagy egy nagy transzparens lesz nálad tolerancia felirattal?
Komolyan nem érted mi folyik a világban, ha az előző kommentet te írtad, és nem másoltad.
@Boli: Azért én is elég türelmes vagyok. :)
@a szív fészkei: küldtem neked üzenetet a hajóról.
@Gábriel angyal: Sőt példamutató és kötelezővé kéne tenni! Polt ügyészsége ahoj!

Ti vagytok Orvbánék legjobb szövetségei: kiderült legalább. Míg ők megvédenek, ti megcsináljátok, amit szeretnétek de nem tanácsos még nekik. Grat, ez szép volt, tisztán látunk legalább! Jobbik, mint ellenzék?? Mindig röhej volt ezt feltételezni is. NA EZÉRT KELLETT MENNIE A FRAKCIÓVEZETÉSBŐL SCHIFFERNEK, MERT ENNYIT SE FOGOTT FEL. Nemde?
@a szív fészkei:

Ők a sturmabteilung és már elfelejtették, hogy hamarosan jön a Röhm-Putsch.
@Qeatzkoatl:
Ááá, dehogy, csak ha elég meleg fiú lesz már a magyar SA-ban... ;)
@Gábriel angyal: "az unió döntéshozói eltökéltek annak a szuperállamnak a megteremtésében, amelyik hazánk gyarmati helyzetét konzerválná."

Őszintén remélem. Ha tegnap megalakítják azt a szuperállamot, már akkor is késő lett volna.
@Fabius: Teli veled a FB -már felém! Mindenki a posztodra hivatkozik. :-))
@Boli:

Bazdmeg, kirobbantanak egy világháborút, odavész több 10 millió ember, van aki csak a származása miatt, még a saját alattvalóikkal is úgy bánnak, mint az állatokkal, és akkor pár évtized múlva nekiállnak népirtásról hadoválni... Hát a pofám leszakad.
@Boli: Ahányan ott randalíroznak az Andrássyn a szivárványos menetet dobálva, szidva, a válasz: van elég meleg fiú a rohamosztagaikban.

@Qeatzkoatl: Ja.
@a szív fészkei: Ez aztán az igazi NAGYBETÜS konteo.:)
@Gábriel angyal: Na, elkezdtél zsidózni? Én értelmesebbnek gondoltalak.
@Gábriel angyal: túlmisztifikálás... aha. De jó nektek azzal az egyszerű lelketekkel, bazmeg.
A Jobbik nem akarja Magyarországot az Európai Unión belül látni. Tévedtem? Nem hinném.
A Jobbik a büdös életben sem tud kormánytöbbséget elérni a jelenleg Orbán által uralt jobboldal árnyékában, és a baloldal felől áradó zsigeri utálat mellett. Tévedtem? Nem hinném.
A Jobbik semmi mást nem tett a zászlóégetéssel, mint hogy "jó nagy radikálisat" üzent az elégedetlenkedőknek, a morgolódó embereknek. Bűnöst mutatott nekik, minden szenvedésük oka a Birodalom, mely leigáz, szipolyoz, és csak annyira tart életben, hogy még épp hasznot hajtsunk nekik. Ha a Jobbik arról értesülne, hogy ötmillió magyar választó tutira Svájchoz szeretne csatlakozni, akkor csicsa kis vöröskeresztek jelennének meg a logójuk szélén, és ordas hangon követelnék az azonnali csatlakozást. Tévedtem? Nem hinném.

A Jobbik a mai magyar politikusi hozzáállás kibaszottul letisztult modellje. Ezt akarják hallani az emberek? És sokan vannak? Akkor mondjuk nekik ezt! Minek végiggondolni, minek a következményekkel foglalkozni...

A mai magyar társadalom talán tudna önellátó lenni, de nem szeretne. Nem szeretne, mert akkor bizony egy szűk kisebbségtől eltekintve nem ehetnénk a romlott és döglődő Nyugat faládákban rohasztott banánjaiból, nem lehetne internetes tévét venni, kongói szintre esne vissza autóink mennyisége és állapota, és még sorolhatnám. A magyar társadalom többsége kurvára beleszarik a vérgőzös idióta elszakadósdiba, mert pl. a faszomat se érdekli, ki a gazdája a város melletti szennyvíztisztítónak, a csekken úgyis a beruházótól független ÁFA a legnagyobb tétel, és az a lényeg, hogy lemenjen a szar a budiban, lehetőleg a kert érintése nélkül. EU nélkül hajdani kis falunkba már nem is vezetne út, utoljára akkor kátyúztak, amikor kistérségi támogatást tudtak nyerni valami uniós alapból; előtte és azóta sem volt útfelújítás, pedig anno még útdíj is volt a benzinárban, csak az valahogy sosem érte el az utat. EU nélkül a külföldi befektetők zöme lelép; egy részük közvetlen gazdasági okok miatt (vám, ha még emlékszel), más részüktől (mint pl. a mi cégünk) a kinti tartományi elöljárók fogják elvárni ezt a viselkedést, el fognak szigetelni minket. Oroszország, Kína seggét nem sikerült még csak megnyalintani sem; ha kilépünk az EU-ból, még ennyire sem fog, mert a tranzit lehetőségét is bukják. Az iráni vonalat meg inkább nem is említeném, egyéb sem hiányzik még, mint a haverkodás egy rakás bombagyártó vallási fanatikussal.

A Jobbik nem fogja fel, mit csinál, az emberek pedig nem fogják fel, hogy megint csak pont azt mondja nekik valaki, amit hallani szeretnének, pedig ez semmi jóra nem vezet, ahogy régen is csak a baj volt belőle. Az EU-t nem eldobni kell, hanem, ha már van, használni. Ésszel, odafigyeléssel, megértéssel.
Az ilyesmi ott kezdődik, hogy nem égetjük a zászlaját, mert ez - hiába nem rendelkezik pont erről pont egy jogszabály - ugyanolyan bűncselekmény, mint könyvet égetni. Igen, bűncselekmény, és aki megtette, az egy rohadék, gerinctelen, populista bűnöző, és ha tényleg jót akar az országának, akkor pusztuljon a közéletből, takarodjon a büdös picsába, soha többé ne is halljunk róla.
Akik pedig tapsolnak neki, vagy épp bagatellizálják a tettét, azok kibaszottul szégyelljék magukat, és gondolkodjanak el azon, hogy van-e még elég idejük arra, hogy az ilyeneket kibasszák maguk közül, de úgy, hogy vízum nélkül még a sarki pékhez se léphessenek be.
@lafatyolokft: biztosan nem lepődsz meg, ha azt mondom: energiafüggőségünk csökkentésének, a "házi" energia-előállításnak a legnagyobb akadályát MVM-nek hívják.
Ezt nehéz felfognia Matolcsynak is: hvg.hu/velemeny/20120116_tallian_miklos_szabadsagharcos_retorika

De a matek nem egy mocskos globálpistás dolog? görgök, arabok, biztos a mocsadék zsidók is belepofáztak meg a többiek...
@a szív fészkei:

Azóta ezen rágódtam, hogy hogy az ördögbe lehetett ezt válaszolni arra, amit írtam.
@Gábriel angyal:

"Az EU csak egy fedőszerve a cionista hatalomnak, semmi köze Európához, különösen pedig az európai szellemiséghez, kultúrához. Ideológiai alapjai eltávolodnak az ősi értékektől, célja a magzatgyilkosság és a természetellenes fajtalankodás védelme és az európai népek genetikai lerontása, adósrabszolgaságba kényszerítése."

Igencsak meredek állításokat írtál, és akkor még qrvára visszafogottan fogalmaztam. :(
@a szív fészkei:
Anno Ranschburgnak volt egy kolosszális elemzése a melegfelvonulásra "kilátogató" ellentüntetők nemi beállítottságával és rejtett homofóbiájukkal kapcsolatban.
Szenzációsan levezette, hogy a buzikat megdobálók legalább fele szintén buzi, akik így próbálnak tanúbizonyságot tenni a többiek előtt, leplezni "másságukat"! Tündibündik... ;)
Hejj Viktorka! ;)
@Gábriel angyal: Ugye, tudok én, ha akarok. J. László kollégádtól tanultam szombaton, hogy Schifferről csak ordítva szabad kérdezni-beszélni, mert ő a legnagyobb mártír mai napság.
:D

"A szigorú törvényhozók és a szólásszabadságért aggódó jogvédők csatája mögött természetesen egy másik, milliárd dolláros lobbiháború is elkezdődött a SOPA-támogató zene- és filmkiadó óriások, és a Google-Facebook-Yahoo szövetség vezette internetes koalíció között."
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2012%2F01%2F16%2Faz_internet_legyozte_a_sopa-t%2F

LOL a "szigorú törvényhozóknak" meg a lemezcégeknek kábé annyi esélyük volt, mint hóembernek a Pokolban...
@Gábriel angyal:
Én is annak látom, így az idők távlatában. Főleg a főhentes volt vicces.
@Gábriel angyal: te, ezt most részletekben közlöd? mint valami folytatásos regényt? gondolod, kisebb adagokban emészthető? :)
@Gábriel angyal:

A nácik nem hittek ám az angyalokban, angyalom, angyalom, Gabikáááám! Mentek Ti is a következő transzporttal! Azt hiszed hagynák kihűlni a krematóriumot? A náczyk környezettudatos emberek, kiforrott energiagazdálkodási technológiával. Ráadásul a keresztény-konzervatív szappan ugyanolyan jól bánik el a foltokkal mint a judeobolsevista szappan. Csak az egyiken kereszt, a másikon dávidcsillagos dombornyomás van.

....Ezért hülye mind aki azt hiszi hogy egy kis zsidózásból nem lehet baj. Ha a zsidók elfogynak, mindig kell egy új ellenség.

Zsidók>homokosok>szocialisták>keresztények
@Qeatzkoatl: Márminthogy ja=igen? Igen, elfelejtették. Vagy, igen, de nem hiszik, hogy megismétlődik számukra így a történelem. A zsidóknak persze ismétlődhetne minden szerintük. Erre izzítanak.
Rosszul látom?
@csaknézek...: Természetellenes fajtalankodáshoz: Jörg Haider úgy mégis mi volt?? És miután csavarodott fel 140-nel egy betonoszlopra??? velvet.hu/sztori/haider1025/
@a szív fészkei:

Bocs, rosszul raktam össze a válaszokat.

"Ááá, dehogy, csak ha elég meleg fiú lesz már a magyar SA-ban... ;)" ezt nem értettem. Most látom ezt a Boli írta. Elnézést.
@Boli:

Én nem Ranschburgtól, de olvastam olyan pszichológiai kísérletről (helyet, időpontot nem jegyeztem meg, sorry), ahol kamu témát megadva teszteltek önként jelentkezőket.

1. tesztet töltöttek ki, amiben elrejtve ott voltak a homofóbiára kihegyezett kérdések.
2. beültették egyesével a pácienseket pöcstől farokig bedrótozva, és homoszexuális videót nyomattak.

Eredmény:

Akik a leginkább gyűlölték a melegeket, szignifikánsan azoknak állt fel a videó láttán a farkuk.

Nem vicc.
@Boli: Abszolút így van szerintem. Takargatnia kell, és mivel tudja?? A leghangosabb fújjolással,dobálódzással. Pedig közben - "hej, ha én is én is köztetek lehetnék, szép magyar vitézek, aranyos leventék!" - ezt vágyja és szégyelli is magát érte. És emiatt is a homokosokra dühös.
@Qeatzkoatl:
Én azt látom viccesnek, ahogy Röhm és a hasonlók végezték! AZ iróniát kedvelem benne! :)
Annyira azért csak azok viccelődhetnek velük, akiknek lövésük nincs a történelemről, hisz az SS sokkal gyengébb volt az SA-nál, tömegbázisa, létszáma is kisebb volt. Az SA ezért vált túl veszélyessé a kis tizedesnek, kezdte félteni a hatalmát, látta az SA térnyerését.
@csaknézek...: Amerikai szépség. Alapfilm.Benne a tengerészgyalogos, nagyon durva, markáns, igen férfias apuka. Aki szenvedélyesen csókolja és megerőszakolná a szép izmos izzadt Kevin Spaceyt.
@Qeatzkoatl:

Megalapítják a Jörs Haider Sturmabteilungot.

"Nátyon tüchtig,und schön lenni dies's khruppe"

Áhhhh lenni atletiche shvabische Manner von Volksbund
@a szív fészkei:

S hogy a kontraszt is megjelenjen: előtte ugyebár a saját fiát gyanúsítja homóssággal (is) a filmbéli egykor tengeren gyalogló fater.
@a szív fészkei:

Hess(e)?
Tőle is tudok okosat: :)

"Vonzalmaink különleges képessége, hogy világszemléletnek álcázzák magukat."

(Hermann Hesse)
@Qeatzkoatl:

Sehr gut, besonders das "kh" statt "g". Echte Schwabisch.
@gyilkos fűegér: Ha már történelem órát tartasz, remélem ezekről is tudsz azért. :)

A cionizmus mint zsidó nemzetiszocializmus

ellenkultura.info/a-cionizmus-mint-zsido-nemzetiszocializmus.html

"1922-ben a cionista vezetők kapcsolatba lépnek a fasizmus megalapítójával, Benito Mussolinivel, a Palesztinát megszállva tartó Nagy-Britanniával szembeni ellenségességre építve. A Duce 1927-ben fogadja Nahum Goldmant, a Cionista Világszervezet elnökét. 1933 és 1941 között a németországi cionisták is a kompromisszum, sőt a kollaboráció politikáját gyakorolják a hitlerista Németországgal, hiszen a cionizmus és a nemzetiszocializmus egyaránt szemben áll a liberális-univerzalista ideológiával. 1933. június 21-én a Németországi Cionista Szövetség támogató memorandumot intéz az NSDAP-hoz: „A faji elvet proklamáló új állam megalapítása óta közösségünk alkalmazkodni szeretne ezekhez az új struktúrákhoz. (…) Mi is a vegyes házasságok ellen vagyunk, és meg akarjuk őrizni a zsidóság tisztaságát.” Ahogyan a nemzetiszocialisták számára, úgy a cionisták számára is legfőbb veszélynek a beolvadás számít, mert a német társadalomba teljes jogú állampolgárként integrált zsidók fenyegetést jelentenek mind a zsidó, mind az árja faj számára. A fajtisztaság követelménye a Betar cionista ifjúsági mozgalmat megalapító Zeev Zsabotyinszkij írásaiban is felfedezhető: „Az ember nem tud egy olyan néppel azonosulni, amelynek a vére különbözik az övétől. (…) Asszimiláció nem lehetséges. Nem fogjuk engedélyezni az olyan dolgokat, mint a vegyes házasság, mert nemzeti integritásunk megőrzése csak a fajtisztaság fenntartásával lehetséges, és ehhez rendelkezni fogunk azzal a területtel, amelyen népünk létrehozza a fajtiszta lakosságot.” Szavai magyarázatot adnak arra, hogy miért a Betar volt az egyedüli szervezet, amelynek a tagjai egyenruhában masírozhattak Berlin utcáin Hitler hatalomra kerülése után.

1935-ben a nürnbergi törvények megtiltják a zsidók és németek közötti nemi kapcsolatot és házasságot. A jogszabályokat jórészt megszövegező Julius Streicher elismeri, hogy a zsidó vallási törvényeket vette mintául. Válaszul egy újságcikkre, amely a zsidókat idegen kisebbségként említi, a Jüdische Rundschau német cionista lap így reagál: „Németország kielégíti a Zsidó Világkongresszus kéréseit, amikor kijelenti, hogy a Németországban élő zsidók egy nemzeti kisebbség.” Valójában a cionisták úgy vélték, hogy a zsidóság egy különálló faji entitást (Volksgemeinschaft) alkot, és nem része a német nemzetnek. Egyébként éppen ezért támogatták egyes hitlerista vezetők is a cionista tervet. Reinhardt Heydrich, akkor az SS biztonsági főnöke 1935-ben az SS hivatalos lapjában, a Das Schwarze Korpsban írja: „A zsidókat két kategóriára kell osztanunk: a cionistákra és a beolvadás híveire. A cionisták egy tisztán faji koncepciót képviselnek, és a Palesztinába való kivándorlással segítik felépíteni a saját zsidó államukat.” Alfred Rosenberg, a III. Birodalom főteoretikusa kijelenti: „A cionizmust erőteljesen támogatni kell, hogy a német zsidók évi kontingense Palesztinába távozzon.” Ez a kollaborációs politika 1941-ben fog tetőzni, amikor a cionista Stern terrorcsoport katonai szövetséget ajánl Németországnak. Az Abraham Stern és a későbbi izraeli miniszterelnök, Jichák Samir által aláírt és az ankarai német követnek eljuttatott dokumentumban ez olvasható: „Felfogás tekintetében azonosulunk önökkel. Miért ne működnénk együtt?”

Végül a cionistáknak 1948-ban sikerült megalapítaniuk egy zsidó államot Palesztinában. Rasszista, teokratikus, militarista és expanzionista államként Izrael azóta is a cionista ideológia tökéletes megtestesítője, a cionizmust elítélő ENSZ-határozatot viszont az USA nyomására 1991. december 16-án visszavonták."
@kunzoo:
Férfibarátság... Amolyan Jörg Haider módra... Tüchtig kis langyi Sturmabteilung! 160 cm-rel... KOMOLY!
Fekete pincérruhában... de miért nem rózsaszín zászlót visznek magukkal? Akkor lóbálják legalább a náci zászlójukat, ne takarózzanak a történelmi zászlóval!
@Qeatzkoatl:
Az nem az 5-ös tagkönyv tulajdonosa? :)
@a szív fészkei: na a fókuszban szépen elmondták, hogy a hajón rossz volt a mentés és lassú. De megnézném ezeket, mit tesznek amikor 4000 utas pánikol.
@Gábriel angyal:

"n November 1934, Goldmann petitioned Mussolini's support in relation to the Jews of the Saar, a region about to reunite with what was then Nazi Germany.[9][10] In 1933, by a twist of fate, he managed to escape arrest by the Gestapo, because he was in Palestine for his father's funeral.[11]

In 1935 he was stripped of his German citizenship,[12] became a citizen of Honduras thanks to the intervention of the French Minister Louis Barthou.[11]"

Ez egy kicsit más.
@Boli:

Nem gondolnám, hogy mindkét szülője sváb (és ekkor megengedő vagyok). Ő olyan, mint az említett "homofóbok", csak ő a zsidókkal szemben érez bizonyítási kényszert.
@Qeatzkoatl:
Ugye (nyugtass meg) Te is tudod, hogy ezeknek az eredeti szöveg nem számít! :)
Jól el vannak a szándékosan félrefordított szövegekkel és félremagyarázásokkal. :))
No de mit is várunk? Evégre ez egy szint... _____
@Gábriel angyal:

Attól mert a zsidók között is van néhány elvetemült, tulajdonképpen náci, még nem kell azt mondani hogy a "zsidók" mint ahogy nem lehet minden magyarra azt mondani hogy "hungarista" minden németre azt hogy "náci" és minden olaszra azt hogy "fasiszta. Tény, sok zsidó segítette hitlert a korai időkben. A képkiadója, orvosa, feltehetően Eva Braun, sőt akár benne is lehetett zsidó vér.

Minden nemzetben vannak nácik, nem kivételek a zsidók sem.
@Qeatzkoatl:
A Népszabadságban anno komcsi segg nyalására érzett bizonyítási kényszert!
Kérem, amiért megfizetik... Mint egy kurva... Bár az valamivel tisztességesebb lehet, hisz az nyíltan felvállalja! Ez meg csak egy sunyi faszkalap...
@a szív fészkei:
Hát nem édesek:
"rough.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/batman-and-robin-tv.jpg

Szerencsére a képregényben a Főnök végül megtette azt a szívességet, hogy egy városnegyeddel együtt levegőbe röpítette ezt a kis majmot.
@a szív fészkei: az adrenalin, ezt a kutyák megérzik_saját magukon is
@Gábriel angyal:

Ezt is olvasd el. Gyanítom az egész szemét, amit idemásoltál. Csak három cici oldalon található bármi erről.

"In January 1941, Stern attempted to make an agreement with the German Nazi authorities, offering to "actively take part in the war on Germany's side" in return for German support for Jewish immigration to Palestine and the establishment of a Jewish state. Another attempt to contact the Germans was made in late 1941, but there is no record of a German response in either case.[11] These appeals to Germany were in direct opposition to the views of other Zionists, such as Ze'ev Jabotinsky, who wanted Britain to defeat the Nazis even as they wanted to expel the British from Palestine.[12]
[edit] Death

Wanted posters appeared all over the country with a price on Stern’s head. Stern wandered from safe house to safe house in Tel Aviv, carrying a collapsible cot in a suitcase. When he ran out of hiding places he slept in apartment house stairwells. Eventually he moved into a Tel Aviv apartment rented by Moshe and Tova Svorai, who were members of Lehi. Moshe Svorai was caught by British detectives who raided another apartment, where two Lehi members were shot dead, and Svorai and one other wounded were hospitalized. Stern’s Lehi “contact,” Hisia Shapiro, thought she might have been followed one morning and stopped bringing messages. On 12 February 1942 she came with one last message, from the Haganah, offering to house Stern for the duration of the war if he would give up his fight against the British. Stern gave Shapiro a letter in reply declining the safe haven and suggesting cooperation between Lehi and the Haganah in fighting the British. A couple of hours later British detectives arrived to search the apartment and discovered Stern hiding there. Two neighbors were brought to attest to the propriety of the search. After they had left, Tova Svorai was also taken away so that Stern was alone with three armed policemen. Then, in circumstances that remain disputed today, Stern was shot dead.[13][14][15]"

Hmmm
@Gábriel angyal: Semmi gond, válunk. Csak az a baj, hogy a házassági szerződés alapján mindenki azt veheti ki, amit betett.
Ők a pízt, mi a lábunkat.
Ennyi. ..és nem több, sajnos!
@Kara kán: Szinte látom a homlokodon Orbán Viktor ánuszrózsáját, vérző stigmataként.
@Fabius:

Készülhetünk, jön az elqurási adó.
@Gábriel angyal:

Mintha valami hiányozna a kis történelemórádból...
@Gábriel angyal:

Ráadásul magyarországon egész jól sikerült az asszimiláció, mindkét irányba. Ezért is van az a szélsőjobbas paradoxon, hogy X számú MAGYAR nobel-díjas van, miközben a saját értékrendjük szerint ennek egy jó része zsidó származású.

Büszkék vagyunk az erdélyi fejedelmekre, miközben ők tevékeny részt vállaltak a zsidóság kárpát-medencei letelepítésében, ráadásul a szombatos vallás elfogadott lett a világon először. Nem ok nélkül ÁBEL van a rengetegben:)))

Ezen paradoxon miatt végeztek ki 12 MAGYAR tábornokot Aradon. Mint például Poeltenbergi Pölt Ernő. tipikus magyar név.

Petőfi, Hunyadi jó eséllyel Román származású volt.

Hitler saját véleménye szerint a magyarok a legagyafúrtabb soviniszták, ezért tudták magukba olvasztani más népeket (egy szláv tömbben)
@Boli: Sok pályinka esetén a pacal nem oszt, nem szoroz.
Megjegyzem, a macska sem, ha nem tudjuk, hogy az!:-D
@Boli:

Úgy tűnik, az egész kacsa. Ez a Goldmann, két "n"-el kell írni, nem úgy ahogy ez a jobbikos seed pál írta. Az a felháborító, hogy ezek úgy nyelik az ilyeneket mint a homokosok a seedet.
@kunzoo:
Az nem lehet... :)
Ennél betegebb és szarabb mosakodó duma, mint amit a kis nyilas pöcsök nyomatnak, hogy a zsidók tehetnek mindenről... Annyira szánalmas, pláne, hogy sok még zsidót sem ismer, pedig lehet, hogy csak a családjukban kéne körülnézniük! :)
Miért nem a Zöld szeműek tehetnek mindenről? Pedig statisztikailag simán igazolni tudnám! :D
@Boli:
Láttam most a sanyi palotában (TV), az arcáról a vereséget és megsemmisülést véltem leolvasni.
nah nézzünk eg ykis EB-t

videotar.mtv.hu/livem1.aspx

Magyaroroszág - Oroszország
@kunzoo:

Ezt az erély ügyet szerintem pontosítsd. Meglehet ez egy lokális tselekedet volt, de a zsidóságnak más a története.
@Qeatzkoatl: index.hu/video/2012/01/16/zaklatottnak_tunt_a_koztarsasagi_elnok/

Az index szerint zaklatottnak tűnt. Szerintem meg nem. A debilek nyugalma, némi zavarral a sok vaku miatt... ez tükröződött. :-)
@Husz_János_Puszita:

A budapesti vállalkozók pedig kifizetik a BKV nevű pártkifizetőhely veszteségét. Alakulnak a nemzeti érdekek, ne is a zemberek fizessék meg!
@csaknézek...: Ez azért nem ilyen egyszerű, mint ahogy itt többen látjátok.

A férfiak közti homoszexuális kapcsolat a harcos társadalmakban, ahol hosszú ideig férfiak vannak összezárva, egymásra utalva: spártaiak, rómaiak, normannok, természetes. A nőies elpuhultság, a férfiatlanság az, ami szégyenteljes dolog. Aki megvetendő, az a tétlen szodomita, aki tétlenül tűri az anális behatolást. A vikingeknek - tengerészek, ugye - külön szavuk is volt erre, a raeti (ræta). A raetik, olyanok, mint nálunk a ratyik, mindenki megvetette őket. Az, hogy egy férfi más férfira gerjed, szóra sem érdemes evidencia. A náci férfiideálja a férfias férfi, nem a nőies. A nőiességet gyűlöli a férfiban, a férfiatlanságot, vagyis egy erény hiányát, a fogyatékosságot. A fogyatékosoknak vesznie kell. Tiszta sor. Ennek senmmi köze ahhoz, hogy egy náci más faráról ábrándozik, ha egyszer tökéleset a a férfis3gg és izmos férficomb. Ez viszont csak egy dolog. A másik: a szexualitás, mint aktus, a potens személyekben felébreszti a nemi vágyat, vagyis csak annyi derül ki, hogy a vizsgált személyek közül a potenciális nácik potensebbek.

@a szív fészkei: Alighanem; bárki, aki képes egy éven belül megoldani: x2 – 92y2 = 1, matematikus. (Brahmagupta)
@Cirbi: Üdv! Ha elolvasná, ma már nem tudna aludni. :)
@felebarát: Nem megvédeni, megtartani kell. Mert városunkban az egész határ a polgármester úré, az alpolgármester úré és a le és felmenő rokonságuké
tudtam miért utálok magyarul meccsközvetítést nézni...mintha bingo sorsolást közvetítene, vagy temetést... nincs benne élet és nem szurkol...vazze a magyar csapat játszik---
@szerénységem:

Én merevséget, egy kialudt tekintetet és az átadás során egy kínos műmosolyt láttam. A mozgása darabos volt. Ez a félelem jele.
@Boli:

Márpedig ők tehetnek róla és punktum! Miattuk vagyok hülye, korlátolt aluliskolázott tahó! Hát ki más miatt lennék az? Megmondta ezt Csurka nemzettárs is! Mer' ő megírja az igazat! És milyen szép stílusban.

A rohadt zsidók ráadásul beépített ügynökeik útján (mintha Kovács gárdatársnak megnyúlt volna az orra, azt mondja hogy csak szomorú, de ÉBERSÉG!) odacsempésztek egy fékezett lángolású ("B" tűzv. oszt.) zászlót!

EZ a bizonyíték! Magyar térre Magyar hülyét! Szabads.....izé kitartás nemzettársak!
@Qeatzkoatl: A műfogsorát rossz rögzítővel tették fel, mert előző este kissé felöntött a garatra és másnaposként morgott a rögzítőre (23 számú huszár, elnöki rögzítő). A többi kacsa, de nem pekingi! Főleg a kialudt tekintet.
3 óra alvás után hogylehetne ijenlye?
@fabi(en): lehet egy városból jövünk? nálunk is az összes föld a polgármester, alpolgármester közeli távoli rokonok kezében van, ja és a fél város is.
@felebarát: A kosárlabda szövetség intelmei szerint működik a kézilabda? Nem is tudtam..
@lafatyolokft: Második bekezdésedhez: kihagytad a polgármestert. Ha a véletlen műve, lehet, hogy ugyanabban a városban élünk?
@lafatyolokft: Ez már a "Volt egyszer egy vadnyugat" idejében is így volt, ott. Mihozzánk is begyűrűzött, népszokás lett, mi ebben a különös? Fejlődünk, fejlövünk..
@mamitirtok dr.:

A soraid között, ha olvasok, tán' még drogozással is meggyanúsítod. Az én Elnökömmel ezt nem teheted. Galád vagy. (Igaz, őt nem tekintem elnöknek.)
a pocakban szoptatni kell a csöpséget a kézilabdához :F
@Gábriel angyal: Dehogy. Kioszt egypár kokit meg sallert. :-) Rég járt arra, kell a nevelő célzatú atyai szigor ezeknek a mihasznáknak. Reméljük, a lila nyakkendőjét veszi fel, és mögötte ugyanilyen színben pompázva üldögél majd a jobbkéz.
@felebarát: Még jó, hogy Viktornak ezt nem árulták el, követelné, hogy az MLSZ írja a szabályokat itt is, miként az élet sok más fontos területén!:-(
@fabi(en): miért is lett ez a neved?...van valami irónia?...
@Qeatzkoatl:
Pali, szarul nézel ki! Iszol te rendesen? :))
Kéne...
@fabi(en): szerintem ez egy szép új magyar néphagyomány. Mellékesen döntenek a támogatásokról is, sógor koma jóbarát. Akkor dekódolom a mai terv bejelentését, egy kicsi visszaosztunk a kisgazdáknak, jaa fideszeseknek.
@Pantagruel:
Bakker, te ebből kisdoktorizni is tudnál.:D
Túlképzettnek tűnsz. (Csak hülyéskedek.)
@Pantagruel:

Itty van, Du hast Rechst. Mi megvetni szivarvanyos tschürhe, Wer nur spazieren. Sie nur hüjjesksdni auf dem Kamionplató mit blöde Musik.

Shchön ist? Gut ist? Möchten herr Haider diese Dinge Im Walhalla? NEIN!!!!und noch einmal NEINNN!!!!

Wir Müssen die Knedeln, und Würschen, und feszesch scheggeket aber nur katonaschan, keményen!
@mamitirtok dr.:
Éljen a PÁLINKA! No meg a skótok nemzeti büszkesége is! :)
@kunzoo:

Akarom mondani erély?
@fabi(en): csak hogy biztos legyek a dologban. A Te városodban járnak-e olyan pletykák miszerint a Pmester kétszer vette fel a támogatást erdőtelepítésre. Kihívta a "bizottságot" az első facsemetékkel telepített földhöz, majd pár hét múlva, mikorra már szépen átvitték a csemetéket a vazallusok a másik földhöz, szépen jött a bizottság, és itt is támogatást ítéltek. Esetleg nálatok is ilyen olyan jogi úton, végül is a Pmesteré lett a piac, amit sikeresen fel is újítottak?
@kunzoo:

Megfejtettem. Erdély. Nem volt egyszerű.
Összefogni Orbánnal!
Meg akarja védeni a sajtunkat a Sztender és Szegényektől, akik mint a rókák, olyan leminősítők, pediglen a mi salytunk a leglyobb az velágon!
veddamagyart.info/elelmiszer/159-magyar-sajtok-mind-kostoltad-mar

Pálpusztait minden ejrópai háztartásba, haggy tuggyák meg, mijaz, hogy madzsar minőség!
nol.hu/belfold/semjen_fizetett_ujsagirokkal_vedene_meg_magyarorszag_becsuletet

óó, én olcsón megszámítom, egy lézerblokkolóért cserébe szentté is avatom Semjént. @bérnyuszt.

FABIUS :D?????????
@Qeatzkoatl:

Amúgy meglepő, hogy hogyan íródott át ilyenre. Nekem ezentájt, leállt a rendszer és azt írta ki karbantart és majd visszajön.
@Pantagruel:

Ok.

Nem a nácikra írtam, amit.

A történelmi és különféle kulturális háttér valóban rengeteg egyéb adekvát értelmezési lehetőséget is kínál.
Például a görögöknél, rómaiaknál anno bevett szokás volt a homoszexualitás.

Amiről írtam, azt a keresztény kultúrkörre vonatkoztatva értettem, hiszen ez határozta meg a nyugati kultúrát, és az ehhez kapcsolódó "jó-rossz" erkölcsi attitűd a meghatározó manapság is a nyugatinak nevezett kultúrában.
@Qeatzkoatl:

Arra utaltam hogy a világ első szabad vallásgyakorlásról szóló törvényét Erdélyben alkották meg, emiatt sok zsidó vallású (legalább is szombatos) telepedett le erdélyben. Valamelyik (már nem emlékszem rá hogy melyik) erdélyi főember is szombatos vallású volt.
@mamitirtok dr.:

ÉLJEN SCHMIDT PÁLPUSZTAI COPY PÁL! El a kezekkel a mi kis büdösünkről!
@szerénységem:

Más helyen olvastam, de ez alighanem ugyanaz a kísérlet.

Kösz! :)
@felebarát: Semmi irónia. Régóta idejárok, csendesen olvasgatva ( és néha a röhögéstől fetrengve), figyelve az egyre növekedő aktivitást. Napi 10 óra gálya után igazi kikapcs. Néha már a xanaxot is elfelejtem bevenni. Inkább köszönet, tisztelet Fabiusnak, hogy megcsinálta ezt a blog-ot és Azoknak, akik normálisan hozzájárulnak ahhoz, hogy működjön és egyre népszerűbb, nagyobb legyen. Tisztelet a Fabyen kiadónak, Fable könyvei is ilyen kikapcs. Na, most csontig benyaltam, ugye??
@lafatyolokft: ha a városban örülnek az állatok, hogy nem őket kínozza már, akkor talált, sűllyedt.
@kunzoo:

Gondolom a tordai országgyűlésre utalsz. Ám 1251-ben volt az első kiváltság levél az összes zsidóknak.
@fabi(en):

:)

Fable nekem is nagy kedvencem!

Más, de fabien ihletett: új kormányposztot kellene alapítani: benyalnok. :)
@felebarát:

Semjén Bubu reálpolitikus, eszem a szívét.
@fabi(en): Isten hozott pártitkár,tsz elnök falván. süllyedt. azt a mocskos ..........................................................................................................................................!
A pontok helyére bármi szabadon beilleszthető, ami szidja a Pmesterünk.
@felebarát: Vavilyen, mi más? Ősi magyar név, a Megyer törzsbű, jelentése: túlélő.
@felebarát:

Kérem, kiválasztottuk, Ön NYERT! Önre vár az a feladat hogy bemutassa az EU nak hogy Magyarország egy normális, kiszámítható européer ország, ahol a tehetség, a törvény előtti egyenlőség, a szolgáltató állam biztos pillérein áll ez a csodálatos ország.

Ha sikerrel teljesíti a feladatot, az Öné lehet:
-Egy frissen faragott Alaptörvény Asztala, díszpéldányos Alaptörvénnyel.(képestől,de jobban jár ha anélkül kéri)
-Saját, névre szóló egyéni számla az állami nyugdíjbiztosítási alapnál.(folyamatban)
-Egy 1000 DVD-s sorozat "Orbán Viktor a kezdetektől a végletekig" filmet, az ezüsthajó gondozásában.
@Qeatzkoatl:

Arró' fogalmam sem volt. De ez talán még erősíti is a mondanivalóm.
@Dr.Zomboss: Ha kritika illeti őket bármilyen szinten az egyből antiszemitizmus.

Megjegyzem, hogy én sosem faji alapon kritizálom akár a zsidókat, hanem a cselekedetei illetve az általuk képviselt ideológia és eszmerendszer végett.

Persze nekik erre a szokásos válaszuk, hogy egyből elkezdenek antiszemitázni meg nácizni stb. Ez már kezd egyre inkább lejárt lemez lenni, de erről érdemes meghallgatni inkább az alábbiakat.

Izraeli politikus: "Antiszemitizmus? Az csak egy trükk, amit mi gyakran használunk" (+ videó)

jacks-corner.weebly.com/1/post/2010/08/izraeli-politikus-antiszemitizmus-az-csak-egy-trkk-amit-mi-gyakran-hasznlunk-vide.html

"Kilenc és fél millió magyar ezt már nagyon régen tudja, és jókat röhög a vádaskodókon. De nem csak Magyarországon, hanem ma már az egész világon akit a cionisták vagy a szocionisták megtalálnak az "antiszemitizmus" vádjával, az kihúzza magát és dicséretnek veszi.

De azért ma még szokatlan hallani ezt egy veterán izraeli politikustól, volt többszörös izraeli minisztertől, aki 81 évvel ezelőtt Palesztinában, vagyis az őslakos araboktól elrabolt mai Izrael területén zsidónak született és az egész életét a Szentföldön és a vérzivataros izraeli politikában élte le.

Shulamit Aloni interjút adott egy amerikai tévécsatornának, amelyben a riporternő feltette azt a kérdést, hogy: "az Egyesült Államokban azokat, akik felemelik a hangjukat a hivatalos izraeli politika ellen, azokat antiszemitáknak nevezik. Mi az ön véleménye erről, mint izraeli zsidónak?

Hát, ez egy trükk, amit mi mindig használunk (...) mikor valaki Európából kritikával illeti az izraeli politikát, akkor mi felhozzuk ellene a holokauszttagadás vádját, mikor valaki ebben az országban [az USA-ban] kritizálja Izraelt, akkor azt antiszemitizmussal vádoljuk meg (...) a mi szervezeteink az USA-ban nagyon erősek, sok pénzük és nagy hatalmuk van, többek között kezükben van a média is, és Izrael és az Egyesült Államok között rendkívül erősek a kapcsolatok, de azért itt is vannak olyan emberek, akik bírálják Izraelt, megmondják, hogy mi a jó és mi a rossz abban amit csinálunk (...) de azok a nagyhatalmú emberek, akik az izraeli politikát védik és képviselik az Egyesült Államokban, azok nem akarnak semmiféle kritikát hallani, és sajnos, az izraeli kormány vitatott cselekedeteivel nagyon könnyűvé teszi azoknak a dolgát akik bírálják a zsidó államot (...) ezért az Izraelt védelmezőknek mindig is és most is az a legegyszerűbb és legkönnyebb, hogy ha bírálókat antiszemitáknak és holokausztagadóknak nevezik, nyomban felemlegetik a zsidók szenvedéseit és ez azon nyomban igazságossá tesz mindent, még azt is, amit a palesztinok ellen csinálunk." - válaszolta Shulamit Aloni volt izraeli oktatásügyi miniszter.

Érdekes, hogy Aloni asszonyt - talán a kora és az izraeli politikában eltöltött sok évtizedes tapasztalata miatt - némi tisztelet és megbecsülés övezi Izraelben, annak ellenére, hogy az ilyen és az ehhez hasonló nyilatkozataival sem az egymást követő izraeli kormányok, sem az elképesztően rasszista és fajgyűlölő izraeliek 80 százaléka nem ért egyet."
@gyilkos fűegér:
Óbammeg... ez a kettő, így ahogy van, jöhetne! ChT majd egy óra múlva csak! :D
@fabi(en):

Egy helyettes államtitkárira elég lesz:))
@Gábriel angyal: Nabazz, most megint csúsztathatok!
Inkább örülgyél, hogy esmét vezetünk a muszka ellen!
Csak nehogy Seggesvár légyen belüle..
@lafatyolokft: Úgy hallottam, nemsokára költözik, közelebb legyen a tűzhöz. De a többiek maradnak.
@Gábriel angyal:

A kurucinfón ezzel a hozzáállással még balliba vagy! Hát mi ez a Wirtschaft polgártársak?
@kunzoo: Nincs ellentmondás a te általad, és az én általam írottakban.
@gyilkos fűegér: Oppsz! Nem éri...egyrészt túlerőben lennének, másrészt elbújt ezen komoly és lényegretörő információ egyebek alatt/felett/megett.
@Gábriel angyal: hagyd már abba. ez a téma, már meghozta gyümölcsét. Előre kellene nézned de nem tudsz. Saját magaddal van a bajod, ha ilyeneket vacillálsz. Szerintem meg minden baj okozói a gyűrűs fókák.
A tüntetős kérdésemre nem tudtál válaszolni tolerancia bajnok.
darabolják a magyar kéziseket...
@fabi(en): következőleg már nem indulhat a pmesteri címért. már megvannak az utódok. Oly sokat lehetne róluk mesélni. Szerinted mikor lesz kis városunkból végleg alvóváros?
@Gábriel angyal: jaj hagyjuk...mán...ha Izraelt megtámadják téged is visznek a védelmére :d
@lafatyolokft:

Na, azér' nekem a röttyentő mandarin-griffek is gyanúsak, mint bajt okozó ősokok... :)
@Boli:

VÁRUR-at (vagy vidékit?) AKAROK! Mert:

Nincsigazatok, ezt csak maga OV tudja

Akinek persze nem nyalom a seggét

Egy londoni hajléktalan is megmondta tehát ez így van

Hiába próbáltok lejáratni ballibsik

ÉÉÉÉN okkkkos vagyok

A madarak fenn szállnak az égen

Demokrata vagyok, a végén úgyis kicsinállak titeket

"Aki lófaszt lenget, az egy lófaszlengető"

ChT meg kaptyabe idegenszívűmaoistalibsizsidócionistapicsa
@felebarát: Hol, ki? Magyarellenes, mi leszünk a világbajnokok! (jó, ez Eb, azér..:-) 30:27
@mamitirtok dr.: majd végén..de buhúzzuk azt biztos...min a mgnyp...
@kunzoo:
Ezért szerintem elásunk...
@gyilkos fűegér:
Láttad, mit írt ez a szerencsétlen! :| Pláne, mivel az ízlésével komoly gondok lehetnek! A pénteki ChT film reklámja most ment a tevében... :)
@Kijelölt Felelős:
Ugye!!! Segítesz? Elássuk... 6 láb mélyre... :D
@Kijelölt Felelős:
Ez az elmebeteg duma már volt... Beteg emberek ezek! :(
zsiguli...mi a picsát csinálnak ezek...
@Boli: kicsit visszalapoztam, de nem eléggé.
Bocs.
@Kijelölt Felelős:
Újabb narancskomcsi blöff volt ez is csak! :)
@kunzoo: Ezt az évet leteperem, és megszűnik a gályarabságom. Gyűjtsétek az erőt, hogy legyen nyugdíjam.
@kunzoo: Ezt az évet leteperem, és megszűnik a gályarabságom. Gyűjtsétek az erőt, hogy legyen nyugdíjam.
@Kijelölt Felelős:
Még egy 1200 kilós fedlap rá, hogy biztosra menjünk... :)
@Boli:

Tudjátok meg hogy ChT nem ChT, csak egy ChT-nek látszó tárgy Ő magya CHuTlu (vagy hogy a faszba' írgyák) A Stephen King regények főgonosza. Miután felélte a testét, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint megszállja Selmeci Gabriellát. Azért őt,mert nem kell annyit viaskodnia a tudatával. Általában az áldozat száján hatol be, átveszi a teste fölötti irányítást. Ha Gabika IMF hitelért könyörög, NE hallgassatok rá! Csak a GONOSZ beszél belőle.

Üdv: El a kezekkel Semjén Zsoltról Polgári Olvasókör.
minek teszik ennyire izgalmassá a végét..iylen nincs...áááááááááááá
@kunzoo:
Pfujjj.... Perverz ÁLLAT! :)
Rohadék vagy azért, most rémálmaim lesznek... hüpp-hüppp... :(
be kellllllllllllllllllllll lőőőőőőőőőőőőőőőni
@fabi(en):

Ahhoz a pénzt kell gyűjtenünk. Ha nem lenne elég, egye fene! Önként felajánlom. Hamár Gabi llyen szépen kéri.
@csaknézek...:
só: a kolbásztöltő miniszterelnök jut eszembe, aki nem hiszem, hogy egy disznót is meghizlalt volna!
must: a szőlőbirtokos miniszterelnököt juttatja eszembe, aki nem hiszem, hogy egy tőkét is megkapált volna!

Fordítsak még? (bocs)

Tudod: mindenről AZ jut eszembe...
---------------------------------------
hu.wikipedia.org/wiki/The_Show_Must_Go_On#.C3.81ttekint.C3.A9s
@kunzoo:

Mármint Howard Philips Lovecraft hőse...
mondom bundda....szemét geci szerbek...
@Boli:

Annyira nyilvánvalóan elmebeteg a csávó, hogy szerintem nem büntethető... ChT amúgy is mindig küzdött az állatkínzás ellen.
@mamitirtok dr.: elvonási tüneteim vannak és remeg a kezem
Dr. snitt pál tündöklése és bukása... jött-ment...

első álamfői álomás: "Eldőlt a kérdés: Orbán Viktor BULGÁRIAi nyaralásából küldött levelében Schmitt Pált javasolta a Fidesz és a KDNP államfő-jelöltjének."

(Pom megj: miután konzultált sportszakértőkkel, tudósokkal és hírszerzőkkel...)

utolsó álamfői álomás: BOLGÁR disszertációt palizált a zálamfő...

epilógós (TG 200-as posztjából, "dr. smitt jött-ment" címmel):

"Schmitt Pálra - aki nem gát, hanem motor szeretne lenni - csak átmeneti szerep jut; két év múlva ugyanis az addigra létrehozott félelnöki rendszerben már a jelenlegi miniszterelnök veheti át a megerősített államfői hivatalt. A jövőbe és a fejekbe természetesen nem látunk, de ellenérveim azért vannak."

"Ha Orbán Viktor beköltözik a Sándor-palotába, az ügyek egy jelentős része eleve kikerül a felügyelete alól, miközben számtalan olyan protokolláris, reprezentatív feladatot kap, amelyek egy tetterős politikust inkább hátráltatnak, semmint élvezettel töltenek el. Természetesen más a helyzet, ha a Fidesz vezetője két év múlva aktív nyugdíjas éveit kívánja megkezdeni, de miután ennek ma nyomai sem látszanak, én biztosan nem tanácsolnám számára a rendszer radikális átalakítását és a szinte teljhatalmat biztosító kormányfői pozíció elhagyását."

TG! néha te is tévedhecc.... tévedni zemberi dolog...
@Kijelölt Felelős:

Szólíthatlak Mórickának? :)

De folytatom a gondolatmenetedet: a GO! felszólítást nem kell külön értelmezni, adja magát. Alternatívákat kínálhat a "to the" szavak hozzáadása, mert itt már szabadon szárnyalhat a fantázia!

ON: na, itt én is elakadtam... :)
@felebarát: Jóvanna, a zrosoz medvegy a barátunk (más nem nagyon maradt), de a digók ippeg nem (Muscilini leszereplése óta).
Hajrá magyarok, vágjunk vissza Isonzójér!
@gyilkos fűegér:
A csajszi most itt villog az új kavicskával... :)
@Boli:

Meggondoltam magam, mégis csak daráljuk le.
@fabi(en): Pályinkát ajánlok erre, bensőleg. Az segít a pízt is duplán látni!:-)
Egyéb tanácsadást és kézrátételt térítés ellenében vállalok!
@lafatyolokft: Küldöm válaszom a fontos kérdésedre:

Nos ez valóban egy lényeges kérdés. Én senkit sem támadtam meg semmilyen tüntetésen és ez után sem fogok. A véleménynyilvánítás szabad ezt mind a két oldal bevetette az operánál is.

Ugyanúgy volt nácizás mint komcsizás. Megjegyzem mind a kettő nem túl magas színvonal de ha mondjuk Nyakó elkezd kiabálni, hogy nácik haza, miért ne kiabálhatná a másik oldal, hogy komcsik stb. Ha te ezen megsértődsz akkor légy szíves mind a két oldalra sértődj meg. Azt hiszem úgy a fair.

A tettlegességet én elvetem de erre is mind a két oldalon volt sajnos példa. Persze tudom, hogy ti szentek vagytok Szentmihályi-Szabó meg ugye hazudik, de te is tudod, hogy a nagy demokrata oldal ugyanúgy tartalmazott lumpeneket mint a csúnya náciké.

Én sokkal inkább egy ötletes kép vagy transzparens híve vagyok, bár ez ízlés dolga.
Azt pedig csak remélni tudom, hogy te is igazán érted, hogy valójában mi folyik a világban.

Egyébként én egyszer már sokkal inkább részt vennék egy olyan tüntetésen amely nem valami ellen, hanem valami mellett van. Eszembe jut erről Teréz anya egyik mondata:

"Soha nem vettem részt háború ellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg."

Gondolom érzed a különbséget.

Végül de nem utolsó sorban egy verssel zárnám a válaszom:

"Mécs László - Emberek vagyunk

A gyűlölet halálszagú mocsárja
tengerré nőtt és vízözönt csinált,
emberfülekbe zúgja, orgonálja
vadító, bűnös szörny-szimfóniáit
s szívekbe plántál förtelmes hínárt...

Minden emberfiában önmagunkat
szeressük, mert egy-test-egy-vér vagyunk!
Bejártam a jelent s a messzi múltat,
néztem haldoklók megtörő szemébe
s egy volt porból vett szívünk és agyunk.

Éva királyi ágyékában lestem:
az első bűnbe hogy harap anyánk
s midőn a rontás átfutott a testen,
a bűn, nyomor rajtam is átkeringett
s az Isten-átok együtt hullt reánk.

Én voltam Ábel, Isten választottja
s a szőrös Káin szinte, szinte én!
Én őrjöngtem míg görcsös bunkósbotja
Ábel arany fejét véresre zúzta
s én bujdokoltam erdők rejtekén.

Én voltam a zsoltáros, híres Dávid
s én leskelődtem, míg kis udvarán
szép Uriásné teste szent csodáit
fürdette és a vágyam megkívánta...
- S bűnbánóan sírtam zsoltárok dalán.

Én voltam Judás és a drága Mester
vérdíjából volt bor, meg ronda tor,
aztán vén fűzfán függtem elnyúlt testtel...
Kakas szavára Péterrel zokogtam
s én voltam a bal és a jobb lator!

Testvér, láttál tengert hajnal hasadtán,
Minden habocska más-más színt mutat:
piros, zöld, kék színt, ében is akad tán
és mégis mind, mind ugyanaz a tenger,
melyen hajók szelnek jövős utat.

Testvér, az Ember-óceán vizében
is minden vízcsepp más-más színt mutat:
Ábel kék, Dávid bíbor, Judás ében
és mégis mindig ugyanaz a Tenger
s hátán nagy eszmék szelnek szent utat.

Ha gyűlölünk: egymásban önmagunkat
gyűlöljük, mert egy-test-egy-vér vagyunk!
Bejártam a jelent és a messzi múltat,
néztem haldoklók megtörő szemébe
s egy volt porból vett szívünk és agyunk.

Láttam, ki mindig ember-szívet vágott,
láttam fiától átdöfött anyát,
akasztófán sötét embervirágot,
őrült nőt fojtogatva csecsemőjét
és bosszúból felgyújtott kis tanyát.

Láttam apácát rothadó ragályos
betegeket mosdatni Krisztusért
s míg kint zenélt a karneválos város,
ő mosolyogva halt meg liliomként
a túlvilágon várva égi bért.

Keresztény filmen láttam vad zsidókat
amint verték Jézust vérlázítón;
- zsidók filmjén az inquiziciónak
máglyáin égtek a zsidók s a nézők
közt düh tombolt keresztényen, zsidón.

Testvér: én mindent láttam s megbocsátok!
Szánjuk, kit árnyékként a bűn követ,
mert testvérünk ő s átka közös átok!
Magyar testvérek, germánok, szlovákok,
csak ki nem ember: vethet ránk követ!

Minden emberben önmagad szeressed:
közös nagy Tenger csöppjei vagyunk.
Ha arcod eddig vad dühtől vereslett,
csontos ököllel verd bűnbán melled,
hiába, Testvér, emberek vagyunk!!"
@gyilkos fűegér:

Hogy megszépíti Charlize azt a briliánst nem?
@kunzoo: Remélem, hogy elégnek elég lesz és nem fog elégni. Ha valakik nem cseszik el és még 80 éves koromban is megkapom, akkor nem fogok élni a felajánlásoddal, amit köszönök. Vagy odaadtad az első hívó szóra és ezért vagy ilyen nagylelkű, mert nincs mit osztogatnod?
@gyilkos fűegér:
Mondom én! Ku.vára elszemtelenedett! Még a végén elharapódzik ez a tiszteletlenség! NEM TŰRHETJÜK! :)
Nem, nem, soha! Éljen a pun... ChT!
@mamitirtok dr.:

A BBC jelenti Budapestről:

-Mr Cthulhu! Azt írják a pletykalapok, hogy Magyarországon majdnem végzetes kalandba bonyolódott
-Valóban. Szégyenletes dolgok történtek velem. Ha esetleg elsírnám magam, kérem ne tartsanak gyengének csak felfokozott idegállapotban vagyok
-Mi történt valójában?
-Elhatároztam hogy felélem Szíjjártó Pétert.
-Ez elég egyszerű feladatnak tűnik.
-Ne tévessze meg a bárgyú külső(zokog)
Megpróbáltam behatolni a száján át. Mikor már benn voltam......akkor jöttem rá hogy ez egy SEGG!
-hogy lehet ez? rossz oldalról kezdte?
-Nem! Esküszöm szemből repültem rá! Bejutottam és.....na mindegy. Sok szaron át eljutottam az agyáig...Mondom neki: elfoglalom a gondolataodat....és semmi sem történt. SEMMI! nem baj mondom, akkor feléllek. Erre rájöttem igazi ellenféllel kerültem szembe. Ő hamarabb felélt 3000 milliárdos nyugdíjvagyont min én őt. Őszintén sajnálom. mindent megpróbáltam.
@csaknézek...: Segítek!
to the= tüdő, no!
Phonetikusan tu dö, de mint tuggyuk, a zinternetre rája köll számolni a zékezeteket, mint az Áfa nevű ragokat is.

mamitirtok, nyelvész és/vagy nőgyógyász
No, hát van itt vastagon konteo:

"Szijjártó Péter hétfőn a TV2 Mokka című műsorában úgy fogalmazott: méltatlannak tartja, hogy "egy ilyen bulvárkacsába próbálják belekeverni a köztársasági elnököt".

Mint mondta, szerinte kissé gyanús és meglehetősen furcsa az ügy időzítése, hiszen egy nappal azután került nyilvánosságra ez a "bulvárkacsa", hogy az államfő a diplomáciai vezetőknek tartott fogadáson nagyon határozottan kiállt Magyarország mellett, a támadásokkal szemben."

index.hu/belfold/2012/01/16/szijjarto_szerint_furcsa_a_schmitt-ugy_idozitese/

Csendben jelzem: atipikus, hogy bulvárlapok (na ja, mint például a HVG, khm...) olyan dokumentumokat közölnének, amire NEM az a válasz, hogy hamisítvány, hanem az: Ááá, aznemúgyvótám!

És akkor megint jöhet a régi jó "báncsákamagyarokat" szöveg.

Jejzusom!
@fabi(en):

Ezennel rádtestálom az egyéni számlámat. amit azon találsz, mind a tiéd:)))
@kunzoo: ChT-t nem bánom, ha íly masröptű és színyigaz reportokat olvashaték itten!
A PÁHOLY monnyon le, és Gábriel meg mennyen haza, mer' sokat ír ide, de m(k)inek?
@kunzoo:
Nézd, ez csak vallatás kérdése... Bevallod hamar, hogy a többit hová dugtad! :)
@kunzoo: Egy két nullával én is kikerekíteném, ha nem baj!

mamitirtok, ma temamatikus prof.
@mamitirtok dr.:
Na, emmeg a másik... Mondom, nagyon szemtelenednek... Terjed... De elássuk! MINDET! MÉLYRE! Mint az életszínvonal! A METRÓ sem talál meg benneteket! :-|
@Boli: Rábízta a Selmeczi Gabira, mer aszonták, hogy ő megvédi, meg egyéni számla, meg hogy eltőzsdézték..utóbbi igaz lehet, mer nem van, vagyis nincs!:-(
@Kijelölt Felelős: Persze, persze. Nehogy már ők is elmondhassák a véleményüket. :)
@mamitirtok dr.: Na, hogy ez eddig eszembe sem jutott. Már magamba is engedtem a Bolyhos Vilit. Tanácsod az, mint a kefekúránál? Sajnos nincs itthon annyi pálesz,hogy milliókat lássak. Kézrátételről annyit, hogy jelenleg sorban állás van értem, de be tudlak sorolni, a sorszámod 2057. Ez az ingyenes kezelésre vonatkozik, privát praxis kizárva.
@kunzoo: @mamitirtok dr.:
Ha így folytatjátok, ki lesztek kötözve és Selmeczi Gabika rátok lesz uszítva, hogy szexuáljon meg benneteket! Azután majd jól megnézhetitek a... amiteket megvédte! :)
@Boli: rólad meg könyvet fog irni Másolós Pál...upsz , még nicns megírva az a könyv...sokáig leszel egy helyben mire megírja...
@felebarát:

Nincs ezeknek annyi pénze, hogy egy ilyen posztot itt meg tudjanak fizetni :-D :-D

Bazmeg ezt nem hiszem el. Ez az ostoba kretén komolyan is gondolja, hogy ez így jó, etikus és működhet. Gondolom villámcsapásként fogja érni, hogy Orbán kármentés címén szerdán körbe fogja szopni még az ajtónállót is az EP-ben.
2:15 és már csak 3 góllal megyünk...nem lesz egy így jó...
@gyilkos fűegér: Szauron monnyon le!Szauron monnyon le!
És GY.F. is! meg a neje is!

Blájen, Magyarok Nemzeti Frontya
@kunzoo: Akkor összeházasítjuk, egyenlők a feltételek, fiti-fifti. Marcsika az osztálykiránduláson az étteremben a falon lát egy piktogrammot. Tanár néni, mit jelent az, hogy oo? Marcsika, az nem oo, hanem ee.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hBGk9wyXE7o#!

tüntögetnek...
@felebarát:
Szép nagy papír kell neki, hogy lemásoljon! :)
Én Palika remekművét reggelente, egészségesen másolom. Rendszeresen... Paligázolok... :)
@Kijelölt Felelős: @Gábriel angyal:

Aszongya:

"Mindazok, akik felvetik a Jobbik képviselőinek európai parlamenti politikai legitimációját,"

Pedig ez baromság. Ugyanis nem azt MONDJUK monnyonle, hanem KÉRDEZZÜK: lemondott már? (ha ennyire ki alaknak lépni)

De komolyan nem várom el, hogy ezt a Jobbik megérti. Minél több ilyen béna magyarázkodás, annál nagyobb az égés.
@fabi(en): "Na, hogy ez eddig eszembe sem jutott. Már magamba is engedtem a Bolyhos Vilit. Tanácsod az, mint a kefekúránál? "

Na most akkor ezt kibontaná Nagysád a riporterek kedvéért? Próbálom megfejteni, de hát azt már csak nem tetszett mondani ennyi ember előtt. (Mínusz kunzoo, aki egy állat.)
Nnna kidolgoztam az Új Államrendet!

- alnyalnok: alul van. Nagyon.
- nyalnok: többnyire alul van.
- főnyalnok: kiegyenlített igénybevétel jellemzi nyelvileg és ánuszilag.
- bérnyalnok: megélhetési réteg.

És végül: a segg - mert hát ezek után mi más is lehetne legfelül? :)
@mamitirtok dr.:

A padlóra foglak dobni, de nagyon durván.

@Fabius: "Bazmeg ezt nem hiszem el. Ez az ostoba kretén komolyan is gondolja, hogy ez így jó, etikus és működhet. Gondolom villámcsapásként fogja érni, hogy Orbán kármentés címén szerdán körbe fogja szopni még az ajtónállót is az EP-ben. "

Hopp, most konkrétan miről van szó?
@gyilkos fűegér: Miután sorbanállásra lettem felszólítva, már nem is érdekelnek a Hölgy ... izéi..., per verziói.
Csak, ha füredőruhás képet küld és legalább oly szép, mint ChT, ha nem is szőke..ezesetben orvosi esküm (öhm) kötelezne a beható vizsgálta elvégzésére!

kelt mint fenn
@Fabius: védőbeszéd lesz az, Mester, nem engesztelés.
Elmondja majd, hogy állunk elébe, de csak igaz vádak, konkrét tények jöjjenek; beszél az Európában egyedi mértékű legitimációról, igazságtalan és aljas ballib támadásokról, a nemzeti kormány heroikus küzdelmeiről, az minékünk megmentésünkről, etc.
Nem lesz ott semmiféle körbeszopás, csak kínos mosolyok olyan emberek arcán, akik legszívesebben leüvöltenék az agyát a seggéig, de basszaszentség, azt az egy napot kibírják vele összezárva...
@Boli:

Ha így folytatjátok, ki lesztek kötözve és Selmeczi Gabika rátok lesz uszítva, hogy szexuáljon meg benneteket! Azután majd jól megnézhetitek a... amiteket megvédte! :)

Védett fériak... (Robert Merle) :)
@mamitirtok dr.: sok Frülig Jimmy-t olvasltál mostanság?
@Interlock: Összezárva? Miért, odamegy, kioszt pár kokit és sallert, majd hazajön.
Már előre látom...az MTI jelentése alapján!
@felebarát: Ennyi betűhibát alkalmazó alaknak nem válaszolok!
Punk tum!

Dísz teleddel: Te ló!:-)
@lafatyolokft: Már éppen eléggé Csipke Rózsika. A királyfi meg egyre messzebb, lehet, hogy a defibrillátor sem segít már.
1) itt nem a gyorsnaszád gyorsul hanem az elbocsátások...

meglesz az 1millió mun kehej, most van még 2,5 milla...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_rombolas_az_ur_magyarorszagon.507809.html

2) itt nem a gazdaság emelkedik hanem az álamadóság...

"Az év végén a központi költségvetés adóssága, vagyis az államadósság 20955,5 milliárd forint volt, ami 914,5 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbi összegnél - ez minden idők legmagasabb éves záróállománya."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_szallt_el_az_allamadossag_2011-ben.507802.html

KÖSZÖNJÜK FIDES ! szép volt fijjug !
@mamitirtok dr.: nem csesztetjük a diszgrafikusokat :D
@Gábriel angyal: Nabazz! Mea culpa, mea maxima culpa..megnéztem.. most L, megyek kicsinyt lenyugodni, ha nem baj...
@pom pom:

De íme a kiút!

"Orbán: Ne külföldi hulladékot együnk

Darányi Ignác-tervet hirdetett a kormány. Egyik célja, hogy a falusi ember a kertből táplálkozzon."

index.hu/belfold/2012/01/16/orban_ne_kulfoldi_hulladekot_egyunk/
@gyilkos fűegér:

Semjén - a kormánynak bérfirkászokat kell igénybe venni, mer'az jó.

Erre mondtam, szegény hogy meg fog lepődni Orbánon szerdán, mert az ecceri bekérecckedett az EP szerdai ülésére magyarázni a bizit. Gondolom istibizi megígéri, hogy ott helyben enkezivel írja faszára a kritizált törvényeket. Lehet Palit is viszi, hogy legyen aki aláírja ott helyben.
@felebarát: Pedig az szép,magam is doktoráltam kicsinyt belőle.
csak vigyázni kell vele, mert harap.
Addig is dobjátok a vályúba..
@mamitirtok dr.: nem lesz koki, meg saller.
Szabadságharcban fáradó, erején felül teljesítő kormány, ellenszél, nemzeti felhatalmazás, "veletek vagyunk, de bazmeg, így nem lehet", meg "mindenki szarban van, foglalkozzunk a rendszer problémáival" lesz.
Talán a részleges visszavonulás előkészítése, de mindenképp egy pici sajnáltatás. Azt a látszatot kell kelteni, hogy Vitya megpróbált értelmesen beszélni velük, de "látjátok, magyarok, ezekkel nem lehet, megállás nélkül csak fenyegetőznek".
@Fabius: de ha csak bérírók lesznek és pali másolja, akkor "Mindent megtett az eu , hoyg nekünk jó legyen" kezdetű újságok lesznek :D
@Gábriel angyal:

Szarok rá, hogy melyik kinek mennyit ér. Inkább azt áruld el:

- Mikor lesz az, hogy aki bármit csinálni elég faszagyerek, az a következményeket vállalni is elég faszagyerek lesz?

Igen, az LMP-s aktivisták amnesztiás sírásakor is ezt írtam. Pedig a láncolás még tetszett is. Ha nincs vér a faszban, akkor nem kell lankadtan lóbálni.
@pom pom:

harcunk az államadósság ellen.
@felebarát:

Erre kimegyek, addigra jó eséllyel amúgy sem lesz már állásom, úgyhogy rá fogok érni.
@felebarát: ha megint a demokráciát kell megvédeni, megint lesznek pár ezren. Eddig legalábbis nem nagyon ment nekik a megfelelő jelszavak eltalálása.
@lafatyolokft: A férjem a franciákat néz, sok volt a francia utas. A kapitány azzal védekezett, hogy a személyzet pár tagja a szigetekre való volt és őket akarta kitenni oda.

A cikkedet még nem olvastam, tévéztem idáig, SP, de nem a Skicc!
@gyilkos fűegér: Kézremegésre pályinkát ajánlott belsőleg. Tanácsát megfogadva bémentem a spájzba, meghúztam (ittam 2 pofányit) a Bolyhos fedőnevű vilmoskörte páleszes üveget. A kefekúra lényege, ha nem tudnád: leteszel magad elé egy szál szőrt és addig iszol, amíg egy egész kefét nem látsz. Számodra javasolható alternatíva: ChT kép, míg 3D-sé válik, de ehhez nem elég a pálesz, kompatibilis szemüveg is kell. Viszont nincs itthon annyi pálesz, amitől a duplán látott pízem elfogadható mennnyiséget mutatna.
Kézrátételért tőlem nem jár térítés. Erre van már 2057 jelentkező. Akik nem valószínű, hogy sorra kerülnek. Remélem kielégítő volt a riporterek részére a válaszom, csácsá, jó éjt, mert még lemaradok a mai kéz és egyéb rátételről, betételről.
@Interlock: számoljál...van azt mondja 4 parlamenti pár, meg egy fél...plusz civilek...

lesz dolguk a rendőröknek elpakolgatni őket...mondjuk a fidezsnek elég lesz az Elvis tér
@Fabius:

Azért én innen gratulálnék Orbánnak, amiért egy járókeretes, leszedált koalát is sikerült addig hergelnie, amíg pofán nem baszatta magát.
@Fabius: Szerintem vállalják majd a következményeit ha lesznek.

A láncolás nekem picit bolhacirkusz volt, főleg amikor megjelent Ferike és megkérdezte a fakabátoktól, hogy van -e sérült??? Hát nem bájos? Aztán meg botox Ildikó is gyorsan beállt a sorba, hogy őt is vigye már el valamelyik rendőr furgon. :)
@fabi(en): Gy.F. Úrnak nem kell minden kérdését megválaszolni, mert így a sejtelmesség fátyla, vagymi..nem lóg a szemünkbe! vagy elé..
Jó betétet!:-)
@fabi(en): "A kefekúra lényege, ha nem tudnád: leteszel magad elé egy szál szőrt és addig iszol, amíg egy egész kefét nem látsz."

Nagy kunszt, tegyél le egy kefét, és igyál addig, amíg csak egy szál szőrt látsz.
@Gábriel angyal: naja, a mai benzinárak mellett...juteszembe, ellopom a szögesdrót-eu jelképet, megteccett.
Tudom, mi itt mind lopunk, ki fasza szlogeneket, ki diplomát, ki diplomatát...kezdem magam a 80.-as évek elején érezni!
Éljen a Párt, meg a Fidelitas vagy a KISZ, kinek-kinek hogy!
@lafatyolokft: A magyarok genetikusan rajonganak a földért. Na ti vezetőiket meg pláne, ezt szereti Orvbán, az ő kis felesége is ilyen.
@felebarát: És még nem is tudják, mi ellenfognak tüntetni, és kivel. :-) Mert addigra egész más lesz a helyzet, mint most. lehet, hogy egy kicsit nagyobb elégedetlen tábor gyűlik össze... megérkeznek az elsőfizetések, az első nagyobb számlák addig, a csökkentett gyed és a többi kellemes köcsögség.
@szerénységem: Na te is a fejemben vagy:lila nyakiról ezek szerint írtál. Mindent elhappoltok poénban.
@gyilkos fűegér: Na koalákat se sértegessük egér elvtárs, ha kérhetem! Azért mert az ChT nem szülőhazájában él, még védett -részemről mindenképp.
@felebarát:

"Tömegverekedés tört ki Semjén Zsolt XII. kerületi családi háza előtt. Huth Gergely, Borókai Gábor, Szajlai Csaba és Stefka István ismeretlen okból verekedett össze. A hangoskodókra a környékbeliek kihívták a rendőröket, akik a helyszínre érve éppen nekiláttak a helyszínelésnek, mikor a sebeit ápoló csoportba csapódott egy ismeretlen szlovák rendszámú terepjáró. Az ismeretlen az ütközés után még vissza is tolatott, majd az őt igazoltatni szándékozó rendőröknek személyi okmányai helyett egy ötös számú párt tagkönyvet adott át. Brutális tettét a "el akarták venni a megbízásom ezek a gecik" mondattal indokolta."

Magyar
Tutimondó
Intézet
@szerénységem: Márciusi tüntiről már faktumként beszéltek október 23-án a Belvárosban.
@Fabius: Stefka ráadásul nem is lakik messze a spirituális vezetőtől. Hogy Tömjén hol lakik - mindegyik XII. a kerületben rontja a levegőt?? - nem tudom. Vinné el őket a turulkánya!
@a szív fészkei: "A kapitány azzal védekezett, hogy a személyzet pár tagja a szigetekre való volt és őket akarta kitenni oda."

És ez volt a kapitány? Mit hitt ez a barom, mit vezet, a mesecsónakot a Vidámparkban?
@szerénységem: Vacsoráztam, nem akarom viszontlátni. De miért nem Bocskayban beszélt Bencsik? alliteráltam a kedviért.

Menjenek.
@gyilkos fűegér: Unortodox kapitány; úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy van ilyen. Az olasznál ezt az unortodox sikert hullákban mérik. És itt?
@felebarát: számolnék én, csak értelmét nem nagyon látom. A lista, ahogy mifelénk beszélik (ma a kollégákkal értékeltük a pol. felhozatalt, idézgetni fogok):
- MSZP: ha ezek kint vannak, mi nem megyünk, de ha mégis, pofánverjük mindet
- DK + Gyurcsány: csak a pofánverés jöhet szóba
- LMP (Látjátok, Magunkat Pusztítjuk): ha léteznek még addig, és ki mernek menni, legalább lesz, akiken lehet röhögni
- Milla: mi... mi? Lilla, a pultos kiscsaj, nem? Azt sunáznám...
- Kétfarkú Kutya Párt: ha igaz az ingyen sör, hívjuk meg őket ide
- Civil (és egyéb) Mozgalom: ja, amikor a belek tekeregnek fingás előtt
- Jobbik: ég a zászló, ég a Novák, lesznek itt még százas Skodák...

Lefordítom: szomorú, de nem látszik alternatíva a Fidesz ellenében, és nem látszik az sem, hogy a tüntetések szervezőit különösebben érdekelné az aktív, fiatal- vagy középkorú népesség helyzete. A demokrácia, az alkotmányos jogrend védelmében nem lehet olyan tömegeket a fővárosba (vagy más városokba) csábítani, akik láttán a kormány (és hívőik) ne törnének ki hangos röhögésben; a dolgozó vidéki, kistérségi népek ingerküszöbét az ilyesmi különösebben nem üti meg.
Volt egy LMP-s kollégám, őt mindig azért baszogattam, mert a nagy, nemes célkitűzések miatt megfeledkeztek azokról, akik asztalra teszik a GDP-t. A helyzet jelenleg ugyanaz. Miért nem mennek ki egységesen, önmagukat buzdítva az egészségügyben dolgozók? A maradék vasasok, bányászok, varrónők? Buszsofőrök, betanított munkások, lovászok? Mert nekik nem szólt senki, róluk megint elfeledkeznek.
Talán azért, mert a végén még hozzászoknának az ilyesmihez, a saját érdekeiért kiálló tömeg pedig minden kormány számára elég félelmetesen hangzik.

Diplomásból átképzett minősített hegesztő kollégától: "Németországban láttam, milyen az, amikor egy tüntetés rólunk szól. Ezek itt nem olyanok."
Hölgy tagoktól egy kérdés. Tényleg így működik??? :)

fun7.hu/fun/275
@Interlock: Ehhez kapcsolódva egy érdekes beszélgetés Török Gáborral.

indavideo.hu/video/InfoRadio__Arena__Torok_Gabor__1resz_1

indavideo.hu/video/InfoRadio__Arena__Torok_Gabor__2resz_1

torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/15/430_egynek_jo

A kormány számára már önmagában az is kedvező, hogy kétoldali ellenzéke van, hiszen ez növeli mozgásterét, manőverezési lehetőségét. A háromosztatúság azonban akár veszélyes is lehetne a Fidesz számára, akkor, ha az alábbi három feltételből minél több megvalósulna:

1. A Jobbik úgy tudna megkülönböztethető maradni a Fidesztől, és lenne képes megszólítani egyre nagyobb választói csoportokat, hogy közben növeli kormányképességét, kiszabadul a szélsőségesség karanténjából és potenciális váltópárt lesz belőle.

2. A Fidesztől a választások óta távozott szavazók nagy része számára – akik nagy valószínűséggel sem a szélsőjobbra, sem a „régi” baloldalra nem vevők – akadna egy választható politikai erő.

3. A Fidesztől – a magyar pártrendszer fogalmai alapján - balra álló pártok meg tudnák oldani belső feszültségeiket, és egységesen lépnének fel a politikai küzdelemben.

Nos, a helyzet az, hogy a Fidesz számára fenyegető három lehetőségből egyelőre egyik sem látszik megvalósulni...
@Gábriel angyal: persze előtte...hívja vissza politikusait az ep-ből...és határolódjon el magától
@mamitirtok dr.: De alatta?

@Interlock:Október 23-án tömött nagy csapatokban vonulgattak a millán vidéki mindenféle népek, mondhatni elszánt és kurva dühös magyar munkavállalók. Ha nektek senki nem tetszik, akivel ki vonulhatnátok, akkor ne gyertek.

Ott 23-án beszélt egy Schilling Árpád nevű zseniális rendező - egyszer már írtam pont neked a Hazámhazám című - első Orvbán-kormány alatti - kemény blődlijéről, amit pont a Nagycirkuszban adtak elő. Annál maróbb-röhögtetőbb kritikát keveset láttam. 2001-ben!

Aztán énekelt Szalóky Ági. Meghívták ugyan a parlamenti ünnepségre is Himnuszt énekelni, de ő szólt nekik, hogy megy a millásra is. Onnantól lemondta a kormányzati meghívó a szereplését. Fellépett mint moderátor Kulka és Csákányi. Szerintem két nagy színész és jók voltak, bátrak, mert akik itt fellépnek, nem kapnak nagyon melót manapság.

Ha ez nektek ciki, akkor ciki. Az operásnál beszélt ugye majtényi volt ombudsman, egy festőművész (buzii -zúgtak a nácik), Ámon Betti, egy színházi dolgozó, aki a Dörnerek juttatott Új Színházban (17 napja van hátra)melózik és az azért folyó tüntetést szervezte. Ha ez ciki nektek, akkor ciki.

Szervezzen a te csapatod azokkal a szereplőkkel,a kik szimpik nektek. Ha válalalható, megyek és támogatom pénzzel is, ahogy az eddigieket...
@a szív fészkei: Nagy M-mel Majtényi, bocs.

egyéb jav.: kivonulhattok, akik
Meg lesz védve a kormány...

"Strasbourgban védené Orbán a kormányt

Szerdán a nemzetközi baloldal újabb támadást akar indítani Magyarország ellen, ezért Orbán Viktor hétfőn azzal a kéréssel fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy tegye lehetővé felszólalását a strasbourgi vitában - írta Szijjártó Péter késő esti közleményében. A miniszterelnök szóvivője szerint ugyanis a kormány nem engedheti, hogy "a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt".

hvg.hu/vilag/20120116_orban_strasbourg
@Gábriel angyal:

Itt (is) jókorát tévedett TG, nem először.

1: a Fidesznek nincs kétoldali ellenzéke, mert a Jobbik nem ellenzék hanem szövetséges. Bár látszólagos hangoskodás van, a fontos kérdésekben akár 20 perc alatt 180 fokot változik az előzetes véleménye úgy Vonának, ahogy a frakciónak. Követik és segítik Orbán mindenben ha kell:

varanus.blog.hu/2011/09/20/jobbik_a_fidesz_pincsije

2: a fidesztől távozó és más pártokból kiábrándult szavazók nagyjából kijelölték kit látnának a centrumban szívesen. Bajnainak elég volt egy józan hangú elemző írás, és a legfrissebb közvéleménykutatás szerint népszerűségben már megveri Orbánt.

3: ezért nagyjából tökmindegy, hogy az éppen balra álló pártok mit töketlenkednek össze.
Jó jézus a jégen, eladjuk megint magunkat? Rabszolgák leszünk tejjel-mézzel folyó kis hazánkban, a zsidók ellopta rögök és kiszivattyíúzta vízerek között???
www.hirado.hu/Hirek/2012/01/16/18/Nagyberuhazasok_a_lathataron.aspx?source=hirkereso Fúúúúúúújjj. Ki velük, még mielőtt bejönnének!!!
[..]"Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős miniszterelnöki megbízott, aki a megállapodásokig konkrétumokról még nem számolhat be.

Kifejtette: Magyarország vonzó hely maradt a külföldi tőke számára, hiszen – mint fogalmazott – a gazdaságpolitikai intézkedések kedvező terepet adnak a beruházásoknak. Mind az szja, mind a társasági adóalap esetében egyszerűsített, csökkentett adózási rendszert valósítottak meg, rugalmasabbá tették a munkatörvénykönyvét, továbbá a magyar valuta nem túlértékelt, és ez hosszútávon a külföldi beruházásokat segíti, hiszen erőteljes az exportérdekeltségük – magyarázta.

Hozzátette: a beruházások összességében néhány ezer munkahelyet hozhatnak létre közvetlenül, ám a beszállítói, illetve a szolgáltató kis- és középvállalkozásokat is beleszámítva ez a szám nagyobb lehet. Becsey Zsolt jelezte: a kis és középvállalkozók számára az új lehetőségekről a kormány háttérintézményénél, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségnél lehet érdeklődni." Szótagolom: UN-DO-RÍ-TÓÓÓ! eladn Orvbán minket és még örül is neki? Direkte gyengíti a forintot??

30 gyarmatosítót várnak??? Ide??? Mikor mi ki fogunk lépni, megmondta a Burberry-vitéz - az a logójuk, előre meredő lándzsás- arcot takró sisakos lovag vágtató lovon: tiszta jobbik-feeling - Vona is.
@csaknézek...: érdekes a néppárti közlemény is...MO megigérte ami szar azt kijavítja..khm
@csaknézek...: Mekkora show lesz megint. Nem égtünk még eleget, kell valami különlegesen alázó szám is.

Sírnak ott majd a röhögéstől a többiek, csak a szegény magyarokat - a névteleneket, akik ugye mégis ott dolgoznak évekig - sajnálom nagyon. Szar lesz nekik újra.
@Fabius: Töröknek bejött valami is, amit mondott?
@a szív fészkei: khm élelmiszer ipar...na de kérem
@felebarát: Tényleg, most beengedik a hulladékgyártókat?
@felebarát:

Merkel, az áljobboldali... :)

@a szív fészkei:

Forintjárás jelentés:

Szerda estére beborult eget és erősen zuhanó forintot érzek a csontjaimban.
@Fabius: Figy kb. 1,5 milla szavazó kijelentkezett a fidesztől és még nem jelentkezett be sehová.

Ide a rozsdást, hogy többségük nem támogatná a törpe libajnait. Innentől kezdve bukó is a teória.
@a szív fészkei:

Hááát, Orbánnal kapcsolatban sokszor csak a ködöt harapja :-)
@Gábriel angyal: és már a jobbikot sem...és az össze egy szavazáson fog kiderül, addig meg csak szájtépés...
@Gábriel angyal: Hát ha ilyen hülyék, hogy libajnaiznak, akkor nem is. Ez az ő szintjük. Meg a tiéd, akinek Fabius ötvenszer leírta a libák sorsát. De hazudni jó, hazudni édes, Goebbels nagy elődötök is megmondta: súlykolni, súlykolni, súlykolni.
A sok isten barma meg elhiszi és felböfögi megint.
@Fabius: Magától vagy ez neki is, mint Kuminnak üzlet?
@a szív fészkei: tudod, mi a ciki? Az, hogy az emberek emlékezete elég rövid, emiatt az utolsó pár hét eseményei azok, amik meghatározók egy-egy döntésnél, már persze a csoportszellemen kívül. Leegyszerűsítve: aki a wifi-hálózatok átnevezésére, mint tiltakozási módra buzdít, az egy hónapon belül inkább meg se szólaljon.
Baj, hogy sem Gyurcsány, sem az MSZP nem szimpatikus egy csomó embernek? A létszám szempontjából baj, de ez van. Baj, hogy sokan a leláncolásnál hallottak először az LMP-ről? Baj, de nagyobb baj az, hogy aki utána is figyelt rájuk, az elszivárgó képviselőket, lemondó pártelnököt látott. És körbeér az egész, mert egyesek látták a tévében Seres Máriát MSZP-s rendezvényeken, és mivel az okokat mi úgysem értjük (nem is bogozgatjuk), levonjuk a jól ismert következtetést: ne bízz senkiben.

Őszintén bevallom, én egy módját tudnám elképzelni a nagy összefogásnak: előtte szülessen egy olyan megállapodás, hogy ha akar, jöhet bármilyen jelenlegi politikus, közéleti személyiség, hozza a támogatóit, híveit - de amint változás áll be a hatalmi helyzetben (értsd: megbukik a Fidesz, választásokat írnak ki), ezek az egykor befolyásos emberek eltűnnek. Nem indulnak listákon, nem gyűjtenek cédulát, nem tolják oda a képüket sehová.
Mondhatod, hogy finnyás vagyok, ez van. Én nem osztom azt a véleményt, hogy "akár az ördöggel is".
@a szív fészkei: Tök mindegy hogy írom a nevét a lényegen nem változtat. Ha nem akartok megint lyukra futni, keresnetek kell lassan egy másik sokkal alkalmasabb személyt a bábú szerepre. :)
@Fabius: Egyébként meg nem kell izgulni. Alapvetően 2,5 év van a választásokig majdnem. Tökmindegy, most mi van az ellenzékkel, lényeg az, hogy fél évvel a választás előtt legyen egy épeszű ember egy épeszű párttal.
Addig meg hagyni a Fideszt, hadd nullázza le magát. Pont úgy, mint a szocik, és még tehetségesebben is csinálják, idő van, ebben a Gyurcsánynak igaza van (hozzáteszem, mostanában viszavett a ripacsságból, előnyére).
Az időközi (főként vidéki) választásokon már most islátszik, hogy ahol egy független jelölt van fideszessel szemben, az általában nyer.
Szóval építkezés, szervezés, főként vidéken, ez a feladat, de szerintem ezt Bajnai (és Szigetvári főként) jobban tudja.
@Gábriel angyal:

Figy: 1,5 milla szavazó kiiratkozott, és nem választott magának új kedvencet. A kiiratkozás utáni helyzet - a fidesz változatlan népszerűségesése mellett - egyetlen érdemleges eleme, hogy Bajnait felhelyezték a népszerűségi listára ezek az emberek egyetlen publikáció után, Orbán verő helyre.

Nem Vonát, nem Mesterházyt, nem Schiffert tolták feljebb, pártjaik támogatottsága is stagnál.
@a szív fészkei: Pld. egy Róna Péter típusú ember már komoly fejtörést okozhatna a csúnya náci vitykavona jobboldalnak. Ilyen irányba gondolkodjatok szerintem. Gordonka nem jó választás hidd el. Bár értetek aggódni az nem az én feladatom. :)
@Fabius: "felhelyezték a népszerűségi listára ezek az emberek"

Na ez az igazán érdekes kérdés. Mesélj kérlek, hogy kik "ezek az emberek"??? :)
@Gábriel angyal: olvastam már, de ha nem haragszol, nekem nem releváns Török Gábor véleménye. A politikai elemzés álcája mögött kínlódik, hogy mindenképpen pártatlan maradjon, és ez annyira jól megy neki, hogy tulajdonképpen egyetlen dolgot sem mer kijelenteni, véleményét addig csűri-csavarja, míg inkább Álmoskönyvre, vagy valami süket horoszkópra hasonlít a blogja. Nem meri nevén nevezni a dolgokat.
Mellesleg: Jobbik, mint ellenzék? Ne már... Kábé annyira, mint amennyire én az vagyok a főnökömnek. A "Védd A Segged" mozgalom keretein belül néha puffogok egy kicsit bizonyos pluszmelók ellenében, aztán igyekszem határidőre befejezni. Szép kis ellenzék...
@Interlock: A millások nem engedtek soha politikust beszélni. Ezért kellett összeadni a tüntetést, mert nem akartak pártpénzt elfogadni. Gondolom, ez most lesz másként. Hisz teljesen ártatlan, ma született bárányok sajnos nincsenek.

Én kimegyek, meglátom, mi lesz. Csak finnyázással nem lehet elérni semmit. A kollégáid is voksoltak valakikre, léptek már rosszul, stb.
Ezt a bandát valakik rászabadították az ország nagy részére, hisz ugye a szavazóképes lakosság felének!! a kétharmada választotta meg őket. A többiek nem, az durcásan otthon maradt.

Na, azoknak is jelezni kéne Orvbánéknak, hogy ácsi,itt a végállomás Kelenföldnél kiszállás, interruptus az nagy élvezésben.

Wifi átnevezés marhaság,oké - de azért lehet marháskodni is,nem kell örökké ökölbe szorult arccal élni. Mindennel én se értek mindig egyet, de vagy hátrébb bírja az ember az egóját szorítani vagy szív. 23-án kurva sok ún. eccerű ember volt ott. Életükben talán először Pesten, mert rohadtul nem ismerték ki magukat még a Váci utcában sem. De eljöttek, mert pipák lettek Orvbánbéjbire.
@Gábriel angyal: Örülnétek egy tized ilyen képességű bábúnak. Akik nektek vannak, hát szegénykém azok borzasztóak, na. Mindenféle szempontból.
@Interlock:

2011.12.30.-ig kb ugyanezt gondoltam én is. Konkrét célokért (alkotmánybíróság, rendvédelmiek, manyup stb) kimentem tüntetni, de Millára nem. A pártokról asszem mindenki tudja mit gondolok, azt is kit-mit látnék szívesen. De eljött nálam is az a pillanat mikor az elzárkózást és berzenkedést feladtam, mert okot adott rá a kormány. Ennek a posztnak a végén megtalálod az indoklást:

varanus.blog.hu/2011/12/31/2012_az_alaptorvenyem_eve

Szintén olvasásra ajánlom egy hozzánk hasonló gondolkodású blogger véleményét ugyanebben a témában:

fedor.blog.hu/2012/01/02/tuntetes_a_halotti_tor_ellen_foto_video
@szerénységem: "Szóval építkezés, szervezés, főként vidéken,"

Hopp ez a részlet is lényeges. Már látom lelki szemeim előtt, amikor Bajnai mint civil lenyomja vidéken a Jobbikot és a Fideszt. :)
@Gábriel angyal: Bárki lenyomja majd őket vidéken. Minél vidékebb, annál inkább. Szervezettség kérdése.
@a szív fészkei:

Nem üzlet, zsákutca. Rossz helyről közelít, és feltételezi a józan észt még mindig, a nagy ébredés után is. TG nem Kumin, hiszi is amit mond.
@Gábriel angyal: Isten mentsen,még kitagadnak! :-) De kösz.

Róna nem tudom, hogy ennyi idősen akar-e csinbe menni? Azért ez idegőrlő meló, nem mindenki diktorvénájú. Van, akinek szakmája, élete, arca is van, olyan életműve, ami elég neki.
@Fabius: Szegény, de ne haragudj, egy politológus hogy hogy ennyire nincs tisztában a napi történésekkel és a mozgatórugókkal? Hol él???
@Gábriel angyal:

Azok akik válaszoltak a Szonda Ipsos kérdezőbiztosainak a felmérési minta alapján. Azok, akik szerint a Jobbik egy súlyban van a szocikkal.

Biztos zsidók amúgy. :-)) Vagy nácik, még az lehet.
@a szív fészkei: Ez se! lesz most másként - mármint a kalapozás a költségekre.
@a szív fészkei:

Köztünk. És időnként nem lát túl a kirakaton :-) Saját bevallása szerint.
@a szív fészkei: Hát most aztán igazán érvényes a mondás: "ízlések és pofonok" :) Az látszik, hogy "cseppet" elfogult vagy az irányába, de aki picit is beleszagolt a politikába az pontosan tudja, hogy Gordon a szocik húzzuk még el valahogy 2010-ig utolsó reinkarnációjára volt csak jó. Szóval MediaMarkt-al szabadon, "mert hülyék azért nem vagyunk."
Deutschra egy szó sincs? Lázár volt kabinetfőnökével már nem egy pár?? Na most én azt kérdezném, mint alapító tag, hogy a Himnusz eléneklése után ki mondja meg, milyen kabinetje van a Lázárnak, amihez főnök kell? Az a bizonyos fülke az? Vagy hogy?
@Gábriel angyal: bocs, ha kétszer küldök, valami nem kerek a blogmotorral.

Szóval csak egy példa olyan emberekre, akik hipp-hopp előkapták Bajnait: anyám. Akkor "szakított" a Jobbikkal, amikor öcsém hazament gárda-egyenruhában; azóta párttalan volt, a szocikat szívből utálja (szüleim sosem voltak párttagok, meg is volt az eredménye...), Orbánnak nem hisz, a többieket pedig gyereknek tartja. Aztán, mivel netezik, elolvasta a H&H-n Bajnai írását, és bevillant neki egy szó: létbiztonság.
Nem biztos benne, hogy jól érzi, de ha lehetne, rá szavazna. Még engem is meglepett :-)
@Gábriel angyal: Ja a ti szabadon szárnyaló zászlógyújtogatóitok meg annyira önállóak! Lásd Vona és a polgári körös szűznemzés...
@a szív fészkei: Nem azt mondtam, hogy pont ő hanem hasonló karakter, mondjuk fiatalabb lehet azért. :)
Egyébként még tényleg korai a latolgatás. Honnan tudjuk biztosan, hogy egyáltalán lesznek 2014-ben még választások?? :)
Lábszag Lajos élt a médiatörvény rendelkezéseivel: nol.hu/belfold/20120116-csak_a_helyi_teve_tudosithatott_a_rekordkiserletrol

[..]"A fideszes városvezetéssel szemben kritikus hangot megütő Vagy.hu fotósa előzetesen ugyan akkreditáltatta magát, s azt elfogadták, de a helyszínen a debreceni polgármesteri hivatal egyik sajtóreferense közölte vele: mivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (MHH) a Vagy.hu nyilvántartásba vétel céljából nem jelentette be magát, nem léphet be a Kölcsey Kongresszusi Központba." Éljen a cívis tempó!
@Interlock: "Diplomásból átképzett minősített hegesztő kollégától: "Németországban láttam, milyen az, amikor egy tüntetés rólunk szól. Ezek itt nem olyanok."
Nem lep meg, de mondott valami konkrétat erről? Tüntetés formája, tartalma?
@Interlock: Gordon mint a létbiztonság szinonimája?? Nem emlékszel, amikor beiktatása előtt bejelentette, hogy válságkezelő programja minden magyar családnak fájni fog. Na ne. Akkor inkább vedd fel te is a gárda-egyenruhát. :)
@a szív fészkei: Simán. Viktátor bevonul fehér lovon, oszt jónapot. Vagy te nem emlékszel amikor a választások éjszakáján a Vörösmarty téren bejelentette, hogy "soha többé nem engedjük visszatérni őket"?? :)
@a szív fészkei: Még jó hogy lokátorokkal is tele van pakolva egy ilyen csónak. :)
@Gábriel angyal: nagyon nagyon profi Dr. TG. eszméletlen támadhatatlanul fogalmaz mindent....

a közigazgatás stb rencerek átalakítását pl elfogultan dicséri semmi érdemi szakmai nincs ott sem...(navracsicska a haverja)

szimpatikus... gyakorlatilag mindenben igaza van. csak...
a fides és a politika jelen működését mégsem ismeri,

csak felületesen... mélységében nem...
illetve a részletekben elveszett és a rencert nem látja át...

egyet felejt el, vagy nem lát. TÁRSADALMI és ERKÖLCSI válság van...

ennek pedig összességében semmiképp nincs békés és optimista lefojása...
@Gábriel angyal: Bajnai kicsit olyan egy csomó embernek, mint a sivatagban eltévedt, szomjhalál szélén állónak a délibáb: rohan érte (hiszen vizet ígér), és egyszer csak vízként tömi szájába a homokot, agya utolsó emléke az, hogy megtalálta az oázist.
Egy rohadt nagy politikai sivatagban van több millió szomjazó, és egy délibábszerű valami, a szomjoltás lehetősége (vagy igazi, vagy sem, de ez még nem tudható). Bajnaiban mint politikusban én sem hiszek, de egy rendezett gazdaságpolitikai elképzelés, egy évekre szóló struktúra kimondásával, meghirdetésével úgy menne füstbe a Jobbik (és a Fidesz) támogatottsága, mint nagyfeszültségű vezetékeken a spárgázó réti sas.
@integrans: a médiás cucli az érdekes...ha egyszerre a maradék el kezdene sztrájkolni egy választási kampánykor..és nicns reklám a politikai pártoknak...hehe...
@Gábriel angyal: baszki... Neked az kell, hogy azt mondják, űberfasza lesz minden, meg sem kell izzadni? Mert azt nem gondolhatod komolyan, hogy fájdalom nélkül ez menni fog. Köcsög Vitya ezt is behazudta, Gyurcsány ezt is behazudta, mindig mindenki behazudta.
Amikor kiképzésen 40 km volt a napi menet, előre szólt a százados, hogy estére mindenki beledöglik. Jó, hogy szólt, legalább tudtuk, mire számítsunk. Nem döglöttünk bele, de ha menet közben azzal jött volna, hogy na, még ezt is meg kell mészni, ott is le kell ugrani, ide meg kell 15 méter lövészárok, akkor talán orrbaveri valaki.
A következetesség akkor is elvárás, ha nem a szépeket mondják a szemünkbe.
@Interlock: ez a nagy baj...hogy mind csak délibáb...vagy inkább az lenne
@Gábriel angyal: Szerinted rajzoljunk pénzt otthon a sufniban, az majd nem fog fájni? Uramatyám. Egy ember, aki nem hazudott, hanem megmondta, a tényeket. Felnőttnek kezelte az embereket. Nektek turulröpte kell, Emese álma, csak fel ne kelljen ébredni! Török direkte megy hozzátok. Álmodozzatok együtt!
@Interlock: orvosnál is utálom, mikor azzaél jön, nem fog nagyon fájni...te azt honna tudod előre...

ha meg szól, ez kurva szar lesz és még az is lehet és az is...akkor nyugodtabb vagy...mert tudod, hoyg tudja mit akar és kontrolálja, ha valami olyan dolgo kerülne elő...
@naiszen: csak egyről mesélt, az alapján a formája hasonló az ittenihez (emberek tömege vonul, vagy egy helyen skandál), ám óriási a zaj, kifejezetten a figyelemfelkeltés a lényeg (mit ad az ég, a lakosság nem szokott panaszt tenni emiatt), a tűzoltók emlékezetes vonulására pl. azt mondta, ez az, így kell. 4-5 rövid, ütős szlogen, sok dob, síp, kereplő; elsőre nagy handabandának tűnik, de a szakszervezetisek a megfelelő helyeken karlengetésekkel, néha rádión kommunikálva összehangolják a körülöttük lévő kisebb csoportokat, a nagy tömeg meg követi a ritmust. Azt mondta, olyan hatása van, mintha vagy azonnal teljesülne minden követelésük, vagy rászakítanák a polgármesteri hivatalra az ajtót.
És még valami: a szónokok fele profi (szakszervezetis, jellemzően), de ha Karl Hübner géplakatos köszönteni, lelkesíteni szeretné a tömeget, akkor felengedik a mikrofonhoz.
2008-ban 40 embert küldtek el a cégüktől, fél napig volt kint 500 a gyárkapu előtt (sokaknak ott volt a családja oldalt), és addig verték a tamtamot, amíg a vezérigazgató ki nem ment, és el nem magyarázta, miért van erre szükség. Utána bocsánatot is kért (jóllehet nem tehetett róla), az emberek lehiggadtak, hazamentek.
A jó tüntetés olyan, mint a puffogó vipera. Hiába van festett foga, olyan, mint egy vipera, úgy tekergőzik, mint egy vipera - jobb, ha ügyel rá az ember.
@felebarát: ".mert tudod, hoyg tudja mit akar és kontrolálja, ha valami olyan dolgo kerülne elő"
Úúúúúgggy vaaaan :-) Ejj, de kár, hogy nem én fogalmaztam meg :-)
Mindenki tisztában van azzal, hogy szegény ember, aki még ígérni sem tud. Churchill mit ígért az angoloknak? Fáklyásmenetet Berlinig, virágkoszorús lányokat, díszvacsorát? Lószart. Akarom mondani, vért, verítéket és könnyeket. Igaza lett? Igaza. Győztek? Győztek.
Győztek volna, ha a díszvacsorára parádézó katonák sorban dezertálnak, mert lőnek ezek a geci németek, pedig nekik otthon egész mást ígértek? Nem, nem győztek volna.
A címen változtatnék egy keveset! Orvbán fogja össze magát,mert kurvára szét van esve. Itt kezdődne a dolog érdemi része.
@felebarát: Na akkor lenullázódik a német tudományos élet is:Karl Theodor zu Guttenberg is bevallotta. hvg.hu/karrier/20110422_plagium_konyv_szerzoi_jogok_vilagnap

[..]"Február elején pattant ki a német védelmi miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg plágiumügye, miután egy svájci professzor kíváncsiságból - online plágiumkereső programmal - megnézte, Guttenberg vajon mely szerzőktől idézett 2007-ben beadott, 475 oldalas doktori disszertációjában. Miután kiderült, hogy a vizsgált szövegben több rész is szóról szóra megegyezett a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap egyik, 2003-as számában megjelent írás passzusaival - Guttenberg úgy emelt át részeket, hogy azokat nem tüntette fel sem a lábjegyzetben, sem a forrásművek között - plágium gyanúja miatt vizsgálat indult az ügyben."

Szóval nagyobb cirkusz nem kell, hogy jaj magyar tudományos élet halála - ez van a világ minden pontján, még egy ilyen!! nevű jó dájcs is megtette.

Aki fasz, az bizonyít a melójával, én úgy tudom kintiektől.
@a szív fészkei: Illetve fasza ... Édes egy anyanyelvem - Skicc elátkozott, ha róla szólok, hibázok.

Nos, Schmittről szerintem az, hogy meddig vitte a korruptságáról hírhedt NOB-ban, hogy mije volt - ölebe, pincsije - Samaranchnak, már ezelőtt a balhé előtt is sok mindent elmondott.

Nem hiszem, hogy most omlott össze a világ, Grál lovagnak látva eddig Sliccet. Ez csak hab a romlott narancstortáján, mindenhol ezt látják a józanok, nem többet. Normális tudományos karriert ez a kókler nem fenyegethet.
@Fabius: Ezek a nácik és erre lehet felhasználni ocsmány fajtájukat:
www.youtube.com/watch?v=1ZaeChi5r-g
lefekvés elöttre...ha még nem láttátok volna..

www.youtube.com/watch?v=BiGGMLQHHCo
@a szív fészkei: @Gábriel angyal:

Legközelebb arra az emberre/pártra leszek hajlandó ikszet tenni aki feketén fehéren elém rakja a gazdasági elképzeléseit, és meg tud győzni arról, hogy azok fájók, drasztikusak, de legalább a gödörből kifelé vezetők és reálisan megvalósíthatók.

Az idea, a szép beszéd és az álomhajsza nem érdekel. A megalapozatlanság sem. Olyan programot tegyenek elém, amit nem tudok egy átolvasás/átgondolás után szétfikázni.
@Interlock: jah igen kb még az jutott eszembe...most kb oylan a helyzet mint a tábori sebésszel..

Doktor úr le kéne amputálni a páciens bal lábát
....mondom bal....mondom láb....
@Fabius: olvastam ezt a korábbi posztodat (egyet is értettem vele, sajnos a 4. pont lehetőségét én elkúrtam, így tanul a dógozó). És olvastam Fedorét is, meg alatta az utolsó 100 kommentet; abból, hát, nem is tudom... Nem szerencsés az ellenzék megosztottságának az a szintje, ami ennyire egymásnak tudja ugrasztani az embereket. Közös az ellenfél, közben mindenki más is ellenfél.

Amikor kimentek tüntetni, és egyszer csak becsapódik mellétek Gyurcsány, eszetekbe jut-e az, hogy minek ment oda? Csak úgy kérdezem, támadó szándék nélkül. Gondoltok-e arra, hogy általatok tartja reflektorfényben magát? Nincs olyan érzésetek, hogy ma még őt hiszitek szövetségesnek, de holnap - gyakorlott politikusként - ő fog háttérbe szorítani benneteket a hatalom megszerzése érdekében? Eltöprengtek-e olyasmin, hogy ha félrecsúszik a dolog, ha nem figyeltek eléggé, tulajdonképpen ti ültetitek vissza Gyurcsányt a miniszterelnöki székbe, és legközelebb a fideszes hívekkel mehettek az utcára?

Ahogy Orbánt, úgy Gyurcsányt sem tudom lebecsülni, ha a hatalom megszerzéséről, megtartásáról van szó. Sokéves gyakorlata van olyan mocsokságokban, ami egy civilnek csak akkor tűnik fel, ha már késő. Nekem ilyenek miatt nem szimpatikus az a szófacsarás, átértelmezés, amit Fedor is csinált, az ilyenek miatt ódzkodom attól az össznépi szövetségtől, amit Sipi szokott írni, holott a céljaival maximálisan egyetértek.
Én az esélyét sem szeretném megadni annak, hogy olyanok kerüljenek be a Parlamentbe, akik egyszer (vagy többször, vagy folytatólagosan) már bizonyították, hogy nem rájuk van szükségünk.
@Interlock:

Ha állandóan azzal foglalkoznék hová megy ki Gyurcsány vagy más szocialista politikus akkor soha nem mennék ki sehová, és nem állnék ki semmi mellett.

Gyurcsány nem mindennapos vendég a tüntetéseken, viszont én még nem tudtam menni sehova, hogy a szoci vezérkar mikor melyik része legalább civilben ott ne lett volna. Tudod mit teszek ilyenkor? Megvonom a vállam és továbbmegyek. Ugyanis civilben hűhó nélkül mindenkinek joga van kiállni és tüntetni valamiért. Amíg ők nem Török Zsolt szoci szóvivők, hanem egy ember a tömegből addig nem érdekel. Megjegyzem éppen így nem érdekeltek a rendvédelmiek tüntetésén megjelent jobbikosok sem. Ők akkor nem a fesztivált csinálni jöttek, hanem szolidaritást vállalni. Ezt tudom úgy kezelni, hogy oké, álljatok a tömegbe és legyünk ennyivel többen.

Az operaházi tüntetés tartozott kicsit más lapra, de az sem pártrendezvény volt. Ott tudomásul kellett venni, hogy Gyurcsánynak, a szociknak, az LMP-nek, 4K-nak egyformán nem tetszik az új alkotmány, és előre bejelentett formában kijönnek ők is tiltakozni ellene. Ahogy a posztban leírtam: a törvénygyárat és Orbánék működését látva erre is azt tudtam mondani: nem érdekel. Amíg nem a színpadról kampányol magáért engem bizony el nem riaszt.

Itt pedig elérkeztünk oda, hogy ez így alkalmas-e arra, hogy Gyurcsányt vagy bárki mást előnybe helyezzen? Szerintem nem. Tőlem amnesztiát ezért senki nem kapott. Ugyanúgy érzek és ugyanúgy gondolok rájuk ahogy eddig. A gesztus amit megtettem és sokan megtettünk arról szólt, a szarnak van az a mélysége ahol hajlandó vagy a társadalom hallható hangja érdekében levetkőzni az élből elutasítást.

Ezzel nem ők lettek többek, hanem Orbánék kevesebbek. Így gondolom.
@Fabius: hmm...nem rossz...mármitn gondolat menet...

valahoyg beszélhetnénk, pillanatnyi megbocsátásról...arra az időre persze...
ami sok emberből manapság hiányzik..a csak azért senem..és különben is...akkor ki sem megyek,,,

és ezért van szarban itt minden...mert a legtöbbnyire dafke döntenek...
a legjobban ma az tettszett, mikor a arckönyvön....egy török lány magyarul beszélt egy orosz, egy szerb és egy lengyel lánnyal, azaz nem beszél, hanem tisztán szabadosan magyarul irogatott...

olyan jót mosolyogtam :D
@Fabius: végül is... igazad, illetve igazatok lehet, és én csinálom rosszul.
Irritáltak azok a képek, amik a leláncolt LMP-sek mellett "aggódó" Lendvait, Gyurcsányt mutatták, cirkusznak tartottam. Azt érzem, hogy ezek a megfelelő alkalomra várnak, arra, hogy ti úgymond szétcsússzatok, és akkor ők kegyesen segítenek, rátok ülnek. Bízom benne, hogy tévedek.
Jó lenne valahogy megszólítani, bevonni a mérsékelt, normális jobboldali "nagy neveket" is, amolyan ellensúly gyanánt.
@felebarát:

Még csak megbocsátás sem kell. Elég az utálatot ignorálásra cserélni. Arra a pár óraára legyen valami fontosabb az utálkozásnál.
@Interlock:

Megmondom őszintén, hogy mikor streamen néztem ahogy megáll a rendőrautó a Gyorskocsiban, és a kocsifoglaló szocik hülyét csinálnak magából a szituációból - a rendőr azt tette amire a törvény kötelezte - én annyira szét röhögtem magam, hogy minden aznapi(!) bűnüket megbocsátottam :-))
@Fabius: az nagyon nagy volt...a police tours :D ki be szálltak...még jó hogy kávét nem rendeltek :D
a napi kozel 700 komment megvan...azert az nem semmi ;) gratula...mar csak latogatok szamara lennek kivancsi
Még egy kis adalék a csanádmonnyon le kórusnak. :)

www.borsvezer.info/hirek/friss-hirek/284-exkluziv-interju-szegedi-csanaddal-

"A jobbik három képviselőt delegált az Európa Parlamentbe. Ha ennyire ellenzik Magyarország EU-s tagságát, miért nem mondanak le a mandátumukról?

- Ha röviden akarok fogalmazni, akkor azért, hogy mindezt el is tudjuk mondani az EP-ben. Eltudjuk mondani azt, hogy miért nem jó hazánknak az Unió. Ha bővebben is kíváncsi a véleményemre, akkor azt kell mondjam, az Európa Parlament közel sem azonos az Európai Unióval. Hogy mást ne mondjak, az EP-ben helyet foglaló képviselők közel harmada EU ellenes. A Brit Függetlenségi Párt (UKIP) például azt a célt tűzte ki EP képviselői elé, hogy tegyenek meg mindent Nagy-Britannia kilépése érdekében."
SMPaca bekap6ja!
DR. címet a NARANCSNAK IS!
hvg.hu/napi_merites/20120117_schmitt

Az EU-ból való kilépésünk hiteles képviseletének érdekében, első lépéseként, jobbikos képviselőink gyorsfutár útján visszaadják a mandátumukat!
Ja... majdnem azt hittem komoly, nem csak parasztvakítás... :))
De az ecceriek ZABÁLJÁK! :))
süti beállítások módosítása