Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.16. 05:51 Fabius

A nemzet fogjon össze Orbánnal! Minimum!

Címkék: fidesz martonyi jános nemzeti összefogási minimum

Most, hogy lassan szabadságharcos szívünket fedő keblünkig ér a csatornalé, kormányunk elkezdte a kilábalást erőltetni. Az speciel nem baj, hogy Martonyi János külügyminiszter jártában keltében nyilatkozik mindenhol, és állandósuló szokása a lehetőségek szerinti kiegyezésről beszélni. Inkább ő tegye, mint Kusza Szem, mert egyrészt a Szent Jobb beszédét elnyomja a hallgatóság harsány röhögése, másrészt meg a mérvadó emberek közül nemigen kíváncsi a sületlenségeire senki.

Martonyi azonban a külföldi lapturné után itthon is megszólalt a Népszabadságnak, és mondott egy érdekes dolgot. Szerinte kéne (nem egy támogató tömeg, de az is) egy "nemzeti összefogási minimum. " A NÖM annyit tenne, hogy mi magyarok fogjunk össze, és legalább a "legszélsőségesebb megállapításokat cáfoljuk meg." Mit lehet erre mondani? Tegyünk egy próbát legalább? Oké, tegyünk.

Azt mondja ez az Unió, hogy a törvényeink rakatszámra nincsenek összhangban az Alapjogi Chartával és az egyéb uniós szabályozással. Bajuk van pl az adatvédelmi törvénnyel, mert az A.C. 8. cikke azt mondja:

8. cikk

A személyes adatok védelme

(1) Mindenkinek joga van a rá vonatkozó személyes adatok védelméhez.

(2) Az ilyen adatokat csak tisztességesen és jóhiszeműen, meghatározott célokra, az érintett személy hozzájárulása alapján vagy valamilyen más, a törvényben rögzített jogos okból lehet kezelni. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a róla gyűjtött adatokat megismerje, és joga van azokat kijavíttatni.

(3) E szabályok tiszteletben tartását független hatóságnak kell ellenőriznie.

Az első ránézésre is kijelenthető, hogy az adatvédelmi törvényünk szerint létrehozott Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, - miután állami szerv, állami felügyelet alatt - minden, csak nem független hatóság. Bár a jogászparlamentnek nem világos, hogy ha az állam akarja megvédeni az adatainkat saját magától azon önfeledt kacagásban tör ki minden demokratikus állam, attól még így van.

Azt is mondja az Unió, hogy az új bírói kinevezési és nyugdíjazási gyakorlat sem felel meg a szabályoknak. Mert az A.C. 47. cikke szerint:

47. cikk

A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog

Mindenkinek, akinek az Unió joga által biztosított jogait és szabadságait megsértették, az e cikkben megállapított feltételek mellett joga van a bíróság előtti hatékony jogorvoslathoz.

Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez.

Azoknak, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, költségmentességet kell biztosítani, amennyiben az igazságszolgáltatás hatékony igénybevételéhez erre szükség van.

Remélem itt is világos mindenkinek azonnal, hogy Európa a kormánypárt alapító, egypárti alkotmányt író Szájer József feleségét nem tekinti függetlennek és pártatlannak, így a jogköreire tekintettel a bíróságot sem veszi annak.

Bajuk van a jegybanktörvénnyel, mert a jegybank függetlensége az általunk is aláírt EKSZ része. És ezt így folytathatnám pontról pontra a végtelenségig, de minek? Pártunk és kormányunk tökéletesen tisztában van ezekkel a dolgokkal (ha esetleg annyira hülyék vagytok, hogy ti nem, de télleg, akkor mondjatok le MOST! ) és a szabadságharc ezeknek az uniós szabályoknak és alapvető normáknak a kijátszásáért folyik. Csak Orbán szereptévesztésben van, ahogy mindig: nem támadott meg minket a rohattnyugat, sőt, inkább hálásak lehetünk a türelmükért, mert a pofátlanságot látva még mindig csak felszólítgatnak a változtatásokra, és nem borították ránk az asztalt.

Hallatlan pofátlanság és minősíthetetlen támadás, hogy az aláírt szerződéseink betartására kérnek(!) minket a pénzükért cserébe. Ránk kényszerítik ezek a mocskok amit önként, népszavazás után vállaltunk. A szuverenitás feladására köteleznek azzal, hogy elvárják, ne Orbán Viktorné Lévai Anikó barátnője legyen a főbíró. Jóisten, ki vagy a mennyekben, hogy éljük túl ezt a korlátozást?

Kedves Martonyi János!

Ezért kapaszkodjunk egymásba nemzetien, ezért alkossunk falanxot és induljunk csatába vállt vállnak vetve?

Mutassuk meg, hogy a magyarok mind egybitesek, akik egy törvényszöveg értelmezésére is képtelenek, de Orbánt követik bármilyen baromságba? Te ennyire hülyének nézel minket? Azt mondod: "Ha alapértékeket sértenénk, akkor ez megjelenne bizonyos jogszabályok sérelmében is. Ha erről tudomást szerzünk, akkor orvosoljuk őket." Aranyapa! Most szereztél tudomást mindjárt két pontról, lehet munkához látni. Ha a minisztériumi alkalmazottak nem bizonyulnak elegendőnek, hogy a többi vitás pontot felderítsék szóljál nyugodtan, abban szívesen segítek. Ingyen, mielőtt megkérdezed. De ha nem haragszol - meg ha haragszol is - a legfrissebb hárombetűs agymenéshez sem csatlakoznék.

Főleg nem, mert az indok amiért ezt tenni kéne leginkább az elgyurcsányosodásotokat mutatja. Gyönnek a nácik! - így a szólam - ha nem fogunk össze, és nem nézzük hülyének az Uniót, nem cáfoljuk a megjelenő kritikákat, akkor a szélsőjobbot erősítjük. Ezt az érvelést legutóbb a hasonló teljesítményt nyújtó szocialista kormánytól hallottam, akiknek letagadhatatlan szerepük van a Jobbik megerősödésében. Két éve még szerintetek is a katasztrofális kormányzás miatt erősödött meg a Jobbik, úgyhogy Martonyi érvelését a katasztrófa beismerésének és segélykiáltásnak vesszük. Csak nem halljuk meg. Mert a szemünkkel azt látjuk, hogy a Jobbik és fiókszervezetei inkább röhejesek, mint félelmetesek voltak a hétvégén, nem kellett túl nagy tábortüzet rakniuk, hogy mind köré tudjanak gyűlni. Arról nem beszélve, hogy időnként Vona Gábornak is megéri 20 perc alatt véleményt cserélni, magából hülyét csinálni csak azért, hogy a parlamentben a kedvetekben járjon. Ti meg tényleg velünk akartok összefogni a hűbéresetek ellen? Abból nem esztek.

Úgy néz ki srácok, az Orbán konyha takonypüréjét egyedül kell elfogyasztani. El kell vinni a balhét a béna kormányzásért, a gazdaság hazavágásáért, az IMF-től koldulásért, mert minket különösebben nem érdekel Orbán arcvesztése. Legfeljebb kipöcköljük az út közepéről, ha végleg elveszti valahol.

783 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr153552840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@gyilkos fűegér: Na koalákat se sértegessük egér elvtárs, ha kérhetem! Azért mert az ChT nem szülőhazájában él, még védett -részemről mindenképp.
@felebarát:

"Tömegverekedés tört ki Semjén Zsolt XII. kerületi családi háza előtt. Huth Gergely, Borókai Gábor, Szajlai Csaba és Stefka István ismeretlen okból verekedett össze. A hangoskodókra a környékbeliek kihívták a rendőröket, akik a helyszínre érve éppen nekiláttak a helyszínelésnek, mikor a sebeit ápoló csoportba csapódott egy ismeretlen szlovák rendszámú terepjáró. Az ismeretlen az ütközés után még vissza is tolatott, majd az őt igazoltatni szándékozó rendőröknek személyi okmányai helyett egy ötös számú párt tagkönyvet adott át. Brutális tettét a "el akarták venni a megbízásom ezek a gecik" mondattal indokolta."

Magyar
Tutimondó
Intézet
@szerénységem: Márciusi tüntiről már faktumként beszéltek október 23-án a Belvárosban.
@Fabius: Stefka ráadásul nem is lakik messze a spirituális vezetőtől. Hogy Tömjén hol lakik - mindegyik XII. a kerületben rontja a levegőt?? - nem tudom. Vinné el őket a turulkánya!
@a szív fészkei: "A kapitány azzal védekezett, hogy a személyzet pár tagja a szigetekre való volt és őket akarta kitenni oda."

És ez volt a kapitány? Mit hitt ez a barom, mit vezet, a mesecsónakot a Vidámparkban?
@szerénységem: Vacsoráztam, nem akarom viszontlátni. De miért nem Bocskayban beszélt Bencsik? alliteráltam a kedviért.

Menjenek.
@gyilkos fűegér: Unortodox kapitány; úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy van ilyen. Az olasznál ezt az unortodox sikert hullákban mérik. És itt?
@felebarát: számolnék én, csak értelmét nem nagyon látom. A lista, ahogy mifelénk beszélik (ma a kollégákkal értékeltük a pol. felhozatalt, idézgetni fogok):
- MSZP: ha ezek kint vannak, mi nem megyünk, de ha mégis, pofánverjük mindet
- DK + Gyurcsány: csak a pofánverés jöhet szóba
- LMP (Látjátok, Magunkat Pusztítjuk): ha léteznek még addig, és ki mernek menni, legalább lesz, akiken lehet röhögni
- Milla: mi... mi? Lilla, a pultos kiscsaj, nem? Azt sunáznám...
- Kétfarkú Kutya Párt: ha igaz az ingyen sör, hívjuk meg őket ide
- Civil (és egyéb) Mozgalom: ja, amikor a belek tekeregnek fingás előtt
- Jobbik: ég a zászló, ég a Novák, lesznek itt még százas Skodák...

Lefordítom: szomorú, de nem látszik alternatíva a Fidesz ellenében, és nem látszik az sem, hogy a tüntetések szervezőit különösebben érdekelné az aktív, fiatal- vagy középkorú népesség helyzete. A demokrácia, az alkotmányos jogrend védelmében nem lehet olyan tömegeket a fővárosba (vagy más városokba) csábítani, akik láttán a kormány (és hívőik) ne törnének ki hangos röhögésben; a dolgozó vidéki, kistérségi népek ingerküszöbét az ilyesmi különösebben nem üti meg.
Volt egy LMP-s kollégám, őt mindig azért baszogattam, mert a nagy, nemes célkitűzések miatt megfeledkeztek azokról, akik asztalra teszik a GDP-t. A helyzet jelenleg ugyanaz. Miért nem mennek ki egységesen, önmagukat buzdítva az egészségügyben dolgozók? A maradék vasasok, bányászok, varrónők? Buszsofőrök, betanított munkások, lovászok? Mert nekik nem szólt senki, róluk megint elfeledkeznek.
Talán azért, mert a végén még hozzászoknának az ilyesmihez, a saját érdekeiért kiálló tömeg pedig minden kormány számára elég félelmetesen hangzik.

Diplomásból átképzett minősített hegesztő kollégától: "Németországban láttam, milyen az, amikor egy tüntetés rólunk szól. Ezek itt nem olyanok."
Hölgy tagoktól egy kérdés. Tényleg így működik??? :)

fun7.hu/fun/275
@Interlock: Ehhez kapcsolódva egy érdekes beszélgetés Török Gáborral.

indavideo.hu/video/InfoRadio__Arena__Torok_Gabor__1resz_1

indavideo.hu/video/InfoRadio__Arena__Torok_Gabor__2resz_1

torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/15/430_egynek_jo

A kormány számára már önmagában az is kedvező, hogy kétoldali ellenzéke van, hiszen ez növeli mozgásterét, manőverezési lehetőségét. A háromosztatúság azonban akár veszélyes is lehetne a Fidesz számára, akkor, ha az alábbi három feltételből minél több megvalósulna:

1. A Jobbik úgy tudna megkülönböztethető maradni a Fidesztől, és lenne képes megszólítani egyre nagyobb választói csoportokat, hogy közben növeli kormányképességét, kiszabadul a szélsőségesség karanténjából és potenciális váltópárt lesz belőle.

2. A Fidesztől a választások óta távozott szavazók nagy része számára – akik nagy valószínűséggel sem a szélsőjobbra, sem a „régi” baloldalra nem vevők – akadna egy választható politikai erő.

3. A Fidesztől – a magyar pártrendszer fogalmai alapján - balra álló pártok meg tudnák oldani belső feszültségeiket, és egységesen lépnének fel a politikai küzdelemben.

Nos, a helyzet az, hogy a Fidesz számára fenyegető három lehetőségből egyelőre egyik sem látszik megvalósulni...
@Gábriel angyal: persze előtte...hívja vissza politikusait az ep-ből...és határolódjon el magától
@mamitirtok dr.: De alatta?

@Interlock:Október 23-án tömött nagy csapatokban vonulgattak a millán vidéki mindenféle népek, mondhatni elszánt és kurva dühös magyar munkavállalók. Ha nektek senki nem tetszik, akivel ki vonulhatnátok, akkor ne gyertek.

Ott 23-án beszélt egy Schilling Árpád nevű zseniális rendező - egyszer már írtam pont neked a Hazámhazám című - első Orvbán-kormány alatti - kemény blődlijéről, amit pont a Nagycirkuszban adtak elő. Annál maróbb-röhögtetőbb kritikát keveset láttam. 2001-ben!

Aztán énekelt Szalóky Ági. Meghívták ugyan a parlamenti ünnepségre is Himnuszt énekelni, de ő szólt nekik, hogy megy a millásra is. Onnantól lemondta a kormányzati meghívó a szereplését. Fellépett mint moderátor Kulka és Csákányi. Szerintem két nagy színész és jók voltak, bátrak, mert akik itt fellépnek, nem kapnak nagyon melót manapság.

Ha ez nektek ciki, akkor ciki. Az operásnál beszélt ugye majtényi volt ombudsman, egy festőművész (buzii -zúgtak a nácik), Ámon Betti, egy színházi dolgozó, aki a Dörnerek juttatott Új Színházban (17 napja van hátra)melózik és az azért folyó tüntetést szervezte. Ha ez ciki nektek, akkor ciki.

Szervezzen a te csapatod azokkal a szereplőkkel,a kik szimpik nektek. Ha válalalható, megyek és támogatom pénzzel is, ahogy az eddigieket...
@a szív fészkei: Nagy M-mel Majtényi, bocs.

egyéb jav.: kivonulhattok, akik
Meg lesz védve a kormány...

"Strasbourgban védené Orbán a kormányt

Szerdán a nemzetközi baloldal újabb támadást akar indítani Magyarország ellen, ezért Orbán Viktor hétfőn azzal a kéréssel fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy tegye lehetővé felszólalását a strasbourgi vitában - írta Szijjártó Péter késő esti közleményében. A miniszterelnök szóvivője szerint ugyanis a kormány nem engedheti, hogy "a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt".

hvg.hu/vilag/20120116_orban_strasbourg
@Gábriel angyal:

Itt (is) jókorát tévedett TG, nem először.

1: a Fidesznek nincs kétoldali ellenzéke, mert a Jobbik nem ellenzék hanem szövetséges. Bár látszólagos hangoskodás van, a fontos kérdésekben akár 20 perc alatt 180 fokot változik az előzetes véleménye úgy Vonának, ahogy a frakciónak. Követik és segítik Orbán mindenben ha kell:

varanus.blog.hu/2011/09/20/jobbik_a_fidesz_pincsije

2: a fidesztől távozó és más pártokból kiábrándult szavazók nagyjából kijelölték kit látnának a centrumban szívesen. Bajnainak elég volt egy józan hangú elemző írás, és a legfrissebb közvéleménykutatás szerint népszerűségben már megveri Orbánt.

3: ezért nagyjából tökmindegy, hogy az éppen balra álló pártok mit töketlenkednek össze.
Jó jézus a jégen, eladjuk megint magunkat? Rabszolgák leszünk tejjel-mézzel folyó kis hazánkban, a zsidók ellopta rögök és kiszivattyíúzta vízerek között???
www.hirado.hu/Hirek/2012/01/16/18/Nagyberuhazasok_a_lathataron.aspx?source=hirkereso Fúúúúúúújjj. Ki velük, még mielőtt bejönnének!!!
[..]"Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős miniszterelnöki megbízott, aki a megállapodásokig konkrétumokról még nem számolhat be.

Kifejtette: Magyarország vonzó hely maradt a külföldi tőke számára, hiszen – mint fogalmazott – a gazdaságpolitikai intézkedések kedvező terepet adnak a beruházásoknak. Mind az szja, mind a társasági adóalap esetében egyszerűsített, csökkentett adózási rendszert valósítottak meg, rugalmasabbá tették a munkatörvénykönyvét, továbbá a magyar valuta nem túlértékelt, és ez hosszútávon a külföldi beruházásokat segíti, hiszen erőteljes az exportérdekeltségük – magyarázta.

Hozzátette: a beruházások összességében néhány ezer munkahelyet hozhatnak létre közvetlenül, ám a beszállítói, illetve a szolgáltató kis- és középvállalkozásokat is beleszámítva ez a szám nagyobb lehet. Becsey Zsolt jelezte: a kis és középvállalkozók számára az új lehetőségekről a kormány háttérintézményénél, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségnél lehet érdeklődni." Szótagolom: UN-DO-RÍ-TÓÓÓ! eladn Orvbán minket és még örül is neki? Direkte gyengíti a forintot??

30 gyarmatosítót várnak??? Ide??? Mikor mi ki fogunk lépni, megmondta a Burberry-vitéz - az a logójuk, előre meredő lándzsás- arcot takró sisakos lovag vágtató lovon: tiszta jobbik-feeling - Vona is.
@csaknézek...: érdekes a néppárti közlemény is...MO megigérte ami szar azt kijavítja..khm
@csaknézek...: Mekkora show lesz megint. Nem égtünk még eleget, kell valami különlegesen alázó szám is.

Sírnak ott majd a röhögéstől a többiek, csak a szegény magyarokat - a névteleneket, akik ugye mégis ott dolgoznak évekig - sajnálom nagyon. Szar lesz nekik újra.
@Fabius: Töröknek bejött valami is, amit mondott?
@a szív fészkei: khm élelmiszer ipar...na de kérem
@felebarát: Tényleg, most beengedik a hulladékgyártókat?
@felebarát:

Merkel, az áljobboldali... :)

@a szív fészkei:

Forintjárás jelentés:

Szerda estére beborult eget és erősen zuhanó forintot érzek a csontjaimban.
@Fabius: Figy kb. 1,5 milla szavazó kijelentkezett a fidesztől és még nem jelentkezett be sehová.

Ide a rozsdást, hogy többségük nem támogatná a törpe libajnait. Innentől kezdve bukó is a teória.
@a szív fészkei:

Hááát, Orbánnal kapcsolatban sokszor csak a ködöt harapja :-)
@Gábriel angyal: és már a jobbikot sem...és az össze egy szavazáson fog kiderül, addig meg csak szájtépés...
@Gábriel angyal: Hát ha ilyen hülyék, hogy libajnaiznak, akkor nem is. Ez az ő szintjük. Meg a tiéd, akinek Fabius ötvenszer leírta a libák sorsát. De hazudni jó, hazudni édes, Goebbels nagy elődötök is megmondta: súlykolni, súlykolni, súlykolni.
A sok isten barma meg elhiszi és felböfögi megint.
@Fabius: Magától vagy ez neki is, mint Kuminnak üzlet?
@a szív fészkei: tudod, mi a ciki? Az, hogy az emberek emlékezete elég rövid, emiatt az utolsó pár hét eseményei azok, amik meghatározók egy-egy döntésnél, már persze a csoportszellemen kívül. Leegyszerűsítve: aki a wifi-hálózatok átnevezésére, mint tiltakozási módra buzdít, az egy hónapon belül inkább meg se szólaljon.
Baj, hogy sem Gyurcsány, sem az MSZP nem szimpatikus egy csomó embernek? A létszám szempontjából baj, de ez van. Baj, hogy sokan a leláncolásnál hallottak először az LMP-ről? Baj, de nagyobb baj az, hogy aki utána is figyelt rájuk, az elszivárgó képviselőket, lemondó pártelnököt látott. És körbeér az egész, mert egyesek látták a tévében Seres Máriát MSZP-s rendezvényeken, és mivel az okokat mi úgysem értjük (nem is bogozgatjuk), levonjuk a jól ismert következtetést: ne bízz senkiben.

Őszintén bevallom, én egy módját tudnám elképzelni a nagy összefogásnak: előtte szülessen egy olyan megállapodás, hogy ha akar, jöhet bármilyen jelenlegi politikus, közéleti személyiség, hozza a támogatóit, híveit - de amint változás áll be a hatalmi helyzetben (értsd: megbukik a Fidesz, választásokat írnak ki), ezek az egykor befolyásos emberek eltűnnek. Nem indulnak listákon, nem gyűjtenek cédulát, nem tolják oda a képüket sehová.
Mondhatod, hogy finnyás vagyok, ez van. Én nem osztom azt a véleményt, hogy "akár az ördöggel is".
@a szív fészkei: Tök mindegy hogy írom a nevét a lényegen nem változtat. Ha nem akartok megint lyukra futni, keresnetek kell lassan egy másik sokkal alkalmasabb személyt a bábú szerepre. :)
@Fabius: Egyébként meg nem kell izgulni. Alapvetően 2,5 év van a választásokig majdnem. Tökmindegy, most mi van az ellenzékkel, lényeg az, hogy fél évvel a választás előtt legyen egy épeszű ember egy épeszű párttal.
Addig meg hagyni a Fideszt, hadd nullázza le magát. Pont úgy, mint a szocik, és még tehetségesebben is csinálják, idő van, ebben a Gyurcsánynak igaza van (hozzáteszem, mostanában viszavett a ripacsságból, előnyére).
Az időközi (főként vidéki) választásokon már most islátszik, hogy ahol egy független jelölt van fideszessel szemben, az általában nyer.
Szóval építkezés, szervezés, főként vidéken, ez a feladat, de szerintem ezt Bajnai (és Szigetvári főként) jobban tudja.
@Gábriel angyal:

Figy: 1,5 milla szavazó kiiratkozott, és nem választott magának új kedvencet. A kiiratkozás utáni helyzet - a fidesz változatlan népszerűségesése mellett - egyetlen érdemleges eleme, hogy Bajnait felhelyezték a népszerűségi listára ezek az emberek egyetlen publikáció után, Orbán verő helyre.

Nem Vonát, nem Mesterházyt, nem Schiffert tolták feljebb, pártjaik támogatottsága is stagnál.
@a szív fészkei: Pld. egy Róna Péter típusú ember már komoly fejtörést okozhatna a csúnya náci vitykavona jobboldalnak. Ilyen irányba gondolkodjatok szerintem. Gordonka nem jó választás hidd el. Bár értetek aggódni az nem az én feladatom. :)
@Fabius: "felhelyezték a népszerűségi listára ezek az emberek"

Na ez az igazán érdekes kérdés. Mesélj kérlek, hogy kik "ezek az emberek"??? :)
@Gábriel angyal: olvastam már, de ha nem haragszol, nekem nem releváns Török Gábor véleménye. A politikai elemzés álcája mögött kínlódik, hogy mindenképpen pártatlan maradjon, és ez annyira jól megy neki, hogy tulajdonképpen egyetlen dolgot sem mer kijelenteni, véleményét addig csűri-csavarja, míg inkább Álmoskönyvre, vagy valami süket horoszkópra hasonlít a blogja. Nem meri nevén nevezni a dolgokat.
Mellesleg: Jobbik, mint ellenzék? Ne már... Kábé annyira, mint amennyire én az vagyok a főnökömnek. A "Védd A Segged" mozgalom keretein belül néha puffogok egy kicsit bizonyos pluszmelók ellenében, aztán igyekszem határidőre befejezni. Szép kis ellenzék...
@Interlock: A millások nem engedtek soha politikust beszélni. Ezért kellett összeadni a tüntetést, mert nem akartak pártpénzt elfogadni. Gondolom, ez most lesz másként. Hisz teljesen ártatlan, ma született bárányok sajnos nincsenek.

Én kimegyek, meglátom, mi lesz. Csak finnyázással nem lehet elérni semmit. A kollégáid is voksoltak valakikre, léptek már rosszul, stb.
Ezt a bandát valakik rászabadították az ország nagy részére, hisz ugye a szavazóképes lakosság felének!! a kétharmada választotta meg őket. A többiek nem, az durcásan otthon maradt.

Na, azoknak is jelezni kéne Orvbánéknak, hogy ácsi,itt a végállomás Kelenföldnél kiszállás, interruptus az nagy élvezésben.

Wifi átnevezés marhaság,oké - de azért lehet marháskodni is,nem kell örökké ökölbe szorult arccal élni. Mindennel én se értek mindig egyet, de vagy hátrébb bírja az ember az egóját szorítani vagy szív. 23-án kurva sok ún. eccerű ember volt ott. Életükben talán először Pesten, mert rohadtul nem ismerték ki magukat még a Váci utcában sem. De eljöttek, mert pipák lettek Orvbánbéjbire.
@Gábriel angyal: Örülnétek egy tized ilyen képességű bábúnak. Akik nektek vannak, hát szegénykém azok borzasztóak, na. Mindenféle szempontból.
@Interlock:

2011.12.30.-ig kb ugyanezt gondoltam én is. Konkrét célokért (alkotmánybíróság, rendvédelmiek, manyup stb) kimentem tüntetni, de Millára nem. A pártokról asszem mindenki tudja mit gondolok, azt is kit-mit látnék szívesen. De eljött nálam is az a pillanat mikor az elzárkózást és berzenkedést feladtam, mert okot adott rá a kormány. Ennek a posztnak a végén megtalálod az indoklást:

varanus.blog.hu/2011/12/31/2012_az_alaptorvenyem_eve

Szintén olvasásra ajánlom egy hozzánk hasonló gondolkodású blogger véleményét ugyanebben a témában:

fedor.blog.hu/2012/01/02/tuntetes_a_halotti_tor_ellen_foto_video
@szerénységem: "Szóval építkezés, szervezés, főként vidéken,"

Hopp ez a részlet is lényeges. Már látom lelki szemeim előtt, amikor Bajnai mint civil lenyomja vidéken a Jobbikot és a Fideszt. :)
@Gábriel angyal: Bárki lenyomja majd őket vidéken. Minél vidékebb, annál inkább. Szervezettség kérdése.
@a szív fészkei:

Nem üzlet, zsákutca. Rossz helyről közelít, és feltételezi a józan észt még mindig, a nagy ébredés után is. TG nem Kumin, hiszi is amit mond.
@Gábriel angyal: Isten mentsen,még kitagadnak! :-) De kösz.

Róna nem tudom, hogy ennyi idősen akar-e csinbe menni? Azért ez idegőrlő meló, nem mindenki diktorvénájú. Van, akinek szakmája, élete, arca is van, olyan életműve, ami elég neki.
@Fabius: Szegény, de ne haragudj, egy politológus hogy hogy ennyire nincs tisztában a napi történésekkel és a mozgatórugókkal? Hol él???
@Gábriel angyal:

Azok akik válaszoltak a Szonda Ipsos kérdezőbiztosainak a felmérési minta alapján. Azok, akik szerint a Jobbik egy súlyban van a szocikkal.

Biztos zsidók amúgy. :-)) Vagy nácik, még az lehet.
@a szív fészkei: Ez se! lesz most másként - mármint a kalapozás a költségekre.
@a szív fészkei:

Köztünk. És időnként nem lát túl a kirakaton :-) Saját bevallása szerint.
@a szív fészkei: Hát most aztán igazán érvényes a mondás: "ízlések és pofonok" :) Az látszik, hogy "cseppet" elfogult vagy az irányába, de aki picit is beleszagolt a politikába az pontosan tudja, hogy Gordon a szocik húzzuk még el valahogy 2010-ig utolsó reinkarnációjára volt csak jó. Szóval MediaMarkt-al szabadon, "mert hülyék azért nem vagyunk."
Deutschra egy szó sincs? Lázár volt kabinetfőnökével már nem egy pár?? Na most én azt kérdezném, mint alapító tag, hogy a Himnusz eléneklése után ki mondja meg, milyen kabinetje van a Lázárnak, amihez főnök kell? Az a bizonyos fülke az? Vagy hogy?
@Gábriel angyal: bocs, ha kétszer küldök, valami nem kerek a blogmotorral.

Szóval csak egy példa olyan emberekre, akik hipp-hopp előkapták Bajnait: anyám. Akkor "szakított" a Jobbikkal, amikor öcsém hazament gárda-egyenruhában; azóta párttalan volt, a szocikat szívből utálja (szüleim sosem voltak párttagok, meg is volt az eredménye...), Orbánnak nem hisz, a többieket pedig gyereknek tartja. Aztán, mivel netezik, elolvasta a H&H-n Bajnai írását, és bevillant neki egy szó: létbiztonság.
Nem biztos benne, hogy jól érzi, de ha lehetne, rá szavazna. Még engem is meglepett :-)
@Gábriel angyal: Ja a ti szabadon szárnyaló zászlógyújtogatóitok meg annyira önállóak! Lásd Vona és a polgári körös szűznemzés...
@a szív fészkei: Nem azt mondtam, hogy pont ő hanem hasonló karakter, mondjuk fiatalabb lehet azért. :)
Egyébként még tényleg korai a latolgatás. Honnan tudjuk biztosan, hogy egyáltalán lesznek 2014-ben még választások?? :)
Lábszag Lajos élt a médiatörvény rendelkezéseivel: nol.hu/belfold/20120116-csak_a_helyi_teve_tudosithatott_a_rekordkiserletrol

[..]"A fideszes városvezetéssel szemben kritikus hangot megütő Vagy.hu fotósa előzetesen ugyan akkreditáltatta magát, s azt elfogadták, de a helyszínen a debreceni polgármesteri hivatal egyik sajtóreferense közölte vele: mivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (MHH) a Vagy.hu nyilvántartásba vétel céljából nem jelentette be magát, nem léphet be a Kölcsey Kongresszusi Központba." Éljen a cívis tempó!
@Interlock: "Diplomásból átképzett minősített hegesztő kollégától: "Németországban láttam, milyen az, amikor egy tüntetés rólunk szól. Ezek itt nem olyanok."
Nem lep meg, de mondott valami konkrétat erről? Tüntetés formája, tartalma?
@Interlock: Gordon mint a létbiztonság szinonimája?? Nem emlékszel, amikor beiktatása előtt bejelentette, hogy válságkezelő programja minden magyar családnak fájni fog. Na ne. Akkor inkább vedd fel te is a gárda-egyenruhát. :)
@a szív fészkei: Simán. Viktátor bevonul fehér lovon, oszt jónapot. Vagy te nem emlékszel amikor a választások éjszakáján a Vörösmarty téren bejelentette, hogy "soha többé nem engedjük visszatérni őket"?? :)
@a szív fészkei: Még jó hogy lokátorokkal is tele van pakolva egy ilyen csónak. :)
@Gábriel angyal: nagyon nagyon profi Dr. TG. eszméletlen támadhatatlanul fogalmaz mindent....

a közigazgatás stb rencerek átalakítását pl elfogultan dicséri semmi érdemi szakmai nincs ott sem...(navracsicska a haverja)

szimpatikus... gyakorlatilag mindenben igaza van. csak...
a fides és a politika jelen működését mégsem ismeri,

csak felületesen... mélységében nem...
illetve a részletekben elveszett és a rencert nem látja át...

egyet felejt el, vagy nem lát. TÁRSADALMI és ERKÖLCSI válság van...

ennek pedig összességében semmiképp nincs békés és optimista lefojása...
@Gábriel angyal: Bajnai kicsit olyan egy csomó embernek, mint a sivatagban eltévedt, szomjhalál szélén állónak a délibáb: rohan érte (hiszen vizet ígér), és egyszer csak vízként tömi szájába a homokot, agya utolsó emléke az, hogy megtalálta az oázist.
Egy rohadt nagy politikai sivatagban van több millió szomjazó, és egy délibábszerű valami, a szomjoltás lehetősége (vagy igazi, vagy sem, de ez még nem tudható). Bajnaiban mint politikusban én sem hiszek, de egy rendezett gazdaságpolitikai elképzelés, egy évekre szóló struktúra kimondásával, meghirdetésével úgy menne füstbe a Jobbik (és a Fidesz) támogatottsága, mint nagyfeszültségű vezetékeken a spárgázó réti sas.
@integrans: a médiás cucli az érdekes...ha egyszerre a maradék el kezdene sztrájkolni egy választási kampánykor..és nicns reklám a politikai pártoknak...hehe...
@Gábriel angyal: baszki... Neked az kell, hogy azt mondják, űberfasza lesz minden, meg sem kell izzadni? Mert azt nem gondolhatod komolyan, hogy fájdalom nélkül ez menni fog. Köcsög Vitya ezt is behazudta, Gyurcsány ezt is behazudta, mindig mindenki behazudta.
Amikor kiképzésen 40 km volt a napi menet, előre szólt a százados, hogy estére mindenki beledöglik. Jó, hogy szólt, legalább tudtuk, mire számítsunk. Nem döglöttünk bele, de ha menet közben azzal jött volna, hogy na, még ezt is meg kell mészni, ott is le kell ugrani, ide meg kell 15 méter lövészárok, akkor talán orrbaveri valaki.
A következetesség akkor is elvárás, ha nem a szépeket mondják a szemünkbe.
@Interlock: ez a nagy baj...hogy mind csak délibáb...vagy inkább az lenne
@Gábriel angyal: Szerinted rajzoljunk pénzt otthon a sufniban, az majd nem fog fájni? Uramatyám. Egy ember, aki nem hazudott, hanem megmondta, a tényeket. Felnőttnek kezelte az embereket. Nektek turulröpte kell, Emese álma, csak fel ne kelljen ébredni! Török direkte megy hozzátok. Álmodozzatok együtt!
@Interlock: orvosnál is utálom, mikor azzaél jön, nem fog nagyon fájni...te azt honna tudod előre...

ha meg szól, ez kurva szar lesz és még az is lehet és az is...akkor nyugodtabb vagy...mert tudod, hoyg tudja mit akar és kontrolálja, ha valami olyan dolgo kerülne elő...
@naiszen: csak egyről mesélt, az alapján a formája hasonló az ittenihez (emberek tömege vonul, vagy egy helyen skandál), ám óriási a zaj, kifejezetten a figyelemfelkeltés a lényeg (mit ad az ég, a lakosság nem szokott panaszt tenni emiatt), a tűzoltók emlékezetes vonulására pl. azt mondta, ez az, így kell. 4-5 rövid, ütős szlogen, sok dob, síp, kereplő; elsőre nagy handabandának tűnik, de a szakszervezetisek a megfelelő helyeken karlengetésekkel, néha rádión kommunikálva összehangolják a körülöttük lévő kisebb csoportokat, a nagy tömeg meg követi a ritmust. Azt mondta, olyan hatása van, mintha vagy azonnal teljesülne minden követelésük, vagy rászakítanák a polgármesteri hivatalra az ajtót.
És még valami: a szónokok fele profi (szakszervezetis, jellemzően), de ha Karl Hübner géplakatos köszönteni, lelkesíteni szeretné a tömeget, akkor felengedik a mikrofonhoz.
2008-ban 40 embert küldtek el a cégüktől, fél napig volt kint 500 a gyárkapu előtt (sokaknak ott volt a családja oldalt), és addig verték a tamtamot, amíg a vezérigazgató ki nem ment, és el nem magyarázta, miért van erre szükség. Utána bocsánatot is kért (jóllehet nem tehetett róla), az emberek lehiggadtak, hazamentek.
A jó tüntetés olyan, mint a puffogó vipera. Hiába van festett foga, olyan, mint egy vipera, úgy tekergőzik, mint egy vipera - jobb, ha ügyel rá az ember.
@felebarát: ".mert tudod, hoyg tudja mit akar és kontrolálja, ha valami olyan dolgo kerülne elő"
Úúúúúgggy vaaaan :-) Ejj, de kár, hogy nem én fogalmaztam meg :-)
Mindenki tisztában van azzal, hogy szegény ember, aki még ígérni sem tud. Churchill mit ígért az angoloknak? Fáklyásmenetet Berlinig, virágkoszorús lányokat, díszvacsorát? Lószart. Akarom mondani, vért, verítéket és könnyeket. Igaza lett? Igaza. Győztek? Győztek.
Győztek volna, ha a díszvacsorára parádézó katonák sorban dezertálnak, mert lőnek ezek a geci németek, pedig nekik otthon egész mást ígértek? Nem, nem győztek volna.
A címen változtatnék egy keveset! Orvbán fogja össze magát,mert kurvára szét van esve. Itt kezdődne a dolog érdemi része.
@felebarát: Na akkor lenullázódik a német tudományos élet is:Karl Theodor zu Guttenberg is bevallotta. hvg.hu/karrier/20110422_plagium_konyv_szerzoi_jogok_vilagnap

[..]"Február elején pattant ki a német védelmi miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg plágiumügye, miután egy svájci professzor kíváncsiságból - online plágiumkereső programmal - megnézte, Guttenberg vajon mely szerzőktől idézett 2007-ben beadott, 475 oldalas doktori disszertációjában. Miután kiderült, hogy a vizsgált szövegben több rész is szóról szóra megegyezett a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap egyik, 2003-as számában megjelent írás passzusaival - Guttenberg úgy emelt át részeket, hogy azokat nem tüntette fel sem a lábjegyzetben, sem a forrásművek között - plágium gyanúja miatt vizsgálat indult az ügyben."

Szóval nagyobb cirkusz nem kell, hogy jaj magyar tudományos élet halála - ez van a világ minden pontján, még egy ilyen!! nevű jó dájcs is megtette.

Aki fasz, az bizonyít a melójával, én úgy tudom kintiektől.
@a szív fészkei: Illetve fasza ... Édes egy anyanyelvem - Skicc elátkozott, ha róla szólok, hibázok.

Nos, Schmittről szerintem az, hogy meddig vitte a korruptságáról hírhedt NOB-ban, hogy mije volt - ölebe, pincsije - Samaranchnak, már ezelőtt a balhé előtt is sok mindent elmondott.

Nem hiszem, hogy most omlott össze a világ, Grál lovagnak látva eddig Sliccet. Ez csak hab a romlott narancstortáján, mindenhol ezt látják a józanok, nem többet. Normális tudományos karriert ez a kókler nem fenyegethet.
@Fabius: Ezek a nácik és erre lehet felhasználni ocsmány fajtájukat:
www.youtube.com/watch?v=1ZaeChi5r-g
lefekvés elöttre...ha még nem láttátok volna..

www.youtube.com/watch?v=BiGGMLQHHCo
@a szív fészkei: @Gábriel angyal:

Legközelebb arra az emberre/pártra leszek hajlandó ikszet tenni aki feketén fehéren elém rakja a gazdasági elképzeléseit, és meg tud győzni arról, hogy azok fájók, drasztikusak, de legalább a gödörből kifelé vezetők és reálisan megvalósíthatók.

Az idea, a szép beszéd és az álomhajsza nem érdekel. A megalapozatlanság sem. Olyan programot tegyenek elém, amit nem tudok egy átolvasás/átgondolás után szétfikázni.
@Interlock: jah igen kb még az jutott eszembe...most kb oylan a helyzet mint a tábori sebésszel..

Doktor úr le kéne amputálni a páciens bal lábát
....mondom bal....mondom láb....
@Fabius: olvastam ezt a korábbi posztodat (egyet is értettem vele, sajnos a 4. pont lehetőségét én elkúrtam, így tanul a dógozó). És olvastam Fedorét is, meg alatta az utolsó 100 kommentet; abból, hát, nem is tudom... Nem szerencsés az ellenzék megosztottságának az a szintje, ami ennyire egymásnak tudja ugrasztani az embereket. Közös az ellenfél, közben mindenki más is ellenfél.

Amikor kimentek tüntetni, és egyszer csak becsapódik mellétek Gyurcsány, eszetekbe jut-e az, hogy minek ment oda? Csak úgy kérdezem, támadó szándék nélkül. Gondoltok-e arra, hogy általatok tartja reflektorfényben magát? Nincs olyan érzésetek, hogy ma még őt hiszitek szövetségesnek, de holnap - gyakorlott politikusként - ő fog háttérbe szorítani benneteket a hatalom megszerzése érdekében? Eltöprengtek-e olyasmin, hogy ha félrecsúszik a dolog, ha nem figyeltek eléggé, tulajdonképpen ti ültetitek vissza Gyurcsányt a miniszterelnöki székbe, és legközelebb a fideszes hívekkel mehettek az utcára?

Ahogy Orbánt, úgy Gyurcsányt sem tudom lebecsülni, ha a hatalom megszerzéséről, megtartásáról van szó. Sokéves gyakorlata van olyan mocsokságokban, ami egy civilnek csak akkor tűnik fel, ha már késő. Nekem ilyenek miatt nem szimpatikus az a szófacsarás, átértelmezés, amit Fedor is csinált, az ilyenek miatt ódzkodom attól az össznépi szövetségtől, amit Sipi szokott írni, holott a céljaival maximálisan egyetértek.
Én az esélyét sem szeretném megadni annak, hogy olyanok kerüljenek be a Parlamentbe, akik egyszer (vagy többször, vagy folytatólagosan) már bizonyították, hogy nem rájuk van szükségünk.
@Interlock:

Ha állandóan azzal foglalkoznék hová megy ki Gyurcsány vagy más szocialista politikus akkor soha nem mennék ki sehová, és nem állnék ki semmi mellett.

Gyurcsány nem mindennapos vendég a tüntetéseken, viszont én még nem tudtam menni sehova, hogy a szoci vezérkar mikor melyik része legalább civilben ott ne lett volna. Tudod mit teszek ilyenkor? Megvonom a vállam és továbbmegyek. Ugyanis civilben hűhó nélkül mindenkinek joga van kiállni és tüntetni valamiért. Amíg ők nem Török Zsolt szoci szóvivők, hanem egy ember a tömegből addig nem érdekel. Megjegyzem éppen így nem érdekeltek a rendvédelmiek tüntetésén megjelent jobbikosok sem. Ők akkor nem a fesztivált csinálni jöttek, hanem szolidaritást vállalni. Ezt tudom úgy kezelni, hogy oké, álljatok a tömegbe és legyünk ennyivel többen.

Az operaházi tüntetés tartozott kicsit más lapra, de az sem pártrendezvény volt. Ott tudomásul kellett venni, hogy Gyurcsánynak, a szociknak, az LMP-nek, 4K-nak egyformán nem tetszik az új alkotmány, és előre bejelentett formában kijönnek ők is tiltakozni ellene. Ahogy a posztban leírtam: a törvénygyárat és Orbánék működését látva erre is azt tudtam mondani: nem érdekel. Amíg nem a színpadról kampányol magáért engem bizony el nem riaszt.

Itt pedig elérkeztünk oda, hogy ez így alkalmas-e arra, hogy Gyurcsányt vagy bárki mást előnybe helyezzen? Szerintem nem. Tőlem amnesztiát ezért senki nem kapott. Ugyanúgy érzek és ugyanúgy gondolok rájuk ahogy eddig. A gesztus amit megtettem és sokan megtettünk arról szólt, a szarnak van az a mélysége ahol hajlandó vagy a társadalom hallható hangja érdekében levetkőzni az élből elutasítást.

Ezzel nem ők lettek többek, hanem Orbánék kevesebbek. Így gondolom.
@Fabius: hmm...nem rossz...mármitn gondolat menet...

valahoyg beszélhetnénk, pillanatnyi megbocsátásról...arra az időre persze...
ami sok emberből manapság hiányzik..a csak azért senem..és különben is...akkor ki sem megyek,,,

és ezért van szarban itt minden...mert a legtöbbnyire dafke döntenek...
a legjobban ma az tettszett, mikor a arckönyvön....egy török lány magyarul beszélt egy orosz, egy szerb és egy lengyel lánnyal, azaz nem beszél, hanem tisztán szabadosan magyarul irogatott...

olyan jót mosolyogtam :D
@Fabius: végül is... igazad, illetve igazatok lehet, és én csinálom rosszul.
Irritáltak azok a képek, amik a leláncolt LMP-sek mellett "aggódó" Lendvait, Gyurcsányt mutatták, cirkusznak tartottam. Azt érzem, hogy ezek a megfelelő alkalomra várnak, arra, hogy ti úgymond szétcsússzatok, és akkor ők kegyesen segítenek, rátok ülnek. Bízom benne, hogy tévedek.
Jó lenne valahogy megszólítani, bevonni a mérsékelt, normális jobboldali "nagy neveket" is, amolyan ellensúly gyanánt.
@felebarát:

Még csak megbocsátás sem kell. Elég az utálatot ignorálásra cserélni. Arra a pár óraára legyen valami fontosabb az utálkozásnál.
@Interlock:

Megmondom őszintén, hogy mikor streamen néztem ahogy megáll a rendőrautó a Gyorskocsiban, és a kocsifoglaló szocik hülyét csinálnak magából a szituációból - a rendőr azt tette amire a törvény kötelezte - én annyira szét röhögtem magam, hogy minden aznapi(!) bűnüket megbocsátottam :-))
@Fabius: az nagyon nagy volt...a police tours :D ki be szálltak...még jó hogy kávét nem rendeltek :D
a napi kozel 700 komment megvan...azert az nem semmi ;) gratula...mar csak latogatok szamara lennek kivancsi
Még egy kis adalék a csanádmonnyon le kórusnak. :)

www.borsvezer.info/hirek/friss-hirek/284-exkluziv-interju-szegedi-csanaddal-

"A jobbik három képviselőt delegált az Európa Parlamentbe. Ha ennyire ellenzik Magyarország EU-s tagságát, miért nem mondanak le a mandátumukról?

- Ha röviden akarok fogalmazni, akkor azért, hogy mindezt el is tudjuk mondani az EP-ben. Eltudjuk mondani azt, hogy miért nem jó hazánknak az Unió. Ha bővebben is kíváncsi a véleményemre, akkor azt kell mondjam, az Európa Parlament közel sem azonos az Európai Unióval. Hogy mást ne mondjak, az EP-ben helyet foglaló képviselők közel harmada EU ellenes. A Brit Függetlenségi Párt (UKIP) például azt a célt tűzte ki EP képviselői elé, hogy tegyenek meg mindent Nagy-Britannia kilépése érdekében."
SMPaca bekap6ja!
DR. címet a NARANCSNAK IS!
hvg.hu/napi_merites/20120117_schmitt

Az EU-ból való kilépésünk hiteles képviseletének érdekében, első lépéseként, jobbikos képviselőink gyorsfutár útján visszaadják a mandátumukat!
Ja... majdnem azt hittem komoly, nem csak parasztvakítás... :))
De az ecceriek ZABÁLJÁK! :))
süti beállítások módosítása