Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.20. 06:15 Fabius

Jobbik a Fidesz pincsije

Címkék: mszp gazdaság fidesz jobbik lmp végtörlesztés

Hurráéljen, győzött A Nagy Végtörlesztő Forradalom. 277 igen, 9 nem és 30 húzódozás - akarom mondani tartózkodás - arányban tette lehetővé kormányunk többek között saját tagjainak, hogy devizahiteleiket jóárasítva végtörleszthessék. A tét nem volt kicsi, hisz csak a Fidesz frakciónak 1,5 milliárd felhalmozott hitele van, és a többieknek sincs okuk panaszra. Ezért kiszúrtam magamnak három hitelrekordert a tömegből, és azt figyeltem pártjuk színeiben hogyan szavaznak, ha saját zsebükre (is) megy a játék. De ne szaladjunk ennyire.

Érdekes közjátékkal indult a nap: Kövér László kitiltotta az Index fotósait a Házból, mert a pernahajderek legutóbb belekukucskáltak Orbán jegyzetlapjaiba, és dokumentálták az addig csak tippelhető őskáoszt. Így más választás nem lévén Szily László színezte rajzaival a nap eseményeit, amiken egyrészt én jókat röhögtem, másrészt megállapítottam, hogy Kövér nekifutásból herén rúgta önmagát.

Az interpellációk idején még úgy nézett ki, egységfront van kialakulóban az ellenzéki pártok között. Ekkor még Vona Gábor is országvesztő csomagozott, leosztott pár virtuális nyaklevest a mindent megszavazó képviselőknek, és példamondattal is szolgált a kormányzóknak, hogyaszongya: "Mondják el minden nap, hogy önök a gazdagok kormánya, a gazdagok pártja. Ízlelgessék ezt".

A Fidesz a házszabálytól eltérve szerette volna napirendre tűzni a végtörlesztést, amihez a képviselők négyötödös helyeslése szükséges. Vona Gábor kijelentette: "A Jobbik nem támogatja a végtörlesztési javaslat házszabálytól eltérve tárgyalását. Nem értenek egyet a javaslattal, ami szerinte diszkriminál, azokat hozza helyzetbe, akik tehetősebbek és törlesztőképesek." Aztán közvetlenül ezután lement kutyába, a héroszi kiállás után mintegy másfél perccel eljátszatta a Fidesz pincsijének szerepét a Jobbikkal: szó nélkül megszavazták a házszabálytól való eltérést, és a végtörlesztés napirendre vételét. Ilyen gyönyörű, hátára vetődős, lábaival ég felé kalimpálós, csikizd a cicim kisgazdám pillanatot régen nem láthattunk.De itt még nem ért véget a kabaré, Vona elcsukló hangon előrehozott választás kezdett emlegetni. Több önmérséklet, kedves Gábor, akkora szívességet nem tettetek ezzel a húzással, hogy Orbán mindjárt le is mondjon. Mindennek van határa, a magatokat kalandba verésnek is. Meg egyébként is, minek az nektek? Egyetérteni és szívességet tenni, magatokból hülyét csinálni egy másodperc alatt anélkül is tudtok. A nyájas olvasó várjon még a hahotával, van tovább, természetesen nem késett soká a Jobbikos magyarázat: Vona Gábor tévesztett, hámerizé a frakció nem támogatja a javaslatot mer'az a gazdagokon segít, de tulajdonképpen nem akar gátja lenni a gazdagok megsegítésének, ezért megszavaz bármit.

Na, most lehet röhögni.

Az egésznek nyilván semmi köze ahhoz a tényhez, hogy a Jobbik frakcióban is van akinek súlyos milliói álltak vagy buktak a végtörlesztésen. Egyik kiszemeltem a Jobbikos Hegedűs Tamás volt, akinek vagyonnyilatkozata alapján 163.895.- frankhitele van, ami napi árfolyamon 39.334.800.- forintot kóstál, és ami 29.501.100.- összegben válik végtörleszthetővé. Gondolom ez a 11 millió sokat nyomott a latban mikor szavazásra került a sor, és Hegedűs a Jobbik frakcióval karöltve megszavazta magának a lehetőséget. Akkor most hogy leszünk srácok? Ti is mantrázzátok a vonai szólamot, hogy a gazdagok kormányának, a gazdagok pártjának szekértolói vagytok önérdekből?

Második kiszemeltem az LMP-s Karácsony Gergely volt, aki a vagyonnyilatkozata alapján cirka 32 milliós adósságot görget maga előtt. Gondolom a saccperkábé jel azt jelenti, hogy ő is devizában van eladósodva, és árfolyamfüggő a forintösszeg. Ettől függetlenül elmondható, a tíz misit alulról súroló megtakarítás neki is összejön, ha átmegy a végtörlesztés. Erre mit tesz ez az ember? Képes nemmel szavazni a saját zsebe ellen.

Harmadik kiszemeltem Tóth József angyalföldi polgármester és MSZP képviselő 66.889.129.- forint hitellel bír a vagyonnyilatkozata szerint, aminek egy része devizahitel. Az arányokat nem tudjuk, de ha az eladósodási trendet vesszük figyelembe akkor valószínű, hogy az összeg nagyobbik fele volt devizában fölvéve. Ezért a 10 milliós spórolás Tóth Józsefnek is meglesz, ha - például - megszavazza magának. Ő viszont az egész szocialista frakcióval együtt tartózkodott. Nem is értem: mit húzódoztatok, mint kezdő apáca a vibrátorpiacon? Mit jelent a tartózkodás? Kicsit nem, de talán mégis?

A kormánykoalíció képviselőivel nem foglalkoztam, náluk borítékban volt a válasz. A törlesztéssel élni tudók köszönjék meg Vona Gábornak és a Jobbiknak, hogy lehetővé tették a villámgyors átzavarását a törvénynek. A törlesztéssel élni nem tudók is köszönjék majd nekik, mikor a várható jogkövetkezmények hatására vissza kell fizetnie az államnak a bankok most elbukott pénzét. Ezzel a húzással a Jobbik is beállt abba a sorba, ahol nem különösebben számít se a jog, se a következmény, és egyáltalán nem mellesleg hozzájárult részvételével ahhoz is, hogy kedvezőtlen ítéletek esetén eladósítsák a kártérítéssel az országot. Szép volt srácok, előre az elődök útján.

Tudom, kormányunknak van B,C terve, ami nagyjából kimerül abban, hogy Szent Jobbunk meleg hangú levelet ír a szomszédoknak - akik pár itt lévő banknak a tulajdonosai - hogyizé, minemis, meg nemisúgy, csak 100 ezer végtörlesztő lesz, és csak év végéig, és na, léccilécci igazán, meg nem ellenetek, detélleg, és genyózni nem ér. Kitaláljátok mi lesz erre a válasz?


 

99 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr773240056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mintha ma lett volna 2011.09.20. 19:35:59

 Emlékszem. Valamikor réges-régen, talán több tízezer évvel ezelőtt, volt egy maroknyi ember. Szerényen éldegéltek a hegy lába alatt elterülő síkságon. A hegy oldalában egy méretes barlang tátongott, az szolgált éjjeli menedékül a csapatnak. Ne...

Trackback: Gyurcsány sötét oldala 2011.09.20. 08:57:48

A Kedves Vezető ma a Párt új szócsöve, a Metropol hasábjain szólt a népéhez, elvégre azokat is el kell valahogy érni az okosságokkal, akik csak ingyenes lapot olvasnak. A kormányfő komoly erőfeszítéseket tett annak elfogadtatására, hogy a megszori.. az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A téma annyira jó, hogy topicot nyitottam belőle.

A Jobbik mint a fidesz kihelyezett tagozata érdekes kaméleonjátékot játszik, vagy csak nem tudja elhelyezni magát ebben a fidesz által polarizált légkörben.
@Sz.Olga:

A Jobbik amúgyis mindenben hű Szancsó Panzája a mi Viktorunknak.

Morvai Krisztina is mennyire tüntet a bankok ellen,
most, hogy Viktor belevágott a szélmalomharcba.
Jobbik mindig is Orbán pincsije volt és pincsije lesz!!! A jobbik tele van kutyafejű kutya lelkületű tartatlan politikussal!!! Azért ne feledjük pl Morvai az elmúlt 15 évben végig ment az összes politikai formáción vagy inkább rajta ment végig! Vona meg ugye Orbán polgári köréből került ki!!!! De érdekes szerepe volt Sólyomnak is ugye Ő volt aki előre megmondta Orbánnak a választások időpontját és ugye aki nem vette észre a gárda vonulást a Sándor palota előtt! Tehát pincsik ezek !!! Meg is szavaznak mindent amit Orbán akar plusz jók lesznek 2014-ben vattának!
Hitelesek mentegetése) magyar módra.
Ugye?
Lázár mondta, hogy megfontolandó az mszp-s javaslat, miszerint a képviselőkre ne vonatkozzon a lehetőség.
Megfontolták, majd úgy döntöttek, nem kockáztatják meg, hogy az ombudsman leteremtse őket.
Nemmel szavazott képviselők
Képviselő Frakció
Dr. Dorosz Dávid LMP
Karácsony Gergely LMP
Kaufer Virág LMP
Kukorelly Endre LMP
Mile Lajos LMP
Dr. Schiffer András LMP
Szabó Rebeka LMP
Szilágyi László LMP
Vágó Gábor LMP

Pár helyen már leírtam mostanság: (magam részéről) hajrá LMP! A rájuk leadott voksomat eddig egyáltalán nem volt okom megbánni. Annál inkább a kedves Fideszre leadottat. Ez az eset minden szempontból marha sokba fog kerülni az országnak, igazán remélem, hogy a felelősséget is viselni fogják érte. Ezúttal egyedül az LMP döntött felelősen.
@maybach: Az ombudsman is deviza hiteles???

@komment1: no azért nem kell elájulni az LMP-től majd ha igénybe sem veszik a törlesztési lehetőséget!!! Mert eddig az lmp az valójában LMP-DAMA azaz Lehet Más a Politika De Az Még Aljasabb!!! Összejátszanak Orbánnal!!!!! Parasztvakítás Schiffer ténykedése!
@IGAZ MAGYAR: Hát a fenti eset és sok más egyáltalán nem erre utal. A fenti esetben is a Jobbik szavazott együtt a Fidesszel.
Momentán viszont Esztergomban az összes ellenzéki párt együtt tud működni.
@IGAZ MAGYAR: szerintem ez le volt már vajazva. Kiváncsian várom, hogy -ha már így nemmel szavaztak - igénybe veszik-e a lehetőséget. Vagy egyszerűen nem állnak úgy anyagilag, hogy éljenek vele. "Válámi ván, de nem az igázi"
Pincsiék sokáig alszanak, vagy az elhallgatást választották, hogy még nincsenek itt?
@IGAZ MAGYAR:
Nem tudom. De a képviselőket ért negatív megkülönböztetés miatt szólni kellett volna.
@maybach: Szerintem nem kellett volna ha törvényben valamiképp lemondtak volna a lehetőségről!!! No meg szerintem annyi, de annyi ombudsmani döntést nem vettek figyelembe hogy 1-gyel több vagy kevesebb már az mindegy!!!
még egy adalék, ami mellett majdnem mindenki elment, egy sor a törvényből:
"A javaslat mind a személyi jövedelemadó, mind az ajándékozási, illetve a vagyonátruházási illetékkötelezettség alól mentesíti a végtörlesztőket."

nekem erről miért a pénzmosás jut egyből az eszembe?
1. svájci frank hitel, nagy összegű
2. vissza tudja fizetni forintban
3. nem kell igazolnia, honnan van (anyu adta ajándékba)
4. nem kell adóznia utána

ezzel bárki hatalmas összegeket tud legalizálni, különösebb kutakodás nélkül.
példa:
Józsi el van adósodva. lakást vett, 15 milláért, frankba', az havi 390 frank volt, az 62500ft volt/hó.
most ugyanez 96000/hó, azt már nem bírja. hátravan még 17 év, 240 forinton az 19milla.
jön Guszti, aki "vállalkozó", és a következőket ajánlja fel: figyelj Józsi! adok neked 20 millát, fizesd ki a házad 180 forintos árfolyamon. az 14 milla. Hatmilla a tiéd maradhat, viszont a házról csinálunk egy adásvételit, hogy hatmilláért eladtad nekem.
Józsi oszt-szoroz, azt mondja hatér' be tud költözni egy kisebbe - ezetleg kiegészíti forinthitellel, és vesz egy másikat, aminek a törlesztője jóval kedvezőbb lesz. belemegy.
Guszti pedig 6 milláért legalizált 14 milliót, és van egy lakása, amit eladhat ár alatt 18-ért. akkor 2 milláért mosott tisztára 18-at....

persze más, ha Gusztinak van frankhitele (esetleg több), mert azokat azonnal kifizeti az anyutól-aputól-öcsitől kapott pénzből. És ugye azt sem kérdezik, vagy néznek utána, hogy nekik volt-e annyi...
@IGAZ MAGYAR:
Részemről nem volt komoly felvetés, mert szerintem magasról tesznek a jogszerűségre, ombudsmanra, parlamentre, alkotmánybíróságra, stb. Csak szeretett vezérünk hozzászólására próbáltam szóvivői választ találni.
@maybach: Te csak nem fúrod a Petyát???
Gyanús vagy de nincs esélyed, .....esetleg ha van érdekeltséged holmi vasútépítő cégben ahova gánti követ lehet kiszámlázni vagy esetleg hahóti virágföldet de csak nagy tételben (persze hogy szállítás nélkül)
A szállításról már meg van a számlaadó!!! ( na ki? mégis ki? mit gondolsz??? kit nem érint a gázolaj jövedéki adó emelés?? Még a nap is másként süt mint a pék!!! legyen elég ennyi)
Csinos koalíciót összedobtak tegnap a fijjuk. Vona gátizomsérvet kapott a nagy farokcsóválásban. Az nem világos, hogy minek akkor a nagy kirohanás, hangoskodás?

Vagy Vona is az orbáni receptet követi már most? Ne a szavaira figyeljünk hanem a tetteire?
@Secnir: majd az első vagyonosodásinál kiderül, a kunyerálóból vagy a kölcsönadóból válik ideális balek.
@néma bárány:
hm.
szerinted lesz itt bármiféle vagyonosodási vizsgálat?
@Whistler anyja: Hát szegény Minden Magyarok Sújtásos Anyja - mert ő nem Whistler anyja ugye - akkor borult ki a liberók ellen, mint a szaros bili, amikor képesek voltak zsidó!!! nőt küldeni helyette NY_ba, mikor ő másodszor is síkra szállt volna az ENSZ-ben mindenkiért, aki nem kért ebből. Természetesen nem három marék rizsért tette ezt, nade a hevületnek ára van.

Hogy kihúzták kis - akkor még nem bocskays - zsebéből ezt a biztos tudott dollárkát, jött rá a szentem, mekkora kizsákmányban fetreng itt a magyar Levédiában és hogy azonnal élére kell állnia a harcnak a zsidó szipolyozók ellen.

Hegedűs Tamás is harcol a maga eccerű módján.
Persze nemes dolog a nem-mel szavazás, de azt megtudni, hogy ha van ilyen érdekeltségük, azt hogyan rendezték le, lehet-e majd valamikor? Banktitok jeszty, bármi történhet ennek leple alatt. Bocs, de vannak már kételyeim sajna...

Tóth Józsit a többihez viszonyítva és a kerületet úgy, ahogy ismerve, más ott élőket meghallgatva jófejnek gondolom, remélem ő sem csinál segget a kezéből, amivel legalább tartózkodott és nem maga felé nyúlkált, mint a szent erkölcsiségű magyar népfiak.
Kabaréhoz a régi poének is kellenek, mert egy csecsemőnek minden vicc újnak hat: atv.hu/cikk/20110920_varga_es_jarai_az_afa_emeles_mar_inflaciot_okozott?source=hirkereso

Ez a maguk arculköpése pedig elég röhejes, csak a mérgezett nyáluk mindenkire freccsen.
@Secnir: ""A javaslat mind a személyi jövedelemadó, mind az ajándékozási, illetve a vagyonátruházási illetékkötelezettség alól mentesíti a végtörlesztőket."

nekem erről miért a pénzmosás jut egyből az eszembe?
1. svájci frank hitel, nagy összegű
2. vissza tudja fizetni forintban
3. nem kell igazolnia, honnan van (anyu adta ajándékba)
4. nem kell adóznia utána "

No ez rohadtul erős.... Itt megint dömpingszerűen kurvajóljár az összes tetves adócsaló, miközben megszedi magát a sok nyomorult frankhiteles által kényszerből eladott ingatlanon.

Legálisan, törvénybe iktatva...

Frenetikus!
@Squid:
de akkor nemcsak én érzem úgy, hogy itt valami sántít?

mondjuk csinálnék egy screenshotot a "T" képviselők jelnlegi tartozásáról ÉS vagyonáról, majd megnézném a következő bevallást, hogy a visszafizetett hitel arányában fogyott-e a vagyonuk. ha nem (minusz a képviselői jövedelem), akkor felelőségrevonás, ugyan hogyan, miből fizették ki...
@Secnir: Nem csak ez a baj! A baj az, hogy mindenki aki pénzt akar legalizálni ma magyarországon ezzel a rendelkezéssel tudja.

Gondolatindítónak ajánlom a drog/illegális szerencsejáték/kurvák/sikkasztás/csalás/offshorestb stb vagyonok ilyetén mód kifehérítésének az átgondolását az általad felvázolt modell keretei közt!
@Secnir: A képviselőknél és a haveroknál nem, 'iszen ott van a vagyonbevallásuk nékiek, de a többieknél? Szerintem lesz...miért ne lenne?
Én azt tanácsolnám, hogy ne hajtsák végre a törvényt a bankok. Ilyen, óriási veszteséget okozó, bonyolult végelszámolást bírósági végrehajtással megoldani ugyanis nem lehet, és az esetlegesen kiszabott bírságok összege a várható veszteségeket meg sem közelíti.

A kiszabott bírságok pedig bíróságon megtámadhatók, és végső esetben az európai jogi fórumokon ezek a perek meg is nyerhetők. Az új magyar „jogszabály” ugyanis nem írhatja felül az európai (és mellesleg a magyar polgári) jogot.

Ha viszont elkezdik a bankok a végtörlesztéseket lebonyolítani, akkor bejönne Orbán számítása: 3-4 év múlva az akkor már halott bankok kapnák meg a következő kormánytól a kártérítést, ami sovány vigasz lenne több éves működés elmaradásáért.

Ez – a végrehajtás megtagadása – az érdeke annak a sok százezer hitelesnek is, aki nem tudja a végtörlesztéshez szükséges milliókat előkapni, de az új törvény miatt az egekbe elszabaduló árfolyam végképp agyonvágja őket.
(Bauer Péter)
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=90700:bankok-vedekezni&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109
@Secnir: "mondjuk csinálnék egy screenshotot"
Én a pártkasszákról is csináltatnék egyet.
Hátha nem is a d.hitelesnek volt szüksége 50-80 millióra. ;)
@a szív fészkei: a koalát nyilván letagadják, de a viselkedés és a tettek szerint úgy működnek, mint a kormány külső frakciója.

A tegnap után ez nehezen cáfolható.
@Secnir: szerintem lesznek vagyonorodásik. Várd csak ki, míg egy nerellenes kér kölcsön valakitől a hitelzáráshoz.
@Secnir: szerinted nincs lementve mindenkinek a másik oldal vagyonnyilatkozata? :-)
@néma bárány: "@Secnir: szerinted nincs lementve mindenkinek a másik oldal vagyonnyilatkozata? :-)"

Tökmindegy!

"A javaslat mind a személyi jövedelemadó, mind az ajándékozási, illetve a vagyonátruházási illetékkötelezettség alól mentesíti a végtörlesztőket."

Ha ez bekerül és megszavazzák (hacsak már nem valósult meg) akkor ez simán kimeríti a következő jogi kategóriákat:

1. bennfentes értékpapír-kereskedelem, a tőkebefektetési csalás, a piramisjáték szervezése, a pénzmosás, a pénzhamisítás és bélyeghamisítás.

2. a különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozás és közérdekű üzem működésének megzavarása,

3. különösen nagy, illetőleg a különösen jelentős kárt okozó csalás,
a különösen nagy, illetőleg a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.

4. különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés.

Ha van jogász v ügyvéd a plénumban esetleg kibonthatná, hogy milyen szinten és mennyire törvényellenes a javaslat.
"A javaslat mind a személyi jövedelemadó, mind az
ajándékozási, illetve a vagyonátruházási illetékkötelezettség
alól mentesíti a végtörlesztőket."

Elvileg ezt szavazták meg. Nem vagyok jogász, de a józan ész alapján lehet törvényesen illeték és adómentessé tenni valamit törvényesen.

Szerintem (és az eddig általam olvasottak szerint) nem ezen, hanem a magántulajonhoz fűződő alapjog és a magánszerződésekbe nyúlás miatt fog megbukni az ügy. Elvileg az állam csak arányos és azonnali kártalanítás mellett kötelezhet tulajdonomról lemondásra. Ilyen szempontból az is mindegy jogi személy (bank, cég) vagy magánszemély vagyok.
@Squid:

a v.nyilatkozat azért nem mindegy, mert azokból azért követhető kinek mekkora hitelteher ugrott le a válláról. Érdemes lesz az eljárás vége után összeadni, és megnézni hány százalékát teszi ki a komplett egésznek.
@a szív fészkei: "Persze nemes dolog a nem-mel szavazás, de ..."

..., de ez az igazi vízválasztó:
Gyurcsány nem kér a végtörlesztésből

A volt miniszterelnök szerint hazug és diszkriminatív a konstrukció, ezért nem kíván élni vele.

www.hir24.hu/gazdasag/2011/09/20/gyurcsany-nem-ker-a-vegtorlesztesbol/~~fokusz
Jól feltárta e bejegyzés ezt a témát cikkekkel alátámasztva. Az árfolyamrögzítés sem tűnt jó ötletnek de a végtörlesztés meg csak "bizonyos" embereknek jó.
@komment1: ..."hajrá LMP! A rájuk leadott voksomat eddig egyáltalán nem volt okom megbánni. Annál inkább a kedves Fideszre leadottat."

Hány voksod van? Adjál párat a szocikra is :))
előremegfontolt szándékú, bűnszövetekezetben elkövetett rablás, hazaárulás stb...
@Boli: A szabolcsi Papcsák Ferenc, ez jó.

hvg.hu/itthon/20100607_elszamoltatasi_kormanybiztos_papcsak

Belőle: [..]"Papcsák személye azonban nem ismeretlen a hírolvasók számára. A 2002-ben a Fidesz-MDF színeiben indult képviselő provokációnak nevezte a vele szemben elhangzott gyanúsítgatásokat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik választókörzetében, Baktalórántházán ugyanis felmerült, hogy egyes szavazóknak kétezer forintot kínáltak azért, hogy a Fidesz-MDF jelöltjére, Papcsák Ferencre szavazzanak. Minderről hangfelvétel is készült. Eszerint 250-300 ember vállalta az anyagi ellentételezés fejében történő voksolást. Az ügyben választási csalás miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa 2004-ben jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Baktalórántháza volt alpolgármesterét." Tényleg hogy örülhettek neki a szűkebb pátriájában, az nem is kétséges. És szerencse, hogy Steindl jól megtervezte-megépíttette, mert nem omlott fejére az a szép mennyezet a parlamentben. Kis kultúrtörténet, mert akkor még pályáztattak ilyen viskók tervezésére: www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kda/0/23321/1
"Végtörlesztés: a jegybank csillapítja a hullámokat, előveszik a devizatartalékot

A végtörlesztéssel kapcsolatban Simor elmondta, hogy az intézkedés lényegében egyenértékű egy jelentős adósságelengedéssel. A jelenlegi árfolyamoknál ez 15-30 százalékot jelent devizanemtől függően. A programban viszont a devizaadósok egy kis része tud csak részt venni: becsléseik szerint az 5550 milliárdos teljes állomány 20 százalékát érintheti.

Simor András bejelentésére a forint azonnal erősödni kezdett: az euróárfolyam a napközben jellemző 290-292 forintos szintről 288 forint alá esett.
Az adósok jelentős része ugyanis nem rendelkezik ehhez elegendő megtakarítással, a forinthitelek kihelyezésére pedig a hajlandóság igen alacsonynak tűnik a bankok részérőé. A fizetési késében levőkért és az átstrukturált hiteleskért, vagy magas hitelfedezeti rátával rendelkezőkért nem valószínű, hogy harcolnának a bankok (ez az adósok 60 százaléka). Nem valószínű az sem, hogy minden jogosult élni fog a lehetőséggel.

Ezek ellenére a bankrendszer számára ez is nagy érvágást jelenthet, ami ronthatja a növekedési kilátásainkat.

Az MNB tisztában van azzal, hogy sokaknak nagy nehézséget okoz a törlesztés: a jegybank ezért terjesztette be nemrég a 10 pontos javaslatcsomagot. Ezúttal az Országvédelmi Tervben megjelent néhány javaslat ebből, ugyanakkor a kormány törvényi kötelezettsége ellenére nem időben és nem megfelelően kérte ki az MNB véleményét ebben a kérésben." www.privatbankar.hu/html/bank/cikk.php?kommentar=45062
Na, akkor most az van, hogy az MNB devizatartalék terhére végtörleszt majd mindenki:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/20/az_mnb_kisegiti_a_bankokat_erosodik_a_forint/
@Fabius: most akkor ez a következő kassza amit kifosztanak????
@Fabius: És most mit fognak lihegni Simorra? Mikor kapják tőle a pénzt. A Zemberekért természetsen, azokért tették, amit tettek. Nekem ez nem is kétséges. Csak véletlenül nem bírnak ők sem rosszul járni, de kínos!
Talán a nem-mel szavazók, de azokról meg hogy derül ki, hogy tényleg a nekik szarabb helyeztet választották? És nem politikai hétfátyoltáncot jártak most.

Pláne, hogy látják, Vona visszaVont Vonakodása mit jelent hitelvesztésben.
@Fabius:

"Harald Waiglein szerint meg kell akadályozni az olyan intézkedéseket, amelyek "a rövid távú belpolitikai haszonszerzésért önkényesen sértenek vagy felfüggesztenek jogi alapelveket"

hvg.hu/gazdasag/20110920_per_ausztria

FOR-RA-DA-LOM!
SZA-BAD-SÁG-HARC!
A hülye osztráknak hiába szótagolod és ordítod a képébe, semmi! Nem érti! Matolcsy pedig még pitizve is próbálta!

Revolituion!
Freiheitskampf!

Na ha így mondod neki érti, csak hülyének néz!!! Miről beszélnek ezek a hülye magyar (Arschloch-seggluk) politikusok? Sajnos én értem...

Németeknél van egy legendás rajzfilmsorozat. A címe: "Kleines Arschloch". Soha nem fogják nálunk játszani... :))

www.youtube.com/watch?v=I46SII5c34w&feature=related

www.youtube.com/watch?v=x8h10iJzyY8&feature=results_video&playnext=1&list=PL5DB67A56C3EFEC7E
Nagyon sokat kell majd vásárolnod sógoréknál - - talán nem fog nehezedre esni, remélem, ennyi áldozatot hozni édes hazádért - hogy a fogyasztásoddal ellensúlyozd ezt a gikszert.
Mennék én is kicsit billázni meg miegymás - Pandorf az drága szerintem - de én nem a szomszédjukban lakom.
@a szív fészkei: Parndorf egy szemfényvesztés... De a flancolóknak a "shopping" az olyan trendi!
Az osztrák Metró viszont marha olcsó!
A választék pedig rettenetesen nagy.
Egyszer menj be a nagy Metróba ott. Hihetetlen árak! :))
@a szív fészkei: Perre hát! Nyerni is fognak! Igen okos Pártunk és Ormányunk meg a mi pénzünkből kártérítést fog fizetni a labanc bankoknak.
Nagyon okos... Sikeres emberek ezek!
Sok a volt KISZ-es a kormányban és a közéletben. Oszt még a Fecó haverjukat szapulják! Az a k.rva kommunista belharc, az lehet a dolog mögött! :))
@Boli:

A képregény-verzióból anno párat lehozott a Kretén magazin.
@Boli:

Éh, olyanok ezek, mint a pöcsöm, csak nincs a fejükön szökőkút.
@Boli: És a magyar Metro kártya jó oda vagy helyit kéne váltani? Már nem vagyunk cég, az a feneség, igényelni így nem tudnánk újat. Csak megmaradt régről a kártyánk itthon, néha használjuk.
@Boli: Apám - mosoni volt - kedvenc mondása volt az Arschloch Pepi, na, ezek mind azok, ahogy elnézem.
@yoda-jedi:

Igazából nem, bár mégis. Ezzel Simor próbálja csökkenteni stabilitási kockázatot. Jól teszi, kell a stabilitás. A szar ügy, hogy visszatölteni nekünk kell majd.
@Boli:

Rogcsi Tonyó most mondta büszkén a híradóban, no para, faszán kifizet az állam mindent amit a bíróság kimér rá. A hiteles ne nyugtalankodjon, a közösből álljuk a végtörlesztését.
@a szív fészkei: A múltkor 450,-Ft volt 1 kg chilei aszalt szilva a Metróban. Idehaza a 40 dkg aszalt szilva 480,-Ft.
No comment... :(
Sör, felvágott, rengeteg minden. A választékot nem is lehet összehasonlítani! Ráadásul "Qualität aus Österreich". Meg német, olasz élelmiszerek, amik nem hulladékok.
A 25 dkg német vaj 140 forinttal olcsóbb, mint nálunk. Mi van???
@a szív fészkei: Nem mondod... Kicsi a világ, bár én nem itt születtem! :)) A kártyát elfogadják.

@Fabius: Pont láttam, a biztit kivágta nálam is ez f.szkalap narancsköcsög!
Így mulat egy ... népművészeti agyagedény! Neki semmi nem drága, a közösből állunk mindent! Ezek a tahó kis pártköcsögök az "ország elitje"! Legfeljebb egy kicsit megint levesznek majd az egészségügytől, vagy az oktatástól. 100-200 milliárd ide vagy oda... Nem gond!
Ez egyre hülyébb!!!
@gyilkos fűegér: Én szétröhögöm mindig rajta maga, ez a legjobb a "csőben"... :)
@Boli: Ez rendben van, elhiszem: mi a sima bécsi Billában vettünk úgy két éve - nem azért mentünk, az kicsit nagy luxus lenne; Albertinába volt a séta azért :-) - kaját, mosószert, hogy mélyen az itteni ár alatt voltak. Szerintem meg nemcsak az üzemanyag sokkal jobb kint, hanem pl,. a mosógélek is. Jobba

De te a magyar Metro-kártyával élvezkedsz a kintiben?

És ha engedtük volna Torgyinak Chiléből hozni a cseresznyét (akár az aszaltat is ;-))) ???
@Boli: Ja, kösz, most látom a válaszod. Hát akkor megpróbáljuk majd, ha arra vetődünk.
@Boli: Rogánnak elég a felesége is, mit csapás. Ő pl. elég rendesen igyekszik pörgetni a Burberry meg a Louis Vuitton táskákat megvéve a hazai fogyasztást, mint jó honleányhoz illik... Ezt ki is kell gazdálkodni valakinek - erre van a tartva a csipásmacskaszemű, mert ezek a szütyők azért félmillánál indulnak.
@Fabius: "a közösből álljuk a végtörlesztését." no ez az ennyi erővel ki is jelölhetnének egy szűk haveri kört akinek a MI PÉNZÜNKBŐL minden anyagi igényét álljuk!
....vagy netán most is ez történt????
Tolvaj banda!!!
Eszük lenne a csókos vállalkozásoknak (pl. Orbánnak a Simicska cége
Kósának a debreceni reptér üzemeltető,
Pávának a Tettye forrásház
Kövérnek a Boroszlán építő,
Lázárnak a Gorzsai Állami Gazdaság + a Hódgazda Rt,
Szijjártónak az Audi,
Meggyes Tamásnak az esztergomi Kommunális szolgáltató , stb, stb)
engednék ,hogy az egyéni családi költségeiket beépítsék egy -egy állami projekt költségébe s nem zúgolódna a nép! De hát sokat akar a szarka s még utóbb ázott veréb lesz belőle!
@a szív fészkei: Torgyinak még a levegő vételt is megtiltottam volna!
A cseresznyét meg paprika formájában, csípősen, a hátsójába!
Bár érthető volt anno az ámokfutása, hisz Viktor országos cimbije volt, amíg zsarolható állapotba nem került. Utána már alázták csak...
Majd Tömjénes Zsótti is így végzi, csak legfeljebb ügyesebben zsarolják, nem nyíltan.
@a szív fészkei: Az a nő! :))
Rettenet! Bakker, szerintem nincs még egy olyan karótnyelt, HP típusú nő!
Először azt hittem, valami nőt fizetnek Tonyónak (kisimuljon, meg lenyugodjon), mert ami az arcára volt írva a bigének, az alapján ... :)))
@Boli: Azt mesélik, akik látják a párost a Belvárosban, hogy szokta néha ura szépen formált kobakját verdesni a fent emlegetett - és néha keményre dizájnolt - tatyókkal. Úgyhogy szegény Arogán nem biztos, hogy minden agymenésért teljesen felelős már. :-DD
@Boli: Akkor nagyon résen kellett volna lenned a tiltással, mert szerintem a levegővétel nélküli hadovázás egyetemes és elhódíthatatlan világcsúcsa máig Torgyáné. Ahogy a Berlusconinak kiküldött hajfesték receptje is.
Most kaptam:
Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztárügyvéd között?
A jó ügyvéd ismeri a törvényt. A sztárügyvéd ismeri a bírót.

(Orbán meg zsebből kinevezi az alkotmánybírókat - teszem én hozzá.)
@a szív fészkei: És az meg tűri? Megérdemlik akkor egymást! Van Isten!!! :)
(Isten nem ver bottal, hanem tatyóval?)
Torgyin mindig szétröhögtem magam, mert olyan demagóg és nagy dumás vigécet ritkán lát az ember! Nekem ő a klasszikus amerikai használt autó kereskedő! (Akitől nem is szabad venni!)
A legjobban a parlamentben viszont anno a Kuncze tetszett, ahogy akkor szívatta Torgyit. Na az, az egy színt vitt az életbe! :)
@Boli: Ha már a múlt, meg a páratlan tehetségek: penzcentrum.hu/vasarlas/antall_miniszterenek_kepe_az_uj_magyar_bankjegyen.1029844.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

[..]"Vagyóczky Károly ismertetése szerint a 10.000 balatoni koronás pénzen például Szent István király feleségének, Gizellának a portréja, illetve a veszprémi vár látképe látható. A 20.000-es I. András királyt (Tihanyban temették el) és a tihanyi apátságot ábrázolja. Az 1000 koronáson Horváth Balázs veszprémi rendszerváltó politikusnak, az Antall-kormány belügyminiszterének portréja lesz, valamint 1956-os mártír Brusznyai Árpád emlékére állított veszprémi szobor." Horváth, ahogy dülöng az ablakban a taxisblokádkor? Szép is volt, mit mondjak.
@Boli: TE használsz helyi pénzt? Van ennek értelme?
@a szív fészkei: Nem. Állítólag csak arra jó, hogy néhányan hülyét csináljanak a plebsből... Persze szép, látványos magyarázatot, ideológiát lehet neki keríteni. Csak hát a pénztárca a mérvadó!

index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/nincs_eleg_penze_csinaljon_maganak/

A Horváth Balázs képnél az érdekel csak, hogy tényleg az a kép lesz róla, amikor a Parlament ablakában áll, beb.szarintva, félrészegen és mutogat?
Mert akkor oké! :))

index.hu/belfold/2010/10/25/husz_eve_volt_a_taxisblokad/?p=5
@Boli: Annyira együtt nem lélegzett soha a magyar nép, hogy le ne essen az ablakból.
@halál megdöglessz kinyírunk: az egykulcsos az szent az sosem bukik meg! az a legigazságosabb az ARÁNYOS rencer...

sőt. alkotmányba is benne lesz, hogy ez a tuti...

(na ja kell pár pótkulcs... de csak azért hogy a qva gazdagok ne járjanak jól...)
@halál megdöglessz kinyírunk:

Most nem tudom, visítva röhögjek ezen a rakás szánalmas balfaszon, vagy örüljek, hogy végre pofánbaszta valaki Matolcsyt, és kezd kijózanodni.

Remélem lesz holnap poszt, azt hiszem, az összes blogger ezen fog pörögni.
@a szív fészkei: A kormányzati portálról azt linkeltem be - 2011.09.20. 20:54:41

:)
@halál megdöglessz kinyírunk:
elbukik, de mi szívjuk meg ezt is...

@Boli:
épp ideje volt...
@a szív fészkei: csak a zsindexet akarja megtéveszteni... úgy csinál mintha LE MOND ana...

egyébként is az alteregója nyilatkozott
@Secnir: Majd találnak valami hasonló "tehetséges" embert, ne aggódj!
@Boli: Igen, látom, de a nagy öröm elvette az eszem! De költeni fog, az hétszentség, annál még a lézerblokkolás is jobb.

Szerintem ez a lény - mert a csigákat tényleg ne bántsuk meg vele - már kissé kínos volt valahol ezeknek, hisz volt már egy nyári balhéja is. index.hu/belfold/2011/05/25/gubcsi_karomkodva_omlott_ossze_beosztottjai_elott/ Bár dicsérték, mert spórolós. Mintha kicsit parás lenne a fűzfák poétája, nem? A lézerblokkoló is a züldözője nyuszikiugratására kellett volna, de a sok rohadt szemét nem érti meg.

Vagy felfelé bukik, ekkora zseni megérdemelné.
de bakker nem ám a nagyongazdagok fizetik ezt a nyamvadt hozzájárulást, hanem a 202 ezer felettiek. gondolom majd egyenlő arányban, nehogy túl sokat kelljen tőlük levonni.
@a szív fészkei: Nem, ezt a páratlan drágakövet kirúgták. index.hu/belfold/2011/09/20/kirugtak_gubcsi_lajost/ Pedig rockoperáztatta is az állományt! Ezredesek voltak a parasztok benne, óriási figura! És csodálkozik, hogy ki akarták törni a nyakát...
@egyedi: Na akkor a jobban keresőket megtalálta Isten Ostora. Demjáncsányiékon kívül kibe nem rúgott még bele? Azok pénze elég az újrázásához?
@a szív fészkei: hát Demján ma is nagyon elégedett volt a megbeszélésük után. de azért bízom benne, hogy az újrázáshoz senki pénze nem lesz elég..
Medián: az MSZP-nél tovább tart a bénultság, utolérte a Jobbik"

Rekordarányú választói passzivitás, a bénult MSZP mellett a Jobbik erősödése és Orbán Viktor népszerűségvesztése – többek között ez olvasható ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésből."

A részvételi hajlandóság már lassan egy éve 50 százalék alatt alakul, de a mostanihoz fogható passzivitást 1991 vége óta nem mért a Medián."

Azaz a Jobbik profitált a növekvő elégedetlenségből, az MSZP-nél pedig tovább tart a bénultság."

atv.hu/cikk/20110921_az_mszp_nel_tovabb_tart_a_benultsag_utolerte_a_jobbik
...................................
Hm. Totálisan jó lenne, ha végre "felébredne a másik két ellenzési párt is.
Vagy esetleg) el tudnám képzelni, hogy alakulna egy új párt.
Változatlanul az a véleményem, hogy szívesen látnám a Bajnait egy új politikai "erő élén .
Erősödik a Jobbik, utolérte a szocialistákat) mindenki maga döntheti el, kinek, jó- és kinek nem. politikusok és a nagybetűs nép egyaránt.
:)
"Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-frakció tagjainak fontosabb kell, hogy legyen a baloldal sorsa és radikális megújítása, mint személyes egzisztenciájuk.
A volt miniszterelnök szerdán az MTI kérdésére így indokolta, hogy az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform azt javasolja: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal."

www.hir24.hu/belfold/2011/09/21/gyurcsany-szerint-nem-lesz-frakcioszakadas/
.............................................
Ilyen MSZP-nek nem akarok még egyszer a képviselője lenni – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.
A volt kormányfő leváltaná az MSZP-frakció listáról bekerült tagjait. Mesterházy pártelnök viszont Gyurcsányt küldené el. Holnap frakcióülés, most úgy tetszik, repül Gyurcsány."

www.fn.hu/belfold/20110921/holnap_kirugjak_gyurcsanyt/
......................................

Elképesztő, hogy még mindig itt tartanak a szocialisták.
Mint felmérés is mutatja) ebből a Jobbik politikai tőkét profitál.
süti beállítások módosítása