Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.14. 05:38 Fabius

Ezért leszek keresztényből ateista

Címkék: fidesz vallás hitoktatás köznevelési törvény kötelező hittan

Vallásomat tekintve keresztény vagyok, Római katolikus. Nem kaptam vallásos nevelést, mégis tudom miről szól a Biblia, ismerem a keresztény liturgiát. Ennek ellenére nem hiszek Istenben, és pláne nem félem őt. De valahogy csak felnőttem így is olyan szellemben, ami lehetővé teszi, hogy tiszteljem mások vallási meggyőződést, hitét mindaddig, amíg kötelezővé nem válik nekem is csatlakozni hozzá.

Éppen ezért viszolygok ettől a szemforgató, álszent konzervatív kereszténynek nevezett vircsafttól ami éppen folyik. Kormányunk ismét oda tolakodik be, ahol semmi keresnivalója nincs: a családi életünkbe. Pedig álltak már úgy is a dolgok a törvénykezés közben mikor az látszott, sikerült ezt megérteni. De nem, nem sikerült, legalábbis a köznevelési törvény legfrissebb módosításai után ez látszik. Michl József javaslatára törölték a köznevelési törvény szövegéből, hogy "az állami és önkormányzati nevelési-oktatási intézmény nem nyilváníthat ki vallási vagy világnézeti elkötelezettséget." Helyére a "vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteniük, tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését, és lehetővé kell tenni, hogy a gyermek egyház által szervezett hit- és vallásoktatásban vehessen részt." Továbbá Michl töröltette a törvény szövegéből a fakultatív szót is, amit hiába indokol viszonylag bénán, így a szöveg csak azt jelenti: ez bizony kötelező lesz. (kattra olvasható lesz ) A fakultatív vallásoktatás ellen semmi kifogásom nincs. De a kötelezővel van, nem is kicsi. Egyrészt mi Zuglóban nem vagyunk maradéktalanul meggyőződve, hogy a hitoktatás úgy fog zajlani, ahogy annak zajlania kellene. Itt van nekünk ez a drága kampány papunk, Pajor atya, aki eddig sem érezte magára nézve kötelezőnek kizárólag az evangélium tanítását, inkább fejezte ki múlhatatlan hűségét - nem Isten iránt, viccelsz? - Orbán Viktor és a Párt iránt. Az önkormányzati választások előtt még szórólapot is osztott a hittanra járó gyerekeknek, hogy otthon a szülők biztosan tudják kire is kell szavazniuk. Gondosságában odáig ment, hogy nem csak a kerületi polgármester személyére tett ajánlást, hanem a választókörzet képviselőjére és a főpolgármesterre is. Hiába, ilyen gondos ez a Pajor, rettentően igyekszik helyes útra terelni a bárányait. Még azt az anomáliát is sikerült feloldania, hogy a zuglóiak egyszerre rajongják a messziről idepottyantott polgármester jelölt Papcsák Fecót, ( új, felnőtt barátunk) mint a zuglói lakos képviselőjelölt Bihary Zoltánt. (közülünk való) Hiába no, az elvek és jelszavak ilyen hajlékonyak és kreatívan értelmezhetők errefelé.
Kedves felebarátaim! Amíg ilyen papokkal gondoljátok megoldani a kötelező hitoktatást addig lófasz a seggetekbe!

Hamarabb fogok vallást alapítani Dühös Szülők Apostoli Szövetsége néven, - bibliánknak hivatalosan elismerjük egykori szeretett lakótársunk, Ranschburg Jenő bácsi gyakorlatilag bármelyik könyvét - mint fogom Pajorhoz hittanra járatni a gyerekemet. Legfeljebb rátok kényszerítjük a törvényetek szövegéhez, miszerint: "a vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteniük, tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését", vagyis kénytelenek lesztek a mi "vallásunkat" oktatni a gyerekeinek, mert azt tiszteletben kell tartanotok, ugye. Ha harc, legyen harc.

Egyébként is rohadt izzadtságszagú ez a konzervatív keresztény világnézettel izmozás akkor, mikor ti magatok is vizet prédikáltok, de valójában intravénásan van a karotokba kötve a misebor. Én legalábbis ennek veszem, ha az izmozó gesztuskormány pelusos szervezete egy lokálban ünnepli szülinapját. Gondolom a Belami vagy a Dolce Vita már foglalt volt az időpontra, esetleg szűkös annyi embernek amennyit a bulira elvárnak, vagy kell a hely az ex pelenkás vezető Szijjártó Péter arcának is. Félreértés ne essék, a Moulin Rouge jó hely, semmi kifogásom ellene. Csak a fidelitaszos ártatlanok erkölcséért aggódom erősen, mert Hörcsögpofi még képes és bűnbe viszi őket, aztán meg nem győznek majd gyónni és szórni magukból az üdvözlégy Máriát vezeklésül. Arról nem is beszélve, hogy a legújabb módi szerint lesz-e elég felnőtt a buliban aki majd biztosítja, hogy baj ne érje őket az utcán éjjel, és haza tudjanak tántorogni biztonságban. Már csak azt az egyet nem értem, hogy ha nektek ennyire nem fontos a keresztény konzervativizmus látszatának fenntartása, akkor mit izmoztok itt velünk hónaljatok minden verítékével, és az erőlködéstől kivillanó kőművesdekoltázzsal? Úgy illenék kedves kispajtások, hogy ti magatok igyekeztek előbb úgy élni ahogy tőlünk is várnátok, aztán a példátok mutogatásával igyekeztek minket is erre az irányba terelgetni. Mert ha ennyire leszarjátok a saját értékrendeteket, nekünk ugyan mitől kéne tisztelni azt?  Így egy marék lepkefingot ér az egész, egyszerre hergeltek fel, és röhögtetitek ki magatokat vele.

Utóbbihoz mondjuk volt alkalmatok hozzászokni az elmúlt másfél évben. Hajrá, ne adjátok fel.

295 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr333461873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2011.12.16. 21:18:59

azt a blogbejegyzést, ahol ez a felirat a trackback-ként megjelenik. Tehát a közösségi oldal jelenlegi 30 ezer havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: faceb...

Trackback: Mindenki szenved: Joshi Bharat segítségét kérik az országgyűlési képviselők 2011.12.14. 15:10:08

A Fidesz frakció kezdeményezésére a mai napon az országgyűlés nyílt levélben fordult Joshi Bharathoz, hogy a léleklátó segítségét kérje a képviselők és a frakciók között tapasztalható feszültségek kezelésére.Lázár János frakcióvezető elmondta, azért ju...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze Pityu! Alig tudtam kivárni, hogy csemegézzek! Elolvasás után jövök. Ma már letudtam egy engem "csini-csöcsösnek"-néző "gügyebabának" tartó tahót tahótlananítsak. Semmi "testi" nem volt, mert tól-ig nett - szerintem eszmeileg is.
Tényleg műsorodon leszek! Első belekezdéseddel egyetértek. Megyek vissza, mert csemegézek. Írói vénám ugyan nincs, de remek olvasó vagyok. Hogy ne verjen apám - anyuci Aulich u-i könyvtárba iratott - ki is olvastam, már tizen alatt.
Már tényleg írtam:ne kényszerítsd, hadd járja útját. Tényleg átment a "kapun". Elkezdte, tetszett, aztán már nem tetszett. Döntése volt.
Gyengénlátók isteni sugallatra - ?- sulijába járt, el is végezte. Vakok Intézete.... Mi is köthet engem Zuglóhoz? .. több szakmát szerzett - OV a simogatható pofijával mindent megszűntetett - kell valakinek a palota? Majd megnézzük. Azt hiszem abba hagyom, mert túl keserű vagyok. Át megyek Poirot-ba.

Egyébként nevessünk-ben
KR jót rötyögtem.
A keresztények újkori pedofil szokásait figyelembe véve,igen erőteljesen verném orrba-szájba azt a csuhást amelyik a kölköm felé közelít.
Pláne,ha plakátokon hirdeti aberráltságát!
"... és lehetővé kell tenni, hogy a gyermek egyház által szervezett hit- és vallásoktatásban vehessen részt."

"...Az állami és vallási .....intézményekben megszervezhető hit és vallásoktatási szabályok...."

hoppá

Szóval a fűtött állami iskolákat átengedjük az egyházaknak, hogy - kolostort - csináljanak belőle.

Kolostort.

Rendházat.

Hitéleti szabályzattal.

Fasza, nagyon fasza.
lófszt a seggükbe, csatlakozom az egyházadhoz Fabius, Nagyfatereim szavai csengenek a fülembe: "köppönyeg forgató hazug csuhások"
/tisztelet a kivételnek, még ha kevesen is vannak/
ez is mesés lesz...

Az OBH elnöke jelölhetne bíróságokat
2011. december 14., szerda 6:58 InfoRádió / MTI

Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke bármely ügy tárgyalására bíróságokat jelölhetne ki, míg a legfőbb ügyész bíróság előtti vádemelésre adhatna utasítást a bíróságok kiegyensúlyozott ügyterhelésének megvalósulásáig, amennyiben az Országgyűlés a jövő héten elfogadja a parlament alkotmányügyi bizottságának erről szóló módosító javaslatát.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-471911
Kedves Fabius!

Az intravénás talált, süllyedt :-).

Komolyra fordítva a szót. Indulatod megértem. De. Ne ülj fel a provokációnak! Apró különbség, de jelentős. Pongyolán fogalmazva.

A materialista NEM tagadja isten létét, de ellenben hiszi mindazt, amit a tudomány, a technika valósnak tud (végül is valósnak hisz).

Az ateista tagadja isten létét.

Még egyszerűbben fogalmazva, valaki, valami ellen definiálja önmagát.

Még egyszerűbben fogalmazva felül ennek a számtalan törésvonal mentén minket magyarokat, magyarországi állampolgárokat megosztó bolseViki machiavellizmusnak.
Úgy szövegértelmezésileg mondom, hogy a "lehetővé tenni" az azt jelenti, hogy fakultatív - van rá lehetősége, de nem kötelező neki.

Pajor atya ténykedéséről meg (ha csakugyan így van), és ha nem ferences, hanem egyházmegyés, simán be lehet számolni a püspöknek. A hierarchia van, amire nagyon is jó. Nagyon komolyan veszik a pártsemlegességet, nálunk pl. Esztergomban elő nem fordulna ilyesmi, nagyon ügyel a saját papom is arra, hogy véletlenül se propagáljon egyetlen pártot sem, max annyi, hogy menjünk el szavazni, vegyünk részt a közéletben saját politikai elkötelezettségünk, lelkiismeretünk szerint.
Nagyon remélem, mire az én gyerekem eljut az iskoláig, a fidesz már csak a történelemkönyvekben lesz, ott is csak apróbetűvel megemlitve.

Kiváncsi vagyok most mit reagálnak majd a droidok, mert a múltkori posztodnál még azt mondták, hogy ne pattogjunk, mert nem kötelező. Hát most úgy tűnik mégis az lesz...

Attól félek egyébként, hogy kurvára túlfeszitik a húrt az ilyenekkel, és durva végük lesz (megérdemlik).
@komment1:
Nagyon tévedsz.

A - lehetővé tenni - az azt jelenti, hogy biztosítani kell a fűtött termet és benne az ülő gyerekeket.

Hány órára ?
Esetleg minden más helyett.

Majd megmondják a hitoktatók, hogy a szabályzat mi legyen.

Evvan.
@simonmondja.: Nem Simon, nem azt jelenti. A fűtött termet igen, de a benne ülő gyereket nem. Ha nem megy, nem megy. "Minden más helyett" - nagyon nem csípem a felesleges habverést meg műbalhét. Épp elég marhaságot talál ki a KDNP keresztény címszóval, mikor ennél nagyobb álkeresztény társaságot régen hordott magán kishazánk földje.
Nem tom pl. ájtatos 32 éves KDNP elnökhelyettes úr részt vett-e a Moulin Rouge-ban a partin saját személyében avagy a köre, miközben kijárási tilalmat hirdetnének 8 utánra a 18 év alattiaknak - tényleg non compos mentis, meg csak kicsit prédikálnak vizet és isznak bort.
A Michl egy f*sz: éppenpont a fakultatív sz6ó tenné egyértelművé, hogy nem kötelező. Így a tv. kétértelmű, és szerintem ebből lesz még rengeteg jogértelmezési vita. Arról nem beszélve, hogy egy jogszabály megalkotása minimum jogvégzett embert kíván - bár a nemtisztelt ház tele van ilyenekkel, oszt mégis...
Aki hülye, az minek okoskodik?
@komment1: De. Jelentheti azt, hogy az iskolának kötelező hitoktatást szervezni, és azon a gyerek köteles részt venni. Mivel hiányzik a fakultatív szó.
Amúgy már a javítás után kapott mondat értelmetlen, nyelvtanilag nem helyes: "Az állami és települési önkormányzati nevelési-oktatási intézmény az ismereteket, vallási és világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni, a teljes nevelési-oktatási folyamatban tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését, és lehetővé kell tennie, hogy a gyermek, a tanuló egyházi jogi személy által szervezett hit - és vallásoktatásban vehessen részt."
@kisa: eh, én is rosszul írtam le: "Az állami és települési önkormányzati nevelési-oktatási intézményBEN az ismereteket, vallási és világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni, a teljes nevelési-oktatási folyamatban tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését, és lehetővé kell tenni, hogy a gyermek, a tanuló egyházi jogi személy által szervezett hit - és vallásoktatásban vehessen részt."
Így már értelmes, de a fakultatív mégiscsak kéne bele...
@komment1: Akkor nagyítsd ki.

A 2. törvényjavaslat 23. alcíme szerint :

"...az állami és települési önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekben
megszervezhető
hit- és vallásoktatásra vonatkozó sajátos szabályok. "

Vagyis...
... az összes iskolákban lehet hitéleti szabályokat bevezetni.

Vagyis.
Az a hitéleti szabály, amit az egyházfi mond.

Vagyis.
Akár rendházat is csinálhat az iskolából.

Vagyis.
Ha szerinte kötelező valami, akkor az lesz.
@kisa: Magyarul a "lehetővé tesz" nem jelenti a kötelezőt, hanem azt, hogy lehetősége van rá, amit az iskolának kötelessége nyújtani, a tanuló pedig élhet vele vagy nem. Most vannak olyan iskolák ahol van lehetősége rá, hogy hitoktatásban részesüljön, vannak olyanok, ahol nincs. Persze az, hogy kivették a fakultatívot, szerintem sem véletlen, akkor teljesen egyértelműen kizárható lenne a félreértés, márpedig Hoffmann Rózsa nem arról híres, hogy ő csak úgy meghátrálna - ugyebár az ő, anno MSZMP-s főmufti (pofám leszakad) remek ötlete volt a kötelező hitoktatás. Így most nem kell akkorát égnie nyilván, kicsit még keverik, de Fidesz részről is világos, hogy nem akarják kötelezővé tenni. Pontosan tudják, hogy mekkora balhé lenne belőle. Ha kötelezővé akarnák tenni, akkor, nyugodj meg, az volna a szövegben, hogy "kell" meg "kötelező".
Akkor vágjunk bele:

1.
az a hitoktatás, ami törvényben elismerten kiváltja az erkölcstant, az állami szintre emeli a hitet, hivatalossá teszi azt az undorító klerikalizmust, amit nyíltan mernek folytatni.
2.
Ennek értelmében már nem értünk egyet azzal, hogy "A fakultatív vallásoktatás ellen semmi kifogásom nincs. ".
Járjon az a büdös kölök erkölcstanra és akik igénylik, vegyék igénybe a pap bácsi oktatását is!

3.
Egyház alapítási vágyakról kéretik lemondani!

Esély sincs rá, hiszen az elsők között szerepelt a szívünknek kedves egyházak bebetonozása. Esetleg egyesületet, ami már nem ugyanaz.

4.
"vallási és világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni, a teljes nevelési-oktatási folyamatban tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését"

Azért van annak is bája, mikor a bunkó okoskodik és nagy nekibuzdulásában mélytorkosan szopatja bandáját.

A vallási és világnézeti infó olyan széles kört takar, amik betartatása lehetetlen.
Ha az országban nem elismert egy egyház, de bárhol a világon, (Eu)akkor kíváncsi vagyok, hogy arról hallgatni kell, vagy bizony tárgyilagosan ismertetni.
Na jó!
A tárgyilagos kifejezés is röhej ebben az összefüggésben!
szóval ha a Pajor atya reggel 10kor akar hittant, akkor az igazgató köteles elengedni a tanulókat?
@Kijelölt Felelős: Nem értem miért ?

Hitoktatás - tárgyilagosan.

Teljesen rendbevan.

- Gyerekek, ez a kerek tárgy itt Krisztus teste.

Mi a baj ezzel ?
@simonmondja.: A "megszervezhető hit- és vallásoktatás" az az jelenti, hogy lehet hittanóra - óra, érted. Szó sincs a hitéleti szabályok bevezetéséről az iskolára vonatkozóan. Utóbbi a kifejezetten katolikus/református/zsidó stb. iskolákban van, de oda ezt eleve tudva iratod a gyereket, sokan pont ezért.
Olyan szinten csúsztatsz, hogy az már fájdalmas. Nem tudom, miért jó a műbalhét keverni - illetve tudom, pszichológiailag nagyon kellemes, ha az ember dühönghet ezen meg azon, ha épp nincs, akkor keres témát. Most mondjuk egy csomó minden van, amin jogosan lehet háborogni, úgyhogy igazán felesleges azon rugózni, ami éppen nem ilyen témának bizonyult.
@komment1: Ne nyafogj. Olvasd a törvényt ...

"...az állami és települési önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekben
megszervezhető
hit- és vallásoktatásra vonatkozó sajátos szabályok. "
@komment1: Hét nem pont én is ezt mondom? Hogy kétféleképpen értelmezhető azáltal, hogy kihagyják a fakultatívot. A tv. ugyanis csak az iskolára vonatkoztatja kötelezően, hogy neki kötelessége lehetővé tenni, a gyerekről nem szól, hogy ha már lehetővé van téve, akkor neki kötelező-e ezzel élnie. Nyilván nem kötelező, de ismerve egyházaink buzgalmát, ők valszeg úgy fogják értelmezni, hogy de. Na, erre kellett volna a fakultatív, hogy ne értelmezhessék úgy.
@kisa: Nem ismered egyházaink buzgalmát, mert valszeg messziről figyeled a kérdést. Magyar nyelvtan órát nem tartok tovább, fent világosan leírtam, mit jelent a dolog, mint írod "nyilván nem kötelező" a gyereknek részt venni. Azt meg ne higgyed már, hogy ehhez az egészhez köze van az egyháznak, spec a katolikusnak eszében sincs a gyerekeket kötelezni, a törvényhez sincs köze, elárulom, az egész KDNP-s kreálmány, akik a legkevésbé sem azonosak az egyházzal, egy csomó dologban, ebben is, éppen az egyháznak tesznek keresztbe, mert hálás témát nyújtanak az egyház szapulásához, amint e topik is világosan bemutatja.
Nyugodjál meg, hogy senki nem fogja a gyerekedet kötelezni hitoktatáson való részvételre, ezt majd tapasztalni fogod.

Na csá mindenkinek!
"Hörcsögpofi "

Ez nagyon találó, de baromira megsértődnék, ha hörcsög lennék, hogy egy ilyen - nem is nulla,inkább mínuszos - egyedet hozzám hasonlítanak.

"Mert ha ennyire leszarjátok a saját értékrendeteket, nekünk ugyan mitől kéne tisztelni azt? "
Mert megmondták, mert törvénybe foglalták, mert agresszív kismalacok. Bocs malacka.
@komment1:

A fakultatív (szabadon választott, nem kötelező), szó kihagyása implicit módon a "kötelező" értelmezést jelenti.

"vallási és világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni, a teljes nevelési-oktatási folyamatban tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését"

Ez azért érdekes, mert mondjuk a materializmustól kezdve az iszlámig mindent magába kellene hogy foglaljon, hiszen ekkor tárgyilagos. Ehelyett a törvény az egyházi jogi személyre testálja ezeket a feladatokat. (1990. évi IV. törvényben van definiálva)
Nagyon meg lennék lepve, ha példaképpen taoista oktatásra is képesek lennének ezek a derék egyházi intézmények, akkor amikor a saját vallástörténetük ismeretében is számos hiátussal rendelkeznek.
A törvény célját értem, könnyebb egy homogén tömeget kezelni, mint individuális egyének sokaságát.
Undorító. Az egész ország levegője súlyos eszmei szmoggal terheltté vált. Riadót kéne elrendelni.

Lelki szemeim előtt filmkockák peregnek:
"Emberek csoportja áll szemben, az egyikből a másikra kőzápor zúdul, az emberek némán rogyadoznak, egyikük másikuk térdre rogy, majd elesik. A többi szűköl, morog, de nagyjából csendben, szép lassan a földre kerülnek, és mozdulatlanul elterülnek. A másik csoport egyre közelebb húzódik, szemük móhon és ájtatosan csillog. Nézik a földön fekvőket..."
mint mindig szar geci ix
A kereszténység korunk kommunizmusa.
A Fidesz korunk MSZMP-je.
Orbán korunk Kádára.
@rdos:
"Az ateista tagadja isten létét.
Még egyszerűbben fogalmazva, valaki, valami ellen definiálja önmagát."

Ha valaki nem hisz valaminek a létezésében, akkor nem tudja önmagát egy szerinte nem létező valami ellen definiálni. És szerintük nem is hinni kel, mivel a bizonyítékok bizonyítanak.

Ráadásul az ateisták jellemzően darwinisták, tehát az evolucionisták, tehát "hisznek" valamiben.

Ez olyan, mintha az írnánk, a hívők a darwinizmus ellenében definiálják magukat :)
@kisa: Mer ha a suli megszűnt volna, akkor nem kellene a szomszéd városba járatni a gyereket? Ugyanis a legtöbb esetben ez az opció, hogy egyáltalán ne legyen iskola, mert nem tudja fenntartani az önkormányzat.

Itt egy kifejezetten katolikus iskoláról van szó, nem összekeverendő a hitoktatással világi intézményben.
lesz még itt küzdés szépen:

Eldőlt: ugyanolyan hitelt kapunk az IMF-től, mint 2008-ban
2011. december 14. | 09:17 English version

A kedden megkezdődött tárgyalások a magyar kormány és a nemzetközi szervezetek között egyelőre az álláspontok tisztázását szolgálják, hogy ennek ismeretében írhassa meg Magyarország a hivatalos hitelkérő szándéklevelét a konkrét vállalásokkal együtt - írja az Index. Laptársunk információi szerint - amely egybevág korábbi sajtóértesüléssel - az mostanra gyakorlatilag biztossá vált, hogy Magyarország csak olyan csomagban reménykedhet, amilyet 2008-ban is kaptunk a Nemzetközi Valutaalaptól és arra is felhívja a figyelmet, hogy a keményebb tárgyalópartner valójában az Európai Bizottság delegációja lehet, hasonlóan a 2008-2009-es eseményekhez.

www.portfolio.hu/gazdasag/eldolt_ugyanolyan_hitelt_kapunk_az_imf-tol_mint_2008-ban.159946.html
@kormányzó: "A keresztények újkori pedofil szokásait figyelembe véve"

Ez nem újkori szokás. A cölibátus, a papok, nővérek élete, a kolostorok élete, az egész egyházi létezés alapvetően az emberi természettel ellentétes, ősidők óta, azaz törvényszerűen vezet a szexuális torzuláshoz. Sőt, öntudatlanul is mágnesként funkcionál az egyház az ilyen torz emberek számára.

Szóval ez megy vagy 2000 éve.
Régebben nem voltak kamerák, meg olyan nagy volt az egyház hatalma, hogy aki panaszkodni mert, azt megégették vagy kiátkozták, szellemet űztek belőle kínzással, stb., de a régi világban egyházi személyt támadni eleve elképzelhetetlen tabu volt, szóval ez fel sem merülhetett.
Ez a fránya újkor, szólásszabadság, emberi jogok, stb., törvény előtti egyenlőség, stb., ezek a szemét ördögi folyamatok hozzák el a jó világ végét, amikor a papok szabadon kefélhették életvitelszerűen a gyerekeket.

Az emberi természet amúgy arra is garancia, hogy ha valakit hatalmas trauma ér, akkor 99%-ban sírba viszi titkát, még ha el is mondhatná, mert olyan fájdalommal jár neki, még a visszaemlékezés is (pláne ha beszélne róla), hogy inkább mélyen eltemeti magában, és lélekben próbál szabadulni tőle.
Magyarul az ilyen esetek - épp úgy, mint a családon belüli erőszak - 99,99%-ban örökre titokban maradnak, amik kiderülnek azok csak a jéghegy csúcsának a csúcsa.
@komment1: Csak ezt nem értem, hogy az önkori nem tudja fenntartani, az egyház meg igen. Miből is?
Egyébként igazad van, a kettő nem keverendő össze, csak az általad vélt egyházi NEM nyomulásra hoztam példának.
Egyébként meg szerintem az iskolában semmiféle hitoktatás ne legyen. Akinek szülőként erre van igénye, az keresse meg a lehetőséget, valszeg nem kell messzire mennie. Templom minden faluban van.
Továbbá mi a teendő abban az esetben, ha nekem mint szülőnek az az igényem, hogy a gyerekem zen buddhista, adventista, iszlámista oktatásban részesüljön? A tv. ugyanis NEM mondja ki, hogy milyen jellegű vallásoktatás - nyilván kereszténységre gondol, no de sokan sokfélék vagyunk.
Hát EZÉRT is szar a törvény, és többek között ezért nem kéne bevinni a vallást az iskolába.
Szerintem
Szép új világ, azt hiszem a törvény értelmezésének vitáját itt abba is lehet hagyni, csak erre kell vigyázó szemünket vetni:

Mint egyikük fogalmazott, az MTI Hírcentrum igazgatójának egyik helyettese, „Németh Zsolt már a hétvégén utasítást adott, hogy ki kell írni a neveket az anyagokra. Ma az enyémre akaratom ellenére a rendezők írták ki. Ez ellentétes a sajtótörvénnyel, és erre többen is hivatkoztak, de mindig van egy ember, aki megírja a feliratot”.

index.hu/kultur/media/2011/12/14/megfenyegettek_a_vagokat_az_mtv-ben/
@rdos:

A materializmus definíciójának jó lenne, ha utána olvasnál.

"Még egyszerűbben fogalmazva, valaki, valami ellen definiálja önmagát.

Még egyszerűbben fogalmazva felül ennek a számtalan törésvonal mentén minket magyarokat, magyarországi állampolgárokat megosztó bolseViki machiavellizmusnak."

Tényleg egyszerűen fogalmazol.
Ha már a materializmus, ateizmus definiciója is gond, hogyan lehetne elvárni hiteles tájékoztatást a sokféle vallás és világnézet terén?
Rohadt szemét szemforgató álszent banda, hogy rothadnának meg.
@komment1: Jogászi szőrszálhasgatásként. Ez a törvény sajnos lehetővé teszi, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben az iskola már nem egy semleges zóna többé világnézetileg vagy egyházilag. Eddig nem volt erre lehetőség, nagyon helyesen. Mert valljuk be nem való iskolába egyik sem, se a világnézet se az egyház.
Eddig kötelessége volt az önkormányzatnak/államnak biztosítani, hogy a te gyereked e kettőtől mentesen járhasson iskolába. Amikor kiprivatizálták az iskolákat az egyházaknak ez kötötte a kezüket (többé-kevésbé). Ez most megszűnik, ami nagy baj azon családok esetében, akik nem kívánják hitoktatásban részesíteni a gyereküket.
Ráadásul bekorlátozza a hitoktatást, ugyanis a jogszabály egyházi jogi személyről beszél, ami az új egyházi jogszabályok értelmében állam által jóváhagyott egyházat jelent. Tehát egy krisnás nem kérheti, hogy az ő gyerekét az iskolában krisnás oktassa hittanilag, neki is a kincstári katolikus/református/evangélikus jut. Ugyanez a helyzet pl. a zsidó vallásuakkal is, nem hinném, hogy szeretnék a fenti szentháromság által tartott hittanórára járatni. Vagy hogy lenne olyan önkormányzat akik zsidó egyháznak adtak át iskolát... Egész pikáns lehet akkor a helyzet, ha még azt is előírják, házirendben, hogy mindenkinek kötelező a vasárnapi mise, pl...
@kisa: Ne csodálkozzunk, hogy az önkormányzat nem tudja fenntartani a normatívából, mikor az egyházak a dupláját kapják akár oktatásról, egészségügyről, vagy idősgondozásról van szó.....
Még nem biztos, hogy kötelező lesz. Ha pedig az lesz, akkor a gyerekemnek úgyis elmondom az igazságot, amit én is hallottam a dédapámtól: a csuhások többnyire huncut szoknyás betyárok, minden szavuk mesebeszéd, mellesleg a történelem egyes szakaszaiban úgy viselkedtek, mint ha a mészárlásra időnként hajló léviták vagy Kajafás jogutódjai lennének.

Ha a papoknak sikerül felkapaszkodnia egy sikeres gazdasági kurzusra, akkor a hitélet újra elterjedhet, de ez a nem hívők szabadságjogainak felszámolása nélkül már sohasem válhat olyan teljessé mint virágkorában volt. Ha a kurzus sikertelen lesz (sztem az lesz), akkor magával rántja a fedélzetére kapaszkodó papságot is; a hitoktatás nem kapja meg a társadalmi legitimációt. A fiatal generációk kamaszkorig tűrik, aztán lázadnak majd ellene, kiröhögik és ateista irodalmat küldözgetnek egymásnak interneten. A vallásoktatás jelentőségét nem kell eltúlozni. Volt anno tud. szoc. is, oszt mi lett belőle?

A magam részéről óvnék attól, hogy a papságot pedofilokkal, habókosokkal azonosítsuk. Ez akkor is méltatlanul lealacsonyító, ha jónéhány ilyen eset napvilágra került. Egy-két meghülyült állat miatt nem szabad befeketíteni egy egész szakmát, főleg bizonyítatlan gyanúsítgatással. Az is tévképzet, hogy a papság egyöntetűen a jobboldalon állna. A vidéki papság politikailag sokszínűbb, mint a jobbra húzó egész.

A nem hívők jogainak látványos csorbításától, erőszakos evangelizációtól, nyílt diszkriminációtól szerintem most még nem kell tartani. Ellenben orbánista alkotmányba már nem írták bele, hogy vannak, akik nem egy istentől eredeztetik a közjót, és bizony ők is államalkotók; a nemzeti hitvallásnak nevezett szövegbe még volt ilyen. A kiskaput tehát nyitva hagyták, talán nem véletlenül. Most is olyan fickók ücsörögnek a frakcióban, mint a dabasi polgármester, aki a nem hívőket börtönbe zárná. Gondolom mindezt szigorúan keresztényi alapon, amelyet még kambodzsai tanulmányútjáról hozott el. (Halló Zoli, üdvözlünk!)
Egyezzünk meg,hogy kedves posztoló valszeg
mindig is egy keresztény felcímkézéssel ellátott ateista volt és most boldog,hogy ezt,
mint egy coming out-ot nyilvánosan is felvállalhatja.Ettől függetlenül valóban sokmindenben igaza van.Merthogy az egyházban is
van sok hozzá hasonló személy.De ugye más szemében a szálkát...
Egy kis képmutatás nélküli bibliázás senkinek
sem ártana.
@rdos:
Szerintem ez kontraproduktív. :
Én református vagyok. Kötelező hittanoktatásra is kellett járni, amit minden hétfőn a tiszteletes úr számonérte, mit tanultunk a vasárnapi prédikációból. Én nem sokat, mert a templom helyett a barátnömhöz jártam játszani. Ezért aztán kaptam is a fejemre.
Azóta ateista vagyok, és már az is maradok. Persze hinni hiszek. Magamban. Mert ugye az Isten csak akkor segít, ha már megoldottad a problémáidat. Akkor meg már minek segítsen?
Szóval ez a kötelezö vallásosságra nevelés nagyon visszaüthet a gyerekeknél, mert közben látják a technika fejlődését, a társadalom megosztását stb. És nem utolsósorban, hogy politikusaink hogyan élnek, viselkednek, egymást marva, ócsárolva a hatalomért és a pénzért.
Nagyon messze áll tőlük a Tízparancsolat betartása.
Sokban jogos az aggodalom. Az egyház már akkor letért a krisztusi útról, amikor a Római Birodalom államvallásává vált és a segge alá kapott egy óriási büdzsét és propaganda gépezetet. Önmagában már ez is azért történhetett meg, meg a korabeli egyházatyáknak igen kevés valódi megértése volt a tanítások valódi jelentését illetően. A folyamat valójában Pál leveleivel indult, melyekben az egyes közösségeknek, a többi, akkorban nagyon is aktív és igen hasonló dolgokat hirdető irényzattal való keveredését kívánta megelőzni. Pálban még volt annyi distinkció, hogy hozzátegye az általa kiötlött életviteli szabályokhoz, hogy azokat nem Isten szavaként ajánlja, hanem mint vallási vezető, mint ember. Ami óriási különbség. Sajna, ezt a későbbiekben egyre kevésbé vették figyelembe és Pál ajánlásai egyre inkább kötelező szabályokként szerepeltek. Emellett a ma az iszlámhoz társított vallási türelmetlenség akkor igen virulans volt a gyarapodó keresztényekben, akik nyilván a birodalom kizsákmányolási technikái miatt érzett frusztrációjuk nagy részét a többistenhitű eredeti római vallás ellen fordították. Hogy a császárság hatalma megmaradjon, Nagy Constantin (nem a Bíborbanszületett, az bizánci volt) zseniális politikai húzással magára vette a kereszténységet és az korabeli egyházatyák vaksága, mohósága megpecsételte (legalábbis a reformációig) a keresztény egyház sorsát. A hatalmi pozíció ugyanis hatalmi logikát kíván, amit az egyházvezetők gyorsan magukévá is tettek és azóta is tartják magukat ehhez. Az esztergomi példa üdvös, de sajna, csak csepp a tengerben. A valós tendenciákat jobban jelzi a pécsi érsekség sikkasztási ügyeinek, a világszerte sorjázó pedofil cirkuszoknak a "kezelése", amiben nem a valós feltáráson alapuló megtisztulás, hanem az elsunnyogásos szarkavargatás dominál. Ennek oka, hogy a hivatásos egyházvezetők közül is nagyon kevesen értik a tanításokat és a tisztségük, valamint az intézményrendszer vélt tekintélyével azonosulnak, nem pedig a tanítások szellemében teremtik meg újra és újra ezt a tekintélyt. A következmény az emberi dimenzió abnormális túlsúlya, azaz, az emberi esendőség uralma az egyház, mint hatalmi intézmény működésében. Ennek a következménye a hatalomhoz való eszelős ragaszkodás, a korrumpálhatóság, az abnormális ösztönkiélések, a lelki terrorizálás, a pénzéhség és a többi. ha pedig ez a mentalitás találkozik egy hasonlóan aberrált világi hatalmi tényezővel, mint esetünkben az orbán vezérelte fidesz (de említhetjük Putyint is, ő sem volt rest kijátszani az ortodox keresztény "kártyát", vagy a kínaiak manipulációit a tibeti buddhista reinkarnálódó lámákkal), akkor a következmény a teljes lakosságot lenyomó fundamentalista eszmeiség lesz. Ami nyilvánvalóan jelen van az elemzett törvény alkotási folyamatában. Ne legyenek kétségeink: akármennyire benne van szövegszerűen a lehetőség a diverzitásra, a gyakorlatban ez azt jelenti majd, hogy az állam által kinevezett iskolaigazgatók gőzerővel nyomatják majd az egyházi "szent ügy" nyomulását, ami főként katolicizmust jelent, úgyhogy szerintem még a reformátusoknak is igencsak kellemetlenné válhat a helyzetük, már legalábbis, ha ez a kurzus sokáig fennmarad. Többek között ezért is le kell cserélni az EGÉSZ bandát, mert pusztán orbán távozása már nem old meg semmit. Fabiusnak csak annyit említenék, hogy attól, hogy mit csinál a politikával összefonódott egyház, még a tanítások értékesek, ez egyben vonatkozik mindenkire, aki a fenti jelenségek miatt kételyeket érez. Sajnos, a történelmi tendenciák miatt úgy tűnik, egyre inkább mindenkinek magának kell önmagában dűlőre jutni ezekkel a kérdésekkel, de ha valakinek van valamilyen vonzódása az emberfelettihez, akkor azt nem kell a torz intézményrendszerrel együtt kidobni (lásd a gyerek és a fürdővíz esetét). A trolloknak meg: az egyház és a politika visszaéléseinek ostorozása NEM EGYENLŐ a tanítások és minden egyes hívő ember általánosító leszólásával! Ennyit azért be kéne látni, ez az írás (Fabiusé) sem ezek ellen keletkezett.
Mindenkinek melegen ajánlom Umberto Eco "A rózsa neve" című alapművét. 700 év alatt sem változott semmi.
A puszta szótól, hogy "keresztény", kinyílik a lézerkard a zsebemben.
Nem félteném a gyerekeket a vallási neveléstől,
csak az államilag elrendelt vallási nevelés gond.

Ott látom a problémát, hogy nem a család hitében nevelődik a következő nemzedék, hanem a kormány hitében.

Amikor a fiatalság hirtelen teljesen más nevelést kap, mint a szülei, abból gondok lesznek.

Ezt a nemzedéki hit-ellentétet már megkapták a nagyszüleink-szüleink,
akik úgy éltek, hogy az egyik nemzedék a

- Csonkamagyarország nemország, egészmagyarország menyország -

a másik nemzedék a

- Párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke -

rigmusaira nőtt föl.

És most is nagy a nemzedéki bizalmatlanság.

De miért jó, ha a szüleik hite ellen nevelnek föl erőszakkal a kormányok generációkat ?
"Már csak azt az egyet nem értem, hogy ha nektek ennyire nem fontos a keresztény konzervativizmus látszatának fenntartása, akkor mit izmoztok itt velünk hónaljatok minden verítékével, és az erőlködéstől kivillanó kőművesdekoltázzsal? "

:DDD

A seggdekoltázs villan:
www.youtube.com/watch?v=fxQfnDKb-eE

(És ha azt akarod, hogy feldobjam az estéd, behívom, az élettársam S.P.-t!)
Polt szabadon választhat bíróságot
Bármelyik ügyben ott emelhetne vádat, ahol akar. Egyedül Handó Tünde bírálhatná felül.
@lecsekkoltam: Erre bátorkodtam célozni.
Aztán jöhet a tized.
"vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteniük, tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését..."
Ez még akár jól is elsülhet. Ha pl a vallási információkat sokoldalúan kell közvetíteni, akkor a keresztény egyház igen nagy bajba kerül. Nem csak kerülhet, de kerül is. Tételezzük fel szóba kerül Jézus, mint elsődleges egyházi szimbólum és középpont. (Ne imádjatok bálványokat... Hehehehehehe) Tehát ebben az esetben arról is beszélni kell, hogy Jézus valójában a nap (mint bolygó) megszemélyesítése, valamint az is, hogy a történelemben ugyan "volt" valaki aki akkor és azon a területen élt mint Jézus, ráadásul utazó és történetíró létére "írt" jézusról. Igaz ez a személy csak és kizárólag az egyház feljegyzéseiben létezik máshol nem. Erre a személyre szeretnek hivatkozni az egyház berkeiben, bár magát a személyt az egyház hozta létre Jézus létezésének igazolására. Ezért nincs a valós történelemben semmi nyoma Jézusnak. Kb így lenne tárgyilagos az oktatás, de ez a tanulók közt megbúvó keresztény gyermek vallási meggyőződését mennyire tartaná tiszteletben? Meg ehhez hasonlók. Pl miért van pl a bibliában olyan történet, ami több ezer évvel korábbi nap központú vallásban is központi történet csak más nevekkel. Tudom tudom, az az ördögtől való. A bibliai történet az igaz és istentől való. :) Szóval ez még jól is elsülhet.
a vallás, bármelyik egy lófasz...ez ilyen egyszerű...minek csámcsogni rajta, ez egy csoport rohadt geci élősködését van hivatva igazolni meg, hogy megbasszák a gyerekeiteket a sekrestyében...ja, és nem fizetnek adót
Teljesen mindegy, mit írnak bele. Ha aszongyák aszonygyákék, hogy ma "már" nem az a fő, hogy a Zállamot meg az egyházat szétválasszák, vagy ha Tömjén Zsolesz - aki homoerotikus tekintettel nézeget fel OV-ra - azt állítja, hogy "diszkrimináció", ha az egyháznak nincs joga az iskolában tanait tanítani (értsd: az ő politikai nézetüket, vö még Kövér László véhelyi "történelemórája"), akkor eléggé világosan kirajzolódik a tendencia: az egyházakat politikai eszközként akarják használni. Ahogyan eddig is: lásd még Bölcskei Gusztáv egyházi orációnak álcázott politikai kampánybeszédeit a szószékről.
@simonmondja.: persze nagyon fasza meg geci is, a kurva anyjukat menjenek a picsába a konyhámból, a spájzomból és legfőképpen a hálószobámból...egyébként ugyanannyi adót fogok fizetni mint az egyházak és ugyanannyi támogatást is követelek hogy a rohadt kurva anyjukat basszák meg
Azt hiszem, pár poszttal ezelőtt ez volt már téma, és akkor írtam a megoldást:
amikor egyházi iskolába -oppardon, egyház által üzemeltetett állami iskolába- viszi valaki a gyermeket, és látja, hogy csuhások állnak sorba kezükkel papírral, hogy nyilatkozzon a kedves szülő hovatartozás végett, akkor a következő vallások valamelyikét kell beírni:
-Jedi
-Neoortodox sátánista
-meggyőződéses zoroasztrianista

Aztán a t. egyházfők majd keressenek megfelelő hitoktatót a gyermeknek. Tudni kell azt, hogy a gyermeket CSAK a saját vallásának felkent papjai oktathatják hitéletre, külöben térítésnek minősül a dolog, és csak az adott vallásról taníthatják.
@Deathstick: röviden: valami ami sohasem létezett de jól kitalálták arra, hogy egy csomó buzi ingyen éljen és még adót sem fizetnek de megbasszák a fiadat a sekrestyében, te meg kurva sok adót fizetsz azért, hogy kibasszanak veled bubububu
@Secnir: és ha valaki ateista pista sátánista? akkó' mi van?
@komment1:

A köznevelési törvény 3§. 3 bek. volt már a jelenleginél sokkal jobban is megfogalmazva. A november 23.-i álláspontot kellett volna úgy hagyni ahogy van, senkinek nem lenne baja vele.

www.parlament.hu/irom39/04856/04856-0027.pdf

De ez ugye még egyértelműen kimondta a hitoktatás fakultatív jellegét.
@Rodeo36:
szerintem az egyházi iskola először morog, meg felháborodik, de ugye vallásszabadság van, tehát a gyerek sátánista és kész.
Valószínűleg azt fogják mondani, hogy a kedves szülő hozzon dokumentációt a gyermek vallásáról, hogy tudják azt tanulmányozni. Na ezt vissza kell utasítani, mert ha ey katolikus akarja tanulmányozni a sátánizmust, akkor jrjon ő utána.
Utána azt fogják mondani, hogy a kedves szülő adja meg a legközelebbi hitoktató címét, hogy felvehessék vele a kapcsolatot. Meg kell adni nekik egy amerikai címet, mivel ott a sátánizmusnak speciel van egyháza. is.
Legrosszabb esetben (ha ezek után még kötözködnek), meg kell kérni írásban, hogy a többi gyerekhez hasonlóan a kis Ateista Pista is gyakorolhassa a vallását az iskolában.
Felmentést fog kapni mindenféle hitélet alól.
@sárkányfő: azért te egy nagy marha vagy, hogy lehet "nem hinni abban ami nincs" én pölö nem hiszek semmiben a darwinizmus bizonyított tudomány a többi meg seggség és te is egy segg vagy
@Kijelölt Felelős:

"Egyház alapítási vágyakról kéretik lemondani!"

Nem kell lemondanom, mert ilyen terveim sose voltak, az egyházbizniszt meghagyom a rátermetteknek.

Vallásról beszéltem, mert az egyetlen amiben ortodox módon hiszek az a gyerekeim ideológiáktól mentes szellemi fejlődése.
@rdos: rucika, akkor -ha jól értem- arról rebegsz itt, hogy a vallás és az összes egyházak tanításai azonosak a tudomány által kéken fehéren bebizonyított tényekben való hittel? a tudomány tudomány és a vallás vallás a kettő nem azonos a vallásban hiszel a tudomány meg bizonyít faktuálisan...ha te nem vagy materialista vagy nem vagy ateista az nem jelenti azt, hogy aki az az hisz a nemlétezésében valaminek ami nem létezik, hanem tudja, mert bizonyítéka van rá, hogy nincs...ezen nem nyitunk vitát, ha te -személy szerint- egy olyan filozófiai iránynak a híve vagy amely szerint semmi sem bizonyítható éppen ezért semmi sem létezik akkor ebben is hihetsz de bennünket normális egyedeket hagyjál ezzel békén...ezt gyakorold otthon a tükröd előtt...van e bizonyítékod arról, hogy a te általad hitt vallás egyetlen istene az egyetlen és az összes többi hasonló marhaság által hitt egy igaz istenke a valós...esetleg a politeista vagy akkor melyik a valós?
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=500801
"...a miniszterelnök kijelentette, tetszik neki Michl József ötlete, amely engedte volna a testi fenyítést a pedagógusoknak..."
Itt tartunk agyilag.
@sárkányfő: "Ráadásul az ateisták jellemzően darwinisták, tehát az evolucionisták, tehát "hisznek" valamiben."

Talán elnézed nekem, ha diplomás evolúcióbiológusként hozzászólok:

Az "evolúció" nem hit kérdése, hanem minden olyan rendszer alapvető jellemzője, amelyben autonóm, önreprodukáló entitások vannak, legyenek azok makromolekulák, élőlények, programok, vagy önmásoló Neumann-gépek.
Univerzális Hibaküszöb = Változatosság
Eltérő túlélés + önreprodukció = Evolúció.
Olvass utána.
Nyilván, ha egy szülő katolikus iskolába íratja a gyerekét, elfogadja a hitoktatást. Csak akkor lesz probléma, ha eltűnnek azok az iskolák, ahol a más vallásúak vagy vallás nélküliek tanulhatnának katolikus hitélet rájuk kényszerítése nélkül. Ez nincs már biztosítva.
@egyfejű:
Mos'mé???
Én speciel törvényben szeretném látni, hogy engedje a köcsög és kártékony politikusok testi fenyítését. Az ellen mi a kifogás? Valaki Viktorunkat gyerekkorában rendesen elpicsázhatta, ha ennyire buzog ez benne...ű
Közben rájöttem, nem is lesz nálunk a gyerekből politikus gyenya, egy kurva pofont nem kapott még tőlem. De ha megpróbál erre a pályára állni, olyat kap, hogy a fal adja a másikat! :DD
@legeslegujabbkor:

Ha eleve katolikus iskolába íratja, nyilván. De most leginkább az jellemző, hogy az állami/önkormányzati iskolákat veszi át az egyház, és a már odajáró gyerekekre nézve lesz kötelező+erősen ajánlott a hittan, lásd a keceli példát.

Az nem indok, hogy vidd máshová mert megjöttünk, meg az sem, hogy a hittanba és misébe még senki nem halt bele.
@gyilkos fűegér:
Bigottoknak ne akarj majd azért máshol az evolúcióval jönni, mert megesznek... Különben is, nézd meg ChT-t, micsoda pompás példány... Miközben ezek a KDNP-s kis görények meg max. csatornapatkányok lehetnek mellette! :))
@gyilkos fűegér:
Ja igen, bigottéknál az "Intelligens Tervezés" c. baromságot futtatják, mert hát már ciki ott is a Szentlélek... :D
@gyilkos fűegér: süketnek zenét tanítani, vaknak Munkácsy-t mutogatni hahahahahaha azt hiszi, mert ő hisz minden más is hit kérdése a kis hívőke...és még csak nem is kezelteti attól büdös...szagos hit
@Fabius: Akkor más módszer nem lesz, mint a hittan tanártól megkövetelni legalább az 5 világvallás ismeretét, mindezt az adott vallási közösséggel igazoltatva.
Eddig azt mondtam, nem megyek el innen (én hülye), mert ez a Hazám. Továbbra is itt lesz a Hazám, de valószínűleg el fogunk menni.
@legeslegujabbkor:

A tárgyilagos és sokoldalú közvetítésbe nem csak az öt világvallás ismeretének kell beleférnie, hanem a jediizmustól az általam alapított vallásig mindennek.

Ezt sajnos hitoktatás mellett be kell vállalni. Vagy vissza kell tenni a fakultatív szót a köznevelési törvénybe.
Ez egy nagyon helyes törvényjavaslat! Igenis legyen kötelező minden iskolában a pasztafári hitoktatás!

Különösen pénteken!
@Fabius: Egy törvény ellen nem sokat tehetsz, vagy rákényszeríted a törvényhozókat, hogy újat írjanak, vagy kijátszod.
@Boli: hát nagy egy buta az a zaz zintelligencs ha ilyen hívőket tervezett vagy göcsörtös a vonalzója?
@Boli: csak a szentháromságot kérdezd meg tőle, azt magyarázza el részletesen, addig nem mehet haza amíg meg nem értem...
@@rdos: sárkányfő:

Tényleg vannak "hívő" Darwinisták is.

"I. János Pál pápa nyíltan helyeselte az evolúció elméletét, sőt az egész darwinizmust, holott őt igazán nem olyan emberként ismerjük, aki ingatag vagy engedékeny lenne vallási elkötelezettségében. Igaz ugyan, hogy az emberi lélek megjelenését különleges beavatkozásnak tulajdonítja, de a lélek (ha van ilyen) aligha tudományos fogalom."

A Machiavellizmus (céljai elérésére minden eszköz alkalmazását jogosnak tartó politika) napjainkra jellemző, nem gondolod?
@legeslegujabbkor:

Vagy rákényszerítem az törvényhozót az általa hozott törvény betű szerinti betartására, az alternatív - mire gondolt a költő - jogértelmezés lehetősége nélkül. Abból pedig az következik amit feljebb leírtam.
Egyetértek. A hitnek és az erőszaknak értelmesen gondolkodva semmi köze nincs egymáshoz, de valahogy az emberiség történelmében újra és újra összegabalyodnak.

Egyébként szerintem a kereszténység nem attól függ, hogy locsoltak-e kiskorodban szenteltvizet a fejedre, hanem, hogy hiszed-e a tanításait. Te nem hiszed, tehát nem vagy keresztény.
@Fabius: Melletted vagyok, és alig várom, hogy általános iskola 4. osztályában arról vitatkozzanak, hogy vajon Atonban vagy Amonban él tovább Ré. :)
A papokat,mint ember becsülöm,mert sokat tanult./olyan suliba jártam,ahol az iskola másik fele papinasokat tanított/.De mint pap,semminek nem nézem,azon kívül,hogy egy munkakerülő kizsákmányoló zsemélyek.Erről reggelig tudnék írni,amit tapasztaltam,és láttam.Már azt sem hiszem nekik,amit kérdeznek.Bennük,már csak az időssebb nemzedék hisz.Persze,tisztelem azokat akik még hisznek istenbe,én viszont nem.Pedig engem is megkereszteltek.
@penelope garcia:

Csöndben megjegyzem, a Róma levél 2:28-29 szerint a locsolás tényétől keresztény vagyok. :-)

De készséggel elfogadom, hogy a keresztény szó klasszikus jelentése - Jézus követője - szerint nem vagyok az.
@sárkányfő: az orsós a kádérhoz képest egy mengele!Tőrvényben írja elő a "semmit-érő"emberek megsemmisitését!
@gyilkos fűegér:
Talán elnézed nekem, ha diplomás bölcsészként hozzászólok: Olvass utána hogyan hat az idézőjel (és a kontextus is) a jelentéstartományra.
@Qeatzkoatl: na igen, én is hallom, hogy pár éve már az egyház is kezdi elfogadni az evolúcióelméletet, persze csak azzal a kiegészítéssel, hogy az egész evolúció is isten műve :)
aranyosak, hogy így bő 100 év késéssel, a világon tökutolsóként kezdik elfogadni. szerintem azért aludjanak még rá egyet, biztos ami biztos, nem kell a dolgokat elkapkodni :)
Grat! A kommenteket még nem olvastam - a másikon csatároztam eddig :-DD - de tényleg így néz ki Pajor atya? Mondom, hogy van egy Mefityisztó-féle laboratóriumuk és klónozzák a rogán-szijjártó-féle pofákat. Ez nem lehet véletlen!
@anyósnyelv: Na és még csini csöcsös is lettél, ez siker azért! :-)))nem kell azt sse szégyellni, stílszerű legyek, az is isten adománya. Külső-belső harmónia Nézd meg ezt a Pajort - nomen est omen .- hogy néz már ki? Hát nem csodálom a hitbuzgalmát.
@Cirbi: Írtam, hogy Polt beperelte Kis Jánosdt. Hát érdekes egy per lesz. www.168ora.hu/itthon/birosag-ele-all-kis-janos-87311.html

Figyeljetek, ez nem lesz kis meccs,kezdődik holnap! Azért perelte Kist, mert azt állította, hogy ő, Polt méltóságos Orvbán seggéből vezényli az ügyészséget. És ez rágalom!!!!

Ennek fényében Hando Tünde és z általa jelölhető bíróság azért még vadabb.
@penelope garcia: Ilyen alapon hányan azok??? Pláne a tetteik alapján? Beírták abba a nagy könyvbe, hát annak tartják számon.

De megtesznek mindent, hogy ne legyen ingerenciája ilyen embernek tényleg oda is tartozni. Erről nem Fabius tehet.
@legeslegujabbkor: Most mentek a tehenekkel a krisnások a parlament elé. estihirlap.hu/node/2807 Az ő hitüket és egyáltalán azt a hitvilágot is tanítani fogják?

Meg a mi Rodeoval való kedvencünket, az afrikai eredetű kandomblét?
@Rodeo36: A vaknak nem Munkácsyt mutogat Orvbán - az ő képeit egyébként is feketévé eszi a festékében alkalmazott bitumen sajnos - hanem a magáról faragtatott szobrot.
@lecsekkoltam:

A keresztfiam egyházi gimibe jár. Azt érték el nála a kötelező vasárnapi misével, hogy rettentően rühelli az egész vallást úgy, ahogy van.
@sárkányfő:

Lehet Isten tette oda a dino csontokat, hogy legyen min pekulálnunk. Addig sem bűnözünk.
@sárkányfő:

Galilleit 1960-as években rehabilitálták. Az cca. 450 év volt.
"a Fidelitas ifjúsági szervezet szülinapot jött össze ünnepelni a nemzeti kultúra híres fellegvárában, a Moulin Rouge nevű lokálban. A hely közismerten a konszolidált, keresztény fiatalok délutáni találkozóhelye, ahol tea és aprósütemény mellett cserélnek eszmét a nagy sorskérdésekről."
hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/13/Kereszteny_konzervativ_jol_nevelt_szolidari_24BFCU
Korábban írtam már, illetve idéztem már a Parlamentben a 90-es évek elején elhangzott szólamot:

"Csuhások, térdre!"

Hja kérem, hol van már a tavalyi hó...
Fél évig voltam óraadó egy katolikus iskolában. Nem véletlen, hogy nem maradtam ott. A reggeli imát nekem is kellett (volna) mondanom, pedig nem vagyok vallásos. Ezt már a legelején tisztáztuk az igazgatóval. Misére is kellett mennem. Dicsértessékkel kellet köszönni, és még sorolhatnám. Apróságnak tűnnek ezek a dolgok, engem mégis rettentően zavartak. Ha nem vagyok vallásos, akkor miért kell úgy tennem, mintha az lennék? Ettől, úgy éreztem, hogy nem vagyok hiteles. A kamaszok pedig kilométerekről, ellenszélben is kiszúrják az ilyesmit.
Nem mellesleg beleszóltak a tanítás tartalmába is: az evolúció és a fogamzásgátlás témakörénél komoly megkötések voltak.
Ezért véletlenül sem szeretnék újra ilyen intézményben tanítani. Nem szeretném, ha önkormányzati fenntartású intézményünkben egyszer csak megjelennének a papok (bármilyenek) és beleszólnának dogokba.
Ilyen kőtelezőség még a KÁDÁRI rendszer alatt sem volt- egyik írányba sem. Akkor is lehetett fakultatív járni hittanra.
Tarlós szerint, mától még is csak antiszemita Csurka Pittabá. Eddig nem, de ma, innentől kezdve! > nem szabad, azaz kéretik nem alkalmazni!
@komment1: Azért egy ilyen nyelvi katyvasz egy törvényben!! jól jelzi, hogy legokésabb szerintük a zavarosban lélekhalászás.
@Husz_János_Puszita: Ja a kötelező és a hiteltelen egybe normális gyereknél csakis ezt hozhatja. Elismerésem a rokonnak!
@Zébácsi: Elolvadt a gyakran leomló térgyekalácsa alatt.
@a szív fészkei:
"az evolúció csúcsműve"??? Arra nincs tippem... :)
Ha az evolúció mélypontját kérded, akkor a gerinc nélküli politicus hungaricust tudom említeni, mely nyálkás, általában jogász végzettségű, gerinctelen csúszómászó, agya rég elsorvadt és biorobotként csak gombot nyomogat... Tök mindegy milyent, amit eléje tesznek, ő nyomogatja... Halleluja, dicsőség elvtársak az Űrben... :)
@a szív fészkei:

Mit akarnak a gyerekektől az internet korában? Kiröhögik őket. Az egész arra jó, hogy még nagyobb hányingert kapjunk a kurzustól.
@sárkányfő: @Qeatzkoatl: @pumukli 12: @Rodeo36:

Kicsit off.

Ahogy említettem, pongyolán fogalmaztam.

A lényeg az, hogy a kvantumfizika mintegy 90. éve ismert jelenségei olyan eddig konszenzussal elfogadott dolgokat kérdőjeleznek meg, mint 1./ ok - okozat, 2./ a "hullám, vagy részecske jelenség" kimenetele attól függ, fényként vagy részecskeként méred a fotont (vagy bármilyen részecskét), illetve 3./ az idő (lehet hogy nincs is idő?).

A lényeg nem isten tagadása (6000-ből bármelyiké, vagy mindegyiké), hanem a megismerés.

On:

Egyébként a kötelező semmiben sem tetszik, így a kötelező (katolikus?) vallásoktatás sem.

Off:

Elismerve, nem kardinális kérdés, de én továbbra is vélem; "ateista" (isten tagadó) és "materialista" nem azonos. Ettől persze bárkinek megengedem, higgyen amiben akar.

Végső soron, az ateizmus is és a materializmus is HIT. Mint az összes többi világ- és törzsi vallás (a népükkel együtt kihalt vallásokról már nem is beszélve).

Még egyszerűbben fogalmazva. Ma nem hiszek istenben. Egyikben sem, és az összesben sem. De nem zárom ki, ha egyszer kiderül, bebizonyosodik, megmérik, lefényképezik, meginterjúvolják ... hogy van isten, akkor higgyek benne.

Remélem ezzel senkit sem bántottam meg. Aki meg indulatot akar ebben a témában, nyugodtan indulatoskodjon.
@a szív fészkei: Fabius mindent akar, nem alkuszik. Nem elég neki, hogy tartsuk meg az önkormányzati iskolákat, sem az, hogy az oktatók tudását mérjük valahogy, neki az összes vallás kell.
"Ha az Országgyűlés elfogadja azt a módosító indítványt, amelynek benyújtásáról szerdai ülésén döntött a parlament alkotmányügyi bizottsága, akkor összevonhatják az MNB és a PSZÁF feladat- és hatásköreit. A módosító indítvány indoklása szerint új kihívások jelentek meg a pénzügyi szektorban."

hvg.hu/gazdasag/20111214_pszaf_jegybank_osszevonas

Befejeztetik a nagy mű. Az utolsó független intézmény is elesik a csatában. Demokrácia, béke poraidra.
Az orosz is kötelező volt, azt' hányan tudnak ma oroszul. A hittan ha kötelező lesz garantáltan még több ateista lesz az országban.
@rdos:

Kvantumfizikában kicsit otthonosan mozgok.
Az fénysebességnél gyorsabb neutrinókra, vagy a Heisenberg-féle határozatlansági relációra, vagy a Higgs bozonra gondolsz?
A kettős természet, ma már nem csupán kvantumfizikai tény, hanem nagyobb egységekre (több száz, több ezer atom) is igaz.
Mire szeretnél utalni?
izééé, a totális központosítás újabb sarokköve

Új szervezetbe olvasztanák be a jegybankot - 18:06
Összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete feladat- és hatásköreit. A kettőből egy új szervezet jöhet létre egy módosító indítvány értelmében, amit a parlament alkotmányügyi bizottsága készített.

Az új alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti jogszabályhoz benyújtott módosító javaslat szerint az összevonásról és az új szervezet létrehozásáról sarkalatos törvény rendelkezhetne. A bizottsági előterjesztésről már pénteki rendkívüli ülésén dönthet a parlament.
Az új szervezet elnökét a köztársasági elnök nevezhetné ki, a két alelnök pedig az MNB és a PSZÁF hivatalban lévő elnöke lenne.
MTI
@legeslegujabbkor:

Rágalom! :-)

Én egy szót akarok: fakultatív.
@Cirbi:

Rájöttem, ezért nincs idejük a gazdaságra. Nem az a céljuk. Az csak mellékszál.
@Fabius: Azt hiszem hiába, persze nem zárom ki, hogy Lázár gyerekét felpofozza majd az oktató, és mégis meg lehet oldani szabadon választott módon egy gyors törvénymódosítással.
@a szív fészkei: drágám lapozz át a vincentre egy ici picinyt: "Zoli, baszhatod a számaidat!"

" Egy másik résztvevő úgy jellemezte a vitát, hogy Orbán politikai érveket sorakoztatott fel Pokorni szakmai érvei ellen. „Zoli, mondhatod a számokat, de én máshogy látom az életet” – zárt rövidre például egy vitát a kormányfő, amikor Pokorni adatokkal próbálta alátámasztani az érveit. Az oktatási bizottsági elnök így többnyire kisebbségben maradt véleményével."

hát ezért írom én a számokat, hogy a Nagy Fittyentő másképp lássa, a kurva anyját...el vagy ám foglalva a másik varánuszon azzal a Édy Bédy-vel vagy hogy a faszomba' hívja magát? nem undorodsz tőle?
@Cirbi:
Elsőre szinte semmi... Másodikra, HÚBAMMEG!
EZ NAGYON DÚÚÚÚRVA!!!
Egyébként nem csak itt van k.rva világ, Győrben Pintér elvtárs és csatlósai most nyúlják le az Audi biztonsági szolgálatát... De ez szigorúan rágalom! Nyasgem nekik!! Elvtársak, kinyalhatjátok!!! Éljen a PÁRT! :)
@Qeatzkoatl:
Ne'ba! Csak így lazán, hogy "Kvantumfizikában kicsit otthonosan mozgok."
Aztak...rva... Komolyan?
Én csak egy ecceri számítógépes vagyok, Mensa, meg még néhány apró hobby, de mesélj????!!! Tényleg! :DD
@rdos: kötyönnyük szépen, cogito ergo sum!!! nézned kellene az USA tv csatornáiból azokat amelyeken a csilliárdos -csak Rolls Royce jár nekijek- prédikátorok kézrátéttel meg szép szóval megidézik az ő istenkéjüket, a beteg azonnal meggyógyul -nem átlag órabérben dolgozik- és a hívek már perkálják is zsét, a prédikátor meg szabad idejében -tenger sok van neki- a 8 gyerekes családja mellett 3 - 4 cuki 14 éves fiúcskát tart a háremében akiket megtérített...ilyen nagy a hit utána jönnek a boszonok meg böszmék és a Nagy Foton ugye az örökkévalóságban mikor volt az amikor valamelyik a sok isten közül -amelyik éppen ráért- megteremtette a az örökkévalóságot is meg a világot hozzá azután Higgins megtanította -Doolittle segítségével- Olympiát beszélni és viselkedni azóta viselxik...
@legeslegujabbkor:

Ezt mondjuk nem hiszem. Lázárból inkább azt nézem ki, hogy a kis Boldira kezet emelőt a saját vállból kitépett karjával verné agyon, ahogy én is tenném. Tudod, más régió, más szokások. Ez a felhatalmazlak a kokiztatásra szemlélet Michllandon és Orbicsúton divat.

Lázár inkább lesz mulatságos ahogy fényképezik minden vasárnap délelőtt a templomban. Egyszer hiányzik és kiírja magát a NERből, mert tuti ízekre szedi a közvélemény.
@Boli: Nem mondod komolyan!! Ha én nőként elismerem ChT érdemeit, akkor tőled pláne elvártam volna! :-DD
@Fabius: Csak azért hoztam őt példának, mert az ő gyerekéről tudok, de azért többféle módon is lehet megnyilatkozni Fideszesként is, hogy nyilvánosan, könnyekkel a szememben megcsókolom a keresztet az egyik, és letépem valaki karját a másik, kultúrember megpróbál közöttük egy két lexet is gyártani, ha nem tetszik neki a gyerek oktatása körül valami. (ezt most tényleg Lázárra értettem)
@Boli:
Mi az az ecceri számítógépesség?
@Qeatzkoatl:
Részletek? Mit bakker?
Mert én csak programozást, meg elektronikát... Mesélj! :))
@Qeatzkoatl:
Tudod én javítok, forgalmazok, szervizelek, nyomtatókat, számítógépeket, hálózatokat...
Ecceri számítógépes, na... KEKEC! :))
@a szív fészkei:
Mit is? Nem értem? Mondom, ecceri számítógépes vagyok! :))
@Cirbi:
Mikor nem? :)))
Na, mesélj Te is!! :)
@Boli: áhhh, nem érdemes, lezsibbadtam én is, de nem akarom untatni a közönséget :D
@Boli: A nagyon szép és harmonikus, tehetséges egyedek valamiért kialakulnak, talán igaz, hogy a mennyiség egyszer csak átcsap minőségbe...

ChT-otok ennek egyik példája, akartam írni kevéssé bonyolgatva a dolgot.
Rodeo szokta elemezni a Bach és egyéb zenészgéniusz munkáinak matematikailag is leírhatő univerzális harmóniáját. Én inkább vizuális típus vagyok, és így egy szép lényben - lehet az állat, férfi, nő, virág, avagy táj, bármi - szintén valami magasabbrendűt látok.
@Qeatzkoatl: ilyeneket én is tudok, és naprakészebbek: TEK, NIBEK, NMHH ;)
amúgy meg nekem nem mondtál újat, valahogy betippeltem ezeket :D
@Cirbi:
Ezért nem értettem, miért kérdezed.
@Qeatzkoatl:
Nekem nem volt ennyi esélyem, dolgozom 19 éves korom óta, mellette tanultam... :((
Elektronikai műszerész, majd információ rendszer programozó... Mondom én, csak ilyen ecceri... :)
@Boli:
Nézd, én szóba se hoztam volna, ha nem erőlteted. Nekem így is szimpi vagy, örülök a Mensadnak.
@Cirbi: az a kütyü a NMHH az a magyar "nemhaha" amikor a törpét megfingatják a homokozóban az ellenzéknek csúfolt szájkarate klub éppen ráérői? és hogy kiborúlt a drága persze nem annyira mint a tele bili de az eredmény ugyanaz @Boli te tudod: "gee in gee out" mondja a művelt kompupús ez a politikára is igaz főleg orbánisztánban...szedi a gyógyszereit vagy nemsokára nyilvánosan megvész? ha szájkaratékásoknak lenne hozzávalójuk akkor basztatnák jobban, hátha felpukkad
@Qeatzkoatl:
Én is örülök... A kaja is tök jó... :D
Erőlteti a rosseb... Én meg örülök a hozzászólásaidnak és élvezem! :)))
Alaposak és körültekintők!
Egy olyan szint, amelyet a trollok meg sem tudnak közelíteni! :)
Innen már csak egy lépés, hogy regisztrálják a gyerekek felekezeti hovatartozását. Vagy én vagyok túl naív-bamba és ez a lépés már meg is van lépve?
@Rodeo36:
Itt, Zombielandban? Viccölsz? TEEEE!!!! :D
Mi kalandvágyból MARADTUNK ITTHON! Még... :(
@zabhegyző:
Népszámlálásban részt vettél? Na........? :(
@Boli: jahh, meg nem akarunk unatkozni, és karbantartjuk az alacsony vérnyomásunkat is, MÉG,
"A vak csillag, ez a nyomoru föld
Hadd forogjon keserû levében,
S annyi bûn, szenny s ábrándok dühétõl
Tisztuljon meg a vihar hevében,
És hadd jöjjön el Noé bárkája,
Mely egy uj világot zár magába.
Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyûtt vonóbul bot:
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.

"
@Boli: Mi az izé? :-)

Van valami általános harmóniaigény az emberekben, sőt szerintem az állatokban is. Valamiért csak hájpolják mióta az aranymetszés arányait, valamiért csak van egy elfogadott kánon arra, hogy mi a szép. Még ha annak x trillió megjelenési formája is van.

Most nem a megszabott, sebészi Singer varrógép alatt születő szépségről beszélek, bár az is mutatja, hogy mekkora a vágy a csodálható után. Valahogy soha nem randára - szabálytalanra, kétségesre - akarja magát fazonírozni senki a vére hullatásával, hanem keresi a tökéletest ily módon.

És talán ilyen ocsmány időkben fel is értékelődik minden magától való szép, mert mutatja, hogy hálisten, nem lehet mindent elrontani.
Én például, hogy lendüljünk túl Ch-on, nagyon szeretem és csodálom Marion Cotillard-t www.imdb.com/name/nm0182839/ , aki mint Charlize, annyira szép, hogy mert igen randa lenni az Edith Piaf-filmben.

És jó, hogy születnek ilyenek és hajdan is születtek. Na ez off volt, bocs.

De a katolikus egyház, ha annyira biztos lenne magában, hinne is abban, hogy az általuk celebrált hit szépsége és ereje odavonzza az embereket muszanyag nélkül is, mert - mint fentebb levezettem - , mindenki áhítja a harmóniát és jót. De így megerőszakolva ebből a gyerekeknek nem fog átjönni semmi csak az ellenkezés undora.
@a szív fészkei:
Kikérem magunknak - a ChT Örs nevében is - hogy "lendüljünk túl Ch-on"!!!
Mi ez a nyelvtani slendriánság??? Komolyan! De tényleg! :)
Charlize Theron-on nem lehet csak úgy "túllendülni"! Tényleg nem értelek... :DD

Az én komoly elveimbe ez nem fér bele...
- 80-as mellbőség legalább
- nem lehet férjnél
- fantasztikus lábai kell, hogy legyenek
- nem dohányozhat
- ....
.... és még számtalan ilyen komoly érvem van!!!
KOMOLYAN! :)) Nem röhög!!!
Ajaj, viszont randa opportunista vagyok... :(
@Qeatzkoatl: höhh, nem hari, amúgy minek is mondom, kiprofiloztál már annyira, hogy tudd ;)
@Cirbi:
Ha az ÖRS-be is be szeretnél lépni, akkor viszont Gyilkos Fűegér kolléga beleegyezése is kell... Kicsit galád egy rágcsáló, de folyamatosan képben van a ChT-al kapcsolatos új infókban... Néha nagyon gonosz is, de amúgy rendben a csákó! :)
@Boli: Na Cotillard ki is bukott, férjes, gyerekes.

Bocs az őrstől! Na akkor nézz örül, az evolúció csak kitermel biztos ilyeneket is. :-)) Egyébként érdekes, nagyon kevés jólábú fiatal nőt látok, szerintem a bezzega zéénkoromban több volt. Kevesebbet sportolnak vagy miért?

Pedig akkor ugye boldog, boldogtalan ultraminiben rohangált meg forrónadrágban és Kádár apánk nem szólhatott semmit ellene. Ő nem is akart,becsületére legyen mondva de amikor érettségi után anyám levitt Várnába a tengerhez, nem akartak beengedni az országba a határon. Mondván, hogy Todor Zsivkov elvtárs nagyon nem szereti az ilyen cuccot (értsd alatta a magam varrta miniszoknyát augusztusban, naná majd lódenkabátot! Aztán elmagyaráztuk, hogy itten ez nem probléma, épp ezért viszont nekem nincs más 18 évesen a bőröndben, sajna.)
"István király országa, mely majdnem gyarmata egy másik, züllő országnak s mely csenevész, beteg testével egy futásra akart benyargalni a kultúrországok közé – bizony beteg ország. Koldus, mert szipolyozták s szipolyozzák. Magában nem bízó, mert másoktól függ. Ereje nincs, mert részei divergálnak. Hódításra képtelen a nemzetiségekkel szemben s ereje nincs, hogy leszámoljon a megbéklyózó feudalizmus maradványaival. Társadalma kialakulni természetesen nem tud. Itt még felekezeti harcok folynak. Itt még társadalmilag az őskorban élünk. "

"A nép vándorol ki. Az adózás alatt nyög az egész ország. Az antiszemitizmus szításával majdnem egy millió hasznos magyar embert iparkodnak elidegeníteni a magyar fajtától, míg a nemzetiségi politikánk gyávább, mint valaha. Közigazgatásunk, az állami életnek ez az esszenciája, mindene: példátlanul rossz. Szinte kevés reá az ázsiai jelző. Iskoláink nem tudnak embereket faragni, csak félembereket."
"Jön a kamarilla, s röviden kihirdetteti, hogy elkövetkezhetik az abszolutizmus. Mintha egy nép alkotmánya annyi volna, mint egy szépségflastrom. Leveszem s elejtem, amikor akarom. "
"Ma az embereknek Magyarországon fokos kell, nemzeti rojt és bojt, hely, hova az ember a legújabb parlamentáris módon küldheti az ellenfelét, s fej, amelyet be lehet verni."
"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? "

Ady
keleti szél:

Elzavarták a kommunistákat egy kínai faluból
Index
2011. december 14., szerda 16:46 | Email
Fellázadt egy Hong Kong közelében lévő kínai falu, mert a helyi vezetők megfelelő kárpótlás nélkül államosították, majd egy ingatlanfejlesztőnek eladták a földjeiket. A zavargások már szeptember óta tartanak, bár a kínai hatóságok eddig tagadták, hogy komoly gondok lennének a településen.

index.hu/kulfold/2011/12/14/elzavartak_a_kommunistakat_egy_kinai_falubol/
@Qeatzkoatl: ajjaj költőket idézünk, ez itt már a vég, kardot ide, had dőlök bele /na azért azt még nem :D/

rövidebben íme:

A magyar Ugaron (1905)
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
@Qeatzkoatl:
Ajaj... Ady-t idézni EZEKNEK? Manapság egyre időszerűbb, de szerinted megértik? Nagyon optimista, vagy nagyon naiv vagy TE! :(
@Cirbi:
Ott is ilyen komcsik vannak, akik azért elég rendesen nézik az "érdekeiket"... Csak nálunk még nem lázad a nép.
Agyhalottaknak fel sem tűnik, hogy eladják a fejük felett az országot a narancskomcsik! :(
@a szív fészkei:
Azért én még látok ilyeneket, no de az én szemem... Tényleg olyan izé vagy... :))
Bakker Kósa bátyátok dógozik...
Egy mártír a csóka... Csak a hazáért tette eddig is... KOMOLYAN!
"A gyenge forint hasznos is lehet Kósa szerint"
hvg.hu/gazdasag/20111214_gyenge_forint_kosa
@Boli: anyám, ez egy közgazdasági zseni, igaz egy kicsit elbizonytalanodtam, amikor hivatkozott a kusza szemre, de megnyugodtam olvasva veretes, Nobel díjjas gondolatait :D
@Boli: jahhh és bátyusa a tudod kinek, úgy hogy menj a búsba teeee :D
@Boli: Na legalább Izé-díjas lettem. Ha nem is jár annyival mint a Prima Primissima,de kösz! :-) Persze, hogy vannak nagyon szépek és csinosak, hálisten a lányom is köztük van :-)), csak... Na jó süvít belőle a zirgység, biztos!!
@Cirbi:
Nem teheted ezt, így kiíratkozol a NER-ből! Most tényleg... Olyan vagy TE IS! HÜP-HÜP... ;)
Ennyire érzéketlennek lenni... Mikor ŐK csak a javunkat (JAVAINKAT) akarják! De tényleg! :)
@a szív fészkei:
Mesélj a CSAJról! ÖRS-öt is alapítunk, ha úgy látjuk... :DD
@Boli: gyorsabb voltál, de ő úgy is elfogult, a mese nem kell ;)
@Cirbi:
Na jó, akkor a meztelen tényekkel is beérjük! :)
ehh, megint döglődés, nem is értem, nem szeret ez a renccer engem :)

502 Bad Gateway

--------------------------------------------------------------------------------

nginx/0.7.67
@Cirbi:
Jött a nagy narancssárga ótó! :)
Vagy olyan genyák voltunk, hogy szóhoz sem jutnak...
Vagy csak nem mernek...
:D
@Cirbi:
ki lesz vajon az elnök?
nálam lehet megtenni a tippeket...
Csányi.
@Secnir:

Öt az egyhez, hogy Leghűségesebb Zsiga lesz az.
@néma bárány:
Csatlakozok, Univerziális Zsiga lesz a Jolly! Mindenhez ért!
@Fabius:

Ez az egy szó nekem is megfegfelel. Ha nem kapjuk meg lehetek pap a felekezetnél?
@a szív fészkei:

Nekem jöhet Cotillard! Amíg a gyerekek eljátszanak az örsben a plakátokkal, addig a felnőtteknek jusson egy igazi nő!

:-D :-D
@néma bárány: :-D Én azt nem értem, hogy tudott egy kis gnóm lenni, mikor amúgy magas és sudár? Csodálatos ő is, az biztos!
@néma bárány:
A célozgatásokat nem is értjük, de lehet, hogy baripörkölt lesz hétvégére! :)))
@néma bárány:

Lehetsz. Egy Little John termetű Tuck barát hasznos tagja tud lenni bármilyen hitközségnek :-))
@Fabius:
De pörinek is jó lesz, ha elszemtelenedik! :))
Egy kis galuskával, jó zsírosan, koviubival...
@Boli:

Hátőőőőő...ha adhatok egy tanácsot, válasszatok valami kevésbé telefonfülkényi, kevésbé inas és sokkal kevésbé mogorva bográcsba valót. A saját jóóóól felfogott érdeketekben :-D :-D
@Boli: Honnan van most nektek poci koviubitok???? (vendéglői szleng)
a 36 milliárd Euró = 11160 milliárd HUF-tal, mai árfolyamon, ha változik akkor más...Kósa Zseni most huhogta bele a légbe: a gyengébb forint nagy előnyökkel járhat, annak aki külföldön tartja a pénzét és abból forintosít...az elmúlt 19 hónapban a kormány semmilyen olyan gazdasági intézkedést nem hozott ami bármilyen pozitív változást hozott volna vagy legalább annak reményét az összes tervüki légvár a mostani 172 oldalas mese m ár semmire sem jó, mit fognak csinálni a 11160 milliárddal? ellopják? mást nem is tudnak eddig csakis fogyott a pénz és az ország teljesen el van adósodva az éves törlesztés már több mint a GNP/GDP ez államcsőd...a többi mese, mit fog a nép csinálni?
Ma csemegézek: máshol bejöttek a trollok. Már meg is álltam - s jót rötyögtem - nem idézem, mert röhögök. Elém állt az a kicsi lányka, ki előtte letette voksát, hogy római kat.lesz. /Azért félénken megkérdeztem: komolyan gondolod?/ Válasz: komoly igen volt. Hát ő döntése - én is önfejű voltam, végig csinálta... Egyszer elémállt, s kérdezett.. többit tudod. Jelenleg én ateista vagyok, némi baptista beütéssel - ja kedvelem a mindenféle vallásokat.
@a szív fészkei: Kedves,el lehet tenni télire, ha kéred küldöm a receptet. /ha jól emlékszem Horváth Ilona/Nem kell nyaraltatni, ott biztosra mehettünk volna. hihihi
Jöjj reggel! Biztos várlak! Nem vagyunk egyedül, de kevesebben. Bejött a megfélemlítés? Azt a jószagút!
@komment1: Én eddig minden pontban (kötelező/fakultatív, nem az egyház, hanem a KDNP a pöcs) veled értettem egyet, de itt, Kecelnél elválnak útjaink:
"Mer ha a suli megszűnt volna, akkor nem kellene a szomszéd városba járatni a gyereket? Ugyanis a legtöbb esetben ez az opció, hogy egyáltalán ne legyen iskola, mert nem tudja fenntartani az önkormányzat."

Igen? És a katkók miből tudják fenntartani? Az egyházi adóból? Csak nem ugyanabból az un. állami támogatásból, amit a mi adóforintjainkból szed be az állam? És sima politikai döntés, hogy egyházi vagy világi fenntartó kapja-e a támogatást. Most már én is élek a gyanúperrel, hogy te mást értesz az olyan fogalmak alatt, mint fakultatív, szekularizáció, világnézeti semlegesség...
Ha egy iskolája van annak a nyomorult településnek, amit közpénzből tartanak fenn, akkor az egyháznak nincs joga tanárokat és tanulókat kitiltani.
Ha egy állami suliból tiltanának ki világnézeti alapon vallásos tanárt és gyereket, akkor is ugyanígy vállat rándítanál, hogy akkor menjenek máshová?
A szülőknek lassan már csak egy dolga marad a gyerekkel, este nyolckor érte menjen és hazakisérje.

Abba már nem szólhat bele, hogy megszülessen-e. Hároméves kortól az állam neveli. Az iskolában komplett ideológiai agymosásban részesül. Tizenhat évesen meg mehet melózni.
Mondana valaki egy darab független intézményt Magyarországon?
Off

@Qeatzkoatl: "Kvantumfizikában kicsit otthonosan mozgok. "

Én sajna nem igazán. Ahonnan nemrég tájékozódtam:

www.idokep.hu/hirek/a-fenynel-is-gyorsabban

www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser

Aki még nem olvasta, annak ajánlom, annak ellenére, hogy nem rövid.

On

A katolikus teológusoknak nyilván megvan erre az évezredes receptjük. Az ismert(nek vélt) világ határára, vagy azon túlra teszik a "teremtőt". Ez a határ és persze "a teremtő lakhelye" a történelem során egyre távolabb került. Egyetlen gond van csupán. Attól hogy eddig elhibázták "a házszámot", még nem következik hogy nincs "lakcíme". Az persze egy másik történet, hogy nem fogadnék a "lakcím-azonosítás" sikerére.

Többi vallás teoretikusait még ennyire sem ismerem.
@borzzz: Semmiféle vállrándításról nincs szó. A közhiedelemmel ellentétben a vallásos iskolák nem kapnak több állami támogatást, a jelenlegi szabályozás szerint pont annyit kapnak, amennyit az önkormányzatiak az állami fejkvótából és az önkormányzattól összesen, a katolikus iskolák ugyanis nem kapnak az önkormányzattól semmit.
Tudod miből tudják fenntartani? Abból, hogy állati sok nyugati összeget ölnek bele az intézményekbe, a nyugati egyházi támogatások nélkül ők sem tudnák fenntartani. Erről nagyon is jól tudok, mert az én gyerekeim is egyházi iskolába járnak.
Egyébként meg szó sincs kitiltásról, egyszerűen csak azzal kell szembenézni, hogy különben megszűnne a suli. A legkevésbé sem tűnt úgy, hogy bárkit kitiltanának, annyi, hogy ha ott akarja továbbra is a gyereket taníttatni, akkor annyit el kell fogadnia, hogy ezek után ez egy pl. katolikus vagy református vagy akármi iskola. Sok ilyen iskolát ismerek, mindegyik tele van ateista szülők gyerekeivel, akik abszolút önként íratták oda őket, azt választották, mert jó sulinak tartják az illető intézményt. Az talán véletlen volt, hogy az "átkosban", amikor alig hagytak meg felekezeti iskolákat, szinte mind bezárták, a pártállami főmuftik gyerekei mégis valahogy abban a pár vallásos intézményben tanultak? Megvolt az oka, tudták, hogy ott milyen színvonalat kapnak. És a mostani iskolákban csakis a bentlakásos intézmények azok, ahol sokkal jobban érvényesül a vallásos vonal, ahol esetleg valódi gondnak érezheti a szülő, hogy az ő gyereke kilóg, a nem bentlakásos iskolákban ennél sokkal lazábbak a feltételek, nem véletlen, hogy sokan ateistaként is totál el tudják fogadni őket.

Egyébként jelzem, hogy a világon semmi bajom nem lenne azzal sem, hogy totál világi intézménybe járjon a gyerekem, ha épp nincs más. Azzal lenne bajom, ami az "átkosban" volt, hogy nem választhatok, hanem mindenképpen bele vagyok kényszerítve egy olyan rendszerbe, ahol a vallás szitokszó. A mi iskolánkban előfordult még '88-ban is, hogy levettették valakinek a nyakából a kis keresztjét, és csak ez a "választék" volt, más nem, legfeljebb a perifériára szorított néhány intézmény (asszem összesen 8 volt az egész országban).

És a másik: ismerek katasztrofális vallásos iskolát, ahová sosem íratnám a gyerekemet, holott elég kényelmes lenne, közeli stb. Nem is írattam, sőt mindenkit próbáltam lebeszélni róla. Szerencsére szabad iskolaválasztás van, oda íratom őket, ahova akarom. Szóval az a helyzet, hogy a felekezeti iskolák között és a totál világiak között is éppúgy vannak jó, mint rossz és közepes iskolák, max annyi, hogy a felekezetiek között talán kicsit több a minőségre törekvő.
@vörös meteor: minek, úgy sem lenne értelme:

Az Alkotmánybíróság kukába dobja a nyugdíjügyet
Index
2011. december 15., csütörtök 07:36 |
|
Email

Január elsején a kukába kerül a magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítását támadó összes alkotmánybírósági beadvány. Az újévkor életbe lépő új alaptörvény és a változó alkotmánybírósági törvény miatt minden folyamatban lévő, le nem zárt ügyet törölni kell. A kisöpört ügyeket az Ab csak új beadványok alapján veheti vissza a napirendjére, ebben az esetben azonban az eljárás is a nulláról indul majd.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/az_alkotmanybirosag_kukaba_dobja_a_nyugdijugyet/
@Husz_János_Puszita: Akkor szerencsére megérte oda beiratni. A kereszténység elleni legfőbb érv a Biblia elejétől végéig való elolvastatása, Winston Churchill is felnőtt fejjel olvasta el, és jókat röhögött rajta, hogy tudtátok ezt, hogy ez van benne a Bibliában...?

Más. TILTAKOZOM az ellen, hogy keresztény gyerekről beszéljenek. Nagy lófaszt, már bocsánat. Nincsen keresztény gyerek, nincsen zsidó gyerek, nincsen muzulmán gyerek, nincsen buddhista gyerek, keresztény szülő gyereke van, zsidó szülő gyereke van etc. A gyerekeket belekényszerítik a felnőttek saját vallásukba. Nem tetszik, hogy képzeletbeli láthatatlan barátokkal terhelik a gyerekek világát, hatalmas pszichikai károkat okoznak nekik ezzel.
www.femina.hu/hirhatter/potlekot_kaphatnak_a_kepviselok_a_750_ezres_illetmeny_melle

Ki vannak és lesznek is sámfázva rendesen, hát miért ne vetnének és vettetnének keresztet folyton? Tényleg azt hiszik, ezzel a szenteltvíz-cunamival bent maradnak a jó puhára bélelt kicsi vackukban örökre. Remélem,oltári pofára esés lesz a vége.
emlékeztető!!!

ÁLLAMCSŐD = kórház bezár, börtön kinyit...
van konzerved/fegyvered? vagy külföldi számlád/rokonod? stb

államcsőd idején ezek vannak... talán 1 év az MNB 10 billiós devizatartalék, még pár hónap esetleg a MAGÁNSZÁMLÁK zárolása.... ez van/lesz...

kicsit előtörleszteni... gyakorold!
baromi jóóóó.

www.solteszimre.hu/koki/
@rdos:
Meglehet, untatni foglak, de igyekeztem a minőség rovására röviden, gyorsan és nem tematikusan néhány dologgal kiegészíteni az általad olvasottakat. (Amennyiben ismétlést találsz, az annak köszönhető, hogy azt csak átfutottam.) Ez nem egy szakmai anyag.
Tudod, akkor nevezhető elfogadottnak egy-egy teória, ha azokat egzakt módon képesek vagyunk matematikailag leírni. Bizony, számos esetben ez az eddigi leírásunk módosítását is igényli, annak érdekében, hogy a konzisztencia megmaradjon.
A jelenlegi matekunk nem ad egyértelmű megoldásokat –csak néhány populáris témát említek- kölcsönhatások (gyenge, erős, gravitáció, elektromágneses, melyek nem elégségesek sem az atomok, sem az univerzum működéseknek leírásához), tér-idő kontinuum és ezek szétválaszthatósága, részecskék közötti (összekapcsolt párok), azonnali információ csere (térbeli helyzetüktől független), a bosonok sokfélesége (ezért lehet a Higgs megoldás), a sötét anyag és energia, zárt rendszer-e az univerzumunk, az információ megmaradásának törvénye (én úgy gondolom, ez adhat némi magyarázatot számos vallás közeli kérdésre…stb.
Teóriák, melyek csak részben, vagy egyáltalán nem lettek matematikailag leírva:
A multiverzumos magyarázatok (első sorban a brains elmélet) számos kérdésre adott választ részecske szinten, hasonló képen, mint a tér és az idő elválaszthatósága (most sikerült leírni, hogy nem szükségszerű, hogy az ősrobbanást követően a Planc időt jelentősen meghaladó ideig) nem is kapcsolódtak össze (ennek eredménye az un. infláció sebessége), valamint számos megfigyelés nyerhetne magyarázatot az un. spontán, vagy tágulásos hasadással. (ezek a sebességgel, a kettős természettel és az összekapcsolódásokra adnak magyarázatot).
Ezekkel szemben áll (látszólag), ha feltételezzük a zárt univerzumot (termodinamika) meglepő, hogy vagy a rendszer egyensúlya még nem állt be, vagy létezik hőelnyelés az univerzum határainál (pl. másik univerzum/ok.) A mérések és az elvi megközelítések alapján dodekaéderes forma (lásd. szappanbuborékok) a legvalószínűbb (ez magyarázat a sötét energiára és némi képen a sötét anyagra is).
Valószínű, hogy a kettő ötvözetéből születik meg a
Steve Hawkinsnak, az információ megmaradására kidolgozott elmélete meggyőző, jelenleg nincs más elfogadható magyarázat. Ez viszont feltételezi, hogy az univerzumunk véges. (Ő a fekete lyukakra dolgozta ki az elméletet, de ki kellett terjeszteni. Ami még nem sérti meg az információ megmaradásának törvényét, hogy annak nem feltétlenül kell az adott zárt térben megmaradni! Innentől lehet elgondolkodni, hogy hogyan is van ez? )
@Qeatzkoatl:

Javítás:

Valószínű, hogy a kettő ötvözetéből születik meg a következő, általánosan elfogadható elmélet.
@Qeatzkoatl: \o/ összetett rendszerszintű és nem szigetszerű összefoglalás, én köszönöm ,így egyben még nem olvastam és pláne ilyen röviden :)
@Cirbi:

Számos hibája van ám az ilyen megközelítésnek. Csak gondolatok ébresztésére alkalmas, magyarázatok nem férnek bele. Kigyomláltam a az "elvadult" teóriákat, csupán a mérésekkel és némi matekkal alátámasztott (SH kivételével) "tényeket" foglaltam össze.
@anyósnyelv: Aranyos vagy! Kösz, ha elküldöd (elérhető a címem) én csak a napon érleltet ismerem.

Trollokat meg máshol kéne érlelni: két hónap egy elhagyatott szigeten egész nap Szijjártóval, aki Orvbánt idéz.
@Qeatzkoatl: tudom, pont erre utaltam, gondolat kisérlet, összepárosítani azt ami elsőre nem tűnik összeegyeztethetőnek, kisebb-nagyobb mértékben ezt csináljuk itt is, próbálunk rendszert felfedezni a narancsos ámokfutásban is /mert valahogy nem akarjuk elfogadni az őskáoszt amit látunk, vagy csak én gondolkodom túl a dolgokat???/
@Nádasi Balázs: Ez így van. A pokoltól való rettegtetés annyira jó nevelőerő? (SP - South Park idevágó része, bár amilyen jófej abban a Sáti!)
@Qeatzkoatl: nagyon lenyűgöző ez a kivonatos, mindent egy pohárban koktél, engem a végtelen végessége a buborék elmélet alapján, valamint az információ megmaradás amire most már törvény is van és a Nap kutatás nem nagyon hangoztatott eredményei és a fúziós reakció bizonyítatlansága nagyon lehangol...mondanál valamit arról, miért van szükség az Ótestamentum leggyermetegebb részének igazolására mindenféle "bang"-eket kitalálni? nyaktörő matematikai trükkökkel a semmi ami végülis nem is semmi a nem tudom hol...Euclides-i geometria szerint a a Föld nevű bolygótól -még ma- 13.5 milliárd fényévre volt 13.5 milliárd földi évvel ezelőtt a Big Bang (az egyik?) de melyik irányban és a másik irányban milyen messze látunk el? erre mit monda quantum fizika? bármekkora is az a "buborék" amire azt mondjuk, hogy "izé" a Naprendszer nem a végső határán van valaminek, hanem messze benn a buborékban és akkor a 13.5 milliárd már nem is annyi hanem annak többszöröse...megjegyzésem: mindez olcsó monoteisztikus önigazolás hajánál fogva előrángatott matematikával...azt gondolom, a CERN a világ legdrágább gyermekjátéka és hatalmas kóklerség...
@Cirbi: Nem tudom, mi olyan érthetetlen itt? Hatalommal pénzt, pénzzel hatalmat akarnak mindenáron. Ennyi az ámokjuk lényege, se több, se kevesebb. Hiszik, hogy ezzel a - lassan jogosan mondhatni: erőszakos - térítéssel is bebetonozódnak á le Mikola. Na csak szerintem ott tévesztenek, hogy nincs annyi komolyan és gyakorlóan vallásos, ahányat ők vizionálnak a vasárnap szagosmisék alapján.

Illetve nagyon sokuknak - akik nem félméteres kereszttel jelzi az irányultságukat, hanem valóban magukénak érzik azt - ez pont olyan ellenszenves, mint nekem, vagy Fabiusnak. Legalábbis olvastam ilyen nőtől hozzánk hasonló véleményt.

És a sok helyről és ok miatt akummulálódó ellenszenv és feszültség ki tud csapni, már nagyon pici szikrától is. És lehet, hogy ez a pofátlan gyerekbaszgatás (még nem a pedofil értelemben, de az is árnyékot vethet)veri le az első komoly biztit.

Lehet bármiben hinni - ami másnak kárt nem okoz - otthon a négy fal között, gyakorolva vasárnap a templomba vagy egyéb szent helyekre járással a hitet a kicsikkel, ha igényük van rá. De állami iskolában,a mindenféle adófizetők pénzéből fűtött, világított, fenntartott épületben megkülönböztetett módon kiemelten egy vagy két vallást nyomatni állandóan , na azt ma szekularizált európai modern államban nem lehetne!

Igen, apám is zsidóként a mosoni piaristákhoz járt, élete végéig hálásan gondolva rájuk meg az ott szerzett magas tudására. Senki ezt el nem vitatja, hogy ott van színvonal - nade ő maga döntött erről, nem pedig rákényszerítették.
@Rodeo36:

Ugye, nem lep meg, ha nem mindenben értek egyet.:)

A Big Bang-ra a Brains elmélet ad magyarázatot. Ne feledd a Planck távolságot.

A matekja nem hajánál fogva van előrángatva, tiszta szerintem, kivétel az első egy billiomod sec., ezért is van a hadron ütköztető. Meg a mikró-fekete lyukakért, az antianyagért, a bosonokért. Muszáj továbbfejlődnünk, mert leáll a hightech, no meg engem is érdekel.:)
Az infláció nem kérdéses, az megtörtént, a kiváltó okra csupán teóriák vannak.
Ja és ha már: egy jó színvonalú suli megengedheti magának a válogatást. Az ocsú maradjon, nekik a képességeik alapján legokésabbak kellenek. Öngerjesztő folyamat, hiszen a szülők is odaküldik a jófejű kölykeiket, míg mások tudják, hogy esélyük sincs bekerülni.

Fazelas megint tarolt a gimiéllovas listán. Pedagógusként mondom, nagyon ambiciózus, okos, otthonról szellemileg, anyagilag jól eleresztett srácokkal azért nem olyan bazi nagy kihívás eredményt produkálni! Ott az a lényeg, el ne rontsák érdektelenséggel, unalommal a már meglévő akaratot.

Nekem volt suliban problémás és szárnyaló kölykem is. Amelyik az utóbbi volt, bejárt a suliba persze, kellemes társaság ilyesmi okán - nem ilyen elitbe - de nem feszült meg és csak abból elvolt, amit otthonról magába szívott meg a természetes kíváncsiság okán felszedett.

Szóval az egyházi hűdejó iskolák sem a cigánysori hátrányos, könyvet életükben nem látó nyomorultakból hozzák ki az esetleg mélyen bennük lévőt, hanem konyhakész termékkel dolgoznak.
atv.hu/cikk/20111214_simor_ez_totalis_hatalomatvetel?source=hirkereso

Na ezt írtam fentebb. Mindent a hatalomért és a pénzért. Csicska meg mindig lesz elég, bárhová odahelyezni ujjbábnak.
@Qeatzkoatl: mondanál valamit a Nap foltok hőmérsékletéről és a Nap sze5rkezetéről?

amire kitaláltak fizikát annak nem fizikai okai vannak, hanem társadalmi és ott kell keresni a Magyar Parlamenti homokozóban és annak a "matematikája" mindenre megadja a választ...
@Rodeo36:

Hiátusokkal teli az én tudásom, csak kaszára és kapára tudok erről asszociálni.
@Qeatzkoatl: hehe mást is megihletett az aktuális divat fizika :D nem vagyok egyedül \o/

Vélemény Az AB és a Higgs-bozon
Dudás Gergely
2011. december 15., csütörtök 12:47

index.hu/velemeny/2011/12/15/az_ab_es_a_higgs-bozon/
@a szív fészkei: sajnos igazad van, a lényeg is az, amit mondasz, nem tudok ebben vitatkozni, de a ok-okozati megismerés vágya hajt, még vityáéknál is :D
@Qeatzkoatl: "intelligens design"???
Is Boltzmann Brain Theory a Scientific Theory of God?
Essentially, the Botlzmann Brain theory is that it is far, far more economical, in terms of likely outcomes and sequences, for any universe to randomly fluctuate into existence a brain, or a mind, capable of imagining the universe as an orderly system with a self-supporting history and animated life than it is for initial conditions of a universe to actually generate billions of years of physical history resulting in the existence of such a brain.

In other words, it is far more likely that conscious agents were simply fluctuated into existence via chance and then began "dreaming" everything they experience (including memories and included histories), but to them that "dream" would be called "reality".

The idea of a Boltzmann Brain universe is quite an interesting one. Comparing it to the dreams we have, we would all be aspects of the Boltzmann Brain - or Boltzmann, for short. Boltzmann would be "everything" - one with everything, so to speak, creating everything. Boltzmann would be all-knowing to the extent that it would know everything that can be known in the dream, because it would be all dreamt locations and aspects of the dream. Boltzmann would be omnipresent and essentially omnipotent.

Many spiritual doctrines believe that we are all part of a "dream" or "illusion", and that our essences are part of the "whole" of god, like individuated waves of the ocean. Many spiritual doctrines advocate that we have creative, free will authority over our existences, able to "manifest" changes in physical reality. Another common aspect of many doctrines is the idea of masters or avatars that have Neo-like powers to defy physical laws; in common dreams, anyone that can "lucid dream" can - in their dream - manifest similar miraculous powers.

Interestingly, since a Boltzmann dream wouldn't be limited to any "physical reality", nor would it be "objective", any aspect of Boltzmann in a Boltzmann dream world could experience any imagined "reality"; a dreamt Christian could experience Jesus, die, and go to heaven, while an atheist/materialist could die and wink out of existence, while the muslim is enjoying his heaven of 72 virgins.

Further, all of those things would be utterly real, because "reality" as we define it wouldn't exist; "reality" would be defined as what one experience in the Boltzmann dream, and wouldn't be confined to that which can be objectively verified - even though, for those that believe in objective verification, they could experience an entire dream life where it is never seriously challenged. All things would be possible within the entirety of Boltzmann Dream-land reality.

It seems that what we have here is a scientific theory of God, which can only be meaningfully tested in the subjective empirical sense, in the same sense that a character one invents in a common dream they are having can subjectively test if they are in a dream (i.e., lucid dreaming techniques).
@Qeatzkoatl: és mi van, ha azt állítom, hogy nincs expansio és sohasem volt? és semmi sem igazolja!
Mivel úgy vettem észre, van rá igény, következzék egy filmajánlóval egybekötött Napi Charlize:
Már az utómunkálatokat végzik az Alien előzmény-filmjének szánt "Prometheus"-on, egy jelenet a filmből, főhősnőnk dögös űrhajósnőt alakít:
www.sfportal.hu/wp-content/uploads/2011/12/prometheus-foto-003.jpg

De! Ami legalább ugyanilyen fontos: a filmet a legendás páros jegyzi: a rendező az Alien-t készítő Ridley Scott, a látványvilágért pedig a svájci képzőművész és dizájner H. R. Giger felel, aki egyszer már elvitte a Legjobb Vizuális Effekteknek kijáró Oscar-t az Alien űberbrutál díszleteiért, és minden idők legcoolabb szörnyetegéért.

Giger:www.moviesdx.com/wp-content/uploads/2010/12/alien-paradise-hr-giger-ridley-scott.jpg
Giger vizuális csúcsteljesítménye: a földönkívüli űrhajó vezérlőterme és a space-jockey:
www.youtube.com/watch?v=wMPXIcB1huM
Bónusz: a Giger által tervezett Giger-bár egyik terme:
www.hrgiger.com/bar/bar7.jpg
(Chur, Svájc)
@Qeatzkoatl: pedig olyan jó veled vitázni, te érvelsz...ott ahol nincs hiatus-od, ha Napfolt ami benne van a Napban a "fúzióban" az 6000K és a fölötte "lángoló" izé, ami fűti a Földet is az 13000000 K körüli miért nincs ez pontosan fordítva?
@gyilkos fűegér: ez is része az intelligent design-nak és a ChT van olyan gyönyörő, hogy neki még azt is elhiszi a közönség -a következő hasonló baromság elkészítéséig ami ennek pont az inverse- hogy van isten -vagy nevezzük akárminek- és ő pedig dumcsizik vele nyomkodva a hatalmas iPod gombokat és a sokkal több villogó izét ami egy zsebbenhordható Universum-ban nem férne elé hát csinálnak ChT-nal egy sokkal nagyobbat...Andersen és a többiek még a Hamupüpőkét szentesítették meg a Vasorrú Bábá-t mára már mindez digitalizálva van megizélve bruhahahahaha
Sértő Kálmán így emlékezett igéire (Ady sírjánál):
Leszállt már bátyám a sírodra
Az első dér, holnap a hó
Csillaga kering szíved fölé,
Te ősi, igaz álmodó.
Feleséged is megpihent már
A második ura után
S utcán halt meg az édesanyád
Templomba menet, délután.
„Van-e más újság?” Miről szóljak,
Rágja a magyar a magyart,
Még most is bankárok röhögnek,
S az agyak sötétsége tart.
Magyaros blúzban jár a Záli,
Tömeget éheztet a gép,
Ki nem lehetett képviselő
Az kövek tyúkszemére lép.
Sok újság van itt Ady Endre,
Ki ártatlan tejként pihensz,
De lesz még itten más világ is,
Minékünk könyvedből üzensz.
Pihenj, Te csillaggá vált szívű,
Tán azért kezd hullni a hó,
Hogy olyan szép legyen az álmod,
Amilyen szép a takaró.
@a szív fészkei: akkor te is "belerondítottál" a zintelligent design-ba aminek Nagymestere a Törpike és aki neki sem hiszi el annak letépet6i a körmeit meg a tökeit 'a la Torquemada a Nagy Inkvizíció Szent nevében és az egyetlen Szentháromság bűvös nevében -vagy hogy direkt legyek, a kurva anyjukat- mindent nekem és neked meg kuss és pofa be fizess ha már nem tucc eldoblak mint használt sexpírt... na ezért útálom én a Planck távolságot meg a Big Big Big Bang-eket a monoteisztikus kurva anyjukat a katlik egyházzal és a tömjén gecivel meg rétváribencével egysütt a többit gondold hozzá amúgy Boltzmann-oschan...
@Qeatzkoatl: a Viking 1 és 2 híreit keresd és olvasd, majd próbáld illeszteni a bozontokhoz meg brain-hez és a dodekaeder-hez...halál komolyan kérlek ha még nem tetted meg most van ideje
@Rodeo36:

Nem lektoráltam, igazából bele kezdtem Boltzmann Brainba, de töröltem, mert nem szervesen kapcsolható ehhez a szűk verzióhoz. Elkövettem egy hibát folyamatosan vittem tovább a nevet, mert kapkodtam.
A megoldás a brane (membrane elmélet), sajnálom, hogy így esett. Remélem így már világos a mondani való. (Panck távolság, BB, neutrínók sebessége, stb.)

A Napról itt mindent megtalálsz (a tizenhárommillió K az kicsit sok). A mechanizmus is le van írva.
hu.wikipedia.org/wiki/Nap

Elnézést, ha nem vagyok Real time, de munkálkodok közben.
@Rodeo36:
Ezt teljes mértékben nem értem.
@Qeatzkoatl: elkapkodtam, bocs nem Viking a Voyageur 1 2

www.nasa.gov/mission_pages/voyager/index.html a "viki" megzavar még engem is LOL
@Qeatzkoatl: jó: brain és brane az persze nem azonos... ha belelapozol a Voyageur anyagba akkor -talán- ki tudsz lépni abból a csapdából amit a "tudomány" meg a KFKI és a többiek -jól felfogott anyagi érdekből- táplálnak!

az az alapgondolat, amit nem kell nagyon részleteznem, mely szerint az ilyen elméleteknek mint amiről beszélsz társadalmi okai vannak
és semmi -abszolút semmi- közük tudományhoz...a világ 7 milliárd lakosát egyirányba akarják vezényelni ehhez nagyon jól jön a monoteisztikus (Ekhn Aton - Amen Hotep) világkép amelyben olyan szépen azonosítható -ha a bonyolult matematika nem vakít el- a Big Bang és az egy I Gaz Isten (Holy Trinity bruhahahahaha) az öngyilkos isten a Gilgames eposzban ahol a mezőgazdasági termelést írja le mint az istenek harcát az öngyilkos istenek (a későbbi Jézus Krisztus nem köszön vissza) önmagát adja kenyérként friss ropogós kenyérként azaz az élet a túlélés...és a sok folyami kultúrás legenda ami végülis pragmatikus napi termelés istenivé tétele megszentelése mint Egyiptomban a Szent Nilus amely halál révén életet ad azaz egy isten aki az emberekért feláldozza magát ...minő kurva emberi önzés...minden a világegyetemben értünk van az intelligent design istene is nekünk adott észt akkorát mint neki magának és manapság az amerikaI SCIFI MINDEN PÉNZT ARRA ÁLDOZ HOGY EZT A MONOTEISZTIKUS KÉPET SÚLYKOLJA és a világok háborújával elfedje a földi gyilkolást a vagyonért és a ki lop többet....ezt vedd alapszemléleti pontnak és akkor nem tévelyegsz...amiket írsz azok nagyon szépen hangzanak de amit a Napról küldtél az önellentmondás egy nullával kevesebb 1.2 millió Kelvin? és akkor a fúzió fekete és hideg?
@Rodeo36:

Persze, hogy marhaság lesz, na de könyörgöm: Ch T meg Alienek? Kötelező!
@Rodeo36: "amerikaI SCIFI MINDEN PÉNZT ARRA ÁLDOZ HOGY EZT A MONOTEISZTIKUS KÉPET SÚLYKOLJA és a világok háborújával elfedje a földi gyilkolást a vagyonért és a ki lop többet.."

Speciel az Alien mintha pont az emberi kapzsiságról, felelőtlenségről és gátlástalanságról szólna.

"Személyzet:Feláldozható
Üzenet vége."
@gyilkos fűegér: bocs, én ezeket a termékeket nem fogyasztom, néha a Stargate Atlantis-t, Stargate-et, Doctor Who? hogy jókat röhögjek ami abban nincs az már fantázia sem tudja, lényeg Andersen élt él és örökké élni fog reinkarnálódik, szükség van rá és egyre jobban
@Rodeo36:

Ezeket az eredményeket végül is ismertem, nem tudom hogyan kapcsolhatók a kezdő anyagomhoz. Csak bele néztem egy-két videóba. Igen a Naprendszer (a Nap hatása) jelentősen nagyobb, az eddig feltételezettnél (van még egy eddig nem ismert gázburok is). A mágneses burok létezése és hatásának erőssége a meglepő.
Sajnálom, de én nem tudok kiemelkedő, közvetlen kapcsolatot találni (általában persze, mindennel kapcsolatban van) a Naprendszer és a Higgs bosonok, a véges univerzum, és a membránok között.
@Rodeo36:
Nem olvastad. A dolog fordítva van.
5800 C a felszíni és cca. 10 000 C a belső hőmérséklet.
@Qeatzkoatl: ennek nézz utána máshol NASA nem wiki...egy napfolt és a protuberanciák közötti hőmérséklet különbség nem ilyen kicsi, sokszoros!!! a protuberanciák javára...és a Voyageur 1 2 az a "burok" az nem egy burok hanem egy Z pinch része és ami még fontosabb részecskék nem távoznak hanem érkeznek...mi a te nézőpontod arról, hogy a Nap kívülről befelé műxik és nem belülről kifelé? és a "burok az egy végtelen intergalaktikus köldökzsinór?
@Rodeo36:

Az a helyzet, hogy ez a dolog működik. Ezért vannak félvezetők, nanotechnológia stb.
Én tudom, hogy ezrekre tehető a száma, akik ma is tagadják a Holdra szállást, az interkontinentális rakétákat és a zsiráfot. Ez van.
Mondhatod, hogy nem volt ősrobbanás, meg nem is tágul monoton gyorsulással az univerzum, ha csak tagadni akarsz. Mondj egy elfogadhatóbb elméletet és Nóbel-díj várományossá válsz.
@Qeatzkoatl: ha a végtelen tágul akkor nem végtelen...ha egy mérési eredményt félreértelmezünk lásd fényeltolódás a spektrum...akkor tágul de ha nem annak kell olvasni mint aminek olvassuk akkor más jön ki...köztes eredmények nem igazolnak olyan dolgokat amire nincs tudományos bizonyíték...a GPS meg sok minden más nem igazolja Isten létét a Big Bang Isten igazolása akar lenni
@Rodeo36:

És lelassulnak, meg eltérülnek, mármint az "űrszélből jövő részecskék.

A Nappal kapcsolatban valószínű félreértésben vagyunk. A fisszió 10-15 millió fokon történik meg a Nap belsejében. a Nap felszínének hőmérséklete 5800fokos átlagban. A Nap belülről alakítja át a hidrogént először héliummá, majd később vassá, szénné.

A protuberanciák (azt hiszem, 3-vagy négyféle típus van) 4500-6500 C fokos hőmérséklet figyelhető meg. Ezek részben a nem szilárd réteg mozgásából, az eltérő szögsebességből és a jelentős mágneses hatásoktól, a fluxusvonalak mentén jönnek létre.
@Rodeo36:

Olyannyira nem, hogy amire utaltam, az a membránok érintkezésével felszabaduló roppant energia, mely anyaggá is alakul.
Ami nem istent, hanem a tudatunk "hallhatatlanságát" jelentheti, az az információ megmaradásának törvénye. Könnyen lehet, hogy az egész univerzumunk eddigi információja valahol megvan. Talán egy másik univerzumban, talán itt.
Én erőteljesen ateista vagyok, nem igyekezek helyet találni istennek.
@Qeatzkoatl:

Steve Hawkins szerint a fekete lyukak körüli a szingularitásnál egy kétdimenziós, de gömbfelületet formáló hologramban marad meg az információ. (mondjuk engem a megfogalmazás zavar-kétdimenziós gömbfelület.)

Ez van kivetítve az univerzumra is, melynek határán ez az információ "tároló" létezhet.
@Rodeo36:

Nézd, valami alapot kell neked is találni. Ha nem fogadod el a Doppler-effektust, akkor nagyon sok mindent megkérdőjelezel. (Mondjuk, ez tök jó, amikor radarral trafipaxoznak és te meg tudod magyarázni, miért hamis a mérésük.)
@Rodeo36:

Még egy dolog jutott eszembe. Mivel magyarázod a kozmikus háttérzajt, a mikró-hullámú tartományban?
@Qeatzkoatl: a Napfoltok fekete színűek és azok engednek bepillantást a Nap-ba...a neutrínók amelyeke mindenen akadálytalanúl áthatolnak valaki mégis elkapta őket -ez ellentmondás- a háttérsugárzás az vektoriális vagy skalár? miért olyan fontos az információ megmaradása? még senki soha nem látott egyetlen fekete lyukat sem és nem is fog...a Gran Canyon-t milyen erő volt képes létrehozni és mik a Mars felszíni "rajzolatai"?
@Rodeo36:

A Napból magjából a fény millió év alatt éri el a felszínt. Az energia transzport a magból nem homogén, hasonlóan mint a föld szilárd kérge esetében hőkamrák és hidegebb területek alakulnak ki.
Tekinthetjük skalárisnak, abban az értelemben, hogy bármely irányt tüntetjük ki, a sugárzás azonos intenzitású.
Az információ megmaradás a fizika alaptörvénye.

A GC-t a Colorado alakította ki, a legújabb kutatások (fosszíliák vizsgálata) alapján, mintegy 5 millió évvel ezelőtt és viharos gyorsasággal. Az a tektonikus lemez ugyanis valószínű vertikálisan mozgott közben.

A Marson jelentős vízkészleteket tételeznek fel, még ma is. Nincs kizárva, hogy a megszűnt marsi tektonika és ezzel együtt a mágneses pólusok eltűnése okozta a kiszáradást. A rajzolatok, szinte bizonyosan az erózió hatásaira jöttek létre.
@Qeatzkoatl: bocs hogy bele kotty, csak érdekelne, a folyamatokat látva AB, költségvetés, hiány, "jog"szolgáltatás, szerinted mik lehetnek a dicső kormányunk /akarom mondani, viktorunk/ következő lépései, és az alapvető célja /az én megértésemhez a hatalomkoncentráció kevés, a messiasztikus célt keresem, ami a szétesett gondolataiban van/
@Cirbi:

Azok a történelmi tapasztalatok alapján, melyek első sorban Benito Mussolini által folytatott módszertani azonosságokat vélek felfedezni. Ki fog épülni egy abszolutista hatalom, mely lehetővé teszi, hogy azt a szemtelen, bitang és hazaáruló magatartást, mely csupán az ország lejáratása érdekében holmi demokráciát, vagy mifenét emleget, a helyszínen a nép örömmámorban úszva felkoncolja.
@Qeatzkoatl: francba, te sem azt mondtad, amit hallani akartam, hanem amit én is gondolok, ehhh, akkor letargikusan legyintve sodródom az árral, és orcámon áhitattal koncolok én is /csak ne lenne ennyi kétely bennem..../
@Cirbi:
A helyzet megnyerhető - én ha visszaolvasol - mindig is ezt mondtam. Balhé és utca nélkül, csak kell hozzá sok, azonos akaratú ember.
@Qeatzkoatl: sok!!!, na itt kezdek félni, mert ez a megosztásosdi túl jól sikerült, és ez megfejelve az irigységgel, jó dőre elfásított sokakat
@Qeatzkoatl: kicsit össze-vissza: a GC a lemezek vertikálisan mozogtak: erre bizonyíték nincs, te otthon kiszámoltad azt, hogy mekkora mennyiségű vízre lenne szükség hogy kimossa úgy ahogy kinéz?

milyen bizonyíték van az információ megmaradásra? és az miért törvény?

bármelyik ismert geometriai rendszerben, ha Föld bolygótól 13.5 milliárd fényévnyire van egy pont ahonnan eltávolodott az az anyaghalmaz amiből a Föld is meg a Tejút is keletkezett akkor a tágulás irányában a Földtől elmutatóan milyen távolságok és idők léteznek, és ha a tágulás líneáris akkor a robbanás pontjától a Föld-től távolódóan mekkora a véges végtelen? ugye a Föld nem egy barlangrajz a világ végén (lehet Euklides, Bolyai, Einstein geometriáit vagy bármilyen mást is használni mondjál számokat)

a Nap és a Voyageur 1 2 által szolgáltatott információ az általad leírtakat cáfolja -mellékesen mi az északi fény és a Napszél valamint a buborék amely torlódik az "orrában" viszonya?

erre rá kellene szánnunk több időt és energiát mivel -szerintem- nagyon a címadó témába vágó a mi kettőnk itteni témája!!!

most egy kicsit lazítok, majd visszajövök válaszolj lécci
@Qeatzkoatl:
www.nasa.gov/mission_pages/voyager/voyager20110428.html

aláhúzom ugyaninnen: a solar wind stops at the heliosheath velocity is zero ...de egy részletes adatszolgáltatás azt mutatja, hogy a "szél" az űrből érkezik és nem a Napból kifelé, azaz a heliosphere amely 5x nagyobb mint a Pluto pályája és minden ami létetzhet benne van és egy egységet alkot és a külső világgal úgy van kapcsolatban hogy onnan kapja az energiáit és nem a Napból amely onnan nézve olyan kicsi, hogy szinte nem is látszik
@Qeatzkoatl:
2011,05,12:
"In a recent Picture of the Day, the so-called “bubbles” of magnetism supposedly found by the Voyager spacecraft at the boundary where the Sun’s heliosphere meets the ISM (interstellar medium) were explained as Langmuir sheaths, or electrically charged double layers in plasma. Since the bubbles are thought to be elongated, it was suggested that the electron flux variations detected by the twin Voyagers probably indicate filaments of electricity called Birkeland currents.

Similar electromagnetic structures are seen around Earth, on Venus, on the various gas giant planets, and within and surrounding galaxies. All of these phenomena share a common characteristic: they are all manifestations of electricity flowing through plasma.

Plasma experiments in the laboratory correspond to plasma formations in space because of the scalability factor: under similar conditions, plasma discharges produce the same formations independent of size, whether in the laboratory or on a planetary, stellar, or galactic level. Duration is proportional to size, however. An electric spark that lasts for microseconds in the laboratory might last for years at the stellar scale, or for millions of years at the galactic scale.

Recent observations of Enceladus by the Cassini spacecraft in orbit around Saturn reveal that its electrically charged plumes are also bubbly with magnetic fields. Saturn’s “magnetic bubble” is its magnetosphere, inside of which Enceladus orbits. The interactions with Saturn are because the moon acts like a generator, its conducting plasma moving through Saturn’s magnetic field induces current flow."
@Qeatzkoatl:
data Nasa 2011.12.14.!!!!!!!!
"...the most interesting effects outside the solar plasma sheath will be a powerful electric field accelerating solar wind protons away from the Sun at cosmic ray energies up to an estimated 10 billion electron volts. Electric Universe theory proposes that all stars generate cosmic rays in that way. Perhaps the leakage is occurring because such high-energy solar “wind” particles were unexpected and therefore are not being measured. It is noteworthy, therefore, that high-energy electrons are being detected arriving from the opposite direction—interstellar space."
@Rodeo36:

Igyekezek, nem csak szavakat egymás után rakosgatni, hanem kicsit értelmesebben írni, viszont ez sok energiát jelent. Türelmedet kell kérni, mert vannak olyan témák, melyeket nem tudok két mondatba kifejteni a hatvan mondatot meg sokallom.

GC. Ez jobbára üledéke kőzetekből felépülő terület. A fontosabb ismérvek: oxigén szegény környezet (vasoxid kiválás), váltakozva sekély és mélytengeri lerakódások, mészkőkicsapódások. A rétegek, melyek 35-40 körüli számot érnek el, bizonyítják a terület emelkedését és süllyedését. (Más anyagok válnak ki a sekély és más a mély-tengerekben.) (Érdemes megemlíteni, hogy a legrégebbi fosszíliák 2 milliárd évesek a legalsó rétegekben). Tehát az üledékes, nem vulkáni eredet az erózió munkáját kevésbé akadályozza. Még egy fontos adalék, hogy nemrég találtak édesvízi életre utaló fosszíliát (kb. 2 éve), ami 5 millió éves volt, ez azt jelenti azelőtt nem volt jelentős nagyságú a GC.
A terület NYKK irányba megdőlt mintegy 800 millió évvel ezelőtt és így folytatódott az üledékképződés. A plató képződés kb. 70-80 millió kezdődött és ezt kb. 15-20 millió éve egy erős tektonikai mozgás (vélhetően a kontinentális lemez és a Pacifikus lemez ütközése) létre hozta az eredeti folyót.
A plató tovább emelkedett, amitől a víz mozgási energiája és ezzel együtt az eróziós hatása folyamatosan növekedett. A jelentős csapadékokat hozó jégkorszak volt a legfontosabb tényező, mely során a folyó bevágása óriási mértékben bővült.
Hozzá kell még tenni, hogy a canyon falainak bővítéséhez a szél eróziós hatása is jelentős szerepet játszott.
Ebben még az a szép, hogy az É-Amerikai lemez vélhetően nem volt szoros kapcsolatban (20 millió évvel ezelőtt) az óceáni lemezzel. Ennek lehet a mai következménye a Szt. András törésvonal, amely elég „friss”, ha földtörténeti korokban gondolkodunk.
Én geofizikát tanultam, a geológiát meg csak szerettem.

A többit később.
@Rodeo36:

Ezt én nem így tudom, nem is logikus így. Le fogom írni.
@Qeatzkoatl:
..."Electric currents generate magnetic fields. Voyager’s research team has found magnetic fields strong enough to hold the boundary of the heliosphere together. Electric charge must be flowing through the ISM in order to create those fields. We are beginning to map the complex circuitry

that couples the Sun to its galactic power source.

The IBEX mission has already confirmed Electric Universe expectations of that circuitry. The Voyager spacecraft are now in a position to add some detail to that picture."
@Qeatzkoatl: tehát 15-20 millió év elegendő volt a GC kialakulásához? a szél és a víz által? számoltál sziklatömeget ami hiányzik onnan? és hogy mekkora energia szükséges annak elhordásához forniában nincs akkora hegy ami ebből a kimosott és kifújt sziklatömegből ült volna egybe?
@Rodeo36: hahaha a "cali"-t megette a blog, a kis éhes a Californiából
@Rodeo36:
Kevesebb. Mondom, a legújabb kutatások szerint 5 millió év alatt vájta be magát.
@Qeatzkoatl: hát jó nagy szívlapátja lehetett, galaktikusz?
@Rodeo36:
A helioszférával folytatom, jó?
Helioszféra

Ami új, hogy a Nap mágneses mezőjének gyengülése nem a várakozásoknak megfelelően gyengült. Arra még csak teóriák vannak, hogy ez a mező (fluxusok) mitől sűrűsödnek és mitől vannak ciklikus változások benne. Fodrozódásnak nevezték el ezt a jelenséget, mely gyaníthatóan a Nap tengely körüli mozgási anomáliáinak tudható be. Ennek a mágneses buroknak a végső méreteit nem ismerjük, hiszen még „csak” 17 milliárd kilométerre jár a Naptól és nem ért a végére.

Részecskék áramlása:

A Napból kiáramló részecskék 1-2,5 millió kilométer/óra sebességgel rendelkeznek. Ezt napszélnek nevezik. Ez a koronakilökődések, mágneses viharok eredménye. Elképesztően nagy az kinetikai energiája.
A galaxisunkon belüli világűr nem anyag nélküli üres tér, valamint itt is van anyagáramlás. (A galaxisok közötti tér ennél 100 nagyságrenddel ritkábban van anyaggal megtöltve.) A galaxison belüli nagy sebességű anyagi részecskék áramlása nem ritkaság. Ezeket generálhatta akár az ősrobbanás is, de jellemzően a supernovák robbanásakor lerobbant külső héj maradványai. Meg még van néhány forrás, de ennyi elég az érthetőséghez.
Adva van egy gyengén lassuló 1-2 millió km/h –val kiáramló részecskeözön és beleütközik a mélyűrben található mozgásban lévő részecskékbe, valamint az űrszél által sodort részecskehalmazokba. Nem nehéz belátni, ha a mozgási vektoruk 180 fokkal eltér egymástól (az űrszél a Nap felé fúj) akkor a legnagyobb az ütközés során keletkező energia. Ez olyan komoly érték, hogy a Naptól 17-20 milliárd kilométerre nem ritka a 100 000 C fokos hőmérséklet. Ezek jobbára a részecskék sűrűségétől függően hatalmas kiterjedésű foltokban keletkezik. Az „átlagos” sűrűségű helyeken is úgynevezett „torlódási effektus” lép fel. Ez hőtermeléssel és mindkét részecske sebességének megváltozásával jár. A Napot „támadó” űrszél esetében annak részecskéi nem semmisülnek meg és mintegy 60-90 %-a bejut a naprendszerbe. Ám a sebességük jelentősen lecsökken és a Kuiper öv anyagai, vagy az óriás gázbolygók ejtik általában csapdába. Nem túl jelentős részül eljuthat a Napba, egy részük pedig elhagyja a Naprendszert a másik oldalon. Ebben még egy segítője van a Naprendszernek, ez az elején említett magnetoszféra. A fentiekben leírt részecskék töltéssel rendelkeznek. Tudod, töltött részecske mágneses térben mozog, akkor ellentétes irányú mágneses teret gerjeszt, azaz mágnesessé válik. Ez azt jelenti, hogy a Nap mágneses erővonalai, mentén folytatja a pályáját a többsége. A becsapódás a Napba a töltéstől függően döntő többségre vonatkoztatva a pólusokon történik.
No és most kitérünk egy másik kérdésedre. Aurora borealis, sarki fény. Ugyan ez a mechanizmus játszódik le a Föld esetében, ha jelentősebb napszél talál el minket. A különbség csupán annyi, hogy nekünk van légkörünk, amelybe a nagy sebességgel becsapódó részecskék gerjesztik a különböző gázokat (a gáz elektronjait külső pályára kényszerítik, az ütközési energia segítségével) , amikor az elektronok visszatérnek az eredeti pályájukra a felszabaduló energiát, az adott gázra jellemző spektrumú fény formájában kisugározzák. Ennyi.
Az egészből szerintem az a legnagyobb tanulság, hogy a nap hatása 17 milliárd kilométerig bizonyosan érzékelhető, valamint, ha mélyűr kutatásba kezdünk, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a helioszféra határainál jelentkező hőmérsékleti viszonyokat.
@Qeatzkoatl:

"bármelyik ismert geometriai rendszerben, ha Föld bolygótól 13.5 milliárd fényévnyire van egy pont ahonnan eltávolodott az az anyaghalmaz amiből a Föld is meg a Tejút is keletkezett akkor a tágulás irányában a Földtől elmutatóan milyen távolságok és idők léteznek, és ha a tágulás líneáris akkor a robbanás pontjától a Föld-től távolódóan mekkora a véges végtelen? ugye a Föld nem egy barlangrajz a világ végén (lehet Euklides, Bolyai, Einstein geometriáit vagy bármilyen mást is használni mondjál számokat)"

Azt nehéz elképzelni, de nem lehetetlen, hogy ez a tágulás teljes körű. Minden pont távolodik egymástól, folyamatosan gyorsulva. Erre láttam valahol egy példát, amely egy gömbfelületen modellezi le. Képzelj el egy lufit amire pontokat rajzolsz fel, sűrűn egymás mellé. Kezd el felfújni a a lufit. Azt veszed észre, hogy minden pont, minden ponttól távolodik, nem határozható meg a távolodás iránya. (Most jut eszembe, nehéz lenne a lufi esetében leírni a mozgást, pályát matematikailag.
Az minden bizonnyal belejátszik, hogy létezik a sötét energia, ami részecske szintig szétszakít mindent.
@Rodeo36:

Ezt csak becopyzom:

5. Mik a világmindenség működését irányító alapvető törvények? (amik az első fizikai kölcsönhatásból következnek)
1. A létezésben az információmegmaradás törvénye az első és legfontosabb. Minden esemény hullámképe mindörökké fennmarad az egészben, mert az időforrások mozgásállapot változása az általuk kibocsátott múlthullámokon sűrűségváltozások formájában a végtelenségig megmarad. Az eseményhorizont rétegek a longitudinális modulációjukban hordozzák a térbeli információt (in-formáció = alakzatban). Az időhullámok a forrásukat elhagyva a végtelenségig áradnak, terjednek kifelé, gömbszerűen. Soha nem szűnnek meg, nem gyengülnek el, nem változnak meg, ráadásul mindenen akadálytalanul áthatolnak (leárnyékolhatatlanul), és minden elért időforrást sodornak, áthelyezgetnek a saját ütemüknek megfelelően perturbálva (zavarva, megváltoztatva) a mozgásállapotát.
@Qeatzkoatl: ez utóbbi olyan szép, hogy akár skiccpál is írhatta volna...a gömbfelületről csak annyit, hogy a gömbnek van középpontja és annak helyzete lokalizálható geometriailag, ugye? azt nem merészelje nekem mondani senki, hogy a gömb üres és a gömbön kívül sincs semmi amibe beleizél a gömb ahogy lacika a kis huncfut fújja és ameddig bírja szuflával...reconsider please, peace ezek olyan szép dolgok, hogy a vasárnapi nagymisén ha beadják Mari néninek és a Jauzsi bácsinak akkor abban az évben már nem fognak sem enni sem inni csak részegen ordítozva kergetni a macskát amely múlt évben megdöglött...te ennél sokkal komolyabb ember vagy és nem gondolhatod mindeztetetetetetetűt komolyan, ha elolvasod amit ángliusúl bepéjszteltem akkor a mágnesség és elektromos áram meg a létrejövő vezeték nélküli elektzromos áram a plazma különböző megjelenési formájában ugye istenke még akkor a derótot meg a kábelt nem találta föl hát hagyta hogy az áram áramoljon és generáljon mágneses tereket két vagy több pólus között amelyek adott esetben 100 milliárd fényévnyire vannak egymástól...mint ahogy a Nap is egy pólus csak egy csomópont a plazma áramban és kívűlről kapja az energiáit és nincs benne fúzió mert tök üres és unalmas, csak egy gömbhély plazmából ami néha kisűl mint egy kondenzátor ez is kisűl pedig nem disznóhús...
@Rodeo36:

Nézd, én implicit leírtam a mozgó töltött részecskék viselkedését, mágneses térben, leírtam, hogy ez áramot indukál ami mágneses teret hoz létre. Túl sok fantázia nem kell ahhoz, hogy ha a részecske a Jupiter gravitációjától mozog, ugyanez történik. Tudod, áram generálódik.
A tágulást meg gondold át újra. Ha megzavart a modell, akkor anélkül. Írtam, minden pont, minden ponttól azonos sebességről indulva és folyamatosan gyorsulva távolodik. Próbáld ki egy billiárd golyó atomjaival ezt elképzelni.
Az az érdekes, hogy ezt a TV nézők milliói felfogták. De innentől old meg magad.
@Qeatzkoatl: mellékesen a hívőknek egy kérdés, mindeztetetet mivel és hogyan olvassuk? van e szótár hozzá...vagy úgy járunk -ezzel is- mint a zegyiptomi hieroglifákkal amelyeket németül meg angolul olvasnak a tudósok de az a nyelv már meghótta magát mint sok minden más is bár oda van firkantva...a nyelvészet az egy hatalmas tudomány és minden tiszteletem az övéké, már akik ezt művelik...de hogy egyik hullám tolja a másikat maga előtt és interferálja ki tudja hányszor és interferencia után találkozva őfőhosszúhullámunkkal az már lehet, hogy az ükunokája valakinek hulláméktól akit nem tudunk melyik kanyarban hagytak le vagy szűnt meg kioltatás okán
@Qeatzkoatl: a sötét energia a kedvencem az valami olyan lehet mint a zorbányalcsútbasznádról amihez hozzányúl eltűnik, megsemmisűl meg olyan sötét lesz, hogy a zanyja sem ismer rá
@Qeatzkoatl: ezek ugyanazok a tévénézők akik kézrátéttel gyógyíttatják a prosztata rákjukat? én megoldottam magamnak csak azon csodálkozom, hogy te is vajákolsz...semmi harag kibújt belőlem a kisördög a dög...
@Qeatzkoatl: a kedves néző meg néz mint a moziban...billiárd golyó hát az sem akármi, benne vagyok a billiárdgolyóban nem tudom mennyire a külső felülettől -hacsak nem nincs is neki külső felületet mert végtelen azaz nem tudni hogy gömb vagy amorf vagy a nagymamám térgye- és akkor figyelem a gyorsuló időt meg a gyorsuló szomszédokat és nem szédülök, dehogy, élvezem, jobb mint a hullámvasút, és esetleg úgy járok mint ama jámbor lekök akik nézvén a bolygókat évszázadokon át és kiderítették, hogy azok a Föld körül keringenek mindenféle számú hurkolt pályákon olyan kanyarokkal, ghogy a dodzsem kutya fasza hozzá képest amíg nem jött Móricka és nem mondta nekik, hogy ácsi, ez mind a Nap körül kering és a Föld is és ezek koncentrikus ellipszisek és a többi albolygók is ahogy egyre többet láttak...most még a sötét anyagról kellene gyertyát gyújtani hátha kiderűl, hogy nincs is a semmi ugyanolyan sötét mint a fénytelen valami és ha nem esünk orra benne akkor ott eszi a frász az idők végezetéig senki sem fogja megmutatni de kurva jól meg lehet belőle élni

"old meg" meg

"oldd meg"

az két grammatikai izé? ugye?
evi.swgy.hu/galeria/allatos/9.jpg Kicsit viduljunk. Kedves óriásbébi. Delfineimet nem tudom áthozni, pedig röhögnek.

Mindjárt visszaolvasok.
@Qeatzkoatl: pedig lektorálhattad volna, hihihi.
@Rodeo36: hihihi, nem mentél el Annácskához, állítólag remek prosztatából. Nem akarlak bántani... állítólag már azt is megbánta, hogy megszületett.... - én kétlem.
Mondtam, hogy bekezdésenként megyek. Most jutottam el a paphoz. Ekkor mondta lánykám - elég. Kérdeztem miért - ájtatos manó! Tőlem nem hallhatta. Jó pár évvel idősebb volt.
@Rodeo36: örülj dögödnek, kisördögödnek! Rögtön bepisilek a röhögéstől.
@Cirbi: Ne keresd! Nincs benne logika.
@Rodeo36: írd be Kr nevessünk-be. Én jót röhögtem - nem moderálom, mert lehetetlen, de jót derültem.
Egyébként letagadtam, hogy nyakonlöttyintettek - kinek mi köze hozzá - ha hiszek is valamiben, kinek mi a fene köze hozzá.
@komment1: Az egyházak nyugati támogatásáról tudok, ezek valóban nem elhanyagolható összegek és csak örülni lehet ennek. De itt belép a képbe az új (diszkriminatív) egyházi törvény: több kisegyház, amit most kilöktek az egyházak közül, szintén rendelkezik lukratív külhoni kapcsolatokkal és sokat tett a leszakadó rétegek (szegények, kisebbségek, "bélpoklosok") integrációjáért, oktatásáért, most kizáratik ebből a tevékenységből. Ha rendszerszinten nézed az egészet, akkor nem tagadhatod, hogy a privilegizált egyházak erős hátszelet kapnak. Lehet, hogy a fejkvóta ugyanakkora, de 1. diszkrimálnak abban, hogy kinek jár 2. kurvára szegényellenes a rendszer (ezen a téren is). És ne gyere azzal, hogy a kat és ref iskolák is vesznek fel x számú "hátrányost", mert egyrészt tudom, másrészt nem ez a lényeg. Azt csak a most kiszorított egyházak vállalták, hogy a térképen sem található borsodi, zalai stb. kistelepüléseken, kifejezetten nyomorultak, mélyszegények, az államtól leírt emberek közé mentek a programjaikkal. Ezt ellehetetleníteni keresztényietlen, nemzet- és emberellenes... milyen nagy szavakat használjak még?
Egy település egyetlen iskoláját einstandolni, ott olyan rezsimet bevezetni, amely akár egyetlen gyereket is kizár, szintén elfogadhatatlan.
Hogy grammatikailag kijavítsam:
De innentől, oldd meg magad.

Ugyanez cizelláltabban:
De innentől, ha kíváncsi vagy valamire, oldd meg magadnak.
@borzzz: Utóbbiról már leírtam a véleményemet. Az egyházi törvény szerintem is egy katasztrófa, mint csaknem minden, amihez a Fidesznek köze van. Különösen undorítónak tartom amit a metodistákkal csináltak, akik egy csomó kiváló intézményt, köztük a Wesleyt fenntartják.
Az azonban egyáltalán nem igaz, hogy csak ilyen Magyarországon kisegyháznak számító egyházak vállalják fel a szegénygondozást, a szegény gyerekekkel foglalkozást. Rengeteg ilyen katolikus intézmény van, amelyek kifejezetten erre szakosodtak, pl. cigánymissziók, amik állami szinten egyáltalán nem léteznek, ha az egyház nem csinálná, nem lenne és kész. Pl. Esztergom vonatkozóan nézd meg ezt a cigánymissziót: www.amihazunk.hu/
és ez csak egy a sok közül.

A hajléktalanokkal is rendesen csak egyházak foglalkoznak, köztük méreténél fogva is legnagyobb mértékben a katolikus, a Máltai Szeretetszolgálat. Ők keltek ki egyébként legkeményebben a hajléktalanokat sújtó embertelen intézkedésekkel szemben.

Amúgy zárójelben és nem mellesleg: Orbánék nem tudom mit csinálnak, de ami a héten folyik az már mindent felülmúl. Magam részéről állampolgárként, keresztényként meg úgy általában olyan szinten van elegem a bandájukból, hogy azt már jószerivel ki sem tudom fejezni.
Egy szó mint száz, kurva annyát az összes vallás összes csuhásának.

Halál mindre! Halál a fanatikus hívőkre minden oldalon!

Igaza volt Marxnak és Sztálinnak.
Szvsz nem kvantum vagy asztro fizikával kellene érvelni e téren. Pláne hogy az időképes cikk egy kedves áltudományos imposztorság, persze aki nem érti annak kellemesen tudományosnak tűnő hihető kínai beszéd.

Elég kevés ember érti a kvantumfizikát itthon, de én még egy értővel sem találkoztam, aki napi politikát, vallási ideológiát erre vezetett volna vissza.Ugyanis ez már a "szezon-fazon" kifejezéssel sem írható le. Jó geekség persze kitenni az zindexre ilyent, de egyébként a hozzá nem értő marhasága.

Teljesen egyértelmű hogy bármely vallás népbutító hülyeség, vagy legalábbis kontrollként volt használható. Ezt már sikerült pár híres emberkének megszülnie gondolatilag. "A vallás a nép ópiuma".

Az a nem egyértelmű, hogy ennek ellenére mégis miért van ezeknek ismét renenszánsza?

Ez is egyfajta kábítószer, amiről tudjuk hogy rossz, de mégis "kell"?
Megint visszamentem, mert jót tesz a lelkemnek egy kis lelkigyakorlat így hajnaltájt - jót nevettem ösmént. Tényleg római és kat. vagyok - de senki sem kérdezett meg... Egyébként tényleg papíron tessékelem ki a pókot is, de nem télen.
Ide lehet jönni, akinek elege van.

Ateista és Agnosztikus Klub

http://www.facebook.com/#!/pages/Ateista-%C3%A9s-Agnosztikus-Klub/181673581500
@komment1: Igen, ebben igazad van... Mivel az un. történelmi nagyegyházak hatalmi tényezők is, az ember hajlamos elfeledkezni, hogy emellett fontos karitatív tevékenységet is végeznek.
Az is igaz viszont, hogy az ezt végzők igen-igen alul állnak az egyházi hierarchiában.
A metodisták nekem (vallástalannak) is fájó pont, a szetás idők óta követem a tevékenységüket, idáig nekik adtam az 1%-ot. Ha ezt nem tehetem többé, talán a máltaiknak fogom adni, szép munkát végeznek... Azért csak talán, mert ők nem magyar, hanem nemzetközi szervezet, ami nem baj, de az adóját mégiscsak itthon szeretné hasznosulni látni az ember.
Egy biztos: állami alapba többé egy vasat sem adok, a vörösiszap civil befizetésivel történtek láttán.

Úgy tűnik viszont, abban nem értünk egyet, hogy mit szabad és mit nem szabad tenni egy település egyetlen iskolájával. Fenntartom, hogy ha egy iskola van, akárkié is, az csak világnézetileg semleges lehet, ahonnét senkit nem szabad kizárni.
Mint gyakorló és hívő római katolikus, teljes egyetértésem mellett két tételt azért kifogásolnék. Először is: bármennyire visszataszító a "kampánypap" tevékenysége, a kötelező hitoktatás nem amiatt elvetendő, hogy ilyenek fogják végezni. Ha a világ legjobb papja végezné, akkor is tűrhetetlen volna.
Másodszor pedig: ugyan nekem is tele a hócipőm álszent és hamis Uralkodó Pártunkkal, azt nem tartom elítélendőnek, hogy "konzervatív keresztény" létükre kocsmában buliznak. Igaz, hogy sem nem konzervatívok sem nem keresztények, de ha azok volnának, akkor is szabad volna nekik kocsmázni. Nem muzulmánnak képzelik magukat, nem tilos nekik a piálás.
süti beállítások módosítása