Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.03. 05:27 Fabius

Csicska-törvénykönyv

Címkék: fidesz munkatörvénykönyv

Nincs még két hete, hogy a Nemzet Génusza szentséges jobbjában belengette a tervezett új munkaügyi törvényeket. Az eltelt idő alatt nagyjából kiderült, hogy a nép megmentője, a családbarát kormány valójában csicska-törvénykönyvet alkotott. Az üzenete nem bonyolult: a munkavállalónak joga van befogni a pofáját és csöndben, alázattal dolgozni a feje fölött lebegő közmunkás rabszolgatelepek fenyegető látomásától rémülten. A munkavállalónak elég kevesebb szabadság, kevesebb bérért több munka, megfigyelhető szabadidő és magánélet. Úgyhogy ehhez tartsátok magatokat, mert, ha kirúgnak és segélyt kell nektek fizetni, annak ekkora költségvetési hiány mellett kurvára nem fogunk örülni, és mentek a picsába Kósafalvára stadiont építeni. Világos?

A csicska-törvénykönyvet látva még Harrach Peti bácsi agya elkapart, mint anyóka a harmatos kutyatejen, és mélységes utálatát fejezte ki iránta. Ezzel mondjuk nem volt egyedül, a csicska-törvénykönyvtől behányók társasága elég illusztris:

- munkavállalók,
- ellenzéki pártok,
- KDNP frakció
- Fidesz frakció - Lázár szerint,
- Nemzeti Trubadúr Péter, mert amit Lázár mond az a szentírás,
- Vállalkozók Országos Szövetsége,
- szakszervezetek,
- munkajogászok,
- kisgyerekesek,
- nyugdíj előtt álló - elvileg - védett korúak.

Vagyis nagyjából a teljes politikai és közéleti paletta. Éppen ezért nem értem, hogy az egyhangú közvélekedés szerint rossz és elfogadhatatlan csicska-törvénykönyv tervezete miért nincs még a kukában, és Nemzeti Géniuszunknak hol késik a méltán kijáró koki? Persze, értem én, hogy a lelkesen megálmodott munkaügyi reformokról, mint az egy másodperc alatt elvégezhető kirúgás, a csökkentett szabadnapok, az elfelejtett védett kor, az elvárt minőségű magánélet nem dobhatóak el egykönnyen. És akkor a csicska-törvénykönyv legszebb pontjáról, a egyszerűen, írásbeli indoklással megfelezhető éves fizetésről még nem is beszéltünk. Bizony ám, a munkáltatónak joga lenne a tervek szerint vétkes kötelességszegésért maximum hat havi bért megvonni a munkavállalótól, a vélt elkövetés időpontja utáni egy éven belül, és egyúttal ki is rúghatja egy füst alatt.

Ezzel a ponttal csinál a kormány csicskát a munkavállalókból.

Mondjátok: ha már ingyen dolgoztathatom az embereimet, akkor verni mikor lehet majd őket? Mert a tervezetből ez maradt ki egyedül.
Azt még csak-csak megoldom valahogy, hogy évente kétszer kiagyaljak valami - fideszes módi szerint nem meghatározott, rám bízott - vétkes kötelezettségszegést, és aki lázadni mert azt egyúttal ki is rúgjam. De azért mégis sokkal jobb lenne a hangulatunk, ha az aktust két saller átadása közben ünnepelhetnénk minek hatodik hónapban.

Az ilyen pillanatokban azért valahol titkon remélem, hogy kormányunknak, és az ámokfutásához asszisztáló csinovnyikok legalább egy részének módja lesz saját bőrén megtapasztalni a versenyszférában ezeket a dolgokat.
Utópia, én is tudom. De ha belegondolunk, hogy jókora létszámleépítés lesz a következő ciklus elején, - már javában zajlik a ki maradhat, ki nem casting - így nem elképzelhetetlen, hogy ad abszurdum a csicska-törvénykönyv kiagyalói dolgozni lesznek kénytelenek, és láthatjuk majd a versenyszféra környékén állásért kuncsorogni őket.

Úgyhogy ki ne dobjátok ezt a szemetet oda, ahová való, gyertek csak közénk, várunk rátok sok szeretettel.

288 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr133121904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Agyrágó-bogár invázió Magyarországon! 2011.08.05. 19:21:09

 Hivatalosan még nem láttam az ÁNTSZ közleményét a bogárinvázióról, de hogy van az biztos. Mert eddig csak Szijjártótól vagy Lázártól, esetleg Kósától hallottam agyament megnyilatkozásokat. Na, és persze a Kedves Vezetőtől, de neki elnézem, mert ő...

Trackback: A Nemzeti Összefogás Audenciája 2011.08.05. 11:38:30

Az egykor pécsi, ma már csak szimplán Ötödik Számú Nemzeti Tudományegyetem és Italbolt rektorjelöltje idegesen gyűrögette a kezében a félig használt papírzsebkendőt. Kicsit meghűlt a minap, ami nem is csoda: a Miniszterelnöki Meghallgatásra való felké...

Trackback: A svájci frank az önkormányzatokat is kiütheti 2011.08.04. 14:49:05

Nagy bajban vannak az önkormányzatok is a svájci frank szárnyalása miatt, hiszen egy hajóban eveznek a lakossági devizahitelesekkel: nekik sincsenek devizabevételeik, az árfolyam emelkedése miatt pedig forintban egyre többet kell fizetniük. A főleg 200...

Trackback: A svájci frank az önkormányzatokat is kiütheti 2011.08.04. 14:49:05

Nagy bajban vannak az önkormányzatok is a svájci frank szárnyalása miatt, hiszen egy hajóban eveznek a lakossági devizahitelesekkel: nekik sincsenek devizabevételeik, az árfolyam emelkedése miatt pedig forintban egyre többet kell fizetniük. A főleg 200...

Trackback: R.I.P. Magyarország 2011.08.03. 13:08:35

A magyar öntudat felvállalását manapság a megbélyegzettek kisebb-nagyobb csoportja tudhatja magáénak, akik hovatartozásukat büszkén felvállalják....

Trackback: R.I.P. Magyarország 2011.08.03. 13:08:35

A magyar öntudat felvállalását manapság a megbélyegzettek kisebb-nagyobb csoportja tudhatja magáénak, akik hovatartozásukat büszkén felvállalják....

Trackback: Back to the Future 2011.08.03. 09:43:02

A visszamenőleges törvénykezés hasznos dolog....

Trackback: Gyurcsány emberei a Fidesz kormányban 2011.08.03. 08:43:00

Mert mi másnak tudható be, hogy nem csak az ellenzékben és a szakszervezetek világában, hanem a kormánypárti szövetségben is felzúdulást keltett a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára kitett, új Munka törvénykönyvének a szövege. A kormány eddig nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A képek ismét jók.

Szükségesek is, hogy megértsék a feltétlen hívők, miről van szó!

Nem off: a számonkérési bohóckodással látok párhuzamot.
Csinálják!
Egyszer rájuk kerül a sor!
ó már csak látnám.......lehetőleg kellő távolságtartással, esetleg mint foglalkoztatójuk ;)
...lehet, hogy lemaradtam valamiről: a Fidesz-frakció mikor fejezte ki útálatát az új munkaellenes törvénykönyv tervezet iránt?
Kicsit off, de azért...
Ezért például kényszermunkát tudnék az elvtársaknak adni, pl. egy kő-,vagy valami hasonló bányában, a közreműködők pedig ott dolgoznának közmunkásként, a rabok mellett!
"Példa 1: A Kedves Vezető 500 Mrd Ft-ért vesz MOL részvényt hitelből. Majd az értő hívek felé alig néhány hét elteltével azt kommunikálja, hogy sajnos a mocskos EU a mocskos szocik miatt több 100 Mrd Ft többletköltséget okozott az országnak. Ezt nem tudjuk fedezni ezért a MOL részvényeket sürgősen el kell adni. Sajnos bukunk rajta vagy 200 Mrd Ft-ot, de erről a Kedves Vezető nem tehet és az is csak a véletlen műve, hogy épp a Kedves Vezető gazdasági falkájába tartozó emberek/cégek veszik meg a részvényeket.

Példa 2: Bajnai Gordon mintegy 80 Mrd Ft-tal olcsóbban már jóval korábban meg tudta volna venni ugyanazokat a MOL részvényeket, de sajnos a Kedves Vezető ezt nem akarta. Most ugyanúgy el kellene adni őket, mert az EU, egy korábban még a Kedves Vezető regnálása alatt indult szabályozásról kimondta, hogy nem EU konform és ennek kijavítása bizony pénzbe kerül."
subnormalia.blog.hu/2011/08/02/gyurcsanyt_a_sittre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_03&utm_campaign=index
Mindenki olyan törvény érdemel amit kiharcol magának , nem látok utcán tömegeket azt skandálva hogy nem engedjük .
Amíg ez így marad ki miről beszél , megtehetik , megteszik a munkavállalok meg hisznek a jó szerencsében mint eddig hogy velük biztosan nem történhet semmi baj .
@Kijelölt Felelős: a feltétlen hívők sose fogják megérteni, csak ájultan visszaböfögni a vezér vonatkozó irányelveit...
Nocsak, savanyú a szőlő, nem tetszik a gyíknak a legújabb világszabadalom?...;)
@Before: Vezér és elv, mindez egy mondatban? Idealista vagy!...;)
ezke a patkanyok soha tobbet nem fognak dolgozni versenyszferaban. kapnak jo kis diplomaciai posztot, vagy visszakerik a "szivesseg" árát a dohanylobbytol
@tarackos: hacsak nem "elv"társi értelemben... :)
Két vállalkozó (munkaadó) beszélget.
-Józsikám, te fizetsz a dolgozóidnak?
-két hónapja egy fillért sem
-és mégis bejárnak dolgozni?
-be.
-gondoltál rá, hogy érdemes lenne belépti díjat szedni tőlük?
@nehéz kezdet: "Mindenki olyan törvény érdemel amit kiharcol magának , nem látok utcán tömegeket azt skandálva hogy nem engedjük .
Amíg ez így marad ki miről beszél , megtehetik , megteszik a munkavállalok meg hisznek a jó szerencsében mint eddig hogy velük biztosan nem történhet semmi baj ."

Belefásult mindenki a politikába és a 21 éve menő "Jövőre jobb lesz" várásába. Nem lesz jobb! Dilettáns opportunista politikusaink vannak és a Zemberek katatón üres tekintettel néznek át az egészen. A Magyar amúgyis mindíg mástól (lottoötöstől) várja a felemelkedését és kevés kivétellel nem is tesz érte semmit.

Ötvözve ezt a mai parlamenti pártok és vezetők, totális és teljes hiteltelenségével és alkalmatlanságával nem csoda, hogy apátiában nézi mindenki mi történik.
komolyan a képek kurva jó:D
amúgy ez a tervezett törvénykönyv is jó kár, hogy nem fogják bevállalni.
Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy nyilvános korbácsolás mikor lesz a munkahelyeken? Pfff. Nem mintha sok dolgozó ugrálni merne 253 Ft-os CHF-nél.
Orbán Viktor nem gonosz, OV csak jót akar mindenkinek, OV tiszat erkölcsű fedhetetlen ember, OV-al csak egy baj van. Nem ért ahoz, hogy elvezessen egy országot!!!!!!!!!!!!
Hamut szórok kopaszodó fejemre, amiért 5 alkalommal is a Fidesz nevű gittegyletre adtam le a voksomat.
De száradjon le tőből a karom, ha a jövőben úgy akarom, hogy odahúzzam az ikszet...
@nehéz kezdet:

Ne aggódj, lesznek tömegek az utcán.
De nem olyan 2006os fradiultrák' törnek-zúznak, Fidesz bérencek húzzák a fidesz tüntetésre a tömeget ,hogy majd lehessen óbégatni utána évekig, hogy rendőrterror....neeem.

Most sokmillió ember képébe pisálnak bele, és ebből kib@szott nagy balhé lesz.

A francia minden lóf@sz miatt már délután az utcára vonul.
A magyar meg olyan, hogy gyűlik-gyűlik benne, aztán robban!!!!
De jó az internetnet! Mindenki nyugodtan kidühöngheti magát a játszótéren. Arra már nem marad erő, hogy az utcára vonuljon tüntetni. Helyette blogokat hisztizik tele mindenki, és minden megy tovább úgy, ahogy a naccságos királyurunk elrendelé vala.
Na, és ezért tetszik a magyar nép csicskának nézve lenni. Vala.
Most, hogy megvásárolták a MOL részvényeket és eladják nagy veszteséggel, de nagy nyereséget temelve önmaguknak, hát ezért bizony ülni fog az egész orbán kormány. Ez egy tényleges kézenfekvő bünügy. A szervezett bünözés csúcspontja, amit Orbánék most tesznek.
Az emberek ezt akarták erre szavaztak és a kormánypárt népszerűsége sem csökken... Birka nép a magyar...
amíg a sok proletár a munkahelyéért, annak körülményeiért aggódik, addig sem a politikával lesz elfoglalva. 2014-es választásokon elég, ha a fidesz-párttagság elmegy szavazni, mint tudjuk, immáron nem is a részvétel a fontos...
@igényes: Ha még csak a MOL!
De ott az egész MNYP vagyon. Ami nem keveset érhet, ha az inflációval csökkentve is kap mindenki valamennyit.
Van azokban a portfóliókban annyi részvény, hogy lehet kótyavetyélni!!! Bár a szabadrablás inkább jobb kifejezés lenne...
@aha, persze: Elgondolkodék ezün s érzem igazad vala!
A KDNP tiltakozása megvolt, de nekem a Fidesz frakcióé kimaradt...
két-har-mad kutyák

önfoglalkoztató vagyok, kérdezem ha visszamenőlegesen megvonom a saját bérem, visszakapom a befizetett adót?

ha igen, akkor azt fogom csinálni hogy évente alapítok egy új céget, minden év végén kirúgom magam és visszaigénylem az adót
Igen, sokminden gyanús nekem is a törvények körül.
Igazából a rossz végénél van megfogva a dolog.

A közmunkával szemben semmi kifogásom - a munkanélküliséget megszüntetném általa tollvonással - az ugyanis luxus.
Lehet, hogy a közmunka hatékonysága nem érheti el a piacgazdasági szintet - különösen, ha profitban mérik - de lehet és kellene másban is mérni: elvégzett munkában.
Éhezőkkel önmaguknak élelmiszert termeltetni - tutti nem profitérdek - de hasznos.
Igen sok földet fel lehet ásni kézzel is napi 8 órában.
Libát legeltetni, tyúkot nevelni sem nagy kunszt - és hasznos - ha nem is hoz profitot.
Vízelvezető árkokat rendben tartatni - áradáskor megmutatkozik a haszna. Az se profitérdek.
Vályogot vetni - mai alapszigetelési technológiákkal ötvözve vályog/döngöltfal házakat építeni családoknak - nem profitérdek, de hasznos.
Munka van, munkaerő van - a többi szervezés kérdése. Ja hogy ahhoz is pénz kell ?
Neeem... legföljebb egy új csereeszköz (utalvány, jegy nem konvertibilis pénz) forint helyett.
Merthogy a pénz ebben a rendszarban túlságosan profitközpontú - oda megy, ahol fial és ilyen hely túl kevés van - és ahol fialtatják a pénzt ki is fosztják a rászorulót.
A pénz a liberális piacgazdaságban profitra éhes - nem az emberek problémáját megoldani vágyik.
Ezért nem profit alapú csereeszköre lehet szükség munkaszervezéshez és a problémák megoldásához.

Ingyen (mások verejtékével megkeresett köz)pénzt osztani úgy hogy azért cserébe semmi ne legyen elvárható (még munkára való készenlét sem) : lopás.
Eladósítani az országot: rabszolgakereskedelem.

Mi már példaképeink nyomában loholva esélytelenek vagyunk felzárkózni - más utat kell keresnünk... ezen a csapáson a kövér füvet lelegelték - nyomukban nekünk csak birkabogyó terem. Más kell.
A helyzetünk példátlan - azért nincsen számunkra majmolásra érdemes (társadalom/működés szervezési) példa.
Ezt tudomásul kell venni.

Más: a nyugdíjhoz közelállók védelmének szándékával egyetértek - de tartok tőle, hogy céljával ellentétes eredményt ér el a pozitív diszkrimináció...
Ugyanis mindig a munkaadó van az emelő hosszabb karjánál - ha egy 53 éves munkakereső alkalmazásával két év múlva 7+ évre szóló kötelezettséget venne a nyakába ugyan mennyi esélye van munkát kapni az 53 évesnek ? Munkaerő túlkínálat közepette ?
Ott ahol efféle pozitív diszkrimináció terhét a döntési helyzetben lévő munkaadó nyakába akarják varrni: azonnal negatív diszkrimináció lesz belőle !
Ugyanez igaz a potenciális kismamák esetében.
A gyermekutánpótlás társadalmi ügy - nem a munkaadó ügye - ha terhét közvetlenül a munkáltatóra hárítják - az a fiatal nők nyakába lesz/van továbbhárítva/szakítva !
Ilyen (m)értékrendi baklövések okán - az adott kultúra kipusztulásra ítéltetett.

Egyszerű dolgok ezek - de kormányainknak még ez is túl bonyolult megérteni - illetve vagy hülyék, vagy szemetek - ezt szoktam mondani az ilyesmire.
Nem is akarják megoldani a problémát - a hatalom demokratikus legitimációjával rendere visszaélnek (pártoktól függetlenül).
Lassan eljön az ideje egy kis forradalomnak.
Nehéz dolog politikusnak lenni, mindenki mást vár el a támogatásért cserében, a franc a belükbe! Az munka törvénykönyv tervezet egy gesztus a fideszt támogató egyes vállalkozói csoportok felé. Lássák, hogy a kormányzat kész megadni nekik azt, amit zárt ajtók mögött korábban ígért. Aztán a tiltakozások után lesz egy teljesen más törvény, a politikusok mossák kezeiket. Mi megpróbáltuk, láthatjátok, de nem lehetett átvinni, túl nagy volt a társadalmi ellenállás, és gondolnunk kell a jövőre is - mondják majd. Egy kétharmados többséggel rendelkező politikai hatalomról sohasem az mond el dolgokat, hogy milyen törvénytervezet lufikat enged fel, hanem az, hogy végül milyen törvényeket szavaz meg. Tényleges alkukat nem kell kötniük, a politikai előjáték csak a féleszűek farkának kiverését szolgálja, hogy aztán nyugton maradjanak.
"Most, hogy megvásárolták a MOL részvényeket és eladják nagy veszteséggel, de nagy nyereséget temelve önmaguknak, hát ezért bizony ülni fog az egész orbán kormány. Ez egy tényleges kézenfekvő bünügy. A szervezett bünözés csúcspontja, amit Orbánék most tesznek."

Milyen jó hogy pont most teszik büntethetővé a költségvetési elcseszéseket!! :)
@igényes: No ezt egy kicsit vezesd le azért a gyöngébbek kedvéért - mert nekem magos... hogy is termel az ember magának hasznot veszteségesen eladott MOL részvényekkel ?
felajánlom, hogy figyeljék meg a magánéletemet reggel hat óra tizenöt perctől hat óra tizennyolc percig

ugyanis akkor ülök a vécére *arni, a produktumot is felajánlom nekik reggelire

jó étvágyat
@aha, persze: igazságod vala
/sajnos/
igaz ezeket a biztosnásig szelepeket is abajgatják, na ezek miatt is benne van a pakliban a gyűlik-gyűlök robbanok, de nagyot ám
Naccerű, naccerű... még szerencse, hogy van Jobbik, különben '14-ben kénytelen lennék a maszopperek véd,- dac- és rablószövetségére szavazni annak ellenére, hogy eme díszes csapatnak is minden egyes tagja olyan, hogy még a mentőben is ütném, de a faszdesznél úgy tűnik megint elgurult a gyógyszere annak, aki eddig a gyógyszereket állította össze a többieknek, hogy valamelyest képesek legyenek na nem a földön járni, de legalábbis nem távolodni el a felszíntől túl messzire...
@KovA: Pedig csak az nem érti, aki nem akarja. Drágán vették, vaskos jutalékért. Most pedig olcsón eladják.
@Cirbi: A biztonsági szelep a rendszer maga :-(
Te "választasz" két évig reménykedsz, aztán két évig már csak kihúzod, hogy újra reménykedhess a változás illúziójának köszönhetően...

És ezt ciklikusan...

Asszem az oroszok tanácsolták Rákosiéknak mikor nyafogott, hogy nő a nyomás - hogy rendezzenek a népnek válaszásokat...
No hát ebből mára rendszar lett...
Speciel a védett kor megtartása szerintem pont az időseknek lenne rossz. Mert így a védettséghez közel ötvenegynéhány évesen már nem veszik fel sehová, mert pár év múlva védett lesz. Ha viszont nincs védettség ilyen formában, akkor könnyebben találhatnak munkát. (Már persze ha csak ez lenne az akadály, és lenne elég munka)
@nehéz kezdet:

Ezt már német ismerőseimis kérdezték, miért nem vagyunk az utcán.
@Jackni Konzol: Az kemény... mennyiért vették, mennyi a jutalék és kinek - és mennyiért adják el ?
@R. Daneel Olivaw: Az a baj hogy hiába pazarolod a jobbikra a voksot, nekik esélyük (esetleg érdekük) nem lesz ezen változtatni. Kénytelen lesz mindenki a régi bandára szavazni ha változást akar.
@KovA: Ha ezt tudni lehetne, már nyilvános lenne.
@MetálFater:

Nálad mi verte ki a biztit? Mi volt az, ami miatt azt mondtad, soha többet nem húzok ikszet rájuk?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gondolom azért, mert még sokan nem érzik a saját bőrükön a változásokat, vagy ha igen, még nem kapcsolták össze az agyukban a jelenlegi helyzetet a jelenlegi kormányzati munkával.
@KovA: Úgy, hogy ő és a baráti köre veszi meg a csökkentett árfolyamú részvényeket.
@KovA:

" a munkanélküliséget megszüntetném általa tollvonással - az ugyanis luxus."

A hozzá kapcsolódó közterheket is megszüntetnéd ugye?
Látszik, hogy kőkommunista uszító terrorista a blogos, hiszen a kiindulópont az, hogy az ország katasztrofális helyzetben van. A munka törvénykönyv ezen tervezete csak ennek a bizonyítéka. Abból senki nem él meg, hogy blogozik meg válaszolgat, vagy tüntetget. Lehet, hogy 5 millió ember fog utcára menni, de attól nem lesz több munka, és úgy általában, csak rosszabb lesz.

További jó bértollnokoskodást, blogos (szólj, hogyan tehetnék én is ilyen "munkával" sok pénzre)!
Én is elküldeném ezeket követ fejteni, de valahogy megoldanám, h ne legyen árnyék és egyfolytában 38 fok legyen. és ha elfogyna a kő, még vinnék is nekik.
Az alapvető probléma az, hogy O.V. és lihegő falkája csak "nagyszülői meseszinten" került kapcsolatba eddigi életében a munkával. Azt gondolják az oktondi tudatlanok, hogy csakis az a munka, amit ők csinálnak. Amit ők csinálnak, az olyan messze van a munkától, mint gúnár a helikoptertől! De én,(sajnos egyedül)már megmondtam az elején: "Adj hatalmat egy majomnak,s meglátod, dzsungellé változtatja az egész világot!" Had tomboljanak még egy picit, aztán a saját törvényeik alapján kapnak annyi börtönt, hogy még a PVC lakat (250 év a felezési ideje)is rájuk rohad. Nekünk,általuk kisemmizett kisembereknek az lesz az igazi elégtétel!
@KovA: A részvény értékesítésének a jutaléka is több tíz-milliós tétel. ez egyszer már megvolt.

Hozzáértők! Mennyi lehet ?
@gramercy: ez nagyon jó, elküldhetnéd a Hírcsárdának is... :))))
@KG2000: Nem attól lesz jobb az országnak, ha a rabszolgatartás ismét legális lesz, hanem ha ormányunk végre valódi gazdaságélénkítő intézkedéseket hoz.
@Jackni Konzol: A régi banda is hitelét vesztette - a visszaváltoztatéában sincs köszönet - legnagyobbrészt általuk jutottunk oda ahol vagyunk !
Más kell.
Mégpedig olyan amelyik hajlandó tudomásul venni hogy (sors)közösség vagyunk - és ennek megfelően képviselni a sorsközösséget.
Az államadósság ugyanis a mienk - a problémáinkak is a mienk - nem fog velünk senki (az EU sem) osztozni azokkal - kozmopolitákban azért nem bízom - ugyanis azok adtak el bennünket.
@KG2000:
mi az a 2000 a nickedben? a születési éved, ugye?
@KovA: Az írásod elejével egyet értek, a végével nem.

A jóléti társadalmak népessége épp azért fogy, mert a nők többsége, karriert, jólétet akar.

Nem nehéz elképzelni a mostani fiatalok egyáltalán nem túlzó elképzeléseiket, vágyaikat! Lakás, autó, nyaralás.
A mostani társadalmi helyzetben, mikor már már a lottóötössel ér fel egy egy átlagos állás is, inkább dolgozni fognak, mintsem kockáztassák, azt hogy még a GYED alatt kirúgják őket.
A vállalkozónak olyan munkaerő kell aki évi 365 napot dolgozik napi 24 órában. Ebbe nem fér bele, az hogy az anyuka esetleg 1-2 hétre betegre menjen a gyerekkel. Nem fér bele az, hogy az anyukának jogos igénye az hogy bizony neki a szabadságát a gyerek ossza be. Nem fér bele az hogy az óvodák nem hajnal 5 kor nyitnak, jobb esetben a szomszéd községben.

A társadalom szempontjából az egyén gyerekvállalása igen is közügy! Vagy társadalmilag támogatjuk! Vagy annyi fizetést kell adni az apukának, hogy anyuka nyugodtan otthon lehessen.
Ne altassa senki magát abban a hitben, hogy az esetet egyes konkrét párokra lebontva, azért fognak gyermeket vállalni, mert épp O.V. van hatalmon, és ő ezt mondta! És ez kötelességem a haza felé! Na ez nem fog senkinek az eszébe jutni!!!!!

Csak az a kérdésem lenne drága vezetőnk felé, hogy hogyan állunk most az állandóan emlegetett "családbarátsággal"?? AZ látszik, hogy nem az én családom barátai, inkább a Lázár, Orbán családok barátai!!

/ ne jöjjön senki az adóból levonható családi kedvezménnyel, mert ha nincs munkahely, akkor az sincs. Duplán büntetnek /
@W Joe:

Viszont mivel nincs munka, védettség nélkül kitesznek nyugdíj előtt két évvel, akkor a nyugdíjmegállapításnál emiatt még vízre sem lesz elég a nyugdíjad.
@KovA: Ez most szinte mindegy is, a kisebbik rossz irányába fog szavazni a többség.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem. Megkapná azt amit eddig - de bekerülne egy állami munkaerőtartalékba és ugyanazért heti 3x8 őra közmunkára volna kötelezhető/ veezényelhető.
Azért nem 4 órákra mert szétforgácsolja az idejét - legyen annak fejében, hogy segélynyi fizetést kap - elég szabad ideje jövedelmezőbb munkát keresni illetve magán segíteni.

A munkát szervezők is közmunkások volnának azaz a teljes hierarchia/szervezet ami ehhez szükséges - piacgazdaság által mellőzött közmunkásokból szervezendő.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez sajnos azt hiszem igaz. Viszont ez azért van, mert most az utolsó évek alapján számolják még a nyugdíjat. De ha jól tudom, ez már nem sokáig lesz így. Ami elg hülyeség mert ha valaki viszonylag jól keres egész életében, de az utolsó 5 évben csak alacsony bérű munkát kap, ha kap, akkor igazságtalan az alapján számolni.
@KovA: Ez nonszensz, hová nem rángatnának már egy nyugdíj kor előtt lévő embert?
@Jackni Konzol: konkrétan mi a nonszensz ?
@KovA: Olvasd végig a mondatot és rögtön rájössz!
@KovA: "Nem. Megkapná azt amit eddig - de bekerülne egy állami munkaerőtartalékba és ugyanazért heti 3x8 őra közmunkára volna kötelezhető/ veezényelhető.
Azért nem 4 órákra mert szétforgácsolja az idejét - legyen annak fejében, hogy segélynyi fizetést kap - elég szabad ideje jövedelmezőbb munkát keresni illetve magán segíteni.

A munkát szervezők is közmunkások volnának azaz a teljes hierarchia/szervezet ami ehhez szükséges - piacgazdaság által mellőzött közmunkásokból szervezendő."

Kérlek magyarázd el, hogy ez miben különbözne a Nagy Szocialista Állami Vállalatoktól még az átkos idejéből??! Ugyanúgy napközit nyitnánk felnőtteknek mint anno, és államilag finanszíroznánk (növelve az adósságot), ez a munkanélküliség elrejtése semmi több.

Hacsak nem akarunk pár piramist építeni..

Amit tenni kellene az a külföldi cégek beáramlásának elősegítése, valamit az itthoni kkv szektor terheinek csökkentése.

Szfinxépítésből 30-50 éves napközisek által nem fog felvirágozni a haza és a GDP.
@KovA:

Akkor még egyszer:

A jelenlegi munkanélküli ellátás biztostási elven működik. Minden dolgozó (és a munkaadó is) a béréből fizet járulékot, amiért cserébe ha elveszíti a munkáját, járadék formájában kapja meg a szolgáltatást.

Ha megszünteted a munkanélküli ellátást, akkor a hozzá kapcsolt járulékbefizetést is meg kell szüntetni (mondjuk MO-n átnevezni szokás adóra, és onnantól szedhető tovább).

Ha nincs befizetés, miből fizetünk segélyt?

Aki 20 éven keresztül fizette a járulékot, visszakapja? Hiszen nem tudja igénybe venni.

Kiszámolható egyébként, hogy a munkanélküli járulékon az állam rengeteg pénzt keres a jelenlegi formában, tehát ami megy ebben a témában, az parasztvakítás és indulatkeltés.
@Exxit: "A jóléti társadalmak népessége épp azért fogy, mert a nők többsége, karriert, jólétet akar."

Erre is csak azt tudom mondani, hogy azzal van a baj, hogy mi jelenti a karriert és a jólétet és mi a feltétele a karriernek meg a jólétnek és ki szabja azokat ?

Ez is a társadalom/közösség értékrendjének, bölcsességének és közösségi érdekérvényesítő képességének a függvénye - a közösség felelőssége...

Van itt valami tanulság (nem csk nekünk) - amire rá kéne döbbenni...
@KovA: Amit írsz, az vegytiszta kommunizmus. Kösz, nem kérjük.
@KovA:

Ha mellőzi őket a piacgazdaság, akkor mit csinálnának? Miből?

Akkor jobb lenne a pénzért cserébe hagyni őket munkát keresni heti 5 napban.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Annak nem, aki most megy nyugdíjba. Aki meg később, annak már másképp lesz számolva, nem az utolsó évek alapján.
@Squid: de építhetnek stadiont....
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: na igen, míg vezényló tábornokunk és zrt-je él és virul, ilyen szavakat kiejteni is tilos, vagy jönnek a TEKik :)
@Jackni Konzol: végigolvastam és csak sejtésem van - de illetlenség azt sejtenem, hogy úszítani akarsz a "hová nem rángatnának már egy nyugdíj kor előtt lévő embert" liberális izű dumával - inkább azt feltételezem, hogy kikarikatúrázod őket...
tudod a múlkor hallottam valakit panaszkodni, hogy őt kényszermunkéára akarják vinni a segélyért...

De hogy jól értsd: épp a közmunka állami és versenyen kivüli volta okán megvan a kellő szabadság az emberek fizikai képességeire tekintettel lenni - munkamegosztásban.

Egyébként 1. : Valaki vagy nyugdíjas, vagy nem.
Egyébként 2. : Viharban süllyedőfélben lévő hajón nincs pihenő - senkinek - mindenkinek tennie illik/kell amit tud.
Egyébként 3. : Sokkal katasztrofálisabb és álszentebb dolog nyugdíjkorhatáremelősdivel munkanélküliségbe kényszeríteni a profitcélúság miatt túl kevés munkahely és magas kor miatti piacképtelenség okán az embereket - mint társadalmilag közhasznos/tehermentesítő munkát szervezni nekik.

Csak nem fél a piacgarázdálkodó a közhasznú munkákkal való versenytől ?
@Boli: Senki sem veszi észre ? Az IMF - kölcsönből ( amit Bajnai nem hívott le, mert már nem volt rá szükség !!!) Megvették a MOL - pakettet....majd bejelentik , hogy a költségvetés hiánya miatt el kell adni belőle !!! (persze veszteséggel...és valszeg Fidesznyikeknek !!!) - ÉS NAGY VEZÉRETEK ÍGY KŰZD AZ ELADÓSODÁS ELLEN !! Átlátszó trükk, nem szarunk a kútba, csak a kávájára...és belelökjük ! Mi ez , ha nem az államadósság növelése ??????
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"(mondjuk MO-n átnevezni szokás adóra, és onnantól szedhető tovább"

Pontosan így van, látod tudod te a megoldást :-)

Teljesen hülyeség a közterheket beszedéskor címkézni - egy zsebbe megy egy zsebből kell fizetni.
Egyre rosszabb foglalkoztatásnál egyre több munkanélküli járulékra volna szükség egyre kevesebb foglalkoztatott után - rendszertanilag is hülyeség - el lehet felejteni.

Ebben a rendszerben ne gondolkodj - mert megbukott. Te ennek a rendszernek a működésképtelen sajátosságait tekinted keretnek. Ezt lassan ideje elfelejteni. Minél előbb annál jobb.
Remélem hogy megvalósul ez a törvény, de úgyis kiherélik. Aztán marad a munkához való jogotok meg a munkáltató kötelezettségei.
a védettséget nem kikényszeríteni kellene hanem ösztönözni adójóváírással, a visszavett kismama v épp felvett 56 éves emberke bérén lévő közterhek csökkentésével, stb. ezek nem bonyolult dolgok és simán kivitelezhetők és ezt tudják is azok akik ott ülnek de nem teszik mert a költségvetésből kéne engedni. persze a dohánylobbi 20 milliárdja az belefér meg egyéb szemétségek a Mol körül. nagyon gáz ez, hova fajulhat még, mindenki azt várta h értelmes dolgokat teszek. a 2/3 megnyerése után azt mondtam h ezzel a Viktor v a mennybe v a pokolba kerül. hát.....
@kíváncsivagyok: De-de - érdekes elmélet amit kérdésemre valaki elmondott - közpénzen drágán megvették, ha most rosszabb árfolyamon eladják - hogy kiválasztottak megvehessék az bizony bűncselekmény.
De ez is rendszersajátosság - pártfüggetlenül.
Az ember állatja ugyanaz - ha valamire lehetősége van megcsinálja.
Ha látok egy macskát és egy kanárit a zárt szobában - nem kell nagy ész, hogy az emberr kitalálja mi mog történni.
Különösen, ha meg is történik.
Az már részletkérdés, hogy pontosan mikor és hogyan - ez egyik ilyen ideológia a másik amolyan módszerrel teszi ugyanazt.
Ismerem az ember állatját (szarrá züllesztett értékrenjét-jellemét) ismerem a lehetőségeit - tudom mit tesz.
És látva, hogy hová vezet a működés, nem nehéz azt mondani, hogy a lehetőségeivel van a baj, ami viszont a rendszarra vezethető vissza.
No persze az értékrendjével is baj van... de a rendszeren könnyebb változtatni... az értékrendet meg beléveri az Élet vagy belepusztul a piszkába.
Egyébként bárki, bármit mondjon, még mindig inkább 6 ezerszer egy Fidesz, minthogy a náci, fasiszta Jobbik meg a Szálasi-klón Vona vezesse az országot.

F lehet, hogy a zsíros pozíciókat a cimboráinak adja. J viszont kiírtana mindenkit, akik nem a haverjai (zsidó, cigány, pünkösdista keresztény, stb, stb, ) Na, melyik jobb?

A Fidesz meg mindig olyan volt, amilyen. A legszebb az egészben, hogy amikor a mostani ellenzék soraihoz húzó értelmiségiek régesrég megmondták, hogy ez lesz, akkor kiröhögték őket és sajnálkoztak rajtuk veszettül, hogy képzelődnek. De nem.
@Cirbi: Igen.
Nem olyan vicces egyébként sőt keményen szabályozni kell a közszféra versenyét a piacgazdasággal - mert jogos lehet a vád, hogy a közszféra veszteségesen - azaz állami támogatással ringbe szállva nem fair a verseny...

Más kérdés, hogy lehet, hogy a versenyeztetés nemcsak egy konkrét dolog áráról, hanem közterhéről kellene hogy szóljon - különösen közbeszerzések tekintetében.
Ha nekem így is úgy is van 10 emberem akit etetni kell és elvégezhetnek egy munkát közmunkában - az akkor is olcsóbb ha velük végeztetem el mintha fizetek valami Kft-nek érte...
A piacgarázdálkodók éljenek csak a piacból és a piacon meg - ne az állam (közösség) cicijét fejjék !

Amúgy verseny mindig mindenhol van - csak a szempontjai és a (köz)költsége kérdés...
Pl lehet szempont a párttagság. A pofa. A cici. A segg. A képesség valami módon mérve/becsülve/előrejelezve.
És a piac... ahol komplett cégek vesznek el ismerettel, felszereltséggel együtt - még az sem biztos, hogy fair szempontok szerinti versenyben - lehet kapcsolatok, jogászok, piaci-pénzügyi erőfölény által - a közösségnek óriási károkat okozva...
Az időben megfelelő szempontok szerinti verseny szerepe, hogy mindenki a helyére kerüljön egyéni és közösségi bukásokat megelőzve, hatékonyság érdekében...
De nemcsak profithatékonyság van ám - hanem társadalmi is !
Én tudom, mi a megoldás:

MINDENKI MENJEN EL MUNKAADÓNAK, vegyék fel a kisebbséget, majd azok dolgozzanak éhbérért.

HAJRÁ JOBBIK!!!
@Cirbi: Megint a példálódzás - magyar betegség.
Mondom. a helyzetünk példátlan.
Nem vagyunk Kína - Európának is a ritkábban lakott részén élünk sokkal nagyobb az egy személyre jutó élettér.
Ez óriási különbség.

Mi egyrészt vágyakozunk gazdagabb országok életszínvonalára ezért majmoljuk őket - ők meg jót mulathatnak rajtunk - mert azok a lehetőségek amin ők naggyá nőttek részben elmúltak részben soha nem voltak a mienkek.
Akik pedig nem akarják követni azt meg nyomorgó országok példájával riogatják - akiknek szintén teljesen mások a problémáik és lehetőségeik mint nekünk...
Meg kellene tanulnunk végre azzá lenni amik vagyunk...
A nyúl ráfarag, ha oroszlánt akar játszani, de akkor is, ha lajhárt.
@KovA: amit leírtál szép ideológia, csak a valósághoz az emberi jellemzők miatt nem sok köze van /sajnos/
az állami szféra a hatalmi háttér miatt, soha nem lesz egyenrangú a magánnal
vétkes kötelességszegésért"
Hibát mindenki munkájában lehet találni, ha nagyon akarnak. (Még a vezető munkájában is).
Maximum hat havi bért megvonni."
Tessék mondani aki ezt kitalálta az: normális teljesen?
Ez a tervezetcsomag valóban egy rakás szar. Ez tiszta sor, igazából a Munkaügyi bíróságon kívül a munkavállalók sehol sem voltak elkényeztetve, se fizetésben, se szabadnapban, sem adózásban, sem jogokban.

De azt is hozzá kell tenni,hogy egy normális - értsd kulturált, felvilágosult - munkáltatónak nem az a célja, hogy állandó elnyomást gyakoroljon az alkalmazottai felett, hanem az, hogy profit-hatékonyan működtesse a céget, aminek bizonyos létszám alatt elengedhetetlen feltétele a munkatársak moráljának szinten tartása, és a felesleges basztatás elkerülése. Persze x fő felett ez nem így van, lásd a multikat, viszont ott is csak az "alja"munkára vonatkozik a kitétel.

Tehát aki eddig normális munkáltató volt, az eztán is az lesz és nem fogja ezeket a plusz jogokat arra használni, hogy kicsit megkínozza a munkavállalót, aki pedig eddig is egy ócska paraszt volt, az sajnos eztán is az lesz.

És mondok egy még jobbat, a nagy szegénységpárti kormány most már nem is tudom, hanyadik lépésében a pont szegény réteget nyomorgatja. Mert akinek havi nettó 300.000-as fizuja van, az olyan helyen dolgozik, ahol meg is becsülik.

Aki pedig a szalag mellett görnyed a havi 80.000-as fixével, azt valószínűleg kutyába sem veszik és ellen fogják inkább alkalmazni a plusz jogokat.

De ugyanez volt a gyermekek utáni adókedvezménynél is - ami persze akkora kiesést okozott, hogy most kapkodják csak a fejüket -, vagy a sávozásnál.

Nem igazán értem, ennek a kormánynak mi a célja, megértem, hogy amúgy a középosztály eddig tényleg mindig szívott, és mintha valahogy most inkább őket védenék - értsd a valódi középosztályt, akinek havi nettó 400.000-nél kezdődik a fizuja -, de a probléma az, hogy ezt már nagyon egyoldalúan csinálják.
@igazságos:

Én tudom, mi a megoldás: :))
Te tudod? El ne képzeld már, hogy a kisebbség dolgozik éhbérért.
Aki, amelyik becsületes,tisztességesen dolgozik, az meg megérdemli a megfelelő bérezést.

Te csak ne biztassad a Jobbikot.:)
rühellem a fideszt, de azért megjegyezném, hogy már a választások elött az volt a téma, hogy a magyar munkaerö drága, képzetlen és rugalmatlan. Emellett nagyok a vállalkozások adó és járulékterhei. Ezért is nagy a munkanélküliség, és senki nem akar fejleszteni, új munkahelyeket létrehozni, vagyis nem növekszik a gazdaság. több mint 10 éve a magyar munkavállalónak jobban ment, mint amennyit a munkája ért (nem azt mondom, hogy keveset dolgozott). Nagy a feketemunka aránya.
Mindeki azt mondta hogy ezekhez hozzá kell nyúlni. Azon lehet-e vitázni, hogy helyes lépést tesz-e a fidesz, de ebbe az irányba mozdul. Mindjuk nekem másak lennének a preferenciáim, de nem én vagyok kormányon.
@TGabi: "J viszont kiírtana mindenkit,"
Ez is fröcskölés :-)
A Jobbik a gyűjtője mindenfélének ami leszámolt az MSzP-vel és a FiDeSz-szel is.
A másik gyűjtő az LMP.
Az előbbi a racionálisabb sorsközösségi (nemzeti) alapú gyűjtő - az utóbbi a széplelkeké - akik ezen az alapon addig dagasztják népszerűségüket még érdemes lesz gazdasági érdekeknek lenyúlni - csakúgy mint az SzDSzt - erre azért alkalmas, mert gazdasági/társadalompolitikai elveikben nem szakítottak a gátlástalanná liberalizált individualista eszmékkkel, és továbbra is alkalmas kiszolgálói szószólói lesznek lobby/maffiaérdekeknek a köz rovására.
Gyanús, hogy ugyanannak a(z érdek)közösségnek egy új tetszetősre kibolondított álarca, mely oly hirtelenül szívódott fel a legutóbbi választásokkor.

A Jobbiknak a vízprédikálás mellé bort kell innia előbb, hogy ilyen mértékben váljék a nemzet rovására lobbyérdekek kiszolgálójává.
Amúgy valóban gyűjtőhely - van ott fajgyűlölőtől értelmes emberig minden. :-)
Mi lesz már itt!!!!
Ez már totális terror!!!
:)
@Cirbi: Az emberi jellemzők miatt minden szép elmélet bukik - a liberalizált piacgazdaság is.
Ráadásul annak vannak kényszerei ami miatt törvényszerű a válság és más társadalmi katasztrófák...
Amíg egy más műfajban kis versenyre kényszerült (a cucjalista tömbbel szociális biztonság/jólét) addig nem okozott ennyi kárt - most hogy csak a saját műfajában (profit) kell versenyeznie - gátlástalanná és pusztítóvá lett.

No de mindegy: Cirbi kevés elmondani ez miért nem jó meg az miért nem - mert abból csak az jön ki, hogy nincs kiút - mind itt halunk meg :-) Nem pártoskodni kell és nem kettő közül választani. Új utat kell keresni...

Tudod, az is hallatlan teljesítmény volt, lemászni a fáról... nem egy meglévő utánzása.
Valamit kezdeni kell.
Én úgy érzem itt az ideje...
És az ember olyan hogy képes tanulni sőt újratanulni - sajnos sokszor csak a vére árán - jódolgában, gőgjében megtagadott régi igazságokat is és újakat is felismerni.
Sajnos nem lesz fájdalommentes, de elkerülhetetlen.
@GGG77: Skatulyázással egyszerűsíted magadnak a dolgokat. Így elég egyszerű neked :-)
Tudod ugyanez a típus mondta 89 táján, hogy amiről beszélnek az vegytiszta kapitalizmus - köszönjük nem kérjük...

A nehézség éppen az: agymosottságunk ellenére észrevenni, hogy tovább kell lépni...
@márta)): Direkt ezért mondtam, de látom, nem vágod a témát. :)
@Boli: "Ezért például kényszermunkát tudnék az elvtársaknak adni, pl. egy kő-,vagy valami hasonló bányában, a közreműködők pedig ott dolgoznának közmunkásként, a rabok mellett!"

Két melót tudnék elképzelni, amivel talán levezekelhetnék a magyar nép ellen elkövetett bűneiket:

1. Útkarbantartás és szemétszedés Mordorban.
2. 10 év alkálifém bányászat a Merkúron.
@KovA:
"Tudod, az is hallatlan teljesítmény volt, lemászni a fáról... nem egy meglévő utánzása."

hááát.... ...néhány itt kommentelő ősét szerintem ledobták. vagy leestek.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Ha mellőzi őket a piacgazdaság, akkor mit csinálnának? Miből?"

Kezdjük egy egyszerű példán: neked ház kell nekem krumpli (vagy fordítva).
Én vályogot vetek neked, te meg kruplit.
És cserélünk.
Hogy könnyebben és univerzálisan menjen a csere bevezetünk egy csereeszközt.
Olyan csereeszközt ami szigorúan csak az - hogy szervezhető legyen a gazdálkodás...
Mert gye abban, hogy neked házad lesz nekem meg krumplim - nincs profit.
Ezért befektető ebbe manapság be nem fektet.
A mi problémánk mégis megoldódik nélküle.
Ez haszontalan ? Jóllehet profit sehol :-)
@Secnir: A-bbiztos. :-) Mondom: nem lesz fájdalommentes - de elkerülhetetlen.
Ez a rendszer sem örök... a változásnak érni kell, a veszteség, a fájdalom minimalizálása a tét... a sietség és a késedelem is költséges.
Az egyetlen ami csökkenti a fájdalmas veszteséget a bölcsesség.
@KovA: ... mégpedig a közösségi bölcsesség...
@Peetee:
Ugyan, ugyan, ezek a tömegek választották meg ezeket a barmokat, ha rajtuk múlik legközelebb ennél még szarabbakat fognak megválasztani. Most talán mondhatnám, hogy LMP vagy Jobbik, de igazság szerint van még 3 év, ha jön ellenzékből egy II. Orbán Viktor, aki pontosan ugyanazt a demagógiát hirdeti, mint a mostani, a nép belelép pontosan ugyanabba a szarba.
@TGabi:
Nem, azt a Jobbik se tehetné meg. Orbánék mindent kihoznak abból a helyzetből, demokratikus környezetben ennél diktatórikusabb a Jobbik se tudna lenni. Ettől még én se szeretném a Jobbikot.
@KovA: új utak kellenek, ez igaz, de már most sem csak 2 verzió fut, ott a jobbik is, na az sem új, hanem kőkeményen régi kipróbált és nem működő(tt).
Tudom és érzem, hogy kell egy új, de én még nyomait sem látom sehol....
@KovA:
Egy kis matek:

Mennyi a munkanélküliek száma (akik segélyt is kapnak)?
Ezzel párhuzamosan menyi a járulékbefizető?
Mennyi a bértömeg, ami után járulékot fizetnek be?
Mennyi a kifizetett járadék?

Én egyszer végigszámoltam a kollégákkal, az jött ki, hogy az állam vastagon keres ezen, tehát nem bukhat mg ez rendszer.

Azt mondod közmunkát a piacgazdaságból mellőzöttekkel végeztetnéd, majd egy másik hozzászólásban azt írod:
"Csak nem fél a piacgarázdálkodó a közhasznú munkákkal való versenytől ?"

A kérdésed egy nagy ellentmondás önmagaddal szemben, remélem éred miért. Döntsd el, mi mellett kívánsz érvelni, és kezdjük utána újra.
@spinat:
Oké, vegyünk egy példát. Ha csökkentjük a szabadnapok számát, akkor mondjuk egy 15 embert foglalkoztató cégnél 14 is elég lesz. Ugyanakkor a kevesebb szabadnap miatt csökken a belső fogyasztás is, hiszen kevesebb szabadidő, kevesebb költekezés, csökken a hotelek, üdülőhelyek forgalma. Az adóterhek más téma, mert azok eközben rohadtul nem csökkennek.

Mostanában egyébként azon is elgondolkodok, hogy adózás szempontjából a devizahiteleknek is igencsak negatív hatása lesz, hiszen akiknek elárverezik a lakását, de az sem fedezi a teljes tartozást, azok ezentúl kénytelenek lesznek feketén dolgozni, pedig közülük éppen hogy elég sok közepes-magas adózott keresetű ember volt.
@KovA:

"Ha látok egy macskát és egy kanárit a zárt szobában - nem kell nagy ész, hogy az emberr kitalálja mi mog történni."

A kanári felrepül a csillárra, a macskát egy darabig szétbassza az ideg, majd megy dolgára.
@Zabalint: Lám magad mondtad ki: a rendszer kitermeli az orrbánya győzőket és a kúrcsány fegyenceket mindenkor.
@spinat:

a magyar munkaerö drága, képzetlen és rugalmatlan.

Ettől törvénytől nem lesz olcsóbb, mert maradtak a járulékterhek.

Ettől a törvénytől nem lesz képzettebb, mert ahhoz az oktatásba kellene belenyúlni.

Ettől a törvénytől nem lesz rugalmasabb, mert ahhoz a szégyenteljes 9 Ft/km térítést kellene normális szintre emelni, illetve a tömegközlekedést olyan szintre hozni, hogy e a cégekne kelljen kisbuszflottákat bérelni azért, hogy a dolgozók be tudjanak járni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ezt is lehet látni. De ha szembesülsz a ténnyel, hogy eltűnt a kanári mit fogsz gondolni ? :-)
Mert nekünk is ígértek rendszerváltáskor, meg a négyévenkénti gengszeterváltáskor is olyanaokat is amit nem vártunk...
Oszt kanári sehol.
Szerintem megette a macska... és szerinted ?
@KovA:

Ezt hívják cserekereskedelemnek. ez még a pénz kialakulása előtt volt.
Hogy is mondta Hofi? Ja, megvan.

"A magyar ember nem boldog, ha nem szaros a szája."

Mint látható, tényleg így van.
Szégyen, ami ebben az országban zajlik.
Szégyen, hogy egy magát istennek gondoló idióta bármit megtehet a néppel.
Szégyen, hogy ezek még mindig a parlamenti székekben meresztik a seggüket.
De a legnagyobb szégyen, hogy minden marad ugyanúgy.
@Zabalint: Ezek túl bonyolult összefüggések ennek a dilettáns barom kormánynak.
@Ianas: Tisztában vannak vele, de ezek nem hatnak egyből. Reménykednek, mire hatnak, addigra már más lesz.

ha meg mégis ők, akkor majd megint rögtönöznek 29 semmitmondó pontot.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyetértek! 39 éve dolgozom(még)vagy 21 éve fizetek(nem voltam munkanélküli) de ha most leszek akkor 3 hónap + közmunka! Eddig mások "élvezték" a befizetésemet most meg rám nem jut!Ugyanez fog történni a nyugdíjjal is!Ébresztő!!!!!!!
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."
Ne a politikusok tessék szidni, hanem azt a több millió birkát, aki ezeket választotta, sőt még ma is megszavazná!
@Cirbi: Hát én se mondanám, se a Jobbikra, se az LMP-re, hogy az az új ami kell.
Viszont nem is pártokban gondolkodom... hanem mindig ugyanarra és bárki kerül hatalomra ugyanazt kérem számon.
Pártokban gondolkodni olyasmi mint a focidrukkerség...
Rögeszmés rajongás - akár valamiért vagy valami ellen - azember már maga se tudja miért kerül egy táborba csak sodródik.
Én pl. szavazni se úgy mentem, hogy ki/mi nyerjen - hanem úgy, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból mi használ (szerintem) legtöbbet a levesnek...
Pl. egy fogát csattogtató piranja ami (végre) irányt, értékrendet kér számon az egyébként (végre pusztán kerülgetendő problémák helyett) irányokról és értékrendekről is (legalább) beszélő előreláthatólag fölényes győztes valagában... :-)
Hogy egy kicsit tudatosuljon, hogy nemcsak önmegvalósítás, meg gátástalan érvényesülési szabadság (kinek mit jeletntsen) van ám - hanem közösség is - ami az egyén érvényesülésének féltve őrzendő és ápolandó élettere - ami nélkül az egyén semmi.
Nagy igazság (tökmindegy ki mondja ki), hogy össze kell fogni - a kérdés milyen alapon ?
Legalábbis a sorsközösségbe zártság szembetűnő a levakabbnak is.
Jobb lenne, ha nem (adósságokba nyomorba) zártság lenne ez, hanem köz-akarás !
Meg kell találni és ki kell mondani és tudatosítani és számonkérhetővé tenni kell (közös) igazságokat - ehhez kell egy rendszer - a politikait és a választási rendszert is beleérve - és fejlődőképesnek is kell lenni, mert előrelátni tökéletesen nem lehet...
A fejlődőképesség pedig azt jelenti, hogy zátonyok és jéghegyek ellenére sem szabad szem elől téveszteni a sarkcsillagot!
Ugyan, ugyan!
Mondja már nekem valaki, hogy ilyen markánsan " a munkavállaló jogait ki védi????
Ez már totális népnyúzás!!
oszt.kész.
:)
@Secnir: más oldalakon KG1942,a stílus ugyanaz.
Különben meg, lehet, hogy annak a munkaadónak lesz a legnagyobb pofája!:) aki maga sem túl tisztességes.
Nem fizeti annak rendje-módja szerint az adókat, járulékokat. És még Ő akar majd terrorizálni, fenyegetni, jövedelmet levonni.
Totálisan elképesztő!!!
@Bergeroth: és szégyen hogy a magyar NÉP még mindig csak ébredezik és "NEM KELLT" FEL!!!!!!!!! Reméljük nemsoká kell várni és "robban" az elégedetlenség..
A nagy csodaváró kábulatban tetszettek volna nem igy szavazni.!!!!!
Totális mellényúlás volt az egész a nagy csodaváró hangulatban.
Mert Önöknek Hölgyeim és Uraim, hiába mondta a Bajnai "Ne gondolja senki, hogy kolbászból lesz a kerités".
Önök, aki nem hitték el, most totálisan fel vannak háborodva.
És hát persze mindig a szegényebb rétegek "szívnak", azok akik mindig becsülettel vitték a terheket.
osztjónapot!!!!

:))))
Tudjátok az a mocskos magánnyugdíjpénztár amely az én minimálbéremből levont kis pénzemet úgy fektette be hogy azt gondoltam még nekem kell a posta költséget is majd kifizetni, 76000 Ft-ot küldött. Akkor miről beszél ez a @uva Gabriela nyugdíjbiztos . Neki biztos nem pénz ennyi de nekem aki másfél éve pénz és jövedelem nélkül vagyok annak egy egész vagyon. Amúgy meg ki kellene állítani először itt Szabolcsban a 41-es mentén és ha jól hozza a várt manit be nevezhetnénk Dubajba. Mert a leendő törvények rájuk is érvényesek, vagy talán ök a kiváltságosok.
@igazságos: ismerjük a"megoldásotok",szellemi elődeid már"kipróbálták"......sokmillió ártatlan áldozaton,nem kérünk belőle.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen - de azért emlegettem én univerzális csereeszközt is: ami pénzféle ugye.
Vagy jegy. Vagy utalvány. Vagy számok egy Computerben vagy ilyesmi...
A lényeg: hogy a pénz idején is bizonyos vallások tiltották a kamatszedést... valamit tudhattak ? bele kéne gondolni.
A muzulmánoknak pl. a kölcsönért cserébe haszonrészesedést elgednek alkudni - vagyis a bank együtt nyer vagy bukik - de nem tehet szert eredményfüggetlen jövedelemre.

Hogy mi a konkrét megoldás az más kérdés.
A pénz csereeszköz volt, majd áru lett, majd profitszerző majd elnyomó eszköz.
És ebben a minőségében kevesek kezében összpontosul és nem közérdeket szolgáló szempontok alapján fektetődik be.
És kifoszt.
És mert van munka és munkaerő és természeti erőforrás - mégis döglődünk - pediglen szervezés kérdése, hogy a dolgok működjenek és úgy látszik a jelenlegi rendszer ebbe becsődölt - hát valami új kell.
Munkamegosztásszervező közösségi csereeszköz pl. Ami a profitcélú fizetőeszközbitorlóktól függetlenítve tudja betölteni a szerepét.
De ez csak ötlet :-) nem akarom, hogy rögeszmémmé legyen - fölösleges vitázni róla.
Ami vitán felül áll számomra : beszart ez a rendszer is.
És mert mi vagyunk (legalábbis a magunk számára a leg)nagyobb szarban - nekünk kell keresni a kiutat is. Nem lesz példa előttünk végre - hihihi :-)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mint mondtam, az én preferenciáim máshol vannak. amúgy a rugalmasság meg a mobilitás más dolgok. Németországban nehezebb kirúgni a dolgozókat, mint Franciaországban vagy nagy-Britanniában, utóbbiakban mégis alacsonyabb a munkanélküliség.

@Zabalint: vagy pedig 15-ször x-nappal többet termelnek egy évben.
@menőmano: "Ne gondolja senki, hogy kolbászból lesz a kerités".
Hja és az efféle bölcsesség megéri a szavazatot :-)
Tudod a Bajnai már csak afféle ideiglenes helytartó volt... a hatalomnak kellett még egy kis idő a szálakat elvarrni.
Alapvetően a szarhegy meg volt keletkezve és az hatalomnak szerencséje a demokrácia jóvoltából a felelősség és a magagyártotta problémák elől ellenzékbe menekülni.
Az a hatalom sem volt ura magának - nem fért a bőrébe :-) kezelhetetlenné vált a korrupciós sáskák serege...
Ha valami csoda folytán maradnak az nekik is a végzetük lett volna ... a változás /remény illúziója híján könnyen kitör a forradalom.
Így még időbe telik amíg a nép a rendszarból kiábrándul...
@KovA: Azt nem lehetne, hogy csak azok példálózzanak mezőgazdasággal, vagy azzal kapcsolatos munkával akik már dolgoztak benne- nem idénymunkát, nem őszi diákmunkát a helyi tszcs-ben- hanem éveket, és megéltek, vagy megpróbáltak legalább megélni belőle?! Hozzátok ezeket a hülye példákat a krumplival, meg a barackkal és azt se tudjátok, hogyan/honnan kerül a tányérotokra. Mit fogsz adni cserébe a krumplid előállításához nélkülözhetelen villanyért (locsolás), permetszerért (made in usa), gázolajért ( produced by uae)? Mert hogy a trágyáért csak a szomszéd janihoz kell menni és adsz érte krumplit, azt még megértem...
Vagy ha 40 évesen elkap a rák és olyan gyógyszer kell, amit 150 évi krumplitermésért lehet megvenni... na azért mit fogsz adni? Mikor? És ha krumplit akarsz adni azért a számítógépért, amin itt bepötyögted az elméletedet, akkor kinek adod és mennyit? És az mit fog érte adni, kinek?

(Gyengébbeknek: nem az a lényeg, hogy van-e pénz bevonva a folyamatba,hanem az, hogy NEM CSAK a szomszédra vagy ráutalva- hanem sokkal többszereplős a folyamat, amitől ma nem tudjuk magunkat függetleníteni)

Az ilyen -"a mezőgazdasághoz mindenki ért"- hozzáállás miatt fordulhat elő például ez a totál baromság:
index.hu/belfold/hirek/2011/08/03/patkanyok_tizedelik_az_adomanyba_kapott_allatokat/
Nyakamat rá, hogy olyan találta ki ezt a "segélyezést", aki malacot még csak sült állapotában, tányéron látott. Olyan, aki tudja, hogy állatot csak akkor lehet tartani, ha megvannak a megfelelő eszközök (tárgyi/pénzügyi/tudásbeli), hogy fel is nevelődjön, az nem csinál ilyen baromságot... rábízol egy disznót/kecskét/nyulat olyanra, aki a patkányokat nem tudja távoltartani?! Akinek még állatorvosra sincs pénze, ha szükség lenne rá?! Egyáltalán, fogalma nincs, hogy mibe kerül felnevelni egy állatot, ha arra nem vagy berendezkedve és az ahhoz szükséges tudást nem sajátítottad el?! Ritkán mondok ilyet, de erre én csak azt tudom mondani: Ez hülye!
@kíváncsivagyok: Technikailag nem növeli, illetve a bruttót nem, csak a nettót.

Tegye fel a kezét az itteni kommentelők közül az, aki tudja, mi a kettő között a különbség...
Szerintem a Fila oldaltáska zsidó!
Nekem tetszik. Mondjuk én munkát adok. A melós megne sjrjon, főleg ha van ideje ide firkálni. Mivel az ország nem a korlátlanul pótolható melóstól fog beindulni, pont mindenki leszarja, mi lesz velük. Bocs ha kemény voltam.
Még szerencse, hogy idejében kijelentették ezek a nyomorultak, hogy ők NEM munkavállalók. (Pulóveres Petike és társai...)
@allegretto23: Ne kiabálj, a másik részét a dolognak ismerjük. Ezt az oldalát amiről én beszélek kevésbbé.
Kereskedni is kell persze.
De adva van neked egy csomó munkaerő erőforrás és probléma amit meg kell oldanod - és a piacgarázdálkodás 20 éve képtelen erre - tovább halmozta a problémát, és halmozza, halmoznná tovább - miközben az egész ország el van már adva rabszolgának - és már ez sem elég fedezet további pénzt pumpálni ide.

Szóval hogy találtatod egymásra azt a kínálatot és keresletet amiben a profit(érdekű) tőke nem érdekelt ?
Dögöljenek meg ?
Vagy falják föl a magadfajtát előbb ?

Barátom az eszközök birtokában felelősséged van és benne vagy a szálkeresztben... ne bízz az őrző-védők, meg a rendőrség erejében sokáig az se áll ellent - azt is elragadja az ár, ha arra kerül a sor.

Amikor a fityisz hatalomra került azt mondtam, hogy talán ez az utolsó esély ezen a kapitalista liberalizált gazdasági úton kikeveredni a szarból.
A másik út, hogy évtizedeket kell visszaesni - több önellátás irányába - mert a világ nem fog etetni eltartani bennünket.
2006-ig megtripláztuk az államadósságunkat, azóta meg majdnem megduplázuk még azt is.
Évi mínusz 12 milliárd dollár az ország teljesítménye - erre rögzült be a 20 év alatt.
És a hitelképessége határain...

Ha a haverod kért tegnap húszezret, ma még 40-et hozzá, holnap azzal jönne, hogy kell még 50 - "kölcsön" nem kezdenél-e kételkedni, hogy érdemes-e ?

Egyébként nem olyan nagy ügy se élelmiszert termelni se állatot felnevelni, ha nem ipari méretekben és profitszerzés célból csinálod.
80 éves szomszédasszonyom képes rengeteg tyúkot nevelni és tojása is van bőven.
semmi nem kell hozzá, ami itt ne teremne meg.

Három dolog igazán fontos: a kaja, a tető a fejed fölött, és a gyermeked - meg kell tanulnunk ezekre szorítkozni "önmegvalósítás" gyanánt.
Ez nem zárja ki hogy valamilyen szinten kereskednünk kell más országokkal és (a magunk érdekében) együttműködni a profitérdekekkel is.
Ma abból élünk - igaz - de egyre szarabbul, egyre jobban kiszolgáltava és egyre kilátástalanabbul.
Ez a baj. Ebben a műfajban csak veszíthetünk.
Ha életben tartanak - azt is azért, hogy mindig meglegyen a vesztes :-) .
No - mentem. Gondúkodjatok tik is - de nemcsak abban, hogy mi mért nem (magyar betegség), hanem hogy merre érdemes próbálkozni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jó, ezt értem, de miért nem próbálkoznak meg kivételesen valamivel, ami nincs szöges ellentétben a józan ésszel? Csak próbaképp? Vagy az nem lenne emlékezetes, és úgy kimaradnának a történelemkönyvekből?
ez a 'Tahótlanítók' gomb, ez kurva jó!
megnyomom, nem látom többet. nincs. eltűnt, beszéde bent pihen a devnullba'...
Voltam ma a 2-es villamoson a Parlament előtt, nincs valahol ott is egy ilyen?
"megfigyelhető szabadidő és magánélet"

?
... lehet innen menni.

Most még el lehet... kérdés hogy meddig.
@Secnir: De, én forgalmazom, szemellenzőnek hívják, de na'on ócsó ám! Tucatjával szinte ingyér', ha nem kéröl számlát!
Másrészt minek gomb villamos eltüntetéséhez?:-D
Most nyomogasd!:-P
Meg, hogy hova?
Csúnya egy időjárás van már mindenhol.
@KovA: Merre, merre? Hát keletre! Nyugaton hanyatlik az velág, valami bölcs(?)ünk szerént..
@Bathory: Hát keménynek kemény voltál, de egy igen nagy paraszt is vagy mellé....
Orbán személyes felelősséget érez minden magyar ember iránt!! Ez tuti! Ő is mondta,meg hallottam hogy mondják!! Köztársasági elnökünk ott van ha kell,és ne feledjük hogy a törvényhozás motorjaként is tevékenykedik....(szerintem már a pártfüggetlenség is kialakult...!
Van új alaptörvényünk! Nyugdíj BIZTONSÁGBAN! Média nem tol több mocskot és hazugságot a pofánkba! Adórendszer igazságos!Egyre több a dolgozó ember magyarországon! Soha ilyen izgalmas nem volt fiatalnak lenni,mint manapság!!Jönnek a kínaiak! Devizahitelesek megmentve! Benzin ára csökkentve(jó...nem egészen,de értsétek meg hogy nincs mozgástere a kormánynak!..) Pénz oda megy ahol megnyitják a csapokat!(biztos vagyok benne hogy mérlegelni fognak,és nem szórják a pénzt ezután!!..) Elszámoltatás dübörög...természetesen a jogszabályok adta kereteken belül...egészségüggyel van még egy kis gond,de legalább lesz gyönyörű stadionja debrecennek..11 milliárdért!!..kokik kiosztva,magyarország elleni támadások visszaverve!!!....és megannyi üdvözölendő lépés...hajrá fidesz!!!!
De szép is lesz, amikor majd kimegyünk az utcára törni-zúzni, gyújtogatni, fosztogatni. Kíváncsi vagyok, mit lép ez a majom kormány majd, szvsz úgy el fognak tűnni, mint a huzat.
Még tudatossabban kell vásárolni. Le kell törni az árakat, hogy ami elveszne, az megmaradjon! Itt megteheted: baratiajanlat.hu
Nem reklám, csak jótanács...
@KovA: nem termel profitot, hanem veszteséges. lehet ásóval ásni, igen, kiskertet. nem véletlenül nem foglalkoztatnak élőmunkaerő-tömegeket a prosperáló mezőgazdasági cégek (inkább külföldön vannak ilyenek, itthon maximim a Csányi..izé Bonafarm). aztán ennyi, össze kell hasonlítani, hogy az ilyen-olyan kiméra-eredményt hozó közmunkaprogram olcsóbb-e, mint a sima segélyezés. szeretnék már egyszer erről egy kimutatást látni, mert nekem nem úgy tűnik, hogy bármiféle társadalmi haszon keletkezne. szerintem a közmunka-program drágább lesz (bér+szervezési költség+utazási költség+lakhatási költség+eszközköltség+vezetés/felügyelet költsége), az eredményei pedig rossz minőségű szarságok lesznek, amik egyszerűen nem érik meg azt a többletet, amit a segélyezéshez képest elverünk közmunkaprogramra.

ez az egész egyre jó: statisztikát kozmetikázni.
közmunka-program csak kicsiben, rehabilitációs céllal elképzelhető, legalábbis nekem úgy tűnik. (főleg munkaerő-hiányos, csóró falvakban/kisvárosokban - hiszen ha én mondjuk egy középváros polgármestere vagyok, miért is bíznák adott munkát egy halom motiválatlan és képzetlen közmunkásra, ha egyszer szakemberek olcsóbban, jobban, gyorsabban elvégzik ugyanazt. nonszensz - és már ott nonszensz, hogy nem találgatunk ki amúgy meg nem valósítandó feladatokat - stadionépítések, meg egyéb baromság - igazolandó a hülyeség helyességét).
Valószínűleg a főnökömet alkalmazták tanácsadóként: ő ugyanis már év elején csökkkentette 30 százalékkal a fizetésemet. A hivatalos indok: nincs megelégedve a munkámmal. A valódi: két panellakást eladva, azok árából a párommal merészeltünk vásárolni egy kertes házat. Túl jól megy nekünk, ugye... Addig lelkiismeretesen dolgoztam, azóta meg leszarom.
Ha nem abban a szakadt, kerék nélküli Ladában ülnék amit az urak a szakadékba löknek éppen nagyon jót tudnék röhögni a fideszes ismerőseimen akik tavaly április óta a lószart zabálják kétpofára és bizonygatják csokiparfé az...
Nagyon durva. Amin elgondolkodtam, hogy én voltam a kivándorlás legnagyobb ellensége. Éveken át megtehettem volna, hogy kimegyek egy amerikai céghez dolgozni, itt hagyom ezt a pöcegödröt, amivé Magyarország vált, de én szerettem ezt az országot. De most, másfél év Fityisz után úgy érzem, el kell húzni innen. Nincs mese. Ez egy horror. Hacsak nem jön a Frei Tamás-féle ruszki hentes, itt brutális világ lesz.

Igazából nagyszerű, hogy egy -- elvileg nemzeti színű kormány -- egyetlen eddig felmutatható eredménye, hogy a nemzet motorját adó értelmiség (mielőtt valami idióta a mekis bölcsészekkel jönne, én itt mérnökökre, orvosokra és tudósokra gondolok, sőt, nem-Fidesz közeli művészekre) úgy érzi, el kell innen menni.

A gondolat, bár érik bennem, tudom, hogy helytelen.

Egyetlen csoportnak kell elmennie innen, rövid úton, az pedig a Fityisz.
@Ianas: Bocsánat. Méltatlanul kihagytam a tanárokat a felsorolásból.
Nem értem, ha nem tetszik a csicska törvénykönyv, a fasznak álltok csicskának? A munkaadói oldalnak pl. ez jó.
Túl sok az ősközösség szintjén vegetáló nem ma lebarnult polgártárs. Romházak, árnyékszékek, rengeteg gyerek, komfort nélküliség, szocpol. csalások. A zsiványabbak: számlagyárosok, drogárusok, kurvafutattók, uzsorások, rablók.

Darabszámban sok. Belőlünk élnek.
"De szép is lesz, amikor majd kimegyünk az utcára törni-zúzni, gyújtogatni, fosztogatni. Kíváncsi vagyok, mit lép ez a majom kormány majd, szvsz úgy el fognak tűnni, mint a huzat. "

Tévedsz:
1. Magyar csak kukát tud gyújtogatni, és fogócskázni a rendőrrel.
2. Ha nagyon kemény lesz a felkelés, simán a tömegbe lövetnek. Meghal 10-20 "terroristának" titulált felkelő, utána mindenki kussban lesz megint.
Az olyan kommentelőket meg mint én (és sokan mások itt), pedig egyszer csak elviszik egy este... és többet nincs hír róluk :-))))
@szoszo9inda: Mert ekkora faszok vagyunk! Mi, te, én, ő és a többiek.
Mondjatok egy szervezetet, én megyek! Nanemám jegyetszedni. Jól odapörkölni az alávaló bitangoknak, akik szétlopkodták azországot a mifelhatalmazásunkkal. Mi szavaztunk ezekre!!!
Basszameg!
@Secnir: "z a 'Tahótlanítók' gomb, ez kurva jó!
megnyomom, nem látom többet. nincs. eltűnt, beszéde bent pihen a devnullba'...
Voltam ma a 2-es villamoson a Parlament előtt, nincs valahol ott is egy ilyen? "

- De van, csak az van rá írva hogy RPG. :-))
Tervezet... ez a kulcsszó.

Először a kemény tervezettel tesztelik a közvélemény reakcióját aztán mikor túl nagy már az elégedetlenség, elengednek egy rakás vitatott pontot és mindenki boldog. Régi trükk, de még mindig bejön.
@KovA: "Három dolog igazán fontos: a kaja, a tető a fejed fölött, és a gyermeked - meg kell tanulnunk ezekre szorítkozni "önmegvalósítás" gyanánt."
- Igy van! Az a réteg akinek a munkaereje versenyképtelen, legalább ezt csinálja meg.
Legalább arra ne kelljen költenünk nekünk, akik versenyképes munkát végzünk.
@Bathory: "Mivel az ország nem a korlátlanul pótolható melóstól fog beindulni, pont mindenki leszarja, mi lesz velük. Bocs ha kemény voltam. " - Nem kemény voltál, hanem simán bunkó. A magyar és a matematika tanár is simán csereszabatos, remélem a gyerekedet úgy fogják tanítani ahogy te a melósaidat becsülöd, aztán a gyereked is csereszabatos melós lesz. Hülye barom!
@röhögő: Semmi olyat nem tanultam egész iskolai (+ egyetemi) tanulmányaim során, aminek a pénzkeresésben hasznát lehetne venni. Az iskolai tanár munkája pont annyit ér amennyit kap érte. Ha magántanár lenne, egy 7 alatt keresne annyit mint egy állami suliban 1 hónapban. Ha ilyen iskolát müködtetne akkor egy nap alatt. Engem nem azért fizetnek, hogy az embereim szeressenek, a melósnak a főnök mindig bunkó. Ki nem szarja le?
@Bathory: "a melósnak a főnök mindig bunkó. Ki nem szarja le? "
Leszarod faszikám, mert tényleg bunkó vagy.
Ha nem lennél ennyire bunkó, bizony nem szarnád le. Azon töprengenél, hogy az embereid minél több hasznot termeljenek.
Ezt némi befektetéssel lehet elérni tudod, motiváció. Aki rabszolgának nézi az embereit, ne csodálkozzon, hogy rabszolagatartó vadbaromnak tekintik!
@vitézlajszló: Ebben az a szép, hogy te megmondod hogy kéne de én ezt csinálom!....:DDD
@Bathory: Rabszolagatartó vadbarom vagyol? Eztet hugy a fészkesbe tanították vala meg az oskolában? :-P
@Bathory: És hogyan?
Leszarod az embereidet?
Szánalmas vadbarom!
@vitézlajszló: Leszarom hogy mit gondolnak, úgyis az lesz amit én akarok. Igy van ez jól.
@Bathory: Szard csak le vastagon!
Szarjál te mindenre és mindenkire!
OK, vivát narancs!
@vitézlajszló: hát barátom az üzlet se nem kommunizmus, se nem demokrácia...
@Bathory: Persze: az üzlet, az üzlet.
Fidesznyik üzlet, fideszmaffiával...üzlet.
Az amolyan üzlet is üzlet, max gyomor kell hozzá, na meg persze bikacsök /ó mily magasztos eszme, kár hogy ezen munkáltatói gondolkodás egy csöppet avitt/
Tudom sok helyen remekül működik, de azon vidékekről, többnyire menekülnek a népek, persze csak amíg tudnak....
@Cirbi: Hehe.
Szerintem a főgecit csak simán kaparjuk el.
De mostazonnal!
Halihó!
Nem tudom, belinkelte-e valaki, de nem akármi ez:
hirszerzo.hu/belfold/20110802_hegedus_interju_nepszabadsag#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2011_08_03&utm_medium=email&utm_content=top1

nol.hu/belfold/20110802-_azt_nezem__hany_ehes_gyerek_van_

Kretén! Már megvan, honnan ez a nagyképű és pökhendi hang, stílus. A nő alig nagyon van elszállva magától.
@Bathory: Ritka egy barom és bunkó vagy. És még büszke is vagy rá! Anyád szépen nevelhetett, te köcsög!
@KovA:

a Bajnai már csak afféle ideiglenes helytartó volt"
Úgy bizony. Nagyon jól mondod.
Ő volt az a miniszterelnök, aki a gazdasági világválság idején stabilizálta az ország állapotát, hogy ne zuhanjunk a béka s**ig.
Ő volt az aki ki merte mondani, hogy megszoritás nélkül nem megy a gazdaság stabilizálása. és még sorolhatnám:)
A másik: Nem várt volna szavazatot, mert nem is akart - egy évnél tovább miniszterelnök lenni- . Még ha nyertek volna, a szocik, akkor sem. :))
Nincs semmi probléma. Élvezd a (mostani) többségi kormány "munkálkodását".
Egyébként mi a probléma?
:)
@KovA:
Figyelj, a nagy csodavárásban, nem, hogy "kolbászkeritést" nem kaptatok:) ??
Kaptatok, csicska-törvénykönyvet!!!
Olvasgassad!! oszt.kész.jónapot!!
:))))))
@Cirbi: Vajon az olyan gondolkodású, kretén főnököket miért köpködik a háta mögött?
Mint munkaadóban, bennem lesz a hiba, de ez a tahó magatartás messze áll tőlem. Félreértés ne essék, a melóban tényleg nincs demokrácia. Egyszerű a felállás. Feladatok vannak, amit kiadok a megfelelő embernek. Ha kell képzés, tanulás, szerszám, akkor biztosítom. De kívánságműsor csak a Dévényi Tibi Bácsinál van... Itt munka van, akinek meg nem tetszenek a játékszabályok, az mehet haza. Ha kell, én is megmutatom és beállok a melóba, megmutatom hogyan kell megcsinálni dolgokat, vagy ha nincs meg a képzettségem és tudásom hozzá, akkor meg tudom találni azt az embert az adott feladatra, aki elvégzi és megoldja. Az meg a minimum, hogy normális emberekkel dolgozom együtt, akiket én válogatok magam mellé és emberileg is alkalmasak.
Életem első állásajánlatát mint 19 éves műszerésztanuló kaptam, egy havernál segítettem építkezésnél. Az ott dolgozó öreg kőműves mester hívott oda a második nap a külön asztalához, ahol csak ő evett. :) Az emberei, de még a sógora sem ülhetett oda, nagyon tudták a helyüket...
Kicsit kerülgette a témát, aztán munkát ajánlott. Bár köpni-nyelni nem tudtam először, megköszöntem és elutasítottam, tanultam, tanultam, tanultam. (Bár az asszony szerint ma biztosan több pénzem lenne...:))
A melótól máig nem ijedek meg, és szerencsére könnyen kiszúrom a lógos, mellébeszélő és nagypofájú emberkéket. No meg a kretén, stiklis vállalkozókat és próbálkozó ügyfeleket. Van olyan ember, hogy "hál'Isten nem dolgozom neki"! Nem is fogok és nem is akarok bizonyos embereknek és emberekkel. Ez sem normális magatartás manapság, de legalább nem a "mindent 5.000"-ért féle kurvamentalitás.
Az az igazság, hogy akik becsületesen dolgoznak, dolgoztak eddig is), hasznos tagjai akarnak lenni ennek a társadalomnak, azoknak kár az idegeit "hergelni" ilyen csicska-törvénykönyvvel.
Akik meg nem akarnak/tak dolgozni, tisztességgel, azután sem fognak. Nagyon nehezen vezethető vissza a társadalom egy csoportja a munka világába.

Egyébként az a munkaadó,/vállalkozó, aki ilyen durva terrort, akar, vagy fog alkalmazni, előbb - utóbb nem fog becsületes, megbízható munkaerőt találni.
Mert a korrektség munkaadó-munkavállaló között csak oda-vissza működik.
Vagy: Mindenkit ki kell rúgni.
Lesz majd igazi, munkaalapú társadalom.
:(
@Boli: a jelenlegi politikai elitnek fingja nincs mit jelent a piacból élni.

Mert nem azt, hogy a lehető legjobban kizsákmányolom a munkavállalóm, oszt'majólesz. Egy cég akkor életképes, ha a benne melózók a tulajtól a takker mamiig azzá teszik. Én azt vallom, a lehetőségekhez képest elégedett melós tolja igazán a szekeret, és a teljesítményt díjazom úgy anyagilag, mint a problémái iránti rugalmassággal. Beteg a gyerek? Maradj otthon. Szülői van? Menj el hamarabb. De tudjam, addig leszel csak távol, amíg otthon valóban szükség van rád, és nem egy héttel tovább, mert 5 ezerért megoldja a háziorvos.

Ez a rendszer nekem működik. Nem rotálódnak az emberek, tudok állandó színvonalon szolgáltatni. Ez legalább olyan megtérülő befektetés, mint hogy a leghülyébb, leghisztisebb vendéget sem hagyom elégedetlenül távozni akkor sem, ha ráfizetek. Ha nem zokogja tele a netet, hogy nálunk nem kapott mákos lecsót csigatepertő ágyon, máris megtérült.

Szóval ez a csicskák törvénykönyve nem nekünk, normálisan megélni igyekvő munkaadóknak készült.
@fedkvas:

"közmunkaprogram olcsóbb-e, mint a sima segélyezés. "

Engem is érdekelnének a számok.
@szoszo9inda:
"simán a tömegbe lövetnek. Meghal 10-20 "terroristának" titulált felkelő, utána mindenki kussban lesz megint. "

56-ban sokkal-sokkal többen haltak meg, mindkét oldalon.
megfigyelhető szabadidő és magánélet"
Hm. Esetleg erre a feladatra valakinek, a valakijét fogják alkalmazni?
:)
@szoszo9inda:

"Az olyan kommentelőket meg mint én (és sokan mások itt), pedig egyszer csak elviszik "

Innen? Hova?
@Bathory:

"Semmi olyat nem tanultam egész iskolai (+ egyetemi) tanulmányaim során, aminek a pénzkeresésben hasznát lehetne venni."

A pénzt számolni az anyaméhben is tudtad.
Az ilyen- és hasonló intézkedésekkel a kormány maga alatt vágja a fát, az ellenzéki pártok vitorlájába belehajtja azt a bizonyos szelet, nem pedig kifogja azt.
Jesszusom elviszik a kommentelőket??!!!
Ki- és hova?????
Én nem akarok totálisan megrémülni!!!
:))
@Boli: Borzalom.

Ritkán mondok ilyet, de ha ilyen fejem lenne, mint a néninek, akkor szatyorban vinném mindenhova, és menet közben rugdosnám, mintha focilabda lenne a szatyorban.
hm. Ez tényleg borzalom.
Meg minden az már. Én már totálisan belefáradtam mindenbe, ebbe az országba, és nem is értek semmit.
:))
@néma bárány: Honnan a rákból tudná ez a szaros, magát "politikai elitnek" nevező élősködő réteg, hogy mi a munka? Hisz az elődjeik is valamilyen politikai, párt szarkavarásból éltek, "MUNKÁT" nem is láttak. Oszt ezek akarják a cigókat a "munkába visszakényszeríteni". Aha... Hitelesek. Nagyon!
Semmivel nem különbek azoknál, csak sokkal többe kerülnek nekünk, mint a "kisebsíg". :(
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Innen? Hová?" Jogos... Hofi is ezt mondta! :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Bár Hofi egy olyan viccben mondta ezt, ami a nagy Szovjetunió, kies Gulagjában játszódott... :)
Egyébként most nézzétek meg ezt a kretént. Szerintetek direkt csinálta, vagy született hülye?
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/03/nem_csak_gemesi_novelte_a_csodkockazatunkat/
Mert csak így lehetett ezt előadni? Aha. Ennyi pénzért, amit ez a majom kap, ennyire telik? Mi érdemeljük meg!
@Boli: arra céloztam pont amit írtál, eredmények csak akkor jönnek, ha az igények összeegyeztethetőek. Már a seregben is megmondták: "A rangot viselik, a tiszteletet az viszont ki kell vívni."
@fedkvas: "nem termel profitot, hanem veszteséges. lehet ásóval ásni, igen, kiskertet. nem véletlenül nem foglalkoztatnak élőmunkaerő-tömegeket a prosperáló mezőgazdasági cégek"

Ez is agymosottság :-)
Ugyan miben méred te a "veszteséget" ?
Hja kérem, amíg kölcsönből fedezed a termelésfedezethiányos forint árfolyamot, addig ki tudod mutatni papíron, hogy olcsóbb spanyolországból importálni azt amit itthon megtermelhetünk... csak épp fedezet híján eladósodsz.
A forint árfolyam (mint a piacgazdaságra jellemző) kereslet-kínálat szerint van beárazva. A forintra a kereslet addig magas, amíg kapni érte valamit amiben a vevők érdekeltek. És nem mindegy, hogy ez a valami termelt eredmény-e vagy erőforrás.
A vevők (szebben mondva "befektetők" pedig privatizálható cuccokban - erőforrásokban és (monopoliumszerű)pozíciókban érdekeltek.
A privatizálásra érdemes köztulajdon fogytán(megjegyzem a privatizációs csúcs 1995 és 2006 volt - meg lehet nézni kik regnáltak akkor).
De ugyancsak érdemes megvásárolni egy ország közbevételét (adóját) is - az állam által kibocsájtott kötvények felvásárlásával - azoknak ugyanis adőban beszedett közpénz a fedezete.
Viszont annak is van korlátja mennyit lehet ilyen módon adókból magánzsebekbe facsarni.
Amikor a "piac" gyanút fog, hogy az államkötvények útján felvásárolható rabszolgahad terhelhetősége is elérte a határát éertékelődnek le az államkötvények és inog meg az ország hitelképessége.
Gazdaságilag ilyenkor már rég a padlón van - ha úgy tetszik két vállra fektetve a tőke elnyomó volta által.
No a lényeg az, hogy a forint árfolyama a magyar gazdaság termelésfedezetéhez képest irreálisan erős volt az elmúlt évtizedekben és ez olyan beteges csereviszonyokat szült, hogy az jött ki belőle, hogy nekünk szinte mindent érdemesebb vásárolni mint megtermelni, mert minden olcsóbb külföldről véve még az is amire kiváló adottságaink lennének.
Ezekbe a viszonyokba belerokkant a termelés - ahelyett hogy fejlődött volna.
A gazdaság szerkezeti (szervezett együttműködési) torzulásokat szenvedett, de van ismeretvesztés (szervezett szaktudás szétesése) nem is beszélve az ellenséges felvásárlás általi gyárgyilkosságokról (lásd magyar cukoripar).
No és termelünk évi mínusz 12milliárd dollárt - magyarul: adóssággnövekedés az "erős" forint fedezete.
No és olyan erős a forintunk, hogy "megéri" spanyolból vennünk a paradicsomot.
Mert az "erős" forintnak köszönhetően veszteséges, ha mi termeljük meg.
Az ára, hogy magadat adtad el.
Meg a gyerekeidet és az unokáidat is.
No ezt ugye nem tanítják a szabadkereskedelmes piacgazdaságról szóló tankönyvek ?
Csak a hablaty az agymosás a profitról meg a(z örök) növekedésről.

No de mondok neked egyszerűbbet is (egyesek már felfogták te még nem) - konkrétan a munkanélküliek és segélyezettek viszonylatában (mer' ugye azt mondtad, hogy nem éri meg ásóval művelni a kertet):
Ha valaki, aki a piacgarázdálkodás jóvoltából napi 8 óra henyélésre ítéltetett - és általad eltartandó - ha adsz egy ásót a kezébe, hogy napi 8 órában felásson és gondozzon egy darab földet - ugyancsak nagy terhet képes ezen kevéssé hatékony módon történő termeléssel is levenni a válladról. megtermeli a paradicsomját, a krumpliját. A tyúkjai a nyomában kicsipegetik a bogarat és a kukacokat, legelnek füvet - no és igen: télire kell termelni számukra kukoricát is.
De az is belefér a teljesen kézi erővel történő földművelésbe.
Én munka mellett csinálom (igaz tyúkot nem én tartok) de a kertemre áldozott időmet kivetítve arra amennyi szabadideje egy segélyezettnek van - mondom - sok nyomor volna így megszüntethető és jelentős a köztehermentesítés is. Kerti ásó 1 ezresért kapható. A jobb is 4000 alatt. Kell még egy kapa meg gereblye. Kezdetnek ennyi.
A vetőkrumpliba fektetésed tíz-tizenötszörös pénzmegtakarítást hoz és nem is a "legnyereségesebb" a lehetőségeid közül - de hálás és megbízható.

Csakhogy a bíztatás kevés ma már sajnos. Elveszett az a generáció amelyiknek még természetes volt önállóan akár egy évre is előregondolkozva dolgozni - a legprimitívebbek simán rátelepültek a segélynek nevezett gengszter-rendszer védelmi pénzre. Ezeknek, hogy munkára fogd katonai mintájú szervezés és felügyelet kell.
Magyarán (segély/közmunkásbér megvonás terhe mellett) napról, napra ki kell adni a feladatokat a saját házatáján is (hajh minő antiliberális gondolat - kényszermunka a segélyér') - és ellenőrizni.
Amelyik normálisan csinálja a dolgát okul-tanul önállósodik, annál lehet lazítani a felügyeletet.
Így lehet elkezdeni valamit.
Ugyanez a probléma a kacsa/csibeosztással is - számonkéretlen az eredmény. De lehet, hogy megéri azért a kevésért aki jól élt a lehetőséggel. Sokan eladták, oszt mentek a kocsmába. Mások levágták szinte azonnal.
Ezt is így kell: itt van 10 kiskacsa, kapsz ennyi magot + kiviszed a legelőre és hetente megnézem hogy gyarapodik mire felnő lesz a tied - akkor megeheted eladhatod.
Ha rosszul csinálod - nem tudsz elszámolni: jövedelemmegvonás.
Gyogyós módszer - de ez a mai realitás - sajnos az ország jelentős részének gyogyós módszerek segítségével lehet csak köztehermentesítésre rábírni.
És azok is emberek, muszáj velük kezdeni valamit. A profitot ez nem érdekli.
@menőmano: Figyelj, nekem fölöslegesen írod, hogy kaptam csicskatörvénykönyvet.
A rajongók rajongókban gondolkodnak :-)
Ahogy nemvagyok focidrukker, úgy pártdrukker sem sőt nem a fideszre szavaztam - mondván lesz elég szavazatuk nélkülem is.
Viszont megvan a saját átgondolt (m)értékrendem és azzal mérem a mindenkori hatalom tevékenységét/próbálkozásait.

Ezzel a témával így foglalkozva szerintem baromság - a szokásos öngól volt - nem remélhető tőle annyi eredmény mint ami vesztesége biztosan lesz.
Sokkal nehezebb de fajsúlyosabb lenne a közmunkaszervezés és a munkanélküliség felszámolása - a szándékos munka nélkül élősködés megkülönböztethetősége az áldatlan viszonyok miattitól.
És bármilyen alacsony hatákonysággal - de köztehermentesítés a közmunkaerő mozgósításával és hadrafogásával.
@KovA:
Figyelj! Te egy kis tévedésben vagy. Én sem rajongok senkiért és semmiért.

Úgy bizony! Ez már megint többet ért a kormánynak mint használ. De mindegy haladnak a kijelölt úton "közben nem veszik észre, hogy az már nincs is a térképen"!:)) (esetleg).

Bezony. Nagyon igazad van. ezt összefoglaló néven úgy mondjuk, hogy beigért munkahelyek létesitése!:)
A közmunka a semmitől jobb, de a problémát nem oldja meg, csak enyhíti azt.
Igen.
:)))
@KovA:
Bocsánat! Azt akartam írni, hogy "többet ÁRT, mint használ".
Hm. úgy látszik még nem ébredtem fel teljesen.

:)))))))))))
@Boli: No ezt a hegedűs Zsuzsát is elolvastam.
El van-e szállva magától vagy csak nagyon kemény - mindegy.
Igaza van abban amit mond.
És úgy tűnik letett valamit az asztalra.
Az Orbán kormány hülyeségeiből nem lehet őt megítélni - legalábbis nem látom az összefüggést.

Attól ugyan nem romlik a segélyezettek helyzete, ha segélyért elvárják, hogy tenger szabadidejében a saját portáját rendbetartsa.
És az olyan sunyi hangulatkeltő/demagóg kérdések, hogy változatlanok a segélyek, meg a kormány kényszermunkatáborokat tervez - indokolják is a keménységet.

Mert ugyan miből nőjön a segély kitől vegye el a kormány miből fizesse ?
A vágyaknak/elvárásoknak realitásfedezete is kell, hogy legyen ám... de miből ?
És mi az, hogy "kényszermunkatábor" ?
Kinek hobby a munka ? sőt még akkor is kényszer, ha hobby - kivéve, ha valakinek csak úgy házhoz hozzák a pénzt...
Kedves riporterünk van elrugaszkodva a valóságtól !
Az ilyenekhez nekem se volna türelmem, kivágnám a ház elé mint a macskát szarni.
@menőmano: :-) Hihi á és é egymás mellett előfordul...
de szemtelenkedhetnék is oszt mondhatnám lám a feudi elszólás - mindig azt gyanítod, hogy a kormánynak ér valamit a dolog... :-)

No mindegy. Akkor ha nem rajongasz ne veregesd a fejemhez a kormány csicskatövénytervezetét se, mert az ilyesmi max a rajongóknak jár, akik egy csomagban rajonganak mindenért amin a kedvencük pecétje van.
Az is rajongó viszont aki egycsomagban utám mindent amin a gyűlöltje pecsétje van.

Szét kell azt mindig szedni.
Egyrészt azt hogy mit ér el attól hogy mit tesz és attól hogy mi a szándék. (Ha ez nincs összhangban abból az jön ki, hogy vagy hülye vagy hazudik. Jobb esetben téved.)
És a kormány megnyilvánulásain is sokféle egyéniség kezenyoma látszik.
Pl Lázárt összekapcsoltam Hunvalddal autóügyeikben megnyilvánuló hiúság és infantilizmus és önelszállt realitásérzékvesztés okán. :-)
@KovA:
Hm. Ezzel mit akartál mondani??
Ezt az össze-vissza irományodat én nem érek rá elemezgetni.
Nincs hozzá kedvem. Óh! Igazán nagyon sajnálom.
:)))
@KovA:
Ha szeretnéd, hogy válaszoljak írd- és fogalmazd át újra.
hm?
:)))))))
@KovA:

Figyelj!:) Még nem elég!!!
Ez a Te kommented olyan mint a "csicska-törvénykönyv", vagy mint a lecsó, minden van benne. Csak ki kellene találni mi a lényeg.
:)))))))))
Azért lenne itt valami.
Mégsem megy, hogy ebben az országban már százezrek generációi élnek munka nélkül (segélyből, a mi pénzünkből). Nem arra gondolok, hogy nem versenyképes a szaktudásuk nem, nem. Arra, hogy a kertjüket nem gondozzák, a földjüket nem művelik, állatokat nem tartanak, semmivé válik minden a kezeik alatt. Elisszák, eljátszák a tőlünk elvont pénzen kapott segélyt, és röhögnek a képünkbe a markukat tartva. Na, ennek már tényleg véget kell vetni!
Az a mód, ahogy a jelenlegi kormány ehhez hozzányúlt vitatható ugyan, de a szándék nem elvetendő!
@vitézlajszló: mint általában, nem a felismerés ls a tenni akarás a gond a többi esetben sem, csak a mód és a stílus, csak azt tudnám feledni :)
@Cirbi: Ez így igaz, de szerintem itt olyan probléma megoldásáról van szó, amelyben kissé elhanyagolhatóak a jóízlés szempontjai.
Kb. 100 éves problémahalmaz megoldásáról lenne itt szó, ha valaki jelentkezik a megoldására, én - kritikusan bár, de - támogatom.
Nekem az általánosítás és fűnyíró elv az ami nagyon nem tetszik, megint a kis ember szívja meg az ügyeskedők miatt/helyett...
Tartok tőle, hogy a tényleges célcsoport megint kiügyeskedi a kiváltságokat, és marad minden a régiben, csak ne lenne igazam, ez lenne nekik is és nekünk is a legjobb, de a folyamatokat látva, erre nem sok esélyt látok :(
@Cirbi: Reális veszély, főleg "dicső" kormányunk kvalitásait és cselekvési irányait tekintve.
Lepaktáltak a hordával, egyik legprimitívebb képviselőjével. Ennek nem biztos, hogy az lesz a vége, amire mi normális emberek számítanánk.
@néma bárány: (és Boli): azt hiszem, nagyot ütne, ha a hozzátok hasonló munkaadók ÉS a munkavállalók együtt tiltakoznának. Jó volt olvasni.
@vitézlajszló: Bizony nem, de a rajongás csak egyben tud kezelni mindent utál minden helyes szándékkal együtt, vagy szeret minden bűnnel együtt... azért kéne elvonatkotatni végre a zOrbányászástól meg a kúrcsányozástól...
De a rajongóknak így elég eccerű a világ - ez a baj... sok lecke és sok évismétlés jövend...
@menőmano: "Ha szeretnéd"

Nem fontos. :-)
@Squid: most szálljunk ki a Kánaán felé félúton? ne má
@MetálFater: hm hm... bocsánatot elnyerted. kellj fel és járj! a lenemszáradt kezeddel menj és tüntess a tieid ellen...
@KG2000: na végre... már azt hittem hogy 100 komment után sincs akin kipróbálhatnám a toplákcsapót...

köcce bizonyára nagy élmény lesz:)
@teefau: inkább a Hadházi féle 1000 éves Ifa...
@Ianas: ha tudsz nyelvet, normális diplomád van... és 30-50 között vagy... akkor előtted nyitva a világ:

130-200 ezer euró per év... (ki tudod számolni Huf ban?)

kicsit én is sajnálom, már 2008-ban el kellett volna menni...
minden percért kár...
a nagy államcsőd+polgárháború után szükség lesz friss erőre... akkkor majd haza lehet jönni
@KovA:
Őh! Hogy, Te milyen kedves vagy!!
hm?
:))
Bocsánat! "Óh".
Biztos, hogy jól meggoldoltad???

:))))))
jókora létszámleépítés lesz a következő ciklus elején,"
Hm. Lassan, már - ha igy haladunk - a munkavállalók többsége, bekerül abba a "bűvös" munkanélküli körbe.
:(
"Míg 1998 és 2002 között kommunikációjában a posztkommunizmussal állt szemben a Fidesz-féle polgári Magyarország, most a gyenge társadalmi érdekérvényesítő képességű csoportoknak üzent hadat Orbán.
Marha könnyen kirugdosható a hajléktalan a térről, és marha könnyen elvehető a fogyatékosoktól a támogatásuk egy része."
************************************************
Még megtoldanám azzal, hogy marha könnyen lehet csicska-törvénykönyvet alkotni, marha könnyen ki lehet embereket rugni a munkahelyekről.
Igy lesz aztán a magyar igazi rosszkedvű társadalom. (vagy legalább is egy nagy csoportja)
@hegyilány: Áááá... Vidám, ha nem a legvidámabb barakkban lesztek majd elszállásolva, a "Nagypofájú rendszerkritikusok" táborában. :))
De ott lesz Fabius is és majd együtt röhögünk esténként, a kőtörés és a stadion építések után.
Bár van egy olyan sanda gyanúm, ha az elvtársak erre alapoznak a munkaerő piacon, akkor lesz meglepetés, mert nem leszünk annyian, amíg a határokat le nem záratják és nem lövetnek. Nekem speciel marha közel van a határ...
A társadalomban újra a régi szép, "a kommunistákat is kibekkeltük" hangulat és bizakodás van már jelen. Egyszer csak ezek a balfaszok is mennek. A kérdés inkább az lesz, milyen balfaszok jönnek ezek után???
www.youtube.com/watch?v=vDO6IxYEl28
@hegyilány: @Boli:

Fel a fejjel gyerekek, ne legyetek ilyen borúlátóak. Két napig nem vagyok itthon, és olyan csudálatos és vidám dolgokra jövök haza, hogy nocsak ;-)

Nem lövöm le a poént, erről lesz szó holnap reggel.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A poszt és a röhögés megvár :-)

De, ha utánad lehet dobni valahogy és kíváncsi vagy, írd le privátban.
@Boli:
Na!ne! Velem nem "mennek tul messzire":)) én nem tudok követ törni, meg ilyesmi.:)
Fabius" Ő ki?
@Fabius:
fel a fejjel".
Én próbálkozom, de nagyon.
:)
@hegyilány: Tudod, ez a csóka, aki itt firkálgat... :)) Mi meg kommenteljük.
@hegyilány: Egyébként majd megtanulod! :) A PÁRTÉRT ez a minimum! Annyira te is érthetsz hozzá, mint ezek a vezetéshez!
@Boli:
Igen? Ő? Nahát! Én ezt nem is tudtam.
:))
@Boli:
Bocsánat! Most látom, hogy ott van a neve fent a poszton.:)
De attól még el sem tudom képzelni ki lehet? De mindegy, nem is lényeges??
:))
@Boli:
Annyira talán igen.
De én akkor sem fogok "ilyenek dolgozni".
Eszemben sincsen.
:))
@hegyilány: Szemtelenkedünk, szemtelenkedünk... Jó fej a fickó. Te meg szerintem direkt cukkolod! Rossz vagy!!! :))
@hegyilány: Na jó, tessék olvasgatni az új bejegyzést, a Tömjén Zsótti bácsiról.
@Boli:
A' Dehogy cukkolom. Csak írok valamit, de még azt sem mondhatom, hogy mindig "jókat.
Hogy cukkolnám, mikor azt sem tudom ki Ő.
Nem, nem , nem vagyok!! rossz. ! tuti jó vagyok.
:))))

Akkor ne tessék ideirni, nekem, mert már éppen olvasgattam a másikat!

:))))
@Boli:
Ne menj el!! Azt szerettem volna tudatni veled, hogy a másik posztra irjál.
:)
@Boli:
Na! Most gondolkodóba estem?
Jesszusom! Csak, Ide?!
:)
@Boli:
Ne haragudj! Ki a gonosz,? én- vagy Te?
Tudnod kell, hogy én nem vagyok az.
:)
@Boli:
Nem vagyok gonosz. én jó vagyok.
:)
@hegyilány: Nem, majd én? Micsoda...?? Na jó, most viszont sajna el kell köszönnöm, vár a meló, nem bírják a számítógépek tovább nélkülem. Jók legyetek, illetve a francokat!!! ;o)
@Boli:
Én is elmegyek. Majd gyere vissza!
Ha, nem itt majd "valahol".
:)))
@Boli:
Ne menj el?!?
Várunk vissza!
:)
@Boli:
Nézd már mit hoztam Neked!?:)

Egy meccset sem bírnak majd a közmunkával épített stadionok"

- Nem lehet megcsinálni, de ha meg lehetne, sem lenne értelme.

A program a fenyegetésen és megalázáson túl semmi eredményt nem fog felmutatni - véli Krémer Balázs szociológus a kormány közmunkaprogramjáról, amely futballstadion- és víztározó-építésekhez centralizálná a segélyen élőket.

A közmunkások - fegyveres felügyelettel - gyakorlatilag ingyen dolgoznának, a munka visszautasítása esetén elvesztenék a szociális támogatást.

Otthonuktól akár háromórányi autóútra is szállíthatnák őket; ennél messzebb barakktáborban laknának.

A Debreceni Egyetem docense szerint a program egyszerűen "eget verő baromság".

Úgy látja: a kormánypártok részben a lakosság rasszista része igényeinek próbálnak megfelelni a segélyezettek közmunkára terelésével.
Fontosabb azonban, hogy azt az elvet tagadják, amely szerint munka az, ami értéket teremt."

- A Népstadiont ugyan hasonló módszerekkel építették föl, ahogy az amerikai vasutat is a XIX. században; ám nem véletlen, hogy az előbbit már bontani kell, a XIX. századi vágányokon meg, ha még megvannak, 30 km/h-nál gyorsabban nem lehet haladni - mondta a szociológus, aki utalt az Economist szarkasztikus hangú írására, amely a kommunista Kína gazdaságfejlesztési stratégiáit is bölcsebbnek és megfontoltabbnak tartja a magyar, közmunkára alapozott fejlesztési koncepciónál.

Pedig Kínában lenne közmunkára fogható ember... Kényszerből még sosem született értékteremtő, kreatív munka, amit Magyarország korosabb lakossága még saját emlékei alapján is megerősíthet"
*********
Már nem is "előre a múltba"... vissza száz évet.)
Mit szólsz hozzá???? Még fegyveres felügyelet is lesz.!
@Fabius:
Nagyon kérlek, olvasd már el Te is a cikket!
Én nem megyek oda, ahol fegyverrel őriznek.
Hogy, "fel a fejjel"... mikor ilyen kilátások vannak??
:)
@hegyilány:
Hm. Különben is, szerintem oda "gonosssz" nem is mehet.
:)
@hegyilány:

Addig egyetértek az okfejtő Krémerrel, hogy a rabszolgatartás ilyen formája nem vezet sehová.
De őszintén szólva azt a hülyeséget, hogy mondjuk egy stadionépítést fegyverrel fognak őrizni hol álmodta, azt nem tudom.

Én ilyet még sehol nem olvastam/hallottam.

Addig igaz, hogy a visszarendelt rendvédelmi nyugdíjasokból akarnak műszakvezetőket faragni, na de fegyveres őrséget hallucinálni nettó baromság.

Egyébként meg várjunk még ezzel. Állítólag a Puskást is kezdenék ősszel csinálni, a bibi annyi, hogy itt nálunk Zuglóban általános változtatási tilalom van minden épületre, így a Puskásra is.

Amíg azt fel nem oldják, addig felesleges egyáltalán beszélni róla. Az meg nem holnap lesz.
@hegyilány: Halihó!!! No, nem eszik szerintem sem olyan forrón azt a kását. Kretén Club nem igazán tudja azt sem, hogy holnap mi lesz, nem pedig majd valamikor... Az meg, hogy rendőrök, vagy volt rendőrök lesznek-e a "munkafelügyelők"... Ááá. A fegyveres dolog pedig végképp lehetetlen, hisz azt akkor már Gulagnak hívnák. Az végképp egy másik idősík.
Szerintem ez is csak inkább egy gesztus és inkább csak kommunikációs trükk, hogy a szélsőjobb felé keménységet és határozottságot mutassanak, gyengítve azok táborát és használva a már jól bevált kettős beszéd (sugalmazás) technikáját.
Az a barom, aki pedig ebbe önként belemegy és nem pedig világgá, vagy legalábbis a határ túloldalára megy azonnal dolgozni, meg is érdemli, hogy 30e forintért dolgozzon, barakkban lakjon és beletörölje a lábát mindenki!
Az "eget verő baromság" jelző erre a "fejlesztési koncepcióra" pedig megállja a helyét. Bár a narancsdroidok szeme csillog és fülük áll, de attól még a szemük gúvad és a nagy erőlködés is csak hasonló sz.r eredményt termel ki magából a végén.
@Fabius:
A fegyverrel való őrzést szerintem arra alapozta Krémer Balázs, ) a kormány tervei között az szerepelt, hogy a visszahívott rendvédelmisek ilyen formán (is) lesznek foglalkoztatva.
Úgy gondolom, nem szó szerint értette, hogy fegyverrel fognak állni a dolgozók mögött.
Viszont valamiféle őrző-védő ügyeletet csak kellene tartani, az értékek megóvása érdekében.
@Boli:
Pontosan így van ahogy írod.

"vagy legalábbis a határ túloldalára megy azonnal dolgozni,"

Csak az a probléma, hogy ez a gondolatod nem olyan egyszerűen kivitelezhető (de ezt te sokkal jobban tudod mind én), mert a társadalmi réteg azon csoportja, akik (esetleg) kényszerből felvállalnák ezt a munkát, nem biztos, hogy tehetős annyira, ) külföldön vállaljon munkát.
Ha két hónapot nem is, de egyet minden formában meg kell előre finanszírozni.
Kérdezem. Miből? Abból a harmincezer-negyvenezer forintból amit négy-hat órás foglalkoztatásban most is kapnak.
Szóval ez nagyon sokélű probléma.

Egyébként ez az egész közmunkás foglalkoztatás több mint megalázó. Valós munkahelyek kellenének.

sz.r eredményt termel ki magából a végén."
Ez tök jó! Egyenes, világos beszéd. tetszik.
:)
@Fabius: @Boli:

A szociológus emlékeztetett: a költségvetésben 2011-re 140 milliárd forintról 60 milliárdra csökkentették a közmunkaprogramra fordítható forrásokat.

Ez arra utal, hogy a kormány is csak látszattevékenységnek szánja a nagyszabásúként beharangozott projektet.
Más források sem látszanak, a költségvetés minden tételét megkurtították épp az adósságcsökkentésre hivatkozva.
Ha minimális ráfordítással, minimális szakértelemmel, minimális technológiai szinten akarnak stadionrekonstrukció címén közmunkát szervezni - ahogy a Puskás, az Albert és a debreceni stadion is a közmunkaprogram céljai között szerepel - akkor Krémer szerint ezek a stadionok egyetlen meccset sem fognak kibírni."
*****

Igy van. Ha mind "kivonják" az anyagiakat, nem beszélve a szakértelemről, akkor én is megkérdezem miről is szól ez az egész.
Mert ez még ilyen formában "parasztvakításnak":) sem jó.
Ha pedig megfizeti a kormány a szaktudást (ami nélkülözhetetlen) a fejlett technológiát, az irányítást? Akkor miről is beszélünk?

Ez vonatkozik a víztározók, és töltések építésére is.
Igaz lehet, csak az a probléma, hogy azt meg az első nagyon gyenge árhullám mosná el.
:)
@Boli:
Arra nem válaszoltál, hogy - ugye oda a gonosz nem is mehetne dolgozni????
Igy én mentesítve lennék?

:)))))))))
oppá" lemaradt.:)

Egyébként összességében, nekem a cikk tetszik.
Elég részletes, világos a mondandója.
@Fabius:
Nem baj, ha ide cikket másol be a kommentelő?
Mert láttam már olyan blogot, ahol ki volt írva, hogy nem szabad. (azt ne kérdezd melyik, mert csak úgy véletlenül "akadtam rá" és tovább nem is érdekelt.)
:)
@hegyilány:

Foglalkoztatva lesznek a rendvédelmisek, de ezt a fegyveres hülyeséget Krémer találta ki. Én meg nem szeretem, ha ilyen dologban fantáziál valaki tények helyett.

A valóság is elég szarul hangzik, felesleges mindenáron befosatni az embereket olyannal, ami nincs.

A vagyonvédelmi része nyilván meg lesz oldva, ha lesz ilyen projekt egyáltalán. De kápók fegyverrel tuti biztosan nem lesznek.
@hegyilány:

Éppen ezért mondtam, hogy várjunk még ezzel. Egyik része a pénz, a másik az a millió jogszabályi buktató, amire írtam példát. Egyelőre a bozótirtás kezdődött pl Gyöngyöspatán és semmi egyéb.

Nem zavar, ha cikket másoltok. Itt arról beszéltek amiről akartok.
@Fabius:
Köszönöm. (a választ)
:)
@hegyilány: A fene tudja. A külföldi munkavállaláshoz inkább akarat és útiköltség kell. No persze akkor, ha van motiváció, meg azért a nyelvtudás sem elhanyagolható. De engem még fegyverrel sem tudnának kényszeríteni, hogy ilyen megalázó munkát elvállaljak ebben az országban. 30e forint az az éhhalál, tessék megnézni a kínai melósok életkörülményeit - Pártunk és Ormányunk követendő mintái...
"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti. Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető." VALÓBAN! No comment...
Ha valakinek megfelel az, hogy hülyének nézzék és megalázó munkára kényszerítsék, akkor az megérdemli és magában keresse először is a hibát!

Egyébként az ilyen kisgonoszok, mint TE :)), végképp alkalmatlanok erre a kőtörésre, stadion betonozásra és sitthordásra. Neked marad a fő-fő smasszeri és fő-fő gonoszi szerepkör. :))) Jó??? ;o)
@Fabius:
Nem csak Gyöngyöspatán, máshol is van bozót-, cserjeirtás.
Megalázó munka. Vannak közöttük nagyon jó szakemberek is.
Kénytelenek elvállalni, mert vidéken, (a halott vidéken) nincs semmi, de semmi lehetőség.
@hegyilány:

Ebben a posztban leírtam, hogy én mit tartanék elfogadható közmunkaprogramnak:

varanus.blog.hu/2011/06/24/rabszolgasors_6
@Boli:
Na tudod, én sem végeznék ilyen munkát. Inkább felmennék a legközelebbi folyó hídjára, és onnan lépnék egy hatalmasat,) mondjuk mikor jó magas a vízszint. Ha teljesen elveszítenék minden reményt. ) Na de ez nem fog bekövetkezni, mert nem "olyan fából faragtak":)))
Még mindig sikerült "felállni".
Demján" szégyen, ilyen dumával példákat hozni.

Megalázó, munka.(cserjeirtás) Ilyen munkára nem is nagyon volt jelentkező, még az oly sokat emlegetett múltban sem.
Meg kellene próbálni, sokaknak. napsütésben, szélben, csepergő esőben, mennyire "fantasztikus") és persze van olyan, aki nem is bírja.

gonoszi szerepkör. :)))" Hogy Te milyen kedves vagy!! Nahát! Ezt nem is hiszem el?!?
:))
@Boli:

Csányi elvtársat én is tudnám motiválni, mondjuk visszafogottabb nyilatkozatokra.

Pl a számlái zárolása mellett érdeklődnék, hogy a Polus Investment Ltd vajon miért Ciprusra van bejegyezve? Persze mindezt szigorúan az off shore lovagok elleni forradalom nevében.
@hegyilány: Ha jó szakember valaki, azt keresik és hívják, válogathat a munkák közül. Járok én is 200 km-re munka miatt.
Ha arra nincs meló, azt is elhiszem. Felénk egy csomó embert keresnek melóra vállalkozások, bejelentve, bár biztos minimálbérrel. A kisebbség felénk sem akar dolgozni, hisz egyszerűbb fuxosan, merdzsóval menni a segíkéért, sőt még pökhendien azt is megjegyezve, hogy benzinre elég lesz!
Biztos nem 300e forintos bérrel keresnek nálunk kétkezi melósnak embert, de ott mondták, hogy szinte csak alibi melósok mennek be, akiket a munkaügyi hivatal odaküldött, de csak annyira mennek oda azok is, hogy az "alkalmatlan" igazolást megkapják és mennének már ki melózni Ausztriába, vagy valahová máshová, swarczba. Neki meg emberhiánya van. A közeli gyárakba Szlovákiából hozzák az embereket buszokkal, mert a magyar nem megy be a gyártósor mellé, autóalkatrészt gyártani.
A határtól 300 méterre ott az osztrák gazda, aki a szőlőbe, a zöldségesbe folyamatosan vesz fel magyarokat. Kb. 20-30 magyar autó áll ott folyamatosan. Találgathatunk miért...
@Fabius: Gondold el, ha még szeretnék is az off shore lovagokat... De a focista haverja majd megoldja a Lex...Lex... akármiben.
@Fabius:
Nagyon jó.:) Köszönöm.

"Ráadásul az emberi mivoltuk is megmaradna ebben a furcsa világban. "
Ebben az egy mondatban minden benne van.
:)
**************
Ennyi sok csillag, érte, meg még több.Neked.
:)))))))))))
@Boli:
Pontosan igy van. Én arról a csoportról irtam, akik igenis akarnak dolgozni, de nem ilyen munkát.
Akik meg kényszer munkások, akik nagyon nehezen vezethetők vissza a munka világába úgy-ahogy elvégzik a feladatot. de sokszor köszönet nincs benne.
No ezeket az embereket nem biztos, hogy lehetne olyan munkakörben foglalkoztatni, ahol "jelszó" a pontosság, megbízhatóság, teljes korrektség.

"miért" ott a "jelszó" abban minden benne van, és még talán meg is fizetik.

Elhiszed" . (halott vidék).
:)
@hegyilány: A köszönet nincs benne munkáknak is van egy munkavezetője, átvevője, igazolója, kifizetője, akik bármilyen hihetetlen is, de azért vannak ott, nem kevés pénzért, hogy az a feladat tökéletes legyen. Elvileg! No, ha ezeket az embereket holnap betesszük a melós csapatba, mivel az addigi munkájukat nem tudják elvégezni, tehát egy pár szinttel lejjebb léphetnek, merthogy másra nem alkalmasak, a következő munkavezető, átvevő, igazoló, kifizető hidd el nekem, nagyon remek munkát fog végeztetni ezekkel. Motiválva van, hogy megtarthassa a munkáját és talán nem akarja ott végezni. De persze mindez utópia, hisz ez itt egy következmények és felelősség nélküli ország. Kéz kezet mos. Az egyik eklatáns példája a magyar úthálózat, felújítások után.
De pl. a Lajtán túl ez működik... Vajon miért? :) Ott egy-egy ilyen "sikeres" szaki úgy elfűrészeli magát, hogy nincs az az Isten, aki felvenné még egyszer és lehetőséget adna neki elba..ni a dolgokat. Az útjaikon is meglátszik mindez. A legutolsó kis faluban is sima. Bocsi a kitérőért, de ma jártam a testvéri labancéknál és újra kiakadtam. Miből veszem észre, hogy átértem a határon? Majd kiesik alólam az autó... Köszi!
@Boli:
Részben igazad van, részben nincs.
Ne képzeld már el, hogy minden emberel olyan nagyon könnyű bánni.
Volt már olyan "csapat", hogy kint dolgoztak, ahol a "munkavezetője" is kint lakik.......
Fegyelmezésre, megigérték, este, éjszaka visszamennek.
Szóval) Már irtam, ez nagyon sokélű probléma, a munkanélküliség, a közmunka.
Azért megjegyezni kívánom, hogy a többség nem ilyen, elvetemedett.
Nem mindig a "vezető" a hülye, a dolgozó (a semmirevaló réteg) az, az tud lenni igazán.....

Az úrhálózat! hm. van tudomásin róla.:)
Köszi.!!
@Boli:
Bocsánat! "úthálózat". akartam irni.
Már úgy látszik ujjat, vagy billenyűt kell cserélnem.

Végül is, "úrhálózat" is létezik.
:) Köszi!!
@Boli:
Én nem tudom, mire akarsz példát hallani, ill. látni, hogy irjak.
:)
@hegyilány: Bármire drága! :)) Milyen "úrhálózatot" használsz TE? Csak ha nem vagyok nagyon indiszkrét... :)))))))))
@Boli: "Ha valakinek megfelel az, hogy hülyének nézzék és megalázó munkára kényszerítsék, akkor az megérdemli és magában keresse először is a hibát!"
Oszt mitűl megalázó, he ?
Segélyből élősködni kényszerülni az nem megalázó ?
Tenni valamit cserébe az megalázó ?
Valahogy fejetetején áll az értékrendetek a fenenagy liberalizmus óta...

"Valós munkahelyek kellenének."

:-)

1.) Szóljál a liberális piacgazdaság és szent magántulajdon istennek, hogy csináljon.
2.) Csupán szemlélet kérdése mit tekintesz "valós" munkahelynek. A hely ahol dolgoznak munkahely - ha nem is profitot "csak" közhasznot termel.
@hegyilány: Sajnos az aratást vetés, a vetést bozótirtás előzi meg. Valakinek meg kell csinálni, fujjogásból nem lesz semmi.
És 20 év liberalizált garázdálkodás után - bozótot kell irtani, mert közben megnőtt.

Ha aztán ki lett irtva a bozót, mindenki kaphat egy ásót 1000 Ft-ért az Auchanból, és feláshat naponta nagyon kényelmesen 1 csomag vetőkrumplinak helyet. Csomag vetőkrumplinként lesz neki fél mázsa krumplija - amit nem az általad számára fizetendő segélyből kell már megvennie...
Persze ültethet mást is...

Addig is, amíg jobb lehetősége nem lesz... annyival is kevesebbe kerül neked.
És csinál valamit.

Nem a ház előtt csigarettázik, mint a múltkori faszi a rágyjóban aki az ombudsmanhoz ment panaszra, hogy őt megkülönböztették mint dohányost - meee nem adtak neki segélyt mondván ne csigarettára kőtse. Meg művelje meg a kertjét...
Mee hát arra is pénz kő' hogy fölszántassa. oszt nincs.
Ásórú még nem hallott.
De napi 8 órába várja a segélyt ami csak a bagójára elég - különben elmegy az ombuddsmannhó panaszre...

Hát bizony ide hajcsár kell elvtársak (legalább kezdetben) - másképp nem fog menni...
Különben tovább megy az egymás fejésén alapuló rendszar... aki dolgozik azért nem jut semmire, mert el kell tartani a segélyezettet, aki meg segélyből él azért mert az kevés.

Józan ész meg sehol. Fujjogás a megalázó meg a kényszer munkáról - az megy.
Ez az ország, kedves elvtársak, elvtársnők, barátaim - tőlünk ilyen.
Elbugyutulás okán elfelejtettünk értékrendet számonkérni a mindenkori vezetésünktől mi több az értékrendünket is veszni hagytuk a fene nagy önmegvalósítósdiban azt hittük mi fingjuk a passzátszelet - teremtünk igazságokat - ki-ki a maga szabadsága szerint a magáét... Ja. Csak elfelejtettük, hogy magunkban semmik vagyunk - a közösség adta lehetőségek az éltető közeg - a kert amiben élünk - ha azt nem gondozzuk - akkor hiába gondozzuk magunkat benne benő a tövis meg a bozót... szúr ugye ?

No hát akkor tessék nekifogni bozótirtani - de legalábbis megbecsülni hogy csinálja valaki.
Együtt nem olyan szörnyű...
Lenézés által lesz valami megalázó - tessék nem lenézni - csak rajtunk múlik.
@Jackni Konzol: Neked válaszolok, mert te legalább leírod a gondolatodat. Mások csak trágárul személyeskednek. Csak azt nem értem, miből gondolják: van értelme annak, amit csinálnak?

A gondolatodra válaszolva: az USA pl. a 2008-as krízis óta ezer millárd dollár nagyságrendben élénkítette a gazdaságát. Talán ma (2011. aug. 9) már te is megérted, hova is jutott ez a gazdaságélénkítés!!!!!!!

Magyarország ma semmilyen állami pénzt nem tud élénkítésre fordítani, mert nincs. Sőt, nemsokára összedőlünk. Ennyit a gazdaságélénkítésről.
@KovA: A baj ott van, hogy a gazdasági válság miatt ezek az emberek, akiket leírták (napi 8 órában várják a segélyt) vissza fogják szavazni az MSZP-SZDSZ-LMPt, akik megígérik nekik, hogy nem kell dolgozniuk...
@KG2000: Lehet, de a problémát megoldani ők sem tudják már - a felélnivaló elkótyavetyélni való fogytán.
Baromi nagy szerencséje az előző hatalomnak - hogy átadhatta a süllyedő hajót - mielőtt kitör a vihar...

A választások mindig a változás reményét keltik - csak sajnos nemigen igazolódnak.
Választások után előbb két évig reménykedünk, aztán még két évig azzal biztatjuk magunkat, hogy már csak két év és változik valami...
Ez megy ciklikusan - a ciklikus gengszterváltás a biztonsági szelep.

Csakhogy a mindenkori hatalom lényegében váltás alsógatya ugyanazon a seggen.

Lehetnek mindegyik pártban elhivatottak, de vannak mindegyikben hülyék és korruptok.
Látok én helyes törekvéseket, de azt is látom hogy hatástalanná vagy kártevővé torzulnak.

És vannak dolgok amit csak úgy tudok magyarázni, hogy akik csinálják vagy hülyék vagy gazemberek. Hülyének tűnnek a szempont szerint amit hiszünk vagy elvárunk tőlük, de attól még okos gazemberek a saját nem nyilvános szempontjuk szerint vizsgálva őket.

A "csicskatörvények" ami a védett kor, kismamák dolgait illeti - hülyeség - több kárt okoz mint ami hasznot lehet remélni tőle.
Hogy nincs és nem is volt rendben az biztos - de kár ezeket a dolgokat épp most bolygatni.
Alapvetően, ha valakit védeni akarok, kora, vagy gyermekvállalás okán - az helyes szándék - de hibás az eszköz, hogy ezt (liberalizált piacgazdaságban) a munkaadóra akarom terhelni - visszaüt és a kedvezményezett sokkal inkább hátrányt szenved miatta. Ez közügy - a fedezetét adóban kell bevasalni a gazdasági szereplőktől.

Az viszont, hogy a munkanélküliséget, segélyezést "közmunkává" kell konvertálni - nagyon helyes szándék - de sajnos hosszú menetelésnek ígérkezik - és megintcsak azt látom: nincs eléggé átgondolva a mikéntje...

A legnagyobb durranás - szerintem - egy nem konvertibilis pénzhelyettesítő specializált csereeszköz bevezetése lenne - profitpénzt reménytelen rábírni, hogy profitot nem termelő dolgokba fektessen - egy közösségen belül a saját problémáikon való munkálkodás elszámolásához lehessen eszköz - profitot nem termelő módon.
Márpedig elegendő csereeszköz nélkül ezt az erőforrás - kereslet és kínálat teljes bénultságra van ítélve és segélyekre szorul.

A specializált fizetőeszköz kicsit olyan mint a pénz, kicsit olyan is mint a háborúból ismert jegyrendszer...
A legolcsóbban talán úgy lehetne megvalósítani mint egy bankkártya, ami egy számlához csatlakozik - azon pedig több szám van - ez egyik az univerzális csereeszköz rész, amin bármi vehető. A másik olyan amiért bizonyos dolgok nem kaphatók (cigi, kávé) mi mint a ma ismert élelem utalványok: csak meghatározott célokra költhetők.
Elmehet egész odáig, hogy konkrétan a magyar gazdaság által megtermelt (pl. liszt) fedezetet utalnak.

Alapvetően: ha valaki a szabad piacon szabadfelhasználású vásárlóeszközt nem képes keresni - az őt támogató közösségnek joga beleszólni, hogy a támogatást mire költheti - a teljesítménye alapján a szükségén felül mennyi jut hasznosra vagy kellemesre.
Nem csigarettára adjuk össze a segélyt, hanem, hogy ne haljon éhen és a gyerekei iskolába járhassanak.
Amit az errevalón felül megtermel - azt használhatja szabadabban.

Kontrollra (mint amilyen ez a ma divatos cafeteria utalványosdi) nem azoknak van szükségük, akik képesek a munkaerőpiacon megélni - hanem azoknak akik onnan kiszorultak - az önfenntartásukat (de legalábbis az ahhoz való hozzájárulásukat) a profitorientált piacon kívül kell megszervezni.
Ott mindenképp indokolt közösségi tervgazdálkodásnak működni.
A szabadság az önnfentartásravaló minimum megteremtésétől kezdődik...
süti beállítások módosítása