Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.04. 08:00 Fabius

Az elfelejtett forradalmár

"S ha elbeszéli úgy, amint
Megértük ezeket mi mind:
Akad-e majd,
Ki ennyi bajt
Higgyen, hogy ez történet?
És e beszédet nem veszi
Egy őrült, rémülésteli,
Zavart ész meséjének?"

Mennyi idő kell ahhoz, hogy az ember teljesen kiforduljon önmagából? Ahogy öregszünk a rutin meg az évek megváltoztathatnak-e annyira, hogy nyomokban sem hasonlítsunk önmagunkra? Elfelejthetjük-e ifjúkori önmagunkat, válhat-e a vér vízzé, szabad-e hagyni, hogy az egykori izmok helyén végleg átvegyék az uralmat az eltotyakosodást jelentő zsírpárnák?

Ezek a kérdések jutottak eszembe, mikor elolvastam a stop.hu cikkét az iráni bloggerről, aki hazánkban akart politikai menedékjogot kérni. A ténytől magától először felröhögtem: ide menekülnél cimbora, ahol nyárig tartó szabad szájalás után ki tudja mi lesz a sorsa a sok pofázónak? Ide, ahol a politikai paletta egyik felén a blogger lassan szitokszónak számít, ahol legkevesebb igény a vélemények nyilvánosságára van?
De aztán elszomorodtam. Mert, ha természetesnek veszed, hogy a szabad világban élsz, és leugathatod (még) magát Orbán Viktort is, akkor a Magyar Köztársaság Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának velejéig cinikus elutasítása fájdalmasabb, mintha a tarkódat verné valaki péklapáttal:

"Iránban mindig is hagyománya volt mind az írott, mind az internetes sajtó cenzúrájának, így a felperesnek is tudnia kellett arról, hogy ezek a cselekmények milyen következményekkel járhatnak hazájában".

Nem volt az olyan régen, amikor ebben az országban is "hagyománya" volt a cenzúrának, és
mindenkinek tudnia kellett milyen következményekkel járt ennek megsértése. A rendszerkritikusokat itt sem szerették még akkor sem, ha maga Stumpf István pátyolgatta, és Pozsgay tartotta szemmel áttételesen a MISZOT-on keresztül őket. Ha ők, a szamizdat mozgalom, és az ellenzéki kerekasztal nincsenek, akkor rendszerváltás sincs, és az ilyen indoklást leíró vezérgyökér velünk együtt a kitudja hányadik ötéves terv alapján építené a szocializmust.

El lehet ezt felejteni? Az, akit akkor joggal neveztek forradalmárnak nem tartja országa szégyenének, hogy két évtizeddel a rendszerváltás után ilyen az általa vezetett államban hivatalos szerv szájából elhangozhat? Mit szóltak volna mondjuk az ötvenhatosok, ha a politikai  menedékjog iránti kérelmüket ezzel utasítja el valaki: takarodjatok haza a francba, nektek tudnotok kellett, hogy a népfölkelés és rendszerkritika mivel jár!

Szomorú, hogy egyértelmű kiállás helyett - ha a bíróság nem semmisíti meg az ítéletet - a végén képesek leszünk kiadni a jóember annak az országnak, ahol csak januárban 66 embert végeztek ki.Hiába, így megy ez egy olyan helyen, ahol a forradalmár pocakot ereszt, a köszvény, a szelektív amnézia kínozza, és a forradalma is kizárólag a fülkére korlátozódik. Egyszerűbb nem tudomást venni róla, hogy Iránban pont olyan szabályok szerint játszanak, mint itt tették alig pár évtizede. A modern iráni szamizdat atyja, Hoszein Derakszan jóvoltából az irániak megismerkedtek az internet korlátlanságával, és mára a legaktívabb netes közösséget alkotják. 60-100 ezer rendszeresen frissülő blog jut 23 millió előfizetőre, persze, hogy a rezsim üti vágja őket ahol éri. Náluk nem a vita megy, hogy kiterjed-e vajon a hatóság jogköre rájuk, nem a határt keresik, hogy az "anyád" még vélemény, a "kurvaanyád" meg sértheti a közerkölcsöt némi készpénzért.

Arrafelé más szabályok vannak. Derakszan például 19 évet kapott, mert felbujtott a rezsim ellen, Omid Mirszajafi viszont elhunyt egy iráni börtönben miközben büntetését töltötte. Nem kell tehát egyik bíróságnak sem azon gondolkodni, hogy vajon egy Iránból menekült bloggert "hazaküldése esetén fenyegetné-e üldözés vagy bármilyen súlyos sérelem."

Így a médiatörvény vita közepén kényelmes és hatásvadász volna most párhuzamot vonni a két ország között. De nem volna igaz. Mi nem tartunk itt, és meggyőződésem, hogy soha nem is fogunk. Orbán nem szereti a kritikát, megérti a viccet ezért utálja, a médiatörvény átdolgozásra szorul, a Médiatanács összetétele is nélkülözi a jóízlést, de Orbán nem Ahmadinezsád. Sokkal inkább egy kiöregedett fotelforradalmár, aki elfelejtette milyen értékekért harcolt egykor.

Jó lenne, ha az a fiatal, energikus srác még egyszer felszínre törne és kikacsintana, és nem egy elmúlásról szóló Petőfi idézettel kéne emlékeztetni, hogy múlik az a szörnyű idő. 

57 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr852637353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mesterházi Márton - A HATALOM SZÖRNYŰ ANATÓMIÁJA 2011.02.05. 10:42:31

Szaltikov-Scsedrin 1869-es művének – Egy város története – „forrása” a Glupovi krónika, mely „az 1731-től 1825-ig terjedő időszakot öleli fel.” Az író erősen igyekezett, hogy a cári cenzor gyanúját elaltassa. Ma másf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos azt a fiatal srácot végleg el kell felejteni és tk. sosem volt igaz. Csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő fiatalember szerepjátéka volt, ahogy a mai szerep is az. Bár már koránt sem fiatalemberről van szó, a gondolkodás sekélyessége fiatalos, a bölcsességnek nyoma sincs. Egyetértek, fotelforradalmár, tét nélkül forradalmárkodni más bőrére olyan mint a fotelből nyomni a PS-t...
Komolyan nem értem. Az iráni forradalmárköcsög tudta, hova jön, nem? Akkor meg mind csodálkozik? Most mibe telt volna neki kilépnie Szob/Sturuvónál?

Rémes, milyen buta emberek vannak! :)))
Ha Konrád Györgynek menedékjogot adnak Iránban akkor jöhet a srác, egy ilyen csere igazán megéri
Hihetetlenül szombolikus, hogy Orbán volt Mubarak utólsó külföldi vendége. Csodálatosak a kápeken: egy kezdő meg egy végzős diktátor.
legalább olajunk lenne, a nagy arc mellé..
@compound interest: nekem van, tőlem az egész bagázs rá is léphet...
Hát ez szégyen és látlelet is a mai magyar bevándorlási hivatalról. Remélem a hatályon kívül helyező ítéletben a bíróság majd nem felejt el az etikai és emberiességi követelményekről is értekezni, no meg emberi jogokról, meg ilyen apró, említésre sem méltó dolgokról.

Elképzeltem, ahogy Salman Rushdie-t ezekkel a szavakkal utasította volna el az Egyesült Királyság annó, amikor éppen oda menekült... az a minimum, hogy kirúgták volna az ügyintézőt és a felettesét, aki aláírta ezt a förmedvényt.
@lehet más a handa-banda: Biztos sokat olvastál Konrád Györgytől, meg úgy általában is biztos sokat olvasol, olyan művelt ember lehetsz.
Sic transit gloria mundi!

Lehet jobb lett volna, ha annak idején leverik Orbán veséjét. Kapott volna egy szobrot, az ország meg szegényebb lett volna egy köpönyegforgatóval.

Mondjuk, a nagy kommunista diktaturában ő ösztöndíjakat kapott, a perzsa srácot meg a börtön várja...
Országunk hatóságainak magatartása mindig is gusztustalan volt, de a fülkeforradalom óta sikerült még rátenni néhány lapáttal. Nekem a bíróság ítéletéről sincsenek illúzióim, de ettől függetlenül drukkolok az iráninak. Vagy legalább egy nálunk jobb hely fogadja be.

Mi meg kössünk kiadatási és toloncegyezményt Iránnal, mint anno az NDK-val, és akkor Viki már kéz a kézben szedheti a virágot Ahmedinezsáddal...
Nem hittem volna, hogy leírom, de most sikerült szinte mindenben felülmúlni az eddigi is elég alacsony magyar internetes vernyákolást. Az ember gyomra kifordul attól, ahogy itt mindenbe igyekeznek az emberek egy kis aktuálpolitikai szarkeverést belevinni. Mondjuk az megnyugtató, hoghy mindig ugyanaz a 100-200 szarkeverő kommentelő pofázik a leghangosaban. Miért nincs ilyen nagy szátok a szaud-arábiai diktatúra ellen, miért nem ordibáltok hangosan, vajon a csodálatos nyugat és amerika hogy támogathatott évtizedekig egy tunéziai, vagy egyiptomi rezsimet? Persze egyértelmű a válasz. Azért, mert az itt nyavalygók is pontosan tudják, hogy a külpolitikai helyezkedések felülírják az ilyen apróságokat, mint emberi jogok. Csak amíg ezt a "fejlett" nyugat esetében megértő bólintással fogadja a "művelt" közönség, hiszen azorbánnak jól beszóltak, addig itthon habzó szájal ordibál némi aktuálpolitikai onanizálásért cserébe.
GTFO...
Az alábbi levelet küldtem a következő címre: menekult@bah.b-m.hu

Tisztelt Bevándorlási Hivatal!

Elhűlve olvasom a cikket a Stop.hu-n: www.stop.hu/articles/article.php?id=818003
Nem hiszek a szememnek. Többek közt ezt olvasom:

"Iránban mindig is hagyománya volt mind az írott, mind az internetes sajtó cenzúrájának, így a felperesnek is tudnia kellett arról, hogy ezek a cselekmények milyen következményekkel járhatnak hazájában".

Ezt a mondatot ebben a sokat szenvedett országban büntetlenül le lehet írni? Az, aki ezt a mondatot megfogalmazta, leírta, és közölte az iráni bloggerrel még mindig a hivatalban dolgozik?
Kérem nyugtassanak meg, hogy az egész csak tévedés. Az illető ilyent nem írt, vagy ha igen, akkor már megkapta a felmondólevelét.

Aggódva várom válaszukat

Tisztelettel
Hibázott.
Könnyített honosítási kérelmet kellett volna beadnia.
@Muad\\\'Dib: szarok én amerikára, de még szaudarábiára is. Szívem szerint rád is szarnék, de sajnos ebben az országban élsz. Amiben ilyenek megtörténnek. Erről tzdsz-e mondani valami relevánsat, vagy inkább onanizálsz tovább otthol a zorbánposzterre?
@Megfigyelo: "elöttem az utódom" - érzés :D
Azt nem tudom, hogy ha az iráni fiatalember- respektálva hazájában a cenzúra nemes hagyományát - egy mukkot sem blogol Iránban,egyszerűen eljön Magyarországra és a diktatúrára hivatkozva kér menedékjogot, mivel utasították volna el?
csak nem kepzeltetek, hogy egy fideszes hatosag majd segiteni fog a demokraciaert kuzdoknek?

ha finoman fogalmazunk, akkor nem ez a celjuk.
orbán, akárcsak a többi fideszes vezető, vidéki pártfunkcionáriusok gyereke! (EZ BÁRKI ÁLTAL ELLENŐRIZHETŐ TÉNY, HIÁBA HAZUDOZIK A JOBBOLDAL)
hírnevét számomra kacagtató módon szerezte: miután németh miklósék aláírták az oroszokkal a kivonulásukról szóló szerződést, ez a kis pojáca kiállt a hősök terére, hogy ruszkik haza
@Humperdickk:
A fa*zom tele van a hozzád hasonlóakkal, aki kizárólag az orbánpéárti és orbánellenző táborban képes gondolkodni. SOHA életemben nem voltam fityeszes, személy szerint rohadtul nem érdekel Orbán meg a brancsa.
Az meg, hogy ilyen megtörténik azért van, mert nem mi vagyunk az aktuális Teréz anya, és amíg máshol hangosan pofázzátok a "merjünk kicsik lennni" szlogent, addig itt bátran elfelejtitek. Majd befogadja olyan ország, melynek KÜLPOLITIKAI ÉRDEKE fűződik hozzá, nekünk nincs semmi okunk magunkra haragítani sem Iránt, sem mást. Érdekes a te hangos tiltakozásodat sem hallottam, amikor Magyarország abban a kisebbségben volt, mely elutasította a gázai jelentést, melyet a legtöbb állam elfogadott, esetleg tartózkodott. Akkor nincs ekkora pofátok, akkor megfelel a politikai helyezkedés. Hát, ha akkor jó, jó lesz most is.
@Muad\\\'Dib: te, most én hirtelen azt sem tudom, mi az a gázai jelentés. Szerintem a kurva anyámat érte.

De figyejjé: a vonaposzter sem szebb ám, ha elég közelről nézed... Ellenben a témához: jelenleg az arab világban van az iszlám fundamentalista vonal meg a diktatúrák, mint opció. Amerika meg rohadt önzőn azt gondolja, hogy inkább a diktatúra, mert az határon belül marad és rend van. Ezek ilyen köcsögök, de ezen keseregni meg merő utópia.
@Humperdickk:
De majd jövünk mi, Magyarország és megváltjuk a világot. Most akkor ki is az elrugaszkodott utópista?
@Humperdickk:
Ráadásul továbbra is fenntartom a pragmatikus politizálás sokkal fontosabb, mint ez a blogger. Szomorú, vagy nem, ilyen a világ. Győzött a pragmatizmus akkor is, amikor 56-ban vérbe fojtották a forradalmunkat és győzni fog most is. Ezt nem elfogadni, elég nagy hülyeség. Ez nem orbán, nem orbán kérdés, hanem annak a kérdése, vajon bele akarunk e szólni egy éppen folyó geopolitikai adok-kapok meccsbe. Nem kéne...
@Muad\\\'Dib: nem, csak blogolunk. Meg levelet írunk a hivatalnak, hogy kapja be. És remlénykedünk, hogy az az iszlamanidzsáb, vagyhogyhívják a köcsögöt, nem minket atombombizál (=to nuke) először.
@lehet más a handa-banda: Jobb lenne ha Konrád Györgyöt nem vennéd a szádra. Sokat olvashattál tőle, ha ennyire nem becsülöd meg. Bár nem csodálkozom már, a hozzád hasonlók szemében semminek nincs értéke. Nem tiszteltek és nem becsültök semmit. Sivár lehet az életetek.
Nos, tegyük fel, befogadnánk az iráni bloggert. Nemsokára megérkezne az iráni kormányszerv kiadatási kérelme (követelése), azzal a sejtetésse hogy, ha nem adjuk ki, Magyarország rákerülne Irán ellenségeinek listájára. Ami, ugye terrorista célpontot jelent. Kellene ez nekünk?
@Muad\\\'Dib: Mi lesz akkor, ha Ahmedzsihád megsértődik? Toporzékolni kezd? Ír egy méltatlankodó levelet Vonának némi hisztisre pödört szemöldökszőr kíséretében? Ki nem szarja le a diktátort rajtatok kívül? Magyarországnak történelme okán kötelessége lenne kiállni minden elnyomásból menekülő mellett. Szégyen, hogy helyette képesek vagytok ti is egy diktátor érzékeny lelkére hivatkozni.
@néma bárány: mondjuk abban igaza van muadnak, hogy lebombáz minket. Abban meg nem, hogy emiatt meg kéne húznunk magunkat. Az már nem jött be Hitler ellen sem.
@néma bárány: mondjuk abban igaza van muadnak, hogy lebombáz minket. Abban meg nem, hogy emiatt meg kéne húznunk magunkat. Az már nem jött be Hitler ellen sem.
@néma bárány:
Tényleg? Vajon miért nem tette ezt meg eddig egyetlen kormányunk sem? Vajon miért vannak az EU-nak csodálatos kapcsolatai diktatúrákkal? Ja, akkor jó és mérvadó az EU mikor minket kell szidni, egyébként pedig mocsok disznók. A baj az, hogy olyan álszentek vagytok, hogy az már fáj. Miért nem az zavar téged, hogy hóhérok és a diktatúrát kiszolgáló elnyomó hatalom emberi éldegélnek vidáman állami nyugdíjból nálunk? Az nem aggasztó, ugye?
@Humperdickk:
Az rlőző kérdés egyébként rád ia vonatkozik. Az miért nem érint érzékenyen, hogy diktatúra beszervező tisztjei, belső elhárítás ügynökei, és hasonszőrűek éldegélnek vidáman nálunk, gigászi nyugdíjjal? Nem látom, hogy erről naponta menne a szörnyülködés. Vajon miért?
de ha mondjuk lenne a Tubesen radar, kevésbé kéne fosni az iszlamanidzsihádtól. Azt meg a két barom nagypárt együttesen vétózta meg.
@Muad\\\'Dib: tetszettek volna forradalmat csinálni 89-ben.
@Humperdickk:
Ne haragudj, de ez nem érv. Ezek szerint nálunk rendben van a diktatúrák kiszolgálóinak elismerése, de egyébként forduljunk fel, hogy a külföldi (!!) dolgokkal nem foglalkozunk. Na erre mondom én azt, hogy álszent kettős mérce.
@Muad\\\'Dib: megmondtam: a diktatúra is jobb, mint az iszlám dzsihád. Mondjuk speciel egyikben sem élnék, de az utóbbi engem meg akar enni, ha szarok reá, ha nem. Az előbbire sem "szarok", hanem amerika szarik. Nagy különbség.
@Muad\\\'Dib: én nem ismerem el őket. Egyébként nem egyszerűbb megvárni, míg lassan kihalnak? A múltat végképp eltörölni?
@Humperdickk:
Az iszlám dzsihád izrael meg az arabok magánügye. Konkrétan semmi közünk nem lenne az egészhez, és ez így is lenne jól. Pont leszarom, ha kiirtják egymást ott, ahol vannak. Az iszlám kompletten leszarta Európát, míg az nem avatkozott bele az USA oldalán a szent háborúba a pénzért és olajért...
Ne hülyéskedjetek már! Ki fog minket le atomolni? Irán? Vicceltek, ugye? Ahmedzsihád a saját szemétdombján király, és ha nem akar örömmel lecsapó amerikai hadsereget a nyakába, mint Irak, akkor kussol mélyen a határain kívül, ahogy egyébként teszi is. Mutassatok már egy alkalmat, mikor beszóltak valakinek az ominózus elnökválasztás óta.
@Muad\\\'Dib: nem, nem azoké. Az iszlamisták meg akarnak ölni minket, mert benne van a szakácskönyvükben. A keresztényekében meg az van, hogy szeretni kell minden parasztot. Nos: előbbiek könyvből főznek, utóbbiak meg nem. Pedig fordítva jobb lenne. Ezért van ez a hiszti is.

De most tényleg: az iráni arab blogolót azért üldözik, mert zsidó? Értem én ezt?
@Muad\\\'Dib: Álszent? Röhögtetsz? Felemlegetni diktatúra kiszolgálókat, mikor Pozsgay államminiszter elvtárs alkotmányt ír? Gubcsi Lajos elvtárs meg a HM egyik beülős állásában keresi gennyesre magát? Skiccpalit meg ne is említsük. Na, ha majd ezek ellen is hallak tiltakozni, akkor gyere álszentséggel legközelebb.
@néma bárány:
Az összest el kéne vinni a sittre. Beleértve a Széles féle rablóbagázst is. Most elégedett vagy? Unom már ezt a rohadt ostobaságot, hogy az, aki felemlegeti ezeket a dolgokat biztos fityeszes. Ezért tartunk itt.
@Humperdickk:
Ebből tisztán kiderül, hogy fogalmad nincs az iszlámról. Vajon miért nem akartak megölni minden Európait az afganisztáni iszlamisták régebben. Sőt, ők voltak a nagy kedvenc nyugaton. Milyen fura...
Azt honnan veszitek, hogy az iszlám dzsihád közel-keleti magánügy?
@Muad\\\'Dib: Elégedett vagyok, legalább ebben egyetértünk. Bár nem teljesen értem hogy jön ez ahhoz, hogy éppen kiebrudalni készülünk egy perzsát, akit otthon a szája miatt üldöznek.
@néma bárány:
Elmondom mi van. Leszarom a szája miatt üldözött perzsát. A világ külpolitikája mindig is pragmatikus volt, ilyen az élet.
Elmagyarázná nekem valamelyik hazafi/fülkeforradalmás/kisnyilas (nem kívánt törlendő), hogy mégis milyen ára lett volna egy blogger befogadásának?
- Nem valószínű, hogy eztán csőstül jönnének, hiszen a legtöbb el se jut idáig.
- Szintén nem valószinű, hogy Irán ártana nekünk. Ellenségből el vannak látva rendesen, max bekerülünk a sor végére.
- Egyéb?
Cserébe hajlandó vagyok elmagyarázni, hogy miért gyalázatos az idegenrendészet állásfoglalása.
Jelzem a fülkeforradalmárok a dalai lámát is kerülték, nehogy kínai barátaink rosszallását magukra vonják.
@Vitéz Kőbányai Világos:
Tudod egy iráni/kínai/stb. menekült befogadása a MOSTANI helyzetben geopolitikai állásfoglalás egy olyan ügyben amihez semmi közünk. Lehet ezt nehéz felfogni, de tudod ez az oka annak, hogy például az USA kiló számra fogadja be a kínai menekülteket, más európai országok meg ódzkodnak tőle. Míg az egyik helyen ünnepelt vendég a dalai láma, máshol inkább nem közösködnek vele állami szinten. Persze vannak olyan egységsugarúak, akik ezt úgy fogják fel, hogy itt támogatják a szabadságot, ott meg nem, de ugye erre remek ellenpélda az USA...
@maybach:
Nem úgy, mint a demokrácia felkent védelmezője, az USA, akinek az oldalára kellene állnunk a stratégiai kérdésekben. Hiszen ők az állam legbelsőségesebb barátainak kijáró elnöki díszvacsorán fogadták a kínai népköztársaság vezetőjét.
Nice try...
@Muad\\\'Dib: Na figyu, ebben az ügyben én a továbbiakban ignorálok minden olyan érvet, amelyik az USA-ról szól. Ugyanis nem róluk van szó, hanem rólunk. A továbbiakhoz meg lsd. az iménti hozzászólásom második érvét.
Tehát, miért vállalható, hogy szemenköptük magunkat?
@Vitéz Kőbányai Világos:
Hát ez egy vicc. Hiányoztál a történelem órákról. Olvass már el egy politológia könyvet. A külpolitikában SOSEM csak rólad van szó. Arról van szó, hogy viszonyulsz bizonyos kérdésekhez. Nagyon is egyértlemű, hogy NEM csak rólunk van szó. Könyörgöm olvass már el, egy-két hírt ilyen befogadásokkal kapcsolatban. Csak nézzük meg azt az esetet, mikor Kanada befogadott politikai okokból egy dél-afrikai fehér férfit. A nemzetközi reakciókban mindenről volt szó, az viszont senkit nem érdekelt valóban üldözték e otthon. Komolyan, ilyen bonyolult észrevenni, hogy ez nem úgy működik, hogy mostantól én vagyok Teréz-anyu köztársaság kormánya, aki független mindentől?
@Muad\\\'Dib: Annyira cuki, amikor pragmatikus érvekre hivatkoztok egy ennyire piszlicsáré ügyben. A kutyának fel nem tűnt volna (emlékszel, amikor arról volt szó, hogy nem szabad Irakba küldeni a magyar katonákat, mert magunkra haragítjuk az arabokat???).
Igazából akár be is ismerhetnétek, hogy szartok bele az emberi jogokba, és egyszerűen xenofóbok vagytok. Pont. Ennyi.
@maybach: "Jelzem a fülkeforradalmárok a dalai lámát is kerülték, nehogy kínai barátaink rosszallását magukra vonják."

Orbánnak komoly tervei voltak Kínával, mint a világ egyik vezető (gazdasági) nagyhatalmával.
"Iránban mindig is hagyománya volt mind az írott, mind az internetes sajtó cenzúrájának, így a felperesnek is tudnia kellett arról, hogy ezek a cselekmények milyen következményekkel járhatnak hazájában". Aki ezeket a köcsögöket védi azoknak ajánlanék egy ilyen átiratot, anno 1956 mintájára: "Magyarországon mindig is hagyománya volt mind az írott, mind az internetes sajtó cenzúrájának, így a felperesnek is tudnia kellett arról, hogy ezek a cselekmények milyen következményekkel járhatnak hazájában". Ezek alapján minden vadbaromnak ajánlom figyelmében, hogy egy csomó magyart nem fogadtak volna be 1956 után! Gyökerek! Igen is aktuálpolitika, mert ilyen faszok lehetnek hivatalba, ma, itt a narancskommunizmusban! Gratulálok!
Na jó, az "internetes" törölve belőle... :)
Még jó, hogy visszabasszák Iránba, még a végén itt is bloggerkedni kezd, az meg kinek jó?

:-(
@Muad\\\'Dib: "Tudod egy iráni/kínai/stb. menekült befogadása a MOSTANI helyzetben geopolitikai állásfoglalás egy olyan ügyben amihez semmi közünk. "

Szerintem akasszuk fel mi. Hátha ócsóbba' kapnánk a kőolajtot.
süti beállítások módosítása