Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.04. 08:00 Fabius

Pofa be!

Címkék: mszp fidesz kósa lajos trianon emléknap

Úgyis a víziókergetés idejét éljük, dőljünk mi is hátra, és ábrándozzunk. Ne csak prominenseink kiváltsága legyen a szép színes látomások üldözése, vegyük ki a részünket mi is aktívan. Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek álomfejtők helyett.

Egy ilyen helyen béke van és rend. Az állam vezetői pontosan tisztában vannak nem csak a saját, de a kontinensük gazdasági helyzetével is. Ezért az állam feje nem képzeli kivételezett istenségnek magát, akivel mindenki kivételt tesz kétharmados felhatalmazása miatt. Ismeri saját jelentőségét, tudja, hogy a határon kívül le se szarják ezt a tényt. Ezért nem megy evidenciaként kezelt dolog miatt blamálni magát feleslegesen. Közben itthon sem kiabálnak a fogdmegjei államcsőd helyzetet meg kríziskezelést, nem tündökölnek Merlinként azzal csütörtökön, hogy juj mit fogunk megtalálni szombaton. Ilyen nem fordulhat elő Álomország felelős kormányával, mert nem beszél olyat, amit csak ő lát. Tudja, ebben az esetben hülyének nézi a környék, mert ellent mond a saját jegybankjának, és az összes független külföldi elemzőnek. Nincs káosz a tőzsdén, stabil marad az ország fizetőeszköze, nem dülled a devizahitelesek szeme a forint zuhanása láttán, mint a cigiztetett gyalogbékának.

A választópolgár nem röhög rajta, hogy Lalika gyufával játszik, nem néz maga elé mélán, hogy apakezdődik, és nem gyárt fikciókat rögvest a hírek hallatán. A miniszterelnök sem kényszerül bizonygatni, hogy izé, elnéztünk valamit egy egészen pindurit.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álomországnak nem csak a kormánya normális, hanem az ellenzéke is. A legnagyobb ellenfél példát mutat, igyekszik demonstrálni a megújulást. Képes megemlékezni csöndben az ország választóinak fontos dologról anélkül, hogy unásig ismételt véleményét újra kifejthetné. Nagyvonalúan úgy dönt, megteszi ezt az lakosok kedvéért. Azon a helyen, ahol az összes többi hozzá hasonló politikus. Nem tépi le a fejét és nem fossa torkon azt az ideológiát, amit négy évig ordított torka szakadtából a barikád mögül: gusztustalan az utcára vinni a politikát, annak a tisztelt házban a helye! Ezért sem különcködik a Liszt Ferenc téren holmi szómegvonáson hisztizve. Meg azért sem, mert különösen nem szeretne ilyen képeken tündökölni:
 

 

 

 

 

 

 

Álomország politikusai képesek tartani a mértéket, ha úgy hozza a szükség. Felül tudnak emelkedni néhány pillanatban saját politikai érdekükön, szem előtt tartva a miénket. A szomszédban lakó Szlota János nevű félhülye is csöndesebben rázza az ágyrácsot, mert unalmában a saját pöcsét húzkodja a miénk pöckölése helyett.

 

 

 

 

 

 

 

Eddig megvan? Na, most nyisd ki a szemed, nézz ki az ablakon, vess egy pillantást a hírekre, és sóhajtsunk lemondóan egyszerre:

Magyarország, én így szeretlek!

291 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr292055027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1998 szelleme 2010.06.04. 09:59:25

 Talán sokakat meglepetésként ér a hír, miszerint Kósa Lajos bejelentette, hogy az ország a csőd szélén áll, és egy-két évet most arra kell fordítani, hogy ezt a vészhelyzetet elhárítsuk.   1998. szürke tavasza juthat az eszünkbe, mikor Ur...

Trackback: Tranzfikció 2010.06.04. 09:21:15

- Halló, Zolikám. Itt Kamarássy beszél.- Jelentkezem, képviselő úr!- Zolikám, akkor ahogy megbeszéltük, megvan az euró?- Természetesen, képviselő úr. Átváltottuk.- Mennyin, Zolikám?- 273-on, képviselő úr.- Jól van, rendben. Mert egy óra múlva bejelente...

Trackback: Illetékes Elvtárs megszólalt 2010.06.04. 09:20:49

Ha Kósa Lajos megszólal, arra oda kell figyelni. Most pedig megszólalt. Nem kicsit. Nagyon.Nem tudom mondjuk, hogy Kósa Lajosnak jutott-e bármiféle kormányzati szerep vagy funkció az átadás-átvételben, amiről nem mellékesen a témában legautentikusabb F...

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.04. 09:18:12

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tcom: Ebben (10 óra 50' 26") nagyon igazad van!
@néma bárány: csak éppen, ha már büdöset kezdenek érezni, gyorsan teljesen átalakítják "egypártrendszerré" a választási rendszert, aztán hiába skandál a tömeg...
Be vannak évekre betonozva.
Mi akartuk, mi választottuk... :(
@az igazi Sipi: Mert a rendes többség csendes. Még.
@Magg: Én ettől nem félek. Orbán is megtanulta amit mindenki más:

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.
@DArchAngel: en csendes is maradok

nem alacsonyodom bizonyos szint ala. a pofamrol egne a bor, ha a hirekben szerepelnek barmelyik kormany altal odavezenyelt rendorseggel hadakozva.

en szepen fogom magam es elviszem az adomat egy olyan orszagba, ahol megerdemlik.

tudod ki a rezveretes lofasz lesz a messiasa es martirja ezeknek...

megszavaztak, egyek meg. en beszelek nyelveket, jo szakmam van, barhol megelek. mar verem a falba a fejem, hogy lehettem ekkora fasz, hogy elkoteleztem magam ennek az orszagnak csufolt szarkupacnak.

a 90es evek elejen kellett volna innen ellepni barhova, csak minnel messzebb ettol a onkentes gettotol...

hogy lehettem akkor ennyire naiv baromarcu faszkalap, hogy elhittem, majd mas lesz, majd nem fog lopni es a sajat fajtajaval hobbibol kibaszni a magyar...

hat most neki vagyok keseredve rendesen, az van...
@öregkopasz0208: Nagyon-nagyon egyetértek veled!
@az igazi Sipi: Nekem nincs kedvem elmenni, sok szál köt ide, szeretem az itteni emberek jó részét. Mehettem volna, mehetnék most is, de valahogy nem visz rá a lélek. Csak sajnos egyre több az érv, hogy mégis megtegyem...
@DArchAngel: egyebkent az elejen meg rohogcseltem rajta, de tutod mi a legijesztobb?

hogy az egesz kormanybol a legertelmesebb ember pont a pinter.

az egesz kormanybol aki er valamit, az a magyar alvilag (egyik) feje. es o a legertekesebb szakember. a leginkabb racionalis. a leginkabb normalis.

hat milyen hely ez???
@az igazi Sipi: kézfogás. Én csak annyira voltam ostoba, hogy hazajöttem külföldi munka után, mert magyar vagyok basszameg, nameg a komcsik nyolc év után eltakarodnak akkor élhetőbb lehet az ország. Talán mégsem.
@néma bárány: Ferkót sem bírta a nép elzavarni!
@az igazi Sipi: Olyan hely, ahol a "nemhazudtunk" igazolásáért semmi sem drága. Legalábbis addig, amíg kétharmadnyi pöcörővel lehet a csalánosba csapkodni vaktában.
@Valahol Máshol: ezek a komcsik, az a baj...

akiket komcsiznak a mostaniak, azok vadkapitalistak voltak...
@Magg: Nézd meg hányan voltak akkor az elégedetlenek, és lásd mennyien csalódnak éppen ezekben a pillanatokban. Nagyságrendi a különbség a számok között.
@Valahol Máshol: dettó ugyan ez nálam. Asszem előkeresem a volt főnök email címét. Azt hittem a komcsik után jobb lesz de sajnos ugyan ott folytatják ahol azok abbahagyták.
Ha csimpánzokat küldenénk a parlamentbe akkor sokkal olcsóbban megúsznánk.Nem beszélnének hülyeségeket és napi 1-2 kiló banánért elvégeznék a képviselők melóját!Nyomogatnák az igen vagy a nem gombot.Nem túl bonyolult feladat.))Nem lenne korrupció és legalább 50 százalékban helyes döntéseket hoznának a véletlenszerűség alapján!
@néma bárány: Főleg, ha mindenki visz magával még egy embert! :)
De akkor nagyon gyorsan kéne tenni valamit, mert ezek tényleg szándékosan cső(d)behúzzák az országot.
Nem érik fel a csökött agyukkal, hogy sokkal súlyosabb következményei is lehetnek a kijelentéseiknek, minthogy nem kérik rajtuk számon a választási igéreteiket!
@banánosdzsó: Kínomban röhögök, de sajnos igazad van.
@banánosdzsó: tökéletesen levezetett elmélet. Szerintem kaphatnál érte egy politikai nobel díjat (ha van ilyen) :)))))))))))
Szóval a lényeg ennyi:

Ne azt szidjuk, aki szar gazdasági helyzetet teremtett, hanem aki kimondja ezt.

Halgassuk el, ha szar a helyzet (ez történt 8 évig, azt hittem ez ellen szavaztak az emberek...)

Keltsük a hisztit, hogy 280on van az euró, (bajnai alatt volt 310-en is) és ne vegyük észre, hogy 1 mp alatt korrigál, ha a valós helyzet megengedi...
@Alf: majd ha egyszer viktor eppen kakkantani megy es muszaj lesz kihuzni a fejed, akkor nem art majd korbenezned...
@Alf: Ki korrigált és mit? Miért hiszik egyesek azt, hogy a befektetők, elemzők valami mindent látó, tudó entitások, akik tudják, hogy bármit is mondanak "felelős" politikusaink, attól még a csőd közelében sem vagyunk?
@Alf:
1. Kezdjük azzal, hogy feleannyira sincs szar helyzet, mint amit most épp hazudnak.
2. Ha gond is van, nem kürtölöm világgá, hanem lapítok mint a szar a gazban., mert tudjuk milyenek a külföldi befektetők.
3. Ne az Eurót nézd, mert az is épp mélyrepülésben van, a Frank a bankokban már 210 közelében.
4. A piac már 2 hónapja alig korrigált, úgyhogy nem hiszem el ezt az 1 mp-et ne haragudj.
@az igazi Sipi:
Az igazság az, hogy 1 hete van orbán kormány (amúgy én az lmpre szavaztam) és te már többet kritizáltad, mint az mszp-t eddigi életedben.

Ja és gratula a segges-szaros dumádhoz, én is szeretlek.
@Alf: es sikerult az egy het alatt bebizonyitaniuk, hogy az egyetlen ami vezerli oket a bosszuvagy es az ostobasag.

egyebkent allampolgari jogom kritizalni oket, mivel en vagyok a kenyerado kisgazdajuk, nem en jelentek nekik, ok jelentenek nekem, nem ok dontenek az en munkam minosegerol en dontok az ovekerol.

elhiszem, hogy az osszevalogatott kadergyekekbol verbuvalodott fideszcsapatnak nem tetszik a demokracia es a kapitalista piacgazdasag, de bizony ez igy mukodik.

ha az aodfizeto nem szarik, a politikus nem eszik.
@Alf: Muhaha. Az utóbbi két napban sikerült 1 mp alatt korrigálni, kétszer is :-D
Nem szédülsz bólogatás közben?

De tudod mit? Légy oly jó és szólj nekik, már lehet fölfelé is korrigálni. Itt megvárjuk a csodát, és Messiásként imádunk, ha sikerül.

*nem teszek szmájlit, mert még asszed viccelek.
@ZX: kósa beszéde elvileg 1 mp alatt hatott, úgyhogy ugyanígy hathat egy más esemény is. Ez így megy.

Amúgy meg a realitásokhoz képest túl erős forint árt a gazdaságnak, bár most kb az egész úgy van beállítva, mintha a forint árfolyam lenne az alfa és omega.

Hogy mennyire szar a helyzet, azt meg sajnos nem tudjuk, én várom a számokat.

"Ha gond is van, nem kürtölöm világgá, hanem lapítok mint a szar a gazban."

Ez az ami nem működött, ugyanis a gyurcsány kormány ezzel a logikával rontotta el. Nem kicsit...
@Alf: 1 hete van kormányon, de a károkozás már megkezdedődött. Köszönjük I. Orbán királyunknak és talpnyalóinak. :P
@Alf: Tehát Kósa és Szíjártó a két Igazmondó Juhász, az MNB, az EU és az IMF pedig Bajnai két szép szeméért hazudik?
@Alf: Te is ideges leszel 1 mp alatt, de nehezen nyugszol le. Így megy ez.
"túl erős forint" Hát ez már vagy 1,5 éve nincs.
"az egész úgy van beállítva, mintha a forint árfolyam lenne az alfa és omega."
Amíg fut a frankhitelem addig nekem az.
"Ez az ami nem működött, ugyanis a gyurcsány kormány ezzel a logikával rontotta el. Nem kicsit...2
Külföldi elemzők mégis ezt ajánlják. Biztos ők is hülyék.
@Alf: az a baj, hogy orbanek teljesen nyilvanvaloan hazudnak. a befektetok es a piac - mivel MAGANTOKE mulik rajat es nem kozpenz - sokal erzekenyebb es sokkal pontosabb mutato, mint ezeknek a ketbites hulyeknek az aktualpolitikai nyilatkozataik.

nem azert buntetik most az orszagot, mert nem tudjak, hogy hazudnak ezek az emeletes balfaszok, hanem azert, mert tudjak, hogy hazudnak es tudjak, hogy gyakorlatilag most a sajat sokmilliardos sikkasztasaikat keszitik elo ezekkel a hazugsagokkal.
@egyenlítő: nem tudom, mi az igazság, hogyha Kósa meg a másik nagyon távol járnának a valóságtól, a piac sem reagált volna így, a piac ugyanis a realitást próbálja meg kitalálni...

Az EU meg az IMF azt tudja, amit mondunk neki, a MNB egy kis részeszköze a gazdaságnak.

Görögország azért omlott össze, mert a vezetői lapítottak mint szar a fűben, és elhalgatták a valós gazdasági helyzetet.

Ezt a vonalat követtük mi is, és most megy a pánik, ha letérünk róla. (az árfolyamingadozás miatt (LÓL), ami sokkal súlyosabb is volt már a közelmúltban)
@Alf: "a realitásokhoz képest túl erős forint árt a gazdaságnak". A realitásokhoz képest túl gyenge meg az én hitelemnek árt!!!
@Alf: Ebben csak az a furcsa, hogy rajtatok kívül mások teljesen másképp gondolják.

Ám ha igazad van, és teljes befolyással bírnak a piacokra, akkor mutimuti az 1 mp-s csodát.
Elkúrni már sikerült, most ellentételezhettek.

Mert amíg ez nincs, csak a szerecsent mosdatod te is.
@Alf: A befektetők segítség nélkül a saját pöcsüket nem találják, nemhogy kitalálják mit is akrtak a Fideszesek mondani valójában?!
@az igazi Sipi: Haha, ezt nem gondolod komolyan...

Azért büntetik az országot, mert rájöttek, hogy a politikusok hazudnak???

Egyrészt a piac nem bíróság, ami bünteti az országot, hanem a forint a bele vetett bizalom mértékétől függően változtatja az értékét.

A sikkasztások makrogazdasági szinten szinte semmit nem jelentenek, így óvoda azt mondani, hogy a "piac" most tudta meg, hogy orbánék korruptak, és ezért megbüntet minket.

A "piac" azért reagált, mert megijedt néhány befeketető, hogy kósa igazat mond, és elkezdte eladni a forintját, és mivel sok forint van eladó, olcsón lehet venni.

alap.

Persze kósa biztos hazudik, hisz mi azt innen a gép mögül jobban tudjuk, mint a befektetők.

atyám..
Egyébként szerintem az árfolyammal nincs semmi komoly baj. Ugrik az jóval nagyobbat is, ha egy bróker elírja a tizedesvesszőt, vagy Soros keresni akar egy kis pénzt. Most legalább a reálisnak tartott 280 Ft másik oldalára ugrott egy kicsit.

Engem az zavar, hogy szerintem ideje lenne kimondani végre:
Véreim, magyar proletárok! Nem hagyunk éhenhalni senkit, de mostantól dolgozni kell! Kicsit többet, kicsit kevesebbért, de a hitelből élésnek véget vetünk.
@reeve: ez így van, de a hitelednek (meg az én frankhitelemnek) jobban árt az, hogy a parlament a bajnai-gyurcsány kormány alatt európában egyedülálló módon nem hozott létre kamatplafont, így a bankok kedvükre emelhetik különböző indokokkal a kamatot.

Ez sehol máshol nincs így, csak ebben a totálisan eladott országban.

Az én törlesztőm pl nem ment lejjebb a bajnai alatti forint - mélyrepülés óta, pedig akkor jóval kevesebbet ért a forint, mint most.

csak erről hallgatunk.
@Alf: kedves alf nem akarok ordenáré lenni pedig megérdemelnéd. Az előtő garnitúra megkapta a magáét a bűneiért. Szdsz sehol, Mszp pedig kispárt lett. Igenis az emberek büntettek a választáson.
Fidesznek nem az a dolga, hogy pánikot keltsen. Ez az. Ha mondjuk Svájcban a kormányszóvivő kimegy és elkezd naponta olyan nyilatkozatokat tenni hogy Svájc a csőd szélén áll, és ezért mi nem fogunk semmit sem tenni, hidd el ők is csődbe mennének, bármilyen szilárd is a gazdaságuk. Magyarország meg nem svájc hanem egy sérülékeny ország. Senki sem mondta, hogy jól állunk de túlozni sem kell. Görögországtól sem azt várták el hogy naponta tegyen nyilatkozatokat hogy mi aztán jövő héttől fizetésképtelenek vagyunk, csak azt várták hogy a számokat ne ferdítsék el. Számokat se Varga, Kósa, Szííjatgyártó nem mondott csak csődöt vizionál.
@egyenlítő: Én eddig is dolgoztam, nem keveset. Úgyhogy az ilyen szövegért általában a felemelt középső ujjamat szoktam mutatni.
@Alf: "Az EU meg az IMF azt tudja, amit mondunk neki"

...és nekünk csak azt kell mondanunk, hogy a kék csészét nem mi törtük el, hanem a csúnya, szürke egerek lökték le a polcról? Gondolod, hogy külföldről nem látszik, hogy mi jön be, és mi megy ki az országból?
@Alf: Nekem épp most csökkent egy kicsit a kamat, de ennek a hatását most vette el az a drága jó Fidesz. :P
@orient: "Svájc a csőd szélén áll, és ezért mi nem fogunk semmit sem tenni"

A mondat második része az költészet. Kósa ennek az ellenkezőjét mondta.
@orient: ja finoman kiegészíteném a véleményemet: a Kurva anyjukat!
@Alf: te nem nagyon erted meg a tobbszorosen osszetett mondatok ertelmet, ugye?

nem az a gond, hogy hazudnak, hanem az, hogy azert hazudnak, hogy utana a koltsegvetesi hianyt megduplazhassak, ami egyertelmuen azt jelenti, hogy azt a penzt a 8 ev alatt hitelbol folytatott permanens - es penetrans.. - kampanyt utolag ki kell fizetni kamatostol es ezt bizony a koltsegvtesbol fogjak kifizetni. plusz ugye ezen kivul elkoteleztek magukat igen sokfele, es most ki kell szolgalni allami tamogatasokkal, allami megrendelesekkel, zsiros poziviokkal a tamogatokat, ok ugyanis ezt befekteteskent kezelik, azaz pontosan azert kolcsonoztek a fidesznek, hogy ha hatalomra jut, akkor visszadjak. es termeszetesen megfelelo haszonnal.

most jonnek a nepek es tartjak a markukat, mert a fidesz nem cska a valasztoknak igert eron felul, hanem a szurke eminenciasoknak, a penzcsapok kezeloinek is. es most oket ki kell elegiteni. es egyertelmuen ez fogja a hianyt a duplajara novelni.
@az igazi Sipi: Le térdelhetnének és engem is kielégíthetnének :)

@orient: és igen, jól mondod, a kurva anyjukat.
@Alf: Ezt vajon mivel magyarázod?

"Csődkockázatok a régióban - Sajnos leszakadtunk
2010.06.04 11:25

Az utóbbi napokban kezdett elszakadni a magyar országkockázat megítélése a régió általános megítélésétől és ez a kedvezőtlen mozgás tegnap jelentősen fokozódott. Mindez oda vezetett, hogy térségünkben a lettországi után a második helyre ugrott a magyar csődkockázat piaci árazása, hajszálnyira ismét megelőzve a románokat. Görögországgal nem érdemes egy lapon említeni minket - egyelőre.

hirdetés

"Amint tegnap este már felhívtuk rá a figyelmet, tavaly július óta a legmagasabb szintre (átmenetileg 320 bázispontig, zárásra 310 bázispontig) ugrott a magyar állam következő 5 évi esetleges csődje elleni piaci biztosítás ára (az ún. CDS-felár).
Egy nap alatt mintegy 50 bázispontos mozgásra ebben a mutatóban eddig mindössze kétszer került sor, azok is a 2008 őszi válságos napokon. Tegnap ez ráadásul úgy következett be, hogy a rendszerint meghatározó nemzetközi befektetői hangulat pozitív volt. Ebből egyértelműen látszik, egy politikusi nyilatkozatnak milyen intenzív piaci következményei lehetnek."

Kósának számok és konkrétumok nélküli pofázással ezt sikerült elérni. Erre tett rá Szijjártó még egy lapáttal, szintén tények nélkül.

Értem én a párthűséget, csak kurvára leszarom. Hun az 1 mp-es csoda? Meddig kell még várni?
@ZX: Nem azt mondtam, hogy nem dolgoztunk, hanem azt, hogy egy kicsit többet kell, egy kicsit kevesebbért. Mintha a családi költségvetésből hiányozna az a havi húszezer forint. A rezsit ki kell fizetni, a hiteleket törleszteni kell, a maradék játéktér nyilván nagyon kicsi, de az élet az aluljáróban, családostól, nyilván nem alternatíva.
@az igazi Sipi: szerintem a fidesz rekordkeveset költött kampányra, nem is volt rá szükség, az mszp annyira elrontotta, hogy megnyerte a fidesznek a választást.

Amit te leírsz, az egy szomorú lehetőség, én ezért mondtam, hogy várom a számokat, mert NEM TUDOM, mi a valós helyzet.

Aki nem várja a számokat,hanem egyből elkönyveli, hog EZEK LOPNAK, egy hét után, az elfogult.

Szerintem az is normális, hogy nem sok konkrétumot hallottunk, mert amíg nem derült ki a konkrét állapot, felelőtlenség lenne intézkedésekről beszélni.
@egyenlítő: Az a baj, hogy minden évben egyre többet dolgozok egyre kevesebbért. És már mocskosul elegem van. Örülnék, ha végre az adócsalók, a poltikusok és a kisebbségiek is dolgoznának végre kicsit kevesebbért.
@néma bárány: Ha te a hitelminősítőkre alapozod a világnézetedet (akik amúgy egyszerűen gigabankok manipulátor nyúlványai, a franciák be is akarják tiltani a tevékenységüket) akkor elég nagy baj van.
@Alf:

"mert amíg nem derült ki a konkrét állapot, felelőtlenség lenne intézkedésekről beszélni. "

Jah bazmeg, konkrét állapot hiányában csődről beszélni meg nem felelőtlenség mi? Imádnivalóan beszélsz össze vissza :-D

Komolyan vettünk, elhiheted.
@Alf: A hitelminősítőkre nem én alapozok, hanem az európai pénzpiac. Tudod, ők azok akik eltartanak minket, és akiknél Orbán kunyizni volt tegnap.
@Alf: Én azért úgy tudom, a banki etikai kódex létrehozásakor megállapítottak kamatplafont, persze, más kérdés, hogy ez is egészen bő határt szab a bankoknak. Nekem is frankhitelem van, de azért pár hónapja ment lejjebb. Persze, abban már nem bízok, hogy olyan szintre megy, amilyen akkor volt, mikor felvettem a hitelt.
És persze, a Fidesz a választási időszakban beszélt olyanokat, hogy a devizahiteleseket meg kell védeni. Én akkor sem hittem el, hogy valami konkrét intézkedést akarnak/mernek tenni. Na de amit most csinálnak, az gusztustalan. Remélem, úgy járnak, mint 2002-ben, de most nem töltik ki a 4 évet...
@egyenlítő: EZ egész egyszerűen nem igaz.

Nem kell többet dolgoznunk, valójában a jelenlegi fejlett országokban elegendő lenne a jelenlegi életszínvonal fenntartásához a 3-4 napos munkahét.

Minden héten min. egy napot valójában a piramis csúcsán álló tőkésnek dolgozol, az ő profitját termeled meg.

Az ilyen kiszipolyozott országokban, mint magyarország, ez fokozottan igaz.

Az elosztás kellene más legyen, első lépésben a bankokat kellene megregulázni alaposan, ugyanis közembertől kkv-n át multicégek mind mind a bankok profitjáért kell megdolgozzanak.

mindenki, aki hitelt vett fel.
@Alf: hmm azzal , hogy adócsökkentést mond be és semmi lépést sem terveznek azzal ezt mondja. Ha akarják kezelni a válságot akkor örülök de akkor azt egybe kéne kötni a riogatással és konkrétumokkal.
Pl.: magyarország a csőd szélén van de az új kormány mindent megtesz ennek elkerülésére. Pl. felülvizsgáljuk a szociális rendszert. Önkormányzati reformot hajtunk végre és stb, stb. amitől x milliárd forint egyenlegjavulást várunk és ezzel helyreállítható a csődközeli helyzet, ami egyébként nincs, csak egy nagyon törékeny gazdaság. Csak ő belengette a csődöt, de megoldást nem festett mellé. Addig viszont kussba kéne maradni.
2. A gyenge forint jó a gazdaságnak ha ez a cél azonban a 300 körüli árfolyam már ártalmas. A forognál üzleti körökben akkor tudnád, hogy a LEGROSSZABB ami az árfolyammal lehet az az ingadozás. A nagy és állandó kilengések rosszabbak a gazdaságnak mint egy erős forint. Kósáék most sok kis és középvállalkozáson is segítenek ezzel mert őket érinti a nagyobb gyors kilengések, és lenyomja őket a picsába. Van olyan ismerősöm akinek a Kúrcsányék alatt az ilyen kilengések miatt ment csődbe a vállalkozása, nem az erős forint miatt. A multik szarnak rá mert negyedéves árfolyamon kereskednek. Dehát gondolom ez a fideszes politikusokat annyira érdekli mint, hogy te vagy én megdöglünk-e holnap.
@néma bárány: Tévedsz, mi tartjuk el őket.
Azt hiszem, neked kellene felébredned.
@Alf: Höhö, mi adtunk kölcsön az IMF-nek meg az EU-nak. :-D De kurvajóóól ment nekünk! :-D

Mondj még ilyen okosakat légyszi! :-) De azért az 1 mp-s csodáról se feledkezz meg!
Az adócsalókat jelentsd fel, a politikusokat el kell viselnünk, mert más úgy sem vállalja helyettük ezt a mocskos munkát. A munkátlanoknak (nem csak a kisebbségieknek) pedig tudsz-e olyat ajánlani, ami többet hoz, mint amennyibe kerül? Én nem hajtanám el a háztól az elbocsátott ötvenes feleségemet, vagy a most végzett huszonéves fiamat, mert nem talált magának munkát.
@reeve: Sajnos rosszul tudod, nem állapítottak meg kamatplafont.

A kamatplafon egy törvény.

Az etikai kódex tökéletesen nevetséges, de inkább megdöbbentő, ugyanis egyrészt egyáltalán nem kötelező érvényű az aláírókra nézve sem, másrészt nem is írta alá mindegyik bank, hanem csak 13...

Más országokban törvényileg meghatározott, hogy mennyi lehet a max. kamat.

Nálunk pedig NEM.
@Alf: te tenyleg nem erted amit irok?
mashol voltal az elmult 8 evben? szerinted az elmult 8 ev fideszkommunikacioja, folyamatos szervezesei, vekkerezese, gyurcsanyahibas oriasplakatjai, az allandoan nyilatkozo szovivok, a hirtvs "tenyfeltaro" riportok, a magyar hirlapos es nemzetes cikkek ingyen voltak? a sok szemet szorolap ingyen volt? szerinted ingyen hordtak ki?

semmi nincs ingyen. legfeljebb hitelbe...
@egyenlítő: Haj, ha ez ilyen egyszerű lenne. Amúgy hol van a Fidesz azon ígérete hogy majd a korrupció visszaszorítása miatti milliárdos megtakarításokból majd jól betömködik a lukakat?
@Alf: Ezeket a problémákat majd a Kommunista Világkormány fogja megoldani, csak sok örömünk nem lesz benne, mert még mindig a világ leggazdagabb 20 százalékába tartozunk.
@néma bárány:
Az IMF egy bank.
Ha te azt hiszed, hogy amikor a banktól hitelt veszel fel, akkor a bank neked szívességet tesz, nézz egy kicsit utána, hogy mi is történik.

Magyarország az államadósságának kamatai formájában már nagyságrendekkel többet fizetett az IMF-nek és más nemzetközi (EU-beli) bankoknak, mint amennyi hitelt felvett.

A felvett hitellel pedig újabb kamatok járnak, amiket a kis ember pénzéből kell kifizetni.

Rommá keresi magát az imf, ésigen, mi tartjuk el, csaknem kölcsön adunk neki, mint ő nekünk, hanem örökbe.

Ébresztő!
@egyenlítő: Nem kell ehhez kommunizmus, sőt.
@ZX: Arra hivatkozni, hogy ők tehetnek mindenről, még egyszerűbb.
@Alf: Belátom, megoldható fasiszta alapokon is, de akkor még rosszabbul járunk.
@az igazi Sipi: ok, 8 akkor év kampányát ki kell fizetni, de nem ebbe fog belerokkani a magyar gazdaság, azt elhiheted.
@egyenlítő: Mármint ki? A Fidesz? Miért a mostani árfolyamokról ki tehet szerinted?
@egyenlítő: @egyenlítő: Nem csak ez a két út van, sőt ez a kettő nem út, én legalábbis hiszek a szociáldemokráciában. Azt a + 1 napot nem a bankok és egyéb tőke profitjáért kellene dolgoznunk, hanem a fentartható technológiák elterjedéséért. De sajnos ilyen párt nincs ma magyarországon.
@Alf: Javíts ki ha tévedek, de én úgy tudom mi mentünk az IMF elé könyörögni 2008-ban is, meg tegnap is, és nem fordítva. Ők finanszírozták meg az akkori és a mostani kormányok intézkedéseit is. Nyilván nem ingyen. Szabtak feltételeket, aminek betartása elemi érdeke az országnak akkor is, ha ez Orbán Viktor Fideszének nem tetszik. De amíg az ő faszukkal van elverve a hazai csalán, joggal pofáznak bele a gazdasági ügyeinkbe az általad rühellt hitelminősítő intézetek "országbeárazása" alapján.

Ezt sokféleképpen magyarázni nem lehet.
@Alf: de, ebbe bele fog rokkanni.

mint a mellekelt abra mutatja, ha orbanek csak egy kicsit is el akarnak terni a szigoru koltsegvetestol es megszoritasoktol, abban a pillanatban orrbavagnak minket egy szivlapattal.
@néma bárány: hm , most ki könyörgött az IMF-nek? én úgy tudom, pont az ellenkezője történt.
@Alf: Melyik ellenkezője? Az IMF könyörgött nekünk?

Gyurcsi Ferkó térdelte ki a hitelt, tegnap meg Orbán parolázott azért, hogy adjanak még kicsit, mert szűkös a játszótér. De eszük ágában sem volt elengedni a hiányt 7,5%-ig Orbán kedvéért. Mert még fizetésképtelenné válunk a végén.
@néma bárány: "De amíg az ő faszukkal van elverve a hazai csalán, joggal pofáznak bele a gazdasági ügyeinkbe az általad rühellt hitelminősítő intézetek "országbeárazása" alapján. "

Így van, ezen kellene változtatni. Az imfnek ugyanis nem számít, hogy szociális katasztrófa jön létre, neki csak az számít, hogy megkapja a pénzét, a profitját, ugyanis a z imf nyer, nem is kicsit a kiadott (és visszafizetett) hitelen.

Furamód még a kisemberrel is sikerült elhitetni, hogy az imf a legfontosabb, és aki keményen száll bele a vele való üzletbe az hülye.

Pedig itt erről van szó, senki nem tesz szívességet nekünk, ez üzlet, ahol mi vagyunk az egyik fél.
@ZX: A kezdet az "az adócsalók, a poltikusok és a kisebbségiek" voltak.
@Alf: ... és ha lenne, sem lennének szavazói.
Most itt általános problémát látok abban, hogy sok fórumtárs nem látja, hogy hogyan is jön létre a hitelezés.

A hitelezés az egy üzlet, és a legnagyobb üzlet annak, aki a hitelt adja. Nem adomány, nem segély.
@Alf: A szociális katasztrófától viszonylag messze vagyunk. Ha nem csinálnak semmit, akkor is lassú növekedés következik minden épeszű elemző értékelése szerint. Csak a látványkonyhára nem marad pénz. Nincs miből adócsökkentést finanszírozni, stb. De ezt én nem is várom el Orbánéktól. De azt igen, hogy ne pofázzon önérdekből felelőtlenül senki.

Most olvastam Kócziánnál:

"Ha egy kétharmados győzelem után még mindig az MSZP a mumus, akkor szerintem most kellene visszaadni a kormányzást, mert ezek szerint nincs az a választási győzelem, amely elhiteti a Fidesszel, hogy rá, s nem másra bízták a kormányzást.
Egy ekkora győzelemnek ugyanis az a paradox hatása, hogy a győztesé minden felelősség. Az első perctől kezdve, hogy kormányozhat.
A jövő már elkezdődött. Kósa Lajos kijelentésével pedig a jövő felélését kezdte meg. Nincs az a múlt, amely mentesít a felelősség alól. "

Kurvára igaza van!
@Alf: nem válaszoltál az érveimre. Na csak a hitelezés megy?
@egyenlítő: Értem. szóval ők nem tehetnek semmiről. Azt ugye tudod, hogy jelenleg papíron 850.000 körüli rokkantnyugdíjas van?
tehát majdnem minden 10. ember. Érdekes, biztos csukott szemmel járok, hogy szinte alig látok valódi rokkantat. Viszont 10 millás BMW-ben, Mercedesben és egyéb luxusautóban ülő tizen-huszonévessel nap mint nap összefutok.
Ja igen, bodzát szednek. Én kérek elnézést.
@orient: nem tudom, mit kellene válaszolnom...

Amíg nem ismeri egy kormány a valós gazdasági helyzetet, addig nagy felelőtlenség lenne konkrét képéseket bejelenteni.

én még türelemmel lennék.

Nem tudom ,gonoszak-e orbánék, vagy nem.
@Alf: Nem a hitelezés felfogása a probléma, hanem a hitelminősítésé.

Meglévő hitel esetén ha a bank azt látja, hogy csökken a számlámra fizetés címén érkező pénz, akkor kockázatos adósnak minősít. Ha azt mondom neki, hogy kirúgnak, nem tudom fizetni a hitelt tovább, akkor elárverezi a házam.

De ha ezt akkor mondom, mikor még ki se rúgtak, akkor szimplán hülye vagyok, oszt annyi.
@néma bárány: Jó, ha így látod, ajánlok egy zegzugos borsodi körutat neked.

A "külföldi szakértők" szava meg kb a magyar bulvármédián át jut el hozzánk, és amúgy is kevéssé fontos, mert előlük van elhallgatva leginkább a valós gazdasági helyzet.
@Alf: "Az imfnek ugyanis nem számít, hogy szociális katasztrófa jön létre, neki csak az számít, hogy megkapja a pénzét, a profitját"

Ebben tévedsz. Az IMF-hez csak akkor lehet fordulni, ha már nincs más lehetőség, viszont ő már szabhat (éppen ezért) szigorú feltételeket. Ezeket a feltételeket persze nem könnyű betartani, és különösen nem népszerű dolog. A sorrend viszont nem az, hogy mi adunk fel hirdetést, miszerint "engedelmes szolga szigorú úrnőt keres, pénz nem számít jeligére".
@Alf: élő példa: Görögország.
@egyenlítő: Nem pont így van. Az IMF-hez bármikor fordulhatnánk, ha ő garanciát lát arra, hogy visszafizetjük a pénzt, akkor belemegy az üzletbe.

Persze az államok akkor fordulnak oda, ha már nem látnak más lehetőséget, én se szívesen veszek fel hitelt.

És igen, az imf megmondhatja, hogy úgy megy bele az üzletbe, ha az ország vállalja, hogy jobban kiszipolyozza a népet, ilyen-olyan törvényt meghoz.

Az üzleten az imf nyer, ha vissza van fizetve a hitel.

Az imf megmondja, a választott parlamentnek, hogy milyen intézkedéseket kell meghozzon, azaz részben irányítja az országot.

Jól hangzik, kivéve, ha az országban laksz.

Ja, és ha nem fizetnéd vissza a hitelt, blokádot vonnak köréd, és megáll a történelem.
@Alf: Egy miskolcinak ajánlasz borsodi körutat? :-)) Gyere ide te, majd én körbeviszlek. Úgyis szükség van dolgos kezekre errefelé mostanában. Panzió van, szállásra kajára vendégem vagy, esőkabátot gumicsizmát, lapátot adok kölcsön.
@ZX: A kilencvenes évek első felében 1,5 millió munkahely szűnt meg. Az utcára kerültek jó részét "rokkantosították", mert rövid távon ez volt a legolcsóbb megoldás.

Ahol a munkátlanok java része él (Északkelet-, Kelet-Magyarország, Baranya) ott nem sok tízmillás kocsit láthatsz. Ha csak a cigányokat nézzük, akkor sem szerencsés a tízezres(?) nagyságrendű bűnözőt összemosni a több, mint félmilliós kisebbséggel.
@néma bárány: :) hehe. Én amúgy nyíregyi vagyok, csak sajnos külföldön élek még pár hónapot(észtország). Megdöbbentő néha hazamenni, itt is vannak szegények, de olyan nyomor nincs itt, mint otthon néhol.
@egyenlítő: Félreértetted. Most a kisebbséget válasszuk szét a bűnözőktől, mert a közös halmazban lényegesen kevesebben vannak, ez tény, én is tudom. A rokkantak számának emelkedése valóban a '90-es évek elején indult, de az utóbbi időben drasztikusan emelkedett. Gondolom te is láttál rejtett kamerás felvételt hogy működnek a dolgok, és pont emiatt a 800.000 feletti számból következik mekkora probléma és miért kezdtek el vele foglalkozni.
Egy normális kormány ezekkel a problémákkal és a korrupcióval foglalkozna, nem pedig nem létező csontvázakat keresne, pláne nem kommentálná ekkora pofával.
@Alf: Gondolj bele: a nagyszüleimet ma ki kellett költöztetni Ócsanálosról. A házat viszi a Hernád, a kis megtakarításukat meg a zuhanó OTP részvény. Két élet munkája két nap alatt a zéróhoz közelít. De ez nem tartozik szorosan ide.
@Alf: Látom nem érted. Mikoron a szép emlékű Fletó Fletonovics elvtárs és Kóka herceg látták, hogy a Pannon Puma kimúlóban van, és már alig ad életjelet, úgy döntöttek, hogy nincs mit tenni, vándorútra kell kelni a segítségért, lesz, ami lesz. Mivel azonban már mindenki hallott a Pannon Puma bajáról, ezért senki sem akart segíteni, mert mindenki félt, hogy belebetegszik ő is. Mikoron azonban Fletonovics elérkezett a nagy IMF kapujához, tudta, hogy ez az utolsó mentsvár, különben elkúrja. Az IMF az ő véges bölcsességében látta, hogy ha a Pannon Puma feldobja a mancsát, akkor bizony nemcsak a Pannon Pumával szimbiózisban élő Fletonovicsiknak lesz rossz, hanem a környéknek is, mert a tetem szaga másokat is elriaszt, meg másrészt az is veszik, amit az IMF nagy nyugati barátai eddig a Pannon Puma etetőjébe szórtak. Mivel azonban igazi Nagy Segítségről volt szó, ezért olyan jó Keresztapa módjára kikötötték a feltételeiket, amiket Fletonovics alá is írt a Pannon Puma nevében.
Az idők változtak, Fletonovics és a délceg herceg belebukott a Pannon Puma betegségébe, de a magasságos IMF nem engedett feltételeiből, hiszen hová lenne akkor a tekintélye, s mi fontosabb: a pénze? Tehát Fletó utóda, Libás Bajnai is teljesítette a követelményt, és egy ideig úgy tűnt, hogy a jószág (puma) lassan erőre kap, és a többi etető is egyre bátrabban közeledett, ment a ketrecéhez.
Ezután azonban Kereszténydemokratapolgári I. (első, nem Iljics) Viktor király kezdte meg az állat kormányzását, aki először packázott a magasságos IMF-el, majd fogdmegjei azt kezdték el terjeszteni, hogy a Puma mindjárt kimúlik. S most, hogy erre a hírre az etetők szélvészként futnak el, és kiadós koplalásra kárhoztathatják a Pannon Pumát, csak vállat rántanak.

Az IMF-el packázni olyan, mintha beleharapnál a kézben, ami a szaros gödörből húz ki. Kósának megszólalni meg olyan volt, mintha a kilábalás közben elkezdeni ordítani, hogy ne segítsetek, mert magammal rántalak benneteket. Aztán ezt megismételték. Na, ez a nem mindegy.
@néma bárány: Kemény, akkor még csoda, hogy nem látod olyan sötéten a helyzetet, mint én. Bár a hitel miatt a mi helyzetünk sem rózsás.
@DArchAngel: hát ez így szép, de te sem érted. Amikor egy banktól hitelt veszel fel, akkor az neki is üzlet, méghozzá a legjobb üzlet, amit ember ki tudott találni.
@Alf: pont erről szól az egész téma. Ide akartam kilyukadni:

"Amíg nem ismeri egy kormány a valós gazdasági helyzetet, addig nagy felelőtlenség lenne konkrét képéseket bejelenteni."

Pont ezért felelőtlenség riogatni is addíg amíg nincsenek tisztában az összes számmal és valós helyzettel...
@Alf: Igen, de most nem ez a lényeg, hanem Kósáék felelőtlen megszólalása, illetve az a hozzáállás, hogy nekik még az IMF is enged, az Unióval karöltve. Olyan Bayer Zsoltis mentalitás az ötös számú párttagságival: mostantól nekünk mindent lehet. Amikor pedig kiderül, hogy nem, és következmények is vannak (lesznek), akkor hallgatnak, mint szar a fűben, vagy rágyújtanak a "szocik csinálták" narancsos népdalra, lesz, ami lesz.
Ez kapásból kezdetnek elég rossz ómen az elkövetkező pár évre.
@DArchAngel: azt mondták hogy 2 héten belül érezhető változások lesznek. Basszus most jöttem rá. Ezek tényleg betartják az ígéretüket szó szerint. Nekem az hogy jövő héten a törlesztőm 196 ft helyett 210 lesz mondjuk tényleg jelentős változás.
@Alf: Az IMF nem a sarki OTP. Kisebb kamatokkal dolgozik, de feltételeket szab, féligmeddig csődgondnok. Csak akkor mész oda, ha máshová már nem mehetsz. Ha onnan elküldenek, már nem mehetsz máshová.

Hogy mi ebben az üzlet (mármint a kisebb kamatokban)? Még mindig olcsóbb, mint egy háború.
süti beállítások módosítása