Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.04. 08:00 Fabius

Pofa be!

Címkék: mszp fidesz kósa lajos trianon emléknap

Úgyis a víziókergetés idejét éljük, dőljünk mi is hátra, és ábrándozzunk. Ne csak prominenseink kiváltsága legyen a szép színes látomások üldözése, vegyük ki a részünket mi is aktívan. Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek álomfejtők helyett.

Egy ilyen helyen béke van és rend. Az állam vezetői pontosan tisztában vannak nem csak a saját, de a kontinensük gazdasági helyzetével is. Ezért az állam feje nem képzeli kivételezett istenségnek magát, akivel mindenki kivételt tesz kétharmados felhatalmazása miatt. Ismeri saját jelentőségét, tudja, hogy a határon kívül le se szarják ezt a tényt. Ezért nem megy evidenciaként kezelt dolog miatt blamálni magát feleslegesen. Közben itthon sem kiabálnak a fogdmegjei államcsőd helyzetet meg kríziskezelést, nem tündökölnek Merlinként azzal csütörtökön, hogy juj mit fogunk megtalálni szombaton. Ilyen nem fordulhat elő Álomország felelős kormányával, mert nem beszél olyat, amit csak ő lát. Tudja, ebben az esetben hülyének nézi a környék, mert ellent mond a saját jegybankjának, és az összes független külföldi elemzőnek. Nincs káosz a tőzsdén, stabil marad az ország fizetőeszköze, nem dülled a devizahitelesek szeme a forint zuhanása láttán, mint a cigiztetett gyalogbékának.

A választópolgár nem röhög rajta, hogy Lalika gyufával játszik, nem néz maga elé mélán, hogy apakezdődik, és nem gyárt fikciókat rögvest a hírek hallatán. A miniszterelnök sem kényszerül bizonygatni, hogy izé, elnéztünk valamit egy egészen pindurit.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álomországnak nem csak a kormánya normális, hanem az ellenzéke is. A legnagyobb ellenfél példát mutat, igyekszik demonstrálni a megújulást. Képes megemlékezni csöndben az ország választóinak fontos dologról anélkül, hogy unásig ismételt véleményét újra kifejthetné. Nagyvonalúan úgy dönt, megteszi ezt az lakosok kedvéért. Azon a helyen, ahol az összes többi hozzá hasonló politikus. Nem tépi le a fejét és nem fossa torkon azt az ideológiát, amit négy évig ordított torka szakadtából a barikád mögül: gusztustalan az utcára vinni a politikát, annak a tisztelt házban a helye! Ezért sem különcködik a Liszt Ferenc téren holmi szómegvonáson hisztizve. Meg azért sem, mert különösen nem szeretne ilyen képeken tündökölni:
 

 

 

 

 

 

 

Álomország politikusai képesek tartani a mértéket, ha úgy hozza a szükség. Felül tudnak emelkedni néhány pillanatban saját politikai érdekükön, szem előtt tartva a miénket. A szomszédban lakó Szlota János nevű félhülye is csöndesebben rázza az ágyrácsot, mert unalmában a saját pöcsét húzkodja a miénk pöckölése helyett.

 

 

 

 

 

 

 

Eddig megvan? Na, most nyisd ki a szemed, nézz ki az ablakon, vess egy pillantást a hírekre, és sóhajtsunk lemondóan egyszerre:

Magyarország, én így szeretlek!

291 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr472055027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1998 szelleme 2010.06.04. 09:59:25

 Talán sokakat meglepetésként ér a hír, miszerint Kósa Lajos bejelentette, hogy az ország a csőd szélén áll, és egy-két évet most arra kell fordítani, hogy ezt a vészhelyzetet elhárítsuk.   1998. szürke tavasza juthat az eszünkbe, mikor Ur...

Trackback: Tranzfikció 2010.06.04. 09:21:15

- Halló, Zolikám. Itt Kamarássy beszél.- Jelentkezem, képviselő úr!- Zolikám, akkor ahogy megbeszéltük, megvan az euró?- Természetesen, képviselő úr. Átváltottuk.- Mennyin, Zolikám?- 273-on, képviselő úr.- Jól van, rendben. Mert egy óra múlva bejelente...

Trackback: Illetékes Elvtárs megszólalt 2010.06.04. 09:20:49

Ha Kósa Lajos megszólal, arra oda kell figyelni. Most pedig megszólalt. Nem kicsit. Nagyon.Nem tudom mondjuk, hogy Kósa Lajosnak jutott-e bármiféle kormányzati szerep vagy funkció az átadás-átvételben, amiről nem mellékesen a témában legautentikusabb F...

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.04. 09:18:12

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Független szagértők! :DDD Tetszik, hogy a cuclib bérblogolók és bérszagértők még mindig ebben a független szagértő imidzsben fürdenek...
Ráadásul egy ilyen országban nem épül egész médiabirodalom a másik kigúnyolására, ellehetetlenítésére, megalázására, sárba tiprására. Továbbá az ilyen országban nem építenek politikát nácizásra, megalázva az áldozatokat és az életben maradottakat. (Lehet mondani, komcsizásra sem, én ezt másképp gondolom. Ha 89-ben legalább egyszer akasztottunk volna, megengedőbb lennék. Mert ugye 45-ben akasztottunk szép számmal.) Hovatovább, egy ilyen országban nem nézné a két oldal egyöntetűen ostobának a másikat, nem lenne olyan fogalom, hogy szellemi elit - ami valójában szellemi hatalmi elitet jelöl, amely mást sem tesz, mint monopolizálni akarja a gondolatokat, no és persze saját hatalmát. Nem mellékesen, az ún. DE köré szerveződő szellemi elitnek köszönhetjük az intézményesített gúnyt, a lenézést, aminek egyébként az Index is köszönheti töretlen népszerűségét, ahogy azt a fősámán Tóta kolléga egy tiszta pillanatában maga is elismerte. Egy ilyen országban a még be sem iktatott kormányt nem támadná azonnal 5-600 blogger, újságíró, ún. független gondolkodó, mondván: ezek helyből hülyék, ellenben MI....

Nem folytatom, mert csak magamat húzom fel...
Álomországban nem igérgetnek fűt fát a pártok amit nyilvánvalóan nem lehet betartani és utána nem kezdenek pánikkeltésbe, hogy mentsék magukat a hazugságukból ezzel kúrva nagy kárt okozva sok sok embernek. Egy biztos, álomország nem narancsszínű és nem is piros.
@Makumba4: Most végük van, mint a botnak, ez a műpánik sem ért célt, már tudják, lázasan elemezgetik az adatokat. Teljes a tanácstalanság a cuclib hazudozóknál... nem értik, miért nem működik, ami száz évig mindig... :D
És a BRÉKING NJÚZ: erősödik a forint, basszus. :D
Tényleg jó lenne egy ilyen ország. De ha belegondoltok, ennek egy részét Bajnai megvalósította (már ami rajta múlt).
És most lehet engem köpködni!
Álomországban sohasem szavaznak a szoclibekre.
Álomország prófétája, hova akarsz megvezetni bennünket?

Az ígéret földje csak mese volt, a Nyugat egy égtáj, a liberális piacgazdaság mítosza pocsolyában hever, amit tudni kell a demokráciáról az pedig feliratként ott a demokrácia őshazájában népet püfölő rendőrök pajzsán: Etnomakhia Helleniké
Ilyet csak vagy nagyon buta emberek csinálnak, vagy konkrétan erre játszanak.
Mondjuk a fidesztől nem idegen a (másra nem tartozó) belső problémákkal Brüsszelbe futkozni.
Azt senki ne gondolja, hogy kósa saját magától mond ilyeneket. Megmondták neki mit kell mondania.

A nagy kérdés persze mit akar a fidesz? Milyen anyagi haszna lesz nekik, ha mondjuk a Forint leértékelődik vagy esik a tőzsdeindex? Jól bevásárolnak, aztán benyögik bocs tévedtünk?
Vagy csak azt hiszik még mindig választási kampány van? Jó kérdés, végre színt vallhatnának.

Mellesleg nem pofázni kéne, hanem végre dolgozni. Még mindig nem látom mit akarnak tenni a valódi problémák kezelésében. Pl. hatalmas adók, adóelkerülés, korrupció, elszámoltatás, ...
Szegény szocik, láthatóan a még talán igazán fel sem mérhető méretű bukta után próbálkoznak a saját árnyékuk átlépésével, de ez még nem mindig sikerül nekik, ilyenkor hasra esnek benne. Az előbbire példa, hogy megszavazták a kettős állampolgárságot, az utóbbira, hogy ők a Liszt Ferenc téren emlékeznek Trianonra.
Eheh, és ebben az országban a kisemberek sem mutyiznának, nem állnának sorba segélyért, hanem munkát keresnének. A szomszédtól nem elvinnék a dolgokat, hanem segítenének neki. Járnák és nem lopnák az erdőt, ahogyan a gázt, olajat, áramot, uborkát sem lopnák. A napot pedig semmiképen sem. Nem kerülne a fizetés nagyja a cseresznyés tőzsdére, hanem a gyerek asztalára jutna inkább gyümölcs és könyv. Nem balhézni és lerészegedni indulna el az éjszakába, hanem csak kiereszteni kicsit a gőzt, szórakozni. Nem Győzike mű élete érdekelné, hanem inkább rácsodálkozna néha a természet szépségeire vagy a történelemre, de legalább egy jó filmre.
Tudnák, hogy az országot nem csak a vezetők tehetik élhetővé.
Unalomig hajtogatott frázis, hogy a nép ilyen politikusokat érdemel.
Ahol 2/3-t szerezhet irreális ígérgetéssel párt ott ne csodálkozzanak, ha semmi sem lesz belőle.
Az MSZP/SZDSZ eljátszotta magát, a népnek ki kell próbálni a Fideszt is, hátha ők tudnak a szarból várat építeni. Aztán jöhet a Jobbik 4 év múlva. Jól megszívtuk a legvidámabb barakk státuszát.
@Makumba4: (2010.06.04. 09:28:39)
Tökéletesen egyetértek. A blognak csak az első pár mondatát olvastam el, a többit nem. Nem is fogom elolvasni, ezt ünnepélyesen megígérem. Pontosan az a helyzet, amit leírtál. Ezek a magukat liberálisoknak nevező übermenschek és alapvetően antidemokratikusak (mert azok, a dolog lényegét tekintve, hiszen mérhetetlenül lenézik azokat, akik nem értenek velük egyet, és verbálisan a sárba döngölik őket - tulajdonképpen fizikálisan is azt tennék, csak ahhoz túl finnyásak, hogy a kezüket bemocskolják) 20 éve művelik azt, amit ebben a blogban is.

A Kósát (Is) mocskok valójában nemcsak mocskosszájúak és rombolók, hanem mérhetetlenül logikátlanok is. EGYSZERRE két dolgot állítanak:
1) Kósa hazudott, mert minden rendben van, pannon puma, dübörög a gazdaság, a Bajnai mindent rendbetett, csak a Fidesz "nem ért semmihez".
2) Kósa igazat mondott, de nem kellett volna. Hazudnia kellett volna, hogy a piacok szeressenek bennünket - látszik, hogy a Fidesz nem ért semmihez, mert nem hazudott.

A reményt az adhatja nekünk, hogy a magyar nép túlzás nélkül mondható, hogy az 1945-ös választások után először kiállt a saját érdekei mellett 2010 áprilisában a választásokon. Az 1990-es és 1998-as választásokon ugyanis a választók nem látták át a dolog lényegét és bizonytalanságot teremtettek, amit a kádári rezsim szürke eminenciás hálózata kihasznált. Bízom és reménykedem, hogy ezután már nem hagyja magát átverni. A magyar nép szívesen megbocsátana persze a Tóta-Bauer-Gyurcsány-Lendvai-Dávidibi féléknek, de ennek az az előfeltétele, hogy azok visszalépnek és átadják a helyüket vagy demokratikus és ésszerű politizálást folytatnak. Ahogy Orbán világossá tette első szavai között: Élete legnehezebb feladatára készül, világos, hogy a magyar nép harca sajnos még nem dőlt el, és még minimum egy évig kell várni arra, hogy kiderüljön: van-e esély.
@Makumba4: legalább beteljesülne a vágyad, és valaki végre lógna
@DArchAngel:

És ezt még lehetne sorolni. Nem rokkantnyugdíjba kell menekülni, ha nem szeretnek dolgozni. Csakhogy a magyar ember általában alul képzett, nincs modern tudása, szemlélete, probléma megoldó képessége, nem elég hatékony. Nem vigyáz az egészségére, pusztítja magát. Felelőtlen, eljátsza a gyermekei jövőjét. Nem képes az öngondoskodásra.
Ennek nagyrészt az előző rendszer az oka. Nem kellett küszködni, hiszen mindenkinek jutott munka, nem kellett nyelveket tanulni, hiszen anélkül is lesz munka. Fel áll a hátamon a szőr, ha olyanokat hallok, hogy az állam feladata munkahelyeket biztosítani. Igen, de az olyan lesz, mint a MÁV, BKV stb. Munkahelyet a befektető, gyáriparos tud létrehozni. Az állam, az önkormányzat csak csődtömeget.
@nemsiker_s: Álomországban arra szavaznak (és nem csak ott), akiről feltételezik, hogy megvalósítja a szavazók álmait.
@DArchAngel: Ebben igazad van. De azt azért hozzá kell tenni, hogy a kádárizmus tette ilyenné 30 év alatt az embereket, akik nemcsakhogy nem tudtak ettől 20 év alatt megszabadulni, hanem továbbadták utódjaiknak. Mentségük az, hogy az MSZP-SZDSZ a 12 évükben lényegét tekintve kádárista módon politizáltak. A kádárizmus lényege nem az, hogy milyen tulajdonban vannnak az üzemek, hanem az, hogy az országot hivatalosan vezető elit hogyan áll a domokráciához. Gyurcsánynak 2006 szeptember 17-18-án azonnal le kellett volna mondania. Mivel ezt nem tette, a kormányzópártok frakcióinak azonnal le kellett volna váltania a parlamentben bizalmatlansági indítvánnyal. Mivel ezt nem tették, színtiszta kádáristaként cselekedtek.

Édesanyám kórházban volt, és mint mindenki tudja, a betegeknek többek között a WC papírt is magukkal kell hozniuk. Tőle ellopták a WC papírt. Már maga a tény, hogy a WC papírt hozni kell, kádárizmus, de a WC papír ellopása kádárizmus a köbön. Hogy ez mint egy rendszer működik így. De, ismétlem, ezért sajnos az elmúlt 8 kádárista hivatalos politikája is felelős. Persze, hogy nem tökéletes a Fidesz-KDNP és könynen ők is a kádárizmus mocsarába sóllyedhetnek. Csakhogy a magyar népnek az az érdeke, hogy ez ne történjék meg.
@KG2000: Ha elolvastad volna, akkor rájöhettél volna (esetleg), hogy az a nagy probléma, hogy amíg Kósa bácsinak fingja sincs arról (márpedig szombatig nincs, ez a Varga is megmondta), valóban nagy szarban van-e (értsd: a szokásosnál nagyobban) az államháztartás, addig nem nyilatkozgatunk felelőtlenül államcsődről, pláne nem a jelenlegi gazdasági helyzetben, pláne nem a görög események után.
Sőt, ha még akkora szar is van, hogy a nyakunkon felül ér, akkor sem csődöt kell ordibálni, hanem azt, hogyan fogják megoldani.
@KG2000: Már ne haragudj, de mit hordasz itt össze-vissza?

Hatalmas adók vannak, amit az adófizetők többsége be sem fizet, ami be lett fizetve annak is a felét ellopják. Hatalmas a korrupció. Ettől függetlenül az ország még működik, ami azt mutatja hatalmas tartalékok vannak.

Ezt kéne qrva gyorsan rendbetenni, de idáig még nem látszik akar is a fidesz tenni valamit.
De van "csontvázkeresgélés", ami szerintem nem más mint az mszp alatt működő pénzcsapok felderítése. Kutyából nem lesz szalonna.
@KG2000:

Köszönjük a propaganda beszédet!
Csak kicsit furcsa, hogy az egyéb elemzők szerint nincs ekkora baj. Logikus amit írsz, de ha Orbánék nem most hazudnak, akkor a kampányban tették. A kampányban nem volt szó feltételekről. Nem volt szó, hogy bizonyos esetekben nem lesz kánaán, nem lesz az orvosoknak nyugati bér, a falusi iskolák költségeinek átvállalása stb.
Senki nem vetne semmit a Fidesz szemére, ha a kampányban az igazat mondja. Csahogy akkor nem szerzett volna 2/3-ot.
Orbánt tegnap hazazavarták "nem lesz költekezéssel". Elő kell készíteni a felcsúti beszédet, és ennek eleme a Kósa beszéd.

Azt az apróságot pedig figyelembe kellett volna vennie Lajosnak, hogy a devizahitelesek Kósa 10 perce miatt keményen fizetnek majd. Milliárdokban mérhető Kósa minden szava. De Kósa Lajos nem gazdasági szakember, ez meg sem fordult a fejében, mint ahogy Orbán is gazdasági analfabéta.

Ne jöjjön senki a szoci kormányokkal. Annak vége, hála isten eltűnnek a mélybe. Most Orbánékon a sor!
Látom, néhányan már felébredtek, de mennyi itt még a hülye ember...
Kicsit fura, hogy eddig a mindentudó gazdasági szakértők a gyenge forintra esküdöztek, amíg a válságbarát kormányzás folyt nyolc éven keresztül, most meg vért könnyeznek 4 forintnyi romláson.
"Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek álomfejtők helyett."

B+, ehhez pont olyan alomkergetonek es nem a realitasok talajan elonek kellene lenni mint egy atlagos magyar politikus.
@tcom: Igazad van, de a másik oldal a kemény liberalizmus. Ahol mindenkinek küzdeni kell, a gazdaságban, az iskolában, mindenütt. És nincs piacvédelem, állami védőháló, meg hasomlók.
Igen, így (gazdaságilag)nagyon edzett, versenyképes embereket lehet kinevelni, csakhát ez az út rohadtul kényelmetlen, izzadságos és senki sem szereti, ha neki kell végigjárni (bezzeg milyen jó lenne nekem, ha mindenki más így dolgozna, élne).
Sajnos nem lehet egyszerre szűznek maradni és közben kurvának szegődni.
@KG2000: Mit értesz konkrétan kádárizmus alatt?
@rockee: persze hogy erősödik. Ha valaki egy baromsággal pillanatok alatt befosat egy valutát akkor az általában pár nap alatt visszaáll. Nem azé' mert a fideszék tettek érte, hanem a pénzeszsák johhny nyújorkban rájön, ja ez a csávó össze vissza pofázott tegnap, de a ballibes LONDONI pénzügyi tanácsadó mégiscsak többet tud a gazdasági helyzetről, mint a saját kormányuk. Fene vigye el csak csak visszaveszem azt a rohadt forintot, annyira mégsem rossz. Na azé' erősödik. Ne gyere nekem itt azzal mint a szíjgyártó szóvívő, hogy miközben egész európa erősödött tegnap és minden emelkedett (a forint is mellesleg) , akkor debreceni-kósa úr kiment az emelvényre megalapozni azt, hogy hogyan vonjanak vissza a sok ígéretből, mert itt aztán sokkal nagyobb ám a szar mint gondoltuk dumával hirtelen 1 óra alatt zhant többhetes mélypontjára a forint Európában egyedüliként. Nem semmi köze sincs hozzá. Sokkal inkább a csillagok együttállása tehet róla.
Nevez rohadt ballibesnek(bár nem vagyok). Én nem várom el hogy az igéreteik felét is beteljesítsék, mert már megválasztásukkor minden értelmes ember tudta hogy ez lehetetlen. Csak maradjanak CSÖNDBEN, dolgozzanak és akkor legalább rosszabb nem lesz (mint most a törlesztőm). Hogy jobb lesz-e abban meg reménykedünk.
@tcom: Vazze, egy diplomával, két OKJ-val, 3 nyelvvizsgával, elmúlt 40, 10 hónapja állást keres. Ahol megfelel a feltételeknek, nem is válaszolnak, takarítónak, kocsitologatónak meg nem veszik fel, mert túlképzett. Vállalkozni meg lúzer,mégis, miaf.szt csináljon?
@kovi1970:
"Ettől függetlenül az ország még működik"
A mukodesrol ugy latszik kulonbozo a felfogasunk. ; )
Letezni meg letezik, es meg valamit csinal is, az tuti, csak ki ne deruljon, ez mar csak kapalozas. Vegul is injekciot mar kaptunk, meg valamifele tudathasadas is jatszik, nem alaptalan a kapalozastol valo felelem, szerintem.
De jó látni, ahogy szenvednek a ballibek. :-)
@KG2000: Nem tudom. Én nem mondanám arra, aki ellopta anyukád WC-papírját, hogy kádárista, inkább, hogy egy gerinctelen féreg. A féregség pedig nem politikai irányvonal függő.
Nagy baj, hogy a Kádár-korszak nálunk szép emlékként él sokak emlékezetében. baj, hogy '89-'90-ben nem zártuk le, és itt most nem a forradalomra gondolok, amit "tetszettünk volna csinálni", hanem arra, hogy a jó káderek szétlopták az országot és megmaradt az átkozott uram-bátyám-protekciós szokás, az állami vízfej. Aztán pedig erre felépítettünk egy olyan korrupt vadkapitalizmust, ami az oroszokéval vetekedhet, közben azt, ami esetleg hasznosítható lett volna az előző rendszerből, azt kidobtuk. Feladtuk az orosz piacot, mert őket akkor nagyon nem szerettük, elvettük a munka értékét, közösségformáló szerepét, lerottyantottuk a igazságszolgáltatást. Jött helyette maffia, a tespedést megalapozó segélyezési rendszer, felelőtlen politikai ígérgetés, a dolgozók kizsákmányolása, és a többi, elég körülnézni.
Ezek után sok ember szavazott a FIDESZ-re szimplán azért, mert szikrányi lehetőségét látta, hogy biztos többségben rendbe teszik az országot, de egyre rosszabbak erre az esélyek, és ez már idegesítő.
@KG2000: te pedig a másik véglet vagy. MInden fehér és fekete mi? Nem a gazdaság nem dübörög és padlón van. Szar minden ezt mindenki tudja, de szar gazdaság és javítani való állapot és a csőd szélén álló görög párhuzam között azért vannak árnyalatok. Nemcsak 10% GDP növekedés és görög államcsőd van. Ne hazudjon, menjen ki is mondja azt, hogy igen szar a helyzet, de az új kormány tudatában van a gazdaság rossz állapotnak és mindent megtesz, hogy azt helyretegye. És Magyarország helyzetét stabilizálja amit az előző kormány elcseszett. Igen ez politikailag is korrekt lett volna, nem is hazudott volna, és a nagy zuhanás helyett minden elkezdett volna erősödni. De ezt hiába magyarázom valószínűleg neked vagy a hozzád hasonló szemellenzős katonáknak...
@ostván:

Igen, csakhogy a gazdaság alapvető folyamatait nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az adó, járulék bevételekből működik az ország. Ha ezek kevesek, akkor baj lesz. Lehet simogatni az emberek fejét, bekísérni őket a "rokkantnyugdíjba", nem emelni a nyugdíjkorhatárt. Csakhogy akkor növekednek a kiadások. Lehet az állam által istápolt munkahelyeket létrehozni, de azok jellemzően deficitesek. A másik gond, hogy Európa elrobog mellettünk. A magénszektor és főleg a multik felveszik a versenyt a világgal, de a magyar kisvállalkozások, állami vállalatok hihetetlenül pazarlóak, nem hatékonyak. A külföldi tulajdonú multiknál kemény teljesítmény kényszer van, kemény fegyelem, folyamatos hatékonyság elemzés.
A szabad piac, a küzdelem, rákészteti az embereket a fegyelemre. A magánszektorban a munkavállaló kénytelen figyelni az egészségére, nem mehet be másnaposan dolgozni, mert kirúgják, nem engedheti meg magának a betegséget.
Hogyan is akar Magyarország versenyképes lenni Európában? Európában jobban vigyáznak magukra az emberek, többet tanulnak, képezik magukat, sírás helyett küzdenek, alkalmazkodnak.
Rosszabbul élünk mint két hónapja !!!
Sajna valósz0nű, hogy két hónap múlva ugyanezt kell jelentenem.
... bár ne így lenne....

... a magán nyugdíj pénztár...
... az alkotmány felfüggesztése (értsd pl bármilyen államosítás)...
... a költségvetés 6-7 százalékos hiányára tornászása ....

No, ez jó út - a totális csődhöz! Csak így tovább ....
bár az is igaz hogy nem sok alternatíva van. A Bajnai kormányt nem lenne egyszerű visszahívni...
@DArchAngel: ott a pont. Mindenki tudja hogy szar a helyzet. Ha megoldásra fókuszálnak a pánikkeltés helyett, azzal elérik a politikai céljukat is és nem tesznek keresztbe a kis emberek törlesztőjének sem.
@KG2000: Baromság!

Ami az mszp alatt volt az a színtiszta kizsákmányoló kapitalizmus.
A kádárista eszméket pont a fidesz-re lehetne ráhúzni. Azért jó lenne ha a fogalmakkal tisztában lennél.
@OsztJónapot: Azért remélem megoldják a visszahívásukat, mondjuk idézéssel, vagy esetleg előállítással.
@kisa:

Ez már a produktum. Az elcseszett magyar foglalkoztatás, oktatás, magas nyugdíjak, segélyek, drága állambácsi, pazarló egészségügy stb miatt kevés az adóbevétel, sok a kiadás. A munkáltatóknak, vállalatoknak, szatócsboltoknak nagyobb az adóterhe, a munkavállalók hatalmas jövedelem elvonása miatt kevés a vásárlóktól befolyt bevétel. Ördögi kör, labda.
Ezen rúgott egyet-egyet Orbán is, akkor megakadályozott mindenféle reformot. A vizitdíj 300 Ft-ja WC-papírra mehetett volna. A több biztosítós egészségügyi modell kiadás csökkentést jelentett volna az államnak, a nyugdíjkorhatár emelése kevesebb nyugdíjterhet jelentene. Lehetne adót csökkenteni, munkahelyeket teremteni.

Azt azért leszögezhetjük, hogy több végzettséggel nyelvtudással mégis könnyebb elhelyezkedni, mint 8 általánossal.
@Unommáazegészet: Döglik a szomszéd tehene is, mi?
@rockee: bérbloggoló? Tegnap óta minden blogon csak a te bérkommentjeidet lehet olvasni lúzerkém. Az időpontokat visszatekintve, mintha nem is aludtál volna, olyan jól fizet valaki :)
@tcom: A vizitdíjban 1 azaz egy dolog volt amit lqrtak. Semmi más nem volt csak egy +adófajta, amit legalább azoknál nem kompenzáltak (vagy legalábbis jól titkolták), akik amúgy is fizették az EÜ biztosítást.
Kósa egy buta barom! Csak a korrupcióhoz ért. A Közgázt sem fejezte be....a suttyója!
@Rob67: Igen, nekem is feltünt hogy mindenütt ott hemzseg a fidesznyikje.
@kovi1970:

Igen! KG2000 nagyon fiatal lehet.
Kádárizmus= paternalizmus, az állam kizárólagos szerepe a gazdaságban, államosítás, az újraelosztás mértékének növelése, az állam mindenható szerepe, korrupció, uram-bátyám modell, az emberek öngondoskodásának leépítése, ingyen ebéd hazugsága, zombik nevelése.

Ez a Kádárizmus.

Gyurcsányék kemény kapitalisták voltak. Az Orbáni demagógia zsarolásában jutottunk ide.
Csakhogy most már a Fidesz nincs ellenzékben, már nem lehet hazudozni. Vagy ha lehet az záros időn belül visszaüt. Sakk-matt! A Fidesz saját maga alatt vágta, vágja a fát. Csak az adófizető polgárra zuhan minden.
@rockee: Te elmebeteg. Erősödik a forint? Reggel óta 327-ről 335-re ment fel a font/forint árfolyam.
Ez melyik elmegyógyintézetben jelent forint emelkedést?
Nem baj ha feltételek nélkül hiszel a fidesznek, de a fekete maradjon már fekete, ha már az isten annak teremtette, Azért mert más a párt utasítás, attól még összeadni megtanulhattok bárgyúarc.
@neurotikk!: Aki azt mondja, hogy nem működik az ország, meg azt, hogy itt csődhelyzet van, az még
- nem látta, hogy a körülöttünk levő országok helyzete milyen (alig van állami építkezés, alig látni magánépítkezést, alig látni felújított magánházat, stb)
- nézze meg, hogy működik egy tönkremenés előtt álló vállalkozás, vagy család (kifizetetlen számlák, elhalasztott kifizetések, akadozó bérfizetések, stb)
Ma Magyarországon, amikor a megengedhető mértékű hiányról beszélnek, akkor arról folyik a vita, hogy a normális költségeken túl mennyit pazaroljunk. Na, ezt nem kellene viszafordítani. Szerintem egy gazdálkodó szervezetnek (legyen az család, vagy vállalkozás, vagy önkormányzat, vagy az ÁLLAM) normális állapota a takarékosság. Nem a túlköltekezés és nem a hiány mértékének a megvitatása. Ha azt folytatják Orbánék, amiről már Gyurcsány is azt mondta, hogy el van qurva, akkor semmivel sem jobbak tőle. Rendszerváltást úgy tudok elképzelni, hogy holnaptól takarékoskodunk és másként működünk, mint az eddigi vezetések alatt. Nehéz lenne megszokni, de a gyerekeinknek már könnyebb lehetne.
@belekotty: Hemzseg és akkora elképesztő baromságokat ír, mindegy hogy SEMMI értelme nincsen. Isten bizony nem zavar ha valaki lelkesen hisz, de az hogy megmagyarázza most is ez a barom, hogy a forint csökken, miközben pontosan az ellenkezője megy...
A fasz életű, én nekem ma is fizetnem kell fontban ezért figyelem, ez nem kamu, zuhan a forint.
Igaz , senki nem okos a Fityiszben. Orbán csak papírról beszél (hülyeségeket magyarul és felolvas hülyeségeket latinul) Szijgyártó meg a papagáj kommandó vezér...a többi a betanult papagáj, na meg az öreg nyugdíjas miniszterek.
A már bukni készűlő bandzsa Matolcsy?....hehe
Hát ez a Fityisz banda. Ja és... Tömjén Zsolt a fő " csökevény":)))

Hát igen, mit várhat az ember egy kisebbségi min. elnöktől?:)
"Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek álomfejtők helyett."

A gond ott van, hogy ezek valójában nem 'álomfejtők', hanem olyan minden hájjal megkent gazemberek, akik a személyes anyagi jólétük és szemétdombi kiskirályságuk érdekében egy egész ország lakosságát képesek beáldozni szemrebbenés nélkül. Jellemző általánosan ez maszopra, viktoriánusokra és az összes többi parlamentbe csöppent léhűtőre. Az álmokat pedig mézesmadzagként vetik a választóknak, hogy hatalomba segítsék őket.

Egyikük sem hülye ingyen.
@kovi1970: No ebben tévedsz! A kórházak összevissza csalnak a betegadatokkal. Ma egy orvos simán beírja hogy az évben Mari néni nyolcszor volt nála, illetve a kórházban aznap 1000 beteg viziten, az ismert betegadatokat felhasználva, holott csak mondjuk 800 voltak. A vizitdíj mellett ilyen csalásokat nehéz volt előadni. Belső infóból tudom, hogy amíg a vizitdíj működött, a kórházat viziteinek száma meredeken csökkent és nem csak a beteg elriasztó hatása miatt.
Mellesleg sokkal kevesebben jártak a váróban lévő "nyugdíjas klubba" ha 300 forint volt a belépő.
@Rob67: Én vártam a szocik bukását, gondoltam Orbán ésszel de vaskézzel fog kormányozni. Már most úgy látom nagyot tévedtem. Nem kormányoz, uralkodik. Eddig egy jó lépésük volt, hogy Pintér belügyminiszter lett.
@OsztJónapot:

Rosszabbul élünk, mint 2 hónapja?
De ez törvényszerű. Az ország többet költ, mint amit megtermel. Hova vezet ez?
Másrészt nevetséges min vitázunk jelenleg. 20-50 év múlva már a puszta lét is elég nehéz lehet. Ökológiai katasztrófák, fogyó szénhidrogének. Az olaj háromszoros drágulása taccsra tehet mindent. És akkor már nem az a kérdés, hogy rosszabbul élünk, hanem hogyan élünk, mit iszunk, mit eszünk?

Nevetséges az emberiség!
rockee 2010.06.04. 09:40:38
És a BRÉKING NJÚZ: erősödik a forint, basszus. :D
Ez nagyon komoly.
Te ismered a forinto vagy csak mesében hallottad?
Hol ellenőrizted, mert attól hogy a Tesco pénztárban még ugyanannyiba kerül a kóbász, attól még az árfolyam változott.
Fidesznyik? Az nem baj, de miért kell minden ekkora iq-val rendelkező barmot ideengedni?
Anyád is inkább a mozit választotta volna az ominózus estén. Hidd el neked is jobb lette volna.
Idézzük csak ide, mit is mondott Varga és Kósa, mert anélkül értelmetlen a vita:

VARGA:

"Az államháztartás helyzete rosszabb a vártnál!

Súlyos megállapításokat tartalmaz a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentése - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Mihály, a testület vezetője, aki a költségvetéssel kapcsolatosan nyílt levelet megfogalmazó 29 közgazdász részvételével tartandó munkaértekezlet előtt nyilatkozott az Országházban.

A Miniszterelnökség államtitkára emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor még a választási kampány elején kérte fel a gazdasági tényfeltárásra a bizottságot, azzal a kiindulóponttal, hogy 2006-os kormányalakításkor az ország nem tudhatta meg a gazdaság, a költségvetés valós állapotát, azokat "eltitkolták".

Varga úgy vélekedett: egy országot akkor is kár ér, ha a nyilvánosság nem tudhat meg alapvető információkat; Magyarországnak helyt kell állni egy gazdasági versenyben, ehhez pedig alapos szakmai felkészültség, nemzet- és, emberközpontú gazdaságpolitika, hitelesség, megbízhatóság kell. A részjelentés e szempontok alapján készül - fogalmazott az államtitkár.

A fideszes politikus leszögezte, hogy nyilvánvaló: a 2010-es államháztartás, költségvetés nem tartalmazza a valós folyamatokat, adatokat. Számos szakmai, a költségvetés tervezésekor elkövetett hibát találtak, és - fűzte hozzá - jelentős különbség van az eddig bevallott és a valós számadatok között. Hozzátette azt is, hogy ezeket a részjelentésben feltűntetik majd, ami szándékaik szerint a hétvégére készülhet el.

Varga kifejtette, hogy a kormányzati átadás-átvétel során olyan újabb "meglepő hiányosságok, nem létező, de betervezett összegek, létező, de kifizetésre nem méltatott célok" derültek ki, amelyeket szintén értékelni kell majd. Szerinte ezek azt mutatják, hogy az egyébként is súlyos helyzetben lévő magyar államháztartás helyzete rosszabb annál, mint amit arról ebben a pillanatban gondolni lehet.

A tényfeltáró bizottság elnöke megfogalmazta, hogy a részjelentés a kormány költségvetési mozgásterét határozza meg majd, de hangsúlyozta azt is, hogy a bizottság nyilvános adatokkal dolgozott és munkája augusztusig tart.

Varga Mihály az eddigi adatok alapján kijelentette: Magyarországot az elmúlt években "koncepciótlan sodródás" jellemezte, ez együtt járt a korrupció és a bürokrácia növekedésével, mindezt pedig súlyosbította a hiteltelenség is.

Szavai szerint nem véletlen, hogy Magyarországot sújtotta legmélyebben, leggyorsabban a világgazdasági válság.

Az államtitkár szerint az új kormány akkor tudja majd elérni a célját, ha feltárja a gazdaság és a költségvetés helyzetét - hangsúlyozta Varga. "
@tcom: ja, de nem 40 fölött...
@órarugógerincű felpattanó: valószínűleg azért mert folyamatosan hazudnak.
@belekotty: Egyetértek. A szociknak menniük kellett, egy semmirekellő és dúrván lopós csapat volt. Megértem hogy el lettek hajtva. És bár nem vagyok fidesz hívő sem, de azt vártam ha már így történt lehet valami értelme.
Hajrá. De eddig csak kárt okoztak.
Fel sem fogjék ésszel, hogy ez nem ellenzékiség már, vagy szerintük ahhoz hogy igazuk legyen először tényleg tönkre kell barmolni a maradék gazdaságot?
KÓSA:

"Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Napi Gazdaság kkv-fejlesztési konferenciáján.

Van olyan igazgatási ágazat, ahol júniusra már nem tudunk bért fizetni, mert elfogyott az erre elkülönített keret - hozott egy példát Kósa.

Most nem lehet semmi konkrétumot mondani, hiszen a hét végén és a jövő héten dől el, mit is lehet kezdeni. Az bizonyos, hogy vészhelyzet van. Most, mivel süllyed a hajó, bármi áron azonnali lépéseket kell tenni. Általános válságkezelést nem lehet alkalmazni, teljesen új alapokra kell helyezni a gazdaságpolitikát - mondta Kósa, aki szerint a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg.

Kósa úgy vélte, a krízis időszakára egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni - ebben valóban szükség lehet a nemzeti egyetértésre. Ezt követheti egy hosszabb távú terv. Alapjaiban kell újra gondolni a teljes gazdaságpolitikát: a rendszereket alapjaiban kell megreformálni, így közbeszerzéseket és az önkormányzatok közbeszerzésekkel kapcsolatos szabályozását.

Eddig a válságkezelés során Magyarország szembe ment a trendekkel - mondta a polgármester, aki szerint ugyanakkor azok az országok voltak sikeresek a válságmenedzselésben, akik nem fogadták el a Világbank és az IMF előírásait.

A fejlesztéspolitika logikája jelenleg két dologtól terhelt: alapvetően az határozta meg eddig a fejlesztéspolitikát, hogy a fontos elvtárs merre lakik. Erre ékes példa az egészségügyi fejlesztések sora vagy akár az is, hogy egy vasúti felüljárót építettek, majd három hónap múlva bezárták a vonalat. Ez az irány megváltoztatandó, mert ez nem fejlesztéspolitika, hanem késő Kádár-kort idéző osztogatás - fogalmazott a politikus. Arról nem is szólva, hogy a pályázatok köré kiépült egy bürokratikus lobbi. A válság közepette ráadásul a legfontosabb projektek a városközpontok fejlesztése volt, ami teljesen elhibázott elgondolás: kövezünk, emlékhelyeket újítunk fel - ettől szebb a város, de ettől nem lesz jobb a vállalkozások és az ország helyzete - mondta a polgármester.

Kijelentette: a magyarországi vállalatok besorolása teljesen életidegen, mert ami Magyarországon nagyvállalatnak számít, az európai vagy világviszonylatban kicsinek, esetleg közepesnek. Ehhez képest a fejlesztéspolitika teljesen figyelmen kívül hagyja ezeket a cégeket, márpedig erre a rétegre kellene támaszkodni elsősorban.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy jelentősen csökkenteni kell a vállalkozások adóterheit. Azt a kérdést, hogy miből, értelmetlen feltenni, hiszen pillanatnyilag a túlélés a legfontosabb - mondta Kósa. A görög példa arra ad lehetőséget, hogy Magyarországot sem hagyják majd elsüllyedni, vagyis ezeknek a lépéseknek az árát le fogja nyelni Európa - vélte a politikus hozzátéve, hogy máskor nyilván nem nyelnék le, de ez most más időszak, most együtt kell működni. Ez azt jelenti, hogy a külső finanszírozást meg kell újítani, s a tárgyalások során olyan megállapodás is születhet, amilyen más esetben talán nem."
@KG2000: "Már maga a tény, hogy a WC papírt hozni kell, kádárizmus,"

tevedes

a kadarizmus az, amikor azt hiszed, jar neked vagy anyukadnak az ingyenkorhaz es ingyen wc-papir.
Vagyis VARGA és KÓSA normálisan, értelmesen, és főként sok részletre kiterjedően beszélt. Nem tudom, hogy a Kósát, Vargát és a Fideszt kritizáló MSZPs trollok (akkor is MSZPsek, ha letagadják) nem olvassák el azt, akiket kritizálnak, vagy egyszerűen csak folytatják kádárista hagyományaikat: hazudjunk minél nagyobbat, azzal nyerünk.
Na, most nyisd ki a szemed, nézz ki az ablakon: Hát igen az iszonyatos ébredés kínjai után egy összeomlott világot látunk! Egy Fideszes vezető politikus, mint a Kósa Lajos, hogyan lehet ennyire buta és korlátolt, hogy a tűzzel játszik, amikor devizahitelesek ellenében ,,görögözik"?. Ez a kis poszt-kommunista diktátor, aki nélkül még a ,,fű se nő" Debrecenben, jó lenne ha befogná a száját! A szartól már a Fidesz se menti meg ezt az országot, amit a Csurcsányék elkúrtak. Itt nemhogy 2 évük nincs, hanem kb, félévük se lassan....Itt egy cikk:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087&is=1
@KG2000: Varga urat azért nem értem, mert millió évek óta ott ül a Költségvetési bizottságban, aminek tudtommal az is feladata, hogy a költségvetést "ellenőrizze". ("Az állandó bizottságok tárgyalják meg és véleményezik a benyújtott törvényjavaslatokat és ellenőrzik a miniszterek tevékenységét. A bizottságok hetente üléseznek.") Tehát tudnia kell mindenről, ami azon belül zajlott. Ha nem tud róla, akkor
- ő a hülye (vagy benne van a buliban)
- a bizottság a hülye, ez esetben mi szükség van rá?
@KG2000: tegnap hallgattam Vargával egy riportot, és komolyan megszántam, egy alapjaiban öszinte, racionális embert kényszerítettek politikai okokból hazudozásra, és ez oda vezetett, hogy folyamatosan dadogott. Mint sok más olyan ember , aki nem szereti a hazugságot, de rákényszerül. Nekem ebből az jött le, hogy "csinált" csontvázak lesznek abban a szekrényben, amit nem a FIDESZ csinált, de amolyan " ha akarom vemhes, ha nem akarom nem vemhes" ügyek, pl, MÁV,BKV rendberakása, amelyet 20 éve minden kormány halogat / FIDESZ IS ezt tette/. De érdemes figyelni V. nyilatkozatait, főleg amikor dadog.
@belekotty:

A kórházak ma mindenféle hazugságok ellenére pazarolnak. Hiába sírnak hogy kevés a nővér állomány, ha még így is a nővér szobákban vihorászik a fele, míg a betegek egymást istápolják. Kovi 1970, menj el egy kórházba, miért látok csoportosan bagózó nővér, orvos csapatokat az épületek előtt. Ki látott mostanában kapkodó, sietős nővért, orvost? A kórházak nem szakmai személyzete túlduzzasztott. Gazdasági igazgató, ápolási igazgató, humán igazgató ezek helyettesei, titkárnői, asszisztensei stb. Az állami, önkormányzati intézmények személyi állománya vicc. A munkaerő kihasználtsága, a munka megszervezése nevetséges. Ha egy osztályon nincs elég munka és 3 nőv ér masztizik, a másik szomszédos osztályon eldobják az agyukat a munkától, akkor sem történik semmi. Pazarlás, pazarlás, pazarlás.

Ahogy egy ilyen intézményre valamilyen magánvállalkozásnak befolyása, felügyelete, érdekeltsége lenne a személyzet harmadát kirúgná. A maradéknak odaadná a felszabadult bértömeget, érdekelté tenné a munkavállalókat a jó minőségű munkában és minden rendben lenne.
@Rob67: Ők loptak ezerrel, de a Kóka/Demszki csapat jobban lopott, mert koalára kényszerültek velük a szocik. Érdekes már hirtelen csöndesebb lett az elszámoltatás hevülete. Kókát mikor fogják már rabszíjon vezetni? Meg Demszkit? Mert akkor veszek HD-s kábel szolgáltatást, tévét és DVD felvevőt hogy mindennap újra és újra vigadhassak rajta!
Nekem az az érzésem hogy a pécsi egyetemi ügy csak arra jó, hogy a felsőoktatási intézmények vezetőire nyomást gyakoroljanak a fideszesek, mert ott ugye nem olyan könnyű a dolguk, oda nehéz benyomulniuk.
@KG2000: igen csak ebből sajnos dollár johhny nyújorkban 2 szót vesz észre: Államcsőd és Görögorzság. Na ezeket a szavakat kellett volna kihagyni a dumából. Akkor elfogadható lett volna. AZ, hogy államcsőd lesz-e az innentől csak rajtuk múlik, tehát lehetőleg ne riogassuk az embereket csőddel addig amíg nem muszáj.
@KG2000: ertem en, hogy jo lenne, ha a piac es a befeketetok is fideszfanok lennenek es orban lenne a fellkent messiasuk, akiknek varga es kosa az o profetaik, de a piac ugy szarja pofan a fideszt es orbant erzelmi alapon, hogy te olyat meg nem lattal..

es ha nem erzelmi alapon nezzuk a tegnap elhangzott gazdasagi harakirit, hanem a maga a piac ertelmezesi szabalyai szerint, akkor bizony a fijjug most nagyon elkurtak. nem kicsit, nagyon. az elmult 20 evben kormany ilyen gyorsan ekkora faszsagot konkretan meg nem mondott, ennyire rovid ido alatt ilyen piaci panikot nem okozott.
@KG2000: Részletesen, aha.Nnormálisan, értelmesen, és főként sok részletre kiterjedően beszélt. A semmiről, ha jól értem a saját szavait:
"Most nem lehet semmi konkrétumot mondani, hiszen a hét végén és a jövő héten dől el, mit is lehet kezdeni. Az bizonyos, hogy vészhelyzet van."
@kisa: Bocsi, ráadásul Varga titkársága minden év januárjában átveszi a Pénzügyminisztérium összes adatát az előző évről. Lehet Varga nem olvassa el azokat?
@belekotty: "Kókát mikor fogják már rabszíjon vezetni? Meg Demszkit? Mert akkor veszek HD-s kábel szolgáltatást, tévét és DVD felvevőt hogy mindennap újra és újra vigadhassak rajta!"

hiaba, no..
kinek mi okoz oromot.

azert egy szakorvossal ezt vitasd meg alkalomadtan;-)

nem azert, mert demszki, vagy koka, hanem mert ugy altalaban nem egeszseges dolog ez...
@KG2000: Remélem van jó sok deviza hiteled!
Majd ha megjön a következő havi részlet kiszámítása, akkor gyere vissza!
@az igazi Sipi: Érdekes, akkor Nyugat-Európában miért nem kell WC papírt vinniük a betegeknek a kórházba? Biztos ott is szocializmus meg kádárizmus van! Mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában az egészügyet a járulékokból tartják el.
@az igazi Sipi: Nem akarok róla beszélni. :-)) A szakorvosomtól (pszichiáter) meg elváltam. :-))
@belekotty: Van devizahitelem, de 1) minimális 2) a jövedelmem is növekszik, ha romlik a Forint.
@kisa:

"ja, de nem 40 fölött... "
Ez is magyar sajátosság. Normális helyeken megbecsülik az idősebb, tapasztaltabb munkaerőt. Nálunk viszont a kizsákmányolás a lényeg, hogy a munkaügy által támogatott kezdő munkavállalót vegyék fel, mert havonta 40000 Ft-al kevesebbe kerül a főnöknek. Különben hogyan is lesz meg a pénz augusztusra az új mercire.

Katasztrófa ez az ország.
@KG2000: Ez az: "a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét". Ne riogassa már a piacot ilyen szöveggel, főleg akkor, ha az égvilágon semmi köze a pénzügyi tárcához!
Ha el akarom adni a lakásom, én sem üvöltözök, hogy lehet hogy össze fog dőlni azért, mert van három repedés a plafonon. Ha korrekt vagyok, akkor megmutatom kérdés nélkül is az érdeklődőnek, hogy igen ott van repedés.
Azt meg ne gondolja senki, hogy az átlag befektető sokkal értelmesebb lenne, mint az átlag lakásvásárló, és túlságosan disztingválna nyilatkozatok között.
@tcom: Az a baj, hogy a kezdőt se szívesen, ha nő, mer' szülni fog...
@az igazi Sipi: A piaci pánik mínusz 10% lenne.

"es ha nem erzelmi alapon nezzuk a tegnap elhangzott gazdasagi harakirit, hanem a maga a piac ertelmezesi szabalyai szerint, akkor bizony a fijjug most nagyon elkurtak. nem kicsit, nagyon. az elmult 20 evben kormany ilyen gyorsan ekkora faszsagot konkretan meg nem mondott, ennyire rovid ido alatt ilyen piaci panikot nem okozott. "

Aki ilyent leír, az bizony Gyurcsány.
@KG2000: Miért? Devizában kapod a pénzed? Én spéci euróban megállapított óradíjban írok nyugatra programokat, szóval nekem édesmind1, hitelem meg nincs.
@KG2000:

Mert Ny-Európában az emberek sokkal többet fizetnek egészségügyi célra. A legtöbb országban fizetni kell az ellátásért a helyszínen. Akkor pedig rendnek kell lennie. Az USA-ban az anyának ki kell fizetnie a szülés költségeit, akkor mehet haza. És ha hazament sem várhatja a Gyedet, gyest 3 évig, mert egy hónapig sem jár ilyen. Viszont válogathat hova megy szülni. És ott versenyeznek a kórházak ezért. A magyar kórházaknak nyűg a beteg, ha tehetnék egyet sem látnának el. Minek is? Az állam úgy is kifizeti a hiányukat? Akkor meg minek kepeszteni. Na ez a szocializmus, kádárizmus!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem a Fidesz jól végzi a dolgát, ha az összes bértollnok (blogok, baloldali érzelmű elemzők) ilyen össztüzet zúdít rá.
@tcom:
""ja, de nem 40 fölött... "
Ez is magyar sajátosság. Normális helyeken megbecsülik az idősebb, tapasztaltabb munkaerőt. Nálunk viszont a kizsákmányolás a lényeg, hogy a munkaügy által támogatott kezdő munkavállalót vegyék fel, mert havonta 40000 Ft-al kevesebbe kerül a főnöknek. Különben hogyan is lesz meg a pénz augusztusra az új mercire.

Katasztrófa ez az ország. "
Legalább valamiben egyetértünk. Megpróbálok minden MSZPs kommentelőnél a közös pontot megtalálni.
@KG2000:
1. nyugat Európában az emberek fizetnek járulékot, Magyarországon nem.
2. VAn vizitdíj és korházi napidíj is a ZEURÓPAI országok 90%-ban. Én éltem Hollandiában és Finnországban is. Mindkét helyen kellett fizetni minimális pár eurós díjakat annak ellenére hogy biztosítva voltam, és a saját állampolgáraiknak is kell nemcsak a külföldinek. Sok más nyugat európai országban kell. Fogadnék pl. hogy Görögországban nem kell pl. De menjünk azon a "kádári" vonalon pontosan, kitaposták a szocik az utat, a fidesznek csak folytania kell. Mégiscsak kádárizmus az a minden mindig ingyen szöveg, nem?
@belekotty:
azét a Pénzügy-minisztériumét, ahol "arról sem tudtak" , hogy a Malév eladása hogy történt, vagy hány milliárdos kötelezettség terheli az ezévi költségvetést ebből kifolyólag.
@orient:
1. nincs még európai ország, ahol ekkora volna a munkabér járulék és adó terhe.
2. senki nem mondta, hogy mindig minden ingyen.
@belekotty: körülbelül.

Ismerős a nicked, volt egyszer egy másik fórumon 2005-2006-ban egy ugyanolyan nick, aztán egyszer csak észrevettem, hogy az e-mail címem nevében orbánozós spamokat küldtek a 2006 januárja körül újévi üzenetként. Vajon ki volt, egy biztos, orbángyűlölő és nagyon jó programozó...? Na most megyek, dolgozok.
@KG2000:

Orbánnál jártál továbbképzésen?
Aki nem Fideszes az csak komcsi, mszp-s lehet. Van lehetőség a két nagy demagógia között is méghozzá kettő. A mára már kitagadott gyerek a Jobbik fideszközeli politikája és mérsékelt, racionális LMP-s szemlélet.
Én nem az MSZP-re szavaztam, örülök, hogy eltűntek. Tehát csak úgy kritizálom a Fideszt. Értve vagyunk? És ha levennéd a szemellenzőt látnád, hogy az itt kommenetlők többsége sem mszp-s. Tudom, hogy fáj, ha a független kommentelő is felemlegeti a Fidesz hibáit, de ez van.
@old_field: 1. a régi duma. Igaz és valószínüleg többen is fizetnének ha alacsonaybb lenne, de nagyon sok ügyeskedő van ám itt. Hidd el ha 15% egykulcsos adó lenne akkor is sokan nem fizetnének itthon. Nézd meg a mediterrán országokat. Adók sokkal alacsonyabbak mégis ugyan ezzel a problémával küzdenek miért? Mert a vérükükben van a kurva lopás mint a magyarnak. Sokszor átkozom magam, hogy hazaköltöztem. Itt soha semmi sem fog változni. Finn ismerőseim szavaival élve. Balkán voltatok mindig is, azok is maradtok. PONT.
@Sir Kommentor:

Nabazz. A 4Cast, a Royal Bank of Scotland, az RBC Capital, az UBS elemzői meg elhiszik magukról, hogy független londoni pénzpiaci elemzők. Közben csak szerencsétlen szoci bértollnokok.
@Sir Kommentor: Csak annyit mondok mint volt Fideszek, hogy a jó @&˘#@°^ˇ&@ @#&˘°˛^@#.

Remélem érted. :P
@KG2000:

Többen is írják, hogy a fejlett világban fizetni kell helyben is az orvosi ellátásért. Hoppá!!! Erre nem reagálsz??? =:-)

Ha ezt a szemléletet, gyakorlatot a szoci kormányok be akarták vezetni, akkor a fidesz megakadályozta, populáris népszavazással. Azt hangoztatták, hogy az orvosi ellátás ingyenes. Kádár forog a sírjában és ha élne elvtársi csókkal köszönteni Orbánt.
@Makumba4:
"Egy ilyen országban a még be sem iktatott kormányt nem támadná azonnal 5-600 blogger, újságíró, ún. független gondolkodó"

Csakhogy egy ilyen országban a még meg sem alakult kormány leendő tagjai nem ígérgetnének összevissza fűtfát, hogy aztán aznap vagy pár nappal később éppen az ellekezőjét állítsák (lásd lesz adócsökkentés-nem lesz adócsökkentés), vagy nem beszélnének - ki tudja milyen felhatalmazással - zöldségeket.

A portfolio-n épp most van kint egy cikk, hogy a Matolcsy-program már megbukott, pedig még el sem kezdték és ezt nem a komcsi szimpatizánsok, hanem gazdasági/banki szakemberek mondják, akik mellesleg nem is magyarok.

Amúgy a posztban az a "Nem úgy gondoltuk" kép nagyon ütős! :DDD
A fidesznyikek még ettől sem szégyellik el magukat?
@orient: Azért nem általánosítanék, de változni biztos nem fog semmi, és a finneknél sem szeret mindenki adót fizetni és nem minden kurva magyar lop, bár azon én is csodálkozom, hogy sokan miből élnek.
@KG2000: Mert van betegbiztosításuk, amit polgári szerződéssel kötnek, és arra szól, hogy kórházba kerülés esetén ott milyen ellátást kapnak, és nyílván minden csomagban benne van a WC-papír. Nekünk meg vannak állami kórházaink és TB-járadékunk, amit ki tudja mire költenek az egészségügyi ellátás mellett. Arról nem is beszélve, hogy én alig vagyok beteg, de fizetem a hipochonder nyanyáknak is a gyógyszerét, mert ha nem kap semmit, akkor nem érzi fontosnak magát, és addig nyaggatja az orvost, amíg nem kap. Meg fizetem a nemváltoztató műtéteket is, ha szegény páciens bizonyíthatóan nem tud a saját nemében élni. Röhej. Az a baj, hogy nálunk az állami = lopható.
@tcom: Más példa is volt már a Fidesz határozott és következetes viselkedésére.

A konkrét téma után most így hirtelen nyomoznom kéne, de a szitu megvan:

Fidesz javaslat, MSZP-nek nem tetszik, leszavaz.
Valamivel később MSZP meggondol, országgyűlés elé tár, mint saját (ez nem szép dolog :) javaslat.
Fidesz leszavaz, mire MSZP:
- de uraim, ez az Önök javaslata volt!
@KG2000: "Érdekes, akkor Nyugat-Európában miért nem kell WC papírt vinniük a betegeknek a kórházba? "

azert kis ingyenelom, mert ott a korhazi kezelesre kifizetnek parezer eurot es abban bennefoglaltatik a retyopapir ara is.

de ott ha valaki elinditana egy "300 ruppot er a borom" nepszavazast, agyon is vernek az adofizetok erte, azt azert tudd.
@orient:
persze, ezt a 2t párhuzamosan kell megoldani :
csökkenteni a terheket és kiszűrni a csalókat.
__
Szerintem magyarnak lenni, kicsit összetettebb érzés, mint hogy 1 halvérű finn meg tudná ítélni a távolból :
ha csak a nyelvet, a maradék országot, a történelmet, irodalmat, a tudományt, sportot nézzük...
Hitvány és csaló politikusok mindig is voltak, de az idő mindig meg is mutatta/mutatja, hogy ki mennyit ér.
Szét kell tudni választani a 2 dolgot.
@orient: Miért itt mi van ingyen? Itt is fizetni kell pl : ha szívproblémád van és nem a temetőből akarsz visszajönni vizsgálatra,vagy ha normális ellátást akarsz.Ja és van szgk. átíratási ill. soroljam? A lányom mikor Skóciába megvette az autót és átakarta íratni a hivatalba megkérdezte mennyi-azt mondták ingyen mi azért vagyunk itt hogy megcsináljuk.Lehetne arról beszélni ,hogy Magyarországon az állam hányféle módon húzza le az állampolgárait,nem férne el a felsorolás,de ez nem jelenti ,hogy a 300Ft vizitdíj ellen voltam(főleg ha az államkasszába ment volna)de azért itt vannak pofátlan dolgok a magas adók mellet is.
@tcom: Ez így nem egészen igaz, mert akinek van biztosítása annak a biztosítás erejéig ingyenes,márpedig aki dolgozik annak van aki nem annak van szociális kórház adományokból.Ja és az anyuka nem 70.000-ret keres ha egyáltalán dolgozik és nem abból költ a megélhetésére az usa beli árakra ami lassan itt is ugyanaz.
@nemsiker_s: álomországban nem lesz miniszterelnök orbánból.
@old_field: Szar politikusok mindig is voltak. Nem a politikusokról beszélek elsősorban bár ez többnyire az ő saruk. Nyugaton annyit lopnak hogy élni hagyják a népet is mellette. Itthon nem. Csak szereti mindenki a politikusokat ítélni (jogosan teszem hozzá), de a saját kis világukban ugyan azt teszik.
Kérdezz körbe kicsit az ismerőseidet(vagy magadat) hogyan reagálnál bizonyos helyzetekben.

Pl.: Kint sok külföldi dolgozott velem együtt. Nemcsak magyar hanem, más kelet európai és ázsiai is. (diplomás-szellemi munka jól fizetve bejelentve, nagy cégnél). Ebédlőben kaja támogatott volt az ALKALMAZOTTAKNAK, szerződéseseknek teljes áron. Hogy ellenőrizték? Bemondásos alapon. Senki sem kérte el a kártyádat. Támogatott kaja 4 euró, teljes árú 6,7 euró.
Namármost a sok magyar szerződéses rendszeresen hazudott hogy spóroljon 2,3 eurót. Rá volt szorulva mert a 6000-8000 eurós fizetésükből azért az nagy tétel ám. És még nagy pofával híresztelték is a sok, hogy mekkora poén, hogy kijátsszák a rendszert. Bérletet egyik sem vett a járművekre persze mert hozzá voltak szokva a BKV stílushoz, ellenőrzés meg annyi sincs mint itthon. Érdekes a lengyel és más kelet európai kollégáim sosem csináltak ilyet és kidülledő szemekkel nézték, a kedves magyar kollégáimat akik miatt égett a pofámról a bőr. Ez előfordult még szintén görögökkel, és ázsiaiakkal. Érthető a párhuzam amit ilyenkor vontak. Nem a zene és a tudomány alapján fogják megítélni ezután a magyarokat hidd el.
@gorcsev54: "Itt is fizetni kell pl : ha szívproblémád van és nem a temetőből akarsz visszajönni vizsgálatra,vagy ha normális ellátást akarsz"

az, hogy te es a tobbi hozzad hasonloan gondolkodo eletben tartja es noveli a korrupciot az orszagban - mert ugyanis a korrupci jelentos reszet nem a nehany part altal osszelopdosott parkmilliard, hanem a kicsi hangyak 10-50000 forintjaibol osszejovo 100 milliardok teszik ki - csak tovabb erositi bennem azt a hitet, hogy innen el kell menni, mert amig itt ki nem hal 1-2 generacio, addig normalis gazdasag es ugy altalaban normalis orszag nem lesz..
@orient: Igen, emiatt a mentalitás miatt szív a rendes, csendes többség itthon is. Illenék már egyszer olyannak is lenni, hogy az ilyen köcsögöket jól megb*sszák. Mert így csak az előnyöket látják, és nem félnek a büntetéstől. Vajon a bemondásos kajálásnál akkor is ennyit csaltak volna, ha szúrópróba szerűen ellenőrizték volna, és a büntetés 100 euró?
@az igazi Sipi: olvasd el az előtted lévő kommentemet. Kb. ugyan ezt írom. Fekete betűs átok az a nap ammikor felmondtam kint és hazaköltöztem. A főnököm meg könyörgött, hogy maradjak. De itthon sokkal jobb. Most már nemcsak az a pár magyar, és ázsiai lop körülöttem hanem az egész ország. Sokkal jobban érzem magam!
@DArchAngel: sokat nem lehetett tenni hidd el. Én egy idő után nem köszöntem az ilyeneknek és meg is mondtam nekik hogy amikor ember módjára viselkedtek és nem lejáratjátok a többi magyart akkor beszélhetünk, addig kerüljük egymást. Nem kötöttem életreszóló barátságokat magyarokkal sajnos hidd el, de a göröggel sem...
@az igazi Sipi: Itt nem a korrupcióról volt szó: hanem bizonyos vizsgálatok (amit a TB csak részben vagy egyáltalán nem finanszíroz ) vagy az ellátás sürgősségéről.(Pld. én 2 hónappal későbbre kaptam időpontot hála isten nem a temetőből jöttem vissza, de ha befizetek akkor azonnal, nem az orvos zsebébe)tehát erről beszéltem.Nekem 2 lányom született igaz már kicsit régebben de én egy kanyit sem fizettem ,mivel a 37 év munkám során én sem kaptam pluszt azért mert nem . dolgoztam és a kutyát sem érdekelte , hogy kevés a fizetésem tehát nem hiszem ,hogy probléma volna a gondolkodásommal.
@orient: Ami még rohadtul idegesít, amikor egyesek azt mondják, hogy minek pampogok, lopjak én is. B+, nem igaz, hogy nem lehet megérteni, hogy van aki nem így akar előbbre jutni? Hogy a lopásnak előbb-utóbb szívás lesz a vége?
Ami ennél is jobban idegesít, hogy egyelőre sokkal jobban jár az, aki lop, csal, és a retorziótól sem kell tartania.
Kedves FIDESZ, drága Viktor! Ha jót akartok tenni az országgal, akkor gyorsan neki kellene feküdni az adócsalás és a korrupció megállításának. Ugye Önök nem abból élnek?
@DArchAngel: komolyan mondom, egyre inkabb szegyelem, hogy ezeknek adot fizetek...

igaslonak, szarfaszu hulye baromnak erzem magam, akinek a hatat veresre uli 8 millio here, akik meg ugatnak is es kovetelzonek...

es azt hiszik, hogy nekik jar az, amiert en dolgozom meg.
@gorcsev54: igen , de ez sajnos külföldön is így van hidd el. Megint csak finn példa(ahol az egyik a legjobb az egészségügy az EU-ban).

Kollégámnak műtét kellett, nem életmentő, sürgős, de fájdalmai voltak. Mondták várólistára teszik és akkor ingyenes (csak vizitdíjat, és kórházi napidíjat kell fizetni. kb. 50 euró). De a várólista jelenleg 8-10 hónap. Vagy elmegy a magánkórházba ahol megműtik 1 hónapon belül, azt is támogatja az állami biztosítás de ott ki kell fizesse a műtét 10-20%-t,(beavatkozástól függően). Azért az nem kis tétel.
Vagyis vagy vár (akkor sem ingyenes) vagy azonnal, de akkor a zsebébe kell nyúlni.
Különbség csak az hogy ott az állam, kórház is high tech, kinyalják a segged, LCD képernyők vannak minden ágyhoz és úgy érzed magad mintha valami szuper kórházban lennél. Várakozás ott is van sajnos. Én csak ezt várom az új kormánytól, hogy legalább ilyen feltételek legyenek.
@orient: " Én csak ezt várom az új kormánytól, hogy legalább ilyen feltételek legyenek."

minek?
hogy hazalopjak azt is az orvosok, ahogy hazaloptak az egesz kurva egeszsegugyet?
@Rob67:
Okoska. Azt tán te is felfogod, hogy a Ft.-/font/euro/dollár stb. értékearányt nem egy (1) db. polgármester, parlamenti képviselő, stb. határozza meg a tőkepiacon. Mellesleg a fiúk nem csináltak belőle titkot a választások előtt s e m (mint Qrcsányék), hogy szarban a haza. Azt is megmondták, hogy az ország valódi állapotát megismerve fognak konkrét javaslatokat tenni. De úgy látszik, egyesek már úgy hozzászoktak a hazudozáshoz (pannon puma, "nem gyűrűzik be" stb. hogy szem könnybe borul, bőr lázasan bizsereg, száj káromkodásra tágul az igazság felfedésekor is.
@KG2000: "folytatják kádárista hagyományaikat: hazudjunk minél nagyobbat, azzal nyerünk."

Gyurcsány hazudott, nyert egy koalíciós többséget. Orbán hazudott, nyert 2/3-adot.
Jól fizet a narancsos bérdroidkodás? Egy rövidke idézet tőled , szembeállítva a tényekkel és kiderül, hogy HAZUDSZ. Jól fizet a dolog?
@DArchAngel: minap vettem valamit. NAgyobb pénzel fizettem és siettem. Útközben szgyorsan átfutom a visszajárót és úgy tűnik mintha többet adott volna vissza. Mindegy rohanok, később megnézem nincs időm rá. Este nyugodtan többször átszámoltam és igen tényleg többet kaptam 1000 forinttal vissza. Másnap megyek vissza a boltba a blokkal és a pénzzel. Elkezdem, hogy tegnap voltam itt és önök véletlenül...itt szavamba vágva majdnem megöltek, hogy az lehetetlen ők jól adnak vissza és mit képzelek én...stb. (hülye picsa legalább végighallgatna), mondom félreértett, mert ötbbet kaptam és visszahoztam. Odaadtam a pénzt és elköszöntem. Döbbenet, se egy köszi vazze semmi. Kisbolt, egy sportszeletet sem vágtak utánam. Nem is azért tettem. Irodában elmondom, a fél társulat úgy néz rám mint valami agybetegre akit azonnal be kéne zárni. Hülye vagy? Örültél volna ingyen pénz. Na ezért tartunk itt, mielőtt csak a politikusokat hibáztatnánk. Ugyan azok vagyunk csak a szorzók mások...
@Várúr: "Okoska. Azt tán te is felfogod, hogy a Ft.-/font/euro/dollár stb. értékearányt nem egy (1) db. polgármester, parlamenti képviselő, stb. határozza meg a tőkepiacon."

hat pedig de bizony.

es nem egy sima kepviselorol beszelunk, vagy egy mezirtlabas paraszt polgarmesterrol, hanem a foldcsuszamlas-szeru valasztasiu gyozelmet arato, teljhatalmat szerzo politikai part ugyvezeto elnokerol.

tehat igen, amit kosa mondott, azt az egesz fidesz es az egesz magyar kormany mondta gyakorlatilag. es igy is kezeli a piac. ha tetszik, ha nem, vagy abbahagyjak az ellenzeki viselkedest kormanyon es elkezdenek dolgozni es benyeleik ennek kovetkezmenyet, hogy ez a sok kadarbunko, aki most rajuk szavazott meg fogja buntetni oket az onkori valasztasokon, vagy addigra nem lesz mirol es miert szavazni.
@Várúr: szarban a haza az nem lepett meg senkit. De az nem egyenlő közel sem az államcsőd van és Görögország sorsára juthatunk mondatokkal.
@orient:
No erről (is) van szó!
Amúgy Kósát néztem valakinek a Fideszben,de ez nagyon mellé ment!
Olvassatok külföldi pénzügy-gazdasági lapokat,mindenhol lecsapta a biztositékot az alkotmányos módszerek megkerüléséről szóló bon-mot.(jegybank?)
Szarban van a Fidesz,be kellene váltani a pénzügyi igéreteket,és nincs miből....
OV talán nem akarta egyenesben,ezért rombolt Kósa huszár.
Én elmegyek nyuggernek 45 évi kemény munka után (Svájcba:) ),és ébresszetek fel 100 éves álmomból,ha itt rendben lesznek a dolgok...:)
@Magg:
"Matolcsy program megbukott" - mközben még el sem kezdődött - mondják külhoni szakembörök. Na igen, tán épp ugyanazok, akiknek az USA ingatlanhitel bedőlés, bankok százai bukása, a görög válság, a portugál, spanyol, olasz pénzügyi reszketés, az angol nadrágszíj-húzogató politika, stb. köszönhető. Te egyszerű álnaív vagy, netán térdre buksz pár spekuláns csaló előtt. Vesszen a dőzs, éljen a tőzs(de)!
@orient:
Ba'meg, ha csődközel van, akkor azt kell mondani. Nem pannon pumázni, folyékonyan hazudozni, mint a görögök, és így tovább. Úgy látszik, az országnak az igazmondás tudomásul vételét is tanulnia kell (ilyen nyolc év után cseppet se meglepő).
@Öreg Sam: Így van. Senki sem remélte hogy beváltják az ígéreteiket mert irreálisak, és nem a Fidesz hibájából. Azonban ha ezt mondja el hogy sajnos az ország helyzete rosszabb mint gondoltuk, ígéreteink egy részét nem tudjuk tartani idén, viszont azon dolgozunk hogy helyre tegyük azt amit az előző kormány szétcseszett akkor valószínűleg esés helyett egy jelentős erősödés lett volna, és politikailag és vállalható. Igen egy nagy darab szart vesznek át és abból nem lehet várat építeni, de ha ezt beismerik az nem az ő hibájuk. Államcsődözni meg hellénezni azonban nem kéne hozzá!
@Várúr: Ez valami Fideszes alternatív igazság? Jól mondják a portfólión:

"Miközben a teljes Európa azt bizonygatja egy adósságválság közepén, hogy az államháztartása rendben van (vagy lesz), addig idehaza a kormánypárti politikusok egymásra licitálva magyarázzák, milyen óriási a hiány."

De nyilván a független pénzpiaci elemző hülye, vagy emszpés bértollnok. Édesek vagytok ahogy a szaros piskótátokat is aranygaluskának igyekeztek beállítani.
"Ismeri saját jelentőségét, tudja, hogy a határon kívül le se szarják ezt a tényt." :O))))
:O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

üzenet Kósának:
Kósa ! Te már megint /mint mindig/, BUNKÓÓÓ VAGY !

(egybként, kiváló politikus lennél.....)

rég nevettem ilyen jót. Kössszzz ! :)
@Várúr: nincs csődközel, szar van. Ha értesz a számokhoz akkor hasonlítsd össze légyszíves, görög,spanyolország és portugália mutatóit magyarországéval. Igen nagy a gáz, de nem tartunk ott.
@az igazi Sipi:
Te az istenített piacot egypár spekulánssal kevered. Épp most rendszabályozzák meg őket Ny.Európában és az USA-ban is. Ami most történik, játék a valutákkal. Pofát tátani fél-egy év múlva kell. Kósa ü.v. elnök tudhat valamit, ha rákényszerült, hogy kimondja. Kósa nem Kóka (móka, róka, stb.) hogy a szájából valagat csináljon szorgos hazudozással.
@orient: Ugyan hagyd. Várúr éppen most indokolja meg, miért nemzeties tett lehazudni a 2,3 eurót a becsületkajáról.
@orient: Bocsánat, és milyen számokat kell összehasonlítani, amiket Gyurcsány és Bajnai még együtt hamisítottak vagy amiket már külön-külön?
@Várúr: na figyelj. A Kósa elvtársnak bármilyen szépek is a szándékai, sajnos nem tudja mi a helyzet. Nem azért mert hülye csak szimplán még át sem látnak mindent. Ha 2 hét múlva mondaná ezt akkor elhinném, de még át sem vették a botot, azt látják hogy nagy a gáz, de közel sem biztos hogy csődközelben vagyunk. 1-2 hét alatt kiderül, de ezt még a Varga is elismerte, hogy a pontos számokat csak most kezdik megismerni. Addig ez riogatás semmi más.
@néma bárány:
"Pénzpiaci elemző" olyan független, mint mondjuk a kézből etetett sertés. Hagyjuk a fideszt kiskomám. Épp most derült ki a Malév eddig titkolt sok tízmilliárdos vesztesége, stb. Ez pártfüggetlen és sok más.
@Várúr: Ugye, hogy nyüzsögnek a szakértők? Nem is értem, hol voltak 2006-ban, amikor Ferenc császár széthazudott mindent... Hol voltak ezek a csontkukacként nyüzsgő szakértők?
@rockee: financial times-ba olvass bele amennyiben értesz angolul. Nem hiszem sok köze lenne a Bajnaihoz. Én nekik hiszek nem a Bajnainak de nem is a Kósának. Független elemzőket olvass és ne politikusok megjegyzéseit légyszíves.
@orient:
Én kemény figyelmeztetésnek látom, alapos okkal. Kósa tekintetes úr eddig elég jól elirányítgatta az ország második legnagyobb városát. Qrcsány eredetileg saját lízingelt csillárjait igazgatta a plafonon, Bajnai eeetárs főképp saját cégeit és a libások átrverését irányítgatta. Szép napot.
@rockee: itt voltam 2006 ban is és 2008 ban is. ÉS még jobban anyáztam hidd el. A jobbos katonákkal az a baj hogyha valaki politikailag színvak, az rögtön komcsi és ellenség. Igen szerintem a Fidesz jobban fogja tenni a dolgát mint az előző rendszer, de az nem azt jelenti, hogyha hülyeséget csinál azt nem rovom fel neki.
@Várúr: Ne tereljél, nem vagy te juhász. Ilyenkor rögtön jön a hagyjuk a Fideszt, ugye?
Abban kurvára igaza volt Bajnainak, hogy az ország reális gazdasági helyzetéről olyanokat kell megkérdezni, akik nem érdekeltek a parlamenti választásokban. Na, a londoni pénzpiaci elemzők pont ilyenek. Nekik nem érdekük bemászni fideszt kritizáló posztok alá, és a népet terelgetni a jó irányba.
@Várúr:
Háááát,kivánom mindannyiónknak,hogy neked legyen igazad.
OV nagyon jó taktikus,el kell ismerni.
Kósa az egyetlen számba jöhető ellenfele házon belül,van egy sejtésem,hogy miért éppen vele mondatta ki,amit Ő nem akart.
Két légy egy csapásra: Valamilyen számottevő hadúrnak ki kellett mondania,ugyanakkor gyengitette Kósát...
Oszt el lehet innen menni,mondotta volt szeretett vezérünk :)
@orient: Ez a kedvencem: független elemzők, független szakértők... és valahogy mindig kiderül, hogy az a bizonyos nagyon független szakértő vagy konkrétan egy SZDSZ-es családtag, unokatestvér, sógor, koma, de minimum jóbarát... Ja, függetlenek ezek, ja, de leginkább az igazságtól függetlenek, de attól tényleg és nagyon.
@rockee:
Vagy derűsen tekeregtek, vagy ők is megszívták. Ezeknek bárki bármit mond, bárhogy érvel, hol nagy a náciveszély, hol oda a demokrácia, hol egy kijelentés miatt bombáznak a "független szakértők", hol púposodik a sín Orbán miatt.
@néma bárány: A jó Bajnai mindjárt meg is mondta, kit kell megkérdezni... Ő csak tudja, hogy ki a "független..."
@orient: Ez mind szép és jó és kifogás sincs ellene csak hát azok a fránya jövedelmek,meg a körülmények!A magyar egészségügy olyan amilyen igazi pénzmosoda ugyanaz mint a BKV.
@gorcsev54
Csakhogy az usaban ha nincs munkád nincs biztositásod nincs ellátásod. Nálunk meg egészen jól elvagy fél évig. Mehetsz akár 2 milliós műtétre, a többi barom járulékfizető kifizeti.
@néma bárány:
Terelnélek én téged,ha hallgatnál a jó szóra... Pénzpiaci "független" elemzők helyett esetleg Qrcsány blogjait olvasgasd. Akolmeleg van ott is.
@rockee: Nevetséges ez az erőlködés :-) Bizonyára minden európai pénzügyi elemző cégben Gyurcsány-Bajnai másodunokatestvérek ülnek, és kizárólag azért pofáznak, hogy Orbánt gyengítsék a világ előtt. :-))

Sokkal valószínűbb, hogy te meg várúr vagytok valamelyik dinasztia tagjai/alkalmazottjai, akik szerint ez az egész egy világméretű összeesküvés a családfőtök ellen :-)
@Várúr: A mai napig hiszik a buzgalmárok, hogy Ferencük olyan erősen meghasonlott Öszöd előtt fél éven át permanensen, csakis a kampány idejére, hogy szegény feje tényleg nem tudta, mit csinált előtte másfél évig... De Öszödön hirtelen megvilágosodott, hogy semmit nem csinált (másfél évig), illetve trükkök százait igen, de csak mert hazudni kellett, hogy visszahozzák a szarból a kormányzást...
@Várúr: Ne mondogasd nekem, hogy mit és kitől olvassak. Ahogy a véleményemet is sikerül kialakítani nélküled is. Mellesleg Kúrcsány blogját is olvasom, és az sem tetszik. És? Ettől a Viktoriánus elkúrásnak tetszenie kell?
@rockee: semilyen érvre sem reagálsz, csak anyázól meg komcsizol mert nem egyezik a véleményünk. Elárulom, hogy a szemét SZDSZ és MSZP közeli független elemzők 1-2 éve még darabokra szedték a Gyurcsány és BAjnai kormányt is. Nem írtak azok mindig jót magyarországról. Most sem azt írják hogy mi vagyunk a legjobb állam a földön, de mindenesetre nem vagyunk görög szinten. Minek magyarázok, érveket úgysem fogadsz el. Igen is demokráciában jogom van kifejezni ha valami dühít mert elszarjá. Megtettem az elmúlt években is és most is megfogom. Nem azt mondtam hogy szar az új kormány csak azt hogy ez egy szar húzása volt, és feleslegesen keltik a pánikot amíg nincs miért.
@Várúr:
Bajna eelvtárs? Ha valaki, akkor Gordon kemény üzletember. Nem Orbán generációja. Nem az átkosban végezte iskoláit Soros pénzén. Nem az Mszmp pol. Kutató intézetében kezdte pályafutását, mint Kövér.
@Várúr: milyen figyelmeztetésről beszélsz? Úgy érted kánaánt hazudtak és tudják, hogy előbb utóbb meg be kellene vallani az igazat, hogy szart se tudnak megvalósítani mert irreális dolgokat ígértek? Én úgy látom, hogy elkezdték az elterelő hadműveletet, mert semmi sem számít jobban a honi politikában, minthogy megnyerd a következő választást...
@orient:
"Elárulom, hogy a szemét SZDSZ és MSZP közeli független elemzők 1-2 éve még darabokra szedték a Gyurcsány és BAjnai kormányt is. "

légyszi' erre valami példát.
@orient: Hát, öregapám, azt mondaná, hogy elég gyenge kötelék az, amit a szóbeszéd el tud szakítani: elég szar a helyzet ott, ahol egy kijentés romba döntheti az országot... De én úgy látom, hogy a cuclib média dönti romba saját magát: mert hiába pánikolnak két napja, lószart sem érnek el vele. lehet, hogy az a gond, hogy már ezredszer játsszák el ugyanazt a pánik-forgatókönyvet a taxisblokád óta? Ott még bejött... De hol van már a tavalyi hó?
@orient:
Csak egy megjegyzés. Tudok angolul. A csodás Financial Times épp akkor közölt Qrcsányt és a magyar gazdaságot dícsérő cikket (kettőt), amikor szanaszét hazudták magukat a tervezett államháztartási hiányról. Az a lapot (sem) istenek írják-szerkesztik, hanem bizonyos körök érdekeit képviselő képzett tollnokok. Csak kevésbé durván manipulálnak, mint mondjuk az épp megszűnőben lévő Népszava.
@ostván: Orulok hogy van mas is olyan aki a hianykepzest nem tekinti normalisnak. Nem jellemzo gondolat ez manapsag. A hiany a gazdasag elenkitesenek a szentsege manapsag. Kolts hitelbol, vegyel hitelbol, kolts tobbet mint a koltsegvetesi bevetel. Ezt hirdetik a penzmozgasban erdekelt kozgazdaszok. Mindegy milyen mozgas.
Szoval a masodik reszre bologatok.
De a mukodest nem feltetlen a meg rosszabbakkal hasonlitanam ossze, meg bizonyos vegleges jelekkel csak.
Szoval mas a felfogasunk a mukodesrol. Es meg sokaknak akik lelepnek, vagy kikerulik a normalis 'mukodest' trukkokkel, vagy elszenvedik a kovetkezmenyeit a 'mukodesnek' a leromlott (mar nem leromlo) infrastrukturan, szolgaltatasokon, szemelyesen es kozossegileg is eladosodva, perspektiva nelkul, naprol napra elve. A panaszkodas vagy a 'direkt nem foglalkozok a dologgal mert csak felhuzom magam' a jellemzobb, nem az, hogy de jo igy nekunk, szep jovo, csak igy tovabb...
Ami mukodik azon nem akarnank ennyit valtoztatni szerintem. Marpedig itt inkabb azt szokas mondani, itt komoly valtozasokra van szukseg, nem pedig azt, hogy csak apro dolgokat kell behangolni...
@blah:
Jóember. Irány a fülorvos. Én semmiféle kánaán-ígéretet nem hallottam a kampány során, ezúttal kivételesen a szoccerektől sem. Ezzel szemben a fidesz végig azt nyomatta, hogy tervek a gazdaság és a pénzügyi helyzet megismerése után. Akkor emiatt rinyáltak ballibék (nincs program,stb.), most meg hogy van tényfeltárás és lesz intézkedés. Szívese figyelmedbe Qrcsány két örökbecsű őszödi mondatát: "Két éven át nem csináltunk semmit. Abszolúte semmit."
Ezek nem tanulnak semmiből basszameg!
Szijjártó folytatja ott, ahol Kósa abbahagyta:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134121&is=1

OTP mindjárt 10%-ot esett, a forint is mélyponton. Fasza! essünk le egészen a gödör aljáig, ne végezzetek félmunkát!

Várúr, rockee: most tapsoljatok, ha van még arcotok hozzá!
@tcom:
Ezek szerint akkor tanulta meg a libatartókat fosztogatni? Gazdasági csúcsminiszterként Qrcsány mellett az országot tönkrevágni? Kóka doktor úrnak asszisztálni? Na neee.......
@tcom: Uramatyám! Te el is hiszed ezt magadnak? A Gordonka régi mozgalmár, a KISZ-ben menetelt előre Gyurcsány Feri haverjával kart karba öltve, a párttal tűzön-vízen át, nyüzsgött a kis kiszes, menzabojkottot szervezett, de főleg a KISZ megújításán avagy méginkább a KISZ-vagyon lenyúlásán munkálkodott, majd átnyargaltak a Demiszbe Ferivel együtt, azt is lepusztították, és úgymond "üzletemberek" lettek, bőven merítettek az állami vagyonból, Gordonka például "hazavitte" apukája által vezetett és felszámolt szövetkezetnek budapesti nyaralóját is, és otthonosan berendezte... Állami cégek százainak "privatizációján" gyarapította a családi vagyont és közben sikertelenül építette a KISZ utódját, mígnem mint "pártfüggetlen" vissza nem került a szocialista-szabaddemokrata kormányba...
@néma bárány: Készítsd a lóvét, szólok, mikor kell venni! :D
Én ezekre a cikkekre nem emlékszem csak azokra, hogy magyarország államcsőd helyzetben van meg hasonlók. Súlyos megszorítások kellenek, finanszírozhatatlan a magyar államháztartási hiány és hasonlók. Persze a gyurcsányi media terelt hogy nem azé' hanem mer' válság van, azonban akinek nyitva volt a szeme az tudta hogy a válság csak lelökte a már szakadékon kapaszkodó országot vagyis a gyurcsányék sara volt. A mostani helyzet is a bajnaiék sara ez nem vitás, csak konkrétan ne túlozzuk el. Mondják el reálisan a számokat. Álljon ki a Varga és számokat mondjon ez ennyi az annyi, és ezt és azt fogjuk tenni...stb. Konkrétumokat akarok hallani nem csontvázakat(amik valószínűleg léteznek csak a mértékük nem ismert), és nagy frázisokat, hogy aztán mi most csődközelben vagyunk.
Számokat elvtársak, számokat. Akkor hiszek nekik. Itt csak dobálózás volt eddig, konkrétum semmi.Addíg sajnos a "független" forrásoknak hiszek akik a gyurcsányt és gordonkát sem kímélték.
@néma bárány:
Megkímélem az arcodat. Az OTP 3 (három) napja zuhant iszonyút. Jó, hogy nem fogod Kósára az izlandi vulkánkitörést. Te se fortyogj, mint valami zsebvulkán. Ha mégis, irány a kló.
@Várúr: Én ezekre a cikkekre nem emlékszem csak azokra, hogy magyarország államcsőd helyzetben van meg hasonlók. Súlyos megszorítások kellenek, finanszírozhatatlan a magyar államháztartási hiány és hasonlók. Persze a gyurcsányi media terelt hogy nem azé' hanem mer' válság van, azonban akinek nyitva volt a szeme az tudta hogy a válság csak lelökte a már szakadékon kapaszkodó országot vagyis a gyurcsányék sara volt. A mostani helyzet is a bajnaiék sara ez nem vitás, csak konkrétan ne túlozzuk el. Mondják el reálisan a számokat. Álljon ki a Varga és számokat mondjon ez ennyi az annyi, és ezt és azt fogjuk tenni...stb. Konkrétumokat akarok hallani nem csontvázakat(amik valószínűleg léteznek csak a mértékük nem ismert), és nagy frázisokat, hogy aztán mi most csődközelben vagyunk.
Számokat elvtársak, számokat. Akkor hiszek nekik. Itt csak dobálózás volt eddig, konkrétum semmi.Addig sajnos a "független" forrásoknak hiszek akik a gyurcsányt és gordonkát sem kímélték.
@Várúr: Ejnye, ne rombold a hitüket ilyen durván! Méghogy a finánctánc nem +független+! :)
@Várúr:

Olvasgass egy kicsit mielőtt ettől is nagyobb hülyét csinálsz magadból:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/04/ma_szijjarto_allamcsodos_beszede_lokte_melybe_a_forintot/?rnd=909

Szép tételesen ki van gyűjtve, mi esett mitől és mekkorát.
@néma bárány: És tényleg! A vár ura és rockee hamarosan elérnek arra szintre, hogy bebizonyítják, hogy jó meglopni a rohadt nyugati tőkéseket, akik minden valószínűség szerint ballibek, mert csak azok szoktak nyerészkedni.
Mert szittya magyar ember a lehető legtöbb pénzt hozzon haza külföldről és itt költse el!
@orient:
Jóember. Vargáék többször közölték, mikor állnak elő számokkal. Legközelebb a jövő hét végén, majd mindent összegezve augusztusban. Ugyanis egy ország gazdasági leltára mégsem azonos a spájzban a szalonna és a befőttek összegzésével... Már nem a csilláros qrcsányék vannak hatalmon.
@néma bárány: Nouriel Roubini Nobel-díjas amerikai közgazdász professzor szerint még bőven nincs vége a válságnak, miért nem neki hiszel, miért a cuclib pánikológépezetnek?
@néma bárány: És ki mondta neked, hogy vegyél részvényt? A pannon pumában hiszel még ma is?
@néma bárány:
Asszem, te szereztél magadnak a szociális otthonba beutalót, ha az index "kigyűjtése" a gazdasági bibliád. Asszem, oda is beengedik a számítógéped.
@néma bárány: hát erre megkapod hogy szemét komcsi bérenc vagy. Érveket ne várj az nem jön tőlük. Menjen a picsába a szíjgyártó is a rohadt gyurcsánnyal és gordonkával együtt. Ezeket csak a saját sikerük és erdekük vezeti, le sem szarják hogy a kisemberrel mi lesz. Ha kijelenti hogy csődközeli helyzetben vagyunk legalább ne tenné hozzá hogy semmit sem teszünk ellene, nem lesz megszorítás: kvázi annyit mond, igen csődbe jutatta az előző kormány az országot de mi sem fogunk semmi sem tenni hogy ezt helyrehozzuk. Nemtudom esetleg még hozzátehetné hogy lesz 18. havi nyugdíj is, 10% os egykulcsos adó és ingyen BKV bérlet. Ez méginkább segítené ha azt szeretnék hogy a forint meg se álljon 300/euró kurzusig. Úgy látom ez a cél..
@Várúr: Ha nem ígértek semmit, akkor ezekkel a kijelentésekkel biztos vicceltek: index.hu/belfold/2010/valasztas/leszleszlesz/
Csak az lehet itt a probléma, hogy szövegkörnyezetből lettek ezek a mondatok kiragadva, ráadásul nyomtatottan nem hallatszik az őket követő harsány röhögés.
@DArchAngel:
Nem az a szittya magyar, aki a hülyeséget szittya... Ezek után asszem, te külföldi lehetsz.
@rockee: Talán mert ő sem Orbánék vállát veregette.
Manik Narain, Nigel Rendell lennének a "cuclib pánikoló gépezet"? :-D

Ilyenkor hiszel magadnak?
@Várúr: pontosan. Amíg nem látják át mert nem a spázról van szó addig legalább ne keltsék a pánikot. Keltsék akkor ha már teljes leltár van a kezükben.
Nem értem, miért reagáltok egyáltalán rockee (a Frappáns Visszavágások Nagymestere) kommentárjaira.

Várúr még csak-csak, de róla is az a pap jut az eszembe, aki azt mondta, hogy "Nekem nem bizonyítanom kell a Bibliát, hanem hinnem kell benne!"
@orient:
Memóriazavarod enyhítendő: ingyen BKV-t Horváth Csaba eeetárs ígért.
@egyenlítő:
nekem rólad az jut eszembe, aki nem bízonyít, nem hisz, de nem is olvas :-))
Nekem is megvan a magam gondja. Mára szevasztok rettegők.
@Várúr: pontosan. És úgy látom a fidesz pontosan azon a pályán van. Nincs memóriazavarom csak tudni kéne olvasni a sorok között. Eltúloztam, mert más szavakkal de szíjgyártó úr hasonló baromságokat ígér mint az ingyen bérlet miközben ugyan abban a mondatban még államcsődről beszél. Én jó voltam matekból a suliban..
@néma bárány: Figyelj!
A fidesznyikek szerint mindenki cuclib meg maszopos (még a Barroso is, meg a nyugati befektetők és gazdasági elemzők is), aki rá mer világítani, hogy ezek az eszetlen és alaptalan megnyilatkozások mekkora kárt okoznak az egész országnak!

Viktorkát is jól orrbaverték Brüsszelben, hogy szó nem lehet a 600-700 milliárdos túlköltekezésről.
Ennyire nem lehetnek idióták, nyilván direkt csinálják a hangulatot és keltik a pánikot, hogy az igenis meglevő pénzt lenyúlhassák saját zsebre, aztán mondhassák: én megmondtam, hogy államcsőd fenyeget.

Erre játszanak!
@Várúr: Tudod, amikor szembesülök azzal, hogy ilyen alakokkal élek egy nemzetben, néha szeretnék az lenni...
@orient: Őszintén leszarom, hogy ez a két fidesznyik a munkaidejében mivel igyekszik kitömni a fejünket. Orbánt tegnap még csak udvariasan elhajtották Brüsszelből. Ma ezért estére herén is rúgják. Az egyetlen probléma, hogy mi fizetjük ki a jégtömlőt is amivel borogatni fogják.
Paff a büvös sárkány,
senkitől sem félt,
Álomország tengerpartján,
csodákról mesélt.
Ha jól értelmeztem, a poszt a "Bajnai" kormány lépései alapján ítélte meg a Fidesz alakulat tegnapi teljesítményét. Igen! Bajnaiék profik voltak. De! Céljaik alapvetően különböztek a Fidesz és Orbán céljaitól. Bajnai szolgált, Viktor uralkodna, minden áron. Bajnainak nem volt egy pártja 2 milliárdos adóssággal, hatalmas, pozícióra és ígért egzisztenciális sikerekre éhes pártkatonával, szimpatizánssal, támogatásáért állami megbízásokra áhítozó, érdekeiket nagyszerűen menedzselő fideszes, vagy a haszon reményében fideszessé váló "oligarchá"-val. Míg Viktor már jó előre eladta az országot a remélt pozícióért / s gondolom, 5többek között a bányák és szőlők hasznához hasonló egyéni boldogulásért /, Bajnainak erre nem volt szüksége. Várom, hogy Viktor mikor fogja 1 Ft-ért végezni a munkáját. Egyáltalán azt, hogy közszereplés, villogás, semmitmondó, papírról olvasott beszédek, önimádat nélkül dolgozni fog.
Bajnai profi közgazdász, Viktor már az a kevés jogot is elfelejtette, amit valaha felszedett. Pedig az elmúlt nyolc évben igazán volt lehetősége egy közgazdasági diplomát szerezni.
Hogy tegnap mi történhetett? Barroso láthatólag jól pofán verte Viktorunkat. Élvezet volt nézni, hogy egyre korpulensebb mini Napóleonunk milyen durcásan vonul Barroso után a sajtótájékoztatóra, mindkét kezét nadrágzsebébe dugva, mintha a golyói szorongatásától várna segítséget. Mellesleg ez eléggé bunkó viselkedés volt. Persze Őt nagyon megbánthatták. Nem voltak vevők forradalmi javaslatára, államháztartási hiányunk 7,5 %-ra növeléséről. A füles borítékolható volt, Ő provokálta ki. Haza is szólt Varga és Kósa uraknak, hogy fiúk, nem jött össze, csinálni kellene valamit, különben nem lesz mit lenyúlni! És itt megmutatkozott egy újabb különbség a Bajnai és a Fidesz kormány között. Bajnai ti. profi szakemberekkel vette körül magát. Így azután a tegnapi két nyilatkozat és a következményeik is egyértelműen várhatók voltak. Most kell aztán igazán szorongatni azt a két golyót!
A szomorú ebben az egészben, hogy ez a felelőtlen, hozzá nem értő, saját kapura játszó, öntelt bagázs a mi egzisztenciánkkal, az ország jövőjével és jólétével játszik.
Viktor nagyon jól tenné, ha ma este családjával és Semjén Zsolttal imádkozna. Most segítsen neki a történelem Ura! Nehogy eljöjjön a "Viktor takarodj!" ideje.
Az 1 EUR= ? HUF viszonylat szerintem célbavette a benzin árát. Mennyi most literje? Gondolom kell valami fogódzó, hogy meddig kell levinni. Hétvégén jön a skeleton army és meg is van a 300 HUF/ 1 EUR!
@Magg: Azt nem tudom mire játszanak. De azt igen, hogy a deviza hitelesek, a kisbefektetők és maga Csányi Sándor sem tapsol most örömében.

Amíg utóbbi majd fejmosást tart a Videoton díszpáholyban, addig előbbiek sokkal hamarabb fognak elkezdeni skandálni holmi begyakorolt rigmusokat.
Már megint beszóltak.
Kiábrándítók ezek a parlamenti öltönyös majmok.
Ha éppen nem korrupció útján lopják az adófizetők pénzét akkor riogatják a befektetőket és hatalmas kárt okoznak az állampolgároknak.
Ezek fogják felvirágoztatni az országot?!
Ugyan már.
Menjetek szavazni!
Ezekre érdemes!
Nem hiszem, el, hogy fent Pesten nincs egy értelmes ember aki amikor a Fideszesek kinyitják a pofájukat olyat b..na oda, hogy utána 2 hétig ki-berakodnak az üres szekrénybe. Most ez a Szijjartó is mi a jó anyját képzel?
Így akarják megmenteni a devizahiteleseket? kösz, ebből nem kérek.
egyszeruen hihetetlen...

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/04/ma_szijjarto_allamcsodos_beszede_lokte_melybe_a_forintot/

es en hittem azt, az egesz siznjatek csak arra megy, hogy ok jatszodjanak a kormanyrudnal, de ettol fuggetlenul majd azert csak a jozan esz es racionalitas fogja vezerelni a lepteiket..

de nem bazd meg!!!

a bosszuallas a velt, vagy valos serelmekert es bunokert es a konkurencia jo elore eltemetese barmit meger nekik. barmekkora aldozatot. hiszen nem ok fogjak fizetni
@tcom: Ebben (10 óra 50' 26") nagyon igazad van!
@néma bárány: csak éppen, ha már büdöset kezdenek érezni, gyorsan teljesen átalakítják "egypártrendszerré" a választási rendszert, aztán hiába skandál a tömeg...
Be vannak évekre betonozva.
Mi akartuk, mi választottuk... :(
@az igazi Sipi: Mert a rendes többség csendes. Még.
@Magg: Én ettől nem félek. Orbán is megtanulta amit mindenki más:

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.
@DArchAngel: en csendes is maradok

nem alacsonyodom bizonyos szint ala. a pofamrol egne a bor, ha a hirekben szerepelnek barmelyik kormany altal odavezenyelt rendorseggel hadakozva.

en szepen fogom magam es elviszem az adomat egy olyan orszagba, ahol megerdemlik.

tudod ki a rezveretes lofasz lesz a messiasa es martirja ezeknek...

megszavaztak, egyek meg. en beszelek nyelveket, jo szakmam van, barhol megelek. mar verem a falba a fejem, hogy lehettem ekkora fasz, hogy elkoteleztem magam ennek az orszagnak csufolt szarkupacnak.

a 90es evek elejen kellett volna innen ellepni barhova, csak minnel messzebb ettol a onkentes gettotol...

hogy lehettem akkor ennyire naiv baromarcu faszkalap, hogy elhittem, majd mas lesz, majd nem fog lopni es a sajat fajtajaval hobbibol kibaszni a magyar...

hat most neki vagyok keseredve rendesen, az van...
@öregkopasz0208: Nagyon-nagyon egyetértek veled!
@az igazi Sipi: Nekem nincs kedvem elmenni, sok szál köt ide, szeretem az itteni emberek jó részét. Mehettem volna, mehetnék most is, de valahogy nem visz rá a lélek. Csak sajnos egyre több az érv, hogy mégis megtegyem...
@DArchAngel: egyebkent az elejen meg rohogcseltem rajta, de tutod mi a legijesztobb?

hogy az egesz kormanybol a legertelmesebb ember pont a pinter.

az egesz kormanybol aki er valamit, az a magyar alvilag (egyik) feje. es o a legertekesebb szakember. a leginkabb racionalis. a leginkabb normalis.

hat milyen hely ez???
@az igazi Sipi: kézfogás. Én csak annyira voltam ostoba, hogy hazajöttem külföldi munka után, mert magyar vagyok basszameg, nameg a komcsik nyolc év után eltakarodnak akkor élhetőbb lehet az ország. Talán mégsem.
@néma bárány: Ferkót sem bírta a nép elzavarni!
@az igazi Sipi: Olyan hely, ahol a "nemhazudtunk" igazolásáért semmi sem drága. Legalábbis addig, amíg kétharmadnyi pöcörővel lehet a csalánosba csapkodni vaktában.
@Valahol Máshol: ezek a komcsik, az a baj...

akiket komcsiznak a mostaniak, azok vadkapitalistak voltak...
@Magg: Nézd meg hányan voltak akkor az elégedetlenek, és lásd mennyien csalódnak éppen ezekben a pillanatokban. Nagyságrendi a különbség a számok között.
@Valahol Máshol: dettó ugyan ez nálam. Asszem előkeresem a volt főnök email címét. Azt hittem a komcsik után jobb lesz de sajnos ugyan ott folytatják ahol azok abbahagyták.
Ha csimpánzokat küldenénk a parlamentbe akkor sokkal olcsóbban megúsznánk.Nem beszélnének hülyeségeket és napi 1-2 kiló banánért elvégeznék a képviselők melóját!Nyomogatnák az igen vagy a nem gombot.Nem túl bonyolult feladat.))Nem lenne korrupció és legalább 50 százalékban helyes döntéseket hoznának a véletlenszerűség alapján!
@néma bárány: Főleg, ha mindenki visz magával még egy embert! :)
De akkor nagyon gyorsan kéne tenni valamit, mert ezek tényleg szándékosan cső(d)behúzzák az országot.
Nem érik fel a csökött agyukkal, hogy sokkal súlyosabb következményei is lehetnek a kijelentéseiknek, minthogy nem kérik rajtuk számon a választási igéreteiket!
@banánosdzsó: Kínomban röhögök, de sajnos igazad van.
@banánosdzsó: tökéletesen levezetett elmélet. Szerintem kaphatnál érte egy politikai nobel díjat (ha van ilyen) :)))))))))))
Szóval a lényeg ennyi:

Ne azt szidjuk, aki szar gazdasági helyzetet teremtett, hanem aki kimondja ezt.

Halgassuk el, ha szar a helyzet (ez történt 8 évig, azt hittem ez ellen szavaztak az emberek...)

Keltsük a hisztit, hogy 280on van az euró, (bajnai alatt volt 310-en is) és ne vegyük észre, hogy 1 mp alatt korrigál, ha a valós helyzet megengedi...
@Alf: majd ha egyszer viktor eppen kakkantani megy es muszaj lesz kihuzni a fejed, akkor nem art majd korbenezned...
@Alf: Ki korrigált és mit? Miért hiszik egyesek azt, hogy a befektetők, elemzők valami mindent látó, tudó entitások, akik tudják, hogy bármit is mondanak "felelős" politikusaink, attól még a csőd közelében sem vagyunk?
@Alf:
1. Kezdjük azzal, hogy feleannyira sincs szar helyzet, mint amit most épp hazudnak.
2. Ha gond is van, nem kürtölöm világgá, hanem lapítok mint a szar a gazban., mert tudjuk milyenek a külföldi befektetők.
3. Ne az Eurót nézd, mert az is épp mélyrepülésben van, a Frank a bankokban már 210 közelében.
4. A piac már 2 hónapja alig korrigált, úgyhogy nem hiszem el ezt az 1 mp-et ne haragudj.
@az igazi Sipi:
Az igazság az, hogy 1 hete van orbán kormány (amúgy én az lmpre szavaztam) és te már többet kritizáltad, mint az mszp-t eddigi életedben.

Ja és gratula a segges-szaros dumádhoz, én is szeretlek.
@Alf: es sikerult az egy het alatt bebizonyitaniuk, hogy az egyetlen ami vezerli oket a bosszuvagy es az ostobasag.

egyebkent allampolgari jogom kritizalni oket, mivel en vagyok a kenyerado kisgazdajuk, nem en jelentek nekik, ok jelentenek nekem, nem ok dontenek az en munkam minosegerol en dontok az ovekerol.

elhiszem, hogy az osszevalogatott kadergyekekbol verbuvalodott fideszcsapatnak nem tetszik a demokracia es a kapitalista piacgazdasag, de bizony ez igy mukodik.

ha az aodfizeto nem szarik, a politikus nem eszik.
@Alf: Muhaha. Az utóbbi két napban sikerült 1 mp alatt korrigálni, kétszer is :-D
Nem szédülsz bólogatás közben?

De tudod mit? Légy oly jó és szólj nekik, már lehet fölfelé is korrigálni. Itt megvárjuk a csodát, és Messiásként imádunk, ha sikerül.

*nem teszek szmájlit, mert még asszed viccelek.
@ZX: kósa beszéde elvileg 1 mp alatt hatott, úgyhogy ugyanígy hathat egy más esemény is. Ez így megy.

Amúgy meg a realitásokhoz képest túl erős forint árt a gazdaságnak, bár most kb az egész úgy van beállítva, mintha a forint árfolyam lenne az alfa és omega.

Hogy mennyire szar a helyzet, azt meg sajnos nem tudjuk, én várom a számokat.

"Ha gond is van, nem kürtölöm világgá, hanem lapítok mint a szar a gazban."

Ez az ami nem működött, ugyanis a gyurcsány kormány ezzel a logikával rontotta el. Nem kicsit...
@Alf: 1 hete van kormányon, de a károkozás már megkezdedődött. Köszönjük I. Orbán királyunknak és talpnyalóinak. :P
@Alf: Tehát Kósa és Szíjártó a két Igazmondó Juhász, az MNB, az EU és az IMF pedig Bajnai két szép szeméért hazudik?
@Alf: Te is ideges leszel 1 mp alatt, de nehezen nyugszol le. Így megy ez.
"túl erős forint" Hát ez már vagy 1,5 éve nincs.
"az egész úgy van beállítva, mintha a forint árfolyam lenne az alfa és omega."
Amíg fut a frankhitelem addig nekem az.
"Ez az ami nem működött, ugyanis a gyurcsány kormány ezzel a logikával rontotta el. Nem kicsit...2
Külföldi elemzők mégis ezt ajánlják. Biztos ők is hülyék.
@Alf: az a baj, hogy orbanek teljesen nyilvanvaloan hazudnak. a befektetok es a piac - mivel MAGANTOKE mulik rajat es nem kozpenz - sokal erzekenyebb es sokkal pontosabb mutato, mint ezeknek a ketbites hulyeknek az aktualpolitikai nyilatkozataik.

nem azert buntetik most az orszagot, mert nem tudjak, hogy hazudnak ezek az emeletes balfaszok, hanem azert, mert tudjak, hogy hazudnak es tudjak, hogy gyakorlatilag most a sajat sokmilliardos sikkasztasaikat keszitik elo ezekkel a hazugsagokkal.
@egyenlítő: nem tudom, mi az igazság, hogyha Kósa meg a másik nagyon távol járnának a valóságtól, a piac sem reagált volna így, a piac ugyanis a realitást próbálja meg kitalálni...

Az EU meg az IMF azt tudja, amit mondunk neki, a MNB egy kis részeszköze a gazdaságnak.

Görögország azért omlott össze, mert a vezetői lapítottak mint szar a fűben, és elhalgatták a valós gazdasági helyzetet.

Ezt a vonalat követtük mi is, és most megy a pánik, ha letérünk róla. (az árfolyamingadozás miatt (LÓL), ami sokkal súlyosabb is volt már a közelmúltban)
@Alf: "a realitásokhoz képest túl erős forint árt a gazdaságnak". A realitásokhoz képest túl gyenge meg az én hitelemnek árt!!!
@Alf: Ebben csak az a furcsa, hogy rajtatok kívül mások teljesen másképp gondolják.

Ám ha igazad van, és teljes befolyással bírnak a piacokra, akkor mutimuti az 1 mp-s csodát.
Elkúrni már sikerült, most ellentételezhettek.

Mert amíg ez nincs, csak a szerecsent mosdatod te is.
@Alf: A befektetők segítség nélkül a saját pöcsüket nem találják, nemhogy kitalálják mit is akrtak a Fideszesek mondani valójában?!
@az igazi Sipi: Haha, ezt nem gondolod komolyan...

Azért büntetik az országot, mert rájöttek, hogy a politikusok hazudnak???

Egyrészt a piac nem bíróság, ami bünteti az országot, hanem a forint a bele vetett bizalom mértékétől függően változtatja az értékét.

A sikkasztások makrogazdasági szinten szinte semmit nem jelentenek, így óvoda azt mondani, hogy a "piac" most tudta meg, hogy orbánék korruptak, és ezért megbüntet minket.

A "piac" azért reagált, mert megijedt néhány befeketető, hogy kósa igazat mond, és elkezdte eladni a forintját, és mivel sok forint van eladó, olcsón lehet venni.

alap.

Persze kósa biztos hazudik, hisz mi azt innen a gép mögül jobban tudjuk, mint a befektetők.

atyám..
Egyébként szerintem az árfolyammal nincs semmi komoly baj. Ugrik az jóval nagyobbat is, ha egy bróker elírja a tizedesvesszőt, vagy Soros keresni akar egy kis pénzt. Most legalább a reálisnak tartott 280 Ft másik oldalára ugrott egy kicsit.

Engem az zavar, hogy szerintem ideje lenne kimondani végre:
Véreim, magyar proletárok! Nem hagyunk éhenhalni senkit, de mostantól dolgozni kell! Kicsit többet, kicsit kevesebbért, de a hitelből élésnek véget vetünk.
@reeve: ez így van, de a hitelednek (meg az én frankhitelemnek) jobban árt az, hogy a parlament a bajnai-gyurcsány kormány alatt európában egyedülálló módon nem hozott létre kamatplafont, így a bankok kedvükre emelhetik különböző indokokkal a kamatot.

Ez sehol máshol nincs így, csak ebben a totálisan eladott országban.

Az én törlesztőm pl nem ment lejjebb a bajnai alatti forint - mélyrepülés óta, pedig akkor jóval kevesebbet ért a forint, mint most.

csak erről hallgatunk.
@Alf: kedves alf nem akarok ordenáré lenni pedig megérdemelnéd. Az előtő garnitúra megkapta a magáét a bűneiért. Szdsz sehol, Mszp pedig kispárt lett. Igenis az emberek büntettek a választáson.
Fidesznek nem az a dolga, hogy pánikot keltsen. Ez az. Ha mondjuk Svájcban a kormányszóvivő kimegy és elkezd naponta olyan nyilatkozatokat tenni hogy Svájc a csőd szélén áll, és ezért mi nem fogunk semmit sem tenni, hidd el ők is csődbe mennének, bármilyen szilárd is a gazdaságuk. Magyarország meg nem svájc hanem egy sérülékeny ország. Senki sem mondta, hogy jól állunk de túlozni sem kell. Görögországtól sem azt várták el hogy naponta tegyen nyilatkozatokat hogy mi aztán jövő héttől fizetésképtelenek vagyunk, csak azt várták hogy a számokat ne ferdítsék el. Számokat se Varga, Kósa, Szííjatgyártó nem mondott csak csődöt vizionál.
@egyenlítő: Én eddig is dolgoztam, nem keveset. Úgyhogy az ilyen szövegért általában a felemelt középső ujjamat szoktam mutatni.
@Alf: "Az EU meg az IMF azt tudja, amit mondunk neki"

...és nekünk csak azt kell mondanunk, hogy a kék csészét nem mi törtük el, hanem a csúnya, szürke egerek lökték le a polcról? Gondolod, hogy külföldről nem látszik, hogy mi jön be, és mi megy ki az országból?
@Alf: Nekem épp most csökkent egy kicsit a kamat, de ennek a hatását most vette el az a drága jó Fidesz. :P
@orient: "Svájc a csőd szélén áll, és ezért mi nem fogunk semmit sem tenni"

A mondat második része az költészet. Kósa ennek az ellenkezőjét mondta.
@orient: ja finoman kiegészíteném a véleményemet: a Kurva anyjukat!
@Alf: te nem nagyon erted meg a tobbszorosen osszetett mondatok ertelmet, ugye?

nem az a gond, hogy hazudnak, hanem az, hogy azert hazudnak, hogy utana a koltsegvetesi hianyt megduplazhassak, ami egyertelmuen azt jelenti, hogy azt a penzt a 8 ev alatt hitelbol folytatott permanens - es penetrans.. - kampanyt utolag ki kell fizetni kamatostol es ezt bizony a koltsegvtesbol fogjak kifizetni. plusz ugye ezen kivul elkoteleztek magukat igen sokfele, es most ki kell szolgalni allami tamogatasokkal, allami megrendelesekkel, zsiros poziviokkal a tamogatokat, ok ugyanis ezt befekteteskent kezelik, azaz pontosan azert kolcsonoztek a fidesznek, hogy ha hatalomra jut, akkor visszadjak. es termeszetesen megfelelo haszonnal.

most jonnek a nepek es tartjak a markukat, mert a fidesz nem cska a valasztoknak igert eron felul, hanem a szurke eminenciasoknak, a penzcsapok kezeloinek is. es most oket ki kell elegiteni. es egyertelmuen ez fogja a hianyt a duplajara novelni.
@az igazi Sipi: Le térdelhetnének és engem is kielégíthetnének :)

@orient: és igen, jól mondod, a kurva anyjukat.
@Alf: Ezt vajon mivel magyarázod?

"Csődkockázatok a régióban - Sajnos leszakadtunk
2010.06.04 11:25

Az utóbbi napokban kezdett elszakadni a magyar országkockázat megítélése a régió általános megítélésétől és ez a kedvezőtlen mozgás tegnap jelentősen fokozódott. Mindez oda vezetett, hogy térségünkben a lettországi után a második helyre ugrott a magyar csődkockázat piaci árazása, hajszálnyira ismét megelőzve a románokat. Görögországgal nem érdemes egy lapon említeni minket - egyelőre.

hirdetés

"Amint tegnap este már felhívtuk rá a figyelmet, tavaly július óta a legmagasabb szintre (átmenetileg 320 bázispontig, zárásra 310 bázispontig) ugrott a magyar állam következő 5 évi esetleges csődje elleni piaci biztosítás ára (az ún. CDS-felár).
Egy nap alatt mintegy 50 bázispontos mozgásra ebben a mutatóban eddig mindössze kétszer került sor, azok is a 2008 őszi válságos napokon. Tegnap ez ráadásul úgy következett be, hogy a rendszerint meghatározó nemzetközi befektetői hangulat pozitív volt. Ebből egyértelműen látszik, egy politikusi nyilatkozatnak milyen intenzív piaci következményei lehetnek."

Kósának számok és konkrétumok nélküli pofázással ezt sikerült elérni. Erre tett rá Szijjártó még egy lapáttal, szintén tények nélkül.

Értem én a párthűséget, csak kurvára leszarom. Hun az 1 mp-es csoda? Meddig kell még várni?
@ZX: Nem azt mondtam, hogy nem dolgoztunk, hanem azt, hogy egy kicsit többet kell, egy kicsit kevesebbért. Mintha a családi költségvetésből hiányozna az a havi húszezer forint. A rezsit ki kell fizetni, a hiteleket törleszteni kell, a maradék játéktér nyilván nagyon kicsi, de az élet az aluljáróban, családostól, nyilván nem alternatíva.
@az igazi Sipi: szerintem a fidesz rekordkeveset költött kampányra, nem is volt rá szükség, az mszp annyira elrontotta, hogy megnyerte a fidesznek a választást.

Amit te leírsz, az egy szomorú lehetőség, én ezért mondtam, hogy várom a számokat, mert NEM TUDOM, mi a valós helyzet.

Aki nem várja a számokat,hanem egyből elkönyveli, hog EZEK LOPNAK, egy hét után, az elfogult.

Szerintem az is normális, hogy nem sok konkrétumot hallottunk, mert amíg nem derült ki a konkrét állapot, felelőtlenség lenne intézkedésekről beszélni.
@egyenlítő: Az a baj, hogy minden évben egyre többet dolgozok egyre kevesebbért. És már mocskosul elegem van. Örülnék, ha végre az adócsalók, a poltikusok és a kisebbségiek is dolgoznának végre kicsit kevesebbért.
@néma bárány: Ha te a hitelminősítőkre alapozod a világnézetedet (akik amúgy egyszerűen gigabankok manipulátor nyúlványai, a franciák be is akarják tiltani a tevékenységüket) akkor elég nagy baj van.
@Alf:

"mert amíg nem derült ki a konkrét állapot, felelőtlenség lenne intézkedésekről beszélni. "

Jah bazmeg, konkrét állapot hiányában csődről beszélni meg nem felelőtlenség mi? Imádnivalóan beszélsz össze vissza :-D

Komolyan vettünk, elhiheted.
@Alf: A hitelminősítőkre nem én alapozok, hanem az európai pénzpiac. Tudod, ők azok akik eltartanak minket, és akiknél Orbán kunyizni volt tegnap.
@Alf: Én azért úgy tudom, a banki etikai kódex létrehozásakor megállapítottak kamatplafont, persze, más kérdés, hogy ez is egészen bő határt szab a bankoknak. Nekem is frankhitelem van, de azért pár hónapja ment lejjebb. Persze, abban már nem bízok, hogy olyan szintre megy, amilyen akkor volt, mikor felvettem a hitelt.
És persze, a Fidesz a választási időszakban beszélt olyanokat, hogy a devizahiteleseket meg kell védeni. Én akkor sem hittem el, hogy valami konkrét intézkedést akarnak/mernek tenni. Na de amit most csinálnak, az gusztustalan. Remélem, úgy járnak, mint 2002-ben, de most nem töltik ki a 4 évet...
@egyenlítő: EZ egész egyszerűen nem igaz.

Nem kell többet dolgoznunk, valójában a jelenlegi fejlett országokban elegendő lenne a jelenlegi életszínvonal fenntartásához a 3-4 napos munkahét.

Minden héten min. egy napot valójában a piramis csúcsán álló tőkésnek dolgozol, az ő profitját termeled meg.

Az ilyen kiszipolyozott országokban, mint magyarország, ez fokozottan igaz.

Az elosztás kellene más legyen, első lépésben a bankokat kellene megregulázni alaposan, ugyanis közembertől kkv-n át multicégek mind mind a bankok profitjáért kell megdolgozzanak.

mindenki, aki hitelt vett fel.
@Alf: hmm azzal , hogy adócsökkentést mond be és semmi lépést sem terveznek azzal ezt mondja. Ha akarják kezelni a válságot akkor örülök de akkor azt egybe kéne kötni a riogatással és konkrétumokkal.
Pl.: magyarország a csőd szélén van de az új kormány mindent megtesz ennek elkerülésére. Pl. felülvizsgáljuk a szociális rendszert. Önkormányzati reformot hajtunk végre és stb, stb. amitől x milliárd forint egyenlegjavulást várunk és ezzel helyreállítható a csődközeli helyzet, ami egyébként nincs, csak egy nagyon törékeny gazdaság. Csak ő belengette a csődöt, de megoldást nem festett mellé. Addig viszont kussba kéne maradni.
2. A gyenge forint jó a gazdaságnak ha ez a cél azonban a 300 körüli árfolyam már ártalmas. A forognál üzleti körökben akkor tudnád, hogy a LEGROSSZABB ami az árfolyammal lehet az az ingadozás. A nagy és állandó kilengések rosszabbak a gazdaságnak mint egy erős forint. Kósáék most sok kis és középvállalkozáson is segítenek ezzel mert őket érinti a nagyobb gyors kilengések, és lenyomja őket a picsába. Van olyan ismerősöm akinek a Kúrcsányék alatt az ilyen kilengések miatt ment csődbe a vállalkozása, nem az erős forint miatt. A multik szarnak rá mert negyedéves árfolyamon kereskednek. Dehát gondolom ez a fideszes politikusokat annyira érdekli mint, hogy te vagy én megdöglünk-e holnap.
@néma bárány: Tévedsz, mi tartjuk el őket.
Azt hiszem, neked kellene felébredned.
@Alf: Höhö, mi adtunk kölcsön az IMF-nek meg az EU-nak. :-D De kurvajóóól ment nekünk! :-D

Mondj még ilyen okosakat légyszi! :-) De azért az 1 mp-s csodáról se feledkezz meg!
Az adócsalókat jelentsd fel, a politikusokat el kell viselnünk, mert más úgy sem vállalja helyettük ezt a mocskos munkát. A munkátlanoknak (nem csak a kisebbségieknek) pedig tudsz-e olyat ajánlani, ami többet hoz, mint amennyibe kerül? Én nem hajtanám el a háztól az elbocsátott ötvenes feleségemet, vagy a most végzett huszonéves fiamat, mert nem talált magának munkát.
@reeve: Sajnos rosszul tudod, nem állapítottak meg kamatplafont.

A kamatplafon egy törvény.

Az etikai kódex tökéletesen nevetséges, de inkább megdöbbentő, ugyanis egyrészt egyáltalán nem kötelező érvényű az aláírókra nézve sem, másrészt nem is írta alá mindegyik bank, hanem csak 13...

Más országokban törvényileg meghatározott, hogy mennyi lehet a max. kamat.

Nálunk pedig NEM.
@Alf: te tenyleg nem erted amit irok?
mashol voltal az elmult 8 evben? szerinted az elmult 8 ev fideszkommunikacioja, folyamatos szervezesei, vekkerezese, gyurcsanyahibas oriasplakatjai, az allandoan nyilatkozo szovivok, a hirtvs "tenyfeltaro" riportok, a magyar hirlapos es nemzetes cikkek ingyen voltak? a sok szemet szorolap ingyen volt? szerinted ingyen hordtak ki?

semmi nincs ingyen. legfeljebb hitelbe...
@egyenlítő: Haj, ha ez ilyen egyszerű lenne. Amúgy hol van a Fidesz azon ígérete hogy majd a korrupció visszaszorítása miatti milliárdos megtakarításokból majd jól betömködik a lukakat?
@Alf: Ezeket a problémákat majd a Kommunista Világkormány fogja megoldani, csak sok örömünk nem lesz benne, mert még mindig a világ leggazdagabb 20 százalékába tartozunk.
@néma bárány:
Az IMF egy bank.
Ha te azt hiszed, hogy amikor a banktól hitelt veszel fel, akkor a bank neked szívességet tesz, nézz egy kicsit utána, hogy mi is történik.

Magyarország az államadósságának kamatai formájában már nagyságrendekkel többet fizetett az IMF-nek és más nemzetközi (EU-beli) bankoknak, mint amennyi hitelt felvett.

A felvett hitellel pedig újabb kamatok járnak, amiket a kis ember pénzéből kell kifizetni.

Rommá keresi magát az imf, ésigen, mi tartjuk el, csaknem kölcsön adunk neki, mint ő nekünk, hanem örökbe.

Ébresztő!
@egyenlítő: Nem kell ehhez kommunizmus, sőt.
@ZX: Arra hivatkozni, hogy ők tehetnek mindenről, még egyszerűbb.
@Alf: Belátom, megoldható fasiszta alapokon is, de akkor még rosszabbul járunk.
@az igazi Sipi: ok, 8 akkor év kampányát ki kell fizetni, de nem ebbe fog belerokkani a magyar gazdaság, azt elhiheted.
@egyenlítő: Mármint ki? A Fidesz? Miért a mostani árfolyamokról ki tehet szerinted?
@egyenlítő: @egyenlítő: Nem csak ez a két út van, sőt ez a kettő nem út, én legalábbis hiszek a szociáldemokráciában. Azt a + 1 napot nem a bankok és egyéb tőke profitjáért kellene dolgoznunk, hanem a fentartható technológiák elterjedéséért. De sajnos ilyen párt nincs ma magyarországon.
@Alf: Javíts ki ha tévedek, de én úgy tudom mi mentünk az IMF elé könyörögni 2008-ban is, meg tegnap is, és nem fordítva. Ők finanszírozták meg az akkori és a mostani kormányok intézkedéseit is. Nyilván nem ingyen. Szabtak feltételeket, aminek betartása elemi érdeke az országnak akkor is, ha ez Orbán Viktor Fideszének nem tetszik. De amíg az ő faszukkal van elverve a hazai csalán, joggal pofáznak bele a gazdasági ügyeinkbe az általad rühellt hitelminősítő intézetek "országbeárazása" alapján.

Ezt sokféleképpen magyarázni nem lehet.
@Alf: de, ebbe bele fog rokkanni.

mint a mellekelt abra mutatja, ha orbanek csak egy kicsit is el akarnak terni a szigoru koltsegvetestol es megszoritasoktol, abban a pillanatban orrbavagnak minket egy szivlapattal.
@néma bárány: hm , most ki könyörgött az IMF-nek? én úgy tudom, pont az ellenkezője történt.
@Alf: Melyik ellenkezője? Az IMF könyörgött nekünk?

Gyurcsi Ferkó térdelte ki a hitelt, tegnap meg Orbán parolázott azért, hogy adjanak még kicsit, mert szűkös a játszótér. De eszük ágában sem volt elengedni a hiányt 7,5%-ig Orbán kedvéért. Mert még fizetésképtelenné válunk a végén.
@néma bárány: "De amíg az ő faszukkal van elverve a hazai csalán, joggal pofáznak bele a gazdasági ügyeinkbe az általad rühellt hitelminősítő intézetek "országbeárazása" alapján. "

Így van, ezen kellene változtatni. Az imfnek ugyanis nem számít, hogy szociális katasztrófa jön létre, neki csak az számít, hogy megkapja a pénzét, a profitját, ugyanis a z imf nyer, nem is kicsit a kiadott (és visszafizetett) hitelen.

Furamód még a kisemberrel is sikerült elhitetni, hogy az imf a legfontosabb, és aki keményen száll bele a vele való üzletbe az hülye.

Pedig itt erről van szó, senki nem tesz szívességet nekünk, ez üzlet, ahol mi vagyunk az egyik fél.
@ZX: A kezdet az "az adócsalók, a poltikusok és a kisebbségiek" voltak.
@Alf: ... és ha lenne, sem lennének szavazói.
Most itt általános problémát látok abban, hogy sok fórumtárs nem látja, hogy hogyan is jön létre a hitelezés.

A hitelezés az egy üzlet, és a legnagyobb üzlet annak, aki a hitelt adja. Nem adomány, nem segély.
@Alf: A szociális katasztrófától viszonylag messze vagyunk. Ha nem csinálnak semmit, akkor is lassú növekedés következik minden épeszű elemző értékelése szerint. Csak a látványkonyhára nem marad pénz. Nincs miből adócsökkentést finanszírozni, stb. De ezt én nem is várom el Orbánéktól. De azt igen, hogy ne pofázzon önérdekből felelőtlenül senki.

Most olvastam Kócziánnál:

"Ha egy kétharmados győzelem után még mindig az MSZP a mumus, akkor szerintem most kellene visszaadni a kormányzást, mert ezek szerint nincs az a választási győzelem, amely elhiteti a Fidesszel, hogy rá, s nem másra bízták a kormányzást.
Egy ekkora győzelemnek ugyanis az a paradox hatása, hogy a győztesé minden felelősség. Az első perctől kezdve, hogy kormányozhat.
A jövő már elkezdődött. Kósa Lajos kijelentésével pedig a jövő felélését kezdte meg. Nincs az a múlt, amely mentesít a felelősség alól. "

Kurvára igaza van!
@Alf: nem válaszoltál az érveimre. Na csak a hitelezés megy?
@egyenlítő: Értem. szóval ők nem tehetnek semmiről. Azt ugye tudod, hogy jelenleg papíron 850.000 körüli rokkantnyugdíjas van?
tehát majdnem minden 10. ember. Érdekes, biztos csukott szemmel járok, hogy szinte alig látok valódi rokkantat. Viszont 10 millás BMW-ben, Mercedesben és egyéb luxusautóban ülő tizen-huszonévessel nap mint nap összefutok.
Ja igen, bodzát szednek. Én kérek elnézést.
@orient: nem tudom, mit kellene válaszolnom...

Amíg nem ismeri egy kormány a valós gazdasági helyzetet, addig nagy felelőtlenség lenne konkrét képéseket bejelenteni.

én még türelemmel lennék.

Nem tudom ,gonoszak-e orbánék, vagy nem.
@Alf: Nem a hitelezés felfogása a probléma, hanem a hitelminősítésé.

Meglévő hitel esetén ha a bank azt látja, hogy csökken a számlámra fizetés címén érkező pénz, akkor kockázatos adósnak minősít. Ha azt mondom neki, hogy kirúgnak, nem tudom fizetni a hitelt tovább, akkor elárverezi a házam.

De ha ezt akkor mondom, mikor még ki se rúgtak, akkor szimplán hülye vagyok, oszt annyi.
@néma bárány: Jó, ha így látod, ajánlok egy zegzugos borsodi körutat neked.

A "külföldi szakértők" szava meg kb a magyar bulvármédián át jut el hozzánk, és amúgy is kevéssé fontos, mert előlük van elhallgatva leginkább a valós gazdasági helyzet.
@Alf: "Az imfnek ugyanis nem számít, hogy szociális katasztrófa jön létre, neki csak az számít, hogy megkapja a pénzét, a profitját"

Ebben tévedsz. Az IMF-hez csak akkor lehet fordulni, ha már nincs más lehetőség, viszont ő már szabhat (éppen ezért) szigorú feltételeket. Ezeket a feltételeket persze nem könnyű betartani, és különösen nem népszerű dolog. A sorrend viszont nem az, hogy mi adunk fel hirdetést, miszerint "engedelmes szolga szigorú úrnőt keres, pénz nem számít jeligére".
@Alf: élő példa: Görögország.
@egyenlítő: Nem pont így van. Az IMF-hez bármikor fordulhatnánk, ha ő garanciát lát arra, hogy visszafizetjük a pénzt, akkor belemegy az üzletbe.

Persze az államok akkor fordulnak oda, ha már nem látnak más lehetőséget, én se szívesen veszek fel hitelt.

És igen, az imf megmondhatja, hogy úgy megy bele az üzletbe, ha az ország vállalja, hogy jobban kiszipolyozza a népet, ilyen-olyan törvényt meghoz.

Az üzleten az imf nyer, ha vissza van fizetve a hitel.

Az imf megmondja, a választott parlamentnek, hogy milyen intézkedéseket kell meghozzon, azaz részben irányítja az országot.

Jól hangzik, kivéve, ha az országban laksz.

Ja, és ha nem fizetnéd vissza a hitelt, blokádot vonnak köréd, és megáll a történelem.
@Alf: Egy miskolcinak ajánlasz borsodi körutat? :-)) Gyere ide te, majd én körbeviszlek. Úgyis szükség van dolgos kezekre errefelé mostanában. Panzió van, szállásra kajára vendégem vagy, esőkabátot gumicsizmát, lapátot adok kölcsön.
@ZX: A kilencvenes évek első felében 1,5 millió munkahely szűnt meg. Az utcára kerültek jó részét "rokkantosították", mert rövid távon ez volt a legolcsóbb megoldás.

Ahol a munkátlanok java része él (Északkelet-, Kelet-Magyarország, Baranya) ott nem sok tízmillás kocsit láthatsz. Ha csak a cigányokat nézzük, akkor sem szerencsés a tízezres(?) nagyságrendű bűnözőt összemosni a több, mint félmilliós kisebbséggel.
@néma bárány: :) hehe. Én amúgy nyíregyi vagyok, csak sajnos külföldön élek még pár hónapot(észtország). Megdöbbentő néha hazamenni, itt is vannak szegények, de olyan nyomor nincs itt, mint otthon néhol.
@egyenlítő: Félreértetted. Most a kisebbséget válasszuk szét a bűnözőktől, mert a közös halmazban lényegesen kevesebben vannak, ez tény, én is tudom. A rokkantak számának emelkedése valóban a '90-es évek elején indult, de az utóbbi időben drasztikusan emelkedett. Gondolom te is láttál rejtett kamerás felvételt hogy működnek a dolgok, és pont emiatt a 800.000 feletti számból következik mekkora probléma és miért kezdtek el vele foglalkozni.
Egy normális kormány ezekkel a problémákkal és a korrupcióval foglalkozna, nem pedig nem létező csontvázakat keresne, pláne nem kommentálná ekkora pofával.
@Alf: Gondolj bele: a nagyszüleimet ma ki kellett költöztetni Ócsanálosról. A házat viszi a Hernád, a kis megtakarításukat meg a zuhanó OTP részvény. Két élet munkája két nap alatt a zéróhoz közelít. De ez nem tartozik szorosan ide.
@Alf: Látom nem érted. Mikoron a szép emlékű Fletó Fletonovics elvtárs és Kóka herceg látták, hogy a Pannon Puma kimúlóban van, és már alig ad életjelet, úgy döntöttek, hogy nincs mit tenni, vándorútra kell kelni a segítségért, lesz, ami lesz. Mivel azonban már mindenki hallott a Pannon Puma bajáról, ezért senki sem akart segíteni, mert mindenki félt, hogy belebetegszik ő is. Mikoron azonban Fletonovics elérkezett a nagy IMF kapujához, tudta, hogy ez az utolsó mentsvár, különben elkúrja. Az IMF az ő véges bölcsességében látta, hogy ha a Pannon Puma feldobja a mancsát, akkor bizony nemcsak a Pannon Pumával szimbiózisban élő Fletonovicsiknak lesz rossz, hanem a környéknek is, mert a tetem szaga másokat is elriaszt, meg másrészt az is veszik, amit az IMF nagy nyugati barátai eddig a Pannon Puma etetőjébe szórtak. Mivel azonban igazi Nagy Segítségről volt szó, ezért olyan jó Keresztapa módjára kikötötték a feltételeiket, amiket Fletonovics alá is írt a Pannon Puma nevében.
Az idők változtak, Fletonovics és a délceg herceg belebukott a Pannon Puma betegségébe, de a magasságos IMF nem engedett feltételeiből, hiszen hová lenne akkor a tekintélye, s mi fontosabb: a pénze? Tehát Fletó utóda, Libás Bajnai is teljesítette a követelményt, és egy ideig úgy tűnt, hogy a jószág (puma) lassan erőre kap, és a többi etető is egyre bátrabban közeledett, ment a ketrecéhez.
Ezután azonban Kereszténydemokratapolgári I. (első, nem Iljics) Viktor király kezdte meg az állat kormányzását, aki először packázott a magasságos IMF-el, majd fogdmegjei azt kezdték el terjeszteni, hogy a Puma mindjárt kimúlik. S most, hogy erre a hírre az etetők szélvészként futnak el, és kiadós koplalásra kárhoztathatják a Pannon Pumát, csak vállat rántanak.

Az IMF-el packázni olyan, mintha beleharapnál a kézben, ami a szaros gödörből húz ki. Kósának megszólalni meg olyan volt, mintha a kilábalás közben elkezdeni ordítani, hogy ne segítsetek, mert magammal rántalak benneteket. Aztán ezt megismételték. Na, ez a nem mindegy.
@néma bárány: Kemény, akkor még csoda, hogy nem látod olyan sötéten a helyzetet, mint én. Bár a hitel miatt a mi helyzetünk sem rózsás.
@DArchAngel: hát ez így szép, de te sem érted. Amikor egy banktól hitelt veszel fel, akkor az neki is üzlet, méghozzá a legjobb üzlet, amit ember ki tudott találni.
@Alf: pont erről szól az egész téma. Ide akartam kilyukadni:

"Amíg nem ismeri egy kormány a valós gazdasági helyzetet, addig nagy felelőtlenség lenne konkrét képéseket bejelenteni."

Pont ezért felelőtlenség riogatni is addíg amíg nincsenek tisztában az összes számmal és valós helyzettel...
@Alf: Igen, de most nem ez a lényeg, hanem Kósáék felelőtlen megszólalása, illetve az a hozzáállás, hogy nekik még az IMF is enged, az Unióval karöltve. Olyan Bayer Zsoltis mentalitás az ötös számú párttagságival: mostantól nekünk mindent lehet. Amikor pedig kiderül, hogy nem, és következmények is vannak (lesznek), akkor hallgatnak, mint szar a fűben, vagy rágyújtanak a "szocik csinálták" narancsos népdalra, lesz, ami lesz.
Ez kapásból kezdetnek elég rossz ómen az elkövetkező pár évre.
@DArchAngel: azt mondták hogy 2 héten belül érezhető változások lesznek. Basszus most jöttem rá. Ezek tényleg betartják az ígéretüket szó szerint. Nekem az hogy jövő héten a törlesztőm 196 ft helyett 210 lesz mondjuk tényleg jelentős változás.
@Alf: Az IMF nem a sarki OTP. Kisebb kamatokkal dolgozik, de feltételeket szab, féligmeddig csődgondnok. Csak akkor mész oda, ha máshová már nem mehetsz. Ha onnan elküldenek, már nem mehetsz máshová.

Hogy mi ebben az üzlet (mármint a kisebb kamatokban)? Még mindig olcsóbb, mint egy háború.
süti beállítások módosítása