Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.18. 03:51 Fabius

Igazságszolgáltatás? Ez?

Azt már megszoktuk, hogy a nagy közérdeklődést kiváltó ügyek maximum egy összehúzott bozontos szemöldök alól kiköhögött ejnyével elintéződnek, a minősített esetekben is maximum kokit kap a delikvens.  Megéltünk sok csodát a tojásdobálás véleményformáló voltától az Erzsébet híd szabad elfoglalásáig, gazdasági bűnözők lassan tizenéve ülnek otthon a Dunai panorámát bámulva ítéletre várva, de ez a mostani eset igazi agyrobbantó, gyomorfogató dolog, tömény hányingerbe oltott nettó faszság.

A Fővárosi Bíróság ítéletet hirdetett a 2008 januárjában társát agyonverő diák ügyében. 1 év fogházbüntetést kapott, négy évre felfüggesztve. Ilyen van? Ez csak a képzeletem groteszk játéka lehet, vagy egy kibaszott rémálom, amiből ébresszen föl valaki! Magyarországon ennyit ér egy gyerek élete? Legyek bár demagóg barom, de nekem ne hivatkozzon senki az ENSZ Gyermekjogi Egyezményére, amit átvett a magyar jogrend, ha szerintük ekkora értékkel bír egy élet! A bíró ugyanis ezzel magyarázta az ítéletet, az egyezmény szerint fiatalkorú elkövető esetén csak legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, illetve letöltendő szabadságvesztés kiszabása. Már csak azt mondja meg nekem a Tekintetes Bíróság, hogy mi a legvégső eset, ha nem ez? Mit kellett volna az elkövetőnek tennie? Gondos alapossággal négy felé vágni az áldozatot déli tizenkét órakor a Blahán, majd a darabokat kiszögelni a városkapukra ősi magyar hagyomány szerint? Vagy kihívhatta volna a híradókat közvetítőkocsistól, az újságokat fotóriporterestől, hogy kellően elborzadjon a közvélemény?

Nemrég feltettem a kérdést, ki védi meg a gyerekeinket? Most kiderült, nem a Magyar Köztársaság jogrendje és igazságszolgáltatása. Nyugodtan elővehetjük a kérdést újra, és éppen a Nagytiszteletű Bíróság jóvoltából a választ is megtalálhatjuk rá.

Az emberverést már beárazták nekünk.

140 ezerért közszereplőt lehet verni. Gondolom azért egy bíró picit feláras, de náluk egy tanár olcsóbb, egy szürke szülő meg kifejezetten akciós árú is lehet. Viccelhetünk ezzel, persze, csak bármilyen reális szaga van ennek a viccnek, az utóíze keserű a szánkban. Vajon az áldozattá vált gyerekek szüleinek eszébe fog jutni ez a tarifa, mikor az utcán szembe jön velük a gyerekük gyilkosa, gyakorlatilag elkerülve a büntetést? Milyen elrettentő, visszatartó erejű példa lesz a hasonló beállítottságú diákok előtt, ha azt látják, egy közülük simán megúszta az emberölést is?

Tessék mondani, ott fent a pulpitus magasában: hányás nélkül tükörbe tetszenek még nézni?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr591605882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem is ledobta a szíjat egyből, amikor olvastam az itéletről.
sajnos én vendetta, de minimim szemet-szemért párti vagyok, bármennyire belátható, hogy nem támasztja fel az áldozatot, akkor is.
egyszerűen nem bírnék aludni/létezni.
az ilyen ítéletek (ami elvileg ugye nevelő?/büntető kategória lenne) pedig sima pofánbaszása az áldozat rokonainak.
az 'élsportoló ökölvívó' pedig tisztában volt vele mit tesz.
...és a védelem gondolkodási időt kért, mivel ugye nem jogerős...
@úriparaszt: az embernek lassan nem marad más a vendettán kívül. Az én olvasatomban a hasonló ítéletek, és az ilyen mértékű büntetést szorgalmazó irányelvek a civilizált társadalom szégyenei. Milyen elv az ilyen: agyonverted bakker? Akkor ha szabadlábon maradsz, majd jól megtanulod, a következőt rokkanttá verni is elég. Hiába na. Föl kell nevelni a jövő minősített és sorozatgyilkosait, óvni, vigyázni kell őket.
megáll az eszem. valóban nem támasztja fel azt a gyereket semmilyen ítélet. DE. még csak véletlenül sem akarjuk, hogy az elkövető valamennyire is bűnhődjön és esélye legyen arra mindannyiunknak, hogy még EMBER lehessen belőle? mert az tény, hogy ha bezárják 10-20 évre valami "olyan" helyre, akkor gyakorlatilag több kárt okozunk a társadalomnak, mint hasznot. no de az, hogy büntetlenül embert ölhetek?? ez azért nem a jellemfejlődés alappillére. néhány évre bezárni, de nem rossz fiúk közé, hanem valahová, ahol szigorúan, de emberségesen esélyt adnak neki és nekünk arra, hogy hátha még megmenthető, legalább az ő élete. és tudatosítani benne, hogy ezzel elveszett mind a 9 élete egyszerre.
@VaV: az ítélet fogházbüntetésre szól. Vagyis a legenyhébb büntetési tételt is felfüggesztve kapta. Ha letöltendőt kap sem hatszoros anyagyilkosokkal került volna egy helyre. Nálunk a következő fegyintézet besorolások vannak életben:

A fogházban az elítélt

* rövid tartamú eltávozása engedélyezhető, külső munkában részt vehet,
* életrendje részben meghatározott, szabad idejét belátása szerint használhatja fel,
* a büntetés-végrehajtási intézet területén szabadon járhat.

A börtönbüntetés végrehajtása során az elítélt

* rövid tartamú eltávozása kivételesen engedélyezhető, külső munkában kivételesen vehet részt,
* életrendje meghatározott, irányítás és ellenőrzés alatt áll,
* a büntetés-végrehajtási intézet kijelölt területén szabadon járhat.

A fegyházban az elítélt

* életrendje részleteiben is meghatározott, állandó irányítás és ellenőrzés alatt áll,
* a büntetés-végrehajtási intézeten belül is csak engedéllyel és felügyelet mellett járhat,
* külső munkában kivételesen részt vehet, ha a külvilágtól a munkavégzés alatt is elkülöníthető.
@Fabius: tudtam, nagyjából, hgy így van valahogy, de azért köszi.
én semmiképpen sem felfüggesztettet adtam volna és mindenképpen többet, mint 1 év... azért tudok időnként örülni, hogy nemvagyok bíró. bár sajnos néha nekem is döntenem kell komoly kérdésekben és vásárra viszem ezzel a bőrömet.
süti beállítások módosítása