Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.30. 09:10 Fabius

Mese a Lázárt nem irritáló dolgokról

Kedves asszonyom!

A minap meglepődéssel olvastam országunkat érintő kritikáit. Nem csodálom, hogy a Királyi Központi Hírszolgálat nem számolt be róla, szerintem tartottak egy nemzeti irritációhullám kitörésétől. Én óvatlan és kíváncsi voltam, ám olvasva az Ön gondolatait most itt vakarózok, mint egy bolhás kutya. Mert magácska csak idetipeg a Gazdagok és szépek világából, és meg akarja mondani, hogy éljünk mi itten a Balkán sarkán.

Én ettől viszketek, teccikéteni?!

lazar_h.gif

És ha viszketni kezdek valamitől akkor ön, drága hölgyem adjon hálát a Jóistennek, hogy nem Vaszily Miklós a főnöke, és egy magyar szerkesztőség a munkaadója! Mert ha ebben a számomra szerencsés együttállásban teccene működni, akkor a működési helyét már szántanák befele. Így meg sajnos erre a köcsög viszketésre vagyok kárhoztatva, és kénytelen vagyok kb részletesen felsorolni mivel tehetné ön elviselhetőbbé a mindennapjaimat.

Először is tessék tudomásul venni, mi itt úgy élünk ahogy akarunk!

Bár itt is van pár kaszinó, mégse vagyunk Nevada állam. Ugyan a hörcsögarcú kaszinómágnás is ismerős lehet magácskának a producer szakmából, akkor se. Ezt abból is láthatja, hogy mi sokkal előrébb tartunk a kaszinók ellenőrzésében is, mint a maguk dohos szagú, múltidéző országában. Nálunk a korszellemnek megfelelően a koncessziótulajdonos őrködik önnön tisztasága felett, ezért sem szerencsés rendszerszintű korrupciót emlegetni óvatlanul.

A civil társadalom működését sem zavarja itt senki!

A félreértés abból adódhat, hogy szerintünk az a civil, aki kellő pátosszal osztja meg a migránsplakátok képeit a faszbúkján. Az meg nem civil, aki szervezetbe tömörülve ügyködik emberi jogok védelmén, sérülékeny csoportok megerősítésén vagy migránsgondozáson. Őket szoktam feljelenteni a picsába, és esetükben szoktam kitartani bűnösségük mellett akkor is, ha a NAV sem talál náluk semmit.

Ja, és nem kell ám félteni a külföldi befektetéseket sem!

Itt minálunk fasza jogi környezetben teheti ezt meg bárki. Legfeljebb utalunk rá, hogy a támogatásért cserébe melyik Nemzeti Labdarúgó klub várja szívesen azt a pénzadományt, amit a befektető a magyar sport támogatására, klubjaink feltőkésítésére rá fog szánni. Szilárdan hisszük, hogy ha kézilabdában BL győzelemig illetve döntőkig jutottak magyar csapatok, akkor megfelelő összegnagysággal motivált focistáink is képesek lesznek egyszer valaha megérni egy nemzetközi kupaőszt.

Pszt! Csend legyen! Szót sem érdemel az sem, hogy 5 milliárdos bukóval, piaci ár alatt értékesítjük nemzetünk vagyonát!

Ez aztán igazán a mi dolgunk, senkinek semmi köze hozzá! Tényleg tessenek már tudomásul venni, hogy mi így akarunk élni! Hogy a kedveslakosság is így akar-e, nyakába kapott újabb random adókkal együtt, az majd 2018-ban kiderül. Addig is tessék kedves lenyugodni, a felvázoltakat megszívlelni!

Csókolom a kisztihandját, tisztelettel:

Don Lézer, miniszterelnöki miniszter

ui: mondja már csókolom, nincs maguknál valami szer, ami gyorsabban enyhíti a viszketést, mint a rázókeverék?!

 

 

468 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr818035302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.atv.hu/belfold/20151028-nezopont-orban-nepszerusege-az-egekben-a-jobbik-nagyot-zuhant

"Nézőpont: Orbán népszerűsége az egekben, a Jobbik nagyot zuhant
Míg áprilisban a teljes népesség csak 28 százaléka választotta volna miniszterelnöknek Orbán Viktort, októberre viszont másfélszer többen, a megkérdezettek 43 százaléka nyilatkozott így"

Nem tudok evvel a cikkel betelni! :)

A Tárki kutatása is hasonló...
.
Mese a Lázárt nem irritáló dolgokról

.
Jean de La Fontaine: MESE A FELFUVALKODOTT BÉKÁRÓL

Egyszer meglátta a réten az ökröt a béka.
- Milyen hatalmas állat! - gondolta magában irigykedve.
A többi békához pedig így szólt:
- Megláthatjátok, hogy még ma megnövök én is ekkorára! - s elkezdte szívni a levegőt magába.
A többi béka körülállta s csodálkozva nézte.
- Hagyd abba az erőlködést! - mondta az egyik.
- Elég már, így is te vagy a legnagyobb köztünk - így a másik.
A béka azonban nem hagyta abba. Kidüllesztve a mellét, mérgesen kérdezte: „Melyikünk nagyobb hát? Az ökör vagy én?"
- Az ökör - felelték.
A béka még elszántabb lett. A pocakját még jobban fölfújta, még több levegőt szívott magába, már úgy nézett ki mint valami labda.
- No, ki nagyobb? - nyögte ki nehezen.
Ám a választ már nem hallhatta. Hatalmas pukkanással szétrepedt.
.
@ördöngös pepecselés: ne is telj be vele. emlékeztetsz arra, mennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a kedves lakosság felfogta, az itt a piros-hol a piros játék átverés, ahogy még most is küzdeni kell az árubemutatóval egybekötött ingyen kirándulás hamis ígéretével. de csak menj a németh szilárd-féle rezsicsökkentés gyűlésre, oda való vagy.
@ördöngös pepecselés: Gondolom ez is a népszerűségnövekedés következménye.:(

Kocsis Máté nagylelkű: egy embernek egy négyzetmétert

nol.hu/belfold/szetszakitott-csalad-1571301
@parti_giano: DDD

Ezeknek a hibbantaknak ez a ''garancia is elég,nem okoz irritációt:))

www.youtube.com/watch?v=c5QIUWLuKts
Évek óta nem született jobb rajz a NER által újraértelmezett nemzeti szuverenitásról:

index.hu/napirajz/2013/08/12/ne_szoljon_bele/

Lázárnak annyiban igaza van, hogy ha a magyarokat ennyire nem érdekli (ld.: @ördöngös pepecselés: ), hogy hogyan alakul át a közvagyon személyes vagyonná, többszörös mértékben és nyiltabban, mint a fújfúj "emúttnyócévben", akkor Colleen Bell egyetlen esélye, ha visszatér a régi szakmájához, és napi szappanoperasorozatot forgattat belőle a Barátok közt mintájára, különben a kutya sem szarja majd le, hányszor mondja el ugyanazt, aminek már elsőre sem volt nagyobb hatása.
@ördöngös pepecselés: Meg ugy a devizahitel károsultakat is "megmentették", amikor forintosították a forintot piaci árfolyamon ezek az állatok! :(

Rosszabb a helyzet, mint amiről eddig beszéltek. A bajban lévő adósok nagy részének nincs semmi reménye.

www.azenpenzem.hu/cikkek/adosbajok-dobbenetes-a-valosag/2828/
@ördöngös pepecselés:

Ne csodákozzá, mert nagy az isten állatkertje!
És ahhoz mit szólsz, hogy Sztálint meg Hitlert is imádták az emberek? A szolgalelkűség az emberiség jelentős hányadának kódolva van a génjeiben.
Sajnos bizony, Csinovnyikok milliói szaladgálnak széles e planétán.
@ördöngös pepecselés:
Tehát megfelel a rendszerszintű korrupció neked is.
Tehát vagy a részese vagy, vagy ostoba...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Vagy mindkettő, mint Rezsiszilárd meg az Lsimon.
@ördöngös pepecselés: Ezekkel a tényekkel se piszmogj sokat. :(

"másfélmillió ember élt olyan háztartásban, amelyben papíron senki nem dolgozott. Összességében a 380 ezer álláskeresőből 210 ezren maradtak ellátások nélkül, ami jól példázza, hogy a "munkaalapú társadalom" nem csak kormányzati lózung. Sokan talán egyet is értenek az "aki nem dolgozik, ne is egyék"-elvvel, az azonban már semmilyen körben nem arat sikert, amikor ezt leginkább a gyerekek szívják meg:

a három- vagy több gyerekes családok fele,
a gyereküket egyedül nevelők harmada
volt potenciális szegény, amiből következik, hogy a gyerekek 22 százalékát fenyegeti a szegénység.

A legmegdöbbentőbb számokról érdemes külön is megemlékezni:

800 ezer háztartás energiaszegény, azaz számláik befizetése után ennyien kerülnek a szegénységi küszöb alá
522 ezer ember él olyan lakásban, amelyben nincs WC, 240 ezer lakásban vezetékes víz sincs, 1 millió háztartás maradt csatorna nélkül
196 ezer gyerek él olyan helyen, ahol nincs áram
a lakosság 11,2 százaléka nem tudta rendesen fűteni a lakását, a szegényeknél ez már 30 százalék.
A lakosság 25 százalékának van valamilyen hátraléka, ami az uniós átlag két és félszerese. A szegénységi küszöb alatt ez az arány már 60 százalék, amivel csak Görögországot sikerül megelőzni az EU-ban. Közműtartozással kevesebben rendelkeztek tavaly, mint 2013-ban, de így is 108 ezer háztartásban kapcsoltak ki közműszolgáltatást. A hiteltörlesztéssel, illetve lakbérrel tartozók aránya ezzel szemben nőtt: 2014 végére már 182 ezer nem teljesítő jelzáloghitel-szerződés volt.

hvg.hu/itthon/20151030_igy_mukodnek_a_magyar_reformok

www.habitat.hu/hu/hirek/nem-javult-a-lakhatasi-helyzet-magyarorszagon?id=174
Ez a Lázár tényleg hülye. Valami baja lehet saját magával. Miért lenne irritáló Colleen Bell? Leszarjuk. Esetleg jót nevetünk rajta. Elnéző mosollyal meghallgatjuk. Illendően - hiszen Ő képviseli Amerikát. Ő Amerika hangja. Még meg is dicsérjük, hogy milyen okosakat mond, milyen szépeket, és mennyire igaza van. "Ja-ja..." (Mármint nem mi, az újságírók, erre vannak kitenyésztve.) Mi leszarjuk.
@Gábris szomszéd:

Te, oszt' írtak a svédek is, hogy mégis ismerik, a képzeletbeli egyetem is megalakult és már nem fantázia rektorhelyettes?
@Gábris szomszéd: @Fabius: én csak a hatalmas tudományos munkásságára hívnám fel a figyelmet a nemzetközileg is top biztonságpolitikai folyóirat, a diplomata magazin hasábjain.
@Fabius: Mondjuk az is mókás, hogy az index is éveken át hivatkozott rá szakértőkénz és idézett tőle a híreiben, csak épp most vált egész "véletlen" feketeseggüvé náluk az öreg. :)
@Gábris szomszéd:

Ha látatlanban tippelnem kellett volna kik a hullamosók, én is az orbánnemgeci stábra tippelek :-D
@parti_giano: Ja ás dezsőke helyébe én inkább az általa elmondottakba próbálnék belekötni, de az picit nehezebb, hiszen azokból elég sok helytállónak bizonyult később. :)
@Gábris szomszéd: Én sosem voltam tőle elájulva...vhogy nem szeretem a szakértőket...kuckuc
Na meg a Teszkónak is úgy szalad a szekér, hogy itt-ott, már lassan öt Paks II árával tartozik a hitelezőknek.

Fidesz mentalitás: mi dolgozhatunk Londonban, tőlünk vegyen meg mindent szart a nyugat, a Merci az Audi csináljon nálunk üzemet, a MOL az OTP mehet külföldre, de itt meg ne áruljon senki.
@Fabius: Hát hullamosónak én inkább dezsőkét tartanám, de hát ízlések és pofonok. Amúgy attól még ők is lehetnek kisgecik. :) Viszont ez nekem helytállónak tűnik.

"Nógrádi György persze bármi más is lehet. Mert ez valójában lényegtelen. Azzal kell vitatkozni, amit mond. Nem attól lesz igaza és nem attól téved, hogy hány diplomája van, hány szervezet és hány felügyelőbizottság tagja."
@Gábris szomszéd: elég sok? mert mi egy biztonságpolitikai szakértőnél az eredményességi ráta? abban igazad van, jó a beszélőkéje, amit nyom az onemanshow. mondtam már, kibaszott jó mlm ügynök lenne. vagy már az is.
@PeniValdes: Én sem vagyok elájulva csak igyekszem helyén kezelni a kérdést. :)
@parti_giano: PLd. az lehet a ráta, hogy amit előrejelzett, az mondjuk néháhy hónap múlva bejött.
@Gábris szomszéd:

Egyrészt lássuk be, mondogat olyan faszságot - terrorizmus - amit se a TEK se at MTA tanulmány nem támaszt alá, viszont véletlenül pont beleillik az orbáni retorikába.

Másrészt ezzel hiteltelenné válhat bárki, nem csak ő annyira, hogy elkezdjék kaparni ki ez az ember?

Amúgy ha nem szenvedve önistenizmusban, és nem pakolta volna tele az önéletrajzát kamu de jól hangzó faszságokkal, akkor mibe kötnének bele? Semmibe. Úgyhogy az ember leginkább önhülyesége áldozata. Megérdemli.
@Gábris szomszéd: nem hiszek az emberek ijesztgetésében...ennyit róla
@Gábris szomszéd: a ráta hányad, arány, hogy értsd. a lottószámokat is tudja? vagy csak a múlthetit?
@Fabius: Jó látod. Az igazi baj odaát pont az lett vele, hogy véletlen azt kezdte el csinálni Orbán, amikről ő korábban beszélt. Ez a fő "bűne" a többi csak gumicsont a népnek. Amúgy konkrétan melyik faszságára gondoltál? :)
@PeniValdes: Nem ő ijesztget, hanem a valóság.
Jéééé. Most látom, hogy Miss csengőcske ismét megszólalt. :)

A korrupt személyek bíróság elé állítását kéri az amerikai nagykövet

index.hu/belfold/2015/10/30/a_korrupt_szemelyek_birosag_ele_allitasat_keri_az_amerikai_nagykovet/

A végén még azt is megéljük, hogy az amcsi nagykövet egyetért a jobbikkal? :)

A frakcióvezető-helyettes emlékeztetett, hogy az utóbbi időben a Jobbik több javaslatát is lesöpörték az asztalról.

Ilyen volt az, hogy

nem támogatták az elévülhetetlenséget, ami politikusok esetében a későbbi elszámoltatást garantálhatta volna

nem támogatták a mentelmi jog eltörlését

nem támogatták azt, hogy képviselők gazdasági bűncselekmény esetén dupla büntetést kapjanak

nem támogatták a közeli hozzátartozók vagyonnyilatkozatának nyilvánosságra hozatalát

nem támogatták a kötelező vagyonosodási vizsgálat bevezetését, amit a honatyáknak minden ciklus végén el kellene végeztetniük a közeli hozzátartozóikkal együtt

nem támogatták a román példára felszállítandó Korrupcióellenes Ügynökség felállítását sem

alfahir.hu/a_kormany_all_a_korrupcio_felszamolasanak_utjaban
@Gábris szomszéd:
Kedves Gábris, ne csodálkozz a Jobbik népszerűség vesztésén, itt sokszor egy követ fújsz a többi ellenzékivel.
Orbán kiváló magyar államférfi európai viszonylatban is.
Nem tudja senki helyettesíteni.
Úgy kellene kritizálnod, hogy saját kútfőből, nem index, 444 és varánusz kamuhírekre alapozni.
Bocsika.
@Gábris szomszéd:
Nem a kormány korrupt, hanem a bíróság. Mégis miért kell 9 évig tartania egy pernek, mennyibe kerül ez nekünk, hogy a végén felmentő ítéletet hozzanak?
Ez a probléma gyökere, Gábris, ezt ragadjátok meg, ne a nagykövet asszony mondatain dagonyázzatok!
a magyar "jogszolgáltatás működik":

Hirtelen mégis ki kell takarni a rendőrök arcát

Egy éve mindenki az AB előremutató lépését ünnepelte. Most megkaptuk az Ítélőtábla új döntését: ott más filmet néznek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F10%2F30%2Fitelotabla_rendor_kepmas_meglepo_itelet%2F

-

Ungár Klára kétmilliót fizet Kocsis Máténak a melegezésért

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F10%2F30%2Fungarnak_ketmilliot_kell_fizetnie_kocsisnak_a_melegezesert%2F

-

A GVH szerint a TV2 Vajnáéké lehet

A Gazdasági Versenyhivatal viszonylag ritkán küld szét sajtóközleményeket, de most úgy érezhették, hogy itt nemzetgazdaságilag fontos, és fokozott érdeklődésre számot tartó ügyről van szó.

444.hu/2015/10/30/a-gvh-szerint-a-tv2-vajnaeke-lehet

-

A bíróság vizsgálja Polt Péter legfőbb ügyész és a Quaestor kapcsolatát

Polt perli az Együtt-elnök Szigetvári Viktort, amiért bűnsegédnek nevezte.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F10%2F30%2Fa_birosag_vizsgalja_polt_peter_es_a_quaestor_kapcsolatat_a_legfobb_ugyesz_beperelte_szigetvari_viktort%2F
@Pantagruel:
Ne avatkozzon a belügyeinkbe, tűzzön haza, mint a jóbarátunk.
Minden levitézlett amcsi üzletembert, producert ideirányítanak?
Olyan a hölgy, mint asz amcsi kultúra, buta és gagyi de erőszakos.
Mielőtt vki nekem esne ismét, elrettentésül, kávé helyett osztom, hogy ilyen is van ebben a szép NERben:

www.peticiok.com/nyilt_level_colleen_bell_amerikai_nagykovet_asszonynak
@Imola Helyesi: "Olyan a hölgy, mint asz amcsi kultúra, buta és gagyi de erőszakos."

Túlértékeled.
Tényleg a jogtól és igazságtól független , igazi európai bíróságutánzatunk vajon a tőzsdeügynököt elítélte már? El is felejtettem a nevét már.
@Gábris szomszéd:

A migránsok-terroristák faszságra gondoltam. Ezt speciel összefüggésben kereste a TEK és az MTA is. Márpedig ha se a terrorelhárítás se a tudományos akadémia nem talált ilyet, akkor annak valószínűsége elég csekély.
@Imola Helyesi: ja, tök gagyi. f. scott fitzgerald, jack kerouac, paul auster, ken kesey...
@Imola Helyesi:

"Olyan a hölgy, mint asz amcsi kultúra, buta és gagyi de erőszakos."

Ennek szellemében legyél kedves felszólítani Viktorunkat, hogy ne alkalmazzon ebből a kultúrkörből jövő buta, gagyi de erőszakos embereket semmilyen állami tisztségre.

Különben hangember vagy.
@Imola Helyesi: "Mégis miért kell 9 évig tartania egy pernek, mennyibe kerül ez nekünk, hogy a végén felmentő ítéletet hozzanak?"

Miért a kormány korrupt?

Nos drága azért, mert ez a jogszabály jó lesz akkor is, amikor már az ő bűneiket mérik. Ami alapján akár 12 évig is elhúzható egy-egy ügy. Talán én csináljak ettől jobb törvényt? Az nem a kormány és a fidesz dolga lenne?
@látjátok feleim szümtükkel:
Akkor az ellenzék megint bruxellesbe rohangálna "jaj, nem független a bíróság", mint ahogy eddig tette.
Hogy is volt, a bírókat kellett visszahelyezniük? Na, ezért ilyenek az ítéletek, ott dagonyáznak a marxista bírók még mindig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ércsük mán. Ha egy jobboldali melegez akárkit, az nem baj. No nem baj, majd lesz ez másként is.

A versenyhivatalnál van egy kérelem, amit el kell bírálni, és az még akkor is törvényes, ha sajtóközleményt adnak ki róla, bár egy közigazgatási ügyben ez nem szokás, még ha nemzetgazdasági érdekre hivatkoznak akkor sem. Ez hivatali titok, a felek joga sajtózni az ügyükkel.

Majd ha a másik oldal ad be kérelmet, azt is el kell bírálniuk. Az, hogy esetleg idő előtti a kérelem, nem baj, majd a bíróság döntése után helyre kerül minden, és mindenki.
@Imola Helyesi:

Cuncika, összekeverted a szezont a fazonnal.:O
@Imola Helyesi:

Igazad is van, ne avatkozon se a kolin, se a bell a mi belügyeinkbe, de akkor mi miért ugatunk a görögök és a törökök, meg az összes szomszédunk belügyeibe? Kezdve azon a sok-sok millirádon, amit a határokon túlra nyomkod a kormány?
@Fabius:
Vajna egy kimondottan antipatikus személy nekem, mint ahogy már itt is elmondtam.
Sajnos a fidesz magyar kultúra iránti érzékenységét nem tudom befolyásolni, csak a magam eszközeivel harcolok érte /blogok és egyebek/.
Itt nemzedékek nőttek fel ezen a szappangagyi-sorozatos, erőszakos triller-horror külföldi kultúrán.
Annak viszont örülök, hogy legalább a népi hagyományok, néptánc, népzene reneszánszukat élik.
A filmiparban Dél-Korea példáját kellene követnünk, akik megfilmesítik ősi múltjukat sikeresen.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nemán, hogy sajnáld a határon túli magyaroktól a lóvét, az hasznos helyre megy. Colin Bella nem európai érdekeket képvisel, ezért.
A migráció kérdésében pedig beavatkozhatunk európai ügyekbe, sőt ez kötelező is.
@gazoló:

Úgy hazudik, mint a vízfolyás. Azt, hogy ki mennyit fizetett be nyugdíjjárulékként, a rendszer eddig is ki tudta mutatni, nem kell hozzá semmi féle számla. Még az egy-két napos, 50 évvel ezelőtii foglaltoztatást is kimutatják, a befizetett járulékkal együtt.Számla nélkül.
@Imola Helyesi:

Igazad van, hasznos helyre megy. Csak a hasznot nem látjuk, és kevesen élvezik.
@Imola Helyesi:

Értem cuncimókus, csak nálunk nem avatkozhat be más európai ország a migráns ügyekbe. Juppijé!
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem neked kell élvezned, te mást élvezz!
Gondolom, te a drágabolgárúr rádiójára költött pénz révén élvezkedsz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Dublin 3 meg és más eus törvényeket ajánlanám szíves ám elhajlásokra érzékeny figyelmedbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Engem is lemelegezhetett volna ennyi pénzért.
Tényleg, Fábiusz, a poszthoz, a civil kétfarkúakat is támogatni kellene, akik éppen most hamísítottak egy Magyar Hírlapot?
@Imola Helyesi:

A Boli tegnap 16:44:47-kor (előző poszt) belinkelt egy hozzászólást egy másik blogról.
Könyörgök olvasd el és oszd meg velünk a véleményedet.
mán tennap megmontam, trianon lesz ebbül. trianon, akárki meglássa. az impirialisták foga megfálydult büzgülvalagos természeti kincseire és most be akarja telepiteni pirézekkel, amig a szem ellát. hogy a fő szekértolójuk, ez a bell naccsád (nem rokona ez a gudfrendnek?) csupa ojjan dolgokat mondott, amit mán egy naccsoportos ovodás is fejbül mond a délutáni alvás után, az csak megvilágiccsa asztat, hogy uriember ijjeneket ki se ejt a száján itten svalbárdon, mer nálunk csak félévig van töksötét, míg büzgülvalagosra úlláccik rászállt a tizenkéthónapos. bisztos a klimax változás követkesztibe.
@Imola Helyesi: "Orbán kiváló magyar államférfi európai viszonylatban is."

Hát ......igen....

Nincs ilyen /...../ még 1 az egész világon!!!!!!!
@huzzadneki shakespeare:
Már megint ki akarsz rugatni? Hogy gondolod, a méltóságos admin úr tűri a felé áradó jóindulatú kritikámat? Még mit nem. Igy is nagyon ideges lesz, ha bevillan.
Kedves Imola!
At általad elmondottak (leírtak) közül csak egy dolog szúrja nagyon a szememet. Miért tartod OV-t európai szintű államférfinak? Szerintem nem az, hanem egy kicsinyes, a saját tekintélyét roppantul féltő alak, aki abszolút hatalmat akar. Előző életében szerintem az volt a neve: Louis XIV Roi de France.
@bundazsák:
Úgy gondolkozik, ahogy én, meg a legtöbb hazaszerető magyar. Látszik az arcán, hogy őszinte.
Jól dönt a legtöbbször, és a cselekedetei igazolják, európai és világviszonylatban is helyesen értékeli a folyamatokat.
@Imola Helyesi:
Szerintem nem dönt mindig jól. A hazánkat én is szeretem, mégsem gondolkozom úgy, mint OV. Az arcán látott őszinteség pedig csak egy nagyon alaposan kidolgozott álarc. Gyanítom, hogy külön tanácsadót tart (mint még nagyon sok vezető politikus), aki folyamatosan gyakoroltatja vele a különböző arckifejezéseket, hogy azok őszintének hassanak. Viszont az a ködösítés, amit a fidesz csinál szinte minden fontosabb döntés körül, még törvénybe is ágyazzák, azt sem teszi hihetővé, amit kérdez.
@hacsaturján: a francokat. ha a fideszen múlik, akkor bevezeti a tizennegyedik havi sötétséget is. mert ez a marha bajnai elvette a tizenharmadikat.
@öregmatróz: szarozol itten, a galaxis (szíriuszt is beleértve) legjobb államférfija. akkora államférfi, hogy egész nap áll neki.
Már Azerbajdzsán is Orbánék ellen

A kormány által mostanában kissé feledtetni látszódó "keleti nyitás" egyik nagy barátkozása volt az azerbajdzsáni. Most azonban az utak egy területen biztosan kettéválnak az országok között...

Azerbajdzsán a tervek szerint 200 megawattnyi offshore (azaz: tengeri) szélenergiát enged be a villamosenergia-rendszerébe úgy, hogy a Kaszpi-tengeren építeni engednek néhány efféle szélfarmot.

hvg.hu/gazdasag/20151030_Mar_Azerbajdzsan_is_Orbanek_ellen
@látjátok feleim szümtükkel:
"Azt, hogy ki mennyit fizetett be nyugdíjjárulékként, a rendszer eddig is ki tudta mutatni, nem kell hozzá semmi féle számla. Még az egy-két napos, 50 évvel ezelőtti foglalkoztatást is kimutatják, a befizetett járulékkal együtt.Számla nélkül. "

erre ne vegyél mérget: anyósom nyugdíjba ment/megy/menne. a nyugdíjfolyósító kiküldött neki egy papyrust, hogy szerinte mennyit dolgozott, hol és mennyit kapott. persze ennek olyan 40%-os átfedése volt a valósággal, anyósom szerencséje az volt, hogy megőrizte még az első munkahelyéről származó bérpapírokat is, nekem kellett beszkennelni úgy, hogy látható legyen, mert erősen halovány volt már a felirat rajtuk. és után már csak 3 hónapon át hetente levelezés oda-vissza (szigorúan papír alapon), és olybá tűnik, hogy az eddig munkahelyeinek 80%-t már elhiszik.

@Gábris szomszéd:
olvas, értelmez. a 888 nem cáfolt semmit. beadott egy linket az osztrák fegyveres erők weboldaláról 2002-ből, ahol megemlítik nógrádit, aki eljön a frissen bemutatott könyvét népszerűsíteni. szó szerint ezt írja a weboldal.
@parti_giano:

esztet maga csak saját kutfőből mondhassa, mer ijjen állitás kifejtésire a bell naccsád se vetemedett, úgyhogy maga ne is gyüjjék svalbárdra, mer addigra én mán kelet-timoron leszek, az ottani tudományos akadémia elnökeként, mint tongai nagykövet.
@Imola Helyesi:
"Ne avatkozzon a belügyeinkbe, tűzzön haza, mint a jóbarátunk.
Colin Bella nem európai értékeket képvisel."
Colin Bell nagykövet asszony beszéde nagy vihart kavart azokban az emberekben, akik nem értik, miért van szükség beavatkozni egyes országok ügyeibe azokban az esetekben, amikor egyes országok nem tartják be a nemzetközi szabályokat.
Látványos az az érvelés, hogy az USA miért tartja magát a világ "zsandár"-jának, miért vindikálja magának azt a jogot, hogy figyelmeztessen vagy beavatkozzon egyes országok szellemiségébe vagy működésébe. Mert vannak erre nemzetközi szervezetek, az ENSZ, a NATO, melyekben az USA a legnagyobb befizető. Csak mellékesen.
Azonban az USA világhatalom, nemzetközi értékeket képvisel, ebből eredően fellép ezen érdekek érvényesülése érdekében, amennyiben azok sérülnek.
Magyarországról elmondhatjuk, hogy egy totalitárius rendszerben működik, melyet támogatnak a Fidesz hívők, /a tavaszi 28%-ról most 43%/, de marad 57% a lakosságból, akik sérelmeket szenvednek, megalázottak, emberi jogaikban megfosztottak.Ebből a helyzetből a zsarnoki hatalom regnálása miatt nem tudnak kitörni, védelemre szorulnak.
Az USA nemzetközi küldetése az, hogy eszközeit latba véve egyenlő jogokat harcoljon ki a kiszolgáltatott emberek számára.
Vajon meg lehet-e nálunk bármit is változtatni, amit a Fidesz nem akar? Semmit!
Na, ezért kell az USA.
@hacsaturján: nem is mennék svalbárdra míg maga ott van. nem vagyok olyan szemét, hogy rontsam a maga nemzetbiztosági karrierjét, amit a réneken gyakorol. na, dezsőzi már?
@parti_giano: " egész nap áll neki."

akkó verje be valamelyik kedves rokonába de ne minket ba...asson....

...szólott a grófnő és hegyeset köpött, hogy leplezze zavarát.....miközben pi...án rúgta legkedvesebb agarát.

Na!
@Imola Helyesi:
Egy plasztikus példával így utólag még alátámasztanám, hogy milyen jelenségek ellen lép fel az USA.
3 milliárd Ft-ból kazánfelújításra és a fűtött pálya biztosítására kerül sor a felcsúti pályán.
Ennek deklarált magyarázata, hogy az utánpótlás télen is kedvező körülmények között edzhessen.
Jön a tél, és jön a fagyhalál. Nagy valószínűséggel több honfitársunk kényszerül az örökkévalóságba, mert megfagy.
Valóban el kell fogadnunk, hogy emberek a nyomorúság miatt meghalnak, miközben életerős fiatalemberek űzik a passziót, mely Orbánnak is a sajátja?
@Mariann19:

Neked is +1

Engem az se nagyon zavarna, ha a korrupcó kormányát, nagy csészealjakon érkező kis zöld emberkék kergetnék el. :-)
@huzzadneki shakespeare:
A korrupcióról ezt mondta a nagykövet asszony:
"A Magyarországi korrupció s ú l y o s aggodalmakra ad okot. A magyar átlagemberek szemében is ez a legnagyobb probléma."
A hatalom koncentráció a korrupció melegágya nálunk.
Jöhetnének már tőlem is az ufók.
@Mariann19:
Ehhez képest semmi, hogy az iraki háborúval felbolygatott egy kontinenst, és millió ember kényszerül miatta lakhelye elhagyására. Meg rossz nyelvek szerint az ISISt is támogatja. Tényleg, mint jogvédő?
Ja, meg Afganisztánban is ott van?
A koreaiak megúszták azzal, hogy két állam lett belőlük.
A japánok is köszönik jól vannak Hirosima után.
Ja, és Afrikával kezdték / rabszolgák/.
Ja, és kiirtották a telepesek Amerika őslakosságát.
Vér tapadt, tapad és tapadni fog a kezükhöz.
Mindez a csodás amerikai demokrácia jegyében.
Most Európa van soron.
Destabilizálják Európát a migránsokkal, mindenhol káosz lesz.
Mi ehhez képest a felcsúti gázkazán!
@huzzadneki shakespeare: all right, ha a szíriuszról jössz, nem veheted el a magyarok munkáját.
@Mariann19:
"Az USA nemzetközi küldetése az, hogy eszközeit latba véve egyenlő jogokat harcoljon ki a kiszolgáltatott emberek számára"
Aha, mint Ukrajnában. De jó nekik is. Ott nincsenek is már oligarchák!!!! Csak a vezetők.
"Vajon meg lehet-e nálunk bármit is változtatni, amit a Fidesz nem akar? Semmit!
Na, ezért kell az USA. "
Aha, volt már ilyen többször, legutóbb az oroszokat hívtuk be, ugye?
Az USA törődjen a saját népével, ne gyilkolásszák egymást már az iskolások. És a saját pénzeszsákjaival, fegyvergyárosaival, bankáraival, akik nemzetközi lobbit folytatnak a háborúkért.
Ja, és mellesleg a legtöbb szavazatot bírja a nemzetközi szervezetekben, ezért fizet.
Tényleg a szaud-arábiai Ensz-biztos megfelel nekik, holott ott 17 éveseket lefejeznek, nőket megköveznek, stb.
Tényleg: felkészül Ausztrália, meg a világ összes szigete, Új Zéland, stb az amerikai demokráciára? Pláne, ha kincs is van ott.
@Imola Helyesi:

"Sajnos a fidesz magyar kultúra iránti érzékenységét nem tudom befolyásolni, csak a magam eszközeivel harcolok érte /blogok és egyebek/."

Lásd kivel van dolgod, segítem a harcodat. Ez itt Viktor faszbúkja, ahol kifejezheted nemtetszésedet:

hu-hu.facebook.com/orbanviktor

Miután Mindenórás Tábornokunk oldalát az a Kaminski Fanny gondozza, aki egyben vajnabandi sajtósa is, tuti célba ér az üzeneted. Mi pórok meg figyelemmel követjük harcodat. Hajrá!
a net szent és sérthetetlen, és minden ellenállás hasztalan:

Recseg-ropog a Klik, hiába tömi és reszeli a kormány

www.origo.hu/gazdasag/20151029-klebelsberg-intezmenyfenntarto-klik-tartozas-adossag-mukodes.html

-

Hiába panaszkodnak, akkor is lesz mobilgát

Tarlós István megelégelte a huzavonát.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20151030-tarlos-istvan-budapestinfo-fopolgarmester-tajekoztato-bkv-goncz-arpad-metrofelujitas.html

-

A Hősök terén az 1928-38 közötti, részben parkosított állapot visszaállítása a cél - számolt be Baán László.

www.origo.hu/kultura/kunszt/20151030-kultura-liget-projekt-baan-laszlo-dontes.html
@Fabius:
ez az a fácse oldal ahová a száz kiválaszott kommentelhet?
@Imola Helyesi:

A kérdés eldöntése előtt javasolnám ismereteid szélesítését a "karikatúra" fogalmával. Ha már lapozgatsz esetleg nézd meg mi az: "humor".
@Secnir:

Valami olyasmi, de egy igazi forradalmár népnevelő harcost tuti szeretettel fogadnak.
@Imola Helyesi:
Úgy látom, hogy két kérdésről beszélünk.
Te azokról a körülményekről beszélsz, amelyekkel az USA elérte a nemzetközi súlyát és tekintélyét, én arról, hogy ezt az erejét az USA hogyan használja fel nemes célok érdekében.
Nagyon hülyének kéne lennem ahhoz, hogy ne lássam, hogy az USA-ban is a gazdaság szereplői befolyásolják a politikát, és a gazdaság a politikával kölcsönösségben éli világát.
Az is világos, hogy gazdasági érdekek miatt alakultak ki tűzfészkek a világban, ami nem dicséretes, de ezek az érdekek alapozták meg az USA jelenlegi világhatalmi státuszát, amellyel él, és módja van fellépni viszont minden diktatúra ellen és védelmébe tudja venni az emberiség kiszolgáltatottjait.
Azt nem lehet elvitatni, hogy erejét nem nemtelen célok érdekében mozgósítja.
Amennyiben olvastad a nagykövet asszony beszédét teljes egészében, az országot ért bírálatok közül vajon melyik nem igaz?
A korrupció? A sajtószabadság hiánya? A hatalomkoncentráció? Az emberi jogok érvényesülésének hiánya, melyet még törvényesít is a kormány?
Igazság szerint mindezeket az eu is súlyosan bírálta, de a kormány fittyet hány ezeknek a kritikáknak, és ebben ez a dráma.
Ugyanis a saját szűk klientúrájának nem érdeke jó irányt váltani, mert a saját önös érdekei ezt kívánják.
A hatalom és a pénz birtoklásának kizárólagos jogát.
Nem arra kell mutogatni, aki a változtatásra hívja fel a figyelmet, hanem azokra, akik ezeket a bűnöket elkövetik.
@Fabius:
kevés a száma azoknak a fideszeseknek, akik szemellenző nélkül is úgy beszélnek, mintha kettő volna rajtuk. meg kell becsülnie őket viktornak, fix szavazók.
@Secnir:

Ha Ebolát nem veszik be a buliba akkor:

1: az a ner megcsúfolása,
2: eskü írok neki ajánlást.
@Fabius:
az ajánlólevél viszonylag rövid: a blog.hu-as accountjának belinkeled a user activity tabot (blog.hu/user/905415/tab/activity), és elküldöd a propaganda@fidesz.hu-ra. személyesen fogja rogán megkeresni, és sírva kéri fel szóvivőnek...
@Secnir: sőt! még a nyelvtudományi intézetet is megkapja.
@Gábris szomszéd: @Secnir:

A "tudományos tanácsadó testület"-nek van 170 tagja.
2007-ben a Zrinyi Miklós egyetemen doktorált 3 olyan jelölt, akinek még az osztrák sajtó is erősen megkérdőjelezi a képesitését

eduline.hu/felsooktatas/2011/8/22/20110821_zrinyi_nemzetvedelmi_egyetem_kamu_diploma

kurier.at/politik/aufregung-um-titeljaeger-beim-heer/717.086

Szóval oda-vissza ment a mutyi, Nógrádi közrejátszott a könnyitett doktori képzésben, viszonzásul beválasztatták ebbe a 150 tagú testületbe.
@Imola Helyesi:a teljesség igénye nélkül, az általam szeretett amerikai irók, költők:
A. Asimov, (kiemelten!),T.Capote,J.Cooper,W. Faulkner, E. Hemmingway,.J.London,H.Melville,A.Miller,E.A.Poe,M.Twain.J.Steinbeck,K.Vonnegut,T.Williams......ennyit a gagyi jelzőre, gondolom, azóta már átgondoltad ezt a kijelentésedet, azután: azt irod erőszakos, mit jelent ez számodra ennek fényében:" Petőfi S: Akasszátok fel a királyokat!, ...kész a csatára a sereg, előre!....valamint az összes szabadságharcos és forradalmi vers..., szóval az érdekelne honnan vetted, hogy az amerikai kultúra gagyi, erőszakos és ...?
Szerencsétlen ballibsiken még ez sem segít. Ezért nem is értem a csajt.

Ok, aláírom, hogy az EU teljes, USA-val szemben szervilis vezetésével Orbán közölte, hogy a választók nem arra szavaztak amit ők erőltetnek, nyilván nagy a felháborodás, de akkor is értelmetlen ez. Orbán ettől nem lesz kevésbé népszerű, a ballibsik pláne nem lesznek ettől népszerűbbek.

Az USA diplomáciának a korrupciót illetően amúgy sincs túl jó híre Palmer és Clintonné "ügyködései" után K-Európában. Az USA antitélapójáról, Sorosról nem is beszélve.
@Imola Helyesi: Imolka keresd meg a humorérzékedet. Miért ne lehetne egy kamu
újságot csinálni. Kit zavart szerinted? Ja hogy te ezt vetted at igazi MH helyett? Akkor így jártál.
van ilyen szer nálunk:szurok és toll.
@PeniValdes: ...hát persze, koránt sem teljes, csak nagyhirtelen , ahogyan jött a könyvespolcomon, szóval az amerikai kultúra minden, csak nem buta és gagyi.....nem is értem, Imola diplomás, nem?
@evasanyoca: igen, koreanisztikus. kutatási témája a koreai hagyományok megjelenése a dél-koreai sorozatokban. disszertációt írt melyben összehasonlította az elkorcsosult nyugati,és a délceg keleti ember felépítését.
és kiadott egy óvodásoknak való Ékes Gyöknyelvünk könyvet.
ismét csak halkan merem megjegyezni, hogy nem ez lesz az utolsó poszt lázárról, mint kormányzati "potentátról", illetve a zseb-dúcse is további ciklusokra fogja megadni a beszéd témát a blogoknak és a nem létező ellenzéknek egyaránt!

ha már tóta w. is asztat meri mondani, hogy gyurcsány a zegyetlen, a fidesszel szembeni oldalról, aki időnként "értelmeseket mond"... akkor biza, hosszú és keserves fidesz randalírozásra kell felkészülnötök, ott háccsó hátasztánba'!

csak megemlítem, éppen harmaccor mini az elnök!
@PeniValdes: ezzel a gyöknyelvvel is meg vagyok bolondulva, mert azt írja a wiki, hogy gyöknyelv van de gyöknyelvészet még nincs.....nos ha van gyöknyelv, akkor abból automatán kellene következni a gyöknyelvvel való foglalkozásnak, ami ugye a gyöknyelvészet, de az meg nincs...szóval és ebbe belevakarodtam, mint egérke a sajtos makaróniba....kkkkk
@Secnir:

Sajnos van olyan munkáltató, amelyik nem szolgáltatott/tat adatokat, vagy be sem fizette/ti a levont járulékot, az nyilván nem jelenik meg. Ezért kell minden olyan iratot eltenni, ami igazolja a foglalkoztatás tényét, valamint a járulék levonását és összegét, pl. havi kifizetési bizonylatok. Amennyiben az iratok eredetiek, akkor azt elfogadják.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bassza már meg valaki Baán Lászlót, hogy békén hagyja a Ligetet. Mi ez az újabb baromság, hogy a Horty korabeli Hősök terét akarja visszaállítani? Miért nem az 1541-es Buda eleste előtti állapotot? Nelem speciel az jobban tetszene, de már nagyon kezd elegem lenni a Horty korszak restaurálásából és ajnározásából. Elhiszem, hogy a Mindenórás Tábornok Hortynak szeretné képzelni magát, de azt vajon tudja, hogy a Horty a II.magyar hadsereg mellett elindított egy megszálló hadsereget is, akik háborús bűnöket követtek el a megszállt területeken.
Ungváry Krisztián írt egy nagy könyvet erről eredeti dokumentumokkal.
@evasanyoca: lehet,hogy a szájsebészet egy elágazása..
@PeniValdes: ....lehet, de akkor az orvosi lexikont kell elővennem......kkk
@The Ghost Wolf: Na most Horthy korabeli építészet vissza állítása az nem azt jelenti, hogy Horthy-t akarja restaurálni, hanem azt, hogy a terek, épületek lebombázás (illetve kommunisták általi lerombolás/átalakítás) előtti állapotát akarja vissza állítani.

Köze nincs Horthyhoz, ezeket még csak nem is ő építtette.
@♔bаtyu♔: én nem akarok közbeszólni,de ha vmi Horthy korabeli akkor az olyan amit Horthy korában építettek. csakhogy ne fogalmazzunk félreérthetően
@♔bаtyu♔: "Orbán ettől nem lesz kevésbé népszerű, a ballibsik pláne nem lesznek ettől népszerűbbek.
Az USA diplomáciának a korrupciót illetően amúgy sincs túl jó híre Palmer és Clintonné "ügyködései" után K-Európában. Az USA antitélapójáról, Sorosról nem is beszélve."

Biztosan ezért mondta a napokban egy ügyész, hogy 2014-ben kétszer annyi korrupciós ügy miatt nyomoztak, mint előző évben. Ugyé az elévülsét is figyelembe véve ezelkt igen csak 2010 óta követték el. Erre biztosan büszke is vagy. No akkor mit is mondott a Bell nagysága?

A Soros meg amikor Orbánt pénzelte a fidesszel egyetemben, akkor nem volt korrupt? No.
@nincs_itt:

Mint korábban emlitém, figyelni kellett volna Viktorra: "Egyszer kell nyerni, de akkor nagyon. "

Bizony, bizony, húsz évre bebetonozták magukat. Gyurcsány ide vagy oda. Ez van.
@DarthVader: az jó, és hány méter mélyre?...kk
@PeniValdes: Jól megfigyelhető, hogy Orbánék (és szerencsére Tarlós is) törekszenek arra, hogy Bp.-et annak fénykorára lőjék be, ez kb. az 1900-as évek eleje. Épületek vissza építésével, átépítésével.

Még ha tegyük fel, Horthy alatt épült volna valami, ma az sem Horthyról szólna, ahogy pld. a Várkert bazárban lévő kiállítás sem Kádár nosztalgia, vagy a Horthy era alatt épült bauhaus épületek, villák tulajdonosai sem Horthy iránti tiszteletből újítják fel tulajdonukat.

Bp. Horthy idején volt a legszebb.
@látjátok feleim szümtükkel: Én nem vagyok semmire sem büszke, csak nem nagyon csípem a befolyásoltatásnak ezt a vállfaját.
@evasanyoca:

Érdekes ez a nyelvészet. Pl. tudtad, hogy az angol "weather" szó a magyar "vödör"-ből származik? (V.ö. vödör-veder-weather).

Ugyanis amikor esett az eső, a magyar szitya a gunyhója eresze alá tett egy vödröt (weather-t) amibe felfogta a vizet. Na ez a szó került át az angolba, először csak az eső jelzésére, aztán az egész időjárásra vonatkoztatták.

Bezony. Ilyen egyszerű a nyelvészet. Egy perc alatt fontos, eddig nem ismert összefüggésekre lehet rájönni. Én is egy perc alatt találtam ki.
@DarthVader: A hagyományos balliberális oldalnak vége, ez nem igazán Gyurcsánynak köszönhető, jelenség egész Európában.

Az új erővonalak nemzeti alapon szerveződnek. Ennek oka szerintem a túlságosan nagy USA befolyás és az ebből adódó káros folyamatok.
@♔bаtyu♔: én azért örülnék annak,ha nemcsak nosztalgia menne,hanem lenne vmi ami napjainkat jelenítené meg. Budapest ugyanis attól volt vonzó a századelőn,hogy képes volt reflektálni a korra. Jó lenne újra ilyen
Valaki megmondaná ennek a batyu nevű fasznak, hogy igen-igen egészséges lenne, számára is meg számunkra is, hogy amikor az Indexen meglátja a Varánusz linkjét, akkor behunyja a szemét, nyel egyet, elképzel egy szaftos nunit/fütyit izlés szerint, és továbblép anélkül, hogy rákattintana?

Roppantul lekötelezne.
@DarthVader:
Nácikkal nem beszélgetünk:-)) igy szarosbatyuval sem
@evasanyoca: persze, öt diplomás:)
csak szájkaratéból van feketeőve:))

bár múltkor rábaszott az ráncos bocskor:)))

www.napiszar.hu/showPost/A_tehen_nem_jatek_
@DarthVader: a magyar nyelv valami csodálatos, gazdag és vannak mondások, amiket egyszerűen nem lehet más nyelven hangulatában úgyanúgy visszaadni...sajnos az angol kimaradt az életemből, oroszul és némiképp franciául értek csöppecskét....kkk....a hasonló átfedések sokszor humoros történéseket produkálnak...egy szó kiejtve értelmes lehet több nyelven is, csupán a jelentése más: a moszkvai Dinamó - UTE meccsen drukkoltam barátaimmal üvöltve magyarul, mint a sakál: huj, huj hajrá!!....majdnem megvertek minket, mert azt hitték, a Dinamót szidjuk.....( a huj jelentése f@sz).....kkkkk..
@PeniValdes: Jó pár ilyen van. Pld. Megyeri híd, Lágymányosi híd, Kongresszusi központ. De ezeken a turista még ha tetszik is neki, nem nagyon ámul el, ez mindenütt van, otthon is. Ráadásul Bp. varázsa kifejezetten az, hogy rengeteg a régi épület, ráadásul óriási területen.
@DarthVader: én már szóltam a retardáltnak, de nem tudja kihúzni gecivitya seggéből a fejét, ezé nem hall jól a fülére:))
@DarthVader: Te b+ ennyire ostoba vagy? Ugord át. Én is azt teszem ha valaki nekem nem OK. Volt, nincs.
@DarthVader: Most én is eltűntetlek, tahótlanítok.
@taga20: atyagatya, mekkora pofont osztott ki a Riska, mi a francnak simizik valakii egy ekkora fekvő állatot?....kkk
@evasanyoca:
A jelenlegi tv-kben sugárzott gagyikra értettem
Vajon miért nem lepődöm meg azon, hogy a "demokratákat" ennyire irritál a más vélemény. Talán mert régi motoros vagyok, kommunistából nem lesz szalonna.
@PeniValdes: azé a Tolsztojok, vagy Puskín se kutya...kkk
@Imola Helyesi:ezért ajánlottam az átgondolását a dolognak, látod, nem szabad általánosítani....kkk
Egy Varánusz-bloggertől azért többet várna az ember....
A szerb kerítés építése idején -talán nem véletlenül- ügyesen lapított a blog.
Ezt a minapi rúdtáncosnyilatkozatot sem kéne túllihegni.
Az irományt humor ááspektusból díjazom, de amúgy elég savanyú ez gyerekek....
@Imola Helyesi:

Ezt linkelte a tegnap a Boli, ez téged is közvetlenül érint. Olvasd el és reflektálj rá!!! Csinkucsentó, hogy ezért nem fog kisenderitei!

Egy komment onnan, szerintem elég találó:

"Kár képmutatónak lenni és úgy tenni, mintha bűn lenne egy fideszes szemében hogy Orbán és pereputtya reggeltől estig lop. Nem, nekik ez nem baj. Akkor sem, ha pár millióról van szó, akkor se ha pár százmillióról van szó, akkor se ha durva milliárdokról van szó, és akkor se ha egész iparágakról van szó. Nem tudnak annyit lopni Orbánék, amit a szavazóik egy vállrándítással, vagy egy komcsizással ne intéznének el.

Ebből két dolog következik:
1. A fideszes szavazók maguk is korruptak, romlottak a szó erkölcsi értelmében. Egyszerűen nem működik bennük az az erkölcsi reflex, hogy zavarja őket, ha egy fideszes felemeli a kezét, kinyújtja, és elveszi a más pénzét vagy éppen földjét, cégét, bármijét.
Ahogy a borzalmas közpénzpocsékolás (pl. stadionok) vagy a szintén borzalmas pénztömegeket elégető állami propagandaadó adó léte és működése, napi hazudozásai sem zavarják őket. Sőt, az érem másik fele, a lepusztuló egészségügy, oktatás, elszegényedő magyar tömegek sem zavarják őket.
Tulajdonképpen az egyetlen dolog ami (kicsit) zavarja őket ha valaki ezeket kimondja. Azaz a képmutatásra még van némi igényük, de ez is egyre csökken, egy részük már nyíltan felvállalja magát.

2. Magyarország egyik fele, főleg a fideszes szavazók visszatértek Ázsiába. Ez ugyanis nem egy specifikusan magyar jelenség, az erkölcs feladása máshol is, tőlünk keletre is megtörtént, főleg Oroszországban. A rendszer ott is elérte hogy tömegeket felőrölt erkölcsi értelemben és belenyugvással, sőt támogatással viszonyulnak ahhoz ami ott folyik. Ezzel kiveszett az országból az önvédelem képessége, mert igény sincs arra hogy ne lopják szét az országot.
A gondolkodás, az értékrendszer ilyen mértékű eltorzulása, lepusztulása, az emberi A gondolkodás, az értékrendszer ilyen mértékű eltorzulása, lepusztulása, az emberi minőség ilyen mértékű romlottsága valójában még nagyobb kár mint bármilyen milliárdos rablás, vagy a jogállam szétverése. Lassan már az akarat is kivész az országból hogy fejlődjön, hogy jobb, élhetőbb hely legyen. Itt már (megint) csak a túlélés fontos a többségnek, a maradék meg leszar mindent."
@röf: Kedves röf, Ön szerint létezik 21. századi nemzeti magyar kultúra,mely önmagából nyeri az ihletet?
@Fabius:
Nagyon rendes vagy, de nem élek ezzel a lehetőséggel.
Szerintem nem egyforma a humorérzékünk, nem ugyanazon nevetünk.Lehet, hogy én sírok azon amin te nevetsz.
@PeniValdes: Azért nem olyan kevés, hiszen ideszámolódnak pld. a lakóparkok is, sőt a plázák is, sőt a négyes metró is. Persze értékes az, amelyet nem akarnak 200 év múlva lebontani.
@♔bаtyu♔:ebben én abszolut igazat adok neked, bár az igazi műemléképületek többsége megelőzi Horty korát is, tehát ha nem tennék jelzős szerkezetben hozzá Horthyt, valószínű nem bántaná a magamfajta libsi fülét...kkk
@♔bаtyu♔: ha vmit lebontanak az nm biztos hogy értéktelen, a századelőn sok 200-nál fiatalabb épületet bontottak le,és nem lett rossz vége. A kő az csak kő
@huzzadneki shakespeare: Nézd, engem a baliibsi pártok nem nagyon érdekelnek, de nem lehet, hogy azok voltak nagyon szarok?

Azért az emberek általánosan elítélik a korrupciót, de azért azt sem mondják, hogy itt egy részben korrupt kormány egész jó gazdaságpolitikával, közbiztonsággal, de akkor inkább visszahívjuk a ballibsiket.

Nyilván mindenki megkérdezné, miért is tennénk?

Ezért is értelmetlen a fideszeszés, az ember a kormánnyal is úgy van mint a közérttel.
@huzzadneki shakespeare:
Nem reflektálok, nem is érek rá, és tönkrement a billentyűzetem.
@PeniValdes: Azért ma sokat megbántak, nyilván az érték is koronként más. Én annak a híve vagyok, hogy a központban vissza kell állítani a régi hangulatát Bp-nek. Ez egyébként elbír sok modern dolgot is. Jó példa a Szabadság tér és környéke.
@huzzadneki shakespeare: eszt olvastad? aki spíler az vágja a témát:)

márkez egy szarkavaró!
@PeniValdes:
Penike! Az ihlet nyerésének forrása miért lényeges?
Az eredmény inkább....
eva
"Itt nemzedékek nőttek fel ezen a szappangagyi-sorozatos, erőszakos triller-horror külföldi kultúrán."
Ezt írtam.
Nyilván, hogy nem a klasszikus szépirodalomról hanem a ker. TV-k filmipari kultúrájáról írtam.
@PeniValdes: Mindenki a kettő keverékében hisz. Lakóépületnek pld. a legtöbb régi épület a lakások többségét tekintve eleve alkalmatlan. Továbbá az is nyilvánvaló, hogy mindent nem érdemes visszaépíteni.

Amúgy a "felvonulási tér" eltüntetésével nagyon egyetértenék, azzal, hogy a Városligetet kinyissák a Nyugati felé és a Kacsóh P. út alatt a BVSC irányában pedig pláne.
@PeniValdes: Itt ráadásul nem is kellene nagyon rombolni. A Városligettel úgy is az a probléma, hogy nagyon kicsi, még bringázni sem lehet normálisan ott.
@♔bаtyu♔: én a Gellérthegyre jártam friss levegőért
@♔bаtyu♔: "Talán mert régi motoros vagyok, kommunistából nem lesz szalonna."

Ez most egy besimerő vallomás?:O:O:O
Batyunak, véletlenül beleolvastam (uuuuhhh), ez egy kormány jó közbiztonsággal.

KSH:

regisztrált bűncselekmények száma, személy elleni:

2004 18800
2005 17700
2006 16200
2007 17100
2008 20800
2009 23900

2010 27800
2011 27200
2012 26800

Közrend elleni:

2004 80000
2009 68000

2011 107000
2012 134000

Tehát Batyu számára ez a jó közbiztonság (legalábbis feltétlen jobb, mint elmúltnyólcévben). Na ezért nem érdemes szóbaállni vele.
@huzzadneki shakespeare: "1. A fideszes szavazók maguk is korruptak, romlottak a szó erkölcsi értelmében. Egyszerűen nem működik bennük az az erkölcsi reflex, hogy zavarja őket, ha egy fideszes felemeli a kezét, kinyújtja, és elveszi a más pénzét vagy éppen földjét, cégét, bármijét.+

Talált, süllyedt.
Tény, érintettől hallottam.
Sok-sok éve legelőt bérelt, olyat, ami annak idején nem kellett senkinek. Ezen jól sikerült legeltető állatartást beállítania, pályázatokat is nyert, majd kapott a hivataltól egy levelet, hogy elveszik tőle. Nem értette miért, egészen addig, amíg meg nem jelent egy haver, és megmustrálva a földet azt mondta, ez mi a szar, szántót ígértek. Utóbb a a bíróság törvénysértőnek találta a bérleti szerződés felrúgását, de ettől függetlenül már jó ideje bérleti díjat fizet az illetőnek azért a földért, amire neki van érvényes bérlete.
@♔bаtyu♔:

Nem az eltérővélemény irritáló, hanem az a félelmetes mennyiségű közhely, amit a egy-egy témában lenyomsz.
Az nagyon.
A toleranciának is van határa.
Te már rég túllépted.
@♔bаtyu♔:

Engem az nem vigasztal, hogy a szocialisták is loptak!!!!

Sok országban (pl. Svédország, Finnország, Dánia, Hollandia, Japán, etc..) ha egy politikusnak bizalmat szavaz a népe, akkor ő azt a legnagyobb megtiszteltetésnek tartja, ezért minden erejével és tudásával azon van, hogy az elvárásoknak maximálisan megfeleljen, lojalitásra rászolgáljon.
Álmában eszébe nem jutna, hogy lopjon azoktól akik rábízták az országot, akik őt odaemelték.
Lázár meg a saját otthonában dölyfösködik a Széchenyiek karosszékében!!!! Azokéban, akik a Lánchidat a saját pénzükből építették fel - egy olyan hidat, ami még most is olyan gyönyörű, hogy könny szökik tőle az ember szemébe-.
@DarthVader: Persze, ne állj vele szóba.
@PeniValdes:
Ne vacakolj.... Te az más...
@Eszter jött: Hát b+, ha nem tudod a hsz-eimet átugorni, figyelmen kívül hagyni, akkor nincs más, jelents fel. Gondolom, ez már bevált, ha valaki félelmetes mennyiségű közhelyet írt.

Te tényleg ennyire hülye vagy?
Egy tv riportban mutogatták a múzeumi negyed tervezett látványképét. Nem értem miért kell annyi szoci stílusú kocka épület oda, amikor lehetne normálisakat is építeni.
Szóval hogy is van ez a stílus, meg a komcsiból nem lesz szalonna?
@huzzadneki shakespeare: Most erre mit írjak, szavazz Lázárék ellen. Nem is értem, az összes itt görcsöl, ahelyett, hogy menne a parlament elé, vagy elmenne szavazni.

lehet, Orbán nem fog leesett azonosítójú rendőrökkel szétveretni benneteket azzal, hogy bemenekült a tömegbe hat oylan, aki megdobta őket.
@PeniValdes:

A csirkecomb csilsien, fűszeresen nagyon csucsu.
@Mariann19:
Az még hagyján, de ez?
index.hu/belfold/2015/10/30/ennel_meg_a_halal_is_jobb_merenyi_pszichiatria_gyilkossag/
"A Merényi kórház, és a mellette található hajléktalanszálló (pár éve ezt látogatta meg "titokban" Orbán Viktor) kontrasztját a légvonalban egy kilométerre lévő új Fradi-stadion mutatja legélesebben. A stadiont 12 milliárd forintból húzták fel, ez a kórház kétéves üzemelési költsége."
@DarthVader:

@látjátok feleim szümtükkel:

A föld tényleg iszonyatosan nagy érték (közvetve még a ruhanemű, a bútor, a gyümölcslé, a hús is abból van)!!!
LED TV, Rolex óra nélkül meglehet lenni, de enni, inni minden nap kell.
@♔bаtyu♔: "Ezért is értelmetlen a fideszeszés, az ember a kormánnyal is úgy van mint a közérttel."

Miért, te hogy vagy a közérttel?
Én nem szeretem pl. ha büdös húst mérnek, vagy csalnak a mérlegelésnél, pénztárnál, vagy rothadt dinnyét akarnak rám sózni. Ha már úgy vagyok vele, mint a kormánnyal.
@♔bаtyu♔:

Lehet. A liberalizmus haláláról szóló véleményed nagyon hajaz egy 70-es évek beli pártbrossúrára, ami a kapitalizmusról írtak.
Csak a kifejezéseket javították át.
@Imola Helyesi:
Az arcán csak a legocsmányabb sunyiság látszik!!!
Engem ő csak soha sehol ne képviseljen, soha ne mentsen meg semmitől; én kitagadom, letagadom, hogy bármi közöm lenne az ilyen hazaszerető címeres gazemberekhez.
@♔bаtyu♔:

Én nem görcsölök, csak mondom a magamét, mint ahogyan te is. :-)
@♔bаtyu♔:

Úgy hallottam, Orbán valóban nem szétveretteti rendőreivel a szegény, békés járókelőket, hanem agyonveretteti rendőreivel a letartóztatottakat.

Mindezt azért, hogy tudd, mire számíthatsz, ha Orbán rendőreivel találkozol. És nem csak harci helyzetben, hanem békés körülmények között. Szóval, ilyenkor futás, ha kedves az életed.

Szívesen.
@Imola Helyesi: Imolám, az ezt megelőző kommentedben azt írtad: Amerika kultúrája buta, gagyi és erőszakos...így....erre röffentem én be....utána pontosítottál és én azt elfogadtam....nincs probléma...kkkkk
@PeniValdes:
Tündérke, emlékszik, 120km-re lakunk egymástól.
Ergo....nem az akarat hiányzik.
@röf: mi 120 km? semmi.
ki is rakom az ajtóba a csirkesültet
@evasanyoca:
Most ezt kihagytam, te viszont gúnyolódtál jó darabig, diploma és egyebek. Hja , nem vagyunk egyformák.
A Kétfarkúak kiadták a saját Magyar Hírlapukat- hírcsárdai szemlélettel:
ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2015/10/mh.pdf
A Magyar Hírlap perrel fenyegetőzik, az viszont nem a kétfarkú hírek között van, hogy a fidesz megvalósítja Gyurcsány tervét a Nyugati pu-Liget közötti beépítésre.
Batyukán, ugyan hozd már ide az általad akkor írtakat ellene!
nepszava.hu/cikk/1074704-orban-megvalositja-gyurcsanyek-tervet/
@AKIsTUDATLAN:
OKÉ jogod van hozzá, de kevés vagy.
@♔bаtyu♔:
Nem hülye, csak kíváncsi.
Érdekelte, mekkora segg vagy.
A választ megkapta. Meg sokan mások is.
@Knósszosz: látom haver neked is batyu a kedvenced:))

na küldöm neked a negyediket.

www.youtube.com/watch?v=kNPATiY_fNQ&list=RDkNPATiY_fNQ
@PeniValdes:
...nna kezdek összezavarodni.
Difráge: elmegyünk-e vacsorázni. Erre mégis inkább kapok egy sültcsirkét az ajtóba kikészítve....
A gyümölcsözőnek induló kapcsolatunk végül egy ezer forintos teszkó grillcsirkébe torkollik?
@DarthVader:
"Szóval oda-vissza ment a mutyi, Nógrádi közrejátszott a könnyitett doktori képzésben, viszonzásul beválasztatták ebbe a 150 tagú testületbe."

a szűk 150 tagú testületbe, igen
@röf: te nem akartál jönni...hogy messze van..
@taga20:
Kedvenc...?
Te nem ittál eleget ma! - még...
Van egy jó kocsma Érden, ahol nem kell viselkedni? Majd megbeszéljük ezt a sötétséget ott.

Látom, mán készülsz a hét végére, karnismentes péntek este van?:)))
@evasanyoca: @Imola Helyesi:

Csatabárd elás, békepipa elszíí!!

Mert vonatkozólag ugye egymagyarok vagyunk, teremtő isten szíve választotja. :-)
@Imola Helyesi: nem szántam gúnyolódásnak, inkább hitetlenkedésnek, ne feledd, hogy nyelvészettel foglalkoztam én is, ha gúnyolódást éreztél, elnézésedet kérem.
@huzzadneki shakespeare: szerintem fogjuk meg egymás kezét és alakítsunk egy nagy kört
@huzzadneki shakespeare: helyes, én alapból utálom az állandó csatazajt....napok óta olyan kellemes diskurzus-hangulat uralkodik a blogon, a folytonos egymás baszkurálásához én nem vagyok partner...a jóleső vita az más, de megalázni, bántani, az nem az én műfajom...kkkkk
@PeniValdes: és akkor a talpunk is összér?.....kkkkkkk
@Knósszosz: engem itthon minden nap szeretnek, csak nem bírom erővel:))

egyébként érden nem, de diósdon a fenyves nagyon fajint. hajdanán, mikor még motoroztam sokat jártam oda, me a tulaj is nyomta:)

na egyszer leitatlak az fiksz:)

küldök még egyet, ugyanebből.

www.youtube.com/watch?v=g47J1xE4sgI
@evasanyoca: ha a hátunkra fekszünk,és alábunkat a levegőben spárgában szétfeszítjük,akkor ign
@PeniValdes: húgi, kevered a kámaszútrával:))
@PeniValdes:
Penike, légyszives ne kend rám a gasztroélmény megvalósultalanságának kiváltóokozói szerepét.
Ami késik, nem múlik!
@PeniValdes: kicsim, ha te látnál engem, és elképzelnéd, amint a hátamon hömbölgök, mint egy teknősbéka, közben pedig spárgázok, amit 20 évesen sem tudtam az én kötött izmaimmal, akkor a következő 5 évben meghatározatlan időközökben jönne rád a röhögőgörcs.....kkk
@PeniValdes: kihez kell beadnom 82 példányban?
@taga20: "na egyszer leitatlak az fiksz:)"

hogy én ilyen ajánlatot sose kapok tőled....kkkk bár az én vodkán edzett torkomon az uj kocsid ára is lecsusszanna, még se esnék hanyatt...kkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: én értelmesen rúgok be, nem úgy, mint a ruszkik:))

a vodkát meg a tankokba tölcsék, ne az emberekbe!

küldök neked is egyet, a harmadikat:)

www.youtube.com/watch?v=A3bUQPhGIOI&list=RDA3bUQPhGIOI
@PeniValdes: meg is láccik:))))))))))))
@PeniValdes: apácskám szerint a víz nélkülözhetetlen...lábmosásra, valamint az állatok itatására...kkkk
@PeniValdes: a csúnyád meg pókhálós:)))
@taga20:kezdem a sziámit neked köszönhetően megismerni, és nem ódszkodom tőle...kk...egyedül a vodkától nem fáj másnap a fejem és nem hányok....én szeretem.
@taga20: csak tudnám, ki nevezte el csúnyának, mikor most olvastam, hogy még szépségversenyt is tartanak a szégyentelenek....kkkk
@evasanyoca: csak nem akartam direkt lenni, de ha van rá igény,
én szeretem a legjobban, a nevezzük nevén a dolgokat klubot:))
@PeniValdes: rossz döntésről hallottál má?:)))
@taga20:naggyon jóóóó" nekem akkor vagy a legjobb, mikor mindenkinek rossz vagy".....kkkk ez az
@PeniValdes:
www.youtube.com/watch?v=95kCv10duFw
...más világ
ekkor Te még sztem nem is léteztél :)
@taga20: nem pont "arra" gondoltam, mondjuk: p, mint lepke?
@evasanyoca: p, mint kagyló, vagy pinkfuga, az még klappol is:))
@taga20:
.
Te nem valahonnan a Nagy-alföld környékéről származol?
@taga20: én meg ilyeneken
www.youtube.com/watch?v=4XWYefe9EzI
csak az eredetit, az Austral Sekers-től....(1967)
@dr. jenőke (jenőke): az merre van, me én csak a rózsadombot ismerem, tórgyán doktor a liftjével a szomszédom:))

www.youtube.com/watch?v=pT_Y-eodTv4
@röf: akkor nekem hozd a grillcsirkét ha Santanázol....kkkkkkk
@taga20:
.
Nagyon fajint szomszédod lehet a liftesfiú, ha még nem szökött meg.
De lehet, hogy csak bezárkózott a liftjébe?
Egyébként terhes lift, vagy négy személyre kalibrált?
@evasanyoca: jézusuristen, ezek má 67-ben is fárattak voltak:))

de ez még ma is friss:))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=VWAv3nyytDQ&list=PLViyUu1xxFME_7dyZL5g1lqcxmVXwQVML&index=13
@evasanyoca:
Na szépen nézünk ki...a végén kettőnket hoz össze a csirkecomb...Penike kihajított a távolságommal, meg a zenémmel...
@röf: Penike önálló felnőtt nő, helyette én nem beszélhetek....kkk...a comb a tied,mer én utálom, de a szárnyát meg a csontokat nem adom...ha így megegyezünk, a felekirályságom a tied lehet....kkkk
@taga20: a szám alapban jó, de konczot személyes érintettségem révén sose csíptem....kkk
@dr. jenőke (jenőke):ma szerelmes hangulatban vagyok, és ezért ideteszem kedvenc vallomásomat:

Shakespeare: 75. szonett (Az vagy nekem...) - Szabó Lőrinc fordítása

Az vagy nekem, mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop, eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok.

Koldus-szegény királyi gazdagon,
részeg vagyok és mindig szomjazom.

_________________________
@evasanyoca:
...ebből már nem tudok jól kijönni, pont a cselekmény kibontakozásakor kell leakadnom.
Joccakát nektek :)
@dr. jenőke (jenőke): én eszt a kazal lászlót soha nem értettem.
mi a fasz volt ebben nagy szám? ez a boros marhaság meg tök gáz.
.
- József Attila -
ELÉGIA
(részlet)

Tudod-e,
milyen öntudat kopár öröme
húz-vonz, hogy e táj nem enged és
miféle gazdag szenvedés
taszít ide?
Anyjához tér így az a gyermek,
kit idegenben löknek, vernek.
Igazán
csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz.
Magaddal is csak itt bírhatsz,
óh lélek! Ez a hazám.

.
@röf:

Akor már nem röfi, hanem öreg desznyó?
@taga20:
.
Vodkát nem találtam.
Itthon sem.
Kazalhoz - szerintem - hangulat kell. Egy szilveszteri műsorban ez jó!
Én amúgy telkjesen jó és követendő módszernek tekintem, hogy pár magyar fociklubot degeszre tömjenek pénzzel - így sokkal vérmesebb reméneyink is lehetnek, én például már kezdem elhinni, hogy a fadi jövőre akár még tovább is juthat a pótselejtezőből!
@taga20: mer egy taknyos vagyol, egy szilveszter se vót igazi a nagy hármas kabos-kazal-kibédi " + 1 kellér nélkül...ronggyá röhögtük magunkat a fekete-fehér kékes márkáju tv előtt mind a 30-an, mer csak nekünk vót tv-nk az uccába....kkk
@taga20:

A sör kósolás nem marhaság ugyé?:O

Képzeld a Kazal helyébe a nemzetbiztonságot szagértő, meg az egyéb szagértő elvtársakat, akarom modani nertársakat.
@dr. jenőke (jenőke): érettségi tételem volt J.A, meg az egyik kedvencem, Radnótival párban...kkk
.
" a fadi jövőre akár még tovább is juthat..."
?
Csipatörölgetésben?
@evasanyoca:
.
Én Madáchot kaptam.
Történelemből pedig a Tanácsköztársaságot, amitől kissé tanácstalan lettem.
@AKIsTUDATLAN: Ez az ember miniszter!Mikor polgármester volt,a városa a legnagyobb tartozást halmozta fel!Mi lesz itt ahol több pénzről van szó?!
@dr. jenőke (jenőke): Na EZ viszont https://www.youtube.com/watch?v=3iW2_Ec3uEUtényleg régi!!!
@Eszter jött: ez borz alom!
szerintem 60 és 80 között elköltözött magyarországról a humor:))
@dr. jenőke (jenőke): az az egy pont mit jelent? már máskor isláttam....kkk

érettségin csak a töritől féltem, mert utált a csaj, de gyönyörű tételt huztam. egész héten azt mantráztam, hogy az 1, tételt akarom, és bejött. A római birodalom tündöklése és bukása." én meg mióta tudtam olvasni bujtam a római mithológiát...olyan szöveget nyomtam le, hogy a töritanárnő se köpni, se nyelni nem tudott....kkkkkkk
@taga20:

Pont ellenkezőleg. Akkor még volt.
@ornagy50: nincs olyan érzésed, hogy a Beatlest utánozták a 60-as években sokan?
@ornagy50:

Ez isteni, Prágám! ))
@taga20: igaz, kicsit előbb volt, de akkor neked az eredeti öreg kabossal se tetszene a meseautó ugye?....kkk..meg a két Latabár? szilveszterkor a Denevér velük....kkkk
@Eszter jött: ha őszferi volt a humorherold, ako szerencsém volt, hogy később születtem. szánalmasan szar.
Arról már nem is beszélve,hogy "péntek"van!!!:)))
@evasanyoca: kabost ne keverd ide, me ő volt a kivétel. a két latabár egy kalap szar volt. tiszta pitkin:)
@taga20: méé, én a Ne hagyd magad Pitkinen is véresre kapartam magam.....kkkk
@PeniValdes:

Nem megmosolyogni -huncutul- az Imolának nyújtott felebaráti jobb jelentőségét!! :-)

Mert Pál apostol mondotta volt, hogy szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zengő érc vagyok, pengő cimbalom, vagy eldobott kólás doboz.

Legyen bár prófétáló tehetségem,
Ismerjem bár az összes titkot, közbeszerzést, hatástanulmányokat,
Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Építsek sportlétesítményeket,
Ha szeretet nincs bennem,
Én mit sem érek.
@PeniValdes: meghagytam röfinek....nem szeressem, csak a farhátszárnya kombó....már gyerekkorom óta készültem a nyuggeréletre.....kkkkkkkkkkkk
@evasanyoca:

A kellemes diskurzus tegnap délutánra kimenőt kapott, mert uzsonna előtt igencsak elszabadult a blogon a hajóágyú. :-)
@huzzadneki shakespeare: no mondd, mettől olvassam vissza?...kiváncsivá tettél....
@huzzadneki shakespeare: ok..kkkakkor 15 órától.....kkk én hun jártam?
@huzzadneki shakespeare: batyu, kivlov, bircaman, csak egy néző...ki a rossebek ezek?....mind toll?
@evasanyoca: szegénykém, erre gondoltál?...hát le se szard őket bogaram....tudod, tahógomb beélesítve....kk

huzzadneki shakespeare 2015.10.29. 15:54:47
@apro_marosan_petergabor:
@Rahman Mudzsibur: @♔bаtyu♔: @Ma Baker: @Kivlov: @new_boy_on_the_block: @irógép: @midnight coder:

Fideszbolsevik, besúgó, ügynöktámogató, Orbánbérenc kutyák!!!
Alig tudom rajtatok túlgörgetni a képernyőt, húzzatok már el a gecibe!!!!!!!!!!!!!!!!!
@PeniValdes: jó van na, troll....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca:

Azok, még 15h előtt indítottak összehangolt támadást.
@taga20:

Talán kicsit darabos mai szemmel. Szerettem azt a kort. A 70, 80-as éveket.
@huzzadneki shakespeare: már a multkor is akartam mondani, hogy eggyel-eggyel még az ember leáll, de mikor azt veszed észre, hogy összehangolt a támadás, kapcsold ki a gépet, beszélgessenek egymással, ha látják, hogy nem állunk velük szóba, elkullognak...addig egyél, igyál, csajozz, mert miattuk gutaütést nem érdemes kapni...az ember szórakozásból kommentel nem bosszuságból, látod én nem is válaszoltam éhes lónak, nem őriztem vele disznót....kkkk
@evasanyoca:

Nem árt nekik néha odapörkölni, eeekanászodnak! :-)
na gyerekek alvadoztok?...kk
@Gábris szomszéd: a beszélt vagy írott szöveg desifrírozása egész életedben csomolungmaként tornyosult előtted, vagy fejbebasztak egy menórával a kispapok-rabbiképzősök meccsén?... s akkor vesztetted el, a józan eszeddel egyetemben, a kombót...
@Sir Bates dö Hól: Ja meg a grazi egyetem társadalomtudományi karának dékánja, aki olyat merészelt írni, hogyaszongya:

"Nógrádi György kérésére örömmel erősíthetem meg, hogy több mint 10 éve tagja a tudományos bizottságnak." – Wolf Rauch

Szóval nagyobb szerénységet virág elvtárs. :)
@evasanyoca: a Komlóst, kifelejtetted!
pedig ő volt a "főnök".
de jó, hogy vége!
m.youtube.com/watch?v=eV0Ttarn6ns
@punkfrog™: érdekes, a komlóst sose szerettem....
@punkfrog™: a fiam rajongott a kispálért....egyszer engem is elcipelt egy koncertre.....))
@PeniValdes: angol humor.....de jó, csak én vagyok süttülülü....kkk
@Gábris szomszéd: a rokonod ez a Nógrádi fedőnevű ember?
mi a szarért véded, a védhetetlent?
@evasanyoca: ez pozitív, bár én gyerekként, néha vigyorogtam rajta.
nem emlékszem pontosan, ő vagy a Kellér fogta mindig a függöny szélét, hogy visszataláljon mögé?
@punkfrog™: kellér, hozzá tartozott az imidzséhez...kk....vagy sokat ivott...kkkk...komlós a kezeit tördelte folyton, nekem nem hatott őszintének a fickó.
@evasanyoca: köszi!
őszinte, senki se lehetett akkoriban a tv-ben!
pont mint most!
vagy maradt a Kazal,Kabos,Kibédi féle, gügyögés!
@punkfrog™:nézd, én akkor voltam fiatal, a kádárrendszerben szocializálódtam, akkor tanultam, dolgoztam, ugyanúgy jártam külföldre, mint a rendszerváltás után, templomban esküdtem, a gyerekeim meg vannak keresztelve...akkor is éltünk, ki így, ki úgy, stoppal körbejártam a szoc. országokat, táboroztam, szórakoztunk akkor is, tánciskolába udvaroltattam, szép életem volt, sok baráttal, kalákába építettük egymás házát....kkk...kazal-kabos-kibédit szerették az emberek, a megmondóember Hofi volt....ki tehet arról mikor, hová születik?
"Andrew G. Vajna által irányított Vajna-csoportnak....." olvasom a Propellerben a TV2 ügyét. Valaki tudja, hogy mennyire közeli rokonságban van Orbán G.Viktor Anrew G. Vajnával?....kkk... mert akkor így könnyű....kkk
Helló, Népek!

Van valami új, változás? :)
@evasanyoca:

Hja, kérem születni tudni kell. Kinek a brancsba, kinek a perifériába recski kilátással, kinek a 3T-be.

http://www.port.hu/hagyd_beszelni_a_kutruczot!/pls/w/films.film_page?i_film_id=40666

Csak akkor nem érthető mi a probléma? Orbán éppen azt a rendet építi vissza, ő maga mondta, semmi azzal a rendszerrel semmi baja. Még/már láncos kutyák is vannak. Van békeharc, békemenet és nemzeti konzultáció. Mire a kesergés. Minden gromek. Nemde
@evasanyoca:
Anyóka, nem ittál tegnap este túl sokat a vodkából? Vigyázz az egészségedre!
@Imola Helyesi: De a masik p'oduce' kell nekunk, ugye???
@Marcellusca:
Ha csak az nem, hogy Simicskáék annak ellenére versenyben vannak a TV2-ért, hogy a GVH Vajnának engedélyt adott a felvásárlásra.
Simicskáék ugyanis a vagyonkezelő céget szerezték meg: és seperc alatt elhatározhatják a TV-2-es cég végelszámolással történő megszüntetését. Aztán az általuk kinevezett végelszámolótól akár megvehetik az üzemeltetési jogokat, mint immateriális javat. Én legalábbis ezt javasolnám.
Meg rendőrtábornoki ejnye-bejnye, meg Ungár kértérítés, meg Orbán elismerése arról, hogy maguknak alakítgatták az Alkotmánybíróságot:
azaz csupa olyasmi, ami jogász szemmel érdekes felettébb.
@taga20: "én eszt a kazal lászlót soha nem értettem.
mi a fasz volt ebben nagy szám? ez a boros marhaság meg tök gáz"

Na látod Kedves Szaktárs!

Ez a különbség a korosztályok között.

Nekünk még ez jó volt.

De figyeld majd meg, ugyanezt meg fogod kapni a Te

csemetédtől is......:)))))
@Imola Helyesi:

olyan amilyen.

http://www.port.hu/hagyd_beszelni_a_kutruczot!/pls/w/films.film_page?i_film_id=40666

Ctrl+ c - Google - Ctrl v

A Tejfalussy-komment is érdekes alatta.

A kommenthez meg ezt az idézetet lábjegyzetként fűzöm a kádár rendszer dicsőítésére, már ami azt illeti, hogy Ember Judit, akinek a nyelve-feje nem volt benne Kádár valagába tövig, beszélek hülyeséget, nem valagába, hanem világában -vagy nagyon is, végül is objektív állás kérdése:

"A Bosnyák-ügy

Bosnyák Zoltán után 1971-ben kezdett el kutatni Kutrucz Gizella, aki akkoriban egy 440 négyzetméteres csillebérci telekrészt kívánt kibérelni. A telek bérbeadójaként Bosnyák Zoltán és felesége volt feltüntetve. Miután Kutrucz rájött, hogy a bérbeadók azonosak a háborús bűnösként kivégzett Bosnyák Zoltánnal, elkezdett érdeklődni azután, hogy miért lehet közel húsz évvel a kivégzése után is még mindig az ő és felesége nevén a telek. Ennek folyamán ahogy egyre jobban belemélyedt az 1950-es évek politikájába és gyakorlatába, kutatásai annál erősebb falakba, illetve átlátszó hazudozásokba ütköztek, mígnem 1987-ben az MSZMP-ből is kizárták „pártellenes magatartása” miatt.

Ember Judit 1985-ben Hagyd beszélni Kutruczot! címmel dokumentumfilmet forgatott a nő főként Bosnyák köré épülő kutatásairól. Már megszerezte Bosnyák halotti anyakönyvi kivonatát is, ami bizonyossá tette kivégzését, illetve annak napját. A filmet azonnal betiltották és csak a rendszerváltás után vetítették le először, azonban az írott szöveg Kutrucz tudta nélkül kijutott nyugatra és a Menóra című, magyar nyelvű lapban több részletben megjelent, valamint a Szabad Európa Rádió is foglalkozott a témával.

A dokumentumfilm révén merült fel, hogy Bosnyákot, pontosabban írásait (legalábbis a bizonyosan elkészült Vallomások és visszaemlékezéseket) egy állítólagos, zsidók elleni monstre perhez kívánták felhasználni, ami azonban sosem következett be. (Bár 1953-ban több anticionista per is volt, például Péter Gábort, az ÁVH vezetőjét is leváltása után nem sokkal „cionista összeesküvés” vádjával tartóztatták le és ítélték börtönbüntetésre.) Stöckler Lajos, a Pesti Izraelita Hitközség vezetője elleni 1953-as anticionista perben került elő egyedül utalás Bosnyák írásainak felhasználhatóságára. Azt viszont máig sem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Bosnyák pontosan mennyit és mit írt, valamint önként, vagy (egy állítólagos volt cellatársa szerint) kényszer hatására írta, amiket írt."

A filmet 1990 után is, csak egyszer vetítették le -nyilvánosan.

Ez persze a köztiszteletet érdemlő valaganyónak, @evasanyoca: is szól. kisztihand, nagysád.
@jaegtoer:
Melyik adón hol lehet megnézni?
Url másol, beilleszt. Url a link neve felül.
http://www.port.hu/hagyd_beszelni_a_kutruczot!/pls/w/films.film_page?i_film_id=40666
@SzatmáriVitriol:

részlet a levélből:

"Mi egy szuverén ország vagyunk, mi egy demokratikus és konzervatív nép vagyunk, akik nem fogják hagyni, míg élnek, hogy eltapossák őket.

Tisztelettel megkérem Önt én és a Magyar nép többsége is, hogy nyilatkozatai legyenek kemények, de ne sértőek és degradálóak."

Hogy mik vannak?!:)
A port.hun nem lehet linkelni, úgy tűnik. Bocs.
@öregmatróz:
Nekem sem volt jó, és a családomnak sem. Primitív humor, amely a kádári szemétségeket akarta feledtetni. A pártnál jól feküdtek ezek a színész káderek.
@Imola Helyesi:

Kegyed az iparos. Akkor most úgy érzi tromfolt?:) Mintha megszólalásig úgy nézne ki a linkje, mint amit [próba után] bemásoltam:)
@Imola Helyesi:

"_Melyik adón hol lehet megnézni?_"

Erről szól a történet.
Mi változott 1985 óta?
Már van vajnabandink. nem is egy. csak másokat mészáros lőrinceknek, lázár jánosoknak, rogán antaloknak, esetleg trafikosoknak, földbérlőknek és miegymásnak hívnak. mint a cba-sokat is.
@Imola Helyesi: Akkó mondjál nekem abból az időböl 1 "emelkedettebb" vidám műsort.

Akkor ez volt, most meg ez van.

Korok és izlések...

Fanyalogni mindig jó.

Jó MAGYAR szokás.....:((((((
@jaegtoer: :)))

ez van. amiről hallgatni kell, arról hallgatni kell... :(

Tejfalussy András:
"Különös, hogy jelenleg nem lehet megtalálni az anyósom által előadottakat bemutató filmet az interneten.."

(pedig pár lényeges kérdésben vitatkozni lehet veled arról az életminőségről ami akkor felépült - nagy hibákkal, de elérhető értékekkel - és amit ma építenek a népnek.)
@guma:

"_(pedig pár lényeges kérdésben vitatkozni lehet veled arról az életminőségről ami akkor felépült - nagy hibákkal, de elérhető értékekkel - és amit ma építenek a népnek.)_"

Sajnos nem lehet.
Akkor, akkor volt, most meg most van.
Most:
- más a környezet,
- mások a feltételek és
- mások a premisszák.

Azok az említett 'nagy hibák' szerves elemei voltak a rendszernek, mert egyrészük abból született, más részük a rendszer fenntartásához voltak nélkülözhetetlen alappillérek.

A jelzők nélküli demokráciánál egy hasznosabb társadalmi berendezkedés van, ha a szükség úgy hozza, a diktatúra. Csakhogy a diktatúra hosszútávú hasznossága nagyon is személyfüggő.

Magyarországon 1867-ben volt egy Kiegyezés.
Ismerjük a nemzet fogalmát, azt a nemzetét, amelybe a többség sosem tartozott bele. Ez a Werbőczi-féle megjelenítésben érhető tetten.

De amíg "nyugaton" megtörtént a történelmi kiegyezés az arisztokrácia, a polgárság és a jobbágyság között, addig ez Magyarországon nem következett be.
És már nem is fog, mert ezt örökre lekéstük.
Ma már olyan új társadalmi kiegyezésekre van sürgetően szükség, amelyeknek feltételei a hármas kiegyezés feltététele.
Magyarország ezért nem lesz soha 'európai'-ként figyelembe vehető ország. Csak piac, időszakos, de rendszeres probléma.
Persze, idővel ez egy nagyon is lakható ország lesz. Nélkülünk. Werbőczi és Kádár népének ki kell pusztulni.
@Imola Helyesi: "A pártnál jól feküdtek ezek a színész káderek."

Mert az emútötévben nem az volt a lényeg, hogy ki, és hol fekszik? Neked is csak itt jutott munka, nem a minisztériumban, meg földet sem kaptál, mint a jól helyezkedő műkörmös, meg milliárdot sem tudtál osztalékként kivenni az állami megrendelésekből. Nohát.
@jaegtoer:

" Werbőczi és Kádár népének ki kell pusztulni."

Te miért gondolod, hogy Werbőczyt 550 évvel túlélő nép ki fog pusztulni? A szocializáció sokkal nagyobb kényszer/teher, mint sokan gondolják és az evolúcióval szemben működik/hat.
@jaegtoer: nagyon setét jövőkép, tán sok herdert ittál, vagy mi.
@Orica Középföldi: oszt olyan nem lehet, hogy szociális evolúció vagy evolúciós szocializáció? csak kérdem, mint a pszichológia nógrádija.
@jaegtoer:
Mégis mibe egyeztek volna bele a Habsburgok akár a kiegyezés előtt, akár utána?
A jobbágyság katonaságnak is jó volt nekik cca 300 évig, és a jobbágyfelszabadítás 48 előtt megtörtént. Ne tessék a történelem sodrásától függetlenül ítélkezni.
A nemzet fogalmába az egész világon a nemesség tartozott bele a középkorban.
@guma: azok a nagy hibák már az alapoknál kezdődtek.
@öregmatróz:
A mai sem jobb, mert a régit ismétlik. Egy stand up-ost kedvelek, és annyi /neve nem jut eszembe, szellemes/ Humorért a székely viccekhez vagy az angolokhoz fordulok.
@jaegtoer:
Tévedni tetszik, megvoltunk itt többezer éve, nemán, hogy most pusztuljunk ki. Csak nehogy Európa pusztuljon ki az iszlám miatt.
@guma:
Hát nem tudom, van-e ilyen név. Tejfalussy, érdekes.
@Imola Helyesi: huh, ugye hogy érdemes idejárni?! csak visszamondod a tanultakat. annyi finomítást hozzá, hogy a jobbágyokat a magyar kerálok is besorozták, ha kellett.
@parti_giano:
Mit tanultam tőled? Nagyon vicces kedvedben vagy te is ma.
Nem kellett volna bundesmuttinak annyira hívogatni őket. Úgy tűnik lassan vége lesz überálleszben is a dajkamesének.

Indulnak a visszatoloncolások: van, aki sír, van, aki felvágja az ereit

A németek felgyorsítják a menekültstátuszra nem jogosultak hazaszállítását. Legalább 190 ezer emberről van szó. Előfordul, hogy a menekültek ilyenkor ellenállnak, elbújnak, a rendőrökre támadnak vagy magukban tesznek kárt. A német nagykoalíció válságtanácskozást tart.

index.hu/kulfold/2015/10/31/nemetorszag_visszatoloncolas_menekultvalsag_menekultek_angela_merkel/

ON
@Imola Helyesi: azért a középkori-újkori nemzet fogalmad sokat javult a kezdetekhez képest. nem feltétlen tőlem.
@parti_giano:

A szociális evolúcióval Habermas foglalkozott behatóan.

Az evolúciós szocializációval egy viszonylag új tudomány, az evolúciós pszichológia.
@Orica Középföldi:

Azért gondolom, mert már részben ki is pusztult. Ez a 'nép' már nem az a 'nép'.

Mert az a nép, amely egykor kurucnak állt és később 'március 15-ét csinált' nem azonos azzal, amelyiket békemenetre nagyobb számban lehet mozgósítani, mint az oktatást, egészségügyet és közgondolkozást lerohasztó kormányzati 'bűncslekmények elleni megmozdulásra. Ez esetben az ok (mentség) bár lényeges, de mellőzhető, mert a 'korrekciókra' a felgyorsult világban nincs lehetőség, vagy legalábbis elenyésző az esély.
Az a nép, amelyik hagyja lerohadni nagyszerű intézményeit, tevőlegesen és aktívan teleszemeteli és tele kutyaszarozza közterületeit s inkább kutyát-macskát nevel, mint eggyel több gyereket, s a politikusgárdája egy tőről fakad és cinkosan együttműködik választóik kifosztására (a 21. században!) annak az évtizedei meg vannak számlálva.
Mert a mai kor követelményeihez már nem elég, ha késsel-villával is tudnak zabálni (már aki, s főként mit), mert a gimnázium és a középiskola nem elég a 'kiművelt fők' sokaságához.
És a kiművelt főhöz még mindig nem elégséges az egyetem, megesik, hogy a gimnazista nagyobb gondolkodó, mint a 'kontraszelektált' professzora.
@Gábris szomszéd: istenbarma, egy nem ostoba, de mégiscsak nímand, exkomcsi előtt térgyepel az egész széljobb... veled együtt...

(tényleg nem érted még azt sem, amit te rósz a papírra... )
@evasanyoca: akkor három évente mehettél az óperencián túlra, ha kaptál kéket (ha többször, akkor meg egyenlőbb voltál az egyenlőknél)...
@parti_giano:

"_nagyon setét jövőkép, tán sok herdert ittál, vagy mi._"

A Finlandiáról átttértem erre, mert már úton-útfélen vadon terem, mint a noha, látod a svédek még ebben is jobbak, csak 'hozzátettek' egy 'b'-t (ami nem basszameg!) és már is lekörözték a Ganz-t, bár erről legkevésbé Ábrahám tehet, de mintha mi magyarok -igen.
@Sir Bates dö Hól: Mivel ismét ráléptél az ügyeletes faszfejek útjára, huss vissza a kukába. :) Amúgy ha úgy látom, hogy korrekt dolgot írsz vagy mondasz, akkor igazat adhatok egy gyökér drogosnak is. Persze most nem erről volt szó, úgyhogy...
@Imola Helyesi:

"_Tévedni tetszik, megvoltunk itt többezer éve, nemán, hogy most pusztuljunk ki. _"

Erről van szó. Lejárt az időnk. Jobban mondva az időtök.
@Imola Helyesi:

Maga nem is érti, hogy milyen kiegyezésről írtam. Olvassa el még egyszer, szíveskedjen megérteni, aztán továbbléphet. Nem feltétlenül felsőbb osztályba, hanem a diskurzusban:)
@parti_giano:

"_oszt olyan nem lehet, hogy szociális evolúció vagy evolúciós szocializáció? csak kérdem, mint a pszichológia nógrádija. _"

Kegyed javíthatatlan optimista. Magából egyenesen svalbárdi szelek fújnak, noha még csak szánkékában sem áll arra járni.

Mit szól a devolúciós szocializációhoz? [ez most komoly, komolyabb, mint hinné, tudós barátom]
@jaegtoer: "De amíg "nyugaton" megtörtént a történelmi kiegyezés az arisztokrácia, a polgárság és a jobbágyság között, addig ez Magyarországon nem következett be. 
És már nem is fog, mert ezt örökre lekéstük."

pedig mennyi jobbágy van... meg sok kis borsa, csák, rinaldini...
@Orica Középföldi:

"_A szociális evolúcióval Habermas foglalkozott behatóan.

Az evolúciós szocializációval egy viszonylag új tudomány, az evolúciós pszichológia._"

Mint fentebb Ianus 2/2-ed barátomnak említettem, az lehet, hogy Habermas a szociális evolúcióval foglalkozott behatóan, de napjainkra sokkal sürgetőbbé vált a szociális devolúció valamint a társadalom degeneratív revolúciós fejlődésének feltérképezése és gyógyítási protokollja.
@jaegtoer: pofátlanságod és neveletlenséged az egeket verdesi, csak a varánuszon vagy erős legény, a vincenten a valaganyózásért, ami rád jellemzően nagyképű és szemtelen, már rég kivágtak volna, ezért ott csak nyűszítesz és segget nyalsz a posztok hő dícséretével, amit persze jótündér abszolut megérdemel, te viszont arra sem vagy érdemes, hogy túl sokat foglalkozzam veled.Mivel azonban türelmem végtelen, mint gyógypedagógus, mégegyszer leírom: soha életemben semmilyen pártnak a tagja nem voltam, nem mintha közöd lenne hozzá, abban a korban is születtek emberek, például a te szüleid is, akik éltek, dolgoztak, gyerekeket neveltek, tanultak és nem volt napi elfoglaltságuk a vártán állni és harcolni az ellen ellen.Te minden egyes alkalmat megragadsz, ha mesélek a múltról, ahogyan én megéltem, hogy kiemeld a kádárista idők túlkapásait és úgy címzed nekem, mintha én lettem volna az AVH nagyfőnöke, de még a te kedvedért sem fogom az életemet sem meghazudtolni sem átalakítgatni, ahogyan mostanában teszik oly sokan.A Vincenten kommentelő egyik törzsgárda éppeg azt javasolta, gyüjtsem össze a múlt emlékeit, ahogyan megéltem, maradjon meg az utókornak, de neki ugye az intelligenciahányadosa nem tör jégeri magasságokba.Vedd tudomásul, hogy nem érdekel a véleményed, amíg ilyen egyoldalú, és kimondottan otromba bántó, stílusban tudod a tudomásomra hozni, legközelebb meglátlak fészkelődni jótündér környékén belinkelem a valaganyózásodat, hogy lássák testközelből, milyen egy neveletlen és szemtelen alak vagy.A továbbiakban ketrecbe teszlek, a tahó barátaid közé, akiknek magyarázhatod a beképzelt és nagyképű véleményedet, én nem vagyok rá vevő.Mert neked persze a személyeskedés istenadta elvitathatatlan jogod, csúfolni, másokat lecsalózni, tolvajozni, buzizni, valaganyózni , minősíthetetlen hangnemben kioktatni, alanyi jogod, s még egyszer sem repültél ki innen...de ami késik nem múlik, több blog ezt megoldotta Jéger úr, röviden, az utilapuval a talpadon.Nem vagyok hajlandó a te modortalanságoddal foglalkozni a Varánuszon reggeltől-estig, a blogot tulajdonképpen te és a hozzádhasonlók teszik kellemetlen hangulatúvá.Én a másik oldalon állok, nem a tieden....és most elbúcsúzom tőled, annyi hozzáfűznivalót írsz, mennyit csak akarsz,már nem hallak, nem látlak.

Mindenki mástól bocsánatot kérek, de ezt meg kellett írnom.
@jaegtoer: ábrahám is magyar volt, de nekem ganz egal. látod, azért a nohab mellett a szergej ütött rajtunk nagyot.
@Sir Bates dö Hól:

Lordom, ez most komoly dolog. Elvi kérdés. Persze igazad van, vannak jobbágyok, csákmáték (mégha kocsis is egyike másika meg rogán vagy mészáros vagy épp tiborcz [micsoda fintora a történelemnek]) meg rinaldinik... de mindez édeskevés. Most betonozzák 'stadionokkal' szögesdróttal, ezzel-azzal az újabb 150 éves lemaradást. Hamar egy színvonalra jutunk az isis-szel.
@evasanyoca:

Hess! Oda is utánam evett a fene téged is, rodeot is, csak nem mentem lépre. Banya.
@jaegtoer: lemaradtál, már oktatom a grazi egyetemen svéd akadémiai megbizásból.
@Sir Bates dö Hól: 3 évente is mehettem, és minden évben meghívóval, mivel Bruxellesben éltek a nagybátyámék, ők minden évben küldték nekem a meghívót, hogy gyakorljam a franciát.Igy egy hónapot töltöttem náluk. Ez bárkinek ilyen feltétellel lehetett, akinek erkölcsi bizonyítványa nem volt pettyes.
@evasanyoca:

"_ több blog ezt megoldotta Jéger úr, röviden, az utilapuval a talpadon._"

Álmodozz csak banya, tényleg nem szép tőlem, hogy valaganyózlak, de legalább etikus és valós.
@evasanyoca:

"_ ők minden évben küldték nekem a meghívót, hogy gyakorljam a franciát._"

Maga nem tud úgy hivalkodni, hogy el ne árulja magát. Remélem nem volt haszontalan, és sokak örömére megtanulta a franciát.
@jaegtoer:

"Az a nép, amelyik hagyja lerohadni nagyszerű intézményeit, tevőlegesen és aktívan teleszemeteli és tele kutyaszarozza közterületeit s inkább kutyát-macskát nevel, mint eggyel több gyereket, s a politikusgárdája egy tőről fakad és cinkosan együttműködik választóik kifosztására (a 21. században!) annak az évtizedei meg vannak számlálva."

Ez már Kertész Ákos-i magasság (mélység?). Főleg az egykalapalávételek tetszenek. Csak gratulálni tudok a distinkciók nélküli, szép, új világhoz. Az se kérdés ilyenkor, hogy az ember magamagát hová helyezi benne. Vagyilletve felette lebeg?
@jaegtoer:

" Ez a 'nép' már nem az a 'nép'."

Na még egy utolsó reagálás, mielőtt a mindenféle emocionális hányás megfojtja a blogot.

Ha te azt hiszed, hogy a kurucok más indíttatásból mozdultak meg, mint a békamenetesek, tévedsz.

Bocs, de hosszabb ideig nem fogom látni a válaszod.
@jaegtoer:
Légyszíves... kissé modorosabban kéne tán kommunikálnod, nem mordorosabban... :(
Nem kéne a gyógyszernek elgurulnia.
@vakapad:

"_Ez már Kertész Ákos-i magasság (mélység?)._"

Legyen kifordított kevélység. (ez legaláb bűn)

"_Főleg az egykalapalávételek tetszenek._"

Ez már csak így megyen. Ha kalapokat látok, nem írhatok svejci sapkáról. Pedig mennyivel jobb lenne.

"_Csak gratulálni tudok a distinkciók nélküli, szép, új világhoz. Az se kérdés ilyenkor, hogy az ember magamagát hová helyezi benne. Vagyilletve felette lebeg?_"

Ha egy teremben van nyolc darab rétes és nyolc rakás szar, valószínű, hogy a szarszag a domináns.
Az is valószínű, hogy egyikből sem eszem, bár az egyik ehető.

Az hogy hova helyezem magam, a kifogásoltakból következően, és kegyed által forszírozottakból leszűrhetően önbevallásos alapon is, mindenképpen szarközelben. És hogy ez mennyire így van el sem tudod képzelni:)
Tehát hogy véletlenül se legyek sértő, mert azon kevesek egyike vagy, akit ha csak tehetem szívesen elolvasok és tiszteletben is tartok sokszor a véleményt de a személyt is, naszóval...

Komoly hibám, hiányosságom, hogy nincs kedvem, nem tudok, és nem is akarok liliomokról is értekezni, ha a feladvány a latrinák mibenlétéről szól.

Őszintén, Kedves Vakszülő, mennyi a 'kivétel' (akikre nyilván nem vonatkoznak a sommás megállapítások) Mennyi?
Hány darab? Hány fő? Mennyi ember? Eléri a népesség 5 százalékát. Vagy ezzel is túloztam?
Mit gondoljak arról a népről, ami nem áll ki a gyerekei oktatásának tönkretétele ellen? Mégis mit?!

H
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bocsánat, ez a banya egy varázsló, végül mindig kihozza belőlem a jussát.
Mi van? Elfogyott a pálinka otthon, vagy szimplán meghülyültetek? :(
A történelmi múltat másképp élte meg mindenki.
Azért ne gyalázzuk már egymást, ha nem nagy kérés.
Elég a tényeknél maradni, azt meg tán nem számon kérni kell egymáson, hanem józanul megbeszélni, pro- és kontra.
Tessék, Mátékának már papírja is van róla, hogy még sem buzi a bíróság szerint, ellenben egy másik meleg állításával! :)

hvg.hu/itthon/20151030_Kocsis_Mate_Soha_nem_fogjuk_elfelejteni_U

Ezek ám a súlyos gondok egy országban, nem a Lázár, meg a többi...
Ja és ez még csak első fok volt... szóval...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nyilván elfogyott.
Az is nyilvánvaló, hogy mindenki saját szűrőjén át szemléli a viágot, a saját szűrő kialakulását pedig nagy mértékben befolyásolja a tapasztalat.
A tapasztalatok pedig eltérnek. Ez talán így is van rendjén.
Csakhogy az elmúlt napokban már az ötvenhat negligálásán túl sikerült eljutni a Kádár rendszer dicsőítéséig, majd azzal hivalkodni, sőt átmenni Vincenthez, s ott megismételni, majd a leglényegesebb momentumokat elhallgatva panaszkodni.
Neked nyilván kimaradt, mert nem lehet ezer szemed, én is csak véletlenül vettem észre, ugyanis a "kommunizmus fáradalmait' éppen ott pihentem, s erre mit ad isten?!
Eccerre csak ott sürgölődik apó meg anyó. Ennyire egyszerű.
@jaegtoer:
Nem mondod, a te időd meg nem járt le, mi?
Írtad az 1867_es kiegyezés, én arra válaszoltam.
Hogy te vagy az őseid nem voltak jóban a parasztsággal, arról nem tehetek. Ha ilyen fellengzősek voltak, mint te, nem csodálkozom.
@kekex:
A Merényi kórházban történtek akár szimbolikusnak is mondhatóak a magyar eü helyzet ábrázolására.
Azért vontam párhuzamot a felcsúti, télen is fűthető pálya beruházás és a télen sajnos várható fagyhalál között, hogy érezhető legyen az, mennyit ér nálunk az emberélet.
Az USA egyetlen embere életéért is háborút indít.
@jaegtoer: "Hány darab? Hány fő? Mennyi ember? Eléri a népesség 5 százalékát. Vagy ezzel is túloztam? "

mindig van remény, ha köpködik is a júdeai nemzeti frontot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de nem, éppen az ellenkezőjét kértem tőled. szemedre ment a guminő?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: 2015.06.28. óta írok a Vincentre, ahogyan az aktivitási naplóból kitűnik, Rodeo még korábbról...ez ennyire egyszerű...tudod, sánta kutya, hazug ember."Az anyátok ötvenhatját" cimű poszt nem alkalmas az 56.kipihenésére....elefánt a porcelánboltban...kkk.
@jaegtoer:
Nem, nem olvastam most nagyon, max. ránéztem a webre, nem lehet mindenkinek annyi ideje erre, mind NEKTEK! :)
Azért tudtok élni...
Oszt a HUNGARICUM mégis csak meglett:

"Hungarikum és nonszensz

A HVG szeptember közepén járta körül az igazi hungarikumnak bizonyuló gyorsutak témakörét. A lap által megkérdezett mérnökök, közlekedésbiztonsági szakemberek véleménye szerint az új gyorsforgalmiút-típus "agyrém, műszaki nonszensz", és emberéletek forognak kockán. Kétszer két sávos, középen fizikailag kettéválasztott, leállósáv nélküli utakról lesz szó, amelyeken szintbeli kereszteződések, körforgalom, települések közelében pedig jelzőlámpás kereszteződések is lennének a Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár által bejelentett javaslat szerint – írták akkor. A gyorsút akkor még készülő koncepciójáról és a szakma véleményéről itt olvashat bővebben.

A Magyar Autóklub korábban közölte: a megépülő utak a tervezett "M" gyorsforgalmi út jelzéssel gyors hajtásra ösztönöznek, és leállósáv hiányában, különösen a szintbeli útkereszteződések miatt fokozottan balesetveszélyesek. Ugyan támogatják a kormány közúthálózat-fejlesztési célkitűzéseit, ezen belül a főutak szolgáltatási szintjének feljavítását, de veszélyesnek és szükségtelennek ítélik a 2x2 forgalmi sávos, szintbeli csomópontokkal és csökkentett paraméterekkel lefokozott "autóutakon" bármilyen gyorsút jelölésének alkalmazását."

hvg.hu/gazdasag/20151030_Legalizalt_a_kormany_egy_igazi_hungarikum
@parti_giano:

A remény csontig le van rágva... így aztán már hitegető cédának se tudja eladni magát.
@evasanyoca:

Kedves kkk anyó.

"_ez ennyire egyszerű...tudod, sánta kutya, hazug ember."_"

Ez bizony fordítva is igaz.

mindjárt egy friss:

"_Az anyátok ötvenhatját" cimű poszt nem alkalmas az 56.kipihenésére._"

én meg ezt írtam:

"én is csak véletlenül vettem észre, ugyanis a "kommunizmus fáradalmait' éppen ott pihentem,"

Vau, vau, vau. Azt mondjuk gondoltam, hogy fogalma nincs arról mit írtam, de az inkriminált megszólítást azonnal meg tetszett érteni, felfogta, és egyéb érdemi híján, arról tetszett kezdeni fosni a szót.

Hát jó mulatást, jó egészséget, vastüdőt:)

Annyit megjegyeznékkk még, mielőtt hanyatt esne saját nagyszerűségétől, kkkkedves mimózavirágja a világnak, azért simán le teccik gecizni valakkkit, ha úrhatnám női kkkedve éppen úgy tartja szükkkseggszerűnek, mint azt volt szerencsém olvasni.

Fogadja a legmélyebb jókkkívánságom. Ugye lehetünkkk barátokkk?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Már most is egyre rémisztőbb közlekedni. Át kell váltani helikopterre, sárkányrepülőre, vagy griffre. Kinek mi adatik. Persze aki megrögzött ladikos, annak nem is olyan egyszerű.
@parti_giano:

Azt jelenté, hogy ki van üresedve.
@jaegtoer:

Tulajdonképpen nem látom értelmét, és fogalmam sincs, miért válaszolok, de hát ilyen ... khm ... szerencsétleneknek is kell lenni, mint én.

1./ Úgy gondolom, és ebben tántoríthatatlan vagyok (hacsak valakik valamilyen rendkívül széleskörű felmérések alapján az ellenkezőjét nem bizonyítják), hogy Magyarország népe abszolút (mérhető) értelemben se nem jobb, se nem rosszabb bármely más népnél.
2./ Elismerem ugyanakkor, hogy vannak kulturális és gazdasági különbségek a népek között, sőt egy népen belül is, melyek szemléletbeli(!) különbözőséghez vezethetnek. Ilyen esetben más cselekvést eredményez egy elvileg ugyanaz a helyzet. Továbbra is úgy tartom azonban, hogy ez nem a néptől függ, hanem a körülményektől.
3./ Ma Magyarországon az a TÖBBSÉGI KÖZVÉLEKEDÉS, hogy az Orbán kormányt NEM LEHET egy jobb kormányra leváltani, mert OLYAN NINCS a választékban. Hogy ez a többségi közvélekedés hogyan alakult ki, kik alakították ki, valamint hogy kik és hogyan tartják fenn minden katasztrofálisan ellenkező tapasztalat dacára, azt már ikszezerszer megírtam, nem óhajtanám ismét. Ha valaki eddig sem olvasta, ezután se fogja, ha valakit korábban nem tudtam meggyőzni, ezután se fogom, ha meg valakit meggyőzött (nincsenek túl sokan), annak már fölösleges lenne.
4./ A 3. pontban leírt közvélekedésből következően, a "nép"-nek nem lehetséges jobb taktikát követni, mint a jelenlegi helyzethez illeszkedő modus vivendi megtalálása, az utcára és a szavazófülkébe menések negligálásával, ehelyett az apró, helyben sütögetett pecsenyécskék rágcsálásával. A nép tehát a saját szempontjait tekintve a lehető legokosabbat teszi, és ezért jóval inkább elismerést érdemel, mint bárki általi elítélést.

A magyar nép nem azért nem küzd valami ellen, mert gyáva lenne, vagy buta belátni, hogy az káros neki, hanem azért, mert a TÖBBSÉGI KÖZVÉLEKEDÉS szerint annak semmi értelme sincs.

Ha most sem voltam érthető, akkor ezen már nem lehet segíteni.
@parti_giano:

Hiába, na. Maga a tudákos ember. Maga azt mondja félig tele van a pohár, én meg azt, valaki már lopva megitta a felét.
Közben annak van igaza, aki megitta.
@vakapad:

Kedves Vakszülő.

Maga már első olvasatra is érthető.
Más az optika.
Régebben én is képes voltam a 'nép' védelmében késhegyre menő vitát folytatni. Ma már nem.
Meggyőzött a kutyaszartenger, a sok rozsdás közüzemi vas a közterületeken, a házak, intézmények állapota, a közlekedési kultúra, a ... sorolhatnám.
De mindettől függetlenül igazad lehet, csak én erre már nem akarok több pénzt áldozni, és a gyerekeimet, és akit csak tudok igyekszek megóvni ettől.
Fizesse ki a közvélekedés a cechet. Én már csak ilyen takarékos emberré váltam.
@jaegtoer:

Én, természetesen, elismerem, hogy a helyzetből következő általános frusztrálódás okozta viselkedés nem a legkedvezőbb képet festi nemzetünkről, de ebből a nép "természetére" vonatkozó ab ovo, vagy von Haus aus tulajdonságokat szerintem nem lehet leszűrni. Az, persze, evidens, hogy ha valaki maga is frusztrált, az mentőkörülménynek tudható be.
@vakapad: ne te mentegesd már jég frusztráltságát, hélló. csípem a hozzáállásodat. az meg már egy másik kör, milyen a vélekedés rólunk. sokféle.
@vakapad:

Kérlek, engedd meg, hogy ezt a remekművet szó szerint megtanuljam, bárhol előadhassam akár felolvasva, akár kivülről, hivatkozva és megnevezve a szerzőt.

Mindazonáltal megjegyzem, menthetetlen vagyok.
@parti_giano:

Kedves Ianus!

Köszönöm míves kiállásodat, és éktelen hozzászólásodat, a hozzáállásodról már nem is szólva. Igaz, már öten(?) vagytok görénykedni?:)

Mindazonáltal igazad van. Igyál citromlevet. Hígitatlanul.
@jaegtoer: amennyiben lepárlod nekem pálesznek, megiszom azt is. látom, árulkodott valaki.
@parti_giano: [ @vakapad: ]

"_ az meg már egy másik kör, milyen a vélekedés rólunk._"

Ti (ketten, meg még néhányan egyenketten...de száznál nem többen) az én vélekedésem halmazába nem vagytok benne.
Ti gondosan óvott és őrzött fiókokban vagytok elhelyezve.
A csontváz miatt.
esküszöm, befrusztrálok.
@hacsaturján:

Svalbárdról ide frusztrál be? Mint svalbárdi tótumfaktum?
@parti_giano:

mit érez maga azzal a duda cserpákjával? foglalkozonn inkább az imolaizmus legfrissebb fejleményeivel!
@jaegtoer:

én itthon, svalbárdon frusztrálok befele. romlott vót a rozmár perkelt.
@jaegtoer: ha kérhetnék külön fiókot a mestertől, zavaró ilatúakat frusztrál mostanság.
@hacsaturján: hagyjon már nösténygézával, aki éppen bepozsgayzott. nyomathatna valami kunbélásat neki.
@parti_giano:

Mindenkinek összkomfort jár. Ez a fiók előnye. Nem keverednek a sem az erős illatok, sem a szállongó lófaszok, mert mindennek és mindenkinek meg van a megbecsült legjobb helye.

Valljuk be, a fiók még így is sok.
@hacsaturján:

Mester, maga képes rozmárt enni?! Jesszus!?
@jaegtoer: leül, egyes, megbukott....küldje be az apját....személyeskedésből 5-ös, kibukott...te sajnálatra méltó ember....
@parti_giano:

"_ zavaró ilatúakat frusztrál mostanság_"

Akkor, hogy úgymond, konkrétan asztat akarja diplomatikusan sejtetve a tudtomra adni, hogy netán fingottam vagy csak hogy valami bűzlik?
De hát ezt ki tudná nálam jobban? Viszont megnyugtathatom, hogy az illatanyag kipárolgásoknak más oka van.

Ráadásul már machbeteznek a másikon, ha itt hamletezünk akkor még meggyanúsítanak valami É-D tengellyel - hiányzik ez nekünk?
@evasanyoca:

Akkor nem leszünk barátok, már látom. Hát barátnők?
@evasanyoca:

"_küldje be az apját.._"

Ja. Beküldöm. azon rögvest, ahogy találkozok vele a temetőbe.
@jaegtoer: jéger, segítek rajtad, van egy ragyogó természetgyógyász haverom, aki a megbúvó rákot eredményesen tudja kezelni, kéred a telcsijét?
@jaegtoer: ezért bocsánat, de nem tudhattam, csak sematikus voltam.
@evasanyoca:

Mi van banya, nem bírtad elviselni a diskurzust, gyorsan visszajöttél belefosni.
Arról volt szó, hogy tahótlanítottál.
Nem tudsz nélkülem létezni?
Hülye picsabanyafasz. valaganyóbanyapóka. erre vágytál? nesze. hömbörögjél a hátadon vele. gecizhetsz is.
@evasanyoca:

"_@jaegtoer: jéger, segítek rajtad, van egy rag_"

Ezért meg egy vastag kurva anyád, te névtelen senki komcsi közkurva. De bátor vagy.
@jaegtoer:

megvan, ez az! omlett! pedig télleg rozmárbul van.
@hacsaturján:

rozmáromlett? hjuj. nem is tudom. nem csodálom, ha rakoncátlan a gyomra.
@jaegtoer:már csak erre tellik, te szegény?hát bizony, mikor hozzád hasonlók akadnak utamba, mondok én még cifrábbakat is.....te figyelmezteted a vincentet...hahahaha....meztelencsiga a kút káváján jéger, az vagy te.

jaegtoer 2015.10.31. 16:48:43

@evasanyoca:

Blablablabanyabla

jó tündér blogját is elakarod intézni, mint geciző úrinő?

Vigyázzatok vele.
@jaegtoer: úgy is álltam a kérdéshez... nem vicceltem el...
(látom, szereztél egy penpalt...)
@evasanyoca:

Drágaszág!

Kérdésemre, hogy barátok leszünk-e, nem válaszolt.
Újabb kérdésemre, hogy ha barátok nem, talán barátnők leszünk-e, ugyancsak nem válaszolt.
Úgy mégis, egyáltalán tudja maga, hogy mit szeretne?
Kegyed mindenáron ellenség akar lenni? Maga tudja.
@evasanyoca: "Ez bárkinek ilyen feltétellel lehetett, akinek erkölcsi bizonyítványa nem volt pettyes."

erre most mit mondhatnék?... kombó neked sem jutott...
@Sir Bates dö Hól:

Gondoltam is, hogy nem viccel, csak hát a nyomaték.

Mondjuk, inkább egy pitbull, mint egy ilyen penpal:)

Viszont állatkertre gyűjtök, de meg kell becsülni a természeti kincseket is.
@evasanyoca: lumpenproli vagyok, nem sziszifusz...
@jaegtoer: mondtam, hogy beteg vagy, az a huzzad neki szövege....LOL

no most hogy kérsz elnézés tőlem a vincenten jóbarát, mert ugye a becsület megköveteli....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

huzzadneki shakespeare 2015.10.29. 15:54:47
@apro_marosan_petergabor:
@Rahman Mudzsibur: @♔bаtyu♔: @Ma Baker: @Kivlov: @new_boy_on_the_block: @irógép: @midnight coder:

Fideszbolsevik, besúgó, ügynöktámogató, Orbánbérenc kutyák!!!
Alig tudom rajtatok túlgörgetni a képernyőt, húzzatok már el a gecibe!!!!!!!!!!!!!!!!!
@parti_giano:

Hamár levelezésről van szó.
Érdekel egy 1923-as levél, Varga Virgil feladóval? Dög vagyok?
@evasanyoca:

Akkor elhárult az akadály a barátságunk elől?
@Sir Bates dö Hól: ablakba? bachatja a postagalmbot, mikor itt turbékol a penpallal.
@evasanyoca:

És miért nem tetszett idézőjelbe tenni. A legteljesebb jóhiszeműséggel hihettem, hogy azonosulni tetszett vele.
Nem a g-vel, hanem a kommenttel. Nehogy megsértődjön. Jó, elmélyült, szívból és nem g-ből eredező barátságra törekszem. Megért? Megérte?
@parti_giano:

Virgil levél ügyben nyilatkozzon. szaporán:)
@jaegtoer: Laca, ennyit kellene a vincenten látnom. elnézést, tévedtem....nem nagy ár a becsületedért...de még inkább jössz az idézőjellel, ha utánanézel pontosan, akkor láttad volna a kommentet eredetiben , de te csak bántani akartál és siettél.hagyjuk a francba ezt az egészet,nem bírja el a férfiúi önérzeted, rendben van, maradok tisztességes valaganyó.
@parti_giano:

Miről-miről?

Tomasovszky Imre magyar királyi erdőfőtanácsos úrnak írt válaszlevél. Ha megvan a beérkező, akkor ez nagyon komplett dolog:)
A többi legyen meglepetés. Boríték, levél, + egy postai feladóvevény.
@evasanyoca:

Drága, az én becsületem miatt ne aggódjon. Az a fennhéjázó gazdag emberek baja. Én egy szegény ember vagyok csupán, így nincs veszélyben. Még mindig a mellékszálon pörög. Leszünk barátok?
@jaegtoer: kapsz egy görényt érte, hogy neked is növekedjen az értéked.
@parti_giano:

Az túlzás lenne. 1 félszál görényszőrt nem érek összesen. Persze tudom a levélről van szó, de csak akkor válok meg tőle, ha grátisz mehet az egész. No, jó maximum 1 kávé. 1 csésze volumenben:)
@jaegtoer: "Le temps est un grand maitre".
Tudod, azt tanultam egy nagyon okos embertől, hogy a negatív dolgok az ember testében materializálódnak, és mindenféle randa betegségeket okoznak, ezért kerüljem a rosszindulatot, bántást, haragtartást, stb. ezek stresszes állapothoz vezetnek és beteggé tesznek, igy az életem vége felé pláne nem akarok úgy járni, hogy mint egy pupot cipeljem a hátamon a veled való undorkodást.Hívő ember lévén nem görgetem a végtelenségig ezt, viszont, nem bízom abban, hogy egyik percben még azt mondod hess banya, a másikban legyünk barátok.....kigyónyelv ez....ha télleg te is abba akarod hagyni ezt az áldatlan csesztetést, akkor javasolnám, hogy legyünk kezdetben egy blogon kommentelő társak, aztán, majd az idő bizonyit. Benne vagy?
@evasanyoca:

szó ami szó, már elég jó sáncaink vannak.
@jaegtoer: no akkor a sáncolás után rosálunk is?:))
@evasanyoca:

Aztán nehogy berosáljon kegyed az igyekezetben. Ami nuku, az nuku.
@jaegtoer: ha már tabula rasa'-t csinálunk,a 16.34 és 16.38-as kommentjeidet lenullázom, ha megengeded...édesanyám erkölcsös nő volt, és régen halott, mint a te édesapád. de ez volt az utolsó felhánytorgatásom, ha te is tartod az igéreted.
@jaegtoer: rendben, velem lehet egyezkedni LOL.
@evasanyoca:

Én semmit sem tartok meg, se haragot, se átkot. Azt írtam:-Jó. Nem ígértem semmit:)
@jaegtoer: tégy belátásod szerint....én pedig már tulvagyok a tisztító meditációmon, ez mindig hatásos szokott lenni, már nincs bennem se harag, se sértődöttség senki iránt.
@evasanyoca: Ez a csörte jó volt.:)
@öregmatróz: küldök neked (is) egy kis vidámságot, majdnem bepisiltem rajta.....kkk
www.pupublogja.hu
@parti_giano: ilyenkor mindig a casablanca zárómondata jut eszembe...
süti beállítások módosítása