Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.28. 10:47 Fabius

25 milliárd agymosásra?

Címkék: fidesz közpénz agymosás

"az emberek fejében lévő képzetek alakítása még hátra van". - mondotta TündérLaca a hétvégén, és az emberek fejében lévő képzetek alakítására alkalmas 25 milliárdos kommunikációs pályázat már ki is van írva.

agymosas.jpg

Baszki, ezek gyorsabban lopnak, mint a félperces fitneszközpontos rabló! Még jó, hogy a tender nem személyre, személyekre szól, hogyan is szólhatna, mikor például a cégvezető seggeken lévő szeplők számának egyezése nem került a feltételek közé. De nem leszek demagóg, nem kezdem lélegeztetőgépekre átszámolni ezt az egy év alatt elverendő lóvét.

Inkább csöndben elgondolkodom, én mire költöttem volna ha nekik vagyok.

Mondjuk simán megoldom belőle a menekült kérdést NK nélkül. A keleti - déli határ mentén felállítok egy kormányablak - végvárrendszert, ahol sürgősségi eljárással minden menekülttel közlik, itt nem kívánatos sem az áthaladása, se a jelenléte. Kivéve, ha a vándor igazolni tudja játékos múltját bármely fodballigában, mert akkor ő nem gazdasági menekült, hanem idegenlégiós tartalék a Nemzeti Bohócligában.

De lennének kormányablakok Lisztferihegyen és a nagyobb pályaudvarokon is, ahol olyan zökkenőmentes lenne a letelepedési kötvényárulás és teljes körű a kiszolgálás, hogy a delikvenst a magyar útlevél-jogsi-személyi-lakcímkártya kombóval már a berendezett, kitakarított lakásába vinné a taxi a helyszínről. Nyilván megértem, hogy ez nemzeti konzultáció nélkül nem megvalósítható, meg amúgy is: Itt az idegenkérdésen kívül akkora faszaság van, hogy nocsak, csak szarul van elmondva. Ezért nyilván szükség van 25 újabb elbaszott milliárdból próbálkozni, mert a habonyárpi sem bír mindent egyedül, a klónozását pedig tiltja még az alkotmány egy ideig.

260 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr517404982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fabius: 25 milliárd agymosásra? 2015.04.28. 11:52:01

Inkább csöndben elgondolkodom, én mire költöttem volna ha nekik vagyok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smafu az a 25 csilliárdocska, meg aztán csak "előirányzott kösszpíz", vagyis simán lehet a duplája-triplája, amiről meg persze nem annyira fognak szólni...

röhögni is csak kínomban tudok.
de azért van egy kérdés: Honnan van ez a töménytelen píz, amit ezek vidáman baxnak el bármiféle fasssságra???
ne bazzz!! mingyá első-második??!!
@nincs_itt:

" Honnan van ez a töménytelen píz,"

Ahonnan hiányzik. Pl. oktatás, eü, etc.
Narancsmaffia es gobbelsz is beajulna toluk oromeben
Csak összehasonlítás képpen:

ebböl a pénzböl a nyugati országrészben összesen 1.000 db, azaz ezer darab -kb- 100m² lakás/sorház/ikerház/kisfaszom saját telekrésszel, 4 szobával, tokkal-vonóval, kulcsrakészen kivitelezhetö.

E Z E R darab. Egy kisváros. Érted bazmeg, egy egész kisváros.
@Baszki, nincs már mit ellopni...: 'ebböl a pénzböl a nyugati országrészben összesen 1.000 db, azaz ezer darab -kb- 100m² lakás/sorház/ikerház/kisfaszom saját telekrésszel, 4 szobával, tokkal-vonóval, kulcsrakészen kivitelezhetö."

No ez az ami nem biztos.
Nálunk le kellett bontani önkormányzati telken egy vályogházat, aminek a munkálatai nem kerültek tíz milliókba. Helyén építettek három szociális lakást. A telekre meg kitettek egy táblát, hogy itten három szociális lakás épül 270 millió forintból.
( A szomszédunkban egy öreg házat 8 millió forintért adtak el, nem messzire a három szociális lakástól. )
Számszakilag 90 millió forintot költöttek egy-egy szociális lakásra, oszt a Szijártó villája meg ha jól emlékszem 170 millába került.

No ugyé el lehet itt az isten pénzit is költeni. Csak akarni kell. Akarat meg az vagyon, nagyon is sok.
@látjátok feleim szümtükkel: Ebben a kibaszott országban egyre van akarat a pénzek ellopására. Olyan nagy akarat van rá, hogy azon csodálkozom, ezt a 25 milliárdot nem bontották szét huszunnégy millió kilencszáz kilencven ezres tételekre, mert akkor versenytárgyalással sem kellett volna szórakozni. Egyébként az ócsai szellem falu költségei is rózsadombi négyzetméter árak fölött voltak, pedig ott bontani sem kellett.
... oszt lenyúlták a nemzeti parkokat is innentől. Csóközön. :(
Sunyi kis köcsög népek ezek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: meg a rohadékok. Na és a módszer. :(

kivették a javaslatból azokat a részeket, amikhez minősített többség kell (és valószínűleg szóltak Fazekasnak és a többieknek, hogy figyeljenek jobban oda, mit nyomkodnak), így pedig 110 igennel és 57 nemmel átment a törvény. A kétharmados részek a honvédelmi minisztérium tulajdonába tartozó földekre vonatkozott volna, a nemzeti parkok földjei sima többséggel is átkerülhettel volna az NFA-hoz, viszont két hete a kormány inkább úgy döntött, nem szavaztatja meg az akkori törvényjavaslatnak csak azt a részét, amit meg tud, és átírják a javaslatot. Most az ellenzék mellett csak Bencsik János szavazta le a törvényt a Fideszből, aki kezdetektől ellenezte a nemzeti parkok földjének átadását.

index.hu/gazdasag/2015/04/28/csak_lenyultak_a_nemzeti_parkok_foldjet/
Mar megint az a szimbiozis:

A Jobbik is arra készült, hogy bezárja vasárnap a boltokat

2010-ben a KDNP-vel egyszerre nyújtott be erről törvényt, 2014-ben is kampányoltak vele. Azóta ezt már elfelejtenék.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F04%2F28%2Fjobbik_vasarnapi_zarva_tartas%2F
Szinten:

Orbán: Napirenden kell tartani a halálbüntetést, mert kell az elrettentés

A kormányfő az M6 folytatását és az M60 megépítését ígérte Pécsnek. No meg aquaparkot.
@The Ghost Wolf:

Ócsa még úgy ahogy védhető, mert ki kellett sajátítani ( ha, bár lehet, hogy állami föld volt ), közműveket kellett építeni, itt meg minden adott volt, csak össze kellett lökni a rozzant épületet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "... oszt lenyúlták a nemzeti parkokat is..."

Azt meg közben nem is vesszük észre, hogy a nemzeti gáz meg áramszolgáltató ürügén mit akarnak összesöpörni.

A közműtörvény úgy szól, hogy a közüzemi szerződést az ingatlan tulajdonosával kell megkötni. Ha egy szolgáltató lesz, akkor mind a nyolcvan ingatlanra.

Kapisgáljuk mán? Vagy majd akkor, amikor megkérdezik az eccerűtől, miből futotta ennyi ingatlanra?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán: Napirenden kell tartani a halálbüntetést, mert kell az elrettentés"

Gondolom a baltás gyilkost is elrettentésként adták ki a hazájának.
Ha már szóba került: ez a letelepedési kötvény a piramisjátékok csimborasszója.
Kicsit többet kéne vele foglalkozni...
@látjátok feleim szümtükkel: greenfo

"A kormánytöbbség ma nevetgélve megszavazta a nemzeti parkok kirablását, közös kincsünk és örökségünk elzabrálását.

A névsor:

Ágh Péter Fidesz B. Nagy László Fidesz Balla György Fidesz,Balla Mihály Fidesz Bányai Gábor Fidesz Bartos Mónika Fidesz Becsó Zsolt Fidesz Dr. Bene Ildikó Fidesz Bíró Márk Fidesz Bodó Sándor Fidesz Boldog István Fidesz Bóna Zoltán Fidesz Budai Gyula Fidesz Csenger-Zalán Zsolt Fidesz Cseresnyés Péter Fidesz Csöbör Katalin Fidesz Czerván György Fidesz Dr. Czomba Sándor Fidesz Czunyiné Dr. Bertalan Judit Fidesz Demeter Zoltán Fidesz Dunai Mónika Fidesz Farkas Flórián Fidesz Farkas Sándor Fidesz Dr. Fazekas Sándor Fidesz Font Sándor Fidesz Dr. Galambos Dénes Fidesz Gelencsér Attila Fidesz Dr. Gulyás Gergely Fidesz Gyopáros Alpár Fidesz Hadházy Sándor Fidesz Halász János Fidesz Hende Csaba Fidesz Hirt Ferenc Fidesz Horváth István Fidesz Horváth László Fidesz Dr. Hörcsik Richárd Fidesz Kara Ákos Fidesz Dr. Kerényi János Fidesz Kontrát Károly Fidesz Dr. Kovács József Fidesz Kovács Sándor Fidesz
Dr. Kovács Zoltán Fidesz Kövér László Fidesz Kubatov Gábor Fidesz Kucsák László Fidesz Lezsák Sándor Fidesz Manninger Jenő Fidesz
Dr. Mátrai Márta Fidesz Dr. Mengyi Roland Fidesz Dr. Molnár Ágnes Fidesz Dr. Nagy István Fidesz Németh Szilárd István Fidesz Nyitrai Zsolt Fidesz Pánczél Károly Fidesz Dr. Papcsák Ferenc Fidesz Dr. Pesti Imre Fidesz Petneházy Attila Fidesz Pócs János Fidesz Pogácsás Tibor Fidesz Dr. Pósán László Fidesz Potápi Árpád János Fidesz Dr. Répássy Róbert Fidesz Révész Máriusz Fidesz Riz Gábor Fidesz Rogán Antal Fidesz Salacz László Fidesz Dr. Simon Miklós Fidesz Simon Róbert Balázs Fidesz Szabó Zsolt Fidesz Szabolcs Attila Fidesz Szatmáry Kristóf Fidesz Dr. Szűcs Lajos Fidesz Tállai András Fidesz Dr. Tapolczai Gergely Fidesz Tasó László Fidesz Tessely Zoltán Fidesz Dr. Tiba István Fidesz Dr. Tilki Attila Fidesz Törő Gábor Fidesz Dr. Turi-Kovács Béla Fidesz Tuzson Bence Fidesz V. Németh Zsolt Fidesz Vantara Gyula Fidesz Varga Gábor Fidesz Varga József Fidesz Varga Mihály Fidesz Vargha Tamás Fidesz Dr. Vas Imre Fidesz Vécsey László Fidesz Vigh László Fidesz Dr. Vinnai Győző Fidesz Dr. Vitányi István Fidesz Witzmann Mihály Fidesz Dr. Zombor Gábor Fidesz Zsigó Róbert Fidesz
Dr. Aradszki András KDNP Firtl Mátyás KDNP Földi László KDNP Dr. Hargitai János KDNP Harrach Péter KDNP Dr. Hoffmann Rózsa KDNP Dr. Latorcai János KDNP Móring József Attila KDNP Dr. Rétvári Bence KDNP Dr. Rubovszky György KDNP Dr. Semjén Zsolt KDNP Dr. Simicskó István KDNP Soltész Miklós KDNP Szászfalvi László KDNP Dr. Vejkey Imre KDNP"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

- Orbán szerint a trafik rablásokra-gyilkosságokra nem a trafikrendszer felszámolása, vagy legalább a fóliák levétele a válasz, hanem a halálbüntetés visszaállítása. MERT, HA KELL, AKKOR AZ UNIÓBÓL IS KILÉPÜNK BAZMEG, DE HA ÉN AZT MONDOM, LESZNEK TRAFIKOK, AKKOR A KURVA ANYÁTOKAT, TRAFIKOK LESZNEK ITTEN.
Akinek nem tetszik, szok(p)jon le.

- Bezárják vasárnap a még eddig nyitva tartó üzleteket, mert csak, mert a kurva anyánkat, ha én azt mondom, szopni fogtok, akkor bazmeg szopni fogtok. Vedd meg szombaton másnapra a sonkát meg a sajtot, na ugye, hogy meg lehet oldani.

- Ellopják a nemzeti parkokat a gecibe.

Ez egyetlen nap.
EZ EGYETLEN KIBASZOTT, TELJESEN ÁTLAGOS, ENYHÉN FELHŐS NAP, ITT MORDORBAN.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Szerintem úgy vannak vele, most már olyan mindegy, vagy mindent megúsznak, vagy a sitten rohadnak meg, egyszer élünk, egy nemzeti park lopás vagy egy atomerőmű ide-vagy oda már nem oszt, nem szoroz.
(Kivéve persze Rezsi Szilárdot, akiről nem tételezem fel, hogy valaha az életben gondolt valamiről valamit.)
@látjátok feleim szümtükkel: "Csak akarni kell. Akarat meg az vagyon, nagyon is sok."

Nagyon akarásnak is nyögés a vége! Pl. az EU úgy látom, nem csak besokallt, hanem évek óta gyűlik náluk a bűnlajstroma a magyar kormánynak. Ezek a nyugati úrinépek nem olyanok ám, hogy egyből odacsapnak, mint egy tatár kán, ha nem tetszik valami. Ezek évekig nyelnek, de közben fölírnak mindent, és egyszer csak benyújtják a számlát.

Mert hát miből villogtak, öltözködtek-kaviároztak a fideszék is? Abból, amit kizsaroltak a multiktól, meg amit az EU hozzájuk vágott. (Azon kívül, amit a "kisemberek" tíz körömmel kapartak össze, hogy befizessék nekik adóban.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ne emeld ki rezsiszilárdot. Elég nagy halmaz egyede.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Szerintem úgy vannak vele, most már olyan mindegy, vagy mindent megúsznak, vagy a sitten rohadnak meg,"

Ha Pad Ferenc "a vörösiszap-katasztrófát okozó MAL Zrt. szakszervezeti vezetőjeként és felügyelőbizottsági tagjaként hosszú ideig a cég tulajdonosainak és vezetőinek, Bakonyi Árpádnak, Tolnai Lajosnak és Bakonyi Zoltánnak az első számú szarcsimbókja volt." (ma olvastam a noemisszión :), akkor Orbán és a fidesz vajon kinek a farszőrén fog bevonulni a történelembe?

Merthogy ez a tehetségtelen, rossz arcú huligán, a kripli talpnyalóival együtt egy nímand, csak jókor volt jó helyen. Aztán elkezdték azt hinni magukról, hogy ők fújják a passzátszelet. :)))))

Szóval: azt hiszik szerintem, hogy egy Franco-féle nyugalmas 40 fasiszta év vár rájuk ... Aztán lehet, hogy úgy elfújja őket a történelem, mint Szálasi rövid életű nyilas uralmát.
@Orica Középföldi: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ha már keleti szél, vezénylóéknak ez lenne a minimum, és akkor szepukuról nem is beszéltem:

Lemondott a dél-koreai miniszterelnök, mert neve szerepelt egy korrupció gyanúja miatt öngyilkos vállalkozó búcsúlevelében<<<<<!!!!!
YONHAP / AFP

Oligarchaháború a világ másik felén.

444.hu/2015/04/28/lemondott-a-del-koreai-miniszterelnok-mert-neve-szerepelt-egy-korrupciogyanuja-miatt-ongyilkos-vallalkozo-bucsuleveleben/
@látjátok feleim szümtükkel: Pont azért került oda az ócsai "lakópark" ahova került, mert hogy állami terület. Én már akkor mondtam, hogy valakiknek ez kurva nagy biznisz lesz. Megépíteték csilliárd pénzért, az egész egy használhatatlan gettó lett, de valakik kurva jól jártak vele.
Na nem a devizahitelesek.
siker siker hátán:

Tízmilliárd forintért államosíthatják az Elmű-ÉMÁSZ-t

Hatalmas bizniszt köt megint a kormány, az egyetemes áramszolgáltatás évi tízmilliárdos veszteséget termelt a cégcsoportnak, ezt ezentúl mi állhatjuk majd.

444.hu/2015/04/28/tizmilliard-forintert-allamosithatjak-az-elmu-emasz-t/

----

ezek egyre idiótábbak......

>>>>Lángos és olcsó egészségügy,
ezek a hazacsábítás hívószavai <<<<<

www.origo.hu/gazdasag/20150428-langos-es-olcso-egeszsegugy-ezek-a-hazacsabitas-hivoszavai.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Orbán szerint a trafik rablásokra-gyilkosságokra nem a trafikrendszer felszámolása, vagy legalább a fóliák levétele a válasz, hanem a halálbüntetés visszaállítása."

Azért helyezzük már kontextusba az Orbán nevű gyengeségi parazitát, mielőtt túlságosan nagy szerepet tulajdonítanánk neki a magyar történelem alakításában.

Ha Magyarország egy normális ország lenne, akkor Orbán max. jó barátjának Kövér doktornak fejtené ki ezeket a gondolatait, a Lipótmezőn.

"A baloldal ezen az alapon sosem vette föl a harcot sem az antiszemitizmus, sem a romagyűlölet ellen, sosem akart konfrontálódni a zsidókat, cigányokat utáló magyar választókkal, inkább elvtelenül hallgatott. Mert rossz volt a lelkiismerete. Mert a szocialista párt ahelyett, hogy megvédte volna a kiszolgáltatott tömegeket a rendszerváltás okozta gazdasági nehézségektől, az átállással járó életszínvonal zuhanástól, képviselői a liberálisokkal együtt vastagon benne voltak a privatizációnak nevezett törvényes szabadrablásban és korrupcióban, ráadásul nem bírta lemosni magáról az „utódpártiság” bélyegét. És ezen az alapon tért ki az elől is, hogy szembeszálljon az újjáéledő Horthy kultusszal. Így sikerült elérni, hogy a Szovjetunió összeomlása után, Európában kizárólag Magyarországon, visszafelé folyjon az idő."

Kertész Ákos: A bukás anatómiája
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebben a takonygerincű nyonmorult kotonszökevényben nincs annyi tartás. Ez még ha meg lenne a 2/3-da akkor sem merne bizalmi szavazást kérni maga ellen.
Ezt a mocskos ganét majd a forradalom fogja falhoz állítani, mint szellemi elődjét a Kárpátok Géniuszát. Ő is nagyon bízott "szeretett" népében, és mégis egy laktanya fala mellett végezte.
@The Ghost Wolf: kicsi az esély erre, az elégedetlen tömegek inkább elmenekülnek...a maradéknak meg pont jó az ami,
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:" mert neve szerepelt egy korrupció gyanúja miatt öngyilkos vállalkozó búcsúlevelében<<<<<!!!!!"

Anyám ismerte, akit a "Q-ügy első halottjaként" emleget a sajtó! :((( Szegénynek tényleg a családi pénz elvesztése volt az utolsó csepp a pohárban, mielőtt a végzetes lépésre szánta el magát ...

De ez a szerencsétlen trafik-befóliázás is. Ha nem erőltetik a "fiatalkorúak megvédése"-szlogent, hogy legalább valami jópontot szerezzenek a trafikmutyi során, akkor a fiatal nő valószínű ma is élne! :(((
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Rövid távon (bár mi a rövid táv ugye) az Orbán nevű parazitának sajnálatos módon elég nagy szerepe van a történelem alakításában...

A Lipótmezővel maximálisan egyetértek: ami Orbán mai "halálbüntetéses" nyilatkozatát illeti, erre szokták mondani, hogy vagy elmebeteg, vagy cinikus, de hát ekkora mértékű cinizmus ugye már önmagában mentális probléma.

Mindenesetre Habonyék elég rendesen rámentek a keményen korlátolt kisemberre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a maradéknak meg pont jó az ami,"

A visszamaradott, szerencsétlen szélsőjobbosokról most ne is essék szó.

De ki a felelős azért, hogy nem alakult ki időben egy népfrontpolitika, ami összefogta volna a demokratikus ellenzék szavazótáborát??

Azok a liberálisok is, akik fostak konfrontálódni a Horthy-nosztalgiás öregurakkal, de közben talpukkal taposták-tiporták az elkötelezett demokratákat és szocialistákat, lsd. pl. Demokratikus Charta saját hangjában gyönyörködő főértelmisége, kijafaszom Konrád György ...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az Orbán nevű makákó és hordája mocskosul elszemtelenedett. Amíg szívlapáttal tarkón nem lesznek vágva, ez a tolvajtempó fog folytatódni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Az legkreténebb a kósa nevű véglény volt, aki az üzletek lefóliázására azt emlegette, hogy félreértették a trafikosok a rendeletet... Ez tényleg olyan ecceri, amilyennek látszik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Mindenesetre Habonyék elég rendesen rámentek a keményen korlátolt kisemberre."

Kertész Ákos ugyanazt mondja, ami nekem régi vesszőparipám: az a baj, hogy nincsenek demokrata és baloldali "kisemberek". Mert a jobbosok kicsináltak mindenkit a másik politikai térfélen Antall óta. Az mszp meg az szdsz pedig túl gyáva és ostoba volt ahhoz, hogy felvegye a harcot az ordas eszmék ellen.

A lilaködös liberális elit megmozdulásairól most ne essék szó, mert soha nem voltak képesek tömegeket megmozgatni a jelszavaikkal. A jelszavak sem voltak jól megfogalmazva, és nem is képviselte azokat senki hitelesen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
" falhoz állítani? egyenlőre ő gondolkodik a halálbüntetés visszaállításán....lehet, hogy valódi politikai hullákat szeretne????
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Azzal nem sok jópontot szereztek, hogy megpróbálták elhitetni, ha a fiatalkorúak akár véletlen is esetleg meglátnak egy cigarettásdobozt, akkor rögtön sátánista, tüdőrákos drogfüggők lesznek, ellenben a pálinkák mellett fel-alá sétálhatnak (persze szigorúan csak hétfőtől szombatig), az semmilyen hatással nem lesz a későbbi életükre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Kedves, a nemzeti parkok eddig is állami földek voltak, csak alapítványoknak adták bérbe a földeket, / sok szdsz-es is van köztük/.
Ezután is állami földek lesznek, és a természetvédelem ugyanúgy vonatkozik rájuk ezután is, mint eddig.
Ha visszásságot láttok majd, jelentsétek fel őket.
A trafikfólia miatt is tehettetek volna , hiszen ez tényleg hülyeség volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az egyik nem akarja, a másik nem tudja.

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Milyen csodálatos találmány ez a trafikfólia! A fiatalkorút megóvja a dohányzástól, ámde a boltokban történő rablásokhoz semmi köze!

Kis marketing kéne, és lenyomná a Rubik-kockát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ejnyebejnye, az USA-ban is van halálbüntetés. Akkor Obama is ecceri?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jaj, de szépen tudsz beszélni kétszeres.
@Imola Helyesi: "Ha visszásságot láttok majd, jelentsétek fel őket."

Ha valaha hallottál volna harangozni az ökológiáról, akkor tudhatnád, hogy mire (esetleg) nyomozni kezdene a rendőrség, már kicsit késő lesz.

A trafikfólia tényleg faszság volt, és elég volt egy embernek meghalni, hogy rájöjj.

De alighanem a libsibolsik a hibásak, mert nem tettek "feljelentést". (Milyen jogcímen, te... nem, visszafogom magam.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Köszi az utolsó cikket. Érdemes elolvasni a hazatelepüléshez írt hozzászólásokat.

gyerehaza.org/node/128#comment-2318
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A trafikkal nem foglalkoztam, mert nem járok trafikba, nem cigizem.
Bolt meg az én környékemen kb három is nyitva van vasárnap, ha friss sajtra vágynék.
Menj piacokra, azok területén nyitva kell lennie a boltoknak vasárnap is, ott találsz sajtot, nem kell ezentúl 5 km-t utaznod vasárnap a teszkóba!!!
A nemzeti parkok földjét pedig így bizonyára senki nem fogja eladni külföldinek, aki nagy szagértő lenne benne.
De mindazonáltal, aki mégsem tud emiatt semmikor vásárolni, tüntessen, vagy írja le észrevételeit az illetékes önkormányzatnak.
Ha meg valaki kárt tesz az égrenyiló bóbitás tavaszi kankalinban, vagy valamelyik meghonosodott torzonborz sülben, annak velem is meggyűlik a baja.
@Imola Helyesi: "az USA-ban is van halálbüntetés." Nahát, Imhola fideszes! Látom megkaptad a mai pártirányt, elévtársaid máshol is Usáznak a halálbüntetéssel D A halálbüntetés ott a bible beltben jellemző, ( Texas, Oklahoma, Missouri, Kentucky, Illinois, Ohio, Indiana, persze van még más DÉLI részen is, Alabama, Tenessee, Gergia, vördzsínia...) más hol nem annyira. "Érdekes" egybeesés: ezek az államok a rabszolgaságot akarták fenntartani....., az az egyik oka volt a polgárháborúnak ...
Különbenmeg, annak hivatkozz Amerikára, aki azt minden lehető vilkágok legjobbikának tartja...
Most nem kérdezek, elég lesz ezen gondolkodnod D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A lángos már bukott, Németország egyik legnyugatibb (és legrégibb) városában is van lángosos, a székesegyház előtt. A szomszédos kisország fővárosában még románok árulják a kürtőskalácsot, de aki süti, az tud magyarul is.
@Imola Helyesi: Lőjön téged seggbe a csősz a sóspuskájával.
@Imola Helyesi: Hola, Ikhola, most kérdeznék: A főváros olyan helyén lakozom, ami a bolttal legjobban ellátottak közé tartozik. No, itt is csak a mondjuk 10-ből volt kettő
ahol " friss sajtot" lehetett kapni. Vagy nem ugyanazt értjük "friss sajt alatt", vagy te valami szuper helyen lakhatsz, ahol 3 ilyen bolt is van. ( csak mondom, a trapista, meg az edámi, neadjisten nem ez a kategória, bár szeretem azokat is D) Kérdés, ilyen menő helyen laksz?
@Imola Helyesi:

Tudod mit? Inkább baszódjon meg a Kádéempé, és külön Semjén Zsolt.

"A trafikkal nem foglalkoztam, mert nem járok trafikba, nem cigizem."

Maximum Trolling. Grat.
@Kuviklacz:
Te meg idegen nyelven blogolsz? Akkor közöd?
Hallgasd a német meg osztrák pacsirtákat.Neked énekelnek.
@Imola Helyesi:

Már megint jöttél fogazni?

Csak finoman....igyál előtte egy kis bőnyálnak valót.

De hát pont neked magyarázzam ezt el......
Kontár is kinyomva a másik kettő mellé.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
És te miért most jöttél rá?
Én itt a fóliáról nem olvastam, csak arról, hogy trafikmutyi.
hanyagolni kéne az imolka műpicsát, rombolás a feladata, meg a másik idegelése. Nem ér annyit, hogy foglalkozzon vele bárakárki is, túltolja az egyszeri fideszdroidot néha, és észre sem veszi :D
Hé,...haver,...van még mit ellopni ?
Nincs...
Akkor mia faszomat fognak ígérni a 18 - as választasok elott ?
Abbahagyjuk,...mert elfogyott a kozvagyon...
@Imola Helyesi: "Nagyon, de ki volt az a szív? Állítólag miattam is elmentek sokan, csak én inkább azt vettem észre, hgy mindig van egy csomó új nick, inkább jönnek."

na te görény, tételesen számolj el, hogy melyek azok a nickek, akik csak miattad írnak ide, rendszeresen!!

lássuk!
egy másig fideszidióta:

Hulladéknak nevezte a krakkói lengyel-magyar jégkorong meccsre utazó magyar szurkolók egy részét Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere – derült ki a politikus Facebook bejegyzéséből. A kormánypárti politikusnak többek között az nem tetszett, hogy a drukkerek egy része a Magyar Labdarúgó Szövetséget szidta. <<<<<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20150428-hulladeknak-nevezte-a-magyar-szurkolok-egy-reszet-a-fideszes-polgarmester.html
@Imola Helyesi: "trafikmutyi." szerinted az arról szólt, hogy ki cigizik? Nem arról, hogy 20000 embertől/ családtól elvették az üzletét, és odaadták 5000 tebarátodnak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van amikor elhúz, ha eleget kap abból, amire vágyikolászik, tudat alatt DDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Irigykedsz? Vegyél magadnak!
Egymást cukkoljátok, én csak segítenék a higgadtságommal. Tömegpszichózisban szenvedtek.
@taga20: Bevallom: én -111111111111111
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát, aki ilyen nevet ad magánaK, AZ SE PISKÓTA.
Nagykőrös önkormányzati lapja hatodik hete számol be Czira Szabolcs tisztikeresztjének minden fordulatáról. Le a kalappal a helyi újság előtt, a köztévé is csak bokázhat.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F04%2F28%2Fnagykoros-a-kedves-polgarmesterne-hazaja%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: eszt má rég levettük.
szerintem minden hozzászoló küldje el az anyjába, erre ez a selejt nagy pofával tahótlanít mindenkit.

és utána eltakaródik innen.

ilyen egyszerű:)))
@pianolight: tuttam, hogy te vagy a leggyöngébb láncszem!:))))))
igen ez az a töröcskei, aki milliárdokat nyúlt le a Sz. banktól ás az államtól is

Megbukott a magyar milliárdos kereskedőháza

Töröcskei István bankja után a kereskedőháza is bajban van, már egy éve a fizetéseket sem utalja.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F04%2F28%2Fmegbukott_a_magyar_milliardos_kereskedohaza%2F
......vasárnap lemegyünk a családdal a pékségbe reggelizni.....reggeli után akartunk inni egy kávét....majdnem sikerült...ugyanis tilos.
Maaaargit.....
Persze a medvetalp mellé se tudtunk üdítőt inni, ugyanis az is tilos...
Imoooola....
Jó egy órát flangáltam mire találtam egy boltot ahol röpke fél óra alatt sorra kerültem...
Másfél óra amit a család nélkül töltöttem vasárnap....bár ha elsőre oda megyek egy órával megúszom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Hulladéknak nevezte" Látszik, ki az igaz "magyar" , azok tán nem tudták, hogy az MLSZ-t itthon kell szidni DDD?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a faszt! csak az előző posztnál ezzel dicsekedett, és gondoltam rákérdezek.

mindenki vágja, hogy még a kaszás se írogat ide miatta, nemhogy egy hús-vér ember:)))
Embörök!
Valaki homályosítson már fel, hová akar a bolseviki párt ennyi pénzt narancspropagandára ellopni?
Csak mert egy menő reklámügynökség éves költségvetése, forgalma 4-5 milliárd forint. A többi a magánzsebekbe vándorol, vagy eltőzsdézik az ettársak?
@taga20: Má megint lebuktattál, másolj be inkább te hatványt DDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szerintem ez má a paksi pénzből talicskázzák előre:))

azé, ha ezek megbuknak, ako mindent el kell ezektől venni, még récsöl vibrátorát is:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szerinted miből lesznek a pilótajátékok győztesei kárpótolva?
Megmentenek ezek mindenkit a gyermekeink jövőjéből.
Az EU unios tarsulasi szerzödest anno jo sokaig ragtak , majd aláirtak,ami elutasitja a halalbüntetest.
Kedves nemzetmegvezetö mar megint veri a habot ertelmetlenül!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jóvanna, csúnya előítéletes vagyok, hogy nem lopják el, arra gondoltam... de ez Magyarország, tehát ellopják. Habony cucuka jövedelmét fogják belőle legalizálni. Cuki guccirucikat vehet majd, ahogy tipeg bennük, kicsit riszálva... Broáááf...

@taga20:
Mocsok tolvaj csürhe ez is. Ezek nagyban űzik.
@taga20: OFF most a meccsig Krúdyzok, aztán megnézem, mik a fejlemények, osztég beszállok a klubodba egy mondattal.
@bananarepublica:
Az imolabéla féle eccerieknek megfelelő gumicsont, addig sem a farhát árán rágódik a parasztja.
@bananarepublica:
Nem akarja bevezetni.Szövegkörnyezet!
@kentauri:
Pékségben reggelizni? A családfő vásároljon be előre.
Ettől függetlenül hülyeségnek tartom, hogy nincs kávé meg üdítő.
Ez agyhalott dolog.
@kentauri: De ti vásárolhattok szombaton nem? :)
@taga20: E meg mi?Kürtös kalács vagy netán
óriás kifli???:)
@Imola Helyesi:
A családfő szombaton nagyon éhes volt és felzabált estére mindent.......
Látod megy ez neked anélkül is, hogy felkarcolnád.
@Imola Helyesi: nem! vírusirtás, egysejtű:)))
@ornagy50: nem! ez ebola, és bedobta a sérót:)))
@bananarepublica:
Társadalmi vitát akarnak, ami jogos, mert itt is mintha akasztásokról diskuráltak volna, igaz, hogy poltikusokról volt szó.
@pianolight: :)

Nagy felháborodást kiváltó gyilkosság, romló közhangulat, olvadó Fidesz-tábor, vagy esetleg egy kampány: ha ezek közül a tényezők közül valamelyik adott, az garantálja, hogy Orbán Viktor szóba hozza a halálbüntetést. Nem először teszi, és, ahogyan korábban, úgy ezúttal sem történik majd semmi - a balliberális hisztin kívül persze, ami áttételesen szintén a kormánypártot erősíti.

alfahir.hu/kadar_kacsintasa
@Imola Helyesi: Nem az USA-ban van halálbüntetés, hanem vannak államok az USA-ban ahol van halálbüntetés. Nem mindegy. Kevered a szezont a faxommal, ráadásul Obama mikor hallottad nem nyomja a lózungot, mint Orbán. Most majd biztos ráguglizol egy ilyen megnyilvánulására, de lefosom, mert ez 1.) Európa, Magyarország 2.) nem megyek bele egy ilyen "de hát ott is ez van/nincs ilyen" vitába. A USA-ban is, a pofám leszakad... Angliában meg a szoc segély több, mint nálunk a minimálbér, bazd+. Na, nyertem?
És még mindig védik őket, beszarás tényleg. A józan ész kiment a divatból, úgy tűnik végérvényesen.
@colonel Tigh: bocs a 3. mondatért, félbeszakított a telefon...
@Gábris szomszéd: haver, te százalékot kapsz? vagy mi a pénisz van?
@Gábris szomszéd: Most akkor havonta megpróbálod kinyalni a seggem?
Hátha megunom és barátok leszünk?

Húzz a picsába nylonnáci!
@kentauri: Jajj bocs elfelejtettem, hogy te vagy az műrettegő, akinek már amúgy is eléggé ki van nyalva. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Hulladéknak nevezte a krakkói lengyel-magyar jégkorong meccsre utazó magyar szurkolók egy részét Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere"

Nincs ezzel baj, majd a "hulladék" elszámol velük a következő választáson ( csak melegen kell tartani ezt a témát ). Kampányoljanak csak addig is ilyen színvonalon, akkor a szavazóbázisuk biztos nem fogja produkálni a kétharmadot, de még a többséget sem.
@colonel Tigh: ....különben Etiópiában is zárva vannak vasárnap a boltok....igaz, hogy a búzamezők is.
@colonel Tigh:
Dehogy nyertél, akkor nyertél volna, ha nem akarna az USA itt is mindenbe beleszólni meg kioktatni minket, mint pl a múltkor az FBI vezetőjük. Na, most nézhet, mint a moziban , ott náluk az egyik államban, ahol szükségállapot van, és a Nemzeti Gárdát is bevetették.
Jaj, ilyenkor mi függetlenek vagyunk, de amikor beleszólnak mindenbe nálunk a nagyokosok, akkor meg kövessük őket.
@Gábris szomszéd:
:)) Szegény macska, csak el ne kapja az eszterga, mint itt.
A macskák miért szeretik az esztergályosokat, tudnám.
@Gábris szomszéd: Inkább linkelj kretén. Főleg olyat amikor rettegek.
De leginkább azért linkelj mert ez a zagyvaság amit megint leírtál saját kútfőből, sokadjára minősít.

Miért van az, hogy minden Jobbikos síkhülye?
@Gábris szomszéd: jézusúristen, aszt a macskát, avval a két piros övvel!
és aszt az előtolást, öt perc alatt furatoz ki egy kb. 80mm-es perselyt. édes istenem:))
@kentauri: Szerényebben add elő szerintem. Elég hülyén néz ki, amikor egy felvilágosult demokrata übermenschet játszik, miközben a síkhülye jobbikos mindenkinek megadja a kellő tiszteletet.:)
@taga20: Egyből sejtettem, hogy bejön majd neked.
@Gábris szomszéd:
Ez ritka szar duma volt, még tőled is... Téged látva értelmet nyer a "mindig van lejjebb" kifejezés.
@taga20: Az nem lehet, hogy direkt csinálta ilyen hosszúra a munkafolyamatot, mert imádja a macskája? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hááát neked aztán pláne pártatlannak kell ugye lenned, de ne legyünk ennyire maximalisták. Arról nem is beszélve, hogy pontosan tudod az igazságot, ha egy picit kinyitod a szemed.
@Gábris szomszéd:
A te véleményed sejted mennyire érdekel bármiben is engem? Még annyira sem...
@Gábris szomszéd: Akkor csak azt áruld el miért akarsz belebújni állandóan a seggembe, de nem csak az enyémbe....mindenkiébe?
Gondolom ezt nevezed te a mindenkinek megadom a tiszteletet, közben meg állandó idegengyűlölő linkekkel próbálod takarni a sötétséget.
Teljesen szétesett személyiség vagy, de inkább abszolút karakter nélküli nyomi.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Persze ez kölcsönös, de ha nem érdekel a véleményem mijafasznak írsz nekem? :)
@ornagy50:
Találtál repcsit magadnak a képek közt?
:)
@kentauri: Fingod sincs rólam, de hát ez legyen a legnagyobb problémánk. Mindenesetre tényleg mókás, amikor a felvilágosult libsik azt kérik ki maguknak ha emberi módon beszélnek velük. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Köszi!!!Megnéztem.
Ez egy "96"-os a 3.századból.
A B-26-osok oroszlán részt vállaltak a "Midway"
happáréban.:)
@Gábris szomszéd:
Kissé elbizakodottnak érzem a folyamatos nagyképű megnyilatkozásaidat, melyekben MINDENKIT ki szeretnél oktatni, a kötelességeiről, a dolgairól.
Lófasz közöd sincs, egyikhez sem! Ezért segítek neked a tájékozódásban, ha már ennyire el vagy tévedve... :)
@Imola Helyesi: "ha nem akarna az USA itt is mindenbe beleszólni meg kioktatni minket"

Melyik "minket", geciputtony? Még nem hatalmaztalak fel, hogy a nevemben beszélj az usákokról, batyufasz. Különben jobb, ha tudomásul veszed, hogy az USA a világ legnagyobb katonai hatalma, mint eddig is mindig. Ez azt jelenti, még a hozzád hasonló retardáltak számára is, hogy abba ugatnak bele, amibe csak akarnak és ezen kívül bárkit ki is oktathatnak.
Körülbelül azt csinálják, amit ti itthon szeretnétek, mármint a fideszes maffiád, csak hogy annyi különbséggel: az orbánista maffia nem világhatalom, hanem közönséges bűnözők és hazaárulók bandája. Éppen ezért kontraproduktív...
@ornagy50:
Egyik kedvencem volt a második Vh. történetéből az a rész. Anno megírtam oda, a blogra a Galvanic hadművelet történetét. Assevót semmi...
@taga20: "az egyik kedvencem...) Hatalmas, Dolák is tud alkotni D Most félidő van, 40 perc alatt egy ötös a Barca termése !!!
Küldök én is neked egyet,youtu.be/qx8hrhBZJ98 bár a szöveget nem teljesen értem, az oroszok felé eső részről származik a srác DDDD
@Gábris szomszéd:
A szomszédban lakik egy esztergályos, mindig leesik a karnisa, mert rosszul teszi fel, a múltkor ezért dühében agyoncsapta a macskáját.
@Gábris szomszéd:

"_@kentauri: Fingod sincs rólam,(...)_"

Nekem szokott lenni, akkor meg az nem tetszik.
@Gábris szomszéd: "Nagy felháborodást kiváltó gyilkosság" alfahírekre nem szoktam reagálni, mégha az igazság némi magját tartalmazzák is. Meg kell valljam, nálam az Imholával szomszédos polcon vagy, és a derekemnak nem tesz jót a hajolgatás ....DDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem tudom te melyik adást nézed, de legutóbb speciel kentauri volt itt nagyképű, én pedig mint általában, mindenkinek megadom a tiszteletet és úgy kommunikálok mindenkivel, ahogy magamnak is elvárom. Ezt egy adminnak pláne látni kéne. :)
@Gábris szomszéd:

"_ miközben a síkhülye jobbikos mindenkinek megadja a kellő tiszteletet.:) _"

Ma már nem éltem hiába.

Amúgy pont arról mesélnek egymásnak mostanában a Duna-parti mementó cipők...
Az Index olvasói bizonyára díjazzék egyesek finom modorát és a szólásszabadság iránti elkötelezettségét.
Hajrá liberálisok, és szocik,csak így tovább a lejtőn.
@Gábris szomszéd: Van fingom rólad...te vagy az akit gyerekkorában bekentek szarral, hogy legalább a legyek fogócskázzanak veled.
Aztán elolvastál valami zsidó összeesküvés elméletet és te lettél a na végre tartozok valahová és kitűnök a szürkeségből.
@látjátok feleim szümtükkel:

"_No ugyé el lehet itt az isten pénzit is költeni. Csak akarni kell. Akarat meg az vagyon, nagyon is sok._"

Rátapintottál a lényegre.
Az akarat is vagyon. Vagyis az akaratot vagyonra lehet konvertálni. Hát még a miniszterelnöki akaraton alapuló befolyással való üzérkedést és visszaélést, ha ahhoz kellő akarat és társtettes társul:)
Ki ez a hülye Verne-gyerek, rosszabb, mint Shakespeare, aki húzna neki mindig.
Ez csak mindig akkor jelentkezik, ha a Varánusz-poszt fenn van az indexen.
Még szerencse!
@kentauri: Háááát aranyapám ez így nagyon kevés. Szedd össze magad, tudsz te ennél sokkal komolyabbat is "alkotni". :)
@jaegtoer: Ja meg a komcsi áldozatok szétvert emléktáblája, esetleg a meggyalázott keresztény temetők.
@kentauri:

"_......vasárnap lemegyünk a családdal a pékségbe reggelizni.....reggeli után akartunk inni egy kávét....majdnem sikerült...ugyanis tilos._"

Mindig csak a habzsi-dőzsi?! Úgy kellett!:) Látod vigyáznak rád.:)
@Imola Helyesi: A nagyképűségből törvényszerűen következik a bukás. Lásd fidesz meg ugye korábban a szoclibek. Utóbbiak tolják itt is a felsőbbrendű dumát, közben pedig a jobbik mindenhol építkezik és még inkább elhúz. Persze meg van annak is a bája, amikor azok segítik őket, akik felesküdtek ellenük. :)
@Gábris szomszéd:

Azok a ganék is elférnek a lámpavason.
@Gábris szomszéd:
Asemmi, de még nem is nálunk laknak, oszt mégis mindent jobban tudnak, főleg, hogy mi lenne a jó nekünk.
@Gábris szomszéd:

"_Lásd fidesz meg ugye korábban a szoclibek. Utóbbiak tolják itt is a felsőbbrendű dumát,_"

Az anyád picsája, az tolt, de minek. oppardon bocsáss meg. épp fingottam. Csak neked, csak most, mert megérdemled. A tisztelt Mamának természetesen kézcsókom, tiszteletem, de ne toljon már tovább. Az eredmény ismeretében, legalábbis.
@jaegtoer: Akinek nem inge ne vegye magára ugyebár.
@Gábris szomszéd: pedig szerintem ott volt a szeren amit írt, mint a kissumi az első F4 hétvégéjén:)

jöttem (törölt) 2015.04.28. 21:32:53

@kentauri:

"Miért van az, hogy minden Jobbikos síkhülye?"

Nem te vagy az első, aki elmereng ezen a kérdésen.
Sir már vagy fél éve szeretett volna találkozni egy értelmes jobbikossal, de azóta is hiába vár.
Agymosás:
"Nem lesz olcsóbb a gáz, az áram vagy a távhő annak, aki átjelentkezik az Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz. A fogyasztóknak az ügyintézés lesz egyszerűbb."

www.origo.hu/gazdasag/20150427-vege-az-idegeskedesnek-a-fogaznal.html
@látjátok feleim szümtükkel:
Apránként a vécépapírt is átnevezi ez a sok szarházi NEMZETI-vé. Vicc, milyen hülye egy ország ez...
@jöttem: ""Miért van az, hogy minden Jobbikos síkhülye?"

Nem te vagy az első, aki elmereng ezen a kérdésen.
Sir már vagy fél éve szeretett volna találkozni egy értelmes jobbikossal, de azóta is hiába vár. "
Én már személyesen találkoztam egyel, de az nem az vót DDD
Vagyis hát már régen nem az ...
@jaegtoer:
Kedves mindentöltöttkáposzták ősattya, nagyon köszönöm a jókívánságot!:))
Sajna ez a fél évszázados dátum nem annyira erény, mint amennyire elgondolkodtató... De mivel más is "túlélte", ezért én sem csinálok belőle tragédiát, csak annyit jegyeznék meg illetlenül, hogy nem mindenkinek kellett feltétlenül megünnepelnie, khmmm... a sajátját.

Köszönöm!:)))
@jöttem: "Kéz és lábtörést"Prágám!:)
@jöttem: Pont azért emelkednek, mert sokan még mindig azt hiszik, hogy sík hülyék. :)
@Knósszosz: "Hol jártál báránykám"?:)))

jöttem (törölt) 2015.04.28. 22:24:54

@pianolight:

Sosem értem meg, miért kell pótcselekvésekhez egy pártot működtetni!

jöttem (törölt) 2015.04.28. 22:25:36

@ornagy50:

Kössz!)))
@Knósszosz:

Szia!

Van még egy ünnepeltünk, de el van bujdosva.
Jenőke is mostanság múlt harminc, ahogy te húsz.
De még a verses ládát is becsukta:(
@ornagy50:
:))
Kissé elhúzódott az ünneplés, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy korán is kezdtük, úgy két nappal előtte!:D De már gyógyulok...

Anonban ezt a folyamatot nagyban lassítja Fazekas miniszter úr ténykedése, az előbb jött velem szemben a hálón. Nemzeti parkok - de nem csak ez.
Azért a felcsúti... izé, azt mondta, hogy nem igazak azok a hírek, amelyek szerint kiakolbólítja majd a kormányból, szóval akár igaz is lehet. Mint azt jól tudjuk, meg van avval a képességgel áldva, hogy képes két perc alatt háromszor is homlok egyenest mást hazudni az előző bejelentése után, ergo: nem lennék nagyon nyugodt Fazekas helyében. De kit érdekel??

Szóra sem érdemes ez az ember...
@jaegtoer:
:DDD - akkor neki is minden jót kívánok!!
Meg neked is, mi tinédzzserek tarcsunk össze!:)))
Hőjjj...
@jöttem: Hozzátenném, hogy káros pótcselekvésért pláne!!!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "túl gyáva és ostoba volt ahhoz, hogy felvegye a harcot az ordas eszmék ellen."

Szerintem az ordas eszmék mindig is ott voltak az elmúlt században a magyar népesség jelentős részében...
@Sir Bates dö Hól: Az nem népesség, sokkal inkább egyén függő.
@Sir Bates dö Hól:
'Stét! Bate-szed-e, de hová?!
Igen, azok az eszmék rég óta ott vannak... és maradnak is, ez a tragédia.

Csak magunkkal nem tudunk megbékélni, ez egy őrület.
A magam részéről már nagy ívben szarok erre az egészre, semmi értelme reménykedni. A nemzeti érzelem az elveszett, a klozetton le lett húzva, kár keresni. Meg értelme sem volna, a kumisz gyorsan erjed és hamar ihatatlan szarrá válik.

Köllene példát venni északrúl, de azt aztán nem! Mi nem vagyunk egy szar finn, vagy norvég izé... rá is fogunk baszni.

Sibelius Karelia szvitje az olyan érzés, mint ha mediterrán lenne, de semmiképpen sem búval baszott istenálddmeg... rá kell keresni, megéri!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az egyik nem akarja, a másik nem tudja."

Én régebben kábé annyira utáltam a "komenistákat", mint kezdő fideszes a magyar polgári pártban.

Aztán egy idő után rájöttem, hogy eléggé hiteltelen a Kádár-kor fikázása oylan konzervatív liberális értelmiségiek szájából, akik a Horthy-kor nosztalgiáját örökölték a családjuktól, és az volt az egyik bajuk, hogy nem utazhattak sütizni Bécsbe bármelyik hétvégén (mint Rogán Tonyó a családjával nemrég), pl. Vekerdy vagy a Vincent blogosok.
@Orica Középföldi: ezt is rosszul tudod... a te és a többiek zsebéből!!!
ha még mindig magyarázni kell, hogy a kormánynak durvára nincs egy vasa sem, akkor a készülék nem az én hibámban van!!
@Imola Helyesi: Cica virágom, az USA, ahogy azt a neve is mutattya(gyök-érül) egyesült államok, tehát egyes államokban valóban van halálbüntetés, végre is hajtják, 15-20 évente, de a zömben ismereteim szerint, nincs, eltörölték...

ostoba segg vagy
@Sir Bates dö Hól: "Szerintem az ordas eszmék mindig is ott voltak az elmúlt században a magyar népesség jelentős részében..."

A rendszerváltás utáni antirasszista mozgalmak nagy baja, hogy kimerültek a filoszemitizmusban. Ez a viselkedés szerintem az, amiről Jézus beszél Máté evangéliumában, 23. fej.

" 29 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert síremlékeket építetek a prófétáknak, és feldíszítitek az igazak sírjait, 30 s azt mondjátok: ‘Ha atyáink napjaiban éltünk volna, nem lettünk volna bűntársaik a próféták vérében.’ 31 De ti magatok tanúsítjátok, hogy fiai vagytok azoknak, akik a prófétákat megölték."

Szerintem ezért sem volt igazi népfrontpolitika, azaz ezért nem léptek föl hatékonyan a szoclib pártok a Horthy-kultusz ellen. Egy igazi antifasiszta mindenkiért kiáll, aki csóró, szegény és kitaszított. Sajnos könnyebb megoldás az, hogy szegény, 60 éve megölt emberek emlékét siratjuk, de a közelünkben élő szerencsétleneket észre sem vesszük.

Ma este a Dokuban kifejtette Szalai Erzsébet és Moldova, hogy a "munkás" szó és jelentése degradálódott a rendszerváltozás után, és a munkásosztály föladta a társadalom fejlődésére irányuló feladatát. Aprópénzért, illetve mert az értelmisége köpönyeget forgatott.
@Imola Helyesi: várgyáááá, mááá! eddig úgy tuttam, hogy a viktor, t'od a stoplis gummicsimmás alsegédhelyettes Rámszesz, nátó meg usa cimbi... necsinyájjad má', össze vagyok zavarodva, mint semmilyen zsófi a 'sztónsz daltól!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Orbán: "A bűnözők előtt világossá kell tenni: Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó ..."

Erre mondta Jézus: Te mondád ...
25 mrd agitPRopra? Eszerint nagy a baj, azért kell ennyi a magyarázkodásra. :-(

@Orica Középföldi: Kertész Ákos, a szava.com-ról.

Sztálint a halála után a nómenklatóra démonizálta, mert ő az addig lényegében érinthetetlen pártelitet is hazavágta. :-( Lenin véreskezűbb zsarnok volt, de igazából hazai viszonyaink között mindegy, csak az áldozatoknak nem. :-(

Antall és a Horthy kultusz. Ugye ebben csak az a sajnálatos, hogy a születési kiváltságosok legjobbjai (pl Báró Eötvös Lorand) és a polgárosodott hazai népesség, azon belül a zsidóság, vagyis akik a polgárosodáshoz kellettek volna, a módszerváltás időszakára lényegében megszűntek. :-(

Itt a hangsúly a polgárosodotton van. :-( A hazai polgárság felnevelésén vagy visszaállításán szemmel láthatólag senki sem törődött, vagy törődik (az új földesúr az minden, de nem polgár!). :-(

Mi maradt? A legfelelülre került, gondosan kontraszelektált legalja. :-( Az őt kiszolgáló, és/vagy mellébeszélő, és/vagy butító sajtóval. :-(

A nagyhatalmi politikát kiszolgáló pártoskodó - megosztó pártjaink. Az emeszempé utód maszop és szadesz (meg a szatellitái) az új atlantistaként (hát ha az amiknak jók ezek az eftársakból átvedlett atlantisták, az bizony érdekes kérdéseket vethetett volna fel, de ezeket senki sem vetette fel).

Aztán a szintén bolseviki gyökerű fityisz és szatellitái plusz jobbklikk, akik magukat nemzetinek és jobboldalinak nevezik (a vélemény deformáló világsajtóval együtt), de inkább látszanak nemzeti szocialistának. :-( Valójában pedig (mekkora fintora-csavarja a történetnek) Oroszország alig titkolt 5. hadoszlopai. :-(

Ehhez a "mutatványhoz", ennek a megmagyarázásához a 25 mrd Ft még lehet hogy kevés is. :-(
@Akinek megvolt Helyesi Imola is: .....és tényleg fogaz Imolka vagy te is befogott orral megküldted mint a gazdái?
@Orica Középföldi:

Baj van azzal a cikkel.
A kíméletlen kritika rendben van, nagyon rendben.

Csakhogy.
Írja, hogy a szimbólumok mennyire fontosak.
Erre -mintegy mellékesen- kikezdi a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért.
Már Raj Tamáson is kiakadtam anno, amikor éppen így kifogásolta a címer-javaslatot, aztán néhány héttel/hónappal a vele készített Nők Lapja interjúba betett fotó Rajt úgy mutatja, hogy a háttérben egy nagyon szép 'kárpiton'(?) Dávid király koronája ékeskedett. Innen kezdve a Szentkorona miatt aggodalmaskodása és ellenvéleménye úgy vált hiteltelenné és elfogadhatatlanná, mint annak a rendje.

A cikk abból a szempontból jó volt mégis, hogy most már megszerzem a 2000 januári februári számát, és nem érem be a Friderikusz interjúval.

Így nem lesz egységfront, ha megvadítják azt a mérsékelt (és) magyarságtudatú 'polgári' konzervatív, keresztény-keresztyén attitűdöket cipelő réteget, amely ha elhivatottságot nem is, de felelősséget érez a holnapért.

Hanem, hogy rögvest ellentmondjak magamnak, az Orbánra kimondott 'moral insanity' mindent visz, ezért megbocsátom neki az emócióitól bőven átszőtt, nem eléggé átgondolt kijelentéseit is, és ha fenntartásokkal is, de elfogadom, amit összességében állít. De sokan mások nem fogják.

[Az ország földje Horthy hamvaival nem mocskolódott be, bőven nyugszanak ebben a földben kártékony elemek, akik sokat tettek azért, hogy Hogy H. a maga kisstílű és megalkuvó középszerűségével hozzájárulhasson ahhoz, hogy Magyarország itt tartson, ahol, és Orbán-Vona oda és abba vezesse, amit nagyjaink mindenképpen el akartak kerülni - a 'megsemmisülésbe'.
Az erkölcsi már-már befejeződni látszik, a fizikai még egy kicsit várat magára, a történelmi pedig már felsejlik a horizonton. Még Herder sem így gondolhatta, de lehet, hogy ez az útja és módja.
@Gábris szomszéd:
szeretném lefényképezni az OGV-t amikor a dzsobbik 2/3-dal kibaszattya a parlamentből a pedellussal, és még ki is röhögik

csak a novák emőkét kellene férjhez adni előtte mongyuk a dajcstami-hoz a túrós dóra meg tartaná a gyertyát, az ugyis leszbikus

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt:

" ezt is rosszul tudod.."

Az világos, hogy te tudsz mindent jól, de ugorjunk.

Én az adómat az ország működtetésére, felemelkedésére szánom. Nekem ebbe nem tartozik bele az az eszetlen pénzszórás, amit ezek csinálnak.
Ámde nem nekem van hiányos 2/3- om.
A sikertörténet folytatódik.
Kíváncsi vagyok, melyik pártköcsög lopja szét majd ezt:

"Végérvényesen darabjaira hullik szét a több mint 230 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt, miután a múlt héten a Nemzeti Földalap aláírta az új bérlőkkel a „szétpályáztatott” állami földek használatára az új szerződéseket. A másfél év múlva föld nélkül maradó óriáscég megkezdte tevékenysége lebontását, már a vele szerződött világhírű génbanktól sem szállítja el a trágyát. A város vezetői törhetik a fejüket, hogy honnan pótolják majd adóbevételük felét, mihez kezdenek a munkanélküliekkel. A polgármester szociális katasztrófától tart.

Március 24-ig abban bíztak a mezőhegyesiek, hogy az állami földpályázatok sorsáról döntők jobb belátásra térnek, és nem zúzzák szét az 1784 óta egyben működő birtokot. Egy hónappal ezelőtt – egy évvel a törvényben előírt határidő után – a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megpecsételte a város sorsát. Annak ellenére döntöttek a pályázatokról és írták alá a nyertesekkel a szerződéseket, hogy folyamatban van egy per, amely épp a pályázatok kiírásának jogosságát kérdőjelezi meg.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. értelmezése szerint az állam úgy írta ki a pályázatokat, hogy megsértette a cég szerződésben garantált elő-haszonbérleti jogát. A cégvezetés azt is sérelmezte, hogy a 2013-as és tavalyi pályázatokra a zrt. nem is jelentkezhetett, mivel a feltételek eleve kizárták a gazdálkodó szervezetet a pályázók köréből. Másfél év múlva írmagja sem marad az II. József alapította, több mint 230 éves birtoknak."

hvg.hu/itthon/20150429_tragyahegyek_jelkepezik_ujabb_kishantos

A birka nép meg tapsol, ÉLJEN A PÁRT, CSAK A VIKTOR!
Ebből is látszik, van még mit ellopni, szétbaszni.
@rdos:
a cikk hosszú, semmilyen megoldásra még csak nem utal, másik része a dolognak, hogy csak azok nem olvassák (vagy ha igen nem értik) akiknek kötelező olvasmánya kellene legyen...érdekes módon valami olyasmit veszek belőle ki, mintha kicsit rasszista lenne???

egyébként...valamit le kellett írni de attól, hogy megint kiderült egy elemzésből, hogy csak elemezni nem szabad, hanem befűteni a lámpavasakat és a köteleket és munkába állítani őket

most úgyis olyan tavaszi hangulat van és a szél is jól fütyülne a talpuk alatt

nem érdekel az a sirám sem, hogy jaajjjjjjjjjjjjjjjjj ki is lesz helyettük? majd lesz valaki de ilyen szar (ha elég lámpavas és kötél van???) többé soha

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@rdos:

" A hazai polgárság felnevelésén vagy visszaállításán szemmel láthatólag senki sem törődött, vagy törődik "

Ebből a mondatodból kiderül, hogy a polgárosodáról meglehetősen eklektikusak a gondolataid. Olvass egy kicsit utána, hogy milyen folyamat ez, mikor szenvedte el az első nagy csapást, hogyan változott az elmúlt 100-150 évben a tartalma.
@Rodeo36: "lámpavasak" Na. Ha valaki ebbe az irányba tapogatózik, akkor vagy fizetett provokatőr, vagy akaratlan provokátor. Eredményét tekintve mindegy. Mikor ment a máig felderítetlen performansz Bp utcáin (ez a fa 6 kommunistát kibír), Krassóék ellenkampányt kezdtek.

"Dehogy is fogtok lógni. Dolgozni fogtok."

25 év alatt kiderült, csak az első fele jött be. :-(
@Orica Középföldi: Abban azért gondolom nem vitatkozunk, hogy a polgárosodás irányába kéne mozdulnunk. Hogy mi volt és mi nem, ha másért nem a tanulságért érdemes nézegetni a múltat, de csak ezért. Újra ne hibázzunk, ha eleink megtették.
@rdos:
akkor is fenntartom és ha te tucc megoldást akkor meséld és ne hörögj hülyeségeket

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
"amikor a @ar a felúszik a felszínre..."

avagy --Az imbecilitás polgárjogot nyer:

www.youtube.com/watch?v=lk-leVggW2Q#t=91

@takurva!!!
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?
@Rodeo36: Ha a lámpavasat "tartod fennt" akkor én is előző hsz-emet.

Megoldás? Régen mondtam már. Nő párt. Vagy Anya párt. Ezt már a csajokra bízom.
@gazoló:

Hát, igen. Kevesen tudják, hogy ők testvérek (voltak).
stróman:

Egyszereplős közbeszerzésen nyertek el egy tízmilliárdos munkát Mészáros Lőrincék

Egy közbeszerzés, aminek már kiírásakor mindenki sejtette a nyertesét. Igazuk lett.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F04%2F28%2Fegyszereplos-kozbeszerzesen-nyertek-el-egy-tizmilliardos-munkat-meszaros-lorincek%2F
@jaegtoer:

Maradjunk annyiban, hogy Szilágyi és Kertész nagyon nem egy súlycsoport, és teljesen más a motivációjuk is.

Nem azért tettem be a linket, mert maradéktalanul egyetértek, tudtam, hogy úgyis napirendre kerül.
Kertész - nekem - egy középszerű író, és még középszerűbb gondolkodó, ha egyáltalán.

Azt azért megnézném, miként értelmezi a ma - többnyire tőmondatokban gondolkodó - embere ezt a mondatodat:))
" a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért."

Ne felejtsd el, a 45+25 év nem múlt el nyomtalanul.
Az sem véletlen, hogy a korona helyére benyomult a turul.

Na de ez messzire vezet:)
egy kis kitekintés a fideszjobbik kedvenc putyinizmusára és a széljobb támogatásaira:

Kétmillió eurós titkos svájci számlája kerülhetett elő Jean-Marie Le Pennek
A két Le Pen 2014. novemberében. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD.

A francia szélsőjobb egykori vezére elég kellemetlen helyzetbe került. De az egész igazán a lányán csattanhat.

444.hu/2015/04/28/ketmillio-euros-titkos-svajci-szamlaja-kerulhetett-elo-jean-marie-le-pennek/

---

Oroszországban törölték a legismertebb ellenzéki politikus pártját az országos nyilvántartásból
-

E szerint Alekszej Navalnij pártszövetsége választásokon sem indulhat.

444.hu/2015/04/28/oroszorszagban-toroltek-a-legismertebb-ellenzeki-politikus-partjat-az-orszagos-nyilvantartasbol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hööh, melyikre gondolsz, merthogy én egyiket sem olvasom:)))
@Orica Középföldi: " a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért."
@rdos:
baszd meg

brühüyyy

a lámpavason

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@rdos:

": Abban azért gondolom nem vitatkozunk, hogy a polgárosodás irányába kéne mozdulnunk"

Ebben nincs, de ehhez az elhatározás édeskevés. Pláne, ha keletre nyitunk:))
@gazoló:

"-Az imbecilitás polgárjogot nyer:"

Ez, azon polgárok jutalma, akik a közmédián szocializálódnak:))
@Rodeo36: Nem tudom mi előtt emeljem inkább kalapom. Sokoldalú érvelésed sziklaszilárd felépítménye vagy inkább francia nevelőnőket lealázó extra-humánus stílusod előtt? Tudod mit? Mindkettő előtt. :-)
@jaegtoer: "Jenőke is mostanság múlt harminc, ahogy te húsz." Jól vettem le, hogy Jenőke egy másik olyan évszámmal rendelkezik, ahol a számokban nincs egyenes vonal?
@Orica Középföldi: Hát ez egy ilyen karcos reggel. :-) Aki él és mozog belém köt. Mindenki szembejön az autópályán. A táblák is furcsák, mert nincs rajtuk szöveg, csak az I tartóikat látom. :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egy kis putyini illiberál. :-) Amióta megfeleződött az olaj ára, igencsak bajban vannak és mégis tömik a nacionalistákat mindenütt. Vesszek meg ha értem. :-(
@Knósszosz: "Sibelius Karelia szvitje az olyan ..."
Nekem erről mindig eszömbe jut egy másik remekműve is : Finlandia D ...szvit. Külön szépsége a dolognak, hogy az orosz cenzúra elleni tiltakozás miatt "álcímeken" játszották kezdetben D
@jaegtoer: kertész elhanyagolja, hogy a szimbólumok jelentése is változik. a szentkoronával kapcsolatban most fut egy nagy kutatás pálffy géza vezetésével, kíváncsi vagyok egy modern narratíva eredményeire, mert jelenleg a dohos régieket idézgetik újra és újra. a szimbólumoknak addig volt nagyobb szerepe, míg az analfabétizmus nagy volt. mondjuk, ma a szövegértés romlása megint mutat egy érdkes kanyart.

mta.hu/lendulet/palffy-geza-130451/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "eléggé hiteltelen a Kádár-kor fikázása oylan konzervatív liberális értelmiségiek szájából, akik a Horthy-kor nosztalgiáját örökölték a családjuktól," akkor, ha én nem ezt örököltem, akkor fikázhatok DDD?
Különbenmeg elég érdekes felállás, ha valaki lib-konzi, és nosztalgiája van H. érája iránt DDD
@parti_giano: Szentkorona. Mit köszönhetünk Stephanus rexnek, kit később első, majd szent előnévvel is illettek a hálás király utódai?

Az adók megduplázódását, a korábbi egytized elvonás helyett lett az egy tized+egytized a szeretet vallásának az infrastruktúrájának a fenntartására. Arról a "szeretet vallásáról" beszélünk, akiknek a tábori lelkészei a mai napig osztják az áldást a háborúba menőknek. :-(

Plusz bónusz, régi hitünk, (anyajogúnak sejtett) társadalmunk, régi írásunk esett áldozatul a keresztyén hittérítők szorgos igyekezetének. :-( Nem lehetett az olyan rossz világ, ha egyszer a keresztséget, helyesebben inkább a keresztünket Mária országa "néven" kaptuk a nyakunkba.
@Orica Középföldi:

Elnézést 'főnéni,nem nézem a közmédiákokat,ebbe csak úgy beleakadtam,de ettől a két figurától azonnal eldurrant a'zagyam és nyúltam a vérnyomáscsökkentőért,jelen esetben 'hápéért:))
A liberálbolsevikok által megvett panelprolik és nyuggerek, valamint a félrevezetett - egyébként keményen dolgozó - kisemberek számára biztosítani kell a valóság megismerésének és a kibontakozás útja megtalálásának lehetőségét. Ehhez folyamatos és egyben költséges felvilágosítási akciók, kampányok szükségesek.
Néhány feladat:
- Olvasókörök létrehozása az alkotmányos és NER vonatkozású ismeretek széleskörű elsajátításáért,
- Naponta és óránként közérdekű hirdetések a közszolgálati médiumoknál,
- A szent korona megúsztatása az összes hazai folyón,
- A véres kard körbehordozása a lovasklubok részvételével,
- Új zászló, címer és pecsétnyomó minden településünknek,
- Többfordulós Ki mit tud? jellegű vetélkedő-sorozat a jövőnk illiberális munkaalapú társadalmáról, stb.
Látszik, hogy a tengernyi feladat elvégzéséhez nagyon sok pénz kell.
A nélkülözhetetlen tudatformáláshoz a 25 mrd Ft erősen alábecsült összeg, mert ténylegesen 3-4x-es bekerülés tűnik reálisnak.
Először ahhoz vetni kell, hogy aratás legyen...
@rdos: tán tíz éve voltam egy istván a király előadáson, ahol koppánynak egy kemény szurkolótábora volt a közönségben. nem tudom, hányadszor nézték meg a darabot, de mintha abban reménykedtek volna, hogy egyszer másképp lesz, győz a király nagybátyja. de nem.
durell írt a családom és egyéb állatfajtákban egy vicces történetet, ahol korfun eljátszották egy színdarabban a görög-perzsa háborúk valamelyikét. természetesen a perzsákat is görögök játszották, kényszerből, duzzogva. a darab közben a görög sereg vezére nagy hevületében orrba vágta a perzs vezért, mire az sértődöttségében a perzsa sereget győzelemre vezette. a színpadon.
milyen a forgalom az autópályán?
@Orica Középföldi:

az nem a keleti irány, ahol HZS a belügyminisztériumot utasíthatja...
(óriási a baj. minden megtörténhet, de ezeken már röhögni sem lehet!)
@parti_giano: :-) Koppány hitéről nem tudok, de hogy ők patriarchátusban éltek, az biztos (Saroltura nyújtotta be az igényét). A köznép hite a nagy titok, azt kellett tűzzel vassal eltüntetni.

A forgalom? A leállósávban egész nyugis. :-) Viszont így csak egy-egy kósza mondatot tudok váltani a nagy számú, velem szemben közlekedő autóstársammal. :-)
@parti_giano: :)

köszi! a tegnapi nap isteni formában voltál. vagy röhögtem (végre) vagy kuncogtam miattad.
jól esett!
@gazoló: :)

szia! Mióta kekec a neved főbácsi? :DDDD

Nekem is szembejött - be is tettem, pár mondat kíséretében...

offforever.blog.hu/2015/04/29/az_m1_hiradoj_az_agymosas_szolgalataban_mar_mar_buncselekmeny

ez meg a másik mai ámulatba ejtő hír volt:

offforever.blog.hu/2015/04/29/az_eu_egyik_legmohobb_allama_magyarorszag

ha pedig leszívott az energiavámpír, hallgasd Szabó Gyuri bácsit:

offforever.blog.hu/2015/04/29/szabo_gyuri_bacsi_az_energikus_eletrol
@rdos:

" Vesszek meg ha értem. :-("

Pont ez a nemértés zavar? - ha már karcos a reggel:)))
@parti_giano: :DDDD

nálam megtalálható filmen :)
egész jó feldolgozás, remek szereplőkkel.
sajnos, most nincs több időm, pedig le vagyok maradva még az olvasgatással is...

további jó napot!
@gazoló:

Ezért a főnénizésért alkalomadtán - hogy egészen érthető legyek - seggbe foglak rúgni:)))
Vivaldi és vörös bor mellett.
@rdos: vigasztald magad azzal, hogy az új trafik szempontjából a negatív gyorshajtás is gyorshajtás.
@Orica Középföldi:

Taga kezdte,én csak idéztem:))

De ha az említett módon történik,állok elébe:)
@Orica Középföldi: akkor már legyen sör és sramli, mert valamelyik német részen van az a körbetánc segberúgással, pofozkodással. már látlak a szemeim előtt bőrgatyóban, kalapban, haupttante.
@guma:

Nem gondolnám, hogy a gépezetben bárkit érdekelne Hegedűs vagy Kerényi. A porondmester a mi szórakoztatásunkra tartja őket. Igaz, hogy sokba kerülnek, de a publikumért, mindent.
@Gábris szomszéd: Csibészkedünk? Csibészkedünk? Jobban megnézve ez egy fényképbolt. :-)

@parti_giano: @Orica Középföldi: Na jó, fogalmazok precízebben. "Karcos" :-)

@guma: Gyuri bácsi elkerülte a figyelmem. Köszi a linket.
@guma:

Ejj 'Margarííta 'má megint feltartanál az olvasni,nézni valókkal,de majd este:)

"ez meg a másik mai ámulatba ejtő hír volt:"

Bőrömön,'fizumon érzem nap mint nap:)

Na,'csá nektek,szép napot,mennem kell!

Jó az amikor a pap(papné:) és a bor is vörös:)))

olaszorszagrol.hu/vivaldi-a-voros-pap-il-prete-rosso/

www.youtube.com/watch?v=aexTPXgQCJ8
@rdos:

akkor most semmi sem maradt a nyakadon? az egész szar benne maradt a megemelt kalapban?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
cizelláció és bölcsesség
@parti_giano: DDD

'Oszt folyjon aminek történnie kell,a 'pisilés a bőrgatyából az asztal alatt elhelyezett stadion alakú narancssárga makettekbe:))
@Rodeo36: Szeretet és megértés. Nem bonyolult. Próbáld ki. Talán nem fogsz bélsár-rémeket látni. Ennél több terápiára tőlem ne számíts.
@parti_giano:

Tiroli és bajor változatát láttam:) Szórakoztató, de én nem szeretem a sört.
@gazoló: ha ragaszkodik az olasz vonalhoz (vörösbor-vivaldi), akkor bella ciao-örülök neki, de megszólításként a madrinát javallom, s limoncelloval kínálnám a rúgdosódás után.
@Knósszosz:
.
Amennyiben a 27 születésnapi dátum, akkor hosszú boldog éveket!
Jusson neked minden napra egy-egy üveg
Imperial Russian Stout
El Batch 7000
El Hopslam
@rdos: szeresse a politikusokat a harapós ló meg a kardfogú tigris és az orka

brühüyyy
kkkkkkkkk
tőlem ne kérd, lámpavas, elég volt belőlük, még nyersen is hadd egyék meg a dögeiket a varnyak és a hangyák
egyébként telve vagyok de remélem nem vágyol?
@pianolight: "ha valaki lib-konzi, és nosztalgiája van H. érája iránt DDD"

Vekerdy: Álmok és lidércek

"Nézzük meg Klebelsberg Kunó iskoláinak folyosóit!

Szélesek.

...Ezzel szemben:

A ma épült szűk folyosók szögletei - és esetleg minden ablakmélyedésnél van egy - hamar megviselődnek. Az első renoválás alkalmával azután faélekkel védik meg őket - pompásan illesztett két deszka, amelyik szinte ki van hegyezve. De láttam már vasélekkel védett kiszögelléseket is. Ezeken aztán - ha valaki elesik - a fejek biztosan betörnek."
@jaegtoer: "Írja, hogy a szimbólumok mennyire fontosak."

A BALOLDALI/LIBERÁLIS szimbólumokat hiányolja Kertész, ez kiderül a szövegkörnyezetből.

"a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, ..."

Jé, én meg már azt hittem, hogy a korona egy szép tárgy, amit be kéne tenni a múzeumba. Kertész szerint akár a Kossuth-címer is jelképezhet egy országot, attól függ, mit éreznek jónak egy adott ország lakói ...
@Orica Középföldi: "mert maradéktalanul egyetértek, tudtam, hogy úgyis napirendre kerül."

Ott, ahol "pszichológiát tanultál" hat évig, biztos azt oktatták, hogy az emberek a középszerű vagy még az sem írók és gondolkodók írásait olvassák és terjesztik. Elég ócska hely lehetett, becsaptak téged.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Kertész olyan neurologikus pontja a közéletnek, aki joggal tarthat számot az érdeklődésre.

Nem íróként, hanem közíróként nyilvánult meg. Ebbéli tevékenysége miatt kényszerült emigrációra is. Akkor se értettem egyet a konklúziójával, most se, a szimbólumokról írt gondolataival.Mindkét esetben idegen szakterületre tévedt, ami elég csúszós pálya egy outsidernek.

Ettől még nem zavar, ha valaki tévedhetetlennek ítéli az elemzésnek szánt írást.

Milyen író? Ismered a mondást, de gustibus non est disputandum.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A kossuth címer egy heraldikai nonszensz, ha a köztársasági szemlélettel nézetnénk a megtartott szimbólumokat.

Elveti a koronát,
de megtartja az ezüsttel vágott vörös mezőt, ami az Árpád-házi királyokra utal,
az apostoli kettős keresztet, amelynek használata ellentmond a szekularizációnak.
A hármas halom a nyitott koronával akár fallikus szimbólum is lehet, amennyiben a teremtés koronájának stilizált megjelenítésére gondolna az avatatlan szemlélő.

Mindezek mellett mégsem nevezném a kossuth címert sem tárgynak, sem szépnek, sem csúnyának, ugyanis túl sokan haltak meg 'érte' az 1848-49-es szabadságharcban.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Jé, én meg már azt hittem, hogy a korona egy szép tárgy, amit be kéne tenni a múzeumba."

most gondolj bele, kertész cikke is csak egy szöveg, vonalkódot rá, s mehet egy archívumba.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Általánosba egy szoc. ( '50-es évekbeli) épületbe jártam, kívülről meg vöröstéglás volt, abszolút járható folyosókkal.
Gimibe ( nem dicsekszem DDD by Hofi)meg egy olyanba, ahova először apácák, majd csak lányok után kerülhettek fiúk. A monumentális folyosókon remekül lehetett csúszkálni, a lépcső házi csatlakozásoknál ( nem működő) kő szökőkutak vótak, és az alagsorban meg vót' egy k, ami meg persze nem működött ...
Tanulság? DDD
@pianolight: Ami kimaradt: volt egy nem k, hanem uszi, a partján épített, nagy, dobozalakú hajszárítóval, mi meg...
@Imola Helyesi: Aki az angolt nem tudja megkülönböztetni a némettől, talán befoghatná a bagólesőjét.
Olvasnitudást fel sem tételezek.
Olyan vagy, mint az egykori iskolaigazgató, akinek a némettanár minden héten el kellett magyarázza, hogy keletnémetet tanít, nem nyugatnémetet, mert különben nem engedték volna nyugati nyelvet tanítani.
Dugulj el.
@jaegtoer: "Elveti a koronát,
de megtartja az ezüsttel vágott vörös mezőt, ami az Árpád-házi királyokra utal,
az apostoli kettős keresztet,"

Ergo köztársaságban a kettős keresztet is leradírozhatjuk. Akkor maradnak a sávok és a hármashalom: ezek most is jelképeznek földeket és vizeket.
Ha így halad a kórmány, semmi nem marad, amit jelképezni kéne. Orbán a hálószobájába viszi a koronát, a legelőket meg kiosztják a műkörmösöknek .... :((((((((
@Orica Középföldi: Attól, hogy valaki nem Nobel-díjas, még nem hülye feltétlen.

Egy Nobel-díjas író is lehet egy szenilis vén bolond, aki az őseit kiirtók fanjainak kezéből átvesz egy nevetséges díjat ...

Más meg írt egy nem olyan ismert kisregényt, de legalább nem hülyült el teljesen öregkorára. Örülni kell annak, ha ez az ember cikket ír. Vitatkozni meg lehet, sőt kell is az ötleteivel!
@parti_giano: Szerintem van egy szöveg, amit én nem tennék az archívumba.

Ha a baloldalnak szimbólumot kéne választani, én ezt javasolnám. Órákat tudnék erről a szövegről beszélni, oylan sokat elmond nekem az ezeréves magyar királyságról, aminek "az imitációját akarja most a fidesz imitálni".

EGYSZERŰ EZ

Lement a nap nyugaton,
Följött a nap keleten.
Egyszerű ez.
Él az, aki eleven.
Rongyos mindegyik zsebünk,
Rossz a magyar zsebe rég,
Egyszerű ez -
Elveszett az ezerév.
Ha elveszett, elveszett,
Nem keressük már elő,
Nem érünk rá,
Vonaton jár az idő.
Expresszen jár az idő
S gépből csinált madarán,
A gyalogos
Bizony hogy elmarad ám.
Szolgabíránk az agyunk,
Nem parancsol más nekünk,
Egyszerű ez,
Mi már mótorral megyünk.
Nem vagyunk mi bölcs urak
S nem is vagyunk szamarak.
Új ezerév
Új magyaroknak marad.
1924 nyara
süti beállítások módosítása