Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.28. 10:47 Fabius

25 milliárd agymosásra?

Címkék: fidesz közpénz agymosás

"az emberek fejében lévő képzetek alakítása még hátra van". - mondotta TündérLaca a hétvégén, és az emberek fejében lévő képzetek alakítására alkalmas 25 milliárdos kommunikációs pályázat már ki is van írva.

agymosas.jpg

Baszki, ezek gyorsabban lopnak, mint a félperces fitneszközpontos rabló! Még jó, hogy a tender nem személyre, személyekre szól, hogyan is szólhatna, mikor például a cégvezető seggeken lévő szeplők számának egyezése nem került a feltételek közé. De nem leszek demagóg, nem kezdem lélegeztetőgépekre átszámolni ezt az egy év alatt elverendő lóvét.

Inkább csöndben elgondolkodom, én mire költöttem volna ha nekik vagyok.

Mondjuk simán megoldom belőle a menekült kérdést NK nélkül. A keleti - déli határ mentén felállítok egy kormányablak - végvárrendszert, ahol sürgősségi eljárással minden menekülttel közlik, itt nem kívánatos sem az áthaladása, se a jelenléte. Kivéve, ha a vándor igazolni tudja játékos múltját bármely fodballigában, mert akkor ő nem gazdasági menekült, hanem idegenlégiós tartalék a Nemzeti Bohócligában.

De lennének kormányablakok Lisztferihegyen és a nagyobb pályaudvarokon is, ahol olyan zökkenőmentes lenne a letelepedési kötvényárulás és teljes körű a kiszolgálás, hogy a delikvenst a magyar útlevél-jogsi-személyi-lakcímkártya kombóval már a berendezett, kitakarított lakásába vinné a taxi a helyszínről. Nyilván megértem, hogy ez nemzeti konzultáció nélkül nem megvalósítható, meg amúgy is: Itt az idegenkérdésen kívül akkora faszaság van, hogy nocsak, csak szarul van elmondva. Ezért nyilván szükség van 25 újabb elbaszott milliárdból próbálkozni, mert a habonyárpi sem bír mindent egyedül, a klónozását pedig tiltja még az alkotmány egy ideig.

260 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr807404982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fabius: 25 milliárd agymosásra? 2015.04.28. 11:52:01

Inkább csöndben elgondolkodom, én mire költöttem volna ha nekik vagyok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jöttem: ""Miért van az, hogy minden Jobbikos síkhülye?"

Nem te vagy az első, aki elmereng ezen a kérdésen.
Sir már vagy fél éve szeretett volna találkozni egy értelmes jobbikossal, de azóta is hiába vár. "
Én már személyesen találkoztam egyel, de az nem az vót DDD
Vagyis hát már régen nem az ...
@jaegtoer:
Kedves mindentöltöttkáposzták ősattya, nagyon köszönöm a jókívánságot!:))
Sajna ez a fél évszázados dátum nem annyira erény, mint amennyire elgondolkodtató... De mivel más is "túlélte", ezért én sem csinálok belőle tragédiát, csak annyit jegyeznék meg illetlenül, hogy nem mindenkinek kellett feltétlenül megünnepelnie, khmmm... a sajátját.

Köszönöm!:)))
@jöttem: "Kéz és lábtörést"Prágám!:)
@jöttem: Pont azért emelkednek, mert sokan még mindig azt hiszik, hogy sík hülyék. :)
@Knósszosz: "Hol jártál báránykám"?:)))

jöttem (törölt) 2015.04.28. 22:24:54

@pianolight:

Sosem értem meg, miért kell pótcselekvésekhez egy pártot működtetni!

jöttem (törölt) 2015.04.28. 22:25:36

@ornagy50:

Kössz!)))
@Knósszosz:

Szia!

Van még egy ünnepeltünk, de el van bujdosva.
Jenőke is mostanság múlt harminc, ahogy te húsz.
De még a verses ládát is becsukta:(
@ornagy50:
:))
Kissé elhúzódott az ünneplés, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy korán is kezdtük, úgy két nappal előtte!:D De már gyógyulok...

Anonban ezt a folyamatot nagyban lassítja Fazekas miniszter úr ténykedése, az előbb jött velem szemben a hálón. Nemzeti parkok - de nem csak ez.
Azért a felcsúti... izé, azt mondta, hogy nem igazak azok a hírek, amelyek szerint kiakolbólítja majd a kormányból, szóval akár igaz is lehet. Mint azt jól tudjuk, meg van avval a képességgel áldva, hogy képes két perc alatt háromszor is homlok egyenest mást hazudni az előző bejelentése után, ergo: nem lennék nagyon nyugodt Fazekas helyében. De kit érdekel??

Szóra sem érdemes ez az ember...
@jaegtoer:
:DDD - akkor neki is minden jót kívánok!!
Meg neked is, mi tinédzzserek tarcsunk össze!:)))
Hőjjj...
@jöttem: Hozzátenném, hogy káros pótcselekvésért pláne!!!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "túl gyáva és ostoba volt ahhoz, hogy felvegye a harcot az ordas eszmék ellen."

Szerintem az ordas eszmék mindig is ott voltak az elmúlt században a magyar népesség jelentős részében...
@Sir Bates dö Hól: Az nem népesség, sokkal inkább egyén függő.
@Sir Bates dö Hól:
'Stét! Bate-szed-e, de hová?!
Igen, azok az eszmék rég óta ott vannak... és maradnak is, ez a tragédia.

Csak magunkkal nem tudunk megbékélni, ez egy őrület.
A magam részéről már nagy ívben szarok erre az egészre, semmi értelme reménykedni. A nemzeti érzelem az elveszett, a klozetton le lett húzva, kár keresni. Meg értelme sem volna, a kumisz gyorsan erjed és hamar ihatatlan szarrá válik.

Köllene példát venni északrúl, de azt aztán nem! Mi nem vagyunk egy szar finn, vagy norvég izé... rá is fogunk baszni.

Sibelius Karelia szvitje az olyan érzés, mint ha mediterrán lenne, de semmiképpen sem búval baszott istenálddmeg... rá kell keresni, megéri!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az egyik nem akarja, a másik nem tudja."

Én régebben kábé annyira utáltam a "komenistákat", mint kezdő fideszes a magyar polgári pártban.

Aztán egy idő után rájöttem, hogy eléggé hiteltelen a Kádár-kor fikázása oylan konzervatív liberális értelmiségiek szájából, akik a Horthy-kor nosztalgiáját örökölték a családjuktól, és az volt az egyik bajuk, hogy nem utazhattak sütizni Bécsbe bármelyik hétvégén (mint Rogán Tonyó a családjával nemrég), pl. Vekerdy vagy a Vincent blogosok.
@Orica Középföldi: ezt is rosszul tudod... a te és a többiek zsebéből!!!
ha még mindig magyarázni kell, hogy a kormánynak durvára nincs egy vasa sem, akkor a készülék nem az én hibámban van!!
@Imola Helyesi: Cica virágom, az USA, ahogy azt a neve is mutattya(gyök-érül) egyesült államok, tehát egyes államokban valóban van halálbüntetés, végre is hajtják, 15-20 évente, de a zömben ismereteim szerint, nincs, eltörölték...

ostoba segg vagy
@Sir Bates dö Hól: "Szerintem az ordas eszmék mindig is ott voltak az elmúlt században a magyar népesség jelentős részében..."

A rendszerváltás utáni antirasszista mozgalmak nagy baja, hogy kimerültek a filoszemitizmusban. Ez a viselkedés szerintem az, amiről Jézus beszél Máté evangéliumában, 23. fej.

" 29 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert síremlékeket építetek a prófétáknak, és feldíszítitek az igazak sírjait, 30 s azt mondjátok: ‘Ha atyáink napjaiban éltünk volna, nem lettünk volna bűntársaik a próféták vérében.’ 31 De ti magatok tanúsítjátok, hogy fiai vagytok azoknak, akik a prófétákat megölték."

Szerintem ezért sem volt igazi népfrontpolitika, azaz ezért nem léptek föl hatékonyan a szoclib pártok a Horthy-kultusz ellen. Egy igazi antifasiszta mindenkiért kiáll, aki csóró, szegény és kitaszított. Sajnos könnyebb megoldás az, hogy szegény, 60 éve megölt emberek emlékét siratjuk, de a közelünkben élő szerencsétleneket észre sem vesszük.

Ma este a Dokuban kifejtette Szalai Erzsébet és Moldova, hogy a "munkás" szó és jelentése degradálódott a rendszerváltozás után, és a munkásosztály föladta a társadalom fejlődésére irányuló feladatát. Aprópénzért, illetve mert az értelmisége köpönyeget forgatott.
@Imola Helyesi: várgyáááá, mááá! eddig úgy tuttam, hogy a viktor, t'od a stoplis gummicsimmás alsegédhelyettes Rámszesz, nátó meg usa cimbi... necsinyájjad má', össze vagyok zavarodva, mint semmilyen zsófi a 'sztónsz daltól!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Orbán: "A bűnözők előtt világossá kell tenni: Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó ..."

Erre mondta Jézus: Te mondád ...
25 mrd agitPRopra? Eszerint nagy a baj, azért kell ennyi a magyarázkodásra. :-(

@Orica Középföldi: Kertész Ákos, a szava.com-ról.

Sztálint a halála után a nómenklatóra démonizálta, mert ő az addig lényegében érinthetetlen pártelitet is hazavágta. :-( Lenin véreskezűbb zsarnok volt, de igazából hazai viszonyaink között mindegy, csak az áldozatoknak nem. :-(

Antall és a Horthy kultusz. Ugye ebben csak az a sajnálatos, hogy a születési kiváltságosok legjobbjai (pl Báró Eötvös Lorand) és a polgárosodott hazai népesség, azon belül a zsidóság, vagyis akik a polgárosodáshoz kellettek volna, a módszerváltás időszakára lényegében megszűntek. :-(

Itt a hangsúly a polgárosodotton van. :-( A hazai polgárság felnevelésén vagy visszaállításán szemmel láthatólag senki sem törődött, vagy törődik (az új földesúr az minden, de nem polgár!). :-(

Mi maradt? A legfelelülre került, gondosan kontraszelektált legalja. :-( Az őt kiszolgáló, és/vagy mellébeszélő, és/vagy butító sajtóval. :-(

A nagyhatalmi politikát kiszolgáló pártoskodó - megosztó pártjaink. Az emeszempé utód maszop és szadesz (meg a szatellitái) az új atlantistaként (hát ha az amiknak jók ezek az eftársakból átvedlett atlantisták, az bizony érdekes kérdéseket vethetett volna fel, de ezeket senki sem vetette fel).

Aztán a szintén bolseviki gyökerű fityisz és szatellitái plusz jobbklikk, akik magukat nemzetinek és jobboldalinak nevezik (a vélemény deformáló világsajtóval együtt), de inkább látszanak nemzeti szocialistának. :-( Valójában pedig (mekkora fintora-csavarja a történetnek) Oroszország alig titkolt 5. hadoszlopai. :-(

Ehhez a "mutatványhoz", ennek a megmagyarázásához a 25 mrd Ft még lehet hogy kevés is. :-(
@Akinek megvolt Helyesi Imola is: .....és tényleg fogaz Imolka vagy te is befogott orral megküldted mint a gazdái?
@Orica Középföldi:

Baj van azzal a cikkel.
A kíméletlen kritika rendben van, nagyon rendben.

Csakhogy.
Írja, hogy a szimbólumok mennyire fontosak.
Erre -mintegy mellékesen- kikezdi a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért.
Már Raj Tamáson is kiakadtam anno, amikor éppen így kifogásolta a címer-javaslatot, aztán néhány héttel/hónappal a vele készített Nők Lapja interjúba betett fotó Rajt úgy mutatja, hogy a háttérben egy nagyon szép 'kárpiton'(?) Dávid király koronája ékeskedett. Innen kezdve a Szentkorona miatt aggodalmaskodása és ellenvéleménye úgy vált hiteltelenné és elfogadhatatlanná, mint annak a rendje.

A cikk abból a szempontból jó volt mégis, hogy most már megszerzem a 2000 januári februári számát, és nem érem be a Friderikusz interjúval.

Így nem lesz egységfront, ha megvadítják azt a mérsékelt (és) magyarságtudatú 'polgári' konzervatív, keresztény-keresztyén attitűdöket cipelő réteget, amely ha elhivatottságot nem is, de felelősséget érez a holnapért.

Hanem, hogy rögvest ellentmondjak magamnak, az Orbánra kimondott 'moral insanity' mindent visz, ezért megbocsátom neki az emócióitól bőven átszőtt, nem eléggé átgondolt kijelentéseit is, és ha fenntartásokkal is, de elfogadom, amit összességében állít. De sokan mások nem fogják.

[Az ország földje Horthy hamvaival nem mocskolódott be, bőven nyugszanak ebben a földben kártékony elemek, akik sokat tettek azért, hogy Hogy H. a maga kisstílű és megalkuvó középszerűségével hozzájárulhasson ahhoz, hogy Magyarország itt tartson, ahol, és Orbán-Vona oda és abba vezesse, amit nagyjaink mindenképpen el akartak kerülni - a 'megsemmisülésbe'.
Az erkölcsi már-már befejeződni látszik, a fizikai még egy kicsit várat magára, a történelmi pedig már felsejlik a horizonton. Még Herder sem így gondolhatta, de lehet, hogy ez az útja és módja.
@Gábris szomszéd:
szeretném lefényképezni az OGV-t amikor a dzsobbik 2/3-dal kibaszattya a parlamentből a pedellussal, és még ki is röhögik

csak a novák emőkét kellene férjhez adni előtte mongyuk a dajcstami-hoz a túrós dóra meg tartaná a gyertyát, az ugyis leszbikus

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt:

" ezt is rosszul tudod.."

Az világos, hogy te tudsz mindent jól, de ugorjunk.

Én az adómat az ország működtetésére, felemelkedésére szánom. Nekem ebbe nem tartozik bele az az eszetlen pénzszórás, amit ezek csinálnak.
Ámde nem nekem van hiányos 2/3- om.
A sikertörténet folytatódik.
Kíváncsi vagyok, melyik pártköcsög lopja szét majd ezt:

"Végérvényesen darabjaira hullik szét a több mint 230 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt, miután a múlt héten a Nemzeti Földalap aláírta az új bérlőkkel a „szétpályáztatott” állami földek használatára az új szerződéseket. A másfél év múlva föld nélkül maradó óriáscég megkezdte tevékenysége lebontását, már a vele szerződött világhírű génbanktól sem szállítja el a trágyát. A város vezetői törhetik a fejüket, hogy honnan pótolják majd adóbevételük felét, mihez kezdenek a munkanélküliekkel. A polgármester szociális katasztrófától tart.

Március 24-ig abban bíztak a mezőhegyesiek, hogy az állami földpályázatok sorsáról döntők jobb belátásra térnek, és nem zúzzák szét az 1784 óta egyben működő birtokot. Egy hónappal ezelőtt – egy évvel a törvényben előírt határidő után – a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megpecsételte a város sorsát. Annak ellenére döntöttek a pályázatokról és írták alá a nyertesekkel a szerződéseket, hogy folyamatban van egy per, amely épp a pályázatok kiírásának jogosságát kérdőjelezi meg.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. értelmezése szerint az állam úgy írta ki a pályázatokat, hogy megsértette a cég szerződésben garantált elő-haszonbérleti jogát. A cégvezetés azt is sérelmezte, hogy a 2013-as és tavalyi pályázatokra a zrt. nem is jelentkezhetett, mivel a feltételek eleve kizárták a gazdálkodó szervezetet a pályázók köréből. Másfél év múlva írmagja sem marad az II. József alapította, több mint 230 éves birtoknak."

hvg.hu/itthon/20150429_tragyahegyek_jelkepezik_ujabb_kishantos

A birka nép meg tapsol, ÉLJEN A PÁRT, CSAK A VIKTOR!
Ebből is látszik, van még mit ellopni, szétbaszni.
@rdos:
a cikk hosszú, semmilyen megoldásra még csak nem utal, másik része a dolognak, hogy csak azok nem olvassák (vagy ha igen nem értik) akiknek kötelező olvasmánya kellene legyen...érdekes módon valami olyasmit veszek belőle ki, mintha kicsit rasszista lenne???

egyébként...valamit le kellett írni de attól, hogy megint kiderült egy elemzésből, hogy csak elemezni nem szabad, hanem befűteni a lámpavasakat és a köteleket és munkába állítani őket

most úgyis olyan tavaszi hangulat van és a szél is jól fütyülne a talpuk alatt

nem érdekel az a sirám sem, hogy jaajjjjjjjjjjjjjjjjj ki is lesz helyettük? majd lesz valaki de ilyen szar (ha elég lámpavas és kötél van???) többé soha

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@rdos:

" A hazai polgárság felnevelésén vagy visszaállításán szemmel láthatólag senki sem törődött, vagy törődik "

Ebből a mondatodból kiderül, hogy a polgárosodáról meglehetősen eklektikusak a gondolataid. Olvass egy kicsit utána, hogy milyen folyamat ez, mikor szenvedte el az első nagy csapást, hogyan változott az elmúlt 100-150 évben a tartalma.
@Rodeo36: "lámpavasak" Na. Ha valaki ebbe az irányba tapogatózik, akkor vagy fizetett provokatőr, vagy akaratlan provokátor. Eredményét tekintve mindegy. Mikor ment a máig felderítetlen performansz Bp utcáin (ez a fa 6 kommunistát kibír), Krassóék ellenkampányt kezdtek.

"Dehogy is fogtok lógni. Dolgozni fogtok."

25 év alatt kiderült, csak az első fele jött be. :-(
@Orica Középföldi: Abban azért gondolom nem vitatkozunk, hogy a polgárosodás irányába kéne mozdulnunk. Hogy mi volt és mi nem, ha másért nem a tanulságért érdemes nézegetni a múltat, de csak ezért. Újra ne hibázzunk, ha eleink megtették.
@rdos:
akkor is fenntartom és ha te tucc megoldást akkor meséld és ne hörögj hülyeségeket

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
"amikor a @ar a felúszik a felszínre..."

avagy --Az imbecilitás polgárjogot nyer:

www.youtube.com/watch?v=lk-leVggW2Q#t=91

@takurva!!!
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?
@Rodeo36: Ha a lámpavasat "tartod fennt" akkor én is előző hsz-emet.

Megoldás? Régen mondtam már. Nő párt. Vagy Anya párt. Ezt már a csajokra bízom.
@gazoló:

Hát, igen. Kevesen tudják, hogy ők testvérek (voltak).
stróman:

Egyszereplős közbeszerzésen nyertek el egy tízmilliárdos munkát Mészáros Lőrincék

Egy közbeszerzés, aminek már kiírásakor mindenki sejtette a nyertesét. Igazuk lett.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F04%2F28%2Fegyszereplos-kozbeszerzesen-nyertek-el-egy-tizmilliardos-munkat-meszaros-lorincek%2F
@jaegtoer:

Maradjunk annyiban, hogy Szilágyi és Kertész nagyon nem egy súlycsoport, és teljesen más a motivációjuk is.

Nem azért tettem be a linket, mert maradéktalanul egyetértek, tudtam, hogy úgyis napirendre kerül.
Kertész - nekem - egy középszerű író, és még középszerűbb gondolkodó, ha egyáltalán.

Azt azért megnézném, miként értelmezi a ma - többnyire tőmondatokban gondolkodó - embere ezt a mondatodat:))
" a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért."

Ne felejtsd el, a 45+25 év nem múlt el nyomtalanul.
Az sem véletlen, hogy a korona helyére benyomult a turul.

Na de ez messzire vezet:)
egy kis kitekintés a fideszjobbik kedvenc putyinizmusára és a széljobb támogatásaira:

Kétmillió eurós titkos svájci számlája kerülhetett elő Jean-Marie Le Pennek
A két Le Pen 2014. novemberében. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD.

A francia szélsőjobb egykori vezére elég kellemetlen helyzetbe került. De az egész igazán a lányán csattanhat.

444.hu/2015/04/28/ketmillio-euros-titkos-svajci-szamlaja-kerulhetett-elo-jean-marie-le-pennek/

---

Oroszországban törölték a legismertebb ellenzéki politikus pártját az országos nyilvántartásból
-

E szerint Alekszej Navalnij pártszövetsége választásokon sem indulhat.

444.hu/2015/04/28/oroszorszagban-toroltek-a-legismertebb-ellenzeki-politikus-partjat-az-orszagos-nyilvantartasbol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hööh, melyikre gondolsz, merthogy én egyiket sem olvasom:)))
@Orica Középföldi: " a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, továbbá a koronát viselő fő felelősségét az 'alá tartózó' valamennyi náció boldogulásáért."
@rdos:
baszd meg

brühüyyy

a lámpavason

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@rdos:

": Abban azért gondolom nem vitatkozunk, hogy a polgárosodás irányába kéne mozdulnunk"

Ebben nincs, de ehhez az elhatározás édeskevés. Pláne, ha keletre nyitunk:))
@gazoló:

"-Az imbecilitás polgárjogot nyer:"

Ez, azon polgárok jutalma, akik a közmédián szocializálódnak:))
@Rodeo36: Nem tudom mi előtt emeljem inkább kalapom. Sokoldalú érvelésed sziklaszilárd felépítménye vagy inkább francia nevelőnőket lealázó extra-humánus stílusod előtt? Tudod mit? Mindkettő előtt. :-)
@jaegtoer: "Jenőke is mostanság múlt harminc, ahogy te húsz." Jól vettem le, hogy Jenőke egy másik olyan évszámmal rendelkezik, ahol a számokban nincs egyenes vonal?
@Orica Középföldi: Hát ez egy ilyen karcos reggel. :-) Aki él és mozog belém köt. Mindenki szembejön az autópályán. A táblák is furcsák, mert nincs rajtuk szöveg, csak az I tartóikat látom. :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egy kis putyini illiberál. :-) Amióta megfeleződött az olaj ára, igencsak bajban vannak és mégis tömik a nacionalistákat mindenütt. Vesszek meg ha értem. :-(
@Knósszosz: "Sibelius Karelia szvitje az olyan ..."
Nekem erről mindig eszömbe jut egy másik remekműve is : Finlandia D ...szvit. Külön szépsége a dolognak, hogy az orosz cenzúra elleni tiltakozás miatt "álcímeken" játszották kezdetben D
@jaegtoer: kertész elhanyagolja, hogy a szimbólumok jelentése is változik. a szentkoronával kapcsolatban most fut egy nagy kutatás pálffy géza vezetésével, kíváncsi vagyok egy modern narratíva eredményeire, mert jelenleg a dohos régieket idézgetik újra és újra. a szimbólumoknak addig volt nagyobb szerepe, míg az analfabétizmus nagy volt. mondjuk, ma a szövegértés romlása megint mutat egy érdkes kanyart.

mta.hu/lendulet/palffy-geza-130451/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "eléggé hiteltelen a Kádár-kor fikázása oylan konzervatív liberális értelmiségiek szájából, akik a Horthy-kor nosztalgiáját örökölték a családjuktól," akkor, ha én nem ezt örököltem, akkor fikázhatok DDD?
Különbenmeg elég érdekes felállás, ha valaki lib-konzi, és nosztalgiája van H. érája iránt DDD
@parti_giano: Szentkorona. Mit köszönhetünk Stephanus rexnek, kit később első, majd szent előnévvel is illettek a hálás király utódai?

Az adók megduplázódását, a korábbi egytized elvonás helyett lett az egy tized+egytized a szeretet vallásának az infrastruktúrájának a fenntartására. Arról a "szeretet vallásáról" beszélünk, akiknek a tábori lelkészei a mai napig osztják az áldást a háborúba menőknek. :-(

Plusz bónusz, régi hitünk, (anyajogúnak sejtett) társadalmunk, régi írásunk esett áldozatul a keresztyén hittérítők szorgos igyekezetének. :-( Nem lehetett az olyan rossz világ, ha egyszer a keresztséget, helyesebben inkább a keresztünket Mária országa "néven" kaptuk a nyakunkba.
@Orica Középföldi:

Elnézést 'főnéni,nem nézem a közmédiákokat,ebbe csak úgy beleakadtam,de ettől a két figurától azonnal eldurrant a'zagyam és nyúltam a vérnyomáscsökkentőért,jelen esetben 'hápéért:))
A liberálbolsevikok által megvett panelprolik és nyuggerek, valamint a félrevezetett - egyébként keményen dolgozó - kisemberek számára biztosítani kell a valóság megismerésének és a kibontakozás útja megtalálásának lehetőségét. Ehhez folyamatos és egyben költséges felvilágosítási akciók, kampányok szükségesek.
Néhány feladat:
- Olvasókörök létrehozása az alkotmányos és NER vonatkozású ismeretek széleskörű elsajátításáért,
- Naponta és óránként közérdekű hirdetések a közszolgálati médiumoknál,
- A szent korona megúsztatása az összes hazai folyón,
- A véres kard körbehordozása a lovasklubok részvételével,
- Új zászló, címer és pecsétnyomó minden településünknek,
- Többfordulós Ki mit tud? jellegű vetélkedő-sorozat a jövőnk illiberális munkaalapú társadalmáról, stb.
Látszik, hogy a tengernyi feladat elvégzéséhez nagyon sok pénz kell.
A nélkülözhetetlen tudatformáláshoz a 25 mrd Ft erősen alábecsült összeg, mert ténylegesen 3-4x-es bekerülés tűnik reálisnak.
Először ahhoz vetni kell, hogy aratás legyen...
@rdos: tán tíz éve voltam egy istván a király előadáson, ahol koppánynak egy kemény szurkolótábora volt a közönségben. nem tudom, hányadszor nézték meg a darabot, de mintha abban reménykedtek volna, hogy egyszer másképp lesz, győz a király nagybátyja. de nem.
durell írt a családom és egyéb állatfajtákban egy vicces történetet, ahol korfun eljátszották egy színdarabban a görög-perzsa háborúk valamelyikét. természetesen a perzsákat is görögök játszották, kényszerből, duzzogva. a darab közben a görög sereg vezére nagy hevületében orrba vágta a perzs vezért, mire az sértődöttségében a perzsa sereget győzelemre vezette. a színpadon.
milyen a forgalom az autópályán?
@Orica Középföldi:

az nem a keleti irány, ahol HZS a belügyminisztériumot utasíthatja...
(óriási a baj. minden megtörténhet, de ezeken már röhögni sem lehet!)
@parti_giano: :-) Koppány hitéről nem tudok, de hogy ők patriarchátusban éltek, az biztos (Saroltura nyújtotta be az igényét). A köznép hite a nagy titok, azt kellett tűzzel vassal eltüntetni.

A forgalom? A leállósávban egész nyugis. :-) Viszont így csak egy-egy kósza mondatot tudok váltani a nagy számú, velem szemben közlekedő autóstársammal. :-)
@parti_giano: :)

köszi! a tegnapi nap isteni formában voltál. vagy röhögtem (végre) vagy kuncogtam miattad.
jól esett!
@gazoló: :)

szia! Mióta kekec a neved főbácsi? :DDDD

Nekem is szembejött - be is tettem, pár mondat kíséretében...

offforever.blog.hu/2015/04/29/az_m1_hiradoj_az_agymosas_szolgalataban_mar_mar_buncselekmeny

ez meg a másik mai ámulatba ejtő hír volt:

offforever.blog.hu/2015/04/29/az_eu_egyik_legmohobb_allama_magyarorszag

ha pedig leszívott az energiavámpír, hallgasd Szabó Gyuri bácsit:

offforever.blog.hu/2015/04/29/szabo_gyuri_bacsi_az_energikus_eletrol
@rdos:

" Vesszek meg ha értem. :-("

Pont ez a nemértés zavar? - ha már karcos a reggel:)))
@parti_giano: :DDDD

nálam megtalálható filmen :)
egész jó feldolgozás, remek szereplőkkel.
sajnos, most nincs több időm, pedig le vagyok maradva még az olvasgatással is...

további jó napot!
@gazoló:

Ezért a főnénizésért alkalomadtán - hogy egészen érthető legyek - seggbe foglak rúgni:)))
Vivaldi és vörös bor mellett.
@rdos: vigasztald magad azzal, hogy az új trafik szempontjából a negatív gyorshajtás is gyorshajtás.
@Orica Középföldi:

Taga kezdte,én csak idéztem:))

De ha az említett módon történik,állok elébe:)
@Orica Középföldi: akkor már legyen sör és sramli, mert valamelyik német részen van az a körbetánc segberúgással, pofozkodással. már látlak a szemeim előtt bőrgatyóban, kalapban, haupttante.
@guma:

Nem gondolnám, hogy a gépezetben bárkit érdekelne Hegedűs vagy Kerényi. A porondmester a mi szórakoztatásunkra tartja őket. Igaz, hogy sokba kerülnek, de a publikumért, mindent.
@Gábris szomszéd: Csibészkedünk? Csibészkedünk? Jobban megnézve ez egy fényképbolt. :-)

@parti_giano: @Orica Középföldi: Na jó, fogalmazok precízebben. "Karcos" :-)

@guma: Gyuri bácsi elkerülte a figyelmem. Köszi a linket.
@guma:

Ejj 'Margarííta 'má megint feltartanál az olvasni,nézni valókkal,de majd este:)

"ez meg a másik mai ámulatba ejtő hír volt:"

Bőrömön,'fizumon érzem nap mint nap:)

Na,'csá nektek,szép napot,mennem kell!

Jó az amikor a pap(papné:) és a bor is vörös:)))

olaszorszagrol.hu/vivaldi-a-voros-pap-il-prete-rosso/

www.youtube.com/watch?v=aexTPXgQCJ8
@rdos:

akkor most semmi sem maradt a nyakadon? az egész szar benne maradt a megemelt kalapban?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
cizelláció és bölcsesség
@parti_giano: DDD

'Oszt folyjon aminek történnie kell,a 'pisilés a bőrgatyából az asztal alatt elhelyezett stadion alakú narancssárga makettekbe:))
@Rodeo36: Szeretet és megértés. Nem bonyolult. Próbáld ki. Talán nem fogsz bélsár-rémeket látni. Ennél több terápiára tőlem ne számíts.
@parti_giano:

Tiroli és bajor változatát láttam:) Szórakoztató, de én nem szeretem a sört.
@gazoló: ha ragaszkodik az olasz vonalhoz (vörösbor-vivaldi), akkor bella ciao-örülök neki, de megszólításként a madrinát javallom, s limoncelloval kínálnám a rúgdosódás után.
@Knósszosz:
.
Amennyiben a 27 születésnapi dátum, akkor hosszú boldog éveket!
Jusson neked minden napra egy-egy üveg
Imperial Russian Stout
El Batch 7000
El Hopslam
@rdos: szeresse a politikusokat a harapós ló meg a kardfogú tigris és az orka

brühüyyy
kkkkkkkkk
tőlem ne kérd, lámpavas, elég volt belőlük, még nyersen is hadd egyék meg a dögeiket a varnyak és a hangyák
egyébként telve vagyok de remélem nem vágyol?
@pianolight: "ha valaki lib-konzi, és nosztalgiája van H. érája iránt DDD"

Vekerdy: Álmok és lidércek

"Nézzük meg Klebelsberg Kunó iskoláinak folyosóit!

Szélesek.

...Ezzel szemben:

A ma épült szűk folyosók szögletei - és esetleg minden ablakmélyedésnél van egy - hamar megviselődnek. Az első renoválás alkalmával azután faélekkel védik meg őket - pompásan illesztett két deszka, amelyik szinte ki van hegyezve. De láttam már vasélekkel védett kiszögelléseket is. Ezeken aztán - ha valaki elesik - a fejek biztosan betörnek."
@jaegtoer: "Írja, hogy a szimbólumok mennyire fontosak."

A BALOLDALI/LIBERÁLIS szimbólumokat hiányolja Kertész, ez kiderül a szövegkörnyezetből.

"a Szentkorona 'intézményét' amely mindenkor jelképezte a magyar államiságot, az ország területi integritását és szuverenitását, ..."

Jé, én meg már azt hittem, hogy a korona egy szép tárgy, amit be kéne tenni a múzeumba. Kertész szerint akár a Kossuth-címer is jelképezhet egy országot, attól függ, mit éreznek jónak egy adott ország lakói ...
@Orica Középföldi: "mert maradéktalanul egyetértek, tudtam, hogy úgyis napirendre kerül."

Ott, ahol "pszichológiát tanultál" hat évig, biztos azt oktatták, hogy az emberek a középszerű vagy még az sem írók és gondolkodók írásait olvassák és terjesztik. Elég ócska hely lehetett, becsaptak téged.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Kertész olyan neurologikus pontja a közéletnek, aki joggal tarthat számot az érdeklődésre.

Nem íróként, hanem közíróként nyilvánult meg. Ebbéli tevékenysége miatt kényszerült emigrációra is. Akkor se értettem egyet a konklúziójával, most se, a szimbólumokról írt gondolataival.Mindkét esetben idegen szakterületre tévedt, ami elég csúszós pálya egy outsidernek.

Ettől még nem zavar, ha valaki tévedhetetlennek ítéli az elemzésnek szánt írást.

Milyen író? Ismered a mondást, de gustibus non est disputandum.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A kossuth címer egy heraldikai nonszensz, ha a köztársasági szemlélettel nézetnénk a megtartott szimbólumokat.

Elveti a koronát,
de megtartja az ezüsttel vágott vörös mezőt, ami az Árpád-házi királyokra utal,
az apostoli kettős keresztet, amelynek használata ellentmond a szekularizációnak.
A hármas halom a nyitott koronával akár fallikus szimbólum is lehet, amennyiben a teremtés koronájának stilizált megjelenítésére gondolna az avatatlan szemlélő.

Mindezek mellett mégsem nevezném a kossuth címert sem tárgynak, sem szépnek, sem csúnyának, ugyanis túl sokan haltak meg 'érte' az 1848-49-es szabadságharcban.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Jé, én meg már azt hittem, hogy a korona egy szép tárgy, amit be kéne tenni a múzeumba."

most gondolj bele, kertész cikke is csak egy szöveg, vonalkódot rá, s mehet egy archívumba.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Általánosba egy szoc. ( '50-es évekbeli) épületbe jártam, kívülről meg vöröstéglás volt, abszolút járható folyosókkal.
Gimibe ( nem dicsekszem DDD by Hofi)meg egy olyanba, ahova először apácák, majd csak lányok után kerülhettek fiúk. A monumentális folyosókon remekül lehetett csúszkálni, a lépcső házi csatlakozásoknál ( nem működő) kő szökőkutak vótak, és az alagsorban meg vót' egy k, ami meg persze nem működött ...
Tanulság? DDD
@pianolight: Ami kimaradt: volt egy nem k, hanem uszi, a partján épített, nagy, dobozalakú hajszárítóval, mi meg...
@Imola Helyesi: Aki az angolt nem tudja megkülönböztetni a némettől, talán befoghatná a bagólesőjét.
Olvasnitudást fel sem tételezek.
Olyan vagy, mint az egykori iskolaigazgató, akinek a némettanár minden héten el kellett magyarázza, hogy keletnémetet tanít, nem nyugatnémetet, mert különben nem engedték volna nyugati nyelvet tanítani.
Dugulj el.
@jaegtoer: "Elveti a koronát,
de megtartja az ezüsttel vágott vörös mezőt, ami az Árpád-házi királyokra utal,
az apostoli kettős keresztet,"

Ergo köztársaságban a kettős keresztet is leradírozhatjuk. Akkor maradnak a sávok és a hármashalom: ezek most is jelképeznek földeket és vizeket.
Ha így halad a kórmány, semmi nem marad, amit jelképezni kéne. Orbán a hálószobájába viszi a koronát, a legelőket meg kiosztják a műkörmösöknek .... :((((((((
@Orica Középföldi: Attól, hogy valaki nem Nobel-díjas, még nem hülye feltétlen.

Egy Nobel-díjas író is lehet egy szenilis vén bolond, aki az őseit kiirtók fanjainak kezéből átvesz egy nevetséges díjat ...

Más meg írt egy nem olyan ismert kisregényt, de legalább nem hülyült el teljesen öregkorára. Örülni kell annak, ha ez az ember cikket ír. Vitatkozni meg lehet, sőt kell is az ötleteivel!
@parti_giano: Szerintem van egy szöveg, amit én nem tennék az archívumba.

Ha a baloldalnak szimbólumot kéne választani, én ezt javasolnám. Órákat tudnék erről a szövegről beszélni, oylan sokat elmond nekem az ezeréves magyar királyságról, aminek "az imitációját akarja most a fidesz imitálni".

EGYSZERŰ EZ

Lement a nap nyugaton,
Följött a nap keleten.
Egyszerű ez.
Él az, aki eleven.
Rongyos mindegyik zsebünk,
Rossz a magyar zsebe rég,
Egyszerű ez -
Elveszett az ezerév.
Ha elveszett, elveszett,
Nem keressük már elő,
Nem érünk rá,
Vonaton jár az idő.
Expresszen jár az idő
S gépből csinált madarán,
A gyalogos
Bizony hogy elmarad ám.
Szolgabíránk az agyunk,
Nem parancsol más nekünk,
Egyszerű ez,
Mi már mótorral megyünk.
Nem vagyunk mi bölcs urak
S nem is vagyunk szamarak.
Új ezerév
Új magyaroknak marad.
1924 nyara
süti beállítások módosítása