Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.25. 11:28 Fabius

Szijjártó odavert az üzleti szellemnek

Címkék: fidesz szijjártó péter quaestor botrány

Jó, oké. Azt tudjuk, hogy mikor az észt osztották Szijjártó Péter éppen az Orbán seggéig érő nyelvért állt sorba, így lemaradt mindenről. De azt azért nehezen képzelte az ember, hogy a Martonyi éra utáni új külügy tényleg kizárólag inkompetens idiótákkal lesz feltöltve, akik az oligarcha-haverság kedvéért a létező legtrógerebb módon szarnak az arcára gyakorlatilag bárkinek, aki szóba állt velük.

middle-finger-lipstick.gif

Ez a Quaestor bulika rávilágít pár dologra.

- Először is a nemzetközi befektetők számára világos lett, ezeknek elhinni azt sem lehet amit kérdeznek. Oda is rakatnának pénzt, ahonnan ők éppen kimentik, mert az oligarcha barát cége beszarni teccik néhány milliárd kamukötvénynek köszönhetően. Megnézném a befektető milyen arcot vágott mikor a sajtóban azt olvassa, aznap mikor neki ajánlgatták a Quaestort befektetésre, a külügy és Szijjártó legnagyobb gondja az volt, hogy a picsába fog a saját - akarom mondani: a zemberek - pénzét kimenteni?

- Ahhoz a pénzhez, aminek nagyon keresni valója sem volt ott, és azért került oda, mert a szocik is ezt csinálták, és ezek szerint az Orbán kormány a Gyurcsány kormányok kottájából játszik.

- Kiderült, hogy tulajdonképpen hálásak lehetünk valamilyen formában a sokat gyalázott svájci jegybankároknak. Ha nem szabadul el az árfolyam sose derül ki, milyen mutyiban vannak nagyjaink az oligarcha-brókereikkel.

- Kiderült az is, hogy a teljes elhiteltelenedés sem elég indok Szijjártó lemondatására. A történtek nyilvánosságra kerülése után ide befektetni tényleg csak az azeriek, törökök és kazahok jönnek. Mármint akkor, ha képesek túllépni az apróságon, hogy a magyar kormány a tudottan tuti bukót is befektetésre ajánlottként fogja mutogatni. Nekik is.

 

 

 

803 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr497397492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem a questorozásban az teccik a legjobban, hogy az állampolgár legyen óvatos a befektetéseinél, a minisztériumok, meg az önkormányzatok - akik mellesleg az adóforintokkal garázdálkodnak - ész nélkül hatalmas összegeket dugnak a brókerhaver markába. No miért is? Tán csak nem a nagyobb kamatért? ÉS még van a képükön bőr azt mondani, hogy ők nem tudták???

Mellesleg ki is intézte úgy, hogy a banki kamatok a bányászbéka segge alá estek?
a buzi pubi és a többiek mint a szeretője dajcstami azok a dísdze virága a levédiabasznádi rencernek élén orbángecivel

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@látjátok feleim szümtükkel:
Nagyon helyes, hogy óvatosságra intik a tudatlan és pénzsóvár állampolgárokat, mert ők kockáztatnak!
Az állam a központi szervezetek esetleges befektetési veszteségeit megtéríti, mint ahogy az önkormányzatok devizahiteleit átvállalta...
@látjátok feleim szümtükkel:
Engem nagyon érdekel, hogy miként fogják majd elosztani a pacit. Érdekes lesz, hogy a tulajdoni hányadok alapján kinek milyen darab jut és kinek milyen darab marad...
Állati!
Ebben az utolsó, velejéig rohadt NER-ben senki sem felelős semmiért. A Szíjjjártó ugyanúgy nem felelős a külpolitikánk teljes lejáratásáért, mint ahogy Rogán és Szentgyörgyvölgyi sem felelős az ötödik kerületben folyó ingatlanmutyiért. Aki egy rossz szót is mer mondani Gyurcsányra, Bajnaira és a 2002-2010 között kormányzó szocialistákra, az nem tudja miről beszél, és átaludta az elmútötévet. A Fidesznél kártékonyabb és elvtelenebb bagázst még nem hordott a hátán a föld. Ott basszák meg saját elveiket és mondataikat amikor éppen a pillantnyi érdekeik úgy kívánják.
A szoci kormányok alatt folytak ügyészségi nyomozások és bírósági eljárások szocialista politikusok (Zuschlag, Hunvald, Hagyó, Molnár Gyula) sőt azt hiszem Schiffer még Gyurcsányt is feljelentette a sukorói kaszinóváros ügyében. Most ez elképzelhetetlen. Esetleg a Rogánt beáldozzák, ha már tényleg nyakig ér a szar, de valamiért azt hiszem Polt Péter azon túlórázik, hogy elkenje az ötödik kerület ingatlanügyeit.
A Geci Bonsai Duce, pedig úgy ragaszkodik az összes már megbukott emberéhez, mintha nem lenne holnap. Pedig így a 2018-as választások már most biztos bukót jelentenek neki és csürhéjének egyaránt.
És utána az összes ez alatt a nyócév alatt felhalmozott pénz is kevés lesz, hogy visszatérjen a Fidesz nevű formáció a politikába.
Sötét bűnözők, börtönbe végre velük!
2018-ban a kormányváltás után az egész bagázst sittre kell küldeni. Egyedül a Geci Bonsai Duce fogja megúszni, mert a választás éjszakáján kimenekítik a Grazi intézetbe. Mert ott már várni fogják egy párnás falu szobával és muszájkabáttal.
Mert hogy bele fog őrülni abba , hogy látja széthullani a művét az biztos.
@The Ghost Wolf:
"Mert hogy bele fog őrülni.."
már nem fog, mert már régen őrült, kezdetben "csak" tehetségtelen fércpolitikus volt, egy tehetséges ember kezébe gyűlt volna össze az, amit ő kapott - pénz, paripa, fegyver, 2/3-ad - már Magyarország egy kis ékszerdoboz lenne, de ez a mekkelek azt is szétkurta, amit ráhagytak.....:((, nála "csak" a nép a hülyébb, hogy tüzes piszkavassal nem kergeti még körbe-körbe, hanem éhezik és fázik önként és dalolva.....
@évásanyó: Igazad van. Az ilyen "politikust" szurokba és tollba kellene hempergetni, és úgy mutogatni.
@The Ghost Wolf: arról nem is beszélve, hogy "embernek" milyen lehet, ha "politikusként" hagyja, hogy a népe, országa nyomorogjon, szenvedjen, lelkét veszítse, közben pedig ő tömi csak tömi mérhetetlen nagyságú zsebeit saját magának és udvartartásának....na ezt nevezem én a hazaárulás minősített esetének, s ha rám lenne bízva, találnék rá büntetőtételt.....
@Kijelölt Önkéntes:
"Engem nagyon érdekel, hogy miként fogják majd elosztani a pacit."
Majd Mikóczy itt fogja kamatoztatni tapasztalatait, hiszen a román hatóságok eljárást folytattak ellene csődbűntett miatt.
Eltünteti szegény Overdost a hitelezők elől, mint tette azt azokkal a gépekkel Romániában, amelyeket kivont a felszámolási eljárás során a hitelezői követelések meghiúsítása miatt.
Ez az ügy 2009-es volt, a Mol, Csányi, Demján, Közgép ezzel a flekkes figurával üzletelt 2010-ben, amikor tulajdonrészekkel beszálltak a vállalkozásába.
Demján érzékelte a bajt, ezért a könyveiben értékvesztésként számolta el a láthatóan meg nem térülő veszteséget, amely ugye csökkentette az adóalapját, ennyivel kevesebb társasági adót kellett befizetnie, mert időben volt elég esze.
Egyébként alig feltűnő, hogy a magyar politikai elit és a holdudvarához tartozó gazdasági hatalmak valahogy már nemcsak a korrupciós ügyekben villantanak, hanem a bűnügy kategória sem ismeretlen számukra.
@The Ghost Wolf: Jó lenne ha végre összekapnánk magunkat, hiszen Kövér is megmondta; "Az emberek fejében lévő képzeteknek az átalakítása még hátravan" ;)

www.hvg.hu/itthon/20150425_Kover_Az_emberek_fejeben_levo_kepzeteknek
@Gábris szomszéd:
szeretném én azt látni, hogy az én és családom fejében lévő "képzeteket" a Kövér és bandája át tudná alakítani....már sok mindent megéltem, de ilyen végtelenül cinikus, dölyfös, gőgös, tolvaj pereputty még nem "uralkodott" kis hazánkban.....
Orbán is odavert, nem csak a külügyére, és erre mondják, hogy ebenguba.

"Hanem: a magyar nép lehet, hogy utálja a pirézeket, de azért teljesen nem hülye."

www.stop.hu/belfold/orban-hullamsir-mellett-dalos-konyvet-arul/1319237/
"Csorbai: nem akarunk jobboldali csirkemellet, és baloldali sertés lapockát"

www.atv.hu/belfold/20150424-csorbai-attila/hirkereso
@évásanyó:
""Az emberek fejében lévő képzeteknek az átalakítása még hátravan"

Kivételesen most igaza van, csak nem úgy, ahogy ők szeretnék. De ha az emberek fejében lévő képzetek átalakulnak (már régen kellett volna!!!!), akkor ez a bagázs farokfelvágva meneküljön, mert akkor tényleg a lámpavas következik.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szervusz te munka Hőse Macika!jól vagy? régen volt ilyen kedvem, hogy kommenteljek....kkkk...a képzetekről meg csak annyit, az a szerencséje ezeknek a türhőknek, hogy akik a lámpavasat preferálják, azok előbb megpróbálkoznak Angliában, Németországban, stb. és utána már szarnak visszajönni lámpavasazni, akik meg itthon vegetálnak, már legyengültek annyira, hogy nem bírják el a szerszámokat.....kkkkk..képzeld, kisfiamat áthelyezték, kinevezték, mondjuk eddig se mosogatott..kkkk...neki kell az uj gárdáját a vadiuj reptéren összeszedni, nem akar a fiad esetleg?....kkkk...ugyis a szolnoki vénájuk közös....kkkkk
@The Ghost Wolf:
Szerintem már most is őrült. Csak még nem -eléggé- látszik rajta. Legalábbis a -volt- hívei egy részének.
@évásanyó: Most beszéltem a napocskával az ügyben miszerint holnap reggel lesz oly kedves
nyugaton felkelni.Ha ez megtörténik a "képzeteim"azon nyomban átalakulnak .:)
@évásanyó: Életfogyitlan, teljes vagyonelkobzás mellett. És olyan helyre zárnám ahonnam láthatja, hogy fejlődik az ország nélküle.
@The Ghost Wolf: ott a pont haver!
ja, és én is megtaláltam a vasalómat:))

csak, hogy kompetens legyek a vinszenthez:)))
@ornagy50: mivé?...csakhogy tudjam a pártállásodat...DDDDD
@The Ghost Wolf:

A felcsúti arénában jó kis gladiátor versenyeket lehetne tartani.
@évásanyó: szerintem azé rákosi és bandája egy paraszthajszállal vezet még, de ráfordultak a célegyenesre a fijuk:))
@The Ghost Wolf: no azért ne légy kicsinyes!!! a teljes vagyonelkobzást mindegyiknél alkalmazni, még azoknál is, akik kezetcsókoltak nekik...viccen kívül, összegyüjteni őket és egy fillérre elvenni tőlük, amit jogtalanul összeharácsoltak....ha a következő kormány nem számoltatja el őket, most megmondom, bukni fog....
www.napi.hu/fototar/fototar/201309/orig/image1378745794.jpg/600/

aki külügyminiszterként, így mer kinézni és a zország népe még verte agyon, azt meg is érdemli az az ország és a népe is...

érzek némi különbséget:

www.spd.de/scalableImageBlob/1178/data/steinmeier_542-data.jpg?scalePortraits=true&height=350&width=620&perfectTeaserScale=true
@jöttem: bébi, látom az öreg bolhással jó elvoltál, te és dorottya, tegnap éjszaka:)

zsákucca volt:))))
@taga20: szervusz szépségem, dolgoztál ma? milyen napod volt?
@Marcellusca: láttam barátom!
bedobtad a közösbe az asszonyodat?:)

gondolom te vigyorogsz ott mellette:))

láttam, megint haverok vagytok rodival:)))
@évásanyó: olyan kormány még nem volt abban a zországban amelyik az elődjét elszámoltatta volna... szankciókról és büntetésekről ne is merjetek álmodni!
ugyanazt a tehenet fejik, ugyanaz a bagázs csak a székházra tesznek más-más logot, hogy tuggya a T. Kocsog Magyar Szavazópógár, hogy ki hazudozik napirend előtt!
@taga20:

vittem egy vödör vizet a kútba. )))
@taga20: Ja, ja. :)

Gondolom, te sem jártál ma arra (mint ahogy én sem), de nem maradunk le az eseményekről. :D

blogindex.hu/meztelen-lanyok-a-lanchidnal/
@évásanyó: Beleszeretek a "kövér"-be!!!:D
@évásanyó: nátürlih, valakinek a dzsidipit is kell szaporítani:)
egyébként, ma 120%-ot teljesítettem. olyan szerszámot terveztünk a héten az öregemmel, amivel a belgák befürödtek. remélem mi nem fogunk:))

hogy szolgál az öreg egészséged, drága évike?:)))
@nincs_itt: éppen itt az ideje a változásnak...van fiatal nemzedék, aki még nem tört meg, a diákok, az egyetemisták, csak az öreg tapasztalt rókáknak a hátuk mögé kellene állni, pofát sulyba tenni, aztán hagyni, hagy lobogjanak, mint a dúsan rakott tábortűz...emlékszel még, hogy az milyen?...én igen....kkkkkkkkkk
@taga20: én egyre jobban hülyülök...kkk..beszélgettem a szomszéddal, oszt mondom neki, jaj de jó, hogy szombat van, hétvége...aszongya, dehát neked nem mindegy?....de, mondtam, és elröhögtem magam....na hiába, egyre hülyülök, kettőre:zárt osztály....kkkk
@jöttem: én má többet is vittem az öreg kútjába. egy okosnak tűnő arc, de mindig a jang jön ki belőle.
(u.i.: nálam a jang a rossz, a jing a jó:))))))))))
@ornagy50: nahát!!!, honnan tudtad, hogy tulsulyos vgyok....kkkk....akkor számítok a tudodmidre....kkk
@évásanyó: ne ostorozd magad drága, azé vannak még patent perceid:))

szeretnék olyan nyolcvanas lenni, mint te:)))
@Marcellusca: segícs má barátom! hol lehet nézni a lengyel-magyart?
remélem nem aszt mondod, hogy a digin!:)
@taga20: BékAmeneten. :P :)

Nemtom miről beszész. :D
@taga20:

lehet.
beszéljünk inkább a szarról vagy a szerelemről.)))
@jöttem:
A kettő közt nincs nagy különbség. :)
Ha erőltetni kell, akkor már nem igazán jó érzés. :D
@taga20: mán abból is kevés van....kkkkk...randa egy vénasszon vagyok, mondaná kedvencem......
@Marcellusca: látom egy idegen test vagy a nemzet testén tezsvérem!
az isten áldjon meg, lengyel-magyar hokimeccs(nem zseb:) ki-ki meccs krakkoból:))
@taga20: 120% ja!!! fater nem baxott fejbe a tokmány kuccsa'!?
@jöttem: szar kedvem van, beszéljünk a szerelemről. persze majd kapunk, de ki a szart érdekli:))

vigyázz, me nem figyelsz és lecsap rád:)))
@Rodeo36: Istenem, olyan vagyol!! Jójaz, nem? De!
Lácccik a rohamos fejlődés - bár a fejlövés hasznosabb lenne - meg a gyarapodás...
@nincs_itt: ő tervez, én vagyok az ellenőr, de tegnap minden hibát kijavított, ezért befogtam illeszteni:)

rég láttalak, te másik bolhás öreg:))
@taga20: még szerencse, hogy hozzáértőre hagyod a lényegi munkát...

voltam, csak nincs mit hozzátenni...
kérdezték, hogy mikor megyek Mo.-ra, én meg aszontam, hogy a tepsivel sem tolhatnak még az irányába se!!

értem én a kalandvágyat, de csak azért ott maradni.
nincs nekem annyi időm, hogy kivárjam amíg jobb lesz Mo.-on. Mondom JOBB, az még nem a JÓ.
@Marcellusca:

Nem kell erőltetni semmit.
Ezeréves bölcsesség: "Ami jön fogadjátok, ami megy, engedjétek".
Oszt kész.)))
@taga20:

Ha kiosztanak, elhallgatok egy időre. )))

Nincs időm réveteg szemmel álmodozni, taga.
Rohan az idő!
@nincs_itt: "kérdezték, hogy mikor megyek Mo.-ra, én meg aszontam, hogy a tepsivel sem tolhatnak még az irányába se!!"

nagyon átlátszó vagy haver! ha le sem szarnád eszt a szarországot, ako soha nem látnánk itt a gyíkon!

és mindig ide esz a fene, a fene tuggya miért:))))))))
@taga20:

Mitől van rossz kedved?
Dolgoztál, most meg pihenhetsz.
Ne agyalj feleslegesen!
@jöttem: nekem mondod? ugyan abban az évben születtünk, ha jó vettem le:)) 69
@taga20: van igazságod, de nem az ország érdekel - hanem néhány jó/nem jó ember, aki még ott van.
érdekel, hogy mi történik - ne adj' Isten, mit tesztek az országért - csak azért, mert annak a kevés embernek befolyásolhatja a sorsát.
Meg be kell látnod, a gyík is egy igazi, élő látlelet Mo.-ról.
De hidd el, ismerek sok magyart akik rendszeresen járnak haza, inkább ne légy kíváncsi a véleményükre!
@jöttem: úgy általában csak néha rossz a kedvem, de hallgatom pl. ma kövért, vagy orbánt. ezek normálisak? akik nekik tolják a talicskát, a dolgozó kisemberek, azok normálisak?
na ez fekszi meg a borhasamat:)
@nincs_itt: aszt vágom, hogy ez a véleményed. aszt is tudtam, hogy eszt fogod válaszolni, de azok a magyarok akik rendszeresen hazajárnak, azok feltették a kérdést maguknak, hogy én mit tettem, hogy ilyen szar lett ez az ország!
elmenekülni könnyű, itt helytállni nehezebb. én az utóbbit teszem, nem azért, mert magyar vagyok, hanem azért, mert ezért az országért akarok tenni, ahogy hajósalfréd, weiszmanfréd, ganzábrahám, vagy a mai világból a KÜRT!!!!

hu, de patetikus lettem:))
@taga20: hát szóval taga, le kell, hogy lombosítsalak....nem az országért teszed mostan, amit teszel, hanem a tolvajoknak adsz többet a jó munkáddal....majd ha ezeket elzavartuk, lehet és kell itthon dolgozni, hogy ujból felépitsük az országot, de most aranyapám nekik cifrázod a rezet...kkk
Te jó ég, taga meg Hajós Alfréd. Lehet, hogy úszni sem tud.Esetleg mint Ganz Ábrahánál eszetergályos.
Hol van a rendőrség, miért hagyják, hogy meztelen feministák közbotrányt okozzanak?
@Imola Helyesi: te jó ég ebola és hajósalfréd! ebola ő is zsidó volt! a kurvaanyádat te szarcsimbók!!
@taga20:
És fosszar? Azért kéne imádnom? Majd ha te is imádod a magyar keresztényeket.
Volt itt nagyon sok keresztény magyar kiváló ember.
Itt fröcsögsz mindennap a kormányunkra, szeretnéd, ha nem keresztény kormány lenne, mi? Gyűlölködő senki!
@taga20:
"kurvaanyádat" Igen, te nagyon bunkó? A kedves feleséged az.
@ornagy50: bocs, megbotlottam:))) életében nem látott ebola, egy kibaszott esztergát, vagy marót, vagy síkköszörűt, vagy tömbszikrát, vagy huzalszikrát, vagy...!
én eldumálnék ganzábrahámmal, ez a szar ebola a kávét se főzhetné le akkor:)))
Patkány tagának mindig bele kell kötnie valakibe.
@Imola Helyesi: drága ebola, annyira szeretem a feleségemet, amit te még nem érezhettél soha.
na megyek, me rám píritott, hogy locsoljak:))

hülye vagy, te sekélyes barom!
Az Alap nyilvántartásba vétele: A QUAESTOR Tallér Részvény Nyíltvégő Befektetési Alapot, mint
Magyarországon nyilvános módon létrehozott nyíltvégő értékpapír befektetési alapot, az Állami
Értékpapír és Tızsde Felügyelet 1996. december 27-én vette nyilvántartásba, 780.709.633,-forint saját
tıkével a 1111-28 lajstromszámon. A nyilvántartásba vételt elrendelı határozat száma: 110.008-4/96.
Az Alap jogelıdje a Tallér Zártvégő Értékpapír Befektetési Alap volt, amelyet a Felügyelet 1993.
július 13-án vett nyilvántartásba 1112-05 lajstromszámon. A nyilvántartásba vételt elrendelı határozat
száma 110.008-2/93.
Az Alap futamideje
Az Alap a Felügyelet által történı nyilvántartásba vételétıl határozatlan ideig tart.
Az Alap célja
Az OECD tagországok, és azon belül is elsıdlegesen az Európai Monetáris Únióhoz tartozó
országokban székhellyel rendelkezı társaságok értékpapírjaiba, és ezen országok államai, kormányai
által garantált kötvényekbe történı befektetésen keresztül, az Alap likviditását fenntartva hosszú távon
kiegyensúlyozott tıkenövekedést érjen el.
Az Alap befektetési politikája
Az Alapkezelı az Alap befektetési céljainak elérése érdekében a biztonság és az Alap likviditásának
szem elıtt tartásával konzervatív befektetési politikát kíván folytatni. Az Alapkezelı az Alap
portfolióját elsıdlegesen OECD tagországok kormányai által kibocsátott tızsdén jegyzett
(forgalmazott) állami értékpapírokba illetve az OECD tagországokban székhellyel rendelkezı,
gazdaságilag és pénzügyileg kiváló megítélés alá esı tızsdén jegyzett (forgalmazott) vállalati
kötvényekbe kívánja fektetni. Az Alap eszközeinek egy részét az Alapkezelı az OECD
tagországokban székhellyel rendelkezı, különösen az Európai Monetáris Unió tagországainak
tızsdéire bevezetett, magas fokú likviditással és várhatóan kiemelkedı növekedési potenciállal
rendelkezı részvényekbe fekteti. Az Alapkezelı megfelelıen diverzifikált portfolió alkotásával
kívánja elısegíteni a stabil, kiegyensúlyozott tıkenövekedést. Az Alapkezelı a törvényben
meghatározott befektetési szabályok keretein belül, a meghirdetett befektetési politikájának
megfelelıen végez, illetve végeztet minden olyan tranzakciót, melyekkel - megítélése szerint - a
befektetési politika minél inkább megvalósítható.
Az Alap portfoliójának lehetséges elemei
- Hitelviszonyt megtestesítı értékpapírok:
a.) a Gazdasági Együttmőködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai (szövetségi)
kormányai által kibocsátott, kötvénynek és más, hitelviszonyt megtestesítı értékpapírok, a
saját tıke maximum 85%-ig.
b.) az említett tagországokban székhellyel rendelkezı külföldi vállalkozás által kibocsátott
kötvénynek és más, hitelviszonyt megtestesítı értékpapírok, a saját tıke ma
@taga20:

Egy évvel idősebb vagyok tőled. 68-as.

Kiábrándítóak a hírek, mint általában.
De mi 70 éves korunk után megyünk nyugdíjba. Addig kell győzni energiával, ép ésszel, jókedvvel.
Időnként követem Zorán tanácsát:

"..tedd az asztalra a lábad, hagyd a politikát
100 évig élünk, vagy még tovább"

www.youtube.com/watch?v=KgdcNaxi7RU
5. AZ ALAPOK LETÉTKEZELİJÉNEK BEMUTATÁSA
5.1. Általános adatok a letétkezelırıl
A Letétkezelı cégneve: Raiffeisen Bank Zártkörően mőködı Részvénytársaság
A Letétkezelı székhelye: 1054 Budapest, Akadémia utca 6.
A Letétkezelı alapításának idıpontja: 1986. december 10.
A Letétkezelı cégbírósági bejegyzésének idıpontja: 1987. április 9.
A Letétkezelı cégbírósági bejegyzésének helye: Fıvárosi Bíróság,
@ornagy50:

Hahó! ))
Szerda reggel, mint mindig.
@Imola Helyesi: kibe kötöttem bele alaptalanul geci?
Azért senkit ne zavarjon, hogy ez a társaság már 1993-ban is megvolt, és a kezelője osztrák tulajdonú bank.
5. AZ ALAPOK LETÉTKEZELİJÉNEK BEMUTATÁSA
5.1. Általános adatok a letétkezelırıl
A Letétkezelı cégneve: Raiffeisen Bank Zártkörően mőködı Részvénytársaság
A Letétkezelı székhelye: 1054 Budapest, Akadémia utca 6.
A Letétkezelı alapításának idıpontja: 1986. december 10.
A Letétkezelı cégbírósági bejegyzésének idıpontja: 1987. április 9.
A Letétkezelı cégbírósági bejegyzésének helye: Fıvárosi Bíróság, mint Cégbíróság
@jöttem: zoránt bírom. egyébként, soha nem szeretnék nyugdíjas lenni. a gép mellett szeretnék meghalni:))

persze most vigyorgok, ako nem fogok. tudom:)))
Honnan volt Tarsoly Csabának 780 millió Ftja 1996-ban?
7 év alatt honnan lett 780 millió ft.ja?
A LETÉTKEZELİ TULAJDONOSAI
tulajdoni hányad
darabban százalékban
Raiffeisen-RBHU Holding
GmbH
1030 Bécs, Am Stadtpark 9.
4.512.914 db törzsrészvény
@jöttem: "Estve"dobj egy privet légyszi.:)
1.3.Az Alap neve: QUAESTOR Deviza Nyíltvégő Befektetési Alap (régi név: Zürich Deviza
Nyíltvégő Befektetési Alap)
Az Alap rövidített elnevezése: QUAESTOR Deviza Alap
Az Alap nyilvántartásba vétele: A Zürich Deviza Nyíltvégő Befektetési Alapot, mint
Magyarországon nyilvános módon létrehozott nyíltvégő értékpapír befektetési alapot, az Állami Pénz
és Tıkepiaci Felügyelet 1999. október 7-én vette nyilvántartásba, 192.343.507,-forint saját tıkével a
1111-93 lajstromszámon. A nyilvántartásba vételt elrendelı határozat száma:110.141-1
@ornagy50: ha nem dob, ako én dobok:) milyen legyen? kemény vagy búgós? :)))
Tehát a Qestor kb 4-5 befektetési alapból áll, mint látjuk, a fentit 1999-ben hozták létre 192 millió Ft tőkével Zürich befektetési Alap. Érdekes, mintha nem magyar lenne, és a bankjuk sem magyar. No már most ezek szépen folytatták kétes tevékenységüket, egészen mostanáig. Gondolom, amikor a devizahitelekkel is fejték a lakosságot, ezek szépen tejeltek valakiknek. Viszont, amióta leáldozott a devizaügyleteknek, azóta nem ment az üzlet.
Szóval erről csak Szijjártó meg a mai kormány tehet.
Érdekes felfogás.
Meg az is, hogy pl. megyek az utcán, s látom, van egy szép autója az illetőnek, nosza gyorsan feljelentem, mert biztosan lopta.
Meg ugyebár az ellenőrzést valahogy ki kellett volna építeni az előző kormányoknak is.
@Imola Helyesi: TE BAROM, A FITYESZ MAFFIA ÖT ÉVE ÜL A NYAKUNKON ÉS TE VISSZAMUTOGATSZ?
Ezt nyilatkozta magáról Tarsoly Csaba:
Amikor 1990-ben megalapítottam a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogelődjét, az volt a célom, hogy a rendszerváltás idején a magyar tőkepiac kialakításában részt vegyünk. A QUAESTOR számomra egy álom, amelynek megvalósítását a rendszerváltás tette lehetővé, és kiteljesedése mindannak, amit az apámtól és a nagyapámtól láttam: hogy a kemény, következetes és céltudatos munka hosszú távon eredményes lehet. Mostanra egy olyan több lábon álló cégcsoportot sikerült felépítenünk, amelyben a szolgáltatások egymást erősítik, és minden olyan tevékenység megtalálható, amellyel ügyfeleink megszerzett értékeiket gyarapíthatják. Üzleti célkitűzésem, hogy külföldön és belföldön egyaránt újabb hídfőállásokat építsünk ki, kifejezetten új, növekedésorientált iparágakban. A legfontosabb, hogy minden tevékenységünk a minőségről szóljon, és hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon és szakértelemmel szolgáljuk ki."
Hát , igen jól kiépítette a csalássorozatát ezek szerint a rendszerváltozás óta.
Dehát erről csak ez a kormány tehet!!!!
hol lehet nézni a lengyel-magyart ?
@taga20: Te csak ne dobállódzál meeee
kificamlik a vállad!!!:D
@Imola Helyesi: szíjgeci a csókos haverja, borkai pláne, orbánnal meg puszihaverok:) mi a faszt dumálsz geci?
Tehát Tarsoly 1990-ben alapította cégét, de már 96-ban 780 milliót kaszált belőle, akkor alapította a jelenlegit . Jól keresett. Hol volt Gyula vitéz rendőrsége, az ellenőrzés?
És a többi kormányoknál? Mit csináltak ellenőrzés helyett, pl a pannon puma nagyot ugrik c. portfóliónál?
@ornagy50: most, hogy mondod, kicsit kattog a vállam:)))
persze a beretvált punci, még így is érdekel:)))
@látjátok feleim szümtükkel: engem az dühít, hogy miért kellett megvárni egy ember halálát, hogy egy szar törvényt megváltoztassanak?..ez van, mikor eszetlenül, csak a saját zsebükre koncentrálva hoznak törvényeket seperc alatt meggondolatlanul...ez jellemző a kormányra----
@taga20: most még ingyen belehet lógni, aztán majd jön a szezon, a sok félmezztelen ember
@Penivaldes: beretvált punci lesz?
ha eső lesz nem lesz:)))
De ugyanígy el lehetne zongorázni az összes mára már md-os dúsgazdag magyar meggazdagodásának történetét is. Pl. Demján, Csányi, s a többi rajtunk élősködőét.
Jól megszervezték a rendszerváltást maguknak a volt mszmp-sek, a szadesz meg az mdf. Tolvaj banda.
Ez a kormány csak vissza akar szerezni belőle.
@taga20: "Éhes disznó makkal álmodik".DDD
szeretem a víz békéjét, a kacsák táncát...a nádas susogását, a kövek hangját, a sirályok szabadságát...na egyszer is így élvezkedtem, amikor megjelent a Kerényi.
@ornagy50: veled álmodtam, ahogy egymásnak feszül a férfitestünk, mint múltkor.
űmost már nem bírom magamban tartani:))))
@taga20: fuss, van most hányás-hasmenéses vírus.
taga te nyúl, bika, vagy csődőr vagy?
@Penivaldes: nyúl, bika és a csődőr keveréke vagyok:)))
Azért nagyon lassan dolgozik a kormány, gomolya még csak most jutott el odáig, hogy összeszedték neki a questoros sztori adatait. No de minek?

Nem a coci kormányok hanem a mostani fidesz kormány szedte ki a befektetését a kisemberek előtt. Gondolom érezték, azzal nem lehet híveket szerezni, hogy a minisztériumok és a háttérintézmények, meg az önkormányzatok nyerészkedtek közpénzekkel és elbukták, azzal viszont igen, hogy a kormány megsegíti a kisember károsultakat. A kisemberek adójából.
@taga20:

"hallgatom pl. ma kövért, vagy orbánt. ezek normálisak? "

Megjöttem evezésből,híradó 'bekapcs,épp 'köteles szopta fel a'rencert,majd'picsányielnökúr a 'minidúcséval oda vissza 'cida az'alapítványosdi kapcsán!!

--------------
hol lehet nézni a lengyel-magyart ?

sport2

www.origo.hu/itthon/20150425-csanyi-sandor-ov-a-gyors-meggazdagodastol.html
@taga20: na látod, megy ez!!
kizárólag a rendszert tartod fenn a munkáddal(önmagad és persze a családod is, de egyre több munkával, egyre alacsonyabb színvonalon).
KÜRT! most viccelsz, vagy komolyan gondolod? ugyanis NEM mai firma!
feltetted-e te magadnak a kérdést, hogy miért maradsz ott, ha annyira szar?!
mert a 300 eurós(=sokan nem keresnek ennyit egy hónapban) mobil telefonok lengetése, inkább kontra-produktív, mint értelmes dolog pl.

csak azt hiszed, hogy "könnyű elmenekülni". de ezt azok szokták mondogatni, akik kevesek hozzá(akinek nem inge...) Abraham Ganz, Manfred Weiß, Hajós Alfréd, Teller Ede, talán kicsit szerényebben...

akikről beszélek eccerű "melósok", de itt is megállják a helyüket.
Jön május 1, meg a gyerek nap akkor én a "gyárba" jártam fater munkahelyére. Ahol a blahavilik, gedusbá'-k és sok-sok szaki olyat tudott faragni a leppoló asztalon, hogy a mai sienumeric huszárok lepippantanák magukat, mindezt séróból nyomták! de haggyuk a legendás múltat!

löknéd a hőbevitel képletét C-Mn acélok esetén??
@taga20: ilyet nem olvastam a káma szútrában:)
@taga20: Velem biszti,hogy nem .Esetleg felőlem.
Ha mán annyira feszülni van kedved szóóójál
zsotinak,majd az megadja néked az utolsó
"kenyetett"!:)
@taga20: jóccakát!! mer' az öreg bolhás is fárad néha! de NEM lankad!!
@Penivaldes: ez a legújabb csődör kiadásban van benne:)))
@Penivaldes:

Strandon, mi? Mikor leghamarabb máj. 1 nyitnak. :)
@nincs_itt: lankad az, csak az arc nem:))

"löknéd a hőbevitel képletét C-Mn acélok esetén??"

fingom nincs erről, és nem is vagyok rá büszke, de ilyen vagyok:)))
Bayer ZsoltExodus
Álláspont. Felfoghatatlan tragédiák játszódnak le a Földközi-tengeren.

Bayer Zsolt – 2015.04.25. 02:35

És nem is fogjuk fel. Egyetlenegy apró részletét sem. Hiszen hogyan is foghatnánk fel, mit jelent elindulni. Így elindulni. Akár egyedül, akár családdal. Gyereket rettegve szorítani, tűrni éhséget, kínzó szomjúságot, az embercsempészeknek becézett lelketlen állatok kegyetlenségét – és mindenekelőtt a teljes jövőtlenséget, a biztos bizonytalanságot.

Hogyan foghatnánk mi fel, mit jelent akkor is fellépni azokra a hajókra. Bárkákra, lélekvesztőkre. Rozsdás koporsókra. És hallgatni, ahogy a tenger kopogtat és alamizsnát kér. Az életet.

Hogyan foghatnánk fel, mit jelent, hogy még így is menni kell. Muszáj elindulni, nekivágni, mert annál, ami van, minden csak jobb lehet. Mint a Vörös Hadsereg katonái, mert tisztjeik alapelve ez volt: el kell érni, hogy a katona jobban féljen a parancsmegtagadás következményeitől, mint az ellenség zárótüzétől.
Vagy olyan ez az exodus mégis inkább, mint a Kafka útja:

„Megparancsoltam, hozzák elő az istállóból lovamat. A szolga nem értett. Magam mentem az istállóba, megnyergeltem a lovam, nyeregbe szálltam. Távolból trombitahangot hallottam, megkérdeztem a szolgát, mit jelent. Nem tudott semmit, nem hallott semmit. A kapuban feltartóztatott, és megkérdezte: – Hová lovagolsz, uram?

– Nem tudom – mondtam –, csak innen el, csak innen el. Örökké innen el, csak így érkezhetem célomhoz.
– Ismered tehát célodat? – kérdezte.
– Igen – feleltem –, hiszen mondottam: »Innen el«, ez a célom.
– Nem viszel eleséget se magaddal? – kérdezte.

– Nincs rá szükségem – feleltem –, ez az út olyan hosszú, hogy éhen halnék, ha útközben nem kaphatnék valamit. Nem vihetnék annyi eleséget, hogy kitartson. Hiszen, szerencsére, roppant út ez valóban.”
Franz Kafka egy széthulló világ lovasaként kelt így útra.

De mi képtelenek vagyunk még azt is felfogni, hogy éppen most hullik szét a világunk. Nem az akác az invazív faj. Hanem az ember. És nagyon-nagyon beteg. És már semmit sem ért.
Leginkább az okot nem értjük. Nem látjuk. Nem tudjuk felfogni, miért kel útra Afrika, a Távol- és a Közel-Kelet.

Nem látjuk, hogy mi, a nyugati civilizáció, a transzatlanti civilizáció, mi vagyunk az első számú ok. Nem csak az Isten létére bizonyíték Szent Tamás skolasztikája, hogy kell legyen egy első elv s egy végső cél, miképpen kell legyen egy első mozgató is.

Mindez az ördög létére is bizonyíték.
Mi vagyunk az ördög. Az első mozgató. Afrikában, a Távol- s Közel-Keleten.
Mi voltunk ott a gyarmattartók századokon át. S a gyarmatok felszabadulása után is, csak attól fogva másként hívtuk.

Mi vertük szét az ottani országokat, államokat, és verjük szét a mai napig.
Vagy tényleg azt gondoljátok, az „arab tavasz” magától lett? Azt gondoljátok, nem voltak benne nyakig minimum az amerikai és az izraeli titkosszolgálatok? Ha ezt gondoljátok, nem értetek semmit sem.
Ki verte szét Líbiát, hogy most állam nélküli, rettenetes pokol legyen, ahonnét menekülni kell bármi áron?
Ki verte szélt Szíriát? Ki nevezte ki Bassár el-Aszadot az első számú közellenséggé? És ki fegyverezte fel ellene az Iszlám Állam ördögeit? Aztán most ki tárgyal vele, hogy segítsen az ördögök ellen?
Ki verte szét Irakot? Ki vert szét mindig mindent, hogy utána úgy tegyen, mintha jöhetne rendet csinálni?
Tehát végső soron ki szabadította rá Európára az exodust?

Annyira nyilvánvaló a válasz, hogy szégyellném leírni.
Ennél jobban már csak azt szégyellem, ami történik. A tengerbe vesző gyerekekért és szüleikért is én szégyellem magam. A felfoghatatlan szenvedésekért is én szégyellem magam.
És Európa ostobaságáért és iszonyatos jövőjéért is én szégyellem magam.

Mert Európa még azt sem fogja fel, mit jelent mindez. Ha Afrika, a Távol- s a Közel-Kelet minden menekültjét befogadjuk, akkor húsz év múlva megszűnünk létezni. De ha nem húsz, akkor ötven. Nem mindegy?
Európának nincsen más lehetősége, mint határai lezárása. S ezzel egy időben a lehető legnagyobb segítség nyújtása ahhoz, hogy Afrika, a Távol- s a Közel-Kelet szenvedő népei emberi életet élhessenek végre.

Be kell fejezni a széplelkek nyavalygását a befogadásról. Nincsen befogadás. De azt a pénzt, amit a beözönlők etetésére, lakhatására és eltartására fordítunk, és annak a pénznek a dupláját, tripláját el kell juttatni a szenvedők és menekülők hazájába, hogy ott kezdődjék el végre valami. És nem az IMF-nek meg csatolt részeinek kell arrafelé programokat kidolgozni, hanem emberi és lélekkel bíró szervezeteknek. Az exodusok kiindulópontjain kell országokat, államokat, központosított hatalmakat, ipart, mezőgazdaságot, iható vizet, munkahelyeket, egészségügyet és oktatást teremteni. Például első lépésként úgy, hogy ki kell irtani a terroristákat. Mondom, kiirtani. Bárhogyan és bármi áron. Kerül, amibe kerül.

És kiirtani azokat is, akik a terroristákat felfegyverzik.
Aztán kezdődhet a munka.
Európa pedig megtelt. Végérvényesen. És ebben sincs alku.

OLVASD BAYERT ! MEGÉRI !!! :)
@kvadrillio: ...OLY KEVÉS...A KIVÁLÓ ÍRÁS A NETEN...:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Aha, persze, le van írva, mikor alakult, azóta lophatott bőven, hagyták neki 25 évig. Az internetről szedtem össze helyetted az anyagot, hogy tények is legyenek, mert te vagy itt az ajánló.
@ornagy50: pedig múltkor annyira beköcsögöztél, má aszt hittem, hogy:)))
@Marcellusca: :)) akkor, de belehet lógni, ugyanis működnek a lángososok, palacsintázók:)) meg különben is..
@kvadrillio: má hiányoztál bébi!:)))
@taga20:

Ne beszélj hülyeségeket, mert fejbe váglak!

Édesapám is mindig ezt mondta. Ma van a születésnapja. 75 éves lenne. 20 éve halott.
Hétfőn még dolgozott, szerda éjjel meghalt.

Te csak készülj az öregkorodra. Lásd felnőni az unokáidat és élvezd az időskori szexet!
@ornagy50:

Mihelyst megérkezem.)
@kvadrillio: Tavaly 51 millióan menekültek el a lakóhelyükről. Ami viszont talán még ennél is meglepőbb (az aggódó Európában mindenképp), hogy az életükért futók többnyire a saját országukon belül bujdosnak el, vagy a közvetlenül szomszédos államokban keresnek menedéket.
Relatíve elhanyagolható az a szám, amely Európában felkavarta a politikai állóvizet, és valószínűleg (a számok tükrében mindenképpen) fölösleges aggodalmat keltett Magyarországon éppúgy, mint tőlünk nyugatabbra, a nálunk sokkal aktívabb befogadó országokban.
A belső menekültek száma 33 millió, ők tehát el sem hagyták Szíriát, Líbiát, a palesztin területeket, Szomáliát vagy éppen Dél-Szudánt. 17 millióan a szomszédos, tehát sokszor épp annyira elmaradott, de pillanatnyilag biztonságosabb országokba menekültek.
Összesen tehát, és ez a lényeg, a Föld több mint hétmilliárdnyi lakosából tavaly összesen csak egymillióan kértek menedékjogot és letelepedési engedélyt másik, távoli országban. Közülük 600 ezren Európában. Ennyi jutott el idáig lélekvesztő csónakokban, zárt kamionokban, drótkerítéseken át.
Vagyis ha van bevándorlási probléma, akkor valós súllyal az épp hogy nem Európában jelentkezik. A volt gyarmatokról családegyesítés és hasonló alapon letelepedőket most tegyük félre, az minket magyarokat aligha érint. Lássuk be, hogy francia útlevelével a zsebében senki sem fog a Magreb-térségből Miskolcra bevándorolni (és rózsát letaposni...mert a jelek szerint ott most épp ez a legsúlyosabb probléma)
Szóval menekültügyben a valós nehézség az amúgy is sanyarú sorsú és legyengült erőforrású országokat érinti. Pakisztánban 1,6 millió menekült vár letelepedésre. Libanonban 1,1 millió (vagyis a négymilliós ország lakosságának egynegyede). Irán 980 ezer hozzá menekülő ellátásáról gondoskodik, Törökország 824 ezerről, Etiópia 588 ezerről, Kenya 537 ezerről. Egyik sem európai ország. És egyik sem gazdag.
(a képen egyébként a jordániai al-Zaatar menekülttábor... láthatóan rózsamentes övezet...csak hogy legyen viszonyítási alapunk)
Mi, magyarok az alig több mint négyezer hozzánk menekülő és nálunk letelepedni szándékozó problémájával, még ha a számot szolidaritási hajlandóságuk alapján sokan súlyosnak érzik is (Miskolcon biztosan), akkor is csak a világranglista 92. helyén állunk mint célország.
Lássuk be, a teljes kép ismeretében ez az ügy nálunk majdhogynem szóra sem érdemes.
@jöttem: RIP. az öregnek! eszes kis csaj a gyermeke, akiben tovább él.
az én macim má kifelé megy a málnásból, remélem egyszer hirtelen megáll, úgy nyolcvan körül:)))
@kvadrillio:

Ugyan mond már meg, akkor mi legyen azokkal, akik határokat nem ismerve egészen az északi tengerik menekülnek? Lőjük őket a Dunába és köpjünk a cipőjükbe?

Egyébként meg a föld minden emberé, vagy csak azoké, akik egy határon belül nevezik magukat állampolgárnak?

ja tudom, nálunk a föld azé, aki elkárpótolta ( pedig soha előtte nem volt földje ), meg a kormányé, aki annak adja, aki jól tud műkörmözni. Birkát.
@Marcellusca: a strandra, ahol nem sokára tömeg lesz, félmeztelen emberek..
@Marcellusca: nem rossz, de ez az igazi:)
a harmadik legszebb nótám a tijed tezsvérem:)))

www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw
@jöttem: "Ne beszélj hülyeségeket, mert fejbe váglak!

Édesapám is mindig ezt mondta. "

Fateroddal egy húron pendültünk volna, és most is.
elismerésem nekije, a lánya is jól sikeredett:)))
@Penivaldes:

Nálunk a hajléktalanokat is képesek kitiltani a közterületekről mint nem kívánatos állampolgárt, ezek után mit várhatunk menekült ügyben? Igaz és valós adatokat biztos nem. Azzal nem lehet a parasztot vakítani.
@taga20:

Köszönöm. Ahogy mindenki, én is azt gondolom, édesapám volt a világ legjobb embere.

Fiatal vagy még taga, az ilyen gondolatokhoz.

A kapuzárási pánik is bő 10 év múlva ér el.)))
@látjátok feleim szümtükkel: Hát,hogy "kiket"
kellene kitiltani mint "nem kívánatos
állampolgárt"arról lehetne beszélni!!!:)
@jöttem: "édesapám volt a világ legjobb embere"
anyuka hol marad? ha má csajok vagyunk:)))
ez megütötte a fülem.
@taga20:

Szerintem látja. Ül valahol a felhőn anyukámmal és kávéznak. Ahogy mindig, anyu odakészítette az apu sörét is.
Figyelik mire haladunk. Ha kell, segítenek.
Időnként, ha megszorulunk anyagilag, mindig találunk 10-20 eurót egy rég használt táskában. Vagy visszakapunk a villany-, gáz elszámolásból egy kis pénzt.
Ilyenkor azt mondjuk, anyuék küldték.))

De most már beszéljünk másról! ))
@jöttem: rendben! lengyel-magyar hogyáll?:)))
@taga20:

Anyu? Ő volt az origó. Ő csak 3 éve halt meg. Időnként lelkiismeretfurdalásom van mert többször gondolok rá, mint apura.

Elegyítette az életszeretet, a bölcsességet, elfogadást és a humort.

Azt mondják, kezdek rá hasonlítani. Nemcsak külsőleg, belsőleg is. Örülök neki. ))))
@jöttem:

Már 1:1. :(

Most lőtték.
Ipi-apacs
Népszava|2015. ápr 24. 14:44
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Ismerik ezt a gyerekjátékot? Ipi-apacs egy-kettő-három… Ha a bújócskázók egyikének sikerül gyorsabban lekopognia a falon, a másik lesz a hunyó.

Ipi-apacs… - mondta 2010-ben a kétharmados győzelemmel hatalomra jutott Fidesz és több tízezernyi elbocsátott közszolga lett a hunyó, rátették a kezüket a törvényesen felvett végkielégítésükre. A 98 százalékos adó trükkje nem jött be, ha nem is azonnal, ha nem is kamatostul, de majd öt évvel később vissza kell fizetniük a jogtalanul elvett pénzeket.

Ipi-apacs… - mondta megint a kormány és több mint hárommillió állampolgár lett a hunyó: elvették a magánnyugdíj-pénztári megtakarításukat. Hunyók lettek a fegyveres testületek tagjai, elvették a korai szolgálati nyugdíj lehetőségét; elvették a rokkantak nyugdíját, megalázó felülvizsgálatra kötelezve a féllábúakat, a félkezűeket is…

Ipi-apacs… és máris hunyók a trafikosok. Rámentek a kis boltjaik, több ezer ember megélhetése. Hunyók lettek a kishantosi gazdák a bioföldjükkel, a hortobágyi pásztorok legelői; a falusi parasztok, mert az állami földeket olyanoknak adták, akik aligha tudják megkülönböztetni a búzát a rozstól.

Ipi-apacs… – mondta a médiahatóság, és hunyó lett az ellenzéki sajtó. Elvette az ismert rádió vidéki frekvenciáit, ma már a főváros 23-ik kerületénél távolabb alig hallani a műsorát. Elvette az állam a hirdetéseket az ellenzéki napi- és hetilapoktól, hátha bedobják a törölközőt.

Ipi-apacs… – most a Raul Wallenberg Szakközépiskola a hunyó. Kell a szép, modern épület, megkívánta az egyetemük. Talán adnak helyette másikat, kevésbé szépet…

Gyerekes naivitás, ha azt hiszik, mindig más lesz a hunyó....olyan ez, mint egy ügyes versike !!!! ÉS LASSAN MEGTUDJUK A VÉGÉT IS ! :o)
@jöttem: BASSZAMEG, MEGVAN! éjaéjaó:)))
@taga20:

Ez szoros volt. De feljutottunk! ))))
Én csak azt kérdezném, hogy ezt a semmit miért 18+ -os piros jelzéssel ajánlják? Hátha többen kattintanak rá?
@Sir Galahad: azé kiscsikó, hogy benedvesegy te ócska fasz!
@gazoló:

Remélem, a fidesz nem telepszik rá a hokistákra.
Egy ilyen igazán szar blog csak arra jó, hogy pl. Szijjártó egóját növelje. Attól, hogy minden második szó ebben a blogban valami mocskolódás vagy szidalmazás, még nem lesz értelmes a mondanivaló - van neki egyáltalán? de lehet a csapásszámot növelni, minden 3 szóból kettő, 4 ből három, etc. Aztán már minden szó. Mikor jöttök már végre rá, hogy ez a fajta értelem nélküli mocskolódás kontraproduktív?
@taga20: Szegény hajósalfréd, weiszmanfréd meg ganzábrahám forog a sírjában. :)
@kvadrillio: ipi-apacs, Kvadrilló, a Raul wallenberg modern épülete 1872 - ben épült. Tudod-e egyáltalán, hogy miről és mit írsz?
Azután: ez sem mai hír.
index.hu/belfold/2015/04/23/megmaradhat_a_raoul_wallenberg_szakkozepiskola/
@Gábris szomszéd: mert? mert a szádra vetted őket?:))
@taga20: tanga20. Finom modorú KGB/Stasi/ÁVÓ szakember, ők szoktak ilyen stílusban. Ahogy a csillag megy az égen. a veres. csakhogy az már lezuhant onnan, akkor hát mivégre? Ja, és milyen legyen, mit szeretnél: tarajos? (mármint a sül).
@taga20: Ha magadtól nem jössz rá akkor pláne. :)
@taga20:

Ez a gyökkirálynő egyik inkarnációja.))))
@jöttem: vágom, hogy az emésztőből bújnak elő ezek a zombik:))
de, szeressük egymást gyerekek!
@Hannibal ante portas: KURD SEGGBE VITYÁT, VAGY VITYAVERZA!

rohatt féreg vagy, eszt így látatlanban mondom!
@Gábris szomszéd: azé remélem, hogy nem egy náci kezd engemet jó erkölcsből kioktatni, me ako itt az armageddon!
@taga20:

Szerintem csak módosította vmivel a tudatát. Nézd már meg, mit posztolt! ))))
Ilyen szedett-vedett irományt normális ember nem hoz ide.
@taga20: Lófaszt B+. Az armageddon akkor van itt amikor úgy gecizel itt le embereket mint egy kis tahó geci, miközben azt hiszed te vagy a haza főesztergályosa. :)
@jöttem: drága jöttem-mentem, megyek alukálni., de még mindig szeretlek:)

na vegyél komolyan, csak vicceskedek:))

jóéjszakát, álmogy tagákkal!!!:)))
@taga20: Mondom én, hogy tovább forgatod őket a sírban.:)
@Gábris szomszéd:

Összeszedettebb? )))

Szerintem sok volt a misebor. Kapcsold ki a géped, mielőtt tovább égeted magad.
@jöttem: Nálad vagy a kisgecizősnél jobban sosem fog sikerülni. :) Szép álmokat.
Kövér László: "Több Orbán Viktor kellene az országban"

Lacikám, te Nemzet Bajusza, az aztán tényleg bebaszna, ha érted mire gondolok. Muhi, Mohács, Karlóca, Nagymajtény, Világos, Trianon és a Fülkeforradalom után? Eszednél-e vagy-e?
@Gábris szomszéd:

Egyszer azt sem ártana átgondolni neked is és a további nagymagyarozóknak, amennyiben visszaállítanák a Trianon előtti magyar határokat, és ajándékba velük kapnánk a mintegy 5 milliós nemzetiséget román, szlovák, ukrán, ruszin, osztrák, szlovén, horvát, szerb, roma, zsidó összetételben a fogyatkozó magyar népesség mellett, mennyi ideig állna még fent* a magyar államiság?
Mert érdekes helyzet állna elő egy évszázad múltán 5 milliós magyar és 7 milliós nemzeti kisebbségi többséggel. Ez lenne az az állam, ahol mindenki kisebbség.

[*Mondjuk állni, áll a magyar államiság most is, de mintha végérvényesen megállt volna, és nem fejlődik, sőt zuhanó vakrepülésbe kezdett. Azt azért tudni kellene, hogy aki kirekeszt, az maga is kirekesztődik, aki ellenségeket keres, az maga is ellenséggé válik, aki pedig mindenkit hülyének néz, arról könnyen kiderülhet, hogy ő maga a hülye. Csakhogy ez a már rendszerint késő, és súlyos árat kell fizetni érte.]
@Imola Helyesi: "Honnan volt Tarsoly Csabának 780 millió Ftja 1996-ban?"

Székház eladásból.
@Imola Helyesi: Jól értem-e? Te most a majd 20 évvel ezelőtti dolgokkal akarod elterelni a figyelmet a mostani ügyekről?
@Imola Helyesi: "Viszont, amióta leáldozott a devizaügyleteknek, azóta nem ment az üzlet.
Szóval erről csak Szijjártó meg a mai kormány tehet."
- Figyú! Ha valaki 20 éve csinált egy trafikot, akkor a mai hülye lefóliázást rajta kéred számon?
@Imola Helyesi: Neked szigorú parancsba adták, hogy eltereld a figyelmet Szíjjártóról? A Tocsik ügyet nem akarod idekeverni?
@Imola Helyesi: "Jól megszervezték a rendszerváltást maguknak a volt mszmp-sek, a szadesz meg az mdf. Tolvaj banda.
Ez a kormány csak vissza akar szerezni belőle."
- Ja! Úgy hogy törvénytelenül állami pénzt forgat náluk.
@Gábris szomszéd:
Ez nagyon jó.Megosztom.
A tahót kikapcsoltam végérvényesen, azt ír, amit akar. Én nem látom, a kárörvendők meg hadd örüljenek, végülis nem az értelmes vita miatt vannak itt.
@Hannibal ante portas: Egy ilyen igazán szar komment csak arra jó, hogy pl. Varánusz egóját növelje. Attól, hogy minden második szó ebben a kommentben valami mocskolódás vagy szidalmazás, még nem lesz értelmes a mondanivaló - van neked egyáltalán? De lehet a kormány seggnyaló csapásszámot növelni, minden 3 szóból kettő, 4 ből három, etc. Aztán már minden szó. Mikor jössz már végre rá, hogy ez a fajta értelem nélküli mocskolódás kontraproduktív?
egy kis lelki felüdülést hoztam, mert nagymamák, anyák napján minden gyermeknek és társnak is kell egy kis csend meg béke, amikor a szeretet virágba szökkenhet.
így velük, miattuk szebb tud lenni a világ ha úgy akarjuk - nem csak ma.

www.youtube.com/watch?v=7plZfcYs53g

www.youtube.com/watch?v=rYCSaWWHcdI

www.youtube.com/watch?v=tAc5gdIyUF4

www.youtube.com/watch?v=_G_2kRWYjtc
@Tudományos Iibsizmus:
Csányi nyilatkozta, ő csak ért valamit az ilyen ügyekhez. Pont azt, amit én itt leírtam:

Az OTP elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a magyar pénzügyi rendszer 2008 óta több válságon is keresztülment, a brókerbotrányok sem a mai időkből erednek, hanem több évvel ezelőttre vezethetők vissza.

„A hólabda elgurult valamikor, keletkezett egy hiány, amit abban a percben nem kezeltek (…), és később a hólabda-effektus kapcsán egy nagy hiány keletkezett, ami mára pukkant ki, most került felszínre.”
@guma: ügyes csóka volt ez a viváldi:)

ez jól esett, drága így reggel:)))
@Tudományos Iibsizmus:
És még azt is meg merem kockáztatni, hogy minden magyarországi brókercég csal.
Ez csak a felszín. Ui. nincs mögötte deviza, épp úgy, mint a devizahiteleknél.
Ha nincs Matolcsi, aki megpiszkálta a csalókat,ez soha nem derül ki.
De ez a BEVA kifizetés a becsületes bankoknak is árt.
@Hannibal ante portas:
Ez egy őskomcsi a javából, egy mocskosszájú, mint a példaképei. Che Gevara a példaképe.Ő itt a keresztapus, a többiek, főleg a nyugdíjas nénik példaképe.Tahótlanítottam.
@taga20: :))

akkor ő is jöhet:

www.youtube.com/watch?v=35-5mNX747g

3.-ig meg talán a világbéke is kitör :)))
@Imola Helyesi: mindig felvidítod a napomat, a baromságaiddal banya:))))))))
@taga20:

ez meg igazi különlegesség (a 16 perctől már nincs duma :DDD csak a mongolok!)

offforever.blog.hu/2015/04/25/mernok_regen_gyakoroltal_-ddd#comment-form
@Imola Helyesi:

"_A tahót kikapcsoltam végérvényesen, azt ír, amit akar. Én nem látom, a kárörvendők meg hadd örüljenek, végülis nem az értelmes vita miatt vannak itt. _"

Te és az értelem. Ez jó.
@Tudományos Iibsizmus:
De nagy voltál, hogy megismételted a más kommentjét.
Az ember azért ír, azért van, hogy valamit megértsen, nemcsak azért, hogy dühöngjön, az indulatait kiélje, mocskolódjon.
Ajánlom szíves figyelmedbe Bogár cikkét a questorokról, tanulj.
@guma:

Kösz!
Imádlak 'szupernagyi,majd jövök:))
@jaegtoer:
Jó, szerinted te vagy csak az értelem, tudom. Én meg törekedek rá.
@jaegtoer: mondom én, hogy nagy nevettető ebola:)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: jesszusz mária, hát akartam én neked valamikor is rosszat?:)))
ma 70 éves Szörényi Levente.

nekem ez a szám az egyik kedvencem az ősidőkből:

(további szép napot mindenkinek!!!)

1. Kétszer voltam kopasz életemben:
Először, mikor megszülettem.
Igen, másodszor is kopasz lettem, na de semmi baj,
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos, nem a haj.

2. Egy rendőr szólt, hogy így nem járhatok,
Hosszú hajjal nem világítok.
Igen, hosszú hajam sötét volt, hát levágták hamar,
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos, nem a haj.

R. Lehetek én akár krumplihámozó,
A fő, hogy egy lány úgy szeressen, ahogy nekem jó.
Tánc! instr.

3. Az emberek mind bámultak reám,
Gúnyolódtak: fiú ez vagy lány?
Igen, megmutattam, és azóta senki nem zavar:
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos, nem a haj.

R.

4. Akármilyen ruhát felvehetsz,
De tiszta szívvel piszkos nem lehetsz.
Igen, hajad lehet hosszú, és ha kopasz, az se baj:
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos, nem a haj.

itt a 2001-es koncert:

www.youtube.com/watch?v=91zOF7Nh0m8
@évásanyó: És úgy néz ki, hogy igazad is lesz. A mostani ellenzékben nem láom azt az erőt, ami képes lenne az igazi elszámoltatásra. Az egyetlen ilyen arc esetleg Juhász Péter lehetne. De ők a többiek sakkban fogják tartani a "drogos" múltja miatt.
A Jobbik pdig alig várja, hogy a húsosfazék mellé ülhessen. Úgyhogy nincsenek illúzióim a jövővel kapcsolatban.
@guma:
anyák napja, jövő vasárnap van!:)
vagy átaludtam egy hetet?
@taga20: gyere velem Bach-koncertre ma :-) nem tudhatom :-)

De ez csak jó lenne neked :-D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: írok hülyeséget, dikk.

Szóval ne gyere, ha nem akarsz, de nem lenne rossz :-D
Lehet, hogy Szíjártó és a Fidesz buta, de nem okos gazemberek amit lehet megpróbálnak menteni. 2010 re egy totál léket kapott hajó volt a gyors naszád. A bóvlinak örömködő lángeszek látványa rém gusztustalan volt, tudva hogy a haveroknál volt megrendelve az egész. Ha maradnak már rég a Görögök sorsára jutottunk volna és talán már az EU ból is kirúgtak volna bennünket.
tényleg meg kellett várni, míg az idióta törvény miatt, meghal valaki?
ki is volt a "trafik-törvény" megalkotója?
érez-e felelősséget?
tud-e nyugodtan aludni?
index.hu/belfold/2015/04/25/nincs_mar_folia_a_kirabolt_dohanybolt_tulajdonosanak_masik_trafikjan/
A Varánuszt hangvétele, stílusa alapján nem Varánusznak, hanem bűzös bornak kellne hívni.
Ebbe a rovatba tömörödik a libero újságírás alja, persze ez nem a hangerőre és az öklendezésük után maradó bűzös tócsára vonatkozik, amely kátrányiszap tartalma miatt ráadásul lassan is szárad fel.
A mondanivaló az lényegtelen, ha bármi nem tetszik a bűzös-borzbandának (ez általában az szokott lenni, hogy valaki, valami szembe megy a liebro banda vélt, vagy valós érdekeivel), az akkor itt nyilvános eretnek égetésre, inkvizíciós eljárás alá kerül.
Ez persze nem elég, megégetés után areménybeli hullát kalodába zárják, s nyilvános kövezésre, záptojás és rohadt paradicsom dobálásra teszik ki.
Még az a szerencse, hogy a társadalom jelentős része tisztában van a bűzös borz természetével.
@apro_marosan_petergabor:
Dehogy, csak az olyan ostoba, vitaképtelen pártcsicskák járnak úgy, akik hozzád hasonló null iq-val a poszthoz képtelenek hozzászólni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ugyan mit is lehetne várni vérkomcsik nevét nick-nek választó seggfejtől.
@Imola Helyesi:

"_Jó, szerinted te vagy csak az értelem, tudom. Én meg törekedek rá._"

Nem. Én jaegtoer vagyok. Te meg Imola. És ez épp elég.
@apro_marosan_petergabor:
.
Nehéz napod lesz, ha itt kezded a mazochista gyakorlatot.
Hogy a fenébe rakod össze a kommentet az újságírással?
A költőkről a nyilvános WC falán olvasottak alakítják a véleményed?

Olvastam - volna - egyetlen blog-bejegyzésed. Nem értem a végére. Álszenten hazug és unalmas.
Ott egyetlen komment sem volt.
Irigykedsz?
@Sir Galahad: Ennyit sikerül, fideszes? Talán azért 18+-os, mert ebben a blogban nem akarnak fideszes látni, azok meg egy 5 éves agyi színvonalán vannak.

Amúgy meg indíts blogot, 'oszt ott te döntöd el, hogy mi legyen kiírva.
@dr. jenőke (jenőke):
Imolabéla is valami péniszirigység miatt jár ide alázni magát, ha már írói vénája ennyire halovány. Nem megy a pici blogja, hát trollkodik a lölköm...
@dr. jenőke (jenőke):

Dehogyis! Próbál pénzt keresni.

Más.
Nem voltak esti versek. Havazás van?
egyre érdekesebb az mno:
mno.hu/vezercikk/nemdohanyzok-es-bunozok-1283472

átrágtam magam a trafiktörvényen, de csak ezt találtam az üzlethelyiségre vonatkozóan.
hol van ebben a beláthatatlanság?
vagy már kiherélte titokban a kormány?

"A dohánytermékek értékesítési helye

11. § (1) Ha e törvény kivételt nem tesz, dohánytermék-kiskereskedelem kizárólag dohányboltban folytatható.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően dohánytermék-kiskereskedelem más üzletben is folytatható,
a) ha a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet az állam az e törvény 10. § (1) bekezdésében foglalt esetben maga gyakorolja, vagy
b)34 az olyan településen, ahol az állandó lakosok száma a háromezer főt nem haladja meg
feltéve, hogy az üzlet egyébként megfelel a dohánytermékek értékesítésére vonatkozó egyéb jogszabályi előírásoknak.
(3)35 A (2) bekezdés a) és b) pontjában foglalt feltételek együttes fennállása esetén az állam - a Jöt.-ben meghatározottak szerint - mozgóbolt útján is gyakorolhatja a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet. A mozgóboltra a kereskedelemről szóló törvény rendelkezései is irányadók. Az állam e jogosultságát az adott településen akként is gyakorolhatja, hogy a településhez legközelebb eső egy vagy több dohánytermék-kiskereskedővel e feladat ellátására szerződést köt.
12. § (1)36 A dohánybolt külső felületén mindössze a következőket lehet és kell jól láthatóan megjeleníteni:
a) „Nemzeti Dohánybolt” felirat;
b) olyan kör alakú jelzés, melynek átmérője legalább 40 centiméter, és amelyen fehér alapon fekete nyomtatással megjelenítésre kerül a következő szám: „18”, azzal, hogy a kör alakú jelzés külső kerületén legalább egy 4 cm vastagságú külső, piros gyűrű látszik;
c) a dohánybolt nyitva tartására és üzemeltetőjére vonatkozó, jogszabályban meghatározott adatok;
d) a koncessziós szerződésben meghatározott, a dohányboltra utaló egységes jelzés;
e) jogszabály alapján dohányboltban forgalmazható termék(ek) forgalmazása esetén az ilyen termék(ek)re utaló felirat vagy ábra azzal, hogy a (2) bekezdésben foglaltakat mindenkor alkalmazni kell.
(2)37 A dohánybolt külső felületén - ide nem értve az (1) bekezdés a) és d) pontjában foglaltakat - semmilyen olyan kép, látvány vagy szöveg nem jeleníthető meg, amely dohánytermékre, dohányterméket kiegészítő termékre, illetve dohányzásra utal.
(3) Abban az esetben, ha a dohánytermék-kiskereskedelmet e törvény a dohánybolton kívül is lehetővé teszi, úgy az ilyen üzletben a dohánytermékek értékesítését csak elkülönített helyen lehet folytatni. Ilyen esetben az (1) bekezdés a) és b) pontjaiban előírtakat az elkülönített helyen kell jól láthatóan megjeleníteni.
(4) Abban az esetben, ha a dohánytermék-kiskereskedelmet e törvény mozgóbolt útján is lehetővé teszi, úgy az (1) és (2) bekezdésben előírtak értelemszerűen alkalmazandók."
@apro_marosan_petergabor: "Még az a szerencse, hogy a társadalom jelentős része"

LOL, feldobtad a reggelemet. Jelentős rész. Sírok. Azért jó látni, hogy van még fityiszes, akinek van öniróniája :))))
"A teljes elhiteltelenedés sem elég indok Szijjártó lemondatására."

Már hogyne lenne elég... Ha le akarjuk mondatni, le is mond... a kormánnyal egyetemben. De még nem akarjuk eléggé a jelek szerint.
@jaegtoer:
.
Váratlanul elfelejtettem.
Még én is meglepődtem.
'Ha nem szabadul el az árfolyam sose derül ki, milyen mutyiban vannak nagyjaink az oligarcha-brókereikkel.'

- elég érdekes kommunikációja annak, hogy nagyjaink a lehető legjobb pillanatban szálltak ki milliárdnyi közpénzzel a gyanús értékpapírokból...

De hát, ez maradt. Élvezd ki..:)
@Zoli Weber Kettle:
Kinyilatkoztatott. Van az úgy, evégre ezek az ettársak is csak AZOK AZ ettársak. A régi komcsi beidegződések nehezen mennek le róluk.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
No, nemmá!
Írói véna? Mert a seggéből törnek elő az "Üvöltő szelek"?
@dont be such a jew:
Hagyd, tényleg nem érted! Miért szálltak be amúgy? Eltőzsdézni a közpénzt? Hisz sok beragad pénz maradt ott önkormányzatoknak. Közpénzzel tőzsdézni? Ejnye, büntetőjogi kategória.
@dont be such a jew: Legjobbkor szálltak ki?

1.: miért szálltak bele? A saját törvényeik kijátszásával tették.

2.: miért hagyták bent a "keményen dolgozó kisembert", ha megvolt az infó, hogy baj lesz?

3.: miért kerestek külföldi tőkét bele még azután is, hogy tudtak a bajról? Ez a büszke magyar mentalitás?
@Kéményen dolgozó kisember: Nekem mindegy, én csak jeleztem, hogy tökéletesen felesleges ilyen hülyeséggel generálni az olvasottságot.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: mennék én, csak a varjúcsapat ássa az árkot a kerticsapnak a kertben.

ja és egy-két karnist fel kéne raknom:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Egyetértek. Meg is inndultak a büntetőeljárások ott ahol az önkormik pénze bentragadt.
@jaegtoer:
Dehogy elég. Ha elég lenne, téged követnének, nem Orbánt.Okosnak lenni nem elég.Szeretni kell bennünket, a magyarokat, Magyarországot, és tenni kell érte.
Az okossággal - ha nincs hozzá megfelelő cselekedet-, előrelátás, csak beszélsz róla-, nem érsz semmit.
Legalábbis a politikában nem. Máshol igen, elérhetsz valamit, de akkor ne törj pálcát a tőled különb politikusok felett.
@dr. jenőke (jenőke):

Tartozol egy gyergyát gyújtani Emily-nek:) Még ma!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "A Varánuszt hangvétele, stílusa alapján nem Varánusznak, hanem bűzös bornak kellne hívni."

anyám, ez még egy sort sem tud leírni rendesen.
szerintem ez valami számitógép vírus lehet:)))
@Kéményen dolgozó kisember: Legjobbkor szálltak ki?

1.: miért szálltak bele? A saját törvényeik kijátszásával tették.

- hogy pénzt csináljanak? Miféle tv-eket játszottak ki?

2.: miért hagyták bent a "keményen dolgozó kisembert", ha megvolt az infó, hogy baj lesz?

- ez nem óvoda bazdmeg. A kormány nem a kisember brókere, hogy befektetési tanácsokat osszon.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nincs kiépített kincstári rendszer. Miért nincs? Mert a kedvenc szocijaid, szadeszosaid nem építették ki, hanem kitettek bennünket, magyarokat a felépített csaló bel-és külföldi pénzügyi rendszerüknek. Idecsalogatták a világ összes szélhámosát.
Majd most lesz.
Ki gondolta volna, hogy egy csaló brókercég 25 éven keresztül zavartalanul működhet? Ellenőrzés miért nem volt eddig?
Hát, remélem , elzavarják innen az összest.Orbán meg Matolcsi meg felépíti a kincstári rendszert, remélem.
@taga20:
Mondjuk a hangnemeden finomíthatnál, kevesebb lófasz, meg hasonlók. Anélkül is kifejezheted magad... :O
@Kéményen dolgozó kisember:
Kéményseprő, azért , mert pucér nők vannak benne, keresd ki.
@dont be such a jew: nem akarok kukacosnak tűnni, de eddig nem aszt pofázta a maffiabanda, gecivityával az élen, hogy a libsibolsik eltőzsdézték korábban a közvagyont?
ezé selmecikisasszony majd megvéd minket:)))
@jaegtoer:

Kettőt:))))

Jól érzékeltem, meghallgattad Szilágyit?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jávol, herr kapitány!:)

u.i: a geci azé mehet? fityeszes szleng, nem én kezdtem:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Trollkodik a nyavalya. Mi az, hogy nem megy a blogom? Nekem megy. Ki a fene akar oda hozzászólásokat? Az enyém egy napló, ez meg egy bejáratott kocsma, ti írtátok.
@Imola Helyesi:
Van banyám államkincstár. Eddig is volt. Hazudozhatsz persze, de attól még tőzsdézgetnek a fideszes fiúkák a közpénzzel. Majd amikor kiderül, hogy a svájci jegybank döntése miatt mekkora kár keletkezett, remélem a magánvagyonukból megtérítik. Cukorfalat...
@taga20: A keményen dolgozó kisember pénze mióta közvagyon?

A bolsi libsikre akármit rá lehet kenni, rajtuk elfér...:)
@Imola Helyesi:
Bizony, bizony... Ahonnan azt a parasztot ki is vágjuk, aki az asztalra próbál szarni.
@taga20:

" mennék én,"

Hazudós:))

***
Kevesebb gecizés mellett átütőbbek lennének a perfekt gondolataid.

***

Te, a karnison valami átok ülhet nálatok, vagy napi egy ablakkal tágul a lakás.
@taga20:
Az ott a belsőségesség jelzője. Essetunni...
@dr. jenőke (jenőke):
Ej, de sokat tanult valaki a sok versből, amit ide beszabdal.
Magából meg az Üvöltés az éjszakában - tör ki minden este.
@Orica Középföldi:
Nagy a kéglije, minden napra jut egy új karnis. Tudod mi pénz az? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hol van államkincstár? Azt is ellopták 1990-ben, amikor tele volt.
@Orica Középföldi: próbálok finomítani rajta, de a trolloktól mindig leesik a karnisom:))))
@Imola Helyesi:

A)
"_Dehogy elég. Ha elég lenne, téged követnének, nem Orbánt._"

Nem akarom hogy kövessenek. Nem vagyok jó példa, pláne nem első vezető. Backoffice-nak viszont Első.

B)

"_Okosnak lenni nem elég._"

Bizony nem. Becsületesnek is kell lenni meg diplomatikusnak

C)

"_Szeretni kell bennünket, a magyarokat, Magyarországot, és tenni kell érte._"

Nem kell szeretni. A korrektség és a kölcsönösség elegendő.

D)

"_Az okossággal - ha nincs hozzá megfelelő cselekedet-, előrelátás, csak beszélsz róla-, nem érsz semmit._"

Ha tudnád, amit én teszek, nem írnád ezt. Pusztán azáltal, hogy szakszerűen és előrelátással végzem a munkámat nagyobb támogatást kap tőlem ez a siserehad, mint 5 békemenettől.

E)

"_Legalábbis a politikában nem. Máshol igen, elérhetsz valamit, de akkor ne törj pálcát a tőled különb politikusok felett._"

Ezek tőlem nem különb politikusok, ezért pálcákat sem törögetek se felett, se alatt.
A politikusok és a bűnözők az még most is két külön kategória, Bár most Orbán kormányzása alatt maguk a politikusok lettek bűnözőkké ami egy új kategóriát teremtett meg a politika és a jog fogalomtárában, a definiálása folyamatban van, az utókor majd befejezi.
A bűnözőkről szólva, meg egy egész Bakony erdőségnyi pálcát kellene törnöm.
@dr. jenőke (jenőke):

Jencike,
na, ha olvastad, elindulhatsz az egyedfejlődés rögös útján.
Persze, ha sikerült megérteni a tartalmát (soraidból úgy látom, ez még nem sikerült - ezért ismételj, tudod, ismétlés a tudás szülőanyja...).
A beírást nem szórakoztatásra szántam. Gondolkodásra, ez keveseknek megy.
Technikai okokból valószínű, tán te vagy az egyetlen aki olvasta, örülj neki (nem azért, mert egyetlen vagy), hanem azért mert szerencsés, s így esélyt kaptál az önálló gondolkodásra.
@Orica Középföldi: "Hol van államkincstár? Azt is ellopták 1990-ben, amikor tele volt."

most egy ilyen benyögésre, mit lehet reagálni?
ha egészséges lelkivilágú vagy, ako csak permanens káromkodást:)

de ma nem káromkodok, megígérem mindenkinek:)))
@Zoli Weber Kettle:
Zolika,
örülök, hogy megvilágosíthattam az elmédet, használd ki ezt a katartikus pillanatot, s ne hagyd magad visszasüllyedni a libero mocsárba.
Ez a hirdetéses nő, mi a frászt csinál?
@apro_marosan_petergabor: gabika, nincs neked valami dogod, valahol máshol?:)))
@jaegtoer:
Ezek szerint, amiket leírtál, mégsem vagy okos se.
@The Ghost Wolf: tudod, ne legyen igazam, de attól félek, amíg nem durran nagyot a lufi, addig adogatják egymás kezébe a hatalmat, és az aktuálisok mindig fognak találni kifosztandó bugyellárist..és akkor egymásnak esünk, vér nélkül nincs forradalom, éhséglázadás........féltem a gyerekeinket, unokáinkat....
@Orica Középföldi:

Csak könyvjelzőztem. Ma estére terveztem.
Havazás van. Csak most trógerkodok, hogy tudjak havazni.
Bolika, menjél nyugodtan evezni, ma nem írok sokat, csak benézek egyszer-kétszer. Használd ki a jó időt, a jövő héten megint rossz idő lesz, és bele ne ess a vízbe!
@taga20:

"most egy ilyen benyögésre, mit lehet reagálni? "

Ilyen permanens ostobaság, demagógia, populizmus esetén az egyetlen lehetséges válasz(om): Hess!

Jég meg kifejti:))
@jaegtoer: imolának ne emlegesd a bakonyt, elég, ha ezek az őrültek a pilisre rácuppantak, na meg a kunhalmokra.
@Imola Helyesi:

Imola, hamisan álmodó szemekkel ne ringassa magát illúziókba, mellekkel kancsalul, fancsalin festett egekbe néz.

Én tudom magamról, hogy nem vagyok okos, ellenben magácska nem tudja, hogy kegyed butácska. Ez nem baj, mert ettől @taga20: nagyságodat még szereti.
Fel a fejjel!
@parti_giano:

Igazad van. A tornádó mellett a fiúk is besegítettek Nyergestetőn, a Pilis már jó ideje nem az, ami volt, még a csakra is elköltözött, úgyhogy tényleg jó lesz vigyázni és óvatosan bánni a szavakkal.
Akkor lennél hiteles, pubi, amikor nálatok gyorsan lemondana és elhúzna a politikától messzire gyurcsány, fodor, kuncze, lendvay, és az összes nemzetmételye! Addig pedig a saját házatok táján sepregessetek! Arcpirítö a pofátlanságotok!
@Orica Középföldi:

Mi vagyok én, Penelopé vagy egy Ariadné?!
444.hu/2015/04/26/toasot-kimenekitettek-boliviabol/

Már alig vártuk 'őkelmét!!

kepkezelo.com/images/l4kib8dp9om5pwgdu2k2.jpg

Lakást,segélyt,kocsit neki itthon,ja és fidesses 'felügyelőbigottsági tagságot!!
'Celeb leszek,ments ki innen:))-című fejezet indul!!
Egy dolgot nem értek...
Fa@ köze van hozzá 'baptistáéknak???
Meg egyáltalán nekünk??

Mentenének inkább 'baptist-ok egy 'jópofa tehetséges 'ötödikest 'borsodból!
@jaegtoer:

Az kizárólag a "múzsától" függ:)
@taga20:
Tenném én a dolgomat, de most nem ollan idők járják, ezek a fidesznyikek kedvenc munkahelymet, az Andrássy 60-at terrorellenes múzeummá alakították....:((
@parti_giano:

:))Látnád azt a 'vallási proseciót Dobogókőn hétvégente:))'Pirosfehérnarancssárga még a fű is:))

Szerencsére a Pilis rejtettebb részeit és a vadabb erdőket sikeresen elkerülik,bár a motorbőgés így is elborítja a régiót:(
@taga20:

"_próbálok finomítani rajta, de a trolloktól mindig leesik a karnisom:)))) _"

Taga, én vagy 25 éve tettem fel egy karnist, a házat azóta lebontották, de a karnis maradt. A kőművesek csak vakarták a tarkójukat, végül az egyetlen megmaradt utász alakulat szedte le (behívták a nyugdíjasokat is), de segítségül hívták Besenyei Pétert, aki mélyrepüléssel beakasztotta a horgot a karnisba, és végül 4 Kamazzal lerántották a picsába, ahol 15 méteres krátert fúrt a betonozott talajba a karnisvég. A Keleti aluljáróját azért kellett felújítani, mert csak így tudtam elkerülni a komolyabb kiadásokat. Még jó, hogy a Szent Erzsébet templom nem volt útban.
@Orica Középföldi:

[Hmmm...Múzsa? Elgondolkoztam... Imola mint Múzsa? Még mozsár sem, hacsaknem mocsár.]
@apro_marosan_petergabor: bakker, együtt érzek veled.
emlékszel még a géppisztolyos vaddisznó vadászatokra, evtárs?:)))
@jaegtoer: na látod, az ilyen szakikból van mostanság kevés.
de gondolom, az asszonyodat belekeverted a tiplibe, azé lett ilyen fasza:)))))
@Behajtó70:

"_Akkor lennél hiteles, pubi, amikor nálatok gyorsan lemondana és elhúzna a politikától messzire gyurcsány, fodor, kuncze, lendvay, és az összes nemzetmételye!_"

Ezt itt elég sokan így gondolják.

"_ Addig pedig a saját házatok táján sepregessetek! Arcpirítö a pofátlanságotok!_"

Úgyhogy ha a fentiek ellenére idejöttél söprögetni, húzzál vissza a picsába a saját portádra! Arcpirító a pofátlanságod! Te is a Gyurcsány kottájából muzsikálsz, b+?!
@taga20:

A fenét! A szomszéd banyát. Hogy a menye milyen hálás volt?!
@Imola Helyesi:

"_Ez a hirdetéses nő, mi a frászt csinál?_"

Mintha kegyed nem kelletné itt magát naphosszat.
Banyaként persze tudhatná, hogy Dorothy a nyerő. Már Frank is megmondta.
A rohadt életbe, már megint meghamisították a valóságot:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_az_ujabb_katasztrofalis_jelentes_magyarorszagrol.596872.html
Követelem, hogy a minisztériumi Boldogságkutató Műhely (ott, ahol 2010. óta a két ifjú aktivista hölgy tüsténkedik) soron kívül adjon ki hivatalos, a reális helyzetet bemutató és a köz nyugalmát visszaállító tájékoztatást!
@jaegtoer: vannak máshol is nyerő hölgyek, de tényleg igaza van sándor györgynek, ha a hülyeség nem is szilofonozik, foszforeszkál.

orbanviktor.tumblr.com/post/117371537164
@apro_marosan_petergabor:
.
A Varánusz, mint a reklám helye.
Nem rossz.
@jaegtoer: azé milyen gyönyörű, hogy azé kapott kétharmadot ez a maffiacsapat, me ők mások lesznek, mint a libsibolsik.
erre öt év után ideugat egy ilyen nimand, mint ez a behajtógyerek, egy ilyet.
nem hiszem el, hogy ez egy hús-vér ember, nem hiszem el!
@dr. jenőke (jenőke):

Akkor most lehullott a hályog a szemedről? Ezentúl elkezded a világos gondolkodást?
Aggódtam:))
@jaegtoer:
.
Nem akarok veled kötekedni, de kancsal mellekkel jobban hangzik, sőt, úgy néz, ahogy tud - ahogy írtad is.
@apro_marosan_petergabor:
A stílus jellemző, a lényeges mondanivaló is nulla
@Orica Középföldi: jég rendes gyerek, csak kicsit bolhás, mint a koborkutyák:))

túl, egyszerű megoldás a hess. anno hitlerre is aszt mondták, hogy hess, mostanság a jobbikra is azt mondták, hogy hess, ja meg két pofon, aztán meg is oldottuk.
most meg nem tudjuk, hova kapjunk.

úgy-hogy, csak óvatosan a hessel, drága hölgyem:)))
@taga20: "szerintem azé rákosi és bandája egy paraszthajszállal vezet még, de ráfordultak a célegyenesre a fijuk:)) " +1
@Orica Középföldi:
.
Nekem már a kőbányai világos gondolkodás sem jött be.

Mára befejeztem a kritizálást. Vagy nekem van rossz napom, vagy csak a pollenszennyezettség nőtt meg.
@jaegtoer: el tudom képzelni!
vizuális típus vagyok:)))
@Imola Helyesi:
"Ki gondolta volna, hogy egy csaló brókercég zavartalanul működhet."
Állítsuk logikai sorrendbe a körülményeket.
A Fidesz 5 éve van kormányon. Ez alatt az idő alatt a korábbi PSZÁF működése elégtelen volt, holott ennek a szervezetnek lett volna a feladata feltárni a csalásokat.
A kormány és az önkormányzatok érdekes módon a Quaestorba helyeztek el óriási összegeket, és érdekes módon egyikőjüknek sem tűnt fel a hozamok irreális volta.
Matolcsy eközben maga alá gyűrte a volt PSZÁF-ot az eu-s szabályokkal szembe menve.
Ne felejtsük el, hogy egy ellenőrző szervet lehet aktivizálni, de fel is lehet használni sanda elhallgatásokra.
Figyelmedbe ajánlom az EKB dörgedelmes intelmeit e tárgyban, melyben súlyos anyagi szankciókat is kilátásba helyez a jegybank szabálytalan működése miatt.
Hogyan lehet az, hogy kormánytagok nyakig benne ülnek a kakaóban ebben a bűnügyben?
Orbán nem tud eléggé kimosakodni, és a bankszférára osztja ki a felelősséget vádló szózatában, holott a kontroll a kormány feladata, hiszen a kormánynak van jogosultsága az ellenőrzésre, és nem a bankoknak.
Az elmúlt 25 évet emlegetni napjainkban igen snassz dolog, ezzel már nem lehet operálni, mert ezen már mindenki röhög.
Amikor az elmúlt idézgetése jön szóba, a szemlélődő állampolgár már tudja, hogy a felemlegetés valami nagy Fidesz disznóságot takar.
@parti_giano:
Ezek után már nem érdemes mást tennem, mint refrénként ismételgetni a következőt:
"Magyarország, én így szeretlek!"
@pianolight: mégcsak ott tartasz? lesz még mit olvasnod:)

éjfél környékén bedurvultam:))) de má megbántam, voltam is gyónni a kocsmában:))
Én még mindig leragadtam ott, hogy miből tellett a szíjgyártónak luxusvillára. A jó szüléknek meg a hiányzó 80 milkára...
@Mariann19: drága, nincs magácskának valami kiskertje? me ebolával, csak a vizet gereblyézed:)

egyébként, nincs itt sok minden, amit elemezni kell. vitya tudtával ment ez a dolog, csak luiz belecsapott a nulláslisztbe.
aki nem hülye, az vágja:))))
@Imola Helyesi: Mivel teljesen független vagyok, ezért részrehajlás nélkül tudom vizsgálni a dolgokat. Ebből kifolyólag áruld már el, hogy a gazdáid, az orbánék, mégis mi a kis tökömet csináltak a parlamentben 2002 és 2010 között?
Nagyon is rálátásuk volt arra ami ebben az országban folyik. Miért nem csináltak akkor hét országra szóló botrányt? Ott és akkor. A helyett, hogy csendben tanultak és jegyzeteltek, aztán továbbfejlesztették a közpénz és az ország lerablását...
jaegtor:

"_Szeretni kell bennünket, a magyarokaít, Magyarországot, és tenni kell érte._"-rtam.
Írtad:
"Nem kell szeretni. A korrektség és a kölcsönösség elegendő.":
"Ha tudnád, amit én teszek, nem írnád ezt. Pusztán azáltal, hogy szakszerűen és előrelátással végzem a munkámat nagyobb támogatást kap tőlem ez a siserehad, mint 5 békemenettől."
"A politikusok és a bűnözők az még most is két külön kategória, Bár most Orbán kormányzása alatt maguk a politikusok lettek bűnözőkké ami egy új kategóriát teremtett meg a politika és a jog fogalomtárában, a definiálása folyamatban van, az utókor majd befejezi. "

Tehát akkor bűnözőket támogatsz,/ 5 békemenetet felérően/ de korrekt is vagy ennek ellenére. Mert okos vagy mégis, pedig nem is szereted őket, mert magyarok?
Érdekes.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Szerintem rengeteg botrányt csináltak. Mást se.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: én meg ott, hogy a lézerkölkének!

janink, annyira jani, hogy aszt gondolta, hogy elsibolt a közösből kétmisit, elvitte a kurváját jurópába csapágyasra hajtani.
amikor kiderült a kufirc, ako visszafizeti és el van intézve minden.

és jön ebola, pétergabi, macisajt és jukat dumálnak a hasunkba:)))

csak kínomban!
@Mariann19: Lehet, hogy a fidesz 5 éve van kormányon. De a rendszerlopás óta ott hédereznek a parlamentben. Nagyon is tisztában vannak és voltak azzal mi folyik itt. Lásd előző hozzászólásom...
@Imola Helyesi: Csak nem a kivonulgatásokra teccik gondolni? Az aztán qva nagy botrány volt. Ja, a fizetésüket azért felvették.
De tisztában vagyok vele, hogy kis naccságod tökéletesen érti mire gondoltam. Kinek lett volna még rajtuk kívül rálátásuk a maszopos lenyúlásokra? De szerintem ők is kaptak koncot, ezért is kussoltak. Pár oltári magas labdát azért tessék, lássék leütöttek, futballhuligánokat szerveztek pest feldúlására, de a lényeg a felszín alatt maradt.
Másik lehetőség, hogy játszották a kerékkötőt, miközben szartak magasról az egészre mi megy itt...
@jöttem: "Lásd felnőni az unokáidat" ma köszöntöttem a kisebbiket, 8 éves :-)
@taga20:

Akkor tisztázzunk néhány dolgot.

Egy blog nem az a terep, ahol tenni lehet. Ez csak az eszmecsere helyszíne. Itt senki nézeteit nem fogod megváltoztatni.Az ismereteit bővítheted, új nézőpontot mutathatsz, élvezheted a humort, az ugratást,etc.

Egy bigottét soha, mert küldetéstudattal/feladattal jár ide. Zárt világ.
Egy nyitottabb gondolkodású talán elmélázik néhány ellenvetésen, de alapvetően ő sem változtat. Ez azért nyomon követhető itt.

Egyszóval itt a hess, a gecizés konszolidált formája:)) Ugyanaz az eredménye.

A meggyőzés face to face állapotot, rengeteg időt és felkészültséget(érveket) igényel.
@parti_giano:

Úúúú! Ez veszélyes volt, annyira penge a csaj:D Brrrr!
@gazoló: Vlgigizgultam az este, magyatoknak régen akartam ennyire :-)
@Orica Középföldi: de nem, igaza van tagának. gondolj bele, mit szólna andreas, ha a családnevével hecceled ezt a szerencsétlent. idehozta nekünk a nyomtatást, a kultúra oly fontos szeletét, te meg riogatsz vele.
@taga20:
Bátorkodom a következő pontosítással előállni:
a hess-t nem az adolfnak, hanem rudolfnak, a helyettesének mondhatták.
@Imola Helyesi:

"_Tehát akkor bűnözőket támogatsz,/ 5 békemenetet felérően/ de korrekt is vagy ennek ellenére. Mert okos vagy mégis, pedig nem is szereted őket, mert magyarok?
Érdekes._"

Egyszer próbáld ki, hogy milyen a pacalpörkölt madártejben és és a gulyásleves meggylevessel és nyuszibogyóval összekeverve.

Aztán beszélgetünk.

Vagy most más területről hozva példát, az lenne a rendes építész és kivitelező, aki olyan házakat tervez és épít, amelyik 1 hónap múlva összedől és maga alá temeti a benne lakókat csak mert Viktor a góré?
@Kijelölt Önkéntes: igazad lenne, ha elolvastad volna az előzményt is:)

"Ilyen permanens ostobaság, demagógia, populizmus esetén az egyetlen lehetséges válasz(om): Hess!"
@parti_giano:

A piaci légyre gondoltam:)) De ez valami mutáció, tapad, mint a bogáncs.
@Kijelölt Önkéntes: kapkodok, me a varjúkkal egyeztetek,
rendes varjúk ezek:))

igazad lenne. ha elolvastad volna az előzményt, akkor nem:)

így pontos.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Pontosan.
Ezen kívül a Fidesz is megszavazta az 5 évenkénti ellenőrzésre vonatkozó törvényt, amely egyébként nem zárta ki az időközi kontrollok lehetőségét.
Vannak az embernek pajzán gondolatai, amikor keresi a Fidesz mamelukok irgalmatlan meggazdagodásainak a forrásait.
Nagy pénzeket nagy bulikból lehet kimarkolni.
Csak úgy, virágnyelven fogalmazva...
@Orica Középföldi: minden tiszta, mint a fityeszesek lelkiismerete:)))
@gazoló: "Legyen szép a napja itt mindenkinek!" A második linknél külön csemege Vincent képe!
@taga20:
"Drága, nincs magának kiskertje?"
Nincs, de közben készítem a vasárnapi ebédet, az is valami.
Tudod, én a mérsékelt szárnyhoz tartozom, meg olyan hülye kötelességtudó is vagyok, oszt egy közéleti blogon a poszthoz bátorkodom hozzászólni.
Te meg le b....ol.
Csúnya!
@Orica Középföldi:

Nem értek veled egyet, a blog mindenre jó, még reggelire is, vacsorára főként.
A világ meg úgyse hagyja megváltani magát, face to face meg pláne, tekintve, hogy faeces. Csak ne lennének azok a csodás hajnalok és nappalok, meg az éjszakák. A többi mind-mind szar. Azt meg minek megváltani?:)
@jaegtoer: -nek, -k, stb. picsába már.
@jaegtoer:

Ne mérgelődj! Érthető volt úgy is.)
@Imola Helyesi: "Szeretni kell bennünket, a magyarokat, Magyarországot" Akkor te azér' jársz ide, mert szereted a törzsközönséget. ???????? Úgy látszik van fideszes kaszabpista is :-)
@Mariann19: ma, és tényleg ma, megy a válasz. Ma nem megyek koncertre.

Tegnap elég volt.
@Mariann19: nem szoktam védeni a karnisost, de szerintem, most csak poénkodni próbált.
:-D
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Miből tellett, miből tellett? családi összefogással tellett. Fidesz-mdf-fkgp-mszp-szdsz összefogott és lettek székházak és valamit csak kellett kezdeni velük! Végül is mindegyik kezdett a sajátjával valamit amit szerintem csak tartós használatba kaptak. Ezen sörgősen változtatni kellett. Csak tesztnek. Valódi zsetonnal. Nincs benned egy szemernyi empátia! Nem élhet mindenki gondtalanul 47 ezerből. Kellenek olyanok is akik magukra veszika súlyos milliók jövedelmének búját-baját-gondját és a százmilliók és százmilliárdos jövedelmezőség kínjának csínját-bínját. Na, ugye?
@Mariann19:
A PSZÁF 2000-ben alakult a korábbi állami pénzügyi szervezetekből. Vezetője Farkas István volt, aki lemondott. Csak egy-két, a tevékenységére vonatkozó tétel, amit találtam

2002. április 15., hétfő 12:
Tanácsadó testület alakult a PSZÁF mellé
Felügyeleti Tanács néven tanácsadó testület alakult, hogy évi 1-2 ülésével segítse a PSZÁF munkáját - jelentették be a felügyelet sajtótájékoztatóján, ahol azt is közölték, hogy Sáray Éva személyében elnök-helyettest neveztek ki a szervezetnél. Ezzel a két lehetséges elnök-helyettesi poszt egyikét betöltötték.

MNB; PSZÁF; PM: Stabilitási bizottság alakult
2004.10.07
Pénzügyi Stabilitási Bizottságot hozott létre az MNB, a PSZÁF és a PM. A testület felállításának célja a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásával kapcsolatos szakmai kérdések megvitatása, áttekintése.

2009. június 18.
Távozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének éléről Farkas István, a felügyeleti tanács elnöke. Hivatalosan azért, mert szervezetirányítási nézetkülönbség alakult ki a pénzügyminisztériummal. Elképzelhető, hogy lesznek vezetők, akár a négytagú felügyeleti tanácsból is, akik követik példáját. A PSZÁF számlájára több hibát írnak a piaci szereplők,
elemzők.
| 2015. 04. 23.
Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi vezetője semmi olyan eseményre nem emlékszik, amely kiemelt jelentőségű lett volna a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor esetében - derült ki a brókerbotrányban érintett befektetési szolgáltatóknál történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedéseket vizsgáló albizottság csütörtökön tartott első ülésén.
2015.ápr.14.
ÁSZ vizsgálat A pszáf 2009-2013 működésében
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/szabalytalansagok_tomkelege_a_pszaf-nal.4.212618.html
Ezt érdemes elolvasni, a Pszáf 2009-2013-ig tartó működéséről.
Tehát csak érdemes volt összevonni az MNB-vel, nem?
@jöttem:

Az nem úgy van... legalább a ragok legyenek rendben:)
@Imola Helyesi: "Nincs kiépített kincstári rendszer." Ennyire buta nem lehetsz, még akkor sem, ha ezt olvastad valahol. Tudod, van olyan, hogy forráskritika ... Mára befejeztem az okításod, sőt szeretném örökre, , de néha nem bírom a tudatlanság tombolását :-(
@Imola Helyesi:

Mi van Imola? Megkaptad a segédletet?
@pianolight:
Nehogy már Bogártól meg Borostól okosabb legyél ilyen téren. Az egód az óriási ellenben.
@jaegtoer:
Magad uram, ha szolgád nincsen.Gyűjtöttem. A sül óta készülök.
Rejtett erőforrások in eksön Angliában is, némi szlovák szállal.

"Visszatetszést kelt, hogy milyen sok bevándorló érkezik kimondottan azzal a céllal, hogy munkanélküli és szociális segélyen éljen. A Daily Mail napilap riportja szerint a kelet-szlovákiai Pálócról, azaz Pavlovcéről Angliába jöttek életvitelszerűen veszik fel a segélyt, és ebből immár annyit küldtek haza, hogy a faluban kis családi házak épülnek angol pénzből. Mivel divat ezeket élénk színekre festeni, “Smartie-csoki házként” beszélnek róluk a falubeliek.

hataratkelo.com/szlovak-csokihazak-brit-segelybol/
@jaegtoer:
Esetleg eme recepteket knoszinak tessék ajánlgatni.
De komolyan miért irogatsz ide, ha nem szereted a magyarokat?
Akkor ezek szerint csak itt dolgozol, itt van meg a hasznod.
Az rendben is lenne, de a politikába miért avatkozol bele akkor?
@Gábris szomszéd:
:))
Csak menjenek onnan is, jöttemnek is jobb lesz. Vagy nem?
Lehet, hogy neki nem.
@jaegtoer:
Egyébként, kösz, hogy figyelmeztettél, hogy már én is csúnyákat mondok. Ezért ki is kapcsolom a korpákat, nehogy megegyenek a disznók.
@dr. jenőke (jenőke): "pollenszennyezettség" vasárnap nincs plazázás, nyilvánvaló, hogy a napiparancs: Szarjatok a Varánuszba! Én azért nem sün/ sült kívánok nekik, hanem, hogy maradjon örökre bennük, és soha ne jöjjön kívülre DDDDD
@Mariann19: bocs, ha félreérthető voltam. téged itt mindenki azé szeret, me a legnagyobb barmot is embernek nézed, és elkezded elemezni a marhaságait.
remélem sokáig teszed eszt.

csak szeretek csipkelődni:)))

remélem örülsz a hokinak?
@Mariann19: +1, és mégpluszban pont 3 "jobboldal", és épp 3 " baloldali kormány vót DD
@pianolight:

'Vincentről jut eszembe:)

orulunkvincent.blog.hu/2015/04/25/eltavolodik_valla_folott_hatranez_es_posztol_meg_egyet

Persze nem csak ez,hanem ha festmény akkor ma ez:(mai-Monet)
kepkezelo.com/images/spf9pp9zbjztddjvtd09.jpg

----------------------------
Fiaink tegnap igazi tartással,oroszlánként harcolva arattak--IGAZI--sikert!!
Nagy sportteljesítmény volt 'gratula Nekik!
@taga20: Te már tuddo, hogy tegnap farkasembör vótam, ahogy szoktam D meg némi fazonra borotvált ügy is vót ( csak, hogy igazoljam a 18+ jelzést) DDD
@Gábris szomszéd:

Köszönöm, nyugodtan kiírhattad volna a nevüket a cikkből ezeknek a nagyszerű embereknek:

"Három férfi jelentkezett: Valerij Bezpalov és Alekszej Ananenko az atomerőmű mérnökei voltak, Borisz Baranov pedig szintén csernobili munkás. Pontosan tudták a veszélyeket, mégis lemerültek egy alap búvárfelszereléssel és egy lámpával, hogy megtalálják a szelepeket. Bár Baranov lámpája elsüllyedt, miközben merültek, sikerült megtalálni a megfelelő szelepet, kinyitották a kapukat, és visszatértek. A merülés nélkül a későbbi jelentések szerint egyértelműen termonukleáris robbanás következett volna be. Valerij és Alekszej két héttel később haltak meg egy moszkvai kórházban, nem sokkal később pedig Borisz is._"

Tehát:

Valerij Bezpalov
Alekszej Ananenko
Borisz Baranov
1986
R.I.P.
@Imola Helyesi:" De komolyan miért irogatsz ide, ha nem szereted a magyarokat?"

te szerencsétlen barom, nem te böfögöd be ide rendszeresen, hogy a varánusz a magyargyűlölők helye. akkor mé ne írhatna ide, pl.jég vagy én.

ha te magyar vagy, akkor én inkább román vagy szlovák.
@taga20:
Kis haver!
Poénnak szántam én is, szoktunk marháskodni.
Kell nekem is egy ba.....tás, egy kis fény sivár életemben így főzés közben.
Nem néztem a hokit, te nézted?
Rádióból hallgattam, valami állati volt az utolsó pár perc.
Vajon ki lesz a Fidiből a Jégkorong Szövetség
főnije?
Én téged jelöllek.
@Gábris szomszéd:

Ez csak töredéke a történetnek. A szomorú valóság az, hogy emberkereskedelem folyik.
amikassa.sk/emberkereskedelem-tobb-rendor-kell-a-bandak-megfekezesehez/
@pianolight: jézusúristen, a ketyegőd nem állt meg egyszer-egyszer?:)))
@dont be such a jew:

"Legjobbkor szálltak ki?

1.: miért szálltak bele? A saját törvényeik kijátszásával tették.

- hogy pénzt csináljanak? Miféle tv-eket játszottak ki?

2.: miért hagyták bent a "keményen dolgozó kisembert", ha megvolt az infó, hogy baj lesz?

- ez nem óvoda bazdmeg. A kormány nem a kisember brókere, hogy befektetési tanácsokat osszon."

1.: Azt ami kimondja, hogy minisztérium nem tarthat közpénzt vállalati kötvényben. Erre a minisztérium létrehoz cégeket és így eteti közpénzzel a Questor havert.

2.: Nem óvoda? De azért mások faszával verve a csalánt "kártalaníttatja" a questor károsultakat, ugye?

Fú de hülye vagy fideszes. DE másokat ne nézzél hülyének, jó? Legyen ez csak a te nyomorod.
@Mariann19: "Kis haver!
Poénnak szántam én is, szoktunk marháskodni. "

most behúztál a csőbe főkönyvelő buksza:)))

én meg aszt hittem( és úgy látom más is), hogy besértődtél.

én se láttam, me a hülye digin ment csak, ezé az indekszen olvastam a híreket.

te, füstöt érzek, nem éget oda az ebéded?:)))
@Imola Helyesi:

"_De komolyan miért irogatsz ide, ha nem szereted a magyarokat?
Akkor ezek szerint csak itt dolgozol, itt van meg a hasznod.
Az rendben is lenne, de a politikába miért avatkozol bele akkor?_"

Imola, már régen nincs éjszaka, fényes nappal van, és a hathúszas is beérkezett mindenhol ebben az időzónában, csak még nálad van sötétség és késik a vonatod.
A falvédővel hogy állsz?
@Orica Középföldi: "A meggyőzés face to face állapotot, rengeteg időt és felkészültséget(érveket) igényel." jogos, de az esélye akkor sem éri el az 1:2-höz oddsot. a próbálkozások nem biztos, hogy a siker reményéből táplálkoznak, azt gondolom, valami belső igényből ( magamból kiindulva) D
@gazoló: RIA, RIA!
mé nem hokira költjük a pénzt, és nem arra a kurva focira!:)
@Imola Helyesi:

A kisegítő kiscsoportos kurzust felfüggesztem,
mennem kell hóhegyeket hányni:)
@Imola Helyesi: Bogár: sikertelen, MSZMP tag, aki soha nem vót' elméleti közgazdász. az Echo tv, mint sok más senkiből is " váteszt" csinál belőle
Boros: SZT tiszt, arbitrázs szakember, mind a VW ügyben, mind pedig saját, belföldi állami vissza nem térítendő panzió építése ügyében bűncselekmények megalapozott gyanújába került.
Ne felejtsd, hogy az ő szakmájuk az én szakmám is... a szakmabeliek ismerik az ilyen " hírhedt" szakmabelieket.
Szagértő, az nálatok az, aki olyat áraszt, amit a ti orrotok Chanel 5/ bográcsos birkapörköltnek érez, ízlés szerint. Ja, a te szakmád mi?
@Imola Helyesi:
Nagy élmény volt olvasni a PSZÁF nacionáléját, de még annál is élvezetesebb az alábbi, kissé fölényesre sikeredett mondatod:
"Ezt érdemes elolvasni, a PSZÁF 2009-2013-ig tartó működéséről."
Riposztozom, ezt is érdemes elolvasni az időpontokra való kiemelt figyelemmel, miután te a 25 év bírálatát mondod el.
Szász Károlyt 2010. júliusában nevezték ki a PSZÁF elnökévé Orbán Viktor javaslatára, aki kormánya részére eszerint egy szalma szálat nem tett a vélelmezett visszaélések felfedésére.
Amikor a PSZÁF-ot bekebelezte az MNB, a Semmelweiss egyetemre nevezte ki Orbán kancellárnak nyilván azért a szorgos tevékenységéért, amit egyébként nem végzett el.
Mi több, ki is tüntette a Magyar Érdemrend középkeresztjével "áldásos" közreműködéséért.
Imolám! Ez van.
@Imola Helyesi:

Én nem küldeném el őket, Imola. Mutatok egy polgári társulást, ami évek óta sikeresen fogja össze a gömöri és nógrádi magyar cigányokat.
A csapat lelke egy kedves pedagóguskollégám, aki azóta polgármester lett az egyik legnagyobb cigányközösséggel rendelkező faluban.

purt.org/

Ez egy kiváló példa arra, hogyan élhetnek, közeledhetnek egymáshoz a cigány és nem cigány emberek.
@taga20: Mariannak "elkezded elemezni a marhaságait.
remélem sokáig teszed eszt." Csatlakozom.
@taga20: "a ketyegőd" azzal kizárólag az a baj, hogy, hogy Mo lakozik benne, szorosan a család/barátok mögé zárkózva D. A probléma ennél Délebbre szokot manifesztálódni, és nem baloldalt, hanem középen DD
@Imola Helyesi:

Ezt is olvasd el. Bár a hír tavalyi, de jól megmutatja, milyen fontos munkát végeznek a Purt aktivistái.

www.parameter.sk/rovat/regio/2014/06/05/egyre-nagyobb-es-sikeresebb-purt
@jöttem: nem hülyülök, de délelőtt hat varnyú dolgozott a kertünkben. 8-tól délig kiástak 20métert, átrakták a kerticsapot és vissza is temették.
az asszony vitt nekik kávét, én meg osztottam nekik az észt:)
és megy az élet tovább.
ja, azé egy fiatunoval jöttek:)))
@pianolight:

""Lásd felnőni az unokáidat" ma köszöntöttem a kisebbiket, 8 éves :-) "

Isten éltesse sokáig! )))
@Mariann19: "Szász Károlyt 2010. júliusában nevezték ki". Hozzátenném, hogy másodszor, először 2000-2004-ig, ( milyen érdekes, 2 kormányon átívelően maradt) azonban a kinevező akkor is f. vót. Cca a Megyó- Gyurcsány váltás idején váltódott le, miután, ha jól rémlik, valami Graboplast ügyben csúnyán megverték. Nem értek a veréssel 1-et, de fogalmam nincs, mi lehetett a valóság az esetben.
@jöttem: mi az a virrasztóhelyiség? komolyan kérdezem.(tudom megnézhetném)
@jöttem: Köszönöm, kedves vagy ( Nem leptél meg!!!!! DD)
@jöttem: Nagy kár, hogyha kell az ő torkukat is átvágják az emberkereskedő tezsvíreik. :(
@gazoló: Csúcs a kép, engem Renoirra emlékeztet ( pöpö: Hinta)!
Ha a hokira gondolok, most is jókedvem lesz. ( Taga ecsém ne röhögj a háttérben DDDDD)
@pianolight: Mivel a másik oldalon is jártak korábban így még jobban látják a folyamatokat.:) Amúgy meg sokkal károsabb az olyan "közgazdász", aki ugyanúgy az átkosban csinált karriert, de most pont azok szekerét tolja, akik minden zsigerükben az őket szakmájukban és életükben elindítók ellen voltak.
@taga20:

A temetkezési szokásokkal kapcsolatos. Mifelénk az elhalálozástól számított 3. napon van a temetés.
A temetés előtti napokon / 1x vagy 2x / történik a virrasztás. A ravatalozóban kiterítik a halottat és a közeli családtagok, barátok ott róhatják le kegyeletüket.
Azokban a községekben, ahol nincs ravatalozó, virrasztóhelységek működnek. A virrasztás kb 1 órán át tart. Ennyit engedélyeznek higiéniai szempontok miatt.
@pianolight: ma én is a hokira gondolok, az eredeti értelemben.
bátyám:)))
@jöttem: aszt gondoltam, ez valami cigány rituálé.

a ravatalozót ismerem. februárban, amikor meghalt a kedves rokonom, ott feküdt a teste a koporsóban, de én nem mertem megsimogatni.
sokan megtették.
Kire gondolsz, járai, mellár, bácskai, kupa... és szakmailag elismert, nyilvánvalóan jobboldali társaikra?
Ők valóban, szakemberek, szerintem!
Mondjuk, egyik b. sem vót soha makro. Ők akkor látták eljöttnek az időt az echotévézésre, mikor azt gondolták, a szakma elitje már övön alul kiütésre került.
Tudod, nem kellene azt gondolnod, hogy a közgazd szakma 90 előtti művelői mind karrierista komcsik vótak. Belső körökben mindenki tudta, ki a seggnyaló senki, és ki az, aki tudja mit kell tenni, sokan meg is írták, aztán a politika nem vette tudomásul, élni meg akartak.
Pontosan a 2 b. az kik saját elveiket megtagadták, az egyik a mini szterségig hazudta magát, a másikat, meg még Az Antall kormány tette lapátra, szakmai nullasága miatt.
Ja, és csak úgy mondom, ezeket az a SZ. pénzeli, aki a Videotont ( a z angolokhoz is exportált), meg az Ikaruszt elsíbolta ....

jöttem (törölt) 2015.04.26. 12:54:56

@Gábris szomszéd:

Az emberkereskedők és az áldozatok összetétele is vegyes. Cigányok és nem cigányok.
@pianolight:

Egész életed a meggyőzésről szól, ha belegondolsz:))
Óvó-, tanító néni, szülők, vizsgáztatók, szerelmed, feleséged, gyerekeid, főnököd, etc., és ehhez minden eszközt felhasználsz. A jellemzően alá-, fölérendeltségi viszonyból eredő jellemvonások vagy beépülnek a személyiségedbe, vagy kinövöd, vagy mindenkivel baromi szerencséd volt, korlátok között, de tiszteletben tartotta az autonómiádat.

A viccet félretéve és a nézetek terepén maradva, sikert csak ott lehet remélni, ahol még nem kiforrottak a nézetek.

Na ettől kezdve bonyolult, mert egy vad, IQ-hiányos szélsőséges is meg van győződve, hogy kiforrott nézetei vannak. Holott csak valami homályos, zavaros hite és azzal szemben nem lehet érvelni.

Az érvelés elfogadásához szükséges a strukturált gondolkodás, annak bizonyos fejlettsége és fejlődőképessége.

Lehet, hogy később befejezem, de most mennem kell, bocs.
@taga20: Jóvanna, az öreghelyetti "bátyámmal" teljesen beloptad magad ... a zsebembe DDD
@pianolight: én meg majdnem aszt hittem, hogy a szívedbe:))

de vigyázz velem, me ebola szerint keresztapu vagyok:)))))))))
@pianolight: @taga20:

'Nyugodtan 'jáccátok le a meccset ma is:))))))))))
@pianolight:

Lehet,hogy igazad van,Neki vannak ilyen női alakjai... Annyira nem foglalkoztam vele,egy Monet oldalról van,egyszerűen csak gyönyörködtet:)

kepkezelo.com/images/miqqeic7eo0dsidbwp.jpg
@pianolight:
Nevetséges, az mszp-sek, szdsz-esek elődei meg mindannyian azok voltak. Egyszer hallelujázunk az átkos nagyszerűségéért, szakember képzéséért, máskor meg nem, ha nem a mi kutyánk kölyke.
Okos emberek pártállástól függetlenül
Én nem nézem pl. Schiffernek se a felmenőit, okosnak tartom, csak néha mellélő, mint mindenki.
Vagy pl. Fletó se tehet róla, ha a papája reakciós volt, a nagyapósa meg vérbeli mszmp-s, aki lövetett a Kossuth téren - állítólag.
@Mariann19:
Ez van, sajnos, gondolom Farkas sem tengődik jelenleg.
Amit eddig írtál, az teljesen jogos, különösen, ha belegondolok, hogy akik ismernek közelről, mindig mondták : erősen észvezérelt ( már amennyi van) vagyok, szemben az emócionális énemmel, az inkább az id egomban bújkál. Így aztán, el kellett hinnem, hogy igazuk lehet, mert nem rosszindulatból mondák D.
Tudatosan is alkalmazkodtam önmagamhoz D
A korral meg az jár, hogy 1-re inkább konfliktuskerülő vagyok, inkább hallgatok, kivéve, ha kiakasztanak. Már valakinek írtam, hogy a butaság nem taszít, ellenben a rosszindulattal párosulva, namegpestez a tényekkel szembeni hazudozás, még akkor is felbőszít, ha nem válaszolok rá, ott kapar belül DDD
Ja, és még 1, úgy GONDOLOM, hogy valóban szerencsés ember vagyok, döntően azért, mert millió rossz dolog, ami megtörténhetett volna velem ( akár saját hibáim okán), nem történt meg.
Az autonómiám, (tán a konfliktus kerülésem miatt) úgy érzem, csorbítatlan D. Néha már anarchistának érzem magam DDD
Várom további szöveged, a pszichom ügyében még nem tettem látogatást senkinél ( hacsak feudzsigabácsit, meg jungot nem számítjunk virtuálisan ide, de tudom, sokmindenben már elavultak). Úgyhogy köszi a távolsági rendelést, várom a folytatást, aztán majd kiderül, mit tudok hasznosítani belőle ... DDD
@Orica Középföldi:
Vak vezet világtalant:

"Na ettől kezdve bonyolult, mert egy vad, IQ-hiányos szélsőséges is meg van győződve, hogy kiforrott nézetei vannak. Holott csak valami homályos, zavaros hite és azzal szemben nem lehet érvelni.
"
Te már csak tudod, ki a vad IQ-hiányos, lényeg, hogy neked kiforrottak a nézeteid.
@taga20: Egy keresztapu a "zsebben", aki ráadásul Taga20, mindig jól jöhet DDD
@gazoló: evagy maradva egy-két brossurával haver. én és a zongorás országos cimborák lettünk. és ez nem vicc:)))
@taga20:
Kis haver!
Ma is jó kedvem van, mint általában, dehogy húzom fel az orrom, különben is arcpakolás van rajtam.
Főzök, arcpakolok, netezek.
De hol vagyok én a nagy Bonapartétól, aki egyszerre 6-7 elfoglaltságot űzött egyszerre.
Ám Szent Ilonára még elvihet a TEK ha sokat jár a p.., azaz a szám.
A kaja amúgy jól van, már bent, a helyén.
@parti_giano: eszt te mondod, ez még nem derült ki. az má kiderült, hogy karnisos vagyok:)))
@jöttem:
Aha, nálunk is van ilyen iskola pl. Nyíregyházán, azt meg feljelentették az emberi jogosok, hogy szegregál, szüntessék meg, menjenek a cigányok olyan iskolába, ahol sok fehér van. Aztán a cigányszülők kiálltak az iskoláért, hogy juszt se mennek más iskolába.
@gazoló: Ez a dolog lényege, nekem van 1 saját használatú elméletem az im-/ expresszionistákról, de az nem ide való DD
@Mariann19: valami ilyen?:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/22899.w-800.h0.q100.jpg

és hogy kell 6-7 dolgot egyszerre csinálni, miko csak két kezed van?
@parti_giano: Tagaecsém nem gondolnám, hogy zsebes tán inkább eszes! ( minden körülmények között fenntartom magamnak a tévedés lehetőségét / educational risk, ahogy a művelt kínai mondfaná)DDDDD
Azon morfondírozok, miért foglalkozik valaki annyit magával? Ez az öregség vagy egyszerűen a hiúság jele?
Vagy nemiség jele?
No, de a politikusok miért? Nekik objektívnek kellene lenniük.
Netán azért mazochisták a mai pártok, mert sok bennük a férfi? Ki tudja!
Mindenesetre a rendszerváltást jól elcseszték, az biztos.Többnyire a fijjug.
Meg ezt a blogot is egy-két mazochista keresztpapi.
@pianolight: jaja. azért nem mindenki tesz egy ablakra száz karnist, tud valamit, biztos frappáns logikai levezetést rittyent ide megokolván.
@Orica Középföldi:
Ühü, a levesed biztosan kiforrott, az enyém is. Ez a biztos.
@taga20:

Hoki:)) meccsre gondoltam amin 'piano utalt( "Taga ecsém ne röhögj a háttérben DDDDD) ",amit majd közösen,egyenként játszotok,ha akartok :)Te 'spermahajder:)
@Imola Helyesi: mi van? mi van? kukkolunk?:)))
@Imola Helyesi: Hát, ha engem hallottál hallelújázni, akkor lehet, hogy batyuval keversz össze. Én libsi-konzi értékrenddel szeretnék rendelkezni, és elég jól haladok. Mondjuk Finnországban most nyert választást 1 ilyen párt.
Ja, "Okos emberek pártállástól függetlenül" Ez végre jogos, annyira, hogy én még a te véleményedet is megpróbálom függetlenül a pártállásodtól nézni, biztos, hogy én vagyok a hibás, ha valamiből kiderül hova tartozol. Ja, mi is a szakmád??
@gazoló: :)))
haver, mentális hokira, még téged is beveszünk:)))
@Orica Középföldi: Sry, azt a hosszabb esszéjellegű szófosást fentebb neked szántam, csak lányos ( vagyishát inkább vénasszonyos) zavaromban nem válaszként kűdtem.

jöttem (törölt) 2015.04.26. 13:45:57

@taga20:

A cigány közösségekben még nagyobb hagyománya van a virrasztónak. Először elsiratják a halottat. Aztán elszállítják és kezdődik a virrasztó, ami egész éjszaka tart és időnként mulatozásba csap át. Ez általában már a család házában zajlik.
Nagyon félnek a temetetlen halottól. Nem alszanak a temetésig, minden helyiségben villanyt gyújtanak sötétedés után, letakarják a tükröket.
Nincs hagyományos cigány temetés virrasztó nélkül. Ha a család nagyon szegény, a közösség dobja össze a pénzt, mert elég étel-ital kell a halott búcsúztatásához.
Ezt a pénzt nem kell visszaadni. Majd visszasegítik, ha más házánál történik haláleset.

Nálunk él a virrasztás hagyománya, de családonként változó. Gömör apró falvakból áll, őrizzük a szokásokat. Én a szülőfalum szokásait követem. Ha elhalálozik valaki a közeli rokonságból, illik személyesen leróni részvétünket a családnál még a temetés előtt. Pogácsát sütök, viszek egy üveg italt, kávét. Ha kell, megyek főzni, felszolgálni a halotti toron.
Ezzel segítjük a gyászoló családot. Ha nem is veszik igénybe a segítségünket, illik megkérdezni.
Hát így élünk mi itt a "végeken".))))

Ne csodálkozz, ha idegenkedtél. Én apukámat csak a temetésen láttam a koporsóban. Képtelen voltam elmenni a virrasztóba.
Anyunál más volt a helyzet. Őt itthon ápoltuk itthon halt meg. Mi öltöztettük fel.
Minden a szemem előtt zajlott. Könnyebben elfogadtam, hogy elment.
@taga20: JÓÓÓ beszész Öreg, mitiszóóó? Én fizetök! ha találok a zsebemben casht ( ja, Johhny az nem ott van) D
@Imola Helyesi:
Nem jó út az, hogy a bróker ügyben az elején részletekkel érvelünk.
Próbáljuk meg felülről, globálisan nézni az ügyet.
1. A Fidesz 5 éve van kormányon, az ellenőrzési felelőssége elvitathatatlan ilyen hosszú intervallum alatt.
2. A pénzügyi ágazat az ország stratégiailag - mondhatnánk - a legfontosabb szektor, amely kiemelt figyelmet érdemel a kormány számára.
E téren tehát nem ismerte fel a prioritást, ezért irányítási alkalmassága vitatható.
3. Miután kormánytagok és a közigazgatás vastagon benne van a játszmában, e szereplők nagyon is jól tudták, hogy hazardíroznak részvételükkel a közpénzek elhelyezése által, ezért bűnösek a remélt irreális hozamok bűvöletében.
4. Ami a döntő érv, hogy a kormány a botrány kirobbanása után saját szerepét mentve gyilkos
vádaskodó nyilakat röptet több kiszemelt áldozat felé, mely vádaskodás valójában egy fű alatti védekezés, mellyel a bőrét kivánja
menteni.Ezt a teóriát igazolja az a tény, hogy
Orbán nagy garral a bankokat teszi felelőssé az eseményekért, mert időben nem gondolt arra, hogy a botrány - ha kirobban - politikai okok következményekkel jár.
Ennek elkerülésére nyitott utat az irreális kárpótlásnak, mellyel a költségvetést hozná szorult helyzetbe.
Hol van pénz? Hol is, jut Orbán eszébe.
Tovább zsarolni a bankokat, kicsikarni azt a forrást, amellyel kárpótolni lehet /nem kötelező/ a rászedett befektetőket.
@taga20: C Mariann : Figyumá, te láttad, má Mariannt? Én nagyon el tudom képzelni Shivaként ( is) D
@parti_giano: A karnisok száma szükséges, de nem elégséges feltétele, a 100x-i karnisfelrakásnak D
Az lehet egy kűr is DDD
@gazoló: Remélem nem ismert félre taga és viszont DDD Benned is bízom ( amíg te fizetsz) DDD
@taga20:
"Hogy lehet 6-7 dolgot egyszerre csinálni, ha csak két kezed van?"
Nem minden művelethez kell kéz. Te ne tudnád?
Az előbb sorra vettem, hogy mit tudnék egyszerre tenni.
Eszem, közben újságot olvasok, a kaja fő, kedvenc számaim zenéje közben a fülem, funkcionál. Mindeközben a pedikűr miatt a lábam a lavórban, közben csevegek a családdal. Ez már 6.
a 7. legyen az Imolával váltott eszmecsere.
A nagy Bonaparte nyomdokában vagyok. Vili?
Csupán a tevékenységek igen prózaiak, a nemeseket másra hagyom.

jöttem (törölt) 2015.04.26. 14:01:14

@Imola Helyesi:

Évekig dolgoztam hasonló iskolában. Jártam családlátogatásra. Időnként kétes tisztaságú pohárból ittam kávét. De sosem utasítottam vissza, mert tudtam, azzal vérig sérteném a családot. Kaptam vakaró recepteket.
Hidd el Imola, a volt tanítványaim közül a fehérek időnként szó nélkül elmellőznek az utcán. De a cigányok már messziről köszöntenek. Újságolják, kivel mi történt, megmutatják gyerekeiket.
Ha egy kis megértéssel, szeretettel fordulsz feléjük, a nagy többség sokszorosan adja vissza.:)
@pianolight:
Teljesen felvillanyoztál ezzel a Shiva főisten hasonlattal. Most néztem meg bővebben a Wikin.
Leszek Shiva, az alábbiak miatt:
"Tomboló erejével ő vet véget a jelenlegi korszaknak."/Wiki/
@jöttem: Szia, 1etértek azzal, amit írsz. "Időnként kétes tisztaságú pohárból ittam kávét." Ehhez mondanám , engem egyszer, nem 2-s tisztaságú, teljesen OK kávéspohárból itattak meg, amibe valami kábítószert tettek. Ugyanaz volt a gondolatom, nem akarom megbántani őket...
A probléma abból adódott, hogy amikor elindultam a lépcsőn ájultam el, agyrázkódás, és még szerencsém is volt ...
Persze, 70k forintomat elrabolták, viszont az irataimat, kártyámat meghagyták.
A kártya lopásos (is)ügyem 2001-ben volt, egy minisztériumban, ahol a komplett pénztárcámat lopták el, amíg kimentem pisilni.
Szóval, ezt nem ellenvéleményként írtam ... mindannyian tudjuk, hogy van ilyen is, olyan is, csak egy picinykét óvatosabb vagyok...
@Mariann19: Ááááááááámeeeeeeen! Szeretem azt a fajta zenét is, ahol ezt így éneklik DDDD
@Mariann19: :)

annyira aranyos vagy, ahogy mindig a szakmai oldalt veszed észre a szövegben és így néha elsikkad más jelentős szempont, pl itt:

"A PSZÁF 2000-ben alakult" és még folytatja is a rizsát, linkeli a másik dátumot is, a mellé kinevezett bizottság alapításáról...

ha nem tűnt volna fel: ez mind orbán idejében (a bizottságot a választás előtt nevezte ki) kezdte működését.
ennek jelentőségét pedig kihagyni és a működés milyenségénél megkerülni nem lehet.
utólag szerintem tök tiszta, de abban az időben is világos volt, hogy a beépített emberei kinek dolgoznak...

más

láttad ennek a német foszernek az előadását?

offforever.blog.hu/2015/04/25/penzteremtes_penz_keletkezik_penz_megszunik
@Imola Helyesi: Ahogy olvaslak....tuti, hogy fogazol...ráadásul direkt.
@kentauri: :)))

hülye! :DDDDDDD (ez a direktnek szólt!)
@pianolight: na küldöm neked a negyedik legszebb nótámat, hamá dzsoni!

fájdalom, de ilyen vagyok:)))

www.youtube.com/watch?v=4z4fLD_p0Fc
@Imola Helyesi: "Netán azért mazochisták a mai pártok, mert sok bennük a férfi?"

Az a sok kurva idegen kifejezés ne lenne...
@taga20: Ezt má küldted, akkor is goldencash vót. Milyen lehett az 1ső??? Azt csk luvnyáknak küldöd ( mábocsi attól aki esetleg megkapta)? D
"Mazochista tarajos sülök támadtak a Patyomkin cirkálóra." (MTVA, Hírek)
@Mariann19: és még a szívedet, a vesédet, meg a tüdődet is irányítod:))
én zsenge fiatal 46 éves koromra amit megtanultam, az, hogy aki sok igazgató tanácsban vagy felügyelőtanácsban van benne, az semmihez sem ért.
százszónakisegyavége, aki aszt hazudja, hogy hatfelé képes 100-ban figyelni az vetít:))
@parti_giano:

A jóízlés elleni bűncselekménynek."
@pianolight: na terítek! me bírlak:)

ha valamit észreveszel az avataromnál, ako figyeltél:)))

www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g
@taga20:

Ahhoz ért, hogy sok igazgatótanácsba delegáltassa magát.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

És ez még csak egy röpke pillantás volt az Imolánk fejében kavargó Őskáoszba.

"Ahol Nyarlathotep, az arcnélküli, őrült isten táncol két idióta démonfurulyás kíséretében." (H. P Lovecraft)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egér, csak szolok, hogy szolok áginak és rácuppan a nagy muffjával az arcodra:))
@taga20: nem is tudom, h miről beszélsz, de van pár leszakadt karnis, akkor pl elmondhatnád :-)
@guma:
Szia!Végig hallgattam a német előadót, nagyon ügyesen és egyszerűen magyarázta el mérleg szemléletben a pénz mozgását.
Az iskolákban szaknyelven elég bonyolultan magyarázzák az Eszköz és Forrás összefüggését.
Bocs, de röviden, három tartalommal.
A Mérleg mindkét oldala egyenlő.
Az Eszközök oldal a javaimat mutatja, a Források oldal, hogy honnan és miből keletkeztek az eszközeim.
Vége.
Az előadó felvetette, hogy a hitelként kihelyezett pénz miért mutatható ki a betéteseknél is? Azért, mert a forrás oldalon
kimutatta a tartozást is.
Nem szeretnélek ezzel untatni, mert találtam egy érdekes kijelentést Jean Marie Cavada eu-s képviselőtől, aki a magyar kormány működését eu-s összefüggésben értékelte:
"A Fidesz kormányzati tevékenysége egyfajta méreg, amely mindenfelé beszivárgott.
Az autokraták bármilyen hazugságra és manipulációkra képesek."
Egyben sürgeti a 7. cikkely érvényesítését Magyarországgal szemben, mert egész Európára nézve veszélyes a Fidesz kormányzati tevékenysége.
Nagyon találó, tömör megállapítása ez Cavada részéről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ha tehetném, megtenném, me sok boldog percet szereztél a kommentjeiddel itt és a vinszenten. nagyon vicces csóka vagy, függetlenül attól, amit mutacc magadról. szerintem vízöntő vagy:))))

mint egy nő, olyan lettem, de nem bánom. a csajok, a szép az életünkben.
és, hogy még tovább cifrázzam!

www.youtube.com/watch?v=KZHjErOwYwA&list=RDKZHjErOwYwA
@taga20:
"Aki sok igazgató tanácsban és felügyelő bizottságban van benne, az semmihez sem ért."
Isten tartsa meg a hülyeségüket, mert én részben ebből élek.
Vannak megbízásaim az éves gazdasági beszámolóik elkészítésére külsősként, és mert szegény asszony vagyok, bagóért el is vállalom.Ami a röhej benne, hogy az én megbízási díjamat az adott cég fizeti, mert az FB-nek lehetősége van külső szakembert alkalmazni a cég terhére.
Mindenki szív, csak az FB tagok kapják meg működésükért a teljes zsozsót.
@Mariann19: azé azon mindig meglepődök, hogy még a legpatentabb arcok is megteszik aszt, hogy mondok valamit, és a lényegtelen dologra reflektálnak:)
@Mariann19:
Én is FB tag vagyok, de javadalmazás nélkül, "társadalmi" munkában. Hülye vagyok, tudom... :(
@Mariann19:
Látod, ilyenek a nők. Én is tudok ilyensokfélét csinálni egyszerre, ebben rokonlelkek vagyunk. Sőt a lélekjelenlétem is messze felülmúl bárkiét. Amikor mások pánikban vannak, tudok cselekedni. Azonnal kijön belőlem a vezértípus. De mindig is vezető voltam minden csoportban előbb-utóbb.
Hasonlítunk egymásra sok mindenben, még a véleményünk is.
@taga20: Bocsi, az avatarodon nem vettem észre, viszont sikerült ( az eddigiek alapján ) nem túl nagy, de igen kellemes meglepetést szerezned, különösen azé' me' még majdnem értem is mit énekelnek. ja, és persze ott van a többszáz kedvencem között. ( mindjá megszeretem Rodeót :-(, Cuba ügyből kifolyásilag)
Ha nem lennél 6 évvel öregebb a fiamnál, gondolkozóba ejtenél ... Merthogy neki sokkal gyengébb zenei ízlése leledzik...
De akkor küldök én neked egy gitárost, aki zongorázni ( is)tud a hangszerén:youtu.be/NeooHiX4oH0
@Mariann19: A szegénységre azért azt mondanám, hogy Shivának nemcsak kezei vannak, hanem lelke is D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: látom a fehéreket bírod:) egy kis lambert bennem is van:)
nekem is egyessel kezdődik:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ne izgassa magát, dokikám, csak olvassa tovább az őrültekről szóló mítoszokat, az legalább meglátszik magán.
@taga20:
Nagyarcz... :) A face-en képek a tegnapi evezésről.
@Imola Helyesi:

Valahogy nem lepődök meg, hogy Amerika egyik legnagyobb horrorszerzőjét sem ismered.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az érzékenységedről ennyi... Elrontod a kedvét! :D
@kentauri: most miért? Nem volt még jó élményed? Okosan, ügyesen kell csinálni és akkor nagyon jó tud lenni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Meg még olvasott is legyen? B+, neked asztá vannak igényeid.
@Imola Helyesi: Tisztelettel kérlek ne vedd elő azt a kalapot, ami alá, Mariann, meg te befértek. Új,Guiness rekordot kellene vélelmezned. Különbenmeg, még mindig nem tudom, mi a szakmád, mint ahogy itt senkise.
"mindig is vezető voltam minden csoportban előbb-utóbb..
Fantáziám kevés ahhoz, hogy kitaláljam miben lehetsz te vezető, mert ami azonnak eszembe ötlik, azt jóízlésem tiltja, hogy leírjam ....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: zenepárti vagyok, a minap rodeoval kvázi meg is tárgyaltuk.... Úgymond.
@Mariann19:
Ezzel nem értek egyet, mert most előkerült a költői vénád a racionalitás helyett. Mindig az okoknál, az előzményeknél kell kezdeni a dolgok megítélését.
Úgy el volt cseszve az egész PSZÁF-ügy a kezdetektől, mint sok más. Nem ellenőriztek, ment a kéz-kezet mos haverság.
Ezért vonta az MNB saját hatáskörbe a PSZÁF-ot, és mi történt, le is buknak sorban a csalók. Jobb későn, mint soha, amíg pl. az Otp is bele nem bukott volna, MERT AZ ALAP KIFIZETÉSE JELENLEG IS ÉRINTI.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

"_csak a furulya szóra kaptam fel a fejem.:-D_"

az jó, ha az ember lánya muzikális:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bolikám, amennyiben ingyen csinálod, mit ne mondjak, tényleg hülye vagy.
Figyeltem 2010-ben, a váltáskor, hogy a Szadesz milyen bajban volt, mert tudta, hogy ugranak az egész országra kiterjedően az FB-i helyek.
Pedig ők liberálisok, mint én, de ezért egy kicsit nehezteltem rájuk. Ez a legnagyobb gond?
Egyszer csodálkoztam, amikor láttam, hogy egy önkori címzetes főjegyző mi a bánatot keres egy nagyobb falu ipari termeléssel foglalkozó cégében FB tagként.
Biztosan számításokat végzett termeléknységi mutatókban.
@pianolight:
Na látod, biztosan az vagyok, nyugodj bele.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: menthetetlen vagy, ahogy én is:)
talán ez a hosszú, boldog élet titka, és nem récsöl, meg lézerbambino az irigylésre méltó egyed.

mindentől függetlenül, éljen a rokk:)))

www.youtube.com/watch?v=Rl6fyhZ0G5E&list=RDRl6fyhZ0G5E
@pianolight:

Ő a szó lemmingi értelmében volt vezető.

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Jómagam a hegedűt jobban kedvelem.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Róla valahogy egy rejtői idézet ugrik be Gustav Bahr-tól, a nyomaveszett földrajztanártól:
"Őseinek tartózkodása a színművészetektől láthatólag odáig fajult, hogy ön nem tanult meg olvasni, és ezért műveletlen."
@Mariann19:
Árnyalja a képet, hogy sportegyesületnél... :)
+ egy valag dolgot, ingyen csinálok nekik. Így müxik azért a világ kicsi, de lelkes közösségeknél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
És erre vág fel?
Nekem elég a Van, aki forrón szereti". No, azóta nem csináltak jó filmet az amcsik. Mert az a ronda üzlet ne lenne!!!A bankoknál is ez tette be az ajtót. A túlzott haszonszerzés átka.
Most meg az egész világot akarják, ezzel teszik tönkre az emberiséget.
@taga20:
A képeket nézd meg te majom, hogy miről maradtál le! :)
@pianolight:
Az ember az erősebb középosztályban hempereg, amely lecsúszóban van, te is tudod.
Tudod, a lélek gazdagsága - már írtam erről - életfilozófia kérdése.
Nálam alap pillér: Soha ne árts! Emberi méltóság feltétel nélküli tisztelete. Minden megalázást messzire elkerülni!
Az, hogy ettől gazdagabb-e a lelkem, a fene tudja. El vagyok ezzel magamban.
@jaegtoer: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: minden fúvóshangszert szeretek, de pl a család zongorapárti, a hegedű nekem nagyon ritkán jön be, mert a mélyebb tónust jobban szeretem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Megértelek.
Így neked a lelked gazdagodik, nem a pénztárcád.
Mindazonáltal felnézek rád, de tényleg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A C-64-es lemming játék még? Olyan elvárásaid vannak vele szembe, csoda azután, ha komplexusai lesznek miattad?
@Imola Helyesi:

"_Azonnal kijön belőlem a vezértípus. De mindig is vezető voltam minden csoportban előbb-utóbb._"

Vakok közt félszemű a király.
Azért vagy ilyen frusztrált és stresszes itt, ahol még a wc-s néni posztért is sikertelenül küzdesz. Persze a lábtörlő is fontos!:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

"_a hegedű nekem nagyon ritkán jön be,_"

Akkor jobban kell összpontosítanod a vonóra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tudod mé bírlak? me ilyen barom vagy, mint mi :)))

nesze neked itt a víz:)))

www.youtube.com/watch?v=7epIAqZ-GGw
@Imola Helyesi:

Lovecraft hogy a picsába jön az amcsi filmiparhoz, te félanalfabéta segg?
@jaegtoer: azé egy jó vécésnéni aranyatér, vagy aranyér!
eszt mindig keverem:)))
@jaegtoer:
Hát szerintem meg ti vagytok frusztráltak, azért alkalmazkodtok egy tagaféle stílushoz és vezérhez.NNektek már ez is jó.Nekem semmi bajom sincs.Nemzet, haza, család rendben / bár Trianonon, és az eus és amcsi befolyáson tudnék pofozni egy kicsit./
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Miért kéne tudnom, ki az a lovekraft, menjen maga oda, idióta.Olvasson magyarokat, ne idegeneket.
@Imola Helyesi: Ha már a szakmádat szégyelled, legalább azt mondd meg ? kila vagy? Vag yaz is titkos???
Haljak meg, ez azt hiszi, hogy a "Love craft" az egy amcsi film címe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Miért írja a neve mellé, kétszer, hogy doktor, amikor lehet, hogy csak sintér?
@pianolight:
Habonyka végzettségével együtt van titkosítva! Essetunni... :(
@Imola Helyesi:
"Mert most előkerült a költői vénád a racionalitás helyett."
Bánatos lettem, mert a racionalitás az eszményem. Előfordul, hogy az emóciókat is felülírja nálam. Ritka esetben.
A bróker botrány megitélésében kettőnk között az a különbség, hogy te a kormányt az eset áldozataként értékeled, én a felelősségét állítom.
Ennek alátámasztására egy kérdés:
Hogyan adhatott ki - ha jól emlékszem - 70 milliárd kötvény kibocsájtására engedélyt a felügyelet a Quaestornak, amikor az alaptőkéje mindössze tízmilliókban volt mérhető?
Hol áldozat az a kormány, aki olyan helyen tartja a közpénzt, amelyikről nem győződött meg, hogy stabil pénzügyi vállalkozás?
Nézd meg a Quaestor, a karcagi buli körül felbukkanó neveket.
Jó néhány kormánytag, vagy a kormányhoz közelálló figura.
Honnan ez a korábbi barátság?
@Imola Helyesi:

Nem kell tudni. Azt kell tudni, amit tegnap kiadott a Fidesz sajtóosztály.
@pianolight:
Ne legyél kíváncsi, mert még jobban megöregszel, közöd?
Kérdezem én, hogy kik vagytok?
Mem nagyon, mert, amit leírtok, az úgyis elmond rólatok sok mindent.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, küld már el nekem a ládámba.
nem vagyok fészbuk fogyasztó. ha az ivivet kihordtam féllábon, valószínű ez a fészbuk dzsuva is behal:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja és cserébe küldök neked egy nótát, a nyolcadik kedvencemet:)))

www.youtube.com/watch?v=2oQ-0KjPnEc
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem, azt Bolinak hívják!!!!!!!
Meg a wc kefémet is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: " lemmingi" vezető _ most eszembe jutott egy kevésbé dehonesztáló jelző ( és mindenki mástól elnézést kérek) lehet, hogy egy személyautó esetében fordult elő, hogy az említett előbb utóbb uralni kezdte?
Jó lenne, ha tudnám, merre ne közlekedjek ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Vagy a híres elektronikus zenekarral. De lehet, hogy a The Cure egyik slágere.
Az a baj, hogy a világ ilyen kibaszott bonyolult, mennyivel szebb lenne, ha az egész egy végtelen síkság lenne szürke térkővel borítva, amely fölött a világ végéig búg a normál "A".
@Imola Helyesi:
Kis perverz gyökér... Neked is legyen jó valami az életedben, a sok acsarkodásod mellett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Vagy Gyurrrika sámándobolna az alapítvány trilógia felett, kissé zilált tekintettel.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Kösz. El is olvastam.
Egyre jobban kedvellek.
A válasz készülőben a fejemben.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Ezt úgy értsem, hogy... ? :)

@taga20:

Erre nem is gondoltam, ennyire nem mertem kimerészkedni arra az intellektuális holtlápra. :)
@Mariann19: 2Hogyan adhatott ki - ha jól emlékszem - 70 milliárd kötvény kibocsájtására engedélyt a felügyelet a Quaestornak, amikor az alaptőkéje mindössze tízmilliókban volt mérhető?"

konkrétan tízmisi volt. a havi kamat volt ennyi alaphangon.
van még kérdés? igen van!
ORBÁNGECI ÉS BANDÁJA MÉ NINCS MÉG SZÍJJON?

csak egy átlag kisember, átlag kérdése az enyém!
@Mariann19: Na látod, máshogy fogalmazva, azt is mondhatnám, Légy boldog ( Ja ezt kívántam D) Akkor, meg a becsülettel az alvás is jobban megy D
Különbenmeg, I.-val ellentétben, én azt gondolom, hogy te nem a másik énedet vetted elő,hanem sokkal érzékenyebb vagy szociálisan, mint én. Nekem sajnos. D
@pianolight:
Bár nem nekem szólt, vettem a "kalap" hasonlatot.
Igazán nagyon kedves vagy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem elég, hogy doktornak képzeli magát, még amcsi horrorral tömi a fejét.
És fel van háborodva, ha valaki nem ismeri kedvenc íróját.
Én már itt semmin sem csodálkozom.
@Imola Helyesi:

A kedvenc írom Dosztojevszkij, és tényleg kurvára felbasz, ha valaki nem ismeri.
@Mariann19:
Nem kedves, hanem hízelgő.Ezt már majdnem mindenkivel eljátszotta. Először támad, utána hízeleg.
@Imola Helyesi: Háát, rád nem annyira vagyok kíváncsi, ám itt sok mindenkiről tudjuk, legalább a szakmáját, és ez mind tiszteletre méltó szakma!!! A tiedéről, jobb esetben az gondolhatjuk, ezért fizetnek, hogy itt zavarogj. Javítsáá má ki DDD.
Plusz, én büszke vagyok a koromra, te szégyelled?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hát ő is megőrült , meg a hősei is. Maga pszichopata?
Majd még keresek magának ilyen írókat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pedig arra is élnek ebolák. nem kéne úgy fenn hordanunk az orrunkat:))

ma nótás napom van(nótármarit, meg..., interjúholnám), jó kis gádzsi:)))

www.youtube.com/watch?v=WTGbfbttJys
@Imola Helyesi:

Na, erre kíváncsi leszek. Guglizni nem ér.
@gazoló:
Jaj, gazoló, fényképeztél is a tüntetéseden, ahol, mint tömörgyönyör üvöltözted, hogy orbáng...-
Csak nem te vagy a félkegyelmű tuareg sátorozó? Bár ő sovány inkább.
@Imola Helyesi: RÚGJON MÁR ALÁ MINDENKI ENNEK A PONDRÓNAK.
@gazoló: gondolom ebola faszija. úgy fejbe basztam volna eszt a kágébés szart!

ez a nyugdíjasokat járatja le.
@Mariann19: Anélkül, hogy lehúználak a magam szintjére,ami eszembe sem jutott soha, azt gondolom, hogy már önmagában nagy dolog, ha valakinek van lelke, igazi, (és sokan vannak itt illenek). Apró szerénytelenséggel magam is ide számítom DDD
@pianolight:
Szociálisan valóban érzékeny vagyok, és miután az elesettek többnyire az u.n. egyszerű, kétkezi munkából élők, ezért melléjük állok legalább a véleménynyilvánítás szintjén.
Most egy kicsit locsogok, hogy megértsd, honnan ez az érzület.
A szüleim a "munka nemesít" jelszó alatt diákkoromban szívesen látták, ha szünetben dolgozom.
Elszegődtem 1 hónapra egy téglagyárba fizikai munkára. Rettenetes volt fájó végtagokkal az olajos agyagszagban végig dolgozni a 8 órát.
Már akkor is, de egész életemben tisztelni kezdtem az értékteremtő munkát. Belegondoltam, hogy ezek az emberek úgy élik le az életüket, örömtelenül, fáradságos munkában, nem embernek való körülmények között.
Tudom, hogy bizonyos szinten nem elegáns sorsközösséget, vagy erőteljes kiállást kinyilvánítani az egyszerű emberek oldalán, de nálam ez nem szempont.
Ja, meg a honiaknál is van választék. Nagy beteg volt József Attila, Ady Endre meg még egy csomó, van amelyik a magányba, van amelyik az elbukott szabadságharcba őrült bele. Stb.
Bezzeg a politikusok!
Látszik, hogy nem nagyon gondolkodnak.
@pianolight:

"Apró szerénytelenséggel magam is ide számítom."
Nyugi! 100%-ig jogos.
@Imola Helyesi:

Na, közülük pl Poe-tól, Kafkától és Swift-től mindent olvastam.

Olvass te is sokat, hogy ne legyél bunkó.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: haver, vageszkocc itt, erre egy belevaló csaj rád ugrik, te meg nézel, mint a jukinyúl:)))
@Imola Helyesi: "Először támad, utána hízeleg." Érdekes, miért nem merült fel csökött agyadban, hogy neked még nem hízelegtem? Megmondom, mert a konklúzió levonása sem erősséged.
Különbenmeg értem én, ha egy illen, minte ( Majdnem azt írtam: Valaki) szakmát sem tanult, rohattt írigy tud lenni bármilyen szakma képviselőire. Vigyázz, felmegy a gyomorsavad, úgyhogy mi is a szakmád? Hány kila vagy?
@taga20: Eposzi jelző(kérdése) : Mi a szakmád? Hány kiló vagy?
@taga20:

'anyuggereklázadása:))

-----------------

Az előbb erre gondoltál?:)
www.kephost.com/image/F4HR
@pianolight: szerinted egy here, kiáll és telipofával aszt fogja mondani, hogy egész életemben fagyöngy voltam.

nézd meg gecivityát, rogántonit, lézerdzsonit, kövérlacát! szar, szemét, tróger brigád! egy szöget nem tudnak beleütni, de osztják!

szar, szemét, dzsuva egy ország a milyenk, és ez az én hibám is!
@pianolight: csak dumálnánk!

a pöckéről:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem mindig te vagy először bunkó. Nézd csak meg a kórelőzményedet nyugodtan, de akár pianóét is megnézheted.
Hiába vagy esetleg olvasottabb, mint én - bár ki tudja, én nem szeretek dicsekedni-, itt nem az számít, hanem, hogy ki, hogyan kommunikál.
Egy páran nem tudtok, hiába nagyobb esetleg a tudásotok, kiütköznek rajtatok a negatív tulajdonságaitok.
@pianolight:
Jajjaj, ezen már csak nevetni tudok.
Mégis mire kellene irigykednem benned?
Semmit nem toltál még előre.
@pianolight: szerszámkészítő( a sok ......., tudok esztergálni),
85:) de le kellene adni nyolcat.

bár lehet, hogy nem eszt kérdezted, de én keményen...vagyok:)

amit megmondtam aszt meg:))

a kilencediket küldöm.

www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Imola Helyesi:

Egyebeket nem bánok ha a szádra veszel,te dolgod,de ha József Attilát szájára veszi egy 'fidessbitang attól hányok,és ütök!!!!
@pianolight:
A tied ment fel: lásd így írtad: rohattt.
Jó lenne, ha nem szólnál hozzám, egyszer már úgyis eldöntötted. Egyszerűen a stílusodtól herótom van.
@parti_giano: kicsit perverz a csóka, de van ízlése:)))
@gazoló:
Nem volt beteg József Attila? Dehogynem.Még kezelést is kapott, ott szeretett be egy nőbe. Öngyilkos is lett.
Te ennyire? Azért életrajzot gazolók miatt nem hamísítunk.
Vajon Imola 2014.10.04. előtt milyen néven jegyezhette magát?

Vagy lehet, hogy csak fél éve világosodott meg.

....de szopni-nyalni tud(ha akar), nem is csodálkoznék ha tényleg beteszi a lábát egy új közegbe....kinézi magának a legzsírosabb hátsót és nyami-nyami.
@Imola Helyesi:

"_Szerinted. Hidd azt._"

Tudom.
Azért vagy itt, mert a szíved mélyén mindannyiunkat szeretsz, itt érzed jól magad, ráadásul a perverzióidat is kiélheted a Varánuszon. taga kifejezetten tetszik neked, és ő sem közömbös irántad, Hacsaturjánnak meg sose bocsátod meg, hogy elállt a lánykéréstől, de ne add fel, majd jön batyu és boldoggá tesz.
@jaegtoer: mondasz még ilyeneket, aztán taga mindenhová karnist szerel.
@gazoló:
Nem is érted meg a késői költeményeit, ha nem ismered az életrajzát." A semmi ágán ül szívem.Kis teste hangtalan vacog." Érted te ezt? Az áttünést, miszerint, mint egy kismadár ül egy ágon, benne van a fiatalsága, az élete, de az elmúlásé is, a semmi ága.
Kis teste hangtalan vacog, abban pedig az összes szenvedése, a gyermekkor, a szerelmi csalódásai és a betegségé.
Bizony nem csak a munkásosztályról írt, hogy Jön a tömeg - mert neked gondolom, ez tetszik csak.
@Mariann19: Ez szép vót. Nem akarlak überelni, én más korban születtem.. már 12 éves koromban, hatóráztam a Budafakki sajtgyárban. Igaz Budáról, de igen messziről jártam oda, kezdetben bicajjal, oszt rájöttem, ez nem fog nekem menni. A 47-es villamoson vissazfelé úgy aludtam, hogy azt se hallottam: kisfiú, adja már át a helyét. Aztán a m. zsigától még 10 perc villamos, negyedóra gyalog vót. Nem sajnáltatom magam, jó tanulás volt D
Az csak egy finomság, hogy a munkám az vót: a megpenészedett hóvirágsajtos fadobozokból kellett gumikesztyűben, hidegvíz alatt sikálókefével kivakarnom a penészt. Utólag 1 általán nem bánom!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Őket én is. :) Most úgy is épp úgy nézünk ki, mint a 6-os számú kórterem.

@taga20: Csak futok még két kört, nehogy kurvának nézzenek. :)
@gazoló: haver, karácsonyra megkaptam az asszonytól a fejtőferencről szóló könyvet. apám ez még ott is aludt attilánál, bakker ez az ember fésztufész volt vele.

tudod ma ilyen napom van, ezé küldöm a harmadikat:)))

www.youtube.com/watch?v=RNU2rTn161w
Azért, az Imolának sem fenékig tejfel.
A Fidesz-bolsevik,fosztogató,dilettáns rablóbanda kedvéért átfolyni küszöb alatt...

Tudjuk,az MDF/MSZP/SZDSZ etc. is az volt, de hát akkor is...
@taga20: Ne gondold azé' annyira hibásnak magad, mar' akkÓ' nekem is azt kellene DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: várd ki a végét :-)

Jelzem, rodeo szerint ribanc kurva vagyok, kérhetsz tanácsot :-D
@Imola Helyesi: Ismétcsak homok csúszott a szovjetgyártmyánú százkilós mobil telefonba, aki te vagy( bár nem tudom van a rússzkije mobilnak neme) Csak, hogy tudjad, szoktam elgépelni dolgokat, de a rohattt, az direkt volt, veled kapcsolatban felsőfokot jelent D
Mi a szakmád? Hány kiló vagy?
@jaegtoer: haver csak elterelem a figyelmedet evvel az ebola felé irányuló szerelmemmel. bevallom rég kinéztelek magamnak, ha hülye is vagy, mint mindig, ako is szeretlek.
huuuuu, évek óta hordozom eszt a terhet, most kiszakatt:))

u.i.: nehogy bevegye valaki is! tudom későn szótam:))))))))
@Imola Helyesi:
"Nem kedves, hízelgő."
Amikor emberek szóban is képesek kifejezni a másik iránti jóérzésüket vagy elismerésüket, az nem hízelgés, hanem emberi gesztus.
Érzed az árnyalatot?
Miért gondolod azt, hogy az emberek csak akkor szólaljanak meg, ha bírálni vagy ócsárolni akarják a másikat?
@huzzadneki shakespeare:@kentauri:
Későnjövők, a cikkről írjatok, ne énrólam.
Le vagytok maradva. Pótolni!
@Imola Helyesi: Lehet, hogy kvietált magyartanár vagy? Egy alanyi költőnek nem lehetnek poltikai nézetei?
A zsenik, sokszor kicsit őrültek. Fordítva, és rád vonatkoztatva különlegesen nem igaz a gondolat.
Mi a szakmád? hány kiló vagy?
@Mariann19:
Szó sincs ezekről, látom, ma tényleg elhagyott a racionalitásod, és érzelmeidről írsz. Akkor itt fejezzük be, most jó?
Nem óhajtok pianinóról beszélgetni, mint írtam, tőle herótom van, mert bemutatkozott nekem rögtön.
Egy fellengzős, tudálékos valaki, egy csomó másik kommentelőbe is belekötött.
Nyilván veled ő is úgy van, mint taga, a másik hízelgő.
Örülj neki.
Beszélgessél velük.
ha csak hallgattátok, legalább most a végét nézzétek meg:

cink.hu/igy-jutottunk-fel-igy-unnepeltunk-1700243224

ez meg a dunai regatta, ahol a győriek nagyon jók voltak:

cink.hu/evezos-egyetemi-majalis-a-pesti-dunan-1700242029
@taga20:
"Csak egy átlag kisember, átlag kérdése az enyém."
Soha ne értékeld le magad! Mi az, hogy átlag?
Engem ki lehet zavarni a világból, amikor a politikusok és néhány fölényben szenvedő figura lazán úgy fogalmaz, hogy a "kisember", " az utca embere", "egyszerű ember" stb.
Akkora bunkó kifejezések ezek a szavak, mert a megfogalmazóik leminősítenek embereket lazán abban a hitben, hogy ezzel ők fölénk emelkednek.
Az önérzetes állampolgár az igazi.
Nekik meg nyasgem.
@pianolight:
Te meg nő-e vagy? Vagy csak már nem nő?
Inkább nő vagy, az irigyebbik fajtából?
@pianolight:
Néni-e vagy?Lapos-e vagy már?
@taga20: Na látod, én aszittem esztergályos vagy, az már erősebb úgy gondolom, de nem tökmindegy, te vagy a taga és az össze okosságoddal, és hülyeségeddel 1ütt én is bírlak :-) Ráadásul te is elviseled azén " humorom"
Plus, bevallom, én csak 7 végén iszok szeszet!
Hétközben fröccsözök D
@Mariann19: aranyos vagy mariann, hogy rám haragszol és nem ellenem:)

ezé küldöm a hetediket.

"és a hetedik te magad légy" ha má attila:)

www.youtube.com/watch?v=EM4vblG6BVQ&list=RDEM4vblG6BVQ
@Imola Helyesi:

szerinted???:))))))))))))

- József Attila -

HAZÁM

Az éjjel hazafelé mentem,
éreztem, bársony nesz inog,
a szellőzködő, lágy melegben
tapsikolnak a jázminok,

nagy, álmos dzsungel volt a lelkem
s háltak az uccán. Rám csapott,
amiből eszméltem, nyelvem
származik s táplálkozni fog,

a közösség, amely e részeg
ölbecsaló anyatermészet
férfitársaként él, komor

munkahelyeken káromkodva,
vagy itt töpreng az éj nagy odva
mélyén: a nemzeti nyomor.

2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!

3

A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.

S a gondra bátor, okos férfit,
ki védte menthetlen honát,
mint állatot terelni értik,
hogy válasszon bölcs honatyát.

Cicáznak a szép csendőrtollak,
mosolyognak és szavatolnak,
megírják, ki lesz a követ,

hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ.

4

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.

5

A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.

Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.

6

Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.

Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.

7

S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!

1937. május
@Imola Helyesi:
Imola!
Nézd már vissza magad!
Pianolight-tel társalogtunk, és te kívülről elkezdted P-t emberileg minősíteni.
Megkérlek, engem ne szólíts fel az itteni szereplésemre, sem arra, hogy kivel folytassam a társalgást.
Nagyon elszaladt veled a ló, hogy kezded itt átvenni az irányító szerepet.
Pianolightot kiváltképp ne bántsd, aki nagy tudású, világi műveltségű ember, nem mellékesen szakmabeliek vagyunk.
Téged nem a józan megitélés vezérel, hanem a rosszakarat. Változtass!
@pianolight: nem! a szerszámos mondja meg a bamba esztergályosnak, hogy mit dreházzon:)

de ezek a kategóriák már múltszázadiak:))

előre a munkaalapú nem tudom mifelé!
@jaegtoer:
"Azért vagy itt, mert a szíved mélyén mindannyiunkat szeretsz, itt érzed jól magad, ráadásul a perverzióidat is kiélheted a Varánuszon. taga kifejezetten tetszik neked, és ő sem közömbös irántad, Hacsaturjánnak meg sose bocsátod meg, hogy elállt a lánykéréstől, de ne add fel, majd jön batyu és boldoggá tesz."

Te írtad, itt perverziókat lehet kiélni. Hm, új megvilágítás, erre még nem gondoltam. Pl hacsával kapcsolatban semmiképpen sem, viszont tagánál igen, igazad lehet, tényleg perverz lehet.
Azért jártok ide ilyen sokan, élvezitek a mondásait?Jó kis vasárnapi szórakozás nektek.
@taga20:
Na ugye! Nincs igazam?
Hűha! De jól énekel a srác. Elmennék dobosnak mellé.
@Mariann19: rólam nem is szólva:)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: R. szerintem bipoláris, bár újabban az egyik pólus működik erősen.de kérjünk szakvéleményt Oricától, szerintem, és tisztelettel
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Inkább örüljél, hogy szerethető vagy, mint piruljál.
A többit postán.
@pianolight:

"én aszittem esztergályos vagy, az már erősebb úgy gondolom"

nem erősebb - különlegesebb, mert általában nem tömeggyártást végez...
@Imola Helyesi:
Amennyiben nem tudod a helyed és elveted a sulykot, hamar helyedre teszlek!
Te itt nem utasítgatsz.
ÜL!
Amennyiben megpróbálod a személyeskedést megint, repülsz!
@taga20: :DDDDDD

megelőztél...
@Mariann19: Az igazság az, láttam már ilyen homot-t ( a sapiens dícséret lenne). Képtelen elgondolkodni mások véleményén szimpátiáin, szomorú dolog...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem lehetne ma egy kicsit lazábban?
Vasárnap van. Ne rontsd el a hétvégi szórakozásunkat vazze...
:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hagyd haver, a falu bolondjától senki nem fél, max. dob neki az ember egy kolbászcsücsköt:))
@guma: :)))
visszakettőpadlógáz:))
@Mariann19:
Szó sincs róla, titeket nem lehet irányítani.
Engem ne neveljél, jó?
Egyetlen egyszer nem figyelmeztetted a tagádat a rendes beszédmodorra, majd ha azt megteszed, esetleg, akkor írjál ilyeneket.Tudod, macskahasonlat.
Mint írtam, azzal társalogsz, akivel akarsz.
A véleményemet meg tartom pianinoval kapcsolatban.
Egy kötözködő pitiáner, gúnyolódó alak.
Visszaadok mindent.
Inkább szégyellni kellene a sok trágár kifejezést, amit itt leírnak. Én kikapcsolom, de más látja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @pianolight: néha nem normális? Konkrétan nem az. Leszarom, h bipoláris esetleg, de ha vki egy rossz szót sem szólt hozzá, akkor ne beszéljen így, mert egyszer majd jól pofán csapják és még sajnálni sem fogom.

@Mariann19: megadtam a címem is? :-D Várom.

Amióta az új KÉR rendszer van, azóta van, h két-három hét múlva jön meg a posta a melóhelyre :-D

De küldjed, majd megjön :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jaj, igen , aha, ez a recept, először taga szemtelenkedik, majd az un értelmiség , köztük, te, annak tartod magad-, végül Marianna.
Legfeljebb írok még egy verset, oszt annyi.
A kutyusodnak mondod, hogy ül, igaz?
Egyébként ígéretemhez híven nem írtam volna, ha nem velem foglalkoznak egész nap.Válaszolni illik.
@Mariann19: "Nézd már vissza magad! " tényleg köszi a véleményed, és, mint tudod, a rokonszenv, tisztelet kölcsönös. Viszont ésám, egy fiataltól és különösen egy eszes hölgytől elpirít.D
Másrészt viszont, ma olyan napom van, hogy mosolyogva válaszolok a kötekedőnek. Örömet okoz, ha azt írja ( mert nem talál fogást rajtam), nő vagyok. Bevallom, arról nincs tapasztalatom, csak az együttélésből, de az a vicc a dologban, nem gondolom, hogy nőnek lenni rossz dolog DD
@Imola Helyesi:
Jav: Marianna nem szemtelenkedik, elírás
@pianolight:
Nem nő mondja, hogy lécci, lécci?Vaccak szelypitettél?
@pianolight: pedig nőnek lenni annyira nem király :-D

Kötekedek.
@taga20: Sry, félreérthetően fogalmaztam, én is úgy gondoltam, ahogy te írtad, meg a kedves hölgy nekem, dolgoztam vasiparban is. D
@taga20:
"Rólam nem is szólva."
Sportnyelven:NB I
@pianolight: nem értettem félre. én az acéliparban dolgozom:))

na küldök valamit, ne kérdezd miért! csak teccik:))

www.youtube.com/watch?v=ki1gXoqEu1U
@Imola Helyesi: Én kizárólag arra reagálok, amit ide írol. Ha neked az a legnagyobb sértés, hogy nő vagyok, akkor bezséld ezt meg azokkal, akinek ez sértés. Mi a szakmád? Hány kiló vagy?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Mint említettem volt, nem tudom, mert még nem próbáltam, ám be kell vallanom már le is maradtam róla DD
@pianolight:
"Mosolyogva válaszolok a kötekedőnek."
Jó napod van? Őszintén örülök ennek.
Ma én is jól el voltam, bár nem is szokott kifejezetten rossz napom lenni.
Lazán fogom fel a világot, és te még nem is tudod, elég bohém is vagyok, bár ez nem valami dicséretes tulajdonság.
Apukámtól örököltem.
@Mariann19: a posta nem dolgozik gyorsan, nem te :-D

@pianolight: nem olyan biztos az, még a fókuszba is bekerülhetsz és celeb is lehetsz :-)
@gazoló:
Én azokat a verseit szeretem, amelyek már lassan szürrealisták, ezek a kései versei.
@taga20:
"Akkor inkább Forma 1."
Mert bele vagy zúgva a kis Sebastienbe.
Valld be.
@taga20: Jó duma! Különben ez sem titok, a FÉG-ben voltam anyagos 30 éve.. Persze gázoldalon, a kalasnyikovnak közelébe sem engedtek, igaz, abban csak az is ragasztó volt tőkés import D A magyar vasipar legnagyobb hozzáadott értékű terméke vót' Ment Irakba.
@Mariann19: "elég bohém is vagyok," az nem hiba, az jellemerősítő tényező! DD
Ha nem tartod rudálékoskodásnak, írnék valamit a flanszia " bohéme" szó történetéről, szerintem vicces, ( Ráth- Végh-től tanultam)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Ha egy dologban biztos lehetsz, akkor az az, hogy tv-ben soem ... Ha fényképre gondolsz, kkor tagaecsémmel szívesen, persze decenset DD
Na jó, csak hülyéskedtem D
@gazoló:
Olvasd el a Szabad ötletek jegyzékét, ezt a klinikán írta.
De ez nem irodalom, ez csak jegyzetelés.
@pianolight:

"nem gondolom, hogy nőnek lenni rossz dolog DD"

én nagyon élveztem nőnek lenni mindig,a férfinép múzsájának lenni, szépnek, okosnak, értelmesnek, bájosnak, kedvesnek kicsit hízelkedősnek lenni, elismert nőnek lenni, szerettem tükörbe nézni, mostanság kevésbé, bár az öregségnek is találok élvezhető pillanatait, anyának lenni, pici gyermeket a karomban szoptatni, kamaszfiúval anyaként veszekedni, felnőtt fiamtól tanácsot kérni......szóval szeretek nő lenni....kkk
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Bocsánat, meg kell mondjam, hogy hihetetlenül agresszív tud lenni. Engem jó múltkorában megkeresett privátban is. Nemrég, meg hosszasabban beszélgettünk kizárólag zenéről, ő még más dologról is. Nagyon keserű hapsi. Megértem, de elfogadni soha nem fogom a durvaságát, mert nem emberi, nem jóindulatú, a tudását nem segítségre, hanem földbetaposásra alkalmazza. Pedig, lehetne jó ember is :(-
@Mariann19: nem igazán, sumi is a kedvencem volt. inkább a német precizitást bírom.
@évásanyó: Mindent leírtál, amit a boldogságokat megélt nő erről mondhat!
Remélem nem bántottalak me a múltkori " társutassággal" D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
aki cizelláltan a pinaszőrének nyesési szögéről és a szőrszálainak egyengetéséről folytat mélyenszántó ömlengést a tagával és a többi buzival az vegye dicséretnek a ribancot...
útszéli kurva meg a bordélytöltelék is enyhe vagy éppen dícsérő jelő neked kis pina faszra vágyva és rácuppanva bármire ami annak látszik mint pölö a taga pedig a taga sem nem eszterga sem nem fiú hanem valami képződmény napi műszaxámmal

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

tegyél valamit ellene...és akkor nem leszel szőrös pina nyesve
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Hát, tudom, hogy a hiányérzeted nem fog folyamatossági hiányt okozni valamelyik oldaladon vállad és derekad között, így aztán nyugodt szívvel mondhatom, az újságügytől fájó szívvel, de magam részéről megkell, hogy fosszalak ( Hú de szexisen hangzik DD). Taga ügyében nem tudok nyilatkozni DDD
@pianolight: most le vagy lepleződve mint a pinaszőr a katgimin amint éppen kisollóval nyesegeti a fodrásza

mintha nem értél volna fel oda ahová a gondolatok vezettek és lenn maradtál volna a sárban ahová predesztináltad magad a selejtes vulgármaterialista nézeteiddel

üzeni neked ezt egy munkásőr firenzéből a zeneakadémiáról két géppisztolyos emberrablás között amint motorral száguldozik felsalá és kommunista meg református és az akinek képtelen vagy mást mondani, minthogy nem érsz fel oda a csomó Lung MÁ-ra ahonnan leinteget neked

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

é pur si muove
@Rodeo36: rodeo, én nem szólítalak meg , te se tedd ezt.
előre is köszönöm.
@pianolight:

"Ráth- Végh" egyik kedvencem... Az emberi butaság története és egyéb más csemegékkel belopta a szívembe magát.
sok ismeretet ad szórakoztatva.
más:

"A magyar vasipar"-ban pár nap híján 44 évet húztam le...
(persze mellette volt más is mindig - mert élni kellett :DDDD
és még így is szerettem nőnek lenni, pedig fiúsítva voltam a szakmám miatt.)
@taga20:
A családnak Sumi az imádott versenyző.
Jó is.
@Mariann19: Szóval, a flansziák a 15. század elején nem látták a huszita szekeres seregeket, de hallottak róluk, bohémeknek nevezték őket. Aztánmeg kb. ugyanebben az időben érkeztek arrafele az első cigány vándorlók, akik szintén szekerekkel érkeztek. Így aztán őket is bohémeknek nevezték. Ma már tudják a különbséget flanszia jóakaróink is, azonban ( Arany cseh vitéze óta) mi jókat vigyoroghatunk: Vajon a cigányok csehek, avagy, a csehek cigányok D
@pianolight: dehogyis......egyik legjobb tulajdonságom a humor szeretete, és kiröhögöm magam is adott helyzetben....ha meg megsértenek, mert van ilyen is, akkor ott a tahógomb, szépen becsücsültetem a neveletlenjét, azután elfeledkezem róla, a sértések tartogatása öregít, a kacagás fiatalít....szóval nem bántottál meg aranyapám....kkkk
ez sem rossz:

"
0
inShare

"Demonstrációt jelentettem be a saját házam elé. Szó szerint azzal a szöveggel, ahogy Orbán háza elé keddre, csak ezt csütörtökre. Orbán háza előtt nem lehet tüntetni, kíváncsi vagyok előttem lehet-e." Ezt ma posztolta a Facebook-ra az Együtt alelnöke azt követően, hogy a miniszterelnök háza elé tervezett "Nagy Levélbedobás" akciót megtiltotta a rendőrség."
@pianolight: hát, nem is igazán értem, h mi baja, de súlyos gondok vannak nála. Agyilag.

@Rodeo36: inkább ribanc vagyok, mint egy ekkora tapló, bunkó és paraszt. És akkor cizellált voltam. És kedves.

Szerencsére pasit meg bmikor kaphatok, de köszönöm aggódásod.
@Rodeo36: Én nem tudok lelepleződni itt, mert mindenkihez, hozzád is őszinte vagyok. Tudod.
A mantraként ismételgetett vulgármaterializmust pedig te tanultad a BME-n ( vagy nem jártál oda ?) én sokkal később jártam oskolába, és pölö Mátyás professzortól tanultam elmélettörténetet, Zeleitől filozófiát, ha ez mond neked valamit.
Ja, és Lukács György unokája volt gimiben a 4 legjobb barátom egyike ( na, most ezt nem tudom, tetszik-e neked, vagy nem, szerintem ez neked is nehéz ügy DDD)
@pianolight:
számomra a befőttesüvegben naftalinban csücsülő békával vagy egyszinten...érdektelen...

cizelláljál a taga-val, dorottyával a kispinával, és a többiekkel akik...
brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Nézd meg alantabb mit írtam neki. Zenei tudása alapján lehetne közénkvaló is, figyelembe véve, hogy a fityiszünket nem szereti D
De maximálisan nem értek egyet a stílusával, ha mocskolódik, tedd azt, amit én: ignorálom
Örülök, hogy a szövegedből is érthető a magabiztosságod DDD
@Rodeo36: Kár érted...
Miért kell bunkónak lenni?
Kérdezzem tőled is azt mint Imolától?
@pianolight:
Nem ismertem ezt a történelmi eseményt, kiváncsi lennék, a csehek mit szólnak ehhez a kérdéshez.
Nem nagyon megengedőek a cigányokkal szemben. Viszont a bohém defíniciója nekem szimpatikus, mert egy hanyag eleganciát is feltételez, valamint könnyed optimizmust.
@pianolight: az ilyen inkább maradna a saját társasága között...

@Rodeo36: inkább vagyok kispina, mint egy ekkora nagyfasz ;-)
@pianolight: Na.. csak megírom, hogy nagyon jó: "Mi a szakmád? Hány kiló vagy" olyan "lágy" és jobban üt, mint a nádpálca
@Rodeo36:

Rodi, nem gondolkoztál még el azon, hogy elhúzol a halál revés farkincájára?
Esetleg magaddal vihetnéd ebolát, oszt sexualizálhatnátok egymást.
Úgy ahogy nektek teccik, persze csak ahogy nektek jólesik:)
Két baxatlan faxfej, azok vagytok:D

... de szép is lenne ......csak nehogy xaporoggyatok ..... így is kettővel többen vagytok mint amennyi idijótát ez a föld elbír:)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
nem helyeslem a stílust, de azért emlékeztetnélek arra, hogy amit mond, az ugy volt.... azzal köszöntél be, hogy szakítottatok a pasiddal és hogyan tudnál újat szerezni, majd jött nem sok idővel rá a fanszőrzetetek fazonirozása, ami , tekintve rodival azonos korosztályomat belőlem is nemtetszést váltott ki, tekintve ez egy nyilvános politikai blog....szóval ki is vagyok hegyezve, mert ennél én kevesebbel tettem "bulvárrá" a blogot és lettem "piaci kofa, stb.stb."no, szóval Dorotty, nem bántlak, sőt kedves vagy számomra, de rodeo nem hazudik sosem, az igazságot viszont tudja nagyon "élesen" prezentálni, viszont a barátom, és dicséretnek vesszük ezt a véleményedet, mert az ő korában már bizony ez nagyfokú dicséretnek számít....kkkk

"@Rodeo36: inkább vagyok kispina, mint egy ekkora nagyfasz ;-)"
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Na, a kispina az nem annyira ízlésem ellen való DDDDD
Különbenmeg én sem barátnőt keresek, szimpi csajokat, meg srácokat DDD
Na az elsőbe nem most kerüűté' bele
@pianolight: volt amikor jóindulatú ember volt, és a tudásával segített....nem tudom miért változott meg ennyire /úgy emlékszem a lábműtéte óta/
Japánban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége, csakúgy, mint Európában és az USA-ban. A napelemes forradalom a szemünk előtt zajlik, csak mi nem tudunk róla.
2011 óta háromszorosára, 25 gigawattra nőtt a megújuló energiából származó árammennyiség, amelynek 80 százaléka már napelemekből jön - írta a Reuters nyomán a Business Insider.
A napelemek árzuhanása a világ fejlett országaihoz hasonlóan következett be Japánban is. Németországban, USA-ban, Nagy-Britanniában az utóbbi öt évben átlagosan 80 százalékkal csökkentek a lakossági napelemes rendszerek árai. Elsősorban két ok miatt csökkentek az árak. A technológiai fejlődés miatt egyre hatékonyabban működnek a napelemek, illetve az áramtárolás új módjaival kombinálva ugrásszerűen megnő majd az alkalmazhatóságuk.

fn.hir24.hu/gazdasag/2015/04/26/japan-teljesen-atter-a-napelemre/
@évásanyó: évike tessék leülni és nagy levegőt venni, me ez a komment egy nagy baromság volt. elejétől a végéig.

ja és hogy brazil legyek. kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó: nem, én az akkori posztot dicsérve jöttem ide, csak szólok.

Pasit nem ilyen helyen keresek, se nem kerestem, attól, h évődünk, az azért nagyon más.

A politikán meg nagyrészt ma már röhögni kell. Az itteni hangulatot meg néha oldani kell. Nem szoktam mindig itt lenni, hétköznap ritkán. Viszont úgy vélem, h néha jó itt lazítani a sok mérget, ami mindenkiből kijön.
@Imola Helyesi: Láttad már a nyugat kedvenceinek legújabb akcióját?:(

Az Iszlám Állam szintjére süllyedtek az ukrán fegyveresek

alfahir.hu/az_iszlam_allam_szintjere_sullyedtek_az_ukran_fegyveresek
@évásanyó: Kedves anyó, azt tudjuk, hogy R. a korosztályod. Mindenkivel 1etértesz, aki a korosztályod ?
Hogy van az, hogy egy nap dícsérted R.-t meg engem? Miközben itt mindenki tudja, hogy ellenkező a véleményünk?
Tudom, lehet valaki " semleges" de R. nagyon nem az. Én meg nagyon igyekszem, hogy az legyek ( nem arra, hogy annak lásson bárki is)
Talán, tekintetbe véve gazdag tapasztalataidat, pont neked nem kellene ítélkezni ? Ha nekem nem tetszik valami, de nem tartom éltbevágónak a dolgot, kussolok.
Nem ezt várom senkitől, de azért jó lenne, ha emlékeznél, te is voltál fiatal, és nem a koruk alapján kell meg/ elítélni bárkit.
Remélem nem voltam sértő.
@DezInf:
nem gondolkodtam ezen sem...de te új szarházinak tűnsz, eddig csak sunyítottál?

fel nem éred a tudományt és a művészetet a politikáról nem is beszélve

szagolod mint hangya a fűtövén a fű növését

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ennyi karaktert elpazarolni holmi dezinf-re?
@KÁTÉó53éúétr6: A zenéhez igazán ért. Különben el lehet olvasni, mit leveleztem vele a hét valamelyik napján. Abból te is jobban eldöntheted, mit gondolsz
@pianolight:
Aznavour örök.
Figyeltem a kísérőzenét, és benne a hangszerelést. Tökéletes harmónia.
Messze nem vagyok olyan zeneértő mint te és Rodi, de miután hegedülök /néha/, több mindent figyelek meg a zenehallgatás közben.
Többet kéne gyakorolni, de arra nincs idő.
@pianolight:
erre a mostani pillanatig nem reagáltál, miért?

"
Rodeo36 2015.04.25. 17:23:57
@pianolight:
hát ha ettől sem kapsz sikítfrászt?

tudod a rothadó nyugaton az uccsók között ott volt Karl Marx (akit manapság kibasztak az egyetemről holmi pedellusok) dialektikus, a német, francia, olasz és angol vonalak...azután "befagyott" a két VH körűl máig

a "nyugat" assziszi megtalálta, pedig egy faszt, arra amilyük van nincs (gyáva gecik) alternatívájuk és helyettük akkor a világ törvényszerű mozgásából kifolyólag (nem fejlődést írok, mozgást É pur si muove) jön az isis? levédiabasznádon a dzsobbik? vagy kokárdások az árvalányhajjal meg a kövérlacák?

ez már valaminek a vége de semminek sem a kezdete

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk "
@pianolight:
"Hogy van az, hogy egy nap dícsérted R.-t meg engem?"
fiatal koromban kihegyeztem az emberekről alkotott véleményem a negatívumokra, mint afféle éretlen gőgös skorpio...kkk.. ahogy öregedtem, ment felettem az idő, tanultam hibáimból, amennyit korlátaim engedtek, rájöttem, hogy mindenkiben van jó, hiszen árnyék se lenne fény nélkül, s azt kell kiemelni, a jót és értéket, ami benned is van és dicsérendő, és rodiban is van és az is dicsérendő...diákjaim mindegyikében találtam dicsérendőt, még a "legelveteműltebben" is...... hát akkor miért ne dicsérjelek benneteket, ha lehet és van miért?...kkkkkkkkk
@pianolight: "merre ne közlekedjek".Hát nagyon
remélem,hogy én "idefent"időleges biztonságban
vagyok!:)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
100% amit írsz, csak tudod, még rajtunk kívül 10000 is olvassák néha, na mindegy,olvastalak a másik blogodon, alapvetően egy jó szókinccsel rendelkező humorbomba vagy ott, hozz ide is belőle drága.....kkkkk
@Rodeo36:

blablabla ... blablabla ....... régebben ütősebb vótá :)))))

... tudod amikor még emberszámba vettelek (meg még sokan errefelé).... mióta megváltoztattad az itallapodat és új anyagot nyomacc, azóta elviselhetetlen faxfej lettél ...... méltó párja lennél eboládnak, hajts rá vagy igyál többet és toljad az anyagot duplán:D

..... majdnem valaki voltál, erre kemény munkával senkivé küzdötted le magad .... te is olyan vagy mint a fidex, egyre jobban tejjesítesz:)
@taga20:
vélemény ide - vélemény oda, tiszteletben tartom a tiedet....kkk
ja, elfelejtettem megkérdezni: és te is tanulsz brazil-spanyolul? mert én 6 hónapja...kkk
@pianolight: Régen /amikor még../ én sem a politikai véleményére figyeltem, /bár kritikái olykor voltak reálisak is/ hanem ahogyan a zenei tudását alapfokon igyekezett átadni és más emberi jóságra is emlékszem....sajnos, ez mind durvaságra változott
@DezInf:
ez is a hátasztán tipikus esettye

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó: pont, h ezért játszom a fiúkkal, h lazuljon itt az élet :-D
@KÁTÉó53éúétr6:
rátok még az út pora sem ragad...nemhogy a kultúra

pontosan ezért tart ott levédiabasznád ahol (és a világ egy jelentős része, nézvén Fareed Zakaria GPS-ét rettenetes, egy német újságíró az isis-t belülről mutattya be és létének okát...mint mondám, é pur si muove...azaz mozog ha teccik ha nem csak az nem mindegy merre, ha azok akiknél a vagyon van azok képtelenek változásra ragaszkodva a rabolt privilégiumaikhoz akkor jön más és elsöpri őket azok akiknél az új seprő van assziszik hogy valakik pedig seggfejek de most ők következnek és tele van hülyébbnél hülyébb fiatalaokkal akik a kőkorszakot hozzák vissza mert az más mint ami van és fegyverrel...evvan levédiabsznádon is ha nem veszitek el a soxartól amit tőletek lopott akkor megérdemlitek ami van)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk
sohasem tanultok és nem is értitek a világot benne önmagatokat sem

ezt most lófaszok és lópinák nélkűl mondtam és semmi geci sem volt benne azaz cizellált de rólad is lepereg mint a kutyáról az esővíz
@KÁTÉó53éúétr6: Csendben azért megjegyzem, hogy mások durvasága nem vet ekkora hullámot. Mások napi szinten geciznek stb. de ha Rodi elkezd kurvanyázni, akkor itt a világvége. Már megint az a hülye kettős mérce. :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: és nem félsz, hogy a Varánusz régi ragyogása a semmibe vész?...teljesen elbulvárosítod a blogot kicsim, nem kéne....kkkkkkkkkkkk...DDDDDDDDD
@Rodeo36: Ha már szóba került az ISIS.

Nem iszlám és nem állam - az ISIS, és ami mögötte van

alfahir.hu/nem_iszlam_es_nem_allam_az_isis_es_ami_mogotte_van
@Gábris szomszéd: ami persze Rodit nem mentesíti, hogy más is ocsmánykodik, hiszen ő egy kiemelten okos, értelmes zseni, de én ugy érzem, a düh hozza ki belőle, a céltalan szájjártatás, és nem halad vele előre semmi....megértem őt....én is ilyen vagyok, csak jóval butább....kkk
@évásanyó: nem.

Ami itt megy néha, ahogy beszélnek imolával, vagy akár ő, ahogy megy az anyázás, rég elveszett a hangulat. Korábban is olvastam a blogot, nem ilyen volt. Tudom, h az emberek egyre inkább elkeserednek, egyre rosszabb minden, ami akár ide is beömlik. Hiszek abban, h oldani kell a hangulatot, mert nagyon eldurvul néha.

A humornak, akár nevezzük szexista kommentnek sokkal jobb hatása lehet, mintha fab, v boli el kezd atyáskodni. Olyankor az egyik vagy a másik fél felhúzza a nóziját. A humor jobb megoldás.
@gazoló: "1937. május."Íjjjjeneket Ne írgyál
oda neki meee az isten barma aztatt hiszi ,hogy
az a vers címe!!!:D
@évásanyó: Egyetértek. Nekem az a visszás, hogy sokszor azok kérik ki a durvaságát, akik közben ugyanúgy művelik azt, vagy legalábbis csendben elnézik bizonyos kommentelők esetén.
Rodinál az is lehet, hogy egyfajta tükröt akar tartani azok elé, akik nagyon gyakran ocsmányul adják elő magukat.
@évásanyó:
köszönöm...ez jólesett
lásd még amit káté nak írtam itt fenn

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

tanulj tovább brazil spanyolt mert az nem létezik, ott portugált beszélik de brazilul
@pianolight: A kérdésedre: nem egyáltalán nem, rengeteg olyan vén marha van, aki a korosztályom, és nem értek vele egyet....viszont rengeteg volt tanítványom tart arra érdemesnek, hogy meglátogasson időnként egy ötórai uzsonnára, és van köztük olyan is akikkel egyet tudok érteni....magyarul nem korosztályfüggő az egyetértésem, csak kissé "részrehajló"...kkk
@Gábris szomszéd:
pontosan eltaláltad

a linked fenntebb konvergál a C néni Fareed Zakaria GPS-ben mondottakkal azaz a valóság

hétfőn lesz egy C néni este 2100 kor blindesided by ISIS Fareed Zakaria érdemes lesz megnézni a ziszisz belülről

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó:
nagyon pontosan látod, mint egy igazi jó pedagőg és anya

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@Rodeo36: simán spanyolt te átokfajzat...kkk
@Rodeo36: "...ha nem veszitek el a soxartól amit tőletek lopott..."
Te is tudod, hogy ez nem egyszerű
Mivel az erőszakos tolvaj hatalom kezében az erő és a golyó, elvenni egyenlő a vérontással, ha vér akkor halál is. Az élet pedig értékesebb a mindennapi kenyérnél is
@KÁTÉó53éúétr6: Örülök, csatlakozz! Én is megismertem az értékeit R.-nek, de a társakhoz való hozzáállását nem viselem el.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: én nagyon egyszerű lélek vagyok...mivel nálam a vérnyomás ugrásszerű megemelkedése akár halálos is lehet, vagy bénulásos, ezért, aki idegesít, azt egyszerűen ketrecbe teszem....amikor Imola el kezdett a Varánuszra úgy köpködni, hogy közben egész nap itt froclizta a jónépet, akkor bezártam a többi mellé...Dotty, emlékszel mit mondott Fab? ..körbe járta a blogokat és direkt kihozza a sodrából az embereket, tehát a legnagyobb büntetése az lenne, amit én csinálok....unatkozna, elmenne, de én azt érzem, hogy ő a blog paprikajancsija, házibohóc, sok mindenkit szórakoztat...engem nem....kkk
@Gábris szomszéd: Nincs világvége, anyázzon aki akar, legfeljebb átlépem úgy, mint a propagandisták hazug információit is
@Mariann19: Akkor szeretjük az örményket is. Pláne, ha flansziák DDD
@Gábris szomszéd: csendben mondom, h egy szót sem szóltam hozzá, rosszat végképp, amikor ő lekurvázott. Senki nem beszélt így velem itt. Másnak is az nem tetszett, h a semmiből tette, nem is egyszer. Meg ahogy jöttemmel is beszélt.

Úgy vélem, h sokaknak ez verte ki a biztosítékot.
@KÁTÉó53éúétr6:
űde eccerű, csak nyavajogni meg a sarokban zokogni sokkal eccerűbb

megérdemlitek ami van

ugye az isis-ben a nyugatban nagyrészt joggal saját személyes élettapasztalat alapján csalódott és megundorodott europai és usa fiatalok erősítik mert a nyugatnak nincs alternatívája fenn akarja tartani a stus quo-t és az nem megy

de te tudod nekem ez már nem fáj de undorítónak tartom

brühüyyy
kkkkkkkkkk

nyavajgás (+12^lófasz és lógeci és lópina)
@évásanyó: Imola és a többiek egy ideig ezt élvezik, egy idő után viszont eldurvul.
@évásanyó:
lo mismo
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: egyetértek, és abban is, hogy a kettős mérce működik,velem is, vannak a körön belül, én a körön kívülre estem...de a magam ura vagyok...rodi értünk haragszik, nem ellenünk, az jobb lenne ha hosszú nyelvcsapásai lennének?....ronda szájú, majd kimossa...kkkk
@Rodeo36: Azt hittem, válaszoltam, lehet, hogy nem küldtem el...
Fejből nekem a dialektika Hegel, neadjisten az újhegeliánusok, a materializmus az Feuerbach, a gazdaság meg Smih és Ricardo..
Nem vitatom el Carlos (D) Marx érdemeit, mert azért ezeket össze kellett hozni, és méltánytalannak tartom, mai fekázását. Gondolkodó volt.
A világ meg túlhaladta, mint azokat a francia csodás művészeket, aki azt gondolták Degaul, meg az OAS ellen Hruscsovnál találják meg a világmegváltást Mokkkvában.
A ny. eubeli komcsi pártok, meg tudjuk, hogy álmokat kergettek, még olaszban is, ahol a legerősebbek voltak, lekaszabolta őket a kereszténydemokrataság, ami különben nem véletlen, : hogy legerősebbek voltak, meg az sem, hogy lekaszabolta ...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Igen, és akkor én lépek is, biztosan látod, hogy inkább olvasok, mint írok azóta, hogy egy nyelvtani hibámért kofa lettem, így életem végére...kkkkkk....ma nem tudom mi van velem, hogy ennyit írok.....én sem szeretem, mikor Imolát minden mocsoknak elhordják, lehet férfi/nő mindegy, ember és megalázó.. engem ez nem szórakoztat.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: még annyit, hogy van nekem is szókészletem ilyen, és gyűlölöm a fideszeseket a kis lógójukkal együtt, mert ilyen országdúlást még a tatárok se csináltak, mint ők, de nem ocsmánykodom, mert azzal magam nézem semmibe...
@évásanyó: Ez szép volt. Most nem vitázom veled, anyó.
@ornagy50: Üdv, őrnagyúr, jó neked manapság a járdás gyalogosokat, is megtalálják DDD
@pianolight:
ez általad látott vetület...a fősodorhoz nem sok köze van...pontosan azt is írtam ugyanebben a sorozatban, hogy a beatnikek nemzedéke semmit sem tett a lerombolt jelen helyébe...dem kurva jól hangzik ahogy állandóan sikoltoznak és tiltakoznak de hogy mit kellene azt nem volt ugye a nagy összeröffenés ahol drogba és sörbe fulladt az egész (Woodstock?) és még sok ehhez hasonló üres szócséplés és sikítófrász...

a világ mozog azaz változik de nem mindegy mi lesz vagy ha nem lesz semmi mert az lesz az eredmény akkor köszönd meg a seggfej kereszténydemokratáknak és a status quo fenntartóinak 2000 éve kínlódnak vele egyik háborúból a másikba egyik népírtásból a másikba (a holokauszt egy a sok közűl) és a nyomor amelyben saját statisztikájuk szerint az usa lakosságának 45 %-ka a nyomorszint alatt él és éhezik a galaxis esze és a galaxis legerősebb kibaszott gyáva hadserege lásd a drónokat...a gyáva embernél nincs kegyetlenebb és undorítóbb és ma a státus quo fenntartása véres kegyetlen gyáva szarháziak akciója a kisebbség a többség ellen

ha Marx semmi mást nem mutatott volna fel, hogy a profit micsoda a valóságban már az is korszakos lenne de mondott mást a többi klasszikus dialektikus számomra is nagyszerű de a beatnikek sem nem dialektikusak sem nem okosak csak buta gyáva szarok akik önmagukta sem ismerik csak hogy fáj a seggük mert már megint megdugták őket vazelin nélkűl

és akkor menekülnek a ziszisbe és ott hőzöngenek New Jersey-ből és máshonnan

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

a tagadás tagadása Hegel vagy Aristoteles a lényeg és ez ma nem is láccik mert a gyávák világa gyilkol
@Rodeo36: Örömmel látom, hogy ma latinra fordított jókais napod van DDD
@pianolight:
érdekes móüdon fenntartom azt a véleményemet (SIC) hogy márpedig a következő az szocializmus lesz és kommunizmus, csak olyan amilyen dolgokat korábban annak neveztünk, hanem az emberi elme (az agy is fejlődik, bár nem mindegyik egyed) fejlődése és a források limitációja rá fogja az emberiséget kényszeríteni valami ésszerűre

és a kapitalizmus minden de nem ésszerű, profitot, hulladékot és halottakat termel és néhányan többet lopnak mint a többiek a többiektől...ez a lényege

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó: jó, hát kofának lenni nem szégyen :-D Tisztességes munka :-D
@évásanyó: Köszönettel kérlek téged is r.-it is, értem ne haragudjatok. Vagyok magam, és vannak mások is aki haragosok. Nem kellene jobban tudni, másoknak mi a jó, én önző módon nem vállalom el ezt a mások féltését itt ..
@Gábris szomszéd: Köszi.
6,15-nél nyomja "tökig"a "gázkart!:)
Ammegg egy 34-es.:)
@pianolight:
nálam az Aranyember Marx vonala
ha teccik ez ha nem bár csodálatos emberi tragédia is és mekkora mese

és a többi alapműve is a mesesége mellett tudományos, ahogy Alexandre Dumas is hatalmas mesemondó de miből vette az anyagot?

szóval ne mennyünk vissza az ógörögökig esetleg a Gilgames eposzig ami ugye irodalmi feldolgozása a mindennapi munkának égivé minősítve mert a lét azaz a vetés aratás és a kenyér isteni magasságokba emelve az egyik legelső fennmaradt irodalmi emlék az élet örökkévalóságát és a lét lényegét istenítette

hol vannak ehhez a kis bibliai semmik meg a Deuteronomy borzalmas népírtásai

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:

Mi van B+, Nobel díjas lettél hogy senkivel nem állsz szóba!
@Rodeo36:

Szia Rodi!

Nem olvastam végig mindent, csak az utolsó két kommentedet. Azt kell hogy írjam, - egy-két mellékes megjegyzéstől eltekintve- jókat írtál, jó lenne, ha ebben a formában tudnál maradni. Komolyan. Jó éjszakát.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: jó éjt dorottya, megyek aludni, me a nyugdíjaskommando, ártuval fűszerezve legyalulta a varánuszt ma este.
azé előtte még átnézem a brazilspanyol nyelvleckémet:)
ja, most jut eszembe, hogy rétorománul tanulok.:)))

akimeg kettős mércézik, az kapja be!

na álmodjatok szépeket.
@Rodeo36: Ezt szeretem, amikor értelmes, inszinuáció nélküli gondolatokat írsza. Nem kell nekem egyetértenem, ugye? Van neked is igazad, de a végső konklúziód távol áll tőlem. Majd, ha te, és Orbán Viktor együtt isszátok Jenőke örmény konyakját, és az lesz a legfőbb problémátok, hogy engem és tagát hogy tudtok részesíteni belőle, akkor valóban eljön a te kommunizmus- kánaánod. Mivelhogy azonban azt egyikünk sem éli meg ( tán ov. meg Taga igen, kívánom, hogy te is, én biztosan nem)így erről bármikori bizonyítás hiányában nincs értelme vitatkozni. Sem a pozitív, sem a negatív utópiák nem valósultak meg ( hosszabb időre)ténylegesen, bár a negatívak milliókat tanítottak meg arra, hogyan kell éhezve meghalni.
Ja, jut eszembe, a számodra totálisan negatív rendszerben élsz, saját bevallásod szerint irígylésre méltóan, és még sokan mások is így vannak ezzel, akkor ugye az nem egy utópia, hanem 1 jól-rosszul működő rendszer.
@jaegtoer:
és akkor miért a nagy hallgatás a többiek részéről?
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

komolyan?
@taga20:

"azé előtte még átnézem a brazilspanyol nyelvleckémet:)"

Hogy te mekkora mocsok vagy karniskirály:)))))))
@pianolight: félreérthetően írtam....nem a Varánusz közönsége a célközönség, hanem Magyarország, és attól, hogy ezt dobta a sors rodinak és nekem, még aggódhatunk érte.....kkk
@dont be such a jew: "A kormány nem a kisember brókere, hogy befektetési tanácsokat osszon."

Nem is mondta ezt senki, tudjuk mi itten nagyon jól, hogy a kormány a kisemberek adójából a Questor brókere volt. Van még valami?
@Orica Középföldi:

Nézem/hallgatom a Szilágyi Ákos beszélgetést. Piszok jó.
@évásanyó: Akkor ugye nekem is lehet aggódnom, akár magamért, akár a nagybetűvel írt Országért?
Az ugye nem baj, ha én máshogy aggódom ?
@pianolight:
legfőképpen OGV tőlem nagyon messze van minden értelemben,
az örmény konyak jó,

szeretnélek emlékeztetni egy fiatal zsidóra akit a zsidók keresztre feszítettek (direkt hagytam ki azt a bizonyos "t"-t!!!)

aki Marx-i gondolatokkal és néha majdnem lenini (bár a kis kopasz eléggé őrűlt lélek is volt) úton csinált rendet korbáccsal és az asztalok felborogatásával a kapitalizmus csíráit írtva
ma Jézus Krisztus-nak hívják akkor nem tudom mi is volt a neve, tény hogy emberáldozat (még akkor is ha az évszakok természetes váltása kapcsán halála a tél halála és újjászületése a nyár megjelenése, ahhoz élned kellene az egyenlítő közelében Afrikában hogy érezd milyen is az amikor egyik éjjel (nagyszombat??? kkk) rideg nedves sötét hidege után vad nyári napfényre ébrecc, és ez a törvény mert így műxik a Naprencer...

szóval

az is utó pia (nem Ararát de nem akármilyen)

szóval???
az usa alkotmánya törvény előtti egyenlőségről és hasonló izékről ömleng a valóság meg (ez most szupercizellált lesz) lófasz

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: "Nincs kiépített kincstári rendszer. Miért nincs?"

1. Ez nem igaz. Van kincstári rendszer.*
2. Nincs kincstári rendszer. Kérdés, miért?**

*Mindig is volt kincstári rendszer, amióta olyan, mint kincstár létezik. Ennek szabályai szerint kellett az állami pénzeket ide-oda fizetgetni, és tárolni.

**Ha nincs kincstári rendszer, akkor mijafauszt csinált a fidesz 5 évig, nem értek rá a tetüik vakargatása mellett a rendszert megcsinálni?

A fentiek közül választhatsz, de bármelyiket választod, az tele van cáfolhatatlan tényekkel.

Szóval ne próbáld vakítani a parasztokat, nem hülyék azok.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: kiröhögve, kofázni sértően....nos ugy esett ez nekem, mint neked a lek...ás....pedig az is egy ősi, jól fizető szakma, nemdebár?...kkk
@jaegtoer:

A reggeli hsz-edben visszaköszönt néhány gondolat, azért kérdeztem túl vagy-e rajta:))

Többször meg kell hallgatni a palit. Lenyűgözően okos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mondhassa úgy is kicsit hosszabban, hogy a lónak a legnemesebb része.
@évásanyó: de de :-) Nem is azon akadtam ki :-D

Ha azzal keresném a kenyeret, jobban élnék, mint a közigazgatásból ;-)
@Rodeo36:

Tartok tole h túl optimista vagy ((ezesetben).
""források limitációja rá fogja az emberiséget kényszeríteni valami ésszerűre..."
A források limitációja eddig mindig csupa szornyuségre 'kényszerítette' az embert, ehhez meg kapitalizmust sem kellett feltalalni...
@pianolight: ugy aggódsz, ahogyan akarsz, az a te választásod, ez meg az enyém...de ezt te pontosan tudod.
@Orica Középföldi:
Szerintem "Taga" a "parlamenthólban"melózik!
/csak ottan van ennyi ablak/.:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ismerős...kkk közalkalmazotti létem nyomorúságot hozott,hivatástudatom, küldetéstudatom enyhitette pénztárcám hiányosságát...kkkkkk
@tristen2005:
melyik senkiről beszélsz?

még nem kaptam meg és valószínű hogy sohasem, bár tudnék belőle venni lila boxer alsókat kék békákkal meg sárga térdzoknit...is

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer: 20.59.Dobd át nekem légyszi.
@Rodeo36: Marxban és Jézusban, legfeljebb egy közöset látok, a szegényeket akarták megszeretgetni ( gondolom erre utaltál).
Ennél még kettőnkben is több a közös, bár az sem túl sok: szeressük a zenét, és útáljuk OV.-t.
Ez beszélgetéshez elég, egyetértéshez csak a mondottakban elegendő.
Az, hogy én utópistának tartom mind a szintén nem bugyuta lenint is, Carlos elődjével egyetemben, nem azt jelenti, hogy a mai világot tartom a világok legjobbikának. Mórus tamásról tudjuk sokszáz év után, hogy nem jött be neki. A másik két fiú esetében túlvagyunk a 150, és a száz éven. Szerinted, mikor teljesedik be a látomás?
Mert, ahol ilyesmi van, ott ugye te sem szeretnél élni DDD?
Még azt sem tudjuk, mi volt a fatimai ügy, pedig az se tegnap volt...
@labrabbit:
annyi munkanélküli van, adni kellene munkát:
gereblyézzék ki a soxemetet az óceánokból, jó órabérért, gumicsónak és úszó kuka munkaeszköz meg a cápariasztó krém

mongyuk az isis-t rávenni hogy ott van a Mohammed koporsója és a ki megtalálja az üdvizel?

kitörne a világbéke és sok hülye megtanulna úszni

vizilabda is

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@évásanyó: az a baj, h a mai világban szart sem érek a hivatástudatommal :-(
@Rodeo36:

Csaka rendkedvéért.
A brekkencs, az a formalinban csücsül.
A naftalinnal a télikabátot vigyázzuk a molyok ellen.
@ornagy50: Te repültél még tizenötössel?
@ornagy50:

Egy Münchausenbe oltott esztergályos meséi:))
Ma le a kalappal előtte, egy gecizés se hagyta el a száját. Lesz ennek az elfojtásnak következménye.
@Gábris szomszéd: Csak abban az esetben ha én
voltam beosztva "időjárás felderítésre".
@ornagy50:

".Dobd át nekem légyszi."

Te is linkelted minap:))
@ornagy50: Atyaég az melyik évtizedben volt? ;)
@Rodeo36: Tudod Rodeo engem csak érdekel a politika, de nem értek hozzá...a tapasztalatom és mások sokszínű véleményét meghallgatva tudom kialakítani a sajátomat és ez alapján csak "nyavalyogni" tudok. Mit kellene tenni??? ...ha valaki megmondaná és azzal egyetértek, akkor követem.
Így van ezzel ebben az országban több millió ember
@évásanyó: Látod veled ez is egy közös pont :-)
@évásanyó: én egész életemben megpróbáltam vigyázni arra, hogy más területén ne kaszáljak...mivel ismerem a randa agresszív természetemet, inkább behuzódom egy sarokba, és onnan pislogok kifelé, még eláll a zivatar....nem kell bántani senkit, mert visszaszáll a fejemre...
@pianolight: rosszul nyomtam ezt neked szántam fenntebb....kkkkk
@Gábris szomszéd: 76.Nagy szám volt.Gondold
csak el .Hátra nyíló kabintető.:)))
@Orica Középföldi:

Mellbevágó volt, tényleg legalább még egyszer meg kell hallgatni, de az egyszerűség okán el is mentettem.
A pali zseni.

És ha már zseni, akkor... egy másik is szóljon...

Várnai Zseni:

Gondolatok az öregségről

A fáradt, öreg elme zakatol,
körben forog, ismétel szüntelen,
a múltak mély kútja fölé hajol,
hol békalencsés, zöld hínár terem.
Egy-egy emléket megragad, motyogja,
és újra kezdi tízszer is naponta,
mint vén malom,
mely már csak szelet őröl,
s letűnt idők fanyar borával dőzsöl.

Rettent a példa,
vigyáznom kell magamra,
minden elgondolt, kimondott szavamra,
s főként arra,
mit papírra vetek...
Érzem, tudom az ember gyöngeségét,
ezért mindig szemem előtt
a mérték...
Hibáimnak én nem kegyelmezek!

De te ne bántsd a vént,
te fiatal,
ha botlik is a lába vagy a nyelve.
Így jársz te is,
ha véget ér a dal
@pianolight:
én voltam Fatima-ban nagyon szép de semmi sem láccik...

ez az utó meg elő pia elemzés odáig csak elvezet téged is, hogy van rá igény (kkkkkkkkkkkkkkkkkk)

namost (ismétlem korábbi magamat) én majdnem minden létező társadalmi rendszerben éltem és megéltem és meg is becsültek...azaz

ugye szeretem számokat:

itteni adat

real estate

egy ház különálló nem sorház 150 dollár négyzetlábanként
(ami cca.: 1700 dollár négyzetméterre)
egy 300 négyzetméteres 2 szintes alápincézett
510000 dolcsicsi de mikorra kifizeted a kötelező biztosításokkal együtt 1200000 azaz egymillió kettőszázezer, és
alaphangon az építési vállalkozónak és a banknak akik ebben tettestársak nem kerül többe mint 60000 dolcsisszimó (ez már vastag ceruza) azaz hüsszoros haszonnal dolgoznak és a városok tele vannak olyan eladhatatlan izékkel amiket a kóbor kutya sem tud megvenni mert nincs rá "jogsija"

most égett le egy 12 félkész házat tartalmazó egység (valaki útálta vagy rájött az építtető hogy a biztosító kifizeti akkor be sem kell fejezni)

szóval ha a kapitalizmus ilyen számokkal dolgozik Bangladesh-ben egy jó férfiinget 15 cedntből hoznak ki és NYNY-ban a luxus áruházban 250 dollárért árúlják

és hasonló

autóipar ugyanaz dinnyében a taga-nak ne mondd mert felvágja az ereit, hogy a mercedes audi meg a porsche akármi az eladási árának 1/3-da a legrosszabb esetben de jobb esetben 1/4-de

és így tovább

érdemes ezzeol foglalkozni mert a dolgozók bére 25 éve nem változott még az inflációval sem amit 2,1 %-on erőltetnek meggyilkoolva a gazdaságot ugyanezzel (a jó infláció 5,1-6,9% közötti az mozgattya a gazdaságot)

de ezt meg a közgazdászoknak ne mondd, mert sikítófrászt kapnak meg anyázni kezdenek

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@ornagy50: Fater az MHSZ-nél dolgozott, de ő "csak" a sportrepülésben. LI-2, PZL, Zlin, Ancsák, stb. :) Az 50-es években kezdte az ipart még gumiköteles vitorlázokkal itt. :)

iho.hu/hir/a-hegyen-meg-ott-vannak-a-hegyi-vitorlazas-emlekei-120514
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ő repülős suliba járt, elhivatott volt, pici kora óta...aztán itthon éppen leépítették az ágazatot...emigrált...addig kajtatott utána, míg nem talált repülős állást....ma már főnök, emberei vannak, szeretik, megbecsülik, jól keres, hazalátogat, amikor akar,nem aggódik a jövője miatt, jól érzi magát, világpolgár....magyar állampolgár.
@huzzadneki shakespeare:
hjúúúúúú mór
volt

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

húzzad tovább ki tuggya mikor lesz belőle bot?
@jaegtoer: Köszi!Már képben vagyok.
@Orica Középföldi: ilyenkor konszolidált, kifejezetten kedves, valamint elnézést kér :-D

@évásanyó: értem. Ez szép ;-) Hajrá neki!

Én még hiszek benne, h nem kell elmennem.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Egy frászt:) A bor fogyásával fordított arányban egyre ordenárébb. A mai nap üdítő kivétel volt. A bocsánatkérései meg nevetségesek. Nem gyerek.
@Rodeo36: Hát, most sajnáljam, a kanadaiakat??? na jó, komolytalankodtam DD
Az ingyen sörre, is van igény, meg a konteókra ...
A számaid érdekesek, ám nem gondolnám, mint közgazdász, ohne sikítófrász, hogy egy ágazat, netán egy részágazat profitabilitását át lehet vetíteni más ágazatra, pusztán matematikai alapon. Igaz erre van a tőkeáramlás, hogy kiegyenlítse a különbségeket.
A real estate business pláne nem az ( újra)termelésről szól. Ráadásul, ebben valahol, hátulról visszaköszön valami, amit a marxi földjáradékhoz hasonlítanék. Nem cáfoltalak semmiben, csak hozzá próbáltam tenni.
A $250-es inghez, meg hülye nyújorkiak kellenek. A paki, meg pont a szabásvarrás miatt nem hal éhen. Még az is lehet, hogy boldog. Nem irígylem :-(
@Orica Középföldi: tényleg vasárnap szokott visszafogottabb lenni, ilyenkor szereli a karnist is :-D
Jó éjt mindenkinek!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ez igy is történhetett volna: ...leépitik, közmunkás lesz. belekeseredik, el kezd inni....árokpartján alszik...beviszik...tönkremegy...felakasztja magát....magyar állampolgár.
@pianolight:
háááááááááát a nagy MONSANTO, Glencore, és hasonlóak nem véletlenül törnek világuralomra...állati takarmányként megtermelt génkezelt kukoricát emberi fogyasztásra ajánlottak (kibaszott kedvező, verhetetlen áron) de a paki nak volt és van annyi esz, hogy inkább többet fizet de a Ramadán-ra nem vesz szart, viszont a magyar két hajórakomány nem bírta volna ki a CIF paritást (így legyen a magyaroknak bankjuk, hitelfinanszírozás és a többi de ezt OGV-nek ne mondd mert assziszi kitört a III. világháború vagy a cápák elfoglalták a pancsoló medencét a budija mellett

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

így lehet jó magyar export, a kurva annyát a sok matt olcsi piros pöttyös seggű cerkófmajomnak
@Rodeo36: Ne rontsd el az álmomat :-) Most kiderült, hogy O. 3 gyereke ilyen pöttyökkel a popsiján született, innen vette matolcsicska a" magyarság" pöttyeit.
Ja, és érdekes, nemrég olvastam szilvási posthumus befejezetlen könyvét, amiben van egy Orbán Ráchel, aki egy 70 éves matróna, a szabadságharc után került ki ámerikába, és a végén hazajön meghalni...
Dorothy, csak nyugodtan légy önmagad, ne hallgass másra!
Én jókat szoktam kuncogni a megjegyzéseiden.
A fiatalok már egészen mások, mint mi.
Éva néni nagyon furfangosan próbál téged befolyásolni a szájmenőkéjével.
Még egyszer sem figyelmeztette ő sem az ordenárékat, sőt meg is dicséri őket, tetszik neki.
Az meg végképp nem igaz, hogy végigjárom a blogokat, csak ide írok, meg az enyémbe.
@pianolight:
ez újdonság!!!!!!!!!!! akkor nem csak saját lába van hanem saját pöttye is? a férje pöttyéről nem is beszélve, csak bele ne főzze a svájci bablevesbe amint álldigál a saját lábán

na aluggy jól

rémálomnak ott van a magyar gazdaság

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Nyanya, én látom magát, azért ne vigye túlzásba az agitpropagandát, az nagyon csúf-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
".körbe járta a blogokat és direkt kihozza a sodrából az embereket, tehát a legnagyobb büntetése az lenne, amit én csinálok....unatkozna, elmenne, de én azt érzem, hogy ő a blog paprikajancsija, házibohóc, sok mindenkit szórakoztat...engem nem....kkk"
@Imola Helyesi:
jobb ha hallgacc...a talpáig nem érsz

kkkk
brühüyyy
@Imola Helyesi:
és ha igen?
semmiképpen sem érsz fel a talpáig sem, dicsőítsd a fidex-et az való neked

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:

Mivelhogy nagyon egy húron pendültök, utáljátok Magyarországot, jó a beszélőkétek, stb, a többit nem részletezem, mert megsértődsz.
Dorothyval mi a bajod, ő az egyik legrendesebb blogoló. Azt ne mondd, hogy a tagával való párbeszéd miatt szóltad le, mert kinevetlek.Te meg az erkölcscsőszködés!!!!
@Rodeo36:
Én nem dicsőítettem fideszest, csak Orbánt. Viszont ti meg gyalázzátok, pedig nem is itt laktok.
@Rodeo36:
Akkor örülj neki, hogy ennyire szeret téged, de azt ne várd, hogy én is kedveljem
@Rodeo36:
Nálatok hány óra van, hogy még mindig fenn kukorékolsz velem együtt?
@Imola Helyesi:
idő itt is van

kkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
nézd meg Vancouver-t
@Rodeo36:

"_és akkor miért a nagy hallgatás a többiek részéről?_"

Azért, mert rapszodikus hangulataid eklektikus íveinek rádiuszszámításos követése gyakran meghaladja az itteni lelkek matematikai felkészültségét, hiszen a lélek nem számol, hanem érez.*

[*Szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmedet arra, hogy hangulataidról beszélek és nem a logikádról, vagy a zene maratonjaidról. Ezek lenyűgözőek lehetnének, ha nem tarkítanád 'követhetetlen':) hangulati 'amplitúdókkal'.
Bocs a személyes megjegyzésért. Nem bántás és lerontás, hanem építőkövek rakosgatása, illesztgetése volt a célja]
@jaegtoer:
ez jó...hangulat...hát valaha láttál, hallottál két egyforma előadását ugyanannak az opus-nak? pont ez aggya az előadó művészet lényegét (tanultam szónoklattant is) tapasztalataim arról győztek meg, hogy legalább annyiféle módon kell előadni ugyanazt ahányan a hallgatók vannak...ha ez a nagy létszámra való tekintettel (20000 fölé vitte a számlálót hetek óta először) nem oldható meg akkor csoportokra kell bontani őket...itt a matematikai képességek nagyon erőteljesen belejátszanak a fomavilágomba

azért, ha küldenél némi javaslatot el tudnék vele játszogatni, hogy mit és hogyan...a hallgatóság fontos

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

carpe diem
@jaegtoer:
amplitudo!!!!!!!! tudod én mindíg kevesellem mikor Ő Gidasága (másnéven kóródyandrás) vezényelte a Walkür-t akkor annak lett igaza a második szünetbven, aki aszon'ta: tizenegyre még akkor is befejezi, ha rakétahajtásra kapcsoltattya az egész bagázst...és úgy leve, amplitudo-ról egy szó sem eshetett, mert nemzetközi futóverseny lett belőle (szerencsétlen Faragó és a Delly Rózsi a két nagy Wagneres szerintem a halálát kívánták)

ugyanez az Istenek alkonya kapcsán (mindkettő Az Operában) pont az, hogy ott vette líraira amikor drámai kellett volna (amplitudo az égig) és ott dübörgött ahol lírai kellett volna (kár hogy nem tudtam megidézni a szerzőt mert az adott volna neki

egyébként ez modifikált sinus görbékkel még csak csak elképzelhető de én imádom a parabolá-kat és legfőképpen a hyperbolá-kat (abból is 3D-t) ott azután amplitudo...csak ha benéz az ablakon a Higgs Bozontos

szóval várok javaslatokat a közönség kielégítése érdekében mindenkit nem vállalok, mert vannak olyan ígények amire én már soha többé kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:

Szia, jó reggelt.

Most rengeteg a dolgom. Este, priviben.

Szép napot.
@jaegtoer: @Rodeo36:

Mármint az 'én' időzónámban este.
@Knósszosz:

Isten éltessen Knoszi! Még ugyanennyit+XX!
@jaegtoer:
az egészséges a sok dolog

idő van azaz az idő egyébként sem létezik az egy szubjektív kitaláció (filozófiailag)

kkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@jaegtoer:
neked is, de most arra lett kedvem, hogy Montserrat Caballe John Vickers Patane 1974 L'orange Bellini Norma élő szines DVD-n kis "alátéttel"
és végig

tudod ez volt az amikor Callas halála után valaki előszőr kitöltötte a hatalmas űrt és joggal

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:

"és akkor miért a nagy hallgatás a többiek részéről?"

:DDDD

egy kis komisz, ártatlan megjegyzésért, nem mész a boltba! hahaha

@évásanyó:

(bocs csak benéztem itt, ott és mindent nem olvastam el, de ezen jót röhögtem. megmondom miért:)

"nem félsz, hogy a Varánusz régi ragyogása a semmibe vész?"

ragyogás? bulvárosodás? :DDD
régen is meg volt ez itt... sőt W-nél is ment ez jócskán amikor a csapat "összeszokott". (Rodi is bizonyíthatja)
nem attól ragyogott sosem, hogy szigorú keretek közt ment a dumcsi.

sőt!
de itt az arhivum és ezt te is leellenőrizheted.
néha még velem is elszalad a szekér és beszélek ocsmányul pedig alapvetően nem szokásom, de engem az alattomosság mindennél jobban felbőszít.

viszont nehogy azt gondold, hogy nem szerették Rodeót. még vetélkedtek is azon ki hozza el Bécsből, ha elindul ide...
azonkívül, ha ki is akadt nem ment át folyamatos dózerolásba...

itthoni tehetetlenségünk felbőszíti viszont. megértem ezt is.
csak olyan erővel, rajtunk kéri számon azt amihez (hű de csúnya, viszont igaz) kicsik vagyunk és kevesen.
azt is rajtunk kéri számon, hogy nem tudunk azon változtatni (mi itt!), hogy sokan eladják a lelküket az "ördögnek" is pillanatnyi hatalomért, jólétért... nem érti meg, hogy ez nekünk is fáj...
nézd meg az un értelmiséget... hallgatnak... nézd meg ezt a széthúzást mindenhol, mindenben... stb...

nem is sorolom, mert hiába szerettem és értem meg Rodeot, nem adhatok neki ebben igazat. nekem jobban hiányzik a morcos, kekeckedő de szellemes, ironizálva gonoszkodó vagy bolondozó és sokat zenélő oldala.

(és el ne felejtsük, ebben a nagy lelkizésben, taga még "pingvint" is akart neki bérelni... :D)
Knoszi!

sok boldogságot, remek galériát nyugalmas csavargó életet és sok sok repkedést a mediterán világban.

www.youtube.com/watch?v=JpBkrPRlJZw

(elképesztő, ez a komisz @jaegtoer: megelőzött most is engem! :D)
@Rodeo36: :D

üdv!
jó, amikor ilyen hangulatod fogadja a benéző csavargót :)

www.youtube.com/watch?v=x2XUaCWezRY
@jaegtoer: hogy tudd: jon Vickers akkor már viághírű volt Siegmund-jával és Siegfried-jével a bécsi opera felállva és üvöltve köszönte meg a Tavaszi dalt...

mikor ez a hatalmas Griezzly medve kiáll és el kezd énekelni akkor kevesen tuggyák ugyanazt...én nagy híve vagyok MDM-nek pláne mikor élőben összeakadtak Callas-szal de hiába a test mérete számít

érdekes módon a Pavarotti képtelen lett volna előadni ugyanazt pedig legalább akkora volt mint Jon Vickers

érdemes rákeresned elérhetőek a tube-on

brühüyyy

kkkkkkkkkk

már a JBL hat és a coca cola mámor jajajajajaja
@guma:
www.youtube.com/watch?v=LVgPxTQ5Zio

ezt meg én most

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@guma:
és itt méltó partnere van: Birgit Nilsson Istennő

www.youtube.com/watch?v=TrFr7scsIyo
ezt tedd a gyűjteményedbe

akarni és reménykedni, bízni sohasem szabad abbahagyni

a Notung kijön a Wotan Kőris fájából mert Wotan úgy akarja

és mi lesz belőle

világtörténelem

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
ezt majd hallgasd meg többször

www.youtube.com/watch?v=tyft4yQGZ80

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

mikor valaki tud énekelni

brühüyyy

kell hozzá egy szájberendezkedés is de!!!!!!!!!!!!!!!!
itt a csoda
@guma:
ez aghyűjteményedbe

www.youtube.com/watch?v=zKlgIhERPCU

és megírhatnád melyik a nyerő

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@Rodeo36: @guma:

Jó reggelt,szép napot!

Egyetlen probléma azért akad veletek!!
Ha mindent azonnal végighallgatnék,olvasnék amit néha ideraktok,mi lenne a tavasszal,napfénnyel,hegyekkel,folyókkal,kerttel stb.....a való élettel:))
Majd talán novemberi,esős,ködös napokon visszatérünk rá a kandalló mellett,addig is kösz!

www.youtube.com/watch?v=nZRhjLHtDQU&list=PLho_k--NK9-B9X_g16-eldfzjm5O5bEcE

"Foganni könnyű. Világra jöttem.
Suhogó kések között születtem.
S felnőttem én is. Mint más, dologra.
Akár az apám, s az anyám: a gondra.

Csináltam ezt-azt, így-úgy megéltem,
arasznyi múltam el nem cserélem. . .
Mi volt, mi nem lett eddig, mindegy már.
Felnőttem. Élek. Enyém a leltár.

Valami mégis megszakadt félbe.
Egyszer egy évben játszani kéne!
Szánkázni télen, fürödni nyáron,
csücsülni hajlós cseresznyeágon!

Lennék kisgyermek! Maszatos magzat!
Álmomban raknék kardokból kazlat.
Édesem! Hallod? -- Te kis esendő!
Orcád, ha sápadt sírós kis kendő.

Játszani kéne! Elég a vasból!
Csördül a zápor, ezüstös ostor.
Teteje ezüst, arany az alja,
gurul a szívünk két iker-alma!

Játszani kéne, játszani, jól van!
Kis kacsa fürdik fekete tóban!
Nem megy a játék. Kezemen vassúly.
Zubogó vérem verése lassulj!

Pókok türelme segít, ha láz van,
gondok közt fekszem zörgő vaságyban..."
@Rodeo36:

hahahahahaha

ne kényeztess, még elbízom magam (vagy átmegyek Belfegorba)! :)
@gazoló: :)

igazad van:

"mi lenne a tavasszal,napfénnyel,hegyekkel,folyókkal,kerttel stb.....a való élettel:))"

én is tűntem!

köszönök mindent és további szép napot!
@gazoló: nagyon pókos lett, de háló, van bőven

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@guma:
" nem attól ragyogott sosem, hogy szigorú keretek közt ment a dumcsi." tulajdonképpen kiemelhetném az összes mondatod, mert tömören és világosan fejezted ki, amit én is tapasztaltam, még azzal a különbséggel is, hogy nekem más a kapcsolatom Rodival, mint nektek....mégis ezt a mondatot választottam,mert annak idején, mikor én is kezdtem itt, le lettem cseszerintve, hogy finom legyek, hogy a viháncolásommal rontom a blog ragyogását..tehát, guma drága ez fekete humor akart lenni, és értse az, aki nekem mondta..Rodi különleges ember, nem ragozom, elfogult vagyok.....
süti beállítások módosítása