Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.29. 08:57 Fabius

Meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét?

Címkék: fidesz ingatlanmutyi szentgyörgyvölgyi péter v. ker.

Politikusainkat általában nem az eszükért szeretjük. De azért az kérdés, hogy ha valaki a legalapvetőbb feladatok elvégzésére sem képes hiba nélkül, mikor mondjuk neki: húzzál a picsába legyél kedves!

Szentgyörgyvölgyi Péter igazi antitalentum. Ő csak a hibázásban nem tud hibázni. Legyen szó bármiről, százból százszor, üzembiztosan elkúrja, mint aki ebből diplomázott a Rogán Antal Helyettes Képző Intézet balfaszolológia szakán. Ez a tökfej:

- "Véletlenül" a tesóját nevezte ki a belvárosi tévé felügyelő bizottságának élére, mert az a rohadt adminisztráció ennyire megtévesztő lehet egy balfaszológusnak.

- Tévedésből írt brutál magas keresetet a vagyonnyilatkozatába, mert nem tudta a szentem, hogy olyat is beleszámolt, amit föl sem vett. (???) Ezek a kurva számok is ellene vannak, bazz.

- Visszaadná az elmutyizott kedvezményesen megvásárolt Szerb utcai lakását, de szegény értelmi rokkant nem tudja, hogy kell elállni egy ilyen szerződéstől, és nincs senki aki segítsen neki. Mi? Hogy ezzel bemutatja, őket csak a szerzésre okosították ki, a visszacsinálás pedig gondolati szinten sem merült fel lehetőségként? Hmmm...

- A belvárosi ingatlan balhé közepén ő lett az egyetlen, aki nem szavazta meg a fővárosi ingatlanszerződések nyilvánosságát. Szándékosan!!!! - hőbörög mindenki, de a valóságban: szerinte elbaszta a gombnyomást, és a leadott szavazata nem a valós véleményét tükrözi. Annyi a gomb, annyi az opció és olyan kevés volt a felkészülési idő, hogy nem sikerült eltalálni a megfelelőt ebben az őrült kavalkádban.

szentgyorgyvolgyi_peter.jpg

Ennyi hibahalmozás után engem csak érdekelne, hogy meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét? Félreértés ne legyen: remélem sokáig! Októbertől 14%-ot esett a párt népszerűsége, Szentgyörgyvölgyi meg rövid regnálása alapján is az az ember, aki képes zsírozni a lejtőt a népszerűségvesztés alatt. Hajrá Péter, ti meg továbbra se tegyetek semmit! Köszipuszi!

 

 

 

471 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr347119565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-no comment-

A Népszava szerint megállapodott az RTL és a kormány

444.hu/2015/01/29/a-nepszava-szerint-megallapodott-az-rtl-es-a-kormany/

---

Erdogánt megsértő Facebook-kommentje miatt pereltek be egy török újságírót
TURKEY-PALESTINIAN-DIPLOMACY

Már kilenc újságíró ellen folyik eljárás hasonló ügyben.

444.hu/2015/01/28/erdogant-megserto-facebook-kommentje-miatt-pereltek-be-egy-torok-ujsagirot/

---

06:30
Simicska százmilliókat bukhat Orbán terve miatt

Nehéz évek várnak azokra az előző kormányzati ciklusban jelentős állami támogatásban részesített jobboldali lapokra, melyek Simicska Lajos érdekeltségébe tartoznak. Ha beváltja a miniszterelnök az ígéretét, akkor ezek a lapok, rádiók elveszíthetik bevételeik egy meghatározó részét. Kérdés, hogy politikailag jól jár-e a Fidesz, ha az állam elengedi a jobboldali média kezét. Úgy tűnik, a Simicska-birodalomhoz tartozó lapokat egyelőre nem lehet pótolni.

hvg.hu/itthon/20150129_Simicska_szazmilliokat_bukhat_Orban_terve
09:01
A kínai recept: megbüntethetik a számítógép előtt túl sok időt töltő gyerekek szüleit

Jogi eljárással és pénzbüntetéssel fenyegetik Tajvanon azokat a szülőket, akik nem szabnak határt gyermekeik televíziózásra és videójátékokra fordított szabadidejének – jelentette a helyi média.

hvg.hu/tudomany/20150128_a_kinai_recept_megbuntethetik_a_szamitoge
Megállapodott az Rtl és a kormány.

A köznéppel meg senki nem állapodik meg a hiteles tájékoztatásról.:(
"Aki nem lobbizik a kormánynál, az annyit is ér! Nem leszünk palesztinok/gazdasági menekültek a saját hazánkban! Je suis Baldauf!"
hvg.hu/velemeny/20150114_Seres_Draga_CBA_mi_tortent
úgy látszik, az alma nem esett messze a fájától. az öreg Szentgyörgyvölgyi se tudott kikopni a közéletből, ritka böszme alak volt ő is. rémlik, hogy a kisgazdapártban kezdett tündökölni, aztán a közigazgatásban is elég magas posztra nevezték ki, kevergett ide-oda, de valahogy mindig elcsípett valami jól fizető állást.
fab! mi van a nyakában lógó érmén? ki tudnád nagyítani? nagyon érdekelne.
hvg.hu/velemeny.publicisztika/20150128_A_lottomilliardos_orszag_amely_tonkretesz
"Amíg az EU-támogatásokat ilyen mértékben lopják szét, jobban járnánk, ha nem kapnánk semmit se."
"A verseny nélkül, "okosban" kiszórt támogatással gyarapodó cégeknek van egy óriási veszélye, amiről alig-alig esik szó: a vállalkozások között kontraszelekciót okoz...."
"Ez pedig az egész ország versenyképességét rontja és országunk további folyamatos leszakadásához vezet. El fogunk költeni több ezer milliárd forintot és a végén lesz az országban egy csomó életképtelen, parazita cég..."
" A nyolcezer milliárd forint "haszna" tehát az lesz, hogy lesz egy életképtelen, parazita gazdaságunk. A paraziták pedig elpusztulnak, ha már nincsen kinek a vérét szívni...."
Meddig tűri, meddig tűri?
Ez a szint a felvételi követelmény.
Essetunni... :(
Valakinek még az olyan egyszerű elektromos szerkezet kezelése is gondot okoz, mint a villanykapcsoló. Neki a - sokkal bonyolultabb - szavazógép megfelelő eredménnyel járó működtetése jelentett problémát.
Rogán a saját lakásának paramétereivel szenvedett.
Az élet időnként komoly megpróbáltatásokkal jár...
Olvastam valahol, hogy most osztogatták a felügyelőbizottsági tagságokat.

Eccer én is láttam közelről egy felügyelőbizottsági tagot. Pösti illetőségű volt, és egészen messze, vidékre kellett felügyelni. Megkérdezték tőle később, amikor kiderült a cégen belüli mutyizás, miként felügyelt, mit csinált ezen minőségében. Válasz: havonta egyszer leutazott, utazás oda-vissza 6-7 óra, ezért túl sok ideje nem maradt, megnézett néhány iratot, többre nem futotta az idejéből. Megjegyezte, hogy egyébként neki rendes 8 órás munkája is van. Így persze nem csoda, hogy a vezérigazgató azt csinált a cégnél, amit akart, hiszen rendesen megfelügyelték.
Persze akkor nem is kaptak nagy tiszetletdíjakat a felügyelők.
@Kijelölt Önkéntes:

Biztos valami vacak oskolába járatták őket a szülők, és nem volt kompetencia oktatás.
@parti_giano:

Az éremre biztos ez van írva ( azért , hoyg a sok munkába el ne felejtse ) fohászként.

Szűzműáriaszentjózsef, ha én eztetet tuttam vóna.
Ugyan, mit is lehetne várni egy olyantól, akit Rogán Antal védnöksége alatt 'kipofásodva' gyarapítja a gyarapítani valót, mint például itt is:

index.hu/gazdasag/2015/01/29/valaki_boduleteset_kaszal_rogan_otleten/

Rogán már annyira korrupt, hogy nem is a tolvaj kezeit kellene leválasztani a törzséről, hanem a fejét elválasztani a végtagjaitól, bár fennáll a kockázata annak, hogy ezek a lopós kezek és lábak és feje még a halála után is önálló életre kelve csak lopnának, lopnának és lopnának... Mindegy mit, mindegy kinek, mindegy mennyit, 'csak még és még és még! Semmi nem elég!'
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amennyiben bekurvul az rtl, megnézheti magát, mert
1. Pártunk és kormányunk átkúrt eddjig mindenkit
2. Majd másnéven visszajön a nemisadó
3. Akkora arcvesztés sok százezer ember szemében, hogy ahhoz képest a pénzügyi veszteség ...
4. Ezek után fideszcsicskává válni, megfenyegetett igazgatóval, az álmoskönyv szerint a takonygerincű jelző, vagy német nyelvterületen a scheisskerl kitüntető cím birtokosává teszi a német tulajt.
@látjátok feleim szümtükkel: Remélem azért folytatják a mostani híradós tendenciáikat, mert hiába állapodnak meg a kormánnyal bármiben a gumicsizmás úgyis bosszút fog állni az RTL klubon. Mert olyan nincs, hogy ő bármiből is kompromisszummal kerüljön ki.

Úgyhogy az RTL vezetése jobb ha ezt észben tartja.
Szerintem a hülyeség nem pártfüggő, nem ismer párthatárokat. Ha valaki hülye, akkor hülye.
@Kijelölt Önkéntes:

"Valakinek még az olyan egyszerű elektromos szerkezet kezelése is gondot okoz, mint a villanykapcsoló."

Te csak ne becsüld le a villanykapcsoló bonyolultságát és használatát! kérlek szépen... Az egy igenis(!) összetett, szerkezet (bonyolultabb már nem is lehetne) számos (és számozatlan!:) elemből áll, úgy rakják össze, szerelik fel, előre kialakított helyekre, még olyan négyzetmétereket határoló falakra is, amiket nem is építettek, hanem a többiből titokben észrevétlenül nőttek.
@parti_giano:

Talán nem is mi, hanem ki. Úgy tűnik, egy arckép fotója van rágravírozva.
Nekem az a szembetűnő, hogy azzal a madzaggal szoktatja hozzá a nyakát egy impozánsabb nyakravalóhoz.
"Szerintem a hülyeség nem pártfüggő, nem ismer párthatárokat. Ha valaki hülye, akkor hülye."

Nodemán! Igy beszélni egy nertársról! Ezt tuggya meg a főni.
@Imola Helyesi:

nagyigasság! nálam te vagy az etalon. 1 imola=három szentgyörgyvölgyi.
@hacsaturján:
Maga olyan, mint egy hajdani udvarlóm, stikába csapta a szelet nekem, aztán mikor a felesége rájött, átesett a másik végletbe.
@jaegtoer:

áááá, dehogy! kihalt vóna azelőtt, hogy a paleontológia megtanálta vóna.
@Imola Helyesi:

csókoltatom a hajdani udvarlót. nehéz gyerekkora lehetett.
@látjátok feleim szümtükkel:
25 éve ezt csinálják a párttagok, hatalmon tolják magukat előre, ellenzékben meg hülyézik a másikat elemzőikkel, médiájukkal együtt, mi ebben az új? Csak a hülye nem veszi ezt észre.
444.hu/2015/01/29/igy-cseszi-szet-az-agyadat-az-internet/

höhöhö!

évekkel ezelőtt kitanáltam az emberiség végit, amikor is az uccsó a kütyüivel a kezibe makogva visszamászik a fára.
@Imola Helyesi:

ballib körökbe eszt gerontofíliának híjják.
Szerintem ezek a hatalomgyakorlási pártminták öröklődnek, a fékek és egyensúlyok kidolgozója ezzel nem foglalkozott, sőt anno az szdsz ezért paktumokat is kötött, hogy bekerüljenek pozíciókba a párt tagjai. Most meg csodálkoznak.
@hacsaturján:
Inkább reggelizzél. Gerontofília, most meg kell néznem, mit jelent.
Szerintem meg nem hülye ez a faszi.
Megtollasodott? Meg.
Felelősségre fogják vonni?
Ez már viccnek is buta.
@hacsaturján:
Megnéztem, nem stimmt, akkor sokkal idősebb volt, mint én
@Imola Helyesi:

született szklerotikus esetében a kor nem mérvadó.
@hacsaturján:

Mindig is tudtam, hogy az életem kockáztatásával jár kockának lenni. Maradok is inkább szimplán hülye. Bár az se gyógyítható, de megmaradok szabadlábon. Ha nem jön közbe semmi... senki.
@hacsaturján:
Most a 444 cikkén felbuzdulva ki akar készíteni? Egyébként ezt a butulást megfigyeltem egyes kommentelőkön. Este 8 után életveszélyes velük beszélgetni.
De akkor miért nem fogadták el a netadót, ha ilyen káros az agyra? Ha a 444 ezt a cikket akkor tette volna be, akkor már lenne.
@hacsaturján:
Ne izgasd magad, a szeme nagyon éles volt.
Mi?
5 % lesz a reklámadó? Tényleg megegyeztek, most Boli teljesen ki fog készülni.
@maybach: Az egyik "nagyember" mondta egyszer:
"állampolgári jog hülyének lenni" az utóbbi 5 évben ez abszolút előny, mert út a vagyonosodás felé
@Imola Helyesi: lelki szemeim előtt egy öreg turul képe bontakozik ki. emese, mit álmodtál?
@hacsaturján:
Nana… az bonyolultabb feladat mint a lefele gyüvés, mer aszt lehetett esve is, sokfele így csinálták.
Szóval, akkor Bicske után az első metropolisz határában ki lesz cserélve a tábla Cro-Magnon-ra…??
@KÁTÉó53éúétr6:
Simicska et. mondta Kaya Ibrahim féle felvásárlás után.
Ő se hülye, hogy a bőr hűlne rá.
@parti_giano:
Nana, a turul örök fiatal, nem rövidlátó, mint a nap a pusztában vagy Mécs a tüntetéseken.
A 444. arról nem írt, hogy az internetes elbutulás függ-e attól, hogy hol kommentelünk.
@parti_giano:
Bezzeg, ha turult pingált volna rá!
@parti_giano:
:)))
Lassan gyün a tavasz arrafele is, látom szereted a cseresznyét:)
@Knósszosz: éppen szakad a hó, de így tuti, hogy észreveszem a cseresznyét a fán.
@Knósszosz: a hunokról kérdezd imolát, ha jól tudom catalaunumnál szakadtak meg, de többen ezt vitatják.
@parti_giano:
Jól elbeszélgetek magammal...
A hun/nem hun kérdés hidegen hagy, a hó az, ami érdekel.
@parti_giano:

uhhh, hát én az életbül nyert tapasztalatbul idézek, miszerint: áll a faszi a ház előtti lépcsőn és sztrítfúdol, azaz issza a kávéját és bagózik. az aktus befejezése után a kávés poharat és a csikket lazán bebassza az előkertbe. ippeg arra jövet megszólitám eképp: tán eszt nem így kéne! akkor meg hová dobgyam, kérdi bambán. visszakérdezek: okos telefonod van-é, bazmeg? mongya: naná! nu, akkor a problema föloldva, aszt kérdezd meg, te ökör, hátha kapc valami tippet!

p.s. ipszilon és zé generációkkal ezelőtt eccerűen úgy vágtam vóna pofán, hogy a takony menetet vágott vóna a nyakán. akkor még vót remény, hogy az ember eccer télleg a marsra lépik.
@Imola Helyesi:

No jó, de most kegyed hülyézett.
Én csak arra vagyok kíváncsi ( miután maga a hüylézés nem érdekes ), hogy mit szól ehhez a főni?
@hacsaturján: "p.s. ipszilon és zé generációkkal ezelőtt eccerűen úgy vágtam vóna pofán, hogy a takony menetet vágott vóna a nyakán. akkor még vót remény, hogy az ember eccer télleg a marsra lépik."

Hogyné lett vón remény, amikor a pofánvágás mellé még olyat is mondtak, hogy mars a sarokba, fél napra!
@jöttem:
ööö...
...nem úgy van, hogy a helyreigazítást ott és akkora terjedelemben kell, ahol elkövette? ezt mintha a TV-ben is kinyilatkoztatta volna. megnézném az M1 híradójában, amikor zsigó a zakóját tépkedve és könnyeivel küszködve kér bocsánatot Bajnaitól...
@parti_giano:
Kösz!
Akkor húzok a piacra, mielőtt ideérné magát.
@hacsaturján: akkor maga nyert. de csak mert használta az okostelefonját.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mindenki pontosan ezt gondolja.
amit nem lehet tudni?melyik okoz nagyobb veszteséget.mármint lóvéban,mert minden erre van kihegyezve.

szomoruan konstatáltam,hogy amit már tavaly gondoltam-az mára bekövetkezett és egyáltalán nem vagyok ettől boldog,hogy naénmegmondtamugye...
index.hu/gazdasag/2015/01/29/valaki_boduleteset_kaszal_rogan_otleten/
Mi a tököm volt ez? A Lex Rogán? Ez a gülüszemű tetűfészek megírta magának a törvényt, a parlament pedig elfogadta!!! Most kellene az egész rohadt bagázst hűtlen kezelés vádjával sittre küldeni, olyan hosszú időre, hogy a műanyag lakat rájuk rohadjon.
@parti_giano:

az én okostelefonom a seggembe van installálva.
@The Ghost Wolf:
Az életfogyt pont megfelelne neki, 120 kilós Lákátos Rómejjóval, kettesben, egy cellában. Tóni kislányt szeretné...
@parti_giano:

Szégyenletesnek tartom ezt a homofób népszavazást. Akkor már dolgozni fogok, de ha itthon lennék nem mennék el szavazni.
Eszement emberek, eszement célokra herdálják a közpénzt.

A közmédia hozzáállása példaértékű:

www.parameter.sk/rovat/belfold/2015/01/27/allitsatok-meg-harmadik-evezred-pestiset

ujszo.com/napilap/kozelet/2015/01/16/a-kozteve-nem-sugarozhat-a-markiza-nem-akar

Ez a legfrissebb cikk a témában.

ujszo.com/online/kozelet/2015/01/28/nepszavazas-a-csalad-vedelmerol-hangos-a-media
@Secnir:

Az helyreigazítás okait sem tette közzé a Magyar Nemzet. Pedig kíváncsi lennék rá.
Ahogy arra is, Bajnai hányadik pert nyerte meg rágalmazás ügyben.
@parti_giano:

A kedvenc hazai bloggerem véleményével teljes mértékben azonosulok.

www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2015/01/27/nepszavazasi-fulemile
@jöttem: Ahhoz már egy külön könyvet kellene kiadnia a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap kettősnek. De csak nem tanultak a fijjug! :)
@jöttem: pedig azt hittem, hogy a tátra minden bokrában egy a hagyományos családokat fenyegető homoszexuális lapul.
"Miről beszél egymás közt két frusztrált orosz hírszerző New Yorkban? Mit gondolnak a nőkről és az idióta pénzhajhászról? Hogyan csapják be a forrásaikat? Az Egyesült Államokban napokban kirobbant orosz kémügy vádiratába néztünk bele. Az ügy érdekessége, hogy az orosz titkosszolgálat által irányított egyik magyar propagandaoldal azzal fenyeget, hogy a kémbotrányt Moszkva Kelet-Európában bosszulhatja majd meg, amerikai ügynököket leplezve le. Talán éppen Magyarországon."

index.hu/kulfold/2015/01/29/legalabb_hamis_utlevelet_adhattak_volna/

"...az orosz titkosszolgálat által irányított egyik magyar propagandaoldal..."
Jaja, itt is vannak elvtársaik, bár orosz csicskának lenni, nyugaton...
Perel a köztársasági elnök, mert kényes lett a közbizalomra:

index.hu/belfold/2015/01/29/ader_kiakadt_egymilliora_perli_az_indexet/

"Ma kaptuk meg az államfő keresetlevelét, amiben a majdani ítélet közzétételét kéri az Indextől és Vágvölgyitől (neki a Facebook-on kéne posztolnia). Emellett 1-1 millió forint sérelemdíjra tart igényt mindkét alperestől. Ezt Áder azzal indokolta, hogy a cikk miatt magyarázkodnia kellett, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására."

Kár, hogy az aláírásra elé kerülő törvények elolvasására nem ennyire kényes. Mert ugyé öt napja van ( ha jól emlékszem ) arra, hogy eldöntse aláír-e vagysem. Ennyi idő pedig tisztességes elolvasáshoz, meg más törvényekkel val összevetéshez nagyon nem elég. Erre nem akar kényes lenni. Pedig ez is közbizalmi kérdés.
Hoppá, hoppá... csak mert valamelyik kisköcsög képviselő mást röfög agressziv parasztként, még nem igaz.

"Törvénytelen volt az a házkutatás és lefoglalások, amiket a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai végeztek tavaly szeptemberben az Ökotárs Alapítvány és partnerei irodáiban, illetve munkatársaik lakásán. Ezt állapította meg a Budai Központi Kerületi Bíróság az Ökotárs Alapítvány, Móra Veronika igazgató és Foltányi Zsuzsa kurátor panaszát elbírálva. Az akkori fejleményekről itt olvashat bővebben.

A bíróság megállapította, hogy a házkutatás idején egyáltalán nem állt fent a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja, és nem volt folyamatban nyomozás jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt. A döntés jogerős – közölte az Ökotárs alapítvány csütörtökön."

www.origo.hu/itthon/20150129-torvenyserto-volt-a-hazkutatas-az-okotarsnal.html

Tehát mondhatjuk, hogy a magyar rendőrség politikai megrendelésre akciózik, félemlítmeg kis 50 kilós nöket, mint anno Rákosi elvtársuk alatt?
Igaz, ezt még nem mondhatjuk, csak gondolhatjuk, merthogy nagyon úgy néz ki.
Egyre szánalmasabb a hatalom sok kisköcsög senkije, akik VALAKIKNEK képzelik magukat... Egyszer el kell számolniuk majd nekik, le kell ülniük mindezt. Nem lesz rövid, viszont sokan szeretni fogják őket ott!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

bBennem felmerült, ha törvénytelen egy házkutatás, akkor ez nem hivatali visszaélés egyben? Ugyé ha törvényes jogalap nélkül kutakodnak olyan valaki házában, aki ellen nem indult nyomozás, akkor annak jogtalan hátrányt okoznak. Vagy nem?
@maybach: Naná, hogy nem hülye....máig jól él abból, hogy akkor ő volt az ügyeletes/hülye/
@látjátok feleim szümtükkel:
Ki adott rá megrendelést?
AMennyiben egy politikus köcsög, akkor lemondott már?
A legfőbb ügyésszel együtt persze, aki (nem csak) mostanság előszeretettel asszisztál a rendőrség prominens vezetőivel együtt az ilyen típusú törvénytelenségekhez.
Jogállamban ilyenkor legalábbis, amikor kilóg a lóláb, hogy az állami erőszakszervek politikai megrendelést teljesítenek... ja, bocs, JOGÁLLLAMBAN az erőszakszervek nem teljesitenek ILYEN politikai megrendeléseket! :(
Persze amikor öreg maf&sohn adja a megrendelést...
hasííítunk:

Gyönyörű lesz az NB I kiesőjelöltjének új stadionja

A szombathelyi stadion 9,6 milliárdból épül majd, csarnokkal együtt.

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20150129-bemutattak-a-haladas-uj-stadionjanak-latvanytervet.html
Orbán Viktor:
"Tiszteletet és alázatot parancsoló tér az, ahol a jövőnkről döntenek.
Én nem nevezem Parlamentnek, az a népképviselet helye.
Inkább igazi nevét használom, Országháznak hívom."
Jól gondolom, hogy eszerint a parlamenti képviseleti demokrácia nem a jövőnket eldöntő
kérdések helyszíne, amelyet Parlamentnek neveztünk el?
@Mariann19:

Kutya legyek, ha értem. No nem amit te írtál, hanem amit OV mondott.

Szerintem ő sem érti. Egyébként mikor mondta?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Gyönyörű lesz az NB I kiesőjelöltjének új stadionja"

Hurrá! Megint jobban teljesítünk! Micsoda jó érzés.
@parti_giano: "a nyakába logó érmén?"
Az önmentője!:)
@látjátok feleim szümtükkel:

www.origo.hu/itthon/20150129-a-parlament-igazi-neverol-kancsal-kulfoldiekrol-beszelt-orban-viktor.html

egyre jobban nagyokat akar mondani, oszt ilyen értelmetlen hülyeségek lesznek belőle. szerintem arra hajt, hogy bekerüljön bölcsességeivel valamiféle citátum jegyzékbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Esetleg királyságban gondolkodik, és apró lépésekkel vezet rá minket az épület elnevezésével.
Később az Országház sem lesz aktuális, mert
Királyi Palota lesz az elnevezés.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Kutya legyek, ha értem."
Magam is úgy tudtam értelmezni, hogy az első és a második mondatát összefésültem, aztán egy kicsit töprengtem, és lett egy hipotézisem.

A napokban mondta a tanulmányi olimpikonok és tanáraik kitüntetési rendezvényén.
@Mariann19:

No pont jó helyen beszélt össze-vissza.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezen szomorkodtam én is.
Jó útravalót adott a tanulóknak a képviseleti demokrácia újkori értelmezéséből.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Bennem felmerült, ha törvénytelen egy házkutatás, akkor ez nem hivatali visszaélés egyben? Ugyé ha törvényes jogalap nélkül kutakodnak olyan valaki házában, aki ellen nem indult nyomozás, akkor annak jogtalan hátrányt okoznak. Vagy nem? "

nem az az izgalmas, hanem az, hogy a hatályos törvények szerint (ezt muszáj ideírnom, mert visszamenőleg 2/3, azt máris nem igaz) törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat nem lehet felhasználni semmilyen eljárásban, mindamellett hivatali visszaéléssel szerzett bizonyítékokat sem. ebből ered, hogy minden olyan eljárást, amit ezen bizonyítékokra alapozva kezdtek el (mint itt is), ha valós, ha nem, meg kell szüntetni.
tehát a KEHI/lázár/ügyészség szopórolleren gurul előre.
Őt is tűrik:

mno.hu/belfold/sajtokozlemeny-x-1269969

2015. január 28., szerda 09:18, frissítve: szerda 09:41

Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.
Zsigó Róbert,
a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselője
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem szeretnék offolni, de a chilihez tavaly nyáron lett egy kis tapasztalatom.
Hobbiból vettünk magokat mindenféle színűből, és annyi termett egy egy tövön, hogy évekig elég lenne.
Bátorítalak, ha eddig még nem volt neked,nagyon jó minőségűek a magok. Neten rendeltük.
a jóédesanyjátazösszesbaromelvakultnak!
bocs, de..
Költözzön VVRezsi a valóvilágba erről tárgyalt a retekklubbal.
@Mariann19:

Elkéstél, én nagyon rég óta termelek a kertbe minden félét. Tavaly és idén paradicsomot, csudás fajtákat. 7 cseresznyefás vagyok.
Almafám is van:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Ha én ezt tudtam volna!
Nincs semmi veszve, paradicsomügyben ugye segítesz?
Nem nagy a birtok, olyan 10 m2, amit igénybe veszek ilyen extrákra.
@Penivaldes: Idézzünk csak egy kicsi részletet abból a nyolcadikosoknak szánt irodalomkönyvből:

"Megbékéltünk-e végre szomszédainkkal? Bizony nem. Idegenkedésünk jórészt az ismeretek hiányából is adódik. Nyugatimádóként egyre többet tudunk a németekről, az angolokról, az amerikaiakról, ám szomszédaink értékei mintha kevésbé érdekelnének"

Szerzőiként Alföldy Jenő és Valaczka András van feltüntetve. Kiadó a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó ( időközben megszűnt ).

Mi derült ki eddig?

1.) Alföldy Jenő és Valaczka András nyugat imádó.
2. Nem békéltek meg a szomszédainkkal.
3. Nyugatimádóként egyre többet tudnak a németekről, az angolokról, az amerikaiakról.
4.Szomszédaink értékei kevésbé érdekeli őket.

Ha jó az az irodalom tanár, akkor erre rávezeti a tanítványait. Mert az idézett rész nem másnak, kirázólag az íróknak a véleménye.

Sokan nem nyugatimádók, ha azok, akkor annak van némi oka is.
Sokan, nagyon sokan megbékéltek szomszédainkkal.
Nagyon sokan, még a nem megbélkéltek közül is, ismerik és értékelik szomszédaik értékeit.

Ennyi, oszt jónapot.

A tanár/nyomtatóló/nak nem kötötték még be a száját, bár előbb-utóbb még azt is megérhetjük.
@látjátok feleim szümtükkel: " Tavaly és idén paradicsomot"
minyimum tőled ez! mikor ilyen helyről kapod a magot és az ihletet:

"teremté kezdetben [Úr] mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki paradicsomot házzá"
@Penivaldes:

Van papírhéjú, de még kicsinyke, a nagyot kivágtuk, mert nem termett rendesen.
@látjátok feleim szümtükkel: Talán arra akartak utalni, hogy érdemes lenne megismerni a mellettük élők értékeit is, ismerni jobban a román, szlovák, szerb stb irodalmat, zenét, kissé összehaverkodni egymással. Ami jó lenne.
de ezt kissé hülén fogalmazták meg...
@látjátok feleim szümtükkel: a Mandulafa a tavasz, a virágai az élet, termése a tökély.
@látjátok feleim szümtükkel: majd megnő, és fog teremni, amit a lépcsőn ülve rágtok el, nézve a felkelő Holdat, és hallgatva a kutyák vonyítását.
@parti_giano:

adta vala neki paradicsomot házzá

De csak deviza hitelre, mert nagyon hamar kibatta, az asszonnyal együtt:)
@tristen2005: igen, de csak azért, mert CBA-s almát akartak venni.:)
@Penivaldes:

Elvetemült ötleteid vannak, lépcsőn ülni, vonyító kutyák és a holdat gurítják közben!:)
@Penivaldes:

Szerintem mire megnő, már nem lesz mivel rágcsálni.:D
@tristen2005: jaja, azt hitték, hogy örökké tart a fóliakertészet.
az meg megvan, hogy "@látjátok feleim szümtükkel"-ék otthon valószínüleg csak fügefalevelet hordanak?
@látjátok feleim szümtükkel: akkor majd rágcsálják az utódok, miközben rád gondolnak:)
@parti_giano:

Hát éppen azt is hordhatnánk, de eléggé szúros levél az. Attól a banán levele jobb.:D
@parti_giano: "...otthon valószínüleg csak fügefalevelet hordanak? "

Az a szomszéd, neki még levél se kell.
@látjátok feleim szümtükkel: banánlevélbe a ragacsos rizst kell tenni, aztán eladni az úszó piacon...
tényleg ez Bolinak jó lenne, evezne, Knosszi főzne, tristen tenné a banánlevélbe és tekerné fel, Mariann meg eladná.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: vannak különös tanerők..pl aki szerint a könyvet szó szerint kell megtanulni, vagy aki nem tud 5 percet beszélni ööözés nélkül...
@látjátok feleim szümtükkel:

Lapulevél, sürgős esetben is használható!:)
@Penivaldes:

Úgy érzem, én nem a banánlevélbe tekerném!:) No nem a rizst!
@tristen2005:
A szömörce mellett vigyázni kell vele.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azt meghiszem, ahogyan itt ülök a kis csipkés...
egyébként meg szerintem jó lennél benne, csak evezned kéne.
:)
Ja, ha az állami cég inpotens, akkor a hasznot hozó lehetőséget át kell/lehet adni havroknak? Nem esetleg az állami céget kellene megqrni?

index.hu/gazdasag/2015/01/29/met/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem számít! Láttam én már pornófilmet csalánosban!
@tristen2005: elég fura szokás a csalánosban pornót nézni, de te tudod......
egyébként nem fájt nagyon???...
@parti_giano:

"pedig azt hittem, hogy a tátra minden bokrában egy a hagyományos családokat fenyegető homoszexuális lapul."

))))))))

Kicsit olvasgattam és megelégedésemre a közvélemény nagy része elutasítja a homofób retorikát.
Csak 35%-os részvételt jeleznek.

A népszavazás kezdeményezői a nyugatellenességre építették kampányukat. Épp ebben az országban, ahol a minden ötödik család külföldi jövedelemből él.
Meddig tűri...tűrjük a többit?

"Mert a megjegyzésekben nem szeretet és tisztelet, hanem hatalom és erőszak tükröződik."

index.hu/belfold/2015/01/29/tutto_fegyvertelennek_erzem_magam_a_zaklatassal_szemben./
@látjátok feleim szümtükkel:
A fiam intézte, az EBAY-on.

Levélben kihozták, nem voltak drágák, egy csomagban pl. 20 magocska 600.-Ft.
Többfélét rendeltünk, így maradt erre az évre is, a tájékoztatás szerint felhasználható.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Nehogy kender legyen belőle."
Az is lehet. Kell álszakállnak, ha jön a TEK.
Hungarikumcunami! Megint bővült a Magyar Értéktár™!

a kalandozó magyarok 9-11. században használt íja;
a szegedi fűszerpaprika-őrlemény;
és a vizsolyi Biblia.

444.hu/2015/01/29/hungarikumcunami-megint-bovult-a-magyar-ertektar/
@jöttem: Önnek egy új...........!:)
@Mariann19: legfeljebb a szakállatokat fogjátok szívni, nem a fogatokat.
@Penivaldes:
A legerősebb narancsszínű chilit kapják, hogy felakadjon a szemük, és ne lássanak meg.
@parti_giano:
Legfeljebb a szakállatokat fogjátok szívni, nem a fogatokat."
Van egy másik ötletem.
Veszek egy rokkát a piacon, és a kenderből fonalat tekerek.
Közben éltetem a nemzeti manufaktúrás termelési módot Orbán legnagyobb megelégedésére, aki bennem látja majd az általa áhított feudális rend egyik szószólóját.
Az állami kitüntetésemre meghívlak benneteket.
@Mariann19: rokkázni jó, kiskoromban azzal játszottam
@Penivaldes: hirtelen aszt olvastam, hogy rókázni:))
@taga20:

Az se rossz, este vörösbort inni, reggel havat hányni!:)
@Penivaldes:
Ja, oszt megszúrta a kezit magácskának... a királlyffy meg csak nem gyütt, csak nem gyütt... :(
@tristen2005: nem találtam, ezért ágakat szúrtam a megfelelő helyekre:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: így van, nem gyütt a királyffy, kénytelen voltam magam felébredni
@Penivaldes:
"Rokkázni jó, gyerekkoromban azzal játszottam."
Manapság régiségként egy vagyon.
Keresd meg, beveszlek a kender buliba, a rokka lesz az apport.
A tulajdonrészed után a profitból fizetek.
@Mariann19: lehetek én a reklámarc?
kéne egy film, hogy pörgetem a rokkát
@Penivaldes:
"Lehetek én a reklámarc?"
Kitörő örömmel venném.
Nem baj, ha népviseletben kell lenned?
@Penivaldes:

Óvatosan a kívánságokkal, még a végén teljesülnek! )))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Azért Nagy Bandó az átkosban nem volt ennyire epés, sütkérezett a hírnévben, meg hogy tolta a párt, pedig akkor is voltak szegény Csoszogik.
@Penivaldes:

Szeretnéd, ha lekötne az őrnagy? ))
@Imola Helyesi:

Imola! Te a rendszerváltással egyidőben amnéziát is kaptál?
Emlékszel még a Kocka utcára?
@Penivaldes:

Akkor melyik a legsürgetőbb kívánságod?
@jöttem:
Te igen? Világosíts fel , hol volt.
@Mariann19: drága mariann, mit szólsz a letelepedési biznichez? mér nem lóg már rogán?
a bicska kinyílik a zsebembe!
@látjátok feleim szümtükkel:
Három nappal ezelőtt futottam bele, azóta is a hatása alatt vagyok...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem olvastam eddig. Nagyon ütős. Több hasonló kellene!!
Ja, egy műve Nagy Bandónak, megnéztem. Soha nem kedveltem Nagy Bandót, ezért nem is emlékszem a műveire.
@Imola Helyesi:
Általában atyai gyengédséggel szoktam bánni a hülyékkel és a szándékosan ferdítő gyökerekkel, sokuk nem is tehet magukról. Viszont erre a behányásodra csak azt tudom mondani; elmész te a büdös picsába!

Ez most a cizellált énem volt...
@Penivaldes:
Peni:)
Én komolyan végig néztem, szóval...
@Knósszosz: őrült vagy...
tök felhúztam magam ma egy hülye természetnőn..
@Imola Helyesi:

A nyolcvanas években. Abban a rohadt elnyomó kommenista világban, ahol virágzott a színvonalas politikai humor.
Ahol nem tiltottak le kabaréjelenetet csak azért, mert szomorú lett miatta egy apparátcsík.
Ahol lehetett kritizálni a rendszert anélkül, hogy valakinek/bárkinek egzisztenciális problémái lettek volna belőle.
A nyolcvanas évekről beszélek.
@Knósszosz: mindig hánytam az ilyen szarcsimbókoktól! pl. mikor csúrka ügynöközte demszkyt. broáff!
@Knósszosz:
Azért ne idegeskedjél annyira, mert hülyékkel vagy körülvéve. Ez az ízlésed miatt lehet.
Gulyáskomcsi kultúrát ne olvass, avitt már nagyon.
Nem én tehetek róla, hogy ma már nemcsak tapsra lehet nevetni.
@jöttem:
Hagyd, fölösleges... és nem azért, mert hülye.
Rosszabb.
@taga20:

Az esztergályosok lázadása, azaz ütős nem a rogán!:)
@jöttem:
Ez színvonalas volt? Az egész színvonaltalan komcsi kultúra benne van. A nép hadd mulasson ezen, a saját gyötört életén, ugyan!
@Imola Helyesi:
"Azért Nagy Bandó az átkosban nem volt ennyire epés, sütkérezett a hírnévben, meg hogy tolta a párt,"

te kevered Szűrös Mátyással

" Soha nem kedveltem Nagy Bandót, ezért nem is emlékszem a műveire. "

na, ez téged minősít.
@Knósszosz:

Nemcsak neki írom. Azé' mások is olvassák a blogot. Ne mondják már, hogy a cart kitesszük az ablakba. )))
@Knósszosz:
Az ilyen hülyék, mint te az átkosban boldogultak, most meg irigykednek.
@Imola Helyesi:

Mit tudsz te arról, milyen volt a Bandó régen?
Te gomolya, repül a bálna.Tudod.
@Knósszosz: egy anyamadáron, aki szerint otthon kell szülni..mert évezredek, meg törzsek...
..
Azt hiszem sok munkám lesz, mert sok hülyeség terjedt az anyák közt..szülésről, szoptatásról. Rugalmasság. a varázsszó..sokan nem ismerik
@Imola Helyesi:
Baj van az ízlésemmel, ez igaz.
Te is itt vagy, szóval... bár a franc se hívott.

Szóval Bandó egy őskomenyista, akinek egyetlen szavát sem szabad komolyan venni. Rendben, akkor hallgatok ezentúl fónagy sztendáppot, azon lehet röhögni, bár az MSZMP-s humort nem díjazom különösebben. Ne erőlködj, csak röhögök rajtad.
@Knósszosz: Mér az 5.hozzászólása után kibactam
a látókörömből!Úgy veszem észre az előre látá-
som engem igazol .:(
@jöttem: "Emlékszel még a Kocka utcára? "

lehet elfelejteni? az az óperenciás víztározón innen, a városrendezők sűrű erdején túl, ahol a kurtafarkú kubikos túr, ott áll a kocka utca 13...
...a házak között feltűnik a kukásautó, hátul csüngenek a nemzetiségiek...
...én a te feleségeddel, hahaha
te az ő feleségével, hahaha
ő az én feleségemmel? hűha.

asszem a '83-as humorfesztiválon volt, ugyanazon, ahol az Ékes Apanyelvünk című írásba Sinkovits kétszer is belebakizott.
@Secnir:
Nézd már meg ezt a Kocka 13-t, most megnéztem, mi benne a vicces? Szójátékai unalmasak, az erkölcstelen komcsik által uralt, tunya életmód, szeretők tartása, dagonyázás. Jól érezte magát, látszik rajta, ez ebben a legszomorúbb. Ez volt a "népi" kultúra.
@Imola Helyesi:

Téged mi gyötört? Vagy a családodat?
Ha jól emlékszem itt anekdotáztál a nagypapádról, aki tolmácsként dolgozott az oroszoknak.
Annyira nem lehetettetek elnyomva, ha ő ilyen fontos, bizalmi pozíciót töltött be.
Minden tiszteletem a nagypapádé.
De te ne ferdíts!
@Knósszosz:
Még jó, hogy nem kértem tőled engedélyt.Kapásból nem kéne másokat lehülyézni, mert más az ízlése, beképzelt majom.
@Imola Helyesi: ebola, te vagy a fityeszes lépfene gyönyörű példánya.
@Imola Helyesi:
Speciel gimnazista korom óta ismerem Andrást (tudod, akkor az orbán nevű izé aktív KISZ titkár, Kövér elvtársa az MSZMP KB intézetében Lendvay nénéd munkatársaként állt ellent - akár pártod többi komcsi tagja, Matolcsy elvtársad pedig szimpla spicliként tengette életét az egyik minisztériumban), majd első munkahelyemen többször is találkoztam vele.
Későb még többször, sőt, megismert. És igen, beszólt akkor is a sok KISZ-köcsögnek... én értem, hogy Imolabéla ettársnőnek ez akkor sem tetszett, de ezt ne itt élje ki.
Komcsi múltatok leszarnám, csak undorítóak vagytok Dagadt ettársatokkal az élen, ahogy komcsiztok... ostoba ...
@jöttem:
Akinek van agya, az tudja, a süketelése a másik oldalnak szól.
@Imola Helyesi:
Rossz hírem van! Az ő írásait még akkor is olvasni fogják, az előadásira emlékezni fognak, amikor a te fostaliga "versnek nevezett" ostobaságaidat már a web se jegyzi...
@Knósszosz: A rakodópart alsó kövén ültem,
Mellettem csak egy legény volt talpon a vidéken,
úgy tett velem, mint bárki mással,
vizbelökött egyetlen rúgással.
orditottam, toporzékoltam:
hagyja a hülyéskedést a MAHART-ra!
És húzzon ki engem a parta!
@jöttem:
Mi gyötört? A komcsi internacionalista kultúra, de nagyon, a szovjet himnusz, a hős katonákról való vers minden ünnepélyen, a kokárda tiltása, a forr. ifj. napok, a szocialista kultúra és életmód dicsőítése, a nemzeti kultúra elhallgatása, a határon túliak elbarikádozása, a tv-ben az mszmps pártművészek mindennapos jelenése, az unalmas szoci drámák, a tankönyvekben a történelemhamísítás, az egyetemeken a marxista oktatás, a kommunista kiáltvány bemagoltatása, az, hogy csak pártfunkcis rokon mehetett egyetemre, s lehetett belőle valaki.
@taga20:
Pedig Csurka írt jókat is, na nem a politikai izéjeire gondolok. Most épp ránéztem a TV-re és... baloghákosgergelyt látom. El van baszva az egész estém.
@ornagy50:
Meg tudlak érteni, olyan egy izé, mint a szélnyírás:))
@taga20: szép kis "házon belüli" meccs volt!! azért a hordozható stencilgép se volt akkoriban hétköznapi berendezési tárgy...
@Secnir:

Igen. Virágzott a politikai kabaré, ami nemcsak a rendszert, hanem az emberi gyengeségeket is górcső alá vetette.

Szerettem azt az időszakot. Hiányolom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Azért rágalmaznod nem kellene, mert nem osztom a nézeteidet, meg valamiért nem sikerül neked valami.
De ha a népi kultúrára gondolsz, azt bizony elnyomták keményen az akkor még marxisták, akik ma liberálisoknak képzelik magukat.
@Knósszosz: ofsoroznod kéne, vagy lakatos benjaminnek születni:)
ha nem sikerül, ako béterv kell.
lehetnél orbánrécsöl:)))
@Imola Helyesi: figyejjé má'!! nyogoggyá megfele, igyá meg egy kávét szépen.

te hanyas vagy? '91-es???
@Imola Helyesi:
Kövér elvtársad "tehetsége" is csak a nagypapa "Szocialista Hazért" érdemérmével (Kun elvtársatok "munkatársa" volt) tudott kiteljesedni, mármint a felvételi eredmények tükrében...
Ugyanolyan sekélyes és hazug volt a kultúrájuk, amilyen a rendszerük.
@Penivaldes:
Mi a véleményed erről?
Én nem tudom mi az üdvözítő megoldás, de mondjuk azt furcsállottam, amit az a bizonyos elítélt(?) nő csinált ebben a tárgyban.

A magam részéről ha esetleg a szeretett párom szülne, inkább kórházban képzelném el, mint egy sarlatánra bízva - pedig, biztosan nem mindegyik sík hülye hozzá, de azért mégis...
@nincs_itt: ne légy suttyó! azé egy tényleges ügynökőt(csúrka) és egy évtizeden keresztül vegzált arcot(demszky) ne csúsztasd egymásra, ha kérhetem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jajj, jössz azzal a legénnyel folyton! megevett egy teljes zsúp fedeles skanzent, oszt ott maradt a szája felett, egy-két falat...
sosem értik meg, hogy csurkától, orbánig, kunczétól, medgyessi-ig, hornon át, lázár jánosig(azért jól csengett ez a név a rencer/gengszter váltás előtt is) egyazon csapatról van szó!
@taga20:
Én nem is tudtam, hogy valójában ennyire utálsz. Kibukott a szög a zsákból, látod-látod:)) Én récsöl...?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: 4
Persze, hogy beszólt, kemény mszmp-s volt., másképp nem is szerepelhetett volna a tévében.
@taga20: haggyuk ibolykát!!! mondom stencil gép, otthon, '70-es, '80-as évek? hm, mond valamit??
gondolom, akkor még mélyen tisztelt édesapáddal jártál egy nadrágban... vagy ha nem akkor én kérek elnézést!
@Knósszosz: Akkó viszont "trimmelni" kő!!!:D
@Imola Helyesi:
Mellébeszélsz aranyom... ellenben a "hőseiddel" az én nevem és családomé nem volt valóban egy jó belépőjegy akkoriban. Persze a kommunista elvtársaidé, spiclijeidé igen. Értem én, hogy szenilis faszok vagytok, meg csak "munkásmozgalomért" éltetek akkor is, de attól még a múlt tényei azok maradnak.
Köszönöm aggódásod, mindenem összejött, jól vagyok! :)
Igaz, a gyerekem nem itt fog élni már a hozzád hasonlók, a pártélősdik miatt, hisz 17 évesen kiröhögi a jobbikos és fideszes fajtádat.
@Imola Helyesi:
Ostoba... ha valamihez lövésed sincs, akkor legalább kussolnál - látszik, hogy inkább KISZ meg MSZMP pártgyűlésekre jártál anno Nagy Bandó helyett.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Csőlátó vagy.Ma még a kis globálisok is marxisták akarnak lenni, mint a kis pirosdzsekis a tüntetésen.
Minden párt minden egyes tagja rendelkezik szoci, komcsi, kisz,amaoista vagy más stb múlttal, ki melyikkel. A kommentelők viszont nem biztos.
@ornagy50:
A szomszéd derótos szőrű foxija ezt nem nagyon díjazza, a Feri mindig panaszkodik, hogy az a dög megint vicsorgott a fodrász szerszámokra:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ez még a rágalmazáson is túlmegy, féleszű vagy, élcsapatos, bűnbakkereső.
@Imola Helyesi:
Ajánlom figyelmedbe a kapát, kaszát és a.... .....!
@nincs_itt: "mondom stencil gép, otthon, '70-es, '80-as évek"
te aszt akarod mondani, hogy demszkyéknek otthon volt stencil gépük, és szerinted a 3/3 adta nekik pl.!
gondolom, te má ako is az eneszkában a fotelból bomlasztottad a rencert:)
@Imola Helyesi: szeplőtelen fogantatás, majd gyors lobotómia...
így már minden világos!!!
@Imola Helyesi:

Van helyette:

-Turáni, hunszkíta, szíriuszi kultúra
-a kokárda kisajátítása
-álkeresztény életmód kizárólagossága
-európer kultúra elhallgattatása
-határon túliak politikai célzatú kihasználása
-kormánypárti művészek mindennapos jelenése

ez megmaradt:
-tankönyvekben a történelemhamísítás
- csak pártfunkcis rokon mehetett egyetemre, s lehetett belőle valaki.

Plusz még
-a mai rendszer megtorolja ha kritikával illetik
- lopnak, csalnak, hazudnak.

Mi változott szerinted?
@Knósszosz: rosszat gondolsz rólam!
evvel csak aszt akartam kívánni, hogy a királyiból élvezhess egy wágner operát:))
@Imola Helyesi:

"1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;
2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár
4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag
5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár
6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár
8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár
10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja
11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke
13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag
14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag
15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag
16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag
17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr"

Most gondolj bele, ezek mind ellenálltak, a kommunista rendszer áldozatai voltak.
A Kövér család különösen szép pédány, az én családom arról származik. Kérdezz pápaiakat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne becsüld le, a szópanelt simán megírná.
- szívtam, szívtam, szívtam...
köptem, köptem, köptem...
szívtam, szívtam, szívtam...
nyeltem, nyeltem, nyeltem... -

Az röhej, hogy Bandóval összehasonlítsa valaki is...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ó, de kulturált vagy, ostoba, kussolj, hülye meg, stb. Látszik, hogy komolyan vetted a szoci kultúrát.
Ilyen a stílus az mszp-dben, még a vezérek is így szólalnak meg nyilvánosan.
@jöttem:
Mi? A kurvák beköltöztek a NAGY HÁZBA és szemforgató hazug papokkal vették körbe magukat. Más nem...
@taga20: nem baz+!!!
de látom lövésed sincs arról, hogy miként működött akkoriban a rencer!

figyelj!
bármilyen eszköz pl. stencil gép - erről maga demszky mesélt - az bizony nem volt beszerezhető a sarki bótba! az írógépekről betű mintát vettek! amikor megjelentek az első xeroxok, azoknak számlálója volt, aminek állást rögzíteni kellett, használatát pedig felettesed engedélyezte!

na akkor most kezdj el gondolkodni, hogy is volt ez a szamizdat mese!
@látjátok feleim szümtükkel:
hát a sok barom még disznót sem tud vágni? így pörzsölni, hogy kireped a bőre és ezzel a módszerrel? hát még parasztnak sem jók csak vedelik a páleszt és ugatnak baromságokat

brühüyyy

ezeket kellene így felperzselni az egész bagázst, a picsa városi bundában mit keresett ott?
@Knósszosz: Nézd..az, hogy legyen barátságos, emberi hangulat, de jó ha 2 percen belül intézkedni tudnak ha baj van, ja és sokszor műszer nélkül nem veszik észre, hogy pl a baba elakadt a zsinórban, és szegény éppen fulladozik..hamar meglehet ám bent is fulladni, kivéve ha kivágnak. és elhiszem hogy nem így képzeli senki a szülését, de ezt könnyebb feldolgozni mint a baba elvesztését,,miközben nem kellett volna meghalnia..akkor ugyanis kitörölheti az ember a seggét a természetes szüléssel..
ja és arról se feledkezzünk meg, hogy a születés az fontos a későbbiekben....logopedus ismerősőm elmondása szerint sok páciense azért van, mert a kedves szülők otthonszültek, aztán baj volt, de akkor se azonnal indultak kórházba, aztán a gyereknek lett egy kis beszédproblémája..nem nagy, de ha az anya gondolkodik, akkor nem fejlesztésre kéne járniuk, hanem pl azt az időt mással is tölthetné..
@taga20:
:))) Kösz!
Nem kell királyi, elég egy MÜPA is, ha Dudamel és valami Mó-Cár, vagy miafene...
@jöttem:
Már az első pontod is fals.
@Imola Helyesi:
Cicabogár Béluska! Ellenben veled (látom téged is onnan szalajtottak, gondolom még őrizgeted a könyvecskédet) a cocikat megvetem, nem az ÉN pártom. Az elvtársaidé... ja nem, az az MSZMP volt még... bocsi...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hiba volt az a nagy szabaccság. A kollégiumi bagázst ki kellett volna rúgni, ha már Szibériába nem ment vonat.
))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Erre már válaszoltam fent, sorolhatod mindegyik párt minden tagját, de elmehetsz az európai parlamentbe is, ott is vannak bőven szocik, komcsik, maoisták meg egyebek.
@Imola Helyesi:

Tőled tanultam, szívem. Ilyen rövid a memória? Vannak rá egész jó pirulák.))))
én pártfunkci kérdésben akkor cselekszem jól, ha hallgatok. ebben csak féljogom van kiáltozni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hívhatsz bélának is, ha erre izgulsz, csak a műveletlenségedet fitogtatod vagy mást.
@nincs_itt:
A szamizdat nem mese volt. A stencilgépet darabonként csempészték be hozzájuk.

"A Csizmadia Ervinnek adott interjújában Kis János elmondta, hogy 1980-ban használt stencilgépet kért Budapestre látogató, nem kommunista francia szakszervezeti aktivistáktól. Nyugaton a xeroxtechnika ez idő tájt szorította ki a stencilezést, így a használt gépek értéktelenné váltak. A gépek 1980 végére meg is érkeztek, sőt voltak már tartalék gépek is."
@Imola Helyesi:
Nem, majd hányiger verseket írogatok, 60 alatti iq-val rendelkezőknek...
@Imola Helyesi: "hogy csak pártfunkcis rokon mehetett egyetemre, s lehetett belőle valaki."

Te nagyon hazudsz. Tarthatnál már magadnak egy öszödi beszédet.
@ornagy50:
Majomfogóval ékesítve. :)

Ezt nemrég találtam, eltettem neked, de lehet, hogy ismered:
airbase.blog.hu/2010/08/21/a_bucsu_napja

Kályhacsövek...
Boli,

"Rossz hírem van! Az ő írásait még akkor is olvasni fogják, az előadásira emlékezni fognak, amikor a te fostaliga "versnek nevezett" ostobaságaidat már a web se jegyzi..."
Miért jegyezné, nem vágyok arra, csak ide is azért faragok néha, hogy bosszantsalak.
nehezen, de a szóhasználatból, stb. leesett, hogy imolka=stefi. én kérek elnézést.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem is tudnál verset faragni, nem is vagy olyan alkat. Te az összezsúfolt prózai értelmetlenségeket szereted.
@Penivaldes:
Peni, pont azt írtad, amire én is gondolok és gondoltam mindig is ez ügyben:
"legyen barátságos, emberi hangulat, de jó ha 2 percen belül intézkedni tudnak ha baj van"
Ez a lényeg, a szektás marhák meg ne verjék a tamtamot, ha esetleg meghal a baba, vagy esetleg szülés közben az anya... (nagyanyám...), szóval mindenki döntse el, de utána ne reklamáljon, legyen ez is liberális izé.
@Knósszosz:
Szánalmas ez az aljanép, hihetelen ostoba jószága a ner-nek. Ihat ez? :)
@Imola Helyesi: te figyejjé má', kérdeztem valamit!
@Imola Helyesi:
Most akkor magadtól, mindenféle presszió nélkül vallottad be, hogy...?
Na, ezért nem veszlek komolyan, basztathatsz bármivel is. Jól csinálod, de segg vagy, elárultad magad, beeee:)))
@Imola Helyesi:
Simán kihagyom életemből eme durva, káros, és undorító részeket. Képzeld, át lehet simán scrollozni, nem kell elolvasni azokat a hulladékokat.
Amúgy a verselésből kinőttem, max. egy blogon írogattam (3) régebben. Mostanság nincs rá időm, de lehet, hogy bosszantsalak, majd befejezem még amit elkezdtem.
@látjátok feleim szümtükkel:
Dehogynem, a főnököm pl. úgy szerzett doktorátust, hogy vitt egy fél disznót a dékánnak. A másikat meg lebuktatták a kisz apparátból egy zsíros állásba, mert meleg volt, utána beiratták az egyetemre levelezőre. A harmadik meg a lépcsőn káromkodott, amikor Dinnyés Lajos holtrészegen bemászott a folyosói akvárium alá,/ ő nem tanult semmit/ a 4. meg éppen egy ápr. 4-i ünnepségen kapott infarktust, annyit ivott utána az elvtársakkal./ neki megvolt a marxista doktorija.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ajjaj, most meg "aljanép", még fensőbbségi tudatunk is van, mi?
@Imola Helyesi:
Ilyen körökben mozogva nem csodálkozom azon, mi lett belőled:)))

Gyökleány
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nézd, én megbocsátok neked. Lehet, hogy csak beteg vagy a sok rádragadt szocikultos törmeléktől.Kollektív bűnösség, élcsapat, fensőbbségi hamis tudat, stb.
@Imola Helyesi:
Te, ne keverj össze a kollégiumi fiúkákkal. Horváth elvtárs kegyeltjeit ne rajtam kérd számon, te polírozod őket.

@ornagy50:
Az bevallom nem tudom mi... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
faxe
menjetek már a petschába azzal az aljadékkal! háromszor ittam belőle, a második és harmadik esetben csak azért, mert mindenkinek és mindennek adok még esélyt, hátha. 5-6 év eltéréssel ittam, és maradjunk annyiban, hogy egy átlagos tesco-s sör sínvonalát üti meg. hatodannyi pénzből (értsd 100ft/korsó) érik most a tartályomban a hoogarden (vasárnap palackozom, február végén nyitom), most épp vörös sört iszom (szilveszter előtt főztem), kis kukoricás beütéssel, hétvégén palackozás után meg pilsenit főzök, olyan 30 litert.
faxe? kisfaxom, az. töltsék vissza a lóba, jó helyen van az ott.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ma valakinek
említetted Pápát.Azt hittem Pápai Vagy.
@Secnir:
Ba+! :)
Nekem ez a dán bejön... :(
Tiszta, rendes malátás íz, nem az a karamellel elcseszett fos. Házicefrekirál...
@ornagy50:
Nem, a családom a közelből származik, nagypapa ott volt anno pápai huszár. :)
A Lajta vonalán "repülök".
OFF

Úgy tűnik, csak szájkaratét láthattunk egyes fideszes polgármesterek részéről. Emlékezetes: az elmúlt időszakban több fideszes polgármester is ellenezte az útdíjat, a javaslatot azonban szerdán vita nélkül söpörték le. Közben az is kiderült, hogy a kormány az egész M0-st fizetőssé akarja tenni.

"Kormányérdek vagy a budapestiek érdeke? Mit képvisel a közgyűlési többség? A keserű választ a kérdésre megkaptuk. Különösen szomorú ez akkor, amikor még a választók érdekeit komolyan szem előtt tartó kormánypárti politikusok is – például Hende Csaba – képesek voltak a kormányzati törekvésekkel szemben, a helyi választópolgárok érdekeinek védelmében eredményt elérni. Úgy tűnik, hogy a Fővárosi Közgyűlés többsége – köztük a korábban még hangosan tiltakozó polgármesterek – egyöntetűen a kormányérdeket helyezte a budapestiek érdeke elé"

Időközben az is kiderült, hogy a kormány néhány éven belül az egész M0-s körgyűrűt fizetőssé kívánja tenni. Erről Fónagy János, a Nemzeti Fejesztési Minisztérium politikai államtitkára nyilatkozott az ATV-ben.

Az érvelés is vicces: Fónagy szerint Magyarországon nincsenek elkerülőutak, az M0 egy gyorsforgalmi út, így teljesen rendben van, hogy fizetni kell érte.
Az M0-s fizetőssé tétele azért lett felemás, mert az uniós pénzből finanszírozott szakaszokat nem lehet fizetőssé tenni, de amint ez a kötelezettség 2-3 éven belül lejár, már ezeket a szakaszokat sem lehet ingyenesen használni.

alfahir.hu/fizetos_lesz_az_egesz_m0_s

ON
@jöttem:
Na, most neked is írok, te szerencsétlen, bizalmi pozíció a tolmácskodás?.Ott volt a laktanya az utcában, és nagyapámról mindenki tudta, hogy nyelvzseni, aztán megkérték, na bumm. de ha nem kérték volna meg, akkor is kötelező lett volna neki tolmácskodni..
@Gábris szomszéd:
Nem egészen így van, mert az uniós szerződés előírja, hogy fizetni kell az útdíjat, asszem 2015-től.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A kertváros neve.Tettem a szépet arra felé
annu decebál .:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ja a határon meg a vám és a határőrség vak volt meg süket a közel 200 kg-os monstrumok láttán?

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
Undorítónak tartom, ha valakit / bárki legyen az/, a gyermekén keresztül támadnak.Család, isten haza, ezt vallják nagyon sokan, és ezeket az értékeket , érzéseket nagyon alantas támadni, ha nincs más érv.
@Rodeo36:
Olvass inkább. Becsempészték alkatrészenként, nemegyszer diplomaták. Ne erőlködj, te még akkor is kiszeztél? Nekem viszont volt rokonom, aki anno kapcsolatba került velük. Igaz sok spicli lógott rajtuk. Raportra is ment, majdnem kirúgták azért, mert semmit sem akart tudni, ezt meg nem akarták elhinni neki. Amúgy tudom, nem is vitték be ezeket anno, nem... Nem kell erőlködnöd, izzadságszagú már most a dolog. Amennyiben láttál volna akkortájt ilyen gépet, nem 200 kilóznál...
@Imola Helyesi:

"Na, most neked is írok, te szerencsétlen, bizalmi pozíció a tolmácskodás?."
Az volt, főleg egy orosz laktanyában. Gondosan megszűrték, ki léphet be, milyen mértékben megbízható.
A moszkvai vezetés még arra is figyelt, hogy bizonyos időközönként lecserélje az egyes laktanyákban szolgálatot teljesítő állományt. Nehogy túlságosan jó viszonyt építsenek ki a helyiekkel.
Ezek tények Imola. Mindenki tisztában van vele.
@Imola Helyesi: Elkerülő tehermentesítő úton nem hiszem. De a fő gond itt az, hogy előtte nagy hangon tiltakozott több fővárosi fideszes polgi is, aztán amikor a szavazásra került a sor, akkor már nem voltak olyan nagyhangúak és lesöpörték a javaslatot.:(
@jöttem:
1. Honnan tudod, én nem tudtam.
2. Vagy a szlovákoknál így volt?
2. Bizony nagyon jó viszonyt ápoltak a lakossággal - idővel /lásd: benzinkereskedelem/ nálunk!
3.. Egyébként az egyszerű szovjet katonák szívesen barátkoztak a magyarokkal- pláne az idő múlásával.
4.. Ezt mutatja, hogy sok katonacsalád haza sem ment, itt maradt a kivonuláskor.
@GeoCracker:

Hát igen. Nehéz megítélni, hogy az elénk dobott napi hír valódi-e, vagy csak gumicsont.
"Operagáz" ))))
@Gábris szomszéd:
Azt hiszem egy év próbaidő van, tény, hogy Veszprém megyében nagyon magas az útdíj. / Pedig épp most van választás!!!/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
használtuk, igaz nem szamizdatra...jó kis konteo...akko volt a kisz ma van a fidex meg a többiek, a kisz valamivel jobb volt...meg kisszebb...

te nem hordasz valami bandanát a fejed majd szétesik a sok izétől ami benne van...
és mekkora forradalmár vagy? hááááááááát attól van az ami ma van te kis ügyes...mexervezted és most mekvan

anno a magyar vám kultúrált és bölcs volt és sohasem baszogatott fölöslegesen senkit...egyébként akkora forradalmi tett volt egy stencilgép mint oda Makó jeruzsálemtől...és meg is változott a rencer...mexöntették lett helyette nyomda meg más és a fidex a dajcstamival ésa buzi baráttyával a zorbánnal aki még egy gyesznót sem képes normálisan elkészíteni

ilyenek vagytok ti

brühüyyy

és ne irígykeggy az randa egy tulajdonság
@Gábris szomszéd:
Ez a pártfegyelem, ezt kellene megszüntetni minden pártnál.
.
Jó éjszakát, szép álmokat, vidám hajnalt, jó reggelt és jó ebédhez szól a nóta.
Itt alul egy vers lelhető:

KISS JUDIT ÁGNES: Szó

Hazádból, hogyha még bírod,
Ne menj el, ó, magyar.
Hogy menekülj, lesz mindig ok,
És mindig, hogy maradj.
Itt áldozat, s vajon mi ott?
Bevándorló lehetsz,
Nem tudhatod, végül melyik
A súlyosabb kereszt.
Ez a föld régóta ugar,
Terméketlen, sivár,
De van még, ki zenét szerez,
És színházat csinál,
Szeret és harcol semmiért,
Mert másként nem tehet.
Hogy itt vagy, erőt ad nekik,
S ők itt vannak veled.
Lehet, hogy nem jön jobb soha,
Ki itt él, mélyrepül.
Megúszhatják a vétkesek,
S te bűnhődsz vétlenül,
Míg annyi jóval van tele
A másik serpenyő,
Ha baj van, ki ne mentené,
Ami még menthető?
De itt van szükség rád nagyon,
Sötétben lenni fény,
Hogy fölemeld, ki megrogyott,
És bátorítsd, ki fél.
Maradj, mert meg kell védeni,
Kinek nincs is hova,
Legyen szegény, hajléktalan,
Zsidó, meleg, roma,
Vagy bárki más, aki alól
Kihúzták a talajt.
Légy fül, ha semmit nem tehetsz,
Ki hallja még a jajt.
Ez frontvonal, ez harcmező,
S még így is otthonod,
Rád simul minden rég bejárt
Tered, kamaszkorod.
Taposhatnak röhögve mind
Az összes elveden,
De szétolvadnak a szavak
Az anyanyelveden.
Ne hidd, hogy semmi eszközöd,
Fegyver vagy te magad,
Mind különleges ügynök az,
Ki mégis itt marad.
Maradj tövisnek, bőr alatt,
Ha bírod még, magyar,
Légy viszkető seb, mit a kéz
Álmában is vakar.
Itt áldás is, másutt csak egy
Bevándorló lehetsz.
Ki mondja meg, végül melyik
A súlyosabb kereszt?
@dr. jenőke (jenőke):
A kedves költőtárs azonos síkon mozog velem, gyököl, átír klasszikust, csak a mondanivalója más.
@Imola Helyesi:
De azért értem a költő fájdalmát.
@Imola Helyesi:

Itt az oroszok teljesen elkülönítve éltek. Nem keveredtek, tilos volt számukra szoros kapcsolatot fenntartani a civil lakossággal.
A laktanyában dolgozó civileket rendszeresen ellenőrizte a titkosrendőrség.
A közeli városban is volt orosz laktanya. Köré egy teljes lakónegyed épült áruházzal, iskolával, óvodával.
A civil kiszolgáló személyzet nem mert beszélni, mindenki félt a következményektől.
A kivonulás után több cikk jelent meg a lapokban. Onnan van az infó többsége. Szemtanúk elbeszélései alapján.
@dr. jenőke (jenőke):
Szerinted. Egy költő mindenkihez szól, de van aki megérti, van aki csak közzéteszi.
@Imola Helyesi:

"A kedves költőtárs azonos síkon mozog velem, gyököl, átír klasszikust, csak a mondanivalója más. "

..és Kiss Judit Ágnes visszakérdez:
- Kolléga? Mióta vagyok én ......?
@jöttem:
Nem mondod, te vagy Kiss Judit is?
Bolika, ha még nem alszol, írtad, hogy te is verseltél vagy verselsz, minimum négy sort tegyél már közzé. Előre is köszönöm.
@dr. jenőke (jenőke):

Ez hasonló Márai Halotti beszédéhez.

Elolvastam, aztán az első reakcióm ez volt:
A jó qrva életbe!

Bocs.
@Imola Helyesi:
Arról nem tehetek, hogy olvasni sem tudsz. Verselni sem, de olvasni, szöveget értelmezni sem... :(
Aluggy béla inkább.
@jöttem:
.
Nagyon sok jó verse van.
Néha gondot is okoz, melyiket válasszam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Még egy versszakot sem tudsz betenni?Bóli, bóli, bólit akarjuk!!!!!
@Imola Helyesi:

nem. jenőkének hála, itt ismertem meg. aztán rátaláltam a verseire és a volt blogjára.
fogcsikorgatóan jó.
@dr. jenőke (jenőke):
Erről már írtam fentebb , miszerint / a mondanivalója más/ a költő is ember, és hogy mi fáj neki, azt megverseli.
@dr. jenőke (jenőke):

azóta is visszajárok a mozgó világ oldalára.
rászoktam a kortárs költőkre.
hitelesen fogalmazzák meg és pakolják elénk az élet nagy kérdéseit, nevén nevezve a dolgokat.
olyan, mintha én élném, én mondanám.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
4 sor, holnapra megírhatod,/ helyzeti előny/
@Imola Helyesi:
Gyere le a csavarlazítóról és tanulj meg szépen magyarul... Az se baj, ha érted is.
@Imola Helyesi:
Olvasd el szépen ostoba liba amit írtam, oszt fuss neki, hátha felfogod... Bár, mondom én, hogy túlértékellek.
@Imola Helyesi:

Keresd meg a "hiányzó versszakodat". Közben gondolhatsz Bolira.)))
@jöttem:
Ne rémisztgess ... :)
Magyarul sem ért szerencsétlen, csak rögeszmésen ismételgeti a kis hazugságait.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Kopizz holnap egy versszakot valahonnan! Úgysem ismeri meg. Na jó, talán Petőfit. ))
Pl. J.A. Szabad ötletek jegyzékéből. Hogy legyen min háborognia.)))
@jöttem:
Én nem versről írtam a szerencsétlen értetlenjének, egy blogra írtam régebben pár posztot. :)
7@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Figyelj boli, semmiképpen nem szeretnélek megsérteni, de egy költő soha nem általános, hanem egyéni, ezt vésd az internetes agyadba.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ismerhetnéd már! A szövegértés nem az erőssége.)))
Boli, akkor talizunk holnap, akkor gyökre fel -mármint neked.
@Imola Helyesi:
Pénzköltő vagy max. Mindenféle önjelölt költőcskék véleménye meg...
Parti Nagy Lajos, ő költő. Te senki vagy!
@Imola Helyesi:
Veled talizni? Akarjon a ... halál...
Hülye vagyok, meg bátor, de ennyire perverz nem.
@Secnir: humorfesztivál, mindig a foci vb-k évében volt.(amíg farkasházy is ott volt)ez 1982-es.markos-nádas,maksa...
hogy neked mé' pont sinkovits bakijai jutottak eszedbe?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Taktikát kellene váltanod! Minél jobban ostorozod Imolát, annál jobban ragaszkodik hozzád.)))
@Rodeo36: diplomata rendszámú autó rémlik?
határőrt, vámost mennyiért lehetett venni akkoriban?
te már akkoriban is kanadában éltél?
@Rodeo36: "anno a magyar vám kultúrált és bölcs volt és sohasem baszogatott fölöslegesen senkit.."
ez az évszázad vicce!
@Rodeo36: "anno a magyar vám kultúrált és bölcs volt és sohasem baszogatott fölöslegesen senkit.."
ez az évszázad vicce!
:))))))))))
@punkfrog:
egy frászt, az évszázad vicce te magad vagy, békácsxka a menetből

brühüyyy
Messze nem ez a legnagyobb baja a Fidesznek. Ez csak egy az ezer hasonló közül. És azok még sokkal többet tudnak ártani.
@punkfrog: Én sokat jártam (járok) külföldre, de valóban a bolsi vámosok közül, a magyarok voltak a legutasbarátabbak. A csehszlovákok például a kocsit is szétszedték (benne a család kis gyerekkel, tiszta csempész felállás), annyira fontos volt nekik, nehogy csempéssz egy bakancsot. Oszt fél óra kutakodás után azt mondták, na menjen! De az oláhok is nem egyszer csak akkor engedtek tovább, ha valami pénz nyomtál nekik. Magyaroknál hasonlót sem tapasztaltam egyszer sem. Sem a a repülőtéren, sem a közúton.
@Imola Helyesi:

"__A kedves költőtárs azonos síkon mozog velem, gyököl, átír klasszikust, csak a mondanivalója más.__"

Egy nagy lófaszt, Imola mama, így korán reggel, később, tízóraira még nagyobbat.

Talán nem eléggé költői, de legalább kifejező, ugyanis magácska nem költő, még csak nem is költőcske, hanem szakmányos vers- és bloggyilkos.
@Imola Helyesi:

"_3.. Egyébként az egyszerű szovjet katonák szívesen barátkoztak a magyarokkal- pláne az idő múlásával._"

Akkor most melyikkel a magyarokkal, vagy az idő múlásával, vagy mindkettővel?
Nem felejtettél még ki valamit? A piával is megbonthatatlan barátságot ápoltak. Ez mondjuk pozitív jellemvonás volt.
Látom, hogy megint sikerült tegnap az ostoba tyúknak főszereplővé válni
@Imola Helyesi:
4 (négy) példából már le is vontál egy többszázezres táborra vonatkozó általános következtetést?
Nincs több kérdésem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Régóta. Jó lap, sok tudást tartalmaz.
Ez a hercegnő biztos valami ősgyökös magyar hercegnő, bizonyíccsa a csudaszarvasos tetkó is.:D
@punkfrog:
"hogy neked mé' pont sinkovits bakijai jutottak eszedbe? "

mert Sinkovits nem szokott bakizni. ott egy szövegben kétszer is -elröhögte magát utána- és bennehagyták. LP-n is megvan itthon.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
De legalább elismerte Imola, hogy egysíkú!
Mint Szabolcska:
"Nincsen benne semmi,
ám legalább érthető"
A síkok távolságáról meg halványlila dunsztja nincs.
A nagyvonalúság netovábbja, ahogy Zsigótól már megszokhattuk:
vs.hu/kozelet/osszes/zsigo-robert-aprohirdetesben-kert-bocsanatot-bajnai-gordontol-0129?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
"A pársoros közlemény a Magyar Nemzetben jelent meg, a nyomtatott és az online verzióban is. Azok a kijelentések azonban, amelyekért a fideszes politikust elmarasztalták, az internet mélységes mély bugyraiban továbbra is ott vannak."
Azért még működik a jogszolgáltatás, vannak korrekt bírók:
nol.hu/belfold/torvenytelen-volt-az-okotars-elleni-razzia-1512833
"Az Ökotárs üdvözölte a bíróság döntését, ugyanakkor aggasztónak tartja azt a jelenséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egyértelmű politikai nyomásra törvénysértő házkutatást, lefoglalást hajt végre Magyarországon."
@Imola Helyesi:

miért vagy ennyire hüjjjje?

"az egyszerű szovjet katonák szívesen barátkoztak a magyarokkal"

ki sem engedték őket mát a 60-as évek vége óta a laktanyákból mert ha ittak nem ismerték hol a "határ"...
a tisztek kint laktak a városban (nálunk) családostul...
nem elbeszélésekből ismerem a szitut, mert több kollégám dolgozott anno náluk, amikor meg tanonc voltam kivezényeltek kultúrműsort adni a laktanyájukba...
legalább a hülyeséged mellett, hazudni nem kellene...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :)))

valahogy úgy! :DDDDDD
kölcsönös érdeklődés, tapogatózás esete áll fenn...
@látjátok feleim szümtükkel: :)

ne csináld! :) még a végén meggyököli...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

látod, még célt is ér. hahahaha van aki már Boli kedvencét is felfedezte benne:(((
@kekex:

a k9vetkezményekre vagyok kíváncsi, mert számtalan eset bizonyítja, hogy nálunk egy ítélet mit ér...
@guma: nagyon szurkolok nekik, itt szoktam ülni, popcornt is előveszem, aztán a cappyt, és figyelek. Minden szavukból árad a szerelem. :-)
@jaegtoer: :)

"Egy nagy lófaszt, Imola mama, így korán reggel, később, tízóraira még nagyobbat. "

imádom amikor a gondoskodó természet kitör belőled! :D
@guma: Egy haverom szegeden volt kuveros a nyolcvanas években. Egyszer be akart menni egy nem kicsit részeg orosz. Két méteres, nagy benga állat. Mondta, nem lehet. Az orosz meg csak ment. Orrba vágta a vasráccsal és bemenekült a bárba, bezárva az ajtót. Az orosz dörömbölt mint az állat, be akarta szakítani az ajtót, de az még békebeli minőség volt, a háború előttről. Telefonáltak az orosz vápnak. Öt perc múlva kiértek és összevissza verték a csávót és bedobták hátra a dzsipbe.

Csak úgy szembe jutott, a nem jártak kiről.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Igazi fekete lamúr. Most következik az a rész, amikor Imola elvonul. Boli ráébred hiányára, aztán megkeresi hercegnőjét. Féltérdre ereszkedik előtte, s hangosan kiáltá: Légy az enyém!
Aztán kitör a hepiend és mindenki énekel.
@ebella: nálunk lakott orosz katona, védte a családot mindig, nagyon szerették, ő is minket.
@Secnir: Élesztőt honnan szerzel a Hoegaardenhez?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Nyilván nem egyforma mindegyik mint ahogy mi sem vagyunk azok.

De az orosz kiképzést láttam. Egy gyakorlaton voltunk. Nyár volt, kurva meleg. Mi félmeztelenül a géppisztolyok szanaszét hevertek, sütkéreztünk (egy közeli faluból hoztuk), ittuk a söröket mikor nem volt forgalmazás. (Rádiós voltam.) A ruszkik mellettünk állig begombolt posztóruhában, furt gyakorlatoztak. Alaki, menetelés, fekvőtámaszok, futás stb. Egész nap. A pihenj is úgy volt, hogy alakzatban egy fa alá futottak és ott leültek.

Egy katona gondolom nem csinált valamit jól, mert futtatták körbe körbe. Egy dzsippel mentek utána és láthatóan el is hitte, hogy elütnék, mert mikor lankadt, a dzsipben ráléptek a gázra és ő egyből gyorsabban futott.

Beszéltük is a srácokkal, ezek hogy utálhatnak minket. Mi sörözük, napozunk, élünk vidáman, ők meg egész nap gyakorlatoznak. Hajnaltól estig.
@ebella:

hazautazás előtt, "viselkedésük" és rangjuk függvényében kaptak eltávokat...
(nem véletlenül verték "agyon" ilyen esetben a rendbontókat, mert veszélyeztették a többiek kimenőjét...
ja, és csapatosan sem sétafikálgathattak...)

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :)

rendfokozat határozta meg, hogy ki élhet kint...
A kormány három csapással intézte el a demokráciát a héten

Három történet, három idegesítő állami túlterjeszkedés, ez volt az elmúlt pár nap mérlege. Mind más szempontból érdekes és tanulságos: bunkó rapper szívatása, civilek vegzálása, tévétársasággal folytatott egyezkedés.

mentalisdeficit.blog.hu/2015/01/30/a_kormany_harom_csapassal_intezte_el_a_demokraciat_a_heten
@jöttem:
Hát, igen, még a Szózat szavait sem vetted észre a versben.Divat ma a hazafias verseinket kigúnyolni. Bár ez a vers tényleg közöl fájdalmat.
mno.hu/belfold/elovalasztas-gyurcsany-bevezetne-az-elozetes-regisztraciot-1270174
Nyugi, csak önkéntesen és kizárólag a baloldali előválasztók számára.
Így gondozd a híredet - mno módra.
@guma: Elhiszem. Csak eszembe jutott a történet.
@kekex: nol.hu/kulfold/orbant-kihagytak-a-regionalis-egyuttmukodesbol-1512981

Figyelemre méltó:

"A vendéglátó Bohuslav Sobotka a minden érdekelt fél bevonásával megtartandó tárgyalásokat tartotta az áttörést eredményező kiútnak. – Mindhárman egyértelművé tettük, hogy nem óhajtjuk megbontani a további intézkedésről döntő Európa Tanács és más uniós szervek egységét, ugyanakkor az EU február 12-i rendkívüli csúcstalálkozója előtt a saját véleményünket sem hallgatjuk el – közölte.

A három szociáldemokrata politikus a találkozó végén aláírta az úgynevezett slavkovi nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozzák, hogy a rendszeres és erőteljesebb regionális együttműködésük révén kívánják elmélyíteni a határokon átívelő gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, korszerűsíteni a vasúti és a közúti közlekedést, csökkenteni főleg a fiatal munkanélküliek számát, egyútt pedig nagyobb hangsúlyt helyezni az európai integráció szociális dimenzióira."

Tényleg, minisz elnökünk úgy kimaradt ebből,mint kutyaszar a hóból.:D
@kekex:

Gondolod, hogy akik magyarázzák, azok mindig értik is amit magyaráznak?
Szabó Pál régen írta,hogy isten malmai lassan őrölnek, de azért a nav malma csak megőrölte. Ha nem előbb, akkor utóbb. Kérdés, ha André
és főnökei nem nyújtogatják a papírcetliket, akkor is ilyen fürgék?

privatbankar.hu/ado/vegre-utolerte-az-etolajosokat-a-nav-46-milliardos-csaladi-vagyon-zar-alatt-277349
fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/30/tobb-mint-tizezer-hektar-kerult-allami-tulajdonba/,

és ezeket a földeket majd .... no ki is fogja a jövőben művelni? Mert ugyé ha szebszerződéses földek, akkor azokkal értéket is termeltek.
Ez elszomorító. Ha a polgár tartozik, akkor bíróság-végrehajtó egyből mozdul, sőt ha adóval tartozik, még a gatyát is lerántják róla. Ha a nav tartozik, az meg olyan, mintha nem is lenne. Figyelemre méltó a tartozás összegének növekedése. Hogyisvagyikez?

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/01/30/rengeteggel_tartozik_a_nav/
@látjátok feleim szümtükkel:
privatbankar.hu/makro/igy-hullik-szet-putyin-alma-mar-latjuk-ki-nevet-a-vegen-277347

megmagyaráznád ezt számszakilag? (csak hogy a cikk komolyságát aláhúzd)

íme:
Az elődszervezet Eurázsiai Vámunió Moszkva melletti két másik alapító tagja, Belarusz és Kazahsztán már tavaly megtapasztalhatta a hátrányokat. A rubel árfolyamának összeomlása miatt Oroszországba irányuló exportjuk hirtelen nagyon megdrágult, ellenben az import olcsó lett, így termelőik egyszerre vesztettek piacot Oroszországban és otthon is. A kazah-orosz kétoldalú kereskedelem volumene tavaly 20%-kal esett.

valami kibaszott sötét cikk ez???

brühüyyy
@elmeherceg:
"Élesztőt honnan szerzel a Hoegaardenhez?"

olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_19&products_id=853

komlót is innen, Villamette aromakomló (keserűkomlót nem használok), és wheat blond búzamalátából indítok.
"Magyarország rendőrsége kategorikusan visszautasítja az Ökotárs Alapítvány 2015. január 29-én 12 óra 53 perckor az Országos Sajtószolgálat útján közzétett közleményét, amelyben politikai nyomásra történő eljárásnak minősíti a 2014. december 19-éig ellene folytatott nyomozás keretében végzett házkutatást és lefoglalást.

Eszerint a közlemény szerint tehát a nyomozás az Ökotárs Alapítvány ellen folyik. Igen ám, de a törvény szerint büntetőeljárást csak ismert vagy ismeretlen természetes személlyel szemben lehet folytatni. Alapítvánnyal, szervezettel, céggel, egyesülettel szemben nem. A rendőrségnél azonban valószínűleg tényleg úgy gondolják, hogy nem valakivel szemben, hanem valami ellen folyik a nyomozás - ez okozhatta ezt a freudi elszólást is." / forrás: Index /

Szóval, a törvény ( a több, mint öt ezer ) ezek szerint arra való, hogy az a hülye polgár tudja ( mindet és pontosan ), akinek meg dolgoznia kell azzal az egy-két törvénnyel ami rá tartozik, az nem tudja. Mert minek? Büntetése vajon csak a törvényt nem tudó polgárnak lesz?
@guma:
Nem szeretnék ma is főszereplővé válni. Ez akkor történik meg, ha elkezd sértegetni valaki.
Inkább meghunyászkodok, legyen igazad orosz katonaügyben........rosszul emlékszem, lehet, hogy ufók ültek a konyhánkban, és nem csáját ittak, nem mondták nagyanyámnak, hogy bábuska,stb. Lehet, hogy a Timur és csapatában olvastam vagy a Csendes Donban?......Esetleg a Tavasz 17 pillanatából volt egy pillanat...De lehet, hogy egy iskolai színdarab volt.
Igen örvendetes, hogy még a kormányt újabban ekéző Illés is elismeri, milyen okos és nagyszerű politikus Orbán Viktor.
@Imola Helyesi:

"Hát, igen, még a Szózat szavait sem vetted észre a versben."

Hát persze, hogy nem. A te tiszted nagy felismeréseket tenni, örökérvényű igazságokat kinyilatkoztatni.

Én is ismerek hazafias verset:

Piros, fehér,zöld
Ez a magyar föld.
Piros,fehér,lila
Ez a magyar p.na.

Mielőtt még kiátkozol figyelmeztetlek, hogy a fenti rigmus a magyar népköltészet tiszta forrásából eredezik. A pajzán versek címszó alatt található.
@jöttem: azért a fehér és a lila szín furcsa, bár utóbbi hideggel még magyarázható.
@Imola Helyesi:

Ezzel a szöveggel szoktad bepalizni a gyanútlan balliberáis fiúkat. Csak azért, hogy foglalkozzanak veled.
Jó taktika. ))))
@Imola Helyesi: olyan okos viktor, hogy lévai anikó erről szakácskönyvet írt.
@parti_giano:

Ha legközelebb arra jársz, jobban nézzél szét! A lilába hajló rózsaszín árnyalat teljesen természetes.))))
Remélem Tarlós Istvánnak és Kovács Péternek is van lánya, lányunokája, akikkel hasonlóképp bunkó módon viselkednek a munkahelyükön. De talán nekik fel sem tűnik.

www.168ora.hu/velemeny/szexizmus-avagy-durges-voros-szemszogebol-133478.html
@jöttem:
Olvastam, de szerintem ez nem pártfüggő, hanem férfiszokás. Elég sokszor átéltem, sajnos.
@parti_giano:

Erre is lenne válaszom, de nem bontom ki, mert Fab vagy Boli kényszerpihenőre küld pornográfia miatt.

Ne feledd, a népi megfigyelések hosszú évszázados tapasztalatokat összesítenek. )))
@Imola Helyesi:

A vakkomondor pártjában ez elég gyakori. Pl. az ominózus parlamenti bekiabálás
" Vetkőzz, Ági!"
@parti_giano:
Jó, ma engedékeny hangulatban vagyok -/egyelőre/, te biztosan okosabb vagy.
@jöttem:
Lehet, hogy a többi pártban ez belterjes? Csak az tudná megmondani, aki párttag / no meg a szemfüles sajtó, amely kideríti, hogy kinek ki a szeretője./Mintha olvastam volna már ilyeneket- de lehet, hogy ez is egy regényben volt......
@jöttem:
Jaj, ezért fehér néhol a gyász színe?
@Imola Helyesi:

A Fidesz-KDNP-ben az egy főre eső bukók száma kettő. Érzékelni minden megnyilvánulásukban.
@Imola Helyesi:

Kezdődik!!!
Mindjárt találsz egy ősi szkíta elemzést a szeméremajkak színéről.
Muszáj mindenáron fitogtatni a "műveltséged"?
@jöttem:
Veled szemben soha:)))
Érdekes szempontot vetettél fel a KDNP-vel kapcsolatban. Majd figyelek ezentúl jobban.
@jöttem:
Majd turkálok holmi kínai forrásokban -ezek mindent tudnak.
@Imola Helyesi: igen, ezért például azt is tudom, hogy anikó asszony mostanság a kottaírás rejtelmeit tanulja.
@Imola Helyesi:
Felvették a fehér gyászruhát/koreaiak/, és eltemették a halottal az egész háznépét elevenen / egy nagyon régi időben!!/
ennyi:

Havasi Bertalannak nem sikerült elhárítania a BBC-t
bertalan

Az ember, aki saját testével védi a miniszterelnököt a nyilvánosságtól ma nagyot hibázott, és így becsúszott egy kérdés az angol közszolgálati tévétől.

444.hu/2015/01/30/havasi-bertalannak-nem-sikerult-elharitania-a-bbc-t/
@parti_giano:
És? Én meg zongorázni tanulok most, soha nem késő. Azért, mert nem volt pénzünk zongorára, csellőra jártam / azt odaadták/, de nem tudták állandóan húrozni, meg nagyon nehéz volt, így kiirattak.
@parti_giano:

Időnként jókat szórakozom, ha arról olvasok, milyen tiszták és erkölcsösek voltak eleink. A fenét! Elég csak fellapozni a Paraszt dekameront, egyé hasonló jellegű gyűjteményt.
Ők is szerették, élvezték az életet. )))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Havasi Berta tananyag lesz a diktátorképzőben. Az állathatározóan pedig csak azért nem szerepel, mert még nincs gerinctelen emlős címszó.
@Imola Helyesi:
Pedig biztosan itt lesznek a Merkel és főleg a Putyin látogatásnál is.
@Imola Helyesi:

".. és eltemették a halottal az egész háznépét elevenen.."

akkor hogy maradtak fenn? ))))
@parti_giano:

gondolom, a fehér gyászruha mellé ásót, kapát viseltek.
@parti_giano:

heti háromszori cipekedés. bár, a szállítómunkások örülhetnek.
Szoros párhuzamot talál a magyar és az új görög kormány politikája és lehetőségei között a Time magazin. Nem pusztán az oroszbarát külpolitika kerül szóba, hanem az eladósodás problémájának hasonlósága is, ami 2010-ben egyszer már brutális forintgyengüléshez vezetett.

Ha van olyan kormány az Európai Unióban, amely szimpatizálhat Görögország frissen megválasztott radikális baloldali vezetésével, az a budapesti kabinet - adja meg összehasonlítása alaphangját a Time internetes oldalának cikkírója. Mindketten egyértelműen arra törekednek, hogy az orosz szankciók ügyében bajuszt akasszanak az EU-val, és mind Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, mind magyar kollégája, Orbán Viktor részben arra építi imázsát, hogy szembe száll Brüsszellel.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_a_gorogokkel_emlegetik_egyutt_magyarorszagot.592830.html
A feketegazdaság jól teljesít
SzkB

2015.01.30. 11:43 Módosítva: 2015-01-30 11:54:27

Csehországban mintegy 612 milliárd korona (1 korona 11,5 forint) volt tavaly a feketegazdaság forgalma, tízmilliárddal több, mint 2013-ban, állítja a Visa tanulmánya. Ez hatalmas pénz, a cseh GDP 15,4 százaléka. De kicsit kevesebb a 18,5 százalékos uniós átlagnál.

A tanulmány szerint a feketegazdaság leginkább Kelet-Európában elterjedt: GDP-részesedése Bulgáriában 31 százalék, Romániában, Horvátországban, Litvániában és Észtországban 28 százalék, Lengyelországban 24 százalék, Magyarországon 22 százalék, Szlovákiában 15 százalék. Ehhez képest Ausztriában és Svájcban például ez csak 7 százalék. A tanulmány azt mondja, hogy a régióban toleránsabbak vagyunk a korrupcióval, mint a nyugatiak
@jöttem:
Előkelőeket temettek el így, ezt kihagytam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagyon szembementek már az első szavazásnál, megszavazták az Oroszország elleni szankciókat.
Négyszer annyi államtitkár lett

200 felsővezetője van már az államigazgatásnak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F01%2F30%2Fnegyszer_annyi_allamtitkar_lett%2F

---

Szijjártó szerint Merkel azért jön, mert elismeri a magyar-német együttműködést

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint "két ilyen szorosan együttműködő szövetséges esetében az időnkénti kétoldalú konzultáció elengedhetetlen".

hvg.hu/itthon/20150130_Szijjarto_szerint_Merkel_azert_jon_mert_e

---

Lefizeti a kormány a számokat

A közmunkaprogram torzítja
a foglalkoztatási adatokat.

buksza.reblog.hu/teljes-foglalkoztatottsag---trukk-vagy-valodi-cel
gyorsan leszünk a korrupcióban Románia mögött:

Ilyen az, amikor a korrupció után nyomozó ügyészek komolyan veszik a munkájukat

A román DNA nevű korrupció ellenes ügyészség vezetőjét Laura Codruţa Kövesit még Traian Băsescu elnök nevezte ki 2013-ban. Erre mit csinál 2015-ben? Elkezdi Băsescu szövetségeseinek korrupciós ügyeit piszkálni. Annyira, hogy most Ariean Videanu volt gazdasági miniszter, korábbi miniszterelnök-helyettes őrizetbe vételét rendelték el. Tegnap Elena Udrea volt turisztikai miniszter, a Basescu védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt elnöke ellen indítottak bűnvádi eljárást. Kövesi ügyésznőt itt ünnepli tavaly novemberben a New York Times.

444.hu/2015/01/30/ilyen-az-amikor-a-korrupcio-utan-nyomozo-ugyeszek-komolyan-veszik-a-munkajukat/

---

Mégis vett magának valamit Mészáros Lőrinc

Felcsúttól nem messze éttermet és hotelt vett Mészáros Lőrinc - írja a Propeller.

hvg.hu/kkv/20150130_Megis_vett_maganak_valamit_Meszaros
Amikor Lakatos Benjámin MET-vezér még @tti bá partiján csapatta

A kisugárzása hihetetlen nagy, esküszöm, hogy jobb őt nézni, mint a csajokat.

444.hu/2015/01/30/amikor-lakatos-bejamin-met-vezer-meg-tti-ba-partijan-csapatta/
Új autót látott a forgalomban? Szinte biztos, hogy céges vagy állami elöljáróságot szállított. Új rendszámú régit? Nagy eséllyel tizenéves BMW, Audi, esetleg Volkswagen Passat lehetett, valószínűleg ilyenre spórol most ön is. Így szakad ketté a magyar autópark.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/01/30/ilyen_autot_veszel_ha_magyar_vagy/
@parti_giano: ?... nem tudok én ezzel teljesen azonosulni... (majd' mindig túlzásba esik... s a reálisan elérhető jövőkép teljes hiánya/eltitkolása a gondom leginkább...)
Ez azért tetszik nektek, nem? Jó ebédhez szól a nóta...
www.youtube.com/watch?v=4sTA25JW5YY
@Sir Bates dö Hól: teljes azonosulás? meghibbantál?!
egy tüntetésen meg nem lehet azzal jönni, hogy most 20-30 évig meg szar lesz, mert hazamennek. hogy néznek ki, a föld felé konyuló dk-s zászlók? na ugye.
@taga20:
Tegnapi 20.11-kor írt kommentedre válaszolok.
"Mit szólsz a letelepedési bíznichez. Mér nem lóg már rogán?
A bicska kinyílik a zsebemben."
A lelkivilágom őrült táncot jár.
Hol tajtékzom, hol magamba roskadva nézek magam elé, és nem hiszem el, hogy 2015-ben Európa közepén kapitális disznóságoknak szabad folyama
létezik.
Ami itt napi szinten eláraszt minket újabb és újabb ordas aljasságokkal, azért a környező országokban kisebb korrupciós ügyekért elküldték az országok irányítóit a bal fenékre.
Ami a legdrámaibb, hogy aki felszínre merészeli hozni a disznóságokat, azt feljelentik, bíróság elé vonszolják, és majd őket fogják jól leültetni.
Búskomorrá az tesz, hogy ezt a folyamatot nem lehet megállítani.
tagám! Bocs a kései válaszért.
@Imola Helyesi:
"igen örvendetes, hogy még a kormányt újabban ekéző Illés is elismeri, milyen okos és nagyszerű politikus Orbán Viktor."
A kiemelkedő politikusok ismérvei tartós eredményekben mérhetőek társadalmi és gazdasági
szempontok szerint.
Orbán társadalmi elismertsége a híres, nevezetes Nagy Imre temetésén elmondott beszéde volt.Nem annyira a tartalma miatt, hanem azért, mert meghökkentő, rendhagyó volt.
Az emberek ámulata azonban nem egyenlő a teljesítménnyel. Orbán kétszer bukott a választásokon. Bizonytalan kimenetelű esélyei miatt olyan választási törvényekkel élt, amelyek manipulatív voltuk miatt lehetővé tették pártja győzelmét.
Gazdasági összefüggésben azt lehet megállapítani, hogy Orbán nem tudott az előző időszakokhoz viszonyítva plusz eredményeket felmutatni.
Külpolitikája, nemzetközi megítélése példátlanul negatív, melynek következményei egyelőre felmérhetetlenek.
Mi az a nagy mutatvány, amely miatt az elismerés járna Orbán Viktornak?
@Mariann19:
.
Biztosan láttál már kapualjban gagyizót. Szókincse tenger, szemedbe néz, meggyőz, aztán hazamész, és keresel egy színesfém-felvásárlót.
Ez nem filantrópia, ez simli. Alattomos, és fertőzi a közéletet.
Ugyanez nagyban egy társadalom erkölcsi értékítéletét rongálja - már amennyiben előzőleg volt neki ilyenje.
.
Nem az a valós kérdés, hogy meddig tűri a fidesz .... hanem hogy meddig tűri az ország?
@parti_giano:

Ezek szerint nekik teljesen mindegy, hogy csarpa szarnak, vagy szarra csapnak.
@Mariann19:
Kedves Mariann!
1.Társadalmi elismertségét nemcsak az ominózus beszéd, hanem az is bizonyítja, hogy választásokat háromszor nyert, kétszer szoci kormány után, akkor ők hamísították meg a törvényeket? Ez hogyan is van?
2.Gazdasági teljesítménye jó, az infláció alacsony, a költségvetési hiány is, az államadósság csökkent, a nyugdíjak növekednek, egyes rétegek fizetését emelte, bevezette a családi adójóváírást, rendezi a devizahiteleket,stb
3.Külpolitikáját jellemzi a frappáns mondat , amit a BBC-nek adott: Aki itt születik, annak ezzel együtt kell élnie /mármint a német és orosz befolyással/
4.Mindez a méltatlan libsi kozmopolita világsajtó és az ellenzék külföldi támadásai ellenére valósult meg.
5.Amíg Orbán a miniszterelnök nyugodt vagyok, hiszen Illés szerint is: pillanatok alatt átlát minden helyzetet, értéket , érdeket. Én ezt veszem észre, hoz egy döntést, amin a sajtó rágódik, majd kiderül , hogy miért hozta. Példa: menekültügy: állítólag az osztrákok tervezik a kapuzárást.

Egyes törvények visszásságát én is bíráltam, és amiért Orbánt becsülöm és tisztelem, az nem jelenti azt, hogy az egész Fideszt is.
@dr. jenőke (jenőke):
"Alattomos és fertőzi a közéletet."
Plasztikus hasonlattal éltél Jenőke a kapualjban gagyizó hatásvadász szótengerével.
Valóban analóg a jelenség, csak globálisan szétterített az egész országra.
A közélet fertőzése sunyi és alattomos, mert nehezen vehető észre a mögöttes szándék.
Az emberek ezt csak akkor veszik, vagy vennék észre, ha személyükre nézve közvetlen káros hatást észlelnek.
Olyan, mint a ragály, lappangási ideje van.
@Mariann19:
Na hiszen ezt pont jenőke állítja a - verseivel.
Megnéztem Kiss Judit verseit, jó trágár egy pár, dehát ma ez a divat...
Meg a ballib sajtó sem kutya....
@Imola Helyesi:
Kedves Imola!
1.A szocik a rendszerváltáskor meghozott választási törvényt alkalmazták, némileg aktualizálták az életszerűség jegyében. E törvény végig több párt részvételével, és egyben jóváhagyásával működött két évtizeden át.
A Fidesz önkényesen, saját arculatára módosított.
Óriási különbség.
2. Te a gazdasági teljesítmény minősítését a közmédia pszeudológiája szerint magyarázod.
Én maradok a számok mellett.Ime:
A számok eu átlaghoz viszonyítottak.
GDP 1 főre eső %-a Magyarország 67%.
Luxemburg 264%, Szlovákia 76%, csak úgy, az elmélkedés érdekében hoztam fel.
AIC mutató/ egyéni fogyasztás 1 főre/
Magyarország 63%
Adóelvonások: nálunk 39.8, az idén 40%,
ez Litvánia, Bulgária, Lettország, Románia, Szlovákia 30%-nál alacsonyabb.
No comment.
3. Külpolitikában orbáni nyilatkozatot hoztál,
aki itt született, ezzel együtt kell élnie./mármint a német és orosz befolyással./
Ez a probléma. Ugyanis a két befolyás ellentétes társadalmilag és gazdasági tekintetben is.
A mondat azt is kifejezi, hogy a népnek ehhez kuss.
4. Gondolod, hogy a nemzetközi sajtó nem a helyén kezeli a világban zajló folyamatokat? Nagyon is világosan és pártatlanul foglal állást, Orbán megítélését is beleértve.
5. Az, hogy Orbán indokolja, megmagyarázza döntéseinek miértjeit, az nem jelenti azt, hogy jó irányba gondolkozik. Ez két kérdés.
Természetesen neked jó, hogy telve vagy bizalommal, nekem skrupulusaim vannak, amelyeket fentebb indokoltam.
@Imola Helyesi:
Imola!
Bocsi, de a 2. pont értelmezéséhez utólag hozzáteszem, hogy a kormány az ország eu-ban elfoglalt helyét élvonalként, eu elsőként értékeli.
Ehhez a felálláshoz cáfolatként bátorkodtam számszerű cáfolatomat közölni.
Sajnálom, a versek tájékán nem vagyok igazán offé. Valószínű a reál vénám miatt, amelyre nem vagyok büszke.
Jenőke által feltett verseket viszont mindíg szívesen olvasom, mert pótolja az e téren meglévő hiányosságomat.
Marianna!
1. Én is néztem grafikonokat , de belföldit, amely a különféle kormányok alatti gazdasági teljesítmények grafikonjai. Itt vezet az Orbán-kormány.A te általad leírt mutatókat is meg kell néznem a különféle kormányaink alatt, de kizárt, hogy ha belföldön rosszabbul teljesítettek, akkor ez külföld vonatkozásában előny lenne.10 év vonatkozásában lehet csak.
2. Orbán történelmi igazságot mondott ki, vagyis mindig birodalmak hálójában, ütközőpontjában voltunk, elsősorban az oroszok és németek európai hegemónia törekvésének ütköző zónájában.Erről szól a történelmünk, de időnként délről/törökök/, és most a tengeren túlról is beavatkoznak a történelmünkbe. Ezt minden átlagos magyar tudja.
Még a választási törvényhez: 1998-ban győzött a Fidesz. Törvény? Utána szocik 2010-ig. Győzött a Fidesz 2010-ben. Törvény?. Győzött 2014-ben. Van olyan elemzés, ha ekkor is a régi törvény lett volna, még jobban nyernek.
@Imola Helyesi: itt a hétvége, ne lazázz!... vedd be a pirulát!...
@Imola Helyesi:
1. Ez a ti bajotok, hogy a viszonyítási alapokat úgy választjátok ki, ahogy az adott téma a kormánynak a legelőnyösebb.
Gazdasági kérdésekben nem történelem órát kell tartani, és a múlt mutatói felett mélázni.
Azt kell megnézni, hogy a hasonló adottságú országokhoz képest az Orbán kormány hogyan teljesít.Ugyanis erről az időszakról beszélünk.
Hallottál te egyetlen nyilatkozatot is arról, hogy:" Nálunk a legmagasabb az adóelvonás kedves népem?"
Vagy: 2014-es GDP-ről hozsannák szóltak, röpködtek a %-ok, de elmaradt az indoklás.
Ugyanis a mezőgazdaság a kedvező időjárás miatt saját magához viszonyítva rendkívüli mértékben járult hozzá a GDP-hez. Ez bizony a jó Isten teljesítménye volt, nem Orbáné.
Továbbá az eu-s támogatásból és külföldi befektetők hozták az új értéket, és itt sem Orbán volt az ász.
2. Megint belemész a töri órába.
Napjainkban a világ teljesen más viszonyok között él, melyhez az államok igazodnak. Már nem harcolunk, hanem integrálódunk, különféle csoportosulások jönnek létre, mi az eu-hoz tartozunk.
Az integráció azért jön létre, hogy egységes fellépéssel erőt képviseljen, védelmet nyújtson a részt vevő országoknak.
Figyelembe véve a világ érdekviszonyait, mi az eu mellett tettük le a voksunkat.
A tengeren túlról nem a történelmünkbe avatkoznak bele, hanem az ország egészségtelen működésébe.
@Imola Helyesi:

Nekem például semmi problémám a fidesz-szel, ahogy egyre szűkülő zsákutcába navigálják magukat, miközben a torkolatban ott üvöltözik a saját siserahaduk, az a siserahad, amelyet már nem mernek békemenetre összehívni.
süti beállítások módosítása