Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.30. 15:23 Fabius

Csá, Gordon, kösz a halakat!

Jelképesre sikerült Bajnai tegnapi napja. 

Igen, a tegnapi volt az a nap, amikor Bajnai politikai értelemben még és már nem létezett. A kampányszezon lecsengéseként Zsigó Róbert még kénytelen volt előtte nyilvánosan megalázkodni,

zsigo_bajnai_elnezest.jpg

és olvashattuk azt is, hogy Gordon nem fog föltámadni politikai értelemben: Egykori csapatában már a helyét osztják február közepén

Teccikéteni? 

Igen, nektek, akik a környezetemben napról napra azzal jöttök, hogy majd a Gordon megint visszagyün' a civil'zációból, mert ő nem-e van eltűnve, csak visszavonulságban szövi a terveket, hogy nem kéne ennyire elkúrni a következő feltámadást. Deazér' ott van oszt figyel, mert kihaő nem. 

Mondom újra: nincs ott. 

Ne várjátok. Bár kétségtelenül szórakoztató azt nézni, hogy minden idők leglelkesebb kormányzati felszopólánya hirdetésben kénytelen megjelentetni: hazudtam bassza meg, ettől még nem változik a pillanatnyi hangulatunkon kívül semmi. Véssétek észbe, hogy Gordi nem támad fel újra, nem jön Viktort kergetve csodát csinálni akkor sem, ha a végére egész belejött, és a szürke-sótlan Gordi kibújva a komfortzónából néha már embernek látszottElfáradt, megunta és akkor fulladt ki, mikor leginkább hozzákezdhetett volna valamihez önállóan. 

Ez van. 

Csá, Gordon, kösz a halakat! 

 

1186 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr677124493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@taga20:

Én sokszor hallgattam, nekem megfelel:))
De! Egyeztettem a jogkövető ózdiakkal, nemcsak nem hallják, de nem is értik.
@jöttem:

Elnézést, talán élesebben fogalmaztam, mint kellett volna.

Én nem vitatom azt, hogy átképzéssel jobb eséllyel talál munkát az ember, de a legnagyobb baj az, hogy Magyarországon szakmunkás hiány van (+ mérnökhiány, de azt hagyjuk), és a szakmunkás képzés egyetlen tanfolyam elvégzésével nem szerezhető meg, kivéve, ha valaki egy rokonszakmában már szerzett képzést. Ebben az esetben viszont már valószínűleg van állása. Az átképzést feltétlenül támogatom, csak az a baj, hogy a problémás helyeken nagyon kevesen alkalmasak rá, hiszen pont azért nincs állásuk, mert kapós szakmájuk sincs.

Ha minden optimizmust beleadva azt mondom, hogy 5 év alatt 40.000 ember képzése valósítható meg, akiknek utána állása is lesz(!), az sajnos csak csepp a tengerben.
@Orica Középföldi:
Sajnos(...) egyet értek veled.
"Ne áltasd magad. A tömeg (elsősorban nem a jelenlévők!) túlnyomó része azt se tudja kicsoda Heller. A királyi kommunikáción, Vonán szocializálódók a nyugatimádó büdös zsidónál megrekedtek. Ennyi elég is nekik a kórushoz."

Én is így gondolom, és Mariann sem naív, pusztán kifejezi a reményét, hogy... pontpontpont....
@taga20:
Szevasz haver!
Egy őszinte virtuális kézfogás neked itt, az élet(.) már csak ilyen. Maradj aki vagy...
@Knósszosz: kösz haver. ma sírok, holnap a születésnapomat ülöm.

má küldtem valakinek, valamikor eszt. de a faszik közül téged szeretlek a legjobban. jó bolit is(meg még sokakat) csípem.

www.youtube.com/watch?v=CNhLOfUPHa8
@taga20:

persze, hogy kibukik belőled, ez jár a fejedben. egy jó beszélgetés nem személytelen.
@taga20:

"Közös, hogy meghal, aki él,
S természet útján szebb valóra kél."

/William Shakespeare/

"Ha az író meghal, eltúlozzák művei jelentőségét, s ugyanígy, ha az egyén meghal, felértékelődik az a hely, amelyet elfoglalt körünkben. A múlt így a halálból áll össze, ez népesíti be az illúziókat."

/Albert Camus/
@Mariann19: "Az emberek Heller Ágnes fellépésénél egy nemzetközi tekintélyű filozófust látnak, ezért a véleményét meghatározónak tartják."

Drága Reciprok!
Amennyiben "emberek" alatt a moi lakosságot érted, akkor nagyon rosszul gondolod, hogy mit lát a túlnyomó többsége, ha heller megjelenik a színpadon... de azt inkább nem írnám le...
@Orica Középföldi: nem csalódtam benned.
kösz, te okos, érzelmes nő.
Lehet kutakodni. Milyen érdekes, hogy ebben még a déká is egyet ért velük. :)

Családtagjaik vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra hozták a Jobbik képviselői

alfahir.hu/senki_sem_kovette_a_jobbik_peldajat
@vakapad:

A hangnem rendben volt.)
Ezt a problémát valóban nem lehet ilyen módon megoldani. Azt hiszem, egy ideig kénytelenek lesztek együtt élni vele. Tavaly a kormány pont erre hivatkozva változtatta meg a képzést, folyamatosan ezt hangoztatták.
Ha az eddigi ténykedésüket veszem alapul, csak szómágia volt az egész.
Volt egy régi bevált módszer. A tanoncok bekerültek egy üzembe az öreg szakik mellé, akik megtanították őket a szakma csínjára-bínjára. A kérdés az, lesznek-e még üzemek, öreg szakik akiktől lehet tanulni?
@Sir Bates dö Hól:

Semmi gond. Csak újra sikerült felcserélnem az olvas-értelmez-ír sorrendet.
Magamra vagyok kissé bosszús.
Tőled meg elnézést kértem, mert így neveltek.))
@Gábris szomszéd: majd megyek, ha tudok... addig meg vigéckedj...
@Gábris szomszéd:

Kezd nevetségessé válni ez a folyamatos önreklám. Tegnap Vona Fityulás Ápolónő Gábor nemzetorvoslása, ma meg egy képviselői javaslat. Havonta is elég lenne beszámolni a parlamenti tevékenységről. Úgy hitelesebb lenne.
Teszem hozzá, ez a munkája, ezért kapja a fizetését.
@taga20:
Dobd a bánatot a bánatba, ülj tort a szomorúság fölött és készülj a születésnepodra, kívánok neked sokat még!!
Halihóó...:)))
@Gábris szomszéd: mindig udvarias vagyok... nyasgem (most is az voltam, túlontúl is...)
@Gábris szomszéd:
A vagyonnyilatkozatok nagyon érdekesek lesznek, La Fontaine, a Grimm fivérek és Aiszóposz sírva röhögnének önnön kevésségükön, ha olvasnák.

Rozzanttóni rosszabbul él mint egy évvel ezelőtt... aztakurva...
@Sir Bates dö Hól: Jaja határozottan fejlődőképes vagy. ;)
@Sir Bates dö Hól: csak ismételni tudom magam magam.
nem csalódtam benned.
kösz, te okos, érzelmes valaki.
@Knósszosz: Fideszék nem támogatják, hogy a családtagoknak is legyen vagyonnyilatkozatuk, mondván, hogy ők nem közszereplők ja és szerintük Bajnai adjon be igazi vagyonnyilatkozatot! :)

Azt azért nem hittem volna, hogy ilyen mondatot is fogok olvasni mostanában.

"A Demokratikus Koalíció messzemenőkig egyetért a Jobbikkal, hogy a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozatát is publikussá kellene tenni"

vs.hu/kozelet/osszes/vagyonugyek-a-jobbiknal-vall-a-csalad-a-dk-nal-az-elnokseg-0201
na húzok a picsába aludni, me holnap korán jön a reggel.
mindenkit szeretek, még azokat is akiket nem.

www.youtube.com/watch?v=B7qQStXdvuA
@taga20:
Szevasz, aztán esztergánnyál erre hét közben is! Én nem fogom bánni, öntsed a vizet és mérleggel vagy ikrekkel dugológgyál, azok passzolnak!:)))

Ne aludj tokmánnyal, az álmoskönyvek szerint NAV nyavaját hoz!
'Cakát!!!
@Gábris szomszéd:
Most ettől essek térdre?
Vonagabcsinak van egy sárga gumikacsája, de még az is a zsírzójáig el van adósodva, szóval Dórika magyarázkodhat.

Gab, ne izélj mán...
@Orica Középföldi: ennél sokkal egyszerűbb okokból gáz Heller megjelenése: aktív részvevője volt és maradt a ballib politikai(párt) tömbnek.

a legutolsó szárszói fotói tuti beégtek mindenkinek.
@Gábris szomszéd: oké, de DK-ról Miskolc óta tudjuk h pragmatista nácik.
@Knósszosz: Ja és ezt meg csak neked, mint "Görögnek". :)

Schulz kiakadt, mert Ciprasz nem hazudik a választóinak.

alfahir.hu/schulz_kiakadt_mert_ciprasz_nem_hazudik_a_valasztoinak
@floatleft:

"a legutolsó szárszói fotói tuti beégtek mindenkinek."

Ez sokat elárul a befogadó agyáról.
@Mariann19: Nem vagyok az örökös fanyalgás híve, mindig bizalom van bennem a tenni akaró emberek iránt...."
Ezt legszívesebben nagybetűkkel írnám ide, mert kit érdekel, hogy mennyi ember tudja kicsoda Heller Ágnes, ha az amit mond, eljut az emberekhez, és hatni tud rájuk. Különösen amit az utóbbi időben szorgalmaz "Beszéljünk egymással, politizáljunk,.....".
Valami változásnak indult.

Akit érdekel, hogy merre tart a Jobbik (mert az teljesen egyértelmű, hogy ez nem ugyanaz a hang, mint a korábbi), annak érdemes az egész beszédet elolvasnia.

Akinek ennyi ideje nincs, annak idézek egy részt a változás bizonyítékaként:

"Nem csak a rendszer fáradt, de az emberek is. Ezért az országot nem felforgatni kell, hanem higgadtan és nyugodtan felemelni. Elég volt a folyamatos hideg polgárháborúból, a jakobinus leszámolásokból, az értelmetlen marakodásból, amely az elmúlt 25 évben folyt. A Fideszt és az MSZP-t nem az ország problémái, hanem egymás legyőzése érdekli. Csak azért nem mondható rájuk, hogy haragtartóak lennének, mert azonnal bosszút állnak egymáson.... Nyugalomra, megértésre és békére van szükség. Magyarország problémáit nem láncfűrésszel kell kettévágni, hanem sebészi pontossággal gyökérkezelni. Nem a szocialisták sértett és álszent hisztériájára van most szükség, akiknek soha semmi nem jó, csak ha ők vannak hatalomban, nem is a Fidesz ridegségére, megosztásra épülő kormányzására, dózer-politikájára, hanem emberségre és igazságosságra. A Jobbiknak a higgadt, empatikus, de határozott erő pozícióját kell elfoglalnia, amennyiben ennek a népnek a javára akarja mozgósítani erejét. A problémák radikálisak, ezért a programunk is radikális, de mivel a társadalomnak békeszomja van, ezért a működésünkben a nemzetet mérgező békétlenség megszüntetésére kell törekednünk.... Az ország megújulásához szükséges béketeremtés csak így érhető el."

alfahir.hu/itt_elolvashatja_vona_gabor_teljes_beszedet
@Gábris szomszéd:
Hazudik vagy sem, én nem tudom megítélni, de egy biztos: azért mert nekem fontos a görög kultúra szeretete, azért nem vagyok hülye.

Az nagyon necces, hogy a Kréta-Mükénéi kultúrából hova fejlődött mára az egész izé, de az van, hogy a huszonegyedik század náluk is dörömböl(t), ezért... érted.

Epidaurosz az a színház, ahová még sok görög sem... Leszbosz esetleg, és Szappho... bár ő radioaktív, főként jobbikos mélyszarkeresztény körökben.

Most majd valami szépet estére, találj te is valmit!
@taga20: "ma sírok"... SAJNÁLOM... "holnap a születésnapomat ülöm" most nagyon rossz neked, de ezt az élők tehetik meg.... élj sokáig szeretetben
@taga20: Ezt Jenőkének is.

Reményik Sándor - Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!

S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem.
@KÁTÉó53éúétr6:

" kit érdekel, hogy mennyi ember tudja kicsoda Heller Ágnes, ha az amit mond, eljut az emberekhez, és hatni tud rájuk. Különösen amit az utóbbi időben szorgalmaz "Beszéljünk egymással, politizáljunk,....."."

Nem hozzád, hozzám kell eljutnia.
Angyalhoz eljutott?
@Gábris szomszéd:

Gábris, a picsába már ezekkel a lózungokkal. Azt mondja meg Vona, mit akar az egészségüggyel, az oktatással, az adórendszerrel, a szociális ellátórendszerrel csinálni, mennyiért és miből. A többi csak szófosás, ködszurkálás. Sebészi pontosságú gyökérkezelés. Ilyen baromságokat én álmodni szoktam, alva is megy, nem is kell hozzá gondolkodnom.
.
.
.
.
Kiss Judit Ágnes: Utóirat
(via kavicsakertben)

Mert nem azt sírom vissza, nem a végét,
az elégedetlenség csöndjeit,
ahogyan együtt bámuljuk a tévét,
a kifogásokat: ne most, ne itt,

a számítógépes játékkal töltött,
ketten magányos esti hallgatást,
a kapcsolatnak hívott szürke börtönt,
ahol nem vagy, csupán egy zárkatárs –

Az ösztönöket átíró bizalmat
siratom, ahogy a ló engedi,
hogy kézbe vedd a hátsó lábát, azt az
önfeledtséget, ahogy felfedi

védtelen hasát a macska előtted.
A vad meglátott, nem futott el mégsem.
Te visszanéztél rá, aztán lelőtted
–a föld szép lassan szívja be a vérem.

Noha ártatlanul,értetlenül,
bosszúvágy nélkül pusztul el az állat,
benned is tátong a lövésnyi űr,
mert jól tudod, hogy erre nincs bocsánat.
.
.
.
@Orica Középföldi: Ebben igazad van /sajnos/ de ha csak százzal több emberhez eljut a szándéka...
.
.
KISS JUDIT ÁGNES: Utóirat
(via kavicsakertben)

Mert nem azt sírom vissza, nem a végét,
az elégedetlenség csöndjeit,
ahogyan együtt bámuljuk a tévét,
a kifogásokat: ne most, ne itt,

a számítógépes játékkal töltött,
ketten magányos esti hallgatást,
a kapcsolatnak hívott szürke börtönt,
ahol nem vagy, csupán egy zárkatárs –

Az ösztönöket átíró bizalmat
siratom, ahogy a ló engedi,
hogy kézbe vedd a hátsó lábát, azt az
önfeledtséget, ahogy felfedi

védtelen hasát a macska előtted.
A vad meglátott, nem futott el mégsem.
Te visszanéztél rá, aztán lelőtted
–a föld szép lassan szívja be a vérem.

Noha ártatlanul, értetlenül,
bosszúvágy nélkül pusztul el az állat,
benned is tátong a lövésnyi űr,
mert jól tudod, hogy erre nincs bocsánat.
.
.
@DarthVader:
ott a setétben is IN vader

gazdaságot kell csinálni, munkát amit megfizet és arányos adórendszert

a többi ebből auto mati KUS sangyün

brühüyyy
ezt a vonagabcsi és az emőkéje nem tuggya mert szellőztetik a seggüket hátha valami jófajta paripa megkívánnya őket
@dr. jenőke (jenőke):

Ettől didereg az ember lelke. Muszáj valami szép zenével felülírni:)
De köszi. Ilyen is van.
Jó éjt!
@Rodeo36:

A többi automatikussan gyün? Nem egészen. Az egészségügy egy trágyahalmaz, természetesen kell bele több zsozsó, ami a gazdaság működésével lehet több, de jobb akkor se lesz. És annál jóval több zsozsó kell bele, mint ami a munkaerőpiaci helyzet javulásával többletként befolyna. Az igénybevétel viszont nem lesz kevesebb, holott most is sok a pazarlás. A felsőoktatás se lesz jobb attól, ha csak belepakolunk egy kicsivel több lóvét.
(Sajnos a Gyurcsány-kormány tandíjelképzeléseit elfújta a lakosság, holott az egyetlen előremutató kezdőlépés volt 25 év alatt, az összes indoka, ami miatt bevezették volna ésszerű volt. )

Szét kéne nézni nálunk sikeresebb országokban, hogy csinálják? A szocializmusból kibasztuk, ami jó volt benne - társadalmi szolidaritás, munkavállalói érdekvédelem, stb - a kapitalizmusból pedig csak a szart sikerült átvenni.

De jó ez nekünk igy ahogy van. Majd Vona Gábor sebészeti pontosságú gyökérkezelése megoldja, jelentsen ez akármit is.
@DarthVader:
namost a kedvenc adataim:
ugye manapság a magyar GDP 26000-27000 milliárd HUFFF
az államkasszából hiányzik 54000 milliárd HUFFFFF, (ellopták)
és a Tartozás mai állapottya abszolút értékben: 38500 milliárd HUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF (asz)

namost ha nem lesz 65000 milliárd HUFFFF a GDP és nem lopnak el belőle semmit (10% még a résen is kifolyik az normális) akkor utána lehet államéletet szervezni, gondolom én, ami azzal kezdődik, hogy a Parlamentet plenáris ülés alatt feltölteni CIÁBN gázzal és senkit sem kiengedni még a kéményen sem

utána lehet valami

brühüyyy
@DarthVader: Nem most mondta Hellerágnes, hogy beszéljünk egymással? ;)
@Rodeo36: Milyen paripára gondoltál? Mondjuk Emőkének nem ártana egy kis ápolás. ;)
@Gábris szomszéd:

ha -bármi okból- Bucéphalos foglalt lenne a vityával, akkó' talán a Grane...az ügyeskedik

brühüyyy
@guma: @dr. jenőke (jenőke): olvasom a verseket:)

www.youtube.com/watch?v=2Kve_N8rmmQ
megnéztem a filmet ugyanis van két lányom,tetszett a befejezés.
@Gábris szomszéd: Heller ezzel nem azokra utalt, akikben a hazug propaganda is túlteng....de hát....miért is hagynád ki a "ferdítést"
@avanivi: :)

kösz!

nagyon jó volt látni, ahogy a Ferge interjú és a vers a filmmel együtt ment nézettségben nap közben...

aztán a film nagyon kilőtt! talán mást is megfogott "befejezése". :)
@Rodeo36:

"gazdaságot kell csinálni, munkát amit megfizet és arányos adórendszert"

így van!
@dr. jenőke (jenőke): :)

kicsit lelombozott, de kell ilyen is...

más:

a Ferge pedig csodálatra és elismerésre méltó, amilyen természetességgel képviseli az embereket és próbálja a "tudományát" hétköznapi nyelven terjeszteni...
@Orica Középföldi:

"Angyalhoz eljutott?"

bárcsak tudnék nevetni, azon ahogy rövidre zártad a témát.

@KÁTÉó53éúétr6:

neki nem a "pódiumon" kellene helyet adni, hanem olyan beszélgető, tájékoztató országjárásra kellene szövetkeznie, ahol hatása van...
Születésnapra Taga-nak, meg egyébként úgy mindenki másnak. Is. Legyen, sokáig:

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/adunanal.htm
@taga20: :)))

ha távozik olyan akit szeretünk, "elhalkul" a világ zaja...
de lásd, nem áll meg semmi és még ünnepelned is kell, hogy megérted az "annyit" és azt amit ezalatt "elértél"...
tehát:

Nem kívánok egyéb átkot,
egyél meg egy hektó mákot.
Mindennap csak 1-1 szemet,
addig élj míg meg nem eszed!

de továbbra is ilyen vidáman, fickósan és érzelemgazdag napjaid legyenek.
ehhez kívánok sok boldogságot neked. :)
@guma: Jó reggelt!
Lehet, hogy túl sokat várok/kívánok/ tőle, de szerintem pódiumon is és országjáráson is.Minden olyan jelnek örülök, ahol az értelmiség tenni akar és nekem mindegy, hogy milyen formában "nyüzsög", mert nekik van legnagyobb tudásuk és esélyük felrázni a "tudatlanokat"
@KÁTÉó53éúétr6: :)

"Lehet, hogy túl sokat várok/kívánok/ tőle"

az nem baj, de "vele" más a gond. viszont kell, hogy megtalálják a helyét, ahol tudása érvényesülhet és szolgálni is tud.
de ma, itt és most: megváltozott körülette a környezet és megjelenése nem az ügyet szolgálja ott - mert nagyon nagy az elutasítottsága. nem hívó, hanem...
@vakapad: :)

bocs, de nincs annyi időm (egybefüggően) amit ez a téma megér...
de azért ennyit elmondhatok: nem tudnám totál támogatni az ötleted, mint ahogy sosem tudtam semmilyen követelményt nem támasztó osztogatást a közösből...
(szerintem akkora a szegénység és a "középosztály" is lassan mindenét feléli, hogy a pillanatnyi vásárlási láz gyorsan lecsengene (újabb lufi lenne csak szerintem) utána pedig továbbra sincs még munka és normális fizetés...)
@guma:
Milyen felmentés? A mondat eleje: "Ugye nem gondoltad komolyan,"
@Gábris szomszéd:
" A Jobbiknak a higgadt, empatikus, de határozott erő pozícióját kell elfoglalnia"
MONDOM, hogy fából vaskarika!
@DarthVader:
Maga a "gyökérkezelés" nem lenne rossz ötlet - ha némi anatómiai ismeret és pár év orvosi gyakorlat járulna hozzá, viszont a hozzá alkalmazott eszköz (ipari méretű légkalapács) némi kételyre ad okot!
@guma: Tudod....lehet, hogy rosszul teszem, de engem az érdekel, hogy mit mond és tesz, nem az, hogy kedvelik, vagy elutasítják mások
@KÁTÉó53éúétr6:

Én nagyon szeretem Hellert is, Fergét is.A karaktergyilkosság Heller esetében eredményes volt. Ezzel a stigmával kellene azt a tömeget megszólítania, amelyik csak ezt látja.

Ez nem működik,kontraproduktív és ezt a szervezőknek tudniuk illene. Az is hátrányt jelent, hogy erősen kötik - szerintem szándékai ellenére - a szadihoz, ami a mai politikaellenes hangulatban nem jó ajánlólevél.
Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne megtalálni a helyét,feladatát.

Ferge ezektől mentes. Még:)

Egyébként a bigott jobboldaliak megszólíthatóságának eredményére igazán eklatáns példa G. Évek óta tanyázik - igaz, zárványként - egy liberális, konzervatív, balos, demokrata, (hétvégenként szexista) konglomerátumban, és addig tud csak eljutni, hogy: Hellerágnes.
Arról fogalma nincs, hogy ez mennyire és mi mindenről árulkodik.
@Orica Középföldi: ez még mindig ott tart, hogy a tömeg barabást lájkolja, bár -akkor és ott- neki is ezt kellett volna tennie, ha a borsónyi agyában a következetesség áramköre nem lenne eleve selejtes, hiszen barabás az "elnyomás elleni radikális szabadságharcos" ("7Volt a börtönben egy Barabás nevű rab, akit a lázadókkal együtt tartóztattak le. Ezek egy zendülés alkalmával gyilkosságot követtek el."), szemben jézussal, aki egy önjelölt "puccsista" (lásd janukovics-poroshenko), ki nem jogszerűen/demokratikusan választattatott meg a "zsidók királyának"...

(bigottságából adódóan csak egyhelyt következetes: usácska, obamaki, furcsán nyerenc, hellerágnes, netán yahú... lápi-magyar, na, mit szépítsük:-)...)
@Orica Középföldi: a Fidesz karaktergyilkossága mindig mindenkivel szemben eredményes.Ferge Zsuzsa és Heller között is vannak építő jellegű viták. Abban bízom, hogy Ferge nem véletlenül tartja csapatában, biztos megtalálják azt a helyet és feladatot, amit a népszerűtlensége ellenére sikerrel végezhet.Úgy gondolom, ennek első lépése lehetett a pódiumra juttatása
Következtetésem lehet tévedés is
@Sir Bates dö Hól:

Na ezzel elmolyol egy darabig, majd megírja, hogy tévedsz, kis butus:)))
@Orica Középföldi: Ne nevess ki. Sokszor naív vagyok, és akkor magamat gúnyolom, de azt már csendben
@Sir Bates dö Hól: Ó de sok linket kapsz te ezért a számára hasznos szöveget idemásolva!
@KÁTÉó53éúétr6:

Eszembe se jutna kinevetni.Nem reagálnék, ha nem érdekelne a véleményed.

***

Azt nem tudom, hogy ki volt az éceszgéber, de mellényúlt:))
Nem 80 fölötti akadémikusok fogják megszólítani a népet. Több okból sem.
Most olvastam Solymosi Frigyes prof (nemzeti konzervatív) cikkét a 168 órában. Nagy tisztelője vagyok, de ezt már nem kellett volna megírnia.
@Orica Középföldi: "...de ezt már nem kellett volna megírnia". Solymosi cikkel kapcsolatban nekem is ez a véleményem
Jöjjenek a fiatalok: ha nekem nagyon "bejön" a vállalkozó Vajda Zoltán, melléfogok ezzel?.....hangsúlyos, nem hatásvadász mondanivalóval
@Orica Középföldi: mennyivel kedvesebb a "kis butus", mint a"nagyarc" nem?... (bár igaz, hogy egy álló velenceiben csak jószáz méterről fér bele a fejem:-)...)
@KÁTÉó53éúétr6: csak küldje, ajándék lónak nem nézem a fogát:-)...
@KÁTÉó53éúétr6:
"Mert kit érdekel, hogy mennyi ember tudja, kicsoda Heller Ágnes, ha az, amit mond, eljut az emberekhez, és hatni tud rájuk."
Fenti mondatodat pedig én írnám csupa nagybetűvel, mert hiszek abban, hogy meg kell fogalmazni üzenetet az emberek felé annak érdekében, hogy tudatosuljon bennük, hogy milyen közegben élnek, és mi a teendő.
Vajon tudjuk-e, hogy mennyi ember képes befogadó lenni a közösségi részvételre buzdító szavakra? Erre nincs felmérés.
Akkor mivégre a kétely, hogy Heller Ágnes szavai pusztába kiáltott szavak?
@Mariann19:

Heller Ágben hiába mond igazságokat, ő akkor is a múlt. Talán akkor tenné jól, ha gondolatait valami fiatalabb közvetítővel próbálná eljuttatni oda, ahová szánja. Ne nekem, mert én nélküle is tudom amit tudni akarok és tudnom kell, hanem azoknak, akik sok mindent nem tudnak, mert nincs rálátásuk olyan dolgokra, amitől távol élnek.

Valaki megmondaná, hogy az értelmiség miért mindig az értelmiséget akarja felvilágosítani?
@Orica Középföldi:

Solymosi profeszor még mindig ott tart, ahol én a kisiskolás voltam a hatvanas években. Ő már akkor is legjobban futtatott fiatal szakember volt, és azt gondolja, még mindig azon a szekéren ül, meg más is. Pedig ez már régen nem igaz.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Valaki megmondaná, hogy az értelmiség miért mindíg az értelmiséget akarja felvilágosítani?"
Amennyiben fentebb olvastad a beszélgetéseinket az értelmiség eddigi passzivitásáról, utalás történt a tavalyi Farkasházy által rendezett szárszói szeánszról, mely társadalmi szempontból üres és semmitmondó volt.
A mostani DEKA , és benne Heller Ágnes szerepét többen hasonlóan itélik meg.
Kérdésed ehhez a szárszói találkozáshoz kapcsolva jogosnak tűnik, mert öncélú volt, egy egymás közötti édesbús társalgásról szólt, benne Magyarország sanyarú helyzetének taglalása volt a fő csapás.
Igen, itt pl. egymásnak fogalmazták meg a nagy semmit, amit a résztvevők úgyis tudtak. Vége.
A jelenlegi értelmiségi megnyilvánulások alapján azt látni, hogy a vezető szereplők nyitnak az emberek felé, párbeszédet kezdeményeznek, dinamizálják a társadalmat a közéletben való részvételre.
Ez a törekvés már nem az egymás közötti búsongás, hanem nyitás az emberek felé egzakt célok megjelölése mellett.
Heller Ágnes miért a múlt? Számomra az érték nem korfüggő. Az egészen fiatal és az idősebb nemzedék képviselője ugyanolyan elismerést érdemel, ha tudást, progressziót, értéket közvetít.
@Sir Bates dö Hól:
Drága Sir Bates!
Kár, hogy nem írtad meg, hogy mire gondoltál a Heller Ágnes által közvetített gondolatok emberek általi fogadásáról.
Így nem is tudok reagálni a kommentedre, ettől függetlenül legalább közelebbi kontaktusba kerültünk. Ez is egy hozadék.
Reciprok
@látjátok feleim szümtükkel: Heller Ágnes a múlt ugyan, mégis a fiatalok hívták maguk közé a pódiumra, mert jól látja a jelen hibáit és veszélyeit.Valaki nem attól "múlt", hogy mennyi a ránca, hanem attól, amit Solymosi ír.
@Sir Bates dö Hól:

" (bár igaz, hogy egy álló velenceiben csak jószáz méterről fér bele a fejem:-)...)"

Egyrészt: ma már kitűnő szemüvegek vannak.
Másrészt: fektesd le a tükröt.
Harmadrészt: létezik a parallaxis -hiba.
x-edrészt: majd szólok:))))))))
@KÁTÉó53éúétr6:

Jöjjenek a fiatalok:"

Az első szótól az utolsóig igaza volt Solymosiak. Nem ezzel volt bajom, hanem a cikk hangulatával.
Olyan volt,mint egy Kosztolányi parafrázis:Egy sértett öregember panaszai.
Na ezt, - személyesre venni - nem kellett volna. Így erősen devalválta a konzervatív jobboldal hiányérzetként megfogalmazott igazságát.
@Orica Középföldi: Már megint rosszul fogalmaztam /szümtükkel-nek/ nem "amit", hanem ahogy ír. /látod, mindig "javításra" szorulok/
@Mariann19: "Heller Ágnes miért a múlt? Számomra az érték nem korfüggő. Az egészen fiatal és az idősebb nemzedék képviselője ugyanolyan elismerést érdemel, ha tudást, progressziót, értéket közvetít."

Igazad van, ha én olvasom. De nem vagyok biztos abban, hogy ezt mondja egy 25-30-40 éves fiatal ember, akinek már teljesen más a világszemlélete. Úgy ahogy ezek nézik a világot, már sem én, sem Heller, sem más vén trottyos ( velem együtt ) nem képes, csak megközelítgetjük elég messziről. Mienk már a múlt, nekünk csak azt kell elmondani, hogy ha lehet ne menjenek még egyszer abba az utcába, amit kádárrendszernek neveztek, mert mi voltunk benne, és nem volt jó. Sajnos úgy tünik viszik őket, és nem akarnak ellent állni.
@látjátok feleim szümtükkel:
"De nem vagyok biztos abban, hogy ezt mondja egy 25-30-40 éves fiatal ember, akinek már teljesen más a világszemlélete."
Erre is azt mondom, hogy a a nézetek, szemléletek nem korhoz kötöttek, azokat a korosztály nélkül alakítják ki az emberek.
Inkább az a kérdés, hogy mi az a hatás, befolyás, tapasztalat, amely alapján kialakulnak nézetek?
Amit fontosnak tartok, hogy most - amikor megmozdult kissé a magyar társadalom - vajon elindít-e az emberekben késztetést arra, hogy el kezdjenek érdeklődni a közélet iránt?
Itt jön a képbe beszélgetésünk kiinduló pontja, hogy mely személyek alkalmasak ezt a folyamatot elindítani, melyek azok a jól kitalált hívó szavak, amelyek képesek a jelenlegi éledést fenntartani, vagy fokozni?
Meg kell, hogy mondjam, a médiában nyilatkozók elég reményt vesztett véleményeket fogalmaznak meg arról, hogy a sorozatos tüntetéseknek milyen hatása lesz a várt változásra.
Látom, te is kissé lemondó hangulatban fogalmaztál, és a passzivitásodat korodhoz kötötted.
Helytelen!
@Mariann19:

Nem vagyok lemondó, reális, mert van egy 35 éves gyerekem, aki kiment külhonba, mert ott érzi jól magát. Van egy 35 éves szomszédom, rengeteget dolgozik, nem ér rá politikával foglalkozni, ha meg ráér, akkor a jogszabályok miatt káromkodik, mert ugyé a vállalkozásnak mennie kell, magától nem halad.
Van egy másik 35 éves vállalkozó ismerősőm, aki úgyszintén a vállalkozásának él, szabadidőben a családjának. Hiába biztatom, hogy nekik áll a világ, övéké a jövő, azt mondja, elég neki a maga baja, szívja a fogát és adózik, de a maradék idejét a családjának adja nem a politikának. Hiába mondon ezen ifjúknak, hogy nekik kéne alakítani a saját jövőjük országát, nem érdekli őket.
Ez a politikai kurzus meg rá is tesz erre, mert annyira visszaszorítja a lehetőségeket, és annyira a középszerűséget támogatja, hogy a világ lassan a rendszerváltás előtti állapotban ébred. Ráadásul a kilátástalanság ellen nem hatékonyan harcolnak, bár itt tényleg helye lenne az igazi harcnak.
A városban szétnézve meg azt látom, hogy a kereskedelem aszalodik össze, a plázát nem számítva lassan nem lesz több üzlet, mint a rendszerváltás előtt volt. Ipar nem telepedett vissza olyan métékben, mint azelőtt volt. Szóval a lemondó nem én vagyok.

Többször olvastam már hsz-ben, hogy nem tud felmenni bp-re tüntetésre, mert a havi költségkeretbe nem fér bele. Szóval ez a kilátástalanságból fakadó lemondás.
süti beállítások módosítása