Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.29. 08:57 Fabius

Meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét?

Címkék: fidesz ingatlanmutyi szentgyörgyvölgyi péter v. ker.

Politikusainkat általában nem az eszükért szeretjük. De azért az kérdés, hogy ha valaki a legalapvetőbb feladatok elvégzésére sem képes hiba nélkül, mikor mondjuk neki: húzzál a picsába legyél kedves!

Szentgyörgyvölgyi Péter igazi antitalentum. Ő csak a hibázásban nem tud hibázni. Legyen szó bármiről, százból százszor, üzembiztosan elkúrja, mint aki ebből diplomázott a Rogán Antal Helyettes Képző Intézet balfaszolológia szakán. Ez a tökfej:

- "Véletlenül" a tesóját nevezte ki a belvárosi tévé felügyelő bizottságának élére, mert az a rohadt adminisztráció ennyire megtévesztő lehet egy balfaszológusnak.

- Tévedésből írt brutál magas keresetet a vagyonnyilatkozatába, mert nem tudta a szentem, hogy olyat is beleszámolt, amit föl sem vett. (???) Ezek a kurva számok is ellene vannak, bazz.

- Visszaadná az elmutyizott kedvezményesen megvásárolt Szerb utcai lakását, de szegény értelmi rokkant nem tudja, hogy kell elállni egy ilyen szerződéstől, és nincs senki aki segítsen neki. Mi? Hogy ezzel bemutatja, őket csak a szerzésre okosították ki, a visszacsinálás pedig gondolati szinten sem merült fel lehetőségként? Hmmm...

- A belvárosi ingatlan balhé közepén ő lett az egyetlen, aki nem szavazta meg a fővárosi ingatlanszerződések nyilvánosságát. Szándékosan!!!! - hőbörög mindenki, de a valóságban: szerinte elbaszta a gombnyomást, és a leadott szavazata nem a valós véleményét tükrözi. Annyi a gomb, annyi az opció és olyan kevés volt a felkészülési idő, hogy nem sikerült eltalálni a megfelelőt ebben az őrült kavalkádban.

szentgyorgyvolgyi_peter.jpg

Ennyi hibahalmozás után engem csak érdekelne, hogy meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét? Félreértés ne legyen: remélem sokáig! Októbertől 14%-ot esett a párt népszerűsége, Szentgyörgyvölgyi meg rövid regnálása alapján is az az ember, aki képes zsírozni a lejtőt a népszerűségvesztés alatt. Hajrá Péter, ti meg továbbra se tegyetek semmit! Köszipuszi!

 

 

 

471 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr717119565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kekex:

a k9vetkezményekre vagyok kíváncsi, mert számtalan eset bizonyítja, hogy nálunk egy ítélet mit ér...
@guma: nagyon szurkolok nekik, itt szoktam ülni, popcornt is előveszem, aztán a cappyt, és figyelek. Minden szavukból árad a szerelem. :-)
@jaegtoer: :)

"Egy nagy lófaszt, Imola mama, így korán reggel, később, tízóraira még nagyobbat. "

imádom amikor a gondoskodó természet kitör belőled! :D
@guma: Egy haverom szegeden volt kuveros a nyolcvanas években. Egyszer be akart menni egy nem kicsit részeg orosz. Két méteres, nagy benga állat. Mondta, nem lehet. Az orosz meg csak ment. Orrba vágta a vasráccsal és bemenekült a bárba, bezárva az ajtót. Az orosz dörömbölt mint az állat, be akarta szakítani az ajtót, de az még békebeli minőség volt, a háború előttről. Telefonáltak az orosz vápnak. Öt perc múlva kiértek és összevissza verték a csávót és bedobták hátra a dzsipbe.

Csak úgy szembe jutott, a nem jártak kiről.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Igazi fekete lamúr. Most következik az a rész, amikor Imola elvonul. Boli ráébred hiányára, aztán megkeresi hercegnőjét. Féltérdre ereszkedik előtte, s hangosan kiáltá: Légy az enyém!
Aztán kitör a hepiend és mindenki énekel.
@ebella: nálunk lakott orosz katona, védte a családot mindig, nagyon szerették, ő is minket.
@Secnir: Élesztőt honnan szerzel a Hoegaardenhez?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Nyilván nem egyforma mindegyik mint ahogy mi sem vagyunk azok.

De az orosz kiképzést láttam. Egy gyakorlaton voltunk. Nyár volt, kurva meleg. Mi félmeztelenül a géppisztolyok szanaszét hevertek, sütkéreztünk (egy közeli faluból hoztuk), ittuk a söröket mikor nem volt forgalmazás. (Rádiós voltam.) A ruszkik mellettünk állig begombolt posztóruhában, furt gyakorlatoztak. Alaki, menetelés, fekvőtámaszok, futás stb. Egész nap. A pihenj is úgy volt, hogy alakzatban egy fa alá futottak és ott leültek.

Egy katona gondolom nem csinált valamit jól, mert futtatták körbe körbe. Egy dzsippel mentek utána és láthatóan el is hitte, hogy elütnék, mert mikor lankadt, a dzsipben ráléptek a gázra és ő egyből gyorsabban futott.

Beszéltük is a srácokkal, ezek hogy utálhatnak minket. Mi sörözük, napozunk, élünk vidáman, ők meg egész nap gyakorlatoznak. Hajnaltól estig.
@ebella:

hazautazás előtt, "viselkedésük" és rangjuk függvényében kaptak eltávokat...
(nem véletlenül verték "agyon" ilyen esetben a rendbontókat, mert veszélyeztették a többiek kimenőjét...
ja, és csapatosan sem sétafikálgathattak...)

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: :)

rendfokozat határozta meg, hogy ki élhet kint...
A kormány három csapással intézte el a demokráciát a héten

Három történet, három idegesítő állami túlterjeszkedés, ez volt az elmúlt pár nap mérlege. Mind más szempontból érdekes és tanulságos: bunkó rapper szívatása, civilek vegzálása, tévétársasággal folytatott egyezkedés.

mentalisdeficit.blog.hu/2015/01/30/a_kormany_harom_csapassal_intezte_el_a_demokraciat_a_heten
@jöttem:
Hát, igen, még a Szózat szavait sem vetted észre a versben.Divat ma a hazafias verseinket kigúnyolni. Bár ez a vers tényleg közöl fájdalmat.
mno.hu/belfold/elovalasztas-gyurcsany-bevezetne-az-elozetes-regisztraciot-1270174
Nyugi, csak önkéntesen és kizárólag a baloldali előválasztók számára.
Így gondozd a híredet - mno módra.
@guma: Elhiszem. Csak eszembe jutott a történet.
@kekex: nol.hu/kulfold/orbant-kihagytak-a-regionalis-egyuttmukodesbol-1512981

Figyelemre méltó:

"A vendéglátó Bohuslav Sobotka a minden érdekelt fél bevonásával megtartandó tárgyalásokat tartotta az áttörést eredményező kiútnak. – Mindhárman egyértelművé tettük, hogy nem óhajtjuk megbontani a további intézkedésről döntő Európa Tanács és más uniós szervek egységét, ugyanakkor az EU február 12-i rendkívüli csúcstalálkozója előtt a saját véleményünket sem hallgatjuk el – közölte.

A három szociáldemokrata politikus a találkozó végén aláírta az úgynevezett slavkovi nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozzák, hogy a rendszeres és erőteljesebb regionális együttműködésük révén kívánják elmélyíteni a határokon átívelő gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, korszerűsíteni a vasúti és a közúti közlekedést, csökkenteni főleg a fiatal munkanélküliek számát, egyútt pedig nagyobb hangsúlyt helyezni az európai integráció szociális dimenzióira."

Tényleg, minisz elnökünk úgy kimaradt ebből,mint kutyaszar a hóból.:D
@kekex:

Gondolod, hogy akik magyarázzák, azok mindig értik is amit magyaráznak?
Szabó Pál régen írta,hogy isten malmai lassan őrölnek, de azért a nav malma csak megőrölte. Ha nem előbb, akkor utóbb. Kérdés, ha André
és főnökei nem nyújtogatják a papírcetliket, akkor is ilyen fürgék?

privatbankar.hu/ado/vegre-utolerte-az-etolajosokat-a-nav-46-milliardos-csaladi-vagyon-zar-alatt-277349
fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/30/tobb-mint-tizezer-hektar-kerult-allami-tulajdonba/,

és ezeket a földeket majd .... no ki is fogja a jövőben művelni? Mert ugyé ha szebszerződéses földek, akkor azokkal értéket is termeltek.
Ez elszomorító. Ha a polgár tartozik, akkor bíróság-végrehajtó egyből mozdul, sőt ha adóval tartozik, még a gatyát is lerántják róla. Ha a nav tartozik, az meg olyan, mintha nem is lenne. Figyelemre méltó a tartozás összegének növekedése. Hogyisvagyikez?

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/01/30/rengeteggel_tartozik_a_nav/
@látjátok feleim szümtükkel:
privatbankar.hu/makro/igy-hullik-szet-putyin-alma-mar-latjuk-ki-nevet-a-vegen-277347

megmagyaráznád ezt számszakilag? (csak hogy a cikk komolyságát aláhúzd)

íme:
Az elődszervezet Eurázsiai Vámunió Moszkva melletti két másik alapító tagja, Belarusz és Kazahsztán már tavaly megtapasztalhatta a hátrányokat. A rubel árfolyamának összeomlása miatt Oroszországba irányuló exportjuk hirtelen nagyon megdrágult, ellenben az import olcsó lett, így termelőik egyszerre vesztettek piacot Oroszországban és otthon is. A kazah-orosz kétoldalú kereskedelem volumene tavaly 20%-kal esett.

valami kibaszott sötét cikk ez???

brühüyyy
@elmeherceg:
"Élesztőt honnan szerzel a Hoegaardenhez?"

olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_19&products_id=853

komlót is innen, Villamette aromakomló (keserűkomlót nem használok), és wheat blond búzamalátából indítok.
"Magyarország rendőrsége kategorikusan visszautasítja az Ökotárs Alapítvány 2015. január 29-én 12 óra 53 perckor az Országos Sajtószolgálat útján közzétett közleményét, amelyben politikai nyomásra történő eljárásnak minősíti a 2014. december 19-éig ellene folytatott nyomozás keretében végzett házkutatást és lefoglalást.

Eszerint a közlemény szerint tehát a nyomozás az Ökotárs Alapítvány ellen folyik. Igen ám, de a törvény szerint büntetőeljárást csak ismert vagy ismeretlen természetes személlyel szemben lehet folytatni. Alapítvánnyal, szervezettel, céggel, egyesülettel szemben nem. A rendőrségnél azonban valószínűleg tényleg úgy gondolják, hogy nem valakivel szemben, hanem valami ellen folyik a nyomozás - ez okozhatta ezt a freudi elszólást is." / forrás: Index /

Szóval, a törvény ( a több, mint öt ezer ) ezek szerint arra való, hogy az a hülye polgár tudja ( mindet és pontosan ), akinek meg dolgoznia kell azzal az egy-két törvénnyel ami rá tartozik, az nem tudja. Mert minek? Büntetése vajon csak a törvényt nem tudó polgárnak lesz?
@guma:
Nem szeretnék ma is főszereplővé válni. Ez akkor történik meg, ha elkezd sértegetni valaki.
Inkább meghunyászkodok, legyen igazad orosz katonaügyben........rosszul emlékszem, lehet, hogy ufók ültek a konyhánkban, és nem csáját ittak, nem mondták nagyanyámnak, hogy bábuska,stb. Lehet, hogy a Timur és csapatában olvastam vagy a Csendes Donban?......Esetleg a Tavasz 17 pillanatából volt egy pillanat...De lehet, hogy egy iskolai színdarab volt.
Igen örvendetes, hogy még a kormányt újabban ekéző Illés is elismeri, milyen okos és nagyszerű politikus Orbán Viktor.
@Imola Helyesi:

"Hát, igen, még a Szózat szavait sem vetted észre a versben."

Hát persze, hogy nem. A te tiszted nagy felismeréseket tenni, örökérvényű igazságokat kinyilatkoztatni.

Én is ismerek hazafias verset:

Piros, fehér,zöld
Ez a magyar föld.
Piros,fehér,lila
Ez a magyar p.na.

Mielőtt még kiátkozol figyelmeztetlek, hogy a fenti rigmus a magyar népköltészet tiszta forrásából eredezik. A pajzán versek címszó alatt található.
@jöttem: azért a fehér és a lila szín furcsa, bár utóbbi hideggel még magyarázható.
@Imola Helyesi:

Ezzel a szöveggel szoktad bepalizni a gyanútlan balliberáis fiúkat. Csak azért, hogy foglalkozzanak veled.
Jó taktika. ))))
@Imola Helyesi: olyan okos viktor, hogy lévai anikó erről szakácskönyvet írt.
@parti_giano:

Ha legközelebb arra jársz, jobban nézzél szét! A lilába hajló rózsaszín árnyalat teljesen természetes.))))
Remélem Tarlós Istvánnak és Kovács Péternek is van lánya, lányunokája, akikkel hasonlóképp bunkó módon viselkednek a munkahelyükön. De talán nekik fel sem tűnik.

www.168ora.hu/velemeny/szexizmus-avagy-durges-voros-szemszogebol-133478.html
@jöttem:
Olvastam, de szerintem ez nem pártfüggő, hanem férfiszokás. Elég sokszor átéltem, sajnos.
@parti_giano:

Erre is lenne válaszom, de nem bontom ki, mert Fab vagy Boli kényszerpihenőre küld pornográfia miatt.

Ne feledd, a népi megfigyelések hosszú évszázados tapasztalatokat összesítenek. )))
@Imola Helyesi:

A vakkomondor pártjában ez elég gyakori. Pl. az ominózus parlamenti bekiabálás
" Vetkőzz, Ági!"
@parti_giano:
Jó, ma engedékeny hangulatban vagyok -/egyelőre/, te biztosan okosabb vagy.
@jöttem:
Lehet, hogy a többi pártban ez belterjes? Csak az tudná megmondani, aki párttag / no meg a szemfüles sajtó, amely kideríti, hogy kinek ki a szeretője./Mintha olvastam volna már ilyeneket- de lehet, hogy ez is egy regényben volt......
@jöttem:
Jaj, ezért fehér néhol a gyász színe?
@Imola Helyesi:

A Fidesz-KDNP-ben az egy főre eső bukók száma kettő. Érzékelni minden megnyilvánulásukban.
@Imola Helyesi:

Kezdődik!!!
Mindjárt találsz egy ősi szkíta elemzést a szeméremajkak színéről.
Muszáj mindenáron fitogtatni a "műveltséged"?
@jöttem:
Veled szemben soha:)))
Érdekes szempontot vetettél fel a KDNP-vel kapcsolatban. Majd figyelek ezentúl jobban.
@jöttem:
Majd turkálok holmi kínai forrásokban -ezek mindent tudnak.
@Imola Helyesi: igen, ezért például azt is tudom, hogy anikó asszony mostanság a kottaírás rejtelmeit tanulja.
@Imola Helyesi:
Felvették a fehér gyászruhát/koreaiak/, és eltemették a halottal az egész háznépét elevenen / egy nagyon régi időben!!/
ennyi:

Havasi Bertalannak nem sikerült elhárítania a BBC-t
bertalan

Az ember, aki saját testével védi a miniszterelnököt a nyilvánosságtól ma nagyot hibázott, és így becsúszott egy kérdés az angol közszolgálati tévétől.

444.hu/2015/01/30/havasi-bertalannak-nem-sikerult-elharitania-a-bbc-t/
@parti_giano:
És? Én meg zongorázni tanulok most, soha nem késő. Azért, mert nem volt pénzünk zongorára, csellőra jártam / azt odaadták/, de nem tudták állandóan húrozni, meg nagyon nehéz volt, így kiirattak.
@parti_giano:

Időnként jókat szórakozom, ha arról olvasok, milyen tiszták és erkölcsösek voltak eleink. A fenét! Elég csak fellapozni a Paraszt dekameront, egyé hasonló jellegű gyűjteményt.
Ők is szerették, élvezték az életet. )))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Havasi Berta tananyag lesz a diktátorképzőben. Az állathatározóan pedig csak azért nem szerepel, mert még nincs gerinctelen emlős címszó.
@Imola Helyesi:
Pedig biztosan itt lesznek a Merkel és főleg a Putyin látogatásnál is.
@Imola Helyesi:

".. és eltemették a halottal az egész háznépét elevenen.."

akkor hogy maradtak fenn? ))))
@parti_giano:

gondolom, a fehér gyászruha mellé ásót, kapát viseltek.
@parti_giano:

heti háromszori cipekedés. bár, a szállítómunkások örülhetnek.
Szoros párhuzamot talál a magyar és az új görög kormány politikája és lehetőségei között a Time magazin. Nem pusztán az oroszbarát külpolitika kerül szóba, hanem az eladósodás problémájának hasonlósága is, ami 2010-ben egyszer már brutális forintgyengüléshez vezetett.

Ha van olyan kormány az Európai Unióban, amely szimpatizálhat Görögország frissen megválasztott radikális baloldali vezetésével, az a budapesti kabinet - adja meg összehasonlítása alaphangját a Time internetes oldalának cikkírója. Mindketten egyértelműen arra törekednek, hogy az orosz szankciók ügyében bajuszt akasszanak az EU-val, és mind Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, mind magyar kollégája, Orbán Viktor részben arra építi imázsát, hogy szembe száll Brüsszellel.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_a_gorogokkel_emlegetik_egyutt_magyarorszagot.592830.html
A feketegazdaság jól teljesít
SzkB

2015.01.30. 11:43 Módosítva: 2015-01-30 11:54:27

Csehországban mintegy 612 milliárd korona (1 korona 11,5 forint) volt tavaly a feketegazdaság forgalma, tízmilliárddal több, mint 2013-ban, állítja a Visa tanulmánya. Ez hatalmas pénz, a cseh GDP 15,4 százaléka. De kicsit kevesebb a 18,5 százalékos uniós átlagnál.

A tanulmány szerint a feketegazdaság leginkább Kelet-Európában elterjedt: GDP-részesedése Bulgáriában 31 százalék, Romániában, Horvátországban, Litvániában és Észtországban 28 százalék, Lengyelországban 24 százalék, Magyarországon 22 százalék, Szlovákiában 15 százalék. Ehhez képest Ausztriában és Svájcban például ez csak 7 százalék. A tanulmány azt mondja, hogy a régióban toleránsabbak vagyunk a korrupcióval, mint a nyugatiak
@jöttem:
Előkelőeket temettek el így, ezt kihagytam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagyon szembementek már az első szavazásnál, megszavazták az Oroszország elleni szankciókat.
Négyszer annyi államtitkár lett

200 felsővezetője van már az államigazgatásnak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F01%2F30%2Fnegyszer_annyi_allamtitkar_lett%2F

---

Szijjártó szerint Merkel azért jön, mert elismeri a magyar-német együttműködést

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint "két ilyen szorosan együttműködő szövetséges esetében az időnkénti kétoldalú konzultáció elengedhetetlen".

hvg.hu/itthon/20150130_Szijjarto_szerint_Merkel_azert_jon_mert_e

---

Lefizeti a kormány a számokat

A közmunkaprogram torzítja
a foglalkoztatási adatokat.

buksza.reblog.hu/teljes-foglalkoztatottsag---trukk-vagy-valodi-cel
gyorsan leszünk a korrupcióban Románia mögött:

Ilyen az, amikor a korrupció után nyomozó ügyészek komolyan veszik a munkájukat

A román DNA nevű korrupció ellenes ügyészség vezetőjét Laura Codruţa Kövesit még Traian Băsescu elnök nevezte ki 2013-ban. Erre mit csinál 2015-ben? Elkezdi Băsescu szövetségeseinek korrupciós ügyeit piszkálni. Annyira, hogy most Ariean Videanu volt gazdasági miniszter, korábbi miniszterelnök-helyettes őrizetbe vételét rendelték el. Tegnap Elena Udrea volt turisztikai miniszter, a Basescu védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt elnöke ellen indítottak bűnvádi eljárást. Kövesi ügyésznőt itt ünnepli tavaly novemberben a New York Times.

444.hu/2015/01/30/ilyen-az-amikor-a-korrupcio-utan-nyomozo-ugyeszek-komolyan-veszik-a-munkajukat/

---

Mégis vett magának valamit Mészáros Lőrinc

Felcsúttól nem messze éttermet és hotelt vett Mészáros Lőrinc - írja a Propeller.

hvg.hu/kkv/20150130_Megis_vett_maganak_valamit_Meszaros
Amikor Lakatos Benjámin MET-vezér még @tti bá partiján csapatta

A kisugárzása hihetetlen nagy, esküszöm, hogy jobb őt nézni, mint a csajokat.

444.hu/2015/01/30/amikor-lakatos-bejamin-met-vezer-meg-tti-ba-partijan-csapatta/
Új autót látott a forgalomban? Szinte biztos, hogy céges vagy állami elöljáróságot szállított. Új rendszámú régit? Nagy eséllyel tizenéves BMW, Audi, esetleg Volkswagen Passat lehetett, valószínűleg ilyenre spórol most ön is. Így szakad ketté a magyar autópark.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/01/30/ilyen_autot_veszel_ha_magyar_vagy/
@parti_giano: ?... nem tudok én ezzel teljesen azonosulni... (majd' mindig túlzásba esik... s a reálisan elérhető jövőkép teljes hiánya/eltitkolása a gondom leginkább...)
Ez azért tetszik nektek, nem? Jó ebédhez szól a nóta...
www.youtube.com/watch?v=4sTA25JW5YY
@Sir Bates dö Hól: teljes azonosulás? meghibbantál?!
egy tüntetésen meg nem lehet azzal jönni, hogy most 20-30 évig meg szar lesz, mert hazamennek. hogy néznek ki, a föld felé konyuló dk-s zászlók? na ugye.
@taga20:
Tegnapi 20.11-kor írt kommentedre válaszolok.
"Mit szólsz a letelepedési bíznichez. Mér nem lóg már rogán?
A bicska kinyílik a zsebemben."
A lelkivilágom őrült táncot jár.
Hol tajtékzom, hol magamba roskadva nézek magam elé, és nem hiszem el, hogy 2015-ben Európa közepén kapitális disznóságoknak szabad folyama
létezik.
Ami itt napi szinten eláraszt minket újabb és újabb ordas aljasságokkal, azért a környező országokban kisebb korrupciós ügyekért elküldték az országok irányítóit a bal fenékre.
Ami a legdrámaibb, hogy aki felszínre merészeli hozni a disznóságokat, azt feljelentik, bíróság elé vonszolják, és majd őket fogják jól leültetni.
Búskomorrá az tesz, hogy ezt a folyamatot nem lehet megállítani.
tagám! Bocs a kései válaszért.
@Imola Helyesi:
"igen örvendetes, hogy még a kormányt újabban ekéző Illés is elismeri, milyen okos és nagyszerű politikus Orbán Viktor."
A kiemelkedő politikusok ismérvei tartós eredményekben mérhetőek társadalmi és gazdasági
szempontok szerint.
Orbán társadalmi elismertsége a híres, nevezetes Nagy Imre temetésén elmondott beszéde volt.Nem annyira a tartalma miatt, hanem azért, mert meghökkentő, rendhagyó volt.
Az emberek ámulata azonban nem egyenlő a teljesítménnyel. Orbán kétszer bukott a választásokon. Bizonytalan kimenetelű esélyei miatt olyan választási törvényekkel élt, amelyek manipulatív voltuk miatt lehetővé tették pártja győzelmét.
Gazdasági összefüggésben azt lehet megállapítani, hogy Orbán nem tudott az előző időszakokhoz viszonyítva plusz eredményeket felmutatni.
Külpolitikája, nemzetközi megítélése példátlanul negatív, melynek következményei egyelőre felmérhetetlenek.
Mi az a nagy mutatvány, amely miatt az elismerés járna Orbán Viktornak?
@Mariann19:
.
Biztosan láttál már kapualjban gagyizót. Szókincse tenger, szemedbe néz, meggyőz, aztán hazamész, és keresel egy színesfém-felvásárlót.
Ez nem filantrópia, ez simli. Alattomos, és fertőzi a közéletet.
Ugyanez nagyban egy társadalom erkölcsi értékítéletét rongálja - már amennyiben előzőleg volt neki ilyenje.
.
Nem az a valós kérdés, hogy meddig tűri a fidesz .... hanem hogy meddig tűri az ország?
@parti_giano:

Ezek szerint nekik teljesen mindegy, hogy csarpa szarnak, vagy szarra csapnak.
@Mariann19:
Kedves Mariann!
1.Társadalmi elismertségét nemcsak az ominózus beszéd, hanem az is bizonyítja, hogy választásokat háromszor nyert, kétszer szoci kormány után, akkor ők hamísították meg a törvényeket? Ez hogyan is van?
2.Gazdasági teljesítménye jó, az infláció alacsony, a költségvetési hiány is, az államadósság csökkent, a nyugdíjak növekednek, egyes rétegek fizetését emelte, bevezette a családi adójóváírást, rendezi a devizahiteleket,stb
3.Külpolitikáját jellemzi a frappáns mondat , amit a BBC-nek adott: Aki itt születik, annak ezzel együtt kell élnie /mármint a német és orosz befolyással/
4.Mindez a méltatlan libsi kozmopolita világsajtó és az ellenzék külföldi támadásai ellenére valósult meg.
5.Amíg Orbán a miniszterelnök nyugodt vagyok, hiszen Illés szerint is: pillanatok alatt átlát minden helyzetet, értéket , érdeket. Én ezt veszem észre, hoz egy döntést, amin a sajtó rágódik, majd kiderül , hogy miért hozta. Példa: menekültügy: állítólag az osztrákok tervezik a kapuzárást.

Egyes törvények visszásságát én is bíráltam, és amiért Orbánt becsülöm és tisztelem, az nem jelenti azt, hogy az egész Fideszt is.
@dr. jenőke (jenőke):
"Alattomos és fertőzi a közéletet."
Plasztikus hasonlattal éltél Jenőke a kapualjban gagyizó hatásvadász szótengerével.
Valóban analóg a jelenség, csak globálisan szétterített az egész országra.
A közélet fertőzése sunyi és alattomos, mert nehezen vehető észre a mögöttes szándék.
Az emberek ezt csak akkor veszik, vagy vennék észre, ha személyükre nézve közvetlen káros hatást észlelnek.
Olyan, mint a ragály, lappangási ideje van.
@Mariann19:
Na hiszen ezt pont jenőke állítja a - verseivel.
Megnéztem Kiss Judit verseit, jó trágár egy pár, dehát ma ez a divat...
Meg a ballib sajtó sem kutya....
@Imola Helyesi:
Kedves Imola!
1.A szocik a rendszerváltáskor meghozott választási törvényt alkalmazták, némileg aktualizálták az életszerűség jegyében. E törvény végig több párt részvételével, és egyben jóváhagyásával működött két évtizeden át.
A Fidesz önkényesen, saját arculatára módosított.
Óriási különbség.
2. Te a gazdasági teljesítmény minősítését a közmédia pszeudológiája szerint magyarázod.
Én maradok a számok mellett.Ime:
A számok eu átlaghoz viszonyítottak.
GDP 1 főre eső %-a Magyarország 67%.
Luxemburg 264%, Szlovákia 76%, csak úgy, az elmélkedés érdekében hoztam fel.
AIC mutató/ egyéni fogyasztás 1 főre/
Magyarország 63%
Adóelvonások: nálunk 39.8, az idén 40%,
ez Litvánia, Bulgária, Lettország, Románia, Szlovákia 30%-nál alacsonyabb.
No comment.
3. Külpolitikában orbáni nyilatkozatot hoztál,
aki itt született, ezzel együtt kell élnie./mármint a német és orosz befolyással./
Ez a probléma. Ugyanis a két befolyás ellentétes társadalmilag és gazdasági tekintetben is.
A mondat azt is kifejezi, hogy a népnek ehhez kuss.
4. Gondolod, hogy a nemzetközi sajtó nem a helyén kezeli a világban zajló folyamatokat? Nagyon is világosan és pártatlanul foglal állást, Orbán megítélését is beleértve.
5. Az, hogy Orbán indokolja, megmagyarázza döntéseinek miértjeit, az nem jelenti azt, hogy jó irányba gondolkozik. Ez két kérdés.
Természetesen neked jó, hogy telve vagy bizalommal, nekem skrupulusaim vannak, amelyeket fentebb indokoltam.
@Imola Helyesi:
Imola!
Bocsi, de a 2. pont értelmezéséhez utólag hozzáteszem, hogy a kormány az ország eu-ban elfoglalt helyét élvonalként, eu elsőként értékeli.
Ehhez a felálláshoz cáfolatként bátorkodtam számszerű cáfolatomat közölni.
Sajnálom, a versek tájékán nem vagyok igazán offé. Valószínű a reál vénám miatt, amelyre nem vagyok büszke.
Jenőke által feltett verseket viszont mindíg szívesen olvasom, mert pótolja az e téren meglévő hiányosságomat.
Marianna!
1. Én is néztem grafikonokat , de belföldit, amely a különféle kormányok alatti gazdasági teljesítmények grafikonjai. Itt vezet az Orbán-kormány.A te általad leírt mutatókat is meg kell néznem a különféle kormányaink alatt, de kizárt, hogy ha belföldön rosszabbul teljesítettek, akkor ez külföld vonatkozásában előny lenne.10 év vonatkozásában lehet csak.
2. Orbán történelmi igazságot mondott ki, vagyis mindig birodalmak hálójában, ütközőpontjában voltunk, elsősorban az oroszok és németek európai hegemónia törekvésének ütköző zónájában.Erről szól a történelmünk, de időnként délről/törökök/, és most a tengeren túlról is beavatkoznak a történelmünkbe. Ezt minden átlagos magyar tudja.
Még a választási törvényhez: 1998-ban győzött a Fidesz. Törvény? Utána szocik 2010-ig. Győzött a Fidesz 2010-ben. Törvény?. Győzött 2014-ben. Van olyan elemzés, ha ekkor is a régi törvény lett volna, még jobban nyernek.
@Imola Helyesi: itt a hétvége, ne lazázz!... vedd be a pirulát!...
@Imola Helyesi:
1. Ez a ti bajotok, hogy a viszonyítási alapokat úgy választjátok ki, ahogy az adott téma a kormánynak a legelőnyösebb.
Gazdasági kérdésekben nem történelem órát kell tartani, és a múlt mutatói felett mélázni.
Azt kell megnézni, hogy a hasonló adottságú országokhoz képest az Orbán kormány hogyan teljesít.Ugyanis erről az időszakról beszélünk.
Hallottál te egyetlen nyilatkozatot is arról, hogy:" Nálunk a legmagasabb az adóelvonás kedves népem?"
Vagy: 2014-es GDP-ről hozsannák szóltak, röpködtek a %-ok, de elmaradt az indoklás.
Ugyanis a mezőgazdaság a kedvező időjárás miatt saját magához viszonyítva rendkívüli mértékben járult hozzá a GDP-hez. Ez bizony a jó Isten teljesítménye volt, nem Orbáné.
Továbbá az eu-s támogatásból és külföldi befektetők hozták az új értéket, és itt sem Orbán volt az ász.
2. Megint belemész a töri órába.
Napjainkban a világ teljesen más viszonyok között él, melyhez az államok igazodnak. Már nem harcolunk, hanem integrálódunk, különféle csoportosulások jönnek létre, mi az eu-hoz tartozunk.
Az integráció azért jön létre, hogy egységes fellépéssel erőt képviseljen, védelmet nyújtson a részt vevő országoknak.
Figyelembe véve a világ érdekviszonyait, mi az eu mellett tettük le a voksunkat.
A tengeren túlról nem a történelmünkbe avatkoznak bele, hanem az ország egészségtelen működésébe.
@Imola Helyesi:

Nekem például semmi problémám a fidesz-szel, ahogy egyre szűkülő zsákutcába navigálják magukat, miközben a torkolatban ott üvöltözik a saját siserahaduk, az a siserahad, amelyet már nem mernek békemenetre összehívni.
süti beállítások módosítása