Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.20. 09:11 Fabius

Önértékelési zavarban szenvednek Orbán barátai

Címkék: fidesz századvég epic prezi

Voltegyszer országban akad egy társaság, ami:

- Először mintát ad az amcsiknak a magyar kormányzati szintű mutyimodellből,

- majd lebuktatja magát, ezzel nyilvánosságra hozza a saját hülyeségét és kirobbantja a rendszerváltás utáni idők legkomolyabb diplomáciai botrányát,

- Aztán pedig mint aki jól végezte dolgát még büszke is lesz saját magára. Nem kicsit, sőt nagyon

"Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában"

A fenti hallatlan és világraszóló sikerek után egyáltalán nem túlzás a kijelentés, szinte ordít a párhuzam:

- A Prezi főnök nemrég jár Amerikában Obamánál, a Századvég főnök meg nemrég mondta, legszemélyesebb magánügye, hogy beutazhat-e egyáltalán.

- A Prezi 57 millió dolláros befektetést kapott egy nemzetközi tőkefinanszírozótól mert mindenki kíváncsi rá, a Századvég testreszabott pályázatot és 1,3 milliárdot kapott a magyar kormánytól, mert nem kíváncsi rá senki. 

Miért nem túlzás mégsem a kijelentés? Mert akad egy terület amiben messze felülmúlják a Prezit, és egyben köröket vernek a világon mindenkire: Faszállásjelentést, na azt nem tud olyan szenvedéllyel írni senki, mint Orbán Gépontja. 

g.fodor-gábor.gif

 

342 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr486917853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kíván a magyar nemzet? 2014.11.23. 19:50:41

Biztosan nem hungaro-pannon-népi-nemzeti-magyar-rappet, ahogy a költő mondja. Sokkal inkább megélhetést, jövőképet, szabadságot és kevésbé szemét kormányt. Én a hétfői 37 db tüntetésből  csak a budapestin voltam kint, de ott ez nem jött át. Sőt. Konkré...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.21. 12:52:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.20. 18:43:33

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.20. 18:41:11

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyugodtan fújhattya ott nincs semmi csak a bunda bugyi

a nyakán léggömb

brühüyyy
De nem feledkezzünk meg a már államtitkár Giró-Sz volt cégéről se, ami az MTI/MTVA helyett gyártja a híreket!
Semmilyen önértékelési zavar nincs a Fideszben. Pontosan tudják mit csinálnak, erőből nyomják a kretént.
Legjobb felirat a tüntetésen ez volt:

Never go full retard
Nemzeti italbolt tényleg nem lesz, csak nemzeti ital-nagykereskedések, persze áááá, dehogy haverilag:
index.hu/gazdasag/2014/11/20/nagykereskedo/
A Prezit szerencsére sokan ismerik, használják.
Századvég?
Ach, ez a szöveg mindenkit megihletett ...(Örülünkvincent dettó!)
:-)

Esetleg ajánlanám még a Vitézi Rend(nem tudom, a sok közül melyik,de mindegy is) tegnapi közleményét, tiszta időutazás ...

444.hu/2014/11/19/tisztelt-nemzetes-holgyek-nemzetes-urak-kedves-honfitarsak-a-magyar-vitezi-rend-kozlemenye-kovetkezik/
@maybach:

A Századvéget is sokan használják kormánypárti körökből, fenntartani, megtámogatni azt az alternatív valóságot, amiben ők kellemesen érzik magukat, túlharsogni minden más véleményt. Ne legyenek kétségeink, hogy van, akinek ez is megér milliárdokat.
@Marcellusca: es neki mar diplomata utlevel is jar
@Evezős:
Ezek soha nem fogják békésen átadni a hatalmat.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

bocsi, csak a nikedről jut eszembe:

Sumákum Laude... SP sk.

Üdv és szép napot mindenkinek!

Kicsit élvezzétek a napsütést! Bár nap mint nap gondoskodnak az elborulásról... :(
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Nemzeti italbolt tényleg nem lesz" - erre azért nem fogadnék nagyobb összeggel.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Nemzeti italbolt tényleg nem lesz, csak nemzeti ital-nagykereskedések, persze áááá, dehogy haverilag:"

Mert ugyé pályázatot is csak az tud nyerni....:D:D:D
@Evezős: itt az idő, hogy összeüssük a sarkantyúinkat
fulban a kretén:

Újpestnek egy tahó focista,
Magyarországnak meg a KGST kell

tebege
ma 8:07
politika
227 72

A helyi időközi választáson induló jelöltnek, Urbán Flóriánnak rendezett kampánybulit a Jobbik. De az esemény nem róla szólt, hanem a párt Defekt Duójáról, Pörzse Sándorról és Vona Gáborról, akik geopolitikai kontextusba helyeztek mindent. KGBéla = Vida Ildikó, és Oroszország sokkal jobb, mint Amerika.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F20%2Foroszossag-es-poroszossag-urban-floriant-bemutatta-es-geopolitikai-kontextusba-helyezte-a-jobbik-ujpesten%2F
Szijjártó átvitte a külügybe futsalos csapattársait

A dunakeszis teremfocisták eddig a Miniszterelnökségen dolgoztak együtt Szijjártóval, az új területen is szükség van rájuk. Szakmailag.

444.hu/2014/11/20/szijjarto-atvitte-a-kulugybe-futsalos-csapattarsait/

-

Nagyot buknak Simicskáék, de Orbán nem fogja ellehetetleníteni őket
simicska2

Erre jutott a Figyelő. Tavaly a különböző Simicska-Nyerges érdekeltségeknél 29,2 milliárd osztalékot fizettek ki. A háború ellenére azért ennek több mint felét most is hozhatják.

444.hu/2014/11/20/nagyot-buknak-simicskaek-de-orban-nem-fogja-ellehetetleniteni-oket/

-

Orbán Viktor megint átlép egy határt
Véleményvezér

Véleményvezér
mélyebb
ma 1:59
298 796

A kiskereskedelemről szóló törvény, ha tényleg elfogadja a parlament, az Orbán-kormány eddig talán legkárosabb intézkedése lesz. Megtalálható benne ugyanis szinte minden, ami miatt joggal félhetünk attól, hogy a saját világértelmezésébe beszorult kormányfő elveszi tőlünk a nyugati fejlődési pályának még a reményét is.

velemenyvezer.444.hu/2014/11/20/orban-viktor-megint-atlep-egy-hatart/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja ja, tegnap Újpest központi metróban osztogatták a Barikádot, mint valami lehasznált utcanőt. És ki is volt plakátolva, hogy Vona-Urbán-Pörzse trió lép fel, Urbánt meg Vonát még értettem is, de a pörzse hogy került oda azt már nem. gondoltam megkérdem az ott jelenlévő harcias, távolbatekintő jobbikos urat, aki elállta a lefelé vezető utat, de gondoltam vele inkább nem kötekedek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem erősen rángatják az euoroszlán bajuszát, csak nehogy oroszlánnyá változzon.:D

Mellesleg a vállalkozás szabadságával hogy is áll a fidesz?

Szerintük a nép eccerű fiatal tagja csak akkor dolgozhat állami hivatalban, ha nyelvvizsgás diplomája is van, oszt a haveroknak se nyelvvizsga, se diploma nem kell. Mi ez, ha nem nyílt korrupció?

Talán egyszerűbb lenne leszállni a nyelvvizsga döglött lováról, és el kéne már törölni ezt a hülye szabályt. Főleg úgy, hogy lassan már nem is marad ingyenesen szerezhető diploma, a pénzéért meg már hagy tanuljon azt az ember, amit akar. Fiatalok egyet lehet ezzel érteni?
hírek párban, és a rohadt multik és az állami mobil és a narancsmaffia:

Itt a bejelentés: Az MVM és a Mol venné meg a szlovák villamosműveket

Az MVM és a Mol Csoportba tartozó Slovnaft szerdán tett vételi ajánlatot a szlovák villamosművek 66 százalékára. Ha az üzletet nyélbe ütik, az az elmúlt évek egyik legnagyobb állami beszerzése lesz. A hírek szerint az olasz ENEL 620 milliárd forintnak megfelelő összegért árulja a részesedést.

hvg.hu/gazdasag/20141120_Itt_a_bejelentes_Az_MVM_es_a_Mol_venne_me

--

Kivonulhat tőlünk a Vodafone

Eladhatja több közép-európai érdekeltségét, köztük az ausztriai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatát a Vodafone, ha megfelelő ajánlatot kap rá - mondta el tegnap a cég vezérigazgatója, Vittorio Colao.

index.hu/gazdasag/2014/11/20/kivomulhat_tolunk_a_vodafone/
@Penivaldes:

nem a "szánalmas" szót kerested? :)
@Penivaldes: iq és eq huszárok, konvergálva a nullához, szánalom mind a három pali...

@látjátok feleim szümtükkel: pénzel is mindegy, az oktatás minősége lenullázva évtizedekre, az állami szar és az egyházi agymosó /tisztelet a kivételeknek, mert vannak/ lerendez mindenkit, mert csak biorobotok kellenek a hatalomnak:

10:10
Orbán Viktor meghirdette a ... évét

Mi másnak az éve lenne 2015 Magyarországon, mint a szakképzésé? Orbán Viktor bejelentette, hogy a jelenlegi 28-30 ezer szakképzésbe járó diák számát jövőre jelentősen megemelné a kormány. Kárpát-medencei ösztöndíjat is indítanak, hogy ez sikerüljön.

hvg.hu/itthon/20141120_Orban_Viktor_meghirdette_a__evet
Elgondolkodtam rajta, lehet, hogy Kósa jobban járt volna, ha polgármester marad? Ha ráérő ogy képviselőként olyanokat mond, hogy egy törvény lakosságra gyakorolt hatásaira nem készültek, akkor mi a bánatos ló*-ért ül a parlamentben? Ráadásul a kormányzó párt alelnöke is. A fideszese tagok értik ezt? A pártfőnökük szarik nagy ívben arra, hogy egy-egy általa is megszavazott törvénynek ( itt az adótörvényekről volt éppen szó ) mi lesz a párt tagjaira (is) gyakorolt hatása. Nesze nektek, CSAK A FIDESZ. Bekaphassátok. Sajnos nem csak ti, hanem mindenki.:(
höhöhö, nééémáááá nyomokban értelmet vélek felfedezni :D

07:40
A kormány térfelén pattog a labda – Jeszenszky az USA-ról, norvég pénzekről
A kormány térfelén pattog a labda – Jeszenszky az USA-ról, norvég pénzekről

Nem éri meg összeveszni Norvégiával, ha követett is el hibákat a norvég pénzeket kezelő Ökotárs Alapítvány, azok nem tűnnek nagyon komolynak – mondta a Figyelőnek adott interjújában Jeszenszky Géza volt oslói és washingtoni nagykövet. Az amerikai kitiltási botrányról azt mondta, nem hiszi, hogy az USA minden alap nélkül fogalmazna meg korrupciós vádakat.

hvg.hu/itthon/20141120_A_magyar_kormany_terfelen_pattog_a_labda
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csak azt nem hírdette meg, hogy a megemelt szakmunkás létszámhoz megemelt számú munkahelyet is csinálnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a magyar külügy: a Dunakeszi futsallcsapata röpköd mindenféle egzotikus keleti diktatúrákba + "fecni" + Andrégoodfriendmonnyonle!". Röhej.
@látjátok feleim szümtükkel:

ha nem lenne 3 olyan családtagom, akikről folyamatosan egész nap gondoskodnom kell, már réges rég nekilódultam volna valami polgári engedetlenségi dolognak. De így... :(
@fzs.1933:

Azért így is lehet. A más családtagja is megérdemli, még ezeknek a balfaszoknak a családtagjai is. Mármint az, hogy egy egészséges, normális orszgában éljék majd le az életüket.
@Evezős:
A 444 kommentelői újra nagyot alkottak. Köszönöm nekik a vidám perceket.
Ez egy bevált módszer a diktatórikus berendezkedés intézkedéseivel szemben. Poénkodni, kinevetni. Még akkor is, ha bőrünkről van szó. :))
@Marcellusca:

Köszönjük, de tolmács nélkül is ércsük, hogy kupakolni jobb, mint megvizsgálni, hogy az adótörvények miként érintik az emberek életét.

Különös tekintettel a kupakolás díjára.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

tudod, döbbenetes számomra, hogy ugyan "el lettem engedve" a hétfői tüntetésre, de nem tartanánk jó ötletnek, ha ezt reklámoznánk. És erről is azok a mindent és mindenkit megosztó idióta politikusainknak köszönhető.

(köp)
@jöttem:

én csak a címeket olvasom el. abból már látom előre, hogy érdemes-e betérni olvasgatni és nevetgélni! :)

Üdv
.
Idézek G. Fodortól:

'''''A nagyvonalúság ugyanis a politikában a győztesek erénye.''''''

és mindez a fideszről jutott eszébe a centrális erőtér közepén üldögélve.
(mik vannak??... azt sem vette észre, hogy hol van.)

gfg.blog.hu/2014/10/29/gfg_a_centralis_eroterben_13_a_nagyvonalusagrol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A dunakeszis teremfocisták eddig a Miniszterelnökségen dolgoztak együtt Szijjártóval, az új területen is szükség van rájuk. Szakmailag."

Biztosan jól tudnak lyukra futni.Ezek véletlenül nem a Kósával voltak kupakozni? :D

Ja, és értenek is a külügyekhez. Jobban, mint aki évtizedek óta benne dolgozik.
@dr. jenőke (jenőke):

ahogy elnézek néhány zsírdisznót a parlamentben, nekem is a NAGYvonalúság jut eszembe. Fellendíthetnék a magyar textilipart, amennyi szövet kell ezekre.
Bár egy fekete nylon-zsák is megtenné...

Huppsz, ezt már nem kellett volna...
@látjátok feleim szümtükkel:
Tennap vo't ertéel híradóban, hogy a települések megadóztathatják a földeket. Kérdezték a zilletékest, hát, az meg nem tud semmit, ill. nem gondolták volna, hogy illen olvasattya is lehet a törvénynek. De mán készül a módosító. Riporteri kérdésre - mi szerint nem-e-é-e ciki ez, hogy az elfogadás utáni napon mingyá köll a módosító, meghogy nem-e-é-e a megíráskor, elfogadás előtt köllött vón észrevenni - csak ment a maszatolás, dadogás.
ott önkielégítési zavarok is lehetnek !!!
@dr. jenőke (jenőke):

Oszt Kósa meg is mutatta, nagyvonalúan szarnak a népre ( még a fideszimádókra is! ), ha arról van szó, milyen is egy adótörvény népre gyakorolt hatása.:D:D:D
@látjátok feleim szümtükkel:

... meg, hogy a gimnáziumi férőhelyek rovására. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Itt a bejelentés: Az MVM és a Mol venné meg a szlovák villamosműveket"

Jó. A magyarok; MVM, MOL megszerzik a szlovák energiaszolgáltatók egyikében a részvények jelentős részét.

Aztán hülyén néznek, amikor a szlovákok szlovák nemzeti energiaszolgáltató cég hegemóniáját akarják megteremteni, esetleg rezsicsökkentési programot valósítanak meg.

Mintha az INA sztoriból nem tanultak volna.
@Marcellusca:

kezdem azt hinni, hogy a legendás majom-írógép dolog van már a kormányoldalon.
Adj egy majomnak írógépet. Előbb-utóbb Shakespeare összest le fogja gépelni. Na de addig! Ezek még csak itt tartanak.
@látjátok feleim szümtükkel:

Én értettem. :P :)

Aszongya: "Ehhez - mint úgy általában bármihez - halvány lila fingom sincs."
@Marcellusca:

Ebben a földadóztatásban az a szomorú, hogy ugyé forgalmi jellegű adókat csak az állam rendelhet el törvénynel. A föld eladása és vétele az nagyon forgalmi jellegű ügyletnek néz ki.

Ráadásul egy település vezetője az adó mértékét a vételár 20 %-ában gondolta meghatározni, amit a vevőnek kéne fizetni, közben a helyben lakó vevő meg adómentességet kapna. Mi ez, ha nem bújtatott diszkrimináció? Meg árfelhajtó tényező. Vagy ez a nagybirtokrendszer kialakításának újabb trükkje akarna lenni? Esetleg itt is nagy ívben szartak a törvénynek a népre gyakorolt hatására?

A sok bába/jogász közt el szokott néha veszni az a hülye gyerek.:D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

mit gondolsz, emelni tudják még a pofátlanság szintjét?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"A Századvéget is sokan használják kormánypárti körökből, fenntartani, megtámogatni azt az alternatív valóságot, amiben ők kellemesen érzik magukat, túlharsogni minden más véleményt. Ne legyenek kétségeink, hogy van, akinek ez is megér milliárdokat."

... amik, ráadásul, nem is az ő milliárdjaik...
index.hu/belfold/2014/11/20/maert_semjen_orban/

"Az nem amerikai vagy európai, hanem magyar érdek, hogy Magyarország és Oroszország között legyen valami, ez pedig Ukrajna."

Tévedés, nem Ukrajna van Mo és Oo között, hanem orális és anális behatolás.
@Penivaldes:

"ez valahol röhejes"

Nem - ez mindenhol/mindenképp röhejes.

A baj az, hogy az ilyen viccek poénja mindig rajtunk csattan, sose rajtuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A kormány térfelén pattog a labda – Jeszenszky az USA-ról, norvég pénzekről"

Persze, az amerikai és norvég kormány térfelén ;)
@jöttem: Mást nem nagyon lehet tenni... Ha már fullbans zopunk, legalább valami kis örömünk legyen benne :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Hagyd szegény dunakeszi focistákat - hisz még egy tisztességes teremfoci-stadionjuk sincs...
@fzs.1933:
Na, ja. Pedig - sok esetben - csak józan, paraszti ész kellene.
@fzs.1933:
Tévedsz.
Ott tartanak, hogy kinek az írógépét államosítsák, és milyen státuszba legyen a majom a század végén foglalkoztatva. Most még csak 2014-nél tartunk.
@fzs.1933:
Azé' pontosíccsunk!
Oo análisan és orálisan "kényezteti" Mo-ot.
A magyar vezetők meg ölég lelkesek is hozzá. Sőt! Még élvezik is.
Én amúgy Kósán az ominózus kérdés feltevésekor határozottan a "Hát ezt az atv-st meg ki engedte be??? Valaki ezért nagyon szopni fog." arckifejezést láttam.
@Marcellusca:

józan-paraszti-ész

ebből csak kettő nincs. Találd ki, melyik marad! :)
@dr. jenőke (jenőke):
Ez adódik az első feltevésből. :D
@fzs.1933:
Az sem rossz.
Én a század végére koncentráltam, erősen, de eredménytelenül.
Még megvan.
az idióta jobbikgórétól kiemelnék egy tanulságos mondatot, és a többi agyatlan fideszjobbikos tehet egy szívességet elmehetnének a büdös francba, avagy putyin jó meleg segglukába, mert ha nem én/mi biztosan nem maradunk ebben a szerencsétlen országban:

"Muszáj voltam megkérdezni, hogy ha már ennyi szó esett egy esetleges amerikai beavatkozásról, beszéljünk egy esetleges orosz beavatkozásról is. A kettő közül a Jobbik melyiket választaná? Vona Gábor nem sokat kertelt, kimondta:

Oroszországot."
Amúgy azért tényleg tragikus, milyen ijesztően pontosan járta be Kósa az Anakin Skywalker-féle utat... emlékszem, még anno, az első fidesz-kormány idején, vagy valamivel előtte, Kósa volt az a fideszes potentát, akiben a fidesz ellenzőinek nem kis része (pölö magam is) azt láttuk, aki elég józan, elég "normális" ahhoz, hogy egy európai pártot csináljon a fideszből.

Aztán beindult... és szépen, a szemünk előtt lett Anakinből Vader...
@dr. jenőke (jenőke):

és ugye, az állatfarmról még nem is beszéltünk!

Hopp, vagy mégis... :)
@Penivaldes:
gyakran elhagyogatod? És nem tartanak emiatt erkölcstelennek? :)
@bioLarzen:
a Sötét Nagyúr ehhez képesz szupernóva
Az oroszok még a készpénzt is kilopták a krími bankok széfjéből

Több ezer betétes minden megtakarítását elvesztette a megszállás után, és sokan elhiszik, hogy mindez az ukrán kormány miatt történt.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F20%2Faz-oroszok-meg-a-keszpenzt-is-kiloptak-a-krimi-bankok-szefjebol%2F

-

A kormány 900 millió közpénzt költhetett a kampányra

A 9500 kormánypárti plakáttal szemben a baloldalnak 700, a Jobbiknak 824, az LMP-nek pedig 47 plakátja volt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F20%2Fa_kormanypartok_900_millio_forintnyi_kozpenzt_fordithattak_kampanyra%2F
.
Alakul a besúgórendszer Magyarországon? Sokan a saját szomszédjuktól is félnek

Ahogy arról korábban az Origo.hu-nak is beszámoltak az adóhatóság képviselői, van, hogy egy évben 30 ezer bejelentést is kapnak, ezekből azonban jellemzően csak öt-hatezer esetében tűnik elég megalapozottnak a gyanú ahhoz, hogy vizsgálat induljon.
A bejelentőket a sértettség és az irigység hajtja, amin nem segít az sem, hogy sokan sikerdíjat

www.femina.hu/otthon/nav_kozerdeku_bejelentes
Ennyit ma délelőttre. Dolog van.

Szép napot mindenkinek!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem fecnit, információbombát kapott a NAV az áfacsalókról

Közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, szállítóleveleket, számlákat, konkrét áfacsalási sémát ismertetett 2012 elején egy részletes anyagában az amerikai Bunge étolajgyártó cég, amelyet eljuttatott az adóhatóság központi hivatalába, és amelyik a hvg.hu birtokába került. De már előtte pár hónappal is adott át információkat az őket ellehetetlenítő, egyre durvább méretűvé dagadó áfacsalásról. Az áfacsalásban előszeretettel használt étolajmárkákat három évvel később, ma is ott találjuk a boltok polcain. Vagy nagyon hasonló márkák gyanúsan olcsók: ugyanazon a polcon van Sunol, Suniol és Szaniol, ugyanolyan áron, de durván 100 forinttal olcsóbban, mint a Bunge által gyártott Vénusz étolaj. Az adóhatóság hallgat mint a sír, a Bunge nem cáfolta információinkat.

hvg.hu/gazdasag/20141120_A_fecni_mogott_komoly_informaciok_allnak
@Penivaldes: És mitől szóródnak szerte meg széjjel? :D
12:18
Több mint 2 ezer milliárd forintot vihetnek el az amerikai és a norvég cégek

Magyarországon 2010 óta csökken a norvég és egyesült államokbeli érdekeltséggel rendelkező hazai cégek száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ezek a cégek összességében még mindig ezermilliárdos árbevétellel és kétezer milliárdos saját tőkével bírnak, így fontos részei a magyar gazdaságnak.

hvg.hu/gazdasag/20141120_Tobb_mint_2_ezer_milliard_forintot_vihetn
@dr. jenőke (jenőke):
mindíg is besaúgtak az ÁVÓ és a horthy elhárítói

feljelenti hátha majd találnak valamitn és akkor jutalmat kap

jogállamban valakit megvádolnak akkor azonnal kirúgdossák az állásából a vád nincs igazolva bíróságon nem is voltak, csak kibasztak

brühüyyy

mi lesz a magyar kereskedelemmel?
lesz a kereskedelemmel? vagy mindenki kalákában fog csirkefarhátat vetni magról?

brühüyyy
@Marcellusca: hát tudod M, éjszaka jönnek a gonosz manók, osztán szerte szórják.
hírek párban:

Egyre kevesebb legális cigit adnak el

A 2011-es hasonló időszakhoz képest feleannyit.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fado_es_koltsegvetes%2F2014%2F11%2F20%2Fegyre_kevesebb_legalis_dohanyt_adnak_el%2F

--

Alkoholt árult? Hát jövőre nem fog!

Először még a fideszesek sem hitték el, hogy komoly, aztán a parlamenti szavazáson kiderült, tényleg ez a szándék. 5-6 nagykereskedő maradhat életben, a kicsik tanácstalanok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F20%2Fnagykereskedo%2F
már túlterhelt az oldal, de lehet próbálkozni:

Felkutatja a gépünkön az állami kémprogramokat az Amnesty International programja. A vírusirtót nem váltja ki.

www.origo.hu/techbazis/20141120-nezze-meg-kemkedik-e-on-utan-a-kormany.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " már túlterhelt az oldal" :-)

Nagy a bizalom többpártunk is kurmányaink iránt. :-)

Előző linkeden elhaltam. Most kapták a pofonokat az előző mutyik miatt, de csak tovább tolják a "konstrukciójukat". :-(
@bioLarzen:

Ezt a leghatározottabban kikérem magamnak!
Nemhogy egy kommentben, de egy oldalon sem lehet emlegetni egy Kósa-féle balfaszt Darth Vader nagyúrral. Höööööörrrhhh.... (Ventolin pöffent)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Vona megnyilvánulása minősíthetetlen. Enyhe kárörömmel olvastam, hogy Pörzse "lerózsdombi srácozza a netadó tüntetőit, többek közt az ultrákat is. Az újpesti ultrákat is. Szép öngól. :))

Benéztem az ultrák oldalára. Nem épp kormánypárti a hangulat. Épp a kedves külügyminiszterünket próbálják szóra bírni. Csak erős idegzetűeknek! A fotón Petike gatyában van:

ultrasliberi.hu/kellemetlen-kerdesekkel-bombaztuk-a-kulugyminiszter-urat-valaszoltak/
@rdos: bizalom az van dögivel :D
már leszedtem, fut is egy gépen, lassú is nagyon.

Meglátom mit is csinyál.

-

semmi extra, csak amit ígértek: -folytatjuk

tisztán látszik is, tényleg közel a vég, akkor is ha maradnak, akkor is ha elzavarják őket.
Igazán akadhatna itt is egy tökös legény, aki párbajra hívja ki mondjuk piktorunkat. :D

hvg.hu/vilag/20141119_Parbajra_hivta_ki_Porosenkot_a_luhanszki
@bioLarzen:

No csak ne tessék sajnálni őket, mert azonnal építenek nekik egy stadijont, vagy kettőt.:D
@jöttem: úbazzzzeg :D
azt hiszem nincs mit hozzá tennem...

November 3.: kérdés feltevés és több levél után a lezárás:

November 19.:

Tisztelt Szilvási Péter!

Köszönjük a türelmet, de miniszter úr nem kíván élni a válaszadás lehetőségével.
Muszáj voltam megkérdezni, hogy ha már ennyi szó esett egy esetleges amerikai beavatkozásról, beszéljünk egy esetleges orosz beavatkozásról is. A kettő közül a Jobbik melyiket választaná? Vona Gábor nem sokat kertelt, kimondta:

Oroszországot.

Azt is elmondta, miért, és bár tett egy tiszteletkört elmagyarázandó, hogy tudja ő is, “Oroszország nem mindig a magyar történelem legszebb lapjain szerepelt”, most mégis az a helyzet, hogy:

-Az USA sokkal durvábban próbál befolyást szerezni a térségben és itthon, mint Oroszország.
-Utóbbinak is vannak itt ügynökei, de munkájuk nem hozható egy szintre azzal, amit az amerikaiak művelnek.
-A KGST-ben több józanság volt, mint az EU-ban. Volt termelés, volt export.
-A Jobbik nemcsak Csonka-Magyarországban gondolkozik, márpedig egyedül Lavrov, az orosz külügyminiszter szólt a kárpátaljai magyarokról és ruszinokról az ukrán válság kapcsán.
-Az ukrajnai konfliktusban Oroszország oldalán áll az igazság.
@bioLarzen: "Aztán beindult... és szépen, a szemünk előtt lett Anakinből Vader..."

Nem haragszol, ha azt mondom, hogy tévedtél, és rosszul láttad a lényeget anno? Ő mindig is Kósa volt, aki nem tud kibújni a bőréből. Csak régebben jobban el tudta magát adni, azóta meg elhatalmasodott ( ott a nyaka felett ).
Ha csak a fele igaz....

"Kiskirályok végnapjai? - Orbán selejtezésbe kezdhet
...A cikk szerint a következő kitiltási botrány legesélyesebb szereplői: Lázár János (hódmezővásárhelyi viselt ügyek, trafikbotrány, a trafikellátó még csak most kibontakozó botránya); Seszták Miklós nemzetgazdasági miniszter, számos orosz és ukrán hátterű offshore-ügylet bonyolítója; Matolcsy György MNB-elnök, az egész korrupt rendszer kieszelője; vagy akár maga Szijjártó is, az apai kartell-ügyek haszonélvezője. A hogyan tovább azonban továbbra is nyitott kérdés marad."

www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=kiskiralyok-vegnapjai-orban-selejtezesbe-kezdhet
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ezek a cégek összességében még mindig ezermilliárdos árbevétellel és kétezer milliárdos saját tőkével bírnak, így fontos részei a magyar gazdaságnak."

Jól teszik ha igyekeznek, mert úgy járhatnak, mint a nyugdíjmegtakarítások.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Nem fecnit, információbombát kapott a NAV az áfacsalókról"

Pont úgy történik minden, ahogy @Dr. Gy. Dr. Fűegér: netkolléga megmondta hetekkel ezelőtt:)
Most itten is valami cenzor dolgozik? Elküldöm a hsz-t, és az előző jelenik meg, ez meg egy új megnyitáskor.?????
@látjátok feleim szümtükkel: valami van ,mert az enyém el sem megy 2 napja:((
Erről van szó. :)

A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk. Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.

Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okostelefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk. És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk. Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést. És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkredepressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat. Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk. És, ha nem hinnénk el, hogy nekünk egyre több pénz jár, miközben másnak meg egyre kevesebb, akkor nem kéne a természetet se kizsigerelni, nem kéne annyi állatot meggyilkolni, nem kéne szétvegyszerezni a Földgolyót. Ez szintén megszabadítana minket egy sor baljós körülménytől.
Ha nem hinnénk azt, hogy a feleségünk, vagy a férjünk (kinek ez, kinek az) azért létezik, hogy minket boldoggá tegyen, akkor nem is tőle várnánk a boldogságunkat, és akkor nem veszekednénk vele követelőzve hol ezért, hol azért. És akkor kevesebb lenne a veszekedés az életünkben, ami szintén azt eredményezné, hogy szabadabbnak érezzük magunkat.
Nagyon sok a hülyeség, és mind csak arra szolgál, hogy mi rabok legyünk. Ezeket kell nyakon csípnünk ahhoz, hogy szabadok legyünk. Van egy nagyon jó buddhista mondás:
„NE HARCOLJ A SÖTÉTSÉG ELLEN, HANEM GYÚJTS GYERTYÁT!”
Sok sikert kívánok az ÖNGYÚJTÓ megtalálásához!

Szeretettel: Laár András

www.facebook.com/169851043101777/photos/a.488527334567478.1073741827.169851043101777/497083733711838/?type=1
íme a narancsmaffia olasz tagozatának videója:

Ha hűtlen leszek, kivégzem magam: videóra vették az olasz maffia beavatását

A maffiózók lehajtott fejjel mormolták az esküt.

index.hu/kulfold/2014/11/20/videora_vettek_az_olasz_maffia_beavatasat/
@Spániel:
Kezdhet orban vezéráldozatokat hozni, mert inog a tronja, két nagyhatalom is szorongatja a tökét és az oroszoknál van az ütősebb adu. Lézer életveszélyes rá, de viszi az operatív feladatokat helyette, ő ér a környezetében egyedül valamit, a többi MókaMiki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Felkutatja a gépünkön az állami kémprogramokat az Amnesty International programja"

Kémkedjenek csak nyugodtan. Tehetnek egy szívességet, feltéve, ha megengedem.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Lézer lesz az első, aki kirúgja a kissámlit a kisember alól.
Hacsak jól be nem szarozzák időnap előtt.
@DarthVader:
" egy oldalon sem lehet emlegetni egy Kósa-féle balfaszt Darth Vader nagyúrral"

Megértelek, én is kikérném magamnak a helyedben :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szeretem, amikor ilyen kisköcsögök olyasmiről beszélnek, amiről fingjuk sincs...
Ez a szalonnáci még 13 éves sem volt, amikor a KGST feloszlott. Nyilván tudja, hogy mennyire jól működött.
A '80-as évek elején egy gyárban dolgoztam, ahhoz, amit gyártottunk, szükség volt egy alkatrészre, amit Magyarországon is gyártottak, mégpedig kivételesen kifogástalan minőségben, mondhatni világszínvonalon. Ahhoz persze nem juthattunk hozzá, mert az a KGST-egyezmények keretében ment a testvéri Szovjetunióba. Cserében kaptunk használhatatlan bolgár szart.
Tényleg működött az export-import...
@Spániel:
Én is erre tippelnék/ "tartsd ellenségedét közel magadhoz" - kérdés, h a nagyfiúk engedik-e ezt neki...
na még ez is:
"Egy kormányzati forrásunk azt állította, hogy az elmúlt négy évben megváltoztak a Fidesz holdudvarában betöltött szerepek, és az ilyen és ehhez hasonló ügyek és szivárogtatások azt sejtetik, hogy meglazult az a „kohéziós erő”, amely egyben tartotta a jobboldali hátországot. Ennek pedig az a következménye, hogy „ütköznek” a korábban együttműködő érdekkörök, és mintha az Orbán-kedvenc Matolcsy György rosszakaróinak a száma is megnövekedett volna."

www.atv.hu/belfold/20141120-valaki-nagyon-nem-szereti-matolcsyekat/hirkereso
@elmeherceg: gyakorlaton voltam a 80-as évek végén a szigetszentmiklósi Csepel Autóban, és a Pillangó utcai Volán szervizben, majd egy éve rá a Stuttgarti Merci gyárba látogattunk, azt hiszem nem kell többet mondanom, aki akarja érti, aki nem akarja annak meg úgy is mindegy.
@CsekklisztNo.10Reloaded: akkor forog fenn a beszarozás esete.
akkor ismételjünk:

"Ezért csukja be a gimnáziumokat, a kéttannyelvű oktatási intézményeket, ezért etet téged minden nap silány szappanoperákkal, ezért mutatja a híradóban inkább a kétfejű borjút, mint a valóságot, ezért kap sikítófrászt, ha az RTL híradóban megmutatják a falu népének is, amit máshonnan soha nem tudna meg, - igaz, ezt meg nem hiszi el, míg rajta nem csattan az ostor."

www.pupublogja.hu/2014/11/dobjuk-ki-multat_19.html
a fő mondat lemaradt:

Merthogy tudatosan hülyítenek, ezt ne is vond kétségbe – az önkényuralom nem szereti az okos embereket.
@évásanyó:
"valami van ,mert az enyém el sem megy 2 napja:(( "

Pedig tegnap több is megjelent, nem tudom, hogy nálad miért nem látszik :)
Akkor most már csak az a kérdés, hogy a fidesz belülről, avagy kívülről (miáltalunk) bukik? Esetleg külföldi beavatkozással?
Ha belülről, akkor minden marad a régiben, mert azt szokták meg.
Ha kívülről, akkor meg - egyelőre - nincs alternatíva az ország élére.
EU-USA közbelépés után új választások és ugyanaz a szar keveredik.

Még nem állunk jól.
OFF

egy szakadék netezős gép találata a fenti program után, ezeket megtalálta a többi virnyák és féreg kereső is. Ezek felismerése oké, már csak az a kérdés, van/lesz valakinél egyéb találat.

DANGER!

I managed to identify the potential presence of some spyware! You should turn off this computer, never connect it again to the Internet or any external device and seek assistance.

You can find additional instructions on what to do next and on how to get in contact with us at www.resistsurveillance.org/emergency
Following is what I discovered:

Xtreme RAT
This is a common trojan which is free to download from the Internet and available to just about anyone. It should be normally detected and quarantined by major AntiVirus software. Although it is impossible to guess who might be targeting you, you should seek for assistance nevertheless.
Njrat
This is a common trojan which is free to download from the Internet and available to just about anyone. It should be normally detected and quarantined by major AntiVirus software. Although it is impossible to guess who might be targeting you, you should seek for assistance nevertheless.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nincs most türelmem fordítgatni. Összegeznéd?
@Spániel:
Fogy most az otthoni pálesz, tutira...
@fzs.1933: trójai és reklám programok szerepelnek a találatban, amik ingyenes lejátszók mellé, vagy egyéb programok mellé társulnak. Állami kémkedő progikat nem talált, amiket felismert azok a legtöbb antivírus és kémprogram keresővel orvosolhatóak.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
ha valaki saját magát tahótlaníttya akkor,

vagy ha ködben netezett
brühüyyy
nah, ezt már nem tudnám értelmezni, azon tűnődöm, sírjak-e vagy nevessek...

A kormány mégse akarja tönkretenni a kis alkoholkereskedőket, pedig úgy volt, hogy mégis, miután úgy tűnt, hogy mégse, miután eldőlt, hogy igen
kasnyikm

Hihetetlen fordulat a bohóc-törvénygyárban. Gulyás Gergely azt mondta az Indexnek, hogy csak technikai félreértés történt az alkohol nagykereskedők kinyírásakor.

A történet így alakult szép sorban:

1. A kormány az adótörvényekbe beleírta, hogy mostantól minden alkoholkereskedőnek (a legkisebb mikrosörfőzdének is) be kell tolnia 150 millió forintot letétbe, “jövedéki biztosíték” gyanánt. Ezt a piac nagyjából száz résztvevője közül csak 5-6 tudta volna teljesíteni, a többiek húzhatták volna le a rolót.
2. A törvényalkotási bizottság ezt sávossá alakította volna, hogy a kisebbek ki tudják fizetni. Ezen a ponton úgy tűnt, mégis megmenekülnek.
3. Az adótörvények elfogadásakor külön szavazást kértek erről a módosítóról, és a kormánypárti többség leszavazta. Így az adótörvényekbe eredeti formában ment át a kis szereplőket szétzúzó ötlet.

>>>>>>>>>>>>>Most jön a következő epizód, Gulyás szerint a költségvetési törvénybe majd visszacsempészik a rendelkezést.<<<<<<<<

Jó vicc volt!

444.hu/2014/11/20/a-kormany-megse-akarja-tonkretenni-a-kis-alkoholkereskedoket-pedig-ugy-volt-hogy-megis-miutan-ugy-tunt-hogy-megse-miutan-eldolt-hogy-igen/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a zállam (nem amiben a fogsorom van) az úgy intézi, hogy csinál egy szép nicket, mint @cirbolya_sentinel_narancs_kiflicsücsök és állandóan a blogon hagyja magát és lapoz és tudni fogja ki mit gondol, nem kell hozzá kémprogram a blog nyílvános mint a kurvák akkor dugod meg ha kifizeted az 5000-et vagy ő fizet neked ha nagyon zamatos vagy

ez a fidex

brühüyyy
egészségetekre

mit kerestek egyébként? a Belfegor-t?
@Rodeo36: a blogfigyelésnél azok a kémprogramok amiket elvileg ez a progi felismer, na annál kicsit többet csinálnak, csak kíváncsiságból lefuttattam/tuk

Nem Belfegor, hanem a Nagy Szem:

www.amnesty.org/en/news/new-tool-spy-victims-detect-government-surveillance-2014-11-20
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gulyás, Gulyás, szerinted ez ennek a történetnek a vége?
Akkor fuss el véle!
Jó látni, hogy vannak még gondtalan(?) élőlények a Földön! :)

www.youtube.com/watch?v=yBJ2KCoKGSM#t=62
barom volt, barom is maradt:

Megfejtettük Kósa Lajos fémkupakját

Kósa Lajosnak feltehetően azért maradt meg ez az ügy valahogy a fejében, mert ebben a kérdésben vita lehetett. A költségvetési bizottság be is adott egy olyan módosító indítványt, ami a fémkupakokat kivette volna a magasabb termékdíj alól, de ezt valamiért nem szavazták meg. Kutich Péter úgy emlékszik, hangzott el olyan nyilatkozat, hogy ezt a kérdést később még rendezni fogják.

Környezetvédőket a Dunába

Kósa egyébként nem véletlenül sorolta a környezetvédelemmel összefüggő adóügyet azok közé a tételek közé, amelyek "alapvetően nem érintik az emberek minden napi életét". A Fidesz ügyvezető alelnöke a párton belül is közismert módon azok közé tartozik, akik kifejezett ellenszenvvel viseltetnek a környezetvédelem és a zöld politika iránt.

Hírnevét azzal alapozta meg, hogy a párt környezetvédő szekciójának ülésén felszólalva azt állította, szerinte a Dunába kellene lőni minden környezetvédőt.

index.hu/belfold/2014/11/20/megfejtettuk_kosa_lajos_femkupakjat/
Arckönyvről. :)

Ezt kérjük most tényleg nézd meg! Kevesebb mint 2 perc. Ennek az embernek pedig: őszintén reméljük, hogy a zárójelentéseket, leleteket, gyógyszernaplókat, recepteket stb. gondosan megőrzi, jól fognak jönni, ugyanis egy jogállamban (!!!), ha arra kerül a sor, az elmezavar enyhítő körülmény!

youtu.be/NtKwEovr5Wo
hmmmmm

Nol: Tarlós kiüti Vitézyt és a BKK-t

Végső csapást mérhet Vitézy Dávidra Tarlós István. Gyakorlatilag a Budapesti Közlekedési Központ felszámolását javasolja ugyanis a főpolgármester abban az előterjesztésben, amelyet a jövő heti közgyűlésen vehetnek napirendre – írják a nol.hu-n. A lap emlékeztet, hogy a BKK-vezérigazgató és Tarlós István kapcsolata évek óta viharos.

hvg.hu/itthon/20141120_tarlos_kiuti_vitezyt_es_a_bkkt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
úgyse tuggya meg amit nem írok oda...meg azt, hogy csimbókos e a seggem?

pukkaggyanak meg

és nézzednek be lllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeee

brühüyyy

ha valakinek van türelme hozzá fel kell tölteni valami megoldhatatlan végtelenített matematikai képletet ami önmagát újra generálja

vagy csak a Niagara Falls-t
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a kogrammal mennyivel többet lehet megtudni mintha eccerűen csak bejegyzi magát mint Gipsz jakkab alja gulyásgergely???

brühüyyy
@Rodeo36:



Governments are increasingly using dangerous and sophisticated technology that allows them to read activists and journalists’ private emails and remotely turn on their computer’s camera or microphone to secretly record their activities. They use the technology in a cowardly attempt to prevent abuses from being exposed.


Marek Marczynski, Head of Military, Security and Police at Amnesty International.


Detekt is a simple tool that will alert activists to such intrusions so they can take action. It represents a strike back against governments who are using information obtained through surveillance to arbitrarily detain, illegally arrest and even torture human rights defenders and journalists.
@látjátok feleim szümtükkel:
Kósa eddig is szart mindenre, ezután is szarni fog.
Mert megteheti.
Amíg a Felcsúti Ártány a kezét nem engedi el, addig biztosan.

(Debrecenben már nincs mit ellopnia, és a magánéleti botránya is elég széles körben ismert. Talán ott már nehezen viselnék, ha kézenfogva menne a Gyöngyi nénivel a hivatalos eseményekre, aztán utána meg mindketten mással és máshova térnének haza. A fővárosban ez kevésbé feltűnő. És lopni meg aztán ott kiválóan lehet.Ahogy hülyeségeket beszélni is, a parlamentben fel sem tűnik...)
@jöttem:
Ezt mondom én is, hogy a humor öl.
Minél gyakrabban és minél szélesebb körben kéne alkalmazni.
Tüntetéseken is, meg az egykoron volt, szépemlékű Ország házában is.
Pl. én minden nap bevinném az eu-s zászlót, és készülnék hozzá frappáns szlogenekkel is, hátha egyszer nyílt színen üti meg a Kövért a guta!
@Spániel:
Ebben valahogy én is teljesen biztos vagyok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja...Assange, Snowden...és kismillióan akik a végén leleplezik a szart

ha a kamerám nincs bedugva akkor hogyan kapcsolják be? lehet kodifikált üzeneteklet is küldeni, nem is olyan nehéz

de ha konteo hát legyen konteo

magam részéről nyasgem

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a Kongress éppen mnost tárgyalja a légzsák gyártó ügyét az utóbbi időben 25 év alatt 4 -en meghaltak mert a légzsák most már 100 millió autóról beszél amit visszahívnak és cserélik

eszük nincs csak iszap a fejükben a kibaszott sok lobby meg regulation most a nyakukba ömlött a szar a kongresszus megengedte ezt a légzsákot akasszák fel saját magukat...törvény van rá

közben egy kis konteó uborkasalátával és fidex nyeresen

brühüyyy
@Rodeo36: nem magadból kell kiindulni, addig amíg az emberek 99% önként tol föl kényes adatokat magáról a facséra, addig ;)
érdekes események ismét a T háza tájáról:

„A közös megegyezés csak diplomácia” - Mi történt a Telekomnál?

Hivatalosan közös megegyezéssel távozott múlt héten a Magyar Telekom két felsővezetője és a cégcsoporthoz tartozó Origo vezérigazgatója, de a hvg.hu több forrásból úgy értesült, hogy ez minimum kozmetikázott verzió. A távozás körülményei inkább az eltávolításukat sejtetik: a topmenedzserek minden céges hozzáférését azonnal megszüntették, és szabályosan úgy kísérték ki őket kapun kívülre. Az eset óta az Origo további két másik vezető munkatársat sem látták. A cég egyetlen értesülésünket sem kívánta kommentálni.

hvg.hu/itthon/20141120_Telekom_leleptetes_A_kozos_megegyezes_cs
hmmmmmmmmmmmmmm

Népszabadság: Kipakoltak az ügyészségen a kisemmizett trafikosok

A Népszabadság szerint nyertes trafiküzemeltetőket és vesztes jelentkezőket is meghallgatott az ügyészség a dohánykereskedelmi koncessziókra kiírt pályázatok ügyében. A lap csütörtökön azt írta, hogy az amerikai kitiltási ügy óta megmozdult valami trafikügyben, az utóbbi egy-két hétben sorra rendelték be az ügyészségre az érintetteket.

hvg.hu/gazdasag/20141120_kipakoltak_a_kisemmizett_trafikosok
A Prezi egyébként még rosszabbul is teljesít a Századvégnél, mert
1. a Századvég nevében is vagy 70-80 évvel előre tervez ugye;
2. a neve sem olyan komoly, olyan brend;
3. politikai beágyazottsága meg sem közelíti a szívcsakra körüli területeken a Századvéget;
4. kormányzati forrásokat tekintve eleve nevetséges az összehasonlítás;
5. termelnek ők valamit? hát melyik országnak kell ilyen valós fizikai terméket elő nem állító romkocsmabeli hipszterbanda?
6. tudtommal még NORVÉG alkalmazottjuk is van, ellenben székelyzászlójuk nincs egy sem, meg a vezetők sem járnak meccsre viktorral!

Ne röhögtessetek! Prezi?!
:D

Századvég CÉGCSOPORT, kéremszépen, az már valami!!!
@Marcellusca: a popsimba jöhetnek rákászni, mint brumi is megválaszolta, csak szebben, mint én. na kiváncsi vagyok, ma elmegyek-e,:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rágom a körmöm, nagyon izgulok, hogy az ügyészség nem fog-e túl keményen fellépni, neadjisten vádat emelni a trafikmutyit megszervező dohányos lézer lobbi ellen.
Ahogy a Századvég a világot és Magyarországot látja 5 gifen

A mainál cinikusabb interjút csak akkor adhatott volna Lánczi András a Heti Válasznak, ha a beszélgetés közben néha elővett volna egy húszezrest a Miniszterelnökségtől hozzájuk érkező pályázati pénzekből, és belefújta volna az orrát. Az anyag címe: “Kikérem magamnak!”

kepek.444.hu/2014/11/20/ahogy-a-szazadveg-a-vilagot-es-magyarorszagot-latja-5-gifen/
@CsekklisztNo.10Reloaded: áááá mááá mééééé, lásd vidásvizsgálat 2 napos hétvége alatt.
a fentiből, a poszthoz, és kár minden szóért:

Ezeken kívül a Századvég 1,3 milliárdos lobbimegbízása miatt mosakszik. Kiderül, hogy teljesen rendben volt, hogy verseny nélkül kapták a megbízást, és az sem baj, hogy a 217-ből csak 1 oldal a nyertes szakmai anyag, mert:

"bizonyos dolgoknak a feladat természetéből fakadóan nem szabad nyilvánosságra kerülniük."

és megint, mert ez üt:

“bizonyos dolgoknak a feladat természetéből fakadóan nem szabad nyilvánosságra kerülniük.”
és a gyomros, a fenti mondatra:

A Miniszterelnökségnek ki kell adnia a tanulmányokat, amikért 4 milliárdot fizetett a Századvégnek

A régiorigós, azóta a vs.hu-nál dolgozó Joó Hajnalka indított pert a Miniszterelnökség ellen annak érdekében, hogy Lázárék kiadják azokat a tanulmányokat, amiket 2010 óta 3,9 milliárdért, azaz oldalanként 78 ezer forintért rendeltek a Századvég-csoporttól. A perben a Miniszterelnökség azzal védekezett, hogy a dokumentumokat a szerzői jogok védelme miatt nem lehet kiadni. A kormány ezen kívül döntés-előkészítési dokumentumokká is minősítette a tanulmányokat, de az elsőfokon eljáró bíróság szerint ez sem elég indok, ki kell adni a tanulmányokat.

444.hu/2014/11/20/a-miniszterelnoksegnek-ki-kell-adnia-a-tanulmanyokat-amikert-4-milliardot-fizetett-a-szazadvegnek/
szánalom:

Semmi nem menti meg Schmitt Pált, hogy a nemzet sportolója legyen

A többi Nemzeti Sportoló őt választotta, már csak a kormánynak kell döntenie a javaslatról.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Fsport%2F2014%2F11%2F20%2Fsemmi_nem_menti_meg_schmitt_palt_hogy_a_nemzet_sportoloja_legyen%2F
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Fogy most az otthoni pálesz, tutira..."

No majd az új adó beindulása után mennyire fog fogyni ( főzdei adó 1600, otthoni főzés utáni adó 1000 ft/liter ). No nem a bolti.:D
@Evezős:
Valamelyik blogon olvastam azt a felvetést, hogy eu-s nyakkendőket, sálakat viseljenek a képviselők.
Kíváncsi lennék, azzal mit kezdene a bajuszkirály?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: en nem vagyok kepes felfogni, hogy miutan az elmult 4.5 evben majdnem minden napra (MINDEN NAPRA!!) jutott egy hasonlo szintu botrany a fidesz tajarol, ennyi fasz volt kepes ezekre szavazni iden...
En fejvesztve menekultem 3 eve. Kibicelve is felhaborito, de legalabb mar beszarva nem vagyok.
@Evezős: "...hátha egyszer nyílt színen üti meg a Kövért a guta!"

Sajnos a gutának jobb ízlése van.
@bioLarzen:
Eh, mindig is ilyen ostoba, felkészületlen, hortobágyi hatökör volt, csak nem ismertétek eléggé.
@maybach:

"_A Prezit szerencsére sokan ismerik, használják.
Századvég? _"

Századvég-ről valóban sokkal többen hallottak, mint a Prezi-ről.

I. század vége, II. század vége, [...) XX. század vége.
Tehát belátható, hogy a századvég mint olyan, sokkal többször szóba kerül, mint a Prezi:D
Úgy gondoltam, szombat délelőttig minden nap kirakom a felhívást. Szóljon, akit zavar!
Eddig 2200-an jelezték az FB-n részvételüket. Remélem, többen is lesznek.

A Pedagógusok Szakszervezete demonstrációja 2014. november 22-én, szombaton 14 órától, a Magyar Közoktatás Napján, Budapesten, a Széchenyi téren (Lánchíd pesti hídfő, az Akadémia előtt). Nagygyűlés 14:30 Szalay utca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt.
OSSZÁTOK MEG! HÍVJATOK TI IS MINDENKIT!
Beszédet mondanak:
Martin Rømer, az Európai Oktatási Szakszervezetek Szövetségének elnöke,
Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szervezője, aktivista, egyetemi hallgató,
Dr. Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke,
Salamon Eszter, az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnöke,
Galló Istvánné, a PSZ elnöke.
@látjátok feleim szümtükkel: Persze, lehet, hogy mindig is ilyen volt - de akkor az elején legalább nem látszott rajta...
www.hirek.sk/szines/20141119132558/Tilos-hazi-palinkat-atvinni-a-hataron.html

Bacca meg! Nem vihetek házi pálinkát, ha látogatóba megyek MO-ra.
@jöttem:

Valami fontos dolgot nem vettek észre a szervezők. A szombat nem jó nap erre.
@jöttem:
Meg kell inni a határon! Sok vidám beutazó lesz.
Aztán az amerikaiak azt még nem is tudják hogy szíjj-ártó a futsalos haverjaival erősíti meg a külügyminisztériumot. Reszkess Amerika!
@évásanyó:
Gratulálok! Jó döntés. :))
@jöttem: Én is a mi kutyánk kölyke vagyok, még akkor is, ha már csak nyuggernek hívnak:((
Nem tudom, volt-e már, de a kurvaannyát mindegyik NERMAJOMNAK!!!

SZARHÁZI TOLVAJ CSÜRHE!

"Termálvízzel fűtenék a másodosztályú focicsapat gyepét

A dehir.hu regionális portál beszámolója szerint kibővítik és korszerűsítik a labdarúgó NB II-ben sereghajtó Balmazújváros stadionját.
A lap szerint a stadion kap villanyvilágítást, 2500 néző élvezheti a mérkőzéseket és a füvet pedig termálvízzel fűtik majd. Minderre 400 millió forintot különítettek el."
propeller.hu/itthon/3022546-termalvizzel-futenek-masodosztalyu-focicsapat-gyepet?utm_source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Term%C3%A1lv%C3%ADzzel%20f%C5%B1ten%C3%A9k%20a%20m%C3%A1sodoszt%C3%A1ly%C3%BA%20focicsapat%20gyep%C3%A9t

Ja, iskolákban, kórházakban gond a fűtés, erre a szarkupacra meg van pénz?
ELMEBETEG ORSZÁG!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Volt, de nem lehet elégszer elmondani, hogy ....
Várom azt a tv-t is, hogy az elsőszülött fiút focistának kell beadni, mint a Vezír családjában.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Alkalomadtán ez nem meríti ki a "hűtlen kezelés" fogalomkörét??
'- Először mintát ad az amcsiknak a magyar kormányzati szintű mutyimodellből,'

- Ez hülyeség, először amerikában robbant ki a NAV mutyi.

online.barrons.com/articles/irs-scandal-obamas-watergate-1413612869
@Larry Silverstein:

"Közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, szállítóleveleket, számlákat, konkrét áfacsalási sémát ismertetett 2012 elején a NAV-val az amerikai Bunge étolajgyártó cég – tudta meg a hvg.hu.
"Ez csak egy fecni; felszínes, hiányos és téves információkra alapuló dokumentum" – a kormány a napokban még így próbálta lejáratni azt az anyagot, amelyben az amerikaiak az áfa-csalásokra próbálták felhívni a magyar hatóságok figyelmét."

propeller.hu/itthon/3022480-fecni-kiderult-valojaban-30-oldalas

De'télleg...
@évásanyó:
A szélhámosság, a mutyi, a tolvajlás és a totális kleptokrácia mintája ez a STADIONIZMUS.
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
Lopnak...
.
.
.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: keverés

- a fecni a korrupciós nembizonyítékokra vonatkozik

- ez pedig az áfacsalásra, az eljárások folynak a bunge ügyeiben.
@Larry Silverstein:
Folynak?
Hány éve?

"A közel harmincoldalas anyag bő két és fél évvel ezelőtt készült, és részletesen bemutatja az étolajpiacon 2008 óta zajlott folyamatokat – írja a lap.
...
És a Bunge volt az az egyik olyan cég, amelyikre utalt az amerikai nagykövetség a nyilvánosságra hozott levélben, mint amelyik többször szóvá tette a kormányzati és hatósági emberek előtt, milyen károkat okoz neki, és mit lehetne tenni az áfacsalás ellen.
A Bunge – a hvg.hu több helyről származó információi szerint – 2011 végén eljuttatott információkat megyei szinten az adóhatósághoz a kialakult helyzetről, a károkról, az áfacsalókról és az általuk forgalmazott étolajokról. Eltelt pár hónap, és az amerikai cég azt látta, semmi sem változott, nagyban zajlik az áfacsalás, folyik a térvesztése a cégnek – mesélte az informátor. Ezt érzékelve a Bunge készített egy prezentációt, amit 2012 elején eljuttattak a NAV központi hivatalába."

Hány éves vagy királyfi?
És még hiszel a mesékben?
@Boli – Ch.T. is, meg hát! Mindenről minden iratot nem tudnak eltüntetni, a felépült stadionokat nem tudják zsebredugni,(meg az összes mutyi) tehát a lopásukra van bizonyíték. Jól tudom, hogy a felsővezetők lopása: hazaárulás? Honnan fog előkerülni egy pártatlan bíróság, hogy annyit kapjanak tőle,hogy rájuk rohadjon a műanyaglakat is???? Dorothy jogász, tudna arra válaszolni, hogy mint Uniotagok, nem kérhet-e az ellenzék külföldi vizsgálóbiztosokat? Nem értek hozzá, a hazai fickókban meg nem bízom.
"Csak a CBA. És akkor jobban teljesít.

Aki hajlamos a felszínes és demagóg gondolkodásra, könnyen képzelheti azt, hogy a magyar miniszterelnök minden egyes reggel azt a kérdést teszi fel magának: na, ma hogyan kúrjak ki az emberekkel, ezekkel a szerencsétlen hülyékkel. Aztán jókedvűen munkához lát. Nem állítom, hogy a látszat alapján ez a feltevés teljesen elvetendő lenne, de a magyar miniszterelnök valójában azt a kérdést teszi fel magának minden egyes reggel: hogyan lehet még nagyobb sertéstelepem sertéstelepe Lőrinc barátnak. A kibaszás csupán következmény.

Szép dolog, ha valaki bármit megtesz a barátaiért, különösen akkor, ha ezért áldozatot is kell hozni. Mármint a népnek, ami gyengébb jellemű politikusok számára súlyos erkölcsi dilemmát jelent. Ők ilyenkor elbizonytalanodnak és hajlamosak a népet preferálni a baráttal szemben, ezért azt mindenképp a magyar miniszterelnök javára kell írni, hogy ő nem bizonytalanodott el soha, és habozás nélkül választotta a barátot, ha úgy adódott. És mikor nem adódott úgy?

Mindez jól szemléltethető egy aktuális példán.

Van a CBA. Egyelőre nem mindenki vásárol ott. Talán azért, mert drágának tartja. Vagy nem elég színvonalasnak. Vagy csak idegesíti, hogy minden egyes alkalommal negyedórát kell várnia, ha olyan rendkívül ritka terméket tesz a kosarába, mint a zsemle, melynek árát az unott pénztáros hosszan kutatja egy nejlonba csomagolt listán, ahol nem találja meg (szerencsére Marika öt pénzárral arrébb tudja és átkiabálja)."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141120_Orban_Viktor_CBAja/

Nekem a legputribb "vásárlási élmény".
Átvertek a hússal, a süteménnyel.
Soha többet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

mit gondolsz: lehetséges, hogy a NAV-nál és az ügyészségnél (meg talán a DK irodában ahol a trafikmutyi anyagát őrzik) tűz üt ki, mint Harrach által támogatott polgármesternél, akinek át kellett volna adni a választási vereség után az iratokat arról is, hogy mitől adósodott el a település...

komolyan kezdek aggódni!
remélem az őrség testi épségét (mert ezeken a helyeken ugye van?!) nem veszélyezteti egy benzineskanna tartalma.

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/megbukott-a-kdnp-s-polgarmester-par-nap-mulva-felgyujtottak-a-razos-szerzodeseket-orzo-polgarmesteri-hivatalt-92664
@jaegtoer: Bocsi. Nagyon hosszú a vezetékem. Közalkalmazottak, így csak a hétvége jöhet számításba. Az szabadnap. Elvileg az tehet az ember lánya-fia a szabadidejében, amit akar.

Ez a kormánypárti képviselő mindezt másként látja. NYOMOZÁSBA kezdett a feltételezhető résztvevők után.

lorincimagazin.blog.hu/2014/11/19/aggodik_a_pedagogus_tuntetes_miatt_a_bajt_okozo_fideszes_kepviselo
@guma:
A Maf&Fia Co.-nál ez bevett gyakorlat. Persze lófej is kerülhetett volna valaki ágyába, de ez occsóbb vót... köszpénz...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ez rohadt jó, pontosan így van ezek a maffiozok a Főkocával ez élükön tenyleg csak azon gondolkodnsk, hogy a) mit nem loptak még el b) hogy kenjük másra rá c) hogy adjuk szájába a birkáknak
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: LOP A KURVAFITYESZES MAFFIA, CSAK A LOPÁSHOZ ÉRT!!
tegnap elköszönt ebola, de itt van ez a tróger lerigyerek:(
ezek miatt a férged miatt tartunk itt!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én nem feltételezem, hogy az orbán direkt ki akar baszni a zemberekkel. Egyszerűen csak egy ostoba, tolvaj bűnöző...
@jöttem:
Nem csak ott.
Ismerősök beszélték, hogy máshol is.
Szimplán megzsarolták pl. az önkori választáson egyszerű képviselőnek indulni akaró úriembert, hogy "a felesége ugye az önkormányzatnál dolgozik? Meddig?"
Persze nem a bokorugrót, hanem olyant, aki elismert, köztiszteletnek örvendő, nem pártseggnyalonc. Viszont így kiszolgáltatott... letett róla...
Viszont ezekkel a dobásokkal annyi ellenséget szerez ez a csürhe, hogy...
Szemből mosolyognak rájuk, de sokan csak az első adandó alkalmat várják, amikor egy csöppet "törleszthetnek".
Lesz rá módjuk!
Ha nem most, akkor majd 1 hónap múlva, fél év múlva...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Gondold csak el,hogy
a malackák mennyire nekikeserednek ha megtudják ,hogy a főnök neve mészáros!:)
@ornagy50:
Viszont a műbőrkalapról legalább meg lehet különböztetni! :)
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Neki természetes a lopás, a mutyi.
Lételeme.
Ebben nőtt fel, a "Párt" alatt szocializálódott, a"Párt" töltötte ki a család életét, a "Pártnak" köszönhettek mindent, a "Párt" miatt ...
Erkölcsi és egyéb gátak nyomokban sem, a Vezér hobbijának most alá lehet rendelni mindent.
A hülye nép meg higgyen a "Pártban".
@guma:

Ez nagyon durva!
(Ismerős a település, a falu melletti lőtérre jártunk lövészetre, terep foglalkozásokra és járőr versenyekre.)

@jöttem:

Vajh, hány igazgató(helyettes) lesz kint notesszel a kezében, szimpátiát mímelve?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én igazából már a "robbanást" várom.
Annyi mindenkibe belerúgtak, annyi embert megaláztak, akik kénytelenek lenyelni, tűrni ...
De a "kuktában" növekszik a nyomás és, ha nincs (márpediglen nincs) rajta szelep, előbb, utóbb robbanni fog.
@Marcellusca:

így igaz! nagyon durva!

hajnalban gyűjtöttem a net híreket, véleményeket (már sokan rá is cuppantak a posztra), de volt 3 amit eltettem estére, mert qrva kemény anyag mindegyik...

itt van:

"Visszahat az, ahogy a rendszer gondolkodik saját magáról"

Read more: offforever.blog.hu/2014/11/20/_visszahat_az_ahogy_a_rendszer_gondolkodik_sajat_magarol#ixzz3JdUkBstg
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Támogatom a büntetést. De pacifista vagyok. Csak semmi erőszak! Vannak finomabb megoldások is.
PL. Semjén Zsótit elküldeném a feministákhoz közmunkára. :)))
Ez volt már? :)

A BRFK NEM AKARTA FELDERÍTENI AZ ARANYKÉZ UTCAI ROBBANTÁS ÜGYÉT

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás mai tárgyalásán azt állította, hogy nem ő, hanem Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter adott megbízást Boros József Károly meggyilkolására, és szerinte a rendszerváltás óta nem a pártok, hanem a belügyminiszter bűnszervezete irányítja az országot – hangzott el csütörtökön, a Fővárosi Törvényszéken, az Aranykéz utcai robbantás perén. Az is kiderült, valaki a rendőrségen évekkel ezelőtt eltüntette a négy áldozat halálával végződött merénylet legfontosabb bizonyítékait. Megkérdeztük Doszpot Péter “sztárzsarut”, nem látta-e valahol ezeket a bizonyítékokat. Nem fogják elhinni, mit válaszolt…

pestisracok.hu/brfk-nem-akarta-felderiteni-az-aranykez-utcai-robbantas-ugyet/
@taga20:
Na, mán te is áldozat vagy, neked sincs annyi melód mint régen, hogy itt kotlasz hétköznap is...?

Mondjuk ezt őszintén sajnálnám, remélem nem azért:o
@Marcellusca:
Ezek ellen egy fegyver van. A nyilvánosság. Lefényképezni az okos telefonnal és felnyomni az FB-re.
Ha bárkinek valamilyen problémája lesz a tüntetés miatt, azonnal hozza nyilvánosságra!
Nem kell félni! Kreatív megoldásokra van szükség.
Miért nem csodálkozom?

"A magyar köztévé nem közvetítette azt a hétfő esti prágai gálaműsort, amelyen a Post Bellum civil szerveződés a letűnt kommunista rezsim aktív ellenállóinak életműdíjat adott át. A magyar díjazott Kenedi János történész volt. A cseh tévé kellő időben felvette a kapcsolatot budapesti partnereivel is, akiktől azt a választ kapta, hogy ez a műsor nem fér bele a magyar köztévé adásidejébe, még felvételről sem - írja a nol.hu.

Cseh szakmai körökben megrökönyödést váltott ki, hogy a magyar köztévé nem közvetítette azt a hétfő esti prágai gálaműsort, amelyen a Post Bellum civil szerveződés a letűnt kommunista rezsim aktív ellenállóinak életműdíjat adott át.

A csehszlovákiai bársonyos forradalom negyed százados évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget élő adásban sugározta a cseh, a szlovák, a német és a lengyel köztévé. A nol.hu-nak Markéta Stinglová, a Cseh Tévé (CT) külföldi kapcsolatainak menedzsere elmondta: kellő időben felvette a kapcsolatot budapesti partnereivel is, akiktől azt a választ kapta, hogy ez a műsor nem fér bele a magyar köztévé adásidejébe, még felvételről sem."
hvg.hu/itthon/20141120_Nem_ment_le_a_kozteveben_Kenedi_Janos_pra

A jelenlegi bolsevik horda tapnyalói sunnyognak és lapítanak, hisz... :)
Amennyiben mondjuk Piktornak megítélnék - mondjuk Gambiában - a Legszebb Tekintetű Görbelábú Fűszoknyás Pávatáncos Tündérbogár Nagyvalagrend Térdeplő fokozatát, azt persze különkiadásban és akár "Békemenet!" felvonulással is ünnepelnék.
Há'de még az sem... :(
Libsibolsi mocsok világ ez!
"Kedvezményes áfa a nagytestű állatok húsára

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása sem, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése – ismertette Varga Mihály. Egyelőre marad tehát a 10, illetve 19 százalékos tao-kulcs, előbbi az 500 millió forint alatti árbevételű cégekre vonatkozik.

Hasonlóképp marad az általános forgalmi adó kulcsa, de a sertéshez hasonlóan 5 százalékra csökken a nagytestű állatok (szarvasmarha, juh, kecske) húsának áfája. A termelőknek és feldolgozóknak fizetett áfa csökken e lépések keretében. Mindezzel együtt bíznak abban, hogy ez a fogyasztói árakban is megmutatkozik majd."

hmmm.....MÁÁÁÁ. MEGENT A MÉSZÁROS LŐRINCNEK FELAVATOTT SERTÉS- ÉS MARHATELEPNEK KEDVEZETT ORBÁN EZZEL AZ ÁFA-CSÖKKENTÉSSEL ! :o)))

EJJJNAHHH....EJJNYAHHHH...
Egy kis érdekesség. :)

Nemigen szereti, ha polgármester úrnak szólítják, mindenkit arra kér, lehetőleg nevezzék továbbra is csak Dávidnak. Mert mint írja: „Régen tapasztaltam már, hogy felszabadultak az utcán sétáló emberek és a föld helyett egymás szemébe mosolyognak. Valami elkezdődött városunkban. Egyre inkább azt érzem, hogy Ózd egy nagy családdá alakul át, és ez az előttünk álló nehéz feladatokat látva bizakodással és lelkesedéssel tölt el. Még igen furcsa érzés, mikor Polgármester úrnak szólítotok. Veletek vagyok és maradok, de egyszerűen csak Dávid.”

Ha vetélytársai, köztük a megalázó vereséget szenvedett helyi fideszesek nem okulnak a választási sikeréből, akkor nagy ramazuri lesz.

valasz.hu/itthon/igy-meg-nem-latta-ozd-ujdonsult-jobbikos-polgarmesteret-106762
@Marcellusca:

Én is lőttem ott éjszaka,nyomjelzőssel bele a 'közepibe:))
Utána lőtérőrség szakadó esőben ősszel, 'v.v-ruciban,oszt 'kinnfelejtettek a 'beszállító egységek:))
A közelben lakom és voltam 'baka:))
@Gábris szomszéd:
Akkor lenne itt érdekes világ, ha fény derülne Pintér viselt dolgaira. Mondjuk, az olajszőkítéstől kezdve.
@Knósszosz: ne aggódj barátom, dugig vagyunk melóval!:)
azé vagyok hétköznap esténként itt me felment bennem a pumpa, mint bessenyőbácsiban:)))
"és, ebben minden benne van"
orulunkvincent.blog.hu/2014/11/19/lanczi_andras_esete_a_prezivel
A poszthoz, bár kicsit eltértünk. Öcsém két éves lehetett. Feldobott egy követ ami a fejére esett. Utána természetesen ránk haragudott. Azóta pár évtized alatt remek sráccá cseperedett. Most az elitünk kb egy pelenkás kissrác szintjén van. De már prezi szeretne lenni. Végül is hamar sikerült példaképet találna :D
@taga20:
Ennek örülök, tényleg!
Ha van meló, az a legfontosabb! Mehetek spént söpöri esetleg hoozád,(?) mert errefelé nem igen látszik a jobban teljesítés. Marika néni aszongya: majd akkor fizet ki engem, ha ő is kap. Micsoda tetű egy izé lett ez a kárpátiamedence?
@jöttem: "közmunkára"ÓÓÓ jaj csak azt NEEE!!!
ez a BAROM vinné magával a "puskáját mivel azt
hiszi,hogy az a munka!!!:DD
@taga20:
Szerintem ez a géfodor, meg lánczi féle pártkitartott népség még talán el is hiszi... :D
Kinéznek annyira balfasznak, hogy el akarják hinni, hogy a szar dumájukat mások elhiszik.

@guma:
Hihetetlen a "keridömi" csürhe!
Ez az a pártocska, akik xx éve nem merték megmérettetni magukat és mélyen bebakolva szolgálják 30 ezüstért az exkomcsi kitartóikat?
HITELES EMBEREK!

"A Lánglovagok weboldalán látható, hogy a tűz nem terjedt át a másik épületszárnyra, az itt összegyűjtött iratok nem semmisültek meg teljesen. „Nyomozás indult a püspökszilágyi polgármesteri hivatalban múlt pénteken keletkezett tűzeset ügyében, mivel idegenkezűség gyanúja merült fel” – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság három nappal később a távirati irodával. „Sajtóértesülések szerint a helyszínen talált kannából valószínűleg valaki benzint locsolt szét, s azzal lobbantotta lángra az irodákat, ám ezt az információt a rendőrség nem erősítette meg” – írta a stop.hu.

Brutális kőlopás

A Cserhát és a Gödöllői-dombság összeölelkezésénél fekvő, alig több mint 700 lelkes Püspökszilágynak minden utcája aszfaltozott, rendezett az iskola, az óvoda épülete, van művelődési háza és tájháza. Igaz, utóbbi kettő szinte mindig zárva volt. A közel negyven éve a falu mellé telepített Radioaktív Hulladéktároló és Üzemeletető Kft. évi több tízmillió forinttal egészíti ki az éves közel 100 milliós büdzsét.

A faluban még sincs béke. A 12 éve regnáló, most leváltott Tordai Sándor polgármester vezetési stílusát és az általa vezetett önkormányzat gazdálkodását sokan kritizálták. Azt mondják, a polgármester nem fogadta be a javaslataikat, nem lehetett felszólalni a testületi ülésen, a nyilvánosságot kizárva önkényesen intézte a falu ügyeit. Habár Tordai Sándor polgármester minden választáskor függetlenként indult (most is), korábban az emberek baloldali szimpátiájáról ismerték. 2013 júniusában azonban ő lett a négy kistelepülés, Püspökszilágy, Penc, Csővár, Rád közösen létrehozott KDNP alapszervezetének az elnöke. Tordai az alakuló ülésen elmondta, hogy céljuk a nemzeti-keresztény értékrend közvetítése. Az alakuló ülésen, csakúgy, mint a négy falu választási kampányán Harrach Péter kereszténydemokrata országgyűlési képviselő is részt vett."
@miva?:
A Prezihez mérni "közpénz" mosási akciójukat, azért ahhoz elég retkesen vastag bürke kell...
Piacgazdasági körülmények közt valamiért nem merik megmérettetni magukat, de sütkérezni kell egy jól csengő név mellett. Csicskák...
@Gábris szomszéd:
Ennek a szimpatikus polgármesternek jelenleg egy ellensége van. Vona Gábor. Vona mindenhol azt harsogja: ÓZD! GYŐZÖTT A JOBBIK ÓZDON!!
Tévedés! Özdon nem a Jobbik győzött. Ózdon az ózdiak győztek. Egy Jobbik színeiben induló polgármesterjelöltre pártállásra, fajra, nemre való tekintet nélkül szavazott a város nagy többsége.
Nem lenne szabad elvenni ezt a dicsőséget az ózdiaktól.
Ha Vonában lenne egy fikarcnyi tapintat, egyet tenne. Megköszönné az összefogást és befogná a száját.
De ugye, nincs.
@ornagy50:
A feministák seperc alatt elintéznék a durrogtatóját. Örökre. Mi nők, nem felejtünk. Ha bosszúról van szó, hozzánk képest Mengele amatőr természetbúvár.
@bioLarzen: Vonanak ki sem latszik a feje a oroszok hatsojabol. Lett volna egy egyszeru, megnyugtato valasz: egyiknek sem orulne. De, hat aki a penzt adja, az diktal. Vonacska az oroszok csicskasa.
Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy van min háborogni.
Most például Tölgyessy Péter!
Van más is, de legyen ez az első. Ha lesz gyomrom hozzá, írok a többiről is.

Tölgyessy Péter, az SZDSZ egykori elnöke, később fideszes országgyűlési képviselő nagyon mást gondol a rendszerváltásról, mint adott esetben Németh Miklós.
Nem baj.
Németh Miklós viszont a mai napig Németh Miklós.
Ez több mint az, hogy Tölgyessy Péter, az SZDSZ volt elnöke - ki tudja miért, de - lett a Fidesz országgyűlési képviselője.
A mai napig egy szó elemzés nem hallatszott el tőle a Fidesz hatalomgyakorlásáról, jövőképéről - - sem jó, sem rossz.
De elárulta rendszerváltó szerepét azzal, hogy a centrális erőtér haszonélvezőjévé vált.
Ez az ember elárulta saját pártját, amelynek elnöke volt.
Miért közszereplő az ilyen?
Már akkor annullálni kellett volna, amikor átlépett a Fideszbe.
Nem értem, hogy a közéletet miért selejtes emberek akarják befolyásolni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

nem véletlen akadt el (mint @taga20: is írja nálunk!) a szó!

egész megdöbbentő mire vetemednek a suskáért ezek a nagy mammon hívők! addig hergelik a népet míg meg nem ismertetik velük a veszőfutást.

viszont ez a higgadt elemzés helyzetünkről megér pár percet, hogy szánjatok rá időt:

részlet

"Amerika mindig aggodalommal figyelte az Unió és Oroszország gazdasági közeledését. Ha Európa kiegyezik Putyinnal, és az európai fejlett technológia össze tud kapcsolódni az olcsó orosz nyersanyagokkal, komoly vetélytárssá lehetnek. Egy transzparens, kiegyensúlyozott politikai és gazdasági együttműködés az EU és Oroszország között természetesen ma is komoly európai érdek lenne. A hangsúly az átláthatóságon van. Ez egy borzasztó bonyolult politikai játszma, de orosz ügyekben az óceán mindkét partján azonos platformon állnak. Európa és Amerika rászorul egymás támogatására, ugyanakkor más szempontból vetélytársai egymásnak. Kisebb-nagyobb bodicsekek mindkét oldalon előfordulnak, de azok a szövetségesek közös érdekeit soha nem sértik meg.

- Miben nyilvánul ez meg?
- Például Törökország és Ukrajna dolgában. Ki a legnagyobb szószólója, hogy ez a két ország az Unió és – Ukrajna esetében – a NATO tagja is legyen? Amerika. Ha netán felvennénk e két országot, a két gazdaság konszolidációja – akár együtt, akár külön – bőven lekötné az európai országok erőforrásait. Évtizedekig nem lehetne Európa Amerika versenytársa. Nagykövetként megtapasztaltam az orosz politikai vezetés gondolkodás módját: a putyini „logika” Európa gyengeségében, megosztottságában bízik. Abban, hogy az unióban soha nem lehet egységet elérni, ezért könnyű vele tárgyalni, s egyébként is, előbb vagy utóbb fel fog bomlani. Amikor a „magyar ügyeket” kezelik, mindig számolni kell azzal, hogy egy olyan rést keres a szövetség kapuján a „farkas”, ahová beteheti a lábát. És Orbán ebben is elefánt a porcelánboltban, olyanokat kiabált ki az Unió „ablakán”, ami az oroszok álláspontját igazolja. Elfogadhatatlan, durva hiba volt."

nepszava.hu/cikk/1040011-mergezett-alma-a-politika-asztalan
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne legyünk igazságtalanok! A diktatúrák pénzmosodái közt lehet a Századvég a legsikeresebb le nem bukó de sok pénzt mosó cég. Ki tudja? Nem világos hogy mik a peremfeltételek...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Most nagyon örülök, hogy az én polgim egy teljesen szürke kisember. Ennek is megvan az előnye. Legalább nem kell miatta szégyenkezni. :)))
Hogy a rossz állam mekkorát tud rombolni:
A koreai pénzpiacokat felügyelő hatóság szerint 500 mrd USD lenne a két Korea egyesítésének költsége, sokat kéne beruházni, hogy a kommunista Északot közelítőleg a piacgazdaság Dél fejlettségi szintjére hozzák: a kommunizmus pusztítása után 43-szorosa (!) a déli GDP az északinak, az északi egy főre jutó GDP 1250 USD vs. déli 34 000 USD - és ez egyetlen állam volt valaha. Ennyit a diktatórikus állami tervgazdaság vs. szabad piac kérdésköréről. A német egyesüléskor 10-szeres volt a szorzó a liberális piacgazdaságú nyugat javára, az is durva volt.
Vakmajom.hu
@dr. jenőke (jenőke):

érted azt te, nagyon is!
van az a pénz... :((((
@miva?:

ahányszor meglátlak itt, az irigységtől el áll a szavam!
:D
@jöttem: "mengele"?Ettől a FÉREGTŐL még az is
ÓCKODNA!!!:(
azt a qrva! kiakadtam!

Bíróság elé kerül az a nővér, aki a vád szerint korábban kórházi dolgozóként meg akart fojtani egy idős nőt, nehogy kiderüljön: ellopta a pénzét - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön

nepszava.hu/cikk/1040106-remtortenet-egy-budapesti-korhazban-nover-akarta-megfojtani-az-idos-beteget
Hoppááá... ezt nem is olvastam még:

"A Post Bellum kommunikációs igazgatója, Filip Hrubý a lapnak ezt azzal egészítette ki, hogy ők a Terror Házának a támogatását is kérték, de ott elzárkóztak, miután kiderült, hogy a Nemzet Emlékezete Díj magyar kitüntetettje Kenedi János író, történész, egykori ellenzéki aktivista. Hrubý szerint a Terror Háza célozgatott arra, hogy Orbán Viktort látná szívesebben díjazottként.

A VS.hu megkeresésére a Terror Háza részben alátámasztotta a nol.hu információit: válaszában azt írta lapunknak, hogy jelöltje Deutsch Tamás, Filep Mária, Karátson Gábor, Orbán Viktor, Szájer József vagy Tőkés László lett volna. Miután kiderült, hogy a cseh fél ezt elutasította, a Terror Háza elállt a további együttműködéstől. A magyar jelöltek helyettük Gyenes Judith, Olofsson Károly, Kenedi János és Pákh Tibor voltak.

Bár az MTV nem vette műsorra a Nemzetek Emlékezete Díj átadóját, az ATV megteszi ezt vasárnap 20:40-től."

vs.hu/kozelet/osszes/nem-a-terror-haza-jeloltjeit-dijaztak-a-csehek-a-kozteve-sem-adta-1120
nem árt meghallgatni Tata szövegét!

Novák Ferenc Tata, Nol Presszó

www.noltv.hu/video/5659.html
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

na ezért hallgasd meg Tatát!
egy ember aki hírneve mellett is ember és a régi kollégáin kiakad bizony, hogy mire nem képesek...
@jöttem:

"_Mert?_"

Mail-ben válaszoltam.
@guma:
.
Tölgyessy Péter esetében nem. Ugyanis más dolog Tölgyessy megvétele, mert az legyen neki jó.
De!
Más dolog tényként, követendő magatartásként is előadni a független médiában azt, amit előad.
Nem érzékelhető, hogy nem valamelyik előadás, hanem Tölgyessy az amelyik nem igaz?

És itt a független médián van a hangsúly!!!
@jöttem: "minősíthetetlen"... ezzel most nem értek egyet... kifejezte, hogy ki felé orientálódik... csak ennyi történt...
@dr. jenőke (jenőke):
Tölgyessy beállt a megélhetésiek közé. Ennyi.
Németh Miklós ezzel szemben levezényelte a rendszerváltást és távozott a politikából. Úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Mindkettő kiharcolta magának, hogyan emlékezzen rá az utókor.
és amikor a pártokról és a választott képviselők, meg a háttér díjazásairól megy a vita, azért nem árt ilyen alapfogalmakkal tisztába lenni:

Mit jelent a súlyos nélkülözés?

A statisztikákban súlyos nélkülözésnek számít az, ha valakire az alábbi kilenc tételből legalább három igaz:

(1) nem tud időben lakbért vagy rezsit fizetni, (2) nem tud rendesen fűteni,
(3) nincs pénze váratlan kiadásokra,
(4) nem tud rendszeresen húst enni,
(5) nincs pénze egy hét üdülésre
(6), nincs autója,
(7) nincs mosógépe
(8) nincs tévéje,
(9) nincs telefonja.

ha ezt tudod, akkor most meg lehet nézni mit tervez a kormány szociális vonalon az embereknek 2015-re a "munkavilágában".
@guma: húúúúúúúúúbaaaaaaaa+++++++
ezek felgyújtják maguk mögött az országot is, mint a németek annó.
több mint egy hónapja történt és ki hallott róla???
a volt polgármester már előzetesben van???
sajnos már teljesen biztos, hogy ezeket békés úton nem lehet elzavarni.

tuaregnek van igaza.
"Kezdjük tán azzal, hogy az ellenzék összes parlamenti képviselője szépen visszaadja a mandátumát, és nem vesz részt Orbán Bábszínházában. Folytassuk azzal, hogy az önkormányzati képviselőtestületekben ellenzékben levő Szocik, Dékások, meg Együttesek nem ülnek be a közös mutyikat eltakaró fügefalevélnek közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, nem vállalnak himihumi tanácsadói posztokat Narancs vezetésű cégekben, ellenben sorra teszik a feljelentéseket a nyilvánvaló többségi szabadrablással szemben. Hajjajj, mielőtt ki tetszenek borulni, csaxólok, ez még csak a kezdet, ha újra hitelesekké akarnak válni az Urak."
@dr. jenőke (jenőke):

Azért a selejtes emberek akarják befolyásolni a közéletet, mert selejtes, és a selejtes emberek selejtes közegben vannak otthon.

Úgy van. Német Miklós, ma is Németh Miklós. Távolmaradása sokat segített neki ebben, de ezért nem hibáztatom, ellenkezőleg, úgy gondolom, hogyha előre lépve vonult is hátrább, utat engedett egy társadalmi kibontakozásnak. Az, hogy visszabontakoztunk, csak a spontán privatizációból kisarjadt túlélőknek köszönhetjük. A spontán privatizációt meg a teljes MSZMP-MSZP-nek és a "gengszterváltóknak".

A felháborodásom közben leháborodott.
Közben mail-eztem is egyet:)
@Sir Bates dö Hól:
Ellenzéki pártnak nevezik magukat. Pedig semmi különbséget nem látok a fidesz és a jobbik közt. Ugyanazt a propagandaszöveget nyomja mind a kettő.
Orosz hírszerző ügynök robbantotta ki a kelet-ukrajnai háborút

Sztrelkov néven vált ismertté Igor Girkin, orosz hírszerző ügynök, aki előbb a donyecki szakadár fegyveresek parancsnoka, később az önhatalmúlag kikiáltott népköztársaság védelmi minisztere lett. Girkin azóta a miniszteri posztról lemondott, és most azt nyilatkozta, hogy ő robbantotta ki a háborút Kelet-Ukrajnában. Azt is megerősítette, hogy Moszkva hiába tagad, ott van Ukrajnában az orosz hadsereg.

A Zavtra (Holnap) című orosz jobboldali radikális lapnak adott nyilatkozatában - amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett - úgy vélekedett, hogy ha csapatával együtt nem ment volna át Oroszországból Ukrajnába, a szeparatista megmozdulások Donyeck és Luhanszk megyékben éppúgy „elhaltak” volna, mint Odesszában és Harkivban. „Néhány tucat embert megöltek, felgyújtottak, letartóztattak volna, és ezzel az egész véget is ért volna” - fogalmazott, utalva arra a május eleji incidensre, amikor Odesszában több tucatnyian vesztették életüket egy kigyulladt épületben, ahová oroszbarát szakadárok menekültek be, miután összecsaptak Kijev-párti aktivistákkal.

A kegyvesztett ügynök kitálal?

Girkin kijelentette, hogy ő nem katona, hanem titkosszolgálati ember, és megerősítette, hogy valóban jelen vannak Kelet-Ukrajnában az orosz reguláris hadsereg katonái, ahogy azt Kijev állítja, Moszkva azonban váltig tagadja.A szakadár vezető egy nemrég közölt korábbi interjújában elárulta, hogy 52 fős csapatával április elején lépte át az orosz-ukrán határt. Megfigyelők szerint elképzelhető, hogy Girkin kegyvesztett lett Moszkvában, likvidálni készülnek őt, ezért tálal ki a sajtóban.

Az ENSZ hivatalos adatai szerint a féléve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban már több mint négyezren vesztették életüket. A világszervezetnél azonban hozzáteszik, hogy a halálos áldozatok száma a valóságban ennél jóval több is lehet.

vs.hu/kozelet/osszes/orosz-hirszerzo-ugynok-robbantotta-ki-a-kelet-ukrajnai-haborut-1120?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@jaegtoer: :D

"A felháborodásom közben leháborodott. "

az enyém csapongó periódusban van :) liftezni tanul...
hahaha
@punkfrog:

már semmiben sem vagyok biztos, mert az ocsmányságcunami olyan szinten van, hogy nem bízom, hiába akarok - egy békés megoldásban.
@dr. jenőke (jenőke):

mióta átült, - ő nem "tölgyesi"...
ahogy végig hallgatta és szavazta a 4 évet fizetésért, - ő nem "tőlgyesi"

ezt tudomásul kell venni amikor hallgatjuk vagy olvassuk - mert csak mi emlékeink mítosza egy függetlenül gondolkodó okos ember akinek "tölgyesi" volt a neve...
@jaegtoer:
Te voltál nekem az első! - akitől a blog.hu-n levelet kaptam. :)))))))))))))
@guma:"nem tölgyesi".Dehogy nem !!!
Csak nyárfa lett!!!
Szart sem ÉR!!!:(
@guma: Sőt még a kijevi puccsot is ő szervezte. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Benéztem az egyik cseh portálra.Ezt a hírt nem találtam, de egy másik felkeltette a figyelmem. A cseh közévét beperli az egyik képviselő, mert szerinte félrevezető tájékoztatást adott a tojásdobálós tüntetés létszámáról. :)))
@jöttem:
Nem véletlen...
Jég is egy nyaligátor! :D
@jöttem:

"Te voltál nekem az első! '

Ajjaj:))
@gazoló:
Az őrség - hál' Istennek! - kimaradt.
Én csak lőttem, ill. "lövettem". :)
(Lyányok kedvéért: lövészet vezető és lőgyakorlat vezető voltam. :D)
Meg tűzakadály-pályáztam/-pályáztattam.
Kedves Pártunk és Kormányunk!
Na elmentek ám TI a picsába!

"A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai ismertették uniós összehasonlításban a szegénység terjedéséről szóló adatokat. A számok azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, amit a gyerekek különösen megszenvednek. A kutatók szerint ha a kormány valóra váltja a terveit, még súlyosabbá válik majd.
Magyarországon a szegénység folyamatosan nő, leszakadunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen a leszakadás, hangzott el csütörtökön az MTA Szociológiai Intézetében, amikor bemutatták az Eurostatlegfrissebb adatait a szegénység terjedéséről.
A konferenciát azért tették nyitottá, mert a Központi Statisztikai Hivatal idén - forráshiányra hivatkozva - nem publikálta a szegénység mértékét és mélységét európai összehasonlításban mérő mutatókat, így azok nemcsak a nagyközönséghez, de még a szakmához sem igazán jutottak el. Az Akadémia ezt az információhiányt szerette volna pótolni."

index.hu/chart/2014/11/20/elkeseritoek_a_szegenyseg_legujabb_adatai/

SZARHÁZIAK!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Nem véletlen...
Jég is egy nyaligátor!_"

Én elhiszem, hogy kötekedő kedvedben vagy, mert megrepedt a dagasztó teknő, amiben péklapáttal evezve szoktál elaraszolni a kanyar utáni becsületsüllyesztőig -állítólag lángost enni is, de azért mindennek van határa!:) Elfogyott a söröd?:)
@jöttem:
Ja, ja. Ammán biztosis! :)
@Marcellusca:
Izbég, Csornapuszta... :)
A lövészet.
A többi őrség.
@jaegtoer:
Kevered... a lángos helyben van, a csónakház melletti kocsmában, amikor már visszaérek.
A másik kocsma meg olyan 3 km. Vízen... áááá, szórom a gyöngyöt a disznók elé.
Vasárnap óta nem ittam egy sört sem. Színtiszta ásványvíz. Ilyenkor még fröccs se.
@jöttem: azért elég markáns különbség van köztük...
@guma: természetesen lehet ez dezinformáció is... ám a szerencsétlen lápi-magyar azóta csak a képeket dobálja neked:-))...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Izbégen is jártam. Ott még engem szopattak. :)
Később gránátot dobattam és utána mentesítettem a terepet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Akkor lehet, hogy én néztem meg tüzetesebben a pohár alját?:))
@Sir Bates dö Hól: Áááá dehogy ez nem lehet dezinformáció, csakis a teljes igazság. :)

Kb. mint, hogy a fegyveres puccsal hatalomra jutott kijevi vezetés a nyugati országrészből oligarchákat (Szergej Taruta, Igor Kolomojszkij) nevezett volna ki kormányzóként a keleti régiók élére, ami általános felháborodást váltott ki. Kijev a helyi rendőrség felett nem rendelkezett ellenőrzéssel, mivel a fegyveres puccsal hatalomra jutott kormány legitimitását senki nem ismerte el ezekben a régiókban. Ezek után az ukrán "vezetés" katonai erőt vetett be saját lakossága ellen. (na kb. itt kezdtek megérkezni dezinformátoros Girkinék)
Az meg aztán még inkább olaj volt a tűzre, amikor az említett oligarchák és odarakott mamelukjaik egyre inkább nyugati magán katonai cégek zsoldosait vetették be. Innentől kezdve már nem is volt kérdés, hogy a régió lakossága partizánharcba és függetlenedésbe kezd.
Így érkezett aztán el a május 11-i népszavazásuk az elszakadásról, most november elején pedig megtartották saját elnöki és országgyűlési választásaikat is. Folyt köv.
@Gábris szomszéd:
Ló'faszt MAMA!
VAN ISTEN!
Volt kiképzőmmel összetalálkozva ezt állapítottuk meg, mikor ledózerolták.

@Marcellusca:
Még a végén kiderül, a Hellán nevű vadbarmot is ismerted... amúgy kicsi a világ, egy barátom ismerte, a másik emeleten lakott.
@Gábris szomszéd:
Folyt.nem köv., az orosz propaganda csatornádat szépen áttolod máshova most...
@Sir Bates dö Hól:
Én csak annyi különbséget látok jelenleg, hogy a fidesz a húsos fazék mellett van, a jobbik pedig szeretne odakerülni.
De mondj egyet drága Sir, és ígérem csendben maradok. :)
jó éjt mindenkinek!

csak annyit igyatok amitől nem forog az ágy! :)))

@Sir Bates dö Hól: :D

gondolod, hogy megnézem? :)
aztán meg akármi, akármi is lehet, még igaz is vagy nem...
én nem voltam ott mint a jobbikosok, akik még azt is tudják kinek a kezében van fegyver vagy ki szavazott jól.
@dr. jenőke (jenőke):
Drága doktor úr! Ennyi történt. De sosem felejtem el! :))))))
@Gábris szomszéd: ez most melyik moszkovita propaganda oldalról kopizod, te szerencsétlen?... komolyan röhejes vagy... (mint írtam, lehet ez dezinformáció is... az meg egy ordas hazugság volt, amit putyin mondott a krímről az elején: nincsenek ott orosz csapatok, nem látok felségjelzést... majd pár hónappal később: ja, segítettük őket, ott volt az orosz haderő... szerintem menjél inkább aludni, ne szopasd magad sub kavics...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: miért?:-)... hát nem feltünő az igyekezete?... b+, ez nála olyan pavlovi-reflex lehet:-)...
@jöttem: ők kajak rasszisták és antiszemiták... komolyan ki akarnak lépni az eu-ból... de nem azt mondtam, hogy maradj csendben!:-)...
bocsánat!

elfeledkeztem azokról akik nem akarnak még aludni, nekik egy kis olvasmány:

Miért gazdagodnak a politikusok?
(részlet)

"Niccoló Machiavelli 1513 végén befejezett, ma is izgalmas olvasmányt nyújtó könyve – „A Fejedelem” – leírta a sikeres vezető – tiszteletére machiavellistának nevezett – típusát. A machiavellista, mint a pszichológia részletesen feltárta, hideg fejjel mérlegel, és hűvös logikával választja ki az adott helyzetben számára legelőnyösebb viselkedést. Korábbi szövetségeseinek – ha az előnyére válik – könnyen hátat fordít, és morális megfontolásoktól nem zavartatva választja meg a pillanatnyilag számára legelőnyösebb stratégiát. A machiavellizmus mérésére kifejlesztett ún. Mach-teszt segítségével pedig el lehet elkülöníteni a magas, illetve az alacsony Mach-értékkel jellemezhető személyeket.

De vajon miként viselkednek a machiavellisták, ha pénzzel kerülnek kapcsolatba – ezt elemezték az elmúlt hónapban publikált cikkükben magyar kutatók. (Bereczkei Tamás et. al.: Machiavellisták: ügyes döntéshozók. 2014. Magyar Pszichológiai Szemle. 69. 2/1. 337-362.) A kísérlet során az agyba is „bepillantva” – nemzetközi mércével is jelentős – új eredmények születtek. A vizsgálatban a társas viszonyok elemzésére kifejlesztett ún. bizalmi játék egy változatát használták. Ebben a játékban az egyik személy (a befektető) 1000 Ft-ot kapott, amiből, szabadon eldönthette, mennyit ad át egy általa ismeretlen résztvevőnek (a meghatalmazottnak). Az átadott pénzt a játékvezető megháromszorozta, majd a meghatalmazott eldönthette, hogy az így megnövelt pénzéből mennyit ad vissza az őt kedvezményező befektetőnek. Világos, hogy az efféle játékokban – mint az életben mindenütt – előbukkant a mohóság és az önzés motívuma (minél kevesebbet átadni a sajátból!), illetve az együttműködés és bizalom ösztöne (lehetővé tenni és viszonozni a visszatérítést!). Az ilyen helyzetekben a különféle emberek különféleképpen döntenek, ezért is alkalmas arra, hogy teszteljük a politika machiavellistáinak viselkedését.

Az eredmények elgondolkoztatók: míg a kevéssé machiavellisták befektetőként az 1000 Ft-ból átlagosan 550-et ajánlottak fel, addig a magas Mach-számmal rendelkezők csupán 330 Ft-ot. Ugyanakkor a befektetők hozzájárulásából – meghatalmazottként – az alacsony machosok 230 Ft-ot osztottak vissza, a magas machosok viszont alig 153 Ft-ot engedtek át az őket korábban kedvezményezőknek. Összességében a gyengén machiavellisták nyeresége a játék végén csaknem 2000 Ft-al elmaradt a magas machosokétól. A kutatók úgy találták, hogy az erős machiavellisták „elrejtik önző indítékaikat, és altruizmust színlelnek mások jelenlétében, de szigorúan önérdek-érvényesítővé válnak, amikor a helyzet ezt teszi lehetővé”.

A vizsgálat tehát alátámasztotta a machiavellistákról korábban kialakult képet: másoknál jobban képesek kihasználni a számukra kedvező lehetőségeket, kevésbé éreznek gátlást, amikor szabályokat áthágnak. Szeretik az olyan helyzeteket, amikor nem átlátható szabályok között lehet lavírozgatni, és másoknál jobban figyelik a többiek korábbi viselkedését. Emlékezetük azonban „szelektív”: érdeksérelmeiket örökre megjegyzik, míg jótevőikről hamar elfelejtkeznek. Állandóan és érzelemmentesen „monitorozzák” mások viselkedését, és azonnal „lereagálják” a változását. Ez az oka, hogy – egyéb „toxikus” tulajdonságaik: a nárcisztikusság és a paranoia ellenére – az átlagembereknél sikeresebbek a társas kapcsolatban. A következmény: a gazdaságban és a politikában is éppen a machiavellisták választódnak ki vezetőként. Lehet, a hétköznapi ember ösztönösen elutasítja a „machiavellista” viselkedést, mivel azonban meggyőzőbbnek látja őket a vezetői versenyben, éppen az ő szavazataival a vezetői posztok többségét „megszállják”.

Annak, hogy a vezetői posztokat betöltő machiavellisták – valóságos teljesítményüktől függetlenül – megmaradjanak a vezetői poszton két feltétele van: nincs büntetés, és biztosított az anonimitás. Vagyis, ha a szervezeteken belül – a tulajdonosok illetve a pártaktivisták – elnézik a vezetőik önérdekű viselkedését, és elfogadják, hogy helyükön maradjanak, ezzel megerősítik őket hitükben: következmények nélkül oszthatják maguknak a pénzt. Ezzel a szervezetek a saját sírjukat ássák meg. De ha ezen túlmenően a polgárok is belenyugszanak abba, hogy a tényeket elzárják előlük, és a politikusok akadályozzák egy olyan átlátható rendszer létrejöttét, amelyben bárki – ellenzéki, kormánypárti, és pártonkívüli egyaránt – bepillanthat a kulisszák mögé és leleplezheti azokat, akik maguknak osztogatnak pénzt, akkor a demokrácia ássa meg saját sírját."

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20141120_Miert_gazdagodnak_a_politikusok#9lmgha
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ösmertem. De csak névről, hírből, közöm nem volt hozzá. :)

(Most óvasom, hogy én is ugyanabban a suliban éreccségiztem, mint ő.)
@guma: nézd neg, beszarsz:-)... (mármint azon, hogy milyen egyszerű lélek... a faék az űrtechnológiát képviseli hozz képest ilyenkor, ha bestresszel:-D)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ugye a hosszan bekopizott atlantista propagandára gondoltál, amiről szőrünk is felvetette, hogy akár dezinformáció is lehet? :)
@Sir Bates dö Hól: Ez is kajak hülyeség, de már megszoktuk :) Nézd inkább milyen egy csúnyanáci polgi.

youtu.be/9_G1JlBuqf0
@Sir Bates dö Hól: A világhatalmak vezetői tudvalevőleg mindig igazat mondanak.:)
@Sir Bates dö Hól:
Szerintem meggondolnák, ha odakerülnének. 2020-ig 6385 milliárd forint eu támogatás hívható le.
Amint tudjuk, van az a pénz.
Aztán ott van még az a sok jó zsíros állás Brüsszelben. Azt parlagon hagyni!!!!

Nő vagyok. Genetikai szempontból képtelen vagyok hosszú távon csendben maradni.
Még taktikai okokból sem. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Jaja gondolom neked is bejön, amikor szarért-hugyért kótyavetyélnek el értékes ingatlanokat. Grat. :(
Na, a muzsik ismét megdolgozik a 30 kopekjéért. Csasztucskat is kérek!

Közben a nagyjaink Kozép-Európa energiaszektorát passzolják át az oroszoknak. Ina, szlovák erőművek.
Ha Mészáros orban stromanja, akkor orban - vagy inkabb mi - Putyiné.
@glinolid: Hogy jön Vona ahhoz, amit írtam?
@Gábris szomszéd: ja, hogy az atlantista propaganda volt???
de jó, hogy szóltál!
bezzeg a te másolataid!
semmi propaganda!:))))))))
az, hogy @Sir Bates dö Hól: sir kételkedik, az az ő normalitását jelzi, nem téged igazol.
@Habakuk000: pont a fölötted lévő kommentjében siránkozik az értékes ingatlanok kótyavetyéjén, de amiről itt te írsz azt nem is érti.
hiszen putyin a javunkat akarja!
az orbán-jobbik maffia meg kiszolgálja.
@punkfrog: Jajj de jó akkor megnyugodtam. Jó éjt neked is. :)
Ha a nemzet színésze nem lehet, mondjuk Stohl soha a büdös életbe, akkor a nemzet sportolója hogy lehet Schmitt Pál?
@V-PORT: így :-D

@évásanyó: áh, már 4 kor ébren voltam, mint mostanság mindennap.
index.hu/chart/2014/11/20/elkeseritoek_a_szegenyseg_legujabb_adatai/

"
Elkeserítőek a szegénység legújabb adatai

2014.11.20. 19:26

A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai ismertették uniós összehasonlításban a szegénység terjedéséről szóló adatokat. A számok azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, amit a gyerekek különösen megszenvednek. A kutatók szerint ha a kormány valóra váltja a terveit, még súlyosabbá válik majd.

Magyarországon a szegénység folyamatosan nő, leszakadunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen a leszakadás, hangzott el csütörtökön az MTA Szociológiai Intézetében, amikor bemutatták az Eurostatlegfrissebb adatait a szegénység terjedéséről.

A konferenciát azért tették nyitottá, mert a Központi Statisztikai Hivatal idén - forráshiányra hivatkozva - nem publikálta a szegénység mértékét és mélységét európai összehasonlításban mérő mutatókat, így azok nemcsak a nagyközönséghez, de még a szakmához sem igazán jutottak el. Az Akadémia ezt az információhiányt szerette volna pótolni."
@jöttem: "Nő vagyok. Genetikai szempontból képtelen vagyok hosszú távon csendben maradni."
- még egy maratoni gurgula közben sem?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Jó, akkor rengeteg címet ki lehet osztani a haveroknak. Vida Ildikó a Nemzet Adóellenőre. Simicska Lajos a Nemzet Vállalkozója. Vajna a Nemzet Jackpotja. Bayer a Nemzet Újságírója. Lánczi András a Nemzet Prezije. Deutsch Tamás a Nemzet Konzultációja. Kövér László a Nemzet Zászlaja. Csizmadia László a Nemzet Civilje. Orbán Viktor a Nemzet, Maga.
Mòrning!
Sej-haj rókaprèm,
más is buzi nem csak èn.
- Ormány Vidor -
Az elgurult gyógyszer esete. :)

"Letérdelhetsz és szerethetsz (...) kis lotyó" - Facebookon fakadt ki egy MSZP-s

hvg.hu/itthon/20141121_Leterdelhetsz_es_szerethetsz__kis_lotyo_?s=hk
jó reggelt!

mi mikor tudjuk ebben követni Romániát?

nem csak a gyerekek oktatásáért tesznek meg mindent és nem csak választani tudnak tudnak Romániában, hanem figyelj csak mit tettek!

Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyészét

Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

A Legfelsőbb Bírói Tanács ügyészi testülete csütörtök este vizsgálta meg és hagyta jóvá a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérését, amely alapján házi őrizetet rendelt el. A DNA szerint a főügyész még 2011-ben, a kártérítéseket megállapító bizottság (ANRP) tagjaként követhette el a hivatali visszaélést egy 13 hektáros, Bukarest melletti telek visszaszolgáltatása során.

A korrupcióellenes ügyészség szerint az ANPR tagjai tudtak arról hogy a telek értékét meghatározó szakértő a valós érték háromszorosára becsülte azt, de szemet hunytak efölött, ezzel pedig 263 millió lejes (18,4 milliárd forint) kárt okoztak az államnak. Alina Bica, aki 2013 májusában került a DIICOT élére, ezért cserébe a Bukarest melletti Snagovón kapott egy telket, amit később el is adott.

A DNA a 2011-es ügy kapcsán a kártérétési bizottság két további tagját is őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat, írja az MTI a Mediafax hírügynökség alapján.

index.hu/kulfold/2014/11/21/roman_ugyeszseg/
@V-PORT:
Teljesen igazad van, aki egyszer eljátszotta a becsületét, mert lopott (szellemi terméket), ezért megbukik, mint közméltóság, annak nincs erkölcsi alapja, hogy a Nemzet .... bármilyen címet magáénak mondja (Szégyene kívül). Ezzel, h beválasztották, annulalták saját maguk becsületét és magát a díjat is...
@guma:
Mivel magunktól ez nem fog menni, sokkal nagyobb fokú integráció kell az EU-n belül e téren is, mint United States of Europe, ahol államok feletti bűnügyi szerv kellene hogy eljárjon ilyen esetekben, es letartóztathassa bármely állam állampolgárát korrupciós ügyben
hazudnak! már nem kérdés!

Négyszer annyival támogatjuk az Audit, mint hittük

Matolcsy 11,2 milliárdos támogatást jelentett be az Audinak még 2011-ben, csakhogy egy uniós vizsgálat miatt az NGM most bevallotta, hogy fű alatt 40 milliárdot adtunk valójában. Az EU vizsgálja a versenytorzító hatásokat is.

Az EU által nyilvánosságra hozott adatok után elismerte a nemzetgazdasági tárca, hogy a korábban közölt 11,2 milliárd helyett valójában 40 milliárd forinttal támogatja az állam az Audi győri gyárberuházását - írja a Magyar Nemzet. Ez nem csak az uniónak problémás, hanem Matolcsy Györgynek is, hiszen ezek szerint nem mondott igazat, amikor 2011-ben az MTI szerint bejelentette a végső támogatási összeget.

Az Európai Bizottság július elején jelentette be, hogy részletes vizsgálatot indít azért, hogy kiderítse, hogy az Audi győri autógyárának bővítéséhez adott magyar állami támogatás a szabályoknak megfelelő-e. A vizsgálatot a bizottság az Audi tulajdonosának, a Volkswagen-csoportnak a nagy piaci részesedésével és a beruházás méretével indokolta.

Elsősorban arra kíváncsiak, milyen hatással lesz a beruházás a régiós fejlődésre, illetve hogy feltétlenül szükséges-e az állami támogatás a fejlesztés megvalósulásához, és hogy milyen versenytorzító hatásai vannak a gigatámogatásnak.
Korábban elég lepukkantak minősítették őket

A hasonló 2009-es vizsgálatnál elismerték, hogy Győr környéke "regionális támogatásra jogosult térség, mivel rendkívül alacsony az életszínvonal, és jelentős a munkanélküliség"

Az Európai Bizottság most annyit árul el, hogy a vizsgálat még tart. A testület honlapján elérhető vizsgálati dokumentum megerősíti, hogy a magyar kormánytámogatás összege 133,3 millió euró, mintegy 40 milliárd forint, ugyanakkor a kormánydöntést követően a hivatalos bejelentés ennek a negyedéről szólt.

A nemzetgazdasági tárca a lap kérdésére közölte: "a bizottság kommunikációjának megfelelően, a magyar kormány összességében 44,96 milliárd forint (150,03 millió euró) támogatást ítélt meg, ami jelenértéken 39,952 milliárd forintnak (133,3 millió eurónak) felel meg".

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/11/21/negyszer_annyival_tamogatjuk_az_audit_mint_hittuk/
@CsekklisztNo.10Reloaded:

ők csak vizsgálódhatnak, és büntetnek minket, akkor amikor hazudnak és szembe mennek az EU szabályaival!
Szép napot!

Péntek van. Keresem a híreket a reggeli igehirdetésről, de sehol nem találom.
Te jó ég még mindig mennyire primitív ez a blog
@Ma Baker:

tisztelettel üdvözlöm a primitívek között! egyúttal csókoltatom a boney-m-et!
pedig az ember azt gondolná, hogy ennyire nem lehetnek zavartak...
@hacsaturján:

Szép napot, Mester!
Ha maradt még egy kis ideje, kérem, nézze meg a postáját. Hátha...
@jaegtoer:

eccer mán megnésztem, válaszoltam is, de tuggya mit? megnézem mégeccer.
@V-PORT:
"Ha a nemzet színésze nem lehet, mondjuk Stohl soha a büdös életbe"

Pedig ő még ráadásul jó színész is (szerintem).
De milyen sportoló volt Smitt Pál? Tudom, az is nagy dolog, hogy kijutott az olimpiára, világversenyekre, ezt azért ismerjük el. De elég ez ehhez a kitüntető címhez? Vessük össze pl. Gedó György teljesítményével, és még sorolhatnék másokat.
@punkfrog: Amúgy meg.

Merkel: csak Oroszországgal együtt lehet fenntartani Európa biztonságát.

index.hu/kulfold/2014/11/20/merkel_csak_oroszorszaggal_egyutt_van_europa_biztonsagban/

Ez meg ugye "csak a szokásos". :(

"Ukrainian artillery strikes against civilians in Novorossiya have to be kept from the public, Kiev journalists say."
Ukrainian TV journalists: "We are banned from showing how our military kill civilians"

en.ukraina.ru/news/20141121/1011232036.html
@jobbdemokrata:

"Ennek a bejegyzésnek (és az ezt követőknek) nincs célja. De olvasva varánuszt, a piroslapokat vagy más hasonló ballibdemó blogot, nem érzem, hogy ezzel bűnt követnék el."

Igazad van. Se célja, se értelme. Legalább valami újat hoztál volna. Ezt már kiraktad tegnap is.

Csak azért írok, hogy lásd! Vannak a liberalizmusnak is előnyei. Pl. én vettem a fáradtságot, és elkezdtem olvasni. A 3. bekezdés után jöttem rá, hogy ezzel akartál etetni tegnap is.
Te ezt az előnyt élvezed most.
Ha elsöpröd - azt a rohadt liberalizmust- a kutya sem lesz, aki szóba áll veled.
Meg kellene gondolni!

És ha írni akarsz, akkor írj. Ne magyarázkodj! Főleg, ne a varánuszra beszéld ki magad!
@hacsaturján:

Jah, vagy úgy! Közben én is megnéztem, már nem is okvetetlenkedek:)
@guma: "Az Európai Bizottság most annyit árul el, hogy a vizsgálat még tart. A testület honlapján elérhető vizsgálati dokumentum megerősíti, hogy a magyar kormánytámogatás összege 133,3 millió euró, mintegy 40 milliárd forint, ugyanakkor a kormánydöntést követően a hivatalos bejelentés ennek a negyedéről szólt."

Öszöd? Nem öszöd?
@Ma Baker: "Te jó ég még mindig mennyire primitív ez a blog"

Akkor már csak azt nem értem én idióta, hogy te dema góg mijafsznak jöttél ide? Hiányoztak a primit ívek? Aláírhatod.
Varánusz elvtárs!
Az a baj, ti el nem tudjátok képzelni, hogy valaki másképp képes gondolkodni, mint ti.
Nektek egy srófra jár az agyatok. Van egy segg, amit nyalni lehet és ahhoz igazodtok. Az mindegy, hogy annak milyen nézetei vannak, csak segg legyen.
Tisztázzunk valamit!
Az USA elnöke több személyt nem akar fogadni, mint amennyivel hajlandó leülni. Nem kell annyira erőltetni azt a tárgyalást az USA félbolond elnökével.
Minek?
Persze, valamennyire alkalmazkodni kell hozzá. De szerencsére nagy a világ és a Földön még sok ország van, amelyikkel normális gazdasági kapcsolatot lehet kialakítani.
Attól még lehet normális kapcsolatunk az USA-val, hogy nem kötünk felelőtlen szerződéseket velük.
@imres:

Annyira hülye vagy, hogy a végére elfelejtetted, mit mondtál az elején. Hasonló esetben ginko biloba javallott, csakhogy esetedben nincs meg hozzá az, amin lehetne segíteni.
Ez valami mértékegység, hogy bengednekeazusába turistaként?
Tényleg komolyan kérdem.
Nem hiszem, én leszarom. Nem voltam és nem is leszek.
Nekem messze van, annyit nem érne. Mondjuk máshova sem utazom, nem vágyok rá. Pedig megtehetném.
süti beállítások módosítása