Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.17. 07:51 Fabius

A Miniszterelnökségről indult a korrupciós-kitiltás botrány?

Egyszervolt országban minden megeshet, pláne, ha korrupcióról vagy mutyiról van szó? A híreket egymás után rakva érdekes képecske kezd kirajzolódni:

Azt mondják az amcsik a nyilvánosságra került "fecniben", ők elég régen és elég sokszor figyelmeztették a magyar kormányt mindenféle találkozókon, hogy oppardon háverek, nálatok a korrupció elleni harcban úgy bűzlik valami, mint elfeledett focista zokni az öltözőszekrény alatt. Mit lépett erre a kormány? A Miniszterelnökség kiírt egy testre szabott pályázatot a Századvégnek 1,3 milliárdért, hogy majd akkor ők képviseljék a magyar érdekeket Ámerikában. Emezek nyilván pályáztak, nyertek, a 217 oldalas pályázati remekműből egy egész oldal foglalkozott azzal, konkrétan mit vállalnak ők ennyi pénzért.

századvég.jpg

Hogy a dolog ne a véletlenen múljon, a Miniszterelnökségen egy volt Századvéges, Kern Tamás helyettes államtitkár mondja meg a most éppen lobbista szerepben tündöklő Századvégnek, mi legyen a stájsz. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a magyar kormány egyetlen érdemi reakciója az amcsik: mutyi-mutyi-mutyi szajkójára annyi volt, hogy nyomban gründoltak nekik egy iskolapéldát, hogy is működik ez nálunk egészen pontosan, Miniszterelnökségtől lefelé.

Aztán meg néztek ki a hülye fejükből, hogy aztabazmeg, kitiltottak minket a picsába.

Sőt, Gépont Fodor stratégiai igazgató azt az öntökönrúgást is elkövette, hogy a Századvég saját lapjában, kamu sztorival borította a kitiltási botrányt. Mert ekkora stratéga a szentem, így keni vágja a "politikai gondolkodást", és meg sem fordult a morzsányi agyában, az amcsik az ilyet csendben szokták intézni. Ha ehhez hozzávesszük az ex-Századvéges Mellár Tamás legutóbbi pénzmosodás sztoriját, hogy Heim Péter az érintettségéről szóló sajtóértesüléseket jogi lépésekkel fenyegetéssel próbálta megoldani ahelyett, hogy látványosan odaül Habony mellé az ominózus fotón, hogy Gépont azóta Ózddal és a Jobbikkal próbálja riogatni az amcsikat és igyekszik antikrisztust csinálni a pályázati ügyet aprólékos módszerességgel ízekre szedő 444-ből, akkor elképzelhetőnek tartod nyájas olvasó, hogy ez a sztori úgy ahogy van kb megfelel a valóságnak?

 

1055 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr76908221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az első... 2014.11.17. 19:57:42

Üdvözlöm Önöket – Üdvözöllek Titeket, Barta János vagyok a zuglói Lehet Más a Politika Budapest Főváros XIV. kerületi önkormányzati képviselője. Ebben a blogban is szeretnék tájékoztatást adni a képviselő testületi munkámról, az LMP helyi elképzeléseir...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fzs.1933:
Jók és évszázados bölcsességeket tartalmaznak a magyar szólások és közmondások:
"Járt utat járatlanért el ne hagyj"
"Ha a másik kútba ugrik, te is ugrasz utána?"
Engem nem lelkesít az a tudat, hogy nyeretlen kétévesek után kocogjak, mint egy lemming! Az nem szokott jóra vezetni (már a lemmingek nagy tömege számára)
@parti_giano: ha nincs görény, egér is jó:)
@fzs.1933:

Tessék már megmondani, hogy mi az a napi fogyasztási cikk?

Nekem ide tartozik pl. az élelmiszer, a fogkrém, a wc papír, a szappan, a törülköző is. Mindet naponta fogyasztom. Sőt még az áramot és a gázt is.

Nem sérti ez a törvény a vállalkozás szabadságát? Nem fog ezért az unio megint utólag majd bírságolni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: minden volt, csak nem melóhely, boldog vagyok, hogy megszabadultam.
A hiányzókkal meg üzleti partnerekkel tartjuk a kapcsolatot.
@kekex:
Igen, ez is igaz volt, de nem teljesített, túlvállalta magát , hogy az MSZP öregeket legyőzi
444.hu/2014/11/18/nagyot-huzott-a-kormany-megint-betiltjak-a-nem-nyereseges-hipermarketeket-miutan-az-agyonadoztatjak-a-szektort/
Mondjuk ezren felül van a kommentszám, de azért érdemes oda is benézni! Pl:
Gerzson buttercake • 6 órája
Mondja már el nekem valaki, mit jelent pontosan ez a komcsi kifejezés, hogy extra profit?????
8 • Válasz•Megosztás ›
Avatár
buttercake Gerzson • 5 órája
Hát az az extra profit, amit nem az Orbán maffia tesz zsebre.
Ez valami olyan dolog, mint a nőkről szóló régi vicc, miszerint az a nő egy büdös kurva, aki mindenkivel dug, csak velem nem.
@Knósszosz:
Ti tényleg elhiszitek, hogy ott csupa amatőr civil volt? Az ellenzéki pártoki is mozgósítottak, és külön kérték, hogy a szimpatizánsaik NE VIGYENEK pártjelvényeket.
De a tömeg egy (nagy) része belőlük állt. Ahogyan a milla tüntiken is.
@kekex:
Előre is elnézést kérek, ha élesen fogalmazok. Nem bántó szándékkal teszem.
Amit te szeretnél, az a jelen helyzetben pontosan olyan képtelenség, mint a lottó ötös. Azt szeretnéd, ha hipp-hopp, lehetőleg azonnal, előlépne egy profi csapat. Aki megfelelő alternatívája a jelenlegi kormánynak.
Én is látom, hogy a tegnapi tüntetés szervezése elég gyatra volt. Finoman fogalmazva.
Mivel civilek és nincs tapasztalatuk, megtörténik ez a hiba is.
De ebből még nem kell rögtön azt a következtetést levonni, hogy csupa amatőr próbálkozás történt eddig.
Túl türelmetlen vagy / nem te vagy az első, akinek ma ezt mondom /. Kormányváltást akarsz, lehetőleg minél hamarabb. Profi csapattal.
Ehhez idő kell.
Már megvan a következő tüntetés dátuma, témája. Ők majd tovább viszik az ügyet.
Ebben a helyzetben irreális többet elvárni.
Félre ne értsetek:
Nagy öröm, hogy tunya belenyugvás helyett némi aktivitást mutat az ország. De félő, hogy az igyekezet szétporlad, és "majd megunják és hazamennek"
Gutta kavat lapidem (a csepp kivájja a követ) de nem a porlasztott, mert az hatástalan.
Elvtársak, értsen mindenki a szóból:

"Orbán Viktor üzent az elégedetlenkedő fiataloknak

Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik - üzente a Fidesz vezetője."

444.hu/2014/11/18/orban-viktor-uzent-az-elegedetlenkedo-fiataloknak/

Az iránytű ugye még mindig nem unortodox?
@jöttem:
Félreértesz - és megint Pupura hivatkozom (nálam
SOKKAL jobban fogalmaz)
Tegnap sem zavarta a lila ködök vándorait semmi, mondták a magukét és mondják még ma is, nem törődve a következményekkel, melyekből az a legkevésbé fájdalmas, ha valaki kap egyet arra a bánatos seggére a gumibottal.
Ami igazán fájhat, az nem az ebből adódó lilászöld pedagógiai hurka, hanem a nép félrevezetéséből adódó politikai kár.
Orbán elérte célját, a társadalom a pártok után ma már a magukat civilnek nevezőknek sem hisz, egy szervező erő, egy hívószó tegnap ki lett iktatva a repertoárból, örvendjetek demokraták.
www.pupublogja.hu/2014/11/fanyalgas-es-felelosseg_18.html
Bocsi, de Amerikának semmi köze ahhoz, hogy kit kér fel a magyar kormány tanácsadónak, mi sem szólhatunk bele abba, ki lesz Obama tanácsadója. Úgy látszik, az USÁ-ban az indokoltabbnál rosszabb a kialakított Magyarország-kép, ezen változtatni kell. És hát ez ingyen nem megy, ezt mindenki tulaj, aki kicsit is ért a sajtóhoz. :)

Sokkal érdekesebb Zugló, az ország leghülyébb kerülte ismét produkálja magát, erről mikor lesz poszt? :)

"5-en keresnek 463 800 forintot (mind az öten a baloldali Összefogás jelöltjei voltak)"

index.hu/belfold/2014/11/18/zugloban_teljesen_elszalltak_a_kepviseloi_fizetesek/

Elég drága Karácsony Gergely hátországának megteremtése...
@kekex: Már hazamentek. A karácsonyi akciós vásáron meg többen lesznek.
@jöttem: Ott is az CCCP pólós kommunista gyerek fog lázítani?
@parti_giano: Ja, ha valaki visszamegy a saját szülőfalujába felavatni egy üzemet, az csakis azért lehet, mert az egész falu az övé. :D Na most ha nulla érdemi tény vagy információ hiányában ilyen hülyeségek leírásából áll a magyar "oknyomozó" újságírás, akkor tényleg nem baj, ha legalább jól megadóztatják őket, ennyi haszon már legyen belőlük.
@kekex: Egy cég attól még nem lesz veszteséges, hogy beruház. Viszont nehezen elképzelhető, hogy miért tart fenn valaki olyan kiskereskedelmi egységet, amelyik papíron folyamatosan veszteséges. Hacsak úgy nem, hogy manipulált beszerzési árakon számolja el a kapcsolt beszerzéseit, vagy indokolatlan "menedzsment"-díjakon át kiszipkázza adózatlanul a profitot az országból.
@Blogger Géza:
.
CCCP = cirmos cica cafrangos πcsája ?

Ettől ugyan miért kommunista?
.
Olvastam a blogot. Kellően fel is húztam magam az íráson. Ezt a részt érzem a legveszélyesebbnek:

"Orbán elérte célját, a társadalom a pártok után ma már a magukat civilnek nevezőknek sem hisz, egy szervező erő, egy hívószó tegnap ki lett iktatva a repertoárból, örvendjetek demokraták."

Ez úgy, ahogy van hamis kép. Egy tüntetésen volt csapnivaló a szervezés. Ettől még a társadalom nem csalódott a civilekben. Max. ennek a tüntetésnek a szervezőiben. Ha nem hiszel nekem, olvasd el a "Százezren az internetadó ellen" FB csoport mai bejegyzéseit. Nekem most is nyitva van. Kitartásra buzdítanak és tanácsokat, ötleteket fogalmaznak meg.
www.facebook.com/Ne.legyen.Internetado?fref=ts

Azt írod, félsz, hogy szétporlad az igyekezet. Biztosíthatlak, nem fog. Pont a kormány tesz meg mindent ez ellen. Az emberek, akik már egyszer megmozdultak, ezután is megteszik. Erről már nem szoknak le.
Hidd el nekem! :)
@Blogger Géza: Neked nem mindegy? Ha az lenne a pólójára írva, " Blogger Géza", neked akkor sem felelne meg. Akkor meg mit érdeklődsz?
@kekex: nem őszinte volt, hanem nem tudott kormányozni.
Mellesleg hazudozott össze-vissza, s immár látható, hogy bekerül a történelembe, mint katalizátora a ner-nek, aki nem élt a lemondásával Magyarországért és a pártjáért.
Mindkettőt szétzilálta.

A tüntetés lesajnálásáról: kinn voltak nagyon sokan, kifejezték a véleményüket a rendszerről.
Nem a 26. köztársaságot akarták kikiáltani.
S így van ez jól. Jelezték, van nép, van civil kontroll.

Kedvenced alkalmatlanságáért nem kéne a tüntetőkön fanyalognod.
@dr. jenőke (jenőke): Nem tudom, ha te látnál valakit egy horogkeresztes pólóban, nem lenne gyanús, hogy náci (-szimpazitáns)?

De hülyébbek kedvéért maga is bevallotta, hogy kommunista:

mandiner.hu/cikk/20141118_kommunistanak_tartja_magat_a_cccp_s_tuntetesvezer
@jöttem: Már érdeklődni sem szabad?
@Blogger Géza:
Ma már nem vállalok gyógypedagógiai fejlesztést. Lekéstél. Kérj időpontot!
@kekex: Az időbeli elhatárolás az nem csupán belső döntés kérdése.
Akkor indokolt, ha a tárgy évben a következő időszakot, időszakokat is jogosan terheli a költség vagy a bevétel jellegű tétel.
Az időbeli elhatárolásokat nagyon alaposan meg kell indokolni, számításokkal, bizonylatokkal alá kell támasztani.
@kekex: "Nem hazudta el, hogy megszorít, "

Hát, én egészen máshogy emlékszem. :) "Nem kell félni. Nem fog fájni". És amikor már végképp nyíltan kellett volna csinálni, inkább menekülőre fogta dolgot, és lemondott. Előzetes egyeztetés nélkül, még nagyobb káoszt okozva. Hogy saját politikusi jövőjét mentse.
@Blogger Géza: Mi indokolja, hogy egy cég nem lesz veszteséges, ha beruház?
@jöttem: Nekem nem kell fejlesztés, csak érdeklődöm, hogy milyen szabadságjogoktól vagyok még megfosztva. Érdeklődni nem lehet, és még?
@Mariann19: Mert sok év alatt írja le amortizációként. És ha egy beruházás nem termeli ki az amortizációját, nem igazán éri meg belevágni sem. Mondjuk egy áruház felépítésére ha gondol az ember, ami náluk tipikus ugye.
@Blogger Géza:
Ne kötözködj Géza, nem jössz ki belőle jól. :)))
@Blogger Géza: tulajdonképpen én sem értem, miért folyik a küzdelem 1789-ben meghatározott három szócskáért, amikor nálunk a nerben olyan idejétmúlttá váltak:
szabadság, egyenlőség, testvériség

a ner és a tákolmánya csak ezt a hármat tüntette el
@Blogger Géza: csak jóisten, szerencse és orbán viktor személye kell. tudás, rátermettség, kultúra nem. ahogy te is bizonyítod folyamatosan itt.
@parti_giano: fölösleges szóismétlés: a jóisten, a szerencse és orbánviktor egy és ugyanaz
@Habakuk000: Ejha! Oszt konkrétan neked hogyan tűnt el a szabadságod? Kivetted? Törölte a főnök? Mesélj! Meg a többi is... Kitagadott a testvéred? Mondjuk ha az enyém ilyen hülyeségeket írna, lehet, én is megtenném. :)
@jöttem: Szerintem már jól kijöttem. :)
@Blogger Géza:
Most elmondom neked.
Amikor beruházol, az nem költség, arra már megvan a forrásod. Vagy a működésed során keletkezett nyereség, vagy hitel, vagy támogatás.
Hogy lenne költség pl. abban az esetben, ha most kezded a vállalkozást? Nem tudnád bevétellel ellentételezni a kiadásaidat.
Az amortizációt évenként leírod, arra a valóságban korábban beruházáskénti kiadásod volt. Tárgy időszakokban az áraidban érvényesíted az amortizációt, ezáltal bevételed keletkezik, amellyel szemben már nem áll költség./Akkor volt, amikor beruháztál./
Ebből eredően forrásod lesz a hitelek visszafizetésére, az eszközök pótlására vagy
a műszakilag a szinttartásra.
Jelzem, az amortizáció viselkedését értik meg a legnehezebben az érdeklődők.
@Mariann19:
Hehe! Nincs az az ésszerű indokolás, amely überelné
a politikai akaratot, hogy eliminálják a CBA konkurenseit - ha már tisztességes versenyben nem tudják maguktól.
@Blogger Géza: A szabadság azt jelenti kedves Gézám, hogy pl állami alkalmazott ne érezze kényszerítve magát hülye korrupt embereket támogató papírokat aláírni.

Az egyenlőség pl azt jelenti kedves Gézám, hogy fejlesztési pénzekhez - unióshoz - olyan cég is hozzájuthasson, aki nem jattol 10-30 %-ot a polizika zsebébe.

A testvériség pedig azt, hogy ne hagyjuk a megszületendő Lakatos Bendegúzt nyomortanyák prédájára.
@Blogger Géza:
De.
Viszont az is rossz, ha valaki troll, de tagadja, arra hivatkozva, hogy igazlátó, mint Gyurcsók. Tudod, az a pasas, aki kinéz a tévéből és azt mondogatja:
- tedd a kezedre a tévét....tedd a kezedre a tévét....tedd a kezedre a tévét....tedd a kezedre a tévét....tedd a kezedre a tévét....
@Blogger Géza: te Gejza gyerek, látom megfizetnek vastagon, mert habosra szívatod magad sok fórumon/blogon maizmáson.
Értem, hogy szereted a Háccsó Szotyisztán legfőbb focialista pocakjának árnyékát, miközben a "csappal" bíbelődsz. De azért illene néha gondolkodni is. Tudom, 2 hete próbáltad, nem sikerült, azóta sem erőlteted!
Figyu a vízipóló és/vagy foci stadion is csak az Istenek tréfás kedvéből nőtt oda, ahova? Igaz?
@Habakuk000:
Nem fogunk egyetérteni. Van fogalmad arról, mi lett volna itt, ha Eltolcsy alatt ér a gazdasági válság minket? A "nem tudott kormányozni"-ról meg annyit, hogy egy mszp-vel és szdsz-el a hátában, és egy fidesz-ellenzékkel szemben is tudott olyan gazdasági kiigazítást csinálni, amit azóta sem csináltak utána. Értsd (bár biztosan nem akarod), hogy "CSAK" fél %-os visszaesés esett minden 1 %-os megszorításra. És a válságig pozitív tartományban maradt a gazdaság.
Az Unió pont miatta méretezte alul a kiigazítások fedezetét, mert ebből indultak ki.
@Blogger Géza:
És hogy szólt az (akkori) mszp választási nótája?
"Én nem ígérem, hogy minden sikerül"
És annyira nem fájt, mint a mostani 2-3-szoros, de letagadott Bokros-csomag! És nem nőtt, hanem csökkent a jövedelmi olló.
@Mariann19:
Bocs, de eddig úgy tudtam, hogy más az időbeli elhatárolás és más a veszteségelszámolás.
@fzs.1933: "Horváth András - ha szeretne még ilyen rendezvényen részt venni - tanuljon meg beszédet írni!"

Érdekes :), én ma hajnalban azt írtam HA-ról, hogy ő tette föl az i-re a pontot. :) Én jó tíz éve, mikor bölcsészhallgató voltam Pesten, a Móra Veráékkal jártam tüntetni, így van egy kis összehasonlítási alapom.
@kekex:
Azt figyelem, hogy a vasárnapi zárva tartás ügyében mindíg a CBA képviselője nyilatkozik a médiában, holott a CBA-n kívül itt vannak mamut bevásárló központok, akikre mi, vevők kiváncsiak lennénk, de nem foglalkozik velük senki. Ez a Semjén még végig viszi az akaratát, nemhiába vigyorgott magabiztosan a minap ennél a kérdésnél.
A másik kérdésedre válaszolva.
A tárgy időszaki eredmény /nyereség vagy veszteség/ elszámolandó, és nem tévesztendő össze az időbeli elhatárolás elszámolásával.
Az időbeli elhatárolás is vonatkozhat veszteségre vagy nyereségre, egy vagy több évre lehet átgurítani, csak nagyon alá kell támasztani az indokoltságát.
Nem gyakori módszer a cégeknél, pedig mostanában sokat hallunk erről a verzióról.
@kekex: Magyarországon természetellenesen alacsonyak voltak jövedelmi különbségek az inaktív rétegek túlzott állami támogatása miatt.

"Magyarország Európa egyik olyan országa, ahol szinte legalacsonyabb, legalábbis a statisztika szerint, a felső húsz százalék és az alsó húsz százalék közötti különbség” – Cséfalvay Zoltán Gúr Nándor napirend előtti felszólalására válaszolva 2012. február 13-án.

A tények: A legfelső és a legalsó jövedelmi ötöd közti jövedelemkülönbség az Eurostat 2010-es adatai szerint 3,4-szeres volt, Európában holtversenyben tényleg a legalacsonyabb"
@Knósszosz: Örülök, hogy sikerült megnyugtatnom téged afelől, hogy nem voltak gázabbak a tegnapi tüntetők más tüntetőknél, sőt nem is voltak bénák. :)

Én azért éjjel elgondolkodtam, hogy milyen gáz, mikor a rendőrök diktatúrát védenek a nép ellenében. Az oké, mikor a TV-székház gyújtogatókat szétverték, az azóta történtek ismeretében. (Bár felmerül, ha Orbán 2006-ban megvalósíthatja a NER-jét, akkor pont Bajnai mentőcsomagja előtt vette volna át az országot!)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Kicsit keveselltem a létszámot, azután arra a belátásra jutottam, hogy inkább örüljek, hogy ennyi vidéki városban is megmozdultak az emberek."

Ezúton köszönöm jöttem olvtársnak, hogy bemásolta a helyszíneket, mert ebből tudtam meg, hogy itt is lesz tünti! :) A férjemmel megállapítottuk, hogy az igazi az lett volna, ha a Nagytemplom és a Városháza között, a Barátok templomáig, és a sétányon a szökőkútig tömve van emberekkel a tér! De hát szeretett városunk mostanság egy Fidesz-fészek, így annak is örülünk, hogy egyáltalán tüntetés volt. Biztos vagyok benne, hogy majd két hónapos szervezéssel legalább 1000-2000 embert össze lehetne hívni januárban!
Harrach (KDNP) a vidéki tüntetőkről: "nincs pénzük, hogy felutazzanak Pestre, ... így legalább lehet habosítani, hogy hány vidéki városban volt tüntetés". Milyen h.lye. :) "Csak" két dolgot bizonyított be a dumájával.
1. Biztos civilek tüntetnek, ha nincs pénz buszoztatásra.
2. Kvázi semmibe veszi a vidéki embereket.

A kurmány a tüntetésről: "joga van a zembereknek tüntetni". Nem ez volt a kérdés Kósa és tsai.:), hanem hogy mikor "takarodtok el a p.csába"?
@Blogger Géza: Egyszerűbb, ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy van-e olyan politikai szabadságjog, amit még nem korlátozott az Orbán-diktatúra? Az újságírók f.snak, mert bármikor kirúghatják őket, az emberekhez meg a választások után jutott el, kicsoda Mészáros Lőrinc. Hehe, ezt jól elszúrták a gazdáid, kár volt az RTL-be belekötni. :)) De hát így jár minden kisgömböc ...

tasz.hu/politikai-szabadsagjogok
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kedves kommenttárs! egyre szimpatikusabb Ön nekem:))Olvastam más poszton is, és Önnek adok igazat!!
@jöttem: Idézel a tüntetés kritikusától: "Nem csupán pártokat dobnának ki a 25 évvel együtt, hanem a Fidesz által lerombolt, ám korábban mégiscsak működőképes, polgári demokratikus struktúrát is. Mit ajánlanak helyette..?"

Igen, ez fáj a jelenlegi ellenzéki pártoknak és a szimpatizánsaiknak is. A kecskeméti tüntetésen is szem fennakadt, mikor a szónok odaért, hogy "nem a Fidesz ellen tüntetünk", rögtön bemondta valaki, hogy De!
Szerintem úgy kellett volna megfogalmazni, hogy pl. Nem CSAK a Fidesz ellen tüntetünk, hanem a korrupció és megalkuvás ellen is, ami a múltban oda vezetett, hogy most az országban diktatórikusak a közállapotok stb.
És akkor majd eldönti minden tüntető, hogy ő konkrétan a Fidesz ellen jött ki, vagy elege van az összes többi pojácából is az Ország házában.
@évásanyó: Nagyon köszönöm a baráti szavakat, és a bizalmat! Sokat jelent ez nekem.
A minap felfigyeltem a hasonló vitára, de sajnos csak a végére, ezért nem reagáltam akkor. Ezért IS szálltam ringbe legutóbb a magam ügyében, mert fontosnak tartom, hogy mindenki véleménye egyformán érvényesüljön a blogon.
A kommentelésben azt tartom a legjobbnak, hogy teljesen demokratikus. Akár egy nyolc általános is versenyezhet nyugodtan az egyetemi professzorral az ötletek terén. Szomorúnak tartom, mikor valaki CSAK azzal érvel, hogy ő az életben milyen Nagy Valaki - tekintet nélkül arra, hogy éppen miről folyik a beszélgetés a blogon.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nos én is pontosan így látom a blogolást, persze mindig vannak, akik azt hiszik magukról, hogy ők a háromlábú faszék, dehát nem vagyunk egyformák. Kezdetben én nyílt szívvel és derűsen jöttem ide, azután kaptam hideget-meleget,akiktől te is, de én nem voltam ilyen bátor akkor. mint te és nagyon rosszul esett. Ma már tudok válogatni, és előszeretettel használom a tahótlanító gombot.
Mi értelme van nem most tüntetni, hanem csak januárban? :O
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Már bearanyoztad a napomat:)
Sikerült!
Áldott legyen minden le- és felmenőd, és Te magad is!
Máskor is küldjél ilyeneket az ilyen kis tudatlan mazsoláknak!
Ha kutyi lennék: farkat csóvál, örül, kezet nyalogat.
@kekex:
Na, ebbe biztosan bele fog törni a bicskájuk.
Nemcsak azért, mert ezek a hiperek nagyhatalmúak, hanem azért is, mert ecceriek is nagyin kedvelik a Tesco-t és tsai-t.
Nem tudom, mit képzelnek ezek magukról. Egyre hüjjjébbek!
@AKIsTUDATLAN: nekem is, telón nem látom, h mire reagáltál?

Hátha jó kedvem lesz :-D
@Blogger Géza: "Viszont nehezen elképzelhető, hogy miért tart fenn valaki olyan kiskereskedelmi egységet, amelyik papíron folyamatosan veszteséges. Hacsak úgy nem, hogy manipulált beszerzési árakon számolja el a kapcsolt beszerzéseit, vagy indokolatlan "menedzsment"-díjakon át kiszipkázza adózatlanul a profitot az országból."

Látszik, hogy nem érted az adózást, csak ugatsz róla.

A menedzsment díjak is adóznak. Azt meg, hogy indokollatlan, talán a kormányzati tanácsadóknál, meg a sok államtitkári fizetésen kéne számonkérmi. Ja, és igazad vagyon, az állami tulajdonú cégek menedzsment díjait is meg lehetne vakarni.
Mellesleg mi az a kapcsolt beszerzés? Valami fémkapoccsal odafogják?

Én úgy tudom, hogy egy vállakozás vagy beszerez vagy nem.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Boli azt írta le, hogyan kell a PC-ről az esetleges vírusfertőzést kiirtani.
@látjátok feleim szümtükkel: Te ehhez sajnos láthatóan semmit nem értesz.
@Blogger Géza:

Nyugodj meg, valamivel + néhány papírral többet, mint te.
@látjátok feleim szümtükkel: :D Akkor nem írnál ilyen hülyeséget, hogy "A menedzsment díjak is adóznak".
@Blogger Géza:

Aha! Szerinted akkor azért dugdossa a fidesz a rokonságot minden féle pozicióba, hogy adózatlan menedzsment díjakat kaphassanak? Szóval kibújnak a szögek a zsákodból.:D
Mi van,ma géza az ügyeletes szopós?:))
@kifordított nagyanyó:
"Mi van,ma géza az ügyeletes szopós?:)) "

Régen járt már itt, úgy látszik, hiányzik a megszokott adagja :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nagyon szívesen. Ezután is megteszem minden alkalommal.

A következő tömegtüntetés időpontja: 2015.1.2.
Itt olvashattok róla többet: www.facebook.com/zsolt.varady.94/posts/1578078725756666

Ma tüntetés nincs, viszont van tiltakozási akció. A NAV Dob utcai képviseletén. 10.00 órakor kezdődött, jelenleg is tart.
www.facebook.com/sajtoszabadsagert

Kérdezzük meg mindenhol, hogy már lemondott Vida Ildikó?

Akik nem tudnak Budapestre utazni azok feltehetik a kérdéseit ezeken a telefonszámokon:
NAV Általános Tájékoztató Rendszere
+36-40-42-42-42
NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszere
+36-40-20-21-22
NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság (Dob utca)
+36-1-461-3300
NAV (Széchenyi utca)
+36-1-428-5100

Friss híreket itt találtok:
www.facebook.com/sajtoszabadsagert?fref=nf
@évásanyó:

Mi van, rosszalkodik a neted, vagy elnyeli a hsz-aidat a blogmotor?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Brumika! nem tudok küldeni kommentet a másik blogon, itt kínlódok már 2 órája, a fene ette vón meg, nem rég jöttem haza,és beleütköztem Imola kommentjébe, ahol jöttemet gyalázta, meg téged, meg mindenki mást, és írtam neki egy kedves levelet, de nem engedte el ez a nyomorult gép:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: légyszí Brumi másold már át annak a süket imolának az üzenetem, nem müxik ott a blogmotor:

@Imola Helyesi:

Sem Jöttem-mel, sem senkivel nem beszélhetsz ilyen ki ha nem én, dölyfösen ezen a blogon, és máshol sem! Ez nem stílus! Persze mindig vannak, akik azt gondolják, hogy ők tudják egyedül a tutit, de ez itt nem nyerő. Elv - társaidnak is triviális lehet, ahogy a szüleikről írtál, semmi tisztelet, ugye? Te büszke vagy irodalmár vénádra, dehát akkor ez a durvaság és gőgösség honnan fakad? Te nem véleményt ütköztetsz, hanem provokálva sértegeted, akit csak tudsz.Nem kellene....
Brrumi , nem tudok semmilyen néven nem enged
@hekate36:

Évásanyó néven a próba átjött, nem tudom, mi lehet azóta a baj.
Átmásolom a kommentedet :)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):még van, mert tetszett, hogy lehet, és hülyéskedtem, nincs a blog.hun tiltva és mind a sajátom. de már nem használom őket, csak most nem engedett be a blogmotor az évásanyóval, kénytelen voltam próbálkozni. amúgy üdvözöllek szeretettel.
Brumi! a másikon nem enged semmivel
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Köszönöm Brumikám, majd még azt tedd meg nekem, ha kell, hogy mondd meg, nem tudok válaszolni, mert nem müxök, puszillak, a többit priviben..köszi-köszi
@évásanyó: "Kezdetben én nyílt szívvel és derűsen jöttem ide, azután kaptam hideget-meleget,akiktől te is,"

Nagyon sajnálom, és biztos nem lehetett könnyű. Azt mondják a trollokról, hogy élvezik, ha névtelenül szadizhatják az embereket. Az egyetlen védekezés ellenük gondolom az, ami a pszichopatáktól: folyamatosan fel kell rájuk hívni a figyelmet, és a közösségnek meg kell védenie magát tőlük!
Valószínű, úgy van ahogy mondod, és itt "csak" felfuvalkodottakról van szó, de akkor meg mit keresnek egy demokratikus közösségben? Súlyos problémára mutattál rá a szomszéd topikban: hogyan akarja a demokratikus oldal a Fideszt legyőzni, ha antidemokratikus viselkedést megtűr a soraiban?

Például erről ismerhetők fel szerintem:
- Az antidemokrata nem empatikus, nem toleráns, és agresszív, csak a győztes-vesztes szituációt értékeli.
- A DEMOKRATA beleéli magát mások helyzetébe, türelmes (szeretne az lenni:), és csak a konfliktus győztes-győztes megoldása elfogadható számára. :))
Ezeket meg lehet tanulni. Demokratának senki nem születik, hanem azzá kell válni!

Remélem, hogy az utánunk jövőknek kicsit tudtunk segíteni, és nekik már könnyebb lesz a lényegi dolgokra figyelni, nem kell a pitiáner támadásokat kivédeni unos-untalan!
@jöttem: Nagyon köszönöm, igyekszem figyelemmel kísérni a híreidet! :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ha már a névtelenségről böfögtél, egyelőre az a helyzet, hogy én néhány hozzászólásomnál többször is aláírtam a nevemet vállalva civil önmagamat, bár a nick-emből is kiolvasható, te pedig egyelőre továbbra is névtelenül, ám teljes mellszélességgel hazudsz, rágalmazol és igen gyakran hülyeségeket hordasz össze éppen úgy, mint új barátnéd. Zsák a foltját.

De igazat adok neked, az a mocsár, amivel te házalsz nem az én játszóterem és jártasd nyugodtan a olcsó hazugságokkal telt pofádat, melyben triviális frázisokká válnak a legnemesebb eszmék is, ami nem csoda, hiszen alapvető fogalmi zavarokkal küszködsz.
@jaegtoer:
Szálljunk ki elegánsan ebből a buliból, nem méltó hozzánk.
@jaegtoer: Kedves Lacika! Gondolom, a zsák vagy a foltja én vagyok. Vállalom, teljes mellszélességgel, bár, amikor engem basztattatok ezerrel, egy jótét lélek se mondta, hogy be lehet fejezni a piszkoskodást. Én most mondom, hogy le lehet szállni a kolleganőről, van olyan értelmes és okos, mint itt bárki más, legfeljebb nem olyan beképzelt és gögös, mit ti. A blogolás meg általában nick néven folyik, semmi közöd hozzá, milyen néven akar valaki szerepelni. Egyébként te is mégy a dölyfike után a tahóba, pá.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Az egészben az a döbbenet, hogy nem trollokkal kellett hercehurcázni, hanem törzsgárda Varánuszosokkal, mint jégtőr, meg mariann , akik kisajátítva a blogot, úgy döntöttek, hogy aki nem az ő dalukat fujja, az hülye és "valaganyó"-nak keresztelt el például az intelligencs jéger. és le "vénpicsázott" az intelligencs jéger. mert ha troll, azt mondom, ezért fizetik, de kezdek rájönni, hogy az, szabadúszó trollok, akik belülről bomlasztják a közösséget. hogy is mondtad a multkor? no, én is + 1.
@évásanyó:

"_valaganyó"-nak keresztelt el például az intelligencs jéger. és le "vénpicsázott" az intelligencs jéger._"

De ha egyszer az tetszik lenni, akkor mégsem írhatom azt, hogy Tündér Ilona.
@évásanyó:
ez a háromlábu fasz amely ék is nagyon érdekes okfejtés de pontosan írtja le azt amit ki akarsz fejezni és nem kell mindent túlzásba sem vinni mert a túlzás az odakozmált babfőzelék is lehet

miről folyik itt a vita ha ez vita

a jégeső mindíg beesik pláne ha nincs kas és csak három lába van meg a zesernyő is szitából van

itt most egymást dobáljátok lócitrommal vagy valami más is ami dobálható?

magyarázd el hol kezdődött és mivel...az jobb lenne, hogyha nem azzal kezdődött, hogy a jégeső alulról felfelé kezdett esni és összevisszaverte...

olyan cizellátgumok mint popó meg valag azok aestheticailag Yoko Ono bűvkörébe tartoznak neki van olyan kiállítása ahol csak popsik vannak és szépségvereseny popsik között addig amíg egy egy valag fel nem tűnik a pópapai pópa is volt már de az sem esett ki sem be sem most zavaros popó valag verseny szépségverseny popók között

a jégnek nincs is popója csak olyan kis lapos nem is indulhat a popóversenyen mert lafog és csattog az aszfalton

egyébként hajcihő meg tavaszi zápor idősebbeknek a késő őszi jégeső sok homokkal benne csak nem homokos? ki kell mosni

brühüyyy
@Rodeo36:

Homok...? popó...? Ég a házad, Rodeo?
@évásanyó:
látod popólopó jégeső milyen féltékeny? és az a sok homok ami a jégbeszorúl mikor esik...
ellopták a popóját és most keres valamit de nem találja elveszett egy popóka a homokban

szerencsétlen jegeshomok

brühüyyy
@Rodeo36: én kinyomtam a tahót a tahóval.de igazad van:
látszik, hogy mán beteg...kkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: @évásanyó:

Féltékeny?

Ó dehogy, pont illetek egymáshoz. Minden jót nektek:)
süti beállítások módosítása