Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.21. 09:07 Fabius

Bakiparádévá silányul a Fidesz?

Attejóisten, hová kapjak, mihez értsek nagy hirtelen, mivel szolgálhatnám leginkább rokonaim, haverjaim és hűbéreseim hazám, akarom mondani Hazám de még inkább Nemzetem és Hazám érdekeit? Mi? Ne tessenek úgy hadarni, mert ha összezavarodok akkor teljes lesz a káosz!!!!

epic.jpg

Tecciktunni a nagy kapkodásban hibázik az ember, véletlenül kinevezi az öccsét kerületi médiacézárnak a véletlenek adminisztrációs összejátszásának következményeként.

Vagy egy mozdulattal tönkre vágja az italnagykereket, aztán a visszakozással meg a józan eszet, és kénytelen eltűrni, a sajtó meg az internet népe visítva röhögjön a jövedéki biztosíték helyett bekarcolt lövedéki biztosítékon. Állítólag nyomás alatt nő a pálma, de mi nyomás alatt csak kupakolni tudunk, azt meg nem rakjuk ki a vitrinbe.

Ennek a sok elvárásnak mindég ez a vége! Nem kiderült most is, hogy négyszer annyi támogatást adtunk az Audinak, mint amit bevallottunk? Pedig nem kamuzni akartunk, istenuccse, csak valahogy adminisztrációilag megtévedés történt, oszt ojjan jól állt a büdzsé, hogy föl se tűnt eddig az a 30 milliárd.

Mi csodálkozni való van ezek után azon, hogy az amcsik fecnijéről kiderült, nem fecni az, inkább 30 oldalas leporelló gondosan dokumentált adócsalás folyamatábrával, megnevezett márkákkal és szereplőkkel? Honnan kellett volna ezt tudni? He?! Nem volt rajta se fejléc se pecsét!!!!! Tekknikai adminisztrációs hibaokokból ilyet meg nem olvasunk el! Mert mi van, ha szpem?! Meg amúgy a külügytől kértünk tolmácsot, de azt üzenték most a teremfodbal edzés fontosabb.

Vagyis nem tehetünk mink semmirőlse, az a fránya tekknika, az adminisztráció meg az elvárásnyomás a hibás. Mink jóhiszeműen és kellő körültekintéssel jártunk el mindégis, a miniszterelnök úr jóvoltából. Álgya őtet a Devla megfele.

 

837 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr86920481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.21. 14:32:13

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: A baloldal Mein Kampf-jából tanulnak a magyar radikális aktivisták? 2014.11.21. 14:28:42

Kötelező olvasmány a baloldalon Saul Alinsky könyve, a "Rules for Radicals". Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmust akart csinálni az USA-ban az 50-es években, miután a marxista eszmék kritikátlan rajongója, a bolsevikok 1917-es hatalomra jutásá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Imola Helyesi:
Csak addig kell elmenni, amivel jól érzed magad. Nagy dontes. De ha bejön érdemes tovább lepni. Én fél évre mentem ki, igaz a tutiba, szerződéssel, korrekt céghez, megszerettük egymast, lett 8 év. De azért én itthon szeretek élni mindezek utan is... Az a nagy kérdés hogy most felelőtlenségnek érzem ebben az oktatási rendszerben a gyereket itt hagyni- es a kettannyelvueket most teszik tönkre a €&@%{]\>£-:((((((((-t
" Soha nem fogadunk el egyetlen határozatot sem, amelyet az Egyesült Államok vezette nem kívánatos ellenséges erők dolgoztak ki, hogy csorbítsák szuverenitásunkat és alapvető jogainkat."

Na ki mondta ezt? Kim Dzsong Un. Egy véleményen van a CÖF-fel. :)

index.hu/kulfold/2014/11/23/nem_kene_embereket_kinozni_a_szuverenitas_durva_megsertese/
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Ma reggel volt a Hír TV BBC Hard Talk műsorában az orosz ellenzék vezére: Kasyanov. Hagyjuk most mit gondol Putyinrol, de szerinte is egyértelmű h oroszok agressziót követtek el Ukrajnában, szerinte a Krím félszigetet az oroszok leszarják, és teljes hujesegnek tartja, h oroszok érdekszférára hivatkoznak, mert pár éve még Putyin !! sem zárta ki, hogy Oroszorszag NATO tag legyen!!!
hűha! a Vincent is bepöccent!

Megint jönnek, fosztogatnak...

Mindent megmondtunk előre.

Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel riogatnak.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor egyéni nyugdíjszámlákat ígérnek.

Minden szavuk hazugság volt ezeknek az utolsó tolvaj trógereknek. Orbán. Matolcsy. Rogán. Selmeczi. Naszvadi. Mészáros. Ez a nevük azoknak a tolvaj trógereknek, akik felelősek kétmillió-kilencszázezer ember nyugodt öregségének ellopásáért és elherdálásáért, és ezt nem fogják megúszni.

Minden hazugság, rágalom, zsarolás, manipuláció és ígérgetés ellenére mégis voltunk százezren, akik nem hittünk a tolvaj trógereknek. Négy évvel ezelőtt világosan megmondtuk nekik, hogy nem akarjuk odaadni a megtakarításunkat. Vállaltunk minden hátrányt, amivel fenyegettek. Nem ijedtünk meg sem a zsarolástól, sem a riogatástól. Aláírtuk a papírt, amit kértek. Itt van:

„Nyilatkozat
a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszony fenntartásáról

(Név)] (TAJ) (Lakóhely) a(z) (magán-nyugdíjpénztár) tagja kijelentem, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi CLIV. törvény rendelkezéseinek ismeretében magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyomat fenntartom.

Dátum, aláírás.”

És most megint itt vannak, és megint el akarják venni tőlünk, ami a miénk.

Hát mi a kurva anyátokat nem értetek azon, hogy „fenntartom”, ti tolvaj trógerek? Tetováljam a homlokotokra, hogy felfogjátok?

AZ ENYÉM. Nem adom oda. Ha elveszed, eltöröm a kibaszott karodat.

Ehhez tartsd magad, te darab szar, ha a magántulajdonom közelébe jössz.

orulunkvincent.blog.hu/2014/11/22/megint_jonnek_fosztogatnak
@jöttem:

Ez gyönyörű volt, kösz:)
@taga20: Nyasgem! :D

Az egész klipből - a nem is olyan csibekorú - színésznő (Jaime Pressly) ér valamit. :)

vignette3.wikia.nocookie.net/charmed/images/f/fe/Jaime_Pressly.jpg/revision/latest?cb=20090704122638
segítek egy kicsit nosztalgiázni! :))))

ha rákattintasz az évszámra, annak az évnek slágerei szólalnak meg.

Mi volt sláger az Ön születésekor?

offforever.blog.hu/2011/01/24/mi_volt_slager_az_on_szuletesekor_1
@Imola Helyesi:

A trottyosodás nem egyenlő a hülyüléssel.

No akkor nézz trottyosodókat, talán valami beugrik neked is belőle:

www.youtube.com/watch?v=ZpYDcfDpeQA
@parti_giano:

köze hozzá, hogy mit csinálok alkalmasint, maga libsibolsi? idejövök, egyedüli svalbárdiként, aztán máris rámront? ha én éppenséggel békemenetre tanítom a réneket, az az én dolgom és táguljon a közelemből minden állatvédő, kígyóvállú, rózsadombi romkocsmáros gyíkember!
ami meg a popzenét illeti, hát izéééé...
@guma:

"eltöröm a kibaszott karodat"

most mar tenyleg erre van szukseg, mert egyertelmu, hogy semmi masbol nem ert ez a debil rablobanda
@hacsaturján:

" békemenetre tanítom a réneket,"

Egyetlen dolog izgat, mi lesz az írás a molinón?
@hacsaturján: :)

"ami meg a popzenét illeti, hát izéééé..."

www.youtube.com/watch?v=lNYcviXK4rg
@Kdo Je Ugasnil Luč:

tömören és velősen megfogalmazott cél.
kicsit sem csodálkozom rajta...
@jöttem:

egy kis hazai: "A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szó november 22-i számában jelent meg."

Kiss Tibor Noé

Önkontroll, kedveseim!

Valami megváltozott Magyarországon. A Fidesz 2014-ben három választást is megnyert, s az ellenzék totális összeomlását látva úgy tűnt, akár egy évtizedre is berendezkedhet. Az apátiának mégis hamar vége lett, a netadó tervezett bevezetése ellen hirtelen tömegek kezdtek el tiltakozni, tüntetések szerveződtek szerte az országban. A központi kérdés mára az lett, hogy kik azok, akik tüntetnek, és valójában mit akarnak.

A legérdekesebb fejlemény, hogy noha a tüntetések tematikája azonos a baloldali-liberális ellenzék (és a hozzá kötődő véleményformáló értelmiségiek) által napirenden tartott ügyekkel (trafikügyek, stadionépítések, paksi szerződés, kitiltási botrány, oktatáspolitikai ámokfutás), az elvileg „baráti” oldalról is többen feltűnő tanácstalansággal, sértettséggel és ellenszenvvel kezelték a „közfelháborodás napján” történteket. A felszólalók és a tüntetők megkapták a magukét. Az elsőnek nem tetszik, hogy a szónoklatok egy része demagóg. A második szerint nem tűnt fel a színpadon az új miniszterelnök. A harmadik szerint már a munkanélküli segély eltörlésének hírére is az utcára kellett volna vonulni. A negyedik szerint túl sok volt a hipszter, az ötödik szerint meg a komcsi, lehetne ezt folytatni egy darabig (egészen az ízléstelen CCCP-pólóig), de nem ez a lényeg.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a tüntetők valójában az ellenzéki pártok számára jelentenek konkurenciát. A tüntetések tétje lassan nem az Orbán-kormány megbuktatása lesz (aki ezt várja, illúziókba ringatja magát). Nem véletlenül hangzik el egyre gyakrabban, hogy az emberek az „elmúlt 25 évvel” szeretnének leszámolni – az elmúlt 25 év meghatározó liberális szereplőinek mostani reakciói alapján egyébként teljes joggal. Az emberek most unták meg, hogy a politikai elit gyámkodik felettük, hogy a politikusok megállás nélkül hazudoznak, hogy az ország belefullad a korrupcióba. A tüntetőket most Orbán, Szijjártó, Lázár és a többiek arroganciája vitte az utcára, de a politikától távol maradók nem véletlenül tettek magasról a „baloldali összefogásra”, amelynek (nyelvileg és ideológiailag egyébként szabályos) világmagyarázata jó ideje nem érdekli őket. Ezúttal is lépten-nyomon azzal a leereszkedő hangvétellel találkozunk, ami miatt sokak zsebében évek óta kinyílik a bicska. Nem kell ahhoz tartalomelemzés, hogy lássuk: az említett politikai-értelmiségi garnitúra számos értelmező szövegéből üvölt az elitista gőg.

Hogy a felszólalók közül többeket az indulat vezetett? Hogy nem csomagolták be eléggé a mondandójukat? Persze, hogy nem: a hétfői a „közfelháborodás napja” volt, „népmozgalmi” aktus, annak minden esetlenségével és nyersességével, fiatalos hévvel, túlzásokkal. A szónoklatok színvonala lehetett volna magasabb, a demagógia pedig kevesebb, de az elvárások is irreálisak voltak. Elég csak rákattintani a Galamus-csoport oldalára: Mihancsik Zsófia stilisztikai tanácsai szerint nem érdemes valakit „háromszor is elküldeni a picsába”, majd rögtön üzen is a „mesterkélt”, „szerepmázas” szónokoknak: „Önkontroll, kedveseim!” (vö. „leereszkedő hangvétel”). Nála csak Herényi Károly jobb, aki arra buzdít, hogy a „szegény Kiss Péter” és Navracsics Tibor választókerületében sorra kerülő időközi választáson „ki kell kényszeríteni a teljes ellenzéki összefogást”, mert itt „kezdődhet érdemben a kétharmad lebontása”.

Nem, kedves Herényi Károly, kedves Galamus-hívők, kedves mindenki, aki Kuncze Gáborral együtt sértve érzi magát. Nem az a kérdés, hogy négy év vagy huszonöt – a tüntetők is tudják, hogy az elmúlt négy évnél nincs lejjebb. S már rég nem az a kérdés, hogy miként lehetne elvtelen alkukkal és kamarillapolitikával legalább technikailag kikényszeríteni a kétharmad lebontását. Ez maximum a DK-Együtt-MSZP politikusai és talpnyalói számára létkérdés. Valódi változás csak akkor történhet Magyarországon, ha a politika végre visszanyeri eredeti jelentését (azaz, hogy a közügyeket az állampolgárok együtt vitatják meg a lehető legtöbb színtéren), és az emberekben kifejlődik az a demokratikus attitűd és civil kurázsi, ami a rendszerváltás összes eredménye ellenére sem vált meghatározó értékké, s ami védetté tehetné őket a hatalmi túlkapásokkal szemben. Ehhez új mentalitásra, új gondolatokra, új szereplőkre van szükség. És legfőképpen időre. Akik most az utcákra vonultak, minden amatőrizmusuk és radikalizmusuk ellenére hitelesen állnak ki önmagukért, s valamiféle önszerveződést próbálnak létrehozni. Ez kudarcot is vallhat, de akár ki is fejlődhet belőle politikai program, egységes politikai cselekvés (Várady Zsolt iwiw-alapító felbukkanása jó jel, s egyben szimbólum: a tüntetők sokkal jobban értik azt a világot, amelyben élünk, mint a politikai osztály bármely szereplője).

folyt.köv
A „közfelháborodókkal” szembeni fanyalgás, a baloldali-liberális politikai elit tagjainak sértődöttsége árulkodó: a századik pofontól sem józanodtak ki, még mindig nem értik meg az emberek üzeneteit. A tömegek szavazata jól jönne, de amikor az emberek a saját véleményüket artikulálják (radikálisan, fésületlenül), akkor befogják az orrukat, lenézik és újra kioktatják őket a demokratikus minimumról meg arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen (vö. „elitista gőg”)? Másfelől a dolgok ezzel kerültek végleg a helyükre a „tömeg” és a „rendszerváltó értelmiség” viszonyában. A reakciók utólag is igazolják a választópolgárok bölcsességét, akik immár nem tőlük várják, hogy megvédje őket a Fidesz önkényuralmi húzásaitól. Ideje volna venni az adást.

magyarinfo.blog.hu/2014/11/22/onkontroll_kedveseim
@Kdo Je Ugasnil Luč: Ja és nyilván Tátrai Tibor meg Charlie is oda tartozik. Félkegyelmű. :)
@hacsaturján:

++++++++++

:)

mindegyik előadótól szeretem, de ezt kifejezetten imádom!
Kit ment a kormány devizahiteles csomagja? A riport megnézését ajánljuk adósoknak és "ellendrukkereknek" egyaránt.

youtu.be/L8tdcgnAq-Y
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Ki akarnak provokálni egy polgárháborús állapotot. Ezzel van tele a másik oldal. Talán nem kellene belemenni ebbe a játékba.
vissza a valóságba. :(((((

máshol sem könnyű az élet. Sőt!

csak erős idegzetűeknek...

Kisemmizték a világ legfiatalabb országát a multik

Az amerikai és kínai cégek potom áron szerezték meg a kőolaj-készletekben gazdag földterületeket. Dél-Szudán sorsáról a We Come As Friends című dokumentumfilm számol be, melyet a Kairói Filmfesztiválon vetítettek e héten.

www.piacesprofit.hu/klimablog/kisemmiztek-a-vilag-legfiatalabb-orszagat-a-multik/
@jöttem: Ez akkor igazán "szép", amikor mind a két oldal ugyanezt mondja a másikról. Így tényleg lesz itt móka és kacagás.
@jöttem:

azt gondolom, most nincs igazad.

ez a felháborodás olyan foka mint amikor már kimondasz olyant is amit sosem tennél meg.
az az oldal nem "másik". inkább egy nagyon elméleti, gazdagon gondolatok, vélemények gyűjtőhelye.
@guma:
Köszi.:)
Ennek az írásnak minden szavával, pontjával és vesszőjével egyetértek.
Parádés helyzetjelentés.
@Gábris szomszéd: nyilvan. engem az a ket alkesz sem erdekel kulonosebben, annyi a kulonbseg, hogy toluk nem ver ki a szarszeplo
@jaegtoer: A kis malagyecek egymás buksiját paskolják? :)
@Kdo Je Ugasnil Luč: Még szerencse, hogy minket sem tőled. :)
@jöttem: ugyan, ez csak a szarhazi szlovakrendszamos puhos orgovanyi rebe, meg a skizo pifta, jabba flekkes publiczistajanak a lazalma. kit tudnanak ezek feltuzelni masok ellen, a parezer csattogo protkoju meg sosavas menetes shitnyiken kivul?

nem. ezeken kivul a ner mindenkit megszopatott - nincs kit egymas ellen allitani, ezt kellene felismerni
@guma: "Ideje volna venni az adást." Talán inkább ha a kalapjukat vennék. Mind. Az egész tetves módszerváltó bagázs mehet - menjen jobbklikkestől thürmergyugyuig bezárólag. Ja meg még ha kérhetném a torokgaborelemez és hasonló mellébeszélő zsurnaliszták is keressenek maguknak más foglalkozást.
@guma: köszönöm drága guma, ez baba vot!
egyébként, állunk a nők szolgálatára.
evtársnő, a dogozok nőket szolgálom!:)
u.i.: kivéve ebolát, őt még bottal se!:)))
Nem kell annyira tartani a polgárháborús állapotoktól.

Aki szemlélődik, az észreveheti, hogy jelenleg is az van, csak éppen egyirányú a lődözés orvlövészekkel hivatásos irányítás mellett.
Ha 'k_i_tö_r_n_e' annyi lenne a változás, hogy az egyirányúsítók is kaphatnának a szemük közé, és a nyolcmillió veszélyeztetett túlélési esélye hatványozottan nőne, akár pergőtüzet feltételezve is. Itt tartunk. De még mindig nem időszerű. A Fidesznek kell megtenni a lépést. A békemenetükkel. Mert a gyávák előbb utóbb belekapaszkodnak a hazug molinókba.

Kivéve a Savanyú Cukor feliratúakat.... az egy másik történet, másik fejezet, más szereplők és más kereplők...:)
Sokan támadják Orbánt az "illiberális" fogalom miatt. Dehát akkor mit kezdjünk a tüntetőkkel, akik megtámadják a sajtószabadság jegyében a riportereket,
akik nem engedik szóhoz jutni a blogokon a más véleményen levőket vulgáris szózuhatagokkal, akik "demokráciát" skandálva törnek-zúznak? Ők bizony az ÁLLIBERÁLISOK, és inkább a marxizmus gyermekei.
Az nem baj, ha küzdenek a szegény-gazdag ellentét növekedése , a gőgős kormányzati retorika és más hibák ellen, de akkor ne mondják magukról, hogy liberálisok, mert bizony, amit eddig megmutattak a tüntetéseken, a baloldali hírcsatornákon a kettős mérce alkalmazásával, az kőkemény ÁLLIBERALIZMUS.
Meg ugyebár Putyin-barátsággal támadják Orbánt azok, akik Obama helytartója felé kacsintgatnak.
@Kdo Je Ugasnil Luč: "faj neked? az jo"

Jaja így válsz te is pontosan olyanná, mint akiket itt nagy hévvel kritizálsz. Persze, ahhoz, hogy ezt átlásd már egy kis agy és szív is kéne, de hát nem lehetünk maximalisták a dobbantott "nagyondemokraták" és hazánk megmentőivel szemben. :)
@Gábris szomszéd:

"A kis malagyecek egymás buksiját paskolják?"

Momentán nem emlékszem milyen szövegkörnyezetbe illesztve javasoltam, hogy te kinek a mijét paskold, de ráutaló magatartásomból játszi könnyedséggel rájöhetsz. Láss hozzá.
@rdos: szerintem nem nagyon boldogulnanak az allaskeresessel. de az eletfogytig tarto 47kHUFos kozmunkat kizarolag rajtuk alkalmazva nagyon is kielegitonek tartanam
@Imola Helyesi:

eszt maga kövér lászló se monta volna külömbül. honnan teccett idemásolni a néninek?
@jaegtoer: micsoda szlavofil szokeszlet, figyeled? alig varom, hogy mar cirill betukkel irjon… :o)))
@hacsaturján:

ahogy néztem, hallottam, már nem is a szemem káprázott, hanem az agyam. Azért ez súlyos merénylet. lehet, hogy rossz idősíkba vagyok keveredve.

Szóval csőrre töltve?:)
@Gábris szomszéd:
Ugyanazt?
Először is tisztázzunk valamit! Én nem a "balliberális és jobboldali" felosztásban értem a két oldalt.
Van a kormány politikáját éltetők és a kormány politikáját elítélők tábora. Az utóbbiba nagyon sok jobboldali nézeteket valló személy tartozik. Úgy is mondhatjuk, keresztény konzervatív.
A kormánypártot éltetők azt hangoztatják, a mostani tömegtüntetések és elégedetlenség kirobbanása mögött az USA, CIA áll. Ők bujtogatják a tüntetőket, mert érdekükben áll a kormány megbuktatása.
A másik oldalon pedig áll egy hatalmas tömeg, aki eddig tétlenül nézte, hogyan lopják szét, teszik tönkre az országot, hazudnak a szemükbe a hatalmon lévők. Ez a tömeg eddig megfoghatatlan volt. Láthatatlan. Az elégedetlenségük és elkeseredésük elérte a tűréshatárt. Ők egy élhetőbb országot szeretnének és készek ezért cselekedni. Jelenleg azzal, hogy az utcára vonulnak. Nincsenek vezéreik /még/, a közös cél mozgatja őket.
Ők a kormányváltáson kívül a politika megtisztulását is szeretnék elérni.

Mi közöset látsz ebben a két oldalban?

Te, talán tudod. Mivel két naponta hol az egyik csoport nézeteit hangoztatod, hol a másikét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lásd fenti hozzászólásomat az ÁLLIBERALIZMUSRÓL.
De nevezhetném lassan öl-liberaizmusnak, el-liberalizmusnak, ül-liberalizmusnak, esetleg ól-liberalizmusnak, lehet választani, de hogy nem liberalizmus az , aminek jegyében támadják az illiberalizmust, az biztos.
@jaegtoer: Nem lenne hasznos ha úgy általában megfogadnám a javaslataidat, főleg ha még követném is bizonyos kommunikációs viselkedésmintáidat.:)
@jaegtoer:

ha nem látott még csőre töltött savanyú cukrot, akkor nemigen járatos a kétharmados magyar politikában, tehát álljon fel és adja át a székét helyesi imola versenyzőnek!
Boli, hová tüntetted az előzőt? Most írhatom még egyszer. Tehát: A mai, az illiberalizmus ellen szót emelők vagy tüntetők semmiképpen nem liberálisok, inkább nevezném őket álliberálisoknak, esetleg el-liberálisoknak, ül-liberálisoknak .Semmiképpen nem élliberálisok, csak nehogy öl-liberálisok legyenek.
Bocs, mégis betetted, elnézést, Boli. De így az ismétlés a tudás anyja lett.
@Kdo Je Ugasnil Luč:

Várj még egy kicsit. Lehet, még a kantoni nyelvjárásét is megismerhetjük. Élesben, helyben.
@jöttem: Az előző kommentedben azt írtad, hogy "ezzel van tele a másik oldal." Miből gondolod, hogy én jobb és bal felosztására gondoltam?
Na de amit kérdeztél. Én úgy látom abszolút jogos a tömegek felháborodása nagyon sok dologban, viszont az erre rátelepülő ilyen-olyan erők okozhatnak számomra bizonytalanságot.

Én szeretném ha változás lenne, de az előző 3 választást sajnos a fidesz nyerte és demokratikusan. Ez még akkor is így van, hogy nekik lejtett a pálya. Ha valaki demokrata ezt el kell, hogy fogadja. Na de lapozzunk. OK megbukik Orbán. Te mit akarsz utána. Feltételezem azt, hogy legyen ismét egy szabad választás. Az kb. 3-3.5 milla konzervatív szavazó vajon kire fog szavazni?
Van egy olyan gyanúm, hogy nem a CCCP-s pólósokra netán Fletóékra. Szerinted?
@hacsaturján:

"__ha nem látott még csőre töltött savanyú cukrot, akkor nemigen járatos a kétharmados magyar politikában, tehát álljon fel és adja át a székét helyesi imola versenyzőnek!__"

Mint mindig most is igaza van, kedves Mester. Megyek is inkább fát vágni.

@Imola Helyesi:
Imola készülj. Át van adva a helyem.
Majd szólok mikor kell tönkre hajtani a fejet. Savanyú cukrot is kaphatsz. Csőrre töltve.
@Imola Helyesi:
Mióta liberálszakértő magácska?
Az SZDSZ-ben kezdett tán kegyed is, mielőtt az Alfahír, Barikád és hasonló izékék szerzője lett?
Kompenzál magácska netán? :)

Segítek, hátha érted...
"Az illiberális jelentése: szűkkeblű, kicsinyes.
Az illiberális demokrácia pedig "áldemokrácia, részdemokrácia, üres demokrácia vagy hibrid rezsim, egy kormányzórendszer, melyben bár választások vannak, a polgárok nem ismerhetik meg a kormányzati tevékenység jó részét a polgári szabadságjogok nagyfokú korlátozása miatt. Ez a 'nyílt társadalom' elleni rendszer. Az illiberális demokrácia fogalmát Fareed Zakaria indiai származású USA-beli szerző írta le 1997-ben."

Nincs új a nap alatt.
@Kdo Je Ugasnil Luč: Mondasz valamit. 1987-ben végzett kezdő jogász 1,5 év "ipari" tapasztalattal állást kereső szövegre 2014-ben nem tudom hányan vennék fel bármire is.:-) Hobbija kérdésre foci, újabban szotyolázva foci nézés válasz sem javítana sokat a felvételi esélyeken. Jól látod. Talán ha a közmunka maradhat. Kordonbontásban jeleskedett, akkor közteres vagy utcaseprő.
@Imola Helyesi:
Banyek! Nem tesz be az ember semmit és nem vesz ki sem. Bármilyen hihetetlen... Felétek hogyan szokták???
Ha megunom, hogy itt táncikálsz és illegteted magad, nem tudod a határokat, legfeljebb kiváglak, mint a macskát szarni. Kapisi?
@rdos:
Táncos is lehet még... :)
A balettből már kiöregedett, de valami keridömi rendezvényen még felléphet.
@guma:
.
A kettős mérce jutott eszembe erről az írásról, nem is tudom miért.
.
Kettős mérce az olyan – gondolatban, szóban vagy tettben is megnyilvánuló – döntés, ítélkezés, amikor azonos helyzeteket különbözőképpen, néha ellentétesen ítél meg valaki, többnyire részrehajlás, elfogultság miatt. Rokon értelmű kifejezések: kivételezés.
Más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem.

A „Kettős mérce” blogról jut eszembe - nem először.
A kettős mércén értjük azt, hogy valaki más szemében a szálkát is meglátja, de a magáéban a gerendát sem.
A „szálka” lehet bármi: jogszabály (például a Tavares-jelentésben, vagy a Velencei Bizottság anyagában, és így tovább), peternce, vagy a szomszéd tyúkja az én kertemben és még ki tudja mi minden.

Azonban van egy polgári jog által megfogalmazott tétel (egyébként a római jogból származtatott alapelv): saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.
Ebből - szerintem - az következik, hogy ha valaki hibázik, nem mentesít a következmények alól, hogy más is hibázott.

Ha vita van, saját tévedését nem menti az, hogy más is tévedett.
Ebből a tanulság az, hogy sorrendben, elsőként a saját szálkát kell rendbehozni, mert másképpen az bizony gerenda marad.
Vagyis másnak bármilyen tévedése nem mentesít senkit a saját hiba javítása alól.

Az a véleményem, hogy a kettős mérce, mint hivatkozás, nagyon sok esetben álságos, és csupán a saját gerenda kisebbítésére, vagy annullálására szolgál.
Ajánlott a kettős mércés hivatkozásokat mindig kellő óvatossággal, fenntartással olvasni.
@hacsaturján: tőlem akár fémkupakolhat is a rénjeivel. a tágulást meg oldja meg széles professzorral, ha már békemenetelni akar. eh?
@parti_giano:

tuttam, hogy maga a kovács zoli.
@guma:
Értem mit mondasz. Jogos.
De ebben a felfokozott hangulatban nagy felelőssége van az "írástudóknak".
A jelenlegi mo-i közhangulat olyan, mint a kuktában fortyogó gulyásleves. A szelep már sípol. Ha nem hűtik le a kuktát, akkor felrobban.
Láthatóan a kormányzat még magasabb hőfokra tekeri a gázt.
Hűteni kell. Mértékkel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Valami fehérvári huszárok rémlik is. Hát? Talán haknizni meg lagziba hívnák de rajongói már csak vendégek az unokáik lagziján.
@Imola Helyesi:

"__Természetesen rád nem vonatkoznak a tanácsaim, hiszen te -hálistennek-, külföldről adnál életvezetési tanácsokat.Káromkodjál inkább ott az idegen honlapokon és adjál nekik tanácsokat a kultúrájukat illetően, és majd ők küldenek el téged oda, ahová te küldenél engem.Te itt már csak egy kibic vagy, akinek semmi sem drága. __"

Asszem, magába bele(p)álott az iránytűje.

Mindazonáltal be is baszna, ha vonatkoznának, de azért dolgoznál rajta, Imola, valld be! Nem szégyen az!
Mit nem adnál érte, hogy 'Lófaszt a seggedbe!' helyett 'Kezét csókolom'-mal köszöntselek.
@guma:

Írod: "sajnos a szegénységről sem beszélhettek választás előtt mert szegény KSH-nak nem volt rá pénze, hogy pl kimutassa mennyi gyerek éhezik hazánkban."

Úgy beszélsz, mint aki most lépett le a falvédőről, ezért az hiszi, hogy csak azóta van hatalmas szegénység Magyarországon, mióta a mérhetetlenül jóságos Gyurcsány-Bajnai kormányt a választól elzavarták.

Az INDEX Chart (index.hu/chart/2014/08/18/3
írta, idén augusztusban az önkormányzati választások előtt:

„2008 óta már az egymást követő ötödik évben növekedett a magyarországi szegények száma tavaly, hívja fel a figyelmet a Napi.hu. Az Eurostat adatai alapján így változott a helyzet 2005 óta:”

A mellékelt Eurostat diagramból kiderült, hogy 2005-ben is kb ugyanennyi szegény élt Magyarországon, mint most. Ez a szám 2008-ra 2,5 millióra csökkent, majd 2009-ben növekedésnek indulva elérte a 2,8 milliót és 2013-ra elérte a 3,3 milliót.
@guma:

Guma úrnak habzik a szája az eszeveszett gyűlölettől:

"Minden szavuk hazugság volt ezeknek az utolsó tolvaj trógereknek. Orbán. Matolcsy. Rogán. Selmeczi. Naszvadi. Mészáros.

Ez a nevük azoknak a tolvaj trógereknek, akik felelősek kétmillió-kilencszázezer ember nyugodt öregségének ellopásáért és elherdálásáért, és ezt nem fogják megúszni."

Ha a Manyup olyan kiváló volt, mint ahogyan azt Guma úr festegeti rózsaszín ecsettel, akkor miért írta ezt az MTI?

"Lengyelország felszámolja a magánnyugdíj-pénztári tagságot

MHO/MTI
-2013. szeptember 4., szerda

Radikális nyugdíjreformot hajt végre Lengyelország, az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír portfólióját, és a továbbiakban nem teszi kötelezővé a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket.

Donald Tusk miniszterelnök szerdán úgy értékelte a reformot, hogy az kedvező lesz a nyugdíjasoknak, az állam számára pedig lehetővé teszi az adósság csökkentését.

"A jelenlegi rendszerről kiderült, hogy nagyon költséges, és jórészt az államadósság növekedésére épül” mondta Tusk a bejelentést követő sajtótájékoztatón.

Elemzők szerint a magánnyugdíj-pénztári rendszer belátható időn belül tökéletesen marginalizálódik.”

Guma úr beteg agyában a Lengyel kormány is hülye lenne, csak éppen Guma úr nem lenne az?

Guma úr úgy tesz mint a részeg autós, aki menetiránnyal szemben hajtott fel az autópályára és így méltatlankodott:

"Ez a sok hülye, miért jön velem szembe?"
@Knósszosz:
" a ceglédi állomás Evita Peronja... "

Mi bajod van neked Cegléddel?! Egyszer lekésted a csatlakozást?
@Vidéki:

bocsásson meg ténsuram guma úrnak, aki habzó szájjal úrhölgynek képzeli magát, és ugye egy hölgy sosem fest rózsaszín ecsettel, mitöbb, nem is lengyel állampolgár, hanem inkább részeg autós, de ez akkora közhely, mint ide lacháza. guma úr a maga női eszével képtelen az olyan analitikus gondolkodásra, mint ténsuram, horribile dictu, ami a szívén az a száján és szarik az mti-re, miként jómagam is, ha mégcsak 2013-ban jár.
kendnek meg kívánok jó egészséget, bort, búzát és békességet! (szeressük a rendőrséget!)
@Vidéki:

"A Fidesz és a szocik az előző évezredben a nyugdíjrendszer következő pillérjét akarta létrehozni az önkéntes és magánnyugdíjpénztári rendszer kialakításával. Az adott pénztárakban párhuzamosan működött az önkéntes és a kötelező rész. Az igazi della viszont a kötelező részből érkezett, míg a kistestvér szerepét töltötte meg maga gyermeki bájával (és bevételi korlátozottságával) az önkéntes rész. A pénztárak kialakítása is a két láb észrevételezésével történt, amit 2011-ben az állam eltőrt. Kivette a képletből a működéshez szükséges kötelező részt, és ott hagyta megdögleni az önkéntest. Nem véletlen, hogy a mai napig szűkül a rendszer és egyre több az önkéntes pénztári összeolvadás. A vége már 2012 óta látható. Hosszú távon az önkéntes pénztárak nem fogják magukat ebben a formában és azonos likviditási tartalék elvonásával fenntartani.
A kormány már 2011-ben is úgy viselkedett mint valami megveszett Zs kategóriás maffiafőnök tanonc, aki csak saját magától akar megvédeni megfelelő anyagi támogatásért cserébe. Kellett a költségvetésnek és a szabadságharcuknak a pénz, ezért elvettek 3000 milliárd forintot, amit azóta is csak keres a rendszer. A pénzért cserébe a kormány egy ígérvényt tett, aminek jórészét nem neki kell majd megtartania, hiszen 30 év múlva az Orbán garnitúra elméletben már sehol nem lesz. Márpedig a 20-30 év múlva hatalmat gyakoroló gittegyletnek kell(ene) elméletben visszafizetnie azokat a milliárdokat, amiket 2011-ben (és most) vettek el a jövő nyugdíjasaitól. A pénzből már nincsen semmi, nagy kérdés a jövő finanszírozhatatlansága! Na ez a kormány ígérvénye.
Ráadásul előbb a média segítségével a válság által buzerált hozamokba kapaszkodott a kormány, hogy meggyőzze saját baromságáról a lakosság kevésbé pénzügyileg tudatos részét. Beállították a pénztári hozamok pillanatnyi sebezhetőségét, mint valami következetesen alulteljesítő, vagyont eljátszó mini kartellt. Holott semmi más nem történt, mit egy történelmi világválság, aminek következtében minden zuhanásba kezdett (szigorúan időlegesen!). Ráadásul a pénztárak saját befektetési stratégiájukat nem politikailag korrekt módon a következő 4 évre határozták meg, hanem 10-20-30-40 évre előre. Ez logikus is, hiszen a pénz sem ma kell, hanem nyugdíjas éveidben! Nem az a lényeg, hogy ma maximalizáld a hasznod, hanem a fenntartható fejlődés, aminek a végére 20-30-40 év múlva a lehető legjobb startégiával fogsz rendelkezni a pénztár által.
(Ha megnézed a 10 éves hozamokat, akkor nem értelmezhető a kormány kijelentése, miszerint eljátszották a vagyont. Kép forrás: MNB)"

m.cdn.blog.hu/if/iflgazdasag/image/K%C3%A9perny%C5%91fot%C3%B3%202014-11-23%20-%2011.19.38.png

iflgazdasag.blog.hu/2014/11/23/elvettek_az_utolso_magyar_nyugdijat

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
@guma: "máshol sem könnyű az élet. Sőt!". Köszi a cikket. Jó volt. Arra tippelnék kőolaj kutak és tartályok lehetnek. Érdemes a jobb sarokban a különböző műhold hátteret választani, ebből látszik vadi új műtárgyak ezek.

wikimapia.org/#lang=hu&lat=10.009213&lon=32.958781&z=17

Arra is jó volt a cikked, hogy felfedezzem a párhuzamot. Dél-Szudán és abszurd kishazánk között. Ott amik és kínaiak, nálunk is amik és oroszok. És bár mindkét országban érezhetően rossz irányba fordultak a dolgok, én is adok linket. Meglepő lehet, de Iránban úgy tűnik jó irányba mennek a dolgok.

fotelkalandor.blog.hu/2014/10/20/jo_iranba_mentunk_1_mi_van_a_csador_alatt

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/23/az_ismeretlen_iran_ami_az_amerikai_propagandabol_kimarad

Mindig rácsodálkozom a jelenségre, a bérkommentelőkre úgy látszik még hét végén is van pénz. :-(
@Vidéki:

nem tudom eldönteni, hogy hülye vagy orvosi eset vagy...

még a változott KSH számítások szerint sem volt soha, hogy amióta EU tagok lettünk valaha is a középmezőnybe nem fért volna be a szegénységi rátánk...

most pedig tekintsd meg sikerült elérnünk az utolsó helyett...

ezért teljesítményért akár a szám is habozhatna, de ott tartok, hogy elkeseredek és megdöbbenek, hogy ezt embernek mondott egyedek eltudják nézni hazánkban a XXI.sz-ban.

ajánlom, hogy lapozgasd a hivatalos kiadványt és legalább égjen az arcot amikor védhetetlen helyzetet mentegetsz!

valamint ne nekem higgyél hanem amikor a gazdássági konferencián varga mihály kitálalt őszinteségi rohamában.

a manyupról meg az a véleményem (engem nem érint! hangsúlyozom!!!), hogy ott bizony tömegesen csinált szájából segget a kormányoldal a kormányfő vezetésével.

talán ezen kéne rágódnod, ha már csócsálni akarsz valamit és felejtsd el már az oldalakat, személyeket mert csak egy hazánk van és abból kellene EGY igazán mindenkinek élhető országot megteremteni...

és ha tized annyit dolgozol majd szociális vonalon társadalmi munkába mint amit én már megtettem, (akkor nem rombolnál itt a hálón elfogult seggnyalásoddal,) akkor szólj hozzám legközelebb.
@hacsaturján:

nem tudhat ő sem minden. :)
látod még olvasni sem képes... :D
@rdos:

egyszerűen akkora az isten állatkertje, hogy azért is másra haragszik amit ő csinál...

azt hiszi, ha másokba rugdos akkor neki jobb lesz... amikor rádöbben, hogy nem akkor legtöbbször már késő...
@Vidéki:

tájékozódj!

1./ aláíratott a kormány egy papírt, hogy megtartja a tulajdonát.

2./ most ezt veszi el és nem mondja meg mire fordítja!

5./ az elvett 3000 milliárd eltűnt nyomtalanul, nincsenek meg az ígéret szerint vezetett egyéni számlák a pénzről!

6./ az eltűnt 3000 milliárd belső eladósodást generált, amit könyvelési trükkökkel palástol(és a MNB pénzének segítségével amit bekönyvel az államháztartás kasszába a IV negyedévben és visszatérít a következő év I. negyedévében. ha nem hiszed nézd meg a nyilvánosságra hozott költségvetést! ide is belinkeltem 2x!!!)

7./ a lengyelek nem felélni akarják hanem a nyugdíj kasszát stabilizálni. ha ezt sem tudod akkor fogalmad sincs miről dumálsz!

tehát hanyagolj, ennyi bődületes hülyeséggel nem tudsz megetetni.
@Vidéki:

a 3-as és 4-es pontot pedig keresd meg miért hagytam ki!
az agytorna neked nagyon is kell, amint látszik.
@guma: lebuktál te sötétben bujkáló hermofrodita!:))
vidéki evtársnak igaza van. ha tusk evtárs aszt mondta, hogy ..., ako az faktum!:))
de szerintem tusk evtárs aszt is mondta, hogy az oroszok a sátán, de arra nem emlékszem, hogy vidéki hungaristabajtárs eszt emlegette volna!
kurvaanyját minden fityeszes lakájnak!
@taga20: bocs guma! herma az a hermo:)))
@Gábris szomszéd:
Igen. Szabad választásokat akarok.
DE! Nem rögtön a kormánybukás után. Egy átmeneti- szakértői kormány vezesse az országot. Akár 1 évig.
Addig vizsgálják ki a korrupciós ügyeket.
Kezdődjön el a felelősségre vonás.
A parlamentben állítsák vissza a régi alkotmányt. Aztán annak szellemében folyjon a munka.
Kezdődjön meg az átvilágítás és a tényleges vagyonosodási vizsgálat.
A közszolgálati média legyen az, aminek lennie kell.
A fontos törvényjavaslatoknál legyen név szerinti szavazás.
Legyen status quo: Eu és Nato tagok vagyunk. Ez nem változik.
Van még ötletem, ha kíváncsi vagy rá.
Ha mindez lezajlik, akkor lehet a következő választás.
@jöttem:
Ugyan, nem neked címeztem. Csak önkritikus voltam:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mellébeszélsz a manyupokat fényezni szándékozván:

Kun János, a neves közgazdász a Bajnai-kabinet kormány-főtanácsadója volt.

Kun János már 2009 elejétől sok fórumon megkongatta a vészharangokat a manyupok kártékony hatásával kapcsolatban. (L. Népszabadság, 2009. ápr. 30. Kun János A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJÁNAK CIKKÉT)

2009. szeptember 25-én a Magyar Közgazdasági Társaság zalakarosi vándor gyűlésén, Kun János, a Bajnai-kabinet kormány-főtanácsadója a magánmagánnyugdíjpénztárak államosítása vagy legalábbis kötelező jellegük megszüntetése mellett érvelt.

" A rendszer eddigi működésének tehát 800 milliárd forint a nemzetgazdasági vesztesége.

A pénztárak megszűnésével az állam a pénztárak miatti adósságát szüntetné meg állítja a közgazdász."

Ez arra utal, hogy a Bajnai kormány legbelső körei is érzékelték a súlyos problémát, azonban az ésszerű intézkedések meghozatalához akkor hiányzott az idő és a parlamenti támogatás.
@guma:

Már megint hazudsz, mint a vízfolyás!

Korábbi hozzászólásomban hivatkoztam az INDEX Chart (index.hu/chart/2014/08/18/3 adataira amelyek az Eurostat adataira támaszkodtak.

De te lusta vagy, mint a bűn, lusta voltál megnézni a "Szegények aránya a lakosságon belül" című Eurostat grafikont, helyette látomásaidra támaszkodva állítod:

"még a változott KSH számítások szerint sem volt soha, hogy amióta EU tagok lettünk valaha is a középmezőnybe nem fért volna be a szegénységi rátánk."

Az az INDEX Chart Eurostat grafikonon az EU átlag lila színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta 25 % körüli.

Az Eurostat grafikonon Magyarország átlaga barna színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta mindig jelentősen meghaladta az EU átlagot.

Neked enni csak kell, de hazudni muszáj?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Á... nekem semmi bajom Cegléddel, meg az állomással senem. Onnan kábé egy kocsmára és ötszáz méterre van a sportcsarnok, ahol meghallgattunk vala egy koncertet, igen jó hangulatban.

Madonna csak a az állomás peronja okán gyütt az eszembe(..), mer annak is van peronja mint a Ciccone repertoárjába ott van a dóntkrájfórmíáárddzsentína, az Evitábul.
Legközelebb ilyet nem izélek, mer még én is meglepődtem:)))
A sportcsarnok helymeghatározása egészen pontos:) Ezek szerint a kocsmában nem időztetek sokat.
figyelj! @Vidéki:

ekkora baromságra és ilyen személyeskedésre ráadásul, az igazi vidéki EMBER úgy eltángálna, hogy megkérdeznéd miért jöttél a világra.

ugyanis én valóban elmondhatom: "Már megint hazudsz, mint a vízfolyás!"

ha olvasni nem tudsz vagy értelmezni azt amit olvastál menj vissza az 1-ső osztályba!

én nem néztem meg a hsz- hez az adatokat, de azt tudtam, hogy sosem voltunk a közép mezőny alatt.

erre te kis retardált, idehozod hivatkozásnak azt ami erőlködésed lenullázza és megmutatja mekkorát hazudsz és alátámasztod igazam! bár te átlagról én meg egyéni eredményről beszéltem, de ez az adat engem igazol, ha tudod mi a átlagszámítás.

"Az az INDEX Chart Eurostat grafikonon az EU átlag lila színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta 25 % körüli."

és akkor most arra is magyarázatot adhatsz miért csökken ez a mutatónk drasztikusan 2010 óta és hogyan sikerült feltornáznunk magunkat az utolsók közé mára?

azt is megmagyarázhatod miből látják majd el feladatukat és segítenek majd az önkormányzatok akkor ha erre nem kapnak ezentúl pénzt hanem adó kivetést engedélyeztek e célra nekik.

szóval ne rontsd a levegőt ekkora baromsággal itt mert egy igazi vidéki esetleg még kaszára, kapára kap és megmutatja neked micsoda jó világot teremtettek számára...
süti beállítások módosítása