Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.10. 09:37 Fabius

Kés a hátba után bumm a fejbe

" A baloldal önmagával, és nem az emberek gondjaival volt elfoglalva." - mondja találóan az eddigi szövetségből frissen kiszakadó PM. Könnyen beszélnek ennyire okosakat, nem kellett hosszasan keresgéni a bölcsességet, nekik egy tökegyszerű önvizsgálat is elég volt hozzá. 

pm1_3.jpg

Kés a hátba után bumm a fejbe. 

Ha akarom szimbolikus a pillanat is: a Jobbik éppen rommá nyeri magát Ózdon, az Együtt - PM pedig szétesik. Végül is az önmagunkkal szöszmöszölés bár nehezen, de meghozta a várt eredményeket a pártvezetés számára: Szabó Tímea a nagy büdösben, Jávor Benedek Brüsszelben, Karácsony Gergő nálunk Zuglóban és a fővárosi közgyűlésben találta meg a széket, amit a következő években markolhat serényen. További összefogdosásra és szövetkezésre nincs már szükség, úgyhogy pá, kis aranyom, pá! 

Na, most tegye fel a kezét az, aki az önkormányzati választás kampányában történtek után valami másra számított. (én speciel fogadtam is rá, a jogerőre emelkedéstől számított harminc napon belüliséggel nyertem egy marcipán tortát, köszipuszi!) 

Senki? Értjük. Nehezen is védhető dolog, hogy Falus visszaléptetésén megsértődünk, Bokrost nem támogatjuk, de közben a baloldal ikonikus TóCsájával együtt nyomjuk a 14'-es választások leggusztustalanabb kampányát - a papcsákisták ellen? hülyéskedsz? - egykori pártalapító és harcostársunk, az azóta civillé visszavedlett Várnai ellen. "Új fejezetet kell nyitnunk a baloldal életében: új eszközökkel kell politizálnunk" - mondják, én meg kérdezem, hogy a fentiek már ezek, vagy az új fejezet meg eszközpark majd csak most jön? Mer'tecciktunni új embereket bevonni a közéletbe nehéz lesz úgy, hogy a régi ember a régi módszereit használva ül a hátunkon, és tépi a három választás végére teljesen elkurvult szánkban a gyeplőt. 

karácsony2.jpg

 

De mi nyilván elhisszük, hogy ti innentől majd teljes erőtökkel és minden idegszálatok maximális összpontosításával azon lesztek, hogy "reményt és jövőképet adjatok az embereknek." "A politikának bizonyítania kell! A politikusoknak – minden oldalon – tettekkel kell bizonyítaniuk, hogy kiérdemelték a választók megelőlegezett bizalmát." - mondjátok, mi meg bólogatunk: bezony, ha valakiknek akkor nektek most egyéb választásotok nincs is, mint a bizonyítás. Mert jól látjátok, a politika nem csak a politikusok, hanem az emberek dolga is. A közösségek kezükbe veszik a sorsukat, nálunk például Weinektől Papcsákig megtanulták már ezt néhányan. Bizony veletek sem lesz ez másképp, ha kevéssé meggyőzőre sikerül a bizonygatás, és a remény meg jövőkép egyet jelent a TóCsának stricheléssel. 

 

 

342 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr456882875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.10. 20:16:36

Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA hivatalnokai szemében a nem amerikai állampolgárságú földl...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.10. 12:39:43

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Mit csinál az ember, aki felhagy minden reménnyel? Megmondta Dante. Elmegy a pokolba."
Rejtő Jenő
@Imola Helyesi: Ilyet a jobb oldalon úgy se olvashatsz. Elég neked a sok mocskolódás a kedvenceid részéről. Látszik a stílusodon.
Azért kedvelem ezeket a cikkeket, mert ironikusak - bár néha elég vulgárisak, de szerintem ez belefér a szólásszabadságba.
@MZ/X hip hip hurrá:
Dehogynem, Bayer stílusa hasonló.Ironikus és sokszor vulgáris.
@Imola Helyesi: Arról a kommunyista embörről csacsogsz pici.
Menj oszt tanulj még kicsit az általánosban vagy az oviba, hogy ésszel felérd mi a stílusok közötti külömbség.
Gondolom már hajnal óta hajlongtál a számítógép fölött mikor folyathatod itt a nyálad.
Fölfogod mi az a tahótlanítok, ha nem guglizd ki.
Megnyomtam.
rossz jelszó: "rablóknak nem adózunk"

jó jelszó: "rablók mennyenek dógoznyi minimálbérért"

"rablóknak nem dolgozunk" lesz e sztrájk és mekkora? országos?

brühüyyy
@MZ/X hip hip hurrá:

"külömbség" >>> hottentotta és aztat jelentyi, hugy a külömb meg van ségelve...

"gugli" az óhéberűl van és nem jelent semmit, viszont
"gúgli" az az a hely ahol lehet találni útmutatót a magyar helye sírási szótárba bele neki telibbbe

brühüyyy
Miért kell itt jelentéktelen, mindennapi apróságokkal vacakolni, amikor nagyon fontos probléma megoldása várat magára?
Az aktív dolgozók magánnyugdíj-befizetéseit megvédték, a demokrácia kiteljesedett (sőt most már béke van /by Miniszterelnök/), jobban teljesítünk, a hanyatló Nyugat sírva és letérdelve könyörög a receptünkért, sok-sok apró adónemmel mérsékeljük a folyamatosan növekedő hiányt, a rezsicsökkentésből eredő megtakarításokból a lakosság úgy vásárol, mintha az egész év Adventből állna, nem lettünk utolsók Európában az élelmiszer árak növekedésében, mert Izlandot sikerült magunk mögé utasítani. És a legújabb, devizahiteleseket megmentő grandiózus akció...
Ennyi gondoskodás mellett fennáll a veszélye, hogy frissességünk lustaságra, éberségünk unalomra fog változni.
Intenzitásunk és reakcióképességünk megőrzése érdekében jó lenne, ha néha támadásokat is intéznének ellenünk!
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:

amint így tutajozol...

igen, a támadás...már készül: kihúzták a bundabugyikból a gumit és kurvasok kivágott facsemete villás ágazattyából öszszetudományosíttyák a csúzlit nem egészen nukleáris de óccó és rezsitlen valamint addig lő ameddig még érdemes ha a gumi kinyúlt akkó' vége lesz a harcnak

brühüyyy
@Imola Helyesi:
Imol...nem vulgárikus-t akartál írni?

brühüyyy

van aki fidel?

brühüyyy
Én csak annak örülök, hogy mindenkinek jó helye van.
Ki is házasíthatnák a facér női tagokat mielőtt szakadnak. Elsiették, vagy már mind párra lelt?
"Mert jól látjátok, a politika nem csak a politikusok, hanem az emberek dolga is. A közösségek kezükbe veszik a sorsukat..."

Érdekes. Amikor jön egy katasztrófa ( no nem egy békemenetre vagy egy fidesz nagygülésre, kockakőfelzedésre, meg tc székhát gyújtogatásra gondoltam ), akkor az emberek politikai érzületüktől függetlenül tudják hol a dolguk, csak pont a politikusok nem akarják ezt megtanulni/megérteni.:(
@Imola Helyesi:
"Dehogynem, Bayer stílusa hasonló.Ironikus és sokszor vulgáris. "

Az olvasó nép nevében kikérem magamnak.
Van köztük néhány fontos különbség.
Fab tud írni, bájer meg nem.
Utóbbi egyébként is csak egy hiteltelen fröcsögő f@sz.
" a papcsákisták ellen? hülyéskedsz? - egykori pártalapító és harcostársunk, az azóta civillé visszavedlett Várnai ellen."

Ne beszélj már hülyeségeket! Hanyadik is lett Várnai a választáson? Hogy ellene _is_ kellett küzdeni, az kétségtelen, mert hogy az ő indulása volt a legnagyobb akadálya annak, hogy Papcsákot és tsait kiseprűzzék Zuglóból.

Az meg egy hamis beállítás, amit a képeden közölsz. Szerintem addig kellene egy kis esélyt az új vezetésnek, hogy bizonyítson, nem rögtön vesén rúgni.
@Rodeo36: Hogy is hazudozott Kósa néhány napja?

„Ha segíteni akarunk a devizahitel-csapdába becsalt embereken, akkor a a piaci árfolyam történő átváltás olyan mértékben hozná nehéz helyzetbe a hiteleseket, hogy amit eddig adtunk, segítséget, azt elvenné tőlük. Tehát ennek semmi értelme, nem is ez a szándék, nem is hallottam erről, tehát ez valószínűleg kacsa.” A Hír Tv-nek adott nyilatkozat meg is nézhető:

valasz.hu/itthon/duhos-kosa-lajos-rajongokat-szabadit-az-orszagra-a-devizaugyi-dontes-106348

Erre mit történik a valóságban?

A következmények közül egyelőre a legvalószínűbb, hogy sokan nem választják a forintosítást, így továbbra is fennmaradhat a devizahitel a magyar gazdaságban. Sajnos így a bankok portfóliója sem fog az elvárt mértékben tisztulni.
Két hete kacsának nevezte Kósa a devizahitelek piaci árfolyamon való forintosítását. Mára megdöglött a kacsa, amit majd követ jó pár devizahiteles. :(

mno.hu/ahirtvhirei/kosa-kacsa-a-devizahitelek-piaci-arfolyamon-valo-forintositasa-1255076
@Gábris szomszéd:
Lassan elfogynak a maszlagok, amivel 2010-ben beetették az embereket.
Eközben Szíjjártó sikeresen valósítja meg a keleti nyitást.
444.hu/2014/11/10/its-szijjarto-oclock/
Eközben a parlamentben. :)

"Önök a korrupció pöcegödrében lábtempóznak..." (Vona Gábor)
"Gratulálok a Jobbiknak, hogy megtalálta az MSZP rasszista szavazóit..." (Répássy Róbert)
A nemzeti bank elfogadta a bankok devizaigényléseit, amit a forintosításhoz igényeltek.
No ebből az jön le, hogy mégis csak deviza hiteleket helyeztek ki a bankok ( a kormáyn minden híreszteklése ellenére ), és azt kell nekik is törleszteni? Okoskönyvelőnéni hogy is van ez:

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=181060
ahirek.hu/hirek/8ae558523bfeb0.html

Kérdésem: mi lenne, ha azonnal aláírásgyűjtésbe kezdenének, és a megsavazás előtt azt bedobnák a parlament kapuján, hogy ne konzultáljon, hanem olvasson a kétharmad.
Az öreg (fidesz ) is így csinálta....
@látjátok feleim szümtükkel: ja, csak az ennyi, nem annyi...Senki sem állitotta, hogy nem volt deviza hitelük, de nem annyi amennyit a jónépnek forintban adtak! Itt volt a csalás.De te csak védd őket, csak az kérdés, hogy miért is teszed?
@látjátok feleim szümtükkel: Lehet ezeket az embereknek elborult elméjűnek nevezni, de akkor elmebeteg volt a sok devizában eladósodott önkormányzat pénzügyi vezetője, képviselő testülete.. stb, akik ugyanígy adósodtak el?
Csak éppen helyettük kifizeted te meg én meg a többiek. Olyan hitelezésre van szükség, amely biztonságot ad és nem ellehetetlenítést, elvégre itt nem 2 évre adósodunk el. Ha ezeket az embereket nem vezették volna félre, nem lenne egy rohadt szavam sem mellettük. De biztos lehetsz benne, hogy nem azt mondták: Pajtás, jól gondold meg. Keresel 120 ezret, igaz, hogy most a részleted 60, de lehet, hogy öt év múlva 200 ezer... A többség mit mondott volna? Tuti azt, hogy köszi, de akkor nem.... Nem mondom, hogy nem lett volna olyan, aki még ezt is aláírja, de a valódi idiótáknak nincs orvosság. Viszont a legtöbb valóban nem kapott érdemi tájékoztatást a valós kockázatokról. "Európai Bírósági C – 26/13. számú Európai Bírósági ítéletet 2014. április 30-án kimondta:Amennyiben azonban az árfolyamkockázat korlátlan viselésének szerződési rendelkezése a fogyasztó számára a pénzügyi intézménynek felróható okból nem volt világosan felismerhető, illetve érthető, fennállnak a szerződés tisztességtelensége megállapításának a feltételei." és ez a rendelkezés felülírja a Kúria állásfoglalását, csak erről kussol a Varga és a Kúria-ra fogva mindent, mossa kezeit. Ami most lesz az nem old meg semmit, egy hosszú agonizálás veszi kezdetét, amibe sokan bele fognak dögleni. Ez tragédia nekik, de gond annak a sarki fűszeresnek is, akinek igaz, hogy nincs hitele, de a kutya sem vásárol nála, mert minden forint törlesztésre megy el. Kaput be lehet csukni.... Én azt mondom, a kockázatot viselje: 50%-ban a bank, 25%-ban az állam , és 25 %-ban az adós.
@Gábris szomszéd:
Miért keresel logikát a kormány intézkedései mögött?
Gyorsan kellett valami, amivel eljátszhatják a nagy megmentő szerepét. Ennyire tudták átgondolni ezt a tervezetet.
Kész.
@jöttem: Igen igazad van. Sajnos ez is "szépen" illeszkedik a fidesz kommunikációja (pld. a nem hagyjuk az embereket az út szélén) és a tettei közötti szakadékba. Az igazán elkeserítő, hogy ide - néhány csókos kivételével - lassan az egész társadalom beleesik. :(
ehh, vida magánakciója:
mno.hu/ahirtvhirei/vida-ildiko-nem-kapott-erdemi-valaszt-1257648

részletek:
"Vida Ildikó előzetes értesítés nélkül, jogi képviselője, Futó Barnabás kísértében érkezett délelőtt az Egyesült Államok diplomáciai kirendeltségére. Az iratbetekintés előtt emlékeztetett arra: a neve hamarabb megjelent a sajtóban, mint ahogy a nagykövetséget ideiglenesen vezető ügyvivő hivatalosan tájékoztatta volna a magyar nyilvánosságot a kitiltási ügyről. [...] Vida Ildikó és jogi képviselője a Hír TV-nek elmondta, semmilyen iratanyagot nem kaptak, az amerikaiak nem voltak hajlandóak tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztani a kitiltás alapjául szolgáló vádakat. [...] Egyébként Vida Ildikónak csak úgy sikerült beszélnie André Goodfrienddel, hogy az ügyvivő épp sétálni indult a jó időre hivatkozva, amikor összetalálkozott a NAV-elnökkel. [...] Vida Ildikó az amerikai nagykövetségen azt az információt kapta, hogy egy vízumkérelmi ügyről van szó, ami azt jelenti, hogy a NAV elnökének vízumkérelmet kell beadnia, és meg kell várnia, hogy a beutazáshoz szükséges vízumot megkapja-e. Vida Ildikó arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy még konzultál jogi képviselőjével a vízumkérelem beadásáról."

én azért megvárnám, hogy eme nyilatkozat után mit válaszolnak az amcsik. mert ha azt, hogy "igen, átadtunk az iratok másolatát a jogi képviselőnek", az gáz :D
@Gábris szomszéd: az eredeti kölcsön forintösszege plusz max 12% éves kamattal kiszámolva az a végtörlesztés összege ami ezen felül bármiben guaniquiqui-ben vagy fakauriban van az nem fizetendő

ez ilyen eccerű mijalófaszt kell ezen annyit filózni? senki sem fizet semmi többet

az ezen felüli összegek 50%-ka fidex kasszában van a másik 50% megoszlik mindenféle egyéb haszonlesők közöttük a bankok trezorjában

brühüyyy
agyon tudtok komplikálni picsa eccerű dolgokat

azaz megint megeszitek amit a fidex elétek rak az egyetlen haszonélvezője az egésznek a fidex tehát nem érdeke a tisztánlátás sem az azonnali nullázás
@Gábris szomszéd:

ez egy cseppet fasság. A blogger úgy bankár, ahogy én pápai nuncius.
Egyre dühösebb vagyok, amikor azt látom, hogy az ellenzéki pártok szószólói, fő képviselői milyen
alattomosan húznak el a bal fenéken kényelmes, felelősségektől mentes, jól fizető helyekre.
Itt hagyták nekünk Orbán túlhatalmát, amelynek érvényesüléséért ezek az emberek a felelősek. Teszünk itt szemrehányásokat /magam is/ a tömegek passzivitása miatt, de egyre kevesebb szó esik arról, hogy az ellenzék nemhogy megakadályozta a folyamatokat, hanem segítettet is azok kialakulását.
Az MSZP-vel az élen.
Nézem a parlamentet, ezt a dantei színjátékot, ahol az egypárt rendszer kísért annak minden átkával, szemforgatásával és kártékony voltával együtt.
Ezt az egypárt rendszert kellett volna megakadályozni, több kisebb párt jelenlétével megtörni a Fidesz többséget, nem a megmondó emberek szerepében tetszelegve hagyni, hogy romhalmaz legyen ebből az országból.
Vajon bele gondolnak az ellenzéki pártok, hogy mit hagytak maguk után? Vajon felfogják-e, hogy részesei az ország hanyatlásának hatalmi tébolyuk érvényesítése által?
Ja, igen. A kollektív felelősség árnyékában előtör az egyéni érdek és az elvonulás kedvező terepekre, ahol duzzadó pénztárcákkal lehet tovább vinni a társadalmat az enyészetbe.
@Gábris szomszéd:
Én azt mondom, a kockázatot viselje 50%-ban a bank, 25%-ban az állam, 25%-ban az adós."
Amennyiben az állam viseli a kockázat 25%-át, az azt jelenti, hogy aki nem vett fel egy buznyák hitelt sem, az is annyi kockázatot visel, mint az adós.
Ez jogi nonszensz, hogy közreműködés nélkül kockázat viselésre kényszerítsenek állampolgárokat.
Ebben a körben nincs helye a szolidaritásnak, mert egyéni vagyonszerzési ügyletekről van szó.
Kivételt tennék azoknál a hiteleknél, ahol az eredeti lakhatási körülmények javítása érdekében történt a hitelek felvétele.
@Secnir: Egyéb kérdés? :)

Rogán: Az USA-nak nincs bizonyítéka a kitiltási ügyben. Goodfriend nem szavahihető, ideje, hogy az amerikaiak rendes nagykövetet küldjenek.

hvg.hu/itthon/20141110_Ilyen_mar_reg_volt_a_parlamentben_hetfon
@Gábris szomszéd: most egyikük sem állított valótlant...
@Secnir: Vida csak egy figura a sakktáblán. A korrupciókutató az ELTE docense, nem a sarki fűszeres, aki csak úgy belepofázik a nagypolitikába.

"A nála lévő dokumentumok alapján a Klubrádiónak nyilatkozó korrupciókutató meg tudna nevezni 6-8 olyan Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozó főosztályvezetőt, akinek szerinte a rács túloldalán kellene lenni. Jávor István a Reggeli gyorsban úgy fogalmazott, számtalan alkalommal fordult elő, hogy „direkt utasítások mentek a NAV-hoz a jogszabályok sajátos értelmezésére vagy negligálására". Úgy véli, ezeknek az embereknek nem a minisztériumba kellene főosztályt vezetni, hanem szennyeskocsit kellene tologatni a börtönben."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=181046

Ezt a posztot viszont kötelezővé tenném minden gondolkodó számára, defőleg és pláne az alakulóban lévő ellenzéki civiltábor szervezőinek figyelmébe ajánlom. Kötelező olvasmány. Tanulságos és hasznos, mert minden összefügg mindennel.

"Miért nem buktatja meg Merkel Orbánt?

- Mi az, amit itt még tenni lehet, Bornemissza Gergely?
- Segítségért megyünk, Felséges Asszonyom. Elmegyünk a császárhoz!
- Jobb orvosságot nem tudtok, ti magyarok? Valakihez mindig el kell menni?

Izabella özvegy királyné szavai Várkonyi Zoltán Egri csillagok c. filmjéből - 1968"

progressziv.blog.hu/2014/11/09/miert_nem_buktatja_meg_merkel_orbant
@látjátok feleim szümtükkel: nem vagyok sem okos, sem könyvelő, sem néni, ezért csak kérdezek:

ha valóban forintfedezet lett volna a devizahitelek mögött, akkor hogy a pélóban lehetett volna a devizahitelek havi törlesztőrészlete harmadával-negyedével alacsonyabb, mint az ugyanakkora forinthiteleké, mindaddig, amíg a főokosok nyilatkozatainak és a szárnyaló magyar gazdaság eredményeként el nem szállt az árfolyam? He?
@Gábris szomszéd:

Ha az amerikai külügyminiszternek lenne humorérzéke, kinevezné Goodfriendet :))
Német politikus: a NATO gyarmatosítani akarja Oroszországot
2014.11.09 12:33

A Freie Welt német kiadása megjelentetett egy interjút Willy Wimmerrel, a Kereszténydemokrata Unió képviselőjével. Ebben az interjúban számos kijelentés elhangzott, ami a liberálisoknak nem fog tetszeni, és úgy egyáltalán bárkinek, aki az elmúlt évek során elhitte, hogy Oroszország folytat háborús készülődést a világ leigázására. A politikus kijelentette; a NATO célja Oroszország leigázása, és természeti kincseinek megszerzése.

Wimmer egyben azt is kifejtette, hogy a világ a változás időszakában van, az amerikaiak előkészítenek egy globális méretű, politikai alapú háborút, melynek során a nyugati tömb hozzájutna Oroszország természeti kincseihez. Wimmer szerint az USA aláássa annak a nemzetközi jognak az igen kényes egyensúlyát, amit korábban ő maga állított fel, valamint elmondja, hogy ez a háború Jugoszláviában kezdődött, és az USA aláássa az EBESZ együttműködésének alapjait is, mivel a nyugati hatalmak folyamatosan hazudnak a háborús gócponttal kapcsolatban, ami a teljes nemzetközi együttműködést hitelteleníti. Winner elmondja, hogy Ukrajnában nem voltak és nincsenek is orosz csapatok, az egész kitaláció pusztán a nyugati média kreálmánya abból a célból, hogy démonizálja azt az országot, melynek természeti kincseit katonai úton akarja megszerezni.

HOGY..MIVAAAAAAN ?????!!!!!!!!
@kvadrillio: megszerezni.

Hídfő.net | Willy Wimmer

Wimmer szerint a "közös európai otthon" ideája - ha lett volna bármi alapja - abban a pillanatban megsemmisült, amint a NATO csapatok felsorakoztak az orosz határon. A politikus elmondása szerint a hidegháború végén még volt arra lehetőség, hogy Oroszország és Európa közt kibontakozzon valamiféle együttműködés, és ennek lehetőségét akarja most az Egyesült Államok véglegesen megsemmisíteni. "Több mint egy évtizeden át Moszkva egy szót sem szólt a NATO terjeszkedése miatt. Ma azonban minden megváltozik." Wimmer elmondása szerint a NATO megpróbálja izolálni Oroszországot, és gazdasági eszközökkel akarja térdre kényszeríteni, mielőtt nyílt katonai konfrontációt kezdene. Ennek a gazdasági nyomásgyakorlásnak része az olaj árának manipulációja, az olajárak leütésével ugyanis a NATO közvetlen az orosz állami költségvetésre akar csapást mérni, hogy a szociális kiadások megvonására kényszerítse Moszkvát és így általános elégedetlenséget szítson az országon belül, ami megteremtené egy külföldről vezérelt rendszerváltás lehetőségét Oroszországban.

Wimmer elmondása szerint az USA a dollár manipulációján keresztül igyekszik megrontani az Oroszország és partnerországai közti együttműködéseket, valamint a Jukosz energetikai vállalat körül kialakult bonyodalom is része volt annak a gazdasági offenzívának, melynek során az USA gazdasági eszközökkel akarja rátenni a kezét az orosz természeti kincsekre. Elmondása szerint az amerikai politikai elitben még mindig él az az elgondolás, hogy ők a hidegháború győztesei, és ennek alapján természetes ellenségként kezelnek minden országot, ami nem az amerikai hegemónia alávetettjeként akar létezni, hanem független pozíciót próbál felvenni.

Korábban Alexander Grusko, Oroszország állandó NATO képviselője kijelentette, hogy az ukrán eseményeken keresztül az Egyesült Államok megpróbál visszatérni ahhoz a területi alapú politikához, amit a hidegháború idején is folytatott. Orosz katonai szakértők számításai szerint a NATO-nak kevesebb mint két évre van szüksége ahhoz, hogy az Oroszország elleni offenzívához elvégezze a szükséges katonai mozgásokat. Ezek az átcsoportosítások már megkezdődtek, a nyugati média démonizálja Oroszországot és a NATO fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában.

Miután előálltak az Oroszország elleni offenzívához szükséges katonai feltételek, az események további folyása csak azon múlik, hogy a kelet-európai országok hajlandók-e elfogadni ezt az alávetett helyzetet, amiben a nyugati politikusok egyszerű felvonulási területként kezelik a térségi országokat. Azt követően egy újabb pusztító háborút elkerülni csak úgy lehet, ha a kelet-európai országok lerázzák magukról az elmúlt 25 év atlantista politikáját, és visszautasítják, hogy az Atlanti-óceán túlsó feléről politizáló nagyhatalom egyszerű terepasztalként kezelje őket, amit alkalomadtán akár fel is lehet borítani.
Címkék:
Kiemelt cikk

NANEEEEEEEE...!!!!!!!!!!!

ÉN....BÉKÉBEN AKAROK ÉLNI.
@kvadrillio:

Nyugodjá' le a picsába, a hídfő.net az oroszok által üzemeltetett széljobb portál, ld KGBéla.

Legalább szaniszlói magasságok/mélységek.
@kvadrillio:
ezt elbasztad: hidfo.net-ről van a hír :D
ajánlom elolvasni az eredetit: www.freiewelt.net/interview/die-lunten-fuer-neue-konflikte-sind-gelegt-10046730/ , és utánanézni, ki volt willy wimmer, és milyen 'lap' a Freie Welt :D
@elmeherceg:
"ha valóban forintfedezet lett volna a devizahitelek mögött, akkor hogy a pélóban lehetett volna a devizahitelek havi törlesztőrészlete harmadával-negyedével alacsonyabb, mint az ugyanakkora forinthitelekét"
Az alacsonyabb hitelkamatok miatt
@Gábris szomszéd:
Bankár blogot aki írta, az közgazdasági analfabéta. Mondjuk Róna Péter is az...
@Mariann19:
"Ez jogi nonszensz, hogy közreműködés nélkül kockázat viselésre kényszerítsenek állampolgárokat. Ebben a körben nincs helye a szolidaritásnak, mert egyéni vagyonszerzési ügyletekről van szó. "
De szépen mondtad!! Egy a baj, hogy egy ország polgárának lenni politikai és gazdasági kockázatközösség is egyben, sőt, mint Mo tekintetében ez jól meg is mutatkozik, ez nagyon jelentős kockázatvállalás, már szinte felelőtlenség:-(
"az ellenzéki erők kívülről cselekszenek ahelyett, hogy részt vennének a hazai vitában."

A magukat kizárólagosan demokratikusnak képzelő ellenzék meredek dumája kontra produktív!

A választópolgárok zöme a fülke magányában úgy döntött, hogy azokat a hisztériázó egyedeket nem hatalmazzák fel érdekeik képviseletére, akik képesek látni a Sátánt és azokat, aki a Sátánnal cimborálnak.

A ballibant ellenzéknek végre meg kellene érteni, hogy a sikerük mércéje nem az, hogy a nyugati sajtóban hány kormányt lejárató cikket sikerül elhelyeztetniük és a külföldi elvtársakkal hány orbánellenes nyilatkozatot tudnak kimondatni, hanem az, hogy haza- és magyarságszeretettől vezérelve valódi alternatíva lesznek-e vagy sem.
@Mariann19:
ha a fentiekben adott számokkal dolgozom, akkor
100000 kölcsön után 25 év után 225000 a visszqatéritendő ami 750 HUF havi törlesztést jelent

a többi ami ezen felül van az fidex kassza az előző 50%-om tévedés szerintem felmegy az egészen 80%-ig a bankok meg játszanak de ha megosztják fifty fifty akkor is ingyen pénz

ezt senki sem tudta eddig kiszámolni?

Bundabugyi Mariska vagy Gattya Jakab otthon a kredencen tintacerkával újságpapíron?

brühüyyy

nagy a butaság levédiában
@Vidéki:
"A választópolgárok zöme a fülke magányában úgy döntött, hogy azokat a hisztériázó egyedeket nem hatalmazzák fel érdekeik képviseletére, akik képesek látni a Sátánt "
Ez volt a baj, aranyapám.
De ha a mai gyógyszeradagod bevetted volna, talán értenéd is
Kérdés. Karácsony végig tudja vinni az 5 évet?
@Vidéki: "dumája kontra produktív"...

A lófaszért erőltetitek ezeket az idegen szavakat/kifejezéseket... majomivadék, magyarul sem tudsz helyesen...
@Vidéki:
"A választópolgárok zöme a fülke magányában úgy döntött, hogy azokat a hisztériázó egyedeket nem hatalmazzák fel érdekeik képviseletére, akik képesek látni a Sátánt és azokat, aki a Sátánnal cimborálnak."

ezt nagyon jól látod:
m.cdn.blog.hu/ma/masszemszogbol/image/970706_623151811098192_2090878485_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A poszthoz. Gondolom az idei 3 választáson is ilyen aktív volt a Pm, amikor pénzt kellett adni.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Egy ország polgárának lenni politikai és gazdasági kockázatközösség is egyben."
A kérdés az, hogy a kockázatközösség hogyan értendő, mely területekre terjed ki?
Makro szinten kell-e értelmezni, vagy lebonthatjuk az egyén szintjére is.
Felmerül továbbiakban az a kérdés, hogy hol a társadalmi kockázatközösség határa, valamint hol választható el a társadalmi szolidaritás elvétől.
A közös kockázatviselés kiterjedhet-e az egyén által kialakított élethelyzetre, életstílusra, egyéni igényszintjére?
Vajon az objektiv tényezők választhatják-e el a szolidaritást a közös kockázatviseléstől.
Az a helyzet, hogy ez nem a területem, nem vagyok kiművelt ebben a témában.
Most hogy felvetetted, a saját kútfejemből próbálok magyarázatokat keresni.
Csupán egy megjegyzés. Az egyén felelőssége akkor menthető fel, ha objektív körülmények hozzák olyan helyzetbe, amelyben a társadalom segítsége indokolt. Szerintem.
@DarthVader:
Hát hogy van kedves NUNCIUS úr ? :))))
Mi nem tetszik önnek a bankár.blogban???
Gyűlöli a valóságot?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"...egy ország polgárának lenni politikai és gazdasági kockázatközösség is egyben,..." - Őőő, izé, mi a helyzet a határon túli magyarokkal, kettős állampolgárokkal?
Mennyiben vállalnak közös politikai, gazdasági közösséget velünk?
@Mariann19:
A nép dühös, de nem tud mi ellen fordulni.

Mikor lerúgták a hungarocell-Napóleon fejét, az biztató jelnek volt tekinthető, de inkább az útkeresés kategóriába tartozott. Nem úgy, mint az eredeti ötlet, Sztálin szobrának ledöntése, mely valóban a Rákosi által képviselt sztálinizmus szimbóluma volt. De hát mit tegyünk, a hülye szarkának nincs még szobra Pesten (Művészek! Alkossatok remekműveket!) így aztán nem is lehet lerángatni a talapzatról, rajta hagyva egy szarkalábat (szarkalábot?), és ameddig a szimbólumot meg nem találja a nép, addig ez a kókler itt büntetlenül szemétkedhet a választókkal.

Szóba jöhetne persze a „Mihály arkangyal harca a mérges libával” című remekmű a Szabadság térről, de talán a Tisza szobor a Parlament mellett jobb választás lenne és pedagógiai mondanivalóval is rendelkezne – magasabbról nagyobbat lehet zuhanni.

Minap is nyilatkozott Európáról, természetesen fejedelmi többesben, „Mi, Viktor Mihály az Orbán dinasztiából, első ezen a néven, nem akarjuk a nemzetek feletti Európát”! – mondá, de hogy erről kivel konzultált nemzetileg, az titok. Tényleg buggyant ez, ha XIV. Lajos a Napkirály volt, akkor ez (kis „e”-vel…) azt hiszi, hogy ő a Csillagok Háborúja maga. Gondolom, a Család kinéz az ablakon, elandalodik a Pancsó-kancsó látványán, majd megszólal Orbán apuka: Csak jobb, hogy ez itten a mienk, nem holmi Uniós állami tulajdon – jut eszembe Viki, hozd haza legközelebb a dolgozószobádból a képet is, befér a garázsba – az a mienk, ami a mi kezünkben van, nem vagyunk mi kommunisták, nem?

kanadaihirlap.com/2014/11/10/vadkacsales/

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Hadd kérdezzem meg tőled is, mit nem értesz?
Te sem bírod elviselni a valóságot, mint "sötét apa"? :)))
Mindenre kiterjed. Ha úgy döntesz itt élsz, akkor kockázatot vállalsz, h a többség milyen politikai berendezést akar, hogy milyen oktstaspolitika határozza majd meg gyerekeid fejlődését, hogy az állami újraelosztó es kirívó rendszert mennyit von el és ad vissza, és ezek mind-mind externáliák, azaz a te döntéseidtől és befolyásodtól független, azaz azokon túlmutató behatások, amik kihatnak életekre, mit kihatnak, ezek határozzák meg életminőségedet. Abszolút hat az egyen szintjén tehát.

Itt az egyen felelősségét kizárólag abban az értelemben használom, hogy az ő h milyen kockázatközösséget hajlandó elfogadni, mihez köti életét.

A szolidaritás magában jelentené a kockázatkozosseget, annak elfogadását, bár van egy azon túli pozitív fennhangja is, ami az ilyen lebutított országnál mint a mienk csak science fiction
@bankvezér:
Beszelgethetunk, ha tucc 2-ig számolni: Hogy értékeled a bankok mismatchingjét a lakossági devizakihelyezések tekintetében?
@elmeherceg: "...hogy a pélóban lehetett volna a devizahitelek havi törlesztőrészlete harmadával-negyedével alacsonyabb, mint az ugyanakkora forinthiteleké, mindaddig, amíg a főokosok nyilatkozatainak és a szárnyaló magyar gazdaság eredményeként el nem szállt az árfolyam? He?"

Jogos a bőgés oroszlán...

Egyébként az egyik devizában legjobban eléadósodott település pont azé a lézeresé volt, aki most már a miniszterelnök mellett ossza az igét. Bölcs baglyog meg huhogás előtt szétnézhetnének.
@bankvezér:

A baromságokat író bloggereket nem szeretem.

A MNB devizatartalék bankokhoz áramlása 2006-tól pl. abszolút baromság. (A MNB devizatartalék 2006-tól 2008-ig gyakorlatilag azonos szinten. ) A többi érvelés hasonló.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Én az adott bankár.blogos poszttal kapcsolatban kérdeztelek.
Másra nincs időm és energiám.
Pacsokancsóról jut eszembe, hogy mi is lesz a stadejony sorsa, ha letelik a telekhasználatra adott idő? Májd átszáll az Orvbán családra a stadejony? Pedig mintha állami pénzből épült volna.
@Rodeo36:
Szia Rodi!
"A nép dühös, de nem tud mi ellen fordulni."
A net tüntetés tárgya megmutatta, hogy egzakt módon mi ellen fordult a nép.
Egyelőre konkrét egyéni érdeksérelmek vitték az utcára a tömeget, ahol a tüntetés szervezői további instrukciókat adtak, hogy mi ellen kell még ellenállni.nem volt haszontalan kinyitni a szemeket, és emellett megteremtődött egy fontos tapasztalat.
Az, hogy az emberek megérezték az egységes fellépés erejét.
Ez azért lényeges empíria, mert a változást csakis a nép tudja elérni. Az eddigi passzivitás nem.
@látjátok feleim szümtükkel:
Régi jogi alapelv h a felépítmény osztja a telek sorsát...:-(
@DarthVader:
Lehet a devizatartalék azonos szinten, csak közben a devizaadósság nőtt meg.
Mert ugye az önkormányzatok nem devizanyilvántartású kölcsönt vettek fel, hanem tényleges devizát. Még, ha esetleg forintra is váltották . Az önkormányzatok devizakötvényt bocsátottak ki. És az önkormányzatok adóssága állami adósságnak számít. De a kormány is rendesen vett fel tényleges devizakölcsönt.
Szóval te tudtad rosszul "sötét apa" .
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Válaszod első bekezdése felel arra kérdésre, amelyet én makro szintű kockázatközösségként értelmezek. Egyet is értek a felsorolásod minden tényezőjével.
A társadalmi szolidaritás benne foglaltatik a kockázatközösségbe fogalom szintjén. Az, hogy az ország ezt hogyan gyakorolja, az határozza meg, hogy a szolidaritást kierőszakoló szervezetek milyen hatékonysággal működnek.
Sci fi, ahogyan írtad.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Szerintem ez tényéleg régi alapelv, mert mostanság már lehet más a telek tualjdonosa, és más a felépítményé is. Ezért kérdem, mert arról soha senki nem beszélt még, mi lesz, ha az alapítványnak adott használati idő eltelik? Lebontják az addigra elkorhadt faéptményt?
Mellesleg ki az alapítvány elnöke, kik a kuratóriumi tagok? Erről sem lehetett még eddig hallani semmit. Egyáltalán ki az alapító?
@bankvezér:

Már nem az önkormányzatok adóssága, hiszen istenkirály kormánya átvállalta. Innen a mi közös adósságunk. Fürdő, meg sétáló út, meg mittudomén mi, az meg maradt az önkormányzaté. Amelyik meg nem vett fel devizahitelt, annak lófauszt se jutott meg nem is jut.
@látjátok feleim szümtükkel:
Teljesen igazad van és jogos kérdések !! Én is kíváncsian várom a valaszokat!!
Hogy a romai jogot próbáltam belevenni csak egy poén volt, h már régóta tudjuk h Orbán így akarja majd lenyúlni azt :-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Én arról az időszakról írtam, amikor Gyurcsány volt kormányon.
Te pedig arról írsz, amikor már Orbán.
@bankvezér:

Én még orbánkormány előtt vettem fel a devizehitelt, azóta nem tudom adtak-é, szerintem 2012-ig biztos, de lehet, hogy még most is adnak. Valahogy már nem érdekel.

Mellesleg nekem elmondták ( ja és én megértettem, de magamtól is tudtam ), hogy ha a devizaárfolyam változik, mert olyan idő jön, akkor a törlesztő részlet emiatt szintén nő. Ki is fizettem a különbözetet. Engem nem vezettek félre, de akkor még nem lehetett arra számítani, hogy 2008-2009 években gazdasági válság lesz, ami felnyomja az árfolyamot. Meg arra sem, hogy a mai kormány egy-két tagja majd beszól a forintnak. Arra számítottam, hogy majd belépünk az euroba, és rendeződik a kérdés mind a fizetések, mind a hitelek terén. Oszt látjátok feleim szümtükkel....:(
@bankvezér:

pro primo: mellébeszélsz, az ominózus cikkben az MNB devizataratlékáról volt szó.
pro secundo: milyen szinűek voltak az önkormányzatok az önkormányzati devizahitelek felfutásakor?
pro tertio: a kormány "devizakölcsön felvétele" 2005 és 2008 között fillére ugyanannyi volt, mint 2011-ben egy év alatt.

Ez a "kormány devizakölcsön felvétele" bizonyitja, hogy ugatod a gazdaságpolitikát, tehát te sem vagy a pénzügyek közelében sem.
@látjátok feleim szümtükkel:
Én látom...
És mennyi a kölcsönöd kamata ?
Nulla % + a kezelési költség (kb. 1,9 %) ???
Ha ennél magasabb kamatot fizetsz, akkor téged is megtévesztett a bank.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
hogy te milyen csúnya vagy? ilyeneket egy bankvezértől? assem tuggya mi is az az ISPMT...hát akkor a többi?

brühüyyy

így lehet eladni valakinek olcsó gumibugyit 16000 -ért 25%-os éves kamatra 30 éves törlesztésre japán yenben amit minden nap forintosítanak +12% banki izxé rajta

brühüyyy
@bankvezér: @látjátok feleim szümtükkel:
Nem eleg hogy olyan alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában mint forrásoldal, tudatlanságodat lécci lécci ne tetézd azzal, h tanácsokat osztogatsz. Nulla hitelkamat? Kurva jó....
@DarthVader:
Látom, te az a típus vagy aki az internet rejtésében bárkibe belekötsz. Téged az sem zavar, ha akár minden szavad tévedés.
De! Én ebben a te szarakodásodban nem veszek részt.
A kívülállóknak mondom, hogy "sötét apának" azok az "érvei", amikre ez a válaszom vonatkozik, mind mellébeszélés, vagy tévedés.
@bankvezér:

"Ügyes", mondaná Kohn bácsi :) Brilliáns érvelés :)
Szóval közöd nincs a pénzügyekhez.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Te is beálltál "sötét apád" mellé ???
Tudod-e, hogy a 3 hónapos CHF Libor kb. évi 0,2 % ?
Ez van forrásoldalon. Erre teszi rá a bankod a kezelési költséget . Így lesz 2,1 % körüli az általad fizetett kamat. Már, ha tényleg deviza van a kölcsönöd forrásoldalán.
De persze nem az van, hanem forint.
És most menj szépen etesd meg a sertéseket, mert este is éhesek. :)))
@Rodeo36:
Csúnya vagyok, de igazságtalan :-(
Jó hogy kérném számon , bocs

Igen szerintem se értik ezt még sokan h a forintositassal most jöhet a 2. köri szopóroller
@bankvezér:
Ne okoskodj, rosszul áll. Arra a kérdésemre adj először választ, h mit nem értesz azon, h deviza van a devizahitelek forrasoldalán.
@DarthVader:
Te akkora ....... vagy, hogy mindenkibe belekötsz megalapozatlanul.
Te még Sorost is kiosztanád, hogy nem ért a pénzügyi spekulációhoz. :)))
Na kopj le rólam! Tőlem több választ ne várj !
@Gábris szomszéd: A bankado fedezetet csak igy lehet biztositani. Van 16% SZJA, a tobbit beszedik kozvetett adok formajaban (AFA, telefon-, szappan-, majd 2015-tol jon az internetado is).

Poszthoz.
Ti meg hisztek a mesekben?
@Vidéki: Nem a ballibbantak hibbantak hanem tenmagad,feleslegesen túráztatod a bucidat.
@bankvezér:

Szóval közöd nincs a pénzügyekhez :)
@bankvezér:
melyik bankban vagy vezír? és milyen Lyen ben számolsz?..milyen földrészen szokás a 0% kamat és milyen célból? (persze van de az nem a magyar útszéli rablók esettye?)

fidex? vagy más?

szóval?

brühüyyy
Hogy mennyire meg tud döbbenni ez a Vida! Egyetlen apró kis gond van: a magyar sajtóval kellene elkezdenie hőbörögni!

Az amerikai ügyvivő, André Goodfriend, Vida megjelenésekor éppen távozott a követségről, de később irodájában fogadta a NAV-elnököt. Azt mondta, nem számított a látogatásra, majd a hírtv tudósítása szerint annyit tett hozzá, hogy épp volt egy kis szabadideje, tehát jó neki az időpont a beszélgetésre, ráadásul kellemes egy kicsit kint lenni a szabadban.

Azért az elég mókás lehetett, ahogy Vida – ügyvédjével együtt – a váróban múlatta az időt, mígnem az ügyvivő visszatért egészségügyi sétájáról.

Vida a tudósítás szerint végül nem kapott választ arra, hogy miért tiltották ki őt az Egyesült Államokból.

kanadaihirlap.com/2014/11/10/ahogy-orbanisztanbn-a-dolgok-manapsag-mennek/

brühüyyy

ki harapja ki az első mócsingot a kisgömböcből karácsonyra a blökinek?
@Rodeo36: @DarthVader: @toportyánzsóti: @bankvezér:
Ennyi? Túl gyorsan lelépett, legalább a becsuletgólért megküzdhetett volna...
@Imola Helyesi: Bayer nem ironikus és vulgáris, hanem arrogáns és bunkó. Kurva nagy a különbség.
@Krétagarbó:
Az ő szintjén? Hidd el, nem érti, nem érzi... :(
Ezentúl én is mindenhová a HírTv-vel és Császár Attilával megyek. :)
@Gábris szomszéd: nem igaz, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást. ha valaki ennek ellenére is felvette, 1.) azt sokkal jobban csábította az újabb, szebb, nagyobb kocsi, lakás stb.. és nem akarta meghallani a kockázatot, 2.) annyira tudatlan pénzügyileg, hogy máig nem érti, mi történik vele.
Ennek ellenére én sem hagynám őket "az út szélén", de azt tartom igazságosnak, ha 1/3-1/3-1/3 arányban határozzuk meg a felelősséget. És remélem, hogy egyszer felnyílik a többség szeme a tekintetben is, hogy ez a kormány, amelyik a bankokra próbálja tolni a teljes balhét, mennyit megtett annak érdekében, hogy a frank és az euró árfolyama az egekben legyen a forinthoz képest.
@CsekklisztNo.10Reloaded: @toportyánzsóti:

Esetleges későbbi problémák elkerülhetők a rendelkezések pontos ismeretében.

2013 évi V törvény a Polgári Törvénykönyvről

XVIII. Fejezet
A feldolgozás, az átalakítás, az egyesülés, a vegyülés, a hozzáépítés, az átépítés, a beépítés és a ráépítés

5:70. § [Ráépítés]
(1) Ha valaki anélkül, hogy erre jogosult lenne, jóhiszeműen idegen földre épít, az épület tulajdonjogát a földtulajdonos szerzi meg, köteles azonban gazdagodását a ráépítőnek megfizetni. A bíróság a földtulajdonos kérelmére a ráépítőt kötelezheti a földnek vagy - ha a föld megosztható - a föld megfelelő részének a megvásárlására.
(2) A ráépítő szerzi meg a földnek vagy a föld megfelelő részének tulajdonjogát, ha az épület értéke a földnek vagy a föld megfelelő részének értékét lényegesen meghaladja. A bíróság a földtulajdonos kérelmére azt is megállapíthatja, hogy a ráépítő az épület tulajdonjogát szerezte meg; ebben az esetben a ráépítőt a földre használati jog illeti meg.
5:71. § [Rosszhiszemű ráépítés]
(1) Rosszhiszemű ráépítés esetén és abban az esetben, ha a földtulajdonos a ráépítés ellen olyan időben tiltakozott, amikor a ráépítőnek az eredeti állapot helyreállítása még nem okozott volna aránytalan károsodást, a túlépítés szabályait kell megfelelően alkalmazni.
(2) Rosszhiszemű a ráépítő, ha az építkezés megkezdése előtt tudta vagy a körülmények alapján tudnia kellett volna, hogy az építés a tulajdonos tulajdonjogát sérti.
uh
ah
láttam vida és goodfriend találkozását.
de durva volt. goodfrined angolult szólt vidához, erre vida:
-ezt nem értem, tolmácsot kérek.
@Secnir: Lehet, hogy Simicska ezt akarja, Vida egy jó kis báb, egy eszköz az újabb Orbán-Simicska fighting során. Én már kikészítettem a popcorn-t és a kólát:)
@Secnir: Na ez az igazi komcsi tempó: 21. századi zabrálás.
2014-ben egy Nav vezetőnek illene angolul tudni.
@Mariann19: Egyébként teljesen igazad van, mégis azt gondolom, hogy a szolidaritásnak ebben az esetben kökemény gazdasági indokai is vannak, ha a dev. hitelek miatt tömegessé válik az elszegényedés, fogyasztáscsökkenés stb... Nem vagyok közgazdász, te biztosan jobban tudod ezeket a folyamatokat, de szerintem ebben az esetben sajnos annak is részt kell vállalnia a saját, jól felfogott érdekében, aki egy árva kanyi vasat sem vett fel egy banktól sem.
@Secnir:
Akkor minek ment ekkora arccal oda, ha nem bír makogni ángilusul?
Ritka ostoba lélek ez...
@elmeherceg: Jó a kérdés. Rövid távú, swap ügyletek voltak a dev. hitelek mögött, ez ma már világos, csak azoknak nem, akik még szeretnének hinni a tündérmesékben.
@dr. jenőke (jenőke):
Tiltakozom Tisztelt Bíróság! A PTK rendelkezéseit csak jogállami keretek között lehet alkalmazni, nálunk a demokrácia illiberális, az alkotmany az alaptörvény, a taggyűlés meg csak akkor taggyűlés, ha MiniElnök úgy akarja
@Krétagarbó:
Spec voltam anno olyan rohadék, hogy amikor Szájtátó és Mr. 20% elkezdett ügyeskedni és magyarázni, pánik szerűen € & $ alapra minden pénzem átraktam. Én bíztam bennük, nem okoztak csalódást...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Rágalom! T.Bíróság, én nem mondta, hogy taggyűlés lett volna, "ezek" célozgatnak itten...
@Mariann19: szerintem pedig a változáshoz kevés lesz a nép, sajnos. lesznek még tüntetések, egyre inkább kezd elegük lenni az embereknek ebből-abból (nyilván a pénztárca gondok jobban megviselik a nép nagy részét, mint adott esetben az alkotmánybíróság seggbedugása) de ez nem fog földrengést okozni. Szerintem Orbánt belülről fogják megbuktatni, soha nem hittem volna, hogy egyszer szurkolni fogok Simicskának valamiben...
@Krétagarbó: "de szerintem ebben az esetben sajnos annak is részt kell vállalnia a saját, jól felfogott érdekében, aki egy árva kanyi vasat sem vett fel egy banktól sem. "

Érdekes felvetés, nem is vetem el, azonban ezen logika alapján a szolidaritást az is elvárhatja, aki azért nem vett fel egy kanyi vasat sem egyik banktól sem, mert esélye sem volt erre... pl. hajléktalan, munkanélküli, hátrányos helyzetű... hiszen a fogyasztását terhelő adók formájában ő is hozzájárul a többiek megsegítéséhez, ha az költségvetési forrást is érint... s ő is jogosan apellálhat a társadalom többi tagjának szolidarítására... én legalábbis így érzem...
Az 1998-as Fidesz elhitte, hogy győzhet. A 2014-es nem hitte, hogy veszíthet.

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/10/a_legyozhetetlenseg_vege
@Sir Bates dö Hól:
Egyrészt a munkanélküli, hajlkétalan gyakorlatilag "csak" a fogyasztási adójával járul ez esetben hozzá, (a csak azért macskakörmös, mert az sem kevés), míg az aktív dolgozó nyilván többel is.
Másrészt pedig igen, munkanélküli és hátrányos helyzetű is egy normálisan működő országban a szolidaritás élvezője és nem terheltje inkább, jogos...
@Sir Bates dö Hól: "Hogy mekkora zavar van az erőben, jól mutatja, a parlamentben hétfőn Répássy Róbert egész egyszerűen lerasszistázta fél Ózdot. Ez bizony remek ötlet volt, mivel a politikában viszonylag ritkán jön be a szavazók sértegetése, másrészről - ha Répássynak jobb lenne egy picit a memóriája, emlékezne rá - egy bizonyos Szabad Demokraták Szövetségének egyszer ez a húzás (és még sok egyéb) már annyira bejött, hogy fel is oszlottak pár évre rá.

Ózd egy dolgot bebizonyított: kellő alázattal, szerénységgel, töménytelen mennyiségű munkával, és az ideológia enyhe háttérbe szorításával igen is lehet választást nyerni, igen is lehet kétharmaddal győzni a Fidesz ellenében."

Link már posztolva. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
.
Egységes jogszabály értelmezéshez néhány kelevéz és láncos buzogány haszonbérbe adása lehetséges, amíg a készlet tart.

Egyéb hírek:
A kacagány vihogányba fordult.
Féláron kaphatók a kunhalomra való melltartók.
A ridegtartás nem válóok, hanem állapot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem baj, a türelmem végtelen, már az óvodában is falra hányt borsó volt a jelem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ementek ti a pébe jéggel együtt, ja és guma is elkísérhet egy darabig benneteket!:)
eszt a droidot, még bottal se piszkálnám meg, inkább a konnektorba dugnám!:))))
@Krétagarbó:
Nekem nem, az az értetlen, sötét muzsik nem az esetem...
@glinolid: nekem azért úgy tűnik, ez a nő nem igazán akart találkozni jóbaráttal, lerí róla, hogy oda küldték, és valójában retteg attól, hogy valami kis papírkát mégiscsak előhúznak valahonnan...

Játék határok nélkül. De addig rázzák a pofonfát, amíg csak leesik valami.
@taga20:
Bot a konnektorba? Tucc'élni... Most mi a bajod? Becsajoztatunk téged, Tüncibünci megszelídítene! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jawohl Mein Herr Generalissimus!
Vigyázz kész tűz? Vagy még várunk egy kicsit?
@elmeherceg: szerintem nem igazán ő retteg, ő csak egy bábú. Most jött el az idő, amikor kértek tőle egy szívességet.
@elmeherceg:
Egyszercsak befújja a szél az Átlátszóékhoz a "papírokat"... Már várom, lefagy akkor a túlterhelést a szerverük.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ekkora arccal,tv stábbal,bejelentés nélkül és dúrcin közölte,hogy ellopták a kabátját/ amíg asszisztált az áfalopkodáshoz/Azt várná az ember,hogy egy NAV elnöknek több esze van.
A PM jól tolja..

Bemennek rendszerint valakinek a hátán, aztán kalap-kabát..

Nekem tetszenek.

Gyurcsány után ők a kedvenceim, hisz a baloldal kinullázásáért ők is mindent megtettek eddig is, és a jövőben is.

Közeleg a Karácsony, így várom a következő lépésüket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Gondolod, hogy nekem esetem, azért vok türelmes?? :)
Vagy akkor most nem értem...
@elmeherceg:

Ez kurva jó szöveg... :DDDD

Mivel bement az ügyvédével, és kérte a követségen, hogy ugyan már, mondják már meg mi a fasszal vádolják tulajdonképpen, így egyértelmű hogy rohadtul nem is érdekli.

Minden agyhalott MSZP csicska ennyire ökör ?
@Krétagarbó:

Tisztázzuk...

Te mit szólnál hozzá, ha a szomszédod teleplakátolná az utcát, hogy te egy pedofil köcsög vagy.

A környék elhinné neki, és tüntetne azért, hogy takarodj onnan.

Te nem kérdeznéd meg, hogy tulajdonképpen mi a retkes répáról van is itten szó ?

És mit szólnál hozzá, ha megkérdezés után, azt mondaná a szomszéd, hogy semmi közöd hozzá ?

Öröm nézni a jogvédők bajnokait, amint puszta ujjal mutogatás okán, kötelet követelnek.
Elcsípett infó, lehet hamis is, de gyanútlan gurgulázva kacagó öltönyös magyarok mondták külföldön: megvárja míg beleállnak a hazugságba, és aztán terít. Nem kell amerikára várni. Muhahahaha

Érdekes, még akkor is ha gyököt vonok belőle :D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: csak egy gyakorlati kérdés: ha nem tud angolul (és nem tud, az ugye kiderült) akkor mit is akart tolmács nélkül az amerikai követségen olyan sebbel-lobbal, kérdem én? Amikor az első kérdésnél (hogy ugyan bejelentkezett-e?) megakadt az english-ben, vajon mit fogott volna fel akkor, ha elkezdik neki sorolni mondjuk a bizonyítékokat? Vagy a hírtv-s csókákat vitte tolmácsnak?? Biztos összekeverte őket:))) Ez egy színjáték, hadviselés, amit én hátradölve nézek, és pironkodva bevallom, élvezem. Ez a Simicska tud szórakoztató is lenni, nem gondoltam volna.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezt már lejátszottuk. Menj nyugodtan aludni. Minden normális országban gyanúra indulnak vizsgálatok, nem bizonyítékra. Lehet összeszedni a kisvödrödet meg a lapátot. Szia.
@avanivi:
Na ja asszisztált hozzá:

Üsd már be a googliba baromarc:
www.google.hu/?gfe_rd=cr&ei=RfdgVO3kAaOt8wewxIK4Bw#q=%C3%A1fa%20buktatott%20le%20nav

Mutasd már meg csak az egy századát ennek, mikoris milliárdos ÁFA csalókat kaptak el, pl a szocik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Pihenjé má!

:D

Nem éri meg. Itt mi nind tisztában vagyunk a jogi környezettel, a politikai háttérrel, és élvezzük a vergődésed.

Jó éjt!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Akkor tisztázzuk. Engem a szomszédaim úgy ismernek, hogy nem hinnék el rólam minden szíre-szóra, hogy egy pedofil köcsög vagyok.
Ez azonban a kormányra és a haverokra (mert ne tévedj, Vida is kollégista volt, ha érted, mire célzok) sajnos már régen nem mondható el.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csak el kellenne volna olvasni az idevago 7750-t, ha meg eddig nem tettek meg. Vida poroghet a fej bujan a Szechenyi teren kozepen, akkor sem kap erdemleges valaszt. Mert csak.
@Krétagarbó:

Akkor induljunk ki abból amit tudunk:

index.hu/belfold/2014/11/10/vida_ildiko_a_kovetseg_ajtajaban_kapta_el_az_amerikai_ugyvivot/

Az amerikai ügyvivő, André Goodfriend éppen távozóban volt, amikor a NAV-elnök megérkezett a nagykövetségre, de végül visszafordult, és irodájában fogadta Vida Ildikót.
.,...
A NAV-elnök a nagykövetségen tett másfél órás látogatása után
...

Szóval másfél óráig beszéltek.
Komolyan gondolod, hogy a semmiről ?
Vagy csak inkább az MSZP-s kényszerképzeteidbe nem igazán fér bele más !? :DDD
@glinolid: Én nem értem. Jogász sem vagyok, politikus sem, nem is a dolgom, oszt mégis elolvastam :D

Lehet itt kompetens közigazgatás, oh jee
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja, és ha elfogyott a falra hányt borsó, akkor elővettem a légyölő galócát:)
(valójában tényleg az volt, csak az olyan ciki...:)
@glinolid:
"Vida poroghet a fej bujan a Szechenyi teren kozepen, akkor sem kap erdemleges valaszt. Mert csak. "

Ez pontosan így van.

Én csak azt mondom, hogy ennek nem kéne ennyire látványosan örülni egy jogállamban.
Legalábbis aki demokratának tartja magát, és hisz az ártatlanság vélelmében, annak bizonyosan nem kéne örülni ennek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lesznek itt még problémák a nyelvekkel, ha te azt hiszed Ildikó problémája a legnagyobb, tévedsz. Most, hogy a keleti nyitás okán a legfrissebb sikerünk következményeként végre Szomszavat Lengszavad is hajlandó szóba állni velünk, lesznek a nyelvvel ennél nagyobb gondok is.
444.hu/2014/11/10/its-szijjarto-oclock/

Laosz a mi partnerünk...! Tévedhetetlen precizitással találták meg az (egyik) utolsó kommunista diktatúrát ott keleten, bravó!! Persze ez siker sok szempontból, például bővült a köre azoknak, akikkel együtt lehet fényképezni a Kedves Vezetőt. (a miénket) Jön majd hozzánk hivatalos látogatásra az elnök Csummali Szajaszon és a miniszterelnök Thongszing Thammavong (nem röhög - télleg!), lesz öröm és bódottá' al és felcsúton, hejj!!! Mondjuk szerintem egyszerűbb és európaibb lenne azt mondani ezek helyett, hogy: Merkel, de hát kísérleteznek a fiúk, hát ha begyön valami un&ortó doxa – Svájc felé amúgy is erősödött a vasúti forgalom mostanság. (hogy fért fel az a sok TEK-es a szerelvényre…??) Azt írja a zújság, hogy a laoszi GDP 50%-át a mezőgazdaság adja, ebből is 80%-ot a rizstermelés, de van még egy kis krumplijuk meg tea is, pár disznó, szarvasmarha, oszt jónapot. Iparuk gyakorlatilag gyök nulla, a közlekedési infrastruktúra lerohadva a béka segge alá, egy centi vasútjuk sincs... szóval tudjuk mi kivel kell kezet fogni!!

Aztán mindennek tetejébe holnap jön Alijev is… marha nagy kár, hogy kifüstölték Szaddam Husszeint meg a Kadhafit, egymásnak adhatnák a kilincset, és esetleg Kim Dzsongun is benézne ilyen illusztris társaságba, akár ünnepi beszédet is mondhatna a parlamentben, a tömjén zsoltiék meg rá is ébrednének, hogy tulajdonképpen ők buddhisták. Szóval lehetne itt nagy diplomáciai sürgés-forgás. Guantanamo-t már említeni sem kellett volna Tónikának, de hát olyan kis hebrencs, mindig előbb jár a szája mint az esze*…

*azonosítatlan definíció
@bankvezér:

Átváltottuk forint hitelre, most osztán nem tudom, hogy jobban jártunk-é vagy sem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Miről beszél másfél órát egy angolul megmukkanni nem tudó Ildikó meg egy magyarul nem beszélő André.
Elárulom. Kapott Ildikó egy kávét. Megpróbáltak vele beszélni, de kiderült, hogy ő erre képtelen. Kerestek egy tolmácsot, akinek a segítségével kiderült, hogy ráadásul egy agresszív seggfej is, aki olyant követel az USA-tól - mert itt André maga az USA - amihez semmi joga, majd kapott egy hasznos tippet: kezdeményezze a vízumkérelmet, oszt fellebbezzen ott :D

Muhahahahaha

Erre kijött, és elbüszkélkedett vele, hogy bunkó is volt, ostoba is volt, és be is égett!

Muhahahahaha
@Krétagarbó:
Látom te az általánosítások híve vagy.
A cigánybűnözéssel kapcsolatban is, vagy csak ebben az esetben ?
@miva?:

Hát nem vagy igazán sikeres dadus:)))))
Muhahahahahahaha

:D

De ki hazudik? Mikor szólt Ildikó a kormánynak? Elveszett a postán a levél?

Muhahahahahahahahaaaaaaaaaaahahahaha
@miva?:

A tüntetőket pedig Gyurcsány pénzelte ellene személyesen.
Köztudott.
Sok hülye MSZP csicska, meg kiment egy sör miatt, közbe meg két mondatot nem tudnak maguktól leírni.

Te jössz, a regényeddel !
@dr. jenőke (jenőke):
Nekem tetszik ez a szigorú jogalkalmazás :-))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: :D

Lefizette már az a Gyurcsány Putyint, Obamát. Ügyes gyerek az.

Muhahahahaha
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Na de ki hazudott, Ildikó vagy a kormány?

Muhahahahahaha
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Azt tudod, h gyurcsany nem csalt adót? És hogy nem közokirathamisító?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
most hirtelen az atv honlapján találtam rá, de talán elhiszed, hogy nem hamisítvány, hiszen a felvételt a hírtv készítette:

www.atv.hu/belfold/20141110-ugy-tunik-vida-ildiko-nem-tud-angolul

Gondolom a másfél órából egy a tolmácsolással ment el, meg annak az elmagyarázásával, hogy miről is szól a 7750-es proklamáció.

Egyébként ha ennyire sérti őt, személy szerint ez a kitiltás és teljesen ártatlannak érzi magát, mi a túrót csinált 2 hétig a nyaraláson kívül? Ez életszerű neked? Ha engem méltánytalanul és igaztalanul megvádolnak, hát nem az az első dolgom, hogy a befizetett utamat jól leüdülöm, de hát nem vagyunk egyformák.
@taga20:

maga csak ne küldjön engem sehova semeddig!
megvédtelek!
(igaz röhögve. :DDDD)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Érdekes, hogy most mennyire fontos az ártatlanság vélelme. Máskor meg nem. Hiteltelen ezzel takaróznia ennek a rezsimnek, pont nekik...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"A tüntetőket pedig Gyurcsány pénzelte ellene személyesen.
Köztudott."

ja, én is láttam, mind a 98386-an, ahogy mentek sorba tüntetni, a végén elkanyarodtak egy sikátorba, ahol gyurcsány zsebből-zsebbe adott egy ötöst mindenkinek.
/facepalm
idióta
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ez nem általánosítás volt, hanem alapos gyanú. Fordítva ülsz azon a lovon.
@Krétagarbó: "Amikor az első kérdésnél (hogy ugyan bejelentkezett-e?) megakadt az english-ben,---"

Pedig nekem rémlik, hogy valami Horváth nevű munkatársnak nem sikerült bejutni a nagys asszonyhoz, pedig be akart jelentkezni. Talán az se sikerült, nehogy bejutni.

Nohát.
@Krétagarbó: Milyen kúl :D

Azt a felkészült hölgyeményét :D

Muhahahahíííííííííííhahahaha

Ennyire nem fussa fideszékné, hogy a legnagyobbak meg bírjanak mukkanni kűfődiű?
@Knósszosz:
Nézd, disznó akad nálunk is, öltönyben, budapesti illetőséggel. Nem magadra venni... Röff-röff.. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kiket? Akik körbehugyozták a Kossuth teret? Ja, azokat nem. Annyi pénze még Gyurcsánynak sem volt...
Vicces, hogy az E_PM együtt (ééérted, együtt) sem érte a parlamenti küszöböt, kíváncsi vagyok, ezek után mikroszkóppal lehet-e majd mérni őket külön-külön... Mondjuk azok szolis szélsőbalos vadbarmok nem lehettek kellemes társaság, féltek, hogy majd átveszik a hatalmat. Tényleg művészet most megsaccolni, 2018-ban hány és milyen párt indul, ki kivel fog össze, és milyen eredményt ér el... Én se az E-nek, se a PM-nek nem jósolok nagy jövőt.
@miva?: Egyik sem! Nincs itt ellentmondás, megmondta rezsiszilárd.
@Krétagarbó: "Érdekes, hogy most mennyire fontos az ártatlanság vélelme. Máskor meg nem."

Budai elvtárs véleményét kéne e kérdésben kikérni, ő nagy szakértője a bizonyíték nélküli feljelentésnek. Érdekes, hogy azokban mindig volt gyanú a nyomozás elrendeléshez.
Itt a korrupcióra oly kényes Amerika.

Ja igen..

Itt Vidával ellentétben konkrétumok vannak összeszedve.
Főszereplő az Amerikai Kormány és a bankok:

index.hu/gazdasag/2014/11/10/ordibalt_a_fonok_ha_valamit_leirtunk/
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ráadásul erről papírja van, meg helyreigazítása a mno-ban? :)
Pedig ki nem állhatom a faszit...
@Krétagarbó: "Kiket? Akik körbehugyozták a Kossuth teret? Ja, azokat nem. Annyi pénze még Gyurcsánynak sem volt..."

Azért érdemes lenne megvakarni, hogy honnan volt zsozsó a Kossuth téri piknikre. Mondjuk ki fizette a villanyszámlát.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Keress rá:

Fitelina, ami az adócsalást illeti.

Nomentana, ami a közokirathamisítást.

Sok sikert. Vagy kérdezd meg melletted a Gréczy Zsoltit, ő is tud ezekről.. :DDD
@guma: na erre szokták itt érden mondani, hogy védjen meg téged a guma:)))))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A szomszed, miutan bejelentett a szentszeknel/iskolanal/ovodanal hogy te egy pedofil kocsog vagy, es ezek utan az illetekes nem tett semmit, akkor jol teszi, hogy mindenkivel tudatja, hogy te egy pedofil kocsog vagy, jobb lesz veled vigyazni.
@látjátok feleim szümtükkel: Ja, hát ez a dzsentrimentalitás már csak nálunk divat, megvárakoztatni, megszopatni a kis csicskákat....
@Blogger Géza: Várjávárjávárjámá, he. halód? Itte az van, hogy a bula, tudod az ídikó a navos, hát az nem tud angolú, azt bemegy tanákozni a gudfreddeee.

halód?

Ez kajakra szopó, nem? Ez az igaz megmondom, halód?

Ez ottajd nálatok átalánosan ez van hogy izé? Hogy noncs olyan?

Te ez nem ciki, nem akarlak megsérteni, tudod..

Csak hogy ércsé azé nyomom így a vakert má...

Akkor na miva?
@Krétagarbó:
AZt hallottam, hogy Jurtát is állított az a 70 balfasz szombaton.
Sokat hugyoztak a téren ?
@Blogger Géza:
Géjza, hogy szakadjon rád az ég! Mit aszodd itt a rezet, nem megmondtam, h vidd le a szemetet és mosogass el! Mit okoskodsz itt, te szerencsétlen félnótás, mindig csak lealáznak! Nem elég h pici a ceruzád, még össze-vissza firkálsz is vele! Hagyd abba, vagy agyoncsaplak!!
@glinolid:

Légyszi add meg a címed, és neved !

Holnap plakátolok csak a te kedvedért, demonstratíve, oktató célzattal.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
:D
S te beengedsz ilyeneket Óvárra??
Tavaszra ellopják a Mosonit, oszt mehetsz evezni Bugacra a sívó homokba. Légy résen!! Bár azt neked nem köll mondani!:)))
@glinolid: Nem tudják. Csak Orbán beszél angolul :D
@Blogger Géjzáné: kedves asszonyom, ne legyen má ilyen szigorú géjzával!:))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja, és ez mentség arra, hogy azokat, akik (neked is) kilopják az utccsó ezüst kiskanalat is a kredencből, védjük körömszakadtig????
@Gábris szomszéd: ok, azonban ettől még igazat mondott... akkor ezt olvasd el... ha gondolod, s gondolkozz el egy picit rajta...

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20141105_Az_Amazonas_ciganyai HVG Android alkalmazásából megosztva. digitalis.hvg.hu
@látjátok feleim szümtükkel: Hát igen, nem hiszem, hogy két forint volt ott állomásoztatni éjjel-nappal őket hónapokon át.
Azt a sértődött arcot :D

Még azon is ő van megsértődve, hogy nem tanult meg angolul :D

Beszarás

MUHAHAHAHÍÍÍÍÍÍÍÍÍHAHAHAHAHAHBRUHAHAHAHEHEHEHAhóóóóóóóó
Hogy el lehetett ez veszve a reptéren :D

Istenkém
@Sir Bates dö Hól: Köszi, már tegnap olvastam, amikor beraktad. Nincs is vele semmi baj, főleg, hogy akár vesztes akár nyertes valaki az életben a minimum, hogy mindig tudjon emberként viselkedni. Én csak ennyit várok mindenkitől.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Olvastam. Elévült, azaz bizonyítottság hiányában frlmentették, tehát NEM BŰNÖS, jogerős az ítélet!! Mem is vizsgálhatta a biróság érdemben, ez a jog, példával élve, ha a szomszédod feljelent, h megkurtad amyukád 23 éve, akkor a biróság elsőként azt nézi, hogy ennyi idő után el lehet-e az ügyet bírálni. Ha nem vége a tárgyalásnak. Persze az ügyész meghurcolhat es hívhatnák innentől anyaaszónak (helytelenül), te ettől meg nem vagy bűnös. Ennyi
Még ilyet, a másik cikknél siratják Németh Miklóst, aki nem volt komcsi szerintük, de Orbán meg az, mert Kisz-titkár volt.Meg imádják azt a falat, amit hazánk köré építenek a német, francia, amcsi újságírók meg a jóbarátunk.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Az igaz. Elévült.

Viszont jogerős ítélet van arról is, hogy ezután bárki nyugodtan hívhatja Gyurcsányt egy mocskos adócsalónak.

Lásd, MN-t, beperelte, mert leadócsalózták, és az MN megnyerte a pert.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem volt olyan régen, talán még emlékszel, hogy milyen sűrűn jött rád a pisilhetnék a nagy tüntizés közben.
@miva?: Mindenkinek joga van anyanyelvén kommunikálnia egy ellen folyó eljárásban, pláne, ha az a hivatalos nyelv. Igazából Goodfriendnek illene tudnia magyarul (több százezer ember eleve tud az USÁ-ban, de azóta is megtanulhatott volna), de ha már nem tud, elvárható, hogy legyen tolmácsa.

Goodfrienddel különösen vigyázni kell, össze-vissza beszél. Minden nyilatkozatában ellentmond korábbi önmagának.

"Ugyanakkor Goodfriendől már többször kiderült, hogy olykor nem az elvárható körültekintéssel nyilatkozik"

index.hu/belfold/2014/11/10/mondta_vagy_nem_mondta_goodfriend/
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Na de az ártatlanság vélelmeeeeee

Az Ildikónak az jár!

Másnak meg nem!

Bruhahahahaaaaaaahahahaha

jú szpík ár jú inglis dont?

vát széj jú ná?

dö kofi gud voz

Brrrrrrrrrrrruhahahahahahíííííííííííííííííííhahahahahóóóóóóóóóóó
@Knósszosz::)))Petike mekkora karriert futott be:)
Vida monnyonle, nem tud angolul se!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A világon MINDENÜTT van korrupció.
Amerikában is. A mértéken lehet vitatkozni, a tényen azonban nem. Miből gondolod, hogy nálunk mindenki makulátlan? Ja, a fidesz oldaláról gondoltam... Gyurcsány és a bal egyébként egy szar, de a fidesz... hát, az teljesen tiszta!?

Komolyan, szerinted valóban megállja a helyét ez a gondolkodás?
@Sir Bates dö Hól: Ja és Répássy nagyon nem mondott igazat. Ha hazalátogatsz, menj majd le Ózdra és tájékoztasd az érintetteket, hogy ők tulajdonképpen szinte mindnyájan rasszista szavazók.:(
Egyébként pld. a Somsály cigánytelepen döntetlen lett az állás. Ezek szerint a cigányok is kezdenek rájönni arra, hogy évekig sötétségben és hazugságokban tartották őket, főleg a Jobbik "nácizmusával" kapcsolatban. Jó lenne, ha a társadalom többi tagjának is megjönne végre az esze, és leváltanánk a csába ezt az arrogáns csörgösipkás bandát. A fidesz mára megegyezik a néhai mszp-vel. Ugyanaz az diktatórikus arrogancia, ugyanaz a fölényeskedés, ugyanaz a pofátlanság, és ugyanaz a dilettantizmus. És ugyanaz lesz a bukás is. Egy az egyben.
@Blogger Géza: Tudod ezt megértem. Hasznos is kétszer hallani a mondanivalót, addig legalább megfontolom én is a válaszom. De attól még az utcán merő udvariasságból csak elmondanám, hogy bár nincs időpontom, hálás lennék ha bemutatná mindazt, amire felhatalmazása van, és tolmácsot szeretnék kérni. Csak mer ajrópa, érted.....
@avanivi:
Ez csak a kezdet, az igazi sikerek még csak ez után jönnek... meneküljön ki-merre lát!:)
@Knósszosz:

Ezzel pontosan tisztában vagyok.

És mivel sok esetről tudunk is, mind a Fideszt, mind az MSZP-t illetően, így az ember azt hinné, hogy nincs rá szükség, hogy vád nélküli ujjal mutogatás okán kezdjünk ki embereket.
A tegnapi tünti jelszavai ezek lehettek. Az a véleményünk, hogy nincs ártatlan.Nem zörög a haraszt, ha a 444 nem fújja. Fúj!
@Imola Helyesi: Imolácska drága, hát minek feszegeted a pofonosláda tetejét?
Ki hazudott? Ildikó vagy a kormány?

Ha ezt megválaszoltad, rátérhetünk a magyar piac mekkoraságára :D
"Mindenkinek joga van anyanyelvén kommunikálnia egy ellen folyó eljárásban, pláne, ha az a hivatalos nyelv..."

B+, az USA nagykövetsége nem magyar fennhatóságú terület, ott nem a magyar a hivatalos nyelv.:D

Egyáltalán mit képzelnek Vidáék ( meg egyes fideszesek és kedves trolljaink ) a nagykövetségek szerepéről, munkájáról? Úgy tesznek, mintha azok is az ő seggükben telelnének. Pedig ebben tévednek. Ajtón belül mások a szabályok.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Hívhatod annak aminek akarod, de ennek nincs köze ahhoz, hogy ő elkövette-e az adócsalást, hiszen jogerősen felmentették.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Gyurcsány? Én igazán nem vagyok barátja. Összevesztünk kb egy éve mindenkivel, mikor közöltem, hogy épp akkor nyírta ki az ellenzéket a ripacs. De neki is jár, tudod? Ildikónak meg nem kell bizonyíték, ugyanis nem elítélték, csak nem engedik be :D

Az egész kormány meg azóta teljesen megzavarodott, most már bizonyíthatóan nyilvánosan hazudott is vagy a kormány vagy Ildikó, tehát vagy Ildikónak kell mennie csak ezért is, vagy a kormánynak.

És akkor a korrupcióról még nem is beszéltünk :D
@Imola Helyesi: Neked tényleg ennyi jött le ebből az egészből? :(((
@Krétagarbó: Imola igazából a Gabriella. Súlyosan meghaladja egy blog követése is szerény képességeit :(
@látjátok feleim szümtükkel:

Valóban felháborító !

Hol a faszba él ez a Vida, mikor azt gondolja, hogy a hírbe hozott kitiltott személy megtudhatja, mi a fasszal vádolják, mit követtett el amiért a szankciókat meghozták ellene !

Azt hiszi, hogy Amerika jogállam ?
De ha nem tud angolul, akkor miért ment az Usa követségére, valaki olyan nélkül, aki tudna angolul? Esetleg nem is akart bemenni?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Azt tilt ki az USA akit akar. Nem adhatják ki az infókat, mert már indítaná is Ildikó az iratmegsemmisítőt a tali után. Ugye megérted, hogy nem bíznak benne, és egy olyan országban, ahol Ildikó saját maga vezetheti saját ügyének kivizsgálását.

Muhahahahahahaaaaaahahahaha

Már bizonyíthatóan nyilvánosan hazudott is vagy a kormány vagy Ildikó, tehát vagy Ildikónak kell mennie csak ezért is, vagy a kormánynak.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Nézd...

A konkért ügyben (Fittelina, adócsalás, uszoda építés) az a véleményem, hogy a Gyurcsány adót csalt.
Azaz véleményem szerint Gyurcsány egy mocskos adócsaló.
Ezen véleményt akár névvel is bárki elmondhatja, leírhatja, a bíróság döntése értelmében.

Ha lesz Vida ügyben konkrét ügy, akkor lehet nyitok egy "Vida egy mocskos korrupt picsa" nicket is.

De nincs.
@miva?:
A 444 meg a jóbarátunk.
@V-PORT: Ez az! Vihetett volna egy tetszőlegesen kiválasztott tüntetőt a Netadó elleni buliból, voltak elegen :D

Annyira szánalmas, nem? Mikor egy nyamvadt középvezetői szintre kell vagy két nyelvvizsga bárhova. Nagyon kínos.
@miva?:

A kormány azt mondta, hogy nem ismeri a kitiltottak listáját.
Vida azt mondta, szólt, hogy ő rajta van.

Ezen két állítás nem mond ellent egymásnak.

Más.. Soha senki nem vezeti saját maga ellen az eljárást. A NAV pedig nem vizsgálódik büntető ügyekben, te tudatlan marha !
:DDD
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem hiszem el, hogy ezt te írtad!
Persze majd ki fog derülni, hogy a bal korrupció az szarabb a jobbnál - nem lennék meglepve - de így akár simán el is fogadom a válaszodat, ha ezen a vonalon vitatkozna a jobb és a bal, talán jutna valamire ez az ország.

Ja, nekem is elszáll sokszor, meg nálad is, de a helyzet még is csak az, hogy mindkét oldalon fel kellene ismerni a szart, liberálisoknak is, nektek is. Errefelé már nem nagyon van kit kirúgni, leamortizálták saját magukat, de felétek azért illene szétnézni, mert ott van még bőven gané, amit kivághatnátok. Először is a forradalmi rendszerváltó párt potentátjait, akik az MSZMP seggéből másztak ki, még most is nyakig szarosak. Ha már itt Gyurcsány-Bajnai, akkor amarra is találjátok meg a párost. Vannak dögivel.

Aztán egyszer majd még az is előfordulhat, hogy megiszunk egy sört? Az kéne... akkor talán előre is haladhatnánk a retrográd balfaszkodás helyett.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem? Akkor mit mondott Vida hogy mit vizsgál ki? Épp olvasom, szal úgy válaszolj! Arra sem tudták a választ, hogy érintett-e Vida. Itt nézem a videókat :D

Mondták bizony, hogy nem, mert szólt volna, meg hogy nem érintett, meg más egyebet.

Nem a listát nem ismerték :D

Jujj, te is hazudsz. Reggel délben este?

Tényleg te vagy gyurcsány.

Bruhahahahahaaaaaaaaaaa
@miva?: A másik. A hangja. Van benne valami furcsa. Olyan transzszexuális.
...most nézem, hogy összefútta a szemetet a szél!
:D
@Knósszosz:

Mindig is azt írtam, hogy a Fidesz és MSZP egyformán lop.
Egyformán hozzák helyzetbe a saját embereket, és egyformán sajátítják ki a médiát.

Az MSZP pusztán gazdasági szempontok alapján szarabb, de ott annyira, hogy az egész EU-t leveri, az utolsó helyen.

Plussz a 2006-os beazonosíthatatlan karhatalmisták által elagyabugyált ellenzékiek kapcsán okoznak némi röhejt környezetemben, mikor demokratának hívják magukat.
@Gábris szomszéd: nem állítom, hogy nem így van... azonban vagy nem érted amit mondok, vagy -s inkább erre hajlok- nem akarod érteni, ezért is csúsztatsz s kenetteljeskedsz... monak nem orbán és a fidesz a tragédiája, az ilyeneket mindig túl lehet élni...
Hm. Érdekes igy olvasni a blogot, hogy se az idióta közokirathamisitót, se imolát nem látom, a kommentjeikre adott válaszokat meg Blogger Gézát átugrom.
Nem is marad olvasnivaló :))
@miva?:

Tudtommal Vidát már az elsők között hozta le az újság, Habonnyal, Szijjártóval, meg náhány hozzád hasonló poszter jóvoltából tutik lehettünk benne, hogy Orbán is rajta van. :DDD
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerencsére az MSZP már tekinthető megszűnt pártnak. Sajnos a 2/3 nem csukta le őket, pedig a szándék megvolt. Most reméljük együtt, hogy Orbán nevével térsz vissza hamar, és elküldjük őket is a törikönyvek lúzerei fiókba.
Az Usa helyébe megtartanám Goodfriendet. :)
@miva?:

Na ja.. Csak előbb kéne valaki, aki mindkettőt (MSZP-DK-Együtt-PM, és Fidesz) egyszerre váltja le, és nem Jobbiknak hívják.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "A NAV pedig nem vizsgálódik büntető ügyekben, te tudatlan marha !"

Szerintem a pénzügyi nyomozók ( régi vám ) most a navhoz tartozna, és Vida a főnökük.Na ki a tudatlan?
@V-PORT: Nekem szimpi, írjunk Obamának, hogy:

"Drága Obama úr!

Meg vagyunk elégedve a Goodfriend-dal, és szeretnénk olyan rendes nagykövetnek őtet!

Tisztelettel, a Magyar Nép."

Olyan fideszes lenne :D

Vagy menjünk a fehérházba szerdán kettőkor találkozni vele, ha ott van ha nincs.
Ha van, akkor elmondja majd, hogy nem ő dönt, hanem valami kongrátus vagy szenesszus, akkor a hírtv majd mondhatja, hogy Obama nem akarja kinevezni Goodfriend-det, ha meg nincs, akkor meg nem hajlandó válaszolni a magyar nép kérésére.

Jó ez így, nem?
@miva?: "Azt tilt ki az USA akit akar. Nem adhatják ki az infókat," eddig okés
" mert már indítaná is Ildikó az iratmegsemmisítőt a tali után. Ugye megérted, hogy nem bíznak benne, és egy olyan országban, ahol Ildikó saját maga vezetheti saját ügyének kivizsgálását." ez viszont tényleg nem rájuk tartozik, ez belügyekbe való beavatkozás, azok befolyásolása... ha usa-beli érdeket, jogszabályt sértett, indíthatnak ellene eljárást ott...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ok, kicsit furcsa, h (ezek szerint) amilyen józanul tudsz gondolkodni az elsőben, ugyanannyira nem a másodikban. Hogy miért, csak találgatni tudok, de hát erre neked kell tudnod a választ.
@látjátok feleim szümtükkel:
Te látsz még a szümüddel? Mert a sötéterő már nem lát.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Baszod, a navnál is van eljárási rend, pl. az ügyfélszolágaton, ahová te sem mehetsz be bármikor. Vida miből gondolja, hogy az USA nagykövetségére ő csak úgy bármikor bemehet, és ott kötelesek is szóba állni vele? Kérdezd már meg a Petit, a villássat, mi a diplomáciai szokás?
@látjátok feleim szümtükkel:

Gazdasági bűncselekményekben nyomoz a NAV.
Vesztegetésben, korrupcióban, gyilkosságban, bolti lopásban, és egyéb bűncselekményekben nincs hatásköre.
@Sir Bates dö Hól: Kurvára nem, ugyanis nem biztos, hogy nem nyomoznak nemzetközi szervezetek - interpol, europol - az ügyben, és mert nem kötötték a derékig sáros magyar bürokrácia orrára az ügyet, attól még az létezhet. Ezt szeretjük elfelejteni. És mivel az ÁFA úgy kifejezetten országok közti bűncselekmény, egyáltalán nem belügyekbe való beavatkozás a dolog. Sőt. Még rendesek is, hogy felhívták a figyelmet, különben egyszer csak arra lett volna figyelmes a drágalátos Fidesz vezetés, hogy lekapcsolják őket Bécsben meg Brüsszelben.

Ha eléggé köztörvényes a buli, és ha eléggé ütős a bizonyíték, még diplomáciai zűr sem lenne belőle. Én nem lennék nyugodt a helyükben.
nem tudom, hogy mit mond.
tolmácsot szeretnék kérni.

epic fail
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem tudom miből gondolta, de sikerrel járt.

Az index cikke szerint a nagykövettel 1 óra 30 percen keresztül dumáltak az ügyvédjével (arról nincs hír, hogy teszem azt volt-e ott tolmács).

És neki se mondtak semmit. Szóval az érintettel se közöl Amerika semmit.

Szankciók vád, és ügy nélkül.
Welcome To America.
@Imola Helyesi: "Te látsz még a szümüddel? Mert a sötéterő már nem lát. "

Néha zavarba vagyok, mert nem tudom a hatalmas sötétségről eldönteni, hogy a látásom romlott-é meg, vagy téged látlak. Eddig mindig az utóbbi vari volt a helyes válasz.:D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: :D

Nagyon tutti. Majd Hágában a böriben a közös jogi képviselőjük ismerteti az összes iratot, ha a nyomozás már lezárult :D

Juj de félnék, ha Fidesz közeli nagykutya lennék.
A Juncker-bizottság ellen óriási botrány készülődik, olvastam valahol, ui nemzetközi multicégeknek segített az adóelkerülésben Juncker, amig miniszterelnök volt. Meg USA korrupciós ügyekről is olvastam. No, akkor a fejeiktől bűzlenek a nagyhalak.És ők akarnak itt nálunk rendet rakni. Állítom a jelenlegi devizahiteltörvénybe is ők szóltak bele.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Te mondád:

"A NAV pedig nem vizsgálódik büntető ügyekben, te tudatlan marha !"

"Gazdasági bűncselekményekben nyomoz a NAV."

No akkor a gazdasági bűncselekmlény mégis csak bűncselekmény?
@Imola Helyesi: Hol olvastál erről drága :D
@miva?:
Hágában emberi jogi bíróság van, nem böri.

Mellesleg a böri előtt szokás legalább 1 vádpontot felmutatni, bíróság elé vinni, és bizonyítani.

Én a váddal is beérem.
Tényleg érdekel mi a szart csinált.

Titeket nem ?
Beleszólt Junker a devizahitel-törvénybe, mint bizottség elnöke, ami két hete lett :D

Egyébként a rossznyelvek szerint azért ment át Junkerrel Navra, mert úgyis bukik hamar.
@miva?:

Hát igen a magánügyemben akarok érdeklődni, de a hirtv ott liheg a nyakamban.:D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: meg EUROPOL központ, tudatlankám, veled nem lehet élcelődni, mert nincs meg hozzá az információs bázisod :D
@látjátok feleim szümtükkel:
Tudod, hogy a szüm egy ősi sumer szó? Ha már használod. A magyar nyelvemlékeinkbe bekerültek eme ősi szavak.A szüm-öt be kellett csukni a nagy királyok előtt, nem pillanthattak rá.Aki viszont kinyitotta a szüm-ét, és látott is, azt megölhették.
@látjátok feleim szümtükkel:

Büntető ügyekkel (lopás, gyilkosság, korrupció, vesztegetés, kenőpénz, ...) az ügyészség foglalkozik.

A NAV gazdasági bűncselekmények felderítésével.

Vili ?

Csak azért segítek, hogy ne csinálj magadból hülyét, mikor leírod, hogy Vida vizsgálná saját magát, mert nem így van.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Az index cikke szerint a nagykövettel 1 óra 30 percen keresztül dumáltak az ügyvédjével (arról nincs hír, hogy teszem azt volt-e ott tolmács).

És neki se mondtak semmit. Szóval az érintettel se közöl Amerika semmit."

ostoba.
szerinted mennyi időbe telik elmondani egy embernek (még tolmáccsal is), hogy nem mondhatnak semmit?
mondjuk a törvény felolvasásával együtt negyedóra. fél, mert jóindulatú vagyok, meg ildikó lassú felfogású.
de másfél óra? szerintem goodfriend mondott is neki ezt-azt meg adott is neki mindenfélét. más kérdés, hogy azt, hogy nem mondott semmit, azt vida mondta a hörrtévének, minden más közlés másodkézből ment.
simán el tudom képzelni, hogyha a fidesz erőlteti ezt a 'nem mondott vidának semmit' szöveget akkor holnap goodfriend kiáll és cáfol, közli , hogy 4 aktát adott át, viszlát.
@Imola Helyesi: Most akkor mégsem olyan kemény legény a Viktorunk, hogy aszongya a mi hazánkban mi döntünk és abba nem szólhat bele senki sem??
Értem én, hogy úgy van az, ha valami jó történik, azt mi tettük, ha rossz, azt más...
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem az összeesküvés elméletek mind szánalmasak, de engem birizgál egy gondolat.

Az OLAF vizsgálódott ugye Simicskánál, aztán hirtelen csend, mad a vélasztások lezárultával kibukik, hogy vannak szankciók, de valami miatt nem adnak infót a kormánynak - ilyen ügyekben az OLAF és az EUROPOL - INTERPOL együttműködik. Magyarán nem olyan, mint ha a "nyomozás érdekében" ?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: De, minket is. Ezért sem értem, hogy miért nem állítanak fel egy független vizsgáló bizottságot arra, hogy megvizsgálják, hogy tényleg tussolt-e el a NAV-on belül bárki is komoly adócsalásokat.
Szerinted?
@Imola Helyesi: Már értem, miért csukod be a szemedet. Félsz.
@Imola Helyesi: Vannak ennél súlyosabb érvek is, csak azt butusok nem tudhatják.
@Krétagarbó:
Minden törvénynél konzultálnak - szerintem, bár nem biztos, különben kötelezettségszegési eljárást indítanának. Így gondolom.
@miva?:

Nagyon úgy néz ki. Talán nem véletlenül.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Vida nyilatkozta az mno-ban, hogy kivizsgálja, hogy történtek -e visszaélések a hivatalban. Gondolom nem a büntetőeljárást kívánja személy szerint lefolytatni, ez azért vili, nem?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Az MSZP pusztán gazdasági szempontok alapján szarabb" - írod. Ha összevetjük őket a fidesszel, mitől voltak szarabbak? Tényszámokban nem érték utól őket? Nyilván nem, de ez nem mentség a lopásra.

A lenyúlás az kazánt érdemel akkor is ha jobbról előz, akkor is ha balról.
Más - és ez nem (csak) gazdasági kérdés;
" Egyformán hozzák helyzetbe a saját embereket, és egyformán sajátítják ki a médiát." Részigazság. M?indegyik hatalom igyekszik helyzetbe hozni az övéit, itt is a mérték a vitatott. Mára mi jellemzi a magyar médiát? Ugye, ezt nem kell leírni, aki követi az eseményeket az pontosan tudja, hogy akasztottak be a kritikus hangvételű sajtónak.

És akkor itt van egy másik vágány is, az "átkozott" Horn nem élt vissza a 2/3-ával. Tetszik vagy sem, így volt. Nem volt halálra baszogatott Klubrádió, akit különböző frekvenciasuszterolásokkal akartak ellehetetlenítni... és lehetne még sorolni.

Szar ügy, de a fidesz és a másik(egyelőre nem létező - majd őt kihívó) párt között az a különbség, hogy nem akar szarba döngölni valakit, mert nem azt fújja ami a kormánypárt kottában van lejegyezve.

Sosem lesz ebben az országban konszenzus, nem erre van kódolva ez a nép - sajnos.
@Imola Helyesi: Rendszeresen más szerepel a fordításban mint a magyar szövegben. Gúnyosan legyintenek errefelé a kormányunkra, és azzal viccelődnek, hogy ha Orbán nem támadta volna Junckert, soha nem választották volna meg :D
@Secnir:

"simán el tudom képzelni, hogyha a fidesz erőlteti ezt a 'nem mondott vidának semmit' szöveget akkor holnap goodfriend kiáll és cáfol, közli , hogy 4 aktát adott át, viszlát. "

Ezt én is el tudom képzelni.

Viszont azt is, hogy nem mond semmit Goodfriend, mert tényleg ezt mondta.

Majd kiderül, mit mond Goodfriend.
Kíváncsian várom.
@Imola Helyesi: akkor rosszul gondolod. volt is/van is/lesz is elég kötelezettségszegési eljárás ellenünk.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem tudod meg sem abból hogy kiáll-e a nyilvánosság elé, sem abból hogy nem.

Gyanítják hozzáértők, hogy Infózárlat van, mert nyomoznak :D

Ez de gáz, nem?
@Krétagarbó:
Hát a bankok eme világrendszer erős várai, azokat bizony nehéz bevenni.
@Krétagarbó:

A vizsgálóbizottság a magyar történelem során soha nem derített ki semmit.

Ezt az újságírók tették rendszerint konkrét ügyekben. Legyen szó Kulcsárról, Olaj szőkítésről, privatizációs visszaélésekről, ügynök listákról, ... bármiről.

De minden esetben volt támpont (kik, merre, mikor, mit csináltak)
Itt nincs.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Csak azért segítek, hogy ne csinálj magadból hülyét, mikor leírod, hogy Vida vizsgálná saját magát, mert nem így van."

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/vida-ildiko-semmilyen-korrupcios-ugynek-nem-voltam-es-nem-vagyok-a-reszese-1256795

"– Igen. És mégis, látjuk, hogy mindez nem volt elég. Mit tud még tenni?
– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a felmerült kevés konkrétumról bebizonyítottuk, nem állják meg a helyüket, a homályos, általánosságokban megfogalmazott vádakkal szemben pedig szinte lehetetlen védekezni. Mégis, tudom, hogy ez nagyon súlyos ügy, amelyben mindenképpen gyors eredményeket kell felmutatnunk. Amit tenni tudok: felállítok a NAV-on belül egy külön vizsgálati csoportot, amelyik képletesen szólva mikroszkóppal fogja újra átvizsgálni a Magyarországon működő összes számba jöhető céghez kötődő eddigi ügyeket és szálakat"

de szar,hogy maga vida cáfolja meg azt, amit írtál...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
de kimaradt a legszebb rész:
"A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni,"

ennyi.
@Imola Helyesi: ugyan, ugyan, megy az egy ilyen tökös legénynek.
@miva?: Gabriella, a kiflitolvaj?
:)))
nem tudom, hogy mit mond. tolmácsot szeretnék kérni.
:D
kész vagyok :D
mikor asszon látta a tv-ben, olyat mondott (pedig úrinő), amilyet én szoktam, mikor reábaszok kalapáccsal az ujjamra.
@Knósszosz:
"Ugye, ezt nem kell leírni, aki követi az eseményeket az pontosan tudja, hogy akasztottak be a kritikus hangvételű sajtónak."

Ez nem egészen így történt.
Az RTL teszem azt a beakasztás után vált kritikussá, előtte pont leszarta a politikai ügyeket.

"Nem volt halálra baszogatott Klubrádió"
Ne vicceljünk már. Nem volt a jobboldalnak semmilyen TV-je.
Az összes TV az MSZP-SZDSZ híreket lökette.
Nem véletlenül mondta Medgyessy: "akinek TV kell az vegyen magának."
Nos vettek.
@Secnir:

Vida azt tudja megnézni, milyen ügyek lettek eltusolva a NAV-on belül.

Nyomozást maga ellen nem folytathat.

Még ő sem.
Azt hittem ez nyilvánvaló bizonyos kor (cirka 14 év), és 80 IQ felett.
@miva?:
Tudom, te okos vagy, de mi is a célod itt nálunk Mo-n? Ja, hiányzik a fal neked.
@Secnir: "A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni,"

Kérdés, hogy a hivatala működését is ekkora elánnal felügyeli?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: sztem nem parlamenti vizsgáló bizottságra gondoltam. Van ezen túl is élet...
@miva?: ezert utaztak ketten. Kellett vaki, aki segit tajekozodni.
@látjátok feleim szümtükkel:

Nézzük pár hírt az utóbbi pár napból:
hvg.hu/gazdasag/20141030_Milliardos_afacsalo_hazaspart_fogott_el_a/
Milliárdos áfacsaló házaspárt fogott el a NAV

nol.hu/gazdasag/pintertol-reszkethetnek-az-afacsalok-1495337
Az áfacsalások elleni, Európában egyedülálló új ellenőrzési rendszer, a Trade Controll január 1-jei bevezetésének részleteiről egyeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági és Pintér Sándor belügyminiszter szerdán - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t.

www.uzletresz.hu/vallalkozas/20120920-a-nav-szeptemberig-80-milliard-forintnyi-buncselekmenyt-deritett-fel.html
Egymilliárdos áfacsalást leplezett le a NAV

...
@Krétagarbó:

+1
pestisracok.hu/varga-indult-nyomozas-bunge-jelzese-alapjan/
indult nyomozás a Bunge jelzése alapján
Varga most a kormányülés szünetében azért állt a nyilvánosság elé, hogy elmondja, a NAV nagyon is komolyan vette a Bunge bejelentéseit, tart a nyomozás, és nem is eredménytelen. Az eljárás bűnszervezetben elkövetett csalás miatt zajlik, Szlovákiából, Ausztriából, Csehországból hoztak be áfacsaló láncolaton keresztül cukrot, olajat és kávét.

Nyolc ember már vizsgálati fogságban van, négyen lakáselhagyási tilalom alatt, további négy ember ellen közokirat-hamisítás miatt folyik eljárás. Sikerült azonosítani a bűnszervezet vezetőjét is, eddig 800 millió forintot foglaltak le, a beazonosított, költségvetést érő kár 2 milliárd forint – mondta a miniszter.

Összesen háromezer vizsgálat folyt és folyik az ügyben, még tart a felderítés, ötven házkutatást is tartottak. Varga arra a kérdésre, hogy a Bunge-t az áfacsalás miatt mekkora kár érhette, egyelőre nem tudott válaszolni. A miniszter azt mondta, arra kéri az amerikai nagykövetséget, hogy ha van még információjuk van az ügyben, azzal segítsék tovább a NAV munkáját.
@Knósszosz: "Ön fia vágta sebét"!!!:(
@Mariann19:
Mariann a magyar államnak olyan arányban kellene viselni a devizamentés terheit, amilyen arányban közrejátszott az elcseszett gazdaságpolitikájával a forint gyengülésében. Tehát a 2010-es kormányváltáskor átvett árfolyam és a napi árfolyam különbözetének arányában. Az tényleg közel van a 25 %-hoz. Viszont az abszolút értéket tekintve ez 100 %!
Azaz ha maradt volna az árfolyam, nem szállnak el a törlesztők sem.
Az egyoldalú kamat- és kezelési költség emelések egy másik tészta - azt tényleg viselje a bank.
A német szövetségi bíróság pl most rendelte el 10 évre visszamenőleg a "hitelbírálati díj" visszafizetését, mert az a banki tevékenység szokványos és át nem hárítható költségei közé tartozik. Az Erste be is vezette az előbírálati igazolást már nálunk is!
De nem lehet valakit azért felelőssé tenni, hogy nem látta előre EZEK ámokfutását és annak gazdasági kihatásait.
@kekex:

Kekex, te kekeckedsz.

2010. május 29-én az Országgyűlés 261 igen és 107 nem szavazat mellett elfogadta a Fidesz-KDNP kormányprogramját és miniszterelnökké választotta Orbán Viktort.

A deviza középárfolyamok a kormányváltást megelőző naptól a mai napig, az MNB honlapján rendelkezésre állnak.

A rendelkezésre álló adatokból világosan látható, hogy a svájci frank forinthoz képest kimutatott drágulásának túlnyomó részét , csaknem kétharmadát a svájci frank euróhoz képest erős megdrágulása tette ki, amit a magyar kormánynem képes befolyásolni, mivel nem Mindenható..

A válságban a svájci frank az euróhoz képest is menekülő valuta lett!

Ezt egy normális ember könnyedén felfoghatná, de egy érzelmektől vezérelt propagandista számára ez magas, mint majomnak a zongora!
@miva?:
Azért az érdekes menet lesz, ha valóban Junecker vizsgálhatja ki azokat az "adóoptimalizálásokat" amit Luxemburgban az ő vezetésével követtek el. Mert akkor lehet majd Brüsszel felé mutogatni, hogy miért Vida vizsgálhatja ki Vidát.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
hvg.hu/gazdasag/20140528_Afacsalasi_botrany_titkos_dosszie

És eddig erről miért nem hallottunk? Miért volt eddig az a védekezés - akár a fent belinkelt Horváth András féle ügy kirobbanásakor is - hogy nem tudjuk miről van szó, kérünk konkrétumokat stb...

Persze, bizonyos áfacsalásokat elkezdtek feltárni, bizonyosakat pedig még véletlenül sem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Vida azt tudja megnézni, milyen ügyek lettek eltusolva a NAV-on belül. Nyomozást maga ellen nem folytathat.
Még ő sem.
Azt hittem ez nyilvánvaló bizonyos kor (cirka 14 év), és 80 IQ felett."

hát igen. és ha ő korrupt, akkor majd jelenteni fogja az ügyészségnek, hogy korrupciót talált, nem? vagy elhallgatja, vagyazona szálon nem is nyomoztat, nemdebár?
azthittem, ez nyilvánvaló bizonyos kor és 50-es IQ felett.

@látjátok feleim szümtükkel:
""A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni,"
Kérdés, hogy a hivatala működését is ekkora elánnal felügyeli?"
azt nem ő felügyeli. a nav-ot simicska felügyeli, vida egy stróman.

@Vidéki:
"A rendelkezésre álló adatokból világosan látható, hogy a svájci frank forinthoz képest kimutatott drágulásának túlnyomó részét , csaknem kétharmadát a svájci frank euróhoz képest erős megdrágulása tette ki, amit a magyar kormánynem képes befolyásolni, mivel nem Mindenható..
A válságban a svájci frank az euróhoz képest is menekülő valuta lett!"

segítek, chf/eur:
2010.03.01 174/269
2014.11.07 257/312
hát, én itt nem látom a menekülést a chf felé. ja, de. magánszemélyek forintból chf, azt igen.
@Imola Helyesi:
Fuss neki még egyszer! Hátha megérted! Egy árva betűvel nem írtam, hogy Németh Miklós nem volt párttag. A KISZ-ről szó sem esett.

"
jöttem 2014.11.10. 17:28:31
@avanivi:
Hát hogyne hatódna meg.
Itthon le mocskoskommunistázzák. A németek pedig hálásak lesznek neki örökké. Ahogy Horn Gyulának is hálásak voltak.
avanivi 2014.11.10. 18:26:41
@jöttem: Nekem szimpi volt Németh mindig.Az idióta fidesznek mindenki komcsi,csak ők nem. "

A hozzászólásaid igazságtartalma azonos a szövegértéseddel.
@Secnir:
És arról nem nyilatkozott, hogy Horváth dossziéja után miért nem állította fel ezt a bizottságot?
Hogy az abban foglalt ügyeket miért nem vizsgálta ki?
Annyit már elértek az össze-vissza hazudozásaikkal - meg az összes cikk-cakkjukat követő kommentelő trolljaikkal - hogy már azt sem hisszük el, amit kérdeznek. De még annak az ellenkezőjét sem!
@Secnir:
Tegnap a 444-en Ocsmánykodtak. Blogger Béla Rózsa Milán halálán viccelődött.

Kár volt annak a spermiumnak célba érni.
@miva?: ha akarod, legyen így... bár az áfa úgy kifejezetten nem országok közti bűncselekmény, illetve az általad jelzettek -inter-, europol- kifejezetten segítő szervezetek, önálló nyomozati jogkörök nélkül, de legyen úgy, ahogy te mondod...
@Vidéki: Az egyetlen igazságos út az lenne, ha mindenki az eredetileg átadott forint összeggel számolna el. Devizát ezek a hitelek még véletlenül sem láttak soha.
@Vidéki:
Apóca, ha már kekeckedés: én a forint-euró árfolyam változására hivatkoztam. 2010. május 267, napjainkban 307, na jó, tényleg nem 25, "csak" 15 %-os növekedés.
Viszont én Gyurcsány alatt fizettem vissza a hitelemet, ami egyrészt amíg tartott, addig is hónapról-hónapra csökkent a törlesztő, másrészt tokkal-vonóval együtt KEVESEBBET fizettem vissza a végtörlesztésnél, mint a felvett tőke. Merthogy akkoriban javult a forint. Miazhogy? Nagyonis!
Na ennyit az Mszp rossz és katasztrofális gazdaságpolitikájáról. Azért devizahitelesnek élőszóban ne add ezt elő, mert drasztikus lesz!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Hehehe! "Ne lopj. Az állam nem tűri a konkurenciát!"
Azaz ezek nem a maffiának loptak, ezért kapták el őket.
És Vida szerintem sem korrupt, de hivatali hatalommal való visszaéléssel, befolyással üzérkedéssel - vagy egyszerűen alkalmatlansággal - alaposan gyanúsítható!

És vajon megint volt "hosszú bájtok éjszakája"???. Vagy mafaszért terelték ki a NAV-os dolgozókat onnan?
@Secnir:
pedig ez véletlenül tényleg igaz: a CHF majdnem 50 %-al emelkedett, azaz a hír egyik oldala igaz: valóban jobban, mint az euró 15 %-os emelkedése.
De tényleg véletlen, hogy elvétve igazat is ír!
@ornagy50:
Befejeztem...
Most inkább valami más, annak van értelme.
Jó éjt.
Ezen meg jókat lehet kacarászni - de a kommentek se
semmik!
444.hu/2014/11/10/vida-ildiko-talalkozasa-andre-goodfrienddel-rendezoi-valtozat/

Sztahanov • 4 órája
Köszönöm Jóbarát!
Dél óta ezen röhögök!
Elképzelem, ahogy valamelyik titkárnő odaszól az ablakból Goodfriendnek:
- Né, André, itt ólálkodik a Vida egy tévéstábbal!
Mire Goodfriend:
- Jó, akkor lemegyek véletlenül összefutni vele ...
Istenem, ez tényleg BENNY HILL!!!!

metos kkw • 3 órája
szerencsétlen itt élsz és láthatóan Te sem ismered az országot sem a világot és még tájékozatlan is vagy előtted százan elmondták neeeem naagyköööveeettt fersténzi tehát ahogy nálatok a narancsföldön modják nix ugribugri"
@kekex: Nem is értem, minek erőltetik a forintosítást, ha nincs jobb ötletük a kivitelezésre. Ennél még az árfolyamgátas megoldás is százszor jobb volt. Ebbe buknak az adósok, bukik a kormány, csak a bankok járnak jól.
Tehát a legtöbben még többet fognak fizetni, mint most. A kötelező visszatérítések ellenére is.
A hülyeséget leszámítva csak egyetlen esetben lehet racionális magyarázata a piaci áron történő forintosítás erőltetésének (ugyanis kvázi kötezővé teszik): ha utána drasztikusan "elengedik" az árfolyamot (pl. 400 forintos euró). De akkor is csak azt jelentené, hogy brutális veszteséget nyeletnek el az adósokkal, hogy a későbbi még nagyobb veszteséget elkerüljék.
Ha viszont folytatódik a forinterősödés (ami éppen a hírek hatására indult el), akkor a bankok extraprofitja még nagyobb lesz. Egyszerűen elképesztő...

A forintosítást amúgy már 2010-ben, meg kellett volna lépni, ahogy a jobbik is javasolta már.
Így még inkább úgy néz ki, hogy nekik volt a legjobban megalapozott rendezési tervük.
Akkor még sokkal jobb volt az árfolyam. Igaz, a forintkamatok magasabban voltak, de erre is lett volna megoldás: úgy megfogalmazni a szabályozást, hogy az itt alkalmazandó forintkamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamat +2% (hozzátéve, hogy 3 százalékpontot egy lépésben is lehetett volna csökkenteni, de még a kormányzat ütemezésében is mára minimalizálódtak volna a kamatterhek).
Ha akkor nem forintosítottak, akkor most, sokkal rosszabb feltételekkel miért lett hirtelen sürgős?
Akkoriban azzal is érvelt az ellenzék, hogy ezek után megnőne a kormány gazdasági mozgástere. Most már sokkal súlyosabb az ár.

Ha ezt így, ebben a formában meglépik, akkor több százezren fognak megesküdni, hogy a Fideszre soha többé nem szavaznak. Olyanok is, akiket egyébként ki se lehetne robbantani a párt mellől. De önmagának - legalábbis tudatosan - senki nem ellensége.
A poszthoz: A parazita, miután a gazdatestből kiszívta az összes, számára elérhető pozíciót, leválik az áldozatáról, hogy újabb kiszipolyozható gazdatestet keressen magának.
@jöttem:
Ezt írtam:
"Még ilyet, a másik cikknél siratják Németh Miklóst, aki nem volt komcsi szerintük, de Orbán meg az, mert Kisz-titkár volt.Meg imádják azt a falat, amit hazánk köré építenek a német, francia, amcsi újságírók meg a jóbarátunk".
Nagyon meghatódtatok Németh Miklós kapcsán, fájt nektek, hogy lekomcsizzák , de olvasd el a kommenteket előlről, mit írtak Orbánról, mint Kisz-titkárról. Erre utaltam, ui. utána nekem estek, mint éhes oroszlánok az áldozatuknak.
@glinolid:
Hát ez?!!!
Ez már tényleg mindennek a legalja? Így égetnek bennünket, ezek a nagymagyarok?
Ennyi telik a fityeszes agykommandótól? Ezek tényleg azt hiszik, hogy mindenki, az egész világ! olyan ostoba fideszbirka, mint az ő egybites választóik?
Én mindenesetre nagyon szégyellem, hogy a NAV elnöke egy nyekket sem tud angolul, és ilyen nagyon.nagyon megalázó procedúrára lehet kényszeríteni.
Meddig sáros ez a nőszemély, és a megbízói, a "tiszteletreméltó" maffiavezérek??!!!
És még hülyék is, mint a feketeföld!
@AKIsTUDATLAN: Ja, és figyeljétek Vida nem verbális kommunikációját! Kell több? Nem mond az eleget?
Hja kérem, ő még korántsincs azon a professzionális hazudozás-szinten, mint mondjuk rogán, lázár, szíjÁrtó...vagy éppen a Kedves Beteg.
@Krétagarbó:
Ehh, nagyon dühítő ez az egész! Amikor megmentették saját magukat(rogán, kósa...meg a többi díszvirág)akkor milyen árfolyamon is történt a törlesztés?
Az nem a mi adóforintjainkból történt?! Noha azok a szemétládák a saját mellényzsebből(mellesleg lopott pénzből) ki tudták volna pengetni, az akkor éppen érvényes deviza árfolyam alapján.
De a nyomorultak, csak hadd fizessenek így(meg mi segítsünk rajtuk).
És mi van az önkormányzeti, igen tetemes devizahitelekkel?
Azt is, mint ahogy az egyéb hiteleiket, mi nyeljük le? Azért ez érdekes, hogy pont a fityeszes polgármesterek a sárga földig eladósították a településüket, mi mindannyian pedig fizessük ki?
A Vida-ügyet nem az teszi piszok kínossá, hogy nem tud angolul. Az ő korosztálya nem azt a nyelvet tanulta. Bár ha az van az önéletrajzában, hogy van nyelvvizsgája, akkor elgondolkoztató, hogy mire kapta. Az egészet, a körítés tette cikivé.
1. Nav vezetőként ő tudja a legjobban, hogy csak a recepcióig lehet jutni bejelentés nélkül. Hozzá még bejelentéssel sem. (Szél Bernadett)
2. Az Usa nagykövetsége, az, az Usa. Vagyis a hivatalos nyelv angol. Viszek valakit, aki tud angolul. Hogyan akarok beszélni másképp Goodfriend-vel?
3. HírTv? Spontán elmegyek a követségre, és viszem magammal Császár Attilát? WTF?
4. Fel vagyunk háborodva, hogy csak úgy megvádolnak, meg, hogy nekem kell az ártatlanságomat bizonyítani? Mi minden nap ezen háborgunk már 5 éve.
@V-PORT:
Igen, de az is, hogy nem tud angolul. Elvégre nem egy patagóniai utcaseprőről van szó, hanem egy NAV elnökről! És egyáltalán nem mentség, hogy amikor ő tanult, akkor...blabla.
Azóta már egymilliószor megtanulhatott volna.
(a jelek szerint még pénze is akadt volna rá:))
@AKIsTUDATLAN: Nem kellett. Nem volt rá szüksége. Neki annyi állt a szakmai önéletrajzában, hogy Simicska barátja. A köreikben ez 1000 angol nyelvvizsgával ér fel.
A kis gyökér rogán rendes nagykövetet követel444.hu/2014/11/10/hozzon-mar-valaki-rogan-antalnak-egy-rendes-amerikai-nagykovetet/

Mekkora pofájuk van,és milyen beképzelt kis pöcsök.
A nagy igaz államférfinkat pedig nem látja senki.Elbujdokol a probléma elől.
@kekex:
A hosszú bájtok éjszakája is csak egy MSZP-s blöff volt.
Mostanra kell megtudnod te szegény ?

"Ami biztos

Az már kiderült, hogy a "legendák" szerinti módosításokhoz az APEH-nél több számítógépes adatbázisban kellett volna az adatokat átírni, ehhez pedig ismerni adatbázisok különböző rendszereit, programnyelvét, miközben az egyes rendszerek belső összefüggéseivel is tisztában kellett volna lenni. Nem elég ugyanis az adatokat megváltoztatni, szükség van az összegzések átírására is. Ezenkívül a különböző rendszerek eltérő naplózási programját is szükséges lett volna módosítani, hiszen az adatbázis-kezelők állandóan regisztrálják a változásokat.

Specialista kerestetik

Olyan szakemberre egyelőre nem akadt a vizsgálat, aki valamennyi rendszert ilyen mélységig ismerte volna, így - mondják a szakértők - vélhetően tíznél is több - ráadásul régóta az adóhivatalban dolgozó, e téren specialistának számító - embert kellett volna megnyerni az akcióhoz. Ám egyelőre egyetlen olyan személyt sem fedeztek fel, aki egyáltalán ismerne olyat, aki részt vett volna ilyen akcióban. A vizsgálat mindenesetre tovább folyik."
@Vidéki: "A rendelkezésre álló adatokból világosan látható, hogy a svájci frank forinthoz képest kimutatott drágulásának túlnyomó részét , csaknem kétharmadát a svájci frank euróhoz képest erős megdrágulása tette ki, amit a magyar kormánynem képes befolyásolni, mivel nem Mindenható..

A válságban a svájci frank az euróhoz képest is menekülő valuta lett!"
Köszönöm.

Látszik, hogy nem is annyira vidéki maga, mert teccik tudni, hogy a magyar kormány nem mindenható. Csak a Viktor.

Gondolom azt is látták előre, hogy a gyerek bankszámláját mégis svájcisapkában kell őrizgetni, no nem itthon, hanem Svájcban. Állítólag a mindent látó sem csak a lyányát jár látogatni.

Sajnos én még nem jutottam el a svájci sapkáig sem. Te?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ennek nincs linkje? Így nagyon kétes a hírértéke. Főleg a tíz hozzáértő szakemberre vonatkozó.
Berágott a Fidesz vezetése az ózdi kudarc miatt

A Fidesz központi vezetésében nagy elégedetlenséggel fogadták az ózdi választási eredményeket. Egyes hírek szerint maga Orbán Viktor is foglalkozott a témával, és csalódottságát fejezte ki, mivel a miniszterelnöknek a jelenlegi helyzetben - internetadó, NAV-botrány - nem hiányzott egy felesleges, súlyos választási vereség.

alfahir.hu/beragott_a_fidesz_vezetese_az_ozdi_kudarc_miatt

Lesz még több is, ez még csak a kezdet. :)
Beszarás, a Wiki napra kész:

"2014. november 10-én Vida Ildikó bejelentkezés nélkül, több televíziós stáb kíséretében elment az amerikai nagykövetség elé, ahol az épp sétára induló André Goodfriend ideiglenes követségi ügyvivőt a diplomáciai protokoll teljes mellőzésével, közterületen, a riporterek közvetítésével szólították meg. Goodfriend mindezek ellenére fogadta Vida Ildikót és jogi képviselőjét irodájába invitálta. 80 perces benttartózkodás után a kijövő Vida Ildikó azt nyilatkozta a sajtónak, hogy semmiféle bizonyítékot nem adtak át neki. Ügyvédje ehhez hozzátette, hogy az amerikaiak nem voltak hajlandók tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztani a vádakat, viszont azt jelentették ki, hogy Vida Ildikónak lehetősége van vízumkérelmet beadni és bebizonyítani, hogy nem érintett korrupciós ügyben. Vida Ildikó kijelentette még, hogy az amerikaiak nem tudtak arról, hogy Horváth András volt NAV-dolgozó úgynevezett zöld dossziéja alapján a rendőrség már korábbról, 2013 óta vizsgálódik azokban a korrupciós ügyekben, melynek köze lehet az ő kitiltásához is."

Ezt most olvastam, ez ám a hiteles és gyors tájékoztatás.
Csak a több televiziós stábot nem értem.
Js, közben leesett, hogy a fijúk a bányában dolgoznak.:D
Látom, megint összefújta a szél a szemetet. :)

És egyesek képesek voltak érdemben foglalkozni velük, ahelyett, hogy lesöpörték, figyelembe se vették volna. :(
@Marcellusca: :)

Csökkenő Fidesz-népszerűséget mért a Nézőpont Intézet

A Nézőpont Intézet kutatása szerint a potenciális szavazók körében a Fidesz–KDNP 40, a Jobbik 26, a DK 11, az MSZP 9, az LMP 8, az Együtt–PM pedig 4 százalékon állt.

www.origo.hu/itthon/20141110-csokkeno-fidesz-nepszeruseget-mert-a-nezopont-intezet.html
OFF

Ha Viktor valóban olyan szabadságharcos nagylegény lenne, amilyennek láttatni akarja magát, akkor az alábbiakról lenne néhány szava, netalán tényleg e_z_e_k__a_l_a_p_j_á_n tenne valamit. Ami történik az viszont mutatja, hogy mennyire segédmunkás a politikában. Mondjuk szarkeverőnek jó, ahhoz van tehetsége.

"A hét elején hat óriásbankot is megbírságolhatnak a brit szabályozó hatóságok a devizapiac manipulálása miatt. A pénzintézetek összesen másfél milliárd fontos büntetést kaphatnak - írja a Reuters. A hat érintett pénzintézet a svájci UBS (Zürich), az amerikai JP Morgan (NYSE) és a Citigroup (NYSE), a brit HSBC (London), Barclays (London) és a Royal Bank of Scotland (London).
A svájci UBS a devizapiac manipulálása miatt kialakult ügye mellett a nyersanyagpiaci kereskedése során elkövetett szabálytalanságok miatt is bűnhődhet – írja a Financial Times. A pénzintézet a nyersanyagpiacon is elkövetett különböző szabálytalan ügyleteket, ami miatt szintén tetemes (még nem nyilvános összegű) büntetést fizethet."

Ez a régebben már említett Libor botrány 'továbbgyűrűzése'.

[investor.hu]

ON
@jaegtoer: Itthon meg most épp ezt a minősített csalást és uzsorát akarják kötelező jelleggel törvényesíteni, "forintosítás" címszó alatt. :(
Jól gondoltam tegnap a befolyásolást a devizahitelekről, csakhogy nem eus, hanem inkább amerikai nyomásgyakorlásra. A Bankcsapda vezetője nyilatkozott, miszerint amerikai nyomásra történhetett az átváltási árfolyam meghatározása.
A kockázatviselést ui. amerikai biztosító társaság viseli.
Bankcsapda.eu.
@AKIsTUDATLAN:
Javaslom,hogy két alapvető kérdést tisztázzunk!
1. Hazánkban magyar a hivatalos nyelv, mihez kell/ene/ neki az angol?
2. Miért ne vizsgálhatná saját maga, vagy az apparátusa a korrupciós ügyeiket, amikor Ő és munkatársai ismerik legjobban a részleteket?
@Fabius:

A közvélemény kutatási számokból az is látszik, hogy a Jobbik elképesztően megerősödött (26 %),

Ózd, meg Goodfriend!

Ózdon a Jobbik elképesztő fölénnyel győzött, a baloldali ellenzék gyakorlatilag elpárolgott, szavazóik szemmel láthatóan átpártoltak a Jobbikhoz.

Goodfriend, a Jóbarát sokat segített a Jobbiknak!
@Secnir:

Segítek:

Ha veszed a fáradságot és a tőzsdeász.hu Euro/CHF öt évvel ezelőtti grafikonját megnézed (hasra ütés helyett) akkor érzékelheted, hogy kb öt évvel ezelőtt január 10-én 1 euro még 1,52 svájci frankot ért, majd január 11-én hirtelen 1 euro értéke 1,03-ra zuhant, majd a svájci bankrendszer beavatkozására január 14-re felvette az 1,2-es értéket, ahol jelenleg is tartózkodik. Tehát hirtelenül 27 %-al romlott az euro a svájci frankhoz képest.

Továbbá ha veszed a fáradságot és az MNB középárfolyamokat Euro/Ft és CHF/Ft tíz éves távlatban szemlélő grafikonját megnézed (hasra ütés helyett) akkor érzékelheted, hogy 2004 nov. 11-től még három és fél éviga 1 euro 1,67 svájci frankot ért, tehát azóta az euro mintegy 38 %-al gyengült.

Nem a magyar kormány repítette az egekbe a svájci frank árfolyamát az eurohoz képest!
@kekex:
Azt mondod, hogy az árfolyamváltozás miatt bekövetkezett , a devizahiteleseket ért veszteségeket bizonyos arányban az államnak kell vállalnia.
Tehát minden állampolgárnak, mert hibás az a gazdaságpolitika, amelyben ez a szituáció létrejött.
Ezt a társadalmi kockázatviselés kötelezettségének jegyében kell betudni.
A kockázatos ügyletek jellemzően a szereplők közreműködésével köttetnek annak reményében, hogy az ügyletből származó előnyöket illetve veszteségeket a szereplők közösen viselik.
Egyrészt a vétlen állampolgárok nem voltak szereplői a megköttetett ügyleteknek, másrészt az azokból származó előnyökből való részesedés kérdése fel sem merülhetett, hiszen teljesen egyéni célok érdekében történtek a hitel felvételek.
Készséggel elismerem és vállalom a teherviselést azokban a kérdésekben, amelynek kialakulásában részt vettem, amikor állampolgári jogaimat érvényesítve választottam, és rossz lóra tettem.
Az állampolgárok élethelyzetének tőlük o b j e k t í v okokból bekövetkezett hátrányos fordulatai miatt vállalnom kell a megsegítésüket.
A devizahitelesek helyzete azonban nem objektív okok miatt következett be, hanem egyéni döntésük alapján, melynek megakadályozásában, vagy egyáltalán kialakulásában nem vehettem részt.
@Krétagarbó:
Több véleményt olvasok az Orbán kormány megbuktatásának szereplőit illetően.
Az, hogy a nép buktassa meg, annak rövid távon nincs esélye.
Tapasztalat, hogy az ellenállás a megbuktatást illetően nem a legtöbb sérelmet szenvedett emberektől indul ki, hanem a jobb helyzetben lévők, egyben magasabb szellemi potenciált képviselőkből, akiket szintén elér, megcsipked a lefelé csúszás esélye.
Egyelőre ez utóbbiak lefelé történő érzékenysége nem érte el ezt a fokot, a lázadáshoz szükséges empátia még nincs meg.
Átgondoltam a véleményedet a Fidesz belső szétbomlásáról.
Orbánra jellemzően - és nemcsak napjainkban - észrevétlenül sok sértett embert kreál a sorai között. Egy ideig futtatja kegyeltjeit, utána félre dobja őket, miután újabb csillagokat nem állít hadrendbe. Ezek a tüskék a megbántott hívekben megmaradnak.
A Fidesz most kezd minden oldalról támadhatóvá válni, mely veszélyeket jelez.
A belső feszültség a Fidesz tekintélyének csorbulása miatt belső ellenállást fog gerjeszteni, ehhez társulnak a múlt személyes sérelmei, amelyek miatt az Orbánhoz való feltétlen hűség a hamvaiba hull.
Ezért lehet, hogy neked lesz igazad.
A devizahitelekhez fűződő véleményemet kekex társunknak megírtam, kérlek - ha érdekel - pillants bele.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Vizsgálati módszer: Te töröltél az adatbázisból? Nem?
Mert ha igen, akkor fegyelmivel rúgunk ki.
Ezek után meglepő lett volna, ha valaki is vállalja (Horváth persze kivétel, de ő nem informatikus)
Tedd már meg azt a szívességet, hogy nem nézel minket olyan hülyének, mint Te vagy!
@Mariann19:
TISZTESSÉGES gazdaságpolitikával is ennyi lenne a törlesztő? Kalkulálható kockázat volt egy világgazdasági válság?
@AKIsTUDATLAN:
Nem, az nem a mi adóforintjainkból történt, hanem az rablás volt fényes nappal a bankok pénzéből, de egyetlen pénzszállító autóból sem lehetne gépfegyverrel annyit rabolni, mint ezzel piaci alatti árfolyamos előtörlesztéssel tették.
MINDENKI, aki részt vett benne, élt vele: az társtettes volt.
@Gábris szomszéd:
Egyértelműen rontani akarják tovább a forintot, de azzal alápakolnának az államadósságnak is. Meg tovább csökkenne a belföldi vásárlóerő és az adóbevételek. Ezért nyomnak át mindenkit a forintba - mert az el lehet inflálni. Lesz az euró még 350-400 között is!
süti beállítások módosítása