Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.11. 08:48 Fabius

Goodfriend nem menekül, mint képviselők a parlamentben

Na, tökfejek, például ezért szar a nerista kontraszelekció. Mert egymás között elképzelni sem tudjátok, hogy lehet valami máshogy, reagálhat valaki másképp, mint Móricka elképzeli. 

Ez az ember nem Jóbarát André:

 

 

 

 

Lehet a reklámadós meakulpa megtette a hatását, hogy Lajos és a médiabirodalma ismét készségessé vált. Vagy csak ki akartak tolni veletek, és a lebőgés nem a véletlen műve. Akár hogy is, de ez a "gyere már Gézukám, tedd le az akkus táskát és fordítsad mit makog ez a faszi, aki a barátságos vigyorgással elszabotálja az üldözős-menekülős vágóképünket! " - geg párját ritkítja. Ordít messziről, hogy nem beszélni akartak az ügyvivővel - az ugye angol tudás nélkül nehezen megy - vagy arra bazíroztak, azon a nagy téren a sok turista közt csak lesz egy, aki az angol mellett beszél magyarul is. 

 

 

 

 

 

Látod, te André, már megint micsoda kalamajkát okoztál? Igazán megtanulhatnál magyarul, hogy a köz fedhetetlen szolgái és a Lajos csicskák valahogy szót értsenek veled. De ha nem akarsz elmerülni ékes anyanyelvünk ismeretében, akkor legalább szaladjál, baszod, mert az a kényszerképzetük támad, hogy te ezt élvezed. Aztán a fodballokos fejükben kettő nullra bukónál hidd el bátran fölmerül, hogy vagy Németh Balázs fogja elpanaszolni a nézőknek, te elhallgatod eredményeinket, vagy legközelebb simán kiblőröznek a picsába, és szinkronizálni is fognak, hogy azért a független magyar hírgyártás nagyobb sebességre kapcsolva száguldjon tovább a lejtőn. 

805 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr256886187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.11. 13:04:56

Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA szemében a nem amerikai állampolgárságú földlakók nem egye...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.11. 12:44:09

Tesztelje! 10 szituációt olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a két véglet - egy ember... na ez most tudathasadás?

részlet:

" Szép óvatosan, hogy ne tűnjön nagynak a fordulat, Orbán Viktor tekerni kezdte a kormánykereket. Sok jel mutat erre. A német „wir”, vagyis „mi” annyiszor hangzott el az interjúban, mint még soha. Mi európaiak. Mi demokraták. Mi felelősen gazdálkodó EU vezetők. Köszönjük Németországnak, hogy garantálja a demokráciát, egyet is értünk a külpolitikájával és lényegében mindennel. Mi is szurkolunk Ukrajnának, mert mi egyek vagyunk Európával, megteszünk mindent, hogy talpra álljon, mert Magyarországnak az a fontos, hogy mindig legyen „valami” Oroszország és köztünk.

Orbán Viktor komolyabb arcvesztés nélkül ennél visszavonhatatlanabbul nem mehetett volna szembe azzal, amit eddig mondott. Hogy hisznek-e még neki, az persze más kérdés. Figyelni fogják, amit tesz, az biztos!

Aligha véletlen, hogy az interjú után (bár ez nagyon nem fog tetszeni az oroszoknak) a magyar kormány be is jelentette, hogy decembertől ismét szállítunk gázt Ukrajnának…ma pedig épp az Oroszországot elkerülő, Azerbajdzsánból Európába tartó gázvezeték utját egyengettük...

Update:
a kormánykerék-tekerésről... Szijjártó Péter külügyminiszter reggeli interjúja a Magyar Nemzetben: "Azzal vádolni minket, hogy nem illeszkedünk az európai jogrendszerbe, s ne lennénk Európa-pártiak, orbitális hazugság. Magyarország transzatlanti és európai elkötelezettségét a tények alapján nem lehet kétségbe vonni, percepciókkal, fantazmagóriákkal pedig nem lehet mit kezdeni.""

www.facebook.com/freitamas/posts/856235574397834:0?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411

A pincér bére (részlet):
"Ám azt az ostobaságot senki nem olyan hülye elkövetni, hogy egy posztkommunista diktátort magasztal egekig, pláne nem nevezi országát "mintaállamnak", amely "világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország", és ez egy olyan dolog, ami a "különbözőségek mellett összeköti a két országot". Igen, jól tetszenek olvasni: miután a hazai és külföldi liberális sajtó vért izzadva próbálja bebizonyítani, hogy Magyarországon "keleti típusú diktatúra" épül, a magyar miniszterelnök egy betyáros vallomással maga szögezi le, hogy igen, így is van.

És mindezért cserébe a következő, hatalmas perspektívák nyílnak meg előttünk: a Wizz Air márciusban újraindítja Baku–Budapest-járatát, Magyarország 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad majd, illetve aláírtak egy nyilván történelmi jelentőségű sport- és ifjúsági, valamint egy turisztikai egyezményt. Ennyi.

Rendben. Működjünk együtt, titokban, csendben. Boltoljunk, ha szüksége van rá az országnak (igen, szüksége van rá). De, hogy a csúcsra járatott euroatlanti présben mi a bánat szükség volt ennyire túltolni a keleti nyitásos bicajt, azt talán még az azeri elnök sem tudja, mi pedig végképp nem.

A röhej az egészben, hogy idáig még a keleti nyitást leginkább szorgalmazó és ezért még azeri/török/orosz pénzeléssel is ezerszer agyonvádolt Jobbik sem ment el. Kiálltak Karabah mellett, szép, veretes nyilatkozatokat adnak ki a gazdasági partnerség fontosságáról és a két nép közös gyökereiről - de mintaállamnak sosem nevezték Aliyev kvázi-diktatúráját. Sőt, amikor a baltás gyilkost szánalmas és átlátszó módon kiadtuk az azerieknek,Vona azzal vádolta Orbánt, hogy "szorult helyzetében eladta saját és hazája erkölcseit.""

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/11/pincer_bere
@guma:

Te miket olvasol:)))))))
Ez, így egybe, Frei - Tölgyessy- jobbegyenes tuti tudathasadás. Bünteted magad?
@guma:
lassan úgy érzem, hogy kevés az a 360 fok ennek a kormánynak...
@időtolvaj: :)))

az élet bűntett ezekkel...
és akkor még ez hozzá (és valóban nézd meg, hogyan mossák tisztára ildikóimolát! hahahaha):

A HírTV egészen fel volt háborodva azon, hogy az internetadó ellen tüntetők, úgy vélekedtek a csatornáról, hogy bizony hazudik... pontosabban nem nyitja ki az igazság minden részletét.

Az alábbi videó a HírTV összeállítása arról, a nagyszerű akcióról aminek keretében a Nav elnök néni elmegy az amerikai nagykövetségre értetlenkedni a kitiltásával kapcsolatban. Különösen javaslom azt a részt, amikor a szakmaiságról beszél. Meg amikor Vida Ildikó visszajön és elújságolja, hogy nem tudott meg semmit a nagykövetségen.

piroslapok.blog.hu/2014/11/11/kiderul_miert_nem_tudott_meg_semmit_a_nav_elnok_az_amerikai_kovetsegen_a_kitiltasarol_video
@fzs.1933: :)

ez már olyan szinten beteg, mert a pávatánctól megkergült.
senki sem szólt neki, hogy az már dervis tánc amit lejt...
@guma: most épp fordítási munkám van. Szerinted hülyének néznének-e a faluban, ha kiállnék a főutcára tolmácsot követelni? :)
@guma: nem értem, mit mond! Tolmácsot kérek! :)
@guma:

Nem érdekel a hírtv. A mosdatása sem, a felháborodása sem, a léte sem.
Te ma ilyen mazochista napot tartasz?
Imádlak,friss szellő,fuvallat a 'magyar ugaron:))
@guma:

Hogy jobb kedved legyen, idehozok egy remek kommentet az új TWÁ posztról.

"Nekem Bogár Lászlóról, meg a többi hasonszőrű futóbolondról (Bayer/Szaniszló/Bencsik, és Aki Meghalt Arról Most Már Nem is Szólok Péter) mindig az a közmondás jut eszembe, hogy

"Akinek keselyű a kalauza, döghöz jut.""
@időtolvaj:

szeretem tudni mitől hülyülnek meg (egyes) emberek...
volt amikor ez szórakoztató volt és nem hittem el, hogy ilyen mákony az értelmi képességeket is megsemmisíti...
@dr. jenőke (jenőke):
Jajj... há'de reverse gyöknyelv... essetunni... :(
@Orica Középföldi:

kösz!:)

a komment remek. de nem baj, ha tovább gondolom a közmondást?

egy baj van, hogy néha a dög is "életet" ment...
a mi viszonyaink meg mintha erre tendálnának, hogy figyeld a keselyűt... félelmetes...
nem értik és nem értik :D

Eltűnt a Youtube-ról Vida Ildikó és André Goodfriend kamarakomédiája

A legjobb propagandistacsaládokban is megesik az ilyesmi. Az ember összehangolja, hogy a hatalom tévéje és a hatalom legfőbb adóellenőre egyszerre kapják el az amerikai ügyvivőt, aztán a jelenet mégsem úgy sül el, ahogy a rendező elképzelte. Mit kell ilyenkor tenni? Hát persze, hogy meg kell semmisíteni a felvételeket, és valami mással próbálkozni.

444.hu/2014/11/12/eltunt-a-youtube-rol-vida-ildiko-es-andre-goodfriend-kamarakomediaja/
@fzs.1933:

el is énekelheted!

egy kis szórakozás a hihetetlen tényekből:

A berlini Zoologischer Garten a világ legnagyobb állatkertje: összesen 14 ezer állat található itt.

Read more: offforever.blog.hu/#ixzz3IqUjP1IZ
@guma: szerintem meg nem Berlinben van a világ legnagyobb álltakertje...

De most már menjünk teljesen át a másikra! ;)
@glinolid:

"elsulyedtek"

Namostan kérlek alássan aza helyzett, ho
Atis a kis ződektül kapott egy kis ezüst plakettot, amin minden rajt van, csak még nem tanálták meg hozzá a lejáccót, ami kivonná belüle az informácijót, mint vízbül az okszigent.
@Sir Bates dö Hól:

"mintha egy olasz maffiafilm castingja lenne"

Erről jut eszembe, a minap elmentem a Pizzeria Mafioso mellett, és a bejáratot ki állta el kitöltve, mint hajléktalan a főnyertes ötöslottó szelvényt? Egy kövér, pocakos, kopasz maffiózó.
@guma: Amikor a világra nyíló ablakaidat kinyitod......húúú...mondtam már, hogy imádlak? mondtam.... de most ismétlem
@KÁTÉó53éúétr6: :)))

hahahahaha pedig csak egy gátlástalan ágyúgolyó vagyok, ami "nem" nézi, csak látja, mi kerül az útjába...

de az is lehet, hogy valóban "mazochista" vagyok és csavargok ha kell ha nem - amit a valóságban úgy sem tehetnék meg...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Legalább tudod, hogy nem a te hibád.Innentől felejtős a történet.
Ahogy az úrinők teszik:
"Megbotlik, elesik, feláll,koronát igazít tovább megy." :)
@Orica Középföldi: Azon gondolkodom, vajon hogy létezik, hogy a Jobbik ennyi szavazót fel tudott szippantani azzal, hogy nyíltan beszél a romakérdésről. Meg azon is gondolkodom, nem lehetséges-e, hogy a romakérdés mégiscsak létezik. S valahogy az az érzésem, hogy ez az egyetlen olyan dolog, amiben a magyar lakosság pártállástól függetlenül min.90 %-ban egyetért. Csak a többi párt még mindig gyáva?buta? észrevenni ezt. Pedig ha megtennék, a Jobbiknak sem lenne ekkora támogatottsága...
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól: Elbuktuk. Itt, ahol talán az átlagtól értelmesebb és gondolkodóbb, de legalább érdeklődők szórakoznak, simán tönkrevert bennünket a neonáci mosolydömpingje.

Nem tudjuk kezelni, nem tudunk még csak megfelelő válaszokat sem adni.
@Kacsura:

Erre nem egyszerű válaszolni.
Ez egy olyan kérdés/probléma, ami nemcsak nálunk. hanem világszerte létezik, és gyakorlatilag sehol sincs egyértelmű válasz a megoldásra,

A cigányok mindenhol erősen őrzik a kultúrájukat, az identitásukat, a hagyományaikat.A hatályos törvénnyel szemben is.( Nagyon tanulságos sorozat megy erről TLC-n.)

Azt tényleg nem tudom, hogy sok száz év alatt miért nem lehetett asszimilálni őket, gyakorlatilag sehol.A szándék, az eszköz, a módszer hiányzott?

Na innentől kezdve a Jobbik válasza semmire nem válasz, csak tüneti kezelés. Mi lesz az eredménye a lovas/kardos járőrözésnek? Éhhalál? Gyilkosság? Megold bármit is?
Nem gondolom.
@Habakuk000:

Egy fenét:))
Ne légy letargikus. Attól, hogy ez az idióta teleszmájlizza a blogot, gyakorlatilag itt senkit nem érdekel. Csupán a jó modor a lustaság és a tahógomb tiltja, hogy mindenki elküldje a picsába, minden hsz-e után.
Bármennyire szeretné Fabius, nem lehet (én nem vagyok hajlandó) naponta küzdeni a funkcionális analfabétizmussal.
Kurvajó buli, haver! Máshol egy nyamvadt diplomát nem adnak ki nyelvvizsga nélkül, itt meg a határ a csillagos ég. És nem tudsz lebukni! Fűszoknyában, kőbaltával odamész az amcsi nagykövetségre, így mutatkozol be, és nem kapsz egyest. Tutibb még a HÖK-nél is. És semmit nem kell teljesíteni, csak hülyeségeket beszélni kitartóan, azt is megmondják, hogy mit. Aztán fogod a lézerblokkolós terepjáródat, hasbarúgod a zebránál a profot, és felkérdezed: na most dumáljál, öreg, ide a szemembe! Kinek jött be az élet?!

Mondom, logikus pályaválasztás, ráadásul ez tényleg nemzeti hagyományunk. Nem minden tehetségtelen, buta vagy lusta magyar fiatal fogadja el, hogy segédmunkás legyen a munkaalapú társadalomban, ebből a rejtett erőforrásból jut a kormánypártnak is. Ez az utánpótlásuk.

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny

brühüyyy
"Hát igen! Ott lett elqúrva a rendszerváltás, hogy átengedtük a jogászoknak a hatalmat. Akik mégis megpróbáltak valamit tenni ezért az országért, azok gyorsan beütköztek a jogászokba és különféle trükkjeikbe, amivel teljesen szétcincálták az előremutató tevékenységeket, a másrészt viszont még a törvénytelenségek esetében is az volt a jelszó, hogy "majd jönnek a jogászok, oszt' jónapot!".

Hány közgazdász tudott reformot indítani nálunk? Hány szociológus... hány agrárszakember... hány feltaláló, mérnök, vállalkozó...?"

brühüyyy

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny
index.hu/belfold/2014/11/12/kvazi_kabinetfonok_lett_szijjarto_futsal_csapattarsa/

A lap megjegyzi, hogy Szijjártó korábbi dunakeszi futsalcsapatának 12 játékosából öten is a kormányfő hivatalában dolgoztak. A külügyminiszter két éve Benkőről úgy nyilatkozott, hogy
Szilárd 2000 óta van mellettem, jól dolgozik, megbízom benne, ezért lett a kabinetfőnököm.

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
NEM lett volna a termelőeszköz magántulajdon. Az közösségi maradt volna. Az ÜZLETRÉSZ lett volna magántulajdon. Ami átruházható, örökölhető, nyereségrészesedésre jogosító, stb.
@Gábris szomszéd:
A szívem vérzik jogászként. Mert megnéztem volna azt a keresetet. Biztosan még annál is szórakoztatóbb lett volna, mint a Hírtv által eltüntetni kívánt Vida-videó.
@Habakuk000: én inkább azt gondolom, hogy a napi történések jobban foglalkoztatnak mindenkit, mint a horizont távolában közeledő megoldatlan problémák... (meg, mi is változott '44/45 óta?... másra lehet mutogatni, ennyi... ) @Orica Középföldi: -ra reagálva: vajon mit is tettünk valójában az asszimilációjukért?; akartuk-e őket asszimilálni?; akartuk-e valóban, hogy egyek legyenek velünk, s ami még fontosabb, hogy mi egyek legyünk velük?... mennyivel könnyebb azonosulni egy svábbal, osztrákkal, még a szlávokkal vagy radnótival, szerb antallal is zsigerből (hát, azért úgy néznek ki, mint mi, nem?... hát, azért csak fehérek, hát nem?...), mint velük... ezzel azért nem könnyű szembenézni:-/...
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

...asszimiláció vagy integráció...
Az asszimiláció lehetetlen, az integráció a törzsi kultúra fenn-, megtartása mellett nem lehet hatékony... nem fér bele a választási ciklusok időtartamába, a négyévenként ismétlődő horizontba...
@jaegtoer:

Erre később válaszolok, most nem érek rá, de nagyjából-egészében igazad van.
@kekex: "NEM lett volna a termelőeszköz magántulajdon. Az közösségi maradt volna. Az ÜZLETRÉSZ lett volna magántulajdon. Ami átruházható, örökölhető, nyereségrészesedésre jogosító, stb."

Szerintem is jobb lett volna, ha nem verik szét a tsz-eket. Igaz, akkor is sírt volna néhány feldolgozó külföldi multi, de így meg a fél ország.
Csak arra mutattam rá, hogy még ideálisabb lenne a használati tulajdon. Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

" Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? "

A tulajdon egyik lényege már csak ilyen. Örökölhető.

Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)
@jaegtoer: @Orica Középföldi: valószínűleg ismét slendrián, pongyola kommentet adtam... nem asszimilációról írtam, csupán arról, hogy embernek, hozzánk hasonló lénynek fogadjuk el őket, nem pedig az evolució egy kezdetlegesebb fokán álló vagy jobb, legjobb esetben csupán gyermeki értelemmel rendelkező, hozzánk hasonló külső megjelenésű lényeknek...
@jaegtoer: "Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)"

Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között.
2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona? 20 százaléknak? Ha egy-két millió ember kezében lesz a Föld összes mezőgazdasági területe, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy ne cselédnek, napszámosnak kezeljék a többieket, latin-amerikai mintára?
Illetve a szabad versenyt is gátolja egy-két generáció után a sok örökös (főleg, ha alkalmatlanok), de erről jobban írnak a cikkben, amit linkeltem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az ideális társadalmi viszonyoknak egyetlen akadálya van. A tökéletlen ember.
@Sir Bates dö Hól:

Tudom, hogy inkább vagy híve te is, és Orica is az integrációnak, mint az asszimilációnak.
Az viszont bizonyos, amíg 'világszerte' sikertelen integráció okairól -úgy részleteiben, mint összességében- nem lehet 'szabadon' írni, beszélni, addig célravezető megoldások sem születnek.

A 'civilizált' emberek életfogytig tartó tanulásra vannak 'ítélve'.
Kérdés, hogy a cigányok 'bársonyos' kényszerítés az iskolapadba asszimiláció vagy integráció?

Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a 'bársony árára' nincs annyi pénz, ami elég lenne, és nincs az a türelem, ami el nem fogyna.
De eljön az az idő, amikor a többség kényszerítve lesz a türelemre is és az áldozatvállalásra is, csakhogy addigra relatív lesz az a többség.
Úgyhogy az én véleményem az, nem kellene annyit széplelkűsködni, ködöt harapdálni és felhőn lovagolni, mert az élősködésnek igen rafinált és teljesen elfogadható/igazolható formái fejlődtek ki az évszázadok folyamán. Ez akkor is így van, ha kényszer alatt szövődött ez az ördögi háló. Ha a társadalom 'nemzeti tartaléka' 30%-os részarányával majd (talán csak 25 év elteltével) eléri a kritikus tömeget, érdekesen alakulnak az azonnali tennivalók.
@jaegtoer: akkor a ma tinédzserei lesznek probléma-megoldó helyzetben... ami nem túl biztató, tekintve az edjukáció színvonalát...

(bár, első lépésnek elég annyi, hogy megpróbálunk nem élősködőként gondolni rájuk... a többi már jöhet magától is... nem könnyű, de ez van..)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között."

Téged láthatóan teljesen bűvkörébe vont az antropozófia. Ez - ízlés kérdése révén - nem nagyon képezheti érdemi vita tárgyát.

De tényleg komolyan gondolod, hogy egy több, mint 100 éves spirituális mozgalom atyjának gondolatai a kapitalizmusról és a kommunizmusról ma időszerűek?
@Sir Bates dö Hól:

Amíg nem támogathatom kizárólag az arra érdemest, hanem csak mindegyiket, addig élősködőknek tekintem őket, megemlítve és példának mutatva a biztató és reményre okot adó kivételeket.
@Sir Bates dö Hól:

" első lépésnek elég annyi, hogy megpróbálunk nem élősködőként gondolni rájuk... a többi már jöhet magától is... nem könnyű, de ez van..)

Ez egy elég idealisztikus és differenciálatlan elképzelés.
@Orica Középföldi: ja, mert a többség szinonimakészletét rebútolni kellene ehhez... (tudod, hogy idealisztikusnak semmiképoen nem vagyok nevezhető:-)... persze, várhatjuk a "csodát" is, mely vagy a jobbik programjának képében, vagy a magyar ásványkincsvagyon megsokszorozódásának következtében elinduló gazdasági boomban, esetleg egy -a putrikon végigsöprő- ebola hungaricus (mellyel szemben a gyöknyelvet génjeikben hordozók rezisztensek) vírus megjelenésében ölt testet...)
@jaegtoer: nem támogatásról beszélek... hanem mindenkit (!), a személyeket születésüktől fogva megilletendő jogokról... (meg, persze, saját jól felfogott érdekünkről...)
@Sir Bates dö Hól:

Akkor másképp mondom. Az elmúlt 40-45 év alatt alkalmam volt megélni a mindennapokban, miként működött a mindenkit megillető jogok intézménye, melyhez a társult követelmények alóli kisettenkedés visszájára fordította még az előremutató kezdeményezéseket is, ezért még azok sem tudtak kikecmeregni a programozott nyomorból akikben volt motiváció és képesség, mert a paraziták elszívták előlük -a rájuk hasztalanul fordított erőforrásokkal- azt a kis plusz tőkét- amely még pótlólag éppen kellett volna a sikerhez.
Ezért én csak a személyre, személyekre szabott támogatásban hiszek, és elvetek mindenféle alanyi jogon járó tömegmassza támogatást.

[először vakarjuk ki azt a 10-11000-et aki a legjobban motivált és képesség, készség szintjén megalapozott a feltételezett siker. 'Utógondozással' Aztán jöhet a következő tízezer.
Szintén életpálya támogatással. Ezek iszonyat nagy pénzek. A szüleik folyamatos munkapiaci támogatása képzéssel, foglalkoztatással és munkaadói empátiával az esetlegesen kiütköző konfliktusok kezelésére és megoldására miközben a gyermekeiknek spéci óvodákat, bentlakásos iskolákat biztosít a központi költségvetés hétvégi iskolabuszokkal 'miegyébbel'.
Aztán a 3-4 tízezres turnus után elkezd életre kelni a motiváció is a körükben... eddig alsó hangon is 15-20 év telik el. És ekkor még mindig lesz 900.000 támogatandó.
Most csak a zseton kell... és a többibe ne szóljon bele az, aki a zsetont adja. Éppen úgy, mint Orbán. Tulajdonképpen "_cigányok "vagyunk"_" 'mindannyian' így vagy úgy.
Köszönöm, nem akarok újabb 100 évig cigánykodni.
@Orica Középföldi: "Téged láthatóan teljesen bűvkörébe vont az antropozófia. Ez - ízlés kérdése révén - nem nagyon képezheti érdemi vita tárgyát."

:)) Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod, és butaságokat hordasz itt rólam össze-vissza. Akkor olvass vissza, mert leírtam, hogy mennyi mindenben nem értek egyet RS-sel.

"De tényleg komolyan gondolod, hogy egy több, mint 100 éves spirituális mozgalom atyjának gondolatai a kapitalizmusról és a kommunizmusról ma időszerűek?"
A görög demokrácia is időszerű, persze kisebb-nagyobb változtatásokkal, pedig az sokkal több, mint százéves. Sőt, Jézus szavait is tanulmányozzák manapság a tudósok, és nem csak a teológusok, hanem jogászok, üzletemberek, pszichológusok (pl. Perczel Forintos Dóra). Amúgy meg más közgazdásztól is idéztem ez ügyben, RS kortársától, ugyanis RS eredetileg közgazdászként indult, de más tudományterületeket is megújított, pl. mezőgazdaság, pedagógia.
De hogy megnyugodjon a kis lelked, pont a spirituális részével nem értek egyet, ugyanis én KATOLIKUS vagyok, ezt az első kommentjeink között írtam neked.
@jaegtoer: Ha a pénz dönt, akkor valszeg semmi nem véd meg minket attól, hogy pl. kínai üzletemberek mellényzsebből fölvásárolják Magyarországot (a maygar földet).
De ha például a földet az használhatja, aki rajta él, akkor van esélyünk, hogy ne cselédek legyünk Európában 50 év múlva. De említhetném az afrikai vagy latin-amerikai földfoglalókat, akik már ma rettenetes helyzetben vannak a latifundiumok miatt. A szörnyű bádogvárosok a jövő kor jelképei a mai világban, de ne legyen igazam.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona?20%-nak?"
Miért pont 20% körüli arányt lőttél be?
A globális elit nemhogy veszíteni fog a vagyoni arányából, hanem tovább fogja növelni azt. Figyelmedbe ajánlom a globalizáció kialakulásának történetét,múltját és jelenét.
Nemes célokkal indult, majd e nemes terv és eszme átfordult az ellenkezőjébe.
A világgazdaság legerősebbé váló szereplői saját érdekeik alapján egységesítik a gazdaság és politika szabályait.
Ez a folyamat tendenciózus, és egyre fokozódik, nincs esély arra, hogy a világot uraló, a tőkét birtokló elit lemondjon a javakról.
Tudod, hogy a világ javainak 85 %-át 5% birtokolja?
Ezen gondolkozz el, hogy ahol ekkora tőke kumulálódik, ott remélni lehet, hogy 20%-ra csökkenjen a magán- illetve az egyéni tulajdon?
Ugyanis a kettő nem ugyanaz.
@jaegtoer: két malomban őrölvén elbeszélünk egymás mellett:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: interferencia többlet kerelkezett az interpratációs folyamatban:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod"

Ez csak "melléktermék", de köszönöm:)))
@Sir Bates dö Hól:

Nem. Csak én nem hiszek az egyenlőségben:)
Még olykor a matematikában is el kell fogadni premisszákat ahhoz, hogy egy-egy egyenlet két oldala egyenlő legyen.
A cigányság elfogadása éppen egy ilyen premisszákon alapuló egyenlet megoldása révén teljesülhet.

Az elfogadás sosem feltétlen, azaz feltétel nélküli.
@Sir Bates dö Hól:

Na jó:)))

1. Tudom, hogy a realitások embere vagy, de a hsz-d egy ideális realizmust sugallt, ami nincs.

2.A szinonimakészlet rebootolása lassacskán ismét egy emberöltőt venne igénybe.Ha hoffmanni/balogi években számolom az előrehaladást, akkor dupla a helyreállítás igénye. Nagyvonalú vagyok.

3. Nem hiszek a csodákban, és/de nem vagyok cselekvő helyzetben.

4.A "megoldási" víziód pokoli (Bosch lenyelné az ecsetjét:), de sajnálatosan ma közelebb látszik állni a valósághoz, mint bármiféle megoldás.

A fentiek ellenére sem vagyok pesszimista:)
@Orica Középföldi: azért Bosch barokkos túlzás:-)... (a többiben nagyjából azonos az álláspontunk:-))...
@Orica Középföldi: Kérdésnek szántam, nem dicséretnek: Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél?
Amúgy nem zavarna, ha engedélyemet kérnéd előtte, és nem ilyen kinyilatkoztatásokat vágnál a fejemhez, amikre nem hagyod, hogy reagáljak. Így csinálod a pácienseiddel is?
@Mariann19: "Tudod, hogy a világ javainak 85 %-át 5% birtokolja?"

Csak az a kérdés, akarunk-e ezen változtatni? Én konkrétan a termőföldre és olyan termelési eszközökre gondolok, mint erőművek, bányák, fontosabb gyárak, esetleg a tengerek és óceánok kincsei stb (a 20 %-ba azokat is bevettem, akiknek lakása vagy autója stb. lehet majd akkoriban). Abban megegyeznek a forrásaim, hogy az eredeti tőkefelhalmozáskor kellett volna szerintük a feudális tulajdonviszonyokat felszámolni. Mivel nem történt meg, ezért ment félre a kapitalizmus.
Az '56-os forradalomban megvalósították a gyárakban a munkástanácsokat (társadalmi tulajdon), mégha rövid időre is. Szerintem ez egy nagyon érdekes példa, azért hozom föl annyiszor.
Az olyan vagyonban, mint a saját keresetből fölépített/vásárolt ház, lakás vagy egy berendezett fodrászüzlet nyilván benne van az illető személyes erőfeszítése is, ez miért ne lehetne örökölhető? Erre más szabályok vonatkoznának, pl. az általam forrásnak megjelölt R. Steiner szerint is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Fogalmi zavaraid vannak, emiatt nem áll össze az okfejtésed, mert egyik a másikból nem vezethető le.
A termelési eszközök közé nem sorolhatóak bányák, tengerek, óceánok, ezek a szabad javak.
Különleges termelési eszköz a föld.
Termelési eszközök már a munkához kötődő munkatárgyak és munkaeszközök.
A gépkocsi, autó birtoklása magántulajdon, téves belevenned a magán- személyi tulajdonviszonyokat az eszközök csoportjába.
Eddig a felsorolásodat tettem értelmező helyre.
Az eredeti tőkefelhalmozásról annyit, hogy a már létező kapitalizmus folyamatát gyorsító folyamatról van szó.
A véleményemet fenntartva azt mondom, hogy a világ javainak birtoklását továbbra is a világ gazdasági elitje fogja kézben tartani, mert a tőke az erejénél fogva ezt megteheti.
A 2050-es - általad vizionált jövőkép - viszonyok már az éhinség, a vízhiány jegyében telnek el, egyre inkább kiszolgáltatott lakossággal, amelynek nem lesz ereje, szervezettsége, főként pénze, hogy a föld javainak igazságosabb elosztását kikényszerítse.
Véleményemet a világ globális szemszögéből írtam meg, nem hazai, netán családi összefüggésben. E két utóbbi nem tartozik bele az én makro elméletembe.
@Mariann19: "Az eredeti tőkefelhalmozásról annyit, hogy a már létező kapitalizmus folyamatát gyorsító folyamatról van szó."
Ma is tőkefelhalmozás folyik Magyarországon. 2013-tól az áll a földtörvényben, hogy csak akkor adhatod el a földet, ha a falu 5-6 gazdájából álló (Fidesz-közeli) bizottság rábólint! Tudod, miylen rossz érzés ez a gazdáknak? Nem adhatják el, csak valamilyen fideszes potentát haverjának vagy gyerekének, akikkel amúgy az Agrárkamara is tele van. Ennél még az is jobb lenne, ha használati tulajdonodban van a "földed", és bár nem örökli a gyereked (ha nem ezt a pályát választja), de tudnád, hogy egy megbízható, gondos fiatal gazdálkodó kezébe kerül (a használat joga).

"A 2050-es - általad vizionált jövőkép - viszonyok már az éhinség, a vízhiány jegyében telnek el, egyre inkább kiszolgáltatott lakossággal,"
Miért jó az nekünk, akik nem tartozunk a kivételezett 20%-ba?
"25 éves az Amerikai Kereskedelmi Kamara, illetve az egyik legnagyobb amerikai cég, a General Electric. Ezt ünnepelték az Országházban péntek este. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor volt, aki a kitiltási ügyre nem tért ki, viszont sokszor megdicsérte az amerikaiakat. André Goodfriendhez nem ment oda az elején, a végén viszont azért gyorsan kezet fogott vele."

Én a Goodfriend helyében a végén hátat fordítottam volna. Bár ő egy úri ember, én meg nem.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Azt hiszem te valamit nagyon félreértesz.
Nem kell semmiféle engedély ahhoz, hogy egy nyilvános blogon leírtakat elolvassam, egyetértő vagy egyet nem értő véleményt alkossak, kérdést tegyek fel a hozzászólónak.

Erre általában érvelő vagy egyszerű igen-nem a válasz, vagy mellébeszélés, vagy terelés. Vagy ahogy te tetted, "is" a válasz, némi - nem a kérdésre vonatkozó - indoklás kíséretében.
Vagy nincs válasz, aminek számtalan oka lehet.

Egyetlen hozzászólót sem elemzek nyilvánosan, csak az írásaikat. Ennek nem mond ellent, ha megállapítom a humort, az iróniát, a felkészültséget, a szövegértést,a rendszerben való gondolkodást,az asszociációs képességet, a tájékozódás helyét/irányát, nopláne, ha erre többszöri hivatkozás történik.

Mindezek hiányát nem szoktam szóvá tenni, kivéve célzott agresszivitás esetén. Akkor is ritkán, mert többnyire nem olvasom végig a zavaros hsz-eket.

Hogy érthető legyek, komoly olvasottság, tárgyi tudás is eredményezhet igen zavaros hsz-eket, ha nem megfelelő gondolati műveletekkel párosul.

Konkrétan. Tucatszor utaltál, hivatkoztál az antropozófiára, Steinerre. Feltettem ezzel kapcsolatban egy egyszerű kérdést, anélkül, hogy véleményt mondtam volna - noha megtehetem - a spirituális mozgalomról és annak tartalmáról.

Sajnálom, hogy ez annyira kibillentett a lelki egyensúlyodból, hogy a lehető legrosszabb választ hozta ki belőled. A válaszodat köszöntem meg:)

Végül, hogy a kérdésedre is válaszoljak, azért járok ide, mert jónéhány okos ember gondolata és annak formába öntése is érdekel, szórakoztat. Olyanoké, akik nem feltétlenül abból a szemszögből nézik/látják a világot, ahogy én.
Magyarul, szórakozva tanulok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A teóriámat makro szintre emelve továbbra is állítom, hogy az általad vágyott 20%-os - világ javainak birtoklásában való tömeges részvétel -illúzió.
A tőke és a javak koncentrálása fokozódik, és egyre nagyobb méretű lesz, mert a világ gazdasági elitje rendelkezik ehhez erővel, mely két lényeges elemből áll.
Egyrészt a tőkéből,másrészt a politikai erőkkel való összefogásból.
Miután reagálásodban a föld tulajdonlását emelted ki, mikro szinten igazolja a véleményemet.
Miután az elit erejére utaltam, ez a tünet meglátszott a traktoros tüntetések idején is,
amikor a munka- és erőgépeket tulajdonló parasztok erős pénzügyi hátszéllel, szervezetten tudtak fellépni az érdekeikért.
Mindkét résztvevő anyagi hátterére szükség volt. Hű tükörképe volt ez a megmozdulás az általam képviselt álláspontnak.
Jelenleg a parasztságot égbekiáltó sérelmek érik. Az ellehetetlenítés, az ebből következő létbizonytalanság dacára sem tud fellépni az ordas igazságtalanság ellen. Azért, mert nincs pénze. A politikai és gazdasági elit a javak saját részükre való koncentrálása érdekében az erejénél fogva elnyomja a felfelé való törekvést.
A tőkekoncentráció fokozódik és fokozódni fog.
@Mariann19:

Hiába pocsékolod az időd, túlzó kolléga makroszinten frusztrált a valóság, az álom és az isteni elvárások között feszülő ellentmondásoktól.
Elég megátalkodott vagyok, de látom lehet még fejleszteni.Vizsgálom a lehetőségeket.
@jaegtoer:
Most kissé kritikus leszek.
Vitázni úgy lehet, ha az ember rendszerezi a gondolatait, miközben kizárólag a tárgyra fókuszál.
Beszélgető társam inkább arra összpontosít, hogy bemutassa ismereteit, amelyeket innen-onnan összeszed, és a villantás érdekében ezeket közli, akár a tárgyhoz tartozik, akár nem.
Ismert udvariasságom okán próbálkozom visszaterelni a szót, de az eredeti szándékát nem tudom.
@jaegtoer:
Vizsgálom a lehetőségeket."
Érdemes?
@Mariann19:

...hát igeeen... mindig ámulattal tölt el az a türelem és módszeresség ahogy hámozod hagymát, feltöröd a tojást, mikor hogy és mikor mit...
-
...hogy érdemes-e? Hogyne, az ember fejlessze magát! Készüljön fel. Ne legyen slendrián. Amit megtehet ma, ne halassza holnapra. A Windows eszköztárában is van vagy 100 funkció amit soha nem használtam, de egyszer még jól jöhet:D
@jaegtoer:
"hogy érdemes-e?"
Nehéz megállni, hogy ne válaszoljak, és ha megteszem, akkor igyekszem rendszerezni és a helyére tenni a beszélgetés tárgyát.
Hogy milyen hozadéka van?
Blogger Gézánál semmilyen.
Másnál hátha...
T e is optimista vagy, csak ahogyan látom, időben eltolod a hasznosságodra irányuló feladatokat.
Apropó! Más oldalról ellenkező bírálatot kaptam ma a "milyenk" évásanyótól. Rátarti vagyok.
Akkor most mi van?
@Orica Középföldi: Mondjuk azt kéne Steiner-rabsággal gyanúsítani, aki organikus stílusban épít/tet stadiont, ha már valamiért annyira rászálltál az antropozófiára.
@Mariann19:

"_Akkor most mi van?_"

Béke van. Szinte már akkora, hogy nyomasztó:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Megint terelsz, de ne fáradj tovább. Egyszerű kérdésemre már régen megadtad a választ, igaz, indirekt formában.
@Mariann19:

Ezt nem kívánhatod komolyan:)))
@Orica Középföldi:
Igazad van, mint mindíg.Komolyan.
Megint buta liba voltam.
@Orica Középföldi:
Még egy intelem.
Ti se induljatok jaegtoerral az enyészetbe.
@Mariann19:

Komoly érdeklődés hiányában nem igazán mélyedtem el Steiner eszmerendszerében, de nem hinném, hogy értelmiségi érvként ajánlotta volna a "rohadjatok meg" szlogent.

Nem tervezem, amíg a döntés az én kezemben van:)
@Orica Középföldi:
"de nem hinném, hogy értelmiségi érvként ajánlotta volna a "rohadjatok meg" szlogent."
Értelmiségi körökben emelkedettebb a stílus, az efféle szlogen megfogalmazása ismeretlen.
Nagyon kedvelem a finom, néha szarkasztikus humorodat, ezért az ajánlatra ne tervezzél.
Még szeretnélek sokszor olvasni.
@Orica Középföldi: @Mariann19:

Az ilyen jellegű felhívások, -amit most nem ismétlek meg- olykor inspirálóan hatnak rám. Vagy úgy, hogy megerősítenek abban hogy jól csinálok valamit, vagy úgy, hogy nagyon is rosszul csinálok valamit.

Ez esetben úgy vélem, rosszul csináltam valamit, mert a netharcos kolléga gúnyként élte meg, amit végső esetben gondolnék csak iróniának, eredetileg humornak, csipkelődésnek szántam.
Elgondolkoztam a bocsánatkérésen is, de kétségek gyötörnek, hogy tőle, vagy magamtól kérjem.
Ezért maradok annak, ami vagyok: jaegtoer, bár néhányan félreértik a nick-választásom jelentését és okát.
@jaegtoer:
Azt vártam tőled, hogy maliciózus stílusban reagálsz a felszólításra, de ez a belenyugvó válaszod rosszat sejtet.
Csak nem a megrohadás előtti állapot vezeti a lelked? Valami érthetetlen agónia?
Én is elbizonytalanodtam, mert kb. két hete hívtak egy blogba az írásaim alapján, de ez a buta liba mivoltom vissza tart a szerepléstől.
@jaegtoer:

"Az ilyen jellegű felhívások, .."

Ez nem felhívás. Stílusjegy, s mint olyat, értékén kell kezelni. Tehát az önmarcangoló gondolat elhessenthető.
Azt viszont tudhatnád, hogy a csipkelődés, a humor, az írónia célba érésének van alapfeltétele:)
@Mariann19:

Utolsó két mondatom, már olyannyira utolsó, hogy az már maga a malícia:)
@Orica Középföldi:

Emlékezetem szerint néhány hete kijelentette, hogy kettőnket utál a legjobban, még ha talán nem is ugyanezekkel a szavakkal tette.
Akkor sem roskadtam magamba s ahogy az imént Mariannak írtam a két utolsó mondatomban benne van mit gondolok erről a dologról:) Nincs mit elhessentenem csak az az átkozott költő túlzás a 4. mondat elején hogy üssön az utolsó három szava:)

A záró gondolatodra: Igen, arról megfeledkeztem, hogy vérre ment:), mert nekem meg nem. Azt hittem csak megjegyzést fűzök valamihez:)
@jaegtoer:
"Kétségek gyötörnek, hogy tőle vagy magamtól kérjek."
Hessegesd el a kétségeidet a bocsánat kérést illetően. Nincs célszemély.
Életfilozófiám egyik bölcseletét ajánlom a figyelmedbe.
"Lehet úgy felemelkedni, hogy látszólag alul maradsz."
Hadd örüljön, aki ebből az egészből semmit sem ért.
@jaegtoer:

" néhány hete kijelentette, hogy kettőnket utál a legjobban,"

Nekem ez kimaradt:)) Elvétve olvasok bele a hsz-eibe.
@Mariann19:

Szóljon nyugodtan még most, aki szintén úgy gondolja, hogy jó dolog a másikat a háta mögött, nyílt színen kibeszélni, a vallásosságában, a szakmája vagy munkanélkülisége miatt sértegetni, szívesen elküldöm a francba.

Illetve e tárgyban, további véleménykülönbség esetén legjobb ha megkérdezzük Fabiust, ill. Bolit, hogy mi az álláspontjuk arról, amit fentebb kifogásolok. Ha ők úgy ítélik meg, hogy én is felelős vagyok, akkor átgondolom, de most úgy látom, hogy ti sokkal súlyosabb dolgot tettetek, mint én. Végülis demokrácia van itt, vagy mi.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Téged nem kell, és nem lehet kibeszélni. Te magad megteszed ezt.

Ezt te írtad fentebb:

"_Szerintem is jobb lett volna, ha nem verik szét a tsz-eket. Igaz, akkor is sírt volna néhány feldolgozó külföldi multi, de így meg a fél ország.
Csak arra mutattam rá, hogy még ideálisabb lenne a használati tulajdon. Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? _"

Erre válaszoltam ezt:

"_" Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? "

A tulajdon egyik lényege már csak ilyen. Örökölhető.

Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)

A reakciód az alábbi volt:

"_Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között.
2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona? 20 százaléknak? Ha egy-két millió ember kezében lesz a Föld összes mezőgazdasági területe, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy ne cselédnek, napszámosnak kezeljék a többieket, latin-amerikai mintára?
Illetve a szabad versenyt is gátolja egy-két generáció után a sok örökös (főleg, ha alkalmatlanok), de erről jobban írnak a cikkben, amit linkeltem. _"

Oricának írtakat nem hozom ide, csak ezt, amivel a személyeskedés útjára léptél miután a tulajdonviszony alapját vontad kétségbe ami a fentiekből látszik.
Szóval:

"_Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod, és butaságokat hordasz itt rólam össze-vissza._"

Ezek után állítod -tévesen, hogy a hátad mögött...

Fogalmi zavarokkal küszködsz. Itt olvashattad, mitől volt ez a hátad mögött? Az, hogy te hátad fordítasz önmagad hibáinak megismerése és felvállalása helyett, s ezért mást okolni sértődöttséged okán, éppoly gyenge alapokon álló szemléletet tükröz, mint amit az alábbi kérdésnek álcázott állításod tükröz:

"_Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben?_"

Jogi alaptan.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Buta liba."
Szerinted ez vagyok én.
"Rohadjatok meg!"
Ez Oricának és jaegtoernek szólt.
Ez a te stílusod, amellyel méltatlan helyzetbe hoztál három olyan embert, akiknek nem ez.
Végeztem!
@Mariann19:

Engem ugyan nem, és ahogy Jéget olvasom őt se, meg téged se:))
Eljött az őrségváltás ideje, át kell adni a terepet. Részemről biztos:)
@Orica Középföldi:
Tisztelem a döntésedet.
Meg is értem, mert a kisszerűségből eredő viták nagyon nem illenek hozzád.
Jelzem, hozzám sem, ezért használtam a méltatlan kifejezést.
Én maradok, két okból.
Az igazságérzetem okán, mert több év alatt kialakult barátságokat nem számolok fel.
A másik, Szív távozásának példája.
Az értékeket a helyén kezelem, és nagyon sajnálom azokat az embereket, akik értéket képviseltek, és hasonló okok miatt távoztak.
Kérlek, vedd fontolóra a döntésedet.
@Orica Középföldi:
"Eljött az őrségváltás ideje, át kell adni a terepet"

Ne tedd, kérlek. Ha mindenki visszavonul, mi marad a blogból, a barátságokból, a jóízű vitákból? Csak az tudja ezt megvédeni és megőrizni, aki itt marad.
Tudom, könnyen beszélek, nem engem támadnak...
@Orica Középföldi: ahhoz előbb az átadás-átvételi okmányt kell kitölteni, majd iktatni. sajnos ez ebben a bürokratikus világban több évet is igénybe vehet. kérjük a türelmét addig.
@Orica Középföldi: mi a manó?... szervezed a tüntetéseket, oszt nincs időd?:-)...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

" könnyen beszélek, nem engem támadnak..."

Ááá, ez teljesen érdektelen. Bolhatüsszögés:))
Jó dumcsit nektek.
süti beállítások módosítása