Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.03. 09:59 Fabius

Az átvert ellenzék esete Orbán Viktorral

Címkék: ellenzék nézőpont intézet mráz ágoston önkormányzati választás 2014

Ezeknek tényleg ennyi esze van. Nincs megjátszás vagy valami homályos, túlértékelt úgynevezett stratégia, helyette faék egyszerűségű hiszékenység és a kétségbeesett kapkodás ostobasága van.

Orbán meg nyálhabot permetezve a környezetére röhög, ahogy bír.

Vajon mi késztette az úgynevezett ellenzéket, hogy Viktorunk házi kutatóintézetét, a rendszeresen sajátos eredményekkel operáló Nézőpontot bármennyire komolyan vegyék? Miből gondolták ők mindannyian, hogy a - napokon belül érkező - többi, elfogulatlanabb eredmény ismerete előtt vissza kell léptetni Falust, mert a 2014-ig évi 360 millióval vastagon kitömött propagandakutató aszongya: nálatok még a Csomagos Lajosnak is több esélye van? Hol voltak ezek a kampánygurunak meg szakértőnek beállított emberek például akkor, mikor Török Gábor faszbúkján kitört a közvélemény kutató forradalom - hogy, hogynem - a Nézőpont által rendszeresen, a többiekétől markánsan eltérő eredményeken? Plusz mennyire kell önbizalomhiányos, kisebbségi komplexusos balfasznak lenni, hogy tényleg elhiggyék, a gyakorlatilag virtuális pártként létező MOMA-nak reális esélye van befuttatni Bokrost az azért három és fél párt támogatását élvező Falus elé?

Ezzel az éleslátással, remek stratégiai és ütemérzékkel mit akartok Orbánnal szemben?

Az egyszeri választónak, aki az illiberalizmus áldásai ellen szavazna, már régen tele a töke veletek. Az elmúlt, három választással nehezített időszakból a legrosszabbat sikerült kihozni, amivel gyakorlatilag lenulláztátok magatokat és ezeknek az embereknek a választókedvét. Százból százszor, üzembiztosan sikerült azokat a megoldásokat választani amik a legnagyobb kárt okozták. Így ha nyerni esélyetek nincs, akkor legalább egy sokkoló vereségbe szaladnátok bele, mert 1: ezt érdemlitek, 2: ez az egyetlen módja, hogy a választási matekot székmarkolóra cserélő embereitek egy része legalább lemorzsolódjon, titeket meg elsodorjon az elégedetlenség és a népharag. Mert ti tanulságot nem vontok le, nem okultok, nem tanultok, nem fejlődtök, egymással koncon marakodtok, és ilyen könnyen átverhetőek vagytok.

Mi szükség van rátok?

Mert alternatíva nem vagytok Orbán ellen, ez régen látszik. Üzenetek nincsenek, jövőkép nulla, elképzelés meg annyi, hogy ti vagytok a nemorbán, ez legyen elég az üdvösséghez bármiféle tartalom nélkül. Mostanában annyira elfoglaltak vagytok, hogy székmarkolásból felnézve döntitek el, legyen visszaléptetett polgármester jelölt a fővárosban vagy ne legyen, beálltok Bokros mögé, vagy nem álltok, ha igen akkor a pártocskáknak melyik része, és melyik nem. Viktor elérte, hogy van kb 2 millió választó akik rájuk szavaz történjen bármi, ti elértétek, hogy van kb ugyanennyi ezeken kívül, aki rátok biztosan nem, történhet akármi.

Ügyesek vagytok, ez tényleg eredmény, három "sikeres" kampány eredménye. Ha nem lenne siralmas röhögnénk, hogy már egy Mráz Samu is megszívathat titeket. Ettől lejjebb már nem nagyon van semmi.

647 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr916754787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anya a hülye gyermekének:
megbux fiam

brühüyyy

és megbuka vala
" Ettől lejjebb már nem nagyon van semmi."

Hát nincs, de a tehetetlenségi nyomaték még elviszi őket 18-ig, és addig is kárt okoznak.
@hacsaturján: @rodeo36:
Ezt már a költözésnél garantálva volt,de ennyi szemét orcátlan dolog között,ami történik,már el sem éri az ingerküszöböt:((
@gazoló:

az ijjen kis apróságokba van az ördög elbújva, mán ami az alkalmasságot illeti. (aszt kő figyelni, hogy micsinálnak! hát pl. esztet.)
mekkezdődött az ún. kkv-k fölszámolása, avagy kilencvenegy miller mán óriási összeg? és a szijjártó família?

hvg.hu/gazdasag/20141003_Hatalmas_osszeggel_lopta_meg_az_allamot_e
@hacsaturján:
én meg ezt:
www.vg.hu/kozelet/takarekossag-miatt-nem-kozli-a-szegenysegi-adatokat-a-ksh-436548

mindamellett kezd beválni az a gyanúm (régóta hirdetem, tessenek szépen visszaolvasni), hogy
1. gyf keze mocskosan és vastagon benne van abban, hogy NE a baloldal nyerjen, azért,
2. hogy a fidesz(orbán) nyerjen, és azt a szennyhalmot, ami 2014-16 között az országra fog zúdulni, azt ők zabálják föl, ne a baloldal

ugyanis közeleg az az időpont, amikor a fidesz MINDEN fontosabb területet elfoglalt, és nekiállnak a különböző hatalmi belharcoknak. utódlástól kezdve a zsírosabb falatok szétosztásáig. illetve az már szét van osztva, csak a feltörekvő ifjúság éhes, és etetni kell őket.
ennek eredménye az orbán-vs-simicska, lázár-vs-nacionalista frakció, a rogán-vs-lázár belharcok. elvileg navrát és az idősebb fideszeseket orbán ugyan megpróbálta kivonni ezekből, de nem fog sikerülni, mert a fiatalok ugyanúgy nekimennek az időseknek, szükségtelen koloncnak érezve őket.
és
és egyikük sem veszi észre (vagy észreveszi, de a széthúzás miatt sok mindent nem tudnak csinálni), hogy az EU szép lassan elfelejti és megfojtja magyarországot, mind politikailag, mind gazdaságilag. 2016-ra itt szart sem kapunk, nemhogy uniós támogatásokat. akkor pedig a fidesznek befellegzett, a forint, mint a lovacska elszalad, az emberek meg tömegesen kerülnek az utcára az adósmentő csomagocskák ellenére is. és akkor putyin is nagy ívben fog beleszarni orbán tenyerébe, ha nyújtja.
hiába lesz áder után orbán KE, 2018-ban semmit nem fog tudni csinálni.
Nono! Csak csínján az efféle merész kijelentésekkel Fabius! Már ti.,hogy ennél már nincs lejjebb! Hetente, újabban már naponta rád cáfolnak...Messze még a gödör alja...
@hacsaturján:

Ezteccik:

"Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Mint írták, tavasszal „az építkezés soron kívüli megvalósítása érdekében kormányzati intézkedést kértek az építtető kijelölésére és a beruházás kiemeltté tételére”. Így az új középiskola megépítését „az állami beruházási közreműködőre, a Nemzeti Sportközpontokra (NSK)” bíznák."

A nemzeti spooooorközpont iskolát épít? HÁthehe.
@Secnir:

ennyire messze menni én nem bírok, lévén eccerű újságolvasó rénpásztor. a "bazmeg nyuszi a borotvádat!" c. viccet se értem, a gödör ajja meg szerintem az, amikor átesek ausztráliába. s megimt előről..
@hacsaturján:

Meg ilyenekbe:))

188.227.227.58/image/article/main/.660x1200/86593.jpg
Amikor először láttam ezt a képet azt hittem karikatúra,de nagyon is valóságos:((

444.hu/2014/10/03/15-millioert-berelnek-irodat-hiszekeny-dezsonek/

Fa@é ennek iroda,a 'kurvannyukba elmennek ezek is!!
@Clarita: "Messze még a gödör alja..."

Különösen úgy, ha folyamatosan ásnak lefelé.:D
@hacsaturján:

"S megint előlről"

A szeretőm fiús, görög leány,
Lányos török fiú, ki egykor élt,
Ahol tajtékot Aagis öble hány.

És Athénben született auzgewélt,
De most közöttünk jár, bár ő egy antik,
Kihez ma lelkem esdve így beszélt:

"Ó, kancsók kincse, ó, görög romantik,
Orsók korsója, drágamívű borsó,
Akit szeretnek Bélák és a Bandik.

"Te tarfejű, tritóni, tarka torzó,
Dús, dőre dátum és dalos dativusz,
Post, penes, pone, praeter, ablativusz.

"Ki bún borongva, barna, bús bajusszal,
Beteg bolyongó, béna bink balán ...
És szólt a lány, gradus genitivusszal:

"Mi, hát nekem bajuszom van talán?"
S én szólék: "Ó, kegyed mély mívű marha,
Ezt mondtam csak a széphangzás mián.

"De hogyha ezt nem érti, drága mirrha,
Egymáshoz nincs közünk, se végre mátul,
Kegyed nem készült, aztán hol az irka?

"Az ember végre még sincs csupa fábul,
Kegyed nem tudja, mi az asszonánc?
Eriggyen, mert rúgok beléje hátul." -
S megint előlről.
"Hiszékeny azt mondta, hogy azért kellett ekkora iroda, mert van benne nagyterem, ahol lakossági fórumokat fog tartani..."

A kis hiszékeny. Azt képzeli, hogy a lakossági fórumaira majd tódulnak a népek?
@Clarita:

Nézsonra járt, nyalkás brigyók,
Turboltak, purrtak a zepén,
Nyamlongott mind a pirityók,
Bröftyent a mamsi plény.

"Kerüld a Gruffacsórt, fiam,
A foga tép, a karma metsz!
Ne járj, hol grémmadár csuhan
S a böszhedt Gyilkanyessz!"

Kapta döfke kardját a smorc,
Rég csüszte már a nyúf vadat -
Megállt a vén plakány tövén
A tamtam-lomb alatt.

Állt felhergült eszmék között,
S ím Gruffacsór - a szeme láng -
Hussongva és mortyogva jött
A kuszmadt fák iránt.

Egy! Kettő! Egy! Kettő! - csihant
A döfke penge nyisz-nyasza!
Metélte szét, kapta fejét
S diadalgott haza.

"Hát megölted a Gruffacsórt?
Keblemre, fürgeteg fiam!
Dicshedj soká! Hujhé, hurrá!"
S csuklantott boldogan.

Nézsonra járt, nyalkás brigyók
Turboltak, purrtak a zepén,
Nyamlogott mind a pirityók,
Bröftyent a mamsi plény.
@hacsaturján:
Egy Petrarca tollhegyére méltó - kedvencem a nyalkás brigyó -, megejtő szépségű versedet vajh' miért az én nevemre adresszáltad? Valamit értenem kéne amit nem értek? :))
"Ettől lejjebb már nem nagyon van semmi."

Bizony hogy van. Amikor szíjj-ártó nemutatja maffia családját, ahol a gyerek a fideSSnek nyal, apuci meg a kommunistáknak.
Az eredmény is ismert, külügyminiszteri poszt és egy 176 milliós villa, benne úszómedence.

Az eredmény ismeretében még mindig van 2 milla agymosott birka akik ezeknek tapsol, na ennél már valóban nincs lejjebb.
@Clarita:

nem az én versem. asszittem érted. vagy esetleg teccik. én csak dadadogok.
@hacsaturján:

A hozzáfűzéséhez azt szeretném fűzni, én kíváncsi lennék arra is, mit szól ehhez vajon az illustrissimus, a Péter?:)
A "baloldal" becumizta az egyik legősibb trükköt, nevezetesen a választási kampányban hitelt adott egy nyilvános (!) közvélemény-kutatási eredménynek, amelyet ráadásul a Fidesz házi cége végzett, és mint tudjuk, az ilyenek semmi másra nem jók, mint zavarkeltésre, a választók manipulálására, a saját tábor tüzelésére és az ellenfél elbizonytalanítására.

Ahhoz nem kell nagy tudomány, hogy valaki kimutassa, Tarlós hajóhosszal vezet, de hogy valaki komolyan elhitte, hogy a közéletből teljesen kipörgött, rossz emlékű, lefosott zakójú Bokros neokon-szadeszos fantompártjával labdába rúghat ezen a meccsen, arra azért csak tetemes mennyiségű kokain rendszeres elfogyasztása adhat magyarázatot. Arról nem is beszélve, hogy az LMP és a Jobbik 7-7 százaléka is erősen alábecsült jóslásnak tűnik, valószínűleg innen lettek elcsippentve azok a százalékok, amelyekkel felhúzták rongylábú bajuszvamzert. :)

jobbegyenes.blog.hu/2014/10/02/melytorkos_csutortok_minden_idok_legocskabb_bloffjet_szopta_be_a_baloldal
@jaegtoer:

asszem, ő mostan a drang nach osten jegyibe tataroztattya a házikóját, így asztán mán csak a külügy marad nekije, hogy ne szégyejje magát, ha rosszul köt a zselé.
@hacsaturján:

Bocsánat, illustrissimussal nem illetném azt a pétert, én a másik házasra gondoltam Fertőd kapcsán, az Esterházyra:)
Ez sem semmi. :)

Elképesztő videó: Kezdjük irigyelni Angyalföld népét a képviselőjelöltjeik miatt

3-3 percben mutatkozhattak be a helyi tévében a XIII. kerületi jelöltek a nagyközönségnek. A YouTube-ra feltett, erősen megvágott válogatást nézve kezdjük sajnálni az angyalföldieket, bár nem kétség, a szíveket megnyerhetik a politikusi pályára készülő versenyzők. Bálint Antónia az édesség-ajándékboltjával érvel, egy jobbikos jelölt szép szavakkal illeti a XVI. (sic!) kerületet, ahová csak dolgozni jár, a baloldali összefogás jelöltje "gazdaságitartalmilag" vizsgálna meg kérdéseket, egy másik jobbikos jelölt pedig azzal érvel, hogy ismeri a kerületet, hiszen a keresztapja is ott él, és sokat ment látogatni őt. Börleszkpercek következnek.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141003_Elkepeszto_video_Kezdjuk_irigyelni_Angyal
@jaegtoer:

akkor meg renonc, mer a gróf úr nem fertődi illetőségű.
Ez a cinizmus világrekordja, ezzel gátlástalanul beleröhög a képünkbe.
Ilyen gázszerelőt mindenkinek.

Orbán Kolozsváron
„Egy hazát sokféleképpen lehet szolgálni, az embernek nemcsak az orvosát, hanem a gázszerelőjét is körültekintően kell megválasztaniuk."

vs.hu/kozelet/osszes/orban-kolozsvaron-gazszerelot-is-korultekintoen-kell-valasztani-1003?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
nini! eszt meg most tanátam:

www.168ora.hu/itthon/ilyen-meg-nem-volt-131088.html

ezek a komcsik nem férnek a bőrükbe.
@Spániel:

most mi van? ő választott magának egy lőrincet, oszt lett neki kétharmada. próbáld ki te is a lőrincet, oszt jónapot!
@Spániel: Remélem vicctornál a csuti mészáros fogja szerelni a gázt saját kezűleg.
Hátha történik valami...
@hacsaturján: ennek folyton tejelnie kell, ilyen kifacsart lőrinc nekem nem kell.
A minap két intercici közötti sorompómentes időszakban kedélyes, sajttal övezett videobeszélgetést folytattam kimdzsongunnal. Aki hamiskás mosollyal a szája szegletében a következőket találta mondani: "Hej, egykomám, ahogy elnézem, még nekem is agilisabb ellenzékem van, mint a zorbánotoknak. Átküldjek neked egy munkatábornyit?"
Mit is felelhettem volna? Inkább kettőt.
@Spániel:

megpályásztatod, oszt hátha neked is tejel. vagy lesz tüle akár ötharmadod is. aki mer, az ner.
@Spániel:
Nálam a bakterház mellett az útirányt is körültekintően kell megválasztani, mert pofánbasz egy tehervonat. A tekintetes focista igazán szembemehetne eggyel, ahogy teszi az a zúnijóval.
"Lázár újabb nagy meglepetéseket ígér a Seuso-kincs után"

Visszaszerezzük Tutanhamont is?
A malmok lassan, de biztosan őrölnek. Ennyi. És most nem fényezném magam, hogy én ezt már rég megmondtam.
@Bakter:
IM-HO-TEP, IM-HO-TEP, IM-HO-TEP! :)
1, Olyan előfordulhat, hogy valami annyira jó, hogy jobb nem lehet. De olyan, hogy valami annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb, na olyan nincs.

2, Balfasz baloldal ide, balfasz baloldal oda, Bokros minden tekintetben alkalmasabb fő(!)polgármesternek, mint Falus. Minden közvéleménykutatás ellenére. A többi (hogy nemisbaoldali, meg bokroscsomag, meg hasonló baromságok) az mind csak ködevés. Evvan.

Jut eszembe: a fidesz-es polgármesterek pedig akkor fognak bukni - de akkor nagyot - ha a Fidesz elveszti az országgyűlési választást. Mert egyik település lakossága se akar a sor végére kerülni a támogatásosztásnál. Azt persze nem tudják szegény barmok, hogy azt kapják jutalmul, amit más büntetésül, de hát dolgos népünk nem is érdemel mást.
@DarthVader: "de hát dolgos népünk nem is érdemel mást."

többek közt ezért szurkolsz furcsán nyerencnek is? :)
korábban már többször elhangzott, hogy a Falust jelölő pártok sokat veszítettek volna egy 20 % alatti eredmény esetén. Falus tehát nem Bokrossal szemben maradt alul, hanem ezt az elvárást nem teljesítette. De ez ugye nem lehet hivatalos érv. A poszt írója ez esetben tehát árnyékra vetődött.
Az igazság az, kedves Fabius, hogy ebben nincs igazad. Nem azért léptették le Falust, mert esélytelenebb lett volna Bokrosnál, hanem azért, mert hibát hibára halmozott és már több kárt okozott, mint hasznot. Az utolsó csepp a pohárban az "egyedül én" c. haikuja volt és hiányzása a jelölti vitáról. Ezt már nem lehetett tolerálni.

Az igaz, hogy meg van a felelőssége azoknak, akik nem voltak képesek egy normális jelöltet találni, de azért túl nagy választék nem volt.
Nem mentegetésként, de ugyebár elvileg ők saját maguk rendelnek rendszeres felméréseket. Nem az indexről tájékozódnak, mikor rukkol elő egy közvéleménykutató egy eredménnyel.
Ha pedig így csinálják, akkor oltári megagáz lenne.
De bevett gyakorlat, hogy folyamatosan követik mit akar a választó.
Mondjuk szerintem a választó sz*rt se tud, azt meg végképp mit akar, de ez másik történet...
Amúgy reggel jól hallottam, hogy bokros épp szegeden kampányol, mint főpolgármester jelölt?!
MIÉRT NEM LEHETNEK NEKÜNK EGY KICSIVEL KEVÉSBÉ HÜLYE POLITIKUSAINK BÁRMELY OLDALON?! Ez azért nem olyan nagy kérés... :S
@iii: Ha hibákat halmozott, az bizony mindnek a hibája. Egy totál noname ember, aki nem politizált, belelöknek a mélyvízbe. Nem volt stratégiájuk hogy kellene felépíteni a jelöltet, kommunikációt, bármit. Magától hogy tudná?! Nem úgy születünk, hogy tudjuk, hogy kell profin jelöltként kommunikálni. Ő azt csinálta amit mondtak neki, vagy ami mozgástere volt. Ha ennyire futotta, akkor nagyon balf*sz csapata volt, és feláldozta a méltóságát úgy, hogy senki se akarta komolyan jelöltként figyelembe venni. Leginkább azok, akik jelölték.
Ezen kellene elgondolkodni, hogy lehet, hogy ennek ez lett a vége. Nem a jelöltet hibáztatni elsősorban, hanem azokat a so called hivatásos politikusokat, akik mögötte álltak.
@fvipera: hogy lehetne teljesíteni?! Egy főváros polgármesterjelöltjét alig két hónappal a választás előtt rántunk előtt és azt várjuk hogy nyerjen?! Ezt így hogy?! Senki nem ismeri, semmit nem tudunk róla, hogy lehet így nekizavarni tarlósnak?! Nem volt felépítve, nem volt végiggondolva. Legalább egy évvel ezelőtt kellett volna elkezdeni felépíteni a jelöltséget. Nem két hónap?! Nem egy ilyen kiválasztósdi bohózat után. Azért gondoljuk végig, mekkora hibákat követtek el, mekkora irreális elvárásokkal vannak a pártok, a választók, bárki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tudod, nekem mindenről EZ jut eszembe:

www.xvideos.com/video34201/cytherea_squirt_queen

Neked meg Gyurcsány. Hát, ki mit szeret.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez így van, de leginkább azért saját magunk vagyunk a felelősek, hogy mi történik velünk. Falus nem volt tisztában a képességeivel és elszabadult hajóágyúként csapkodott. A szocik meg jól láthatóan nem álltak mögé már kezdetben sem.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Vagy a Csillagkaput, amin át könnyebb a keltinyitás.
@Marcellusca:
Nincs-re-zsim, nincs-re-zsim, nincs-re-zsim, nincs-re-zsim.
@iii: Ne haragudj, de ez egy bullshit. A politikában ez nem így működik. A hétköznapi emberrel igen, de a politikában mindenki felel mi történik valakivel. Falus jelölt volt, egy politikai termék, akit nem akartak, vagy tudtak profi módon eladni. Nincs olyan hogy magától elszabadult hajóágyú, pláne az ország legfontosabb városának vezetésére vállalkozóknál. Ezért fizetjük a kampánystábot, a stratégákat, a profi kommunikációs embereket. Meg a szocik nem támogatták?! Na és?! Nélkülük nincs politikai branding?! Nélkülük más pártál se állítanak a jelölt mögé kampánystábot, mert a szocik nem álltak mögé?! Egy dolog mit lát a választó, másik dolog meg az, hogy a pártok (a nem szocik is, akik ugye mögé álltak) mit tettek azért, hogy a jelöltjük sikeres legyen. A végén még az lesz a hibája, hogy szegény Falus nem költött többet a kampányára, pedig tudhatta volna, hogy milliókba kerül.
Nézzünk szembe vele. Egyik pártnak se volt nála jobb ötlete, és boldogan hagyták a dk jelöltjét pofára esni, mert egyiknek (együttnek se, mszp-nek se) volt érdeke, hogy nyerjen. De legalább megvolt a közös jelölt jelképezvén, hogy össze tudnak fogni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Falus jelöltségéhez annyit, hogy az ellenzéki pártoknak a mai napig nem esett le, hogy milyen karakterű politikus alkalmas arra, hogy eredményes legyen.
Saját színvonalukból indulnak ki, amely igen szegényes, de ezt ők nem ismerik fel.
Falus mitől lenne meggyőző a választók szemében, akik elvárják egy főpolgármestertől a kemény fővárosi érdekvédelmet, a közigazgatásban szerzett rutint?
Kár, hogy a jelölők nem képesek a választók fejével gondolkozni, elvesznek az idétlen tárgyalások útvesztőiben, nincs még rövid távú taktikájuk sem, nemhogy stratégiájuk.
A magyar politikában mindig van lejjebb. Az meg tényleg furcsa, hogy az a baloldal, amely eddig látványosan leszarta a kvk-k méréseit, most hirtelen hitelt adott egynek, ráadásul épp a fideszes Nézőpontnak.
Komolyan egyre inkább úgy tűnik, ezek veszíteni akarnak.
Ettől egyszerűbb a helyzet.

HA Falus marad, és lebőgött volna, (amire igen nagy esélye volt), akkor az Együtt-PM lett volna a bűnbak.

Szigetvári ezért váltott más lóra, a többieket erre rákényszerítve, hogy a felelősség közös legyen.

A bukás felelőssége, ami elkerülhetetlen volt Falussal vagy nélküle.
Ezt most találtam a másik blogon:

Szóval igaz, hogy Fideszközeli a Nézőpont, de nem biztos hogy jobban téved másoknál.

nivo.blog.hu/2014/04/28/melyik_kozvelemeny_kutato_talalta_el_legjobban_a_valasztasi_eredmenyt
"Clarita 2014.10.03. 11:02:55
Nono! Csak csínján az efféle merész kijelentésekkel Fabius! Már ti.,hogy ennél már nincs lejjebb! Hetente, újabban már naponta rád cáfolnak...Messze még a gödör alja... "

Szét röhögöm rajtatok magam, remélem folytatjátok töretlenül!

Húzzatok bele!
Jó jelölt volt Falus?
Szerintem nem.
Több esély van így Tarlós legyőzésére?
Matematikailag igen, hisz kevesebb az ellenzéki jelölt.
Akkor most mi a baj?

Ha meg nem lépett/léptették volna vissza, akkor meg most az lenne a baj(otok)!
Hagyjuk már ezt! Visszalépett és kész! Végre van egy (viszonylag) közös jelölt. Szavazzunk rá!

(Most megint úgy érzem magam, mint az országgyűlési választások idején, amikor először minden ellenzéki médiából a mikor fogtok már össze jött, aztán amikor megbukott az összefogás, akkor meg az, hogy mi szükség volt az összefogásra. Nem lehetne, hogy végre az ellenzéki média nem mindig az ellenzék savazásával foglalkozna, hanem inkább a jelöltek segítésével????)
@Éhes_ló:

Jajj de jó! Megjött az első! Gejza mikor jön? Mikor te már elfáradtál? Kár, mert ő sokkal szórakoztatóbb.
@Mariann19: Lehet, hogy Falus lehetne jó jelölt, és lehet, hogy komoly esélye lenne nyerni, vagy nyerhetne is. De ehhez nem elég egy ismeretlen jelöltet az utsó pillanatban előrántani, program nuku, kampánystratégia nuku, támogatás nuku. Így senki se tud nyerni.
Nem igazából Falus a probléma, hanem azok akik jelölték. Irtó gáz volt ez az egész folyamat. Tragikus bohózat. :(
Remélem nem rémhír:
A baloldali pártok, ideértve - kivételesen az elem pét is, de most még nem a jobbikot - egységesen megegyeztek abban, hogy a Varánusz cikk, valamint a közvélemény-kutatások eredményei alapján minden jelöltet visszaléptetnek, és a főpolgármesteri, a polgármesteri helyekért Fóbiás Józsefet indítják. Talán Szegeden is.
Valamelyik csak-csak be jön!

No, ebbe köss bele!
@meggyes alfonz:

"Nem lehetne, hogy végre az ellenzéki média nem mindig az ellenzék savazásával foglalkozna, hanem inkább a jelöltek segítésével?"

Érted haragszom,nem ellened.
Amúgy meg ölég nagy bajban van az "ellenzéki média",mert rendre nehéz kisakkoznia azt,hogy ki az a segítségre szoruló jelölt,akit összefognak az összefogottak.
@Trompf: mégis mit vártál ettől a hajcihőtől?! A dk hónapokig kuncog és titkolózik, bibibi megvan a jelöltem, aztán fogjunk össze, mert a választók is azt akarják cirkusz önkoris változatát adták elő. Végül meg a választó nem szereti a mi jelöltünket, hát ejtsük mint a forró krumplit bohózat jött, a nem támogatom azt sem, akit elvileg a választó szeretne, mert nem és kapd be jelenet jött.
@Éhes_ló:
Kösssssz a biztatást.

Te meg húzzál belet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

És a DK most is kuncog,mert ők jönnek ki a legjobban az egészből. Ez a politika egy ilyen vidám műfaj,már ha mi írjuk a forgatókönyvet,a poénokat és mindig mi rugjuk seggbe a többieket a publikum nagy örömére.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ezek még léteznek? A picsába, nálam meg nincs elég talpfa.
@dr. jenőke (jenőke):
:-)) asszony hazaért, most nem tudja a pornóra verni, marad a billentyű. Szánalmas...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy ilyen népes halmazt alkotó csoport bőven megérdemelt volna egy Top100-as válogatást is.
Van némi hiányérzet...
Hát hol voltak a ballib választásimatematikusok?

De semmi gond: most már Bokrost is sok párt támogatja, így van esélye akár a 20%-ra is. És ha meglesz a 20%, akkor 5 évig pampoghatnak majd a ballib választásimatematikusok, hogy arra arányosan 1 év főpolgármesteri cím kijárt volna.
Bár lelkem mélyén bízom abban, hogy egyszer véget él Fidesz Kasztro hatalma, és ennek csírája valahol egy erős budapesti még-talán-maradt-agya-és-kitartása bázis lehet, de a jelenlegi ellenszélben az összes bal bohóc főpolgármester-jelölt ki lenne véreztetve kormányzati oldalon, megmondták, visszabontják a metrót is, ha kell. Talán egy Bokros intellektusú fazonnak lenne esélye megmutatni h lehet alternatíva, de hát támogatottság nélkül neki sem. Nem baj! Egyszerűen nincs itt az ideje, inkább maradjon mind ellenzékben mintsemhogy egy ilyen falus szeru úriember, de politikai puhapöcs megint elvegye az esélyt .... mire is? Már magam sem hiszek benne lassan...
@Bakter:
" A picsába, nálam meg nincs elég talpfa. "

Pedig ráadásul már azok is betonból készülnek, ilyenformán sokkal alkalmasabbak az általad/általunk elképzelt célra...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"egy ilyen falus szeru úriember, de politikai puhapöcs megint elvegye az esélyt .... mire is?"

Nagyjából semmire. Közülünk itt bármelyik fővárosinak pont annyi esélye lett volna, mint Falusnak.
Túl későn és túlságosan előkészítetlenül dobták be őt a köztudatba, és az meg őt minősíti, hogy ilyen körülmények között elfogadta a jelölést.
Ergo: nem politikus. Azt viszont nem vonom kétségbe, hogy szakemberként, hivatalnokként nagyon jól tudott volna dolgozni, de nem vezetőként, ilyen környezetben.
Kár érte. A következő választásra fel lehetett volna építeni, de ez a hajó a mostani cirkusszal elment.
@Trompf: "Szigetvári ezért váltott más lóra, a többieket erre rákényszerítve, hogy a felelősség közös legyen."

Most akkor pontosan hány politikus vérzett el Szigetvári kampányfőnök kezei között? Gyurcsány, Bajnai, Falus ... Vagy nagyon béna, vagy így takarítja el az útjából a konkurenciát. Az is bolond, aki hozzá megy politikai tanácsért ezek után. Falus nekem szimpatikus volt.
Egyébként én a magam részéről bojkottálom a választásokat.

Fabius. Jelen esetben én pont azt várnám el az ellenzéktől, hogy a "nemorbánt" tűzze a zászlajára, hiszen bármi máshoz utána lehet kezdeni. Ezt viszont nem lehet hazudozással elérni, hanem következetes stratégiával: pl. a NENYI és NER hazug, vissza a régi alkotmányt! Szerintem az egyetlen lehetőség a rendszer bojkottja.

Minden kommentelőnek. Szeretném felhívni a figyelmet mindnyájunk felelősségére! Ehhez bemásolnám egy kis gondolatébresztő szövegemet.

Részlet Horváth Jenő 12.b osztályos tanuló történelemdolgozatából, 2050.
"2014 októberében kitört egyes embereken a Dózsa-láz. Előkeresték az asztalfiókokból a régi húszforintosaikat, lukat fúrtak bele, és a nyakukba akasztották. Akinek nem volt, az kölcsönkérte szerencsésebb szomszédjától, lefénymásolta, és kitűzőt készített belőle. A Facebookon "Dózsa György unokája vagyok én"-rajongói oldal indult, amit két hét alatt több mint százezren lájkoltak.
Október 23-án játszódott az ún. "kokárda-csata". Ugyanis a jobboldaliak évek óta arról voltak híresek, hogy nemzeti ünnepeken kokárdát viselnek, egyesek szinte bokáig érőt, így a baloldaliak is jobboldalinak látszottak, ha kokárdát tűztek. A baloldaliak most megtalálták ennek ellenszerét: a kokárda közepére Dózsa arcképét tűzték.
A hatóság tehetetlen volt: sokkal több Dózsa-kokárdás embert számláltak az utcákon, mint sima kokárdást. Ha igazoltattak egy Dózsa-kokárdás embert, az arra hivatkozott, hogy ő csak "édes hazánk" történelme iránt érdeklődik. Sok volt a Petőfi és Ady-kitűző is, sőt egy radikális csoport egy alföldi nagyvárosban Rózsa Sándor-arcképpel díszített kokárdát viselt egy egész hétig. Élelmes kisvállalkozók Dózsa arcképét pólóra nyomtatták, és a búcsúkban, vásárokban árulták.
Március tizenötödikén a baloldal képviselője Dózsa-pólóban lépett a színpadra, hogy elmondja ünnepi beszédét a tömegnek a Szabadság téren. Egy ismeretlen kaszát dugott Gábriel-arkangyal kezébe, kifejezve hogy Gábriel a szegény nép oltalmazója, ill. előbb-utóbb leszáll arról a talapzatról, ha még sokáig szájára merik venni a nevét egyesek, és ordítva tagadnak rá hivatkozva bizonyos bűnöket."

Hát, "csak" ennyiből marad ki a jelenlegi baloldal (választók és politikusok), ti. hogy bekerüljenek a történelemkönyvekbe.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hát igen. Ez a baj, ezen az oldalon nem maradt dehogy fajsúlyos, még eladható ember kell, pedig Bp elso emberének lenni egy hatalmas feladat sok lehetőséggel ... ha épp nem ő lenne a következő 2 ev pofonládája, szóval falust reggelire megeszi egy kerületi fityisz alpolgármester.
De érdekes módon Bp még Tarlós sem tudott sokat rombolni. Egy világváros lett, ami megy a maga útján, sok ötlettel uj vállalkozással, naponta kapkodom fejem h kis aranyos gasztro hely nyílik, hagyja oket békén a politika, csak ront mindenen, egy struktúra tudja a maga dolgát. Az iparosok, civilek is. Lehet h főpolgármester nélkül is jól ellenne? Belgiumban másfél évig nem volt kormány, észre sem vették..
@CsekklisztNo.10Reloaded: "az összes bal bohóc főpolgármester-jelölt ki lenne véreztetve kormányzati oldalon, megmondták, visszabontják a metrót is, ha kell. Talán egy Bokros intellektusú fazonnak lenne esélye megmutatni h lehet alternatíva,"

Így van. Egy napig örülne mindenki, hogy Falus/Bokros nyert, aztán négy évig vesszőfutása lenne a kormányzati támadások miatt. Vigye csak el szépen a következő négy év budapesti balhéját az az oldal, amelyik felelős lesz Bp. lerohasztásáért: a jobboldal.
Már csak ezért is megérné bojkottálni mindenkinek a választásokat!
Fabius! Nem hiszem el, hogy te is beálltál a fidesz ellenzékét köpködők sorába! Döglött az oroszlán, rendben, tudjuk. Attól még rugdosni nagyon nem elegáns dolog. Régen a vásárokban volt az a szórakozás, hogy a testi fogyatékosokat megverték, leköpködték, ma már ez nem divat. Csak a fidesz csürhe körében. Mi jöhet még? Mikor várhatunk tőled az orbánnak tövig benyaló írásokat?
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Egy világváros lett, ami megy a maga útján, sok ötlettel uj vállalkozással, ... hagyja oket békén a politika, csak ront mindenen, egy struktúra tudja a maga dolgát."

"Díjazhatnám a főpolgármester őszinteségét, hiszen végre kimondta, amit eddig is tudtunk: az önkormányzatok befolyása a helyi közösségek életére minimálissá vált. Az elmúlt négy évben az államé lettek az iskolák, az egészségügyi szolgáltatások, a közművek, és a közigazgatási feladatok nagy része, a helyi adó és illetékbevételekkel egyetemben. Arról, hogy melyik önkormányzat mire, mennyi fejlesztési pénzt kap, hamarosan csak zárt szobákban dönthet néhány kiválasztott a Miniszterelnökségen. ...
hiába Tarlós a kormánypártok jelöltje, a kormány nem biztos, hogy ezekhez a feladatokhoz biztosítja az állami vagy uniós forrásokat."

nepszava.hu/cikk/1034518-megnyerni-a-semmit
Mellesleg gratulálok! Ez mind az orbáni szalámizás velejárója. Ezek szerint a "bal" oldal mégsem lopott olyan jól ha a fidesz banda 4 év alatt ennyire ki tudta véreztetni. Még a szíjjártónak a vagyonkája se ment át mínuszba a zelmúlt8év alatt (210 előtt). Nem látjátok a fától az erdőt, következtetéseket meg levonni főleg nem tudtok.
MOst is a "bal2 oldal fikázása megy amikor a fidesz milliárdokat lop közpénzből a kampányára:
index.hu/belfold/2014/10/03/a_fidesznek_mar_nem_kellenek_a_kormany_nyilai/
Már én is majdnem megfeledkeztem róla. Kösz Index!
Másrészt meg teljesen felesleges ínhüvelygyulladásig menő szájkaratét folytatni az önkori választások kapcsán. A fidesz rövid időn belül úgyis meg fogja szüntetni az önkormányzatokat IS.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az egész főpolgármester - választás egy bohózat.
Mi is azon görcsölünk, hogy ki a hibás ebben az esélytelen harcban, az ellenzék hol hibázott, alkalmasak-e a jelöltek a jövőbeni főpolgi szerepre.
Holott mindnyájan tudjuk, hogy a csata eleve az esélyes és az esélytelen szereplők részvételével kinek a javára dől el.
A megelőző két választás hasonló körülmények között ment végbe az ellenzék szervezésében, miért kell arra gondolni, hogy most majd valami csoda történik.
Sikerült Falus Ferencet emberileg megalázni, nevetségessé tenni, a tehetségtelen ellenzék pedig nyugodtan szónokol a semmiért.
@IGAZI_kovi1970: "Döglött az oroszlán, rendben, tudjuk."

Ha csak a döglött oroszlán lenne (a régi MSZP). De van itt sajnos néhány hiénakölyök, akik a döglött oroszlán testéből lakmározva próbálnak még egy kis koncot lefejteni a csupasz csontokról. Miért ne kritizálhatná Fabius azokat a fiatal politikusokat, akik semmi egyebet nem csinálnak a marakodáson kívül?
Engem inkább az zavar, hogy a hiénaszülők közben kinyírják a kis oroszlánokat, akikből nagy oroszlánok lennének idővel, hogy a példádnál maradjunk. Azaz nem tud új baloldal létrejönni a romokon. Én Fabius írásából az előretekintést hiányolom, az alternatíva hiányát: követeli az új baloldalt, az új baloldaliságot, de közben Fabius maga sem tudja, mit akar, hogyan is nézne ki az pontosan!
@IGAZI_kovi1970: "Nem látjátok a fától az erdőt, következtetéseket meg levonni főleg nem tudtok.
MOst is a "bal2 oldal fikázása megy amikor a fidesz milliárdokat lop közpénzből a kampányára:"

Én tegnap is idemásoltam Bartus idevágó cikkéből, az Alvilág a hatalomból.

nepszava.com/2013/04/velemeny/alvilag-a-hatalomban.html
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

De legalább ő eljutott odáig,hogy háborog,tiltakozik a balfaszság,a töketlenkedés miatt.
Ti viszont még mindig bólogatva,szervilisen vagy orrbefogva szavaznátok bárkire,akit az ellenzéki összefogás elétek borít.
És felesleges basztani a poszt íróját az alternatíva hiánya miatt,hisz azt nem neki,hanem a bírált ellenzékne kellene felmutatni és inmár négy éves késésben vannak ezzel a mutatvánnyal.

A poén kedvéért viszont nevesíthetnél néhány "kis oroszlánt",akikre egy csoportos oroszlántámadásos kampányt lehetne építeni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Jó, köszi
Az egyik oldalon ma ott van a kormányzati törekvés, hogy a centralis orbáni gömböc mindent befaljon - aztán lepusztuljon és kipukkadjon - és igen az a romboló elnyomás azért az élet számos területén Bp-en is érezhető. Én csak remelem h az ezzel szemben álló kreatív individualitas végül jóra billenti ki a mérleget. És igen, minél kevesebb vízfejűsegre lenne szükség.
"A 20.ik században volt az elmúlt 2000 év gazdasági kibocsátásának 55%-a, de a 21.-ikből eltelt pár év alatt is az elmúlt 2000 év gazdasági produktumának 23%-a (!) - tényleg igaz a hokiütő-elmélet, miszerint, ami most van, az soha nem látott robbanásszerű fejlődés, az ipari forradalom és a globalizáció, ergo a kapitalizmus elterjedésének következtében példátlan az emberi történelemben. Az emberiség egészének vagy átlagának életminőségét tekintve minden múlt sokkal-sokkal rosszabb volt, mint a jelen. Fura kimondani, pedig így van, hogy minden egyes mostani év az emberiség valaha volt legjobb éve." ----- vakmajom.hu

Ki gondolja v érzi így?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Posztkommunista maffiaállam (Narancsbőr).

De kik mozgatják a háttérből az orbánt? A lajoska? Vagy inkább a ruszki alvilág? Nem lehet véletlen a ruszkikhoz való dörgölőzés. Meg a szíjgyártónak se (csak) a szülők pénzéből telt luxusvillára...
@profilo: Stimmt! Bárkire csak nem a fideszre. Meg persze a lobbikra főleg nem.
Ha csinálnál egy pártot biza rád szavaznék B+! Ha nem lennél fideszes. De sajna az vagy, szar ügy. Inkább mégse csinálj pártot! Muhaha!
@Secnir: ne magatokból indulj ki!
Szivárog a csapat a mandiról bölcsességre éhezve:D
@DezInf: Még nem telt le a munkaidő? ;)
Vagy választásokig elő van írva a túlóra meg a kommunista szombat.
@IGAZI_kovi1970:

Ide csak ilyenek jutnak.
Bezzeg Gejzánk is inkább a 444-en égeti magát.
Hetek óta nem linkelt be se egy statisztikát, se egy grafikont. Szerintem meghasonlott szegény, vagy lefokozták:))))
Én sok mindent unok. A picsogást, hogy miért nincs, miért ilyen. Ez van. Ez a politikai kultúra ezt termelte ki. Mi ahhoz vagyunk szokva, hogy Kádár/Orbán népe legyünk.
Azt is unom, hogy a baloldal nagy manipulátorának, Gyurcsányt tartsuk, és úgy tekintsük, hogy a hátérből mindent ő irányít.
@bölcsbagoly:

"_@Secnir: ne magatokból indulj ki!_"

Pedig jobb ez így. Ha belőletek indulnánk ki, az elég véres tetemeket eredményezne.
Ebben erősen tévedésed vagyon.

"Mert alternatíva nem vagytok Orbán ellen, ez régen látszik."

Egy AMŐBA-ra vagy egy RANDOMgenerátorra előbb szavazok mint egy fideszesre vagy bárkire aki hajlandó szóbaállni a falusi jogásszal vagy csak 'kevésbé utálja mint az MSZP-t' (Karácsony Gergely egy rossz mondata) - és nem azért mert szeretem az MSZP-t.
Hanem mert legyen tiszta. A Fidesz ellenség. Pont. És innentől kezdve, nincs viszonyítási alap, relativizálás.
Talán az első 90-es választás volt, amikor valamire szavazott az ember. Azóta mindig valami ellen teszi. Szerintem.
@hacsaturján:

"_akkor meg renonc, mer a gróf úr nem fertődi illetőségű._"

Renonc, renonc, egy fészekalja az, Mester, még ha matematikus is, és székesfővárosi illetőségű is. De nem szállok vitába, hiszen Péter neje Reén Margit, ebből kifolyólag magánál a tudás kútfője és ami vele jár.
@V-PORT:

Nem szeretnélek elkeseríteni, de 90-ben is valami ellen szavazott a nép. A nagy buzgalomban még a köpönyegcsere se zavarta őket.
@V-PORT:

Nemcsak szerinted. Nem sűrűn értek veled egyet, de ebben igen. Ámbár már az 1990-es szavazás is valamilyen szinten protest-szavazás volt, azóta meg még inkább.
Talán a 2006 volt kivétel.
@Orica Középföldi: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Aztán átgondoltam, és igen. Vagyis inkább ott arra szavaztak, hogy minden Kánaán lesz, nyugat, Bécs.
@Micimackó! Mi miben nem szoktunk egyetérteni?
@Penivaldes: Gondolom ezt cinikusan érted - pedig amit leírtam még csak a kultúrált és mérsékelt megfogalmazása annak ami a véleményem a fideszről illetve a hozzájuk való viszonyulásomról. A tényleges az drasztikusabb.

Ilyen is van. Illik ilyennel számolni ha az emberek zsebébe turkálunk és cinikusan belevigyorgunk a képükbe.
@IGAZI_kovi1970:

Látod,bárkire,csak arra nem.
Pont olyan vagy,mint akik "arra" szavaznak.Semmiben sem különbözöl tőlük. Te is vallási fanatikusként állsz ki valaki,valami ellen.Végletekig leegyszerűsített világképedbe ennyi fér csupán.

:)
@jaegtoer: persze, vörös terrort, Rákosi rémuralmat, 56-leverését, Kádári diktatúrát, 2006 okt.23-at, nemde?
@béla a görög:

Igazad vagyon.
Remélem ellenségből a végén bűnös szervezetté válik.
@béla a görög:

Te tévedsz!
Pont így gondolkodik egy fideszes is.
És így el is jutottunk oda,hogy azért nincs esélyetek,mert a ti nyájatokban kevesebben bégetnek és a pásztoraitok sem olyan agilisek és erőszakosak.
Addig,amig nem érdekel titeket annak a több millió valasztónak a véleménye,akik egyik szektában sem törzsgárda tagok,addig sajnos Blogger Gézuék élcelődnek majd kajánul a bukásaitokon.
Fabius a zsiger acsarkodás és a rutin lövészárokharcon túli gondolatokat kéri számon azokon,akik azzal reklámozzák magukat,hogy rendelkeznek ilyenekkel.
@bölcsbagoly:

"_persze, vörös terrort, Rákosi rémuralmat, 56-leverését, Kádári diktatúrát, 2006 okt.23-at, nemde?_"

Te mondád. Én nem ezt mondtam, hanem ezt:

"____

jaegtoer 2014.10.03. 18:20:11
@bölcsbagoly:

"_@Secnir: ne magatokból indulj ki!_"

Pedig jobb ez így. Ha belőletek indulnánk ki, az elég véres tetemeket eredményezne.
_____"

Vagyis, ha belőletek indulnánk ki, akkor lenne az amit állítasz. Ezért nem belőletek, hanem magunkból indulunk ki. Ezt a gólt bekaptad. Miért nem humorizáltál egy kicsit, ha már adott volt a laszti?

Teee? és mi van a szexszel? Punciról beszélhetünk? Vagy csak kis p-vel, szerinted?
@jaegtoer:

" Miért nem humorizáltál egy kicsit, ha már adott volt a laszti? "

Hát mert nem magából indult ki:))
@profilo:

Szóval azért van 2X annyi Fideszes mint balos, mert a baloldal bunkó? Ez így hülyeség szerintem. A legtöbben nem is foglalkoznak a másik nyavalyájával, csak szavaznak.
@Nyekenyóka:

Te is csak táborokban gondolkozol...

"A legtöbben nem is foglalkoznak a másik nyavalyájával, csak szavaznak."

És kire? Mert a példa azt mutatja,hogy azokra nem,akiket Fabius kritizált.
Tehát?
Mit szeretnétek?
Fideszbirkákat átcsábitani,hisz a bégetés nekik is megy,vagy mégiscsk máshonnan kellene bővíteni azt a bázist...?
@Nyekenyóka:

Ettől még maradnak a kérdések és jogosak Fabius kritikus megjegyzései...
@profilo:

Persze, egyet is értek vele. Lehet tényleg bojkottálni kellett volna, aki nem Fideszes.
@Bakter:

Persze; rezsimharc folyik, nemde?!
@V-PORT:
"@Micimackó! Mi miben nem szoktunk egyetérteni? "

Előferdülnek néha ilyen esetek, de csak néha.
Legközelebb szólok azonnal, mert általában csak magamban jegyzem meg, hogy ezt nem egészen így gondolnám, de jobb, ha azonnal megbeszéljük :)
Most már időm is lesz rá, mert előfordult, hogy két-három napig sem voltam itt, akkor meg visszamenőleg már mit dumáljak? De most már általában naponta itt vagyok (hacsak nem csavargok), azonnal tudok reagálni.
De általában azonos a szemüvegünk.
@jaegtoer: ne zavard össze, me még kölcsön kéri a guminőmet:)
egyébként, muslincák ellen nincs valami móccered, me megtámadtak.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ámbár szerintem én jobban bízom a mostaniakban, holott nincs okom rá, de a múlt az múlt, a jövőt meg meg kell keresni. Ez az, amiben nem igazán értünk egyet.
@bölcsbagoly:

Régebben, amíg még élt, édesapámat hívtam bölcs bagolynak (merthogy szemüveges volt).
Szegénykém, forogna a sírjában, ha tudná, hogy a nevét bitorolod.
Pedig az egész addigi életét, egzisztenciáját, jövőjét elvesztette '45-ben.
Épített egy másikat, és a magadfajtát arra se érdmesítette volna, hogy leköpje.
NEMZETGAZDASÁGI SZEMPONTBÓL KIEMELT JELENTŐSÉGŰ
BERUHÁZÁS LETT
A HARMADOSZTÁLYÚ KISVÁRDA STADIONJÁNAK ÉPÍTÉSE
Erről adott hír a MAGYAR KÖZÖNY.
Fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott stadion építés, 920 millió forintból.

ROMHÁNYI JÓZSEF: FOCIMECCS

Huszonkét esztelen, félmeztelen egyén,
egymás hátán-hegyén
nyüzsög lenn a pályán.
Mások mája táján taposnak,
és ha elég laposnak
lát a bíró minden egyest,
megítél egy tizenegyest.
S mert a szegény feje tizenegyest kirótt,
a fele közönség átkozza a bírót!
De senki sem csendes a nagy embertömbből,
mert a másik fele harsány éljent bömböl.
Ezalatt a meccsen néhány sípcsont reccsen,
szerteszét vér freccsen. Fel sem veszi egy sem
a fetrengő játékost. Fontosabb a játék most.
A vad középcsatár átgázol a bekken.
Úgy esik az össze, hogy csak meg se nyekken,
azután a labdát megcélozza jól: goóóóóóól!!!!
Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
ordítva paskolja a szomszédja hátát:
vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!
Jöttek is mind verekedni, úgyis kezdtek berekedni.
Buzgón verekedtek, bíz nem voltak restek!
S időnként a gyepre elnyűtt testek estek.
De a két okozót rejti már a bozót.
S merre egy rést leltek, gyorsan elszeleltek.
A többit azután alig egy-két nappal,
a derék rendőrség verte szét kardlappal.
Le a kalappal!
ez a nincs lejjebb szöveg uncsi !

bízzatok bennem higgyétek el ! lesz lejjebb !!! még sokkal is...

külgyek képeket hogy fog kinézni az ország pár év mulva?
@taga20:
Válts a kannás borról minőségire!:)))
De ne thokajira, arról is kiderült, hogy...
@Secnir:
Mindig is az volt a véleményem, hogy kommersz filmek vagy könyvek nagyon is alkalmasak politikai alapműként való használatra. Gyurcsánnyal kapcsolatban éppen a Végjáték ugrik be, ahol Endert nem hagyják részt venni a hadijátékban, ezért a tabella élére ugrik NULLA HIBAPONTTAL. Gyurcsány mostanában szinte nem is szerepel - ezért nem is hibázik. Ettől pedig a DK már behozta az Mszp-t.
@taga20:

Minden piát meg kell inni, rohadt zöldséget kidobni szőlő barack megtottyant, akkor azt is... És eltűnnek.
@V-PORT:
"Kik azok a mostaniak, akikben bízol?"

Francba, megírtam neked egy kisregényt válaszul, a blogmotor meg elnyelte. Most kezdhetem elölről, ha még fel tudom a gondolatmenetemet építeni ugyanúgy. Nem biztos ám :)
Szóval kezdhettek megkövezni, mert én bízom Gyurcsányban, mert eddig még ő volt az, aki következetesen képviselte az őszinteség, átláthatóság, számonkérhetőség elveit. Más kérdés, hogy ezt nem tudta végigvinni.
Abban is bízom, hogy mellette azért felnőnek olyan emberkék, akik ugyanezt tudják majd képviselni. Tudom, a végtelenségig naiv vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy ez a mocsok bagázs, akik most az országot nyomorítják, a végtelenségig maradjanak. Arra meg megint csak kicsi az esély, hogy a régi pártok maradványai váltsák le a mostaniakat, bár még az is nagyságrendekkel jobb lenne.
Szóval én a normális ésszel felnövő generációban bízom. Azután meg majd vagy csalódok, vagy nem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Falusnak igenis VOLT kommunikációs stratégiája: 2 haverja csinálta, azok bólintottak a jegesvizes videójára is. Tehát nem teljesen ártatlan, de tényleg
olyan későn indították, hogy azon egy profi csapat sem sokat javíthatott volna. Éppen ezért lehetséges, hogy ELEVE Bokrost sztárolták, csak hagyták, hogy Falust gyalulják helyette??
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bocsi, de nem a "DK jelöltje" volt. Tartsa csak érte szépen Szigetvári a hátát. Leguccsó infóm szerint még nem ment át a DK-ba!
@kekex:

"Éppen ezért lehetséges, hogy ELEVE Bokrost sztárolták, csak hagyták, hogy Falust gyalulják helyette??
"

Ezt már más is felvette, hogy biztos erre játszottak, és csak egy csali volt Falus.

De megmondom őszintén, én ennyi észt nem nézek ki a ballibekből. Másrészt meg nem is biztos, hogy ez bejön 12-én.
@dr. jenőke (jenőke):
A közvélemény-kutatások NEM Falus, hanem a mögötte álló pártok elkötelezett szavazóit mérték. Akik egy csivavára is leszavaznának, ha a pártjuk azt kéri. Bokros mögött pedig csak a MOMA állt a mérés időpontjában. Most pedig csak a "Liberálisok" jelöltje az ellenfele a demokratikus ellenzéki oldalon Ez azért nagyot fordít a leányzó fekvésén!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A hozzászólásod első részével egyet értek. Még mindig megy a marakodás azon a nem is mérhető (vagy még is...) koncon, amit a lepusztult bal hagyott maga után. Szerencsétlenek... ebből építkezni lehet, legfeljebb ha politikai lejt aknát akarnak csinálni klinkertéglával kirakva - miből?

A második részedre meg azt tudom mondani, hogy sokunk nagyon is jól tudja mit szeretne akár csak Fabius, a bibi ott van, hogy azt egyelőre az ISS-ről nem lehet látni ki is tölthetné be a tökös szerepét, Cousteau-ék távlatából meg nem érdekelnek már a töketlenek a lófaszt se.
@kekex:
"a "Liberálisok" jelöltje "

A liberálisok alatt Fodor Gabócát érted a nulla párttagsággal a háta mögött?
@jaegtoer: így csináltuk mi is. ja, várj csak, még van egy korty piám, gyorsan leküldöm:)
valami kűtyű kéne, amit bedugok a konnektorba!
@meggyes alfonz:
Ja, ja! Meg megy a szövegelés arról, hogy "takarodjanak a régiek" meg "hadd jöjjenek az újjak"
de azt persze nem hajlandók frigyelembe venni, hogy csak a mítoszokban parttant ki Pallas Athéné teljes fegyverzetben Zeusz fejéből Mindenki másnak némi tanulásra van szüksége a pattogáshoz! Ha minden kezdőt elgyalulnak - honnan lesz az "új generáció"?
@Knósszosz: kügyé minőségit, me nekünk csak a teszkósra futja:))
milyen igénytelen állat ez a muslinca, apám! tiszta fityesz:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A bandádat nehéz túlszárnyalni ez után a szopásotok után, de bő egy hét múlva szétröhögöm magam megint, addig pedig:
HÚZZATOK BELE!
@Éhes_ló:

Örülök, hogy szórakoztatunk.
Te szintúgy szórakoztatsz minket.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Én is bízom néhány mostaniban. Bár ezért engem sem kedvelnek, de én meg Szigetvárit bírom.
@dr. jenőke (jenőke): szívesen.
Ellenberger én a te nemjó tanácsodra szarok magasról.
Húzzatok bele, mert nektek most sokkal jobb lenne, ha bokros faszát szopnátok fel, hátha képes lesz a csodára és leveri vele a tarlóst.

Ha meg nem, azon is jót röhögök.
Szóval: Húzzatok bele!
@taga20:
"me nekünk csak a teszkósra futja:))"

Kicsit érleled aszalt gyümölcsön, máris jobb :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azzal, hogy az ellenzék ilyen szétesett képet mutat - a Fideszbe (és Orbánba) pedig genetikailag be van kódolva az ellenségkeresés, rákényszeríti őket, hogy egymás ellen forduljanak.
Inkább ebben bízom, mint elhiggyem, ezek tényleg ennyire hülyék.
@Knósszosz:

Voltam a rólad elnevezett városban, nagyon nagy élmény volt. De miért kellett lerombolnod?
@Nyekenyóka:
az amerikai futballban be szokott jönni. Akivel "kicsi a rakást" játszanak - nem az viszi be a gólt.
@Éhes_ló: mivan mérilú? nagyon fel vagy húzva.
húzzál meg inkább egy kancát, mint hogy a vitya farkát szopjad,péntek este!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hát legalább még egy tagja van, ha el tudta indítani
főpolginak. És a tüntetéseken legalább 6 zászlót is számoltam tőlük! (bár azt lengethették napidíjasok is)
@kekex:
"a Fideszbe (és Orbánba) pedig genetikailag be van kódolva az ellenségkeresés,"

Igen, nekem is az a több évtizedes tapasztalatom, hogy az emberek többségébe bele van kódolva az ellenségkeresés. Mert ha talál (és addig keres, ameddig nem talál) valakit, akit hibáztathat, akkor ő már nem balfácán, hanem áldozat. És ugyebár ez már lélektanilag egészen más...
Én ezt végképp nem értem. Segítsetek ki.:)

Mécs Imréék elérték a fokozhatatlant: már marhavagonokat és gázkamrákat vizionálnak

A tervezett "fajvédő konferencia" ellen tüntettek csaknem százan pénteken Budapesten, a Szabadság téren. Mécs Imre szervező a demonstráción így érvelt: "tudományos tény, hogy az emberiség egy faj, vagyis a fajvédelemnek nincs értelme". (Szavai pikantériáját az adja, hogy az ex SZDSZ-es a sajátjaival kötekedik, hiszen az MTI és a sajtó, illetve a Mazsihisz nevezi fajvédőnek a konferenciát, nem pedig maguk a szervezők.)

vs.hu/kozelet/osszes/a-fajvedo-konferencia-ellen-tuntettek-a-szabadsag-teren-1003
ismét szarrá lesz verve a ballib a választáson.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: és amíg érlelődik, mit igyak?:) mézet vagy mit?:)))
@taga20:

Á, dehogy. Addig keress valami jó sört. A vizet meg sem említem, mert a továbbiakban is szeretnék veled beszélgetni :)))
@taga20:
No no!
A muslica a fidex közelében nem fordul elő.
Ott nem isznak Kocsis Irmát, a Henessyt, a Château Lafite Rothschild-otot meg nem ismerik. Így tehát a fidex környékén nem fordulnak elő, és amúgy klausztrofóbiásak is, meg alagúton keresztül menekülni az Operaházból... nem elegáns muslicához való.
@DezInf: Gyengébbek kedvéért megismétlem, hogy ÉN soha nem írtam a 444-re (még csak nem is olvasom). És hát az a rossz hírem van, hogy engem nem lehet lefokozni, mert én akkor és azt írok, amit akarok. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Ilyen alapon a viktimológia alapos ismeretével és gyakorlatban alkalmazásával a fidesz verhető.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Én? Lerombolni?
Volt ott arrafelé valamikor egy izé... olyan meleg, meg hamus és lávás, az lehetett.
Na, milyen volt? Tolj privátot, érdekel!
@taga20: összekevered nagy zavarodban a saját helyzeteteket másokéval.

Itt most is ti szoptok (2006 ősze óta sokadjára már), de még nem gyakoroltátok be eléggé, kaptok rá leckét hetente, sokszor a sajátjaitoktól is.
Amit a jövő héten kaptok sem lesz piskóta.
Szóval HÚZZATOK BELE!
@taga20: Helló öreg. Te meg mit kerestél Gyöngyösön? :)

Felkoncolással és kibelezéssel fenyegettek egy fideszes jelöltet

www.atv.hu/belfold/20141003-felkoncolassal-es-kibelezessel-fenyegettek-egy-fideszes-jeloltet
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ha így nem is érzik annyian, mint érezhetnék, azért a valós helyzet sokkal jobb (Magyarországon is), mint a riogatások, azért is szavaztak olyan sokan a kormánypártokra. Mert sok szempontból jobb "szegénynek" lenni ma Magyarországon, mint akár középrétegnek a 3. világ sok országában, vagy középrétegnek lenni Magyarországon mondjuk 150 évvel ezelőtt.
@$$$=$$$:
Éles szemed van.
Baromi nehéz ezt kikövetkeztetni, a bal mai állapotából, de neked sikerült.
Nyiss onlájn jósdádát emelt díjas sms-számmal, sikeres leszel.
@Blogger Géza: géjza, ez meleg helyzet vot, de kijöttél belőle:)))
má majdnem aszt írtam, hogy eszem-faszom, de nem, me megígértem valakinek!
ako hajrá magyarország, hajrá géza!
"A felnőtté válás fájdalma

Herényi Károly 2014.10.03.05:26

A felnőtté válás nem kor kérdése. Van, aki már gyerekkorában felnőttként él, és van, aki vén korára sem lesz felnőtt. Igaz ez társadalmi méretekben is. Szerencsésebb nemzeteknek felnőtt korú társadalma van. A felnőtt kor az egyén és a társadalom vonatkozásában felelősséget és cselekvőképességet jelent. A gyermekkor a felelősség és a cselekvőképesség hiányát. Ezért nehéz a felnőtté válás. A cselekvőképesség már megvan, de a felelősség még nincs. A jó nevelés nem jelent mást, mint a két tulajdonság harmóniájának megteremtését. Nehéz és hosszú folyamat ez a családokban, még nehezebb, és főleg lassúbb, a társadalomban.

A rendszerváltozás 1990-ben a társadalom felnőtté válásának esélyét adta meg. Nem éltünk vele. Lehet és szokás Antall Józsefet liberális, baloldali és jobboldali – ha vannak még ilyenek, de már inkább csak megmondók maradtak – alapról szidni, de hogy tisztelte a magyar társadalmat és felnőttként tekintett rá, ezt nem vitathatja senki. Négy év elég is volt a társadalomnak a felnőttségből, és az MSZP képében visszalopakodott a gondoskodó állam. Itt is maradt. Mára, Orbán idején a gondoskodó állam a látványdemokráciában erősebb és hatalmasabb, mint a Kádár-féle látványdiktatúrában volt. A gondoskodó állam a döntés felelősségét veszi le az állampolgárok válláról. Diktatúrákban ez rendjén való dolog, de demokrácia így nem tud sem kialakulni, sem működni. Látványdemokráciákban a választás egyetlen tétje a versengő pártok között az, hogy ki tud nagyobb biztonságot, könnyű álmot ígérve még jobban gondoskodó államot vizionálni, azaz a polgárokat az önrendelkezés és az öngondoskodás lehetőségétől megfosztani. Eme látványbiztonság az alapja Orbán sikerének. Normális országokban nem rezsit csökkentenek, hanem normális bért fizetnek, amiből a piaci verseny által szabályozott rezsi kifizethető. Ilyesmivel csak egy gyerekkorban vagy inkább cselédsorban tartott országban lehet sikerrel kampányolni.

A mai jobb és baloldal között a gondoskodó állam szükségességét illetően alig akad különbség. Gyurcsány Ferenc lóg ki a sorból. Háromszáz forintos vizitdíj, és a felsőoktatási tandíj bevezetésének kísérlete az öngondoskodást, a felnőtté válás legfontosabb elemét erősítette volna. Az Alkotmánybíróság – a szocik által jelölt tagjának segédletével – alkotmányosnak minősítette a gyalázatos népszavazást, amely aztán elmeszelte a javaslatot. Mindennemű megalkuvás nélkül egy ember és az ő mozgalma, Bokros Lajos és a MOMA képviselik a felelős társadalom eszméjét. Ők felnőtt társadalmat, azaz nem látvány-, hanem valódi demokráciát akarnak. Azt is tudják, hogy a társadalom felnőtté válása nem egyszerű és nem fájdalommentes folyamat. Bokros 1995-ben, tudta, merte és tette. Csomagja az államcsődtől mentette meg az országot. Nincs ma normális ember, aki ezt ne látná át vagy be, a vita a társadalmi fájdalmakról szól és szólt. Azt sem vitatja normális ember, hogy Bokros akkori aktivitása igen komoly pozitív hatást gyakorolt a gazdaságra. A társadalmi haszna hosszú távon sokkal nagyobb volt, mint az általa okozott társadalmi fájdalom. Persze átgondolt észérvek hiányában a legegyszerűbb mocskolódni és gyűlölködni. Ha az akkori MSZP érti az idők szavát, és nem rúgja ki pénzügyminiszterét, ma nem itt tartana az ország. Sajnos a baloldal vezetői ma sem értik az idők szavát. Nem értik, hogy amit a MOMA és Bokros Lajos képvisel, az megatrend, társadalmi szükségszerűség. A megatrendek jellemzője, hogy politikai akarattal legfeljebb időlegesen tarthatók vissza vagy erőszakolhatók meg. Ahogy annak idején nem sikerült a nagy orosz folyók áramlásirányát politikai akarattal megváltoztatni, a megatrendekét sem lehet. Ahogy Konrád György 1990-ben mondta, a demokrácia ára a kapitalizmus.

A társadalom felnőtté válása mint a demokrácia működésének alapfeltétele, megatrend. A hatalom megtartásáért Orbán tehet ideig-óráig ezt-azt. A demokratikus ellenzék a parlamentben való maradásért ugyanezt. De az idő Bokros Lajosnak és a MOMA-nak dolgozik.

Itt az idő, hogy a társadalom is értse az idők szavát. Ha mást nem, csak annyit, hogy a mai rezsimtől való szabadulásnak két útja van. Az egyik, ahogy az átkosban volt, és ami újra gyakorlat, Hegyeshalom-Bécs felé vezet.

A másik, a normális út, Bokros Lajos és a MOMA: maroknyi tisztességes magyar ember mozgalma. Október tizenkettedike nem Bokros Lajosról, nem a MOMA-ról, és nem a többi pártról szól. Tükör lesz az, társadalmi tükör. És nem mindegy, hogy a Fideszre szavazó, boldogságot és elégedettséget színlelő gyerekarc, vagy egy érett, felelősen gondolkodó és döntő felnőtt ember néz vissza ránk. Ezen az
aprónak tűnő különbségen múlik Magyarország jövője. Október tizenkettedikén Budapesten el lehet kezdeni építeni a jövőt, a modern Magyarország jövőjét."
@a nagy hohoohooo: "A másik, a normális út, Bokros Lajos és a MOMA: maroknyi tisztességes magyar ember mozgalma."

Nem hiába zsugorodtak Herényire az emdéefesek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, október 28-ig nem dumálok veled.
nehogy má triszten meg orica rajtam köszörülje a csípős nyelvét, ja és van gerincem, majdnem elfelejtettem:))
ez van haver.
@dr. jenőke (jenőke):
"Ilyen alapon a viktimológia alapos ismeretével és gyakorlatban alkalmazásával a fidesz verhető"

Szeretném látni.
A puding próbája az evés.
www.origo.hu/itthon/20141003-zugloi-vita-karacsony-elsetalt-rozgonyi-meg-sem-jelent.html

Zuglóban már megint áll a bál! Helyszíni jelentést kérünk... Mi folyik az ország legidiótább kerületében?
@taga20:
.
Ne dicsekedj. Most majd magyarázkodhatsz, ha nem érti.
@taga20: Köszönöm a biztató szavakat! :) Amúgy mindketten jól teljesítünk! :)
@Éhes_ló: ahogy elnézlek, te 2002-ben majdnem öngyilkos lettél, csak szerencsétlenségünkre nem sikerült!
@Éhes_ló: "Húzzatok bele, mert nektek most sokkal jobb lenne, ha bokros faszát szopnátok fel, hátha képes lesz a csodára és leveri vele a tarlóst."
- Látom, te hülye gyerek, egy szót sem értettél meg abból ami itt le lett írva. Pont itt senki sem szopkodja Bokros faszát. Csak te vagy a funkcionális analfabéta. Keress inkább egy conchitás posztot és buzizz egy jót, azt feléred ésszel!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Csalódni fogsz. Gyurcsány nem egy integráló, hanem egy megosztó személyiség. Orbán integrálni tudta a jobbközép tábort (középről vagy egykori balközépről jötteket is), míg Gyurcsány még a balközepet sem tudja. Pedig még az is kevés lenne önmagában.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Puddingfejű Wilson ezt kannibalizmusnak minősítené.
Mark Twain szerint ez a Wilson ezt mondta: "Nem lenne jó, ha mindannyian egyformán gondolkodnánk, a vélemények különbözősége teszi lehetővé például a lóversenyt is."
@Éhes_ló: Édes lovacska! Izzó ánuszom vár téged!
@Blogger Géza: én csak gyenge utánzatod lehetek, te blogok hercege, te az orbáni ipari magyarország genetikai profilja:) te..., nem fokozom, me az má olyan fityeszes-kádéenpés lenne.
azé kutyába egyikőnk se akar lemenni, gondolom én:)))
@dr. jenőke (jenőke): nem fogok, me megígértem a macskánknak. bár az hülye, mint a segg. bezzeg a kutyánk az átlát rajtam:))
@taga20: Jól van baszod, ha bevállaltad akkor OK. :) Amúgy miért pont október 28-ig?
@Blogger Géza:
Szavak jelentését sem érted. Azon túl, hogy mindketten megosztók és ugyanakkor integrálók is, nagy baj lenne, ha egy párt vezetője nem lenne megosztó.
Téged megütne a guta, ha Orbán Gyurcsányra szavazna, mert nem érzékelné megosztó attitűdjét.

Művelődj, és gondolkodj!
@profilo: Te így látod. Én nem.
Egyrészt nem érdekel hogy gondolkodik(?) egy fideszes. Másrészt nem vagyok szektatag egyik pártnál sem. Én a 'legrosszabb' vagyok - "magamnak vezénylek magam hajtom végre" /ha voltál katona érted/
"Addig,amig nem érdekel titeket annak a több millió valasztónak a véleménye"
Harmadrészt az általad emlegetett milliók véleményt nyilváníthattak volna. Nem tették.
Kilopják a szemük és nem teszik. Ő dolguk, csak sajnos nekem is kárt okoznak vele.
Véleményem szerint meg intelligenciára meg gondolatokra kár várnod épp a fent említett okok miatt - kilopják a szemüket és hallgatnak.
De ha neked könnyebb az emésztés rakj be szektatagnak ahová akarsz vagy ignorálj.
A véleményem akkor is ez. Ja, és nekem az ellenség 20 év múlva is ellenség.
@Blogger Géza:
Te mikor jártál utoljára a keleti végeken?
Mikor jártál utoljára egy olyan faluban, ahol a kocsmák is bezárnak? Te mikor jártál utoljára olyan portán, ahol az anya a 60 ezres nyugdíjából a gyerekét támogatja, aki nem alkoholista, csak pusztán nem kap munkát, mert 55 évesen a kutya fasza nem alkalmazza? Te mikor voltál ember utoljára, ha voltál egyáltalán?

Szarházi, mocsok.
@Knósszosz:
Áradozás priviben ment. Bár csak századrészét tudtam leírni az élményeimnek...
@Knósszosz: géjza max. a keletipuig jutott. hülye, mint a segg!
főzöl valamit? egy kis csirke farhát?:))
@dr. jenőke (jenőke):
" a vélemények különbözősége teszi lehetővé például a lóversenyt is."

De ehhez azért szerintem a lovak különbözősége is hozzájárul.
@Blogger Géza: "Orbán integrálni tudta a jobbközép tábort"

A birkákat nem nehéz.

Kisvárda is kap 1 milliárdot stadionépítésre. Bégess birka!
@Knósszosz:
"Te mikor jártál utoljára a keleti végeken?"

Sajnos az általad leírt kórkép nem csak a keleti végekre jellemző. Saját tapasztalatból ismerek ilyeneket a déli és a középső részeken is.
Volt középiskolai osztálytársam már nyugdíjasként éhbérért dolgozik (egy hónapra kap annyit, amennyit én a fővárosban egy hétre, csak én utazom érte napi négy órát), hogy munkanélküli fiát eltarthassa.
Nem falun élek, közepes méretű városban.
Szégyen.
@Knósszosz: A keleti végeken tényleg rosszabb a helyzet, (nem újdonság, mindig is az volt) jobb, ha az ottaniak, akik nem találnak munkát, Észak-Dunántúlra vagy a fővárosba költöznek, ez az igazság.

Bár a Tanaka sokat fog dobni Miskolcon.
@Knósszosz:
Szia Knosszi!

Méretes,veretes zakó néz ki megint a "bal-libeknek"
'Aszongyák mi is azok vagyunk,amit azért még mindig nem tudok,tudunk értelmezni,lévén,hogysem párt sem kisz vonalon soha nem futottunk és a nómenklatúra jelentős része narancslé túlnyomásos aggyal ott ül a fidessben vagy szopja őket:))
A'lib-ek meg nem képesek az országukért arra,hogy valami olyan közös szerveződésbe tömörüljenek ami képes a rezsimet megszorongatni:(
Helyette maradt a szétesett,szerencsétlen balfaszkodás!
Azért remélem,hogy az utolsó maflások utolja lesz ez a mostani választás amit lakókörnyezetemben egyébként is úgy fogok fel,ha a településért jól'teszi a dolgát a 'polgi 'fasse bánja milyen a szine:)))
Tizenegy helyen számít bukásra a Fidesz

Tizenegy kerületben számít vereségre a Fidesz-KDNP az őszi budapesti önkormányzati választáson, de ezzel együtt is meglehet a közgyűlési többsége - értesült az Origo. A legnagyobb párharcra a XI. és a XVIII. kerületben számítanak október 12-én.

www.origo.hu/itthon/20140807-erre-szamitanak-az-onkormanyzati-valasztason-a-fideszben.html
@Oxica: Nem, ők nem birkák, hanem jobboldali választópolgárok, akik rendszerint tanultabbak, ügyesebbek és sikeresebbek a balos lumpenrétegeknél. Ez utóbbiak egyre fogynak (mivel jó részük inkább szélsőjobbos lumpenné alakult), és erre a baloldal nem találta meg az ellenszert.
@Blogger Géza:

www.noltv.hu/video/4878.html

coub.com/view/4z2c

Tényleg gyökér:))))))
"Nem, ők nem birkák, hanem jobboldali választópolgárok, akik rendszerint tanultabbak, ügyesebbek és sikeresebbek a balos lumpenrétegeknél. "
Szép almokat annak aki álmos (előd, ond, kond, tas, huba, vagy töhötöm)!

ADY ENDRE: MAGYAR JAKOBINUS DALA

Ujjunk begyéből vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?

Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy erős akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulya had mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.
Köszönöm az ingyenkampányt, Varánusz, vagy mi a neved.
Egy hír a régmúltból:
1996/49. (12. 05.) Magyar Narancs:

"Múlt pénteken Horn Gyula miniszterelnök Kuncze Gábor belügyminiszter előterjesztése alapján azonnali hatállyal felmentett tisztségéből négy vezető rendőrtábornokot. Pintér Sándor altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Bodrácska János vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány, Túrós András vezérőrnagy, az ORFK közbiztonsági főigazgatója és Valenta László dandártábornok, az ORFK gazdasági és informatikai főigazgatója nemcsak posztjuktól, hanem a testülettől is kénytelenek voltak megválni, mivel november 30-val nyugdíjazták őket.

magyarnarancs.hu/belpol/forendorok_menesztese_a_negyek_bundaja-60741#
@taga20:
A bőr nélküli csirkenyak ma 200 forint volt a lőrinczi piaczon. Szerinted elárul valamit egy társadalom állapotáról, ha lebőrözik a csirkenyakat, és a lábat lekörmözik? Mert az is van. Nem a kutyák fene ízlése miatt, hanem...?

Most nem többet, mert abban csak nemi szervek lennének beillesztve szárazon és brutálisan oda, ahová...
@dr. jenőke (jenőke):

hatalmas:))

- Ady Endre -

Csák Máté földjén

Nyakatokon vad, úri tatárok
S mégis büszke a ti fejetek.
Frissek a vérben, nagyok a hitben,
Csák Máté földjén ti vagytok az Isten.
Előre, magyar proletárok.

Ami csak szépség s ami reménység,
Mind ti vagytok a Tisza körül.
Nincs a világon még annyi bánat
S annyi láncosa nincs még a világnak,
Mint itt és nincs annyi nagy éhség.

Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
Éhe a Szépnek hajt titeket.
Nagyobb igaza sohse volt népnek,
Hitványabb Nérók még seholse éltek.
Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap.

Én, beteg ember, csupáncsak várok,
Vitézlő harcos nem lehetek.
De szíveteket megérdemeltem,
Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
Véreim, magyar proletárok.

www.youtube.com/watch?v=bxmaEcTt7gI

:)))))))))))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Tudom, van ismerősöm itt is-ott is.
Most nem akarok anyázni, meg van mit beszélni Krétáról is, majd megy, jó?!
@gazoló:
Nagyon ne reménykedj (bár én is azt teszem...), hajlok Gazsi véleményét magamévá tenni, miszerint nem kívánja azt, ami ezt a rendszert elsöpörheti. A vesém is beleremeg, én sem!
Nyugtassatok meg, hogy nem!

Valami szépet inkább...
@Orbán Viktor:

Ha te vagy 'diktor pippantson le Téged a 'tarajosgőtéd,a 'gülüszeműlakáshízlalód meg az összes 'narancsvírusfertőzött országrontó haverod:))
@Blogger Géza:
A költözést hogyan oldja meg egy család ököritófülpösről Győrbe, ahol van két kölyök, az asszony otthon van velük, mert... és a családfő az egyetlen lehetséges kereső, aki kaphat munkát, ott a "nyugaton"? Albérlet+rezsi+kaja+néha haza a szülőkhöz, és még színház és egyéb kultúra is, mert nem maradhat mindenki akkora bunkó, mint a kövér. Szóval te mi a lófaszról is beszélsz?

Hol élsz?
@Knósszosz:
Gazsi, ha TGM-re gondolsz, másképpen látja a világot, mióta marxista lett. Osztályharcban gondolkodik, meg ilyesmi.

Szoktam olvasgatni - ennek ellenére, mert vannak hasznos gondolatai így is - de fenntartással.

Írásai ezért itt is keresettek:

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-egyeb-belfold/390-tgm-horthy

A transform! Európa hálózat 2001-ben alakult. Célja a társadalmi igazságosság, a feminista, a környezetbarát, a demokrácia és a békepárti értékek megismertetése, egy új és közös baloldali politikai kultúra létrehozása. Szűk nemzeti keretek között képtelen ma már bármi társadalmi átalakulás kibontakozni, ezért kell erősíteni az „európaizálódás” folyamatát a baloldalon is.

A hálózat tagjai részben az Európai Balpárthoz (European Left), részben az Európa Parlament Európai Bal/Északi Zöldek (GUE/NGL) EP csoportjához tartoznak, részben minden más szerveződéstől függetlenül, különböző európai baloldali szervezetek és intézmények, főleg a kutatás és a politikai szervezés területéről.
@gazoló:
Ezt azért nem kellett volna...
A Parti - aki amúgy Zán is - nem rég valami hasonlóval... Én piszkáltalak valaha??
Fásli Ádám bazseváljon fölötted, amikor hanyatt fexöl és mindenki éneköl körülötted!:)))

Na, nem! Nem komolyan!:)
Ezt inkább a Cinege út lakosának, a legfontosabbnak. Neked inkább valami szép zenét, és bocsi!:))
@gazoló:
Na, ezt már inkább... ismerem, de kösz!
Látom, tetszik:))
@dr. jenőke (jenőke):
Igen, rá gondolok.
Mostanában illendő baromi negatív kritikával illetni bárkit, olyanokat is, akik amúgy a pokolba kívánják a poloska rendszerét. Sokszor van igazság abban, amit megfogalmaznak az ellenzéki ultrák(?)... de; alternatívát ők sem tudnak felmutatni. Nem az ő hibájuk, egyszerűen nincs.

Gazsit lehet basztatni, de szerintem nem lett marxista attól, hogy vannak olyan egykori fújcsúnyának nevezett értékek, amelyeket beemel a mondandójába amikor értékeli ezt az egész kvászt amiben dagonyázunk, azért nem lett az a szarláda, mint egy egykori dajcskövérsemjénpintérogán - elvtárs az úrban megkeresztelve, és szentelt vízzel permetezve.

A magam részéről inkább hallgatom Gazsi értékelését, mint a... kiét is? Nem tudom, állandóan baxtattyák Bartust is, már Tóta is bekerült az útálatosok közé, hát akkor ki írjon ezen az oldalon a szarról? Szerződtessük le Bayert? Talán kötélnek áll(...), volt már ilyen is.
Most meg amolyan.

Én meg éhes+szomjas. Is.
Jó éjt, valami politika mentes verset lehetne altatónak? Esetleg valami sexuális indíttatású is lehetne, mint például, az "izzik a galagonya, izzik a galagonya ruhája" - vagy valami hasonló. Csók Weöresnek, Fabula, Cimbora... ezeken nyőttünk föl.
Jó éjt!!
@gazoló:
lehetetlen a kövérnek elméje?

brühüyyy
@Knósszosz:

Bocsi, de éppen nem cikiztem TGM-et.
Akkor sem tettem, amikor nemigazán értettem, hogy mit írt.
Éppen ajánlottam egy írását, mert érdemes volt erre.
@Sejk a derék katona:

Pontosan. Kódolva van a rendszerben, hogy fokozatosan romlik.

Ezért helytelen Orbánt hibáztani. Nem rosszabb azoknál, akikkel kezdettől együtt csinálták. Nem szabad őket egymással szemben mérni, mintha értelme lehetne annak, melyik jobb, vagy rosszabb. A rendszer nem Orbánnal kezdődött, hanem 1989-ben kezdődött. Ezt nem szabad egy pillanatra sem szem elől téveszteni.
Bokros-csomagot Budapestnek! - egy vidéki kommentelő.

Ja, vagy a pestieknek sem kell? Ők tudják.
@Knósszosz: Nézd, én adtam egy tanácsot, ha megfogadják, jó, hanem, akkor nem. Siránkozni bárki bármikor tud, ahhoz nem kell ész. :)
@Knósszosz:
Bingó!!!!!!!!!!

brühüyyy

Esz-dúr!!!!!!!!!!! Beethoven
E-dúr !!!!!!!!!!!!!Wagner
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Dessewfy József gróf meg azt írta a Felsőmagyarországi Minervában (megjelent Kassán) 1820 körül:
„Némelyik kormány olyan, mint az andalúziai kecskék szarva, kemény, tekervényes és üres.”
Alább meg:
„… micsoda állapot az, mikor az állam elválasztja a maga érdekét a polgárokétól, a maga hitelét a kifelé a belföld nyomorára alapítja, s az egész népességet két részre osztja, csalókra és csalatottakra ( hol volt még akkor a Bajnai kormány)!
Azt hiszem most válik valóra az a verzió, amit a parlamenti választás előtt írtam.
Akkor még sokan állították, hogy Orbánt elsöpri a népharag.
Én azt mondtam: Most kellene kiesnie a parlamentből a szociknak, mert akkor megindulhat egy új baloldal születése. Ha bejutnak, akkor egy nagyon hosszú fájdalmas kínlódás veszi kezdetét.
Aranyapám!
Mi az, hogy mit akartok? Rugalmas elszakadás? Néhány hete még ti voltatok azok, akik szent meggyőződéssel állítottátok róluk, hogy ők, csakis ők az egyetlen jó megoldás.
Miközben szellemi analfabéták vagytok. Igen, ti is. Meg azok is, akiktől most el akartok szakadni.
És erkölcsileg nullák.
Mindahányan.
Mert rátok már csak azért van szükség, hogy szajkózzátok Molnár Csabi idétlen mondatait Navracsicsról.
Arra még jók vagytok.
@imres: ezert kar volt kijonni az oladbol imres elvtars
@"Üzenetek nincsenek, jövőkép nulla, elképzelés meg annyi, hogy ti vagytok a nemorbán, ez legyen elég az üdvösséghez bármiféle tartalom nélkül."

Miért Orbánnak MIKOR VOLT?

Emlékszel amikor Kövér mar 8 éve is azzal jött hogy van, csak titkos, mert nehogy megvalósuljon a szocik által

Hazaarulas ezerrel: Tudom mit kellene tenni az országért, de inkább nehogy megvalósuljon ha nem én csinálom)

index.hu/belfold/kover060117/

Most mar jövőkép se, nem hogy program csak szavazzon Orbánra. Kész ennyi.

Ha ezzel lehet 2/3 akkor az ellenzek miért készítene?

Azon szekta tagoknak és azon sz@rok bele mindenbe magyar többségnek akarsz te itt BÁRKITŐL komoly programot ami ilyen legyen orbán "programra" szavaz évek óta?

A többi mondatod a balfasz ellenzékről teljesen igaz.

Persze őket is miért érdekelje. A fenti állítás igaz az o szavazóikra is. Ha azoknak elég ilyen balfaszokra szavazni évek óta akkor miert törjék magukat?
@Kalmár: Kinek?

nekik jo, meg van a munkahelyük.
A nepnek?

A nep nem érdemli meg, ha nem érdekli egyébként mert sz@rik bele hogy a kórházban megdöglik mert arra nincs pénz, de a heti 150 fővel megt9oltott stadionokat meg epitjuk tucatjával.

A nép ennyit érdemel. Pontosan azért amit Kertesz mondott.
@a Ténytár: Na most a nép Gyurcsányék idejében is megdöglött a kórházban, de valahogy Demszky is inkább Bálnára költött és nem kórházra.

Most így maradva a te gondolati síkodon.
@Kalmár: Na most a népet (nagyon helyesen) nem az érdekli, hogy "szocik" legyenek a parlamentben, hanem a GDP, munkanélküliség, államadósság alakulása.

Ugyanis minden a népet érintő dolog ezektől függ.
Én már csak 1 kávét kérek.
Jol becuppantottak ezt a zsenialis hadicselt. Azert kell visszaleptetni, mert akkor eggyel kevesebb jelolt lesz - hiaba, ennel mar csak Szigetvari zsenialis magyararazkodasa volt a zsenialisabb :)

Igy lesz szuper erzese a nem egybites baloldalinak, liberalisnak stb. szoval ellenzekinek :D

A tobbinek meg marad a gyurcsany-fan Horvath Aliz-fele megoldas, aki minden dk-s feszbuk poszthoz odabiggyeszti, hogy hajra DK. hajra Gyurcsany' s igy lesz elo a kozonsegesseg :)
@a Ténytár:

OStoba Gyurcsány csicska..

Fáj a főnökeid töketlenkedése mi ??

Nem baj..

Vigasztaljon a hit, hogy választások után, megújult erővel mehetsz panaszkodni az utcára, a Soros által pénzelt álcivilekkel együtt mind a 20-an.
@Fejesrob:

Gyurcsány alatt zárták be a legtöbb kórházat.

ÉS ott privatizálták el a legtöbbet.

Emlékeztető, az MSZP idejéből:

www.origo.hu/itthon/20080110-vizsgalodnak-a-betegeket-a-folyoson-kezelo-korhazban.html

A folyosón fektették le a betegeket a gyöngyösi kórházban
Szerény véleményem szerint a liberális jelöltnek akart kedvezni, aki visszaléptette Falust / rossz nyelvek szerint Gyurcsány/, így Fodor jelöltje fog győzni, a DK egyébként is nagyon hajaz a volt szdsz-re.
@Bereznay: De vele kezdődött!

1, Senki sem uszított MINDENKI ELLEN állandóan HARCOLVA mint Orbán.

index.hu/politika/belfold/illeg0920/

Ne feledjük, hogy a NÁCIZAST is Ő KEZDTE EL a Parlamentben!

2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php?start=56842&udb=20

2, SENKI más politikus nem tette meg azt (pártról nem is beszélve), hogy mindenfele elv nélkül körbejárta az egész politikai palettát.

Modern kozmpolitabol lett régmúltba ragadt soviniszta. Antiklerikálisból lett ájtatos alkereszteny. Liberálisból lett illiberalis államot készítő autokrata. Europérből lett keleti diktátorok segget nyaló.

Meg egy part nincs a világon ami úgy váltogatja az elveit mint más a gatyáját.
Ez nem is part ez szekta. Orbán gúnyolja a KDNP-seket? Akkor ok is röhögnek. Orbán hirtelen vallásos lesz? Akkor a Fideszben mindenki. Orbán szereti a focit? Akkor a képviselőik megemlítik a politikusi (!) önéletrajzukban hirtelen, hogy ok mennyit fociznak stb.

3, SENKI más nem csinálta ki az összes többi szövetségesét mint Orbán, csak hogy egyedül maradhasson!

FKGP, régi KDNP, MDF szakítása, majd az MDF is stb, MIEP stb.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Gyurcsány alatt privatizálták el a legtöbbet."

HAZUDJÁL MAR... ja a FIDESZESEK tettek!

___
SORRA PRIVATIZÁLJÁK egészségügyi intézményeiket A FIDESZES ÖNKORMÁNYZATOK

www.hirszerzo.hu/cikk.sorra_privatizaljak_egeszsegugyi_intezmenyeiket_a_fideszes_onkormanyzatok.58432.html

Miközben a Fidesz országos politikusai minden fronton az egészségügy magánosítása ellen küzdenek, a legnagyobb ellenzéki párt helyi szervezetei egymás után adják magánkézbe a helyi kórházak és szakrendelők üzemeltetését. Informátoraink szerint a jogokat elnyerő egyes cégek vezetői több megyében is összejátszanak fideszes vezetőkkel, esetenként még a közbeszerzési törvényre épített pályázati kiírást is utólag felrúgva.

___

MIKOLA: Van helye az egészségügyben a magántőkének
2008. július 2. 17:56
www.mno.hu/portal/570288
___

Fideszes városi elnök privatizálta a hevesi egészségügyet

index.hu/politika/belfold/heves8764/
____

Az önkormányzat jól döntött, amikor magáncégre bízta a kórház működtetését - mondja Ács János, Tapolca fideszes polgármestere

archiv.ringmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2715&catid=103&Itemid=68
____
Még annyit szerényen megjegyeznék, hogy Falus inkább tűnt a liberálisok jelöltjének, mint echte baloldalinak, lásd: belépője, mint az operettekben, nézők fejvizezése, ló volt, de csak szamár lett, stb. Netalán így nyitottak utat a liberálisok jelöltjeinek, mert ugyebár Bokros nemigen rúghat erősen a labdába. De majd meglátjuk, Budapesten semmi nem tűnik lehetetlennek.
@Fejesrob: Ettől függetlenül hosszútávon jobb lett volna.
A Fidesznek is szüksége van ellenzékre.
Ellenzéki oknyomozó újságírókra stb.

Most Fletó és az öregek évekre megmaradnak egy olyan szűk elitnek, akik kinyírnak minden feltörekvő szocdem próbálkozást.
Így évekig haldoklik még a baloldal.
@gazoló:

Ne röhögtess, Orbán mára talán eljutott arra a szintre, hogy megértette a különbséget az SMS és az e-mail között, bár használni még nem tudja.
Ez egy fideszes hordabarom hatvanharmadik nickje. .

Amúgy megnyugodtam, tegnap még csak három hordabarom zsezsegett itt, mondom magamban, tényleg reménytelen a helyzet, de ma reggel beözönlöttek, akkor van mitől tartaniuk :)
Látom, az agyonvert ballibák most a "haj de átvert minket a Nézőpont, brühühü" c. mantrára tértek át...
( ezt a taktikát már lendvai ildikó madám is eljátszotta bizonyos cigány videók bebukása után..)

Mert szerintük el kell hinnünk hogy a ballibáknak muszáj volt a Nézőpont kutatásaira alapozniuk, ma már nem állt módjukban egyszerűen felhívni telefonon a Mediánt/Szonda illetékeseit egy kis ELŐZETES eredmény ismertetésért, mi?

A valóság eközben, kedvesch eftársak, hogy az öszödi böszme ismét megszopatta a maradék ballib pártokat.
Mert a taktikája: minél rosszabb annál jobb(neki).Gondolja ő.
A szétverés már megy. Az MSZP-t szétszedte, Házmesteri akkorát bukott mint az ólajtó, a Libaszakértő el, Szigetvári@co meg bambán néz ki a fejéből. Tóbiás meg Kunhalmi etnő párviadala meg..a grand guignol.
Hogy összerakni mikor tudja mindezt a böszme...az már erősen kérdéses.Ha egyáltalán valaha össze tudja rakni( kötve hiszem.)
Muhaha.

U.I. Ami pedig a " nézőpontozókat" illeti, kérem hogy vessék össze a 2014 választások eredményeit az összes közvélemény kutatóknál.
Érdekes módon éppen a Nézőpont eredményei állnak a legközelebb a valósághoz:

www.nivo.blog.hu/2014/04/28/melyik_kozvelemeny_kutato_talalta_el_legjobban_a_valasztasi_eredmenyt
KOMCSIK! Milyen érzés az hogy Bokrosit 5%-ra mérik?! :DD
@imres: Szegény-szegény Navracsics! "pótvizsgáznia kell "Molnár Csaba idétlen mondatai" miatt.
Javaslom, hallgasd meg az EP Bizottság tagjait is, hátha megtudod, hogy nem MCS miatt áll hétfőn is szőnyeg szélén ez az "Aranyember"
Kaptunk ma egy Auchan matricagyűjtőt, és arról is figyel be, nem a kis Szíjjártó Petike, na ez a kormánypropaganda :-))

m.jofogas.hu/budapest/Auchan_matricagyujto_album_arnold_es_oszkar_158_19206745.htm
@Bukott liberális demokrata: Rossz helyen tetted fel a kérdést. komcsik itt nincsenek.
@Penivaldes:
:-)) arra még nem jöttem rá, h ki a szurikáta...
@Bukott liberális demokrata: Hallod?! nemcsak bukott vagy, de buta is....a te fogalmad szerinti komcsik nem itt vannak, hanem a parlamentben
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ezt már én is észrevettem. Ott a medence is, meg a kecó a háttérben a legyezős lányokkal. A közpénzen "nyert" fideszes luxus fülledt bája...
@Bukott liberális demokrata: Ostoba, balfasz, komcsi, illibsibolsi fideszgörény! Milyen érzés hétvégén is dolgozni?
"Mert alternatíva nem vagytok Orbán ellen, ez régen látszik."

Ez a lényeg,és ezen még az is ront,hogy egyre több lesz a "baloldali"párt.
@Imola Helyesi:
Budapesten megtörténhetne a lehetetlen és a csoda, de annak is van valami előjele, amit én nem érzékelek: apatikusan, hit nélkül nem lehet csatába menni, valahogy nem látom, hogy a rezsimváltók igazán odatennék magukat a siker reményében. Majd, egyszer, ha.., így nem megy. Vidék meg konkrétan megfenyegetve, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az elzárja maga elől a pénzcsapot, mit csapot? ugy fog járni, mint Esztergom, mocskos módon lepusztitjak, ha kell még közvilágítás sem lesz. Hogy ezt meddig lehet így csinálni?????
@CsekklisztNo.10Reloaded: Csak azt nem tudom az a kis görény ki lehet a szíjjártó mellett a képen?
@Imola Helyesi:
Igen, hitet kell adni a szavazóknak, mindenki a győztesre akar fogadni. Anno ezert nyert orban meg Gyurcsány is. Elhitték nekik h megnyerik a választást, most nincs ilyen arc, karakán vezérürü csak a vágy..
@CsekklisztNo.10Reloaded: szerintem ez most egy kissé nehezebb az önkormányzatinál. az egyik hvg-ben írtak erről, hogy sok nagy fideszes vársoban azok is nagy eséllyel a kormánypártra szavaznak akik egyébként ellenzéki szimpatizánsok, mivel meg vannak elégedve a polgármester munkájával. egyébként ez valahol így a normális.
@Penivaldes:
Ezzel én is egyet tudok érteni, szerintem Pokorni is egy nagyon jó polgármester, jó oktatáspolitikus.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Tudom, hogy szurikátát akartak rajzolni. A görényt átvitt értelemben gondoltam. De valóban, ahogy írtad már meg is van.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ideális esetben nem kéne hogy számítson, hogy kormánypárti, ellenzéki vagy baptista fogorvos a polgármester,
@Penivaldes:
Abszolút, de itt jön be a totalitásra való törekvés. Nem tudom ki mondta, de igaza volt, ha hagynák, hogy Pokorni, Hiller és Magyar leuljon es kidolgozzon egy olyan oktatási rendszert, ami jo, akkor 3 óra alatt kész lenne. De inkább dögöljön meg a gyerek, legyen orbáni agymosott, mert az a jo a Rendszernek. És akkor itt jon be az, hogy hogy tud valaki a Fideszben maradni, amikor latja a valódi alattomos célt. Jo, tudom, kell a kenyérre...
@Penivaldes:
Mi a baj a Hegyvidékkel? Nekem csak egy: nincs romkocsma:-))
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Láttam már ezt a képet is. Nagyon kifejező. A képaláírás akár ez is lehetne:
Apuka, anyuka a győri Szósz lakóparkból 80 misit mellényzsebből hozzávág a fiacskájához.

P.S.: A képaláíráshoz tessék hozzáképzelni Dolák-Saly Róbert hangját. Például (Winetu):
www.youtube.com/watch?v=NUnqW9TKqys
@a Ténytár:

Már egy ideje rájöttem, hogy nem leszek olyan tapintatlan, hogy embereket a saját sírjuk ásásában zavarjak.

Ezért érd be a korábbimmal.
@Bereznay: Ez most valami fenyegetésféle akart lenni? Olyasmi mint ha nem szavaztok az önkori választáson a fideszre akkor nem kap pénzt a település?
@CsekklisztNo.10Reloaded: a Hegyvidékkel semmi, a Svábhegy nem tetszik, elhanyagolt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

" Nem tudom ki mondta, de igaza volt, ha hagynák, hogy Pokorni, Hiller és Magyar leuljon es kidolgozzon egy olyan oktatási rendszert, ami jo, akkor 3 óra alatt kész lenne. "

Ez nagyon jól hangzik, csak nem igaz:)

1. Nincsen ha.
2. Hiller egy másodperig nem volt oktatáspolitikus. Minisztersége alatt se törődött vele, rábízta Aratóra, aki szintén nem volt az.
3. Magyar rendszere - szakértők szerint - több kárt okozott, mint amennyi eredményt hozott.Nem volt felkészülve és felkészítve a pedagógusi kör (ás a társadalom se) az adaptációra.
4. Pokorni a saját pártjában se tudta érvényesíteni az elképzeléseit.

De, képzeljük el, hogy leülnek. Nem 3 óra, de hosszú vita után talán lenne konszenzus.
Első pontja, kérjük a költségvetés 10-13%-át a következő 15 évben.

Van/volt/lesz ilyen kormány nálunk?
@IGAZI_kovi1970:

Ugyan! Miért fenyegetne bárki valakit akit csak sajnálni van oka? És milyen módon/alapon?
Csak összefoglaltam a nekem adott válasz értelmét.

---------------------------------------------

Nem akarok én fórumozással szórakoztatni senkit. Ez most az utolsó válaszom, mindegy kinek.
@Bereznay:

"_Nem akarok én fórumozással szórakoztatni senkit. Ez most az utolsó válaszom, mindegy kinek._"

Igazán sajnálnám. Éppen ön?! Akkor is, ha a kommentelést nem tartja a saját műfajának. Szükséges.
@Bereznay:

"_Már egy ideje rájöttem, hogy nem leszek olyan tapintatlan, hogy embereket a saját sírjuk ásásában zavarjak. _"

Ez jó. Csak humor legyen. Az ásóval meg csak lesz valami:-)
@profilo: "Ti viszont még mindig bólogatva,szervilisen vagy orrbefogva szavaznátok bárkire,akit az ellenzéki összefogás elétek borít."

Én nem szavazok senkire, mert én bojkottálom a választásokat. Valamit nagyon benéztél.

"a bírált ellenzékne kellene felmutatni és inmár négy éves késésben vannak ezzel a mutatvánnyal."
Neked a Párt adja az identitásodat? Nem az, hogy ki vagy (pl. magyar)?
@IGAZI_kovi1970: "De kik mozgatják a háttérből az orbánt? A lajoska? Vagy inkább a ruszki alvilág? Nem lehet véletlen a ruszkikhoz való dörgölőzés."

Pozsgay "csinálta meg" Orbánt, az ő kis kreatúrája. Pozsgay vagy Boross világképét kell tanulmányozni, ha meg akarod érteni az Orbán-rendszert (visszamaradott, anakronisztikus, antiszemita).
@Knósszosz: "A második részedre meg azt tudom mondani, hogy sokunk nagyon is jól tudja mit szeretne akár csak Fabius, a bibi ott van, hogy azt egyelőre az ISS-ről nem lehet látni ki is tölthetné be a tökös szerepét, Cousteau-ék távlatából meg nem érdekelnek már a töketlenek a lófaszt se."

Örülök, hogy az első részben egyetértünk. :)
A másodikhoz: nem tudom, hogyan képzeli Fabius, de félek, nem értenénk egyet.
Szerintem az új baloldal arról lesz felismerhető, hogy ...
... nem indul az Orbán-rendszer választásain.
... kimondja, hogy Trianont nem lehet visszacsinálni (bármennyire fájdalmas).
... kimondja, hogy a magyarság nem akkor született meg, mikor Szent István átvette a koronát (bár fontos lépés volt az is).
... kimondja, hogy Európa bölcsője az athéni demokrácia, és az, hogy Európa megőrizte a kereszténységet (és nem a "kereszténység őrizte meg Európát".)
@dr. jenőke (jenőke): "ADY ENDRE: MAGYAR JAKOBINUS DALA"

Azt tudod, hogy a magyar jozefinista értelmiség hogyan reagált a francia forradalomra? Franciául tanultak, és az olvasókörökben egymásnak magyarázták a francia forradalom eszméit. Ma alakulnak-e alkotmány-tanulmányozó körök, vagy magyarázzuk-e egymásnak pl. Bartus cikkeit, mondjuk itt, vagy máshol a neten? Szerintem a válasz: NEM. (Még Dózsa-kokárdát sem mer senki viselni.:)

Hajnóczy, 1793:
"Országunknak mind a mai napig semmiféle alkotmánya nincs, ha valaki azt mondja, hogy van, úgy látszik, nem érti az alkotmány szó igazi értelmét ... A fő fideszeseknek ezer módjuk van, hogy ne csak a nem fideszes, hanem a fideszes birtokát is elvegyék ...
A nem fideszesek számára nincs személyi biztonság, mert ezt kiváltságként csak a fideszesekre terjesztik ki ... hivatalt viselni nem engedik őket ... a szegényebb fideszes, ha valami rangra akarja fölküzdeni magát, térden áll, hogy csússzék a fő fideszesek előtt... "

megj.:fő fideszesek=főurak, fideszesek=nemesek, nem fideszesek=nem nemesek az eredeti szövegben.
@Bereznay: nem 89-ben kezdődött
hanem 1000-ben épp 1014 éve...
sztem vajk kúrta el... legfőképp
a demokratikus törzsszövecség hejet
a sötét feudális középkórt vezette be...
a hótfekete kaotikus egyházzal...
@Orica Középföldi:
Nem lesz ilyen kormányunk :-)) soha, mert a magyar lelek jellemzője h 2-en 3-fele húznak. Olyan itt sosem lesz (?, de jo lenne pedig), mint azt skandinávok, Szingapúr tették h rájönnek az oktatás a jövőbe valo befektetés es nem lefektetés.
1/ igaz, Hiller csak politikus, oktatás ügyet csak kapta
2/ amikor az SZDSZ kezében volt az oktatáspolitika én ujjongtam, elkezdődött a civilizált vilag fele nyitás. Hogy nem készültek fel erre a pedagógusok? Lehet, biztos tudták volna ügyesebben, de hát legalább nem kaptak cserébe pedagógus pálya modellt :-))
3/ de pártjában Pokorni átvitte, de a KDNP-nek kellett valamit adni, amit a legkevésbé (?) számít, az volt a konc, a Júdás-pénz
1933. március 5.
Választásra jogosultak száma 44 685 764 fő
Részvételi arány 88,77%
párt neve - szavazatszám (db) - képviselő (fő)- százalékos eredmény
Nemzetiszocialisták 17 277 180 - 288 - 43,9%
Szociáldemokraták 7 181 629 - 120 - 18,3%
Centrumpárt 5 498 457 - 92 - 14%
Kommunisták 4 848 058 - 81 - 12,3%
Nemzeti Néppárt 3 136 760 - 52 - 8%
Egyéb 634 693 - 7 - 1,6%
Néppárt 432 312 - 2 - 1,1%
Demokratikus Párt 334 242 - 5 - 0,8%

dézsavű
rosszul látod.
"titeket meg elsodorjon az elégedetlenség és a népharag": a népharag már rég elsodorta őket, ez csak az az állapot, mikor nagyanyám levágta a csirke fejét, és az még szaladgált egy kicsit az udvaron. itt nem arról van szó, hogy találjanak egy értelmes jelöltet, hanem arról, hogy tudják: aki a jelöltjük lesz, az balek. és mindenki próbál félreugrálni, nehogy rá essen a választás.

nem baj az, hogy nem akar ezekre senki szavazni. a valódi baj az, hogy sok ember egyik pártra sem akar szavazni, nincs egy olyan párt, ami elfogadható lenne a nem szélsőségeseknek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: : "De kik mozgatják a háttérből az orbánt? A lajoska? Vagy inkább a ruszki alvilág? Nem lehet véletlen a ruszkikhoz való dörgölőzés."

aki ijet kérdez annak nincs fogalma a magyar politikáról

az állandó uralomra törő és azt el is érő háttér "elit"/hatalom, ami "nagyemberek" vagyis büdös rohat mafia szervezete...
zsarolással bűncselekmények sorával és egyéb erőszakos mafia módszerekkel tartya kézben a dakotamafiát (is)
nyilván ezen kívül az oroszoknak is vannak dossziék...

tehát az hogy évtizedek/századok óta BŰNÖZŐK hitvány alkalmatlan kapcaronygyok ("emberek") irányítják az országot ez SZÁNDÉKOS... és a rendszer velejárója...
"Egy hithű kommunista őszinte levele
Kövér Lászlóhoz
2013 JÚLIUS 15 9:35
Tisztelt Kövér
Úr!

A hortobágyi templomban 2013. június 22-én elhangzott
beszéde igen érdekes gondolatokat ébresztettek bennem. Ön akkor
úgy fogalmazott, hogy “mi magyarok saját bőrünkön tanulhattuk
meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja
jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik
megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi
Mátyáson át Kádár Jánosig”. Elképzelhető, hogy
kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak
idején sajnos Ön is, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt
nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen
tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön
pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi
Intézetének Ifjúságkutató csoportjának volt a munkatársa.
Emlékszik már?
De tudja, még csak nem is az a legnagyobb baj,
hogy miközben sok száz kommunista család őszintén hitt a
dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig Ön karrierista
nyikhajként – a többi rendszerváltó banditához hasonlóan
-csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár-
rendszert.

A tragédia az, kedves Kövér úr, hogy míg a
hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat, addig Ön
gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázza egykori sorstársait,
elvtársait. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek
kellenének, Ön viszont – már ne is haragudjon véleményemért –
szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senki, akit a
beszédében említett: az új kapitalista világban a politikai
pályafutása érdekében, a hatalom kedvébe járva a legelszántabb
módon gyalázza azt a rendszert, amely Önt kitaníttatta és
próbált magából embert faragni. Sajnos nem sikerült, de erről
azt hiszem, hogy nem mi tehetünk.”
@jaegtoer:

Jó, jó, bocsánat. Muszáj rávennem magam a munkára.
@jaegtoer:

Jó, jó, bocsánat. Muszáj rávennem magam a munkára.
@CsekklisztNo.10Reloaded: nekem viszont igen. pár napja lemásztam a Normafáról, és sajnos sok elhagyatott dzudvás rész van. Többet érdemelne az a hely.
sziasztok!

látom azért van egy kis élet, ha nem is (mindig) kellemes :DDDD

majd átolvasom (ha lesz kedvem hahaha), de addig is, hogy ne felejtsetek el hoztam pár oldalt ami talán érdekli a jó népet:

Az onsenekben csak meztelenül fürödhetsz

offforever.blog.hu/2014/10/03/az_onsenekben_csak_meztelenul_furodhetsz

(ide merem belinkelni az évfordulós hölgyet, a fiúk örömére... :DDDD)

50

offforever.blog.hu/2014/09/30/50_532

A Kristálybarlang titka

offforever.blog.hu/2014/10/04/a_kristalybarlang_titka_153

és egy visszatekintés arról, hogy a civilek által befizetett segély hova és mire vándorolt, akkor amikor egy ország összefogott a vörösiszap károsultjainak érdekében...

Ma 4 éve történt... - miért nem az iszapkárosultak kapták meg a segélyt?

offforever.blog.hu/2014/10/04/ma_4_eve_tortent_miert_nem_az_iszapkarosultak_kaptak_meg_a_segelyt#ixzz3FBh1yJwi
@Orica Középföldi:

_:)))

remélem leoltasz, ha nagyon blőd vagyok! :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Szerintem az új baloldal arról lesz felismerhető, hogy ...
... nem indul az Orbán-rendszer választásain.
... kimondja, hogy Trianont nem lehet visszacsinálni (bármennyire fájdalmas).
... kimondja, hogy a magyarság nem akkor született meg, mikor Szent István átvette a koronát (bár fontos lépés volt az is).
... kimondja, hogy Európa bölcsője az athéni demokrácia, és az, hogy Európa megőrizte a kereszténységet (és nem a "kereszténység őrizte meg Európát".)"

Anélkül, hogy tételesen vitatnám ( itt és most nem fogom:)), mitől ezek egy új baloldal ismérvei? Egy centrum vagy konzervatív vagy normális kerdem pártnál nem lehetne igaz?
@guma:
Az iszapkatasztrófa idején megmozdult az ország.
A legnemesebb emberi érzelmek kerültek felszínre, az együttérzés és a segíteni akarás
érdekében szinte soha nem látott mértékben gyűltek a forintok a tragédia megszenvedőinek.
A segítségnyújtás ilyen esetekben a közvetlenül kárt, fájdalmat szenvedőknek szól, ez embertársi szolidaritás jegyében.
Mint blogodban részletesen taglalod, a pénzek nagy része közösségi célokra, valamint olyan kormányzati feladatok megvalósítására történt, amelyek nem tartoztak a segítségnyújtók szándékaiba, hiszen ezek nem a direkt segítség nyújtást tükrözték.
Van ennek az ügynek a jövőre nézve egy drámaian kártékony hatása.
Az emberek összefogása a tapasztalatok alapján
megsérült. Bizalmuk örökre elvész, amikor azt látják, hogy segítő akaratukat megcsúfolták, és embertársaikhoz nem jutott el a felajánlott segítség.
Olyan beruházások történtek, amelyeket az államnak kellett volna finanszírozni. Mintha kapóra jött volna ez a forrás az elszalasztott kötelességek pótlására, melyeket vagy az önkormányzatnak, vagy az államnak kell egyébként megvalósítania.
Mégis a legnagyobb vétek ebben az, hogy kisérlet történt ezzel az üggyel arra, hogy kiölje az emberekből a segítségnyújtás szándékait.
@guma: Ha nagyon rossz kedvem van, megnézem ezt a videót .."Gyula ! A szemed nem sül ki?"
444.hu/2014/04/05/budai-gyulaek-egy-piacon-estek-fogsagba-erovagoval-kellett-kiszabaditani-oket/
@guma:

Miért lennél blőd? Ugyan:))
@Mariann19:

sajnos így van!
engem még a Vöröskereszt "kihagyása" is felbőszít. hiszen a segélyszervezetek 440 milliójából pl 320-t ők gyűjtötték, és első perctől a terepen a saját tőkéjükből segítettek...

akkor ennek alátámasztására egy szemelvény, majd utána hozok neked "számokat" is.

"Magyar Györgyöt az atv.hu is megkereste. Interjúalanyunk A Magyar Kármentő Alapról szóló 252/2010-es kormányrendeletet, azon belül a 10. § 3. bekezdését idézte: „Ha a támogatás összege biztosításból, a károkozó várható kártérítéséből vagy egyéb adományból előreláthatólag megtérül, az Alapból a támogatást a helyi önkormányzat részére visszatérítési kötelezettség mellett kell folyósítani.” Az ügyvéd közölte: a támogatás összege nem térül meg, mert a károkozót felszámolták.

Magyar szerint az emberek humanitárius, szolidaritási alapon adták össze a több mint kétmilliárd forintot, „kifejezetten azért, hogy a károsultak soron kívül és mindenkit megelőzően személyes támogatást kapjanak egy szolidaritási akció következtében”. Úgy vélte: „jogszabályokkal eltérítették az eredeti céltól az adományokat”. Magyar szerint a fent idézett kormányrendelet is ilyen jogszabály. Ez – mármint az eredeti céltól történt elterelés – interjúalanyunk megfogalmazásában „aggályos”. Hangsúlyozta: a pénznek legalább egy részét tartalékolni kellett volna arra, hogy pont a szerdaihoz hasonló perekben megítélt összegeket ki lehessen fizetni. A kormányzat ezzel „sérti a károsultak jogait és kárigény-érvényesítésének lehetőségét, így az adományozók eredeti pénzjuttatási célja csorbát szenved” – vélte Magyar György, aki szerint felmerül a kérdés, hogy ezek után miből fogják kifizetni a károsultakat jogszerűen megillető kártérítést. „Jogsértést jogalkotással nem lehet jogszerűvé tenni” – fogalmazott."
@Mariann19:

Iszapkatasztrófa: ezért nem kapnak kártérítést a károsultak
(ez is részlet)

"Csütörtök reggel Magyar György, a Juhász család ügyvédje volt az ATV Start című műsorának vendége. Magyar szerint szintén kérdés, hogy a család hogy fog hozzájutni ehhez az összeghez. „Egy éven belül megnyerjük másodfokon is, de attól még nem tudjuk behajtani, mert a MAL-t felszámolták” – fogalmazott az ügyvéd.

Riporteri kérdésre az ügyvéd azt mondta: a honpolgárok által összeadott pénz felett a Magyar Kármentő Alap diszponál.

Az alapot irányító bizottság elnöke a Veszprém megyei kormánymegbízott, Pápa fideszes országgyűlési képviselője, Kovács Zoltán, akit azonban nem tudtuk elérni, külföldön van. Megkeresésünkre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára, Huszár Péter írásban reagált.

„A Magyar Kármentő Alapról szóló kormányrendelet alapján az alap közel fél éve befejezte tevékenységét, feladatát elvégezte az alapító céljainak megfelelően. Kifizetések közvetlenül a károsultak, továbbá a települések részére történtek, aminek köszönhetően – a lakosság érdekeit képviselő települési önkormányzatok kérései alapján – elsősorban tönkrement utak, járdák, közművek, közintézmények újulhattak meg.

Az említett kormányrendelet egyértelműen meghatározta, hogy az alap számláján lévő összegek milyen célokra használhatóak fel, a bírósági kártérítés nem szerepel ezek között.

A Magyar Kármentő Alap tevékenysége mindvégig nyilvános volt, a döntésekkel kapcsolatos határozatokat a karmentobizottsag.hu honlapon lehet megtekinteni” – írta Huszár alezredes.

A honlapon szereplő számok szerint a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely összesen 2 269 474 000 forint segélyt, illetve – túlnyomórészt – támogatást kapott 2010 októbere és 2013 júniusa között. A több mint kétmilliárd forintból Devecsernek 1 645 324 000, Kolontárnak 411 100 000, Somlóvásárhelynek 213 050 000 forint jutott az összesítés szerint.

A táblázatot egyébként helyenként meglehetősen slendriánul vezették. A „támogatási összeg, ezer forintban” oszlopban például szerepel egy Somlóvásárhelynél egy 5 558 200 ezer forintos tétel is, még egy kattintással viszont kiderül: nem öt és fél milliárd, hanem öt és fél millió forintot kapott „a település rendezvénytér villamosenergia-ellátásának finanszírozására”. Ugyanez érvényes arra a 5 163 090 ezer forintosnak írt Somlóvásárhelyi támogatásra, mely esetén a következő kattintásból megtudni www.karmentobizottsag.hu/upload/2012/28-2012_hatarozat_kivonat_-_sk.pdf: ismét három nagyságrenddel elírták a támogatási összeget. Somlóvásárhely még egy harmadik, ugyanilyen, ezres nagyságrendű elírással büszkélkedhet.

A támogatási tételek között vannak, amelyek több kisebb tételből állnak össze. Hogy a Kolontárnak odaítélt hatvan-, negyven- és kétmillió forintból hogy jön ki száznégymillió, nem sikerült megfejtenünk.

Akkor sem fogtuk az adást, amikor a 6 426 673 forintos támogatás az előbb említett oszlopban már hatmillióként jelent meg.

A nullaforintos támogatásról viszont teljesen pontos a részelszámolás: „A Kármentő Bizottság 20 000 000 forint támogatási keretösszeget biztosít Devecser […] részére a fejlesztési pályázatok és az előkészítéshez kapcsolódó kiadásokra, tételes elszámolási kötelezettséggel” – áll az egyik határozatban. „A Kármentő Bizottság a […] 20 000 000 forint támogatási összeget Devecser […] önkormányzatának kérelmére visszavonja – áll egy másikban."
@avanivi: :)

néha érdekes és "megmagyarázhatatlan" események történnek politikusainkkal...
jó látni újra és újra, amikor ennyire vigyáznak rájuk!
nem kellene általánossá tenni? stadion már van...
@gazoló:

fogakat kímélni! mérgelődni tilos, izgulni kellemes, ujjongani lehet!
:))))
Kissé alulbecsülik itt egyesek az ellenzéket. Nyilván tudták, hogy nagy szerencse és egy nagyon jó jelölt kellene ahhoz, hogy verje Tarlóst. Nyilván tudták, hogy jelenleg a főpolgármesteri poszt sok tekintetben sokkal jelentéktelenebb, mint korábban volt. Nyilván tudták azt is, hogy ha véletlenül nyernének, akkor Orbán és bandája gátlástalanul csökkentené a hatáskörét. Ennyi. Ez egy majdnem tét nélküli ügy, amibe csak fél szívvel lehet beszállni. Állítottak jelöltet, mert hát ugye azt nem tehetik meg, hogy nem, de nem álltak mellé teljes mellszélességgel. És hát találtak egy olyan megoldást, hogy ki lehessen farolni mögüle. Nem kampőnyoltak mellette, sőt pl. Tóbiás kifejezetten kerülte. Én ezt nem tudom máshogy látni, mint, hogy nem hagyták belekényszeríteni magukat egy cinikus játékba, aminek a szabályait a "cosa fidelitata" állította.
@deruyter: ja és még annyit, így már Tarlósnak kell elvinnie a balhét Bp lerohasztásáért, nem egy olyan ellenzéki polgármesternek, akinek meg van kötve a keze. 2018-ban ez még jól jöhet.
@Orica Középföldi:

néha (gyakran) annak érzem magam... de már kezdem megszokni! :DDDDDD
viszont szeretem, ha figyelmeztetnek amikor "nagy" hülyeséget csinálok véletlenül.
örömködjetek!

Orbán: Ötmillió új munkahely jöhet létre

Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

www.origo.hu/itthon/20141004-orban-viktor-otmillio-uj-munkahely-johet-letre.html

Lázár az egyházaknak ígér támogatást

A kormány kiemelten akarja segíteni az egyházi kézben lévő oktatási, nevelési és szociális intézményeket - jelentette ki Lázár János Makón.

www.origo.hu/itthon/20141004-lazar-janos-a-kormany-kiemelten-segiteni-kivanja-az-egyhazi-intezmenyeket.html
Sokan szavaznának külföldön az újpesti időközi választáson

Sokan jelentkeznek a külképviseleti szavazásra az újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztáson annak ellenére, hogy nem a választókerületben laknak; az ő kérelmüket el kell utasítania a jegyzőnek.

www.origo.hu/itthon/20141004-sokan-szavaznanak-kulfoldon-az-ujpesti-idokozi-valasztason.html
@gazoló:
Jól láttam, hogy a meccs 20.45-kor kezdődik?
Köszönöm szépen a linket.
Pussz!
@guma:
Ahhoz, hogy megértsem a Magyar Kármentő Alap funkcióját, utána néztem ennek.
Bogarászásom közben ráakadtam Orbán akkori nyilatkozatára, mely figyelemre méltó.
"A kormány minden szükséges költséget fedez, egymaga is képes a károk elhárítására, de úgy van az rendjén, hogy ilyenkor próbálunk összefogást teremteni."
A károk elhárításáról szól, azonban nem fogalmazza meg a károsultak megsegítéséről szóló kormányzati szándékot.
Az általad idézett jogszabály - ha jól értelmezem - a Kármentő Alapba szánta a különféle jogcímeken befolyó összegeket, nem tett különbséget a lakosság által az egyébként egyéneknek szánt pénzekről.
Így már a Kármentő Alap szellemisége is azt sugallta, hogy nem direkt lesz a lakossági felajánlás, és azt nem közvetlenül a drámát átélő emberek kapják.
Ami a Kármentő Alap elszámolását illeti, ilyen hanyag, még számszakilag sem pontos bemutatását még nem láttam. Mindegy, hogy 5 millió, vagy 5 milliárd?
Vagy úgy tudják, hogy a 3 nulla úgysem fejez ki értéket, akkor azt minek leírni, vagy hozzáírni?
Nem is tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek rajtuk.
@guma: drága margarita, mi a blogod címe? az én gépem beszart, ott a kedvencek között volt, most a lányunk gépén logok:)
legyél olyan aranyos, hogy feldobod nekem:)
@taga20:

Kicsit görgess vissza, háromszor is belinkelte:)
@deruyter: nem is tudom, ki viszi el itt a balhét?
valószínű, hogy mi...

Meghökkentő beismerést tett egy fideszes képviselőjelölt

A kormány kérése ellenére nem alakult át a harkányi fürdő felügyelőbizottsága, bukta a város az 500 milliós támogatást - írja az Index. Ezt egy jelölt írta le a kampánykiadványában.

A 2013-as időközi választás után ellenzékbe került a Fidesz Harkányban, nehéz egy évről panaszkodik Kiss-Kálmán Éva, a Fidesz harkányi képviselője egy kiadványban - írja az Index. Az új polgármester - Kiss-Kálmán kérése ellenére - nem adott bizottsági helyeket a vesztes politikusoknak, csellel biztosította a többséget.

A legdurvább sztori:

Tavaly ősszel érkezett a hír a városba, hogy a harkányi fürdőfejlesztéshez 500 milliós támogatás érkezhet, ha a felügyelőbizottság összetétele változik. Tulajdonosi képviselőként ugyanis a város alpolgármestere jelent meg a felügyelőbizottságban, amelynek elnöke maga a polgármester volt. Kiss-Kálmán Éva szerint az alpolgármesternek tollba mondták, miről kell beszélnie.


„Ugye nem nagy elvárás, ha anyagi forrást biztosít a kormány, hogy egy felügyeleti kontrollal rendelkező szervben többséget szerezzen?”

- tette fel a kérdést Kiss-Kálmán Éva a kampányújságban. Miután a felügyelőbizottság összetétele nem változott, ezért a pénz a siklósi várra ment.

http://vs.hu/kozelet/osszes/meghokkento-beismerest-tett-egy-fideszes-kepviselojelolt-1004#!s1

vagy pl

Milliárdos értékben pancsolt az állam tokajit

Milliárdos értékben pancsolt az állam tokajit
Táfelspicc|2014. 10. 03., 9:31|Utolsó módosítás:2014. 10. 03., 10:56|
Címkék:tokaji

Lezárult a Tokaj Kereskedőház zárolt tételeinek vizsgálata.

A száz százalékban állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház májusban zárolt közel hárommilliárd forint értékű borkészletet, mivel felmerült a gyanú, hogy a palackok nem azt tartalmazzák, ami a címkén fel van tüntetve. A tokaji borok 40-50 százalékát előállító állami társaság feltehetően azért fordult a nyilvánossághoz, mert meg akarta előzni, hogy az ügy még nagyobb károkat okozzon a cégnek.

(Az előzményekről részletesen korábbi cikkünkben itt olvashat.)

A készlet eredetének tisztázásával nemrég végzett a Prónay Bence borjogász vezette bizottság, amelynek tagja volt még Bihari Zoltán, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, valamint Szenteleki Károly, a Corvinus Egyetem Biometria és Agrárinformatikai Tanszékének nyugalmazott vezetője. - írja a nol.hu

A fele nem felelt meg

A laphoz eljutott információk szerint másfél milliárdra becsülhető annak a borkészletnek az értéke, amely a Tokaj Kereskedőháznál lezajlott vizsgálat megállapítása szerint nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, vagy nem árusítható tokaji- és fajtamegjelöléssel. Az alapborok jelentős része megfelelt a követelményeknek, ám a kész és palackos boroknak csaknem fele bukott meg, utóbbiaknak több mint kétharmada a legértékesebb, borkülönlegesség kategóriából.

A nol.hu által megismert független bizottsági jelentés eredménye egyetlen jelzővel minősíthető: katasztrofális.

Fontos apróság
A vizsgálat eredménye is igazolja Uj Pétert, aki egy cikkében egyszerűen leszarozta a Kereskedőház borait, amiért az akkori vezetés becsületsértésért beperelte. A Legfelsőbb Bíróság becsületsértésnek minősítette az újságíró szavait és megrovásban részesítette őt, de végül a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy egy cég becsületét nem lehet megsérteni.

www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20141003-milliardos-ertekben-pancsoltak-tokajit.html
@taga20: hahahaha

én is azt hittem, hogy beszart - de Boli helyretette a kis kedvencem! hála neki! :)

közben a gyerekektől szülinapomra kaptam egy szuper hajde új laptopot amivel meg nem tudtam megbarátkozni, úgyhogy az most pihen...

a blog pedig: offforever.blog.hu/admin/
@guma:

Fenét, még nincs ott az inspiráló muslicafelhő:))
@guma:

Tokaj, Harkány, és még mennyi mindenről nem tudunk, na ezek fogják alámosni a fideszt.
@Mariann19:

annak az a szépséghibája, hogy a rendelet (ha jól emlékszem) a gyűjtés "lefutása" közben ment ki...

akkoriban a vastagbőrön eszméletlen felháborodást váltott ki...
sőt, ahogy az emberek szállítottak le személyesen különböző tárgyakat, készülékeket, azokat is "beszámították" a kapott értékbe (míg a másik újat kapott, stb)...
de nem is sorolom, mert ilyent csak egy beteg elme találhat ki szerintem.
@djangyu: Na azért ez a Szigetvári idézet mindent visz. :)

„De a PM-mel én akkor tudom folytatni a közös utat, ha valaki kihúzza azt a kést a hátamból, amit most hétfőn kaptam. A politikai betyárbecsület ezt kívánja”

vs.hu/mind/osszes/szigetvari-ugy-erzi-hatba-szurta-a-pm-1004
@taga20:

Szeretnéd látni azokat az idomokat,mi:))?
Ki fog égni a másik géped is a guminődben meg óriásit'fox csalódni:))))
@Orica Középföldi: köszönöm drága, eszt elkerülte a figyelmemet. mentségemre szolgáljon, hogy öt húszkor keltem, négyig melóztam, utána még egy kis festés itthon.:))
én akartam!
@Orica Középföldi: má itt van, és igyekszek felpörögni:))
@guma:

Szerintem Kolontár esetében érdemes átgondolni a károsultaknak az állam perelését a nem megfelelelő állami ellenőrzés elmulasztása miatt. A létesítmény állami tulajdonú volt, és attól, hogy privatizálták, az állam nem vonult ki az ügyből. Az állam szakmai ellenőrzésének fel kellett volna időben deríteni, hogy gondok lehetnek az elavult, esetleg rosszul épített tározóval ( volt erről is szó már ). Amikor létesítették, akkor olyan mulasztás történt(hetett), aminek a kára most következett be. Ha jól építik, akkor nincs kár, meg ha jól és pontosan ellenőrzik a létesítményt az állami hatóságok, mint különösen veszélyes üzemet, akkor is elkerülhető lett volna a katasztrófa.
@Mariann19:

Szarvasbőgésre mentünk volna de ez felülírta,de azért szurkolunk és remélem nem otthon 'bőgünk:))) A Szeged nem sokáig bírta:((
@guma: egyeseknek, milyen problémái vannak!
új gép, de még nem szimpatikus:)))
@Orica Középföldi:

Lassú víz partot most.:D

Sajnos nagyon lassú az a víz.:(
@Orica Középföldi:

na ja a felelősség tobzódását láthatjuk minden téren.
nézd meg, mennyire megbüntették őket az okozott kárért, és hogyan viszik őket vezetőszíjon az ügyészség pedig nem győzi az előzeteseket kérni rájuk...

én tudod mire lennék kurvára kíváncsi?

mennyi milliárd ment el perekre, ügyvédekre (mivel az önkormányzatok is jó része nem kis ideje a fidesz kezében van), az egész ráfordított pénz érdekelne...
(mint az államadósságnál is ahogy az önkormányzati rész fel van tüntetve)
@guma:
miért már elmúltál húsz??
@taga20: ha egyszer hülye vagyok hozzá, mit csináljak! ez igen is probléma.
:D
@taga20:
Ez egy rozoga vénasszony ahhoz képest:))
Még most is bőgök,mint egy szarvasbika:))))
@guma:
:))számszerűsítve??
--Lehet rovásírással is:))
@látjátok feleim szümtükkel:

nagyon sok mindent át kellett volna az embereknek ennek kapcsán értékelni és valóban rájuk húzni a vizes lepedőt a nyerészkedőkre!

mert ne feled politikai nyeresége is óriási volt, amikor mindenhol (az országházban is!) harsogta ov hogy ki a bűnös!!!

nekem ez az egész nagyon "büdös"!- pont ezért.
@gazoló: @Orica Középföldi: :)))

fel kell annyira ébredni, hogy a poharat v üveget megtalálja. :D
@guma: ako, ne fürögy le!:))))
@guma:
Itteni 'fijuk nevében is mondhatom:'szeressük az érett nőket:))

www.youtube.com/watch?v=QJp6RcclCCY
@taga20:
te nagyon hülye! :))))

várjam meg a 66-t vele? vagy mondjam le a cserkeszőlői utat?
@gazoló: :)

ez a "szerencsém"! volt amikor a környék etetőit is megmutatták...
gratulálok Katinkának és az edző férjének! eszméletlen amit ez a nő teljesített már eddig is.

Hosszú Katinka az első napon három aranyig jutott Moszkvában

vs.hu/sport/osszes/hosszu-katinka-az-elso-napon-harom-aranyig-jutott-moszkvaban-1004
@guma: 66,67,68 ebenguma! 69 az má valami:))
de Vettel megy az RB-től, valószínű a Ferrarihoz, na ez hír!:)))
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Szerintem Kolontár esetében érdemes átgondolni a károsultaknak az állam perelését a nem megfelelelő állami ellenőrzés elmulasztása miatt._"

Az adományozók egy perközösségben sikerrel járhatnak, feltéve, hogy az Európai Bíróság elé viszik a hazai jogorvoslatok kimerítése után.

A károsultak nem hiszem, hogy magukban sikerrel járhatnak. Az adományozók ellenben igen.
@guma:

"_fel kell annyira ébredni, hogy a poharat v üveget megtalálja. :D _"

És ha intravénásan tolja?
gusztus dolga! nézzétek meg. jók a képek... hahaha

Részeg lázadó puszilta meg Lázár Jánost

index.hu/belfold/2014/10/04/reszeg_lazado_puszilta_meg_lazar_janost/

így fejeződik be:

"Mikor egy másik, szintén nem teljesen józan férfi Lázár válaszát puszival köszönte meg, a miniszter kijelentette: hiba volt szombaton délutánra fórumot hirdetni."
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez tényleg lassú lesz, de a jó munkához idő kell:)
@jaegtoer: laci te, rád uszítom a macskámat, vagy a kutyámat, amelyik egy kicsit kisebb, mint a macskánk:)))
@jaegtoer: :)

minden elképzelhető! hahahaha bár szerintem a "toláshoz" már így estefelé, fáradt.
@taga20:

Ártatlan vagyok, csak egy opciót vetettem fel.
@jaegtoer: na jó, megbocsátok, me van alapja:)
egyébként, mit szólsz Vettelhez, persze ha nem kevered a Zepterrel!:)))
@taga20:

Nem tudom, ki vett el, mit, már megint? Már zepter edényeket is lopkodnak? Súlyos.
@jaegtoer: gyanús vagy! me időről-időre előveszed a fokhagymát és hagyszójon:)))
@guma:
"Egy haverom mondta:
- Ide figyelj te Géza, nekem olyan szerszámom van, hogy el lehet húzni vele a Gellért hegyet!
- Ez igen!
- Na de eltolni vele, egy gyufás dobozt se..."
Hofi...
@jaegtoer:

mert mindig csak "fantáziálsz", még az opciókban is...

a kormány meg nem győzi a melót.

Ezért tilos a rovásos aláírás

Áprilisban írtunk róla, hogy az ezzel foglalkozó állami szerv szerint rovásírással is alá lehet írni a hivatalos okmányainkat.
Aztán egy körlevélben mégis megtiltották az okmányirodáknak, hogy rovásos személyiket adjanak ki.
Megkérdeztük a hivatalt, szerintük nincs ellentmondás a két álláspont között.
A döntés problémákat okoz: a kínaiaknak, araboknak és oroszoknak aláírást kell cserélniük, ha magyar állampolgárok lesznek.

..........

Ezzel szemben augusztus végén olyan körlevél jelent meg, ami homlokegyenest mást mond és megtiltja az okmányirodáknak, hogy rovásos személyiket adjanak ki.
Nem kell olvashatónak lennie DE a vezeték- és keresztnevet is tartalmaznia kell

A KEKKH belső levele idéz egy korábbi bírósági határozatot, ami szerint az aláírásnak nem kell olvashatónak lennie. Ezt viszont úgy értelmezik, hogy annak azért ki kell derülnie az aláírásból, hogy az magyar betűkből alakult ki. Ráadásul az aláírásnak a név minden elemét tartalmaznia kell, ennek legalább "vélelmezhetően" ott kell lennie az aláírásban. Ehhez képest a körlevelet aláíró Dr. Csatári László főosztályvezető aláírása annyira olvashatatlan, hogy az rovás-, klingon-, vagy tündeírásból is kialakulhatott volna:
alair

Az idézett bírósági határozatnak ugyanakkor bizonyos szempontból mégis megfelel a főosztályvezető aláírása: a döntés a végrendeletekkel kapcsolatban (tehát nem személyi igazolványos ügyben) mondta ki, hogy vagy az aláírásnak kell legalább annyira olvashatónak lennie, hogy abból kiderüljön az aláíró személye, vagy az olvashatatlan aláírás mellé oda kell írni az aláíró nevét olvashatóan is. Ez azért fontos, mert a személyi igazolványokon mindig szerepel az olvasható aláírás (vagyis a név).

A körlevél kitér a nemzetiségi nyelvekre, amelyeket lehet használni a hatósági eljárásokban (aláírásként is), de a 13 államilag elismert nemzetiség között nincs olyan, aminek az írása a rovásírás lenne. Így azt nem lehet használni.

Megkérdeztük a hivatalt, hogy miért változtatták meg az álláspontjukat, de szerintük erről nincs szó. Annak ellenére, hogy a korábbi levélben szó sem volt a rovásírás tiltásáról, és korábban ki is adtak ilyen okmányokat, most pedig tiltják, szerintük csak pontosították az álláspontjukat:

"Az áprilisi anyag egy általános álláspontot írt le az aláírás jogintézményével összefüggésben. Ezt követően egy jóval részletesebb anyag készült az okmányirodai ügyintézők részére tájékoztató formájában.

Ennek megfelelően nem beszélhetünk álláspont változásról, tekintettel arra, hogy a sajtó számára szóló anyagban nem volt szó konkrétan a rovásírásról, hanem általában az aláírásról, mint azonosító adatról."
Orosz, ukrán, kínai, arab, de most magyar állampolgár lesz? Az akkor egy aláíráscsere!

A KEKKH tájékoztatójából úgy tűnik, hogy nemcsak a rovásírást, de a kínait, arabot és a cirill betűs írást is kitiltották az aláírások közül. A KEKKH az Indexnek azt írta, hogy mivel a magyar állampolgárságnak feltétele a magyar nyelv ismerete, ezért azoknak, akik magyar állampolgárrá válnak „a latin ábécét kell ismerniük, és a magyar közigazgatás által kibocsátásra kerülő hatósági igazolványokon is ennek megfelelően kénytelenek aláírásukat feltünteti. Azaz sem a kínai, sem az arab, sem a cirill betűs írást nem alkalmazhatják magyar okmányaikon.”

Vegyes a helyzet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiadott iratoknál, például a tartózkodási engedélyeknél. A hivatal munkatársa telefonon azt mondta az Indexnek, hogy általában fonetikus átírással írják az idegen írásrendszert használók a nevüket (a részletes álláspontjukkal kapcsolatban írásban érdeklődtünk), de találtunk olyan tartózkodási engedélyt, ahol az eredeti, cirill betűs aláírás szerepel:

Az más kérdés, hogy erről az aláírásról senki meg nem mondja, hogy nem latin, hanem cirill betűkből alakult ki. Pedig az irat tulajdonosa egy Magyarországon élő orosz, aki cirill betűkkel írta alá a nevét.

Egy budapesti kínai hírlap munkatársa azt mondta az Indexnek, hogy a tapasztalata szerint mindenki maga dönti el, hogy ki milyen módon írja alá a magyar hivatalos iratokat. A kínaiak a letelepedési engedélyeken kínai írásjeggyel, az angol vagy a magyar fonetikus átírás szerint írnak alá, amihez éppen kedvük van. A kínai útlevelekben például nincs is aláírás, szóval egy itthoni dokumentumon végül is úgy írnak alá az itt élő kínaiak, ahogy akarnak, mert nem tudnak megfelelni az útlevélben szereplő aláírásának.

Magyarországon élő kínaiak egymás közt viszont a kínai aláírásukat használják: egy Magyarországon is működő kínai világcég munkatársa azt mondta, hogy náluk a belső levelezést és szerződéseket a kínai írásjegyeknek megfelelően írják alá. Ezek szerint előfordul, hogy egy ember párhuzamosan két különböző fajta aláírást használ attól függően, hogy kivel áll szemben.
@dr. jenőke (jenőke):
Persze... csak éreztem benne némi élcet, de akkor én értettem félre, bocs!:)
fiúk!

ma jó kedvem van, ezért kapjátok ezt:

www.youtube.com/watch?v=lUNOVC1qVjc
@guma: "ma jó kedvem van, ezért kapjátok ezt:"
hirtelen aszt olvastam, hogy ezért kapjátok be:)))
@Knósszosz:

valamit tudhatott Hofi "barátja"! :)))

neked meg ezt küldi @gazoló: barátod:

50

offforever.blog.hu/2014/09/30/50_532#c24647647
@Blogger Géza:
Csak pénz a költözéshez, egy merőben más életberendezkedés megszokása, kölykök új környezetbe kerülése és beilleszkedése egy úgy suli közösségébe, etc... Te tényleg ilyen érzéketlen, antiszociális bunkó vagy?
Ki ringatta a bölcsődet? Nagy valószínűséggel Perszephoné lehetett, ahogy az érzékeny lelkedet elnézem.
@taga20: nem "szólók" bele fantáziavilágodba! :)
@guma: azé hihetetlen, hogy ez a kobold és norvég trol keverék ember, milyen hatású. láttam a filmet róla. nagyon érdekes ember volt.
@Knósszosz: Ehelyett siránkozni tényleg sokkal egyszerűbb. Mindenki maga választ...
@jaegtoer: 42!? :D
(köl szmájli?)

na ez azért nem "semmi" hír:

Meglett a 42 éve ellopott Harley

Visszakaptak a tulajdonos örökösei egy 42 éve ellopott Harley-Davidson motort, amelyre szeptemberben csaptak le vámosok a kaliforniai Long Beachen, ahonnan hajóval Ausztráliába akarták küldeni.

A hatóság közleménye szerint a rendőrség kiderítette, hogy az 1952-es Hydre-Glinde-modellt Észak-Karolinából lopták el egy azóta elhunyt rendőr kertjéből, írja az MTI.

"Az apám magán kívül lett volna a boldogságtól, hogy megkerült" – mondta a motor néhai tulajdonosának legidősebb fia, Edgar Howard Johnson, aki még jól emlékszik arra, hogy apja a zöld Harley-Davidsonnal vitte iskolába.

Az azóta sárgára festett, de jó állapotban lévő jármű a vámhatóság szakemberei szerint 24 ezer dollárt (hozzávetőleg hatmillió forintot) ér.

Tavaly is volt egy hasonló eset, akkor egy 46 éve ellopott Triumphot talált meg a hatóság.

index.hu/kulfold/2014/10/04/meglett_a_42_eve_ellopott_harley/
@Knósszosz:
kkkkkkkkk

"E-dúr" R.W. D.Fliegende Holländer
"Esz-dúr" L.vB. S III.

le vagy lassúlva? a rosé gyengébb volt mint te?

brühüyyy
dakotamafia

amugy meg

banánköztársaság-narancsuralmi rencer

magyarország álamformája: náci komcsi feudál mafia álam
@Knósszosz: szerintem, bloggergejza szeret téged! egy napot várt és egyből lecsapott rád:)))
hát engem legalább a guminő vár, de téged, géza:)))))))))))))
@taga20: a "veréb" hihetetlen szuggesztív személy lehetett, félelmetes hangerővel és egyedi hangszínnel "mászott" a lelkekbe...
@GeoCracker: szia!

valamelyik nap majdnem vittem az írásod :)))
szeretem, amilyen összeszedett vagy.
@Blogger Géza:
Tulajdonképpen igazad van. tt ahol pórázon tartják az asszonyt, és napjában az egész falu megrőszakolja középafrikában, tényleg szarabb lehet az élet, mint a nyírségben.
Igazi komoly összahasonlítási alap. Majd akkor ha elérjük ghána szintjét kihúzhatjuk magunkat. A konnektorból.
Ott, ahol a gyermekvédelem az újszölött patkányok elleni védelmét, a napi egszeri valami étkezés biztosítását, a viszonylag eglszséges ivóvíz napi 2 literét jelenti, ahol, mint @Knósszosz: mondá, a kocsma bezár, ahol 70% a munkanélküliség, ahol a Maslow piramis alapjait csákányozzák fel ott egy tányér levesért bárki szavaz bárkire. S bárki tapsol bárkinek.
Ezzel élt vissza nyikhaj csau, amikor a bányászokat küldte a városok ellen. S ezzel operál a jelenlegi baromarcú vezetés is.
az egyik oldalon bűnbakká, a másikon héhérra froclizva a népeket
@guma: Köszönöm!!!! :-)

(mert hiu is vagyok :-)) )
@guma:@Knósszosz: @taga20:

Önök kérték van?:)
Ha lehetne a :)Golyózáporból azt a jelenetet:))
@guma: talán 25 éve láttam a filmet, de megragadt az agyamba.
ja és volt vagy 150 centi:) ebből is láccik, hogy nem a méret a lényeg. tudom! olcsó vigasz:))))
@guma: Nálunk hány tonna bot fogyott volna el? Amivel a tolvajok nyomát kocogtatták volna :-)
@jaegtoer: azé ezek az összekacsintások, egy kicsit felbasznak agyilag!
lehet, hogy hülyének nézek ki, de azé megdolgoztam!:)))
@Blogger Géza:
O.K.
A két komponensű ragasztóanyag (fidex-ködönpö gyanta) rendesen belekötött téged a kormányzópárt seggébe, oly annyira, hogy már az sem érdekel, mi lesz egy megszokott környezetéből kiszakított kölyök lelkivilágával - a többiről nem is beszélve. Mondd, miféle emberek vagytok ti, a narancsfekáliában dagonyázó, gerinctelen, szarházi módon, kritika nélkül mindent és mindenkit átverő becstelen seggfejek?

Tipikus vagy... néha csak úgy titokban, mikor egy hajnali hasmenés után a klozettba nézel és megpillantod magad a kagylóban, nem mondod magadnak, hogy: "te Géza, nem kéne embernek lenned...?"

Tartsd meg a válaszod, a francot sem érdekel.
@taga20:
Ugye??:)))
Ez plátói lehet, én meg egy rohadt dög vagyok, mert nem viszonzom!:o
@Blogger Géza:

persze előre kell furakodni az ingyen kajáért (jó és árulkodó képek!)

Elég türelmetlenül viselte a kisfiú, hogy Orbán Viktor leállt trécselni a menzán

444.hu/2014/10/04/eleg-turelmetlenul-viselte-a-kisfiu-hogy-orban-viktor-leallt-sztorizgatni-a-menzan/

az éhes, szegény ember annyi van azonban, hogy hiába akarják eldugni... képek!

Tarlós "eldugta" az ételosztást, de hiába

nepszava.hu/cikk/1035286-tarlos-eldugta-az-etelosztast-de-hiaba
@rodeo36:
Semmi rosé, sör! Az viszont jófajta:)
Most nem az "Eroica", hanem ami tennapról maradt. Violin concerto No 3... az nem úgy van, hogy valamit meghallgatok, aztán megy a raktárba. CD-t is azért vesz az ember, mert többször akarja... szóval párszor még kell, és aztán gyön Pósalaky bácsi...
@Knósszosz: "én meg egy rohadt dög vagyok, "
csak kontrázni tudok:)
géza és a tenger, el se tudom képzelni! gézanak felcsút a csúcs, onnan má csak lefelé van, legyen az glifada vagy rabsziget, ezek csak szarabb helyek lehetnek, mint a főnökbudija utáni valami.
@GeoCracker:
Jó, hogy errefelé vagy ismét, üdv!
Tulajdonképpen nincs mit hozzátennem, kösz! Amúgy is nagyjából ena-ein-one húron...
@taga20:

Kétségtelen, olykor nagy beleéléssel alakítod a hülyét, de én nem hiszek neked, ugyanakkor megint csak az ártatlanságomat tudom hangoztatni, nézd meg milyen hivatkozásra szólt:)

varanus.blog.hu/2014/10/03/az_atvert_ellenzek_esete_orban_viktorral/full_commentlist/1#c24648245
@GeoCracker: nálunk a fát is "ellopják", ezért bot sincs... :(

bár ahogy elnézem mindenhol küzdenek a tolvajok ellen, de nekünk ebből is a szarabb jutott.

www.youtube.com/watch?v=liDrs2OeoB0
@taga20: Nem az a baj, hogy kit miért tarunk idiótának, hanem egészen más a lényeg.

Egyrészt ugye Mécs Imréék tegnap elérték a fokozhatatlant amikoe már marhavagonokat és gázkamrákat vizionáltak.

Tegnap ugye a tervezett "fajvédő konferencia" ellen tüntettek csaknem százan a Szabadság téren. Mécs Imre szervező a demonstráción így érvelt: "tudományos tény, hogy az emberiség egy faj, vagyis a fajvédelemnek nincs értelme". Szavai pikantériáját az adja, hogy az ex SZDSZ-es a sajátjaival kötekedik, hiszen az MTI és a sajtó, illetve a Mazsihisz nevezi fajvédőnek a konferenciát, nem pedig maguk a szervezők.

Másrészt ugye hős pintőrségünk ma "akcióba" lépett. A konferencia betiltása, a résztvevők elleni hajsza és a kommunista diktatúra módszereit idéző mostani hatósági fellépés fényében egyértelműen kijelenthető: Magyarországon fittyet hánynak a demokráciára és a jogállamra. Helyette már nem csupán a nyilvánosság előtt gyakorolt szólásszabadságtól, de az egymás között elmondott szavaktól is rettegnek. Függetlenül attól, hogy nem értek egyet a meghirdetett tanácskozás céljaival, viktorunk által elrendelt a rendezvény betiltására vonatkozó diktatórikus intézkedései törvénytelenek, sértik az ENSZ Alapokmányában lefektetett emberjogi alapelveket és a magyar Alkotmány előírásait is. A rendezvény betiltását korábban már a nem éppen náci TASZ is sokallta.

A TASZ elég jól elmagyarázta, miért kínos, hogy Orbán Viktor Pintér Sándorral beszélgetéseket tiltat be

444.hu/2014/09/30/a-tasz-eleg-jol-elmagyarazta-miert-kinos-hogy-orban-viktor-pinter-sandorral-beszelgeteseket-tiltat-be/
@guma:
Kösz Nektek!:))
De azt tudnotok kell, ha flanszia, akkor Sophie... !:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Nem az a baj, hogy kit miért tartunk idiótának, hanem egészen más a lényeg._"

Rád vonatkoztatva - azért a kit, miért tartunk idiótának- van némi prioritása, és az a lényeggel is egybeesik:)
@jaegtoer:
Akkor ez így most még sem lelépés?
Mert itt azt mondták, hogy Te balra el(dehogy is) jobbra... (ugyan má'...) szóval középre el - azt meg, hogy...? - szóval akkor mégse talán?
@jaegtoer: Persze bár a komment nem erről szólt, hanem egy nyilvánvaló jogsértésről. Viszont az is igaz, hogy viktátorföldjén az ilyesmi már fel sem tűnik. :)
@guma: feltétlen! de jó csajokat is hozzál:))
@taga20:

Ezek az én olvasatomban a mai Magyarország keresztényi szeretet bikáinak pöffeszkedése a legyilkolt konkurencia előtt székelve.
@taga20: Annyira "kedvencük", hogy piktorunk egyből "betiltatja"? Olvass bele a TASZ közleményébe. :)

“A TASZ határozottan elítéli a hétvégére tervezett fajvédő konferenciát. Ugyanakkor azt is határozottan állítja, hogy a konferencia belügyminiszteri betiltása, valamint a résztvevők beutazási és tartózkodási tilalmának elrendelése nem jogszerű és nem hatékony módja a fajvédőkkel szembeni fellépésnek, az sérti a véleménynyilvánítás szabadságát és a résztvevők szabad mozgáshoz való jogát.

Aki szólásszabadságát vagy gyülekezési jogát nem közterületen, hanem magánterületen akarja gyakorolni, annak a magyar jog szerint még csak be sem kell jelentenie a rendezvényt. Ennek megfelelően sem a belügyi kormányzatnak, sem a rendőrségnek nincs olyan hatásköre, amely alapján azt megtilthatná. Amíg a konferencián nem valósul meg bűncselekmény, nem sérülnek mások jogai – márpedig erről semmilyen nyilvános információ nem árulkodik –, addig a rendezvény békésnek minősül, azaz jogszerűen megtartható. A tiltás tehát nem tartozik a fajvédőkkel szembeni fellépés törvényes eszközei közé. A jogalap hiányát maga a közlemény is elárulja: „felhívja” rendezőket, hogy álljanak el a további szervezéstől, hiszen nincs törvényes eszköze a rendezvény megakadályozására. Ezzel az impotenciával magyarázható az is, hogy a tilalom mellett a belügyminiszter kénytelen beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelni, és ezzel nemcsak a fajvédők szólás-, hanem mozgásszabadságát is korlátozni.

Nemcsak a törvényes felhatalmazás hiánya teszi azonban jogsértővé a tilalmat. A fajvédők szólás- és mozgásszabadságának korlátozására tartalmi alapon, azaz önkényesen került sor, pusztán rasszista nézeteik miatt, anélkül, hogy törvényt sértettek volna. A tényleges jogsértés megelőzése helyett a konferenciát csak azért nem tarthatják meg, mert a kormány és a parlamenti pártok szerint a rendezők és a résztvevők rasszisták. Márpedig egy demokráciában rasszistának lenni, fajvédő nézeteket vallani önmagában nem lehet bűncselekmény és nem lehet alapja állami beavatkozásnak. Jogi szankcióval sújtani egy eszmerendszerrel egyetértőket a diktatúrák sajátja. Holnap kit és mit fog betiltani a kormány csak azért, mert nem tetszik a véleménye?"

444.hu/2014/09/30/a-tasz-eleg-jol-elmagyarazta-miert-kinos-hogy-orban-viktor-pinter-sandorral-beszelgeteseket-tiltat-be/
@Knósszosz:
Igen azt már észrevettem, hogy a többi húrt ellopták :-)
Amugy ebben az egy estben nem is bánom :-)

Egyébként meg minden projkt véget ér eccer. Ez eleve 5 hétről szólt. Sajnos nem lett több. A hülye angolok nem tőlünk tanulnak munkát szervezni. Mert akkor 10 évig tartott volna.
@Knósszosz:

Megtört a jég:) De aggodalomra nincs ok. Ami késik, nem múlik. Probléma?
@guma:
:DD
Én megmondom a frankót, hogy kamaszkora óta... de most érett nőként meg még inkább!!
És nem a szexi képei elsősorban, amelyek... hanem az utolsó filmjéből például ez:
unbonheurnarrivejamaisseul.files.wordpress.com/2012/06/bonheur02594.jpg?w=827&h=1242

Aranyos kis film volt, nem kell mindig dirr-durr meg sokkoló szíjjártó és dzsungelharcos rogány, kell kis romantika is, meg limonádé.
@jaegtoer: eszt vágom, de ezek a valamik, a jövő vagy a múlt? szeretném a kutyatanács értelmezését megkapni!
addig is a szívem egy darabját beleadom, amit kaptam:)
www.youtube.com/watch?v=XXr4Wq4HX-g
@jaegtoer:
Nincs probléma.
Reméltem, hogy nem leszek szegényebb egy beszámolóval majd valamikor, meg még másban is reménykedem... Én optipista vagyok, de ezt nem tuggya kezelni a háziorvos sem, szóval csalánnal csapkodom magamat olykor, vagy kikapcsolom a gépet.

De nem adom fel, hogy egyszer majd...
@Knósszosz: csak a szája jár! ha valaki szereti a világban valaki, aszt itt találja:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Persze bár a komment nem erről szólt, hanem egy nyilvánvaló jogsértésről._"

A felvezetésed ezzel kezdődött, amit idéztem is:

"_Nem az a baj, hogy kit miért tarunk idiótának, hanem egészen más a lényeg._"

Azaz, azt állítottad, hogy a "kit" "miért" lényegtelenek. Erre reagáltam.

A TASZ-szal meg, ha van valami elintéznivalóm, azt megoldom másológép közbeiktatása nélkül.

Mi a problémád? Ja, hülye vagy. Bocs, ezen nem segíthetek:)
@GeoCracker:
Na de ők nincsenek azokhoz a hatékonysági mutatókhoz szokva, mint mi itt levédiában! Ha olyan fokozatra kapcsolnának mint a kormány itten, a London Eye szállodaként működne ott föjül a csúcsán, egy hét alatt fordulna körbe.

Valld be, neked is jobb újra itt!!:o
@gazoló:
Ez itt nem megyen, a sztrímekkel nincs minden rendben még, pedig 60 megabites a netem, szóval kellene mennie... elvileg, gond nélkül.
@Knósszosz: "De nem adom fel, hogy egyszer majd... "
hülye gyökér! szeretlek:))
@Knósszosz: hű baszki! ez váratlan és durva volt tőled!
(:DDD)

"Aranyos kis film volt, nem kell mindig dirr-durr meg sokkoló szíjjártó és dzsungelharcos rogány, kell kis romantika is, meg limonádé. "

egy hsz-ben emlegeted ezekkel a lélek gyilkosokkal azt a tüneményt...
egy világ omlott össze bennem!

tudod, jó ideje a laza, könnyed semmit mondó jókedvű kikapcsolódásokra, csavargásokra vagyok elsősorban kapható...
és ha elég erős vagyok, mást kikerülők. sajnos kicsit gyengének bizonyulok sokszor mint látod...
@taga20:
Te mit csinálsz a macskáddal, amikor a kaja utánra félretett csokis mignonodat "megkóstolja"? Nem a rántott csirkecombot, a mignont?? Érted??
@taga20:
Én a kedvességedtől szoktam elalélni, te gané!:DDD
@Knósszosz: nem! a macskák utálják az édeset!
@Knósszosz: VAgyok annyira hüje, hogy szerssm Pannóniát :-)
@jaegtoer:

Én polgári perre gondoltam, az adónyomozók büntető ügyekben dolgoznak. A polgári kártérítésben hunyó lehet az állam is. Tudok olyan perről, amiben kötelező alkalmassági időn belül keletkezett kár egy épületben, és ott a bíróság az építő jogutódját ( a vállalkozó örökösét ) kötelezte kártérítésre. A kár abból adódott, hogy porlott szét a ház beton lábazata, mert rosszul keverte a mester. Mondjuk ez sok éve volt, de szerintem szét kéne nézni a mostani szabályok közt. Építménynek gondolom most is van valami köztelező alkalmassági ideje, magyarul egy ház nem dőlhet össze tizenöt éves korában a rossz kivitelezés miatt. A másik perlési ok szerintem az állami ellenőrzés elmulasztása, vagy rosszul végzése, ebben lehet akár nyomozás is, de ha ez bizonyítódik, akkor az kártérítési jogalat is.
@taga20:

"_eszt vágom, de ezek a valamik, a jövő vagy a múlt?_"

Azok ott a múlt kísértetei, a jelen hűbéresei, és a jövő sírásói.

A kutyadolgokhoz nem tudok hozzászólni, amúgy meg úgy is hiába ugatok:)
@Knósszosz:
Egy góllal mennek a németek a szünetben,de meglátásom szerint kicsit jobbak:(
Nyugtatóul most jöhet Sophie,:))átbogarászása:)
@Knósszosz: a gané az valami kedves, hívó szó? nesze neked, te droid:)www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g&list=RD6JEdf7XsV5g
@GeoCracker: Ezt ismered? :)

De nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre? - kérdezhetnénk Máraival.

1943-ban megjelent Füves könyvében így ír a hazaszeretetről a hazáról és az államról szóló fejezetben: "Mintha azt mondanám: „Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat.” A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is.

Hazaszeretetre nem tudlak megtanítani: őrült az, aki önmagát tagadja. Hazád a történelmi méretekben megnagyított és időtlenített személyiség. A haza a végzet, személyesen is. Nem fontos, „szereted”-e, vagy sem. Egyek vagytok. De úgy látom és tapasztalom, hogy te – szóval, ünnepélyesen, írásban és a dobogókon – inkább az államszeretetről teszel bizonyságot és hitvallást. A hazától ugyanis nem lehet várni semmit. A haza nem ad érdemrendet, sem állást, sem zsíros kenyeret. A haza csak van. De az állam ad finom stallumot, csecse fityegőket szalonkabátodra, príma koncot, ha ügyesen szolgálod, ha füstölővel jársz körülötte, ha – férfiasan, kidüllesztett mellel megvallod a világ előtt, hogy te szereted az államot, akkor is, ha kerékbe törnek. Általában nem törik ezért kerékbe az embert. Éppen ezért, minden államszeretet gyanús. Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret. Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon és melled vered (Márai Sándor: Füves könyv, 38. fejezet).
@látjátok feleim szümtükkel:

Annak idején 10 évre visszamenőleg végigolvastam a MAL környezetvédelmi jkv-eit.(fent volt a hálón) Minden kormányzat alatt sárosak voltak az ellenőrzést végző hivatalok, mert a felépítmények állapotát soha nem vizsgálták, csak a tározókban levő anyag összetételét. Ebből következik, hogy miért van a kuss.

Annyi bizonyos, hogy a károsultakat egyszer a katasztrófa padlóra küldte, a segélyadományaikat a kormányzat ellopta. Nem mennék a részletekbe, én azt gondoltam, hogy az adományozó szélesebb jogalappal kérheti számon az adomány felhasználását, mint az adomány 'címzettje'.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem és Márait nem szeressem. De ettől még lehet olykor igaza.
Amúgy Pannóniát és nem pannónia önjelölt uracskáit írtam. Nem véletlenül.
@guma:
Kellenek az ilyenek is, tényleg, egyetértek.
Viszont imádom a zord kritikusokat, akik "értékelik" a filmeket mondjuk a port.hu-n.
Ott mindenki ért a rendezéshez, tudja milyen szar a forgatókönyv, meg, hogy a zene szart sem ér, és Sophie is csak egy ripacs, aki azt hiszi magáról, hogy...

Magyar kritikusok. Sokan. Nagy tudással.
És ezekhez jön a filmcézár Endi (a nagy betűért elnézést), meg a többi rakás trágya, aki a kultúra és a film vámszedői lettek ezen a szeméttelepen. Pardon, nem az országot minősítettem evvel, csak azokat a szarháziakat, akik a hitbizományuknak tekintik.

Mindenki szeresse azt a színészt/nőt, akit akar. És ne legyen már kevesebb valaki, mert az önjelölt gyökér kritikusoknak más a véleményük. Sophie egy tündér, és nincs vita róla (részemről), egy ostoba, felfújt Pamelaenderszonal hasonlítsa össze az, aki vele egy szinten éli az enzim életét.

Mondjuk a dóón huán, emtékátwittwersuszter... két palack tablettás chateau la fit között a szünetben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem.
Szép csaj, de ennél nekem nem több.
Bocs...
@Knósszosz: Nekem tetszik az egyszerűen szép hangja is. :)

youtu.be/8wCiQnKi1q4
@jaegtoer:

Én utoljára akkor adtam, amikor a Bandó gyüjtött a Nemzeti Színházra. Bélyeget lehetett venni, én is vettem, de színház nem lett, és a bélyeg árát sem kaptam vissza. azóta én annak adom, akinek szánom, nem kell közvetítő.
@taga20:
Ezt pont most cáfolta meg az enyém, ha nem tűnt volna föl?! Persze déli illetőségű, ott a macskák a baklavát is karmolják, ennek meg Nikosz a neve is, szóóval...?:)
@Knósszosz: Emlékszel amikor a múltkor Rodeo ortodox énekeket küldött? Lenyűgöző ez is.

youtu.be/PqqCd6aiTEs
.
Szép almokat, jó pihenést.
Knósszosz kérésére politikamentesen két rövid, hogy lehessen választani.
.
Tóth Árpád LÁNG

Eldobtam egy gyufát, s legott
Hetyke lobogásba fogott,
Lábhegyre állt a kis nyulánk,
Hegyes sipkájú sárga láng,
Vígat nyújtózott, furcsa törpe,
Izgett-mozgott, előre, körbe,
Lengett, táncolt, a zöldbe mart,
Nyilván pompás tűzvészt akart,
Piros csodát, izzó leget,
Égő erdőt, kigyúlt eget;
De gőggel álltak fenn a fák,
És mosolygott minden virág,
Nem rezzent senki fel a vészre,
A száraz fű se vette észre,
S a lázas törpe láng lehűlt,
Elfáradt, és a földre ült,
Lobbant még egy-kettőt szegény,
S meghalt a moha szőnyegén.
Nem látta senki más, csak én.
.
.
Tóth Árpád: VISSZHANG

Mi az, mi szerte a hazában
Üres hordónál különb módra pang?
A (bank).
Mi az, mit összeszedni nem tudok,
Bár falba verjem a homlokomat?
A (kamat).
Mi az, mi délibáb gyanánt övez,
És nincs isteni hatalom,
Amelynek segélyével testet öltsön?
A (kölcsön).
Hová küldöm az uzsorást,
Míg vigaszt keresek dalba, zenébe?
(Fenébe.)

.
@GeoCracker:
Nem vagy hülye!
Én is szeretem, de nem ezt a mostanit. Illetve ezt is, de mi ez ahhoz képest, hogy mennyivel jobban szerethetném...? - ha... és a lényeg itt van elásva. Sajnos.
@Knósszosz: te ostoba! de szeretnék má 2015 májusba járni.
szeretem a görögöket:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az orosz zene sok csodát rejt, bár ott nem keresztnév a Jenő és még is!
Van egy csellóművész, azt keresd meg ő mit tud. Rosztropovics atyuska, a tyúb emléxik rá, ha akarsz valami szépet.
@Pali papa és a negyven rab ló:
:)
Köszönöm, mindkettő gondolatébresztő, jólesett vala ily kései órán is.
@taga20:
Persze... köztünk szólva!:DDD
Majom!
@Knósszosz:
Mondjuk erről a kiküldetésről leve tudtam, hogy véges. De azért beszéltm az ottaniakkal, és elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha fixet ajánlanának.
S rájöttem, hogy ezernyi személyes szál köt ide. Pl. a macskám :-)
@Knósszosz: anyád selymes vénusz dombját!
Vezérünk - kinek Allah növessze hosszúra szakállát, s ezzel egy ütemben növesszen körmöt a csúnyájára - ma bejelentette, hogy a rezsicsökkentés oly sikeres volt, hogy minden családnál huszonöt százalékkal több jövedelem maradt, mint annak előtte.

www.pupublogja.hu/
@taga20:
Ezt tanítani kellene, ilyen finoman, irodalmian... most már lehetsz akár magyar szakos tanár a NER oktatásügyében, ez immáron bizonyossá vált!:))
MARHA!!
@gazoló:
:DD
Szerencséjük, hogy nekik nincs új szatdhiónjuk, még olyan szar eredményeik lennének mint... a Fraddyka megint jól teljesített, hahaha!:))
Hermelineknek, görényeknek, jegeseknek, s mindenkinek... vonható párhuzam általunk szeretett és gyűlölt, szeretve gyűlölt, ám semmiképpen nem közömbös helyszínekkel...

Jevgenyij Svarc A Sárkány - mesejáték nagy gyerek…: youtu.be/hkWhnkMASQQ
@dr. jenőke (jenőke):
Jézus ereje... ha lesz ötmillió munkahely, akkor nekik is dolgozniuk kell?? Normálisak ezek, hogy maguk alatt vágják a NER-t?
Vagy Rogánék KMK-sok lesznek? Hacsak nem... Cili a fonóban, Anti meg láthatósági kacagányban az árok mentén gazolva? Hová vezetne ez?
"Kedves elhunyt" - kezdi levelét az Elmű....

Az óraállást csak a lakás tulajdonosának aláírásával fogadják el, ez érthető. Két levelet kaptunk (természetesen a régi címre): egy lezáró számlát, amin 5.000 Ft tartozás van, csekk nélkül. Gondolom ezt is csoportossal akarják majd behajtani, kíváncsi leszek a Bank reakciójára. A másik levél viszont felháborító: "Kedves "elhunyt"! Értesítjük, hogy elfogadtuk(!) felmondását. Az eljárás lezárásához már csak egy személyes találkozás van hátra, amelyben ellenőrizzük az óra műszaki állapotát. Ehhez kollégánk telefonon fog Önnel időpontot egyeztetni."
Hát sok sikert kívánok hozzá!

homar.blog.hu/2014/09/22/_kedves_elhunyt_kezdi_levelet_az_elmu
@Knósszosz:

Pupu szerint az óvodai homokvár-építés, és a széplányok munkaviszonya a tartalék...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem ártana kezeltetned magad!a fóbiáid elhatalmasodtak rajtad.vidd a kurucra, a haverjaidhoz, ezeket a szarokat!
@Knósszosz:

én eztet szeressem mert olyan csicsásos

beeeeeeeeeeeeeeeeeee

neked ez nincs

www.youtube.com/watch?v=PN75ryXrXhA

brühüyyy
@Knósszosz:
ééééééééééééé sezzzzzzzzzz

kkkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=QTBwlpPoAFE

nemonddmegsenkinek

brühüyyy
@punkfrog: Pedig neked is hasznos lehet megismerni a valóságot minden oldalról. ;)
@dr. jenőke (jenőke):
Morbid. És mi lesz még itt, ha államosítják is! Csak elhunyttal szerződnek ?
milyen egy szar ország a milyenk!
egy rohadt nácit is ilyen degenerált módon basztatunk!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F04%2Forizetbe_vette_az_idegenrendeszet_a_fajvedo-konferencia_szervezojet%2F

nem lett volna egyszerűbb wassalbert hanvait a dunába kiszórni?
@taga20:

Eddig 3. Hol van még 28?
@tristen2005: túl szigorú vagy! remélem jó vagy, te genyó:))
így ébresztőnek: egy kis csók!

persze van ott más is (hahahaha)

Te minek neveznéd?

offforever.blog.hu/2014/10/05/te_minek_nevezned
@guma: margitka, te tízkor kelsz?:)))
@rodeo36:

ez most nekem (talán az előadók miatt) nem volt igazán nyerő...
@taga20: (magánügy hahaha, de) akkor fekszem (ha kedvem van hozzá)! :)

most azonban elkapott valami és egyfolytában ágyban vagyok (kikapcsolódásként, persze...)
köszönet a gyömbérnek, úgy tűnik gyorsan elhagyom ezt a ragaszkodó szemetet...
@punkfrog: ott a kutyát sem érdekli... nem maguknak gyártják a hasonló okosságokat, csak terjesztésre szánják az "okosoknak"...
@Pali papa és a negyven rab ló: @Sir Bates dö Hól:

Köszönetképpen

Reményik Sándor: A kagyló

Én itt vagyok, akarva, nem akarva,
A végtelen vetett a véges partra.
Fekszem aléltan a sivár fövenyben
És az óceán himnuszait zengem.
Anyám, a tenger apadt, s itt hagyott,
Kinek mi köze hozzá, ki vagyok?
Gazdátlan, üres ház, mire se jó,
Csak eldobni, vagy eltörni való.
Apály s dagály közt, így, időm mulván,
Várom, míg értem visszatér a hullám.
Nekem nem hazám e kietlen part,
De aki titkon a füléhez tart,
Magányban, éjben, emberektől távol:
Annak mesélek egy más, szebb világról.
@dr. jenőke (jenőke):

jókat ír pupu... talán azért mert gondolkodik?
@jaegtoer:

kösz ez most nagyon jól esett! :)
@guma: a gyomber, az isteni! Te is csak siman leforrazod a gumot?
@guma:

Jó reggelt,ezt Rodi meg ne hallja:)

www.youtube.com/watch?v=25QsgUI0x8U

A háttérben a legendás Trevor Pinnock:))
@guma: 60%-os pálinka! ha nem is használ, de jó berúgsz:))
egyébiránt, majdnem minden magánügy, ilyen alapon senki nem szólhat be senkinek!
de ez engem nem zavar:)))
@vitéž munkášőr: mi a fasz ez? valami hülye gasztroblog?
én a gumot megmosom, az asszony meg leápolja, ennyi a recept:)))
@Knósszosz:

nem tudtad?

"2002 előtt majdnem teljes volt a foglalkoztatás"

merte mondani (mert minden újszülöttnek, minden vicc új!) ezen a választási kampány rodhshow-n a kommunista üldöző kövér:

Kövér László szerint a Fidesz legyőzhetetlen

www.origo.hu/itthon/20141004-kover-laszlo-szerint-nincs-ellenfele-a-fidesznek.html
@vitéž munkášőr:

"Minden föld bevetve
Minden nő rendbe"??

Merre kódorogtál,tán csak nem mandin:)?
@taga20: az asszony most forrazza a gumot - no persze csak a zoldseget ;-)

egyebkent inkabb legyen gasztroblog, mint atlantizmus vs kreml paradigma
@vitéž munkášőr: ott a pont, te tényleg hülye vagy!
osztrákba a helyed:) me megérdemled:)))
@gazoló: ott is, meg Bendeknel. a foldem parlagon, de gondolkodom, hogy felszantatom, majd vetek bele tokot. a kurbiskernol egyre menobb errefele
@taga20:

"_@jaegtoer: anyád picsáját!:))_"

Kissé megkésve, de köszöni vidám megemlékezésedet, azonban azt üzeni, maradj a huncut guminődnél.
@vitéž munkášőr: :))))

igen, de előtte hajszálvékonyan bemetszem az egészet, és kiveszem (mert nem bírom amikor már csípős. ezért nem készítem a klasszikus módon, amikor belereszelik a forróvízbe...)majd amikor ihatóra hűlt...
majd egy egész citrom és kicsi virágméz (a semleges íze miatt, hogy a gyömbér igazán érvényesüljön!)

hihetetlen milyen "gyorsan" hat - bármelyik gyógyszerrel felveszi a versenyt pl a köhögésnél.
még az unokák is szeretik, nyáron is pl limonádé helyett.
@guma: @gazoló:

en mast kuldok Nektek (ha van fel oratok), bar Rodi papat ettol tutira kiverne a szarszeplo, pedig az O foldije a csaj:

youtu.be/FJ5XUw4qHZo
@vitéž munkášőr:
Tudnék javasolni jövedelmezőbb magocskákat is:)
Mindjárt betöri nálam a 'zajtót a 'tök,ja bocs nem 'tek vagy mi??
@guma: koszonom, bar en barbar vagyok es a brutalisan csiposet szeretem ;-)
@gazoló: neked is! :)

sőt mindenkinek!
mert akármekkora marhák vagyunk azért ez az igazság!

www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM
@gazoló: jo penz az hidd el - es nem a tek, max a nav kopogtathat…
@jaegtoer: ne haragudj, te se, és édesanyád se! túl ittam magam, hülye voltam.
csak a hétköznapi tagát vedd te és anyukád figyelembe, me az az igazi:)))
@vitéž munkášőr: én teában, nem!
:)))

de, ha már a földed emlegetted:

www.youtube.com/watch?v=4Td19yDBul4
@gazoló: mi a szar ez? iszol te rendesen? (ahogy boli mondaná)
:))
nektek, ébresztőnek egy kis rekedt, mindig felpörgetett "némbertől":

44 éve eltávozott Janis Joplin - most 1 óra vele

offforever.blog.hu/2014/10/05/44_eve_eltavozott_janis_joplin_most_1_ora_vele
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver 28.-ig ne basztass!
tristen 4.(ez nem dumálás)
@guma:

:))He 'kumiszt 'mondttá 'Gumó?:))
@taga20:

"_ ne haragudj, te se, és édesanyád se! túl ittam magam, hülye voltam."

Anyám öreg boszi, ha megsértődne, felpattanna a seprűjére és már nem is élsz, de lehet, még azt sem kellene, aztán vergődhetnél a gumicsajjal:)
Én meg már írtam tegnap, hiába is igyekszel:)
@gazoló:

www.youtube.com/watch?v=OM2yUH3E4JA

Händel Messiah The trumpet shall sound

Samuel Ramey James Levine

brühüyyy

és egy iciripicri trombitácskácska is...ha már fújni akarsz
@taga20:
Vajon hol a 'bránba bujkál az a folyami rák??
@taga20: Távol áll tőlem, hogy itt bárkit is basztatni akarnék. :) Egyszerűen csak válaszoltam.
@jaegtoer: "Én meg már írtam tegnap, hiába is igyekszel:)"
tudod mindig fáziskésésben vagyok, persze az arra jó, hogy áram alatt is felszerelem az armaturát:)
más! a honda mi a faszt csinál? ha a wtcc-ben sem tud szart sem, ako az f1-ben, mi a faszt?
ha kurvára nem érdekel a téma, ako puszilom anyukádat:)))
@gazoló:

www.youtube.com/watch?v=6-ojM-rfkkc

brühüyyy

ebben több levegő áramlik mint benned, bármennyire kapkodod is
@guma: nagyon raereztel valamire - keszulok is ellatogatni oda - az egyik kedvenc baratom ott szuletett, most emitt orvos - es a tradicio folytonos, nemugy mint mifelenk:

"fél év múlva már mindenféle hívták az országban, járt a kemencei nyugdíjasklub éves bálján, a sumér magyarok tizennégyezerötszáz éves találkozóján, a gyógyító magyarok szakmai rendezvényén, néhány újkeresztény gyűlésen és számos mágustalálkozón, ahol előadásait rendszeresen hatalmas siker övezte, különösen a miért éppen visegrádon temetkeznek szívesen a szkíták, és a napisten gyermekei a pilisbent, melyből kiderült hogy attila sírja a föld pólusában, azaz a pilisben fekszik. nem véletlen, hogy még az árpád népe, misztikus opera bemutatójára is meghívták, ahol nagy készülődések zajlottak, összegyűlt a magyar kultúrális élet számos szimbólikus alakja. a szervezők meghívták a deo gratias katolikus énekkart is, hogy magasztos énekkel nyissák meg a rendezvényt. arcok nem nagyon vágták hol vannak, úgyhogy bele is kezdtek a jertek atyám áldottai, békességet hagyok rátok, nem hagylak árván titeket c. népénekbe, majd a magnum nomen dominiba, de hát a szervezők kicsit zavarodottan szóltak, hogy ezek is nagyon szépek, de tán a székelyhimnuszt ha lehetne. utána a nemzet nagy színésze következett, ki a mikrofon mögé állva jelezte, hogy ő itt most ady endrétől a góg és magóg fia vagyok én c. versét fogja előadni. hatalmas taps, torokköszörűlés, még egy kicsi, csávó már gyöngyözni kezdett homlokból, megismételte hogy notehát akkor ugye ady endrétől a góg és magóg...tehátugye, khm...majd fél perc után a szeméhez kapott, és elcsukló hangon annyit mondott, hogy elnézést, de a meg..meghatottságtól..nem..nem tudom elmondani...olyan szép...ezzel le is ballagott lehajtott fejjel rázkódva a színpadról, hatalmas tapsot kapva. limiledum genódum pedig ügyesen átkötötte e két, bibliában szereplő, istentől elhagyott pogány népek fejedelmének történetét árpád vezér misztikumába, ki pártus vezértként megmentette a magyarságot és a kereszténységet, de annyira ügyesen magyarázta ezt így el, hogy még hazafelé menet a nyugati aluljáróban is csengett a füle a sok tapstól, amit kapott. ekkor viszont hirtelen megállította egy cigányasszony hogy jósolna neki így gyorsba egyet. de hát mondta nem lehet, siet, ami igaz is volt, mert kezdődött a gyógyító műsorának a felvétele, de hát a cigányasszony meg a piaci légy nem állnak messze lelkiekben, úgyhogy csak jóslás lett a vége, limiledumnak bele kellett tennie a tenyerébe egy valami rendes papírpénzt, ami nem kétszázas, ahogy elsőre akarta, merhogy megjöjjön a szerencséje, de úgy rendesen, aztán miután beköpték a haját, levették a rontást a pélójáról, ami állítólag ott volt neki."

tibor.blog.hu/2009/12/09/napisten_gyermeke_a_pilisben

:o)))
@gazoló: ha kussol továbbra is, felhívom és lebaszom:)))
@gazoló:

itt meg a hegedű amint fújják...Vivaldi a-moll-ban

www.youtube.com/watch?v=3mGcN2CMpwM

brühüyyy

húzzad utána, de ne vond
@gazoló:

ez meg ugyanaz "csak" itt vonnyák is mert arra vala írva

www.youtube.com/watch?v=QPba-i26YNA

ne próbáld fúni, elfogy a szuflád még a 65 fokos után is

brühüyyy
@rodeo36:
Knosszi meg ne hallja,mert Helseth kisasszonyt szereti:))
@gazoló:
www.youtube.com/watch?v=pWTr0MyITJ4

www.youtube.com/watch?v=nCdwzgjPVHI

nevond ne rángasd csak...csittttttt

hallgass

brühüyyy

és ne próbáldd fúni se...
@vitéž munkášőr:

ennyire ne menjünk bele (mert valami, amit nem értek, azon sosem vitázom, akkor sem ha lenne mondanivalóm, de a másikat nem "látom")...

viszont van az a film: A mongol, ami nagyon tetszett, bár volt amit én kihagytam volna belőle szívem szerint.
vers (és nő és férfi) kedvelőknek! :)))))

Szemlér Ferenc: Hogyha gondot viselnél rám

Viselj rám egy kicsit gondot!
Ne ügyeld azt, amit mondok
de ha elszakad az ingem
foltozgasd meg, szeress engem!
Párosítsd meg a harisnyám
tartsd a szobám mindig tisztán
reggelimet készítsd tejjel
s kínálj magad mellett hellyel.
Mindennapra főzz ebédet
csak azt, amit a szegények
de amit adsz, kedvvel adjad
mintha adnád tenmagadnak.
Ha anyámra emlékezném
mint az árnyék simulj mellém
s amit ő is adna mostan
te is add, de százszorosan!
Hogyha volnék nyughatatlan
takarjon be puha paplan
vesd meg ágyam, s észrevétlen
simogass meg a sötétben.
Hogyha volnék tele sebbel
kenni testem ne feledd el
hogyha volnék mint a poklos
légy hasonló orvosokhoz
hogyha volnék kitaszítva
rejtekedbe fogadj vissza
hogyha volnék immár halva
büszkén fektess ravatalra!
Jutalmad tán semmi lészen
csak én leszek, de egészen
fejtől lábig, szívtől szájig
minden birtokoddá válik.
Elfeledném az anyámat
s már csak téged akarnálak
ébren, alva... szólva, némán...
hogyha gondot viselnél rám.
@guma: semmi xtra, csupan arra akartam kilyukadni, hogy oda nem kell kurultaj, a varosok kozepen is frankon allnak a jurtok, elotte meg a boszme nagy terepjarok - nem kell szerepjatekot jatszaniuk, mint a sziriuszi szittyaknak

a filmet sajnos nem lattam (meg)
@gazoló:

kísérd el, olyan magányos...BWV 1006

www.youtube.com/watch?v=3VOkrddp6M8

brühüyyy
@taga20:
Vigyázz mert mindjárt idehajt egy 'gójmotorral,'oszt saját néven 'leoszt a gyökér:))
@rodeo36:
Ennél,felteszem a kezem és megadom magam:))
@gazoló: ja, es nyomattat Tagarol egy 6-os kartont is imibluzzal, termeszetesen nemethsanya aldasaval
@vitéž munkášőr:

igen, semmi extra. ez engem is nagyon vonz... persze ha lehetőségem lenne rá pár extra helyre is bekukkantanék, mert a világ hihetetlenül szórakoztató tud lenni a kultúrák különbözősége miatt.

nézd meg, ha még nem láttad (nincs előtte A. hahaha):

www.youtube.com/watch?v=5VjEnRL4OSg
@guma: OK. nem vagyok sok helyre, de oda, meg Izlandra igen
@vitéž munkášőr:
Le is lövethetné,el is temethetné,szobrot is kaphatna Taga a munk.mozg. 'pantheonban ha akarná:))
@vitéž munkášőr:
hülllyyye:)
'ebed elott talan meg kiheveritek:'
Azt olvastam 'kiverhetitek,rossz a hallásom:))
@gazoló: azert ennyire ne legyunk perverzek! :o)))
@gazoló: gondolj bele, milyen szep szobor lenne Taga parlamenter a massziv, oldalkocsis Uraljaval
@vitéž munkášőr: :D

én még a közelebbi országokról is lemaradtam, mert így alakult...
és mivel nagyon kíváncsi vagyok bárki "bőröndjébe" belebújok, ha csavaroghatok egy kicsit:

ez pl egy Bangladesről szóló beszámoló, amit érdemes elolvasni:

Ahol a fiúk kézen fogva sétálnak

www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20140925-ide-utazzon-aki-igazi-kultursokkra-vagyik.html
@vitéž munkášőr: ma @gazoló: átmeneti olvasási nehézségekkel küzd! :DDDD

nem ivott eleget, vagy sokat ivott...
@guma:
Még nem ivott:) v.ívott eleget:))
@vitéž munkášőr:

p2.vatera.hu/photos/8e/75/4957_1_big.jpg

A'bit 'kérdem az olyan,mint a kerdem,a fidelitás,hök???
@taga20:

Kérdés: Etikus sógor-e a nő?

Válasz: Eti?Kuss!
@guma: nekem is csak onnantol lett meg a lehetosegem ra, hogy bekurtam nerisztan kapujat a hatam mogott
@gazoló: olyan volt(? - asszem), ja. csapatepito trening komcsi kadercsemeteknek
@taga20: oldalkocsi nelkul szart se er ;-)
@Penivaldes: meg mindenfele kietlen hellyel meg baromi jo zenekkel:

youtu.be/Jak5ZUPSFF8
@vitéž munkášőr: te öreg komcsi, neked még a jawa california is perverzió:))))
@taga20:

"csak a hétköznapi tagát vedd...figyelembe, me az az igazi:)))"

Namármost, azt nem ismerjük:)
Nekünk a hétvégi muslicaglóriás taga jut, aki naponta válaszol G-nek, mert az tetű módon mindig megszólítja.
Ne mosakodj tristen előtt:)
@taga20: foleg ugy, hogy csak egy KTM Hobby mofam van :o)))
@Orica Középföldi: drága, ez durva vot tőled! én megfogadtam, te beszélgecc vele!
nem mosakodok, csak mondom a magamét.:)
Nem tudom, melyik kínosabb a sok fenti hír között (nem a tragédiákra gondolok): a sikító performansz a náci szobor előtt, amit mindenki kigúnyol; vagy a TASZ harca a "nácik szólásszabadságáért" (oximoron)?
A TASZ teljesen h.lye és agyalágyult, ha azt hiszik, hogy a saját jövőbeni szólásszabadságukat azzal védik, hogy most jajgatnak a nácik betiltásán!
1. A Fidesztől ez porhintés, és nem is veszik komolyan a saját fenyegetőzéseiket ez ügyben. Ezen jajgathatna a TASZ. Vagy azon, hogy a nácik elleni harc jegyében, tiltsa be magát a Fidesz Borossostul, Pozsgaistul stb., mert ők maguk = antiszemitizmus, szociáldarwinizmus.
2. Ha be akar majd tiltani a Fidesz liberális, demokrata rendezvényeket, akkor tiltson! Minden jóérzésű polgár tisztában van azzal, hogy náci beszédeket kötelessége lett volna betiltani az MSZP-Szadesz kormányoknak (nem tették), viszont a többpártrendszert üldözni ("illiberalizmus"), beletaposni a földbe egy Élőlánc nevű párt alapítóit = diktatúra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te érted aszt amit idehánytál, me én nem.
@taga20: en inkabb probalom nem erteni…
@Orica Középföldi: "Anélkül, hogy tételesen vitatnám ( itt és most nem fogom:)),"

Melyik ponttal nem értesz egyet? :)

"mitől ezek egy új baloldal ismérvei? Egy centrum vagy konzervatív vagy normális kerdem pártnál nem lehetne igaz?"
Akkor mégiscsak egyetértesz a fenti pontjaimmal? Felmerül benned az igény, hogy egy vállalható jobboldali erő az általam is sorolt pontokat képviselje? :)
Ami a pontokban a baloldali: hangsúlyozza a felvilágosodás eredményeit. Elismeri a Tanácsköztársaság és a Népköztársaság történelmi szükségszerűségét a magyar történelemben.
@taga20: "te érted aszt amit idehánytál, me én nem."

Miben segíthetek? :)
@vitéž munkášőr: azé neked minden nap kihívás, me ilyen verda egy életveszély:)))
anyám, valaki ezé pénzt ad?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: konkrétan ebben!
1. A Fidesztől ez porhintés, és nem is veszik komolyan a saját fenyegetőzéseiket ez ügyben. Ezen jajgathatna a TASZ. Vagy azon, hogy a nácik elleni harc jegyében, tiltsa be magát a Fidesz Borossostul, Pozsgaistul stb., mert ők maguk = antiszemitizmus, szociáldarwinizmus.
2. Ha be akar majd tiltani a Fidesz liberális, demokrata rendezvényeket, akkor tiltson! Minden jóérzésű polgár tisztában van azzal, hogy náci beszédeket kötelessége lett volna betiltani az MSZP-Szadesz kormányoknak (nem tették), viszont a többpártrendszert üldözni ("illiberalizmus"), beletaposni a földbe egy Élőlánc nevű párt alapítóit = diktatúra.

előre is, köszönöm:)
@gazoló: ez valami vicc? vagy mi a szar?
melyik ország, melyik politikusa?
várj! barkobázok! élőlény? nem
türkmenisztán? igen
@taga20:
Talált,repül a varázsszőnyeg:)'bombázástnekik!!
'találkoztam imbecill lovagokkal is:))
@taga20:

" én megfogadtam, te beszélgecc vele! "

Akkor a beszélgetésen nem ugyanazt értjük. Van ilyen:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Akkor mégiscsak egyetértesz a fenti pontjaimmal? Felmerül benned az igény, hogy egy vállalható jobboldali erő az általam is sorolt pontokat képviselje? :)"

Akkor most jobb, vagy baloldal? Nem jellemző, hogy ugyanazt képviselik.
Természetesen nem értek egyet, de mint jeleztem, nem megyek bele egy felesleges vitába.
Ugorjunk:)
@dr. jenőke (jenőke): Van itt nekem ez a Spped Dial a Firefoxba, PuPu be van csempézve (már majdnem win8...) a kedvencek közé.
Jaja... én nagyon bírom!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Akkor csak a másodiknál maradjunk.
Szerintem (mint a helyzetet értelmezni próbáló-de nem értő), a bojkott nem megoldás.
Itt biztosan nem. Lehet az, egy fejlett demokráciában esetleg, na de… mi még az osztrakiszmosz intézményétől is kurva messze vagyunk, és ahogy elnézem, a Kossuth tér 1-3-ból sosem lesz Areioszpagosz, ez nem az a hely földön, ahol… amúgy látsz te a környéken egy Kleiszthenészt? Naugye.
Még közmunkásnak álcázva, láthatósági mellényben sem.

Trianon? Nem lehet visszacsinálni (meg értelme sem volna), de ezt nem csak egy új balnak, hanem egy normális jobbnak is ki kellene nyilatkoztatnia. Na de hol van itt…

A magyarság tulajdonképpeni születésének dátumát(??), meg mindenki vérmérséklete szerint, és az érzelmei alapján tologatja az idősíkon 1000-től 15000 évig (van ilyen… van), szóval ez nem érdekes egyáltalán…
Európa bölcsője meg nem az athéni demokrácia, hanem a Kréta-Mükénéi kultúra. A demokráciáé igen, az rendben van.

Nem kötözködök, csak a véleményemet mondom.
Szerintem nagy vonalakban egyetértünk amúgy.
@Orica Középföldi:

ha hiszed, ha nem, délelőtt linkelni akartam... majd, gazolóék eltérítettek...

szerettem a régi blogját, ami "felszívódott" nyomtalanul a háló világában, és akkor nagyon kiakadt...
persze, gondolom én, neki sem lett volna szabad annyira direktben és adatokkal, okosan foglalkozni pl az udzr üggyel...

viszont a mai nap termése egy szokatlanul kedélyes tótaw írás, ami így fejeződik be

"Viszont mégis, a nyilvánvaló pszichózis ellenére kedves, aranyos az egész jelenetsor. Két tucat ember találkozott a Blahán, ütköztették elképzeléseiket a meteorológiáról és a repülőgépek fizikájáról, aztán ment mindenki a dolgára. Nem komcsiztak, nem fasisztáztak, csak simán lehülyézték egymást.

Mint valami normális országban."

hvg.hu/itthon/20141005_Nehogy_mar_a_repulo_huzza_a_csikot
@taga20: :)

ideje lenne, bevezetned a szigorított bűntit, mert ez már a zaklatás fogalmát is kimeríti!
legyél már férfi, ne csak nyálcsorgató kamasz, aki alig várja 28.-ka eljöttét, fogadalma mentesítése alól...
:D
figyelmeztesd pl: a neked linkelt anyaga, + 1hét hosszabbítást ér.
örülök, ha segíthettem :))))
@taga20: szo-szo, mar volt ugy, hogy a kipuffer csunyan megegette labamat. persze reszegnek is kellett lennem hozza…
@guma:

"örülök, ha segíthettem :))))"

Gonosz egy mondat:)
@guma:

A behódolás állatok között - valami zseniális:))
@guma:

Ez megy máshol is, a fidesz tagja függetlenként indul, és a fidesz támogatja. Néha még a saját jelöltje mellett is. Ha a választó beveszi, akkor valamelyik fideszes majd csak nyer. A választási bizottság bárányai meg hallgatnak.
és ha ezt elkerültétek volna, ideje elolvasni:

Kell Vilmos: levél a Jézuskának

„Ha enni adok a szegényeknek, azt mondják szent vagyok; ha felvetem a kérdést, miért nincs mit enniük a szegényeknek, akkor azt mondják, kommunista vagyok.” Hélder Pessoa Camara püspök, Olinda és Recife érseke, Brazília

Kedves Jézuska.

Alulírott Kovács Pisti 3. c osztályos tanuló fájó szívvel azt kérem tőled, hogy saját jól felfogott érdekedben az idén karácsonykor ne szülessél meg nálunk. De ha nem tudod elsumákolni a megszületést, akkor legalább kérdezd meg a Kertész Ákost, miként is megy az etnikai alapú menedékjog kérés. A politikai menedékkérésről majd később ejtsünk szót. A tanító néni mindig a lelkünkre köti, hogy ügyeljünk a szép fogalmazásra, ezért én most először tényleg, magamhoz képest cizelláltan, (míg el nem kap az ideg, mert akkor olyan hiperaktív leszek, mint a pártkatonák trafikosztás előtt), azt tudom fogalmazni, hogy itten minálunk, no meg főleg a mi falunkban nem előnyös zsidónak születni. Sőt manapság általában és konkrétan nagyon meg kell válogatni a születés helyét. Bár ebben eltérő vélemények vannak, aminek a taglalásába most annyira nem kéne belebonyolódni. Különben is, Isten szeme mindent lát! Erre mondja az én nagyapám – akiről a nagyanyám váltig állítja, hogy Istentagadó, és a mocskos szája miatt majd jól megveri az Isten -, mire a nagyapám fülig érő szájjal tromfol, hogy a lepcses szádtól nagyobb Isten csapása számomra nem létezik. Szóval az Isten látásélessége, kiváltképpen meg a nézőpontja témát illetően a tatám azt vallja, hogy felülnézetből az Úr biztosan örömét leli a gyarapodásban, de alulnézetből nem annyira szerencsés, hogy a pap bácsitól több gyerek lett a faluban, mint amennyi malac az inszeminátor szorgoskodását követően. Merthogy biztos teccik tudni az iskolánkat, meg az öregek otthonának nevezett szegényházat a papnak adta valami zsidópénzen külföldön kiokosított Két Harmad nevű fejes, akiért a mama esténként a sublóton lévő feszület előtt térdelve imádkozik, a tata meg a kocsma előtt térdelve – no jó, néha fekve is – szidja, mint Mózes azt a bizonyos csipkebokrot, ami úgy megszívatta, hogy módosult tudatállapotba került. Bár minden földi dologról tudsz, azért azt sem árt tisztázni, hogy a 3.c nem azt jelenti ám, hogy három cigány van az osztályban. Mert itt integrált az oktatás. Az a. osztályban a kőgazdag párttagok, a b –ben a személyzetük szaporulata jár. Ez tehát eddig két homogén osztály digitális táblával. Mi c.-sek vagyunk a legtöbben, kréta sincs, és az a pohár büdös tej integrál bennünket, amit a választások előtt kaptunk a cigányokkal együtt. Az én anyukámat és az apukámat a demokrácia kirendelte kényszermunkára. Ettől mi kiváltképpen végképpen tökéletesen integrálódtunk a cigányságba, mert a tata szerint az unijó gulág építésre nem perkálja ám a lóvét csak stadion, meg templom csinálásra. Mert mind a két épületben a tömeg birka módra lesi, hogy kilopják a szemit, amit azért szó szerint elég nehéz elképzelni, de hát állítólag pont ezért kell itt mindenkinek demokratikusan olyan vallásosnak lenni, amit a parlament választ.

Szóval, na, nem kertelek tovább kedves Jézuska; halmozottan hátrányos helyzetűnek tetszene most nálunk lenni ebben a kötelezően keresztény országban. Mert a zsidó származás se nagyon turulos, de az aztán vérciki, hogy mióta demokratikusan kötelező a hit- és erkölcstan, azóta a nagy magyar Klébersberg bácsi örömére minden gyerek kívülről fúja nem csak a tízparancsolatot, hanem a bibliát is. Abból meg egyértelműen kiolvasható, hogy a felnőtt, 33 éves korára szuverén módon gondolkodni képes Jézus, a szegények gyámolítója lett a teremtett világ első kommunistája, mi több, két évezrede övé az egyes számú tagkönyv abban a nemzetközi pártban, aminek a jelszava: „Világ proletárjai egyesüljetek a globális tőke uralma alatt!”. Most azután látod Jézuska, hogy nem a levegőbe beszélek. Persze kapkodni nem kell. A Szent Inkvizíció utódszervezeteként létrehozott Kommunizmuskutató Intézet olyan lassan és pontatlanul dolgozik, hogy mire a kommunistázásban hozzád visszaérnek, járási székhely lesz Budapest a kommunista Kínai Népköztársaságban és a közpénzen imádságosra tuningolt agyú kutatók zabot hegyeznek Tibetben.

Utóirat: Ezt direkt nem előre írtam, hogy izgalmasabb legyen a levelem, mert azért pontosan te se tudhatod, hogy melyik Kovács gyerek óv téged ilyen körültekintően. Kedves Jézuska, én nem ám az az istentagadó, liberális, ateista Kovács Pisti vagyok a néhai szdsz választási plakátjáról. De nem is az a laposra vert bokszoló, aki tapétaként díszeleg a harciasan ágáló kis köpcös mögött a tévében. Én az a létező/éhező százezer Kovács Pistik egyike vagyok, aki tavaly karácsonyra csak egy kibaszott, szar, uraktól levetett, nyomógombos kártyás mobilt kértem Tőled és bár láttad, hogy szívlapáttal szórják a suskát az importmagyar csókosoknak, azért lazán beszoptad az államadóság, meg uniós korlát dumát, és elhajtottál a bánatba.

folyt köv!
...
De látod, én nem haragszom, sőt. Te se haragudjál ránk, hanem szólítsd magadhoz ezt a nyakunkon ülő mocskos bandát (akik miatt a nagyapám szerint ez a kis határok közé szorult nyomorult magyar nép a nap minden percében templom és pap nélkül is áldoz). Ha megteszed, akkor az én nagyszüleim megint smárolásra használják a szájukat, én meg ebből az akaratlan gyakorlati szemléltetésből legalább lopva elleshetek valami jó ütős technikát, és akkor legalább a szexuális felvilágosítás tantárgyból nem bukok meg.

Kelt; Magyarország, Bütyökfalva, 2014. szeptember 15.

Dícsértessék…

Kovács Pisti

tanuló, a harmadik c osztályból

Utóirat 2.0: Amíg aludtál csoda történt a faluban! Az önkormányzati tulajdonban lévő óvodát – amit a tatámék szocialista brigádja a tőled tanult önzetlenségtől és szolidaritástól vezérelve az előző diktatúra idején, társadalmi munkában a kommunista szombatokon épített – a 16 magyar államegyház kegyura az éjszaka államosította, és se perc alatt ezt is a papnak adta. Na, mit szólsz hozzá? Tudsz te ilyen gyorsan keresztény értéket teremteni?

K. P.
@Orica Középföldi:

Minden hozzászólás után + 1 hét, akkor némán temetik el:)
@Orica Középföldi: :DDD

nem győzőm hangsúlyozni, hogy gonosz vagyok (magammal jobban!) és következetes, ha a fejemre szarnak.
:)
@Orica Középföldi:

Jól kimutatta a foga fehérjét ez a háládatlan beste!
Nem átallotta azt állítani, hogy a nevesített politológus szótolók -mivel az eredmények nem hogy jobbak, hanem egyenesen siralmasak- úgy fényezik a kormányzást, hogy egyszerűen elhallgatják a kormányzás lényegét és az alattomos hatalmi technikákat erénynek beállítva fényezik a Főnököt és rendszerét.
Kíváncsi vagyok -no, nem annyira, de azért mégis- Török mit tudna összeizzadni erre a cáfolhatatlan Tokfalvi-i eszmefuttatásra?
@Knósszosz: "Szerintem (mint a helyzetet értelmezni próbáló-de nem értő), a bojkott nem megoldás."

Én nem vagyok jogász, de az a legitimáció-dolog még nekem is világos. :) Hogyha az ember szavaz egy demokratikus választáson, akkor azért szavaz, mert értelmét érzi a részvételének. Ha elmész, és csak a Hazafias Népfrontra lehet szavazni, akkor az egy komédia, ahol igazából nem is számít a véleményed.

"Nem lehet visszacsinálni (meg értelme sem volna), de ezt nem csak egy új balnak, hanem egy normális jobbnak is ki kellene nyilatkoztatnia."
Az, hogy a jobboldal mit nem csinál, nem menti föl a balt. Az tény, hogy aki kimondja, hogy "Trianont el kell fogadnunk.", annak először virtuálisan levágják a fejét, és megkövezik a mai közéletben.

"A magyarság tulajdonképpeni születésének dátumát(??), meg mindenki vérmérséklete szerint, és az érzelmei alapján tologatja az idősíkon 1000-től 15000 évig"
Jelenlegi alaptörvényt olvastad már? :)
"Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. ...
Elismerjük a kereszténységnek a magyar történelemben betöltött nemzetmegtartó szerepét."
Javíts ki, ha tévedek, de ebből hiányzik Árpád apánk dicsérete, illetve az, mikor pont az eretnekség vitt minket előre a történelemben.
Ugyanez megy az uniós alkotmánnyal is, hogy a kereszténydemokraták a Kat. Egyház születésétől számítanák Európa születését, és támadják a nem ker. demokratákat, akik nem vették bele a "keresztény gyökerek" passzust az alapításkor.

Örülök, hogy válaszoltál, és remélem továbbra is egyetértünk sok mindenben. :)
@tristen2005: :))))

kösz a segítséget!
valóban kimaradt a: minden...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"A folyosón fektették le a betegeket a gyöngyösi kórházban "

Okostóni, és az jobb, ha nem a folyosón fekszenek, hanem hatágyas kórteremben kilencen?
@Orica Középföldi: "Akkor most jobb, vagy baloldal? Nem jellemző, hogy ugyanazt képviselik.
Természetesen nem értek egyet, de mint jeleztem, nem megyek bele egy felesleges vitába."

Szerinted egy jobboldal fog lobbizni azért, hogy a Tanácsköztársaság és a Népköztársaság alapítói ne úgy kerüljenek az alkotmányba, mint a "nemzet rárontói"? Csodálkoznék, de végülis nem hazudnának.
@jaegtoer:

Török véleménye már nagyon régóta nem érdekel. Egész pontosan, sose érdekelt, de néhányszor elolvastam, hogy ne felejtsem el, egészen jó stílusban is lehet semmit mondani.
De leszoktam, mert egyre többen lettek ilyenek:)
@taga20: "előre is, köszönöm:)"

A hírek arról szólnak, hogy a TASZ szerint: "Márpedig egy demokráciában rasszistának lenni, fajvédő nézeteket vallani önmagában nem lehet bűncselekmény és nem lehet alapja állami beavatkozásnak."

Szerintem ez hibás érvelés, és ez a fajta téves liberális szemlélet ágyazott meg (többek között) Mo.-n a náci és fasiszta pártoknak.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Ha a választó beveszi, akkor valamelyik fideszes majd csak nyer."

a választók zöme tájékozatlan, de egyre több a "számító", hiszen nem akarja városát sötétbe burkolni és nem jut el a tudatáig, hogy ő a munkáltató és ezt csak addig csinálhatja egy alkalmazott míg fejére nem koppintanak...
addig is ismerkedés a helyzettel:

Zsarol a maffia

Most kezd beérni az esztergomi példa. Négy éven keresztül egy egész város, harmincezer ember életét nyomorították meg, mert az esztergomiak Tétényi Évát választották polgármesternek.

folytatás

gepnarancs.hu/2014/10/zsarol-a-maffia/

vagy

Illiberális ebola
Akkor a legjobb, ha humanoid terminálok szolgálnak a gépházban. Nem gondolkodnak, ismereteik elégtelenek a kritikához, és nem okoznak frusztrációt. Legföljebb világjárványt, éhínséget, polgárháborút. De minden nem lehet tökéletes. Csak a fétisek.

folytatás

gepnarancs.hu/2014/10/illiberalis-ebola/
@Orica Középföldi:
"Ez valami egészen kitűnő írás."
Valóban! Nagyívű!
Szívemet melengető reális felfogásban elemez.
@Orica Középföldi:

Úgy vélem, hogy szakmai szempontból szégyenítette, alázta meg őket (Lánczit és Törököt), nem következtetésekkel, hanem ténybeli megállapításokkal. Nem, mintha számítana, mert értem én a megélhetésieket, csak hát mégis:)
@jaegtoer:

Lehet, hogy szívesen mondogatják, tükröm, tükröm mondd meg nékem..., csak nem számítottak rá, hogy Tokfalvi lesz az a tükör:)))
@Mariann19:
" a pénzek nagy része közösségi célokra, valamint olyan kormányzati feladatok megvalósítására történt, amelyek nem tartoztak a segítségnyújtók szándékaiba,"

Ezért nem adtam én akkor pénzt, hanem tárgyi segítséget (ágynemű, takaró, ruhanemű, tartós élelmiszer stb).
Megtapasztaltam már néhányszor, hogy a pénzbeli segítség nagy részben nem ér célt, sajnos.
Nincs olyan büntetés, ami elég szigorú lenne azoknak a hiénáknak, akik a bajbajutottakat is kifosztják.
@Mariann19:

Tokfalvi mindig higgadt és tényszerű. Szeretem az írásait.
@Orica Középföldi: Tokfalvi: "én ugyanis sem istenkirálynak nem látom Orbán Viktort, sem a magyar nép legnagyobb ellenségének. (A magyar nép legnagyobb ellensége saját maga.)"

Csodálkozom, ha nem látod, hogy én ugyanezt írtam. Miért ellensége saját magának a legtöbb magyar? Pl. mert nem adják meg a saját válaszaikat arra, hogy "Mi a magyar most?". Ha lenne a magyaroknak egy egészséges identitása, akkor nem lehetne manipulálni őket olyan demagóg dumákkal, hogy "A magyarokra irigykednek külföldön.", "Trianon igazságtalan volt.", "Magyarország a Katolikus Egyház ezeréves támasza." stb.
@jaegtoer:

"...fényezik a Főnököt és rendszerét."

Biztos, hogy így akartad befejezni a mondatot?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"A magyar nép legnagyobb ellensége saját maga" - nem vittedtúlzásbaadolgokat.
Orbán csak figyel, és kihasználja a lehetőséget, amit a népe hülyesége tálcán kínál neki. Már aki... mert szerintem itt nincs ilyen marha, ha csak nem bedobott narancsmuzsik.

Demagóg dumákkal pedig lehet operálni, mert sok barom van (sajnos), akik simán beszopják a poloska propaganda szövegét. Tiranon... drágamagyartestvéreim.
Erre: "hurráááá!"
Európa kapja be! Erre: "nyelje-nyelje-hurrráááá!"
"Magyarország a Katolikus Egyház ezeréves támasza." Erre(én), na ettől hányok, és nem hurrrááá...

Nem tetszetős esetleg?
Sajnálom. 27% ÁFÁ-t fizetek én is, meg sarcot-dézsmát-tizedet, a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o... és egyéb adókat, talán lehet véleményem. És elküldhetem a ferde dildóra az egyházakat is, akiket te és én tömünk pénzzel, aztán kapjuk érte azt cserébe, amit Overdose valutának hívnak. Azt igen, lófaszt.

Bocs, nem Neked címeztem, hanem egy gittegyletnek, annak, amelyiknek egyik-másik tagja képes bármire anyagi előnyökért. Én ilyenről csak hallottam, létezhet ilyesmi...?
@dr. jenőke (jenőke):

Nem biztos. Rövidre szándékoztam fogni -körülírásoktól, és nehezen követhető körmondatoktól mentesen:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ez viszont nagyon nem hibás érvelés a TASZ részéről. :)

"Nemcsak a törvényes felhatalmazás hiánya teszi azonban jogsértővé a tilalmat. A "fajvédők" szólás- és mozgásszabadságának korlátozására tartalmi alapon, azaz önkényesen került sor, pusztán rasszista nézeteik miatt, anélkül, hogy törvényt sértettek volna. A tényleges jogsértés megelőzése helyett a konferenciát csak azért nem tarthatják meg, mert a kormány és a parlamenti pártok szerint a rendezők és a résztvevők rasszisták.
Jogi szankcióval sújtani egy eszmerendszerrel egyetértőket a diktatúrák sajátja. Holnap kit és mit fog betiltani a kormány csak azért, mert nem tetszik a véleménye?"
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Lehet, hogy ezt gondoltad, de az "új baloldal ismérveiben" nem ezt írtad.
De mondtam, hogy ugorjunk:)
Aki álmos annak szép álmokat.

A verset talán mindenki ismeri, így nem mutatom be. Aki nem ismeri, annak annyi.

Ő csorda számra tartja gyülevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kívánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.

Ő táncmulatságokat ád szüntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak - tegnap egy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kívánkozunk

Ők játszanak, zabálnak szüntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztulnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített.
@Knósszosz:

Nemrég voltam egy csipányi kis faluban, keresztelőn. Talán elemelő pillanat is lehetett volna, mikor a plebános áldon emelte két kezét a magasba, de rontotta a hatást az elővillanó (nem kicsi) arany karóra.
Már csak a varjú hiányzott.
@dr. jenőke (jenőke):

Még nem vagyok álmos, de köszönöm.
Ennek kapcsán egy szösszenet:)

joreggelteuropa.blogspot.hu/2014/09/tiborc-panasza.html

Azt nem szeretem, hogy Nádasdy Ádámot bántja, de igaza van.

Jó éjt!
@dr. jenőke (jenőke):

Varjak, varjak, kóbor varjak,
Trágyás mezők szabad népe,
Madár-szalon söpredéke,
Ti vagytok a szent madarak.

Ha jajongva fölrebbentek
Lég-hálóként tovább szálltok
S megfullasztjátok az átkot,
Mit utánatok küldenek.

Ti károgón is kacagtok
S mikor tollaitok hullnak,
Nem siratjátok a multat:
Jönnek uj varjak, uj mezők.

Szent madarak, mindig lesztek,
Mindig szálltok, mindig jobban
S a szines madár-szalonban
Szidnak titeket irígyen.

Ti vagytok: a boldog élet,
Az átkozott irigyeltek,
Gyertek felém, gyertek, gyertek,
Varjak, varjak, szent madarak.

epa.oszk.hu/00000/00022/00024/00527.htm

youtu.be/DVdn9Rvbv6k
@Knósszosz:

"drágamagyartestvéreim"

Egy bánatos fa@t testvérek itt az emberek...
Kanál vízben megfojtanák egymást,húszforintért az annyukat is eladnának többségében,éppen ezért nem tudom 'mijafütyiért lehet őket Trianonnal meg 'határontúlimagyartestvéreimmel hülyíteni...Saját országunkat nem tudjuk rendbevágni a 'gengszterv..óta nem még a körülöttünk levő elszakított területeket:))
Szerintem egyébként pld. a szlovákoknál sokkal nagyobb gondot fordítanak műemlékvédelemre(többnyire magyar eredetű),nagyobb biztonságban tudhatjuk ott műkincseinket mint itthon:)

"Magyarország a Katolikus Egyház ezeréves támasza."
:(sajna de a magyar nagyegyházak egyáltalán nem töltik be azt a szerepet amire hivatottak(szegégység,cigányság,hajléktalanok istápolása...A templomok meg többnyire üresen konganak:(
Állami pénzt a karitatív tevékenység,műemlékvédelmen kívül egy vasat sem kellene,hogy kapjanak:))
Még a papság fizujára sem.Éljenek tisztes szegénységben,mint Jézus vagy SzentFerenc vagy a híveik,nem ám audik meg merdzsók meg Pannonhalmi dőzsölés milliárdos sportcsarnokkal stb:))'akurvéletbe:))

Bízom még abban,hogy lesz egy politikus(villanyszerelő)vagy politikai tömörülés aki nyiltan őszintén mer majd ezekről beszélni nem csak a 'nyuggerek hülyítése és a haverok lopott 'zsével való kitömése árán tud majd hatalmon maradni és elküldi ezt a stupid nómenklatúrát a halál faszára,ámen!
@Orica Középföldi:
Nem akartam senkit aludni küldeni.
Hát, véletlen, de jó helyről idéztem. Ugyanis már nem tudom kívülről.
Kösz, hogy írtál.

„százezert”
@vitéž munkášőr:

Persze a karóra nekem a karóra varjúra asszociált, talán azért mert ha hordok is órát, az zsebóra, de ebből nem jól jön ki a Debóra és nincs benne kar, viszont egy jó papnak van karinge, amiben énekkar is énekelhet.
@gazoló:
Jó éjt neked is.
Ha lesz időd, nézd meg az Szja törvények 1. sz mellékletét. Adómentes egyházi tevékenykedők?
@dr. jenőke (jenőke): termeszetesen. a tragyas mezok szabad nepe szarik a foldi hivsagokra. ellentetben a (sz)aranyszaju pasztorokkal, kiket legott bemutattal
@dr. jenőke (jenőke):

Jó,de majd holnap:))
Fel szeretnéd spilázni amúgy sem alacsony vérnyomásomat,de hát dr.vagy majd ajánlasz készítményt amivel lefele tendál!
:)Feltételem lehet hogy,szintelen,folyékony legyen különben nem fogom bevenni:)))
@vitéž munkášőr:

Júúúnóóó:)

Munkásőrnek egy baja, így van-e,
mért nincs három élete, élete:
Egyiket a pártnak adja, másikat a párja kapja,
harmadikkal egy a fegyvere. Hej!

Hogyha puskám rendben tartom,
Tisztítom és zsírozom,
Jobbra sem hord, balra sem hord,
Pont a célba vág golyóm.
@dr. jenőke (jenőke):
Nem akarom senki hitéletét izélgetni, de van tapasztalatom róla, hogyan megy az a nagyon erkölcsös élet, például az én rokonom esetében, aki... nem írom le milyen vallás képviselője - de trágya.

Kell valami, hogy a fennkölt hívek hívjenek?
Vagy kiderül, hogy csak süket ócska duma az egész szar?

Számomra egy hit létezik csak, a magamé.
Ami arról szól, hogy kit szeretek és kit nem.
A többi le van szarva, aki fontos benne van, a többi meg...? Sajna nem. Itt mindenki, de ... jó éjt!
@gazoló:

Még, még, még és még!
A burzsujnak sosem elég.
Láss, láss, láss, már láss,
Sorsod az elpusztulás!
Mert harmada országnak éhengebed,
Az éhség, a szenny marja fel testedet,
Éhhalálra ítélt ez a rend.
A gégédre hurkol statáriumot,
És tapsolnak hozzá a rongy árulók,
Bencsikek, Kerényik, Bayerek.
@gazoló:
Ha valami nagyon finomat kívánsz:
Ararat Vaspurakan 15 Year Old Brandy

Nekem ez a kedvenc, csak ritkán jutok hozzá. Pedig kapható.

www.thewhiskyexchange.com/P-16903.aspx
"Vajon mi késztette az úgynevezett ellenzéket, hogy Viktorunk házi kutatóintézetét, a rendszeresen sajátos eredményekkel operáló Nézőpontot bármennyire komolyan vegyék?"

Fú, nem olvastam a kommenteket, de a feltett kérdésre tudok válaszolni. A szocik kerestek egy ürügyet, hogy kifarolhassanak Falus mögül. A szoci polgármesterjelöltek panaszkodtak, hogy a választóik nem fognak elmenni szavazni (rájuk se), ha Falus a főpolgármester jelölt. Kármentés folyik arrafelé, nem megtervezett kampány, az a legnagyobb probléma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak ismételni tudom magamat, szerintem teljesen hibás ez az érvelés.

"A tényleges jogsértés megelőzése helyett a konferenciát csak azért nem tarthatják meg, mert a kormány és a parlamenti pártok szerint a rendezők és a résztvevők rasszisták."
Ha rasszista a résztvevők eddigi munkássága, akkor igenis legyenek betiltva bármely kormány által (viszont a Fidesz nem lesz ettől szimpatikusabb, hogy a tesóit betiltja). Én a Gábriel angyalt sértő szoborról is 10 kilométerről megmondom, hogy rasszista és történelemhamisító, de a TASZ szerint nem az, mert ezt én mondom? Ha jól tudom, benne van a BTK-ban, hogy aki rasszizmusra uszít, az bűncselekményt követ el.

"Jogi szankcióval sújtani egy eszmerendszerrel egyetértőket a diktatúrák sajátja."
Ezek h.lyék. Rasszistákat jogi szankcióval sújtani szerintem emberbaráti cselekedet és kötelesség (csak a Fidesztől nem, mert tőlük szemforgatás és képmutatás).

"Holnap kit és mit fog betiltani a kormány csak azért, mert nem tetszik a véleménye?"
Ha egy kis szerencséje van a TASZ-nak, akkor őket. Ugyanis akkor rájönnek az emberek, hogy mi van ebben az országban. És nem ringatják a demokraták magukat olyan hamis illúzióban, hogy majd a TASZ megvédi őket bármitől is. Ha kis szerencséje van a TASZ-os h.lyéknek, akkor majd a népharag megmentené őket is -saját maguktól.
@Orica Középföldi: "Lehet, hogy ezt gondoltad, de az "új baloldal ismérveiben" nem ezt írtad.
De mondtam, hogy ugorjunk:)"

Na, kié lesz az utolsó szó? :)
Nem tudom, mi olyan nehezen érthető ezen? Ha Trianont elfogadja valaki, akkor le kell mondania a régi Magyarország fényéről is. Ki kell mondania, hogy igazságos volt a szomszédok kárpótlása! (De nem volt igazságos az Osztrák-Magyar Monarchia szétverése.) Tudod, mi jár ezért ma Magyarországon? Megvetés és karaktergyilkolás a közéletben.
Ki kell mondania, hogy a Tanácsköztársaság az úri Magyarország bénázása miatt jött létre, jogosan. Ki kell mondania, hogy eddig, Magyarország legutóbbi száz évében egyetlen erő volt, amelyik az antiszemita-vulgárkatolicizmusnak (Horthy-rendszer) ellen tudott állni. A zsidókat gyilkoló magyarokat eddig egyedül a kommunista oroszok által támogatott kommunista magyarok tudták lenyomni.
Az a baloldal, amelyik ezt kimondja, számíthat a virtuális keresztrefeszítésre.
@vitéž munkášőr:

Kispest, Csepel,
Vezesd a harcot!
Váci út felelj neki!
Dunántúl, Alföld, együtt a harcban,
Jelszavunk megrengeti, rengeti,
Nem fogunk pusztulni éhen,
Nem tűrűnk csendben tovább!
Kispest, Csepel, zúgjon a hangod:
Kenyeret, munkát!

(mennyire aktuális:(( )
@dr. jenőke (jenőke):
kár, hogy éppen nincs nekik

brühüyyy
@vitéž munkášőr:

bingóó!
legalább aktuális:))

de eezzz('Kárpáttetőn lakik a szeretőm')

www.youtube.com/watch?v=sjR_ZkB5f8s
www.youtube.com/watch?v=sjR_ZkB5f8s

(Magozott cseresznye)
Kassán a szél

Szebb jövőről mesél
Lengnek a magyar zászlók
Kassán ahol
Magyar leány dalol
Húsz évig magyar gyászol
Honvéd vigyázz, fegyverbe
Védjed a hazádat
Most már elég
Többé ne öleljék
Mások a te babádat
Honvéd vigyázz, fegyverbe
Védjed a hazádat
Most már elég
Többé ne öleljék
Mások a te babádat.

Kárpáttetőn lakik a szeretőm
Ott van egy kicsiny háza
Minden este kiáll a kapuba
Csókot ád a kis szája
Egyet kacsint
Büszkén lép
Rózsa az orcája
Kárpáttetőn lakik a szeretőm
Csókot ád vacsorára
Egyet kacsint
Büszkén lép
Rózsa az orcája
Kárpáttetőn lakik a szeretőm
Csókot ád vacsorára.
A mai nemzeti gyásznap emlékére az aradi vértanúk utolsó mondataiból:

"Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei, virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük." (Kiss Ernő)

"A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot." (Schweidel József)
@hekate36: lenne, ha ez nem a rezsicsokott Nyuggerisztan lenne mara mar…
.
Ady Endre: Október 6.

Őszi napok mosolygása,
őszi rózsa hervadása,
őszi szélnek bús keserve
egy-egy könny e szentelt helyre,
hol megváltott- hősi áron -
becsületet, dicsőséget
az aradi tizenhárom.
Az aradi Golgotára
ráragyog a nap sugára,
oda hull az őszi rózsa,
hulló levél búcsú csókja:
bánat sír a száraz ágon,
ott alussza csendes álmát
az aradi tizenhárom.

Őszi napnak csendes fénye,
tűzz reá a fényes égre,
bús szívünknek enyhe fényed
adjon nyugvást, békességet:
sugáridon szellem járjon ,
s keressen fel küzdelminkben
az aradi tizenhárom.
...kérdezték Navracsics Tibort, mi a helyzet a felsőoktatás bolognai rendszerű átalakításával, illetve annak hatásaival.

Válaszában Navracsics azt írta: a bolognai rendszer célja a felsőoktatás javítása, a különböző oktatási rendszerek összekapcsolása, és annak szavatolása, hogy minél jobban kiegészítsék egymást.
Navracsics hozzátette azt is: a bolognai rendszer összehasonlíthatóbbá, átláthatóbbá, áttekinthetőbbé és vonzóbbá tette az európai egyetemeket.

A lényeg: vonzóbbá tette az európai egyetemeket.

Mert mit is csináltak a magyar felsőoktatással?
*
Október 6, gyásznap, örömre, mosolyra semmi ok, a reggel írt napló...

'Az ősök és a hősök a semmiért haltak. Korcs utódok nem érdemelnek ilyen hősöket s hű elődöket, s ha nem érdemelnek dicső múltat, csak jó lehet, ha elássák a jövőjüket.

index.hu/index2/#bloghu/tizenegyker/2014/10/05/megszunt_a_kismamapenztar_az_auchanban

"Egy hónapja se, hogy írtam arról, a Savoya Parkban található Auchanban semmit se ér a kismamapénztár. A pénztár funkciója az lett volna, hogy a kismamák és a kisgyermekesek hamarabb sorra kerüljenek, csakhogy mindenki beállt, és az Auchan dolgozói nem merték felvállalni a konfliktust a renitensekkel szemben."

Ez nem orbán, simicska és nem gyurcsány és a libás műve, ez nem pintér-tasnádi maffia, és nem szabóalbert- és bácsfidiaköpet. Ez a táptalaj tenyészete, ez az amikor az egész ország egy Petri-csésze. Itt már nem lesz holnap, itt nem lesz majd. Itt csak a ma van és a most. Nem lesz 'majd én megmutatom'. Nem. Ez az ország riherongy. Folyton beáll a sorba, hol akkor, amikor nem kellene, hol akkor, amikor épp, hogy ki kellene. És csak váltogatják a sorokat. Sőt, önmaguk váltakoznak. Akkor mondanak igent, amikor nemet kellene, és akkor nemet, amikor az igen jelentené az életet. Egy kicsi igen önmagáért, gyerekéért, jövőért, vagy a hős ősökért. Egy nagy Igen az életre. Mindegy. Itt úgy álmodnak, hogy nem kolbászból, hanem aljasságból fonnak kerítést, hazugságból építenek sövényt és utcaszegletet, s ma már elhasznált gerincekből építenek emlékezetet s országvesztőknek emelnek emlékműveket.
Hol az a rettenetes ásó? És hová legyen az a ménkű nagy gödör, amibe ez a Petri-csésze-ország belefér, hogy nyoma se maradjon s írmagja szakadjon. S inkább ma, mint holnap.
@Orica Középföldi:

Ami azt illeti, annyira felháborodtam, hogy alig találtam a szavakat.

A háttérben meg Lázár hazudozik és csúsztat a kitűnő Mészáros Antónia előtt az atv-n
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Na, kié lesz az utolsó szó? :)"

Az utolsó szó többnyire az erő(szakosok)é, lettlégyen bármi is - szellem, hatalom, izom - a forrása:)

A témakör elemzését Csernok Attila: A komáromi pontonhíd c. könyvében kiválóan elvégezte.
@jaegtoer:

Szabad halkan megkérdeznem, miért baj az, ha a gyereket anyukájával együtt megtanítják arra, hogy az élet sorban állás?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"___"@Orica Középföldi: "Lehet, hogy ezt gondoltad, de az "új baloldal ismérveiben" nem ezt írtad.
De mondtam, hogy ugorjunk:)"

Na, kié lesz az utolsó szó? :)___"

Nagyszerű... Csakhogy az a cikk, amiben nézeteid azonosságát, vagy állításod igazolását vélted felfedezni, más kontextusban másról szól, így mindenképpen a tied (lehet) az utolsó szó.
(én legalábbis a Tokfalvi cikkre és linkre gondolok:)
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Szabad halkan megkérdeznem, miért baj az, ha a gyereket anyukájával együtt megtanítják arra, hogy az élet sorban állás?_"

Szabad. Legfeljebb nem válaszolok:)
@jaegtoer:

én, ha érthető, ha nem a humorhoz menekültem...

borzalmasan érzem magam...
pedig még tv-t sem nézek, csak bekukucskálok ide, oda itt a hálón és a gyomrom forog.

azért 6. alkalmából, frissítettem egy régi posztot és lehet, hogy nem mindenki ismeri azt a balladát vagy a színészeink krémjét felvonultató régi tv játékot, akkor itt megnézheti...

Az október 6-án kivégzett aradi vértanúk emlékére...

offforever.blog.hu/2014/10/06/oktober_6-an_kivegzett_aradi_vertanuk_emlekere
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Csak ismételni tudom magamat, szerintem teljesen hibás ez az érvelés."

Én is csak ismételni tudom, továbbra is rosszul ülsz a lovon. :)

Az Orbán-rezsimen a jogállamiságot számon kérő ballib tábort egyáltalán nem érdekelte, milyen eszközökkel akadályozza meg az állam néhány amerikai és eurázsiai bolond szólás- és gyülekezési szabadságát. Fő az antifasiszta látszat.

A nyolcvanas évek minden presszó- és kocsmalátogatója tudja, hogy a Kádár-kor legállandóbb, legmegbízhatóbb intézkedése a váratlan igazoltatás volt, főleg az esti órákban: egyszer csak megjelent két egyenruhás a vendéglátóipari egységben, és minden ok nélkül, tisztelegve, egyenként elkérték a vendégek papírjait, a személyit ugye mindig magunknál kellett tartani. A külföldiek útleveleit különösen hosszan nézegették. Állandóak voltak az ún. közúti ellenőrzések is (bizonyos listákon szereplő egyének esetében a járműbe való bekukkantással, csomagtartó-megnézéssel kiegészítve), amelyekkel nemcsak az autósokat vegzálták, hanem mindenkinek üzentek: a szerv mindenhol ott van, figyel, társadalmi jelenléte permanens.

Ez a társaság és ez a rendezvény kb. olyan közvetlen és nyilvánvaló fenyegetést jelentett kisebbségeinkre, annyira volt veszélyes a magyar közéletre, mint az északír válogatott a magyar csapatra. Mégis ők jöttek ki jobban belőle. Ha a miniszterelnök nem emelte volna fel a stupid konferenciát államüggyé, az illetékes szervek nyugodtan végezhették volna a dolgukat, beépülhettek volna, kielemezhették volna a szélsőjobb aktuális gondolatait, a Jobbik networkjét, ilyenek. De nem, ezeknek a Clock Café kellett. És, most jó? Lecsaptunk a szélsőségekre?

Mivel erős a gyanúm, hogy sokan a hatósági fellépés koncepcióját sem értik, lassan írom, hogy megértsék: ez az egész nem az internácikról szólt, hanem rólunk, többiekről. Akik nem olyan országban akarnak élni, ahol a kormányfő leszól a főrendőrnek, ugyan tiltson már be valamit. Ráadásul a tiltás oka az intézkedő rendőrök számára is homályos lehetett: az, hogy valakinél nincs ott az útlevele, lényegesen szánalmasabb és nyögvenyelősebb érv, mint az eredeti ok, ill. ürügy, hogy ti. az Európa jövőjéről szóló rendezvényen alkotmányellenes nézeteknek adnak majd hangot (ezt odafent előre tudták). Nem véletlenül: az intézkedéssorozat elejétől végéig teljesen törvénytelen volt.

Ami a továbbiakat illeti, semmi okunk szép nyugodtan hátradőlni. A Clock Caféban ugyanúgy a Készenléti Rendőrség emberei csaptak szét, mint nem sokkal korábban az Ökotárs irodájában. Ha ez utóbbit utáltuk, akkor az előbbihez miért asszisztálunk csöndben, kárörömmel?

HA HALLGATÓLAGOSAN ELFOGADJUK, HOGY A KORMÁNYZAT BÁRHOGY HAJLÍTHATJA A JOGOT, AMIKOR NEKÜNK NEM TETSZŐ EGYEDEKKEL SZEMBEN LÉP FEL, AKKOR MI ALAPJÁN TILTAKOZUNK MAJD, HA LEGKÖZELEBB A MI PRIVÁT RENDEZVÉNYÜNKET TILTJÁK BE, A MI SZÁMÍTÓGÉPEINKET FOGLALJÁK LE?

hvg.hu/velemeny/20141006_Seres_Most_jottek_a_fajvedorol
@guma:

Köszönöm, a balladát nem ismertem, a filmet láttam. Nincs jó hangulatom. Különben is ma a másik, a kritikusabb bal lábammal kelőnek érzem magam.

Mindenesetre ezen az sem javított, hogy az origó egészen más képzetet keltő híradásban számolt be a Norvég Alap tárgyában készített interjúkról. Szerencsére láttam az ATV-n az egészet. Arra mindenképpen jó volt, hogy levonhassam azt a következtetést, hogy egészen bizonyos az, illúziókba ringatják magukat azok, akik úgy vélik, hogy Lázárral könnyebben szót lehet(ne) érteni.
@jaegtoer:

kicsit lehiggadtam a "csavargások" után... de úgy érzem kiölnek bennem is lassan minden emberit, mert az indulat soha nem ismert módon és sűrűséggel lep el mostanában...

tegnap is menekülőre fogtam, de már nem igen segít a humor vagy a szépség, és ez a pár sorod mindent tapasztalatomat leírja.

"Ez az ország riherongy. Folyton beáll a sorba, hol akkor, amikor nem kellene, hol akkor, amikor épp, hogy ki kellene. És csak váltogatják a sorokat. Sőt, önmaguk váltakoznak. Akkor mondanak igent, amikor nemet kellene, és akkor nemet, amikor az igen jelentené az életet. Egy kicsi igen önmagáért, gyerekéért, jövőért, vagy a hős ősökért. Egy nagy Igen az életre."

hihetetlenül dühös vagyok amikor a szépkoruak nyomulnak, mert... és ezt mindenhol tapasztalod, ahol sorba kellene állni... és a fiatalok természetesnek veszik már ezt a stílust és a pénztárablakok kivételével sehol sem sort látsz, hanem tömörülést...

de ez az évek alatt kifejlődött sor, ami megalázó és méltóságrabló, jelez valamit...
engem, ez a sor kiütött és nem találom a helyem sehogy sem, ahogy eszembe jut KP levelével összecsengő szöveg és a valóság:

Bornai Tibor, aki a fotókat felrakta a Facebookra, így sokak számára láthatóvá tette, azt írta a képek mellé: "2014, október elseje. Ételosztás a Városliget szélén. És a sorban nem mindenkiről látszik elsőre, hogy ennyire szegény."

nepszava.hu/cikk/1035286-tarlos-eldugta-az-etelosztast-de-hiaba/

félek, hogy a sok hülye nagyon későn fogja megtanulni, hogy ebbe a sorba "besorolják" (vagy "lökik"), hogy tanulja meg mi a rend, ha már ezt "választotta".
@jaegtoer: :)

nem tudok bízni egyikben sem, akik részt vettek a kereszteshadjáratban és isten nevében kizsákmányoltak szerintem gátlástalanul egy országot, maguk örömére...

na megyek megnézni mi okozott még neked is meglepetést ebben az emberben.
@guma:

:)

"_ na megyek megnézni mi okozott még neked is meglepetést ebben az emberben._"

Óóó, nem! Meglepetést nem okozott, hiszen régóta figyelemmel kísérem ezt a részben kíméletlen, részben csúszó mászó táskahordozó törtetőt. Mert táskahordozó ő most is, ez nem változott, csak csiszolódott.
@dr. jenőke (jenőke):
"
Nekem ez a kedvenc, csak ritkán jutok hozzá. Pedig kapható"

De nem színtelen... :))
@Orica Középföldi:

"Még keresem rá a jelzőt." 9:20-kor

Jól elbújhatott!:DD
@látjátok feleim szümtükkel:
"Szabad halkan megkérdeznem, miért baj az, ha a gyereket anyukájával együtt megtanítják arra, hogy az élet sorban állás? "

A történet nem erről szól. A kismamapénztárnál is sorba kell állni, mert egyszerre nem csak egy anyuka akar fizetni.
Itt a gyerek egy valamit tanul meg (illetve kettőt): hogy a szabályok arra valók, hogy megszegjék, és hogy hogyan tapossunk el mindenkit, aki utunkban áll.
Az Auchant meg csókoltatom, a helyi rendészeik mire valók?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Utólag jutott eszembe egy friss történet: Hellenikon repterén egyszer sorba kell állni a beszállókártyáért, egyszer meg a már lemért csomagok feladásához.
Jó magyar szokás szerint két-három ember meg akarta kerülni a kordont és sorban állás nélkül akarta feladni a csomagot (még kb. egy óra volt hátra indulásig, belefért volna az az öt perc). A reptér alkalmazottja, egy vékony, törékeny pici hölgy úgy vágta ki vissza őket a sor végére, mint annak a rendje.
Érdekes módon elfelejtettek tiltakozni és erőszakoskodni, mentek a helyükre...
Szóval fel lehet vállalni a konfliktusokat.
@Knósszosz:

Ez most volt két hete, mikor jöttünk haza a nyaralásból.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azt hittem valamikor "réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban..."

Semmi kioktatás, csak tájékoztatásképpen; az Ellinikon az Athén régi repterének a neve. A városhoz közel fekszik, a Szaróni-öböl partján, köpésre az athéniak helyi riviérájától, Glifádától. Az új reptér ami sokkal nagyobb (Eleftheriosz Venizelosz), az kissé beljebb van, ölég közel Marathón-hoz.

Ahol pedig történt az eset amit leírtál, az Kréta Iráklió repülőtere, becsületes nevén a Nikosz Kazantzákisz. Van másik is a szigeten, Haniá-ban, illetve mellette az Akrotíri félszigeten, ez a nyugati oldalt elárasztó turisták miatt került be a forgalomba, előtte katonai reptér volt. Aztán van még egy kisebb Sitiában is, de az csak kisgépes izé...

Csak kiegészítésképpen.
Mennem köll melózni... francba.
@Knósszosz:

Természetesen igazad van, ó minden görögök atyja.
Heraklion helyett írtam a Hellenikont, a franc se tudja, hogy miért. Talán ez volt a tudatalattim sugallata, hogy oda kellene mennem jövőre?
A történet ettől még igaz.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ja, és a vicc az egész névcserében: ifjabb útitársaimat én világosítottam fel, hogy ki volt Nikosz Kazantzakisz...
süti beállítások módosítása