Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.06. 08:50 Fabius

Zsarolás, Fidesz a neved

Mi folyik itt Baranyában?! - ordíthatnák a harkányiak az ikonikussá vált gyöngyösi videó után szabadon. Mert Kiss-Kálmán Éva levelét megírta, fideszes létére ellenzéki rinyáját mind belesírta, amitől a választási kép a takonypüré tetején megrohadt, kikelt légylárváktól hemzsegő narancsgerezd látványától is gusztustalanabb.

Kiss-Kálmán a legostobább fideszesek sokaságából is toronymagasan kiemelkedik, mikor választói arcába nyomja a fideszvalóságot: Településfejlesztési pénz kizárólag fideszes többség esetén van. Ha az önkormányzatban nem lehet egy ideig, akkor legalább a támogatandó dolog - például a városi fürdő - felügyelőbizottságában legyen többség. Vili? Aki ezt a hóttegyszerű alaptézis nem érti, az hülye, és megérdemli az így járást. Mert ez a normális, ez a természetes, és ugye nem egy nagy elvárás. Miért várhatná el egy magyar adófizető választó, hogy a kormánya ne pofára és/vagy pártlogó alapján osztogasson településfejlesztési pénzeket? Hová képzelik ezek magukat? Liberális államba, ahol szabadon, hátrányok elszenvedése nélkül választhatnak maguknak képviselőket és önkormányzatot?

Az üzleti modell, amiben az országot szanaszét lopják nem így működik héló!

Abban az van, hogy a 2010-es választás után egy időközit is nyerő független polgármester a legyőzött kormánypárti ellenfelének és néhány "politikai kapcsolattal bíró" barátjának bizottsági helyeket - gyik: pénzt - oszt, mer'ha nem, akkor a település rábaszik. Ha fejlesztési pénzt akar, akkor a felügyelőbizottságban fideszes többség van, mer'ha nem, akkor szintén. Ha az előző garnitúra "politikai kapcsolattal bíró" klientúráját kirakja a francba, akkor népellenség lesz, aki ellen az országgyűlési képviselője is támadásba lendül. Akkora iramban, hogy áprilisi újraválasztása után a legelső dolga levelet írni - a baranyai fideszes az ilyen nyílt leveles állatfajta:

"Harkány a jobboldal Bástyája! Még akkor is, ha a jelenlegi polgármester hétről-hétre, napról napra arcul csapja, megalázza, kirúgja mindazokat a derék harkányi embereket, akikről tudjuk/tudja, hogy a nemzeti oldal elkötelezett hívei! Szeretném tudatni Önökkel, hogy mindenkinek, akit kirúgott, új munkahelyet szereztünk! Nem engedjük el senki kezét! Nekem a megtiszteltetés,hogy ezeken a derék embereken segíthettem!

Kedves Harkányi Barátaim!
 
Sok kritika ért az elmúlt években, hogy nem segítettem a várost! A kritikát elfogadom, bocsánatot kérek, ha csalódást okoztam! Kérem, higyjék el, mindent megtettem, amit lehet! (...) A fürdőn azonban nem tudtunk segíteni! Nagyon sajnálom! Rengeteg kilincselés, lobby van mögöttünk, hogy a magyar vízkincs eme gyöngyszemét még sikeresebbé tegyük! Nem sikerült!"

tiffán harkány.jpg

No, akkor most meghatódnak a harkányi választók attól, hogy Tiffán úr aszongya az elbukott 500 milliós fejlesztésre: Bocsesz, nem sikerült. De ha most a mi embereinkre, a vereség után legalább bizottsági helyért ácsingózó, amúgy a miniszterelnökség kötelékébe tartozó Baksaira, meg erre a földsötétségű de hűséges Kiss-Kálmán Éva keresztény úrasszonyra szavaztok, akkor még az is megeshet, nem építünk a fürdőtök helyén termál vízzel fűtött talajú új stadiont. Mer'amúgy pont elférne.Teccikéteni? Ha nem, akkor itt vannak Vezérünk témába vágó legfrissebb intelmei:

„Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó”

Így már vili? Na azért.

 

 

 

 

130 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr186763065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer: már augusztus és szeptember óta keveregnek a fiúk

2014. szeptember 12.

Magyarország fázni fog

A fideszes offshore cégek által eladott gáz hiányzik a félig üres magyar tárolókból. AZ MSZP ismét feljelentést tesz az új bizonyítékok alapján.

A magyar gáztárolók csaknem fele még mindig üres, ezért tartani kell attól, hogy Magyarország hamarosan fázni fog - jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

A politikus rámutatott, hogy az EU tagországok többségében már 90% körüli a gáztárolók feltöltöttsége, míg nálunk ugyanez az arány mindössze 56%. Ráadásul ebben már benne van az a stratégiai készlet is, amihez csak végszükség esetén szabad nyúlni. "A kormány persze próbálja nyugtatni az embereket és riogatással vádol, de az igazság az, hogy ha Oroszország beszünteti a gázszállítást, vagy Ukrajna megcsapolja a hazánkba tartó gázkészletet, akkor a magyar tározókban lévő gázmennyiség nem lesz elegendő" - jelentette ki Tóth Bertalan.

A politikus szerint az a gáz hiányzik a magyar tárolókból, amelyet a kormány évekig átjátszott a fideszes offshore cégeknek. "Az MVM-en keresztül behozták az országba Ausztriából az olcsó gázt, azzal, hogy ez a stratégiai készletek feltöltéséhez kell. Ez a mennyiség azonban a tartályok helyett a fideszes offshore cégek tulajdonában álló MET Zrt.-hez került, amely jelentős haszonnal eladta az olcsó gázt" - mondta az MSZP-s képviselő, hozzátéve: a fideszes offshore cégek évente több mint százmilliárd forintos haszonhoz jutottak ezzel a trükkel.

Tóth Bertalan kijelentette: az MSZP mindent megtesz, hogy ez a pénz visszakerüljön a magyar költségvetésbe. Szerinte erre egy előző napi bírósági döntés alapján van is esély. "Korábban hiába kértük az MVM-től a gázeladásokkal kapcsolatos közérdekű dokumentumokat és a rendőrség is érdemi vizsgálat nélkül utasította el a feljelentésüket. Tegnap azonban a Fővárosi Törvényszék első fokon úgy döntött, hogy ki kell adni a gázeladásokkal kapcsolatos valamennyi MVM-es szerződést, és az offshore hátterű cégekkel kötött szerződések előkészítő dokumentumait. Ezek olyan új bizonyítékok, amelyek ismeretében ismét feljelentést teszünk, az iratokból pedig ki fog derülni, hogy kik a felelősek azért, hogy a magyar gáztározók csaknem fele még ebben a pillanatban is üres, és hogy kiknek a zsebébe vándoroltak a százmilliárdok."

Tóth Bertalan szerint a Fidesz által ellopott gáz miatt nehéz tél vár Magyarországra, de hozzátette: az MSZP mindent megtesz, hogy a felelősök megkapják ezért a büntetésüket.

sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/121538/&&&
Szőke arisztokrata és bécsi jogászfi

Az Aradon tanácskozó, majd nem egészen két hónap múlva ugyanitt kivégzett tábornokok életkor, nemzetiség és társadalmi pozíció szempontjából igen tarka összetételű csoportot alkottak. A legfontosabb közös pont forradalom előtti életükben az volt, hogy 1848 előtt valamennyien szolgáltak az osztrák császári hadseregben.

...

A magyarul nem is beszélő Poeltenberg Ernő egy bécsi jogásznak a fia volt, akit császári katonaként vezényeltek Magyarországra 1848 nyarán. Noha többször kérvényezte áthelyezését, nem engedélyezték neki, így esküt kellett tennie az áprilisi törvényekben fölállított alkotmányos rendre, amihez aztán mindvégig hű maradt.

...

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20141003-szabadsagharc-arad-haynau-a-vertanuk-sorsa.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Sajnálja, hogy a média szabadságára és sokszínűségére nem figyelt eléggé az Orbán-kormány, és bírálta az egyéni képviselői indítvány formájában beadott törrvényjavaslatokat Navracsics Tibor uniós biztosjelölt válaszában, amelyet a liberálisoknak adott."

- Lécci! Lécci! Szavazzatok meg! Ha kell még a fideszből is kilépek. Lécci!
@fehérfarkas: "A budapesti MSZP vezetése Bokrost támogatja."
Titokban! :)
nemcsak a fürdőben, de a csapban is akkor lesz víz, ha a településen a fidesz győz. a nem fideszes települések lakosai pedig csapon át mennek keletre.
@guma:
"Magyarország fázni fog."
A Tóth Bertalan általi gázhelyzet elemzése hű tükre azoknak a folyamatoknak, amelyek a magyar gazdasági irányítást jellemzik.
A hatalom birtokában zsíros üzleteket buliznak ki szemérmetlenül a holdudvar kegyeltjeinek most már 100 milliárdos nagyságrendekben, és már odáig elmennek, hogy akár a fagyhalálba is elküldhetik a lakosságot.
Veszélyes játék ez a gázellátás ügyében, mert a nép ilyen úri huncutságokra nem érzékeny, mint a jogállamiság vagy demokrácia, de ha a jégvirágot nem tudja majd leolvasztani az ablakaiban, mert nem tud meleget varázsolni gáz hiányában, akkor fogja érzékelni, hogy milyen országban is él.
@guma: "Magyarország fázni fog.... eladott gáz hiányzik a félig üres magyar tárolókból"

nagyon pesszimista vagy! pont most, amikor ígéretzuhatagok gyöngyöznek országszerte búgó szirénhangon.
Tehát
Magyarország nem fog fázni, mert az eladott gáz nem hiányzik a félig tele tárolókból.

Nalátod.
Eredetileg ezt a szöveget:"Mi a tököm folyik ott lenn Pécsen?" formában olvastam a bőrön asszem.

Ha meg már vastagbőr,akkor egy pár hónapos czikk:
vastagbor.blog.hu/2014/04/10/tiffan_zsolt_levelet_megirta#comment-form
Hát az nagyon könnyen lehet,hogy a Fidesz zsarol, de a másik út Esztergom!

Lehet nemfideszes polgármestert választani, de akkor mint pl. Esztergom, tíz évet lép vissza az időben!

Egyébként válasszatok! Kell a településnek a támogatás, vagy nem kell?

Mert az mégsem működik, hogy a jó kurva anyját az Orbánnak, de amúgy támogassa a települést!
(Orbán egyébként nagyban ugyanezt csinálja az EU-val, percenként elhajtja őket, de a lét azt kéri, elvárja az EU-tól...)
A poszthoz csak annyit, hogy nem igaz. Vagy ha mégis, akkor sem.
Éljenek a fidesz birkák!
bréééking:

Eldőlt: Navracsics nem lesz kulturális EU-biztos

2014. október 06., hétfő, 18:03 Utolsó frissítés: 3 perccel ezelőtt

Szerző: hvg.hu

Címkék: Brüsszel; Navracsics Tibor; EU-biztos; biztosjelölt;
Kinyomtatom Elküldöm
Twitter

Bár a biztosjelölt személyére igent mondtak Brüsszelben, nem a neki szánt területet kapja meg Navracsics Tibor.

Navracsics személyére igen, a posztjára azonban nemet mondott Brüsszelben az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága - olvasható Jávor Benedek Facebook-oldalán.

A Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője azt írta, Navracsics személyét 15 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartozkodás mellett fogadta el a bizottság, és "a szocik csak megszavazták". A jelölt portfóliójára 14 nem, 12 igen szavazat érkezett. Jávor szerint ez azt jelenti, hogy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének új feladatot kell találnia Navracsics Tibor számára.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő azt írta, bár Navracsics Tibor lehet még EU-biztos, biztosan nem az eddig neki ajánlott területen, azaz az ifjúság-, kultúra-, sport- és állampolgári ügyekben.

hvg.hu/itthon/20141006_Eldolt_Navracsics_nem_lesz_kulturalis_EU
@Mariann19:

Megtorolja rajtunk a Gazprom az ukrán gázszállítást

A lengyelek, szlovákok és magyarok az elmúlt két évben 3,8 milliárd köbméter orosz gázzal segítették ki Ukrajnát. A gyakorlat megakadályozására az orosz parlament már előkészített egy büntető hatású törvényt.

hvg.hu/gazdasag/20141006_Megtorolhatja_rajtunk_a_Gazprom_az_ukran
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A baloldal tehet erről. A bukott álbaloldal.
@hanta boy: "Mert az mégsem működik, hogy a jó kurva anyját az Orbánnak, de amúgy támogassa a települést!"

Ez a mondatod egészen úgy hangzik, mintha Orbán a saját zsebéből támogatná a magyar településeket! :)

"Lehet nemfideszes polgármestert választani, de akkor mint pl. Esztergom, tíz évet lép vissza az időben!"
Minek egyáltalán polgármestert választani? Sőt, ne menjenek be az ügyintézők sem, a tanárok ne tartsanak órákat, az orvosok ne műtsenek (csak a sürgős eseteket)! Mindenki maradjon otthon, kivéve a fideszeseket.

A poszthoz: kiegészítésül annyit, hogy a fürdők még önmagukban nem teremtenek biztos megélhetést a népnek. Ergo: az az infrastruktúra és oktatás, amit ebből a pénzből kellett volna megalapozni (mint pl. anno Portugáliában vagy Görögországban), továbbvitte volna az országot, miután elfogynak az EU-s pénzek. Magyarország az első ország lehet az EU-ban, akin csak átfolyik az EU-s támogatás, mindenféle haszon nélkül. (Egyesek kajmán-szigeteki számláját most nem tekintjük haszonnak.)
Navracsics volt az egyik legnagyobb csalódásom, Gulyás Gergely mellett. Csak 4 évet kellett várnom. :)
Van akit még meglep egy ilyen hír? Van olyan aki hitte ezek nem olyanok? Van olyan, aki elhitte a meséket? Már 2002-ben tudtam, hogy ilyenek lesznek, hogyha újra hatalomra jutnak.
Ilyen amikor gerinctelen, buta emberek kezébe hatalom jut. Megrészegülnek tőle és egyre nagyobb hatalomra vágynak. Mindeközben tökéletesnek, tévedhetetlennek hiszik magukat, amivel nagyobb társadalmi és gazdasági károkat okoznak.
Lenint is mennyien szerették, imádták, elhittek neki mindent, amit csak kitalált. Most azért már nem annyira követendő példa.
@KÁTÉó53éúétr6:
" így kell elárulni hol a hazát, hol a pártját."

A kultúra jegyében...
@V-PORT:

A személyét elfogadták: 15-10-2 igen-nem-tartózkodik arányban. :))
@roli101: "Lenint is mennyien szerették, imádták, elhittek neki mindent, amit csak kitalált. Most azért már nem annyira követendő példa."

Nem Sztálint akartál mondani? Meg Hitler is ott van a Ki ártott legtöbbet? listán -sajnos hogy van ilyen lista-, pedig milyen sok német tapsolt meg integetett neki a békameneteken, vagy hogy hívták. Már keverem ezeket a felvonulásokat ...
@V-PORT:
"Navracsics volt az egyik legnagyobb csalódásom, Gulyás Gergely mellett. Csak 4 évet kellett várnom. :) "

Mert túlságosan optimista/jóhiszemű voltál.
Navracsics az feltűnése első percétől egy elvtelen, gerinctelen pártcsicska volt. A ritkán előforduló normálisnak tűnő tettei és nyilatkozatai is pártfeladatként voltak rá kiosztva, amiket több-kevesebb sikerrel abszolvált.
Senki nem tud hosszú ideig a saját természetével ellentétesen létezni, tehát ő mindig is olyan féreg volt, amilyennek most egész Európa előtt mutatkozott.
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: "Titokban! :) "

Azért az nem titok, ha valaki a Népszavának, index.hu-nak, InfoRádiónak nyilatkozza:

"Kunhalmi: ha Bokros győz, van remény a változásra
2014. október 4., szombat 11:49 InfoRádió / MTI

Aki váltást akar, arra fog voksolni, akit esélyesnek tart, hogy leváltsa Tarlós Istvánt és megszabadítsa a fővárost attól, amit az elmúlt négy-öt évben a Fidesz csinált - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a Népszavának adott interjúban.

A lap szombati számában közölt beszélgetésben a politikus azt mondta, meggyőződése, ha Bokros Lajos győz, van remény a változásra. Kunhalmi Ágnes - aki marad pártjában, és társaival együtt küzd azért, hogy az MSZP talpra álljon - ahhoz
tartja magát, amit Tóbiás József elnökké választásakor mondott: az önkormányzati választás lokális ügy, a helyi vezetők döntenek."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-671331
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Seres:"Mivel erős a gyanúm, hogy sokan a hatósági fellépés koncepcióját sem értik, lassan írom, hogy megértsék: ez az egész nem az internácikról szólt, hanem rólunk, többiekről. Akik nem olyan országban akarnak élni, ahol a kormányfő leszól a főrendőrnek, ugyan tiltson már be valamit."

Seresnek már rég az emigrációban kéne páros lábbal ugrálnia, hogy Magyarországon nincs szólásszabadság! Az internácik betiltása csak annyiból érdekes, hogy a Fidesz csinálja, amelynek rögtön önmagát és a saját náci szobrát is be kéne tiltania, ha komolyan venné a rasszizmus elleni harcot.

Viktor Mutyin (törölt) 2014.10.06. 19:19:24

@hanta boy: "Hát kb. az egész világ így működik."

Hazudsz. Csak a te kormánypártod és a támogató-kiszolgáló csicska apparátusa tesz úgy, ahogy régen még a kommunisták sem.
Szaros nyelvű Orbán-csicska, Amerika nem a fityesz, ne akard hozzá hasonlítani a tolvaj bűnözők szövetségét.
@roli101: A lenint a sztálin nyíratta ki. Jobb ha tudod.
@hanta boy: "Hát az nagyon könnyen lehet,hogy a Fidesz zsarol, de a másik út Esztergom!

Lehet nemfideszes polgármestert választani, de akkor mint pl. Esztergom, tíz évet lép vissza az időben!"

Köszönöm bíró úr, nekem akkor már több kérdésem nincs is.

Gondolom nem fogtad fel mit mondtál az előbb. Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!
Kilóra megvesznek bárkit, akit lehet. Már akit lehet.
Itt tartunk, az állítólag értékrendet képviselő FIDESZ-KDNP kampányában. Hogy már ezzel is nyíltan lehet kampányolni, nem ciki már ez sem. Zsarolás, arcátlanság. Ennyit a tartásról, magyarságról, elvekről, értékrendről. Szép baleset.
Vajon Brüsszelben tudják. hogy az általuk adott uniós pénzek CSAK fideszes településeknek jár???

Kritika Brüsszelből--- az egész országé
Pénz Brüsszelből----csak a Fideszé

Csúnya gyarmatosítók!
@baldoc: Minden pénzt a fidesz akar elosztani. Legyen akár EU-s, akár norvég pénzről szó...
Az igazán ciki az, hogy ma éppen október 6-a van. Az aradiak forognak sírjukban amiatt a kurvaság miatt, amit a figyuszosok művelnek itt, miközben magyarkodnak, nemzetieskednek. Az egy dolog, ha valaki eladja magát, maga tudja a saját árát és magát bocsátja áruba - de korrumpálással zsarolni másokat választott hatalommal visszaélve, nos, az ordenáré, méltatlan a nemzeti hivatkozásra.
@Mr. Waszabi: Ez a cél, a széles már rájuk kötötte a szabadenergia generátorát...
OFF

Hát ez nagyon durva. Nem csoda, hogy az életéért küzdenek szegénynek. :(

youtu.be/CeBLJNcqwsA

sportgeza.hu/forma1/2014/10/06/itt_a_video_bianchi_becsapodasarol/

ON
@Mr. Waszabi: Ja, és most volt a főpróba 6.-án. Biztos ezért volt olyan zabos nemrég azon a fórumon az indexes csákóra. Izgult mi lesz az eredmény. Mert ha nem sikerül a kísérlet az orbán nem "nyeri" meg a következő választásokat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Oké B+, de ez most hogyan jön ide?
Különben meg a japcsik hibáztak nagyot. Mert amíg a veszélyes kanyarban a gumifalat megbontva matattak, végig bent kellett volna tartani a SC-t.
Arról van valami közvélemény-kutatás, hogy Juhász és Karácsony, hogy áll a kerületben?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és ebben a szép kis izében ki kinek és mit fizetett

ha az ukránok képesek fizetni a magyaroknak a sokkal magasabb árakat, mint amiért az oroszoktól kapták akkor miért nem fizetnek az oroszoknak? vagy a magyarok jótékonykodnak...esetleg valakik vagy valamik megtérítik ezt a kárt a magyaroknak?

az ukránoknak köztudottan nincs egy buznyák vasuk sem, nem kaptak senkitől pénzt erre jön az orbán és ajándékoz neki gázot hogy hideg legeyn MO-n 2014n telén? vagy a fingjával fogtok fűteni esetleg amerikai palagázzal amit ventillátorok fognak átlegyezni az Atlanti Óceán fölött?

brühüyyy

szép kis kalamajka
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Neked külön el kell magyarázni, hogy ez: "egyértelmű siker"? A tomika megtwittelte (fasz egyelőre nem volt, majd később...), józsika bepanírozta és kisütötte, az iciri-piciri agyú fidex tábor meg mind megette.
Komolyan mondom, ha egyszer nem lesz fidesz, hiányozni fog. A sok balfasz elképesztő hülyesége, folyamatosan biztosítja a minőségi kabarét itt Levédiában.
@V-PORT:

Juhász ellen hihetetlen agresszív kampány volt/van.
Most néztem a kerületi Rogán-blikket, fidesz 66%, Juhász 9%.
Zuglóról nincs infóm.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez rettenet durva...
Imádkozz érte, én nem tudok.
Csak szorítani, hogy... remélem.
Régen az ilyen úgymond agilis néniknek felajánlották a szabad költözés lehetőségét.
Aki meg nagyon agilis volt, nos az bányalátogatásra ment.
@rodeo36: Arról nem is beszélve azzal, hogy Magyarország orosz gázt adott el Ukrajnának, szerződésszegést követett el mivel a Gazprommal kötött megállapodás nem hatalmazza fel a kormányt a szerződésben nem foglalt harmadik fél felé történő tovább értékesítésre. Ezek után Miller idejött és még ebben a helyzetben is inkább a tárgyalást választották, pedig a szerződésszegés után megtehették volna, hogy egyszerűen leállítják a Magyarországra irányuló gázexportot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te tudsz? Akkor a nevemben is egyet, légy oly szíves!

Szélesnek könnyű légitársaságot gründolni. Aki tudja a gravitáció kikapcsolásának a metodikáját, annak nem nagy kunszt. Persze ez becstelen dolog annak tudatában, hogy az egy főre eső üzemanyagköltsége egyenlő lesz a majdnem nullával. A GVH nem fogja ezért megfingatni? Ja, én hülye... ez nem az az ország.
@hanta boy: az összes "háború" ellenére Esztergom is talpra állt....és nem fidesz vezetéssel
@Bukott liberális demokrata: "A személyét elfogadták..."....és nem süllyed el a szégyentől
Esti mese helyett:

Parti Nagy Lajos: Angyalstop

Hó esik, hogy máshogy kezdődhetne
vers, este, tél, taplóig ázás,
magasan dübörögnek az angyalok,
szájukban kék fürdőszobák és szőke samponok,
szárnyuk alatt tépett staniclik,
hullahó, hullahó,
mesebeli álom,
kékre fagyott arcomat füstbe bugyolálom,
valaha volt bohócom, az rángatta így
madzagra járó kezeit, van csörgősipkám:
hajamra hó fagy, fejem rázom,
eldübörögnek az angyalok,
törött üveg pereg, pereg,
akváriumban két keszeg,
kátrányban két szemed,
törött üveg hajad, hajad,
hó, utca, aszfalt, burkolat,
épp fölkent forró burkolat,
törött üveg pereg, pereg, távoli arcod
talán bitumen sírós buboréka csupán,
elszállok odáig angyalstoppal akár,
útról az útra, hóból a hóba,
hétfő van, kedd van, szerda, csütörtök,
nőnek a versek, a holdak, a körmök,
Piaf az orsót pergeti lágyan,
sült tököt eszel a félhomályban,
ó, bundával az égnek a mérges tanyák,
persze, hogy kiröhögik az éjszakát,
de az úton a kegyes angyalokra várva
a forralt borról áhítattal illik énekelni, áve
meleg, szegfűszeg illatú pára, áve virágos iromba
bögre, bújj tenyerembe vörösödve,
mert ötfele szétfagy a kesztyűm,
és állok és állok, az angyalok eldübörögnek,
lehetnék betlehemes-kucséber,
hasamon lóghatna narancsos láda,
ringathatná benne a kisjézust Mária, hiába,
az angyalok ajtaja zárva, hiába,
reflektor-karikásuk cikkan, porzik a hó, és
porzik a kedvem, cukorban térdepelők, kása
fővéséből levegővétel még nem vacsora, majd
ha meleg konyhádba elérsz, fagyott inged
hátadról akkor akaszd le, csukd be, mint
ablakot, kicsi oltárt, misekönyvet, izzadtságod
majd kályha mellett lecsörömpöl,
majd ha a konyha, majd ha az ing,
majd ha a kályha, majd ha a majdha,
az angyalok győztesen dübörögnek,
december úr üveg-ökreit hajtja,
suhint alájuk üveggyapotot ...
otthagyom az úton hó-figurám, szemafor-kezű
hó-figurám, távolodom a kamerával,
látom angyalországot nagytotálban,
cukortél, cukorút, cukoreste, cukornyugalom,
látom angyalországot képeslapon.
Itt van FAB kedvenc főtisztelendője. :)

Pap a templomban: Szavazzanak a Fideszre!

Támogassa mindenki a Fideszt! Templomunknak, plébániánknak és egész közösségünknek nagy kellemetlenséget okozunk, ha nem tudjuk folytatni az együttműködést a zuglói vezetéssel, közölték a hívekkel a katolikus templomban. Pajor András plébános szerint ez nem kampány. Az viszont összeegyeztethetetlen a demokráciával, ha valaki számon kéri a papokon, hogy politizálnak.

index.hu/belfold/2014/10/06/pap_a_templomban_szavazzanak_a_fideszre/
Én is sajnálom a srácot de a japánok nem hibáztak mert sárga zászlóztak. Ilyenkor le kell venni a lábat a gázról és akkor nem csúszik ki, vagy ha igen akkor is csak lekoccolja a munkagépet.
Itt azonban nagy sebességgel vágódott bele úgy hogy még a levegőbe is felemelte és a másik autó is leszakadt róla.
Sajnos itt a versenyző hibázott mert sárga zászlónál csökkenteni kell a sebességet, ugyanis ilyen esetekben munkagépek és pályamunkások dolgoznak a pályán.
@nincs_itt:

A zárószavazás 22-én lesz. Addig még bármi lehet! MEgfogja kapni az oktatási biztosi állását ebben biztosak lehetünk!!
Most nagy az öröm balliberóéknál, de vasárnap nekünk lesz öröm a választások után! :DD
Latolgatjuk itt az októberi választások esélyeit, azonban ez a választás nem többesélyes.
Európában nincs olyan ország, ahol ilyen kizárólagos hatalom lenne egy kormány kezében, mint Magyarországon, amely ural minden olyan eszközt, amellyel egyértelműen fenntarthatja a hatalmát.
1. Pénz. A Fidesz az ország pénzét a sajátjaként kezeli, saját céljai érdekében gátlástalanul felhasználja, természetesen a választási kampányra is számolatlanul költi.
Az anyagiak birtoklását zsarolásra is felhasználja, tudatva a választókkal, hogy a javak birtokában a jövőben az kap, aki megérdemli, márpedig a ráérdemesült csak a Fideszre szavazó település lehet.
2. Befolyás. A Fidesz kisajátította és uralja a médiát, a saját kezében tartva ontja a hazugságait, megtévesztve a választókat a hamis jelen és a reményteljes jövő igéreteivel, miközben az ellenzék a nyilvánosság előtti némaságra itéltetett.
3. Erőszak. Az országban a félelem légköre uralkodik, és ha ez nem elég világos, most a választások előtt alattomban a civil szervezetek megfélemlítése folyik a szemünk és a világ szeme láttára. Nehogy a civil szervezetek politikai fellépése megzavarja azt a hamis képet, amelyet ez a kormány és a Fidesz torz tükre mutatna.
Persze, ebbe nehéz belenyugodni, de be kell látni, hogy aki megragadott minden eszközt, amelyekkel a zsarnokságot fenntarthassa, azzal még egy erős ellenzék sem tud szembeszállni.
Nincs mivel.
Fenntarthassa=fenntarthatja
Bocs!
@Oxica: Igazad van. Sőt ha jól tudom dupla sárga zászló volt, így még inkább csökkentenie kellett volna a sebességét. A telemetria szerint, kb. 200-al ment, amikor kicsúszott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Az viszont összeegyeztethetetlen a demokráciával, ha valaki számon kéri a papokon, hogy politizálnak."

- Mi a különbség Isten és orbánviktor között?
- Isten nem akar orbánviktor lenni.
@Bukott liberális demokrata:
Siker!!!
Te nagyon hülye, játssz el a gondolattal, hogy egy dán iskolában megkérdezik a tanulókat - horribile dictu - a szülőket is (ezt itt...? Sci-Fi kategória), mi a véleményük az oktatási rendszerről, a'la Navracsitschh...
Lesz örömöd? Ha elmúlik a szorulásod, esetleg.

Mondd, te tényleg ilyen szolgalelkű kretén vagy? Mitől működsz?
@V-PORT: karaktergyilkosság,semjénnel szövetségben megvolt?
Te melyik országban élsz?
gulyásra nem pazarolnék karaktereket.
(gulyás meg a karakter egy mondatban!) :-D
@Bukott liberális demokrata:
mit fog megfogni?

"meg fogja kapni"

az van magyarul még levédia alsón is meg alcsútbasznádon

brühüyyy

tanulnix3 mondta. Lenin a Vlagyimir Iljics Uljanov...neked is te a helye sírási verseny európai izéjén nem vehetnél részt...
@Bukott liberális demokrata: igazad van, bármi, addig még hozzám is kerülhet Navra.
@Mariann19:
.
No, meg a hitre alapozott hatalomgyakorlás. És nem a vallásra gondolok, pedig az is elég transzcendens.
@Mariann19:

Még egy kis apróságot, de ezt idézem:

[Otto F. Kernberg: A TÖMEGLÉLEKTAN - ANALITIKUS SZEMSZÖGBŐL]

"Freud az őshorda történeti eredetéről szóló elméletét drámai módon illusztrálja, bemutatva, hogyan teremtették meg Szovjet-Oroszországban a hőskultuszt Lenin halála után, s hogy ez miképp ment át Sztálin totalitárius rendszerébe.
Moscovici tovább gazdagítja a freudi perspektívát, bevezetvén “a kommunikáció, mint a nép váliuma” kifejezést. Leírja az ál-közösségeknek a tömegkommunikáció révén történő mozgósításának kombinált hatásait. Ez egy időben éri el a tömegeket, s olyan folyamat, amely kéz a kézben jár a nagy népességű, központosított területek tényleges expanziójával, megteremtve azokat a feltételeket, amelyek lökést adnak a tömegek lélektanának kifejlődéséhez. Moscovici egyetért Freuddal abban, hogy a tömeg lélektana éppoly alapvető a kulturális jelenségek determinációjában, mint az egyén lélektana, s Freud hozzájárulását döntõ lépésnek tekinti a tömeglélektan - mint szigorú tudomány - jövőbeli fejlődése szempontjából."
@mojszipupi:
"lazar-a-kormany-nem-az-onkormanyzatok-szinet-hanem-programjait-nezi-majd"

Itt a "majd" szón a hangsúly. Az "önkormányzatok színét" ugyanis már most is nézi.

A programot még nem.
@Mariann19: "Persze, ebbe nehéz belenyugodni, de be kell látni, hogy aki megragadott minden eszközt, amelyekkel a zsarnokságot fenntarthassa, azzal még egy erős ellenzék sem tud szembeszállni.
Nincs mivel."

Kár, hogy ez az ellenzék nem tett szinte semmit, hogy az embereket megmentse a mételytől, amit a Fidesz terjeszt -az ezeréves Magyar Királyságtól.

Móricz Zsigmond: "Se nyelvet nem tudunk, se a világvárosi élet ideáihoz nem értünk. Az ezeréves múlt, ezeréves bilincs, minden lépésünknél csörömpöl."

József Attila: EGYSZERŰ EZ

Lement a nap nyugaton,
Följött a nap keleten.
Egyszerű ez.
Él az, aki eleven.
Rongyos mindegyik zsebünk,
Rossz a magyar zsebe rég,
Egyszerű ez -
Elveszett az ezerév.
Ha elveszett, elveszett,
Nem keressük már elő,
Nem érünk rá,
Vonaton jár az idő.
Expresszen jár az idő
S gépből csinált madarán,
A gyalogos
Bizony hogy elmarad ám.
Szolgabíránk az agyunk,
Nem parancsol más nekünk,
Egyszerű ez,
Mi már mótorral megyünk.
Nem vagyunk mi bölcs urak
S nem is vagyunk szamarak.
Új ezerév
Új magyaroknak marad.
1924.
@dr. jenőke (jenőke): "Freud az őshorda történeti eredetéről szóló elméletét drámai módon illusztrálja, bemutatva, hogyan teremtették meg Szovjet-Oroszországban a hőskultuszt Lenin halála után, s hogy ez miképp ment át Sztálin totalitárius rendszerébe."

Mennyiben érint ez minket? Mármint a személyi kultusz? Orbán, amíg liberálisként ismerte az ország, egy borostás huligán volt az emberek szemében, aki hadart. Amióta beszippantotta a "keresztény-nemzeti" Magyarország eszméjét, vagy az őt, azóta ilyen nagy "sztár".
Leninről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy úgy váltogatta volna a meggyőződését, mint Orbán a gatyáját ...
Persze a Fidesz-KDNP frakció ezt is sikerként írja le. Bezzeg, ha netán ellenzéki lett volna a jelölt. Akkor biztosan beindult volna a szöveg az alkalmatlanságáról és a hazaárulásról.
Bezzeg a jó öreg hazudozós Navra, biztos a liberális demokráciát kedvelők akadályozták meg, hogy EU biztos legyen. A mocskos értetlenkedők...
Ez zseniális. Falus bohóckodása ide, vagy oda, én ezt a Tarlós kijelentést szavazom meg a kampány legértelmetlenebb, legcinikusabb nyilatkozatának. Ennél demokráciában nincsen lejjebb.

A választók félrevezetése lenne a főpolgármester-jelölti vita!!! :)

www.vg.hu/kozelet/politika/tarlos-a-valasztok-felrevezetese-lenne-a-fopolgarmester-jelolti-vita-436706
@tristen2005: Jójó de miért a prágai őrség posztját kapta meg? :)
a fekete gazdaságba kényszerített emberek lehetősége csak a temetőbe vezet...

Meghalt egy Ausztriában dolgozó magyar vendégmunkás

A férfi feketén dolgozott a szomszédos országban. Baleset érte, de a főnöke nem hívott hozzá mentőt.

Ehelyett egy furgonba rakta, és a nyolcvan kilométerre lévő szombathelyi Markusovszky kórházba vitte. A férfi szobafestőként dolgozott, négy métert zuhant egy létráról. „Lábsérülései mellett súlyos medence- és belső sérüléseket szenvedett” – írja a Blikk a TV2 Tények című műsorára hivatkozva. A férfi válságos állapotban volt, amikor megérkeztek vele a kórházba, és műtét közben meghalt.

Az 58 éves férfi élettársa megerősítette a történteket. „Az asszony elmondta, hogy párja 5-6 alkalommal vállalt munkát a Sárvár környéki székhellyel rendelkező vállalkozónál. Nem volt bejelentve és nem volt Ausztriában érvényes biztosítása sem, napi 6000 forintért dolgozott” – olvasható a lapban.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/10/07/meghalt-egy-ausztriaban-dolgozo-magyar-vendegmunkas/
napkezdés:

Jön a "szegény" és a "gazdag" egészségügy

Orvoshiány, egyre hosszabb várólisták, esetenként vállalhatatlan munka- és ellátási körülmények – sokak szerint leginkább ez jellemzi a hazai egészségügyet. Nem véletlen, hogy egyre többen kötnek ki magánrendelésen. Úgy tűnik, ezzel nincs baja a kormánynak, amely még növelné is a magánszolgáltatók számát és vele a magánfinanszírozás arányát. Mindez azonban végérvényesen szegények és gazdagok ellátására osztja a rendszert. Induló sorozatunkban a betegutakat térképezzük fel az állami és a magán-egészségügyi szférában

hvg.hu/itthon/20141007_Jon_a_szegeny_es_a_gazdag_egeszsegugy

-

Kúria: Mégis ki kell takarni a rendőrök arcát

Hiába rendelkezett úgy az Alkotmánybíróság, hogy a jövőben nem kell kitakarni a szolgálatban lévő rendőrök arcát a médiában, létezik egy korábbi Kúria-határozat, amely kötelező érvényű a bíróságokra nézve.

hvg.hu/itthon/20141007_Kuria_Megis_ki_kell_takarni_a_rendorok_ar
2014 augusztusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés volumene 0,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ám az előző hónaphoz képest 5,7 százalékos a visszaesés.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hirtelen_megallt_a_magyar_ipar.587785.html
az illetékes ettárs:

A paksi bővítés is átkerül Lázár Jánoshoz

A Napi Gazdaság információi szerint megint fontos területet veszíthet el az MVM.

444.hu/2014/10/07/a-paksi-bovites-is-atkerul-lazar-janoshoz/
@guma:

A nyugdíjkorhatár emelésekor csak az élettartam várható növekedését* veszik figyelembe a munkát csak távolról ismerő nyakkendős hazárdjátékosok. Az a nem mellékes körülmény, hogy hatvanéves kor után már az idősebbek fele sem alkalmas fiziológia és fizikai erőnlét szempontjából a munkára, azt bűnszövetkezetben, tettestársi minőségben rendre elhallgatják a korhatár emelést szorgalmazók szakértőnek nevezett bűnözői. Különösen Magyarországon, ahol a legolcsóbb munkaeszköznek számít az ember.

Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy a nyugdíj megtakarításokra és befizetésekre mind a mindenkori kormányzat, mind a befektetési alapok, mind a pénzügyi szervezetek egyfajta zsákmányként tekintenek és aszerint tesznek, még árnyaltabb képet kaphat a szemlélődő.
Ugyan ez a helyzet az egészségbiztosítás címén beszedett adókkal és járulékokkal.

* A várható élettartam növekedés propagandája során rendre elhallgatják azt is, hogy a növekedés (Magyarországon) elsősorban az 1990 után születettekre lehet igaz, több feltétel együttes fennállása esetén, azonban ez feltételrendszer csak a népesség 20-25 %-ánál áll fenn. Konkrétan a népesség 3/4-edének a megemelt nyugdíjkorhatár előtt bekövetkező halálára spekulálva "játszanak".

Pl. a Magyarországon 1958-ban születettek várható élettartama 66,5 év.

Ha úgy vesszük, egyre nyilvánvalóbb, hogy az állam és a velük egy bűnszövetségbe tartozó felhatalmazott pénzügyi szervezetek és alapkezelők szerencsejátékként üzemeltetik mind a nyugdíj-, mind az egészségbiztosítási rendszert.
@jaegtoer: a befejező mondatok kicsit sommás megállapítást tartalmaznak, mert az egyéb megoldásokat és az egyén önrendelkezési -már ha van- lehetőségeiről szót sem tesz, de nagy általánosságban alkalmas a teljes pénzügyi rendszer lejáratása és az egyének önfelmentésére.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @jaegtoer:

Még egy:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujrakonyveltek_a_nyugdijvagyont.587700.html

Sajnos továbbiakat mostanában nem tudok linkelni, mert a másik gépem, amin találhatók a linkek, most üzemen kívül van.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem Leninről van szó. Olvasd el az egész tanulmányt. Megéri.
Freud 1910-20-as években foglalkozott ezzel, ami később fejlődött, például kiscsoportos lélektan és egyebek-

Alább egy kis kedvet keltő idézet:

"Freud leírta a horda és a csőcselék primitív, érzelmileg vezérelt, reflektálatlan viselkedését. A csőcseléket alkotó egyének közelség- és intimitásérzését azzal magyarázta, hogy a horda tagjai én-ideáljukat a vezetőre projiciálják, s azonosulnak vele, valamint egymással. Az én-ideál kivetítése az eszményített vezetőre félretolja az egyén belső korlátait éppúgy, ahogy kikapcsolja az önkritika és felelősségtudat magasabb funkcióit, amelyeket éppen a felettes én közvetít. Ebben az írásban Freud inkább az én-ideál, nem pedig a felettes én kifejezést használja. Elméleti szótárában az előbbi korábban nem szerepelt. A csőcselék tagjainak kölcsönös identifikációja megteremti az egység és a hovatartozás élményét (ez pedig megoltalmazza őket - ma úgy mondanánk - identitás-érzésük elvesztésétől), de egyben az én működésének drasztikus elapadásával jár. Ennek eredményeképpen a kezdeteleges, jobbára tudattalan szükségletek kerekednek felül, és a csőcselék a vezető által gerjesztett és irányított érzelmek uralma alatt fog cselekedni. Freud szerint a vezetőnek a csőcselék tagjaira gyakorolt befolyása elsősorban az utóbbi konszolidációjának elérésében áll. Azáltal, hogy egyéni én-ideáljukat a vezetőre vetítik rá, a csőcselék tagjai megteremtik kölcsönös azonosításaik előfeltételét."
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Köszönettel vettem Kernberg tömeglélektanáról szóló elemzését, melyet gondosan áttanulmányoztam, és gondolatokat ébresztett bennem.
Az abban foglaltakat jól lehet adaptálni a közelmúlt - a civil szervezeteket elnyomó - kormányzati törekvésekre.
Nem lehetnek kétségeink affelől, hogy a tömegpszichére hatni veszélyes lehetőséget jelent a nép mozgósítására, amennyiben ez a szemek felnyitását is jelenti egyben.
Nem feltételezem a Fideszről, hogy ebbéli szándékait tudományos kutatások előzték meg, mint pl. Klenberg elemzése, de ösztönből igyekeznek minden civil nyilvános megnyilvánulást megakadályozni, amely a tömegek lelkére hatna, és a komoly tiltakozás lehetőségét hordozná magában.
A tömegpsziché felhasználásához persze szükségeltetik olyan politikai egyéniség, amely képes erre, ám egyik politikai oldalon sem látni ilyen karizmatikus egyéniséget.
A civil szervezetek e tekintetben a Fidesz számára ismeretlenek, ezért ettől való félelmükben inkább brutális eszközökkel ugyan, de megakadályozzák az ilyen fellépések következményeit.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Kár, hogy ez az ellenzék nem tett szinte semmit, hogy az embereket megmentse a mételytől, amit a Fidesz terjeszt az ezeréves Magyar Királyságtól."
Ahhoz, hogy az ellenzék a cáfolat lényegét felismerje, tudnia kell, hogy a történelmi múlt középpontba helyezése a Fidesz érzelmekre ható hamis és csalárd fogása a nemzeti összetartozás érzetének fokozására. Miután egyebe sincs a nép rokonszenvének elnyerésére, hiszen saját eredményeket nem tud felmutatni.
Az ellenzéknek - valljuk be - nehéz is ezt bizonyítania, hiszen hol és hogyan bonyolódhatna be történelmi és filozófikus magyarázatokba?
Sokkal magasabb és kézzelfoghatóbb magas labdákat sem képes az ellenzék lecsapni.
@guma:
"5-6 alkalommal vállalt munkát a Sárvár környéki székhellyel rendelkező vállalkozónál. Nem volt bejelentve és nem volt Ausztriában érvényes biztosítása sem, napi 6000 forintért dolgozott"

A hűdenagyonbecsületes és hűdenagyonmagyar vállalkozó jóvoltából.
És mennyi ilyen van még. Akiket kivisznek külföldre dolgozni önellátásban és még csak ki sem fizetik őket, utolsó fillérjeiken utaznak haza. Akik itthon dolgoznak, de fizetést nem kapnak, mindig csak a töredékét, és hogy be vannak-e jelentve, az csak akkor derül ki, ha valamiért orvoshoz mennek.
Nem akarom én a multikat védeni, de ne magasztaljuk már a hazai vállalkozókat se.
@dr. jenőke (jenőke): "Nem Leninről van szó. Olvasd el az egész tanulmányt. Megéri."

A tömeglélektanos résszel egyetértek. A kérdésem arra vonatkozik, hogy Orbán személye alkalmas-e olyan kultusz megjelenésére, mint mondjuk Leniné? Lenin nem váltogatta a meggyőződését soha. Orbán meg volt már liberális is, amit a rajongói szerintem igyekeznek elfelejteni.
Orbán inkább Mussolinire hasonlít ebből a szempontból, aki először nagyon szimpatikus volt a tömegnek, aztán bokájánál fogva felakasztva végezte a feleségével, amikor egyik percről a másikra ellene fordult az addigi rajongók ellenszenve. (E. Nolte: Fasizmus korszaka)
@Mariann19: "Ahhoz, hogy az ellenzék a cáfolat lényegét felismerje, tudnia kell, hogy a történelmi múlt középpontba helyezése a Fidesz érzelmekre ható hamis és csalárd fogása a nemzeti összetartozás érzetének fokozására."

Mi akadályozza meg ebben az ellenzéket?
1. Saját tudatlansága.
2. A kollaborálás.
3. a fenti kettő

"Az ellenzéknek - valljuk be - nehéz is ezt bizonyítania, hiszen hol és hogyan bonyolódhatna be történelmi és filozófikus magyarázatokba?"
Mondjuk egy normális ellenzéki TV-ben (ami nem az ATV). Ellenzéki újságokban. Pl. Hegyi Gyula írt nemrég egy jó cikket a holland szocialistákról, akiket Európa "utolsó kommunistáinak" csúfoltak, mégis milliós tábora van ma is. A Thathcer-i neoliberális gazdasági utat választó szocialisták meg sehol nincsenek, illetve a (szélső)jobb elhappolta a szavazóikat.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "A hűdenagyonbecsületes és hűdenagyonmagyar vállalkozó jóvoltából."

Szegény ember, nyugodjon békében.
Fájdalmas ezt kimondani, de manapság multinál dolgozni sokkal biztonságosabb, mint kisvállalkozóknál.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mi akadályozza meg ebben az ellenzéket?
1. Saját tudatlansága."
Mindaddig, amíg az ellenzék fő elfoglaltsága a belső erőviszonyok átrendezése, addig nem tartja első rangú feladatának azokat a fellépéseket már a kontrolláló szerepét betöltve sem, amelyek miatt a létezése indokolt.
Azért nem helyes a teljes általánosítás, mert van egy-két alkalmas egyéniség a soraikban, azonban az őskövületek korlátozzák a szerepléseiket. Magukat tolják előtérbe, mintegy igazolván ellenzéki nélkülözhetetlen mivoltukat.
A kérdés az, hogy érdemes-e egyáltalán reménykedni a jelenlegi ellenzék bármiféle fellépésében? Ebben az összetételben nincs.
Említetted a német és a holland példákat.
Nem kedvelem a más országokkal történő összehasonlításokat, hiszen mindegyik állam sajátosságokkal, történelmi előzményekkel bír, és ami fontos, a társadalmaik politikai tudata,és színvonala különbözőséget jelent.
@Mariann19: "Nem kedvelem a más országokkal történő összehasonlításokat, hiszen mindegyik állam sajátosságokkal, történelmi előzményekkel bír, és ami fontos, a társadalmaik politikai tudata,és színvonala különbözőséget jelent."

Igaz, a holland szocialistáknak könnyebb a helyzete, mert náluk nem volt létező szocializmus. De akkor is: hova forduljon a magyar szavazó, aki nem jobboldali, de a liberálisokat sem kedveli? Ahhoz az LMP-hez, aki koszorúzást tart a Trianon-emlékműnél, és együtt menetel a székely autonómiáért? (Ezek amúgy fontos kérdések, de nem a nacionalista nyavalygás formájában.)
Tehát: az MSZP-nek talán lett volna bázisa a fiataloknál, ha vállalta volna a szocialista múlt vállalható részeit, persze modernizálva és aktualizálva. A Tóbiás-féle magyarázkodás, hogy az MSZP "baloldali, nemzeti érzelmű párt", szerintem szánalmas.
Azt megértem, hogy a '90-es években szégyen volt az MSZMP-s múlt. De a mai fiatalság életében valósággá vált József Attila és kora, pl. az éhezés, a tartós munkanélküliség, a szegénység, nyomor, a penészes lakás, a kivándorlás, a nincs pénz orvosra stb. Egy mai fiatal egész más szemmel nézhet a szociáldemokrácia (és ezen belül a szocializmus) történetére, mint a kilencvenes évekbeli, a kapitalizmusban még reménykedő, jobb életszínvonalon élő magyarság (akit bombáztak a rendszerváltás után a nacionalista lózungokkal is). Itt nem a proletárdiktatúra szörnyűségeire gondolok, hanem inkább a történelmi szükségszerűségére.

"nem tartja első rangú feladatának azokat a fellépéseket már a kontrolláló szerepét betöltve sem, amelyek miatt a létezése indokolt."
Az több, mint valószínű, hogy ez az MSZP meg fog szűnni.

"mert van egy-két alkalmas egyéniség a soraikban, azonban az őskövületek korlátozzák a szerepléseiket."
Tóbiás meg a kortársai nem őskövületek, mégsem ér semmit az egész szereplésük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Korábban a jobb és baloldalnak meg voltak az ideológiai ismérvei, melyek mára már megváltoztak és elveszítették a jelentőségüket.
A baloldal eredetileg elvetette a kapitalizmus létjogosultságát, ma gazdasági értelemben ezt a formát támogatja. Ennek folyománya, hogy ez a támogatás kizárja a baloldalra jellemző fő motívumot, a szolidaritás eszméjét, a munkások, parasztok és a szegények fő védelmezőjének szerepét.
Ez a megváltozott irány tehát már nem motíválja a választókat, marad a kampány mozgósító ereje, amelyben a jelenlegi ellenzék csődöt mondott.
Nem vitás, hogy a baloldal a hazai múltja miatt és a Fidesz vonatkozó propagandája miatt
mindíg hátrányt fog szenvedni, hiszen a lekommunistázásuk nem jelenthet hívó szót a számukra.
A választók zavart tapasztalnak az ideológiájuk és a valós hitvallásuk összevetésében, mely számukra is nehezen értelmezhető.
Igen, azzal egyet értek, hogy ez az MSZP meg fog szűnni, hiszen a kudarcai nem reményt keltőek a választók szemében, mert nem látják benne az erőt, a népnek pedig az jelent biztatást.
Viszont szkeptikus vagyok, hogy ez a megszűnés a közeli jövőben megvalósul, mert e párt jelenlegi képviselői kétségbe esetten kapaszkodnak a székeikbe, ezt teszik évek óta, a párt fennmaradása eddig is másodlagos helyet jelentett számukra.
A három választásra való felkészülésük ezt igazolja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Freud írása a tömeg lélektanának széles spektrumával foglalkozik. Ez magába foglalja a tömegeket, a csőcseléket, a társadalmi és politikai mozgalmakat, és azokat a stabil intézményeket vagy társadalmi szervezeteket, amelyeket a szervezeti struktúra és a vezetés éppannyira jellemez, mint a tömeg lélektanának megnyilvánulásai.

Ha így nézzük, belefér Orbán is Sztálin is.
Az írás általánosító, mégis tesz különbségeket.
@Mariann19: "Ez a megváltozott irány tehát már nem motíválja a választókat, marad a kampány mozgósító ereje, amelyben a jelenlegi ellenzék csődöt mondott."

Én meg pont nem a gazdasági mechanizmusokra gondoltam, hanem a társadalmi eszmékre, amikkel lehetne mozgósítani. Azokkal miért nem kampányolnak? Antifasiszta ellenállás, a vulgárkatolicizmus kritikája, a munkások művelődése stb., ezek ma már nem egy letűnt kor idejétmúlt dolgai. Amióta föltámadt hazánkban a rasszizmus, antiszemitizmus, a dolgozók nyomora, kiszolgáltatottsága, azóta teljesen más megvilágítást nyertek a törikönyvekből ismert munkástüntetések, sztrájkok, háborúellenes jelszavak. Ha a jobboldal fölmelegíti a két világháború közti fasizmust, akkor nem az lenne a normális, hogy a baloldal is előveszi a történelmi hagyományait ezen a téren?

"A baloldal eredetileg elvetette a kapitalizmus létjogosultságát, ma gazdasági értelemben ezt a formát támogatja."
Pedig ez is elég aktuális kérdés manapság. Nem azt mondom, hogy olyan demagóg módon legyenek kapitalizmusellenesek, mint Orbán, de ez a Thatcher-i harmadik út is elég visszataszító szerintem.
Hogyan lehet ezekről normálisan beszélni? Adrian Mole munkanélküli szüleinek állandó spórolása és a Fújhatjátok c. játékfilm az angliai szénbánya-bezárásokról, vicces és mégis nagyon őszinte.
A Szadesz állandó siránkozása és nagyképűsködése az öntudatos, független polgárról, és a "kádári kisember" folyamatos f.kázása visszataszító volt, és káros is. A szocik eközött és a fideszes demagógia közt csapódtak ide-oda.
@dr. jenőke (jenőke): "Ha így nézzük, belefér Orbán is Sztálin is."

Lenin ma is ott van a mauzóleumban, ha jól tudom. Sztálint a halála után rögtön kritizálni kezdték. Mussolinit még életében megutálták hívei, (és csúnyán közszemlére tették a benzinkútnál).
Ferenc József, Horthy és Kádár ellentmondásosak, de szólnak érvek mindhárom mellett. (Horthy mellett a legkevesebb.)
Orbán megítélése valszeg Horthyéhoz lesz hasonló, de szerintem még egy Rákosi-szerű vég sincs kizárva (megutáltatja magát).
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"A szocik eközött /SZDSZ/ és a fideszes demagógia között csapódtak ide-oda."
Nem egészen osztom a véleményedet.
AZ SZDSZ-szel való koalíció az MSZP-nek nem ideológiai azonosságot fejezett ki, hanem egyfajta együttműködési kényszert a biztos fennmaradás érdekében.
Miután az SZDSZ volt a sokat hangoztatott mérleg nyelve a parlamentben, az MSZP ezt kritikátlanul tűrte, és elfogadta az SZDSZ maga teremtette uralkodói státuszát.
Az SZDSZ-t illető jelzőid reálisak, kár, hogy az MSZP nem ismerte fel, hogy a nép még nem készült fel az SZDSZ irányvonalára. Ezen kívül az embereket taszította az SZDSZ képviselőinek fölényes intellektusa, mert nem érezte azt, hogy közülük valók.
Ekkor kezdődött az MSZP arca megváltozni, zavarba került, mert nyilvánosan az SZDSZ akaratát teljesítette, amely eltért az MSZP baloldaliságának eszméjétől. Csak egy példa:
Az SZDSZ az öngondoskodás feltétlen híve, a baloldal a szolidaritás zászlóvivője, a szegények megsegítője. Ez két egymásnak szembe menő vonulat, együtt pedig zavart jelez egy párt jellemzőiben.
Egyébként nem hinném, hogy a baloldalnak a saját politikai történelmével lehet operálni a Fideszes restaurációs politikájával szemben.
Az emberek ma élnek, mai problémákkal.
Ezekre nem adott és ad választ az MSZP, jelzem nincs is konkrét elképzelése, mert nem hallunk azokról.
@Mariann19: "Egyébként nem hinném, hogy a baloldalnak a saját politikai történelmével lehet operálni a Fideszes restaurációs politikájával szemben."

Miért is nem? Ott van 1956 és a munkástanácsok: TÁRSADALMI tulajdonba vették a gyárakat, a nagytőkések magántulajdonát és az államosítást egyaránt elutasították. Tökéletes 21. századi program.
A Horthy-kor biztos nagyon jó volt - ha az uralkodó osztályhoz tartoztál. Az éhező, nyomorgó, fagyoskodó millióknak, József Attilához hasonlóan, nem lehetett fenékig tejfel.

Szerintem a volt MSZMP-tagság önmagában nem szégyen, az a szégyen, ha valaki rosszra használta a párttagságát. Egyébként meg mindenkinek megvan a sara. A nacionalizmust lejáratta Hitler és a nácizmus, a liberalizmust a gyerekeket dolgoztató bányatulajdonosok.
Az MSZMP-tagság azért válhatott szégyenné a kilencvenes években, mert időben közelebb voltunk ahhoz a rendszerhez. Lehetett vele hangulatot kelteni, sőt a Fidesz egyenesen hisztériakeltésre használta, és tkp. az SZDSZ is, csak másképp. Sokszor a legnagyobb kommunisták/legnagyobb privatizálók üvöltöttek a leghangosabban az egyszerű iskolaigazgatók meg kultúrházvezetők ellen, hogy azok mekkora párttagok voltak.

"Az emberek ma élnek, mai problémákkal."
Cigányok szidalmazása, rokkantak üldözése, éhező gyerekek, "senkit nem hagyunk az árok szélén, hanem még bele is rudgossuk"-hangulat az országban. Erre már egyszer a baloldal kitalált egy receptet: a szociáldemokráciát. Miért baj az szerinted, ha elmondják az embereknek, hogy Semmi pánik, ez már egyszer megtörtént a történelemben, és van rá megoldás.? Éppen azért veszítik el a reményt sokan, mert azt hiszik, hogy ez a Horthy-imádó, vulgárkatolikus Orbán-képződmény valami öröktől fogva való dolog, ami ellen nem lehet tenni semmit. Ady, József Attila és Móricz a semmiért harcoltak talán? Nem azért, hogy itt egy jobb ország legyen? Nem azért, hogy a szegény is csirkecombot egyen egy héten háromszor, ne csak a fideszesek, a hittanosok és családjaik!?

"Ezekre nem adott és ad választ az MSZP, jelzem nincs is konkrét elképzelése, mert nem hallunk azokról."
Azért mondjuk el, hogy ez az MSZP nem az az MSZP. Mint mondjuk Horn Gyula idejében. Az "ifjúbaloldal" akár koalícióra is léphet a Fidesszel, és Puch-Simicska tengelyről beszélnek.
Mikor baloldalról beszélek, akkor nem ezekre az öltönyös "ifjúszocialistákra" gondolok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"a munkástanácsok: TÁRSADALMI tulajdonba vették a gyárakat, a nagytőkések magántulajdonát és az államosítást egyaránt elutasították"

Bocsi, ez nem kötözködés, tényleg komolyan kérdezem: szerinted mi a különbség a társadalmi tulajdonba vétel és az államosítás között? A társadalmi tulajdont is az állam kezeli, és az állami tulajdon is társadalmi tulajdon.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "szerinted mi a különbség a társadalmi tulajdonba vétel és az államosítás között? A társadalmi tulajdont is az állam kezeli, és az állami tulajdon is társadalmi tulajdon."

A munkástanácsok irányították volna a gyárakat közvetlenül. Tehát nem egy központból irányítják őket, és nem tervutasításos rendszerben.
Legalábbis a 12.-es történelemkönyvünkben ezt írják, ha jól olvasom. :)
(Magyar Lajos Alapítvány, Történelem 1914-1994, 328., 331. old.)

Szívesen vennék további infókat ezzel kapcsolatban, ha tudsz ilyenekről. Egyszer pl. olvastam egy francia film ajánlóját, ha jól emlékszem Foglalás volt a címe, hasonlóról szólt, csak a mai időkből.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ezt találtam erről.
Régi, de újabbat nem találtam, és ez sem tesz igazán különbséget a kettő között.

www.sors-tarsak.hu/magyarazo/tulajdonjog.htm
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Köszi. Úgy néz ki, mint a Népköztársaság alkotmánya, bár még csak az elejét olvastam. :) A társadalmi tulajdont nem olyan értelemben érti, mint az'56-os munkástanácsok alapítói.

Érdekes még a témában Liska Tibor közgaszdász munkássága is, ő "használati tulajdonról" ír.
hu.wikipedia.org/wiki/Liska_Tibor
süti beállítások módosítása