Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/gazdasag/2024/04/26/gazdasag-bank-otp-csanyi-sandor-kozgyules-terjeszkedes-felvasarlas/ ... (2024.04.26. 17:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.04. 19:22 Fabius

Pásztor Albert, az összefogást szakító jelölt

Címkék: baloldal összefogás pásztor albert

Megrepedt az összefogás Miskolcon. Juj. Az Együtt-PM nem áll be a baloldal jelöltje, egykori miskolci rendőrkapitány Pásztor Albert mögé, mert az "csúnyát" talált mondani egyszer régen a cigányokról. Hogy Pásztor rendőrkapitányként is letett ezt azt az asztalra a hivatalban eltöltött 10 év alatt? Lárifári, ettől sokkal fontosabb, hogy egyszer mit mondott, ez pedig annál is fontosabb, hogy vajon megalapozott volt-e amit kijelentett anno. Az ügy tanulsága, hogy nem sokat tanult az ellenzéknek ez a része az elmúlt időszakból, és meg sem próbálták felérni ésszel, vajon hogy fordulhatott elő, hogy az egyik miskolci körzetben kis híján megszületett a Jobbik első egyéni választókerületi győzelme. Pedig az nem a véletlen műve, hogy 28-30% környékére teszik Miskolcon a Jobbik szimpatizánsait.

Nyilván lehet eltartott kisujjal decensen fintorogni Pásztor egykori kijelentésén. A probléma annyi, hogy igazat beszélt akkor, és a mellette kiállás sem a véletlen műve volt. Az akkori Káli féle szocialista városvezetés is beintett Drazsénak Pásztor leváltása után, mert ők is pontosan tudták, hogy a főrendőr nem az ujjából szopott adatokkal és rasszista kijelentéssel dobálózott, hanem a sajnálatos de valós helyzetképet festette föl a maga módján. Amire nem megoldás a Kriza féle kitelepítés, ahogy nem megoldás a Jobbik javasolta verzió sem, de ettől még valamit tenni kellene a legalább húsz éve görgetett problémahalmazzal, az tény. Aki pedig egy város sajátos problémáit nem érti, vagy píszí nem akarja érteni, az vajon miféle megoldást kínálna a vezetésére?

Mivel szülővárosomról beszélünk megéltem én ott az elmúlt évtizedekben elég mindent. Olyat is, hogy utcafórumoztak az önkormányzat képviselői és közbiztonságért meg satöbbiért felelős emberei a helyi cigány és nem cigány lakosokkal, az érpatakistákkal, liberálisokkal, kisebbségi önkormányzati vezetőkkel, ahol nézetkülönbség meg vita volt elég, viszont minden résztvevőben volt valami közös: Szembe mertek nézni azzal, hogy a probléma igenis létezik és olyan megoldásokat kell rájuk találni, amik összeillenek a társadalmi együttélés szabályaival és ha kompromisszumokkal is, de mindenkinek megfelelnek. Ehhez képest kb a semmivel egyenlő az ma már, hogy nem támogatunk valakit mert válsághelyzetben nem volt elég píszí, de igazából nem kínálunk helyette valósabb alternatívát.

 

1171 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr926472785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: a francokat. ez 2 hulye magyar, raadasul nok - mar elnezest, de boldogabb lennek nelkuluk

hamarosan az is leszek, mert meglesz uj oto
@taga20:
rezeket és derótokat kifényesíteni nem kell magadra vigyázz és szikrára fel

sziporka

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
vettél histórikus elektronyos trabantot?

brühüyyy
@Knósszosz: Rendben, aláírom, hogy felhigultunk,de bagoly írásából sütött a rosszindulat, leírta vagy tízszer, hogy mikor üt meg bennünket a guta, lehülyézett, stb,ilyet nem csinál, csak egyszeri troll. Aki valamit is ad magára, az idegen helyen nem vagdalkozik, lehet vitázni, de mindenkit hülyének csak egy egyszeri szöges bunkó néz.
@rodeo36: beszeltunk errol? vagy hogy a franczba ereztel ra ilyen frankon?:

www.willhaben.at/iad/object?adId=87881401

bar sajnos ez csak a kovetkezo utani lesz

:o)))
@Knósszosz: lehet, hogy keverem egy másik tanárral, de van egy akivel a mandineren ismerkedtem össze, egy esős őszi napon, na ott még gimnáziumi tanár volt, de amikor itt volt, akkor már általános iskolában oktatott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hahaha.. megtaláltad az Északi Szporádokat?! Akkor pont ott Szkópelosz mellett megtalálod Alonísszoszt... az egész sziget nemzeti park, ott él a mediterrán barátfóka, sehol máshol. Keress rá, érdemes!

Kicsi sajnos a kolóniájuk, de garantáltan nem zsidók, szóval kedves állatok.:)
@vitéž munkášőr: de miért kell olyan korán? hová mennek?
és te miért mész velük?
@Knósszosz: barátfóka, hiszen akkor az római katolikus:)
@Penivaldes: mert gyokerek, pedig nem megyunk messze, egy 100-as cirka. az en kocsim meg nem franko erre a celra (egy 23 eves off-road L200-as)
@évásanyó:
"Különböző stílusok ötvözete."
A színessége mellett van egy sajátossága, nem személytelen,és ettől egyedülálló.
Haza jövünk, ha ide jövünk.
@Knósszosz: Kösz megnéztem. Valóban nem csúnya hely az sem. :)

https://www.google.hu/maps/place/Skopelos/@39.139897,23.84561,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s58098243!2e1!3e10!4m2!3m1!1s0x14a6ea38633b4d97:0x51d219c584c4a1cf
@évásanyó:
Nem felhígulás ez, csak a szar is melldöngetve követeli magának a státuszt. Most jött el az ő idejük, most nem kell semmiféle értékelhető tudás ahhoz, hogy bolhából tetű legyen a kedves narancsbolsevik elvtárs.

Sajnos evvel párhuzamosan az értékek meg értéktelenné válnak, ez már csak így van. Semmi gond, ezek mennek majd a pöcegödörbe, de sajnos addig baromi károkat okoznak..
@Penivaldes: Ebben van az is bőven. :) Nézd meg szerintem tetszeni fog majd.
@Knósszosz:

"de garantáltan nem zsidók, szóval kedves állatok.:)"

Hüüüüülyeeeee:))))))))))))))
Nem is homokosok?
@Orica Középföldi: valszeg koves ottan a tengerpart.

Koves, ajjaj, az is gyanus…

XDDD
@Penivaldes:
Nekem van zsidó barátom is... azt nem tudom, hogy tud-e úszni, de biztos, hogy nem az Égei tengerben lakozik.

A katlik fókák meg nem érdekelnek, nyálkásak.
@Orica Középföldi:
Mikor kifekszenek a napra D vitaminért, utána esetleg...:)
@Mariann19: Nos pontos a fogalmazásod, mint mindig. Otthonias a légkör, van benne minden. De el is engedheted magad, nem fog hátbaszúrni senki. Viszont, mint egy anyaoroszlán egy hangon zúdúl fel a társaság, ha egyik tagját bántják, felemelő látvány.Fabius nem telepedik rá folytón, bár én szívesen olvasnám többször a magánvéleményét a blogolók között, dehát ez az ő döntése. Már írtam kezdetben, Szív fészkeit szerettem, ezt nem tudom Gebnek elfelejteni.ennyi.
@Penivaldes: Itt a második része is. :)

youtu.be/WRmWmDXcStE

Amúgy tényleg jó nem olyan Hollywoodi szarság. Svéd-angol-dán-norvég-finn-német koprodukcióban készült. :)
@Knósszosz: Az a szerencse, hogy a valódi értékek mindig elő tudnak bújni a szar alól is, ha eljön az idejük, és csillognak, bármilyen koszba is fektetik őket, nem fog rajtuk.
@Penivaldes:
Fáradok, melóztam szombaton és ma is...
@évásanyó:
De miért kell az értéket szarral bekenni ahhoz, hogy aztán kibújva alóla elnyerje a valódi státuszát? Ez kell??
Nem lehetne esetleg a helyén kezelni azt, ami valóban építő jellegű szándékkal és szakmai alapokon működik?

Én hülye, focista kormány alatt ilyet kérdezni...
@vitéž munkášőr:
IBUSZ prospektus:
"A slomós tengerpart 30 méterre van az apartmantól..."
@Knósszosz: szoval kaftanban kell furdeni ;-)

nekem olyat ajanlj, ahol FKK is van, egy libsibolsinak ugyanis az dukal!
én oda mennék ahol kéklő tengerben áztathatom magam, miközben madarak repkednek felettem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az egyetlen akció: felhívod telefonon (November 1 után egészen április végéig) és megkérdezed valamelyik nyelven amit beszélsz, és megtudod, nyáron túl meleg még a tengeri szellő ellenére is, a vaságyak meg nagyon recsegnek, jobb valami olyan ami a padlón van és nincs lába bár azt ott nehéz találni mert úgy takarítanak, hogy avízsugárral kimossák az egészet miután mosószerrel felmosták és utána "lehúzzák" a vizet az ablakmosók által ismert squeegivel csak kicsit ngyobb...a kaja télen nyáron kíváló és a borok is

brühüyyy

ha már ott vagy thesszaloniki-t ne hagydi át is lehet úszni oda...tuccószni?
Jó8 gyerekek, elfáradt az öreglány, zűrös esténk volt, csocsi, holnapig!
@Penivaldes:
északi jeges tenger sirályokkal és viharmadarakkal?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
én autóiparban váltam oszlopszentté...ismereteim...@taga-nak ne mondd mert belebetegszik majdnem kíválóak és ez a fejlődés normális útja még az olajlobby léte ellenére is (olvass utána Lac Megantic Quebec Canada 2013)

majd ha az utakat úgy átépítik, hogy a sugárzó elektromos energiát onnan lehet fizikai érintés nélkűl leszedni, akkor vége lesz az olajlobby-nak meg sok más szarnak is

brühüyyy

és ez nincs is messz laborkísérletek sikeresek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mindig van, az Érpatak Travel hetente kétszer indít csárterjáratot oda.
Guglizz rá!:)
@Penivaldes:
@taga-t kérdezd, ha bolond 300-ak arraeveznek akkor besöröznek és ordítoznak, hogy éljen Dyonüssos meg a a Patras-i kikötő ahonnan lehet besétálni Athen-ba és akropoliszozni egy napig

brühüyyy

tengeri sárkányokra vigyázni a víz tele van velük és +1 ha te is úszol
@rodeo36:
"a kaja télen nyáron kíváló és a borok is
" - ezt meg tudom erősíteni!

Csak egy plusz: a magyar paradicsomnak nincs párja... tényleg! A Santorínin termő egyedi fajtához képest tényleg...
És ez nem görög imádat, csak tény. Aki tudja használni a netet, két perc alatt bizonyságot lel rá, hogy nem hülyeséget beszéltem. Az egész sziget vulkanikus mivolta okán... tudjuk az előzményeket - szóval a jó talaj. És a helyiek hozzáértése...

Na, én ott zabáltam horiatiki salátát, amiben négybe vágva voltak a helyi paradicsomok... az olyan volt, mint Mahler No 4-e... akkor sejted, ugye?
@Knósszosz: B+ még repteret se látok azon a szigeten. :)
@vitéž munkášőr:
Akkor északabbra a horvát Vrsar, ott találsz csak igazi északi nevezetességet, a Limski Fjordot (Isztria). Keresd meg, gyönyörű, sok évvel ezelőtt ott voltam.

És a leghíresebb libsibolsi pélóhelikopter strand is ott van!:))

Ha már kérdezted!!
@Knósszosz: Jaja látom közben csekkoltam gugli mapon. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A horvát Adria csodálatos.
Az olasz oldala a közelébe sem érhet... - ott is megtapasztaltam. Persze a másik oldal (Ligúria) megint más tészta, és Szicília meg lejjebb tök délen depláne.

Padisák Mihály örökbecsű kamaszregényére emlékszel? Éljen a száműzetés volt a címe... na, onnan jönnek elő adriai képek nekem, ha nem olvastad fölösleges idéznem belőle. Padisák egy géniusz volt...
@Knósszosz: zsir! nekem Krobotia ugyis kozel van
@Knósszosz: van sightseeing with the fuckin` moron is? mert akkor befizetek inkabb oda
@rodeo36: meglesem, de mar csak holnap. kozelg a haromhusz, bekapcsolom a Bang&Olufsent, ami most melyseges szilenciumot fog sugarzani

udv Nektek!
@vitéž munkášőr:
mondd? mit szerecc a Bang and Olufsen-en? mi az a különleges, hogy 3x-os meg többszörös árakon kínálják (az élettartamát ne emlicsd azt tudom de nem fizetek érte, hangminőség és mivel tudod összehasonlítani, hogy ne más csúcsgéppel egy KEF-hez mi a viszonya?)

brühüyyy

szarházi amerikai vasúttársaság canadai szarabb sineken magas éghetőségű olajterméket szállított a várost keresztező vasútvonalon, kisiklott és a városból a POKOL maga lett, kibaszott sok halott meg egy város ami volt, ma van az évfordulója

mikor a szart drágán aggyák de olcsón állíttyák elő, most fizteni fog de a halottnak is van ára? hogyan fizetik ki neki?
Bölcs "öreglány" jól aludtál?....tudtad, hogy imádni való vagy te is?, mint ide/hazajáró
@Knósszosz:
" egy valódi pedagógus ilyen nevet nem választ"

Kérlek, ne téveszd össze a pedagógust a tanár foglalkozású egyénnel, ég és föld a kettő, sajnos.
Ez a bagoly nevezetű sokadik senki meg sose volt még tanár se. Valaki említette itt Belpesti Barom nevű időszakos látogatónkat, engem is az ő stílusára emlékeztetett ez az esztelen a minősíthetetlen stílusú vagdalkozás, amit itt ez a madár elkövetett.
Ne hagyjátok magatokat provokálni.
@Mariann19:
"A színessége mellett van egy sajátossága, nem személytelen,és ettől egyedülálló.
Haza jövünk, ha ide jövünk."

Ezt pontosan így érzem én is, és @évásanyó is szívemből szólt.
Nagyon régen olvasgatom ezt a blogot, évekig nem is kommenteltem, de most már mint ingyenélő láblógató nyuggernek több időm van itt lógni. Viszont sokszor járok úgy, hogy mire gépközelbe kerülök, addigra már többen elmondtátok a mondandómat :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Vader Nagyúr emlitette a Belpestit.Kedves Nyuggertársam, bizony,hogy igazad van, rengeteg katedrára nem illő tanárral dolgoztam már sajnos együtt, mert hiába voltak offék a szakmai részben, a gyerekekben mégis olyan töréseket okoztak, hogy az már bűn.Bagoly nertárs egy neveletlen, ostoba, mondhatni senkiházi volt tegnap, és én voltam a hülye, hogy leálltam egy ilyen nimanddal vitatkozni, nem teszem többet. Más:sok blogot olvastam el évekig, míg ide eljutottam, és itt is ragadtam, persze a főfogáshoz jár saláta és bor, nekem : Gondolatvilágban, Nyomorszéle, Ponci megmondja, Hircsárda,Vincent,a körítés.De a Varánusz az első.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

@évásanyó:

lassan már megalakíthatjuk a ÖTYE foglalkozásokkal :)))
@Penivaldes: Igen sajnos, nekem is egyre rosszabbak a tapasztalataim az unokáim tanerőit megcélozván.@guma: Nem árt, ha a forró fejű és szívű, lángoló ifjúság a hátát támaszthatja a "forradalomban" kipróbált, megbízható ötyék hátához, ölükbe hajthatják fejüket, ha kibuggyan könnyük, s vannak, akik letörlik.
@évásanyó: igen, sajnos van mínőségromlás. és sajnos szinte mindenhol, nem csak a tanáréknál:((
@évásanyó:
"nekem : Gondolatvilágban, Nyomorszéle, Ponci megmondja, Hircsárda,Vincent,a körítés"

Ezekből a Ponci megmondja nekem kimaradt, nosza utánanézek. Én még Puput szeretem, bár kicsit bő lére ereszti a mondanivalóját.
De Varanus forever :)
@évásanyó:

Ebben igazad van, csak az a baj, hogy a "forrófejű ifjúság" nem tart igényt arra, hogy bárkihez is odatámaszthassa a hátát. Hasznavehetetlen őskövületnek, tehát mellőzendőnek tartják a hosszú idők tapasztalatával rendelkező idősebbeket.
Tisztelet a kivételnek, mert azért van ilyen is.
@Penivaldes:

Vannak, persze. Ők azok, akik már fiatalon is öregek voltak. De akik öregen is fiatalok, azokra azért lehetne és kellene támaszkodni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Poncihoz meg kell nézned a Brian életét c. filmet. Én humorforrásként tartom Poncit, nagyon sokat röhögök a szövegeiken.Puput én is olvasom, tetszik is, kissé dagályos, de elmegy.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Jó neked, hogy láblógató státuszban vagy, már legalább a munkahelyi stressztől mentesülsz.
Nagyra becsülöm azokat az embereket, akik a szabad idejüket tartalmasan tudják eltölteni.
Sokszor mondom el, hogy eszes ember soha nem unatkozik.
Említed, hogy néha van mondandód, és mire feljössz, már szó van róla. Ez is jó szitu, mert be lehet kapcsolódni a saját véleményeddel.
Én legalábbis így szoktam tenni.
Ez nem szabad, hogy gond legyen.
@Mariann19: Én is így kezdtem, most meg alig lehet lerobbantani a blogról.:))Én már elég régen nyugdíjas vagyok, sajna sok általam kultivált időtöltésről le kellett mondanom, sokat fekszem, de próbálok helyette újakat, és persze naprakészen tartom az elmémet, tréningezem olvasással, zenehallgatással, politizálással, stb. Lehet, hogy öregszem, de nem szeretnék kövület lenni.
@Mariann19:
"már legalább a munkahelyi stressztől mentesülsz. "

Hahaha, azt csak úgy hiszed. Nem lehet egyik napról a másikra leállni. Hívtak olyan munkára, ahol csak heti 2-3 napot kell dolgoznom, plusz az egész nyaram szabad (csak így vállaltam az uncsik miatt), hát persze hogy vállaltam. Ez most egy kegyelmi állapot, hobbiból dolgozom, viszont fizetnek érte :)
Kívánom, hogy anno majd neked is legyen ilyen időszakod. Bár, ha önálló vállalkozó vagy, magadnak szabod meg a végső határt. Baráti körömből látom, hogy ez viszont nem egyszerű.
@Mariann19:
"Ez nem szabad, hogy gond legyen"

Nem is gond, sőt örülök neki, csak nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. És egyébként is, addigra már régen máshol tart a beszélgetés fonala.
@évásanyó:
"Poncihoz meg kell nézned a Brian életét c. filmet. "

Szeretem az angol abszurd humort.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Félig munkavállaló, félig szabad úszó. E két státusz minden gyönyörűségével együtt. Ez írónia volt.
Pótolhatatlan az a munkahely, ahol az általad szeretett emberekkel vagy körülvéve, amikor már az utcán magadban mosolyogva lépdelsz dolgozni, egész napos a humor a munka szépsége mellett.
Jól teszed, hogy vállalsz munkát, szerintem kell egy átmenet is az új életstílushoz, neked megadatott.
Nehogy egyszer is siránkozz, mert szerencsés vagy!
@Mariann19:
"Nehogy egyszer is siránkozz, mert szerencsés vagy! "

Véletlenül sem siránkozom soha, én tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok. Volt néhány gubanc az életemben, de azt mind én okoztam magamnak (sajnos ezt a családnak is el kellett viselnie), tehát senkit sem okolhatok.
Nekem a pohár mindig félig tele van, és sosem félig üres.
@évásanyó:
Az az internet hallatlan előnye, hogy ha társaságra vágyunk, hiányzik az emberek közelsége, netán el szeretnénk mondani valamit, akkor KATT, és mint egy varázslat, minden egyben van.
Néha elnézek idős embereket, akik ülnek, és órákig néznek a semmibe. Én őszintén sajnálom őket, mert nem adatott meg nekik valamilyen okból olyan elfoglaltság, ami szinezné az életüket. Talán a fiataloknak kéne családon belül valamit kitalálni.
@Mariann19:

Csak életszemlélet kérdése. Ezt viszont én gyerekkoromban szívtam magamba, és minden poziív életszemléletemmel együtt poros nyomába sem érek a szüleimnek, sose szűnök meg csodálni őket. De a példájuk hatott mindhárom gyereküknél.
@Mariann19: Nos, semmi nem új a nap alatt, somogyi anyósom volt, ott az volt a szokás, hogy egyben volt a család, és érdekes módon mindenki elfért, és mindig tudta mindenki, hol a helye a családi hierarchiában.A 80 éves Ángyika kihozta a kukoricaföldre a sámlit, és úgy törte a kukoricát.Senki nem nézett maga elé, mert nem értek rá.Amikor meglettek a gyerekeim, Ángyika ringatta a bölcsőt és dudorászott, sose sírtak.Mikor meghalt, átvette helyét a szintén 70 körösztanya.Városon alig várja a fiatal.hogí otthagyja a fészket, s elmagányosodik az ember, bár ennek most társadalmi oka van főleg, tudod, a megélhetés...
@évásanyó:
"Városon alig várja a fiatal.hogí otthagyja a fészket, s elmagányosodik az ember, bár ennek most társadalmi oka van főleg, tudod, a megélhetés... "

Meg azért a lakótelepi lakások nem igazán alkalmasak a többgenerációs együttélésre. Mindkét életformának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Én a magam részéről nem szeretnék részese lenni napi szinten a gyerekeim életének, pedig imádom őket. Olyan szerencsém van, hogy a párjaikat is szeretem önmagukért is, de ha véletlenül fültanúja vagyok a zsörtölődésüknek, azt nehezen viselem. Napi szinten nem kívánnám...
Abszurd dráma több felvonásban - Magyarország, 2014

Jegyzőkönyv képviselő-testületi ülésről - Tájékoztató a fertőző májgyulladás [gugli a barátod] miatt megtett önkormányzati intézkedésekről (forrás: Internet)

- ...még egy, amiben dönteni szükséges a testületnek: mégpedig a rovarirtás. Összevont bizottság tárgyalta kértünk ajánlatot a korábbiaknak megfelelően. Most nem csótányról van szó, hanem házi poloskáról. Az összevont bizottság a patkányirtást támogatta, de az ágyi poloska irtást nem. Ennek az ára 320.000.-Ft+Áfa/alkalom, és nem garantálják, hogy 100%-ban ki tudják irtani a poloskát. Egyszer viszont nem elég elvégezni, ráadásul több olyan építmény is van, ami nem zárható..

- Biztosan van olyan vállalkozó és, feltételezem, közmunkás is, aki segítene. Én biztos vagyok benne, ha fel lenne vetve ez a lakosságnak, akkor ennek a költségét át lehetne vállalni. Én a magam részéről biztosan segítenék, hogy a gyerekem nagyobb biztonságban, legyen. Amennyiben gázzal csinálják az irtást, abban az esetben a lakók arra a 10-12 órára, menjenek el valahova.

- Gond az ott kezdődik, hogy van olyan építmény, aminek szőnyeg az oldala, vagy nincs rendes teteje, ez miatt nem lehet teljesen bezárni.

- Én is egyetértek azzal, hogy meg kell oldani ezt a dolgot. A gyakorlat viszont mást mutat hiszen oda lett vitetve a Toi-Toi wc, mégsem használja mindenki, az ott lakók a wc mellé járnak, mert úgy szokták meg.

- Nem használják és kellene egy olyan személy, aki ösztönözné őket.

- Meg kell találni annak módját, amivel lehetne ösztönözni őket.

- Ül itt a teremben két olyan ember aki felvállalta, hogy a gyerekeknek, akik ott nőttek fel, szerveztek délutáni programot, és sportpályán meg is lehetett fürödni. Az emberi jog képviselői azt mondták erre, hogy ez emberi jogot sért, feltételezve van, hogy a romák koszosak. Ezért a két embert érte atrocitás, és ezt a dolgot meg kellett szüntetni. Olyan szociális és kulturális elmaradottság van, hogy nem elég csak az
eszközt biztosítani, hanem meg kell tanítani, hogyan kell használni. Van-e még hozzászólás a témában? Ha nincs, akkor szavazzunk. Javaslat a patkányirtásról volt aki egyetért azzal, hogy elfogadjuk az ajánlatot, kérem kézfeltartással jelezze.
@évásanyó: Nem tudom, mennyire vigasztal, de a generációk különélése lassan el fog múlni. Na, nem mintha annyira egymásba ángyorodtak volna a generációk, hanem azért, mert gazdaságilag nem fogják tudni működtetni a kétfős, pláne egyfős otthonokat. Ukrajnában korábban sem érte el a havi átlagnyugdíj a 40ezer forintnak megfelelő hrivnyát, mostanra azt is lefelezték.

Mivel a magyar gazdaság nem teljesít jól, hanem stagnál (és melléje stagfláció van), itt sem fenntartható ez a dolog. A jelenlegi kormány eladósít bennünket ezerrel, csak a fiatalok meg kivándorolnak. Eszük ágában sincsen azzal tölteni az életüket, hogy a pazarló kormányok által eltapsolt milliárdokat fizessék vissza az adóikból, és közben elnyomorodjanak. Hamarosan Magyarországon sem lesznek fenntarthatók az egyszemélyes háztartások. Mellesleg ez a luxus soha nem volt ilyen elterjedt, gyakorlatilag a történelemben unikális jelenség, az utóbbi 40-50 évben létezett csak, és hamarosan durván vissza fog szorulni. Egyszerűen nem fogunk tudni kifűteni 50 nm feletti lakásokat egy nyugdíjból, horror áron vett gázból.

Üdv:
b
@borzimorzi:

"Egyszerűen nem fogunk tudni kifűteni 50 nm feletti lakásokat egy nyugdíjból, horror áron vett gázból."

és a lángoló hazaszeretet, az smafu?
süti beállítások módosítása