Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.04. 19:22 Fabius

Pásztor Albert, az összefogást szakító jelölt

Címkék: baloldal összefogás pásztor albert

Megrepedt az összefogás Miskolcon. Juj. Az Együtt-PM nem áll be a baloldal jelöltje, egykori miskolci rendőrkapitány Pásztor Albert mögé, mert az "csúnyát" talált mondani egyszer régen a cigányokról. Hogy Pásztor rendőrkapitányként is letett ezt azt az asztalra a hivatalban eltöltött 10 év alatt? Lárifári, ettől sokkal fontosabb, hogy egyszer mit mondott, ez pedig annál is fontosabb, hogy vajon megalapozott volt-e amit kijelentett anno. Az ügy tanulsága, hogy nem sokat tanult az ellenzéknek ez a része az elmúlt időszakból, és meg sem próbálták felérni ésszel, vajon hogy fordulhatott elő, hogy az egyik miskolci körzetben kis híján megszületett a Jobbik első egyéni választókerületi győzelme. Pedig az nem a véletlen műve, hogy 28-30% környékére teszik Miskolcon a Jobbik szimpatizánsait.

Nyilván lehet eltartott kisujjal decensen fintorogni Pásztor egykori kijelentésén. A probléma annyi, hogy igazat beszélt akkor, és a mellette kiállás sem a véletlen műve volt. Az akkori Káli féle szocialista városvezetés is beintett Drazsénak Pásztor leváltása után, mert ők is pontosan tudták, hogy a főrendőr nem az ujjából szopott adatokkal és rasszista kijelentéssel dobálózott, hanem a sajnálatos de valós helyzetképet festette föl a maga módján. Amire nem megoldás a Kriza féle kitelepítés, ahogy nem megoldás a Jobbik javasolta verzió sem, de ettől még valamit tenni kellene a legalább húsz éve görgetett problémahalmazzal, az tény. Aki pedig egy város sajátos problémáit nem érti, vagy píszí nem akarja érteni, az vajon miféle megoldást kínálna a vezetésére?

Mivel szülővárosomról beszélünk megéltem én ott az elmúlt évtizedekben elég mindent. Olyat is, hogy utcafórumoztak az önkormányzat képviselői és közbiztonságért meg satöbbiért felelős emberei a helyi cigány és nem cigány lakosokkal, az érpatakistákkal, liberálisokkal, kisebbségi önkormányzati vezetőkkel, ahol nézetkülönbség meg vita volt elég, viszont minden résztvevőben volt valami közös: Szembe mertek nézni azzal, hogy a probléma igenis létezik és olyan megoldásokat kell rájuk találni, amik összeillenek a társadalmi együttélés szabályaival és ha kompromisszumokkal is, de mindenkinek megfelelnek. Ehhez képest kb a semmivel egyenlő az ma már, hogy nem támogatunk valakit mert válsághelyzetben nem volt elég píszí, de igazából nem kínálunk helyette valósabb alternatívát.

 

1171 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr346472785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leesett a zsebkendője? Ötvenezer!

Összeszedtünk hat olyan elképesztő szabálysértési büntetést, amik alapján a rendőrség rászállt a cigányokra.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F07%2F04%2Fraszallt_a_ciganyokra_a_rendorseg%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tartok tőle, hogy az lista amikor ők szálnak rá másokra kilométerekkel hosszabb.
Eddig is hülye volt az ellenzék, csak hozták formájukat.
Ha az Együtt nem áll be akkor nem áll be. Állítsanak jobb jelöltet. A demokrácia pontosan arról szól hogy több jelölt közül lehet kiválasztani a legjobbat.

Az ország pontosan azért megy a katasztrófa felé mert "csak a fideSS" van.
Na ezen a szemléleten kellene sürgősen változtatni az embereknek különben megy az ország a lassú de biztos pusztulás felé.
@Oxica:

A gyors, de biztos pusztulás felé.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem tudom mit vagytok oda, ez Chicago-i szokás van is valamilyen amerikai neve a rendőrök a négereket zaklattyák nem kell semmi kihágást csinálnia elég ha néger...és ez már legalább 15 éves a demokrácia fellegvárában

Floridában meg lelövik a négereket mert önvédelem akkor is ha csaka fehérnél volt tűzfegyver a bíróság (zsűri) felmenti

még fejlődnötök kell demokrati kuss ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ? válni

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Frisking (also called a patdown or pat down)

is a search of a person's outer clothing wherein a person runs his or her hands along the outer garments to detect any concealed weapons.

Stop and frisk

In the U.S., a law enforcement officer may briefly detain a person upon reasonable suspicion of involvement in a crime but short of probable cause to arrest;

such a detention is known as a Terry stop.[1]

When a search for weapons is also authorized, the procedure is known as a stop and frisk. To justify the stop, a law enforcement officer must be able to point to “specific and articulable facts” that would indicate to a reasonable person that a crime has been, is being, or is about to be committed.[2] If the officer reasonably suspects that the suspect is in possession of a weapon that is of danger to the officer or others, the officer may conduct a frisking of the suspect’s outer garments to search for weapons. The search must be limited to what is necessary to discover weapons;[3] however, pursuant to the “plain feel” doctrine, police may seize contraband discovered in the course of a frisk, but only if the contraband's identity is immediately apparent.[4]

ennek alapján, mint ahogy törvényes!!!!!!!!!!! bármelyik négert azonnal bekísérik és benntartyák és majd ha ...kiengedik

a bűntények száma nem csökkent de a négerek még sokkal jobban útálják a rendőröket...a bűnöző nem sétál az uccán

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tehát mert vannak köztük antiszociális elemek, azért szarrá kell szopatni őket mind. Ércsük.

Rigókám, lássunk egy másik példát. Egyre több beteg agressziv az egészségügy szereplőihez. (Nem csak dakoták.) Ezért rohadjon meg mind, hagy várjanak hónapokig, megérdemlik. És egyre több területen uralkodik ez a szemlélet. Számtalan példát lehetne hozni. És ettől (is) pöcegödör az ország.
@DarthVader: legyenek csak kis ideig kisebbségben és megértik hogy mi a problem.
@Oxica:

Tőlem indulhatnak külön, Pásztorra még szavaznék is.
egy miskolci tizen-, kora huszonéves onnan ismerszik meg manapság, hogy itt a legnagyobb az egy főre jutó cannabis-hasis-szívók aránya az országban, hogy az átlag miskolci magában barcikát, a rkonok földjét, a lenézett szomszéd falut lebarszelónázza. egyébként tényleg, miskolc, az egykori egyik vörös fellegvár, egy külön univerzum.

1988, tiszai pu-val szembeni utca sor: "szép fiú, pípá öccáz, komplet ezer!"

miskolcot még egy magyar sem érti.
@xvxvxv: ok, de a miskolciaknak meg kell magukat érteni.
@xvxvxv: "1988, tiszai pu-val szembeni utca sor: "szép fiú, pípá öccáz, komplet ezer!""
gondolom azóta felmentek az árak:))
@Oxica: Ja, az ellenzék biztos kézzel választja ki a súlytalan, alkalmatlan jelöltjeit. Az, hogy valaki ellenzéki, meg nem jelenti azt, hogy automatikusan rá kell szavazni.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Helyes. Lényeg hogy a krizaészsiga féle faszokra ne.

Brazília-Kolumbia 1:0

Kolumbia bealudta a meccs elejét.
@glinolid: Mert a kriza féle faszoknak van súlyuk? Hát nyilván hogy ezekre a patkányokra is lehet szavazni. Párizs-Dakar vagy amit akar. Lényeg hogy legyen minél szélesebb választási lehetőség.
@Oxica: ok, ok, de ha az ellenzék nem képes kiállítani normális jelöltet, aki szembe mer nézni a problémákkal, akkor nem kell rászavazni. mert akkor azt fogják hinni hogy ez így jó.
@DarthVader: Te melyik adást nézed? Milyen szarrá szopatás? Pont azt látja a többségi társadalom 25-30 éve, hogy hímes tojásként bánnak velük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10514760_10203564972792429_5889230693064846430_n.jpg
haver ez kurva ócska szar vot, még tőled is!
és ne akard, hogy a te családoddal analóg példát kezdjek el ecsetelni.
@Penivaldes: Mert honnét kezdődik a normális jelölt? Először akkor ezt kellene meghatározni.

Például zsigaponciusmarcellus bemondja a tutit a miskolciaknak hogy ööö igen 47 ezer forintból meg tudnak élni miközben az utcácskájában bekanyarodik a friss aszfalt a mutyi házikó elé, akkor az már normális jelölt?
Szerinted ennél a faszinál olyan nehéz normálisabb jelöltet állítani? Én nem hiszem. Nem a baloldali jelöltekkel van a baj hanem az emberek gondolkodásmódjával mert kimosták az agyukat. Ezért nem fog ez az ország sohasem az egyről kettőre jutni.
Arról csak álmodozhatunk hogy például a balti államokat utolérjük, mert soha nem fogjuk utolérni őket.
@Oxica: Először is nyugodj meg.
nem lenne nehéz, de nem képesek rá, amint látod.
@Oxica:
Azért a baloldali jelöltekkel is lehet gond, ha ENNYIRE képtelenek meggyőzni az embereket arról, hogy ők a normálisabbak, nem? Százezrekkel vannak lemaradva szavazóban, és egyszerűen azért, mert képtelenek olyan alternatívával előállni, akár személyben, akár a problémákra adott megoldásban, amire az emberek szavaznának. Ahogy a poszt taglalja, némelyek még ott tartanak, hogy magát a problémát is tagadják, úgy meg nehéz megoldani bármit. Arra nem volt képes a baloldal, hogy négy ilyen év után legalább a kétharmadot meggátolja, ami szegénységük igazi bizonyítványa.

A választópolgárok sem hótiszták ebben, de egy választópolgárnak egy szavazatra van hatása (a sajátjára), egy politikusnak meg több ezerre. Akkor kinek nagyobb a felelőssége?
@Penivaldes: Amíg ilyen szarságokkal etetik az embereket mint hogy, rezsicsökkentés, tiszteletet a magyaroknak, megvédjük az akácot, innovációs központ leszünk, minket utánoz Európa, mi leszünk Európa motorja, nem leszünk gyarmat,keleti nyitás,kalandvágyból megy el a munkaerő,stb. Nincs kedvem folytatni, és hát ha van 2 milla masszív agyhalott akik el is hiszik addig mindegy hogy milyen jelölteket állít az ellenzék mert nem lesz változás.
@Penivaldes: Mert Pásztor például mennyivel rosszabb jelölt mint a kriza vagy a zsiga?
@Oxica:
Nem tudjuk, eddig ugyanis a választópolgárok tudtommal még nem mondtak véleményt róla, csak az Együtt-PM az, amelyik elutasította. Talán őket kéne megkérdezni arról, miért.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Hát bizony ilyen 4 év masszív népbutító kurmányzás után nehéz ám meggyőzni az embereket bármiről is, olyan helyeken meg pláne ahova csak az agymosó kurmánypárti propaganda jut el.

Úgyhogy én már nem számítok változásra, folytatódni fog a masszív agymosó propaganda és az emberek kizsákmányolása még sok sok évig.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Hát akkor várjuk meg mit mond róla a nép mert az a döntő, az Együtt véleménye nem számít.
@Oxica: nem rosszabb, sőt jobb, ha a posztot nézem. kérdés lesz e merszük kiállni mellette.
...........
...........
...........
....
Jó Estét... vagy mit?
A tegnapi véleményem ma is az ami, nem változott. Oda nem lehetett írni, maradt az aktuális, és most meg a friss aktuálisabb, szóval aki "nincs itt" annak mondtam, hogy, igen, és a "Tonunzer" úr sem beszélt hülyeségeket, de valahogy (egyébként mindig) átesünk a semjént cepelő gebe másik oldalára.

Az 'Érik a vihar' 2009-ben jelent meg szintén Moldova mestertől az Urbis gondozásában, érdemes elolvasni azt is. De nagyon! Márhogy mi lett szarabb a 'Bűn az élet' megjelenése óta.

Szinte minden, ha a cigánykérdést feszegetjük. Ócska hozzáállás a problémához ez a jajj, csak ki ne mondjuk a kimondhatatlant, ettől semmi nem fog megoldódni, ahogyan attól sem, ha a fekete sereg masírozik és úgy vadásznak egyesek a cigányokra, mint negyvenszeresen terhelt főminiszter a fácánokra.

Valahol középen kell megtalálni a lehetséges utat, de ez itt...? ááá... de sok évvel vagyunk lemaradva. Gazsi mondta ma, hogy egyszer elszabadul a pokol és minden mindegy lesz a kirekesztett, megbélyegzett, gyűlölt etc... embercsoportoknak és akkor nézhetünk, mint kiszeltünde a negyven forintos kérdésre a 'kapcsoltam'-ban.

Bolgárháború... namáncsak az hiányzik, semmi más.
Most valami relax zene jól esne...
@taga20: Ugyanolyan szar mém mint a kipingált Horthy. Különbség csak annyi, hogy az még neked is tetszett. Amúgy mizujs Vettellel? :)
@Penivaldes: "nem rosszabb, sőt jobb,"

Akkor mi a baj? Akkor mégsem súlytalan jelölt. Az embereknek kellene mérlegelni hogy számukra melyik a jobb, Pásztor vagy Kriza.
Csak sajnos ha például Pásztort választanák akkor Miskolc azonnal büntetésbe kerülne a kurmány részéről és ezt sok ember tudja és hiába jobb jelölt de nem mernek rá szavazni.
@Penivaldes: ugyan. ma egy utcából az egyharmad pálinkát főz miskolcon. és ez nem túlzás. bedrogoztatja őket legálisan, INGYEN a szarházi Fürge Szájú Tigris, a Vladimirt boldoggá avató Európa Erős Embere - előre eltervezetten.

nem hülyék ezek a fideszcigányok. az anyjukat is megbasznák a hatalomért, de nem hülyék.

szarkupac emberek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem ugyanolyan! az egyik eredeti a másik ócska utánzat, olyan, mint a félsziget.
nem ugyanolyan, me az egyik elszenvedője a másik okozója volt!
remélem érthető voltam?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szia Gab!
Nem, nem ugyanaz a kategória, de ezt te mint nem idióta, pontosan tudod.

Kivétel számomra nincs, aki embereket küld a biztos pusztulásba, az egy mocskos szemétláda. Hiába az áltudományos történészi bele és megmagyarázások... a szar az szar, akár Kádárnak, akár vitézzyessch Horthy ő-almétóságos seggnek hívják. A két szart egy kötheti össze, a kazán.

Az a kép amit linkeltél - tudod melyik - hatalmas mocsokság. Az ellenmegtengernagyolt szarrakás az magában volt szar, az meg amit a mémelt kép sugall, az egy komplett népet tesz bűnössé, nehogy már elfelejtsük a biboldók szemét mivoltát...

Hiába a magyarázat, a kettő között kibaszott minőségi különbség van.
Roberto Carlos szokott ekkorákat rúgni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na megyek aludni, nem fáradok itt veled. félhat mingyá itt van és meló.
tudod van akinek a templom a minden, valakinek a műhely a minden:)))
na jóéjt mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez is egy undortó szemétség...
Nekem húsz méterre van egy ismerősöm, aki így él a párjával. Most mi a fasznak kell őt piszkálni, ha egyébként neki így esik jól?

Engem egyáltalán nem zavar, sőt, csak pár éve tudom a valóságot, pedig harmincnyolc éve lakunk egymás mellett, a szomszédom. Ki a francot érdekel, hogy milyen a szexuális identitása? Sokkal jobban érdekel az olyan tetű szarháziak erkölcse(?), akik náci gyökérből lettek zsidók... bööeeeeeeeee... gondolom magyarázatra nem szorul.

Ja, meg ügynökök is, mert az is olyan kis helyes, és turulos.
@Knósszosz: "Hiába a magyarázat, a kettő között kibaszott minőségi különbség van."

Nincs minőségi különbség. Mind a kettő szar és attól a szar nem lesz illatos, ha valakik azt hiszik, szerintük szart pingálnak át szivárványossá, akkor az tök trendi lesz.

Senki sem állítja, hogy a Horthy korszak hibátlan lenne, de ezzel az erővel George Washingtoné sem volt az, amikor indiánok millióit mészárolták le.

Ez az oda vissza mémelgetés megint csak arról szól, hogy nekik bármit lehet, de ha más ugyanazt csinálja akkor megy a rinyálás.
@Knósszosz: Ne légy eltévedve. Nem keverendő össze a melegek magánélete a buzilobbi által évek óta mesterségesen szított provokációval. Előbbivel nekem sincs semmi bajom.

Az LMBTQ felvonulással amúgy az a legnagyobb baj, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat.
A kisebbséget azért, mert álságos módon azt próbálja elhitetni, hogy ilyenek a melegek. Ez pedig ordas nagy hazugság, mivel egy normális értékrendű, saját neméhez vonzódó fiatalnak vagy idősnek esze ágában sincs a Budapest Pride-hoz hasonló tangarázáshoz asszisztálni. A másik oldalról, a heteroszexuális többséget azzal bombázza, hogy ha nem fogadja el a szexuális exhibicionizmusnak ezt a fajtáját, akkor jó esetben homofób, de valószínűbb, hogy rasszista is. Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat. (Érdemes az alábbi linkre kattintva elolvasni annak a lánynak az írását, aki a tavalyi Pride szervezőjeként leírja, a többi rendező hogyan közösítette ki az egyenlőség nevében heteroszexuálissága miatt.)

pixel365.blog.hu/2012/07/26/budapest_pride_belulrol_kulonvelemeny
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat."
ti uszítjátok saját magatokat!
normális heterót ez nem érdekli, ahogy @Knósszosz: is leírta!

ők mások, ti meg betegek!
talán abba betegedtetek bele, hogy ők vállalják, ti meg csak szeretnétek vállalni....

de mint ahogy a náci múlt sem, úgy ez a kérdés sem megy!
Az egyik ágon kialakult a várt elődöntő, Brazília-Németország.
A másik ágon Argentína-Hollandia várható de hajrá Costa Rica.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
"normális heterót ez nem érdekli,"

Ahogy egy normális meleget sem. Ennyi és nem több a lényeg. Azt hittem neked sem nehéz ezt felfogni. A többi sületlenséget nem is kommentálom. :)
@Penivaldes: Hát igen, csúnyán lerúgták mint Puskást 54 ben.
@Knósszosz:
valószínűleg egy Robespierre várnak és a hosszú szekérsorokon érkező lefejezésre várókra a guillotine meg éles

úgy tűnik nincs más megoldás

ha az orbáni logikát követik akkor az aki nencs velem az ellenem van és kiírtandó bármi módon és bármi
áron

ez folyik 25 éve

és még él ez a poloska... ha nektek ez kell?

hát annyi

brühüyyy
@Penivaldes: Jól beletérdeltek a gerincébe.
@Penivaldes:

hősi halott a nemzetért...majd összetóggyák...van másik

bunda

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt kösz, már csak azért is, mert ami Ámerikában történt Washington alatt és nademegegőtte ( a kedves Cortez és Pizzarro..), a kereszt "szentsége alatt... az volt az igazi holokauszt, és nekem nem kell a süketelés senki részéről. A felvilágosult egyházi vezetők ezért nem győznek mentegetőzni, II. János Pált ezért tartom nagyra és Ferencet meg talán még inkább, mert sem egy seggfej, ellentétben az elődeivel.

Olyan kis felvilágosult volt a katlikokakak részéről az autodafé intézménye, a grillezett inkák tálalása zöldsalátával, és egyéb szentelt vízzel permetezett mocsokságok garmada, amelyekbe milliók pusztultak bele. Ha már említést teszel a vallás mikéntjéről, ezt ne felejtsd ki elegánccsan, jó?
Nem tudom olvastad-é... a katlik maffia zrt. újabb felvilágosodását...? Ehun:
444.hu/2014/07/02/megalakult-a-nemzetkozi-ordoguzok-tarsasaga/

A DDT még megoldás lehet, mielőtt beszennyezik az egész földet - újra...
@Knósszosz: miközben akkor is voltak normális egyházi személyek,szerzetesek akik próbáltak tenni a mocsok ellen. erről se feledkezzünk meg a nagy utálkozás közepette.
a többi meg igaz.
@Knósszosz:

ezt a kérdést nem fogjátok megoldani, itt nem csak azokról van szó akik mások szexuálisan, hanem minden az úgynevezett normálistól eltérőkről, még azt is (és ez nem mai szó hanem 40 éves szomszédasszony irígy pletykája) még azt is agyondumálja a kurva annyát haló poraiban is, hogy valakinek vesebetgsége van vagy hasonló és akkor azzal a szöveggel gyün, hogy hát mert szervi baja van...azt gondoljon mindenki amit akar, a saját gyereke nulla értékű semmire sem viszi mert hülye család hülye gyereke de irígy az ördöga'tta és hát akkor az aki tud meg akar és teszi is és eredményt eredményre halmoz annak be kell nyálazni a mindennapját hadd szenveggyen

na ez megy és akkó' gyün a pletyka meg a rágalom "la calunia" besurran és átjárja a csontiodat is és nem tucc tőle szabadúlni mert ...

és ez van abban a kurva szar hátasztán alsó országnak nevezett szarrakáson

brühüyyy
@Penivaldes:
Nem-nem... dehogy feledkezem meg!
Mondtam példának Ferencet és János Pált is... szóval nem mindenki velejéig szar, van az a tíz százalék, amelyik becsületes.
@Knósszosz: hogyne, hogyne. én is láttam karón varjút.
@rodeo36:
Úgy... na, ezért nem megyek ilyenkor bele elemzésekbe, mert nem vannak érveim álmosan, meg küldtem fontosabbat is, ami fontosabb...
Hagyd, én is inkább valami olyasmivel igyexem megajándékozni magamat, amit megérdemlek!:))

Azt meg te adtad, de nem árulom el... beeeee!:))
@Knósszosz: Ferenc és János Pál előtt is jócskán voltak becsületesek.:)
Nem hívő konyhásnéni mondta anno anyámnak, hogy
"Én csak azt röhögöm, amikor ezek testvéreknek szólítják egymást.."

és anyám szerint volt igaza.
@Penivaldes:
Én is, de jött a körösztyén bumm-bumm lobbi lóháton, oszt lelőtte.
Azt károgják azóta is, hogy: "krrzsóóttikrrrakurrrvaanyádat"
Meg tudom érteni őket, a varjak intelligencs állatok...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
És kik voltak a "nem jócskán" kategóriába besorolhatóak?
Nincs érv, amivel meg lehet győzni engem, szóval Cortezék óta számomra ugyanaz a katlik egyház, mint a waffen SS.

Mocskos népirtó szemét csürhe... és bocsánat, ezt nem a híveikre értem!!! - mielőtt ezért lennék elásva. Szerencsétlen, megvezetett emberek... majd ha jön a valódi megvilágosodás, talán felébrednek ők is.
Durva? Lehet.. de a történelem olyan tényekkel szolgál velük kapcsolatban, amelyeket lehet magyarázni, de attól még igaz marad a mindent megtenni hajlandó mivoltjuk, hogy ők maradjak a hatalmon, és nulla teljesítmény dacára kitüntetett mocskokként bepalizzanak tízmillió - mínusz 600 ezer - embert, hogy mekkora ászok.

Gab, ezt nem kell erőltetni, engem nem fog sikerülni. F-16 rendben, de ezt ne...
Cső!
@rodeo36:
Megáztál...?
Törülközöl, vagy...?
döcc-döcc...
@Penivaldes:
Nem szakmázom ilyenkor, amúgy is unom... 25 év után... brrr....
Jó éjt Peni, vigyázz, az éjszakai műszak kimerítő. Csak óvatosan!
@rodeo36:
Az nem, legfeljebb szentelésre váró, de elfogyott a körösztkarsztvíz... marad a sör.
gyááá-heee:))
@Knósszosz: Szerintem te is tudod, hogy a Waffen SS kb. egy olyan elit katonai alakulat volt mint mondjuk az amcsi 101-esek, a brit SAS vagy Gurkhák vagy a francia idegenlégió. Szereintem ebben sem érdemes keverni a szezont a fazonnal.
@Knósszosz:
bármi megteszi ami árthat

brühüyyy

mint az Úrvacsorán, a tiszteletes mindíg kelyhet cserélt amikor egy bizonyos Józsibácsi közeledett, mert az kiitta az egészet és csak nem lehetett "lebaszni" miatta...úgyhogy neki mindíg egy majdnem kiürült kelyhet nyújtott át a friss kenyérrel

kurva jó vörös boruk volt
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Csak azért, nehogy "hátrányos megkülönböztetésben" legyen része... :D

Amúgy mi a ló.asz van ebben a szerencsétlen országban, amikor minden balfasz - aki ráadásul szánalmas pártkatona - hülyesége és tehetségtelensége elleplezésére több tiszteletet követel magának, ha már tettei és nyilatkozatai erre messze nem predesztinálják???

"Hétfőn a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonában lévő Napi Gazdaság az RTL Klubnál tavaly kifizetett tiszteletdíjakról közölt cikket, melyről azonban hamar kiderült, hogy 1,6 milliárdnak írták az 1,6 milliót. Dirk Gerkens, az RTL magyarországi vezérigazgatója a HVG Facebook-oldalán egy kommentben reagált a cikkre, amelyben azt írta, néhány embernek vissza kellene mennie az iskolapadba, hogy megtanulják a matematikát.

Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztője és hibás adatokat közlő cikk szerzője ezután az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül tette közzé kétmondatos közleményét, amelyben azt írta, "Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul."
hvg.hu/itthon/20140626_Kivetelezett_az_MTI_a_Napi_Gazdasag_fosze

Amúgy tipikus példája a Napi G., amihez Nulladik (Orál) Piktor és csürhéje hozzányúl, az szarrá válik...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

woodoo gazdaság

nepszava.hu/cikk/1026032-adossagba-fulladnak

Elemzők szerint a kormányzat egy óriási vízfej létrehozásán fáradozik, amely nem a valós költségeket tükröző szolgáltatási díjakkal működteti majd a közműszolgáltatásokat. Ennek az árát pedig az adózók fizetik majd óriási költségvetési támogatások formájában. Az eddig veszteségesen üzemelő közműcégek ugyanis nem válhatnak nyereségessé azért, mert egy akolba terelik őket. Különösen, hogy még az idén az önkormányzati vállalkozásoknak az életben tartására százmilliárd forint körüli összeget kell költenie a költségvetésnek. Ezzel a lakosság hozzávetőleg kétszeresen fizeti vissza a rezsicsökkentésekkel elért árengedményeket.

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akinek helyén van az esze és szíve az nem hergel más emberek ellen a szerelem kapcsán...
persze a tanga vonz, csak ezt nehéz bevallani! hiszen te sem vagy különb és lopva lessed kinek mekkora az amit a strandon fürdőruha takar... valószínű még a brazil karneválra is elmennél, hogy ennél is vadabb dolgokat láthass mint itthon a szolid vonuláson...

tudod, szemét dolog amikor végre eldönti egy csoport, hogy nem hagyja magát lábbal tiporni, zsarolni akkor nem melléjük állsz...
miért nem vonultok ki a családvédelmében 1, 1 fesztiválra? ott lenne mit keresnetek... ja ott a gyerekeitek vannak? ráadásul még némelyeket politikai háttérrel szervezik is...
kimentettek a gyerekketrecharc megszüntetése miatt?
nem is sorolom tovább, hol kellene először az élet, az erkölcs és családvédelem miatt ennek a ferde gondolkodású családvédő csoportnak megjelennie.
sőt, helyetekben a parlament előtt táboroznék addig míg képviselőink kb 1-1,5 millióval magukat támogatják adóforintokból, családjogilag a jövedelmükön felül - miközben már a KSH szerint is több százezer gyerek éhezik itthon...

nézd meg az ügynöktörvényt és annak ma is zajló utóéletét...
ne élj üvegkalitkában, ne szolgálj indulatokat mert az élet sokkal mocskosabb titkokat produkál, mint amit ésszel felfogsz... segíts ahol amiben tudsz és ne mantrát, propagandát nyomj akkor amikor gondolkodni kellene...

index.hu/kultur/cinematrix/2013/07/03/melegnek_lenni_a_kadar-korban/

magyarinfo.blog.hu/2014/06/13/melegfilm_hogy_unokaink_is_lathassak
és ne lépjünk azon se túl, hogy a napokban lett volna 78 éves: HOFI!

hallgasd milyen időszerű pl a fociban:

www.youtube.com/watch?v=VWsg1RZv3G8

www.youtube.com/watch?v=Nv9QPolCgo8

vagy ha van egy kis időd akkor egy hosszabb lélegzetű is belefér:

www.youtube.com/watch?v=1pWeYxOXRhk
@rodeo36:
Szótagold PAPA!
SZO-CI-A-LIS-TA EM-BER-TÍ-PUS!
Egyenkoczkafejek, egyenfosa. Persze a Párt dönti el, hogy kik legyenek egyenlőbbek...
A Közgépet és a Mészáros&Mészáros féle céget is ideje lenne pedig államosítani... szerintem... evégre extra profit, meg úgy is csak állami megrendelései vannak, tehát logikus lenne, hogy az állam zsebében maradjon az a nem kevés zsé!
Vagy tévedek?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :)))

csak neked (sajnos ebből csak 30 percet mentettek meg): Hordót a bornak!

www.youtube.com/watch?v=gh7mFvq8Of4
Miután Géb igazi mélyrepülésben mutatta meg a lelkivilágát, egy kis szellemi felfrissülésként ajánlom.

hvg.hu/w/20140704_Akikre_buszkek_vagyunk

Még Habakuk is előbújt egy ejnye-ejnyére:))
(Aki aljasságot linkel bárgyún bazsalyogva az szerinted is aljas ember?)

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Te nem látod G-t, így nem veheted észre a nagyszerű trükkjét, ha nagyon szemetet linkel, akkor neked címezi, és álszent módon megkérdezi: ezt láttad már?

A pitiánerség legalja, és a többiek hülyének nézése.
@Oxica: A Pásztorral nem volt semmi baj addig, amíg ki nem borították a "bilit". Megint.
Amikor helyi szinten megállapodnak az ellenzéki pártok egy közös jelöltről, most ne menjünk bele, hogy milyen -én nem tudom, nem ott élek-, akkor rá egy napra az egyik párt felsővezetése nem áll ki a nyilvánosság elé, hogy nem támogatjuk.Nem azért mert ne lehetne akár igazuk is, hanem azért, mert elkésett reakció volt.A közvélemény megint azt látja, hogy még párton belül sincs összhang, nemhogy a pártok között.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Látod, pajtás, ezzel a kommenteddel elárultad, hogy mennyire kibaszottul nem érted te, milyen egy normálisan működő ország.
Egy normális országban nem "bánnak velük himes tojásként". Egy normális országban ha valaki megüt egy munkáját végző pedagógust vagy orvost, azt becsukják. Nálunk pedig eddig ha jól tudom, egy alkalommal itéltek valakit letöltendőre. (De ehhez a rendőrségnek pölö semmi köze. Ez a jogalkotó és a jogalkalmazó sara.) Egy normális országban viszont nem büntetnek maximális összegre egy zebra mellett való átkelést vagy "szemetelést", különösen nem úgy, hogy az egyiket megbüntetik, a másikat nem.

(Hagy kérdezzem már meg, akkor a szemkilövetős tömegoszlatás is rendben van, ugyi? Ott azért nem papirzsebkendővel szemeteltek. )

Nálunk a rendőrség pont olyan, mint ez a tetves ország. Alulképzett, aluledzett, alulfizetett, frusztrált emberek, akiket még akkor sem véd meg a jog, ha jogszerűen tevékenykednek, a politika játékszerévé tett, lenézett, megvetett, kiröhögött, mégis félt szervezet, és ezt érzi a közrendőr is, nem akar és nem is tud más lenni.

Szerte Európában, ha valami bajod van, a rendőr az, akihez fordulhatsz. Legyen az egészségügyi vagy kriminális, vagy akár tájékozódási probléma. Nálunk az utolsó.
@DarthVader:

"a rendőr az, akihez elsőként fordulhatsz. .... Nálunk az utolsó."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

lenne egy kérdésem,
mennyi a reális ára egy ilyen paraméterekkel rendelkező kütyünek?

DELL N 5110 INSPIRION

Operációs rendszer Microsoft Windows 7 Home Premium (eredeti, telepítőlemezzel)
Processzor: Intel Core i7-2630QM
Memória: 8 GB
HDD: 650 GB
Videokártya: NVIDIA GeForce GT 525M (1 GB)

még 1 év garancia, most második éves..

a választ előre is köszönöm!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

köszönöm a segítséget!! ennél sokkal barátibb az ér. -))
Óh be csodás. Fabius is beáll a szerecsenmosdatásba, Gréczy mellé. Aki szerint Schiffer ugye náci, mert közös szakértői páholyban van a Jobbikkal az országgyűlésben. De náci beszéddel fellépő jelöltje, az csak nyelv- és gondolatbotlás.

MEANWHILE az LMP azt az Osztolykánt indítja, akit Fabius az elhíresült fotón kiikszelt. Ertseyvel együtt, aki frakciótanácsadó az LMP-nél. Vágóval együtt, aki minden LMP-s rendezvényen feltűnik.
A fentiekből is látszik, bebizonyosodott hogy Schiffer mekkora náci diktátor XDDDDDDDDD
@DarthVader: Drága Setét Veder, durvára igazad van! De ennek mi köze a tziggány kérdéshez? Ugyanis, ahogy azt voltam bátor tennap is megemlíteni, 1986-ban Moldova könyvében, kurvára nem píszí formában leírta, mijapálya!
DE!
elmesélek egy sztorit, még az átkosból!
csepel művek, cső húzó és henger sora, télen állandóan dolgoztak ott tziggányok, mert meleg volt. Megjött a jóidő, azonnal mentek "kágyillót" szedni, mert a gombhoz akkoriban használtak még ilyesmit, jól is fizetett, kevésbé volt "kötött" és nehéz munka.
Teccik érteni?
Semmi gond nem lenne a tziggányokkal, ha végre a helyükön lehetnének, azaz: úton! Tessék már tudomásul venni, hogy az a nép, más. Ennyi.
Neymar gerinctörést szenvedett, már nem lép pályára a VB n.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): most komolyan, ez téma? meg aztán, hogy jön ide a nácizmus?
na mindegy, ahogy nem egyszer írtam már, rohadtul nem érdekel, ki, mit, kivel és hogyan csinál/nem csinál/nézi a hálószobájában(értsd a teljes lakását és magán szféráját ez alatt), ahogy ezt @Knósszosz: is kifejtette!
DE!
Az ilyen jellegű vonulások zavarnak, függetlenül attól, hogy melegek, nácik, szélső balosok, kék szeműek, esetleg kopaszok etc. vonulnak hasonló célzattal. Ugyanis, ha a demokrácia elvét elfogadjuk, akkor a TÖBBSÉG akarata dönt(baxottul leegyszerűsítve), természetesen a "kisebbséget" nem vegzálva, kirekesztve stb. Ha jól tudom, a társadalom többsége nem meleg, vagyis ez a csoport a többség. Tehát a kisebbségnek bizony tudomásul illene vennie, hogy mi a többség akarata. Természetesen a többségnek pedig tiszteletben KELL tartania a kisebbség jogait etc.
Rövidre zárva, ez valóban egy fajta provokáció, mivel sem te sem én, sem a blogon "élők" elsöprő többsége semmilyen alapon nem tesz különbséget ember és ember között.
Polgármester jelölésnél logikusan ki kell választani azt a körülményt, amely a helyi lakosságot leginkább foglalkoztatja, és amelyre megoldást vár.
Miután Miskolcon a cigányság túlzott jelenléte és nem éppen a közösségi normák betartása árnyékolja be a lakosság életét, Krisa Ákos ezt a területet választotta ki polgármesteri mivoltának újbóli elnyerése érdekében.
A megoldás és a kimenetel egyszerű huszárvágással megoldottnak tűnik a cigányság Miskolcról való kitelepítésével.
Ugyanígy a cigányság kérdését tűzte zászlajára
Pásztor Albert, aki nem a lakosság megosztása jelenti a megoldást, hanem az integrációt tartja kivezető útnak.
Pásztor integrációs cigánypolitikája nemesebb célúnak tűnik, ám a megvalósítás kimenetele kétesélyes, jobb esetben is hosszú átfutási idejű, ezért vonzereje nem olyan csábító az emberek számára, akik prompt intézkedés várnak.
Az igazság az, hogy a cigányság rövid időn belüli integrációjában már nemigen lehet bízni, hiszen két évtizede ez van napirenden, és nem oldódott meg semmi e téren.
Időnkénti nekirugaszkodás látszik itthon, és az eu háza tájáról is, de érdemi változás nem látható.
A miskolciak előtt tehát két alternatíva létezik jelenleg, az egyik a cigányság eltávolítása, a másik egy bizonytalan kimenetelű integráció.
Amennyiben Pásztor Albert jönne ki győztesen ebből a párviadalból, nehéz helyzetben kéne célját megvalósítani, mivel a Fidesz sem politikailag, sem anyagilag nem támogatná őt, mint a baloldal jelöltjét.
Nagy dilemma a lakosság részéről, hogy milyen
alapokon döntsön a polgármester személyéről.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

285 dollár >>>cca 83000 HUF

semmi más nincs benne csak a W7?

brühüyyy
@Oxica:

Szia Oxi!
Ki az a Neymar?(...sajnálom a sérülése miatt)
Itt akik fociztak az Kolumbia,Mexikó és a Belgium:)))
Ehhez képest ott a négyben két 'pucátlan banda:)))
@Oxica:
a sok balfasz játékvezető a játékosok életével játszik a német francián is legalább 3 piros lap megoldotta volna a problémát igaz akkor a németek nem tovább, hanem a picsába ahová valók és a hollandoök detto a Robbennek már legalább 12 piroslapjának kellene lennie

brühüyyy

csaló rohadt geci
@Mariann19:

Szia 'közgazdazdasszonyok gyöngye!
Párod mit szól a játékvezetéshez??
@gazoló:
igaz, de azért ez gladiátor játék életre halálra

brühüyyy

kurva annyát minden szarházi játékvezetőnek
@rodeo36: azok bohócok, NEM gladiátorok! ne ess túlzásokba!
elméletileg a fociban tilos sérülést okozni, mégis a kézilabdát követi a sérülési rangsorban.
túlfizetett bohócok, ha egy igazi kemény hokissal akadnának össze...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mi ér rajta annyit? használt és a garancia annyit ér amennyit meg lehet belőle csináltatni

és semmi más sincs benne

az enyém amiben ingyom bingyom is benne ugyanezzel a W7-tel összesen 750 dollár vadi új és ingyen szervíz, házhoz szállítva, beszerelve bejáratva

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mindamellet, hogy még tudatlan is...
waffen ss helyett, a volksbund létezett, de semmi gond.
@rodeo36: na ott baxtad el, hogy winfosch...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért a Fürge Szájú Tigris egy kis röhögcsélést nem hagyott ki a koporsó mellett:

38.media.tumblr.com/049539060a49bbea1a07cdb7ea96e1cc/tumblr_n88e6teaOF1tra1kao1_500.jpg

37.media.tumblr.com/f8fb4af60d75e60f18be544c405af91d/tumblr_n88e6teaOF1tra1kao2_250.jpg

-

hát nem tudom, én a katonaság óta zsigerileg irtózom minden olyan szitutól, ahol sok ffi van együtt hosszabb időn keresztül, egyszerűen fél óra után elkezdek vakaródzni, kényelmetlenül érzem magam, de másnak, úgy látszik, bejön az izzadó ffi testek kipárolgása, a szőrös fenékszag, a bakancsos lábszag - talán működik köztük a kémia?

444.hu/assets/garda1.jpg
@nincs_itt:
leírtad a 22 - es csapdáját!
hogy jön ide a nácizmus?
sehogy!
a jobbik a nácizmust sem vállalja nyíltan,
ők nem azok...
gondolom a többit eltudod képzelni..
téged zavar a vonulásuk?
semmi gond, te különbséget tudsz tenni,
vonulás, vonulás között.
mint, ahogy én is, a kormány, és a gábris párt nem nagyon!
@rodeo36:

'Jónapotjószurkolást Rodipapa!

A lényeg,hogy élvezzük és útáljuk a németeket!
@gazoló:
Szia Kedves Gazoló!
Átmentem megérdeklődni, hogy mi a pálya játékvezetés terén.
Miután ő is futballbíró, ilyen szakszöveggel bocsájtott utamra: Jó játékvezetés, labda közelben van, jó az akció követés, ilyesmi.
Elmagyarázta, hogy a bírónak a perc töredéke alatt kell döntenie, milyen szabálytalanságról van szó, és hogyan szankcionál.
Aztán láttam rajta, hogy Matolcsy tekintete van, egyik szeme rajtam, a másik a képernyőn, így vertes pozicióban visszatértem ide,az én szobámba.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): nincs itt csapda! eccerű mint a faék és én!
leírtam, a "melegek" sem mások, mivel nincs a homlokukra írva(felvonuláson nanáhogy igen), hogy mások lennének. Engem meg nem érdekel... ahogy sok más embert sem, hogy a saját nemével kufircol.
vagyis, tarcsa be mindenki azt az íratlan társadalmi szabályt: "Ne rakd a lakodalmas asztalra a trágyás gumicsizmát!(folyomány: Nem basz pofán az örömapa)"
@tristen2005: de most komolyan, mi lenne itt, ha a gyurcsányi röhögött volna így a temetésen? tuti, hogy pár száz fős randalírozás, kuka-gyújtogatás és tsai.

az, hogy szemmel láthatóan ebben a szarháziban senki iránt semmi tisztelet nincs, egy dolog, a szomorúbb része az, hogy ez az országrontó, szétkokszolt tolvaj bármit, BÁRMIT megtehet.
@Mariann19:

'Majdősszelkézizünkdrága!!
@tristen2005: figyelj, magasról szarnak ezek bárkire!
@gazoló:
azért nem küldesz egy drónt errefelé? ugye?

brühüyyy

véleményem fenntartva
belga CRC döntő?
@rodeo36: nem értek hozzá, azokkal a paraméterekkel eladó a gép.

ez nem gyári, költött rá a tulaja, egy kisebb összeget,
most vett újat, én viszont szeretném megvenni.

ezért kérdeztem a Bolit, hogy mégis árban mit tud a kütyü...
jó vétel. nekem amire kell, még sok is.
@rodeo36:
"Kurva annyát minden szarházi játékvezetőnek."
De jót röhögök Rodikám, mert a férjem is az.
Ugye ő kivétel?
Bár voltam már a meccsén, és egyetértettem az egyik hozzászólóval, aki bekiabált, hogy "Madár a bíró!" Meg volt ott más cicoma is.
@gazoló:
Már alig várom!
Addigra Mocsai bá is rektor lesz.
Araszolunk mi kézisek feljebb a ranglétrán, még majd megelőzzük a focit.
@Mariann19:
Nekem is 'eltolcsi szemem van,a fehér vonal a Kedvesnek meghúzva a küszöbön...Nem értem miért veszekszik állandóan a 'vébékezdet óta:))))
@nincs_itt:
az mijaz? hogy winfosch?

kíválóan műxik a W7 home profi...azt sem használom ki 100%-ra és te sem

szóval mijabaj?

brühüyyy
@tristen2005: Most akkor az egyik fasszal takargatjuk a másikat? :)
@Mariann19:
én nem ismerem a férjedet...de láttam néhány -egyre kevesebb VB meccset- és a kurva annyukat

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

www.hunyadi.co.uk/page18.php

Hát avvót, nem? A Waffen-SS tagja, nincs ezen mit ragozni. Akkor mi a baj Gréczivel? Nem a kapusi kvalitásait vonta kétségbe.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
vedd meg hátasztánia kurva drága...

ha neked megéri?

brühüyyy

a tied és a te pénzed
@gazoló:
'smitpajamegGrétsyLászlólex:))))
@nincs_itt: értelek!
engem nem zavar, ha vonulnak a melegek!
amíg nem fenyegetnek senkit, nem érdekel....

joga van vonulni bárkinek, rendben,
de ha a vonulgatós csoport, nyíltan fenyeget, bárkit, származása miatt, na nekem, az nem tetszik!
szerintem mind ketten tudjuk miről beszélünk, kár ragozni.
@rodeo36: Ezt olvastad már? :(

Koncentrációs táborok és tömeggyilkosság - egy amerikai agytröszt tanácsai Porosenkóék részére.

Az USA kormánya gyakran ad ki stratégiai megrendeléseket magáncégeknek. A Rand Corporation egyike a legnagyobb, az USA politikai és katonai stratégiáit kidolgozó cégeknek. E cég Porosenkó/Walzmannak nemes egyszerűséggel a hadifoglyok legyilkolását ajánlja több „hasznos” recepttel együtt a Délkelet-Ukrajnában folyó szadista megtorló akcióban. Lássuk csak, mit főztek ki a „szabadságszerető férfiak és nők hazájának” bölcs stratégái, amelyet az féllegitim ukrán kormánynak ajánlanak, használati utasításként.

www.globalresearch.ca/president-poroshenko-uses-rand-corporation-action-plan-for-eastern-ukraine-including-ground-assaults-and-air-strikes/5389795

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76514
@rodeo36: 200 eurot kér érte a barátom!
megveszem!
de mint Boli is írta,
még a duplája is jó ár.

ha összerakatnék egy ilyen gépet, minimum 1000 eurot kéne fizetnem.
bár az új lenne 3 év garanciával,
ez használt, de egy év garancia még mindig van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
majd lesz valahogy...messze van

brühüyyy

külgyétek rá a gárdát? a hősöket
@gazoló: Hát ettől szép a foci. Mindenki úgy gondolta hogy majd Kolumbia letarolja Brazíliát de csak Neymart sikerült.
Kolumbia becsődölt, csak 2:1 nél kezdtek el játszani mikor már késő volt.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
akkor? mit mondtam neked? pontosan ezt az árat, szinte fillérre

annyit megér

brühüyyy

azért nem véletlen, hogy bizonyos tapasztalatom is van
@rodeo36: Bizony, a kolumbiait azonnal ki kellett volna állítani, ahogy korábban Robbent is színészkedésért.
@rodeo36: én nagyjából 6-7 éve megszakítottam minden kapcsolatot a window's nevű, létező legnagyobb vírussal. biztos, hogy nem használom ki a win7 nyújtotta küzdelmes hétköznapokat, kékhaláltól, a vincseszter teleszemeteléséig.
Megmaradok a jó öreg Linux-nál. Se vírus, se spiware, se rencer hiba, kb fele idő alatt töltődik be, mint egy átlag winfosch a többi különbségről most nem is beszélek.
@rodeo36:
Rodi!
Ezt a poént nem lehetett kihagyni.
Megértelek, mert a kézilabda meccseken én is elengedem magam szóhasználatban, ha úgy látom, hogy elfogult, vagy hülye a bíró.
Van ilyen.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): most néztem szét az ebay.de-én bizony újonnan win akárhányas borzalommal, akár 400 eurót is kérnek érte!
szerintem oprencer nélkül még olcsóbb lehet...
az 1000 euró, az már mac air book...
@gazoló:
"foximaximatrózlex"
Nem régiben hallottam Mocsait nyilatkozni, elmondta, hogy a szabadidejét a családja körében tölti el a kastélyában.
Akkor úgy gondoltam, hogy meg is érdemli az anyagi javakat, hiszen dicsőséget hozott az országnak nem egyszer.
Ezzel a rektori lex-Mocsaival viszont morális fenntartásaim vannak. Nem helyes behódolni a politikai hatalomnak a sportban, és elfogadni olyan tudományos rangot, amelyért nem dolgozott meg.
@Mariann19:
nézd amikor a robbenke a hattyú haláláért 11-est nyer és egy meccset akkor abbahagytam a VB nézést, csak összefoglalók és végeredmények a FIFA oldalról

nemcsak bunda, hanem szar is
a németek azzal a játékkal amit algéria ellen mutattak NB3-as-ba kerülnének, kisganajosra...az angolok legalább kiestek és az olaszok meg a spanyolok is megérdemelten a portugálok is befagytak, de a hollandok és a németek undorító "technikája" az pankráció még a nagy nemzetközi rugby meccseken sem megengedett mert azonnal büntetőt kap és kiállíttya pedig ott tépik egymást de csak kizárólag a labdáért ha labda már 1 cm-re van akkor büntető jár érte meg kiállítás

austral foci sem olyan pankráció azon sokat lehet röhögni és vidám a hatalmas pályán ami legalább 4xeses a focinak vidám dolgok vannak és évente 1x ha van valami szóváltás pedig szinte naponta látom

szóval a foci így egy kalap szar hisztéria meg a messi és atöbbi ribanc balettye csak a tutu meg tüllszoknyácska hiányzik és a fehér csipkepárta

brühüyyy
@nincs_itt:

én szoktam 3 havonta végigfuttatni vírusölőt, de én nemk töltök le semmi gyanusat és a W jól műxik, asszem van a pc-ben Linux-om is...nem próbáltam ki...tőlem mit tudnak kémkedni? gyűjcsék és akaggyon a torkukon

MAC-ot nem akarok...és a W7 mexoktam kényelmes és nem akadozik

nincs mitől tartanom hacsak a TEK nem küld rám a krokogyili hsz-eim miatt egy drónt békében vagyok

brühüyyy
@nincs_itt:
ja már emléxem, a Linux egy dvd-n van...nem fárasztom magam ezzel

az IE-t sem használom chrome van és kész

brühüyyy
@nincs_itt: mint írtam, nem alap gép.
egy gyári win. 7. 20e ft.
a videó kártya többe került mint, maga az alap gép, mindegy nekem megfelel!
és ez számít.
de köszönöm az információt!
@rodeo36: nem az én gondom... chrome vagy ie, egyre megy nálam, winfosch.
nekem csak a problémám volt vele, pedig nem ZX spectrum-on akartam futtatni.
lassú, sok a gond vele, rossz a kezelőfelülete, állandó "karbantartást" igényel, a megfelelő működéshez.
de gustibus non est disputandum.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): használd egészséggel!
ha jó az ár(neked) akkor uccu neki!
@rodeo36: öreg, remélem robben vet még egy-két balettórát. ako tuti behúzzák a mai meccset:))
vettel meg behúzta a második pozíciót, ahogy kö:)))
@Mariann19:

Leveszem a kalapomat előtte,ugyanakkor értetlenül állok azok előtt is akik lementek 'kutyába ekkora teljesítmény és siker ellenére?!
@DarthVader: "Hát avvót, nem? A Waffen-SS tagja, nincs ezen mit ragozni. Akkor mi a baj Gréczivel? Nem a kapusi kvalitásait vonta kétségbe."

Megint nem figyelsz. Az előbb írta nincs_itt is, hogy nem volt az. Azt viszont nem értem, hogy ez a félkegyelmű Gréczy - mondjuk Horn temetésén - miért nem pofázott arról, hogy
„Leomlott egy kis rész a nemzeti sírkert ravatalozójából, mert nem bírta elviselni a pufajkást."

Kezded már érteni a lényeget? ;)
@rodeo36:
Elgondolkoztató most a foci VB-n, hogy nagy hegemóniával rendelkező csapatok lassan már a fasorban sincsenek, és azok a csapatok, amelyekre úgy gondoltunk, hogy csupán a részvétel lesz a szerepük, diadalmaskodnak.
Azt mondjuk, hogy minden a fejben dől el. A kérdés az, hogy mi van a fejekben, és van-e benne egyáltalán valami.
Az a csapat, amelyik azért és úgy játszik, hogy az országának dicsőségére legyen, nagyobb az esélye a lelkesedésük miatt, mint a pökhendi, csak a pénzre koncentráló együttesnek.
Hasonlót látunk a hazai fociban is.
Ha nincs tűz a játékosokban, akkor pislákol a kivitelezés is. Persze, erre rásegíthet egy jó érzékű edző, aki képes fanatizálni a csapatát, és ez két dolog együtt jó eredményt hoz.
Ezeket laikusként mondom, tudom, hogy számtalan elemző szakszerű okokat keres, én leegyszerűsítettem a dolgot, de lehet benne valami.
@nincs_itt:

A tzigányok 1945-ig társadalmon kivüliek voltak. Gyakorlatilag hatszáz évig élték ugyanazt az életformát. Egyik ilyet, másik olyat. (kézműves vándortzigányok, meg a muzsikusok, akkor, amikor minden faluban volt legalább két kocsma, és minden kocsmának saját bandája volt, azon kivül minden családi ünnepen a muzsikus tzigányok adták a műsort. DJ Lakatos.) Mindemellett az életük nem ért fabatkát se. '45 után a szocializmus kiadta a jelszót, minden ember egyenlő. A cigányoknak is tessék egyenlőnek lenni. Mondjuk, ezért tettek is, csináltak faszányos munkahelyeket, meg felszámolták a pérókat, valamint a kölyköket beterelték az iskolapadba. És csodálkoztak, hogy 30 év alatt nem sikerült nekik egyenlőnek lenni. (Hozzáteszem, a szocializmusban sokkal egyenlőbbek voltak, mint most.) Mert az csak úgy megyen magától, reggel felkel a tzigány, és máris egy kicsit egyenlőbb. Mint a buzi. Elhatározza, hogy minden nap egy kicsit kevésbé buzi, és előbb-utóbb nem lesz az.
Szóval a tzigányoknak mindent megadtak, ami csak kell, és nem jött a csoda, a tzigányok nem kezdtek el pl. tömegesen angol WC-be szarni, hanem kijártak a ház megé, ahogy hatszáz év óta mindig. És amikor zsezsegni kezdtek a hormonok, elkezdték a gyereket csinálni, ahogy hatszáz éve mindig. Amint kipendült az idő, elhúztak bodzát meg csigát szedni, mint hatszáz éve mindig. Amennyit nagyon muszáj volt, dolgoztak, de csak amennyit nagyon muszáj. De számukra az idő nem azt jelentette, hogy reggel 8 óra, munkakezdés, és majd harmadikán fizetés, hanem azt, hogy reggel van, dél, vagy este, tél, tavasz vagy nyár, ettünk ma már, vagy még nem. Mint hatszáz év óta mindig. És mire nagynehezen belerázódtak volna, és felnőtt az a generáció, amelyiknek a szülője már rendszeresen felkelt reggel, hogy munkába menjen, amelyik generáció már születésétől azt látta, hogy van ma meg holnap, sőt van szombat és vasárnap, és ezt továbbadta volna a leszármazottainak, jött a rendszerváltás. A következő generáció nagy része számára ismét elveszett az idő jelentősége. Meg a munkáé. Visszaléptek 50 évet. (Csak közben az anyagi javak bőségéből azért szeretnének részesedni, ellentétben 50 évvel ezelőttel, ahol az anyagi javak bőségéből nagyjából mindenki egyformán nem részesült. )
Szóval volt a tzigányoknak nagyjából 40 évük az asszimilációra. Hát, bazdme', nem köcsögök? Nem asszimilálódtak. Nem tudták 600 év (na meg persze előtte akármennyi) szokásait levetkőzni.
Na de majd a Dzsobbik gatyába rázza őket. Két hét alatt rend lesz.

(A magyar meg tudott változni ezer év alatt? Lófaszt, mama. Pont olyan kicsinyes, irigy, egoista, a hibát mindig másban megtaláló fasz, mint volt ezer éve. Ha esetleg valaki ezt megkérdőjelezné, az olvasson:

1526. Mohács előtt.
. „Ha Magyarországot meg lehetne menteni 3 forintból ebből a nagy veszedelemből – kesergett – aligha akadna 3 ember, aki azt a forintot ideadná....Itt nincsenek kapitányok, itt nincs tanács, itt nincs pénz, itt nincsenek hajók…engedelmesség csak kevés van, az urak közül az egyik fél a másiktól, a király mindegyiktől, semmi előkészület, semmi rend, és ami talán még rosszabb, sokakból még a védekezés szándéka is kiveszett.”

Történt azóta változás? )
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Ez a gép szerintem megér 62 ezer forintot. Még akkor is ha VGA kártyája elég gyengusz. Gondolom nem játékra akarod venni.
@gazoló:
Ezt látom én is.
Vajon Mocsai hogyan tud hódolói előtt megjelenni, hiszen mindenkinek ezentúl a jogtalanul bitorolt titulusa jut eszébe elsőnek róla.
Új szerepében pedig távolabbra kerül a konkrét kézitől is, amelytől eddigi elismertségét kivívta.
Megéri?
@taga20:

Csá!
'mé hergeled a papát 'kituggya bevette-e a vérnyomáscsökkentőket:))
A 'vébé jó de a bírók tényleg balfa@ok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondd, te láttad a linket? Az volt. Hornhoz meg: miért leomlott egy kis rész a ravatalozóból?
Arról már nem beszélve, hogy Hornról mondtok ti éppen eleget, engedtessék már meg akkor Gréczinek, hogy Grosicsról is elmondja, amit akar. Vagy csak nektek lehet? Érdekes :)
(Más kérdés, hogy én is izléstelennek tartom a megjegyzést, de valljuk meg, Grosics párduc is csak a fél ország kapusa akart lenni a végén. Ezért a másik fél ország hagy ekézze már. )
@Mariann19: "Elgondolkoztató most a foci VB-n, hogy nagy hegemóniával rendelkező csapatok lassan már a fasorban sincsenek,"
drága, szerintem erre térjünk vissza éjfélkor!:)
@DarthVader:

ilyet se láttam még, nem engedi beilleszteni a linket.

www erepublik . com / pt /article/moh-cs-v-taktikai-hiba-1853301/1/20

Vegyétek ki a space-eket
@DarthVader: csókolom a kisztihandodat! durva pontosan körberajzoltad, amit én igyekeztem 1 mondatba sűríteni! ha megengeded, szépen elteszem ezt a szösszenetet!
viszont előtör belőlem az örök kötekedő, ha a tziggányság szeretne a mára elérhető (NEM megszerezhető!!) javakból részesedni, akkor azt is fel kell mérnie, hogy miként juthat el a ötösbömösig, nem bűnözéssel. A minta adott, de nem Mo.-on. Ugyanis ott, szinte evidencia, hogy a ötösbömös, fux, jócsaj az nem a nyóccórai rodából van ám a gádzsónak!
itt meg tzigányságban is felfedezni vélek némi hiányosságot! Értem én a történelmi és társadalmi előzményeket, de ugyi az VOLT...
@DarthVader: Mond ha te látsz bármilyen linket a weben akkor elhiszed, hogy igaz?? Mert ha igen akkor küldöm majd a kurucos linkeket neked. :)

Azért kezded pedzegetni, hogy miért fasz a Gréczy aki ilyesmiket pofázik egy köztiszteletben álló ember temetése kapcsán?
@gazoló: szeva! azé me genya vagyok, ő meg ugrik, mint a nikkelbolha:))
ez a bíró kérdés mindig necces, me azé megnézném, hogy egy-két okostojás itt, már ako beszarna, ha ki kéne menni 50ezer néző elé:)
és a meccs el sem kezdődött!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Miért, nekem el kell hinnem a kurucos linket? Má' ne is haraguggyál, de nekem egy angol link a témában autentikusabb, mint maga Grosics Gyula, a kurucos linkről nem is beszélve :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, menj a picsába! itt vered a segged a földhöz, hogy ez a focista a menybe ment, de emellett simán linkeled az annafrankos szivárványos szarodat. ritka egy álszent féreg vagy, a kurva egyházaddal együtt!!
@nincs_itt: na most a tzigányság mindig megszerezte az akkor a nép alja számára elérhető javakat. Hát, mondjuk, az nem sok volt. Annyit vidáman meg tudott szerezni, kevés munkával, jóslással, lopással. És ezzel megelégedett, a tömegeknek se nagyon jutott több. 600 évig. Most viszont a megszerezhető javak bősége már nem érhető el a tradicionális tevékenységekkel, amik már nincsennek is, a munkához meg, mint emlitettem 40 év alatt nem sikerült idomulniuk.
Gátlásaik nincsenek, különösen a gádzsókkal szemben, és ha a purgyé azt látja, hogy rodáztatással lehet pénzt szerezni, akkor 10 év múlva rodáztatni fog. Ilyen egyszerű.
@taga20: aha, be ne xarjak, kimenni 50 ezer néző elé... sportolni mennek oda, nem kell áriát énekelni, vagy nagy monológot mondani hibátlanul.
ha felkészültek nincs mitől félni, de ahogy láttam, eddig 2x11,8 percet a vb-ből, azt kell mondjam a hibaszázaléka ezeknek a macskajancsiknak 99,9% a többi mese habbal, a bíró, a reggeli, az esti, a pára, meleg/hideg, a fű, a fehér vonal, bármi csak ki lehessen dumálni, miért nem képes megcsinálni amiért fizetik!
engem ez emlékeztet a politikusokra!
@DarthVader: nagyjából értem amit mondasz, de mi az a rodáztatás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

""normális heterót ez nem érdekli,"

Ahogy egy normális meleget sem. Ennyi és nem több a lényeg. "

Akkor mi a bánatért rugózol a témán ennyit? Hidd el, hogy a hétköznapokon a melegek sem tüntetnek a másságukkal (ez is milyen hülye kifejezés már?) , ugyanúgy viselkednek, mint bárki más, tehát EMBERKÉNT. És mint általában az emberek között, köztük is vannak jobbak-rosszabbak, de ez független a nemi identitásuktól. Hidd el, tudom, miről beszélek, hosszú évekig dolgoztam olyan helyen, ahol az átlagnál sűrűbben fordulnak elő. Volt, akiről tíz év után tudtam meg, hogy a saját nemét szereti. De ez egyetlen pillanatra sem zavart soha senkit a cégnél.
Szóval átértékelhetnéd a nézeteidet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Gábriel, még azt is elmondanám, hogy engem pl. módfelett zavar, ha a buszon, metrón, villamoson a hetero párok egymást falva utaznak, mintha a többi utas nem is létezne.
@taga20: Lófaszt papa. Az a grafika pont annak a tesztelése volt, hogy te is vidáman és örömködve lapulsz mint szar a fűben az egyiknél, míg a másiknál bedobod az erkölcscsőszős rinyálást. :)

Amúgy meg hajrá Argentína és persze Rosberg, Hamilton, Ricciardo és Alonso. :)
@DarthVader: ezt is értem! de akkor meg szabad kérdezni, hogy ha mindazért becsukják, megbüntetik amit a gádzsónak sem szabad, akkor hol a gond? rábeszélés, kényszer nem "segít". mit lehet tenni?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Legalább te ne ess abba a hibába, hogy aki elítéli a buzilobbi szokásos évenkénti provokációját az elítélné a normális meleg párokat is.
@nincs_itt: na megjött a szertáros, és itt keménykedik:))
bazdmeg, te már az alagútban beszarnál!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te agyatlan barom, meg kéne védenem azt a kibaszott, tróger hortimiklosellentengernagyszart?
kapjál má magadhóz!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

""Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul."

Ez a Barcza elfelejti, hogy ezen az alapon minden magyar vállalkozó a magyarok kenyerét eszi. Miért is legyen alázatos egy magyarországi székhelyű cég vezetője? Azért, mert sikeresen tudja vezetni azt a céget, amely a gondjaira van bízva, tehát jól végzi a feladatát?
Amúgy meg nem értem az "időnként a magyar nép segítségére szorul" kitételt.
Mindenki megbolondul ebben az országban?
@taga20:
Vágod,amikor Rodi bá fogja a jégcsákányt 'oszt nekiront a kapitalizmus fundamentumainak!!
@taga20:
már tegnap is említettem, hogy mind a kettőnknek jobb ha én ezekre nem reagálok

brühüyyy
@taga20: ja, ja! az biztos, de alagútban semmiképpen nem katapultálnék!
figyelj, te rajongsz a reményért, hogy talán 90 perc elég lesz a fijjugnak, hogy csinálják a dolgukat. engem untat, különösen a magyarázkodás utána!
ahogy mondtam, sportolók HA felkészültek, akkor nincs mitől tartani, de ahogy látom, nem csoda ha félnek.
halkan mondom csak, ánnó decibell nekem is volt szerencsém, kivonulni népes közönség elé, majd megmutatni mit is tudok...
@taga20: Az 'érpatakiturul 'mijafaszt keres a pride-on,mé nem nyakalja otthon az akácmézet a kecskebaszás közben:)))?

444.hu/2014/07/05/elindult-a-19-budapest-pride-felvonulas/#report-192197
@rodeo36: ne legyél má ilyen szögletes! egy jó kis német-holland döntőt, te is szeretnél:)
robben meg előadná a hattyúhalálát:)))
@nincs_itt:
be kell vallanom,hogy sok minden abszolút hidegen hagy ebben a számítógépes izében, bizonyosan igazad van és talán nekem is hasznom származna belőle ha átállnék, de lustaság is van a világon és az meg fél egészség
de gustibus non est disputandum...

brühüyyy
@taga20: Miért nekem meg kéne Rákosit védenem? :)
@gazoló: ako nem szeretnék a kápitalizmus helyében lenni:))
@taga20:
aha...a schweinsteiger meg feldobná a magasba megpörgetné és eldobná 12x

a többi is hasonlóképpen

miért csak 1:0 volt a francok ellen a gizmó (grízmókus)vagy hogyhíjják azóta is szédűl mert annyiszor kipörgették a kapu -16 oson belül- elől gólhelyzetben és akkor a többit nem is említem argentin bíró volt mond ez neked valamit?

brühüyyy
@rodeo36: stimmt! ha neked megfelel, működik is, akkor mijafaxnak variálni, mint kígyó a szabadrúgással? télleg, mamitiszó?
mert nekem még egy kevéske hátra van az emilben küldött műből! tőmény, mint a STROH RUM!
HírCsárda fészbúk oldaláról:

"A Békemenet copyright sértésért feljelenti a Pride-ot. "Így mi szoktunk vonulni!" - nyilatkozta Bayer Zsolt. (MTI)" :DDDD
@Mariann19:
az nevetséges, hogy azonos klubcsapatok játékosai különböző nemzeti mezekben pillanatokra egymásra vannak uszítva, nem ebből élnek, a többi Marx Károly: a lét meghatározza a tudatot

brühüyyy
Képviselő Vágta: Kósa szerint a vérbírókat sem kell eltávolítani

youtu.be/r7NN22SqRKQ
@Marcellusca:
azért a hofi szelleme örök

brühüyyy

és milyen igaz
@nincs_itt:
még nem döntöttem el...már nem vagyok a régi ahogy kedves barátom szokta volt mondani már a lankadtságunk sem a régi

élvezd és igyál hozzá az soxorozza a hatást

brühüyyy

én valószínű I Vespri siciliani-t fogom egy 1957 nápolyi felvételről de megvárom a naplementét, majd ha igazi verizmo-t akarsz ajánlom Callas La Gioconda
@guma:
"és ne lépjünk azon se túl, hogy a napokban lett volna 78 éves: HOFI!"

Örömmel látom, hogy itt többünknek halhatatlan kedvence Hofi.
Az már kevésbé örömteljes, hogy minden szava ma is igaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Volt aki meg röhögcsélt a legfőbb ügyész mellett a köztiszteletben álló ember temetésén.

Amúgy Grosics a Waffen Hunyady SS páncélgránátos hadosztály katonája volt 19 évesen. Ebbe törődj bele mert igaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lapozz vissza és kezd elölről!
hortival kezdték, te és a brancsod bedobta annafrankot és rákosit.
remélem segíthettem:))
A cigányságról annyit, hogy 2050-re akkor lélekszámmal bírnak majd, mint a magyar lalosság.
A jelenlegi hozzáállásukkal, mentalitásukkal ez Magyaroryzág végét jelentheti.Aki ezt nem látja, az vagy vak vagy hülye!
@taga20: strici. Kurvákat futtat. Rodázásra kényszeriti őket:)

@nincs_itt: amig mindazért megbüntetik, amit a gádzsónak se szabad, addig semmi baj. Baj akkor van, ha 1, a gádzsót ugyanezért nem büntetik, holott kéne 2, ha büntetik is, sokkal kevesebbre, mint a tzigányt.

Egy rendőr ne büntessen 50 ezer forintra senkit, mert nappal nincs a kerékpáron lámpa. (A jogalkotót is csonkolom, hogy ilyen hülyeséget le mert irni, hogy nappal kerékpáron kötelező a lámpa, amikor a kerékpárokon 99 %-ban egy mozdulattal felhelyezhető elemes lámpák vannak, nem dinamóhajtásuak, mint 30 évvel ezelőtt, és lopásgátlás céljából is magával viszi zsebben az ember. Éjszaka legyen rajta, vazeg.) Figyelmeztesse, vagy büntesse a minimumra (10 ruppó is elég húzós). Röhej, hogy 50 helyett 70-nel hajtok a faluban, 30 ezer, nincs csengő a biciklin, 50 ezer.
De egy faszom országban faszom a rendőrség is. Milyen is lenne. Az is csak magyar, sőtt, Magyar!
@Oxica: Igen és ilyen múlttal a legkeményebb Rákosi időkben, válogatott kapus lehetett. :)
Pihenj folytasd tovább.
@huzzadneki shakespeare:

A helyzet sokkal rosszabb. Nagyon sokan - azok közül, akiknek látni kéne - látják, tehát se nem vakok, se nem hülyék, hanem egyszerűen leszarják.
"2050 még messze van. Addigra már nem mi leszünk. " Tisztára mint a tzigányok. Az itt és most van. Hogy mi lesz azután? Hát, májcsák les váláhogy.
@taga20: Nem kell visszalapozni. Pontosan arról van szó amiről már beszéltem. Amin az egyik mémnél röhögtök a másiknál megy a rinyálás. Tudod a mi bunkócskáink mehetnek az övéik természetesen már nem. Semmiképp sem kettős mérce.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"The communist party then had another attempt to get the members of the ,,Hunyadi" division back. They turned up with blank communist party books stating that if the person joined the party then the Peoples court would not persecute them. A large number of people took this advice and returned to Hungary (especially former members of the Arrow Cross who's families had stayed behind in Hungary)."

Igy lett aztán feltöltve korábbi kisnyilasokkal az ÁVO.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért ne lehetett volna? Még butikja is volt. Rákosinak fontos volt a sikeres foci mert szerette learatni a babérokat. Meg a nyilas keretlegényekből lettek a vérkomcsi munkásőrök abban az időben.
Pihenj folytasd tovább.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szar alak vagy, ahogy az ikonod is!
eszemfaszom egy kibaszott focista, aki 50 éve nem csinált semmit. csak a fityeszt nyalta!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" egy köztiszteletben álló ember temetése kapcsán? "

Bocsáss meg, de egy ideje már nem tudtam "köztisztelni". Éspedig pont azért, mert amit ember abban az "átkosban" megkaphatott, azt ő megkapta, mégis köpködött. Nem azt mondom, hogy mindenáron álljon ki a Kádár-rendszer mellett, de legalább ne gyalázza.
Ugyanilyen bajaim vannak más sportolókkal, művészekkel etc. is, akik mindent elfogadtak, a gengszterváltás után meg szidták azt, akitől elfogadták.
Én csak egy csekély értelmű medvebocs vagyok, de az erkölcsi értékrendemmel ez nem fér össze.
És most lehet ekézni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ide Figyelj Te szarmócsing. Szégyent hozol a haverjaiddal az országunkra. Szégyen,hogy végig kordonnal kell védeni a felvonulókat a hozzád hasonló embereknek becézett lényektől.
Szégyen az a szellemi sötétség,amit te képviselsz.
@DarthVader:
Igazad van, a "nem látniakarókat" kihagytam.
Azt még hozzátenném az általam elmomdottakhoz, hogy az egyik legjobb barátom egy cigány ember. Minden nap egy asztalnál étkezünk. Eszes, jópofa, humoros figura, semmi gond vele!
@DarthVader: Na ez még aztán a következő urban legend amit beszopsz. Olvass utána, mielőtt hülyeséget írsz.:)

"Ungváry Krisztián, a témakört valószínűleg legjobban ismerő fiatal hazai történész a kiállítás rendezőit ezek miatt a nyilvánvaló ferdítések miatt tudatos történelemhamisítással vádolja. Ungváry, akit a nyilasok iránti szimpátiával aztán nem nagyon vádolhatunk, több éves beható kutatások után számos komoly tanulmányban is kifejtette kutatásai eredményét. A Népszabadság c. lap 2003. július 5-i számában „A PÁRTMÚZEUM“ c. írásában a Terror Háza kiállításával kapcsolatban többek között a következőket olvashatjuk:

„A nyilasok az 1939-es választások alkalmával a kerületek felében nem voltak képesek jelöltet állítani, mivel nem rendelkeztek az ehhez szükséges tízezer pengős kaucióval. Sajtójukat a választások előtt betiltották és a párt szinte teljes vezetőségét internálták. Ennek ellenére azokban a kerületekben, amelyekben egyéni jelölt is indult, a nyilasok átlagosan negyven százalékot kaptak. Teljesen szabad körülmények között akár a választást is megnyerhették volna. Erről a rendezők mélyen hallgatnak: érthető, hiszen amennyiben e kérdést tárgyalnák, fel kellene adni azt a szemléletet, amelyben a magyar felelősség tárgyalásának nem nagyon jut hely.

A kiállítóknak a nyilas mozgalommal kapcsolatos és az érintőképernyőn lehívható értékelése („német mintára alakult”) arról árulkodik, hogy nincsenek tisztában a tényekkel. A nyilaskeresztes párt-hungarista mozgalom egyáltalán nem német minta szerint alakult. Magyarországon egyrészt már 1920-ban léteztek fasiszta és nemzetiszocialista pártok, az NSDAP-tól teljesen önállóan. Másrészt a nyilasok ideológiájukban a turanizmusra és Prohászka Ottokár „hungarizmusára” támaszkodva teljesen egyedi, önálló világképet testesítettek meg.“(...)

„Az átöltözést prezentáló teremben látható talán a leglátványosabban a szimbolikus bemutatás kudarca. Az ötlet – hogyan lesznek a kisnyilasokból kiskommunisták – üdvözlendő. Ez a bemutatás azonban teljesen mást sugall: a terem közepén ugyanis egy tányéron egymással szembeállított pártszolgálatos és ávós forog. Képernyőn meg azt láthatjuk, hogy különböző figurák egymás után átöltöznek az előzőek által visszahagyott ruhákba, hangeffektusként pedig a ruhaszekrényajtók csapódása hallható. A falon kis keretes szövegként szerepel az a formanyomtatvány, amelyben a bűnbánó nyilasok felvételüket kérhették a kommunista pártba – de ez az utalás majdnem teljesen elsikkad a sokkal látványosabb nyilas-ávós átöltözködés mellett. Amennyiben a kiállítók a kisnyilasok kiskommunistává változását kívánták volna illusztrálni, akkor két párttagsági könyvnek, vagy két civil ruhás és pártjelvényes figurának kellene a tányéron forognia. Annak tükrében, hogy 1945-ben egyetlenegy nyilas sem öltözött át a politikai rendőrség egyenruhájába (még a kiállítók bevallása szerint se), a prezentációt nehéz másnak, mint történelemhamisításnak minősíteni.“ (...)

„Az ávósokról csupán egy leegyszerűsítő és hamisításokkal terhelt mondat olvasható: „szélsőbaloldali elemekből, bűnözőkből és megannyi egykori nyilas pribékből formálódó szervezet”.

Valójában az ÁVO és az ÁVH vezetésében, tehát a kiállított tablón szereplő személyek között egyetlen egykori nyilas pribék sem szerepel. Nem is szerepelhet, mert az intézmény alapítói, illetve vezetői között egyetlen korábbi nyilas sem akadt, és szerepük az egyszerű ávósok között sem volt említésre méltó. Arról, hogy a vezetők közül hányan voltak bűnözők, a történeti kutatás egyelőre nem rendelkezik megbízható adatokkal, az állítás tehát felesleges denunciálás. Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz „szélsőbaloldali elem” volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak.“
Vezet Argentína. Hajrá Costa Rica.
Taga remélem már kezdi jól érezni magát.

1-0 Argentínának a 8. percben. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Legalább te ne ess abba a hibába"

Ezt nem igazán értem.

Amúgy meg mindenképpen zavar, ha valaki a magánéletét kiviszi az utcára, de normál hétköznapokon még meleg párt nem láttam az utcán csókolózni, ellentétben a heterókkal. A Pride meg számomra olyan egyszeri esemény, mint a riói vagy a velencei karnevál. Nem tartozik a hétköznapokhoz.
Egyszer írtam már neked: ki vagy akadva a melegek egyetlen napjától, de a bárokban naponta rúdtáncoló hölgyek rendben vannak szerinted (azok ellen még nem volt kifogásod).
Ez szerinted a keresztényi szellem értelmében rendben van?
Ja, és mielőtt: én hetero vagyok.
@Habakuk999: "ide Figyelj Te szarmócsing."

Esetleg Ungváry Krisztián történész mondatára gondoltál? :)
"az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak."

Na megyek inkább bringázni, jobban járok vele minthogy a faszságaidat hallgassam. :)
@Habakuk999: én voltam veled fasírtban, de igazad van.
csak kicsit furcsa nekem ez a kemény hang.
@Oxica: costa rica remélem megy haza! hollandok meg tovább:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
jogos a brummogás

brühüyyy

*************+12000000000000000
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: apám, te kurvára szét estél!
menyél tekerni a kurvákkal!:))
@gazoló: :DDDDDDDD

tömörült a mi G-kel egy "zászló", egy jelszó alá. ez neked mit mond?
:)
@Oxica: Ugye azt is tudod ilyen biztosan, hogy Grosics sváb volt-e? Ugyanis a Waffen SS CSAK a Volksbundond keresztül "toborzott", Dorogon ugyan éltek/élnek svábok de nem találok utalást Grosics származására.
Ettől még éppen lehetett tagja az adott katonai egységnek.
@Oxica:
hová vezet mindez nálam egy british rugby megy élőben

az jobb

majd a végén megnézem a számokat

hajrá CRC hajrá balgabelga

brühüyyy
@nincs_itt:
a nevéből adódóan horváth vagy szerb és így lehet, hogy usztasa is volt?

brühüyyy
@taga20: Hollandiának már régen otthon lenne a helye. Costa Rica nemes bosszút áll Mexikóért.
@taga20:
ja, velem meg pörköltbben vagy

brühüyyy

a merdzsók orrhosszal vezetnek és a sebibaba sehol sem lesz majd körbeforog a nagy rudin...valami neki is jusson

hamár szívárványos a kikelet
@félázsiai nagymagyar:
"Most nincs erőm végigolvasni mindent, de ezt ha még nem volt megosztom"

Mindkét cikkíróval egyetértek.
@Oxica:

az ilyen csapatok amelyek sohasem léteztek, összerángattyák mint kurvákat a fidesz gyűlésre majd szélnekeresztik a klubjaikba ahol pénzért basznak szopnak és dugattyák meg magukat

ringyó banda

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Igaz, igaz! Mintha magam mondtam volna, Ványadt Ványadtovics Vinyov!
Na szóval, hozza gábris az "átöltözős" kisnyilas vs ávós örökbecsűt.
Akkor Grosics és szépen hosszan lehetne sorolni a neveket, '89-ben szépen átöltöztek. Kádár zakó helyett, demokrata szöszmösz mackót húztak!
@rodeo36: öreg egy jó kis birkaperkelt sóskúton:))
egyébként, te vagy az utolsó akivel összebalhéznék.
szeretlek, mégha minden nap utállak is:))
sebnek van gyereke, tudom ez nem megdönthetetlen bizonyíték.:)))
@nincs_itt: Puskásról tudom hogy sváb származású. Eredeti neve Purczeld Ferenc.

Grosicsról nem tudom ezt állítani de önként lépett be a Hunyadi SS be. Nem is ez a lényeg mert 19 évesen még nincs kialakult világképe az embernek. Ezzel nincs is semmi baj.
A baj azzal van hogy Grosics minden kiváltságban részesült a kommunista rendszerben és mégis köpködte azt a rendszert ami a jó világot megteremtette számára. Na ez a gusztustalan nem az hogy SS tag volt.
@nincs_itt: egy jó kis retro mackó, azé még téged is megdobogtatna:))
@taga20: Már a repülőjegyük is meg van, ha nincs akkor úsznak hazáig.
@Oxica: Ezért is kérdeztem... köszönöm! mert engem inkább az zavart, hogy öda szart, ahonnan bőséggel zabált, annak idején!
@taga20: mire gondolsz? tudod, a mackóval azért jó, mert akkor végig szőrös a farkad!
@rodeo36: hova jutunk! háttérben a napi ajánlatod, monitoron pedig az útált foci? tőled?
@Oxica: emesélek neked egy jövőbeli történetet.
a holland-német döntőben a bénabíró(lásd nincsitt) rendesen tette a dogát, és nyert németország:))
@nincs_itt: ne bassz, nem tudod mi a mackó? és egyből betámacc:)))
@taga20: mint ruhadarab és kölyök állat ismerem, esetleg a páncélszekrény jut még eszembe
@taga20: két eve pont a Pride napján volt egy Ajax Feyenord kupadöntő Amsterdamban. A városban egy darab rendőrt láttunk, a stadion körül volt néhány lovasrendor.
fesztivál volt, buli, nem láttam dühtől eltorzult fejű fekete ruhás vadbarmokat.
ma Pesten lopom a napot, s elsetaltunk a menet felé. Kordonok, rendőrök tömkelege.
undorító, ostoba ország vagyunk.
@nincs_itt: e néha olyan vagy, mint a magyar focista, aki itt osztja az észt a tévében. soha semmikor sehol nem voltak, de okoskodnak!!!
egészség:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gerinctelen vagy. Es gyava.
es kurvara eleg a mocskossagaidbol.
@Oxica: Nekem meg az, hogy te is "csak" egy halottgyalázó vagy de nálatok meg egy Gréczynél még ez is bőven belefér.
@Habakuk999: ha aszt mondom, hogy igazad van, megsértőcc? mé vagyunk gábris országa, mé nem vagyunk boliországa? és ez nem vicc!!
@nincs_itt: én pont arról beszéltem, hogy ez az átöltözősdi egy hatalmas urban legend. ;)
@taga20: na ácsi, nem ismerhetek minden helyi tájszólást. vagy éppen mit értesz "mackó" alatt... te meg olyan vagy mint egy focista, mert rébuszokban beszélsz ráadásul helyi szlengben, attól nem leszel okos vagy jópofa!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: áááá ééértem! a volt KISZ-esek, ma liberálisok, jobboldaliak stb. az nem átöltözés?
@Oxica:
„A baj azzal van hogy Grosics minden kiváltságban részesült a kommunista rendszerben és mégis köpködte azt a rendszert ami a jó világot megteremtette számára. Na ez a gusztustalan nem az hogy SS tag volt.”
Szerintem mindkettővel baj van. Már ha igazak az állítások és nem csak a szóbeszéd szintjén ’megalapozottak’.

Én nem kedveltem különösebben, de szerintem hagyni kéne békében nyugodni az öreget, kapott az utóbbi években hideget-meleget gazdagon. Igaz, rá is szolgált a szervilizmusával, amiért 2011 óta sportügyi tanácsadásokért 7,6 millió forintot kapott a Magyar Focialista és Körösztyén Párttól.
Nem volt egy gerinces eljárás a részéről ezeket a pénzeket átvenni, de nagy dolog, ő legalább letett valamit/valamikor a magyar foci asztalára… ami ugyan nem menti fel az öregkori demencia által okozott súlyos erkölcsi következmények alól, viszont némiképp enyhíti azt a szigorú képet, amit sajnos vitathatatlanul sikerült magáról összehoznia. Ő legalább tett valamit az egykoron létező magyar fociért, szemben a mai „profi” focistákkal. A fraddika is Máltán… épp a héten… és ezeknek épült a hipermodern stadion?! Szerencsétlenek, azokkal a falábakkal nehéz dolguk lehet, hát nem tudnak tíz percig egy helyben állni rajtuk, mert gyökeret eresztenek, ráadásul ha szép tavaszi az idő, még ki is rügyeznek. Átok ül a magyar focistákon!

Grosics legalább tudta azt, amit egy igazi focistának tudni kellett… se többet, se kevesebbet.
Ezért legalább annyi tiszteletet megérdemel, hogy ezt elmondja róla az is, aki amúgy nem igazán kedvelte. Sajnos nem bízta másra a lejáratását, megtette ő saját maga, kár érte.
@taga20:

Én is a hollandokkal vagyok, elfogadóak, lojálisak, és ki.b@szott kultúr emberek.
3-99 éves korig mindenki beszél idegen nyelvet. Szeretik a magyarokat és szinte mindenkinek van magyar ismerőse, vagy egy kedves története rólunk.
Öcsisajtnak van egy 73 éves nénike ismerőse, ő most tanulja a nyelvünket!!!

Más: Enschede főterén van egy templom. Hat darab óriáskivetítövel körbe van bástyázva, ott nézi mindenki a vébét. Ha gólt rúg a csapat, akkor mindenli visít, ordít, indul a tüzijáték meg a konfettiágyú! :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"én pont arról beszéltem, hogy ez az átöltözősdi egy hatalmas urban legend. ;) "

Urban legend a te bánatos balfüled. Ismertem írót, akinek pályája elején urambocsá' tanult mesterségét kellett folytatnia pár évig, azután 30 évig ünnepelt és hivatalosan elismert író volt, minden kitüntetéssel, ami megkapható. A gengszterváltás (köszönet Cserhalminak a találó kifejezésért) megjelent egy beszélgetős műsorban, és ömlött a szájából a gyűlölet.
Szerettem a könyveit, de azóta nem tudom olvasni.
Ez nem "átöltözés"?
@Knósszosz:
" Ő legalább tett valamit az egykoron létező magyar fociért"

Amiért akkor - joggal - részesült is minden kiváltságban.
Évtizedekkel később mit kellene még honorálni?
@huzzadneki shakespeare: én is szeretem a hollandokat(szeretem a németeket), de ha fenn akarjuk tartani eszt, keményebbnek kell lenni!
Essendon vezet 41-re Port Adelaide 28-ával szemben

ott legalább van valami

az argentinokat ha a barcában így játszanának már régen leselejtezték volna

brühüyyy
@taga20:
"egy jó kis retro mackó, azé még téged is megdobogtatna:)) "

El a kezekkel a mackóktól :))
@huzzadneki shakespeare: szeretnék holland lenni, de maradok magyar:)) nincs mese:))
@DarthVader: Nem akarlak elkeseríteni, de halvány fogalmad sincs a cigányok múltjáról és életmódjáról. Ha volna, akkor tudnád, hogy Magyarországon három különböző cigány népcsoport él, amelyek történetükben, életmódjukban, tevékenységükben, sőt, nyelvükben is különböznek egymástól.

Előbb ennek nézz utána, ha kérhetem. Véleményt csak azután mondj.
@taga20:
Én olyan kemény vok, mint mackósajtban a brummogás!
@huzzadneki shakespeare: Az első világháború után sok magyar gyerek került holland családokhoz.
@nincs_itt:
nananana Essendon-Port Adelaide

és pihi

mert kaja is van ebédidőben

brühüyyy
@Knósszosz: Kiváltság? Grosics emeletes villában élt a Gellérthegyen, és az "új gazdasági mechanizmus" Szent István körúti butikot hozott neki. Ennyire nagyon üldözték.
@épészmérnök: drága épész, egy baba cigány családot ekszportáljunk neked:))
holnap hatkor mennyé ki:)))
@Habakuk999:

Úgy tűnik túl van biztosítva a menet.
Az érpataki pojáca, 20 fő aki a családot védi, ahelyett, hogy kirándulna velük, vármegyések néhányan.
Nem jelentős.
Többet szán rájuk a sajtó, mint amennyit érnek.

Vadbarmok voltak, vannak, lesznek.
@huzzadneki shakespeare: "A jelenlegi hozzáállásukkal, mentalitásukkal ez Magyaroryzág végét jelentheti."

Egy másféle Magyarországot jelent, nem Magyarország végét. Más kérdés, hogy ez kinek lesz jó. Szerintem senkinek. A megoldás, mint azt már sokan sokszor elmondták, elmagyarázták, az oktatás és a munkalehetőség. Ezek nélkül valóban az lesz, amit írsz.
@Knósszosz:

Valószínűleg elkerülte a figyelmem, de nem tudom hogy/miért került terítékre ez az ember.

Méghogy köztiszteletben áll, kac-kac:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Bocsi, kimaradt egy szó (a gengszerváltás UTÁN).
Így valamivel értelmesebb talán.
Ha olvasnék is, nem csak írnék, hasznosabb lenne :)
Mondjátok, hogy bírjátok odahaza? Én csak kintről nézem, mi megy, mégis pikírt vagyok, elnézést, ha valakit megbántottam/megbántanék.
@nincs_itt: A kisnyilasok öltöztek át ávosnak az urban legend, lásd pld. Ungváry véleményét.
@taga20: bocsi a sajt kimaradt! szóval, a te interpretációdban mi a "mackó" ami lehet retró is?
@épészmérnök:
Én sem az ország megsemmisülésére gondoltam.
Igazad van, lenni kell valamiféle alternatívának. Egy izrael palesztin jellegű konfliktus a kutyának se hiányozna!
@épészmérnök:
"Mondjátok, hogy bírjátok odahaza? "

Az ő országuk, de az én hazám.
@nincs_itt: ne mond, hogy nem emlékezel a mackóra? a fene a bundádat:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A halottat az gyalázta meg aki ott vigyorgott a koporsója mellett és nem én. Én a valóságot mondtam és az nem halottgyalázás.
@épészmérnök: és csilébe mi megy? és argentinába mi megy?
@taga20: mackó??? nem emléxem! mijaxarra gondúsz?
@taga20: ami mackóval kapcsolatos, azt már leírtam.
@Knósszosz: Az SS tagságot tudjuk be fiatal korának mert 19 évesen ideológiailag elhihette hogy ezzel a hazát védte.
A rendszerváltás utáni szerepvállalása viszont már semmivel nem magyarázható, az úgy volt gusztustalan ahogy van.
@nincs_itt: melegítő, mackó nadrágban:)))
én mindig aszt hittem, hogy ebben feszítettél!
Argentína-Belgium 1:0

Alakulnak a dolgok. Hajrá Costa Rica.
@Oxica: Nem azt a fasz Gréczy csinálta, te meg serényen helyeselsz neki. :(
@nincs_itt:
" mackó??? nem emléxem! mijaxarra gondúsz? "

A "mackó" a melegítő lánykori neve. Kívül sima, belül bolyhos nadrág (ámbár cipzáras felsőrésze is volt, de egy felső több nadrágot is kiszolgált), bokához ill. csuklóhoz símuló gumírozott résszel. Nem hiszem, hogy nem emlékszel rá, annyira kölyök nem lehetsz :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mert te is szoktál vigyorogni temetésen? Nézd meg a képeket a temetésről, vicctor úgy vigyorog mintha megint szopni menne a Kremlbe. Mi ez ha nem halottgyalázás? A saját szarotokat ne másra, magadra kend.
@taga20: baszod, leírtam... igaz ruhadarabnak aposztrofáltam.
továbbá a szöszmösz mackó alatt a valamikori csehszlovák "legendára" utaltam, mint "sport ruházati" termék.
"Kádár zakó helyett, demokrata szöszmösz mackót húztak!"
@Oxica: szolgáljon a csúti Rámszesz mencségére, hogy általában fingja sincs, hogy hol van és miért... talán a hirtelen őszülés is betudható a gyóccereknek és az elme állapot rohamos romlásának is.
Cumiságblogos Munkvera most mit szól Pásztorhoz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Az ötlet – hogyan lesznek a kisnyilasokból kiskommunisták – üdvözlendő. Ez a bemutatás azonban teljesen mást sugall:"

hogy mit sugall, az egy más kérdés.

" Annak tükrében, hogy 1945-ben egyetlenegy nyilas sem öltözött át a politikai rendőrség egyenruhájába (még a kiállítók bevallása szerint se)"

1945-ben. És utána?

" A Belügyminisztérium Dokumentációs Osztálya (az Állambiztonsági Operatív Nyilvántartó sok-sok névváltoztatáson átesett jogutóda és a Történeti Hivatal jogelődje) 1990. május 25-ei dátummal ellátott leltára szerint 51.200 nyilaskeresztes belépési nyilatkozat, 4.297 (magyar) "SS" belépési nyilatkozat és 4400 Volksbund belépési nyilatkozat áll, vagy állhatna a tudományos kutatás rendelkezésére. E közel 60 ezer radikális jobboldali párttal rokonszenvező, militarista és a német etnikai kisebbséghez tartozó, de a magyar náci politikai többséghez igazodó személy számottevő része 1945-ben a kisnyilasokkal együtt belépett a kommunista pártba."

Ezen vitatkozzanak a történészek, jó?

Ez nem változtat a tényen, hogy Grosics Waffen-SS tag volt.
@Orica Középföldi: ritkán keveredek emberek közé, de látni a fekete ruhás suhancokat, hallani a kordonnal simán beszelgetok buzizasat szamomra nagy"élmény"
annyira,, hogy csoda, hogy megallom az udvari bohóc anyazasat.
@DarthVader: vödör, ne erőlködj! nem tudja, hogy 1947-ben alakult ki a kommunista rendszer... "finoman csúsztat", amikor 1945-ről beszél.
@Oxica:
kurvajó tenisz férfi páros van Wimbledon-ból és azok vezetnek akiknek drukkolok...

sajnos a belgák balgák voltak megint 1 gólos szar meccs volt

most CRC -n a világ szeme repülő hollandi vagy úszva mennek?

brühüyyy
@Oxica: Essendon is küzd de a Port Adelaide nem aggya magát

szóval nem hiányzik a fiffantyú

brühüyyy
@Habakuk999: Azért az ne nagyon zavarjon, hogy ez alatt én épp a pilisben túráztam.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
@épészmérnök:
@Orica Középföldi:
@Oxica:

Na, tessék… sejtettem.
Nem akartam Grosicsot megvédeni. Az itt előforduló kedves kollégáknak nincsenek szövegértelmezési problémáik, ezért nem szorul magyarázatra amit írtam.

Akár mondhattam volna azt is, hogy tulajdonképpen leszarom Gyula bácsit, de ez egyfelől nem valami elegáns megközelítése dolognak, másrészt pedig csak az elhunytnak járó tisztelet okán mondom azt, amit. Nem az embernek járó tiszteletről beszélek… azt hiszem érthető...
Hű katonája volt a rendszernek (mikor melyiknek…), ezért aztán én nem védem az ilyen gerincű embereket, akik húsz fillérért a sánta tetűt Miskolcig… félre vagyok értve, azt hiszem.
Legközelebb világosabban fogalmazok, bár az a soraim között érzékelhető szerintem, hogy nem poszt humusz kortesbeszédet akartam itt előadni Gyula bácsi mellett.

A seggnyaló a túlvilágon is seggnyaló, ezt leszögezhetjük. Egyéb iránt az motivált, hogy oké, Grosicsot ne vegyük már elő, hátha nem veszi elő a másik oldal például Horn Gyulát… csak mert annyit ő is tett ezért az országért, mint a Grosics ( Horntól ezúton is elnézést kérek...), aztán kivettem a kezemet a biliből és fertőtlenítettem.

Ez van, ráadásul ma azt is megtudtam, hogy a DK szélsőbaloldali párt… legyen.
De akkor a Thürmeré micsoda, ugye…?! Majd jön tíz perc múlva a magyarázat, hogy: libsibolsi genyók mindketten a Gyurcsányival, oszt prájdolnak a buzimenetbe és különbe is…
Csak a pontos óra/percre nem tippelek mikor, viszont most beüzemelem az új hőlégkeveréses sütőmet. Tegnap este óta páclében ázó zsírmentes de szaftos tarja egyben, vele sült rusztikusan szép nagy gerezdekre vágott krumplival+kellemesen hűs kovászos uborka némi pokol tüze cseresznye paprikával – fokhagymás lében eltéve.

Megyek tesztelni…
@DarthVader: Arról ugye tudsz, hogy nem mindig szerencsés ha magadból indulsz ki. ;)
@Knósszosz: haver ha segíthetek, grosics egy szánalom!
@DarthVader: Ez kb. akkora baromság, mint a "Szálasiék tehetnek a legtöbb zsidó elhurcolásáról" legenda, miközben pont az ellenkezője igaz, dacára annak, hogy évtizedek óta ezt az ökörséget tolják nekünk.
@Knósszosz:

Nem értettelek félre, csak meglepően sokat írtál róla:))
@Knósszosz: "Csak a pontos óra/percre nem tippelek mikor, viszont most beüzemelem az új hőlégkeveréses sütőmet. Tegnap este óta páclében ázó zsírmentes de szaftos tarja egyben, vele sült rusztikusan szép nagy gerezdekre vágott krumplival+kellemesen hűs kovászos uborka némi pokol tüze cseresznye paprikával – fokhagymás lében eltéve.

Megyek tesztelni…"

Jó étvágyat.

Én meg holnap muflont fogok enni, még életemben nem ettem de lesz fácán is.
@épészmérnök: Beszarok rajtad. 30 éve élek közöttük és találkozom velük minden áldott nap.
Erre te bedobbansz , és megfellebezhetetlenül számon kéred rajtam, hogy egy posztban nem fejtem ki a cigányság történelmét 1400-tól napjainkig, és mem kezdek nyelvészeti leirásokba a beás, a lovari nyelv változatai tárgyában. Nagyon baro shavo vagy, igazi raj.
Elmész te a picsába.
@épészmérnök:

Akkor ugass be nekem, ha megmondod, mi az a baró hóhányó? (na jó, hohano baro. )
@DarthVader: haver, nagy a pofád, de sötét vagy:))
@taga20:

Utálom, amikor valaki nagy arccal beszól hülyeséget :)))
@DarthVader: ha valakit bírok itt, az te vagy. de komolyan, az ócska, avítt stilusod bejön:))
Ritok Nora:Nyomorszéle blog, ha valaki nem ismerné.Ő aztán mindent tud a cigányságról, amit nem tud az nincs. Régóta küzködik a jobbátételen, hol kevesebb hol több sikerrel.Én a magam részéről megemelem a kalapomat előtte, mert volt 100 % cigányosztályom nem egy, és nem kispályás a tanítás náluk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te írtad büszkén, hogy ott leszel !!!
Mikor hazudtál?
Akkor vagy most?
@Habakuk999: Mennyivel jobb az ilyenek mellé állni és pislogva nem érteni a felháborodást. Tényleg a magyar zászlót otthon nem cserélted még le szivárványosra? :(

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10435679_815194028513844_784221702873445295_n.jpg
@évásanyó:
Régóta olvasom a Nyomorszélét, és minden elismerésem Ritók Nóráé. Kár, hogy olyan kevés támogatást kap, félek, egyszer ellehetetlenül a munkája, annyi akadályon kell keresztülvágnia magát.
@punkfrog: Mivel te és Micimackó mindig igazat mond, nagyon egyszerű a képlet. Ki szándékoztam menni, de aztán beláttam, hogy Peninek van igaza és elmentem inkább kirándulni a Pilisbe.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Látod, többek között ezért is vagyok mérges a regnálókra, mert Nóráéknak fillérek jutnak, de minden másra ömlik a pénz. Nóra csodálni való nő, csak kevés a támogatása, de az elszántsága annál nagyobb. Civilektől kap időnként, szóval nem rajta múlik, pályázik is,
Grosicsnak ÓRIÁSI szerencséje vplt,hogy az Aranycsapat kapida volt. Az a cdspat általában több gólt rúgott, mint kapott. Nem keveset kapott.
Jelleméről nem írnék semmit.
Waffen SS után kiváló élet a szocializmusban.
Ezek után kiváló élet a fidesz zsebében.
Jellemóriás!
Badacsonyi szürkebarát+telefonon kommentelni=lásd feljebb!
Mi a túrót is tett le az asztalra ez a jóember? Mitől lenne egy rendőrkapitány jó polgármester? Az égvilágon semmilyen igazságot nem mondott ki, csupán előítéleteket sulykolt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem lesz ebből bajod, hogy a libsik eltérítettek???
@iii: Nem értem mit értetlenkedsz? Annak idején Ferkó azt mondta, hogy hányingerkeltő most pedig tisztességes demokratának tartja.:)

mandiner.hu/cikk/20140705_gyurcsany_ferenc_pasztor_albert_jeloleserol

Tudod ez az furcsán nyerenc, aki mögé majd megint betagozódtok, ha jönnek a választások.
@Oxica: Nincs kire szavazni. Nem is megyek el szavazni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olan, hogy "zsidó történész" nincs.
Van történész és van zsidó történelemmel foglalkozó személy.
@punkfrog: Miért akinek a szülei zsidók voltak és ő is zsidó az kijafasz szerinted? :)
Ne fárassz már ilyen nyilvánvaló dolgokkal.
@iii: teljesen igazad van.
attól, hogy valaki nyilvántartja a bűnözők nemzetiségét és ezt közzé is teszi, még nem fogja tudni megoldani a problémát.Sőt!
@Oxica:
a 34. perc óta, mióta tök frusztráltak a Robben már 5. hattyúk halálát adott elő, kettőt megkapott de nem sikerült belőnie

nincs más megoldás le kell rúgni a picsába

brühüyyy
"Még mindig elő akarják nekünk írni, kit gyászolhatunk, és kit nem, kiért könnyezhetünk, és kiért nem. "igen MARISCHKA ! ELŐ AKARJÁTOK ÍRNI ÖTEN MOST IS A MAJDNEM 9 MILLIÓNAK , AKIKET A VÖRÖS HADSEREG SZABADÍTOTT FÖL !!!!!

A CIGÁNYOKAT PEDIG EZ A KAPITALISTÁN DEMOKRATIKUS KURMÁNY A PASA-PARKBA TELEPÍTSE BE, AZT SZÍVESEN ELFOGADNÁK !!!!!
Ma költői kérdés. Ha mondjuk a zsidó nyári fesztiválra kiállna egy hozzá hasonló szakállas egyed, rabbinak öltözve nyakában méretes Dávid csillaggal és a következő felirattal "liberális érzelmű cionista fasszopók", vajon mit tennének a helyszínt biztosító rendőrök és aztán a ballib médiumok?

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10524602_254878281372162_3701689796499267974_n.jpg?oh=e6bbbf9c0e278b6fbc19c5ee4e671124&oe=5419AE98
@taga20:
Ezt a CERN-ben is tudják? - bozontilag-ami olyan higgszes...?
Ha isten, melyik?
A monoteista izé nem játszik, én a görög mitológia híve volnék, szóóval Dionüszosz? Azt vállalom! És meghívlak egy ókori szümposzionra, ahol zabálni és vedelni kellett, gondolom nem van ellenedre:))) - ráadásul akár három napig is eltartott, szóval dobd el a sublert, hagyd a tokmányt és ne szórakozzál hülye whithworth menetekkel, igyá sört és duguljj!!:)))

Vigyázz, támadás érhet, figyelj jól!!:)
@rodeo36: Jó ötlet. De az is megoldás lenne ha valaki beleszállna a hátába mint szegény Neymarnak.

i1.ytimg.com/vi/nMeEzpjs-pQ/0.jpg
A valóság az: a szovjet katonák felszabadították hazánkat a fasisztáktól, megmentették azoknak a szerencsétlen és ártatlan zsidó, cigány és antifasiszta emberekhez az életét, akikre halál várt volna.

A szovjet katonák felszabadították az auschwitzi, birkenaui, treblinkai, dahaui és más haláltáborokban tartott sok millió embert, és nem csak zsidókat. A Szabadság téren az obeliszk azoknak a katonáknak állít emléket, akik életükkel fizettek a mások életéért. """

KLEIN TIBOR NÉPSAGA....EZ VÓNA A TELJES I..GAZSÁG !,,, amúgy....amit persze lehet mindenfelé ragozni, színesíteni, elvenni belőle és hozzáadni.....

aki oedig megerőszakolásokkal operál, az egy....primitíven gondolkodó, (pláne, ha ezzel befolyásolni akarna,szeretne töm egeket ! :O)O)), bugyuta emberke....

...s egyből eszembe jut a vietnámi háborúban jeleskedő amcsi katona, aki terhes nők hasát vágta fel a háború hevében........
@Orica Középföldi:
Próbáltam kegyelettel állni hozzá, ennyi... és nem több.
Nem lesz ilyen többé, csak magamat blamálom.
Brahms második, és akkor magamnak adtam a mester által feloldozást. A többi le van szarva... most.
@kvadrillio: ...a balatonáűtúszás pedig elmaratttt ! :o)))))
@Oxica:
Majd értesíts, milyen volt!!
Minden ami kaja, az nálam (és pija) az fétis!!
Szóóval... lécci!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem igazán értem a párhuzamot. A zsidó nyári fesztiválra hová állna ki a rabbinak öltözött? A zsidók közé, vagy az ellentüntetők közé?

Mert ha mondjuk a gárdamasírozáson állna ki, a gárdisták között - ugye, ez lenne a megfelelő párhuzam - ahhoz már tisztára hozzászoktunk, elismerően bólintanánk, nem csalódtunk.
@Knósszosz:

Ezek szerint nagyon jól esett a kaja:)))
Halálra égették a palesztin tinédzsert

Azt a fiút, akinek holttestére kedden találtak rá Jeruzsálem erdős részén - derül kia boncolási jegyzőkönyvből. Abdel-Gani al-Ovajvi palesztin főügyész közölte, hogy "a 16 éves fiatal testének 90 százaléka megégett. A boncolás eredménye azt mutatja, hogy még lélegzett, amikor felgyújtották, és égési sérülések, azok következményei okozták halálát."
...ohhhhh......EMELJÜNK MÁR EZEKNEK A GYILKOSOKNAK EGY GÁBRIELES OBELISZKET !!!!!!!!!
@kvadrillio:

úgy unom már ezt a megerőszakolt a muszka témát, isten bizony. Igen, ahol agresszió van, ott adrenalin, ahol adrenalin, ott tesztoszteron, és forditva. Márpedig ahol tesztoszteron van, ott baszva lesz. Mindegy, mit, nőt, férfit, kecskét, de baszva lesz, az factum. Ahány háború a világon, ott mindenhol nemi erőszak volt. A magyarok ukrajnában, a németek dettó, az amik belgiumban, a franciák olaszországban, az oroszok ahol megfordultak, a japánokról ne is beszéljünk, a horvátok/bosnyákok/szerbek oda-vissza.

- Mariska, te ültél már trojkán?
- Mi az?
- Hát orosz faszán.
- Ja, azon már ültem.

(Mellesleg a Vöröshadseregben egy nő sem volt biztonságban, az egészségügyi személyzetet is kúrták erőszakkal. Nem véletlenül jött létre a hadifeleség, aki valamilyen tisztnek a hadifelesége volt, azt legalább csak az az egy kúrta. )
@Orica Középföldi:
Az még csak fog (remélem), ami most jól esik, az Mozart linzije... a második tétel.
Poco Adagio... zseniális... aki ezt a szerenádot nem könnyezi meg, annak nincs leke. És utána a menuetto... na, neked magyarázzam, tudod!:)) És mindjárt jön Rodi Mester...
@DarthVader: Ne bonyolítsd túl magadnak mert akkor nem tudsz a lényegre koncentrálni.:)
Tegyük fel, hogy simán csak besétálna a zsidó nyári fesztivál megnyitójára.
@Knósszosz: Miért blamálnád magad bármikor is ha valakiről kegyelettel emlékezel meg? :(
@kvadrillio:

Írva vagyon a Bibliában - meg a Koránban: szemet szemért, fogat fogért. Mi a faszt csodálkozol? Egyelőre 3:1. És ennek soha se lesz vége.
@rodeo36: Attól félek Costa Rica nem bírja erővel a második félidőt. Nem ülnek a kontrák és a hollandok fokozzák a nyomást és egyszer találnak egy rést.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

De rossz a párhuzam, ember, nem érted? Ez a papbuziplakátos nem provokative besétált valahová, ő felvonult. Ő része volt a hepeningnek. A zsidó nyári fesztiválon résztvevő rabbiruhás pedig miért lóbálná a cionista fasszopókat? Aki pedig oda bevonul, az provokál. Mondjuk, ha ez a papbuziplakátos egy templomba sétálna be, na akkor azért szerintem simán elvinnék őt is valahová.

Azért logikából gyengén állsz, ember.
@kvadrillio: "Halálra égették a palesztin tinédzsert"

Előtte meg három zsidó fiatalt gyilkoltak meg. Most akkor melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
@DarthVader: Nézd egy deviáns kisebbség a buzilobbi által vezérelve évről-évre BEVONUL a város szívébe provokálni. Ha ezt nem látod át, akkor te állsz elég gyengén logikából. :)
@rodeo36: Ez a buzi bíró nem adott meg egy tizenegyest Costa Rica-nak. :(
@glinolid: "Nincs kire szavazni. Nem is megyek el szavazni."

Akkor marad Kriza és Zsiga és 47 ezer forintból fogsz élni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt nem ugyanolyan szemszögből nézzük, szóval csak lassan...
Az érpataki pojáca szereplése a mai napon... háát, én nem akarok és utálok is megsérteni bárkit... de ez egy akkora guanóhalmaz, amekkorát lehetetlen csinálni. Illetve mégsem, hiszen itt van rá ő maga a bizonyíték.

A neoavar, ultraszittya, posztbesenyő atyuskánk, ezt sem tudta kihagyni. A hülyeség jól jövedelmez, van rá sok idióta fizetős vevő. De Ő mindegyik közül kitűnik, ekkora faszt Déloszon se faragtak még!-:)))
@punkfrog: Ki tudja, bár én úgy tudom heterók is lehettek a kamionon. Szóval miért nem mehetett fel rá? :)
A szemét Robben megint dobálja magát.
@Knósszosz: Sokan sokfélét gondolhatunk egymásról, csak hát az a kurva jogállam tudod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha buzi akkor felengedték volna.mivel azonban nyilvánvaló provokációrol volt szó, így nem.
Mit nen értesz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egy évben egyszer masíroznak a buzik, kit érdekel? Ettől még nem lesz drágább a kenyér.
Meg ha buzik, akkor buzik, legyen az ő bajuk!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: heterók is vannak a prideon?????
Akkor mi ellen tiltakozol????
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nevetséges ahogy Robben dobja magát előre a bíró meg megeszi rendre.
@punkfrog: Igen a szakállas csávó nem volt provokáció de az övé igen. Minden világos mint a nap. :)
@punkfrog: Azon, hogy ez az egész egy jól megtervezett szisztematikus buzilobbi akció.
@Oxica: Az az utolsó holland helyzet nagyon komoly volt, de gól mégsem lett belőle.:)
@huzzadneki shakespeare: Menjenek a kopaszi gátra vonulni, aztán buzuljanak ott. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne kurvázd a jogállamot!
Az biztosítja számodra is a biztonságot.
@DarthVader: Szép kis tündérmesét rittyentettél nekünk ide. Az átkosban mindenki egyenlő volt abban az értelemben, hogy ha KMK-s voltál lerúgták a veséd akkor is ha cigány voltál és akkor is ha nem.
A rendszerváltáskor nem csak a cigányok veszítették el a munkájukat, Miskolcon aztán végkép nem. A változást követően sokan elmenekültek a városból, minőségi lakosság csere ment végbe és nem a legjobb értelemben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: milyen szakállas csávó?????
Te a semjén zsóti vagy???????
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a gárda meg vonulgasson a hortobágyon éjfélkor!
@Oxica:
arról beszélj, mit mondott Robben a játékvezetőnek kifelémenet félidőben?
arról beszélj mit egyeztet az edzőjével és miért mondja minden hollandnak, hogy nyugi, még van balett amit ma még nem produkált, volt egy két ugrása ami a Szentpétervári Kirov balettban is dijazásra lenne felterjesztve a Bajadérból olyan szép bajadér kopasz és ronda meg szar geci

focival nem megy akkor jönnek a salto mortale-k

brühüyyy

az utolsónál pechje volt kívűl került a 16-oson

de még van fél óra (2x15 perc Bajadér és a Hurik lebegése)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az utolsó holland balett nagyon randára sikeredett a tutuk mind leestek a tüllszoknyácskák repkedtek és a csipkepárták fehér gyöngyökkel meg beporozódtak

ki lett velük baszva alaposan

és amit le tudok olvasni a CRC szájáról tuggyák mi az ábra a robbennel és meg fogják akadályozni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

még az a ki mit tud sincs lejátszva:
ki tud nagyobbat ugrani és ejtőzni a gyepen

brühüyyy
@rodeo36: Hát ja, eddig csak a tizenhatoson kívül tudta magát dobálni.
@punkfrog: Hát ő.

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10435679_815194028513844_784221702873445295_n.jpg

Egyébként úgy hallottam a nemzeti érzelmű homokosok már keresik, hogy megmutassák neki milyen az igazi magyar fütykös. :)

youtu.be/VC1Wlxxaql0
@rodeo36: Te figy a FIFA ezeket a hosszabbításokat direkt csinálja, hogy nagyobb legyen a reklámbevételük?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a Pálosok buzik?????
Ez a szakállas fasz kicsoda?
@punkfrog: én benne lennék egy ilyen kompromisszumban. :)
@punkfrog: "Ez a szakállas fasz kicsoda?"

Valami köcsög volt a kamionon.
@rodeo36: Öreg. Kurvára élvezném ha Costa Rica menne tovább. :)
@Oxica:
a Ruíz volt ragyogó elfeküdt és megállíttatta a holland támadást a játékvezetőnek vissza kellett mennie és lefújni...

a CRC tudja a robben titkát!!!!!!!!!! és kibasznak vele figyeljétek meg

a FIFA meg pénzért dolgozik 4 évente összesen 2 teljesmeccsel több reklám ingyen mert pótidő

brühüyyy
hát még a 11-esek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

orbánfasz nem lesz a hája alatt elrejtve petyhüdten?

brühüyyy

nemzeti színű bokrétával
@Oxica:

és betó'tták a semmire sem jó huntelaar-t aki már egy csapatnak sem kell...

a színház most kezdődik de rábasznak

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: téged biztos kitagadnak már a magyarolk közül!
1.nem mész ki az ellentüntetésre, mert egy libsi blogon, eltérít egy kommentelő.
2.belemennél abba hogy a GÁRDA éjfélkor vonulgadson a hortobágyon!!!
@punkfrog: A jó célok érdekében muszáj áldozatokat hozni. :)
De lassan megy az idő.
Rica,rica Costa Rica!!!!!
@Oxica: Szerintem a CRC kapu különleges természetfeletti védelem alatt áll. :)
Ez igen, kapus csere.
@Oxica: Most jön a legszarabb szerencsejáték. :(
Hajrá Holland!
CR kapusának eddig szerencséje volt, de hát az ugye forgandó!
@Oxica:
dehogyis, most kezdődik a most kezdődik a most kezdődikatánc

brühüyyy

új holland kapus, nem biztos, hogy jó csere...

de most elválik: Xango, Orula vagy Yemaya?
@huzzadneki shakespeare:

hajrá CRC legyen veled Yemaya és Orula

ilyet még úccse láttatok

brühüyyy
Színészkedik ez a mocsok kapus, ezért küldték be.
Persze ügyes volt Costa Rica is!
A papírforma bejött.

Brazília-Németország
Argentína-Hollandia

Ez a kapus csere zseniális húzás volt a mestertől. Alaposan megzavarta Costa Ricát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tizezren provokálnak kétszázat. Ennyi volt az ellentüntető. Te hülye vagy?
@Oxica:

Nemetorszag - Hollandia donto lesz.
@DarthVader: Ha szerinted ez a felvonulás, csak az ellentüntetőket provokálja, akkor inkább te vagy a hülye. :)
@Oxica:
ő a Barcelona edzője, már le is szerződtek

tényleg érdekes húzás volt a kapuscsere...miért nem volt 5. rúgás, vagy kivédték?

nem néztem ezt a részt

brühüyyy

jó kis bunda ezekkel a különféle hosszabbításokkal bármit le lehet futtatni...és meg is csinálták

volt egyáltalán olyan meccs amelyik nem hosszabbításban dőlt el? (holland spanyol?)
@simple observer 2.0: Vagy te nem ismered az örök igazságot? :)

"A dolgok a legritkább esetben történnek úgy, ahogy azt az ember elképzeli"
/Papírkutyák/

youtu.be/jC_boSzk8Lg
@Oxica:

ez a kapus valamelyik klub híres kapusa, nem emléxem melyiké

brühüyyy
@rodeo36:
A tizeneggyes szerencse olyan mint a rulettben zero spiel (elfogy).
Én pölö mindig rakom, sokszor nyerek is vele.
De, ha a golyó átszokik szembe a kis szériába akkor bizony oda a heti kiflipénz.
@huzzadneki shakespeare:
a rulettet nekem is ki kell még párszor próbálnom...érdekes egy szerzet

sajnos a meccsek eldöntésére nem találtak ki jobbat...szerintem a hollandok leégtek mint a Reichstag

brühüyyy

és a németek is szarok
@punkfrog: Mondjuk a válogatásba én ezt mindenképp beraktam volna. :)

youtu.be/yXMT5ympOh0
@Mariann19: Basszus, duma a semmiről. Ha a város ellenzéki jelöltet választ meg, Miskolc így is úgy is kispadra kerül. Pásztornak, azonban van tapasztalata a miskolci lakossággal, évtizedek alatt volt alkalma megismeri az itt élők minden gondját-baját, velük élte a város mindennapjait, nap, mint nap járta annak utcáit. Inkább ő, mint egy tarisznyás, polkorrekt ittas, kisujját eltartó budai "gondolkodó".
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Pedig, hogy örülnél, ha a román szélsőjobb, minden évben rárontana az ünnepelő székelyekre.
@DarthVader:

Jó futás volt az a hsz.
+!
Ez pedig a többi mellett, fontos és 5-ös:

"És mire nagy nehezen belerázódtak volna, és felnőtt az a generáció, amelyiknek a szülője már rendszeresen felkelt reggel, hogy munkába menjen, amelyik generáció már születésétől azt látta, hogy van ma meg holnap, sőt van szombat és vasárnap, és ezt továbbadta volna a leszármazottainak, jött a rendszerváltás."

... és -teszem hozzá- bármilyen furán hangzik, egy olyan változás a munka és a technika világában, ami az elsöprő többségüket "kizárta" onnan.
@jaegtoer: Mo-n 85 éve ingyenes, a bölcsőde, óvoda, az általános-, közép- és felsőoktatás. Mindegyik kormányzat rengetek erőforrást biztosít az előrejutáshoz: családtámogatás, segélyek, ösztöndíjak formájában. Mi kell még ahhoz, hogy végre felzárkózzanak?

"... és -teszem hozzá- bármilyen furán hangzik, egy olyan változás a munka és a technika világában, ami az elsöprő többségüket "kizárta" onnan. "
Nem is akarnak részé válni a társadalomnak.
@épészmérnök:

"__@DarthVader: Nem akarlak elkeseríteni, de halvány fogalmad sincs a cigányok múltjáról és életmódjáról. Ha volna, akkor tudnád, hogy Magyarországon három különböző cigány népcsoport él amelyek történetükben, életmódjukban, tevékenységükben, sőt, nyelvükben is különböznek egymástól.

Előbb ennek nézz utána, ha kérhetem. Véleményt csak azután mondj. __"

Kedvenc Mérnököm!

És az mennyiben változtatna a leírtakon?
Mert azt gondolom vágod, hogy nem az integrálódott, hanem a kívül rekedt, de nem kirekesztett közösségekről szólt a történet, s mielőtt elkezdesz oktatni három népcsoport említéséhez azt lábjegyzetelem, hogy nem árt tudni, van az hét is, de hat mindenképpen. Ez azonban a lényegen nem változtat.
@glinolid:

Nézd, ha megharagszol, ha nem:) nem vágok bele ebbe.

de:

"Mo-n 85 éve ingyenes, a bölcsőde, óvoda, az általános-, közép- és felsőoktatás."

Nagy vonalakban lehetséges, de meg vagyok lepődve. Sosem volt ingyenes, legfeljebb koronként hol könnyebb, hol nehezebb, most éppen a katasztrofálisnál tartunk.

"Mindegyik kormányzat rengeteg erőforrást biztosít az előrejutáshoz: családtámogatás, segélyek, ösztöndíjak formájában."

Annyiban czigellálnám ezt az állítást, hogy:

Számos kormányzat -téves problémadefiniálás következtében- jelentős, ám elégtelen erőforrást vesztegetett el az integrációjuk érdekében segélyre, ösztöndíjra, lakás- és közüzemi díj támogatásra, továbbá civil és politikai szervezetek támogatására. Ezek a költségráfordítások mégis inkább a cigány életforma továbbélését eredményezték az integrációval szemben.
Amennyiben a téves és hibás társadalomszervezés állatorvosi lovát vizsgálnánk, úgy a roma integráció valamennyi intézkedését fellelhetnénk, annak ellenére, hogy üdítő kivételek voltak, néhány jelenleg is vegetál, de ezek izoláltak, és a kezdeményezések elszigeteltsége folytán -összességében- mégis sikertelenek.

"Nem is akarnak részé válni a társadalomnak."

Igen, ez az egyik alapvető, de kétoldalú tévedés a kölcsönös feltételezések sodrában.
@jaegtoer:
"Nagy vonalakban lehetséges, de meg vagyok lepődve. Sosem volt ingyenes, legfeljebb koronként hol könnyebb, hol nehezebb, most éppen a katasztrofálisnál tartunk."

Mindenkinek ugyanakkora esélye volt/van. A szabályok mindenki esetében azonosak. Nincs külön cigány és nincs külön nem cigány szabály.

"Számos kormányzat -téves problémadefiniálás következtében- ...."

Bla, bla bla. Szóval mindenki hibás csak a cigány közösség nem.

"Igen, ez az egyik alapvető, de kétoldalú tévedés a kölcsönös feltételezések sodrában. "

Ismerek egy közösséget, akiknek, a nem olyan távoli ősei még az életüket is hajlandók voltak feláldozni azért, hogy pl. a háborúban harcolhassanak országukért; látogathassák, az oktatási intézményeket; azonos feltételekkel használhassák a közösségi tereket.
Nálunk a fenti áldozatra nincs szükség, senki sem üldözi a cigányokat.
@jaegtoer:
ezek nem -kizárólag- társadalmi problémák, ezeknek oka (következésképpen eredője) az elbaszott gazdaságirányítás...nem csak a romák (és még sokan mások) nem kellenek az államnak, hanem mint nyűgöt és felesleges kiadási rubrikát kezeli őket!!!!!!!!!!!!!!!

ebben nincs egyedűl, mindegyik társadalom szegregál, asszem talán a majmok magasabb fejlettségű fajtái nem teszik hanem egymásért vannak hordában, és nem löknek ki senkit, talán a haldokló (ha időben valamiragadozó meg nem eszi) vonúl el magányosan hogy a hangyákra és egyéb hasznosakra bízza lelkét

brühüyyy

az ami alsó hátasztánban ma folyik 25 éve az kimagaslóan szar, mert nincs gazdaság nincs megtermelt társadalmi bevétel (ellopják) és nincs mit elosztani

lassan a nulla lesz és akkor a saját koporsójában bazsalyughat a főügyésszel a tetves poloska akit sokan minielnöknek hisznek
@évásanyó: "Ritok Nora:Nyomorszéle blog"

Miattuk működik még ez a kurvaország úgy-ahogy. A primitívek meg minden erejükkel azon vannak, h lenullázzák a munkájukat. Undor.
@glinolid:

"__"Számos kormányzat -téves problémadefiniálás következtében- ...."

Bla, bla bla.__"

Köszi. Ezzel már el is van intézve.
@rodeo36:

"_ezek nem -kizárólag- társadalmi problémák, ezeknek oka (következésképpen eredője) az elbaszott gazdaságirányítás...nem csak a romák (és még sokan mások) nem kellenek az államnak, hanem mint nyűgöt és felesleges kiadási rubrikát kezeli őket!_"

Egyetértek.

Megjegyzem, hogy a 'társadalmi' alatt a gazdasági-politikai-kulturális-szociológiai négyest értem.
@glinolid: "Mindenkinek ugyanakkora esélye volt/van. A szabályok mindenki esetében azonosak. Nincs külön cigány és nincs külön nem cigány szabály."

Neked külön is ajánlom:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/393082_nyilt_level_az_egyutt_pm_politikusaihoz_es_a

nyomorszeleblog.hvg.hu
@glinolid:

"Nem is akarnak részé válni a társadalomnak."

Ez merész kijelentés, még ha a látszat ezt is sugallja. Ma nincs ember, aki meg tudná mondani, hogy a nem akar, vagy a nem tud milyen arányt képvisel.

Mindig meg kell nézni az okokat.

Tudom, hogy van olyan rétege, amelyik nagyon ellenáll bármiféle integrációs szándéknak. Reprodukálja az iskola- és munkakerülő önmagát. A rendszerváltás - ahogy Vader leírta - látszatra!! ezt a réteget hirtelen és nagyon kiszélesítette.

De van olyan rétege, ahol a szülők még csak 8 osztályt végeztek, de a gyerekek már érettségiznek, sőt tovább is mennek.
Horizontilag nagyon széles ismeretekkel rendelkezem a kisebbségi önkormányzatokat illetően. Persze ott is voltak teljesen szélhámos, semmitérő fazonok, de nekem zömében jó tapasztalataim voltak.

Ellenben az országos szervezetek vezetőiről csak negatív "élményeim" vannak. Szent meggyőződésem, hogy a legtöbbet ők ártottak a cigányságnak. Teljesen független, hogy melyik párthoz csapódtak, szemernyi különbség sincs köztük. Jóban is vannak, egy húron is pendülnek:))

Igen nagy problémának látom, hogy a diplomás cigányokat a "politikus" cigányok szinte tökéletesen elriasztották a közéletből. Ebben a szadinak múlhatatlan bűnei vannak.

Őszintén szólva nem látok kiutat.A nihilből igen nehéz talpra állni. Az oktatásnak, a gazdaságpolitikának köszönhető visszacsúszás a 20-30-as évek felé a cigányságnál zuhanásként jelentkezett.

Nem mernék állást foglalni Pásztor ügyében, mert nem ismerem az ottani helyzetet. Nekem elég garancia, hogy Káli kiállt mellette, mert őt viszont ismerem.

Az ellenzéknek simán tudomásul kellene vennie, hogy Kálinál jobban nem ismerhetik Miskolcot.
Ez elég kellene legyen egy kompromisszumhoz.
Ezen a blogon a kommentelés szinte kivétel nélkül rövid idő alatt átmegy arkangyal magánszámába. Időt, energiát és helyet nem kímélve próbáltok vitatkozni vele, miközben rendíthetetlenül ontja a hülyeségeit.

Az eddigi 400+ hozzászólásból kb. 70 válasz volt a kommentjeire, h ő mennyit írt nem tudom, mert nálam ki van tiltva. Ez negyede-ötöde a teljes termésnek.

Kérlek fontoljátok meg, h szükség van-e erre az értelmetlen zajra!

Köszönöm!
@jaegtoer: @rodeo36:

Látom, közben megírtátok a hsz-emet:))
@glinolid:

"Mindenkinek ugyanakkora esélye volt/van."

Ez egy orbitális tévedés. Soha nem volt, és nem lesz.
Mit gondolsz, a Csányi-féle alapítványnak, és a hasonlóknak miért van létjogosultsága?
@félázsiai nagymagyar: ez most, mit bizonyít? Hogy a nyomorból nehéz kitörni? Azt senki sem állította, hogy nem. A feleségem édesanyja egyedül nevelt két gyereket a 70-80-as években, a 80-as évek közepén elvégezte a jogi egyetemet, később büntetőbíró lett, amit néhány év múlva kénytelen volt ott hagyni, mert nem bírta elviselni azt lelki terhet, amit az ügyek okoztak neki. Borsodban volt bíró. Gondolom eltudod képzelni, milyen ügyei lehettek és kik voltak a főszereplői. Édesanyám, gyerekként, a 60-as években, hajnali négykor kelt, hogy kijárjon dolgozni a nagyapám tanyájára, majd elment iskolába és utána ellátta a testvéreit, majd ismét jött a háztáji munka. Édesapám hajnalba járt vagonokat rakodni, hogy legyen miből megélnie és mellette egyetemre járt.
Nem kell nekem bemutatni a nyomort.
@félázsiai nagymagyar:

Ez határozottan javuló arány, nem unortodox értelemben:)) Ettől még irritáló marad.
@Orica Középföldi: A Csányi-féle alapítványokat nem cigányok is igénybe veszik.
@Orica Középföldi: Csak is más lehet a hibás. Nem kétséges.
@félázsiai nagymagyar: @Orica Középföldi: @jaegtoer:
Mégegyszer, nektekÉ

Ismerek egy közösséget, akiknek, a nem olyan távoli ősei még az életüket is hajlandók voltak feláldozni azért, hogy pl. a háborúban harcolhassanak országukért; látogathassák, az oktatási intézményeket; azonos feltételekkel használhassák a közösségi tereket.
Nálunk a fenti áldozatra nincs szükség, senki sem üldözi a cigányokat.
@rodeo36:

Láttad a 'fociölő rémunalmas meccseket,robbenpillangókat,német alibijátákot,belga gyávaságot,CRC hősies kitartását??
Volt közben idő matekozásra...
A négymilliós Costa Rica,vajon,hány futtballakadémiával és min.elnökének építtetett kiba@ott 'organikusmadáretetővel rendelkezik????:)))
Ennek ellenére ott vannak ahol és a 'száztizenixedik percben hazanyomhatták volna azokat a'dutch-okat akiktől mi nyolcat zsebeltünk:)))))

www.youtube.com/watch?v=klL99Z-exiA
@gazoló:

Nemhogy örülnél, Costa Rita ennyit érdemelt. Mi bezzeg megharcoltunk a jussunkért. Mo. jobban teljesít:))
@jaegtoer: OK. Miért voltak sikertelenek? Kevés volt a pénz, rossz helyre ment a támogatás?
Miért nem adták bölcsődébe a gyereket? miért veszik ki az iskolából és viszik koldulni vagy lopni a gyereket? Miért nem büntetik meg a gyereket, ha lopáson kapják?
@tristen2005:
Szia!
wazz? ezek a bírók mindent csontnélkül beszoptak..
Az argentinoknak simán leosztottam volna öt sárgát a pofátlan időhúzásaikért és hosszabbítottam volna vagy húsz percet:)))
@glinolid:

Érzékelem, hogy nagyon keserű vagy. Nyilván ezer oka van.

Röviden.
Csányinál két feltétel van, tehetség és szorgalom.

Nem rémlik, hogy hsz-emben bárkit megjelöltem volna felelősként. Csak a cigányokkal foglalkoztam. A szadi marginális, mert nem tudjuk mi lett volna, ha nem ő kanalazza maga alá a témát. Pontosabban elé, mert csak paravánként használta többnyire.

Üldözöttség nélkül is éhen lehet halni, és tudjuk, hogy ez a legalantasabb ösztönöket is felszabadítja.
@Orica Középföldi: Igazad van, hagyom a francba az egészet. Majd az "illetékesek" megoldják. További jó elmélkedést! Azért ne felejtsetek el szavazni és határozatokat hozni...
Az elkövetkező évtizedek gondjainak megoldását rátok hagyom.
www.youtube.com/watch?v=jKSZP69L0gQ#t=4110
@gazoló:

Brazilia, Argentina nagyon gyenge, a Hollandok, Németek sem tündökölnek, a szégyen az lesz hogy mégis, Brazil-Argentin döntő lesz. Egy Argentin-Belga meccsre olasz bírót küldeni, kissé bizarr.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na Ungváry írt mást is, ami lehet, hogy megbolygatná a békéd..
@Orica Középföldi:
"Érzékelem, hogy nagyon keserű vagy. Nyilván ezer oka van."
Már 20 éve annak, hogy elköltöztem Miskolcról. Szerinted, hogyan érezhetnek azok, akik még most is a városban élnek. Pereces, Lyukóvölgy, Avas, Bulgárföld, stb. stb.
@tristen2005: hetek óta mondom, hogy német-holland döntő lesz. és a végén még igazam lesz:)))
@Oxica: na a kovászos uborkáról tudnék olyat mesélni, amivel örökre elvenném tőle az étvágyat..)
@Penivaldes: azé biciklivel 70-nel nagyon kajak:))
@taga20: én a hollandokkal vagyok, rendes népség. a németeket viszont nem kedvelem. hajrá Hollandia!!!!
@taga20: Aszófőn át Örvényesre menvén nem biztos, hogy bringával 70-el menvén nem csapódna az ember az egyik háznak:)
@Penivaldes: hát, gondolom bemész a szalonba és veszel egy holland autó márkát, csak tudd kiválasztani a sok közül. na ez a különbség a két ország között, többek között:))
@taga20: nem minden az autó kedves taga. ott vannak a virágok is. meg persze a keksz.
egyébként ha jóbban belegondolok nem lenne rossz ha vehetnék egy autómárkát, és holnaptól én lennék az Audi új tulaja:)
@Penivaldes: lehet kötekedni, de azé vágod amit írtam?
@glinolid: Na ez egy jó kérdés. A tanultabb fele már tiltja és megbünteti a gyerekét, ha lop, de a hagyományokban élő, tanulatlan része nem. Osztályfőnöki órán téma volt egy lány, aki a koleszban (bentlakásos isiben is tanítottam)ellopott ezt-azt. Mikor megkérdeztem tőle, de kicsim nem nyúlúnk ahhoz, ami nem a mienk, az volt a válasz, hogy a "parasztoktól"el lehet venni, meg van írva a Cigánybibliában.
@glinolid:

Szerintem félreértésben vagy. De az is lehet, hogy én tévedek. Előfordult már...

Tehát mint említettem elsősorban társadalmi jellegű a probléma, az etnikai jelleg másodlagos.

Már mondtam, ha a problémát tévesen fogalmazzák meg, akkor a probléma tényleges okának a felszámolása kudarcba fullad, ezért az a (nem) kevés pénz is 'rossz helyre' ment.

"Miért nem adták bölcsődébe a gyereket? miért veszik ki az iskolából és viszik koldulni vagy lopni a gyereket? Miért nem büntetik meg a gyereket, ha lopáson kapják? "

Ezek tünetek. Mint a lázra a lázcsillapító.

Fejezzük be.
@tristen2005:@Penivaldes:@taga20:

"mámegintmindigajókmennekelnicsigazság:))

Kolumbia,Ghana,Mexico,Belgium,CRC,na és az 'istenihispánok?????????EgycsakegymaradésazmárremélemHollandia!!!!!!!!!!!!!!!!
Pikáns végkifejlet lenne,ha Tagának lenne igaza:))))))
@glinolid: Szép lányokat nem illik bántani. :)
MIÉRT képviselje a balliberális oldal a cigányságot???MIÉRT??
A cigányok 100%-ban a Fideszre szavaztak április 6.-án!!
Képviselje őket a Fidesz!!
Nicsak :)

HIVATALOSAN IS NYUGDÍJBA VONULT A VÖRÖS CSILLAG

Először az idei Győzelem Napja felvonuláson mutatkozott be az új jelkép, de június 21-étől végkép lekerülnek a vörös csillagok az orosz harci gépekről. A kommunizmus bukása után Oroszország mint "jellegzetesen orosz" jelvényt, a hadsereg járművein megtartotta a vörös csillagot, mint felségjelet. Az idők változnak, és ezzel változik Oroszország is. A vörös csillag végleg lekerül a gépekről, és helyette az új jelképet festik fel. Az új embléma is csillag alakú, benne Oroszország trikolor színei.

www.hidfo.net/sites/default/files/uploads/images/2014-07-04-orosz_felsegjel.jpg
@jaegtoer:
Rendben. Igazából az életemet nem befolyásolja. Szavazni, úgyse megyek. "Érdeklődve" várom, a jobbikot.
@gazoló: ja, az lenne:)
ha német-holland döntő lenne még meg is nézném:)))
@gazoló:

74-ben, 78-ban én már láttam karón varnyút.
74 VB rendező Németország, döntő Német-Holland 3-1, 78 VB rendező Argentina, döntő Argentína-Hollandia 2-1, most őssze jöhet a 3-ik, Brazil-Hollandia 2-1. A 74-78-as Holland csapat, fényévekkel jobb volt mint ezek.
@taga20: persze, de egy tulipán értékesebb az autónál:)
@évásanyó: Adós maradtam a konkluzioval.: Tehát azok mellett állok, akik kiscsoportos, felzárkóztató foglalkozásokkal, szülő-és családvédelemmel karöltve próbálják a cigányfiatalokat felzárkóztatni, munkalehetőséggel most nehezen dobálóznék, mikor fél ország külföldön keres boldogulást.A bűnözés pedig, bárki csinálja üldözendő.
@gazoló: hispánok, ugyan. sosem bírtam őket, hülye flamencotáncosok.:P
@Penivaldes:

Azt kifelejtettem, A Német és Argentin csapatnál is jobbak voltak!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem?
:)
na jó. Ungváry szerint nem eleve elrendeletett volt az, ami 44 márc 19 után történik. a kor dokumentumai ugyanis nem támasztják ezt alá.
vs.hu/versus/1944-marcius-19-nemet-megszallas-vagy-magyar-felelosseg

Ungváry cikkét olvasd el.
@gazoló: Üdv..nem is tudom, szerintem hülyén néznék ki ilyen külsővel:)
@glinolid: Hogy is írta jég? Nem illik a szaros csizmát az asztalra tenni? ;)
@Penivaldes: cica, te mindig elkapod a tőgyét:)
aki a virágot szereti rossz ember nem lehet:))
@Penivaldes: :))Hogy, s mint vagy ezen a szép napon?
@Penivaldes: Sosem állítottam, hogy eleve elrendelt volt. Ugyanakkor a történelmi tények, amelyeket Ungváry és Karsai is megerősít azt mutatják, hogy a zsidóknak Szálasiék alatt sokkal kevésbé volt rossz, mint a Sztojay kormány alatt. Erről és nem többről van szó.

youtu.be/fImWkuVHCNU

"Hamisít a Terror Háza?

Karsai állítását számokkal is igazolva rámutatott, ’44 május 15-étől július 6-áig Horthy Miklós kormányzó jóváhagyásával 437 ezer embert deportáltak Magyarországról, döntő többségüket, mintegy 80 százalékukat már az érkezésüket követő első órákban meggyilkolták, holttestüket pedig elhamvasztották.
Ez a legalsóbb becslések szerint is mintegy 320-360 ezer embert jelent, ehhez képest a Szálasi-rendszernek - a Dunába lőtt mintegy 6-8 ezer embert, a gettókban és a kényszermunkatáborokban elpusztultakat is beleszámítva - ötvenezer halálos áldozata volt. Ez pedig a Horthy-rendszer alatt meggyilkoltak számához viszonyítva nagyságrendekkel kevesebb – magyarázta Karsai, aki szerint ezért hazudik, és történelmet hamisít a Terror Háza Múzeum, amikor a Sztójay-kormány időszakát gyakorlatilag ignorálva megpróbálja teljes egészében a németekre, illetve a nyilasokra hárítani a felelősséget.

Helyére tenné Szálasit

Karsai megjegyezte, azzal, hogy Szálasi végül leállíttatta a deportálásokat, és gettókat hozott létre, mintegy százezer ember élhette túl a nyilas uralmat. Mindemellett a történész leszögezte, semmiképp nem áll szándékában Szálasit rehabilitálni, csupán a „történelmi helyére szeretné állítani”.
Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy miért pont a holokausztot választotta kutatási területéül, a történész azt válaszolta, „ennél könnyebb dolgom kevés volt az életben, örököltem.” A holokauszt történetét ugyanis édesapja, Karsai Elek kezdte dokumentumok szintjén feldolgozni, majd halálos ágyán, 1986-ban rábízta a Szálasi-per népbírósági anyagának kiadását – mesélte Karsai, aki egyébként egy 1992-ben megjelent könyvében a roma holokauszt történetét is feldolgozta.
Ezzel kapcsolatban elmondta, a magyarországi cigányok második világháborús üldöztetéséről szóló könyvében tett megállapításai miatt valamennyi cigány barátja elfordult tőle, sokan neonácinak, holokauszttagadónak titulálták. A történész ugyanis tízévnyi könyvtári-levéltári kutatás és számos mélyinterjú eredményeként arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországról nem hetven ezer, hanem „csupán” mintegy tízezer romát deportáltak, az áldozatok száma pedig körülbelül ezerre tehető."

www.atv.hu/egyeb/20120328_karsai_laszlo
@Penivaldes: Nem. Képzeld megfogadtam a tanácsod és inkább túráztam a Pilisben. :)
@gazoló:

Németek: Beckenbauer, Honeess, Gerd Müller Argentinok: Fillol, Pasarella, Kempes, Ardiles,
Hollandok: Cruyff, Ari Haan, Krol.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mert gyáva vagy.

mert nem mersz szemtől szemben kiállni a setét gondolataid érdekében.

tudod, azokat a szerencsétlen fogatlan szájjal nyáladzva buzizókat - és LendvaiIldikózókat- is többre becsülöm, akik mellett álltam egy darabig valamelyik kordonnál, mint a te itteni munkásságodat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ügyesen válaszoltál arra amit nem is mondtam, látom szeretsz elbeszélni.
nekem az Ungváry féle írás annak a bizonyitéka, hogy nem igaz az a nyugtató legenda, miszerint a gonosz megszálló németek miatt történt minden, és mi magyarok ártatlanok voltunk. dehogy, sőt...
@évásanyó: egész jól, de valami marja a nyelőcsövem
@tristen2005: Nekem ez volt az igazán nagy fiatalkori VB élményem. :)

youtu.be/e4Q1oA8-2oQ

Dino Zoff
Fulvio Collovati
Gaetano Scirea
Claudio Gentile
Giuseppe Bergomi
Marco Tardelli
Gabriele Oriali
Antonio Cabrini
Bruno Conti
Paolo Rossi
Francesco Graziani
Franco Causio
Alessandro Altobelli
@Habakuk999: Biztos jól átlátod itt a dolgokat, amikor 3-4 hetente beesel két kommentre. :)
Szerintem hanyagoljuk egymást.
@Penivaldes: Mindenkinek volt benne felelőssége, még az akkori zsidó vezetőknek is.

youtu.be/NguvdD8Tszc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az ostobaság és a gyűlölködés ideológusa vagy itt.

Komoly szereped(tek) van abban, hogy húzunk vissza a barbárságba.

ezen a szmájlik nem finomítanak.
@tristen2005:

Brazília-Olaszország 3-1, a totóbotrány miatt eltiltott, a VB-re rehabilitált Rossi rúgott hármat a braziloknak, 6 góllal ő lett a gólkirály.
@Penivaldes: Az is tetszett. Az Azzurik mindig szimpik voltak, kár hogy most elég gyengén muzsikáltak.
Többször hallottam kritikát arról, hogy kifacsarva érkezett meg sok ország játékosa a VB-re. Esetleg érdemes lenne hozni valami korlátozást, hogy legalább a VB évében kevesebb meccset játszanak a saját bajnokságaikban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: G, hárítást érzek nálad most. az általam linkelt cikkre ugyanis csak annyit kellett volna mondani, hogy igen, ez sajnos így volt. ehelyett te elkezded, de ők is, meg ők is..
@Habakuk999: Hát nem csak te csalódtál bennem nyugi. Érdekes tapasztalat azok után, hogy még találkoztunk is. :)
Maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem ismersz.
@évásanyó:
Nem vitás, hogy a cigányság helyzetét meghatározzák a számukra kedvezőtlen gazdasági viszonyok, a munkanélküliségből emiatt nem tudnak kitörni.
Munkavállalásnál azonban nemcsak a bőrük szine, hanem a képességeik hiánya is hátrányt jelent számukra.
A képesség részben genetikai adottságból adódik, részben a neveltetéstől függ.
A genetika objektív tényező, a neveltetés azonban családfüggő.
Ez utóbbinak az érvényesítése a nagy feladat a társadalom számára, de ehhez a cigány felnőtt generációt kell meggyőzni.
A fentiek csupán egy szegmensét jelentik a problémának, érdemes erről beszélni, mert örökösen a többségi társadalom felelősségéről hallunk, azonban fel kell nyitni a cigányság szemét némi önértékelés felé is.
@Penivaldes: Nincs hárítás mivel elismertem, hogy úgy volt. Azaz volt felelőssége a magyar hatóságoknak és a németeknek is. Az ok és okozati összefüggéseket most ne elemezgessük.
@tristen2005: Nagyon tetszett a 82-es VB válogatottjuk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: beleszólnék.
attól, mert ott kint kedves vagy, attól még itt nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne is mond! Amennyi jobbikos disznó megjelent a Pride körül! Még szerencse, hogy a srácokon, volt csizma!
"Szerintem nem egyszerűen felháborító, szerintem ez hányingerkeltő!"
Gyurcsány Ferenc 2009

„Pásztor tisztességes demokrata! Merjenek hinni neki!”
Gyurcsány Ferenc 2014

Bravúros műtétet hajtottak végre Gyurcsány Ferencen!
Segget műtöttek a szájára!

Egyébként május elején még a Jobbik akarta Pásztor Albertet polgármester-jelöltként indítani!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem haba jól lát téged.
csak, te nem látod magad kívülről.
@Habakuk999:

": az ostobaság és a gyűlölködés ideológusa vagy itt."

Nem kell túlbecsülni, attól messze van. Csak a bigottja, de annak piszok fárasztó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod, udvariasságból, lustaságból, nemtörődömségből az emberek nagy többsége legyint inkább, minthogy naponta megvívja veled a szélmalom-harcát.

Így vagyok ezzel én is, ráadásul én meg is hívtalak magamhoz személyesen is.

S akkor jön egy napsütötte elvileg derűs délután, amikor saját szememmel látom, saját fülemmel hallom mindennapos uszításaid gyümölcseit, kordonokat, rendőröket, s ami a legelrettentőbb, a végtelen butaság és toleranciahiány egyre növekvő számú halmazának magyar polgárait.

bűn az, amit művelsz Angyal. Egészen egyszerűen emberiség elleni bűn.
@Mariann19: Nos abszolut igazat adva neked vitatkoznék egy csöppet veled.Az önértékelés elsajátításához bizonyos számú IQ szükségeltetik s ha az nincs meg, akkor úgy tudnak viselkedni, mint az ovodás gyermekek, ha kapnak valamit, egymás kezéből kapják ki, vagy gyűlölködnek, hogy annak miért, nekem miért nem, de azt, hogy a másik tett is érte valamit, már nem fogják fel, stb. Ami a többségi társadalomban egy középszintű iskolai végzettséggel rendelkező, tanult családi közegben felnövő gyermeknek természetes, az egy cigánycsaládban felesleges, úri huncutság.Régebben, még az én fiatalkoromban is egy vajdának meghatározó szerep jutott a hozzá tartozóak között, ma ezt az intézményt is lerombolták a "megélhetési vajdák".Kár, mert a vajda igyekezett beilleszteni csoportját a megélhetés miatt a társadalomba.Most olyan érzésem van a cigányságot illetőleg, hogy olyanok, mint egy elveszett gyerek a sivatagban, fuldokolnak, éheznek-fáznak, melegük van, semmi nem jó.Sajnos, akik segítenek, anyagi javak híján szintén szenvednek, lásd Nóra, stb.
@Orica Középföldi: ebben tévedsz egy picit, több ő annál, amit hiszel róla.

Na, befejeztem, megyek vissza a málnák és eprek közé, csak rohadtul fölháborodtam az Anna Frankos linkjén és a tegnapi kordonokon.

Nem jó nekem barbárok közé tartozni.
@Habakuk999: haver, lazíccs, me becsavarocc:))
@Habakuk999: B+ én vagyok az ország első számú public enemy-je. Ilyen jót tényleg jót röhögtem. :) Csókoltatom a málnáidat is.
@Mariann19: Még hozzá tennék annyit, hogy régebben a gyárak idénymunkáit általában cigány emberek végezték, lásd pl. Hatvani Cukorgyár (konkrétan tudom).Nem kellett hozzá nagy tudomány, fizikai munka volt, szezon végén továbbmentek., A vajda kereste a munkalehetőségeket, a banda meg ment utána. Most nincsenek gyárak, kvázi megszünt az ilyen természetű munkalehetőség, de már olyan vajda sincs, aki dolgozna az övéiért.
@taga20: Nem akarom Habát nagyon elkeseríteni de te jobban látsz engem. :)
@tristen2005:
Brazilia-Olaszország 2-3
A legszebben játszó brazilokat verték ki, legnagyobb bánatomra.
@punkfrog: Akkor és ott az olaszok még jobbak voltak.:)

youtu.be/3WhiVp67bWE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris, kevesebb zsidózás néha több lenne. ha érted?
bírom a burád, me ártatlan vagy, de ha összeverődtök ti jámborok, ako autodafé kerekedik.
dicsértessék a dzsézuskrisztus!
@punkfrog:
Bocs, tévedtem, de a lényeg az megvolt.
A falvédők csak arra adjanak választ, hogy miért keverik a szegénységet, nyomort, az igénytelenséggel? Ugyanis, a falakat lemeszelni, budit épiteni, keritést húzni, virágot, fákat ültetni nem kiván semmiféle iskolázást, szaktudást, kizárólag igényességet a saját környezetemmel szemben! Amelyik család ezt megteszi,az már útban van az integrálódás felé, vagy már meg is érkezett. A miskolci nyomortelepeken viszont nem látszik ez az igyekezet, mi az oka szerintük?
@taga20: Tegnap lazítottam, még villamosoztam is, tök jó a körúti villamos. És kifejezetten szép helyek vannak a városban.
@taga20: Én abszolút nem vagyok olyan aki erőszakos lenne. Ha pld. tegnap ott lettem volna, nem csináltam volna semmi erőszakosat.
Viszont továbbra is tartom, amit korábban idéztem, bár Habát az ilyesmik már nem nagyon izgatják, ahogy az sem, hogy egy akciót törvényszerűen szokott reakció követni.

"Az LMBTQ felvonulással az a legnagyobb baj, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat.
A kisebbséget azért, mert álságos módon azt próbálja elhitetni, hogy ilyenek a melegek. Ez pedig ordas nagy hazugság, mivel egy normális értékrendű, saját neméhez vonzódó fiatalnak vagy idősnek esze ágában sincs a Budapest Pride-hoz hasonló tangarázáshoz asszisztálni. A másik oldalról, a heteroszexuális többséget azzal bombázza, hogy ha nem fogadja el a szexuális exhibicionizmusnak ezt a fajtáját, akkor jó esetben homofób, de valószínűbb, hogy rasszista is. Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat. (Érdemes az alábbi linkre kattintva elolvasni annak a lánynak az írását, aki a tavalyi Pride szervezőjeként leírja, a többi rendező hogyan közösítette ki az egyenlőség nevében heteroszexuálissága miatt.)"

pixel365.blog.hu/2012/07/26/budapest_pride_belulrol_kulonvelemeny
@taga20:

Jó idő van, menjél strandra, várnak a csajok!

www.napiszar.hu/showPost/Aquafitness_
@Habakuk999: Vele nem találkoztál esetleg?

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10435679_815194028513844_784221702873445295_n.jpg

Gondolom neki is elmesélhetted volna, hogy személyesen is ismersz egy emberiség elleni bűnöst. :)
@évásanyó:

"Ami a többségi társadalomban egy középszintű iskolai végzettséggel rendelkező, tanult családi közegben felnövő gyermeknek természetes, az egy cigánycsaládban felesleges, úri huncutság"

Aha, kezded érteni. És az nem úgy megyen, hogy a szülőnek megmondod, holnaptól másként legyen, és holnaptól a szülő másként neveli a gyereket.

A ló két oldalán csüngünk állandóan, jajnehogymegbáncsukőket, dehátcsináljákmásként. Soha nem a lovon. Merthogy felülni a lóra fáradságos, pénzigényes, és húsz év múlva fog látszani az az eredmény, amelyről egyenlőre azt se tudjuk, lesz-e. Egyet viszont biztosan tudunk, a ló két oldalán tovább lovagolni biztos hogy nem lesz eredményes sem holnap, sem húsz év múlva, sem soha.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én meg ha tegnap ott lettem volna, direkt felrángattam volna az érpataki polgármestert a kocsira, sőt, ha még buzi is lennék, szanzsén lesmároltam volna :) Azt hiszem, ő lepődött volna meg legjobban, és a büdös életbe' le nem mosta volna magáról :)
@bölcsbagoly: Négy éve nálatok a labda, ideje mutatni valamit.
@bölcsbagoly: hát hogy nincs elég péééééééénz :) adjatok még pééééééééénzt :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Amúgy meg: ha a világ civilizált részén évente egyszer kurva nagy happening, itt meg nyálhabos hőzöngés kiséri, én feltétlen a világ civilizált részéhez szeretnék tartozni.
@Habakuk999: bizony, nagyon sok szép hely van, csak fel kell fedezni.
@DarthVader: Ne keverjük össze a hedonista buzilobbi nyomulását a civilizációval.
@tristen2005: olyan felesleggel mint amivel a képen látható hölgy rendelmkezik mást nagyon nem is lehet csinálni.
@glinolid: mégis mit szeretnél? az igénytelenséggel szemben mit lehet előhúzni? 4 év alatt rendbe hozni, amit évtizedek alatt leromboltatok?
@Habakuk999: tégedet azé szeretlek, me még a sötétségben is a fényt keresed:))
@DarthVader: Egyébként cuki, hogy a rendőrség is szarik a törvényekre és a bíróság ítéletére. :)
@tristen2005: egy ilyen tapassza be a szájad:))
@bölcsbagoly:

Az igényt valamire fel kell épiteni.
Mondok egy példát, megtörtént. Egy cigány család leánygyermeke hazamenet az iskolából, feltette a kérdést, hogy otthon miért nem kétféle tányérból esznek délben (mint a napköziben). Kapott egy maflást. A gyerek - mint minden gyerek - próbálta utánozni a környezetet, de a szülő is.
És a szülő az erősebb.

Ha otthon a gyerek azt látja, hogy a szemetet egyszerűen kibasszák az udvarra, ő is ki fogja. És tekintettel arra, hogy az alapvető személyiségjegyek nagy része ovodás korra kialakul, ezen baromi nehéz változtatni.
Számos esetben látni fülig szutykos kis cigánygyerekeket. (Persze ismerek ilyen nem cigányt is, inkább szociális helyzetfüggő.) A szülőt megkérded, miért nem törli meg a gyerek arcát? Néz rád, mi bajod. Ő egyszerűen nem látja, hogy a gyerek arca piszkos. És ezen ennek a szülőnek az életében már nem tudsz változtatni. A gyerekben kell felébreszteni a tisztaság utáni igényt, de ez 3-4 éves kor után már nem megy.
(Amúgy nézz szét a természeti népek között, legyenek eszkimók, jivaro indiánok, pigmeusok, akármi, mind ugyanigy lát. )

Meglehetősen baltával faragott gondolkodás, hogy miért nincs nekik igényük a tisztaságra parancsszóra. Nincs, és parancsra nem is lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, mé kö ítélet arról, hogy nem szeretem a bélyeggyűjtőket, ezé nem megyek feléjük se?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szerintem nálad analizisben érdekes dolgok derülnének ki :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" hedonista buzilobbi "

Te már Kerényinek is bedolgozol?
Igaz, ő még csak a római birodalom bukását tudta be ennek, kicsit elegánsabb megfogalmazásban.
@DarthVader: Nagyúr! Már megbocsáss, de nem most kezdem én ezt érteni, 40 évet tanítottam többségében szegénysorsú,mentálisan sérült magyar, magyar-cigány gyerekeket.Az én időmben még volt kötelező családlátogatás, ha nem úgy mentél ki, mint egy előkelő idegen, mindenhol szívesen láttak, engem legalábbis.A cigányemberekben mai napig benne van a vándorló életmódra születés.Minek húzzunk fel kerítést, építsünk budit, stb, ha hiolnap megyünk tovább. Gyermekies lelkük megakadályozza őket abban, hogy felfogják, egy napra sem lehet a ház mögé rottyantani.A fiataloknál manapsásg már van változás ennen, sok a vegyes házasság, ahol a nő nem cigány, ott a férfi a nőhöz és családjához alkalmazkodik, s mikor eléri a jól élő magyar család szintjét, sokszor meg is tagadja a saját családját. Ha a férfi magyar, a nő magyarcigány, ott fordítva van, a férfi alkalmazkodik a nő családjához, csak többségében ellenkező előjellel.De persze ez nem kinyilatkoztatás, csupán az én tapasztalatom.Persze sok függ a társadalmi szerepvállalástól is.
@DarthVader: vödör nagyúr, nagyon igazad van! cigány egy ország a mijenk!
@Orica Középföldi: A buzilobi hol szokott találkozni? Gondolom minden rózsaszín náluk. És gondolom Barbra Streisandot szoktak hallgatni. Bár az a zsidólobbi. Mindig keverem a kettőt. :))
@DarthVader: az igényt szabályokra, törvényre kell épiteni. A többség törvényeire, ha a kisebbség szabályaiban nem szerepel. Ezek tiszteletét anno megkövetelte és érvényesitette a karhatalom (csendőr, rendőr, hivatalnok).
Azután jöttek a libsi falvédők és felvilágositották a védenceiket, hogy az ő sajátos kultúrájukat nem irhatják felül a többség törvényei, szokásai, elvárásai. Hogy joguk van bűnözni, de nem szabad bemószerólni a bűnözőket. A többségnek meg kötelessége eltartani őket. S ők megfogadták a jó tanácsokat. maguktól soha nem fognak megváltozni, mert így a jó nekik..
Aki meg mégis késztetést érez a változáshoz, az integrálódáshoz, azt kiutálják, kiközösitik maguk közül. Ezért nincs velük törődő, felemelni akaró értelmiségük, csak szélhámosaik.
@bölcsbagoly: má megint igazad van. be se jöttél és má kéccer vot igazad:))
@évásanyó: ha ezt kimondod, akkor általában elküldenek, hogy cigányellenes vagy.
@bölcsbagoly: Roszul látod. Nem volt mit lerombolni. Pl. a cigányok iskolai integrációja soha sem volt sikeres sem az 50-es, sem a 60-as sem 70-es stb. években. Felmérések szerint a cigányság körében a analfabéták aránya 95% körül alakult az összes vizsgált évben.
@Penivaldes: nekem legalább van valamim, te lotyó:))
@évásanyó:

Na akkor:

Olyan szociológusok, akik nem egy hónapig jártak közéjük, olyan pedagógusok és óvónők, akik 30 évig tanitottak köztük, olyan orvosok, védőnők, gyerekpszichológusok, aki 30 évig foglalkoztak velük, ezekből csak azok, akik értik őket, megértik és főként elfogadják őket, akik egyáltalán fel tudják fogni, hogy a probléma hol gyökerezik, ezekből kéne egy csapatot felállitani, mert ez a csapat tudná kidolgozni azokat az elveket - liberális ködevés nélkül!! - amik úgy 20-25 év alatt olyan változást tudnának előidézni, ami önfenntartóvá válhatna.

Mikor lesz ilyen? Soha. Mikor lesz változás? Soha.
@glinolid: a teljes integráció nem, mivel ahhoz 500 év is kevés volt! Viszont sokuknak sikerült s a libsik ezt a folyamatot törték meg.
Amúgy kérdés, hogy kiket vizsgáltak azokban az években, mert az integrálódottak tanultak is, amúgy meg személyesen ismertem olyanokat az még az ötvenes években is, akik analfabéták voltak, de enni lehetett volna a padlójukról és világéletükben dolgoztak, a gyereküket iskoláztatták.
@glinolid: csak kérdem! a cigányokkal nincs valami defekt, ha 500éve nem értik a rencert?
@taga20: Hát ezt kérdezd meg az Érpatakra látogató libsiktől. :)

index.hu/belfold/2013/11/26/a_tasz_beperelte_az_erpataki_polgarmestert/

Vagy azt akarod mondani, hogy az odalátogató liberáltakat valóban és szívből érdekelte a becsületnapi megemlékezés? :)

Tegnap tehát a polgármestert "vélt világnézeti, illetve politikai meggyőződése miatti hátrányos megkülönböztetés érte" amit ugye nekik szabad. Tudod ha valakit elküldenek egy jobber rendezvényről az jogsértő, de ha egy libbant rendezvényről küldenek el bárkit vagy nem engedik oda be az természetesen nem jogsértő.
Tényleg semmiképp sincs kettős mérce.:)

Arról nem is beszélve, hogy volt ahol a buzikat sem engedték oda az övéikhez. :)

youtu.be/xbT9KiBeRRM
@bölcsbagoly:

Hát, igen, ennyit értesz az egészből. Nem sok, de örüljünk, hogy ennyi is van.

(Ez ment 50 évig, apa. 50 évig nem történt semmi. Nem az utolsó 20 év alatt kezdtek a ház mögé szarni. )
@Penivaldes: Ezek saját tapasztalatra alapuló vélemények, semmi faji előítélet, semmi cigányellenesség nincs benne. A szüleim elítéltek minden faji megkülönböztetést emberek között, ebben a szellemben neveltek mindhármónkat. És is a gyerekeimet, tanítványaimat.Sokszor fizikai fájdalmat okoz némely blogtársunk állandó zsidózása, cigányozása, buzizása. Jártam többször Belgiumban, Hollandiában, ott tényleg egy karnevál a Pride, én Nagyúrhoz csatlakozom, és is a világ civilizált részéhez akarok tartozni.Szörnyű volt látni tegnap a köpködő, magukból kifordult izomagyú "teremtményeket".
@bölcsbagoly:

Még azt se tudod, ember, hogy nem a törvények épitik fel az igényt, hanem az igény a törvényt.
Ha holnap törvénybe foglalják, hogy minenkinek naponta 5x kelet felé letérdelve kell imádkozni, akkor mindenkiben felébred az igény, és imádkozni fog napi ötször kelet felé térdelve?
Lószart. Csak ha látják.
@DarthVader: Látod ezt próbálja évek óta Ritok Nora, de ehhez aztán már tényleg pénz kell, amit nem kap. Minden kormány csak pofázik, de pénz erre nincs!!Ezért változás se lesz.Sokkal egyszerűbb cigányozni, jobbról-balról, mint változtatásra áldozni.
@taga20: Szerintem, csak kibaszásból csinálják, miközben otthon jót röhögnek a többieken.
@évásanyó: ja, bár én többre tartom a Tihanyi kiskacsa nézést a Pride-nál, ha megengeded.
@Penivaldes: húgi, annyira teccik, hogy mostanában mindig szmájli van a mondatod végén. na végre:)))
@DarthVader: láttál te már echós szekéren "utazó" vándorcigányokat? Ez még 50 éve sem volt ritkaság, 100 éve meg elégé mindennapi. Nos, a mai putrisok túlnyomó többsége pont az ők letepitett utódaik. Nagyon sokan Trianon után lepték el Erdélyt majd szivárogtak be Mo-ra is, akár a zöldhatáron át. Ahogy most lepik el Olaszorszéágot, Franciaországot, Németországot. csak most sok lóerős alkalmatosságokon. A korábban letelepedettek kovácsok, bádogosok (8ld. a gáborokat is),vályogvetők s persze zenészek voltak. javarészük integrálódott.
@glinolid: asztán hétfőn elmennek melózni! ennyire jót, rég röhögtem:)))
@évásanyó: milyen pénz kellene az igénytelenség megszüntetéséhez? RN egy fantaszta, valóságtól elrugaszkodott falvédő fehérnép. Fogadókészséág kellene a putrisok részéről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát ez a Karsai nagy hülye, rólad meg csak annyit mondunk, hogy rá hivatkozol. Volt Magyarországon kb. 600 ezer zsidó. Ebből 437 ezret deportáltak, maradt kb. 170 ezer. Szálasi október 15-én vette át a hatalmat, de akkor már az országban az oroszok jöttek előre, decemberre végére kb. a fél Dunántúl maradt, nem is volt már érdemi közigazgatás, se lőszer, se semmi. Így is szétesett közigazgatással, folyamatosan hátrálva még kivégezték/halálba küldték a maradék zsidóság harmadát. Bőven összemérhető az előző időszak tevékenységével.

@DarthVader: a FIDESZt támogató tömegeknél így van. Orbán beböfög egy kifejezést, és hirtelen az összes FIDESZ szimpatizáns rájön, hogy ez a legfontosabb, ezzel kell neki érvelni, és egyébként mindig is ez volt a legfontosabb érv. két év múlva ugyanilyen tempóban az ellenkezője. lásd akácfa.
@Penivaldes: Azt csinálsz, amit akarsz, felnőtt nő vagy.
@bölcsbagoly: Ne haragudj, de ebben a stílusban Veled erről a témáról nem folytatok diskurzust.
@taga20: végül is, csak meg kell élni valamiből:)))
@évásanyó: kezdelek megszeretni! ha ez jelent valamit, persze ha lácc:)))
@DarthVader: az igénytelen miért hozna létre törvényt az igényre? eleve elhibázott , ha demokratikusan akarjuk megközeliteni a kérdést. Ez a baja az oktatásnak is, mert a marha libsik azt képzelik, hogy az iskola egy demokratikus intézmény kel legyen, ahol minden kölyök szava egyenlő a tanítóéval/tanáréval.
ha az igénytelenséget megakarjuk szüntetni - mindenki hasznára! - akkor azt csak antidemokratikus módszerekkel lehet elérni. Ettől meg a mai libsi világuralom visitásba kezdene.
@évásanyó: megleszek nélküled, meg a falvédő fajtád nélkül.
@glinolid: próbáltalak utálni, de nem megy.
néha jókat nyomsz:))
@évásanyó: hagyd, ennyit ért a világból. Van ilyen. Ha empátiával fordulunk a cigányok felé, akkor felé is empátiával kell :))
@is: tényleg, ezt nem is gondoltam át eddig. Minden világos :))
@bölcsbagoly: az vot má, hogy a kurvaanyád rakjon telibe? ha vot enézést:)
@bölcsbagoly:

"ha az igénytelenséget megakarjuk szüntetni - mindenki hasznára! - akkor azt csak antidemokratikus módszerekkel lehet elérni."

szerinted ha valamit - bármit - antidemokratikus úton meg akarnak szüntetni, az meg fog szűnni. Akkor nem tudom, miért van még egyáltalán kereszténység.
@DarthVader: ebből mi jön le azon kivül, hogy ők csinálják a dolgukat, de hát nem tehetnek róla, hogy nem megy....s mások ne pofázzanak bele.
Csak hát, ezt konzerválva 30 év múlva már többségben lesznek a védenceik, de továbbra sem fognak semmi értéket sem termelni, csak fogyasztani. S akkor kik termelnek majd?
@Penivaldes: soha nem láttalak, soha nem szagoltalak, soha nem láttam a szemed gyöngyét, de betaláltál! ez az egyik kedvencem a sánsán után. köszönöm drága internethúgi:))
@DarthVader: hogy jön a csizma az asztalra?
A társadalom felépitése eleve antidemokratikus, a legtöbb intézménye is így működőképes (katonaság, rendőrség, kormány, parlament, cégek, hivatalok, műtők, , stb). Sehol sem csóválhatja a farok a kutyát. Miért pont az integrálásnál kellene PC módszereket választani? A kudarcért ki vállalja a felelősséget?
Egyetlen falvédőtől sem hallottam volna, hogy vállalja a felelősséget a védencei bűneiért, tetteiért!
@taga20: részetekről már sokszor volt. viszont kívánom!
@bölcsbagoly: egészségedre, de szójj anyádnak is! öreg te annyira retardált vagy, hogy má nem is fáj neked!
@bölcsbagoly: minek ragod a gittet, menekitsd minel elobb kulfoldre a pereputtyodat, neked pont meg is felelne a barati Azerbajdzsan - ugyanis ennek az orszagnak ganyeztak, mint azt mar szamtalanszor emlitettem es amit a tobbseggel ellentetben en napi szinten meg is tapasztalok az ingazasom okan
@DarthVader: Azt nem tudom, hogy lehetne megértetni mindenkivel, hogy ez egy rendkívül bonyolult dolog. Hogy a személyes felelősségek mellett nagy szerepe van benne a generációk óta átörökített értékrendnek, szokásoknak, melyeknek kialakulásában nagyban benne voltak a politikai döntések által szabott lehetőségek, megoldások, hangsúlyok. Hogy a megoldás nem megy úgy, hogy megmondjuk a szabályokat nekik, és kész. Mert nem azért élnek így, ezek szerint az értékek szerint, mert ők úgy szeretnének. Hanem mert nem képesek máshogy. És a képessé tevés az integráció útja. Ez pedig nem olyan egyszerű.És semmiképpen sem egyszerűsíthető le az utasító-betartó szerepekre.

Hát erről beszélek. Azt hiszem ez a lényege.
@évásanyó: lemaradt az idézőjel, bocsánat!
@taga20: ahogy nagyanyám mondaná:
"Szar az élet, tök a tromf!"
@vitéž munkášőr: ugyan, élvezem, amikor a falvédők toporzékolnak a lábacskáikkal, és üvöltözni kezdenek! legalább ennyi büntetés kijár nekik is, a tetteik után!
S miért pont Azerbajdzsánba, a baráti Karabakh nem is jó?
@vitéž munkášőr:mi van haver, bezárt a bazár osztriában:))
@DarthVader: A cigányoknak van mentségük, de neki nincs.
@glinolid: szeretnék ilyen öreganyát, de az enyém má meghalt.
@évásanyó: marhaság a köbön! Ezen az alapon soha nem fognak megváltozni, ami nekik jó, csak nekünk rossz! Kérdés, hogy a fajtád melyik oldalon van?
A rossz gyereket is hagyni kellene, a bűnözőket is, drogosokat is, hiszen szegények nem képesek megváltozni. Ennyire marhák nem lehettek, vagy mégis?
@évásanyó: persze, én vagyok a hibás, hogy a szemetekbe mondom az igazat a védenceitekről meg rólatok!
@bölcsbagoly: Ez, olyan Mária Teréziai vagy II. József szintű beavatkozás lenne? Jobbágyokká faragjuk őket? Vagy mi?
@taga20: Természetesen látlak, megmondtam volna, ha tahótlanítalak, de arra semmi szükség. Olvasom a kommentjeidet, élvezem is sokszor, mondjuk időnként kihipozhatod a szádat, de ez legyen a legkevesebb. Megítélésedhez sokban hozzájárult Knossi és Rodeo pártfogó, szeretetteljes véleménye rólad, így ha durvának is éreztelek egykoron, már bocsánatot kértél, én pedig fátylat borítottam a múltra. Én is kezdelek megszeretni, te egy egyenes ,keménykötésű pasi lehetsz.
@taga20: Akkor sajnos, mindketten árvák vagyunk.
@glinolid: emberé! a módszert a lehetőségek adják, a mai Európában, EU-ban ezek sajnos igen csak korlátozottak. II.József kudarca figyelmeztető jel kellene legyen, de látom a libsik a más hibájából sem tanulnak, nemhogy a sajátjukból.
@bölcsbagoly: tolem oda is mehetsz - csak ott kevesebb a turanid verrokonod
@évásanyó: libsibolsi vagyok. más!
amit ma nyomsz az kurvakemény, de igazságos.
szeretlek, látatlanban is!
@taga20: holló a hollónak....embert barátjáról...
@taga20: vasarnap ott minden bazar be van zarva. kiveve a torokot ;-)
@vitéž munkášőr: ja, a kazárokhoz csak nem mehetek, nemde?
@évásanyó:
Szia!
Valószínű, hogy az "önértékelés" kifejezésem nem volt a legszerencsésebb, mondhattam volna azt is, hogy a cigányság nézzen önmagába is.
Ezt a tényt sürgetőnek találom, mert a több évtizedes erőfeszítések különböző formái nem hoztak eredményt a kérdésben.
Hozzá teszem, nemcsak itthon, hanem az eu közösségében sem.
Azt látom, hogy a cigánykérdés kezelésében a fő csapás a támogatások hangoztatása, és nem merül fel a saját sorsfordítói feladat kérdése.
A Kádár korszakban cigányság és a többség is hozzá szokott az állami gondoskodáshoz. Jött a rendszerváltás, a többség átállt tudatilag a változásokhoz, a cigányság még mindíg abban a tudatban leledzik, a korábbi ellátások az állam részéről kötelezően járnak.
Ebből a gondolkodásmódból kell kiszakítani a romákat, és őszintén meg kell mondani, hogy miért kell változtatniuk, és miért.
A mindenkori kormányok még rátettek ezekre a tévelygésekre egy lapáttal, amikor választások idején a cigányok megnyerésére játszottak, fokozva a romákban azt a tudatot, hogy ők a mérleg nyelve, fontosságuk kiemelkedő az ország politikai életében.
Káros az a retorika is, hogy a cigányságot folyamatosan istápolni kell szerencsétlen életük miatt, és mintegy mártíromságba kerülnek ezáltal.
Liberális vagyok, és a fentieket jobbító szándékkal írom, melynek az az oka, hogy a sok évtizedes próbálkozás kudarcba fulladt.
Természetesen tudom, hogy a cigányság nagy vesztese az "új" időknek, de azt hiszem, több utat kéne kipróbálni gondjaik enyhítésére.
Ez felelősséget jelent a többség számára is, de ez a játszma két oldalú, ezért én a cigányság részvételét szorgalmaztam a fentiekben.
@glinolid: RIP. egyébként, egy öreg ember jó az ember mellé:)
@vitéž munkášőr: és ide vágysz? hülye vagy?
értelek!
@bölcsbagoly: dehogynem. szerintem tenmagad is az lehetsz, mint az erpataki fuckin` moron:

cink.hu/1000-like-es-megteszem-1600763455
@bölcsbagoly: most az egyszer igazad van!
neked batyú a haverod:))
@évásanyó: Csak az a kérdés, hogy mennyi időtök van erre? Vigtelenségék nem lehet forralni a zárt edényt, mert az előbb-utóbb felrobban, és a fiúk, most tértek vissza a fagyűjtésből.
@Penivaldes: megint megfogtad a végét!
nem csalódtam benned, hoztad a hülye formád.
@bölcsbagoly: nem, bazeg. Ebből pont nem az jön le, hogy "ők csinálják a dolgukat, de hát nem tehetnek róla, hogy nem megy....s mások ne pofázzanak bele." Ebből az jön le, hogy akik belepofáznak, mint te, azok sem értik a lényeget, és ezért nem érnek el sikert. Világos?
@évásanyó: Nana, nana, nana. És a neveltetés, és a szocializáció? Az smafu? Hát, nekik igy sikerült :)
@évásanyó: de valamit csinálni kell, még akkor is ha fájdalmas lehet.
@taga20: Köszönöm, és jól mondod. Részvétem.
@bölcsbagoly:

"Miért pont az integrálásnál kellene PC módszereket választani? " Hát nem kell, ember. Dehogy kell. Csak nem fog sikerülni.
@taga20: Örülök, hogy ez a véleményed, egyébként abszolut libsibolsi vagyok én is, és gyűlölöm a rasszizmus minden formáját!!
@Mariann19: egyetértek! De a megoldás utópisztikus, mert minek mondjanak le valamiről ami nekik jó és kényelmes, valamiért ahol tanulni/dolgozni, rendes életvitelt folytatni kellene? Milyen kár éri őket most? Az igénytelenségük nem szenved csorbát, italra, cigire, kávéra , mindig jut pénz, a többi meg jön segélyből (ruha, tartós élelmiszer, még élő csirke/nyúl/malac is), a gyerek ingyen étkezik többször is napjában óvodában, iskolában, ingyen kapja a tanszereket, ingyenes az egészségügyi ellátás stb. Az áramot, fát lehet lopni, a vizet ingyen, mi kell még? Miért kellene megváltozzanak?
@bölcsbagoly:

"A rossz gyereket is hagyni kellene, a bűnözőket is, drogosokat is, hiszen szegények nem képesek megváltozni."

De. Képesek. Csak nem máról holnapra, parancsra.
@Penivaldes: nemtom Peni, de hatha:

Emmanuel Top - Turkish Bazar (Original): youtu.be/ZEeAHwrP0-c
@Penivaldes: A megoldás megvan, csak egyik kormány sem vette a szárnyai alá, ha lesz olyan kormány, ahol igazán tenni akarnak a mélyszegénység ellen, hiszen nem csak a cigányemberek érintettek, hanem egyre több ember Magyarországon,felvállalják, a hozzáértők kidolgozzák a projekteket, etc, etc, etc.csak már el kellene kezdeni!!!!
@DarthVader: jó lenne észrevenni, hogy az integrálás nem nekik, hanem nekünk sürgős, mert már a szakadék szélén állunk!
@taga20: csak az oldalkocsidban, sorozve ;-)
@évásanyó: hülye vayyg, kevered a szezont a fazonnal! nem a szegénységgel van a baj, hanem az igénytelenséggel! Hülye falvédő tyúk, aki vagy! Nézd meg te marha, egy falusi szeglényember portáját és életvitelét, s hasonlítsd össze a szerintem sokkal több pénzből élő, több segélyt kapó putris védenceidével!
@bölcsbagoly: igen, ebben van valami. a gyerek nem eszi meg a menzán az ingyen ételt, mert azt úgyis ingyen kapja. ezzel magyarázta egy kissrác az iskolában, hogy miért nem eszi meg az ebédet.
@Mariann19:

"Ebből a gondolkodásmódból kell kiszakítani a romákat, és őszintén meg kell mondani, hogy miért kell változtatniuk, és miért. "

Aha, jó az irány. Nem csak őszintén, hanem számukra érthetően, nem egyszer, hanem többször, és olyanoknak kell elmondaniuk, akik már bizonyitották előttük, hogy a javukat akarják, akitől elfogadják a negativ kritikát is. Ld mint korábbi felsorolásomban, 30 éve tanitó/kezelő/gyógyító empatikus emberek.
Ha a hatalom kiáll, és elharsogja 10 mondatban, az nem működik.

(Ld. 70-es évek, Kádár a TV-ben:
"Cigány elvtársainkat is ugyanolyan jogok illetik, mint minket mindannyiunkat."
- Jól beszél, jól beszél!
"De cserébe nekik is ugyanúgy kell dolgozniuk, ahogy mindannyiunknak."
- Nédd mán, ez be van rúgva!)
@bölcsbagoly: de hát ezt nem érted, ember, Hogy akármennyire sürgős, nincs módszer, ami pár év alatt eredményes. Nincs. Ütheted őket szóval, tettel, elvonással, integrálódni nem fognak ettől. A parttalan támogatással dettó. Az integráció lehetséges módszerére meg senki se kiváncsi.
@évásanyó: nem a szegénységük a legnagyobb probléma, hanem sajnos a gyakran előforduló igénytelenségük. mert nem hiszem, hogy a falon át vájt lyukon keresztül kéne közlekedni, nem hiszem, hogy méteres gaz között kéne ülni, és nézni magunk elé. és ezt nem oldja meg senki kívülről, hanem ezt nekik kell.
@vitéž munkášőr: most má tuti, hogy hülye vagy:)))
@Mariann19: Jobbító szándékod kiviláglik a szövegből, de:miből gondolod, hogy egy olyan nép, aki évszázadokon át hozzászokott a szilaj , másokat nem figyelembevevő szabadságához, majd röpke 100 év alatt megszokja, megtanulja, hogy van olyan szabadság is, amely nem csak neki az.Persze előbbre lennénk, ha az elmúlt érákban konzekvensen foglalkoztak volna a cigánygyermekek nevelésével, nem külön osztályokba rakták volna, stb, stb, mostanra már felnőtt volna legalább egy generációnyi magyarcigányember, akik be tudnak simúlni a többségibe.De mindenki csak pofázott, meg látszatintézkedéseket tett, közben egyre romlott a helyzet.
@DarthVader: hát mire, szép szóra? Ezt csak a hiszékeny libsi hülyék képzelik! Attól javulnak meg, ha észlelik, hogy a tetteiknek következményei vannak, amelyek távolról sem kellemesek számukra.
@bölcsbagoly: vigyázz a mocskos szádra, me piros lesz!
@is: Ja kb. 20-30 éve ez a kutatási területe, és Szálasi eredeti naplóit is ő tanulmányozza. Erre jössz te és lehülyézed. Ezek után bőven elég rólad is csak annyit mondanunk, taníts még minket kedves helikopter. :)
@évásanyó: az, hogy az iskolában egy osztályba berakod az összes gyereket semmit nem ér. látszat, főleg, hogy mire 6 évesek lesznek, addigra max tüzet tudsz oltani.
@bölcsbagoly: Láttam én olyan falusi portát, még csak nem is szegény emberét, ahol mozdulni se lehet a mocsoktól. És ha szereted a jó falusi tejet, hát csak idd, én látom, honnan származik.

Ismételten nem érted: a "falusi parasztember" (aki egyébként már ebben a formában szinte nincs is) ebben nőtt fel, a cigány meg amabban. A jelenlegi 5-6 éves cigánygyerek dédszülője még lehet, hogy vándorolt, vagy valahol a falu szélén egy putriban lakott mindentől távol. (A 60-as években még voltak olyan pérók, ahol úgy éltek,mint 200 évig azelőtt, amióta Mária Terézia letelepitette őket.)
@taga20:

Ebéd megvolt? Egy kis finom húsleves, betűtésztával!

szurkapiszka.tumblr.com/post/90870231298
@évásanyó: te tényleg marha vagy! A szintén betelepült többszázezer galiciai parasztember/kiskereskedő/kézműves pár évtized alatt képes volt integrálódni, sőt gyakorlatilag sok területen a pórázt is átvenni!
Azt lehet integrálni az iskolában is, aki megközelíti az átlag színvonalát, addig fel kell zárkóztatni, de ez számotokra szentségtörésnek számítana.
S hogy még jobban felháboritsalak, ne feledd el, hogy a sok ezer éves életvitel egyben szelekciós tényező is volt! Csak azok maradtak életben, tudtak szaporítani és átadni utódaiknak a jellegeiket, akik erre a legalkalmasabbak voltak! A mások kihultak a szitán! Viszont a vándor életmódra alkalmasok a legalkalmatlanabbak a letelepedett, állandó munkavégzésre és a többségbe való integrálódásra! Ezt az alkalmatlanságot nevezitek ti "sajátos kulturális hagyománynak" amit nekünk, többségeiknek, tiszteletben kellene tartanunk és bárgyún elviselni, míg a világ!
@bölcsbagoly: mifelenk csak annyi a kulonbseg, hogy a "falusi szegenyember" (zome) nem a portajan hagyja a szemetet, hanem kikurja az arokpartra - mennyivel nemesebb ez a feher kultura, ugyi? hadd reszesuljon a kozosseg is a soha le nem bomlo pvc csomagoloanyagok termeszettel harmonizalo esztetikajabol, nemde?
@bölcsbagoly:
Bölcsbagoly! Közöttünk van egy alapvető különbség. A hsz-edben leírtak alapján te elutasító vagy a cigánysággal szemben zsigerileg, én útkeresőként próbálok gondolkozni.
Folytatnám eredeti hsz-emből kimaradt érvelésemet.
A kormányok állandóan a cigányok szegregációját bírálják, idétlen megoldásokkal látványos beolvadást erőltetnek, és az ellenkezőjét érik el.
Miért kell külön cigány önkormányzat. Miért kell elkülönített alapból taníttatni a cigányokat?
Amikor egy-egy cigány származású fiatal kiemelkedik, diadalittasan hordozzák a közvélemény elé bizonyítékként, és nem veszik észre, hogy a cigány fiatalt mélyen megalázott helyzetbe hozzák, a többség pedig még nem érett ennek a nóvumnak az örömteli befogadására.
Sokkal többet kéne törődni az emberi attitűdökkel, és nem csupán látványos dumákkal csendesíteni a közvéleményt mindkét oldalon.
Lehet, hogy még te is megváltoztatnád az ellenérzéseidet, ha látnál egy kis emberi beütést.
@taga20: Hát én még csak csak, na de a történelmi tények? :)
@vitéž munkášőr: egyik sem támogatható. és azt hiszem, hogy ez ellen egyrészt neveltetéssel, másrészt büntetéssel lehet tenni, hogy bevésődjön a kis buksijukba, hogy nem szemetelünk direkt.
@DarthVader: a kivétel erősíti a szabályt! nem jellemző a mai falusi portákra,ahol ténylegesen igen kis nyugdíjból tengődnek az idősebbek. Az echósok dicső utódai meg őket lopják meg, rabolják ki, gyilkolásszák meg szinte semmiért!
@Mariann19: Ebben viszont teljes az egyetértés közöttünk Kedvesem!
@bölcsbagoly: Te, aztán már meg vannak a paraméterek? Magasság, hajszín, szemszín. Te olyan, embermérnökféleség lehetsz. Tudom már! rokona vagy a Meng..Mengyelejevenek. Nem?
@Penivaldes: sem a buntetesnek, sem az erre valo nevel(tet)esnek se nyomat, se szikrajat nem latom…
@Penivaldes:

"mire 6 évesek lesznek, addigra max tüzet tudsz oltani. "

Aha. Pedzegetni tetszik!! Kezd ez alakulni. A 3 éves kötelező ovodai beiratás egy pozitiv intézkedés, de van néhány buktatója. Mint mindent, ezt is szarul oldották meg. Egyrészt nem mindenhol adott hozzá az infrastruktura, másrészt pedig van egy sokkal nagyobb probléma.

Látom a környékbeli óvodapedagógusokon, milyen a hozzáállásuk a cigánygyerekekhez. Merthogy koszos, merthogy büdös, merthogy becsinál,mert nem tudja használni a WC-t.
Na most. Egy 3 éves gyerek baromi jó szenzorokkal rendelkezik, penge módon érzékeli, hogyan áll hozzá a környezet. Nem tudatos, ösztönös. (Ezt felnőttkorra elveszitjük. ) Ránéz az óvónénire, látja az arcán a rándulást, - ahogy én is, amikor szóba kerülnek - és máris tudja, mi a stájsz. Azt érzi, hogy utálják, nem szeretik, meg gyakran leszidják, de nem igazán érti, hogy miért. (Még az is, aki egyébként szivesen járna ovodába, mert ugye, az ovodába járás kényszer, és a szülők egy részének nem tetszik, és ha a szülőnek nem tetszik, akkor az a gyereknek se fog. Márpedig parancsra nem fog a szülőnek tetszeni, dacára annak, hogy muszájból behordja. ) És ha elég sokszor látja ezt a kis rándulást, akkor kialakul benne, hogy ő egy olyan, akit utálni kell. És ennek akar majd megfelelni.

Na ezen se lehet változtatni néhány év alatt.
A pedagógusokat is meg kéne fizetni, és jól felkésziteni. (Elég kevés pszichológiát tanulnak)

Ehhez mindhez pénz kell. És itt már első lépcsőben megbukik a dolog.
@Mariann19: annyira elutasító vagyok, hogy éltem cigány családban, számos barátom is volt köztük s mint tanár rengeteg cigány tanitványom volt, akikkel s családjukkal általában jó viszont ápoltam, ha a szándék kölcsönös volt! Számomra a cigány lét nem a bőrszínnél kezdődik és végződik, hanem az életvitelnél!
Az érveimre nem kaptam érdemi választ a falvédőktől, soha sem! Ami érthető, hiszen az élősködő sem örvend annak, ha a gazdaállatát/növényét kivonják a hatása alól. S a falvédők a cigányság parazitái. Nekik a mostani helyzet az aranytojást tojó tyúk! Miért lenne céljuk a tényleges integráció segítése?
@taga20:

Jókat röhögök! A MÁV magyar cég, azt nem próbálják integrálni! Hogy mi megy ott:)Őrület!

csattogoslepke.tumblr.com/post/90932685307/orulet
@bölcsbagoly:

Sorolod a tényeket, megoldás meg sehol. (persze abban egyetértünk, hogy pl egy tettenért tolvajt miért kell a jegyzőkönyv felvétele után elengedni, volt olyan, hogy az igy elengedett mandrót még aznap éjjel megfogták még egyszer, mert hát elsőre nem járt sikerrel, de ez nem a cigányok hibája, hanem a jogalkalmazásé, ami egy másik hosszú téma. )
@Penivaldes: Ez gyakorlatban így néz ki:Jönnek az elsősök.Mondjuk az én volt iskoláim közül, az egyikben így volt.Testnevelő megnézte a mozgásukat, a suli sporttagozat volt.Tekintet nélkül a gyermekek származására összeválogatott 20 gyermeket.Azután jöttek a többiek és el kezdődött a munka. A többi osztály 20-20 fős, "vegyes". Nyolcadikig, aki nem birt magával, legyen az fehér vagy fekete, kihullott.Ők aztán tényleg csak szegregált helyekre jutottak be.Lehet, nekem volt szerencsém a sulival, bár "similis simili gaudet", talán vonzottuk egymást. Nagyon szerencsésnek érezhettem magam a hivatásomban.
@vitéž munkášőr: furcsa helyeken éltél/jártál. megint általánosítasz. Azt is figyelmen kivül hagyod, hogy senki sem képes huzamos időn keresztűl a környezete viselkedésével szembe menni. Minimum, hogy meg unja a szélmalomharcot.
@bölcsbagoly:

"éltem cigány családban"

ne röhögtess, ember, cserepes a szám.

Ha meg tanár vagy, pont te vagy az elrettentő példa. Fingod nincs a gyerekkori lelki folyamatokról.
@bölcsbagoly: te tanár!! most padlót fogtam!
mindent értek! ezé szar az ország!
@DarthVader: 3 évesen is késő.
előbb kéne, szinte a születéstől. ami a védőnők feladata lenne, és arra tudnának építeni az óvónők, és a többiek később.
@bölcsbagoly:

"Azt is figyelmen kivül hagyod, hogy senki sem képes huzamos időn keresztűl a környezete viselkedésével szembe menni. "

megint hülyeséget beszélsz. Akkor a cigánytelepek felszámolása és a cigányok szétköltöztetése már régen eredményre vezetett volna. Nem igy történt.
@DarthVader: a jogalkalmazást a PC szemléletmód s a falvédők követelték ki. A rendőrnek, ügyésznek, bírónak is egy élete van, meg családja is. Nézd meg mit müvel, mit enged meg magának a bírákkal szemben is a bűnözök rokonsága.
@évásanyó: nekem is volt cigány osztálytársam, és egyenlőnek éreztem magammal, nem az jutott róla először eszembe, hogy cigány, hanem, hogy egy okos srác, jó humorral.
@évásanyó: Nem ennek kellene lenni a megoldásnak, a szegregeció mindenhol elvetendő, de most ez a gyakorlat, és nincs,aki felvállalja a változtatást, alapjaiban. Nagyon sokan azért mentek el óvodapedagógusnak, hogy külföldön babysitterkedjenek, nem hivatásból. Láttam sokszor, felvételikor, hogy az óvónő olyan kisgyermeknek is iskolaérettségi igazolást adott, aki nem volt szobatiszta, és nem tudott önállóan enni. Szóval fejtől bűzlik a hal.
@DarthVader: hova akarod szétköltöztetni őket? megnyomoritani normális családokat? mennyi lesz a házuk értéke egy putris szomszéddal? S ki fogja megvenni és odaköltözni? Egy másik putris.
A sajéát telepeiket kellene rndbetartaniuk illetve, erre kötelezni, kényszeriteni őket! Igen , kényszeriteni, mert számos esetben volt látható, hogy hazai vagy külföldi önkéntesek épitettek, vakoltak, meszeltek, keritést, budit épitettek nekik, míg az életerős felnőtt férfiak, a küszöbről nézték őket füstölve, piálva s röhögve!
@DarthVader:
Azt hiányolom az őszinte beszéd megemlítésével, hogy nincs helyszíni beszélgetés, melyben nincs "fent" és "lent", hanem egyenlő jogú párbeszéd folyna felek között a közhelyek mellőzésével.
Erről az őszinte beszédről írod:
"Olyanoknak kell elmondaniuk, akik már bizonyították előttük, hogy a javukat akarják."
Nagy igazság! Ugyanis a cigányság bizalmatlan, nehezen ismeri fel a jó szándékot, gyanúsan szemlélődik, ha szűkebb környezetében is találkozik jótevővel. Amikor azt látja, hogy akár a parlamentben, akár az eu-ban a nagy fejek az anyagi támogatás mellett boldogabb jövőt helyeznek kilátásba, és nem történik semmi, már nem hisznek.
Egyelőre a cigányságnak kézzelfogható segítség az elfogadható.
A szlovákok rájöttek erre. Egy dokumentumfilmben láttam, hogy a településen az óvónő reggel megy a cigány gyerekért, mert a szülő nem hozza be időre.Ez intézményes gyakorlat náluk. Eleinte furcsának tartottam, egyben egy testközeli segítségnek is, feltéve, ha folyamatában rászorítják a cigány szülőket az óvoda kötelező voltára, és már saját maguk igénylik a részvételt.
@taga20: hát sajnos téged nem tanitottalak, mert akkor nem maradtál volna ilyen hülye!
@vitéž munkášőr: Ennek a legszebb változata, amikor a lovarda tulajok a lovaikat az erdőbe hordják sza...ni. A Pilsiben volt szerencsém nem egyszerre belekerékpározni a párolgó puha "gyepbe". Még arra sem vették a fáradtságot, hogy a lovakat letereljék az útról, csak úgy telibe, száz métereken.
@DarthVader: neked/tek van, azért áll az egész integrálódás évtizedek óta!
@Penivaldes:

Na. Ezt se hittem volna, hogy van még valaki, aki eljut idáig. Tehát abban egyetértünk, hogy minél hamarabb el kellene kezdeni a szocializációt. És itt jön az itt jön a.

Bölcsödék. Nem száz stadion, meg ezer, hanem bölcsöde. Minden településen, ahol egy bölcsödei csoportnyi kisded van, bölcsöde. Mindenkit be a bölcsödébe. Cigány, fehér,fekete vegyesen, de mindenki. Persze nem kell, de nincs - vagy jóval kevesebb - a családi pótlék, az arra szánt összeget kapnák a bölcsödék, és lehetne akár ingyenes is.
(Az szja kedvezmény maradna). A kisdedek abszolut elfogadóak, előitéletmentesek. Megtanulnák a közösségi viselkedést, (nem vesszük el a másik játékát/tulajdonát csak mert, nem megyünk neki a másiknak csak mert, nem üvöltünk, ha akarunk valamit, hanem megtanuljuk, mi az a várni) megtanulnák az időfogalmat (pl. hogy mindennek megvan a maga ideje, játéknak,evésnek, beszédnek, megvan a ma, a holnap meg a holnapután), megtanulnának evőeszközt használni, WC-t használni, vigyázni a tárgyainkra - amit otthon nem tud megtanulni. És elmegy az iskolába,és mindenki rajta veri el a port.

Ja, ehhez kéne ész, erő,és oly szent akarat, na meg a legfontosabb: pénz. És lenne 20 év múlva kifejezett változás. A következő generációval.

Lesz ilyen? Nem. Lesz változás? Nem.

(Arrólmeg külön kéne vitatkozni, mit tegyünk a
mostani felnőttekkel.)
@glinolid: miért, a szarvasok, őzek, vaddisznók hova járnak a dolgukat végezni? Trágyázták az erdőt, miért lenne ez baj, vagy káros, ja hogy egyes városi fintorgóknak nem tetszik, nos maradjanak akkor otthon a panelben.
@glinolid: hidd el, nekem a locitrom lenne a legkisebb bajom - en az egyik nemzeti park kozepen levo faluban lakom es par ev alatt sikerult a hazam kozvetlen kozelebol tobb teherautonyi szemetet osszeszednem, aminek tetemes reszet szegeny magyar szomszed honfitarsaim hordtak oda…
@Penivaldes: Kár, hogy nem ez az általános tapasztalat. :(
@glinolid: miért, a szarvasok, őzek, vaddisznók hova járnak a dolgukat végezni? Trágyázták az erdőt, miért lenne ez baj, vagy káros, ja hogy egyes városi fintorgóknak nem tetszik, nos maradjanak akkor otthon a panelben. Amúgy meg hülyeség az egész, mert honnan tudná a tulaj, hogy mikor jön rá a lovaira? A bécsi kocsisok sem tudják, azért használják a zsákokat, bár az sem old meg mindent.
@bölcsbagoly:

" hova akarod szétköltöztetni őket?"

Aha, ennyit értesz belőle és ennyit tudsz. Ember, a 70-es években kormányprogram volt a pérók felszámolása, számos péróból szétköltöztették a cigányokat falvak elhyagyott olcsó parasztházaikba. És ki hinné, nem változtak meg. A te idióta mondatodra reagáltam, "tanitó" létedre elég kevés logikai készséggel rendelkezel.
@DarthVader: na ez volt a szarvashiba! Egy betegséget sem kezelnek úgy, hogy a fertőző gócot darabokra bontva sok helyre szétviszik!
Egy értelmes érved még nem volt eddig, de csak dühöngj, remélem előbb-utóbb megüt a guta elvbarátaiddal együtt.
Szerintem nem lehet külön kezelni a cigány problémát az országétól. Amíg ilyen állapotok vannak az országban amilyenek, miért pont a cigányoktól várjuk, hogy változzanak meg?
Miközben szétlopják az országot a politikusok, és 47000 Ft-ért dolgoztatnak (értelmetlen munkát) több százezer embert. Kilátástalanságba taszítva őket.
Nem a cigányság azvország pronlémája,hanem sz ország vezetői. A cigányság helyzete csak az egyik tünet.
Rendet kell rakni, de felülről kell kezdeni. Szerintem...
@DarthVader: idealista duma! A lurkók az óvoda/iskola után hova térnek haza? melyik hatás az erősebb? melyik minta a hatékonyabb? A könnyebben, kényelmesebben utánozható, vagy ami nehezebben megy? Ha nincs egy tiszta asztalsarok, egy csendes szoba ahol tanulhat, akkor másnapra felfog készülni?
@évásanyó: Nem akarásnak nyögés a helye.

A magyar többségi társadalom minden egyes tagja elmondhatja magáról, hogy a 100 vagy pláne az 500 évvel ezelőtt élt ősei egészen mást csináltak, másból éltek, más hiteket vallottak és szinte minden tekintetben inkompatibilisek voltak a XXI. századdal.

Ennek ellenére a kései utódaik ma csupa olyasmiből élnek, amiről az 500 évvel ezelőtti őseik nem is hallottak. Akik közülünk bármi olyan munkát végez, amelynek köze van a számítógéphez, az elmondhatja magáról, hogy olyasmiből él, amiről a 100 év előtt élt őse sem hallott. De még aki valami igen régi iparággal, mondjuk földműveléssel foglalkozik, az is nagyon-nagyon másképp teszi, mint a 100 évvel ezelőtti őse. Intenzíven termel, műtrágyázik és növényvédelmi eszközöket meg anyagokat használ, és a terményeit is egész másképp adja el, mint a nagy háború előtti őse. Például interneten.

Ehhez képest egyikünk sem nyíg azért, mert jáááj, a számítógép az nem volt benne az ősmagyar kultúrában, és egyikünk sem képzeli, hogy erre hivatkozva neki joga lenne munka nélkül eltartatnia magát a társadalommal. Ez a megfelelő hozzáállás.

Na, akkor most gondold ugyanezt végig a cigányok vonatkozásában is.

Egyenlők a törvény előtt? Igen. Nahát, akkor úgy is kéne ám viselkedniük! Évszázadokkal ezelőtti, csakis a nyomor konzerválására és bővített újratermelésére alkalmas életstratégiákhoz ragaszkodnak, mint például a tanulás helyett gyerekszülés már kora tizenévesen. De azt elvárják, hogy valaki kívülről beléjük töltse mindazokat az anyagi erőforrásokat, amelyektől saját maguk zárták el önmagukat azzal, hogy a versenyképtelenséget és nyomort garantáló életstratégiákhoz ragaszkodnak foggal-körömmel.

Na, ez addig megy, amíg van egy skanzenra való ilyen ember. OK, eltartjuk őket. De amikor már a társadalom 10%-át is kiteszik azok az emberek, akik a számukra csak középkori nyomort adni képes középkori életstratégiáikhoz ragaszkodnak, akkor már komoly tehertételt jelentenek. Pláne, hogy viszont életszínvonalban, egészségügyi ellátásban stb. csakis a legjobb, a legmodernebb elég jó nekik. Amikor aztán beköszönt egy elhúzódó válság, és stagfláció jellemző, akkor bedurvul kicsit a világ, mert a társadalom egyre rosszabbul élő, lassan nyomorszintre süllyedő, de azért még törekvő 90%-ának eszében sincs többé eltartani a heréket. Tekintet nélkül a herék bőrszínére és nacionáléjára.

Na, innét lehet nekifutni megint.

Üdv:
b
@bölcsbagoly:

de hát magadnak mondtál ellent, ember :)))

bagoly:
"Azt is figyelmen kivül hagyod, hogy senki sem képes huzamos időn keresztűl a környezete viselkedésével szembe menni. "

Én:
a 70-es években ezért telepitették szét a cigányokat a péróból a falvakba. Akkor ez is eredményre kellett volna, hogy vezessen.

bagoly:
"na ez volt a szarvashiba!"
@punkfrog: hülye proli duma! bezzeg milyen ideális volt Fletóék, meg Gyufáék idejében...
@DarthVader: a környezet viselkedését kell megváltoztatni! nem a gócot széthordani oda is ahol nem volt! Ugyanis az új szomszédok hamarabb feladták, mint a beköltöztettek többsége.
@bölcsbagoly: azok is faszkalapok, ha eddig nem esett volna le
@borzimorzi:

Ott tévedsz, hogy a "magyar többségi társadalom" az évszázadok alatt fokozatosan át tudott alakulni, viszont a cigányokat 1945-ig egyformán vették semmibe, ebben 500 év alatt nem volt változás. azóta pedig nem telt el mindösszesen két generációnyi idő - na jó, három, de abból az utolsó visszacsúszás volt.
@évásanyó:
"Mindenki csak pofázott, látszatintézkedéseket tett, közben egyre romlott a helyzet."
Tömören fogalmaztad meg, én ezeknek a válfajaira utaltam, te esszenciális voltál ebben a mondatodban.
Felvetnék még egy megfigyelésemet.
Hibásnak tartom azt a felülről jövő instrukciót, mely a többségnek szól, hogy a cigánysággal legyen megengedő, elnéző még abban is, mely szemben megy az egyetemes értékrenddel. Ez a többségben nemhogy toleranciát vált ki, hanem ellenérzést.
A cigányság látva ezt, úgy érzi, hogy jogosult erre a megengedő hozzáállásra, és nem a beilleszkedésre törekszik.
Amikor ezt a kétirányú jelenséget szorgalmazzák, az olló inkább kinyílik a két tábor között.
Hagyni kéne a közeledés automatizmusát megérlelődni, mert a felnőtt társadalom nem kedveli, ha nevelik.
@Mariann19:

"Hagyni kéne a közeledés automatizmusát megérlelődni, mert a felnőtt társadalom nem kedveli, ha nevelik. "

Ezt ugye mindenféle felnőtt társadalomra is érted, a cigányokéra is :))
@DarthVader: s ki tehetett róla, ha semmibe vették őket? Érdekes, nemcsak Mo-on , hanem szerte a világban, tehát? Amúgy maga a tételed sem igaz, mert a munkás, szakmát tanult, tisztességes életvitelt mutatót mindig megbecsülték.
@bölcsbagoly: írtam én fletóról?nem!
az országot szétlopják?
Igen!
Elveszik az esélyt mindenkitől?
Igen!
@Mariann19: @DarthVader:

szerintem a "felnott" tarsadalom igenis kedveli, ha nevelik - lasd ecce NER, illetve a fidesz2/3 - a manyuplopas, trafikok, munkavallalok szopatasa meg a tobbi utan…
@bölcsbagoly:

máshol prímán megoldják egész napos napközikkel.
Ja, hát akkor ne csináljunk semmit, minden nap meg kell verni őket, majd tudják ők ,miért kapták, ettől majd megjavulnak.

Értelek én téged, olcsó a Ciklon B, de ha moondjuk ezt valamiért - bármilyen kecsegtető is számodra - el szeretnénk kerülni, akkor valamit csak kéne csinálni, olyat, ami eddig még nem volt, mert ami eddig volt (erőszakos letelepités, széttelepités, drákói szigor, integrált oktatás, szegregált oktatás, végletes polkorrektség) az nem vált be.
@bölcsbagoly:

egyenlőre azon agyalnánk, mi a teendő. Sto gyélaty. Érted? Ehhez pedig elég kevés köze van annak, hogy miért üldözték őket 500 évig. Tudjuk, miért.

Te sem tudod, mi a hohano baro :))
@bölcsbagoly: most senkit nem becsülnek meg, csak a seggnyalókat!
Meg tud élni ma egy szakmunkás?
Nem!
@punkfrog: hagyd, ennek a szemuvege helyen is markologep van, az aso mar reg haszontalan szerszam a szamara
@DarthVader: 1945 óta szavazati joguk van. Egyenlőek a törvény előtt. Eltelt csaknem 70 év, az két emberöltő.

Ehhez képest nézd meg, hogy mi történt ugyanennyi idő alatt a magyarsággal az államalapítás után. Pedig mi aztán igazán szabadsághoz, sőt szabad rabláshoz szokott népség voltunk, lásd még a "kalandozások" korát. 70 év alatt letelepedett és törvénytisztelő népség lettünk, igaz, ehhez az is kellett, hogy az Árpád-korban dívó büntetőpolitikát alkalmazzák. De ment. Pedig az Árpádok korában egyetlen jobbágynak se adtak szavazati jogot, pláne nem egyenlőséget a törvény előtt!

A cigányok ehhez képest mindent megkapnak, a s...ük is ki van nyalva. Cserébe még arra sem hajlandók, hogy legalább különös kegyetlenséggel embert ölőket kirekesszék maguk közül, és erről a visszataszító bcs-típusról szokjanak le.

AZ 1950-es években Magyarországon felszámolták az analfabetizmust. Pedig ott felnőtt, dolgozó embereket kellett beültetni 8 óra fizikai munka után az iskolapadba, hogy elsajátítsák a betűvetést. És sikerült. A szövőnő, a takarító, a bányász, a zsellér beült szépen a padba és megtanult írni-olvasni. Ma terjed az írástudatlanság, mert a cigányok vagy el sem viszik a gyerekeiket az iskolába, vagy nem fektetnek rá hangsúlyt, hogy bármilyen teljesítményt is elvárjanak ott tőle, tehát nem baj otthon, ha a gyerek funkcionális analfabéta marad. Majd elkezd gyermeket nemzeni és szülni 12 éves kora után, aztán abból él. Gondolják ők.

Mi meg azt merészeljük gondolni, hogy az ivarszervek rendeltetésszerű használata éppen úgy nem érdemel külön jutalmat, mint az, ha valaki lélegzik és ver a szíve. Az államnak nem több emberre van szüksége, mert embereket, azaz a homo sapiens sapiens fajba tartozó egyedeket lehetne importálni ide milliószám az éhező Afrikából és Ázsiából. De az államnak nem erre van szüksége. Hanem dolgozó, adófizető, törvénytisztelő POLGÁROKRA! Előbb-utóbb az ingyenélők ki fogják váltani azt a természetes ellenreakciót, hogy csak olyan szülőket fog támogatni az állam a gyermekprojektjeikben, akik már legalább 5 évet dolgoztak és adót fizettek életükben. Ha valaki enélkül szül gyereket, az tartsa is el. Ha nem megy, így járt, el lehet menni dolgozni, aztán 5 év után a következő gyerekre már járni fog a támogatás. De a munkakerülés és a nyomor bővített újratermelését be kell fejezni, különben rámegy az ország.

Ez így nem megy. 70 éve a magyarság csak ad-ad-ad. A cigányok meg csak kapnak-kapnak-kapnak. Egyre nagyobbak az idényeik, és egyre többen vannak. Ennek jó vége nem lesz. Legfeljebb az lehet a kérdés, hogy mennyire lesz rossz a vége.

Üdv:
b
@DarthVader:
"Ezt ugye mindenféle felnőtt társadalomra is érted, a cigányokéra is."
A cigánykérdésre fogalmaztam meg, mert most erről van szó, és mindkét csoportra érvényes.
Azonban minden más felülről jövő sanda nevelési szándékot csípőből elutasítok, mert abban az embereket hülyének néző gondolatot látok.
Tudod, olvasom itt a kommenteket, és a szellemi színvonaluk láttán gyakran gondolkozom azon, hogy bárcsak ilyen eszes emberek irányítanák az országot, ezt a véleményemet látom megerősítve más blogok olvasásakor is. Ez nem túlzás!
Hogyan van bátorságuk gondolkodó embereket terelgetni, nevelgetni, akik észben felettük állnak, ráadásul a "nevelés" célja mindíg egy mögöttes szándék.
@punkfrog: proliduma! nem kellene túl sokat nézni az RTL-t meg az ATV-t! Ha a HVG képes volt átverni az egész magyar társadalmat, beleértve a SOTE oktatóit sőt az MTA tagjait is, akkor el kell ismerni, a ballib média hatása igencsak erős! S ez nem véletlen, hiszen szinte az ország összes média -és kommunikáció szakos karán ballíbes oktatók nevelik félre a hallgatóikat! Nyugaton dolgozó magyar újságírók, médiaszakemberek szerint is, az ottani médiamunkások is több mint 90%-ban ballibsi beállitottságúak! Nincs ez másképpen Mo-on sem. Csak a környező országokbeliektől a nemzeti elkötelezettségükben van nagy eltérés. Nem a javunkra.
@punkfrog: kérdés, hogy miben szakmunkás s mennyire az? DE aki jó benne, az biztosan többet keres mint egy orvos, vagy tanár, pedig hát végeredményben ők is szakmunkások, nemde? csak éppen a szakmájukat 5-10 év alatt tanulták meg, s nem pár hónap alatt!
@DarthVader: Hát nem ezt papolom én is!!!
@bölcsbagoly: egy bizonyos mennyiség felett már kornyezetszennyezesről beszélünk. Azért a falu termését sem az útra ürítik a szippantóból.
@borzimorzi:

'nézd meg, hogy mi történt ugyanennyi idő alatt a magyarsággal az államalapítás után. '

Miért, te tudod? 1200-ban még küzdöttek a sámánizmus ellen.
@borzimorzi:

Beleesel abba a csapdába, hogy készpénznek veszed, hogy a cigányok a sok gyereket a családi pótlékért szülik,és ha nem lesz,majd nem szülnek. Nézz már szét a világban, hol van túlnépesedés? Ott, ahol a családi pótlékot hírből se ismerik.

Hagyjuk.
@glinolid: a műanyagokkal szemben ez természetes úton lebomló szerves anyag. ráadásul trágyaként még hasznos is. Kérdezd meg a verebeket...
@borzimorzi:
"Csak olyan szülőket fog támogatni az állam a gyermekprojektjeiben, akik már legalább 5 évet dolgoztak."
A jelenlegi kormányzati szándék szemben megy ezzel a nagy igazsággal.
A helyzet az, hogy olyan gyermekvállalással kapcsolatos támogatási rendszer van, és épül ki, amely nem feltételezi a felelősséggel vállalt gyermekek világrahozatalát.
Ennek következménye lehet az, hogy az új állampolgárok - nem szép szó - minősége nem a kívánalmaknak megfelelően fog alakulni.
Czeizel Endre ki merte mondani, hogy a túl népes családok nem jelentenek megoldást a demográfiától elvárt előnyökre.
Nézd meg a belengetett új nyugdíj feltételeket, melyben az kapjon, vagy lényegesen több nyugdíjban részesüljön, aki kettőnél több gyereket nevelt fel.
Hová vezet ez?
@borzimorzi:

"Ez így nem megy. 70 éve a magyarság csak ad-ad-ad. A cigányok meg csak kapnak-kapnak-kapnak. Egyre nagyobbak az idényeik, és egyre többen vannak. Ennek jó vége nem lesz. Legfeljebb az lehet a kérdés, hogy mennyire lesz rossz a vége."

Na bazz, megérkeztünk oda, ahonnan elindultunk :))))
@Mariann19: Ebben csak annyi a bibi, hogy az utolsó utáni percben vagyunk, érlelődésre van a legkevesebb időnk. Meg kell keresni a még jól működő cigány vezetőket, nem a politikuskurvákat(!), a telepeken mindig van egy öreg, bölcs, akire hallgatnak az ottélők, és őt megnyerni az ÜGY-nek.Csak már látnám, hogy mozgolódnának, akik erre kompetensek, nem csak beszélni, tenni kellene együtt a cigányemberekkel. Aki pedig bűnöző, tekintet nélkül arra, hogy cigány vagy nem, elfogni, szankcionálni, slussz-passz!
@DarthVader: aha, de miért nem volt ekkora nálunk, amíg nem fizették meg? Ne felejtsd el azt sem, hogy ahol erős a túlnépesedés, az egészségügyi szolgáltatások szinte nem is léteznek! No ez az ingyen gyógyított putrisainkra nem mondható el.
@évásanyó: álmodj királylány! a putrik környékén majd minden 14 éven felülinek van priusza! az feléjük érdemnek számít. S alig van család amelyiknek ne lenne meglátogatni való családtagja, valamilyen célintézményben!
A vajda maga mondta (TV-ben!), hogy ha látja hogy egy rokona lop egy kabátot, akkor sem tanuskodik ellene! mert a törvényeik ellen való!
@DarthVader: Kit érdekel a sámánizmus? Mindenki olyan hitet vall, amilyet akar. Nem bűncselekmény. A lopkodásról, a nomadizálásról le lettek szoktatva a magyarok az Árpádok alatt, ez a lényeg. Pedig a kalács nem volt felajánlva, csakis a korbács.

Mi meg kaláccsal etetjük az ingyenélőket 70 éve, és annyira nem képesek, hogy a gyerekeiket rendesen járassák iskolába, elmagyarázzák a leányoknak, hogy tanulni, dolgozni kell, nem gyereket szülni tizenéves fejjel, a fióknak meg, hogy be kell tartani a törvényeket. Ennyit kérünk. 70 éve nem kapjuk meg, pedig minden bizalmat megelőlegeztünk.

OK, akkor hagyni kell, hadd működjön az evolúció. Ha egy olyan lányanya, aki 14 évesen még magát sem volt képes eltartani, de lefeküdt valakivel, akit vagy nem is ismert elég jól, vagy maga is gyerek volt, kénytelen azzal szembesülni, hogy a szüleitől és a gyereke másik oldali nagyszüleitől kell kikönyörögnie a megélhetésére valót, mert az állam erre nem ad, akkor nem fog fülig érni a szája. S főképp: lesz a környéken 100 másik tizenéves, aki ebből tanul, tehát nem terjed az önsorsrontó életstratégia.

Ha mindenkit mentesítünk a rossz döntései és tettei következményeitől, akkor hamarosan csupa felelőtlen embert kell elviselnünk és eltartanunk. Ez a butaság és a felelőtlenség legjobb terjesztője. Errefelé haladunk, s a sebességünk gyorsul.

Üdv:
b
@vitéž munkášőr:
Szia!
Látom, mókás kedved van ezen a verőfényes vasárnap délutánon.
Vagy nevezzem az általad írottakat gyilkos íróniának?
Ner, manyup stb. mint az évszázad adománya a magyar népnek?
Ne vedd el a jókedvemet! Jó?
@bölcsbagoly: az orvosok és a tanárok miért nincsenek megfizetve????
Több mint 4 éve minden hatalom a fideszé! De eddig csak a saját hatalmuk bebetonozásával, és a költségvetési pénzek haverokhoz való becsatornázásával foglalkoztak.
Leszarják az ország érdekeit!
De te csak rettegjél a cigányoktól!
@Mariann19: kifelejtetted, hogy csak azokról van szó, amely családokban legalább egy állandóan foglakoztatott, ergo adózó is, van!
Engem mint eléggé elkötelezett fideszest is idegesítenek Hegedüs és Balogh marhaságai, látszatmegoldásai. Bizonyitásaként annak, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!
@punkfrog: pont azért, mert egyrészt a mi fizetéseink 4-5x kevesebbek mint az ugyanazt azt a teljesitményt mutató nyugatiaké, másrészt mivel annyi léhűtőt kell eltartsanak az adózók.
@punkfrog: s ha védenceid ílyen ütemben szaporodnak, akkor még kevesebb fog jutni a tanárok és orvosok fizetésére! ha lenne eszed , használnád is,. nemde?
@glinolid: @bölcsbagoly: locitrom kerdesben bagolynak van igaza. egy eso, par vereb es ujra is van hasznositva a cucc. szemben a pet palackokkal, autogumikkal es egyeb nyalanksagokkal

a szarszag valoban zavaro, de csak atmeneti jelenseg
@bölcsbagoly: lehutok alatt gondolom a milliardokat lenyulo politikusbrancsra gondoltal ugyi?
@DarthVader: Viszont ott a természetes szelekció működik. Európában is ez volt a jóléti rendszerek előtt. Olyan családban, ahol a felek jövedelme csak 1-2 gyermek felnevelésére volt elegendő, ott bizony hiába született 10 is, abból nem nőtt fel több, mint az az 1-2. A többit elvitték a betegségek, a nyomor stb. Ezért tanultak meg az európaiak családtervezni, mert felfogták, hogy ha egy család 2 gyerek felnevelésére képes, akkor nem 10-et kell szülni, hanem csak azt a kettőt, és rendesen felnevelni.

Addig, amíg ezzel nem szembesülnek a cigányok, hanem a fenntarthatatlan életstílusukat kívülről dotáljuk, addig nem fognak ésszel élni, családtervezni, dolgozni, adót fizetni. Addig szülik a 10 gyereket a nagy semmire, az őket (ma még) eltartó társadalom nyakára. De ez a végéhez közeledik. 2010 óta 600ezer polgártársunk mondta fel azt az előnytelen szerződést, hogy ő csak adót fizet ezeknek az embereknek a szaporodását finanszírozandó, de cserébe annyit sem kap, hogy ugyanezek az emberek ne koncolják fel az adott adófizetőnek az öreg szüleit, csak mert az öregek fel mertek ébredni, mikor az etnikum épp betöréssel foglalkozott az otthonukban. 600ezren már úgy vannak vele, hogy ha úgyis sehonnai helótaként kezelik, akinek csak az adózás a dolga, de joga már nincs még az élethez és a testi épséghez sem, akkor inkább egy olyan országban él, ahol legalább pénzt keresni még lehet.

EZ a mai modell nem fenntartható. A kincstár befizető rohamosan fogyatkoznak, míg a kifizetési oldalon egyre többen követelnek egyre többet. Ennek összeomlás a vége. Szükségszerűen. A kérdés nem az, hogy fájni fog-e, még csak az sem, hogy nagyon fog-e fájni. Legfeljebb az, hogy milyen nagyon fog fájni, és meddig fog tartani a felépülés.

Üdv:
b
@bölcsbagoly: es miert kevesebb 4x, 5x? nem latom a kormanyzati akaratot ennek megszuntetesere

sot, az ellenkezojet latom, mikor a csuti kupec reklamozza a homoki niggereknek az occso magyar munkaerot…
@vitéž munkášőr: ráadásul a lótrágya "illata" sokkal elviselhetőbb más növénye evőkénél, a húsevőkről/mindenevőkről nem si beszélve! Az újszülöttek nem igen találkoztak még eddigi életükben lovas fogatokkal, pedig még 50 éve is eléggé elterjedtek voltak, akár városokban is. S nem, volt zsák a faruknál, mint a bécsi konflisoknál.S nem halt bele senki.
@bölcsbagoly: reklamáljál a kormánynál!!!
Teljhatalmuk van!!!
Senki és semmi nem akadályozza őket hogy normálisan működtessék az országot!
@borzimorzi: mondasz valamit, en a 600000be tartozom, de nem a ciganykerdes miatt, ezer mas okot is tudnek sorolni
@vitéž munkášőr: miből lenne több? egyrészt a genszeterváltáskor ezt az igényünkert kereken leseperték nyugati jótevőink az asztalról. Hiszen, akkor minek telepítettek volna ide üzemeket/cégeket? Másrészt egy boszorkánykörbe léptünk: keveset keresünk, keveset adózunk, abból meg csak kis fizetéseket lehet adni.Kivéve persze a "pénziparban" tevékenykedőket.
@borzimorzi:

Van egy apró probléma. Ha civilizált országban élünk, és ugye ezt szeretnénk, akkor minden gyerekre ugyanaz a szociális törvény kell hogy vonatkozzon. Lehet mondani, hogy a 4 fölötti gyerekre nem jár családi pótlék, de az mindenkire egyformán. És ha adókedvezménnyel opreálsz, mert azt is lehet, akkor sem kevesebb gyerekük fog születni, hanem többet és többen fognak lopni. Lehet persze börtönöket is épiteni, de bölcsödékkel jobban járnánk, hidd el.
@bölcsbagoly: igazad van, ettol fuggetlenul en ruhellem a lovakat. naluk csak a lobuzikat (mint pl. a lazar bros.) ruhellem jobban, bar ok talan nem az erdobe jarnak szarni
@punkfrog: a kedvenceidet sem, hogy ne duplázzák meg majdnem az államadósságot és ne teljesitsék 6 év alatt sem a hiánycélt, ne dicsőitsék a devizahitelezést, ne csináljanak manyupot és ne vegyenek fel IMF hitelt s ne favorizálják a PPP rendszerű épitketzéseket!!
@borzimorzi:

" Ezért tanultak meg az európaiak családtervezni, mert felfogták, hogy ha egy család 2 gyerek felnevelésére képes, akkor nem 10-et kell szülni, hanem csak azt a kettőt, és rendesen felnevelni. "

Ezt komolyan gondolod? Egy jelenleg nyugat-európai középpolgár 2 gyereket tudna felnevelni? Ne röhögtess már. Azért tanult meg az európai polgár családot tervezni, mert nem kellett attól félnie, hogy öregkorára nem lesz, aki eltartsa, mert van neki nyugdíja. És élvezi, hogy az élete nem folytonos gyerekpesztrálásból áll, hanem van ideje élni is.
@bölcsbagoly:

Hát, ezzel a manyuppal mellélőttél. 20 év múlva pont ez fog hiányozni. Amikor a cigány dolgozó rétegnek kell előteremtenie a nyugdíjalapot .
@bölcsbagoly: muhaha! na, akkor kerlek olvasd el ezt:

iksz.beszolunk.hu/mitol-mukodik-ausztria-miert-nincs-ott-kotelezo-minimalber-miert-ad-kisebb-bert-nalunk-ugyanaz-a-multi/

szorol-szora igaz, magam is meg tudom erositeni a benne foglaltakat, mert nap mint nap tapasztalom
@DarthVader: okosmadár, a kollégai körömben csupa magasan képzett egyetemi oktató, tudós is van s túlnyomó többségüknek 3-4 gyermeke van! valamennyit iskoláztatják, szakmát adnak a kezükbe. Miért kellene őket egy sorba rakni/kezelni a putrisokkal? Hagyjuk már ezt a hülye szlogent az egyenlőségekről. Az alapvető jogok igen, de azokhoz kötelezettségek is társulnak. csak a deviánsok meg pártfogóik nem is akarnak tudni olyasmikről, csak a jogokról!
@bölcsbagoly:

Az államadósság duplázásával is várjunk még, amig el nem kezdjük fizetni a paksi hitelt.

Tudod, 2009-ben a paksi bővités költségeit 5.1-5.9 MD Euro-ra becsülték. Azóta legyen 6 MD. (Euro infláció nudli). Most erre a kurmány felvett 10 MD-ot. Konkluzio: ebből a 10 MD-ból 4 MD Euro-t fognak feltünés- és fájdalommentesen ellopni. Illetve fájni az fog. Nekünk.
@DarthVader: persze, és eljutottam idáig, mert ezt tanulom jelenleg, és ha minden jól megy mehetek a bölcsikbe dolgozni akár. és erről kénytelen vagyunk beszélni, mert ez a valóság.
@bölcsbagoly: honnan a picsabol veszed, hogy kik a kedvencei?
@vitéž munkášőr: hazugságok! a németek pont a tegnap vezették be a kötelező minimálbért, a sógorok is befogják vezetni. A különbséget a + 45 év kapitalizmus adja!
@bölcsbagoly:

Tehát akkor van egy törvénycikk a dolgozók gyerekeinek szociális ellátására, meg egy a nem dolgozók gyerekeinek szociális ellátására, aki dolgozik, az kap, eki nem, az nem kap családi pótlékot. Hát, érdekes elképzelés. Tudják ezt véleményedet a magasan képzett egyetemi tudós barátaid is?

Reménytelen.
@vitéž munkášőr: az a madár amely hápog és totyog, minden valószínűség szerint nem sas, se nem veréb, hanem ugyanolyan kacsa mint a többi!
@DarthVader: mi benne az elfogadhatatlan? Mindenki addig nyújtózkodjon,ameddig a takarója ér! Ezt mindenki évezredek óta tudja, kivéve a védenceid, mert ők remélik, hogy lophatnak/rabolhatnak maguknak egy hosszabbat!
@DarthVader: a paksi hitelt 15 év múlva kezdjük törleszteni, mitől féltek, évtizedekig tart a visszafizetése s közben bőven megtérül az ára.
@vitéž munkášőr:
sokáig folytattyátok, teljesen tollasak lesztek

hagyjátok a kuvikot hadd kuvikoljon egyedűl

brühüyyy
@bölcsbagoly: ne bazz! A Motörhead megduplázta az államadósságot???
Húúú de durva!!!

A manyupban meg 3000 miliárd volt, amit 2 év alatt nyomtalanul eltüntettek ezek az idióták!
IMF hitel maradékából meg MOL részvény, ami mára a felét se éri
Ügyes!
@bölcsbagoly: 15 év múlva kezdjük törleszteni????
Putyin tud róla????
@Mariann19: Igazad van. Sehová nem vezet, teljes hülyeség. Pontosan úgy, ahogy "kis pénz - kis foci", a "kis gyerektámogatás a heréknek is" eredménye is a minősíthetetlen felhozatal. Ezért van szükség arra, hogy csakis azoknak a gyerekvállalását támogassuk, akik saját maguk már tettek valamit a közösségért, vagyis dolgoztak, adót fizettek életükben már legalább 3, de inkább 5 évig. Akik ezt nem tették meg, csak elvárják a közösségtől, hogy az tartsa el őket, bár ők semmit sem tesznek a közösségért, nem érdemesek jutalomra. Ha saját vagyonuk elég rá, szüljenek gyereket arra. Ha nem, majd végigkoldulják a rokonokat, valaki csak segít. De az államnak nem szabad! A korszerű fogamzásgátlás korában élünk, mindenkinek annyi gyereke születik, ahányat akar. A felelőtlen döntések következményei csakis azokat terhelhetik, akik meghozták azokat. Nem az állam volt az, aki nem húzott kotont és nem vette be a tablettát.

Viszont azoknál, akik már legalább 5 évet ledolgoztak és adóztak, bízhatunk benne, hogy felelősen állnak a közpénzekhez. Ők ugyanis már voltak az államkincstár befizetői oldalán. Ők már tudják, hogy a "gyerekpíz" nem a levegőből van, hanem az adófizetők befizetéseiből. Na, ezeket az embereket viszont olyan gyerektámogatásokkal kell megtámogatni, amelyek nem döntenek nyomorba, mondjuk egy diplomás házaspárt csak azért, mert vállalnak 3-4 gyereket.

Tehát a feladat megoldása egyszerű: erős szolidaritás, de csak azokkal, akik maguk is szolidárisak a közösséggel! Akik a közösséget csak fosztogatni akarják, azokat nem szabad támogatni ebbéli törekvéseikben! Hangsúlyozottan színvak módon, tekintet nélkül származásra és effélékre.

Az adóbevallás megléte elég objektív mérce, az adószámnak és a bevallásnak nincs se etnikuma, se vallása, se neme. Apropó, nem! A férfiakat ideje lenne gyerekvállalási tekintetben egyenjogúsítani, hogy igenis, módjukban álljon a gyermekeik életében nagyobb szerepet játszani, nagyobb felelősséget vállalni. Gondolok itt arra, hogy ha az apa az a gyermekkel egy háztartásban élő személy, aki dolgozott 5 évet, akkor őneki kellene folyósítani a gyermektámogatást is. Ugyanígy a gyermekelhelyezési perekben is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy ki az, aki a gyereket képes egyrészt eltartani, másrészt normakövető magatartásra oktatni.

Egyáltalán, a gyermeknevelés minőségére kellene helyezni a hangsúlyt a puszta, eszetlen szaporodás helyett. Ugyanis a mai családtámogatás csak a demográfiai statisztika fényezésére jó. Mi hasznunk abból, ha a születésszámok jól vagy nem túl rosszul alakulnak, ha felnőve a polgárok java, a legjobb adófizetők zöme külföldre megy dolgozni? Nem a darabszámra kéne kihegyezni a gyerektámogatási rendszert, hanem a minőségi gyereknevelésre!

Beleértve azt is, hogy ha valakinek a gyereke kiváló, akkor az után járjon több csp. Ha pedig a gyerek bűncselekményben vesz részt, akkor ő személyében a kora miatt büntethetetlen ugyan, de a csp részben vagy egészben legyen megvonható egy bizonyos időre, hogy a szülő értse meg: ő a felelős a gyereke neveléséért! Nagyon fontos lenne, hogy ha egy családról bebizonyosodik, hogy afféle Fagin-jellegű "nevelést" adnak a gyerekeiknek, tehát tudatosan bűnözővé nevelik a gyerekeiket, akkor az ilyen családtól az adófizetők közössége minden támogatást vonjon meg, a gyermekeket pedig mentse ki ebből a családi közegből!

Az is igaz, hogy az állami gyermeknevelési intézetek színvonalában is hatalmas javulásra lenne szükség.

Üdv:
b
@rodeo36: ja, mar a macskam is rammozdult - hala Neked, mar tudom miert…
@punkfrog: benne van a szerződésben.
53%-ról 81-re vinni majdnem a duplája GDP-ben, GNI-ben meg pláne!
@vitéž munkášőr: kezdetnek az is jó! valami elkezdődött ott is.
@bölcsbagoly: pardon az elozoert. hazugsag? agazati minimalber most is van - en is azt kapok. ennek ellenere 2 honap alatt annyit kerestem, mint itt egesz evben, ugyanis a 2 honapom ellenere is megkaptam a 13. havit :-)

decemberben meg majd jon a 14., hahaha
@bölcsbagoly:
"Engem, mint elkötelezett fideszest is idegesítenek Balogh és Hegedűs marhaságai és látszatmegoldásai."
Elmondom neked, hogy mit látok nagy hibának ezekben a támogatási és ösztönző rendszerekben, melyeknek divatját éljük.
Nézzük meg az SZJA kedvezményeket, melynek alapja a munkabér, mely a munkateljesítményeket hivatott kifejezni. A vége a nettó bér, mint az emberek számára fontos fokmérő, mely a munkáját ismerel.
Amikor azt látni, hogy a nettó bér az SZJA-ba beépített kedvezmények miatt azonos teljesítmények miatt eltér a valóságtól, a kedvezményezett munkához való aktivitása csökken, mert más oldalról torz módon kiegyenlítik, a kárvallott, aki nem részesül kedvezményben, köp az aktivitásra, és feketén pótolja be az egyébként neki járó jogos bérét.
Ez az apróság fellazítja a munka tisztességét.
Vagy. Nyugdíjba beépített szociális megoldások, vagy a gyermekszámtól függő nyugdíjak mértéke.
A nyugdíj eredete az öngondoskodáson alapuló járulékfizetés.
Abban a pillanatban elvész az emberek orientáltsága az öregkor biztonságára való törekvésben, amikor azt látja, hogy tőle csak elvesznek, és az igazságos jogosultsága porba hullik.
Miért nem lehet tiszta viszonyokat teremteni az adózásban, a szociális ellátásban és a nyugdíjaknál?
Miért kell egy beláthatatlan katyvaszt kialakítani, melyben az emberek tébolyultan és bizonytalanságban kell, hogy forogjanak?
A nagycsaládosoknak kismillió kedvezmény jár, soha nem hallottam arról, hogy vajon ez milyen összeg családonként pénzben kifejezve, hozzászámolva a relatíve számolt adományokat.
Pl. ingyen kaja, iskolakezdési támogatás, önkormányzati segélyek, tankönyv, lakásrezsi támogatás és még a többi.
Ezt is maximalizálni kéne, de ehhez kéne egy egyedi nyilvántartás családonként, hogy a folyósítások végre pénzben kifejezve láthatóak legyenek. Lenne nagy csodálkozás!
@punkfrog: ha te megbízol egy céget, hogy épitsen neked egy házat, mikor fizeted ki?? No Paks sem hitel (csak a hülye ballibák tekintik annak), hanem teljesítés. mikor 2026-re kb. befejezik, akkor kezdjük törleszteni az árát 30 éven át.
@bölcsbagoly: ekkora baromságot már rág nevettem! akurvaanyját az összes fiyeszes seggnek! neked is te segg:)
@Mariann19: de kevésbé mint az eddigi bruttósitási gyakorlat. Tiszta vízet önt a pohárba, a családi adózás meg a gyerekvállalást erősiti az aktív lakosságnál.
A nyugdijakkal kapcsolatos elképzelések azok amik, munkahipotézisek, jórészük utópia. Évtizedekig nem lehet változtatni a mostani rendszeren, maximum testre lehet majd szabni valamikor. Amíg a NyP-nak nem lesz saját vagyonuk, jövedelmük,a befektetéseikből, addig a nyugdij mindig az adózók járulékának a függvénye lesz. Viszont lesz /már van lehetőség az előtakarékosságra az önkéntes nyugdijpénztárak/biztosítók révén, de saját zsebből s saját kockázatra!
@taga20: írtam, már , hogy minden barom baromságnak tartja azt amit nem ért! veled sincs ez másként, sorry...
jesz, jesz, vettel bedarálta alonsot, jesz, jesz!!!!
@bölcsbagoly: bagoly, mit nem értek, te barom!szori:)
@rodeo36: Ezért hallagatok, mert szégyellem, hogy kollega.
@Mariann19: nem inkább irigykedés lenne? de ki akadályoz meg bárkit, hogy több gyereket vállaljon (sajátot, vagy örökbefogadottat)?
Egy gyerektelen egyed/házaspár mennyivel könnyebben él, még ha látszólag kisebb is a jövedelme, nemde? S a nagycsaládosnak arra sincs garanciája, hogy egyszer majd a gyerekeitől visszakap valamit. Ergo, ott van ahol a gyerektelen, ha már az anyagiakat nézzük.
@DarthVader: Az addig OK, hogy minden gyerekre azonos közköltés járjon. De az nem OK, hogy a költés tekintetében automatikusan bizalmat szavazzunk olyan személyeknek, akik a gyermeket csak megcsinálni voltak hajlandók, onnantól kezdve nulla gyermeknevelési teljesítményt mutattak fel! Azon szülők esetén, akik a gyermekeik után járó állami támogatásokat a kocsmába hordják, akik hivatásos bűnözők és erre nevelik a gyerekeiket is, semmi okunk a bizalomra. Az ilyen szülőkben ép ésszel nem bízhatunk meg a tekintetben, hogy a gyermekek után járó állami támogatást majd a gyermek érdekeinek megfelelően, a gyermekekre fogják költeni. Általános tapasztalat, hogy a lumpenek körében előbb vevődik pálinka a csp-ből, mint tej. Az ilyen esetekben jellemző, hogy a HHH gyermek ingyenes tankönyvet, és napi 3x étkezést is kap. Kapják a mindenféle segélyeket a lakhatáshoz és védett fogyasztói státuszuk miatt ingyen van nekik a gáz, a víz, a csatorna, a villany is. Talán helyes. Na de akkor talán fel kéne tenni a kérdést, hogy az ilyen gyermek szüleje a gyermekneveléssel járó terhekből mégis, mit is visel?

Konkrétan semmit. A gyermeknevelés összes költségét áthárítja az államra, de azért zsebpénznek megkapja még a csp-t is. Meg a mindenféle önkormányzati segélyeket is, amelyeket szintén a gyerekeire hivatkozva sír ki. Aztán persze nem a gyerekekre költi, hanem a saját szenvedélybetegségei kellékeire.

AZ ilyen esetekben a lumpen szülő életmódjának dotálására semmi szükség. A gyermek után járó támogatásokat oda kell utalni, ahol ellenőrizhető módon a gyermekre is költik. Az iskolába, ahol befizetik neki az étkezését. A közüzemi szolgáltatóhoz, amely ezért a pénzért áramot szolgáltat a gyermek lakhelyén. Stb. Így a gyerek számára is világosság tehető, hogy ő a szülejétől semmit nem kap, legfeljebb verést. De minden, ami az életében jó, hogy van mit ennie, hogy ruhája, cipője van, hogy tankönyve, tolla, ceruzája van stb. azt mindet a többségi társadalomtól kapja. Jelenleg a bűnöző illetve lumpen szülő a mi pénzünkön neveli a gyerekét miellenünk, vagyis arra, hogy a magyar társadalom párásztjái csak levadászható állatok. Úgyhogy nyugodtan verje csak az osztálytársait, támadja meg a nénikéket és vegye el a szatyrukat, plusz törjön csak be és verje agyon az öreg bácsit, akit annak otthonában, a betörés helyszínén talál. :-((( Ezt be kell fejezni, de nagyon gyorsan!

Ha valaki a kívülállás kultúráját választja, szíve joga. De akkor lesz szíves kívül állni akkor is, amikor az ingyenes egészségügyi, oktatási és szociális ellátásokat osztják! A gyerekeknek persze járjon mindez, de tisztába téve, hogy a szüleiktől semmit nem kapnak, csakis a társadalomtól! Ma is ez a helyzet, csak mivel a szülőt bízzuk meg a postás feladatával, ő simán elhiteti a gyerekkel, hogy ő maga adja a gyereknek azt, amit a közösség által adott pénzen, nagy ritkán vesz a gyermeknek.

Üdv:
b
@taga20: szerintem semmit, csak jár a szád, illetve koptatod a billentyűzeted.
@borzimorzi:
Jóllehet, majdnem minden kérdésben azonosan gondolkozunk, van észrevételem.
Az egyik a férfiak egyenlősége a gyermekek odaítélésében. Itt csak egy szempont lehet, az alkalmasság. A téma egyre aktuálisabbá válik, mert egyre nő a gyermekek apánál való elhelyezésének a száma, természetesen ugyanilyen arányú az anyák alkalmatlansága negatív irányba.
Nem tudom egyértelműen eldönteni a másik kérdésben, hogy igazságos lenne-e, ha a csp-ot megvonnák a bűnözésben részt vevő gyerek miatt. Az ellátását így is, úgyis meg kell oldani. Vajon egy pénzbeni megvonásnak milyen hozadéka lenne a gyerek mentális fejlődésében?
@évásanyó: nem tartom kollégának a hivatalnok tanárokat, sem az álszent/szentfazék falvédőket.
@bölcsbagoly: haver, ne legyen nagy az arcod, me te ezekbe a blogokba szopni jársz! szeretnék 15év múlva a szemedbe nézni, csak ako má más segget fogsz nyalni!
@Mariann19: a gyerek észre sem venné, ugyanúgy nem kapna semmit a semmiből, mint ahogy nem kap a valamiből sem! Az cigire/italéra s efélékre megy el.
@taga20:

Szász jékh tereko, Mehemed,
csi dikhlasz inke guruvnyán.
.csi ná zsánlász Mehemed
.szoszke szi le guruvnya.
Jokhár ápál Mehemed
dikhel bute guruvnyán.
. "Me szim o Mehemed"
. "Áme szám le guruvnyá!"
@tristen2005: gondolom ez a mehemed, aki nem látott tehenet.csak azt nem tudtad lefordítani:))
@taga20: te hülyegyerek, 15 év múlva a tizedik évtizedembe lépek, ha megérem, de addig sem érdekel a magadfajták véleménye. Páran megpróbálnak itt értelmesen társalogni az adott témában, te meg a társaid meg offoltok, fikáztok, mint a hülyegyerekek az iskolában matek órán.
@bölcsbagoly: falvedoket en se tartanek kolleganak. meg ha szepen vannak himezve, akkor se
@vitéž munkášőr: kérdés, hogy KIT tekintesz falvédőnek, s nem hogy MIT!
@bölcsbagoly: miert bagoly bacsi, a waffen-ss-ben jo volt offolni kazarkent?
@bölcsbagoly:
Bölcsbagoly! Az irígység és az igazságérzet egymástól nagyon messze álló kategória.
Ha te gátfutó vagy, és a melletted futó ledönt néhányat, mégis őt kiáltják ki gyöztesnek, mert mondjuk kék a gatyája, te elfogadnád a helyezést?.
Csak azért hoztam ezt az idétlen hasonlatot, mert egzakt példával támasztom alá azt, hogy a nettó bér hasonlóan egzakt kéne, hogy legyen a munkateljesítmény elismerésére.
Úgy látom, nem értetted meg a tiszta viszonyokról szóló véleményemet.
Ezt nem lehet mantrákkal megmagyarázni, mert olyan keverék van kialakulóban, amely átláthatatlanná teszi a rendszereket, egyben negatívan befolyásolja az emberek hozzáállását akár a munkához, akár az öngondoskodáshoz.
Ugorj neki még egyszer!
@DarthVader: Klasszikus téveszme. A nyugat-európai polgár is számít öreg korára a gyerekeire. Nem hülye, pontosan tudja, hogy ha igen durva válság vagy netán háború jön, akkor a hosszú távú takarékoskodás eredménye mind füstbe megy. Általános tapasztalat, hogy a XX. század során a hosszú távú megtakarításokat a legritkább esetben fizették ki. Ha nekem nem hiszed, kérdezz meg egy közgazdászt.

Viszont azt is tudja a nyugati polgár, hogy ha öreg korára fuccs a nyugdíjnak, akkor a gyerekei sokkal több eséllyel tudják eltartani akkor, ha nem 10 tanulatlan hórukkmunkást, hanem 2 kurrens szakmával bíró embert nevelt fel (mérnök, vagy "orvos, ügyvéd, építész"). Csak azt ne képzeld, hogy ez valami újkeletű bölcsesség, mert az 1930-as években már énekelték a kabaréban: www.youtube.com/watch?v=Wv0c0DKUpe8

Férjnek az a jó egyes nők szerint, aki el tud tartani egy feleséget, de e tekintetben vannak azért ilyen magamfajta emancipáltabb nők is, akik szerint nem ez a fő szempont. De öreg szülőként egészen biztos, hogy az a jó gyerek, aki el tud tartani, mikor már magadat nem tudod.

Üdv:
b
@bölcsbagoly: Hát idefigyelj, mert csak egyszer mondom el te nagy arc! Tanárként rasszista vagy, emberként neveletlen, stílustalan, fideszesnek megfelelően nagyképü, beképzelt, rondaszájú, milyen alapon hülyézel, barmozol le engem, nem őriztünk együtt disznót.Te még csak kéjes vágy sem voltál, amikor én már tanítottam, elmégy te a jó k --oda, mert én nem beszélek csúnyán, még az ilyen orkokkal se mint te.Most fejeztem be.Nem látlak, nem hallak, egy hányadék senki, nulla vagy!
@bölcsbagoly: Hát idefigyelj, mert csak egyszer mondom el te nagy arc! Tanárként rasszista vagy, emberként neveletlen, stílustalan, fideszesnek megfelelően nagyképü, beképzelt, rondaszájú, milyen alapon hülyézel, barmozol le engem, nem őriztünk együtt disznót.Te még csak kéjes vágy sem voltál, amikor én már tanítottam, elmégy te a jó k --oda, mert én nem beszélek csúnyán, még az ilyen orkokkal se mint te.Most fejeztem be.Nem látlak, nem hallak, egy hányadék senki, nulla vagy!
@évásanyó: olvastad, hogy hány éves vagyok tyúkanyó? A baj azzal van, hogy egyáltalán a katedra közelébe engedtek, gondolom a hetvenes években lehetett, mert akkor kezdődött el a pedagógus kar felhígítása gyorstalpalón végzett, alkalmatlan főiskolán és levelezőn képzettekkel.
Annak meg örvendek, hogy így kifordultál magadból. remélem sokáig így is maradsz...s látható a valós valód!
@évásanyó: de miért írtad akkor kétszer? még véletlenül sem tudsz igazat mondani?
@bölcsbagoly: elmegyek a temetésedre, de biztos, hogy a magadfajta a pokolra jut! kurvaanyád te féreg!
@évásanyó: évike drága, mos teccik rájönni, hogy vannak férgek?
itt van bagoly! egy kibaszott szar alak.
@Mariann19: buta a hasonlat, mert attól hogy valaki végig ledönti a gátakat éppenséggel nyerhet is, ha elégé gyors!
Mikor érted meg, hogy a jelenlegi társadalmi viszonyok közt más léehetősége nincs a kormánynak arra, hogy a dolgozók gyerekvállalását támogassa s ne a herékéét! Ebbe nem tudnak belekötni a falvédők, bármilyen más megoldásról kisütnék, hogy diszkriminativ.
gyerekek, és fiúk, próbálkozzatok békésen tárgyalni??
@taga20: biztos vagy benne, hogy te jössz? s hátha én megyek, pláne hogy láthatóan kerülget téged a guta, idiótája!
@bölcsbagoly: a te példád sem jó:) azzal ugyanis, hogy lekaszálod a gátakat nem gyorsabb leszel, hanem lassabb. vagyis nem tudsz nyerni.
@Penivaldes: húgi, apám most lesz 20.-án 72, és vele dolgozom. hétfőn látom, öreg, de az ilyen faszbagoly a nyomába sem ér. nem a korral van bajom.
@Penivaldes: de hát egyesek nem is azért jöttek ide! Miért várod el tőlük?
@taga20: Isten éltesse a kedves édesapádat még sokáig.
@taga20: mehetett volna inkább moziba , anno...
@bölcsbagoly: remélem vitya mellé temetnek te hulladék! csak a családodat sajnálom, hogy nem tudják mekkora segg vagy!
@Mariann19: Igazad van, rosszul fogalmaztam. A megvonást nem úgy értettem, hanem úgy, hogy ha a gyerek otthon erre nevelődött, hogy, teszem azt, 10 évesen már törjön be, akkor a szüleje nyilvánvalóan alkalmatlan a nevelésére. Tehát a nevelőmunkáját elismerő összegekre sem érdemes. Ettől a gyerek után még jár a támogatás, csak a postás feladatkört kell a szülőnél megbízhatóbb, ellenőrizhető aktorra bízni. Ilyen az iskola, ahol számával igazolják, hogy a gyerek után járó csp-ből ebédbefizetés, tankönyvvásárlás, cipővásárlás stb. lett.

Üdv:
b
@Penivaldes: ne várd el, hogy lágy kenyérrel dobáljam vissza az engem pocskondiázókat! Értelmes érvük nincs, csak megjátszák sértettségükben a hűlyegyereket és úgy viselkednek mint kedvenc putrisaik!
@taga20: legyetek szívesek ezt abba hagyni, ez nem méltó.
@Penivaldes: húgi, segics má! reagáljak erre a genetikai hulladékra vagy apámra tisztelettel hagyjam? szeretlek a választól független:))
@taga20: orvos látott mostanában?
@bölcsbagoly: te sem vagy jobb időnként a deákná vásznánál.
@Penivaldes: ahány atlétikai versenyen részt vettem, meg láttam, nem ez jött le! Kivéve ha n meg s botlassz vagy elesel, de csak a gát feldöntése nem akadályoz meg a győzelembe avagy jó helyezés elérésében.
@Penivaldes: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten is! nem óhajtok bunkókkal érzelőskődni....
@bölcsbagoly: ahogy mondta itt valaki, a halottkém legyen az utosó ismerősöd! te szar, öreg, geci!
@taga20: Sajnos nagyon naiv vagyok még net-berkekben.De idejön ez a kalap, és mindenkit leugat, mert ő a háromlábú faszék. Egy riherongy tanár, mert tanár létére rasszista, az megbocsáthatatlan.Azért jó is van itt, pl Te kisaranyom!:))
@bölcsbagoly: persze, attól, hogy egy gátat ledöntesz, még nem leszel utolsó, de az a jó, minél kevesebbet döntesz fel. úgy tudsz igazán gyorsan futni, már a ritmus miatt is.
@évásanyó: te lüke, biológusként semmi kifogásolnivalót nem látok a rasszok létének elfogadásában és jellegeik ismeretében. Ezt csak a ti hülye PC dumátok ellenzi.
Ráadásul a putrisok az europoid/kaukázusi rassz képviselői. Ergo milyen rasszizmusról kotyogsz?
Mióta rasszizmus a társadalomellenes életvitel elítélése? Ti teljesen hülyék vagytok?
@bölcsbagoly: nem bazdmeg! én reggel félhatkor kelek, emegyek melózni. este haza érek. sokszor szombaton is melózok. neked ez semmit nem mond, me életedben nem dolgoztál. csak a pofádat járatod!
@Penivaldes: egy gát ledöntése x századmásodperc hátrányt jelent számodra, de ha többel vagy gyorsabb a többieknél, akkor is te nyersz!
@Penivaldes: húgi, neked van igazad. tényleg egurult a tablettám, csak szét basz az ideg, ha ilyen szarember oszt engemet és az apámat!
igazad van:))
a bagolyfele tollasoknak. hatha felfedeznek nemi parhuzamot:

"Ennek a vélekedésnek a megerősítéséhez kapcsolódik még szorosan az a szintén elterjedt tévhit, hogy a szegények milyen aránytalan mértékben részesülnek segélyekben. Jones és Kuper a brit példán keresztül mutatja meg, hogy ezek mennyire téves állítások: az álláskeresőknek kiutalt segélyek például eltörpülnek amellett az összeg mellett, amit a brit kormány a bankok megsegítésére fordított a válság után, a jogosulatlanul felvett segélyek pedig mindössze egy százalékát teszik ki a brit segélyezési rendszer költségeinek. És azok az összegek még mindig csak töredékei annak, amennyi költségvetési hiány keletkezik évente a be nem fizetett és elcsalt adók miatt."

444.hu/2014/07/06/a-tarsadalom-szelere-szorultak-a-feher-munkascsaladok-nyugat-europaban/
@taga20: ja, s 46,5 évnyi régiséggel mentem nyugdíjba....amúgy azóta is dolgozom. Ergo majdnem 60-nál tartok. Kisanyám nagy a pofád, klimax az oka, avagy születési rendellenesség?
@bölcsbagoly: hogyne, ha a többiek is ledöntenek sok gátat, plusz ha a többiek a csajági nyugdíjasklub. meg ha az időeredmény nem számít, de ha igen, akkor érdemes úgy végig nyomni a távot, hogy repülj szinte a gátak felett.
@bölcsbagoly: te mered magad bölcsnek nevezni? :(

bagoly is csak véletlenül vagy mert a kakukk véletlenül ott talált helyett a tojásának, és rábízott másra, hogy kölcsön ki és neveljen fel!

ebből a mondatodból kiderül mennyire élősködő vagy: "más léehetősége nincs a kormánynak arra, hogy a dolgozók gyerekvállalását támogassa s ne a herékéét!"

különben tudnád, hogy nem a kormány támogat valakit, hanem az adófizető!
különben tudnád, hogy amióta nincs TB neked is csak a szád jár és hízelegtek nyakra főre a kormánynak, hogy legyen gyes, gyed, családi adókedvezmény, stb amit megtermeltettek az adófizetőkkel pár tízezer ember gazdagodásáért. a melós pedig dögöljön meg ha a munkáltatónak egyszerűbb közmunkást alkalmazni, kölcsönözni vagy minimálbéren fizetni...

te ott vagy tévedésben, hogy a heréket támogatod, akik az adóforintokat nem "rendeltetésszerűen" használják fel, hanem kedvük szerint porcióznak ide-oda...

különben se hazudtold meg ov-t! nézd csak:

Vannak akik "attól félnek, hogy visszatér az a világ, amikor a magángazdaság is az állam ellenőrzése alatt állt. Amikor egy trafikengedélyt is csak akkor adtak valakinek, ha bebizonyította nemzethűségét.

Ezeket a vádakat mi túlzásnak tartjuk, bár vannak olyan esetek, amikor feltűnő a párhuzam. Azt is nehéz lenne tagadni, hogy vannak olyan erők a kormányzó pártok házatáján, akiknek a liberális jogállam iránti elkötelezettségük erősen kétséges. De szerencsére ezeknek sem az ereje, sem a tekintélye nem elegendő ahhoz, hogy megvalósítsák kétes céljaikat."

Orbán megjósolta a trafikmutyit, de úgy gondolta, hogy a kétes célokat követőknek nincs elég ereje ehhez. Aztán 21 évvel később ő csinálta meg a trafikmutyit.,,,

További tanulságos hosszabb részletek a beszédből.
A teljes beszéd a Politikusportrék - Orbán Viktor című könyvben olvasható (Századvég, 1994, 176-189. o.)
@vitéž munkášőr: miért, nálunk nem ez a helyzet? A segélyeket a putrisok kapják, nem a valóban szegények! Szégyelnek kérni, de ha valamelyik mégis rászorul, rögtön kiderül, hogy járni járna, csak éppen nem jut! A herék miatt.
@guma: nem vagyok kivéncsi az orbánfóbiás marhaságaidra, még akkor sem, ha hashajtódat fordítva bevéve, ennyit vagy képes kipréselni magadból!
@évásanyó: nincs mit hozzá tennem, kurvára jól leírtad a helyzetet. arra azé számics, ha megszeretlek nem engedlek, ahogy pl. mint penit, rodit, bolit, mariannt,gumát,tristent,és jég:),gázoló, évásanyó,etc.:) ha valakit kihagytam az csak azé vot, me nagyon bírom:))
@Penivaldes: láttál már atlétikai versenyt, speciel 110 m-es gátfutást?
@bölcsbagoly:
Puszimuszi!
Te velem ne beszélj így, mert én voltam itt az egyetlen türelmes egyed, aki úgy beszélt veled, mint egy pszichológus az elmebeteggel.
Mi az, hogy "nem érted meg?", és az, hogy buta vagyok.
Olyan kapitális baromságot hogyan mondhatsz, hogy egy gátfutó - ha ledönt minden gátat - még lehet győztes, ha ő a leggyorsabb?
Akkor minek gátakat felállítani te tökfej?
Látod, ez az elmebetegség egyik jele, hogy a logika fogalma már fel sem merül az egyénben.
Most jöttem rá, hogy te vagy a falvédő, gondolom így kezdődik a felirat:
"Hülye vagyok, azt belátom..."
Még egy dologról felvilágosítalak. Amennyiben egy kormány külön forrást kíván egy célra megteremteni, akkor a meglévő lehetőségei alapján vagy a bevételből csíp le megfelelő részt/Pl. az egykulcsosból/, vagy az egyik jogcímű kiadását csökkenti, és ezt csoportosítja át. /pl. stadionépítés, Közgép,
felcsúti márványlap stb/
Most már érted, te dőre?
@bölcsbagoly:

szeretnél te ennyire fóbiás lenni! :DDD

megkukultál - ennyi!
adatod nincs, csak hülye rizsahintés... betűre vagy szóra fizetnek?
@guma: nos, en ezert dolgozom Ausztriaban…
@bölcsbagoly: szerintem ez a stílus mind a kettőnknek kínos, ezé hagyjuk egymást.
baráti üdvözlettel taga.
@bölcsbagoly: hogyne láttam volna, az alapján mondom.
mind a 110, mind 100 gát világrekordját tiszta futással csinálták végig emlékeim szerint.
nyerni persze úgyis lehet, hogy végigtarolod a pályát, de általában azok nem nyernek.
@bölcsbagoly: szenilis vagy, mar olvasni sem tudsz, nemhogy parhuzamokat vonni...
@Penivaldes: te vagy az alfa és omega:)
@taga20: Majd megbúvok a hónodalatt, ha engeded:))
@Mariann19: miért nem dicséretnek veszed? butának lenni nem szégyen, legfeljebb kellemetlen!-:))
Okoska, mert én láttam már olyan atlétikai versenyt, ahol a győztes letarolta szinte valamennyi útban álló akadályát! Mivel annyival gyorsabb volt a többieknél!
majd ha te fogsz gazdálkodni a bevételekből, akkor onnan fogsz lecsipni ahonnan akarsz! Egyelőre a kormány azt teszi amit meg ígért, többek közt a dolgozó nagycsaládosoknak is. S a kedvezményeket a közeljövőben a kétgyerekesekre is kiterjesztik. Csak hogy benneteket tovább törjön a frász miatta!-:)
@taga20: :)))

langsam! langsam! :D
minden szaros kakukk csak ideig, óráig élősködhet büntetlenül...
élő példa vagy te :) kicsit rendezd el a tollát, hogy tudjon repülni és zabáljon máshol ingyen...
@vitéž munkášőr: :D

ha el is olvasta, nem ért semmit :)
@guma: jaj a kakukkról mindig a biológia óra jut eszembe
@vitéž munkášőr: persze, persze, de milyen garanciád van rá, hogy te egyáltalán szenilis lehess?
@guma: ha a témához van valami érdemi hozzáfűznívalód, akkor rajta, de addig ne traktálj a marhaságaiddal. Te vagy a váltótárs a balliba stafétában?
@bölcsbagoly: dánkesön, végre egy értelmes szó!
ha nem haragszol, egy baráti tanács. ne szopd vitya faszát. sokat segít. baráti üdvözlettel taga.
@bölcsbagoly: en nem szeretnek az lenni. az sem gond, ha nem elem meg azt a kort
@bölcsbagoly: drága margit, nem lennék a helyedben! jön bagoly és mindenki hülye:))
@taga20:

Gyenge jellem vagy. Megfutamodsz a halálmadár elől?
@vitéž munkášőr: a fenét nem az! könnyű addig dumálni, míg nincs a ka@taga20: szás a pitvarban!
@taga20: csak aki tényleg az, de ezzel mi a baj?
@Penivaldes: mi az a sok fel kiáltójel?
@guma: szerintem se. a gyengebbek (bagoly, batyu es gabrielfelek) kedveert leirom, hogy az a parhuzam, hogy nem a ciganyok segelyezese nullazza le a koltsegvetest, hanem az a tetel, amit a donteshozo politikusok ellopnak
@bölcsbagoly: :DDDD

én csak vendég vagyok itt, mint te...

és ha már vettem a fáradságot és beleolvastam ügy(nökös)eskedésedbe(?!) és csak azt láttam gyepálsz mindenkit adat sehol csak frázisok pufogtatása, akkor nálam pártoldalak nélkül kinyílik a bicska a zsebemben a pofátlanságtól...

hívő sem vagyok, de a pápával sok mindenben egyetértek mostanában... pl ebben is:

Olaszország nagyon furcsa hely

444.hu/2014/07/06/papa-maffiozo/
@tristen2005: te lüke, bölcsnek Bubó Bubót (vagyis Bubo bubo) tartja a fáma, nem a kuvíkkot! Ki tanított biológiára?
@bölcsbagoly: @taga20: OK!
ehez tartom magamat. te is ezt tedd!
köszönöm.
@guma: meg ne szúrjon a rugós bicskád érzékeny helyen...Amúgy , vendégként nincs semmiféle érdemei hozzászólásod az adott témához, az én g fikázásomon kívül?
@vitéž munkášőr: :)))

mit vársz az IQ bajnokoktól?

(mondjuk ezt Boli sokkal frappánsabban szokta megfogalmazni... :D most azonban elégedj meg ennyivel.)
@vitéž munkášőr: butaság, proli duma, az egyik konkrét adat, a másik feltételezés! A költségvetésből hogy lehet lopni te szerencsétlen? Azt csak pazarolni lehet,a ne magatokból induljatok ki!
@guma: Olaszországban a vallási rítusok megtartása az élet része. Gyakori, hogy az illető nem hivő, de megtartja a különböző vallásos ünnepeket, szertarásokat.
@Penivaldes: szenteste én se melózok. szenteste, hülye vagyok?
www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@bölcsbagoly:

Ha össze lehetne adni az IQ-dat az EQ-dal, intelligencia dolgában még mindig a töredezettre száradt tehénszar vezetne veled szemben, úgyhogy fogd vissza magadat negyedbarátom, vagy kapd marokra a valagadat, és húzzál el a búbánatos petsába s ott kezdj erotikus enyelgésbe az atyád faszával. Mindazonáltal.
@bölcsbagoly:
Bagolyka!
Próbáltalak ebben a szellemi miliőben mederben tartani, kerülvén a konfliktus helyzeteket, de rosszul tettem. Nem mértem fel helyesen a szellemi kvalitásaidat, te berúgtad az ajtót, mint egy tahó, és logikus érvek híján átmentél bunkóba.
Még egyszer azért elmagyarázok neked ezt-azt a hsz-edre reagálva, hátha észhez térsz.
" A kormány azt tesz, amit megigért."
Megigérte az átvett 79 %-os államadósság csökkentését, jelenleg ez 84.6%. Tudsz eddig számolni? Alaptörvénybe rögzítette, hogy ennek 50%-ra kell mérséklődnie, de amikor látta, hogy ez reménytelen vállalkozás, az Alaptörvényt módosította. Emlékszel picinyem?
A költségvetési hiányt már 2% körüli tervezte, jelenleg 3.9%, az íeb jövő tavasszal felvizsgálja, hogy van-e ennek realitása.
Ugye, eddig szépen haladtam, pedig csak két tényezőt soroltam fel, hol van még a többi.
"Majd ha te fogsz gazdálkodni a bevételekből. azt csinálsz, amit akarsz."
Mármint az általam megteremtett bevételekre gondolsz, amelyekkel a kormánynak felém el kell számolnia.
Te ezekkel az alapfogalmakkal sem vagy tisztában? Ez nem az otthoni buksztárca, amellyel elmész a faludban a sarki kisboltba!
Na, egyelőre ennyit, úgysem tudod a felét sem felfogni.
@taga20: igen, de pl nem hiszem, hogy elmész a templomba:)
@taga20:

" szenteste én se melózok. szenteste, hülye vagyok?"

Szen testén melózni hülye lennél? Gondold át:)
túl durva vagy:)) okosnak nem mondanálak:))
@Penivaldes: Nem kapok levegőt a megtiszteltetéstől. Könnyes a szemem, kapar a torkom, reszket a kezem,Penim, mivel érdemeltem ki eme nagy dicsőséget?
@bölcsbagoly:
"A költségvetésből hogy lehet lopni te szerencsétlen?"
Írod az egyik társamnak.
Kérdezd meg a kormányt, hogy hogyan csinálja.
Bőséges tárháza van, ha bennfentes vagy, kimerítő válaszokat fogsz kapni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Örülök, hogy a buzilobbi után így este hatra már a zsidólobbinál tartasz. És még hosszú az este.
@Mariann19: konkrétan hogy teheti meg? nem vagytok tisztában a fogalmakkal: lopás, ha valamit elveszek a gazdájától, úgy hogy ő nem tud róla, csak legfeljebb utána! Önmagadat hogy lophatod meg, ráadásul úgy, hogy ne is tudj róla?
Csalni már inkább lehet, pl. pályázatok, fiktív tanácsadói megbízások, stb. révén, de ebben pont a kedvenc kormányaitok voltak nagymesterek!
@bölcsbagoly: mi van? jaj, te valóban nem tudsz olvasni...

pl ezzel kezdtem:

ebből a mondatodból kiderül mennyire élősködő vagy: "más léehetősége nincs a kormánynak arra, hogy a dolgozók gyerekvállalását támogassa s ne a herékéét!"

különben tudnád, hogy nem a kormány támogat valakit, hanem az adófizető!
stb...
@guma: jaja es asszem innentol Rodi papara hallgatok, mert a macska ujfent ramgerjedt…
@jaegtoer: menni fog neki szerinted? :DDD

úgy néz ki, hogy most lankad és fárad...
@bölcsbagoly:"…aki hazudik, az lop, aki hazudik az csal…"

scheissegal
@V-PORT: én most nem ott tartok, hanem Ferenc pápánál, mivel róla volt szó abban a kommentben.:)
@Mariann19: ne gyere az ellenzéki mesékkel, az államadósságot nem a ti számitási módszeretekkel követik, nem az abszolut/nominális összeget nézik, hanem a GDP-hez arányost! S ebben teljesitették a célt.
A költségvetési hiányt a költségvetési év lezárásakor lehet csak kimutatni, a többi blabla.
Az régi szlogen, hogy mindenhez a libsik értenek a legjobban. no kiderült az elmúlt 24 év alatt! S az is, hogy erről a szavazók véleménye. Tűzzétek a kalapotok mellé.
@Penivaldes: Köszönöm taganak, de neked egy közmondást küldök: A férfi a fej, de a nő a nyak, s a fej arra fordul, amerre a nyak fordítja:))
@bölcsbagoly:
Anyád a Juli, kiszerette az anált, ezért lett juliánuszbarát.
@vitéž munkášőr: mindenki hülye mondatát készpénznek kell venni? biztos magából indult ki!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És pont ez a képet posztoltad róla? Nehéz lehet neked. Ennyi kasztot utálni egyszerre, ez néha nehéz lehet.
@guma: proli duma. A parlament hozza a törvényeket, a kormány azok alapján eldönti, hogy kit támogat. Mégis ki kellene kezelje a befizetett adókat, az ellenzék, a falvédők?
@évásanyó: igen, ez így van, taga azt teszi amire kérem
@tristen2005: hűha, te egy kriptában laksz, vagy csak szimplán kriptaszökevényként vagy ilyen szellemes?
@V-PORT: :)

igaza van mindenkinek aki sunyi aljas propagandagépnek tartja csak... hihetetlen, hogy létezik ilyen vonalasan.

megtartóztattam magam és nem írtam a hülye kettős mércéjére példákat, pedig lehetne:

hiszen pl

esküvői menetbe sem akar normális ember, akkor sem a fiatal pár mögé állni gyászával, ha akkor vesztette el azt akit szeret...

vagy a körmenetben is követelhetne díszhelyet más vallás hirdetője...
@bölcsbagoly:

Leírtad a korod, neked van kimenő a kriptából, húzzál bele lejárt.
@bölcsbagoly: a törvények!

és inkább maradok proli, mint erkölcstelen, embertelen tolvaj...
@guma: margitka, ez mi volt? én szeretlek, te meg:)
@tristen2005: nehogy megüssön közbe a guta a frusztrációid miatt, s megelőzz!
@guma: a kettő nem zárja ki egymást, ahogy ezt az utóbbi két évszázad is tanusítja!
@V-PORT: Viccelsz? Én nem utálok senki csak elmondom róluk a véleményemet. Tudod mint ti is rólam. :)
@évásanyó:

"(...) a fej arra fordul, amerre a nyak fordítja:"

ne tessen lehagyni a végét:

viszont a nyak arra fordítja, amerre a fej 'akarja':)
@taga20: én meg? :DDD

ka nélkül (ha kérhetem :D), piszkállak... mert leeresztettél mint a lufi...
@bölcsbagoly:

Látom nem családi a kripta, ezért itt baszod a rezet, látogasd meg anyád, biztos élvezné.
@bölcsbagoly:
"Nem vagytok tisztában a fogalmakkal. Lopás, ha valamit elveszek a gazdájától."
Ne definiáld a lopás fogalmát, mert itt nem a cselekvés csak a lényeg, hanem a lopás tárgya és a tárgy tulajdonosi mivolta a meghatározó.
Valamint az, hogy a tolvaj a rábízott javakkal valósítja meg a lopást. Tudsz követni?
Ez így együtt egy sajátos szituáció, nem tudom neked egyszerűbben megfogalmazni.De mégis!
Tehát a nép vagyonát a kormányra bízza az állampolgárok hada kezelésre és értékének megőrzésére, és ezek a javak lopásra kerülnek.
Hát te hülye vagy! Máskor figyeljél!
"Az államadósságot nem abszolut, nominális összeget nézik, hanem a GDP arányost."
A hsz-ben csak %-ot írtam le, ami nem abszolút szám. Vagy nem tudod, mi a különbség?
Próbáld meg a %-ot meghatározni,hátha rájössz, hogy az nem lehet abszolut szám.
@vitéž munkášőr: hazudni lopni, csúnya dolog:)))
@guma: bocs drága guma a káé:)
@Mariann19: nem, soha sem tudtam követni a libsik gondolkodásmódját! aberráns, mint az egész eszmerendszerük.
S mégis minek a %-át adtad meg? mert a GDP-hez arányosnak nem.
@tristen2005: élvezem, mikor lemállik a fennkölt máz a pofátokról és előbukkan a bunkó lumpené alóla!
@bölcsbagoly:

"nem az abszolut/nominális összeget nézik, hanem a GDP-hez arányost! S ebben teljesitették a célt.
A költségvetési hiányt a költségvetési év lezárásakor lehet csak kimutatni, a többi blabla.
Az régi szlogen, hogy mindenhez a libsik értenek a legjobban. no kiderült az elmúlt 24 év alatt! S az is, hogy erről a szavazók véleménye. Tűzzétek a kalapotok mellé. "

Az meg hogy van hogy nem százalékokat kell visszafizetni, hanem eurót meg dollárt?
Gondolom meghökkenne a gazdád, ha 100000-200000 %-jelet küldenénk a NAV-nak adó gyanánt.
A szavazók, az adófizetők és a tolvajok három különböző szegmens, de kétségtelen van átfedés is és átjárás is a csoportok között.
Egyelőre a nettó adóbefizetők vannak a legkevesebben. De! Fogynak. Évről évre, hónapról hónapra, napról napra. Tisztul a kép, hamarosan átlátod te is. A Főnök nem, mert belegabalyodott a szabadságharcos szablyája suhogásának szelébe.
@jaegtoer: így van, asszony dolga, hogy megtegye mit ura szeretne, úgy hogy ura ne vegye észre:)
@jaegtoer: Nem akarattal, ezt nem ismertem, mármint a végét:))
a kurvaanyját ennek tróger bagolynak! ámen!
remélem hamarosan megpusztul, mint a savazósbácsi!
@Mariann19: :)

ne fáraszd magad. látod sehol semmi adat, link csak üres vaker...
lehet, hogy az adósságszámlálót is ő tüntette el, nehogy lebukjon, hogy ragad a kezük...
@bölcsbagoly:

"élvezem, mikor lemállik a fennkölt máz a pofátokról és előbukkan a bunkó lumpené alóla! "

Kedves Mamád lueszes vendégváró, -szerető és -fogadó petsája... az bukkan elő előttünk olvasva fennhéjázó szarságaidat te übermensch pinafasz.
@bölcsbagoly:
Te együgyű bagoly!
Az államadósság és a költségvetési hiány is a GDP-hez mért ráta.
Hát ennyire elmaradott vagy, hogy nem is tudod, hogy most mennyi az államadóssági ráta, nem szólva a ktsgvetési hiányról?
Ilyen felkészületlenül kivel akarsz itt vitatkozni, amikor még a matek alapjaival is hadban állsz?
@jaegtoer: mi az hogy netto adóbefizetők? Ők semmit sem kapnak vissza belőle? Érdekes, nem itt élnek, csak itt fizetnek adót? Tudsz még ilyen furcsaságokat mondani?
Amikor az USA-tól kezdve, japánon keresztül a nagy EU országokig mindegyiknek nagyobb az államadósága százalékban is nem hogy összegben, mint Mo-é, addig főjjön az ő meg a ti fejetek miatta! Ki is vitte fel 53%-ról 81-re 8 év alatt? Miért várjátok el fapofával, hogy a kormány 3 év alatt visszafizesse az IK MF hitelt, hogy a célhiányt 3% alá vigye és ott is tartsa, de drasztikusan csökkentse is az adósságokat? Normális ember nem vár el ilyent, de mikor volt a balliba ellenzék normális?
@Mariann19: muszáj saját magad is meghazudtolnod? A GDP-hez mért államadósság 80% alatt van!
@jaegtoer: ne kostolgasd az újj barátom!
te sötét konzi! remélem felfogtad:)))
@jaegtoer:

szerintem azt sem vette észre, hogy az ÁKK is megszűnt - biztos azért mert az adósságunkat is valaki kifizette, minek akkor adófizető...

lehet, hogy ő tudja a tutit? jön a teríts - meríts?
@jaegtoer: van kéznél vérnyomáscsökkentőd? nem venném a lelkemre, ha kipurcannál emiatt a vita miatt.
@évásanyó:

"Nem akarattal, ezt nem ismertem, mármint a végét:)"

saját termés, most osztottam meg.
[olyan bölcsességem (sic!)ez, mint amikor gyermekeimet intettem az evolúciós viták eldurvulásától.
"ha valaki nagyon erősködik hogy márpedig a darwini evolúciós elmélet az igaz, ne ellenkezzetek, hagyjátok meg abban a boldog tudatban, hogy valamikori ősei tényleg majmok voltak, de ti tudjátok, és tartsátok is számon, hogy minden felmenőtök ember volt. Ezért méltatlan is az ilyen vita hozzátok.:D]
á srácok, ne foglalkozzatok már ezzel a madárkával
@Penivaldes: nem szégyen a megfutamodás, ugye libsikék varánusz képében? pont olyan bűzös a leheletetek és mérgező a nyálatok mint a névadótoknak!
@bölcsbagoly:
"van kéznél vérnyomáscsökkentőd? nem venném a lelkemre, ha kipurcannál emiatt a vita miatt. "

Ugyan már, voltak itt már nagyobb hülyék is mint te:), aztán most a Lendvay utcában tartják infúzión és lélegeztető gépen őket életben:)
@Mariann19: többször kiderült, hogy a madár olvasni sem tud, pedig eszméletlen sok hivatalos adat (magyarázattal) is fenn van a hálón...

pl ez:

Soha nem volt ilyen magas a magyar adósság

www.napi.hu/magyar_gazdasag/soha_nem_volt_ilyen_magas_a_magyar_adossag.577932.html
@Marcellusca: De jó, hogy itt vagy, már kezdtél hiányozni te preceptor
@guma: szennylapokkal nem illik büszkélkedni! De hát nektek nincs más s azzal főztök ami van.
no adieu, megyek barackot enni kertbe, meg filmet nézni! további jó kaszton belüli enyelgést, gyíkocskák!
@jaegtoer: Más: Te ez a vén kopasznyakú tényleg azt hiszi, ő szivat minket?Nem tudja, hogy akkor fejezhetnénk be, amikor mi akarjuk ??Igaz a fityisz is a gőgségébe bukott bele , most is abba fog:))
@bölcsbagoly:

"_mi az hogy netto adóbefizetők? Ők semmit sem kapnak vissza belőle? Érdekes, nem itt élnek, csak itt fizetnek adót? Tudsz még ilyen furcsaságokat mondani? _"

No, ha megtanultad, mi a nettó adóbefizető fogalma, akkor újra tárgyalunk. Addig én is csak fosom neked a jókívánságaimat:)
@jaegtoer: azé látom felhúztad magad.
@bölcsbagoly:
… mondja ezt egy virtigli büdös gyökér, aki magát tanárnak hazudva emígyen beszél az internet nyilvánossága előtt egy hölggyel:
„hülye vayyg, kevered a szezont a fazonnal! nem a szegénységgel van a baj, hanem az igénytelenséggel! Hülye falvédő tyúk, aki vagy! Nézd meg te marha, egy falusi szeglényember portáját és életvitelét, s hasonlítsd össze a szerintem sokkal több pénzből élő, több segélyt kapó putris védenceidével!”

Tulajdonképpen érthetetlen az ember számára, hogy apád mire is gondolt, amikor neked látott? Azt ugye nyilván nem gondolhatta, hogy értéket hoz létre, persze előre ő sem láthatta a végeredményt. A jó szándék meg volt benne, legfeljebb nem volt már szomjas és lám, te lettél a vége. Nem az a baj, hogy nem értesz egyet a blogon kommentelők véleményével, hanem az, hogy képes vagy megütni azt az alpári suttyó hangnemet nőkkel szemben is, amit használsz. Egy komplett MTZ traktor lóg ki abból a neveletlen pofádból, három nagyjavításra elegendő pótalkatrésszel.
Persze mit is lehet elvárni egy vonalas fidesz baromtól, én kérek elnézést…
Anyádnak is megadod ugyanezt a tiszteletet? Szarházi…
@Knósszosz: azé látom felhúztad magad.
további kikapcsolódásnak hoztam egy kis régi csavargást és frissítő pillanatokat, csak nektek :DDD

offforever.blog.hu/2011/11/21/menjunk_jegbe_hotel_kakslauttanen_finnorszag

offforever.blog.hu/2012/07/06/jeg_viz_husito
@taga20:
Ezen??
Ne viccelj már...
Pusztán egy megfigyelést közöltem/osztottam meg vele. Engem nagyon nehéz felidegesíteni, pláne ilyen sí idióta balfaszoknak, mint ez a darab szar. Inkább jókat röhögök az izzadtságszagú kormány iránti lojalitásukat bizonyító, nagy nyilvánosság előtt történő seggarcot magukból csináló igyekezetet, egy kis buksisimi reményében.

Igazad van, a focista ha majd megy, másik segg után kell néznie ennek a gyökérnek is. Jó az idő, asszem iszom egy sört...
@guma: nézem a tetovált nőt. ne hülyülj!
@taga20: az megvár :)

könyvbe pedig jobb...
@Penivaldes: nincs mit! .) de az az iglut én is megnézném a valóságban...
@taga20:
Most itt az ideje újragondolni a véleményedet a miniszterelnök úr lányáról, ugyanis nem csak a balatonszáund van neki:
borsonline.hu/20140706_orban_rahel_is_a_tankcsapdara_bulizott
@bölcsbagoly:
"Az államadósság 80% alatt van."
Na, itt fejezzük be!
Most látom, hogy te egy primitív alak vagy, egy alulinformált hólyag!
Szégyen, hogy ilyen állampolgárok vannak ebben az országban, és mernek szavazni!
Egy megjegyzés: A te lakáj rádiód is napok óta harsogja a 84.6%-ot.
@Knósszosz: @taga20: Mondtam ma már, hogy nagyon szeretlek Titeket?( meg Mariannt, Penit, Gumat...:)))
jaegtoert ki ne haggyam!!!
@évásanyó:
Köszönjük!:))- kölcsönös!
@bölcsbagoly:
"Megyek barackot enni a kertbe."
Fogadd jókívánságaimat, remélem holnap egész nap fosni fogsz.
@taga20:

"ne kostolgasd az újj barátom!
te sötét konzi! remélem felfogtad:))) "

akkor most már azt kell kívánni a 'Legyen neked barátod a dajcstamás' helyett, hogy legyen neked barátod a Taga?:D
@évásanyó: nem! öregszel és má rám nem is emlékszel! azé szerinted is jó, ha osztom az észt neked is:)) ha öreg leszel, nem foglak megismerni:))) magam se, utálom a bénákat.
@jaegtoer: ha még nem vagy annyira dajcstomifan, kicsité:))
baráti üdv. taga
@guma:
Szia Guma!
Azt nem hittem volna, hogy aki vitába száll, ennyire nem ismeri a fő mutatókat.
De tényleg. Napok óta az államadósság a téma, és a költségvetési hiány számokban, százalékokban.
Na, de mit lehet várni egy sufronctól, ha az előljárói olyan marhaságot mondtak, hogy az EB-nek a szocik diktálták az országról szóló gazdasági elemzést.
Hogyan lehet egy EB-t így lejáratni?
@taga20: Most, hogy a családod tagja lettem, mindig fogok emlékezni rád, de az a baj, hogy már egy öreg béna vagyok, így hát utálsz? Látod, milyen könnyen leugatott a szárnyas.
@évásanyó:
Köszönjük, mi is téged!!!!!
@Mariann19: akkor legfontosabb a folyadék és só pótlás. aztán valami kötőcucc
@gazoló:
VB nézés nem igen van nálam pontosan a németek és a hollandok az okai, a brazilok szerencsétlen dilinyósok, az argentinok meg hát argentinok a sok argentin (ennek csak akkor van értelme ha tudod milyen szólás mondás járja róluk szerte dél-és-középamerikában) az argentin lét azt jelenti, hogy 12x nagyobb egója és bugyija van mint amiben kényelmesen tudna...."létezni" égigérő vasküküllő

ugyanakkor a mexico, CRC, Colombia, balgabelgák olyan kvalitásokkal mutatkoznak amiket eme "ólomcsillagok" nem

a többi dög unalom...Rimet kupa ellopva majd ezt is ellopja valaki

minden játékelbaszó szarházi speciális instrukciókkal érkezett és ez azonnal nyilvánvalóvá vált amint a labda göröggé vált a gyepen (görögöket kihagytam)

sok sok piros lap maradt zsebben és még sokkal több sárga amikből gyorsan lett volna piros meg kék foltok

brühüyyy

austral foci és austral/újzélandi rugby most a menő tél van de játszanak és kurva jó

közben silverstone is...wimbledon is, túróde france nagybritanniából royalokkal meg stampeded Calgary-ban, Nascar meg a többi flúgos futam

kár a FIFA megcsinálta a kis buzinicc sliccét most gombolgattya ki meg be...bármi lesz az uccsó néggyel már tök érdektelen mint az uccsó hét is

brühüyyy

itt már adnak kézilabdát meg az NBA is kurva jó...meg van gyephoki és skót foci amit ütnek rúgnak és rágnak szép zöld gyepen...ordítozva
@Mariann19: szia! :)

tudod én nem szállok be ilyen vitákba... de ahogy beleolvastam produkciójába leesett a tantusz, hogy halvány lilafingja sincs miről beszél, ezért szorgalmasan minden adatot, meghatározást kiforgat vagy kikerül...

na akkor nyílt ki a pofám...
@évásanyó: ne aggódj mami!
Én veled leszek, akkor is, amikor taga már messze jár, hogy új utakat keressen , ahogy férfihoz méltó. nekünk nőknek csak annyi a feladatunk, hogy begyújtsuk a kandallót.
@évásanyó: megadom magam. igazad van.
@Mariann19:
van az országról gazdasági elemzés? melyik oszágról?

alsóhátasztánszélső-ről ilyet az utóbbi 6 évben senki és az amit mondtak annak az ellenkezője sem igaz

hiányzik az államkasszából 38000 milliárd forint

brühüyyy

off de sóre és in the zseb...ott megtalálható meg a diszkőburkolatok alatt
@Penivaldes: cica, ha nem lenne ilyen baba feleségem, aki most van, elvennélek:)
isten engem úgy segéjen:))
@Mariann19:
tollaséknál ahol kuvik a lé TTTTTTTTTTTTTT

ott 2x1+3=9 de azt hogy (2x1)+3=7 azt meg csak egyetemen taníttyák a zálamtudományossághy egye teme NNNN

brühüyyy
@guma:
Jól tetted, ha kinyílt a szád!
Meg kell mutatni, hogy nem lehet mindenkit leugatni.
Én ennek jegyében vitatkozom, mert nehezen viselném el az ilyen tudatlanok vélt fölényét.
Mit gondolsz, ez egy céltudatos jelenlét?
@Penivaldes: Rendben, de addig nem keresgethet semmilyen utat, amíg összevágva be nem hozza a tüzifát, le nem szerszámozza a lovat és nem hajtja be a marhát a karámba,utána azt keres, amit akar:))
@Mariann19: csakis.
:)

szórakozásból senki sem ennyire buta és agresszív.
@évásanyó: nem érted a tagalelket.)
ő csak megy előre, és mi nők nézhetjük a horizontot ahol eltűnik.)
@Mariann19: Igen, csak én méltatlannak találtam a további vitát, mikor ismeretlenül is a sárba taposta a diplomámat, pedig a Lomonoszovot is elvégeztem orosz filológia szakon, meg még egyebeket, és volt pofája lehülyézni, most akkor én gyáva vagyok?
@Penivaldes: S közben hallatszik a szájharmónika sírós hangja az éjen át...
@rodeo36:
Az Európai Bizottság soros elemzéséről van szó, amelyben több pontban tettek megállapításokat.
Többek között az államadósság magas szintjét említették, azt, hogy kielégítőek a mutatók, de ez egy kivételesen jó állapot. Ami a leglényegesebb, hogy amire a kormány olyan büszke volt, a költségvetési hiány leküzdése, ezt az EB a jövőre nézve nem tartja biztonságosnak, ezért tavasszal visszatérnek a kérdésre.
Ha már itt tartunk, nekem elég drámai volt Bokros Lajos fejtegetése a paksi hitelt illetően. Azt mondta, hogy a hitel ügylet azért jött létre, hogy abból lecsipkedve az ország folyó kifizetéseit tudja a kormány finanszírozni.
Ugyanis már nemigen van normális adósságra hitelező.
@taga20: Hé faszikám. Kapcsolj a TV2-re. Most megy a MammaMia. :)
@évásanyó:
évásanyó! Ilyesmit nem kell a szívedre venni, hanem fel kell venni egy cinikus arcot.
Engem egyszer Blogger Géza megtisztelt az együgyű titulussal.
Legközelebb úgy kezdtem a hsz-met, hogy:
"Szia Gézu! Én vagyok az együgyű Mariann, örülök, hogy közülünk a leghülyébbet választottad ki, engem, hogy magadhoz illő társad legyen a vitában."
Aztán nyírtuk egymást, én meg jókat röhögtem.
@taga20:
Te széltoló!
Tegnap még velem akartál randevúzni éjfélkor!
Most már Penibe vagy belezúgva?
@rodeo36:

:))))))))
Innentől engem sem tüzel a vébé hátralévő része de azért megnézem mire jut egymással a 'nagyarc négyes..
@Mariann19: ha szeretem a csajokat, az gáz?
ha érett puncit kívánok, egyből rád gondolok:)))
@rodeo36: zsebhoki? az mi a fasz?:)))
@Mariann19: Az az igazság, hogy én még csak tanulom ezt a fajta kommunikációt.Felébredés után gyakorlatilag, amig hozzászólások vannak, itt vagyok, csak hallgatok, mint nyusz a fűben, és jól szórakázom.Ez a poszt momentán a szakmámba vágott, hiszen szegény gyerekekkel foglalkoztam egész életemben, persze, hogy hozzászóltam.
@taga20: Ki nem szarja le a csatornát, amikor a film a lényeg. :)
@rodeo36: Mit szólsz, hogy győzött Djokovics? :)
Letarolta az agyam ez a rengeteg bagolyköpet, pedig csak beleolvastam a kínlódásaiba.
@Penivaldes: de a kardot azert ugye eldobta?

illetve a kanalat ugye letette?
@évásanyó: ha bagoly nagyjából 75 éves, akkor én vagyok a dalai láma, a jeruzsálemi főrabbi és a pápa egy személyben. És tudod, mikor tanított ő?
@vitéž munkášőr: szerinted mi lesz a vége? a végünk:)) te legalább vagy valaki.
@bölcsbagoly: bagoly, bagoly, te is szereted az oráltot, ahogy a viktor?? diagnosztikáljon téged a pathológus!
te meg az atlétikai verseny! legfeljebb a vizesárok lehettél!
na takaroggyá vissza lendvay uccába térgyepüni!
@bölcsbagoly: bagoly azé' tuggyad ám merre hány méter! oda megyek és kifordítlak szájrul!
@Orica Középföldi:

"Letarolta az agyam ez a rengeteg bagolyköpet, pedig csak beleolvastam a kínlódásaiba."

ami azt illeti állta a saját s(z)arát. le is fosta a bokáját. a száján át.
@DarthVader: Tudod, hogy pont ez járt a fejembe.Egy igazi pedagógus nem hívja a cigány tanítványait putrisoknak, nem beszél róluk ilyen gyűlölettel, ismeretlen embereket egy intelligens ember első látásra nem hülyéz le, nem hivalkodik ellenzéki blogon párthovatartozásával, nem akar minden témát, a gazdaságpolitikától Ritók Nóráig mindenkinél jobban tudni, szóval úgy gondolom, hogy bagoly csak egy unintelligens provokatőr, minden, csak nem tanár.
@nincs_itt:

Várjál! az nem a másik professzor volt, az is ilyen okosforma nevű:)
@taga20: en? legfeljebb vitez munkasorovics bencsikov gonosz ikre egy parhuzamos univerzumbol :-)
@vitéž munkášőr: ugyan, ne hozzuk szégyenbe a nemes lovagok emlékét.
@Penivaldes:
Keresek másikat, téged mindíg előre engedlek. Jó?
@évásanyó:

Nekem gyanús, Belpesti Biboldó Barmok úrra hajaz a stílusa.
@évásanyó:
Miért ne szóltál volna hozzá?
Nemcsak a szakmából ismert témákban kell szólni, hanem amelyről véleményünk van.
Jó téged olvasni, olyan életszerűen írsz, úgyhogy csak nyomjad!
@Penivaldes:
Ezt a Marist nagyon gyorsan töröljed!
Ez csúnya volt.
@DarthVader: Lehet, hogy még egy csomó nicken nyomja?
@Mariann19: Tudod, én úgy írok, ahogy gondolom, nem lihegem túl.Sokszor csak napokig hallgatok és olvaslak Titeket, de ez is nagyon szórakoztató.Sok mindenről meg van a véleményem, de sokszor nincs hangulatom belemenni partalan vitába.(mint most volt)
@évásanyó:
A hozzászólást egy beszélgetés kezdetének is felfoghatod, kétesélyes, hogy kialakul-e vita, vagy csupán a világ folyásáról lesz-e szó.
Az effajta társalgás azért ideális nekem, mert olyan társakkal beszélgetek, akiket választok, vagy engem választanak, ám mindenképpen megfelel az én igényeimnek. ,
Én ezt így fogom fel.
@évásanyó:
Elő szok' fordulni errefelé egy másik kicsorbult pengeélű segg, aki szintén tanár (állítólag... szegény kölkök!), gyurcsány a mocskos közokirathamisító - nick néven.
Vicc, egy valódi pedagógus ilyen nevet nem választ, szóval kamu hülyegyerek az is, vagy ha tényleg van ilyen barom a pályán, akkor a Rózsika nénnye regnálása nem volt hiábavaló időpocsékolás... nekik legyen mondva.
@évásanyó: amióta oktatlak, okos lettél!
plusz szeretem az egyszerű stílusod:)))
na megyek aludni, me félhat korán lesz!
bakker, korán!:)))
@Knósszosz: Lehet, hogy a bagoly meg a gyurcsány ugyanaz?Bár Knosszi, ha igazat akarok írni, akkor azt írom, hogy egyébként mindkettőt magasról lesz..m.Egy bizonyos, így igazi pedagojgosz se gyerekről, se a szüleiről nem beszél, akár pirézek, akár bantuk.No ennyit, többet nem érdemes róla.
@taga20: Hálásan köszönöm a hozzámvaló jóságodat !
@Knósszosz: ő nem az a pasas, aki kezdte mint egyetemi tanár lett belőle középiskolai tanár, majd általános iskolai..nem tudom most hol tart?
@évásanyó: ne köszönd, spontán gyün.:))
@Penivaldes: pedig ez passzolna a kazar nernyik tanarbacsihoz:

en.m.wikipedia.org/wiki/The_Tin_Drum_(film)

lattad mar? ha nem, potold - az osszes kedves forumtarsammal egyetemben
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a féderer majdnem olyan szomorú lett, mint a lézerjanó fácánírtás helyett

végre valami és nagy játék volt a fed nem mondhattya, hogy nem

brühüyyy
@taga20: fel 6? arisztokrata vagy haver! 3:20-kor kelek :-(
@Mariann19: Ez a blog indulhatna a "különböző stílusok ragyogó ötvözete"kategóriában, mert biztos nyerő lenne: ahogy élvezettel hallgatom a fiúk ökörködését, fejet hajtok a te gazdasági és Peni történelmi ismeretei előtt, Knosszi nálam érmes helyen, Rodi zenei tudása előtt leborulok, taga szive kint lüktet a placcon, ma Weder Nagyúr meghódított, ezt írom a teljesség igénye nélkül, hiszen nem véletlenül két éve olvasom suttyomban Fabiust.Annál nagyobb a boldogságom, hogy lett gépem, és írhatok én is, és Közétek tartozhatok.
@taga20:
má' asse to'dd?

mikor a zsebed is tele lett akkor ki hokizod és faszod se bánnya

na nem a bányában?

brühüyyy

érted? (akkó' magyarázd elnekemismerténnem)
@rodeo36: Még szerencse, hogy a teniszben nem lehet műesést csinálni tizenegyesért. Robben egyből nagy tenisz sztár lenne. :)
@gazoló:
még a messi-t kellene messzi rúgni és akkÓ' a barca már le is lenne selejtezve

mennyi kártérítést kér a barca a neymar-ért?

halott csatár nem lő gólt

brühüyyy

éljen CR7 és a Real madrid
@évásanyó:
Stílusbeli különbségeket érzékelek, de alapvetően egyforma seggfejek. A "gyurcsányos" szókincse, mint ha szegényesebb lenne a huhogó izénél, de lehet, hogy én értékelem túl ezt az... akármit.

Van pedagógus barátom, ráadásul nem is akárki, szóval pontosan tudom hogyan fogalmaz egy szakmai elhivatottságú ember, aki ezt a "szakmát" hivatásnak tekinti. A többi süket duma, bár az igaz, hogy a pedagógus társadalom is kitermelte a maga szemetét, sajnos ez vitathatatlan...
@Penivaldes: mert beszariak a munkatarsaim. tudod, "nehogy"…

…keresztbe alljon az A2-esen egy szornyu oriaspok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
képzeld láttam egy történelmi focimeccset amikor Robben chelsea 's volt még volt haja és sokkal kevésbé volt halálfejű valamint fociznia kellett mert a Mourinho első edzősége idején focizni is kellett ott a balettra nem fizetett a zabramovics, meg is nyerték a bajnokságot

a robben lehetne balattkar a kirov balettban ő hozná be a paravánt tutuban és tüllszoknyában

brühüyyy
@évásanyó: én csak a lovagrendekhez próbálok értani a magam szerény mondján.
jó hely ez, befogad, szeret.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hess innen, Volker Schlöndorff elobbre valo szaros mjuzikeleknel
@Penivaldes:
Szia Peni!
Nem ismerem a szakmai előmenetelét, de ha így fejlődött visszafelé ahogyan levezetted, akkor most bölcsődében dolgozik, mint a dadusok öltözőjének al-segéd takarítója.

De sajnos már az indítás is sántít, mert egyetemi tanárként kezdeni... neki... ugye, meg szerettél volna nevettetni? Sikerült!!
@vitéž munkášőr: osztrákék?
anyum ingatta múltkor miattuk a fejét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sokan nem is szeretik a tenisz-t pont ezért
a wimbledoni kehellyel 3 millió angol font is jár...afiú párosban Pospisil(canada)) és Sock (USA) páros nyert a bryan ikertestvérek előtt hatalmas meglepetésként és ugyanennyit kaptak meg egy ezüst salátás t
álat nem olyan antik mint a zorbáné (a koshevoykészlet) de valódi ezüst

brühüyyy
@Penivaldes: a francokat. ez 2 hulye magyar, raadasul nok - mar elnezest, de boldogabb lennek nelkuluk

hamarosan az is leszek, mert meglesz uj oto
@taga20:
rezeket és derótokat kifényesíteni nem kell magadra vigyázz és szikrára fel

sziporka

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
vettél histórikus elektronyos trabantot?

brühüyyy
@Knósszosz: Rendben, aláírom, hogy felhigultunk,de bagoly írásából sütött a rosszindulat, leírta vagy tízszer, hogy mikor üt meg bennünket a guta, lehülyézett, stb,ilyet nem csinál, csak egyszeri troll. Aki valamit is ad magára, az idegen helyen nem vagdalkozik, lehet vitázni, de mindenkit hülyének csak egy egyszeri szöges bunkó néz.
@rodeo36: beszeltunk errol? vagy hogy a franczba ereztel ra ilyen frankon?:

www.willhaben.at/iad/object?adId=87881401

bar sajnos ez csak a kovetkezo utani lesz

:o)))
@Knósszosz: lehet, hogy keverem egy másik tanárral, de van egy akivel a mandineren ismerkedtem össze, egy esős őszi napon, na ott még gimnáziumi tanár volt, de amikor itt volt, akkor már általános iskolában oktatott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hahaha.. megtaláltad az Északi Szporádokat?! Akkor pont ott Szkópelosz mellett megtalálod Alonísszoszt... az egész sziget nemzeti park, ott él a mediterrán barátfóka, sehol máshol. Keress rá, érdemes!

Kicsi sajnos a kolóniájuk, de garantáltan nem zsidók, szóval kedves állatok.:)
@vitéž munkášőr: de miért kell olyan korán? hová mennek?
és te miért mész velük?
@Knósszosz: barátfóka, hiszen akkor az római katolikus:)
@Penivaldes: mert gyokerek, pedig nem megyunk messze, egy 100-as cirka. az en kocsim meg nem franko erre a celra (egy 23 eves off-road L200-as)
@évásanyó:
"Különböző stílusok ötvözete."
A színessége mellett van egy sajátossága, nem személytelen,és ettől egyedülálló.
Haza jövünk, ha ide jövünk.
@Knósszosz: Kösz megnéztem. Valóban nem csúnya hely az sem. :)

https://www.google.hu/maps/place/Skopelos/@39.139897,23.84561,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s58098243!2e1!3e10!4m2!3m1!1s0x14a6ea38633b4d97:0x51d219c584c4a1cf
@évásanyó:
Nem felhígulás ez, csak a szar is melldöngetve követeli magának a státuszt. Most jött el az ő idejük, most nem kell semmiféle értékelhető tudás ahhoz, hogy bolhából tetű legyen a kedves narancsbolsevik elvtárs.

Sajnos evvel párhuzamosan az értékek meg értéktelenné válnak, ez már csak így van. Semmi gond, ezek mennek majd a pöcegödörbe, de sajnos addig baromi károkat okoznak..
@Penivaldes: Ebben van az is bőven. :) Nézd meg szerintem tetszeni fog majd.
@Knósszosz:

"de garantáltan nem zsidók, szóval kedves állatok.:)"

Hüüüüülyeeeee:))))))))))))))
Nem is homokosok?
@Orica Középföldi: valszeg koves ottan a tengerpart.

Koves, ajjaj, az is gyanus…

XDDD
@Penivaldes:
Nekem van zsidó barátom is... azt nem tudom, hogy tud-e úszni, de biztos, hogy nem az Égei tengerben lakozik.

A katlik fókák meg nem érdekelnek, nyálkásak.
@Orica Középföldi:
Mikor kifekszenek a napra D vitaminért, utána esetleg...:)
@Mariann19: Nos pontos a fogalmazásod, mint mindig. Otthonias a légkör, van benne minden. De el is engedheted magad, nem fog hátbaszúrni senki. Viszont, mint egy anyaoroszlán egy hangon zúdúl fel a társaság, ha egyik tagját bántják, felemelő látvány.Fabius nem telepedik rá folytón, bár én szívesen olvasnám többször a magánvéleményét a blogolók között, dehát ez az ő döntése. Már írtam kezdetben, Szív fészkeit szerettem, ezt nem tudom Gebnek elfelejteni.ennyi.
@Penivaldes: Itt a második része is. :)

youtu.be/WRmWmDXcStE

Amúgy tényleg jó nem olyan Hollywoodi szarság. Svéd-angol-dán-norvég-finn-német koprodukcióban készült. :)
@Knósszosz: Az a szerencse, hogy a valódi értékek mindig elő tudnak bújni a szar alól is, ha eljön az idejük, és csillognak, bármilyen koszba is fektetik őket, nem fog rajtuk.
@Penivaldes:
Fáradok, melóztam szombaton és ma is...
@évásanyó:
De miért kell az értéket szarral bekenni ahhoz, hogy aztán kibújva alóla elnyerje a valódi státuszát? Ez kell??
Nem lehetne esetleg a helyén kezelni azt, ami valóban építő jellegű szándékkal és szakmai alapokon működik?

Én hülye, focista kormány alatt ilyet kérdezni...
@vitéž munkášőr:
IBUSZ prospektus:
"A slomós tengerpart 30 méterre van az apartmantól..."
@Knósszosz: szoval kaftanban kell furdeni ;-)

nekem olyat ajanlj, ahol FKK is van, egy libsibolsinak ugyanis az dukal!
én oda mennék ahol kéklő tengerben áztathatom magam, miközben madarak repkednek felettem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az egyetlen akció: felhívod telefonon (November 1 után egészen április végéig) és megkérdezed valamelyik nyelven amit beszélsz, és megtudod, nyáron túl meleg még a tengeri szellő ellenére is, a vaságyak meg nagyon recsegnek, jobb valami olyan ami a padlón van és nincs lába bár azt ott nehéz találni mert úgy takarítanak, hogy avízsugárral kimossák az egészet miután mosószerrel felmosták és utána "lehúzzák" a vizet az ablakmosók által ismert squeegivel csak kicsit ngyobb...a kaja télen nyáron kíváló és a borok is

brühüyyy

ha már ott vagy thesszaloniki-t ne hagydi át is lehet úszni oda...tuccószni?
Jó8 gyerekek, elfáradt az öreglány, zűrös esténk volt, csocsi, holnapig!
@Penivaldes:
északi jeges tenger sirályokkal és viharmadarakkal?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
én autóiparban váltam oszlopszentté...ismereteim...@taga-nak ne mondd mert belebetegszik majdnem kíválóak és ez a fejlődés normális útja még az olajlobby léte ellenére is (olvass utána Lac Megantic Quebec Canada 2013)

majd ha az utakat úgy átépítik, hogy a sugárzó elektromos energiát onnan lehet fizikai érintés nélkűl leszedni, akkor vége lesz az olajlobby-nak meg sok más szarnak is

brühüyyy

és ez nincs is messz laborkísérletek sikeresek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mindig van, az Érpatak Travel hetente kétszer indít csárterjáratot oda.
Guglizz rá!:)
@Penivaldes:
@taga-t kérdezd, ha bolond 300-ak arraeveznek akkor besöröznek és ordítoznak, hogy éljen Dyonüssos meg a a Patras-i kikötő ahonnan lehet besétálni Athen-ba és akropoliszozni egy napig

brühüyyy

tengeri sárkányokra vigyázni a víz tele van velük és +1 ha te is úszol
@rodeo36:
"a kaja télen nyáron kíváló és a borok is
" - ezt meg tudom erősíteni!

Csak egy plusz: a magyar paradicsomnak nincs párja... tényleg! A Santorínin termő egyedi fajtához képest tényleg...
És ez nem görög imádat, csak tény. Aki tudja használni a netet, két perc alatt bizonyságot lel rá, hogy nem hülyeséget beszéltem. Az egész sziget vulkanikus mivolta okán... tudjuk az előzményeket - szóval a jó talaj. És a helyiek hozzáértése...

Na, én ott zabáltam horiatiki salátát, amiben négybe vágva voltak a helyi paradicsomok... az olyan volt, mint Mahler No 4-e... akkor sejted, ugye?
@Knósszosz: B+ még repteret se látok azon a szigeten. :)
@vitéž munkášőr:
Akkor északabbra a horvát Vrsar, ott találsz csak igazi északi nevezetességet, a Limski Fjordot (Isztria). Keresd meg, gyönyörű, sok évvel ezelőtt ott voltam.

És a leghíresebb libsibolsi pélóhelikopter strand is ott van!:))

Ha már kérdezted!!
@Knósszosz: Jaja látom közben csekkoltam gugli mapon. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A horvát Adria csodálatos.
Az olasz oldala a közelébe sem érhet... - ott is megtapasztaltam. Persze a másik oldal (Ligúria) megint más tészta, és Szicília meg lejjebb tök délen depláne.

Padisák Mihály örökbecsű kamaszregényére emlékszel? Éljen a száműzetés volt a címe... na, onnan jönnek elő adriai képek nekem, ha nem olvastad fölösleges idéznem belőle. Padisák egy géniusz volt...
@Knósszosz: zsir! nekem Krobotia ugyis kozel van
@Knósszosz: van sightseeing with the fuckin` moron is? mert akkor befizetek inkabb oda
@rodeo36: meglesem, de mar csak holnap. kozelg a haromhusz, bekapcsolom a Bang&Olufsent, ami most melyseges szilenciumot fog sugarzani

udv Nektek!
@vitéž munkášőr:
mondd? mit szerecc a Bang and Olufsen-en? mi az a különleges, hogy 3x-os meg többszörös árakon kínálják (az élettartamát ne emlicsd azt tudom de nem fizetek érte, hangminőség és mivel tudod összehasonlítani, hogy ne más csúcsgéppel egy KEF-hez mi a viszonya?)

brühüyyy

szarházi amerikai vasúttársaság canadai szarabb sineken magas éghetőségű olajterméket szállított a várost keresztező vasútvonalon, kisiklott és a városból a POKOL maga lett, kibaszott sok halott meg egy város ami volt, ma van az évfordulója

mikor a szart drágán aggyák de olcsón állíttyák elő, most fizteni fog de a halottnak is van ára? hogyan fizetik ki neki?
Bölcs "öreglány" jól aludtál?....tudtad, hogy imádni való vagy te is?, mint ide/hazajáró
@Knósszosz:
" egy valódi pedagógus ilyen nevet nem választ"

Kérlek, ne téveszd össze a pedagógust a tanár foglalkozású egyénnel, ég és föld a kettő, sajnos.
Ez a bagoly nevezetű sokadik senki meg sose volt még tanár se. Valaki említette itt Belpesti Barom nevű időszakos látogatónkat, engem is az ő stílusára emlékeztetett ez az esztelen a minősíthetetlen stílusú vagdalkozás, amit itt ez a madár elkövetett.
Ne hagyjátok magatokat provokálni.
@Mariann19:
"A színessége mellett van egy sajátossága, nem személytelen,és ettől egyedülálló.
Haza jövünk, ha ide jövünk."

Ezt pontosan így érzem én is, és @évásanyó is szívemből szólt.
Nagyon régen olvasgatom ezt a blogot, évekig nem is kommenteltem, de most már mint ingyenélő láblógató nyuggernek több időm van itt lógni. Viszont sokszor járok úgy, hogy mire gépközelbe kerülök, addigra már többen elmondtátok a mondandómat :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Vader Nagyúr emlitette a Belpestit.Kedves Nyuggertársam, bizony,hogy igazad van, rengeteg katedrára nem illő tanárral dolgoztam már sajnos együtt, mert hiába voltak offék a szakmai részben, a gyerekekben mégis olyan töréseket okoztak, hogy az már bűn.Bagoly nertárs egy neveletlen, ostoba, mondhatni senkiházi volt tegnap, és én voltam a hülye, hogy leálltam egy ilyen nimanddal vitatkozni, nem teszem többet. Más:sok blogot olvastam el évekig, míg ide eljutottam, és itt is ragadtam, persze a főfogáshoz jár saláta és bor, nekem : Gondolatvilágban, Nyomorszéle, Ponci megmondja, Hircsárda,Vincent,a körítés.De a Varánusz az első.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

@évásanyó:

lassan már megalakíthatjuk a ÖTYE foglalkozásokkal :)))
@Penivaldes: Igen sajnos, nekem is egyre rosszabbak a tapasztalataim az unokáim tanerőit megcélozván.@guma: Nem árt, ha a forró fejű és szívű, lángoló ifjúság a hátát támaszthatja a "forradalomban" kipróbált, megbízható ötyék hátához, ölükbe hajthatják fejüket, ha kibuggyan könnyük, s vannak, akik letörlik.
@évásanyó: igen, sajnos van mínőségromlás. és sajnos szinte mindenhol, nem csak a tanáréknál:((
@évásanyó:
"nekem : Gondolatvilágban, Nyomorszéle, Ponci megmondja, Hircsárda,Vincent,a körítés"

Ezekből a Ponci megmondja nekem kimaradt, nosza utánanézek. Én még Puput szeretem, bár kicsit bő lére ereszti a mondanivalóját.
De Varanus forever :)
@évásanyó:

Ebben igazad van, csak az a baj, hogy a "forrófejű ifjúság" nem tart igényt arra, hogy bárkihez is odatámaszthassa a hátát. Hasznavehetetlen őskövületnek, tehát mellőzendőnek tartják a hosszú idők tapasztalatával rendelkező idősebbeket.
Tisztelet a kivételnek, mert azért van ilyen is.
@Penivaldes:

Vannak, persze. Ők azok, akik már fiatalon is öregek voltak. De akik öregen is fiatalok, azokra azért lehetne és kellene támaszkodni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Poncihoz meg kell nézned a Brian életét c. filmet. Én humorforrásként tartom Poncit, nagyon sokat röhögök a szövegeiken.Puput én is olvasom, tetszik is, kissé dagályos, de elmegy.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Jó neked, hogy láblógató státuszban vagy, már legalább a munkahelyi stressztől mentesülsz.
Nagyra becsülöm azokat az embereket, akik a szabad idejüket tartalmasan tudják eltölteni.
Sokszor mondom el, hogy eszes ember soha nem unatkozik.
Említed, hogy néha van mondandód, és mire feljössz, már szó van róla. Ez is jó szitu, mert be lehet kapcsolódni a saját véleményeddel.
Én legalábbis így szoktam tenni.
Ez nem szabad, hogy gond legyen.
@Mariann19: Én is így kezdtem, most meg alig lehet lerobbantani a blogról.:))Én már elég régen nyugdíjas vagyok, sajna sok általam kultivált időtöltésről le kellett mondanom, sokat fekszem, de próbálok helyette újakat, és persze naprakészen tartom az elmémet, tréningezem olvasással, zenehallgatással, politizálással, stb. Lehet, hogy öregszem, de nem szeretnék kövület lenni.
@Mariann19:
"már legalább a munkahelyi stressztől mentesülsz. "

Hahaha, azt csak úgy hiszed. Nem lehet egyik napról a másikra leállni. Hívtak olyan munkára, ahol csak heti 2-3 napot kell dolgoznom, plusz az egész nyaram szabad (csak így vállaltam az uncsik miatt), hát persze hogy vállaltam. Ez most egy kegyelmi állapot, hobbiból dolgozom, viszont fizetnek érte :)
Kívánom, hogy anno majd neked is legyen ilyen időszakod. Bár, ha önálló vállalkozó vagy, magadnak szabod meg a végső határt. Baráti körömből látom, hogy ez viszont nem egyszerű.
@Mariann19:
"Ez nem szabad, hogy gond legyen"

Nem is gond, sőt örülök neki, csak nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. És egyébként is, addigra már régen máshol tart a beszélgetés fonala.
@évásanyó:
"Poncihoz meg kell nézned a Brian életét c. filmet. "

Szeretem az angol abszurd humort.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Félig munkavállaló, félig szabad úszó. E két státusz minden gyönyörűségével együtt. Ez írónia volt.
Pótolhatatlan az a munkahely, ahol az általad szeretett emberekkel vagy körülvéve, amikor már az utcán magadban mosolyogva lépdelsz dolgozni, egész napos a humor a munka szépsége mellett.
Jól teszed, hogy vállalsz munkát, szerintem kell egy átmenet is az új életstílushoz, neked megadatott.
Nehogy egyszer is siránkozz, mert szerencsés vagy!
@Mariann19:
"Nehogy egyszer is siránkozz, mert szerencsés vagy! "

Véletlenül sem siránkozom soha, én tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok. Volt néhány gubanc az életemben, de azt mind én okoztam magamnak (sajnos ezt a családnak is el kellett viselnie), tehát senkit sem okolhatok.
Nekem a pohár mindig félig tele van, és sosem félig üres.
@évásanyó:
Az az internet hallatlan előnye, hogy ha társaságra vágyunk, hiányzik az emberek közelsége, netán el szeretnénk mondani valamit, akkor KATT, és mint egy varázslat, minden egyben van.
Néha elnézek idős embereket, akik ülnek, és órákig néznek a semmibe. Én őszintén sajnálom őket, mert nem adatott meg nekik valamilyen okból olyan elfoglaltság, ami szinezné az életüket. Talán a fiataloknak kéne családon belül valamit kitalálni.
@Mariann19:

Csak életszemlélet kérdése. Ezt viszont én gyerekkoromban szívtam magamba, és minden poziív életszemléletemmel együtt poros nyomába sem érek a szüleimnek, sose szűnök meg csodálni őket. De a példájuk hatott mindhárom gyereküknél.
@Mariann19: Nos, semmi nem új a nap alatt, somogyi anyósom volt, ott az volt a szokás, hogy egyben volt a család, és érdekes módon mindenki elfért, és mindig tudta mindenki, hol a helye a családi hierarchiában.A 80 éves Ángyika kihozta a kukoricaföldre a sámlit, és úgy törte a kukoricát.Senki nem nézett maga elé, mert nem értek rá.Amikor meglettek a gyerekeim, Ángyika ringatta a bölcsőt és dudorászott, sose sírtak.Mikor meghalt, átvette helyét a szintén 70 körösztanya.Városon alig várja a fiatal.hogí otthagyja a fészket, s elmagányosodik az ember, bár ennek most társadalmi oka van főleg, tudod, a megélhetés...
@évásanyó:
"Városon alig várja a fiatal.hogí otthagyja a fészket, s elmagányosodik az ember, bár ennek most társadalmi oka van főleg, tudod, a megélhetés... "

Meg azért a lakótelepi lakások nem igazán alkalmasak a többgenerációs együttélésre. Mindkét életformának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Én a magam részéről nem szeretnék részese lenni napi szinten a gyerekeim életének, pedig imádom őket. Olyan szerencsém van, hogy a párjaikat is szeretem önmagukért is, de ha véletlenül fültanúja vagyok a zsörtölődésüknek, azt nehezen viselem. Napi szinten nem kívánnám...
Abszurd dráma több felvonásban - Magyarország, 2014

Jegyzőkönyv képviselő-testületi ülésről - Tájékoztató a fertőző májgyulladás [gugli a barátod] miatt megtett önkormányzati intézkedésekről (forrás: Internet)

- ...még egy, amiben dönteni szükséges a testületnek: mégpedig a rovarirtás. Összevont bizottság tárgyalta kértünk ajánlatot a korábbiaknak megfelelően. Most nem csótányról van szó, hanem házi poloskáról. Az összevont bizottság a patkányirtást támogatta, de az ágyi poloska irtást nem. Ennek az ára 320.000.-Ft+Áfa/alkalom, és nem garantálják, hogy 100%-ban ki tudják irtani a poloskát. Egyszer viszont nem elég elvégezni, ráadásul több olyan építmény is van, ami nem zárható..

- Biztosan van olyan vállalkozó és, feltételezem, közmunkás is, aki segítene. Én biztos vagyok benne, ha fel lenne vetve ez a lakosságnak, akkor ennek a költségét át lehetne vállalni. Én a magam részéről biztosan segítenék, hogy a gyerekem nagyobb biztonságban, legyen. Amennyiben gázzal csinálják az irtást, abban az esetben a lakók arra a 10-12 órára, menjenek el valahova.

- Gond az ott kezdődik, hogy van olyan építmény, aminek szőnyeg az oldala, vagy nincs rendes teteje, ez miatt nem lehet teljesen bezárni.

- Én is egyetértek azzal, hogy meg kell oldani ezt a dolgot. A gyakorlat viszont mást mutat hiszen oda lett vitetve a Toi-Toi wc, mégsem használja mindenki, az ott lakók a wc mellé járnak, mert úgy szokták meg.

- Nem használják és kellene egy olyan személy, aki ösztönözné őket.

- Meg kell találni annak módját, amivel lehetne ösztönözni őket.

- Ül itt a teremben két olyan ember aki felvállalta, hogy a gyerekeknek, akik ott nőttek fel, szerveztek délutáni programot, és sportpályán meg is lehetett fürödni. Az emberi jog képviselői azt mondták erre, hogy ez emberi jogot sért, feltételezve van, hogy a romák koszosak. Ezért a két embert érte atrocitás, és ezt a dolgot meg kellett szüntetni. Olyan szociális és kulturális elmaradottság van, hogy nem elég csak az
eszközt biztosítani, hanem meg kell tanítani, hogyan kell használni. Van-e még hozzászólás a témában? Ha nincs, akkor szavazzunk. Javaslat a patkányirtásról volt aki egyetért azzal, hogy elfogadjuk az ajánlatot, kérem kézfeltartással jelezze.
@évásanyó: Nem tudom, mennyire vigasztal, de a generációk különélése lassan el fog múlni. Na, nem mintha annyira egymásba ángyorodtak volna a generációk, hanem azért, mert gazdaságilag nem fogják tudni működtetni a kétfős, pláne egyfős otthonokat. Ukrajnában korábban sem érte el a havi átlagnyugdíj a 40ezer forintnak megfelelő hrivnyát, mostanra azt is lefelezték.

Mivel a magyar gazdaság nem teljesít jól, hanem stagnál (és melléje stagfláció van), itt sem fenntartható ez a dolog. A jelenlegi kormány eladósít bennünket ezerrel, csak a fiatalok meg kivándorolnak. Eszük ágában sincsen azzal tölteni az életüket, hogy a pazarló kormányok által eltapsolt milliárdokat fizessék vissza az adóikból, és közben elnyomorodjanak. Hamarosan Magyarországon sem lesznek fenntarthatók az egyszemélyes háztartások. Mellesleg ez a luxus soha nem volt ilyen elterjedt, gyakorlatilag a történelemben unikális jelenség, az utóbbi 40-50 évben létezett csak, és hamarosan durván vissza fog szorulni. Egyszerűen nem fogunk tudni kifűteni 50 nm feletti lakásokat egy nyugdíjból, horror áron vett gázból.

Üdv:
b
@borzimorzi:

"Egyszerűen nem fogunk tudni kifűteni 50 nm feletti lakásokat egy nyugdíjból, horror áron vett gázból."

és a lángoló hazaszeretet, az smafu?
süti beállítások módosítása