Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.06.11. 05:30 Fabius

Üzentek a lengyelek: Dziękuję nertárs Gulasz!

Címkék: rtl klub gulyás gergely reklámadó

Megvan a magyar közéletnek a maga slampos bája, amivel vidám pillanatokat tudunk okozni barátainknak. Mikor egy megbeszélés késői szünetében fölugrasz a netre megnézni mi a pálya itthon, és nem lepődsz meg, hogy a kormány igyekszik minimalizálni az új adó okozta veszteséget a csatlósainál, majd minden igyekezeted ellenére hangosan felröhögsz, mikor a mindenre kapható és bármire hajlandó főlakájt megszégyenülni látod, akkor azért a körülötted téblábolók megkérdezik: vajon minek örülsz ennyire? 

Te meg elmeséled a reklámadó sztorit Gulyás reggeli szemforgatásával és délutáni lebőgésével együtt

x faktor.jpg

Aztán meg nézed, ahogy elszabadul az üvöltős röhögéspokol, amiben egymásra licitálva azt találgatják, Gulasz' nertárs hitelességi bizonyítványának mennyit árthat a pöcegödör alján strandolás? Mikor mondom nekik, hogy nyugi, a kiscsávó azt már a tejfogaival együtt elvesztette, kicsit elkomorulnak, de azért megkérnek valahogy mindenképpen adjam át: Köszönik a felejthetetlen perceket! 

537 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr816294229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak úgy, hogy tudjuk mennyit is érnek ők nekünk:

12:23 Ingyen mobil és laptop - ezt kapják a képviselők az Ön adójából

Az Országgyűlés Hivatala egymilliárd forintért kötött szerződéseket hordozható számítógépek, mobilok és mobilszolgáltatásokat beszerzésére, ezeket a képviselők, szószólók és a nekik bérelt irodákban segítőik használhatják.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A legnagyobb megrendelés a Magyar Telekomnak jutott, a norvég Telenor kimaradt a buliból.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ingyen_mobil_es_laptop_ezt_kapjak_a_kepviselok_az_on_adojabol.582470.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
gondold végig mégeccer

(tényleg nem linkelek, hacsak nem valami jó kis .gif)

ma kiborúl a bili brüsszelban a lézerjanira ráboríttyák a zasztalt de pénzt nem kap, a magyar eur támogatások pályázati rencerében a magyarok a butaság csimborasszóját mutíttyák azaz nem ítélik meg nekik az akármit már csak egymástól tudnak lopni...az autóipar az nem autóipar az bérmunka olcsó munkaerővel azaz a munkabéreken kívűl valami bérleti díjat (maximum) fizetnek a gyárak és a szállítási kölcségeket (eccer valaki aki ért hozzá és van számadata kiszámíthatná mennyi is az annyi a sok összeszerelés után....mert szerintem bakfitty, és nagyon sok máson is

nincs magyar termelés és nincs magyar szolgáltatás és a gazdaság döcög
meddig lehet ezt kendőzni

súlytalan semmitérő szar az egész

brüühüyyy
@tristen2005:
kora hajnal ban nincs rum és egyébként is senkitől nem tűrök a rumomba beledumációt

brühüyyy
és még egy kis adalék:

Volt fideszes államtitkár mozgolódhat az Origo körül
A Figyelő szerint Várhegyi Attila, volt szolnoki polgármester médiacége állhat az Origo átpozícionálásának hátterében.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2014%2F06%2F12%2Fvolt_fideszes_allamtitkar_mozgolodik_az_origo_korul%2F
@tristen2005: :)

"Na, kérem! Elgyöttem Önökhöz, a' Önök érdekébe' kérem. Besenyő F.M.H István, azaz Besenyő Foci Meccshez Hozzászóló István,hogy hozzászóljak a focimeccshez kérem, mert teljes mértékben a véleményemet alátámasztom már most. Szeretem a focit kérem, nézzenek rám, igazat mondok, jóhiszemű vagyok, szeretem a focit, csak azt a' egyet nem értem, hogy minek oda a labda?? Hát nóóórmális? Azt én elnézném kérem, hogy fölsorakoznak ugye a' úgynevezett focisták, esetleg gimnasztikáznak, vagy felvesznek alakzatokat. Na, de a labda az a' útba' van, ha fél lábbal egyensúlyoz a focista, hát az veszélyes, elbotol benne, térgye kalácsát megüti, bevérzik!!! Azé mondom kérem, eleve a labda nem kell. Miért? Hát ők maguk is tudják, a focisták, folyton azon vitatkoznak lábbal, hogy hol ne legyen a labda. Valahova odagurul a labda, a másik odamegy, oszt mingyá felülbírálja, hogy ne ott legyen. Aztán megin' gyön a másik, az is korrigál, hogy itt se legyen. Sehol egy pont kérem a füvön, ahol a labdát ott lehetne hagyni normálisan."

www.facebook.com/laarandras/photos/a.10150101467428991.286249.173059183990/10152412408873991/?type=1
@rodeo36: ebben sincs vita köztünk, tényleg bakfitty az összeszerelési gazdasági haszna, de ebben a béka segge alatti Mo.i gazdaságban még ez is gőzmozdonyként húz.

Lézerjani pofáncsapás és visszatartott pénzek és a norvégok most parkoltatnak kb. 30 milliárdot, ez a többi eu-s pénzekhez képest semmi. Ha majd betársul több ilyen pénzosztó és pénzkezelő, ma akkor esetleg lehet hatása, addig lehet keménykedni befelé, nyalni kifelé. A fideszjobbik droidok meg élvezkedhetnek, mint ahogy eddig is.

melléklet:

Több lakosságbarát intézkedés megtételére, köztük a lakossági gáz árának csökkentésére, a minimálbér és a karácsonyi nyugdíj emelésére készül a szlovák kormány a 2016 tavaszáig tartó kormányzati ciklus második felében - számolt be csütörtökön a pozsonyi Pravda Robert Fico kormányfő közlésére hivatkozva.

A független szlovák lap szerint az első intézkedés várhatóan a lakossági gáz árának megközelítőleg tíz százalékos csökkentése lesz. Az árcsökkentést - amelynek pontos mértékéről a baloldali szlovák kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) június végi rendkívüli közgyűlésén születik majd döntés - valószínűleg több lépcsőben valósítják meg 2015 és 2016 folyamán.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fico_is_orbani_modszerekkel_kisetletezik.582580.html
Id. Orbán vagyonosodását vizsgáltatnák Gyurcsányék

Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának bányászati és dolomitfeldolgozó cége jól teljesített az elmúlt években. A DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdést nyújtott be a Dolomit Kft.-vel kapcsolatban kilenc miniszterhez.

hvg.hu/gazdasag/20140612_Id_Orban_vagyonosodasat_vizsgaltatnak_Gyu
@rodeo36: nem akarsz élőben kontaktálni vele valamivel, pl. pb megfelelő alakkal és energiával? :D

Orbán élőben nézi majd meg a focivébé döntőjét

A kormányfő a helyszínen tekinti majd meg a focivébé döntőjét Brazíliában - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

hvg.hu/sport/20140612_Orban_eloben_nezi_majd_meg_a_focivebe_don
Nem mindenkit ér utol a reklámadó - hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda, a jogszabály ugyanis jelenlegi formájában mégsem tudja megadóztatni a Magyarországon nem letelepedett szolgáltatókat. Az is elképzelhető, hogy a már itt letelepedett médiaszolgáltatók is külföldi társaságokra fogják telepíteni médiatartalom-szolgáltatási és reklámozási tevékenységüket.

hvg.hu/sport/20140612_Orban_eloben_nezi_majd_meg_a_focivebe_don
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a mai technikák mellett a tv többet mutat, mint amennyit élőben kurva sok pénzért láthacc, kivéve az élményt, a jelelét élményét ami megfizethetetlen, az NBA Spurs/*Heat meccse élőben ment a tv-n az NBA-nak van saját csatornája...Warren Buffet fi Jimmy jelen volt és sokan mások egy beugró több ezer dollár, emberek erre dolgoznak...a többi zsebpénzből fizeti

és a helyszínen nem lehet gyorsan átmenni a másik meccsre ami 1 órával később vagy amikor egyiknek vége a másik 500km-rel arrébb kezdődik

szóval

brühüyyy
@rodeo36: ejj ejjj, én nem erre gondoltam, hanem tehetnél valami közvetlent ott, ha már az egyetlen élő isten is ott lesz ;)
vezénylóóóóóóóóóóó szopásilag áll ebben is:

Juncker megválasztását támogatják a legnagyobb EP-frakciók

Az európai parlament (EP) legfőbb politikai csoportjai csütörtökön támogatásukat fejezték ki Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökké választásához.

hvg.hu/vilag/20140612_Juncker_megvalasztasat_tamogatjak_a_legna
@jaegtoer:
Szia!
"A média számára a sajtószabadság a reklámbevételek növelhetőségében nyilvánul meg."
Sommás megállapítás.
A média szereplőinek elsősorban a fennmaradásukhoz kell a reklámbevétel, és ha a létük ezáltal biztosított, élni tudnak a sajtószabadsággal. Az más kérdés, hogy a ezzel milyen módon lépnek a nyilvánosság elé.
Tegnapi beszélgetésünk után átgondoltam ezt a kérdést, és a kormány beleavatkozását ebbe az ügybe.
A kormány ördögi ügyességgel a céltés a kiválasztott eszközt együtthatóként kezelni.
Az e tárgyban lévő cél a véleményformálók és az eltűrt retorikával ellentétes hangot megütő értelmiségiek elhallgattatása.Most jön az eszköz:
A meghatározó sajtóorgánumoknak van még olyan nagyságú bevétele, ezáltal olyan mértékű nyeresége, melyből a reklámadót teljesíteni lehet, ám ezek a szereplők is borotvaélen táncolnak. A reklámadóval el lehet lehetetleníteni a lapokat, a TV-ket, közvetve az ezeket kiszolgáló reklám cégeket.
Fentiek alátámasztására szolgál az a tény, hogy aki kiszolgálja a jelenlegi rezsimet a médiában, azt a kormány megajándékozza a reklámadó alóli mentességgel.
Megjelent a hír, hogy a TV 2-nek az időbeli elhatárolását /veszteségét/ nem veszi figyelembe az adóalapnál.
Ez a hír a közvéleménynek nem sokat mond, mert ez a számviteli szakma által érthető csak.
Arról van szó, hogy a TV 2 a tárgyévi veszteségét a következő időszakra viszi át, ezáltal kisebb veszteséget, vagy nyereséget mutat ki a mérlegében.
Amennyiben a kormány az időbeli elhatárolást nem veszi figyelembe a TV2-nél, alacsonyabb lesz az adóalap.
Így jutalmazza meg az őt híven kiszolgáló TV 2-őt, aki szerintem a veszteségét azért határolta el a következő időszakra vagy időszakokra, mert a kormányzati reklám megbízásokkal bőven kompenzálni tudja majd.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rés a pajzson? :)

Így lehet megúszni a médiaadót

"a jogszabály jelenlegi formájában nem fogja tudni megadóztatni a Magyarországon nem letelepedett szolgáltatókat. "A reklámadó alapja ugyanis a számviteli törvény hatálya alá tartozó adóalanyok esetén a számviteli törvény szerinti értékesítés nettó árbevétele, míg az szja-törvény hatálya alá tartozó magánszemélyeknél ezen magánszemélyek áfa nélküli bevétele. Ebből következően, amennyiben a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá, úgy tényleges adóalapja és ezáltal adófizetési kötelezettsége nem keletkezik"

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/igy_lehet_meguszni_a_mediaadot.3.200047.html
Plusz bónusz :)

Az adóalap fenti, szokatlan meghatározása miatt ilyen külföldi szolgáltatók mind kívül maradnak a reklámadó-fizetési kötelezettségen, még akkor is, ha társasági adó szempontjából esetlegesen Magyarországon telephelyük van - hiszen nem tartoznak sem a számviteli törvény, sem az szja hatálya alá" - foglalta össze Barta Péter.

A szakértő szerint ez egy rés az adópajzson, azt viszont nem tudni, mennyire volt ez tudatos célja a jogszabályalkotónak.

"Nem elképzelhetetlen azonban, hogy ennek nyomán esetlegesen már Magyarországon letelepedett médiaszolgáltatók is külföldi társaságokra fogják telepíteni médiatartalom-szolgáltatási és reklámozási tevékenységüket, ezáltal elkerülve az új adóterhet" - vetíti előre az új különadó bevezetésének egyik következményét Barta Péter.
@rodeo36: "majd amikor az jön elő mint a rákosiéknál 52 53 ban akkor lesz kurvaszar és szerintem ez még idén lesz"

olyan nem lehet, hiszen a háttérben ott lesz az addigra legjobb barátunk és szövetségesünk, na..., az a kiebrudalt hárombetűs hogyishívják.
@Spániel: ah, hagyjál már! matolcsy+orbán egy gyorshitelért inkább felhívja a cofidist.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
na, mit mondtam pár napja? tessék visszakeresni, majdnem szó szerint ezt: a reklámrész kimegy külföldre, és a reklámozók kiküldik a pénzt, nem marad itthon.
miért van az, hogy mindég nekem van igazam?
(jósdát kellene nyitnom)
@V-PORT: "Hoppál Péter csak a Fidesz álláspontját közvetítette, azaz parancsra cselekedett. "

emlekszem, a II. vh utani perekben nagyon sokan hivatkoztak ugyanerre..
@rodeo36:

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mellár Tamás: Magyarország utat tévesztett
Becsapnak bennünket

részlet:
"– Tényleg kritikus mostanában, hisz amíg a kormányzati propaganda a gazdaság dübörgéséről beszél, ön – aki távol áll a baloldaltól – azt nyilatkozta, hogy a gazdaság még a szocializmusban is jobban működött, mint ma. Nem túlzott?

– Dehogy. A számok egyértelműen mutatják, hogy a gazdaság jobban teljesített a hatvanas évektől a rendszerváltásig, mint az azt követő évtizedekben. Úgy látom, képtelenek vagyunk megfelelően működtetni az egyébként hatékony piacgazdaságot és vele a demokráciát. Mindez a magyar politikai elit bűne. Jól látjuk, Szlovákia és Lengyelország mögülünk indult, és már jóval előttünk jár, mert mindkettő tudott élni a rendszerváltás adta lehetőségekkel. Magyarország valahol utat tévesztett."

folytatás: www.168ora.hu/itthon/mellar-tamas-ksh-gazdasag-vukovich-gabriella-orban-viktor-toke-127590.html
@V-PORT: De, lehet. Sőt! :(((

Viszont, ha Tarlós valóban tökös, akkor tényleg leállíttatja a metrót, földalattit, oszt' utazzanak a pestiek a Szeged - Hmvhely villamossal (villamosított vasúttal???)!
@parti_giano:

ez akkor mondana valamit, ha mellé tették volna az adóforintok milliárdjaiból fenntartót adók műsorait...
@Marcellusca:

ennyire nem tökös legény, csak szájkaratéban nagy az uraság...
@guma:
Tudom én aztat. :)
Főleg, amíg meg sem nyerte a választást.
@V-PORT: pár napja írtam itt, hogy úgy sem tudnak majd tudnak eredményesen működni a ballibek, ha nyernének bármit is a fővárosban. Éppen ezért.
Kerületek is megbánhatják, ha nem fideszes a polgimesti.
Ki van ez tanálva.
@Secnir: nem kell jósda, akinek egy csöpp esze van, az kitalálta ezt, pont mind a tranzakciós díjjal, meg a többi fszsággal mint például: trafik, percdíj.

@Spániel: ki bizony, ezért teljesen felesleges ez a választás is, semmi értelme, pont úgy semmi, mint a parlamenti homokozónak, nem oszt nem szoroz, ez már rendeleti és kormányzói irányítás, úgy horti stílusban.
A Jobbik nyomására találták ki a reklámadót

L. Simon nem nagyon igyekszik ezt titkolni. Hetilapszemle iróniavitával és az új Közgéppel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F06%2F12%2Fmegvan_a_kozbeszerzesek_uj_ellovasa%2F
Csúnyán elmeszelték Magyarországot Washingtonban

Freedom House: Magyarország közel áll ahhoz, hogy ne legyen "megszilárdult demokrácia".

hvg.hu/itthon/20140612_Csunyan_elmeszeltek_Magyarorszagot_Washin
@Secnir: "miért van az, hogy mindég nekem van igazam? (jósdát kellene nyitnom"

Inkább lottóz, azzal jobban jársz. :)
Visszalőtt a norvég alap miatt tiltakozó civilekre a kormány

A norvég alapok miatt tiltakozó civil szervezetek éppen az ellen emelnek szót, hogy egy közpénzeket kezelő rendszer átláthatóvá váljon – reagált a kormány arra, hogy több mint 60 nemzetközi szervezet fejezte ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések miatt. A kormány azt is közölte, kategorikusan elzárkózik attól, hogy a norvég alapok civil forrásait jelenleg kezelő szervezetekkel a jövőben is együttműködjön

hvg.hu/itthon/20140612_Visszalott_a_norveg_alap_miatt_tiltakozo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Jobbik nyomására találták ki a reklámadót"

Mióta ilyen jelentősek a fidesznek? :)
@guma:

Tarlósnak nincs vesztenivalója. 66 éves, nyugodtan elmehet nyugdíjba. Ha marad, minden szar a nyakába zúdul. OV-t az sem érdekli, ha minden kerület fideszes lesz.
Szívni fognak, de ez a dolguk.
Porig akar alázni.

Érdekes lesz ez a választás.
@V-PORT:

ha az ellenzék ezt a ziccert is ki tudja hagyni, akkor nyugodtan kollektíve száműzetésbe vonulhat, nyersebben kifejezve magam, elmehet az összes a sunyi picsába...és rohadjon meg ha egy forintot is felvesz - választott képviselősége címén - a közösből

mikor állítja végre valaki föld körüli pályára lézer jankót meg a cimbijét?
a sok fidesz szimpatizáns bunyecnak -fővárosilag - ez nem fekszi meg a gyomrát? nyugodtan engedik el reggelente a gyerekeiket,párjukat metrózni, buszozni egyáltalán közlekedni?
@V-PORT:
"Ennyire nem lehet utálni Budapestet!"
Az a baj, hogy megutáltatják a politikusok. Akiben van szolidaritás és igazságérzet - mindegy, hol van a lakhelye - az a főváros központúságot nem ismerheti el.
Nálam pl. az verte ki a biztosítékot, hogy az eu-s kohéziós pénzeket nem a felzárkóztatásra vették igénybe, hanem a fővárosra többek között.
A buli odáig ment, hogy Pest-megyéhez akarták csatolni Nógrád megyét, hogy a fejlettségi szintjét lehúzza, és oda áramoljanak a pénzek.
Én sajnálom a vidéket.
Az interjú további része nem kevésbé érdekes és ijesztő. L. Simom egyrészt – közvetlenül a fent elemzett szakaszt követően – azt is nyíltan megmondja, hogy a Jobbik nyomása is erős oka volt a törvény meghozatalának:

Az elmúlt négy évben rendszeresen revolverezett minket a Jobbik a kulturális és sajtóbizottság ülésein, hogy következmények nélkül lehet megszegni a médiatörvényt például a reklámok hangerejével. Visszatérő igény volt, hogy a mádiahatóság kezdjen valamit a reklámkérdéssel. Nem mondom, hogy a reklámadó ennek egyenes következménye, de egyes kérdések a kereskedelmi mádiumokkal kapcsolatban végig napirenden voltak.

cink.hu/soha-nem-leplezte-le-senki-a-kormanyt-ugy-mint-most-l-1589782159
@V-PORT: Most kellene egy teljes összefogás - jobbikkal együtt - a fővárosban. :)
@Mariann19:
nem kell elismerni a főváros központúságot, csak azt, hogy közel 2 millió ember él és dolgozik itt, megtermelve tudja fülem mennyi gdp-t. ugyanakkor az sem állapot, hogy a "vidéket" (is) hagyják lepukkani, szándék sincs - egy -két "csókos" települést leszámítva - a felemelésre'.

egyébként bpesten sincs kolbászból a kerítés, mert pl. akármelyik teljesen véletlenszerűen kiválasztott közúton simán végig vontatnám bármely politikusunkat, hogy élvezhesse a random kátyúkat amik tönkre b.szák az ember autóját a 400+ forintos üzemanyagárak mellett... hol a picsában van a lové tisztelt hölgyem és uraim, tisztelt ház ????
@Mariann19:
+1!
Amit én látok: Szentes-Fábiánsebestyén-Gádoros összekötő út (Autostrada del Fekalie), elképesztő állapotban és ez csak egy szelet a békési szartortából:
www.delmagyar.hu/szentes_hirek/hiaba_javitottak_lassitani_kell_az_osszekoto_uton/2317504/

Egyáltalán nem túloz a cikk írója, érdekelt vagyok arra, magam is látom. A vidék ennyire fontos stadionországban. Most jöjjön egy narancssárga gyökér és magyarázza meg EZT! Kíváncsi vagyok, milyen érveket tud felhozni amellett, hogy le van szarva az arrafelé közlekedők érdeke. Anyagi természetű magyarázat nem játszik, a felcsúti foci disznóólból meg lehetett volna... és nem csak ezt az egyet. Szeretnék arrafelé a latort érte, komolyan. Így csak kiköpnek a neve hallatán.

Tudom, hallom. Ott.
Nesze neked Erdély!

Nem akarom, hogy ez a mocskos Erdély továbbra is a hazám része legyen! Nem akarom a „șasăcai”-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra… Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia…” – így az író.

pannonhirnok.com/liviu-andrei-nem-kellene-romania-resze-legyen-ez-a-velejeig-romlott-erdely/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

fogd már fel a jobbik mint párt soha nem lehet opció egy értelmesen gondolkodó, normális élhető világot akaró ember számára.

a jobbikos szimpatizáns már egy másik kérdés, ott esetleg elképzelhető, hogy ki lehet zökkenteni az eltévelyedésből, még ha kicsi is rá a sansz, de mint a vicc is mondja: "mindenki rendőrnek születik csak van aki..." (itt kérek elnézést az értelmes rendőrök szerény halmazától :) )
@batka manó: Gondolod, hogy az egy milla szavazójuk között nincsen "értelmesen gondolkodó, normális élhető világot akaró ember"?
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? ;)
ezért írtam eztet':

"jobbikos szimpatizáns már egy másik kérdés"

de a jobbik mint párt:

1., nem ellenzéki ez a kisebbik baj
2., rohadtul de nem "szalonképes" és finoman fogalmaztam
@Knósszosz:
És a Szentes - Fábiánsebestyén - Gádoros - Kisszénás - Nagyszénás - Orosháza vasútvonalról ne is beszéljünk!

Télleg! Jár még egyáltalán azon a vonalon vonat?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: összefogás a jobbikkal? ahhoz talán legeslegelső sorban ellenzékiként kellene viselkedni.

Pl. ilyesmi soha nem történhetne meg:

A Jobbik nyomására találták ki a reklámadót
index.hu/belfold/2014/06/12/megvan_a_kozbeszerzesek_uj_ellovasa/
@Spániel: a vezenylo atvette a nemzetek europaja dumat is a jobbiktol, a nyomasra emlekmurol es paksrol ne is beszeljek
@Marcellusca:
Szevasz Földi! - vagymifene...
Én csak a Szentes-Orosháza vonalat ismerem, de az nem mene vala Nagyszénás felé, csak úgy elfordul Gádorosnál Szentetornya-Oros felé.

Arra persze már, hogy ne közlekedne vonat?! Viccelsz?
Napi két pár!!
Az első Szentesről 05:30-kor, az utolsó(...) 14:45-kor indul, visszafelé nagyjából ugyanez a helyzet.
Nem kamu, a a MÁV Start Elvirán lecsekkolhatod!

Szóval, a teljes leküzdendő távolság 40km, ezt 1 óra 15 perc alatt abszolválják a Hungarian Dream Railways BzMot típusú dízel meghajtású szardiniás dobozai (tudod, azok a kispirosizék...)

Közben a hülye Csehek meg ilyen szar Railjeteket vesznek:
www.railvolution.net/railvolution/upload/first-cd-railjet-arrives-on-czech-network_b.jpg
Ja, és van alattuk pálya is... ezthogycsinájják? Én sejtem, de az itt nem megy.
@Knósszosz:
Ja, ja. Kevertem a Mezőtúri vonallal. :(
A szentesi vonal nem egy leányálom. :)

www.youtube.com/watch?v=kJGX6abVztI

Én orosházi vagyok, úgyhogy nemtom földi-é-e, vagy csak majnem. :D
@batka manó:
"Nem kell elismerni a főváros központúságot."
Nem is!
Az a baj, hogy minden fejlesztés vagy szintentartás hatalompolitikai döntés eredménye.
Nem szűkíteném le ezt a problémát csupán a közlekedési gondokra, mert ennél súlyosabb gondokat okoz az ipartelepítés koncentrációja pl. Miért kell az elmaradott térségeket kizárni a támogatásokból?
Ez azt eredményezi, hogy a foglalkoztatottság egyenlőtlensége miatt csak nő az "eltartottak" segélyre szorulók száma.
Ugyanakkor a fejlettebb régiókba már távolról szállítanak munkaerőt, szállásköltséget fizetnek, horribile dictu a határon túlról jár át a munkaerő.
A hatalompolitikai döntést említettem, ennek ékes példája a 4-es metro, melynek kapacitása 50%-os kihasználtságú.
Már az ötletnél látható volt, hogy a főváros lakossága csökkenni fog, jelenleg nem 2 millió, hanem 1.775, és számítottak az agglomeráció általi utasszámra is.Ez sem jött be.
Válaszodból kitűnik, hogy te is indulatos vagy - jogosan - mert a mindennapi komfortérzeted romokban áll, miközben meggondolatlan megalomániákra irdatlan összegek mennek el.
@Knósszosz:
Szia Knósszosz!
Az útviszonyokon túl azt látom a TV riportjaiban , hogy Magyarországon van egy másik világ, vannak települések, ahol nincs orvos, gyógyszertár, sokban már kisbolt sem, cigiért 8 km-t kell tekerni bringán.
Elnézem ezeket a gyűrött embereket, és meg vagyok győződve arról, hogy kevés az örömérzetük, hiszen nem érzik a gondoskodást, ezek a napi gondok nem csalhatnak mosolyt az arcukra.
Ezek az emberek úgy élnek, hogy a civilizált környezetben élők szánakoznak rajtuk, és nincs annál megalázóbb, mint amikor elég bajuk mellé még lenézettséget is át kell élniük.
A támogatásokból néha át kéne csoportosítani, mert nemcsak mi, városiak létezünk ebben az országban.
@Marcellusca:
Én nem vagyok helybéli, viszont a family egyik fele ottani. Én szeretem az alföldet (is), imádom a Tiszát - nincs olyan mesze azért - sokat voltam arrafelé és van egyfajta hangulata egy álmos délutáni városnak ott a puszta közepén... szóval, te akkor tudod!
Akkor vagyok negyon elborulva, amikor arra gondolok, hogy ott Gyopárosfürdő milyen lenne, ha Osztrákiában lenne... Csak úgy Wörthersee... láttam párszor.

Igaz, fejlesztettek ezt-azt és nem lepusztult, de ahhoz képest, hogy mi lehetne?
Hagyjuk...
@Spániel:
nem lesz ott, szarra neki sincs szüxége, ha fizet jó ha nem lófasz a seggébe tövig

brühüyyy
@Knósszosz:
Hát, igen, Gyopi ...
Valamikor felkapott hely volt. Aztán elszállt felette az idő. Nem fejlesztették, közben meg szaporodtak a gyógyfürdők. Mostanában vannak fejlesztések, változások ... Talán ezután újra igazán felkapott lesz.
És, ja.
Ha nem a világ végén, a Viharsarokban lenne ...
Ehhh, haggyuk!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nagyhírtelen jött ötlet:

Götterdämmerungű

a walhalla leégése benne az élő istenekkel kozmálás nélkűl semmivé válnak

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=qIIdZUqeFhY
@Mariann19:
Ugyanazt látjuk szerintem.
És ha mondjuk az általam igen utált kormány hallaná mi a közvélekedés a lator bandájukról mondjuk Gádoroson, hát, igen csak nagy erőfeszítések árán tudnák a zabszemet feltolni a...

Persze tudják... nem véletlen a választási törvény és minden egyéb testreszabása és Budapest bedöngölése. Ez van, amíg kétmillió barom megy utánuk a CÖF röfrént röfögve, addig nincs gondjuk. Majd egyszer elsüllyednek a klozettgödörben, csak ők még nem tudják - illetve azt hiszik, imádatuk trágya örök.

Utálom ezt az egész izét, ahogyan a kint ragadt magyarok is, soha nem fognak visszajönni, bármennyire is veri a nyálát a focista. És így tovább, tovább.
Lesz korona fej nélkül, de minden nappal messzebb kerülünk az EU életszínvonaltól.
Köszönhetően a sok... ehh.
@Mariann19:

a komfortérzetem valóban romokban hever, a puttonyom tele van a mindennapi szívatásokkal,ugyanakkor a kupolás cirkuszban ül 200 gombnyomagató droid, akit csak és kizárólag a pártfegyelem érdekel(no meg a cáratyuska segge partja), magasról leszarva a polgár érdekeit aki oda beültette öt...a listán bekerülteknél még mondjuk azt, hogy megértem, ott a pártra szavaz a pórnép, de az egyéniben nyerők???? aztán jönnek napról napra egyre az cifrább húzások a sok elmeroggyant meg tapsikol örömében, hogy szophat. azon csodálkozom, hogy a népek még nem jelentkeznek tömött sorokban önkéntes jobbágynak/zsellérnek/cselédnek mészáros uramék birtokaira, ha már horty meg tisza az idol'. a tortára még hab is kerül gábris, meg benjamin félék agyrémének képében.
@Knósszosz:

@Marcellusca:

hahaha

Orosháza, Gyopárosfürdő? :))))

jó párszor gyalogoltam a két hely között és nótáztunk veszettül közben...
persze volt a srácoknál toroköblögető, hogy be ne rekedjünk. sőt 1, 2 üveggel a kiskatona is kapott mindig, ha velünk énekelt...

a fürdő meg akkor szedte össze magát amikor a cégem a dolgozóinak rehabilitációs (és oktatás) célból megvásárolta és felújította a mellette levő üdülőt...

azok a boldog béke idő amikor még az egészsége is számított a melósnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nézd, sokan assziszik, hogy tudnak énekelni (meg még sok mindent) és akkor HIC RHODOS HIC SALTA

a callas elé kerűl aki istennő volt és maradt Casta Diva-t énekelni

www.youtube.com/watch?v=lR4TMEqcnsA

és akkor a nyugdíjas istennő megmutattya neki

nea ez hiányzik a zorbánéknak valaki gyűjjék és megmutassa így hogyan kell gazdaságot csinálni

brühüyyy
@rodeo36:

hehehe

sosem volt téma, hogy tudunk-e énekelni, csak voltak szituk amikor kitört belőlünk a jókedv...

ám valószínű, te sosem neveznéd éneknek a csoportos hangoskodásunkat.
@Knósszosz:
"és Budapest bedöngölése."
A mai napi sajtó arról zeng, hogy Lázár - aki most már minden támogatás atyja - csípőből kihúzott néhány budapesti fejlesztést, mint hírlik, ez több száz milliárdos kiesett fejlesztést jelent a fővárosnak.
Normális országban azt feltételezné az állampolgár, hogy egy racionális pénzelosztásról van szó.
Azonban a rutinos ember már ismeri az észjárást, és felfedezi a sanda szándékot.
A Fidesz Bp-en az önkori választásoknál vesztésre áll, vagy legalábbis rosszul.
Ennek ismeretében megcélozza a vidéket, mellőzve Bp-et, és a pénzek elosztási viszonyaival egyrészt maga mellé állítja a vidéket, másrészt jól összeugrasztja a két tábort.
A szokásos dramaturgia.
@batka manó:
Mélyen egyetértek a helyzet elemzéseddel, és nem vagy egyedül, amikor arról a közérzetről szólsz, amit hallani, bármerre járunk.
Jönnek napról-napra az újabb húzások.
Az ember azt gondolta, hogy a választások hoznak egy fordulatot, de látod, hogy a tudatlanság és a szűk látókör győzött.
Ilyen emberek között élünk.
Most már csak az önkori választásokban lehet bízni, amely nem annyira párthoz kötött, hanem személyhez.
Hátha az emberek ezt fogják előtérbe helyezni.
Amúgy mindennel egyetértek, amit leírtál.
@Mariann19: :)

nem lehet ezen csodálkozni...
"érezhetően" erre gyúrtak végig... jó pár ingatlanra fáj még a foguk, szerintem...
ha nem adják békésen akkor viseljék a következményeket, "dögöljenek bele" a fenntartásba pénz nélkül...
@Marcellusca: Ha tökös volna, igen. És minden bedeszkázott metróbejáratra, meg a fél óránként közlekedő, 30 éves potlóbuszok ablakaira kitapétázná, hogy köszönjük lázár!
@guma:
És egy kicsit maga a melós is.
Majd jönnek a nagy tapasztalatú trollseggfejek mind a harminckét évükkel és megaszondják, hogy rohattegykomenista világ volt az, amin nosztalgiázunk.

Olyan kis kocsismáté-gulyásgergő-ehhmahhmm futsallpetike félék, mögöttük a tapasztalt hátországgal, mint hoppárépéter és a többi hasonló kártékony parazita.
Kösz! Most hallgatok valamit és nem mondom meg mit, beeee.

Viszont szeretlek, akármit is ír erre ide a ladikos csávó, meg a porszívóügynök:)))
@Knósszosz:
Ugyan, menny'má, te kis nyaligátor... :D
Hát mondok én neked "akármit"???
@Mariann19:
Persze... ezt Rodi is leírta délelőtt.
Ki akarja csinálni a fővárost, mert ki van vele ott b...bbö...
Szóval seggbekúrják a fővárosi szavazók a mocskot, ezért ki kell véreztetni őket. Minisztériumok vidékre, és ez csak egy lépés.

Bocs a szokatlan vulgaritásért, de nagyon elegem van, mindazonáltal nem fogom rendszeresen gyakorolni, bocs.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Meg volt a fröccs Halásziban?
Egészségedre!:)))
Legalább te élsz...
IGEN!
MEGCSINÁLTÁTOK!
ÉLJEN A PÁRT!

"A magyar társadalomból lényegében hiányzik a középosztály, a társadalom szerkezete az ideális rombusz helyett körtére hasonlít, az alsó rétegek a legnépesebbek. Erre az eredményre jutott a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontja (MTA TK), valamint a GfK piackutató intézet közös kutatása, amelyet idén február és április között, 15 ezer online kérdőív, valamint ezer személyes interjú útján végeztek el.

A gazdasági és a kapcsolati tőke

Sugatagi Gábor, a GfK munkatársa csütörtökön elmondta: különleges vizsgálat az Osztálylétszám2014, hiszen a korábbiakkal ellentétben nem csupán egy szempont – például a jövedelem – alapján osztották fel a társadalmat, hanem azt vizsgálták, hogy három különböző tőketípusból mennyi áll rendelkezésére egy-egy rétegnek. A figyelembe vett tényezők a gazdasági tőke – jövedelem, vagyonelemek, megtakarítások –, a kulturális tőke – magas kultúra fogyasztása, internethasználat, szabadidős tevékenységek – és a kapcsolati tőke – ismerősök száma, társadalmi helyzete, segítőkészsége – voltak.

Róbert Péter, az MTA TK Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a kutatócsoport vezetője ismertetése szerint ezek alapján az eredmények azt mutatják, hogy a magyar társadalom legnagyobb rétege (23 százalék) a leszakadtak köre, akik jelentős adósságokkal és szegényes kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, kultúrafogyasztásuk elhanyagolható, többségük munkanélküli, közfoglalkoztatott vagy segélyt kap.

A munkások csoportját (16,5 százalék) hasonló vagyoni, kulturális és kapcsolati tőke jellemzi, mint a leszakadtakat, az egyetlen jelentős különbség, hogy szakmunkás végzettségük nyomán van munkahelyük.

A "körte" csúcsán az elit helyezkedik el (2 százalék), az ide tartozók gazdagok, többségükben felsőfokú végzettségűek, kapcsolati szempontból viszont ez zárt csoport, és a státusz szinte örökletes."

hvg.hu/gazdasag/20140612_GfK_Eltunt_a_magyar_kozeposztaly_vagy_tan

Szerintem meg no comment...
EZ tényleg nem az európai modell!
@Knósszosz:
Itthon is... :))
Lazíccsatok.
Holnap már péntek, újabb evezés, újabb fröccs!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én lazítok, te se dolgozd magad NEResre, inkább fröccsöjjé!:))
@Knósszosz:
MEGFOGADTAM!
Sőt!
Kollégának mondtam tegnapelőtt, hogy csak oda tudunk "sajnos" kimenni (ilyen időben) szervizelni, ahol jól működik a klíma... :D
(Egyik szerveremnél a múlt héten a szerverhelyiségben kb.35 fok volt egyik nap. Előtte pár nappal volt ott a klímás, "megszerelte"...)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
:DD
Én már csak olyan lakásban vagyok hajlandó javítást vállalni, ahol dübörög a klíma. Igazad van, az ügyfél menjen a ferde óverdóz péniszre, mit képzel magáról??? Majd izzadok miatta, mert fizet?... vicc.

De már elegem van ebből is, inkább leszek államtitkár. Állítólag ahhoz nem kell semmi.
Letagadok mindent és akkor esélyem lesz jól megélni a negatív ikkúból. Kérdeztem a barátnőmet Londonból, hogy ez menne-e? Azt mondta; feltétlenül! Csak nem arrafelé náluk... szóval most micsinájjak?
@guma:
Minden lépésük már az újraválasztás után a hatalom további fenntartására irányul.
Nézd meg a minisztériumok vidékre telepítését. Debrecennél még Kósa kezét vélte felfedezni az ember, ez volt nyitány, de már látszik Miskolc meghódításának szándéka.
Miskolc is ingatag a jelenlegi polgi miatt.
Amennyiben oda költözik egy minisztérium, a választók hálásak lesznek, és voksokkal honorálják a Fideszt annak reményében, hogy generális változást jelenthetnek a városnak.
Több vonalon indul az offenzíva, hogy mibe fog ez kerülni, és mivel jár még, az másodrendű probléma.
@Knósszosz:
Ja... erre én is ma egy étterembe mentem ki melózni, telepíteni egy éttermi rendszert... :(
Tegnap viszont fogászatok, irodák... szóval klíma... :D
Illetve - tényleg - tegnap egy üzemcsarnokban is melóztam 3 órát (én, kollega meg bent hűsölt), ahol kőkeményen galvanizálnak, ott kissé elfolytam, meg lefejeltem egy vasgerendát, úgy, hogy a targoncás megállt azzal a 6 mázsa vassal a hangra, amit vitt.
@Knósszosz: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Na most jól lebuktatok!
Az ember így hívjon szakembert, ha segítségre van szüksége.
Letagadjátok magatokat, ha már nem hűs szellőben kell dolgozni.
Szép!
Basszameg a jóég ezt az időzítőt...ennek reggel kellett volna kimenni:

varanus.blog.hu/2014/06/12/fidesz_az_uniszex_mindenit_neki
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én úgy fogalmaznék, hogy vannak olyan megnyilvánulások, amelyek még utólagos magyarázattal együtt sem elfogadhatók egy kulturált politikai közegben. Be kellene látnod, hogy a Jobbik tele van ilyenekkel, és ha egyet-egyet ki is magyaráznak, az egész együtt vállalhatatlan. Mondjuk hsz-omban ez mellékszál volt, csupáncsak megmagyaráztam, miért fogalmazok olyan finoman.
@Fabius:

ilyenek ezek a fránya időzítők...reggel kilenc már majdnem este kilenc :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Te sírsz??
Én Székesfehérvár ipari részén voltam pár éve negyven fokos nyárban, egy raktárhelyiségben ahol vagy harminc fagyis fagyasztót kellett megsuszterolnom. Jó volt, egy helyen az összes és a lóvé nagyon rendben volt+fizették a szállást is. Ja, dehogy... Veszprém volt, nem Fehérvár, bocs.

Ott aztán izzadhattál volna az alaménom tetőszerkezet alatt... puhapötssch...
@Mariann19:
Sajnálod azt a kis luxust, amit a tök semmiért megkap a kocsándi máté... vagy, hogy a francba híjják..? Irígy-e vagyol??:))
@Fabius:

"Basszameg a jóég ezt az időzítőt...ennek reggel kellett volna kimenni:"

Fabius, te programozol bennünket?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: “Szívesen kinéznék az Élet Menetére, ha lenne rá remény, hogy a csendőrség összeszedi a sok szerencsétlent” – írja a kuruc.info, melyet mintha Novák Előd is szerkesztene.
@Knósszosz:
Én soha nem vagyok irígy te rosszaság.
Ha jönnél hozzám dolgozni, külön klímát szereznék be neked, nemcsak azért, hogy termelékenyebb legyél.
Most mindjárt jön Boli, mert szúr az epéje.
@jaegtoer:
Ráadásul nem is iszik! Most gondold el, ha szeretné a vodkát... :D
@Mariann19:
Mos'mé?? Nyaliztok ti rendesen egymásnak...
@Mariann19:
Jaja!.:))
És Bolinak a má-lya... a mocsok:)
De ezé szeressük.
Én meg másért is, Téged.
Pusz és jó éjt neked Mariann!
@Knósszosz:
Nézzed a meccset!
Szia Knósszosz! Neked is jó éjszakát!
@rodeo36: drááága kollega úúúr! a pízcsapot már mostan is elzárták, hogy elvonszolja a löttyedt seggit odáig nem javíttya a zOrszág heljzetit!
épp olvastam, nem linkelem megkeresi mindenki akit érdekel, hogy nincs ottan SEMMI!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: te kollega úr, az má' nem is hír, hogy a Szíjjártó Londoban "tárgyalt"??
Most komolyan kérdezem, mijazapjafaxáról tud két értelmes mondatot összehordani ez a senki?
süti beállítások módosítása