Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.22. 11:49 Fabius

Az örök schifferizmus

Címkék: lmp schiffer andrás választás 2014

Egyszervolt szimpatizált pártomban minden és mindig változik, egyvalamit leszámítva: a schifferizmus marad örök. Januárban csináltam egy tablóképet az LMP 2010-es induló parlamenti válogatottjáról, ami mára annyit változott, hogy a listaállítás és a reális esélyek után Mile Lajost is le lehetett húzni az újrázók közül. 

LMP (1).jpg

Panyi kapitányék Schifferrel készült interjúját olvasva nekem, az örök kekecnek nyilván egészen máshol voltak a hangsúlyok, mint ahol - a szándék szerint - lenniük kellett volna. Nekem bizony először az szúrt szemet, ami a ciklus végére a legnagyobb bajom lett ezzel a formációval:

"Mile Lajos a 13. helyen van a listán, pedig az ön egyik legszorosabb szövetségese volt.

A szó szoros értelmében ezt dobta a gép, bármilyen hihetetlen. Beült 150-170 küldött a számítógép elé, és 2-től 30-ig sorrendbe rakott neveket."

Teccikéteni vagy magyarázzam? Szóval az van, hogy az LMP-ben ez a működési elv: az akárhány küldött odaül a gép elé és kettőtől harmincig rangsorolja a kihányadik-legyen listát. Az elsőt azt nem rangsorolhatják sehova, az nem lehet kérdés kié. A második helyért már verseny van, pl a társelnök asszonynak sem jár a megfellebbezhetetlen automatizmus, az csak a küldötteken múlt, hogy feltolták a listán közvetlenül Schiffer mögé. 

Tudja fene, ez a megkérdőjelezhetetlenség engem emlékeztet egy kis köpcös akarnokra, akiből talán egy is elég

Bevallom van nekem ez az elmúlt évek közvetlen tapasztalatai alapján szerzett prekoncepcióm Schifferrel szemben, és bizony alátámasztva látom mikor azt olvasom, nem tud kilépni továbbra sem a szerepéből. Teljes joggal fölmerült az interjúban az LMP felelőssége is abban, hogy a kormányváltás esélyei mára a nullához konvergálnak, és hogy az összefogás összetétele végül olyan lett, amilyen, amit aztán András rövid úton elintézett annyival, ha Mari néninek fasza lenne ő lenne a Feri bácsi. 

Csakhogy a dolog nem ennyire egyszerű és közel nem úszható meg ennyivel. 

Mer'hogy mi, akiket húzgáltatok lakossági fórumoktól lakásszalonokig mindenhová véleményt mondani, szondáztatok közvetlenül belső listás és megrendelt véleménykutatásokkal még emlékszünk, ezeknek mi lett a döntő többségű eredménye. Meg emlékszünk arra is, hogy Karácsonyék nem az ujjukból szopták a koncepciót, hogy Bajnaiékkal társulva olyan helyzetet alakítsanak ki, amiben a szocialisták közel nincsenek se ekkora erőfölényben, se ilyen tárgyalási pozícióban, és úgy lehet(ett volna) választási muszájszövetséget kötni, hogy a kormányváltás nem egy eleve esélytelen valaminek látszik. Ja, ezt mi, az akkori LMP szavazótábor nagyobbik fele gondoltuk így, én ezt simán vállalom. 

Aztán lett az, ami. 

A 2012 novemberi 24-25-i kongresszus döntése után a szocialistáknak három egész napig tartott elhinni, hogy ti tényleg ekkora fácánok vagytok. Három napig nem hittek a szemüknek vagy éppen három napig ünnepelték a gyávaságot és balfékséget, majd 28-án délutánra magukhoz térve átvették a kezdeményező szerepét, és kb onnantól lőve volt a dolog. Ők ott álltak az újjászületett "baloldal vezető ereje" esélyükkel, mi, a szavazótáborotok nagyobbik fele a hitetlenkedéssel és csalódásunkkal, ti meg a jóindulattal is ott helyben leharmadolt szavazóbázissal, később a félpárttal. Elvégre arról volt szó, hogy ez a bázisdemokrata gyere el, mond el, mi majd képviseljük izé a tábor véleményének képviseletéről szólt volna, és nem arról, hogy válhat megfellebbezhetetlen, akár a szavazói akarata ellenére cselekvő vezetővé Schiffer András. 

schiffer_1.jpg

Na mindegy. 

Visszanézve a négy évre, a rátok adott két szavazatomra, az esélyetekre, az ezekért kapott képviseletre, bizony vegyes a kép. Önkormányzati szinten nem bántam meg a dolgot. Várnai működése volt itt az egyetlen ami ellenzékire hasonlított, Laci megtette amit tudott, tehetett Papcsák és a kerületi talpasok ügyeinek nyilvánosságra hozásával. Ő tényleg azt csinálta amit a választások előtt személyesen, arcból arcba a Bosnyák sarkon megígért. Micsoda pech, hogy ő sem volt képes végig bólogatni elég serényen, és a kapóra jött koncnak vetés lett a vége. 

Országos szinten kicsit más a helyzet. A korrupcióellenesség pipa, Szabó Rebeka kérlelhetetlensége és kitartása is ötös, a családon belüli erőszak törvény kiharcolása és az ügynöklista nyilvánosság felszínen tartása is oké. Az operaházi molinó, a parlamenti és közgépes láncolás nekem bejött, ahogy a parlamenti performanszok többsége is. Csak ezzel szemben elmaradt a párt szervezetépítése, négy év kevés volt egy épkézláb kommunikációs stáb összehozásához, nem tudtatok egyszerű, közérthető üzenetet megfogalmazni, de legkevésbé az emberekhez eljuttatni nem tudtatok semmit. Folyamatos, soha véget nem érő belharcban áltatok egymással a pártszakadás előtt, és azóta is tombol az "adminisztratív forradalom". Bónusznak meg ott az attitűd, miszerint a képviselet a tapasztalatunk szerint azt jelenti, képviselet akkor, ha az egybe esik Schiffer András érdekeivel és véleményével

Ilyet pedig szerintem egy párt nem engedhet meg magának. Legalábbis következmények nélkül nem. Mert miféle képviseletet tudtok ígérni hitelesen a történtek után? 

909 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385873543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inkább a tolvajok, mint Ukrajna 2014.03.22. 19:58:21

Van kellemesebb, mint amikor egy buta tolvajbanda és ukrán típusú jövő közül lehet választani. De a jelen állás szerint ha elpazaroljuk - tisztességből, becsületből - a szavazatot egy kisebb alternatívára, de facto az ukrán jövőre szavazunk. MInt ahog...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.22. 13:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tristen2005: a Bruck an der Leithán:))
@tristen2005:
ínhüvelygyulladás lesz a vége... kurva szar.
@tristen2005: :))
én meg naponta foghatom:))
@tristen2005:
3x néztem meg, mert ismételték, Abramovics a lelátón ült

bajnok lesz a Chelsea?

szegény Wenger...de jól tűrte mint egy mazochista

brühüyyy
@tristen2005: @vitéž munkášőr:

'Fürgyik Paksnál a hűtővíztárolóba!:))))))))))
@taga20:
Hüle vagy!
Keress rá a városra (tennapelőtt Österreich-ban turkáltam), van ott "Harrachpark" neevezetű ződ terület. Szerinted Boli menne arrafelé?
www.google.hu/maps/@48.0237372,16.7837819,16z
@taga20:
te uccseszeretednemmindegyneked?

még a messi akit útálok külön aláhúzva

brühüyyy
@Knósszosz: én szotam ennek a trisztenbikának, hogy ínhüvelygyulladása lesz:))) de csak zsibizik:)))
@gazoló:

Ha megépül Paks kettő már lépcsőn is lemehet, annyi vízlépcsőt építünk, felesleges lesz a kajak.
@gazoló:

Ha megépül Paks kettő már lépcsőn is lemehet, annyi vízlépcsőt építünk, felesleges lesz a kajak.
@rodeo36: öreg, még az a szerencse, hogy mindaketten vettelnek drukkolunk:)))
a foci vitya és a bénák sportja. hajrá alcsút:))
@Knósszosz:
Nem is tudtam, Harrach Laci kitelepült:
@rodeo36: ja és inkább messi, mint balotelli!
ja és mielőtt, ha nem szeretném a majmokat, ibramivics a legnagyobb majom:)
elnézést a majmoktól, de a foci nekik való:)))
@tristen2005:
-:D
Valami olyasmi... cherchez la femme, eszt Rejtőtől tudom, meg azt, hogy ÚÍÍ... az valami igen - vagy mi a franc.
Harrach a pín(e)a fenyő az ottani parkban, vagy péni(sz)ea, most hogy írják??
@taga20:
Te, agent provocateur...:)
Majd Rodi elkűd esztergányni, ha piszkálod.
Egésség!!-:D
@Knósszosz: ez a célom, meg van acélom:) 2343, 2842, 2379:))
@taga20:
-:))
Akó mennydörögjön és villámojjon neked, menyország turiszt ez is - sör szükséges:
www.youtube.com/watch?v=IomRh4Wir2M
@taga20:
Nem bírom, amikor a klasszikusokat ötvözik a populárissal.
Az egyik ezért jó, a másik meg amazért.
Én finnyás vagyok, de ha neked tetszik, mé ne hallgassad?!
@Knósszosz:
Most meg ne sértőggyé mán!
@Knósszosz: te egy igazi úr vagy:)
egyébként a hevimetált keverték egy klasszik zenekerral. csinálta eszt a gánsz, a metalika. szerintem kurvapatent.
ez a fintorgásod kb. olyan, mintha kiszeltünde csupaszpunciját reklamálnád:)))
@Knósszosz: azé nehogy má beszoj ennek a vidéki görögnek:)))
"Összefogalalva: az LMP a Fidesz által fönn-, és eltartott zsoldoscsapat, mely ugyanolyan sunyin bujkál, mint Vérnarancs futattói, éppúgy lopcsalhazudik, mint a Gazda. Erkölcsöt nem ismerő gyülevésznépség, a Narancs Zöldtagozata. Aki rájuk szavaz, az valóban a Fideszre ikszel, nem maradt ezzel kapcsolatban többé kétség"

jovaros.blog.hu/2014/03/23/lesz_majd_pofaraeses_nekrolog_az_lmp-rol
@taga20:
Azért van egy nemzeti minimum, egy liberális minimum, de Kiszel Tünde puncija... tahótlanítalak b+!-:))
Végre! Megvan a Fidesz választási programja! Ki ne hagyjátok! :-)

www.fideszprogram2014.eu/
@taga20:
Nem, nem az-:)
Klotyó is volt benne vízöblítéssel és központi fűtés. A Mészáros&Mészáros művek ilyet ma se tunna, csak lopni - szerintem.
Mi lett vóna a Kréta-Mükéné-i kultúrával, ha Csútiminósz uralkodott volna ottan Knósszoszba?

Időutazás, de terhes b+...
@rodeo36:

Iniesta nagyon bevágta !!!
@Knósszosz: rezsicsútisz! mi más, meg ötödik elem, a'la paks:) ja és matocsiklükopf:))
@gazoló: mit? a klozet ajtót vagy a terepszínű bentlit:))
@gazoló:
nyugi

még nincs vége

brühüyyy
@gazoló:
Karim Benzema 1:1

brühüyyy
@rodeo36: ti most tényleg eszt a szart nézitek? ne má:)
@gazoló:
RM 2 B1

brühüyyy

benzema 2x
@rodeo36:

lyukas a védelem,de még "nincs vége":))
brühüyyy
aszongya, hogy a majdnem 90000 látogató néző elégedett mert közben volt +3 RM helyzet

és még rúgják azaz a helyzet alapvetően megváltozott azaz RM viszi a prímet

brühüyyy
talán sikerűl a messi elvtársnak aki oldalháló

de nézd
@gazoló:
está en la Santiago Bernabeu y los gritos de 90000 para RM

brühüyyy
@tristen2005: 1-ső félidő 43. perc

és a 2. félidő még el sem kezdődött

brühüyyy
@tristen2005:

Jó meccs,bunyó is lesz:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Érvek, érvek mindenhol! (Képzeld ide a Buzz Lightyear-es mémet.)

Személyeskedés, az megy.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Kontextus. Nem a választók döntenek a pártok programjairól, csak ítélnek róla.
@Habakuk999: Mert tájékozatlan vagy?

Remélem holnap összefutsz egy szimpatikus Magyar Hajnalossal és kénytelen leszel odaszavazni :)))

A tudatos választó :)))

Majd tájékoztass, melyik pártot választottad, hogy tudjam, hol vannak azok a cuki személyiségek, akikkel cuki póniként, aranyszínű sörényetek összefonva, együtt vágtattok a szivárványos jövő felé.

Mert felteszem, náluk egy ilyen paraszt sem lesz mint én.
@rodeo36: "schiffer 26. osztályú selejtes ügyvéd"

látom állatira képben vagy a jogi szakmában is, megtennéd a kedvünkért, hogy megnevezel három szerinted elsőrangú ügyvédet? szomjazom a tudást.
@MacPhisto:
1.Dr.Torgyán
2.Dr.Orbán
3.Dr.Deutsch
:))))
@MacPhisto:
szopj le

brühüyyy

előtte mosd ki a pofád
@punkfrog:

mindenki ideges főleg a barca a dumálók hangja is remeg és hisztérikusak

a közönség...
éljen a RM

halál a Messi-re

brühüyyy

10 en vannak a RM?
Ennyi, köszönjük. Lehet nekem ugrani, hogy az én stílusom teszi tönkre a blogot.

Vigyázz rodeo36 mert nem fognak arra szavazni akire te xD

Mi a következő, hogy Schiffer vendégségben volt az ismerősöd unokahúgának az ismerősénél és a függönybe törölte a száját?
Egy kis érdekesség.

5 dolog amit a haldoklók a leginkább bánnak hogy nem tették meg!

www.origo.hu/egeszseg/20120711-az-ot-leggyakoribb-megbanas-haldokloktol.html
@MacPhisto:
a Dr. Kövér...vagy az csak suttyó?
Dr. Kósa még az óvodában szerezte spenóevésért
Dr Balneológus

brühüyyy
@rodeo36: csak óvatosan!
én a Boixos Nois-al vagyok!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kijafasztudott a halottal beszélni?

amíg haldoklik élni akar és nem megbánni valamit

de hogyisvanez?

brühüyyy
@punkfrog:
egészségedre

ilyen remegő hangú katalánokat még nem hallottam mint a két speaker-t a 3-3 a barca vesztesége

másik 11-es a CR7 ellen

brühüyyy

be vannak rezegve
@rodeo36: :)

"Egy végstádiumú betegekkel foglalkozó ausztrál nővér összegyűjtötte, hogy a haldoklók mit bántak leginkább életük végén. A férfiak leggyakrabban azt sajnálták, hogy túl sok időt töltöttek munkával."
@rodeo36: fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2009/04/21/huszan_elitbol_ii/

2009. Gondolom azóta visszasüllyedt 25 fokozatot.
@MacPhisto:
ááááááááá dehogy a zorbán törölte a szaros gumicsizmáját a scvhifferbe miközben a Drijukon vitatkoztak melyiké nagyobb?

brühüyyy
@punkfrog:
ez egy nagy szar lett az egész

brühüyyy
@rodeo36: néznéd magyar kommentárral!Farkas Norbi már majdnem sír...:)))
@rodeo36: nem szép már a vége...
de jó kis meccs volt.(nekem)
csak sajnos a bíró nem érte el a szintet.
@tristen2005:
RM 70 pont Barca (most lett) 69
tehát a RM-nak még egyet kell veszítenie és a B-nak még egyet kell győznie

libafos

brühüyyy
@tristen2005:
lófasz a seggükbe 2 11 essel a messike ha azt nem provokálják (és a mondva volt, hogy igen!!!) akkor sehol sincsenek

de majd megláttyuk a világ -számomra- nem dől össze...sőt

brühüyyy

@punkfrog:
a játékvezető is egyirányba lejtett

mostanában szokás lett
@rodeo36:
Volt itt minden mi szem szájnak ingere, ez a hülye bíró jól el batta, de nem véletlen, sponyoloknál vannak a leggyengébb bírók, hát ez most is kiderült.
@MacPhisto:
ezmijez? csak nem veszel komolyan kormányhíreket?

brühüyyy

nem olvastam el
@rodeo36: nem egy irányba.
simán össze-vissza.
a 3 csapatom(3 országból) eredménye a hétvégén
2 győzelem 1 döntetlen 10-6 gólkülönbség.
jóóóóóó
@punkfrog:
már hetek óta figyelem a teutonoknál kezdődött majd a spanyoloknál folytatódott (nemma) olasz és még néhány kulcsponti nemzetközi

lehet: hullámzik a pálya

emléxel a Pellegrini-re miket mondott? igaza volt és 2x ugyanazt ugyanott ugyanúgy a rohadt geci Robben dse a többiek sem akármi

undorító

brühüyyy
@rodeo36: én erre azt szoktam mondani, nem a robben tehet róla!ő megpróbálja de a bíró fújja be.csak sajnos amatőr bírók vezetik a BL meccseket is.és legalább 4 bíró kéne a pályán belül.+videóbírót!!!ez már a XXI.század!pillanatok alatt vissza lehet nézni a kérdéses szitukat.Ld.NFL.
de a FIFA a megkövesedett mamutok gyűjtőhelye!
savazzatok a fideSS re

mostmár vszínű véres leszámolást rendeznek a közszférában...
eddig nem mertek hozzányúlni... pedig máshonnan nem lesz lopnivaló...
már alig adózik valaki... adóbevétel nulla... már csak a kiadásokon lehet "fogni"

jajrá fideSS ! jajrá bééékemenet ! jajrá mogyorók !
hvg.hu/itthon/20140322_Igy_nem_lesz_soha_doktor_Schmitt_Pal

nem lesz soha doktor sitpálesz

pedig ojjan kedves nemzeti érzelmű magyar eber !
tegnap végigfutott bennem a gondolat, hogy beixelek a szövetségre..
Az LMP-nek, pontosabban Schiffernek 4 év alatt sikerült dolgos munkával lenullázni az a keveset is, amit elértek az elején. Azért sajnálatos, hogy Szabó Rebeka, Vágó Gábor és néhány érdemes ember így elment, elmegy a levesbe. Egy biztos: Schifferrel NEM Lehet Más a Politika.
@Parajpuding: "Egy biztos: Schifferrel NEM Lehet Más a Politika."

Viszont Gyurcsánnyal, Fodorral és Kunczéval lehet, sőt még korszakot is váltanak. :)
Az LMP társelnöke válaszol Tamás Gáspár Miklós nyílt levelére.

hvg.hu/velemeny/20140324_Schiffer_Ez_igy_nem_fog_menni
@Parajpuding: másfelől viszont az LMP megtette a magáét: esélyt adott új arcoknak a bemutatkozásra, aki leszerepelt, mehet a levesbe, egy Szabó Rebekának miért is kéne? A rokonszenves arcok szakítottak Schiffer politikájával (lehet más), van PM, lehet rájuk szavazni, BOLDOG befejezés, függöny. Taps, mindenki elégedett lehet.

Más. Minap a Klub Rádióban arról beszélt egy hazai szakértő Ukrajna témában, Európa, és Magyarország orosz gázfüggése enyhítésének lehetőségei kapcsán, hogy ahogy most fest, még legalább húsz év, mire megéri áthozni Amerikából a cseppfolyósított gázt. Egyelőre álom, délibáb. Rodeo apánk jutott eszembe, aki hiába szórja itt az észt, mint valami rádió.
900 kommentet nem akarok átnézni, de "iii" nicknevű vérelempés volt itt mundért és Schiffert védeni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na, hát mik vannak, Schiffernek ezzel a levelével az első szótól az utolsóig egyetértek tartalmilag (korrekt); ami a stílust illeti, elég halovány szegény.
@Pantagruel:
tele van -levédia is- dervisekkel akik a bölcsek kövét a farzsebükben horgyák az eszük mellett...
cassandra effect

már somolyogva lesem a sok "nálam van a ...naazsincs" tudálékos seggfejeket amint beleszarnak a ventillátorba

jobb egy kis tenisz meg foci és austral foci, krikett és hagyni a politikusokat a politikájukkal együtt a bús picsába...ha nem lennének politikusok lehetséges lenne gazdaságot kialakítani mert az magától kialakúl ha ezek a agyatlan rablók nem pofáznak bele

brühüyyy
@Pantagruel:
jéééééééé...feltalálta a melegvizet schiffer elvtárs -is az üzemi négyszögek -jól rosszúl- de működtek az átkosban, de legalábbis a rendszer ki volt építve és törvényi hatálya volt minden intézkedésének (apelláta nincs a demokratikus döntés fölött!!! hát nem furcsa?)

a többi is ugyanaz a "Gazsi" most kedves de már volt mindenféle és a schifferke meg mindíg valami ellenében talál rá önmagára és azt nem látja, hogy egyedűl ez nem megy még a baszás sem ugyanolyan zamatos egyedűl mint kettesben még akkor is ha néha kicsit buzi mint a jelenlegi magyarországon

meg is van szexelve alaposan

brühüyyy
@MacPhisto: Jajjajjjj, te biztosan nagyon okos vagy, csak az a baj, hogy keveset tudsz.

Az pl kristályszintén látható a hozzászólásodból, hogy halvány gőzöd sincs az átlagos választópolgár lelkivilágáról.

Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül.

Orbán keresztapudtól nyugodtan kérj tanácsokat, ő tisztában van vele.

De ha ő nem áll szóba veletek, csak titokban, akkor próbálkozhatsz a jobbikosokkal is, ők is mesterfokon űzik hozzátok képest.

Kár az lmp-ért. Kár az arrogáns, városi értelmiséginek elképzelt -mert nem az - politikai magatartásért.
@Habakuk999: Az mindig nagyon okosnak bizonyul, aki a másikat butázza. Érvek nélküli idebüfögésedet sajnos nem tudom tovább méltatni, minősíteni meg már neked sikerült.
süti beállítások módosítása