Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: @Neytiri1: és mindekkor mire van pénz 24.hu/fn/gazdasag/2024/05/02/eximbank-hitel-hernadi-zsolt-sp... (2024.05.02. 18:03) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.20. 08:53 Fabius

Az államadósság jobban teljesít: már 84%

Címkék: fidesz államadósság

Nehéz eldönteni a gazdasági szabadságharc melyik eredménye viccesebb: mikor anyu kifecsegi apuról, hogy micsoda lepcses pofa, vagy mikor a kettejük szerelemgyereke, Államadósság Kid úgy nő, mint parlamenti szauna után a lábgomba. Mire a kedden kiadott legfrissebb dollár pekidzset GDP arányos százalékra váltják felérünk egy 18 éves csúcsra.

Jippiájé, kiálthatja Viktor és máris fogalmazhatja a győzelmi jelentést: A szabadságharc új állomásához érkezett, a csúcstámadás sikeres volt, oksz'igénmaszk nélkül, gecó! 

orbán államadósság.jpg

Beleöltük a 3000 milliárdos manyup vagyont, feszítettük az erőt megfele, fittyet hánytunk az izzasztó küzdelemben kőművesdekoltázsba rakódó só dörzsölésére, az Államadósság Elleni Alapba öntötték a pénzt nemzeti oligarcháink, és...Ja, nem, ők a felcsúti stadizóleumot tömték a taóval, de egyrészt azért mindent ne rendeljünk már alá, másrészt meg ha lehetett volna kétfele' tömni biztos megtették volna! Weidermann Helga haladéktalanul írjon újabb dokumentumkönyvet Magas lappal mattot kaptam címmel, Gyurikám édes meg nyomasson pár guriga államkötvény mintás egészségügyi papírterméket, hogy a sikert testközelbe vihessük az emberekhez!

Dologra hamar lusta népség, még elmegy a zemberek kedve az újraválasztásomtól! 

1125 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr305870640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

állícsátok meg a fideSSbűnözést !

dakotabűnözés igenis hogy van....
Bizony, kell a forrás Magyarország valódi urai számára, hogy továbbra is kamatrabszolgaságban tarthassák az országot. Mintegy 700 milliárd forintról szól a történet, a GDP-arányos államadósság így 85%-ra kúszik fel. Orbán Viktor pénzügyeseinek sikerült 18(!) éves csúcsra járatni Magyarország államadósságát. Gratulálunk a miniszterelnöknek és kormányzati stábjának, ehhez aztán nagy fantázia kellett!:(
Micsoda "kilátások" :(

MAGYARORSZÁG LASSAN VILÁGELSŐ A SZENVEDÉSBEN

"Azzal a Haitivel állunk a képzeletbeli dobogó negyedik fokán, ahol nemrég százezernél is több emberéletet követelő földrengés pusztított, majd hurrikán, trópusi áradások, valamint földcsuszamlások nehezítették az emberek életét."

www.borsonline.hu/20131209_magyarorszag_lassan_vilagelso_a_szenvedesben
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kamatrabszolgaság? :-D :-D

Na, ma az a nap van, amikor jobb, ha meg sem szólalsz. Ugyanis pont te, pont itt, pont velem vitatkoztál heteket-hónapokat arról, hogy az IMF hitel finanszírozás abcúg, a piaci kamatos nem függünk senkitől meg ócsenyfasza.

Itt van, megkaptátok és ne nyígjatok!
@punkfrog: Ezt az idézetet gondolom te is ismered. :)

„Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit”

t7.hu/169l-vilag_urai
@Fabius: Én nyíghatok azért is meg ezért is. :)
Ha ezeket végre elküldjük 6-án a halál f@szára, akkor azután 6-án fogom ünnepelni hazánk felszabadulását.
április 6.

fidessre savazol = jön az ÁR

fideSS ellen = felszabadul az ország a ruszkik és komcsik alól...
@Fabius: tegnap már a naritrollok cáfolták ezt a hazug, és nem is való hitelt, olyan szépen és egyhangúan, hogy még a Vezényló sem érhetett a nyomukba :D
Nincsen messze Majomország
1974-ben szabad volt röhögni a főtitkáron. 2014-ben nem ez a helyzet.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140320_Igen_vegleg_lezartuk_a_kadarizmust
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
látom megint link mögé bújsz a válasz elől.
de akkor a linkedből idézek, folytatva a tiédet:
"Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törödöm vele, hogy ki hozza a törvényeit". 19:10-nél pedig szó van a hírhedt, és nagy titoktartás mellett tartott ún. "Jekyll-szigeteki" összejövetelröl, ahol a Rothschildok megegyeztek a kartell többi tagjával (a Rockefellerekkel, Warburgokkal stb.) az amerikai jegybank, a FED létrehozásának részleteiröl."
(a helyesírási hibákat úgy hagytam ahogy volt )
ez a te világod.hiába próbálod tagadni nap mint nap!
@punkfrog: Az elmúlt két-háromszáz év során a globális véleményhatalmi diktatúra sikeresen terjesztette el a végzetes téveszméket, illetve azt, hogy aki meg meri kérdőjelezni a fennálló létszerveződési módot, az gyűlöletbeszél és/vagy összeesküvés-elméleteket gyárt. Természetesen gonosz szándékkal. Nekünk a bábok mozgatóit, a bábmestereket, vagyis a „zsinórpadlás urait” kellene megtalálnunk, ami nem egyszerű feladat.

Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem közgazdász-professzora egyik interjújának lényegét foglalják össze az alábbi mondatok. „A kapitalizmus a magánjavak gyarapításában jelesre vizsgázott, a gond az, hogy a közjavak előállításában és megtartásában már akadozik a gépezet.” Hogy mik nem vannak? ;)
Engemet csak az érdekel, hogy lehet e használt sörétes puskát kapni hitelre. Ha igen, akkor hol.
@punkfrog: Pedig úgy szeretném tagadni a tényeket, de sajna az nagy butaság lenne.
Kb. olyasmi mint amikor itthon a jobbikkal kapcsolatban a dugjuk a fejünket a homokba "megoldást" választják sokan.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hagyjál már a hülye konteokkal!
ezek ugyanúgy manipulálni akarnak.
én nem ezek alapján élem az életemet.
a világ nem fekete és fehér!
te is jobban járnál az önálló gondolkodással.nem kell mindenre elméletet gyártani.főleg nem kell mindent elhinni!bárki mondja.
@punkfrog: Én is pont arról beszélek, hogy a világ nem fekete és fehér.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem!
te egy oldalról közelítesz a világhoz.és mindent elhiszel ami ezt erősíti.
@Fabius:

"felcsúti stadizóleum"..
Kazinczy,Romhányi elimerően biccent...
Szép napunk van!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azzal jobban fáj. Ahogy a videot nézem, meg ahogy magam is tudtam, amit azzal lelősz, az le van lőve. Jó cucc.
@punkfrog: Ezt én is mondhatnám rád, de nem teszem. :)
ööööööööööööööööööööööööööö

Lázár Jánost csak elragadta a hév
A devizahiteles autósokat nem mentik meg, Orbánék cáfolták az élénk fantáziájú államtitkárt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2014%2F03%2F20%2Flazart_csak_elragadta_a_hev%2F
miért nem enged hozzászólni a gép?
@Fabius:

Micsoda tusé :-D

A stadizóleum bement öv alá.
most enged,tegnap egész nap azt irta ki, hogy nem jó,próbáljam ujra,mindenkinek szép napot!Láttátok az "ucca emberét" videot?Orbán király nem lop, a szegények mellett van, stb.A hírekben van.
Szép napot Mindenkinek! Olvastátok a hírekben az "Orbán a király"-t?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na várgyááá, Gábris, várgyááá!
Ha a sötétben bújkáló, világuralomra törő róccsildok+gyíkemberek, télleg léteznek, akkor bajban vagy ám! Ugyanis akkor a dzsobbik, mivel ezeket a fentieket kiszolgáló parlamentben ül, pont ezektől a tuggyukkiktől kapják a fizetést!
Gondolom ez meg neked konteo, de szerintem meg nem.
Jó kis video.Nézzétek meg.Nem tudom, hogy kell ide betenni.A Hírkeresőben van a video, az ATV felvétele.
@nincs_itt: Igen most teljes zavarba jöttem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem én linkelek mindenféle konteo-elméleteket tényeknek feltüntetve!
Én csak annyit jegyeznék meg, hogy senki ne másszon vonat tetejére, mert maradandó következménye lesz.
@Penivaldes:
A vonat alatt sem jó! Inkább a huzat menjen át rajtam, mint a vonat:)
@tristen2005: az sem jó, de én most kifejezetten a vonat tetején való utazással járó égési sérülés veszélyére hívtam fel a figyelmet.
@punkfrog:
A zsidók. De sose mondják ki mert nem
@Penivaldes:
Olvastam, a srác kipróbálta a seilfit, az lett élete utolsó fényképe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát igen, már be kellett valamilyen a gonosz háttérhatalomról szóló videót linkelned. Csak egyet felejt el az összes háttér hatalmak összeesküvésében hívő "ember", mi a jó a háttérhatalomnak abban, ha ki irtják vagy túlzott szegénységbe taszítják az emberiséget. Akkor ki fog dolgozni? Kinek a vérét fogják szívni? Ezek olyan kérdések, amibe gy összeesküvés elmélet hívő sem gondol bele. Ez ugyanolyan baromság, mint a chemtrail. Gondolkozzunk Béláim gondolkozzunk...
@Csekkliszt#10: Dehogy is, ők csak pozitív kontextusban léteznek folyamatosan. :)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: én arra gondolok, hogy az van, hogy először a héttérhatalom elszegényít, nyomorba dönt. majd felkeres, hogy segít, csak dolgozz neki. és te elfogadod hisz nincs más lehetőséged, és örökre a héttérhatalom szolgája leszel.
lehet, hogy ezzel kéne szerepelnem a tévében..
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Speciel a Chemtrailben én sem hiszek de amit a "vérszívásról" írtál azt nem értem. Szerinted mijafasznak lehet nevezni az alábbit ha nem annak?? ;)

Döbbenetes adatokat publikált a szegénység elleni küzdelem egyik legnagyobb nemzetközi szervezete, az Oxfam. A friss számok azt mutatják, hogy a világ 85(!) leggazdagabb emberének összesen akkora a vagyona, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak(!).

www.penzcentrum.hu/karrier/egy_szam_ami_sokkolta_a_vilagot_milliardosok_es_nyomorgok.1038951.html

Ja és te gondolom abban a konteóban hiszel, hogy Viktor a patásördög, a jobbikosok az irániak és ruszkik által pénzelt nácik az Összefosás koalíció pedig megmenti a hazát. :) Stimmt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Naa,azért erről most nem csak ők tehetnek.
Ebben nagy részt vikiék is benne vannak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én attól még kinevetem..mit tudnak csinálni? lekaratéznak?
@nincs_itt: Pontosan ez van. Ugyanis ha igaz ez a cionista - talmi pénzhatalmi háttérhatalmi konteó, akkor az is igaz, hogy a szojvetúniót, a feje tetejére állított szimbóleumú bolsevikokat is ez a társaság pébnzelte. Utódaik utód szervezeteik meg látjuk hogy nem bírták levetni "gyökereiket". :-(

Na ezért nagy baj az, hogy jobbklikk és fityisz is a posztszojveteket sztárolják. :-( Persze nem tehetnek m'st, ha egyszer a Jubljankában kiadták a mindenoldali magyari eftársaknak;

A rosszatom az jó atom. :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem, a zsidókat, Izraelt stb is lehet kritizálni, nemcsak jót szabad mondani róluk. Akkor van baj, ha valakik mint pl a jobbik összes baja mögött őket látják. Ezt mániám sok hívják v nacizmusnak - tudom, tudom, jobbik nem az. Ennél mar szerintem a gyikember sztori es érdekesebb, vagy szcientológusok 12 Kalmár(?), Világ Kalmárai, meg a Bank of England igazgatósága amely a világura sztori is jobb (persze csak az eredeti Xenu-val, az priceless)
most tudtam meg, hogy a mandiner egyik fő fideszese 2002-2010 között nem hagyta el a házát.
:)
@Csekkliszt#10: Pontosítsunk, ha kérhetem. Nem a zsidók, hanem a cionisták.

Hány az óra vekker úr zsidó volt, de nem cionista. És pl. van aki magyar állampolgársága, magyar etnikuma ellenére cionista. :-(
@rdos:
Tehát az állítás az, hogy a világ összes baja a cionisták miatt van? (És nem Xenu miatt.)
@Csekkliszt#10: Igen, ez egy népszerű konteó. A "szép" benne az, akár igaz is lehet. :-(
Aha, ja, persze, hogyne, naturlich.
Ajánlom figyelmedbe Umberto Eco: A prágai temető című könyvét.
Igen, köszönöm, a Jud süss-t, Cion bölcseinek jegyzökönyvét, Mein Kamp-ot olvastam.
@Csekkliszt#10: Ez is egy akkora hülyeség.
Ők sem és én sem látom őket minden probléma mögé. Ami meg a cionistákat illeti ezt tényleg érdemes megnézni.

youtu.be/2SH8V16Y5E4
@mihimama: @Myrath: Köszi a linket. Elszomorító hogy mekkora sötétéség van a fejekben. "Becsületes magyar királyunknak", moszkoVityának jók az agitPRoposai. Nézem a közéletet, nem rémlik hogy koronázás lett volna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk a cikkben írt EU szegénységről a Viktor haverod is tehet az elbaszott egykulcsos adójával és a szegény ellenes politikájával. Most hagy ne kezdjek utánanézni az elmúlt négy évben született kifejezetten szegény ellenes törvényeknek é rendeleteknek, de hidd el van jó pár.
@Csekkliszt#10: Ha van háttérhatalom, akkor nyilván tesz róla, hogy a háttérben maradjon. Az olyan paprikajancsik, mint moszkovitya, vagy furcsán nyerenc, vagy Putyin, vagy Obama azok a bábok, akiket elénk tolnak.

Már most amikor az eszközből (pénz) cél lett, akkor valami nagyon elromlott. A rossz hír, hogy ez már évezredekkel ezelőtt megtörtént. :-(

Amikor bankokhoz, pénzügyekhez értő bloggert faggattam, mert meg szerettem volna érteni a korlátozott fedezetű pénzrendszer lényegét, akkor a legtermészetesebb dolognak tartotta a banki, 2-5 százalékos kötelező tartalékrátát. :-(
Ja, és egy kis adalék a modern biztonságos pénzügyi és bankrendszerről.

passport.blog.hu/2014/03/13/hova_tunt_a_nemetek_aranya
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Már megint ez a szerényképességű nájlon nemnáci tematizál!
A lényeg annyi, hogy akkora lett az adóssága Mo-nak, hogy kb 200-300 év alatt lehetne "ledolgozni". A sok balfax meg Paks2-őn vitatkozik, pedig ha azt is hozzá
csapnánk, akkor megugrana a hátrány 400-500 évre.
Bár lehet, hogy benne van ebben az értékben, nem tom.
Szóval, nekem az "tetszik", hogy adva van egy "kormány", amelyik tökéletesen balfax, idióta, sarlatán stb tagokból áll(nem mentség, hogy az előzőek is!) olyan tengernyi marhaságot kalapáltak össze, amiért szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, Togó, Burundi, Bissau Guinea és Alsó Maszály-föld, machete-vel intéznék el ezeket!
Ott meg, Mo.-on demokráciásdiban akarják eltávolítani azt a csürhét!
@Fabius:
melyik kalapja is van ma?

brühüyyy
"Pikáns, de a filmalap kommunikátora arra kérte az Átlátszó munkatársát, hogy ne írjon az eseményről, holott azt az adófizetők állták."

A vén kappan Vajna eltapsol 13,8 millió forintot a semmire, majd valamelyik csahosa azért kuncsorog, hogy ezt ne írja meg a sajtó ...

Gratulálok!

www.hir24.hu/belfold/2014/03/20/3-5-millios-titkos-bulit-rendezett-andy-vajna/
végül is a stadizóleum-mal teljesítetted a mai napra sóvárgott vidám óra, amit a Varánuszra óhajtottam:)
az a nem mellékes körülmény, hogy ez a XXI. századi nyelvújítási tünemény harmonizáló szövegkörnyezetbe volt ágyazva, az meg hungaricum, én meg megyek lefekszem, és várom az utolsó kenetet. hacsak egy sör vissza nem hoz.
A 2-5% nekem is kevésnek tűnik, de működik. A közgazdaságtanban államdó vita tárgya. Szerintem nagyjából mindegy, mert ha betétroham van, nincs olyan bank, ami nem megy tönkre, ha kiveszik az összes betétet, ami ugye mindig kisebb, mint a kihelyezések.
@Evezős: Na azért a nyugat által támogatott EU nácik sem panaszkodhatnak, ha a szólásszabadságról van szó. :)

media.mandiner.hu/cikk/20140319_az_ukran_szelsojobbos_svoboda_kepviseloi_okolcsapasokkal_mondattak_le_a_tv_elnokot
@Penivaldes: Romániát? melyik shitnyik volt az? :-)
és az orosz hitelt meg ráteszik az mvm-re. mert azt nem az állam veszi fel. bezony, azt egy másik fiókba dugja a statisztika, bár az adózók fizetik ugyanúgy.
@Csekkliszt#10: "nekem is kevésnek tűnik, de működik"

Igen, eddig működött. Valójában pont ez a baj, vagyis az, hogy csak azt tudjuk biztosan hogy eddig működött.

Ebből persze nem következik, hogy a jövőben is fog működni, de persze mindenki? ezt szeretné.

Tiboru mester blogján cocializálódtam, ezért van az, hogy mindenben konteót látok. :-) Aki nem ismerné;

konteo.blogrepublik.eu/
@parti_giano:
Szerintem erre azért is van szükség, mert a Paksi szerződés alkotmany(..aszt), alaptörvény ellenes lenne, annyival növelné az államadósságot.
Nem tuti de érzésre. Persze azon kívül h majd jobban lehet lopni.
Cirbinek besegítek sajtófigyelésileg.

egymondatban.blog.hu/2014/03/20/szellemi_manna_2014_03_313

Igazán nem kívánok akadékoskodni, de mi lesz, ha egyszer teljesen elfogy a rezsi?

Zseniális. :-)
@rdos:
A pénzügyi rendszer legfontosabb eleme a közös elfogadása valamilyen szabályrendszernek a bizalom alapján. Maga a pénz is olyan, csak egy darab papír, de elhiszed h az állam helyt áll érte. A hiperinflaciok ezért alakulnak ki, mert ez a bizalom megdől.
Én értem, a bankok pénzteremtése elég sci-fi, de eddig nem találtak ki jobbat. A hitelre szükség van. A bankok ha bedőlnek, akkor nem azért dőlnek be, mert hitelt adnak, hanem azért mert mert nem jól merik fel h mire
A bankok kereskedők azaz közvetítők. Szükség van rájuk, mint a CBA-ra (hmmmm). Jol es tisztességesen kell csinálni es akkor nincs baj.
Egyébként a gazdasági válságokat nem a .... okozzák, hanem az emberi természet, ami a felelem es mohóság elve alapján túltermelési okoz időről időre, (egyébként elég jól körülhatárolt időbeli minta alapján: pl Kondratyev ciklusok), majd a ciklus alján ésszerűtlenül felszámolja a termelőkapacitasokat megteremtve ezzel a következő növekedési ciklus alapjait. Ennyi. Ez a természet törvénye. A Tao:
"All things come from nullity the only derivation, the source of all creation" - Bocs, szabadon: minden a semmiből lesz
Ezt el kell fogadni. A kérdés nem is ez, hanem a "fenntartható fejlődés" hogy illeszkedik ide es ezért milyen arat fizetünk. De ugy néz ki az be rideg megy töretlenül előre, soha a történelemben ennyi embernek ennyi java nem volt. Nem tudom hova tartunk, de ez így van.
.... (Bocs) de így néz ki h az emberiség megy töretlenül előre ...
Én még azt hittem a rendszerváltáskor hogy öregkoromra egy tisztes osztrák szintet elérünk , de úgy látom ezek a köcsögök elintézik hogy még a kölkeim is szarul éljenek. Gábrielnek meg nincs saját véleménye ,csak arról és úgy ahogy a ditrktíva engedi.
csak úgy, egy kis off, ha már mint etetitek a tollast:

A nyilasok lenyomták a centrális erőteret
A harmincas években a jobbra tolódó kormánypárt nem tudta kifogni a szelet a szélsőjobb vitorlájából. A nyilasok történetében túl sok a mai párhuzam.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2Ftortenelem%2F2014%2F03%2F20%2Famikor_a_nyilasok_lenyomtak_a_centralis_eroteret%2F
@Ómacicka Bábó: Na látod én is pont ebbe bíztam. A köcsögök viszont, akik ezt elintézték a jobbikban biztos nincsenek, azokat egész máshol kell keresned.
@Ómacicka Bábó:
Bocs, nagyon durvák fogok mondani: a rendszerváltás annak a lehetőségét teremtette meg, h a gyerekeknek lehet útlevele és élhet máshol is, mint Mo. Ez a fajta immobil társadalom csak nekünk természetes, EU egy nagy falu, sok helyen lehet érvényesülni es sokkal jobban. Tudom poszt ezt mondta a Böszme :-) is, de igaza volt, mert ennek a ténynek versenyhelyzetbe kéne hozni Magyarországot es mindenkori vezetőit h itt tartsák a zembereket. Sajnos afelé megyünk hogy nem, az marad, aki nem tud menni és azok meg tovább gyűlölik es ölik egymást. Ezabaj
" Dologra hamar lusta népség,"

Pincér!
Fizetnék.
@Csekkliszt#10: Mondtam is mindkét kölöknek húzzanak a vérbe innen .
Ezt tette a L'art Pour L'art társulat a kormányváltókkal. :)

youtu.be/WYx5N-AtPik
@Ómacicka Bábó:
Lehet h jobb lesz nekik. Nehezebb de jobb
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már megint a nettónácit boldogítja itt mindenki ...
:-(((((((((((((
Gyakorlatilag a napi betevőjét turbózza föl mindenki aki reagál rá.
És mindenki elmarad, aki TÉNYLEG beszélgetni akar.
Ez a cél?
:-(
"Dologra hamar lusta népség, még elmegy a zemberek kedve az újraválasztásomtól!"

Bárcsak így lenne. Persze vannak még, akik hisznek a mesékben.

Ellenben ahogy most a dolog kinéz, sima 2/3-ad lesz megint :(.
Az államadósság pár százalékokat ingadozik, de nem nőtt 30%-al, mint az agyas összefogás "demokratái" alatt.
Közben a többi mutatóban meg hát... össze sem lehet hasonlítani őket.
Azért 4 év alatt mindent szart nem lehet eltakarítani, amit 8 éven át hordtak a nyakunkra.
Na meg hát ez a kormány sem hibátlan messze...
De az ellenzék mérhetetlen demagóg és együgyű és persze gyűlölködő kampányából az látszik, pontosan tudják ők is, ők sem tudnának semmit sem ennél többet. Illetve az az adósság nem 84 % lenne 4 év múlva, hanem a duplája, ehhez értenek.
Na meg az erkölcstelen fidesz helyett a nagyon erkölcsös Ferenc és a többi "demokrata" szabná meg miről mit kéne gondolni.
Illetve most is megszabnák, csak most már a legtöbb ember tesz a fejükre szerencsére...
Vicc az ellenzék, semmilyen szinten nem újultak meg.
Erről írjál Fabius, ha egyszer kormányváltást akarsz, ne ilyen semmilyen üres kötekedéseket írogass.
Kíváncsi leszek, mi lesz a következő, amit ekkora cécóval adnak át, a külsőkabátfalvai vasútállomás reterátját, vagy ahhoz más a Vezénylő Tábornokot hívják?
propeller.hu/itthon/2893687-igy-kell-atadni-egy-magyar
A klaviatura jól nyomja a drogot, nem tudom mit szed, de ütős.
@irógép: erről már írt fabius. például:

varanus.blog.hu/2014/01/08/mese_az_utolso_elbukott_baloldali_eselyrol

de több is van.
viszont, ezek balfaszsága nem menti orbán gerinctelenségét bármennyire is szeretnéd. te sem tudsz megújulni, csak nyomod a fideszes seggnyaló kommentjeidet.
A választás után megszorítások jöhetnek
A GKI szerint az áprilisi választás után a költségvetésben is kiigazításokra lesz szükség.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_valasztasok_utan_johetnek_a_megszoritasok_itt_a_friss_prognozis.578656.html
@irógép:

hé, te írógép, figyuzzá mán egy kicsit haver! mondd má meg annak az idiótának, aki rajtad kalimpál, hogy hüjje!
hogy mennyi idióta van...........

Sokkoló látványtervek: így építenék be a Városligetet
Számos földfelszín alatti fejlesztés történhet, de hatalmas épületek kerülhetnek a ligetbe, a főváros szerint „fakivágással is számolni kell”.

hvg.hu/itthon/20140320_Varosliget_Muzeumi_Negyed
@parti_giano:
Azért miért seggnyaló, aki totál alkalmatlannak tartja az Összefogás nevű bukott múmiákat a kormányzásra???
Orbán gerinctelen?? Ismered a mondást:
Honnét lehet tudni, hogy hazudik a politikus?
Hogy mozog a szája.
Orbán politikus, és mint minden politikus ő is változtatja a véleményét.
És akkor mi a PM például, akik 1 év alatt köpték szembe mind azt, amit előtte papoltak!
És teljesen lényegtelen ki neked a seggnyaló, ez a kormány az összes faszsága mellett, legalább nem csak tönkre tette az országot.
Ezt elég sok adatból leszűrheted, ha szeretnéd, de valszeg nem szeretnéd. Így marad az, hogy leseggnyalózod azt, aki azokra a bukott múmiákra nem kíváncsi már.
Az államadósságot egyik kormány sem tudta tartósan csökkenteni. De a Fidesz azért felvág arra, hogy ő jól kezelte. Lószart. Viszont a médiát megszerezte: koznaplo.blog.hu/2014/03/20/valoban_politikai_okokbol_kerultek_alulra_a_blogok_a_cimlapon
@irógép: Nem akarok beleszólni, csak egy kérdés. Mettől számít valaki múmiának? Hány évet kell a politikában eltöltenie? Hányszor kell buknia? Ha valaki 25 évet ott tölt, és kétszer bukott, az nálad minek minősül?
na ki mire tippel, mikor és mit fog dönteni a haveri abé?

Újra az AB előtt a villanyoszlopon plakátolás ügye
Fideszes jelölt támadta meg a Kúria döntését, ami megengedte oszlopokon a kampányolást.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F03%2F20%2Fkuria_v_ab%2F
@irógép: hehe, orbán hányszor bukott? csak úgy kíváncsiságból.
különben de, orbán is sokat rontott az ország helyzetén. csak mondjam, pl. a devizahiteleket 2001-ben engedélyezte az országgyűlés. nem, nem mentem a múmiákat, de nem veszem be, hogy jobban teljesít az ország. lószart, papa, a lószart, az adatok mást mondanak.
@Csekkliszt#10: "de eddig nem találtak ki jobbat"

Nem értek hozzá, ezért bátran kérdezem. Akkor mi lenne, ha a kereskedelmi bank csak annyi pénzt adna hitelre és annyi időre, amennyit és ameddig a betéteseik lekötnek nála? Ekkor joggal hivatkozhatna arra a bank, ha megrohamoznák a betétesek a lekötéseik feltörésért, hogy abban az ütemben tudom visszaadni a pénzed, ahogy én - mint bank is hozzájutok a kinntlévőségeimhez.

Ja, hogy akkor nincs multiplikátor hatás? Nincs. De semmiből teremtett "pénz" sincs. Hova vezetne, nem tudom, kérdem az ehhez értőket.

Másik ötlet, bitcoin. Azért az is árulkodó, hogy az egybesült államok, az orosz és kínai jegybank mindenkinek ellenjavallja.
@irógép:
Jobb gazdasagi mutatók? Melyek?
Az infláció valóban alacsonyabb, de ugye egy deflácios EU környezetben ez természetes, pont a gazdaság erőtlenségét mutatja.
@parti_giano:

Igen, magam is úgy tudom, hogy Magyarországon egy, azaz egyetlenegy ember van, aki jól látja a helyzetet, vagyishogy miképpen kell összefogni, üzenni, ezt elzavarni, azt belevenni, amazt kiválasztani, meg ilyesmi. Nincs több. És bármi egyéb, amit nem úgy csinálnak, ahogyan ő gondolja, az balfaszság.

Azt az egyetlenegy embert pedig (bárhová megyek) mindenütt úgy hívják, hogy Én.
@irógép: Többször írtam ezeken az oldalakon arról, hogy az államadósság mértéke önmagában nem jelent drámát, ha a felvett hitelek megalapozzák egy ország jövőjét úgy, hogy olyan beruházásokat végeznek, melyek megalapozzák a jövőt. Azaz olyan hozadéka van a hiteleknek, hogy rövid idő alatt megtérülnek és ezt követően nyereséget termelnek, melyeknek hozama további fejlődést biztosít.
A hazai államadósság még ha szinten maradna is, azt jelenti, hogy a folyó kiadásokra elegendő, pusztán a fennmaradásra egyszerűbben.
Ez a kormány a regnálása alatt egy buznyákot nem volt képes kitermelni felhalmozásra, beruházásokra, az államadósság növekedése azt jelenti, hogy a hazai bevételek a belső lét finanszírozására sem elegendőek.
Minden beruházás eu-s forrásból valósul meg.
Miután a tervezett költségvetési hiány több, mint fele már februárban jelentkezett, kétséges, hogy a költségvetési hiányt hogyan tudjuk tartani, mert ha nem, akkor az eus
források is bizonytalanok. Már Varga Mihály is kilátásba helyezett megszorításokat, értő szakemberek 400 mrd körüli megszorításokat jósolnak. Tudod az mit jelent?
Egyébként kár ezt a négy éves dilettantizmust az elmúlt évek felemlegetésével takargatni. Arról beszéltünk már eleget, eltelt négy év, ennek értékelése az igazán aktuális dráma napjainkban.
én meg csak úgy jáccásibul, rénharisnya kötögetés közbe fölemelem a gazdasági mutatóujjamat, nézem picit, nézegetem, majd kisvártatva behajlitom a többi közé és a változatosság kedviér a középső ujjamat meresztem fölfele és látám, hogy az jó.
Ezek, a világuralomra törő, elméletek nagyon szórakoztatóak.
@vakapad:

én rá szokom fogni a nyuszira, mint felettes énre.
@rdos:
Ha a bankok csak annyi pénzt helyeznének ki, mint amennyi a betét, akkor a gazdaság leállna, de semmiképp sem növekedne. Ugye nem lenne annyi hitelkínálat, ami magasabb kamatokhoz is vezetne (ha van elég kereslet.) De a legjobb példa, hogy a bankok a penzteremtésből finanszírozzák az államhiányt, a kotvenykibocsátásokat és biztosítják annak likviditását.
Másik oldal: extrém példa: betétes vagy , te vagy az egyetlen és beteszed a pénzed 1 évre, lekötöd 3%-ra. A bank csak ennyit helyezhet ki akkor ugye, pont a te pénzed es pont(max) 1 évre. Egy hónap múlva kell a pénzed. Ha a kihelyezés egyenlő a betéttel, akkor nem tudod kivenni a pénzed még 11 hónapig. Nem tudod. Nem tudsz mosógépet venni, kirúgnak es nem fizeted a közös költséget, (megtakarításod az a bankban), akkor eladják a lakásodat, utcára kerültél. Nem jársz jól, ha nincs penzteremtes.
@vakapad: franc se érti, most én vagy te? és melyik listán vagyunk?
@hacsaturján: oszt a rénmatatóujj, az melyik? mer' mondják, hogy matolycsy gazdasági mutatóujját arról lehet felismerni, hogy fikás.
@tristen2005: a franciáknál van net hozzáférés a kóterokban is.
@hacsaturján: kerestem, de csak svalbárdiul van. és ahhoz sem értek. fordítaná?
@hacsaturján: így már jó. aham, aztat látom, hogy a rénmatatóujj nem fikás. valami más anyag van rajta.
@parti_giano:

Antennát is eltudnak helyezni:)
@hacsaturján:
te csak ne mutogass meredező újjakkal...pláne nem kötögetés közben...és hogyan bújtatod bele a harisnyába a réneket? ott a fehér bolyhos is benne van vagy az már nincs?

mindez olyan izgis...mialatt az összes szennycsatorna errefelé beer (na jó: bear) landpon mindenféle ukrán menekűltek sajgassák a nyelvezettyüket és 15 év távollét után olyan jól tuggyák honnan szarosak...hogy már is teniszre kapcsoltam

a rum meg jöhet később volt villásreggeli rántott csirkemellye, kolompér sű've eg hagyma karikák kirántva a tányérból bele a pofazacskómb...
ti csak kergessétek a matolcsielvtérsat ha még látható a piros villogója

brühüyyy
@tristen2005:
ezt tudományos magyarul:

és "antennát is el tudnak helyezni"

az eltudnak-nak nincs semmilyen értelme

vagy már ez is anórtodox?

brühüyyy

ez nem "delikvencses"
@hacsaturján:

már megint kibasztál vele penig ollan kéváncsika

nehogy eláruld nekijje

brühüyyy
@Mariann19:

én már kezdem feladni...

úccseértik

és ha értik akkor nem tuggyák felfogni

olyan ez nekijjek mint mikor valaki a csurgásban áll és keresi a zesernyőt...mire megtalálja...
szóval az nem jut eszébe, hogy lépjen, csak egyet

brühüyyyy
@rodeo36: ne bujtogasson csak, meg kell adnia, hiszen visszaélésszerű adatigénylő vagyok.
@rdos:

ezt eljátszotta a Madoff most üli a 4762 éves börtönbüntetését

pedig az zsidó is bankár is....volt

brühüyyy
@rodeo36:
A helyi kisebbség mit szólt a kolompár sütéshez?:)
@Mariann19: stia!
Én káűbé annyit vakkantok a kozgázhoz, mint tyúk az ábácáhez, de:
Varga valami olyat mondott, hogy azért van szükség most a hitelfelvételre, hogy kiváltsuk vele a rövidesen lejáró hiteleinket.
Tehát a hiteleket kamataikkal együtt. Akkor annyit kell felvenni.
Ami számomra azt jelenti, hogy olyan ez, mint egy egyre jobban táguló spirál, mindíg nagyobb hiteleket kell felvenni, hogy kiváltsuk az éppen lejáró hiteleket.
És így tovább. Vagy nem.
@hacsaturján: HACSATURJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁN....!!!!!!!
Ja, bitcoin
Őszintén: soha nem értettem, de a lényege a kölcsönös bizalom
Itt a legérthetőbb leírás a működéséről :
www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/60-fizikus/2879-kitoroben-a-bitcoin-laz-1-miert-van-egyaltalan-erteke
@parti_giano:

azé elmagyarázom. a rénmatatatás ősi számi szokás. husvétkor alkalmazzák, amikor is a gyerekeknek meg köll tanálni az elrejtett csokit. nu, a számijaknál nincsen nyúl.
Nem érek rá végig olvasni, így nem tudom, hogy valamelyik nemzetitoll kolléga elemezte-e már a fenti adatot. Ha nem, akkor megteszem én: az államadósság 88%-t gyúrcsányi ferenc vette fel a magyar családokat nyomorítandó, amiből a magyar családok rezsiterheit csökkentő nemzeti kormány már 8%-t visszafizetett a kizsákmányoló árnyékzsidóknak, így jön ki a mostani 84%. A számításhoz szükséges képleteket Matolcsy Úr könyvéből az ostoba ballibek is kiolvashatják, ha nem esik nehezükre felfogni azokat.
@parti_giano:

frászt! a nyúl ősidők óta én vagyok.
@rodeo36:

ami aszt illeti, egy fél üveg matuzsálemet magamévá tudnék tenni jómagam is.
@rodeo36 Szia Rodeo!
Megértem, hogy feladtad a magyarázatok közreadását, én néha mégis legalább a globális összefüggéseket leírom, mert zavar ez a végtelen vakság és tájékozatlanság, ami a fejekben van.
Csak azt nem értem, hogy szeretett kormányuk hazugságait hogyan tudják egy-kettőre magukévá tenni.
@Mariann19:
Szerintem állampolgári jogok ismeretét es pénzügyi alapokat is kellene tanítani a sulikban.
Bár ez is ugy látom hitrendszeren alapul valamelyest. Azt meg most megkapod.
@Spániel:
Szia Spániel!
Varga valóban mindkettőt nyilatkozta, a várható megszorításokat és hitelek olcsóbb kiváltását.
Ez utóbbinál csak egy kérdésem lenne hozzá. Mi a fészkes fenének kellett a kedvező kamatozású IMF hitelt idő előtt visszafizetni, utána nem igénybe venni a szintén kedvező aktuális IMF hitelt.
Jól érted, mindíg nagyobb hiteleket kell felvenni, nemcsak a lejáró hiteleket visszapótolni, mert csak újabb terhekkel lehet
az országot fenntartani.
hmmm, de ismerős ez nekem a 80-as évekből...

Pintérhez fordul a DK, mert civil ruhás emberek igazoltatták az aktivistáikat
Civil ruhás, "magukat rendőrnek nevező" emberek igazoltatták a baloldali összefogás aktivistáit a Demokratikus Koalíció szóvivője szerint szerda délután. A párt Pintér Sándor belügyminiszterrel vizsgáltatná ki az esetet

hvg.hu/itthon/20140320_Pinterhez_fordul_a_DK_mert_civil_ruhas_em
@Csekkliszt#10:
Szerintem sem elhanyagolható a mai világban legalább azokat a gazdasági összefüggéseket tanítani, amelyek az állampolgárok életét közvetlenül befolyásolják, hiszen ez eredményezné nemcsak a jövőkép megitélését, hanem az ország gazdasági irányításának minősítését is.
Nem állhatna elő a kormány és a nép közötti
"vak vezet világtalant" viszony.
@Mariann19:

" végtelen vakság és tájékozatlanság"...,írta valaki. :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hamar megszületett a "hivatalos válasz" :
A nemzeti együttműködés kormánya a széles körű társadalmi konzultáción alapuló alaptörvény alapján törvényesen végzi munkáját, mégha ez az országot tönkretevő Gyurcsány kormánynak ismeretlen fogalom is. A rendőrség a magyar embereket védi a nemzetre rontóktól, és akinek félnivalója van az igazoltatáskor az magára vessen. Gyurcsány rendőrei ártatlan magyar emberek szemét lőtték ki, míg a Pintér Sándor vezette magyar rendőrség két hét alatt rendet tett az országban. És ezt a rendet a választás eredményétől függetlenül is kész fenntartani.
@tristen2005:
itt most hagyta abba az egyik kisebbség (kurvasokvanbelőlük)a máglyarakást és füstölést a Toronto-Ottawa-Montreal vasúti főközlekedési úton...mert valami nem teccett nekik ők kolompért is sütögettek errefelé nem sok kolompár van
bár tegnap előtt láttam a buszon (meg hallottam is) egy erdélyi "magyar"-t aki egyszerre két nyelven mesélte a pajkos telefonjába (+blútúsz) hogy lehet mindenkit mindenhol átbaszva jól megélni...

egyébként kurva jó volt most ejtőzök...és...

ti meg tanuljatok gazdálkodni ez a társasjáték már nem divat?

brühüyyy

a kormány ellopta?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát miért igazolták magukat?
Most komolyan, odamegy valami fószer, aki azt mondja, hogy ő rendőr és igazolja magát - és erre megteszik?
Úgy hajtottam volna el őket a náthásba, mint annak a rendje. Főleg, ha én többen vagyok! :-)
@hacsaturján: maga csak szeretne nyúl lenni. mert olyan a füle és a foga még nem nyúl. esetleg kacsa.
@hacsaturján: "Végtelen vakság és tájékozatlanság."
Én voltam a bűnös, úgy látom, tőled felmentést kaptam, aminek nagyon örülök.
@rodeo36: gazdálkodj okosan? kiment a divatból, monopoly van.
@Fabius, ez felcsökkenés.
@Evezős:
ez egy kibaszott tréfa volt vagy tréfás kibaszás

bevették, az meg szokásuk bármit amit odadugnak bekapják

brühüyyy
@Mariann19: Már nincs több elkölthető manyup, áfát sem lehet egekig felnyomni, banksrófot sem lehet tovább szorítani, lecsúszottakat sem lehet tovább szegényíteni, béreket is kell néha picit emelni. Termelés stagnál, vállalkozások vegetálnak és soha nem látott iramban pusztulnak a sárga földig és számolódnak fel, szolgáltatás-kereskedelem pang.
Csak pár egyszerű kérdésem van: mitől maradunk így életben és meddig, honnan lesz fedezet az újabb ötletelésekre, hitelkiváltásokra?
@Spániel:
Jja.
Ezt én is kéváncsian kérdezném ...
@Spániel:
Ez a kormány a bevételek növekedésében csak egy dologban képes gondolkozni, az adók számának és mértékének a növelésében.
Az már bonyolult számára, hogy a vállalkozásokat - különösen a kis és középvállalkozásokra gondolok - ösztönző módszerekkel fenntartsa.
Ennek ellenkezőjét teszi. Itt van a KFT törzstőke emelés 500 ezeről 3 millióra. Tudod mi a zseniális magyarázat ennél a döntésnél?
"Csak az életképes KFT-k maradjanak meg."
Ebben benne van az, hogy akinek nem tud ennyit letenni, az szűnjön meg. Ám a tőkeszegény vállalkozások azért adóznak, foglalkoztatnak, eltartják magukat, a családjaikat. Ez itt nem szempont, az sem, hogy az emiatt megszűnt vállalkozók kilépnek az eltartandók közé az eddigi alkalmazottaikkal együtt. Normálisak?
Azt nehéz megmondani, hogy nagy bevételeket mely szektoroktól tudnak még beszivornyázni, mert akit eddig lehetett, azokat kivéreztették a bankokkal együtt, szerintem mi leszünk - a lakosság - az egyedüli "szektor", akiket ki lehet még facsarni.
Úgyhogy:Reszkessetek egerek!
@Mariann19: és mindig valami varázsszót szednek elő a kalapból. most a startup-ok.

Állami garanciát a startupoknak!

hvg.hu/enesacegem/20140320_Allami_garanciat_a_startupoknak
@Evezős:
Ahogy azt is megkérdezném képzett, szakmájukat szerető, abban felelősséggel dolgozó KÖZGAZDÁSZOKTÓL, hogy
1. hogyan élik meg a teljesen zakkant, futóbolond Matolcsy működését?
2. ha még netán beosztottai is most, vagy voltak valamikor, akkor azt, hogy milyen érzés egy napi szinten kórtüneteti mutató, gyakorló elmebeteg főnök alatt dolgozni?
@Spániel: Olyan nincs hogy nem lehet mégjobban megszorítani mindig van lejjebb !
@Mariann19: Szemem előtt sűrű, sötét fellegként lebeg - ah milyen szép kép - az államosítások, eü, oktatás, energia fenntarthatóságának réme is.
@Ómacicka Bábó: megszorítás és boszorkányok márpedig nincsenek!
@parti_giano:
A startup hazai dramaturgiája a következő lenne:
Az állami garanciával nyújtott hiteleket a kiválasztottak kapnák meg, bedőlnek, miközben a felvett hitelt kimenekítik külföldre.
Ugyanaz játszódna le, mint a 2.500 mrd-os, 2.5%-os kedvezményes gazdaságélénkítő hitelnél, melynek 60%-át a korábban drágább hitelek kiváltására használtak fel a nagyobb vállalkozók.
Erről írt az enpenzem.hu, mely írás szerint az így kimenekített hitelek részei annak a havi /nem tévedés/ 20 mrd Ft-nak, melyek emellett a korrupcióból és pénzügyi machinációkból származnak.
Még akkor is csak elméletben jó az elképzelés, ha a fentiek nem így alakulnának, de hol van nálunk piac, amire a vállalkozók hiteleket mernének tömegesen felvenni?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én is gratulálok a blikknek, mert nem faggatták aljas módon arról petikét, hogy látens buzi-e vagy-e?
Simon Gábor árva lett. Meghalt Veisz Tamás!
@Spániel:
Spániel! Amiket felsoroltál, már nem fenntarthatóak, vagy rövid időn belül teljesen kivéreznek.
Gyógyítás már nincs, mert ahol norma van az ellátható betegek számának meghatározására, ott csak részleges lehet a gyógyítás.
Az energia ellátás következményei várhatóak, az oktatás a padlón hever.
Kitaláltam egy biztos piacot! Öntsünk gyertyát, nemsokára sorban állnak érte a népek.
@tristen2005: Nem vagyok paranoiás, de ez furcsa.
@Mariann19: állami pénzek kimentése... már múltkor linkeltem az enpenzem.hu-ról, akik készíttettek egy felmérést, miszerint az lesz a tendencia a magánbankári szektorban, hogy az ügyfelek többsége az államtól függő vállalkozó lesz. de az ma már nyilvánvaló, hogy eu-s pályázati pénzek és a növekedési hitelből kimentett összegekkel jelentkeznek ezek az illetők a magánbankároknál.

azenpenzem.hu/cikkek/nehany-szaz-fo-visz-minden-penzt/1697/
@V-PORT: @parti_giano:
Állítólag beszállt a rendőr autóba, és game over.
@tristen2005: Volt az a Welt200-as fickó, most meg ez. Érdekes. Pont most két héttel a választások előtt.
@parti_giano:
Úgy is lehet mondani, az l ellett nézve.
@Evezős: ha én többen vagyok...hát igen, sok Evezős jobban hajtja a hajót:)
@tristen2005: olvastam. lehet, hogy a pintér várta az autóban. attól a faszitól én is szívbajt kapnék.
@V-PORT:
Akadé(kos)mikus volt, sokat tudott.
@tristen2005: gondoltam, mert a veisz emlegetése inkább géb szokása.
@V-PORT: a bebalzsamozástól számít múmiának.
MESTERHÁZI ATTILA MA KIVÉGEZTETTE WELSZ TAMÁS-t
A SIMON ÜGY EGYIK TANÚJÁT VÁDLOTJÁT.
@parti_giano: Egyet olvastunk az enpenzem.hu-ban, szerintem a te linked alapján kerestem meg, amit köszönök, mert igazi nóvum volt számomra az az elemzés.
@DR. Smit Pal: Szerintem inkább Gyurcsány.
@parti_giano: Bajnai, ma rántott húsos szendvicset posztolt. Gyanús.
@parti_giano: "csak mondjam, pl. a devizahiteleket 2001-ben engedélyezte az országgyűlés."
Azoknak, akik devizában kapták a fizetésüket...
@Amadeus62: Vegyük jegyzőkönyvbe, hogy én ilyet NEM mondtam. Ezt Te állítod. :)
@Evezős: "1. hogyan élik meg a teljesen zakkant, futóbolond Matolcsy működését?"
Sehogyan sem, mert nem zakkant és pláne nem futóbolond.
@parti_giano:
Választásra vigyél magaddal 1 asztalt, nem fér el a papír a régi bodegák asztalán, most ecsetelte a választási biz. elnöke:) B+!
@ursus artos:
Jól nyomod, mit szedsz, ütős, nekem is jól jönne.
Ha valakit kihallgatni visznek, miért bilincselik meg? Vagy már gyanúsított volt?
Az ugye tudjátok, hogy ebben is megvan a szezonalitás. Év elején mindig jóval gyorsabban nő a költségvetési hiány, mint a második félévben, decemberben gyakran nemhogy hiány, hanem többlet van. És év elején szokott aktívabb lenni az állampapír-kibocsátás is. (Bespájzolás előre - lásd mostani dollárkötvény kibocsátást.) Egy ilyen természetszerűleg megdobja átmenetileg a mutatót, ebben semmi meglepő nincs.

Amúgy sem tud senki mostanra pontos mutatót mondani, hiszen senki ne ismeri a február végi GDP-t. Várjátok ki szépen az év végét.
Ha bejönnek a (kormánytól független) előrejelzések, amelyek a kormány várakozásait meghaladó GDP-növekedésről, erősödő Ft-ról és kézben tartott hiányról szólnak, év végén jóval alacsonyabb lesz a mutató.

Itt pl. 78,6-ot várnak év végére:

m.napi.hu/magyar_gazdasag/nagyobbat_nohet_magyarorszag_erosodhet_a_forint_itt_az_uj_prognozis.578598.html
A Hír TV szerint a férfi a rendőrautóban halt meg, amivel Logodi utcai irodájából épp kihallgatásra vitték volna megbilincselve, Welsz azonban a rendőrautóban rosszul lett. Az MTI úgy tudja, hogy a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.
vs.hu/meghalt-simon-gabor-uzlettarsa-welsz-tamas-0320
@tristen2005: adjanak a bodegáknak növekedési hitelt. legalább matolcsy nagy arca is befér.
@Blogger Géza: ah, mondd csak, mondd csak, olyan jó a tündérmeséket hallani. géza, nem te vagy a helga?
@Evezős: Szerintem a legtöbben így vélekednek Matolcsy jegybankári tevékenységéről:

Kockázatos volt a kormány politikája, de annak gyümölcsei már beérni látszanak – mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, és a jegybank felügyelő bizottságának jelenlegi elnöke a Hungarian Business Leaders Forum (Magyar Üzleti Vezetők Fóruma) budapesti konferenciáján. A lemaradás a régió többi részétől azonban továbbra is érezhető, ezért nem lehetünk túl büszkék az idei gazdasági fordulatra.

Járai tett néhány megjegyzést a mostani és a korábbi jegybanki politikával kapcsolatban is. Matolcsy, mint mondta, mindenki meglepetésére azt teszi, amit kell, tehát 3-4 éves késéssel megkezdte a kamatcsökkentést és a növekedési programokat. Az előző jegybanki vezetést nem kritizálnám, de csapnivalóak voltak – mondta. Most már viszont javul a helyzet, a hitelkihelyezés is nőtt.
Erre mondjkák, hogy ügyes. Vajon mi is kaptunk ilyen meglepit?

Olvasd el az apró betűt! – trükkös hitelt nyújtottak az oroszok
Kötvényszakértők csak csodálkoznak, hogy a decemberben Ukrajnának nyújtott orosz hitel, pontosabban kötvény feltételei közé milyen szokatlan klauzula került. Ha az ukrán államadósság 60 százalék fölé emelkedik, a tartozás azonnal esedékessé válik
privatbankar.hu/kotveny/olvasd-el-az-apro-betut-trukkos-hitelt-nyujtottak-az-oroszok-267109
@Spániel:
"de az orvosok nem tudták megmenteni az életét."
AKARTÁK?
Van vmi forrás erre a 84-re?
@tristen2005: Te nagyonhülye az MSZP kinyíratta Welszet.

És Simon sem éri meg a tárgyalását.
@Mariann19: Arra nem gondoltál, hogy majd átalakulnak Kkt-vá, vagy Bt-vé, ha úgy gondolják? Egyébként röhejes volt a korábbi összeg, Ausztriában is min. 10.000 EUR kell egy GmbH-hoz.
@MSZP Afrika Korps:
Anyád nem ezt mondta, az éjszaka.
Azert az nem semmi, hogy a "demokratikus ellenzek" siman kinyiratja a nekik terhesse valt embereit.
Simonnak sem josolok nagy jovot.
@Blogger Géza: Szerinted Simon megéri a tárgyalását?
Megjöttek a trollok!
@Spániel: Már miféle termelés stagnál? Mert az ipari termelés kb 15%-kal nőtt reálértékben az utóbbi 4 évben, csak az idei évre 4-8%-os növekedést várnak. Ez látszik a hatalmas exportszámokon és hatalmas exporttöbbleten is.
@tristen2005:

2.
(Az első áldozatukat éppen tegnap temették ...)
@MSZP Afrika Korps: Lehet, inkább felszáll egy maláj gépre... Esetleg vádalkut köt, és bemártja az egész MSZP-s vezérkart. Vagy kivár, és a következő a kampány végére megírja a memoárját, mint Zuschlag. Egyik lehetőség izgalmasabb, mint a másik...
@Blogger Géza: ja, a rohattmocskos imperialista autoipar.
@Spániel: Ez lesz Bp-en is a zsidó gárdával.
@DR. Smit Pal:
És pont a pintérrendőrség autójában hajtották végre az eksönt a bérgyilkosok ...

Az agyrágó bogár éhenhalna benned, szerencsétlen nyomorult, te ...
@ursus artos:
Itt a másik agytalan ...

Mi van itt máma?
@MSZP Afrika Korps:
A harmadikat is ideirányította a Kubatov ...

Titeket tenyésztenek valahol, hogy egyszerre vagytok ilyen hülyék?
Jééééézusom.
@Blogger Géza: látod, látod. haverkodsz vele, most meg már zsidózik. tetszik?
@V-PORT:
Új lombikprogram fejeződhetett be a Kubatov Szakmunkásképzőben, mert az kizárt, hogy ennyi hülye mind egyrakáson gyűljön magától össze!
Má' csak a donorokat (apa+anya) kéne kibogozni....tippjeim vannak azért ...
@tristen2005: szerintem el sem jutott élve odáig.
@Evezős: Az eszedbe sem jut, hogy meg rendorseg kierkezese elott megmergeztek, es pont addigra hatott a mereg.
@Blogger Géza:
Gondoltam én is arra, hogy a KFT-ben működők jó része más társasági formát választ, hiszen a KFT-ben egy sikertelen ügylettel kockáztatná a magánvagyonát az új szabályok szerint.
Nekem ezzel két gondom van.
Ez az intézkedés meghiúsítja a KFT-nek, mint társasági formának az alapítási elveit.
A másik a tőkeemelés indoklása, mely szerint a körbetartozások mérséklése a cél. Ez azért röhejes, mert a körbetartozások jelentős része az állami beruházásoknál keletkezetteddig, ugyanis az alvállalkozókat nem fizették ki a generálkivitelezők, /a kiválasztottak/.
Miért kell emiatt a KFT az egész világon érvényes elveit felrúgni, miért nem lehet az ilyen húzásokra prevenciós szabályozást bevezetni?
Welsz kifejezetten az egészséges életmód híve volt, nem ivott, nem dohányzott, és egészségesen étkezett, rendszeresen járt edzőterembe

most pedig beült egy rendőrautóba és meghalt. nembaj, remélhetőleg az afrikai szocik neve már az ügyészségen megvan.
@parti_giano: Ez semmi ahhoz képest, hogy lehelgáztál. :)
@Hajdú Peter: látom, még csak a hófehérkét vettétek a kompetencia fejlesztésen.
@Blogger Géza: várjál! én csak kérdeztem. szóval egy kis zsidózás az semmi. lelked rajta.
@Mariann19: A tag nem kockáztat semmit, csak az ügyvezető. A sok visszaélés miatt lehet, hogy ez nem is akkora baj...
Birkák meddig tűritek azt hogy a csúti patkány elüldözi a gyermekeiteket, megöleti azt akinek kinézte a tulajdonát,szétbassza az országot?
Csak pofáztok vagy cselekedtek?
@parti_giano: Jaj istenem, zsidókról már beszélni sem lehet? (Vagy muszáj őket dicsérni?) Minden népet, népcsoportot kritizálnak valakik, pont őket ne?
@parti_giano: Hogy nevezzük a zsidó gárdát? Közel keleti pofák klubjának?
@Blogger Géza:
Hogyan nőhetett az ipari termelés 15%-kal az utóbbi 4 évben, amikor a teljes GDP növekedés a 4 év alatt 2.5% volt.
Csalóka pl. a 2013.IV. n.évi növekedés beharangozása is, hiszen az eu-tól sürgősen lehívható pénzek miatt ebben a negyedévben fejezték be a beruházásokat, a teljesítményérték ekkor került elszámolásra, mind a 2.7%.
Ezt számold át éves szintre, és már nem is olyan szép a menyasszony.
@Mariann19: 'Ezt számold át éves szintre, és már nem is olyan szép a menyasszony.'

Mármint nem olyan szép mint az emeszpéé?

Megnyugtatlak 2014 I. negyedév 3% fölött lesz.
@Blogger Géza: géza! ez a fickó kitoloncolásról szájalt. de biztosan hangosan tapsoltál szakály hülye mondatainak.
Ez a Korporésön 1 dzsobbikos fasz, így jellemzi saját magukat.
Az van hogy a fidióták mind féltékenyek a mi világpolgár szakértő értelmiségünkre.
Na B+!
@Blogger Géza:

"Az ugye tudjátok, hogy ebben is megvan a szezonalitás."

úgy-úgy. és a koronatanúk is jobban fogynak.
@MSZP Afrika Korps: Azt a qrva... Ezek vagy ennyire mocskosak (mondjuk a Portik-eset után nem lenne meglepő), vagy ennyire hülyék... De leginkább mindkettő.

Komolyan tanítani kéne ezt a baloldali kampányt mindenhol, elrettentő példaként. Gyurcsány: jobb ha nem tudjuk, ki finanszírozta... Simon ausztriai számlája, Zuschlag-könyv, Welsz halála, most meg ez is.
Szuper...

A legrosszindulatúbb MSZP csicska számítási módszertan szerint a GDP arányos hiány nőt 2%-al a ciklusban.

Akkor inkább legyen az az MSZP aki ciklusonként cirka 15%-al adósította el az országot, ugyi ???

Ostoba !
@Blogger Géza: Emléxel még a 90es évekre....akkor mondjuk bombával nyomultak, kivéve tán Fenyő Jánosnál, ott albán módszerrel.
@Mariann19: Vélhetően úgy, hogy a szolgálatatások (és az építőipar) csökkentek. Igazából a külföld felé (ahova megy az ipari termelés nagyja) egyre versenyképesebbek vagyunk, csak megszűnt az eladódásból finanszírozott belföldi túlfogyasztás.
@$$$=$$$:
Pont most taglalja Olgánál (Veres), hogy innentől szabad a pálya, az üres útlevelekbe azok nevét írják bele, akikét akarják ...
@MSZP Afrika Korps:
Te barom arcú, akkor is a Pinyő volt a főgóré! Azt nem mondom, hogy gondolkodj, az neked nehéz.
@Blogger Géza: "zsidókról már beszélni sem lehet?"
Dehogynem, jöhet itt minden, zsidó, buzi, náci, mutyista, ha beletartozik a témába. De ennyire kényszeresen mindíg a zsidóknál kilyukadni minek?
@Blogger Géza:

"Mert az ipari termelés kb 15%-kal nőtt reálértékben az utóbbi 4 évben, csak az idei évre 4-8%-os növekedést várnak"

AP-ja nőtt 15 ázalékkal.

amennyiben Kínára gondoltál, úgy más. akkor AF-a.
Akarhogy is, de eleg hihetetlennek tunik, hogy egy nappal az utan, hogy kiderul mar 9 mszp-s politikus erintett a Simon ugyben, csak ugy termeszetes halalt hal a koronatanu.

Most komolyan, ezt ki hiszi el az mszp-nek ???
@$$$=$$$:

Weiszet meggyilkolni csak a szociknak állt érdekében.

És meg is halt.

Szerintem Mesetrházy, Veres meg a többi érintett megölette simán.
@parti_giano: Speciel Szakálynak teljesen igaza volt abban, hogy a nem magyar állampolgárságú zsidók 1941-es visszatoloncolása oda, honnan jöttek, egy szimpla idegenrendészeti akció volt. Ha ma Kanada visszatoloncol cigányokat Magyarországra, az is az, és nem a "fasiszta fajüldöző kanadai kormány szándékos népirtása". Kb ezt a hülyeséget próbálják most lenyomni a magyar nemzet torkán - tragikomikus és kontraproduktív. A Jobbik szerzett ezzel pár + %-ot, ennyi. (Mint 4 évvel ezelőtt az izraeli légierőtől.)
@jaegtoer: Fájdalmas a valóság, mi? Nem mersz szembenézni vele, nehogy összeomoljon a világképed... A teljes baloldal egyre inkább elszakad a valóságtól, és egy álomvilágban él.
@parti_giano: szerintem meg nem érdekel a véleményed...
@Blogger Géza:

"A tag nem kockáztat semmit, csak az ügyvezető. A sok visszaélés miatt lehet, hogy ez nem is akkora baj..."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szardarab feltűnt hogy a gazdád 3000 MILLIÁRD magánvagyont lopott el és ugyan ennyi Hitelt vet fel a rühes komcsiktól ráadásul dollárban is eladósította a hazámat??
Miért nem maradsz meg anyád kúrásánál te okádék?
@Blogger Géza:
Az, hogy külföld felé megy a hazai ipari termelés nagyja /szerinted/, az abból következik, hogy a külföldi befektetők termelik meg hazánkban az ipari termelés 80%-ot is meghaladó hányadát.
Ez azt is jelenti, hogy az országnak mázlija volt tavaly, mert a gépkocsikra volt Európában kereslet, és volt kivitelre lehetőség. Ehhez azonban a hazai gazdaságpolitikának nem sok köze volt.
Nem trafáltál jól bele a 2.7%-os növekedés indoklásába. Pontosan az építőipari, infrastruktúrális beruházások jelentették a IV.n.évi 2.7% nagy részét.
Kar h euroban merik,ha meg netan lemegy az abszolut hiteltelen 250re, akkor meg csokken es orulunk...jo poszt, grat!:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Agyhalott barom a fejed vajon miért nem szakadt anyádba? A szocik érdeke volt? Végül is a fajtádnál kontraproduktívab selejtes patkányt nem nagyon láttam még.
@Blogger Géza:

"Fájdalmas a valóság, mi? Nem mersz szembenézni vele, nehogy összeomoljon a világképed... A teljes baloldal egyre inkább elszakad a valóságtól, és egy álomvilágban él. "

most teszik tönkre éppen az a vállalatot, ahol dolgozok, te faszfej.
na, kezd itt már nagyon görény szag lenni.
@Blogger Géza: rossz a párhuzam. kanada gazdasági menekülteket toloncolt haza, egy olyan országba, ahol nem várt rájuk a származásuk miatt retorzió.
ez a kárpátaljára menekült zsidók esetében nem állt fent. a magyar hatóságok a biztos halálba küldték őket.
szélesítened kéne a horizontodat. nem csak a hivatalos kormánypropagandát olvasgatnod, bemagolnod.
a takarékbankon is nagyot buktál a múltkor.
@MSZP Afrika Korps: Emlékszel amikor a volt munkásőr apád, éjjelente részegen beléd verte a faszát?
Na ezért lettél ekkora utolsó gennyes okádék.
@ursus artos: mert rájöttél, hogy hülyeségeket írogatsz, kicsi huszár. ennyit rólad.
@MSZP Afrika Korps:
"Mármint nem olyan szép, mint az emeszpéé."
Okfejtéseimben a jelenlegi kormány gazdasági teljesítményét értékeltem.
Vedd már észre, hogy amikor állandóan az előző kormányokra utaltok, kerülve a jelenlegi kormányt ért kritikát, az egy gyáva, védekező tempó, amit minden szemlélődő ember elnéző mosollyal konstatál.
Mindíg arra felelj, amiről szó van és amiről kérdeznek.
@jaegtoer: Hát, ha csak hozzád hasonlóak dolgoznak ott, nem kár érte. :) Ha jó vagy, simán találsz másik állást...
@Mariann19: Vedd már észre, hogy nem háríthatod el balos szimpatizánsként a balos kormányokkal való összehasonlítást gyáva módon, bármennyire is kellemetlen az a számodra. Ugyanis a választópolgárok többsége is ezt teszi, és részben ez alapján választ.
Szerintem megöltek azok az eddig név szerint nem ismertetett de jó előre beharangoztatott 8 szoci útlevelet most gyártják le, v teszik a megfelelő helyre, hogy CSI Pintér megtalálja.
Vicces lenne ha jövő hétre nem jutna valami bombahír a zembereknek.
@Blogger Géza: aham. csak a fideszes dolgozók, vállakozók a jók, mi? nem vagytok különbek az mszp-nél. aljas vagy, helga!
Szép estét mindenkinek. Látom nagyon beindult az élet és csupa vidámság minden. :)

www.hir24.hu/belfold/2014/03/20/ciganyzenekar-mellett-kampanyol-a-jobbik
@Evezős:
... Bocs nem olvastalak, csak most, tied a pont
@parti_giano: Akik azt mondták magukról, hogy politikai menekültek. Egyébként már csak azért sem a "biztos halálba" (demagógia rulez) mentek, mert jó részük később simán visszajött Magyarországra. Ezt meg ELŐRE senki nem látta, mi lesz a sorsuk. Honnan kellett volna? Ha egy Kanadából visszatoloncolt cigányt később Magyarországon megölnek, akkor már rohadt népirtó-fajüldöző lesz a kanadai kormány?

Én??? Buktam?? Takarékbankon?? Mi a fenét? T keversz valakivel...
@Mariann19: Az autisták így gondolják. Azonban csak az előző és a mostani kormány között lehet választani 2014 április 7én.
@Spániel:
Mi van ma, minden agyhalottat ideplántált a Kubatov?
@parti_giano: Nem igazán van olyan cég, amelyet a kormány tett volna tönkre, hacsak nem szerencsejátékkal kifosztó - kiskorúaknak olykor cigit eladó - Simon Gábort finanszírozó stb. kategóriában nyomult.

Persze mindig könnyű mást hibáztatni. A kudarcért mindig más a hibás, a sikerért bezzeg...
@Csekkliszt#10:
Csak szól a tv is és néha odafigyelek ...
:-)
@Blogger Géza:
Te ne sorolj be balos szimpatizánsnak, mert nem tudhatod. Realista vagyok gazdasági témákban, itt most erről volt szó.
Mégis. Mi köze van a 2013.IV.n.évi 2.7%-os gazdasági növekedéshez az MSZP-nek?
Semmi!!!!
A jelenlegi kormány gazdasági politikájáról van szó, jó, hogy nem a török hódoltsággal érveltek.
@Blogger Géza:

"Persze mindig könnyű mást hibáztatni. A kudarcért mindig más a hibás, a sikerért bezzeg... "

bizony, a sikerért meg kell dolgozni, mint a mészároslőrinceknek, lázárjánosoknak és a Simicska Lajosnak
@Blogger Géza: trafikmutyi nálad a kiskorúaknak cigit eladó vállalkozókról szólt? omájfaszom! simon az szálka, de mészáros nem gerenda? szolga vagy, maximum lakáj lehetsz később. mondtam már, lelked rajta. de már eladtad.
@parti_giano: A 'trafikmutyi' célja a dohányzás visszaszorítása volt, megtörtént.

Egyébként a fidesz népszerüségét növelte. Akkor meg?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gabika ti miért támogatjátok az orbán végbeléből kinőtt hulladékot?
@MSZP Afrika Korps: "dohányzás visszaszorítása volt, megtörtént."

Nem történt meg. Hazudsz még ma valamit anyabaszó féreg?
@Blogger Géza:

"Nem igazán van olyan cég, amelyet a kormány tett volna tönkre,"

no, meséld a sikertörténeteket:D
már amihez ennek a kormányzati ciklusnak van köze a trafikokon kívül, bár már a verebek és a hollók is röhögnek rajta, mert abból is kevesebb folyik a büdzsébe.
@parti_giano:
Paks nem volt a listán? Úristen, egy Putyin klónnal szerződött le a csuti ?
@MSZP Afrika Korps:

a népszerűségét

növelte

XDDDDDDD

na jól van fidesz ahnenerbe, nincs elég jaffershitnyik faszkalap a mandineren?
@MSZP Afrika Korps: Bizony te ezt te is tudod, ezért rugdosódtok. A bukás után a fajtádat a gazdáid előtt akasztjuk.
@jaegtoer: Annál nagyobb sikertörténet nem kell mint aminek a végén a maszop kiesik a parlamentből...:)
A kis ravaszdi!
Ma Fehérgyarmaton járt Gyurcsány Ferenc. Az újabb telt házas fórum közben kiderült, hogy egy fiatalember egy egészen pici kamerával felveszi a rendezvény minden mondatát. Odament hozzá a DK egyik aktivistája és megkérdezte, kinek készül a felvétel. Ő közölte, hogy szegény nagypapája beteg, nagy tisztelője Gyurcsány Ferencnek, neki szánja meglepetésként, neki akar örömöt szerezni.

A rendezvény végén az épület előtt már a Hír TV riportereként faggatta a távozókat. Meg is kérdezték tőle, nagypapája jól van-e már...

Így működik az Orbán-rezsim médiája. Tisztességtelenül, becstelenül...
@jaegtoer:
Tele van a város szerelemmel ... és olyan sztorival h jön a telefon:
- Megveszem a céged ennyiért.
- Nem eladó!
- fogadjunk !

és nyert...
@MSZP Afrika Korps: a trafikmutyi célja a dohánypiac fideszesítése volt. valóban csökkent a legálisan vásárolt dohánytermékek száma, de az illegális nőtt. ez lett a nagy eredmény. azt elismerem, hogy csökkent a dohányzók száma. lehetett volna ezt sokkal normálisabban, te is tudod.
@jaegtoer: Mindegyik, amelyik részt vett a kb 15%-os iparitermelés-növelésben a kb. 30%-os exportnövelésben, a munkanélküliség erőteljes csökkentésében, és még sokan mások. Pl ez is:

www.napi.hu/forumtopic/jol_megy_a_magyar_fuvaros_nagyvallalatnak.25600.html
@tristen2005: Bocsi.. te mást gondoltál a csúti bélféreg "médiájáról."
@Mariann19: Csak szólok, hogy nem a Fidesz és a török szultán között kell választani most 2014-ben. Akkor lenne értelme a megszólalásodnak...
@parti_giano:

legfeljebb latrina manager lehet. mékhopp lakáj?! ugyan! ezzel az alacsonyan vergődő iq-val.
@parti_giano: Valóban, nekünk viszont nagy kaszálás az olcsó hitel.
@parti_giano:
:-) És Alaszka? 1 dollárért adták el
Jesszonpepi, mi van itt ma?
Délelőtt mindenki Gábrist etette, most meg a sok agyatlan droid munkálkodik?
@Marcellusca:
Én is csak lesek ...mennyi szemetet fújt itt össze ma a szél ....!
:-)
@parti_giano: 'a trafikmutyi célja a dohánypiac fideszesítése volt.'

Majd elhiszem ha bizonyítod.
@tristen2005: Úristen? Lefilmezik Gyurcsány-Ferencet egy nyilvános rendezvényen?? Micsoda felháborító eset!!!

Miféle politikus az, aki nem meri felvállalni azt, mit mond egy gyűlésen a színpadról?
@közrabszolga: Álmodik a nyomor. Mehetsz plakátot ragasztani hülyegyerek.
@Blogger Géza: Valóban. "nem a Fidesz és a török szultán között kell választani"

Gyilkos, szegény és embergyűlölő,magyargyűlölő patkányok és tehetségtelen idióta barmok között kell választani.
@Csekkliszt#10: javítanálak: "Oroszország 1867-ben 7,2 millió dollárért eladta Alaszkát az Amerikai Egyesült Államoknak."
@MSZP Afrika Korps: Faszej te meg mehetsz a börtönbe ha megúszod a lámpavasat.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Na, meg nőt a s-mitpál hejesírás akadémilya tejjesítménye is, mert jobban… az is!
Te, onan a píécs D-íd?
A-múgy mindég szórakosztató vagy, de vigyáz!: ne üsönmeg a gutta, hijányozná inen... csokolak!
@tristen2005: Kibaszott nevetséges ez a Gyurcsány! Remélem minden TV-ben lenyomják ahogy kézrátétellel gyógyítja az agyhalottait...:)))
@tristen2005: az még szebb volt, amikor a kisberkpatkány felnyomta a lakáskocsmát:

m.hvg.hu/w/20140117_Egy_bogar_elete

"Csend lett. A nagyapjára gondolt, akit feljelentettek 53-ban feketevágásért, aztán emiatt kitiltották a kommunisták az ország összes egyeteméről, és valahogy tulajdonképpen ettől lett jobbos a család. Pedig a törvénynek akkor az volt a betűje. De az más, próbálta gondolni, AZ IGENIS MÁS, mert az a spicli jutalmat kapott a pártállamtól a besúgásért, az embersége feladásáért, az árulásért... és akkor eszébe jutott a fizetése."
@közrabszolga:

Ostoba MSZP csicska, ennyit tudsz meg a nevedet...

Kedvenc Elkúród most tetették el láb alól, az úlevél-gyárosukat, mértéktelenül eladósították az országot, és hazudnak ahogy szoktak.

Ezért veszíteni fognak nagyon.
És ez neked nagyon fáj !
@MSZP Afrika Korps: hadházy ákos, szekszárd. de te ebből csak a szexet veszed le, mert ennyi eszed van.
Tudjátok az a legszomorúbb hogy ma Veress János egy hozzá értő szakpolitikus a pöttyös seggű agyhalott kancsal elmebeteghez képest.
@Blogger Géza: arra válaszolj Géza, hogy hova lett a kizsarolt nyugdíjmegtakarítás, ha csúcson van az államadósság? Mintha pont államadósságot akartak volna csökkenteni belőle, nem Géza?
@parti_giano:
Igazad van! Bocs, rosszul emlékeztem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisítócadócsaló !: Anyabaszó orbánc végbelében nevelkedő szar. A fajtád kezdi eltüntetni a tanúkat.
Lógni fogtak rühes férgek!
@parti_giano: Mi van vele? Vannak bizonyítékai?

A 'trafikmutyi' Szekszárdi dolog?
@közrabszolga: Ja 2 éve még Bajnai volt a hozzá értő szakpolitikus ma már dugdossátok mint a leprást.
@Alvarez: 'hova lett a kizsarolt nyugdíjmegtakarítás, ha csúcson van az államadósság?'

nincs csúcson, az Bajnai vót
@MSZP Afrika Korps: a trafikmutyi országos dolog, de csak Szekszárdon énekelt a fideszes. Persze a hangfelvétel és a tanúskodás az ügyészségnek nem volt elég a nyomozás megindításához.
@MSZP Afrika Korps: 18 éves csúcsot állított be az államadósság mértéke. Akkor is Bajnai volt a miniszterelnök?
@parti_giano:
Beszarás ostobák az MSZP csicskák..
Trafikmutyi mi ?
Jó kis mutyi ahol jelentkezők sincsennek, ugyi ?

index.hu/gazdasag/2014/03/18/tobb_mint_800_trafik_nem_kellett_senkinek/
Több mint 800 trafik nem kellett senkinek

A negyedik, decemberben kiírt trafiktenderen 127 koncessziót osztottak ki a kiírásban szereplő 992-ből, így várhatóan ötödik kör is lesz a pályáztatásban – írta az MTI a Világgazdaságra hivatkozva.
@Alvarez: Az államadósság GDP arányos mértéke számít. Mármint asszem az mszp csicskáknál nem de őket ki nem fossa szájba? Hát nem?
@közrabszolga: Csá csumi. Kire gondolsz pontosan?
@Alvarez: Nekem is van legalább 100 hangfelvételem. És? Meg vidióm.
@Alvarez:

Az MSZP ciklusonként stabilan 15% körül növelte a GDP arányos államadósságot.

Ezután van értelme szerinted arról vitázni, hogy 1%-al nőtt vagy 1%-al csökkent az államadósság a ciklusban ?
@irógép:

"...az ellenzék mérhetetlen demagóg és együgyű és persze gyűlölködő kampányából az látszik,..."

Ellenzék??? Te hol élsz, be vagy zárva hónapok óta egy sötét szobába???

Voltál már kint a városban??? Minden felületről csak a Fideszes okádék gyűlölet folyik, CÖF-ös hazugsággal beszarozva, narabcsárga, bűzös fossal van tele az ország!!!

Ki gyűlölködik, tefasz??? Hát nézz már rá Selmeczi orcájára, vagy hallgass bármelyik Fideszes szóvivő, vagy rezsiharcos dumáját, de a legszomorúbb:

ELÉg HA A KÖZPÉNZBŐL FIZETETT KÖZMÉDIÁBA BELENÉZEL, CSAK FIDESZES GYŰLÖLETMOCSOK ÖMLIK, 0/24-ben.

Birka, mennyél menetelni, és örüjjé' hogy nem fáj a hülyeség.
@parti_giano: Ha bizonyítékai vannak az nagyon jó de én Simogábor MSZP-t láttam bilincsben.
@vitéž munkášőr:
Aztaa... Te is mazopista vagy és olvasod a jobboldali költőket a Vincenten?
Sorstársam, akarsz-e vélem együtt egy szebb világot? Haigen - akor bolykottáljyadd a zijen sekfelyeket, yo?
tek jú elöre
@Blogger Géza:

Géza. nem akarlak sértegetni, de komolyan.

www.mfor.hu/cikkek/Uj_tulajdonos_a_Wabererben.html

"A Mid Europa Partners befektetési társaság 49,05 százalékos részesedést szerzett a Waberer's Holdingban, mely 12 millió eurós tőkeemeléssel járhat. A befektető képviselője, Craig Butcher elmondta, exit-stratégiájuk részeként a fuvarozó cég tőzsdére mehet középtávon.

Craig Butcher elmondta, hogy a szektorban ez az első befektetésük és bíznak a menedzsment által kitűzött célokban, azok megvalósíthatóságában és a magyar gazdaság lehetőségeiben.

A Waberer's Holdingra azért esett a választás, mert a térség legnagyobb ilyen jellegű vállalata, mely a tőkeemelést követően európai szinten is fontos szereplővé válhat.

Mid Europa:

A Mid Europa mint független magántőke befektető jellemzően 50-200 millió euró közti befektetéseket hajt végre 100-1.500 millió euró értékű cégekben, szerte Közép-Kelet-Európában. A három alapjának összesített értéke 3,2 milliárd euró.

Magyarországon eddig az Invitel Zrt.-t szerezte meg, több részletben, de mára kizárólagos tulajdonosa a vezetékes telefon- és szélessávú internet piacon 20 százalékos részarányú cégnek.

Butcher szerint a befektető társaság mintegy 3-5 évig maradhat tulajdonos a vállalatban, mely a tőkeemelést követően rendkívüli mértékben növekedhet. Az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy nem tervezik a vállalat külföldre telepítését, a központ Magyarországon marad, többek között az alacsony költségszint miatt."

kiegészítés:

1999.
A Volán Tefu Rt. akvizíciói.

2001.
A Volán Tefu Rt. és a MÁV Rt. megalapítja a Budapesti Intermodális Logisztikai Központot (BILK), Közép-Európa legnagyobb logisztikai központját.

2002.
A Volán Tefu Rt. megvásárolja a Hungarocamion Rt.-t, létrejön Magyarország és Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai szolgáltatója.

szóval Géza. befejeztem mára veled a társalgást.

Mélyedj el egy kicsit a TEFU és a Hungarocamion privatizációjában meg a kronológiában.
@MSZP Afrika Korps: legalább a posztot olvasd el, bár tudom, hogy a fizetést a kommentelésért kapod.

Idézek vastagbőrtől: "Mire a kedden kiadott legfrissebb dollár pekidzset GDP arányos százalékra váltják felérünk egy 18 éves csúcsra."
@közrabszolga:

"A bukás után a fajtádat a gazdáid előtt akasztjuk."

Tessék mondani... Ez már a Gyurcsányi-Mesterházy féle beazonosíthatatlan karhatalmistákkal fenntartott demokrácia netovábbja lesz, vagy van még lejjebb is az MSZP-ben ?
@Alvarez:
Nemrég láttam egy videót, ahol kérdezték a zutca emberét h ki Magyarország miniszterelnöke. Volt aki Gyurcsányt mondott ... Ennyi
@Knósszosz: hehe, nekem erős a gyomrom és néha jól esik egy kis borzongás ;-)
@Alvarez: Nem érdekel a Vastagbőr, de ha az Eurostaton mutatsz nekem rekord államadósságot megkövetlek.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Anak U-tána nésztél, hogymé nem köll senkinek... ha igaz?!
Te is homokot exportálsz Szaúd-Arábia, azért vagy ilyen sikeres baszd meg...
Jaj, mrázágostonsámuel (ennek is milyen szépen kikerekedett a feje az elmúlt négy évben!) osztja az észt Rónainál ... érdemes a többiek arcát figyelni közben! :-)
Gondolom, nem véletlen, hogy A TÉT-be nem hívják már, a másik három meghívott a röhögéstől nem nagyon tudott szóhoz jutni, ha ő is ott volt ...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez nép hangja te szar. Tudod akiket a gazdád 50.540/66.540 rabszolgabéren tart.
Készüljetek hulladékok!.
@Knósszosz:
Jajjj... mi lesz ebből, javítok: Arábiába.
Elnézést tanár úr?
@MSZP Afrika Korps: én meg láttam simonon kívül a zuschlagot is, de anno várszegi attila fideszes képviselőt és szolnok polgármesterét is.
De szar lehet szegény Gézáék élete, figyelni a blogketrecet, amikor egy ismert nem túl fideszbarát blog feltünik, beugrani, teleszarni baromságokkal, izzadságosan, nyögvenyelősen, aztán folytatni tovább.

Szegények, már-már tiszteletreméltó igyekezet, ahogy mindenféle hülye témákkal igyekeznek elterelni a figyelmet attól, hogy 4 év szakadatlan harc ellenére csúcsokat dönget az államadósság. És még ezt is megpróbálják kimagyarázni. Le a kalappal.

Gézáim, irkáljatok egyre gyorsabban, mert egyre kevesebb az időtök.
@Alvarez: Nincs csúcson, a 2010 közepi 85%-ról 2013 végére 79% körülire esett, és 2014 végére 78%körülire várják.

Részletek:

"Az alapban az induláskor, 2011 májusának végén, amikor a magánnyugdíj-pénztári nagy részét átadták, még 2945,3 milliárd forint értékű vagyon volt. A vagyon többségét - az eredeti célnak megfelelően - az államadósság csökkentésére fordították: 2011-ben több mint 1400 milliárd, 2012-ben pedig további 103 milliárd forintot használtak fel ilyen a célra. A magánnyugdíjpénztárak részére kifizetett reálhozam és tagdíjkiegészítés értéke 233,2 milliárd forint volt. Emellett jutott az IMF-hitel törlesztésére is, 2012. novemberben és decemberben összesen 243,3 milliárd forint.

Az is érdemben apasztotta a vagyont, hogy 2011 végén 458 milliárd forintot használt fel a büdzsé a központi költségvetés és a tb-alapok hiányának kipótlására. A múlt évben egy törvénymódosítás nyomán lehetővé vált, hogy az NYAA eszközeit térítésmentesen átadhassa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, emiatt decemberben 132,6 milliárd értékű eszköz került át. Így az alap 2012-t már csupán 316 milliárd forint értékű vagyonnal zárta, ennek kétharmada devizaeszközökben (főleg befektetési jegyben, etf-ben és részvényben) állt.

Az ÁKK beszámolója szerint 2013. novemberében az NYRAA vagyonának 116,3 milliárdos apadása alapvetően az államadósság csökkentésére ment, ugyanis a pénzből tíz lépésben, összesen 112,4 milliárd forint értékű, 2014-ben és 2015-ben lejáró állampapírot vásároltak vissza. Emellett 4,5 miliárd forint értékben adtak át részvényeket az MNV Zrt.-nek."
@parti_giano: 2 pech

1.anno
2.gyalogok, simon meg bástya

szopóka
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szép estét!
Nagyon-nagyon el kellene határolódnotok a csúti patkánytól.
Mondanám fogjuk össze, Gabi. De annyira ráfonódtok orbánc takony gerincére... MIÉRT?
Maradjon ez a szar? A Jobbik meg ellenzékben elnézően mosolyog megint?
Valamelyik blogon, vagy hirportál cikk kommentben Gyurcsány adócsaló elvtárs lebukott, mint valamilyen Ildi néni :)
@MSZP Afrika Korps: az egy kicsit lassabb. A ÁKK naponta frissíti az adatokat. Képes vagy érzékelni a különbséget reakcióidők között?
@vitéž munkášőr:
Negatív irodalmi paintball, elsőre eltaláltak. Ha éles lenne, ezerszer megdöglöttem vóna mán...
"vagy van még lejjebb is az MSZP-ben ? "

hogyne. a fidesz után.
@DarthVader: Ugyan már, kicsi huszár, időm, mint a tenger... Akik körül egyre fogy a levegő, az az MSZP vezérkara (beleértve a kiszervezett Gyurcsányt és Bajnait is). Kérdés, hogy csak politikai hullák közé, avagy a börtönlakók sorába is bekerülnek.
@Blogger Géza: "Nincs csúcson, a 2010 közepi 85%-ról 2013 végére 79% körülire esett, és 2014 végére 78%körülire várják."
Amikor anyád kifosott, útszéli ribancból fattyas útszéli ribanccá esett.
Az államadósság ma 84.9% az év végére 90% lesz.

SZÓVAL ROHADJATOK MEG FIDSZGECIK!!
Gondolom Szarházy nem kilüvési engedélyt adott hanem a szegínygyerekek etetését intézte Tasnádiéknál

www.magyarhirlap.hu/mesterhazy-attila-kampanybusza-tasnadi-peter-budai-villaja-elott-idozott
@Blogger Géza:

Te Géza, szerintem kibaszott mindegy, hogyan osztották-szorozták a manyup-vagyont, volt-nincs, a zállamadósság meg valami 4500 MD-dal több mint vót. Namostakkor monddjad.
@jaegtoer: erős az a verseny, mikor puch-baja küzd a mészáros-simicska párossal.
@közrabszolga:
Nem véletlenül Hódmezővásárhelyről... és informatikusként? Nagyon emlékeztetsz valakire. Jóindulattal... tényleg, szóval?
@Alvarez: Aham. És honnan tudná az ÁKK az aktuális GDP adatot? Anélkül meg hogyan állítana elő adósság / GDP mutatót?
@Blogger Géza: de Géza, ezt nem értem. Hogy csökkenhetett az államadósság ha egyszer csúcsot döntött? 3000milliárd 10%-os csökkenést eredményezett volna, amitől ugye 70%-on lennénk. Akkor miért 84%? Vagy nálad 84%=70%? Mondjuk a PISA felmérés alapján nem csodálkoznék, lehet, hogy te húzod le az átlagot...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"van értelme szerinted arról vitázni, hogy 1%-al nőtt vagy 1%-al csökkent az államadósság a ciklusban ? "

Orbán Viktor teljesítménye:
!!!!!!!!!!!! 14% !!!!!!!!!!

Milyen 1%??? Elloptatok 3000 milliárdot, ami több mint 10%, ezután nőtt 3%-al, tehát Orbán Vikto Kúrmánya 14%-al növelte az ÁLLAMADÓSSÁGOT egyetlen ciklus alatt úgy, hogy közben TELJESEN LEÉPÍTETTE a gazdaságot, és KISTAFÍROZTA a HAVERI TÁRSASÁGOT, OFFSHORE-ba.

Hazudozni, azt Fideszes módra tudtok, de ezt már SENKI nem veszi be...:)))
@Knósszosz: A rohadt életbe eltaláltad. :D De amikor előszírtam az új nikkel mondtam hogy orbánmentesítő vagyok :)
@Alvarez: Faszt se érdekel a napi szint, az az aktuális kötvénykiadásoktól függ.

Különben szólok hogy normális maszopcsicska mással foglalkozik mert ha 90% lenne az államadósság attól ezt a müfajt a fidesz nyerné a maszop ellen.
@közrabszolga: Na várom a forrást mind az aktuális 84,9%-ra, de leginkább az év végi 90%-ra. Ez honnan jött?
@MSZP Afrika Korps:
Magyarország az elmúlt 4 évben és mitől is teljesít jobban?! KSH-adat: 4,6 millióan élnek a létminimum alatt, 1,6 millióan a mélyszegénységben, 500 ezer fiatal hagyta el hazánkat. Orbán és társai szétrabolták az országot, elvették az emberek megélhetését és szétosztották saját haverjaiknak, csókosainak, klientúrájának maffia módszerrel, előre kitervelten, bűnszervezetben, amellyel kibiztosították maguknak a jólétet 20 évre. Hogyan lehet az, hogy egy gázszerelőből 4 év leforgása alatt a 88. leggazdagabb ember lett (Mészáros Lőrinc), az összes földpályázaton nyert oligarchiáival együtt., hogyan lehet az, hogy a FIDESZ-közeli KÖZGÉP nyeri el az összes Uniós pályázatokat (Simicska-Nyerges)????? Hogyan lehet az, hogy imádott "Élő Istene", Orbán soha nem dolgozott, annak ellenére Ő is a leggazdagabbak között szerepel családjával együtt??? Drágalátos vezér több, mint 40 különféle adót rótt ki, amit természetesen mi fizetünk meg. Lenyúlták 3 millió ember 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári megtakarításait, amivel a mai napig nem tudnak elszámolni, az államadósság ennek ellenére nemhogy csökkent, hanem csillagászati magaslatokba szökött, vagyis nőtt. Az összes mutyi: föld, trafik, kaszinók, takarékszövetkezetek, patika, tankönyvmutyi, itt is kizárólag FIDESZ-közeli emberek nyertek, elvéve ezzel az emberek biztos megélhetését. A paksimutyival több évtizedre eladósították hazánkat. Bevezették a közmunkaalapú társadalmat éhbérért, alamizsnáért, a munkanélküli támogatást levették a korábbi 9 hónapról 3 hónapra, nincsenek munkahelyek, munka, beruházások, befektetések. A rendvédelmiseket, a rokkantakat megszívatták, elvették az ellátásukat, a rokkantaknak megalázóan alacsony juttatásból kell megélniük. Az egészségügyből, oktatásból forrásokat vontak el, tehát ha azt mondják, hogy "megvédjük", annak az ellenkezője az igaz, vagyis lenyúlják. A FIDESZ csak kozmetikázza az adatokat, hiszen tudjuk, hogy a közmunka nem a versenyszférába tartozik, tehát eleve nem nőtt a foglalkoztatottak száma, a külföldön dolgózókat is beleszámította, akik elmentek külföldre dolgozni, azokat talán nem kellene beleszámítaniuk, sőt a közmunkát sem! Az infláció nemhogy csökkent, nőtt, az IMF hitel helyett piacról vesz fel imádott vezére kölcsönt, aminek a kamata jóval magasabb, mint az IMF hitelé. A rezsicsökkentéssel, az árfolyamgáttal, a családi adójóváírással kizáróg Ők és a gazdagok jártak jól stb. Rabszolgatársadalom lettünk mint kína, csak egy a bökkenő, hogy mi EURÓPÁBAN élünk, és az EU-ban csak nálunk van ez! Nevetséges 80-90 ezreket akarnak fizetni egy diplomásnak mindenhol, ami az éhen haláshoz is kevés, csak a rezsi ennyi egy panelban, egy mai minimum megélhetéshez netto 150 ezer kéne itthon, bár más országokban ugye megkeresnek 350 ezertől 1 millióig, szánalmas mi megy itthon. "Minimálbér...Osztrák ismerőseimnek elmondtam hogy menyiért dolgoznak itthon, nem hitték el a fejüket fogták! Minimál bér náluk 1.200-euro." A környező országok igen, jobban teljesítenek, mi a szakadékba vagyunk!
@MSZP Afrika Korps: igen, kettejüknek kell összeilleszteni a kulcsot a HAARPhoz
@Blogger Géza: Paks2 -ről hallottál már faszarcú?
@DarthVader: Sőt, már a kenyér sem 3,60! Felháborító!
@közrabszolga:
-:D
Akkor által siklottam fölötte valószínűleg, vagy csak simán nem emlékszem rá.
Üdv!
@P.Freddy:

Ostoba MSZP csicska vagy..

Az MSZP elprivatizálta a fél országot, de azt nekik nem számolod ugye ?

Maradjunk a tényeknél és az Eurostat adatoknál.

AZ MSZP 15%-al növelte az államadósságot ciklusonként !

A Fidesz ezidáig 1%-al.

Ha hozzávesszük az extra bevételeket, akkor

az MSZP 25%-al növelte ciklusonként az államadósságot, a Fidesz pedig 11%-al.
@vitéž munkášőr: Szar ügy hogy nem Orbán Multivanja figyelt a főmaffiózónál.

Beszoptátok nem lesz meg az 1/3 se.
@közrabszolga:

Ne viicelj már !

2002-ben minden gazadsági mutató szerint a Szlovákok elött voltunk.

2010-re hála a kedvenc elkúróidnak mindenkben utolsóak lettünk a Görgökkel holtversenybe.

ENnyit tudnak az MSZP-s tolvaj tetvek meg a nevüket !
@Blogger Géza: Hát, ez egy cseppet gyenge lett, tudsz te ettől jobbat is. Mongyad.
@Alvarez: Hát, te az egészből nem értesz semmit, azt látom. Iratkozz be valami iskolába, ahol tanulhatsz ilyesmikről: GDP-deflátor, reálérték, reálnövekedés, matematika, statisztika, szezonalitás, hosszú és rövid távű trendek különbözősége, árfolyamhatások kiszűrése...

Hátha. Bár nem sok reményt fűzök hozzád. :)
@MSZP Afrika Korps: csak szólok, hogy a manyup pénzt azzal az ígérettel lopták el, hogy államadósság csökkentés lesz belőle. Aztán növelés lett. Bár lehet, hogy nincsenek tisztában vannak az irányokkal. A csökkentés a tündérmese szerint növekedés és kész:(((
@Alvarez: Csökkenés lett, mivel csökkent GDP arányosan.

Vagy megmutatod az ellenkezőjét?
@közrabszolga: Valószínűleg a legjobb üzlet, amit a magyar állam kötött eddig az évtizedben.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Kínos nektek

- az elrabolt 3000 milliárdról,
- a MOL-on bukott 230 milliárdról,
- Kósa-Szijjártó miatt bukott 150 milliárdról
- a Rezsitolvajlásban OFFSHORE-ba vágott tízmilliárdokról,
- Matolcsy seggfejsége miatt bukott többszázmilliárdról

beszélni, ugye? Elhiszem. Szajkózzad csak, amire fizetnek, a Fideszes hazugságokat, a birkáitok beszopják, más már nem :)))
@MSZP Afrika Korps: én nem szoptam be semmit, mivel nem fogok szavazni - de van itt egy úriember aki belülről ismeri a rühes patkánybandádat és egy kissé más a véleménye - ráadásul az enyémmel is korrelál:

jovaros.blog.hu/2014/03/19/kadar_nepe
@Blogger Géza:

"Nincs csúcson, a 2010 közepi 85%-ról 2013 végére 79% körülire esett, és 2014 végére 78%körülire várják."

mint említettem, nem százalékokat, hanem forintokat és eurokat kell visszafizetni.

az államadósság (tizedesjegyek nélkül) az ÁKK adatai szerint

2010. május:.....19933 mrd HUF
2014. február....23391 mrd HUF

a növekedés: 3458 mrd HUF úgy, hogy a 2700 mrd forintnyi mnyp vagyonnal nem csökkent a központi költségvetés adóssága, hanem annak felhasználása mellett is 3458 mrd Ft-tal nőtt.

de! szép még lehetsz.
@Blogger Géza: akkor szerinted tanfolyamot kell végezni ahhoz, hogy megértsem, a 84% miért kisebb, mint a 70%. Ezt a tanfolyamot ki tartja? Eltolcsy?

Remélem a hitelminősítők is megértik majd a közgazdaságtan tündérmese változatát, mert hazánk jelenleg is bóvlikategóriában van. Géza, tudod mi az a bóvlikategória? És büszke vagy rá?
@jaegtoer: Nem is sikerült? Mi lenne itt a sértés?
@vitéž munkášőr: faszt se érdekli a noname anonim csicska
@MSZP Afrika Korps:

itt a csökkenésed, olvasd:

@jaegtoer: (21:08:48)
Na, jó éjt!
Élvezzétek a sok agyhalottal való "kommunikációt"! :P
@jaegtoer: tudod mi az a forrás? GDP arányosra a többi lószar
@Blogger Géza: "amit az orosz állam kötött eddig az évtizedben. "
Ezért is fogtok lógni.
@MSZP Afrika Korps: hát, elég tudatlan vagy fiatal vagy, ha várszegi neked gyalog volt a fideszben. ahogy simon sem az. de jobbikosként biztos ízlik a fidesz fasz.
@Alvarez: Mi az a 84%? É mi az a 70%? Emlékeztetőül: a 2010 közepi 85% és a 2013 végi 79% között látható a csökkenés, ami a nyugdíjreform nélkül nem következett volna be. (Ez alatt az időszak alatt lett felhasználva a manyup-vagyon az adósságcsökkentésre.) Ha a korábbi trend maradt volna (2002 és 2010 között kb +4%/év) akkor 2013 végére kb 100%-on állnánk, ezzel szemben 79%. Ez a különbség a két trend között.
@DarthVader:
:-)

Ezek az Ildi nénik mind szerelmesek a felcsúti lókupecbe ... borzasztó élete lehet mindnek, ha egy ilyen plátói szerelem hatására éjt nappallá téve képesek az imádottjukat "védelmezni" bárhol, bármikor ...
:-)
@MSZP Afrika Korps: mi van?

XDDDDDD

"Komássy Ákos (MSZP): Tisztelt polgármester úr, röviden úgy fogalmaznám meg a kérdést, hogy magyar hangja vagy fedőneve-e Józsefváros polgármesterének egy Szabó Gábor nevű nick, amely aktív nagyon az MSZP fórumaiban?

Kocsis Máté: Szabó Gábor polgármesteri tanácsadó és az is marad, ha megengedi. Tehát ez hadd legyen az én dolgom, hogy ő miért írogat és mit írogat, meg szerintem az ő dolga hadd legyen, válaszoljanak neki.

KÁ: És annyit azért engedjen meg, hogy az az állítása a Józsefváros újságnak, amellyel a cikkük kezdődik, hogy Kocsis Máté polgármester a népszavazás ügyében fölajánlotta az MSZP kerületi vezetésének, és a többi, és a többi, ezért kérdeztem, hogy mi a viszonya Szabó Gáborhoz, mert ez nem történt meg. Tehát csak azért, hogy legyen tiszta a jegyzőkönyv számára az, hogy egy Szabó Gábor nevű nick beír egy fórumba egy olyat, hogy még akár esetleg ez is elképzelhető, ne haragudjon, polgármester úr, az számomra nem a polgármesteri felajánlás kategória.

KM: Pedig szokja meg, képviselő úr. Egyébként mindennap kommunikálok Szabó Gáborral, megbeszéljük a napi ügyeket, ez a feladata, ez a dolga, az a munkája. Megegyeztünk, le is írta önöknek, hogy valóban így van, megüzentem, vállalom, én mondtam. Azonosulok azzal a nicknévvel, amit Szabó Gábor néven tüntetett föl, azt Szabó Gábor írja, de az énáltalam megadott instrukciók alapján."

nos, az a noname Szabó Gábor
@P.Freddy:

Ostoba MSZP csicska !

Van pofád felemlegetni a MOL-t, mikor azt a tetves MSZP-s gazdáid adták el bagóért ??

Jut eszembe.. Akkor ez most az MSZP adósságát növeli ugyi, mert nekik bevétel volt, a Fideszét meg csökkenti, mert nekik meg kiadás.

De mondhattam volna a több ezer milliárdos orosz államadósságot amit elsőként pufajkás Horn, másodjára a maradékot pedig D-209 ügynök komcsi főnököd szórta ki az ablakon.
@Evezős: sose értettem az ízlésficamos nőket...
@jaegtoer: Mint már említettem, egyetlen hozzáértő sem az abszolút számokat nézi, hanem a %-ot, az EU-s kritériumok is csak azt nézik - nem véletlenül. Ugyanis az állam főleg adóbevételekből tud fizetni, és azok meg a GDP arányában szoktak nőni.
@vitéž munkášőr: miafaszt érdekelnek engem kerületi ügyek? 300 km-re vk. onnan bazeg
@parti_giano: De ha nem tucc semmit akkor minek ugacc mintha tudnál?
@parti_giano:

"erős az a verseny, mikor puch-baja küzd a mészáros-simicska párossal. "

látszatra. amúgy jól megvannak:) ők a híd a zemberek embere és a Pinokkió ellenzéke között.
Mesterházy azért ragaszkodott a me jelöltséghez, mert ő tuti nem visz győzelemre semmit, legfeljebb belesodródik. de hogy mibe, az csak hatodika után derül ki.
@Blogger Géza: "a 2010 közepi 85%"

És akkor ki is volt hatalmon? Csak nem a Fidesz? Géza, ebből fizetésmegvonás lesz!!!
Azér az jó, hogy a ballereknek csak annyi jut hogy -"bezzeg ti többet loptatok!"

Ezt már anno is elkurtátok, most megint. Pedig sokat nem kellett volna tenni, ha minden sokkal szarabb lett.
@Nzoltan: Senkit se érdekel ki mennyit lop, csak az hogy ebből mennyi az övé.

Ez már magas a ballereknek akik kevesen loptak sokat most meg kamilláznak mint szar a gazban.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te tényleg matolcsy emlőin nevelkedtél. még a technika órát sem bíznám rád egy iskolában. de rózsikád alatt még tanfelügyelő leszel a párttagkönyveddel.
@Blogger Géza:

"Mint már említettem, egyetlen hozzáértő sem az abszolút számokat nézi, hanem a %-ot, "

ez a nap cukija volt. köszi.

Te, Géza az AKK akkor miért nem % jeleket írogat a cellákba?

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
@Blogger Géza:
gájza..a valós államadósság 35214 milliárd HUF, ami a 26478 milliárd GDP-nek 132,99%-ka ami államcsőd

a többi rablómese

brühüyyy

tanulj meg számolni Lenin is mindíg azt mondta: tanulni tanulni tanulni

kövesd mestered utasításait
@MSZP Afrika Korps: mondom, kérdezd a kompetencia fejlesztésen, ahová jársz.
@MSZP Afrika Korps:
Szardarab GDP arányosan az úgy $ kötvénnyel együtt 84.9%.
@jaegtoer: Azert te balfasz mert az AKK nem tudja mennyi a GDP.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Rühes fideszgeci mészáros lőricről hazudj csak valamit! Fene a kurva anyádat.
@parti_giano: azt hittem valamit mondani akartál. úgy tünt.
@jaegtoer: mesterházy puch és simicska pall mall-jébe sodródik bele.
@MSZP Afrika Korps: Kérdez foslágot erről fideszgeci.
@közrabszolga: Azt hittem valamit állítani akarsz.
@Nzoltan:
Te kis Kazinczy, ma elárasztjátok az étert a haverokkal. Mi ez, valami önsegélyező szakkör CÖF támogatással a háttérben?
Vagy más a szponzor? Esetleg ingyé, csak úgy?
Nagy jövő előtt állsz még, ha... de az sem sokáig tart, az ilyesmi rendszerek törvényszerűen buknak - ha érted.
@MSZP Afrika Korps: gondolom, anyádék kiszolgálnak, hiszen otthon laksz. pedig nem ártana egy kis önállóság. ez a szellemi feladatokra is vonatkozik.
@parti_giano: Te állítottál valamit. Én nézzek utána?

A szádba ne fossak?
@MSZP Afrika Korps: A kedvedért te szar.
"Közzétette a januári adatokat az Államadósság Kezelő Központ, amiből kiderült: soha nem tartoztunk még annyi forinttal, mint idén januárban. Az adósság értéke 22,84 ezer milliárd forint volt, és az ÁKK szerint idén várhatóan a GDP 77,9 százalékát teszi majd ki."

Ehhez jön a dollár kötvény és paks2 = 84.9 százalék
@MSZP Afrika Korps: te még a segged kitörlésére is képtelen vagy ezek szerint. ne nagyképűsködj, röhejesen hat.
@közrabszolga:
Hazudsz ostoba MSZP csicska:

www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy

2014.03.14-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 23 569,3 milliárd forintot tett ki, ami 1 570,7 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest. A növekmény tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát. A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 80,1 %-át tette ki 2014.03.14-én. Az előzetes adósságrátát az előző év végi GDP és a tárgyév végi várható GDP felhasználásával, lineárisan interpolált GDP becsléssel számítja az ÁKK.
@MSZP Afrika Korps: "
MSZP Afrika Korps 2014.03.20. 21:30:22
beszartam "
Megértem. A hulladék a fa előtt mindig beszarik
@közrabszolga: 'Ehhez jön a dollár kötvény és paks2 = 84.9 százalék'

Nem azt kérdeztem hogy szerinted mi jön mihez.

Forrás van a 85re? Vagy csak a 78ra? Brühühü.
@MSZP Afrika Korps: én is annyira vagyok faszlyuk - de a kerületi ügyeket simán rá lehet húzni az országra

egyébként laktam a nyócban izs

ráadásul a linkelt poszt sem kerületi téma
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A kurva anyád szokta hazudni hogy ismeri az apádat, fideszgeci.

"

Februárban már 22 934,8 forintra nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) friss adataiból. Ez a januári ugrás után ismét történelmi csúcsot jelent.

Már az MNB előzetes, a tavalyi utolsó negyedévet átfogó GDP-arányos adósságjelentése után sejteni lehetett, hogy az államadósság újra elszállhat. Az utolsó negyedévben 79 százalékot jelzett az MNB, ami kevesebb volt az előző évinél, és az előző negyedévinél is.

Szakértők már akkor jelezték, hogy a csökkenés csak átmeneti lehet. Hiszen az alacsony gazdasági növekedésből és az alacsony inflációból nem az államadósság csökkenése következne. Ez most beigazolódni látszik.

Míg decemberben 21 998,6 milliárd forinton állt az adósságmutató, addig januárban majdnem 900 millióval több lett (22 844,2), s februárban is hízott, igaz szerényebb mértékben (89,8 milliárd forinttal).

Az idei költségvetés szerint egyébként 23 392,7 milliárd forintnyi lehet az év végére az adósság."

+ Paks2 +dollár kötvény te golyó érett patkány.
@közrabszolga: Paks2??? Te ostoba, azt a hitelt kb 10 év alatt fogjuk felvenni! Plusz a dollárkötvényt mi a fenéért adnád hozzá bármihez is? Folyamatosan járnak le állampírok és bocsátunk ki újakat, mai fenéért választasz ki ebből egyet? Ennek semmi értelme.
@MSZP Afrika Korps: A lényeg te szar hogy van szögünk.
LÓGNI FOGTOK!
@Blogger Géza: A dollár kötvény szerinted mi te szar? ÚGY HÍVJÁK = ÁLLAM ADÓSSÁG.
@közrabszolga: azt gondoltam hogy van szögötök de ami újdonság eltakarodtok dolgozni vele
@jaegtoer: Mert az ÁKK egy szimpla nyilvántartó kincstári intézmény, ők évközben csak a nyers adatokat szolgáltatják, nem elemeznek. Ha egy céget könyvelsz, akkor sem %-ot könyvelsz, ez ugyanaz. Az elemzés év végén az éves beszámolóban van.
@parti_giano:

Szerintetek mi a faszért bocsátanak ki államkötvényt ?

a, Azért hogy az MSZP csicskák ostobaságokat hazudjanak kampány időszakban..

b, Azért hogy a lejárt hiteleket törlesszék..

Azt pedig egy általános iskolásnak se túl nehéz elmagyarázni, hogy ha 1000 forint hitelt felvettem, és ebből 950 Ft régebbi tartozást vissza fizettem, akkor nem 1000 Ft-al nő a hitelem, hanem csak 50 Ft-al !
@közrabszolga: És? Ennek kb annyi értelme van, mintha tartoznál egy millióval a banknak, majd hozzáadnád az adósságodhoz a következő villanyszámládat is, pedig azt majd a következő fizetésedből fizeted. Egy adott időpontbeli adóssághoz nem adhatsz hozzá olyat, ami akkor még nem létezik.
nemtom ezt ki írta ???
"Frank Mulder‎Enigma

Putyin zseniális sakklépése!

Oroszország egy zseniális ökonómiai sakklépést tett. Mindenkit a kisujja köré csavart.

Néhány nap alatt több mint 20 milliárd dollárt keresett. Ehhez a saját monopóliumának a részvények közel 30%-át visszavette.
Putyin az Európai Uniót, és Amerikát is hülyére vette. És milyen szép, az egész világ szeme előtt, úgy tett mintha minden tervszerű lett volna. Korábban a részvények egy része, külföldi befektetők energiatársaságaié voltak, ez azt jelenti, hogy a bevételek majdnem fele,az olaj és gáz iparból nem Oroszország kincstárába került, hanem Európa finánccápáinak a számláira. A krími helyzettel összefüggésben, a rubel elkezdett erősen esni, de a központi bank nem tett semmit annak érdekében hogy a rubelt támogassa.

Felmerültek olyan pletykák is, hogy Oroszországnak nincsen semmilyen megtakarítása arra hogy a rubel irányát fent tartsa. Ezek a pletykák, és Putyin magyarázatai, hogy kész arra hogy Ukrajna orosz nyelvű lakosságát védeni kész, ezek vezettek Oroszország energiatársaságai részvényeinek az áreséséhez, és ezek a finánc cápák elkezdték ezeket a részvényeket eladni , mielőtt, azok teljesen elveszítették volna az értéküket. Putyin egész héten várt, és a sajtókonferenciákon csak mosolygott, de amikor az árak és értékek lementek a pincébe azt az utasítást adta hogy ezeket a részvényeket gyorsan és minden európaitól, és amerikaitól felvásárolják.

Mire ezt a finánccápák felfogták, hogy átverték őket, már késő volt, a részvények Oroszország kezében voltak. Nem csak hogy Oroszország ezekben a napokban 20 milliárd dollárt keresett, a cégek részvényeit is visszahozta Oroszországba. A kőolajból és a gázból keletkező bevétel, most már nem fog kifolyni külföldre, hanem Oroszországban fog maradni. A rubel értéke magától megemelkedik , és a támogatására nem kell Oroszország aranykészleteit elhasználnia, és emiatt az európai finánccápák hülyék maradtak és átverték őket.

A részvényeiket, amelyek dollár milliárdokat hoztak, néhány perc alatt néhány centért felvásárolták , és a kőolaj, és a gázból származó bevételek nélkül hagyták őket. Egy ilyen csillogó műveletet, a pénzpiacok történetében még sohasem láttak....
Tetszik · Hozzászólok · március 18., 8:56 ·

Koppány Csabi, Fekete Erzsébet, Vass Zoltán és további 3 ember kedveli ezt.
István Nagy A tőzsdecápák saját kardjukba dőltek!
március 18., 13:33 · 1
Vörös Sándor
1 órája"
@MSZP Afrika Korps: Hülye gyerek, ne égesd magad. A gondolkodás és te még köszönő viszonyban sem vagytok.
@Blogger Géza: FASZFEJ OLVASTAD A KOMMUNISTÁKKAL KÖTÖTT SZERZŐDÉST??
@közrabszolga:

Ostoba vagy, mint minden MSZP csicska ..

De te nem csak hülye vagy, mint az feltöltetlen duracell nyuszi, hanem káromkodsz is, ahogy a komcsi apád megtanított rá.

Én az arcodba toltam az AKK által kibocsátott aktuális mérőszámokat, tanítottalak számolni a matek tanárod helyett, és ez a köszönet ?

Mondjuk egy MSZP-s majomtól mi mást várhat az ember ?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A kurva anyád szokta hazudni hogy ismeri az apádat, fideszgeci.

"

Februárban már 22 934,8 forintra nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) friss adataiból. Ez a januári ugrás után ismét történelmi csúcsot jelent.

Már az MNB előzetes, a tavalyi utolsó negyedévet átfogó GDP-arányos adósságjelentése után sejteni lehetett, hogy az államadósság újra elszállhat. Az utolsó negyedévben 79 százalékot jelzett az MNB, ami kevesebb volt az előző évinél, és az előző negyedévinél is.

Szakértők már akkor jelezték, hogy a csökkenés csak átmeneti lehet. Hiszen az alacsony gazdasági növekedésből és az alacsony inflációból nem az államadósság csökkenése következne. Ez most beigazolódni látszik.

Míg decemberben 21 998,6 milliárd forinton állt az adósságmutató, addig januárban majdnem 900 millióval több lett (22 844,2), s februárban is hízott, igaz szerényebb mértékben (89,8 milliárd forinttal).

Az idei költségvetés szerint egyébként 23 392,7 milliárd forintnyi lehet az év végére az adósság."

+ Paks2 +dollár kötvény te golyó érett patkány.
@közrabszolga:

Neked is tarthatok ingyen matekot, mert az MSZP imádata nem segít titeket a fejlődésben !

"Azt pedig egy általános iskolásnak se túl nehéz elmagyarázni, hogy ha 1000 forint hitelt felvettem, és ebből 950 Ft régebbi tartozást vissza fizettem, akkor nem 1000 Ft-al nő a hitelem, hanem csak 50 Ft-al ! "
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A kurva anyád szokta hazudni hogy ismeri az apádat, fideszgeci.

"

Februárban már 22 934,8 forintra nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) friss adataiból. Ez a januári ugrás után ismét történelmi csúcsot jelent.

Már az MNB előzetes, a tavalyi utolsó negyedévet átfogó GDP-arányos adósságjelentése után sejteni lehetett, hogy az államadósság újra elszállhat. Az utolsó negyedévben 79 százalékot jelzett az MNB, ami kevesebb volt az előző évinél, és az előző negyedévinél is.

Szakértők már akkor jelezték, hogy a csökkenés csak átmeneti lehet. Hiszen az alacsony gazdasági növekedésből és az alacsony inflációból nem az államadósság csökkenése következne. Ez most beigazolódni látszik.

Míg decemberben 21 998,6 milliárd forinton állt az adósságmutató, addig januárban majdnem 900 millióval több lett (22 844,2), s februárban is hízott, igaz szerényebb mértékben (89,8 milliárd forinttal).

Az idei költségvetés szerint egyébként 23 392,7 milliárd forintnyi lehet az év végére az adósság."

+ Paks2 +dollár kötvény te golyó érett patkány.
@közrabszolga:

"Az idei költségvetés szerint egyébként 23 392,7 milliárd forintnyi lehet az év végére az adósság."

Ami a 2014-es GDP növekedéssel számolva nem lesz 80% sem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szartolcsitól a rühes hazaáruló féregtől tanultál matekot te rühes féreg?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Mondtam már hogy a kurva anyádat?

Magyarország az elmúlt 4 évben és mitől is teljesít jobban?! KSH-adat: 4,6 millióan élnek a létminimum alatt, 1,6 millióan a mélyszegénységben, 500 ezer fiatal hagyta el hazánkat. Orbán és társai szétrabolták az országot, elvették az emberek megélhetését és szétosztották saját haverjaiknak, csókosainak, klientúrájának maffia módszerrel, előre kitervelten, bűnszervezetben, amellyel kibiztosították maguknak a jólétet 20 évre. Hogyan lehet az, hogy egy gázszerelőből 4 év leforgása alatt a 88. leggazdagabb ember lett (Mészáros Lőrinc), az összes földpályázaton nyert oligarchiáival együtt., hogyan lehet az, hogy a FIDESZ-közeli KÖZGÉP nyeri el az összes Uniós pályázatokat (Simicska-Nyerges)????? Hogyan lehet az, hogy imádott "Élő Istene", Orbán soha nem dolgozott, annak ellenére Ő is a leggazdagabbak között szerepel családjával együtt??? Drágalátos vezér több, mint 40 különféle adót rótt ki, amit természetesen mi fizetünk meg. Lenyúlták 3 millió ember 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári megtakarításait, amivel a mai napig nem tudnak elszámolni, az államadósság ennek ellenére nemhogy csökkent, hanem csillagászati magaslatokba szökött, vagyis nőtt. Az összes mutyi: föld, trafik, kaszinók, takarékszövetkezetek, patika, tankönyvmutyi, itt is kizárólag FIDESZ-közeli emberek nyertek, elvéve ezzel az emberek biztos megélhetését. A paksimutyival több évtizedre eladósították hazánkat. Bevezették a közmunkaalapú társadalmat éhbérért, alamizsnáért, a munkanélküli támogatást levették a korábbi 9 hónapról 3 hónapra, nincsenek munkahelyek, munka, beruházások, befektetések. A rendvédelmiseket, a rokkantakat megszívatták, elvették az ellátásukat, a rokkantaknak megalázóan alacsony juttatásból kell megélniük. Az egészségügyből, oktatásból forrásokat vontak el, tehát ha azt mondják, hogy "megvédjük", annak az ellenkezője az igaz, vagyis lenyúlják. A FIDESZ csak kozmetikázza az adatokat, hiszen tudjuk, hogy a közmunka nem a versenyszférába tartozik, tehát eleve nem nőtt a foglalkoztatottak száma, a külföldön dolgózókat is beleszámította, akik elmentek külföldre dolgozni, azokat talán nem kellene beleszámítaniuk, sőt a közmunkát sem! Az infláció nemhogy csökkent, nőtt, az IMF hitel helyett piacról vesz fel imádott vezére kölcsönt, aminek a kamata jóval magasabb, mint az IMF hitelé. A rezsicsökkentéssel, az árfolyamgáttal, a családi adójóváírással kizáróg Ők és a gazdagok jártak jól stb. Rabszolgatársadalom lettünk mint kína, csak egy a bökkenő, hogy mi EURÓPÁBAN élünk, és az EU-ban csak nálunk van ez! Nevetséges 80-90 ezreket akarnak fizetni egy diplomásnak mindenhol, ami az éhen haláshoz is kevés, csak a rezsi ennyi egy panelban, egy mai minimum megélhetéshez netto 150 ezer kéne itthon, bár más országokban ugye megkeresnek 350 ezertől 1 millióig, szánalmas mi megy itthon. "Minimálbér...Osztrák ismerőseimnek elmondtam hogy menyiért dolgoznak itthon, nem hitték el a fejüket fogták! Minimál bér náluk 1.200-euro." A környező országok igen, jobban teljesítenek, mi a szakadékba vagyunk!
@közrabszolga:

A kötvényekből lejárt tartozásokat fizetnek ki.

A jelenlegi GDP arányos hiány pedig ennyi:

2010-ben az MSZP 82,2% -os hiánnyal adta át a kormányrudat, úgy hogy 2002-ben még 55,9% volt.

Jelenleg 80,1%, 2014. mársius 14-i adatok alapján.

www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy
A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 80,1 %-át tette ki 2014.03.14-én.
@közrabszolga:

OStoba MSZP csicska vagy ... Hülye vagy mint a tolvaj Mesetrházy és Gyurcsány nevű főnökeid..
Csak az elkúráshoz értetek..

"Azt pedig egy általános iskolásnak se túl nehéz elmagyarázni, hogy ha 1000 forint hitelt felvettem, és ebből 950 Ft régebbi tartozást vissza fizettem, akkor nem 1000 Ft-al nő a hitelem, hanem csak 50 Ft-al ! "
@közrabszolga: Ja. Szegények azt sem tudják, hogy ormányváltásnak vagy összefosásnak hívják magukat. Mindegy, így is, úgy is nagy bukta lesz nekik ápr. 6. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"__"Azt pedig egy általános iskolásnak se túl nehéz elmagyarázni, hogy ha 1000 forint hitelt felvettem, és ebből 950 Ft régebbi tartozást vissza fizettem, akkor nem 1000 Ft-al nő a hitelem, hanem csak 50 Ft-al ! " __"

ezt hívják adósságspirálnak, azaz a törlesztendő adósság összege egyre nagyobb.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Kedves ostyába törölt keresztény narancs sperma testvérem, hát tahótlanítottál, hogy nem válaszolsz?
Pedig majdnem kíváncsi vagyok szavaidra, akár személyeskedhetsz is, de engem érdekelne, mit gondolsz arról, amit kérdeztem/mondtam.
De lehet, hogy nem.

Még játszok Hacsa mester ujjaival, majd meglátjuk...
T. Blogger és Gyemka urak, ekkis matekpélda:

Ha mostan az adósság 84 % és az elherdált MANYUP pénz 14 % (szigggorúan GDP arányosan), akkor mennyi lenne mostan a tényleges adósság lopás+herdálás nélkül, és mennyit tesz ez ki a Fidesz regnálás alatt évente, különösen azemútnyócévvel való összehasonlítás fényében?
@P.Freddy: "- a MOL-on bukott 230 milliárdról,"

Miért bukott volna te szerencsétlen?
@közrabszolga:

"Februárban már 22 934,8 forintra nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) friss adataiból".

nem. 23391 mrd Ft-ot a február 28-adikai állapot.

az általad említett összeg az február hónapközi adat.

még egyszer neked is:

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

csak pontosan...:)
@Blogger Géza: azta kurva, neked aztán van bőr a képeden, folyamatosan szajkózod a 84%-os mszp-s államadósságot, ami ügye szintén évközi érték volt és ugyanennyire volt szezonális mint a fidesz kormány mostani 84%-os államadóssága, persze egy fidesztrolltól nem is várható el a korrektség, remélem azért fizetnek neked a sok hazudozásért, és nem ingyen vagy ennyire gerinctelen.
@Pipas: mert esett a mol részvények értéke, ehhez azért nem kell túl sok ész :D
@vakapad: Felvettem cirka 6 milliót lakásra svájci frankban a gyurcsi idejében. Most a bank öszesen cirka 17-19 milliót akar tőlem.

Ekkis matekpélda: mennyit vett fel külföldi fizetőeszközben az mszp 8 év alatt és azok meg a kamataik hogyan alakultak az elmúlt néhány évben?

He?
@Pipas:

1. Bajnai megvehette volna 80 milliárdért olcsóbban, mint Orbán. Az oroszok megmondták, hogy később ennyivel drágább lesz. Ehhez a következő parlament jóváhagyása kellett volna, de Orbán Viktornak nem számított a 80 milliárd magyar pénz, fontosabb volt, hogy ő fényezhesse magát, és inkább elkúrta a magyar emberek 80 milliárdját a saját faszfejének a fényezésére.

2. A megvétel után 150 milliárddal kevesebbet ért a csomag.

80+150=230 milliárd

Számolni ennyit még csak tudsz:))
@vakapad:

Vakszülő, hiába írod nekik. ki van adva, hogy a százalékokkal operáljanak, mert ha a százalék mellett nem szerepeltetik a konkrét összegeket, akkor azt lehet mögé, hozzá, mellé hazudni, ami ki van adva házi feladatnak. följebb írta is az egyik hogy komoly szakemberek nem a konkrét számokkal számolnak, hanem százalékkal. csak az a talány, hogy a százalékot akkor miből számolják? ecc pecc, vagy valami hasonló?
@Knósszosz:
Nyilván röhögni fogok az olyanokon, akiknek csak a másikra mutogatni tudnak. Bezzeg példát kellett volna mutatni, mikor ott volt a lehetőség. De az elbaszás bizony minden eddigitt vitt.

Ja, és nem vagyok Fidesz fan. Nekem ők nem elég tökösek. Bár sokkal több jó dolgot hoztak létre, mint az elődeik.
@_most_:

Az a 2010 II. negyedéves adósságállomány csak 82,9 %. A MOSTANI a 84 %.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20100816-masodik-negyedeves-allamhaztartasi-adatok.html
@_most_: "mert esett a mol részvények értéke, ehhez azért nem kell túl sok ész :D"

És akkor jobb lett volna, ha az oroszok lehúzzák a rolót? Hány embernek kellene munkanélküli segélyt nyomni, mennyi adót, áfát nem fizettek volna be miatta?

És a megyó amúgy mennyiért adta el a MOL részvényeket? Miért mondjátok, hogy "buktak" amikor visszavesznek egy sikeres állami céget (részben persze) és nem "buktak" amikor elkótyavetyélték?
a választások után szerintem elég durva megszorítások lesznek, kíváncsi vagyok most honnan fognak majd ellopni 3000 milliárdot, ügye anélkül most is úgy 100% közelében lenne az államadósság.
@Pipas:

Emlékeim szerint a CHF a kormányátadáskor 185 forint volt. Nyilván a devizahitelesek megmentése érdekében tornázták fel mára 250 forint fölé. Tessen a jelenleg regnálóknál reklamálni.
@P.Freddy: "1. Bajnai megvehette volna 80 milliárdért olcsóbban, mint Orbán. Az oroszok megmondták, hogy később ennyivel drágább lesz."

Mer jah, az "oroszok" előre megmondták. Ugyan már, ne nézz hülyének!

"Ehhez a következő parlament jóváhagyása kellett volna, de Orbán Viktornak nem számított a 80 milliárd magyar pénz, fontosabb volt, hogy ő fényezhesse magát, és inkább elkúrta a magyar emberek 80 milliárdját a saját faszfejének a fényezésére."

Mert a Zorbán maga a sátán, a Bajnai meg egy szent. A zorbán direkt rosszat akar nekünk, a szegény bajnai segítene, de nem hagyják, a gonosz gyurcsány direkt leszavazta szegénykémet.

Az ilyen fasságokat te el is hiszed? Hol volt a Bajnai egy éve alatt állami vásárlások visszavásárlása? Az anyjuk kínját is kicsavarták a zsozsóért, de előtte 8 évig sem vettek vissza olyan állami vállalatokat, amiket előtte az ő pártjuk játszott átt külföldi kezekbe.
@Pipas: hát pedig a fidesz már megmentette a devizahiteleseket, vagyis azokat, akik számítanak, a képviselők nagy része már a végtörlesztéssel megszabadult a hitelektől.
@vakapad: "Emlékeim szerint a CHF a kormányátadáskor 185 forint volt. Nyilván a devizahitelesek megmentése érdekében tornázták fel mára 250 forint fölé. Tessen a jelenleg regnálóknál reklamálni."

És arra is emlékszel, hogy mennyi volt mindeközben a jegybanki alapkamat? Akarsz most is 11.5%-os alapkamatot?

És arról hallottál, hogy alakult időközben a CHF/USD a CHF/EUR és a többi? Gondolom azokat is a magyar kormány rontotta le?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nincs szórakoztatóbb egy hazudozó, ideges, befosott Fideszesnél:))

Szerintem mindenkinek érdemes figyelembe venni: ha a Fideszre szavazol, akkor soha ne felejtsd el, hogy mekkora tapló paraszt vagy. Jusson eszedbe Selmeci Gabriella rémképe, jusson eszedbe a szaros bugyija amikor megrémült az agresszív ülő tüntetőktől, és jusson eszedbe a sósavas baromállat bácsika.

Meg Zsigó, Zsiga, Orbán, Ceaucescu, Stadion, ilyenek. Lázár, Sánta - milliárdok öcsém, milliárdok..!:)))
@Pipas:

A zorbán nem a sátán (az a Gyurcsány, nem tetszett tudni?).

Csak bosszantóan tehetségtelen államvezetésben. Másban már nem ennyire, de azt hagyjuk. Az államvezetési hiátusok viszont sajnos a mi bőrünkre mennek, kivéve a trafikosokat, a földnyerteseket meg a Fideszmagyarország Kft. egyéb beosztottjait.
@_most_: "a képviselők nagy része már a végtörlesztéssel megszabadult a hitelektől"

Kértek képviselői igazolványt vagy fideszes pártkönyvet a bankba a végtörlesztésnél?
@vakapad: "Csak bosszantóan tehetségtelen államvezetésben. "

Lehet, hogy tehetségtelen, de az, hogy sokkal jobban megy neki mint az mszpnek, az egyszer biztos.
@Pipas:

Ez a frappányos visszavágás a "Maguknál viszont üldözik a négereket!" viccre emlékeztet engem.
na, trollok bezártam a bazárt. a kocsma még nyitva. megdolgoztatok a betevőért, de szarl teljesítettetek. de ez nem a Ti hibátok, eccerűen rossz volt az instrukció, és igazatok van, hozott anyagból kellett dolgoznotok. de meg kell adni, intenzíven barmoltatok a százalékokkal, 'komoly':D szagemberek módjára.

Simicska és Vona urak! kérem fizessék ki ami jár nekik, és legközelebb jobban készítsék fel őket, mert így önök is lejáratódnak, és azért az mégsem méltó ilyen illusztris nerkompatibikhez, mint maguk. persze a könnyű pénzek enyhítik ezt a traumát.

marattam tisztelettel

J. valamint jóccakát, könnyű ébredést.
@Pipas:

Neki valóban jobban megy. Főleg személyesen jól. Saját stadionja még egyik miniszterelnökünknek se volt.
@Pipas:

Azért mert te nem tudod, attól az még így volt. Orbán 80 milliárdot elbszott saját magára, csak ezen az egy tranzakción.

Te szeretnéd hinni, hogy Orbán "szent": hát higgyed. A papokról is ezt hiszik, nagyon sokan.

Aztán nézd meg egy részüket a bíróságon.

És ugyanúgy képzeld el a saját "szentedet": csak még mocskosabb.
@Pipas: ez igaz, de Gyurcsány alatt 240 volt az euró, most 310, ezt viszont nyugodtan megköszönheted Orbánnak, meg a zseniális Matolcsynak.
@Pipas: akkor gondolom te is éltél a végtörlesztés lehetőségével, így viszont nem értem mit rinyálsz.
@_most_: "honnan fognak majd ellopni 3000 milliárdot,"

A nyugdíjjárulékból nyugdíjat fizetnek, nagy lopás mondhatom. Figyu: kellett hozzá afrikai útlevél? Nem? Akkor?

"ügye anélkül most is úgy 100% közelében lenne az államadósság"

Vóna, vóna, vóna. Ha a nyáron esett volna a hó, akkor nem lett volna gazdasági növekedés, ha a manyup pénz nem lett volna, akkor nagyobb volna a hiány, ha a gazdasági válság nem lett volna az mszp elért volna egy kis gazdasági növekedést a második négy év alatt, ha nem álltak volna be a pénzpiacok nem kellett volna IMF hitelt felvenni, ha pár nappal előtte nem rendetlenkednek a focidrukkerek akkor nem lőttek volna a tömegbe 2006-ban.

Ne álmodozzunk!
@Pipas:

ne vagdalkozzon kelmed, mer összevagdossa magát.

Vakszülő meg túl jó vívó magához. már az is megtiszteltetés ha pökne magára egyet, de hát azt is ki kellene érdemelni, ez meg nem nagyon megy, az meg hogy mégis szólt őelkeseredettségedhez, annak tudom be, hogy le lehet ittasodva, vagy van valami front. nem font, front.
@_most_: "ez igaz, de Gyurcsány alatt 240 volt az euró, most 310, ezt viszont nyugodtan megköszönheted Orbánnak, meg a zseniális Matolcsynak."

1. Gyurcsány alatt is volt 310, ezt el szokták feledni.

2. Árfolyamokat jegybanki alapkamat nélkül összehasonlítani értelmetlen, 11.5%-on tartani a jegybanki alapmatot őrültség, a 240 euró nem volt reális, igen sokba került az országnak, hibás stratégia volt.

3. A forint inflációja hosszú távon magasabb mint az euró inflációja (na jó, most az utolsó évben talán nem), ezért törvényszerű, hogy az árfolyam lassan, de folyamtosan romlik.
@jaegtoer: mit hadoválsz kisprücsök? :D
@vakapad: "Ez a frappányos visszavágás a "Maguknál viszont üldözik a négereket!" viccre emlékeztet engem. "

Olyasmim volt. Igazából az a létjogosultsága, hogy a magyar választóknak nagyjából e két lehetőség közül van választása.
@Pipas:

"ezért törvényszerű, hogy az árfolyam lassan, de folyamtosan romlik. "

akkor nem kell óbégatni, hogy rongyos 10 millióval többet kell visszafizetni, hanem a Főnökhöz lehet menni, megköszönni.
SZerintem van az már 100% fölött is csak a választások előtt hülyén mutatna a 3 számjegyű adósság! :D
@jaegtoer: "akkor nem kell óbégatni, hogy rongyos 10 millióval többet kell visszafizetni, hanem a Főnökhöz lehet menni, megköszönni. "

Nem is óbégattam, csak jeleztem, hogy a gyurcsány/bajnai által felvett kölcsön haonlóképp viselkedik. Tőlem sem talicskázza ki senki a pénzt és mégis nő az adósságom.

Érted?
@jaegtoer: csúcs.

Idegesít, hogy mindenki lehülyéz amiért külföldi valutában vettem fel kölcsönt pedig az állam is ezt csinálta... ráadásul csak egy idióta venne fel 12-15%-on kölcsönt... de mindegy. No ezért írtam.
@Pipas: ne, ezt nem hiszem el, most tényleg Gyurcsányt hibáztatod, hogy a fidesz elbukta az államadósság elleni harcot. Tipikus fideszes mentalitás, mindenért mások a hibások, csak a fidesz sose semmiért.
@_most_: "Tipikus fideszes mentalitás,"

Fogadni mernék, hogy fogalmad sincs, hogy ki a "fideszes" és ki nem az, de azért osztod az észt. Mitől lennék én fideszes? Mondj valamit, ami miatt én fideszes vagyok azon kívül, hogy "mer' aszontam, hogy fideszes vagy"!

"mindenért mások a hibások, csak a fidesz sose semmiért."

Nem tudom, hogy a fidesz mennyire hibás. Te tudod? Te nyilván azt hiszed, hogy a fidesz a hibás, "mer' aszontam". :D
@Pipas:

"Idegesít, hogy mindenki lehülyéz amiért külföldi valutában vettem fel kölcsönt "

szó nincs róla. ha azt lehetett érteni belőle, az baj. bocs.
@jaegtoer: Óh, nem te, úgy általában mindenki.
Fasza már a poszt címe is hazugság akár az mszp csicskák személyaazonossága.
@Pipas:

"Tőlem sem talicskázza ki senki a pénzt és mégis nő az adósságom."

Dehogynem talicskázza ki, ők talicskázzák ki, nagyon messzire:

- Kósa+Szijjártó
- Lázár+SántaJános
- Orbán+Matolcsy
- Garancsi István, Videoton
- Simicska Lajos
- Mészáros Lőrinc
- Tiborc gazda, útfelújítósgecó

Ezek olyan mértékben lopják ki a pénzedet, hogy el se tudod képzelni.

És ezekre a büdös tetvekre fog szavazni ennek a sezerencsétlen országnak a totál hülyére vett, Fideszes ámokfutással átkúrt népének a nagy része.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Jelenleg 80,1%, 2014. mársius 14-i adatok alapján."

Hát, a március 14-i adatok alapján valóban 80,1 %, de azóta történt egy 's más. Pl 2,2 %-kal
nőtt. Úgyhogy március 18 óta ez 82,3 %.

Istenem, de szép látni, hogy a halántékotokon cipőfűzőnyire kidagadott erekkel véditek a védhetetlent :)

Mongyátok hamar,mennyi volt a kormányváltáskor a gázrezsó - ja nem, a gázrezsi - mennyi volt 2012-ben, és mennyi most? A kormány tokától bokáig szaros lett az erőlködéstől, hogy legyőzze önmagát a gázármegállapításnál :))

Igen jó érzés, ahogy látom kétségbeesett vergődéseteket, az utolsó vékonka szalmaszálba kapaszkodva, egetverő baromságokat összehordva se tudjátok szép sinesre festeni a szarbarnát :)))

Csak így tovább, jó munkát, azért ha nem is királyian, de szerényen meg lehet élni belőle :) Hozzáteszem, azért lehet az állásbörzét nézegetni, mert már nem tart sokáig:)

Puszi nektek:))))) Ennyire biztos eddig még nem voltam, hogy a Fidesz legyőzhető, de mostanra úgy látom, hogy nem hogy legyőzhető, de le is lesz győzve:)) Beszéltem nehány falusival a környezetemből. A "Fidesz"-t vagy "Orbánt" meghallva mindegyiknek ráncba gyűrődött a homloka, és majd lenyelte az ádámcsutkáját.
Pökni nem mert, nem olyan volt a környezet, de csücsöriteni csücsöritett :)

Na szóval, summa summárum, dolgozzatok meg a lóvéért, toljátok a kattintást ezerrel, másra úgyse vagytok használhatóak.
@P.Freddy: "Ezek olyan mértékben lopják ki a pénzedet, hogy el se tudod képzelni."

Okés, tegyük fel, hogy így van. Mik a bizonyítékok? Vannak konkrét bizonyítékok? Mert én mindig csak hamisított videókat meg bebukó mszp-s politikusokat meg légbőlkapott acsarkodást látok.

Nekem sem szimpatikusok a fideszes politikusok, hell, nekem egyetlen politikus sem szimpatikus. Viszont nem szoktam valóságosnak elfogadni dolgokat csak azért mert valaki mondja.

Szóval: hol vannak a kemény bizonyítékok?
@Blogger Géza:
na akkor fussunk csak neki:
a valós államadósság 35214 milliárd HUF a magyar GDP 26548 milliárd

azaz 132,64% ami államcsőd

erre varrjál gombot

brühüyyy
@Pipas: Te ne is higyj senkinek, az nem neked való. Te csak maradj meg a saját kis világodban, mert kivül szörnyek ólálkodnak. Zárkózz be erősen a gondolataid közé, ne láss, ne hallj. De főképpen ne beszélj.

Mondjad, ember, mondjad, iszom minden szavad. minden egyes mondatoddal növeled a hitemet a bukásotokban.
@Blogger Géza: Gézám, nagyot alakítottatok ma a vezetéseddel:-)... gratulálok... csak egy baráti tanács: ne menj bele olyan vitába, ahol számok is szerepelnek, használj inkább olyan kifejezéseket, hogy több, kevesebb, számottevő, stb.... akkor nehezebben fognak meg... cca. 10 másodperccel később... egyébként hogy haladsz?... már tudsz úgy olvasni, hogy nem mozog a szád?... kitartás, menni fog...
@Nzoltan:
Valamit nagyon nem értesz, de ez nem baj.
Majd el magyarázza valaki, akinek lesz türelme hozzá...
Jó éjt!
"Az államadósság jobban teljesít: már 84%"

Hiaba erolteted, ez most senkit sem erdekel. Mindenki azt talalgatja, melyik mszp-s vezeto olette meg Welsz Tamast. Es persze, hogy ki lesz kovetkezo akit likvidalnak.
@DarthVader: 'Hát, a március 14-i adatok alapján valóban 80,1 %, de azóta történt egy 's más. Pl 2,2 %-kal
nőtt. Úgyhogy március 18 óta ez 82,3 %.'

Azért bemondásra nem kötelező elhinni ugye csicska? A neved se igaz mint Simonnak.
@MSZP Afrika Korps: Batyu, takarodj. Akármilyen nicket is használsz, bunkó narancs paraszt vagy.
@DarthVader: "Mondjad, ember, mondjad, iszom minden szavad. minden egyes mondatoddal növeled a hitemet a bukásotokban. "

Mármint buknak az ateisták? Vagy a star trek rajongók? Esetleg a férfiak? Mesélj, mit sugároztak a fejedbe a ufók?
@MSZP Afrika Korps: Aszongyák a zorbán négy éves adósságnövekedése tegnapelőtt történt? Ezt elég nehezen hihető történetecske. :D
@Pipas: Ez olyan hogy ülnek a kommand centerben, ahol azt találják ki mit hazudjanak másnap.

2 monitor van a szobában

Egyik monitoron ott imádkoznak hogy a másik 8 afrikai útlevél között ne csak főállású emeszpé patkányok legyenek.

Másik monitoron a csökenő államadósságot szeretnék ha növekedne, de sajna az csökken.

Mit lehet csinányi? Hazudni. De nem baj az emeszpé már a B oldalt hallgatja egy ideje...
@MSZP Afrika Korps: Márt elkezdték gyilkolni a bűntársaikat...
@Sir Bates dö Hól: Mi ez a rengeteg faszparaszt erre? :)))
Biztos megy valami szűrőprogram ,mer vannak hivószavak amire bemozdul a sok bérbuzi
@Blogger Géza:
"Paks2??? Te ostoba, azt a hitelt kb 10 év alatt fogjuk felvenni! "

Akkor már nem is hitel ?
gennyedék...
@Pipas:
"Okés, tegyük fel, hogy így van. Mik a bizonyítékok? Vannak konkrét bizonyítékok? Mert én mindig csak hamisított videókat meg bebukó mszp-s politikusokat meg légbőlkapott acsarkodást látok."

Hol vannak a bizonyítékok ?
Csiklandozd meg kicsit Polt Pétert,..hátha elokerulnek !
Bebukó emeszpés politikusok ?
Lásd elozo megjegyzésem !
@Pipas:
""Mondjad, ember, mondjad, iszom minden szavad. minden egyes mondatoddal növeled a hitemet a bukásotokban. "

Mármint buknak az ateisták? Vagy a star trek rajongók? Esetleg a férfiak? Mesélj, mit sugároztak a fejedbe a ufók? "

Belulrol simogatjak a genyát...
@dr kíváncsivagyok: "Csiklandozd meg kicsit Polt Pétert,..hátha elokerulnek !"

Csiklandozza a nyári villám meg akinek két anyja volt. Jobbat mondok, csilandozza az, aki szerint vannak bizonyítékok nála.
@Blogger Géza: @MSZP Afrika Korps: Megjöttetek drááágáim!
Ha anyátok előre látóbb lett volna, akkor felakaszt titeket a köldök zsinórra!
Nem értitek? Nem hát!
A zOrbán, ellentengerkicsi, forradalmigyorsnaszád parancsnok, meg a jobb és főleg balkezei, akkora szart terítettek kishazátokra, amekkorát 1948 óta nem láttatok! Hüjegyerekek, a Paks2 IS ADÓSSÁG, meg a dollárkötvények IS! Meg a MaNYUP is! Kamatcsökkenteni defláció idején? A gazdasági termelés erősen konvergál a nulla felé alulról, tuggyátok ez mit jelent?
@dr kíváncsivagyok: 'Hol vannak a bizonyítékok ?
Csiklandozd meg kicsit Polt Pétert,..hátha elokerulnek !
Bebukó emeszpés politikusok ?
Lásd elozo megjegyzésem !'

Ja, így könnyü. Az a bizonyjték hogy nincs bizonyíték.

De várj hogy lessz ettől MSZP qrmány?
@Pipas:
"Idegesít, hogy mindenki lehülyéz amiért külföldi valutában vettem fel kölcsönt pedig az állam is ezt csinálta... ráadásul csak egy idióta venne fel 12-15%-on kölcsönt... de mindegy. No ezért írtam. "

Kedvesem !
Az nem tunt fel , hogy volt 12 - 15 %- os forint és jóvan kedvezobb devizahitel ?
Vajon miért ?
MERT A FORINTHITELBEN NEM VOLT KOCKÁZAT , FASZIKÁM !!!
Ezt szoptátok be állami segítséggel !
Kockáztattatok,..oszt nem jott be !
@MSZP Afrika Korps:
"Ja, így könnyü. Az a bizonyjték hogy nincs bizonyíték.

A bizonyíték Polt Péter segge alatt van..rajta ul...
Majd lesz , ha szusi helyére kerul !
@Pipas:

"Márt elkezdték gyilkolni a bűntársaikat... "

Fideszes rendőrautóban, fideszes ügyésszel? Mitól fosnak a Fideszesek vajon?

Vagy a Lázár-módszer már úgyis bevált, autópályán, fegyveres tekkel, navval?
@nincs_itt:
"Hüjegyerekek, a Paks2 IS ADÓSSÁG, meg a dollárkötvények IS! Meg a MaNYUP is! "

Az a legszomorúbb, hogy 10 - 20 év múlva PONT EZEKNEK VÉRESSZÁJÚ FIDESZGECIKNEK FOG A LEGJOBBAN HIÁNYOZNI...mármint a manyup pénz..
Akkor is Gyurcsányozni fognak a kretének..., ahelyett , hogy a csuti ártányt rugdosnák szappanos lábbal picsán !
@dr kíváncsivagyok: "MERT A FORINTHITELBEN NEM VOLT KOCKÁZAT , FASZIKÁM !!!"

Akár nagybetűket írsz, akár csillió felkiáltójelet teszel utána attól ez még hülyeség marad. A forinthitelnél is fenntartották maguknak a bankok a jogot, hogy bármikor megváltoztassák a kamatot.
@dr kíváncsivagyok: de hogy kerül oda ha nem lesz MSZP qrmány?
@P.Freddy: Imádkozz, hogy a 8 útlevél tulajdonosát ne a választás előtt hozza nyilvánosságra az ügyészség!

Mondjuk hiába!
@dr kíváncsivagyok: "VÉRESSZÁJÚ FIDESZGECIKNEK"

És te minek tartod magad ilyen szöveggel? Nyilván nem véresszájúnak, ugye? :)
@MSZP Afrika Korps:

Ezek után tökmindegy, ki mit hoz nyilvánosságra.

Túllőttek a célon. Már Lázárral és a géppisztolyos adóellenőrökkel is, de ezzel aztán nagyon. Ennyire még ez a nép se hülye.

Sánta János-on még túltette magát, hogy megírja magának a törvényt, amivel tízmilliárdokat kaszálhat, de itt most elszakadt a cérna.

És ez nem jó hír a Sánta Jánosoknak sem. Kivéve, ha ők már KIEMELTÉK az útlevelüket a páncélszekrényből.
@P.Freddy: MIlyen ezek után?

Miután az MSZP alelnöke fülig van a szarban?

Miután Szarházy 2 napja volt Tasnádinál?
start-hirek.hu/start-hirek/mesterhazy-kampanybusza-tasnadi-budai-villaja-elott-idozott

Miután Welsz kinyiffant?

A fidesz tiszta az ügyben mint a szüzlányok most 3 7ig élvezkednek az agóniátokon, lassan csepegtetve az infót.
aki ezek után basztatni mer, mert szóba állok gabriellel ...
ez a mai nap valami rettenet volt...
biztos a fidesz bukás.
ennél sokkal kevesebbért mentek a levesbe 2002-ben.
ellenzék meg akkor se volt!!!
Húúú, bazzz, ez durva volt. :)
@Marcellusca: Én nemtom de mintha ez egy ember lenne több linken.
Most hogy a welszet elvitte a kókás (valami gonosz) nyugodtan lehet bármit állitani pro és kontra . De szerintem a fidesznek jobban jött .
@nincs_itt: Milyen jó, hogy nálunk nincs defláció, 2013 végén az EU 4. legnagyobb növekedését produkáltuk.
Az a fránya digitalis vajon hogy került a kávéjába,aztán csak kellő ideig autózni kell nehogy túl gyorsan orvos lássa!
@Sir Bates dö Hól: Ne magadból indulj ki, lyukas lovag, te ebben nehogy részt venni nem tudsz, de nem is érted. :)
Igazad van mostmár a napi teljesítményeket is győzelemként kommentáljuk!
@rodeo36: Szerencsére a te valóságod a balos (rém)álomvilág, a valódi eladósodás 2013 végén 79% volt.
@Blogger Géza: Géza találkozol néha élő emberekkel ? Nem csak a lendvai utcában hanem igaziakkal ,mer nincs az a nagy boldogság mint ami az eredményeitekből kéne hogy következzen!
Szerintem tök egyszerű. Devizahitel 4,5-5,5%-on 2-3% növekedés mellett=ADÓSSÁGSPIRÁL!!!
@Myrath: Olyanoknak ír aki nincs itt ,(ez vicc vòt)
@Ómacicka Bábó: nem süket, dolgozik - valszeg megéri neki, nagyon
@punkfrog: nagyon elgondolkodtató ez a görcsös kepesztés, amit (akár itt is) előadnak...
@vitéž munkášőr: Bazmeg és az én pénzemből köcsög ez a legjobb, hogy a rohadás esne a mellyibe néki!!!!
@vitéž munkášőr: Igen mostanság nagy a hév ,tele a gatya.
@vitéž munkášőr: Egy két helyre belátok, és nagyon felpörgették a péztalicskázást minha nem hosszútávra terveznének,és még a saját szabályaikat sek tartják be!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @Blogger Géza: @MSZP Afrika Korps: @Pipas: @Ellenzéki összeFOSÁS: mint varanus olvast, felháborit amit müveltetek kommentelés cimén! véditek a védhetetlent! egy nagyon komoly kérésem lenne! orbán viktor nevét cseréljétek már ki valamelyik demokratikus ellenzéki vezető nevére! ha megtörtént hajrá, mehet a dicséret, és a pozitiv szinben való feltüntetés! szánalmas amit műveltek hozzászólás, kommentelés cimén!
@punkfrog: Látod látod még mindig én vagyok a jobbik variáció. :)
@magándemokrata:

Ne húzd fel magad.
Ez a tíz bérkommentelő fidexes biorobot valójában két személy.
Szeretnek többnek látszani, de az IQ-juk szerencsére nem adódik össze, az konstans:))
@Blogger Géza:

Te Gejza!

Egyre bunkóbb a stílusod.
Egyre több hülyeséget beszélsz.
Százalék meg nemszázalék.
Időnként ugyanannak az ellenkezőjét állítod, aztán meg korábbi önmagadat cáfolva cáfolod.:)))
.
Azt ugye tudod, hogy a profilodban a hozzászólásaid visszakereshetők?

Mitől félsz?

Egzisztenciális vagy elmebéli problémák kínoznak?

Csak nem erkölcsi gátlásaid lettek, a végén még égetni fogja a kis kacsód a harminc ezüst? :)))
Hűű... de szép estétek volt... :)
Gondolom narancsbuzik elmagyarázták, hogy a több az miért kevesebb... szép is ez...
Az államadósságot meg remélem %-ban kell visszafizetni, mert azzal a pár ezer milliárddal, amivel több lett, Wágner úr se tud számolni, nemhogy a biorobotok.
@DezInf:

Hagyd, csak a munkáját végzi :) Kötelességtudó, az biztos, megérdemli a zsét :)

Egyre nagyobb a riadalom közöttük. Lehet benne valami, hogy ugyanaz a személy több nincken, vagy körüzenetben értesitik egymást, mert jellemzően amikor a Varanus Index cimlapos lesz, 10 percen belül felbukkannak ugyanazok a nickek és kezdik fosni a hülyeséget :)
@DarthVader:
Az egyetlen fegyver ignorálni őket.
@Csekkliszt#10: Aztán ha má a talajvíz mossa a fogukat, nem köll őket ignorálni!
Ugye, hogy ugye? ;)

A miskolci MSZP jobban fél a győzelemtől, mint a vereségtől

index.hu/belfold/2014/03/21/jobban_felnek_a_gyozelemtol_mint_a_veresegtol/

Szerintem nem csak a miskolciak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod ennyit tesz ha valakik gondolkoznak. Nem elég az akarat ha nincs mérhető tudás mögötte . Tudod nem vak ez csak vakmerő.
@DarthVader:
Az más! Fene az ízlésedbe :-)
Az idetévedő fideszgecik is basszák szájba a jó édes kurva anyjukat.
@Blogger Géza:
"Szerencsére a te valóságod a balos (rém)álomvilág, a valódi eladósodás 2013 végén 79% volt."

sajnálom, te is meg a többi hordalék is olyan ostoba és tudatlan, amennyire a kormány akarja. oka egyszerű: a magar állam adósság anem 58% meg 16 GDP/5 malac, hanem közel 110 mrd$. ugyanis amikor mi hitelt veszün föl (bármelyik kormány), azt dollárban kapjuk (esetileg euróban), nem GDP-ben, nem zsákkrumpliban és nem %-ban. DOLLÁRban.
igen érdekes módon dollárban is kell visszafizetnünk.
a dolláradóssága az országnak a következőképp alakult:
2008: 96 mrd$
2009: 100 mrd$
2010: 97 mrd$
...
2013: 110 mrd$
ha jól megnézed, kiderül belőle, hogy doktorbán és doktormatolcsy cirka 13 mrd$-al emelte az államadósságot 4 év alatt - és 2014-től további 10mrd euróval (paks dvá). ez könnyen lehet akár 18 mrd ejró is, attól függően, hogy milyen ütemben halad az építkezés. tehát
2014: 138 mrd$

bárki (aki ért hozzá) egy egyszerű matematikai művelettel ki tudja számolni, hogy orbán 4 év alatt mennyivel rontotta le az ország fizetőképességét: 41 mrd$-al.

és most pofázz arról, hogy ezt ki fogja visszafizetni, ha senki sem dolgozik az országban, mert nincs munka?
@Blogger Géza: Géza, Géza, Géza...
Tényleg? Elmesélnéd, ha már ennyire növekszik Mo., hogy miért 310 forint 1 euró? Miért nincsenek ÚJ munkahelyek? Mit termel Mo.? Mondom Mo.! Nem a g@ci multik extraprofitjára vagyok kíváncsi!
Miért ugyanannyi az üzemanyag, mint a mocsok nyugaton és a bérek miért 1/3-a, 1/4-e a nyugatinak?
@nincs_itt: "nincsenek ÚJ munkahelyek"

Már, hogy ne lennének. Elég csak szétnézned a környéketeken.:(
különben azt akartam is mondani, látni, hogy jönnek a választások, mert megnyitották Mordor kapuit, tele vannak a blogok trollal...
apropó paks2:
index.hu/tudomany/2014/03/20/kina_ramozdul_a_tiszta_atomenergiara/

10 év.
10 év múlva nálunk a földmunkák fejeződnek be, az elmaradott kína pedig töredékárból tisztább energiát kap. gondolom, a ruszkik tisztában voltak ezzel...
@nincs_itt: Nem értem hogy mi a probléma a multik extraprofitjával abban az országban, ahol a kormánypárt és képviselői és családi-baráti köre ott lop ahol tud. Ha az az extraprofit nem szúrja a szemüket, a multik jogszerű extraprofitja miért?!
@Blogger Géza:
minek a 73%-ka?
akkor az a te számaid alapján
25897 milliárd HUF

de nem annyi

számolni nem tucc...

használd nyugodtan az én számaimat akkor nem fog csalódás érni mikor
2014 április 7-én a zorbán kormány bejeleneti a mexorításokat mert a rezsidémon sem tartható fenn és minden mást is fizetni kell (stadionok foci nélkűl)

az állambácsi csődben van

de lopnak tovább

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az nem extraprofit, az nemzeti iparosítás
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: költői kérdés, kedves hölgy. azé' báncsa őteket, mer' nem az övék. de az lesz.
Engem meg lehet győzni mindenről. Abban a pillanatban h a ngm hinlapján visszaáll az az adossagmérő én nyitott leszek arra is, h az adósság nem all time high.
@Csekkliszt#10: a nemzeti iparosítás=iparkodás minden még működő dolog lenyúlására a fidesz szlengben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: rossz a link tematikája baba. A helyes megfogalmazás: két fajta politikus van... ez így helyes. A jobbikos is lop, ahogy láttuk valamelyik faluban a polgármester a közmunkástól fát.
@parti_giano: csak idő kérdése?! A fidesznél a felvételi küszöb az enyves kéz? Belépőként nyugdíjasokat kell átvágniuk?!
@Csekkliszt#10: ahogy az MVM plakát mondja, nemzeti kézben biztonságban? :)
@parti_giano:
A nemzeti jelző fosztoképző lett, mint pl az angol szépség :-(
Bocs, vannak gyönyörű nők ott is... Csak gonoszkodom
csak jelezném a tisztelt publikumnak:

Tóta W.: Loptunk, csaltunk, raboltunk. Folytatjuk!

hvg.hu/w/20140321_Loptunk_csaltunk_raboltunk_Folytatjuk
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pontosan! tegnap a honlapon rakattintottam az adossagmérőre erre feljött a Mo jobban teljesít banner. Csúcs.
@Csekkliszt#10: "Bocs, vannak gyönyörű nők ott is" jaja, mart vannak bevándorlók. persze csak gonoszkodom én is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jaj, hát azért mert hazaffy nem-oligarcháké!
@parti_giano:
Tota W: ő is puhul, ez így elég lightos!
@parti_giano:
A legnagyobb poén, h mennyire rondák, h még évekkel ezelőtt v egy honlap: uglypeople.com v hasonló ott valaki viccből benevezte Zámbó Jimmit a női kategóriába, és nyert :-)) azt hitték angol nő, annak elment
De mondom ez csak vicc nyilván minden nép azt gondolja az ő csajai a legszebbek mi is!
@rodeo36: 2008-óta van csődben, csak az IMF is kisegítette, meg a pijacok.
@Csekkliszt#10: ismétli magát, persze. de a lightos tóta w. még mindig ütősebb a norbi update-nél. hacsak neked nem látványosabb egy rubint réka. :))
@parti_giano: ez nekem érdekes. merthogy ha olvasol régi 19. századi regényeket, vagy akár még a múlt század eleji arc jellemzéseket (nem tudtam jobban megfogalmazni) ott még létező fogalom az angol szépség.
időközben megcsúnyultak?
@Csekkliszt#10: a nemzeti keresztény hölgyeknél nincs szebb. ők a bensőjükben is csillogóan ragyognak. d:
@parti_giano: egyetértek, szigorú konty, mely jelzi tiszta erkölcsük, nem ám, mint nekem, hogy összevissza fújja a szél:)
@Penivaldes: ne törődj velünk, csak emancipációtlan viccekkel szórakoztatjuk mocskos hímsovinizmusunkat h0-ás kódú kollégával.
@Penivaldes:
Dehogy... csak "egzotikus". Mint KuszaSzem Nagyfőnök....
csak úgy látva az esti tollédiát, reggel kilenctől tízig Békesi volt a Klubrádióban, a kommentáló keménymag véleményeit adta vissza egy az egyben, és nem a trollokét. Na akkor ez vagy azt jelenti, hogy ő is hülye a közgazdasághoz -ez a fidesz verzió-, vagy a narancstrollok idiótábbak a matócsnivitya tandemnél is -ez sem egy gyenge lehetőség, és közelebb van a valósághoz is-
jahhh, és itt tartunk kedves feleim:

Aha, már mindent értünk.

Tegnap késő délután meghalt Welsz Tamás, a Simon-ügy érintettje. Az őt kihallgatásra szállító rendőrautóban lett rosszul, és nem sokkal később elhunyt. A Magyar Nemzet és a Népszabadság kommentelői egyből tudták az okokat is, íme, a két reakciófolyam egymás mellett.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140321_Ezert_halt_meg_Welsz_Tamas
@Penivaldes: pedig pinokkió fiú volt. a lányos verziója, a pinokkia (azért sem cserélem az "o"-t "a"-ra) meg hülyén hangzik.
@Penivaldes: üdv a klubban :D

"Jaj fiacskám, de hát ez így túl kurta, nem?
Hisz annyiféleképp mondhatnánk, istenem!"
-no comment-

Orbán a Napi Gazdaságban kéri, hogy szavazzanak a Fideszre

A kétharmad Magyarország legfontosabb versenyelőnye a Napi Gazdaságnak interjút adó Orbán Viktor szerint. A kormányfő arról is beszélt: azt kérik a választóktól, tegyék lehetővé, hogy folytassák, amit eddig csináltak, mert végig akarják vinni azt, amit elkezdtek.

hvg.hu/itthon/20140321_Orban_a_Napi_Gazdasagban_keri_hogy_szavaz
@parti_giano:
Réka :-) alapelv h olyan nővel nem kezdek akinek a bicepsze nagyobb mint az enyém
@parti_giano: na jó, nem nagy. viszont héten lerajzoltam magam, és elsőre kissé férfire sikerültem:(
@Csekkliszt#10: jó, hogy kompetenciát nem mérsz a partnernőn, csak bicepszet.
Welsz Tamás saját maga hívta ki a rendőröket a lakására, mielőtt rosszul lett - értesült az Index. Valószínűleg öngyilkos lett. Úgy tudjuk, a Simon-ügyben érintett vállalkozó napokkal ezelőtt fegyverhez akart jutni. Nemcsak a Simon-ügy terhét cipelte.

index.hu/belfold/2014/03/21/fegyverhez_akart_jutni_welsz_tamas/
@Csekkliszt#10: miért, nem???!!! Hát a jobb teljesítmény nem pozitív előjelű?! Hát istenem, az adósságban az ortodoxéknál nem, de mióta vagyunk mi ortodoxok a gazdaságban?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem vagyok gyakorló öngyilkos-kísérletező, de ha valaki öngyilok akar lenni és meggondolja magát, az speciel nem a rendőröket hívja ki a lakására. De persze lehet, hogy az új keresztapák kishazánkban csak rendőri jelenlét mellett gondolják meg magukat, de fura.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gondolom a papír alapúban. A netes változatot-hál istennek - nem adták el.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen a netest nem, és igen, kellően furcsa, de a legtöbben a legutolsó pillanatig is igénylik a figyelmet, persze nem a rendőrségét...
Borítani akart Welsz, de nem a szocikról?

El akarta árulni a március 20-án életét vesztett Welsz Tamás, kik rendelkeznek bissau-guineai útlevéllel, de nem a hatóságok, hanem a nyilvánosság előtt szeretett volna kipakolni – értesült a hvg.hu. A Simon-ügyben érintett férfi állítólag egészséges volt, gondjai az eljáráson kívül nem akadtak. Az összeesküvés-elméletek sokasodnak.

hvg.hu/itthon/20140321_Simon_nyomozas_Welsz_boritani_akart
@Penivaldes: Azér ez mond valamit az angol "szépségről":

"Pocsék időjárás, rettenetes konyha, borzasztó nők! Isten hozott Angliában!" számomra ismeretlen "szerző".

Szóval, ha nem jártál még a ködös Albionban, akkor megértem, hogy nem érted.
Az "arc elemzéseket" valószínűleg brit férfiak követték el.
csak úgy: tegnap

A török miniszterelnök betiltaná a közösségi médiát

És nem érdekli, mit szólna ehhez a világ. Zavarja a Twitter, a Facebook és a Youtube is.

-------------------------------------------
ma 7:29

A törökök tényleg letiltották a Twittert

Erdogan kormányfőnek nem tetszik, ha a közösségi médiában kellemetlen dolgok terjednek róla. Egy kilőve.

444.hu/2014/03/21/a-torokok-tenyleg-letiltottak-a-twittert/
@nincs_itt: Jókai nem volt brit férfi. Konkrétan a magyar nábob előszavára gondolok, ahol JM leírja, hogy kikről mintázta a Mayer lányokat, és az egyiküket ún angol szépségnek mutatja be.
na most az kb ez
www.doctormacro.com/Images/Kerr,%20Deborah/Annex/Annex%20-%20Kerr,%20Deborah%20(King%20and%20I,%20The)_01.jpg

de én toleráns vagyok a csúf nőkkel, hiszen én is az ő táboruk erősítem.
@Ómacicka Bábó: Elég mókás, hogy mindkét oldal a másikat vádolja azzal, hogy tuti nekik jött jól a halála. :)
hmmmmm

>>>>A Twitteren ítélte el a Twitter letiltását a török elnök<<<<<

Abdullah Gül saját Twitter-profilján tiltakozott az ellen, hogy a török kormány csütörtök este letiltotta a közösségi portált.

hvg.hu/tudomany/20140321_A_Twitteren_itelte_el_a_Twitter_letiltasa
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a török példa a legjobb arra, hogy mi történik akkor, ha a főváros és nagyobb városok fejlődnek, és szekularizálódnak. Míg a vidék elmarad, megmarad a vallásos - keményvonalas egyházi hívőnek. A végén sok lúd disznót győz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ugyan ezt csinálja a jobbik és a fidesz is, a szegény és tudatlan tömegeket lehet a legjobban irányítani...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sok nagyon furcsa dolog van e szerencsétlen környékén. Pl. a választásokig érintetlen széfje, vagy a ki tudja hány házkutatás után ellenzéki politikusra nagyban terhelő okiratok megtalálása széfben...
Most pedig öngyilok lett. Pont most?!
@nincs_itt:
további ronda brit nő például Gemma Atkinson is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egy rugóra jár az agyatok a nővéremmel. Ő is pont ezt mondta. :)
@Secnir: Miért a nőket gusztáljátok?! A pasijaik sokkal jobbak. :)
@parti_giano:
Kompetencia? Az mi, hogy iszik-e rendesen?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az én nőideálom nem unortodox! Nők helye a konhában, nem a gyúrópadon!
Úristen , mekkora tapló vagyok, nem is hiszem el miket írok...
Mégegyszer bocs minden angol es nem angol nőtől péntek van
444.hu/2014/03/21/szelsojobboldaliak-fenyegetnek-egy-kiallitast/
Meg kell hagyni. Neonáciék keményen fellépnek a konkurencia ellen, amely még nemzeti jelképeket használna.
@Secnir: gemma is ronda.. Púpos elől !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem jól értelmezed!
Megbízható üzletfelei vagyunk az orosz ettársaknak. A ráfizetéses cuccot szép haszonnal megvesszük tőlük, nehogy a veszteséget ők szenvedjék el. Lehet, még akkor lett Paks is lezsírozva. Ennek tükrében az az a 10 milliárd euró lesz végül 25 is...
@Csekkliszt#10: na igen, konyhában, gépek nélkül olyan karizmaid lesznek, hogy ihajj..
@Penivaldes: Idris Elba, természetesen. Ralph Fiennes, Alan Rickman, Judd Law, Orlando Bloom, Colin Firth, Hugh Grant, meg az az istenien szexi szinész a Tudorok c. sorozatból. :) Így nagy hirtelen... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Judd law megcsunyult van aki szépen öregszik. Ő nem
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
oszt akkor?
Mucsajröcsögén a gumicsizmaszépségverseny győztese, Kovács Béla traktoros, már nem is játszik? :)
@Csekkliszt#10: mivel a neved erősen emlékeztet az én nevemre/becenevemre, így kénytelen leszel modernizálódni. :P
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Remélem nekem nem jár azért, mert szerintem a pasik nagyon szexik a konyhában is... Én a gyúrópadon nem látom őket annak. :O
Azt hallottam, hogy akik eveznek megszállott futók/kocogók. Ezzel te is így vagy?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tudtam, hogy Idris fog nálad nyerni:)
a többi elmegy kategória. Law fiatalon jó pasi volt. de most már..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Már kinőttem. Öreg bika csak kényelmesen szaladgál a csajok után... :)
Az edzésen a gyerekek véleményét meg ne akard tudni, evégre az edzőjük a megszállott.
Azt azért illik tudni, hogy minden sport alapja a futás. Vmikor régesrégen futkároztam én is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fellegi Tamás szabadlábon védekezhet? Vagy betolja a különbözetet? :)
Eddig sem voltam nyugodt, de mostanra berezeltem, főleg a nemlétező hazai források várható bevonása miatt. Mi lesz itt?

"Orbán elmondta, miért akar újra kétharmadot
Az új gazdasági modell elemeit firtató kérdésre egyebek mellett elmondta: az államadósság finanszírozásába nagyobb arányban kell hazai forrásokat bevonni.
A Fidesz következő négy évre szóló programja a kormányfő szerint egy szóban összefoglalható "folytatjuk"."

index.hu/belfold/2014/03/21/orban_elmondta_miert_akar_ujra_ketharmadot/
@Myrath: ő csak végrehajtotta a simlicskaviktor ukászt, meg is kapta a jutalmát, útjára is engedték.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Egy ilyen "kiállítást" max. leszarni kéne nem pedig elmenni rá. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öreg bika is megnyalja....... a sót, nem? :)
@Penivaldes: Nem tagadhatom meg magam. És kedvenc fekete színészemet se. :) Van egy isteni angol színész, nem jut eszembe a neve. De kikeresem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: el lehet rá menni akit érdekel. Mert miért ne? Ez is az önkifejezés egy formája, és több értelme van ,mint a MÜPÁ-ban kiállított egynémely alkotásnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az nem kecske az a bika?
egyébként ezt múltkor én is megtapasztaltam, sajnos. a vén kecske meg a sót.
@Spániel: nemzeti ital bolt, nemzeti IT, nemzeti vécésnéni, nemzeti nemzet, nemzeti pénz, nemzeti pógár, üdvözöljük az egybegyűlteket a valóra vált 1984-ben.
@Penivaldes: nem feltétlen kell házitündér. Csak ha megjelenik a konyhában, legalább mutasson, ne az jusson eszembe, hogy anyám, ez mit keres ebben a helyiségben?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nekem házias kell, aki feltakarít utánam, miután sütöttem.
@Penivaldes: nem is tudtam, hogy tartasz kecskét.. ;) Szerintem pont abban az életkorban vagy, amikor a veled egyidős pasik balfékek, de bezzeg az idősebbek nyomulnak, és le se tudod vakarni. :D
Hát, a nagybátyámék tartottak tehenet, nekik tettek ki sótömböt. Innen a gondolat, hogy a bika is megnyalja. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha már így is 30 évet elkéstek vele...
@Penivaldes: Inkább olyat válassz, aki megfizeti azt aki utánad feltakarít. :D
ajjaj, már a csoki is.....

Oroszok foglalhatták el a Tibi csokit megvevő Roshen ukrán cég oroszországi csokigyárát

Oroszország de facto lefoglalja a Roshen oroszországi gyárait - közölte pénteken az ukrán külügyi és gazdasági tárca. A Roshen az új ukrán vezetést támogató Petro Porosenko üzletember, volt gazdasági miniszter tulajdonában van, az édesipari konszern vásárolta meg 2012-ben a Tibi csokit is gyártó Bonbonetti Choco Kft. többségi tulajdonát.

hvg.hu/vilag/20140321_Oroszok_foglalhattak_el_a_Tibi_csokit_meg
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: rám mindig az idősebbek nyomultak....csak mindig rossz pillanatban..)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ne másnak adja a pénzt, hanem nekem, és én elásom.:)
@Spániel:
Simán lehet h a fizetésed egy részét államkötvény utalványba kapod, ja az nem jó, az a zemberek ellen van, akkor majd a munkaltatód fogjàk "ösztönözni". Ma már reggel valaki nyomta a rádióban h a magyar állampapírral a magyar kormány jót tesz a zembereknek. Unortodoxia folytatódni fog, nem fogunk hinni a fulunknek...
@Csekkliszt#10: kevesen gondolkodnak, és sokan hisznek, de majd meglátjuk hamarosan, de nincsenek illúzióim.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem jó, ez a mutyisták zsebébe megy - na meg egy kis jatt belőle a Nemzeti Megmentés Számlájára -, mi marad adósságtörlesztésre?
@Spániel: 20-30 év múlva kifizetjük ígéret, addigra meg ki nem szarja le, valaki mindig lesz aki ad -mint most a neoszovjet putyin- aztán hogy annak mi is az ára, senki soha nem fogja megtudni.
@Csekkliszt#10: és a ingyenélő, 80-100 ezres nyugdíjkánaán pezsgőfördőjében dőzsölő nyuggerekkel mi lesz? fele állampapír? Abból lehet rezsit, gyogyót fizetni?
@Spániel: jahh, na és persze, Bözsi jegy, csak a cébéjába felhasználhatóan.
@Csekkliszt#10:
Nem kell a munkáltatót ösztönözni, jelenleg ugyanis messze az államkötvény a legjobb biztonságos befektetési forma, figyelembe véve akár a nevetséges banki kamatok és az állampapírkamatok összevetését, akár azt az egyszerű tényt, hogy a kormány kedvezőbb adózási feltételeket szabott az államkötvényből származó kamatjövedelmekre.

Persze hogy ez jelenlegi formájában és kampányával kb. olyan, mint a békekölcsön egyelőre keveseket zavar, de később eljöhet ennek is az ideje...
bakker, én felvenném rendszergazdának, vagy üzemeltetőnek :D

Egy kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból eszkábált eszközzel lopta egy férfi az internetet.

Egyebek mellett konzervdobozból készített vevőberendezéssel csatlakozott az internetre egy 23 éves férfi Kazincbarcikán, a Miskolci Járási Ügyészség közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, így internetelőfizetést sem tudott vásárolni, ám hulladék anyagokból, így kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt.

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.

hvg.hu/itthon/20140321_Ilyen_lelemenyesen_meg_ember_nem_lopott_n
Schiffer menjen a fenébe ezzel a felsőbbrendűségével!
@Penivaldes: Az Indexen van egy cikk, és ezt hozta ki belőlem.
További könyv-javaslataim:

Terített Betli
Riverre várva
Miért nem adsz egy vezér előnyt, paraszt?
All-in a semmire
Ha az bemegy, gól.
Susztermatt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

És ennek a faszinak nincs munkája. Matolcsynak bezzeg van...
@nincs_itt:
"A bérek 1/3-a, 1/4-e nyugatinak." Nálunk.
Egészen pontosan, az eu átlagbérek 29%-a a magyar bérszínvonal.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ugyan erre gondoltam, és arra is, hogy elég érdekes tapasztalatom volt/van, néhány közintézmény IT-s "szakembereiről" az utóbbi időben.
kedves feleim, itt ugatjuk a holdat, miközben kinyilatkoztatott, hogy mi hol is, és miben is élünk. Lesz kedves mindenki ezek alapján orientálódni, cél a venezuelai, és argentin csoda, és minden hozzá kapcsolt jótéteménye:

A kormány szerint ez már nem piacgazdaság, legalábbis nem úgy

A devizahitelek ügyében beadott alkotmánybírósági indítványban a kormány fehéren-feketén elismeri, hogy értelmezése szerint a mai alkotmány gyengébb védelmet nyújt a gazdasági alkotmányosságnak, mint a korábbi. Ezt eddig is tudtuk, ilyen nyíltsággal leírva viszont még nem láttuk: az, hogy az alaptörvény nem tartalmazza, hogy Magyarország gazdasága piacgazdaság, szó szerint értendő.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140321_A_kormany_szerint_ez_mar_nem_piacgazdasag
Lépett az Együtt-PM Welsz halála nyomán - 12:28
A nemzetbiztonsági és a rendészeti bizottság soron kívüli összehívását kezdeményezi az Együtt-PM. Gulyás József Welsz Tamás váratlan, tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halála kapcsán mondta ezt. A politikus azt szeretné megtudni, hogy Welsz Tamás korábban együttműködött-e a szolgáltatókkal, vagy állt-e ellenőrzésük alatt.
A rendőrségtől pedig arra várnak választ, hogy az Interpol körözés ellenére miért engedték ki tavaly a vállalkozót az őrizetből. De arra is kíváncsiak, Welsz Tamás meg volt-e bilincselve a rendőrautóban, történt-e vele szemben bármilyen, kényszerrel járó rendőri intézkedés a bilincselésen kívül, mennyire volt körültekintően előkészített a gyanúsított szállítása. A Hír24 információi szerint az üzletember állítólag bevett valamit a halála előtt, erről szólt a rendőröknek is.
(Klubrádió/Hír24)
@Penivaldes: hát hogy lesz így teljes foglalkoztatottság?! :P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lesz, mert a teljes lakosságot foglalkoztatni fogjam, hogy hová ástam el a pénzt:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Igen is meg nem is:-) az állampapír elvileg persze a legbiztonságosabb befektetési forma (mar amennyire a befektetői kategória alatti szuverén besorolású ország által kibocsátott bármely kötvény az), de pont ezért a legkisebb hozamkilatassal bír. Nem vagyok biztos h a jelenlegi inflációs szintnél ez a fajta kamatpremium annyi vonzó de most tőzsde hossz van , risk off üzemmód. Önmagában nehéz a Ft alapú eszközöket aratni, hiszem mondjuk a forint az elmúlt évben durván érzésre 8%ot leértékelődött ezt egy dollár v euró könyveket vezeto befektetési alap el is veszti, de mondhatjuk azt, hogy mivel az EU most deflácios környezet, ezért az állampapír hozamok a béka segge alatt (volt h negatív volt - a safe haven : biztonságos nemet bankokba valo menekülés miatt), ehhez képest a magyar kötvény persze vonzó. De a megmaradt manyup tagok jobb hozamát értek el.
Az állampapír kötvény normális esetben magasabb hozamú mint s banki betét (bank tőled elveszi es allampapurba rakja), ha megfordul , ott abban a bankban gond van.
De nyilván egy államban ösztönöznid kell az eszközeivel befektetést es nem kényszeríteni! Ez a veszély a Fidesz mentalitást ismerve
Alábecsüli(te)k Matolcsy Györgyöt. Már úgy értem, az erényeit. Dilettáns, persze, suta pénzügyileg, közgázfogyatékos, ofkósz - de, és ez az, ami számít: megbízható. Ő a mi Gyurink. Teszi, amit kell. Nem olyan, mint valami bakafántos zsidó, aki az első apokaliptikus predikcióra hátba szúr - faszt, ő csinálja, amit kell: ami _nektek_ makroszinten orosz-rulett, az _számára_ - a vak is látja - rövidlátó politikai szemszögből full racionális. Kész szerencse, hogy a mi Gyurink nem az anyatejjel szívta magába a határhaszonértéket, hanem Viktor csecsén él. Mekkora szerencse! Becsüljük meg: tömjük ki, és mutogassuk, baszki, mert ilyen megbízható emberek nem teremnek minden bokorban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: abba a cébéjába, ahol a lejárt, romlott és rohadt árúból helybensütött péksüti, kenyér meg grillcsirke, frissensült büdihusi lesz?
Inkább nem.
@Csekkliszt#10:
Na ja, csak te mindenféle "furmányos" befektetésekkel meg összehasonlításokkal jössz, én meg egyszerűen az Átlag Józsira meg a Mari nénire gondoltam, akinek az agyában még mindig a takarékbetétkönyv van :). Amikor nekik megmondja a bankos kisasszonka, hogy van az OTP-s lekötött betét max. 1,35%-os kamatért, meg van a kincstárjegy 3,75%-ért, és még jobban is adózik, akkor szerinted melyiket fogja választani :)?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Igen, OTP nagy spiler ebben. Ebből él.
De ha bemész az OTP-be most ott mar vehetsz kamatozó kincstárjegyet, meg nekik is vannak kötvények amik elég jók.
@Spániel: én nem sűrűn jártam benne, max egyszer, kétszer, de igen abba :D
@Csekkliszt#10:
Bevallom, nem saját ötlet :).

tenytar.blog.hu/2013/05/07/jegyezz_bekekolcsont_a_lakossagi_allampapir_felfutasa

De most mondd, hogy csatolt békekölcsön-plakátokat nem tudnád akár ma is elképzelni az út mentén látható, mosolygós arcú "A mi történetünk" meg a "Több mint üzlet" kampány helyére :)?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Azt azért illik tudni, hogy minden sport alapja a futás."

akkor én kivétel voltam a sakkal, meg a kispuskával.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
De! Sajnos. Es a Fidesz eddig se fogta vissza magát de ha most nyer akkor semmi gátja nem lesz
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

13:33 Századvég: jövőre már lassul a gazdasági növekedés, nő a munkanélküliség

www.napi.hu/magyar_gazdasag/szazadveg_jovore_mar_lassul_a_gazdasagi_novekedes_no_a_munkanelkuliseg.578738.html
orosztudók:

Amikor először felbukkant Moszkvában, gyorsan "nyoma veszett" a kormányzati oldalnak, ami közölte, pontosan milyen szerződés is kapott zöld jelzést a januári Putyin-Orbán kézfogó után Paks II. ügyében.
A 12 oldalas, orosz nyelvű dokumentum innen érhető el.

government.consultant.ru/page.aspx?3620823
@Secnir:
azért, ha egy sakkozóra ráfogsz egy töltött kispuskát akkor a sakkozó is futni kezd és berosál

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nanáhogy, hiszen mára eltapsolták, szétlopták a jövőnket. De sebaj, úgyis eladják, mint a zeu egyetlen kimagasló teljesítményét, amiről gazdasági szakkönyveket írnak világszerte. Ja, mint elrettentő példa.
@Secnir:

Ha bemattolt, még mindig lepuffanthattad. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

+ nő majd az infáció (a rezsicsökkentés sem fogja a végtelenségig kordában tartani).
+ visszaesik az építőipari teljesítmény (ha az összes stadion megépül, megint a mélygarázslakó bányászbéka segge alatt lesz);

Amúgy meg ki nem tudta, hogy a kormány elmúlt egy-mésfél évének intézkedései csak átmeneti kampánylufik, amiket a választás után kénytelenek lesznek leereszteni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aggódom. Ha a Századvég ilyen világvégét jósol... :) Vagy csak már se a mol, se a máv, se a bkv nem fog álfoglalkoztatni?!:O
@Penivaldes: inkább a lottó, az jobb üzlet. Örök vágy potom pénzért. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na na, az ékszereimről még nem is beszéltünk, meg a sok sok mindenről, amit a rajongóim küldenek nap mint nap:)
sírva vígadó az adónkból:

Pinaasztal mögött szivarozhat Fekete György az Aranykalickában

cink.hu/pinaasztal-mogott-szivarozhat-fekete-gyorgy-az-aranyka-1548416887
@Pantagruel:
Kusza szem a világ hujeje de legalább levitte a kamatokat. Szocik ellenálltak
@Csekkliszt#10:
"de legalább levitte a kamatokat. "

le b+. és ha valami gáz van, akkor meg semmi nem lesz a kezében, hogy megvédje a forintot...
@Secnir: dehogynem lesz. morzsolgatja a varázsvesszőjét.
@parti_giano: na de ilyenkor még nem kellenének ezek a szexista megjegyzések
@Secnir:
Ugyan már! Csak akarni kell es erős lesz a forint !!
@Penivaldes: peni, matolcsy emlegette a tündérmesét. akkor meg milyen szexista megjegyzés? még belepirulok!
A Századvég gazdasági prognózisa szerint "jövőre a gazdaság eléri kapacitása korlátait, így a reálgazdaság visszafogottabb lehet."
Ez azt jelentheti, hogy termelnénk, de nincs mivel?
Vagy azt, hogy nem történtek meg a termelési eszközök pótlásai, ezért új kapacitásokat kéne létrehozni?
Úgy tudom, hogy a villamosáram termelő ágazatban ez a probléma előlépett /rezsicsökkentés áldásos hatása?/, azonban ez más ágazatokban is probléma lehet?
Valaki ki tudná ezt fejteni?
@Csekkliszt#10: nem akarni, hinni. mint a barackfában, az atomban, a dicső vezérben.
@Penivaldes: miért, egy tanácstalan tündérfiú mit csináljon?
@parti_giano:
:-)) a hit szerintem fontos, csak meg kell választani kinek adod oda a lelked. Nehogy aztán kelljen neki a pénztárcád meg a trafikod is
@Mariann19: inkább termelnénk, de nincs ki, és nincs kinek, és nincs mivel
@Mariann19:
"jövőre a gazdaság eléri kapacitása korlátait"
Na ekkora faszsagot sem hallottam még, h egy recessziótól épp kilábalt gazdaságban nincs szabad kapacitás.
Vagy ugy értik h nincs mit már ellopni?
Felek ez nem elemzés hanem ígéret: megvalasztasz, utána bekaphatod
@parti_giano: ha Tibi bácsi azt ragasztott neki oda...
@parti_giano:
Igen el fognak menni a falig. Ott lesz a vége a dolognak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Inkább termelnénk, de nincs ki, nincs mivel, és nincs kinek."
Ebből a három tényezőből szerintem a "nincs kinek" a lényeg, mivel nincs piac.
@Mariann19: Honnan vetted ezt a hülyeséget, hogy ez a villamoságazatban előlépett? Nálad nincs áram?
@Csekkliszt#10:
"Na ekkora faszságot sem hallottam még, ogy egy recesszióból épp kilépett gazdaságban nincs kapacitás."
Megnyugodtam, mert te is hülyeségnek tartod a Századvégnek ezt a megállapítását.
Egyébként sem lehet általánosságban ilyet egy gazdaságban sem kimondani, mert az ágazatokra nem azonosak a kapacitási jellemzők.
@nincs_itt: Miért 310 forint 1 euró? Leginkább a feltörekvő piacok iránti globális bizalomhiány, az ukrán válság, és a FED szigorodó monetáris politikája, no meg persze az alacsonyabbá vált magyar kamatszintek miatt. De ez egyáltalán nem baj. Sok ország sokkal komolyabb áldozatokat hoz azért, hogy gyengítse a devizáját, hogy élénkítse az exportját, nekünk ez anélkül is megy. :) Egyáltalán nem zavarna, ha tartósan ott maradna, de szerintem sajnos vissza fog erősödni 300 köré.

Szerencsére vannak új munkahelyek, ezért is csökkent dinamikusan a munkanélküliség az elmúlt pár évben.
@Blogger Géza:
"Honnan vetted ezt a hülyeséget, hogy ez a villamoságazatban előlépett? Nálad nincs áram?"
Na figyelj ide Gézuka!
Te egy blöffölő alak vagy, akit nem lehet komolyan venni. Lásd a tegnapi 4 év alatti 15%-os gazdasági növekedésre vonatkozó adatodat, amelyről mindenki tudja, hogy csupán 2.5% volt tavaly.
Amikor velem vitatkozol, mindíg lebőgsz, mert én megalapozatlanul nem írok semmit.
Ime a forrásom: Figyelő online 2014.02.08 11h
Nálam még van áram, de szívesen átadok némi kapacitást az agyad újraélesztéséhez, mert lassan agyhalottnak tűnsz, annyi hülyeséget hordasz itt össze.
@Blogger Géza: Hb." volt tavaly helyett "
a négy orbáni év alatt.
@Mariann19: Ez egyáltalán nem hülyeség, csak érteni kell hozzá. A sikerágazatok 2013-2014-ben olyan jól teljesítenek, hogy előfordulhat, hogy egyszerűen már nem tudják majd az eddigi mértékben fokozni a termelésüket 2015-ben. Pl az autógyártásban 2104/2013-ban kb 50%-os darabszám-emelkedést várnak, ezt aligha lehet csak úgy megismételni 2015-ben is.
@Mariann19:

" amelyről mindenki tudja, hogy csupán 2.5% volt tavaly."
Szerintem 1.1% volt csak, a 2.5% az utolsó negyedév csupán. (lehet, h rosszul emlékszem)
@Mariann19: Pici szivem, te képtelen vagy a számtani alapműveletek elvégzésre is? Kikerested az elmúlt 4 év adatát? Összeszoroztad/összeadtad? Mi jött ki? Egyáltalán érted az ipari termelés és a GDP közötti különbséget? (Nem úgy néz ki, mert már most kevered.) Egyáltalán értesz valamihez? Mihez, áruld már el...
@Mariann19: Linket valaha sikerült csinálnod?
@Myrath:
2010-2013-ig 2.5%-os volt összesen a gazdasági növekedés, 2013.IV. negyedévi külön 2.7 %-os volt.
Így egyértelmű a kép.
@Blogger Géza:
Hogyan lehet meghatározni a keresletet autógyártásban 2015-re pl?
A kereslet - mint az anyagi világ - állandó mozgásban van. A jelenlegi világgazdasági események még megközelítő prognózisra semigen adnak lehetőséget.
"Egyáltalán értesz valamihez?Mihez, áruld már el..."
Egy dolog kimaradt az életemből, az, hogy ilyen korlátolt balfékkel ne álljak szóba, mert értelem tekintetében nem tudok olyan mélységekbe tekinteni, ahol te leledzel.
Ezért nem értjük meg egymást soha.
@Mariann19: Sőt, hogyan lehet megmondani, hogy holnap hány fok lesz. Gondolom, ez is felfoghatatlan rejtély számodra... :)

Segítek, kis butus: megkérdik az Audit, Suzukit, Mercit meg az Opel motorgyárat, hány db-os a jövő évi tereméséi terv (ami persze összhangban van a konszernszámokkal), és ezt összegzik. Kb. meg lehet ebből tudni a magyar autóipar dinamikáját. Erre soha nem jöttél volna rá, mi? Örülök, hogy oszlathattam a fejedben uralkodó borzasztó sötétséget.

Ha viszont szerinted semmit nem lehet előrejelezni, akkor ne is foglalkozz ilyen marhaságokkal, kötögessél, főzőcskézzél, valamihez csak értesz.

Ja, és izgulj ápr 6. miatt, ami szerinted életed legizgalmasabb napja lesz. :D
@Csekkliszt#10:
Mindíg megmosolygom Lengyel László látnoki képességét, ami rendsuzerint nem szhokott megvalósulni, de a mostani szavain érdemes elgondolkodni, túl sok alternatívát most nem látok.
A cikk a heti 168 órában jelent meg, amelyből idézek:

"Ha a Fidesz egyszerű többséggel nyer, akkor bizonyos ügyekben sikerülhet alkura kényszeríteni..
Kiszolgáltatottak vagyunk a nemzetközi tényezőknek, olyan országos csoportjába kerültünk, amelyek törékenyek. A pénzpiaci kiszáradás kiszolgáltatottá teszi a forintot, növeli a magyar gazdaság kockázatát. Tetézi ezt a magyar vezetők nemzetköz8 hiteltelensége, a kormány választás előtti kiköltekezése, a súlyosan káros rezsicsökkentés.
A választás után viszont a fékre kell lépni.
Ha a legrosszabb forgatókönyv jön be és megint kétharmadot kapnak, akkor villámháború jön.
Szinte biztos vagyok benne, hogy hetekre pontosan lebontva már tudják, mit tesznek pl. a média maradékával, hogyan hatolnak be még inkább a gazdaságba, a pénzügyi és az agrárszférába, az energetikába. Egyedül az autóipart fogják kedvezményezni.
Lerombolják az ellenállás, az autonómia valamennyi intézményét és szereplőjét. Nem maradhat velük szemben senki lábon az októberi önkormányzati választásokig."
@Mariann19: neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@Mariann19:
"Csak azt nem értem, hogy szeretett kormányuk hazugságait hogyan tudják egy-kettőre magukévá tenni. "

Mert így megspórolják a gondolkodást, ami azért elég fárasztó tevékenység is tud lenni. És csupa optimista dolgot hallanak, ami jó dolog :) Sikeresnek érzik magukat tőle, akkor is, ha a bőrükön nem ezt tapasztalják.
Bonyolult az emberi lélek...
@Evezős:

Egy középiskolai osztálytársam vezető beosztásban dolgozik az Államkincstárnál.
Évente tartunk osztálytalálkozót, mióta Matolcsy a "hajjakend", azt kérte: ne is említsük Matolcsyt, legalább itt hadd legyen nyugta :)
Legnagyobb bánata, hogy még nem mehet nyugdíjba, mert még tanulnak a gyerekei.
Hát így élik meg a munkatársak Matolcsyt.
@Mariann19:
"Kitaláltam egy biztos piacot! Öntsünk gyertyát, nemsokára sorban állnak érte a népek"

Evezős egyszer régen említette, hogy menekülési útvonalként kitanult egy kétkezi szakmát. Lehet, hogy gyertyaöntő lett? :)
@Blogger Géza: Ismerve a multik logikáját, ők még egy rozzant meggymagról se adnának információt, nemhogy a termelési tervről adatokat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mi van cicus, nem foglalkozik senki se veled?:)))
@Spániel:
Igazad van. Neked szót fogadok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: különösen olyanról, ami a megrendelések függvényében folyamatosan változik - mielőtt újra okoskodna a faszkalap: dolgoztam az általa említett cégek egyikében
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Lehet, hogy gyertyaöntő lett?"
Ő okos ember, hamar felismeri a jövőképet, és képes azonnal megtalálni az új világban a helyét.
Gondolkozom, hogy milyen menekülési útvonalakat lehet megcélozni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Mert így megspórolják a gondolkodást."
Miért? Szoktak?
ATV 18.30 állítólag hivatalos sajttáj a Welsz ügyben
@Blogger Géza: Melyik is az a magyar autó, melynek iparja van?
Valami élhetőbb példát, ha lehetne
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szóljatok, hogy indul-e a biznisz, mert akkor nem dobom ki a teamécsesek tálkáit
Az a párt, aki a bajai videó ügyet is elcseszi, majd pont ilyen profi módom végez valakivel?
@Blogger Géza: Látod gejza négy év alatt ,sikerült elérni hogy az autóiparon kívül semmi mérhető nincs .
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "jövőre már lassul a gazdasági növekedés,"

Hogy mi lassul???
@OPHELIA:
Hivatalos sajttáj, közölték. hogy nem közölnek semmit.
@Mariann19: Szia Mariann, mi a véleményed a jövő évi termelési tervről??? :-DDDD

Gézu valszeg a Vörös Csillag Traktorgyárban szerezte üzemgazdaságtani ismereteit, nem gondolod?
@Mariann19: Szia.
Nem az a bajom vele/velük, hogy idejárnak és vitatkoznak, ez rendben, de egyre gyakrabban bicskanyitogatóan és agresszíven válaszolnak, mi meg tömjük kajával és jól felhúzzuk magunkat. Szárnyas módra fújja a magáét meggyőzhetetlenül és órákig képes tematizálni. Ha senki sem válaszol, eltünnek maguktól.

Az számomra nem vitastílus, hogy két-három madár iderepül és kéretlenül rámerőszakolja a nézeteit.
@épészmérnök: szerintem elírták és a gazdasági lassulás növekediket akartak írni:)
Vona Gábor és a félreérthető idézetek. Ez a fickó most ezt komolyan gondolja?
@épészmérnök: Szia épészmérnök!
Á! Gézuka még azt sem tudja, mi az üzemgazdász és közgazdász közötti különbség, első blikkre látszik, hogy gőze nincs a szakmáról.
Néha fickándozó kedvemben évődöm vele, és jókat röhögök a kínlódásán.
@Spániel:
Spániel!
Ezeknek a trolloknak nincs véleményük, a Magyar Nemzet gazdasági rovatát másolják ide.
Azért zavarodnak be, ha konkrétumokkal kéne érvelniük, mert arra nincsenek felkészülve hozzáértés híján.
Inkább vidámkodjál rajtuk, ők az udvari bolondok.
@taga20: jaj, már úgy izgultam miattad
@Mariann19: Csak az zavar, hogy uralják a terepet, mi meg besétálunk a kelepcébe.
Mostanában sok kedvem úgysincs vidámkodni.
Ha valaki még nem látta volna...

index.hu/szarvas/2014/03/21/orban-merkel_talalkozo_volt_brusszelben/

Amúgy nem biztos, hogy akarom tudni, miről maradtam ma is le. :(
@OPHELIA: aranyos, hogy izgultál, de mé?
remélem nem valami irónia?:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: rakd vissza a fiókba. most má én szórakoztatlak:)))
@MSZP Afrika Korps:
" A 'trafikmutyi' célja a dohányzás visszaszorítása volt, megtörtént."

A trafikmutyi megtörtént. A dohányzás köszöni szépen, megvan változatlanul.
@taga20: szegény Alfie..nem lennék most a helyében...:)
@taga20: hát, tudod engem mindig izgatnak az Érd környéki dolgok, meg azé jó, hogy nem Te haraptad szét a jobb felső ötösbe beépített ciánkapszulát
@$$$=$$$:
"most pedig beült egy rendőrautóba és meghalt"

... és kinek is a rendőrsége?

Van még kérdés?
@Blogger Géza: huuuuu, gejza!!!!! Aszta mindenit! Esztet a zelmeroggyant matocsny tanitotta nektek? Minel faszantosabb a gazdasag, annal xarabb a deviza!?!? 32000 ember menekult csak nemetorszagba! Milyen export,mazas bogre? Az audi ??? Te telleg ilyen sotet vagy?
@Blogger Géza:
"Ha jó vagy, simán találsz másik állást... "

Igen, hogyne. Csak nem Magyarországon.
@taga20: Bolikának is van kisugárzása, azzal világít.
@OPHELIA: hát mesélhetnék. kezdetnek annyi, hogy múlt hétvégén a kecója előtt binyigliztünk:)
@Penivaldes: szia hugi, a hajad lobog még rendesen?:))
@Blogger Géza:
"Valóban, nekünk viszont nagy kaszálás az olcsó hitel. "

Kifejtenéd bővebben? Biztosan bennem van a hiba, de én nem igazán látok olcsó hitelt a piacon...
@nincs_itt: télleg ilyen setét, biztos az izgatja a fantáziájukat, hogy a Merci most beindítja a 3 műszakos ÖSSZESZERELÉST, (becézhetjük gyártásnak is) és felvesznek 500 főt.
@Blogger Géza:
"Miféle politikus az, aki nem meri felvállalni azt, mit mond egy gyűlésen a színpadról? "

És hol olvastál te ebben olyat, hogy nem merte felvállalani, tiltakozott a felvétel ellen vagy megtiltotta volna a közzétételt?
Miről beszélsz egyáltalán?
@Spániel: "Mi meg besétálunk a kelepcébe."
A valótlanságokat meg kell cáfolni, mert terjesztik, mint a ragályt.
Borongós a hangulatod.
Nem szoktál ilyen lenni.
Remélni tudom, hogy csak átmeneti.
@Blogger Géza: magyar autogyartas utoljara a Magotax idejen volt,fidiota!sze fog tobb autot gyartani az Audi pl. mer a zosztrak+fritz tobb autot tud venni!!! Madzsarisztanban a hulladek auto kereskedelem no!
@Blogger Géza:
Te Gézuka!
Nem akarlak bántani - evégre a sors elég csúnyán elbánt veled amúgy is - de az Audi és a Mercedes(a Suzukit nem tudom) kinek, melyik kormányzatnak a hatására döntöttek az itteni letelepedés mellett?
(Csak halkan, mert azért ezek az itteni libsibolsi népek nehogy elbízzák még magukat.)
Amúgy azért irigyel itt TÉGED mindenki, mert majdnem tökételes vagy - de csak majdnem, hisz a Törpevezényló mégiscsak a TÖKETLENSÉG, szóval ti meg azért még nem tudjátok elhomályosítani azt a sötétséget.
@taga20: akkó kedden már nyugodtan mehetek arra, mármint a barátosnémhoz
@taga20:
Haggyáá'má! Majd majd 3 hónapja fáj a mancsom, letapadva minden, még mindig messze van a jótól.
Doki szerint ne mozgassam... bazz... a söröskorsót se szabad... :((
@OPHELIA: az a merdzsó, akit feri csalt ide. bakker, ha ez nem lenne, ako mi lenne az überfityeszgazdaságikamuval? ez a gizi szopni jár ide, vagy melózni:))
@Mariann19: A magyar egészségügy alámvágott. Vagyis a párom alá, de én is megszenvedem.
@taga20: az hát. Próbálna dolgozni, de úgyis megszopatjátok mindig:)
@taga20:
"múlt hétvégén a kecója előtt "
A bádogos utca nem éppen Érd Rózsadombja!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ako te majd hozod az evezőket, me az elég könnyű:)
mi van öregszel? :)))
@OPHELIA: ja, 500 egesz, jo magyar biorobot, kemeny 2-3 euros brutto oraberert !? Genya leszek es nem mondom meg, h Stuttgartban, Dingolfingban, Ingolstadtban, Wolfsburgban mennyi az oraber ugyanezert a munkaert
@nincs_itt:
Tényleg!
MAGYAR AUTÓ!
HOL?????????????
Ez a gejza. Vagy tud valamit már... Én elkezdenék aggódni a Merci helyében... :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: konkrét nincs, spontán lesz, fasza lesz. remélem:)))
@taga20:
Lófact! Egérbetegség... computeregértől kapható...
@OPHELIA: ja, hogy valakinek a melója a hobbija. ilyenről má hallottam:)))
@tristen2005: tévecc, nagyjából az!
egyébként a bázisuk a fényező utcában van, ha jól emlékszem:)
@Spániel: Pontosan. :(

@Mariann19: Igazad van, de ...
De, ha már egyszer megcáfoltad nem kell tovább etetni őket! :)
Disznók elé gyöngyöt? :D
@Blogger Géza: inkább oltani jöttem, téged.
Az általad idézett cikk tele van olyan kifejezésekkel, mint bőven, bő, valamint csupa feltételes móddal (készülhet, produkálhat). Nem mintha ilyen finomság és apróság feltűnne neked.
@nincs_itt: hát, hanyatlanak is ezerrel, ahogy vityáék kamuzzák:)
@Marcellusca: Tartson meg még sokáig téged a jóisten, kedves M
@taga20: bajban vagyunk, ha csak reméled, hogy fasza lesz. :O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az egér (MOUSE) vót'csókolom!
Kretén Gézuka belédkötött?
Elássam?
Vagy szimplán le tudod lökni a lépcsőn??? :D
@taga20:
2009-ben végig jártam a környéket, lehet hogy nálad is jártam csatornázás ügyében. Elég rossz környék az egész körzet ami szakmákről van elnevezve utca.
@taga20: igen, meg is mostam, és most világosabb színe van. aztánm fésülgettem, és éenekeltem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: se nem ásni, se nem lökni. majd én mesélek neki, és állitom, hogy remegni fog mint béka a kocsonyában. nagy mágus vagyok én.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak ne fölényeskeggyé, igen is van ilyen MAGYAR AUTO.
1 DB.
Puli névre hallgató villanyautó, a Demszky virított vele.
Most lehet, hogy leverik vele a merdzsót, gézu kaphatott fülest.
@Penivaldes: Nagyon köszönöm.
Ölelés és pusszantás. :D
@nincs_itt: Hát valami fogalmam van erről. Még az induláskor beszéltem ottani srácokkal, akik kint töltöttek 1 hónapot továbbképzésen, illetve inkább betanuláson:
1. Discóban elkérik a személyid, magyar vagy, finoman kuss
2. Azt a munkát amit itt 1 ember végez, odakint 3-4 ember sétafikálva megcsinálja
3. KB. 3X4X több munkabérért.

Amúgy sem kell bemutatni, mert már rokon gyerek is dolgozik a kecskegyárban. Egyébként olyan munkaszerződésük van, h 3 v 4 évig külföldön ebben a szakmában nem dolgozhatnak.

A fiam már 4. éve kint tolja a melót németben, igaz nem autóiparban. Magyar munkahelye van, évi 10 hónapot van kint kirendelésben, (2-őt itthon pihen) szakmunkásként. Ingyen lakás+rezsi, nettó 7 EUR órabér. Volt olyan hónap, hogy 300 órát dolgozott.
@Marcellusca: Neked is ölelés, meg pusszantás egy arasszal lejjeb-feljebb:D
@OPHELIA:
A doki jó, csak kekec! Pihentessem, meg esetleg begipszelné, ha nem bírok magammal... Akkor emlegetni kezdtem a ... bitjeit... aszonta majd meglátom... a kis rohadéknak igaza van, mocsok lassan gyógyulok, a hátam közepéig is alig bírom a jobb kezem emelni.
Evezni kéne... :))
Jó, beszarás lesz az első 2-3 alkalom, de rendbe jövök.
Majd iszok! (Persze nem a taga féle sört...)
Bár a kocsma még nem nyitott ki Halásziban, de tavaly is én voltam ez első vendég, amikor még pakoltak, nyitásnál. Mi lenne, ha még innék is...
@Spániel:
Gondolom, hogy miről van szó.
Belátom, hogy nincs jó kedved.
Annyira sajnálom!
@taga20: rossz gyógyszer, főzzél neki titkos főzetet, és ringasd. attól meggyógyul.
@Marcellusca: Szia!
Látod, hogy szót fogadtam, és most már nem leszek rossz, visszavonultam.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: első vendég, el sem mentél a küszöbről, ott sólyomszemesztél.)
@Mariann19: leraktad kardot, és kötényt kötöttél?
@Nzoltan:
"Bár sokkal több jó dolgot hoztak létre, mint az elődeik. "

Mondanál csak egyet is?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tudod kedves, aki a kicsit nem becsüli a nagyot.....:)
@tristen2005: ako te nem érden jártál! a foglalkozás nevű uccák és a fa nevű uccák a legjobb része érdnek. 10 éve itt lakom, naggyából vágom:))
@tristen2005:
Viccelsz?
Ahol a Sörtelen taga lakik, milyen lehet??? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és az asszony kapcsolgatja ki-be a mellytartódat?töredelmesen bevallom, hogy én egyáltalán nem tudom mozgatni a jobb vállamat, nem, hogy a hátam közepéig
@taga20: és a mindeféle völgyi uccák?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: patent hely, sőt még a csermelyekben is van víz:))
@taga20:
MARHA!
Ez csak akkor segít, ha a mancsom rajta pihen! Bár, akkor meg nem pihen...
@taga20:
TUDTAM!
LEBUKTÁL!
PERVERZ ÁLLAT VAGY!!!
@Marcellusca: és még nem is kaptad meg az ajándékod.:)
@Mariann19: köszi az együttérzésed. Az egészben az a mellbevágó, hogy egy banális "egynapos" rutin kézműtétnek az lett a következménye,hogy nem biztos, hogy valaha egy kanalat meg tud fogni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem vagyok gonosz, kérdezd Marcelluszkát. ő meg fogja mondani, hogy mennyire jóságos vagyok.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mondja eszt az, akinek be van állva a keze:)
MARGIT, zsebhoki:)))
@OPHELIA: egy kicsit szűkícsd, me így nem vágom. persze a dombos részt ismerem, főleg a vénuszdombos részt:))
@taga20:
Inkább, mint Gézuka... annak milyen durván belóg a nyelve a TUGGYUKKIK SEGGÉBE!?
Szerintem ezeket képzik, az anális örömszerzésre, a Szeretett Vezető Ánuszába.
@Marcellusca: ez már annak a jele, hogy öregszik, hogy már nem vág az agya, és nem szűr.:)
@Marcellusca: te, ne kontrázz! nem vagy te vándormuzsikus:)
@taga20:
Nem akartam leírni, de kihoztad belőlem, sok az etnikum, a lakók szerint hetente van betőrés, nem én állítom, lakók mondták. ( Földmüves, Bányász, Kőműves, Bádogos, Festő, Fényező Utcák és környéke)
@taga20: @Penivaldes:
Hogy TI mennyire egy .... húron pendültök???
A LézerDzsonni simogassa a homlokotokat!
@taga20: alsóvölgyi, remélem, h nem csak terepjáróval lehet rajta végigmenni, mint az ősszel
@Penivaldes: ti, hogy összedogoztok. a fene a bundátokat:)))
@taga20: Nem hallom, mer' hangosan zörög a sárhányó. :P :D
@OPHELIA: a felsővölgyi tükör aszfalt, az alsó nem tudom:)
@Penivaldes: ha má a tezsvérek sem érzik egymást, ako megette a fene:)
@OPHELIA: útibeszámolót kérek!:)
Na, léptem húst klopfolni, pácolni:)
@tristen2005: norvégok erre is vannak, de nagyban utaznak. szerintem te fordítva nézted a térképet, és ófaluban kötöttél ki, na ott van ...., egy minaret:))
@OPHELIA: az aszfaltrúl, drága lassúgondolkodású blognéni:)))
@tristen2005: hátha ilyen ákciós, ako meg hagyom neked. nekem má van.
@Penivaldes: Akko' valami "játszótársat". :D
@taga20: szépen beszéjj öreganyáddal, mert kukoricára löszöl térdepültetve a sarokba, arccal az utca felé!!!!!!!:)
@OPHELIA: értettem őrmesternéni:))
de figyeljen a húsra, nehogy túpácolja és én legyek a gyurcsányahibás:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Elmondom, nehogy tudatlanul haljál meg:

Audi: Antall-kormány, de az utolsó bővítés beindítása Orbán-kormány
Mercedes: Gyurcsány-kormány, de a termelés felfuttatása több műszakkal már Orbán-kormány
Suzuki: Antall-kormány
Opel: Antall-kormány, de a nagy bővítés Orbán-kormány alatt

És akkor mi van?
@taga20: nagyon figyelek a húsra, ha elcseszem, sem Te, sem pedig a Gyurcsány nem lesz hibás, csak én
@Penivaldes: "Leraktad a kardot és kötényt kötöttél."
Igen, és egy hatalmas fakanállal fogok verni minden betolakodót.
@Marcellusca: Szió!
"Ügyes kislány."
Értetek mindent!!!
@Blogger Géza: végre egy értelmes arc. ja, csak vicceltem, ne haragudj:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nézőpont kérdése. De az orosz hitel annál is olcsóbb, ez tuti.
@Spániel: Erre lehet számítani a magyar egészségügyben.
Közöny, részünkről düh, elkeseredés és tehetetlenség. Átéltem hasonlókat /így, többesszámban/, teljesen veled vagyok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Akkor lássuk be, hogy ez marhára nem jött össze neked. :)

(Ha pedig arra nem jöttél még eddig rá, hogy minden előrejelzésben van bizonytalanság, és ezt a nyelv is kifejezi, akkor ritka ostoba vagy.)
@taga20: Hát, ez viccnek elég gyenge volt. Talán próbálkozz valami más műfajjal...
segítsetek má, bloggergizinek senki se válaszoljon. nézzük meg, hogy mit csinál, me lóvét nem kap, ha nem reagálunk rá az fiksz. nézzük má meg:)
nem bírom ki:) de ez a barom beszopta a faszt!
ui.: nem neki válaszoltam:)))
@Blogger Géza: azt hiszem nagyon is bejön. Persze egy fidesz rajongónak a bőven és ha meg hát pontos adatközlés. Ha pedig ennyi is elég a kormányodnak, akkor miért kérnek adatot bármely gyártól?! Ezt bármelyik tenyérjós megmondja, ezt nevezik ex has becslésnek.
Szóval szerintem mielőtt még nagyobb marhát csinálsz magadból cukorfalatom, szerintem maradjunk annyiban, hogy adatot kérni és előre jelezni nem ugyanaz. Még unortodoxiában sem.
@taga20: van egy spéci tűspácolóm:) tudod milyen? azzal nem lehet elrontani semmit:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: eveszem a nyuszis vibrátorodat, ha mégegyszer válaszolsz gizinek:))
@taga20: akkor megmenekült az atom nyuszi. :) Gizike kiherélve. :D
@OPHELIA: hát lehet, hogy nem megy felétek bloggergizi, me a végén saslikot csinálsz belőle:))
@taga20: nem lehet, biztos. kac-kac

egyébként meg imádunk grillezni
@Marcellusca: nem akarok udvarolni, de te vagy itt a leghülyébb arc, aki vágja a szar poént:)))
@Blogger Géza:
Gézám, látod, ezért szeretünk! Mert akkor is mellébeszélsz, amikor nem lehet.
A termelés felfuttatása kormányfüggő?
NE'BA!!!
Mindig tanulhatunk tőled!
Téged elnézve, a szervilizmus és a seggnyalás azért ha egyszer szobrot kap... na eddig sem volt szép látvány, de akkor...
Tényleg hanyagolj, szégyen, még valami ecceri jobbikos tahó összemossa nevedet az enyémmel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Valóban nem ugyanaz. Normális ember begyűjti az adatokat, majd abból készít előrejelzést. Amúgy hogy jön ide a kormány? Én kormánytól független előrejelzésekről beszéltem, amelyek még a kormány visszafogott növekedési várakozásit is meghaladják.
@Blogger Géza:

A gázár is így van.
A növekedési várakozásokat meghaladta:

2010

2011

2012

2013

A rezsicsökkentés után?

Menni fog, vagy küldjek számokat?
(Direkt nem írtam be, hogy ezek a libsibolsik itt ne élcelődjenek.)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: olyan könnyen nem vakarod le, me túl bújának láccol:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te mekkora egy suttyó vagy, a házi kreténünket számokkal inzultálod! apám, hozzád képest szőke herceg egy grállovag:)))
@Blogger Géza:
Amúgy fordulj Secnir kollégához, hogy az orosz hitel milyen remek konstrukció.

"Secnir · torvenykezes.blog.hu/ 2014.03.14. 09:03:58
kiszámoltam a portflió elemzését (mert számokat nem mertek odírni): a 10mrd eurós hitelre 18.5 mrd eurót fizetünk vissza. ha minden jól megy."

Segítek neked is, hogy milyen facogányos lesz a JÖVŐ.
Szép színes, hogy a gyengébb képességű narancsbolsevikok is értsék.
Jó, tudom, nagyok az elvárások...

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/igy_fizetjuk_vissza_az_orosz_gigahitelt.3.196494.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Küzdj meg vele.
@taga20:
DEHOGY!
Nem vagyok én OLYAN!
Csak az évszámokat tettem oda, mert UGYE a HOZZÁD HASONLÓ LIBSIBOLSI TERRORISTÁK egyből élcelődni kezdenek.
Bezzeg a zombikok...
@taga20: ez mazochista, itt üvölt, hogy üssük... Rémes.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: aszt vágom, hogy mi libsibolsik vagyunk a hibásak, de a számokra mit mondasz:) ja az nem ér a "jobb" oldalon?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na azé nem olyan rémes, persze rémes:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ááááááááááá, ez magas neki, mint a kedvenc plüss kutyámnak a rezsicsökkentés. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mit kéne ezen megküzdeni? Egy baromi előnyös konstrukció, kedvezőbb, mint amit a szabadpiacon kapnánk. Mindössze az elhanyagolható kb 2%-kal növelné meg a beruházás számviteli költségét, ha az erőmű cég venné fel. (Jelen állás szerint nem az fogja.)
@taga20:
A számok titkosak!
Hidd el, jobban jársz... :)))
Meg a meséket is!
@Blogger Géza:
„Mercedes: Gyurcsány-kormány, de a termelés felfuttatása több műszakkal már Orbán-kormány”… az.

Neked és a hozzád hasonló elvtelen seggfejeknek ebből az jön le (nyilván), hogy a cáratyuskátok elintézte Svalbárdtól a Falklandájszlendikegik, hogy mindenki Merdzsót vegyen, mer köll neki 500 új munkahely így a választás előtt. Azok meg bedűltek és elkezdtek ész nélkül mercit vásárolni. Biztos így volt, mert másként nem tudom értelmezni azt a baromságot, amit voltál szíves kihányni magadból.

Te bankszámlára kapod a fizut, vagy be kell érte menned? Nem könnyű arrafelé parkolni, de ha sikerül is, elég drága.
Teljesen hülye vagy Teddy – de ezt te nem érted…
@taga20: nekem rémesnek tűnik. :D Igazából nem ütöm tovább, mert ez élvezi.
@Blogger Géza: gizi, gondolom eszt még nem mondták neked, de bazd meg a kurvaoroszcsicskakurvaanyád! de nincs harag, me a fogyatékosokat minden társadalomba respektálják:)
@Knósszosz: Á, csak a szerencsétlen szerint a nap is csak azért süt, mert orbánék felhúzzák az égre, és a virág is csak az ő kedvükért nyílik. :D
@Blogger Géza:
Gézuka, Gézuka...
Ha ilyen sikeresen vinném a vállalkozásomat, akkor azt csődnek hívnák!
Te is valami állami csecsen élősködő, életedben adót nem termelő csinovnyik lehetsz, akinek Matolcsy a hittantanára, a volt Liberális Internacionálé alelnök meg az Istene.

"A fizetési kötelezettségek nagy része a 21 éves törlesztési ciklus második felében jelentkezik, vagyis aránytalanul nagy terhet ró a következő generációra és kormányokra: az első 7 évben a pénz 25, a második 7 évben a 35, a harmadikban pedig a 40 százalékát kell visszafizetni, miközben a kamat is folyamatosan emelkedik, 3,95-ről 4,95 százalékra. A törlesztésnél 15 napos csúszás a kamat 150 százalékát kitevő büntetést "eredményez", 180 napos csúszás esetében pedig a hitelező azonnali inkasszót nyújthat be a teljes tőke- és kamattartozásra (euróban), amivel akár államcsődöt is előidézhet."

bazz... csak nem a Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztél?
@Knósszosz: Baromságokat te írogatsz. Senki nem mondta, hogy az Orbán-kormány győzött meg Mercedesz-vásárlókat. Csak épp a tények cáfolják a sok baromságot, amiket idehánytok (nincs gazdasági növekedés, nincs ipari növekedés, nincsenek új mnukahelyek, menekül innen a külföldi tőke stb.)
@taga20:
Olyan durva tucc lenni!
Csak azért, mert ez a lány (femjoy.blog.hu/2014/03/15/girl_68_satin)sokkal tehetségesebbnek tűnik, még Gézuka is lehetne ember...
@Knósszosz: mi van ártu, meleg vot a sör és nem érted gizit?
www.youtube.com/watch?v=QZC1VZPBybo
@Blogger Géza:
Éljen a KÖZMUNKA PROGROM!
Sok "politikusnak" ott biztosítanék én is kibontakozási lehetőséget.
Kezdve a jelenlegi qrmánnyal, folytatva Gy.F-el, Boross és Antall ettársakkal, az Isten nyugosztalja...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Konkrétan mi a problémád? Ennyire be lehet szopatni téged egy hatásvadász cikkel? Azt, hogy roppant kedvező módon nem gyors ütemben, hanem évtizedek alatt fizethetjük a hitelt (kvázi az erőmű hasznából), el lehet adni rémtörténetként "aránytalan" és hasonló baromságokkal - a hülyéknek. :) (Főleg ha elsunnyogjuk, hogy akár elő is törleszthetünk, ha akarunk.) A kedvező kamattal lehet úgy ijesztetni, hogy "emelkedik" - a kreténeket. :)

Tényleg ilyen ostoba vagy?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: má megint csúsztasz, gizi az egy zseni, hozzá képest egy bombázó egy bambázó:) gizi az én nőm, minden nap dugom de nem megy fö az zselé az agyába:))
@taga20: Most akkor azt szeretnéd, hogy respektáljalak? Sajnálom, ez nekem ehhez kevés. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!-:)
Asszem igazad van!!
Majd két hét van a kombánybúl, lesz ez még ütősebb is..
@Blogger Géza: nincs neked szíved, te kis retardált:) add ide a kis ellenőrződet, aláírom, mehecc aludni, a lóvét megkapod:))
@Blogger Géza:
Mondom, hogy hüle vagy... ennyit értettél meg abból, amit...
Írád precízen és pontosan: "(nincs gazdasági növekedés, nincs ipari növekedés, nincsenek új mnukahelyek, menekül innen a külföldi tőke stb.)" - ezért nem leszel megdicsérve b+!

Gejza, igen nagy egy hülye vagy bazmeg...
(Mariannal meg ne... élvezed a lángolást?-:O)
@Knósszosz: pl. a föld és a nap is orbán körül forog? :D Szia! Mit főztél vacsira?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem, ez egy plüsskutty. Nincs pajzán funkciója. Csak cuki. :D
@Blogger Géza:
Gézuka!
Olyan ostoba fideszmuzsik csak te vagy, hogy amikor Európa energiatúltermeléssel küzd, szerinted ez remek üzlet.
Há'persze!
Az esti szemináriumotokon, a rezsioltár előtt mormolva ezt sokszor és monotonan dörmögd, homlokodat közben a Matolcsy kép keretéhez dörgöld és utána háromszor fordulj körbe a tengelyed körül jobbra, majd a végén a sárga csekkeket dobd fel magasra és kiáltsd el háromszor a "Szentséges Viktorunk most segíccs meg!" csatakiáltást a narancsos zászló felé!
Talán, de csak talán akkor fog működni...
Na, a hozzád hasonló hülyékből mára elég volt, aluka, te se égesd tovább magad picinyem.
@taga20:
A sör lehet az oka, télleg meleg vót.
Mi van véled, Te esztergányossch??
Kutyu szunyázik, vagy happolja előled a nedűt?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csireczomb sütve, semmi x-tra.
Krumpli és paradicsomsaláta.

Ja, én nem azért... de Hugh Grant nekem is kedvenc, de azé a csajokat szeretem.
@Knósszosz: na vegyük sorjába:)
1. kutyu itt döglik a kanapén mellettem, a fene a bundáját:)
2. szeretem bloggergizit, most jöttem rá
3. elfogyott a piám, és holnap melózok.
de jó zenét hallgatok:)))
www.youtube.com/watch?v=bpfKIPGI_Z8&list=RDbpfKIPGI_Z8
@Blogger Géza: Robbanás várható a magyar autógyártásban, mi? Mint a légiközlekedésben.

Amióta elbaszták a Malévet és annak time-slotjait, azóta az interkontinentális légiutak sokkal hosszabbak, komplikáltabbak és drágábbak, mint korábban. A gyorspostai levélküldés átfutási ideje pedig másik kategóriába került. Ami eddig három nap alatt odaért Pestre, most hat-nyolc nap alatt.
@Penivaldes: "érezzük egymást" , a talpatok meg egymásra lép, mi? :-)
@épészmérnök: szerintem a Malév egy kibaszott pénz temető vot!
@taga20:

egy kicsit csörömpölős. a többihez nem tudok hozzávakkantani.
@jaegtoer: esetleg az üveget kéne néha suvickolni, talán segít:))
@épészmérnök: Senki nem mondta, hogy a légiközlekedésben robbanás lesz. A MALÉV amúgy már 2010 előtt is csak egy veszteségtermelő góc volt, amit az EU ítélt halálra (EU-ellenesnek nyilvánítva már az MSZP-kormány általi támogatását is.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha jól értem, rájöttél, hogy milyen ostoba voltál! :) Ez jó jel...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

látom a piackutatásból a piaci rés motivál leginkább, xana-x ide vagy oda.
@Blogger Géza:

minden mekkszólalásod árt a megbízóidnak. úgyhogy: -Hajrá Géza!
@Knósszosz: csak ő?! :O Nekem ő a legkevésbé amúgy. Ja és eszembe jutott még egy szexi angol szinész: Gerald Butler. :D Kár érte, amúgy jó színész.
@jaegtoer: de azé gizit csak szereted valahogy? valakit csak szerecc te is. egy macskát, esetleg egy kutyut:)))
@taga20: Kész tervet kapott a fidesz-kormány 2010-ben a szanálásra. Nem maga a vállalat a nagy érték, hanem a vállalat által használt time slot-ok, a leszállási időpontok a nagy forgalmú repülőtereken, amelyek lehetővé teszik az utasok számára a normális várakozási időket átszálláskor, és azt is, hogy kevesebb átszállással lehessen eljutni távoli helyekre. És tisztességes géppel lehessen utazni, nem csak emberraktárakban, amelyeken egy pohár vízért is fizetni kell, és ha túlsúlyod van, ki kell dobnod a fölösleget a csomagodból.

Amíg volt Malév, egy átszállással, 18 óra alatt Pestre tudtam érni. Most két-három átszállással 22-25, vagy több óra. Na, meg a levelek. Azokat kőkeményen átsorolták! Mert a fapadosok nem visznek postai küldeményeket.

Summa summárum, ezzel a húzással Budapest lefokozódott.
@Blogger Géza: nem érted az iróniát, gyermek. Ez nagy baj.
@taga20: Ki más értené a hüjjje vicceidet? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jack russel+valami utcai sperma:)
nagyon hálás fajta. szeretem a kis kutyuját:))
@épészmérnök: nem akarok belegázolni a lelki világodba, de a malév egy pénztemető vot. sajnálom, hogy te még papír alapún nyomod. 21..., mond ez neked valamit? gondolom a lóvasút sűrűségét se dobod fő ma má:)))
@taga20:

"aszt vágom, hogy mi libsibolsik vagyunk a hibásak, de a számokra mit mondasz:) ja az nem ér a "jobb" oldalon? "

mit nem mondasz?! azért elmondom, hogy az |1| az a jobb oldalon is |1|. akikre te gondolsz, azok oldalfüggetlenek, azaz nincs egy jó oldaluk, akárhogy forgolódnak, mindig belegabalyodnak a forgolódásba... konkrétan többnyire hazugságba, csalásba, lopásba és adósságspirálba. mostanság már feltehetően gyilkosságba is. szaporodnak a spontán halálesetek az egészséges emberek körében. alakul ez.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hálás szuka, ha ráförmedek egyből lefekszik:)) nekem
@jaegtoer: nagyjából értem amit itt sírsz:) magyarországon nincs jobboldal, egyedül maradtál! csá:)
úgy látszik Jenőke vers ace-re váltott.
@Blogger Géza:

Harminc esztendő hosszú idő, addig még sok víz hömpölyög le a Jenyiszejen.
Főleg, ha olyan dolgokat is figyelembe veszünk, hogy húsz évvel ezelőtt cirka 79 forint volt egy USA dollár, most meg közel háromszor annyi. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi négy évben napról-napra kakibb a forint, és erősödés nemigen várható.

A MOL részvényeken most buktunk kétszáz egynéhány milliárdot, Manyup háromszáz milliárd oda van, soha nem látott mértékű az államadósság (akk.hu).

Évi száz milliárdot kell törleszteni, és ha három százalékos a kamat, akkor a kezdetekben az is évi száz milliárd forintra rúg.
Plusz, az építéshez nekünk is hozzá kell rakni egy zsák pénzt, az üzemeltetés meg szintén csillagászati összegekbe kerül.

Nem tenném rá a nyakam, hogy jól jövünk ki ebből az egész stadion-atom megalomániából. Lehet Viktorozni, menetelgetni, hajrázni, de tények igen makacs dolgok, és 2x2 az bizony nem 5!

Ja, egy 1 Megawattos környezetbarát szélerőmű kijön köbö egymilliárdból.
@taga20:

Áááá! heted-hatodmagammal is komoly tömeget képezünk. különben is, teher alatt nő a pálma. pláne ha férfi.
@huzzadneki shakespeare:

te csak ne westmagyarkodj. a hitel tartós fedezeteként a rezsicsökkentés van betervezve. ezt nem érteni?! a felcsökkenés óta ez alaptétel.
@jaegtoer: ja, a sperma hal meg utojára:)
na megyek alukálni, me holnap reggel féhatkor ébreszt a vekker:) megyek melózni. gondolom ez bloggergizinek nem mond semmit:)))
@jaegtoer:
Szaórry, nem vagyok eastern-közgazdász! :-)
@taga20:

jó éjszakát. mozgalmasat:)
@taga20:
Kutyunak pussz, imádom őket.
Az enyém rákos... majd a szövettan jövő héten...
Amúgy meg hallgass zenét, ne vackot.
Menyország az rendben, és Rock, de... szóval Csapda az oké és Strauss is, meg sok más, de van határ. Út-itt Kispesten is... sznobozz le nyugodtan, nem baj.
taga ettől marad aki... hülegyerek, de kedvelem!-:)))
@Mariann19:
Ágazatok kapacitásegyenlotlenségei: abszolút.
És a keresleti oldal a szűk keresztmetszet továbbra is, nem csoda h az MNB nem tudja a kedvező kamatozású hiteleit a kívánt mértékben kihelyezni, mert a hitelfelvevői oldal gyenge.
@Knósszosz: hülyék legalább egyenesek. nincs púder meg nyalás:) csak a meztelen igazság. nehéz, de könnyű:)))
mindenkit puszilok(csajokat duplán), jó8:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Most én adjak csajoknak direktívákat, hogy kik a jó pasik?
Nemá...

Amúgy Grant nem a sármlya mijatt (meg amúgy sem vagyok...)csak tetszett egy filmbéli alakítása.
Meg Jason Statham is, sztán majd jól összevitázunk róluk, vagy nem.
Csókollak!
@taga20:
Szeva tokmány rider!!+sör
@Spániel:
Köszi ez nagyon jo:-) nagy tisztelője vagyok L. Lászlónak. Ennek ellenére én nem látom a nagy különbséget h feles v 2/3-is többsége lesz a Fidesznek, mert gyakorlatilag az eddigi sarkalatos törvényekkel az összes olyan szerkezeti átalakítást véghezvitték, amit józan ésszel akarhattak, a kulcsfontosságú intézmények élén a következő ciklus végéig is ott vannak már az embereik, és alkut eddig sem kötöttek az erő pozíciójából. Nem beszélve arról a saját magukra szabott választási rendszer sajátosságai miatt kódolva van a 2/3, de hat csoda még lehet. De remelem nem nekem, hanem LL-nak lesz igaza.
@Knósszosz:
Kispest legalább nem Fidesz-kézen van!
Közel két éve élek én is ebben a városrészben, de nem igazán lélegzek együtt a kerülettel.
A bürgermaister (Gajda)itt nem enyveskezű, lehet tudni róla valamit?
@épészmérnök:
Hogy jövőre milyen lesz a gazdasagi növekedés azt nem tudjuk, de az a veszély, (IMF is erre figyelmeztet), hogy alacsony beruházási ráta mellett az elért 2% nem lesz fenntartható, ráadásul a tavalyi adatot a mezőgazdaság nyomta felfelé, ami nem túl stabil összetevő. Az autópiac ugyanakkor bővülést jelez és idővel a tartós fogyasztási cikkek piaca után az ingatlanpiac is megindul - ezek a pozitív kilátások a másik oldalon.
Az nyilvánvaló tévhit es csak Matolcsy fele vulgár woodoo közgazdaságtan (?) ideája, hogy önmagában a kívánt gyenge forint, majd beindítja az export ágazatot, mert ilyen nincs.
De hajrá, legyen jobb hely Magyarorszag.
@Knósszosz: @épészmérnök: @taga20: @huzzadneki shakespeare: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Szasztok látom a kurmány beruházásélénkítő kvalitásain rugóztok 'gizikével!Három-négy 'evergreen:gyöngyösi gumigyár,Sukoró, szegedi lézerközpont, de akár a metró amikor konkrét 'frankóberuházásoknak akasztottak küllőt...Ha meg létrejön akkor "királyság mi 'mindigisakartuk...akurvannyukba!!!
@huzzadneki shakespeare:
Akkor... szevasz Főddi!-:)

Nem sokat tudok róla, de az biztos, hogy itten nem voltak olyan botrányok, mint Zuglóban.
Gajda nem puhítható, láttam a helyi tévében egy-két testületi ülést, szóóval...
Amúgy a legstrammabb polgármestere ennek a kerületnek Zupkó Gábor volt, mily érdekes, fideszes volt.

A francot sem érdekli, ki micsoda, ha tesz valamit érted. Zupkó tett. Ha tetszik valakinek, ha nem... tényleg. A sajátjai baszták oldalba, most ő is odakint... mert itt..? Ugyan...
@Knósszosz:
A Gajdát én is amolyan szürke eminenciásnak látom.
Persze, ő nem ül a parlamentben, így a moslékos vödör is némileg távolabb van tőle.
Ebből a sok, mostanság kirobbant korrupciós botrányból annyi haszna származhat az országnak, hogy ezentúl talán egy kicsivel óvatosabbak lesznek, és talán egy kicsivel kevesebbet mernek majd lopni.
@Blogger Géza: Meséllyé még!!!
Mongyad, hogy mekkora beruházások jöttek a zOrbán Rámszesz idejiben!
Szerencsétlen, tudatlan balfax vagy!
@gazoló:
Igen, a politikusok nem hülyék (sokkal rosszabbak), szeretik kifogni a szelet a mások vitorlájából.
@Blogger Géza: Ja jut eszembe, az Audi, mert egy kicsit ismerem az autóipart, melyik modelleit is gyártya ott Háccsó Hátasztánban? Na dalolgyá', kicsi fidióta! Mer' a legkurrensebbeket, véletlenül sem ott ott legózza össze!
Még valamit, ha elmondanád, hogy pl. BMW hány darab autót adott el, mennyivel növekedtek a részvényei?
@Blogger Géza: Jaj, assem fejtetted ki, hogy mijért faszántos a gyengített forint? Ha ismeretekről van szó, nagyon szűkmarkúan fogalmazol!(képzavar, de nem akkora mint a fidesz=sikeres kormányzás)
Szóval honnan van ez a faxa gondolat?
@Blogger Géza:
"Azt, hogy roppant kedvező módon nem gyors ütemben, hanem évtizedek alatt fizethetjük a hitelt (kvázi az erőmű hasznából)"

segítek (mert a szellemileg sérülteket mindig segítem): 2014 márciusától kezdjük el visszafizetni a hitelt, méghozzá a kamatokkal kezdve (lásd szerződés, 4.oldal, 4. pont). pontosan 25 évig fizetjük. az építkezés cirka 20 év múlva fejeződik be.
az első húsz évben NEM MŰKÖDIK az erőmű, tehát NINCS HASZNA. az utána következő 5 évben pedig annyi hasznot sem termel, hogy a kamatokat ki bírjuk fizetni.

" Egy baromi előnyös konstrukció, kedvezőbb, mint amit a szabadpiacon kapnánk."
4%-5%-ig szólnak a kamatok, és már el kell kezdeni kifizetni a kamatokat, pedig még egy fillért sem hívtunk le. meséld el nekem, hogy amikor egy euróhitel (pl. a gonosz patásvillás IMF-től) CSÖKKENŐ kamatozású 3,5%-től, akkor miért jó egy euróhitel, ami NÖVEKEDŐ kamatozású?

"Mindössze az elhanyagolható kb 2%-kal növelné meg a beruházás számviteli költségét, ha az erőmű cég venné fel. (Jelen állás szerint nem az fogja.)"
ha viszont az állam veszi fel, akkor biza' alkotmánysértést követtek el, több ponton.
@Secnir:
Az a legszörnyűbb ebben a pártkreténben, hogy (számomra hihetetlen dolog) ez teljes mellbedobással (bocs csajok!) folytatja, a "legszebb" bolsevik időket idéző agipropot - vagy tényleg ennyire agyhalott és HISZ!
Szerinte itt minden szép, minden jó, mindennel qrvára elégedettnek kéne lennie mindenkinek, szinte ez már a Kánaaán.
Akárhogyan is, de Gézuka olyan pártribanc, aki előtt ott vannak a statok, a kormányhatározatok, a mindenféle döntések - Lendvay ulica, sejj, komolyan megérdemel már egy ablakos szobát ott (vigyázni, nem ám a málló vakolat ráesik) ahonnan akár a Hősök terére is szépen rálátni, ne csak a pincéből ugasson, a többi rágcsáló közül.
Értem én, hogy vannak szar melók, meg a hullamosó is csak egy szakma, de ez a "védem a pártot, kinyalom a politikussegget" fíling mindennek az alja, még ha szakszerű is.
Tegnap lefejeltem egy 500 kilós röntgent, de akkor sem bírok annyira hülye és agyroki lenni, mint az ilyen aljadék...
@Secnir: Sajnos továbbra is hülyeségeket írsz, senki nem mondta, hogy az erőmű 20 év alatt épül fel, a törlesztés megkezdése lényegében egybeesik az erőmű befejezésével.

Ki mondta neked, hogy le nem hívott hitel után kell kamatot fizetni? Baromság a köbön.

Mitől lenne már egy hitelfelvétel alkotmánysértés? Baromság a köbön.
@huzzadneki shakespeare: Már csak napi 24 órában fújó erős szelet kéne szerezned hozzá. Mert az atomerű biza megy napi 24 órában, évi 365 napon át folyamatosan.
@Blogger Géza:
"...már 2014-ben fizetni kell az orosz hitelért kamat formájában.

A sok bizonytalansági tényező miatt azt még nem tudjuk, hogy ezek a kamattörlesztési terhek (és az önerő korábbi előteremtése) az államháztartás extra terhei lesznek-e. Jelenlegi ismereteink szerint az államnak mind a költségvetés kiadásaiban, mind pedig az államadósságban el kell számolnia az atomerőmű építésének költségeit. Ez viszont azt is jelenti, hogy az államháztartás hiánya nemigen növekedhet a mostani szintről, vagyis ellentételező kiigazító lépések szükségesek. Amennyiben ez valóban így van, akkor a fent jelzett kamatterhek nem jelentenek többlet megterhelést, mert a kormány más kiigazító lépésekkel (adóemelés, kiadáscsökkentés) állítja helyre az államháztartás egyensúlyát."

www.portfolio.hu/img/upload/2014/03/forinttorleszteslefutas140313.png

Szép színes, hogy ne akard rutinból egyből elkezdeni színezni...

Az unokád is fizetni fogja, de azért ne szaporodj túl, belőled ennyi is sok.
A Kedves Vezető - az erő pozíciójából - ismerteti feltételeit és elvárásait...
index.hu/szarvas/2014/03/21/orban-merkel_talalkozo_volt_brusszelben/
@Blogger Géza:
Nehogy hülyén kelljen meghalnod...

"Ütemezett pénzlehívás
Az alaptörvény (37. cikk 3-as bekezdés) kiköti: nem vehető fel hitel, nem vállalható pénzügyi kötelezettség, amelynek eredményeként az államadósság emelkedne. Lázár szerint az orosz állam 10 milliárd eurós hitelkeretet nyit a magyar államnak, és csak a beruházás végső szakaszában kell a 2 milliárd euróra, azaz 600 milliárd forintra saccolt önrészünket beletenni (az egyszerűség kedvéért fogadjuk el, hogy a költségek valóban megállnak 12 milliárd eurónál, 3600 milliárd forintnál, és nem lesz a nagy projektekre világszerte jellemző költség- és időtúllépés).

A 10 milliárd euró irdatlan pénz, a magyar GDP 10 százalékával ér fel. A most a GDP 80 százalékának közelében levő, évek óta lényegében stagnáló államadósság nyomban 90 százalékra ugrana, ha hozzászámítanánk az orosz hitelt. Lázár szerint nem lesz gond, és a szerződés megfelel az alaptörvénynek, mert a pénzt ütemezve hívjuk le, olyan tempóban, ahogyan a két blokk építése zajlik.

Az államtitkár azzal érvelt, hogy az államadósság csökkenő pályán van, beleférnek a paksi hitelrészletek is, az adósság nem fog emelkedni. Ezt azonban eddig senki nem bizonyította, a kormány sem, a most rendelkezésre álló adatok és becslések inkább az ellenkezőjét valószínűsítik.

Adósságkép
Az atomerőmű-építéseknél durván másfél-két év elmegy az engedélyezésre, utána kezdődik az építkezés. A földmunkák nem visznek el sok pénzt, a költségesebb szakasz az építkezés kezdete után két évvel jön. Vagyis 2018 tájékán kezdhetünk nagyobb összegeket lehívni a hitelkeretből. A két blokk építése csúsztatva történik, egy-két év telik el a két építkezés között. Egy blokk felhúzása öt-hat évig tart, az első blokk Lázár szerint 2024-ben, a második 2025–2026-ban készülhet el. A 10 milliárd euró nagy részét így öt-hat év alatt vesszük igénybe, a csúcs pedig a 2019–2023 közötti időszakban lesz. Azzal lehet kalkulálni, hogy ezekben az években másfél milliárd euró körüli kölcsönt veszünk igénybe évente, ez az akkorra becsült GDP 1,3 százaléka körüli összeg. Ennyivel dobja meg a projekt évente az államadósságot."

Az egyéb költségekről, melyek a beruházáshoz szükségesek, óriás kuss van. Értem én... mégis csak hülyén haltok meg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Nagyfrancakisfrancianeba@@áföl!!!

Kezedhogyvan???nekemtérdemfállyydemegyekevezni!!!

kepkezelo.com/images/3tagj3lf2eec2qcjrcu.jpg
@Csekkliszt#10:

"De remelem nem nekem, hanem LL-nak lesz igaza."

lengyel lászlónak mindig igaza van, csak nem közelít a valósághoz. feltéve ha az az LL=ll
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Egy kicsit még melegszik az idő, mit fognak a csajok akkor felvenni?"

megnéztem. nem is tudom az anyag vagy a kelme a jobb, vagy az őkelme
@gazoló:
Szarul... de ma megint nem lesz evezés, meló van, egyesületi közgyűlés, bevásárlás... engem nem a Párt fizet, mint a narancsoskurva pártbuzikat.
@jaegtoer:
Avviszont'má a kor lesz koma, merthogy nem kétséges! Akinek a vizezett vodka a menő, annak persze ilyen kéccségeji vannak... :))
SÚGOK... Há'persze hogy a muff a legjobb!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez továbbra sem cáfol semmit. Egy hitelfelvétel önmagában nem dobja meg az eladósodottságot, azt is nézni kell, mellette mennyit törlesztünk, illetve hogyan nő a gazdaság. 2014-2015-ös időszakra összességében pl 4-5%-os növekedést várnak. Ha emellett évente átlagosan 1%os plusz hitelfelvétel történik Paks miatt, ez nem probléma.
@Blogger Géza: Bazmeg épp a lassulást prognosztizálja a századvég ,gondolom már előre mosakodnak a szar adatok miatt!!
@Blogger Géza: Te tényleg nemolvasod el amiket leírsz ;)))
@Ómacicka Bábó: Lassulás? Mihez képest? Az elmúlt 7 évben soha nem érte el Magyarország a 2%os GDP-növekedést, ha annyi lesz 2015-ben, elégedettek lehetünk.
Gondolom prediktíbe vannak a paneljai ,csak egy billentyűnyomás és egy egész hazugság kerül a virtuálisba ,különben már rég gipszben volna a keze!!
@Blogger Géza: Egy hitelfelvétel is megdobja az államadósságot.
Ha Neked van 1000 Ft hiteled 3% -os kamatyra, és felveszel 1500 Ft hitelt, hogy ezt valamint a napi kiadásokat fedezd, akkor lesz 1500 Ft hiteled. Szinte mindegy milyen kamattal, mert mindenképpen több.
A törlesztés+napi kiadások felemésztik az 1500-at, tehát netto feléled. Nem termeli ki önmagát és kamatait.
Csak akkor nem növeli a hitelkiváltó hitel az adósságot, ha a felvett 1500 Ft-ot úgy sikerül befektetni, hogy 5000-et hozzon. Kifizetve az 1000-et kamatostol, az 1500-at kamatostol, és a napi kiadásokat.
Erre Orbánnak esélye nincs. Ehhez nem 1% körüli prognosztizált hanem 11%-os valós növekedés kellene.

De tudom, hogy Te érted. Csak Téged nem érdekel.
A többiek kedvéért vezettem le, hogy miért butaság, amit írsz.
@jaegtoer:
Maradjunk annáél, hogy: Őöööö... Kelme? Nem kell. Anélkül jobb jelsz.
@Blogger Géza:
Cucuka!
Én is így vagyok máig Claudia Schifferrel. Vártam, csak vártam a randira, pedig ha eljött volna... ejjj... ahogy Kusza Szem nagyfőnök gazdasági előrejelzései működnek, amilyen dolgokat vizionál és ami a rögvaló... hát, tényleg hinnetek kell, mert a számok nem a barátaitok.
Hiába no, a közgazdaságtan, meg a jóslás ma, Unortodoxia egyes területein elfogadott azonosságban egyesül.
Értem én... persze a meg nem értett zsenik magánya félelmetes.
@GeoCracker: Ne haragudj, de ennek a katyvasznak semmi értelme. A paksi hitel nem "felélve lesz", hanem egy évtizedekre energiát termelő erőmű épül belőle.

Ezt 2002 és 2010 között kellett volna óbégatnod, amikor az eladósodásunk megnövekedett. Szerencsére 2010 közepe óta az eladósodásunk csökkenő pályán van, és minden jel szerint ez folytatódni is fog.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'nekemmondodéjfélreestemhazamelóból...gébgejzamegatöbbibennülnekpártcenterben'koktél-zizi'osztküldik'a'narikreténségeket!!:))
@GeoCracker:
Nem akarja megérteni, vagy ami rosszabb, hogy képtelen felfogni, mivel szórakoznak.
Egyik variáns rosszabb, mint a másik...ű
Amikor a szájába kell rágni a parasztjának - mert józan esze nincs meg hozzá - akkor már rég mindegy, felveszi a lapostévére 10 évre a hitelét.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Semmiféle Kuszaszemről nincs itt szó. Külföldi és belföldi banki és hasonló előrejelzések mondják ezt. Olyanok, akik 2013-ra is alulbecsülték a magyar növekedést, tehát nem vádolhatóak azzal, hogy szándékosan rózsaszín számokat közölnének.
@Blogger Géza:
Ajánlom figyelmedbe a "trükkök százai" kifejezést. Oszt ha nem akarod érteni, meg nem tudsz semmiről, az sokat elárul...
Te a dumád alapján KuszaSzem egyik lótifutija lehetsz, de hidd el, ezt még tagadni fogod!
@Blogger Géza:
1. A törlesztéskiváltó hitelről beszéltem.
2. A Paksi hitel teljes mértékben felélve lesz. Bekerül egy holt tökébe, aminek megvan a maga fenntartási, majd detoxikálási költsége. Az előbbi nyilvánvalóan napi hasznot, a "növekedést" csökkentő tényező. Az utóbbira pedig nyilvánvalóan tartalékolni kellene. Az ott termelt energiának tehát ki kellene tudni termelni árban.
- a hitel időszakos költségét,
- a kárelhárítási és amortizációs tartalékot
- a napi működáési költségeket.
S akkor még mindig csak nullán állna a mérleg. Erre nézve ha idéznél egy alsó hangon 20 évre szóló hatástanulmányt.....

Amellett az energiatermelésnek akkor van értelme, ha
- eladod,
- mással ki nem váltható igényt fedez.

Az előbbiről semmi hír, csak német irányba ható vágyálmok. Az utóbbival kapcsolatban nem véletlentalán, hogy a rezsicsökkentős maszlag pazarlásra ösztönöz.

Amit írszkedve Géza az ostobság. Illetve valahol a hülyeség és a csúsztató demagógia határán csuszkál. Még akkor is, ha a paksi idiotizmus politikai hatásait levssszük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen. lapostévéileg is ez a helyzet.
Ahogy a hitelkiváltó hitel egy marhaság országosan a jelen növekedési ütem mellett, úgy átverés show kicsoben az Fidesz-kormány által felplankolt "hitelkonszolidációs" hitel a családi adósságra. A magas munkanélküliség mellett gyakorlatilag a családok kiszolgáltatottságát növeli csak.
@Blogger Géza:
" a törlesztés megkezdése lényegében egybeesik az erőmű befejezésével."
-fail. lásd szerződés 4. pontja. 3,95% kamattal indítunk, amíg le nem hívjuk a hitel első részletét, utána 4,5%.

"Ki mondta neked, hogy le nem hívott hitel után kell kamatot fizetni?"
-lásd fentebb...

"Mitől lenne már egy hitelfelvétel alkotmánysértés?"
ha az állam veszi fel, akkor az az új Kotmány azon pontját sérti meg, miszerint nem lehet X%-ban eladósítani az országot. ezt külön viktor találta ki, hogy szopassa az utána jövő kormányokat, de már kiderült, hogy saját magát is szopatja vele
@Blogger Géza: Hát a csökkenő pálya már sajt sajnos, ami az erőművet illeti, az tényleg lesz a hitelből, de az kérdés, h versenyképes áron tud-e termelni. A jelenlegi matek szerint nem, sőt nem látni a 20% önrész honnan lesz. Feltételezem, egy másik hitelből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ők nem ismerik a cuki plüss érzést. nekem vizilóm van, és dagadt medvém.
@Myrath:
No de kérlek! Mi ez a kishitűség?
Csak akarni kell!
Unortodox matekról nem hallottál még?
Olyan izék tudtok lenni...
Idomítás kérdése csak.

@Secnir:
Szóval nem csak én látom úgy, hogy szegény Gézuka saját magát kergeti a farkánál körbe-körbe?
A hivatalos közlemények neki smafu... a HIT az sokkal fontosabb, meg a HA, meg a MIT VÁRUNK... sokan a Messiást, de szerintük pl. már megtestesült, Felcsúton.
@Penivaldes:
Megdagadt? AZ mástól lesz, néha elemet is kéne benne cserélned... :))
és az agyam is visszaállt a kiegyensúlyozott állapotára.
@Penivaldes:
Korán kezdted...
Te, nem gondoltál még arra, hogy kielemezd a narancshitűek szociológiai és vallási hátterét? Hálás diplomatéma lenne, a jobbikosok pl.akár képviselőnek is választanának, amekkora káderhiány ott van... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tényleg? jobbikos képviselő lehetnék? :) akkor meggondolom a lehetőséget, bár jelenleg nem foglalkozom ilyen témával.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az az aggasztó, h gizi még utána is néz a dolgoknak, és érdekes módon mindig mást olvas ki mindenből. Neki a csökkenés emelkedés vagy stagnálás, a drága olcsó, ami nem kell az kell, ami szar az jó. Komoly jövőt jósolok neki a NERben. :))
@jaegtoer:
Egyébként igen, igazad van, de ha előrejelzésben nem is, társadalomkritikaban jo
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A 10 milliárd euró irdatlan pénz, a magyar GDP 10 százalékával ér fel."

Kiegészítésként néhány adat, hogy milyen nehéz házi feladat az adósság törlesztése:

2012. évi adatok alapján

.....................Germany............Ungarn
....................(USD)................(USD)
GDP.(millió)........3429519.............125600
GDP/FŐ..............41866................12652ÁTLAGKERESET........44010................12390

Á.adósság(millió)...2777895.............103400

az adósság 2014. évi adat
akkor ez jól szét és összecsúszott bakker
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

és ez?

kis lépés az emberiségnek, hosszúlépést a férfiaknak, 20 cm-t a nőknek, de legalább 16-ost!
@Csekkliszt#10:

"Egyébként igen, igazad van, de ha előrejelzésben nem is, társadalomkritikaban jo "

utólag általában és összességében és is durva okos vagyok, esetleg mindkettő:)
nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalosok, festő és mázolók, it huszárok, kisdedóvók etc.) bármijjen statisztikai adatbul képesek kikövetkesztetni , hogy mostan a gyorsnaszád robog-é, avagy lehorgonyzott, mint egy gőzmozdony. jómagam egy ódivatú faszkalap vagyok, aki - bár ezzel foglalkozott világ életibe - csak nézek, mint a luki nyúl, ekkora unortodixiját akkor láttam, amikor a cucilizmus fejre állt, vagyis amikor meg köllött kezdeni a finggal tojásfestést, jóllehet a napnál is világosabb vót, hogy a ruszkik ki fognak vonulni. nu, ennek követkesztibe manapság én mán csak az /hejettes/államtitkárokat számolom és pusztán intuitív alapon képes vagyok kiszámolni, hogy az egy főre eső /hejettes/államtitkárok viszonylatába sokkal jobban tessesítünk, mint kína. ami viszont egészen hungarikum, hogy a /hejettes/államtitkárok kilogramban mért hajzslé fogyasztása jócskán meghalaggya az ismert univerzum fogyasztásának összmennyiségét. ha mostan ehhez hozzátesszük a szóvivők, nemzetmentők és rezsihuszárok fogyasztátsát is (kivéve selmeczi úrhölgyet), akkor vastagon átérünk az androméda ködbe, ami tesók köszt is utolérhetetlen. mindezzel szembe, ha kimegyünk az uccára, akkor méltán juthat eszünkbe a kádárkori bölcsesség, miszerint van hazugság, nagyhazugság és statisztika, csak ruszki nincs, aki kivonújjon. a bevonulás viszont első blikkre renonc és a másodikra méginkább, mer pl. a törököknek meg a tatároknak eséjjük sincsen, úgyhogy nem ér a nevem. harminc évre energiját meg tervezzen a pembrose meg a michio kaku, mer nekik jobban áll, a bloggergézával vivott elmecsata meg még egy kilónyi hajzselét se ér. röhögni persze lehet rajta.
@hacsaturján:
Qrva furmányos volt ez koma, de a vége a lényeg.
@hacsaturján:

"_nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalos [...]"

hogy magának milyen ficama van Mester?!
de lehet, ha a titkárok helyére flakonos hajzseléket állítottak volna routerrel és relével szimplán, többre jutottunk volna, mert hajzselé/titulus kevesebbe lett volna.
de géza fontos fikciót azaz funkciót tölt itt be, a verbális agressziónak ilyeténképpen szabad folyása van, és a felfokozott érzelgősség nem képez görcsgombocót a gyomorban ergó ...ööö... kakilni is könnyebb. nemde? kár hogy időnként szájon át...[mondom én] ellenben nincs gombóc, cserébe marad a gömböc.
@hacsaturján: "nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalosok"

A kertészek meg nem említése olyan, régóta dédelgetni látszó, ám kétségtelenül meglevőként felszínre tört diszkriminációs gondolatokat idéz, ami az egész további fejtegetést mintegy okafogyottá téve ignorálja.

Ja, és ehhez nekem a bullshitgenerátor sem kellett :-)))
@GeoCracker:

legyen igaza: meg a kertészek is (és még sokan mások)
@jaegtoer:

nekem egészen pontosan bokaficamom van (még szerencse, hogy döglött jegesmedvére léptem), így asztán sokkal, de sokkal jobban tejjesítek bárkinél, mer képes vagyok órákat ácsorogni az ortopédián. féllábon.
@hacsaturján:

"egészen pontosan bokaficamom van"

_|Komolyan?|_
@GeoCracker:

aszt azér hozzá köll tennem, hogy mijóta ez a welsz tarkón lőtte magát egy mérgezett kötéllel, minek fojtán infraktust kapott, azóta várom, hogy grisa mégiscsak előbujik a stelázsi mögül és csak annyit mond: kakukk!
@jaegtoer:

tulajdonképpen az achilles inam van begyulladva, mégis a bokám dagatt be.
savazazatok csak a fides mafiára
nem messze vagyunk már a VÉGJÁTÉKTÓL
csak a kulcsszavak: álamcsőd, stadionban akasztások

"ikszejj a fideSSre és jön az ÁÁÁÁR"
1998-bereg, 2010 tavasz bódva-sajó, 2010 okt vörösiszap stb)
2014 ? mijjen ÁR jön a fideSS győzelem után....
istennemverbottal...
@hacsaturján:

az elég fájdalmas lehet, pedig Maga nem is szokott előre inni a medvegy bőrére.

|jó ápolgatást, gyógyulást, jobbulást!|

tanácsot nem tudok adni, mer a magaméval sem tudok mit kezdeni, igaz, nekem az az akilehúz húzódást egyre gyakrabban agyamban érzem, bár jóakaróim és rosszakaróim némi átfedéssel egyöntetűen állítják, az kizárt.

muszáj meggyógyulnia Mester, mer 6-án fellépése lesz!
@Myrath: A jelenlegi matek alapján nincs olcsóbb áramtermelési lehetőségünk. Ergo versenyképes lesz.
@Secnir: Ez a hitelfelvétel egyáltalán nem sérti az alaptörvényt.
@GeoCracker: Mitől lenne már holt tőke egy hazai áramigényeket kielégítő erőmű. Baromság. Ennél működőbb tőkéje az államnak nem lesz.
@Blogger Géza:

"_A jelenlegi matek alapján nincs olcsóbb áramtermelési lehetőségünk. Ergo versenyképes lesz_"

ha mégse, legföljebb rezsit csökkentünk.
Szeretnék egy nemzeti italboltot!
Facebookon találtam

Az Orbán lapjáról kitiltottak társasága III. (nem hivatalos) információi szerint Welsz Tamástól 16 útlevelet foglaltak le. Ebből 6 db MSZP-s (köztük a Simon Gáboré is) Két KDNP-s , 5 Fideszes és 3 más, pártoktól független személyét. További információkkal és adatokkal is rendelkezett Welsz Tamás. Ezért kellett meghalnia.
Hogy miért készültek ezek az útlevelek, azt mindenki tudja.....igen...a lenyúlt pénzeket külföldi számlákra rakni, fialtatni, tisztára mosni.
Várhatóan most a Fidesz kicsit visszavesz a Simon Gáborozásból és félő, hogy Simon Gábor is elkezd beszélni. Egy bizonyos szinten túl már nem számít a párthovatartozás, hiszen a pénz nem vörös és nem is narancssárga.
Welsz "borítani" akart, de már nem sikerült neki. Az persze talány, hogy miért a "borítás" előtt lett "öngyilkos", ha az lett. Mert az útlevelek olyan személyek tulajdonai voltak, hogy jobb, ha nem tudja meg a magyar nép, mert igencsak megdöbbennének sokan. És épp választás előtt. Hogy választásig kiderül-e az útlevelek tulajdonosainak neve az kétséges, hiszen, a titkosszolgálat, az ügyészség és minden , az ügyben kompetens hivatal a Fidesz kezében van. Meglátjuk. De ez át tudja rendezni az egész választást is, mert akkora súllyal bír.

www.facebook.com/202688346605920/photos/a.202694753271946.1073741828.202688346605920/221862611355160/?type=1&stream_ref=10
zért a paksi éjszakai árammal Ausztriában feltöltik a szivattyús-tározós erőműveket, majd nappal, csúcsidőszakban visszavásároljuk tőlük az áramot (tulajdonképpen a sajátunkat), de már a megemelt, sokszoros áron. Ez a helyzet teljességgel kezelhetetlenné válik, ha az új blokkok megépülnek, már csak az áramszállító-kapacitás hiánya miatt is. A már említett megvalósíthatósági tanulmány írja, hogy a régi és az új blokkok párhuzamos működtetése nem oldható meg egy szivattyús-tározós erőmű felépítése nélkül.

nol.hu/belfold/vizlepcso-nelkul-nincs-bovites-1449209
@Blogger Géza: Értem. Tehát a mertérülési számításokról, hatástanulmányokról lövésed sincs. Amúgy nem csodálom. Gondolom nem véletlenül titkosítoták.

Amíg ezek egyértelműen nem bizonyítják, hogy enélkül egy tapodtad se érdemes menni, addig Paks II holt tőke, ráfizetéses beruházás, értelmetlen hitel.
@tristen2005: Ha meg anno nem csinálnak tuldimenzionált politikai kérdést a vizlépcsőből, lehet, hogy Paks II se kéne.
No meg a pazarlásra ösztönző rezsiháború nélkl.
@GeoCracker:

két külön csónakban eveztek, ezért nem egyeztek.

"_ Értem. Tehát a mertérülési számításokról_"

itt van a kutya kaki.

te megtérülésről gondolkozol, ő pedig nertérülésről.
hiába is próbálod harmonizálni a mertérülésben, mert az úgy is legfeljebb csak merülés lehet. (a mibe kérdőszóre ne keresd a választ. jobb, ha ott marad, ahol van.

mindazonáltal bár meglehet, hogy az m, n, g hangjaink egyaránt zöngés mássalhangzók, de ez még kevés a harmóniához, pláne a konszenzushoz, a meggyőzésről nem is beszélve...
@GeoCracker: Ha ilyen bombasztikus kifejezésekkel dobálózol, neked kéne bizonyítani, hogy ráfizetéses.

Senki nem tud "egyértelműen bizonyítani" semmit, ami egy 10-70 év múlva bekövetkező időszakra vonatkozik.

Jelen ismereteink szerint ennél kedvezőbben nem lehet megoldani az ország energiaellátást, legalábbis ilyennel eddig senki nem rukkolt elő, csak megy az üres hőbörgés.
@GeoCracker: Ebből is látszik, hogy semennyire nem értesz az egészhez. Paks2 töredékét adta volna a nagymarosi erőmű.
@jaegtoer: törött kisujjal erre fussa. :-)))

De jogos.
Elgépeltem.
@Blogger Géza:
Nem én titkosítottam aza adatokat.
Tegyék közzé, és Neked is könnyebb lesz.

Momentán Te dobálózol.
Hülyeségekkel. Lózungokkal.
@Blogger Géza:
"Ez a hitelfelvétel egyáltalán nem sérti az alaptörvényt."

a többivel egyetértesz. oké.
igaz, ezt sem tudod bizonyítani, de az más kérdés.
@Secnir: A többi akkora hülyeség, hogy nem érdemes rá több időt fecsérelni.
@Secnir: Bizonyítsd be, hogy sérti.
@jaegtoer:

mostan sántikálok, sántikálok, osztán nézem, miként érik utól bloggergézát. kicsi rókám ippeg nincs itthon, ezér asztán elszabadultam, mint blogger géza és önvigasztalás képpen akkora vájling káposztás cvekedlit gyártottam le magamnak, hogy el leszek vele novaja zemljáig (rókám a szagát s bírja, ettől függetlenül jobban elvaggyunk, mint bloggergézával valaha is lehetnénk, szóval káromkodok időnként ugyan, de pont leszarom, hogy mi történik majd április 6-án. régi fleto fan vagyok és kész.
@GeoCracker:

mucika, mire paks kettő készen lenne, addigra föl kéne építeni nagymarost és minimum mohácsot. mire ez összejön, addigra mán nem lesz ott a duna se, de lefogadom, hogy negyven év múlva az országgyűlés talán má megszavazná mindkettőt, tekintettel az aktuális matematikára (gejza, nem akarc kolostorba vonulni?), meg arra a puszta tényre, hogy a pároslábbal történő öntökönrúgást csak a közönség maliciozusabb része képes értékelni.
@hacsaturján: Achilleus sohasem hízik meg

esse tunnyi?

boka meg van bőven tele innal kínnal és vizenyővel azaz hízik

addig basztassátok gájzát mer' a' ollangyó

brühüyyy
@rodeo36:

eszt majd magyarázd el achilleusnak is, mer nálam mán a duplája az eredetinek. a sarkam.
@Blogger Géza: "Már csak napi 24 órában fújó erős szelet kéne szerezned hozzá. Mert az atomerű biza megy napi 24 órában, évi 365 napon át folyamatosan."

Nem kell annak a szélnek állandóan ezerrel fújni.Egyébként meg a Burgenland felől érkező, és az Északnyugat-Dunántúl területén keresztül húzódó szélfolyosó révén egészen tűrhető hatásfokkal, és nagyon olcsón lehetne üzemeltetni az erőműveket. Ha plusz van, azt belehet pumpálni a nemzetközi hálózatba, ha meg szükség van energiára, akkor onnan lehet vételezni.
Szerintem nem lenne ördögtől való, csak akarni kellene.
@huzzadneki shakespeare: Persze, mivel Kisalföld hazák legszelesebb tája, vannak is ott szélerőművek. De azok is csak állami szabályozás miatt. Maguktól nem versenyképesek. Energiatermelésük pedig az összfogyasztás szempontjából lehanyagolható. Pedig azok a legjobb helyeken vannak, a többiek mind egyre rosszabb helyre mehetnének csak. Magyarország energiaellátását soha a büdös életben nem oldod meg szélkerekekkel, az csak egy kiegészítő elem lehet.
@ursus artos:
"Azoknak, akik devizában kapták a fizetésüket... "

Ez érdekes. Akkor 2000-ben hogy vehettem autót DM hitelre? Világéletemben magyar cégnél, magyar forintért dolgoztam.
Fussál neki mégegyszer...
@tristen2005:
"Elég rossz környék az egész körzet ami szakmákről van elnevezve utca. "

Én csak annyit látok belőle (gyerekem lakik ott családostul), hogy nincs egy rendes utca, ahol közlekedni lehetne. Úttest minősíthetetlen és járhatatlan, gyalogjárda nincs.
@Blogger Géza:
": Nézőpont kérdése. De az orosz hitel annál is olcsóbb, ez tuti."

Hát nem tudom... Szerintem a hitel ára nem nézőpont, hanem kamatláb kérdése.
Az orosz hitelről milyen bennfentes infóid vannak, hogy szerinted ez tuti olcsó? Amit a szerződésből közzétett részletekről olvastam, az nem igazán az olcsóságról szól.
De lepjél meg valami biztatóval.
@taga20:
"segítsetek má, bloggergizinek senki se válaszoljon"

Bocsika, mire ideértem az olvasásban, már válaszoltam neki :(
Igyekszem ezt a hibát nem elkövetni a továbbiakban :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Te tényleg csekély értelmű vagy.

"Az utóbbival a magyar állam által elérhető piaci hitelnél átlagosan 115 bázisponttal alacsonyabb kamaton jutunk forráshoz" - mondta. Megjegyezte, hogy ezzel az évente átlagosan elérhető megtakarítás 18 milliárd forint. Több mint 32 év alatt összesen közel 600 milliárd forintot spórol a magyar állam."

index.hu/gazdasag/2014/03/14/600_milliardot_sporolunk_az_orosz_hitellel/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Hogy miért készültek ezek az útlevelek, azt mindenki tudja.....igen...a lenyúlt pénzeket külföldi számlákra rakni, fialtatni, tisztára mosni. "

Kicsi kincsem... ehhez képest Simonnak a Magnetbankban nyitottak számlát, a személyes közreműködése nélkül...
Még valami...?
@huzzadneki shakespeare:
Émmegmá ide is születtem, szóval végig nézhettem az összes polgármajszterek működésit.

Volt itt olyan, akit a pincérek satu részegen raktak be az autójába (két éve bezárt az étterem – mert jobban teljesít), az meg ahogy köll, kihasználva az utca teljes szélességét hazament vele. Emez esetnél jelen voltam, nem legend. Sztán volt fideszes polgármester aki előtt le a kalappal – mint említém – és volt szintén fideszes, aki kigyött fórumot tartani abba az óvodába ahová a lányom is járt, cáfolandó a híreket, hogy azt bezárni óhatják. A végére sikerült megnyugodnunk, ígéret volt még fejlesztésre is! Aztán két hónap múlva persze bezárták… fideszes szaván a klozettig se, ugyebár. A másiktól elnézést kérek, Ő az aki erősíti a szabályt, mint szokták mondani.

Gajda abban az értelemben szürke eminenciás, hogy nem izzik körülötte a levegő, nem hangos a botrányaitól a sajtó etc… teszi a dolgát, oszt jónapot. Ezen az alapon lehetne akár fideszes is, nem zavarna. Télleg! Szóval nekünk nincs helyi papcsákunk meg zsigamarcink és remélem nem azért, mert pusztán csak óvatos és nem derülnek ki dolgok. A magam részéről nem feltételezem róla. és nem azé, mer coccialista.

„és talán egy kicsivel kevesebbet mernek majd lopni.”
Én meg abban reménykedem, hogy egyszer eljutunk addig a pontig, ahol egyáltalán fel sem merül a köztisztviselők körében a lopás lehetősége.
Ez cca. úgy három generáció, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne, ha…
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ezt a tagának meséld, ő az érdi lokálpatrióta.
@tristen2005:
"Ezt a tagának meséld, ő az érdi lokálpatrióta"

Neki minek meséljem, ő tudja :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Tegnap megvédte, hogy milyen jó helyy, én biztos az ófaluban jártam:) Lehet hogy taszigálta a maligán:)
Nahát, megjöttek a kínai tanulmányútról a nertárs trollok?! Régi nem szívesen látott név...:S
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Önismereti tanfolyam, gyakorló ostobáknak

1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.
3. Minden ostoba meggyőződéses, és minden meggyőződéses ostoba! (2000 éves, Bölcsességek könyve írja! PÁRTOK VIDÉKE!)
4. Ne terheld magad ostobákkal. Aki nem ismeri fel Őket, vagy noha felismeri, nem tartja távol magától, maga is az.
5. Gyakori megbocsájtás az ostobát gazfickóvá teszi.
6. A sors ostobává teszi azt, akit el akar pusztítani.
7. Az okos százfélét gondol, az ostoba csak egyet.
8. Ostoba ember hallgasson, ez a bölcsessége. (Az ostobaság egyetlen takarója a nyelv, minek azt mozgatni? Tallerand /Mikszáth Kálmán!)
9. A makacs és tüzes vélemény az ostobaság legbiztosabb jele.
10. Vannak szép köntösbe bújtatott ostobaságok, mint ahogy vannak jól öltözött ostobák.
11. A világon kétféleképpen lehet felülemelkedni: a magunk igyekezetével, vagy mások ostobasága által.
12. Ostobaság a gyávaság ruhája. Az eredmény az ostobák tanítója!
süti beállítások módosítása