Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.20. 08:53 Fabius

Az államadósság jobban teljesít: már 84%

Címkék: fidesz államadósság

Nehéz eldönteni a gazdasági szabadságharc melyik eredménye viccesebb: mikor anyu kifecsegi apuról, hogy micsoda lepcses pofa, vagy mikor a kettejük szerelemgyereke, Államadósság Kid úgy nő, mint parlamenti szauna után a lábgomba. Mire a kedden kiadott legfrissebb dollár pekidzset GDP arányos százalékra váltják felérünk egy 18 éves csúcsra.

Jippiájé, kiálthatja Viktor és máris fogalmazhatja a győzelmi jelentést: A szabadságharc új állomásához érkezett, a csúcstámadás sikeres volt, oksz'igénmaszk nélkül, gecó! 

orbán államadósság.jpg

Beleöltük a 3000 milliárdos manyup vagyont, feszítettük az erőt megfele, fittyet hánytunk az izzasztó küzdelemben kőművesdekoltázsba rakódó só dörzsölésére, az Államadósság Elleni Alapba öntötték a pénzt nemzeti oligarcháink, és...Ja, nem, ők a felcsúti stadizóleumot tömték a taóval, de egyrészt azért mindent ne rendeljünk már alá, másrészt meg ha lehetett volna kétfele' tömni biztos megtették volna! Weidermann Helga haladéktalanul írjon újabb dokumentumkönyvet Magas lappal mattot kaptam címmel, Gyurikám édes meg nyomasson pár guriga államkötvény mintás egészségügyi papírterméket, hogy a sikert testközelbe vihessük az emberekhez!

Dologra hamar lusta népség, még elmegy a zemberek kedve az újraválasztásomtól! 

1125 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr325870640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Secnir:
Az a legszörnyűbb ebben a pártkreténben, hogy (számomra hihetetlen dolog) ez teljes mellbedobással (bocs csajok!) folytatja, a "legszebb" bolsevik időket idéző agipropot - vagy tényleg ennyire agyhalott és HISZ!
Szerinte itt minden szép, minden jó, mindennel qrvára elégedettnek kéne lennie mindenkinek, szinte ez már a Kánaaán.
Akárhogyan is, de Gézuka olyan pártribanc, aki előtt ott vannak a statok, a kormányhatározatok, a mindenféle döntések - Lendvay ulica, sejj, komolyan megérdemel már egy ablakos szobát ott (vigyázni, nem ám a málló vakolat ráesik) ahonnan akár a Hősök terére is szépen rálátni, ne csak a pincéből ugasson, a többi rágcsáló közül.
Értem én, hogy vannak szar melók, meg a hullamosó is csak egy szakma, de ez a "védem a pártot, kinyalom a politikussegget" fíling mindennek az alja, még ha szakszerű is.
Tegnap lefejeltem egy 500 kilós röntgent, de akkor sem bírok annyira hülye és agyroki lenni, mint az ilyen aljadék...
@Secnir: Sajnos továbbra is hülyeségeket írsz, senki nem mondta, hogy az erőmű 20 év alatt épül fel, a törlesztés megkezdése lényegében egybeesik az erőmű befejezésével.

Ki mondta neked, hogy le nem hívott hitel után kell kamatot fizetni? Baromság a köbön.

Mitől lenne már egy hitelfelvétel alkotmánysértés? Baromság a köbön.
@huzzadneki shakespeare: Már csak napi 24 órában fújó erős szelet kéne szerezned hozzá. Mert az atomerű biza megy napi 24 órában, évi 365 napon át folyamatosan.
@Blogger Géza:
"...már 2014-ben fizetni kell az orosz hitelért kamat formájában.

A sok bizonytalansági tényező miatt azt még nem tudjuk, hogy ezek a kamattörlesztési terhek (és az önerő korábbi előteremtése) az államháztartás extra terhei lesznek-e. Jelenlegi ismereteink szerint az államnak mind a költségvetés kiadásaiban, mind pedig az államadósságban el kell számolnia az atomerőmű építésének költségeit. Ez viszont azt is jelenti, hogy az államháztartás hiánya nemigen növekedhet a mostani szintről, vagyis ellentételező kiigazító lépések szükségesek. Amennyiben ez valóban így van, akkor a fent jelzett kamatterhek nem jelentenek többlet megterhelést, mert a kormány más kiigazító lépésekkel (adóemelés, kiadáscsökkentés) állítja helyre az államháztartás egyensúlyát."

www.portfolio.hu/img/upload/2014/03/forinttorleszteslefutas140313.png

Szép színes, hogy ne akard rutinból egyből elkezdeni színezni...

Az unokád is fizetni fogja, de azért ne szaporodj túl, belőled ennyi is sok.
A Kedves Vezető - az erő pozíciójából - ismerteti feltételeit és elvárásait...
index.hu/szarvas/2014/03/21/orban-merkel_talalkozo_volt_brusszelben/
@Blogger Géza:
Nehogy hülyén kelljen meghalnod...

"Ütemezett pénzlehívás
Az alaptörvény (37. cikk 3-as bekezdés) kiköti: nem vehető fel hitel, nem vállalható pénzügyi kötelezettség, amelynek eredményeként az államadósság emelkedne. Lázár szerint az orosz állam 10 milliárd eurós hitelkeretet nyit a magyar államnak, és csak a beruházás végső szakaszában kell a 2 milliárd euróra, azaz 600 milliárd forintra saccolt önrészünket beletenni (az egyszerűség kedvéért fogadjuk el, hogy a költségek valóban megállnak 12 milliárd eurónál, 3600 milliárd forintnál, és nem lesz a nagy projektekre világszerte jellemző költség- és időtúllépés).

A 10 milliárd euró irdatlan pénz, a magyar GDP 10 százalékával ér fel. A most a GDP 80 százalékának közelében levő, évek óta lényegében stagnáló államadósság nyomban 90 százalékra ugrana, ha hozzászámítanánk az orosz hitelt. Lázár szerint nem lesz gond, és a szerződés megfelel az alaptörvénynek, mert a pénzt ütemezve hívjuk le, olyan tempóban, ahogyan a két blokk építése zajlik.

Az államtitkár azzal érvelt, hogy az államadósság csökkenő pályán van, beleférnek a paksi hitelrészletek is, az adósság nem fog emelkedni. Ezt azonban eddig senki nem bizonyította, a kormány sem, a most rendelkezésre álló adatok és becslések inkább az ellenkezőjét valószínűsítik.

Adósságkép
Az atomerőmű-építéseknél durván másfél-két év elmegy az engedélyezésre, utána kezdődik az építkezés. A földmunkák nem visznek el sok pénzt, a költségesebb szakasz az építkezés kezdete után két évvel jön. Vagyis 2018 tájékán kezdhetünk nagyobb összegeket lehívni a hitelkeretből. A két blokk építése csúsztatva történik, egy-két év telik el a két építkezés között. Egy blokk felhúzása öt-hat évig tart, az első blokk Lázár szerint 2024-ben, a második 2025–2026-ban készülhet el. A 10 milliárd euró nagy részét így öt-hat év alatt vesszük igénybe, a csúcs pedig a 2019–2023 közötti időszakban lesz. Azzal lehet kalkulálni, hogy ezekben az években másfél milliárd euró körüli kölcsönt veszünk igénybe évente, ez az akkorra becsült GDP 1,3 százaléka körüli összeg. Ennyivel dobja meg a projekt évente az államadósságot."

Az egyéb költségekről, melyek a beruházáshoz szükségesek, óriás kuss van. Értem én... mégis csak hülyén haltok meg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Nagyfrancakisfrancianeba@@áföl!!!

Kezedhogyvan???nekemtérdemfállyydemegyekevezni!!!

kepkezelo.com/images/3tagj3lf2eec2qcjrcu.jpg
@Csekkliszt#10:

"De remelem nem nekem, hanem LL-nak lesz igaza."

lengyel lászlónak mindig igaza van, csak nem közelít a valósághoz. feltéve ha az az LL=ll
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Egy kicsit még melegszik az idő, mit fognak a csajok akkor felvenni?"

megnéztem. nem is tudom az anyag vagy a kelme a jobb, vagy az őkelme
@gazoló:
Szarul... de ma megint nem lesz evezés, meló van, egyesületi közgyűlés, bevásárlás... engem nem a Párt fizet, mint a narancsoskurva pártbuzikat.
@jaegtoer:
Avviszont'má a kor lesz koma, merthogy nem kétséges! Akinek a vizezett vodka a menő, annak persze ilyen kéccségeji vannak... :))
SÚGOK... Há'persze hogy a muff a legjobb!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez továbbra sem cáfol semmit. Egy hitelfelvétel önmagában nem dobja meg az eladósodottságot, azt is nézni kell, mellette mennyit törlesztünk, illetve hogyan nő a gazdaság. 2014-2015-ös időszakra összességében pl 4-5%-os növekedést várnak. Ha emellett évente átlagosan 1%os plusz hitelfelvétel történik Paks miatt, ez nem probléma.
@Blogger Géza: Bazmeg épp a lassulást prognosztizálja a századvég ,gondolom már előre mosakodnak a szar adatok miatt!!
@Blogger Géza: Te tényleg nemolvasod el amiket leírsz ;)))
@Ómacicka Bábó: Lassulás? Mihez képest? Az elmúlt 7 évben soha nem érte el Magyarország a 2%os GDP-növekedést, ha annyi lesz 2015-ben, elégedettek lehetünk.
Gondolom prediktíbe vannak a paneljai ,csak egy billentyűnyomás és egy egész hazugság kerül a virtuálisba ,különben már rég gipszben volna a keze!!
@Blogger Géza: Egy hitelfelvétel is megdobja az államadósságot.
Ha Neked van 1000 Ft hiteled 3% -os kamatyra, és felveszel 1500 Ft hitelt, hogy ezt valamint a napi kiadásokat fedezd, akkor lesz 1500 Ft hiteled. Szinte mindegy milyen kamattal, mert mindenképpen több.
A törlesztés+napi kiadások felemésztik az 1500-at, tehát netto feléled. Nem termeli ki önmagát és kamatait.
Csak akkor nem növeli a hitelkiváltó hitel az adósságot, ha a felvett 1500 Ft-ot úgy sikerül befektetni, hogy 5000-et hozzon. Kifizetve az 1000-et kamatostol, az 1500-at kamatostol, és a napi kiadásokat.
Erre Orbánnak esélye nincs. Ehhez nem 1% körüli prognosztizált hanem 11%-os valós növekedés kellene.

De tudom, hogy Te érted. Csak Téged nem érdekel.
A többiek kedvéért vezettem le, hogy miért butaság, amit írsz.
@jaegtoer:
Maradjunk annáél, hogy: Őöööö... Kelme? Nem kell. Anélkül jobb jelsz.
@Blogger Géza:
Cucuka!
Én is így vagyok máig Claudia Schifferrel. Vártam, csak vártam a randira, pedig ha eljött volna... ejjj... ahogy Kusza Szem nagyfőnök gazdasági előrejelzései működnek, amilyen dolgokat vizionál és ami a rögvaló... hát, tényleg hinnetek kell, mert a számok nem a barátaitok.
Hiába no, a közgazdaságtan, meg a jóslás ma, Unortodoxia egyes területein elfogadott azonosságban egyesül.
Értem én... persze a meg nem értett zsenik magánya félelmetes.
@GeoCracker: Ne haragudj, de ennek a katyvasznak semmi értelme. A paksi hitel nem "felélve lesz", hanem egy évtizedekre energiát termelő erőmű épül belőle.

Ezt 2002 és 2010 között kellett volna óbégatnod, amikor az eladósodásunk megnövekedett. Szerencsére 2010 közepe óta az eladósodásunk csökkenő pályán van, és minden jel szerint ez folytatódni is fog.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'nekemmondodéjfélreestemhazamelóból...gébgejzamegatöbbibennülnekpártcenterben'koktél-zizi'osztküldik'a'narikreténségeket!!:))
@GeoCracker:
Nem akarja megérteni, vagy ami rosszabb, hogy képtelen felfogni, mivel szórakoznak.
Egyik variáns rosszabb, mint a másik...ű
Amikor a szájába kell rágni a parasztjának - mert józan esze nincs meg hozzá - akkor már rég mindegy, felveszi a lapostévére 10 évre a hitelét.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Semmiféle Kuszaszemről nincs itt szó. Külföldi és belföldi banki és hasonló előrejelzések mondják ezt. Olyanok, akik 2013-ra is alulbecsülték a magyar növekedést, tehát nem vádolhatóak azzal, hogy szándékosan rózsaszín számokat közölnének.
@Blogger Géza:
Ajánlom figyelmedbe a "trükkök százai" kifejezést. Oszt ha nem akarod érteni, meg nem tudsz semmiről, az sokat elárul...
Te a dumád alapján KuszaSzem egyik lótifutija lehetsz, de hidd el, ezt még tagadni fogod!
@Blogger Géza:
1. A törlesztéskiváltó hitelről beszéltem.
2. A Paksi hitel teljes mértékben felélve lesz. Bekerül egy holt tökébe, aminek megvan a maga fenntartási, majd detoxikálási költsége. Az előbbi nyilvánvalóan napi hasznot, a "növekedést" csökkentő tényező. Az utóbbira pedig nyilvánvalóan tartalékolni kellene. Az ott termelt energiának tehát ki kellene tudni termelni árban.
- a hitel időszakos költségét,
- a kárelhárítási és amortizációs tartalékot
- a napi működáési költségeket.
S akkor még mindig csak nullán állna a mérleg. Erre nézve ha idéznél egy alsó hangon 20 évre szóló hatástanulmányt.....

Amellett az energiatermelésnek akkor van értelme, ha
- eladod,
- mással ki nem váltható igényt fedez.

Az előbbiről semmi hír, csak német irányba ható vágyálmok. Az utóbbival kapcsolatban nem véletlentalán, hogy a rezsicsökkentős maszlag pazarlásra ösztönöz.

Amit írszkedve Géza az ostobság. Illetve valahol a hülyeség és a csúsztató demagógia határán csuszkál. Még akkor is, ha a paksi idiotizmus politikai hatásait levssszük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen. lapostévéileg is ez a helyzet.
Ahogy a hitelkiváltó hitel egy marhaság országosan a jelen növekedési ütem mellett, úgy átverés show kicsoben az Fidesz-kormány által felplankolt "hitelkonszolidációs" hitel a családi adósságra. A magas munkanélküliség mellett gyakorlatilag a családok kiszolgáltatottságát növeli csak.
@Blogger Géza:
" a törlesztés megkezdése lényegében egybeesik az erőmű befejezésével."
-fail. lásd szerződés 4. pontja. 3,95% kamattal indítunk, amíg le nem hívjuk a hitel első részletét, utána 4,5%.

"Ki mondta neked, hogy le nem hívott hitel után kell kamatot fizetni?"
-lásd fentebb...

"Mitől lenne már egy hitelfelvétel alkotmánysértés?"
ha az állam veszi fel, akkor az az új Kotmány azon pontját sérti meg, miszerint nem lehet X%-ban eladósítani az országot. ezt külön viktor találta ki, hogy szopassa az utána jövő kormányokat, de már kiderült, hogy saját magát is szopatja vele
@Blogger Géza: Hát a csökkenő pálya már sajt sajnos, ami az erőművet illeti, az tényleg lesz a hitelből, de az kérdés, h versenyképes áron tud-e termelni. A jelenlegi matek szerint nem, sőt nem látni a 20% önrész honnan lesz. Feltételezem, egy másik hitelből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ők nem ismerik a cuki plüss érzést. nekem vizilóm van, és dagadt medvém.
@Myrath:
No de kérlek! Mi ez a kishitűség?
Csak akarni kell!
Unortodox matekról nem hallottál még?
Olyan izék tudtok lenni...
Idomítás kérdése csak.

@Secnir:
Szóval nem csak én látom úgy, hogy szegény Gézuka saját magát kergeti a farkánál körbe-körbe?
A hivatalos közlemények neki smafu... a HIT az sokkal fontosabb, meg a HA, meg a MIT VÁRUNK... sokan a Messiást, de szerintük pl. már megtestesült, Felcsúton.
@Penivaldes:
Megdagadt? AZ mástól lesz, néha elemet is kéne benne cserélned... :))
és az agyam is visszaállt a kiegyensúlyozott állapotára.
@Penivaldes:
Korán kezdted...
Te, nem gondoltál még arra, hogy kielemezd a narancshitűek szociológiai és vallási hátterét? Hálás diplomatéma lenne, a jobbikosok pl.akár képviselőnek is választanának, amekkora káderhiány ott van... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tényleg? jobbikos képviselő lehetnék? :) akkor meggondolom a lehetőséget, bár jelenleg nem foglalkozom ilyen témával.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az az aggasztó, h gizi még utána is néz a dolgoknak, és érdekes módon mindig mást olvas ki mindenből. Neki a csökkenés emelkedés vagy stagnálás, a drága olcsó, ami nem kell az kell, ami szar az jó. Komoly jövőt jósolok neki a NERben. :))
@jaegtoer:
Egyébként igen, igazad van, de ha előrejelzésben nem is, társadalomkritikaban jo
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A 10 milliárd euró irdatlan pénz, a magyar GDP 10 százalékával ér fel."

Kiegészítésként néhány adat, hogy milyen nehéz házi feladat az adósság törlesztése:

2012. évi adatok alapján

.....................Germany............Ungarn
....................(USD)................(USD)
GDP.(millió)........3429519.............125600
GDP/FŐ..............41866................12652ÁTLAGKERESET........44010................12390

Á.adósság(millió)...2777895.............103400

az adósság 2014. évi adat
akkor ez jól szét és összecsúszott bakker
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

és ez?

kis lépés az emberiségnek, hosszúlépést a férfiaknak, 20 cm-t a nőknek, de legalább 16-ost!
@Csekkliszt#10:

"Egyébként igen, igazad van, de ha előrejelzésben nem is, társadalomkritikaban jo "

utólag általában és összességében és is durva okos vagyok, esetleg mindkettő:)
nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalosok, festő és mázolók, it huszárok, kisdedóvók etc.) bármijjen statisztikai adatbul képesek kikövetkesztetni , hogy mostan a gyorsnaszád robog-é, avagy lehorgonyzott, mint egy gőzmozdony. jómagam egy ódivatú faszkalap vagyok, aki - bár ezzel foglalkozott világ életibe - csak nézek, mint a luki nyúl, ekkora unortodixiját akkor láttam, amikor a cucilizmus fejre állt, vagyis amikor meg köllött kezdeni a finggal tojásfestést, jóllehet a napnál is világosabb vót, hogy a ruszkik ki fognak vonulni. nu, ennek követkesztibe manapság én mán csak az /hejettes/államtitkárokat számolom és pusztán intuitív alapon képes vagyok kiszámolni, hogy az egy főre eső /hejettes/államtitkárok viszonylatába sokkal jobban tessesítünk, mint kína. ami viszont egészen hungarikum, hogy a /hejettes/államtitkárok kilogramban mért hajzslé fogyasztása jócskán meghalaggya az ismert univerzum fogyasztásának összmennyiségét. ha mostan ehhez hozzátesszük a szóvivők, nemzetmentők és rezsihuszárok fogyasztátsát is (kivéve selmeczi úrhölgyet), akkor vastagon átérünk az androméda ködbe, ami tesók köszt is utolérhetetlen. mindezzel szembe, ha kimegyünk az uccára, akkor méltán juthat eszünkbe a kádárkori bölcsesség, miszerint van hazugság, nagyhazugság és statisztika, csak ruszki nincs, aki kivonújjon. a bevonulás viszont első blikkre renonc és a másodikra méginkább, mer pl. a törököknek meg a tatároknak eséjjük sincsen, úgyhogy nem ér a nevem. harminc évre energiját meg tervezzen a pembrose meg a michio kaku, mer nekik jobban áll, a bloggergézával vivott elmecsata meg még egy kilónyi hajzselét se ér. röhögni persze lehet rajta.
@hacsaturján:
Qrva furmányos volt ez koma, de a vége a lényeg.
@hacsaturján:

"_nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalos [...]"

hogy magának milyen ficama van Mester?!
de lehet, ha a titkárok helyére flakonos hajzseléket állítottak volna routerrel és relével szimplán, többre jutottunk volna, mert hajzselé/titulus kevesebbe lett volna.
de géza fontos fikciót azaz funkciót tölt itt be, a verbális agressziónak ilyeténképpen szabad folyása van, és a felfokozott érzelgősség nem képez görcsgombocót a gyomorban ergó ...ööö... kakilni is könnyebb. nemde? kár hogy időnként szájon át...[mondom én] ellenben nincs gombóc, cserébe marad a gömböc.
@hacsaturján: "nekem marhára teccik, amikor jólértesült közgazdák (eredetileg asztalosok"

A kertészek meg nem említése olyan, régóta dédelgetni látszó, ám kétségtelenül meglevőként felszínre tört diszkriminációs gondolatokat idéz, ami az egész további fejtegetést mintegy okafogyottá téve ignorálja.

Ja, és ehhez nekem a bullshitgenerátor sem kellett :-)))
@GeoCracker:

legyen igaza: meg a kertészek is (és még sokan mások)
@jaegtoer:

nekem egészen pontosan bokaficamom van (még szerencse, hogy döglött jegesmedvére léptem), így asztán sokkal, de sokkal jobban tejjesítek bárkinél, mer képes vagyok órákat ácsorogni az ortopédián. féllábon.
@hacsaturján:

"egészen pontosan bokaficamom van"

_|Komolyan?|_
@GeoCracker:

aszt azér hozzá köll tennem, hogy mijóta ez a welsz tarkón lőtte magát egy mérgezett kötéllel, minek fojtán infraktust kapott, azóta várom, hogy grisa mégiscsak előbujik a stelázsi mögül és csak annyit mond: kakukk!
@jaegtoer:

tulajdonképpen az achilles inam van begyulladva, mégis a bokám dagatt be.
savazazatok csak a fides mafiára
nem messze vagyunk már a VÉGJÁTÉKTÓL
csak a kulcsszavak: álamcsőd, stadionban akasztások

"ikszejj a fideSSre és jön az ÁÁÁÁR"
1998-bereg, 2010 tavasz bódva-sajó, 2010 okt vörösiszap stb)
2014 ? mijjen ÁR jön a fideSS győzelem után....
istennemverbottal...
@hacsaturján:

az elég fájdalmas lehet, pedig Maga nem is szokott előre inni a medvegy bőrére.

|jó ápolgatást, gyógyulást, jobbulást!|

tanácsot nem tudok adni, mer a magaméval sem tudok mit kezdeni, igaz, nekem az az akilehúz húzódást egyre gyakrabban agyamban érzem, bár jóakaróim és rosszakaróim némi átfedéssel egyöntetűen állítják, az kizárt.

muszáj meggyógyulnia Mester, mer 6-án fellépése lesz!
@Myrath: A jelenlegi matek alapján nincs olcsóbb áramtermelési lehetőségünk. Ergo versenyképes lesz.
@Secnir: Ez a hitelfelvétel egyáltalán nem sérti az alaptörvényt.
@GeoCracker: Mitől lenne már holt tőke egy hazai áramigényeket kielégítő erőmű. Baromság. Ennél működőbb tőkéje az államnak nem lesz.
@Blogger Géza:

"_A jelenlegi matek alapján nincs olcsóbb áramtermelési lehetőségünk. Ergo versenyképes lesz_"

ha mégse, legföljebb rezsit csökkentünk.
Szeretnék egy nemzeti italboltot!
Facebookon találtam

Az Orbán lapjáról kitiltottak társasága III. (nem hivatalos) információi szerint Welsz Tamástól 16 útlevelet foglaltak le. Ebből 6 db MSZP-s (köztük a Simon Gáboré is) Két KDNP-s , 5 Fideszes és 3 más, pártoktól független személyét. További információkkal és adatokkal is rendelkezett Welsz Tamás. Ezért kellett meghalnia.
Hogy miért készültek ezek az útlevelek, azt mindenki tudja.....igen...a lenyúlt pénzeket külföldi számlákra rakni, fialtatni, tisztára mosni.
Várhatóan most a Fidesz kicsit visszavesz a Simon Gáborozásból és félő, hogy Simon Gábor is elkezd beszélni. Egy bizonyos szinten túl már nem számít a párthovatartozás, hiszen a pénz nem vörös és nem is narancssárga.
Welsz "borítani" akart, de már nem sikerült neki. Az persze talány, hogy miért a "borítás" előtt lett "öngyilkos", ha az lett. Mert az útlevelek olyan személyek tulajdonai voltak, hogy jobb, ha nem tudja meg a magyar nép, mert igencsak megdöbbennének sokan. És épp választás előtt. Hogy választásig kiderül-e az útlevelek tulajdonosainak neve az kétséges, hiszen, a titkosszolgálat, az ügyészség és minden , az ügyben kompetens hivatal a Fidesz kezében van. Meglátjuk. De ez át tudja rendezni az egész választást is, mert akkora súllyal bír.

www.facebook.com/202688346605920/photos/a.202694753271946.1073741828.202688346605920/221862611355160/?type=1&stream_ref=10
zért a paksi éjszakai árammal Ausztriában feltöltik a szivattyús-tározós erőműveket, majd nappal, csúcsidőszakban visszavásároljuk tőlük az áramot (tulajdonképpen a sajátunkat), de már a megemelt, sokszoros áron. Ez a helyzet teljességgel kezelhetetlenné válik, ha az új blokkok megépülnek, már csak az áramszállító-kapacitás hiánya miatt is. A már említett megvalósíthatósági tanulmány írja, hogy a régi és az új blokkok párhuzamos működtetése nem oldható meg egy szivattyús-tározós erőmű felépítése nélkül.

nol.hu/belfold/vizlepcso-nelkul-nincs-bovites-1449209
@Blogger Géza: Értem. Tehát a mertérülési számításokról, hatástanulmányokról lövésed sincs. Amúgy nem csodálom. Gondolom nem véletlenül titkosítoták.

Amíg ezek egyértelműen nem bizonyítják, hogy enélkül egy tapodtad se érdemes menni, addig Paks II holt tőke, ráfizetéses beruházás, értelmetlen hitel.
@tristen2005: Ha meg anno nem csinálnak tuldimenzionált politikai kérdést a vizlépcsőből, lehet, hogy Paks II se kéne.
No meg a pazarlásra ösztönző rezsiháború nélkl.
@GeoCracker:

két külön csónakban eveztek, ezért nem egyeztek.

"_ Értem. Tehát a mertérülési számításokról_"

itt van a kutya kaki.

te megtérülésről gondolkozol, ő pedig nertérülésről.
hiába is próbálod harmonizálni a mertérülésben, mert az úgy is legfeljebb csak merülés lehet. (a mibe kérdőszóre ne keresd a választ. jobb, ha ott marad, ahol van.

mindazonáltal bár meglehet, hogy az m, n, g hangjaink egyaránt zöngés mássalhangzók, de ez még kevés a harmóniához, pláne a konszenzushoz, a meggyőzésről nem is beszélve...
@GeoCracker: Ha ilyen bombasztikus kifejezésekkel dobálózol, neked kéne bizonyítani, hogy ráfizetéses.

Senki nem tud "egyértelműen bizonyítani" semmit, ami egy 10-70 év múlva bekövetkező időszakra vonatkozik.

Jelen ismereteink szerint ennél kedvezőbben nem lehet megoldani az ország energiaellátást, legalábbis ilyennel eddig senki nem rukkolt elő, csak megy az üres hőbörgés.
@GeoCracker: Ebből is látszik, hogy semennyire nem értesz az egészhez. Paks2 töredékét adta volna a nagymarosi erőmű.
@jaegtoer: törött kisujjal erre fussa. :-)))

De jogos.
Elgépeltem.
@Blogger Géza:
Nem én titkosítottam aza adatokat.
Tegyék közzé, és Neked is könnyebb lesz.

Momentán Te dobálózol.
Hülyeségekkel. Lózungokkal.
@Blogger Géza:
"Ez a hitelfelvétel egyáltalán nem sérti az alaptörvényt."

a többivel egyetértesz. oké.
igaz, ezt sem tudod bizonyítani, de az más kérdés.
@Secnir: A többi akkora hülyeség, hogy nem érdemes rá több időt fecsérelni.
@Secnir: Bizonyítsd be, hogy sérti.
@jaegtoer:

mostan sántikálok, sántikálok, osztán nézem, miként érik utól bloggergézát. kicsi rókám ippeg nincs itthon, ezér asztán elszabadultam, mint blogger géza és önvigasztalás képpen akkora vájling káposztás cvekedlit gyártottam le magamnak, hogy el leszek vele novaja zemljáig (rókám a szagát s bírja, ettől függetlenül jobban elvaggyunk, mint bloggergézával valaha is lehetnénk, szóval káromkodok időnként ugyan, de pont leszarom, hogy mi történik majd április 6-án. régi fleto fan vagyok és kész.
@GeoCracker:

mucika, mire paks kettő készen lenne, addigra föl kéne építeni nagymarost és minimum mohácsot. mire ez összejön, addigra mán nem lesz ott a duna se, de lefogadom, hogy negyven év múlva az országgyűlés talán má megszavazná mindkettőt, tekintettel az aktuális matematikára (gejza, nem akarc kolostorba vonulni?), meg arra a puszta tényre, hogy a pároslábbal történő öntökönrúgást csak a közönség maliciozusabb része képes értékelni.
@hacsaturján: Achilleus sohasem hízik meg

esse tunnyi?

boka meg van bőven tele innal kínnal és vizenyővel azaz hízik

addig basztassátok gájzát mer' a' ollangyó

brühüyyy
@rodeo36:

eszt majd magyarázd el achilleusnak is, mer nálam mán a duplája az eredetinek. a sarkam.
@Blogger Géza: "Már csak napi 24 órában fújó erős szelet kéne szerezned hozzá. Mert az atomerű biza megy napi 24 órában, évi 365 napon át folyamatosan."

Nem kell annak a szélnek állandóan ezerrel fújni.Egyébként meg a Burgenland felől érkező, és az Északnyugat-Dunántúl területén keresztül húzódó szélfolyosó révén egészen tűrhető hatásfokkal, és nagyon olcsón lehetne üzemeltetni az erőműveket. Ha plusz van, azt belehet pumpálni a nemzetközi hálózatba, ha meg szükség van energiára, akkor onnan lehet vételezni.
Szerintem nem lenne ördögtől való, csak akarni kellene.
@huzzadneki shakespeare: Persze, mivel Kisalföld hazák legszelesebb tája, vannak is ott szélerőművek. De azok is csak állami szabályozás miatt. Maguktól nem versenyképesek. Energiatermelésük pedig az összfogyasztás szempontjából lehanyagolható. Pedig azok a legjobb helyeken vannak, a többiek mind egyre rosszabb helyre mehetnének csak. Magyarország energiaellátását soha a büdös életben nem oldod meg szélkerekekkel, az csak egy kiegészítő elem lehet.
@ursus artos:
"Azoknak, akik devizában kapták a fizetésüket... "

Ez érdekes. Akkor 2000-ben hogy vehettem autót DM hitelre? Világéletemben magyar cégnél, magyar forintért dolgoztam.
Fussál neki mégegyszer...
@tristen2005:
"Elég rossz környék az egész körzet ami szakmákről van elnevezve utca. "

Én csak annyit látok belőle (gyerekem lakik ott családostul), hogy nincs egy rendes utca, ahol közlekedni lehetne. Úttest minősíthetetlen és járhatatlan, gyalogjárda nincs.
@Blogger Géza:
": Nézőpont kérdése. De az orosz hitel annál is olcsóbb, ez tuti."

Hát nem tudom... Szerintem a hitel ára nem nézőpont, hanem kamatláb kérdése.
Az orosz hitelről milyen bennfentes infóid vannak, hogy szerinted ez tuti olcsó? Amit a szerződésből közzétett részletekről olvastam, az nem igazán az olcsóságról szól.
De lepjél meg valami biztatóval.
@taga20:
"segítsetek má, bloggergizinek senki se válaszoljon"

Bocsika, mire ideértem az olvasásban, már válaszoltam neki :(
Igyekszem ezt a hibát nem elkövetni a továbbiakban :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Te tényleg csekély értelmű vagy.

"Az utóbbival a magyar állam által elérhető piaci hitelnél átlagosan 115 bázisponttal alacsonyabb kamaton jutunk forráshoz" - mondta. Megjegyezte, hogy ezzel az évente átlagosan elérhető megtakarítás 18 milliárd forint. Több mint 32 év alatt összesen közel 600 milliárd forintot spórol a magyar állam."

index.hu/gazdasag/2014/03/14/600_milliardot_sporolunk_az_orosz_hitellel/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Hogy miért készültek ezek az útlevelek, azt mindenki tudja.....igen...a lenyúlt pénzeket külföldi számlákra rakni, fialtatni, tisztára mosni. "

Kicsi kincsem... ehhez képest Simonnak a Magnetbankban nyitottak számlát, a személyes közreműködése nélkül...
Még valami...?
@huzzadneki shakespeare:
Émmegmá ide is születtem, szóval végig nézhettem az összes polgármajszterek működésit.

Volt itt olyan, akit a pincérek satu részegen raktak be az autójába (két éve bezárt az étterem – mert jobban teljesít), az meg ahogy köll, kihasználva az utca teljes szélességét hazament vele. Emez esetnél jelen voltam, nem legend. Sztán volt fideszes polgármester aki előtt le a kalappal – mint említém – és volt szintén fideszes, aki kigyött fórumot tartani abba az óvodába ahová a lányom is járt, cáfolandó a híreket, hogy azt bezárni óhatják. A végére sikerült megnyugodnunk, ígéret volt még fejlesztésre is! Aztán két hónap múlva persze bezárták… fideszes szaván a klozettig se, ugyebár. A másiktól elnézést kérek, Ő az aki erősíti a szabályt, mint szokták mondani.

Gajda abban az értelemben szürke eminenciás, hogy nem izzik körülötte a levegő, nem hangos a botrányaitól a sajtó etc… teszi a dolgát, oszt jónapot. Ezen az alapon lehetne akár fideszes is, nem zavarna. Télleg! Szóval nekünk nincs helyi papcsákunk meg zsigamarcink és remélem nem azért, mert pusztán csak óvatos és nem derülnek ki dolgok. A magam részéről nem feltételezem róla. és nem azé, mer coccialista.

„és talán egy kicsivel kevesebbet mernek majd lopni.”
Én meg abban reménykedem, hogy egyszer eljutunk addig a pontig, ahol egyáltalán fel sem merül a köztisztviselők körében a lopás lehetősége.
Ez cca. úgy három generáció, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne, ha…
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ezt a tagának meséld, ő az érdi lokálpatrióta.
@tristen2005:
"Ezt a tagának meséld, ő az érdi lokálpatrióta"

Neki minek meséljem, ő tudja :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Tegnap megvédte, hogy milyen jó helyy, én biztos az ófaluban jártam:) Lehet hogy taszigálta a maligán:)
Nahát, megjöttek a kínai tanulmányútról a nertárs trollok?! Régi nem szívesen látott név...:S
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Önismereti tanfolyam, gyakorló ostobáknak

1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.
3. Minden ostoba meggyőződéses, és minden meggyőződéses ostoba! (2000 éves, Bölcsességek könyve írja! PÁRTOK VIDÉKE!)
4. Ne terheld magad ostobákkal. Aki nem ismeri fel Őket, vagy noha felismeri, nem tartja távol magától, maga is az.
5. Gyakori megbocsájtás az ostobát gazfickóvá teszi.
6. A sors ostobává teszi azt, akit el akar pusztítani.
7. Az okos százfélét gondol, az ostoba csak egyet.
8. Ostoba ember hallgasson, ez a bölcsessége. (Az ostobaság egyetlen takarója a nyelv, minek azt mozgatni? Tallerand /Mikszáth Kálmán!)
9. A makacs és tüzes vélemény az ostobaság legbiztosabb jele.
10. Vannak szép köntösbe bújtatott ostobaságok, mint ahogy vannak jól öltözött ostobák.
11. A világon kétféleképpen lehet felülemelkedni: a magunk igyekezetével, vagy mások ostobasága által.
12. Ostobaság a gyávaság ruhája. Az eredmény az ostobák tanítója!
süti beállítások módosítása