Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.28. 05:43 Fabius

Matolcsy még a pénzosztást is elkúrja

Címkék: gazdaság fidesz finanszírozás kkv szektor

Azt mondja a hírek, hogy a kutyát  nem érdekli a gazdasági növekedés csodafegyvereként számon tartott Növekedési Hitelprogram. Ezt speciel simán meg tudom cáfolni, mert de, nagyon is lenne akiket érdekelne, legalábbis az én ismeretségi körömben éppen most szembesültek azzal, hogy matolcsyzmus ingyenpénz áldása hogy néz ki a gyakorlatban. 

Jól figyeljél Gyurika, tanmese következik!

Eccer volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren is túl élt egyszer egy kisvállalkozó. Vállalkozott már jó ideje kicsiben, mikor a kétezres évek közepén elé toppant a lehetőség egy szerencsésen alakult külkapcsolat formájában. A forgótőke hiányt jobb lehetőség nem lévén szabadfelhasználású, ingatlanfedezetű devizahitellel oldotta meg, hisz a válság a kanyarban nem volt még és a forint is olyan stabilan tartotta magát a svájci frankkal szemben, ahogy ÉdesViktor a labdát még focista korában. Aztán jött a válság, "a bankárok csak röhögtek amíg rájuk dőlt a ház", ő meg pont ugyanúgy megszívta a devizahitelt, mint mindenki más. 

Aztán jöttek a mentőcsomagok egymás után, de neki, mivel nem lakáscélú volt a hitele plusz bírta is fizetni, ha nehezen is, nem lehetett végtörleszteni, nem élhetett az árfolyamgáttal sem, mert nem lakást vett rajta hanem munkahelyet teremtett és termelte az áfabevételt az országnak ahogy bírta. Mégse járt el tüntetni, nem alapított se mozgalmat se pártot, és kurvaanyázni is csak akkor szokott, mikor megszólalsz, baszod, és elszáll a forint. Aztán egyszer csak azt olvassa a Nemzeti Bank honlapján hogy van itt ez a Növekedési Hitelprogram ilyen célkitűzésekkel:

"A program II. pillére egyrészt a deviza alapú finanszírozás arányának csökkenését, másrészt az eredetileg beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, EU-s támogatás előfinanszírozására felvett forint kölcsön vagy pénzügyi lízing kiváltásával a vállalkozások finanszírozási költségeinek mérséklését kívánja elérni. A deviza alapú kölcsönnel és pénzügyi lízinggel rendelkező kis- és középvállalkozások számottevő részének nincs természetes vagy mesterséges fedezete, így jelentős árfolyamkockázatnak vannak kitéve. Ezek forintra váltása javítja az érintett vállalkozások hitelképességét, és kiszámítható gazdálkodást tesz lehetővé számukra, míg a forintkölcsönök és pénzügy lízingek kiváltása a vállalkozások finanszírozási költségeit csökkenti."

Nagy lett az öröm, a vigyorából masnit kötöttek gyerekei a tarkóján, meg van mentve a haza, akarom mondani a háza, forintra váltja a devizahitelt azzal a megénekelt 2,5% kamattal, és minden fasza lesz. Úgy KELL lennie, hiszen számlavezető bankjának oldalán is ott a tacepaó mivégre a pénzosztás, a támasztott feltételeknek maradéktalanul megfelel, úgyhogy hurrá, lehet menni ügyintézni. Bent a bankban megbeszélik a részleteket, kitölti amit ki kell, beadja a mérleget, főkönyvi adatokat ahogy kell, és vár. 

Majd hívják a bankjából még aznap délután, hogy lófasz lesz itt, Mama, nem hitelkiváltás. Mert csak, azért. 

Az utóbbi az elutasítás indoklása akar lenni szó szerint idézve, úgy kell érteni. Az ügylethez kezességet vállaló Garantiqua ennyit fűzött a dologhoz úgy, hogy senki nem kérte se az ügybe belefolyását, se a kezeskedését. Elvégre a kiváltandó hitel fedezete is ingatlan, ami ráadásul a jelenlegi piaci árak mellett is többszörösét éri a hitelösszegnek, a kiváltás pillanatától tehermentes, így az új hitel fedezetéül pont ugyanúgy szolgálhat, ahogy ebben a pillanatban is teszi. 

Az első koppanás azért nem szegte kedvét vállalkozónknak teljesen, elvégre könnyen lehet, hogy a számlavezetője nem annyira lelkes a vastagon tejelő devizahitel forintosítása miatt, így keresett másik bankot amelyik szintén részt vesz a programban. Ott a kisvállalati csoportnál aztán nagyon kedvesek voltak, ismét kitöltötte az anyja nevét húsz példányban, beadta a mérleg és főkönyvi adatokat, majd szembesült a ténnyel: a hitelek kihelyezett keretösszegének sacc/kb 10, azaz tíz százaléka adható devizahitel kiváltásra, úgyhogy nem maradt más megint, mint várni. 

Magyarul minden kihelyezett 100 millió hitelösszegből 10 millió használható csak erre

Igen, ezt pont úgy kell érteni, hogy ez lenne a kettes pillér, amivel deklaráltan a devizaalapú finanszírozás arányának csökkentését és vállalkozások finanszírozási költségeinek mérséklését akarják elérni. Az már csak hab a hülyeségtorta tetején, hogy a forgóeszköz és szabadfelhasználású hitel esetén a kiváltó hitel futamideje nem haladhatja meg az egy évet. 

matolcsy1.jpg

Na, erre meg már én mondom kedves Kusza Szem, hogy nektek eszetek ágában nincs és nem is volt egy pillanatig sem a kkv szektor devizakitettségét valóban csökkenteni. Így ugyanis garantáltan nem lehet, és annyira hülye még te sem vagy, hogy ezt ne tudtad volna a gazdáddal együtt előre. 

A kkv szektor köszöni a semmit! 

565 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr745836248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ihajj... ma elismerően csettintettem mikor melóba menet megállított a közl.lámpa. A zebrán átsuhan elektromos bringájával az egyik városban ismert lomis kisebbségi kukabúvár, bringája után kötve a szebb időket megélt gyerekszállító járgánnyal, mely mára lomszállítóvá degradálódott. Annak fém vázára (felülre) pedig egy fehér alapú, egypálcikás, jobbikos lufi rögzítve... :)
Yessss... tombol a kampány! :-D
Szimbólumok egymás hegyén, hátán.
@Penivaldes: Jogos. A Fidesz egyik nagy találmánya a permanens kampány
@rodeo36: Tanár, orvos, zenész, boltos, szakács, takarító, ....
@miva?:

"______Miért van az az érzésem, hogy ezt a választást minden oldal el akarja bukni? Ha így van, akkor mekkora a baj?______"

nem vagy egyedül.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: annyira nem bírom amikor a bringások nem közlekednek szabályosan az úton. átmennek a piroson. borzalmasak.
@miva?:
mind, mind értékteremtő

"miva"????

brühüyyy
@miva?: Egyrészt ha érdeklődsz, akkor el tudnál jutni. Feltehetően annyira mégsem érdekel. Ha persze interneten nem politizálsz, nem keresed meg az információt, nem mész el sehova, úgy nehéz.

Szinte az egész országot, de Budapestet biztosan körbetelefonálta az összefogás, például a fenti fórumra is így jöttek el az emberek, jellemzően az idősebbek, mert őket lehet így elérni.

Milyen módon lehetne elérni téged, amikor a média min. 80%-a a Fidesz kezében van, amikor minden lehetséges módon akadályozzák a politikai hirdetéseket? A polgárok aktív közreműködése nélkül ez nem sikerülhet. Nincs annyi pénze és embere sem az ellenzéknek, hogy ezt ellensúlyozni tudja és azt a keveset a kampány utolsó hónapjára fogja koncentrálni.
@rodeo36: Nem értelek ám teljesen. Miért nekem szól ez? A kínaiak meg valóban 8 éve próbálkoznak úrrá lenni azon a kellemetlen helyzeten, hogy náluk van a dollár jelentős része, és ha a dollár gyengül, azzal ők nagyot szívnak. De ettől még dollárban fizetik őket tudtommal akkor, amikor exportálnak. Pár cégről konkrétan tudom is ezt, a többiről csak gyanítom.
@iii: Én el tudok. De nem könnyen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bár csak annyi lenne a probléma, hogy elment az eszem. :) Na jó, ha lesz egy kis időd nézz utána ki is valójában ez a Bernard-Henri Lévy.
@jaegtoer:

Ezt csak a háló népe meséli be egymásnak (blogbejegyzők, hozzászólók, komplettógrosszó, megemlítés, helyeslés, rákontrázás, úgy van felkiáltások, újabb megemlítés, s.í.t.), és addig-addig mesélgetik, hogy végül kőkemény meggyőződés lesz belőle. Miért van olyan érzésem, hogy eredetileg a most regnálók találták ki?

Egyébként az "úgysem akarnak nyerni" az ellenzék vesztéséhez vezető harmadik taktika a "mindkettő ugyanolyan rossz" és a "ha nyernének is, úgysem tudnának kormányozni" mellett.
@miva?:
Próbálj meg az ebay-en jüanban fizetni a kiskínainak... :D
Valamiért az is dollárban akarja.
Ismerős céges kapcsolatban áll a kis kínaiakkal. Ott is, oda-vissza dollár játszik.
@vakapad: szerintem a fidesz sem akar nyerni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mintha elfelejtkezne a cikk a kínai belső piac felfutásának szükségességéről... ha érted egyáltalán...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: húúúúúúú. Mázlista. Nekem a pacon csak egy fröccsögő elégedetlenek pártja aktivista jutott... :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de, ez már hivatalos. A józan eszed oda. Vagy a cigányellenességtől fröccsögsz, vagy izraelellenességtől, vagy zsidózol. Ennél szánalmasabb nem is lehetnél.
@tristen2005:
Nono, kis huncut... neked látom viszont bejött, mert azóta a szemed vadul vibrál, kiskezed remeg KDNP-s Bencuskádra rendesen, alig bírsz arról a porbafingóról leakadni. :)))
A képmutató tagozatra, vagy erre a kiskancsóra vagy ráizgulva csak?
Nőkben még nem gondolkoztál? Tudod, az is egy alternatíva - de persze nem akarlak rábeszélni... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem rendes fickó az a Rétvári, és még fiatal is. Nem tudom mivel lehetne meghódítani. Valakinek ötlete?.)
@iii: "Na ezért komolytalan a Jobbik, mert még a normálisabbja is hülye."

:-))))))
@Penivaldes:
EZEKET? Cica, esélyed sincs ott!
Ahhoz pöcsöt kéne növesztened, meg sörhasat és fociznod... akkor, talán... :D
@Sir Bates dö Hól: szerintem fogalmazz egyszerűbben. Ezt nem érti meg. A piac felfuttatásáról vagy az élesztő vagy a prostik fognak eszébe jutni...:D
@Penivaldes: Öltözz bibliának. Bőrkötésben, ostorral... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem, csak itt egy KDNP botrányszagú hír, és itt mindenki a baloldalt szidja, nácizik, zsidózik, Ukrajnázik, vezet benneteket a szárnyas fejvadász, a bloghoz köze nincs, de állandóan belinkel 5-6 napos linkeket, csak hogy ő legyen a középpontba. Ha ez kell, mindenkinek szive joga!
@Penivaldes:
Piktor is azt hiszi, sőt, a magyar válogatottban ugráló falábúak is...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vááááááááááááááááááááá... banyek!!! :))
@Penivaldes:
Mit szót a pléhboy, mikor szóba került a paráznaságod? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ember, mi ebben az oltári nagy dolog, hogy az izraeliek a zsidókat támogatják? Miért a magyarok nem támogatják az ottani magyarokat? Számtalan külföldi szervezet támogatta az ukrajnai ellenzéket, na persze a honlapodnak ebből csak ez a fontos és jellemzően te is ezen lovagolsz.

Az eunácik nem tudom, kiket jelentenek. Ukrajnában az oroszellenesek logikus módon az EU-t támogatják, ellentétben nálunk, ahol épp fordítva. Az se értem, hogy mi a probléma azzal, hogy Mccain az ukrajnai ellenzéket támogatta? Hogy jön ez a zsidókhoz? Annyi hülyeséget lapátolsz egymásra, hogy egyszerűen nem lehet rá válaszolni. Mi köze a Mccain cukorka osztogatásának (gondolom, gondosan kiválogatták, hogy kizárólag a Svoboda tagjai kapjanak belőle... de hogy miért???) az állítólagos ex-izraeliekhez (ez is egy érthetetlen titulus)?? A ti faék-egyszerűségű világképetekben a Moszad meg Izrael mindhol ott van és mindent ők szerveznek meg. A többiek meg csak nézik. De hogy ennek mi értelme lenne, azt soha nem kérdezitek meg magatoktól. Tehát Ukrajnában a Moszad nélkül nem lenne semmi, az emberek békésen üldögélnének odahaza. Bizonyára Klicsko is Moszad-ügynök meg a többiek mind...

A Haaretz-cikk meg szól egy pár zsidó származású ukrajnairól, akik részt vettek a harcokban és éppen a nagyobb vérontást akadályozták meg, a csapatuk többsége pedig nem zsidókból állt. A harcokban több tízezren vettek részt, ebből fújsz te egy "izraeliek vezette" forradalmat. Mondom, hogy kezeltetni kellene, ez már kóros.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Végül is igazad van..rólad is hihetem azt, hogy a Lajta révésze vagy, meg hihetem azt is, hogy a kocsmát támasztod Mocsoládon...)
Egyetértek azokkal, akik arra panaszkodnak, hogy nem keresik őket a pártok, nem tesznek azért, hogy szavazzanak rájuk.

Elfogadható érv az, hogy a média többségében el van foglalva.Rendben.Viszont, az ellenzéki pártok azt mondták hónapokkal ezelőtt, pont a médiai helyzetére utalva, hogy lábon kell megverni a Fideszt.Nos, eddig ennek semmi, de az égvilágon semmi nyoma nincs, például vidéken a szüleimnél.Nem volt egy szórólaposztás sem, nemhogy egyéb bármi más.
Leírom eddig mi volt:
A kampány kezdetekor, felhívták, hogy ha támogatja az összefogást, akkor nyomja meg az 1-es gombot.Ennyi.Ilyenkor sok ember nem válaszol, mert nincs türelmük végighallgatni a géphangot és nem nyomnak a végén gombot.Mi történt ezután?A támogatóívekből, annyit küldtek a településre, ahány ember 1-es gombot nyomott.Tehát arra nem vették a fáradságot, hogy egy-két helyi szimpatizánst végigküldenek (a nem nagy) a településen és becsengetve mindenhová egyúttal felmérik az aktuális támogatottságot.Nem ba*meg, mivel kaptak pár tucat 1-es gombot,ezért csak ennyi ívet vittek oda és aláíratták azokkal akiket elértek telefonon és részükről ennyi.Én biztosan 5-10 ezer forintból (telefonszámla) végigtelefonáltam volna a falut és egy komplett közvélemény-kutatást tudtam volna végezni például az aláírással párhuzamosan..És ez csak egy dolog, ami filléres tétel.Na, így verik meg lábon a FIDESZ-t.És lehetne mondani ezer példát, kezdve az október 23-val, ahol nem voltak képesek rászánni a milliókat az ország egyik legnagyobb ünnepére, hogy összeszedjenek százezer embert, amit ha buszbérléssel cakom-púder összeszámolok 50millióból kijött volna.Egy MSZP-nek legyen erre 50 milliója.Ha nincs,akkor ne akarjon vezető ellenzék lenni.És stb,stb,stb...
@iii: Az ex-izraeli utólag kiderült, hogy mit jelent.
@tristen2005:
Baszod egykomám, ja, hogy ti OLYAN fosokat olvasgattok?
Az a ti bajotok - én nem olvasom el a fosait, nem kenem össze magam.
Nem tud meghatni azok véleménye, akik szerint szóba kell állni vele.
NEM!
NEM KELL!
Megengedhetem magamnak igen is azt a luxust", hogy megválogatom, kinek, kiknek a hozzászólását tűröm meg magam előtt és kivel állok szóba - meg kivel nem.
Akinek meg ez nem tetszik, az így járt...
@E.Csaba: Tehát ha nincs 50 milliója, akkor maradjon Orbán?

A "lábon megverni" akkor fog sikerülni, ha elegendő ember vesz aktívan részt benne. Az nem megy, hogy otthon ülünk és várjuk, hogy majd valaki becsöngessen.
@iii:
Bazz... ilyen népszerű egy zsidó újság, egy zsidó hír a dzsobbik táborában?
Érintettség okán lehet (Csanczi és tezsvérei), vagy csak én vagyok olyan szűklátókörű, hogy nem érdekelnek a zsidó újságok, hírek - ellenben széles látókörű és magasan képzett, multikulturális jobbikos honfitársaimmal? :))
@Penivaldes:
Oszt egyik sem talált, ecceri infomókus vagyok. :D
@miva?: kíváncsi vagyok, ha a jüan valósértéken lesz ki fogja megvenni a kínai szart és ki fog gyártatni ott... ezen mindig átsiklanak...
@Penivaldes:
Sajnálhatod... ha tudnád, miről maradsz le... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: infómókus olyan nincsen. vörös mókus, meg csíkos mókus van.:)
@iii: "Annyi hülyeséget lapátolsz egymásra, hogy egyszerűen nem lehet rá válaszolni."

Ez a nap mondata:-)
@Sir Bates dö Hól: valóságos Artemisz, csak vigyázz, hogy ne válj Aktaióná...
@Sir Bates dö Hól:
nambőr van: senki sem gyártat ott, mindenki saját maga vitte oda azt amit otthon vagy máshol már nem tudott haszonnal

nambőr tú: a fizetések bankok között folynak, az, hogy Xin Csó Csó a vaterán miért ad és ibéyen az magánügy de ha az a bank amelyik ezt becseréli már nem dollározik

és ez bolinak és a többi nagyokosnak is szól

vagy ti még sohasem külkereskedtetek?

most van ideje kipróbálni a magyar seggnek jó árfoélyama van könnyen és folyamatosan baszható...piacra vele

brühüyyy
@iii: Próbáld ezt az üzenetet eljuttatni azokhoz, akik nem olvasnak internetet, hanem "élnek" és azt hallja, amit este az M1-en mondanak.Az MSZP-nek azért van akkora támogatása, mert sokan még azt hiszik, hogy Lendvaiék vezetik és, hogy Gyurcsány MSZP-s.Ha tudnák, hogy kik vezetik 5%-on lennének.Titeket meg nem is ismernek..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Valószínűleg be van kötve az összes zsidó lap a hírgyűjtőjébe... :) Kinek a pap, kinek a papné.

Vagy rendszeresen rákeres a "zsidó"-ra, mint NSA a "terrorista" szóra. :)
@tristen2005: nem vagyok oda a finomfőzelékért, azt soha nem választanám... így nem is érdekel hogy lehetne elfogadhatóbbá tenni...
@E.Csaba: Hát eztet mondom, hogy ez kurvanehéz.
@Sir Bates dö Hól:
Abban bízik, hogy a mennyiség előbb-utóbb átmegy minőségbe? :))
@Sir Bates dö Hól:
ott remninbi a fizető (ti még yuannak momgyátok pedig?)
brühüyyy
másik vonat volt le vagytok maradva

a kínai belpiac kb 1.2 milliárd kiskínaivevőmegeladó az remninbi-ben szép szám
@iii:
Feliratkoztak a zsidó portálok hírleveleire? :)
Azért a perverzió se lehet egy utolsó faktor ott akkor!
@rodeo36:
Nem Papa, ezt eddig nem is sejtettük!
Újat mondtál... :))
@rodeo36: nem, azért gyártatok ott, mert olcsóbb, ha drágul a gyártás elviszem onnan oda, ahol olcsóbb... azt hiszem az imperialista finánctőke ellenes érzelmeid (amiben tán még osztozom is) néha elvisznek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
egy infómókusnak sok minden új van a bitek között

egészségedre igyál rá valamit nehogy megfeküggye a ...

brühüyyy
@rodeo36: én még jüannak mondom, igen... már írtam, cca. 500-1000 ember lehet, aki a valós kínai adatokat ismeri... ha te azok közt vagy, akkor nem kételkedem az általad leírtakban... az meg nem tartozik rám, hogy kerültél a körbe...
@Penivaldes: akkor mit akarsz egy kdnp-s politikustól?! :O
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ;) Nagy vadra nem mehet Pennike fegyvertelenül. :)
@rodeo36:
Néha, de tényleg csak néha, nem nézel tök hülyének másokat? :))
@Sir Bates dö Hól:

miért csak nem a nagymami bilijének szaga befolyásolja a kapitalistát, hogy ott gyártasson ahol neki előnyösebb és mindenki mást leszarjon?

téged is azért alkalmaznak, vagy alkalmazod magad mert olcsóbb vagy mint valaki más...néha két három sírbatesz is kell egy igazánjó másik helyett de még így is olcsóbb ha sírbateszik egy hólon

brühüyyy

ez a kapitalizmus lényege...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem, nem soha csak mások olyan baromságokat mondanak, hogy ez láccik ki alóla, hogy éppen hülyék lettek

talán többet kéne evezned?

brühüyyy

én sohasem ajánlottam neked, hogy menj arkansas-ba evezni, hogy megtudd milyen is a nedvesség arrafelé
@iii: Az 50millióval arra gondoltam, hogy kell áldozni bizonyos eseményekre.Az okt 23 az nem egy "váratlan" esemény.Nem lehetett már volna előtte hónapokkal rákészülni, hogy eleresztek egy-egy telefont különböző telpülések ellenzéki tagjaihoz, hogy hölgyek-urak:Szedjetek már össze 35-40 főt és egy busszal gyertek el demonstrálni, mert lenne hatása.Te aktivista vagy, mondd meg te.Ez komolyan akkora feladat lenne?.A fővárosról már nem is beszélve.Egy 2 milliós városból 30-50ezer fő összetrombitálása ekkora kihívás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Íme egy izraeli lap érdekesebb írása, mely persze hogy nem fog megjelenni hír a magyar médiában." :)
http://www.haaretz.com/news/world/1.577114"

Annál is érdekesebb, minthogy a tartalma szöges ellentétben áll mindazzal, amivel itt agitáltál a napokban. Például:

"Szerdán az orosz Állami Duma elnöke, Szergej Nariskin kijelentette: Moszkva aggódik az ukrán radikális csoportok antiszemita nyilatkozatai miatt.

De Delta* szerint a Kreml ezzel most az antiszemita kártyát játssza ki, hogy törvénytelennek állítsa be az ukrán forradalmat, amely kiszakíthatná Ukrajnát az orosz befolyási övezetből."

"Antiszemita megnyilvánulások? Baromság! Semmiféle antiszemita megnyilvánulást nem láttam a tiltakozások során, épp ellenkezőleg: éppen a megnyilvánulások győztek meg arról, hogy ott a helyem a tüntetők között."

"Volodimir Groysman, Vinnytsia város egykori polgármestere, a regionális politika újonnan kinevezett miniszterelnök-helyettese pl. zsidó - erősítette meg Azman rabbi."

* [az IDF /Izraeli Védelmi Erők/ veteránjának beceneve, aki '90-ben emigrált Izraelbe, majd pár éve tért vissza Ukrajnába, és szimpatizánsként csatlakozott a tüntetőkhöz, amikor tanúja volt, hogy a kormenyerők diáktüntetők ellen alkalmaznak erőszakot]

--

Fogalmad sincs a szöveg tartalmáról, amit linkelsz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mikor lett Penike ilyen kis perverz?! Mit csináltatok vele?! A végén még stefiként végzi...:)
@Pantagruel::) Biztos előbb a kuruc linkelte, ő meg átvette. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "az atlantista ellenzék"

Ez magyarázd már el, légyszíves: mit jelent?

Legalábbis a TE szótáradban: mit értsek az alatt, hogy "atlantista ellenzék"?

Előre is köszi. :)
@Penivaldes: Ajaj, téged is fejen simizett viktor?! ;)
Biztos ami biztos, szerezz be egy céget. Mostanság jól teljesítenek a barátnők különböző beszerzéseken... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: rám nézett égszínkék szemével, melyben a tudás ragyogott

először barátnővé kell válnom, aztán jön a cég, és a beszerzés:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Biztos ami biztos, szerezz be egy cége"
Szenegálban szoláriumot nyitni most nagy üzlet.
@tristen2005: Vagy az államnak tanulmányt írni a Nemzeti Egységes Kártyarendszerről... Olyannyira, hogy szörfösként is lehetsz az év vitorlázója...:D Ne rohanj Szenegálba, van itt még lehetőség bőven...:D
@Penivaldes: Igaz.:)
@Penivaldes: Leginkább Orbán személyes politikai manifesztációja.
@Penivaldes: nem tudom, csak annyit hogy a vitorlás szövetség enöke, ex-kim államtitkár...
@miva?: Azonosulni tudok különösképpen a 3.pontodban fogalmazottakkal. Ezzel szemben mit tapasztalsz? vagy mocskol, vádol, vagy védekezik, hárít mindkét oldal. Szerintem nem volt még mo-on ilyen társadalom, ahol ennyire megtanította a politikai elit az embereket egymást gyűlölni, na én meg ezt gyűlölöm.
@rodeo36: nem nálam, hanem nálad van a bölcsek köve:-)... én egy lumpenproli vagyok, mint már jeleztem:-)
@Penivaldes: azóta átszellemült, hogy sikerült egy jó nőt kerítenie mvsz elnökként és államtitkárként? :O
@rodeo36: hja, és ezért van most Ukrajna nagy bajban.

Hát, osztottam, szoroztam... na jó, nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy $720 + $720 az pont annyi, amennyi most hiányzik a kasszából. Ennyi az éves kiesése (mármint be nem folyt tranzitdíja) az országnak azóta, hogy a Berlin-Moszkva tengely csúcsra járatta az Északi Áramlatot (2012-re).

Merkel 2011-ben vágta át a szalagot az elsőn, egy évre rá már pumpálta a másikba is.

A Balti államok, Fehéroroszország, Lengyelország és Ukrajna megkerülésével, azzal, hogy az orosz gázt közvetlenül szerzi be Németország (és Franciaország), Közép-Kelet-Európa alkupozíciója drasztikusan csökkent Moszkvával szemben. Így ezek az országok kiszolgáltatottabbá váltak, lám-lám-lám, Ukrajna kapásból destabilizálódott.

Ráadásul egy ilyen Berlin-Moszkva-Párizs tengely körül forgó gazdasági motor nem olyasmi, aminek láttán London és Washington elmorzsolna egy könnycseppet, hogy milyen szépen összeszoktak ezek - egy erős EU/rázsiai gazdasági térség számukra rémálom az Elm utcában.

Kirakhatják őket Afganisztánból (l. kirgizisztáni bázis)... szerintem a nagyhatalmi kavarás még csak most kezdődik, az Ukrán válság még csak a vihar előszele...

...amúgy meg tudod, mit gondolok: a dollár vs. euró-jüan mérkőzés a tét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: öö úgy látom nem ismered az átszellemült jelentését:))
na. az átszellemült az annak a finom megfogalmazása, hogy csúf, és rémes.)
@Fabius: Kedves Fabius!
Gyakorlatilag Magyarországon mindenki KKV-s aki nem multi, Mol, meg Paks, meg ilyenek.

A 2004. évi 34. törvény alapján:
3. § (1)4 KKV-nak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(2)5 A KKV kategórián belül kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(3)6 A KKV kategórián belül mikrovállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(4)7 Nem minősül KKV-nak az a vállalkozás, amelyben az állam vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése - tőke vagy szavazati joga alapján - külön-külön vagy együttesen meghaladja a 25%-ot.
(5)8 A (4) bekezdésben foglalt korlátozó rendelkezést nem kell alkalmazni a 19. § 1. pontjában meghatározott befektetők részesedése esetében.
(6) Ahol jogszabály „KKV-t”, „mikro-, kis- és középvállalkozást”, illetve „kis- és középvállalkozást” említ, azon - ha törvény másként nem rendelkezik az e törvény szerinti KKV-t kell érteni.
@Pantagruel:
végre...tehát financiálisan térdre lehet kényszeríteni ezt a rohadt monstrumot (ott is vannak jó emberek de egyre kevesebb és engem személy szerint ez is csak 77. rangúan érdekel)

"Ceterum autem censeo la USA delendam esse"

senkinek nem fog hiányozni kivéve a Wallstreet rohadt gecijeinek

ez a vén kurva (Europa minő tündérke volt anno) vérfrissítésre szorúl és ha más nem az orosz medve csak megdugja és lesz egy gyereke aki, mint Thor majd rendet tesz

Kanada ajánlatot tett gázszállításra az europai uniónak csak a gáz nem száll a nagypocsoly fölött és tankhajó meg nem megoldás Europa meg hallgat van neki gáza elég

az usa nem fogja aláírni a tarsand olaj vezetéket mert most gáz lobby-juk van és egyébként is az egész ketyere teljes csőd felé száguld afganisztán egy mosolyalbum és röhej és kivonulnak lógó farokkal és lóhgó orral nincs több ingyen kábítószer gyártás katonai gépekkel szállítva ...

a többi szar..Kalifornia kiszárad most egy Csendes óceáni vihar letarolja és eláztatja de attól már a kiszáradt ültetvények nem kelnek életre a többi déli tartomány detto és a középsők is

a keleti és északnyugatiak valahogy a rablógazdálkodás árát kéri természet anya

brühüyyy
@Fabius: Csak azért mondom, hogy jól hangzó kkv-ra hivatkozva lehet szórni a pénzt a nagyoknak. 5 millió? :DDD
@Sir Bates dö Hól:
ne is oszd meg kell szorozni

matek és most ne tedd sírba még a dőőőőőőőő hól volt hol nem-et sem

analizálj (ne keverd össze az onanizálással) és ne izélj

figyeld a valóságot és ne azt amit a MOSZFILM STÚDIÓ SZÁMITÓGÉPES FRISSITÉSÉVEL MA HÓLYWOODBAN GYÁRTANAK sírbatesznek vagy nem tesznek de a valóság nem hóly wood ban van

hanem

brühüyyy
@rodeo36: mondtam, nekem csak egy kártyanaptárom van...
@vakapad:

"_Ezt csak a háló népe meséli be egymásnak_"

én könnyű helyzetben vagyok. van egyéniben is akire nyugodtan szavazhatok, és találok kedvemre való listát is.

meglátom, kedvenc Vakszülő... meglátom, legfeljebb neked felolvassák...
@jaegtoer:

Emlékeim szerint az idézett mondatom arra vonatkozott, hogy "egyik se akar győzni".

Fenti okból a többi kissé érthetetlen (kivéve természetesen az egyértelmű utalásokat).
@vakapad:

bocsánat, ne haragudj.

én arra gondoltam, hogy a 14. kerületben Budapesten van(remélem meglesz) egyéni jelölt akire nyugodtan szavazhatok a listásnál is egyszerű a helyzet, lehet, hogy kicsit be kell fognom az orrom, de menni fog.
amíg ez nem így volt, addig én pont úgy gondolkoztam, hogy egyrészt nem akarnak választást nyerni, másrészt izgalmas előadást mímelnek, ami a nézőtérről dögunalom.

merthogy: választást nyerni, és a 'bekerülni' az nem ugyanaz. nagyon nem.
az hogy az 'ellenzéki' listák első néhány helyezettje, és az egyéni választó kerületből másfél tucat ellenzéki bejuthat a szétszavazás ellenére is, azért az nem azt a fergeteges győzni akarást vetíti előre.

Már maguk a listák döbbenetesek. a programok még elementárisabbak.
süti beállítások módosítása