Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.28. 05:43 Fabius

Matolcsy még a pénzosztást is elkúrja

Címkék: gazdaság fidesz finanszírozás kkv szektor

Azt mondja a hírek, hogy a kutyát  nem érdekli a gazdasági növekedés csodafegyvereként számon tartott Növekedési Hitelprogram. Ezt speciel simán meg tudom cáfolni, mert de, nagyon is lenne akiket érdekelne, legalábbis az én ismeretségi körömben éppen most szembesültek azzal, hogy matolcsyzmus ingyenpénz áldása hogy néz ki a gyakorlatban. 

Jól figyeljél Gyurika, tanmese következik!

Eccer volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren is túl élt egyszer egy kisvállalkozó. Vállalkozott már jó ideje kicsiben, mikor a kétezres évek közepén elé toppant a lehetőség egy szerencsésen alakult külkapcsolat formájában. A forgótőke hiányt jobb lehetőség nem lévén szabadfelhasználású, ingatlanfedezetű devizahitellel oldotta meg, hisz a válság a kanyarban nem volt még és a forint is olyan stabilan tartotta magát a svájci frankkal szemben, ahogy ÉdesViktor a labdát még focista korában. Aztán jött a válság, "a bankárok csak röhögtek amíg rájuk dőlt a ház", ő meg pont ugyanúgy megszívta a devizahitelt, mint mindenki más. 

Aztán jöttek a mentőcsomagok egymás után, de neki, mivel nem lakáscélú volt a hitele plusz bírta is fizetni, ha nehezen is, nem lehetett végtörleszteni, nem élhetett az árfolyamgáttal sem, mert nem lakást vett rajta hanem munkahelyet teremtett és termelte az áfabevételt az országnak ahogy bírta. Mégse járt el tüntetni, nem alapított se mozgalmat se pártot, és kurvaanyázni is csak akkor szokott, mikor megszólalsz, baszod, és elszáll a forint. Aztán egyszer csak azt olvassa a Nemzeti Bank honlapján hogy van itt ez a Növekedési Hitelprogram ilyen célkitűzésekkel:

"A program II. pillére egyrészt a deviza alapú finanszírozás arányának csökkenését, másrészt az eredetileg beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, EU-s támogatás előfinanszírozására felvett forint kölcsön vagy pénzügyi lízing kiváltásával a vállalkozások finanszírozási költségeinek mérséklését kívánja elérni. A deviza alapú kölcsönnel és pénzügyi lízinggel rendelkező kis- és középvállalkozások számottevő részének nincs természetes vagy mesterséges fedezete, így jelentős árfolyamkockázatnak vannak kitéve. Ezek forintra váltása javítja az érintett vállalkozások hitelképességét, és kiszámítható gazdálkodást tesz lehetővé számukra, míg a forintkölcsönök és pénzügy lízingek kiváltása a vállalkozások finanszírozási költségeit csökkenti."

Nagy lett az öröm, a vigyorából masnit kötöttek gyerekei a tarkóján, meg van mentve a haza, akarom mondani a háza, forintra váltja a devizahitelt azzal a megénekelt 2,5% kamattal, és minden fasza lesz. Úgy KELL lennie, hiszen számlavezető bankjának oldalán is ott a tacepaó mivégre a pénzosztás, a támasztott feltételeknek maradéktalanul megfelel, úgyhogy hurrá, lehet menni ügyintézni. Bent a bankban megbeszélik a részleteket, kitölti amit ki kell, beadja a mérleget, főkönyvi adatokat ahogy kell, és vár. 

Majd hívják a bankjából még aznap délután, hogy lófasz lesz itt, Mama, nem hitelkiváltás. Mert csak, azért. 

Az utóbbi az elutasítás indoklása akar lenni szó szerint idézve, úgy kell érteni. Az ügylethez kezességet vállaló Garantiqua ennyit fűzött a dologhoz úgy, hogy senki nem kérte se az ügybe belefolyását, se a kezeskedését. Elvégre a kiváltandó hitel fedezete is ingatlan, ami ráadásul a jelenlegi piaci árak mellett is többszörösét éri a hitelösszegnek, a kiváltás pillanatától tehermentes, így az új hitel fedezetéül pont ugyanúgy szolgálhat, ahogy ebben a pillanatban is teszi. 

Az első koppanás azért nem szegte kedvét vállalkozónknak teljesen, elvégre könnyen lehet, hogy a számlavezetője nem annyira lelkes a vastagon tejelő devizahitel forintosítása miatt, így keresett másik bankot amelyik szintén részt vesz a programban. Ott a kisvállalati csoportnál aztán nagyon kedvesek voltak, ismét kitöltötte az anyja nevét húsz példányban, beadta a mérleg és főkönyvi adatokat, majd szembesült a ténnyel: a hitelek kihelyezett keretösszegének sacc/kb 10, azaz tíz százaléka adható devizahitel kiváltásra, úgyhogy nem maradt más megint, mint várni. 

Magyarul minden kihelyezett 100 millió hitelösszegből 10 millió használható csak erre

Igen, ezt pont úgy kell érteni, hogy ez lenne a kettes pillér, amivel deklaráltan a devizaalapú finanszírozás arányának csökkentését és vállalkozások finanszírozási költségeinek mérséklését akarják elérni. Az már csak hab a hülyeségtorta tetején, hogy a forgóeszköz és szabadfelhasználású hitel esetén a kiváltó hitel futamideje nem haladhatja meg az egy évet. 

matolcsy1.jpg

Na, erre meg már én mondom kedves Kusza Szem, hogy nektek eszetek ágában nincs és nem is volt egy pillanatig sem a kkv szektor devizakitettségét valóban csökkenteni. Így ugyanis garantáltan nem lehet, és annyira hülye még te sem vagy, hogy ezt ne tudtad volna a gazdáddal együtt előre. 

A kkv szektor köszöni a semmit! 

565 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945836248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pont mint a devizahiteles mentes, csak a haveroknak, a tobbinek meg porhintes.
Nem értitek tik eztet!
A Gyurrka egy genie, akit féreértenek, féremegyarázzák az ilyen libsibolsik.
A választási pogromban olyan remekül lehet eztet 6 milliárdért kommjunikálni, hoccsak na!
Essetunni... :'(
Fabius!

A cimbi ezt elbacta.

Te meg ne légy telhetetlen, ne várd el a banktól, hogy az elutasítás indokát le is írja!

Vissza a cimbi hibájára:

rezsicsökkentést aláírta?
magyarcsapatba jelentkezett?
ajánlóívet aláírta fidesesnek?

Akkor mit akar?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: teee figyimán, tegnap este reád esett az a szellemi toprongy, háminek a frásznak küzdötök vele, unatkoztatok, vagy mi a szösz? Talán ha ékirásosan szíriuszos turulvérrer írtátok volna a fránya számokat, akkor talán, esetleg, netalántán :D
Én most már tényleg nem értem mi folyik ebbe a kurva országban. A Fidesz valamivel már minden társadalmi réteg szájába vastagon belerondított, hogy használjak csúnyább kifejezéseket, és a zemberek még továbbra is hisznek nekik a közvélemény kutatások alapján. Most két eset lehetséges, 1.) A zemberek tényleg ennyire birka hülye idióták, és akkor a néhány értelmest kivéve megérdemlik a sorsukat; 2.) A zemberek többsége a demokratikusnak hívott ellenzékre fog szavazni de a közvélemény kutatóknak nem akarja elárulni párt szimpátiáját mert tart a jelenlegi pártállam megtorlásától.
Remélem az utóbbi forgatókönyv az érvényes, különben eláshatjuk magunkat. Mert a magyarokban soha nem lesz annyi kurázsi, mint az ukránokban...
sikerek:

Hétből négy magyar régió
a legszegényebbek közt
Elkeserítő kép rólunk az Eurostat tanulmányában.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F27%2Fhetbol_negy_magyar_regio_a_legszegenyebbek_kozt%2F

--------------------

stílusok:

Titkos atomvita volt az ELTE-n Paksról
<<<<Orbán Gáspárék>>>> meghívták Jávor Benedeket, Lázár Jánost, és kizárták a közvéleményt. Bejutottunk.

index.hu/belfold/2014/02/27/titkos_atomvita_az_elte-n_paksrol/

----------------------------------

és a fontos dolgok:

Székszerelés, takarítás, vakolás Felcsúton

A Puskás Akadémia új stadionja hamarosan kész!

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2014%2F02%2F27%2Ffelcsut_szekek%2F
Ép elme csak nyerítve röhög amikor kihozza a sok bértollnok,minden elqrás növeli a hazaáruló narancsszekta támogatottságát,miközben 80 000 birca vonulását éneklik meg 1 milkának.
Miért gondolta bárki is hogy a haverokon kívül hozzájuthat bárki is 'kedvezményes' hitelhez. a fidesznek kedves egyének meg is kapták a kedvesményes hitelt az utolsó szálig és az utolsó ötforintig. csak a porhintő butítás érdekében nem mondták ki, hogy ez a kedvezményes valójában kedvesményes. de ki várt mást?
Állítólag ez a videó verte ki a biztosítékot a Fideszeseknél: www.youtube.com/watch?v=Occ-mZB58II

Nem is csodálom, mert zseniális szövege van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tökéletesen egyetértek veled. Remélem nem nagy baj.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Az a helyzet, hogy ez a dalszöveg nem csak piktorék, hanem coclib kormányokra is érvényes. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak egy kérdés, most kik vannak kormányon? Ja, hogy nem a coclibek? Akkor hiába érvényes sajnos nem érinti őket egyelőre. Egyébként ha meghallgattad volna szövegét is...

Sámánok járják itt az erdőt,
izzik a mágikus parázs
Ráolvasók vámpírok ellen
és minden szó lidércnyomás

Ez a tündérország,
elvarázsolt táj
mesebeli népe
új csodákra vár
Ez a tündérország
háborúban áll
Magával harcol
és békét nem talál

Hát nézd a táltos törpét
megint új álarcot visel
Miközben szól az álszent kórus
a métely magvát hinti el

Ez a tündérország
elvarázsolt táj
mesebeli népe
új csodákra vár

Ez a tündérország
háborúban áll
Magával harcol
és békét nem talál

Ez a tündérország

Az speciel a Felcsúti Csüngőhasúra és sámánisztikus csapatára jellemzőbb, mint a coclibekre, már bocs.
Ma megyek a bankba érdeklődni a témában.
Aípénzrontásban a Szijjártónak is volt szerepe. Oszt mi történt. Nem vizsgálják a vgyonát, mert bennfentes infoval a befektetései hozták a lét a konyhára. Deqrvameglepő....
A hibákért bocs, csak balkézzel nehez
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Sosem voltan nagy rajongója Zsuzsának, de ez hirtelen megváltozott!

"Hát nézd a táltos törpét
megint új álarcot visel
Miközben szól az álszent kórus
a métely magvát hinti el"

zseniális
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És még valami Koncz Zsuzsáról köztudott, hogy a coclibekhez közelebb áll mentalitásban, mint a jelenlegi kurzushoz.
@miva?: Az általad idézett részbe nehéz belelátni a coclibeket. Mind Gyurcsány, mind Fodor lényegesen magasabb, mint a Felcsúti Csüngőhasú. Egyébként Koncznak vannak más nagyon jó számai is, nem csak ez.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Tudok róla. Mondjuk nekem, ez a 18 évvel ezelőtt írt dala a kedvencem. Ebben szerintem sokkal de sokkal lényegesebb dolgokról énekel.

Hol az a dal

Volt néhány pillanat az életünk során
mikor a lelkünk hangja szólt
Mikor még éreztük, hogy összetartozunk
és minden szándék tiszta volt

Akkor még várat épített a képzelet
az égben volt az otthonunk
Ma már a földre horgasztjuk tekintetünk
és álmunkban sem szárnyalunk

Hol az a dal, ami felkavar
Hol az a dal, arni vigasztal
Hol az a dal, ami egyszer észrevétlenül elveszett
Hol az a dal, ami szinte forr
Hol az a dal, ami értünk szól
Hol az a dal, amely már egyszer létezett

Ma már szívünk helyén computer dobol
kiszámított a szenvedély
Egy új világ helyett csak látványt tervezünk
a lelkünk hallgat, s a pénz beszél.

youtu.be/PjnRPGmj-HA
Ezt se felejtsük el. :(

Karnyújtásnyira a százmillióktól a bizniszpártok

Bizniszpártok nyúlhatják le az állami százmilliókat. Ha listát állítanak, készpénzben kapják meg a támogatást, amelyet akkor sem kell visszafizetniük, ha a lista egyetlen szavazatot sem kap. Nincs szigorú számadás, az ÁSZ csak az éves beszámolót ellenőrzi.

alfahir.hu/karnyujtasnyira_a_szazmillioktol_a_bizniszpartok
Asszony pont tegnap nézett utána a forgóeszközhitelnek a'la Matolcsy.

Hát lófaszt a KKV-k picsájába, gondolom ez volt a vezérfonal odafönt.
Hogy a faszomba lehet max 3 éves futamidőt kiirni?

Ez megint csak arra jó, hogy lehessen reklámozni a "köznép" számára az egészet, közben meg akiket érdekelne, azok szembesülnek a valósággal.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha hozzászólhatok, nem Koncz Zsuzsáé a fő érdem, hanem Bródyé. Az ő szövegei mindig is elgondolkodtatóak és találóak.
@Kijelölt Felelős:

Megkérdeztem, piros azonosító pöttyöt sem hord a seggén, ez lehet a baj.
@Kőmíves Kelemen:

Ne sírj, ha az asszony talált olyan bankot ahol a forgóeszköz kiváltása 3 éves futamidővel is megy, akkor szerencsés, mert - idézet az OTP idevágó üzletszabályzatából-

"A kölcsön futamideje legfeljebb 2024. december 31-ig tarthat. Ezen belül:
a) forgóeszközhitel kiváltása esetén maximum 1 év"
@Fabius:
HÖHÖ :D

Azt azért tegyük hozzá, hogy minimum 3 milla az alsó határ.
Kiváncsi lennék ki a franc vállalja ezt igy be.
jovaros.blog.hu/2014/02/26/tollbamondas1
TÁRKI-ról és az új "mérésről" ...

"Először is. Meg kell mutatniuk a népnek, hogy Gyurcsány visz és nem hoz. Hisz lám, csökkent az Összefogás egy hónap alatt. Mert hátha ezek a hülyék beveszik a nyomtatott ürüléket és hátrébb húzzák Gyurcsányt. Mert az nem jó a Fidesznek, ha ilyen tempóban szántja föl az országot. Ja persze, mellette gyorsan kimutatjuk, hogy Mesterházy-t meg harmadannyian tartják csak alkalmasnak minelnöknek, mint a Felcsúti Gollamot. Na, ennek meg annyi a célja, hogy előcsalogassák Mesterházyt. Hátha majd Ő megy előre. Gyurcsány, a vivőember menjen hátra, Mesterházy meg menjen előre. Álmodjatok csak Lendvai utcai csírák.

Ja, hirtelen a bizonytalanok száma megfeleződött. Egy hónap alatt. Már a kampány elején, sutty. Na ilyet se láttunk még. De soha az életben. Ez egyszerűen nem így megy. Lassan, egy egész kampánnyal lehet kihozni a bizonytalanokat a passzivitásból, és még az utolsó napra is maradnak rengetegen, akik csak akkor döntenek. De most hirtelen a bizonytalanok fele marha bizonyos lett. És hopppp. A megbizonyosodottak közül senki sem az Összefogást választotta. De tényleg senki. Csak a Fideszt, a Jobbikot, meg az LMP-t. Meccsoda véletlen."
Biztos ez is csak fújjcsúnya MNO-s hangulatkeltés. :)

Nemcsak a homoszexuálisok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra – közölte egy zártkörű beszélgetésen a volt kormányfő. Jelezte: azért nem nyújtották be eddig a törvénytervezetet a parlamentben, mert „ettől a szocialisták csuklanának”. Gyurcsány már Őszödön is taglalta, miért fontos a kampányban eltitkolni valódi szándékaikat.

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/ujabb-zartkoru-gyurcsany-vallomas-1213318
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Itt egy levél, amit olyan pedagógus írt, aki - persze mentegetve magát érte, de - éppen szakértőnek jelentkezik a Raúzsinénihez. Ajánlom figyelmedbe azt a részt IS, amiben egy kérdőíven szereplő kérdésről beszél.
Csak, hogy tudjuk, kik és MILYEN feltételek alapján lesznek kiválasztva arra a feladatra, hogy a többieket egrecíroztassák.
Ez egy ilyen ország, a nyomoroncok úgy akarnak előbbre jutni, hogy beállnak kápónak.
Ezt akarja a fidesz, erre fut ki minden tevékenysége.
És ezért tehet meg mindent. Mert ennyien vannak, akik gerinctelen férgekként ehhez asszisztálnak.
A levél:

"Levél 132
Sziasztok! Most töltöttem ki a szakértői kérdőív első részét...ne vessetek meg érte, többen gondoljuk úgy az oktatásban, hogyha nem jelentkezünk, olyanok döntenek majd a munkánkról, akik kevésbé vannak otthon ezen a területen....
Szóval, nagyon vicces kérdések is voltak.
Az ilyen típusúakon csodálkoztam leginkább:

Pl. Előfordult, hogy lázadozott a tekintélyes emberekkel szemben, bár tudta, hogy igazuk van?

Én nem tudom, lehet, hogy ez így jó, és egy kérdőívnek ilyennek kellene lenni, nem sok ilyet töltöttem ki az életben, és most biztosan üldözési mániám is van...de nem tudom, ebből a végén milyen következtetéseket vonnak le rólunk, alkalmasak vagyunk e értékek és viselkedés szerint szakértőnek, vagy sem....
A kérdések nagy része hülyén átlátható...bár lehet, én vagyok hülye, hogy átlátni vélem...
Kitöltötte még valaki?"
@Kőmíves Kelemen:

Azt is tegyük hozzá, hogy a zótépénél az alsó határ minimum 5 milla és nem három. Nemtom kire szabták ezt, de nem a kkv szektorra, az ziher.

Hacsaknem számít kkv-nak a 7 milliárdos Mészáros Lőrinc is.
@Evezős: Lehet ezen rugózni körbe-körbe és rágcsálni a gumicsontot, de a napnál is világosabb, hogy GyuriFerinél hatékonyabban senki sem veri szét az összeborulás választási esélyeit. Aki ezt nem látja, az nem csak vak, hanem butuska is. :)

jobbegyenes.blog.hu/2014/02/27/duplazott_jobbik_padlon_osszefogas
@Evezős:

Azt teccünk elfelejteni, hogy ezt nem csak a Tárki, hanem a szocik házi véleménykutatója, az Ipsos is így mérte nemrég.

Így ez a háttal állok, befogott füllel, és trálálá trálálá trálálá, nem hallok semmit - nem látok semmit önámítós módszer kb a seholszigetre vezet.
@Evezős:

"tekintélyes emberek"

húvazze, ez már tényleg csak egy köpésre van "tekintetes" uraktól...

:-(
@tristen2005: Most komolyan. A szektATV tényleg ennyire hülye? Legalább a kitett választási fejlécképbe odarakhatták volna az ország 2-3. legnagyobb pártjának a vezetőjét. Röhej az egész. :) Úgy látom tőlük is végleg elutazott.

youtu.be/u7VQqessHYA
@Fabius:
Az első növekedési hitellófaszból egyesek Ferrarikat meg egyéb luxuskocsikat vásároltak cégnévre, mivel a 2.5-4% kamat jóval alacsonyabb mint bármilyen kocsihitel konstrukció.

Aztán a második NHP-nél már észbekapott Kuszaszem, és bezárták ezt a kiskaput...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kivel vennéd fel a kapcsolatot? Addig csak üres fecsegés minden, amíg minden konkrét kérdésre az a válasz, hogy elhúzol öt órára. Most minek vitatkozna veled? Hogy az első kérdésre terelj négyszer, majd eltűnj?
@Fabius:
Jaja, vessük is el rögvest azt, ha valaki le meri írni, hogy még ebben is csalnak és fussunk tovább az önbeteljesítő jóslat felé ezerrel ...
@miva?: Senkivel csak akiket megválasztottak és legitimnek tekinthetők. Az elismerésről már nem is beszélve.
@vitéž munkášőr:
Kár, hogy nem írta le a kérdőív többi kérdését (valaki majd csak megteszi előbb-utóbb), de ebből is látszik, hogy itt NEM szakértőket keresnek, hanem kápókat ...és azok mennek és önként, dalolva ...
Szarország. Sajnálom.
:-(
@tristen2005: MInden szava igaz.
Nálunk pont a múlt héten mondta a "gazdasági vezető" (most gazdasági koordinátornak hívják), hogy lassan utoléri pénzben a nyócelemis takarítónő ...
@miva?:
ahhoz képest, hogy a Koncz Zsuzsi az utóbbi 40 év legjobbja a műfajában ez a vers tökéletes pontossággal adja vissza a valóságot

szédületes költői teljesítmény

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A választásokig azzal vennéd fel a kapcsolatot, akit majd megválasztanak. Értem.

@tristen2005: It kommentelhet rózsika is a fidesz - jobbik tengelyen
@Evezős: ezt már panpogom egy idő óta, hogy a minimálbér folytonos emelése erősen torzítja a bértábla szerkezetét.
@Evezős: nincs több kérdésem, ez már nem is a hortivilág, hanem a setét középkor...
melléklet:

Magyarország a 2013-2014-es tél utolsó napján
Herczeg Márk

Jó reggelt kívánok! Berúgtak a fehérvári huszárok?

Orbán Viktor Facebook-oldalára kikerült a videó, amiben a miniszterelnök a teljes foglalkoztatottságról(!) beszél Ózdon(!!) egy időkapszulánál(!!!).

444.hu/2014/02/28/magyarorszag-a-2013-2014-es-tel-utolso-napjan/
@Evezős: nahhh, alakul ez:

Rekord? Még mindig nem érkezett meg Istvánék hatodikos tankönyve
Szily László

Hét hónapja érkezik a matekkönyv, az informatika és az ének most februárban futott be. Tudsz ennél durvábbat?

cink.hu/rekord-meg-mindig-nem-erkezett-meg-a-istvanek-hatodik-1533201465
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

"Most két eset lehetséges, 1.) A zemberek tényleg ennyire birka hülye idióták, és akkor a néhány értelmest kivéve megérdemlik a sorsukat; 2.) A zemberek többsége a demokratikusnak hívott ellenzékre fog szavazni de a közvélemény kutatóknak nem akarja elárulni párt szimpátiáját mert tart a jelenlegi pártállam megtorlásától."

Attól tartok, az 1.) választ jelölöm meg...

De, majd áprilisban megkérdezzük a közönséget is.
@Evezős:

Kár, hogy a teljes kérdőívet nem tudta megszerezni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez nekem is megütötte reggel a fülem, a teljes foglalkoztatás. közben még az egymillió munkahely időarányos részét sem tudják teljesíteni. a kormányra is ráférne egy kompetencia képzés, mert csak napocskát és piros pöttyöt tudnak rajzolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én azt is elég durvának tartom, hogy az októberben megrendelt (új beiratkozók) tankönyveit februárban küldte meg a KELLO, mindenféle számla nélkül, és amikor reklamáltam, hogy ezek fizetős könyvek (azaz a diák nem jogosult ingyentankönyvre), akkor azt írták vissza, hogy ők év közben(!!!!) nem foglalkoznak számlázással ...
@Kijelölt Felelős:
Előbb-utóbb valaki felteszi...
Iderakom, ha így lesz.
@Evezős:
"Előfordult, hogy lázadozott a tekintélyes emberekkel szemben, bár tudta, hogy igazuk van?"

Te, ennek a kérdésnek nagyon szcientológia szaga van! Nem emlékszem olyan kérdőívre (több féléves tananyag volt anno a pszichometria), amelyben ilyen megszövegezés lett volna. (Persze, tévedhetek is, régen volt.) Viszont láttam szcientológus kérdőívet, az hajmeresztően manipulatív volt, hasonlóan ehhez a kérdéshez, és az volt a rejtett célja, hogy megingassa a kitöltő személy önértékelését, önbizalmát.
Off:

La Fontaine: A molnár, a fia meg a szamár

Szegény volt a molnár, s nyakán élt a fia.
Egyetlen szamarát el kellett adnia.
Hogy kényes bokáit kőben meg ne zúzza,
lábainál fogva fölkötik egy rúdra,
vállukra veszik, és mennek a teherrel,
a molnár és fia. Szembejön egy ember,
s elkezd hahotázni:"Viszik a szamarat!
Nem a csacsi hármuk közt a legszamarabb!"
Hallja ezt a molnár."Némi igazsága
van a jó embernek - mondja. - Mégse járja,
hogy míg mi izzadunk, ez rúdon hintázzon.
Coki, szürke!" - mennek: fiú a szamáron,
s csak úgy gyalogszerrel utánuk a molnár.
"Nézd a lapajt! - szól egy szemközt jövő polgár -
pöffeszkedik fönn a csacsiján, és hagyja,
hogy gyalog kullogjon utánuk az apja!"
"Így igaz" - gondolja a fiú, leszállva
maga helyett apját ülteti szamárra,
s ő utánuk ballag. - Szól megint egy ember:
"Nem szégyell így bánni egy szegény gyerekkel!
Maga szamáron jár, s fia holtra fárad!"
"Igaz" - szól az öreg, s hátraint fiának,
üljön föl mögéje. Így kocognak most már
egy szamáron ketten: fia meg a molnár.
Mennek egy darabot. Jön valaki ismét.
"Nézzétek! - kiáltja. - Milyen eszenincs nép!
Szerencsétlen jószág! Hogy is nem sajnálják?
Addig hajszolják, míg betörik a hátát."
Leugrik a fiú, lesegíti apját,
a csacsi vidáman ugrándozik. Hagyják,
hadd élje világát, mórikáljon, fusson.
Szaporán lépkednek utána az úton.
Újra jön egy ember. "Szavamra! - kiáltja -
úgy látszik, a világ a bolondját járja:
úrrá lett a szamár, kedvére poroszkál,
s lohol a nyomában fiastul a molnár!"
Erre már a molnárt elfogja a méreg.
"Bolond, ki megfogad minden szóbeszédet!
Nem érdekel eztán senki fecsegése.
Mától nem adok, csak a magam eszére."

/Ford.: Rónay György/

Tudom, Aesopus publicisztikái olyannyira újak, hogy kevesen ismerik még kishazánkban őket, így ajánlom figyelmébe minden kedves kormánypárti látogatónak e fenti sorokat. A molnárnak végtére is megjött az esze. Viktor még kínlódik a szamárral, hiszen nem múlik el évszak, hogy ne legyen a gazdasági szabadságharcból őrült sikeres 3000milliárdos kölcsön, a slendrián ballib tankönyvellátást felváltó sikeres KELLO-ból rendőri pluszmunka, a kamatcsökkentés mindenek fölé helyezéséből Varga Mihály szivatása, hogy csak a felszínt kapargassam.

On

Elnézést
@parti_giano: teljes foglalkoztatottságot olyan dicső berendezkedésekről tudok csak, mint rákosisztálinpolpotmao és hitler időszakok, ez az idióta ismét kimondta a világszemléletét.
Nemszetikommunistaszotyializmus
@épészmérnök:
A kérdőívet azoknak kell kitölteni, akik jelentkeznek a KLIK-hez, "tanfelügyelőnek", azaz a saját kollégáikat fogják hamarosan minősíteni....
Szerinted?
(A cél ugyanaz!)
@épészmérnök: linkeltem korábban a gyökerekes visszatérést, szci a magja és az alapja a fidesznek, és ezer más helyen visszaköszönnek
@bioLarzen:

Szívesen vitáznék veled, de nekem is az első verzió a meglátásom...

Ne legyen igazunk!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szóval akkor leszögezhetjük, hogy a teljes foglalkozottság jelenti az unortodoxiában tkp. a bújtatott munkanélküliséget.
@parti_giano: vissza a kádári terminológiához, de igen, pontosan ezt jelenti.
Off, de ez olyan szép és hiteles, hogy idekívánkozik:

"Az antiszemitizmus és a rasszizmus romba dönti mindazt a pozitív álmot, amelyet a békés, fejlődő Európa képes nyújtani az európai embereknek, és amely az európai kultúrán keresztül példát mutathat az emberiségnek" – ezt a mondatot nem más jegyzi, mint Szegedi Csanád.
...
"A magyarországi Jobbik és a görög Arany Hajnal megnyilvánulásai magukban hordozzák az erőszakot, mások kirekesztését és az antiszemitizmust is, amelyekre az Európai Unióban számos példát látunk nap mint nap."
...
Az EUrologus csak üdvözölni tudja, ha egy magyar EP-képviselő fellép a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen – különösen, ha volt jobbikos az illető. De nem az Európai Bizottságot kéne ebben a semmitmondó levelezési eljárásban kérdőre vonni, hanem talán otthon, az egykori bajtársakat kellene jobb belátásra buzdítani. Úgy jönne el a valóban szebb jövő."

index.hu/kulfold/eurologus/2014/02/28/szegedi_csanad_brusszelen_keri_szamon_a_rasszizmus_elleni_harcot/
@parti_giano: Ez csak tipikus ballib fröcsögés. Hát nem jobb reggel úgy felkelni, hogy mehetsz napszámba a földesúrhoz? Nem ám az iskolapadba amolyan libsibolsi lógós módra, hogy majd "hozzáadott érték" meg "magasan kvalifikált munkaerő"! Meg drogozni meg pedofilkodni, meg a romkocsmában bölcsészülni ahelyett, hogy vellával terítnéd szét a trágyát naponta fejenként három hódon böcsületes munkával! Ez az igaz magyar élet, rotyog a pörkölt a bográcsba, pántlikás lyányok szaladnak a vezér hintója előtt, a templom előtt a kórus dalol, van gyufa a boltba. Így lesz, akármit akartok!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

"Állítólag ez a videó verte ki a biztosítékot a Fideszeseknél"

Csatlakozom a Koncz Zsuzsa számát méltatókhoz!
Jó szám, zseniális szöveg!
@épészmérnök: Én is megnézném.Ha publikus, talán beteszi ide is, ha nem:
citromsorbet@gmail.com
@Csaknézek...: Tegyük azért hozzá, hogy a szövegíró Bródy János.
@miva?: Az a baj, hogy már az elején félrecsúsztál. Én azt hangoztattam, hogy senki által meg nem választott, ergo illegitim "kormány és államelnököket" nem illik elismerni, főleg olyan országoknak, akik annyira nagyra tartják a demokráciát. :) Te meg azt kezdted el állandóan szajkózni, hogy "kivel venném fel a kapcsolatot". A kettő még mindig marhára nem ugyanazt jelenti. :)

Másképp fogalmazva, lehet úgyis bárkivel tárgyalni, hogy az elismeréssel megvárom a szabad és demokratikus választások végét.
@miva?: benned egy unortodox spindoktor veszett (?) el. habony mellett a helyed! a felvételiben csak két nyugdíjast kell lerugnod.
@ajjaj99: Mifelénk is van egy ilyen ügy. A csapatban van fidesz-kedvenc is, de csapattag "ismerősöm" azt mondja: el se tudom képzelni, milyen sunyi mutyiskodás megy...
@Csaknézek...: Most teper, mert azt hiszi akkor nem kaszálja el az Unió Csaláselleni Hivatala.(OLAF)
@épészmérnök:

1:

Szcientológust választottak Kocsis Mátéék a kerület drogkoordinátorává?
kekpont_tuntetes

A tűcserés Kékpontot kigolyózták, Szomor Katalin lett a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum drogkoordinátora. Szomor korábban Tom Cruise egyházának környékén tűnt fel.

444.hu/2014/02/26/szcientologust-valasztottak-kocsis-mateek-a-kerulet-drogkoordinatorava/

------------------------------

tanári továbbképzések szervezői, Evezős és Peni linkeket és infókat is tud adni, mikor szóba került, akkor nem voltak meglepődve ettől.
Papp Réka Kinga megmutatná a melleit - fotó

Alternatív ajánlócédula-gyűjtésbe kezdett a 4K! - Negyedik Köztársaság. Szóvivőjük figyelemfelkeltő fotóval szállt ringbe.

hvg.hu/itthon/20140228_Papp_Reka_Kinga_meg_akarja_mutatni_a_mell

hmmm... hát nem is tudom. a fiúk meg ígérhetnének herevasaltatást.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Mert a magyarokban soha nem lesz annyi kurázsi, mint az ukránokban..."

Arra gondolsz esetleg, hogy forradalmat csinálnátok, rendőröket meggyilkolva, mindezt úgy, hogy ebben az esetben természetesen nem kukagyújtogató csőcselék, hanem hős demokraták lennétek? :)
@Evezős: @épészmérnök: egyéb pontos belső infóm nincsen, csak egy két volt fideszes zuhanyhírei, amik a induláskor a 90-es évekből származnak. Ezek pedig néha néha, olvashatók voltak a neten is.
Felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és egykori közigazgatási államtitkárát, Fapál Lászlót a volt államtitkár 2006-os lakásvásárlása miatt indított büntetőügyben pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

hvg.hu/itthon/20140228_felmentettek_juhaszt_es_fapalt
Putyin legnagyobb ellenfele házi őrizetbe került
Russian protest leader Alexei Navalny stands inside a courtroom in Kirov

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus az internetet sem használhatja, és nem nyilatkozhat.

444.hu/2014/02/28/putyin-legnagyobb-ellenfele-hazi-orizetbe-kerult/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szóbeszédek hozzám is eljutottak arról, hogy a gyűléseken az első sorokban ültek, és ők építették fel az egész propagandagépezetet (amely a "fiúk" bunkóságához mérten rendkívül professzionális).

Nem lepne meg, ha összehasonlító elemzésekkel kimutatnák az egyezéseket.
Választási "színvonal". :)

"Vasárnapig még 3000 aláírás, és ezt a táblát eldobom" - ezt a feliratot tartja pucér melle elé Papp Réka Kinga, a 4K! - Negyedik Köztársaság szóvivője, aki a képet a Facebookon az alábbi párbeszéd kíséretében posztolta:

- Te, mi a vért csináljunk? Meg kéne nyomni még az aláírásgyűjtést.
- Nemtom, mér, a szocik micsináltak? Valami kampánycucc?
- Hát vót a Szanyinak az ilyen papírfeltartós mémje.
- Ja, hogy izé, lájkoljál és cserébe akármi?
- Jajajaja, az. De mit ajánljunk fel az aláírásokért cserébe?
- Nemtom. Mi van ingyen? Amit akarnak is.
- Mije van a Szanyinak?
- Szexbotránya.
- Jó, nemtom. Mondjuk akkor legyenek nálunk... csöcsök?
- De ez szexizmus.
- A hazáról van szó!

hvg.hu/itthon/20140228_Papp_Reka_Kinga_meg_akarja_mutatni_a_mell
@épészmérnök: a stílus és a technikák, nekem mint egy kívülálló kibicnek, ismerősek, de én nem vagyok szakember, sem érintett. Nekem csak egy általános iskolás osztálytársam került igen magas pozícióba a szci-nél, és a személyiség változása, a kommunikációja nagyon ismerős összetevőket mutat.

régi cikk:
/ők is régen sertepertélnek ezen a területen is, pont úgy mint minden szekta/egyház/

index.hu/belfold/szciokm0615/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A rendőrök legyilkolása pont fordítva kezdődött de nem baj. Tegnap az Indexen megjelent egy jó cikk az ukrajnai eseményekről olvasd el esetleg: index.hu/kulfold/2014/02/27/10_meglepo_teny_a_kijevi_forradalomrol/
A magyyrok talán még 56-ban sem tartottak össze ennyire. Tudom, akkor mások voltak a körülmények, de akkor is.
..sikerült már valakinek kuszaszem adakozásából pénzhez jutni? Én még nem találkoztam ilyen vállalkozással, igaz se itt, sem ott nincsenek csókos cimboráim.
@épészmérnök:
"Felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és egykori közigazgatási államtitkárát, Fapál Lászlót "

várható volt. a tábornokperben még küszködnek, futnak egy kört, míg a stempliügyben még várják a bukást szintén. ez van, amikor az ügyészség megpróbál valakit csak úgy, elítélni. idézek a viszkisdobozról:

"de soha nem adták annak magyarázatát, hogy ami történt, az milyen jogszabályi rendelkezést sértett meg. A vádhatóságtól csak alternatívák hangzottak el, hogy mit kellett volna csinálni. Az egész eljárás során az derült ki, hogy az ügyészség maga sem tud eligazodni saját koncepcióján."
"Szolgálati lakásom kiutalása körülményeivel nem foglalkoztam, csatlakoztam a katonai ügyészhez, aki vádbeszédében megállapította, hogy határozatlan időtartamra biztosított szolgálati lakásom kiutalásával kapcsolatosan minden szabályosan történt."

:D
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Ezt pont fordítva tudod. Előbb rendőrök haltak meg és a tüntetők használtak először éles fegyvert is, onnantól kezdve a többit sajnos tudjuk.:( Ettől függetlenül fegyvertelenek megölését én is elítélem, max. azt lehetett volna kiiktatni, aki fegyverrel támad rendőrre. Persze azt is tudjuk, hogy a rendőr aki látja a társát meghalni, sok mindenre képes.

De nem nagyon érdemes ezt a vitát újra nyitni, hiszen te meg vagy róla győződve, hogy ez egy spontán forradalom volt, én meg pont az ellenkezőjét gondolom.

Nyilván ha GyuriFeri azt mondja 2006-ról, hogy puccs volt a demokratikusan megválasztott hatalom ellen, most meg azt, hogy hős ukrán forradalom zajlott, te azt is elhiszed. :)
@Secnir: Jut eszembe, mennyi ítélet született a Handó-féle bíróságokon eddig azokban az ügyekben, amiket vörös posztóként lengetett a kormányoldal 4 éve?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az biztos, hogy az egész, amit véghezvittek (FIDESZ), nagyon alaposan ki van találva és profi módon felépítve. Ismerve a kezdetektől ott levő arcokat (Kövér, Orbán, Deutsch, Kósa, stb.) annyira bunkók és sötétek, hogy semmiféle tudatosságot nem tudok feltételezni róluk. Hiszen amikor "spontán" kiesik a szájukon bármi, akkor az napokig téma, annyira süt belőle önnön ostobaságuk.
Tehát lehetett a háttérben olyan, amiről még az is lehet, ők maguk sem tudták, kiknek a segítségét fogadták el...
A scientológia célja nem a rövidtávú haszonszerzés, hanem a háló létrehozása, amiben elég sokan lesznek(vannak?) ahhoz, hogy az, amit képviselnek, érvényesülhessen.
@Evezős: ne haragudj, de mit képviselnek, és ebből mi tud érvényesülni?
itt tartunk:

A barátnője kapott 24 milliós megrendelést

A szörfös Detre Diána írhat tanulmányokat a Nemzeti Egységes Kártyarendszerről, de ehhez Gál András Levente volt államtitkárnak nincs köze. A 9 hónapos kft. referenciái „elégségesek és megnyugtatók

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F28%2Fvolt_allamtitkar_baratnoje_kapott_24_millios_megrendelest%2F

------------------------------------------

Jött a TEK, megszámolta a fagyasztott csirkéket

Névtelen feljelentés miatt törtek rá kommandósok egy jobbágyi családra. Uzsorakamatos hitelre árultak ételt, állította valaki. Majd jött a váratlan fordulat.

www.origo.hu/itthon/20140227-riport-jobbagyibol-ahol-a-tek-kommandosai-vettek-orizetbe-egy-csaladot-uzsoragyanu-miatt.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec

--------------------------------------------

Kazincbarcika nem adja a polgármester feleségének munkaszerződését
Közadatigénylésben kértük ki Kazincbarcika kommunikációs cégétől az általa működtetett jelmezkölcsönzővel kapcsolatos bevételek és kiadások listáját, valamint Szitka Péter MSZP-s polgármester feleségének, Kalácska Violának munkaszerződését, aki a cégnél dekoratőrként dolgozik, korábban pedig - minő véletlen - jelmezkölcsönzőt üzemeltetett a városban.

atlatszo.blog.hu/2014/02/28/kazincbarcika_nem_adja_a_polgarmester_felesegenek_munkaszerzodeset

-------------------------------------------

atlatszo.blog.hu/2014/02/26/allami_cegek_dolgoznak_pakson
"Veér András pszichiáter - az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatója -, valamint Erőss László pszichológus az elmúlt években két közös könyvet írt a szcientológiáról. A harmadik kötet sajtóbemutatóját kedden tartották a fővárosi Pallas Páholyban. A trilógia befejező részének címe: A szcientológia mocsarában.

A szerzőpáros úgy véli, hogy az L. Ron Hubbard által alapított szcientológia egyház az idők során mindinkább gazdasági vállalkozássá alakult, miközben Magyarországon már a harmadik kormány asszisztál "oktalan és hazárd" módon ennek a "szektának" a térnyeréséhez. Mint a könyvben olvasható, a szcientológusok "minden kilométerkőnél egyre inkább ott vannak". Erőss László bejelentette, hogy a tervek szerint egy európai dokumentációs központot hoznak létre, amely részletes informá-ciókat tartalmaz majd a szcientológiáról és más, károsnak tartott szervezetekről."

index.hu/belfold/veer0109
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nekem egy középiskolás osztálytársam - a világ leglazább és legnagyobb hippije, szabadelvű, szabadszájú, olyan "élj a mának"-típus -, került bele a HIT Gyülekezetbe és lett belőle "lelkész" és egy kántáló droid.
Igaz, anyagi problémái nincsenek.
@Evezős: Mutass neki egy 3milliárd fényévre lévő objektumot a Hubblesite.org-on, és tedd fel a kérdést: hö?

Attól falnak mennek, mert a világ csak valami 7000 éves :D
@épészmérnök: @Evezős: igen ez a következménye ezeknek a droid agymosásoknak, ebbe a körbe tartozik a kritika nélküli hit bármiben is, lehet az vörös/narancs/keresztény/szci/gyüli a végeredmény egy agyatlan zombi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Oszt mér? A "forradalom" meg kukagyújtás az valami széljobbos privilégium vagy mi?

Plusz úgy rémlik a Majdanon élessel lőttek, tán azt hiányolod 2006 ból is?
@miva?: az nem úgy van, az nincs olyan messze, hisz tudjuk a nap is a föld körül kering ;)
A laposság már meghaladott, meeee az a fránya Kolumbusz is körbe tudott volna menni, meg az új világban is ottan vannak a térítendő lelkek ugye...
@miva?:
Azt gondolom, hogy - túl azon, mit publikált anno Hubbard - az elsődleges céljuk a hatalomba kerülés (mint sok ún. térítő egyház esetében), hogy aztán minél több ember tudatát tudják átformálni annak megfelelően, amit ők jónak és hasznosnak tartanak. Ebből a szempontból tökmindegy, hogy miben hisznek és az mennyire jó/rossz, a lényeg azon van, hogy sokakat (sőt, lehetőleg mindenkit) az általuk tartalmasnak vélt életmódra neveljenek át.
Az én szememben ez semmiben nem különbözik pl. a katolikus egyháztól, amelyik maga is ott van már a hatalom közepében és meghatároz elég sok mindent a trásadalomban, többek között az oktatást, ami az egyik legfontosabb az "agymosás" szempontjából.
A scientológia ezt kevésbé nyíltan teszi - bár az utóbbi hírek alapján talán már nem is annyira nagy a titkolózás.

Én nem szeretem és nem akarom, hogy egy felsőbb hatalom mondja meg, hogy hogyan éljek. És leszarom, hogy ezt Jézus Krisztusnak, vagy scientológus felsőbb vezetőnek hívják-e.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem én azon furcsálkodom, hogy Ferkó csőcselékezi és puccsistának nevezi azokat, akik egy rendőrt nem öltek meg 2006-ban, az ukrán "forradalmárokat" viszont, - akik több rendőrt is meggyilkoltak - hős demokratázza. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Megnézve a képeket, teljesen biztos, hogy Detre Diána a férfit szereti Gál András Leventében - és nem a hivatalát, a pénzét, a kapcsolatrendszerét, stb.

BROÁF.
@Evezős: ugyan ez van történetben egy ismerős csendes lánnyal, olyan náciszéljobbos droid lett, hogy agyit tetkózva ss és nyilashorog keresztekkel, elborult egy egyházi középiskola után -az alapozás meg volt- és most továbbképződött, mert hajlama volt rá. Egyéniség, gondolkodás a kukában, vége csapó, és ennyi...
@miva?: Azok nem a Jehovák, akik szerint 7000 éves?
De mindegy is, ezek már nem gondolkodnak, csak hisznek. Mindenre van válaszuk ...
:-(
@Evezős: pontosan, a Leventéhez meg férfi szemem miatt nem szólnék, elég annyi, hogy a csajhoz különb pasit társítanék.
@miva?: Bocsi, nézz utána a linken, amit az előbb adtam, de itt nem fogok reklámot csinálni a sci-nek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A scientológia azért IS veszélyes, mert ahogy épészmérnök is írta, kifejlesztettek egy manipulatív techikát a személyiség teljes megtörésére és átformálására.
Na, onnan indultunk, hogy a "tanfelügyelőnek" jelentkezőket már egy kérdőívvel (manipulatív kérdésekkel) megszűrik és a számukra felhasználhatókat minden bizonnyal egy "továbbképzés" keretében arra fogják predesztinálni, hogy a technika segítségével a közvetlenül a gyerekekkel kapcsolatba kerülőket is kiválogassák.

És ennyi.
@Evezős: A hitgyülisek kiscserkészek a sci-hez képest. Vigyázz, mit írsz, mert letámadnak.
@épészmérnök:
A HIT ugyanilyen gazdasági vállalkozás, Németh és a körötte levők mérhetetlenül meggazdagodtak belőle, a tagság meg hallelujázik minden vasárnap a 3-4 órás szeánszokon - és adja oda a jövedelme 10-15-20 százalékát az "egyháznak".
Van infom arról, hogyan indultak és mivé lettek... első kézből.
:-(
@épészmérnök: letámadnak, csak nem tapasztalat?
Szennyes bagázs, az biztos, hányinger amit csinálnak, olyan igazi göbbelszi/sztálinisztikusan agitpropos.

@Evezős:
"kifejlesztettek egy manipulatív techikát a személyiség teljes megtörésére és átformálására"
megtörés és tömegpszichózis, csak ennyi, és dalolva mennek a vágóhídra az emberek.
Sok helyen alkalmazzák ezt, de ennyire szisztematikusan csak a szci teszi.
@Evezős: Minőségileg más a sci. A tagokat azzal motiválják, hogy minél több tanfolyamot végeznek el, annál több hatalmuk lesz a környezetük felett. A végcél a bolygó fölötti teljes uralom. Tehát az önalávetés mellett ott van az uralomra törés is a személyiségekben. Hasonlít a katonai kommandós kiképzéshez is, mindenkinek van "etikai" tisztje, aki büntetheti. Állandó a gyónás, nem lehet egy saját gondolatuk. Higgyétek el, mindennél rosszabb. Volt egy ilyen kliensem, hát nagyon nehéz menet volt először is kihozni az öngyilkossági szándékból, aztán az egész őrületből. És tényleg mindenütt ott vannak, nagyon kell vigyázni, mit mondasz és írsz, mert az ügyvédeik azonnal támadnak. Ha otthon élnék, nem merném ezeket így leírni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én el tudom fogadni azt, hogy ha valakik együtt leélik az életüket és közben együtt öregszenek, a testük netán átalakul - tehát súlytöbbletre tesznek szert -, azt láthatja valaki pont olyannak, mint amikor megismerkedtek.
Azt is, hogy nem a külső számít főleg, hanem a belső - tehát egy kevésbé trendi testalkatú nő/férfi is lehet gyönyörű szép annak, aki beléje szerelmesedik.

Azt nem, ha a palácsiktímeák, meg zimánylindák, meg bódiszilvik és tsaik. mindig azonnal a belső értékeit látják meg az andyvajnáknak, kedvesferenceknek, és újabban az ilyen gálandrásleventéknek, habonyárpádoknak.
Érdekes módon, az ilyen küllemű vasesztergályosok és bolti polcfeltöltők nem nagyon válogatnak a luxusrihonyák között ....
@épészmérnök:
Jesszus ...:-(

(de azért a lényeg, amit Te is írsz, meg amit én is: a hatalom.)
@Evezős: na jahhh, nálam sem dübörögnek az ajtómon ilyenek -nem mintha annyira szomorkodnék ezen- :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a jobbikos csanád csalt?
omg!!!
hova lett az egyetlen tisztességes párt becsülete?
@Evezős:

"mindig azonnal a belső értékeit látják meg az andyvajnáknak, kedvesferenceknek, és újabban az ilyen gálandrásleventéknek, habonyárpádoknak."

Nem értem a problémádat: belső érték = zsebben hordott pénztárca... :o)
@Evezős: Én ezt enyhébben ítélem meg. Evoluciós előnye van annak, ha egy szép és egészséges testű nő olyan férfival házasodik, aki képes anyagilag gondoskodni az utódok felneveléséről. Meg az is, hogy olykor a nők alfahímet választanak apának, és bétahímet férjnek. Ugyanis az alfahím genetikailag előnyösebb az utód genetikai öröksége szempontjából, a bétahím viszont megbízhatóbban gondoskodik az utódokról.

Ez nem vicc ám, az evoluciós pszichológia tudományosan kimutatta. Belénk van kódolva.
@Evezős: Ja, és minél feljebb jut valaki a ranglétrán, annál inkább kiképezik az uralomra, a mások manipulására. Tekintve, hogy már huszonöt éve garázdálkodnak Magyarországon, sok helyre beépültek, az oktatásba, egészségügybe, a vállalati coaching területére - ők záratták be például a Lipótot, ami pótolhatatlan veszteség. Gyűlölik a pszichiátereket és pszichológusokat, mert átlátnak rajtuk. Állítólag dr. Veér András pszichiáter halála is a lelkükön szárad. Veér könyvet írt róluk. Hubbard egy echte elmebeteg volt egyébként.
@épészmérnök:
Biztosan igazságod van ebben - én nem vagyok szakértő, csak laikus - de én azt gondolom, hogy az említett hölgyek választása nem a kódolás eredménye, hanem az anyagi érdeké.
Az más tészta, hogy elvileg kialakulhat egy ilyen kapcsolatból is szeretet, vagy szerelem - de erősen el kéne gondolkodnom (meg utánakutatni), hogy van-e rá példa manapság.
Ez sima üzlet, én azt hiszem.
Más téma - futólag ..
Két napja hallgatom a pacsirtaradio.hu-t és meg vagyok elégedve.
Nagyon jó a zene, most pl. egy egész órán át szól - és a műsorok is jók.

Ajánlom.
:-)
@épészmérnök:
A pszichológus ellenességükről olvastam. Veér írásait is e témában anno.
A Lipótról ... ez azért megdöbbentő. :-(
A beépülésük pedig egyre szembetűnőbb ...

Jaj, ezt a számot (talán Szulák Andrea énekel?), ami a pacsirtán szól most, annyira imádom ...(Hold ragyog a Dunán ...)
Bocs. :-)
És akkor majd jön a következő kamatvágás. Elvégre a tündérország főtündére.... jól tudja. Mentsen meg téged a magánnyugdíj megmentő /a bukott baloldal ellenére/ Gabika!!!
Tartsuk szárazon a puskaport, meg lóra, meg , majd indulunk! /Hová indulunk?? Azt nem tudni/
@punkfrog: Nyilván most, hogy felfedezte a gyökereit, mindent megtesz majd az igazság kiderítéséért. Kb. mint Simon.:)
@Evezős: A szerelem, mint a házasság motivációja modern fejlemény. Az ismert történelemben a legtöbb esetben az utódnevelés anyagi szempontjai voltak az elsődlegesek a házasságkötésben.
A romantikus szerelem a 19. században kezd előtérbe kerülni, és még így is a saját társadalmi osztályon belül marad rendszerint.
Amilyen indiszkrét a neurobiológia, amióta bele tud nézni az agyba, már azt is kimutatták, hogy a "nagy lángolás" nem tart tovább egy évnél, egy év után megváltozik az agyi hormonok eloszlási mintája. Ha a pár mégis együttmarad, annak más oka van. Szexuális összeillés, baráti kapcsolat, kölcsönös előnyök, és hát olykor a gyerek.
@trisel: Nem jártam túl nagy sikerrel. Az egyik bankban nincs nekem megfelelő, tudtak mondani olyat, ahol igen. Ott jövő csütörtökre kaptam időpontot.
Egy kis helyzetjelentés a kkv-k déli végeken elfoglalt pozíciójáról:

orbánia negyedik évének második hónapja 28 napján, Csongrád megyében 81 betöltetlen állás van a versenyszférában:
www.workania.hu/allas/csongrad-megye/
Városonként:
Szeged: 56
Hódmezővásárhely: 6
Szentes: 3
Csongrád: 2
Mórahalom: 1

Jó hétvégét :D
@épészmérnök:
Igen, erről, mint témáról egyszer hosszasan vitáztunk még az indexen egy olyan topicban, ami a katolikus egyházról szólt. Ott hozta elő ezt valaki és elég sok érdekes dolgot összeszedtünk aztán hozzá.
Ennek az attitűdnek a továbbfejlesztése talán jelenleg az, hogy sokan nem kötnek hivatalosan házasságot, csak együtt élnek - és a vonzalom elmúltával könnyebben szabadulnak -, illetve a sok válásnak, ahol is ha elmúlik a vonzalom, mindenféle társadalmi elítélés nélkül tudnak új partnert keresni.
Én idén lesz harminc éve, hogy házasságban élek és előtte két évig jártunk együtt. Azt nem állítom, hogy a köztünk levő érzelmek pont olyanok, mint harminckét éve, de azt azért igen, hogy ebbe az állapotba eljutni nem egy év után kezdtünk, és hogy a mai érzelmeink semmivel sem kisebbek, mint anno. Persze, mások, más típusúak, de a láng még létezik...:-)
(NA, jól kiadom itt magam ma ...:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: táltos törpe

"tündérország hadban áll...

önmagával..."
Na én is futottam egy kört növekedési hitel ügyben. Esélyem sincs. Nem értelmetlen a dolog, csak nem hitelezni akarnak, hanem kampányolni.
Jól jellemzi ezt a reklám a kisfuvarozóról, aki kamionról álmodik.
Max forgóeszközhitel az árbevétel 40%-a.
Ha csórikámnak volt is 20 milliós árbevétele, akkor se fog 16-ból kamiont venni.
Erről ennyit.
Aztán: ingatlanfedezet az kell. Mégpedig tehermentes. Biztos van ilyen az országban, csak nem a kisfuvarozónál, aki minden pénzt összekoldult már, amit lehetett. Na és termőföld pl nem lehet fedezet, pedig azokon nem szokott devizahitel lenni.
Inkasszó se lehet 6 hónapnál frisebb, márpedig egy havi ÁFA-bevalló könnyen beleeshet, hogy késedelmesen, 90 nap után fizetnek neki. Akkor meg már rég rajta a NAV inkasszó a számlán.
@trisel: Nem jártam túl sok sikerrel. Az egyikben nem volt NEKEM VALÓ, A MÁSIKBAN CSÜTÖRTÖKRE KAPTAM IDŐPONTOT.
@biohouse: az lenevezés származhat onnét, hogy egyre növekedik azok száma, akik nem kaphatnak ebből a hitelből.
A társasházunkba a lépcsőház falára szereltek egy vitrint. El tudom képzelni minek kell! .-)
Egy szép Orbán képet kéne készíteni, amely minden nézőpontból olyan képet ad, mintha visszanézne ránk. Ha jól látom egyszerű szekrénykulcsa nyílik. Jó helye lesz ott annak a képnek...
@parti_giano:
Kösz! És én még csak nem is a 13. kerületben lakom. :-)
@stone pit(er): Erről is a ballibek tehetnek. Rájuk szavazni nem szabad, mer' cúnák.
@épészmérnök: inkább azért, mert bénák és koruptak.
mielött nekem esel, Elmegyek es rájuk szavazok, de rossz szájízzel, és ismét becsapva érzem magam.
kizárólag a Bokros féle megegyezés miatt, különben esély nem lenne, hogy gazemberekre szavazzak
Vajon, működne egy olyan kampány, ahol az ellenzék, a saját plakát helyeinek nyolcvan százalékán a nagyvezír képét rakná? A több média felületen meg végre tisztességesen elmondaná, hogy mit akar, mit vállal? Na ja, ahhoz egy határozott, de értelmes csapat kéne. Aki nem ijed meg a saját árnyékától és mégis alázatos.
Én is elmegyek. Ezzel magamnak tartozom.
@Evezős: nincs mit hozzá tennem:

30 ezer pedagógus jelentkezhet a minősítésre a következő tanévben

Összesen 30 ezer tanár és tanító jelentkezhet a pedagógus II. minősítésre a következő tanévben – közölte Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Szegeden.

hvg.hu/itthon/20140228_30_ezer_tanar
Meg lesz neki vagy sem?
hetivalasz.hu/valasztas2014/hetfon-es-kedden-is-fontos-hataridok-jarnak-le-73736

Már az tragédia (szerintem), hogy egy olyan jelölt, mint Horváth, nem tud összeszedni 500 ajánlást.Ez sok mindent elmond a társadalomról.De arra is mernék fogadni, hogy ha meg is lesz neki, valami formai okokra hivatkozva visszautasítja a bizottság.Fab úgy látszik korán örült, hogy megoldódik a választási dilemmája..
Borzasztó olvasni sub kavics moszkovita propagandáját, az ostoba "logikáját"... fizikai fájdalmaz okoz... logikáját követve egy kormányválság után a parlament által megválasztott mindeb új kormány illegitim... azt végképp nem értem miért ekézi gyurcsánt azzal, hogy ő rombolja szét az ellenzék esélyeit, hisz ez állítólag a jobbiknak kedvez, s szerintük inkább a fidesz, mint a "ballibek"... ostoba egy kis propagandista vagy te, novícia...
Mert putyin jó, meleg, zsidó, és nyugat ellenes, álkeresztény, kell ennél több egy széljobber jobbikosnak? Nem, ennyi, a többi néma csend.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-(

Erről hadoválok.
Elmondhatjuk: ők működtetik azt a rendszert, amit rózsiék kitaláltak. Ha nem lett volna jelentkező, vagy sokkal kevesebb, akkor nem működne.
Mit is mondott Kertész Ákos ...?
Na, azok vagyunk. Pont.
@Sir Bates dö Hól: izé... az oké, hogy gyepálod. megérdemli. csak tudod, az a don quijote... sancho aggódik. rosinante meg szomorú.
@Sir Bates dö Hól:
Az előbb olvastam ezt:
444.hu/2014/02/28/haborus-hangulat-ukrajnaban-elo/

Olvasd el a kommenteket alatta ... (ha van hozzá gyomrod), egyszerűen iszonyat az a mélysötétség, meg gigaszervilizmus, ami a három-négy zázrivecz-hívő antiszemita állatból párolog kifelé.
Néha szégyellem, hogy hol élek ...
:-(
@E.Csaba:

Szerintem megvan Horváthnak az aláírás. Ha mégsem, akkor elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy segítségért ne keressenek.
@Habakuk999: @Fabius: Hát, Neked legyen igazad, de annak, hogy Horváth elindul, akkorát kellett volna szólni, hogy 1 nap alatt be kellett volna nyújtani az íveket.Szerintem ott valami sus-mus van..Próbálj elébe menni a dolgoknak, hogy nehogy tényleg akkora hülyék legyenek,hogy ne keressenek, ha lehet..
@Habakuk999:Bocsesz, a fentit nem neked szántam:-)
@Evezős: siralmas, és hinni akarom, hogy ezek csak billentyűhöz jutott droidok, és a számosságuk nem reprezentatív, és van még valahol csendes, de értelmes tömeg. Mert ha nincs, nem sok jót lehet remélni...

Egyre gyengébb ez a reményem, egyre több a jele a vesztésbe rohanásnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom... jó lenne azt hinni, hogy a népek már annyira fineszesek, hogy amikor kérdezik őket, akkor sem mondják meg az igazat - de biztosat akkor fogunk tudni, amikor április 6-án este elkezdenek áramlani a hírek.
Ha egyáltalán áramlanak és igazak lesznek ...
:-(
@Sir Bates dö Hól: Elfáradok ettől a majomtól bakker !
@Fabius: azért ilyenek a kondíciók, hogy valós kkv-k ne pályázzanak, ne pályázhassanak. Arra ott vannak a megfelelő pedigrével rendelkező cégek, amelyeknek tök mindegy, mennyi a futamidő, mert csak felnyalják a zsét, egy év alatt összehoznak még 100 milla köztartozást (járulékok, áfa stb.), majd jő kaya ibrahim fehér lovon - ő úgyis tapasztalt befektető Magyarországon - és ...
@parti_giano: te melyik vagy?... és én melyik?...
Kiderült, miért ilyen magas az államadósság!

Februárban a magyar államadósság 23 ezer milliárd forint volt, 2 ezer milliárddal több, mint a kormányváltáskor, és meghaladja a GDP 80 százalékát.

A Fidesz közleménye szerint a Gyurcsány-kormány eladósította, tönkretette és csaknem Görögország sorsára juttatta az országot. Nyakra-főre vette a hiteleket, mert hitelfelvétel nélkül képtelen volt kormányozni, nyugdíjat fizetni és a folyó kiadásait rendezni – közölték.

"Maguk is elismerték, hogy közben majd beledöglöttek, hogy úgy kellett tenni, minthogyha kormányoztak volna. E helyett hazudtak reggel, éjjel, meg este" – fogalmaztak.

A közlemény szerint a kormány a gyurcsányi államadósság csökkentésén dolgozik, és idő előtt visszafizette a Gyurcsány Ferenc által felvett IMF-hitelt.
propeller.hu/itthon/2882200-kiderult-miert-magas-allamadossag
Az Együtt üzeni:

"Ma 18:15-kor Szigetvári Viktor társelnökünk vitatkozik a Fidesz frakcióvezető-helyettesével, Gulyás Gergellyel az ATV-n! Nézzétek a Hírvitát, izgalmas lesz, szóba kerül majd Paks2, az államadósság, és hogy Magyarország tényleg jobban teljesít-e...
http://www.atv.hu/musorok/hirvita"
Én holtbiztos nem fogok a Lasztoviczára szavazni!

ui: majd ha főztök szólkatok
@V-PORT: Mesterházy Attila
Hace 2 horas
Találkozzunk ma Zalaegerszegen 17 órakor a Zsinagógában, a Hangverseny és Kiállítóteremben! Várlak benneteket a lakossági fórumon!

Kérlek szépen, ez azért kurvára vicces, hogy én itten, 13 ezer kilométerre, megtalálom neked Mesterházy Facebook oldalát az információval, ami téged érdekel.

Ez valami magyar dolog, hogy nem vagytok képesek valamit kikeresni a netről, csak sipítoztok, hogy az ellenzék sehol sincs, nincs információ?

Hát b.... ocsánatot kérek.
ne kérj bocsánatot, nem lenne őszinte.
@V-PORT:

No, csak az érdekesség kedvéért megnéztem az index, az origo és a HVG címlapját, merugye NOL-t kevesen olvasnak. Beírtam a keresőbe, hogy Mesterházy. Bárki utánam csinálhatja.
@Penivaldes: Az értelmiségiek egyfelől azt sérelmezik, hogy nincs elég információ az ellenzékről, mert bénák, stb.
Másfelől viszont idiótának titulálják a nép egyszerű komplikált gyermekeit, mert hisznek a fidesznek.

Hát a jóistenit neki, honnét fogja tudni a tutit a nem-értelmiségi, ha az értelmiségi még arra is lusta, hogy utánamenjen az információnak, ami érdekli? És közben lehülyézi azt, aki napi nyolc-tíz órát melózik, és hullafáradtan hazaesve, nem áll neki kutakodni, hanem lerogy a székbe, vacsora közben megnézi a híradót, aztán belezuhan az ágyba?

Végeztem fizikai munkát, gyárban is dolgoztam. Tudom, milyen az. Aki nem csinálta, el sem tudja képzelni.
@Evezős: Brüsszel elismeri saját helytartói kormányát? Micsoda meglepetés. :) Persze korábban az Anonymus által megszerzett Klicsko levelezésről nem nagyon dübörögnek a hírek, ahogy arról sem, hogy már a Krimi tatárokat is fegyverzi a nyugat.

voiceofrussia.com/news/2014_02_23/Anonymous-Ukraine-releases-Klitschko-e-mails-showing-treason-3581/

beforeitsnews.com/politics/2014/02/anonymous-ukraine-releases-klitschko-emails-showing-treason-2599680.html

Kelts zűrzavart aztán uralkodj felettük, és ami a legfontosabb terjeszd ki a felfordulást Oroszországra is.

Cui Prodest?
Termékeny mélázást!

Igazán megérdemli hogy imádkozzunk érte, én minden nap ezt teszem. Akárki - akármit mond, többet tett az országért mint elődei, akik csak a nagy adósságot halmozták fel. Sajnos a magyarokat mint mindig, a média irányitotta, - ami nem magyar kézben van. "Agymosást csinálnak" ...nagyon sokan a médiának dőlnek be, és nem a tényeket nézik. Becsmérlik, befeketitik Orbánt: az "Istentelen Európai Unió", a külföldi múltik, bankok és más államok is mint pl. USA, akiknek érdeke, hogy Magyaroszág csődbe menjen, hogy felvásárolhassák az egész országot (mint Görögországot).

Erre még rájön a többi párt sárdobálása (főleg "a szabadkőműves baloldalé"), akik megpukkadnak az irígységtől, mert ők sohasem tudtak ilyen teljesítményt felmutatni, és nem is fognak. Amit viszont nagyon jól tudnak, kérni az IMF-től a rengeteg pénzt, amit külföldre mentenek.

Senki sem tőkéletes, az Orbán sem. De a bölcs ember mérlegeli mindazt amit elért, azzal szemben amit elmúlasztott. Megkapta az országot egy nagy adóssággal, erre még rájöttek a természeti csapások mint: árvíz, a vörös iszap, a Veres pataki cián szennyezés. Ezzel szemben megállitotta az ország adósságának további növekedését, védi a Keresztyénséget az Unióval szemben. Más államban az ilyen embert tisztelik és megbecsülik, ....nálunk ez pont fordítva van.

Isten óvd meg a hazát a "baloldaltól", mert ha ők fogják kormányozni az országot, koldus botra jut az egész nemzet!!! Aztán nem lesz ember ezen a Földön, aki a hatalmas adósságból újból kitudná húzni az országot.

Bajnaiék azt mondták: ha ők kerülnek hatalomba, "akkor fájni fog". Hát már egyszer nagyon fájt...Másodjára miért kéne fájjon? Arra nem adunk lehetőséget "hogy fájjon", hacsak balgák és esztelenek nem vagyunk !!!

Nézd meg a baloldaliakat, hogy milyen mocskos ezközöket vetnek be, hogy megnyerjék a kampányt. A sok videó amit megrendeltek, embereket lefizettek, hogy hazudjanak, ...az ilyenek nem érdemlik meg azt sem, hogy magyar állampolgárok lehessenek. Már említettem, hogy sehol a világon nem engedik meg, hogy a parlamentben olyan személyek legyenek akiknek 2 vagy több állampolgársága van, mert nem lehet egy fenékkel 2 lovat ülni. Vagy a magyar érdekeket szolgálod és képviseled, vagy Izráelét. Sohasem voltam, és nem is leszek antiszemita, akárki ezt védekezésből rám akarná varrni, ....mert ahogyan a közmondás is mondja: "a legjobb vedekezés a támadás".
De az igazságtól nem állok el. Tisztelek és becsülök mindenkit, aki rendes ember, ...de nem a GAZembereket !!

Miért kellene változtatni kormányt, ha a gazdaság beindult, talpra állt és működik. Vagy talán újból megszoritásokat akar a nép??? Ha a baloldalt juttatja kormányra - meg is kaphatja. Nem biztos, hogy mégegyszer talpra fog tudni állni a nemzetünk, mert ezek gondoskodnak majd arról, hogy ne lehessen !!!

Kérlek, légy észnél és magyar szívvel szavazz a válsztásokon!!!
Ha pedig nem vagy magyar, akkor meg mindegy, ....szavazz úgy, ahogyan nemzettudatod diktálja!

Tárgy: IMALÁNC ORBÁN VIKTOR miniszterelnökért
@Penivaldes: Peni, az értelmiség dolga volna, hogy elmagyarázza a többieknek, hogy mi az ábra.

És az értelmiségnek ez - idézlek - "uncsi".

Ha ez vicc akart lenni, nem jött be. Ha komolyan gondoltad, akkor azonnal tahótlanítlak, mert ez rosszabb mindennél.Így lenézni az embereket.
@épészmérnök: GyuriFeri nem fogja esetleg elkísérni a zsinagógába? Ha igen valaki megkérdezhetné tőle, mikor adja vissza a zsidóktól korábban elrabolt villáját?

www.old.szentkoronaradio.com/node/12738
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: tahótlanítlak, aztán imádkozzál. Nem érdekel a szófosásod.
beesett megint ez a barom, áááá, értem már főcím :D
@épészmérnök: a tahótlanító lehetőséget választom, kérlek tahótlaníts
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kinyílt má megen a csatorna fedél,oszt másznak ki a miazmák!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: kisfijú bazdmeg, nekünk nem paks2 kell, hanem little boy2.
amit te bloggszférában összehordasz...., az csak atommal lehet orvosolni.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: igen, imádkozni kell felebarátunkért, könyörögni az úr irgalmáért.
@taga20: @Penivaldes: @Ómacicka Bábó:

Csak annyit kérek hogy olvassátok el baszki és gondolkodjatok el rajta, nem kell imádkozni..!
@Penivaldes: Igazad van. Mindnyájan rászorulunk az Ő irgalmára.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Édes ecsém, te olyan hülye vagy, a vattacukrot is a kolbász kőré tekerteted!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak egy klásszikus benyögés jut eszembe, csuhások térdre! gondolom a forrást nem kö megjelölnöm?:))
@vakapad: Mesterházy olyan kis nyálfejnek tűnik.Tipikus szépfiú.Viszont van ott azért más is a tarsolyában.Konkrétan nem kevés képzettség és ész.
A szépfiúnak a kisfiú meg még ki tudja kik, jutnak be majd a VV-be.
@stone pit(er): Egy ismerősöm is készített ilyeneket. Igazából a felrakók jártak jól, 8000/ db.
@Fabius: Szia Fab. Azt a tanácsot kaptam ,hogy ezt a levelet a Bpsti iparos kamrának küld el elnöki cimzéssel . Valamit lépniük kell az 5000 jó magyarforintjuké!
@tristen2005: Csak egy kis javítás 3000 mrd-dal több az államadósság, mint kormányváltáskor.
@tristen2005: rákérdezhetek? napiszar:)@épészmérnök: káo volt, a végén má sajnáltam a gulyás csókát:) de meg érdemelte!
@Diorella Queen: hiába egy Mesterházy csakis szép, és okos lehet
@taga20:

Ne érdeklődj bakker, ki vagy tea? hogy a Doszpot rajzoljon körbe:)
@ajjaj99:
Az nem számít, az új jelszó, a 4 évvel ezelőtti 8 év hibája!:)
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: elolvastam, és most?

Zokogjak, mert van olyan, akinél működik a "keressünk távoli ellenséget, akire rákenhetjük saját alkalmatlanságunk következményeit" stratégia?

Többiek: a sci -be gyanútlan másodévesként futottam bele.A Blahán volt valami központjuk, és elcsíptek öt percre. Közölték, hogy ugye minden ember veszélyt jelent rám. Közöltem, hogy ez butaság. Itt egy darabig elvitáztunk, majd jött egy nagyember, és elmondta, hogy nem is az a fontos, hogy én betérjek, hanem hogy a lehető legtöbb ismerősöm csatlakozzon hozzájuk, mert akkor már nem jelentenek rám veszélyt. Jót nevettem, elzavartak.
@tristen2005: a hóhér legyen az utosó ismerősöd:) egyébként péntek van, úgy hogy..
www.napiszar.hu/showPost/Az_elet_habos_oldala
Everything Jimi touches turns to gold.

www.youtube.com/watch?v=pJV81mdj1ic

vs

Everything Matolcsy touches turns to shit.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Sajnos az 1.)
A rezsicsökkentés mindent visz Mari néniknél, Józsi bácsiknál, és az Édes élet imádóknál.
Ők vannak többen.
Az újabb nemzedékek is oly mértékben elbutultak, hogy az szinte hihetetlen.
Mondjatok bármit, de a Kádár-érában nem volt ennyi sötét agyatlan.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Linkeld mellé a fizess programját 2014-2018-ig akkor elolvasom.
@tristen2005: te öcsisajt, azt érted, hogy péntek van? ako mi faxért raksz be ilyen szart:))
@taga20: Volt ott cápalátogatás is a részéről. ;)
@tristen2005: na erre mia faszt mondjak? má hányni sincs kedvem, ez má annyira gáz:)
de annak a háromnak mi faszér kellett statisztálni?
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Senki sem tőkéletes, az Orbán sem."

Káromlás!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Ez valami gyönyörű volt!-:)
Egyedül követted el, vagy valaki vezette a kacsódat? Végül is mindegy, így is úgy is szép teljesítmény egy neurológiai klinika beutaltjától, még akkor is, ha van a szösszenete megírásához szellemi szerzőtársa.

„Senki sem tőkéletes” – írrád vala, ami véle-ményedel símán azonossulni tudok magam is. Ezen kinyilatkoztatásod igaz mivoltát a tenmagad által elkövetett szösszeneteid hejesirássá-val, meg minden bizonnyal, majd egy Lőrincze emlékversenyen nyert dicsérő oklevéllel igazolod - Smitipáll gyűrű jár értenekedhamekkapod.
a: mostanára majd 23 ezer milliárd az adósságállomány – 2010-ben mennyi volt? Kuglizz!
b: nem kampányt kell nyerni, hanem választást… de lehet, hogy én tudom rosszul
c: az Unió nagy többsége az nem keresztény? akkor mialó… buddhista?
Majd ezekről valamit légy oly szíves… ha nem vagy nagyon fáradt.

A csúcspont:
„Vagy a magyar érdekeket szolgálod és képviseled, vagy Izráelét. Sohasem voltam, és nem is leszek antiszemita, akárki ezt védekezésből rám akarná varrni…”
Ez ellen a kijelentésed ellen miért kellene védekezni? Ja, persze… a hülyeség ellen ajánlatos, mert még lesüllyed az ember arra a szintre, hogy kivasaltatja a tökeit mint Krisztyijan de Berki. Igen nagy egy lator vagy Te, tudod-e?

Vagy csak tájékozatlan? Olvass sokat...
@taga20:

Na, ez nem a szilikonvölgy!:)
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Tegnap eltűntél haver! Habakuk kollega volt kénytelen harmatos próbálkozásokat eszközölni...
Na figyelj, szarrágó, mesélj tovább!
@tristen2005:
Nézd, én nem játszok semmilyen hasonlót, de profi ismerősöm van a témában. Az ultihoz ész is kell. Ez fotósopp szerintem, mert maximum a csapd le csacsi, de még az is túlzás.
Esetleg a Fekete Péter...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Megszegem a fogadalmam! Gábris, baz+!!! Te ennyire hülye vagy, esetleg a dzsobbiktól vadultál meg ennyire?
Időnként egész normálisnak tűnsz, aztán jössz ezzel a konteos baromsággal! Mondd! Nincs neked értelmesebb elfoglaltságod, mint hülyíteni magad?
@nincs_itt: én vagyok az orvosa, a kedves beteg nem fog mesélni. jelenleg nem tudja kihúzni a fejét vitya seggéből:) elnézésedet kérem a nevében:)))
@taga20: Ott a nap fénypontja. Ilyen témában támogatom az örösz közeledést a jobbszélen
@taga20: Mivel megint lejárt a munkaideje ezért, kénytelen vagyok neked küldeni, ami ennek a... izének szólna!

www.youtube.com/watch?v=B-4D98OFtw8
fab! várnai vot az ATV-n, remélem nézted:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Cui Prodest?"

Te, miért nagy PÉ a prodest? Tippelhetek?

...hmmm... keresem a megfelelő szavakat... csak nem protestáns üzleti etikát nélkülöző mediterrán típusú üzletemberek pókselyem-finomra szőtt érdekhálójába hajszolta a szerencsétlen ország szolgalelkű marionett-fasisztáit a nemzetközi karvalytőkével operáló - tudjuk-kik vezette - háttérhatalom?
@Knósszosz:

Az ultihoz ész is kell, meg egy csomó pénz! Én tatabányán tanultam meg ultizni, 10-20 filléres alapon, egy éjszaka a heti kaja pénzem bánta, de én vagyok a hülye, minek akartam tudni, de aztán bele jöttem mint, bernáthegyi az ugatásba:)
@taga20:

Nem láttam, elmondod mivót vagy hívjam fel Lacit? :-))
@taga20: tudok jobbat!

www.youtube.com/watch?v=onp_uRj6FNE
ez az egyik kedvencem
bátran merem ajánlani még rodejónak is, bár bisztosan ösmeri!
A blog precízen leírja, ami velünk is történt. Se hitel, se remény. Én most már csak azon töröm a fejem, hogy mi a jó fenét lehetne csinálni?!!!
@taga20:
Ahogy elnézem, az Ausztrál lány lábai között, nem a Magellán -szoros van!:)
@Pantagruel: Stimmt! Mintha magam mondtam mondtam volna, Ványadt Ványadtovics Vinyov!

www.youtube.com/watch?v=-NteLHUyV7o
Igazságos és széles látókörű türannoszként azt mondom, a blogírónak az annya valagát !
@Fabius: hát az vot, hogy ez a várnai gyerök lehúzta a leplet a papcsákferiről. 160misit kivenni egy pár robotos ügyvédi irodából, bohócos:))
@tristen2005: Nekem tetszenek, de ezekre mondta egy munkatársam, hogy "olyan vékony, ha kihúzod a lábát nem is vérzik"
@nincs_itt: Nem ismerem ki magam rajtad. Múltkor te is kiselőadást tartottál arról, hogy a nyugat áll a nagy "forradalom" mögött.:) Ezt egyébként a vak is látja.
@nincs_itt: ez még jobb:) az idegen, a szabadság, a szeretem a gyökér közösségem(hazám) kvintesszenciája ez:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na ezen nem csodálkozom! Csak annyit írtam akkor is, amit ma is tartok, hogy az "orosznak" nem érdeke, viszont érdemes azon elgondolkodni, hogy kinek az! Semmi több, azt te állítottad, hogy a tuggyukkik, meg az elyu, megafaxomsetuggya ki még!
@miva?:

Féllábúval a lépcsőn az igazi, kancsallal meg a kanyarban!:)
@taga20: Na mostan nem merlek követni! Volenweiderre reagáltál?
@tristen2005:
Én ezeket nem tudom, nem mennek az ilyesmik. De biztosan jó szórakozás, annak aki szereti.
Semmi bajom a szerencsejátékokkal, csak kimaradtam belőle, ennyi.

A focista viszont nem, ő a félkarú rablót rángattya folyamatosan, viszont azt a rohadt gépet Te, meg mindannyian szervizeljük és töltjük fel dellával, ez meg röhög és horgya haza. Most az, hogy ultizik egy asztalnál... az lenne a legkevesebb.
@taga20: Na tessék, adok neked, hogy a hang-FAL aggya a másikat!

www.youtube.com/watch?v=xwBal0IsZ1w
@Jock Ewing: egy kurva olajtornyot nyomjon fő neked csáknorisz. ennyi értelme van a hányásodnak! ja és szójj anyádnak:)
@nincs_itt: ebasztam, kettővel alatta:)
@Jock Ewing: Szeva!!! Isten hozott a tYrannos-ok között!!
Eßem faßom megáll,ekkora gyökeret!
@taga20: Belehallgattam, mingyá ki is nyitottam még egy sört! A fax kivan, egész nap okosítottak, oszt' még ez is!
@taga20:

No, majd megszemlélem ezt valami vidijón :-)
@taga20: Csák!(ebből is láccik, hogy szittya a lelköm!!) Norrissz(hejesen, rovással) elszámolt végtelenig! Kéccer!
@miva?: Nem jól aszonta a kollega! Rendesen megb@szod szét is esik!
@nincs_itt:
a Vlagyimir Klitschko-t én is egy zseninek tartom, meg akadémikus is van politikai tapasztalata és nagyon művelt, hogy éveken át kalapáccsal verték a fejét és nem lett a feje szögletes az nagy ellenállóképességre ad tanúságot, kérdés a Klitschko szervezte a Klitschko-t vagy a zukrán nép szervezte a klitschko-t és ha igen akkor mire szervezte? az az ukrán parlament amely megválasztotta a Yanukovicsot most mos a Julia Tyimoshenko-val kacérkodik azután hogy bebaszták börtönbe mert benn volt ugye? az europai únió tudott arról, hogy fel akarja venni ukrajnát a tagjai közé? vagy ezt ukrajnában találta ki valaki esetleg valakik súgtak nekik hogy ők most -cumtrucc- europaiunio tagok akarnak lenni és az összes tartozásuk meg viszonyuk a szomszédjukkal az már nem is igaz kinek van annyi pénze ukrajnában, hogy pénzelje ezeket a forradalmi műveleteket? mibe kerül mindez?

és főleg mi a célja az egésznek?

mert a célját nem értem...van neki más célja mint a szart habosra keverni az orosz határon?

brühüyyy
@nincs_itt: Miért szerinted mostanság ki áll szemben az orosz érdekekkel? :)
@Knósszosz:
Tudod az ultiban a társaság, a sör, közben a duma és persze a játék. Éjszakákat ultiztunk át annak idején, a munkatársam felesége éjszakás nővér volt, mi meg vállaltuk a gyerek felügyeletet!:)
@Jock Ewing:
Csoki fagyira vágysz? Itt az enyém, nem őrzi a TEK.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jájistenem, micsoda tragédia .... újabb jókeresztény elvtársunk bukott el a példás családi élet rögös útján ...

(A kommentek pedig megest nagy igazságokat mondanak ki! :-)
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: én köpni szoktam egyet a földre.. az viktor.. és megtaposom.
@rodeo36: Na főnököm! Okosan le merted vezetni! Kb, ennyi az egész! Az USA jelenleg kibebaxott nagy xarban csücsül gazdaságilag, egyetlen ellenfele van, az elyu. Mit ad Isten, az elyu meg az oroszoktól veszi a sok gáztot, meg egyebet, Ukrajnán körösztül.
Emléxem ám, amikor Timosenko naccsöcsös asszony idejibe, volt egy kis pitty-putty gázügyileg, amin szopott Háccsó Hátasztán, meg egy cseppet a germánok is! Csoda, ha a szatyor fejűt becsukták? De Klitschko, bammeg, bármikor alulmúlja Matolcsyt és Rogántot együtt!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mi mást?! Baz+ nincs neked jobb! dolgod? Pl. polírozhatnád a bohócot, Selmeczi képre, vagy hasonlók...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na neeee! Én mongyam meg? Van ottan Z.Kárpátia Dániel, meg Zagyva, meg Zazrivecz/Vona is! De a te szinteden, inkább Novákot kérdezd, neki sincs éreccségije!
@rodeo36: látom neked is hiányzik egy jó kis szibériai velneszhétvégeév. utána nem süketelné ennyi süketorosz hablatyot:))
@rodeo36: "mert a célját nem értem...van neki más célja mint a szart habosra keverni az orosz határon?"

Láthatod, hogy tovább keverik. Jelenleg épp a Krim következik és most a Tatárok lesznek a hős "forradalmárok", akik fellázadnak a sátáni orosz elnyomás ellen. Csak figyelj oda.
@tristen2005:
Persze, tudom...
Mi is csináltunk ilyesmit, csak nem kártyával.
Olyan vékony alibi, mint a macesz vízszintesen kettévágva az nem gyött be - nem voltak hülyék a csajok sem - mi dolgoztunk!
Szombat-vasárnap ügyeletesek voltunk a Gelkában, akkor még létezett ilyen. Mi meg kaptunk az alkalmon. Délig kiszórtuk a címeket, aztán meg...

De arra is rájöttek.
Most így sokkal nyugisabb, már ők küldenek ügyeletbe minket, gyááá...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülye gyerek, mi a faszé szopod vitya/illetve putyin faszát?
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ez valóban eredmény. Itt sokkal jobban teljesít a Fidesz, hiszen a manyup einstand meg a nemmegszorítás után csúcson az államadósság. Amit el kell ismerni azt el kell ismerni. Ilyent még senki nem tudott eddig.
@Knósszosz:

Tudod ha a teljesítmény csökken, vagy szervizbe küldik az embert, vagy elemet cserélnek!:)
@nincs_itt: ez azért így elég szimpla és direkt, nem?
@Sir Bates dö Hól: Szőr! Afganisztán? Irak? Szíria? Vietnam? ennyi jutott hirtelen eszembe, ami hasonlóan szimpla és direkt vót! Szeretem leegyszerűsíteni dolgokat, illetve a deduktív gondolkodás sokat segít a szakmámban!
@nincs_itt: Figy ezen a téren tök felesleges erőlködnöd, mert mind a ketten pontosan tudjuk, hogy ki hol áll ebben a konfliktusban.
@Sir Bates dö Hól: Bocsika, de a blekvóter kimaradt...
@gnme:
Erről az jut eszembe, hogy a soroksári Táncsics művház előtt elkobozták a zsernyákok a haver szimatszatyrát, mert a KISS feliratot rajta SS-izének vélték, pedig volt előtte másik két betű is.

Személyi igazolásosi procedúra, rendőrségre be, a koncertet meg baszhattuk. Én csak mellette álltam, vittek engem is. De ez már emlék, ennél szarabb is jöhet... ahogy kinéz a dolog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én sejteni vélem(csak szabadon apercipiálok)NEM tudom, viszont nálad érzek egy "kevés" irányított gondolatot!
@tristen2005:
Ezek rajtam mán nem segítenek!-:)
Talán, ha vennék egy herevasalót... az esetleg.
@Knósszosz: strasszal vot kirakva? ako megérdemeltétek:))
@Knósszosz: a Bartókba gyere Diósgyőrbe, ott még a rendőr is tökrészeg

www.youtube.com/watch?v=yhEWX6XHhkc
@taga20: Én nem szopom egyiket sem, főleg ha te meg nem szopod a puccsistákét. :)
@Knósszosz: A soroksári Táncsics Műv.Ház lepett meg, bocsánat! Ismertem ánnó decibell a körzeti meghízottat!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Te budös fidess bunkó! Huzzál vissza a csordádhoz!!!! Ez itt nem a te helyed!!!
@Knósszosz:

Legalább körbe tudod járni a tested, sima fej, homlok, here, nincs egy döccenés sem! Kátyú mentes!:)
@taga20:
Csak filccel volt ráírva, de vastagon.
Az enyémre Karthago - de azt nem tudták értelmezni - nem csodálom!-:)
Akkoriban sem kirúgott agysebészek erősítették a rendőrség állományát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó, ako te sem nyáladzol be ide, én meg megígérem, hogy nem változom meg:) kurva putyinmaffia!
@nincs_itt:" Mikor egyszer Hardy és Rámánudzsan Londonban taxin utazott, Hardy a taxi távozása után vette észre, hogy aktatáskáját a kocsiban felejtette[35]. Kéziratok lévén a táskában, ez kétségbe ejtette, de Rámánudzsan megnyugtatta, hogy a taxi száma 1729. Hardy igen örült ennek, de nem hagyta nyugodni a kérdés, hogyan lehetett megjegyezni egy ilyen érdektelen számot. Nem érdektelen ez a szám[36], felelte Rámánudzsan: ez a legkisebb olyan egész szám, amely kétféleképpen bontható fel két köbszám összegére:"

neki diplomája nem volt:D
@Knósszosz: arra emlékszel, hogy edda és korona felette straszbúl:) és a rolingsztonsznyelv:))
@gnme:
Ebben az volt a buli (a filmben is és...), hogy ez egyfajta életérzést jelentett azon túl, hogy bebasztunk meg cigiztünk és hallgattuk mondjuk Hobóékat. Meg még sok mást is. Mi voltunk maga a lázadás, a rendszer kritikusai, megafaxtuggyamégmi! Csak dajcsék később jobban helyezkedtek, nekünk még melózni is kellett.

Ez ma nincs, csak Ákos. Azt meg hallgassa az, akinek tetszik a narancshimnusz, meg még hajlandó is fizetni érte.
@nincs_itt: most már értem... meggyőztél...
@miva?:
Most melyiknek nem volt diplomája? Mert Rámánudzsánnak volt, sőt! De akkor ki, kicsoda?
@nincs_itt:
Azt én nem, csak belöktek a Ladába, oszt gondolkodhattunk az őrsön, mit írgyunk legközelebb a tatyóra...
Ennek ellenére nem bánok semmit abból az időkből.

Egerben húsvétoltunk egyszer, ott is volt szállásunk. Kettő is. Egy amit kifizettünk, meg a másik, amiért nem kértek pénzt. Az a fogda volt a Yardon...-:) Kicsit túlünnepeltük magunkat, nagy dolog.
@nincs_itt: volt? én úgy tudtam díszdoktor lett egyből, mert indiában nem jött össze neki. persze én főleg a fizikus legendákat ismerem
Rámánudzsan 1916-ban sikeresen egyetemi diplomát szerzett, 1917-ben beválasztották a Londoni Matematikai Társaság tagjai közé. Ő volt a második indiai származású, és egyben a legfiatalabb, aki a társaság tagja lett.[33] 1918-ban a Royal Society tagjává választották (Fellow of Royal Society, röviden F.R.S). Ez a legmagasabb tudományos kitüntetés Angliában.

bocs

de mikor berobbant még nem volt neki
@taga20:
A strass az nem, de nyelv az igen.
Ma minden fideszesnek ilyen szimatszütyő járna, ingyé!
@Knósszosz: elkorcsosult jellem a pénz oltárán, toprongy (régen felnéztem rá, ma nem)

pont mint a másik kossuth díjas

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2011/04/petras.jpg

minek hallgassak szemetet, itt van Béla

www.youtube.com/watch?v=7i8ZjtF2HFo
@nincs_itt: afganisztán, mi a probléma? irak, mi a probléma? szíria, mi a probléma? vietnam necces. ne légy jobbikos:)
@Knósszosz: Akkó stimmt! @gnme: asszem ugyanarról beszélünk!
@taga20:
Nekem nem megy olyan izé hallgatása, aki valamikor amúgy elment, de mára darab szarrá változott. Pataki sem, ez sem.

Van ezeknél sokkal jobb, de nem akarom játszani a sznobot.
Igyá egy sört és a kutyynak is aggyá valami finom falatot!
@gnme:
Zöld csillag... majd folytatod.
@Knósszosz: pont a kommunizmus áldozatainak emléknapján voltam tanárúrnál .. kezet fogtunk, erősen

tudtam miről van szó, ő is tudta miről van szó
@nincs_itt: azé értem mit nem értesz, amit én se. de nem tolom a ... szekerét:)
@nincs_itt: nem jut eszembe személyeskedni, de nem vagy te kurva öreg? öreg:))
@taga20: má' én senem értem, mit nem értek. de a zene, az igen!

most valahogy ez:

www.youtube.com/watch?v=0S1o99ue4jM
@taga20: reggelente a régész ébreszt! de a reggeli merevedés NEM derékban jelentkezik!
@nincs_itt:
Mi van bakker, tirex volt a játszóbabád:)
@tristen2005: ahhát! gondolj bele, amikor megszülettem, a Föld még nem volt szilárd!
Ja és az orvos sírt fel először!
@nincs_itt: lehet, hogy beseggeltél, de ez kurvajó még ma is:)
www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ
@taga20: nana, az még odább van! csak lazulok! de igazad mer lenni!
@nincs_itt:
@gnme:
@taga20:

Sok minden visszajön, és eszem ágában sincs tagadni azt, ami kölyökként az életem meghatározó része volt. Ez volt a rock és a blues. Deep Purple, Led Zeppelin, Sweet, Hobó - most a faxnak soroljam tovább, sose lenne vége. Meg nem régiek is, de... van más is, amit érdemes megkóstolni. Akinek ízlik az zabálni fogja, akinek meg nem, az szegényebb marad egy élménnyel, szóval minden jó, ami jó zene. A szar meg szar marad.

Klasszikusok... igen! De nem Edvinmarton féle gyalázatok, amelyekben megbecstelenít olyan csodákat, mint a Tosca és még sorolhatnám. Nem lehet összeházasítani a szar tekknó és dissz-kó ganajt egy Puccini operával, vagy Vivaldi mester csodáival. Vagy ez, vagy az.
Ha a kettőt összerakják abból csak szar lesz, fél köbméteres küblivel.

De kérdezzétek Rodit, ő hiteles próféta ebben.
@taga20: majdnem elfelejtettem, a legfrissebb kedvencemet! Bakker 72 éves a csóka! Ez nem semmi!!

www.youtube.com/watch?v=S-vSZFEWHlo
@taga20: visekeggyé! most toltam egy olyan fószert aki, nem semmit tud! erre gyüssz nekem a marilin mansonnal? Amikor a zeredeti jobb vót?
@taga20:

Nincs itt semmi gond, Fekete István Vukja megénekelte, minden ember sima bőrű, miért a heréje lenne ráncos!
@Knósszosz: még szép!! de a "komoly"zene, csak kicsit később ütötte át a dobhártyámat, de elzavarhatatlan azóta!
@Knósszosz: haver, te vagy sokat, vagy keveset ittá! hogy hasonlíthatsz össze egy leonárdo féle helikopátert egy miggel vagy egy jurofájtörrel? leonárdo hülye vot, drága barátom?:)))
@nincs_itt: Na ez király volt :D

www.youtube.com/watch?v=H4K48GGWEwc

és hogy öregségi versenyben a kedvencemmel nyerjek:

www.youtube.com/watch?v=43-UUeCa6Jw

majd

www.youtube.com/watch?v=IUK8emiWabU

jeeeeeeee, százéves is kevés ide
@Orica Középföldi:
Kis komoly komolytalankodás a hét utolsó napjára.
Jó éjt, szép álmokat!

.
Weörös Sándor:
MAJOMORSZÁG

Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.

Majomtéren, majomréten
majomhősök küzdenek,
majomszanatóriumban
sírnak majombetegek.

Majomtanártól majomlány
majomábécét tanul,
gaz majom a majombörtönt
rúgja irgalmatlanul.

Megépül a majommalom,
lesz sok majommajonéz,
győzve győz a győzhetetlen
győzedelmes majomész.

Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol,
egyiké majommennyország,
másiké majompokol.

Makákó, gorilla, csimpánz,
pávián, orángután,
mind majomujságot olvas
majomvacsora után.

Majomvacsoraemléktől
zúg a majomreterát,
majombakák menetelnek,
jobbra át és balra át.

Rémületes majomarcot
vágnak majomkatonák,
majomkézben majomfegyver,
a majmoké a világ.
.
.
@tristen2005: szerintem te a pornó változatot nézted:)
erre jön jenőke a béna verseivel, ezt a korszerűtlen csókát:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te magad írtad, bocs linkelted, hogy csanádot azért rúgta ki a jobbik mert csalt az EU pénzekkel.
simont azért rúgta ki az mszp, mert nem tudott elszámolni a pénzével.
mi a különbség?
@taga20:
Hahaha... te is hüle vagyol, de pont azé szeretlek!-:))
@taga20: sokaknak szerez verseivel örömöt... mint ahogy te is a zenéddel...
Kalandozás a múltban?

Jancsó Miklós levele Orbán Viktorhoz 2002-ből.
In memoriam Jancsó Miklós.
"Levél Orbán Viktornak és Orbán V. szüleinek
Tisztelt Orbán Viktor/Viktor!
Önnek/Neked írjuk ezt a levelet, azért Önözünk/tegezünk, mert Ön/te is így beszéltél a Testnevelési Egyetemen.
Egyikünk 80 éves múlt, másikunk 60 lesz. Sok mindent láttunk, sok
mindent megéltünk.
Szeretnénk néhány kérdést feltenni Neked. Tizenkettőt.
Tisztelt Orbán szülők, egyúttal Önökhöz is fordulunk, hiszen a
legélesebben talán Önök látják, miket mondd, tesz fiúk, a gyermekük.
Érkeznek az SMS-üzenetek: "Orbán Viktor szeret Téged!" És a telefon kijelzőjén ott a képe.
Kedves szülők, elképedésünkben fordulunk Önökhöz. Nyilván hallották, mit mond a gyerekük. Néha miket beszél.
Feltámadt volna népünk bölcs vezére, Rákosi Mátyás, és
tanítómestere, Sztálin, és a személyi kultusz?
Ennek az országnak komoly feladatai vannak, és ezek egész embert, felelős gondolkodást kívánnak meg mindenkitől.

Jó munkát, odafigyelést, terveket és tetteket. Nem víziókat.

Viktor! Kérünk, ne kapkodj, ne hisztériázz, ne fogd másokra a
hibáidat, és ne beszélj összevissza. Az ember őrjöngő hívek nélkül is
fölmérheti a gondjait. Így válik felnőtté.
A szüleid szeme előtt is kérünk, hogy se te, se a barátaid ne
próbáljatok bátorságra, merészségre, kitartásra biztatni egy egész
népet, amely több száz éve gyakorolja ezt. És ne oktassatok ki
olyanokat, generációkat, akik életük nagy részét nélkülözésben,
nagyobb nehézségek között harcolták, dolgozták, élték végig, mint
amiket te valaha megéltél. Szemtelenség és butaság részetekről
bátorságról, kitartásról, jövőbe vetett hitről prédikálni Magyarország
népének, olyan embereknek, akik csak a XX. században háromszor
építették újra ezt az országot, kétszer ásták ki a romokból és
építették fel Budapestet - éhezve, fázva, önzetlenül. Túlélték a
politika különböző őrjöngéseit, és egész életükkel, a munkájukkal
bíztak a jövőben, különben ti - te sem - nem születtetek volna meg.
Kérdezd meg anyádat, apádat, hányszor hallották már ezt a szöveget:
"a felső határ a csillagos ég", "a jövőt építjük", "az új kor
elkezdődött" stb. stb...
Ennek a népnek hirdetitek/szónokolod, hogy majd ti/te megmutatjátok
nekik, hogy mindent lehet, csak akarni kell!
Ez a kulcsszavatok. Az akarat. (Das Willen.) Akarni, akarni, merni
kell. És akkor minden meglesz, meglehet! Szebb jövő, szép ország,
nagyot álmodás. Sőt! Minden, ami van, lesz, az: Az akarat diadala.
(Macht des Willens.)
Viktor! Ez Leni Riefenstahl filmjének címe, ami az 1934-es náci
pártgyűlésről készült.
Kellemetlen hasonlóság a nagyravágyásban, a mértéktelen hatalomakarásban.
És a telefonokon érkeznek a Hivatal üzenetei: "Orbán Viktor szeret Téged!"
Gyáva oroszlán, harcias nyúl, bőgő elefánt, áspiskígyók -
távozzatok erdeinkből" - mondanák a gályarab prédikátorok, ősi
hőseink.
Ilyen vezér-világ már volt, és nincs helye többé.
De nézzük a kérdéseket:
1. Kijelentheti-e valaki/bárki magáról (pártja róla), hogyha nem ő
lesz az ország vezetője/miniszterelnöke, akkor Magyarország rossz útra
tér?
NEM
2. Mondhatod-e te, Viktor, azt, hogyha az országban kb. 3 millió
ember nem rád, nem a te pártodra szavaz, akkor veszélyben "A
családunk. A gyermekeink. Az emberi méltóságunk. A szabadságunk. A
hitünk. És a hazánk. (...) mindezt most meg kell védenünk!"
NEM
3. Magyarországon nincs rossz gazdasági helyzet, nincs természeti
katasztrófa, amely pusztulással fenyegetne, és külső ellenség sem
támadt reánk. Szabad-e olyan hangulatot szítanod, mintha veszélyben
lenne a haza?
NEM
4. Van-e jogod egy demokráciákban szokásos választás idején először
mások ellen uszítani, polgárháborús hangulatot, tömeghisztériát
kelteni, aztán szeretetről prédikálni?
NEM, NINCSEN
5. Megtörténhet-e egy demokratikus országban, hogy az iskolákban
osztályfőnöki órán kikérdezik a gyerekeket arról, kire szavaztak a
szüleik, és azok számára, akik nem a kormányzópárt listájára
szavaztak, külön meggyőzési órát tartanak és feladatul adják, hogy
térítsék jó útra a szüleiket. Kérdőre vonják őket, sikerült-e a
kormánypárt mellé állítani apjukat, anyjukat. Szabad-e ilyenkor
felelős vezetőként ezt mondanod?
NEM
6. Épeszű dolog-e az embereket (mint Grósz Károly annak idején)
azzal ijesztgetni, hogy minden elért eredmény, minden jó összeomlik,
ha nem a te kezedben és pártod kezében van a kormányzás joga?
NEM
7. Van-e jogod a hatalmadat ennyire félteni? Van-e jogod a nemzeti
színeket, a kokárdát kisajátítani?
NEM, NINCSEN
8. Prófétának éreznéd magad?
NEM VAGY AZ. Istenkáromlás lenne tőled. Mindenkiben lakozik egy kis
Messiás, de ha előbújik belőle, ott kezdődik a baj.
9. Egy egész országnak állandóan jelszavak (3 kerék, 4 kerék stb.),
kampánytervek, politikai hirdetések között (újabb ötleted szerint:
"induló vonatok között, egy pályaudvaron") kell-e élni?
NEM. MINEK?
10. Viktor! Megkérdeztétek a nőket, milyen élethez lenne kedvük?
Tudod, milyen életet, szerepet szántok nekik? Végiggondoltad a
családon belül ezt a helyzetet?
Azt hisszük: NEM
11. Biztos vagy abban, hogy a gyermekeid a te elképzelésed szerinti
"polgárok" szeretnének lenni? Tudod azt, hogy az ország felének erre
lehetősége sincs? A te kerekes jelszavad a nép között csak vicc vagy
keserű tréfa tárgya. Végiggondoltad, hogy mint fiatal ügyvéd miből
tartanál el négy gyermeket? Megtehetnéd?
NEM. Mindenki tudja.
12. Szerinted az elmúlt években mely fiatal emberek tudtak
meggazdagodni? Kinek lehetett három-négy nem nélkülöző gyermeke? Kiket
sújtott az az általad oly sokat idézett gazdasági krízis?
Tapasztalatod szerint az elmúlt években fiatal emberekből tisztességes
munkával lehetett valaki gazdag és vagyonos? Vehetett ingatlanokat,
vállalatokat, termő- és szőlőföldeket? Lehetett belőle pártvagyonos,
médiatanácsadó vagy felsőbb vezető?
NEM. Ezt is mindenki tudja.

Viktor! Térjünk vissza az Önözésre. Ön e percben még az ország
miniszterelnöke. Lehet, hogy az is marad. Ez nem változtat azokon a
dolgokon, amiket pontokba szedtünk. Öntől függ, hogy ezeket
meggondolja, bármilyen pozícióban legyen is. Azért mondtuk el nyíltan,
mert ezekről mindenki tud és beszél. Önön különösen nagy felelősség
van, mert Önön is múlik, hogy ezek tisztázása helyett ne egymásnak
uszítsa az embereket. A szegényebbeket. Magyarország polgárait.
Tisztelt Orbán szülők! Elnézésüket kell kérjük, hogy Önökhöz is
fordultunk, de abban reménykedünk, hogy jó szokás szerint Önök talán
szót értenek a gyermekükkel, hová vezet miniszterelnök-vezérként
hisztérikus tömeggyűléseket rendezni, országromlásról szónokolni.
Gondoljuk, Önök is láttak már ilyeneket, és az erre az útra lépő
vezérek sorsát is ismerik. Még nincs késő. Talán.
Végül kérünk mindenkit, minden felnőtt embert, hogy ne dőljön be
semmilyen, se suttogó, se üvöltöző propagandának, se ijesztgetésnek.
Magyarországon nincs válság, nincs háború - választások vannak. Van,
aki nyerni fog, van, aki veszíteni - ilyen a demokrácia. Ne hagyjátok
magatokat megtéveszteni: az országot, a jövőt mindannyian építjük,
bármit mondanak is egyes politikusok.
Szavazzatok!
Budapest, 2002. április 14.
Jancsó Miklós
Grunwalsky Ferenc "
@punkfrog: nem azá, mer' tuggyukki? az nem is gáz nájlonnácikoknál?
@nincs_itt: hát nina király nagyon. mindig is az volt

www.youtube.com/watch?v=SMzvFhJ78bg

itt a nagymama reppel :D
@Sir Bates dö Hól: én is bírom a verseit, szarul aludnék, ha nem olvasnám minden nap:) csak kötekedek:)))
na most má nekem is mennem kö, me holnap meló, fél hatko kelnöm kö:))
www.youtube.com/watch?v=hvhDHJAbPg4
mindenkinek!
Fú, sűrű a mezőny. jenőke, meteor, azta.

srácok, nem lesz ebből alvás
jóccakát mindenkinek:ű

Ady Endre

A Hortobágy poétája
Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
@vörös meteor: Lesz még egyszer szép a világ/Lesz még magyar köztársaság/Álljatok fel érte (Bródy J.)

www.youtube.com/watch?v=B6P0D-Rl-FQ&feature=youtu.be
@épészmérnök: sok hülyeséget nyomatsz, de ez patent:))
@Jock Ewing: "Igazságos és széles látókörű türannoszként azt mondom, a blogírónak az annya valagát !"

Ó, csak nem? Hát végre újra itt vagy, Stefike?
@taga20: Ahova pacsi, oda puszi? Ugyanmá...
@miva?:
Sűrű mezőny?
Nem baj, de miért nem lesz alvás?
Még egy verset?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ó igen!
az oroszok nem akarnak elnyomni senkit!
bezzeg az usa!
@taga20:
Kipusztulna a virágágyás!:)
@miva?:
Az se rossz.

A pávatáncmesternek:
Kényes, büszke pávák, Nap-szédítő tollak,
Hírrel hirdessétek: másképpen lesz holnap.

Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre,
Február 25-én egy luxuskategóriás helikopter érkezett Ukrajnából a budaörsi reptérre, amelyből az Index.hu forrásai szerint "öltönyös ukrán urak és vállrojtos pilóták szálltak ki".

A lap informátorai azt vélelmezik, hogy egyenesen az Ukrajnából menekülő Viktor Janukovics megbuktatott elnököt szállította a helikopter, aki vasárnap óta kereste a menekülési útvonalat Ukrajnából, és csak csütörtökön derült ki, hogy valamilyen úton-módon Oroszországba érkezett.

hvg.hu/itthon/20140228_Index_ukran_luxushelikopter_erkezett_Buda
@tristen2005:
Reteknek erre két indoka lehet.

1. tényleg leszarja a házasság szentségét.
2. Vagyonbevallásban szerepeltetni kell a házastárs szerzeményeit.
A voltét nem.
Volt itt már Majomország, Tündérország emlegetve, így hosszú hallgatás után megszólalva ez utóbbi címet adtam egy apró akárminek:

hangulatjelentes.blog.hu/2014/02/28/tunderorszag_893
@taga20:
neked azért nem válaszolok ezen "szavaidra" mert ha elolvasnád akkor asszinnéd, hogy ...pedig dehogy...téged így kedvellek ilyen színfoltokra is szükség van azon a palettán ahonnan a mai magyar múltat festitek újra és újra a múlt már annyiféle volt és jövő meg nem lesz hacsak nem szar...azt meg ti csináljátok abban a "ti"-ben te i s benne vagy pont ezért amit nekem ide firkáltál ugye nem tudod miről beszélsz?

brühüyyy
@nincs_itt:
az a baj, hogy teljesen normálisnak tűnő blogtársaink is meggárgyúlnak amint...és ezért marad a fidesz nekik is mert finnyásak meg félrenéznek és hülyeségeket írnak mert nem értenek hozzá de azért mongyák mint ahogy a kanálisból (Cloaca Maxima) ömlik a híg fos és nem mérik föl a saját érdekeik ellen dumálnak...

kár értük...talán...de ennyivel kevesebb majd a váltáskor

brühüyyy
@tristen2005:
a rétváribenceúrhölgy végre férjhez megy? megtalálta azt a férfit akire mindíg is vágyott? azért mindent megtesz

brühüyyy
" A kkv szektor köszöni a semmit!"
Szívesen!
@AKIsTUDATLAN: Ebben nagyon igazad van. A Kádár érában mi még olyan iskolákba jártunk ahol a tudás követelmény volt... Manapság már az a menő, ha a gyerek le tudja verni a tanárát. Ilyenekből lesznek a tudatlan magukat "jobb oldali kommentelőknek" nevező életformák, akik semmi mást nem tudnak megtanulni, mint pár előre beprogramozott klisét amit leírhatnak...
@rodeo36:

a lényeg ugyan az mint a délszláv és egyéb politikai válságok... a meglévő ellentéteket elmélyíteni, kiélezni és konfliktust generálni, lehetőleg fegyvereset, hogy az EU ne tudja minden erőforrását a létrejötte céljának elérésére fordítani, legyen az az erőforrás emberi vagy anyagi. nagyon remélem, hogy az amerikai (US) szar nem rántja magával az EU-t. ha eszük van kiegyeznek vagy az oroszokkal vagy a kínaiakkal... vagy az ufo-kkal... bárkivel, csak töröljék le azokat a teljesen elrohadt agyúakat.

napokban jött ki, hogy a FED bankárok milyen jókat röhincséltek egymás között, miközben az egészz világot a válságba hajszolták.
éppen olyan röhincsélősek, mint a simicska-orbán-kövér triász vezérelt rablócsürhe.
@jaegtoer:
én,már két éve megkaptam.Tapsolt is hozzá az ország,uhogy ennyit a részvétről.
Gyurrika "sikerei" mivel igazolhatóak?
Mert ha már számokkal nem, kedvező gazdasági eredményekkel sem, akkor marad a HIT?
Az szép dolog, végül is...
az volt már hogy BŰNÖZŐK

dakota mafia
@tristen2005: egyszer az érseket annyira megfüstölték, hogy elkezdett krákogni.
@Penivaldes:

Koca dohányos volt, mellre szívta.
@tristen2005: elképzelhető, nem ismerem a dohányzást, sőt gyanúsnak tartom.
@tristen2005: @épészmérnök: Bocsi, de azért a kapitááááány is tisztában lehetne azzal, h mit rk ki a facejára.

Azon a képen nem don van, hanem Matthew McConaughey

www.fanpop.com/clubs/true-detective/videos/36682013/title/hell-pay-true-detective
@jaegtoer:

megoldás, nem szabad dollárral fizetni és nem is kell elfogadni

legyen EUR vagy Yen, Remninbi...bármi csak a zöldhasú ne

és kész a probléma megoldása

brühüyyy
@vakapad: @épészmérnök: már meg ne haragudjatok, de nem láttam még olyan kampányt, hogy a három milla szavazó keresse ki neten a kedvenceket.
ha valaki győzni akar, akkor dolgozzon meg a győzelemért, és. Ne a hülye állampolgárra hivatkozva hisztizzen nulla munkája miatti vereségéért.
@Habakuk999:

Yes! Nálunk 2006-ban a választáskor a coci képviselő jelőltek 60%-a külföldön nyaralt a választás napján! El is bukták!
tristen2005: feláll a hátamon a szőr, ha azt hallom, milyen hülye vagyok, mert nem találom a kampányoló politikust.
keressenek meg a kurva eletbe ne engem mert néha olvasok, de azt a hiányzó egy millát.
vagy ha ez büdös, akkor takarodjanak a közéletből
Miért van az az érzésem, hogy ezt a választást minden oldal el akarja bukni? Ha így van, akkor mekkora a baj? Még a maradék bő egy hónapban a Fidesz kioszt Kim Jong Unnak valami díyzdoktori címet, lebukik valami cuclista prominens valami korrupcióüggyel, a KDNP kihelyezett frakcióülésen nőverő alkoholista tanfolyamot szervez, a Jobbik számon kéri a hágai bíroságon, hogy nem képviselik elég határozottan ítéleteikben az emberi jogokat, és befogadóállomásokat ígér az oroszországi zsidók megmentése céljából, közben Matolcsy táltos matematikusok segítségével bebizonyítja, hogy a pénzt a komplex számok írják le a legjobban, és 311 egyénként is kevesebb 260-nál, főleg ha a képzetes ún. Matolcsy tagot is beleszámoljuk.
O. Gáspár tippmixbotrányba keveredik, mert a finnek ellen 3 öngólt rúg, de S. Gabriella kifejti, hogy a válogatottunk rúgta a legtöbb gólt, és ez számít. K. Lajos nagy tételben gőzölős vasalókat rendel Kínából, és közmunkások százai vasalják a villamossíneket Debrecenben. M. Lőrinc és S. Lajos véletlenül a Balaton 100%-os tulajdonosa lesz, és a szobi szörp médiakampányában az egészből egy hatalmas adag málnaszörpöt varázsolnak.

Mi lesz még itt?
@Habakuk999:

1./ Mint valaki rákérdezett tegnap (talán némi apró gúny is volt benne): "Eközben Mesterházy?”

Már csak automatizmusból is beidéztem az aktuális NOL cikket a nagykanizsai sajtótájékoztatójáról, azután pedig a „Keményen kampányol” (?) válaszra megírtam azt is, hogy (tisztán kíváncsiságból, meg aztán nem is olvas mindenki NOL-t) megnéztem az index, a HVG és az origo oldalait, mit írnak róla. Természetesen semmit.

2./ Mivel tudtam, hogy tegnap Nagykanizsa után Zalaegerszegre ment egy lakossági fórumra, ma ismét megnéztem az említett oldalakat. Bárki utánam csinálhatja. Találat nulla. Az index-nek van külön (!) választási nyomkövetője: A népakarat ismét feldübörög (jelenleg „Kizárják-e Gyurcsányékat a választásról” címadással fut), azt is megnéztem. Az eredmény ugyanaz.

Ennek fényében az épületes szöveged:
„Ha valaki győzni akar, akkor dolgozzon meg a győzelemért, és ne a hülye állampolgárra hivatkozva hisztizzen nulla munkája miatti vereségéért.”
gyakorlatilag azt várja el, hogy tartsanak lakossági fórumot, arról írjanak újságot, majd juttassák el mindenkihez, és miután feltételezhető, hogy senki nem olvassa el, mindenkihez csöngessenek be, és magyarázzák el neki, hogy miről van szó.

Azt hiszem, nálad eklatánsabb példa nem létezik.
@jaegtoer: "napokban jött ki, hogy a FED bankárok milyen jókat röhincséltek egymás között, miközben az egészz világot a válságba hajszolták. éppen olyan röhincsélősek, mint a simicska-orbán-kövér triász vezérelt rablócsürhe."

Ebben sajnos egyetértünk. Ezt a röhögcsélős hírt én is olvastam egyébként és nagyon elszomorított. Mondjuk tőlük egyebet eddig se várhattunk. :(

index.hu/gazdasag/2014/02/27/fed_tortenelem/
NeszTEK!!

Sőt az Atlatszo.hu tényfeltáró portál a tételes elszámolást is megkapta, s ebből mindjárt kiderül, hogy a homokzsákpakolás nem feltétlenül a legkellemetlenebb emberi foglalatoskodások körébe tartozik, adott esetben akár meg is lehet hízni tőle. Az elszámolás szerint a TEK másfél millió forintért vásárolt gumicsizmát, gumiruhát, kesztyűt, porálarcot, 435 ezerért szúnyogriasztót és félmillióért törlőkendőt, valamint naptejet, amit most nem kötözködés végett említünk, hiszen ha jön a víz, nyilván a helybéli gazda sem indul el addig a gátra, amíg nincs nála porálarc, Higi-törlőkendő, de főleg elemes szúnyogriasztó.

nol.hu/lap/allaspont/20140301-legenyek_a_gaton?ref=sso
@Habakuk999: Egy érdekes írás. :)

Duplázott a Jobbik, padlón az Összefogás - mi folyik itt?

jobbegyenes.blog.hu/2014/02/27/duplazott_jobbik_padlon_osszefogas
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ühüm, mer' az úgy szokott történni, hogy egyik hónapról a másikra duplázódik egy párt támogatása... életszerű, tényleg. Talán nem a választások előtt 2 hónappal kellene módszert váltani.

Töredékére csökkent azok száma, akik hajlandók válaszolni a közvéleménykutatóknak. És ezek nyilván nem kormánypártiak.
@Habakuk999: "...keressenek meg a kurva életbe..." meg is találnak a kormánypolitikusok, mert médiájuk, reklámfelületük, pénzük van dögivel ill.csak nekik van.Más fórumokról, találkozókról a reklámok tiltása miatt nem tudnak tömegeket informálni.Tehát nekem is kell kicsit érdeklődni, ha tudni akarom, hogy mit mondanak.
Ha nem érdekel,....az más kérdés.
@iii:
Haggyad, utána nézel a héten 102x linkelte be! Nincs mivel foglalkoznia, úgy látszik, gipszben van a két keze!
@tristen2005: @iii: Nem kell már sokat várnunk, hogy kiderüljön, kinek a stratégiája volt a nyerő. :) Én meglepire készülök.
@vakapad: Én azt látom a saját gyakorlatomból, ha hírt akarok csinálni bármiből, akkor egy kis gondolkodással és némi energia befektetésével kb egy hét leforgása alatt meg tudom szervezni úgy, hogy az egész média azt csámcsogja.

De nyugodtan lehet enerváltan sajnálkozni azon, hogy a fidesz uralta média nem hagy érvényesülni.

Csak ebben az esetben fölmerül a kérdésem: ha arra nem képesek, hogy bekerüljenek a hírekbe - ne negatív szenzációként - akkor honnan veszik a bátorságot, hogy országot akarnak irányítani?

Tudod, neked van abban igazad, hogy agyonhallgatják őket, abban is, ha valakit érdekel, talál Mesterházyról szóló linket.
Csak ez édeskevés a hiányzó egymillió meggyőzésére.
@tristen2005: @iii: Arról nem is beszélve, hogy nem csak a közvélemény-kutatások, hanem a lakossági fórumokon szerzett tapasztalatok is azt bizonyítják, a Jobbiknak vannak még tartalékai a bizonytalan szavazók körében.
@miért: Nekem egy pillatanra úgy tűnt, hogy kap a cégem egy kölcsönt Kuszaszem adakozásából, de aztán bejött a papírforma, és nem kaptam.

Lehet, hogy most újra próbálkozom - még nem döntöttem el.
Tüptürüpp.

KRÍM MINISZTERELNÖKE OROSZ BÉKEFENNTARTÓKAT HÍV A TÉRSÉGBE

Az orosz Külügyminisztérium sajtóközleményt adott ki, amiben kifejtette; minden, a Krím-félsziget területén folytatott katonai mozgás teljességgel törvényes. Ennek jogi alapjául az Ukrajnával 1997-ben, a krími haditengerészeti bázis használatáról kötött szerződés szolgál. A szerződés lehetővé teszi az orosz katonai jelenlétet a Krím-félsziget területén, ami kiterjed nem csak a haditengerészeti bázisra, hanem az annak védelméhez szükséges műveletekre is.

Az ukrán Védelmi Minisztérium szerint Oroszország mostanra további 6000 főt helyezett át a Krím-félszigetre.
Ugyanakkor az orosz csapatok további mozgására lehet számítani Ukrajnán belül. Krím újonnan megválasztott miniszterelnöke ma személyesen találkozott Vlagyimir Putyinnal, és hivatalosan is felkérte az Oroszországi Föderációt a térség stabilitásának biztosítására. Ha a térségben tovább folytatódnak a zavargások, az orosz csapatok békefenntartó feladatokat fognak ellátni a Krími-félszigeten.

index.hu/kulfold/2014/03/01/a_krimi_miniszterelnok_putyin_ssegitseget_keri/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A lakossági fórumokra a lelkesek mennek el, az semmit nem jelent. Az Összefogás fórumaira éppúgy tömegek mennek:

www.atv.hu/belfold/20140217-bajnai-gordon-harom-dolgot-utal-a-magyar

És mondjuk ugyanitt a Jobbik nem is próbálkozik még hasonlóval sem... A Fidesz a rezsiszeánszára persze szintén megtöltötte a termet.

A jobbikosok nem titkolják a hovatartozásukat, ellentétben a baloldaliakkal, akik közül nagyon sokan nem merik vállalni a véleményüket (tanárok, közszolgák, rendőrök, stb.), mert félnek a megtorlástól.

A Jobbiknak egy szerencséje van, hogy kreálták a Magyar Hajnalt, amivel sikerült bizonyítani, hogy van még náluk is lejjebb antiszemitizmusban és cigánygyűlöletben.
@iii: Szerintem most nem annyira a jobbikosokról, meg a balosokról van szó, hanem a bizonytalanokról. Ebből a szempontból ott is sok olyan rejtőzködő szavazó van, akik szintén nem merik vállalni a véleményüket, viszont a szavazófülkében ráhúzzák majd a jobbikra az ikszet.

Tömött fórumos képeket, meg ők is tudnak prezentálni, ha nagyon akarod.:)

www.jobbikpecs.hu/node/710

Ja és ha nem lenne Magyar Hajnal a szavazók akkor is kiröhögnék a valósággal cseppet sem foglalkozó címkézést, amely abszolút kontraproduktiv, de ezt nektek is illene már rég tudni.
@iii: pedig egy kutya. Mindkettő ugyanazt mondja, ugyanazoknak.
@KÁTÉó53éúétr6: De jó, hogy írtál, úgyis kerestem az indokot a tavaszi szünetre, ez a " Ha nem érdekel, az más kérdés" című remeked megadta a végső lökést, nem kell nekem itt észt osztani, úgysincs túl sok.

Menthetetlenek vagytok, ezzel a hozzáállással, menthetetlenek ti baloldali szimpatizánsok.

Teljesítmény, munka, akarat. Ezek úgy látszik teljesen ismeretlen fogalmak számotokra.

És most ne gyere a bezzeg a fidesz még rosszabb másik örökbecsűvel, mert visítok erősen.

Szép tavaszt mindenkinek!
@Habakuk999: hé, hé, hé! ne olyan gyorsan!
Pár dilis miatt csak nem falcolsz le?
Amúgy meg egyetértek. Ha nem jelölöd be őket facebookon, nem iratkozol fel holmi levlistára, azt sem tudod hogy léteznek.
A döbbenet, hogy mintha már nem akarnák meggyőzni a bizonytalanokat. Pedig az volt a szent tehenük.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ahogy Rodi is ecsetelte már az igazán szép ez lesz majd. :)

Kína teljesen szembefordult a dollárral?

komlomedia.wordpress.com/2014/02/28/kina-teljesen-szembefordult-a-dollarral/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jobban járok, ragyogó napsütés, szikrázó hófödte hegyek, én meg vakokkal vitatkozzam a színekről?

( ráadásul nem is biztos, hogy az én szemem előtt sincs szürkehályog.)

Hiányoznak a normális, parázs viták, nekem pl jó volt Veled veszekedni sokszor, mostanában már nem nagyon van kivel.
@Habakuk999: Nem akarnak nyerni. Nincs min vitatkozni, és ráadásul ha mégis volt, vagy lenne véletlenül, akkor régebben "de Gy.F. legalább tesz valamit, meg ő aktív, stb..." volt a mindent lesöprő adu, most meg a "ne kritizáljátok Gy.F.-t, D. J-t, M. A-t, mert akkor O.V. malmára hajtjátok a vizet" ergo bármit tesznek, azt nekünk minden kritika nélkül tapsokilva kell fogadnunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor most már el sem adnak dollárért kínai termékeket? Fú
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a bizonyos TED a világ legnagyobb hazugsága, egy robbanóanyaggal (financiális atombomba/hydrogén) teli buborék

a hitelre épített bármi ára nem a tényleges és a hitellel megfejelt összeg alapján alakul, hanem olyan mutatók alapján amik magukban rejtik a "bármikor robban" kritériumot.
a tőzsde léte az oka az egésznek ahol ezeket a csomagokat az első becsomagolás után már olyan árakon értékesítik amelyek mögött nincsen semmi fedezet (Léhmann Brothers) mert kombinálják más dolgokkal...így lehetséges az, hogy amerikán kívüli befektetők amerikai ingatlant nem igen vesznek hacsak nem rövidfutamidejű spekulációra nem...az amerikai ingatlan piac mintegy 45% -kal magasabb a reálisnál és ezt már csak felszorozni lehet a tőzsdén megjelenő értékek eléréséhez

azaz hazugság mint az, hogy a pénz termelő érték a pénz hitelezési értéke hitelképessége egy lépésben képes dolgozni a többi lépés egy felhőt teremt aminek értéke nincs bár sokan jól megélnek belőle

de ehhze többet kellene tudnotok

nem részletezem

most majd mongyák a bölcsek hogy milyen hülye vagyok

nem baj

brühüyyy
azt mondtok amit akartok
@miva?:
az amerikai piacon megjelenő made in china termékek 99.99%-ban amerikai vállalatok Kínába telepített részlegeinek termékei

a többit számold ki

ha van "miva"
éa kínai nemzeti bank elnöke már 8 éve bejelentette, hogy leépítik a nem kinai pénznemben folytatott tranzakcióikat és ez szépen kiépűl...

nem vesznek és nem adnak el dollárt ez mai tény

a többi rablómese

???"miva???"
@Habakuk999: Számodra kiderült, egyetlen meglátásból, hogy milyen szimpatizáns vagyok?Ha itt az észt nem te osztanád, akkor nem írnál nekem teljesítmény,munka, akarat, mint ismeretlen fogalmakról.
@miva?: Nem kell kritika nélkül elfogadni senkit, de ahhoz, hogy tapsolsz vagy köpködsz, először meg kellene hallgatni őket mind, és itt arról volt szó, hogy szűk lehetősége van az ellenzéknek előadni magát.Mondom ezt úgy, hogy magam sem tudom milyen oldali vagyok.Egyet tudok, nem Fidesz-Jobbik
@rodeo36: ja, sírjak vagy nevessek

www.reuters.com/article/2013/12/01/us-economy-shiller-idUSBRE9B009620131201

@poszt: "hisz a válság a kanyarban nem volt még"

Ld. fentebb. Engem úgy okosítottak az egyetemi fejtágítókon a kétezres évek elején, hogy maholnap bekövetkezhet, de egy évtizeden belül bizton várható a nagy pukk. Lehetett jókat mosolyogni a predikciókon és várakozásokon, amik akkor épp oly valószerűtlennek tűntek, mint egy világvége-váró szekta önjelölt prófétájának látomásai. Mondjuk, én 2006-ra vártam (ami bizonyos tekintetben be is jött). Már akkor mindenkinek azt mondtam, hogy arany, műtárgy vagy föld, esetleg kiadásra ingatlan, ha folyamatosan kell a zseton, és nem akar kockáztatni. Nem azért, mert olyan okos vagyok, egyszerűen csak figyeltem az órákon. Nálunk valamiért az a gyakorlat, hogy független szakértők helyett pénzügyi tanácsadónak egy adott pénzintézet (bank, biztosító, szövetkezet) ügynökét hívják, aki alapból a saját pénzügyi termékeinek értékesítésében érdekelt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Most akkor mi is történt Kijevben? Bernard Henry Lévy tartott beszédeket a szabadságról, meg demokráciáról, aki amúgy Moszad ügynök, és Líbiában anno halálosztagokat vezetett. John McCain (aki az Al-Qaida terroristáival büszkén fényképezkedett Alleppó közelében, miután átadott nekik egy szép kis fegyverszállítmányt.) cukorkákat osztogatott a "békés" eunáci Svobodás tüntetőknek, miközben ex Izraeli katonák vezették a felkelőket az utcákon???

Íme egy izraeli lap érdekesebb írása, mely persze hogy nem fog megjelenni hír a magyar médiában.:)

www.haaretz.com/news/world/1.577114

Ja és van már arról hír végre valahol, hogy Február 20.-án milyen "tüntetők" tudták elfoglalni a rivnei atomerőművet?

Az épületet ismeretlen fegyveresek rohamozták meg. Az esettel a nyugati fővonalú média nem foglalkozott. A hazai média szintén hallgat az atomerőmű elfoglalásáról, pedig egy a szomszédos országban bekövetkező nukleáris katasztrófa hazánk számára is biztonsági kockázatot jelent.

Érdekes, hogy a nyugati média irányítói teljes médiacsendet rendeltek el ez ügyben. Miután a fegyveresek elfoglalták az erőművet, az ukrán biztonsági erők országos terrorelhárítási műveletbe kezdtek. Majd a fegyveres ellenzék megrohamozta a parlamentet. Ennek köszönhetően számos kormánypolitikus elhagyta az országot, így az atlantista ellenzék határozatképes többséget szerzett az országgyűlésben és megszavazta a terrorelhárítási művelet leállítását.

Látható, hogy se a fizetett ellenzék, se a nyugati országok nem tartják biztonsági kockázatnak az ukrán atomerőmű elfoglalását. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget láthatóan nem érdekli egy atomerőmű illetéktelen kezekre jutása.

A média azóta hallgat az esetről. A nemzetközi médiában azóta nem jelent meg hír az elfoglalt atomerőművel kapcsolatban, így felmerül a kérdés: kinek a kezén van a rivnei atomerőmű?
Államközi szinten zajló terrorizmus, vagy egy újabb Csernobil, amiről hírzárlatot rendeltek el?
Mi történt a rivnei atomerőműben az elmúlt több mint egy hét során? A NAÜ miért nem indít vizsgálatot ez ügyben? Vajon meddig hallgat még a média?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az atomerőműs hír kacsa. Amiket írsz, akkora hülyeség, mint ide Lacháza. Moszad-ügynök Líbiában halálosztagot vezet... peeersze... Máskor ne felejtsd el bevenni a gyógyszered.

Na ezért komolytalan a Jobbik, mert még a normálisabbja is hülye.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Milyen címkézés, amikor most is moszadozol meg zsidózol Ukrajnával kapcsolatban? Egyszerű fóbia, amit kezelni kellene, nem pártot alapítani.
@Habakuk999: Neked is szép tavaszt kedves Habakuk. Teremjenek fáid, növekedjenek virágaid! Kísérje áldás munkád!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem néztétek ti túl sokat a 24-et? Tudod vona gábor nem Jack Bauer...
Jó lenne, ha elkezdenél gondolkodni. Az ilyen hajmeresztő hülyeségek copy+paste-elése jelentősen csökkenti nem csak az iq-dba, hanem az ép eszedbe vetett hitünket.
Moszad ügynök líbiai halálbrigád... :))))
@Habakuk999: "Teljesítmény, munka, akarat."

Te mit tettél ezzel kapcsolatban? Nem másra kell mutogatni. Más izéjével persze könnyű a csalánosban...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ez a tangás kérdés nehéz ügy, persze tőlem lehet hordani, bár szerintem kényelmetlen mint füstös macska a kanapén.
@KÁTÉó53éúétr6: Én meg utánuk olvasok. És azt látom, hogy nem világos pár, szerintem nyilvánvaló dolog. Ezek:

1. A Fidesz/KDNP/Jobbik pártoktól bármit rajongva elfogadó tömegeket nem lehet, és nem is kell onnan elcsábítani, tehát a kampány során nem őket kell megszólítani

2. Nyilván vannak hasonló habitusú emberek azok között is, akik a fenti pártokat valamilyen okból elutasítják, viszont feltehetően nem ők alkotják a szavazni talán hajlandó, de semmiképpen nem Fidesz/KDNP/Jobbik párti tömegek nagyobb részét - hiszen az ilyen embereknek ott ez a 3 párt.

3. A maradék - ismerve a múltat, és tudván, hogy az elmúlt 4 év alatt milyen teljesítményt nyújtott az ellenzék - szavazásra hajlandó tömeg éppen a saját fejjel gondolkodás képessége miatt igényelné az úgynevezett célok, és az ezen célok eléréséhez szükséges lépések felvázolását legalább nagy vonalakban. Igényelné egy olyan politikai hangnem képviseletét, amit a szakértelem, a tettvágy, a párbeszédre való képesség és a tisztesség indukál. Szerintem pillanatnyilag az elvi szintű politizálás ezek mellett másodlagos. Én is szavaznék balra, ha ott látnám ezt.

4. Nem lehet a kormány által uralt médiára kenni a gondolkodásra hajlamos emberek előtt azt, hogy néhány igencsak speciális (Facebook pl. ) felületen kívül láthatatlan az ellenzék, hiszen pl a kurucinfo sem az a kifejezetten kormánypárti akolmelegben fogant médium, és látjuk, hogy mennyire működött/működik. Más kérdés, hogy mit képvisel. Részemről a facebook-ot családi/baráti kapcsolatok miatt használom, és nem politizálok ott, ahogy pl a nappalimban sem keveredek vitába szélsőjobbosokkal, vagy nem hallgatok ellenzéki kortezsbeszédet. Ezzel a hozzáállással tudtommal a felhasználók nagyobb részéhez tartozom.
@Habakuk999: értem mit mondasz, de azéééé sajnálnám, a másik meg tényleg megcsontosodott a frontvonal mindenkiben, tisztelet a kivételnek. Azt meg kell hagyni, ennyire elidegeníteni egymástól az embereket, kevés társadalomnak és politikai elitnek sikerült a világban...
@Habakuk999: Pedig juszt sem fogok Veled összeveszni :-)
Puszta humanizmusból.
Amúgy van valami konvergencia a gondolatokban.
De ez a kampányközeledtével természetes.
A nézetek polarizálódnak, és összecsatornázódnak.
Majd figyled meg április végén, milyen anyázások, bűnbakkergetések lesznek.
@miva?: Vajon miért a baloldaliaknak/ ellenzékieknek a hobbija a "saját oldal" kritizálása, miközben jobboldalon egyetlen kritikus hang nincs? Vajon most van itt az ideje az ellenzéki összefogás szereplőit támadni?

Miért ne akarnának nyerni? Mi lenne a jó abban? Teljes sületlenség. Részemről nem csak hogy akarok nyerni, de hiszek is abban, hogy ez lehetséges. Akarni kell és hinni benne, e nélkül semmi sincs.

Amikor nemrég egy fórumra készültünk, pesszimistán egy 150 fős termet béreltünk ki, pillanatok alatt tele lett, át kellett mennünk a színházterembe és azt is megtöltöttük. Hihetetlenül inspiráló volt.

Aki Orbán hatalmát valóban meg akarja dönteni, az most a pozitív és lelkesítő dolgokra koncentrál, nem a hibákat emeli ki. Az elkötelezettség persze snassz dolog, különösen értelmiségi körökben, de enélkül reménytelen a küzdelem.
@GeoCracker: április végén normális ember nem poltizál.
@iii:A válasz a 2. pont.

Örülök, hogy működik a fórumozás, és élőben nem tűnik ennyire bénának a kampány szerinted.

Ettől még egy érdeklődő, kifejezetten aktív választóhoz - én - nem bírtok eljutni. Nincs kampányfőnök? Nincs stáb? Nincs stratégia? Nem értem, és mivel feltételezésem szerint őrült nagy tehetség nélkül is elérhető lennék, így elmélázok azon, hogy szándékos-e a dolog.
@Pantagruel:
ez a Reuters hír is meg sok minden más...aki figyelt és tudott számolni má 1992 körűl lehetett világosan tudni...

a tőzsde léte teszi lehetővé azt, hogy ha van 1 dollár valós értéked abból a tőzsdén csináljál 1000 dollárt amiből továbbra is csak az az 1 dollár a valós érték a többi pénz de lehet érte kapni:
kurvákat, buzikat, miniszterelnököt magyarországra, ukrajnába, jachtot a Carib tengerre az továbbra sem hajt hasznot de a magyar miniszterelnököt és az ukránt meg lehet oda hívni és használni mint kapcát és még mindíg marad az 1000 dollárból

na ez az alapja a többi mese

brühüyyy

de a vaélós érték amit bányászok meg esztergályosok és mérnökök hoztak létre továbbra is "csak" 1 dollár

a többi felhőjáték

ez a "miva"-knak
@Penivaldes: A politikusok nemnormaálisok. S szerintem ez a blog sem hal ki a választások másnapján majd.
@iii: Igen, együtt az új Magyarországért, ahol nem az acsarkodás, hanem a közös munka meghatározó. Olyan országot építünk, melyben a tűz köré ülhet mindenki, legyen az magyar, cigány, meleg, szegény, vagy jómódú. A mi Magyarországunk nem a Gyűlőlet Országa, hanem az Összefogásé.
@iii: Már megint el vagy tévedve. Nem én zsidózok, hanem az ukrán eunácik, akiknek pld. mekkén osztogatta a cukorkát és simogatta a buksijukat. :) Néhány nap elteltével meg mit ad Isten kiderül, hogy kiket támogattak. :)

magyarorszagon.hu/hirek/2014-02/vegyeshir/izraeli-segitseg-erkezik-ukrajnaba/hir

Ami meg a moszadozást illeti szintén félrenéztél valamit, ugyanis azt épp egy izraeli újság teszi. Bár gondolom neked már ők sem elég hitelesek. :)

www.haaretz.com/news/world/1.577114
Ihajj... ma elismerően csettintettem mikor melóba menet megállított a közl.lámpa. A zebrán átsuhan elektromos bringájával az egyik városban ismert lomis kisebbségi kukabúvár, bringája után kötve a szebb időket megélt gyerekszállító járgánnyal, mely mára lomszállítóvá degradálódott. Annak fém vázára (felülre) pedig egy fehér alapú, egypálcikás, jobbikos lufi rögzítve... :)
Yessss... tombol a kampány! :-D
Szimbólumok egymás hegyén, hátán.
@Penivaldes: Jogos. A Fidesz egyik nagy találmánya a permanens kampány
@rodeo36: Tanár, orvos, zenész, boltos, szakács, takarító, ....
@miva?:

"______Miért van az az érzésem, hogy ezt a választást minden oldal el akarja bukni? Ha így van, akkor mekkora a baj?______"

nem vagy egyedül.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: annyira nem bírom amikor a bringások nem közlekednek szabályosan az úton. átmennek a piroson. borzalmasak.
@miva?:
mind, mind értékteremtő

"miva"????

brühüyyy
@miva?: Egyrészt ha érdeklődsz, akkor el tudnál jutni. Feltehetően annyira mégsem érdekel. Ha persze interneten nem politizálsz, nem keresed meg az információt, nem mész el sehova, úgy nehéz.

Szinte az egész országot, de Budapestet biztosan körbetelefonálta az összefogás, például a fenti fórumra is így jöttek el az emberek, jellemzően az idősebbek, mert őket lehet így elérni.

Milyen módon lehetne elérni téged, amikor a média min. 80%-a a Fidesz kezében van, amikor minden lehetséges módon akadályozzák a politikai hirdetéseket? A polgárok aktív közreműködése nélkül ez nem sikerülhet. Nincs annyi pénze és embere sem az ellenzéknek, hogy ezt ellensúlyozni tudja és azt a keveset a kampány utolsó hónapjára fogja koncentrálni.
@rodeo36: Nem értelek ám teljesen. Miért nekem szól ez? A kínaiak meg valóban 8 éve próbálkoznak úrrá lenni azon a kellemetlen helyzeten, hogy náluk van a dollár jelentős része, és ha a dollár gyengül, azzal ők nagyot szívnak. De ettől még dollárban fizetik őket tudtommal akkor, amikor exportálnak. Pár cégről konkrétan tudom is ezt, a többiről csak gyanítom.
@iii: Én el tudok. De nem könnyen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bár csak annyi lenne a probléma, hogy elment az eszem. :) Na jó, ha lesz egy kis időd nézz utána ki is valójában ez a Bernard-Henri Lévy.
@jaegtoer:

Ezt csak a háló népe meséli be egymásnak (blogbejegyzők, hozzászólók, komplettógrosszó, megemlítés, helyeslés, rákontrázás, úgy van felkiáltások, újabb megemlítés, s.í.t.), és addig-addig mesélgetik, hogy végül kőkemény meggyőződés lesz belőle. Miért van olyan érzésem, hogy eredetileg a most regnálók találták ki?

Egyébként az "úgysem akarnak nyerni" az ellenzék vesztéséhez vezető harmadik taktika a "mindkettő ugyanolyan rossz" és a "ha nyernének is, úgysem tudnának kormányozni" mellett.
@miva?:
Próbálj meg az ebay-en jüanban fizetni a kiskínainak... :D
Valamiért az is dollárban akarja.
Ismerős céges kapcsolatban áll a kis kínaiakkal. Ott is, oda-vissza dollár játszik.
@vakapad: szerintem a fidesz sem akar nyerni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mintha elfelejtkezne a cikk a kínai belső piac felfutásának szükségességéről... ha érted egyáltalán...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: húúúúúúú. Mázlista. Nekem a pacon csak egy fröccsögő elégedetlenek pártja aktivista jutott... :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de, ez már hivatalos. A józan eszed oda. Vagy a cigányellenességtől fröccsögsz, vagy izraelellenességtől, vagy zsidózol. Ennél szánalmasabb nem is lehetnél.
@tristen2005:
Nono, kis huncut... neked látom viszont bejött, mert azóta a szemed vadul vibrál, kiskezed remeg KDNP-s Bencuskádra rendesen, alig bírsz arról a porbafingóról leakadni. :)))
A képmutató tagozatra, vagy erre a kiskancsóra vagy ráizgulva csak?
Nőkben még nem gondolkoztál? Tudod, az is egy alternatíva - de persze nem akarlak rábeszélni... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem rendes fickó az a Rétvári, és még fiatal is. Nem tudom mivel lehetne meghódítani. Valakinek ötlete?.)
@iii: "Na ezért komolytalan a Jobbik, mert még a normálisabbja is hülye."

:-))))))
@Penivaldes:
EZEKET? Cica, esélyed sincs ott!
Ahhoz pöcsöt kéne növesztened, meg sörhasat és fociznod... akkor, talán... :D
@Sir Bates dö Hól: szerintem fogalmazz egyszerűbben. Ezt nem érti meg. A piac felfuttatásáról vagy az élesztő vagy a prostik fognak eszébe jutni...:D
@Penivaldes: Öltözz bibliának. Bőrkötésben, ostorral... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem, csak itt egy KDNP botrányszagú hír, és itt mindenki a baloldalt szidja, nácizik, zsidózik, Ukrajnázik, vezet benneteket a szárnyas fejvadász, a bloghoz köze nincs, de állandóan belinkel 5-6 napos linkeket, csak hogy ő legyen a középpontba. Ha ez kell, mindenkinek szive joga!
@Penivaldes:
Piktor is azt hiszi, sőt, a magyar válogatottban ugráló falábúak is...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vááááááááááááááááááááá... banyek!!! :))
@Penivaldes:
Mit szót a pléhboy, mikor szóba került a paráznaságod? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ember, mi ebben az oltári nagy dolog, hogy az izraeliek a zsidókat támogatják? Miért a magyarok nem támogatják az ottani magyarokat? Számtalan külföldi szervezet támogatta az ukrajnai ellenzéket, na persze a honlapodnak ebből csak ez a fontos és jellemzően te is ezen lovagolsz.

Az eunácik nem tudom, kiket jelentenek. Ukrajnában az oroszellenesek logikus módon az EU-t támogatják, ellentétben nálunk, ahol épp fordítva. Az se értem, hogy mi a probléma azzal, hogy Mccain az ukrajnai ellenzéket támogatta? Hogy jön ez a zsidókhoz? Annyi hülyeséget lapátolsz egymásra, hogy egyszerűen nem lehet rá válaszolni. Mi köze a Mccain cukorka osztogatásának (gondolom, gondosan kiválogatták, hogy kizárólag a Svoboda tagjai kapjanak belőle... de hogy miért???) az állítólagos ex-izraeliekhez (ez is egy érthetetlen titulus)?? A ti faék-egyszerűségű világképetekben a Moszad meg Izrael mindhol ott van és mindent ők szerveznek meg. A többiek meg csak nézik. De hogy ennek mi értelme lenne, azt soha nem kérdezitek meg magatoktól. Tehát Ukrajnában a Moszad nélkül nem lenne semmi, az emberek békésen üldögélnének odahaza. Bizonyára Klicsko is Moszad-ügynök meg a többiek mind...

A Haaretz-cikk meg szól egy pár zsidó származású ukrajnairól, akik részt vettek a harcokban és éppen a nagyobb vérontást akadályozták meg, a csapatuk többsége pedig nem zsidókból állt. A harcokban több tízezren vettek részt, ebből fújsz te egy "izraeliek vezette" forradalmat. Mondom, hogy kezeltetni kellene, ez már kóros.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Végül is igazad van..rólad is hihetem azt, hogy a Lajta révésze vagy, meg hihetem azt is, hogy a kocsmát támasztod Mocsoládon...)
Egyetértek azokkal, akik arra panaszkodnak, hogy nem keresik őket a pártok, nem tesznek azért, hogy szavazzanak rájuk.

Elfogadható érv az, hogy a média többségében el van foglalva.Rendben.Viszont, az ellenzéki pártok azt mondták hónapokkal ezelőtt, pont a médiai helyzetére utalva, hogy lábon kell megverni a Fideszt.Nos, eddig ennek semmi, de az égvilágon semmi nyoma nincs, például vidéken a szüleimnél.Nem volt egy szórólaposztás sem, nemhogy egyéb bármi más.
Leírom eddig mi volt:
A kampány kezdetekor, felhívták, hogy ha támogatja az összefogást, akkor nyomja meg az 1-es gombot.Ennyi.Ilyenkor sok ember nem válaszol, mert nincs türelmük végighallgatni a géphangot és nem nyomnak a végén gombot.Mi történt ezután?A támogatóívekből, annyit küldtek a településre, ahány ember 1-es gombot nyomott.Tehát arra nem vették a fáradságot, hogy egy-két helyi szimpatizánst végigküldenek (a nem nagy) a településen és becsengetve mindenhová egyúttal felmérik az aktuális támogatottságot.Nem ba*meg, mivel kaptak pár tucat 1-es gombot,ezért csak ennyi ívet vittek oda és aláíratták azokkal akiket elértek telefonon és részükről ennyi.Én biztosan 5-10 ezer forintból (telefonszámla) végigtelefonáltam volna a falut és egy komplett közvélemény-kutatást tudtam volna végezni például az aláírással párhuzamosan..És ez csak egy dolog, ami filléres tétel.Na, így verik meg lábon a FIDESZ-t.És lehetne mondani ezer példát, kezdve az október 23-val, ahol nem voltak képesek rászánni a milliókat az ország egyik legnagyobb ünnepére, hogy összeszedjenek százezer embert, amit ha buszbérléssel cakom-púder összeszámolok 50millióból kijött volna.Egy MSZP-nek legyen erre 50 milliója.Ha nincs,akkor ne akarjon vezető ellenzék lenni.És stb,stb,stb...
@iii: Az ex-izraeli utólag kiderült, hogy mit jelent.
@tristen2005:
Baszod egykomám, ja, hogy ti OLYAN fosokat olvasgattok?
Az a ti bajotok - én nem olvasom el a fosait, nem kenem össze magam.
Nem tud meghatni azok véleménye, akik szerint szóba kell állni vele.
NEM!
NEM KELL!
Megengedhetem magamnak igen is azt a luxust", hogy megválogatom, kinek, kiknek a hozzászólását tűröm meg magam előtt és kivel állok szóba - meg kivel nem.
Akinek meg ez nem tetszik, az így járt...
@E.Csaba: Tehát ha nincs 50 milliója, akkor maradjon Orbán?

A "lábon megverni" akkor fog sikerülni, ha elegendő ember vesz aktívan részt benne. Az nem megy, hogy otthon ülünk és várjuk, hogy majd valaki becsöngessen.
@iii:
Bazz... ilyen népszerű egy zsidó újság, egy zsidó hír a dzsobbik táborában?
Érintettség okán lehet (Csanczi és tezsvérei), vagy csak én vagyok olyan szűklátókörű, hogy nem érdekelnek a zsidó újságok, hírek - ellenben széles látókörű és magasan képzett, multikulturális jobbikos honfitársaimmal? :))
@Penivaldes:
Oszt egyik sem talált, ecceri infomókus vagyok. :D
@miva?: kíváncsi vagyok, ha a jüan valósértéken lesz ki fogja megvenni a kínai szart és ki fog gyártatni ott... ezen mindig átsiklanak...
@Penivaldes:
Sajnálhatod... ha tudnád, miről maradsz le... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: infómókus olyan nincsen. vörös mókus, meg csíkos mókus van.:)
@iii: "Annyi hülyeséget lapátolsz egymásra, hogy egyszerűen nem lehet rá válaszolni."

Ez a nap mondata:-)
@Sir Bates dö Hól: valóságos Artemisz, csak vigyázz, hogy ne válj Aktaióná...
@Sir Bates dö Hól:
nambőr van: senki sem gyártat ott, mindenki saját maga vitte oda azt amit otthon vagy máshol már nem tudott haszonnal

nambőr tú: a fizetések bankok között folynak, az, hogy Xin Csó Csó a vaterán miért ad és ibéyen az magánügy de ha az a bank amelyik ezt becseréli már nem dollározik

és ez bolinak és a többi nagyokosnak is szól

vagy ti még sohasem külkereskedtetek?

most van ideje kipróbálni a magyar seggnek jó árfoélyama van könnyen és folyamatosan baszható...piacra vele

brühüyyy
@iii: Próbáld ezt az üzenetet eljuttatni azokhoz, akik nem olvasnak internetet, hanem "élnek" és azt hallja, amit este az M1-en mondanak.Az MSZP-nek azért van akkora támogatása, mert sokan még azt hiszik, hogy Lendvaiék vezetik és, hogy Gyurcsány MSZP-s.Ha tudnák, hogy kik vezetik 5%-on lennének.Titeket meg nem is ismernek..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Valószínűleg be van kötve az összes zsidó lap a hírgyűjtőjébe... :) Kinek a pap, kinek a papné.

Vagy rendszeresen rákeres a "zsidó"-ra, mint NSA a "terrorista" szóra. :)
@tristen2005: nem vagyok oda a finomfőzelékért, azt soha nem választanám... így nem is érdekel hogy lehetne elfogadhatóbbá tenni...
@E.Csaba: Hát eztet mondom, hogy ez kurvanehéz.
@Sir Bates dö Hól:
Abban bízik, hogy a mennyiség előbb-utóbb átmegy minőségbe? :))
@Sir Bates dö Hól:
ott remninbi a fizető (ti még yuannak momgyátok pedig?)
brühüyyy
másik vonat volt le vagytok maradva

a kínai belpiac kb 1.2 milliárd kiskínaivevőmegeladó az remninbi-ben szép szám
@iii:
Feliratkoztak a zsidó portálok hírleveleire? :)
Azért a perverzió se lehet egy utolsó faktor ott akkor!
@rodeo36:
Nem Papa, ezt eddig nem is sejtettük!
Újat mondtál... :))
@rodeo36: nem, azért gyártatok ott, mert olcsóbb, ha drágul a gyártás elviszem onnan oda, ahol olcsóbb... azt hiszem az imperialista finánctőke ellenes érzelmeid (amiben tán még osztozom is) néha elvisznek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
egy infómókusnak sok minden új van a bitek között

egészségedre igyál rá valamit nehogy megfeküggye a ...

brühüyyy
@rodeo36: én még jüannak mondom, igen... már írtam, cca. 500-1000 ember lehet, aki a valós kínai adatokat ismeri... ha te azok közt vagy, akkor nem kételkedem az általad leírtakban... az meg nem tartozik rám, hogy kerültél a körbe...
@Penivaldes: akkor mit akarsz egy kdnp-s politikustól?! :O
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ;) Nagy vadra nem mehet Pennike fegyvertelenül. :)
@rodeo36:
Néha, de tényleg csak néha, nem nézel tök hülyének másokat? :))
@Sir Bates dö Hól:

miért csak nem a nagymami bilijének szaga befolyásolja a kapitalistát, hogy ott gyártasson ahol neki előnyösebb és mindenki mást leszarjon?

téged is azért alkalmaznak, vagy alkalmazod magad mert olcsóbb vagy mint valaki más...néha két három sírbatesz is kell egy igazánjó másik helyett de még így is olcsóbb ha sírbateszik egy hólon

brühüyyy

ez a kapitalizmus lényege...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem, nem soha csak mások olyan baromságokat mondanak, hogy ez láccik ki alóla, hogy éppen hülyék lettek

talán többet kéne evezned?

brühüyyy

én sohasem ajánlottam neked, hogy menj arkansas-ba evezni, hogy megtudd milyen is a nedvesség arrafelé
@iii: Az 50millióval arra gondoltam, hogy kell áldozni bizonyos eseményekre.Az okt 23 az nem egy "váratlan" esemény.Nem lehetett már volna előtte hónapokkal rákészülni, hogy eleresztek egy-egy telefont különböző telpülések ellenzéki tagjaihoz, hogy hölgyek-urak:Szedjetek már össze 35-40 főt és egy busszal gyertek el demonstrálni, mert lenne hatása.Te aktivista vagy, mondd meg te.Ez komolyan akkora feladat lenne?.A fővárosról már nem is beszélve.Egy 2 milliós városból 30-50ezer fő összetrombitálása ekkora kihívás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Íme egy izraeli lap érdekesebb írása, mely persze hogy nem fog megjelenni hír a magyar médiában." :)
http://www.haaretz.com/news/world/1.577114"

Annál is érdekesebb, minthogy a tartalma szöges ellentétben áll mindazzal, amivel itt agitáltál a napokban. Például:

"Szerdán az orosz Állami Duma elnöke, Szergej Nariskin kijelentette: Moszkva aggódik az ukrán radikális csoportok antiszemita nyilatkozatai miatt.

De Delta* szerint a Kreml ezzel most az antiszemita kártyát játssza ki, hogy törvénytelennek állítsa be az ukrán forradalmat, amely kiszakíthatná Ukrajnát az orosz befolyási övezetből."

"Antiszemita megnyilvánulások? Baromság! Semmiféle antiszemita megnyilvánulást nem láttam a tiltakozások során, épp ellenkezőleg: éppen a megnyilvánulások győztek meg arról, hogy ott a helyem a tüntetők között."

"Volodimir Groysman, Vinnytsia város egykori polgármestere, a regionális politika újonnan kinevezett miniszterelnök-helyettese pl. zsidó - erősítette meg Azman rabbi."

* [az IDF /Izraeli Védelmi Erők/ veteránjának beceneve, aki '90-ben emigrált Izraelbe, majd pár éve tért vissza Ukrajnába, és szimpatizánsként csatlakozott a tüntetőkhöz, amikor tanúja volt, hogy a kormenyerők diáktüntetők ellen alkalmaznak erőszakot]

--

Fogalmad sincs a szöveg tartalmáról, amit linkelsz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mikor lett Penike ilyen kis perverz?! Mit csináltatok vele?! A végén még stefiként végzi...:)
@Pantagruel::) Biztos előbb a kuruc linkelte, ő meg átvette. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "az atlantista ellenzék"

Ez magyarázd már el, légyszíves: mit jelent?

Legalábbis a TE szótáradban: mit értsek az alatt, hogy "atlantista ellenzék"?

Előre is köszi. :)
@Penivaldes: Ajaj, téged is fejen simizett viktor?! ;)
Biztos ami biztos, szerezz be egy céget. Mostanság jól teljesítenek a barátnők különböző beszerzéseken... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: rám nézett égszínkék szemével, melyben a tudás ragyogott

először barátnővé kell válnom, aztán jön a cég, és a beszerzés:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Biztos ami biztos, szerezz be egy cége"
Szenegálban szoláriumot nyitni most nagy üzlet.
@tristen2005: Vagy az államnak tanulmányt írni a Nemzeti Egységes Kártyarendszerről... Olyannyira, hogy szörfösként is lehetsz az év vitorlázója...:D Ne rohanj Szenegálba, van itt még lehetőség bőven...:D
@Penivaldes: Igaz.:)
@Penivaldes: Leginkább Orbán személyes politikai manifesztációja.
@Penivaldes: nem tudom, csak annyit hogy a vitorlás szövetség enöke, ex-kim államtitkár...
@miva?: Azonosulni tudok különösképpen a 3.pontodban fogalmazottakkal. Ezzel szemben mit tapasztalsz? vagy mocskol, vádol, vagy védekezik, hárít mindkét oldal. Szerintem nem volt még mo-on ilyen társadalom, ahol ennyire megtanította a politikai elit az embereket egymást gyűlölni, na én meg ezt gyűlölöm.
@rodeo36: nem nálam, hanem nálad van a bölcsek köve:-)... én egy lumpenproli vagyok, mint már jeleztem:-)
@Penivaldes: azóta átszellemült, hogy sikerült egy jó nőt kerítenie mvsz elnökként és államtitkárként? :O
@rodeo36: hja, és ezért van most Ukrajna nagy bajban.

Hát, osztottam, szoroztam... na jó, nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy $720 + $720 az pont annyi, amennyi most hiányzik a kasszából. Ennyi az éves kiesése (mármint be nem folyt tranzitdíja) az országnak azóta, hogy a Berlin-Moszkva tengely csúcsra járatta az Északi Áramlatot (2012-re).

Merkel 2011-ben vágta át a szalagot az elsőn, egy évre rá már pumpálta a másikba is.

A Balti államok, Fehéroroszország, Lengyelország és Ukrajna megkerülésével, azzal, hogy az orosz gázt közvetlenül szerzi be Németország (és Franciaország), Közép-Kelet-Európa alkupozíciója drasztikusan csökkent Moszkvával szemben. Így ezek az országok kiszolgáltatottabbá váltak, lám-lám-lám, Ukrajna kapásból destabilizálódott.

Ráadásul egy ilyen Berlin-Moszkva-Párizs tengely körül forgó gazdasági motor nem olyasmi, aminek láttán London és Washington elmorzsolna egy könnycseppet, hogy milyen szépen összeszoktak ezek - egy erős EU/rázsiai gazdasági térség számukra rémálom az Elm utcában.

Kirakhatják őket Afganisztánból (l. kirgizisztáni bázis)... szerintem a nagyhatalmi kavarás még csak most kezdődik, az Ukrán válság még csak a vihar előszele...

...amúgy meg tudod, mit gondolok: a dollár vs. euró-jüan mérkőzés a tét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: öö úgy látom nem ismered az átszellemült jelentését:))
na. az átszellemült az annak a finom megfogalmazása, hogy csúf, és rémes.)
@Fabius: Kedves Fabius!
Gyakorlatilag Magyarországon mindenki KKV-s aki nem multi, Mol, meg Paks, meg ilyenek.

A 2004. évi 34. törvény alapján:
3. § (1)4 KKV-nak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(2)5 A KKV kategórián belül kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(3)6 A KKV kategórián belül mikrovállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek
a) összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
(4)7 Nem minősül KKV-nak az a vállalkozás, amelyben az állam vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése - tőke vagy szavazati joga alapján - külön-külön vagy együttesen meghaladja a 25%-ot.
(5)8 A (4) bekezdésben foglalt korlátozó rendelkezést nem kell alkalmazni a 19. § 1. pontjában meghatározott befektetők részesedése esetében.
(6) Ahol jogszabály „KKV-t”, „mikro-, kis- és középvállalkozást”, illetve „kis- és középvállalkozást” említ, azon - ha törvény másként nem rendelkezik az e törvény szerinti KKV-t kell érteni.
@Pantagruel:
végre...tehát financiálisan térdre lehet kényszeríteni ezt a rohadt monstrumot (ott is vannak jó emberek de egyre kevesebb és engem személy szerint ez is csak 77. rangúan érdekel)

"Ceterum autem censeo la USA delendam esse"

senkinek nem fog hiányozni kivéve a Wallstreet rohadt gecijeinek

ez a vén kurva (Europa minő tündérke volt anno) vérfrissítésre szorúl és ha más nem az orosz medve csak megdugja és lesz egy gyereke aki, mint Thor majd rendet tesz

Kanada ajánlatot tett gázszállításra az europai uniónak csak a gáz nem száll a nagypocsoly fölött és tankhajó meg nem megoldás Europa meg hallgat van neki gáza elég

az usa nem fogja aláírni a tarsand olaj vezetéket mert most gáz lobby-juk van és egyébként is az egész ketyere teljes csőd felé száguld afganisztán egy mosolyalbum és röhej és kivonulnak lógó farokkal és lóhgó orral nincs több ingyen kábítószer gyártás katonai gépekkel szállítva ...

a többi szar..Kalifornia kiszárad most egy Csendes óceáni vihar letarolja és eláztatja de attól már a kiszáradt ültetvények nem kelnek életre a többi déli tartomány detto és a középsők is

a keleti és északnyugatiak valahogy a rablógazdálkodás árát kéri természet anya

brühüyyy
@Fabius: Csak azért mondom, hogy jól hangzó kkv-ra hivatkozva lehet szórni a pénzt a nagyoknak. 5 millió? :DDD
@Sir Bates dö Hól:
ne is oszd meg kell szorozni

matek és most ne tedd sírba még a dőőőőőőőő hól volt hol nem-et sem

analizálj (ne keverd össze az onanizálással) és ne izélj

figyeld a valóságot és ne azt amit a MOSZFILM STÚDIÓ SZÁMITÓGÉPES FRISSITÉSÉVEL MA HÓLYWOODBAN GYÁRTANAK sírbatesznek vagy nem tesznek de a valóság nem hóly wood ban van

hanem

brühüyyy
@rodeo36: mondtam, nekem csak egy kártyanaptárom van...
@vakapad:

"_Ezt csak a háló népe meséli be egymásnak_"

én könnyű helyzetben vagyok. van egyéniben is akire nyugodtan szavazhatok, és találok kedvemre való listát is.

meglátom, kedvenc Vakszülő... meglátom, legfeljebb neked felolvassák...
@jaegtoer:

Emlékeim szerint az idézett mondatom arra vonatkozott, hogy "egyik se akar győzni".

Fenti okból a többi kissé érthetetlen (kivéve természetesen az egyértelmű utalásokat).
@vakapad:

bocsánat, ne haragudj.

én arra gondoltam, hogy a 14. kerületben Budapesten van(remélem meglesz) egyéni jelölt akire nyugodtan szavazhatok a listásnál is egyszerű a helyzet, lehet, hogy kicsit be kell fognom az orrom, de menni fog.
amíg ez nem így volt, addig én pont úgy gondolkoztam, hogy egyrészt nem akarnak választást nyerni, másrészt izgalmas előadást mímelnek, ami a nézőtérről dögunalom.

merthogy: választást nyerni, és a 'bekerülni' az nem ugyanaz. nagyon nem.
az hogy az 'ellenzéki' listák első néhány helyezettje, és az egyéni választó kerületből másfél tucat ellenzéki bejuthat a szétszavazás ellenére is, azért az nem azt a fergeteges győzni akarást vetíti előre.

Már maguk a listák döbbenetesek. a programok még elementárisabbak.
süti beállítások módosítása