Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.01. 14:45 Fabius

Éljen a köz túlmagyarázott véleménye!

Címkék: kampány összefogás ellenzék választás 2014

Hátezhülyeség. Egy mérés nem mérés! Mostan' jutott eszébe egyszerre minden eddig rejtőzködőnek a pártpreferencia bevallása, na peeersze!!!! Ezeket a véleményeket lehet olvasni napok óta a legfrissebb Tárki jelentés megjelenése után. Balról lázas jelentőség kisebbítés, széljobbról óvatos örvendés és a szakma új módszertanra mutogatása mellett el tetszünk felejteni egy apróságot:

- Új módszertan ide vagy oda, ezt a tendenciát - az összebútorozás miatt érzett eufória helyett a radikálisok erősödése - már a hónap közepén megmérte az Ipsos. Igaz a számok nem annyira kiugróak, mint a későbbi jelentésben de azért elég egyértelműek. 

Így aztán tessék mondani mire is számítottatok? Ha arra, hogy nem lesz éles próbája a mennyit hoz-visz Gyurcsánynak, a mit szólnak a választók a Kuncze-Fodor föltámasztáshoz, akkor hülyék vagytok. Mondjuk akkor is, ha az üzenet és gesztus nélkül hagyott bizonytalanoktól százalékban is mérhető támogatást reméltetek. Mi maradt nekik akkor? A letutizott összefogás helyett másik orrbefogós társaságot választani, ami könnyen lehet akár a Jobbik akár az LMP leginkább azért, mert a frissen alakult mikropártok teljesen ismeretlenek még az országban. 

Az Ipsos jelentés és a Tárki jelentés között eltelt 12 eseményekkel teli nap. Elképzelhető, hogy a választók közel két hét alatt jobban megfontolták ki tetszik, ki nem? Miután a listás helyek leosztódtak, a jelölés fázisába léptünk, változás már nem lesz abban a felállásban ami most van, esetleg sokuknál eldőlt már a szimpátia, és könnyebben is beszéltek róla, mint eddig. 

Ráadásul a baloldalon nincs miniszterelnök jelölt. Illetve névleg van, de gyakorlatilag kiszállt a választási játékból. Helyette az alvezérek kampányolnak, akik közül az egyikre vagy Titkos Megváltóként vagy Leggyűlöltebb Ellenségünkként tekintünk, a másikra meg a Beváltatlan Örök Ígéret szerepe várt. Az világos, hogy Vona hiába kampányol bálnazsírba mártott fejjel és kazalnyi kölyökvizslával, Fletó meg fogja próbálni ezt is túldobni. 

vona.jpg

Bajnai meg most kezd magára találni, beszólogatni Orbánnak, mikor egy hónappal a választások előtt feladott hadállásokkal már kicsit késő. Oké, az ultis poén ült, de például még mindig nincs senki, aki teszem azt a kenetteljes álszentség élő szobrára hangsúlyosan rámutasson. Nincs ember aki a társadalom számára hangsúlyos ügyeket vigye és felvállalja - pl az áfacsalás balhét is az a Vágó Gábor viszi, aki nem indul sehol. Ezzel szemben áll a kimondjuk-megoldjukkal kampányoló Jobbik, akik bár egykori önmagukhoz képest most egy bundáskormánnyal, nyuszifarkas kulcstartóval szétpimpelt tuningverdához hasonlítanak, és ezt a harcot a sajátjaikkal párton belül is vívják, de mégis találtak két tökegyszerű kifejezést amivel kampányolni lehet. Plusz ott van Schiffer, aki mögül ugyan kikopott egy komplett párt a 2010-es szavazóbázisával együtt, de azoknak akik nem követték figyelemmel ezek miértjét megint protest lehetőséget jelenthet úgy is, ha nem szólal meg. Sőt, leginkább akkor, de ez most mindegy. 

Innen nézve úgy látszik, 2014 tanulsága leginkább az lesz, hogy egy óriási társadalmi saller után sikerrel felállni nem a restaurált állapotokkal lehet, hanem a megvalósított korszakváltással lehetett volna. Enélkül és a bizonytalanoknak nyújtott valós alternatíva nélkül még az orbáni elkúrás is kevés az üdvösséghez. 

 

960 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr135838259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.02. 10:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer: az meglehet... viszont attól, hogy nem tetszik egyikünknek sem az usa politikája/kíméletlen érdekérvényesítő tevékenysége, még nem biztos, hogy egy annál is embertelenebb rendszert lájkolnánk, csak azért, mert az szembehelyezkedik azzal...
@Sir Bates dö Hól:

attól hogy rámutatok valamire, még nem jelenti, hogy az ellentétét lájkolom.
@Orica Középföldi: már azzal is keltjük, hogy a róla való elmélkedés teszi ki a blog kommentjeinek jelentős részét ;-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli már megocsássá, de ezzel kezdeni, majd "fikázni" a zoroszokat és éltetni a zukránokat! Cseppet kontraproduktív:
"A megváltóként várt orosz csaptok ahelyett, hogy boldogságot hoztak volna a hittestvéreknek, szinte helyből kitelepítették a 2500 éve itt élő görögöket. Helyükre Nagy Katalin németeket és bolgárokat hozott, hogy fellendítse a mezőgazdaságot."

A görögök, na hagyjuk... szép vidék nem mondom, de ha nem hagyták volna a kecskéiket szabadon, akkor ma is lenne növényzet arrafelé. De nem értek rá, mert éppen filozofálgattak, meg miazmás, ahogy LEoinidas is mondta volt, azok a "buzik ott Athen-ban?!" Na szóval, valamit tudhatott Katicárné, mert németeket és bulgár kertészeket vitt oda, mert ezek a hősszabbaccságharcosok valahogy nem voltak elég haté-konyak, akkoriban senem.
@Marcellusca: ez eléggé rendben van. mivel teljesen nyilvánvaló, hogy mire játszik a pocakos kanász, innentől ilyen kéne legyen a mértékadó hangnem minden hullámhosszon
Látom itt van sub kavics. Pár gondolat... ukrajna orosz ajkú lakosságának nagy része nem beszél ukránul, csak oroszul, ebből következően inkább az orosz nyelvű médiából tájékozódik... ha valaki azt decentralizáltnak és independentnek véli, akkor javaslom a fenti jelzők definícióinak áttanulmányozását.
ez magánvélemény persze...
ja, orosz állampolgárságot az oroszok a volt szu területén, mint a cukrot, úgy osztogatták, így teremtve alapot a folyamatos beavatkozásra, miként most is...
@shinichi: Venezuela, Irán, az EU és Oroszország az egy és ugyanazon probléma (különféle aspektusa)

William R. Clark, William R. Clark - Petrodollar Warfare: Oil, Iraq and the Future of the Dollar
New Society Publishers, 2013 okt.

books.google.hu/books/about/Petrodollar_Warfare.html?id=q6efPwhWIHUC&redir_esc=y
ruszkiíí ! prihagyítye damoj !!!
Egy kis memóriafrissítés a béke és szabadság világelsőiről.

youtu.be/RM0uvgHKZe8
@Orica Középföldi:
1935-ben József Attila LEVEGŐT! című versében méltatlankodik, hogy Ő bizony nem kartoték-adat és felsóhajt: „Jöjj el, szabadság!”
Azt mondja, hogy „Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba írják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.”
-

Azonban a probléma korábban kezdődött és erre 1924-ben felfigyelt Kosztolányi Dezső! Meg is írta egy versben:
-
Kosztolányi Dezső:
Beírtak engem mindenféle Könyvbe
(1924)
-
Beírtak engem mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
Porzó-szagú, sötét hivatalokban
énrólam is szól egy agg-szürke lap.
Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás,
hogy rab vagyok és nem vagyok szabad.
Nem az enyém már a kezem, a lábam,
és a fejem, az is csak egy adat.
Jobb volna élni messze sivatagban,
vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt,
mivel beírtak mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
-
-
Jó éjt, szép álmokat!
Aktuális? :)

Cseh Tamás: Demokrácia

Egész országunk, amely dróton forog,
És nem hajlik emerre amarra,
Pedig több vas kéne, a tűz ha lobog,
Ha már védtelen nép, aki tartja.

No de mely vas lesz az a tűzbeli vas,
Kérdem,
Ha népünk majd hirtelen színt vall?
Vajon mely jegyben megyünk urna elé,
Borítékba zárt tébolyainkkal?

Egy választás mely sorsdöntő,
Mert vissza nem vonható.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.

Midőn eljő majd az a fényteli nap,
Midőn népünk nagy hirtelen színt vall,
Vajon mely jegyben megyünk urna elé
Borítékba zárt tébolyainkkal?

youtu.be/wIztvzr5TZ8
@punkfrog: Ez aztán a történelmi éleslátás.
Korábban megjöttek ám jumurdzsákék meg a labancok is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és semmi sem gyulladt meg és a tér kövezete is épen maradt a többi berendezésről nem is beszélve

egyébként most nagyon nagy divat ám orosz ellenesnek lenni...1945-ben a nagyhatalmak -mint másodszor is vesztes szarháziakat- a magyarokat is a győztesek legnagyobbika mellé sorolták, ugye Csőrcsill és Sztálin fegyvertársak voltak...majd 1956-ban amikor ficánkolt a Nagy Imre akkor pofánbaszták ne nem az oroszok, á...a nyugat ahová tartozni akart ezek után hazaárulásért felakasztották, bele is halt...ugyanezt a csehekkel és lengyelekkel is lejátszották majd a jugoknál is megkavarták a szart amíg Tito élt nem szóltak mert mégiscsak fegyvertárs volt de utána szétbaszták...az a hülye Gorbacsov csinált Peresztrojkát és amikor a Régen meg a tecser megtudta akkor addig áskálódtak amíg a Gorbi lebontotta a berlini falat erre a régen ronáld odarepült hogy legyen fotósop...de addig nem nyugodtak amíg a Gorbacsovot is szét nem baszták és a Putyint hozzásegítették a hatalomhoz mert ha nem akkor mégis milyen zsenánt egy szövetséges pofájába szarni nyílvánosan...ellenség nélkűl nem megy van ugye Colombia ahol van Las Far és ki pénzeli őketÉ naki? ugye és akkor odamennek rendetcsinálni és a bérforradalmárok egyből békések lettek hát nem érdekes

de ezt ne mondd meg itt a blogon senkinek onnan basztattyák a venézeket mert olyan minőségű olajuk sehol sincs az mind máshol van a perzsák főggye alatt meg a venézek főggyében a kurva életben nekik az a sok szar minőségű jut meg a homokosok és izrael amely 5 millió zsidót nem tud rendben tartani csak ha van kalamajka meg ripityom és netán yahúúúúúúú csak úgy sajog 60 éve kavarják a szart és senkit sem érdekel hogy megolgya mert ha van fekély az néha kifakad és akkor lehet ordítozni, hogy a sok a rohadt kurva burnuszos a burnuszosok csináltak a sivatagból csodavárosokat mialatt a világ legnagyobb fasza csinált egy virágzó országból sivatagot (lásd USA és miért repült obama kaliforniába...)

kéne nekik burnusz vagy a binládent feltámasztani aki -szerintem- sohasem létezett csak fényképen

brühüyyy

ezt csak azért mert a blog ma olyan, hogy már csak bele kellene fosni a közepibe
@Sir Bates dö Hól: ezt érdemes kiegészíteni 2 dologgal, 1: a modern sajtó, média jellemzője, hogy a valósággal köszönőviszonyban sem lévő hírekkel, propagandával igyekeznek bevonni olyan konfliktusokba (fokozva a harci lázat, a "War Fever"-t, minthogy egy demokrácia csak a nép egyetértésével és felhatalmazásával rakhatja nejlonzsákba saját fiait), amelytől jobb volna távol maradni (pl. az iraki olajárfolyam háborúk), vagy épp távol tartani, ha netán a civil lakosság két olimpia között hadmozdulatokról értesülne (máskülönben nem beszélünk háborúról); 2: a CIA és hasonlók ügynöktevékenysége; ez is jellemző, ugyanakkor ez is elsülhet "balul", pl. amikor Németország rászabadította Lenint az Orosz Birodalomra, első körben vélhette: megtalálta a számítását, második körben - 30 év múlva - a Vörös Hadsereg már fél évszázadra megszállta fél Németországot, és Kelet-Európát.
@punkfrog: milyen frappáns választ kaptál tőle... pont az általuk lájkolt '56-t köpik le/árulják el épp most, az ilyen éleseszűvé teszi... ha most lenne a tienanmen tér, a tank igazát hangsúlyozná...
...köszönőviszonyban sem lévő hírekkel, propagandával igyekeznek bevonni olyan konfliktusokba, amelytől jobb volna távol maradni.

Ja, s mindezt Ukrajnával kapcsolatban, ha már mindenki határozott véleményt és álláspontot alakított ki a témában.
@nincs_itt:
olyan jó tudni, hogy vagyunk még akik tényleg goindolkodunk és nem büfögünk csak cum trucc mert...
paksért nem a Putyin a felelős hanem Orbán azaz a magyarok meg is baszhattyák az orbánt a saját seggük magyar seggbe magyar lófaszt...és hogy lopik?

és a makovecz stadion olyan hetyke és lesz benne ...na mi lesz? foci nem mert az MON nincs...sörfesztivál meg népidalverseny és kiállítás a zalaptörvény asztala és hozzá pálinka ingyen főzve

brühüyyy
ű
ez a blog is megéri a pálinkát
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
látom örülsz a megszállóknak...
hová fogsz még süllyedni?
@dr. jenőke (jenőke):

Kubatov ősei?
Francba velük. Legyenek vidám versek, legalább az esti pár perc legye derűs. Lehetne?

Köszi, jó éjt!
@Sir Bates dö Hól: nem tudom hova fog még eljutni?
főleg így, hogy rodeo is vele van.eddig csak az "usácskát" utálták együtt.most már kijött belőlük a druzsba is!
@Pantagruel:
ment a hatalmas propaganda hogy márpewdig a biztonság a téli olympián és mitadisten semmi sem volt sőt...a viharos picsák kavarták a szart mert a Colbert adott nekik dollárókat sokat hogy kavarják és hát eccer sikerült is nekik de a többi:
amerika 3. lett az éremversenyben az oroszok elsők

és lett egy csodálatos szép téli nyári üdülőhely ami bassza a csőrit a ...a tuggyukkinek mert ott hol is van olyan? ja Nevada-ban két kaszinó között

meg a texasban ami sivatag és arizona is sivatag, meg még sok sivatag a legújabb kalifornia

de ők a világ legnagyobb fasza és NSA

brühüyyy
@rodeo36: Ez jó hosszú lett. :) Mostanában botlottam ebbe a képbe.

Mukhayam Al-Yarmouk, Damaszkusz
Napjainkban, egy étel és segély osztás, közben készült fénykép.....
Szíria ha valaki nem tudná, a világ harmadik legbiztonságosabb országa volt pár évvel ezelőtt, nulla nemzeti adóssággal...
Köszönjük Demokrácia... :(

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1621889_349312361874759_1847308843_n.jpg

Hogy is mesélte az öreg Carlin. Kurvára nem szereti az usácska ha más is világcsendőr akar lenni, rajtuk kívül? :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE

Itt meg egy jópofi kérdés az emberevő terroristák és az ukrán eunácik nagy haverjának. :)

youtu.be/NH-e9ueK8UQ
@punkfrog:
te irígy kutya nekem ebből van még még két kiló

neked meg semmi

brühüyyy

miért is nincs igazam? ide súgd bele a fülembe, nehogy valaki meghallja ám...várom a súgást

mérges béka
@punkfrog: Nyugi azoknál akik mondjuk 500.000 ártatlan gyermek halálát szükségesnek tartják céljaik elérése érdekében nem igazán lehet lejjebb süllyedni. Persze mindezt úgy, hogy ők a világ legjobbjai és a szabadság nagy védelmezői.
@Pantagruel: ezt nem vitatom, nem is tettem soha, de most nem látom a közvetlen kapcsolatot a hsz-szel... ha segítenél, azt köszönöm...
(mielőtt felmerülne: nem gondolom, hogy a krím valaha is ukrán terület lett volna, miként besszarábia sem volt orosz; elfogadhatatlan az, hogy az ukránok eltörölték a nyelvhasználatot a kisebbségek számára, bár udvariasságból/a másik iránti tiszteletből tán az oroszok is megtanulhatnának ukránul ukrajnában -nem nagy fáradtság nekik, bár ezt ukránok állítják; amit putyin művel, az elfogadhatatlan, ha más teszi, az is az lenne)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Carli megtöltötte a Madison Square Garden-t és egyik mondata legendává vált

I have that fucking moron thing you know thinking

nem tudunk egy normális autót gyártani, nincs acéliparunk de bombázni azt igen

a program nekem megvan több mint egy óra

és belügyekről is beszél, még ivóvízük sincs

they have bigger dick bomb them

brühüyyy
@rodeo36: sugdosson a füledbe neked a putyin vagy a gabriel!
miből van neked két kiló amiből nekem nincs?
nem merek tippelni...
@punkfrog: az szórakoztató, hogy sub kavics vezeti a táncot, a másik meg észre sem veszi, oly zsigeri a gyűlölete... én ezért eszem inkább űrsütit, az nem okoz leépülést... meg a naptárat is minden évben cserélem:-)
@punkfrog:
pedig hogy várom még mindíg...nem tucc mondani semmit

ja amiből: az nyílteszű gondolkodás és a valóság megkeresése a ködben is

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
neked van naptárad? 1517 január 2-n kinyitva?

brühüyyy

és a legyek

tudod mely legyek? amelyek elfoglalták a légypapírt...mint a zukrán forradalmárok és ti 2006-ban
@rodeo36: Amúgy ezen a haditechnikai fórumon elég sok videó össze van szedve, amelyek elég érdekesek lehetnek a téma iránt érdeklődőknek.

htka.hu/kozosseg/discussion/48475/biztpol-az-ukran-helyzet#latest
@Sir Bates dö Hól: na ja!ez az ukrán helyzet előhozta belőle a régi reflexeket.
szép coming out volt, az eddigi maszatolás után.
gábrielnél szintén. mélymagyarból hirtelen orosz barát hazaáruló éltető.
szerintem most nagyon megkönnyebbült mindkettő!
rodeot valahol lehet érteni.ő az előző rendszer része volt és nem volt vele baja.a rendszernek se vele.
de ezt az álszent figurát nem értem.
@punkfrog: ott az érv... szerinte, ha félmillió gyerekhalál alatt maradsz, addig nincs gond, hisz a "zusácska" annyit tett... beteg ez mindegyik, mit vársz tőlük? putyin annektálhat, mert california kiszárad, izrael meg telepeket létesít... ha a logikai viszonyt nem érted, hülye vagy, meg szaros magyar, ez a deklaráció...
@punkfrog:
1526-ról nincs néhány meg Világosról 1849 vagy 2006 ami ugyanaz a szar mint ukrajna ma

brühüyyy

és trianon? meg Berlin? 1945/6
@Sir Bates dö Hól:
jé miszter ló gik us itt mongya gebasztot

brühüyyy

ted a sírba ne siránkozz van hól dő
@punkfrog:
az a baj, hogy neked is békácska meg betesz a sírba ha hól dő hogy ti meg sehová sem tartoztok még önmagatokhoz sem mert olyan sincs

egyáltalán tudod mit akarsz mondani?

mrt értelme az nincs

és hiába basztatod a hírnököt a hír hír maraggya magát ha bele gebecc akkor is

és nem tudod megváltoztatni de már téped a hajad? vagy már szeded a bogyót?

brühüyyy

24 éve nem tuggyátok mit akartok (tévedés: egyvalamit sohasem: azt amit éppen csináltok tisztelettel tudatod meghasatt a tudatod) skizó frénia III. fokozat

orbánnal versenyben
@punkfrog: Ha elkezded majd megérteni, hogy milyen hatalmi átrendeződés indult el a világban, akkor majd rájössz. Ameddig viszont azt hiszed, hogy a mostani oroszok ugyanazok akik 56-ban idejöttek addig ne is várd, hogy megértesz bármit is.
@rodeo36: nem vagyok én semmi és senki, nem vittem semmire, ellenben sosem voltam hatalom kis csavarja, s senkinél nem gazsuláltam a nómenklaturába kerülésért, de mindig is független maradtam, s, ha bajom volt bárkivel, én azt személyesen rendeztem le, nem azzal, hogy felemelem a k-vonalat... mással ellentétben... szánalmas, ahogy ropod a táncot a novícia nótájára, s észre sem veszed:-)
@Sir Bates dö Hól: Szerintem ez hülyeség. Rodeo abszolút független személyiség, ez állna a legtávolabb tőle. Egyszerűen csak arról van szó, hogy tőlem teljesen függetlenül van amit hasonlóképpen lát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a teleshop is sikeres, ott is megvesznek sok mindent, amire nincs szükségük... de ez a te üzleted, én nem szóltam volna bele, ha nem inszinuál... szerintem pofátlan vagy, s véleményem semmit sem változott embertelenségeddel kapcsolatban, de azt el kell ismerni, ezt most szépen csinálnad:-), sub kavics...
@Sir Bates dö Hól: Az emberségemmel kapcsolatban, ha nem haragszol, inkább más véleményét tekintem mérvadónak.
@Sir Bates dö Hól:
meg fogsz lepődni? én kurva sokat dolgoztam és kurva jól...arról voltam híres, hogy nagyon hatékony vagyok, imádom a szimultán dolgokat sőt az éltet..."k" vonalra nem volt szükségem...bejáratos voltam a Fehér Házba...is és csodák csodája meg is hallgattak, sőt
a nómenklatúra nem tudom mit jelent a te terminusz teknikuszod szerint, de abban sem vettem részt abban az értelemben ahogy ma a fidesz teszi...ha valaki kirekeszti magát a társadalomból akkor a társadalom nem vesz róla tudomást és azzá válik ami te is vagy meg még sokan...magányos cerkófok a boldog banánfán...az elmúlt 24 év eklatáns példája a kollektív agynélküliségnek és az eredménytelenség és a finnyás kívűlmaradás a szűzkurva tipikus esettye basszak is meg ne is (na ez nem megy) és a fintorogva elhúzni az orrodat ahelyett hogy lenne ötleted hozzátennéd és kialakulna valami új és jó ami neked is jó de nem ...haggyuk ezt a többiekre de ha a többiek is ugyanezt teszik és igen akkor jön a gumicsizmás kandúr aki sétál az árvízen és ellopja a szemeteket és az életeteket meg a múltatokat és a jövőtöket is

ne sírj te vagy az oka ba+

brühüyyy

tedd a sírba dő hól jó mélyen és fődet rá
@rodeo36:
az a baj, hogy te feltetted magad egy kurva magas polcra és onnan csak lenézni tudsz mindenkire.
de ez csak a te látószöged.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te tényleg elhiszed amit szaniszló beszél:)))
vagy talán te magad vagy szaniszló!
nem lenne baj ha nem az országot árulnátok el/ki
Ez a szemétláda csak 23h után merte idetolni a pofáját amikor csak ő és kedvenc sehonnai barátja volt itt. Sunyít, lapít, nincs érve arra amit Darth V a pofájába tolt. Nem is lehet.
gratulálok, sikerült elérni két kommentelőnek az egy helyre karantént, nem hittem volna...
@Gyuri bá: Már megint magadról regélsz? :)
@punkfrog:
adjak kölcsön létrát mint a békának a befőttesüvegben?

minél "magasabb"-ról szemlélsz valamit annál jobb rálátásod van és olyan összefüggéseket is felfedezel amit benne csücsülve (mint béka a pocsolyában, amiről assziszi az az óceán)
lehetetlen lenne

javallom mássz feljebb a befőttesüvegedben azon a létrán

brühüyyy

jó lenne ha a bolgtársak megértenék egymást és nem csinálnák azt amit itt fennt...az egy nagy szégyen (nem számomra)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
cirbi mit érsz el a karanténnal? ha nem látod attól még létezik (csak nem vagyok az egyik karanténesed? minő dicsőség?)

na ez még nem voltam, meg jégeső sem

brühüyyy
@rodeo36: igazad van. orbán is olyan magasról szemléli az országot, hogy elvesztette a realitás érzékét! ezt, te is átértékelhetnéd onnan fentről! miért rombolod azt amit már letettél itt a varanuson?
@Sir Bates dö Hól: megemlítetted, hogy az orosz ukránok az orosz médiából tájékozódnak

ehhez fűztem hozzá, mintegy kiegészítésképpen, hogy - természetesen - az oroszon kívül minden más média is a magáét mondja, érdekeinek megfelelően, hogy távol tartson (terroristák, neonácik, CIA-ügynökök, zsidó felforgatók, bajkeverők) vagy belevonjon (ukrán '56, '68, Paks, Adolf Putyin).

itt is mindig téma, Huntingtontól a Haaretzig

LÉNYEG: alapból jó eséllyel minden szó hazugság, ami csak elhangzik ma Ukrajnával kapcsolatban akár az eseményekről, akár a miértekről
@magándemokrata:
arra a pontra jutottam, hogy leteszem a varánusz-t...nincs nekem arra szükségem, hogy kilószámra írjam amit utána: sem meg nem értenek sőt nem is akarják megérteni nemcsak az érveimet hanem az okaimat sem...kösz hogy értékeled a múltat...valószínű nincs jövője...
és a magyar választások meg fogják mutatni ugyanazt

annyit szeretnék kiegészíteni, hogy engem nem érdekel az ukrán helyzet önmagában, azt szerettem volna illusztrálni, hogy milyen párhuzamok lelhetőek fel a magyar és az ukrán eseményekben és, hogy -esetleg- a blogtársak akiknek erre lehetőségük is van tegyenek is valamit

de...
és ez a ...
brühüyyy
@Pantagruel:
ragyogó...a konklúziód

brühüyyy
@rodeo36: ne vedd a szívedre, főleg, hogy egy kukkot nem értenek abból, amit írsz :)

mifelénk ismeretlen a csapatjáték, és mindent átitat a pártpolitika, s a választások előtt meg még hisztérikusabb a hangulat,

így aki ellentmond, vagy más véleményen van, az rögtön gyanús lesz, megbízhatatlan,

aki nincs velünk, az ellenünk, "egy platformra kerül" az ellenséggel - a konstruktív hátráltató is
@Pantagruel:
akkor minek ugatnak? az már régen kiderült -nagyrészük- picsányit sem ért ahhoz amiről tele pofával ömleng...és van "véleménye" is...

és bárki nem azt szajkózza amit "ők" az "én" vagyok azaz fekete seggű, neveletlen, modortalan és persze hülye és még meg is vannak sértődve, hogy hogyan merészel valaki ellentmondani nekijjek

brühüyyy

ócska egy kabaré

ha még nem hallottad(Láttad) John Carlin NYNY Madison Square stand up-ját (amit gábris részlegesen betett) akkor gyorsan tedd meg...
a jelmondata: you know I have that moron thing: thinking
@Pantagruel: így értem... (szép szavakat írtál, bár nem fogalmazott félreérthetően a világ bölcse... nem ostobaság/meg nem értés miatt volt a más véleményem)
@rodeo36:

vedd tudomásul, hogy te tényleg egy feketeseggű, neveletlen, modortalan, sértődős iszákos alak vagy.

de.

Rodeo, így szeretlek te feketeseggű modortalan operaizé.

amúgy ha helyenként befejeznéd a mondatokat, és egy kicsit részleteznéd, akkor esetleg többen és könnyebben megértenék mit vetsz a képernyőre. mindazonáltal.

de! nem furi neked ez a hirtelen oroszbarátság mifelénk? a lengeyelek meg mitől lettek hülyék. meg a balti országok?
merhogy az unio hülye és nem ért hozzá, és egy kecskeólat se képes eligazgatni azt értem, mer aszt már a Viktor is megmonta és alig volt bebaszva. én meg pláne nem, mer nem ivócimborám.
@Sir Bates dö Hól: értem. ha már magadra vetted, ha van kedved, időd és energiád, és nem érzed provokációnak, hogy megkérdem, tulajdonképp mi az, amit számodra R olyan félreérthetetlenül megfogalmazott, ami ellenszenves, írd meg
@Pantagruel: megteszem, picit később, de ez neked nem okoz gondot (mármint az idő), ahogy eddig láttam, ugye?:-)... maholnap, nagyon szívesen...
@Sir Bates dö Hól: megfelel. itt is - amíg címlapos a friss poszt, addig a ןןoɹʇ ǝɯ ɹɐǝɥ megy. közben elolvastam a Világnapló blogos posztot - köszönet érte.
@jaegtoer:
a befejezetlen mondatok azok tudatosak (nagy köszönet a "feketeseggűért")...én mint a szabadság nagy híve adom a teljes szabadságot ott az olvasónak, hogy azt ír a "..." helyére amit akar és lehetőséget arra, hogy ezt velem is közölje

ugye korábban reklamáltam azt, hogy -mekkora lebaszások értek érte- kellő skoláris előképzettség nélkűl vezetnek 350 millió embert -lásddajcstompika- az oda vezetett ahol ma áll...a megnyugtató számomra az adversario-val kapcsolatban az, hogy a Congress és a Senate is hasonló agymentes kétlábonjáró bilifejűekből áll de ugyanaz -1945 óta- 200 bejelentetlen háborút eredményezett mind a pocsoly túloldalán lakó bilifejűek által kezdve és rombolva és ez a zukáinszkaja is ugyanaz a kategória: síeljünk csak arra amerre a was hing ton akargya mert az...(na ez a hiátus a te feltöltendő gondolatod helye) én nem di vul gálom a zenyémet...mert akkó lilaseggű leszek és

sírbabetesz lukas dő meg majd meg fogja súgni neked amit rólam hallgat...ez meg Rossini Ory gróf-ja-nak egyik híres beszólása:

úgy hiszem most rólam hallgat

brühüyyy
@Pantagruel:
akkó te leszel a minden titkok tudója Ézsaiás?

brühüyyy
@rodeo36:

nem lehet mindenki Urho Kekkonen... de tényleg elkeserítő hogy kádertemetőnek használják Brüsszelt... a jobb sorsra érdemesek meg világgá mennek.

ne lázadozz! a fekete egy elegáns szín, és császári bíbor sem utolsó:)
@Pantagruel: nincs mit...
a moszkovita nem először foglalt állást putyin mellett, jelezve rendszerének "demokratikus" voltát, azt, hogy egy akkora országot csak így, autoriter alapon lehet kormányozni... az ember egy darabig szemet huny rasszizmusa, anticionizmusnak beállított antiszemitizmusa, antiimperializmusba és finánctőke-ellenességbe csomagolt zsigeri usa-gyűlölete (mely valójában a moszkoviták autoriter/diktatórikus állam iránti vágya) felett, de vannak helyzetek, mikor állást kell foglalni... ez egy ilyen helyzet, most demokratikus alapértékeket valló ember nem foglalhat állást putyin mellett... ez nem jelenti azt, hogy az usa vagy bárki mellé állok, de van, amit egyértelműen el kell utasítani... mint a sub kaviccsal kapcsolatban is, nem vagyok cionista, se filoszemita, de van egy határ, amit nem hagyhatsz szó nélkül... a konkrét "utolsó csepp" az ukránok munka iránti utálatára, lustaságukra való hivatkozás volt (bár hónapok óta tartó inszinuációja velem kapcsolatban nyilván nem tette a kedvencemmé)... meg már zavart minden alapot/tárgyi tudást nélkülöző handabandázása is, ez tény, főleg, mikor a múlt egyetlen igaz ismerőjeként nyilatkoztat ki axiómákat (melyek megalapozott voltát csupán vitatni az abszolút nagyvonalú udvariasság szinonimája→ tőrőlmetszett baromságokat mond gyakran)... jelleméről ezt megelőzően írtam, neki címezve, nem ismétlem... Σ nem a múltja, meggyőződése a gond, hanem jelleme. egyszerűen szarházi számomra, semmi differencia közte és a novícia közt jellem tekintetében, az szabadságjogok megítélésében, bár minden bizonnyal nagyon mély és komoly ismeretekkel rendelkezik a klasszikus zene terén...
ennyi...
@Sir Bates dö Hól:
ezek után kíváncsian várom @Pantagruel válaszát, a magamét megelőlegezem:

az a tény, hogy eddig nem pukkadtál meg, azt jelenti, hogy teljesen jó minőségű gumiból vagy felfújva: hólyag...ezt reklámozzák ma a nagy óvszergyártók is: szupervékony, hogy érezze, de kurva erős, hogy kibírja, amikor megbasszák...handa meg a banda húzzad nekije Chleó...életre ítéltetve, hogy tovább súrlódhassál mikor "betesz", bárhová a sírba is dő lyuk a hól van ott "betesz"

üdvözlettel: brühüyyy
@jaegtoer:
a fekete tényleg elegáncsos szín is...különösen bársonyból, selyemből, brokátból ami engem mindíg a fekete párducra emlékeztet, amely ugye ugyanolyan foltos mint a sárga fekete "csak" fenségesen fekete foltok feketén mint a fekete brokát

és? olvastad kedves drága @sírbabetesz (sírásó?)luki_dő_hól_nem_vó't itteni értekezését arról miért ...olyan amilyen

brühüyyy

egészen felvidámodtam mint a Szevilla-i borbély ama jelenete amelyben a hatalmas éjszakai kalamajka őrjárattal a diáknak álcázott Almaviva megmutatja gyűrűjét az őrjárat parancsnokának, aki éppen le akarta tartóztatni...sóbálvánnyá vált szegény mozdulatlan álldigál...
@rodeo36: csak, hogy értsd... eme kommented miatt válaszoltam itt Pantagruelnek, egyébként nyilván küldök egy privátot... horváthpistaszemefüle, szóltam hónapokkal ezelőtt, ne kóstolgass engem, nem vagyunk már egy súlycsoportban... de nem, te vénségedre házhoz mész a pofonért... (nem raklak ketrecbe, látni foglak -legfőbb oka az esetleges zenei linkjeid, hisz az ízlésed kiváló ezen a téren... azért nem fogok reagálni, mert nem osztasz, nem szorzol, ennyi:-))
@Sir Bates dö Hól:
én sem ketrecellek, mert nincs az ketrec...olvasom a másik izét a zorbán nem mer beszólni-t...és mit találtam? na mit? hát letaroltak drágám mint a gyepet a fűnyíró és levegőt nem kaptál

nem tudom ki az a horvátpista...akkor kóstolgatlak amikor nekem teccik, még úgy is, hogy néha be kell fognom az orromat azalatt, súlycsoportról ne beszéljünk seholsem vagy megmérettél és könnyűnek találtattál

brühüyyy

és milyen nevetséges...szerencsétlen...ha most a karmaid közé kaphatnál akkor össze vissza karmolnál?
@jaegtoer:

eccer régen portás vótam a zamárdi kempingbe, oszt gyütt ottan egy büdös nagy batár lakókocsival, tanátam nekije helyet a svéd haverjaim sátrai között, csakhogy a batár lakókocsistul nem fért be a kapun, akkor asztán szétakasztottuk a szerelvényt, a batár bément magátul, mink meg a svédekkel betótuk a lakókocsit. az egész manővert egy hölgy irányította, aki a batárt vezette, oszt mikor mindent helyre raktunk, akkor meghívott a lakókocsiba egy italra, ottan a szalonba ült egy darab dr. urho kaleva kekkonen finn köztársasági elnök tök kopaszon, megittunk egy-két viszkit szivarral, oszt mikor montam nekije, hogy a sameszaim meg svédek, akkor behítta azokat is viszkire meg szivarra. a hölgy, aki a protokoll főnöke vót pénct is akart adni, de addigra mán kissé ittasokká váltunk.
@rodeo36:

eddig se értettem, hogy mi a fenét kukorékolsz itten fölöslegesen te kivénhett komcsi, amikor itten jóval komojabb fennforgások vannak, lásd, én is inkább a rénnyeimet kurogatom meg köhögök is kissé.
@hacsaturján:
mint tapasztalád (ha még tucc tapasznyalni?) gyíkmellőzésfolyjamagátrészemről...ha valaki basztat azt szétbaszom...ami vagyok az vagyok...és büszke is vagyok rája!!!! meghatározásod nem teljesen korrekt de érdektelen...a valóságon nem változtat

most megyek olvasni és elfelejtek írni...köd előttem köd utánnam

brühüyyy

a komolyabb fennforgások...hát pörgessékcsak
@hacsaturján:
szemléljük ezt másik pillán át: kösz...megértettem...rények híjján maradnak egyéb hobbijaim...és a kurva nagy hideg meg segít...és havzik is hozzá vastagon

sic transit gloria mundi

brevi il mundo factus est nihil?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Aha. Hát köszi. Bizonytalan voltam a tekintetben, hogy ez oda-odamondogatás valami játékos évődés kettőtök között, vagy mély meggyőződésből fakadó ellenszenv, legalábbis részedről, így nehezemre esett értelmezni az üzeneteiteket. Most valamivel tisztábban látok. Hmm. Ez van. Kár.
@Sir Bates dö Hól:

Kedves Lordom!

amondó vagyok van az a helyzet, amikor nem érdemes olyan fennen hordani az orrot, hogy leverje a csillárt, különösen ha nincs is fényár.

miközben integrációról képzelgek, hogy a demokraták egy csónakban eveznek, asztat látám, hogy a francokat eveznek, inkább bőszen egymásnak esnek.
Ismered jól Rodeót, olyan amilyen, te onnan kukucskálsz ahonnan tucc, Rodi meg az Isten tudja honnan, de néha jobban lát onnan, mint én innen. úgyhogy ne nagyon szájaskodj, hanem kapd össze magad mint én is szoktam, és tedd fel a kérdést magadnak, ki a fasz vagyok én, hogy különbnek hiszem magam annál a fekete seggűnél, pláne bazmeglaci, hogy az írás-olvasás még nem tudás, és a jó suna is holtig tanul, mint ahogy, attól, hogy ezüsthagymával szeretem enni a lilát meg a sajtot és a szalonnát, még nem vagyok gourmet csak gourmand. szóval én megint csak fölteszem a kérdést magamnak, ki vagyok én, honnan jöttem és az útszélén a kavics nem ér-e e többet? vagy csak más és össze nem mérhető de éppen olyan fontos, ha nem fontosabb, különösen ha fennen hordva az orromat, rálépve akkorát esek, pedig hát én lennék a jani, vagy mi.

amin meg kiakadtál mer keveset tucc, de sokat érzel, arra meg itt van ez, ha nem tűnt volna fel:

index.hu/bloghu/bekialtas/2014/03/04/ukrajna_informacios_haboru_aldozatai_lehetunk

nyugodtan hajts el a pecsába, nincs ellenemre, esetenként jó hely az.

a szmájlikat nem tettem ki, ha érted jó, ha nem, minek?

mindazonáltal szép estét te bagett-, sajt-, sör-, és sunavadász.
@rodeo36:

Ne szívjad se mellre, se szóra, ifjonc még és aszt hiszi (mint én is egykoron), hogy amit fennen üvöltöz az bisztos úgy van és szentigaz, pedig hát az igazság, a valóság és amit látunk az gyakran egymástól többnyire eltér, hát még amit hallunk. ha te vagy az öregebb, akkor te lennél a bölcsebb, vagy legalább tégy úgy, ne ssen nehezedre. nézz magadra, magadba, éppen olyan vagy... porszem a szélben, magányos vándor... láttál már eleget, a lovat meg hagyd a fenébe.
@hacsaturján:

Kedves Mester, mindig meglep, pedig tudhatnám, ivócimborája a fél világ. a másik meg lehetne, de az meg magának nem kell, így maradnak cimborának a rének. sose mondta, hogy kemping felvigyázóként ott is a legmagasabb körökben forgott, oszt sose szédült csak a piától olykor-olykor.

csak azért hoztam szóba aszt az urat, mert úgy hallottam hogy csak finnül tudott, oszt az is elég volt ahhoz, hogy próféta legyen saját hazájában. azért az valami. ha mégis kotyogott idegen nyelveken, úgy megint szekundát érdemlek. sebaj, elfér az indexben.

Jó hír (volt -csak nem járt erre- Mester), hogy a gyárudvar északi oldalán újra nő a zuzmó és a moha, noha különös véletlen folytán a rezsicsökkentés árnyéka jó hatással van rá. azt lesem, mikor hozzák a sót, meg az ekét, hogy még ez se maradjon. erősödik a zaj. jönnek.
Svalbárdban mi újság? oda hallik a kampányzörej?
@jaegtoer: rakjuk az elejére a Σ...fenn hordom az orrom:-)

Nem, nem csak a nyugati média híradásait követtem, néztem a moszkovitát is (mindig különbséget tettem az orosz és a "moszkovita" közt), s saját személyes impressziók alapján nyilatkozom az orosz gazdaságról/társadalomról... vissza lehet követni, mit írtam janukovics menekülése előtt a krímre vonatkozó ukrán igény jogalapjáról, így nem lehet elfogultsággal, inkorrektséggel vádolni... Jég, ez egy érték választás: vagy tapsolsz putyinnak, vagy elítéled, ennyi történt, az ember semmivel sem különb, mint a novícia, ez az én véleményem, s ezen nem változtat semmi, de ne is azonosuljon ezzel senki, bár nagyra értékelem erőfeszítésed, amit, mint bagarja, a béke barátja tettél...
(bár a korra és tekintélyre való hivatkozás se nem elegáns, se nem korrekt... ezt betudom konzi attitűdnek)

ilyenért miért küldenélek bárhova:-)
@jaegtoer:
kösz, mint láthatod, a gyík mellőzésébe kezdtem, bár sok minden irritál, de megállom, már sokkal nagyobb viharokon is túl tudtam tenni magamat...mindenesetre csodálkozom

brühüyyy

hogy miket irigálnak az új posztokba...hát nem akármi...a valóság meg röhög rajtuk

a hisztéria olyan pisis állapot
@Sir Bates dö Hól:

az angyalnak nevezett dögvészt azért irtom, mert azért van itt, hogy aki a beszélgetés vagy vita hevében úgy tűnik, hogy egy platformra kerül vele, azt magával rántja a szarba. vagy a másik véglet, kihozza a másikat a sodrából óvatlan kijelentésre "ösztökélve, mint tette Vérmókussal. Mit gondolsz, mint konzi, miért nem helyesbítek néhány jobboldalinak tűnő állítását, kijelentését, linkjét bármijét. mert a dögvész az dögvész. nem értem Rodit sem hogy keveredhetett ebbe bele, téged meg azért, mert nem látod át a helyzetet.

nézd meg, konstatálhatod, egy dobozba rakták vele, (te is) pedig, hogy stílszerű legyek: Makó/Jeruzsalem.

amúgy a tájékozódásért lehet, hogy mindent megtettél, de önhibádon kívül mégsem voltál, vagy eléggé tájékozott. én sem. emlékezz: nem olyan régen beszélgettünk Orosz Anyácskáról...

az a link, amit feljebb betoltam nagyon is elgondolkoztató... de úgy látszik mégsem eléggé...

mára már bizonyos (szerintem), hogy az US szította és igyekezett kiélezni a feszültséget az EU és RU határán tengődő Ukrajnában, hogy az EU ne tudja centralizálni az erőforrásait arra, amiért és amire létrejött egyúttal destabilizálva az orosz birodalmat. de most ráfaragtak. lásd a szankciókra adott orosz közleményeket. amerikának éppen az kell, hogy ne fogadják el a pénzét! Rodeo azonnal átlátta a helyzetet, mielőtt ez széles nyilvánosságot kapott volna. hiába nem teccik, hogy magas a lova, a nóniusz már csak ilyen.

amúgy mennyivel különb, az amikor a jobb sorsra érdemes khmm... vitapartneredet a gyengébbik nemű szülőjével való üzekedésre biztatod, olykor az apa szerepéről sem elfeledkezve, mondom ezt én az egyik legmocskosabb szájú és nyelvezetű nettetű -neked.

még amúgyabbul, ha a demokraták ennyire nem férnek egy csónakban, akkor minek az egész herce-hurca? szórakozunk? időt töltünk, vesztegetünk? a semmire?

amúgy mit tenne Sam, ha California, vagy a gazdagabb államok el akarnának szakadni?
Még Kubát is csak az Orosz beavatkozásra engedték el, megtartva Guantanamot...

bizony, még a demokrácia kérdésére sem adható fehér vagy fekete válasz. van ott árnyalat bőven. árny is nyalat is, a fagyi meg időnként visszanyal. és akkor szemére hányod Rodinak, hogy elvesztve türelmét leeccerűsítve dobálózik fél-, negyedmondatokkal? persze hiba, de neked meg állítólag van eszed. akkor meg használd. már megbocsáss.

integráció.
@Sir Bates dö Hól:

"bár a korra és tekintélyre való hivatkozás se nem elegáns, se nem korrekt... ezt betudom konzi attitűdnek)"

tévecc. a legelegánsabb dolog ami létezik ilyen esetben, ha a fiatalabb akkor is megköveti az idősebbet, tapasztaltabbat, ha történetesen meg van róla győződve, hogy neki és nem az 'öregnek' van igaza. persze az is kurva elegáns, ha ezt mégis az idősebb teszi meg.

lehet gombot varrni:)
@jaegtoer:
én magam más forrásokból és személyes, hosszútávú ismeretimből pontosan ugyanazt következtettem, persze kitartok mellette amit a linkeden olvashatnak azok, akik még rendelkeznek aggyal

brühüyyy
@jaegtoer:
kiegészítés (újabb köszönet után):
az usa délnyugati zónája, főleg california az elsivatagodás kezdeti állapotában leledzik amihez a délközép tartományok is csatlakoznak, mindez a 100 éves rablógazdálkodás eredménye és a Colorádó folyó túlzott meggyalázása, azaz mezőgazdaságról lassanként nem is lehet szó importról meg igen...ipari termelésük stagnál és ha -kényszerből, tűzoltó akciókból- nem telepítik be a koreai és japán autógyárakat néhány europa-ival akkor ma már a GM, Ford, és Chrysler öngyilkos lenne, a belkereskedelmi vállalataik veszteséget termelnek az egyetlen a Walmart amely fejlődik mert azt még a tömeg meg tudja fizetni a többi meghalt és ennek vonzatai is vannak szolgáltatás és feldolgozás meg a kitelepülés délázsiába...túl hosszú lenne de nagyon rossz hír, kizárólag a pénzügyeik tartják felszínen őket de azt -én már 5 évvel ezelőtt (és a Tótaw blogon soxor) leírtam, a világ nem akarja a dollárt mert átbaszás és Iraq mikor szaddam euroért akarta adni az olajat, heteken belűl nem élt...a perzsa olaj és a venez olaj minősége olyan, hogy sehol máshol nincs és alig kell finomítani mialatt a másikak kibaszott drágák és fogyóban vannak és a rablógazdálkodásuk a világ egészét fenyegeti lásd Carib tengeri olajfúrások meg az északi tenger, atlanti észak stb és erről nem is beszél szinte senki...

most a számla be lesz nyujtva, adós fizess és nem dollárban aranyat fognak kérni ami nincs nekik

de hagyjuk ezt

emberek nem tudnak sok mindent mert nem a lényeget keresik mint a linkeden levő úriember aki nyílt gondolkodású bölcs

brühüyyy

nem fogok foglalkozni a továbbiakban a gyikkal sem...túl sokat

abban nagyon egyet értek veled, amennyiben a demokraták egy hajóban a magyar ember áruló típus önmagát is elárúlja...és neveletlen abban az értelemben, hogy beképzelt és csak...mert
@jaegtoer: hogy ki és miért rakta egy dobozba kettőjüket, azt én nem vizsgálom, nem miattam történt, én önállónak vélek itt mindenkit... demokratával mindig lehet vitatkozni, totalitarius-fant meg lehet hallgatni... lumpenproli vagyok, az anyázás magától jön... a linkeddel kapcsolatosan jeleztem véleményem, te tökéletesnek véled, én máshogy látom, miként az orosz gazdaság (sőt talán az egész BRICS) helyzetét is máshogy ítéljük meg, van ez így...

Jég, túl a negyedik X-en, szerinted udvarias leszek alapértékek tekintetében?... én ezt nem intoleranciaként definíálom, bár más láthatja annak...

beszélhetünk még erről, de az csak miattad lenne, mint olvastad, nekem nem oszt, nem szoroz, s véleményem annak tudatában írtam, hogy azt mások is olvassák (jeleztem ez az enyém, nem szeretném, ha mást is befolyásolna), nem hirtelen felindulásból alkotott az... ha álláspontok közeledéséz akarod elérni, az nem fog sikerülni, bár tényleg értékelem a hozzáállásod, komolyan
@jaegtoer:
figyeld a szót: "megítélés" milyen gusztustalan és felfuvalkodott

döntések melyeknek pragmatikus alapjai vannak, na azok nincsenek, de megítélik...

és akkor jönnek ugyanazzal, mint a háziszárnyas, hogy bárkinek lehet véleménye mert szabadság van és mindenki "véleménye" 1-et ér...na ez a tévedés alapvető és annak az oka ami ma MON van

nekem nincs véleményem (vagy ha van azt szvsz-el szoktam jelezni) hanem tényeket írok és nagyon soxor nem jelzem a forrást, meg részleteket, a lényeget, mert az üt...de abból lett az amit látsz

a dzsobbik akar pontos információt amit önmaguktól képtelenek és azért olyanok mert műveletlenek és szakmailag felkészületlenek ugyanúgy mint a mai fidesz, maszop, érdekes módon kivenném ebből a sorból GyF-et, ő tanult és tanul meg rugalmas és szellemes meg felkészűlt és ez sokak csőrét bassza

de új egyedekre lenne szükség 25 év után és nincs...most meg kell enni ami van vagy éhenhalni

brühüyyy
nos ezért nem kell csodálkozni, ha viktor költözhet a Sándor palotába.

százan százkét felé mennek. esendő emberek fürdenek a gőgben. turáni vagy sem, él az átok, azóta is átkozza magát a táltos...

Ti tudjátok.
A finnyások miatt lesz még 2050ben is fidesz kormány, mondom én. Egyébként kit is lehet végülis fikázni hogy "nem állt föl" egy új kormányképes párt? A népet. A nép nem csinálta meg az új pártot, vagy ha igen, akkor most az a tizenkettedik párt ami országos listát szedett össze, és kb senki sem tudja hogy létezik. Volt itt LMP, a népnek nem kellett. Fabius-t mi akadályozta meg hogy megcsinálja a tökéletes pártot, ahova aztán milliók futottak volna sírva hogy "igen, végre!" ? A dolgok általában egy folyamat mentén változnak, nincs olyan hogy tegnap még fekete volt minden, ma fehér. Nem jöhet a semmiből egy párt ami 2-3 év alatt felépíti magát és tele van tökéletes, feddhetetlen emberekkel akikre még a legkeményebb jobbikos sem tudja rámondani hogy "zsidó", vagy egy fideszes hogy "ballibsi" neadjisten egy balos szavazó hogy "fideszes egybites". Nézzük csak meg hogy járt az LMP, ennyi. Ott volt a lehetőség, a népnek nem kellett. Ha voltak szerveződések (Szolidaritás, Milla, 4K) alig tudtak megmozgatni embert, pedig függetlenek voltak, civilek, tiszták. És valahogy mégsem dőltek oda milliószámra a bizonytalanok. Ennyi. A birka nép hibája hogy nincs kire szavazniuk nagy finnyáskodásukban, mert nem csinálták meg azt a pártot. Várni lehet a sültgalambra csak nem éri meg.
@Sir Bates dö Hól: "hogy ki és miért rakta egy dobozba kettőjüket"

rendszeresen előfordul, leginkább akkor, ha egy nick ismeretlen valaki számára: ha nem ugyanazt a nótát fújod, "kötexel", első körben az ellenséghez sorolnak, amit persze lehet tisztázni. eklatáns példája, amikor beszabadulnak a fórumok lumpenjei, és nekiállnak zsidózni Gábrielt

teljesen mindegy, hogy mihez szólsz hozzá, nem kell hozzá tragédia, lehet gazdasági mutatók ügyében szólsz hozzá valamihez, és kapásból lekezelő, fölényeskedő választ kapsz, csak mert előtte Gábriel már felhozta és feszegette a témát. szóval óvatosan, körültekintően kell fogalmazni.

fórumos élet. sokan azt nézik, ki kivel van, ki van velem, ki ellenem, ki a barát, kire lehet számítani... na mindegy.

A LÉNYEG:

elég régóta (hosszú évek óta) olvasom Rodeót, persze a hozzászólásainak tetemes hányada ismeretlen számomra, de azt hiszem, hittem, ismerem a gondolkodását, és hát magamat nevezném antiszemitának, mint őt, róla előbb jutna eszembe, hogy Rejtő Jenő, Fenyő János és Mendelssohn együtt sem tesznek ki akkora zsidót, mint ő, mint hogy gyalázatos antiszemitának gondoljam.

Az USA politikája iránt érzett "zsigeri" ellenszenvét sem találtam kirívónak ezen a blogon. Orbánnal szemben itt komolyabb ellenérzések fogalmazódnak meg külpolitikája kapcsán (Azerbajdzsán), pedig törpe Obamához képest, aki nem csak az azeri elnökkel, de mellette a világ jogtipró vezetőinek tényleg a legaljával állt mosolyogva a kamerák elé, nem egyszer, nem kétszer, húsz-harmincszor, a szükség, ugye.

Az ukránok munkamoráljára vonatkozó megjegyzését magam sem értettem, ám ezért nem is bíráltam. Ehhez kapcsolódik: Rodeó stílusa, amely tényleg alkalmatlanná teszi őt a vitára, ha nem tekintesz el nagyvonalúan a hangvételtől. Semmelweisről is tudjuk, hogy "nehéz eset" volt. Azt is tudjuk, hogy igaza volt, mégsem úgy kellett volna előadni mondandóját, hogy azt üvölti kollégái képébe: "gyilkosok vagytok, hentesek! anyák mészárosai!" Talán többen hallgattak volna rá első körben.

No szóval... amint látod, merőben eltérő kép alakult ki bennünk ugyanarról a fórumtársról. Sőt, még a mondanivalójáról is. Mert számomra legutóbbi hozzászólásainak fő tartalma az volt, hogy Ukrajna sorsára juthat Magyarország is, ha mi magyarok az ukrán utat járjuk, ezért igyekezett felrázni Rodeo...

/ - sikertelenül, mert Aritus ketrecbe zárta azon az alapon, hogy keresetlen szavakkal illette az USÁ-t. :) / Kasszandra.
@Pantagruel:

Figyelemmel kísérem a beszélgetéseteket.
Csak egy apró - igazán mellékes - megjegyzést szeretnék tenni.
Attól, hogy aritus ketrecelte, még mindenki más olvashatja, akit érdekel a véleménye.

A felrázási szándék eredményességét nem tudom megítélni, mert lényegesen többen olvassák, mint kommentelik a blogot, és a stílus inkább hátráltatja, mint segíti a befogadást.

Hogy Kasszandra-e, nem tudom. Remélem nem.
@Pantagruel:
kösz...most zümmögök...és:
azon gondolkodom -már a téboly kerűlget miatta-
hogy milyen stílust is vehetnék és kilóra, vagy
literre esetleg méterre aggyák e és hol lehet kapni?
itt ugye olyan stílusról lenne szó, mely minden
blogtársnak sima, nem fordított, csiszamlós és
selymes valamint iható sőt kellemes bizsergést is
okoz kinek kinek szükséglete szerinti (tagján)helyén...valami
ötlet hol és kitől?

brühüyyy
@rodeo36:

eladom a rezes kardom,
de a puskám, azt megtartom.
farkas kullog az erdőbe,
éhes farkas labanc bőrbe.
ahol látom, ahol érem
a fajtáját nem kímélem.
piros vér hull őszi sárba,
köd előttem, köd utánam.
@jaegtoer:

idegen nyelvileg akkor akattam ki először, amikor a hüje majmot valaki tejjesen rosszul homo sapiensnek magyarította, rendes latin ijenkor saját dugába dől, függetlenül attul, hogy mostan hempereg-é komondor a gyárak udvarába vagy sem.
nálam a kampány a kortespálinkával kezdődne, s mivel ijjennel még nem tanálkosztam, ezér egy komplett narvál kommandót állítottam föl az első jéghegynél. vegyük mán komojan egymást elvtársak, külömben lesz itt haddelhadd!
@Orica Középföldi:

a hüje majom (a binomiális nomenklatura szerint homo sapiens) az egyetlen állatfaj, amejjik önként és dalolva pusztíttya saját revirjét, ezér asztán rodeo bátya nem engedheti meg magának a tévedés jogát. kmf.
@hacsaturján:
különben a "külömben"-t azt különben-nek kellene írni még a

homo nihil sapientura factus es

esetén is

narválokkal vigyázni zsákvarrásra nem teljesen adequat
-ok

brühüyyy
@hacsaturján:
pedig egy durrogós rézkard jobb lenne...vevő lennék rája

nem szeretek gyilkolni a légycsapót is beszentelem mielőtt lesújtok (képzeld el amint szentelem)

brühüyyy
@Pantagruel: így van, más vélemény alakult ki, máshogy értelmezzük mondandóját... (stílusa a legutolsó, ami zavarna)...
süti beállítások módosítása