Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.27. 14:00 Fabius

Adócsalás szabotázs

Címkék: fidesz adócsalás meghallgatás horváth andrás

Ha nem lenne ennyire húsba vágó az immár biztosra vehető adóbevétel kiesés, egy kurva nagy röhej lenne ez az egész Horváth András - meghallgatás- adócsalás kivizsgálás buli. Horváth ugye már nincs egyedül az állításaival, nem lehet azt legyintgetni, hogy eh, egy, csak egy kibic van a vidéken, lárifári, ez az egy is inkább  játszana a vele egyidőssel unalmában, mint lármázással meg tüntetéssel zavarogjon itten'. A parlamentben uralkodó légkör és a közvélemény nyomására úgy nézett ki mégis meghallgatják Horváthot, majd egyszer csak jött Balla György frakcióigazgató, aki egy elegánsnak nem, majrészagúnak annál inkább mondható kijelentéssel a kormánypárti frakció nevében elszabotálta az egészet

horváth-andrás-nav.gif

Az önmagában is röhejes, hogy érintettsége okán - 2012 novembere óta Lázár János és Cséfalvay államtitkár mellett neki is tudomása volt Horváth leveléről - nem Rogán frakcióvezető állt oda égetni magát megint, mert az kínosabb lett volna, mint táskafiúként fellépni a metroszexuálisok világkongresszusán. Ezzel a majrészag koncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket, olyan szilárd lett, hogy rá lehet könyökölni. 

Tartani éppen van is mitől, és itt nem csak a botrányra, mint kampányhangulati tényezőre gondolok. Mert azokban, akiknek a rezsiwars édeskevés az agymosáshoz  földerengenek nem rég volt események, amiket ha sorba rendeznek bizony érdekes végkövetkeztetés a vége. Mire gondolok? Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Egymásért Alapítvány ügy, amiben végül Földesi-Szabó László 6 évet kapott több tonnányi "adomány élelmiszer" vámmentes értékesítéséért, amibe hogy, hogynem a CBA csoportnak is sikerült bele, majd kikeverednie. Akkor Földesi emlegetett "családot" meg omertát, koldult együttérzést meg valami apanázst a bulvárószereseknél a nevével haknizó ex kedvesét látva, most meg Baldauf László emlegetett családot, mikor a nemkényszer békemenet toborzó körlevél kipattant. Manapság mikor már két adóellenőr is aszongya, a kiemelt adózók "kiemelt elbánásban" részesültek - kiemelt adózó az összes kiskereskedelmi lánc - akkor az Ítéletidő plakátkampány és a lex CBA árnyékában az ember hajlamos azt hinni, érti ő miért ez a nagy hallgatás és cselezés a Horváth ügyben. 

Ennek a vélelmezésnek meg könnyebben lehet bukfenc a vége jövőre, mintha érdemben is történne valami a Horváth ügyben, és nem csak egy ilyen trécselés, amin részt vesznek a pártok, a sajtó, de a kormánypárt nem. 

687 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675660577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Husz_János_Puszita: biztos igazad van, Tóbiást nem láttam, mert nem érdekelt
@jaegtoer: tudod, addig mukodik jol egy gazdasag amig nem korlatozzak benne a bereket. ha most jott volna a jo oreg cuclista szarsag, hogy marpedig a vezetok bereit lekorlatozni a nagy cegek egyszeruen leleptek volna, mert nem talaltak volna embert aki hajlando egy segedmunkas berenek 12x-eseert elvallalni egy vallalat vezeteset. es minden egyes ilyen cegkozpontban letrahozott munkahely masik 7-11 svajcinak ad munkat a zurrichi egyetem tanulmanya szerint. valamint az itteni jovedelemado 47%!!! szazalekat az a 2 szazaleka fizeti be jelenleg az adozoknak a progressziv adozas miatt, akiket ez erintett volna.

azert 3 szazalekos a munkanelkuliseg, azert 5000 chf a netto atlagber ugyanis, mert megtehetik. ha nyert volna a kezdemenyezes tobbe nem tehetnek meg.

es a svajciak okosak, joval okosabbak mint a magyarok, a sajat kis onzo elkepzeleseiken felul tudnak emelkedni es nem megy naluk a "dogoljon meg a szomszed tehene is" elv, azaz azert, mert valaki nem keres "csak" 4-5000 frankot egy honapban nem akarja elvenni mastol, mivel ugysem az ove lenne. hosszu tavon pedig az lenne az eredmeny, hogy meg azt a 4-5000 frankot sem keresne meg havonta, mivel ha munkanelkulisegi hullam van elsonek mindig az aljat rugjak ki:-)

szoval ne remenykedj abban, hogy kikezdi a cuclista korrozio a kapitalista acelt:-)
@GeoCracker: cöcö. az egy másik. az egy lábkarikás. akire én gondolnék, annak a feje fölött van a karika.
@ausländer Sipi:

eszem ágában nincs reménykedni "olyasmiben" fujj!

a felvilágosító munkádat kiterjeszthetnéd olyan helyekre is ahol tényleg tombol a sötétség. itt azért elég világos van. mármint a blogon.
@rdos:

"___""Magyarország az adatok szerint 2011-ben 8,5 milliárd euró (2550 milliárd forint) áfabevételhez jutott, miközben elméletileg 12,2 milliárd euró (3660 milliárd forint) áfabevételre lett volna jogosult. A kettő közötti különbség 1110 milliárd forintnak megfelelő 3,7 milliárd euró, a magyar GDP 3,7 százaléka"

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/az_eu_szerint_is_1000_milliard_forint_afat_bukunk.3.192333.html
___"

köszi. ez piszkosul fontos adat volt. alátámaszt néhány dolgot.

Köszönöm.
@KÁTÉó53éúétr6:
...és tegnap óta tűnődök azon, hogy miajóbüdösfrancért hívja meg (biztosít nyilvánosságot)Kálmánolga/az atv ennek a tökkelütött baromnak?
Miért??????
@jaegtoer: egyebkent egy hettel a szavazas elott elmentunk Luzernbe moziba a menyasszonyommal es tudni kell, hogy az egy igen pezsgo varos, mintha bp belvarosa lenne az egesz, barok, bulik mindenhol.

fiatalokkal tele a varos. es nem egyet lattam, aki ha latott egy 1:12-es plakatot, zaszlot, egyszeruen leszedte. pedig azt mondjak, a fiatalok hajlamosabbak baloldalisagra..:-)

itt valahogy kevesbe.
@ausländer Sipi: ne haragudj, az esetek többségében értelek, hisz azért ez a te hazád maradt, de bella gyilkos humora,na....
@Evezős: gondolom:bemutatni milyen bődületes buta majmok hoznak intézkedéseket, és ott mi a fontossági sorrend.Lásd tájékozottságukat a Genfi- egyezményt illetően
@KÁTÉó53éúétr6: nem nagyon hiszek az ilyesmiben.

amikor a jobbitasi szendek hajt akkor nem a "haza" fogalma motival, hanem az egy adott kozosseghez tartozo egyenek es a sajat sorsomo jobbra forditasa. a tortenelmen vegigtekintve ezt a "haza" dolgot mindig azok hasznaltak manipulaciora akik azt akartak, hogy az egyenek adjanak fel magukbol valamit masok javara, visszajara forditva azt az alap elgondolast, miszerint a kozossegek azert jottek letre, hogy az egyes egyeneknek konnyebb es jobb legyen az elete. nem onceluan, csak azert, hogy legyen kozosseg. ugyanis annak semmi ertelme.
@Husz_János_Puszita:

...és nem volt igaza? Milyen szép vágóképeket csináltak róla az esti híradásokba: MA okosan néz, MA jegyzetel, MA úgy tesz, mint aki gondolkodik ... és hasonlók.
Tudod, a hírnév, az ottlevés, az fontos! Semmi más nem fontos, csak az!
Szép napot! A Megváltó Tellnek különösen:)
@bella _ciao:

Az unióban biztonságban vagyunk, amíg ki nem léptet az elmebaj onnan.
@ausländer Sipi:

Ezt hívják kapitalizmusnak. Érdekes módon nem gátolja meg a bőkezű jóléti szociális háló meglétét, ugyanis van miből fizetni.
@ausländer Sipi:
ki az mi az az 1:12...valami párt? és mit jelent ez az 1:12?

lécci? érdekel látom a beszélgetéseteket valami hülyeség lehet, a bérbefagyasztás minden gazdaság öngyilkossága

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6:
namostan, még ha ez igaz is:
1. a fószerra elég ránézni és mindenki képben van
2. sokadjára ült ott Olgánál

Ez az egész egy eszeveszett baromság. Pont azzal legitimálják, hogy különféle fórumokon elemzik, ráadásul, meghívják oda azt a zsírfejű fehérjehalmazt, aki arcoskodik vele.
egy normális országban ezt a f@szkalapot a "rendelete" megjelenésének pillanatában lenullázzák.
Nem tv-műsorokba hívják "előadni"!?
@bella _ciao:
pedig a venez-ek megtehetnék azt amit Down Under...de ott meg hülyék laknak? nem mind ...de

brühüyyy
@Evezős: @KÁTÉó53éúétr6:

Nem a Tóbiáson akadtam ki, hanem Olgán. Teljes tájékozatlansága minden önbizalmával adta a demagógiát a vendége szájába.

A foszlányokból ítélve társas kompetencia fejlesztésről lehet szó a közmunkásképzésben, ami mellesleg nem csak rájuk, hanem az ország kb. úgy 95%-ára ráférne szerintem, a vezetésével az élen...

...de nem tudhatom meg, mert neki fontosabb a részleteket kiragadva megalázásról hablatyolni ahelyett, hogy rendesen utánanézett volna, és rendesen tájékoztatta volna a nézőket. Arra való egy tévécsatorna, vagy mi. Ez így kb. a Hír-TV színvonala volt.
@rodeo36: volt egy ilyen kezdemenyezes az ifju szocialistak altal, hogy egy adott cegnel a legmagasabb havi fizetes ne haladja meg a legalacsonyabb eves fizetest, azaz a management maximum 12x tobbet kereshessen, mint a ceg legalacsonyabb berezesu dolgozoja.
@ausländer Sipi: a "haza" manipuláció, a közösségért aggódsz rendben,ám úgy léptél be, hogy "mit tesztek most?" ez alatt azt érthetem, hogy te választottál más közösséget, és most kíváncsi vagy a "volt"-ra.Ezért kapod az ironikus megjegyzéseket
@rodeo36:

Svájcban népszavazás döntött arról 65-35 arányban, nem maximálhatják a csúcsvezetők bérét.
@jaegtoer:
engem az ilyen 42-k tudnak kiborítani, igaz nem igen sikerűl,mert nem olvasom el

viszont egy szóval: KÖNYV NÉLKŰL NINCS EMBERI LÉT ÉS NINCS KULTÚRA...ugyanúgy mint az összes többi amit felsoroltál...létem része

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
kösz

ha valaki akkor egy svájci tudja mi a pénz és mit kell érte tenni

brühüyyy
@ausländer Sipi:

kösz...ez egy süket baromság...nem szocialista hanem seggség

brühüyyy

a WC-s néni próbaidős bérének 12x-séért ki fog egy céget vezetni

persze én kipróbáltam volna ezekkel a fiatalokkal, beállítani és ha megbukik akkor kiröhögni
@rodeo36:

Ne hőbörögj, olvad el inkább a könyvet.:)
A legtisztább társadalomkritika a legpompásabb humorral előadva.
@rodeo36:

Nemsokára az alanyi jogon járó 6.000 frankos alapjövedelemről szavaznak.
@Husz_János_Puszita:
milyen nemzetiségű az író?

majd meglátom

eredeti nyelve? angol?

brühüyyy
@ausländer Sipi:

A boldogító kollektivizmus szót keresed szerintem.:)
@Husz_János_Puszita: Tudod, amit a közmunkás-képzés tervezetéről olvastam, az nem más,mint nagy szavakkal szólamokkal eladott pótcselekvés, ami még tényleg megalázó is lesz oktatónak és oktatottnak egyaránt
@ausländer Sipi:

Luzern csodálatos város, jártam ott én is.
@Husz_János_Puszita:
pontos cím? (eredeti cím)

brühüyyy

kösz

lesznek napi könyvajánlatok is az altatóversek mellett?
@KÁTÉó53éúétr6:

Gondolom, annyit olvastál róla mint én, a népszava előadásában. Enyhén szólva hiányosan vagyunk tájékoztatva.:)
Inkább úgy mondanám, elfogultan.
@rodeo36:

Galaxis útikalauz stopposoknak.
Adams-nek hívják az írót, ha jól emlékszem, gugli segít.
@KÁTÉó53éúétr6: igen, errol beszelek en is.
sokkal egyszerubb masokat basztatni valodi cselekves helyett:-)

tehat azert mert megmagyarazod hogy miert, meg ugyanugy kontraproduktiv a viselkedes:-)

ertem en, hogy nagyon jo kifogas a semmittevesre, hogy egy "ilyen alak" fogalmazza meg a kritikait mint en. de attol meg ugyanugy semmitteves marad. attol, hopgy az en hibaimat - amikkel kulonben tisztaban vagyok - emelegetitekk tovabbra is rohantok a nyomor es a csod iranyaba.

mindig azt hiszitek az en szemelyem szamit. lofaszt. az szamit, hogy szepen lassan a passziv asszisztaciotokkal kilopjak alolatok az egesz hobelevancot.
@Husz_János_Puszita: nekem egy kicsit tul nyuzsis:-)

elvagyok itt Muriban. kisvaros, ~7000 fo, de minden van ami kell..

remek autoszervizek, kerteszetek, bevasarlasi lehetosegek, kung fu iskola, termeszetgyogyasz kozpont, korhaz.

na jo, a gigabites internet meg nem ert ide:-D
@rodeo36: down under :)) eszembe juttattad, mily régen hallgattam.

"I come from a land down under
Where beer does flow and men chunder
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover"
@rodeo36:

no, hálaistennek, hogy mégsem beszélünk el egymás mellett:)
@ausländer Sipi: basszus sipi! te egy ritka muki vagy. mert ritkán látni egy érzelmekkel átitatott technokratát.
@ausländer Sipi: mert már írtam neked délelőtt is: "egy szóval sem mondtam, hogy nincs igazad."
@ausländer Sipi:

Ja lakni megrögzött kisvárosi vagyok, annak is a kertvárosi részén.:)
Egyesíti a városi élet lehetőségeit a falusi élet nyugalmával. Ennyi elég is.
@Evezős: "...rendelete megjelenésének pillanatában lenullázzák" egyetértek, Olgát akartam mentegetni, mert a műsorának 80%-át szeretem. Ezt a fehérjehalmazt tényleg kár volt,mert csak nevetségessé tette magát, ebben Olga "besegített" neki
@Husz_János_Puszita: ha kimegyek a teraszra, tehenek legelnek elottem a mezon...:-)

ehhez kepest 10 perc seta az allomas, ahonnan 40-50 perc alatt bent vagyok zurichben melozni:-)

egyre jobban bejon ez az orszag amugy.
es az emberek nagyon jo arcok, a bolti penztaros is mindig kedves, mikor latja, hogy szerencsetlenkedem a nemettel akkor szepen lassit es elmagyarazza...

setalsz az utcan es radkoszonnek, ha csak ranezel a gyalogatkelore megall a forgalom.

a multkor az autopalyan jottem a megengedett 120-szal kulso savbam es egy feher gallardo jott mogottem vagy 20 percig. nem tolt, nem villogott, nem janizott. beallt mogottem 120ra es jott a majd 600 loerovel az en 90 loeros corsam mogott:-D

beszaras ez az orszag, komolyan:-)

nagyon jo:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Észrevételed jogos, de hagy ne reagáljak se a maszopra, se a jobbklikkre (és a többiekre se). Étkezés közben, nagycsoporttól fölfelé, nem gusztustalankodunk. :-)

@jaegtoer: Konkétan csak azt, hogy Horváth úr jól becsülte meg az ellopikázott áfa nagyságrendjét. :-(
@jaegtoer: olvasgatva Fabius uj bejegyzeset ezert kurvara meg fogjak birsagolni a portfoliot:-D
@Husz_János_Puszita: "...hiányosan vagyunk tájékoztatva" Van a környezetemben egy tanár, aki jelentkezett oktatónak /kell a pénz/ ő sem tud többet, de a körmét rágja, hogyan tartsa meg az órát, hogy a 40-50 éves közmunkások ne vágják ki az összes "hogyan köszönjünk"-el együtt, ugyanis a közmunkásnak kötelező megjelenni az órán.Ez alapján úgy gondolom, hogy Olga is tájékozódott
@ausländer Sipi:

Gondolom, egész más az ember közérzete.

Múlt héten nyitottam számlát Ausztriában, és eltankoltam a 30 euró kupont, amit a leendő főnököm csak úgy a kezembe nyomott az állásinterjú után. Ő nagyon kedves volt, de a bankos csaj és a benzinkutas két nagy fapina. Mondjuk az előbbi magyar, az utóbbi sem echte osztrák, a kiejtéséből ítélve. Nagyon kiváncsi leszek a tapasztalataimra.

Ahogy átléptem a határt, megjelentek az erőszakos sofőrök, ahogy mondod. Megvolt a kontraszt:)
@rdos:

nekem csak az tűnt fel, hogy folyamatosan évente 1000 mrd-nyi összeg hiányzik évente a költségvetésből vagy így, vagy úgy, függetlenül attól, hogy mennyi hiányt terveznek, terveztek be.
@KÁTÉó53éúétr6:

Oké de ha nem tájékozott, ne keltsen hangulatot, mielőtt utána jár. Nem méltó egy objektív újságíróhoz. Nem színvonal.

A fórumba is betelefonált egy tanárnő, én bízom az ő talpraesettségükben.
@ausländer Sipi: a miértről és kifogásról egy bötűt nem írtam, és más sem írt,ezt te írod
@bella _ciao: Arra járt Orbán? Nahát :-)))))))

Jóvanna :-))
@ausländer Sipi:
"a multkor az autopalyan jottem a megengedett 120-szal kulso savbam es egy feher gallardo jott mogottem vagy 20 percig. nem tolt, nem villogott, nem janizott. beallt mogottem 120ra es jott a majd 600 loerovel az en 90 loeros corsam mogott:-D"

Mert nem mert a szerencsétlen. A,mellett kiváncsi is volt. Gondolta: ha rádtüsszent, mlg felcsavarodsz egy fára.
Amellett nyilván érdekes lehettél neki. Amint izmozol és tépsz 120-al :-))
Elvégre a terráriumot is sokáig lehet nézegetni :-)))
@Husz_János_Puszita: Hangulat az van...szar...nem kell Olgának azt kelteni
@GeoCracker: :-DDD

a kicsicorsa vedelmeben: 5-ben 120 korul kezdene el igazan huzni, akkor jon meg a nyomatek ugy 3000-3500 kozott;-)

majd hazafele az autobahnon kiprobalom, de szerintem az a huzas 170 korul veget is er majd..:-DDD
@KÁTÉó53éúétr6: "Ezért kapod az ironikus megjegyzéseket "

pedig ez elegge ugy hangzik mint egy mnagyarazat, hogy miert is kell negligalni amit irok:-)

a kifogasokrol tenyleg nem irtal. arrol en irtam;-)
@ausländer Sipi: Azért örülök, hogy nem bántódtál meg :-))
Nem értek én ehhez. Még jogsim sincs. Csak magasan jött a labda :-)
@jaegtoer: Igen. Folytatólagosan, bűnszervezetben, nagy értékben. Már most az engem spec nem érdekel, hogy más országokban is ez van, mert én itt élek ebben a módszerváltott abszurdisztánban vagy inkább "többpártállami sáskajárásban", ha élhetek ezzel a képzavarral. Sajna nekünk ezt a bolseviki mafla? maffiát hozta a sors, a cicíliai maffia is jobb lenne. :-(.

Engem már csak az érdekelne, hogy kit, kiket szolgál ovi tartótisztje. Tippem van, de milyen érdekes, ezt, hogy volt-e egyáltalán az átkosban tartótisztje, ezt nem tudhatom még 77 évig. A bajai kordonka szagértői kormányzása alatt a maszop, a szadesz és a fityisz egyhangúlag megszavazta, hogy a pártállami múlt az titkos! Az elkövetői kör majdnem azonos, mint a mostani áfacsalásos esetben. Ennyi "véletlen"?

Ebédszünetem lejárt, jó beszélgetést mindenkinek.
@ausländer Sipi:

"_olvasgatva Fabius uj bejegyzeset ezert kurvara meg fogjak birsagolni a portfoliot:-D _"

én már azon röhögtem el magam, ahogy elképzeltem, ahogy az EU bizottságán szeretnék behajtani a bírságot piacbefolyásolásért és Az akinek a nevét nem mondom ki, a szabadságsarcában hogy fog ágálni a belügyekbe avatkozás címkére mutogatva...
@jaegtoer:

Akkora egy homályökrök, észre sem veszik az abszurditását.
@Husz_János_Puszita:
Idemásolom a Vincent-ről Kowalski olvtárs elemzését:

"8 általánost (se) végzett közmunkásról elég életszerű azt hinni, hogy analfabétizmus-közeli, komoly szociális zavarokkal és torzulásokkal."

Aligha súlyosabb ez az arány - sőt -, mint ha más szelekciós szempontot választunk, például a Fidesz-frakciótagságét, vagy prominens személyiségét, lásd Schmitt Páltól az éhségmenetelőknek lapátot és alkoholos teát adó Tállai Andráson, Rezsi Szilárdon és az ő halhatatlan "Hírdetményén", valamint a gyalogosokat hasbarúgó Habony Árpádon át a fehérvári kislányokról danolászó, szotyolaköpködő Orbán Viktorig, akinek nem sikerült megfelelő protokollfőnököt szerződtetnie, ha már maga nem tud köszönni ott, ahol a munkaköréből következőleg ez szükséges lenne.

"Ezek a feladatok alkalmasnak tűnnek az ilyen problémákon segíteni."

A papírhídépítés, a káromkodás tudálékos definíciója vagy az a feladat, ahol napocskával vagy felhővel kell kifejezni, hogy milyen kedvében van a megszólított? Laikusként ezek teljesen elhibázott, épp csak a problémaérzékenység, a szakértelem és az minimális empátiára és szolidaritásra való képesség teljes hiányára utaló bornírt álmegoldásoknak látszanak számomra.

Annyit tennék hozzá, amit ott is leírtam, hogy ez az egész semmi mást nem üzen, mint hogy hogyan lopjunk el x milliárdot a nagyközönség szeme láttára úgy, hogy még magyarázkodni se kelljen!
@ausländer Sipi:
Kedvem lenne megkérdezni, hogy hogyan lehet odakeveredni - de azt hiszem, ez elég intim kérdésnek számít mai napság.
Így aztán csak irigyekedem .... mit nem adnék, ha olyan országban kéne élnem, ahol halálra unnám magam a híradón, mert sosem történik semmi, vagy ahol hosszasan el kéne gondolkoznom azon, hogy hívják a miniszterelnököt, vagy bármely beosztottját - akik amúgy nekem szolgáim ....
Áááááá....
@Evezős: tatatadam:

A három hős MSZP-s, aki szembeszállt a frakciós sunnyogással

Csütörtökön Szombathelyen csaptak le az LMP helyi képviselői Ipkovich György szocialista képviselőre, aki végül aláírta az ívet. Ő volt a harmadik MSZP-s, korábban Gőgös Zoltán és Kovács Tibor támogatta a bizottság felállítását. Kovácsot tegnap Szél Bernadett, az LMP képviselője kérte meg a parlamentben, ezután írta alá a lapot.

444.hu/2013/11/28/tizenegy-mszp-s-alairas-hianyzik-a-vizsgalobizottsaghoz/
@Evezős:

Laikusként. A hídépítés és a napocska viszont erősen emlékeztet az önreflexiót és társas kompetenciákat -mint pl. együttműködési készség, előítéletes gondolkodás felülvizsgálata stb.- fejlesztő tréningekre. Lobbizzunk inkább azért, a kormánytagoknak is legyen kötelező a részvétel.:)

Megrekedtek szegények a fejlődésben kamaszkorukban.
@bella _ciao:
Reggel beszélt VágóGábor a START-ban arról, hogy eddig két mszp-s írta alá.

Erről nekem amúgy kb. ez a véleményem(leírta helyettem Lánczos Vera a Galamuson):
"Ha az LMP őszinte szándéka elsősorban a bizottság felállítása lett volna, akkor előbb kereste volna meg az MSZP-t és a független DK-s képviselőket – hiszen ismeri az álláspontjukat –, és figyelembe vette volna az igényüket, hogy a Jobbikkal nem óhajtanak közös aláírást. Begyűjtötte volna a PM aláírásait is, majd a még hiányzó aláírások érdekében felszólította volna a Fideszt. Elvégre ilyen botrány kivizsgálása mindenekelőtt a kormánypártok feladata lenne. Ha a Fidesz nem ír alá, nem csatlakozik, nyilvánvaló, hogy sáros, azaz így is igazolni lehetett volna az érintettséget, amiről Andor Mihály beszél. Ugyanakkor megőrizhető lett volna a Jobbikkal nem közösködünk elv is.

Vajon miért volt fontosabb az LMP-nek, hogy a Jobbikot megkeresse és csatlakoztassa, mint az, hogy a többiek óhajának eleget tegyen? Elég valószínűtlen, hogy a kívánt létszám elérése volt a célja. Hiszen az LMP eleve jelezte, hogy együtt akar működni a Jobbikkal, és miután emiatt elutasításra talált a másik két pártánál, gyorsan sajtótájékoztatót tartott arról, hogy az MSZP és a DK, illetve a Fidesz egyformán nem támogatja az ő javaslatukat. Nem véletlenül járt el így. Pontosan ez az álságos középen állás az LMP identitásának a lényege. Ennek bizonygatásához pedig semmi sem drága. Pedig az ár jelen esetben az volt, hogy a Fidesz nem maradt egyedül azzal a váddal szemben, hogy már csak az ő térfelén pattog a labda."
@Husz_János_Puszita:
De ők együttműködők!
(Egymással. A többi meg nem számít, mert hát: mindenki annyit ér, amennyije van!)
@Evezős: Nagyszerűen összeszedted amit a közmunkás-képzésről gondolok én is.
@bella _ciao:
Elolvastam.
Az LMP eljárását továbbra is úgy és akkor tartottam volna korrektnek, ahogy LV leírja.
Ha tutira akartak volna menni, mindenkivel aláíratják, akik most nem akarják - és utána kezdenek el "taktikázni". Izzadtak volna sokan...
Így viszont tényleg az jön le, hogy a cél ismét az volt, ami mindig, a távolságtartás deklarálása. Most ez rossz ötlet.

(Amúgy MA-tól lassan jobban irtózom, mint egynémely ellenfelétől. Azokról legalább pontosan lehet tudni, mifélék....)
@Evezős: elimerem, hogy schifferék az mszp-t és a dk-t is blamálták.
@bella _ciao: ....a baj az, hogy láthatóan ez volt a cél - és nem a vizsgálóbizottság.
@KÁTÉó53éúétr6:

Micikéd nem tesz helyre, a triplázott "senki" itt pontosan a helyén volt
@ausländer Sipi:
"
amikor a jobbitasi szendek hajt akkor nem a "haza" fogalma motival, hanem az egy adott kozosseghez tartozo egyenek es a sajat sorsomo jobbra forditasa"

Nem tudom jól megfogalmazni azt, amit gondolok. Számomra a haza nem egy elvont, misztikus, magasztos fogalom, hanem egy közös érdek mentén összetartozó, kisebb-nagyobb közösségek összessége. Igen, általában manipulációra használják az általam elutasított értelemben, de nagyon sokan azok közül, akik mozdulhatnának innen, itt maradnak, mert a számukra fontos közösséget nem akarják elhagyni, és akarnak érte tenni. És a lelkedben még te sem hagytad el.
Tudom, hogy zavaros, de próbáld meg megfejteni, köszönöm :)
@KÁTÉó53éúétr6:
"Te sem tudod hol van Mariann? "

Mariann egyszercsak bejelentette, hogy kb két hétig nem lesz. Ehhez képest hétfőn többen láttuk a Vastagbőrön, volt, aki a Vincenten is, én ott akkor nem jártam. A két hét még nem járt le, lehet, hogy csak ki akar minket pihenni? Megérteném, de nem esik jól :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"___Megérteném, de nem esik jól :( __"

nem, mi? libsi banda!:D
@jaegtoer:
Nem hát. Ha libsi banda, ha nem libsi banda, Mariannhoz ragaszkodom. Valaki írta itt egyik nap, hogy ő a Varánuszhoz tartozik, ezzel mélységesen egyetértek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Bízom benne én is, hogy csak szünetet tart és visszatér.
Szívesen olvasom Mariannt és kedvelem is.

De ezt majd Ő eldönti. :o)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Reggel óta gyötört a kíváncsiság, ki az a Micikém?
Egy talány megoldva:))
@Orica Középföldi:
"Egy talány megoldva:)) "

Örülök, hogy segíthettem :) Leginkább csak estefelé tudok írogatni ide, napközben inkább csak olvasok. Ámbár egyik nap sikerélményem volt, reggel nem felejtettem el a Cavintont bevenni, ezért eszembe jutott a jelszavam, és már a munkahelyen is tudok kommentelni, ha időm engedi. Igaz, hogy az olyan tetű gép, hogy az itteni számítógépguruk dobnának tőle egy hátast. Szerintem ipari műemléknek kellene minősíteni.
@Csaknézek...:
"Látens libsi vagy Te is! :o) "

lehet, hogy annyira nem is látens:)
@Csaknézek...: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"_"Látens libsi vagy Te is! :o) "

lehet, hogy annyira nem is látens:)_"

ez kiberlégből kapott, delíriumban fogant koholmány.
életfogytig tartó védőoltásom van ellene.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: @jaegtoer:

úgy is mondhatnám: Tell Vilmos Vilmoskörtével elűzött bűzös lábszagának idült delíriumot okozó szövődménye, melynek egyenesági következménye az ilyen alaptalan gyanúsítgatások eregetése, hogy ne mondjam, hetedik hangyaláb járókerettel orvosi rendelvényre sárgarépa főzelékkel súlyosbítva.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Bocs! nem hagyhattam ki, pedig akkor, és ott nagyon igazad volt, megjegyzésem hozzá hogy "nem elég csak azt hinni, hogy magyarul beszélek"
@jaegtoer: Ha Mariann következetesen rengeteg esze jelenti a libsit, akor én libsi akarok lenni
@jaegtoer: "védőoltásom van ellene"....olykor elfelejted, hogy felvetted, vagy dobd ki, mert nem hatott
@KÁTÉó53éúétr6:

"_Ha Mariann következetesen rengeteg esze jelenti a libsi_"

Mariann is megkapta a vakcinát, tehát e tárgyban róla szó ne essen, éppen mert oly lenyűgöző az esze.

"__"védőoltásom van ellene"....olykor elfelejted, hogy felvetted, vagy dobd ki, mert nem hatott__"

semmilyen métely nem hat rám, mert az oltás védettséget adott, csak egyes liberáncsok nem hiszik, hogy másnak is van esze és olykor-olykor használja is.
@Orica Középföldi:

mindjárt gondoltam! de azt is, Mariannt tán szóra bírom:)

ha én látens libsi, akkor ő látens konzi.
orbán és a fideSS dakoták (plusz a többi kommancs kistitkár is)
HAZAÁRULÓ
NEMZETVESZTŐ
ORSZÁGRONTÓ
@jaegtoer: Igenis Uram! Értettem Uram!
Pont azt tisztelem benned, hogy semmilyen métely nem hat rád, viszont a jó gondolatot akár liberáncstól is elfogadod
@KÁTÉó53éúétr6:

"viszont a jó gondolatot akár liberáncstól is elfogadod "

mi mást tehetnék? el hát. ÖMAF.
:)
@KÁTÉó53éúétr6: @jaegtoer:

Lovaglunk és poénkodunk itt szavakon, de szerintem igazat írt pár napja reinnevaplus:

"a referencia-világ bukása megadja majd az igazi 'életteret' a most feltört zombiközösségnek, ahol még jobban erőre kapnak, ahol - ha egy rövid időre is - de igazolást nyer tézisük, hogy a 'liberálisok' felelősek a kialakult káoszért, és a 'liberálisok' alatt mindazokat fogják érteni, akik csak gondolkodni tudnak és akarnak, és nem tettek hitet egy tekintélyuralmi rendszer mellet (majdnem mindegy, milyen mellett)"
süti beállítások módosítása