Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/gazdasag/2024/04/26/gazdasag-bank-otp-csanyi-sandor-kozgyules-terjeszkedes-felvasarlas/ ... (2024.04.26. 17:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.20. 01:40 Fabius

Egy oligarcha siráma

Földesi Szabó László egy fasz. Bővebben olyan díszfasz aki komolyan hiszi,hogy sajnálatra méltó oligarcha lehet. Mert ő tartotta az omertát mindhalálig, cserébe meg a haverek megvédik, stafírungozzák a családot, időnként házhoz rendelik az elhagyott celeb barátnőt a kis műsorával, hogy annak is leessen egy kis lóvé. 

De ez eléggé nem így lett. Bálint Antónia a műsorával nem kapós, pina és csöcsvillantásból kikopott, így azt a csunyáját árulja a bulvárószeresnél amije maradt: Földesi Szabó nevét. Apuci meg ennek annyira nem örül, úgyhogy blogposztokon keresztül igyekszik szánalmat koldulni tőled, nyájas közvélemény. ( beresrozsa.blogspot.hu)

De, ha már belekezdett Földesi nem érte be kevéssel. Üzent az egykori oligarcha cimboráknak is: kapják be azok is minimum százhetvenszer. Igen, legalább annyiszor ahányszor ez a Laca srác érdekesen vámoltatta az adomány élelmiszert, amiből összegurultak aztán a milliárdok. Mert ő omerta mindhalálig, ezek meg nem tudnak egy rohadt oligarcha camorrát, vagy legalább egy szakszervezetet üzemeltetni a bukott angyaloknak? Ezért szökött, ezért hallgatott? Most meg rajta röhög az ország, hogy a nagymenő 15 ezer gyerektartással akarja bitliszre venni az ő Toncsiját. Élet ez? Ezt érdemli egy tisztességtelenségben megőszült bandatag? Nem elég, hogy az egykori nemzetbiztonsági haverok cserben hagyták, de még ez a nyomorult Baldauf se képes legalább egy akciós CBA kupont küldeni havonta? Bezzeg százmilliós tilitoli idején, eh. Szemétség ez, ugye, kedves közvélemény? Ejtesz könnyet és szurkolsz, hogy e kis kifakadás után agyon ne nyomja egy közgépes hídelem ezt a jellemkirályt puszta szponzorációból, ugye? 

614 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr754667347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.20. 11:30:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A házi nácipálinka receptje 2012.07.20. 10:11:49

Egyszerű, olcsó, az alapanyagok minden nemzetállam háztartásában megtalálhatók. A recept a boldog békeidőkből származik, egyenesen a dédi vaníliaillatú konyhájából, ám kis találékonysággal ma is használható. Nem kell hozzá más, mint egy csipetnyi kilát...

Trackback: Kövér László szerint a szólásszabadság erkölcsromboló és káros a civilizációra 2012.07.20. 10:10:45

Házelnökünk a szólásszabadságot erkölcsi fertőnek tartja, a véleményüket kinyilvánítókat lecsőcselékezi, fárasztja, hogy a nyugat beszólogat, megveti a liberális Amerikát,  az internet határok nélküliségében pedig a civilizáció pusztulását látja. Szeri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@aritus:

" Hogy lett 390 ezerből két nap múlva 600 ezer?!"

Simán.
Csak az első két számjegyet kellett átírni. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Amúgy is, a matek eddig sem ment Viktornak, mitől változott volna valami???
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Aki magor, az nem enged a 48-ból, vagy kisebb alku után csak!"

Vagyis: viheti, ha van pénze, és vállalja, hogy a nagyobb részt le kell perkálnia a "megfelelő" helyre.

Ha haver, akkor eccerűbb az ügyintézés. :o)
@saravad: Nálunk csak fizikaiakat vesznek vissza gyesről. Adminisztratívokat nem.
@rodeo36: Ezt ismered?? Elég tanulságos. :)

Egy TED előadás, ami nem került adásba. Nick Hanauer, milliomos Seattle-i üzletember kivívta maga ellen milliomostársai haragját. Azt állítja, a gazdagok nem teremtenek munkahelyeket. A TED illetékesei úgy döntöttek, előadása túl ellentmondásos és túl sok vitát váltott ki, úgyhogy végül nem tették fel weboldalukra.

youtu.be/If65sy-2pFI
@a szív fészkei:

"Vavyan ápolónő volt tényleg, nem? őszintén egyet sem olvastam tőle. Kimaradt. Nem érdekelnek nagyon a krimik."

Igen, ápolónő volt.

Kedvelem a hölgy könyveit, és semmiképpen sem nevezném azokat krimiknek.

És nem "magasrendű" irodalom sem, amiket írt.

Több ismerősömtől hallottam, hogy szerintük egy ideje már kevés újat tud nyújtani.
Van benne igazság.

Ám én másért szerettem és szeretem a könyveit.

Egyelőre ennyit erről. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: 90-es évek valósága, kinyílt a világ, a szexizmus és a vadkapitalizmus. Korrajz volt, utána már csak kereseti lehetőség, szerintem.
Egyesek szerint a Kormány pazarul végzi a dolgát, és Orbán Viktor szép és magas. Mások szerint viszont a Kormány remekül dolgozik, és Orbán Viktor okos és magas. Önnek mi a véleménye?

A, Pazarul!
B, Remekül!
C, Orbán Viktor magas!
@lbm: a földosztás idegesítő, de látod, egy kurva traktor se ment, hogy tisztára túrja a Kossuth-teret, vagy Alcsútdobozt vagy mi a tökömet. Egy se. Az emberek kapisgálják, hogy nem a termelésről szól, hanem a támogatások benyeléséről - és vállat vonva, kicsit morogva azt mondják mellé, eddig is így volt, legfeljebb máshogy jártak jól ugyanazok. Mit lehet erre mondani? Ha azoknak, akik máig termelnek, ez így elfogadható, akkor ennyi, cső. Ha sokat ugrál az ember, a végén őt csapják fejbe lapáttal a lázításért, végül is közelebb van Orbánnál, a lapát meg egyformán szól mindenki fején.
@Interlock:
A megközelítés nem stimmel.
Nevetséges magyar áruról, nevetséges GMO mentes országról beszélni, amikor gyakorlatilag az összes táp - legyen az marha-, disznó- vagy baromfi táp jelentős részben dél-amerikai szóját tartalmaz.
Amiben ugye minimum 46 % fehérje van, szemben a takarmánybúza cca 12 %-val.

Lehet álmodozni a feudalizmusról és az önellátó gazdálkodókról, de az ipari, mezőgazdasági fejlődés - a római birodalom bukását követő sötétség korát kivéve - általában nem visszafelé fejlődött.

Ahelyett, hogy beszállnánk a fejlesztésekbe, pl a mezőgazdasági kutatók régebben komoly tekintélyeknek számítottak a régióban, hülye kereskedelmi tévékbe való bulvárral hülyítjük a népet és magunkat.

Mindez egyenes következménye a szakértelem kormányzati döntés-előkészítésből való eltűnésének.

Marad a jogászésszel történő okoskodás, józan ész, értelem és tudás nélkül, pusztán a pofázás - és természetesen a nép megvezetése - kedvéért.
@Habakuk999:
minden nép megérdemli a vezetőit

brühühühühühü
@Interlock: Nem nagyon tudok azzal vitatkozni amit írtál, csak hozzátenném az enyémet:
Itt felénk - bár ez kisváros, nem falu, de sok-sok kertesház, telek - látom, hogy a csillivilli házak, pázsit és tuja mellett is, meg sok helyen helyette, kertészkednek. Itt van hagyománya, egyre divatosabb, viszont itt nem is volt lecsúszás, hosszan elhúzódó magas munkanélküliség meg szociális káosz. Igen, fiatalok, munka mellett még kísérleteznek is, méhészettel, fóliával.

A zöld civilek több évtizedes aknamunkája hat. Lassabba, mint egy rendeleti kormányzás, de biztosabban. A biotermékek és a tisztességes állattartás iránti kereslet, ehhez a kínálat, megvan ott, ahol a pógár megteheti, hogy válogasson.

Én egyébként mindig, amióta csak van saját pénzem, (kb.25 éve) a magyar termékekre fókuszálok, nem csak kaja terén. Valamivel többet fizetek, de csak ha legalább olyan jó, mint a külföldi. Így tartom helyesnek és logikusnak, de nem örülnék, ha nem lenne verseny, mert akkor minőség sem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"D"

brühühühühühühü

orbánviktorlacsonyéshülyeagazdaságtolat
@a szív fészkei: igen, ezek a mentalitásbéli elmaradások, negatív változások. Az öregek termelnek, a fiatalabbak hol okkal, hol ok nélkül kimentik magukat ez alól, tisztelet persze a kivételnek. Az öreg így szokta meg, a fiatal meg úgy. Leszedetlen gyümölcs erre is akad, meg jó pár irigy fasz is, akik inkább végignézik a fán rothadást, de be nem engednének másokat leszedni még akkor sem, ha valamennyit fizetnének érte. Meg aztán olyan is van, aki 22 évesen örökölt egy 800 fás gyümölcsöst nagyapótól, két év múlva "belefáradt" ("ófaszom, má' megin' permetezni kéne, kurvaannyát, nem érek én erre rá"), tarra vágatta, eladta tüzelőnek mindet, egyet sem hagyott. Mostanra el van lopva már a kerítése is, nagypofával panziót akart építeni a telken, ehhez képest négy éve két karó van leütve (ismeretlen célból), ő meg Ausztriában bádogos, egy hónapot hereveréssel töltve minden nyáron a taljánoknál.
Ez sem fog parancsra máshogy működni, a változást két dolog idézheti elő:
- tanítás, megértés, lehetőségek teremtése (ebben sehol nem tartunk, szándék sincs rá)
- a kényszer (akkor már késő lesz elkezdeni)

Szóval az igaz, hogy valamit tenni kell, de a király menjen B7-re, na, az kurvára nem lesz elég.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"90-es évek valósága, kinyílt a világ, a szexizmus és a vadkapitalizmus. Korrajz volt, utána már csak kereseti lehetőség, szerintem."

Lebuktatom magamat: elfogult vagyok Fable-val kapcsolatban. :o)
Túl a sémákon és az egyre kevésbé eredeti sztori-szövésen és karaktereken, nekem mindig tudott valami újat is mondani.
De ez szubjektív. :o)
@Interlock:
Annak pedig, hogy ne szemetet egyen a magyar, van egy nagyon eccerű módja.

Tessék szíves lenni működőtőkét hozni az országba, tessék szíves nyugat-európai szintű megélhetést biztosítani nyugati színvonalú munkáért, ( nem árokparti söprögetésre és haverok földjén történő kapálgatásra gondolok) és lefogadom, ki tudja választani mindenki, mi a jó áru és mi a rossz.
@Interlock: Akár igazad is lehet, annyival azért mindenképpen egyetértek, hogy Rákosi pajtás kiadott scenárióitól sem lett az a tejjel-mézzel, és most sem ettől lesz, a kiadott ukáztól!
Hofi: Tervgazdaság, 12 malac, vagy hogy? megvan?
@lbm: a terményből élés, meg a gazdálkodás nem ugyanaz azért. Az. ún. kisgazdálkodó is min. 30ha. vagy több. Mária Terézia idejében 25 hold volt a jobbágytelek.
A kiskert-téma önkormányzati, meg közösségi ügy. A többiben egyetértek.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Én is, imádtam, no! Alig vártam, hogy újra olvashassam, Mogorvát és a főszereplőt csajt meg végképpen!
De ez már fiatalkorunk múltja, mostanság nem olvastam tőle (újat legalábbis:-)!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"A többit meg megesszük mi"
Mér fogyok?
Hja, nem kéne fintorognom a szűzpecsenyétől.
Micsinájjak, ha nem szeretem?
@Habakuk999: ki nem állhatom a szóját, nem tartom kompatibilisnek az emberrel... A húsokkal nem tudok mit tenni, hiába vásárolok hentestől mindent, az nem garancia a jószág tápjára; de amelyik zacskón azt látom, szójás, az nem kerül kosárba a boltban.

Az általad említett néphülyítést én kurvára utálom, de ez megint csak az a téma, ami ellen nem tudok mit tenni. Próbáld betiltani, elharapják érte a torkodat - inkább ossz földet a haveroknak, meg emeld fel a benzin árát jó kis adókkal, csak a show maradjon, akkor elnézik. Leköpnek, de úgyis újraválasztanak.

A mezőgazdasági fejlődés amúgy - szerintem - a tabletták irányába tart. Szintetizált tápanyagok, napi adagok kis bogyókba sűrítve, mikrohullám által fasírt, krumplipüré, lazac formájúra kibonthatóan - ha fel nem lázad a világ, először trendi lesz, utána visszavonhatatlan. Na, az lesz még a sötét kor.

Egyébként én támogatnék egyes génkutatásokat, pl. a szárazságtűrő, vagy talajtisztító növények témakörében, gondom azzal van, hogy a tudósok istent játszanak, a tapasztalati időszak kritikán aluli módon rövid, ám profitéhes vállalatok szarnak le minden észérvet, és nyomatják teljes erővel, lefizetve minden szóba jöhető döntéshozót. Ez is benne van abban a véleményemben, miszerint az emberiség elkezdett orosz rulettet játszani, csakhogy tele tárral.
@Knósszosz: Mer megöregedtél, már a pipihús is főzve köll, hogy legyen, de sok?
Jójcak, kalinyíkta, ideje, hogy..:-)
@Interlock: @Habakuk999

Élvezem ezt a társalgást és a téma is érdekel (jobban, mint Toncsi). Kár, hogy most aludnom kell, de majd követem.
@saravad: jó helyen élsz, mifelénk sajnos szinte ellenkező irányba tart minden, alig van pár kitartó; a kollégák között is, akinek kertje van, inkább a gondozásmentes haszonnövények hódítanak (értsd: van öt bokor ribizli, ha lesz rajta, lesz, ha nem, nem). A hétvégi házas telkek, külső földterületek úgymond kipusztultak, lopásoktól ráunásig tart az okok listája. Itt zöld civilt akkor látsz, ha valaki összekeni magát kerítésfestés közben.
@saravad: Nekem is dolgom van sajnos.:(
@Interlock:
Én is szívesebben enném a tanyasi tojást, a szürke marhával már másképp vagyok, mert az ausztrál, japán vagy argentin bizony finomabb.
Vagyunk ezen a földön 7 milliárdan.
Ennyi embert biogazdálkodással táplálni nem lehet.
Ez a fizetőképes kevesek kiváltsága illetve az afrikai éhezők nyomorúsága marad.
Basszus, ha a szójában több a tápanyag, azt fognak enni az állatok. Esznek azok MCP-t is, mindenféle szintetikus gyógyszerek mellett.

Viktor a hangzatos szózatai helyett azon törhetné a fejét, hogyan lehetne működőképes állattenyésztést kialakítani vagy hogyan lehetne egy új nemzedék paraszttal korrekt, jövedelmező biogazdálkodók hálózatát létrehozni.

Az a baj, hogy nem okos, illetve ez nem igaz így, mert igenis okos a maga módján, csak a hatalom és a népszerűségi indexek megtartására korlátozódik az összes ismerete, s ennek rendel mindent alá. Ezért van bulvár kormányzás helyett.

A mélyen tisztelt ellenzék meg hagyja. Na, ez az igazi baj.
@Habakuk999: az ellenzék... azok is annyit értenek hozzá. Azok is csak nyerni akarnak.
Az igazi baj az, hogy azok, akik a megoldási lehetőségeket látják, kénytelenek hagyni ezt az egészet, mert nincsenek összeszervezve, és nincs mögöttük kétmillió dühös ember, hogy egyszer s mindenkorra elzavarják az összes léhűtő, élősködő, hatalomféltő szarházi geciládát a búbánatos, redvás büdös picsába, pofánverve közben a maradék hatmilliót, a gyorsabb észhez térést elősegítendő.
Azt hiszem, '14-ig várok, de ha akkor sem látok különösebb változást, keresek egy másik lakhelyet valahol...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na most ebben sok alapigazság, Bartus kurvára tudhatja ezt a mechanizmust, mert 8 évig egy ilyen elmebeteg diktátorfajzatnak ugrált a Hitgyüliben. Ez tehát ül.

De azért voltak akik mondták és próbáltak Orvbánnak ellenállni, ez azért visszakövethető. Szóval megint nagy mellénnyel onnan osztani az észt, amikor Németh elől NY-ig szaladt, hát mit mondjak... Hőscincéri.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mi firkálod őket? A kislány 15 éves. Nagyon dolgozik és alázatos. Szerintem nem fog elkurvulni és elkallódni, és igenis nagyon nagy tehetség. Radics Béla és ő azért két külön univerzum, mellesleg, nem tudom 15 évesen mit tudott a Béla...

Miért nem lehet örülni egy ilyen talentumnak, nem értem.

Mégy csak 15, persze, hogy nincs meg benne Whitney - sokra is ment vele, rohad már a földben életében szétrohasztva magát ekkora hanggal és sikerrel - tapasztalatának és drámájának ereje, de igenis tud. Nem kell szeretni a műfaját, én sem bírom túlzottan a r&b-t, de elismerni azért lehet a munkát és az adottságot, mert ez a kiscsaj kőkeményen dolgozott három éve ezért.

De fikázd, ha jobb tőle az emésztésed,nekem és neki is mindegy.
@Interlock: Nálunk a kertben gyönyörű, őshonos málnabokrok voltak. Kinézünk tavaly valami kurva zajra hétvégén reggel, hát a - vidéki származék amúgy - fityfasz kis újdonat szomszéd ohne kérdezés, kikapta az egészet. Isteni finom málna termett rajta, nem tudom, mi zavarta benne. Csak és kész, azóta sincs válasza.
@Interlock: Egyébként, ha a másik teje finomabb és olcsóbb, bocs de azt veszem. Ahogy a sajtnál is h a a francia camemebert sokkal kevesebbét finomabb, mint a Tihayn, hát nem gondolkodok sokat... Parinál, paprikánál, epernél, dinnyénél a magyart. De amikor a Pick őshonosan ultramagyar hungarikum cégnél Csányi bácsi nem átall bárhonnan a világból husit venni, aztán beletölteni echte ungarischeként és vagyonokért így eladni, akkor ne szavaljon senki a magyari termelők megsegítésének kötelességéről.

Termeljenek jót, akkor boldogan veszem. Piacozunk jó ideje, nincs tecsózás már mióta.

Jelzem jó ideje egy kurva also szó sem eszik Földesiről és exbabájáról, arról a komoly és érdekfeszítő témáról, amiről én direkte eltérítettem a blogot du. kettőkor a kompóttal. Amiért négy órát savaztatok. ;-DDDD
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Akkor nem krimik. Bocs, ha ez sértésszámba megy.

Örülök, hogy kedveled, nekem nincs véleményem róla, mert nem ismerem. Ahogy ppl. még a kezdet legkezdetén egyszerűen letettem a Harty Pottert az elejénél. Még seholse volt az az őrület, amivé mostanra lett, kurvára nem érdekelt se gyerek- se más irodalomként. Nem lenézés, nem sznobizmus, tény: untam. Gyerekkönyvnek nekem mások a menők, ezt filmen se bírtam végignézni, na.

Aztán én voltam tán az egyetlen ilyen.
@Interlock: Egy kurva traktor se pöfögött ezért ide most, de bezzeg Demszkyt mit egyelitek a tiltótáblái miatt! Pedig akkor hogy jöttek volna fel csapatosan a drága Lamborghini és egyéb vadiúj masinák ide a bűnös a fővárosba, hová is máshová! Arra való Budapest, ezzel szétcseszni.

Na vajon miért volt akkor ennyi hév a parasztokban? Netán csak nem megszervezték nekik óra- vagy napidíjért? Á la Békemenet? De szemét vagyok.
@Habakuk999: Jogászéééész? Látsz itt ilyet? Justitia megerőszakolói mind.
@Habakuk999:
egy kis "off" CNN: az usában több mint háromszor annyian halnak meg -a sebesűlteket nem számolják- az utcákon és szerteszéjjel a heveny lövöldözésekben, mint az összes háborújukban, kettős toronyházbontásban...

az ürge befestette a haját vörösre, ő a Joker...és SWAP GEAR-be öltözött és ugyanakkor amikor a filmen elkezdődött a szerteszéjjel lövöldözés ő is el kezdett szerte széjjel lődözni

most szomorúak...de a fegyvereladásokat nem tiltják mert a II Amendment azaz alkotmányi pont szerint mindenkinek joga van fegyvert viselni PhD hallgató a colorádói egyetemen...

brühühühühühü

a világ meg hasát fogja a röhögéstől a film vetítését világszerte felfüggesztették az internetről is levették ez Hollywood-nak 500 milliójába kerűl vagy...ez a legjobb propaganda egy filmhez és egy hét múlva dupla annyian fogják megnézni???
@a szív fészkei:

csak nem vagyunk rokonlelkek?

brühühühühü
@a szív fészkei:
te nem emléxel? a "fizetett forradalmár"?

mint a kövérlaca meg a zorbán és a többiek mind akik abból nőttek ki...most folytattyák ugyanazt csak undorítóbban

brühühühühühü
@rodeo36: Van, amiben, tudod. Rock, beat, Wagner.;-))))) De a Harry Potter tényleg nem érdekelt. Nekem a gyerekkönyv a Micimackó most és mindörökké. még megvan az én kiskori példányom félig szétesve az eredeti rajzokkal. Abban olyan filozófiai és pszichikai mélység van, mint kevés más könyvben. Számomra.

A világ borzasztóan egyszerű és kegyetlenségre épülő folyásáról William Golding a Legyek Ura tudósított. Felállt a szőr a hátamon olvastán.

Bár giccsgyanússá tették a folytonos ráhivatkozással, szeretem a Kis Herceget. Azokban meg még sok másban éreztem őszinteséget. És nekem ez az iránytűm: vagy megvan számomra bármilyen no name-ben vagy nincs a legjobban reklámozottban sem.

Akkor azt leteszem , nem kínzom magam vele. A könyv nem lehet muszanyag nekem. Anno én kislánykoromban nagyon szerettem Jókait, valahogy tudtam hozzá érni és sodor a részletes hosszú leírásaival. Megengedte, hogy megteremtsen magamban minden képét. Egyik pazar film sem volt olyan teljes, mint az a belső mozi. Ma belehalnék valószínűleg az első bekezdésébe.

Szerintem minden könyvnek van ideális életkora, amikor jó olvasni, mert akkor termékenyít.

Leszarom már a divatot régen. Van Esterházy, amit nagyon szeretek, de nagyon sok könyvét ki se nyitom, mert megőrülök tőle.

Nem tudom, te mi alapján választasz, persze neked ott van nyolc nyelv irodalma.
@rodeo36: Amúgy szerintem sokban rokonlelkek vagyunk, sokban meg dettó ellentétek. Érdekes felállás.
@a szív fészkei: na, ezekből mi kimaradunk, sajtot csak nagyritkán veszünk, szalámit meg soha. Mi azért eszünk, hogy éljünk, így az extrák, a nagynevű akármik kimaradnak a konyháról, elejétől fogva piacozunk, pékezünk. Néha megbámulunk ezt-azt a reklámújságokban, aztán megfeledkezünk róla.
Már csak két dolgot nem értek (többet, de itt kettőt):
- ki a szart érdekel Földesi, babástul
- hol savaztalak én téged, mikor épp ellenkezőleg volt, kifejezetten a védelmetekben szóltam :-)

Na de hogy örülj, íme, a poszthoz - írt már verset mindenki, tákoltam én is - nem muszáj ám értékelni :-)

"
Ide hallgass, Földesi, te siránkozó tolvajláda,
Olvastam a blogodat, és hát, tudod, menj anyádba
Minden egyes szavaddal, mik fájdalmakról szólnak,
Húzogasd ki beleidet, jó lesz gitárhúrnak,
Azon játssz te kesergőt, ne szennyezd a téridőt
Itt pofázva szenvedésről, mikor sosem volt erőd
Megmaradni annak, aki születéskor voltál,
Nem, te abból kivetkőzve, más pénzéből loptál,
Szenvedj, baszod, úgy kell neked, ez legyen a minimum, na,
Hajolj mélyre: seggberúgnak, pofán landolsz,
S tapsolhat a publikum...
"
@a szív fészkei: "de bezzeg Demszkyt mit egyelitek"

Drága nénike!
Bocsánatot kérek a zavarásért, csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy ha még egyszer alap nélkül be tetszik engem sorolni mindenféle egyelős társaságba, akkor macskaszarral ültetem be a néni kitépett málnáinak helyét, a nénit pedig fokhagymás halolajjal fogom lespriccelni a metró peronján, aztán persze jól elszaladok, ahogy később mindenki más is el fog.
Én értem és tisztelem a hajlott kort, de ha máshogy nem megy, tessék már jegyzetelni, ki mit mondott; ha a néninek ehhez a szerény nyögdíjból nem futja íróetvaszra, jegyzetfüzetbe burkolt tollat nagyon szívesen bedobok az ablakon, persze, kőre kötve az egészet, hogy biztosan átjusson az üvegen.
Nagyon szépen köszönöm a megértését, odaadó tisztelettel:
Pistike

Nnna :-)
@lbm: Nagy tisztelettel, és egy vonatkozó diplomát is örözgetve (mg. környékéből) a földosztás szép és jó varázslat. De leginkább szemvényfestés.
Antall-Torgyán szétosztotta a tsz-eket. Szét. Nem egyet majdnem olyan kényszerrel, mint ahogy létrejött. Volt értelme? Egy szál se. A mg. nem irógépszerelés, és mégahhoz is tőke kell. A jó szándékú ozdi munkanélküli megkapott három köpésnyi cserépföldet. Tőkéje nincs, csőd boritékolva.
A mezőgazdasághoz 4-5 éves tőketartalék kell. Különben lutri, és boritékolt a csőd.
Mi a végeredmény? A föld rekoncentrálódása miközben létrejön (létrejött) egy új zsellérréteg.
Baromi nagy eredmény a TSZ-világhoz képest.
Majd eccer a termésátlagokat is nézd meg, meg a mg-i termelésköltséghányadát, miután sikerült szétverni a hazai vegyipart, feldolgozóipart is a "ruszkik haza" jegyében.
@a szív fészkei: A földes vs. kompot ügyben nyert az utóbbi. A topikgazdának meg kellene fontolni egy szakácsrovat indítását :-)
@a szív fészkei:

nincs bekattanva, orvostanhallgató volt a colorádói egyetemen PhD-ért, megtervezte...most nyomozzák de csak egy sebességtúllépési ticketje van brühühühühühü

hidegvérrel csinálta, kiszámítva
@Interlock: Van neked még keresnivalód az irodalom táján ;-DDDDD.

Ja védtél tényleg! :-DDDDDD Érdekesen átalakult a védelem fogalma mára. De kösz, tényleg. A Picket én sem veszem, mert rohadt drága,csak említettem a legmagyarabb oligarcha hogyan variál nem magyar anyaggal és a szeme sem rebben.
A Lehel piacon van két sajtos üzlet - közkeletű nevén a Cicabenzinesek - , ott vannak fillérekért francia, dán és olasz sajtok állandó akcióban. Mivel fővárosi vagyok, anyám arra lakik, hát adja magát hogy onnan v/együnk... Azt hiszem az Pesten-Budán a legolcsóbb piac. Most a hőségre való tekintettel beraktak vizpermetet spriccelő ventillátorokat is. Máshová nem is nagyon jár a férjem - néha Nagycsarnok - , ő a piacolós kofakedvenc.

Bocs, a "ti" nálam a jobboldali konzervet jelenti, hisz írtad, te az lennél a legszívesebben. De akkor elnézést, kiveszlek a pixisből. Demszkájt akkoriban nemcsak jobberkék, hanem libberek is cikizték a traktortiltó táblái miatt.
A kóbor macskák helyetted is szarnak exhumált málnáinkra, szóval ezzel nem kell fáradnod. Szeretettel, a néni. Jó éjt!
@GeoCracker: Már alakul a dél-amerikai régió konyhaművészete rovat is. :-( De mindenre nyitott vagyok. És már most kurva éhes!!!

Én speciel este hideg narancsos baracklevest és töltött paprikát főztem. Jönnek haza szegény lányomék török all inclusive-ból hat napi feszt éhezés után. :-(
@a szív fészkei:

emléxel mit mondtam: apádkibaszott veled amikor aprófruska korban elvitt az operába...

igazoltál...az operák történetei Jókaik vagy még szinesebbek, a könyv arra jó, hogy felgyújtsa a benned élő fantáziát és magadévá tegyél dolgokat mint a Kis Herceg az egy gyermek ébrenálmodása hatalmas fantázia és ha te az operákat onnan közelíted és beléd vésődik pláne a zene segítségével nem lesz olyan borzasztó kinézetű énekes aki miatt elriadnál mert ott a színházban a mese megvalósúl te tudod a te fantáziád és beleélésed nélkűl nincs színház...én így közelítettem és már nem érdekelt a Réti Dodi kövérsége amikor a Lammermoori Lucia-ban az Anna Moffo mellett volt Edgar és Moffo csak 18 perc álló tapsot kapott míg a Dodi, üvöltöztünk meg toporzékoltunk 25 percen át...szerintem az olyan volt, hogy operatörténet...meg a Házy Böske Manonja az Ilosfalvy-val...hát azt csinálja valaki utána...azt meg látni is kellett és azt amikor egy karácsony este ment a Manon és egy olasz tenor meghült és zokogott hogy nem tudja amit egyébként akkor a Böske segített neki kijött a függöny elé átölelte és akkor már nem érdekelt bennünket a gégészek csináltak vele valamit nagy karácsony volt...
@rodeo36: Hidegvérrel, de valami agyi zakkanásból követte el, nem? Batman vetélytársának képzeli magát egy normális ember talpig lőszerrel, gázálarccal beöltözve??? Nem tudta, hol a film és a valóság határa?
@a szív fészkei: Kinizsi sör? és a dobozos cola brühühühühü a vezérlóval mint pincér? hát nem akármi
@rodeo36: Azt ne felejtsd el, hogy Házy egy gyönyörűszép nő volt! Manonnak, mindennek hihetően nagyon szép! Azért az más, mint Déry Gabriella Csocsoszánként...

Igen, amit én elképzeltem a sztorik alapján nem teljesültek be, sőt, kiábrándítottak, meg nincs olyan hallásom, mint neked a zenére. Élvezem, de annyira nem bírok csak a hangokban elmerülni, kell a látvány, rohadtul vizuális vagyok. Én rajzoltam, felvételiztem a Képzőre, nekem a látvány fontos.

Azért marháskodom a falvédőkkel, látom magam előtt mindegyiket a versekkel. De bizisten hímzek egyet és lefotózom. Aztán abba temessetek, ha megkezel a TEK érte. :-DDD
@a szív fészkei:
vett SWAT szerelést és fegyvert a sarki boltban...és megvalósította a filmet élőben a moziban

pscihologusnak és idegyógyásznak készűlt...tanulmány? számára?

Afganisztán Iraq és a többi összesen 7000 halott katona 6 év alatt!!! azaz évente 1100!!!! és ezek fizetett zsoldos katonák....és évente több mint 10000 halott szanaszét lövöldözésből, ez tény...
@a szív fészkei:

még a Várkonyi Jókai filmjei sem tudtak egyetlen alakot sem úgy szinésíteni hogy az én általam megalkotottal azonos lett volna...imádom Jókait és a francia meg angol romantikát...meg Déri Tibort...
@a szív fészkei: ó, hányan nem tudják... Van FB-d, nézz szét pár híresebb celeb lapján, garantáltan találsz olyan rajongókat, akik átveszik az illető mondatait, öltözetét, azzal dicsekednek, hogy valamelyik film egy jelenete alapján van berendezve a lakásuk, meg ugyanígy rúgták ki a pasijukat / nőjüket, satöbbi. Meg vannak zakkanva ezek, nem, hogy nem érzik a különbséget, hanem egyenesen azt az életet akarják élni, azt a szerepet akarják köztünk játszani, amit egy filmben látnak. És mindig tetszik valakinek a negatív szerep is, ami mellé könnyen odaáll az a borzongató érzés, hogy ő tudja, mire készül, de másoknak sejtelme sincs róla...
Dugig vagyunk pszichopatákkal: index.hu/tudomany/2012/07/19/az_autosok_6_-a_szadista_gyilkos/
@a szív fészkei: Fikázza a fene, ponthogy elismerem! Tehetséges, csak ne kallódjon el!
@a szív fészkei: Este óta az a töltöttpaprika is hideg lehet .-)
Bár én csak a husgomcot szeretem belőle meg a piros maszatot. Krumpli nélkül. Friss kenyérrel.
Egyébként a törököknél nem kell éhezni. Csak nem a szállóban kell enni.
Remek saslikszerű cuccot ettem pl. a boszporuszhid európai részénél a hid alatti utcai bodéknál. (a csomagolást nem kell nézni, a fűszeres husi bajnok volt)
A hajóállomáson pompás piláfot adtak. Bátorság az kell, az biztos, de ezeken a helyeken inkább a víz a szűk keresztmetszett. Utcai kutból inni hasmenésveszélyes, de palackos van szinte mindenütt (vagy visz magával az ember). S kerüli a turisták járta gumikajaéttermeket.
@a szív fészkei: "ha van jóisten, az miért hagyja ezt bekövetkezni?"

Korábban már beszéltem erről. A szabad akaratot mindenképp tiszteletben tartja. Ha nem így lenne csak "robotok" lennénk. :( Másrészt "amíg mi arra várunk, hogy Isten munkálkodjon értünk, Ő arra vár, hogy munkálkodhasson általunk!"
@GeoCracker: Ahol a helyiek esznek, ott kell, lehetőleg frissensültet, abból (nagy) baj nem lehet!
Bár én Kairóban is utcán át ettem, úgyis elkap a fosás, legalább túl leszek rajt'!:-)
Utána két nap palackozott víz-kúra, oszt jóvan!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kairoban nem jártam. Isztambult megusztam higszaladás nélkül. Ahogy annak idején az örmény utcai árust is Moszkvában, meg a KGST-s bolgár tengerpart árusait.
Gumihamburgerért meg tényleg nem érdemes külföldre menni.
@GeoCracker: Nekem gyenge a bélésem, de ezt tudom is magamról, meg a Balkánról..Újvidéket sikerült teleraknom taposóaknával hazafelé, nem kell ehhez messzebb mennem, mint a szomszéd utcai kifőzde! De nem adom fel, az elején "akklimatizálódom", utána már semmi vész mostanság!.-) A Boszporusz mindkét partja kimaradt még eleddig ugyan..Bodrumban meg nem volt ilyen gondom, nem is értem..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Onnan jöttek rá, hogy elég csőlátású vagy ebben a témában.
:((
@Penivaldes:

Most micsináljak, ha egyszer tényleg klinikai eset a csúti hobbit? :D
@Penivaldes:

Abszolút! Viktortól még az Apokalipszis Lovasai is sírva kérnék a receptet! :D

Eredetileg az amcsik a háború végén Viktort akarták bevetni, de emberbaráti megfontolásból végül az atombomba mellett döntöttek.

Viktor miatt haltak ki a dinoszauruszok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az azért csodás, hogy ChT.-tól eljutottunk Viktorig. :DDD

az Apokalipszis négy lovasa.
ma egyébként is szomorú évforduló van.
@Penivaldes: Tudom, bunkó vagyok, de minek van ma az évfordulója?
Reggel láttam, tök jópofa hadihajók úsztak a Dunán.

Díszlövés is volt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekem az egy valóságos sokk volt. napokig a sírás fojtogatott:(((
@a szív fészkei: "De azért voltak akik mondták és próbáltak Orvbánnak ellenállni, ez azért visszakövethető. "

Ja, például Debreczeni. Jól le lett barmozva ő is...

Babarczy Eszter, Kéri László még másfél éve tapsikolt a kétharmadnak, mintha nem lett volna egyértelmű, mi következik...

Nem hiszem, hogy Bartus Németh elől futott volna NY-ba...

@Penivaldes:

Lehet, hogy ma lassú a felfogásom, de nem értem... miért kellett szegény nővéredet kiküldeni? :D
@Penivaldes:

Ja, így már értem... mondjuk az az állat a sitten fog megrohadni, ha más nem, valami sajnálatos baleset fogja érni, de az többet szabad levegőn nem lesz, tárgyalás ide, vagy oda.

De még ha valaha ki is engednék, a börtönkaputól a sarokig nem jutna el élve.
@Penivaldes:

Na, lassan rendet teszek a fejemben: a hajók meg az ágyúzás a Nándorfehérvári Diadalnak szóltak.

Az a két hajó + egy motorcsónak gondolom a komplett magyar "flotta" volt. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na a papírhajókról se feledkezz meg! az a gerince a flottának.:DDD
@Penivaldes:

Mondjuk amelyik elől volt, azzal lehetett volna a Balcsin csapatni... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tudom, még legnagyobb megdöbbenésemre Tóta is az írta, hogy legyen kétharmad, hátha jóra fordítják... CSak ez a szarkenés ne! Hát szargyártás lett nagyüzemben kézgépileg.

Azért ez a hites csipetcsapat se ártatlan bárányok halmaza, szerintem, aki bizalmi állásból tőluk is kiugrik és mesél, az van némi veszélynek kitéve, akárcsak a hajdani sci-sek. De lehet, hogy rosszul látom.
@a szív fészkei:

Egyébként Bartust nyilván személyesen nem ismerem, nekem ez a hisztérikus stílusa bejön, mert szórakoztatónak találom, még mindig jobb a törökgábori szarkenegetésnél.

Abban is van valami, hogy könnyű NY-ból ugatni, de sajnos abban megint csak igaza van, hogy a magyar média saját maga juttatta saját magát idáig, ezt egyébként az ÉS főszerkesztője, Kovács Zoltán is levezette már párszor. Mára az ÉS-en és a HVG-n kívül nem nagyon van lap, amit nem valamelyik pártszékházban szerkesztenek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Meg hogy mára lényegében az összes önálló gondolkodásra képes értelmiségi ebbe a két lapba szorult vissza.
süti beállítások módosítása