Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.14. 07:59 Fabius

Hány milliót egyetlen plusz szavazatért, Viktor?

Címkék: választás baja

Vége van. Akarom mondani vége lesz majd egyszer. Ha. Igen, úgy értsd, ha minden jogorvoslati lehetőség elfogyott és a katonák (vég)kimerültek. Az eredményt lehet magyarázni megismételt Fidesz győzelemnek pont úgy, mint a mozgósításban elért ellenzéki sikernek. A különbség két hete 68, most 69 szavazat lett. 

Megérte?

Igen? Akkor viszont engem kurvára érdekelne, hogy vajon hány milliót szántok egyetlen plusz szavazat megszerzésére? Mert a bérelt autókkal kirendelt aktivisták nem voltak ingyen, ahogy a hangoskocsik, plakáterdő, szétosztható tűzifa sem a felcsúti csűrből jött elő a jobb időkre elrakott tartalékból. Nyilván átgondoltátok mennyit érdemes költeni egy 500 fős szavazókörben, meg azt is, hogy ehhez az összeghez képest a rezsicsökkentéssel pont a picsába elmehettek, ha százezer számra kéne választókat megnyerni és urnákig elvinni jövőre. 

Érdekelne még az is, hogy ezt a józan ésszel nem indokolható összeget ugyan ki tolta bele egy akkora balfaszba, aki nem tudta ki a kampányfőnöke, és pontosan merre is található a kampányiroda? Ha ebből a pénzből Zsigó nertársat beíratjátok egy Hogyan Hazudjunk Fapofával tanfolyamra akkor is jobban jártok, mert szegénykémet csúnyán összezavarják a fejében cintányérral hancúrozó rakoncátlan majmok. 

zsigó-róbert-3.gif

Oké, világos, hogy a polgármesterképviselő szóvivő úr nem ért rá mindenre, hisz a jövőbelátó parafenomén tanfolyamot is csak el kellett végezni a választás végéig, nehogy ne tudhasson eredményt a csapat a hivatalos kihirdetés előtt, és egy kicsit sem gyanús a mód, ahogy ezt végül megtette. Micsoda pech, hogy lehet teljesen felesleges volt ez az egész, mert Szepessy Zsolt szerint most jött el a pillanat, mikor keresztbe szívathat titeket a 2010-es önkormányzati választási vereségéért.

Hogy viccország törvényei annyira komolytalanok és betarthatatlanok, hogy ezt simán megtehette? Desajnálom, tényleg. Azt különösen, ha megint az Ismeretlen Mecénás elé kell járulni, hogyaszongya tesókám, bocsesz, kéne újra ugyanennyi, ugyanoda, ugyanerre, mer'hát a presztizs, ugye. Érted no, ennyi minden után már nem kulloghatunk félgőzzel, mint guzmicsricsi a második percben, ráadásul alig maradt Ismeretlen Arcú aktivistánk, aki ne követte volna az elmúlt két hétben Teket Melindát, felíratlan rendszámú autója Magyarország összes kölcsönzőjének és kivágatlan erdő a határban. Ezért egy szavazóhordó és faszállító kisvonat tervén is elgondolkodtunk, de el ne mond senkinek. 

Ha tanulságot kell vonni ebből az esetből az nem nehéz: semmi nem drága és semmitől nem riadtok vissza. Kiderült az is, hogy miként reagáltok ha kimondják rólatok választási csalást követtetek el, meg az is, hogy 2014 választásainak csak akkor lesz értelme, ha az első másodperctől az utolsóig mindent lekamerázva dokumentálásra kerül. Pech, hogy akkor nem csak az ellenzék, hanem mindenféle hivatalos szervek képviselői is a felvételeket fogják böngészni, ahogy tették ezt Putyinnal is. Nekik pedig több kell majd a hitelességhez egy kérdések alatt összeomló Zsigó Róbertnél. 

846 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr845567342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: CSI: Bajai helyszínelők 2013.10.14. 19:24:41

Megfigyelők, megfigyeltek és a sör kavalkádja a bajai önkormányzati választáson. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer:

Remek. Egyetértek
Mindig elfelejtem, hogy te szeretsz visszabóklászni, így jó hogy most jelezted.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
te nem vagy ász de még tök alsó sem...profán gádzsó...részegen...méghogy:
Én e Ász ...(frászt) Te á Skanna...(vagy) Te Mó Kus Fenna Fán

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=e3AAlnnMa1Q
@jaegtoer: olvastam... gondolkodtam, jelezzem-e a "gondolataim" (így, a lengyelekkel menetrendszerűen elfogyasztott vodka után -nem hiszem el, hogy ez lételemük, ha sokáig leszünk együtt kell egy új máj:)- nem tudok nem fellengzős lenni, s mindig a hübrisz ragad el:)), de akkor most leírom:
mindamellett, hogy ciceró is megirigyelné a stílust, s méltó lenne arra, hogy ő mondja el a rostán, azért túl megengedő a "néppel" szemben, átitatja konzervatív elitizmusod, mely -hogyan mondjam szebben?- alapvetően patriarchista, mint a pater familias jogállása az senatus által uralt romaban, s számomra, ki nem tudok kiszabadulni lumpenproletar s zselléri gyökereim mindig is meglevő szorításából, túlságosan megengedő a többséggel szemben így, a XXI. század elején -egy sokak által kritizált, ám meggyőződésem szerint kiváló és tapasztalataim alapján -már az általa megszerezhető tudás tekintetében- nyugat-európai összevetést is kiálló, s így kiemelkedő tudást is biztosítani képes oktatási rendszer megléte után (magától értetődően nem az utóbbi 15 évről beszélek -ennyi akademizmust most megengedek magamnak:)-) az internet korában -picit az angol gyarmatosok viszonyát szinesbőrű személyzetükkel szemben, mint analógiát juttatva eszembe, kik gyermekként tekintettek a helyiekre-, s minderre én vagyok az élő példa akár, aki jöttem, ahol a többség maradt, minden kivételes képesség birtoka nélkül -melyet az is mutat, hogy a nobel-díj átvételének megtagadása miatti "most wanted-list"-re felkerülni annyi esélyem van, mint ama vak görög által az utókor számára megörökített falónak az epsomi derbyn- képes vagyok minimum arra, hogy a saját érdekeim felismerjem, s ezáltal legalább elinduljak az alattvalóból állampolgárrá válás nehéz, ám annál felemelőbb útján.
Így azt gondolom, a fentiek miatt, hogy nem teljesen tudok a tiéddel azonos álláspontot elfoglalni a kérdésben:)... habár az írás, az lenyűgözött, s ezért köszönettel tartozom:)... komolyan...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

SZABÓ DEZSŐ KÉT PÁRTISÁGRÓL

Negyedik tévedés: És éppen itt következett be a világtörténelem legnagyobb, legpiszkosabb, legpusztítóbb hatása. A kitermelő elemek ügyeskedése azt a torz hatást tette a szemek mechanizmusává: hogy a nép demokratikus részvétele a történelmi építésben, a szavazati jogban lesz ténnyé. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. A nemzeti munka tömegeinek részéről a szavazati jog, a szavazás, a képviselőválasztás nem jelent egyebet: mint intézményessé gépesített felajánlkozást a kitermeltetésre a történelmi élősdiség számára:.
HÜVELYKMUTYI!
Olyan IGAZI PÁR NAPIG TARTÓ DE VÉRES FORRADALMAT KAPSZ A NYAKADBA AZ ELCSALT 2014 ES VÁLASZTÁS UTÁN, HOGY NEM A MŰANYAG FEJED FOG LEESNI ........!!! TE NEMZETI GAZEMBER
minden politikus minden cigány és minden focista köszpénzen élősködő...

akkor mit vársz orbánviktortól ?
@Dexter007: "majd röhögve húzom be az ikszet az ellenzéki jelölt mellé! :)))"

van egy rossz hírem !
FOTÓVAL kell bizonyítani a savazást...
ez az új láncsavazási technika....
@Mariann19: a rezsi izéhez, érdekes összefüggés lehet ez is:

Miért akarja kiiktatni a GVH-t a fideszes?
A kormány még nem tudja, beáll-e Koszorús mögé, sokakat meglepett a versenyt korlátozó ötlet. Energiacégek fúziója lehet az ok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F14%2Fmiert_akarja_kiiktatni_a_gvh-t_a_fideszes%2F
és még:

Államosítást készíthet elő a versenyhivatal megcsonkítása

Eltiltaná a versenyhivatalt a Fidesz attól, hogy megakadályozza a fogyasztók és a gazdaság számára káros cégegyesüléseket. A változtatásra kevés ésszerű érv van, hacsak egy közeljövőben tervezett fúzióhoz nincs rá szüksége a kormánynak. A változtatás jól jöhet a közműcégek államosításakor és összevonásakor, vagy például a Takarékbank állami részesedésének továbbadásakor.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Nemzeti_bajnok_titkos_tervek_allamositas
szép pár:

Hernádi ma Orbán oldalán bukkan fel

TVK-üzemet adnak ma át Tiszaújvárosban, a rendezvényen jelen lesz Orbán Viktor mellett az Interpol körözési listáján szereplő Hernádi Zsolt Mol-vezér is.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Hernadi_ma_Orban_oldalan_bukkan_fel

--------------------------------------

a qrmányi eltőzsdézésről pedig szó se essék:

VG: szép reálhozam a nyugdíjkasszáknál

A hazai önkéntes nyugdíjpénztárak és a megmaradt magánnyugdíjpénztárak portfóliói is magasabb hozamot értek el az első kilenc hónapban, mint a pénzromlás mértéke lehetett - írja a Világgazdaság keddi számában.
@sírbateszezazegész: "amíg nem mélyszegénységben lévők által, a létfenntartás kényszerétől hajtva elkövetett bűncselekményekről beszélünk, addig soha nem tudjuk azt csökkenteni"

Gondolom te pld. ezekre a győri mélyszegénységben élőkre gondoltál. :)

youtu.be/JzHC6vvlF8I

Te egyébként melyik adást nézed? Ugye nem akarsz elszomorítani teljesen??? :)
A 8-1 Orbánnak felért egy agyrázkódással

A miniszterelnök megírta az Indexnek, mit érzett a hollandiai vereség után.

index.hu/belfold/2013/10/14/a_8-1_orbannak_felert_egy_agyrazkodassal/
@sírbateszezazegész: A cigánykérdés messze nem a rasszizmusról szól!
Ezt tessék már felfogni!
Egyébként :Látom huhognak a ballibek.:))
Jövőre is ugyanez lesz úgyhogy nektek coki!:))
Tutira meglesz a fidesznek az 5/4 is!:))
vikiéknek meg az anyjukat!
Na viszlát!
@sírbateszezazegész:

Nagyon érdekes összevetni a két írást, a két szemléletet.

Jég olyan, mintha Széchenyi gondolatai suhannának át a XXI.sz. elején, te viszont biztos, hogy nem vagy Kossuth. Hálistennek:)) (Hogy mi vagy, azt legföljebb priviben.)

Néhány gondolatot azért a megfontolás kedvéért engedj meg.

Abban neked igazad van, hogy az oktatási rendszerünk kiállta - egyre erősebben múlt idő!! - az európai összehasonlítást, de csak lehetőséget adott a kötelező 8, majd 12 osztályon felül. Ami nem kevés!
Ezzel aztán vagy élt valaki, vagy nem.

Az indíték is sokféle. Családi hagyomány, meg nem valósulhatott szülői álmok, egyéni érdeklődés/becsvágy, csak, mert divat.

Egy iszonyatosan nagy hiánya volt a rendszernek, kultúrát nem adott hozzá/mellé.
Nem véletlen, és ez a vezetők tudatos hibája/vétke volt. Itt is Jégnek van igaza.

Kis kitérő. Ha Aczél a nagy tudásával, biztos ízlésével, kiváló ösztöneivel nincs, ennyi se lett volna. Nézd meg az aczéli szerepben tündöklő Feketét, Kerényit - annak attribútumai nélkül. A nevét ugyan ki nem ejtik, de ezt hiszik magukról:)) És ez csak egy szűk szelete a kultúrának. Mondhatnám a könyvkiadás szennyhullámát is.

Látod az eredményt, a teljes politikai elit - igen kevés kivételtől eltekintve - első generációs értelmiségi, annak teljes - a fentebb jelzett hiányból adódó -frusztráltságával.

Ez Hornra ugyanúgy igaz volt, mint Kövérre, hogy a legújabb generációról már ne is beszéljek, akinek a tanulás alig-alig fontos.Ők a net felszínes gyermekei.
Nem is frusztráltak:)) Nézd meg pl. Török Zsoltot. És be fog kerülni, és azt hiszi magáról, ettől az elit része lesz.

(Érdemes végigböngészni a maszop új listáját egy szégyen!! És ez MA felelőssége. Ő meg az "öregek" felelőssége és máris Jégnél vagyunk))

Angol gyarmatosok. Mit gondolsz, az új földesurak, alkalmatlan polgármesterek, mostantól egyes szakfelügyelők, hogy tekintenek a helyiekre? Hogy bánnak velük, ld. szégyenlista?
Ebből az összehasonlításból azt hiszem nem mi jövünk ki jól:))

Annak felismerése,igénye, hogy alattvalóból állampolgárrá akarsz válni, azt feltételezi, hogy mindkét fogalom tartalmával abszolút tisztában vagy, igenis kivételes képesség. Ezen nem nyitok vitát!

Na de ezt nem mindenki képes egyéni úton elérni, még ha fel is ismeri, a végrehajtásnál elakad.

(Hogy nagyon profán példát mondjak, Széchenyinek voltak eszközei, eredményei és végül mégis Döblinget választotta.)

Erről szólna a vezetés felelőssége.
@GeoCracker: Szerintem még egy politikai vereség sem rázza helyre. :)
@Orica Középföldi: nagy vonalakban egyetértek, hozzá tenném, hogy ilyenek nem kis számban a nem első generációs értelmiségben is vannak, ez alap személyiség jegy, ami az ideális körülményektől felszínre tőr.

Ez meg megint egy oltári nagy hiba, és akkor még finoman fogalmaztam:

Nem október 23-án szerződik Mesterházy és Bajnai, nehogy Gyurcsány félreértse

A választási együttműködésről szóló megállapodást tudatosan október 22-én, és nem a nemzeti ünnepen tartandó ellenzéki rendezvényen írják alá. Ezzel azt szeretnék egyértelművé tenni, hogy a (Gyurcsányékkal) közös ünneplés nem a két ellenzéki erő közötti megállapodás kiszélesítéséről szól.

hvg.hu/itthon/20131015_Nem_a_nemzeti_unnepen_szerzodik_Mesterhaz
A parlament előtt van egy fideszes nyilatkozattervezet, amiben azzal vádolja a magyar országgyűlés az Európai Bizottságot, hogy megsérti a közösségi jogot.
Csak az nincs benne, hogy mikor és hogyan.
A rezsi letöréséért vívott háborúban a kormány maga faragja az ellenség arcát.
Démonokkal harcolunk.

444.hu/2013/10/15/rohadjal-meg-a-funyiroddal-egyutt-nyuszika/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igazad van, de most nem az értelmiséggel foglalkoztam, hanem a vezetéssel - Jég kontra Sír írása alapján.
Tucatnyi képviselő mentelmi jogát felfüggeszthetik a nyelvvizsgabotrány miatt

Egy magas beosztású minisztériumi tisztségviselő is vett magának nyelvvizsgát a hírek szerint, de az ügye olyan régi, hogy mára elévült.

hvg.hu/itthon/20131015_Tucatnyi_kepivselo_mentelmi_jogat_felfugg
@Orica Középföldi: tudom, de olyan nagy különbség a vezetés és az értelmiség között nem van, valamit meg csak bele kellett kotyognom :D
elkeseredettség, mentális gondok, kilátástalanság, fásultság, és ezek még központilag erősítik is.:

A vác korábbi kapusát ölték meg hétfőn

Öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi tegnap délelőtt Baracson, a kórházba szállítás után elmondta, hogy megölte élettársát és nevelt fiát. Holttestüket Mélykút közelében egy mezőgazdasági területen találták meg. Az egyik áldozat Héreg Ádám 21 éves focista, a Vác és a Kaposvölgye kapusa. (Rangado.hu, Police.hu)

444.hu/2013/10/15/a-vac-korabbi-kapusat-oltek-meg-hetfon/
közben meg:

Gödöllő, vol 5: Vizsgálódik az egyetem, további kemény fizetések

Pénteken posztoltunk arról, hogy a SZIE GTK dékánja 4 rokonát foglalkoztatja, valamint ,,ügyvivő szakértő" munkakörben érthetetlenül magas, akár 1 millió forintos fizetésekkel dolgoznak alkalmazottak. Az egyetem azonnal felszolított minket, hogy töröljük a fizetési listát. Most megindult a belső vizsgálat is.

atlatszooktatas.cink.hu/godollo-vol-5-vizsgalodik-az-egyetem-tovabbi-kemeny-1445060612/@zubreczkidavid/@dprinz
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @jaegtoer: @sírbateszezazegész: @Knósszosz:
jó látni, ti szánalmas, nyomorult, ballibsi söpredék, ahogy ajvékoltok teli torokból és vizionáljátok a világ végét. Pedig csak nektek van végetek, a nemzet végre helyes úton jár. Ti meg a történelem pöcegödrébe kerültetek, ahová valóak vagytok. Yippie-kai-yay, motherfucker(s)!
@orgoványi erdőjáró:
"a nemzet végre helyes úton jár."
Ilyenekkel ordított hordóról az is, akinek Trianon-t köszönhetjük.
GOTO Könyvtár
LET Agyad=Törikönyv
@orgoványi erdőjáró:
persze a nemzet nem te vagy nem is voltál és nem is leszel, szarházi vagy!!!! és az is maracc

dögölj meg

brühüyyy

minő darab szar és minő bidesch
@Orica Középföldi: sorold, kell egy kis agytorna psziho-szocio-csoport dinamika szinten :D
@Penivaldes: Szép napot neked. Ugye milyen jó látni, hogy vannak azért elégedett honpolgárok is??? :)
csak nem, kezdenek reálisan nézni minket??

Magyarország veszélyes Európára

A Szovjetunió széthullása után nem tudtunk csatlakozni a szabad Európához, az EU tagállamok demokratikus deficitje nem legitimálja a diktatúra felé történő haladásunkat. Egy neves osztrák újságíró írt Magyarország és az EU kapcsolatáról.

www.origo.hu/nagyvilag/20131015-magyarorszag-es-az-eu-kapcsolatarol-irtak-egy-osztrak-napilapban.html?sec-1
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
@Fabius: és többiek:

Gyorshír: Hunvaldot és Weineket felmentették

Minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével abban az ügyben, amelyben több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt szabad demokrata zuglói polgármester és hat társuk ellen.

hvg.hu/itthon/20131015_Hunvaldot_es_Weineket_felmentettek
@orgoványi erdőjáró:
:D

heje suton, így kell ezt írni, amúgy stimm.
Micsoda izgalmak. :))

Gyurcsány autófényező lesz, ha a DK nem jut be a parlamentbe

mno.hu/ahirtvhirei/gyurcsany-autofenyezo-lesz-ha-a-dk-nem-jut-be-a-parlamentbe-1190088
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Most nem érek rá, de biztos visszatérünk még erre:))
hmmmm,

Atom-tengeralattjáróval fizettek volna az oroszok az új-zélandi tejért

Az oroszok 1993-ban már százmillió dollárral tartoztak Új-Zélandnak, ahonnan tejtermékeket importáltak. Pénzük nem volt, így fegyvereket ajánlottak cserébe.

444.hu/2013/10/15/atom-tengeralattjaroval-fizettek-volna-az-oroszok-az-uj-zelandi-tejert/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi meg akkoriban vesztettuk el a bazi nagy keleti piacot. Bakker, most legyozhetnenk az eut! Tengeren, 8:1-re.
Szabolcsi almaert mit adtak volna? Interkontinentalis raketat?
Jaksity Katát kicenzúrázták a köztévéből

Jaksity Katát, az ATV és a Klub Rádió műsorvezetőjét Jakupcsek Gabriella női műsorába hívták meg, majd telefonon lemondták a szereplést, mondván, az MTVA nem járult hozzá.

hvg.hu/kultura/20131015_Jaksity_Katat_kicenzuraztak_a_koztevebol
na itt kezdődik a példamutatás :D

Saját telefonja miatt büntette meg magát
Egy amerikai bíró mobilja tárgyalás közben szólalt meg. Ötven dolláros büntetést szabott ki magára.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F10%2F15%2Fsajat_telefonja_miatt_buntette_meg_magat%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @kifordított nagyanyó: sziasztok:) Gábriel, te szokás szerint cs7sztatsz, Nagyanyó, te meg vagy naív csodaváró, vagy kommentet figyelmetlenűl olvasó vagy...
ehhhhhh

Akkor ezt a tökéletes fourfourtwo cikket ajánlom. Három pontban összefoglalnám a lustáknak: Csányi nem hibás. Az új stadionok kellenek. Orbánnál jobban ez senki nem fáj.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F15%2Fha-elvesztette-a-fonalat-a-8-1-utan%2F
@saravad: szia:) azért mindenhol, még a vademberekhez oly közeli albioni határvidéken is tisztelik az istenek kifürkészhetetlen akaratából a nagy átlagtól eltérő elmét kapókat... kik közt vannak varázslók és a falu bolondjai is... ez utóbbiakat soha nem heccelik a jóérzésűek... te most miért teszed ezzel a roggyant elméjűvel?:)
Ha valakit érdekel, Gyurcsány kongresszusi beszéde.
Jót tett neki egy pártalapítási küzdelem.
Szerintem figyelmet érdemlő beszéd.

www.youtube.com/watch?v=xBuer41i0MM
@sírbateszezazegész:
Még így is visszafogtam magam, hiszen nem varhatunk senkitol tobbet mint amire kepes. A tuladagolt kritika csak visszavetne szemelyes fejlodeset. Kisbetuvel irta hogy Nemzet es nem is tettem szova!
@sírbateszezazegész: Én nem csúsztatok csak felhívom a figyelmed, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények áldozatai nagyobb számban nem a mélyszegénység miatt jártak úgy ahogy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem -esetleg- fourbytwo -ra gunultál?

mert a zusában az az egyszerűség csimborasszója

meg a ducktape ami nélkűl nincs építkezés

brühüyyy

ugyanez levédiában micsoda?
@rodeo36: ez egy idióta seggnyaló weboldala, épelméjű embernek sírvaröhögős.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sőt! alaptörvénybe kéne foglalni, hogy megvédjük a mindenkori aranylábúinkat mindenféle kínos vereségtől. ezért nem is indulunk semmilyen nemzetközi versenyen, kivéve, ha nekünk ott az alanyi jogon járó első helyezést előre átadják.
@saravad: megkövetlek... most látom már erőfeszítésed nagyságát és tetteid mélységét a hendikeppes irányába:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: közülük az egyik szintén, csak mindig maszatol...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja, én nem nyitottam ki...

brühüyyy

csak azt javítottam amit te ídéztél
@rodeo36: sejtettem, hogy nem olvastad el, ezért címkéztem utólag ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miért nem deklarálod a zsigeri ellenérzést?... neked is könnyebb lenne, mert mindketten tudjuk, sokkal jobb eszű vagy annál, mint, hogy ne okozzon gondot számodra a valóság elhajlításának folyamatos kényszere álláspontod igazolásának okából... stroke-od lesz emiatt, meglásd:)... amit én sajnálnék személy szerint... meg miért gondolod, hogy egy coming out után nem beszélnénk veled?... az ember tudomásul veszi a másik nézeteit, de aztán -mivel minden tiszta- sokkal jobban lehet beszélgetni a többi témáról, nem gondolod?:))
@Orica Középföldi: később válaszolok, a privivel pedig megtisztelnél:)
@sírbateszezazegész: talán mert a bizonytalanság megtartása létszükséglet, hasznos a félelem az ismeretlen ellen, jobban kikapcsol a kognitív elme, és ekkor jobban irányítható ;)
@sírbateszezazegész:

ok, talán estefelé ráérek vagy holnap reggel
@Orica Középföldi: én csupán annyit jeleztem, hogy a többséget felmenteni a felelősség alól számomra nem elfogadható út... hisz akkor nem a civil társadalmat építjük, hanem csak reménykedünk egy kiváló és felkészült elit valamikori eljövetelében, vagy rosszul látom?:)

Én nem tudok azonosulni márciús 8-val. Nem egy napra, hanem az év mindegyikére, számomra magától értetődően, vonatkozik az egyenlőség, mely az eredeti cél volt luxemburg elképzelése szerint.

(A gyarmatosok szülő-gyermek elképzelését természetesen nem hasonlítom a feudális hierarchiát kiépíteni akaró, saját gyökereiket megtagadó uborkafára felkapaszkodottak mentalitásával. Főleg annak fényében, hogy az eredetiek harcosok voltak... dölyfösek, elbizakodottak, de saját érdekeikért akár az életüket is feláldozó rablók és martalócok... rátartiságukat mindig kezük ügyében lévő kardjuk adta, melyet használni bármikor képesek voltak, s nem az állam támogatása a hátuk megett...)

Σ: mi építettük ezt a rendszert azzal amit tettünk vagy nem tettünk meg.

(Jól látszanak a konzervatív és baloldali beállítottság közti különbségek:))

Ide miért nem vonatkozik a tükör állításának szükségessége?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ki van itt bizonytalanságban?:) mondj bárkit, aki e kérdésben abban lenne...:)
@Orica Középföldi: igen, feladta a leckét beszédével a többieknek:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
" Ne hagyd, hogy a megtermelt áramunkat le rezsicsökkentsék."
Eu-val megbeszélve, minden rendben.
Inkább a kisegítő hajószemélyzetén kell még munkálkodnunk, de te is töprengjél.
Én gályarabokban gondolkodom, csak azt nem tudom, hogy a hazai, vagy az idegen választékot részesítsem előnybe, ha kimegyek a munkaerő piacra.
@jaegtoer:
"Hamarosan a gyógyszerárak államosítása jön."
Tudod miért? Mert a jobb gyógyszertárakban még van fonal, amivel a műtéti helyeket össze öltik.
Ugyanis a kórházakban hamarosan nem lesz, mert akkora a felgyülemlett tartozás /60 mrd minimum/, hogy a beszállítók továbbiakban nem hajlandók ellátni a kórházakat.
A gyógyászati eszközöket beszállító fő korifeus nyilatkozott erről, panaszosan, ugyanis a kinnlévőségük miatt ők sem tudnak már beszerezni. Azt is elmondta, hogy bonyolultabb műtéteknél a kórházak kölcsön kérnek spéci műszereket minden eshetőségre.
Én balga meg abban reménykedtem, hogy a Fideszes jólétben egy esetleges műtétnél még a fonal szinét is kiválaszthatom, most meg már annak is lehet majd örülni, ha zsákvarróval nagyjából összefogják a sebet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Érdekes összefüggés lehet ez is."
Rossz hírem van Cirbi, nem is olyan érdekes.
A kormány semmiféle kontroll nem tűr meg maga felett, így a GVH-t sem. Ilyen egyszerű.
Nyíltan vagy burkoltan, átszervezéssel, beolvasztással szüntet meg ellenőrzési funkciókat direktben, a folyamatba épített ellenőrzési pontokat kiiktatja.
Miután lassan a meghatározó szektorok állami kézbe kerülnek, saját magát a kormány nem ellenőrizheti.
Bár a kontrollnak lenne helye ebben az esetben is, de akkor az a Fidesz egyéneinek érdekeit sértené.
@Mariann19:

"gyógyszerárak államosítása"... -írtam. szép is magyarni... árak helyett tárak lett volna, ezt aztán nem foghatom a flexibilis U billentyűre. de hát még így is érted, mit akartam makogni.
a magángyógyszerészek országos kongresszusán a a gyógyszerészi kamara főtitkára [!!sic!!] dr. zalai károly (kárcsi) nem is burkoltan megfenyegette, zsarolta a gyógyszerészeket a miheztartás végett. mivel én nem vagyok gyógyszerész, csak vendég, alig bírtam megállni, hogy be ne válaszoljak neki, hogy az elvonások után miért is kellene a gyógyszerészeknek hálásnak lenni, mert nagyjából olyan a helyzet, mint amikor a rabló elveszi, -teszi a nagy címleteket, az aprót visszadobja a kiraboltnak, hogy ne! itt van la, ne ríjjá. az "állam" most éppen ezt teszi a gyógyszerészekkel.
Megdöbbentő volt személyesen látni-hallani, hogy a szakmai érdekképviselet kénviselője nem a képviselteket védi-támogatja, hanem a kormánynak a seggét nyalja már nem is csak diszkréten a kimenetet és környékét, hanem belülről alulról fel a torokig.
@jaegtoer:
Azt lehet megfigyelni, hogy a gyógyszertárakat is állami kézbe akarja a kormány venni.
Akinek nincs tőkéje, hitelt ugyan felvehet a megvásárlásra, de az világosan látszik , hogy a visszafizetés terhét nem tudják vállalni.
Az egész elképzelésnek ellent kellene állni, mégpedig a kamara vezényletével.
Ugyanez a helyzet szinte valamennyi érdekvédelmi szervezetnél, mind belesimul a kormány karjaiba, hiszen a kiemelt fizetés mellett a munkavégzésüknek így nincs semmilyen felelőssége.
Sokkal nagyobb a jelentőség ennek a szervilis hozzáállásnak, mint sokan vélik.
Ki tudok akadni, amikor a partvonalról vonnak felelősségre minket a sorsfordításra akkor, amikor az erre való ellenállásra a hivatottak nem reagálnak, mi több, korlátozzák azzal, hogy a kormányt támogatják.
Igaz, hogy tudják azt, hogy könnyen elmozdíthatók a kormány által, más részük jó kis állami beosztásba kerül.
Mit gondolnak sokan, hogy a brazilok, olaszok, franciák véletlenül verődnek össze a milliós tüntetéseiken ugyanazon célokért?
Nálunk még ez sem megy.
@sírbateszezazegész:

igen, igazad van. csakhogy nem egy igazság van.

én, 16 éves korom óta állok a magam lábán a nagyvilágban, annak is azon a szegletén, amit Magyarországként ismerünk. volt hogy segéd, rakodómunkásokkal, volt hogy elismert és el nem ismert nagytudású szakemberekkel köztük mérnökökkel, munkásokkal és "prolikkal" dolgoztam, volt hogy országgyűlési képviselőkkel, néhány miniszterrel, államtitkárokkal heti, napi, havi kapcsolatban voltam, s a kezdetekkor Antallal is váltottam szót, vagyis hát inkább ő velem, s elő-elő fordultam a tisztelt Házban is hetente, havonta, olykor naponta. Aztán a láthatatlan kezek elkezdték a korrekciót és úgy lett minden egyre rosszabb, és elkezdett az ország zuhanni egyre lejjebb s azóta nincs megállás. 1992-től egyetlen zuhanás az életünk. de megtévesztenélek...

"__"Háy Gyula: Mohács
Tragédia

„Zuhanunk, zuhanunk, Szentatyám!” – írta az ifjú II. Lajos király egyik utolsó levelében a pápának. Nem írhatta volna szebben, igazabban. Az ő királysága tíz esztendeje nem volt más, mint egyetlen zuhanás.

Eladó volt már minden. Eladó és ellopható. Magyarország a Mohácsot megelőző tíz évben veszett el igazán. Mohács már csak a ráadás volt. Háy Gyula drámája pontos és realisztikus pannóját festi meg ennek a kornak; az elszegényedett, már csak Jézus segítségében reménykedő királynak, a gyermektelen királynénak, a csak saját politikai sikerükkel foglalkozó Habsburg monarchiával, és a haszonszerzéssel, birtoklásvággyal eltelt magyar főurakkal, nemzetes asszonyokkal. A magyar történelem egy kivételes pillanatát élhetjük át, - van mit tanulnunk belőle…(Csiszár Imre, rendező) __"

voltak szünetek, voltak reményteli pillanatok az ország életében, de mindig minden semmivé lett. Időnként tündöklő szellemek mutattak utat a riasztó sötétségben, de lassan vagy gyorsan mindig kihunytak s nem maradt más, mint a pislákoló remény, a földet túró makacs paraszt, a világot járt céhes legény, a tanító és néhány különc gróf, vagy báró...egy-egy renitens pap... az őrzők...
kataklizmákat átvészelve beköszöntött 1988-1991 csalókának bizonyult és szét is foszló reményteli intermezzója...
Az a II. lajos kori zuhanás most is tart, és minden éppen úgy van, ahogy az ifjú király s Háy Gyula írta... alig változott valami, csak annyi, hogy a határoktól pest két óra hossza alatt elérhető néhol annyi sem kell. ennyi a változás...meg a plazmatv, meg a mosogatógép... és van my little pony... tamagocsi időközben meghalt.

Tehát.
én úgy látom, hogy nincs különbség a véleményünk között. ami különbség az az vizsgálódás maga.
én úgy vélem, hogy nem mérhetem ugyanazzal a mércével a szántóvető, urának robottal tartozó jobbágyot mint a százezer hektárokat birtokló grófot, a nemességet a tatárok elleni harcban kiérdemlő báró kései utódját, vagy az írni-olvasni éppen tudó cselédet és a naccságát, a rohamot vezénylő tábornokot és a lővonalba beérő gyalogost a kartácstűzben, és hogy napjainkba térjek, nem lehet ugyanaz a mérce a szavazati joggal megvert kisember, polgár, munkás, paraszt esetében, mint a gyáros, a politikus és a bankár esetében. utóbbiak felelőssége összehasonlíthatatlanul nagyobb. az emberek egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben, szeretnének szeretni és szeretve lenni, örülni az életnek, megélni az életet és nem hagyni hogy elsuhanjon mellette, utódokat egy jobb világba, s alkotó szelleme-keze-nyomát otthagyni a világban... Mások uralkodni akarnak, s gazdagodni és úgy nyomot hagyni, megint mások csak az uralkodásért uralkodni, és a gazdagodásért gazdagodni...

A nép összességében békés és békét akar és békében élni, talán éppen a Tízparancsolat, vagy a Korán, vagy a Talmud, vagy a Napisten, vagy Manitu szabta keretek között... vagy nvezd ahogy akarod. a nép nem szolgahad, de szolgál, ha békét mondanak neki, a békét szolgálja, ha háborút mondanak neki, a háborút szolgálja, ha a pénzt, akkor a pénzt fogja szolgálni. mert a népnek nem az a feladata hogy új dolgokat találjon ki, hanem hogy az újat befogadja, és általa jobbá váljon a Föld, hogy az a pozitív energia, kiáradjon a Világegyetembe és mint "építő" energia működtesse azt. [szerintem]

ugyanakkor a nép egyedek összessége. itt viszont már nincs felmentés, és a mindenki maga sorsának kovácsa ugyan jól hangzik, de ahogy nem várjuk el a hegytől, hogy odébb menjen az utunkból hogyan várhatnán el minden egyes egyedtől, hogy matematikus legyen, vagy asztronauta, de legalábbis Nobel-díjas, ha a gének tréfája nyomán ahhoz ért csak hogy gyönyörű széklábat faragjon, különös megfigyelő képessége folytán tévedhetetlenül tudja mikor fog esni az eső, vagy úgy kódolta a sorsa, hogy nem riasztja a betegség, szenvedés és készteti valami hogy ápolja azt aki bajba jut, másoknak megint mindene a kocsmazug, vagy a mező, az erdő vagy a városi kőrengeteg...
annyifélék vagyunk, hogy követelhetnénk mindőnktől, hogy tudjuk és értsük a jogot, hogy előre tudva tudjuk, az a záradék kifosztásunkat jelentheti, ha valami másképp alakul....
folyt.

affene!
locsogok itt, pedig annyi az egész, hogy a vezető felel, a nép követ, s már az is vezetés ha valaki felismeri, az út vége szakadék lehet, ezért ment régen mindig elöl a vezető, hogy ha rosszul vezet, elsőnek ő essen bele.
Az a különös képesség, hogy te a rossz utat felismered, az csak annyit jelent, hogy bár lehet kevesen értik úgy a szót, mint te, vagy szép asztalt is faragsz, de te a legjobban ahhoz értesz, amihez oly sokan nem, hogy hogyan változtathatsz a sorsodon, mert arra vagy hivatott, hogy láss, és cselekedj, de ezt nem kérheted számon azon, akinek ezt a csodát a dns-e nem adta meg, de megadta azt, hogy majd a szépunokája zseni, vagy zongoraművész legyen.
nem szeretnék a jó Hacsaturján Mester által oly sokszor ostorozott kivagyiság hívságos hibájába esni, de azért figyelmedbe ajánlanám ha még nem került a látókörödbe, esetleg a kezedbe:)
Mika Waltari:
Mikael. Mikael Hakim. [rendszeresen, 2-3 évente egy darabig.]
Turms a halhatatlan
Az emberiség ellenségei
Az ország titka
nem bánod meg. persze Schütz István fordításban. aztán persze a többit is
De ha már ott vagy, ahol
Franciák?
Victor Hugo Nyomorultak * és versei is vannak! kötelező. (ha elmúltál 25)
A nevető ember
Robert Merle?
A sziget
Francia história
Csikó éveink
Jó városunk Párizs
Íme a király

Druon?
Az elátkozott királyok
...
aztán ha egyszer...
Illyés Gyula:
Puszták népe
Menet a ködben.

persze az italozás rovására ne tedd. az fontos iskola:D

[ ne vedd sértésnek, vagy lekezelésnek az "instrukciókat, lehet, hogy neked nem lesznek akkora élmények, és tanulságok, mint nekem, Asimovot nem is említettem, na mindegy..., a nyáron számoltattam össze, több, mint 140 diák dolgozott nálam 9 év alatt, volt aki évekig és úgy segítettem őket, hogy "kötetlen" munkaidőben tolhatták nálam a szekeret. aki munka mellett tanult, az tudja, hogy ez milyen segítség egy "munkahelyi" vezetőtől.
úgyhogy ne hepciáskodj, olvass, ha negyvenes vagy akkor is. és! igyál. az mindig jót tesz, feltéve, ha jó a társaság, és nem túl sok a nő. azok egy tömbben mindenféle galibát okoznak:D bajnai is hogy járt!?
@jaegtoer: élvezet olvasni téged... és igazad van abban, amit írsz... de saját felelősségüket megint leveszed a vállukról... ne a jogot ismerjék, hanem azt ismerjék fel, hogy saját jogásszal menjenek oda értelmezni azt a szerződést... továbbra is azt állítom, mi nem éltünk a tudás megszerzésének lehetőségével, mi alakítottuk olyanná tetteinkkel vagy tétlenségünkkel moot, amilyen ma... én a saját sorsukért felelősséget vállalni tudó és akaró civileket szeretnék, akik tömegét nevezzük népnek...
@jaegtoer: :)) A Menet a ködbe még nem volt meg... a többi valóban nagy élmény... cserébe: Vidal A teremtés... nekem tetszett:)

De ettől függetlenűl még nem vagyok megengedőbb... és sosem várok el senkitől annyit, mint magamtól... persze sokszor bukom el:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): szerintem az új poszton teszik azt :) szép jó estét neked is:)
@sírbateszezazegész: @jaegtoer: A Teremtés ugyanolyan kedvenc, mint Mikael.:)

Kihagytátok Mikszáthot, Mórát, Passuthot.:(

És a Michelangelo könyveket, Schulz és Tsa.
@sírbateszezazegész:

köszönöm.

Te ott élsz, sínylődsz egy volt gyarmattartó büszke, önhitt nép gyermekei között, akik ízig vérig franciák meg ki kutja kik. nemzeti mivoltukat töretlenül nap mind nap megélhették néhány rövid nehéz időszakot kivéve, míg a magyarnak nevezettek olyan rövid ideig, hogy még trianont sem tudták feldolgozni.
s ahelyett, hogy vezetőik bevezették volna őket a 20. századba, egy pusztító megalázó háború részeseivé tették, s fel sem ocsúdtak belőle, már egy következő kellős közepén találták magukat. a többi ismert.
nem elég ostorozni a hiányosságainkat, az okokat fel kell tárni, megérteni, problémákat szabatosan megfogalmazni és aszerint keresni a kivezető utat. ez a vezetők felelőssége.
errefelé nem kedvelik, de ismertem Makoveczet még az 1990 előttről, ő magyarázta el nekem, hogy csak úgy lehet, ha tételesen számba vesszük: Mit kell tudomásul vennünk? és Mit tehetünk? ha megtalálom betolom.
szóval az egyént meg kell tanítani a saját felelősségére. azt az egyént, az egyének sokaságát akik még a huszadik századba se lettek bevezetve, de a szocializmust azért bekajolták. aztán jönnek még csak a felelősségvállalási és szerepvállalási technikák. lajtán túl több száz éve töretlenül fejlődött itt meg több száz éven keresztül el volt nyomva... nem olyan egyszerű ez. és itt van a nyakunkon a népesedési és az etnikai katasztrófa... halmozottan halmozott hátrányos helyzetekkel...
@sírbateszezazegész:

ennek mérhetetlenül örülök... hogy olvastad, vagy ismered ezeket.
a menet a ködben verseskötet, abban már a bölcs Illyés szól...nem sürgős, a puszták népe fontosabb... Vidalnak utána nézek, nekem kimaradt. Köszönöm.
Bocs az ajánlásokért, de már annyira megszoktam, hogy azokkal a diákokkal akikben fantáziát látok megosztom amit tudok, amit olvastam, időnként a sört is. had küzdjön a rendszer meg értük egyenként, külön-külön, ha tud... a többit meg legalább arra, hogy miért kell hatékonyan dolgozni, miért jó hosszú távon... csak már egyre fárasztóbb és nehezebb, de még vagy harmincat nagyon szeretnék... akkor talán összejönne, hogy tíz másikat állítottam magam helyett... szóval ez az oka a tanarkodasnak:D bocs. így is lehet nyomot hagyni... észrevétlen de piszok jó érzés... és elégtétel...
@Habakuk999:

Prófétám, nem gondolod, hogy betolok ide vagy 2000 kötelező olvasmányt?:DDDD valamit azért csak olvasott Sírbatesz is, ahogy olvasgatom a hsz-eit? nemdebár?

nagy játékos vagy... te generáltad ezt az egészet az előzőn. Te svindler:DD és akkor még jössz itt Passuth-tal. nem vagy te pók?
@sírbateszezazegész:

no, itt vannak a saját sorsukért felelősséget vállalók lehetőségei:
most éppen ők, de mindig vannak és nem is kevesen:

index.hu/bloghu/kkbk/2013/10/15/megalazott_kishantos_116
@jaegtoer: eszembe sem jut, sőt köszönöm:)
Sem a franciák, sem az angolok, sem a németek, olaszok, osztrákok nem álltak jobban-e tekintetben nálunk a múlt század elején... majd, ha a nemzeti szűkkeblűséget és sovinista nacionalizmust a valódi patriocizmus váltja fel, s leszámolunk mítoszainkkal, na akkor majd lehet esélyünk... de ebben a konzervatív jobboldalnak is részt kell vállalnia, mely most is hallgat...
És nem itt élek, csak vagyok most átmenetileg, de moon szocializálódtam:)... és az én középszerűségem α-ját Ω -ként feltűntetni nem ér:)... továbbra sem... megértő vagyok én mindenki gyengesége iránt, azt is megértem, ha nem akar felelősséget, de akkor viszont igényei se legyenek... mert előbb a kötelességek, aztán a jogok... és nem fordítva... persze csak szerintem:)
@sírbateszezazegész:

" mert előbb a kötelességek, aztán a jogok"

maga konzi bacca meg. papol itt nekem. vagy legalább is jó úton halad arrafelé:)

az embereket erényeikkel gyengeségeikkel együtt fogadjuk el. de kezeljük úgy hogy az erényeikben támogatjuk, gyengeségeik lekűzdésére megtanítjuk.

Goethe:

'ha az embert olyannak vesszük amilyen, rosszabbá tesszük.
de ha olyannak vesszük amilyen lehetne, azzá tesszük őt, amivé lehetne.'
@jaegtoer: na ez az Orica-féle inszinuáció:) visszautasítom:)

Churchill mondta " aki húsz évesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki negyven évesen kommunista, annak viszont nincs esze".

Se itt, se ott nem vagyok én igazán:)
@sírbateszezazegész:

délután folyt köv. vagy privi. mittomén. majd.

jó reggelt.
süti beállítások módosítása