Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.15. 12:43 Fabius

Mi lesz veled, ciginép-szavazás?

Címkék: népszavazás ellenzék aláírásgyűjtés trafikmutyi

Egyszervolt Országban valahogy átcsúszott két népszavazási kérdés a Kúrián, ami okozott némi zavart homlokráncolást a kormány és az ellenzék köreiben is. Pártunk és kormányunk nyilván rögtön a torpedóért nyúlt, egy frakciótag szerint "Még egyszer nem fogjuk elkövetni ezt a hibát", míg az ellenzék igyekezett óvatos semmitmondással állni az aláírásgyűjtéshez:

MSZP: „Nem tudok semmit mondani, az MSZP később alakítja ki álláspontját” - Török Zsolt.

LMP: „Szombaton lehet erről álláspontunk” - Vágó Gábor.

E14: „Még nem foglalkoztunk a kérdéssel. Pár napon belül döntünk” - Szigetvári Viktor.

DK: A Demokratikus Koalíció nem vesz részt az aláírásgyűjtésben, mert álláspontjuk szerint „az egész törvényt kell megszüntetni” - Varjú László. 

népszavazás (1).jpg

Az MSZP és E14 megszólalói abban egyetértettek, hogy ha a pártok beállnak a kezdeményezés mögé akkor jócskán lerövidülhet az aláírások összegyűjtésének ideje, és akkor - talán - esély lehet a népszavazás választások előtt kiírására is. 

Mi történt azóta? Kb ami ilyenkor szokott:

Mire elérhetőek lettek a gyűjtőívek a pártokból úgy veszett ki az érdeklődés, mint egyszeri focidrukkerből a matematikai esély iránti lelkesedés holland meccs után. Informális ígéretek ide, segítségkérő nyílt levél oda, ami nem tuti biztosan hoz valami kézzel megfogható helyzeti előnyt a konyhára a választások előtt, azzal piszmogni sem érdemes. 

Engem azért csak érdekelne, hogy az elmúlt egy hónapban sikerült-e megtalálni a "később kialakítandó álláspontokat", vagy a kormánytorpedó árnyékától féknyomos klottalsóban fészkelődve arra vártok, hogy kizárólag a civilek érjenek el valamit - ha egyáltalán - és nyálat köpjenek a szátokba, és csak lenyelni legyen szükséges? 

Valamiért felrémlik nekem az egykori LMP népszavazási aláírásgyűjtése. Igen az, a "nem nekünk jutott eszünkbe" izé, amit aztán a látványos közös aláírás után hagytatok kifulladni, mert informális egyeztetés ide, "aláírásra buzdítás" oda, a gyűjtőívek se a szakszervezetektől se a többi ellenzéki formációtól nem nagyon érkeztek meg. Akkor nyilván jó volt hagyni, hogy az LMP belesüljön a pecsenyéjébe, de most azért picit más a helyzet. Ha a rezsidémon aláírással szembeállítható egységhez kevés a gesztus, miszerint: "Hozzájárulok, hogy az aláírásgyűjtés során a pártok a saját logóikat, elnevezésüket és jelmondataikat is használják." - akkor nem tudom mi lesz elég. Vagy az aláírásgyűjtés mottója lehet a baj?

"Az üzleti siker kulcsa ne a politikushaver legyen, hanem a becsületes, szorgalmas munka."

Szerintetek? 

 

 

712 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr235571644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Husz_János_Puszita:

@Penivaldes:

Önmagától remény nem lesz. régi piszológiai megfigyelés, hogy a magunkhoz hasonló embereket szeretjük, és szívesen bólogatunk azoknak, akik a mi véleményünket mondják ki a szónoki emelvényről. Ők a mi vezető politikusaink, mi választottuk meg őket. A (tévesen) Széchenyinek tulajdonított mondás szerint minden országnak olyan kormánya van, amilyent megérdemel. A kétszínű kormány azért kétszínű, mert mi magunk is azok vagyunk. Én is, te is.

Szóval, jobb kormány akkor lesz, ha a következő generációt önmagunknál erkölcsösebbre neveljük.
@Penivaldes: és ne csak a múltunkban éljünk, mint ez is itten:

Fotó: Ezer négyzetméteres tűzfalfestmény készült az évszázad mérkőzéséről

hvg.hu/kultura/20131016_Felavattak_az_evszazad_merkozeset_abrazol

a hollandok meg 8:1-ről csinálnak egy óriási festett klumpát.
@Penivaldes: van egy ötletem a molinóra pl. rovásírással rajta: hagyjuk penit stoppolni!
@bella _ciao: igen, és utána vonulhanának a zokni stoppolók stoptáblával
egyébként meg most kimutattátok a fogatok fehérjét.
és én még bíztam bennetek bajnaisták
@bella _ciao:

Rá fognak faragni, ha Csányit nem veszik komolyan, szóval drukkolok nekik, hogy ne.:)
@Penivaldes: ööö, kérném az adott halmazban lévők felsorolását, nem sokan leszünk benne ;)
Már csak az isták miatt is :D
Van itt radikista, jobbikista, dékáista, antielitista, senkista, ballista, libelista, semmista, egyiksemmista, istanista :D
@Mészáros Laci:
"Azért kezdődnek a napi gondok pl. a szemetes cégeknél, mert fel sem merül bennük a hatékonyság, mint opció."
Ezen vitatkoznék veled.
Kis településeken 1-5%-os nyereségrátával dolgoznak, ezt a nyereséget le kell adózni, a megmaradó részből kéne fejlesztenie, pl. új gépkocsit venni.
Ezen a területen verseny van speciel, és a legjobb ajánlatot fogadja el az önkormányzat.
Teljesen világos, hogy egy 10%-os árbevétel csökkenés átfordítja veszteségbe a vállalkozást 5-9%-os mértékben.
Ekkor még az eredeti befektetésének megtérüléséről nem is szólva. Megjegyzem, hogy az állóeszközeik rövid és közepes élettartamúak, magas az amortizációs kulcs, indokolt az állóeszközpark gyakori pótlása.
Hasonló a helyzet az energiaszektorban, ahol óriási a befektetés, melynek illene megtérülnie, márpedig ez a profitból valósulhat meg.
Az ipari termelő ágazatokban nagy öröm, ha 8-10%-os a nyereség, a rezsicsökkentés már 20%, és 30% lesz.
Ezen az abszurd helyzeten kéne elgondolkodni, és a következményein. Az energiaszektor az utóbbi időben veszteséges, egy cég van, aki 80 mrd-os befektetéssel tavaly 5 mdr-os nyereséggel zárt.
A befektetése így pl. 16 év múlva fog megtérülni, a rezsicsökkentés mellett soha.
Érdemes óvatosan és szakszerűen kialakítani a véleményeket, némi hozzáértés sem árt néha.
@Husz_János_Puszita: mikor melyik, mind és egyik sem, anno a teszt alapján jobblib szoció beütésekkel :D
hmmmmm, sokan bevehetik ezt, de én biztosan nem:
/volt valami olyan, hogy ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit teszek, és ha ez a kettő fedésben van???/

Orbánék helyreigazítást kértek a Telegraphtól

Nem olyan lehet, mint Putyin, hanem olyannak tűnhet.<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20131016-orbanek-helyreigazitast-kertek-a-telegraph-tol.html?sec-1
-no comment-

www.origo.hu/itthon/20131016-fittyet-hanynak-a-kepviselok-a-fobirora.html?sec-3

Darák Péter, a Kúria elnöke a legfőbb bírósági szerv 2012-es tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. október 16-án
ehhez sem tudok mit hozzá tenni:

Csak a megkérdezettek tizede változtatott bankolási szokásain a tranzakciós illeték hatására. A banki költségek emelkedésére nagyobb arányban reagáltak a nők, a 30-49 éves korosztály tagjai és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők - derült ki a GfK kutatásából.

hvg.hu/gazdasag/20131016_Felmeres_Hidegen_hagyja_a_magyarokat_a_tr
@bella _ciao: én vagyok a barom, egy XIX. századi rovásírás télleg a mienk... mint az ősi székeky himnusz...:)
@Mariann19:

Az 5 milliárd adózott nyereség?

Okosok mindig figyelmen kívül hagyják az alternatív költséget. Egy befektetésnek hosszú távon többet kell hoznia amortizáción felül, mint a pénzpiacon elérhető kockázat nélküli hozamok. Tavaly még 6% kamatot adott bármely bank egy sima féléves lekötésre, pár millió forintos betétre.

Ki az a marha, aki működő beruházásban kockáztatja a pénzét, robotol mint az állat ugyanannyiért, amit a bankba betéve is megkapna? Nem még veszteségért. Nonszensz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aztán majd mennek be reklamálni, méér vontak le a számlájáról ennyit meg ennyit.:)
A másik ilyen politikus barátom, akiről beszélnem kell, Kocsis Máté, a 8. kerület polgármestere. Ez az a kerület, ahol a rendszerváltás előtt hat pálya volt, és azóta ebből lett négy. Ez az a kerület, amelyik sose adott be pályázatot pályaépítésre vagy felújításra. Egy ilyen ember nekem ne beszéljen a fociról. Mint a Fidesz szóvivője annyi más területen tud hazudni.- Mondta Csányi Sándor. :)
@Husz_János_Puszita: nézd meg mit mondott varga a lehetséges további rezsicsökkentésről:
- amíg tudnak a részvényeseknek osztalékot fizetni, addig vannak tartalékaik, tehát lehet emelni az elvonásokat

hja kérem, így megy ez, és ő egy elvileg a közgazdasághoz értő politikus, igaz ebből már csak a demagóg percpolitikus maradt meg
@Mariann19:

"Kis településeken 1-5%-os nyereségrátával dolgoznak"

nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, csak feltételezem, hogy a kiadásaik között vannak olyan tételek, amelyeken van lehetőségük változtatni. ehhez rugalmas gondolkodás kell, ami Magyarországon elég ritka, nem is tudom, hogy van képünk büszkének lenni a feltalálóinkra.

mivel (ismétlem) nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, ezért nem szeretnék okoskodni és blődségeket írni még példaként sem.

if it's cold you have to move faster. ha a (gazdasági) környezet hűvös, gyorsabban kell mozogni, különben megfagysz.
@Husz_János_Puszita: ne is mond, a párom bankfiókban dolgozik, fog a fidesz propaganda, és nem csak a nyugdíjasok között, hanem a cégvezetők között is, nincsenek illúzióim, se reményem, nagyon nagy szarban vagyunk, és még nagyobban leszünk.

A fidesz baromság mérge lassan de biztosan öl.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az indítékaik felől percnyi kétségem nem volt eddig sem: körülnéznek, ahol pénzt találnak, gyorsan besöprik. Következményekkel nem törődve.

Könyörgöm, tavasszal a 2012.-es osztalékot fizetik ki a cégek!!! Május 31.-én zárul az előző adóév. Rezsidémon idén januártól szedi áldozatait. Gazemberek.
@Penivaldes:

van jópár ismerősöm, akik nagyon szomorúak, hogy annak idején nem akartak gyerekkel vesződni, most meg már késő bánat.
@Husz_János_Puszita:

+ vezetékadó
+ robin hood adó

Gazemberek. Hosszú évekre tesznek tönkre egy egész országot.
@Mészáros Laci: itt már lassan abszolút nulla van, még az atomok sem nagyon mozognak, nem hogy a szerves molekulák.
@rodeo36:

na, ez az bazmeg! majd megtanittyák, ahelyett, hogy megvárnák, amíg magától belenő a hangjába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tesóm is bankos, vannak sztorik, sokan el sem tudják képzelni, mekkora a pénzügyi analfabétizmus.
@Mészáros Laci:

Ja very fast fognak kirugdosni embereket. Éljen.
@Husz_János_Puszita: okééé, akkor nem szaporítom a szót, tényleg siralmas a pénzügyi kultúránk, pont mint a többi
@jaegtoer:

tuggya, könnyű nekem. amikor a dörmögő dömötör után közvetlenül az ím, ígyen szóla zarathustra került a kezeim közé, a mutter hiába figyelmeztetett, hogy nem nekem való, elóvastam, oszt persze így megtanultam megbecsülni wnnetou és old shatterhand munkásságát.
@Husz_János_Puszita:

"ery fast fognak kirugdosni embereket. Éljen."

Ha csak eddig terjed a fantáziájuk, akkor igen.
@sírbateszezazegész: ugye-ugye? a cél szentesíti a rovásírást. tanuld csak meg. versenyeket is rendeznek a témában.
@Mészáros Laci:

Én sem ismerem a szemétszállítók költségszerkezetét, nem tudok tanácsot adni. Gondolom van, ahol vannak hatékonysági tartalékok, lévén sok közülük részben vagy egészben önkormányzati tulajdonban van.

Ha próbáltál lefagyott gazdaságban túlélni, nem beszélsz így.
@Mészáros Laci: "nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, csak feltételezem, hogy a kiadásaik között vannak olyan tételek, amelyeken van lehetőségük változtatni."
én szerintem meg te be tudnál fizetni havonta +100.000.-Ft-ot a költögvetésbe!igaz nem ismerem a jövedelmdet de
feltételezem. hatékonysánöveléssel megoldod!
okoska!
@Zero Dark Thirty: ez a link nem feltétlen7l engem cáfol... mindenesetre köszönöm
@punkfrog:

Minőségi különbség van egy adófizető átlagpolgár mozgástere és egy vállalkozás mozgástere között. Abban igazad van, hogy a napi költségeimet tudnám csökkenteni.
@sírbateszezazegész: nem, nem cáfol. de ne hidd már, hogy mindenki vitatkozni akar veled. meg cáfolgatni. van, aki csak beszélgetni. én is, te, kecskesajtos.
@Penivaldes:

csakhogy nem arról szól a történet, hogy többek legyünk, hanem arról, hogy ezzel lefoglaljanak bennünket, és nehogy sikerüljön valahogy beevickélni a világ "fősodorvonalába". ugyanis ha az lenne a cél, akkor nem a közmunkával szarakodnának meg haveri tankönyvkiadóval meg jogdíj einstanddal és stadionfaszkodással, hanem tényleges munkahelyeket teremtenének piacképes portfólióval és termékkörrel és nem terrorizálnák az iskolákat, az egyetemeket, kereskedőket és szolgáltatókat, bankokat, hivatalnokokat, bírókat, felnőtteket és gyerekeket, cigányokat és a nemcigányokat, zsidókat és nemzsidókat, pirézeket és kinézeket, tehetősebbeket, és szegényeket, iskolázottakat és tanulatlanokat, betegeket és egészségeseket és mindenki mást aki kívül esik a haveri körön.
ennyi:

Ez a haverok kapitalizmusa

A Közgép forgalma úgy nőtt, mint nemzetközi viszonylatban a Facebooké, ám az ingerküszöb már olyan magas, hogy mindenbe beletörődünk. A korrupcióból az elit vezethet ki minket. Interjú.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F16%2Fez_a_haverok_kapitalizmusa%2F
@Husz_János_Puszita:
"Az 5 milliárd adózott nyereség?"
A forrás, ahol olvastam, ezt a tényt nem jelölte meg. Ha adózatlan, még rosszabb a helyzet.
Miután többször tapasztaltam, hogy rutinosan mozogsz gazdasági kérdésekben, így biztosan ismered azt, hogy az amortizáció árban, ezáltal árbevételben megjelenő része a meglévő állóeszközállomány szinttartásához sem elegendő, ráadásul ha nincs nyereség, ez a forrása az új eszköz beszerzéseknek is szükség esetén.
Ilyenkor még csak az üzemszerű működés műszaki feltételei valósulnak csak meg.
Hol van még a befektetések megtérülése, ha az amortizáció ezt már nem fedezi?
@hacsaturján:

"oszt persze így megtanultam megbecsülni wnnetou és old shatterhand munkásságát. "

úgy tényleg könnyű, hogy már akkor is az apacsokkal volt és nem a dakotákkal...
@Mészáros Laci:

"ha a (gazdasági) környezet hűvös, gyorsabban kell mozogni, különben megfagysz. "

kormánybeton kolonccal a lábon nem megy ez olyan könnyen, ájjá bele, oszt próbáld ki. asztán jöhet az éca.

ismered?: ússzá, bazmeg ússzá!
@Mariann19:

látom, emlékszel még hogyan állt fejre a szocializmus. :)))
bimbózó kapitalizmusunk (?) most tanulja a haladó hagyományt.
@Mészáros Laci:
Az 1-5%-os nyereségrátát az első rezsicsökkentés áldozatától hallottam.
Életszerűen ábrázolta tevékenysége körülményeit, és teljesen elfogadható érvekkel támasztotta alá a nehézségeit.
Mint mondta - kis településeken - sokkal költségigényesebb a hulladék elszállítása, mert nem egy bérház tövéből ürít több edényzetet, hanem házról-házra járva átlagon. felüli üzemanyaggal teszi ezt.
Ismerve a vidék fizetőképességét, kénytelen alacsony tarifákkal, szinte csak a költségeinek megtérülésével operálni.
Több településen az önkormányzat egészíti ki támogatással a vállalkozót, enyhítve a szegény lakosság terheit.
Nem nagy horderejűnek tűnik ez az eset, de példa arra, hogyan üt vissza az átgondolatlan rezsicsökkentés.
Ennél alacsonyabb árakkal másik vállalkozás sem lép a területet elhagyó helyébe, ami kivetíti annak a veszélyét, hogy megszűnik ezeken a településeken ez a szolgáltatás.
Sajnos, várható ez alapján, hogy az energiaszektornál és a vízgazdálkodásnál is lehet ellátatlanságra számítani.
@Mariann19:

Az már számviteli szabályozás kérdése, fedezi-e az elszámolható értékcsökkenési leírás az eszközállomány szintentartását. Mint minden, az is túl sokszor változott az elmúlt két évtized során, növelve a bizonytalanságot.

Nem sok jót ígér, hogy a beruházások volumene az amortizációt sem éri el. Előbbiek ráadásul főként állami, nem termelő beruházások, a statisztikák ezért nem is tükrözik a valós helyzetet.

Most sincs vita köztünk, szokás szerint.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi!Vicces vagy, de mi lesz, ha majd neked kell a kis fekete zsákodat a válladon hurcolva, keresni egy dugi helyet, ahol a szemetedet elrejtheted.
Akkor mi lesz?
@punkfrog:

okoska! kies, szocialista lakótelepünk esetében pl. az fkf januárban 30%-ot emelt szó nélkül. mostan ez akár csökkenik is mintegy 10%-kal. vidulj gyászos elme! (a közös költségbe még csökkentve sem fér bele, ergo ki fizeti a rezsicsökkentést? na ki?)
@Mariann19: erre találták ki a katasztrófavédelmi jogszabályt, majd Bokondi kartárs utasítva kijelöl valakit akinek van teherótója, és majd közérdekre hivatkozva lehet örömködve szállítani a szemetet, ha a delikvensnek elfogy a tankolni valója, majd jöhet a következő "önkéntes"
@hacsaturján:
"Bimbózó kapitalizmusunk."
Miről beszélsz, és milyen teményteljes vagy.
Itt már nincs a kapitalizmus számára kikelet.
A bimbókat is elrohadva most dobjuk ki a vázából.
@Mariann19: lassú voltam, de látod követem a gondolataidat, mert ott a válasz fent. Igaz nem az enyém, hanem a kedves vezetőé és co.-jáé.
@Mészáros Laci: örökbefogadás. nem kell férfival szenvedni hozzá
@Penivaldes:

Azért nem csak olyan férfiak vannak, mint én, lehet, hogy van, akivel megéri együtt szenvedni, mert lehet vele együtt örülni is.
@Husz_János_Puszita:
"Nem sok jót igér, hogy a beruházások volumene az amortizációt sem éri el."
A beruházás - te jól tudod - bővítést jelent. Viszont az amortizáció a meglévő állóeszközállomány szinttartását sem fedezi, jelenleg az elhasználódás mutatója 80%.
Szépen rohad le még a meglévő termelési eszközök
műszaki állapota, indul az enyészet felé.
Ilyenkor az ember elgondolkozik, hogy ezt a 80%-ot is vissza kéne pótolni 100%-ra, és még bővíteni is kéne.
Ez a zord igazság.
@Mészáros Laci: nincs olyan. egyet sem láttam még aki olyan lett volna.
@jaegtoer:

Ez azért kicsit egyszerű világnézet, "én vagyok a jó, ő meg a gonosz." Az amerikai képregények színvonalán felül lehet emelkedni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Olyan kis optimista vagy.
Mielőtt belefulladnánk a saját szemetünkbe /más szó is eszembe jutott erre/, a kormány átmenetileg kinevez majd minket közmunkásnak, és
lógó nyelvvel fújtatunk a cuccal.
A 22.800.- Ft lesz a saját naturális üzemanyagunk.
Lehet, hogy még a TV-be is bekerülünk nemzeti önkéntesként bemutatva.
@Mariann19:

Szép világ vár ránk. Milyen ember egy Varga, aki az arcát adja mindehhez? Matolcsyt nem mondom, neki nem csak a szeme kusza.
@Mariann19:

Lovakat nem foghatunk be, abrakra már nem futja.:) Elég naturális lesz.
@Husz_János_Puszita:
Varga arcára szükség van, mert megfontoltságot és komolyságot sugároz, ílyen orcával született.
Kell is ilyen fizimiska a Fidesznek, hogy legalább külső megjelenéssel tompítsa azt a sok hülyeséget, amit Vargának nyilatkoznia kell sokszor.
Más. Figyi! Mit szólsz a görkorihoz, vagy rollerhoz szállítóeszközként. Gyors, hatékony és energiatakarékos. Egy baj van, borulékonyak egyenlőtlen teherelosztásnál.
"Lovakra már nem futja."
És a tevéhez mit szólsz? Hozatunk Indiából, Szíjjártó most indított el gazdasági kapcsolatokat.
Indiában megetetik a tevéket, itt dolgoznak, aztán éhen visszaküldjük.
Márcsak hogy mi is profitáljunk Szíjjártó gazdasági villantásaiból.
@Mariann19:

:DDD
Elég érdekes lesz görkorival lomtalanítani, de legalább gyorsan eliszkolhatunk a lomimaffia elől. Egyik oldalon a vasasok, másikon a területfenntartók...jobb bele sem gondolni.
Import teve drága, mi lenne, ha kihasználva az adottságainkat, birkákat fognánk munkába?
@Husz_János_Puszita:
"Mi lenne, ha kihasználva adottságainkat, birkákat fognánk munkába."
Ó, te puszita barátom! Visszatértél az origóhoz.
A birkák mi vagyunk, hányszor mondjuk el könnyes szemmel.
És még ez a szemétszállítás is a nyakunkba szakad, nincs elég bajunk?
@Mariann19:

Én lázadó birka vagyok, szelektíven szemetelek viszont.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mást nem mondhatok: nem leszek gyarmat!
Beeee
Beeee
@Husz_János_Puszita:
"Én lázadó birka vagyok, szelektíven szemetelek viszont."
Viszont nincs benned nemzeti és közösségi érzés.
Aki nem szelektív, annak a cucca maradjon ott?
Igaz, helyben is lehet megsemmisíteni, ki kell találnunk valamit, és szabadalmaztatjuk.
Utána soha többet nem kell hulladékkal foglalkozni, csak ami belőlünk megmaradt.
@Mariann19:

A szabadalmi jogdíjakat önként felajánljuk rezsicsökkentés céljára. Probléma megoldva.
Mondd hogy nem vagyok nemzeti!?
Görkorit kell még valakinek hazavinni a szociális temetésünk után. Hagyjuk Cirbire?
@Husz_János_Puszita:
"Hagyjuk Cirbire?"
Alaposan elemeztem teljesítményt és a görkori formában megtestesült javadalmazás egyensúlyát.
Arra jutottam, hogy teljesítménye mindössze poraink összeseprésében manifesztálódik, ezért a görkori megfelel a mi szociális bértáblázatunknak.
A prémiumtól el kell tekintenünk, mert a felöltöztetés, egyéb járulékos tevékenységek nem merültek fel.
@Mariann19:

Nem tudom...hozhatna egy szál virágot a sírunkra minden NER évfordulón, nem gondolod? Én áldozok az extraprofitomból neki prémiumra, ha megteszi.
@hacsaturján: érted-e amit írtam?
nem.
"mit csináljak?tőzsdézzek?okos!"
Zsidó, cigány, fúj.
Magyarország nem gyarmat.
Vér a csizmámon.
@Mariann19: ötletelésre, és vállalkozó szellemre gondoltam, hogy szárnyaltok, mint a magyar gazdaság, fent a rózsaszín fellegek felett :D
nem kell birka, ha van barom, egy éppen amott fent
@Juhász Jácint: kicsim, mi lesz veled, ha felébredsz? lesz elég vér a pucádban is?:) mert az, hogy a talpad alatt sikamlós a talaj, az nem jelent semmit... az lehet a bélsarad is...:)
@Mészáros Laci:

éppen annyira eccerű, amennyire eccerű a felvetés. b+
@Mészáros Laci:
"@GeoCracker:
A te fantáziád eddig terjed. "
Érdekes érvelés :-))
@GeoCracker:

Én nem érveltem, csak visszajelzést adtam: neked ez jutott eszedbe. De sok ember él a világban, lehetnek közöttük, akiket nem köt gúzsba a tanult tehetetlenség.
süti beállítások módosítása