Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.14. 07:59 Fabius

Hány milliót egyetlen plusz szavazatért, Viktor?

Címkék: választás baja

Vége van. Akarom mondani vége lesz majd egyszer. Ha. Igen, úgy értsd, ha minden jogorvoslati lehetőség elfogyott és a katonák (vég)kimerültek. Az eredményt lehet magyarázni megismételt Fidesz győzelemnek pont úgy, mint a mozgósításban elért ellenzéki sikernek. A különbség két hete 68, most 69 szavazat lett. 

Megérte?

Igen? Akkor viszont engem kurvára érdekelne, hogy vajon hány milliót szántok egyetlen plusz szavazat megszerzésére? Mert a bérelt autókkal kirendelt aktivisták nem voltak ingyen, ahogy a hangoskocsik, plakáterdő, szétosztható tűzifa sem a felcsúti csűrből jött elő a jobb időkre elrakott tartalékból. Nyilván átgondoltátok mennyit érdemes költeni egy 500 fős szavazókörben, meg azt is, hogy ehhez az összeghez képest a rezsicsökkentéssel pont a picsába elmehettek, ha százezer számra kéne választókat megnyerni és urnákig elvinni jövőre. 

Érdekelne még az is, hogy ezt a józan ésszel nem indokolható összeget ugyan ki tolta bele egy akkora balfaszba, aki nem tudta ki a kampányfőnöke, és pontosan merre is található a kampányiroda? Ha ebből a pénzből Zsigó nertársat beíratjátok egy Hogyan Hazudjunk Fapofával tanfolyamra akkor is jobban jártok, mert szegénykémet csúnyán összezavarják a fejében cintányérral hancúrozó rakoncátlan majmok. 

zsigó-róbert-3.gif

Oké, világos, hogy a polgármesterképviselő szóvivő úr nem ért rá mindenre, hisz a jövőbelátó parafenomén tanfolyamot is csak el kellett végezni a választás végéig, nehogy ne tudhasson eredményt a csapat a hivatalos kihirdetés előtt, és egy kicsit sem gyanús a mód, ahogy ezt végül megtette. Micsoda pech, hogy lehet teljesen felesleges volt ez az egész, mert Szepessy Zsolt szerint most jött el a pillanat, mikor keresztbe szívathat titeket a 2010-es önkormányzati választási vereségéért.

Hogy viccország törvényei annyira komolytalanok és betarthatatlanok, hogy ezt simán megtehette? Desajnálom, tényleg. Azt különösen, ha megint az Ismeretlen Mecénás elé kell járulni, hogyaszongya tesókám, bocsesz, kéne újra ugyanennyi, ugyanoda, ugyanerre, mer'hát a presztizs, ugye. Érted no, ennyi minden után már nem kulloghatunk félgőzzel, mint guzmicsricsi a második percben, ráadásul alig maradt Ismeretlen Arcú aktivistánk, aki ne követte volna az elmúlt két hétben Teket Melindát, felíratlan rendszámú autója Magyarország összes kölcsönzőjének és kivágatlan erdő a határban. Ezért egy szavazóhordó és faszállító kisvonat tervén is elgondolkodtunk, de el ne mond senkinek. 

Ha tanulságot kell vonni ebből az esetből az nem nehéz: semmi nem drága és semmitől nem riadtok vissza. Kiderült az is, hogy miként reagáltok ha kimondják rólatok választási csalást követtetek el, meg az is, hogy 2014 választásainak csak akkor lesz értelme, ha az első másodperctől az utolsóig mindent lekamerázva dokumentálásra kerül. Pech, hogy akkor nem csak az ellenzék, hanem mindenféle hivatalos szervek képviselői is a felvételeket fogják böngészni, ahogy tették ezt Putyinnal is. Nekik pedig több kell majd a hitelességhez egy kérdések alatt összeomló Zsigó Róbertnél. 

846 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr835567342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: CSI: Bajai helyszínelők 2013.10.14. 19:24:41

Megfigyelők, megfigyeltek és a sör kavalkádja a bajai önkormányzati választáson. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most lattam a videot en is..
szep volt..

nagyon elkezdett viszketni a tenyerem...
a heji dakoták nagyon jol járnak :)
egész évben egy nagy lagzi (választás) az életük...
@Fabius: csak közbe vetnék néhány dolgot:

- választási IT rendszer államosítása
- nemzetközi megfigyelők lehetőségeinek korlátozása, vegytiszta tájékoztató oldalakkal, szűrt információkkal, és az összes szavazókör állandó ellenőrzésének lehetetlensége
- Eu választás elkülönítése a parlamenti választástól
- az ellenzéki megosztottság

melléklet:

444.hu/2013/10/13/trollkodas-a-bajai-valasztason/
Elmondom, hogy egy d hiányzik!
Pótold légyszi, ezt meg töröld.
és még mindig nem szakadok le erről sem, hisz a jövőnk itt van benne, ezekben a Vezénylói szavakban:

Hacsaknem Brit konzervatív cenzúra versus Orbán?

Hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktort folyamatosan félreértik nem csupán szűkebb pátriájában, de lassan az egész világon?

hacsaknem.blog.hu/2013/10/13/brit_konzervativ_cenzura_versus_orban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_10_14&utm_campaign=index
alsó hangon kb. 15 millába került a győzelem. ez azt jelenti, hogy 70 szavazat = 15 millió, 1 szavazat = 215.000.- ft. ez a hivatalos tarifa.
ugyanakkor, ha az ogy választásokat szeretnék megnyerni mondjuk 67/33 arányban, 5 millió szavazónál, az azt jelenti, hogy 1.700.000 * 215.000 = 365.500.000.000 -ba kerül a fidesznek a kampány, iletve ennyibe kerülnek a pluszszavazatok a... ...khm... ...a 'könnyen befolyásolható népesség', illetve a 'bizonytalanok' köréből
:)
@Secnir: mennyi a különadós zárolásos tartalék, meg a rezsidémonos választási finanszírozás? köszönöm, ismét nincs több kérdésem, és akkor még konstruktív voltam
ismét egy kis melléklet:

A naplónak vége, de mi lesz helyette?

Az iskolai adminisztrációs szoftverek elvileg kiváltják a papírnaplót, és tanárok, szülők, diákok is használják. A kormány most egy céggel szerződne, hogy olcsóbb legyen a beszerzés, de az igényeket nem mérték fel.<<<<<<<<

www.origo.hu/gazdasag/20131004-szazmilliokat-kolt-az-allam-foloslegesen-iskolai-adminisztracios-szoftverekre.html?sec-top
Nem gondolom, hogy ez az ordenáré cirkusz minden választókörben megismételhető lenne - egyidőben.

Azt viszont gondolom, hogy több embert taszított, mint vonzott. Felszabadít(hat)ott olyan érzelmeket, indulatokat, amiből nem a fidesz fog profitálni.

Sokba fog még kerülni a fidesznek ez a győzelem.
és ide is Rodeo linkjét, egy kis kiemeléssel:

"Magyarországon az emberek nem látják közvetlenül az Orbán-rendszer teljesítménye mellett a versenytársakét, nem látják a konkurenciát és az alternatívát. Ezért el lehet hitetni, hogy a világ minket követ, vagy ha nem követ, akkor fog, de mindenképpen lemarad a nemzeti együttműködés rendszerétől. Más a helyzet a futballpályán, ahol kifut 11 magyar és 11 holland, a szabályok ugyanazok, azokat nem Orbán Viktor írja, és kilencven perc alatt kiderül, ki a jobb. A teljesítmények mögött mindkét oldalon egy egész ország áll: egy ország gondolkodásmódja, mentalitása, munkához való viszonya, társadalmi, politikai és gazdasági rendszere. A meccs eredménye nem független attól a háttértől, ahonnan a csapatok jönnek. A piaci alapú, versenyre épített társadalom mérkőzött itt Orbán Viktor munkaalapú és államilag irányított rendszerével, az “irányított demokráciával”, ahogyan a hazugok nevezik a diktatúrát."

nepszava.com/2013/10/magyarorszag/orban-kudarca-a-tragikus-vereseg.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szerintem a londoni hakni Putyinos resze jelentektelen, tudtuk.
Az viszont gaz, hogy szerinte azEP-ben a kommunistak leszarmazottai ulnek, a vörösök es a zöldek tamadjak az eu ertekeket; neki a politika egyfajta küldetés (most nem emlexem hogy mondta.)
azon kár rugózni, hogy zsigó előbb tudta az eredményt, mnt azt hivatalosan bejelentették volna.
aki már volt tagja választási bizottságnak, az előtt nem titok, hogy a pártdelegáltak, amint megszámolták a szavazatokat, azonnal jelentik az eredményt telefonon az adott párt irodájába. ebben nincs semmi törvényellenes, '90 óta bevett gyakorlat.
zsigóval, ill. a bajai kampánnyal nem ez a legfőbb baj...
@saravad: beismerése annak amit itt egyre többen látunk, és felvezetése az euból való kilépésnek, és a messiásos küldetés tudatnak, mind mind egyenként is súlyos, hát még külön külön. A történelemben ezek a jellemzők nagyon kevesekben voltak egyszerre benne, és ezen keveseknél a végjáték elég súlyos volt, bármerre is nézünk, és nem csak Európában.
@nandras01: ha így volt, nyugodtan mondhatta volna ezt, hisz szokásos gyakorlat, de nem mondta, tehát célja volt ezzel.
Lehetőségek:
- máshonnan tudta és nem akarja kiadni idő előtt a technikát
- a hatalom mindenhatóságát és mindenek felettiségét, és a fidesz törvények felettiségét akarta igazolni
- bizonytalanságban és félelemben tartás célja
mellékletek:

A legprimitívebb negatív kampány is képes mozgósítani, de az általános akaratot nem lehet ilyen eszközökkel megváltoztatni. A bajai őrület tanulságai a DeDi vonja le.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F13%2Fbolondkarneval-bajan%2F

-------------------------------------------

Mikor jön a magyar Putyin?

Orbán Viktor egy putyini erős vezető hatalomra kerülését sem zárja ki, ha a gazdasági sikerek elkerülik Magyarországot. Megnéztük, hogy a mostani kormány hogyan teljesít a gazdasági növekedés terén az előző kormányokhoz képest

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fvelemenyvezer.444.hu%2F2013%2F10%2F14%2Fmikor-jon-a-magyar-putyin%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szerintem a képlet sokkal egyszerűbb: annyira megszokta a ködösítést, a mellébeszélést, hogy eszébe sem jutott, hogy néha lehet igazat is mondani.
fideszes- mi mást várhatnánk tőle?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Orban Mo-ra jelenti a legnagyobb veszelyt, ugy ertem nincs eleg penz/paripa a vilaguralmi torekvesekhez, de tuzfeszket idovel meg csinalhat a hazankbol. Miert? Csak. Hogy mindenki lassa milyen fontos ő.

Azt is mondta ahogy örexik egyre szkeptikusabb. Fraszt. Egyre cinikusabb.
@Orica Középföldi: asszittem csak nekem? akkó' megnyugodtam..."mondd" mi a teendő

brühüyyy
@nandras01: ha rutinból ment volna, akkor nem bonyolódik bele ;)
De ettől még lehet igazad, a fenti linkeket érdemes megnézni, előbb írtam és utána olvastam őket, sok ismerős gondolat van bennük pl:

Ugyanígy a Fidesz betiltott hangszórós kampánya elleni fellépés sem változtatott semmin. Nagyon rossz irány, ha a pártok elkezdik egymás kampányát tartalmi szempontból feljelentgetni. Bíróság állapítsa meg, hogy X vagy Y tényleg tönkretette-e az országot? Hogy Z vagy V ijesztgeti-e a választókat? A hülyeségek leleplezése a sajtó és a választók feladata. Egy-egy ilyen típusú ítéletnek valós jelentősége nincs. Ha ilyen szerepbe kényszerülnek választási bizottságok, akkor csak nevetségessé válnak.

A mostani kampány rettenetes színvonala nem sok jót ígér tavaszra. Egyrészt kiderült most, hogy megéri agresszívnak lenni, mert a mozgósítás a legprimitívebb eszközökkel is meghálálja a belé fektetett energiát. Másrészt pedig látszik, hogy az „ismerőse hungarocell fejet lóbált Pesten”, vagy éppen a „hallotta, hogy miről telefonáltam” típusú, az ország valódi problémáitól igen távol álló ügyek mozgatják csak meg a pártok fantáziáját.

Volt Fásy Ádám. Volt feljelentés utaztatásért, hazugságért, zaklatásért. Láttuk Zsigó Róbertet (szóvivő!) és Rogán Antalt (frakcióvezető!) fejben összeomlani egy-egy újságírói kérdéstől. Ám mélypont a DeDi szerint az volt, hogy Kovács Csaba nem tudta, hogy ki a saját kampányfőnöke.

A bajai őrület legfontosabb tanulsága, hogy a magyar politika színvonala nem tűnik erősebbnek a labdarúgásnál.
Azért összetehetnénk a két kezünket ha viktor helyett egy Putyinunk lehetne. :)
Nem igazán értem, hogy az, aki a jövő évi választásokkal kapcsolatban eddig reménykedett bármilyen alapon is ellenzéki győzelemben, az a bajai műsor után mire számít.

Csalni fognak mindenütt. És nyilvánosan fognak csalni. Pont olyan nyilvánosan fogják csinálni, mint a manyup, a kaszinók, a trafikok, a földek, stb.. lenyúlását.

Fel lesz véve videóra. A többi lenyúlás is fel van véve. És??

Lesznek itt - esetleg - nemzetközi megfigyelők. Itt lesz az ellenség Brüsszelből, meg a rothadó, irígy Ejrópából. Fognak akadékoskodni. És??

A választások megtörténte szentesíteni fogja az eredményt. Oszt jónapot.
@rodeo36: Erről tucc valamit??? :)

7 High Ranking Military Officers Fired By Obama, 1st Time In US History; Are These the Ones That Wont Cooperate With The Impending Martial Law In The US? (Video)

beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2013/10/7-high-ranking-military-officers-fired-by-obama-1st-time-in-us-history-are-these-the-ones-that-wont-cooperate-with-the-impending-martial-law-in-the-us-video-2455174.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A bajai őrület legfontosabb tanulsága, hogy a magyar politika színvonala nem tűnik erősebbnek a labdarúgásnál."
sajnos, nagyon igaz.
bár, a teljesség kedvéért még hozzátenném, hogy a választók pedig a szurkolók színvonalán vannak.
zsák a foltját...
a focisták, a politikusok és a cigányok...

korlátlan lopják a KÖSZPÉNZT... ÉLŐSKÖDNEK...

akkor Vittórió, aki ugye... na ugye...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha -végre- leszerelné az egész csiricsáré gittegyletet, az lenne hírértékű, ilyen szar hadsereg a Földön nincs, még a gyepet is golyószóróval írtyák

hadd zavarogjanak...úgyis csődbe mennek a sok hülye

brühüyyy

"azt" a .pdf-et melyik vaterán találtad?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mind a kettő kölcsönpénz

brühüyyy

teljesen mindegy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ám mélypont a DeDi szerint az volt, hogy Kovács Csaba nem tudta, hogy ki a saját kampányfőnöke."

egy sutyerak mameluk, akit csak disznek tettek oda. honnan kellene neki ilyet tudni vagyonor letere?
@rodeo36: Nem a vaterán, hanem a Magyar Elektronikus Könyvtárban.

mek.oszk.hu/

Elég sok jó könyv van ott. Szerintem olyanok is, amik még neked is tetszhetnek. :)
@rodeo36:

Leírtam:)) Pótlás, törlés.
Ép elme nyerítve röhög a narancsbarmokon.Méreteset löktek az ellenzék szekerén,magukról pedig világossá tették csak a hatalom ami fontos nekik,emberek értékek becsület morál leszarva!
@Orica Középföldi:
Több embert taszított, mint vonzott?
Hát ide többen mentek el, mint a múltkor és pont eggyel többen szavaztak a fideszre, mint a múltkor!!!!

Én most tettem le végleg arról, hogy ebben az országban bármi is jóra fordulhat a közeli jövőben. Ahol egy ilyen kampány után többen szavaznak azokra, akik bő egy héten át azt művelték, amit ...hát az az ország reménytelen.
Hogy Baján, ill. ebben a körzetben kik laknak, azt meg ne firtassuk, az elfogadható az lett volna, hogy
1. senki nem megy el szavazni - és jelzi, hogy mindennek van határa
2. elmennek, de a fideszre egyetlen szavazat sem esik.
Innentől kész, a rolót lehúzhatjuk, vége az egész országnak.
(Azt nem remélem, hogy akik tegnap így szavaztak, majd felébrednek valamikor és legalább elgondolkodnak, mert gondolkodók ott kevesen lehetnek.
Ez az ország, ilyenek vagyunk, nekünk a fidesz kell.
Én mindenesetre menekülési útvonalakon gondolkodom - a szakmából is, meg, ha lehetőség lesz rá, az országból is.)
Ebből a Bajai választásból Bajnaiék csináltak hisztit.
Ugye, pont pár napja derült ki, hogy a fidesz félelmet kelt a helyi gyerekekben a kampánnyal, nem helyi lakós jelentette be, hanem egy Bajnai aktivista, aki nem is Baján lakik.
Úgyhogy nem jobb az ellenzék sem picit sem, minden mocskot bevetnek ők is amit csak Werber úr kibír találni.
És egy kis emlékeztető a múltra:

Emlékezetes, 2006-ban egy szocialista politikus leplezte le a Hír Televízió Célpont című műsorában, milyen módszerrel csalt az MSZP a 2002-es országgyűlési választásokon. Bácsics Gyula, aki a Pest megyei Nagykátán a választási bizottság szocialista alelnöke volt, elárulta: Ron Werber magyarázta el, hogyan lehet a láncszavazást úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő. A csalás lényege: a láncban az első szavazó bemegy a szavazókörbe, fölveszi a lepecsételt szavazólapot, majd a fülkében elrakja, és csak egy üres borítékot dob az urnába. A lepecsételt üres szavazólapot pedig elviszi magával az MSZP által berendezett központba, ahol beikszelik rajta a szocialista pártot, illetve jelöltjét. A következő lefizetett szavazó ezt a már kitöltött szavazólapot viszi magával a szavazókörbe, ezt teszi be a borítékba, amelyet az urnába dob, majd a kapott lepecsételt üres szavazólapot megint csak kicsempészi. – A szavazópolgár „addig nem kapta meg a pénzét, amíg az üres cédulát nem hozta vissza” – magyarázta Bácsics. Hozzátette: az így lefizetett választópolgárokat vendégül látták, etették, itatták, és csak a szavazás végén engedték haza. Bácsics Gyula azt is elárulta: az ilyen „baloldali” szavazóknak általában kétezer forintot szoktak adni a szocialisták.
@barázda_billegető:
+1
Ezt én is pontosan így gondolom.
Ez volt a tesztverzió - és működött.
A sok birka meg ment és csinálta, amit elvártak tőle.
Ez az egészben a legborzasztóbb...
Üdv!

Csak nekem tűnt fel, hogy tegnap az ezen a linken

index.hu/belfold/2013/10/13/furcsasagok/

olvasható tudósítás ama képén, ahol egy autó előtt pózolnak az Indexesek, nos annak az autónak a rendszáma MEH-hel kezdődik?
Tegnap még látható volt a rendszám, mára már kitakarták.

Vajon mit jelent a MEH? :o)
@irógép: hülyébb már te sem leszel.
@Csaknézek...: Ha a Miniszterelnöki Hivatalra gondolsz, szerintem csak véletlen egybeesés, mivel a kormánynak tudomásom szerint nincsenek VW-i, viszont most már M-nél tartunk a rendszámoknál.
@nandras01: Örülök, hogy megspóroltad nekem:-))
@CSENDES:

Kösz az infót, valóban arra gondoltam.
Akkor egy kérdőjellel kevesebb van a történetben.
@irógép:
azért tedd hozzá, hogy a láncszavazás ügyében a fidesz verte a mellét két kézzel (csak úgy porzott), hogy a választási törvényben az legyen benne, hogy borítékot NE, csak szavazólapot lehessen bedobni, mert így kiküszöbölhető a láncszavazás.
érdekességképpen: a fidesz ÁTÍRTA 2/3-al a választási törvényt, és maradt a boríték. külhoniak esetében KETTŐ boríték.

egyik kutya...
@nandras01:
ez az érv sok mindent elmond:)
Kb. pont olyan értelmes és sokat mondó, mint az ellenzék nagy része is. (tisztelet a kivételnek)
Mindegyik politikai erő, mindent bevet és ez évek óta így van, egyik sem jobb a másiknál.
De, ha felébresztettelek, az Orbán csúnya rossz gonosz, a másik oldal meg a jó, akik soha semmi csúnyaságot nem csinálnak álmodból akkor bocsi, aludj tovább nyugodtan.
@irógép:
...és rákérdezhetsz, hogy bácsics miért pont a hörrtévéhez ment leleplezni?
más: ugye ez az a bácsics, aki megzsarolta daróczit a halála előtt?
@irógép: ha te most azt hiszed, hogy egy narancstrollal leállok vitatkozni, akkor tévedsz.
mindössze egy tényt szögeztem le a mentális állapotodat illetően.
@Secnir:
Persze! A fidesz sem jobb semmivel. Ők is utaztatnak, etetnek két kiló lisztért megvesznek mindenkit akit lehet.
Csak a másik oldal is, ennyi. És ez már pont úgy sokszor kiderült.
A 2002-es választásból azért nem lett nagyobb botrány, mert ügyesen gyorsan bezúzatták a szavazólapokat.
egyébként egy volt szdsz-es is beszélt ezekről pár éve, csak nem emlékszem, hogy hívták már.
De ettől a fidesz sem jobb! Csak kár most hisztizni, mert a másik oldal ugyan ez, és a kampány során minden mocskot be fognak vetni ők is, ahogy tették itt Baján is.
@Evezős: Épp ezért hajlok arra, hogy össznépi bojkottra van szükség. A bizonyíték adott arra nézve, hogy a fidesz csal, és a bojkotton kívül minden egyéb őket legitimálja.
Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. Szintén a második ülésnapon kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövőben a közmunkások is bevethetővé válnának a katasztrófahelyzetekben.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_katasztrofavedelmi_torveny_valtozasarol_donthet_a_haz.567020.html
@irógép:
sőt, továbbmegyek: bácsics alelnök úrról a következő derült ki:
" létezik egy Bácsics nevű úr, akit korábban kizártak a szocialista pártól, és hozzátette: az illetékes jegyző erősítette meg, hogy nem volt ilyen nevű választási bizottsági alelnök Nagykátán. "
index.hu/belfold/csalas8010/

más: választási csalásért eddig a papcsákot meg most a komplett fideszt ítélte el jogerősen a bíróság, mást senkit.

szavazólapbezúzás:
emlékeim szerint a menetrend a következő volt:
szavazás I. szavazás II. erzsébet-híd kordon, szavazatújraszámlálás, még egyszer szavazatújraszámlálás, pintér bejelenti, hogy pedig minden oké, parlament feláll. 90 nap múltán szavazólapokat (törvényileg előírva) bezúzzák.
kérdem én: mikor és hol zúzták be KORÁBBAN a szavazólapokat?
A témakövetők:

Házmestersirató

Ha a Fidesz tavasszal azt akarja csinálni, amit Baján, ahhoz sok ezernyi zsoldos kell. És lesznek köztük kettős ügynökök.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131014_Hazmestersirato
a focisták, a cigányok, a politikusok minden köszpénzt ellopnak...
élősködők mind... van aki halmozottan hátrányos hejzetű... és háromszorosan is érintett...

www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4
@Evezős: ezt én is így látom. sajnos.
a gyermekeim már erősen tanulják az angolt és a németet, a főiskolát és az egyetemet nem ebben a magyarországnak nevezett szarfészekben fogják elvégezni, külföldön fognak letelepedni és én ehhez nekik minden támogatást megadok.

hogy velem mi lesz, hát semmi... majd én is eléldegélek itt és meghalok úgy, mint az 56-os elítélt nagyapám, aki kemény ember volt, de néha ha előjöttek az emlékei elsírta magát egy áprily lajos versen.
@Secnir:
Hát gyanús az igaz ez a Bácsics dolog, de azért nem teljesen egyértelmű, hogy most mi volt vele legalább is e szerint a cikk szerint
index.hu/belfold/szp0327p/
De ez is érdekes cikk
index.hu/belfold/csalas5345/?token=d22128b80c446a3e2f95b382538b1892
Majd utána nézek a másik dolognak is konkrétan, de most nincs időm annyi.
@Melchi Zadok: @Evezős:

Ennyi:

Takarítókkal kerültem egy szintre

A gyerekeket vegzálják a tanárok, hogy kijöjjön
a munkaidő, több helyen még októberben sincs meg minden tankönyv. Hatalmas lett a szakadék a bérek között, szívhatnak a számtechtanárok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F14%2Fkozoktatasi_reform_utan%2F
Begyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora délelőtt, ami mögött egy ECB Magyarországnak szóló figyelmeztetés állhat. A devizapiacon egyébként alacsony a forgalom, miután az USA-ban ma ünnepnap van.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/figyelmeztetett_a_devizahitelek_miatt_az_ecb-elnoke_begyengult_a_forint.567024.html
Meglepődtem hogy a szocik jelöltje egyáltalán kapott szavazatot.
A sok tűzifán és 6 órás közrabolszgaságon megvett réti niggert biztosan a jelölt nevében szereplő "TEK" zavarhatta meg.
hihihihi :D

Válogatottunk megőrizheti pompás mérlegét!

Kedden második egymás elleni meccsén is legyőzheti a magyar futball-válogatott Andorra válogatottját, így megőrizheti az andorraiak elleni százszázalékos mérlegét.

hvg.hu/sport/20131014_Valogatottunk_megorizheti_pompas_merleget
@irógép: tegyuk fel, hogy bacsics nem egy ketfiulleres politikai kurva, aki a gerekeit is eladna barmelyik partnak a megfelelo osszegert...

tegyuk fel, hogy ez a ficko, aki masok maganeletenek titkaival akar penzt kizsarolni igazat mond.

ez mennyiben is menti fel a fideszt a bajan elkovetett csalasok eseteben?:-)
@GeoCracker: is, és az előzőre is egy nagy lájk, szépen össze van szedve megint
@Secnir: kérlek ne pazarold rá időd-energiád, mert a fülén ott a voki-toki és a vizsgakérdés azonnal megválaszolva
hmmmm

Az MLSZ-elnök is bement az öltözőbe
Csányi Sándor is ott volt Telkiben, ahol Csábi József megbízott kapitány első edzését tartotta.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F13%2Faz_mlsz-elnok_elbeszelgetett_a_futballvalogatottal%2F
és megint csak a poszthoz, és olyan sokszor leírtakhoz:

Ami ma csalás, jövőre gyakorlat lehet

Jobb, ha mindenki gyorsan hozzászokik a bajai időközi választáson tapasztalt "mozgósításhoz", hiszen 2014-ben három választást is úgy fognak levezényelni, hogy nem lesz kampánycsend. Ez pedig azt is jelentheti, hogy egyáltalán nem lesz jogsértő, ha ingajáratban szállítják a választókat, a szavazókörnél pedig valaki egy névsoron jegyzi, ki szavazott már.

hvg.hu/itthon/20131014_valsztas_2014_szavazok_szallitasa
Örkény István már 1989-ben meghalt, de ránk hagyta örökbecsű 1 perceseit...

Ide illik most ez mert:

NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel. Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. "Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal. Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni! Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni. Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam." És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.
„Már bocsánat, de nem bízom Önökben” – Lovasi berágott a kormányra

Az egykori Kispál és a borz Kossuth-díjas frontembere nyílt levélben bírálja a szerzői jogok „lenyúlását”. Lovasi András sem a mostani, sem bármely más politikai pénzosztásban nem hisz.

hvg.hu/elet.kultura/20131014_Mar_bocsanat_de_nem_bizom_Onokben__Lov
"A sportág a Vezér kis játékszere lett, egy skanzen, amely el van vágva a külvilágtól, ahol mindent kívülről határoznak meg, a természetes folyamatokat olyan szinten aakadályozzák, mintha a folyókat akarnák visszafelé folyatni. A természetes különbségeket mesterségesen egyenlítik ki és manipulálják. Ez a 8:1-es vereség és a játék képe ítéletet mondott Orbán módszereiről és rendszeréről. Nevetséges, hogy a nyilas-náci-fasiszta Kocsis Máté, a kis gerinctelen takony, a meccs után “fejeket követel”. Lehet, hogy munkatáborba kellene vinni Egervárit, mint Észak-Koreában a vb-szereplés után. De elsőként is Orbán vezér és kancellár fejét követelje, mert ez az eredmény az ő produktuma. Majd tegye mellé a sajátját is jelképesen, mint azoknak a kis férgeknek, tehetségtelen és haszonleső tetüknek a fejét, akik kiszolgálják és fenntartják ezt a mocskos rendszert, amely évszázados elmaradásba viszi az országot, és a magyarokat lejáratja a világ előtt."
a lényeg:

"A politikában amúgy sem bízik Lovasi, sem a mai hatalomban, sem bármely elkövetkező hatalomban.

„Szóval én már bocsánat, de nem bízom Önökben. Nem csak Önökben, azokban sem bíztam. Egyszerűen a politikusok logikája szerint az egy jó dolog, hogy odajárulunk a pénzesdombhoz, aminek a tetején Önök ülnek, és a marakodóknak nagy kegyesen ledobálnak pár aranyrögöt. A mi pénzünkből. Gondolom, a minimum az, hogy csöndben maradunk. Persze sokan udvarolnak is majd közülünk, Önök pedig elégedetten udvaroltatnak maguknak. És minden évben újra. Micsoda szép művészsereg leszünk! Ez aztán a biztos út a neutrális, semmit sem akaró, gyáva vagy éppen az aktuális kurzus hóbortjai szerint készülő produkciókhoz! És nincsenek illúzióim, amit Önök elvettek, azok sem fogják visszaadni, ha véletlenül majd ők jönnek. Ők is szeretik, ha szép tiszta a seggük.”
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán egy aljas féreg, aki rárontott a nemzetére, visszaél ennek az országnak a tudatlanságával, tájékozatlanságával, az emberek kiszolgáltatottságával és a világtól elzárt hátrányos helyzetével. Orbán Viktornál kártékonyabb, aljasabb és mocskosabb vezetője még nem volt ennek az országnak. Orbán külső kényszer nélkül a szabadságból kormányozza vissza a magyar népet a szolgaságba, a diktatúrába, a nyomorba, egy szűk privilegizált réteg általi elnyomásba. Egy olyan rendszerbe, amely fölött a történelem már ítéletet mondott. A következménye a 8:1-nél is súlyosabb vereség lesz."
@barázda_billegető:
Ezt, mikor korábban felmerült (nem tudom, ki pendítette meg, talán a DK?), nem tartottam elfogadhatónak.
Most hajlok rá, hogy ez az EGYETLEN megoldás ezzel a mocsokáradattal szemben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

szörnyű mennyire aktuális...
ma őt olvasom a hírek helyett.
pl. ezt:

1949

Rajk László külügyminisztert, a párt régi harcosát, saját kérésére halálra ítélték.

A kivégzés a kölcsönös egyetértés és bizalom jegyében folyt le, kisszámú meghívott előtt.
@Melchi Zadok:
Ezerrel győzködöm a gyerekemet, hogy most táguljanak innen, míg még lehet (már dolgozik)! Jelenleg pénzt gyűjtenek. Bízom benne, hogy amilyen hamar csak lehet, lelépnek.
Hogy velem, velünk mi lesz?
A pályamódosítástól egyetlen hajszálnyi választ el:pedagógusként, és a LLL híveként most jutottam el odáig, hogy kétkezi szakmát tanulok (egy vizsgán már túl vagyok, a második a héten lesz, a harmadik meg a hónap végén), aztán egy bizonyítvánnyal a kezemben nekifoghatok az álláskeresésnek. Akár külföldön is.Ajánlatom már van. csak vennem kell egy mély levegőt és váltani.
Az ilyen történések egyre jobban tendálnak afelé, hogy minél előbb!
(index.hu/belfold/2013/10/14/kozoktatasi_reform_utan/)
Jogos az indulat, nekem is az jutott eszembe, mennyibe fáj ez a fityesz győzelem nekünk?
Van pénzük dögivel. A sok kommunikációs tender, ilyen-olyan ürüggyel mondvacsinált alapítványok pénzelése, a stadionok, labdarúgó-akadémiák építése, a fociegyesületek támmogatásai... -lehetne sorolni napestig- mind visszaosztanak pártcélokra (is).
Ebből a választásból pedig presztizskérdést csináltak: mi, hogy ők csalnak?!,nem omolhat össze a fityeszgyőzelem tabuja sem. Mer' akkor ecceriekben még felötlene, hogy lehet másra is szavazni. Hogy egyáltalán nem verhetetlenek, hogy a hamis lufik kidurrannak.
ezt nenenenem engedhetik meg maguknak, akármennyibe is kerüljön.
Egy ilyen képviselőért pedig végharcolni?!
Szégyen, gyalázat!
Aminthogy az is, hogy ez a cukrászinas zsigó, többízben, a bírósági ítéletet meghazudtolva, az ellenzéket vádolta csalással.
Vérlázító a pimaszságuk, hogy ennyire hülyének néznek bennünket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja, én is belinkeltem ....
Ez van.
Tavaly, tanév végén mondta a főnököm:
"Azt tudom kedves kollégák tanácsolni, hogy meneküljön mindenki, amerre lát!"
Így lesz.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): ez spec stimmel, de abban az írásban is van csúsztatás és nem kicsi, pl az indexes seggnyalás rátolása Szilyékre, hol vannak ők már onnan ;)
Van amivel egyetértek, van amivel nem, és van amivel főleg nem, különösen néhány túlfűtött mondattal.
a keleti szél:

Moszkvában felújítják a Cseka-alapító emlékművét

A moszkvai főpolgármesteri hivatal felújíttatja a rettegett bolsevik politikai rendőrség, a Cseka alapítójának, Feliksz Dzerzsinszkijnek az emlékművét.

hvg.hu/vilag/20131014_Moszkvaban_felujitjak_a_Csekaalapito_eml
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: itt nincs másodiknak németkönyv. állitólag külön megvizsgálják Rózsáék hogy elküldjék e
@Penivaldes:
Kozmetikát.
Előre menekültem, mikor belevágtam (ha elbocsátják az embert, ne kelljen kétségbe esni, hogy mihez fogjak, hova nyúljak, ráadásul tizenéve tanítom, hogy a mai világban semmi sem örök és megváltoztathatatlan, nem késő belevágni új megtanulásába, ha a helyzet úgy kívánja, tehát Life Long Learning! :-))- most meg úgy tűnik, tényleg lesz belőle valami...
@Evezős: sok szerencsét hozzá:)
akkor te nő vagy?
és ez: Légifotó: így fest a Felcsúton épülő stadion madártávlatból

Így fest jelenleg a Felcsúton, Orbán Viktor hétvégi háza mellett épülő Aranycsapat Stadion.

hvg.hu/nagyitas/20131014_Legifoto_Felcsut_stadion

------------------------------------------

és ez meg a körítés:

Takarodjatok! - focistáinknak írt levelet Bayer Zsolt

Kemény hangnemben olvas be az Amszterdamban leszerepelt magyar fociválogatottnak a Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt.

hvg.hu/velemeny/20131014_Kinek_irta_Bayer_Zsolt_hogy_Takarodjatok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor jövőre minden szép rendben fog lezajlani. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugye, akkor te is azt hitted, hogy férfiú.
kezdek elbizonytalanodni sokakkal kapcsolatban
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Én nem értek a focihoz (se) és nem is igazán érdekel (főleg a magyar), de lenne egy kérdésem: Hány NBI-es focista volt a válogatott keretben?
Ha csak néhány, akkor miért is kell milliárdokat költeni stadionokra?
Vagy (előző kérdésből visszavezethető): Van-e röghözkötés a focistáknál? Mer', ha már a főiskolásokat/egyetemistákat megkötjük, miért nem lehet megtenni ugyanezt a falábúakkal? Milliókat költünk a kinevelésükkel, majd jópénzért külföldre igazolnak, milliárdokat keresnek és nem adnak vissza semmit.
No, hát, csak úgy kérdem ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Penivaldes: HEHE!
Én is így jártam. :)
De, én én vagyok! :D
@Marcellusca: szia!:)))

"és nem adnak vissza semmit."

nono! ebben nem lennék biztos...
pénzért adják, veszik őket!
még az ifiket is...
valahova tehát visszaosztanak és nem is keveset...
@Marcellusca:
:-)
Köszi!
(Bár, ha tényleg le kell lépnem, nem lesz egyszerű lelkileg. Nagyon sok éve csinálom ... és fájni fog, biztosan.:-(
De minden - most már sajnos - NAPI történés előbbre rugdal ezen az úton.
Az elmúlt öt évben, több, mint tíz kollégám lépett le a tantestületből. Egy sincsen köztük, aki megbánta - pedig olyan is volt, akinek két éve volt hátra a nyugdíjig ...)
@Penivaldes: azt, de vannak akikkel szemben nincsenek ilyen kételyeim, pl Boli és a vörösök, meg taga a túlfűtött xy-jaival :D

@Marcellusca: na jahhh, de te is fellelhető vagy bizonyos oldalakon ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
""Bennetek, senkiháziak pedig tartsanak el a nézőitek ezentúl" - írja Byaer." - Stimmt. ÁMEN!!!
Nem gondoltam, hogy nem nőnek gondoltok ... semmi nem utalt rá számomra, hogy férfinak tűnök (itt) ...
:-D)
@Marcellusca: miért szerinted Én meg cirbolya pajtás egyek vagyunk?:DDD
Örülök, hogy az ellenzék lezárta Baját. Vagyis nem fog bíróságra rohanni. Ez legyen a legnagyobb öröme a Fidesznek. Élvezzék ki ezt a "tiszta" győzelmet. Remélem néhány ember a magányban, amikor senkinek sem kell a fideszest játszani, átgondolja, hogy ők nem győztek, hanem csaltak.
@Evezős: sok erőt és bátorságot, pont azt és annyit, amit magamnak/magunknak is. Ami pedig a legelkeserítőbb, hogy akik mennek, azok a legértékesebbek, és akik maradnak azok hosszú időre rossz irányba merevítik az oktatás irányát.

Születésnapomra
Harminckét éves lettem én --
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a "Nincsen apám" versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

"Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén" --
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj --

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!
(1937. április 11.)
@Evezős: most nevetni fogsz, de én a nevedből gonoltam:)
www.hir24.hu/belfold/2013/10/14/kijelentesei-miatt-toroltek-alfoldi-facebook-oldalat/~~fokusz

Majd beszédét azzal zárta, hogy „ugyanazon szabályok szerint működöm, mint amiket fájón és kétségbeesve elutasítok. Belekerültem a játszmába. És a lelkem a nagy szabadságban elkezdett rohadni. Nem tudok a szerelemről előadást csinálni, mert csak és kizárólag, szinte már hisztérikusan csak és kizárólag arról tudok beszélni, hogy mi történik az országomban. Ugyanolyan harcossá váltam, mint a kultúrharcosok. Nem vagyok szabad. Elvesztettem a szabadságomat. Pörgök magam körül, már nem is látok rendesen, mert nem a világot nézem, hanem az ügyet, ami elveszni látszik. De ha bármilyen ideológia veszi át – akár kimondva, akár kimondatlanul – a valódi emberi közlés helyét a színházban, ott nagy baj van.”
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Valahogy nem hiszek a messiásos küldetés tudatban.
- Girolamo Savonarola hitelesebb. Valamiféle teokratikus köztársaságot akart. Felakasztották, holttestét elégették.
- Canterburyi Szent Tamás II. Henrik barátjaként lesz canterburyi érsek, Anglia prímása, de az egyház jogait II. Henrikkel szemben védte. Meggyilkolták Henrik utasítására.

A példák sorolhatók, de legyen most ennyi elég.

Nem azt mondom, hogy az orbáni küldetéstudat kimerül abban, hogy eredj fiam, hozz egy üveg pálinkát, és erre a válasz az, hogy csinálj magadnak. Hanem azt, hogy ahol nincs, ott ne keress.
@Marcellusca: hehe, mit fog ezért kapni Vezénylótól :D
Vagy tud valamit?? :O

@Penivaldes: gyerekként hosszú hajam volt, most már nehéz lenne, elkopott az idő alatt, akkor még néztek lánynak :D Ilyen elgondolás alapján, kételyek lehetnének veled szemben is ;)
@Penivaldes: Há', persze, Kisasszonka! :DDDD
@Evezős: Debreczeni József volt. Kapott is érte hideget-meleget.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: velem szemben?.))
végülis 4-10 éves korom között inkább néztem ki fiúnak mint lánynak.
:))
@Evezős: Asszonypajtás is váltott, otthagyta a pedagógusi pályát és nem bánta meg.
Főleg azt látva, hallva volt kollégáitól, hogy most mi megy.
elképesztő, szánalamas
Volt valaki pár évvel ezelőtt, aki sokak szerint csalással nyert választást, akkor ugyan azok, aki most tapsolnak s Fidesz győzelmének, felnyújtották a TV székházát. Változnak az idők!
@Penivaldes: és most is itt is inkább húzom a fiúkhoz mint a lányokhoz
@Dr. jenőke (jenőke): a realitások alapján, a földrajzi lehetőségek szerint, a te verziód lehet a valósabb, más kérdés, mi van abban a fejben, ahol ez eldől, káosz, vagy tervszerűség?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem akarnám magamat fényezni, nekem is vannak hibáim, tuti. De.
Higgyétek el, azok mennek el, akiknek nincsen hova hátrálniuk - sem erkölcsileg, sem anyagilag (ez is benne van, sajnos).
Én sem bírom tovább még nézni sem, ami itt folyik. Iszonyat az egész.
És igen, a pénz is: abba a korba érek (érünk, a férjem is pedagógus), hogy jó lenne kicsikét lazábban élni: jönni-menni, utazni, beülni valahova ...hasonlók. Meg hónap végén nem lencsefőzeléket enni, könyvet a rukkolán cserélni(bár ezt azért imádom! :-), ruhát a barátnőmtől ajándékba kapni, a gyerekemet néha-néha megsegíteni ....De nem megy. Én szívesen dolgozom, sokat is. Namostan, itt és most napi nyolc órában keresek 170 nettót - ez az emelt! - a szalonban, ahol gyakorlaton voltam, a lányok ennek minimum a dupláját kapják kézbe - és két műszakban dolgoznak (délelőtt / délután).
Én - miután három diplomával a ped.1-be soroltak - még nyugdíjazásom előtt sem fogok ennyit keresni.
Még valami: nem tudom, lesz-e nyugdíjunk. A férjem magánnyugdíjmegtakarítását ellopta felcsúti lókupec. Ha dolgozni kell, mindhalálig, akkor pedagógusként ezt nem fogom tudni megtenni. Kozmetikusként igen. Ez is benne volt a pakliban, mikor belevágtam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a költőre gondoltam, nekem ő Attila, minden tisztletség nélkül
@Marcellusca: :)

na tudod ki fog neked köszöngetni!
persze, a "kislányok" izgalmasabbak mi? :DDD
@Penivaldes: Ammánbiztosis! :D

@guma: Ugye, Kislyány? :D
@Penivaldes:
Hehe, valamikor, az ősidőkben, Győrben, eveztem. Nyolcasban. Szerettem. Onnan jött a név ....
:-)
@Penivaldes: Őőő, izé, ... inkább nem csapom le ezt a magaslabdát. :D
@AKIsTUDATLAN:
Ja, tényleg!
Pedig neki szinte minden bejött, amit eddig megjósolt.
Kéne rá hallgatni ....
@Evezős: :))))

sok szerencsét!

csak fáj a szívem, hogy mennyi fiatalnak nem lesz otthona a hazája...
@guma: HELLÓ!
(Így gyó? :DDDD)
-no comment-

Orbán az Indexnek nyilatkozott a 8-1-ről

Felért egy agyrázkódással - mondta az Index.hu kérdésére Orbán Viktor a péntek esti vb-selejtezőn elszenvedett 8-1-es zakóról.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F14%2Fa_8-1_orbannak_felert_egy_agyrazkodassal%2F
@Marcellusca:
Jó neki!
Egyet bánok: amikor a harmadik diplomámat (egyetem) szereztem, akkor kellett volna ebbe belevágni.
Csak az ember mindig reménykedik, meg jobbat vár ...
Itt a vége: ebből, amit ide ...tojtak, jót csinálni nehéz lesz. Még győzelem esetén is - az pedig most, így, Baja után ... hát nem ér lyukas kétfillérest sem.
:-(
@AKIsTUDATLAN: Hogy csesztették, hogy mit rinyál össze, milyen tévképzetei vannak.
Oszt', ha csak annyi jön be ...
De az élet túlszárnyalta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mint tudjuk, a káoszt a közgazdászok csinálták.
Nappal Orbán, éjjel nappal Matolcsy (Mint a JEKYLL & HYDE triumvirátus)
@Evezős: "Higgyétek el, azok mennek el, akiknek nincsen hova hátrálniuk - sem erkölcsileg, sem anyagilag (ez is benne van, sajnos).
Én sem bírom tovább még nézni sem, ami itt folyik. Iszonyat az egész. "

nagyon igy van...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Azért összetehetnénk a két kezünket ha viktor helyett egy Putyinunk lehetne. :)"
Igen. A tarkódon.
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem, három különböző.
Így hozta az élet. Az első (tanító) szívem vágya volt ... pár év után kellett a suliban könyvtáros, elvégeztem azt.
Később, új munkahely, ide meg kellett egyetemi, akkor elvégeztem azt.
@sírbateszezazegész: ejjj, de tömör, és sajnos igaz:
-Greenpeace és a narkó vád
-Szivárványosak és csupasz csajok
-ellenzékiek, és újság írók
-fenti csekás felújítás
-a nem haveri oligarhák
stb-stb
@Penivaldes:
Jó kérdés ...
De nem. Mindegyiket szerettem és szeretem a mai napig, és azt gondoltam, hogy bármi jöhet, különféle tanfolyamokkal még lehet bővíteni a tudást (bár sok mindenhez a neten is hozzá lehet férni és igyekeztem is mindig naprakész lenni, mindenben), de e hárommal (mostanság inkább már csak a két utolsóval) kiválóan el leszek a hátralevő életemben.
Na, ebbe piszkított bele Rózsika és társa(i)....Sosem bocsátom meg nekik! (Ahogyan azt sem, hogy egy működő szervezetet tönkre tettek, totálisan!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor már nem üldözték a hosszú hajat. Így én is felszereltem magam vele. Igaz a Beatles miatt előtte sem volt a fejemen a tüske vár a borbélyra.
Manapság már idegesít, ha vezetek és a szemembe lóg, mert azért csatot, vagy dauert mégse.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor már nem üldözték a hosszú hajat. Így én is felszereltem magam vele. Igaz a Beatles miatt előtte sem volt a fejemen a tüske vár a borbélyra.
Manapság már idegesít, ha vezetek és a szemembe lóg, mert azért csatot, vagy dauert mégse.
@Penivaldes: persze, együtt fürödtem a háromkaréjú ősrákkal :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem kell mindkettőre válaszolni. Még mindig dadog az egerem, csak ritkábban.
@Penivaldes: szia:) úgy is fel lehet fogni...

@Evezős: lukasenkónál azért szofisztikáltabb valójában...

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ott már fél évezrede ez megy... folyamatosan...
@Dr. jenőke (jenőke): cseréld ki, vagy szedd szét, klikk mikrokapcs lehet koszos, vagy adta meg magát.
@Dr. jenőke (jenőke): nyugi hajszáritás után én is rockénesnőnek nézek ki hajilag
Na a kötshög bukoth baloldal végre meg kapta aztat, amit megérdemel: a nyócegynél is megalázóbb vereshéget balyán. Mer a nyócegyben is az elmúttnyócév gyurcsányi böszemesége jácszotta legnagyobb szerepet. És a szoborfejjel focizó libajnai. Teket Melindát pedig az általatok felbérelt rajongó követték, akikről hamishan beakarjátok bizonyítani a fideszisták voltakot. Szalaggyatok brüsselbe a komcsiutódokhoz panaszkodni. Aztat tuttok csak, bukothak baloldala.
@Marcellusca: :DDDD

az első is gyó vot! :))))))
(közben gyüttek hozám!)
@Bakter: alakulsz ;) :D

@Marcellusca: az MÉG nem, de ritka is meg vékony is, olyan cirkuszosan bohócos, mint az avatarod, már ha megnő, ott ahol van még sok :D
@Penivaldes: körtét kaptam + szőlőt :)))
@Habakukk999: -nak szeretettel:

13:17
Gyurcsányék a 8-1 után nyilatkozatban védenék meg a magyar focit

A magyar futballnak a nemzetközi nagytőke és az európai szocialista-liberális-zöld-kommunista összeesküvésével szembeni megvédéséről nyújtott be politikainyilatkozat-javaslatot a Demokratikus Koalíció a parlamentnek. A párt ezzel a rezsicsökkentés megvédéséről szóló fideszes politikai nyilatkozatra válaszol.

13:14 LMP: a kulisszák mögött szétrohad a látványsport
LMP: a kulisszák mögött szétrohad a látványsport

Elismerésre méltó lenne Schiffer András szerint az elmondottak, ha 2008 óta nem nyílna súlyosan az olló a paralimpikon és az év sportolója díjazottak között. Az LMP-s frakcióvezető szerint a kormány sportpolitikája csak a látványról szól, nem törődnek azzal, hogy a kulisszák mögött hogyan rohad szét a látványsport.

13:12 MSZP: van mit megmagyarázni a 8-1 után
MSZP: van mit megmagyarázni a 8-1 után

Az MSZP-s Varga László volt az első, aki először felhozta a 8-1-es vereséget. Szerinte a katasztrofális pénteki vereség után minimum terelésnek tűnik a fogyatékos sportolók támogatását felhozni, "van mit megmagyarázni" - mondta. Szerinte egyébként a fogyatékosok sportolására a kormány mindössze annyival ad többet, amennyibe a felcsúti kisvasút hatoda kerül.

13:07 8-1: Simicskó eddig nem merte kimondani
8-1: Simicskó eddig nem merte kimondani

Nagyon ügyelt arra a sportért felelős államtitkár, hogy még véletlenül se említse meg a 8-1-es buktát. Simicskó István inkább arról beszélt, hogy a polgári kormány már évekkel ezelőtt felismerte, a fogyatékosokat mennyire segíti a sport. Hosszasan sorolta az elmúlt évek eredményeit, és megemlítette azt is, hogy Balog Zoltánnal közösen futottak a Spar-maratonon. Ő személy szerint egy látássérült kislányt kísért.
@Bakter:
Mi bajod van a bukott baloldallal? Egyszer úgy bukott, hogy ismételnie kellett, a fidesznek újra kellett kezdeni az egészet.
A következő választásról még a Delphoi jósda sem nyilatkozott.
Az is látszik, hogy az MSZP életképesebb. Minden választásnál tudott új és még újabb miniszterelnököt jelölni, mert van választék, mint a séróban. Pályáztatás is volt vagy 8-10 jelöltél.
A jobbosok ugyanazt az egy szerencsétlen bozótharcost erőltetik már mióta. Hol befut, hol nem - nem egy megbízható pasas.
@Penivaldes: Köszi, van bőven, jó sűrű és, ha nem vágatnám még hosszú is lenne. :)
@guma:
Én nem kaptam körtét. Vettem.
Egy százast és két hatvanast.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem, hanem elsőre úgy értetemm hogy zegény vak kislányt kísértik...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ő személy szerint egy látássérült kislányt kísért." - Vagy pont fordítva.
@Penivaldes: hogy megegyem! :DDDD

(mert szeretem a gyümölcsöt és terem nekik...)
@guma: régen én is két fonattal mentem iskolába
@Penivaldes: Pénteken menek is A Főnökkel "birkanyírásra". :)
@guma: ja értem, viszik az úrnőnek a termést.)
nekem miért nem?:)
@guma: @Penivaldes: Nem hiszem, hogy túlságosan jól állna. :P
Egyébként már eljátszottam a gondolattal, hogy megnövesztem. :)
@Penivaldes: Mer' nem szereted. :)
Most írtad az elébb. :D
@Marcellusca: @Penivaldes: értettem, én erre tippeltem:

Ő(+t) személy szerint egy látássérült kislány(-t) kísért."
@Marcellusca: de a diót, mogyorót igen
azt igazán lábam elé
@Penivaldes: Be. Meg a szemöldökömet is. :)
@Penivaldes: mogyorót ... meg mogyorózni, mi? :DD
@Penivaldes: Nem rossz az. :)
Jó az, ha jól csinálják. :D
Lassan ki leszünk rakva, mint macskát egészségügyi sétára, annyit offolunk. :)))
@Penivaldes: nem is oly rég én eggyel melóztam :D
elmútnyócgól a hibás !
Aki szereti a politikatörténelmet. :)

Jobb vagy baloldali volt a környéketek ezelőtt 70-80-90 évvel? Remek választási térképek a két világháború közti időből

urbanista.blog.hu/2013/10/09/jobb_vagy_baloldali_volt_a_kornyeketek_ezelott_70-80-90_evvel_remek_valasztasi_terkepek_a_ket_vilagh
@Penivaldes: messze vagy! :)

tehát kimaradsz a szórásból:D
elmútnyócgól a hibás !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és mi van az

elmúlt 30-40-50-60 év térképeivel ?????

szegyenlitek nácik? hogy mi komcsik 105% kal "vezettünk" ?
@gipsz.jakab: Reklamálj az urbanista poszt írójánál. :)
ugye vannak fontos dolgok:

Sürgős a rezsinyilatkozat

Már ma napirendre kerül, holnap szavaznak is róla.

hvg.hu/itthon/20131014_parlament_tudositas/b41431
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

Ma sem múlt el a nap egy jó kis Hiller-Hoffmann csörte nélkül

Hiller István szerint hiába érkezett annyi észrevétel szülőktől, pedagógusoktól, ellenzéktől, soha nem fogadták el. Mindig azt mondták, ezt csak az elfogult kisebbség terjeszti. Aztán Hiller szerint jött a hír, hogy miniszteri biztost kap a KLIK. (Szabó Balázs, a Magyar Közút Zrt. 2009 és 2011 közötti informatikai igazgatója kerülhet a Klik fölé, akit korábbi menedzseri tevékenysége alapján választottak ki a feladatra) Az MSZP képviselője azt szeretné tudni, most akkor ki áll az államosított köznevelés felett? Hoffmann Rózsa szerint a miniszteri biztosra azért van szükség, hogy segítsen kialakítani az informatikai rendszert, ami az iskolák működéséhez szükséges. Az oktatási államtitkárság szerint a szocialisták idejében olyan nagy káosz volt, hogy a tanárok azt sem tudták, mit kell tanítani. Hiller szerint viszont egy éve ugyanazt mondja Hoffmann, nem hajlandó észrevenni, mi zajlik a mindennapokban.
Sokba került Matolcsy embere - rejtélyes szerződések a pénzügyi hivatalban

Doubravszky György pénzügyi biztos hivatala mindössze 9 hónapig létezett, szemmel látható eredményt nem sokat ért el, ám jelentős kiadást jelentett a költségvetésnek. A biztos számára ügyvédi és kommunikációs tanácsadást, a honlapjára tartalmat rendeltek meg több millió forintért. A szerződések közt érdekes összefüggésekre bukkantunk.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/sokba_kerult_matolcsy_embere_rejtelyes_szerzodesek_a_penzugyi_hivatalban.566967.html
Ha Baján ahol együtt volt mindenki ez az eredmény született, akkor a tovább osztódó ellenzéki oldalon vajon milyen eredmény lesz 2014-ben. Lassan hajlok én is a bojkottra, mert a mostani hétvége után nem lehet senkinek illúziója.

A Demokratikus Koalíció közzétette a 2014-es országgyűlési választáson induló egyéni képviselő-jelöltjeinek listáját. Gyurcsány Ferenc nincs rajta, van viszont több helyi erősség, akik – ha a Fideszét nem is – de az MSZP-Együtt-PM dolgát biztos megnehezítik. Valamint szerepel még a névsorban Debreczeni József, Kerék-Bárczy Szabolcs, Gréczy Zsolt és egy sor volt miniszter és államtitkár is.

index.hu/belfold/2013/10/14/greczy_zsolt_is_indul_a_valasztason/
@guma: Na, na, ne személyeskeggyünk! :D
igazából nem értem... kézenfekvő ki legyen a SZÖVECCSÉGI KAPITÁNY...

maga a fürer ... nyilván...
nem működnek a dolgok... csak kézi vezérléssel...

bár ha nagyon nem ér rá a szotyizás miatt és a felcsúti aranylabdások gyártása miatt...
akkor vmi közeli bizalmi ember kellene!
mit csinál mostanában Orbán Gazsi? vagy Ráhel?
A békemenetet mostmár "elért kiváltságaink megvédésért" kell megrendezni, szól a felhívás.

Márai tudta...
-no comment-

Felmérés: brutálisan sokat tévéznek a magyarok

Megint nőtt Magyarországon a televíziózásra fordított idő. A legtöbbet az 50 felettiek néznek televíziót, naponta 5 óra 38 percet. A gyerekek is több mint három órát ülnek a tévé előtt nap mint nap.

hvg.hu/itthon/20131014_Feknmeres_brutalisan_sokat_teveznek_a_mag
" - Nincs általános rendszerváltó hangulat, de enyhén kormányváltó sem. Ha lenne, akkor szemét választási törvény ide vagy oda, egy ilyen tét nélküli időközin, ahol még a csalás is kiderült, odacsaptak volna a választók."

cink.hu/rajottem-baja-igazabol-jutalomudules-volt-a-kampanysta-1444739688/@szilylaszlo
@Evezős:

haladunk. egyengondolat egyenjogúvá tesz.
@Dr. jenőke (jenőke):
A za balyom a bukoth balodalal, hogy bukoth és óbégat. Mer a fidesz nem bukoth még egycer sem, bármennyire is eztet akarjákok sugani, csak nem akart nyerni. Ez nem ugyan az. Vili? Ojjan ez, mint a nyócegy: nem a hollandik akartak nekünk nyócat rúgni, hanem mi nem akartunk nekik kilencet. Érzed a sújbéli távolságot a két áláspont között? A stadionokról meg leszáni, mer a jövőben azokból küldünk tizen egyet a pályára. Gólt azok sem fognak rúgni, de legaláb jól eltorlaszolják a kapunkat, ezé gól nélküli döntentletre mindig jók leszünk. A faszomat, túl kéne már látni a szűklátorkörötökön, és megérteni a kormányzati szándékot. Elég világos voltam, na?
Nem értem miért nem lehet elfogadni,hogy Baja választott. Az egész együtt mindenki mindenkivel csoportosulást megverte, ez az igazság.
Talán ha az olyan okosok - mint aki ezt a blogot írja - végre rájönnének arra, hogy nem az vezet célra HA ORBÁNT ÉS A FIDESZT KRITIZÁLJÁK, hanem végre ÉPÍTŐ jellegű ötletekkel állnak elő, akkor talán megmozdul valami.
Lassan a fél világ ide jár ebbe a 10 milliós országba tanácsot adni a baloldalnak, de még így is képtelenek bármire.
Fel kell ébredni és kritika helyett utat kéne mutatni. Sajna az viszont nem megy, nagyon nem megy. Lehet szidni a kormányt, de az legalább mutat és megy valamerre, míg az ellenzéknek a mai napig a közhelyeket leszámítva nincsen mondani valója...
@Stabilo: fasság...

meg kel várni még felég az ország...
majd aztán kel újjáépíteni...
a nyilvánvaló pusztulás felé megy a feudál komcsi fasiszta diktatúra

8:1
@gipsz.jakab:
Nanemár! A szövetségi kápitányállamtitkár Szijjártó MZ/X Péter lesz, aki mindenhez ért. Ha ő sem válik be, jöhet lézer, a másik univerzál szolgyer.
@gipsz.jakab: úgy kábé, de minek újraépíteni, az égés után lesz kinek?
Anno Göbbels tanulhatott volna a mostani Fidesztől...
Azok a hangosbemondós kisbuszok ...!
Meg azok a kamerázó kísérőautók...!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem. A bukoth balodalt csak stílusosan és hitelesen szabad bukothozni, mert különben nem lesz elég fidezses. Én adokh a minőségre.
@Stabilo:
"nem az vezet célra HA ORBÁNT ÉS A FIDESZT KRITIZÁLJÁK, hanem végre ÉPÍTŐ jellegű ötletekkel állnak elő, akkor talán megmozdul valami."

Nem vagytok elegen a diktatúra építéséhez ?
Nemzeti összefogást vártok , hogy a saját kis világotokat felépítsétek ?
Nem cinikus egy kicsit ?
Vigyázva szétosztottátok a trafik-koncessziókat,....hogy más mint Fideszes ne kaphasson,....és még segítséget is várnátok hozzá ????????????
Ez a cinizmus felső foka !!!!!!!!!!
@Stabilo: Megy bizony, csak nem a levesbe, mint láthatjuk, hanem a (ország)szekér rúdjánál állva (!) a szakadék felé, úgy tűnik..:-(
Marcipánból készült debilarcú biztonsági őr képviselő és idióta szóvivőfigurák (Selmeczi kuszafoggal, Hoppácska hegedűvel, Kocsis pubi csattogós lepkével) rendelhetők Zsiga (bukott baloldali kormányok)érettségizett Róbert cukrászdájából. Birkameneteseknek, céllövöldéseknek, vásározóknak, fidesz szimpatizánsoknak,kedvezménnyel.
@Bakter: értem ;)

Átcsúszott a bizottságon a Fidesz rezsiharcos javaslata

Az MSZP-s képviselők nemleges szavazata mellett küldte általános vitára a rezsicsökkentésről szóló politikai nyilatkozat tervezetét a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.

hvg.hu/gazdasag/20131014_Atcsuszott_a_bizottsagon_a_Fidesz_rezsiha
ööööö

A Vs.hu egyébként leigazolta példul a kreatívos Csuday Gábort, aztán Orosz Csillát és egy rakás mandinerest.

cink.hu/megdobbento-meretu-szerkesztoseggel-startol-a-vs-hu-1444818548/@szilylaszlo
Szépjónapot szakadék anarchoszindikalista elégedetlenkedő pórnépem:-)
Fabius!
Ez nem mehet így tovább! Hogy lehet az, hogy te minden szarságon fenn vagy akadva?

Már ezerszer konstatáltuk hogy a Főnök a javunkat akarja. Trafikkal, földbérlettel, jómultikkal, sajátoligarchákkal, műkörmös szántóvetőkkel, főorvos tarfikossal, és minden egyébbel, amire csak rá tudja venni ezt a mi félázsiai hordánkat. A hiba bennünk van. képtelenek vagyunk az emelkedett gondolkodásra. bár, mondjuk az hiba is lenne. nekünk nem kell gondolkozni. arra ott vannak az igazság letéteményesei. alföldi is hogy járt?! teleugatta netto hazugsággal egész Bécset, hogy szabaccság, meg színház, meg művészet, meg önálló gondolat, meg pályatársak, a fociról meg egy szótccse! hátmégegyilyen innovációra képtelen alakot?! egy jó szótccse szót az épülő stadionokról. ilyet? oszt most még te is itt milliózól jelentéktelen összegeket említve. mi vagy te, számtantanár, vagy elméleti matematikus?! kuss legyen, azé mer a délitelegráf ízetlenkedik ott, itt rend lesz, dikk. leojtyák ám a villanyt, oszt a kibertérnek is bemutattyák szeméjjessen a relativitáselméletet, vazze! nedühíccsed a Főnököt, amikó amúgy is szarnapja van ezzel a nyóceggyel. valami megértést, együttérzést vagy valami! bajázol itt amikor a nyócegy is épp elég bajnak... legalább írtad vóna, hogy gyurcsány a hibás, de legalábbis a bajnai... teeee, teee zuglói zugírász, basztatnád azt a papcsákot, annak már úgyis mindegy ha már állólámpa számba se veszik, csak a budiját mutogatják, pedig még stadionra se lát ki belőle az a parkolópiktor...
@Stabilo:
Építő ötlet? Építsük fel az Azkabant, ahol minden vezető helyi és országos fityeszes politikus, valamint összes hűbéruruk kap egy-egy lakosztályt.
Mutassak utat? Mutatnék, de amerre ellátok, csak stadion épülést látok, nem útét.
A kormány valóban mutat, csupa rossz példát: pl hogyan kell működő struktúrákat adhoc ötleteléssel szétbaszni, szétosztani a klientúrának, oszt csodálkozni, hogy nem jön be belőle még annyi lé sem, mint korábban. Se a közösbe, se nekik.
És a kormány valóban megy valamerre: bele a ködbe.
Baja választott. Majd kiderül, hogy ez kinek a baja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekemmegmár a képviselők rezsidíjaiból van elegem... neme lehetne ezeknek is a köccségeit "számlásítani" esetleg utána mongyuk 30 %-al csökkenteni? Mer mondgyuk a Lázálom Bunkó szálankénti cigijutaléka asszem nek bőven elegendő lenne, oszt nem kéne még 4 évenként 16-18 millióval megdotálni ezt a büdösbunkót...
@Bakter: Ne legyél már ennyire premisszionalista! A kormányszóvívő cukrászpolgármester látnoki adottságokkal rendelkezik. Mi kéne még Neked ezenkívül, hogy hogy érezd magad a bőrödben? Teli vagyunk látnokokkal, varázslókka, varázsgombazabálókkal, fényevőkkel, megszállottakal, miniraszpuzyinokkal, rassz-putyinokkal, rasszokkal, putyinokkal, futballcézárokkal, elmebajosokkal. Igazi vezetésre született politikusokkal.... neked már a szar sem elég büdös?
tényleg nemzetközi megfigyelők kellenek majd ide, különben az egész országban azt fogják csinálni mint Baján
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: gondolom azt hiszed vicces vagy, de a szar troll az szar. máshol unatkozz
@wowerman:

"tényleg nemzetközi megfigyelők kellenek majd ide, különben az egész országban azt fogják csinálni mint Baján "

sokra megyünk velük. majd jelentik, Bukarestben minden rendben, nem is volt választás.
@wowerman: nyugodtan bekaphatod... de csak, ha előtte rendesen öblögedsz egyet:-) Nézz már szét kicsihuszár, olvasgass, aztán ugass a nagyok dolgába:-)
@wowerman: nem bántani a kinszülöttet, kicsit meghibbant, de jó fej, a hanyat ló nyugaton megfertőződött értelemmel, most szenvedi az utóhatásokat.

A választási megfigyelők beszabályozását és lehetőségeit meg érdemes tanulmányozni, csak hogy ne legyenek hiú ábrándjaink.
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: hüleee, adhattál volna neki egy kis előnyt, azonnal orálisan fixáltatni magad ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Látod cirbikém, egy bajai gyüttment, hogy leugat? Perezshogy megjött az önbizalmuk a hatalmas 43 szavazatos mélymagyar győzelem hhallatán... lehet személlyesen Zsigórobit tnemtisztelhetjük a habverőben? :-)
"Ha tanulságot kell vonni ebből az esetből az nem nehéz: semmi nem drága és semmitől nem riadtok vissza."
Pont ezt csináltátok 2002-ben. Most meg nem tetszik mi?
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:

"_Elfogyott a türelem_"

nadehogy lesz így összefosás, akarom mondani összefogás, ha rögtön lórugással hálálod meg az érdeklődést?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Csörtézzen véle a radai rossebb, amúgysenincs különösebben kedvem kardélre hányni... nincs elég bajom, hogy még egy hétig megint itt kell rohadnom? Megpróbálom kibekkelni nagyobb értelmi kéárodosás nélkül a dolgot, aztán huss... bella italia:-)
@jaegtoer: Aki három mondat után minősít és prejudikál, az nem érdemel egy kétszavas mondatnál többet: Kapja be:-)
@jaegtoer: Amúgy alany, állítmány, határozó, jező, minden benne van... a tövig... mondatban:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Ja, a partvonalról könnyű behányni! Na, nem a gólokat, hanem az okosságot!
Irigy arczot ide hogy lehet beleillesztgetnyi?
@ursus artos: Na végre, ember a gáton! Miért nem 2018- tól vezetik be az új választási törvényt? Tudod mint más, fejlett demokráciákban?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Tündérbogaram: az ellenzék ellenzéke, már rég nem a barátom barátja. Főleg, amikor már 25 ellenzékem ellenzéke próbál belevinnyogni a nagy büdös magyar éjszakába... LAssan már nem látják önmagukat a fától...
Egy jó polgármester az jó pásztor, aki ismeri a nyáját és mivel együtt dobban velük a szíve is, pontosan tudja, hogy ki kire szavaz. Hát hogyne tudná az eredményt akár már napokkal előre is?!
Ahogy a Költő mondja:
Zsigó NERtárs jó vátesz,
Aki mindent jóvátesz.
:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ki pártvonalozódik, kiokoskodik, ki írígy? Kifejtenéd? Azt hiszem többszörös agyzavartot összegeztén... még hymen hírnek se jó és értelmezhető. Fejtsd ki!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): "Megpróbálom kibekkelni nagyobb értelmi kéárodosás nélkül a dolgot, aztán huss... bella italia:-) " most erre mit mondjak? Hogy a jelenlegi politikai elit... mondjuk Taorminában keresné a Vatikáni Múzeum pénztárát? :-)
Bakaphatják az összes farkamat. Nincs cizelláltabb véleményem.
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Fjetse ki a halál! Most nem érek rája, no..coming soon later, addig és épíccsétek a focialista rencört, lyó?
@Stabilo: "Lehet szidni a kormányt, de az legalább mutat és megy valamerre, míg az ellenzéknek a mai napig a közhelyeket leszámítva nincsen mondani valója... "

Kurmányunk a szűkített újratermelést vezette be, marxista terminológiával élve. Ha ez a "valamerre", akkor köszönöm. Nem. Az un. ellenzékről azonos a véleményünk, igaz ez a véleményem a fityiszről is.

Egyiket se!
@GeoCracker: A "hidegsebéyznek Brüsszelben krifilizálták a csökött agyvelejét... ne csodálkozzunk, ha időnként a neuronmaradékok hírt akarnak adni magukról, hogy mégsem hijába jegelték le őket 4 évre a havi 3200 Eurós alapjuttatásért...
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Mé, nem ottan vala? Mink itten a "gödörben" lehet, aszisszük, mi sz@rkáltuk a spanyolviaszkot..Vikitorral a zélen! Laku nóc!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Énsenem gondoltam komojan... ettől te geológuspolitikailag sokkal tömbre vagyol szívatott:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na, megjött a fjordítóm is..a továbbiakat későbben visszaellenő(r)zöm azért..:-)
neszenektek, és nekünk:
/ennyi idióta barmot..../

Hoppál Péter: Egy újabb összetett szó, ami rezsivel kezdődik

Rezsicsökkentés, rezsidémon és rezsiharc után itt az rezsieljárás. Hoppál Péter Fidesz-szóvivő a parlamentnek benyújtott politikai nyilatkozatról beszélt hétfőn.

hvg.hu/gazdasag/20131014_Hoppal_Peter_Egy_ujabb_osszetett_szo_ami
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Valaki (mondjuk...) összeszámlálná, mennyi a rezsije eddig as rezsicsökkentésnek?
Hány és amennnyiben mennyi stadijony gyünne ki belőle? Ajvé..!
@magándemokrata: "Na végre, ember a gáton! Miért nem 2018- tól vezetik be az új választási törvényt? Tudod mint más, fejlett demokráciákban? "
Úgy is lehet, de akkor 2014-ben is háromszáz valahány képviselő legyen. Vagy a kisebb parlament az oké, de új választási törvény az nem????
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nem bántani a kinszülöttet, kicsit meghibbant,"

nem hinném, hogy meghibbant, de lehet, hogy a kézigránát eldurrant:D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Elárulom Neked a nagy titokot. Nem ottan van. Maghrebben... és én vagyolok a pénztárnyit:-)
A libasboszme tavoltartasa barmennyi penzt meger.
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:
Jaja, teli vagyunk...(hosszú felsorolás).
Rejtő, mint Hofi, sok mindenre idézhető. Ha nem is szó szerint:
Igen, uraim, van itt remek katona, kitűnő hadvezér. Most már csak olyan kéne, aki ért is valamihez.
@jaegtoer: Jogos. Hibbant Hibbantoviccsal Dijonban találkoztam, merengett egy mustárosüveg bellett, de amikor figyelmeztettem, hogy egy mustárosgázpalack nyakát szorongatja, pánikszerűen menedékjogot kért a magyar konszolidárituson:-) És nevet változtatott. Valami Viktor lett belőle:-)
@Kim Jong Un:
Szerintem nem akar nort korejába menni, nem fog sokba kerülni a távol tartása.
hehehehe, itt a teljes kumminista narancsgárda, le is esett a teljes IQ szint a mínusz végtelenbe :D
@Kim Jong Un:

"A libasboszme tavoltartasa barmennyi penzt meger. "

akkor fizessed a sajátodból.
@rdos: Javítanom kell... a szűkölő zsebretermelést... az orbanista-matolcsista terminológia alapján. Mint ahogy nagyvarázsloónk (Mr. 20 %) is megmonta: Lopj! Ki tuja, meddig lophatod...
Amennyire Én tudom, Baján rohadt sokat hozott az ellenzék, nem csak 2010-hez, de 2006-hoz képest is. Úgyhogy most kivételesen senkinek nem kellene temetni a 2014-es választást, meg bojlottot emlegetni, szidni a hülye ellenzéket (esetleg a hülye ellenzéket kivéve zseniállis ferencet) stb. arról kellene beszélni, hogy országosan azonos trendek mellett simán nyernék a választást. (jó tudom nem lehet következtetni stb.)
Úgyhogy ez inkább a dicséret ideje, főleg úgy hogy a fideszre ráégették a csaló jelzőt is.
@mikerbiker: Viszont téged cukipofa naponta nyalogat körbe a zsigóróbert..., különösen a körkörös záróizomzat környékén...
@mikerbiker: különben is... nincs ízesebb zamat a paksi galuskánál...
az volt a legviccesebb, hogy közben állandóan azt hangsúlyozták, hogy ez a választás csak az ellenzéknek fontos, nekik "csak" egy sima időközi. :D
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:

"de amikor figyelmeztettem, "

hagytad volna ott a france-ba, tudhatnád már mikor kell szólni-nem szólni... most itt jáccik a nyakunkon valami ismeretlen szarral, oszt még asse tudjuk mikor robban...
@jaegtoer: Vazze! Volt ott még két napom. Basztam volna el, azt a csodás 48 orált? :-) Nektek, meg úgyismindegy. Egy tökkelütöttel több, vagy kevesebb:-) Egyszer lehetek én is önző és magamnakvaló:-)
@mikerbiker:

örömteli, hogy kivívhattuk csodálatodat. gyere máskor is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A korábbi beírásaimért lassan meg is kapom a nyelvtankémiai Nobel díjat. Pedig belehúztam, hogy unortodox módon leemelkedjem a szintjükre.
@mikerbiker: "mikerbiker 45 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

egy jólfizetett alsóközéposztálybeli szókincsemgazdag jövőzáloga:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:

jól kinézünk veled. aztán meg csodálkoztál, hogy vadas receptekről cseréltek itt eszmét egyesek?:D
@nedudki74:
Hüje ellenzékben Ferenc a zseniális kardinális.
A fityeszre meg mást is ráégetnék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne ajvékolj! Jövő héten szólok a Francinak, avassa szentté ezt a szabadságharcos, rezsidémonok által leküzdött para-fenomént. Oszt akkor majd nem győzikéztek hálálkodni nekem. Merugyi... szentté csak hóttat lehet szentelni, szenteltessék meg az Ű neve, a nagy leformátus, szittyamagyar, turulos, judeaista hitében fogant sámánnak:-) Már majden olyan számomra, mint a Lochnessy-szűz:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:
Még a nicknevének sincs semmi értelme. Mennyivel értelmesebb a kerkerbimi név.
... dehovalett wawermannerinkvusztibuzirálator? :-)
@Bakter: már de hogyne lenne, Mi... keresünk szavazószámláló bicgliseket, koszt, kvártély zsebremany, zsigórobi lerendezve... jócakát. gumi a nachtkasztliban:-)
"Az elektronikus média gyerekekre leselkedő káros hatásaival szembeni védelmet tartja kiemelt feladatának a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egykori elnökének emléket állító Szalay Annamária Média Alapítvány."

Ha matócsi és selcici kevesebbet tűnne fel a képernyőn, már mérhetően kevesebb káros sokkhatás érni a jövendő potenciális fociakadémistákat és háziasszonynövendékeket.
@ursus artos: Igen beleférne! Tudom most is már olcsóbb az állam! tenytar.blog.hu/2013/05/16/hatalmas_bukta_a_kisebb_es_olcsobb_allam_igerete Akkor még egyszer az a + 42 államtitkár + az 54 helyettes, meg kitudja még hány ingyen élő, kerényi, hegedűs, stb! SIMÁN BELEFÉRNE! Ez nagyon gyenge kifogás!
Faszbiusz ajvékolhatsz napestig.harmadjára negyedjére századjára is leszerepelnétek.a magyarok nemet mondtak rátok.ezért nem rohantak vinnyogva óvni az elvtársaid.nagyon rossz reklám veszíteni nem kísérleteznek újra.mondjuk tökmindegy minimum 4 évig csak a partvonalról acsarkodhattok.politikai statiszták ennyi idő elég lesz.a mostani liberálbolsik végleg eltűnnek a politikai pöcegödörbe.nem tehettek semmit a döntéseket nélkületek hozzák meg a magyarok.e van szokjad paszuly
@rdos:

Zseniálisak a kommentek ott:))) Egytől-egyig:)
Érdemes elolvasni.
Kicsit megnyugszom ilyenkor. Amíg a humor ilyen hőfokon buzog, amíg lehet röhögni, addig van remény.
-no comment-

Bajai választás: Válaszol a 0 szavazatos jelölt

Ikolity István, az LMP bajai jelöltje a 32-es választókörben egyetlen szavazatot sem kapott. De nem keseredett el, 2014-ben újra megpróbálja.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F14%2Fbajai-valasztas-valaszol-a-0-szavazatos-jelolt%2F
@ephart:
Jaksity: Gyászos helyzetben a gazdaság
Amíg van olcsó finanszírozás, vonszoljuk magunkat tovább, néha adhatunk magunknak egy-egy dopamin injekciót, de közben a jövőnket éljük fel.

www.portfolio.hu/gazdasag/jaksity_gyaszos_helyzetben_a_gazdasag.4.189973.html
@magándemokrata: jó, elmondtad, de visszatérve az eredeti kérdésemhez: úgy gondolod (gondoljátok), hogy természetesen kisebb parlament, de a törvény csak 2018-tól???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Összeszorított lábbal várom október 23-át. Amikoris a "Nemzet Cukrásza" zsigórobi, félállású bajnai polgármester átveszi " Szécsényi Díjat" az időben fellelt és magáévává tett Hatalmas- és idejekorán Magáévá tett Túrórudi helyes szóviteléért...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mit érdekli ezeket a jövőnk. Ők éppen most biztosítják be a saját jövőjüket. Bár Yoda szerint a jövő örök változásban van, márpedig ő látott pár Sithet.
csak úgy:

Erősödő cenzúrával reagál Kína a tüntetésekre Az elnyomás ellenére a kínai felhasználók egyre jobban tiltakoznak a kisajátítások, a rossz munkakörülmények és a környezetszennyezés ellen. Ezért a hatóságok még szigorúbban ellenőriznék a világhálót.

sg.hu/cikkek/100503/erosodo_cenzuraval_reagal_kina_a_tuntetesekre

----------------------------

Újra elérhető Alföldi oldala

Egy nagyjából félnapos „eltűnés” után újra elérhetővé vált a Facebookon a legnagyobb rajongótáborral rendelkező Alföldi-oldal.

Amint arról már beszámoltunk, egy időre eltűnt Alföldi Róbert Facebook-oldala, aminek akkor majdnem ötvenezer rajongója volt.

Az Újra Alföldi nevű csoport a leállás hátterében Alföldi Bécsben elhangzott előadását sejtette, ahol a Nemzeti Színház korábbi igazgatója kendőzetlen őszinteséggel beszélt a magyar művészetet és színházat mostanában jellemző viszonyokról.

Most ugyanez a csoport jelentette be, hogy újra elérhető Alföldi Róbert oldala, azóta már több mint ötvenezer lájkolóval. Egyelőre nem tudni, hogy miért tűnt el az oldal és arról sincs hírünk, hogy minek köszönhető az újraindulása.

www.hir24.hu/belfold/2013/10/14/ujra-elerheto-alfoldi-oldala/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem mellesleg azt halootam, hogy benne van a legjobb négyben, az AntiDarwin díj jelöltjei között Selmeczivell, Girnyószázzal, Szíjártóval, Némethnével, RezyiNémeth-tel együttesen... Ja, hogy ez már hat??? Ezért antidarwindíj... szegény borneói orangutanok szégyenükben, meg az óceánnnak mentek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Haggyad má', a Jaksity Kata, csak egy buta kifekütt színésznő... az ő gazdasági érvei, nem hallaccak a NER-égig:-)
@ursus artos: Mit nem értesz? Ha eltudunk bacni sok 100 milliót fizetésekre, mint miniszteri biztos, állam titkár,+ helyettesei, akkor tudunk még fizetni 4 évig + 280 képviselőt!
Baján Zsigó Róbert őrjöngve teljesíteni akart, mert a Kedves Vezető a visegrádi eligazításon azt mondta, aki nem teljesít, azt kirúgja. Így működik a Fidesz.
@Bakter: mink csak shitet látunk, de aztat többet, mint kellene...
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Ő az a cukrász, aki a parlament oktatási bizottságában ült nagy szakértőként?
"bajnai polgármester" :)
öööööööö, izééééé,

Az Orbán-szalámi miatt tüntettek az osztrák nagykövetség előtt

Kérjen bocsánatot Magyarországtól az az osztrák művész, aki romaszalámit reklámoz Orbán Viktor arcképével, valamint zárják be a linzi kiállítást, ahol az alkotást közszemlére tették - követelte hétfőn a Honfoglalás 2000 Egyesület.

hvg.hu/itthon/20131014_Az_Orbanszalami_miatt_tuntettek_az_osztr
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az LMP most is olyan erős vidéken, mint amilyen 2010-ben volt :)
@Online Távmunkás: Jahh, akinek az oktatáson demonstrációként felverték a tojásait habnak:-)
a legjobb rész következik:

Szilvásy György, az egyesület elnöke beszédében visszautasította a vádakat, ugyanis Magyarországon nem üldözik a romákat, "az antiszemitizmus pedig merő kitaláció". A tüntetők nyilatkozatot adtak át a nagykövetnek címezve, akit arra kértek, tegyen meg mindent: a linzi városházán zárják be azonnal a kiállítást, a város polgármestere pedig a művésznővel együtt kérjen bocsánatot a magyaroktól.
@Online Távmunkás: Szép szakma "Baján Bajnai bájolog bénán" címmel leközölhetné a Slicc, vagy Blokk..vagymi!
ehhhh, ez de szép is:

Elhasaltatták az ellenzék képviselőjelöltjét Békéscsabán

2013. október 14., hétfő, 16:55
Szerző: hvg.hu

Címkék: Békéscsaba; békéscsabai időközi választás; ellenzéki jelölt;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm
Twitter

Elutasította az ellenzéki képviselőjelölt nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság Békéscsabán, ahol november 10-én tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást. Kovács Katalin a Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok - Magyar Liberális Párt közös jelöltjeként indulna.

A hivatalos indoklás szerint a jelölt egyik delegáláshoz szükséges papírját olyan szervezet is aláírta, "melynek jelölő szervezetként történő nyilvántartásba vételére nem került sor”. Ez a szervezet ebben az esetben Párbeszéd Magyarországért Párt – derül ki a határozatból, amelyet a város honlapján tettek közzé.

Az elutasítás ellen az érintettek fellebbeznek, bővebb tájékoztatást hétfő délutánra ígértek az ügyben – olvasható a beol.hu hírportálon.

A helyi Fidesztől a választási bizottság döntésére úgy reagáltak: "Baján kiderült, hogy a bukott baloldal képtelen tisztességesen kampányolni, Békéscsabán pedig képtelen tisztességesen és törvényesen jelöltet állítani".
@magándemokrata: aha, szóval nem kell most kisebb parlament. Megértelek, hogy miért gondolod így. Azért, mert abban bízol, hogy "ez majd addig rárohad Orbánra" és akkor jöttök ti...
Csakhogy az egy kényelmes út. Küzdeni nem akartok a hatalomért, a választások megnyeréséért, inkább kifogást kerestek.
Az ellenzék bajai kampánya ezer sebből vérzett, mert hiába alkalmaznak nagy tudású kampányszakértőket, a legfontosabb tényezővel nem számolnak, a választók emberi mentalitásával.
Az emberek ezirányú döntéseiket az adott érdekviszonyokra alapozzák, konkrétan arra, hogy ki az, aki az egyéni /főként/ és a közösségi érdekeikért hatékonyabban képes eljárni.
Már Teket Melinda kiválasztása sem volt szerencsés, hiszen nem rutinos még a közéletben, az egész habitusa nem sugároz erélyt, ezáltal a harcos kiállás sem volt remélhető tőle.
Esetleges választási győzelme sem tudta volna megváltoztatni a testület létszámbeli fölényét, így az az igények teljesítése sem volt várható.
Érthetetlen, hogy a baloldal, aki a választás befolyásolásának hangoztatásával kivánt jobb pozicióba kerülni, a második fordulóban maga is beleesett ebbe hibába. Szanyi Tibor Tibi csokoládé osztogatása nemcsak bóvli fogás volt, hanem a kampány megsértése is.
Számomra szomorú ezeket a tapasztalatokat leírni, de látnunk kell azokat a hibákat, amelyekkel az ellenzék nem tud egyről a kettőre jutni sorozatban, még ilyen kisebb csörtében sem.
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött:
Off
Hello, egy személyes kérdés: a napi megélhetési költségek az olaszoknál drágábbak, mint a franciáknál? Komolyan érdekel.
On
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kedden, romába, romaszalámizás ellen tüntetni:-) Közben, meg kicsit felejteni, szépelegni, mújezumozni, zabállani, melegedni Berlusconizni, föld alá, megfelé, mikelangelóval találkozni, angyalvárazni, kávézni, kévézni, trasteverezabállani, veresbort inni, szentpéter-halat zabállani, nem hálózni, ferivel parolázni, négykatedrálist nézegetni, melegedni, robogósoknak beintegetni, piattanavonán bort lögygölgetni, trajanus piacán plazacicázni, colosseum szinpadán zseboroszlánokat kiröhögni, ostiában elmerengeni, penteonban magam megszemlélni... eléggé gazdag pogrom? :-) és nem mellesleg... orbánt és fideszt feledni...
@ursus artos: Ennél kisebb is lesz, hidd el, a Vezír maj' megódja, okosba'!
Éjjen a Tanács..izé..közt..namán, elírtam.
Csendesen kérdem a tisztességes jobboldali - keresztény gondolkodásúaktól :
Mit szólnának , ha egész nap váltva követné őket videókamerával több autó ?
Mit szólnának , ha jelöltjük ellen egész nap több autóból is hazugságokat ordítanának ?
Mit szólnak most kiderült földmutyi-bűncselekményekhez ( a szocik kevesebbért buktak 2/3 - dal !!) ?
Mit szólnak Papcsák ámokfutásához ?
Mit szólnak Orvbán (nyíltan bevallott !) Putyinosodásához ??
Mit szólnak....?
@sírbateszezazegész: francokat! Rohadt disznaja! kb a kétmarmada... Nápolyban a fele...
@Mariann19:
"Már Teket Melinda kiválasztása sem volt szerencsés, hiszen nem rutinos még a közéletben, az egész habitusa nem sugároz erélyt, ezáltal a harcos kiállás sem volt remélhető tőle."

Miért , az ellenfele mit sugárzott ???????????????????????
Bárgyú pökhendiséget...
@sírbateszezazegész: franciák, még a nem idegenforgalomorientált burgundiában is kurvadrágák... olaszoknál az éttermi és bolti árak, kb a kétharmada... és ráadásul nem is esik az esők... és nemmelsleg, délen sziciliaiakt és cigányok ott is vannak, az elmaradhatatlan schwartzkpopf bennszülöttekkel együttesen. Igaz Nápolyban már a maffia mellet a kínaiak is az urak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ikolity István, az LMP bajai jelöltje a 32-es választókörben egyetlen szavazatot sem kapott. De nem keseredett el, 2014-ben újra megpróbálja."

Kb. annyit is érdemel az LMP...
@sírbateszezazegész: nagyon javaslom, mindamellett, hogy Dijon, Bourges, Vézelay, Autum, Lyon, Cluny... gyönyörűek... de tudod.. az olasz kultura, pizza, pasta... más tészta:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: hát az itteni árakkal tisztában vagyok, a romák itt sem zavartak, meg az olasz sajtokat is szeretem, baguette helyett meg a focaccia is jó lesz...
@dr kíváncsivagyok: Bukott baloldal. Ez lesz a válasz.
@sírbateszezazegész: és nem mellesleg... az olaszok, befogadóak, a flansziják... jobb esetben elviesők... még ott is, ahol rendesebb madár sem jár... persze a flanszika, burgundi csajok sokkal szebbek... az olaszokhoz, főleg a déliekhez, kell egy kis Sir vonzalom:-) és nehezebben is adják a tutit.
@sírbateszezazegész: ... és nem mellesleg... 5 euróért nem 1,5 deci savnyabort kapsz, hanem egy egész üveg chiantit:-)
@sírbateszezazegész: Amúgymeg, amíg nem kérsz bocsánatot a disznózabálásért, addig bizony vissza nem vérnyulasodom:-)
@Orica Középföldi: Remény? Hát persze hogy van.

Csak addig, amíg megszabadulunk a mindenoldali eftársaktól, még rengeteg kárt fognak okozni. :-(
@ursus artos: Ez nem kifogás, az új választási törvényben szerepel a kisebb parlament? Ha igen, és a törvényt 2018-tól vezetnék be, akkor az is akkortól érvényes, nem? Tudod 1 uniós országban sem lehetett volna egy ilyen választási törvényt bevezetni a következő választásra! Mert rávetül a gyanú, hogy maguknak magukra szabták! Ami mint látjuk igaz! A politikában vannak irott, és iratlan szabályok, ezt szegi meg a fidesz egy gázon! Ha más tenné, akkor is felháborodnék!
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Bocska, kihagytam pár napot, így lemaradtam a nickváltásodról. A vérnyúl jobban tetszett. :-)
@magándemokrata: igen, szerepel.
Már nagyon régóta nagy a társadalmi nyomás az iránt, hogy legyen kisebb parlament. Most az lesz.
" pont úgy, mint a mozgósításban elért ellenzéki sikernek. A különbség két hete 68, most 69 szavazat lett. "

ez mitől ellenzéki siker? találtak plusz egy maszopost akit elrángattak szavazni?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem titkoltam, de sírbatesz bébaszta belém az iget, amikor a kurvadrága útszéli kocsmás 35 Eurós flanszija "traditional" menümet lefikázta, mondván, klasszikus tűristabeetetőfalató átbaszó kaja, amit egy maghrebi bennszülött is inkább disznóhúsra cserélne. A mocsadék csiga-sajtzabálója... tudta volna, hogy egész nap nem zabáltam, oszt 10 km-es körzetben élő étterem nem volt, csak ez az egy, oszt valamit meg falni kellett másnapra. Én is szívesebben menten mona az Ejfel-toronyba megmenüzni a Vernébe, vagy a Grand Boulvarra, a Chez Cartierbe:-) Szakaggyon meg a lakókocsi buckalakója:-)
@rdos: Nem mellesleg, amit leszólt a céda lelkű:

füstölt és sült kacsamellszeletek salátában, burgundi marhaperkelt rosejbnivel, bocsi, madame Pomm Frie-vel, és csokimussz... mellé bor helett, mer aztat nem szeressem egy kori Kronenburg ser... ez volt a legtöbb, mit a hely szellenete adhatott.... emmeg? Zabálja a bolgár cigányokkal a kecsegesajtot, issza a bozyolét literszám, oszt hálni jár belé a lélek:-) a vajda lányával:-)))
@rdos: És persze az aktus Autum legjonn főteri etetőjében volt, vasárnak este, amikoris rendesebb flanszija gall otthon költi el dinerjét és veri a feleségét:-)
@Orica Középföldi: lassan visszavérmókusodom, elmúltak a visszterhes idők:-)) A farkam meg nem kopott meg, ugyanollan lompos:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: :))) ez beszarás:)) 35€?!?! az rengeteg!!! Az öt tucat osztriga bretagneban!!! :)))

Viszont az új nicket benéztem rendesen:))) de jó... a menüt meg Knosszosznak interpretáltam csak...
@ursus artos: Látom pályán vagy, társadalmi nyomás, ok! De miért nem össznépi, miért csak fideszes ez a törvény? Miért nem 2018-tól? Kérdéseim csak költőiek, azt hittem tudunk eszmét cserélni, de csak védés van részedről! Érdemi válasz nincs! Köszi a társalgást!
@dr kíváncsivagyok:
Amennyiben újra értelmezed a mondandómat, megérted, hogy én a választói szempontokat vettem számba, nem a jelölteket minősítettem érdemben.
Az emberek bizalmát az erély, a dinamika és a hatásvadász megnyilvánulás vonzza, és nem mélyed el a jelölt valódi értékeiben.
Erre gondoltam.
@sírbateszezazegész: Próbálj meg a flansziáknál vasárnap este a Mekdoneldszen kívül nyitvalévő éttermet találni...
@sírbateszezazegész: azis sok volt... Knosszi a haspók, le is tett a barátságomról egy életre.... szentem hülyeprocc balfaszjapántúrítának tart a leírás alapján... pedig a görög 74 eurós barbunyavacsorát a hét éve bejárt falmelléki, utcazabálós papírabroszos haletetőben, meg sem mertem már nekije emelinteni:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Ottan nem gyártam, csak Korz-ikán, na öt juró egy 0,33-as ser, mégha a vitéz Napóleony szülőhelyin is, a plázson? Annyiért már Űt magát köllene osztogatnyi a népnök, nemde?
@Mariann19: ihaj-csuhajka... demegkomolyodtál az utóbbi idők szelében... olvastalak... lassan unortodoxiás közgázkönyveket adhatsz ki az itteni szösszenet-szószedetvedettjeidből... de a pórnép csak nem akar okosodni... talán elöszőr olvasni kéne megtanítani űket:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: rossz időben voltál rossz helyen... nekem sikerült:)... pont most láttam egy mekis hírdetést "La McFleurry"... sokkal elengánsabb így, nem?:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Mijelőtt lemész a plázsra, előtte, ejtsd útba a sarki fűszeret, oszt 1,5-ért félliteres behűtöttet vihetsz oda. Tudod... kinállat kereslek:-) A szeletelt poshadt görögdinnyét is hatszoros áron árulja a katalán cigány a tóparton:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Nagy gasztronómiai trauma érhetett, de nem féltek egy olyan csúcs-ragadozót, mint amilyen a vérmókus. :-)
@sírbateszezazegész: Vazza... próbálj meg gyalogolni, amikor a buszvisz:-) Ha magányban lettem vón, akkor kivárom a Vézelei Mislen-csillagost, amelyik 38 euróért ad 3 fogásos menüt,igaz csak szerdán és pénteken délután, mer ennyi nyitvatartásból is megél:-) Én sajna csütörtökön jártam ott:-)))))
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Nadeeccer abides életbe felraktam a lábam oszt nézegettem a pórokat, valamint több, mint fél órácska (csasz) alatt húztam le eme hat almás mennyi?séget, na! És ott, akkoron!
@sírbateszezazegész:

Konkrétan ez az... ha kinagyítot, akkor láthatos a Mislen gombócokat, meg a nyitvatartást.... rohadna el:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Jahh... a procckodás elég sokba kerül. Elég, ha megnézed jelenlegi Orbánunk áldásos tevékenységét:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Abbó' ugyan jól nem laktál vóna, igaz, a gasztro nómia csodája nem is eladó!
Minttuggyuk itt hunról isch!
@rdos: Nem... tökehető volt... ezértis rágtam be. Igaz a csokimussz, nem lesz a kedvencem. Nem is értem mi abban a nagytruváj...
Minden politikai pártnak megvannak a maga türkjei. Még a "szűznek" látszó ellenzéknek is. Mi az hogy! Nagyon is!
Egyébként most akkor sajnáljuk az ellenzéket, hogy nem nyert? Gyanítom, hogy választók már jó magasról leszarják az ellenzéket. Mert kiknek kellenek levitézlett, idióta, hataloméhes, koncon marakodó vizesnyolcas idióták?
A mi pénzünkből könnyen szórnak megfigyelőautóra, meg plakáttal mászkáló teherautók üzemanyagára.
Köszönjük!
Micsoda eretnek gondolat, hogy ennek a pénznek az egészségügy hogy örült volna, ugye?
De néhány iskola is, biztos.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Tévedsz, megnéztem a kritikákat itthon... átlagban 4,5 pont és helyi táp, valamint bőséges. Az igazi Mislenesek, nem a tányértot maszatolják össze, hanem enni is adnak. Próbáltam, tudom. Annyi a kurfli a dologban, hogy legfeljebb 3-5 előétel, ugyanebbyi főételt, és fdeszertet kínálnak, 3-5 féle árfekvésben. Így nem rohad rájuk a 320- féle behűtött alakart szarság. Keveset xcsinálnak, de annak megadják a módját. Ha rosszul mondom, sírbatesz majd kijavít...
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: rossz a megközelítése... miért nem az nézed, hogy egy nagyon jó burgund étteremben ettél helyi specialitásokat fele annyiért, mint amennyiért valami görög átlag-tavernában eszel általában...:)

Ja, itt most raclette- és fondue-szezon van:D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): És csak egyszer kell kipróbálni, nem beszarni. Kb 20%-al drágább a többsége, mint egy átlagétterem. Az más kérdés, hogy foglalás nélkül kapsz e helyet. Pont mint a parlamenti büfében. Van bélszin 420 forintért, csak nem mindenkinek:-)
@sírbateszezazegész: Jó a megközelítás... a 35 euró sok, a 74, meg egyenesen kurvasok. Ennyi lóévért én már a halat is khalászon a nyilt tengeren osz helyben kibelezem és ezüst tálcán felszolgálom magamnak...
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Na, megen érdemes vót errefelé gyárnom, már látom! Ha legközelébb Galliába menek véletlenség, akkor Asterix-szel csinyáltatok egy fél bornyút majdan magamnak meg a kiskutyának, Töplix-nek, vagykinek!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Mindenkinek megvan a maga 15 perc jóléte. Nekem a mai napig a maximusultra benyalni a Piazza Navonán egy pohár sört és röhögni a hülye kóbor turistákon:-) Gyengék vagyunk emberileg. De legalább szerethetők:-)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Ezeket kimo9ndani is tereh egy igaz magornak!
Csülköt ide, Velkepopoviccejyt mellije, oszt jóvan!
@apanna: nemkell sajnálni csak szegény varánusz meg a többi ballibnek most rossz napja van és sírnak szegények. asszem ez a varánusz ha már ennyitől ilyen ideges, vigyáznia kell, hogy jövő áprilisban nehogy kárt tegyen magában, miután kiderül, hogy a fidesz megint megnyerte a választásokat.
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: először is: bocsánatot kérek az interpretációért:))

Másodszor meg valóban az a titok, hogy mindig menüsorban gondolkodnak és élményt adnak:)... meg van fizetőképes kereslet és az alapanyagokat is max 50-100 km-ről szerzik be... és nem keres rajta még további hat nagy- és kiskereskedő:)
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Aiwa!
Tu'od, Ceruzá..nem, Krétán, a rohatt Samamria-szurdok végin meginni egyhúzásra a dögmeleg féllitykós Retsinát, oszt bébaszva hajókázni vissza..na, elég, dög vagy, menek!
@Maghrebi Disznózabáló Muzulmán Kinnszülött: Ja? Az áron, a pénz miatt meg ne keseregj. Pénz? Az a legkevesebb!
@sírbateszezazegész: Hádetélleg... főleg Dijonban, ahol 400 km-re nincs tengerpart, oszt a rákok ollózva fociznak a lábascsigákkal az asztalon:-)
Hülye vagy Fabius.

Egyrészt éppen az ellenzék volt az, amelyik ezt a szavazást mérföldkőnek állította be.

Az ellenzéki jelölt kedvéért leutazott Mesterházitól, Bajnaiig mindenki kampányolni.

Ugyanannyi kamerást küldött az ellenzék, hisz az összes felvételen az látszik, hogy ellenzéki kamerás veszi fel a Fideszest avagy fordítva.

A plakátok számában, a fizetett aktivistákban se maradt az ellenzék szinte semmennyire se el a Fudesztől, legfeljebb annyiban amennyiben 20 éve az aktuális ellenzék kampánya elmarad az aktuális kormánypártétól szigorúan pénzben mérve.

Szóval nevetséges vagy..
Elsőre az egész ballib beindul, hogy majd Baján megmutatjuk, aztán mikor kiszoptok, akkor meg jöttök ezzel a megérte szöveggel.
Szánalom.

A valóság pedig csak és mindösszesen annyi, hogy még mindig jóval többen rühellik az MSZP-t és Gyurcsányt, mint Orbánt és a Fideszt.

Ez a valóság, mind statisztikailag, mind az előrehozottak tanulsága szerint.
@Bakter:
Remélem, az alapítvány a pornográf lapok ellen is felemeli a szavát - és közben nem röhögik el magukat a névadó emlékén, aki maga sem állt távol ettől a médiatípustól (szerkesztette és kiadta)...
Azért van a cinizmusnak egy határa, mit nem lehet szentségelés nélkül átlépni. Kivéve ezeket ...
A vasárnapi események röviden összefoglalva: sorban állás ló**ért...

"meg az is, hogy 2014 választásainak csak akkor lesz értelme, ha az első másodperctől az utolsóig mindent lekamerázva dokumentálásra kerül"
Hádde' nem úgy volt, hogy majd pár civil szervezet véleményére alapozva (akik közül többekkel van is már egyezség) majd azt mondjuk, hogy kamerák voltak a szavazóhelyiségben, és az emberek nem merték kifejezni a véleményüket?

"hanem mindenféle hivatalos szervek képviselői is a felvételeket fogják böngészni, ahogy tették ezt Putyinnal is"
Sokra mentek vele. Az emberek Putyint akarták, az ellenzők csúnyán alulmaradtak a támogatottság terén. Annyi valóban közös a két ország között, hogy itt is és ott is egy hataloméhes, de ugyanakkor tömegtámogatottsággal nem vagy alig rendelkező politikai irányzat próbálja bizonygatni, hogy a fehér az tulajdonképpen fekete, és az emberek nem is is azt akarják, amit.
@rdos: Nehogymá félreértés essék... nem gasztroturista lennék... napokig elvagyunk egy szendvicse, 1 liter teán és pervagy 2 doboz sörön... kivételes alkalmakon rúgunk be a hámba... ezért is emlékezetes. Az más kérdés, hogy hogyan áll az ember szája maoi alsóközéposztálybélinek csúfolt nyugdíj előtt álló csúcspontosnak, hogy azokat a kajákat, amiket kivételesen felzabálsz, az ottani egyetemisták napszámba falják vacsorára...
azér az is elég száni hogy 70 szavazót nem tudott összeszedni a bajnai, hehe. pedig ennyi kellett volna a győzelemhez. kétszer szoptátok be egymás után.
@GeoCracker:
...és ezt a Surjánt még néztem valamire. Eddig. Erre kiderül, hogy egy kapitális semjénklón, semmi más.
Azért én nem tudom, hol, milyen társadalmakban fogadnák el még azt, hogy egy európai parlamenti képviselő, magát állandóan kereszténynek tituláló ezt meg merje csinálni?
@Evezős:

Ne becsüld alá a pályaívet. Ama vidéki laptól eljutott a feszületig, ami az irodája falán lógott.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nicked kicsit merész, de tetszik, sajna jóformán az összes "oldali" politikusra igaz. Stílusod kevésbé. Kicsit más az olvasata számomra ennek a megismételt szavazásnak.

A "két oldal" az aránytalanul intenzív kampánnyal azt érte csak el, hogy a részvétel 50 % lett. Magyarul a másik fele, egyiknek sem hisz.

Kezdetnek nem rossz. Egyiket sem.

Mert mindegyik pártállami múltja homályos, eddigi szereplésük minősíthetetlen.
@Orica Középföldi: Még kaphat ennek ellenére (vagy pont ezért) Annamariska-díjat, nem?
@Orica Középföldi: Azért csak kiegésztésképpen, a kábelszolgáltatók vért hugyoznak, hogyan védjék meg a csecs-és pöcsszopókat a felnőtt tartalomtól technikailag. Egy vagyonba kerül nekik ez az úri passzió. Persze királyi híradót, dumatévét, hírtévét, ekhót karika és gyerekzár nélkül lehet vizionálva szopogatni...
Baján ismét pofáraesett a judeobolsevik csicskahorda.
George Soros, Charles Gati és Paul Lendvai magyargyűlölő zsidók csicskái elvesztették a választást Baján.
@rdos: Haggyad má ezt a szerencsétlent... a személyi azonosítójában Debil Emil néven részvétjegyezték...
@Evezős:

Surján mindig ilyen volt:)) Nekem nem okozott meglepetést.
Lassan aktuális lesz az új EP-lista, fogunk még itt "nagyszerűeket" látni/hallani.
@Paul Summers: Gratulálok. A magyar oktatási rendszer precsődjeként fogsz bevonulni a Orbán almanachhokba. Örülök, hogy ilyen Széles Bayreuthi látókörrel vert meg a Nagy Sámán amikor kikotort a Turl alól...
és bizony Rosenkrachtot, a prágai csodarabbit, Finkelsteint, és Golda Meirt kifelejtetted. Pedig ezek még nagyobb judeobolsevizisiszta-masiniszta összeesküvők:-). Mózest, Áront,Maccabi Szerájt, Júdást és Malakkeust már meg sem merem említeni:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nem igazán értem, hogy ez miért a szolgáltató feladata.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @sírbateszezazegész: látom egymásra találtatok megint, és közben meg csak dőlnek a kumminista droidok agyba főbe :D

amúgy lehet felkészülni a mégnagyobb pofára esésre:

Huh, átment a parlamentben a következő rezsicsökkentés

El lehet kezdeni végre bátran fűteni, égetni a lámpákat, mert november 1-től 11,1 százalékkal <<<< csökken a gáz, az áram és a távhő ára. 311 igen volt (az MSZP is támogatta a javaslatot)<<<<<, az LMP, a PM és a DK képviselői többnyire nem, Ángyán József tartózkodott.

444.hu/2013/10/14/huh-atment-a-parlamentben-a-kovetkezo-rezsicsokkentes/
@$$$=$$$:

magyarország győzött ba@dmeg!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Surjánnál rövidzárlat van. Vagy valami teljesítési kényszer. Vagy kényszeres rövidzárlat.

@Evezős: Azt hiszem normális uri kaszinókból kitiltanák. Kevésbé normálisakban, mint kocsma, pofán vernék.
Ráadásul, ahogy a blog-update-ben írtam (top-poszt a nevem mellett), okosabb lett volna, ha csendben marad.
Ha akarod elmesélem. Egyszerű. Nem a szolgáltatóé, hanem az elosztóé. A szolgáltatót nem lehet megfogni, mert fogja magát és elhúz a valagba, ahol normális a szabályozás. Az elosztó pedig nem viheti át szlovákiába a kábelt. Ezért....
és még:

Már 30 ezren akarnak szavazni a határon túl

Csak az utóbbi 3 hétben 10 ezer kettős állampolgár regisztrált, így már összesen 29300-an vannak, akik külföldről szavaznának.

444.hu/2013/10/14/mar-30-ezren-akarnak-szavazni-a-hataron-tul/

-------------------------------

8-1 után hány stadion kell még?
Stadionokra jövőre 80 milliárdot költünk,
derült ki a mai parlamenti közvetítésből.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ja, értem. Mit vársz, mindenkori "uralkodó osztályunk", az átkosban pártunk és kurmányunk, azóta többpártunk és kurmányunk próbál kizsigerelni bennünket. Csak a vak nem látja.

2/3-os, vagy III/3-os? többségű bolseViki és békemenetelői folyamatosan harsogják, nem leszünk gyarmat, de a tetteik mást mutatnak. Egyebekben végül igazuk is van, mert már azok vagyunk, ha nem is a klasszikus értelemben. :-(
büdös komcsi fidesz-patkányok: gecibe!!!
jövőre mit fogtok csinálni? minden szavazókörben szerveztek szavazó-utaztatást?
oké, jelentkezem, vigyetek el engem is egy ingyen fuvarra, én meg majd röhögve húzom be az ikszet az ellenzéki jelölt mellé! :)))
nektek meg lófasz a piciny seggetekbe, amivel kirúg titeket az Új Magyarország!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ma 12 előtt hallgattam a kocsiban a lánykori nvén Kossuthot. Bazdmeg. Egy faszparaszt magyarázta a bizonyítványt a rezsiről. A lényeg: A gaz Ejrópa ki akarja herélni a rezsidémont, mer jönnek a választások. A versenysemlegességre és egységes árakra a válasz... na itt dobtam el az agyam: A 4 millió háztartás, az egy dolog, ide kell a hatósági árszabányozás, mera mocskosmulti 1100 milliárd forintot lopott ki papíron, a többit meg aktatáskába. A másik ár a nagyker beszerzési ár, ami egyéni alku eredménye és ez piaci alapon működik. És nem omlott össze az adótorony, meg rá a nagynyomású gáztartály... Kovács Béla Bt-je 30%-al magasabb árat fizet a vellanyér, a gázért. Persze. A marhája, A nagyfogyasztó. Teccet volna nekije eredményesebb áralkut folytatni. És a jónép zabálja a melegszart, mint a cukrot. VEsszen a mcsokos nagyfogyasztó. És csodálkozik, ha a kenyér 30%-al drágább...
@Paul Summers: Mi a véleményed Ábrahám fia Ismael fiairól? Vagy esetleg Nefiről és fivéreiről, akik elvették Ismael leányait?
Vagy ilyen messzore ne menjek? Mert kiég a Google a kezed alatt?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Bocs, most olvastam alaposabban csak az zöngéket. Ha olvaslak, lehet, hogy kihagyom a @GeoCracker: -t
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :) rendelni nem rendelhetek helyetted:)... viszont a mérkőzésük mutatta, hogy frissek voltak... vagy folyamiak... a moi zalai rák is már innen megy nagyobbrészt:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ők is elmondhatják itt a cizellált véleményüket... :) picit egysíkúak, de legalább némelyikük tömör:)
@Penivaldes: Mi van? Mond! És ezt most komolyan írom!
@Orica Középföldi: Ott ahol a talpainköszeérnek, a kiscserkészek napi imával térnek nyugovóra keresztényi szellemben megdugni a cserkészlányokat a becserkészett táborban, ahol már a szenteltvíz is meleg, de imára fel! jézuskrisztus nevében, ahol zsolozsmával indul a matekóra... min is csodálkozol? És persze lopni, csalni, hazudni, az Úrnak kegyes cselekedet...
@GeoCracker: Semmi gond... Sziszipuszi is állandóan hijába görgette a követeket...
@Orica Középföldi: Élvezkedjenek! Ez legyen a legnagyobb örömük.
@sírbateszezazegész: Ha egyszer arra jársz... állj meg vándor és láss csodát...
@V-PORT: de én tartom magaűm a programhoz.pénteken én eelhwgyom a fővárost, és hazamegyek.
@Penivaldes: Ez olyan Eddás volt. :) Szóval a munkahelyen van gond.
az aneszteziolűgus magánrendelés milyen???
@Penivaldes: Pedig talán nem is ártana, ha utánaolvasna :-)) De nem fog.

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szerintem sem. MIndig röhögőgörcsöt kapok az ilyen szalonzsidózóktól. Főleg a kereszténység nevében szövegelőktől. Amint megfeledkeznek arról, hogy a kereszténység sem más, mint egy judaista szekta :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Én már szinte semmin nem csodálkozom. Eddig is tudtam, hogy polgáraink zömében ott lakozott a házmester, most előbújnak, mint a kabócák 17 év után, és legalább olyan zajosak.

A zsolozsmázással nem idegesítem magam, mert a gyerekemet már nem érinti, de mindenkit sajnálok, akinek ezzel nap mint nap meg kell küzdeni.
@GeoCracker: Eccerű az ecceri... aki nem Nertárs, az = zsidóbérenc... csak azt nem értem, hogy honnan van ennyi fajmagyar:-)
Az Unter&Altermann Utazási Iroda Korfu (Κέρκυρα) és Knósszosz (Κνωσός) érintésével last minute szavazási járatokat indít Budapestre, és Magyarország Gyarmatára (Gyarmat: Győr-Moson-Sopron megye délkeleti részén, a Győrt Pápával összekötő 83-as számú főútvonal és a Győr-Szombathely közti vasútvonal mentén helyezkedik el. A sportkör labdarúgó szakosztálya a megyei III. osztályban szerepel. Különlegesség: nem tudni hogy Gyarmat akar-e gyarmat lenni.)
@GeoCracker: A zsidókkal nem az a baj hogy zsidók, hanem ahogyan viselkednek.
Igaz hogy a kereszténység és a zsidók között van kapcsolat, de láttál-e már olyan keresztényt, aki kártérítést kért, a történelemben korábban elszenvedett sérelmeiért?
Ugye nem?
Vagy van-e olyan keresztény lobbi, aki törvényre emeltette(!) azt hogy ha azt mondod:" nem volt keresztényüldözés" börtönbe is csukhatnak.

Na ezen gondolkozz el, aztán döntsd el mi a baj a zsidókkal...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: úgy lesz, ha dél fele megyek... mikor arra jártam legutóbb, éppen telítődtem az egyházi épületekkel normadia és bretagnet követően...
@Orica Középföldi: A hatalom által mesterségesen fenntartott anyagi és szellemi nyomor, az ellenségkép felmutatása és gyűlöletkeltése, mindig is bevett hatalomtechnikai eszköz volt. Gondolj bele: Gyaloggalopp, boszorkányégetés.
_ Engem gyíkká változtatott!... De már elmúlt...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Az a fránya turmixgép... vagy a népek kohója --... onnan.
A poszthoz, es nehany kommenthez (pl. nedudki, Mariann...)

Tegnaphoz kepest, aludva az esemenyekre, es tovabbi infoval felvertezve, nemileg arnyalnom, itt-ott pedig valtoztatnom kell tegnapi velemenyemen:

Eloszor is, a tegnapi eredmeny kifejezetten POZITIV! Ebben egyetertek nedudkival.

A kampany maga, a hazrol hazra latogatos, beszelgetos dolog mindenkeppen fontos, meg ha az elozo fordulohoz kepesti +40 szavazatbol aligha hozott sokat. Ennek ellenere egy ilyen tipusu kampany eletbe vago!
Amerikaban akikbol legvegul az elnok lesz, politikai karrierjuk elejen bizony hasonlo modon jarjak a korzeteiket, amikor meg csak a helyi torvenyhozasba probalnak bekerulni. Sot meg maguknak az elnokjelolteknek is KOTELEZOEN el kell vegyulniuk a nep egyszeru tagjai kozott. Smuzolni veluk, esetleg csak lejattolni, vagy csak eppen, hogy lassak, es ugy erezzek, hogy a politikus (at)erzi eletuk gondjait.
Obamaek gyakorlatilag a 2008-as valasztasi gyozelem utan be sem fejeztek a lakossaggal valo "foglalkozast".
Ezt tehat az ellenzek nem sporolhatja meg, minel hamarabb belekezd, annal sikeresebbek lehetnek...

A masik fontos pont a kampany STILUSA! Szemely szerint ennek tulajdonitom a +40 szavazat javareszet. Remelem, hogy sokakat (orszagosan is felpiszkalt ez az arrogans, megfelemlito modszer, amit a Fidesz muvelt. Vagyis ez lehet, hogy nem latszik majd meg a kozv. kutatasi eredmenyeken, de azt gondolom, hogy jopar (tiz)ezer szavazot hoztt az ellenzeknek, es/vagy vitt a Fidesztol.

Harmadszor pedig fontos, hogy ezt a megfelemlitest es szavazat vasarlast a Fidesz nem lesz kepes, nem hogy orszagosan, de meg igazan nagy meretekben sem csinalni!

Ha "CSAK" 100000 Ft koltseget (tuzifa, koncert, kamerazo/hangosbeszelos kocsik....) koltseget szamolunk 1 szavazatra, mar 100000 szavazat ILYETEN befolyasolasa gyenge 10 MILLIARDBA, es iszonyat sok szervezesbe, es aktivistaba fajna. Ezt egeszen egyszeruen keptelenseg lesz megcsinalniuk.
Vagyis kapcsolodva korabbi magamhoz, es MAriannhoz, az ellenzeknek igenis komolyan kell vennie a kampanyt, es mihamarabb a leheto legszervezettebb modon!
Pedighát két gyöngyszem, a két katedrális... és azok az utcahosszan húzódó 600 ébes fafázak... a koragót szörnyikés oszlopfejek, a naturális utolsóitéletes domborművek... amikor az ördög a templom főhomlokzatán előkapja hátulról a kampós farkát és megejti a csöcsöd elkárhozásra ítélt nagymellyű megátalkodottat... ehhez képoest a lefestett farkú Murilló angyalkák a Vatikánban... Orbániáda...

lh4.googleusercontent.com/-7DxpLxEJdFc/UlXthYfZ13I/AAAAAAAAo3E/-OIDZ9VRy8Q/s800/_DSC6620.JPG?gl=HU
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Tudom. Ma (is) ezzel szemben védelmet nyújtani csak a szülő/család tud.
Én azért több trollra számítottam. Mégsem olyan szép ez a győzelem?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Szörnyikés:)))))) Aranyos. Erről nincs képed?
Kedvenc korszakom. Bármikor, bármeddig el tudom nézegetni.
@Shopping: szia:) veled sem az a bajom, hogy majomivadék vagy, hanem az, hogy a kommented kohéziója alúlról nyaldossa egy makákó logikáját...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"demegkomolyodtál az utóbbi idők szelében."
Csupán szárnybontogatásnak vagy a tanúja, szeretnék fejlődni, hogy méltó legyek hozzátok.
Persze, ahogyan pl. téged olvaslak, elérhetetlen az az ismerethalmaz, ami a tied.
Szerencsemalac vagy, hiába lényegültél vissza
Vérmókussá.
Bár ez jobban tetszik, csak az a fajállat, az hiányzik nagyon.
@V-PORT:

Azért az erős izzadtságszagot érezni a győzelmen. Ezzel őszintén büszkélkedni csak csak nagyon tahó tud.
orbanahibas

apropo tényleg agyrázkódása volt?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: akkor poitier dómja vagy st-severin kolostora is tetszene neked... a nantes-i katedrális kapujáról nem is beszélve...
@sírbateszezazegész:

Nana! Vigyázni a szöveggel - makákó logikája -, mert visszakérdeznek:))
@Orica Középföldi: Egyszer majd csak vége lesz. A bűn nem maradhat büntetlenül, és ezért nagyon meg fognak bűnhődni. Én pedig látni fogom.
Hú de nagyon idegesek a ballib blogolók, kezdik érezni, hogy nem lesz itt kormányváltás, így a beígért zsíros falatoknak is oda... Különben csak egy kérdés a posztolóhoz: melyik volt az a pártcsoportosulás, ami egy helyi, alapvetően tökre jelentéktelen választásból országos élet-halál hisztériát kreált? Aztán lett nagy pofáraesés. Kétszer. Lúzerek :)
@Shopping:
"Láttál-e már olyan keresztényt, aki kártérítést kért a történelemben ért korábbi sérelmekért?"
Nézd meg a hazai különféle jogcímeken kapott
nyugdíjkiegészítéseket, a kárpótlásokat 1956-ért, a kommunizmus áldozataiként stb.
Elég, ha itthon körülnézel.
@gmower: Hol láttál idegeskedést? Idéz már légyszíves!
Mi vagyunk a lúzerek? Igazad van. Lúzerek vagyunk mert nincs annyi állami pénzünk, hogy az eddig szidott kisebbséget meg tudjuk venni kilóra.
@V-PORT: köszönöm:) lehet itt zsidózni, de azt is tegye már stílusosan... gondolom ez is még a mo partját három tenger mosta" és a "mi védtük meg a loire-menti kastélyokat a töröktől" bűvöletében szocializálódott...
@gmower:
Csupán egyet szeretnék kérdezni.
A Fidesz az ellenzéket - kampányfogásként - következetesen bukott baloldalnak nyilvánítja.
A Fidesz kétszer, ismétlem, kétszer bukott.
Akkor hogy is van ez?
@Orica Középföldi: bonobót nem írhattam... azt meg sem közelíti:) persze vagyunk még így ezzel egy páran:)
Ennyire hülye nem lehet a magyar!!!

A szocik után várva a normálisabb kormányzást, erre sokkal rosszabbat kaptunk.
Nem látjátok, hogy meg vagyunk vezetve mindenhol.
Amihez nyúlnak ezek, csak a káosz, fejetlenség, mutyi,harag, értetlenkedés.
Ez az ostoba, cukrászember is naponta a pofádba hazudja a nemzeti szarokat!

Nincs elég orvos, rosszak az utak, halálba küldik a rokkantakat, de milliárdok mennek stadionokra, ócsai lakógettóra, MOL részvényekre, felesleges gáztározókra,...stb!

Emberek a szarból a fosba léptünk.
De ezek sunyibbak, gonoszabbak, álszentebbek szoci mentoraiknál.

Ha nem mész el szavazni, addig csalnak, megint kétharmaduk lehet.

Orbán banda takarodj és többet ne gyújtsd fel a tévészékházat!
@sírbateszezazegész: megjott a kovetkezo delikvens, kerek egy hasonlot neki is koszontoileg, mar vidam a napestem :)
@sírbateszezazegész:

Pedig milyen zseniálisak:))

Matriarchális felépítés és minden konfliktust szexszel oldanak meg.
@gmower: szia:) én kívánom neked és minden szívednek kedves közelidnek s távolidnak, hasonlóan gondolkodónak, váljék valóra reményetek, miszerint a bukott baloldal soha ne jöjjön vissza a hatalomba... ehhez még csatlakozom is... továbbá csak nektek azt is kívánom, hogy három generáción keresztűl egy orbán vezette államnak legyetek az alattvalói... (szerintem a fidesz újabb győzelme esetén már '14 őszén újraértékeled a lúzerek halmazát)...
@sírbateszezazegész:

Egyébként való igaz, néhányan meg se közelítik őket:))
@gmower:

Ha nem lesz kormányváltás ba@od annál jobb!
legalább rádől a majomhordátokra az egész f@stenger/igaz ránk is de legalább lehet majd újrakezdeni/legalább tisztavíz lesz a pohárban,mentek a levesbe vagy inkább a lámpavasra!! 'szép új világ'!!!
@sírbateszezazegész:

Nem ismertem, köszi.
A másolással vigyázni! Nem véletlen, hogy csak egy helyen élnek:))
@sírbateszezazegész: Se bukott baloldal, se fidesz még vagy 1000 évig. :)
@gmower:
Agyhalott izéke!
Segíts nekem, holmi ecceri polgárnak megmagyarázni, hogy Orbánovics Piktornál van-e ballibebb ebben a tetves országban?!
Piktorod volt KISZ titkár, véletlenül! (Bal...)
Piktorod volt a Liberális Internacionálé alálnoka 8 (NYÓC) évig, véletlenül! (Libsi...)
Ezek után, ki a tetves retkes megboldogult akárki ballibsibb ennél a balfasznál???
Tényleg érdekelne, evégre ahhoz anno, hogy mondjuk KISZ titkár légy a megboldogult coci világban, mocsok PÁRT hátszél és pártelkötelezettség kellett!!
Ezek szerint ebben megvolt, tudod, a KISZ= Kommunista Ifjúsági Szövetség - a hozzád hasonló gyengébb képességűek részére...
Mesélj aranyom, te is pártgeci voltál?
Akkor értem a vonzódásod. Ahogy Piktor is Pozsgay ettársék pincsikutyája.
Mindenkinek a hasonszőrű.
@Shopping:
"A zsidókkal nem az a baj hogy zsidók, hanem ahogyan viselkednek."
Gondolom azóta magad is rájöttél, hogy mekkora baromság ez a mondatod. Ezen az alapon a magyarokkal sem az a baj, hogy magyarok, hanem ahogy viselkednek. Pl. amikor TV-székházat gyújtogatnak. Vagy láttál már olyan zsidót, aki felgyújtja a zsinagógát?
Ez az a fajta érvelés, amit a cigányozásnál, magyarozásnál, zsidózásnál a legkülönbözőbb oldalak hajtogatnak, és tőből olyan IQ-lightos, hogy néha azt hiszem nem is írni/olvasni képes emberek, hanem programok írják. De tudom, hogy a kollektív sztereotipiaképzés működik, tehát tudomásul veszem, hogy vannakilyen primitív világlátású népek.

"Igaz hogy a kereszténység és a zsidók között van kapcsolat,"
Örülök, ha legalább ennyi eljutott becses tekervényeidig.

" de láttál-e már olyan keresztényt, aki kártérítést kért, a történelemben korábban elszenvedett sérelmeiért? "
Mutass olyat, aki nem. Egész egyházi költségvetések alapultak például a "rendszerváltás" után arra, hogy sorolták sérelmeiket és kártéritést, reprivatizációt követeltek.

"Vagy van-e olyan keresztény lobbi, aki törvényre emeltette(!) azt hogy ha azt mondod:" nem volt keresztényüldözés" börtönbe is csukhatnak."
Ezt Néró idejében kellett volna kérdezned. Esetleg ma, de nem itt, hanem Észak-Koreában. A Holocaust speciel nem kis részben keresztény találmány volt. Nem véletlen, hogy II. János Pál a zsidóüldözésekért elnézést kért az egyház nevében. Tehát a zsidóüldözést nyugodtan tekintsd a keresztény egyház által is elismert tevékenységnek. Amúgy nem tudom ki mondta, hogy nem volt kerszetényüldözés, vagy egyes helyeken ma nincs?
Hazánkban viszont nincs. Viszont lám, Semjén plágiuma kapcsán keresztéynüldözést üvöltött a KDNP, és sürgőssen gründoltak is egy konferenciát a keresztényüldözésről....

"Na ezen gondolkozz el, aztán döntsd el mi a baj a zsidókkal... "
Neked nem volna kedved elgondolkozni.....??????
@Orica Középföldi: ??? nem mondod komolyan... zseniális... számomra legalább annyira alap, mint a maga területén ez www.scribd.com/mobile/doc/96589958
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor idéznék: "Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte."
Csak, hogy a fiatalabbak is értsék: iskolai KISZ-titkárnak (mármint, aki maga is gimmnazista volt) nem kellett PÁRT hátszél.
Örülök, hogy segíthettem.
@Orica Középföldi: ahogy látom a helyzetem még oda is elsodorhat az élet:)
@sírbateszezazegész: Így még nem hallottam finoman nevezni, de megjegyzem magamnak. Kösz.
@GeoCracker: Hóhahó micsoda téma. :) Kezdjek melegíteni??? :)
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Te éltél akkor?
Én igen!
Ennyire aranyom nem lehetsz naíva! :))
Öröm látni a büszkeséget, ami feszíti kebleteket... Mi röhögve menekültünk ez elől a baromság elől, míg a pártbalfaszok gyereki tolongtak érte.
Pártitkár gyereke volt ez a majom, pártvonalon nyomták ezt is!
Nálunk is a pártvonalon jól fekvő lett a KISZ titkár, nem a csóringer, rendszert leszaró lett az, hanem a pártseggnyalonc gyereke!
Csak az irigység beszél belőlem! :))
Segíthettem??? Akarsz beszélni róla?

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Végre, tepsinyúl visszaalakult...
Miféle szánalmas, álszent picsogás ez itt?!?
Egyik gazember banda alkalmazza a másik galeri által évtizedek óta sikerrel használt metódust. Azok meg nyafognak - de persze nem azt mondják, hogy el a kezekkel a módszerünktől.
Vagy itt az a mentalitás a menő, hogy szélhámozni csak másoknak nem szabad?

Ugyanannyi millióért szerzik a szavazatot mindkét oldalon. És mindíg, mindegyik bűnbandának mi dobjuk össze a rávalót.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Előre szólok, hogy nem vitatom meg Veled, hogy a Jobbikkal nem az a baj, hogy jobbikosok, hanem az, hogy úgy viselkednek, mint a szélsőjobbosok :-))))
@TomT:
A kötélrevalót kéne már összedobni nekik...
Bár, ezek azt is ellopták már, előre.
@Kuviklacz: nincs mit:)... habár azt nem tudom, mit :)
@GeoCracker: bármely fajt írtam volna, ugyanezt írhattad volna s teljes joggal:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igen. Éltem akkor. Tudom, hogy többnyire kiknek a gyerekei lehettek KISZ-titkárok.
Mindazonáltal, nem kéne úgy tenni, mintha a hivatalos KISZ-titkár (aki fizetést is kapott), egyenlő az iskolai KISZ-titkárral.

Akarsz beszélni a "rendszerváltásról"?
Pl. kiknek a gyerekei voltak a nagy rendszerváltó "demokraták", akik csak úgy előugrottak a cilinderből? ;)
@Kim Јong Un: Végre! Már csak te hiányoztál.
@GeoCracker: . "Pl. amikor TV-székházat gyújtogatnak. Vagy láttál már olyan zsidót, aki felgyújtja a zsinagógát"

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a magyaroknak olyan egy tévé székház, mint kiválasztottaknak a zsinagóga??? :)

"Mutass olyat, aki nem. Egész egyházi költségvetések alapultak például a "rendszerváltás" után arra, hogy sorolták sérelmeiket és kártérítést, reprivatizációt követeltek."

Én meg azt hittem, hogy te mint jogkövető demokrata egyetértesz azzal, ha valakinek visszaadják azt, amit a komcsik korábban elraboltak tőle. Másrészt tudsz még mutatni másokat, akik évente kapnak kárpótlást??? :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Annyira irígyellek, hogy mindezt közelről láthattad.
Köszi szépen.
Tandem beolajozva?
@sírbateszezazegész: Közben @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: kimondta az egyik lehetséges verziót, habár én egy másik nyalható testrészre gondoltam. :-)
@Kim Јong Un:
UGYE!!! Ilyenek ezek!

Orbán Viki, a libsibolsi:
"1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként tevékenykedett, majd 1989 szeptemberétől az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális politika filozófiájának történetét tanulmányozta. Orbán Viktor a kommunizmus utolsó éveiben az euro-atlanti értékeket képviselő, elkötelezett politikusként vált ismertté a nyugati világban. [2][4]

1988 márciusában társaival együtt megalapította a Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz), melynek 1989-ig szóvivője volt. 1988 októberétől 1989 októberéig a párt országos választmányának tagjaként vette ki a részét a Fidesz vezetéséből. 1989 nyarán az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjában és a plenáris üléseken is képviselte pártját. Országos hírnevét 1989. június 16-án, a Hősök terén Nagy Imre és mártírtársai ravatalánál tartott radikális beszédével vívta ki. Felszólalásában szabad választásokat és a szovjet hadsereg kivonulását követelte. [1][2][4]

Az 1990. évi országgyűlési választások második fordulójában Budapest 13. számú (IX-XX. kerület) választókerületében lett második; a Fidesz Pest megyei területi listájáról lett képviselő. 1992-ben a Liberális Internacionálé alelnökévé, 1993-ban a szervezet végrehajtó bizottságának tagjává választották."

Melyet sikeresen 2000-ig be is töltött!

Örülök, hogy segíthettem a fejlődésedben.
@GeoCracker: Velem ezt nem tudod megvitatni mert én általában jól viselkedem. :)
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Nem hát! Sőt, az ilyen rendszer ellenes felforgatók és rendszer ellen küzdők lettek az iskolai KISZ titkárok - mint azt ismerjük Piktorunk visszaemlékezéseiből!
NE RÖHÖGTESS!
Ezeknek az újszülötteknek ezt a szar dumát eladhatod, de nekem nem.
Ezek a KISZ-ről is azt hiszik, hogy a Keresztény Ifjak Szövetsége volt...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
" Eccerű az ecceri... aki nem Nertárs, az = zsidóbérenc... csak azt nem értem, hogy honnan van ennyi fajmagyar:-) "

...amíg ki nem derül hogy a mama zsidó !
( Meleg , cigány , stb...)
@Kuviklacz: az az ecceri fideszválasztó zsigeri reakciója lett volna... ők a herenyalogatásig nem jutnak el, meg sem fordul a fejükben, hisz a nagyúr a kanálisban az análissal is bőven kielégül... minek cifrázni a dolgot holmi nyugati elfajulással... durr bele a közepibe oszt hagyszójjón hangosan a bélszélének! :-)
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
"Igen. Éltem akkor. Tudom, hogy többnyire kiknek a gyerekei lehettek KISZ-titkárok.
Mindazonáltal, nem kéne úgy tenni, mintha a hivatalos KISZ-titkár (aki fizetést is kapott), egyenlő az iskolai KISZ-titkárral."

1.) Igen,...a párttitkároknak !!!
2.) Ha fizetést nem is kapott Viktor ,..de előnyöket,ami többet ért a pénznél,...azt sokat !!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerény vagy. :) Néha emberi is tudsz lenni, amikor levetett az előítéleteket. Még rendes embert faragunk belőled a végén gyerök! :)
@Kuviklacz: nem, azt hobbiból csinálják... esetleg addiktív szenvedély... viszont ilyenkor tényleg őszinte elismerésem a pedagógusok előtt, akik az ilyen hendikeppesekkel képesek elsajátíttatni az alapfokú írás-olvasás képességét... a szövegértelmezés persze már más kérdés, de ugye az a fránya genetika azért állít fel korlátokat... vagy, ha nem pedagógusok a csodatevők esetükben, hanem állatidomárok, akkor is egy mirákulum szemtanúi vagyunk... én hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyet láthatok az életem során...:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ugye nem azt akarod mondani, hogy a magyaroknak olyan egy tévé székház, mint kiválasztottaknak a zsinagóga??? :)
"Vallási értelemben nem. De ahogy az ultrák, és az xfaktorok szellemi szintjét elnézem.....

" ha valakinek visszaadják azt, amit a komcsik korábban elraboltak tőle."
Alkalmasint az egyházak folyamatosan támogatást kapnak. A valakinek, és a mindenkinek közt nagy a különbség. S persze hol a kárpótlás vége. Az elüldözött, kirabolt zsidóknál, a kényszerköltöztetett sváboknál, a kitelepítetteknél. a mohácsi vésznél?
És ne jöjjön senki freudi elütéssel!:)
@GeoCracker: @V-PORT: @sírbateszezazegész:

melléklet:

A Jobbik szabadulni akar a náci kolonctól

Szerintük egyedül ők dolgoznak a cigányságért, csak mindig megbélyegzik őket. Levakarnák magukról a szélsőségeseket, hogy több szavazójuk legyen.

www.origo.hu/itthon/20131014-a-jobbiknak-elege-van-a-parthoz-kotodo-eliteletekbol.html?sec-2
@sírbateszezazegész:
NEM!
DEHOGY!
GONDOLNI SE MERTÜNK RÁ!
Hát olyannak ismersz bennünket??? :D
@Evezős:
Kedves lapátos barátom, én kibebaszott lusta vagyok. Ezért csak annyit mondanék, hogy lépjen át ezeken cinikusokon helyettem a Big Boy (a legnagyobb gőzmozdony volt). Aztán jöhetnek a krokodilok.

(A picsába, határozottan radikalizálódom, pár hete megelégedtem pusztán a krokodilokkal.)
@sírbateszezazegész:

"És ne jöjjön senki freudi elütéssel!:)"

höhöhö:) én is szakasztott ezt mondanám:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Baszod!
Ez a sok meg nem értett, félremagyarázott politikus ebben a k.rva országban!
A libsibolsik műve ez is... TUTTIRA!
NEM RÖHÖG! :(
Szomorú ez tul.képp!

Evezni voltam, ma lőttük be a vízicsúzdát.
Hol nem szarom le a jobbikos parasztokat, meg a narancsbolsi díszfaszokat???
Miattam megdögölhet mind, anélkül, hogy igazából megértenék őket...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @jaegtoer: azért az megynyugtató, hogy távolba szakadt honfitársotok rátok mindig számíthat... köszönöm:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ti shitet láttok, Yoda sithet, én, mint fő látó, sok szart. No de azt mindenfelé. És nem is kutyákból jövőt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hüppp, meghatódtam :D

Illés Zoltán virággal feledteti, hogy lebutázta Szél Bernadettet

Szél Bernadett meg egy illemtankönyvvel jelzi, hogy még nem felejtette el Illés alakítását.

444.hu/2013/10/14/illes-zoltan-viraggal-feledteti-hogy-lebutazta-szel-bernadettet/
@sírbateszezazegész:
Baszki, ha már sör nem tudok neked SOS adni!
Ez a minimum...
A boltban ma kaptam echte cseh Staroprament, nem azt a löttyöt, amit itt kotyvasztanak! :D
Szóval megértelek, szesztestvérem!
Manapság időhiány miatt kimaradtam a bulikból, mondjátok tezsvéreim, Gábriel zsidó-e már? Vagy még vacillál, és műpajesszal ismerkedik a témával valamelyik zsinagógában? Én bízom a megtérésében. Hiszen csak az beszél sokat a pináról, aki qrni akar.
Ismét elzavartunk titeket a 3.14csába. Tavasszal is ez lesz. De sebaj, agyhalottak, lehet majd mindenféle szép posztokat irogatni a zorbándiktatúráról és kellemes szellemi onániát folytatnotok még vagy +5 évig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Könyvet adni egy ilyen sudriparasztnak?
Miért, az a kretén tud olvasni?
Ha nem a Népsport, akkor nem tud...
@sírbateszezazegész:

Gyors felismerés fél győzelem - ez esetben másoknak:)
( Azért kuncogni szabad, ugye:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Macerás. Egy bakter maradjon a kaptafánál, izé, sínnél, az már bejáratott dolog.
@orgoványi erdőjáró:
Élen a KISZ titkárral, a Pozsgay ettárssal (tudod, aki '56-ot, csak mint "tépett körmű kis senkik" hőzöngésének mondta), meg a többi MSZMP fostalicskával és Matolcsy spicli elvtárssal?
Értelek, EZ KELL NEKED.
ÉLJEN A PÁRT!
Nyaljad koma, de szophatod is... Ez a szinted!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ne zavard össze ennyi információval. Lefagy a pendrájv a fejiben.
@Orica Középföldi: a Bourges-i katedrális főbejárata feletti dombormű részlete, az Úr balján a pokolba tartó vonat koraközépkori reinkarnációja:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ""Mi vagyunk az egyetlenek, akik felvállaljuk, hogy beszélünk a cigánybűnözésről, erre ránk aggatják a jelzőt, hogy cigányellenesek vagyunk. Holott ez nem igaz, ha a cigányságnak felelős vezetői lennének, akkor belátnák, hogy egyedül a Jobbik dolgozik értük" - mondta Gyüre Csaba."

A fentiek alapján nem is értem, miért gondolja bárki is azt, hogy rasszisták... hát, ha ez az elitjük, akkor a makákókra szavaznék inkább...
"A békéscsabai időközi választáson az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK és a Liberálisok - Magyar Liberális Párt közös jelöltet akart állítani. De Kovács Katalint nem vették nyilvántartásba.

A helyi választási bizottság vasárnap a PM nyilvántartásba vételét utasította el. Gojdárné Balázs Katalin elmondta, a PM a jelölő szervezetkénti nyilvántartási kérelmében nem a törvényi előírások szerint igazolta működését. A PM közjegyző által hitelesített, nem jogerős bírósági működési másolatot csatolt beadványához. A jogszabályok szerint azonban olyan működési igazolás kell, amelyet a választás kiírásának napját követő harminc munkanapon belül - ebben az esetben október 10-éig - állított ki a bíróság."

Hűha. Akkor ott nem leszünk "elzavarva a 3,14csába?
@sírbateszezazegész: Azért még mindég jobb, mintha Frajladi elszólással terrorizálnának:-)
@Bakter: Pedig itten bezony a shitek bosszúja realizálódik...
@orgoványi erdőjáró:

"... még vagy +5 évig."

Öt év múlva nem lesz villany. Mi még csak-csak megoldjuk füstjelekkel, de mi lesz veled?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ezek a KISZ-ről is azt hiszik, hogy a Keresztény Ifjak Szövetsége volt..." - mahrhh-a!-:D
@Bakter: Már az alkalomszerűen visszailleszthető előbőr első próbaillesztésén túl van... Sose lehet tudni... mondá Kohn, mikor lemászott Grűn nyoszolyóágyáról...
höhö

Letartóztatott hivatalnokok - "Nincs politikai szál"

Rossz úton jár, aki politikai szálat keres a letartóztatott MVH-dolgozók ügyében<<<<< - mondta Budai Gyula<<<<. Sajnálkozott, hogy az MSZP olyan tényeket is a nyilvánosság elé tárt, amelyek a nyomozás érdekeit sértik.<<<<

hvg.hu/gazdasag/20131014_Letartoztatott_hivatalnokok__Nincs_polit
@sírbateszezazegész: ezt suttogjuk egy ideje Gabrielnek, talán van értelme, talán :D
@orgoványi erdőjáró: Te pedig vígan tapicskolhatsz a pöcegödörben és örvendezel, hogy le sem kell hajolnod, ha egy ízletes slukkot akarsz nyelni a körülötted kavargó trágyalébóléból... örvendezz nagyfajmagyar delihuszárkarikalábú turulratermett testvérem. Szarból lettél, az is vagyol, és majdann azzé leszesz... csak éled életed az úr teremtette természetes közegedben... ne bánkódj. a skarabeusz is boldog abban, amit aaz turultól és amononantól kapott...
@sírbateszezazegész:
Szerintem ezek után a cigányság felelős vezetői-től az lenne a minimum, hogy egységesen belépnek a Jobbikba, akik pedig a keblükre ölelik őket és közös akciótervet dolgoznak ki a cigányság felemelésére, felemelkedésére, oktatására, a munka világába történő visszavezetésükre.
Ráadásul ezt minden élc nélkül mondom...
Mert ha nem, akkor röhögnék rajta! :))
@Bakter:
A káposztalé nem adathordozó!
Essetudni... :(
"Tarlós István azt mondta, semmi köze a választásokhoz, hogy több nagy fővárosi beruházást indítottak az ősszel."

Nem is, kizárólag a Mars és lófasz együttállásához van köze, ami 2000 évente ismétlődik, ezért már a rómaiak is akkor kezdték el a Colosseum és a Bernabéu gladiátoraréna közti lóvillamos küllőcseréit.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nem értek a zépítésszethez semmit.
Se.
De a Demizsontúl nem messze (aza zerős, tudod...) lévő notterdám teplony az azér tetszik, mert ugyan sík hülye vagyok hozzá, de ahogyan az építész a fényekkel játszott belsejében, az nekem lajikuusschnak igen csak tetszett.

Csak ennyi és ne nagyképűsköggy, én is tudok zabálni, beeee!!
@orgoványi erdőjáró: kis segédlet alúlművelt barátom: a skarabeusz, magyarul a galacsinhajtó, parasztosabban, a szartúró bogár. De legalább szép metálzöld kitinpáncél van a hátán. Az nem törik ha rálépbnek, csak alul, a bele omol...
@Knósszosz:
Te sem tudtad?
Pedig Piktor már akkor is azért lépett csak bele!
Evégre nem volt ő balos, se libsi sem, mint azt agyhalott narancsfikuszok hirdetik!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hehhe... de majd, ha a Budait veszik erős láncon áritomba... akkorsenem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért nagyon kerek szemekkel nézném, amikor a huzaVona rángassa a hóna alatt a hegedűt, mint prímás a rajkózenekarban:-)
"A parlament hétfői döntésével november 1-jétől 11,1 százalékkal csökken a gáz, az áram és a távhő ára."

Az elmü máris hívott. Jutalékot fizet, ha bedugok valamit a konnektorba, ami sokat fogyaszt. Azonnal be is kell szereznem keletről egy szovjet hűtőgépet, és egy tucat merülőforralót, amit benne hűtök folyamatosan.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"a pokolba tartó vonat koraközépkori reinkarnációja:-)"

Nagyon bírom a szövegeidet:)))))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ennyi infó neki egyszerre... Te szerintem direkt túl akarod terhelni!
Oszt akkor owerflow... :)
@orgoványi erdőjáró:
Addigra te is beszívod, de ne gyere jajveszékelni majd, hottyát te nem láttad előre.
Nem láttad.
Nem látod.
Nem is fogod.

A szívástól behorpadt homlokkal mire fogsz jutni?
Járd az erdőt és ne hülyéskedj itten, senki sem vesz komolyan.
@orgoványi erdőjáró: szia:) "kellemes szellemi onániá"-nk földre hullajtott magvai remélem elmédet azért mihamarabb megtermékenyítik... én a magam részéről párodnak kevésbé virtuálisat is fel tudok ajánlani pusztán emberbaráti szeretetből, mert most, hogy nincs az opni, s téged elnézve... hát bajban lesztek... a szükséges mennyiség nem masculin felmenődtől beszerezhető... azért csodálatra méltó, hogy még most is hozzájárul -mégha ezzel az archaikus jövedelemszerző tevékenységgel is- a család költségvetéséhez...
@orgoványi erdőjáró:

"Ismét elzavartunk titeket a 3.14csába. "

lehet. de hogy utána 4 évig vért fogtok pisálni is, szarni is és nem láccotok ki belőle, az héccencség. kezgyé örűni. vedd ki az orrod a Főnök valagából, ha még nem szorult nagyon mélyre a nyelved te, nemzet reménysége, te ner hérosz, te 8:1-es fantomturbó.
@sírbateszezazegész: Lehet, nincs opni, de sz..opni fog, hidd el, velünk együtt, max. még vigyorog is hozzá..ja! :-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te semmit sem tudsz!
Piktorod azért lépett be a Kövér elvtárs, meg a Semjén elvtárs pártjába, hogy olyan vehemenciával nyalhassa a komenyista hatalom seggét, hogy attól aranyeret kapjon - hacsak nem timúúrt és csapatát.

Imádom ezeket a lánglelkű forradalmárokat, mindegyik egy pszichológiai tanulmány lenne, ha az lenne, de nem az. Egyik se.
Őket csak a texasi trágyatőzsdén jegyzik, bár egy Jockey-féle marhatenyésztő a magyar szart semmibe sem venné, főként ha narancs színe van.
@jaegtoer:
Mond neki szépen, 8:1!
Piktor is attól kap agybajt... :D
@Knósszosz: jóvanna, de nem a Szent Családra gondoltál esetlegessen?:-)
@Knósszosz:
Nekem az a szöveg teccik, hogy az mszp a multik érdekeit szolgálja. Bizony, a rohadékok, volt is pofájuk megannyi stratégia szerződést kötni velük az elmúlt három évben. Az az Gyurcsányházy Bajnattila is überkomcsi módon elment kokakólát inni, hogy aztán egy szuzukiban böfögje ki szénsavat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és akkor még a Szegedi Marci által prezentált klezmer stílusú kontrajáték szépségeiről nem is szólta... persze ennek a méltatására a teret meghagymáznám Rodi barátunknak:-)
@sírbateszezazegész: bakker, lementettelek, ilyen irodalmias anyazast meg kell orokitenem :)
@Bakter: és honnan lenne steffikánknak Mercedes kipufogó a valagában? :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): de ezt szembeállítja azzal, hogy tevékenyen részt vesz sorsa alakításában -mintegy a maga ura-, s ez valljuk be a legtöbb, mit elérhet életében... szerintem elégedett a sorsával, legyünk megértőek vele szemben:)
Végeztem egy kis számolást. Magyarországon azt hiszik az emberek, hogy a cigányok fontos tényezői a magyar választásoknak, a pártok tolják a támogatást és az ígéreteket a cigányoknak a szavazataikért cserébe. Kiszámoltam, mekkora lehet eme kincs, amiért egy pártnak érdemes lehet beletojni a magyarok képébe.
Magyarországon a cigányok száma csak becsült, mivel sértené a jogaikat, ha megszámolnánk őket. Számuk 300e és 800e között van becsülve, vegyünk egy átlagot, legyen 600e a derék honfitársaink száma. Ez a teljes magyar lakosság (amelyet a könnyebbség kedvéért 10m-nak veszek) 6 %-a. Mivel a cigányoknál nem a 2 szülő 2 gyerek a bevett modell, hanem a jóval több megélhetési purdé, feltételezhetjük, hogy a 600e roma fele a kora miatt nem szavazóképes, marad 300e felnőtt (3%).
Az átlag szerint a szavazási hajlandóság a normális, magyar emberek körében 42% körüli. Ez azt jelenti, hogy a hazája iránt tenni akaró, értelmes, a viszonyokat felmérő lakosságnak is csak ennyi százaléka hajlandó elmenni szavazni. Adjuk meg a bizalmat a cigányoknak, legyen ennyi bennük is a szavazati hajlandóság, marad 126e biztos szavazó.
A cigányok egy része vándorol, ott lakik, ahol éppen akad egy szabad hely. Családok szakadnak szét vagy egyesülnek, és nem valószínű, hogy minden költözés után a cigány szalad lakcímkártyát csináltatni. Vagyis a cigány szavazóbázis egy része nincs benne a választói névjegyzékben, vagy igen, de rossz helyen, vagyis nem szavazóképes. Ez legyen a cigány lakosság 10%-a, marad 114e derék polgár.
A teljes lakosság körében 13% a teljes, 20% körüli a funkcionális analfabéták aránya. Feltételezhetjük, hogy az iskolakerülő, a tanulást haszontalan dolognak vélők aránya a cigóknál magasabb, számoljunk 25% olyannal, aki el sem tudja olvasni a szavazólapot, nem tud írni sem, de értelmezni, megérteni a lapon találhatót biztosan nem fogja. Az ilyen el sem megy szavazni ezek miatt, másrészt szégyelli magát. A szavazóbázis máris leolvadt 86e-re.
Becsült értékek szerint a börtönlakók 90%-a roma, de ha ezt túlzónak vesszük, enyhítsük 2/3-ra, vagyis eltartottainkból körülbelül 10e éppen börtönben van közügyektől eltiltva, marad 76e. Nem számítom be az éppen letartóztatott, ítéletre várok számát, ez grátisz.
A romák között bizonyítottan magasabb a cigisek, alkoholisták, drogosok aránya, mert szegínyek így dolgozzák fel a hátrányos helyzetüket. Vagyis a maradék szavazóbázis egy része azon van, hogy a másnapi crek-drog-ital mennyiségét beszerezze valahonnan, vagyis ők nem a választást fogják legnagyobb problémájuknak látni, mert a szenvedélyük erősebb. Vonjunk le erre a rétegre 10%ot, marad kb. 75e fontos szavazó.
A bűnözés, vasazás, a kábellopás és égetés mindennapos tevékenység barátainknál. A választás napja sem kivétel, a kiccsalád betevőjét elő kell teremteni, vagyis a szavazóbázis egy része ezen a napon is biztosan áldásos tevékenységét végzi vagy tervezi, de lehet, hogy az előző „éjjeli műszak” fáradalmait piheni ki, ezért leszarja a szavazást. A cigány bűnözési rátát véve alapul, nagyon pozitívan csak 15%-ot vonunk el a szavazástól emiatt, marad 64e.
A cigányasszonyok hagyományosan nem érdeklődnek a politika után, nincs világképük, nem szívesen járnak el otthonról. Emellett 15-40 éves kor között szinte minden cigány nő éppen nagyterhes, szül, szoptat, beteg gyereket gondoz, vagyis nem fog elmenni szavazni emiatt. Ez legyen a szavazóbázis felének (nők) a fele, vagyis újabb 25% drága voks veszik el, marad 48e potenciális szavazó.
Olyan kisebb tételeket, mint az aznap is dolgozó cigánykurvák vagy stricik, már nem is számolok. Egy strici nem fogja elengedni szavazni a kurváit, ő meg nem fogja otthagyni a placcot emiatt, újabb lemorzsolódás. Mivel a kurvapiac 95%-át őt adják, ez nem kis szám.
Divat a cigányoknál, hogy az elhalálozásokat késve jelentik, hogy addig is legyen felvehető családi pótlék vagy segély. Újabb pár száz, már nem létező szavazó apasztja az értékes bázist.
Élősködőink egy része külföldön próbálkozik, vagyis nincs itthon a döntő pillanatokban, újabb csapás.
Bár már sci-fi kategória, de az éppen nappali műszakban dolgozó cigány honfitársaink sem lesznek ott.
A statisztikák szerint a szavazólapok 1-2%a rontott, ennyien teszünk két ikszet vagy hagyjuk üresen azt, ismét csökken a voksok száma.
Kedves Pártok!
Erős becslés alapján kb. 50.000 cigány szavaz majd. De ezek természetesen nem mind rád. A választás titkos, ezért csak az országos eredményeket tudjuk feltételezni, eszerint a Fidesz kapott 50% körül (ez 25,000 voks, 0,4%), az MSZP 20% (10,000 voks, 0,1%). A Jobbikra jutó cigány szavazatoktól most eltekintünk.
Érdemes ennyi szavazatért benyalni a kisebbségnek?
@Bakter:

m.hvg.hu/kkv/20131014_Itt_a_nagy_fogas_a_CBA_szemet_vetett_az_o
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondatfűzését elnézve van némi kétségem aziránt, hogy a címzett megértette ajánlatom lényegét:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Dehogy!
A Notre Dame du Hautra.
Nem egy Sagrada Família az tény, meg Gaudi mestert nem tudom, hogy nézne rájja, azért aki azt csinálta, az (szerintem) csodásan játszott a fényekkel, marhára csodálkoznék, ha nem ezért fograffikálttad vóna a dolgot. Tévedek?

Baromi!
@Orica Középföldi:
Most - még - nem kívánok szép álmokat, viszont a verset közzéteszem.
Vidéki vendégek érkeznek, de ha tehetem, benézek, de biztos, ami biztos: legyen vers:

Márai Sándor: Halotti beszéd„
(részlet)

Elmúltak az aztékok is. Majd csak lesz, ami lesz.
Egyszer kiás egy nagy tudós, mint avar lófejet
A radioaktív hamu mindent betemet
Tűrd, hogy már nem vagy ember i t t, csak szám egy képleten
Tűrd, hogy az Isten tűri ezt s a vad, tajtékos ég
Nem küld villámot gyújtani, hasznos a bölcsesség
Mosolyogj, mikor a pribék kitépi nyelvedet
Köszöni a koporsóban is, ha van, ki eltemet
Őrizd eszelősen néhány jelződet, álmodat
Ne mukkanj, amikor a b o s s megszámolja fogad
Szorongasd még a bugyrodat, rongyaidat, szegény
Emlékeid: egy hajfürtöt, fényképet, költeményt -
Mert ez maradt. Zsugorin még számbaveheted
A Mikó-utca gesztenye fáit, mind a hetet,
És Jenő nem adta vissza a Shelley-kötetet
És már nincs, akinek a hóhér eladja a kötelet
És elszáradnak idegeink, elapadt vérünk, agyunk
Látjátok, feleim, szemtekkel, mik vagyunk
Íme, por és hamu vagyunk
@svega:
A devizahitelesek aránya 10-13%. Akik igazán bajban vannak >5%. Ezeket az adatokat néhány héttel ezelőtt jelentették meg.
"Érdemes ennyi szavazatért benyalni a kisebbségnek?"
@svega:

ez mind számon szedett rosszindulat. amúgy meg nyalni kell. ezen nem lehet vita. munkában korábban fáradó felebarát honfitársaink várható választói magatartásának ilyeténképpen történő disztributálása nem fér össze az elveimmel ezért tudománytalan elemzésedet zsigerből elutasítom. ők a jövő reménységei. amúgy meg Hofi megmondta. mindenféleképpen kell a segg, mert nyalni kell. a színe meg mindegy, és a kevés segg is több, mint a semmi. már akiknek ez kell.
@Bakter:
A Merdzsó az nem multi?
Csakhogy kérdéssel válaszoljak...
Azt lehet kotkodácsolni és... az ő érdemük a szabaccságharc kellős kibaszott közepin?
Fabius, egykomám! Közzé tennéd azt az írásod, amiben felelősségre vonod a maszopot, amiért választási csalással győzött 2006-ban? Vagy te is hazudsz reggeldélbeneste?
@Bakter:

minden szavazat számít, a seggeket meg velünk nyalatják, amennyiben a mi bukszánból veszik ki a zsét.
Szarrá rabolták ezek at országot.
Pár millió nem probléma a hatalomért, agymosásért, ideológiáért.
Lehet most nyomták el a MANYUP pénzed. Belefér.
Más pénze nem a sajátjuk.
@Tita nick:

2006-ban a nem az mszp nyert, hanem a fidesz vesztett. eszt se tudtad? ha ezt elmondom a Főnöknek, nagy bajban leszel, tudod-e?
@sírbateszezazegész: Ezt én mai jelenlétem elején egyszerűbben lerendeztem. Ha jól emlékszem, teli farpofával beajánlottam néki fésztufész, hogy kapja be, de előtte fertőtleníccsen és marginalizáljon:-)
@jaegtoer: Na azé. Most sem a Fidesz nyert, hanem az ellenzék vesztett.
@Dr. jenőke (jenőke):

Hát ez se jó álomhoz való:)))
Rázd le ezt a hangulatot mire a vendégeid megérkeznek.
Köszi.
@jaegtoer: latom a masikon is ugranak rad az idiotak, tetszel nekik valamiert ;)
@béla a görög:

rosszul tudod. a manyup pénz meg van védve. biztos helyen van. az már a sajátjuk.
@Knósszosz:
A merci nem multi. Az a mi multink, ami nem olyan multi, mint a szocik multija. Mert a szocik multija, az rossz multi, és az is szemenszedett multi hazugság, hogy a merci multit a szocik hozták ide. Hiszen, ha a merci a szocik multija lenne, akkor nem lehetne a mi jó multink. Tehát mivel a merci a mi jó multink, nem hozhatták ide a szocik, ergo nem az ő multijuk, így nem multi.
(amennyiben nem tudsz követni, selcici umbriella bővebben felvilágosít.)
@Tita nick:

mondtam én mindig lehetséges az a kontextus amiben létezik a konszenzus.
@Knósszosz: 1. Gauditól annyira én nem vagyolok beájulva.
2. A többit, bármennyire sajnálom, nem igazán értem, flanszija építészettörténetből azért annyira nem vagyok komilfo. Ha segítenél kicsit szabatosabb fogalmazással, akkor lehet megvilágosodnék és esetleg bele tudnék vakogni önnön mondanivalómba:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Klezmer tetszik, de azt majd...
Mielőtt Rodi gyön, egy ezt neked:
www.youtube.com/watch?v=4FESgrLutuE
Didó búcsúja... kis halál, Jessye-től.
Elképesztő!

A történet ógörög és mitológiai, Aeneasz...
Ezer kösz Rodinak, de ne ne seggezz - főleg Boli ne! - megköszöntem neki.
Frenetikk!!!
@Bakter: Mi több! Én ergo egyedüli választópaugár vónék. De én elvárom, hogy benyaljanak:-) Mindegy ki, mindegy mikor, aztán... majd eldöntöm:-)
@Knósszosz: Télleg jó, de azért nekem az kisdedóvóban tanult Éneász, Te nem ász, a dadusnényétől, jobban bejött... főleg, hogy utána volt is dödöle:-)
@svega: szia:) írásod elnézve felmerül a kérdés bennem, hogy te most egy imrédy-kórban szenvedő vagy, esetleg a "Vissza a dekkáni őshazába" mozgalom alapítója, netán a szerelem-piacon az 5% minoritás tagja, ki így a családi bevételek emelésén fáradozol? Mert tevékenységüket szemlátomást ismered:)

Persze az igazság az, hogy létszámuk a kétszerese annak, mint amit alapul veszel, s következtetve alaposságodból, így te a szegényekről beszélsz, akik létszáma nem csak rájuk korlátozódik, habár tény, hogy jelenleg még kisebbséget képeznek a moi népesség körében.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
1: én Gaudit szeretem, volt alkalmam háromszor Barcelonában szennyezni a levegőt, fantasztikus város s Gaudi szellemisége áthattya szerintem, de ez szubjektív baromság a részemről.
Mindegy, ha valahol el tudom képzelni az életem, az a katalán főváros, oszt jónapot!
2: csak az általad fotózott teplonyra utaltam, ott Dijon-tól nem messze.
Megnéztem a képeket és kurva jók, mint amiket általában elkövetsz!!
Mosmá sejted?
Szabatosabban? - bazmeg?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kösz!
Vagymékse???
Rossz vagy, de várj csak...:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: igen emlékszem, s arra is, hogy gerjedelmedtől hajtva a siettségtől félőrülten nem szabtad feltételül a gargalizálást... bőrgondozó lesz ebből, meglásd!:))
@Knósszosz: okeeee, de azert kerdezd sirbateszt is, nem oly regen kiszolgaltuk az o aldozatossagat es mazoizmusat is ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A ratatouille pusztító áldozatossága rendben vón. Szívesen olvasom.

Hogy kiszolgáljátok...?
Mert ti is kedvelitek, nem?
Vagymijafaszt írtam hirtelen??
@Knósszosz: a net nem felejt:) így van, ma igazán görények:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem csak ezt jeleztem már az első eredménynél is, hogy nem tudják, nem mérik fel ésszel, hogy olyan árkot ásnak most egy csoport körül, amelybe az egész ország beleomolhat... elkeserítő:(... és minden oldal benne van ebben... ha ennyire látnak csak előre, milyen struktúrális reformokat, rendszerben, folyamatokban való gondolkodást várhatok el tőlük... hogy térjen így bárki haza?
@sírbateszezazegész: Te még mindig ott tartasz, hogy a cigánybűnözés témája az rasszizmus??? :)

youtu.be/cmCNGbxaDoc
@sírbateszezazegész: cafolom, en csak szimpla genyo vagyok, messzirol kullogom csak Bolit :)
@Knósszosz: jaja, szeretunk persze platoin, es nem volvosan :)
@Knósszosz: Bocsika, csak múltkor reklamáltad az eredeti hanggal készült videókat. Na itt csemegézhetsz. Még Rafale is van benne. :)

www.youtube.com/user/wittmann51/videos
@Knósszosz: 1. Gauditól én is be vagyok ájulva, igaz a szentcsalád szerintem nem élte főműve, ha még annak is szánta. Az máskérdés, hogy a boldogtalan utókor mit rontott el az eredeti koncepción... de a többi... hallelujza!
2. Ez nem Dijon melletti templony, hanem A DIJONI templom... továbbra sem értem, mire gondolsz... segíts! Ne hagyj hülyén megahallani... elmondanám, kb 1600 képet készítettem, ebbül kb 1000 szeritem is vállalható. Megosztásra szánt kb 30:-) Jó szar arány... ( és nem azért mert a kidobott, csupasz ministránsfiúk különböző méretű nemiszervéről készült, hanem, mert én is belátóképes vagyok. De ha téged érdekel, akkor email, és kapcs piasaweb linket.
@sírbateszezazegész: Nagy dolog... bár mióta megszünt a MeinGrubyDávid klub... az ember elbizonytalandik:-)
Az addig OK, hogy a felcsúti felső-légúti zöldíjászt az egész hurutos bandájával el kell zavarni. De arra nem tudom sajnos a választ, hogy miként. Mert ez az impotens-vértelen-töketlen-balf@sz, életjeleket alig mutató jelenlegi ellenzéki tömörülés (még összefogásnak sem mondanám) nem tűnik erre képesnek. Mármint a zemberek megmozdítására.
@svega: A legutóbbi választáson benne voltam a szavazatszámláló bizottságban. A 644 szavazásra jogosult közül 2 (kettő) roma házaspár jött el szavazni, vagyis 4 fő.
@Knósszosz:

Annyira nem volt érdekes, mint amennyire Cirbi még mindig szórakozik rajta.

Sírnak volt egy mókás betűelütése, és ha nem ő maga hívja rá fel a figyelmet, a kutya nem veszi észre.

Természetesen azonnal ugrottak:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nézd meg, hogy ki és mikor és hol mondta ezt; ha egy fekete azt mondja bronxban, hogy "nigger" az nem rasszizmus, ellenben, ha ugyanezt kiejti a száján egy fehér a wall streeten, nem az udvariatlan jelzővel illetik, szerintem teljes joggal... érzed a különbséget?
Persze meg vagy lőve, mert a jobbik hivatalos álláspontja szerint most semmiféleképpen nem tehetsz olyan kijelentéseket/használhatsz olyan jelzőket amelyek akárcsak a legcsekélyebb esélyét is felvethetik azok pejoratív voltának...:) nehéz lesz az életed mostantól:))
@Knósszosz: "Didó búcsúja... kis halál, Jessye-től."

Télleg elírtad: a dildó bosszúja... zárlatos lett a szentem:-)
Rezsicsökkentés.
Most volt a TV-ben egy szemétszállító KFT ügyvezető igazgatója, aki 22 településsel bontott szerződést, mert a vállalkozása nem bírja ki a 10%-os árbevétel elvonást.
Eddig 1-5%-os nyereséggel dolgozott.
A 10%-os árbevétel csökkenés teljes egészében a nyereséget fordítja át minuszba 5-9%-os veszteségbe.
Varga Misike az USA-ba már 30%-os rezsicsökkentést is belengetett.
Ezt gyorsan leírtam, amíg most még van áram.
@sírbateszezazegész: Azért ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy mit mondott. Ez talán a legfontosabb amellett, hogy egy roma ember szavait hallottad. :) Meglőve meg nem vagyok, mert én mindenkivel úgy beszélek, ahogy azt saját magamnak is elvárom.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: és aki balog, az mit csináljon? :) én maradok a karavánoknál:) (fogalmam sincs hogyan, de elszászban szerintem már az összes telepük közelében voltam:)... biztos, mert sokat járok gyalog:))
"most még" törölve
@sírbateszezazegész: Gábrellának születése óta nehéz az élete...Az apja rabbi, az anyja meg gádzsi... és kompenzál...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Én arra gondúttam, hogy Di-Dzson mellet nem sokkal és baromi erősen...
Ugyan is, nem messze van onnan a ...

Az öregem nem szarul van , várjuk anyámmal a mentőt, bocs.
Majd holnap, de baromira kedvellek benneteket.
@sírbateszezazegész: Ha már kARAVÁN... PRÓBÁLKOZZ A TEVÉKNÉL... OLYAN SZEXIS SZEMPILLÁIK VANNAK:-) ESETLEG EGY JÓSVÁDÁJÚ nejlonbeduin, vagy egy maghrebi:-)))) (tudod, a disznózabáló) :-)
@Knósszosz: Jólétet és vigyázz Rá...
Az éjszaka legyen Véletek...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ezt inkább ne feszegessük, pláne ha én sem emlegetem senkinek a szüleit.
@Mariann19: NE szerényeskedj, ott a gyertyafény mellett:-) ÉS tekerd azt a biciglidinamót, de erően! :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" a masikon is ugranak rad az idiotak, tetszel nekik valamiert ;)"

némely galád szómenésem megtévesztő lehet, vagy néhány hangon átüt a szexepilem ezért a nagy igyekezet:D persze lófasz mindenkinek jut, de ezt nem kell előre tudniuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, ő ott egy előre láthatóan kormányra kerülő párthoz törleszkedő, saját érdekkörrel rendelkező személy volt... ez pedig iszonyat különbség... amíg nem mélyszegénységben lévők által, a létfenntartás kényszerétől hajtva elkövetett bűncselekményekről beszélünk, addig soha nem tudjuk azt csökkenteni... mert nem a valós okok felszámolását tesszük...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Télleg elírtad[...]

az árdildúsát!, hogy lehet valaki ennnyire, de ennyire brázdált agyú?!:D
@Orica Középföldi: ha angyali társammal kapcsolatban írtad ezt, akkor vedd tudomásul, átérzem helyzetét!!... tudod mennyi szóban szerepel bizonytalan hosszúságú u/ü?!?!... s mindre szinonimát találni!!!:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Tekerd azt a biciglidinamót."
Csak ne vigyorogjál ezen előre.
Megyünk mi még abba a faluba áramfejlesztő továbbképzésre, ahol már most ez az áramforrás.
Aztán ha letekertük magunknak, megyünk bértekerésre, az is lehet, közmunkásként.
Mókus! Mi 200%-os teljesítményre gyúrjunk.
Ott a tandem.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: miért, neked ők jöttek be?... nem tudom miért, de téged inkább olyan baribarátnak gondoltalak eddig:)... de, hát a nagyravágyás az nem szégyen:D
@Mariann19: Tandem bicigli, dupla teljesítmény, duplafény, dupla élvezett:-) Mikénemég? :-) Így is 150 %-os haszonteljesítmény. Igaz Pióker Ignác... anno 500 %-t falazott:-) Sztahanov, meg már a legendáriumok havába hótt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ja becsóltam a fiúdnak? bocsi. amúgy nagyon sötét van az anyád pincéjében ahol laksz, trollocska?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"én mindenkivel úgy beszélek, ahogy azt saját magamnak is elvárom. "

te egy genyó alak vagy:D egy illemtankönyv társalgási szövegkönyvéből másolgacc be ide szemelvényeket, időnként azonban mellényúlsz, és mintha a meinkampf-hoz fűzött lábjegyzetekből idéznél. csakszólok, mielőtt meghatódnál önmagad naccerűségétől.
@sírbateszezazegész: a Barik nem jönnek be... házibarátra nem lövünk... egy egypupu drónmadár... az bak fitty... letudod, oszt elrepül a messzi valagba Kajdát írrítani... sose látod viszont:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): eltűnt a delikvens, pedig nem is tahótlanítottam
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hol a humorérzéked? Egyébként meg annak lenni sem szégyen, nem? A te híted szerint mindenki egyenlő, nem?:)
látom itt senki sem százas... mondjuk ezt tudtuk a fideszről
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: megértelek... engem is hagytak már el... mondjuk az humanoid volt:)
@sírbateszezazegész:

Igen, angyalnak írt együttérző gondolataidra értettem:))

Nincs egyetlen szóvégen sem bizonytalanság.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Máris beindult az üzletre az agyam, igyekezni kell az üzemszerű működés beindítására rögtön a választások utáni időre, amikor a gyertya mellé a módosabbaknak áramot is fejleszthetünk.
Beruházunk egy fejlesztő csarnokot, te úgyis tervező is vagy, megtervezed, bérrabszolgákkal felhúzzuk, és termelünk, mint a gép.
Így Orbán mellett minket is mutogatnak külföldön, "Unortodox Lámpások" márkanévvel.
Már alig várom.
@wowerman: százas? az tudományos szám!... 7-ért már kapsz egy tucat osztrigát... mi itt a mának élünk... 3 tucatnál többet meg nem tudsz megenni egyszerre... nem is tudnánk mit kezdeni a százassal... csak megzavarná a kis fejünket:)
@Orica Középföldi: én nagyon hezitáló tipus vagyok:)) a végén még nem tudok dönteni:))
@wowerman:

"_látom itt senki sem százas... mondjuk ezt tudtuk a fideszről _"

maga nadjon összekever valamit.
1. itt senki sem állította ellentmondást nem tűrve, hogy bárki 100-as lenne.
2. hogy ezt itt érezted szükségét összefüggésbe hozni a fidesszel ez egyenesen egy harmadik típusú találkozásról írt bohózatba illik, ezt itt még egy látogató sem merészelte megkockáztatni, de hát scully ügynök majd a végére jár
@Mariann19:
ez a dinamós meghajtós energetikai blöffözlet nem előzheti be a jacht-projektet. a jacht nem várhat. azaz készenlétben kell várrnia. esetleg kombinálni kell. komplex mobil energetikai holding keretében össze lehetne kapcsolni a kettőt.
Jó éjszakát mindenkinek!
@wowerman:

"eltűnt a delikvens, pedig nem is tahótlanítottam "

na még az baszna be.
@Orica Középföldi: viszont, mivel Jenőke doktor mai versét nem találtad kellemes álmot hozónak, hátha ez jobban megfelel álommanóidnak:

Dsida Jenő

Arany és kék szavakkal

 Miképen boltíves,
pókhálós vén terem
zugában álmodó
középkori barát,
ki lemosdotta rég
a földi vágy sarát
s már félig fent lebeg
a tiszta étheren,
-ül roppant asztalánál,
mely könyvekkel teli
s a nagybetük közébe
kis képecskéket ékel,
Madonnát fest örökké
arannyal s égi kékkel,
mígnem szelid mosollyal
lelkét kileheli:

úgy szeretnélek én is
lámpásom esteli,
halavány fénye mellett
megörökítni, drága
arany és kék szavakkal
csak Téged festeni,
míg ujjam el nem szárad,
mint romló fának ága
s le nem lankad fejem
a béke isteni
ölébe, én Szerelmem,
világ legszebb Virága.

S nemcsak neked, de mindenkinek kívánom, kapja e verset attól, kitől leginkább vágyik rá.
@jaegtoer:
Állok rendelkezésre.
Máris indulhatunk jégtörővel így télvíz idején, a jachtot átszervezzük nyárra.
Persze, ha túléljük a rezsicsökkentést és a választásokat.
A rezsi ügyből teljes egészében macskaeledelt veszek, mert viszem a perzsa cilókát is.
@wowerman: Butuska... mener közbeni identitásváltásról még nem harangoztak bé neked? Méghogy százas... eladom egy ötvenesért:-)
@sírbateszezazegész:

Szép, erre lehet álmodni:))
Köszi, jó éjt!
@jaegtoer:
Most miattad nem fogok tudni aludni, átnéztem a másikra is, ahol héroszként leverted azt az idiótát.
Annyira röhögök most is a szövegeden, nagyon jó vagy!
@Orica Középföldi: ennyi minimum jár egy sámli-társnak egy freudi elütés után:)
Jó éjt!
@Mariann19: tandembiciglis gályarabosított közmunkás hajóraj? Nnnya? Tiszta Loveboat:-) Közben meg a tengeri algák, egysejtűek és egyéb protozoon fidesz papucsállatkák életének tanulmányozáse? Jotörőt kinevezzük Havaii körüli megfigyelő Jégtörőkapitánynak. Mink meg a hajdú orrában állunk minta cövekes Titanic osz tar fejünkön lobogtassa a panyókát a délszaki generátorszereló szélhámos:-)
@jaegtoer: ugyan áruld már el, hol vívtad eposzi jelzőket kiváltó viadalod az ellennel? Itt még hosszú az éj, s nincs mit tennem:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Induljunk máris, mert látom, hogy veled és jégtörővel szomorú életemet vidám percek fogják felváltani a hosszú úton.
Már látom magunkat a hajó orrában, hajunk lobogd a tengeri szélben, és boldog nemzeti mosollyal tekintünk a perspektívába.
@sírbateszezazegész: Szerintem itten:-)

"Média Panda 18+ A tinédzser lányok
és a retusált vaginák
A nagy Photoshop-hazugságot végül leginkább
a tinilányok sérülékeny önérzete bánja.":-)
@Mariann19:

ha cilóka jön, akkor Fanni is, ő nem perzsa, hanem golden retriever, 77 éves és liberális, bár rossz néven venné ha cilóka a kajás lábasa körül óvatlankodna...
ne bonyolítsuk túl a dolgokat. feltételek nélkül álljon készenlétbe a téliesített jégtörésre is alkalmatos jacht a vontára lehetne gründolni az eélektronikai izét. szakadjunk le viktorról, és az ő rezsicsökentéséből következő őrülete nem befolyásolhatja a mi túlélésünket. az ő rezsiszámlája miatt főjön az ő feje, már 80 mrd felett van a szállítói tartozása stadionok nélkül. hamarosan a gyógyszertárak államosítása jön. gyógyszertárai lesznek tehát, csakhogy a gyógyszerek tervezett készletezése nagy zsé, azt még külön össze kell izzadnia, hacsak csányi megint be nem segít... de úgy járnak azzal is mint a tankönyvekkel... minden halad a végkifejlet felé. szóval fontos a hajó, ha jó.
@Mariann19: Nugyi... csak egy kérésem van. Ne hagyd, hogy a megtermelt áramot lerezsicsökkentsék... Nincs kedvem megfenekleni... persze, ha a Németh Szilárd, a Glázerkankójankó, mega a Matolcsi-Varge tandem is teker narisárga mellényben... bánja a franc:-)
@sírbateszezazegész:

eposzi jelzőket kiváltó viadalom? ez jó. volt ilyen? jesszus! pedig csak egy van belőlem. ne ejts kécccségbe!!:D
Na, énisel hajó, csucsukálni... Jócak all, fel a FARVITORLÁKKAL:-)
@jaegtoer: amit Mariann és Cirbi is emlegetett... tényleg jelezhetnétek az hol volt... ugyan már láttam dvd-n, de most el is olvasnám a Titánok harcát...:)
@jaegtoer: ez hogy tévedt oda? Időcsapdába került vagy az ufók rabolták el?
@Mariann19: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

a megtermelt áramot palackozzuk bőgatyába burkolt pirosfehérzöld pántlikás kecskeméti fütyülős barackobama pálinkásüvegekbe MaHUN márkajelzéssel, amire teljes adómentesség lesz a showhivataltól, az egészet a tesla cellákban fogjuk tárolni, szuperbiztos éca... lesz papír keskeny gabitól meg a szélesebbiktől is, úgyhogy ez a része rendben van. mérget lehet rá venni. ezt a Főnöknek is beadjuk. csak ne legyen nálunk ellenméreg.
@sírbateszezazegész:

" ez hogy tévedt oda? Időcsapdába került vagy az ufók rabolták el"

scully és mulder ügynökök már dolgoznak rajta.
@jaegtoer: Slég, ha csak energiacellába zárjuk, oszt a többit elintézi a Hugh Bozont:-) Tudod a Hugh Grant másik hugha:-)
@jaegtoer: A nagy NER Rezsicsökkentő Hantadrón ütköztető mindent megold, ha megfelelő mennyiségű Isteni NER-páleszt adunk a kézelős személyzetnek. A kezükbe meg francia kulcsot. És a bevételt sem kell svejcisapkában a Szabad Európába becsempészni. Szóval alakul a Szuperpempős Nagy Terv, a túléléskamra zálogaként:-)
hűűű! itt az éj sokadik pillanata, mondaná stirlitz, de Berlin bombázásakor nyoma veszett* így én mondom, hogy jó éjszakát Mindenkinek.

* Őt is várta egy felszerelt jacht Hamburgban, és egy nem oligarcha Mercedes a Brandenburgi Kapu mellett is. végül egy csepel kerékpárral lépett le, az oroszok tartóztatták először fel, aztán le Kisvárdánál, évek múltán német hadifoglyok segítségével szökött meg a Gulagról magyarországra, itt a kiskunhalasi Felszabadulás TSZ-ben kapott egy kis háztájit, később ne is lépett a tsz-be, de a helyi párt alapszervezetbe nem vették be, mert annyit beszélt a háborús élményeiről, hogy úgy vélte a párttitkár, hogy egy ilyen notórius hazudozó rossz fényt vetne az ő partizán múltjára, hiszen a partizán szövetségnek, csak 1962-ben lett tagja hosszas várakozás után visszatérvén a hortobágyi kitelepítésből, ahol az árvalányhaj fésülés mellett éjszakába nyúlóan körmölgette a jelentéseket báró Dunaházy Döme paprikakapálás közbeni anekdotázásairól.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

a többit szerintem a fedélzeten beszéljük meg, mert itt a biteknek is fülük van, és fülemüle ügy óta tudjuk, hogy a haszon hova fütyül. manyup óta meg pláne.
@jaegtoer:

Remek. Egyetértek
Mindig elfelejtem, hogy te szeretsz visszabóklászni, így jó hogy most jelezted.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
te nem vagy ász de még tök alsó sem...profán gádzsó...részegen...méghogy:
Én e Ász ...(frászt) Te á Skanna...(vagy) Te Mó Kus Fenna Fán

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=e3AAlnnMa1Q
@jaegtoer: olvastam... gondolkodtam, jelezzem-e a "gondolataim" (így, a lengyelekkel menetrendszerűen elfogyasztott vodka után -nem hiszem el, hogy ez lételemük, ha sokáig leszünk együtt kell egy új máj:)- nem tudok nem fellengzős lenni, s mindig a hübrisz ragad el:)), de akkor most leírom:
mindamellett, hogy ciceró is megirigyelné a stílust, s méltó lenne arra, hogy ő mondja el a rostán, azért túl megengedő a "néppel" szemben, átitatja konzervatív elitizmusod, mely -hogyan mondjam szebben?- alapvetően patriarchista, mint a pater familias jogállása az senatus által uralt romaban, s számomra, ki nem tudok kiszabadulni lumpenproletar s zselléri gyökereim mindig is meglevő szorításából, túlságosan megengedő a többséggel szemben így, a XXI. század elején -egy sokak által kritizált, ám meggyőződésem szerint kiváló és tapasztalataim alapján -már az általa megszerezhető tudás tekintetében- nyugat-európai összevetést is kiálló, s így kiemelkedő tudást is biztosítani képes oktatási rendszer megléte után (magától értetődően nem az utóbbi 15 évről beszélek -ennyi akademizmust most megengedek magamnak:)-) az internet korában -picit az angol gyarmatosok viszonyát szinesbőrű személyzetükkel szemben, mint analógiát juttatva eszembe, kik gyermekként tekintettek a helyiekre-, s minderre én vagyok az élő példa akár, aki jöttem, ahol a többség maradt, minden kivételes képesség birtoka nélkül -melyet az is mutat, hogy a nobel-díj átvételének megtagadása miatti "most wanted-list"-re felkerülni annyi esélyem van, mint ama vak görög által az utókor számára megörökített falónak az epsomi derbyn- képes vagyok minimum arra, hogy a saját érdekeim felismerjem, s ezáltal legalább elinduljak az alattvalóból állampolgárrá válás nehéz, ám annál felemelőbb útján.
Így azt gondolom, a fentiek miatt, hogy nem teljesen tudok a tiéddel azonos álláspontot elfoglalni a kérdésben:)... habár az írás, az lenyűgözött, s ezért köszönettel tartozom:)... komolyan...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

SZABÓ DEZSŐ KÉT PÁRTISÁGRÓL

Negyedik tévedés: És éppen itt következett be a világtörténelem legnagyobb, legpiszkosabb, legpusztítóbb hatása. A kitermelő elemek ügyeskedése azt a torz hatást tette a szemek mechanizmusává: hogy a nép demokratikus részvétele a történelmi építésben, a szavazati jogban lesz ténnyé. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. A nemzeti munka tömegeinek részéről a szavazati jog, a szavazás, a képviselőválasztás nem jelent egyebet: mint intézményessé gépesített felajánlkozást a kitermeltetésre a történelmi élősdiség számára:.
HÜVELYKMUTYI!
Olyan IGAZI PÁR NAPIG TARTÓ DE VÉRES FORRADALMAT KAPSZ A NYAKADBA AZ ELCSALT 2014 ES VÁLASZTÁS UTÁN, HOGY NEM A MŰANYAG FEJED FOG LEESNI ........!!! TE NEMZETI GAZEMBER
minden politikus minden cigány és minden focista köszpénzen élősködő...

akkor mit vársz orbánviktortól ?
@Dexter007: "majd röhögve húzom be az ikszet az ellenzéki jelölt mellé! :)))"

van egy rossz hírem !
FOTÓVAL kell bizonyítani a savazást...
ez az új láncsavazási technika....
@Mariann19: a rezsi izéhez, érdekes összefüggés lehet ez is:

Miért akarja kiiktatni a GVH-t a fideszes?
A kormány még nem tudja, beáll-e Koszorús mögé, sokakat meglepett a versenyt korlátozó ötlet. Energiacégek fúziója lehet az ok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F14%2Fmiert_akarja_kiiktatni_a_gvh-t_a_fideszes%2F
és még:

Államosítást készíthet elő a versenyhivatal megcsonkítása

Eltiltaná a versenyhivatalt a Fidesz attól, hogy megakadályozza a fogyasztók és a gazdaság számára káros cégegyesüléseket. A változtatásra kevés ésszerű érv van, hacsak egy közeljövőben tervezett fúzióhoz nincs rá szüksége a kormánynak. A változtatás jól jöhet a közműcégek államosításakor és összevonásakor, vagy például a Takarékbank állami részesedésének továbbadásakor.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Nemzeti_bajnok_titkos_tervek_allamositas
szép pár:

Hernádi ma Orbán oldalán bukkan fel

TVK-üzemet adnak ma át Tiszaújvárosban, a rendezvényen jelen lesz Orbán Viktor mellett az Interpol körözési listáján szereplő Hernádi Zsolt Mol-vezér is.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Hernadi_ma_Orban_oldalan_bukkan_fel

--------------------------------------

a qrmányi eltőzsdézésről pedig szó se essék:

VG: szép reálhozam a nyugdíjkasszáknál

A hazai önkéntes nyugdíjpénztárak és a megmaradt magánnyugdíjpénztárak portfóliói is magasabb hozamot értek el az első kilenc hónapban, mint a pénzromlás mértéke lehetett - írja a Világgazdaság keddi számában.
@sírbateszezazegész: "amíg nem mélyszegénységben lévők által, a létfenntartás kényszerétől hajtva elkövetett bűncselekményekről beszélünk, addig soha nem tudjuk azt csökkenteni"

Gondolom te pld. ezekre a győri mélyszegénységben élőkre gondoltál. :)

youtu.be/JzHC6vvlF8I

Te egyébként melyik adást nézed? Ugye nem akarsz elszomorítani teljesen??? :)
A 8-1 Orbánnak felért egy agyrázkódással

A miniszterelnök megírta az Indexnek, mit érzett a hollandiai vereség után.

index.hu/belfold/2013/10/14/a_8-1_orbannak_felert_egy_agyrazkodassal/
@sírbateszezazegész: A cigánykérdés messze nem a rasszizmusról szól!
Ezt tessék már felfogni!
Egyébként :Látom huhognak a ballibek.:))
Jövőre is ugyanez lesz úgyhogy nektek coki!:))
Tutira meglesz a fidesznek az 5/4 is!:))
vikiéknek meg az anyjukat!
Na viszlát!
@sírbateszezazegész:

Nagyon érdekes összevetni a két írást, a két szemléletet.

Jég olyan, mintha Széchenyi gondolatai suhannának át a XXI.sz. elején, te viszont biztos, hogy nem vagy Kossuth. Hálistennek:)) (Hogy mi vagy, azt legföljebb priviben.)

Néhány gondolatot azért a megfontolás kedvéért engedj meg.

Abban neked igazad van, hogy az oktatási rendszerünk kiállta - egyre erősebben múlt idő!! - az európai összehasonlítást, de csak lehetőséget adott a kötelező 8, majd 12 osztályon felül. Ami nem kevés!
Ezzel aztán vagy élt valaki, vagy nem.

Az indíték is sokféle. Családi hagyomány, meg nem valósulhatott szülői álmok, egyéni érdeklődés/becsvágy, csak, mert divat.

Egy iszonyatosan nagy hiánya volt a rendszernek, kultúrát nem adott hozzá/mellé.
Nem véletlen, és ez a vezetők tudatos hibája/vétke volt. Itt is Jégnek van igaza.

Kis kitérő. Ha Aczél a nagy tudásával, biztos ízlésével, kiváló ösztöneivel nincs, ennyi se lett volna. Nézd meg az aczéli szerepben tündöklő Feketét, Kerényit - annak attribútumai nélkül. A nevét ugyan ki nem ejtik, de ezt hiszik magukról:)) És ez csak egy szűk szelete a kultúrának. Mondhatnám a könyvkiadás szennyhullámát is.

Látod az eredményt, a teljes politikai elit - igen kevés kivételtől eltekintve - első generációs értelmiségi, annak teljes - a fentebb jelzett hiányból adódó -frusztráltságával.

Ez Hornra ugyanúgy igaz volt, mint Kövérre, hogy a legújabb generációról már ne is beszéljek, akinek a tanulás alig-alig fontos.Ők a net felszínes gyermekei.
Nem is frusztráltak:)) Nézd meg pl. Török Zsoltot. És be fog kerülni, és azt hiszi magáról, ettől az elit része lesz.

(Érdemes végigböngészni a maszop új listáját egy szégyen!! És ez MA felelőssége. Ő meg az "öregek" felelőssége és máris Jégnél vagyunk))

Angol gyarmatosok. Mit gondolsz, az új földesurak, alkalmatlan polgármesterek, mostantól egyes szakfelügyelők, hogy tekintenek a helyiekre? Hogy bánnak velük, ld. szégyenlista?
Ebből az összehasonlításból azt hiszem nem mi jövünk ki jól:))

Annak felismerése,igénye, hogy alattvalóból állampolgárrá akarsz válni, azt feltételezi, hogy mindkét fogalom tartalmával abszolút tisztában vagy, igenis kivételes képesség. Ezen nem nyitok vitát!

Na de ezt nem mindenki képes egyéni úton elérni, még ha fel is ismeri, a végrehajtásnál elakad.

(Hogy nagyon profán példát mondjak, Széchenyinek voltak eszközei, eredményei és végül mégis Döblinget választotta.)

Erről szólna a vezetés felelőssége.
@GeoCracker: Szerintem még egy politikai vereség sem rázza helyre. :)
@Orica Középföldi: nagy vonalakban egyetértek, hozzá tenném, hogy ilyenek nem kis számban a nem első generációs értelmiségben is vannak, ez alap személyiség jegy, ami az ideális körülményektől felszínre tőr.

Ez meg megint egy oltári nagy hiba, és akkor még finoman fogalmaztam:

Nem október 23-án szerződik Mesterházy és Bajnai, nehogy Gyurcsány félreértse

A választási együttműködésről szóló megállapodást tudatosan október 22-én, és nem a nemzeti ünnepen tartandó ellenzéki rendezvényen írják alá. Ezzel azt szeretnék egyértelművé tenni, hogy a (Gyurcsányékkal) közös ünneplés nem a két ellenzéki erő közötti megállapodás kiszélesítéséről szól.

hvg.hu/itthon/20131015_Nem_a_nemzeti_unnepen_szerzodik_Mesterhaz
A parlament előtt van egy fideszes nyilatkozattervezet, amiben azzal vádolja a magyar országgyűlés az Európai Bizottságot, hogy megsérti a közösségi jogot.
Csak az nincs benne, hogy mikor és hogyan.
A rezsi letöréséért vívott háborúban a kormány maga faragja az ellenség arcát.
Démonokkal harcolunk.

444.hu/2013/10/15/rohadjal-meg-a-funyiroddal-egyutt-nyuszika/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igazad van, de most nem az értelmiséggel foglalkoztam, hanem a vezetéssel - Jég kontra Sír írása alapján.
Tucatnyi képviselő mentelmi jogát felfüggeszthetik a nyelvvizsgabotrány miatt

Egy magas beosztású minisztériumi tisztségviselő is vett magának nyelvvizsgát a hírek szerint, de az ügye olyan régi, hogy mára elévült.

hvg.hu/itthon/20131015_Tucatnyi_kepivselo_mentelmi_jogat_felfugg
@Orica Középföldi: tudom, de olyan nagy különbség a vezetés és az értelmiség között nem van, valamit meg csak bele kellett kotyognom :D
elkeseredettség, mentális gondok, kilátástalanság, fásultság, és ezek még központilag erősítik is.:

A vác korábbi kapusát ölték meg hétfőn

Öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi tegnap délelőtt Baracson, a kórházba szállítás után elmondta, hogy megölte élettársát és nevelt fiát. Holttestüket Mélykút közelében egy mezőgazdasági területen találták meg. Az egyik áldozat Héreg Ádám 21 éves focista, a Vác és a Kaposvölgye kapusa. (Rangado.hu, Police.hu)

444.hu/2013/10/15/a-vac-korabbi-kapusat-oltek-meg-hetfon/
közben meg:

Gödöllő, vol 5: Vizsgálódik az egyetem, további kemény fizetések

Pénteken posztoltunk arról, hogy a SZIE GTK dékánja 4 rokonát foglalkoztatja, valamint ,,ügyvivő szakértő" munkakörben érthetetlenül magas, akár 1 millió forintos fizetésekkel dolgoznak alkalmazottak. Az egyetem azonnal felszolított minket, hogy töröljük a fizetési listát. Most megindult a belső vizsgálat is.

atlatszooktatas.cink.hu/godollo-vol-5-vizsgalodik-az-egyetem-tovabbi-kemeny-1445060612/@zubreczkidavid/@dprinz
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @jaegtoer: @sírbateszezazegész: @Knósszosz:
jó látni, ti szánalmas, nyomorult, ballibsi söpredék, ahogy ajvékoltok teli torokból és vizionáljátok a világ végét. Pedig csak nektek van végetek, a nemzet végre helyes úton jár. Ti meg a történelem pöcegödrébe kerültetek, ahová valóak vagytok. Yippie-kai-yay, motherfucker(s)!
@orgoványi erdőjáró:
"a nemzet végre helyes úton jár."
Ilyenekkel ordított hordóról az is, akinek Trianon-t köszönhetjük.
GOTO Könyvtár
LET Agyad=Törikönyv
@orgoványi erdőjáró:
persze a nemzet nem te vagy nem is voltál és nem is leszel, szarházi vagy!!!! és az is maracc

dögölj meg

brühüyyy

minő darab szar és minő bidesch
@Orica Középföldi: sorold, kell egy kis agytorna psziho-szocio-csoport dinamika szinten :D
@Penivaldes: Szép napot neked. Ugye milyen jó látni, hogy vannak azért elégedett honpolgárok is??? :)
csak nem, kezdenek reálisan nézni minket??

Magyarország veszélyes Európára

A Szovjetunió széthullása után nem tudtunk csatlakozni a szabad Európához, az EU tagállamok demokratikus deficitje nem legitimálja a diktatúra felé történő haladásunkat. Egy neves osztrák újságíró írt Magyarország és az EU kapcsolatáról.

www.origo.hu/nagyvilag/20131015-magyarorszag-es-az-eu-kapcsolatarol-irtak-egy-osztrak-napilapban.html?sec-1
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
@Fabius: és többiek:

Gyorshír: Hunvaldot és Weineket felmentették

Minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével abban az ügyben, amelyben több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt szabad demokrata zuglói polgármester és hat társuk ellen.

hvg.hu/itthon/20131015_Hunvaldot_es_Weineket_felmentettek
@orgoványi erdőjáró:
:D

heje suton, így kell ezt írni, amúgy stimm.
Micsoda izgalmak. :))

Gyurcsány autófényező lesz, ha a DK nem jut be a parlamentbe

mno.hu/ahirtvhirei/gyurcsany-autofenyezo-lesz-ha-a-dk-nem-jut-be-a-parlamentbe-1190088
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Most nem érek rá, de biztos visszatérünk még erre:))
hmmmm,

Atom-tengeralattjáróval fizettek volna az oroszok az új-zélandi tejért

Az oroszok 1993-ban már százmillió dollárral tartoztak Új-Zélandnak, ahonnan tejtermékeket importáltak. Pénzük nem volt, így fegyvereket ajánlottak cserébe.

444.hu/2013/10/15/atom-tengeralattjaroval-fizettek-volna-az-oroszok-az-uj-zelandi-tejert/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi meg akkoriban vesztettuk el a bazi nagy keleti piacot. Bakker, most legyozhetnenk az eut! Tengeren, 8:1-re.
Szabolcsi almaert mit adtak volna? Interkontinentalis raketat?
Jaksity Katát kicenzúrázták a köztévéből

Jaksity Katát, az ATV és a Klub Rádió műsorvezetőjét Jakupcsek Gabriella női műsorába hívták meg, majd telefonon lemondták a szereplést, mondván, az MTVA nem járult hozzá.

hvg.hu/kultura/20131015_Jaksity_Katat_kicenzuraztak_a_koztevebol
na itt kezdődik a példamutatás :D

Saját telefonja miatt büntette meg magát
Egy amerikai bíró mobilja tárgyalás közben szólalt meg. Ötven dolláros büntetést szabott ki magára.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F10%2F15%2Fsajat_telefonja_miatt_buntette_meg_magat%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @kifordított nagyanyó: sziasztok:) Gábriel, te szokás szerint cs7sztatsz, Nagyanyó, te meg vagy naív csodaváró, vagy kommentet figyelmetlenűl olvasó vagy...
ehhhhhh

Akkor ezt a tökéletes fourfourtwo cikket ajánlom. Három pontban összefoglalnám a lustáknak: Csányi nem hibás. Az új stadionok kellenek. Orbánnál jobban ez senki nem fáj.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F15%2Fha-elvesztette-a-fonalat-a-8-1-utan%2F
@saravad: szia:) azért mindenhol, még a vademberekhez oly közeli albioni határvidéken is tisztelik az istenek kifürkészhetetlen akaratából a nagy átlagtól eltérő elmét kapókat... kik közt vannak varázslók és a falu bolondjai is... ez utóbbiakat soha nem heccelik a jóérzésűek... te most miért teszed ezzel a roggyant elméjűvel?:)
Ha valakit érdekel, Gyurcsány kongresszusi beszéde.
Jót tett neki egy pártalapítási küzdelem.
Szerintem figyelmet érdemlő beszéd.

www.youtube.com/watch?v=xBuer41i0MM
@sírbateszezazegész:
Még így is visszafogtam magam, hiszen nem varhatunk senkitol tobbet mint amire kepes. A tuladagolt kritika csak visszavetne szemelyes fejlodeset. Kisbetuvel irta hogy Nemzet es nem is tettem szova!
@sírbateszezazegész: Én nem csúsztatok csak felhívom a figyelmed, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények áldozatai nagyobb számban nem a mélyszegénység miatt jártak úgy ahogy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem -esetleg- fourbytwo -ra gunultál?

mert a zusában az az egyszerűség csimborasszója

meg a ducktape ami nélkűl nincs építkezés

brühüyyy

ugyanez levédiában micsoda?
@rodeo36: ez egy idióta seggnyaló weboldala, épelméjű embernek sírvaröhögős.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sőt! alaptörvénybe kéne foglalni, hogy megvédjük a mindenkori aranylábúinkat mindenféle kínos vereségtől. ezért nem is indulunk semmilyen nemzetközi versenyen, kivéve, ha nekünk ott az alanyi jogon járó első helyezést előre átadják.
@saravad: megkövetlek... most látom már erőfeszítésed nagyságát és tetteid mélységét a hendikeppes irányába:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: közülük az egyik szintén, csak mindig maszatol...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja, én nem nyitottam ki...

brühüyyy

csak azt javítottam amit te ídéztél
@rodeo36: sejtettem, hogy nem olvastad el, ezért címkéztem utólag ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miért nem deklarálod a zsigeri ellenérzést?... neked is könnyebb lenne, mert mindketten tudjuk, sokkal jobb eszű vagy annál, mint, hogy ne okozzon gondot számodra a valóság elhajlításának folyamatos kényszere álláspontod igazolásának okából... stroke-od lesz emiatt, meglásd:)... amit én sajnálnék személy szerint... meg miért gondolod, hogy egy coming out után nem beszélnénk veled?... az ember tudomásul veszi a másik nézeteit, de aztán -mivel minden tiszta- sokkal jobban lehet beszélgetni a többi témáról, nem gondolod?:))
@Orica Középföldi: később válaszolok, a privivel pedig megtisztelnél:)
@sírbateszezazegész: talán mert a bizonytalanság megtartása létszükséglet, hasznos a félelem az ismeretlen ellen, jobban kikapcsol a kognitív elme, és ekkor jobban irányítható ;)
@sírbateszezazegész:

ok, talán estefelé ráérek vagy holnap reggel
@Orica Középföldi: én csupán annyit jeleztem, hogy a többséget felmenteni a felelősség alól számomra nem elfogadható út... hisz akkor nem a civil társadalmat építjük, hanem csak reménykedünk egy kiváló és felkészült elit valamikori eljövetelében, vagy rosszul látom?:)

Én nem tudok azonosulni márciús 8-val. Nem egy napra, hanem az év mindegyikére, számomra magától értetődően, vonatkozik az egyenlőség, mely az eredeti cél volt luxemburg elképzelése szerint.

(A gyarmatosok szülő-gyermek elképzelését természetesen nem hasonlítom a feudális hierarchiát kiépíteni akaró, saját gyökereiket megtagadó uborkafára felkapaszkodottak mentalitásával. Főleg annak fényében, hogy az eredetiek harcosok voltak... dölyfösek, elbizakodottak, de saját érdekeikért akár az életüket is feláldozó rablók és martalócok... rátartiságukat mindig kezük ügyében lévő kardjuk adta, melyet használni bármikor képesek voltak, s nem az állam támogatása a hátuk megett...)

Σ: mi építettük ezt a rendszert azzal amit tettünk vagy nem tettünk meg.

(Jól látszanak a konzervatív és baloldali beállítottság közti különbségek:))

Ide miért nem vonatkozik a tükör állításának szükségessége?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ki van itt bizonytalanságban?:) mondj bárkit, aki e kérdésben abban lenne...:)
@Orica Középföldi: igen, feladta a leckét beszédével a többieknek:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
" Ne hagyd, hogy a megtermelt áramunkat le rezsicsökkentsék."
Eu-val megbeszélve, minden rendben.
Inkább a kisegítő hajószemélyzetén kell még munkálkodnunk, de te is töprengjél.
Én gályarabokban gondolkodom, csak azt nem tudom, hogy a hazai, vagy az idegen választékot részesítsem előnybe, ha kimegyek a munkaerő piacra.
@jaegtoer:
"Hamarosan a gyógyszerárak államosítása jön."
Tudod miért? Mert a jobb gyógyszertárakban még van fonal, amivel a műtéti helyeket össze öltik.
Ugyanis a kórházakban hamarosan nem lesz, mert akkora a felgyülemlett tartozás /60 mrd minimum/, hogy a beszállítók továbbiakban nem hajlandók ellátni a kórházakat.
A gyógyászati eszközöket beszállító fő korifeus nyilatkozott erről, panaszosan, ugyanis a kinnlévőségük miatt ők sem tudnak már beszerezni. Azt is elmondta, hogy bonyolultabb műtéteknél a kórházak kölcsön kérnek spéci műszereket minden eshetőségre.
Én balga meg abban reménykedtem, hogy a Fideszes jólétben egy esetleges műtétnél még a fonal szinét is kiválaszthatom, most meg már annak is lehet majd örülni, ha zsákvarróval nagyjából összefogják a sebet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Érdekes összefüggés lehet ez is."
Rossz hírem van Cirbi, nem is olyan érdekes.
A kormány semmiféle kontroll nem tűr meg maga felett, így a GVH-t sem. Ilyen egyszerű.
Nyíltan vagy burkoltan, átszervezéssel, beolvasztással szüntet meg ellenőrzési funkciókat direktben, a folyamatba épített ellenőrzési pontokat kiiktatja.
Miután lassan a meghatározó szektorok állami kézbe kerülnek, saját magát a kormány nem ellenőrizheti.
Bár a kontrollnak lenne helye ebben az esetben is, de akkor az a Fidesz egyéneinek érdekeit sértené.
@Mariann19:

"gyógyszerárak államosítása"... -írtam. szép is magyarni... árak helyett tárak lett volna, ezt aztán nem foghatom a flexibilis U billentyűre. de hát még így is érted, mit akartam makogni.
a magángyógyszerészek országos kongresszusán a a gyógyszerészi kamara főtitkára [!!sic!!] dr. zalai károly (kárcsi) nem is burkoltan megfenyegette, zsarolta a gyógyszerészeket a miheztartás végett. mivel én nem vagyok gyógyszerész, csak vendég, alig bírtam megállni, hogy be ne válaszoljak neki, hogy az elvonások után miért is kellene a gyógyszerészeknek hálásnak lenni, mert nagyjából olyan a helyzet, mint amikor a rabló elveszi, -teszi a nagy címleteket, az aprót visszadobja a kiraboltnak, hogy ne! itt van la, ne ríjjá. az "állam" most éppen ezt teszi a gyógyszerészekkel.
Megdöbbentő volt személyesen látni-hallani, hogy a szakmai érdekképviselet kénviselője nem a képviselteket védi-támogatja, hanem a kormánynak a seggét nyalja már nem is csak diszkréten a kimenetet és környékét, hanem belülről alulról fel a torokig.
@jaegtoer:
Azt lehet megfigyelni, hogy a gyógyszertárakat is állami kézbe akarja a kormány venni.
Akinek nincs tőkéje, hitelt ugyan felvehet a megvásárlásra, de az világosan látszik , hogy a visszafizetés terhét nem tudják vállalni.
Az egész elképzelésnek ellent kellene állni, mégpedig a kamara vezényletével.
Ugyanez a helyzet szinte valamennyi érdekvédelmi szervezetnél, mind belesimul a kormány karjaiba, hiszen a kiemelt fizetés mellett a munkavégzésüknek így nincs semmilyen felelőssége.
Sokkal nagyobb a jelentőség ennek a szervilis hozzáállásnak, mint sokan vélik.
Ki tudok akadni, amikor a partvonalról vonnak felelősségre minket a sorsfordításra akkor, amikor az erre való ellenállásra a hivatottak nem reagálnak, mi több, korlátozzák azzal, hogy a kormányt támogatják.
Igaz, hogy tudják azt, hogy könnyen elmozdíthatók a kormány által, más részük jó kis állami beosztásba kerül.
Mit gondolnak sokan, hogy a brazilok, olaszok, franciák véletlenül verődnek össze a milliós tüntetéseiken ugyanazon célokért?
Nálunk még ez sem megy.
@sírbateszezazegész:

igen, igazad van. csakhogy nem egy igazság van.

én, 16 éves korom óta állok a magam lábán a nagyvilágban, annak is azon a szegletén, amit Magyarországként ismerünk. volt hogy segéd, rakodómunkásokkal, volt hogy elismert és el nem ismert nagytudású szakemberekkel köztük mérnökökkel, munkásokkal és "prolikkal" dolgoztam, volt hogy országgyűlési képviselőkkel, néhány miniszterrel, államtitkárokkal heti, napi, havi kapcsolatban voltam, s a kezdetekkor Antallal is váltottam szót, vagyis hát inkább ő velem, s elő-elő fordultam a tisztelt Házban is hetente, havonta, olykor naponta. Aztán a láthatatlan kezek elkezdték a korrekciót és úgy lett minden egyre rosszabb, és elkezdett az ország zuhanni egyre lejjebb s azóta nincs megállás. 1992-től egyetlen zuhanás az életünk. de megtévesztenélek...

"__"Háy Gyula: Mohács
Tragédia

„Zuhanunk, zuhanunk, Szentatyám!” – írta az ifjú II. Lajos király egyik utolsó levelében a pápának. Nem írhatta volna szebben, igazabban. Az ő királysága tíz esztendeje nem volt más, mint egyetlen zuhanás.

Eladó volt már minden. Eladó és ellopható. Magyarország a Mohácsot megelőző tíz évben veszett el igazán. Mohács már csak a ráadás volt. Háy Gyula drámája pontos és realisztikus pannóját festi meg ennek a kornak; az elszegényedett, már csak Jézus segítségében reménykedő királynak, a gyermektelen királynénak, a csak saját politikai sikerükkel foglalkozó Habsburg monarchiával, és a haszonszerzéssel, birtoklásvággyal eltelt magyar főurakkal, nemzetes asszonyokkal. A magyar történelem egy kivételes pillanatát élhetjük át, - van mit tanulnunk belőle…(Csiszár Imre, rendező) __"

voltak szünetek, voltak reményteli pillanatok az ország életében, de mindig minden semmivé lett. Időnként tündöklő szellemek mutattak utat a riasztó sötétségben, de lassan vagy gyorsan mindig kihunytak s nem maradt más, mint a pislákoló remény, a földet túró makacs paraszt, a világot járt céhes legény, a tanító és néhány különc gróf, vagy báró...egy-egy renitens pap... az őrzők...
kataklizmákat átvészelve beköszöntött 1988-1991 csalókának bizonyult és szét is foszló reményteli intermezzója...
Az a II. lajos kori zuhanás most is tart, és minden éppen úgy van, ahogy az ifjú király s Háy Gyula írta... alig változott valami, csak annyi, hogy a határoktól pest két óra hossza alatt elérhető néhol annyi sem kell. ennyi a változás...meg a plazmatv, meg a mosogatógép... és van my little pony... tamagocsi időközben meghalt.

Tehát.
én úgy látom, hogy nincs különbség a véleményünk között. ami különbség az az vizsgálódás maga.
én úgy vélem, hogy nem mérhetem ugyanazzal a mércével a szántóvető, urának robottal tartozó jobbágyot mint a százezer hektárokat birtokló grófot, a nemességet a tatárok elleni harcban kiérdemlő báró kései utódját, vagy az írni-olvasni éppen tudó cselédet és a naccságát, a rohamot vezénylő tábornokot és a lővonalba beérő gyalogost a kartácstűzben, és hogy napjainkba térjek, nem lehet ugyanaz a mérce a szavazati joggal megvert kisember, polgár, munkás, paraszt esetében, mint a gyáros, a politikus és a bankár esetében. utóbbiak felelőssége összehasonlíthatatlanul nagyobb. az emberek egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben, szeretnének szeretni és szeretve lenni, örülni az életnek, megélni az életet és nem hagyni hogy elsuhanjon mellette, utódokat egy jobb világba, s alkotó szelleme-keze-nyomát otthagyni a világban... Mások uralkodni akarnak, s gazdagodni és úgy nyomot hagyni, megint mások csak az uralkodásért uralkodni, és a gazdagodásért gazdagodni...

A nép összességében békés és békét akar és békében élni, talán éppen a Tízparancsolat, vagy a Korán, vagy a Talmud, vagy a Napisten, vagy Manitu szabta keretek között... vagy nvezd ahogy akarod. a nép nem szolgahad, de szolgál, ha békét mondanak neki, a békét szolgálja, ha háborút mondanak neki, a háborút szolgálja, ha a pénzt, akkor a pénzt fogja szolgálni. mert a népnek nem az a feladata hogy új dolgokat találjon ki, hanem hogy az újat befogadja, és általa jobbá váljon a Föld, hogy az a pozitív energia, kiáradjon a Világegyetembe és mint "építő" energia működtesse azt. [szerintem]

ugyanakkor a nép egyedek összessége. itt viszont már nincs felmentés, és a mindenki maga sorsának kovácsa ugyan jól hangzik, de ahogy nem várjuk el a hegytől, hogy odébb menjen az utunkból hogyan várhatnán el minden egyes egyedtől, hogy matematikus legyen, vagy asztronauta, de legalábbis Nobel-díjas, ha a gének tréfája nyomán ahhoz ért csak hogy gyönyörű széklábat faragjon, különös megfigyelő képessége folytán tévedhetetlenül tudja mikor fog esni az eső, vagy úgy kódolta a sorsa, hogy nem riasztja a betegség, szenvedés és készteti valami hogy ápolja azt aki bajba jut, másoknak megint mindene a kocsmazug, vagy a mező, az erdő vagy a városi kőrengeteg...
annyifélék vagyunk, hogy követelhetnénk mindőnktől, hogy tudjuk és értsük a jogot, hogy előre tudva tudjuk, az a záradék kifosztásunkat jelentheti, ha valami másképp alakul....
folyt.

affene!
locsogok itt, pedig annyi az egész, hogy a vezető felel, a nép követ, s már az is vezetés ha valaki felismeri, az út vége szakadék lehet, ezért ment régen mindig elöl a vezető, hogy ha rosszul vezet, elsőnek ő essen bele.
Az a különös képesség, hogy te a rossz utat felismered, az csak annyit jelent, hogy bár lehet kevesen értik úgy a szót, mint te, vagy szép asztalt is faragsz, de te a legjobban ahhoz értesz, amihez oly sokan nem, hogy hogyan változtathatsz a sorsodon, mert arra vagy hivatott, hogy láss, és cselekedj, de ezt nem kérheted számon azon, akinek ezt a csodát a dns-e nem adta meg, de megadta azt, hogy majd a szépunokája zseni, vagy zongoraművész legyen.
nem szeretnék a jó Hacsaturján Mester által oly sokszor ostorozott kivagyiság hívságos hibájába esni, de azért figyelmedbe ajánlanám ha még nem került a látókörödbe, esetleg a kezedbe:)
Mika Waltari:
Mikael. Mikael Hakim. [rendszeresen, 2-3 évente egy darabig.]
Turms a halhatatlan
Az emberiség ellenségei
Az ország titka
nem bánod meg. persze Schütz István fordításban. aztán persze a többit is
De ha már ott vagy, ahol
Franciák?
Victor Hugo Nyomorultak * és versei is vannak! kötelező. (ha elmúltál 25)
A nevető ember
Robert Merle?
A sziget
Francia história
Csikó éveink
Jó városunk Párizs
Íme a király

Druon?
Az elátkozott királyok
...
aztán ha egyszer...
Illyés Gyula:
Puszták népe
Menet a ködben.

persze az italozás rovására ne tedd. az fontos iskola:D

[ ne vedd sértésnek, vagy lekezelésnek az "instrukciókat, lehet, hogy neked nem lesznek akkora élmények, és tanulságok, mint nekem, Asimovot nem is említettem, na mindegy..., a nyáron számoltattam össze, több, mint 140 diák dolgozott nálam 9 év alatt, volt aki évekig és úgy segítettem őket, hogy "kötetlen" munkaidőben tolhatták nálam a szekeret. aki munka mellett tanult, az tudja, hogy ez milyen segítség egy "munkahelyi" vezetőtől.
úgyhogy ne hepciáskodj, olvass, ha negyvenes vagy akkor is. és! igyál. az mindig jót tesz, feltéve, ha jó a társaság, és nem túl sok a nő. azok egy tömbben mindenféle galibát okoznak:D bajnai is hogy járt!?
@jaegtoer: élvezet olvasni téged... és igazad van abban, amit írsz... de saját felelősségüket megint leveszed a vállukról... ne a jogot ismerjék, hanem azt ismerjék fel, hogy saját jogásszal menjenek oda értelmezni azt a szerződést... továbbra is azt állítom, mi nem éltünk a tudás megszerzésének lehetőségével, mi alakítottuk olyanná tetteinkkel vagy tétlenségünkkel moot, amilyen ma... én a saját sorsukért felelősséget vállalni tudó és akaró civileket szeretnék, akik tömegét nevezzük népnek...
@jaegtoer: :)) A Menet a ködbe még nem volt meg... a többi valóban nagy élmény... cserébe: Vidal A teremtés... nekem tetszett:)

De ettől függetlenűl még nem vagyok megengedőbb... és sosem várok el senkitől annyit, mint magamtól... persze sokszor bukom el:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): szerintem az új poszton teszik azt :) szép jó estét neked is:)
@sírbateszezazegész: @jaegtoer: A Teremtés ugyanolyan kedvenc, mint Mikael.:)

Kihagytátok Mikszáthot, Mórát, Passuthot.:(

És a Michelangelo könyveket, Schulz és Tsa.
@sírbateszezazegész:

köszönöm.

Te ott élsz, sínylődsz egy volt gyarmattartó büszke, önhitt nép gyermekei között, akik ízig vérig franciák meg ki kutja kik. nemzeti mivoltukat töretlenül nap mind nap megélhették néhány rövid nehéz időszakot kivéve, míg a magyarnak nevezettek olyan rövid ideig, hogy még trianont sem tudták feldolgozni.
s ahelyett, hogy vezetőik bevezették volna őket a 20. századba, egy pusztító megalázó háború részeseivé tették, s fel sem ocsúdtak belőle, már egy következő kellős közepén találták magukat. a többi ismert.
nem elég ostorozni a hiányosságainkat, az okokat fel kell tárni, megérteni, problémákat szabatosan megfogalmazni és aszerint keresni a kivezető utat. ez a vezetők felelőssége.
errefelé nem kedvelik, de ismertem Makoveczet még az 1990 előttről, ő magyarázta el nekem, hogy csak úgy lehet, ha tételesen számba vesszük: Mit kell tudomásul vennünk? és Mit tehetünk? ha megtalálom betolom.
szóval az egyént meg kell tanítani a saját felelősségére. azt az egyént, az egyének sokaságát akik még a huszadik századba se lettek bevezetve, de a szocializmust azért bekajolták. aztán jönnek még csak a felelősségvállalási és szerepvállalási technikák. lajtán túl több száz éve töretlenül fejlődött itt meg több száz éven keresztül el volt nyomva... nem olyan egyszerű ez. és itt van a nyakunkon a népesedési és az etnikai katasztrófa... halmozottan halmozott hátrányos helyzetekkel...
@sírbateszezazegész:

ennek mérhetetlenül örülök... hogy olvastad, vagy ismered ezeket.
a menet a ködben verseskötet, abban már a bölcs Illyés szól...nem sürgős, a puszták népe fontosabb... Vidalnak utána nézek, nekem kimaradt. Köszönöm.
Bocs az ajánlásokért, de már annyira megszoktam, hogy azokkal a diákokkal akikben fantáziát látok megosztom amit tudok, amit olvastam, időnként a sört is. had küzdjön a rendszer meg értük egyenként, külön-külön, ha tud... a többit meg legalább arra, hogy miért kell hatékonyan dolgozni, miért jó hosszú távon... csak már egyre fárasztóbb és nehezebb, de még vagy harmincat nagyon szeretnék... akkor talán összejönne, hogy tíz másikat állítottam magam helyett... szóval ez az oka a tanarkodasnak:D bocs. így is lehet nyomot hagyni... észrevétlen de piszok jó érzés... és elégtétel...
@Habakuk999:

Prófétám, nem gondolod, hogy betolok ide vagy 2000 kötelező olvasmányt?:DDDD valamit azért csak olvasott Sírbatesz is, ahogy olvasgatom a hsz-eit? nemdebár?

nagy játékos vagy... te generáltad ezt az egészet az előzőn. Te svindler:DD és akkor még jössz itt Passuth-tal. nem vagy te pók?
@sírbateszezazegész:

no, itt vannak a saját sorsukért felelősséget vállalók lehetőségei:
most éppen ők, de mindig vannak és nem is kevesen:

index.hu/bloghu/kkbk/2013/10/15/megalazott_kishantos_116
@jaegtoer: eszembe sem jut, sőt köszönöm:)
Sem a franciák, sem az angolok, sem a németek, olaszok, osztrákok nem álltak jobban-e tekintetben nálunk a múlt század elején... majd, ha a nemzeti szűkkeblűséget és sovinista nacionalizmust a valódi patriocizmus váltja fel, s leszámolunk mítoszainkkal, na akkor majd lehet esélyünk... de ebben a konzervatív jobboldalnak is részt kell vállalnia, mely most is hallgat...
És nem itt élek, csak vagyok most átmenetileg, de moon szocializálódtam:)... és az én középszerűségem α-ját Ω -ként feltűntetni nem ér:)... továbbra sem... megértő vagyok én mindenki gyengesége iránt, azt is megértem, ha nem akar felelősséget, de akkor viszont igényei se legyenek... mert előbb a kötelességek, aztán a jogok... és nem fordítva... persze csak szerintem:)
@sírbateszezazegész:

" mert előbb a kötelességek, aztán a jogok"

maga konzi bacca meg. papol itt nekem. vagy legalább is jó úton halad arrafelé:)

az embereket erényeikkel gyengeségeikkel együtt fogadjuk el. de kezeljük úgy hogy az erényeikben támogatjuk, gyengeségeik lekűzdésére megtanítjuk.

Goethe:

'ha az embert olyannak vesszük amilyen, rosszabbá tesszük.
de ha olyannak vesszük amilyen lehetne, azzá tesszük őt, amivé lehetne.'
@jaegtoer: na ez az Orica-féle inszinuáció:) visszautasítom:)

Churchill mondta " aki húsz évesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki negyven évesen kommunista, annak viszont nincs esze".

Se itt, se ott nem vagyok én igazán:)
@sírbateszezazegész:

délután folyt köv. vagy privi. mittomén. majd.

jó reggelt.
süti beállítások módosítása