Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Amúgy meg abban egyetértünk, hogy a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezmények ... (2024.05.17. 10:30) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.28. 13:31 Fabius

Zsigó Róbert most válik igazi fideszessé

He, dikk, vagy mi a lófasz!

Mit hisztek ti itten, he? Méghogy hallgatózunk, lehallgatunk vagymi?! Vegyemá' tudomásul a kedvesmindenki, hogy a bajai embereknek páratlan a fülhallása, világos? Tőletek nem kell a hiszti, nekünk meg nem kell a tányérantenna ahhoz, hogy lekagylózzuk az embert, aki kiszúrogassa a helyettes Kubatovot a bokrok mögött! Eszem áll meg, de télleg! A bajai emberekhez úgy tartozik hozzá az abszolút hallás, mint hallébe a gyufatészta. Kérdőjel van? Nincs?

Nahátakkor!

Amúgy meg nem kell itten megismételni semmit. Szép is lenne, a vérbeli fideszessé válásom folyamata megismételhetetlen, höhö, már úgy hazudok, mintha Selmeczi Gabriella és a szíjjártópéter szerelemgyereke lennék. Nézzed csak meg, itt még lányos zavaromba topogtam a tollterroristák kérdéseinek záporában, mint bélhurutos apró turul a Nándorfehérvári terem párkányán, visszakérdezéssel próbáltam húzni az időt, még nem voltam képes kapásból belehazudni a kamerába:

De ez azóta megváltozott. Mostan' már sikerrel mondom bele bármikor bármibe, hogy az Ajtai Tibi sokadik szavazóutaztatása maga a demokratikus választás, és teszem ezt azzal a pökhendi gyökér stílussal, amitől a drága választópolgárok a számon keresztül húznák ki a gerincem, ha lenne bennem bármi, ami legalább porcos. De nem álltam meg itt a (vissza)fejlődésben, sikerrel beléptem a Gyíkemberezők Társaságába, ami már a kivételesen tehetséges kiválasztott kevesek kasztja.

zsigó-róbert.gif

Na, de most őszintén! Hogy akarjátok megismételni a választást, és ezzel az evolúciót, he? 

505 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr235538029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt a gyalázkodást nem olvasom el:)
egy rohadt alak egy rohadt pártból és egy hülye országban

brühüyyy
@rodeo36: ááááá dehogy, ez egy normális ország, normális politikusokkal, normális emberekkel:

Az ideális káder mindenkinél jobban szereti a miniszterelnököt

A szezon legjobb Facebook-fotóalbumának birtokosa Eőry Zsolt piarista diákkollégám, a KDNP diósdi elnöke. Tinilány így nem rajongana Orbán Viktor látványáért.

cink.hu/az-idealis-kader-mindenkinel-jobban-szereti-a-miniszter-1415971949
melléklet sokadik:
/idióták a köbön/

Amerikai mintára párhuzamos Magyarországot teremtene a Betyársereg

Nemsokára önellátó betyárfarmok hálózhatják be az országot. Betyárrépával, betyártojással, betyárkrumplival. A szélsőjobboldali reformrecept: kiskert + ketrecharc + gyúrás + Facebook + verekedés = Betyármagyarország.

cink.hu/amerikai-mintara-parhuzamos-magyarorszagot-teremtene-a-1410616383
és még mindig:

Fónagy: Nem hiszek a versenyben

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára őszintén elmondta, hogy a verseny helyett a kipróbált emberek mögötti érzelmi egységben hisz. Szerinte a gazdaságban sem jött be a verseny.

444.hu/2013/09/28/fonagy-nem-hiszek-a-versenyben/
és még, kezdek fáradni, és hol van még a nap vége....

Zuglói hangfelvétel: Polt Péter a Fideszt védi az Együtt-PM szerint

Az Együtt-PM szövetség szerint az alaptörvényben kellene rögzíteni, hogy a legfőbb ügyész legalább a közpénzek elköltését vizsgáló ügyekben "ne akadályozhassa meg" az eljáró ügyészek munkáját – mondta szombaton az MTI-nek Juhász Péter.

hvg.hu/itthon/20130928_egyutt_pm_zugloi_hangfelvetel
meguntam....

Matolcsy beengedné régi önmagát a jegybankba

Az MNB-elnök leleplezte, hogy lett bukott angyalból sikerország Magyarország.

www.origo.hu/gazdasag/20130928-matolcsy-beengedne-regi-onmagat-a-jegybankba.html?sec-1
@rodeo36: Tényleg az. De a Bonsai Duce nyerő helyzetben van, mert a Slejmgetzi Gabikának bőven van utódja. Hoppál, Zsigó, és az a hetedik vagy nyolcadik kerületi takonypóc volt MIÉP-es polgármester gyerek. Sjnos az ő neve az istennek nem jut az eszembe most.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: de pedig az lesz Vezényló seggén, és a legszebb, hogy nem lesznek egyedül, mellettük fog lifegni vóna mester és a többi felfalt leszeletelt pártmaradék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kitűnő ötlet!
Modern tech elutasítása+onellatas+demografiai robbanas

A kopaszsagot hazilag pattintott kovel fogjak fenntartani.
A szuleseket levezetik egymasnak.
Genmodositott vagy agyonpermetezett gyapotbol nagyuzemben eloallitott ruhak helyett sajat birkaik gyapjat dolgozzak fel, kezzel.
Mar a gyerekek is segithetnek pl. krumplibogarakat szedegetni vagy fonalat gombolyitani.
Kozlekedes gyalog, korden, lovon.
Eleinte meg kell bartell a kulvilaggal, repat kapaert meg ilyenek de kesobb lesz banya meg kovacsmuhely.
Orvosi ellatas nem kell, tul modern. Extra edzes+samandob.

Le az import bakancsokkal! Ketrecbol is onellatok?
@saravad: ha már hülyeségből azok, akkor a ketrec is belefér
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Basszák meg, végre elmondhatná valaki a Fideszben, hogy miért akartak ezek az állatok rendszerváltást. Ezek kommenyistábbak a legkeményebb komenyistánál is. :)
Ehhhh, ennyiért én is adnék tanácsot ezeknek a barmoknak, nem is értem miért nem hívnak fel :D

Íme a lista: velük kötött több milliós szerződéseket a Miniszterelnökség

Közzétette megbízási, vállalkozási és támogatási szerződéseinek listáját a Miniszterelnökség. A kormányzati honlapon csaknem 250 megállapodás adatai olvashatók, a legértékesebb megbízások kommunikációs és rendezvényszerzői feladatokról szólnak.

hvg.hu/itthon/20130928_Ime_a_lista_veluk_kotott_tobb_millios_sze
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: hehe

a másik poszton én:

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · href.hu/x/ifbi 2013.09.28. 14:43:55
@bella _ciao: pont ezeket másolgatom az új poszt alá, hihetetlen az ami ebben az országban történik, a komplett narancsbagázst aki gyűlik éppen, észrevétlenül le lehetne cserélni a nagy szofjet kommunista párt, vagy akár az emeszempé xii. kongresszusával.
@CSENDES: Köszi, de sajnos nekem nem jelent semmit a nee ennek a kis gecinek. Még annyit sem, mint tavalyi naptáron a légyszar.
A Fidesz kormánya tüzet csihol, és kiáll a nők mellett

Lázár János lehet a Fidesz negyedik alelnöke, miután a párt kongresszusán a küldöttek megszavazták jelölését. Ezt végül Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be. A tisztújításnál nincs miért izgulni, Orbán Viktor egyedüli jelölt a párt vezetésére, és a négy alelnöki posztra épp négy pályázó van. Viszont a pártnak már nyilatkozata is van a rezsicsökkentésről.

nol.hu/belfold/orban_maga_emeli_fel_lazart_?ref=sso
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszöntjük a baráti államokat a Fidesz kongresszusán

A kubai és a palesztin diplomácia autóiba botlottunk bele a bejáratnál.

444.hu/2013/09/28/koszontjuk-a-barati-allamokat-a-fidesz-kongresszusan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: legalább egy hazafias népfrontost is jelölhettek volna. csak úgy. a látszat kedvéért.
ennyi:

Kongresszusok

A párt legfelsőbb döntéshozó fóruma a kongresszus volt, itt választották meg a párt legfelsőbb vezetőit. Ezek a választások azonban szinte mindig formálisak voltak. Kezdetben 3, majd 4, végül 5 évente tartották.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_Munk%C3%A1sp%C3%A1rt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Legalább most megtörténhet a régen várt testvéri összeborulás. Csak azon csodálkozom, hogy Azerbajdzsán nem képviselteti magát minimum nagyköveti szinten. Szíjjártó Petike szorulni fog ezért.
@bella _ciao:

Szervezeti felépítése
Az MSZMP Budapesti Bizottságának egykori székháza, II. János Pál pápa tér 26.

Az MSZMP mint állampárt felépítésében minden állami és gazdasági részterületnek megvolt a maga tükörképe. Az állami intézményt utasíthatta az állami hierarchiában fölötte álló, vagy a párthierarchiában fölötte ill. azonos szinten álló szerv (lásd még: nómenklatúra). Informálisan azonban meg lehetett kerülni a szinteket. Az egyes bizottságokat titkárok (párttitkárok) vezették.

Két kongresszus között – a nagyjából évente ülésező – Központi Bizottságban, illetve a heti ügyeket vivő Politikai Bizottságban születtek meg a döntések.

Formálisan minden szervezet és intézmény csak az eggyel magasabb szintű utasítóhoz fordulhatott a működési problémáival, informálisan azonban bármilyen fölsőbb szinttel kiépíthette a kapcsolatot. Az ilyen kölcsönös nyomásgyakorlás vagy segélykérés és támogatás általában személyes kapcsolatokon alapult.
@bella _ciao:
Jézus!
Ezt már tényleg nem szabad engedni!
Mit képzelnek ezek a barmok magukról?
áááá kész eléééééég:

a jó qrva anyjukat ezeknek a vérkommunista nemzetiszocialista maffiának:

Tervezzük, hogy az erkölcs a felnőtteknek is kötelező legyen ebben az országban

Nem csak a fiataloknak kelljen tanulni. Nagyon remélem, hogy Balog politikus úr csak viccelt, amikor ezt mondta, és nem kell elkezdenem erkölcstanra járni esti iskolában.

444.hu/2013/09/28/tervezzuk-hogy-az-erkolcs-a-felnotteknek-is-kotelezo-legyen-ebben-az-orszagban/
Olyan szép nyugalmas szombat délután van, ám a Fidesz kongresszus olyan harci tömegpszichózisban munkálkodik, hogy az állampolgárnak illene azonnal kardot csörtetni.
A kongresszus eddigi hozzászólói követik a harci zajra való felhívást. Mi mindenkivel hadba állunk és szembeszállunk. Ime:
- Magyarország szembeszáll a multinacionális nagyvállalatokkal és bankokkal.
- Kövér: Ne hagyjátok, hogy az ország haramiák prédájává váljon, itt az áttörés ideje, már csak fél évre vagyunk tőle.
- a magyarok a saját lábukon állnak, nem hódolnak be az európai trojkának.
- ez a kongresszus a rezsicsökkentés fóruma, és M.o. nem hagyja magát.
Megjegyzések.
Tegyük le a kardot, és marasztaljuk, mi több, hívjuk be a multinacionalista befektetőket, hogy nagyberuházásaikra rá tudjanak csatlakozni a KKV-k, mert ilyen nagy volumenű fejlesztésekre eddig az ország nem volt képes.
A másik. Igen, az eu a szabad piacgazdaság elveinek a megsértése ellen lép fel a külföldi energiaszolgáltatók tönkretétele ellen.
A trojka jobb, ha szeret minket és továbbra is adja a támogatásokat, ne akarjuk, hogy összehúzza a szemöldökét, mert abba bele lehet dögleni távlatokban.
Hagyni kéne már ezt a háborús hangulatot, az ország így egy felajzott lelkiállapotban van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

sőt, lehet BSc.-t meMSc.-t és PhD-it is csinálni erkölcsileg

esti délutáni meg amikor akarod be leszel iskoládzva és a Dajcstomi nál lehet majd doktorálni

brühüyyy a bizoccság taggya: szijjgyártó és kósa
@AKIsTUDATLAN: jó káder mindenhez ért. ma foci holnap szobor
@Mariann19:
amíg nincs béke addig jólétért sem lehet reklamálni ez normális, háborúban mindenki megszorít (a vezérkar nem az továbbra is ...) és szenved meg áldozatot hoz

brühüyyy

a magyar kötvények világhírűek mindenki röhög akinek pénze van
@Penivaldes: az már van, a Navrájé, esti középiskola is lesz, a hülyéknek, de hű párt tagoknak
A Véres költő hanyatló Rómájának kulisszái határozottan emlékeztetnek a háborúba, forradalomba és ellenforradalomba belefáradt Budapestre. Az 1921-ben keletkezett történelmi regény - lényegét tekintve - elválaszthatatlan a korszak valóságától, a fehérterror eseményeitől, melyek sodrában maga Kosztolányi is politikai végletek közt hánykolódott. Ez az olvasat az iróniát kedveli a könyvben, azt a finom gúnyt, amely a homo aestheticus nézőpontjából értelmezi a diktatúra társadalom-lélektanát. Ebből a szemszögből a zsarnok belső fejlődésénél fontosabb az őt körülvevő emberek viselkedésmódja - egy hitvány kor silány vezérének alantas környezete. Ez a társadalmi miliő az önkényuralom szülőágya.

Az értelmiség suttogva zúgolódik a császár irodalmi ízléstelenségei miatt, csak mostohatestvére, Britannicus veszi védelmébe: "Hagyjátok, gyenge költő." Elsőként őt öleti meg Nero. A hatalomittas nőrokonok - anyja, valamint felesége, Poppaea -, az elvetemült barátok, Seneca, a fásult és letargikus nevelő, az egymást még Nerónál is jobban gyűlölő ellenzéki lázadók egyaránt felelősek a tébolyult császár vérszomjas indulatainak elszabadulásáért. És a nép? "Maga a nép, noha szűkösen élt, nem volt elégedetlen, hiszen az utcán és cirkuszban még ő uralkodott... a köztársaság emléke olyan messze volt, hogy nem is tudta, mi az." Nero színházi fellépéseikor a lefizetett tapsoncok ordítva istenítik a gyenge költeményeit kornyikáló, koturnuson billegő, köpcös kis cézárt. A testőrök "szigorú szemöldökkel tekintettek minden rendetlenkedőre, mintegy ezt kérdezve: talán nem tetszik? Egy-egy vihogás hirtelenül elhalt, mert korbácsütés csattant. A besúgók hegyezték fülüket." Nero gyanakvó, irigy és bosszúálló. Végül már csak a sportversenyek szurkolói közt érzi jól magát. "Kiirtani az egész nemességet - mondta a császár -, csak a nép maradjon." És valóban, mire őt is utoléri a végzet, már szinte mindenkit elpusztít maga körül..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért csak tervezik, mert azon gondolkodnak, mi lesz, ha nekik is kötelező lesz.
@Mariann19: Üdv! Te mint minden számok tudója, mennyi kötvényt adtunk ki 2010-óta? Menyit vett fel orbán, hogy saját lábon álljunk? Válaszod előre is köszönöm!
@rodeo36:
Rodi! A te állításod is igaz, mert gazdaságilag is hadiállapotot hirdet a Fidesz, mert ezzel az átmenettel magyarázza az életkörülmények drámai voltát.
Ehhez a jól kifundált örökös harci állapothoz egy olyan kidolgozott dramaturgia járul, hogy a Fidesz hősi harcban áll az országra leselkedő ellenségekkel, és héroszként küzd az országért és az emberekért.
Sokan beveszik ezt a folytonos küzdelem dumát, aki nem, az dühös, mert hülyének nézik, azt gondolva, hogy nem veszik észre az álságos voltát ennek a dumának.
'89-ben megvettem Trockij Az elárult. forradalom című művét, mert meg akartam érteni a kommunizmust. Hátborzongató volt, és az az ember jót akart!
2010-ben és azóta HR-rol jutott eszembe.
A kongresszus, a felnőtt erkölcstan, minden... szó szerint. Itt van.
@saravad:
hogy te miket olvasol?
nem kaptál kiütéseket vagy lábvizenyőt?

már nagyon régen tudható, hogy ezek (a Habony mert a főnök nem olvas semmit) tanulmányoznak minden olyat amivel a tömeg pofáját be lehet fogni és hajtani őket a termelésbe minél olcsóbban minél többet és ezt addig amíg ki nem borúl a bili

de ilyen bürge néppel sohasem?
megvárják míg maguktól szétesnek?

brühüyyy
@rodeo36:
Sokat tanultam abból a könyvből. pl. hogy legyek szkeptikus a saját eszméimet illetően, elsősorban.
Meg h felismerjem a megszállottakat.
@saravad:

hát ha "eszméid" vannak, akkor sürgősen kezeltesd azokat mert elrákosodnak...

az embernek gondolatai vannak vagy semmi, különféle időtartamú tervei vannak, és van tapasztalata

a többi betegség...

brühüyyy
@saravad:
tudod az én személyes tapasztalatom az, hogy minél többet olvasok, annál inkább rájövök, hogy csak magam vagyok és nekem kell döntenem mert bárki más rosszúl teszi nekem ugyanazt...majd még később egyre kevesebbet olvasok mert van elég amit meg kell emésztenem

és vissza is kell adni valamit abból amit tudok

brühüyyy
@magándemokrata:
Szia!
Őszintén sajnálom, hogy most nem tudom összeszedni a kért adatokat, mert az ÁKK honlapján szoktam ezeket megtalálni.
Mint tudod, ott lehetett eddig látni az ország adósságáról szóló információkat, de levették a honlapot pár hete.Így maradunk a tudatlanságban az államadósság tekintetében is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miért? a Marxista Egyetem is kötelező volt a középszintű vezetőtől felfelé.
máglyára a renitensekkel, hogy van az, hogy nem tud normálisan szavazni egy jelöltre???

Orbán Viktor lett a párt elnöke

Sikeres volt a fiatal politikus csúcstámadása. 1284 főből 1240 szavazott Orbánra. Egyetlen érvényes szavazat volt, amit nem rá adtak le.
GÁBOR ANDOR: "Über allen gipfeln…"
(részlet - Goethe fordítás)
Mióta ember él és hangja hallik,
Azóta volt-e ilyen szörnyű hang?
Mint az, mi most agy-kérgen átnyilallik,
Riasztóbban, mint tébolyult harang?
Sirály sikít, süvölt a Leviátán,
Az ég bőg búgó hullámtornyokon,
Fuldokló hördül és röhög a sátán,
S tinektek most csend ül az ormokon!
Kedves Viktor, definiált kérlek a kommunistát, mert akikről te beszélsz, azok pont nem azok, köszönettel egy állampolgár, aki szerint pont ti vagytok a kommunisták. Nem mellesleg, ti már több köpönyeget cseréltetek, mint egy tisztasági napon egy komplett hadosztály.:

Öltönyre cserélték a pufajkát

Ahol vannak dinoszauruszok, ott vannak bébiszauruszok is, üzeni Orbán azoknak, akik szerint ma már nem kell kommunistázni. És hogy Magyarországot a kommunisták játszották át a bankoknak és a multiknak. Szerencsére Magyarország polgárai már felsorakoztak a harchoz. Majd jön az orbánosított talpramagyar:

Nem vagyunk és nem leszünk Európa szolgái.

444.hu/2013/09/28/oltonyre-csereltek-a-pufajkat/
@Dr. jenőke (jenőke): ajaj!:)))

hogy te megint mit hoztál...
melléklet a kényszeres államosításra, és a várható reprivatizálásra:

Kényszerfelvásárlással és vállalkozói sarccal operálna a kormány

November elsején valóban jöhet a rezsicsökkentés újabb hulláma, ha az Országgyűlés elfogadja a pénteken benyújtott javaslatcsomagot, mely a kapcsolódó törvényeket módosítaná. A lakossági áram és a távhő árának a csökkenését lényegében a vállalkozásokra terhelik, míg a földgáz árát az E.on gáztározóiban lévő párnagáz-készletek kényszeráron történő felvásárlásából fedezné a kormány. A csomagot egyéni képviselői indítványként Németh Szilárd, rezsiinkvizítor jegyzi.

hvg.hu/gazdasag/20130928_Rezsicsokkentes_20_kenyszerfelvasarlassal
az örökös?

Orbán ismét triumfált, Lázár bevette a pártot

Orbánt választották meg a párt elnökének, Lázár János is bekerült az elnökségbe.

hvg.hu/itthon/20130928_fidesz_kongresszus_eredmenyek
@Mariann19: Köszi! Én is sajnálom. Akkor tovább keresgetek!
@guma:
Úgy gondoltam jobban visszaadja azt amit gondolok, és főleg szalonképesebb,
így megy ez:

A Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktornak ezúttal sem volt kihívója, Varga Mihály alelnök helyét Lázár János foglalja el.

Az 1284 küldöttből 1241-en vettek részt a Fidesz elnökének újraválasztásában, és az 1241 szavazatból, 1240-nel, vagyis egy szavazat híján választották újra Orbán Viktort a Fidesz elnökének.<<<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20130928-a-fidesz-tisztujito-kongresszusa-a-millenarison.html?sec-1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem értem a beszéd logikáját. Éppen ő mondta, hogy nem a rendszerrel, hanem a működtetőivel volt baja. Most is ezen problémázik?
Marie Frederickson énekelte a hallgass a szívedre című nótát, és Orbán csinos fiatal lánynak nevezte.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Marie_Fredriksson-Roxette_at_Bospop_festival_The_Netherlands_2011.jpg
@Mariann19: Mi az, hogy levették a honlapot? Tán drága a karbantartása, mint az államadósság-mérőnek az NGM-nél?
@magándemokrata:
próbáld meg a F. Templeton oldalán megnézni, a legtöbbet azok vették de abból már tucc deriválni

kurvára meg fogsz lepődni

brühüyyy
@Mariann19:
ugyanazt mint a @magánzódemokratának

a Franklin Templeton valamelyik oldalán nagy részére számszaki ismereteket szerezhecc, abból a többit egyszerű deriválni
mivel a FT a GS-van custodian viszonyban ott is lehet valamit találni vagy simán a tőzsdén austral vagy USA

brühüyyy

meg fogsz lepődni

brühüyyy
Orbán még az Internacionáléra is utalt beszédében: Ez a harc lesz a végső....
@CSENDES:
a szentéletű dervis...orbán bizstosan saját magára szavazott és nem tartózkodott

brühüyyy

mind a 12-en = 2x6
@CSENDES: ott a pont @rodeo36: -nál, kicsit skizoid a szentem, és nem értett magával egyet, ezért gordiuszul lehúzta magát, mégis hülyén vette volna ki, ha 100%-os szavazattal nyer, hogynemondjam úgy ötéves tervesen 110%-al :D
asszem lecserélésre érett az avatarom, lehetnék én a belső ellenség, a belső bomlasztó :D
jajjj, jut eszembe, nem vagyok fideszes, a francba :(

444.hu/assets/szavazolap1.jpg
No,azt én sem gondoltam, hogy pont ő ne szavazott volna magára, mikor szerinte ő az egyetlen ember, aki MEGVÉDHETI ezt az országot az aljas ármányos, kapitalista, imperialista, Pista, Multi, Cucilista ármánytól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most megnyugtattál! Egész délután idegesen rágtam a körmeimet, hogy mi lesz, ha az elnökválasztáson nem választ meg. De most megnyugodtam, a kommunizmus építése elől minden akadály elhárult. Rákosi elvtárs fellélegzhet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rendben. Mégiscsak ő volt. remegett a keze a belső ellentmondástól, de azért csak áthúzta a nevét. Ettől lett ilyen girbegurba.
@CSENDES:
Orbán felpörgött
A kormány eddigi fantasztikus eredmények felsorolása után rátért a jövőre, ami szerinte még keményebb lesz, mivel a bankok és multik, valamint politikai szövetségeseik keményen fognak küzdeni azokért az ezer milliárd forintokért, amit a rezsicsökkentés kivett a zsebükből. Szerinte a komenisták 532 milliárdos megszorítást jelentettek be már most, aminek a bevételét a nemzetközi nagytőkének adnák. És hogy erről fog szólni a 2014-es választás.

az a több ezer milliárd majd onnan fog hiányozni (máris hiányzik) ahonnan az új munkahelyeket várja és a beruházásokat amik elmaradása adókiesés

ez olyan mértékű forgalomcsökkenést hoz létre, hogy az egész gazdaság leállhat

ha azt veszem, hogy a GDP 2010 márciusban 38500 milliárd volt és ma 26000 milliárd körüli akkor mindez mellett a 26000 fog csökkenni elérheti a kritikus mértéket ami a teljes csőd cca 22000 milliárdnál mert attól kezdve nincs mivel finanszírozni akármit azaz semmit

brühüyyy
@CSENDES: Mondjuk azért ez gáz: a képen szereplő szövegben az áll, ha egynél több név marad a szavazólapon (amelyiken, by the way egyetlen név szerepel), akkor az érvénytelen szavazatot eredményez. Úgyhogy ez nem vétó szavazat, csak egy eredménytelen szavazat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
majd gyünnek a sztahanovisták a 600%-kal meg a 800 %-kal és az 1200 %-kal

és nem röhögik majd el magukat (anno ezt úgy oldották meg, hogy adtak "segítőt" a sztahanovistának...2-őt, 3-at, 5-öt és csak egy emberre számoltak mindent a többi ingyen lett kalkulálva ha egyáltalán volt könyvelés és a főkönyvelő nem volt már az OPNI-ban rezgő fejjel

brühüyyy

tudod, volt olyan, hogy a disznóólból (a kiutalt kötelező lakásából) rángatták ki a volt uradalmi főkönyvelőt és mezőgazdát hogy a tészcsé műköggyön
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: @CSENDES: már megérte felkelnem ma reggel :D

így kivonatolva egész emészthető, nosztalgiázom a régi gyerekkori emlékeimmel, felrémlenek képek, rajtuk csau, fidel /Rodeo mindjárt ugrik is nekem :D/, hruscsov, kádár, zsivkov, honekker és a többi nem kommunista, nem tejhatalmú ura az országának, arcok és grimaszok, mozdulatok, a pulpituson a nézőtéren.

fn.hir24.hu/itthon/2013/09/27/ujratoltott-fidesz-konga/
@rodeo36: tudom, pedig ifjonc voltam a nyolcvanasokban, de már akkor is információ éhségben szenvedtem, és azóta ez csak rosszabb lett :D
és vastaps:
/göbbelsz is beájulna/

A kongresszus csúcsa volt a Best of Orbán klip

Videoklip Kaminski Fanny sajtós és videós zseni munkáinak legjavából Roxette-re vágva! Felrobbant a Millenáris.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rlXyyN48kO4
@rodeo36: Hát persze. Ha hiszünk Orbán közgazdasági vénájában. De nem hiszünk. Először is mert ő nem közgazdász, s szakemberei leginkább "gőzgazdászok" (annak legalább van értelme számukra). Másodszor is, mert ők a jogászokat reprezentálják, annak is a gyengébbik felét, a nagyon gyenge, harmat gyenge kifejezéssel lehet talán találóan utalni rájuk.
Ők tehetnek arról, hogy ebben az országban mostanában olyan szerződések látnak napvilágot, hogy az eszem megáll. Az MVM mint állami vállalat szolgáltatói szerződésének általános feltételei között pl ilyen szerepel. Határozott idejű szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a fogyasztó bánatpénzt köteles fizetni, melynek mértéke a határozott időtartamra szóló szerződés lejártáig a megegyezés időpontját megelőző fogyasztás átlaga.

Bánatpénz:Versenyben, vásárlásban a résztvevő által előre lefizetendő pénzösszeg, melyet a részvételtől visszalépés esetében az illető nem kap vissza.
kedves egybegyűltek, tessenek nézni vezénylónk orcáját, és a tömeget, ha valakinek kérdése van ezek után, az keresse fel orvosát, pszichiáterét, gyógyszerészét, DE AZONNAL
@CSENDES: az itteniek kb. 2/3-a ez a korosztály, megspékelve néhány ifjonccal és nyuggerrel :D

a "kis" generáció ;)
@rodeo36:
Önbizalom hiánya?
Ha én nem bízom magamban, más miért bízzon bennem?
Még mindig egy kérdés kínoz, vajon Azerbajdzsán vezetése gratulált Bonsai Duce elvtársnak a kongresszus alkalmából, mint a régi szép időkben?
Viszont az Index sem alhat nyugodtan a mai öszzeállítása után: sportgeza.hu/futball/2013/09/28/ennyi_maradt_ceausescu_futballkalandja_utan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vazze! Összevágtak egy időben és térben tökéletesen zavaros történés. Sem visszafelé az időben, sem előrefelé nem műkszik. Volt ott hóhelyzet, vörösiszap-harc, Mercedes legurulás,nem leszünk Gyirmót! GRIPPENEK,rosseb tudja mi a Hősök terén fáklyával a sötétben.
@CSENDES: Bocs, Gripenek természetesen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
már több mint egy éve ordítozom ugyanezt de semmi

brühüyyy

lásd fenn
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez a beruházások elmaradásának az eredménye legnagyobb részben

már írtam itt is fentebb a GDP abszolút értéke 42%-kal kevesebb mint amennyivel átvették...és csökken

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem ezen "laholok". Az érdekel engem, hogy a FIDESZ-tagokat miért kell még így hergelni, mint ezen a napon tették. Tán félnek, nem tart ki a tagság? Így is kb 40-nel kevesebben vettek rész, mint amennyien regisztráltak.
Miért a sajátjait uszítja tovább?? Jó , tudom, hogy ezek nagyon jó vágóképek és szövegek lesznek a közmédia undorító közvetítéseihez. Nem értem, mert elkötelezett vagyok, mégpedig Orbán ellen, nagyon károsnak tartom.
@CSENDES: "Mi az, hogy levették a honlapot?"
Az Alaptörvényben szerepel, hogy az államadósság nem emelkedhet a GDP-hez viszonyítottan 50% fölé, és a kormány csak olyan költségvetést fogadhat el, amely csökkenti az államadósságot.
Látható, hogy az 50%-ra való törekvés nem jön be, emiatt a kormány az Alaptörvény vonatkozó passzusát törölni kívánja.
Miután az államadósság nem csökken, ezt a tényt nem szerencsés látnia a közvéleménynek, ezért az ÁKK a továbbiakban nem közölhet adatokat. Egyébként pont az MNB mutatta ki, hogy 2026-ra is csak 59.4%-ra csökkenhet az államadósság.
Én ilyen összefüggést látok a kérdésben.
@rodeo36: A Templetont megtaláltam, de nem szeretnék visszaszámolt adatokat leírni, csakis a hiteles számok a jók, amelyeket kétely esetén a forrás megjelölésével tudnék megvédeni.
és három egy a felcsútnak....

Kis ajándék Pápáról Orbán úrnak

Miközben Orbán Viktor, a Fidesz frissen megválasztott új elnöke beszél pártja kongresszusán, a Videoton 2:1-re verte Pápán a Pápát. Perceken belül kezdődik a Felcsút-Fradi, igazán tiszteletlen húzás lenne a vendégektől belerondítani ebbe a szép szombatba,

444.hu/2013/09/28/kis-ajandek-paparol-ornan-urnak/
@Mariann19:
én meg interpolálok

a jelenlegi GDP cca 26000 milliárd ennek a fennálló tartozás teljes összege több mint 100% cca 115,6%

következésképpen

a tartozás teljes összege meghalaggya a teljes nemzeti jövedelmet és az évarényosan törlesztendők pedig a 3500 és 5500 milliárdos nagyságrendek között mozo9gnak

ha így számolok akkor jutok a valósághoz közelebb, mint holmi aprószentekkel

próbáld ezt a módszert interpoláció és kicsit deriválni

brühüyyy
érdekes címadás:

Bajnai: Ha nyerünk, jóllakottan fekhetnek le a gyerekek
Fábián Tamás2013. 09. 28. 17:27
2komment
Címkék:

Bajnai Gordon
kampány
ígéret

Kormányra kerülésük esetén az első év végén minden magyar gyerek jóllakottan fekhet le - ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője Füzesabonyban. Bajnai szerint "rengetegen maradtak az út szélén az Orbán-kormány tevékenysége miatt", ma több mint 300 ezer ember van Magyarországon, aki semmilyen jövedelemben nem részesül. Hozzátette: nekik feltételhez kötötten együttműködési támogatást fognak kínálni a következő ciklus végére, ezért cserébe be kell kapcsolódniuk a munkakeresésbe, a képzésekbe.

www.origo.hu/itthon/20130928-bajnai-ha-nyerunk-jollakottan-fekhetnek-le-a-gyerekek.html?sec-1
Adótartozás után kitüntetés

BD.S

2013. szeptember 28., szombat 13:25 |

Több mint 11 millió forintos adótartozása és további kilencmilliós bírságelmaradása van Szigetvári Józsefnek, akit Balog Zoltán miniszter két héttel ezelőtt Lukács Móric-díjjal tüntetett ki.

index.hu/belfold/2013/09/28/adotartozas_utan_kituntetes/
@rodeo36: ebben otthon vagy?

Azért veszünk gáztárolót, hogy bezárjuk?

Index

2013. szeptember 28., szombat 15:30 | [1 órája frissítve] |
Címkék
rezsicsökkentés, gáz, energetika

Németh Szilárd rezsibiztos pénteken benyújtotta a második körös rezsicsökkentésről szóló javaslatot, mint azt már tudni lehetett, a 11,1 százalékos mérséklés november 1-től lép életbe.

Az előterjesztés indoklásában Németh Szilárd közölte: javaslata célja - az idén január 1-jével megvalósult tízszázalékos rezsicsökkentésen túl - a lakossági villamosenergia-, földgáz- és távhőárak további, egységes, sávhatárok nélküli 11,1 százalékos csökkentése. A javaslat értelmében a díjmérséklést a számla egészére kell kiterjeszteni, illetve értelmezni. A január 1-jei díjmérsékléssel együtt - 20 százalékkal csökkennek az árak a tavaly decemberiekhez képest.

Az iromány érdekesebb része, hogy legalább 120 millió köbméter úgynevezett párnagázt mobilgázzá minősítenének át, ezt pedig a nagykereskedőn keresztül eladnák a lakosságot ellátó cégeknek. A párnagáz a tároló nyomásáért felelős kb. a kapacitás 15 százalékát adó gáz, ezt normális üzemmódban nem igazán szokták kivenni a tárolóból, mert nagy kockázata van annak, hogy nélküle összeomlik a tároló.

index.hu/gazdasag/2013/09/28/azert_veszunk_gaztarolot_hogy_bezarjuk/
Egy fideszes, akinek nem volt szép napja

Kubatov nem a kormánypárt kongresszusán készült ki, hanem azon, hogy az ő Fradija 3:1-re kapott ki Felcsúton a főnöke csapatától

444.hu/2013/09/28/egy-fideszes-akinek-nem-volt-szep-napja/
@rodeo36: A kérdés kizárólag a kibocsájtott kötvényekre vonatkozott, az meg nem azonos az államadóssággal.
A GDP 2012-ben KSH adat 28.276 mrd volt.
Ez pontos szám. Ebből érdemes számolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nincsenek bányászati ismereteim, annyit tudok, hogy a talajba vájt gáztározó az egy üreg aminek semmi más szilárdsági jellemzője nincs, mint az, hogy milyen talajba vájják (van olyan megoldás, hogy speciális a kőzet úgynevezett szivacsos szerkezetű, a nevét ne kérdezd, és abba préselik bele nagyon nagy nyomáson a gázt és mivel le van zárva felülről, hogy csak a csövezetéken távozhasson (a tolózárak jól tömítenek) de ez nem üreg hanem egy szivacsos spec vulkanikus kőzet, ha nem ilyen akkor más a talaj és ha a nyomást kiveszik azaz a puffert elaggyák (pénzéhség és baromság) akkor beomlik és a gáztározó egyszer s mindenkorra megszűnik gáztározó lenni de, hatalmas robbanás veszély mivel a beomlott és megbomlott talajszerkezetet nem lehetséges a továbbiakban kontroll alatt tartani és bizonyos (pár ezer köbméter gáz ami egy hatalamas bombának felel meg bármikor felrobbanhat vagy kiszivárog és alattomosan megöl egy egész falut vagy kisvárost (volt már ehhez hasonló eset máshol)

szóval ennyit tudok

ez a pénzéhség nagyon sokba kerűlhet nekik 1000 ember halálába vagy azon felűl 100 milliárdos károkban

és semmi haszna sincs, mert ha nem termelnek gázt vagy nem vesznek gázt akkor elfogy záros határidő alatt és akkor ugyanott vannak

ezek túlélni akarnak jövő márciusig bármi áron utána vagy a vízözön vagy a teljes csőd

brühüyyy
@Mariann19:
az ország szempontyáőból a kötvényeknek önmagukban semmilyen jelentőségük nincs ezt magyarázd meg cirbi nek aki kurva kíváncsi, csakis az egészet együtt érdemes mert a kötvények kamatai és járulékai is a teljes tartozás függvényei ezt te nagyon jól tudod

ezért én nem számolom sohasem külön mert nem mond semmi lényegeset

brühüyyy
Ezt nem kéne ezen a szép napon! "A bíróság helyt adott az Együtt-PM és az MSZP indítványának, egyetlen szavazókörben rendeltek el újboli voksolást.

A Kecskeméti Törvényszéki döntése értelmében meg kell ismételni a bajai időközi önkormányzati választáson a szavazást abban a szavazókörben, amelyben csalás gyanúja merült föl" hvg.hu/itthon/20130928_Meg_kell_ismetelni_a_valasztast_Bajan
@rodeo36: A kérdés azért volt jogos, mivel a kormány az ad hoc intézkedéseire reagálva bocsájtott ki kötvényeket több esetben is.
Mert az rendben van, hogy folyó kiadásokra vesz fel hitelt, de nemegyszer tudnivaló volt, hogy mi indokolta az újabb kötvényből származó források bevonását.
Persze az államadósságnál jó ismerni a bruttó terheket, hiszen a kamatokról nem sok hír jelenik meg.
megyen a kongresszus a sűrű, sötét, félelmetes erdőben, oszt mivel teli a gatyája, hát fütyörészik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
A HATALOM köllött nékik !!!
Nu ez a retrográd rendszerváltás!!!
@rodeo36: Nem semmi ez a törzstőke emelés.
Szerintem gondokat fog okozni sok vállalkozásnál csak arra az egy napra is összehozni 3 milliót.
Szerintem a NAV majd nemcsak azt fogja vizsgálni, hogy honnan származik a bevitt tőke, hanem a felhasználást is nézi.
Izgalmas húzás, még nem sokan tudják.
@Mariann19:
nehogy már te meg én itt szakmai vitába kevereggyünk cirbi miatt?

semmiféle jelentősége nincs annak sem, hogy mire vettek fel kölcsönt (azaz adtak el kurva drágán kötvényeket) a lényeg az összeg és annak körülményei:

a néhanapján ismert kamat összegen felül +3, +4 faktor játszik állandóan 0 és 10 % közötti értékekkel

ami így a sok faktor összege és nem is mindíg egyenes összegzése hanem bonyolúlt számításokkal követhető és a szerződés klauzulái valamint alapmegállapodásai meghatározzák és mindezt nem lehet tudni, mert titok vagy nem mongyák meg

erreföl gyüvök én, aki nekiáll és a rendelkezésre álló számokból derivál, interpolál, superpolál és nem téved sokat
a törlesztési módozatok valamint a futamidő kulcskérdés

te mondod ad hoc

persze az azt is jelenti, hogy végső kétségbeesésében vesz fel akármit akármennyiért...aztán eső után köpönyeg meg majd a következő kormányok kifoizetik vannak 2025-ig futó kötvények és egyéb hitelek is de néha a rövid futamidő gyilkosabb

ezt inkább cirbi-nek szántam mint neked mert tudom leselkedik

hát ez van

brühüyyy

állítom továbbra is már egy éve államcsőd van
Én kiváncsi vagyok mit fognak írni a fradisták a fiaskóról.
Tud valaki egy linket adni erre?
Köszönöm.
@Mariann19: két szempontból is érdekes

a magyar vállakozások ki vannak fosztva

és ha van akkor sem vallják be hogy tudnak törzstőkét emelni

mert átsorolják és kibasznak vele, vagy zsarolni kezdik

másik vonulat irrentabilis vállaolkozások műxenek amelyeket már régen be kellett volna zárni, hogy mi okból nem vizsgálnám

ez van

ez megint leköt mozgótőkét és a vállalkozás mobilitását teszi tönkre ami amúgyis szar

brühüyyy
NAGYON HELYES!
Igen is vezessék be és tessék évenkénti kötelező vizsgát tenni minden, Orbanisztán területén lakó szerencsétlennek, a NEMZETI PIKTORI HITVALLÁSBÓL!
(Nem spórolni azzal a pitiáner vizsgadíjjal, mely 19.860,-Ft+Áfa, amit a Nemzeti Közgépesített Pénzmosó Jóléti Alap számlájára kell befizetni, mely csak a véletlen alapján egyezik meg Piktor svájci bankszámlájával...)
Szóval ez a Nemzeti Minimum, nem lázadozni libsibolsikáim! :D
Komolyan beszarok rajtatok, hogy ennyit sem vagytok képesek, önzetlenül Piktorért és a családjáért megtenni...
Há'de NEMZETIEK vagytok ti egyáltalán?
Gábris már volt a zsidókkal?
Szerintem a Zsigó, meg a .... Szóval kombinálni kezd és eszébe jut, hogy a jeruzsálemi zsidók közül volt amelyik lopott!
Mert ugye magyar ilyen soha... :D
Tényleg???
Alfahír (kuruc) féle fos semmi??? Pedig igény az van rá...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
én beiratkozom online...és fakaurival tudok fizetni

1 Fakauri = 50000 HUF

de csak galambpostám van

brühüyyy

és doktorálni akarok ilyenből még nincs PhD-m
@rodeo36: Volt már korábban erre utalás, hogy a szunnyadó vállalkozásokat akarják így megszüntetni, és azokat, akik 10-15 KFT alapítanak pénzek megjáratására és átmosására, adócsalásra. Ezt tényleg meg kell akadályozni, mert a csalók nagy halak.
A gond az, hogy ezek miatt szív több százezer vállalkozó.
Amelyeket meg szunnyadónak gondol, interjúvolja meg a KFT-t, hogy a jövőben lesznek-e egyáltalán gazdasági eseményei, stb.
@rodeo36: Ki ez az imádkozó sáska???
@Mariann19:
amíg az állam maga olyan, hogy az van ami van addig nem sok joga van bármire

nem ismétlem önmagam, de csak a rezsidémon legalább 3%-kal negatívan fogja befolyásolni a teljes gazdaságot azaz 780 milliárddal és nem számoltam vadúl mert ez szerintem minimum negatív hatás

brühüyyy
BRÉKÓ BRÉKÓ

a gengszterváltás óta a PÁRT AKI CSALT....
CSAK-A-FIDE SS !!!!

gratulálok kubatovnak és az össze többi hitvány csalónak !

lásd index címlap
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem nézek base ball-t és a fociból meg a rugby-ből mára csömöröm van...most filmek futnak

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nyehehehe és

banana los cojones y las nalgas

brühüyyy
@ornagy50:
én semmiféle imádkozó vagy gyászoló sáskát nem ismerek és nem is láttam ma

mi a kérdés?

brühüyyy

major major major
@Dr. jenőke (jenőke):

"Úgy gondoltam jobban visszaadja azt amit gondolok, és főleg szalonképesebb,"

Hoppá!
Lenyűgöző,egyben lelombozó, ahogy egy/két zseni felöltözteti a szalonképtelenséget.
@rodeo36: és milyen filmeket szoktál nézni?? :)
@rodeo36:
Sportot nézni??? :D
Az olyan, mint mások szexelését nézni... :(
Csinálni kell, nem nézni!
Ma is sikerült a Mosoni-Dunát megszántanom. Lapáttal. Kajakból.
Elvittem egy fényképezőgépet is magammal, fotóztam egy csomót, majd dobok képeket. Ha jók lesztek...
Sportot nézni... Betegek... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ma megy az "Eredet" c film... nagyon jo...
nekem megvan a gépemen... de tudom ajánlani...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sci fi, cartoon, classic cartoon, comedy channel, discovery channel, ...

brühüyyy
@rodeo36:
Szóval "nem volt csalás"...
Csak meg kell ismételni Kubatov akciója miatt abban a körzetben, ahol a legnyilvánvalóbban kilógott a lóláb?
De nem volt csalás! :))
Kész vagyok, lefőtt a kávé. :(

És ehhez ölég volt csak titeket, a híreiteket olvasni. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
hát majdnem, olyan mint a porno...dehát evezni nem tudok mert a vadvizen nem ...a tavak meg távol vannak...tengeren meg te sem csinálnád

egyébként imádom a vizeket és általában a természetet

de inkább nézegetem

meg hát most okom is van rá, hogy nézzem

brühüyyy

mint majom...szunnyad
Ja, az érvénytelen szavazat (áthúzva a Nagyvezír neve) az biztitutihóbiztos, hogy Lázár vo't. :)
Csak annyi vér nem volt a pucájában, hogy a saját nevét is odaírja. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A szavazókörökben született eredmények:
Baja, Bokodi út 62. (032)
Kovács Csaba (Fidesz)97 szavazat
Teket Melinda (Együtt-PM, MSZP, DK)29 szavazat
Markó György (Jobbik)20 szavazat
Ikotity István (LMP)0 szavazat

Itt az alkalom, hogy az LMP visszaléptesse jelöltjét.
Ugyanez a jobbiknál nem működik, mert akkor kézenfekvő, hogy összenő az is ami szerintük nem tartozik össze.
@hacsaturján:

:))))))))))
Látom rénjeid nagy ívben.........
„Nem tudtok olyan eszközt elképzelni, amit be ne vetnének. Magyarországot és a magyar embereket a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére. Ez az igazság. A pufajkát öltönyre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Vannak, akik azt mondják a kommunistázás ma már üres beszéd: a kommunisták már kikoptak, a mai MSZP-sek pedig már fiatalabbak, mint mi vagyunk. Meglehet. De én azért azt gondolom, hogy ahol dinoszauruszok vannak ott vannak bébiszauruszok is. Az öregek pufajkát hordanak, a fiatalok elegáns öltönyöket. Mikor mi a világdivat. Ők azok, akik mindig készen állnak arra, hogy Magyarországot ismét átadják a gazdasági gyarmatosítóknak”.

Mondta a Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik volt titkára, akinek az apja a Magyar Szocialista Munkáspárt pártitkára volt, mindene a komcsiknak volt köszönhető, a hátszele, a lakása, a munkája... :D
YESSSSS!
Ekkora faszt! :D
"Gyula rendkívül kiváló szervező, értelmes és intelligens, valamint bátor remek utcai harcos."
A fenti mondat a következő interjúban hangzott el: ultrasliberi.hu/2013/09/predabol-vegre-ragadozova-kell-hogy-valjunk-interju-tyirityan-zsolttal/

Mondanám, hogy csak erős idegzetűeknek, de érdemes végigolvasni. 
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: komolyan mondom: aki ezekkel a gyengeelméjű barmokkal közösködik az nem normális. Megjegyzem, azt ugye tudod, hogy az ott leírtak alapján nagy valószínűséggel te is csak egy másodrendű selejt vagy, a nagy hiteddel együtt. Olvasd el, azt gondolkodj el minden linked előtt kit és mit támogatsz. Mert nem az én lányomat fogják fajnemesítésre befogni ezek, hanem inkább a tiedet fogják majd arra "méltónak" találni.
@rodeo36: Ottan van fölül a videlyón.
@sírbateszezazegész:
Nem, dehogy, félreérted, nemzettyesch vérturul arczosok ők, akik a kreténség szoborba öntésekor etalonok lesznek. :D
Igen, ezek ilyen balfaszok, annyira, amennyire annak látszanak, amennyire elsőre annak tűnnek! :D
Semmi empátia és megértés nincs benned a gyengébb képességű "remek utcai harcos"-ok iránt?
Tulajdonképp nem is értelek!
EZ ITT ORBANISZTÁN, ahol a "remek utcai harcos" a törzsfejlődés útjára lépett zigótát jelöli! Igaz, még nem egy ebihal a szerkezete, de már "remek utcai harcos"... :D
A papucsállatka fölött van! Az se semmi! Azoknál...
@Orica Középföldi:
Nekem is a Fideszcsürhe kongresszusa miatt ugrott be! :D
Csak reggel majmoztunk papával, ahol meg 3 maki is volt... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
''''Magyarországot és a magyar embereket a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére.''''
Ez semmi ! ! Most magyar állampolgársággal kereskednek Szerbiában. Sok községben nyelvtudás nélkül is el tudják intézni a kérdést a hivatalnokok, a magyar állampolgárság megszerzése után pedig sokan egész családjukkal kivándorolnak az Európai Unióba.
www.origo.hu/nagyvilag/20130925-magyar-allampolgarsaggal-kereskednek-szerbiaban.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Őszintén szólva nekem azok a trollok ugranak be, akik meggyőzhetetlenek, csak nincs ennyi humorérzékük se:)))))))))
@sírbateszezazegész: Én nem olvasom ki belőle, hogy selejt lennék.:)
Zsolt amúgy elég összetett figura, de ebben a riportban volt néhány dolog ami tetszett.

Először is, hogy a történelmet személyek irányítják, nem személytelen eszmék, ahogy Hegel állította. Végső soron pedig Isten, aki maga is személyes.

Másodszor arra (ami az elsőből következik), hogy hierarchikusság nélkül nem működik. A hierarchiát pedig az auctoritas, azaz a tekintélyelv hozza létre a káoszban, nem valami bürokrácia, vagy hegeliánus világszellem, "koreszme" önmagában. Föllép egy személy, és követni kezdik, nem azért mert "kell" (vezet valamit, mint egy vállalatot), vagy mert azonos platformon vagyunk és ezért alapítunk valamit, amit valaki elvezetget. Lehet emberileg nézve tökéletesen alkalmatlan (mint például Péter apostol), amit az ellenség nyakra főre hangoztat. Azonban ez nem ellene, hanem mellette bizonyít. (Nem hinném, hogy ez ő lenne)

Harmadszor arra, hogy nemcsak Vezető, de nemesség nélkül sem működik semmi. Csak az elitek körforgása van. A kérdés az, hogy az elit valóban "minister" (szolgálattevő), vagy csakis öncélú.

Negyedszer arra, hogy ennek a rendnek szerintem alapvetően szakrálisnak kell lennie.

A cikk végén az alábbi is tetszett.

Végezetül mit üzennél a csüggedőknek? Akik szerint harcunk reménytelen?

Az önfeladás a halált jelenti. Semmilyen formában nem tartom reménytelennek a küzdelmet. Ha harcolsz és küzdesz, akkor lazulnak a bilincsek. A folyamatos küzdelem nemesít. A NEMESSÉG ELÉRÉSE EGY MAGASABB LÉTSZINTET EREDMÉNYEZ. Az életképességed bizonyítéka az, hogy milyen szinten tudod ezt megvalósítani. Mindenki előtt ott áll a lehetőség: egy harcos életút, vagy egy önfeladó, önpusztító, homálydenevér lét, ami a prédával van azonos szinten.
az új fideSS slogen:

"mindenki hozzon még egy embert..."
+és még egyet... és még egyet...
és egésznap horgya a láncsavazókat...
@Dr. jenőke (jenőke):
A maffia is tanult kommunikációt!
Hát még a narancsbolsi maffia!
A középfokú értékesítői tréningen is ezerrel oktatják, hogy "ellenfeleidet vádold meg azokkal a bűnökkel és visszaélésekkel, amiket TE elkövettél, ezáltal ha ő előjön vele, már hiteltelenné válik, hisz csak azért vádaskodik, mert te már mondtad rá és így próbál visszavágni..."
Viszont sok agyhalott megzabál mindent, ami elé ezek a szarok odateszik a Nemzeti szót! Az azért már tehetség! :D
A kisboltba eladónak, még jók lennének!
A felcsúti paraszt jelleme:

„Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent.. az jön nekem 25 évvel"

Ezt már eddig is modták, amikor győztek az "Viktor személyes győzelme volt"!
Ha vesztettek, az mások baszták el... :D
Az oviban, a homokozóban vannak hasonló képességű és felelősségvállalású kiscsákók!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kettőnk viszonyára tekintettel mondom azt, hogy elmész te a picsába, s nem emlegetem a rokonságot, de csak ezért... ha meg arra az elmebetegre azt mondod összetett figura (amiben nyilván a koksz segít, hohy ilyen összetett legyen), akkor meg tudod mit: kapd be a faszomat hülyegyerek... és most gondolkodj el azon, vajon mitől gurult el a gyógyszerem...
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem látod a lényeget(a haza kiárusítása csak mellék-körülmény)
''''Magyarországot és a magyar embereket a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére.''''
Nos, tényleg igaz a régi mondás, hogy az iskolában az életnek tanulunk. Hogy utáltuk a "műalkotások elemzése" nevű tantárgyat. Pedig tényleg hasznos volt. Elemezzük csak ezt a mondatocskát:
"volt kommunisták" - és melyik pártban és főleg annak vezetőségében tengenek túl az ilyenek? (gyengébbeknek: fidesz)
"bankok és multik kezére" melyik párt kormánya ad REÁLkamatot (a német fölött vagy 3-4 %-al) az államkötvényeire?
(gyengébbeknek: fidesz)
Azaz ez a ritka eset, amikor Orbán igazat szólt!
@sírbateszezazegész:
A szociálpatológia állatorvosi lova lett ez a szegény ország.
@sírbateszezazegész: Elmondtad a véleményed és én is az enyémet. Nem történt semmi extra dolog. Azt hirtelen nem tudom, hogy miben vagyunk rokonok de a kommented vége olyanra sikeredett mintha kb. 30-40 évvel lennél idősebb nálam. :) Elgurult gyógyszerekkel a virtuális térben annyira nem kel foglalkozni. Neked is ezt javaslom. :)
@sírbateszezazegész:
:) Ööööö... izé... végül is... :D
Szerintem összefoglaltad tömören és velősen a véleményünket! Előre, pár évre is... :D
Szánalom... ez szerintük a NEMESSÉG???
Érthető!
Ennyi gumicsizmás paraszt elképzelésében ez így van! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szokásos idióta széljobb fasisztoid baromság,

fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra

aki ezt nem látja haszonleső, vagy hülye
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Most mit cifrázod? Röviden csak annyit mondott, hogy kellemesebb a fasz előnyösebb oldalán lenni. Egy szóval: szociáldarvinizmus.
@kekex:
Én nem fejtettem ki, de köszönöm, hogy megtetted helyettem.
Így viszont a történet egyszerű, vitára nem számíthatunk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bolond vagy te barátom! :))
Ennyire nem vagyok se bátor, se mazopista!
Beérem a mai munkámmal, a kis evezésemmel. Képeket is adok majd... :D
@Marcellusca:
Ugye??? Amikor a szép, régi, nosztalgikus Pártkongresszusok hangulatát idézi a DOLOG, amikor egy ország szurkolt.
Hiába no, a komcsik nem változnak, csak a logo fakult meg!
Kiszívta a ... nem, nem a nap, a Géza, meg a Kánkános balfasz, meg a hasonló megélhetési hímringyók. :D
@Marcellusca: pont ezt nyomtam itt délután, ehh, nem csak én vagyok meghibbanva :D
@taga20:
KUS!!! :)
Az éjjeli majomkodásotok után, te meg se szólalj! Meddig heverted ki??? :D
Secnirt beperlem, ellopta a szövegem :D

Secnir · torvenykezes.blog.hu/ 2013.09.28. 19:27:55
jóreggelt!
(annak, aki most ébred rá, hogy semmi különbség az mszmp és a fidesz között)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, mindazok akik bármely szinten is tudnak azonosulni annak a hibbantnak a zagyvaságával, megrekedtek a 4-5 éves gyerek szellemi szintjén... nem szeretném elővenni a gépem és választ írni neked, mint amikor iii kiprovokálta... nagyon rácsesznél... tudod nem mindenki "50 kilós pattanásos szemüveges könyvtárszakos kis hippi", aki hisz a demokráciában... nekem meg ne mutasd be azokat az embereket ott a betyárseregben... tudod a fényevèsnél több kell ahhoz, hogy egész nap edzél... hidd el, nagyon jól ismerem ezt a tipust, lehet még jobban is, mint te... de, ha ennyire tetszik, költözz le valamelyik klán (! kelta gyökereit is megtalálta a "hadnagy"?) magángazdaságába... vagy már tag vagy?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, mindazok akik bármely szinten is tudnak azonosulni annak a hibbantnak a zagyvaságával, megrekedtek a 4-5 éves gyerek szellemi szintjén... nem szeretném elővenni a gépem és választ írni neked, mint amikor iii kiprovokálta... nagyon rácsesznél... tudod nem mindenki "50 kilós pattanásos szemüveges könyvtárszakos kis hippi", aki hisz a demokráciában... nekem meg ne mutasd be azokat az embereket ott a betyárseregben... tudod a fényevèsnél több kell ahhoz, hogy egész nap edzél... hidd el, nagyon jól ismerem ezt a tipust, lehet még jobban is, mint te... de, ha ennyire tetszik, költözz le valamelyik klán (! kelta gyökereit is megtalálta a "hadnagy"?) magángazdaságába... vagy már tag vagy?
@sírbateszezazegész:

Látom megéri.Nem akármilyen névjegyet kaptál.
Azt hiszem, a következő máglyára a bírók mennek, akik mertek szembemenni a Párttal:

Végre itt a hivatalos Fidesz-közlemény

Sajnos arról nincs benne szó, hogy azért kell még egyszer szavazni, mert ők csaltak a választáson

444.hu/2013/09/28/vegre-itt-a-hivatalos-fidesz-kozlemeny/

----------------------------------

DeDi Péter megoldása a Fidesz választásicsalás-közleményére

"Ha azt mondják, hogy nekünk kétszer kell nyernünk, hogy az egyszer érvényes legyen, akkor majd kétszer nyerünk. Ilyen egyszerű ez, kedves barátaim. Nekünk a türelmünk sokáig tart."

444.hu/2013/09/28/dedi-peter-megoldasa-a-fidesz-valasztasicsalas-kozlemenyere/

-------------------------

Már egy órája kiderült, hogy a Fidesz csalt egy választáson

És még mindig semmi hivatalos reakció a párttól. A legelegánsabb megoldás ebben az esetben egyébként talán tényleg a csend lenne, de valami azt súgja, hogy lesz majd pártközlemény, amiben meg lesznek említve a magyar családok. És talán a rezsicsökkentés is.

444.hu/2013/09/28/mar-egy-oraja-kiderult-hogy-a-fidesz-csalt-egy-valasztason/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 10-re toppon voltam, me áruljuk a kérót és gyüttek:) ráadásul az itteni hölgytársadalom kilépett mögülem, pedig én momndtam, hogy mindenkit szeretek:))www.youtube.com/watch?v=U4gx_XiCNT4
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, mindazok akik bármely szinten is tudnak azonosulni annak a hibbantnak a zagyvaságával, megrekedtek a 4-5 éves gyerek szellemi szintjén... nem szeretném elővenni a gépem és választ írni neked, mint amikor iii kiprovokálta... nagyon rácsesznél... tudod nem mindenki "50 kilós pattanásos szemüveges könyvtárszakos kis hippi", aki hisz a demokráciában... nekem meg ne mutasd be azokat az embereket ott a betyárseregben... tudod a fényevèsnél több kell ahhoz, hogy egész nap edzél... hidd el, nagyon jól ismerem ezt a tipust, lehet még jobban is, mint te... de, ha ennyire tetszik, költözz le valamelyik klán (! kelta gyökereit is megtalálta a "hadnagy"?) magángazdaságába... vagy már tag vagy?
@rodeo36: igen leselkedik, de összeugrasztani nem akar, csak megfogadta a tanulni tanulnit ;)
@sírbateszezazegész: fölösleges ennyiszer, úgy sem fog egyértelműen válaszolni, de ezt te is tudod szerintem
@sírbateszezazegész: haver, ha így nyomod, még kezítcsokolomot se merek köszönni neked:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

és megtanultad? remélem jól, konklúzió?

brühüyyy
@taga20:
Meg világbéke, meg hasonlóak... Megértőek veled és gyámolítanak!
Kedvelem ŐKET! :D
Kézcsókomat is add át nekik!
@sírbateszezazegész:
avass má' be...mijafasz ez?

brühüyyy

kíváncsivá tettél a dühöddel, nem lehet véletlen
@rodeo36: öreg,segíts! bennem van a hiba? nincs valami DNS szerelő ismerősöd:))www.youtube.com/watch?v=DHEOF_rcND8 ettől, mostanába kurvajókedvem lesz:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :) b+ leakadtam a netről is, ekkora gyökérségtől még a net is kiakadt:)
@rodeo36: konklúzió az, amit már régen tudok én is, kibaszott nagy szarban vagyunk, és ezt tapasztalom is, mert a bőrömön érzem. Ti csak megerősítitek, hogy nem vagyok idióta.:

Szabadulni kell a forinttól

Túl sok a kockázat az alapkamat csökkenése és a választások miatt.

www.investor.hu/news/20130927-szabadulni-kell-a-forinttol.html?utm_source=origo_cimlapbox
@sírbateszezazegész: és mindezt háromszor is??? :) Nem ismerem személyesen és nem is azonosulok mindenben vele, csupán leírtam, hogy van amivel egyetértek a mondandójában. Amúgy azt hallottam róla, hogy kemény gyerek. Még viktorék idejében leültették és direkt cigányok közé rakták be. Nem tört meg sőt megállta a helyét abban a környezetben is.

Amúgy meg szimpatikus kellene, hogy legyen nektek, hiszen egyszer Novák Elődöt is szájon vágta. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én is csókolnám őket, de mindig félre értik, pedig plátói a dolog, de mindig lehúznak az ő szintjükre:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Felfuvalkodott, beképzelt, arrogáns, tehetségtelen, szűklátókörű, korlátolt kis vidéki pöcs...

Szerintem még el is sírta magát a videón, hogy ő mekkora nagy ember. El se tudom képzelni, hogy bírja Dr Orbán Viktor Mihály, hogy éjjel-nappal Dr Orbán Viktor Mihály közelében van. Csoda, hogy tud beszélni a meghatottságtól.

Remélem, majd a sitten naponta levetítik neki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Arról az elmebeteg majomról van szó, aki a betyársereget vezeti?
@rodeo36: ultrasliberi.hu/2013/09/predabol-vegre-ragadozova-kell-hogy-valjunk-interju-tyirityan-zsolttal/ de erről a lapról indultam, megnézem mi az cink.hu/amerikai-mintara-parhuzamos-magyarorszagot-teremtene-a-1410616383

Olyan ajtókat feszegetnek ezek a barmok, ami mögött fogalmuk nincs mi van... de amikor majd a "csendes többség" éppen nem lesz olyan csendes, akkor majd kitágult szemekkel, vinnyogva fognak a patkánylyukba is bebújni barna csíkos alsóval... csak onnan is kihúzzák őket... miért hiszik azt mindig az ostobák, hogy a türelem és rugalmasság azt jelenti, hogy gyenge vagy?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Óccsó az élet Piktornak! :D
Nem kell vécépapírra költenie, ezek tolakodnak, ki nyalja ki a vezír seggét.
Szorgalom, hülyeség, vagy ezek keveréke ez a szervilizmus?
Mindegy, mert szórakoztató!
Obersovszky Mikrofonállványt akarják űberolni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekünk van egy mongolfutóegerünk, a macska minden reggel elmegy előtte:) evannak, na így vannak drorsossal is. csak attól félek, hogy egy nap a gyenge macs odabasz, na akkor lesz sírás-rívás a család csaj részénél:) én tudom, hogy nem lehet ezt kikerülni.www.youtube.com/watch?v=iZ9vkd7Rp-g ha má vot, bocs:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Etykét észrevétel:
1: A felcsútit ne illesd olyan kitüntető jelzővel, hogy: paraszt! Még akkor sem, ha ez a jelző rohadtul pejoratív értelmet kapott pár évtized alatt! A „paraszt” az egy olyan foglalkozás, amit ez a vidéki suttyó sohasem fog megbecsülni, mert a fogalommal sincs tisztában, mit jelent. Ő tehát nem paraszt - ezt néhai nagyapám nevében is kikérem magamnak - , ha „méltatni” akarod, akkor sötét, tuskó, gyökér… ne sértegesd az igazi parasztokat!

2: A fenti kétszer, plusz:
„Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent.. az jön nekem 25 évvel"
Erre mit lehet mondani? Kin és mit akar számon kérni?
Tarlós nyelve túl érdesnek bizonyult? Vagy…?
Nem lopott valaki a környezetéből olyan hatalmas odaadással, ahogyan azt elvárta?

3: Nincs több (egyenlőre), viszont Zsigóval egy sötét sikátorban találkoznék szívesen.
Átadnám neki egy reprezentatív közvéleménykutatás verbális eredményét.
Csuklana a seggarc egy éjszakán át, hogy mennyire leszarják az ájtatos mivoltát, miközben az egyházi szart ezerrel tolják a sulikban is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jeleztem, technikai hiba volt, de naponta 100x is kevés lenne... és tényleg értékelném, ha nem próbálnád ezt most jópofizással elütni... valóban nem érted, hogy miről beszél az a barom? hova fog az vezetni?
Gondolom ő volt a zárka királya, mi? Azt tudod mit jelent?
@sírbateszezazegész: Szerintem ne lovald bele magad ennyire. Inkább élvezd a kellemes szombat estét. Amúgy meg ha ennyire felbaszta az agyad a srác, írj neki és hívd ki valami jó kis meccsre. Szerintem nem lesz csíkos a gatyája senkitől.:)

Ja és Rodeo szerintem nem fogja magát kínozni betyárvezérekkel. :)
@sírbateszezazegész:

"miért hiszik azt mindig az ostobák, hogy a türelem és rugalmasság azt jelenti, hogy gyenge vagy?"

Mert tízből legalább hétszer igaz, mert az erőn nem ugyanazt értik feltétlenül, mint amit te, mert nem tudnak disztingválni.
a nácipárt a cigányok savazataival nyer :))))

meg is érdemlik a buta romáákok...
@Orica Középföldi: most ezt nem értem teljesen:) kiolvadt a biztosíték:) ha segítenél:) az asszociatív képességem a nulla fele konvergál jelenleg:) kérlek
@sírbateszezazegész: Szerintem téved az aki azt hiszi, hogy ő vagy ők jelentik a veszélyt Magyarországra. Én inkább arra fókuszálnék, akik eddig is mindent módszeresen tönkrebasztak és nem egy önjelölt főbetyárra. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fogalmad sincs az életről, hogy az hogyan működik valójában... tudod mitől ragadozó a ragadozó?
Valaki emlitett egy sztorit holmi szavazo cedularol, Orban Viktor neve athuzva....

Tudna valaki errol linket adni?

Koszi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hétfőtől, Huszti utcai vagyok, kezdheted nyomtatni a kommentjeidet! Mehetünk a kedvenc templomodba beszélgetni az atyával! Kérlek, ne keres kifogást! Diktafont viszek! Én állom a szavam, bevállalom, hogy az én ömlengésem! Tartsd be te is!
@Knósszosz: "„Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent.. az jön nekem 25 évvel" "

Egy, EGYETLEN embert mutass nekem ebből a páviánhordából, aki tisztességesen elvégzett bármilyen munkát.

Na jó, Rogán tehetségesen lop, Lézer meg ügyesen elintézte a trafikügyet.

Selmeczi játéka viszont teljesen szétesett a második félidő végére. (Jut eszem, de szép is, mikor több mint kétszer annyi pontunk van, mint a ManUnited-nek :DDD...gyönyörű forduló volt! :DDD)

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Még jó, hogy nem az Örömódára mutogatták a minielnök urat. Vagy a "Jesus bleibet meine freude"-re.
@Orica Középföldi: lehet:) csak azt felejtik el, hogy a "leben und leben lassen" ignorálásával ők maguk rúgják fel a szabályokat... és az élet az nem egyenlő a sporttal és annak szabályaival:)
@Orica Középföldi:
a szokásosnál korábban kívánok jó ejszakát, szép álmokat.

Gábor Andor: Meddig?

Mikor bújik ki már a fû?
Mikor buggyan ki már a szó?
Verd félre, verd ércénekû
Harangjaid, harangozó!
A perc megállt, bámulva, bénán,
A vérporondos, dúlt arénán:
Oly végtelen reggeltül éjszakáig…
De mégis… most már nem tarthat sokáig.

Már minden tégla vért ereszt,
Már kint nyög minden uccakõ,
Száz Krisztust csügget száz kereszt,
Üres fazékban láva fõ;
Temetõszagú levegõben
Halottak járnak lepedõben,
S a hájuk reszket, hastul fel tokáig,
Mert tudják, hogy már nem tarthat sokáig.

Ki télben hiszi a tavaszt,
S ha éj van is napfényt ki lát,
S hol fáradt lába sárt dagaszt,
Már érzi ott az ibolyát:
Az tudja: lesz! s nem kérdi: lessz-e?
Az bírja még s nem roskad össze,
És menni ösztökéli bús bokáig…
Csak jöjjetek! már nem tarthat sokáig!

Mikor bújik ki már a fû?
Mikor lobog ki már a láng!
Harangozó! ércénekû
Harangjaid zendítsd le ránk!
Meddig fogjuk hirdetni még mi
A nagy tüzet, mely úgy fog égni,
Hogy nyelve elcsap minden rossz okáig?
Ne féljetek, már nem tarthat sokáig!
@Orica Középföldi: :) én viszont szépen kérlek, még mindig várok a sorvezetőre:)
@magándemokrata: Diktafon meg minek??? Mi vagy te titkos ügynök vagy oknyomozó újságíró??? :)
Elnézést kérek mindenkitől, hogy "off"-oltam, akkor meg főleg, ha valakit megbántottam volna.
Ez természetesen rád is vonatkozik Gábriel. Főleg a verbális inszinuációk miatt. Nem kellett volna.
@sírbateszezazegész:

Szívesen - ha "faék" egyszerűségemben tudom a választ:)) - de még mindig nem értem mihez kéred.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Most miért kell engem falhoz állítani baszdmeg?
A Bibó-ból kiszabadulva és beesve a nagy bidessch politikába, a kettő között volt átmenet ami munkával telett volna? Naugye!

Akkor mi a fasz fogalmuk lehet a munkáról, szóval kérdésed ez ügyben irreleváns is lehetne, de mégsem az. Hogymé…?
Asztetudod yol!
Kongresszus - kazán!
@Knósszosz: Jó'vanna! :(
Nem a paraszttal van bajom, hanem ezzel a tuskó volt KISZ titkárral!
@Orica Középföldi: szerintem Kutuzov egy nagy stratéga vot. látom, szerinted is:)
@sírbateszezazegész: Nálam semmi gond én már hozzászoktam ehhez errefelé. :)
@sírbateszezazegész: azé tőlem is kérjél bocsánatot! minimum trianon miatt:) a francba rönom van és Vettelnek drukkolok(gyengébbek kedvéért röno motor), duplalucc:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ha jól tudom "freude" és "freunde" az nem ugyanazt jelenti teutonúl

brühüyyy

örömök és barátok na nem mindegy
@taga20:

Ha most arra célzol, hogy Sír lenne Kutuzov, hát nem:))

Remélhetem, hogy délutáni vaddisznói csörtetésedet nem ismétled meg? Jó lenne.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt én tudom, szóval nemán higgyed, hogy nem tudom mi a stájz, jó?!

Dagadt a kedvencem egyébként. Nála szemetebb gyökeret keresve sem talál az, aki annak idején az MSZMP környékén előfordult.
Szűk családi körben is szarban lehet, nyilván ott is tudják...
Neki muszáj komenyistázni és minden ilyesmit csinálni, mert ha nem lesz viceházmester majd valamikor, akkor éhen döglik. Ezt tuggya ő is, mert a saját tehetsége még lomizásra sem elegendő, azt meg a tarolóspista bünteti is mostantúl.

Szar lehet permanens félelemben létezni...
@Knósszosz: Orbán egyre inkább arra a csodarabbira kezd emlékeztetni, amelyik megátkozott egy házat, hogy dűljön össze, mert látta, hogy bent zsidók sonkát esznek. Ám hirtelen eszébe jutott, hátha vannak bűntelenek is abban a házban, ezért karját újra a ház felé tárta, és dörgő hangon elkiáltotta magát: ÁLLJ! A házban élő bűntelenek miatt megparancsolom: A HÁZ NE DŰLJÖN ÖSSZE!"

És láss csodát: A ház épen maradt! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az oknyomozót, meghagyom neked! Tudod, hogy rögzitsük, ahogy meggyőz engem, a te kommentjeidet olvasva, hogy rossz úton járok! Tied lehet a dicsőség, hogy egy isten félő, zsidó, cigány, gyűlölőt jó útra téritesz! Segitesz benne!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
én még ilyen undorító filmet nem láttam és a zördögbarma ott bazsalyg sunyin, hogy lássák is meg nem is

brühüyyy
@rodeo36:

Nem tudok németül, biztos rosszul volt írva, ahonnan másoltam. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Fogadjunk, hogy a házináczink nem tud ilyen jó zsidóviccet!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Lemaradtál a múltkori német nyulas nyelvtörőkről!
Tanulni, tanulni, tanulni...
Lernen, Lernen, Lernen...
Különben mehetsz a betyárseregbe! :D
@Orica Középföldi: hát, de! mindig ő nyer:)(sír)más!ámokfutás(csörtetés), szerintem Wagner se séróból rázta ki:)www.youtube.com/watch?v=9Z8jWGV4fR4
@magándemokrata: Ha isten félő vagy, akkor jó úton jársz szerintem.
@rodeo36:

Koszi.

De gyanitom, hogy ez csak valami poen, es nem valodi leadott szavazat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
-:DDD
Azért voltak sérülések, a home-védelmi ministránsnak beszakatt a körme, oszt heliókopáter köllött a transzportálására.

A ház azér nem dűlt össze, a köröm is újra nyő.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
akkor most én kérek bocsánatot mert a freude a helyes mert nem barát hanem "az én örömöm"
"Jezus ist meine freude"

brühüyyy

kompenzálásképpen:

www.youtube.com/watch?v=XVa3nR-2bVc

Jesus meine freude: JSB BWV 227
@Orica Középföldi: névjegy, igen:) miért cinkelsz te is?:) ("faék")
@simple observer 1.0:

nekem meg úgytűnik, valós és a disznók csak egy lehetőséget nyomtattak rá: Orbán Viktor vagy igen vagy nem

más nem is lehetett volna

brühüyyy
Mi, Dr Orbán Viktor Mihály kijelentjük, hogy megvédtem az országot az évszázad árvizétől, az évszázad brüsszeli bürokratáitól, az évszázad multijaitól, az évszázad bankjaitól, az évszázad bukott baloldalától, kiszabadítottam az országot az évszázad adósságcsapdájától, elhoztam az évszázad rezsicsökkentését, visszarántottam az országot az évszázad szakadékának széléről, elrepült fejem fölött az évszázad három gripene, de sajnos a faszom még mindig kisebb, mint Gyurcsánynak, úgyhogy szopni fogtok.
@rodeo36: vigyázz, me jön valami troll és beidéz neked egy 30évvel ezelőtti hülyeségedet, aztán moshatod magad ezerrel:)
mi Baja Magyarországnak ?

csak a fideSS
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha az isten olyan, amit hirdetnek róla a teplonyokba, akkor miért kell őt félni?

Ha elbaszok valamit, úgy is megbocsájtja, nem?
Akkor?

Nem értem, hány isten van odafönn?
Egyetlen, vagy mindennek van főnöke?
Lopásnak?
@rodeo36: "Jezus ist meine freude"

Mióta?? :)
@rodeo36:

Nagy kedvencem, meghallgattam már pár verzióban... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azé az a "cz" durva vot! tolod ezerrel ezt a barmot:)
@taga20:
a jókedv előnyös, nem szabad a DNS-hez nyúlni, mondtam, mit tégy

és légy még vidámabb

ne harapj, csajok allergiásak rá

és talán mások is

brühüyyy
@gipsz.jakab:
éssa kádé M pé
is
mert burda az ódalból
NSZK divatlapilag ami fúj kapitalista
most má
kongresszusilag!
@taga20: ha te nem érzed magad abban az unizerzumban, melyet mindenkiként jelöltem, akkor: elnézésed kérem taga:)... ki vagyok én, hogy téged pozicionáljalak?
pár órája egyedül sétált a kdnps pálfi a "lechner sétányon" a színház felé...
gondoltam odaordítom neki: hogy mocskos hazaáruló, építészszsakma szégyene...
csak a közvetlen választói kapcsolat jegyében...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Zsidóviccek terén hozom az európai értelemben vett színvonalat...

- Fiam, hát mit csináltál azzal a rengeteg pénzzel, ha összeadom a házat, bútort, a nászutat, hát még mindig maradnia kellett volna legalább kétszázezer...
- Nu, apám, hát üzletet talán nem is csináltam???
@rodeo36: öreg nagy mágus vagy:) iszom szavaidat, de fogadom meg:))www.youtube.com/watch?v=U4gx_XiCNT4
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt tudod, hogy te meg kibicek közt is a görényebb fajta vagy most:)) te se állnál mögém, ha kártyáznék:))
@taga20:
leszarom a trollokat

brühüyyy
@sírbateszezazegész: ha hülyébb lennél, mint ami vagy ako is bírnám a hülye fejed:)
@sírbateszezazegész:

nem bírom -idegekkel- végigolvasni...borzalmas

a gazdasági elképzelésük hülyeség csak háborús időkre szólhat

tehát háborúra készűlnek

nem lehet béke?

brühüyyy

persze békében -amikor a zorbán és gittegylete- nem szíttyák az ellenségképzetet és tartyák melegen a vasakat

akkor ezek az idióták sem lennének ilyenek

brühüyyy

szerencsétlen jobbsorsra érdemes fiatalok

mi mindent tudnának alkotni hasznosan...ugyanezzel az elbaszott energiával
@rodeo36: "mi mindent tudnának alkotni hasznosan...ugyanezzel az elbaszott energiával"

Ezzel speciel egyetértek.
@rodeo36:
Vidámság garantált és nem csak az.
Kösz a lingeteket, töltögetem őket és közben hallgatok. Nagyokat.

Értékelést ne várj most, emésztenem kell.
De mondtam már; Cosi fan tutte - az egyenlőre visz mindent.
Ne off - amúgy is-:))
Szóval, hatalmas horse bráner Zsigónak/bele!
Tiszteletet érdemel, hogy a három gyermeke közül kettőt nevel a feleségével, akik születésüktől fogva mozgássérültek.

Miért nem maradt meg embernek, miért kellett neki egy elvtelen szarházit kiszolgálnia?
Sajnálom...
@rodeo36: ettől lettem ingerült... elnézést... a vágóhídra hajtják magukat...
@Knósszosz: Ez nem a szokásos értelemben vet "félelem". :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na és akkor ezt ismeritek?? :)

Magyarország a virágok hazája:
- a kormány: mákvirág
- a nép: árvácska
- a zsidók: nebáncsvirág
@rodeo36: habár a végén van a lényeg...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aztán nehogy meglepődj, ha a nagymamádon látsz egy hennát!
@Knósszosz:

egy idő után már nem tud különbséget tenni mi valóban jó és mi valóban rossz...és a lét meghatározza a tudatot

és neki onnan fizetnek máshonnan meg kituggya

igaz hülyének lenni és aljasnak?

brühüyyy

a "cosi..." nagy mű, érdemes nyámmogni rajta minden ízét kiszedni, hogy érezd, Furtwängler mondta, hogy az évezredek során az ember igazi belseje nem igen változott

majd amikor figyeled a Don Giovanni-ban amint vezényel...van az embernek egy olyan érzése hogy vonszolja a zenét olyan lassan, hogy már lassabban nem is lehet és megmérték stopperral összehasonlítva másokkal, nem lassú inkább kicsit gyors de amit és ahogy csinálja a végtelenség jut eszünkbe

majd szerzek Klemperer-t az még valami, főleg Beethoven Mahler meg Bach amiben utólérhetetlen

brühüyyy

azért szedd össze ami leülepszik benned és majd hagyd tudnom
@taga20: azt hiszem többet gondolsz a "cicabogár" mögé, mint aminek szántam:) ellenben mi hasonlóságot vélsz felfedezni kutuzov és jelentéktelen személyem közt?
@sírbateszezazegész:

Nem lehetett kihagyni, mert ma nem igazán vagy jó passzban - időnként:)

A mocsadék/döbbenetes/elmebeteg/félelmet gerjesztő interjú után angyal letett egy ördögi névjegyet, midőn kifejtette, mivel ért egyet. Eddig sem volt titok, csak most foglalta össze először.

Erre tettem fel a kérdést, megérte (az ajnározás, a nevelgetés a...etc..)?

Biztos, mert még elnézést is kértél, ezzel ismételt félreértésre adva okot, amivel természetesen azonnal vissza is élt.

Ezért írtam tagának, ebben a szituációban nem vagy egy Kutuzov. Hiányzik ugyanis Napóleon:))
@sírbateszezazegész:
akkor majd oda scrollozok

igazad van fölöslegesen a másik érdekében és nem veszik észre, hogy porrongynak használják őket

brühüyyy
@Orica Középföldi: Pont, hogy nem éltem vele vissza. Szimplán csak kifejeztem, hogy nem éreztem magam megbántva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ott, ráérzel az intellektus csúcsára:)... látom visszagurultatok a parkolóból egy csöppet, mi?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Na, hát ez pl kurva szar volt, már elnézést az őszinte szóért. :DDD
@sírbateszezazegész: a krumplileves legyen krumplileves:) ha kérhetem:)cicabogár! mit? vonulsz vissza folyamatosan és a végén te nyersz:)
@sírbateszezazegész: Mindjárt küldök egy olyat Tyirityántól, hogy beszarsz. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az őszinte szó mindig értékelendő. :)
@Orica Középföldi: mindennek van valami oka... ha nincs az eddigi, nem szólítom meg, akkor nem írok így, ilyen hangnemben.... még rodeo is kiváncsi lett az okára... ha csak egy jobbik szimpatizáns is lesz, aki az interjú miatt rádöbben, kikkel is került egy platformra (pl nagyanyó) és azt mondja, "na ne, ehhez azért nem asszisztálok", akkor már megérte, nem?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: küldjed, mindjárt lemegyek a portugálokhoz, úgyis egésu nap szívtak... az egyik tud angolul, majd lefordítom neki a betyár-életteret... hadd röhögjenek egy jót, meg érezzék milyen szerencsés országból jöttek... ott csak egy junta volt, nem elmebetegek kertészeti neveldéje, mint moon... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A picsbe... én meg kigyomláltam... megérdemlem... a nyugalmat...
Öreg vagyok minden elmebeteg vicceihez! :D
@sírbateszezazegész: Persze csak ha nagyon akarod. Feleslegesen nem akarlak kínozni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

- Ha a Nagyságos úr ezt a két gyűrűt külön-külön hozta volna be a boltomba, mindkettőre azt mondtam volna, hogy teljesen értéktelenek. Mivel azonban együtt tetszett behozni a kettőt, most, hogy így egymás mellett látom őket, azt kell, hogy mondjam, legalább közülük az egyik mégiscsak képvisel valamiféle értéket: az egyik ugyanis értéktelenebb, mint a másik.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nem vesztettél semmit... küldött nekem egy szerinte jó zsidóviccet, hogy ismerem-e, de hát érted, Rembrandt-ot tanítja szélmalmot rajzolni... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akkor meg milyen értelemben?
Félni az istent, miért?
Dicsőíteni, talán. Ha már...

Jó, nem piszkállak, ebben nem jutunk közös nevezőre. Van a hit és van ami arra parazita módon rátekeredett. Nem tudom és nem is fogom sohasem az egyházakat kedvelni.

Baszhattyák a tanaikat, ótvar süket dumákat a politika is szállít mázsaszámra, nem kellenek még ők is. Ráadásul egymással karöltve teszik, a katolikk fiókja Márianosztrán elhalandzsázta nekem egy hónapja a kormányfényező süket és ócska dumáját.

Az atya szlovák illetőségű - nem baj - de a pálosok is beálltak segget nyalni. Gratulálok nekik! Politikát prédikálni a templomban... dícséretes. Főként keresztelő alkalmából... duplán.
Kazán!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A hittanróán megkérdezi a zsidó gyereket a tanár:
- Mondd meg nekem fiam, hogy honnan származik Mózes.
- Mózes az egyiptomi királylány gyereke volt.
- Miket beszélsz? - förmed rá a tanár - A királylány úgy találta Mózest.
Mire a gyerek szemtelenül:
- Mondja ő!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért nem írom, hogy gyökér, mert még félreértené a nick használója... sokkal jobbat tudok...szijjártó:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mindig őszinte tisztelettel néztem fel a szellemileg sérültekkel foglalkozókra. :))
@Knósszosz: szerintem állj össze Luciferrel, nem basz át, rá számíthatsz:)
Ime egy újabb gyöngyszem ettől a görény Zsigó "bukott baloldal" Róbert papagájtól.
www.youtube.com/watch?v=_gO_8956KtU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: küldd el mélen.... lófaszt fogod még itt őket is reklámozni:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hosszú a sor... és a végén gfodor van... csak okosan:))
@sírbateszezazegész: ÉÉn is erre gondoltam de még átgondolom. Ennyire nem akarlak kiakasztani szerintem. :)
@gipsz.jakab: jakab, na erre varrjál gombot:)felcsút-ftc 3-1:))))
@taga20:

a Fradi a fővárosban jáccot ? A Félcsút otthonában ?
@gipsz.jakab: a fasztudja, valószínű valamelyik gipszjakab stadionban:))www.youtube.com/watch?v=kdJtyEUX4vI szédülj el:)
@sírbateszezazegész:

" ha csak egy jobbik szimpatizáns is lesz, aki az interjú miatt rádöbben, kikkel is került egy platformra (pl nagyanyó) és azt mondja, "na ne, ehhez azért nem asszisztálok", akkor már megérte, nem?:) "

Én ebben egy percig se hiszek, de legyen igazad.
Mindenesetre rögtön az első kísérleted csúfos kudarc.A nem asszisztálok helyett egy coming out.

Azért a tanulságot ne söpörd félre azzal, hátha másért megérte. Hátha:)
@Ni csak ki beszél most: gondolom azé, me készülté rá:)
@sírbateszezazegész:

A kiakadásod után olvastam el nagyjából, majd kiengedtem a ketrecből angyalt, hogy az ő reakcióját is lássam.

Azonnal vissza is került:))
@Orica Középföldi: te valami baromfitenyésztő vagy?:)
@taga20:

Nem, nem cseréltem le a röntgen-asszisztensi állást.
Elkerülte a figyelmed, hogy Fab, mint gondos házigazda fenntart egy ketrecet a barom-fiknak?
Ejnye:)
@Orica Középföldi: má jól alszom, hogy te beszóltál:)lehet, hogy ferit ismétlem, de ez van a lelkembe:)))www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
@Orica Középföldi: mikor jött ki belőle eddig egy comung out, egyébként?:)

De tényleg tele van hócipőm mostanában a mindkét oldalon meglevő saját koordináts-rendszerrel az idolok számára:)

Persze jellemző, hogy a "tyirityán" nincs a magyar értelmező szótárban... a gugli fordító meg mindig valami szláv nyelvet akar megtenni forrásnyelvként... miért nem lepődök meg... nesze neked "magyar" élettér:)... nekünk tényleg még egy rendes "hazafink" sincsen:)

Azért köszönöm a törődést:)
@taga20: cicabogár, te is voltál már az angyallal együtt ott társbérletben:)
@taga20:

Azért ezt időnként sikeresen titkolod:))
@sírbateszezazegész: de, itt vagyunk egy pár millióan, ha nem tűnt fö a szajna partján:))
@sírbateszezazegész: kezdeni azt nem, max. folytatni ;)
En mar vegigjartam itt azt, amit te csak most
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szeressük együtt, de én így is gondolom, nem úgy ahogy te. semmi közös nincs bennünk!
@sírbateszezazegész:

Gyurcsány is baromi boldog volt az államtitkára coming outján - később nem annyira.

Az egyértelműség a te érdemed, most legalább pontosan tudja mindenki, hogy eddig miért is rühellte, általában.

A saját koordináta-rendszerek mindig léteztek és aligha megszüntethetők. Madách ezt szépen végigjárta.

Igen, egy Deákkal vagy Széchenyivel én is kiegyeznék, bár nekik sem volt azonos az origójuk:)
C'est la vie - mondtad ma már.
@taga20: hogy láss mást is www.youtube.com/watch?v=9d8SzG4FPyM&feature=youtube_gdata_player és keress rá a flogging molly-ra és a the mahones-re is... nem bánod meg:)
@taga20:

Gratulálok, de nem érdekel az asztrológia. Nem ad felmentést semmire:)
@Orica Középföldi: azért tart itt a hazánk, mert mindig felmentést adtunk a kedvenceinknek:) (ez egy szomorú/keserű mosoly)... egyszer meg kellene törni ezt a kört:) amit taganak linkeltem az előbb, azt te is meghallgathatod, bár nem klasszikus:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: végre egy közös pont, hogy semmi közös nincs bennünk:)
@sírbateszezazegész:

Te tulajdonképpen most azt nehezményezed, hogy nem fér el mindenki egy koordináta-rendszerben??

De, elfér. Csak ne felejtsd el, hogy a tengelyek az origótól a végtelenbe tartanak, és a kohézió szempontjából nem mindegy, hogy milyen koordinátákkal rendelkezik valaki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod, azért az elkeserítő és szomorú, hogy ezzel az energiával, elszántsággal és hittel, akár valóban segíthetnél is a szülőföldünkön... de így egy tipikus elfecsérelt és eleve kudarcra ítélt életet élsz... s ami még nagyobb baj, hogy determinálod ugyan erre a közvetlen következő nemzedéked... és erre még a Jóisten sem ad felmentést... a te érdekedben remélném, hogy rodeonak van igaza a teremtő kérdésében... őszintén szánlak:(
@Orica Középföldi: engem se, csak hogy dumáljunk:)
@sírbateszezazegész:

Mondj egyetlen példát, ahol nem így van. A törzsközösségi szinttől eltekintve.
@Orica Középföldi: nem azt:) hanem azt, hogy az origót mindig máshova helyezzük, ha a kedvencünkről van szó... és ebben nem lehet vitatkozni az angyallal:( lehet felőlem kettős mérce, csak azzal legalább magunkban legyünk tisztában:)... csak ennyit várnék el mindenkitől:)
A fidesz olyan sikeres mint az apple. Hatalmas es piacvezető.
Dajcstomi.
@Dr. jenőke (jenőke):

essünk túl a nehezén: ez nem egy goethe _fordítás_ lesz, hanem egy (divatos) goethe parafrázis.

most jön a könnyebbje: szalonképességedet úgy képzeltem el, mint egy matrjoska babát nyakában ezzel a verssel áruházi kirakatra pacifikálva, de az alatta levőn máris egy kurvaanyátok van, s így tovább durvulva a legkisebb előtti előttiig, ami a vogon költészet káromkodási ekvivalense, és nehezen leírhatóan, lábrerágóan rettenetes, míg a legkisebben levő k. recitációja a paul neil milne johnston-vers következményeivel jár, és a föld megsemmisülését vonja maga után.. :)
@sírbateszezazegész:

"ő sem tudta, és ki választja széllyel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

Bízd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém.
Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak újabb Ninivék
és jönnek új Jónások, mint e töknek
magvaiból új indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
az én szájamban ugyanazt jelenti."

Nem kell szánnod, inkább törődj a szeretteiddel. :)
@saravad: elnézést, láttam amit írtál, igen az lett... jobb nektek ott:) egy indiai származású prestoni muszlimmal beszélgettem, aki ugyan, bár a sarija mellett érvelt (volt is logika benne), de a következőt mondta: egy dolog miatt szeretem angliát: lehetsz gazdag vagy szegény, a törvény előtt egyenlő vagy... én is ezt láttam kint:)
@sírbateszezazegész:

Már bocsánat, az origómat örököltem, beleszülettem egy rendszerbe, és ehhez képest helyezem el a többi embert, amit felnőttként már önállóan teszek. A devianciáktól tekintsünk el.

Ha én belátom a kettős mércét, miért is ne, mennyivel kerül közelebb hozzám angyal álláspontja?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fogalmad nincs miről beszélek:) kiengedtek valamit a palackból, mert ostoba önhitségetekben, tanulatlan buta elmétekben, melyhez képest augiász istállója egy ikea-gardrób rendezettségét mutatja, azt gondoljátok, ti már mindent láttatok, kezetekben az erő, mellyel új mederbe terelitek az idő folyását... miközben fogalmatok sincs a hatalom valódi erejéről és annak manifesztálódási képességéről... arról ábrándoztok egymás közt, "nem leszünk préda", "nem leszünk elnyomottak a saját hazánkban, felemeljük a fejünk", miközben két dolgot elfeledtek: magyarnak születni nem érdem, csak állapot; hidd el nekem, mindenki vére pont egyformán vörös... mindezt pont azért írom, mert gondolok a szeretteimre... de többet ne is érintsük ezt a témát... majd az idő kiforrja magát, és mindenki kiissza a maga poharát...
Látom mindenki elpilledt:)
Szép álmokat.
@saravad: egyrészt jelezte, hogy évi 35k£ az egy főre jutó ellátási költség a börtönben, amiből mennyi minden másra is lehetne költeni; másrészt azt mondta, ok, elítélnek egy tolvajt, rablót x évre, de ezzel nem csak őt súlytják, hanem a családját (feleségét, gyerekeit) is, akik szükséget szenvednek jelenléte hiányától→ha levágod a karját az 1)olcsóbb a köznek; 2)nem áll fenn a bűnismétlés veszélye; 3)család marad a család... mindehhez tudni kell, hogy a napi imák után a következő fő rendeletek egyike az adakozás a szükséget szenvedőknek... vagyis, ha komplexen működik a rendszer, nem azért lopsz/rabolsz/követsz el bűnt, mert szükséget szenvedsz az alapvetőkben, hanem, mert nem fogadod el Allah akaratát, azt amit úg mondanak: "ins' allah". (Lehet az írása nem helyes.) Ennyi:)
@riennevaplus:
„Über allen Gipfeln“ schrieb Goethe wahrscheinlich am Abend des 6. Septembers 1780 mit Bleistift an die Holzwand der Jagdaufseherhütte auf dem Kickelhahn bei Ilmenau.
Über allen Gipfeln
Ist Ruh,
In allen Wipfeln
Spürest du
Kaum einen Hauch;
Die Vögelein schweigen im Walde.
Warte nur, balde
Ruhest du auch.

És mit ír erről Gábor Andor? ’’’’[…] a legjobb magyar költők költői versenybe kezdtek, hogy Goethe csodálatos költeményét magyarra fordítsák. Egyik fordítás rosszabb volt, mint a másik. Nemcsak a vállalkozás volt szégyenletes, hanem az eredménye is. Akkor írtam ezt a verset … […]
Ez a vers születésének története.

Essünk túl a nehezén: Nekem elég annyit tudnom, hogy nekem tetszik e egy vers, vagy nem. Hogy van véleményed, kritikád, az nem baj, más is így van ezzel.
Szerinted: ’’’’[…] ez nem egy Goethe fordítás lesz, hanem egy (divatos) Goethe parafrázis’’’’.
Szerintem a „lesz” megállapítás használata helytelen, viszont mégsem metafrázis volt. Tehát „múlt” időben.

Szalonképességemről pedig nem kell képzelegned, mert magad is megtapasztalhatod azzal, hogy itt abba is hagyom.
Na, mit találtam?
Magyar nemzet (MN) - Helyreigazítás

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
@sírbateszezazegész:
Újfasiszta barmok!
Mindig azt kérdezem, ki pénzeli ezeket?! Ők a dzsobbik militáns alakulata.
Szerintem ezek még + fizetést is kapnak, hogy testépítést és harci gyakorlatozásokat tarthassanak, ne kelljen a kopaszoknak kenyérkereséssel tölteni a drága idejüket.
A meg nem gondolt gondolat: nyelvi zavarosság, veszélyes eszmei zűrzavar, amely leginkább náci.
Ha még lett volna valakinek kétsége, hogy kik csinálták 2006-ban a balhét...
Mondjuk akkoriban épp kubaszov foglalkoztatta őket a fityesz megbízásából. Többek között ezért sem kellene az EgyüttPM-nek rendőrterrorozni.:(
Azt meg külön szeretném látni, amint A FÖLDET TÚRJÁK, mert akkor személyesen is megtapasztalhatják, milyen földöntúli gyönyörűség a kapálás és a disznósz@rszag: az önellátó gazdálkodás.
@AKIsTUDATLAN: es igen, ennyi, foldet ok nem turnanak, rabszolga munkara bevetnenek nehany jeles ember csoportot.
A Fidesz esélyt kapott arra, hogy javítson a mozgósításán

Így értékelte Surján László fideszes EP-képviselő a bajai fejleményeket a Facebookon.

AZ ELLENZÉK ÜNNEPEL, MINTHA MÁR MEGNYERTE VOLNA A MEGISMÉTELT VÁLASZTÁST, A FIDESZ PEDIG ÁLL AZ ÚJABB MEGMÉRETÉS ELÉ. ESÉLYT KAPOTTA HOGY JAVÍTSON A MOZGÓSÍTÁSON

444.hu/2013/09/29/a-fidesz-eselyt-kapott-arra-hogy-javitson-a-mozgositasan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szegény eszetlen Surján. Az ellenzék ne azért ünnepel, mert megnyerte a választást, hanem azért mert nyomokban még működik a demokrácia néhány intézménye. De ezt ők soha nem fogják megérteni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen így döntött a bíróság...

a bíróság szeint nem szeméjautóval (mert az tilos)
hanem TONNASZÁM teherautóval kelet volna hordani a savazó
cigánydakotákat...
jól mexavazzák a fideSS-t, a fideSS meg majd az ő kiirtásukkal kezdi...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jönnek az eredmények. Az MNB jobban teljesít:
"A Magyar Nemzeti Bank első félévi vesztesége 41,6 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 27,1 milliárd forintos nyereséggel szemben - tette közzé a jegybank féléves beszámolójában honlapján."
Húvazze! 00:50-kor mekkora egy elszólás!
Elég régóta fidesz tag és emlékszik 1 (egy darab) olyan esetre amikor volt egy fontos kérdés és demokratikusan szavaztak róla.
Ezek szerint az összes többi kérdésben a tévedhetetlen és soha nem hazudó vitya döntött.

Na jó, ez nem is akkora elszólás, mert ezt idáig is tudtuk. De akkor is mekkora egy öntökönszúrás.

Mellesleg a riporter se áll a helyzet magaslatán...
@AKIsTUDATLAN:
mivel röhögés és dühöngés miatt nem tudtam átrágni magam az anyagon de valamit azért láttam, igazad van, azok a kommunák nem fognak működni, mert majd egymást utasítgattyák a munkára a közlegényeket vagy kituggya...de termelés és pláne renceres termelés nem lesz, hacsak a fidesz nem ad nekik állami gazdaságokat hogy azokat felügyeljék és kihajtsák belőle a termelést mint új földesúr

a kúrva annyukat

egyébként ezek a vágóhídra vannak betervezve élvonal a zavargásokhoz és bárki bármikor lelövi őket gyalog áldozat

brühüyyy

de drága
@sírbateszezazegész:
Azért persze az ultrákkal kapcsolatban nem árt figyelmebe venni, hogy feléjük nem a különben önerőből is csirkefogó gárdistákon, és az élükön öntetszelgő Vonán keresztül vezet az út. A Fidesz ultrás összekötője Wittner Mária, aki már a TV-székház felgyújtása kapcsán is igazolta jó kapcsolatait a csürhével.
na ja, ez lesz, ha a hazaszeretet folyik minden csapból, egyszerűen pörköltszagot kap.

"Eddig három fontos dolgot tanultam meg Magyarországról Rákay Philip egész hétvégét betöltő műsorából, az Itthon vagy – Magyarország szeretlekből.

1. Bárhová vessen a sors ebben az országban, mindig lesz ott egy bajszos ember, aki úgy szereti a hazáját, de úgy, hogy pörköltet főz bográcsban, miközben a háttérben dalra fakad egy random népdalkórus.

2. Bármerre fordul ebben az országban a kamera, rögtön belebotlik egy kecskelábú faasztalhoz előre bekészített, minimum NB2-es szintű sportolóba, sportvezetőbe, sportszakemberbe, vagy valakibe, aki csak úgy szereti a sportot.

3. És hogy ebben az országban egy pohár kézműves bor, esetleg kézműves (esetleg kézmíves) pálinka mellett minden bajszos juhász, lovász, nyulász és népdalénekes Paulo Coelhót megszégyenítő mélységekben gondolkodik hazaszeretetről, szülőföldről, kötődésről."

444.hu/2013/09/29/rakay-philip-magyarorszaga-porkoltnotasport/
@bella _ciao: Hát, igen. Ugyebár könnyű úgy szeretni ezt az országot, hogy fő a birkaperkelt, vagy akármi más, iszunk előtte egy kupica pályinkát, majd utána egy jó adag kézmíves bort. Esetleg egy kis pihenő után gyorsan sportolunk egyet, pl. fogatot hajtunk, mert ugye tele gyomorral csak nem erőltethetjük meg magunkat.
S fogathajtás közben gyönyörködünk hazánk természeti szépségében.
@CSENDES: na és minden nyilatkozó kibaszott nagy gondolatokat akar mondani. és újra és újra csak gulaschosch giccs lesz belőle.
@kovi1970:
Érdekes volt, hogy milyen összefüggésben hivatkozta Orbán Hodinit.
Harry Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművésze.
Houdini halálával kapcsolatos hiedelmek szerint a McGill egyetem hallgatóinak tartott bemutatót, amikor is kijelentette, hogy hasizmai olyan erősek, hogy bárki hasba ütheti, semmi baja nem lesz. Az egyik egyetemista kapott is az alkalmon, és tényleg behúzott neki minden figyelmeztetés nélkül. Komolyabb problémát nem okozott akkor neki, de mint utóbb kiderült, az ütés hatására a vakbele gyakorlatilag szétrobbant.
Az igazság azonban az, hogy komoly vakbélgyulladása volt, amellyel nem volt hajlandó orvoshoz fordulni, az egyetemen történtek után nem sokkal később 52 évesen halt meg.
@bella _ciao: Nem nézem, mert nem akarok ilyet látni, csak bosszantana.
Bábeli zűrzavar: kik tarolnak a nyelvtanítási piacon?hozzászólások 1 hozzászólás
Bábeli zűrzavar: kik tarolnak a nyelvtanítási piacon?

Átrajzolja a hazai nyelviskolák térképét egy uniós pályázat. A támogatás – és ezzel az okulni vágyók – jelentős részét a hatalomhoz közeli cégek viszik el, miközben a kisebb intézmények a csúszó kifizetések áldozatai lehetnek.

hvg.hu/hvgfriss/2013.39/201339_a_nyelvtanitasi_piac_ujraosztasa_babeli_zur
"Meg kell ismételni a bajai választást"

vagyis minden szereplő megint úgyanúgy kell hogy viselkegygen...
vagyis a csalással együtt mindent újra kell jáccani...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"__„Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent.. az jön nekem 25 évvel"___"

"_Egy, EGYETLEN embert mutass nekem ebből a páviánhordából, aki tisztességesen elvégzett bármilyen munkát._"

szerintem a helyes válasz a Főnök mondására az, hogy:

-Te, Viktor máris kezdheted a 25 évet, amivel viszont TE jössz Nekünk.
+ vagyonelkobzás
+ szigorított őrizet és tartás
+ kényszermunka

tettestársaidra ugyanez. szegfűsektől a tulipánosokon át a szabadmadarasokig. eccségesen 25 és az iménti felsorolás.
@CSENDES:
Ki ne hagyd a demográfiai robbantgatást. Az is nagyon hazafias.
@bella _ciao:
900 millióért? Te viccelsz???
Ezeknek egy bugyuta, nemzettieschkedő életérzés kell, ahol ez az etalon.
Miközben a narancsbolsik röhögnek egy jót rajtuk és kipipálják, hogy ez a tévé előtt segget meresztő fideszbumburnyák réteg is a tenyerükből eszik innentől. A szintjüket beállítják, az igényeikkel együtt erre. Nekik hidd el, ez bőven megfelel.
Rockenbauer Pál, Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozatát szeretnék utánozni, nyálas stílusban, parasztromantikával leöntve? :)
@bella _ciao: én birkaperkelt és kézműves (?) pálinka nélkül is szeretem ezt az országot, még a bűnős városnak nevezett Budapestet is.
éjjen rákay éjjen rákay !

a nagy magyar Philip !
A Kard: Baj van Baján
Ha nyernek is a kormánypártok az ismétlésen,
a stigma - bírósági ítélettel, uraim! - már rajtuk.

kard.blog.hu/2013/09/28/baj_van_bajan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_29&utm_campaign=index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csapjuk hozzá a többihez. EU-s pályzatok mutyija, trafikmutyi, földmutyi, fogászmutyi, turizmusmutyi,tankönyvmutyi, nyelviskola-mutyi. Most nem jut eszembe több, így hirtelen.
@saravad: Azt erkölcstelen lenne a nyílt színen végezni:-))
@CSENDES:
Igaz, bocs. Az erkölcs az nagyon fontos. Nem lehet eleget beszélni róla.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és mi van ha én otthon a nappaliban tartok kurzusokat egyenként?

engedély nélkűl? vagy kell hozzá engedély?
és milyen, kitől, hogyan

a vizsgabizottságot ki vizsgáztattya?

brühüyyy
@CSENDES: három-négy nemzeti pálinka és egypár strófa a fehérvári huszárokból legyűri azt a szent erkölcsöt. mert ami folyik az egy nagy szellemi átbaszás.
@saravad:
Ahol túl sokat beszélnek róla, ott általában deficit van belőle...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Latint és ősmagyarit kell tanítani, egyből nem tud lelépni az országból... Bár a latin necces megint csak, hisz egy csomó nyelv alapjai ott vannak benne... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én meg ne szánjam meg Ninivét a nagy várost amelyben több mint tizenkétezer, tízezer ember van, akik nem tudnak különbséget tenni a jobb és a bal kezük között?
És ott a sok állat is!
@saravad: arról nem beszélni kell, hanem művelni minden pillanatban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az erkölcs igen hasznos. Bármilyen aljasságot lehet vele takargatni meg mentegetni. Fenntartom, ehhez jó sokat kell emlegetni és ízléses jelzőkkel felruházni, így különböztetheto meg a 'mi' erkolcsunk a tobbitol, ami nem is az.
www.origo.hu/itthon/20130929-nem-lesz-lmp-4k-osszefogas.html

"A 4K! a tárgyalások során egy "LMP-4K!" nevű választási párt létrehozására tett javaslatot, mert a két párt közös listája esetén az országgyűlési bejutási küszöb 10%-ra ugrana. Ez a probléma a 4k! szerint könnyen kiküszöbölhető lenne a választási párt létrehozásával, amely kizárólag a két párt közötti választási együttműködés technikai formája, a két párt önálló létét nem veszélyezteti."

Basszus. Persze, hogy nem kér az LMP a 4 K-ból. Önmaguknak is nehéz lenne megugrani az 5 %-ot, hát még kettőjüknek a 10-et.
@saravad:
Tudod, Gábris és a sok szerencsétlen korlátolt láttán mindig beugrik Márai:

“Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s kereszténymagyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potyanyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában.
Mert ez volt a „jobboldaliság” igazi értelme.
baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potyanyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a „jobboldaliság” igazi értelme.

S ez a fajta nem tanul: Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rendszer előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a „jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül.
S lehetett „előkelő közhivatalnok”-nak lenni és sérthetetlen, páncél-inggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak saját becses létezése tényét. Ez a fajta soha nem változik. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.
A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak”
Az sosem fért a fejembe, hogy a philip az mitől testesíti meg a hazaszeretetet. Mi is annak a balféknek a neve?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
pontos.

Amúgy csak 1 könyvet hoztam el otthonról, Márait. A szegények iskoláját.
@sírbateszezazegész: Szia!
Én ilyenkor soha nem azokra vagyok dühös, akik saját kútfőből állítanak elő különböző "érdekességeket", hanem azokra, akik nemtörődömségből ezen rétegeknek nem nyújtanak alternatívát.

Mindenki piszkálja itt a narancs "keresztény erkölcsiségének" erőszakos térhódítását, de ugyanakkor senki nem panaszkodik vagy kritizálja a bal és liberális oldal etikai nihilizmusára.

A narancs építi és kineveli a saját "értékrendjének" megfelelő társadalmát.

Mi miért nem vagyunk képesek valódi alternatívára?
@Habakuk999: Mindig meg tudsz lepni. Van nekik értékrendjük? Amire válaszul lehetne alternatívát felmutatni?
Tessék én adok neked egy alternatívát. Élni, és élni hagyni. Ez az én értékrendem.
Az övék: elszívni a levegőt mindenki elől, akik nem tartoznak hozzájuk.
Amint a negatív növekedés is növekedés, a negatív értékrendjük is értékrend.
@CSENDES: Félreértés ne essék: nem azt mondtam, hogy az ő értékrendjük megfelelő, főleg a számomra nem.

A kérdésem csupán az: a baloldalnak miért nincs?

Az élni és élni hagyni szép elv. Nagyjából az enyém is ez volt sokáig, mára azonban kissé módosult, ugyanis az élni hagyni itt most kevés, segíteni az életben maradást, ez az igazság jelenleg.
@Habakuk999: szia:) ezt most nem értem teljesen... az erkölcs, de inkább nevezzük morálnak, az egy van... az meg azért nem igaz, hogy senki nem piszkálja... itt vagy mindjárt te:)... meg mások is... a sovinista nacionalizmus elfogadhatatlan számomra, a patriotizmust ezzel szemben felemelő értékként élem meg... de mindenek felett a humánum az amit követendőnek tartok... ne tegyél mással szemben olyat, amit nem szeretnéd, ha veled tennének... mi kell ennél több, komolyan?
Mire gondolsz? Egy koherens eszmerendszerre, mely intoleráns azokkal szemben, akik azt nem vallják magukénak? A liberalizmusnak és az ún. klasszikus baloldalnak mi lehet a morálja ennél több?
@Habakuk999: Miből gondolod, hogy a baloldalnak nincs értékrendje? Egyébként pedig nálunk melyik a baloldal?
@sírbateszezazegész: és ez erre is
+1
és valóban erkölcs és morál csak egy van.
Jó reggelt!

Ajánlanék egy igen érdekes olvasmányt.

www.portfolio.hu/gazdasag/mindent_elrontunk_amit_lehet.2.189824.html

Kissé off, bár annyiban nem, hogy aki ezt gondolja egy működőképes demokráciáról, mint Zsigó és bandája, nem csoda, hogy ebből egy kukkot sem értenek. Érdemes elolvasni és ennek fényében átgondolni, mit tesznek ezek hazánkkal.
@Habakuk999:
Nem tudom kire gondolsz. A politikusok jártatják a szájukat meg szerveznek ezt azt mondjuk a normafáert vagy az oktatasert. Nemigen tehetnek mast.
A muveszek? Igen, Parti-Nagy emlékszel kapott mindenhonnan mikor letiltotta a muveit a radioban?
A tobbiek, a nep? Vannak jelei az embersegnek. Itt-ott. Marpedig az amit erkolcsi nihilnek hivsz csak ennyi. Ez tul tag keret annak aki szakralis hierarchiara vagyik es leszukiti az ember fogalmat.
@Habakuk999:
Nézd, ha ezt a SZART "értékrendnek" nevezik, akkor bennem lesz a hiba, mert spec. én ezt csak "szarnak" nevezném.
Anno a III. Birodalomban is ÉRTÉKRENDNEK hívták az uralkodó elmebetegek világképét.
A Gábris által képviselt értékrend és szemlélet számomra hulladék, amiért is nem vagyok hajlandó meghallgatni sem a szarát.
Számomra nem vitapartner az, aki lenézi, megveti és szmájlikkal megtűzdeli mások megalázását.
Nem vagyok hajlandó ilyen nullákkal szóba állni, ennél drágább az időm, bárkinek nem publikus.
@sírbateszezazegész: @saravad: @Penivaldes: Erkölcs és morál csak egy van? Lehet.

Megközelítésük útjainak száma azonban végtelen.

Úgy vélem, a zembereknek anyagi szükségleteiken kívül szükségük van eszmei, szellemi táplálékra is.

Ezzel a baloldal nem foglalkozik.
Pedig kellene, hogy mást ne mondjak, a szolidaritás szép eszméjét sem ártana nyomatni, patriotizmus - ami valami hülye okból kifolyólag a baloldal számára snassz -, bizonyára tőlem sokkal összefogottabban tudnátok sorolni.

De nincs, a magyar baloldalból .politikából, értelmiségből hiányzik a szellem. ha megfigyelitek a vitákat, a baloldali érvelés mindig anyagi érdekeltségi alapú.
Ez szerintem kevés.
@Habakuk999: Először a test szükségletei, azután jöhet a szellemi szükséglet. Kurvára emelkedetten lehet szónokolni a szellemi dolgokról, ha a gyomrod üres.
Márpedig itt sokaknak üres a gyomra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Itt most nem Angyal és a betyársereg beteges lázálmairól beszélünk, hanem valódi értékrendekről illetve a hiányukról.

Nézd, röhej, hogy a harmadik évezred Európájában klerikális visszarendezéstől kell félnünk.

Ennek egyetlen egy oka van jelenleg, mégpedig a következő:

egészen egyszerűen nincs más választási lehetőség, nincs más ajánlat.

Bocs, de a gázálarcos bohócok felkínálta értékrendet nem tartom annak.:)
amíg rettegés van, addig a szellem halott:

Nyugit ígér a kormány, de mindenki retteg
Nem lesz több megszorítás, nem lesznek forradalmi változások, ígérik. Közben egy sor szektor államosítása és a devizásmentés is a levegőben lóg.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F29%2Fheti%2F
@Habakuk999:
Szálljunk le a földre... :(
Lehet képmutatónak is lenni, de aki nem a fizetési sáv felső 5%-ába tartozik, annak egyértelmű, hogy az anyagi érdekeltséget szem előtt tartja... Evégre holnap is élni akarnak, a gyereket meg etetni kell, ruházni.
Az iPhone sokaknál nem játszik...
@Habakuk999: pedig van, csak az nehezebb, agyalósabb, kevésbé kommersz, befogadásához alap kell. Ami most nyomul megrágott egyszerű, ész sem kell hozzá.
@CSENDES: :)

Szerinted van hagyományos szociáldemokrácia eszmeiség?
Ugye van. Beszélünk róla? Ugye nem.

Nem, hanem sírunk-rívunk, hogy erkölcsöt kell tanulni.

Ahelyett, hogy azt mondanánk, köszönjük szépen, nekünk van ilyenünk, ami a modern világ korrekt és tiszteletreméltó erkölcse.
@Habakuk999: miért ne lenne más ajánlat? annyira a szemed előtt van, hogy fel sem tűnik. a színes, átjárható európa, amelyben magától értetődő az erkölcs, ahol nem akar mindenki rohadt fontos és nagy dogokat mondani, csinálni. csak egyszerűen élni, örülni neki, ha süt a nap.
melléklet:

Moszkva durván ráijeszt a Greenpeace-re
A Gazprom tengeri tornyát megszálló csoport
15 év börtönt is kaphat az induló moszkvai perben.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F09%2F29%2Fkalozkodasert_birosagon_a_green_peace%2F
@Habakuk999:
:)) Egyértelmű, az csak felrázni jó, de értéket nem képvisel...
@Habakuk999: Van igazságod. Ha nincs szellem akkor elvadul a nép, és olyan lesz mint a kecske mely csak legelni akar, és nem látja a sziklák szépségét.
@Penivaldes: azért előttem van, ahogy egy kecske elmélázik a sziklák szépségén. a pásztor meg a kecske szépségén.
@bella _ciao: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tudatosítja ezeket bennem, a nagyon eccerű lélekben valaki?

Összefogja valaki az utcán csavargókat valaki? Ad értelmet valaki a városok vagy falvak népének?

Nem véletlenül születtek és élnek az istenek évezredek óta.
@bella _ciao: szép jelenet.)
arra gondoltam, hogy ha csak a testi szükséglettel foglalkozol, hogy legyen meg a napi adag, akkor olyan leszel mint a kecske. az is lerág mindent, de nem gondolkodik, mert oktalan állat. annak mindegy, hogy mit tesznek vele, csak legyen elég fű, amit rágni lehet.
@Habakuk999: ideológiát hiányolsz... igen, az ún. ballib érvelése mindig financiális alapokhoz tér vissza, mert jelenleg deffenzivában van a kormányzó kurzussal szemben, arról nem is beszélve, amit orbán idején ellopnak, azt már ők nem tudják, de ez most mellékes... az viszont tény, hogy a nem-kormányoldal nem tudja megszólítani a tömegeket... mert a tömeg csak a jelszavak szintjén képes kommunikálni (rezsiharc, nem leszünk gyarmat, kétláb rosszz... ja az máshol volt:))... most fizetjük meg az árát annak, amit az oktatással tettek az elmúlt 23 évben.... és ez nem csak a fidesz bűne... Habakuk, alapok nincsenek meg a tömegeknél, hogy az egyszavas programoknál többet felfogjon...
@Penivaldes: te most leírtad a kokalevelet rágcsáló kecske archetípusát.
@Habakuk999: valóban, és ehhez nem az kell, hogy nagy szavakat mondjanak, hogy aztán a nép kövesse a patkányfogót. ehhez az kell, hogy minden egyes ember tudja azt, hogy ki ő, és ebben akkor is higgyen ha mások elakarják venni az abban való hitét.
@sírbateszezazegész: mert aztán pl. a görögöknél olyan rohadt jó az oktatás. mégis ott táncolnak a tüntetéseken.
egy kis agymenés ilyenekről:

atlatszo.blog.hu/2013/09/28/tancol_a_gorog_netezik_a_magyar
@bella _ciao: bármint miért is lenne jó a görög oktatás?
@sírbateszezazegész: régen is hiányoltam, amikor a szellemi élet elsivárosodásáról pampogtam.

igen, hiányolom az ideológiát, hiányolom az egyszavas jelszavakat, hiányolom az úttörőket és kisdobosokat, hiányolom a baloldali Böjtéket.
Sorolhatnám, de akkor az életben nem lesz ebéd.:)

Nem valami fényes cél számomra Orbán klerikális hűbéri országa.
@Penivaldes: nem jó, olyan egy szinten lehetnek velünk. mégis megmozdulnak az emberek saját érdekükben.
@Habakuk999: Nem azért sírunk-rívunk? már aki, hogy erkölcsöt kell tanulni, hanem azért, mert az ő erkölcsi felfogásuk ugyanaz az avult, poros, szemforgató erkölcsiség, amit már egyszer elutasítottunk. Egészen pontosan az MDF első kormánya verte ki belőlünk az ő erkölcsükre hajlást. Ezért lett a baloldal visszahívva, dacolva ezekkel az értékekkel. A "zembereknek" értsd:átlag állampolgárnak ugyanis nem kell ez a szemforgatás, főleg ha látják, hogy miközben az ő erkölcsükkel foglalkozik a "nemzeti keresztény kurzus", addig a zsebét is kiforgatják, de még a gatyáját is lehúzzák.
@Penivaldes: Igazad van Peni.

Ehhez csupán az kéne, hogy végre valahára tudomásul vegyék, az kevés, hogy odavessék a moslékot a népnek.
A tehenek is jobban tejelnek szép zenét hallgatva.:)
@Penivaldes:
Személyesen ismerek pár embert aki nagyon tudja ki ő és tudja hogy egyesek el akarják venni az ő hitét ebben. Azt is tudják hogy kik azok.

A nárcisztikus személyiségzavar csoportgondálkodással és téves önértékeléssel nyakonöntve igen szilárd mkrállá tud kövesedni.
@Habakuk999: mi a cél? Az engedelmes birkanép, vagy a kételkedő ellentmondani merő, a hatalomnak főleg az előbbi kell. A jelenleginek meg főleg.
@Habakuk999: A tehenek is...
Éppen ezt mondom. Mert ugye nem azért tejelnek jobban mert zenélnek, hanem a kérődzésüket segíti meg a "relaxálás", azaz van mit kérődzniük, mert tele a gyomruk.
@CSENDES: Hmmm, akkor nem nagyon értem, hogy az átlagemberek 20%-a miért is választja a jobbikot.
Aki aztán az égadta világon semmit nem tud felmutatni, csak "avult, poros, szemforgató erkölcsiséget, amit már egyszer elutasítottunk."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cirbi olyan szép idő van, ne akarj már bepörgetni ezzel a birkanéppel.:)

Erre bevadulok.
@Habakuk999: '89-90-ben az ún. liberális szellemi elit "bőgatyásozta-köcsögdudásozta" le a magyar népi hagyományokat:) emlékszel rá? S mindezt miért? Lehet egyensúlyt tartani a hagyomány, a kultúrális identitás és a mások tisztelete közt... azért nem a fidesznél transzformálódtak át a cigányságra szánt pénzek megvalósíthatósági tanulmányokká, nem?:)
És a legnagyobb kárt e témában az ún. jogvédők és filoszemiták tették, akik okkal ok nélkül mindig rasszizmust és antiszemitizmust kiáltottak... azt meg is kapták... az szdsz vastagon benne volt, hogy ne lehessen egyik témáról sem érdemi párbeszédet folytatni...
Itt is azt vallom, mint mindenütt: először nézzük meg mi és miért történt, majd abból tanulva, a konzekvenciák levonása után építsünk valami újat.
@Habakuk999: megjegyzem orbán klerikális hűbéri rendszerében nem neked kellene főzni:) az az asszony dolga, te meg csak pihengetsz:) semmi sem jó?:)
@Habakuk999:
A jobbik mást is fel tud mutatni. A kivételesség, sőt felsőbbrendűség érzését. Az önismeret, pláne önkritika előli menekülést. Azért rossz nekunk mert tul jok vagyunk es ranktor az ellen. Aki mast mond az nemzeti buszkesegunket tapodja es buntudattal akar elnyomni stb...
Ez komoly mezesmadzag luzereknek.
Baccátok meg, de nekem a "legszebb" bolsevik idők szavajárása ugrik be a "PÁRTFŐTITKÁR" ettárs szavai alapján:

"Orbán: ez a harc a végső, nem lehet lustálkodni
Küzdelem, harc, az ország függetlenségének védelme - erről is beszélt Orbán Viktor."
hvg.hu/itthon/20130928_orban_beszed_kongresszus

A régi komancs nóták alapján, "ez a harc lesz a végső..."
Piktor nem tagadja meg, hogy honnan jön.
@sírbateszezazegész: bizony, tisztelni kell a saját kultúrád, mert különben nem fogod a másikét
@Habakuk999: A jobbikos erkölcsisége meg a veszett fejszének a nyele.
Nem az eszméik miatt vannak szavazóik.
A Jobbik a legalantasabb ösztönökre alapítja az eszméit.
Kihasználja az emberi nyomorúságot (értem ezalatt a proli kisemberek rendszerváltáskor elszenvedett veszteségét, amire az elmúlt 24 év egyetlen kormánya sem tudott választ adni, mert emberei saját zsebüket tömték helyette).
Ugyanúgy megoszt, mint a FIDESZ, csak más ellenségeket pécéz ki. (lásd: zsidó, cigány, meleg, kommunista, hazaáruló, nemzetáruló, globalizációt okoló, EU-t kárhoztató, stb, stb.)

Ez tehát szintúgy populista ideológia.
@Dr. jenőke (jenőke):

Küldenék egy privit, ha megengeded, Goethe, Gábor Andor,@riennevaplus: ügyben.

De a mai nap Rossinié, és a családé:))
Talán estefelé.
@Penivaldes: elfogadni kell a létezését... nem tisztelni... tudomásul kell venni, hogy van... meg az sem árt, ha ismered:)
@sírbateszezazegész: az elfogadás az még önmagában elégtelen szerintem, olyan az mint a langyos lé.
kérsz csokit?
@sírbateszezazegész: Ma is.
Rengeteg vitám volt itt arról, hogy az árvalányhajas vászongatyás "nemzeti érzés" is mi vagyunk.
S attól, hogy Európához tartozunk, kutya kötelességünk együttműködni és segíteni a határon túliakat.
Ez itt is és országosan is büdös volt, fintorgatta az orrát mindenki.

Bezzeg most, a határon túliak választójoga miatti aprófosás illata nem zavarja a ballib kényes orrait.

Engem nagyon.
@Habakuk999: egyébként örülök, hogy látom önt. hiányzott az ön látása, nézőpontja.
@Penivaldes: nagyon kedves, de nem kérek, köszi:)
@sírbateszezazegész: Hova gondolsz? Még a szaudi Súrába is kijelöltek 30 nőt, pedig ők nem nagyon bíbelődnek holmi alkotmány féleségekkel.:)
@Habakuk999: okééé, értettem, akkor a birkák helyett maradjunk a tejelő teheneknél ;)

Kérhetném, hogy az általánosításos ballibet hanyagoljuk, ez pont olyan hamisan cseng, mint amikor a széljobból jön, vagy amikor a jobbikban is egy kalap alá veszünk mindenkit.

A segítés az oké, minden oldalon minden világnézetnél megvolt ez a segítség, a jóérzésű emberekben, függetlenül a hatalom kizárólagossági szándékától, akkor ment szarba az egész, amikor ide is bekéretlenkedett a mocskos politika. Lehet vitatkozni ki kezdte, vagy ki volt a genyóbb, de a ma eredményei mind ettől lettek. Megosztva, ellenség képezve, árkokat ásva.

A nép az isten adta nép, ha pásztorbottal vezetik, mint egy nyájat -milyen érdekes a keresztény egyház ilyetén képalkotása ;) - egy idő után elveszti a toleranciáját, és a tudás vágyát, jelenleg ezt látjuk a hatalom részéről, klisék, példák, példamutatások.
"30 milliárdos nyereségből 40 milliárdos veszteség a jegybanknál
Az államadósság-csökkentés vitte a pénzt, de nőttek a működési költségek is."
www.origo.hu/gazdasag/20130929-kozel-megduplazta-tavalyi-veszteseget-a-jegybank.html
A KuszaSzem féle sikertörténet csak ott -70 milliárd...
Senki nem mondhatja, hogy egy tehetségtelen ember! Ebből mennyi landolt a Párt dicsőségére a zsebükbe? Találgassák?
@Habakuk999: ez már inkább identitási probléma, nem? A végén azért csak oda lyukadunk ki, hogy nem magától értetődő természetességgel "viseljük" saját kultúránkat, hanem azt erőből akarjuk leváltani valami másra, valami magasabbrendűre... a múltat nem megtagadni, hanem feldolgozni és szembenézni kell azzal...pedig a kultúrák közt nincs rangsor... legalábbis szerintem...
De elsődlegesen ismerni kell a tényeket, a múltat/történelmet/kultúrát.
És mindehhez objektíven kell viszonyulni. Ami nem zárja ki a személyes kedvencek kategóriát:)
@sírbateszezazegész: pedig természetesen kéne viselnünkm akár az ujjunkat. az is csak ott van. kinő belőlünk
@sírbateszezazegész: jól van, én kínáltam, nem kértél, nem evett meg a fene:)
öööö csak úgy:
/hvg/

Jobbik: utazási kedvezményt a sportoló fiataloknak

A Jobbik határozati javaslatot terjeszt be az Országgyűlés elé a rendszeresen sportoló tanulók utazási kedvezményéről.

----------------

Iszlamista fegyveresk öltek meg több tucat diákot Nigériában

Legalább ötven diákot megöltek és tantermeket gyújtottak fel iszlamista fegyveresek Nigériában egy egyetem kollégiuma elleni támadásban vasárnap.

-----------------

Újabb pici kapitalizmus szabadul el a népi Kínában

Megkezdte működését vasárnap az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági újításaként emlegetett sanghaji szabadkereskedelmi övezet, ahol a jövőben a Kínára váró gazdasági reformokkal kísérleteznek majd.
Érdekes volt a videó. Az újságíró helyében, amikor másodszor sem tudott válaszolni a gyökér, azt mondtam volna az újságíró helyében, hogy neharagudjon Zsigó úr, de, ha ezt a kérdést nem érti, akkor én nem szeretnék lesüllyedni az ön szellemi színvonalára és köszönöm, de így nincs kérdésem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem általánosítok.
Bár az is lehet, igen, akkor viszont sajnálom.:)
@sírbateszezazegész: Ez nem olyan egyszerű.:)
Mármint objektívan vizsgálni a közelmúlt és múlt eseményeit.
Nem is igen sikerül senkinek.:)

Pedig nem ártana.
@CSENDES: @saravad: Választ adtatok -részben- Csendes felvetésére, igenis a korgó gyomor mellett is szükség van szellemi táplálékra, önbecsülésre, csoporttudatra, együvé tartozásra.

Csak ezzel a mi oldalunk nem nagyon szeret foglalkozni.

Szerintetek pl Orbán focimániája pusztán a fociról szól.

Fityfenét. Panem et circus. Ha már kevés a kenyér, legalább cirkusz legyen.
@Dr. jenőke (jenőke):

das hast du leider gründlich missverstanden, dr. jenőke (jenőke). az történhetett, hogy válaszod hajnali óráján egód még ébren volt, míg humorérzéked, képérzékenységed és szövegfejtő figyelmed már aludni mentek. ilyen van, ilyen történik, ilyen előfordul, semmi baj vele, másnapra minden újra rendeződhet..
@Orica Középföldi:

biztos vagyok benne, hogy képben vagy, figyelmed lenyűgöző. ha gondolod, küldd el, bár pm.-t sajnos most pár napig nem tudok olvasni. egy almail címre megy, aminek nincs nálam itt, fünfkirchenben a jelszava:)
@Habakuk999: hogyne lenne egyszerű:) csak meg kell tisztulni hozzá:) 5 perc után neked is bebizonyítom, nem vagy vétlen:)))... mi ne tudnánk ezt:)
@sírbateszezazegész:

Tegnap is értettem, hogy erről beszélsz. Ha olyan tehetséges lennék, mint Para, le is írhattam volna:) De minek??

Nincs vitám, egyetértek.Közelállóktól elég sok mocskos dologról hallottam, ahol nagyon testvériesen együttműködött a két párt.

Megoldási javaslatom nincs.Illetve van, csak nem kivitelezhető.

Nem Para az első, aki leírta ezt, az elmúlt 23 évben, és nem történt semmi.
Nem véletlen, hogy az oknyomozó újságírás nem tartozik a karrierszakmák közé:)))

Mindenki a politikusok aljasságáról nyafog, és én mindig megkérdezem, és az ügyészség, a bíróság, a rendőrség?

Mindezzel együtt nehogy ez a tetű angyal beszéljen a kettős mércéről, mert ez speciel nem az. Teljesen más. Szimpla bűnözés.
@riennevaplus:

Miután érzékelem, hogy azt hiszed, pontos az udvarias látleleted és nem igazán érdekel amit én mondani fogok, természetesen nem küldöm el.

Az ilyetén invitálás - dicsérek, hárítok - nagyon szórakoztató, de nálam nem működik:))

Továbbra is imádom a stílusod (és a mögöttes tartalmat), sose felejtem el Malacz és a mém-őrült (látod az ő nevét elfelejtettem:)) kínlódásait.

Egyben hálás vagyok a sorsnak, hogy nem engem tűztél tollhegyre:))

Legyél többször:)))
@Orica Középföldi:

igazad van, ne küldd el. nem azért mert nem érdekelne, mert igen, hanem ez után a lapszus után valóban nem érdemlem meg. először megdicsérem figyelmedet, majd egy, ehhez a figyelemhez méltatlan lekérést küldök, ami a tűzfaladon jogosan fennakad. őszintén sajnálom. ha mégis elküldenéd, akkor azért, mert elfogadtad bocsánatkérésemet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Sajnos ez "De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet" fordítva is működik:
Amint ezeknek újra szavuk lett, Magyarország megszűnt egységes nemzet lenni.
@Habakuk999:
Na látod, az a "baloldali értékrend" csak nem értem, hogy miért nem látod be, hogy ez a "segíteni az életben maradást" a baloldal sajátja. Meg a valódi keresztényeké, meg a tisztességes embereké.
Ha a baloldal hibát követett el, azt mindig jó szándékkal, a "zembereknek" való adakozás szándékával tette. Nekem ez még mindig szimpatikusabb, mint a több millió ember szegénységbe züllesztése, minden együttérzés nélkül, és mások zsebéből a szavazat vásárlás - ami a jobboldal sajátja. A gazdaság tönkrevágása és az Augiász istállójának teleszarása mellett.
@Habakuk999:
Az a baj, hogy a baloldal az emberek értelméhez szól, holott a tömeg (nem sértés, hanem Jung)
egy őshüllő tudatosságával bír, csak az ösztönök és a tudatalatti érvényesül - a diktátorok meg ezekre a primitív ösztönökre rezonálnak. Azaz tényleg mindenb nép olyan vezetőt kap, amilyet a legmélyebb tudat szintjét "megérdemel"
Ezért működik a fidesz szektaként, és Orbán szektavezérként.
És hit ellen mindig csak egy másik hittel lehetett küzdeni - a baloldal meg nem hitet, hanem értelmet kínál. Van is rá a társadalomban elenyésző érdeklődés, annak a nagy része is egy korábbi hitélet maradványa.
Szerintem is szükség lenne a régi munkásmozgalmi "hitéletre" de erre a mai vezetőik alkalmatlanok. Még egyébként a Feri-funság áll hozzá legközelebb. És mivel nem hülye - lehet, hogy szándékosan gerjeszti.
Csak róla elhiszem, hogy nem a sajátmagába való szerelmesedés okán, hanem eszközként.
@sírbateszezazegész:
A baloldal legnagyobb hiányossága, hogy képtelen
2 (na jó, max 5) szóban jelszavakat adni. Pedig ez régen ment nekik (vas és acélországa, tied az ország, magadnak építed)
De legalább a jól fizetett FIDESZES kommunikátorok által kitalált jelszavakat lenyúlnák!
Mostanában mindig az a legütősebb ellenvélemény, amikor Orbánék SAJÁT korábbi szavaikat szegezik velük szemben. Amit ellenzékből vagy kormányon mondtak.
A fideszes jelszavaknak megvan az az előnye is, hogy velük szemben nem működik a paranoiás agyi blokk, "sajátként" ismeri fel a zemberek agya, és beengedi, míg a baloldal szavaival szemben működik az elme "immunrendszere"
Ez a tetű is mehetne a kőbányába a haverjaival együtt!
süti beállítások módosítása